Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vogelvrij verklaard door Balkenende 4

hasta la vista, babyNeen, dat zijn niet onze woorden, dat is hoe de wereld vandaag de dag tegen ons aankijkt. Van Salman Rushdie in de LA Times tot de International Herald Tribune. Of zoals laatstgenoemde stelt: iedere Nederlander met een mening over de islam, doet er goed aan z'n muil te houden...

Reaguursels

Inloggen

Dysphemian 11-10-07 @ 11:37

De aivd is op grote schaal personeel aan het werven. De aivd wordt grosso modo meestal tegen de gewone Burger ingezet.

bottehond | 11-10-07 | 13:24

Knap staaltje 'VOC-mentaliteit' stellen we hier met zijn allen tentoon. AHA gebruiken als breekijzer om het Islam-debat flink open te breken en vervolgens laten barsten. We slaan echt een pleefiguur, wat je ook van Ayaan vindt.

@ Hannelore
Reken maar dat die gasten van de AIVD het verdomde moeilijk hebben: Voorheen was het koude oorlog en waren de beleidsrichtlijnen simpel te identificeren: "wat als de Russen komen". Die komen niet, wij emigreren er zelfs naartoe.
Wat moeten die gasten nu in dat prachtige nieuwe pand? Dat iedereen zich dit eens afvraagt in wat voor vreselijk moeilijk parket die lui zitten. Het enige wat ze kunnen doen is een beetje inschatten, oftewel 'profilen' noemen ze dat. 'Profilen' wat het radicaal gespuis nu weer aan het uitvreten is.....

Dysphemian | 11-10-07 | 11:37

Het tolereren van intoleranten is lafheid.
Salman Rushdie.

wachtmeester de bruy | 11-10-07 | 08:38

@ bottehond 11-10-07 @ 01:52
Heb burgemansplicht gedaan.
Nu dat referendum nog!!!

wachtmeester de bruy | 11-10-07 | 08:28

Vandaag nog eens gezien hoe mijn overbuurvrouw eerst een half uur aan het wandelen ging met haar vieze rat aan een touwtje, om daarna in haar gesubsidieerde 3-wielige rolstoel 200 meter verderop sigaretten ging halen. Als ik aan een onontkoombaar feit als belasting betalen wordt onderworpen, geef ik dat liever uit aan iemand, zij het van niet geheel onbesproken reputatie die haar nek uitsteekt dan aan een oud lijk dat voor 6 ruggen de overheid tilt omdat ze niet zou kunnen lopen. En dan heb ik het nog niet gehad over de steuntrekker die zich om 12 uur meldt bij de friettent tot om 1 uur de kroeg opengaat; beide welkome ontvangers van zijn uitkeringsgelden. Welkom in het land waar mensen die echt wat zeggen niet langer worden gesteund, maar waar zij zonder karakter (zoek een baan!) juist wel. Met een begroting die kant nog wal raakt is deze post te verwaarlozen.

combinedforces | 11-10-07 | 00:34

Die Britta Beuler is wel een fantastische vrouw. En dat voor zo'n islamisten-verdediger. Benieuwd hoe lang het nog duurt voordat Femke de boodschap van Wilders gaat vertalen in een "dhimmitude for dummies". De Groen- Liberalen gaan nog leuke dingen doen als ze zo doorgaan. Die hebben volgens me een ggantisch stemmenreservoir van islamwatchende intelligentia. Kaakklem: lebberaal 2008?

bottehond | 11-10-07 | 00:01

Deze H. Ali (what's in the name) kost ons net zoveel geld als Mohammed B. en Samir A tezamen. Was ze maar in de farmacie blijven werken oid. Als ze Nederlandse was geweest dan was ze niet geweest wat ze nu is. 1 dikke marketing jus is over haar leven heen gegoten en copy paste is haar motto. Opinileidster my ass.

wasbeerfan | 10-10-07 | 23:47

Ik zou mijn ergste vijand nog niet door Britta Bohler laten verdedigen.Ongelofelijk dat H.A. voor deze ultra-linkse kudt advocaat heeft gekozen zeg.

reconquista | 10-10-07 | 22:00

Waarom vindt deze hele discussie pas plaats als ze in Nederland is en niet een half jaar geleden? Als mediastunt onbetaalbaar. Als van tevoren een reclamecontract rond de zendtijd van "Ayaan vogelvrij"" was afgesloten dan was ze voor het leven veilig en verzekerd. Leuke foto met Ayaan in het vizier, nageaapt van www.maffiabank.nl zeker.

Amalia Wasserstruyk | 10-10-07 | 20:57

De primaire taak van een overheid is het beschermen van haar burgers, mensen met een Nederlands paspoort in dit geval, tegen welk geweld dan ook, waar ook ter wereld. Niets meer en niets minder. Deze overheid ziet als haar primaire taak de burger financieel en ideologisch uit te hollen, de mond te snoeren, te controleren, regels en wetten op te leggen die het niet nodig heeft. Ik weet niet waar het heen gaat in de nabije toekomst, maar ik vrees het ergste. Democratie en vrijheid bestaan al lang niet meer. Welkom onderdrukking. Slaap lekker iedereen.

artbrut | 10-10-07 | 20:14

@brulkikker 10-10-07 @ 19:15
"Kijk, nu weten we waarmee we te maken hebben bij Ayaan-haters. Met anti-vrijheid figuren dus". Ik ben een AHA-hater (geen haat, wel afkeer), dus volgens jouw brede armslag anti-vrijheid. En doe niet zo godverdomde naief met je "bewijzen", lees gewoon nl.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali, daar staan een hoop leugens keurig opgesomd. Verder ben je zo een opgewonden standje dat je blijkbaar over mijn primaire stelling heen leest: "Ja, natuurlijk verdient AHA beveiliging, waar ook ter wereld, op kosten van NL. Deze kosten zijn een kleine prijs voor de vrije meningsuiting van onze volksvertegenwoordigers." Mijn secundaire stelling en persoonlijke wens dat ze bij voorkeur niet meer terugkomt is, als gezegd en overduidelijk, secundair._
Je tolereert geen afwijkende mening over AHA. Je begint direct te schreeuwen over de feiten, terwijl die feiten in genoeg reaguursels zijn aangehaald. En de methode om mensen met een afwijkende mening direct weg te zetten in extreme hoekjes is op z'n best kinderachtig en op zijn slechts een totalitaire taktiek (en dus ant-vrijheid). Overigens voeg je inhoudelijk ook geen flikker toe aan het debat. Je brult alleen maar en je verdwaalt in warrige uithalen.

Zeddegeizot | 10-10-07 | 19:59

Als iedereen gewoon even zijn bek houdt en niet loopt te miepen over cash of over Ayaan's uitspraken, en we gaan met tienduizend man met de armen over elkaar voor haar huis staan; problem fixed.

Ahitofel | 10-10-07 | 19:50

Pistool tussen der tieten, green card in haar moslimhandtas, en gaan. Qua uiterlijk mis je er niks aan. En die lui die kritiek hebben op Nederland vanuit de VS... ga je eigen beleid maar eens bekijken. Dat is lekker!

Next please!

BeunDeHaas | 10-10-07 | 19:47

Zeddegeizot 10-10-07 @ 18:53
Je voelt je blijkbaar nogal aangesproken voor iemand die ik nooit heb genoemd.
...
"ik lees je reaguursels en vind je een vervelende demagoog. Ik heb een enorme afkeer van AHA omdat ze systematisch liegt en manipuleert."
Veel succes met het bewijzen van dat "systematisch liegen en manipuleren". Let wel, gebaseerd op feiten en niet waanbeelden want die hebben we al bij anderen kunnen waarnemen.
...
"Dus mag ik in vredesnaam zeggen dat ik AHA een levenslange beveiliging toewens in het buitenland bij voorkeur op voorwaarde dat ze nooit meer haar vervelende snoet in NL laat zien, zonder dat er één of ander opgewonden standje klaar staat om mij zonder onderbouwing uit te maken voor één van de "anti-vrijheid figuren"?"
Het bovenstaande is het toonbeeld van anti-vrijheid. Beveiliging op basis van eisen die ingaan tegen grondwettelijke rechten.
Nee dus.
Beveiligen EN gaan of staan waar ze wil. En anders ben je gewoon anti-vrijheid.
Als je dat niet begrijpt is dat jouw probleem. Ik ga je het principe van vrijheid niet proberen uit te leggen.
Wie ben jij dan wel in Jezus naam om te denken dat je van haar mag eisen dat ze haar hoofd niet meer in NL mag laten zien als ze zich veilig genoeg wil kunnen voelen om haar mening te geven. Sinds wanneer is veiligheid iets waar je over onderhandelt of wat je koopt met wederdiensten?
Er zijn geen eisen te stellen aan het veilig kunnen uiten van je mening. Laat je brein maar eens met genoeg logica op de proppen proberen te komen om dat te begrijpen.
...
Voor de rest is je betoog vervelend en voor mij volstrekt oninteressant omdat het niets is dan een persoonlijke mening, en die hebben niets te maken met de vraag of iemand wel of niet beveiligd zou moeten worden.
De mening van mensen over de toon of inbreng van Hirsi Ali aan het Islam-debat is volstrekt irrelevant want subjectief, en al helemaal als de discussie erover wordt bevuild door niet onderbouwde verdachtmakingen over de motivaties en het karakter van Hirsi Ali.. Dat zijn niet ter zake doende drogredeneringen en ik herken ze als zodanig.

brulkikker | 10-10-07 | 19:15

coolmos2 10-10-07 @ 16:41
Ga Sampie dan maar eens lezen.
Nog beter zou zijn: ga eens met je kortgerokte vrouw door 020-Gaza lopen of Kanaleneiland in Utreg.
Vergeet je AK-47 niet.

nattebever | 10-10-07 | 19:05

Hear ye!
Binnenkort Minister van Remigratie. Speciaal aandachtsgebied: de islam.
Toedeledokie, islamieten. Rot lekker op naar Rifapenland en probeer een beetje uit de buurt te blijven van de berggorilla's - zelfs die hebben een hekel aan jullie achterlijke godsdienst (sorry voor het pleonasme).

nattebever | 10-10-07 | 19:03

brulkikker 10-10-07 @ 17:06
Brul, ik lees je reaguursels en vind je een vervelende demagoog. Ik heb een enorme afkeer van AHA omdat ze systematisch liegt en manipuleert. Mijn mening is dat ze werkelijk niets heeft bijgedragen aan het Islam-debat in NL en alle ophef domweg niet waard is. Ben ik daarom tegen vrijheid? Je legt verbanden die niet bestaan. Ja, natuurlijk verdient AHA beveiliging, waar ook ter wereld, op kosten van NL. Deze kosten zijn een kleine prijs voor de vrije meningsuiting van onze volksvertegenwoordigers. Ook al zijn die meningen destructief, polariserend, en op bewust provocerende wijze geuit. Ook al laat deze volksvertegenwoordigster haar kiezers in de steek omdat ze een betere toekomst voor zichzelf zag in het buitenland. Dus mag ik in vredesnaam zeggen dat ik AHA een levenslange beveiliging toewens in het buitenland bij voorkeur op voorwaarde dat ze nooit meer haar vervelende snoet in NL laat zien, zonder dat er één of ander opgewonden standje klaar staat om mij zonder onderbouwing uit te maken voor één van de "anti-vrijheid figuren"?

Zeddegeizot | 10-10-07 | 18:53

Ik vind het ontzettend armoedig en onbeschaafd dat de staat lees kamer niet gewoon besluit een Nederlandse te beschermen. Een van de weinige dingen waar de overheid wel goed voor is laat ze afweten. Schande

LibertasSimplex | 10-10-07 | 18:25

@fluh 10-10-07 @ 18:06,
wel schillen met een mes, niet met een vork ofzeau,
gezien de verder volstrekte onzin die je uitkraamt maak ik me wat zorgen.

vander F | 10-10-07 | 18:24

Je kijkt die negerin zo op dr kruis.

LibertasSimplex | 10-10-07 | 18:22

@fluh 10-10-07 @ 18:06:
Ze is geen Amerikaans staatsburger, ze is Nederlands staatsburger met een green-card (verblijfs- en werkvergunning).

koerbagh ® | 10-10-07 | 18:15

Religieuze mensen, wat een moeite kost het mij toch, om die te begrijpen. Daar zou Ayaan vast minder last van hebben, denk ik dan.
Gisteren in de krant, daar werd mij bericht dat de geniale geesten van de A.I.V.D. een geheel nieuw woord hebben bedacht: neoradicalsme. Een meesterwerk. Het kan ook niet anders, door al dat gekrakeel over Maxima en de Nederlandse identiteit dreigt de A.I.V.D. vergeten te worden, dus, er moest ingegrepen worden, neoradicalisme. De hersenpan van een A.I.V.D.er, niets minder dan dè baarmoeder der neologismen.
Natuurlijk neem ik het werk van de A.I.V.D. serieus, volgens de televisie bestaat onze inlichtingendienst voornamelijk uit mannenbroeders. Dus als het "geheime genootschap der mannenbroeders" mij vertelt dat het "neoradicale salifisme" niet van voorbijgaande aard is, dan zal het wel zo zijn.

In de 16e eeuw werd Europa al eens eerder geteisterd door een neoradicaal, zijn naam was Johannes Calvijn. Naar de neoradicale ideeën van Johannes Calvijn werd de vrije wil, zoals de katholieken het dachten, afgeschaft, nee, predestinatie, God heeft al van te voren bepaald wat jouw lot zal zijn. Hard werken..?, waarom werkt de "hardwerkende Nederlander" zo hard, omdat Johannes Calvijn dat wil..?, soms..? Vandaar dat het dak blijft lekken.

Het geloof van het "geheime genootschap der mannenbroeders" is zelf een neoradicalisme, die al een kleine vierhonderd jaar voortwoekerd, vandaar dat onze geheim agenten een beetje bang zijn, waarschijnlijk herkennen ze zichzelf in het salafisme.
Dat is het probleem met het C.D.A., is het beleid van die partij gebaseerd op de redelijkheid, of is het ingegeven door de angst van wat God zou hebben beslist, aangaande het zielenheil van de bewindslieden.? Ayaan Hirsi Ali, en Salman Rushdie, zij overschatten de Rede, en zien de diepere religieuze drijfveren in de geesten van de C.D.A.ers niet. Maar daar hebben wel meer mensen last van, ik bijvoorbeeld. De A.I.V.D. spreekt uit neoradicale ervaring, echter.

Hannalore | 10-10-07 | 18:08

Ze zoekt het zelf maar uit. Ze is Amerikaans staatsburger, geen Nederlander. Dus hoef ik niet te werken om haar veiligheid, die me sowieso geen ruk kan schelen, te betalen.
.
Zo, dat is er uit *gaat aardappelen schillen voor 't avondeten*

fluh | 10-10-07 | 18:06

*BEEP* 10-10-07 @ 17:26
Heb je je reddingsboot al klaar?
De zee van krokodillentranen bij de "weldenkenden" in Nederland zal gigantisch zijn. Men zal geschokt zijn, verbijsterd, woedend.
En vervolgens gaat men weer over tot de orde van de dag.

brulkikker | 10-10-07 | 17:43

@wopper 10-10-07 @ 17:31,
advocaten zitten vuistdiep in allerlei duistere zaakjes,
hoort bij het vak, het lijkt me dat het niet zoveel uitmaakt,
welke advocaat, vraag is: is het een succesvolle advocaat.
(in het geval Ayaan, ook nog 1 met ballen)

vander F | 10-10-07 | 17:38

wopper 10-10-07 @ 17:22
Ja.
Advocaten zijn hoeren.
Ze delen met iedereen het bed zolang er maar betaald wordt.

brulkikker | 10-10-07 | 17:36

Uit "A Time to Kill", Matthew McConaughey zegt:

"... And now, picture her as white"

Marks | 10-10-07 | 17:36

@vander F 10-10-07 @ 17:25

Waarom koos Ayaan nou net die BeulerT.. was er nou echt niemand anders die haar wilde advocaturen?

Beuler zit vuistdiep in de linkse maffiakliek en da's link.

wopper | 10-10-07 | 17:31

Al het geld gaat al naar het koninghuis. Ze kunnen natuurlijk niet aan de gang blijven. Oh, en ik kan niet wachten op de damage control van de regering als Hirsi op een dag met doorgesneden keel word gevonden.

*BEEP* | 10-10-07 | 17:26

@wopper 10-10-07 @ 17:22,
hoef ik toch niet op te antwoorden?
Je zegt het zelf in haar beschrijving, een slimme tante.

Overigens is Fapke Halsema de enige in het parlement die nog liberale zaken durft te verdedigen.

vander F | 10-10-07 | 17:25

brulkikker 10-10-07 @ 14:49
Mee eens.

holtor | 10-10-07 | 17:23

@mezelf, terroristen

wopper | 10-10-07 | 17:23

@Iko Nal 10-10-07 @ 17:17

Brit Beuler heeft 't goed voor mekaar: topadvocaat voor terorristen, senator 1e kamerT en nog eens groenslinks.
Heb nooit begrepen dat AHA koos voor deze advo.
Weet iemand hier meer over te vertellen?

wopper | 10-10-07 | 17:22

@BSE rundfunk 10-10-07 @ 17:11,
tja, en ondertussen in de luwte Nederland opheffen en de EUSSR inleiden.

vander F | 10-10-07 | 17:21

Vrouwen die in iets minder verhullends als een burqa over straat lopen roepen over zichzelf af dat ze verkracht worden. Eigen schuld, billen branden en op blaren zitten, etc, toch coolmos2?

Iko Nal | 10-10-07 | 17:20

Overigens mogen die homofielen wel weer snel terug de kast in.
Hun openlijkheid over hun seksuele geaardheid zal een groot aantal mensen vast voor het hoofd stoten, en dan hebben die flikkers de gevolgen aan zichzelf te wijten. Je moet namelijk weten wat de toorn van Allah wekt en sodomieterij valt daaronder, dat weet iedereen.
Vrouwen die het in hun hoofd halen met minirok over straat te wandelen? Oprotten naar Amerika, je vraagt er zelf om met die ongevoeligheid voor religieuze sentimenten en het claimen van je vrijheid om te doen en laten wat je wilt.
Ad nauseum tot slechts de conformerende lafbekken en moslims de demografie van Nederland bepalen.

brulkikker | 10-10-07 | 17:15

Call me insane but...
Is het iemand al opgevallen dat de toestand rond de beveiliging van Ayaan samenvalt met het bericht van de AIVD (= toename moslimextremisme)?
Geeft te denken wat betreft het oplaaien van de "islam agenda"....

Rest In Privacy | 10-10-07 | 17:11

@coolmos2
Even een ongenuanceerde persoonlijke mening die ik absoluut niet van plan ben verder te onderbouwen:
Je bent een ontzettende lafbek en als over 30 jaar mijn kinderen moeten leven onder het juk van een al dan niet islamitische dictatuur dan is dat omdat er heden ten dage te veel mensen denken zoals jij.

Matatan | 10-10-07 | 17:07

coolmos2 10-10-07 @ 16:41
Met andere woorden, we mogen concluderen dat we met jou te maken hebben met iemand die geen voorstander is van vrijheid van meningsuiting.
Dan wordt het helder wat zij in jouw ogen "mede veroorzaakt" heeft.
En Theo van Gogh ook, uiteraard.
Als je iets zegt dat anderen niet bevalt, is het je eigen schuld als je bedreigd wordt of erger.
...
Kijk, nu weten we waarmee we te maken hebben bij Ayaan-haters. Met anti-vrijheid figuren dus, die er geen probleem mee hebben als mensen met een onwelgevallige mening m.b.v. ernstige dreigementen de mond gesnoerd wordt.
In die context is het dan ook niet zo vreemd dat lieden als jij "opgeruimd staat netjes" of iets vergelijkbaars zeggen. en nergens op gebaseerde verdachtmakingen bombarderen tot feiten of logisch onderbouwde argumenten.
Wij vrijheidsliefhebbers (wie de schoen past, trekke hem aan) weten in ieder geval waar de uitverkoop van verworvenheden in volle gang is.
Ze zijn te herkennen aan de afkeer of zelfs haat jegens Ayaan.

brulkikker | 10-10-07 | 17:06

@coolmos2 10-10-07 @ 16:41

"Maar als je dingen roept waarvan je weet dat je mensen gigantisch tegen je in het harnas jaagt, wie is dan verantwoordelijk voor de onveilige situatie"

Echt een geweldige uitspraak. Vraag dat eens aan een oud verzetsstrijder die nog meegewerkt heeft aan het verspreiden van pak 'm beet De Waarheid in 40-45 (wel opschieten, zoveel leven er niet meer). Of aan de nabestaanden van Klaus von Staffenberg of Sophie Scholl. Die hebben Hitler tegen zich in het harnas gejaagd met hun uitspraken en daden en zijn geexecuteerd. Eigen schuld dikke bult?

Matatan | 10-10-07 | 17:04

@coolmos2 10-10-07 @ 16:41:
Nogmaals: wat is dan het probleem? Degene die zijn/haar mening uit of de "beledigde" en het onderwerp van die belediging?
Wat jij dus feitelijk zegt: je mag niets zeggen te de islam anders gaat je kop eraf en dan heb je dat aan jezelf te danken. Beetje omgekeerde logica. Post hoc ergo propter hoc. Zoek dat maar eens op. Dhimmie.

koerbagh ® | 10-10-07 | 17:04

Mooi stukje van de Herald.
Maar aan de andere kant begrijp ik Ayaan niet, waarom ze zich uberhaupt inlaat met Nederlandse politici.
Ze had beter kunnen gaan werken in een onafhankelijk instituut dat opkomt voor mensenrechten o.i.d.
-
Zoals zo mooi gezegd werd in de film 8mm: "Wie met de duivel danst verandert de duivel niet, die persoon zal zelf (moeten) veranderen."
-
Daar gaat je rustige leven Ayaan - langzaam maar zeker wordt de dagvulling steeds grimmiger.
Nu ook schietlessen in Polen - neem het pistool maar ter hand.
Alles bij elkaar geen goede voorbode voor de toekomst.
-
Ik zou zeggen: vertrek naar een ver oord waar je rustig je werk kunt doen.
Je wordt alleen maar gebruikt ten gunste van lieden die ver boven je hoofd gaan. Zij willen niets anders dan jouw 'case' aanwakkeren.
Low Profile is mijn advies - je staat al lang op de kaart.
Dat neemt niet weg dat je je mening ook kan verkondigen middels het schrijven van boeken o.i.d.

Rest In Privacy | 10-10-07 | 16:59

@coolmos2 10-10-07 @ 16:41

Volgens jouw betoog dienen wij nog steeds te zeggen dat de aarde plat is. Indien wij wat anders zeggen zijn we zelf verantwoordelijk voor de consequenties en heeft de staat geen verplichting om ons te beschermen

Iko Nal | 10-10-07 | 16:55

@coolmos2 10-10-07 @ 16:41
Wie zijn billen brand in geval van bekritiseren van de katholieke kerk, krijgt de eeuwige toorn van een bisschop over zich heen. Waarschijnlijk in een artikel dat verder toch niemand leest.
Wie zijn billen brand in geval van bekritiseren van de islam, affijn dat weet je waarschijnlijk wel.....
Dunkt me dat daar een fundamenteel verschil is.

religion is war | 10-10-07 | 16:51

Pfft,
Al die lui die hier AHA's motieven in vraag stellen zijn volgens mij doodgewoon bang. Bang om door moslimextremisten op een hoop gegooid te worden met Theo van Gogh en andere Ayaan sympathisanten, en dus weten ze niet hoe snel ze zich moeten distantieren. Moslimextremisten staan inderdaad niet bekend om hun nuance en onderscheidend vermogen, maar om nu te denken dat als je AHA de grond in boort ze jouw keel dan uiteindelijk niet zullen afsnijden als de kans zich voor doet is hopeloos naief. De islamitische extremisten zullen echt wel een door de profeet goedgekeurde reden vinden om U als kafir een kopje kleiner te mogen maken indien ze dat nodig vinden, wat U van AHA vindt heeft daar echt niets mee te maken. Het gaat ze uitsluitend om de stichting van het wereldwijde kalifaat en de onderwerping van de wereldbevolking aan de islam. Al die hopeloze theorieen over motieven en verantwoordelijkheden, jullie zijn gewoon een stel bange schijterds.

Matatan | 10-10-07 | 16:51

Zoals ik al zei, gaten schieten in een betoog.

Even ter verduidelijking: mijn mening over AHA zegt niets over mijn mening over de islam. Even voor iedereen die probeert mij leesvoer voor de komende 82 jaar aan te smeren.

Ik kan mij met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat het polariseren van denkbeelden de wereld verlost van de Islam. Ik heb er geen enkel probleem mee dat een kwart van de wereld gelooft in Allah. Ik heb er wel een probleem mee dat ik er ook in zou moeten geloven, of mij zou moeten conformeren aan hun denkbeelden. Zolang het om die strijd gaat, akkoord. Maar de islam moeten uitroeien? Waarom? Omdat wij de wijsheid in pacht hebben?

De quote dat ze een gelukzoekster is staat in haar Wikipedia artikel. Ik zou de context niet weten.

Inderdaad, als je van mening bent dat de islam te vuur en te zwaard bestreden moet worden, dan is AHA de ultieme voorvechtster voor je positie. Ik deel die mening niet. Ik denk dat je geloof niet noodzakelijk iets zegt over je verstandelijke vermogens (misschien het feit dat je gelooft wel) of over je vermogen anderen te laten leven zoals zij dat willen.

natte bever, Dawkins heb ik gelezen. Sam Harris niet. Was ik ook niet direct van plan. Dennett is me tot nu toe onbekend.

koerbagh, wij verschillen van mening. Niet om het geld. Die paar miljoen voelt de burger niet. Maar als je dingen roept waarvan je weet dat je mensen gigantisch tegen je in het harnas jaagt, wie is dan verantwoordelijk voor de onveilige situatie? Mag je tegen de islam alles roepen? Ook als je een publieke functie bekleed? Ergens bekruipt mij het gevoel: Wie zijn billen brandt.......

coolmos2 | 10-10-07 | 16:41

MickyM 10-10-07 @ 16:20
Dank je wel, maar eigenlijk heb ik meer moeite gedaan dan het verdient. Waarschijnlijk zal het nooit tot sommigen doordringen dat persoonlijke, subjectieve meningen niet hetzelfde zijn als logische of feitelijke argumenten.
Dat is ook waarom ik al eerder zei dat dit soort types zich vaak door hun eigen dhimmitude of ordinaire racisme voor buitenlanders laten leiden als ze proberen met "argumenten" te komen om mensen als Ayaan aan het kruis te nagelen.
Dat zelfde geldt ook in het geval van Ehsan Jami, overigens.
Heel veel geblaat over hun motieven, terwijl nota bene hun eigen motieven zo duidelijk worden aan het gebrek aan valide argument.

brulkikker | 10-10-07 | 16:33

@brulkikker
Heerlijk om je reacties te lezen, iemand die beargumenteerd antwoord kan geven, zodanig dat het "neqschot etc"-tuig er het zwijgen toe doet, dat maakt mijn dag een stuk beter. Ongezien een bos bloemen!

MickyM | 10-10-07 | 16:20

Iko Nal 10-10-07 @ 16:10
Wie zou er niet een leven lang over zijn schouder willen kijken, in kleine zwaarbewaakte cellen willen overnachten, en bijna 24/7 omringd worden door een peleton mannen, om maar een paar centen te verdienen?
Dat is niet meer dan logisch. En ook die heerlijke bewondering van een meerderheid van de Indymedia bezoekers en de Telegraaf lezende kleinburgers in Nederland is het waard, natuurlijk.

brulkikker | 10-10-07 | 16:14

@-edit 10-10-07 @ 16:03:
Bij een geslaagde beveiliging is er geen aantoonbaar resultaat. Dat heb je slechts bij een niet geslaagde of opgeschorte beveiliging. En daar zullen dan ook wel vragen over gesteld worden. De kosten kunnen gewoon opgevoerd bij het het budget voor de AIVD, geen enkel probleem. En Tjibbe Joustra weet sinds zijn UWV-gouden toiletpot affaire inmiddels wel hoe je bepaalde kosten op moet voeren zodat ze niet direct zichtbaar zijn voor de nitwits van het parlement.

koerbagh ® | 10-10-07 | 16:11

@-edit 10-10-07 @ 16:03
Jazeker, kijk maar naar de zakken geld die ze nu al weggeven. Onwikkelingsgelden die naar NGO's gaan bijvoorbeeld.
Waar een wil is is een weg, jij ontkent het bestaan van de weg, terwijl het er hier om gaat dat de wil er niet is. Geeft aan dat je niet out of the box kan denken, is niet erg hoor met een beperkt denkkader kun je best ver komen. Kijk maar naar Hirsch.

religion is war | 10-10-07 | 16:11

Alleen al uit het feit dat Ayaan jarenlang heeft moeten overnachten in politiecellen en kazernecomplexen blijkt overduidelijk dat mevrouw AYA haar uitspraken uit puur winstbejag doet. De profiteur.

Iko Nal | 10-10-07 | 16:10

coolmos2 10-10-07 @ 15:34
Misschien een idee om eens Sam Harris' End of Faith te lezen. Of iets van Dawkins (The God Delusion) of Dennett.
Kom je er mogelijk achter dat de islam het achterlijkste nu nog bestaande en gevaarlijkste is wat de mensheid ooit heeft voortgebracht en dat het ons aller taak is om die arme moslims te bevrijden van hun pathetische geloof en daaruit voortvloeiend slachtofferschap.
Ze zullen het zelf moeten doen, zo is de algemene opvatting, want van ongelovigen nemen ze weinig aan (behalve uitkeringen dan). Niets wijst er op dat zijzelf het voortouw zullen nemen (die Jami uitgezonderd, erg uitgezonderd).
Dat betekent dat we deze eeuw opnieuw kunnen beginnen met de reconquista - teatime is over, wat mij betreft.

nattebever | 10-10-07 | 16:08

@coolmos2 10-10-07 @ 15:34,
noem mij eens 1 voorbeeld waarin Ayaan zich in een slachtofferrol manoeuvreert?

vander F | 10-10-07 | 16:04

@religion is war 10-10-07 @ 15:47
Ok: jij denkt dat het een minister ermee wegkomt een zak geld uit te geven zonder dat hij voor het resultaat verantwoordelijk gehouden kan worden in de kamer?
*proest*

-edit | 10-10-07 | 16:03

@coolmos2 10-10-07 @ 15:34:
Dat zijn allemaal kwalificaties en meningen over de persoon en heeft er allemaal geen flikker mee te maken dat de Nederlandse overheid de morele plicht heeft om een onderdaan te beschermen die omwille van haar vrije meningsuiting door een moordlustige sekte met de dood wordt bedreigd. Dat is de kwestie en niks anders.

koerbagh ® | 10-10-07 | 15:54

coolmos2 10-10-07 @ 15:34
"Laten we beginnen met haar eigen woorden:"Ja, ik ben economisch vluchteling. Ze zeggen altijd dat ik geluk heb gehad, maar ik ben zelf de grootste gelukszoeker."
Link graag, zodat we de context kunnen zien.
...
"Vervolgens stapt ze van de PvdA naar de VVD, en vervolgens naar de AEI. Wat zegt dit over haar politieke denkbeelden? Dat ze die niet heeft."
Onzin. Wat het zegt is dat ze de vrijheid en gelegenheid zoekt om vrij te kunnen spreken over zaken die haar aan het hart gaan. Het is duidelijk dat dat niet kon bij de PVDA, en later ook niet meer bij de VVD. Nergens uit jouw argument blijkt dat ze geen politieke denkbeelden heeft. Sterker nog, die heeft ze overduidelijk wel, de emancipatie van moslimvrouwen in het bijzonder, en kritiek op de Islam in het algemeen.
...
"Ze heeft maar een doel, en dat doel is Ayaan."
Niet logisch of feitelijk onderbouwde quatch. Bewijs dat ze het doet voor meerdere eer en glorie van zichzelf, ten koste van eigen veiligheid, en niet om vrij de gelegenheid te krijgen te spreken over issues die zij belangrijk vindt: de ISLAM en de positie van vrouwen daarin. Veel succes.
...
"Omdat de islam werkelijk het allerverschrikkelijkste is dat de mensheid kan overkomen?"
Zelfs als HAD zij dit zo gezegd, dan nog is het een kwestie van persoonlijke mening. Hoef je het niet mee eens te zijn, maar als zij dat vindt zegt dat NIETS over de ware reden dat zij het doet. Je bevuilt haar motieven door aan te nemen dat JOUW mening ook de hare zou moeten zijn, dat de Islam niet het allerverschrikkelijkste is.
Zelf vind ik ook dat de Islam het allerverschrikkelijkste is OP DIT MOMENT.
...
"Ze stapt van een onderdrukkende religie regelrecht in een onderdrukkende politieke stroming. Het is dus geen idealisme."
Je poneert een persoonlijke mening over een politieke stroming achter de AEI, namelijk dat die "onderdrukkend" is, om vervolgens die persoonlijke mening wederom te koppelen aan haar motieven. Persoonlijk vind ik de Democraten niet minder erg dan de Republikeinen. Dat is MIJN persoonlijke mening, en zegt ook niets over de motivaties van Ayaan.
...
"Ze positioneert zichzelf continu in de slachtofferrol, terwijl ze hier geen slachtoffer is, maar medeveroorzaker."
Medeveroorzaker van WAT? Ze heeft gebruik gemaakt van haar grondwettelijke recht op vrijheid van meningsuiting, en heeft niemand bedreigd. Dus medeveroorzaker van WAT? En waarom zou Ayaan dit als een probleem moeten zijn enkel omdat jij dat zo ziet? Heeft wederom weer niets te maken met Ayaan's motivaties, maar slechts met jouw meningen en het feit dat jij blijkbaar vindt dat Ayaan zich daaraan moet conformeren.
...
"Kiezen voor een baan/bestaan in Amerika, maar wel geld van Nederland willen hebben, omdat je bedreigd wordt? Dan ben je dus niets beter dan de mocro die zijn uitkering vangt in Marokko."
Misselijkmakende stropop. Ayaan WIL helemaal geen geld, maar veiligheid om te kunnen zeggen wat zij wil. Dat is heel wat anders dan een mocro die een "uitkering" wil vangen. Je pretendeert dat het willen van veiligheid hetzelfde is als het willen van geld, en dat geeft aan wat jouw denkwijze is.
...
Zo te zien ben jij blijkbaar niet in staat om je te houden aan de regels van de logica en bewijsvoering. Geen wonder dat je denkt dat Ayaan het voor zichzelf doet.
Nu weten we in ieder geval hoeveel vertrouwen we mogen hebben in het logisch argumenteren van iemand die Ayaan verwijt dat ze het voor haar eigen eer en glorie doet.

brulkikker | 10-10-07 | 15:51

@ -edit 10-10-07 @ 15:33
Tssss, en u bent expert? Is anders niet te zien aan uw posts. Of is het omdat u op schiphol achter de gastvrouw balie hebt gestaan in het verleden?
Hoe makkelijk was het voor Hirsch geweest om met steun van de kamer te stellen dat de eindverantwoordelijkheid niet bij hem kan liggen, maar dat hij de financiering wel ter hand wil nemen? Had ie zo een particulier bedrijf voor kunnen regelen. Dit gaat puur en alleen om de centen, en een trapje na over de rug van iemand die bedreigd wordt. Bedreigingen die zijn ontstaan ten tijde van het uitoefenen van een kamerlidmaatschap. Het argument over ik heb niks te zeggen dus doe ik niks dat hij poneert gaat niet op.

religion is war | 10-10-07 | 15:47

Hirsie Alien: rot op (naar de maan of zeau)

worm | 10-10-07 | 15:44

bottehond 10-10-07 @ 14:29

Akkoord.

Laten we beginnen met haar eigen woorden:"Ja, ik ben economisch vluchteling. Ze zeggen altijd dat ik geluk heb gehad, maar ik ben zelf de grootste gelukszoeker."

Vervolgens stapt ze van de PvdA naar de VVD, en vervolgens naar de AEI. Wat zegt dit over haar politieke denkbeelden? Dat ze die niet heeft. Ze heeft maar een doel, en dat doel is Ayaan. Maar waarom moeten haar denkbeelden zo vurig verdedigd worden? Omdat de islam werkelijk het allerverschrikkelijkste is dat de mensheid kan overkomen?

Ze stapt van een onderdrukkende religie regelrecht in een onderdrukkende politieke stroming. Het is dus geen idealisme.

Ze positioneert zichzelf continu in de slachtofferrol, terwijl ze hier geen slachtoffer is, maar medeveroorzaker.

Kiezen voor een baan/bestaan in Amerika, maar wel geld van Nederland willen hebben, omdat je bedreigd wordt? Dan ben je dus niets beter dan de mocro die zijn uitkering vangt in Marokko.

coolmos2 | 10-10-07 | 15:34

@adolfjoling

Hef de politie dan meteen maar op, of betaal de schijn die ze ophouden door.

Den Ouden Wind | 10-10-07 | 15:33

@religion is war 10-10-07 @ 14:07
Op 1 punt heb je gelijk: dit kabinet wil geen betalingen doen. Maar dat spreek ik ook nergens tegen. Het is tot op zekere hoogte inderdaad een politieke keuze. Let wel: tot op zekere hoogte.
Op de rest van je punten geef je aan dat je niet begrijpt hoe het internationaal beveiligen van personen (vips) werkt. Geeft niet. Kan jij ook niets aan doen

-edit | 10-10-07 | 15:33

@coolmos2 :

"Ayaan doet dit niet vanuit haar wens de islam te ontmaskeren, maar vanuit de wens geld te verdienen."

Ik ben niet zo welbespraakt rechts als de botte maar mag ik toch even opmerken 'waar heeft u het eauver?'. Wat denkt u dat mevrouw Ali/Magan heeft verdiend aan dat filmpje Submission? Tonnen wellicht? In Nederland? Mevrouw wil graag in de U.S. of A. in luxe leven? Alsof mevrouw dat hier eauk al niet deed als Tweede Kamerlid?

Verklaert u nader mijnheer, het duizelt mij enigszins.

TM | 10-10-07 | 15:32

@brulkikker 10-10-07 @ 15:13

Briljant filmpje overigens.

Iko Nal | 10-10-07 | 15:30

@ Claude Francois 10-10-07 @ 15:13
Yep, we glijden af naar een situatie waar parlementariers voorzichtig met hun mening gaan omgaan. Niets controversieels meer roepen. En dat dan met in het achterhoofd dat ze na hun politiek carriere geen bescherming meer mogen verwachten. Leden stemmen zonder last komt op deze manier aardig in gevaar. (Hoewel de partijdiscipine daar tegenwoordig ook leuk aan meedoet)

religion is war | 10-10-07 | 15:21

Paar puntjes:

- bij een denktank verdien je geen flikker;
- Ayaan krijgt geen zak geld maar alleen beveiliging (in natura) een kogelvrije auto een paar gorilla's die haar dag en nacht bewaken. Dat doe je niet voor de lol.

Walgelijk dat Balkenende daar niet voor wil betalen en de PvdA ook niet. De VVD ''beraad zich nog'', om te kokken.....

Als (ex)volksvertegenwoordigers niet meer beschermd en hun mening niet meer kunnen uiten zonder daar fysiek gevaar voor te lopen dan glijden we af naar een cultuur zonder vrijheid van meningsuiting waar de ''oproerkraaiers'' voor hun leven moeten vrezen en de islamo/fasco/ en linksradicalo's het voor het zeggen hebben. Daar zit niemand op te wachten.

Rest In Privacy | 10-10-07 | 15:13

Overigens mag er van mij nog eerder NL belastinggeld gaan naar de beveiliging van deze man:
nl.youtube.com/watch?v=mHh0NdR5Jh0
dan dat het wordt gebruikt als zieligheids-soepsidie hier in Nederland zelf.
We kunnen niet genoeg van dit soort mensen hebben, wat mij betreft.

brulkikker | 10-10-07 | 15:13

@vander F 10-10-07 @ 14:47:
Tja, daar vraag je zowat...
*Pijnigt hersens*
Nee. Ik zou het ook zo niet weten.

koerbagh ® | 10-10-07 | 15:12

@vander F 10-10-07 @ 14:57
Pas op, maak geen martelaar van hem.. Verbanning is meer iets denk ik....

religion is war | 10-10-07 | 15:00

@fred osterrr 10-10-07 @ 14:53
Mijn oma zij het vroeger al, vertrouw geen koksen... Hoe oude wijsheid nu nog van kracht is blijkt als je naar Balkje kijkt.

religion is war | 10-10-07 | 14:55

Coolmos vs Bottehond... het had zo mooi kunnen zijn....
Hoe langer ik over de materie omtrent AHA en de vrijheid van meningsuiting nadenk, lees, des te meer begin ik te kokhalzen van die smerige Balkenende. Ik begin gewoon weer te schelden... gadverdamme, wat een vieze smerige huichelaar is die vent. Weg met hem. Afzetten, revolutie.. ik weet het niet meer

fred osterrr | 10-10-07 | 14:53

Overigens geeft dit draadje een goed inzicht in wat waarschijnlijk de Rita Verdonk stemmers zullen zijn. Alles met een kleurtje en een "grote mond" RAUS.
Doet er niet toe dat iemand bedreigd wordt om een mening. Want hoe haalt die negerin het in haar hoofd om geld te willen verdienen, om ambitieus te willen zijn, om een stevig mening te verkondigen?
Wat maakt het uit dat ze al 14 jaar lang aan heeft getoond hoe geintegreerd ze is, en dat aantoont door ten koste van eigen veiligheid voor Westerse, verlichtte waarden op te komen. Ze heeft immers toen ze nog dom en haatdoekje was, een beetje gejokt, dus met terugwerkende kracht RAUS, want jeugdzonden zijn er om nooit te vergeven, ongeacht hoe hard ze het goed proberen te maken.
Befehl ist befehl.
Wilders kan (vooralsnog) op veel van mijn sympathie rekenen, maar ik zou zo langzamerhand nog eerder op Femke Halsema stemmen dan op die domme, vadzige koe van een Rita Verdonk.
Ik blijf zeggen, iemand die zich zo voor het karretje van Zembla kan laten spannen, is te dom om op te schijten.

brulkikker | 10-10-07 | 14:49

@koerbagh ® 10-10-07 @ 14:43,
andere partijen breken Nederland alleen nog maar verder af,
zetten ons land te kijk als gierige dhimmies zonder moraal.

Welke andere partij dan?!?

vander F | 10-10-07 | 14:47

Coolmos kan kennelijk niets onderbouwen, zwak hoor. Ik taai af en ga weer verder met mijn werk. *haalt bekertje koffie uit de automaat*

MickyM | 10-10-07 | 14:46

@vander F 10-10-07 @ 14:36:
Ik begin Fapke steeds sympathieker te vinden. 't Moet niet gekker worden. Strijdster voor het EU-referendum, het vrije woord en bescherming tegen de salafisten. En een huis van 8 ton in 020. Zit ze wel bij de goede partij?

koerbagh ® | 10-10-07 | 14:43

Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:37
Dat van die Dior-kleertjes, dat zit je nog het meeste dwars, is het niet? Gewoon je vrouw eens vragen of ze eens iets anders aandoet dan een tuinbroek waaronder Che-shirt.
Als beveiliging kostbaar is, is het logisch dat AHA daar veel tijd mee zoek is. In een normaal zou iemand dat voor en namens haar doen.
Also niet in Nederland, waar we liever geld uitgeven aan soep(jurk-)subsidie.

Dat domme gezwets over de geldzucht van AHA - als je dan toch zo nodig daarover wilt ouwehoeren, beperk je dan tot het (wat mij betreft morgen nog af te schaffen) koningshuis.
Nee Mohammed, Sam Harris en Rushdie hebben er wel een heldere kijk op.

nattebever | 10-10-07 | 14:42

Leve Ayaan. Leve het Vrije Woord!

Ik ga werken. Benieuwd of de draad nog verder de diepte in gaat.

bottehond | 10-10-07 | 14:40

coolmos2 10-10-07 @ 14:21

Ik vraag me overigens wel af of je helemaal goed in de gaten hebt wat er aan de hand is met Europa en die islam. Hier wat leesvoer. Ik poneer daaromtrent nog maar een keer de vraag (niet alleen aan jou): hoeveel "incidenten" moeten er plaatsvinden voor je een patroon gaat onderscheiden? Sorry to ruin your day, dus als je bang uitgevallen bent en liever behaaglijk blijft coccoonen terwijl de zaak gierend uit de hand loopt: vooral NIET lezen, deze link en de artikelen.

eurabia.blogse.nl/log/eurabia

bottehond | 10-10-07 | 14:39

@coolmos2 10-10-07 @ 14:21:
Oh, en "een mening" zonder argumentatie en onderbouwing stelt dus geen reet voor. In elke discussie heeft degene die iets beweert de bewijslast voor de bewering.

koerbagh ® | 10-10-07 | 14:39

@coolmos2 10-10-07 @ 14:21:
Om een meningsuiting als belediging te zien die met de dood vergolden moet worden is niet de persoon met de afwijkende mening het probleem, maar het onderwerp van de zogenaamde belediging; dat jeminitische maangodje, zijn profeet en de miljard volgelingen dus.

koerbagh ® | 10-10-07 | 14:36

coolmos2 10-10-07 @ 14:21

Exqueeze me? Ik stel je gewoon een vraag, niets meer niets minder. het is hier geen rechtbank. Kennelijk voel je je in het nauw gedreven, maar dat is heus mijn bedoeling niet. Je was zo goed bezig en nu zak je pardoes door het ijs? Kom op, man. tandje bij. Waar baseer je dan op dat Ayaan dit voor het geld doet? Mijn post baseer ik op logica: ik probeer de logica achter dit plan te zien en als je het daar niet mee eens bent, who cares. Mijn inschatting is uiteraard niet waterdicht, maar een kwestie van logica. Genoeg daarover dus: ik ben nog steeds benieuwd naar je onderbouwing. Zo moeilijk kan dat niet zijn. Ik wil je ook best uitleggen waarom mijn conclusie imho logisch is, heur. Maar als we de diepte ingaan dan wel gelijk oversteken. Ik stelde de vraag naar onderbouwing eerst. Kom er maar in.

bottehond | 10-10-07 | 14:29

@ coolmos2 10-10-07 @ 14:21
Ik vroeg je ook iets, onderbouw dat geouwehoer in de ruimte eens

MickyM | 10-10-07 | 14:29

@ coolmos2 10-10-07 @ 14:21
Wrong, je komt met een speculatie en bouwt daar een betoog op. Zo iets als H.v. Bommel die speculeert dat 85% van de Taliban vredelievend is. Vervolgens stel je dat het jouw mening is dat Ayaan het om de centen doet, je hebt daar geen bewijzen van. En omdat het jouw mening is, is het jouw onvervreembare waarheid. Als je nu graag wil dat je betoog enige waarde blijft houden, zul je op zijn minst een poging moeten doen om te staven dat het haar om de centen gaat. Doe je dat niet, dan is je betoog niet meer waard dan prietpraat in de kapsalon.

religion is war | 10-10-07 | 14:27

botte, leuke wending, maar ik baseer mijn mening ook op wat ik zie en lees. En als je het niet met mij eens bent hoef ik geen onderbouwing te geven van mijn mening. Gaten schieten in een verhaal kan ik ook. Ik heb je in mijn eerste verhaal een aantal feiten neergezet die aantonen hoe de neocons het spel spelen. Als jij dat in wilt passen in jouw wereldbeeld waarin Ayaan de volgende heilige wordt, soit. Maar je zult mij moeten bewijzen waarom ik ongelijk heb, niet andersom. Met feiten onderbouwd graag.

In mijn ogen is Ayaan niet de oplossing, ze is zelf een deel van het probleem. Het probleem dat er islamieten zijn die denken dat vrijheid van meningsuiting betekent dat ze vrij zijn hun mening aan iedereen op te leggen.

coolmos2 | 10-10-07 | 14:21

Ayaan komt om haar loontje.....

FYALL | 10-10-07 | 14:21

@Koerbagh,
onderbouwen?
waarom, landverraders als MAXIMO houden niet van onderbouwen,
die doen aan downplayen en de andere kant opkijken,
verraden zelfs bedreigde Moslims die de Salafisten proberen te weren uit ons land.

vander F | 10-10-07 | 14:19

Rushdie is mijn held. Wat een goed stuk. Ik wil JP&co bedanken voor het te kakken zetten van ons land in het buitenland, het helpen van onze oh zo zielige moslimonderdanen en het kapot maken van onze vrijheid. De tiefus aan het kabinet. Vieze vuile smerige hondelullen!

fred osterrr | 10-10-07 | 14:15

Hm, Bottehond: twee zielen, een gedachte!

MickyM | 10-10-07 | 14:14

@brulkikker 10-10-07 @ 14:05 Hulde. Mooi verwoord. Eens. *vraagstaart out*

vraagstaart | 10-10-07 | 14:13

@ coolmos2 10-10-07 @ 14:06
Hoezo is AHA een geldwolf? Waar haal je dat vandaan? Onderbouw het eens in plkaats van vrijblijvend te zwetsen over "elke keuze die ze tot nu toe gemaakt heeft is er een uit winstbejag geweest." Dat is jouw mening, en daarmee nog GEEN feit! Doe je mening eens onderbouwen!

MickyM | 10-10-07 | 14:13

coolmos2 10-10-07 @ 14:06

Dan stel ik jou de vraag: hoe weet jij dat het haar om geld gaat? Je beweert dat heel stellig volgens mij zonder onderbouwing en baseert daar je standpunt op. Ik baseer mijn standpunt op wat ik zie en lees van haar. Ik ben erg benieuwd naar je onderbouwing dat Ayaan dit voor het geld doet.

bottehond | 10-10-07 | 14:11

OT
De Balk in 2e kamer over de poehaha over/van de oranjes..
En GW krijgt er weer flink van langs!

Niet alleen sjitlambuigers maar ook oranjebuigerTs.
Zum kotzen!

wopper | 10-10-07 | 14:10

@-edit 10-10-07 @ 13:44:
Balk 4 en Boslim hou ik wel degelijk verantwoordelijk voor het stopzetten van de veiligheidsgarantie van Ayaan, want die hebben dat in gezamenlijkheid toch beslist. Ik kan het overigens wel degelijk hardmaken, de enige overweging van dit kabinet waren de kosten van de beveiliging. Dat staat gewoon in de krant, toegegeven door das Balkchen himself. Alle overwegingen die jij noemt deden totaal niet ter zake in de Trèveszaal.

koerbagh ® | 10-10-07 | 14:08

-edit 10-10-07 @ 13:02
Wrong, geen enkele reden om particuliere beveiligers in te huren. Bovendien ga je steeds voorbij aan het argument dat Hirsch noemt, ik heb niks te vertellen, dus doe ik niks. Hij heeft ook niets te vertellen over de Duitse veiligheidsdiensten, toch gaat de persoonlijke beveiliging van JP mee. Dat zou dan nu ook niet meer kunnen, want niets te vertellen. Bovendien is het argument dat Hirsch noemt tot nog toe geen probleem gebleken, waarmee hij zijn eigen redenering ondergraaft.
-edit 10-10-07 @ 13:44
Wrong again, het is dit kabinet dat de betalingen niet meer wil doen om een aantal drogredenen. Niet het vorige.

religion is war | 10-10-07 | 14:07

botte, dank je voor het compliment, maar we verschillen van mening. Ayaan doet dit niet vanuit haar wens de islam te ontmaskeren, maar vanuit de wens geld te verdienen. Op zich geen probleem, maar als je je vervolgens dusdanig groot voelt dat je de hand bijt die je voedt moet je niet raar opkijken als je een knal krijgt.
Elke keuze die ze tot nu toe gemaakt heeft is er een uit winstbejag geweest. Zonder uitzondering. Als je dat weigert te zien zet je haar op een voetstuk waar ze niet hoort.
Ze is niet een of andere afgod, maar gewoon een mens met een grote bek. En ze doorziet het gevaar van de islam beter dan menigeen. Maar dit hele verhaal is gelul. Onzin met een verlengsnoer. Wij zijn hier niet langer verantwoordelijk. Dat wel zo voelen is pas echte dhimmitude.

coolmos2 | 10-10-07 | 14:06

De enige echte kerntaak van de overheid is de bescherming van burgers en hun individuele vrijheden tegen de initiatie van geweld of dreiging daarvan.
Alle aanvallen op de persoon Hirsi Ali, terecht of onterecht, hebben niets met dit principe te maken en worden er dus als argumentum ad hominem met de haren bijgesleept door mensen die hun eigen dhimmitude danwel racisme niet in bedwang kunnen houden. Drogredenering alles. De meesten van deze lieden zijn dezelfde als zij die toen Hirsi Ali nog wel in Nederland woonde, ook al over haar beveiliging liepen te zaniken. Het is dus niets meer dan huichelachtig, smerig gezwam om de eigen haat jegens Hirsi Ali te maskeren.
...
Mijn inbreng: alle overheidssteun aan moslims stopzetten en gebruiken om de beveiliging voor Ayaan te financieren. Het geld oversluizen van dat wat GEEN kerntaak is van de overheid, namelijk zieligheids-subsidie, naar dat wat WEL de kerntaak is van de overheid: de bescherming van burgers die gebruik maken van hun grondrechten en om die reden bedreigd worden door haatbaarden uit die zelfde moslim-gemeenschap.
Als ze nog soepsidie willen voor hun belangenclubjes, hun theekransjes en hun contactorganen ter bevordering van de dialoog tussen kale soefies en de damvereniging voor soennieten, moeten ze eerst maar eens schoon schip gaan maken binnen hun gemeenschap en de bedreigingen jegens het vrije woord snoeihard de kop indrukken.
En niet eerder.

brulkikker | 10-10-07 | 14:05

opvallend afwezig hier: verlichte geesten als "wereldzenders" en "el gouda". Zouden ze een spoedcursus zelfontsteking aan het volgen zijn om het einde van de ramadan wat extra glans te geven ?

snuff | 10-10-07 | 14:04

Over de rol van de overheid bij het bestrijden van de uitwassen van de radicale Islam: Voig jaar heeft de president van het grootste moslim-land Indonesië een actie gestart waar ze nu riant de vruchten van plukken - dwz de radicale minderheid is nu grotendeels terug in het hok geslagen, buiten Aceh dan.

Jammer dat de NL regering blijkbaar niet kijkt hoe men dat daar aanpakt?

Voor de geïnteresseerden: www.atimes.com/atimes/Southeast_Asia/H...

Misschien opvallend, die overeenkomst met NL nu - en bij 'silent hands' wordt het leuk....

vraagstaart | 10-10-07 | 13:58

coolmos2 10-10-07 @ 13:42

Nederland zet zichzelf voor l*l en Ayaan toont dat feilloos aan. Zij levert daarmee wederom een bijdrage aan het ontmaskeren van de dhimmitude van Nederland. Wie dat niet begrijpt kan ik moeilijk snugger vinden. Je verdachtmaking inzake haar vermeende geldlust is grotesk. AHA heeft een missie en ik steun haar daar volledig in. De rest van je betoog klopt. Die Menschen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van Europa en proberen er in ieder geval íets aan te doen. Je doorziet het plan, waarvoor hulde, maar vervolgens ga je calimero uithangen uit rancune en gekweststheid. Ik voel me helemaal niet solidair met de 0031 regering, darin gesteund door 70 % van de bevolking. Ik geneer me kapot om Nederlander te zijn in deze zaak. Kijk naar het grotere plaatje en verval niet in die vreemde kwaadaardigheid. Bedenk maar dat Ayaan dit doet voor ons allemaal. Dat de meute dat niet begrijpt: soit. Maar jij lijkt me geen meutemannetje.

bottehond | 10-10-07 | 13:55

bottehond 10-10-07 @ 13:46
Okee, voor even dan: mag ik even groen overgeven, stuk mongoloïde moederkoek met het inzicht van een atrofiërende amoebe! Wow, dat lucht op! Ik voel me nu echt midden in de discussie staan. En ik heb nog niet eens gerefereerd naar de tweede wereldoorlog en zo!

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 13:51

@vraagstaart 10-10-07 @ 13:47
Ja, dat is waar. Rita vind dat 0031 moet betalen. Zal wel iets met schuldgevoel te maken hebben :)

-edit | 10-10-07 | 13:50

@uncleben,

Dus zolang die wetten niet veranderd zijn moeten luiden als Ayaan en Wafa Sultan de muil houden?

No, sir!
De wereldwijde uitwassen van de doodscultus verdienen het om dag in dag uit liefst zo hard mogelijk in de zeik te worden gezet.
Tot ze de muil houden en normaal gaan doen!

wopper | 10-10-07 | 13:48

@-edit 10-10-07 @ 13:44 Waarbij Verdonk heel duidelijk is: Nederland moet gewoon betalen. IJzeren Rita is geen millimeter afgeweken van haar standpunt als minister. Balkenende wèl - maar ja, nieuwe coalitie is nieuwe vrienden en een andere moraliteit. De vergelijking met de broertjes De Witt klopt nog steeds.

vraagstaart | 10-10-07 | 13:47

Schoorsteenveger 10-10-07 @ 13:45

Dat is de discussie, vegerT. Is even een ander niveautje er van, maar wél de discussie.

bottehond | 10-10-07 | 13:46

bottehond 10-10-07 @ 13:42
Nou, die hebben we dan ook weer gehad.
Kunnen we misschien verder gaan met de discussie?

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 13:45

Mensen als Salman R en nu bij ons Hirshi A. worden door een kleine semi-intellectuele groep op een voetstuk geplaatst als zouden zij de boegbeelden zijn van ons verzet tegen de Islam.

Dat is belachelijk. Als wij ons willen verzetten tegen de overwoekering door de Islam, dan moeten wij onze wetten dienaangaande aanpassen.
Dat nu wordt vaak tegengewerkt door politiek corecte lieden links van het midden. Alweer, het (semi-)intellectuele deel.

Zo langzamerhand begin ik steeds meer begrip te krijgen voor het "gesundes Volksempfinden".

uncleben | 10-10-07 | 13:44

@bottehond 10-10-07 @ 13:42

Amen!
*met glaasje exota voor de GS treurbuis gaat zitten in afwachting van wat komen gaat*

wopper | 10-10-07 | 13:44

@koerbagh ® 10-10-07 @ 13:34
Zou kunnen. Het probleem is dat jij of ik die stelling niet keihard kunnen maken of stellig kunnen ontkrachten. Feit is wel dat het vorige kabinet met de USA is gaan praten want in die regeringsperiode is AHA vertrokken. Boslim kan je daarvoor niet verantwoordelijk houden. Balk3 en Verdonk dragen in deze casus meer verantwoordelijkheid dunkt me.

-edit | 10-10-07 | 13:44

@Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:37 Zelf betalen impliceert zelf verantwoordelijk. En los van het financiele voordeel (want tenslotte draagt ook Femke Halsema Prada in haar vrije tijd) en jouw oordeel over iemands bezig zijn met geld: de nederlandse overheid had dat niet eens een discussiepunt moeten willen maken.

Als er een lantaarnpaal uit is voor jou huis, repareren ze 'm ook. Jij bent trouwens ook beveiligd en ik heb je niet gehoord over zelf betalen, na die ongelukkige niet uitgelokte moord op Pim F. Dus waarom je nou zo begint snap ik niet.

vraagstaart | 10-10-07 | 13:42

Even voor de duidelijkheid: het hele verhaal wordt opgeklopt door vrienden van deze opportuniste.

Christopher Hitchens, die Nederland onderuithaalt op www.slate.com/id/2175458/, is degene die tegen geringe vergoeding het voorwoord schrijft voor het nieuwe boek van AHA.
Lees vervolgens ook nog even het Wikipedia artikel van deze meneer door op en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Hitc....
Wie is een goede, persoonlijke vriend van meneer Hitchens? Meneer fatwa Rushdie himself.

En wie doet de setup voor dit soort grappen? De republikeinen van het American Enterprise Institute (www.aei.org/). Een steenrijke organisatie, die meer geld binnenkrijgt dan ze kan uitgeven, maar zelf geen cent aan de beveiliging van de AHA-negert wenst uit te geven.

Mevrouw wenst veel geld te verdienen, maar om dat te verdienen moet ze enkele bevolkingsgroepen dusdanig schofferen dat ze haar wel kunnen vermoorden. En dan moeten wij de beveiliging betalen?

Vervolgens mobiliseert ze enkele vrienden om ons zwart te laten maken, en Nederland even internationaal voor lul te zetten. Nemen we en passant de vergelijking met onze gedragingen in Srebrenica nog even mee, hebben we een leuk plaatje geschilderd van het land van de lafbekjes.

Als je zo wenst om te gaan met je vroegere gastheren is het geen wonder dat je overal vlucht. Wel profiteren van de gastvrijheid, maar geen enkel respect teruggeven.

coolmos2 | 10-10-07 | 13:42

Ayaanhaters zijn stuk voor stuk rancuneuze kleinburgers met het eergevoel van een rat, de ethiek van een koekoek en hearts & minds van miniscule afmetingen. Wat een platte gesublimeerde haat weer in de draad. Ayaanbashers: de NSB-ers én Jeaudsche Raad van de Nederlandsche Vrijzinnigheid in één. Ik spuug op jullie.

bottehond | 10-10-07 | 13:42

@Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:30:
Dan nog is het geen enkele reden om tot die tijd, zo ze het zou willen, niet voor haar veiligheid in te staan.
Oh en als we toch bezig zijn wat zijn de feitelijke onjuisten in het artikel van de LA Times dan? Graag even onderbouwen.

koerbagh ® | 10-10-07 | 13:38

nattebever 10-10-07 @ 13:32

Als je de openbaar gemaakte brieven van Ayaan zou lezen, dan zou je zien dat je peop praat. Als er iemand bezig is geweest met geld (en nog is) dan is het Ayaan wel. Ze had zelfs ruzie met Justitie over de onderhoudscontracten van haar alarminstallatie omdat ze vond dat NL dat onderhoud moest betalen. Dus wie is hier nou met geld bezig sukkel. De zielige bedreigde ex-heldin Ayaan dus. Want ze moet natuurlijk wel leuke Dior-kleertjes blijven kopen en mooie pareltjes.

Marcel van Dam | 10-10-07 | 13:37

@uncleben 10-10-07 @ 13:26

Anders maak je even een lijstje van deze "feitelijke onwaarheden" plus wat het dan wel moet zijn. Inclusief bronvermelding natuurlijk. Op deze manier blijft je bijdrage natuurlijk speculatief gezwets.

Iko Nal | 10-10-07 | 13:36

@Marcel van Dam
Wat een verschrikkelijke nick heb jij zeg. bah bah bah

reconquista | 10-10-07 | 13:36

@-edit 10-10-07 @ 13:23:
Dat is helemaal geen overweging van Balkje & Co. Het gaat puur om een paar slordige rotcenten, die Wouter Boskabouter veel liever uitgeeft aan de prachtwijken voor criminelen van Hella Vogel-aars en andere socialistische hobbies. Zo liggen de prioriteiten in dit land.

koerbagh ® | 10-10-07 | 13:34

uncleben 10-10-07 @ 13:26

Viel mij ook al op, al die feitelijke onwaarheden én stemmingmakerij in dat artikel. De brieven die Ayaan openbaar heeft gemaakt - heb je die gelezen? Staan o.a. op de site van www.novatv.nl Arme Ayaan is het meest bang van andere Somaliers - it takes one to know one.

Marcel van Dam | 10-10-07 | 13:32

Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:25
Daar mag je de rest van de dag vrij voor nemen. Gewoon, goed kijken, wat zit er in mijn spaarvarken? Welke rol speelt geld in mijn leven? Wat betekent vrijheid van meningsuiting?
Kort gezegd: jij zit erover te zaniken dat AHA hier weer goed aan gaat verdienen.
Je zou je de ogen uit je kop moeten schamen, met die domme, zeer kleinburgerlijke prietpraat.
Ga maar weer vakkenvullen, of waar je ook mee bezig was.

nattebever | 10-10-07 | 13:32

@sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 11:50 : Nee hoor, ik zeg het al jaren, alleen wat beleefder. Kom bij deze atheist niet aan met zo'n Opperheaufd. Allemaal schuilen achter pa zijn rug als je het mij vraagt.

TM | 10-10-07 | 13:32

Leve de pluriforme samenleving waarin je vooral je mond moet houden over de Islam.Met dank aan onze overheid

reconquista | 10-10-07 | 13:32

Niemand verdedigt de salafisten hier, natte bever.

Het wordt tijd dat we de rechten van "oorspronkelijke" Nederlanders eens gaan verdedigen.
Oorspronkelijk is alles wat hier woonde voordat de invasie Turken en Marokkanen begon.

In Spanje hebben Marokkanen niet zo'n grote bek. Hand ophouden is er hier ook niet bij. En het hebben van een grote bek wordt hier direct krachtig be-eindigd.

Dus de schreeuwers reizen lekker door naar Nederland en Duitsland.

uncleben | 10-10-07 | 13:31

koerbagh ® 10-10-07 @ 13:27

Ik had het over Amerikaans Staatburger WILLEN worden.
Niet dat ze dat al is. Maar het is haar intentie.
Wel goed lezen voordat je weer eens de mening van anderen als 'onzin' afserveert. Dat doet u toch meestal? Als de mening afwijkt van de uwe?

Marcel van Dam | 10-10-07 | 13:30

@-edit 10-10-07 @ 13:23 Juist gezegd. Dan -en pàs dan - kun je als overheid zeggen: hier trekken we de grens want wij kunnen niet instaan voor die veiligheid. Maar na twee jaar op basis van financiële overwegingen ermee stoppen onder het motto "nou doe je het maar zelf en je had het kunnen weten" is de bijl aan de wortel van onze democratie.

vraagstaart | 10-10-07 | 13:30

@Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:23:
Ah, en waar haal jij vandaan dat Ayaan US-staatsburger is geworden? Ze heeft een paar weken terug een green-card gekregen, da's heel wat anders dan het staatsburgersschap. Dus praat alsjeblieft geen onzin.

koerbagh ® | 10-10-07 | 13:27

Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:18 "U bent een minderwaardig mens, weet u dat wel?" was toch jouw tekst? Eerst demoniseren en dan voor de honden gooien. Toen Pim F. en nou begin je hier ook al?

vraagstaart | 10-10-07 | 13:26

Ik las het artikel in the Int'l Herald Tribune.
Staat vol feitelijke onwaarheden. Kennelijk ingefluistert door deze liegende Somalische vrouw.

Typisch een geval van "somalier". Hele groepen zijn uit Nederland naar Engeland doorgereisd na een paar jaar, maar lieten hun uitkering bij ons gewoon op hun rekening overmaking.

Kennelijk is dat hele volk leugenachtig.

Snel weg ermee.

uncleben | 10-10-07 | 13:26

@Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:23
Als Ayaan was gevlucht had Nederland inderdaad meer verantwoordelijkheid voor deze persoon dan wanneer ze uit vrije wil emigreert.

-edit | 10-10-07 | 13:25

nattebever 10-10-07 @ 13:21

?????
Wat mijn spaarvarken er mee te maken heeft, it beats me.

Marcel van Dam | 10-10-07 | 13:25

koerbagh ® 10-10-07 @ 13:15

Grappig dat iedereen de vergelijking maakt tussen Rushdie en Hirsi Ali. De Britten zijn dan oké, Nederland niet. Maar Ayaan en Salman zijn onvergelijkbaar. Het enige dat ze gemeen hebben is de dreiging vanuit Islamitische zijde. Verder is Salman altijd Brits staatsburger gebleven en tegen zijn zin uit GB gevlucht. Ayaan daarentegen wil VS-staatsburger worden en is uit eigen vrije wil naar de VS gegaan. Ze hoefde niet te vluchten. Zie daar het verschil. Dat de Britten een eigen staatsburger beschermen, spreekt voor zich. Als Ayaan Nederlander (en uitsluitend Nederlander) had willen blijven en bijvoorbeeld gevlucht was naar - noem maar wat - Luxemburg of Zwitserland, dan was Nederland gewoon blijven betalen.

Marcel van Dam | 10-10-07 | 13:23

@vraagstaart 10-10-07 @ 13:20
De mate van noodzakelijke medewerking zal inderdaad verschillen van land tot land. Maar zonder medewerking kan je als Nederlandse staat nooit garanties geven zijn voor de veiligheid van een onderdaan.

-edit | 10-10-07 | 13:23

Marcel van Dam 10-10-07 @ 13:18
Daar raak je de kern van het probleem.
NOT.
Ga nog eens kijken wat er in je spaarvarken zit.

nattebever | 10-10-07 | 13:21

@-edit 10-10-07 @ 13:11 de latente inzet van de lokale overheid is gevraagd door NL. Anders was de NL beveiliging overigens verzwaard onder het motto: dan doen we het wel zelf. Voordeel hier is wel dat men niet moeilijk doet over buitenlandse beveiligingsprofessionals met grote pipa's.

vraagstaart | 10-10-07 | 13:20

Hirsi Ali heeft in Nederland haar hand overspeeld. Ze is intelligent, zeker. Maar ze is ook heel opportunistisch, zo opportunistisch dat dat al het andere dat ze ook is (intelligent, vrijheidsstrijder) overvleugelt. Maar in het buitenland weten ze dat nog niet - daar zien ze nu nog alleen haar nobele kanten. En hoe het ook zij: Hirsi Ali heeft het weer voor elkaar. Ze heeft een rel gecreeerd en die rel gaat haar weer flink wat goodwill en geld opleveren. Niet in Nederland, maar wel elders in de wereld. Wat maakt het Hirsi Ali ook uit wie er betaalt: Nederland, Amerika, Denemarken of desnoods IJsland. Als Hirsi Ali maar niet zelf hoeft te betalen.

Marcel van Dam | 10-10-07 | 13:18

@koerbagh ® 10-10-07 @ 13:15
Da's waar. Volgens mij zijn er wel gesprekken geweest en heeft de USA aangegeven daar niet in te willen bijdragen. Wellicht had Nederland meer druk kunnen geven. Who knows?

-edit | 10-10-07 | 13:18

Goed stuk van Harris en Rushdie en inderdaad, shame on JPB!
De laatste dagen hoor je zelfs mensen het in NL aanwezige salafisme verdedigen (+- 30.000 aanhangers).
We moeten onverdraagzaam zijn tegen de onverdraagzamen, die de democratie uiteindelijk alleen maar als middel zien tot het vestigen van een theocratie, met sharia en al.
Mensen die zo denken, mogen van mij gelijk gedeporteerd worden naar hun veilige thuislanden.

nattebever | 10-10-07 | 13:17

@-edit 10-10-07 @ 13:09:
Ja, en het is aan de Nederlandse overheid om dat te regelen, zoals de Britse overheid dat voor Salman regelt.

koerbagh ® | 10-10-07 | 13:15

Ach, Heere.... de inquisiteur van links politiek correct Nederland is wakker. Hij wijst zelf duivels (Ayaan) aan tegenwoordig. Deze Tomas Torquemada- wannabe doet zich zachtaardig en rechtschapen voor. Edoch:

quote

Ayaan moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen door een psychiater.
Ter beschikking stellen, dwangbuis aan, spuit erin, aan die ketting en opsluiten die duivel!

MAXIMO 21-10-06 @ 21:29

unquote

En dát durft anderen de maat te nemen. Nou nou.... Het scheelt dat 0031 inmiddels weet waartoe deze zogenaamde "ethische Übermenschen" toe in staat zijn gebleken. Links.... het begint altijd met goede intenties en eindigt altijd in tranen voor anderen.

bottehond | 10-10-07 | 13:15

Ik wil ook beveiligd worden!!! Door een viertal van die strakke wijven in strakke pakjes met van schitterende falluswapens, en maar cheil om zich heen zien met hun blonde haren en dikke tieten. Zaaalig lijkt me dat.... Tjemig, waar kan ik me aanmelden, wie moet ik beledigen?? Zeggut maar, mij maakt het niet uit!!

W@tikzeggunwil=diDt | 10-10-07 | 13:14

O.a heeft Ali Nederland wakker geschud voor het gevaar van de islam.
Het rapport van de AIVD bevestigd dit.
Het gevaar dat de islam is voor de democratie zal alleen maar groter worden.
.
En het gevaar is niet de bommenlegger maar die islam organisaties die op een stille en sluipende manier de democratie proberen te ondermijnen; via organisaties , politieke partijen,etc
Op deze geraffineerde manier zullen deze organisaties steeds meer invloed krijgen bij de besluitvorming in Nederland.
En dat is het echte gevaar.
.
Dit wordt bevestigd in de onderstaande link (AIVD rapport)
www.telegraaf.nl/binnenland/72627571/M...
.

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 13:12

@vraagstaart 10-10-07 @ 13:04
Kijk: daar zit de crux. Het woonland doet dus actief mee aan de beveiliging van die persoon. Zolang de USA dat niet doet, kan Nederland niks uitrichten voor Ayaan.

-edit | 10-10-07 | 13:11

@koerbagh ® 10-10-07 @ 12:58
Het is heel simpel: zonder die garanties kan hij nooit beveiligd worden door bewapende bewakerTs. Toen ik jaren terug op Schiphol werkte, kwam Salman daar aan, met bewapende beveiligers. Dat kan en mag alleen wanneer de Nederlandse staat daar vooraf toestemming en medewerking aan verleent.

-edit | 10-10-07 | 13:09

@ MAXIMO 10-10-07 @ 12:35
Nee, nog niet gehoord van bedreigde ongelovigen en christen-afvalligen die voor hun leven moeten vrezen, maar bij de islam lust men er wel pap van.
Ik ben afvallig christen, maar wacht nog steeds op de eerste doodsbedreigingen...
Tuurlijk, overal zijn er radicalen, maar de profetie van Jesus en Mohammed zou niet verder uit elkaar kunnen liggen.
De vers die verwijst naar het niet mogen doden geldt niet ten opzichte van ongelovigen, homo's, afvalligen en andersgelovigen. Daarvoor gelden toch echt andere voorschriften.
Ga maar eens bij een goed onderlegde imam te rade.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 13:06

@-edit 10-10-07 @ 12:58 persoon in kwestie woont hier uit eigen keuze. Heel algemeen: de nederlandse overheid heeft voordeel van de inspanningen van deze persoon om de belangen van overheid te beschermen. Andere entiteiten hebben daar voldoende nadeel van om een serieus veiligheidsrisico aannemelijk te maken. Betrokkenheid van dit woonland bestaat uit garantie om snel en zwaarbewapend te reageren bij oproep door eigen beveiliging.

vraagstaart | 10-10-07 | 13:04

religion is war 10-10-07 @ 12:33

De Pers: de béste krant van Nederland. Zelfs Trouw geeft dat nu toe en noemt zich al: "de betere krant van Nederland". Ik hoop dat de Pers het redt want het is de enige Vrije deaude dagbeaum. Lezen dat blad als de toekomst van Nederland je aan het hart gaat. Of spam ik nou?

OT

Ayaan is een heldin. Ik ben heel blij dat ze Nederland eigenhandig ontmaskert! Leve Ayaan!

bottehond | 10-10-07 | 13:03

@religion is war 10-10-07 @ 12:56
Nee kerel, je denkt veel te simpel. Als een land veiligheidsgaranties afgeeft, dan kent het de beveiligers van een vip een bepaalde status toe. Voorbeeldje: je mag Nederland niet in met wapens. Niemand. Behalve wanneer Nederland vooraf toestemming verleent om toe te staan dat beveiligers van Clinton bewapend zijn en die in voorkomend geval mogen gebruiken. Wanneer die toestemming er niet is, zijn de beveiligers hier zelfs strafbaar. Begrijp je nu wat ik meen?

-edit | 10-10-07 | 13:02

@-edit 10-10-07 @ 12:49:
En waar haal je die wijsheid vandaan? Bij mijn weten staat de Britse overheid 100% garant voor de veiligheid van Salman, waar ter wereld dan ook. Als MI5 daarover een akkoordje met de CIA/FBI heeft, dan zal dat wel, doet aan de veiligheidsgarantie van de UK-overheid niets af. De Balk zegt doodleuk in het openbaar (und der Feind hört mit): nee, wij staan niet in voor je veiligheid en rot maar op naar NY, want daar loop je minder risico.

@MAXIMO 10-10-07 @ 12:49:
Rushdie verblijft een groot gedeelte van het jaar in de VS, hij heeft er zelfs een huis. In praktische zin is dat precies hetzelfde, ook al woont hij officieel in Londen. Waar hij belasting betaalt doet helemaal niet terzake.

koerbagh ® | 10-10-07 | 12:58

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:57
Weet je de reden ook? Want die is cruciaal, lijkt me

-edit | 10-10-07 | 12:58

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:52
Die inspanningsverplichting ligt pas bij Nederland wanneer Nederland Ayaan zou aanzetten om elders te gaan wonen. Bijvoorbeeld omdat het daar veiliger zou zijn. Of wanneer ze Nederland diplomatiek zou vertegenwoordigen, bij bijvoorbeeld de VN. Nu is er sprake van een eigen keuze. Ayaan kon daar een mooi baantje krijgen op eigen titel. Niet namens Nederland, maar namens Ayaan. Dan zie ik die verplichting van Nederland niet zo, eerlijk gezegd.

-edit | 10-10-07 | 12:58

@-edit 10-10-07 @ 12:51 en even onder elkaar en volledig off topic: hier vier straten vandaan, en ik woon niet in Nederland, woont iemand (m/v) die full time beveiligd wordt door de Nederlandse staat. Het kan dus blijkbaar wel.

vraagstaart | 10-10-07 | 12:57

*gaat weer ergens anders verder om van deze prachtige, fantastische, bijzondere, historische en heugelijke dag te genieten*

MAXIMO | 10-10-07 | 12:57

@ -edit 10-10-07 @ 12:51
Dat zie ik niet over het hoofd, ik heb je aangegeven dat dat des te meer reden is voor Nederland om zich juist meer in te spannen voor haar veiligheid, niet minder.
Wat betreft die veiligheidsgaranties van het buitenland, ik probeer het nog 1 keer. Hirsch kan niet beveiligen in het buitenland want niets te vertellen zegt hij. Dus kan JP onder hetzelfde argument geen nederlandse beveiligers mee krijgen naar het buitenland, want niets te vertellen. Kan het echt niet simpeler voor je maken.

religion is war | 10-10-07 | 12:56

@ster1980,
@koerbagh,
Goeie , sterke, scherpe statements, waarvoor dank.
-offtopic-
Vanavond is de verkiezing van het nieuwe Nederlandse volkslied op tv.
Inmiddels is de naam van het winnende lied uitgelekt:
" Vluchten kan niet meer".

fuckje | 10-10-07 | 12:53

@-edit 10-10-07 @ 12:47 Het verhaal van koerbagh 12:45 is wat ik bedoel - onverlet aan wat het gastland in kwestie doet, is de inspanningsverplichting aan NL. Als het verblijfsland zaken kan en wil bijdragen, zoals bij Clinton, is dat nog steeds onder regie van de beveiligingsverantwoordlijke - bij hem USA, bij Ayaan zou dat NL moeten zijn. Pas als er geen beveiliging kàn worden verleend, kun je praten over "niet gaan". En hier gaat het niet over kunnen, maar over niet (meer) willen. En daar stoor ik me zo aan.

vraagstaart | 10-10-07 | 12:52

@religion is war 10-10-07 @ 12:48
Je ziet 1 belangrijk issue over het hoofd. Wanneer een ander land de veiligheid niet garandeerd, gaat JP niet. En: heeft de USA garanties voor Ayaan afgegeven?

-edit | 10-10-07 | 12:51

@koerbagh ® 10-10-07 @ 12:45
Het verschil met Rusdie is dat de landen die hem willen ontvangen ook bereid zijn om bij te dragen in de beveiliging. Wanneer de USA hetzelfde met Ayaan zou doen, heb ik geen enkele moeite met een bijdrage van 0031.

-edit | 10-10-07 | 12:49

koerbagh ® 10-10-07 @ 12:45
Rushdie is niet in een ander land gaan wonen.
Die woont nog altijd in Engeland en betaalt daar zijn belasting, logisch dus dat de Engelsen hem wel beschermen.

MAXIMO | 10-10-07 | 12:49

@ -edit 10-10-07 @ 12:35
Onzin, particuliere beveiligers kunnen ook in het buitenland voor veiligheid zorgen. Dat heeft niks te maken met het feit of Hirsch daar iets te vertellen heeft of niet. Je argument dat de VS niets doen is des te meer reden om als Nederland iets te doen.
Veiligheidsgaranties van het buitenland of niet, JP gaat niet op reis zonder zijn eigen persoonlijke beveiligers. In de redenering van Hirsch kan dat niet omdat hij niets te vertellen heeft in het buitenland.
Bij de weg, Clinton had zijn eigen beveiligers bij zich.

religion is war | 10-10-07 | 12:48

@iedereen die vinden dat Hirschi Ali niks heeft bereikt!
Ik weet niet hoor maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze uit hun land van herkomst gevlucht zijn, een studie die waarschijnlijk de meeste mensen op deze site nooit zouden kunnen beginnen laat staan voltooien. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze meer dan twee talen spreken [ en dan niet alleen hun moedertaal en Engels] en hoeveel mensen zijn zo omhoog geklommen langst een moeilijke en zware berg en vecht voor zijn rechten?! Tuurlijk is haar geloofwaaridgheid aangetast door het feit dat ze een aantal leugens heeft verteld, maar ga nu niet doen alsof we het over een dom persoon hier hebben. We hebben het over een vrouw die vrijgevochten is letterlijk en figuurlijk, ze leverd haar bijdrage aan meerdere samenlevingen. Ik denk dat vele mensen hier buiten het zeiken over allerlei mensen niet echt kunnen zeggen wat hun bijdrage is! hiermee zeg ik niet dat ik een enorme voorstander of het eens ben met alles wat Hirschi Ali doet en zegt... maar ik wordt wel een beetje misselijk van het feit dat mensen domme dingen roepen en niet naar feiten kunnen kijken! kijk eerst naar je eigen wereld voor je een oordeel op andere hebt!

ster1980 | 10-10-07 | 12:48

@iedereen die vinden dat Hirschi Ali niks heeft bereikt!
Ik weet niet hoor maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze uit hun land van herkomst gevlucht zijn, een studie die waarschijnlijk de meeste mensen op deze site nooit zouden kunnen beginnen laat staan voltooien. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze meer dan twee talen spreken [ en dan niet alleen hun moedertaal en Engels] en hoeveel mensen zijn zo omhoog geklommen langst een moeilijke en zware berg en vecht voor zijn rechten?! Tuurlijk is haar geloofwaaridgheid aangetast door het feit dat ze een aantal leugens heeft verteld, maar ga nu niet doen alsof we het over een dom persoon hier hebben. We hebben het over een vrouw die vrijgevochten is letterlijk en figuurlijk, ze leverd haar bijdrage aan meerdere samenlevingen. Ik denk dat vele mensen hier buiten het zeiken over allerlei mensen niet echt kunnen zeggen wat hun bijdrage is! hiermee zeg ik niet dat ik een enorme voorstander of het eens ben met alles wat Hirschi Ali doet en zegt... maar ik wordt wel een beetje misselijk van het feit dat mensen domme dingen roepen en niet naar feiten kunnen kijken! kijk eerst naar je eigen wereld voor je een oordeel op andere hebt!

ster1980 | 10-10-07 | 12:48

*en duim op naar koerbagh 12:45 steekt*

vraagstaart | 10-10-07 | 12:47

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:44
Ja, dat ontken ik ook niet. Ik denk dat het geval Ayaan heel anders beoordeeld had moeten worden wanneer de USA ook actief zou bijdragen aan haar beveiliging, zoals Nederland dat wel doet bij de come back kid. Nogmaals: wanneer Nederland dat niet zou doen, was Bill niet op bezoek gekomen. Reageer daar eens op, want daar draait het namelijk om.

-edit | 10-10-07 | 12:47

*zwaait glimlachend en knikkend terug*

MAXIMO | 10-10-07 | 12:47

@vraagstaart
Komt ie hier wonen en belasting betalen?

MAXIMO | 10-10-07 | 12:46

@-edit 10-10-07 @ 12:20:
Nee, Ayaan is Nederlands onderdaan die bedreigd wordt door internationale moorddadige sekte vanwege haar vrije mening en een prijs op haar hoofd heeft van Al Quaida in Irak, bij monde van Abu Omar al-Baghdadi. Wat je verder van haar mening vindt doet niet ter zake, het gaat om het beschermen van het vrije woord tegenover een doodscultus. De Britse regering beschermt immigrant en genaturaliseerde Brit Salman Rushdie, waar ter wereld hij zich ook uit vrije wil begeeft, om exact dezelfde reden sinds 1984.

koerbagh ® | 10-10-07 | 12:45

*vreest dat Maximmo en hijzelf allebei nee moeten schudden en over schutting zwaait*

vraagstaart | 10-10-07 | 12:45

-weggejorist-

Ronnie D. | 10-10-07 | 12:45

@-edit 10-10-07 @ 12:38 ... en lees even wat hij zelf meekrijgt uit de USA....
www.ad.nl/rotterdam/article1705785.ece... terwijl hij er zelf voor kiest om hier te komen, dus.

vraagstaart | 10-10-07 | 12:44

Als je een eigen mening hebt mag dat best wat kostten

Jan1800 | 10-10-07 | 12:43

Ronnie D. 10-10-07 @ 12:41
Jij denkt zeker dat ze dat serieus bedoelen, niet?

MAXIMO | 10-10-07 | 12:42

vraagstaart 10-10-07 @ 12:39
Heb jij een voorbeeld van een ge-emmigreerde president die wel beveiligd wordt?

MAXIMO | 10-10-07 | 12:41

-weggejorist-

Ronnie D. | 10-10-07 | 12:41

@MAXIMO 10-10-07 @ 12:37 Heb je een voorbeeld van een ge-emmigreerde president die niet beveiligd wordt?

vraagstaart | 10-10-07 | 12:39

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:35
Dat klopt. Dat zou overigens ook voor Ayaan kunnen gelden. Maar bedenk even het volgende: Wanneer Clinton hier op bezoek zou willen komen en Nederland geeft geen garanties af voor zijn veiligheid (oftewel: ze nemen niet actief deel in zijn beveiliging) dan komt ie niet. Snap je?

-edit | 10-10-07 | 12:38

vraagstaart 10-10-07 @ 12:35
Waar ook ter wereld?
Ja, als ze op vakantie zijn, niet als ze emmigreren.

MAXIMO | 10-10-07 | 12:37

Interessant artikeltje uit Elsevier over 's lands grootste en rijkste familie. Een familie waarover de Nederlandse bevolking weinig te zeggen heeft (dat mag alleen Balkie, als hij het lief aan Bea vraagt), die allerhande dubieuze schoondochters binnensleept van wie wij indirect de hobby's moeten betalen. Een niet-gekozen regeringslid (Maxima), waarschijnlijk beschikkend over een dubbele nationaliteit, krijgt ook beveiliging in binnen- en buitenland. Ik durf te beweren dat AHA in haar korte periode als parlementslid meer heeft betekend voor NL dan 'onze' Argentijnse kroonprinses, die haar eigen bevolking ook nog ff en passant schoffeert.

LJBrinkhorst | 10-10-07 | 12:35

Wie heb er voor gezorgd dat zij haar standpunten (=tegen poesjes dicht naaien, enz.) kon verkondigen?

paintitred | 10-10-07 | 12:35

@-edit 10-10-07 @ 12:27 Uiteraard geldt dat voor iedere Nederlander -wat ik bedoel is dat je van de overheid moeilijk kunt vragen om voor de veiligheid van iedere Nederlander buiten Nederland in te staan c.q. daar verantwoordelijkheid in te nemen. Maar dat kun je wèl als het mensen betreft die door het Nederlandse volk zijn gekozen om hun geluid te laten horen in het bestuur van dit land.

Zoals bijvoorbeeld iedere Amerikaanse president na afloop van zijn termijn beveiligd wordt, waar ook ter wereld, zo lang er een veiligheidsrisico is. Desnoods levenslang.

Zij schijnen het te kunnen en te willen.

vraagstaart | 10-10-07 | 12:35

@religion is war 10-10-07 @ 12:30
Het argument van Hirsch gaat weldeglijk op, omdat hij geen moer te vertellen heeft in het buitenland. Wanneer JP en trix het buitenland bezoeken komen zij daar alleen wanneer dat buitenland hun veiligheid garandeert. Anders gaan ze niet. In het geval Ayaan is door de USA geen enkele garantie afgegeven, of wel? De USA maakt zich niet druk om haar. Doet ze wel wanneer JP op bezoek komt. Dat is een cruciaal verschil.

-edit | 10-10-07 | 12:35

ZSU-23-4 10-10-07 @ 12:24
Onzin, in de koran staat ook dat je niet mag doden, dat je geen eigen rechter mag spelen etc.
Maw, er staan net als in de bijbel agressieve en vreedzame passages in.
Het ligt dus aan de interpretatie, en die is bij christenextremisten net zo fout als bij moslimextremisten.
Christenextremisten halen het oude testament net zo graag aan.
Of heb je geen oog voor Christenextremisme?
Nog nooit een preek gezien van wijlen Jerry Falwell of een andere TV-dominee in Amerika?

MAXIMO | 10-10-07 | 12:35

@bottehond 10-10-07 @ 12:32
Geweldig stuk, heb het vanmorgen met plezier gelezen.

religion is war | 10-10-07 | 12:33

@ sjaakdelinkselul

Euhmmmm: denkfout, of parameters verkeerd inschatten. Ik denk dat deze mevrouw het beter weet dan jij, met alle restecp, natuurlijk:

www.depers.nl/buitenland/110784/islam-...

wakey wakey. Het is volgens mevrouw geen "probleem": het is een crisis.

bottehond | 10-10-07 | 12:32

@ -edit 10-10-07 @ 12:25
Ik bestrijd het argument dat Hirsch gebruikt, namelijk dat hij veiligheidsrisico's in het buitenland niet kan inschatten. En dat gaat evenzo op voor JP en de anderen.
Het argument dat jij er nu bijhaald, wel of niet meer in dienst zijn, is nog belachelijker. Dat zou betekenen dat je als parlementarier nooit meer iets controversieels kan zeggen, omdat je na je tijd in het parlement vogelvrij bent.

religion is war | 10-10-07 | 12:30

@Kruik 10-10-07 @ 12:26

En laat Ayaan nou een prachtige voorzet gedaan hebben tot de grote schoonmaak. Ze wijst aan waar het rot en waar het vuil is, alles wat wij hoeven te doen is het opruimen, maar we pakken de hint maar niet van haar op. In de f*king US of A staat men daar wat meer voor open.

Jan Shit | 10-10-07 | 12:29

Overigens bevindt Salman Rushdie zich ook regelmatig in het buitenland en draagt de Britse regering nog altijd zorg voor zijn beveiliging.
Het is overigens volkomen normaal dat een ex-politicus en lid van de Tweede Kamer door dat land wordt beveiligd, ook in het buitenland. Het is overigens ook gebruikelijk dat het land van verblijf ook een aandeel heeft in deze beveiliging.
De Nederlandse regering is zelf verantwoordelijk voor het klimaat waar religieuze fanatici menen over het leven van andersdenkenden te kunnen beslissen door op geen enkele wijze lering te trekken uit de moord op Theo van Gogh.

Iko Nal | 10-10-07 | 12:29

Geweldige quotes in The Herald:

Tolerantie van intolerantie is lafheid.

Hirshi Ali is de eerste vluchteling van West Europa sinds de Holocaust.

Dokter Spin | 10-10-07 | 12:28

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:23
Sinds wanneer heb je als politicus meer rechten dan een 'iedere Nederlander'. Dat zou ik pas zorgelijk vinden. Die vrijheid van meningsuitting geldt toch voor 'iedere Nederlander'?

-edit | 10-10-07 | 12:27

de islam kan van mij de kanker krijgen, dood ga ik toch wel

Utopiad | 10-10-07 | 12:26

Wat boeit het nou wat andere landen van ons denken... dat die eerst naar zich zelf kijken.. Doen ze het is dat fucking UK en USA wel zo goed dan??? of dat aij hun zaakjes zo goed regelen.. Laten wij onze eigen troep maar eens opruimen en ons later maar eens drukj maken om anderen!!!!!

Kruik | 10-10-07 | 12:26

veroordeeld = veroordeelt

vraagstaart | 10-10-07 | 12:26

Mensen! Wat een onzin, dat AHA een cruciale rol zou spelen in de zogenaamde inburgeringsproblematiek. Dat is gewoon niet waar.

Horror Skopie | 10-10-07 | 12:25

@religion is war 10-10-07 @ 12:21
Ja, gelijke monniken gelijke kappen. Eensch. JP en Trix zijn in het buitenland in dienst van 0031 en daarmee draagt 0031 verantwoordelijkheid. Het buitenland die JP of Trix bezoeken dragen op grond van internationale diplomatieke regeltjes en gebruiken eveneens verantwoordelijkheid. Zie hier het grote verschil met gevalletje Ayaan.

-edit | 10-10-07 | 12:25

Nee, hoor, in het oude testament wellicht, maar aangezien Jesus uit het nieuwe testament de boodschapper was die het geloof onder de mensen bracht is zijn boodschap de "waarheid" die alle andere overtroeft en het is wel een waarheid van liefde, vergiffenis en opoffering.
Toch echt in tegenstelling tot de blije boodschap die Mohammed de wereld inhielp, over onderwerping, moord op politieke tegenstanders, sex met kleine meisjes, doodstraf voor afvalligen,...
De boodschap van de profeet is de boodschap van het geloof.
Wie terugkeert naar de oorsprong van het christelijke geloof komt niet uit op moord en doodslag. De islam wel. Dat is het grote verschil.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 12:24

@-edit 10-10-07 @ 12:20 waarmee je haar vanwege haar mening als politica (en niet als "iedere Nederlander") dus veroordeeld tot levenslange gevangenschap in eigen land. Boeiend - in beide betekenissen van het woord.

vraagstaart | 10-10-07 | 12:23

Zou ut een complot kennen wezen van de USA om ons fijne landje in discrediet te brengen en Jan-PeterT te pesten zodattie in Afghanistan blijft en meehelpt de opiumteelt wat op te schroeven en Van Bommelding in de wielen rijdt omdattie met de taliebs wil praten?
Want hep sjors dubbeljoe niet onlangs heel fijn thuis de iftarmaaltijd gebruikt met de mossels en nogmaals gesjegd dat de ieslaam peace is en er nietsjh in de koeraan sjtaat dat sjlecht is?

*aluhoedje afzet*

wopper | 10-10-07 | 12:21

@Herr Oberst 10-10-07 @ 12:01
Hear Hear...
Wat een gelul van die hirsch kinnebak dat hij het veiligheidsrisico in het buitenland niet kan inschatten en dus niet kan beveiligen. Dat gaat dan dus ook op voor een reis van Beatrix en Balkenende naar het buitenland. Ik zeg gelijke monikken gelijke kappen. Dus moet het kabinet nu luid in de media gaan roepen dat zij het koningshuis, de MP en de parlemenariers in het buitenland niet meer beveiligd.
Godbetere het als Ayaan binnenkort iets overkomt...

religion is war | 10-10-07 | 12:21

@ Iedereen die Ayaan zo zielig vindt: het gaat hier niet om een dame zonder kwaliteiten hoor. (Althans dat wordt haar toegedicht) Het is een zwaktebod van haar dat ze de beveiliging niet binnen de afgesproken tijd heeft weten te regelen. Dan was ze goddomme beveiligd geweest!!! Voor mij een zwaar minpunt voor haar opereren als politica.

Ik vind het 3 x niks dat ze dat nu ff snel via slachtofferrol binnenhaalt.

doe eens niet | 10-10-07 | 12:21

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:12
Het verschil is dat Ayaan een eigen keuze maakt door in het buitenland te gaan wonen en vervolgens Nederland verantwoordelijk stelt. Dat is nonsens. Ze heeft de vrijheid om overal in de wereld te gaan wonen, maar dan regel je zelf je eigen zaakjes verder. Net als iedere andere Nederlander overigens. Nederland kan alleen verantwoordelijk zijn wanneer Nederland zelf het initiatief genomen zou hebben om haar vanwege haar veiligheid in het buitenland onder te brengen.

-edit | 10-10-07 | 12:20

@fuckje
Dank!

@Dederdekamer
Een onterecht grote mond? En jij bepaalt wel even hoe groot iemands mond mag zijn? U is moslim? De grootte van haar mond is toch helemaal niet relevant? Moet iedereen met een grote bek maar afgemaakt worden dan?

Wat een enorme spruitenlucht hangt er weer in dit topic.

De Geilige Maagd | 10-10-07 | 12:19

ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:56
Heb het niet over de profeten maar over de inhoud van deze boekjes.
In de bijbel staat ook dat homo's, godslasteraars en vreemdgangers dood moeten.
Vroeger werd daar ook naar geleefd, sterker nog, nog niet zo heel lang geleden heeft er dankzij een verscheidenheid aan bijbelinterpretatie nog een genocide plaatsgevonden en dan heb ik het nog niet gehad over koloniale oorlogen met een Christelijk kruisvaarders karakter.
Maw, de bijbel laat in de verkeerde handen net zo hard bloed vloeien als de koran in verkeerde handen.

MAXIMO | 10-10-07 | 12:17

@ZSU-23-4 10-10-07 @ 12:10
Tsja, die indruk heeft Balk op mij niet gewekt, maar dat is een kwestie van perceptie. Volgens mij gaat het ook niet over geld maar over verantwoordelijkheid. Stel: Nederland betaald haar beveiliging in de USA en Ayaan overkomt iets. Dat kan je nooit verantwoorden als bewindspersoon, want je hebt geen enkele invloed. In dit geval gaat het "wie betaald bepaald" principe niet op. Daarnaast: waarom zou 0031 verantwoordelijk moeten zijn voor de eigen vrije keus van een individue om elders te gaan wonen? Iets anders wordt het wanneer 0031 geadviseerd zou hebben: ga maar naar de USA. Dan draag je wel verantwoordelijkheid.

-edit | 10-10-07 | 12:16

Wellicht nieuws voor NN/GS?
OT

Heeft ook met heel veel doekoe te maken, maar da's de queen en co. hè, dan is er geen moeite te veul:
Ondoorzichtigheid begroting koningshaus:
www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

wopper | 10-10-07 | 12:13

-edit 10-10-07 @ 12:07

Hoe een regering verantwoording kan dragen over een persoon als die in een ander land verblijft ?

Je hoeft niet perse de luchtmobile brigade achter haar aan te chopperen, maar ter plekke zullen er altijd bedrijven zijn die tegen betaling een persoon beveiligen. No matter welk land betaalt en no matter wie de persoon is.

Jan Shit | 10-10-07 | 12:12

@-edit 10-10-07 @ 12:07 Door te betalen c.q de beveiliging ter plaatse mede ter hand te nemen. Simpel genoeg. Het gaat er niet om of je je jurisdictie wilt uitbreiden - het gaat erom, je verantwoordelijkheid te nemen naar diegenen die mede vorm hebben gegeven aan de democratie in de tijd dat zij daarin gekozen actief waren.

Net zoals JP zèlf wel beveiligd wordt door Nederland, als hij in het buitenland is. Om er maar één te noemen.

vraagstaart | 10-10-07 | 12:12

Wat ik niet begrijp is dat onze intellectuelen zelf geen 50 miljoen bij elkaar kunnen krijgen met hun connecties. Daar krijg je wel 4 miljoen rente per jaar voor, en dan kunnen ze zelf de beveiliging bekostigen van deze heldin. Kost dus niemand ene drol. Nee, nu moeten de Amerikaanse 'intellectuelen' dit weer doen. Schande. Alleen maar babbels deze zelfbenoemde 'opinieleiders', maar hoho als ze daden moeten verrichten. Intellectuele armoe troef hier in NL.

Hangbar | 10-10-07 | 12:11

@ -edit 10-10-07 @ 11:58
Ben het grotendeels met je eens.
Wel jammer dat Balkenenden de indruk wekt kritiek op godsdienst liefst de kop in te drukken en dan valt de behandeling van Hirsi Ali net even verkeerd.
Volgens mij gaat het verder niet over jurisdictie, maar simpelweg over de te betalen beveiligingsnota. Maar gelukkig heeft alle ophef ook een positief effect gehad, er is nu een fonds opgericht, zodat Hirsi Ali beveiligd door het leven kan.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 12:10

@Herr Oberst 10-10-07 @ 12:07
Ja ook. Daar zijn we het over eens. De persoonlijkheid, zelfs de mening van AHA doet niet ter zake. Op het eind beschuldig je de regering van dezelfde praktijken. Of je hebt het een beetje krom neergepend.

-edit | 10-10-07 | 12:09

Herr Oberst 10-10-07 @ 12:01
Hear hear. En kudo.

phtisie galopante | 10-10-07 | 12:09

AHA heeft een onterecht grote mond. Van alles dat ze hier de afgelopen jaren heeft lopen bleren zou het me niks verbazen als d'r helemaal niets van terecht gekomen is. Bovendien wil ze een groep helpen die niet geholpen wil worden.

En om die halstarrigheid en eigenwijsheid te belonen met een miljoenen kostende beveiliging is voor iedereen een station te ver.

Bovendien, volgens mij doet Nederland nu precies hetzelfde als de US of A. Namelijk geen financiele steun vanuit de overheid, dat moet ze zelf regelen.

DeDerdeKamer | 10-10-07 | 12:09

Fijn de 80% mongeaulen regel van Lucas ook in dit draadje weer bewezen is.
En ik wil de heren redacteuren van de Azijnbode wijzen op een joekel van een fout. Salman Rushdie is de schrijver van zowel The Satanic Verses als Midnight's Children en winnaar van de Booker Prize voor laatstgenoemd boek, niet Sam Harris. Die is schrijver van The End of Faith en Letter to a Christian Nation
en.wikipedia.org/wiki/Booker_Prize
en.wikipedia.org/wiki/Sam_Harris_%28au...

koerbagh ® | 10-10-07 | 12:08

-edit
Even beter lezen! Ik heb het over enkele zeer achterlijke reaguurders hier, die radicale islam sympathieën vertonen, en louter persoonlijk Ayaan haten omdat zij vrij uit durft te praten.

Herr Oberst | 10-10-07 | 12:07

@vraagstaart 10-10-07 @ 12:03
Nonsens. Het is internationaal gebruikelijk dat het land waar de (ex)politicus verblijft verantwoording draagt voor zaken als beveiliging. Hoe kan je in als regering verantwoording dragen over een persoon die in een land verblijft waar je juridisch geen moer in te brengen hebt?

-edit | 10-10-07 | 12:07

@Herr Oberst 10-10-07 @ 12:01

Amen brother.

Jan Shit | 10-10-07 | 12:05

Natuurlijk pakt AHA dit zelf ook niet slim aan. Natuurlijk is AHA -net als ieder mens- voornamelijk uit op eigen succes. Echter, Ayaan speelt een cruciale rol in het debat over de islam in het Westen en Nederland in het bijzonder. Het is godbetert een schande dat de gevestigde politiek in Nedelrand zo met haar omgaat. Femke Halsema, of all people, neemt het notabene als enige echt voor haar op: rescept. AHA's oud-partij VVD (zelfs de huidige variant die niet met Verdonk door een deur kon, onder meer vanwege V's onbuigzame houding t.a.v. AHA) is nu, bij monde van excuustruus Griffith ook geen voorstander van bekostiging van de beveiliging. Zelfs Geert Wilders, notabene de zelfbenoemde ridder die het land wel zal beschermen tegen de uitwassen van de islam, trekt zijn handen van AHA af. Waarom Geert? Omdat AHA niet Nederlands genoeg is?
Iedereen in de TK (m.u.v. GroenLinks) heeft in deze situatie gebrek aan ruggegraat en slappe knieeen. Het zullen je volksvertegenwoordigers maar zijn als er ooit nog eens echt oorlog komt, met Mofrika of zeau...

LJBrinkhorst | 10-10-07 | 12:04

@Herr Oberst 10-10-07 @ 12:01
Waar heb jij de Balk Ayaan persoonlijk horen neersabelen? Dat heb ik gemist, denk ik?

-edit | 10-10-07 | 12:03

@Adriaantjeeeeeuh 10-10-07 @ 11:58 AHA is een Nederlands staatsburger en Nederlands ex-politica. Het kan niet zo zijn dat ex-politici die een risico lopen daarmee veroordeeld zijn tot verbanning uit de rest van de wereld omdat alleen in NL hun veiligheid gegarandeerd is. Ook niet als de kruidenier Balkenende een prijskaartje aan een mensenleven hangt.

@fuckje 11:58 mag het ook een warme tongzoen zijn ;-)?

vraagstaart | 10-10-07 | 12:03

ieder domme linkse of achterlijke moslim reaguurder zit hier maar op Ayaan persoonlijk neer te beuken en te zeuren, terwijl ze gewoon gelijk heeft in alles wat ze zegt en heeft gezegd.
.
En daar gaat het nu hier even helemaal niet om! VERDOMME!
.
Het gaat er hier om dat Balkende IV -de grote landveradersgroep- die
iedere kritiek op de islam de kop in wil drukken, door mensen die een democratische goed vertegenwoordigen en die dat ook uitten met een vrije meningsuiting, gewoon te laten afslachten door vogelvrij te verklaren.
.
Triest om te zien dat er nog zoveel achterlijken zijn hier, die het op Ayaan persoonlijk hebben gemunt ipv. kritiek te uiten op de schandalige manieren van de Balkende landverradersgroep die de radicale islam helpen al hun religieuze waanzin uit te oefenen hier in Nederland en op burgers en politici en cineasten en kunstenaars.
.
Beveiliging had nooit nodig hoeven zijn in de 1e plaats, als ze gewoon optreden tegen die zieke geloofswaanzinnigen. Maar nee, het tegenovergestelde gebeurd.
Wee je gebeente als je kritiek uit op de islam in dit 'vrije' land.
belasting betalen en je bek houden is het devies. Anders laten we het gewoon zo ver komen dat je wordt afgeslacht om je mening.
.
Dat is BALKENENDE IV. Dus stop met het persoonlijk neersabelen van Ayaan!
dat heeft zij zeker niet verdient, integendeel, zij zou nog steeds geprezen moeten worden voor haar MOED! En moed is helaas nodig als je ook maar iets wil zeggen in dit verslagen KuDtnederland.

Herr Oberst | 10-10-07 | 12:01

Adriaantjeeeeeuh 10-10-07 @ 11:12
Een green card is wat anders dan een staatsburgerschap ! Zo snel wordt men geen am.staatsburger. De beveiliging van mevr. H.A. wordt nu vanuit datzelfde amerika gefinancierd. Nederland op z'n smalst. Zoals vaker in het verleden mag usa de rotzooi van anderen weer opknappen.De eigen burgers worden niet beschermd want dat blijkt te kostbaar. Daarentegen financiert nederland wel diegenen die de strop rond de nekken van de eigen burgers aan het knopen zijn . De laatste onderzoeken van de aivd bevestigen slechts dat lieden als dhr Wilders de huidige situatie juist hebben ingeschat.

snuff | 10-10-07 | 12:00

@vraagstaart,
@De Geilige Maagd,
Vol trots geef ik jullie een warme hand.

fuckje | 10-10-07 | 11:58

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 11:19

Nee, ik wil geen onderscheid maken in... Ik zeg wel dat de manier waarop Hirsi Ali haar aversie tegen de Islam uitdroeg NIET de manier was die haar was opgedragen door de VVD.

@wolfje23 10-10-07 @ 11:26

Voor mij zijn er nog wat meer principes in deze kwestie:
- Hirsi Ali is twee keer eerder op de hoogte gesteld dat er een einde aan haar beveiliging zou komen. Tot 2 keer toe heeft de Nederlandse Staat alsnog de betalingen voor beveiliging verlengd. Nu doen ze dat uiteindelijk echt niet meer en nu wordt iedereen ineens boos over deze "schande". Pricipieel zeg ik dan: mevrouw Hirsi Ali had na de eerste keer al om zich heen moeten gaan kijken naar hoe ze nu verder moest. Daarvoor heeft ze tot 2 maal toe verlenging gehad.

- Mevrouw Hirsi Ali is vertrokken naar Amerika, heeft daar een groene kaart, is door Amerika binnen gehaald als een nieuwe heldin, maar nu het op betalen aankomt wil Amerika liever dat ze naar Nederland terug verkast. Mevrouw woont en werkt in Amerika en dus is haar veiligheid een zaak voor Amerika. Vind ik principieel.

- Er blijkt al een fonds te zijn opgericht in no time door vrienden van mevrouw Hirsi Ali. Dat kan ze in ieder geval voor nog een jaar beveiliging gebruiken. Het lijkt mij principieel dat ze dat jaar gebruikt om te kijken of ze zelf fondsen kan werven en dat ze niet weer gaat afwachten of het na een jaar helemaal echt gaat ophouden.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 11:58

@ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:49
Het gaat hier inderdaad om de vrijheid van meningsuiting. De persoon of het verleden van AHA doet niet zo ter zake. Wanneer iemand in 0031 vanwege zijn mening bedreigt wordt, is de Nederlandse overheid, als bewaker van de vrijheid van meningsuitting verantwoordelijk voor adequate beveiliging. Wat die mening ook moge zijn. Wanneer iemand er zelf voor kiest naar het buitenland te vertrekken, kan die persoon Nederland niet meer aansprakelijk houden voor de beveiliging. Nederland heeft geen enkele jurisdictie in het buitenland en bovendien is het een eigen keuze.
.
Ayaan moet haar eigen verantwoordelijkheid oppakken of terugkeren naar 0031. Maar zeker niet zeiken over het feit dat zij haar mond niet open mag trekken. Wat een bullshit.

-edit | 10-10-07 | 11:58

@Iko Nal 10-10-07 @ 11:51

Exact ! We mogen niets zeggen over de gevaren van de islam in het kader van tolerant gedrag, terwijl de islam zelf intolerant is ! Dat werkt niet beide kanten op. Gelijke monikken, gelijke kappen: jullie intolerant, wij ook intolerant.

Jan Shit | 10-10-07 | 11:57

@ MAXIMO 10-10-07 @ 11:49

De islam maakt normale mensen gevaarlijk, al is de een vatbaarder dan de ander.
Nergens heeft de profeet Jesus opgeroepen tot geweld jegens andersdenkenden, itt. tot Mohammed.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:56

@Jan Shit
En zo is het maar net. Nederland wil gewoon van haar af omdat men haar als "lastpak met een te grote waffel" ziet. We willen liever niet de aandacht van de Arabische wereld op ons kutlandje. Deze hele toestand maakt ons de grootste lafaards ter wereld. Ik betaal liever belastinggeld voor haar beveiliging dan voor nieuwe moskeeen.

De Geilige Maagd | 10-10-07 | 11:56

Een land dat zijn risicolopende (ex-)politici niet beschermt veroordeelt zichzelf uiteindelijk tot dictatuur van de lafheid. En dus, uiteindelijk, tot de teloorgang van democratie.

Ik ben het niet eens met Hirsi Ali's opstelling - maar zij is wèl gekozen en heeft het recht om haar mening veilig uit te dragen, ook na haar ambtstermijn. Benjamin Disraeli ligt nu denk ik te tollen in zijn graf.

vraagstaart | 10-10-07 | 11:55

Ik begrijp nu dat de Week van de Democratie een herdenkingsweek is van hoe het ooit geweest is.
Dit kabinet doet er alles aan om de vrijheid van meningsuiting om zeep te helpen. Nederland wordt het kleine jongetje van Europa die elke dag z´n lunchgeld bij de grote jongens moet inleveren en verder z´n bek moet houden. Ondertussen mogen we niets zeggen over de gevaren van de islam want religie is belangrijker dan vrijheid, helemaal als het een gewelddadige, humorloze, hypergevoelige, autistische religie is met een volslagen gebrek aan relativeringsvermogen die vooral niet beledigd moet kunnen worden ivm potentiële verkiezingsstemmen.
Niet-sluitende begrotingen worden gewoon doorgerekend aan de steeds kleiner wordende schare van werkende mensen ipv dat de overheid haar eigen uitgeven patroon eens onder de loep neemt.
Niet de lusten, wel de lasten is het nieuwe motto. betalen en je bek houden. Ieder kritisch geluid moet zo snel mogelijk worden gesmoord. Het wegpesten van Ayaan zal de geschiedenis in gaan als één van de grootste blunders van de moderne tijd en het definitief bewijs van het ontbreken van enige poging tot ruggengraat van dit kabinet.
SVP ZSM een staatsgreep. Ik doe mee.

Iko Nal | 10-10-07 | 11:51

MAXIMO 10-10-07 @ 11:44
Nou, volgens mij ondernam hij pas actie nadat mr Milli Gorus iets naar de pers had gelekt over een vertrouwelijk onderonsje met Cohen en vond hij zelf dat de broederschap (verboden in egypte btw) toffe jongens waren.
Hé TM radicaliseert!

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 11:50

ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:45
Jij neemt de Koran dus net zo serieus als de extremisten. Aangezien jij hem zo goed kent en hem letterlijk interpreteert.
In de bijbel staat precies dezelfde bullshit, en dat is ook de reden dat abortusklinieken in de VS worden beveiligd maar is daarom elke Christen zo'n gevaarlijke idioot? Dacht het niet he...

MAXIMO | 10-10-07 | 11:49

@ Zeddegeizot 10-10-07 @ 11:41
Het gaat niet over sympathie.
Het gaat over de vrijheid van meningsuiting.
Misschien vind ik mevrouw Hirsi Ali ook niet zo aardig. Is niet ter zake. Als dees of geen die niet aardig gevonden wordt met een verkeerde mening vermoord kan worden, blijven er weinig over met een afwijkende mening.
En..
Tuurlijk heeft ze gelogen, je zou half asielzoekend en asielgezocht Nederland wel uit kunnen zetten, als liegen tijdens de asielprocedure een reden zou zijn voor verstoting. Heb ik het nog niet eens over gezinshereniging e.d.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:49

Overigens : in plaats van Hirsi Ali te beschermen zouden ze die fanatieke etters harder moeten aanpakken. Maar ja, tough fucking chance. Het is dat je mag dagdreaumen.

Geen enkele religie die op een god is gebaseerd deugt.
Hoelang mag ik dat overigens nog zeggen in Nederland van Predikant Rouvoet?

TM | 10-10-07 | 11:48

Buiten alle gezeur over wel of geen persoonlijke beveiliging voor Ayaan in NL of de USA, ze blijft een persoon die het wel aandurft om een grote bek tegen de hele islam te hebben. Er zijn teveel mensen in Nederland die onder het mom van tolerantie de hele islam hun gang laten gaan, terwijl de islam zelf zo intolerant is als intolerant maar zijn kan.

Er staat een prachtige quote in TFA op de Herald:

"Er is niemand in een betere positie om ons eraan te herinneren dat de
tolerantie van intolerantie lafheid is."

Als die gedachte nou eens wat meer gebruikt gaat worden in het o-zo tolerante en vrijdenken westen, dan maken we nog een beetje kans dat we dat ook blijven.

Jan Shit | 10-10-07 | 11:48

MAXIMO 10-10-07 @ 11:37
Komkom, niet zo bescheiden hoor!
De islam schrijft de doodstraf voor op geloofsafval, belediging van de "profeet", de islam, de Koran of Allah.
Hirsi Ali beledigde allemaal, behalve misschien God niet, die is ze naar mijn mening trouw gebleven. De grondslag van een door miljoenen gedragen geloof schrijft haar dood voor en jij vind dat hetzelfde als een paar opdringerige groupies?
Volgens mij heeft MAXIMO zelf niet al te veel kennis van de islam of snapt hij niets van het leven van een popsterretje.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:45

Ik vraag me af hoeveel fanatieke van de pot gerukte moslim fanatici er *juist door de media-aandacht van de laatste dagen* wakker zijn geworden.

de media zijn hoeren, dat blijkt maar weer eens. En GS doet net zo lekker hard mee met de meute.

TM | 10-10-07 | 11:44

sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 11:34
Volgens mij was het toch Cohen die vraagtekens zette bij de invloed van Milli Gorus, wellicht iets te laat maar in ieder geval wel oprecht aangezien hij zich eerst heeft verdiept (hoop ik).
Maar misstanden moet je idd aanpakken, zo vroeg mogelijk.

MAXIMO | 10-10-07 | 11:44

@ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:09
Jaja, tuutuu, heel erg als je met de dood wordt bedreigd om je mening. Meisje beweert te vluchten uit Afrika uit angst voor onderdrukking. Dus zet ze haar scheur zo wijd open dat ze weet dat ze een leven lang bedreigd zal worden. ZSU, de vrijheid van meningsuiting is een groot goed, en daar mag best de knip voor worden opengetrokken (ook voor een "verkeerde" mening). Maar wie de vrijheid van meningsuiting gebruikt voor persoonlijke ambitie ipv het algemeen belang krijgt van mij weinig sympathie.

Zeddegeizot | 10-10-07 | 11:41

Wat een bullshit die commentaren. Wie heeft AHA naar de VS gestuurd? Waarom is ze naar de VS gegaan? Omdat het daar veiliger was? Muha: wanneer ze in 0031 was gebleven had ze nu keurig een stel 'stropdassen met oortjes' om haar heen die door de regering was betaald. Zadel Nederland niet op met de keuze die je zelf maakt, Ayaan. Opportunistisch meiske!

-edit | 10-10-07 | 11:38

Het CDA 10-10-07 @ 11:28
Je haalt wel een aantal dingen door elkaar...
Ze heeft op grond van verkeerde informatie de Nederlandse nationaliteit gekregen, maar dat is heel wat anders dan de reden voor haar bescherming, die is er vanwege haar argumenten tegen de islam. Op grond van haar mening, verkondigd in de tweede kamer ook nog eens, verdient ze bescherming.
Je kunt niet iemand in de tweede kamer een mening laten verkondigen en haar daarna, als politica af, aan de wolven serveren. Dan leg je een bom onder de politieke vrijheid van meningsuiting, want iedere politicus zal dan in zijn vrijheid worden beknot. Immers, hij moet na zijn kamerlidmaatschap ook weer gewoon de maatschappij in. En als er dan doodsescaders op je staan te wachten, bedenk je je wel twee keer voordat je je mond opentrekt tegen de islam en aanverwante criminele organisatievormen en denksystemen.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:38

*herhaling van gebroeders De Witt voor zich ziet*

vraagstaart | 10-10-07 | 11:38

ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:20
Wat een onzin.
Omdat een paar extremisten haar bedreigen weet jij opeens hoe Islam in elkaar steekt...
Oh ja, en er zijn zoveel celebrities die niet over straat kunnen en beveiligd worden en zodoende niet op de plekken komen van het plebs, daar is zij echt niet uniek in ofzo.
Sterker nog, die keuze heeft zij weloverwogen gemaakt.
De prijs was een Theo van Goghje.

MAXIMO | 10-10-07 | 11:37

MAXIMO 10-10-07 @ 11:25
Moslims gaan europa ook niet overnemen, maar als je zo blind blijft als lieden als Cohen, Kaya en Meulenbelt, dan zitten de moslims straks in hun zelfgecreerde verdomhoekje geruled door de baarden, zonder dat Geert er iets mee te maken had.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 11:34

mja, die hirsi is weg, iedereen haat ons, waait wel weer over, time heals all wounds
ik heb toch niets met polen dus die mogen zeggen wat ze willen, maar we gaan even niet meer betalen voor hirsi die zo nodig een goede beveiliging nodig heeft, ga in een ander land "genieten" van je status

zaqje | 10-10-07 | 11:34

Bolkestein 10-10-07 @ 11:17
L.A. Times = Los Angeles Times

PolPot | 10-10-07 | 11:31

Dit is een 'leuke'..
www.expatica.com/actual/article.asp?su...

Islamphobia on the rise in Europe..

Uhuh.. taqia, taqia taqia..


Laten we 't eens hebben over de Kuffarphobia!
Steek de hand eerst eens in eigen boezem, dan mag u terugkomen en het opnieuw proberen, stelletje idioten.

wopper | 10-10-07 | 11:30

Dat stuk in de Herald staat vol fouten en insinuaties. Dat mevr. Ali niet vanuit het gevaarlijke Somalië, maar vanuit het veilige Kenia, waar ze door de VN werd gevoed en verzorgd, naar Nederland "vluchtte", heeft de schrijver blijkbaar niet meegekregen. Als mevr. Ali op basis van dergelijke berichtgeving zich een status laat aanleunen als "advocate" van de belangen van moslimvrouwen en de vrijheid van meningsuiting in het Westen, dan verdient ze geen bescherming meer.

Het CDA | 10-10-07 | 11:28

@Adr. 1114; punt is dat ze beschermd dient te worden en als niemand anders dat doet dan doen wij dat zolang als ze nederlands staatsburger, notabene ex volksvertegenwoordigster, is.

principekwestie en mijns inziens is de financiele kant een triviale zaak.

wolfje23 | 10-10-07 | 11:26

Oeps! Sorry...

MAXIMO | 10-10-07 | 11:26

sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 11:20
Kom op Sjaak, dat gaat over moskeetjes die al dan niet onder een bepaalde invloed staan, niet over Nederland dat wordt overgenomen door hordes Moslims, niet over de Nederlandse democratie dat om zeep wordt geholpen door miljoenen stemmende moslims die een eerdaags meerderheid zullen vormen zoals opruiende typetjes als Ayaantje/Magaantje en Greetje liegen.
Je haalt nu dingen door elkaar.

MAXIMO | 10-10-07 | 11:25

sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 11:20
Kom op Sjaak, dat gaat over moskeetjes die al dan niet onder een bepaalde invloed staan, niet over Nederland dat wordt overgenomen door hordes Moslims, niet over de Nederlandse democratie dat om zeep wordt geholpen door miljoenen stemmende moslims die een eerdaags meerderheid zullen vormen zoals opruiende typetjes als Ayaantje/Magaantje en Greetje liegen.
Je haalt nu dingen door elkaar.

MAXIMO | 10-10-07 | 11:25

Misschien dat de discussie rond de beveiliging van de Somalische Ayaan Hirsi Ali, dochter van Magan, wonende in de VS op een nederlands paspoort, de stelling van de Argentijnse Máxima van Oranje Nassau, dochter van oorlogsmisdadiger Zorreguieta, wonende in Nederland op een nederlands paspoort, aanscherpt. Ondanks alle kritiek op Nederland en de vermeende teloorgang van de Nederlandse tolerantie is het nog steeds een feit dat beide dames wel erg gemakkelijk aan een paspoort zijn gekomen en er beden maximaal gebruik van maken en mogen maken. We laten er zelfs kabinetten op vallen om deze traditie in stand te houden.

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 11:25

De NL-er als zelfgenoegzaam klootjesvolk, makke schapen. Of het nou over files ,Islam of vrijheid van meningsuiting gaat, bukken en je laten naaien. Zo krijgen ze van AHA een spiegel voorgehouden en wat ze zien bevalt ze niet. Een laf ruggegraatloos, gedegenereerd, benepen, centenneukerig, kleinburgelijk, egoïstisch kaboutervolkje met een te grote muil. Maar wegkruipend als het ergens over gaat. En als jullie het over de centen willen hebben, bij de baardapen is nog genoeg subsidie weg te halen en af te schaffen. Maar daar is NL te scheiterig voor. Daar moet je een oorlog mee winnen. maar dat zullen ze wel weer aan anderen overlaten. Zoals AHA.

phtisie galopante | 10-10-07 | 11:22

@ MAXIMO 10-10-07 @ 11:15

Tuurlijk joh, een leventje in een gouden kooitje en nooit meer vrij rond kunnen lopen. En dan miljoenen gelovigen die haar wel graag dood hebben. Moving up? Naar het hemelse koninkrijk bedoel je, ware het niet dat zij zeer goed beveiligd wordt.
Maar ik ben blij dat de islam hiermee definitief ontmaskerd is als vreedzame, tollerante godsdienst, al zou ik God zelf niet in verband wensen te brengen met de geest van Allah.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:20

Ja zeg, "The American Dream" houdt ook in dat je je eigen kont leert afvegen, en stopt met het van 2 walletjes eten, van stoere verhalen over Amerika en ondertussen uit de Nederlandse staatsruif blijven eten! Grow up, Ayaan, met je typisch allochtone slachtofferrol!

Molly-Bolly | 10-10-07 | 11:20

@MAXIMO 10-10-07 @ 11:05
Goh, die Turkse moslims die zich tegen Milli Gorus en de Westermoskee keerden en die Marokkaanse moslims die zich nu tegen het bestuur van de nieuwe moskee in R'dam zuid verzetten, zien het fout? Deze ervaringsdeskundigen overdrijven met hun wildwestverhalen over salafistische infiltratie vanuit het MO en de PvdA had dus toch altijd gelijk, niets aan de hand, doorlopen mensen.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 11:20

Adriaantjeeeeeuh 10-10-07 @ 11:12
met Kamer bedoelde ik natuurlijk de VVD. En ze heeft ook als politica gereageerd, of krijgen we nu weer die nutteloze discussie van "de mens" Ayaan of "de politica"? Dat is altijd een excuus om veilig in je slurf te blijven hangen en zij maakt daar (gelukkig) geen onderscheid in. Net als Fortuyn, die reageerde ook gewoon als de persoon Pim, en niet steeds dat idiote geswitch tussen "de mens" en "de politicus"... gatverdamme....
Ik snap je redenering, en ik ben het ook eens dat Amerika het stokje moet overnemen.... maar dat betekent niet dat NL kan weigeren door te rennen nu.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 11:19

la Times, is dat een Franse krant? En waarom heet die dan niet les Temps?

Bolkestein | 10-10-07 | 11:17

@ waskuip-admiraal 10-10-07 @ 09:31 en 09:33
Met beide punten helemaal mee eens. Maar in de praktijk is dit helaas lastig. Natuurlijk had dit (09:31) zo nooit opgelost mogen worden, maar ik ben bang dat dit niet te ontkomen was. Hand in hand met mr Böhler heeft Mw AHA een doordachte slachtoffer-campagne opgezet - daar is mr Böhler erg goed in - en zie de commotie onder haar 'volgelingen'. Of de echte inzet 'persoonsbescherming' was weet ik tot op heden niet.
Het selecteren van goed, kwaad en dwaas (09:33) is imho een belangrike, maar ook onmogelijke en vooral ondankbare taak. Mw Verdonk en Dhr Wilders (en Mw AHA toen ze nog idealistisch en 'oprecht' in de NL politiek actief was) worden automatisch door staat, media en linkse kerk in het oproerkraaiers-, rechts-extreme- en 'nazihonden'-hoekje te kijken gezet, ongeacht de consequenties. Ja, het geforceerd politiek 'correct' denken heeft inderdaad het gevolg gehad dat heden ten dage waarheid en waardigheid (Nederlander zijn) genadeloos worden afgestraft.

Net niet... | 10-10-07 | 11:16

ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:09
Van een tent naar een asielzoekerhutje, naar een huurwoning, naar een door de NL'se overheid betaald penthouse, naar een bewaakt appartement op Fifth Avenue naast alle celebrities. She's moving on up!

MAXIMO | 10-10-07 | 11:15

@wolfje23 10-10-07 @ 11:10

Inderdaad, je hebt gelijk., Het is een permanente verblijfsvergunning. Maar dat neemt niet weg dat ze beschermd moet worden door Amerika. De allochtonen met een permanente verblijfsvergunning hier in Nederland worden ook beschermd door onze staat, niet door de staat waar ze vandan zijn gevlucht. Of zie ik dat verkeerd?

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 11:14

@ Bijstandtrekker 10-10-07 @ 11:09
Met je eens.
Maar het is wel de ene hand die de andere wast.
Critici worden monddood gemaakt of op zijn best ontmoedigd de mond open te trekken, zodat men ongestoord verder kan gaan met de islamisering van Nederland. Zouden ze niet intimideren, dan zouden wij in vrijheid ongestoord een tegencultuur op kunnen zetten. Nu moet je op je tenen lopen en zelfs oppassen niet een mes van je Christelijke medemens Balkenende in je rug te krijgen, als je het waagt een Godsdienst op de korrel te nemen.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:14

Robin Hood 10-10-07 @ 11:06

Ik heb types als jij niet nodig om vrijheid te waarderen. Dat doe ik graag zelf. Dat jij mijn overige commentaren nooit goed leest danwel begrijpt, kan ik niets aan doen. Het is inderdaad vervelend he, als mensen de waarheid over jouw helden zegt. Maargoed, ik ben heel blij dat ik jouw ideeën kan verwerpen. En vice versa.

Maaier | 10-10-07 | 11:13

@Bijstandtrekker 10-10-07 @ 11:09

Vreemd signaal gaat er vanuit:
Met medeweten van kabinetten soepsidies uitdelen aan salafisten!
Van de andere kant de oproep om je muil te houden!
Krankzinnig maar waar.
En dat is niet alleen het geval in Nederland maar in elk westers land.

wopper | 10-10-07 | 11:13

@ God van Empel: De profeet is duidelijk aan een hartaanval gestorven !
.
In het onderstaande stuk staat dat ze tot zijn dood bij hem beel ( 9 jaar)
.
"Narrated Aisha that the prophet wrote the marriage contract with her when she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old. Hisham said: "I have been informed that Aisha remained with the prophet for nine years (i.e. till his death)."
.
Ze was dus 18 toen hij stierf en hij zal niet de eerste/laatste 50-er zijn die op een 18 jarige aan een hartaanval sterft !
.
Dat dan weer wel !

Burgerlijke ongehoor | 10-10-07 | 11:12

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 11:06

Ho, wacht even, dat klopt absoluut niet wat je nu zegt. De kamer heeft haar niet gevraagd om de Islam te bashen. De VVD heeft haar binnen gehaald omdat haar standpunten rechts zijn. De PvdA kon niks meer met haar. Of eigenlijk zij niet met de PvdA. Ze had als politica moeten reageren, maar ze heeft meerdere malen fel uit gehaald naar de Islam. Dat is NIET in opdracht van de kamer geweest, dat is omdat dat haar standpunten zijn. Waar ik het trouwens wel mee neens ben, dat dan weer wel.

Dat ze wereldwijd bedreigt wordt is voor mij de vraag. Maar laten we dat nu wel even aannemen. Dan moet ze inderdaad beschermd worden. Ben ik het mee eens. De vraag is echter: door wie? Ze is sinds kort AMERIKAANS STAATSBURGER. Volgens mij houdt dat dan dus in dat Amerika daarvoor op moet draaien. Anderhalf jaar geleden werd ze daar met open armen ontvangen. Maar nu er 3 miljoen euri opgehoest moet worden laat Amerika haar vallen.

DAT is de enige discussie die ik hier voer.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 11:12

@Bijstandtrekker 10-10-07 @ 11:09
Ga je pilletjes eens pakken, paranoia is toe aan het slaan....

PolPot | 10-10-07 | 11:11

een green card is een permanente verblijfsvergunning, geen staatsburgerschap.
zolang ze een nederlands paspoort heeft valt ze onder nederlandse bescherming.

wolfje23 | 10-10-07 | 11:10

De enige die beter is geworden van al het trammelant rond AHA is AHA zelf. Zeddegeizot 10-10-07 @ 11:00
Nog zoiets... Vind je een levenslange veroordeling tot gewapende bewaking, veel binnenblijven en achterom moeten kijken echt een verbetering?
Je hebt wel een bizarre opvatting over ergens beter van worden, maar misschien heb je het over je eigen stille ambities? Het is tenslotte maar waar je op kickt.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:09

ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:02
Helaas blijken veel mensen noch te slapen.
.
Zoals eerder gezegd is het echte gevaar niet die bommenlegger.
.
Het echte gevaar is de sluipende en haast onzichtbare islamisering van de samenleving.
En dat doen die radicale organisaties niet door bommen te leggen, maar door mensen goed op te leiden en ze dan neer te zetten in bestuursorganen, politieke partijen ,etc.
En het lijkt wel of Wilders zowat de enige politicus is die dit proces van islamisering doorziet.
Onderstaand link beschrijft dit proces.
.
zie onderstaande link (uit het AIVD rapport).
www.telegraaf.nl/binnenland/72627571/M...

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 11:09

Nog maar een keer dan:
Het is van de gekke dat wereldwijd mensen (moslims, ex-moslims, niet-moslims) die de sjitlam bekritiseren bedreigd worden door islamisten die zelf op de meest harde toon hun haat tegen het westen en niet-westen dag in dag uit ventileren.

Hier past geen andere wang toekeren.
Nu niet, nooit niet.

wopper | 10-10-07 | 11:08

@doe eens niet 10-10-07 @ 10:57
Op het moment dat je alle moslims over een kam gaat scheren, of welke groep van mensen dan ook, dan zal deze zich ook als groep aangevallen voelen en zich gaan organiseren. Als half nederland roept dat de islam een gevaar is dan zie je vanzelf dat de aangevallen groep zich organiseert. In een collectief en sub-collectieven. De contra-reactie daarop zien we bij het autochtone volk.. de christelijk ekerken lopen weer vol.
Het probleem is niet de islam, het probleem is religie en hoe mensen ermee omgaan.
Als je dan toch je pijlen op een religie witl richten, richt ze dan op de christenhonden, dat is het grote gevaar van deze tijd: ZE RUNNEN ONS LAND!!! ipv idealen worden dogma's gebruikt om ons land vorm te geven. Sorry hoor, scheiding van kerk en staat, dus ook die chritenhonden eruit.

PolPot | 10-10-07 | 11:08

@ Maaier 10-10-07 @ 11:00

Wow Maaiert! Hoor je hier dan toch voor het eerst eens iets zinnigs zeggen. Ja, niet die woordenbrij in het eerste deel, maar het eerste deel van die laatste zin, repsect man, repsect! Misschien leer je het ooit nog eens. Voor velen heb ik de hoop opgegeven, maar jij bewijst dat het niet helemaal zinloos is wat sommigen hier proberen te doen. Waarvoor mijn dank.

Robin Hood | 10-10-07 | 11:06

@wolfje23 10-10-07 @ 11:03

.... je vergeet te zeggen: die inmiddels Amerikaans staatsburger is.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 11:06

Adriaantjeeeeeuh 10-10-07 @ 10:58
NL heeft de plicht haar te beschermen. Ze is gehaald naar de kamer met bepaalde bedoelingen vanuit haar partij, DOOR haar partij. Ze doet haar ding simpelweg omdat dat haar gevraagd is, met als gevolg dat ze wereldwijd bedeigd wordt.... you do the math.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 11:06

ZSU-23-4 10-10-07 @ 11:02
Mwoehahahaha!! Dus zij doet het niet voor de te besnijden vrouwtjes?
Wist ook wel heur..
Anyway, dat grote gevaar in de vorm van Moslims die Europa/Nederland overnemen is een ingebeeld spook dus doe die oogjes maar snel weer dicht, ze doen het toch niet goed, rust zal ze goed doen.

MAXIMO | 10-10-07 | 11:05

zucht... NEXT

krem | 10-10-07 | 11:05

@ De God van Empel 10-10-07 @ 10:54: 9 JAAR !!!
.
Was het een vriedje van karl "Het spamfilter heeft de kinderporno op mijn pc gezet" Noten of Jodi "hoe dichter bij de nul hoe strakker om je lul" Bernal ofzeau ?
.
*vraagt zich in eene af wat het percentage islamietjes is bij stichting Martijn en de PNVD is*

Burgerlijke ongehoor | 10-10-07 | 11:05

Dat ze nu als martelaarster of als visionair wordt weggezet is weerzinwekkend.
@ Zeddegeizot 10-10-07 @ 11:00

Ik vind het weerzinwekkend dat zij om haar MENING met de dood wordt bedreigd. Je kunt geen enkel mooi verhaal daaromheen verzinnen om hiervoor te compenseren, tenzij je de islam wenst te volgen misschien.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:05

Onze overheid heeft MILJARDEN OVER om radicale moslims hier te huisvesten, en nog eens miljarden om hun eigen lonen te betalen. Plus ook nog eens de 2,9 miljoen gezichten een generaal pardon geven zodat we nog meer leugenaars en criminelen moeten onderhouden.
.
Maar enkele tienduizenden euro's om iemand te beveiligen omdat zij door moslims uit Nederland zal worden afgeslacht zodra zij de kans krijgen, is er niet ???
.
Onze overheid houd de hand boven het hoofd van de moordzuchtige islam, en is zelfs bereid daarvoor haar eigen burgers die kritiek hebben op die islam af te laten slachten door ze vogelvrij te laten verklaren en op Nos propagandaTV en nova de kritiekhebbenden te demoniseren en de akties van de op hun tenen getrapte geloofswaanzinnigen goed te praten.
(Remember Theo? die zou het uitgelokt hebben enzo, Sorry, maar wat is dan nog de vrijheid van het woord?)

.
Nederland gaat nu heel snel naar de afgrond, en Balkende en consorten kan het niks schelen, zij zitten immers hoog en droog, en als de pleuris uitbreekt zijn ze wel ergens anders waar het goed is voor hen zelf en hun gezinnetjes met hun schatkamers vol met geld.
.
We moeten het zelf gaan oplossen dus, ik hoop dat we dat ook gaan doen,
want dit KAN NIET ZO LANGER DOORGAAN! Dit kabinet afzetten lijkt me al een goed begin, om nog een beetje te redden wat er te redden valt.
.
NU moet ik stoppen met typen want de AIVD tapt me lijnen af in opdracht van Ballin en Balkende....

Herr Oberst | 10-10-07 | 11:05

beschamend dat ons geldoverdebalkgooiend parlement weigert een relatief minuscuul bedrag uit te geven ter bescherming van de vrijheid van meningsuiting van nota bene een ex-parlementarier!

wolfje23 | 10-10-07 | 11:03

@ fuckje 10-10-07 @ 10:57

Ze mogen mensen als Fortuyn, Van Gogh, Hirsi Ali en Wilders etc wel dankbaar zijn. Dankzij voornoemde mensen hebben zij de mogelijkheid om hier zonder te lezen en zonder enige voorkennis lukraak hun mening neer te plempen. Dat willen ze alleen niet inzien, stel je voor dat je ze een keer credits moet geven voor ondernomen acties...

Blij dat je er blij mee bent, ik doe mijn best! Het kaalkopjes-gehalte is hier niet zo heel erg hoog gelukkig, maar desalniettemin probeer ik altijd een menselijke kijk op zaken hier neer te kwakken, in de hoop dat er iemand is die erover na gaat denken. Ze hoeven niet direct van mening te veranderen, maar nadenken is al heel wat... Doe me anders es een meeltje sturen naar robinhoedt op de gmeel. Hoef ik de rest niet met alles lastig te vallen hier ;)

Robin Hood | 10-10-07 | 11:03

Ha! Had Nederland anders verwacht van Bak Ellende en consorten??? Dan ben je een beetje dom. De wereld om ons heen krijgt het natuurlijk eens in de gaten hoe het hier werkelijk is en nou gaan Bak Ellende en consorten zich heel moeizaam realizeren dat het wel degelijk kwaad kan om moreel en ethisch verdorven te zijn en de normen en waarden van Bak Ellende aan te hangen die niks anders zijn dan een voortzetting van linkse hysterische haat tegen het Nederland van de vijftiger jaren met zijn verzuiling en truttigheid. Nou heet dat Nederlandse van toen ineens weer "gezelligheid". Dat is Nederland echter al lang niet meer. Het begon met abortus provocatus en de antichristelijke schreeuwende tierende idiotenmeute, het eindigde met euthanasie zoals toen meteen logisch werd beredeneerd door mensen die niet hun verstand met de vuilnisman hadden meegegeven. De medici van Nederland zijn nu opgeleide moordenaars, de politici doen alsof ze iets anders te vertellen hebben dan het woord van slaven van een foute cultuur en Nederland is moreel ten onder gegaan. QED.

Hammar | 10-10-07 | 11:03

@ MAXIMO 10-10-07 @ 10:56
Ayaan heeft ons de ogen geopend en daarmee zal ze een van onze redders worden tegen de opmarcherende islam.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 11:02

Robin Hood 10-10-07 @ 10:49

Ik kan het niet hebben als zittende mensen omver worden geblazen door mensen als Wilders, die geen oplossingen heeft en zich hier weer laat kennen als iemand die niet eens over de grens wil dénken en voor wie Vrijheid ophoudt bij Venlo en Baarle-Nassau. Of lichtgewichten als AHA die 1 goed punt heeft en daardoor opeens als intellectuele verdedigster van het vrije woord teboek staat maar ondertussen een lopende Elsevier column is geworden. Het ergste is veruit Verdonk, die nog nooit een zinnig woord ergens over heeft gezegd , alleen dat ze "recht door zee"is en "standvastig" is. Mocht dat waar zijn, dan wil ik liever ene eik. Politici moeten ideeën hebben, overtuigngskracht, argumenten. Alemaal niet te vinden bij Verdonk.

Kortom, ik vind dat AHA bescherm moet worden, zodat ik het absoluut niet met haar argumenten en stellinge eens kan zijn.

Maaier | 10-10-07 | 11:00

@Atheisme.nu 10-10-07 @ 10:08
Als dat AHA's taak was, dan is ze daar niet in geslaagd. Ze heeft niets aan het licht gebracht dat niet al bekend was. Ze heeft geen bruggen gebouwd tussen immigranten en autochtonen. En achterlijk als vele immigranten in NL zijn: Je helpt de verhoudingen geen steek vooruit door alleen maar te Moslim-bashen zonder een weg vooruit aan te bieden. De enige die beter is geworden van al het trammelant rond AHA is AHA zelf. Dat ze nu als martelaarster of als visionair wordt weggezet is weerzinwekkend.

Zeddegeizot | 10-10-07 | 11:00

@wopper 10-10-07 @ 10:56
Hahahaaa, echt grappig hoe je het stereotype nog eens bevestigd.

PolPot | 10-10-07 | 10:59

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:46

Hirsi Ali heeft zelf al veel eerder aangegeven naar de VS te willen. Dat ze daar vervolgens terecht kon voor een leuk baantje kwam dus gewoon mooi uit. Dat het ook nog eens mooi uitka omdat ze in het politieke klimaat hier niet meer veilig was is dan bijzaak.

Ik zit haar hier dus ook niet af te katten vanwege haar ideeen en principes. Maar ze is wel bewust naar de VS gegaan en is tegenwoordig zelfs officieel ingezetene daar sinds ze haar groene kaart heeft. Dat houdt dus in dat de Amerikaanse staat dan voor haar beveiliging moet dokken. Of zij zelf. Maar het is te zot voor woorden dat er kritiek is op de Nederlandse staat omdat die een officiele Amerikaanse niet willen beveiligen.

Maar dramatiseer dat "ze kon haar werk niet niet doen" niet al te veel. Ze kwam onder vuur te liggen omdat ze zelf niet de waarheid had gesproken in de eerste instantie. Dat maakte haar ongeloofwaardig. Vervolgens is ze uit de kamer gestapt omdat ze een aanbieding uit Amerika kreeg die mooi uit kwam op dat moment.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 10:58

@Polpot 10.47 Je snapt het echt totaal niet. Er is een (nu nog wel) een verschil tussen radicale moslims en gematigde moslims. Echter er zijn meer en meer signalen dat de radicale moslims steeds verder infiltreren en hun invloed proberen aan te wenden. Dit is wel degelijk een gevaar voor de democratie zoals wij die kennen en ook een gevaar voor de gematigde moslims die gematigd willen blijven maar die straks door de sociale druk toch zullen zwichten voor een radicalere vorm.

Wake up and smell the coffee met je naieve geroep over de selfullfilling prophecie anders is het echt te laat

doe eens niet | 10-10-07 | 10:57

@Robin Hood10-10-07@10:49
In die hoek word ik ook vaak neergezet, hoewel ik de laatste keer op Pastors heb gestemd. Het probleem hier op GS is, dat er slecht wordt gelezen, men plempt zonder enige voorkennis zijn/haar mening lukraak neer.
Opmerkingen van voornoemde "heren"laat ik langs me heen glijden, je blijft toch hopen dat hier en daar het gezonde verstand zal doorbreken.
Persoonlijk ben ik blij dat jij hier af en toe komt reageren!

fuckje | 10-10-07 | 10:57

@PolPot 10-10-07 @ 10:55

Je praat poep.. maar wat wil je ook met zo'n nick, nietwaar, dombo.

wopper | 10-10-07 | 10:56

Willen de vrouwen die door Ayaan zijn gered hun vinger opsteken?
Nogmaals, willen de vrouwen die door Ayaan zijn gered hun vinger opsteken?
Iemand?
Lebowski's vrouwke? Ook niet?

MAXIMO | 10-10-07 | 10:56

MAXIMO 10-10-07 @ 10:48
veel plezier in La La Land, oetlul.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:55

@wopper 10-10-07 @ 10:52
.. en wat jij in je post doet noemen we: Polariseren.

PolPot | 10-10-07 | 10:55

@ZSU
aanslag op jami? hebbik wat gemist?

@ ed.. 10-10-07 @ 10:35

Nee, denk het niet.
Maar een aanval door meerdere mensen op een persoon op grond een politieke mening zie ik als een aanslag, niet als straatroof of iets dergelijks bijvoorbeeld. Het is toch een aanslag op de vrijheid van meningsuiting.
De boodschap is onheilspellend, het betekent dat ieder die zijn mond openlijk over de islam opentrekt niet meer veilig is. Dat is de winst van de onverdraagzaamheid, de islam.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 10:53

@doe eens niet 10-10-07 @ 10:44

No, de islamisering sluipt er niet in, die zit er al lang in.
Vandaar dat onze reguurders met alle macht proberen de geest in de fles te houden door ONS de mond te snoeren.
De EU richtlijnen komen eraan, binnenkort is het gedaan met islamwatchen op weblogs enz.
De sjitlam lacht in het vuistje en heeft bereikt wat het wil:
polarisatie in de maatschappij, de hand boven de kop van de boven-ons-gestelden enz.

't Is maar dat u het weet.

wopper | 10-10-07 | 10:52

Enkeltje Iran voor Rushdi !
.
@ Rshdi: Eat your hart out, Ik ben van mening dat de profeet Mohammed een pedofiel is !
.
Sterker nog, na het lezen van het feit dat meneer rond zijn 40ste getrouwd is met de 14 jarige Khadisia, BESCHULDIG ik hem zelfs van pedofielie, en heeft ie mazzel dat ie dood is anders hadden we hem als een pedofiele ketter gezelig op de dam op de brandstapel geflikkert !
.
Uiteraard mijn oprechte excuses als hetgeen dat ik gelezen heb niet waar is, dan blijf ik slechts van mening dat het een pedofiel is en dat ie, naar mijn mening, mazzel heeft dat ie dood is anders hadden we hem als een, naar mijn mening zijnde, pedofiele ketter gezellig op de Dam, naar mijn mening beste straf, op de brandstapel geflikkert !
.
maar ach het is maar een mening

Burgerlijke ongehoor | 10-10-07 | 10:52

doe eens niet 10-10-07 @ 10:44
Precies.
Dit proces van islamisering is heel subtiel en geleidelijk en haast onzichtbaar.
Jammer dat mensen dat maar niet begrijpen en alleen kijken naar een paar idiote bommenleggers die als een soort afleiding fungeren voor het echte gevaar.

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 10:50

@ Maaier 10-10-07 @ 10:27
U is ook zo'n selectieve linkse eikel die het niet uit kan staan dat het zittende establishment omver geblazen wordt door een Hirsi Ali, een Wilders en een Verdonk? Ga toch eens lezen voor je wat brult. Verder: lees mijn reaguursel van 10:26 nog eens goed door en kijk dan naar onderstaand citaat uit de Televaag.

""Haar beveiliging is mij dierbaar. Maar de verantwoordelijkheid van Nederland is niet oneindig”, zei de fractievoorzitter van de PVV. Als Wilders zelf ooit zou besluiten in het buitenland te gaan wonen, hoeft Nederland wat hem betreft ook niet meer te betalen voor zijn beveiliging."

@ fuckje 10-10-07 @ 10:30
Jouw reaguursels dagelijks doorlezend durf ik wel te stellen dat we het op veel meer punten eens (zullen) zijn. Mij wordt regelmatig te verstaan gegeven dat ik teveel een Wilders-adept ben en dat ik niet kritisch mensen uit zijn kring met gelijkdenkenden ben. Daarom kom ik hier af en toe die kritische noot maar eens geven. Alleen zijn ze er nu kennelijk niet om het te lezen, dus ik zal volgende keer wel weer gewoon hetzelfde punt van kritiek krijgen ;)

Robin Hood | 10-10-07 | 10:49

-weggejorist-

Ronnie D. | 10-10-07 | 10:48

Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:41
Wellicht een beetje dom ja..
Maar in ieder geval niet zo dom dat ik ademende leugen Ayaan en haar aanhangers geloof.
En dat is niet omdat ik niet in jouw hoekje wil zitten heur..

MAXIMO | 10-10-07 | 10:48

@Bijstandtrekker 10-10-07 @ 10:39
... ik word zo moe van gasten als jij. Law of atraction!! praat lekker veel negatief over iets en het zal uitkomen.
Als je alleen maar de negatieve kanten van de zaken wilt bekijken dan doe dat gerust, maar val de rest er niet mee lastig!!

PolPot | 10-10-07 | 10:47

test

De God van Empel | 10-10-07 | 10:47

Adriaantjeeeeeuh 10-10-07 @ 10:38
dude.... ze wil gewoon haar werk doen, en dat werd/wordt haar hier onmogelijk gemaakt. Heeft niks te maken met dat ze NL "in de steek laat".... wat ze doet is juist van ontzettende waarde voor ons en iedereen die graag onze normen en waarden wil behouden.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:46

Kinderachtig hoor..

Guetz | 10-10-07 | 10:44

@Bijstandtrekker 10.39 Inderdaad ja daarin schuilt m het echte gevaar. Zo sluipt de islamisering de samenleving in....

doe eens niet | 10-10-07 | 10:44

Babeuf 10-10-07 @ 10:39
Sorry, kon het niet laten.

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 10:44

MAXIMO 10-10-07 @ 10:35
Mijn hemel, wat ben jij dom.....

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:41

Ondertussen lacht Hirsi Ali, dochter van etc.etc. , zich helemaal drie keer in der rondte! Doelbewust is ze met deze onruststokerij begonnen! Vervolgens zoekt ze contact met allerlei andere meer of mindere allochtone notabelen die vervolgens ook weer een Hirsi-duit in het internationale zakje doen en laat ze de oud-directrice van Greenpeace (haar huidige advocaat) haar hele dossier rondzenden naar Kamerleden..
Hirsi Ali geniet overduidelijk weer van alle commotie die ze heeft doen laten opwaaien.
Volkomen terecht dat (Maxima let op!!!) De Nederlander haar helemaal zat is en haar het liefste voor eeuwig ziet oprotten naar het buitenland!

vangodlos | 10-10-07 | 10:40

bedank hem hier nog even: jpb.hyves.net/

blafgrap | 10-10-07 | 10:39

-weggejorist-

Babeuf | 10-10-07 | 10:39

Wat een onzinnige discussies worden hierover gevoerd.
Dit is allemaal afleiding , terwijl de islam zijn invloed achter de schermen steeds meer vergroot.
.
Zie onderstaande link. Daar gaat het om.
.
www.telegraaf.nl/binnenland/72627571/M...

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 10:39

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:35

Nee, is een kwestie van terug grijpen naar de artikelen die op dat moment (in 2006 dus) naar buiten kwamen. Dat heeft dus niks met een selectief geheugen te maken. Ik heb niks tegen Hirsi Ali en haar ideeen namelijk. Ik heb wel wat tegen het feit dat de halve wereld nu over Nederland valt omdat men haar beveiliging in Amerika niet meer wil betalen.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 10:38

Wat is nu eigenlijk het probleem. Mevrouw is amerikaans staatsburger, laten die haar sores oplossen.

kolonel klootoog | 10-10-07 | 10:38

Teen 10-10-07 @ 10:32
Laat maar, hij zag dat ik keek en is weer in een geblindeerd bestelbusje gaan zitten. Dacht ik toch even.... niks dus.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 10:37

De God van Empel 10-10-07 @ 10:35
Wou je me uitnodigen dan?

MAXIMO | 10-10-07 | 10:37

Nogmaals: mevrouw Hirsi Ali WILDE ZELF naar de USA, en ik quote:

'Het veelbesproken Kamerlid zou al afspraken hebben gemaakt met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over haar beveiliging. Hirsi Ali blijkt al langer de wens te hebben om te vertrekken naar de VS.'

Op maandag 22 mei 2006 komt naar buiten dat de Nederlandse regering al in overleg is met Amerika over haar beveiliging. Daar is blijkbaar iets flink mis gegaan. En daar zou de discussie over moeten gaan.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 10:37

Ayaan is slim, Ayaan is sluw. Ze weet het telkens maximaal uit te spelen, en ook nu weer. Ze weet het perfecte midden te bewandelen tussen vrienden/bewonderaars/medestanders/groupies aan de ene kant en vijanden/critici/tegenstanders/verguizers aan de andere kant en is als een volleerd schaker de rest van de wereld steeds één of méér zetten vóór. Kijk naar haar verleden (althans wat ze ons verteld heeft) en haar ons bekende levenswandel hier in Nederland en projecteer dat op wat er nu in de US speelt en hoe er in de US over haar en ons gedacht wordt en je ziet maar één beeld. Het beeld van een persoonlijkheid die uiterst manipulatief is, op zeer ingenieuze wijze de publiciteit zoekt en stuurt en bij voortduring zich in het middelpunt van de gebeurtenissen weet te maneuvreren.
Ons drama is dat we niet genoeg kwaliteit in huis hebben om dit soort persoonlijkheden te snappen en er mee overweg te kunnen. De PvdA kon haar niet aan, de VVD kon haar niet aan, Verdonk kon haar niet aan en de hele regering Balkenende kan haar al helemaal niet aan, toen niet en nu niet.
Ayaan is in haar eentje in staat om de amerikaanse pers tegen ons in het harnas te jagen, ons van alle kanten trappen na te geven en ons te definiëren als vijanden nu ze weer nieuwe vriendjes heeft gevonden die ze met haar innemenheid opnieuw kan overreden en met haar scherpzinnigheid opnieuw kan imponeren. Zo is het altijd gegaan, ze springt van de een naar de ander en van het een naar het ander, niets ontziend, en laat al glimlachend puin en verwarring achter zich. Dat is haar aard. Alleen de échte kontekruipers en opportunisten zijn in staat haar trouw te blijven (zie De Winter) of te worden (zie Verdonk), voor de rest bestaat haar vriendenkring uit volgelingen die zich graag laten verblinden door haar aura.
Natuurlijk, ze strijdt voor een zaak waar wellicht veel méér mensen voor zouden moeten strijden, ze durft de koe bij de horens te pakken en een geluid te laten horen dat misschien veel méér gehoord zou moeten worden. Natuurlijk, ze heeft gebruik gemaakt van een recht en onze rechtsstaat dient hiernaar te leven. Natuurlijk, we zijn tactisch gezien erg dom geweest in de wijze waarop we met haar zijn omgegaan. Maar het is het vernuft van Ayaan geweest dat heeft geleid tot de ophef van vandaag, het vernuft van Ayaan en niks anders.
Ga mij niet vertellen dat het intellectueel gehalte van haar bijdragen van dien aard is dat we moeten spreken van een unieke bijdrage. Ayaan is uniek in de wijze waarop ze het spel wenst te spelen, maar zo'n wijze vrouw is het nou ook weer niet. Nee, beschamender dan deze hele affaire is het dat niemand maar dan ook niemand in staat is haar te doen vergeten als een overgangsfiguur, iemand met een iets te grote mond en een iets te kleine geest. Dat wij, als het om de problematiek van het fundamentalisme gaat, het moeten doen met figuren als Wilders. Waar, o waar is het intellect om het hoofdstuk Ayaan af te sluiten en een nieuw, fris hoofdstuk te beginnen? Hoe, o hoe maken we een stap voorwaarts? Als we de kracht hadden gehad deze stap te maken hadden we ook het vernuft gehad de stem van Ayaan maximaal in te zetten en haar vervolgens op te zouten. Een paar miljoen meer of minder was dan echt geen probleem geweest. Maar nee, het was het geknarsetand van gefrustreerde calvinisten dat ertoe heeft geleid dat we nu nog kleinzieliger lijken dan we al zijn.

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 10:36

@sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 10:18
Nee we hebben een bespreking ;-)

in de regenjas | 10-10-07 | 10:35

@Guetz 10-10-07 @ 10:34
Een reactie perfect aansluitend op jouw inbreng hier.

et voilà | 10-10-07 | 10:35

@ZSU
aanslag op jami? hebbik wat gemist?

ed.. | 10-10-07 | 10:35

Adriaantjeeeeeuh 10-10-07 @ 10:29
Jij lijdt schijnbaar ook aan selectief geheugenverlies. Is ok, gebeurt wel vaker bij "weldenkende Nederlanders".

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:35

Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:31
ALsof dat wat zegt? Vroeger neukten slavenmeesters ook slavinnen, en die kregen ook kinderen, dus...

MAXIMO | 10-10-07 | 10:35

@MAXIMO 10-10-07 @ 10:33
Hee, bijna suikerfeest!

De God van Empel | 10-10-07 | 10:35

@Babeuf 10-10-07 @ 10:30
We praten erover dat er daar dus nog wel individuen te vinden zijn om mensen die hun nek uitsteken de helpende hand te bieden.
Iets dat eigenlijk door de NL staat gedaan zou moeten worden, want het is een plicht het woord te beschermen.
Dat hebben de Amerikanen dan weer net ietsje beter begrepen.

et voilà | 10-10-07 | 10:34

Waarom betaald ze het niet lekker zelf?

PolPot | 10-10-07 | 10:34

@ et voilà 10-10-07 @ 09:45

Wat een ontzettend domme opmerking! Niet echt snugger ofwel?

Guetz | 10-10-07 | 10:34

Opzouten met je beveiliging, moet je maar hier wonen, werken en je kont vegen.

Als je dat in de states wil doen prima, maar laat hun dan betalen voor je veiligheid.

FrAgFo0d | 10-10-07 | 10:33

"Want nogmaals: nu slaan we een pleefiguur naar de buitenwereld, en denken de broedende suikerjurken dat ze een slag gewonnen hebben."

@ waskuip-admiraal 10-10-07 @ 09:31

Met het vertrek van Hirsi Ali, de dood van van Gogh en Fortuyn en de aanslag op Jami hebben ze meerdere slagen gewonnen, daar hoeft niet over gedacht te worden, je ziet het in een oogopslag.

ZSU-23-4 | 10-10-07 | 10:33

fuckje 10-10-07 @ 10:30
Steffi toch, lees eens Nil Desperandum, die had iets heel nuttigs over jou te zeggen, mislukt stukje leven.

MAXIMO | 10-10-07 | 10:33

@et voilà:
Natuurlijk is het een schande dat AHA haar mening in Nederland niet vrij kan uiten zonder dat ze daarmee gevaar loopt. Het is een schande dat er in Nederland een klimaat bestaat waarin dat mogelijk is. Ter compensatie van dit vijandige klimaat, is de overheid inderdaad verplicht om haar te beschermen. Belangrijker nog: de overheid is verplicht om dit vijandige klimaat aan te pakken, zodat beveiliging van mensen met een "gepepeperde mening" niet langer nodig is.

Maar nu is ze naar de VS verhuisd. Jammer dat ze zich in NL zo onveilig voelde, dat ze dat nodig achtte. Maar blijkbaar is er daar ook sprake van een vijandig klimaat, aangezien ze nog altijd beveiliging nodig heeft. Is het dan nog steeds de taak van ónze overheid om het vijandige klimaat in Amerika te compenseren met beveiliging? Nee, want onze overheid heeft verder geen enkele invloed op de omstandigheden daar.

Al die ophef wordt alleen gemaakt omdat AHA anti-islam is. Als een lid van de Moslim Democratische Partij (of hoe heet dat) bedreigd zou worden en zou verhuizen, dan zou niemand erom malen als Nederland niet voor zijn bescherming meer zou willen betalen.

Dwangneuroot | 10-10-07 | 10:32

@ sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 10:18
Nee, wat een rare vraag!
Er staan wel twee mannen in pak met een zonnebril op en mobiele telefoons.

Teen | 10-10-07 | 10:32

geenstijl.nl = britney&ayaan.nl

Montgomery Burns | 10-10-07 | 10:31

MAXIMO 10-10-07 @ 10:26
ja tuurlijk jongen. Met een zwarte vrouw en twee kinderen.... goed gedaan, jochie!
wopper 10-10-07 @ 10:26
Thanks, ik neem hem al niet serieus meer, dus die drol heb ik al uitgepoept.
.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:31

Robin Hood 10-10-07 @ 10:26
Haha! Ook jij voldoet aan de Ayaan-steuntrekker beschrijving. Pijnlijk he?
En dat zonder je laatste comment in acht te nemen, no worries, jij was al lang gespot, paupert.

MAXIMO | 10-10-07 | 10:30

@Robin Hood,
Inhoudelijk ben ik het helemaal met jou eens wat betreft maximo en Koc.
Negeren is de beste optie.
Als het aan beide "heren "lag, was ik al lang deaud.
Niet op ingaan, dan vergaat hun de "lust"ook wel eens een keer.

fuckje | 10-10-07 | 10:30

105 Teletekst wo 10 okt
"In de Verenigde Staten is binnen een paar dagen geld bijeengebracht voor de beveiliging van Hirsi Ali. Christopher Hitchens, een bevriende schrijver, heeft een fonds opgezet dat alleen aan rente al twee miljoen euro per jaar plevert. Hitchens zei in het Journaal dat het naar verhouding weinig moeite kost om zo'n fonds op te zetten."

Mensen met geld hebben het al geregeld, "weinig moeite" bovendien. Waar praten we over? Volgende onderwerp graag.

Babeuf | 10-10-07 | 10:30

@MAXIMO 10-10-07 @ 10:20
Ik heb er wat moeite mee dat je het woord "samenleving" gebruikt.
Dat doet mij namelijk denken aan woorden als samen en saamhorigheid.
Niet echt toepasselijk dacht ik zo.

et voilà | 10-10-07 | 10:29

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:18

Ja, dat was inderdaad haar eigen keus. Ze kreeg daar een nieuwe baan. En Amerika was o zooooooblij met haar. Maar niet zo blij dat ze ook haar beveiliging willen betalen:

www.parool.nl/nieuws/2006/MEI/19/bin2....

En verder het volgende stuk dat vlak voor haar vertrek naar buiten gebracht werd:

"Het veelbesproken Kamerlid zou al afspraken hebben gemaakt met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over haar beveiliging. Hirsi Ali blijkt al langer de wens te hebben om te vertrekken naar de VS."

Dus ja, Agent327 heeft gelijk. Ik wil je verder in al je hypocrisie wijzen op het feit dat het grootste deel van Nederland destijds blij was met haar vertrek.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 10:29

MAXIMO 10-10-07 @ 10:20
Ach, als die haatzaaiende imam met zijn opruiende taal met de dood bedreigd wordt, heeft hij ook recht op bescherming. Uitgeprocedeerde vluchtelingen dienen ook gemonitord te worden door onze staat.
En Abdullah al-Mansouri zit ook nog steeds gevangen in Syrie, en het bewind daar zal ook wel vinden dat hij opruiende taal uitslaat en het land ontwricht. Niets doen maar?

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 10:29

@fuckje 10-10-07 @ 10:21

Gedeeltelijk geef ik je gelijk. Maar die 'nationale rotschop' heeft ze wel zichzelf gegeven al dan niet met behulp van Britta haar advocaat.

Agent327 | 10-10-07 | 10:28

@ Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:24

Proud we are at all of them.

Gain Style | 10-10-07 | 10:28

@doskabouter 10-10-07 @ 10:25
Ze proberen ontwetendheid tegen te gaan zodat de nieuwe generatie Nederlanders niet zo xenofoob is als de huidige.
Moslims kunnen ook gewone mensen zijn, net als Nederlanders, Joden, Atheisten enz...

da wizard | 10-10-07 | 10:27

Robin Hood 10-10-07 @ 10:26

Cheert dus niet blijkt.

Maaier | 10-10-07 | 10:27

Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:24
Ja.
Jij bent zeker zo'n racistische Ayaan steuntrekker, kan niet anders..

MAXIMO | 10-10-07 | 10:26

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:24

Ga er toch niet op in, man.
Max staat hier bekend als het beerputje van GS.
De trol der trollen.

wopper | 10-10-07 | 10:26

@ MAXIMO

Doe es deaudgaan, vieze troll. Je draagt weer eens niets bij aan de discussie, je leest kennelijk niet en hebt bij voorbaat je mening alweer klaar. Zonder mensen als Geert en Ayaan kan jij hier je bek ook niet open komen trekken, maar daar heb je zeker nooit aan gedacht, hè? Lutser!

Robin Hood | 10-10-07 | 10:26

Wat nou Nederlandse identiteit is gezelligheid. Als dit niet bewijst dat onze identiteit de kleinburgerlijke handelsgeest van een kleine zelfstandige is, dan weet ik het ook niet meer. Zo van ik ga beveiligen en even shoppen bij de kwantumhallen of daar nog een alarmbel ligt voor weinig of ik ga mijn ondernemening eens flink op de kaart zetten, ik ga A5-jes laten folderen door een illegale moslim. Ja ik haat dat volk maar folderen en schoonmaken dat doen ze prima.

spooky | 10-10-07 | 10:25

Vanmorgen was Zeppelin en Het zandkasteel geweid aan het suikerfeest. Typisch Nederlands knuffelgedoe. Er wonen hier tig culturen en alleen dit pikken ze eruit. Hoe typerend.

doskabouter | 10-10-07 | 10:25

we hebben een "jij snapt het niet"-filter nodig.
MAXIMO, ik schaam me voor "weldenkende" Nederlanders als jij. Geloof je het zelf, trouwens, wat je allemaal stelt? Vind je jezelf dan nog "weldenkend"?

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:24

"iedere Nederlander met een mening over de islam, doet er goed aan z'n muil te houden..."

Welkom in het nieuwe verbeterde Nederland waar de politiek wordt bepaald door dhimministers die de mening en gevoeligheid van de aanhangers van een achtelijke godsdienst belangrijker vinden dan de mening van haar echte landgenoten (die overigens niet bestaan).

stuyterkuycken | 10-10-07 | 10:23

113 miljoen min 83 miljoen is 30 miljoen. Da's tienmaal het bedrag van de beveiliging van AHA en dat geven we zo maar weg aan figuren die niets met Nederlanders hebben en fokken alsof het de eerste de beste varkenshouderij in Brabant betreft. Binnenkort bekeerd tot de islam, zich uitend in een groene vlag met halve maan op paleis Noordeinde en een minaret op landgoed de Eikenhorst. En we dienen niet te vergeten: dit zijn de zichtbaar te maken getalletjes, er schijnt nog het een en ander op begrotingen voor te komen dat daar niet thuishoort.

ventus_aqualis | 10-10-07 | 10:23

@Lebowski Achiever 10-10-07 @ 10:18

Oh ja, ze is natuurlijk in het NL parlement gebleven om haar politieke statements te verdedigen en uit te dragen. Nee, ze is niet naar USA gegaan.

Hersens hebben die winter beurt al lang gehad.

Agent327 | 10-10-07 | 10:23

Vrijheid van meningsuiting blijft het belangrijkste goed. Rot op met dat geloofsterrorisme en bescherm hen die niet meer vrij kunnen spreken.

Als je een maximale prijs aan de vrijheid van meningsuiting kunt hangen, kun je dat dan ook aan de vrijheid van godsdienst?

Pagan Bastard | 10-10-07 | 10:22

Ik krijg het gevoel dat er zich wel erg veel salafisten als reaguurder hebben aangemeld.

noorderling | 10-10-07 | 10:22

@ Lobo 10-10-07 @ 10:19

2 zielen, 1 gedachte

Ken ze niet beter naar Irak? Ze weet nu toch hoe ze moet schieten, doet ze tenminste nog iets nuttigs.
www.nu.nl/news/1267587/11/rss/%27Hirsi...

D3fix | 10-10-07 | 10:22

Ah joh, die hoer lijdt gewoon aan een winterdepressie'tje, verder niks aan het handje.

Imallin | 10-10-07 | 10:22

@Agent327, 10-10-07@10:15,
Het gaat mij niet om de beveiligingseuri, maar om de kneuterigheid, het gehijg van Den Haag, de regelneverij in dit betuttelende landje.
Van mij mag Ayaan vrij reizen, haar mening geven, de discussie aangaan, overal ter wereld, en wel in volledige vrijheid met bescherming, hoe dan ook, door wie dan ook betaald.
Iemand als Ayaan zo'n nationale rotschop nageven vind ik beneden alle peil, maar wel typisch Nederland.

fuckje | 10-10-07 | 10:21

@agent327
juist! ze was verantwoordelijkheid van 0031, en als ze wil neemt 0031 die verantwoordelijkheid zo weer... maar niet als ze ergens anders carriere wil maken...

ed.. | 10-10-07 | 10:20

sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 10:12
Hier zit juist vaderlandsliefde achter.
Elk weldenkend persoon, elke Nederlander die dit land lieft heeft ziet in dat we niks aan die opruier hebben en dat we al helemaal geen precedenten moeten scheppen voor wellicht toekomstige vluchtende landverraders wiens grond te heet onder de voeten wordt vanwege het opruien van de samenleving.
De racisten zitten juist in de hoek van Ayaan/Magan, die een excuustruus hebben gevonden om mee te slaan.
"Kijk, ik ben geen racist want ik steun Ayaan" en dat soort onzin terwijl de meest verderfelijke xenofobische onzin door dit soort lui wordt uitgescheten(dat weet jij ook wel).
En Ayaan? Die vind het allemaal best, zolang haar huur en beveiliging maar worden betaald

MAXIMO | 10-10-07 | 10:20

De eerste West-Europese vluchteling sinds ruim 60 jaar. Uit Nederland nota bene. We raken er inmiddels aan gewend om internationaal ons landje voor lul te zetten.

Lobo | 10-10-07 | 10:19

@waskuip-admiraal 10-10-07 @ 10:12
Dat is het zeker. Ze moet gewoon ook eens proberen met oplossingen te komen. Nu roept ze al 10 jaar dat ze zielig is omdat d'r clit weggesneden is. Maar verder komt ze dus niet. Als ze nou in Nederland was gebeleven en a la Wilders mee was blijven doen aan de discussie zou het prima zijn. Dan was er geen gezeur over de beveiliging. Maar in plaats daarvan draait ze nu dezelfde plaat af in de USA. Totdat ze daar er ook genoeg van krijgen. En dan?

fzwart | 10-10-07 | 10:19

@Teen 10-10-07 @ 10:13
Staat er bij jou voor het raam ook een man in regenjas met verrekijker en blocnote?

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 10:18

Is in geval van AHA niet sprake van een persoonlijk besluit waartegen gewoon bezwaar en beroep open staat bij een rechter die het mag toetsen aan de wet. Een duidelijk afgewogen oordeel over de rechtmatigheid van het besluit

Waarom moet een dergelijk individueel geval in de tweede kamer besproken worden met alle individuele en subjectieve meningen van de leden, vooral van mw. Halsema die daar niet als GL-politica staat maar als zeer goede vriending van. De kamer moet discussieren over beleid en als zij het anders zien moeten ze het beleid wijzigen op grond van een goede motivatie en niet op grond van dit ene enkele geval van een vrouw die dan wel een eigen mening heeft maar even radicaal is als de islamisten waar ze tegen is door geen oog te hebben voor een open dialoog.

crypto | 10-10-07 | 10:18

Agent327 10-10-07 @ 10:15
Ze heeft gekozen NL de rug toe te keren??? Gast ga jij ff je hersens een winterbeurt geven.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:18

Bob Sleeuwijk 10-10-07 @ 10:15
Als ze niks was, niks is en niks zal worden ook dan kun je nog niet in de schaduw van haar kleine teen staan

blafgrap | 10-10-07 | 10:17

@ Zeddegeizot 10-10-07 @ 10:06
Zou jij m kopen dan?

Robin Hood | 10-10-07 | 10:16

Mw Megan heeft ervoor gekozen om NL de rug toe te keren. Bij haar vertrek is haar duidelijk te kennen gegeven dat NL nog een 1/2 jaar haar beveiliging zou verzorgen. Dat is uiteindelijk een vol jaar geworden. Als zij in NL is, zorgt de staat voor haar beveiliging, als zij in de USA is is het haar/haar werkgever/US verantwoording. In de USA loopt zij minder risico dan in NL, als het risico hier al erg groot is.

Laat haar lekker in de denk tenk blijven en niet meer terug komen.

Fuckje, dit keer ben ik het absoluut niet met je eens

Agent327 | 10-10-07 | 10:15

Waarom hebben artikeltjes over Ayaan toch zoveel reacties? Ze was niks, ze is niks en ze wordt niks. En nu weer allemaal werken, rechts-populistisch gepeupel!

Bob Sleeuwijk | 10-10-07 | 10:15

Het maakt niet uit wat je van AHA vindt. Iemand die bedreigd wordt verdient gewoon bescherming. De regering had juist een statement kunnen maken tegen al die baardmannen: de vrijheid van meningsuiting is een gegeven en daar wordt niet op beknibbeld. Even die kruideniersmentaliteit aan de kant.
Maar de baardmannen hebben allang gewonnen. En een groot deel van ons kan het helemaal niets schelen. Terreur werkt helaas gewoon. Vooral door onze eigen onverschilligheid en Albert Heijn mentaliteit daarover.

ledwatcher | 10-10-07 | 10:15

It is important to realize that Hirsi Ali may be the first refugee from Western Europe since the Holocaust.
---
Mogen we nou ook Godwin noemen?

Maar alle gekheid op een stokje, dit kan toch niet.
Iedereen heeft recht op veiligheid. AHA heeft een Nederlands paspoort en dus MOET ze beschermd worden.
www.ad.nl/binnenland/article1728754.ec...
Dat ze naar een zielenknijper toe moet was me allang duidelijk.
Die griet reflekteerd haar eigen angsten en hetgeen wat haar is aangedaan op een hele gemeenschap. Mag ik nou ook een Godwin award voor deze opmerking...

da wizard | 10-10-07 | 10:15

Waarom gooien ze al die miljoenen weg aan de beveiliging van verschillende mensen terwijl ze dat geld beter kunnen gebruiken om al die radicale gasten, herrieschoppers en criminelen het land uit te gooien.
Daar zijn we allemaal mee geholpen.
Gewoon rigoreus zonder uitleg al dat gajes eruit flikkeren.

Tremor | 10-10-07 | 10:15

Mevrouw Hirsi Ali vertrok uit Nederland met een grote mond. Zij zou het gaan maken in de USA. Prima, dat mag. Iedereen moet in staat zijn om zijn/haar dromen na te jagen.
Vervelende is dat een paar van de pot gerukte moslims het nodig hebben gevonden om mevrouw Hirsi Ali te bedreigen. Daarom moet zij beveiligd worden. Prima, niks op tegen. Mevrouw Hirsi Ali heeft de samenleving in Nederland behoorlijk wakker geschud en verdient derhalve die beveiliging te krijgen.

Nederland is vervolgens erg coulant geweest en heeft de beveiliuging ook in de USA betaald. De USA is die club patsers die stond te juichen toen mevrouw Hirsi Ali naar hun continent kwam. Maar die proleten weigeren intussen wel om diezelfde mevrouw Hirsi Ali te beveiligen.

En nu gaan we dan vingertje wijzen naar Nederland? Een beetje vreemde zaak. Ja, zolang mevrouw in Nederland is moet Nederland haar beveiligen. Maar zodra ze weer vertrokken is lijkt die beveiliging gewoon voor rekening te moeten komen van het land waar mevrouw Hirsi Ali dan is. Sterker, eigenlijk zou ze haar eigen beveiliging moeten betalen, dus ze heeft al mazzel gehad dat de Nederlandse staat haar beveiliging al die tijd heeft willen betalen.

Adriaantjeeeeeuh | 10-10-07 | 10:15

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 10-10-07 | 10:14

@ Sjaak
F5

Teen | 10-10-07 | 10:13

@MAXIMO 10-10-07 @ 10:04
Kijk eerst eens naar de motieven die rechts, in het centrum en bij jou toevallig links achter die afkeer zitten, voordat je je vinger trionfantelijk in je keel steekt: racisme, calvinistisch zuinigheid, lafheid en opportunisme.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 10:12

@fzwart
triest eigenlijk... en ze moet nog een heel leven.

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 10:12

@Atheisme.nu,
Mee eens. We zouden jouw rijtje met belachelijkheden nog kunnen uitbreiden, maar dat is off-topic, helaas.
Iemand hier ergens had het over " ons kikkerlandje" Precies! De kneuterigheid en bekrompenheid ten top!

fuckje | 10-10-07 | 10:12

@Dwangneuroot 10-10-07 @ 10:01
Inderdaad, NL heeft die plicht omdat ze politica in NL was.
Omdat ze in die hoedanigheid bescherming nodig had.
NL heeft de plicht haar zo goed mogelijk te beschermen en als ze naar Afghanistan zou willen verhuizen haar te vertellen dat dat toch echt te gevaarlijkis en dat dat niet binnen de mogelijkheden ligt.
Echter is dat helemaal niet het geval!
Ze is in de USA waar mensen wel degelijk behoorlijk beschermd kunnen worden, en waar de kosten misschien wel lager liggen dan hier in NL (schijnt een belangrijk punt te zijn voor het merendeel hier).
Wat jij eigenlijk stelt is dat zij wel een recht op meningsuiting had, maar dat gebruik daarvan haar verdoemt tot levenslang NL in achterhuizen en kazernes!

et voilà | 10-10-07 | 10:12

schandalig schandalig schandalig.... geen andere woorden voor. Sam Harris heeft groot gelijk (goed boek trouwens: End Of Faith) en wij zouden ons allen moeten schamen. Helemaal die onwetende leeghoofden hier die haar wegwensen, zo lezen we tenminste wie er wat van snapt en wie "het niet heeft geweten". Sukkels.

Lebowski Achiever | 10-10-07 | 10:12

ed.. 10-10-07 @ 10:07
Niet iedereen, niet iedereen.
Ik bijv. voel me helemaal geen lemming.
Al vind ik haar ook een opportunistische doos.

MAXIMO | 10-10-07 | 10:11

Waarom zou NL een economisch vluchtelinge moeten beschermen?

Horror Skopie | 10-10-07 | 10:11

Het gaat vanzelf over. In Amerika worden ze ook al moe van haar stukgedraaide grammofoonplaat. Er komt niks nieuws uit. De bijeenkomsten worden al minder bezocht, de aandacht op TV verwatert ook al. En daarom komt ze af en toe nog naar Nederland om weer wat stennis te maken zodat de boekverkopen weer stijgen. Want wat kwam ze hier plotseling doen? Geld ophalen bij Balkie?
Ze betaald het zelf maar. Het gevaar dat ze loopt is juist onderdeel van haar status. Als ze niet bedreigt zou worden was ze al lang in de vergetelheid geraakt. Dan doen ze maar een paar euro bovenop de boekenprijs voor het beveiligingsfonds.

fzwart | 10-10-07 | 10:11

Kan de partijkas van de SP geen soelaas bieden voordat Hirsch Ballin ook dat lek dicht?

harriedeparrie | 10-10-07 | 10:11

Wat veel mensen maar niet begrijpen is dat de " moslim bommenleggers" niet het echte gevaar zijn.
Veel gevaarlijker zijn die radicale moslim organisatie (zoals staat in het AIVD rapport) die de radicale islam aanhangen en op korte termijn geen geweld gebruiken.
Deze organisaties opereren veel strategischer .
Ze nestelen zich in organisaties ,instellingen en politieke partijen waardoor ze steeds meer invloed krijgen.
Je ziet dan ook dat in heel Europa dit soort organisaties steeds meer aanhang krijgen en deze organisatie kunnen op den duur uitgroeien tot massa organisaties .
Onderstaande link is een stuk uit het rapport van de AIVD die dit proces beschrijf.
.
www.telegraaf.nl/binnenland/72627571/M...

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 10:11

applaus@Atheisme.nu 10-10-07 @ 10:08
Den Haag kiest niet maar veegt de werkelijkheid onder het tapijt.

pooface | 10-10-07 | 10:10

@sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 10:08
Restecp.

De God van Empel | 10-10-07 | 10:10

hmm. Als ik zou roepen 'Alle profiteurs het land uit', en ze zouden ook daadwerkelijk gaan, hoe zou dit landje er dan uitzien (behalve raamambtenaren, Ayaan etcetera, VVD en Giel Beelen?)

OoO | 10-10-07 | 10:09

AHA is volksvertegenwoordiger voor de mening van een groot gedeelte van nederland gaan staan. In die rol heeft zij de vloek van de geitenneukers over zich afgeroepen. Het is dan ook onze verplichting om waar ter wereld ze ook is haar te beschermen. Dit is de prijs (zeer bescheiden) van het vrije woord die wij onze volksvertegenwoordigers geven.

Emilioot | 10-10-07 | 10:08

Als ze bij een linkse partij hoorde kreeg ze tot in den treure beveiliging.

Daanse Dogg | 10-10-07 | 10:08

@Zeddegeizot

Ayaan's taak was de vinger op de zere plek leggen. En dat heeft ze prima gedaan.
Van Gogh was daar ook erg bedreven in. Dit soort mensen wekken voor de een veel haat op, voor de ander zijn ze een verademing.
Maar in dit Nederland zijn ze blijkbaar niet langer gewenst. Het gros vindt dat van Gogh het aan zichzelf te wijten heeft en is blij dat Ayaan weg is.

Kop houden en opgaan in de grote massa zullen we, zodat Grijs1 ongestoord z'n gang kan gaan met betuttelen.
Paddo's verbieden, sex verbieden, roken op terrassen verbieden. Salafisme niet aanpakken. 8 bruiden naar hier laten halen. Referendum negeren. Turkije bij de unie. Dat is allemaal geen probleem. Ayaan is het probleem.

Atheisme.nu | 10-10-07 | 10:08

tipo 10-10-07 @ 10:02
Buiten het feit dat ik dat ook pijnlijk vind (en liev van femke, dikke knuffel meid!) verbaas ik me er meer over dat ik door jarenlange ervaring schijnbaar in staat om precies één keer op F5 te drukken juist op het moment dat er een reactie voor mij is. Noem het een zesde zintuig, noem het toeval, maar vreemd is het wel.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 10:08

O ja, en ik zou ook liegen om mezelf te redden of binnen te lullen in land waar de dingen (ogenschijnlijk) wel goed geregeld zijn. Niks mis mee. Dat soort leugentjes zijn alleen een misdaad voor de volgevreten opel astra rijder.
En als ik hier een marokkaan zou zijn, bij gods kloten, ik zou een KUTmarokkaan zijn.
ik zou ze allemaal uitlachen met hun benepen zure bekken en hun angstige politieke correctheid.

blafgrap | 10-10-07 | 10:08

Waar NL allemaal wel geld aan uit geeft en of dat goed besteed is of niet doet in deze discussie niet terzake. Dat zijn slechts argumenten van mensen die verder niet uit kunnen leggen waarom wij die beveiliging dan wél zouden moeten betalen.

witwas | 10-10-07 | 10:08

@maximo
denk dat iedereen de islam uitkotst hiero en dat een handjevol (waaronder ikzelf) hirsi ali een oppertunischtische kudt vind...

ed.. | 10-10-07 | 10:07

400.000.000 voor de prachtwijken van vogeldeaus. De enorme bedragen weggegooid door jongetje Koenders. Dan kan die 3miljoen er ook nog wel af zou je zeggen. Maar ja ze levert de socialistische zieligheidsindustrie nix op dus kan ze lekker de kolere krijgen.

Willem VanDer Decken | 10-10-07 | 10:06

@Robin Hood 10-10-07 @ 09:55
Ga een boek schrijven.

Zeddegeizot | 10-10-07 | 10:06

@ik eiges 10-10-07 @ 10:03
Mevrouw is niet Amerikaan, doos.

De God van Empel | 10-10-07 | 10:05

*geniet ervan hoe het Nederlandse volk Ayaan uitkotst*
*geniet nog meer van de verontwaardiging van het handjevol anti-islemmings*

MAXIMO | 10-10-07 | 10:04

@mezelf
toch echt maar 1 keer geklikt ...

noorderling | 10-10-07 | 10:04

@AdolfJoling 10-10-07 @ 10:01
Het was sarcastisch bedoeld!

De God van Empel | 10-10-07 | 10:03

welke nederlander, mevrouw is toch amerikaan?

ga fijn daar om bescherming bedelen, raar mens

ik eiges | 10-10-07 | 10:03

@Maaier 10-10-07 @ 09:59
Polariserend? Denk na. Alles wat je over de Islam zegt wordt als polariserend ervaren. Daar hoef je geen moeite voor te doen.
Daar kritie op hebben is wel heel links en past in het rijtje 'niet met je kop boven het maaiveld', 'inbrekers behulpzaam zijn met een plastic draagtasje', 'bij geluidsoverlast de buren complimenteren met hun muziekkeus' etc.

noorderling | 10-10-07 | 10:03

@Maaier 10-10-07 @ 09:59
Polariserend? Denk na. Alles wat je over de Islam zegt wordt als polariserend ervaren. Daar hoef je geen moeite voor te doen.
Daar kritie op hebben is wel heel links en past in het rijtje 'niet met je kop boven het maaiveld', 'inbrekers behulpzaam zijn met een plastic draagtasje', 'bij geluidsoverlast de buren complimenteren met hun muziekkeus' etc.

noorderling | 10-10-07 | 10:03

Wij zijn namelijk zo bang voor harde, polariserende kritiek op de islam.

holtor | 10-10-07 | 10:02

sjaakdeslinksesul @ 09:30
Dat is nog het ergste: Dat notabene Femke Halsema de enige is die weet waarom we een overheid hebben.

tipo | 10-10-07 | 10:02

Wat een onzin! Hirsi Ali kan best zelf iets regelen via die 'denktank' waar ze werkt. Daarvoor heeft ze NL niet nodig. Dit is puur het gedrag van een profiteur, en daarom neem ik haar écht niet meer serieus!

Barry van Hommel | 10-10-07 | 10:02

Wat een gezeik. Als Nederland een onveilig gebied is voor mensen die "bepaalde meningen" uiten, dan moet daar inderdaad beveiliging voor geregeld worden door de overheid. Maar de Nederlandse overheid heeft geen enkele invloed op de (on)veiligheid van andere landen (zoals Amerika). Waarom zou ze dan wel verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van AHA zodra ze ons land verlaat? Is dat alleen omdat ze haar mening toevallig in ons land heeft verkondigd? Is het omdat ze politica geweest is in NL? Wat AHA doet moet ze zelf weten, maar waarom zou Nederland verplicht zijn haar in alles wat ze in de toekomst nog gaat ondernemen te beschermen? Straks wil ze gezellig in Afghanistan gaan wonen, om daar de mensen haar boodschap te brengen. Zijn we dan ook verplicht om haar te beschermen? Nee. Want die beschermingsplicht heeft Nederland wat mij betreft alleen waar het de directe Nederlandse invloedssfeer betreft.

Dwangneuroot | 10-10-07 | 10:01

Het meest trieste is nog dat Theo van Gogh geloofde in wie zij was. Weliswaar gestorven voor het vrije woord, maar zonder haar leugens was het nooit zo ver gekomen. Ze is een brokkenpiloot (en een lelijke), voor wiens beveiliging nederland wel verantwoordelijk is. Ze moet geholpen worden met het verwerven van eigen beveiliging en zolang dat niet geregeld is dient NL te betalen.

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 10:01

De God van Empel 10-10-07 @ 09:37

Zeg alsjeblieft dat dat sarcastisch bedoeld is? "De dag dat Nederland zijn onschuld verloor..." Mijn God wat een drama. Een uitspraak van iemand zonder enig gevoel voor verhouding. Overdenk even de lessen geschiedenis die je ongetwijfeld gehad hebt en concludeer met me mee dat schuld en onschuld niet samenhangen met een dag als deze.

AdolfJoling | 10-10-07 | 10:01

Wat is er trouwens zo vreemd aan het advies aan AHA om eens met een psychiater te gaan praten, dat zijn toch niet gelijk sovjetmethoden? Je kunt immers beter uitzoeken of zij waanideeen heeft, of dat ze echt achtervolgd wordt? Dan weet je waar je aan toe bent, en dan kun je daar actie op ondernemen.

MickyM | 10-10-07 | 10:01

Boontje komt om z'n loontje. Sinds Fortuyn zegeviert hier de laffe, slappe houding.
In tegenstelling tot de meeste films trekt het onrecht in Nederland voortdurend aan het langste eind. Dat moet globaal een keer gaan opvallen.
De socialisten dat zijn de mensen die de brandstichters in hun eigen huis nog als slachtoffers blijven zien op het moment dat ze het vuur in de kinderkamer zetten.
De gristenen doen volwassen maar zitten hem voortdurend te knijpen omdat de islam eveneens een bijgeloof is maar dan een die haar poot *wel* stijf houd en hen herinnert aan hun eigen bankroet. En de VVD is de partij die het woord liberaal rustig uit hun statuten kan schrappen. Een mooi klusje voor de Marcel van Dam van die partij Wiegel.
Hou je over: Een ontplofte matras met een slechte jeugd in Kanaleneiland die de bel wel heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt.
En het zou allemaal nog zo erg niet zijn als het niet het land betreft met de meeste (progressieve) vrijheden ter wereld.

blafgrap | 10-10-07 | 10:01

Prachtig nieuws dit.
Eindelijk gaat die Nederland hatende lopende leugen/uitvreetster haar eigen boontjes doppen.

MAXIMO | 10-10-07 | 10:00

Voor wat Bea, Max ,Wim en de overige nuttelozen ons per week kosten, kunnen we Ayaan een jaar uitgebreid beveiligen.

BroodenSpelen | 10-10-07 | 10:00

Wat is er trouwens zo vreemd aan het advies aan AHA om eens met een psychiater te gaan praten, dat zijn toch niet gelijk sovjetmethoden? Je kunt immers beter uitzoeken of zij waanideeen heeft, of dat ze echt achtervolgd wordt? Dan weet je waar je aan toe bent, en dan kun je daar actie op ondernemen.

MickyM | 10-10-07 | 10:00

@Guetz De 30.000 asielzoekers kosten ons EUR 500 miljoen per jaar en een hoop gezeik. Weet je wel hoevel arme mensen we hier van kunnen voeden in Afrika? Wat kan ons die 2 miljoen per jaar schelen. Het Koninklijk huis inclusief Maxima kost ons EUR 100 miljoen per jaar. Weet je wel hoeveel arme Afrikanen etc.

lijn5 | 10-10-07 | 10:00

Mischien moet we eens beginnen met de dik 200 bekende en gevaarlijke moslim extremisten in dit land een kogel door de kop te jagen. Dat zou een hoop geld besparen op allerlei vlakken zo ook op de beveiliging van onze politieke leiders.

KicKiT | 10-10-07 | 09:59

nostraflamoes2 10-10-07 @ 09:50

je eerste zin is nou net een argument dat je niet moet gebruiken ;-)

Verder is Hirsi Ali overschat, is ze een spreekbuis voor anderen, heeft zo onndig harde, polariserende kritiek op de islam, hevelt ze persoonlijke ervaringen naar het algemene, wat leidt tot drogredeneringen en onwaarheden.

Desalniettemin dient de Nederlandse staat natuurlijk sofort haar bewaking te betalen.
Ik eis het recht me iedere keer te kunnen storen aan AHA (Leon en Afshin).

Maaier | 10-10-07 | 09:59

Het zal me worst zijn wat de wereld er van denkt. Feit blijft dat ze uit eigen belang naar amerika is vertrokken met de waarschuwing op zak dat haar beveiliging op NL kosten van tijdelijke aard was indien ze naar Amerika zou gaan. Het is ook wel heel handig voor allerlei landen om de aandacht van hun eigen problemen af te wenden en vooral naar NL wijzen. Het is voor NL in ieder geval geen gemis dat ze weg is en me dunkt dat we als kikkerlandje al aardig wat voor de vrijheid van meningsuiting doen.

tilburg de gekste | 10-10-07 | 09:58

Wat Rushdie vergeet te melden is dat Ayaan een leugenachtige, opportunistische en egoïstische truus is, dat ze niets, maar dan ook werkelijk niets heeft bijgedragen aan de emancipatie of integratie van Moslims in Nederland, en dat ze meer wordt gedreven door geld en aandacht dan door een oprechte wens om constructieve bijdragen te leveren. Tuurlijk moeten we niet zeiken: Een paar miljoen is een kleine prijs voor de vrijheid van meningsuiting en daarop beknotten is kleingeestigheid. Maar laten we de zaken zien zoals ze zijn: Voor AHA was NL slechts een tussenstop op weg naar haar einddoel. En NL is beter af met AHA in het buitenland. Betaal die beveiliging en hoop dat ze nooit meer terugkeert.

Zeddegeizot | 10-10-07 | 09:57

Ik doe er nog maar een vraagje overheen. Was AHA in Nederland om a) ons te wijzen op de onredelijke behandeling van haar veiligheid, b) om haar sponsoractie extra publiciteit te geven, c) voor een designer clitoris.

moraalr!dder | 10-10-07 | 09:56

Nil desperandum 10-10-07 @ 09:52
Badankt nog voor al je mooie standpunten en betogen hier op GS ze waren stuk voor stuk I N D R U K W E K K E N D.

Amen | 10-10-07 | 09:56

Het leven is niet altijd makkelijk.

Teen | 10-10-07 | 09:56

Nederland: Gidsland
Het ravijn in.

BroodenSpelen | 10-10-07 | 09:56

Gut, het legioen Ayaan-haters is er vroeg bij heden ochtend

Tobi | 10-10-07 | 09:55

@nostraflamous
was hirsi ali ook zelf niet een van die leugenachtige gelukszoekers? en hebben we hirsi ali niet beveiligd toen ze hier was en daarna toen ze naar de VS ging? wilde zij zelf niet al te graag naar haar nieuwe baantje? wist niet van te voren dat als zij permanent in de VS zou verblijven ze haar eigen beveiliging moest gaan regelen? betalen wij niet voor haar bodygaurds als ze in 0031 verblijft?

ed.. | 10-10-07 | 09:55

@holtor,
Hulde!
@witwas,
Nederland geeft liever geld uit aan salafisten om ontspoorde, gevaarlijke jongeren te proberen weer in het gareel te krijgen.
Ongelovelijk? Ja, maar waar!
Kwestie van prioriteiten?
Onbegrijpelijk! Om niet te zeggen: Knettergek!

fuckje | 10-10-07 | 09:55

Dit is geen links-rechts/zwart-wit/wel-niet kwestie. Was het maar zo eenvoudig. Ik ben van mening dat Ayaan zeer goed beveiligd moet worden zolang dat noodzakelijk is, ik zit niet te wachten op nog een Fortuyn of Van Gogh. Ik ben ook van mening dat die beveiliging 100% voor de kosten van Nederland komt zolang zij in Nederland woont en werkt. Dus ook als zij met vakantie ofzo naar het buitenland gaat.

Ik ben echter óók van mening dat het belachelijk zou zijn wanneer enkel Nederland verantwoordelijk moet zijn voor de beveiliging en de daarbij behorende kosten wanneer zij besluit om in het buitenland te gaan wonen, werken en belasting betalen. Dit zou nog wat anders zijn wanneer het bijvoorbeeld voor een jaartje zou zijn. Maar als zij niet van plan is om terug te komen, dan vind ik dat ze inderdaad daar een oplossing moet zoeken. De Nederlandse overheid moet haar daar natuurlijk wel bij helpen. Ook om er zeker van te zijn dat ze er actie op onderneemt. Uiteraard mogen zij nóóit of te nimmer haar beveiliging stopzetten vóór het goed geregeld is!

Ik kijk met gemengde gevoelens naar Ayaan. Iedereen heeft zijn goede en zijn slechte kanten. Ook Ayaan. Sommigen willen die slechte kanten ook niet zien. Natuurlijk weegt alles wat ze doet voor ook onze vrijheid van meningsuiting vele malen zwaarder, maar desalniettemin heb ik wel mijn twijfels. Dat staat los van mijn respect voor haar.

Nederland zou zich dood moeten gaan staan schamen in een donker hoekje dat zij Ayaan niet begeleid en geholpen hebben bij het verzorgen van haar beveiliging. Maar daar gaan twee dingen aan vooraf. Nederland had Ayaan namelijk nooit mogen laten gaan. We zijn gezwicht voor een aantal buren die bang waren voor de waarde van hun huis. Is dat belangrijker dan onze vrijheid van meningsuiting? Níemand weet hoe het is om te moeten leven als Ayaan en Geert, maar waarom hebben ze er dan wel altijd zoveel over te zeggen?? In plaats van dat we trots zijn op dit soort mensen verketteren we ze en dáár, lieve mensen, moeten we ons dus voor schamen. Heel diep.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over wat Multikuli zo pakkend aanhaalt om 09:34; de gasten die bedreigen lopen gewoon vrij rond, terwijl de mensen die voor ònze vrijheid knokken moeten leven in een gouden kooitje. De wereld op zn kop.

Robin Hood | 10-10-07 | 09:55

@ Nil desperandum 10-10-07 @ 09:52
Nihil ad rem

MickyM | 10-10-07 | 09:55

@Hellsmurfje
Je bent welkom in mijn restaurant. Ben het volledig met je eens.

Cook From Hell | 10-10-07 | 09:54

031 over 3 jaar:
-Vrouwenbesnijdenis in de basisverzekering.
-Homo huwelijk ongeldig verklaard, herstel wetgeving begin vorige eeuw
-euthanasie strafbaar
-abortusklinieken afgebrand
-rokken voorgeschreven tot 1 hand onder de knie
-etc.
De geheime agenda van JP is angstwekkend en hij vindt daarbij een groep van 1 miljoen extra medestanders wel handig. Dat voel ik als Nederlander aan mijn klomp.

noorderling | 10-10-07 | 09:54

Maar AHA mag nog steeds zeggen wat ze wil. Er is niemand die dat verder verbiedt. Waar het om gaat is of Nederland moet blijven betalen voor iemand die de hele wereld over reist en daarmee zelf zorgt voor extra onveiligheid.
Ze kan prima hier blijven en dan word ook netjes voor haar beveiliging gezorgd.
En Rushdie moet eerst naar zichzelf kijken. Brits paspoort en woont in de USA. En moet ook zelf zijn beveiliging betalen dus moet ie zijn kop houden over de situatie van AHA.

fzwart | 10-10-07 | 09:53

Hoe dat wijf zich hier binnen heeft gelogen, hoe ze naar Amerika terug ging omdat Nederland maar kuDt was. Wat denk je zelf, ga maar elders belastinggeld opmaken. Je had hier moeten blijven bitsj...

ConfuZor | 10-10-07 | 09:53

@ed.. 10-10-07 @ 09:48
En als Ayaan in de U.S. vermoord word, door een moslim? Wedden dat de verhoudingen hier al helemaal gespannen komen te staan.

De God van Empel | 10-10-07 | 09:53

@ventus_aqualis 10-10-07 @ 09:46

Zo is het precies

Atheisme.nu | 10-10-07 | 09:53

Vogelvrij verklaard door Balkenende. Jaja. We geven weereens het nieuws selectief weer.
Het is blijkbaar weer eens tijd voor een meerkeuze vraag. Welke politieke partij is voor het niet langer betalen van de beveiliging van AHA. Was dat a) PVV, b) VVD, c) CDA, d) CU, e) PVDA, f) SP of g) GroenLinks.

moraalr!dder | 10-10-07 | 09:53

@fuckje. ga ff wat anders doen mens. je verveelt mij met je stupide nietszeggend en boeren-en schetenopwekkende opmerkingen. gaaaaaaaap

Nil desperandum | 10-10-07 | 09:52

Het staat buiten kijf dat ze beveiliging verdient, maar ik zie niet in waarom Nederland dat moet betalen als zij op verzoek van een Amerikaanse instelling, gefaciliteerd door een Amerikaanse verblijfsvergunning in Amerika verblijft (en daar waarschijnlijk een heel dik belegde boterham verdient). Het enige verwijt dat ik de regering maak is dat zij niet zelf het initiatief genomen hebben om een beveiligingsfonds op te zetten.

witwas | 10-10-07 | 09:52

Waarin een klein land kut kan zijn: zie guursels boven over Grote Geld, Golddigger, huichelaar, bedriegster. Hopelijk zijn het trollen en geen echt gurend vuilnis.

Een moedige en intelligente vrouw die beter verdient dan wat Nederland haar te bieden heeft.

holtor | 10-10-07 | 09:51

@Krommeteen@09:38u,
Ook in "Trouw" vanmorgen, heel veel CDA-ers die openlijk kritiek leveren op de " onzichtbare Balk " ook in de Maxima-kwestie.

fuckje | 10-10-07 | 09:51

Ayaan kan heel goed lobbyen voor zichzelf zo blijkt ook nu maar weer. Ik ben niet zo van haar onder de indruk. Ik vind haar vrij eenzijdig en opportunistisch.

Punt is dat als ze haar afspraken met de Nl regering was nagekomen namelijk dat ze in de door de regering betaalde overbruggingsperiode zelf de (toezeggingen voor) de gelden had geregeld dit hele probleem niet was ontstaan. Dus Ayaan vooral NIET bedankt. JPB heeft een correcte beslissing genomen.

doe eens niet | 10-10-07 | 09:51

Wat Amen zegt, en wat een paar anderen toch ook wel zeggen.
De vrijheid van meningsuiting word verkwanseld voor, ja voor wat eigenlijk?
Het "lafjes reaguren" volstaat voor een ieder hier?
Als hier wat over islam geschreven wordt en dat haalt de krant de volgende dag, dan grinnikt een ieder en denkt zijn duit in het zakje gedaan te hebben.
En als er dan iemand in het openbaar zijn bek ergens over opentrekt en het gaat dan achteraf geld kosten hoeft het allemaal niet meer.
Wat een vieze laffe mentaliteit!

et voilà | 10-10-07 | 09:51

Tsja, ergens ver weggestopt in ons land ligt vast nog wel een ongebruikte spoorlijn, dichtgeslibte waterweg of weiland, die we met miljarden aan rijksgelden en EU-subsidies kunnen omtoveren tot megatransit of sciencepark en daar is dat geld voor nodig. Om de 20 jaar verlies op de exploitatierekening voordat tot sluiting wordt overgegaan op te hoesten. En anders beginnen we toch ergens een oorlog of geven we het weg aan nutteloos volk in eigen land om ze koest te houden? Politiek is vooruitzien.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 09:50

@ de rest van de wereld. Hou je muil eens dicht

BYO | 10-10-07 | 09:50

als het een moslim zou zijn, die door bijvoorbeeld extreem rrechts vervolgd zou worden, dan zou betaling niet eens besproken worden in dit krankzinnige land waar moslims liev zijn en ieslam vrede is.

jan-lul-de-behanger | 10-10-07 | 09:50

Alleen lokale dorpsgekken worden hier liefdevol opgenomen.

Horror Skopie | 10-10-07 | 09:50

We hebben een half miljard per jaar over voor 30.000 leugenachtige gelukzoekers.
We gooien bakken met geld weg aan zogenaamde ontwikkelingshulp.
Aan alle kanten word met geld gestrooid, we zijn de Sinterklaas van de wereld.
Maar als iemand dan zijn muil open trekt over de oh zo tolerante Islam en daardoor beveiliging nodig heeft dan houden we de hand op de knip.
De politiek kan zeker niet wachten tot ze op het lijstje van Theo en Pim komt te staan zijn ze ook van dat lastpak af.
Ik had voor het eerst van mijn leven bewondering voor Femke Halsema in haar betoog voor bewaking voor Hirshi.
Bah Nederland moet zich schamen!

nostraflamoes2 | 10-10-07 | 09:50

He gezellig, dat heerlijk ouderwetse gek@nker.

Mad J | 10-10-07 | 09:49

@wopper 10-10-07 @ 09:46
Ayaan moet beveiligd worden, zolang ze Nederlands staatsburger is, 1 paspoort heeft, en bedreigd word. Waar ook ter wereld, en als ze een fonds opzet, ben ik bereid geld over te maken.

De God van Empel | 10-10-07 | 09:49

En natuurlijk zijn die kutyanks uitermate bedreven in het overdrijven.

"the first refugee from western europe"

Niets vluchteling, werknemer.

kolonel klootoog | 10-10-07 | 09:48

@god van de empel
je kunt de moorden op pin en van gogh toch niet vergelijken met het niet willen betalen van de beveiliging van hirsi ali? ze is willens en wetens naar de VS gegaan , voor roem, geld en misschien ook voor de 'zaak', terwijl ze wist dat de beveiliging rond haar persoontje ooit zou ophouden als zij ons land voorgoed wilde verlaten.

ed.. | 10-10-07 | 09:48

Multikuli 10-10-07 @ 09:34 Ja, dat is een heel raar idee. Hier in Nederland doen we alleen aan dweilen met de kraan open.
De Nederlandse Leeuw is door Bakellende en Co weer eens flink in zijn hempie gezet. Hehehe, terwijl de hele wereld toekijkt.

Shani | 10-10-07 | 09:47

'There is no one in a better position to remind us that tolerance of intolerance is cowardice', zegt Rushdie en daarmee slaat ie de spijker op zijn kop. Vraag Wilders of hij zijn toon wil matigen, stuur AHA naar de psychiater en zeg van Theo van Gogh dat hij er zelf om gevraagd heeft.
Die lul van Joustra is in staat de sleutels van dit land op eerste aanmaning te overhandigen als zich een aanleiding voordoet. Is ie van zijn moeilijke baantje af.

ventus_aqualis | 10-10-07 | 09:46

@De God van Empel 10-10-07 @ 09:42

En wat is uw standpunt?
Of komt u niet verder dan telkens 'islaam ies vrede' te roepen?
Beken eens kleur..

wopper | 10-10-07 | 09:46

@Guetz 10-10-07 @ 09:38
Zullen we het geld voor haar beveiliging dan maar meteen naar Bin Laden overmaken?

et voilà | 10-10-07 | 09:45

En voor al die debielen hier die over die paar rotcenten lopen te zeiken... ongezien de typhus!
Het gaat hier om de vrijheid van meningsuiting ... dombo's!

Amen | 10-10-07 | 09:45

@ waskuip-admiraal 10-10-07 @ 09:40
Ayaan naar de States en Leon naar Israel. Niks meer aan doen.

Tuig Is Back | 10-10-07 | 09:45

MENSEN... mensen.... de beveiliging IS al geregeld!

"Christopher Hitchins, een bevriend schrijver, heeft een fonds opgezet dat alleen aan rente al 2 miljoen euro per jaar oplevert".

Gewoon doorlopen, niets meer aan de hand!

Zoloft | 10-10-07 | 09:44

We staan er weer goed op!
Nu Wilders, Ellian en Jami nog. Dan is het weer 'gezellig' in Nederland en hoeven we niet meer over enge gevaarlijke dingen te praten. Gelukkig maar. Stel je voor dat er nog meer baarden boosch worden.

Rest In Privacy | 10-10-07 | 09:43

Niet van mijn belastingcenten ! en nou optieven met die hoer en snel een beetje .. polariseren kan ik lekker ook ! :P

Draaitafel Demagoog | 10-10-07 | 09:43

Onze soldaten hebben we ter verdediging van ons land, toch sturen we ze voor miljoenen de zandbak van Afganistan in en accepteren al 9 doden en nog de nodige gewonden. Strijd tegen het moslimfundamentalisme.
Tegen die achtergrond gewoon ook de beveiliging van AHA betalen, waar ze ook is. Zij is een van de catalisatoren van het process "tot hier en niet verder".
Heeft onder de moslimdruk haar land verlaten, medestanders (van gogh) verloren, haar 2de land verlaten en iedereen hier is het eens met haar opvattingen, maar betalen voor veiligheid, ho maar.......

hekkesluiter | 10-10-07 | 09:43

@wopper 10-10-07 @ 09:39
Oh ja, Pin (vrede zij met hem). Toen Theo, nu 3x scheepsrecht?

De God van Empel | 10-10-07 | 09:42

@ waskuip-admiraal 10-10-07 @ 09:26
Regelrechte Sovjet-methoden: Het gekverklaren van dissidenten en mensen met een uitgesproken mening.
Ik had niet anders verwacht van Joustra na zijn pogingen om Wilders c.s. de mond te snoeren.

Patrick Bateman | 10-10-07 | 09:42

Echt weer NL. AHA moet beschermd worden, maar niemand wil opdraaien voor de kosten.
Ze heeft een leuk particulier fondsje gekregen, dus iedereen die vindt dat ze beschermd moet worden stort wat in de kas.
Als ze belooft om nooit meer terug te komen in NL stort ik
misschien ook nog wel een eurotje.
Verder AHA dooeeeeei en tot nooit meer ziens.
Veel succes met de rest van je leven.

Mad J | 10-10-07 | 09:41

kolonel klootoog 10-10-07 @ 09:37

eeehhmmm, waar lult u over?

Friesche Vlag | 10-10-07 | 09:41

propaganda, leuk hoor

mastercel | 10-10-07 | 09:40

She is one of the most poised, intelligent and compassionate advocates of freedom of speech and conscience alive today, and for this she is despised in Muslim communities throughout the world.

....

LOL

Bob Sleeuwijk | 10-10-07 | 09:40

Geert 'de Judas' Wilders heeft overigens geheel meegewerkt aan het AHA-schandaal. Als Geert Wilders echt een vent was geweest, dan had hij onmiddelijk een Nederlandse Mossad opgericht voor bedreigde Nederlanders, waar ook ter wereld.

tipo | 10-10-07 | 09:40

Wie meent de islam te kunnen bekritiseren moet niet jammeren als je veiligheid er niet beter op word. Dit hoort gewoon bij het martelaarschap

Jan1800 | 10-10-07 | 09:40

@Guetz 10-10-07 @ 09:38
Dat is het meest laffe bericht dat ik hier ooit heb gelezen. bah.

De God van Empel | 10-10-07 | 09:40

@De God van Empel 10-10-07 @ 09:37

Nu pas?
Kletskoek.
Nederland verloor de onschuld met de dood van Pim.

wopper | 10-10-07 | 09:39

Eindelijk eens een beslissing van ons gristenhonden kabinet waar ik 100% achter sta.

captainobvious | 10-10-07 | 09:38

Alleen Halsema had gister de ballen om op te komen voor de vrouw met een miljard vijanden.

De rest? Knikkende knieen.

maakniesaaknie | 10-10-07 | 09:38

Laat Ali het zelf maar betalen van het geld van die bestseller. Ze werkt zelfs ook nog bij een hoge Amerikaanse denktank. Ons geld heeft ze niet nodig.

el mero mero | 10-10-07 | 09:38

Volgens mij he, en dat is mijn mening dan. Hoeft de meerderheid van Nederland haar helemaal niet te hebben hier. Zou het een verschil maken dat zij in Nederland zou blijven, hebben wij haar nodig, kan ze positieve veranderingen brengen in dit land? Ik denk van niet. Het zijn alleen maar problemen die om haar heen zwerven. En die beveiliging, weet je hoeveel dat kost!!! Weet je hoeveel arme mensen je daarmee kan voeden! Weet je hoeveel levens je kan redden met dat geld, en dan geven we het uit aan beveiliging voor iemand die hoogstwaarschijnlijk toch wel gepakt gaat worden door extremisten. Bedoel, als die mensen haar dood willen hebben dan zal 4 bodyguards niet veel uitmaken.

Guetz | 10-10-07 | 09:38

Jan Peter treedt toch nooit op ? Echt 1 van de zwakste regeringsleiders, die Nederland ooit gekend heeft.

krommeteen | 10-10-07 | 09:38

Harige Bangmaker 10-10-07 @ 09:31
Er zijn een miljoen stemmen te winnen als je als politicus de belangen van de Islam de hoogste prioriteit maakt

Mr. Hu | 10-10-07 | 09:38

Lekker bezig... de zoveelste keer voor schut tav. de rest van de wereld onder de Balk.
Het erge is de meesten zijn er nog trots op ook.

Amen | 10-10-07 | 09:38

Noem me eens 3 zaken die AHA in ons land bereikt heeft buiten wat oproerkraaien.

kneuterzak | 10-10-07 | 09:37

wat niet helemaal snap: had ze hier nou om gevraagd of niet? Wilde ze nou zelf gaan betalen of niet? Ik heb niet alles kunnen volgen, zodoende heb ik een een diffuus beeld

Maaier | 10-10-07 | 09:37

De dag, dat Nederland zijn onschuld verloor.

De God van Empel | 10-10-07 | 09:37

Als ze in Nederland is word ze hier gewoon beschermd. Kost haar niks. Als ze dan voor een beter salaris naar Verwegistan vertrekt dan moet ze ook maar zelf zorgen voor de beveiliging daar.
Als ik op vakantie ga naar het buitenland moet ik mezelf toch ook beter verzekeren?

fzwart | 10-10-07 | 09:37

Ik sluit me 100% aan bij fuckje, Nederland schaam je kapot.

Atheisme.nu | 10-10-07 | 09:37

MickyM 10-10-07 @ 09:32

Da's niet waar. Een paar jaar geleden heeft een Belg asiel aangevraagd in Nederland.

AdolfJoling | 10-10-07 | 09:37

Als al die Amerikanen, Britten, Polen, Finnen ;), Russen, Duitsers, Fransen en Timboektoenesen die hier schande over praten dan gewoon lekker zelf die beveiliging betalen.
Magan is naar Amerika vertrokken, en ik vind het te gek voor woorden dat Nederland voor beveiliging moet zorgen in The Land Of The Free.

ikweetgeennicknaam | 10-10-07 | 09:37

@Patrick Bateman 10-10-07 @ 09:16

Unf*kkingbelievable!
Wat een idioten.
De appeasers en kruipers voor de doodscultus willen islamwatchers in therapie..
Gotzijdank kan de geest nooit meer in de fles!
Hier niet en elders niet.
De cultus is volstrekt incompatible met alles waar we voor staan.

wopper | 10-10-07 | 09:37

@ noorderling 10-10-07 @ 09:31

Ga je gang maar boertje. Als jullie net zulke kekke seperatisten als die Friezen zijn denk ik niet dat er heel veel aan de hand is.

kolonel klootoog | 10-10-07 | 09:37

"Maar dat is in Nederland de makkelijkste en snelste manier om heel veel stemmen te trekken"

Precies,omdat de angst wel onder het volk leeft en onze politiek doet alsof hun neus bloed.
Uit onderzoek blijkt dat 54%van de bevolking ervan uit gaat dat er in de toekomst een strijdt ontbrand tussen de verschillende culturen.
Denk daar eens over na!!!!! 54% die klakkeloos accepteerd dat onze kinderen in een oorlogs gebied opgroeien.

willie1971 | 10-10-07 | 09:36

Friesche Vlag 10-10-07 @ 09:32:

Nee hoor dat is onzin. Een green card is een verblijfsvergunning. Heeft niks met staatsburgerschap te maken.

Bob Slee | 10-10-07 | 09:35

Verdonk had in 1e instantie gelijk en had vol moeten houden. Als de rest van de kamer dat had geaccepteerd en niet was gaan ageren omdat het Verdonk was hdden we nu dat gezeik niet gehad. Of is dat te simpel?

straight-flush | 10-10-07 | 09:35

Schandalig, of had iemand dat al gezegd?

count von ziegenpuss | 10-10-07 | 09:34

It is important to realize that Hirsi Ali may be the first refugee from Western Europe since the Holocaust.

Deze zin dekt de lading wel goed vind ik, iets om goed over na te denken

Geppie Conjo | 10-10-07 | 09:34

Pak de hufters aan die haar bedreigen, of zeg ik nu iets heel erg raars?

Multikuli | 10-10-07 | 09:34

Ik heb een mening over de Islam, maar ik zal er niet snel voor doodgemaakt worden. Dus de write-up is al bollocks. En het is toch ook een beetje een bodemloze put, nietwaar ? Zo'n beveiliging voor iedereen die zich maar (op een zeer negatieve manier) uitlaat over de Islam. Bovendien; wat als mevrouw er voor kiest om zich op de Zuidpool te gaan vestigen ? Of om permanent in een zeppelin te gaan wonen ?

Niet voor Jan | 10-10-07 | 09:33

@net niet..
de les van dit verhaal is dat nederland moet oppassen om charlatans niet al te serieus te nemen, dat zie je ook met de dumkupf van een Ehsan Jami. We zijn hier inmiddels al zo verziekt en politiek correct dat het al niet meer done is om te zeggen dat iemand profiteerd of gewoon oliedom is.

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 09:33

Wat een selectieve verontwaardiging zeg, van die maffe wereld. Zeker van Rushdie had ik een verstandiger en weloverwogen oordeel verwacht. We gaan toch echt niet iedere frusti die Nederland ontvlucht voor eigen gewin beschermen hoorrr...

Horror Skopie | 10-10-07 | 09:32

Volgens mij heeft ze een greencard in Amerika. Dat betekent dus dat ze daar als staatsburger wordt erkend. Houd ook in dat ze nu dus officieel Amerikaanse is. En nu komt het stukje dat ik niet snap: Amerika wil haar bescherming, IN Amerkika, niet betalen, dus komt zij, als Amerikaans Staatsburger naar Nederland, die wel wil(de) betalen. Kan iemand mij dat eens uitleggen?

Friesche Vlag | 10-10-07 | 09:32

@fuckje 10-10-07 @ 09:23
Hear, hear! Je hebt helemaal gelijk: altijd een grote bek over de vrijheid van meningsuiting, maar zodra het geld kost en het om een van oorsprong buitenlandse gaat dan mag iemand verrekken.
We slaan als land een pleefiguur als er weer iemand omkomt door moslimgeweld. (en niet alle moslims zijn kelensnijders, dat weet ik). We slaan ook een pleefiguur nu we de eerste west-europese vluchteling hebben gecreeerd, sinds de jodenvervolging. Balk, bedankt!
.
.
OT: Wie bepaalt dat eigenlijk: "De week van de democratie"? Mij is niets gevraagd!

MickyM | 10-10-07 | 09:32

Hellsmurfje 10-10-07 @ 09:29

Ayaan heeft hard op de Islam gescholden. Terecht overigens, want de Islam zuigt. Maar dat is in Nederland de makkelijkste en snelste manier om heel veel stemmen te trekken.

Harige Bangmaker | 10-10-07 | 09:31

Het maakt niet uit of je het eens bent of niet met de mening van AHA, feit is dat de Nederlandse overheid haar moet beschermen om haar de vrijheid te geven haar mening te uiten. Dit is een grondrecht van een ieder van ons!
Als ze geen bescherming krijgt, dan ligt ze binnenkort ergens op de grond, waarbij een mes door een papier in haar borst is gestoken. Op dat papier staat dan een lijst met mensen die hetzelfde lot beschoren zijn. En zo worden de Islam critici één voor één gedood, monddood gemaakt of het land uitgejaagd.
Ik denk dat het kabinet iedere twijfel moet vermijden dat ze niet die beschermende ,helaas noodzakelijk,taak op zich neemt.
De Balkenbende vind dit dus niet zo belangrijk, wil het liefst dat kritiek op de Islam niet uitgesproken wordt. Had hij een kans zich op een eenvoudige manier als krachtige leider te profileren, doet 'ie het nog niet...... wat moeten we met die man :-(

Mr. Hu | 10-10-07 | 09:31

@kolonel klootoog 10-10-07 @ 09:28
Pas op met wat je zegt. De Seperatisten staan al klaar om jullie gas en google af te snijden.

noorderling | 10-10-07 | 09:31

@net niet...
be that as it may. Dan had het nog niet op deze manier zo vol in de schijnwerpers opgelost moeten worden. Nederland geeft hiermee nl precies het verkeerde signaal af. Men heeft haar, met al haar leugens, toegelaten in politiek Den Haag, dus dient men daar ook nu, iig voor de buhne, de volle verantwoordelijkheid voor te nemen. Want nogmaals: nu slaan we een pleefiguur naar de buitenwereld, en denken de broedende suikerjurken dat ze een slag gewonnen hebben.

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 09:31

Het is ook een grof schandaal, en uiterst pijnlijk dat juist de islamknuffelaars van de SP, GL en D'66 wel over de brug wensen te komen, terwijl de PVV en VVD met hun grote bek en stoere taal de vinger op de knip willen houden. Rutte, Verdonk en Wilders zien zichzelf als boegbeeld tegen de islamisering en dulden geen welbespraaktere en intelligentere concurrente in hun midden. Opportunisten, zo diep gaat hun engagement dus echt.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 09:30

Wat is er mis met de Islam? Islam is vrede.

De God van Empel | 10-10-07 | 09:30

Volgens mij moet 'de wereld' zich eens wat meer verdiepen voordat ze iets roepen. Weet eimand úberhaupt dat we 2 jaar lang voor haar door betaald hebben, of we?? ik bedoel IK!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

BYO | 10-10-07 | 09:30

@fuckje 10-10-07 @ 09:23
En exact wat heeft ze gepresteerd, buiten kritisch zijn? Da's waar ook, helemaal niets.
-
Maar goed, ik blijf er bij. In nederland kan ze wat mij betreft de beveiliging krijgen. Wil ze perse in een ander land wonen, dan draait dat land maar voor haar veiligheid op. Net zoals ze dat doen voor al hun eigen burgers.

Hellsmurfje | 10-10-07 | 09:29

Sorry hoor, maar als ze meer dan een jaar in het buitenland zit, dan is Nederland gewoon niet meer verantwoordelijk voor haar. Ze moet maar eens een land kiezen. Kiest ze Amerika, mag Amerika haar beveiligen, kiest ze Nederland, dan mag Nederland het doen, maar dan moet ze wél gewoon hier wonen en belasting betalen.

Zwartbroek | 10-10-07 | 09:29

In NL worden wel honderden miljoenen per jaar uitgegeven aan analfabete asielzoekers, maar voor de beveiliging kan nog geen kwartje af. Ok, ze hadden haar het NLpaspoort moeten weigeren omdat ze gelogen had, maar dat is niet gebeurd, dus moet je haar ook als NLer beschermen. We staan wederom bekend als Dutch cheapies. Wat een afgang.

lijn5 | 10-10-07 | 09:29

Vond u het ook verwarrend gisteren, dat 2e kamerdebat over de beveiliging?
Beuler, Ballin, Halalsema enz.
Als wij er al geen reedt meer van snappen, wat moet het buitenland dan wel niet denken van Olland op z'n smalst?

Hier nog een dappere vrouw, ze wordt ook beveiligd, in de USA:
Nieuw interview met Wafa Sultan en ze gaat nog veel verder: islaam is als:
"De terminale fase van hersenkanker! Je kunt het behandelen noch genezen".

www.depers.nl:80/buitenland/110784/isl...

En dan het nieuws dat salafisten in dit land ontspoorde mosseljongeren onder hun hoede nemen.. met medeweten van de regering en aivd..
Hoe verzin je het?!

wopper | 10-10-07 | 09:28

Heb je mij niet verstaan 'Je moet je muil houwe"

Zymagtohic | 10-10-07 | 09:28

En toch kan ik altijd ontzettend genieten van dit soort schreeuw en huil topics.

*kopje koggie pakt*

@ Fuckje

Als jullie daar in het noorden eens een keertje collectief aan het werk gingen ipv kijken naar hoe je Astra roest, dan komt het vast wel helemaal goed met jullie.

kolonel klootoog | 10-10-07 | 09:28

Lekker belangrijk dit trouwens. Geheel de wereld is opeens helemaal pro Ali, en vooral dat gedeelte dat de burgers van Nederland haar beveiliging maar dienen op te hoesten.

En als Polen ons uitkotst, dan gaat de grens weer dicht. Hebben ze ook geen last meer van ons, en wij niet meer van hen. prima opgelost.

DatDus | 10-10-07 | 09:28

Hirschi Ali deed haar uitspraken toen ze politica was in Nederland,een zg. democratisch land waar zg. een vrije meningsuiting heerst.Nederland heeft dus de plicht te betalen maar nee dat willen we niet.We betalen liever miljarden aan een generaal pardon van mensen die er eerlijk vooruit komen dat ze ons haten en het liefst zo snel mogelijk de sharia hier willen invoeren.
We betalen liever 125 miljoen euri´s om criminelen nog verder in de watten te leggen.Dit alles ten koste van de ouderen en gehandicaptenzorg.En nu dus ook de recht op vrije meningsuiting!!!!
Maxima heeft gelijk,Nederlanders bestaan niet meer.

willie1971 | 10-10-07 | 09:27

Wat een kul, zeg.
Vooraanstaande politici in Amerika zeggen al dat ze zich niet moet aanstellen.
Daar wordt namelijk doorgaans nooit door de staat betaald voor beveiliging. Dat doen die Yanks zelf.

En laat ze nu net schietlessen in Polen hebben gekregen. Kan ze dus wel voor haar eigen beveiliging zorgen.

Zoals fuckje zegt: Niet lullen, maar poetsen.
Maar poets dan vooral zelf, Ayaan.

Harige Bangmaker | 10-10-07 | 09:27

Mw AHA heeft héél bewust gekozen voor het grote geld in de US - deze carriere-stap had niets meer te maken met vrijheid van meningsuiting, maar met geld, geld en geld. De NL-regering heeft haar toen (ruim een jaar van tevoren) gewaarschuwd dat de financiering van haar persoonsbescherming op een gegeven moment stopgezet zou worden. Deze financiele steun heeft zij dan ook ontvangen tot zij in staat werd geacht dit zélf te regelen. Mw AHA heeft deze 'deadline' genegeerd. Organisatorisch is er geen probleem. Dat er nu een persoonlijke financiele 'tegenvaller' is, is én mag niet ons probleem zijn. Het is (en blijft) in feite een cash-probleem van een golddigger...

Net niet... | 10-10-07 | 09:27

-weggejorist-

EvelKnevel | 10-10-07 | 09:26

Gelukkig zijn er nog weldenkende mensen in NL die weten dat vrijdenkers en mensen die de dubbele bodem van de haatcultus doorzien beschermd dienen te worden. De rest is vuilnis dat alleen bezig is met de hypotheek, de auto, voetballen en een dakkapel. Die kan het geen ene moer schelen dat de vrije meningsuiting in Nl en de rest van Europa door de plee wordt getrokken.

kwarkoo1 | 10-10-07 | 09:26

@patrick bateman
fijne link. Schandalig dat die laffaards haar op zo'n manier bejegenen. Zo wordt ze dus gemarginaliseerd, nota bene door de mensen die haar moeten beveiligen.

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 09:26

Er is al een fonds opgezet voor haar dat alleen aan rente meer dan 2 miljoen per jaar oplevert.

Zoloft | 10-10-07 | 09:25

@.Patrick Bateman 09:16
Het 'waarom' staat er niet bij maar ik heb inmiddels begrepen dat zij de psychiater moest vragen wanneer hij langs kan komen.

ventus_aqualis | 10-10-07 | 09:25

@noorderling,
Thanx, maar op zich heb je gelijk, veel reaguurders komen niet verder dan : optyfen, neqschot, verzuipen, naar aruba enz. , maar als idd mensen als Ayaan kritisch zijn, hun nek durven uitsteken, missstanden aan de kaak stellen, kortom, lastig zijn, dan komt het scheiterig gedrag van de Randstad weer naar boven.
Niet lullen, maar poetsen!

fuckje | 10-10-07 | 09:23

@patrick bateman: die tjibbe joustra zouden ze ook eens moeten fusileren, onbekwame pion van de imams en terroristen. Bestrijding me hol, iemand die mensen met een vrije mening aanraadt naar de psychiater te gaan mag wat mij betreft erelid SGP worden. Kankerclown.

s(k)andaaalig | 10-10-07 | 09:23

Wat als AHA met een mes in haar lijf kapot gestoken wordt? Gaan we dan weer stille tocht lopen? FUCK TOCH OP. Paal en Perk stellen! NU!

Rambo John J | 10-10-07 | 09:23

Ze is toch al weer weg?
Opgeruimt staat netjes. next

tilburg de gekste | 10-10-07 | 09:22

Niet zo zeuren over ons mooie land. Ik mag potdomme vandaag zelfs een nieuwe burgemeester uitkiezen!

wingload | 10-10-07 | 09:22

@ fuckje 10-10-07 @ 09:19
Look who forgot to take her chill pill this mornin'... Jeeez.

Tuig Is Back | 10-10-07 | 09:22

houden we in nederland de mond over de islam, breken er alsnog rellen uit in het buitenland. het is ook nooit goed.

daskapitalist | 10-10-07 | 09:22

Is die Salman opeens belangrijk omdat hij ooit dat vreselijk saaie kutboek heeft geschreven?. Hij schurkt zich nog steeds behagelijk in de schaduw van dat boek en mekkert dat ie beveiliging nodig heeft. De fundamentalistische baarmannen hoeven die gast niet te vrezen hoor, geen hond wil dat boek lezen; sterker nog der is gewoon niet doorheen te komen. Na het eerste hoofdstuk 6x opnieuw te hebben getracht te lezen ben ik ermee gestopt en heb ik het gebruikt om tijdens mijn verhuizing mijn glazen mee in te pakken.
Zelfs daar deugde het niet voor er waren er alsnog 2 gebroken.

sijtje boes | 10-10-07 | 09:22

Ik zie een rode stip,is ze hindoe geworden?

MichieldeMuiter | 10-10-07 | 09:21

Wij zijn hier absoluut onze kop in het zand aan het steken voor wat er komen gaat: SHARIA! En het is de Nederlandsche regering die welwillende burgers niet bijstaat in hun zorgen. Voor het gerecht ermee!

Rambo John J | 10-10-07 | 09:21

Wat een lutsers hierboven. Altijd de bek vol over de Islam maar de enige die werkelijk wat te melden heeft gewoon laten vallen. Zo zien we de ware aard van de reaguurder ( behalve Fuckje dan, die moedig stand houdt )

noorderling | 10-10-07 | 09:21

Netzoals GS Jami belachelijk loopt te makenmet zn film. Neem het toch voor hem op, voordat de vrijheid van meningsuiting helemaal niks meer voorstelt, en GS zicht dus voor terreur.

GS is groot geworden dankzij de vrijheid van meningsuiting, iets terug doen voor dit recht, is het minste wat je kan doen.

Hakbarrr | 10-10-07 | 09:20

door aan de wereld.. hek om ons land iedereen die weg wil.. optyffe en de rest gaat net als vroegah weer koekhappen en zakloipe

Bill Bixby | 10-10-07 | 09:20

Typisch NL: een opgeheven vingertje naar iedereen. Totdat de koopman ontdekt dat het centjes kost. Dat is ons beeld in het buitenland.

deropofderonder | 10-10-07 | 09:20

AHA is een leecher, een bloedzuiger van de maatschappij. Rot op met dat mens, maar tegelijkertijd diegene die haar bedreigen ook op laten rotten

Het_leuke_zuiden | 10-10-07 | 09:20

@Hellsmurfje,
Dat is jouw mening, dat mag. En ik mag er gelukkig heel anders over denken.

fuckje | 10-10-07 | 09:19

Eigen schuld, dikke bult!

chebruta2 | 10-10-07 | 09:19

En judas Peter Balkenende is zo bang dat ze in Europa met een scheef oog naar hem kijken als we de EU grondwet weer zouden wegstemmen

derkcs | 10-10-07 | 09:19

Met dank aan de Corporate Media & Organised Industials.

Pindaboer | 10-10-07 | 09:19

en nu serieus: Hirsi Ali is een oppertuniste (die zich handig profileert door te strijden voor een goede zaak, dat wél), maar in het kader van visitekaarjtes, symboolpolitiek, imago en een signaal naar de haatjurken en broedstoven is het zo opzichtig stopzetten van de beveiliging natuurlijk oliedom.

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 09:19

Wat die auslanderts allemaal niet weten is dat het hier een beroepsoplichtster betreft. Hup, driewerf de ocean over. Laters!

Tuig Is Back | 10-10-07 | 09:18

@fuckje 10-10-07 @ 09:11
Dus miljoenen dokken voor iemand die inwoner is van een ander land. Het land heeft zelf geen zin om voor de kosten op te draaien, maar wijst liever met het vingertje naar nederland? Zolang ze in nl zit, ja dan is het logisch, wil ze ergens wonen in de wereld, dan draait dat land maar voor de kosten / beveiliging op.
-
(En ik blijf het een histerisch nietszeggende trol vinden, nooit wat gepresteerd behalve liegen, bedriegen en provoceren....)

Hellsmurfje | 10-10-07 | 09:18

kan de VVD daar ook een game van maken?

Neptukker | 10-10-07 | 09:17

@kwarkoo1,
Komop kwark, beetje actief!

fuckje | 10-10-07 | 09:17

... ik heb die hirsi ali nog nooit een dialoog zien aangaan, ze polariseert alleen maar. Een goed besluit van onze wijze regering om die opertuniste geen podium te geven. Als je mensen als haar de ruimte geeft vervreemd al die andere nieuwe nederlanders alleen maar van onze samenleving..

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 09:16

Ondertussen stuurt de hulpsinterklaas van Tjibbe Joustra haar naar de psychiater:
http://www.ad.nl/binnenland/article1728754.ece

Patrick Bateman | 10-10-07 | 09:16

@ AdolfJoling 10-10-07 @ 09:13
Beveiliging is WEL een taak van de overheid: de overheid moet zorgen voor veiligheid van de burgers, dat regelen we niet allemaal stuk voor stuk, anders zijn we echt weer terug in de middeleeuwen, en daar pas ik voor!

MickyM | 10-10-07 | 09:16

Ik heb geen mening over de islam, ik wil dat ze vertrekken.

kwarkoo1 | 10-10-07 | 09:16

Gelukkig is Salman volkomen objectief...

Kerby | 10-10-07 | 09:16

Geef die trut een greencard en laat die yanks haar beschermen.

NEXT!

kolonel klootoog | 10-10-07 | 09:15

Salman bedoel ik.

krommeteen | 10-10-07 | 09:14

Ik denk dat ze in veel andere landen weinig recht van spreken hebben. Zelf problemen genoeg. Storm in een glas water dit geneuzel.

Pippo van Eenennaam | 10-10-07 | 09:14

Ik heb dat boek van Slaman wel eens proberen te lezen over de duivelsverzen, maar daar is echt niet doorheen te komen.

krommeteen | 10-10-07 | 09:14

Nederland is bijna overgenomen door de Salafisten, en wat doet Den Haag?
Den Haag Neuqt mieren , en verkracht microben!

fuckje | 10-10-07 | 09:14

De rest van de wereld kan kapot vallen. Beveiliging is een private aangelegenheid, niet een zaak van de overheid!

AdolfJoling | 10-10-07 | 09:13

Kom op, die 3mln per jaar is het toch wel waard?

Takenu | 10-10-07 | 09:12

Zelfs door Polen worden we al uitgekotst;..... en terecht!
Nederland moet zich kapot schamen!

fuckje | 10-10-07 | 09:11

Laffe centenneukers.

phtisie galopante | 10-10-07 | 09:10

wie haalt de trekker over?

Ernie | 10-10-07 | 09:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl