Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PvdA definitief gestopt met roken

gansch het raderwerkApplaus voor de PvdA. De sociaal-democraten hebben het voor elkaar. Een dag na het echec Pronk dient zich de volgende politieke klucht aan. Na maandenlange pro-referenda retoriek zakt de eens zo breed gedragen volkspartij weer gedwee door de slappe knietjes en staat ze plotsklaps vierkant achter de kabinetsbeslissing géén referendum te houden. Columns vol schreef Ronald Plasterk over zijn aversie tegen het monster dat de Europese Grondwet heet. Dit voorjaar nog oreerde Jacques Tichelaar in de Tweede Kamer over de bittere noodzaak van een volksraadspleging. Doodsbenauwd als de partij is voor nog meer overlopers naar het kamp van Jan Marijnissen en Geert Wilders. Maar het pluche zit heerlijk en de grondwet heet tegenwoordig een verdrag. Bovendien heeft Wouter Bos allang met Jan Peter Balkenende afgesproken net als de Raad van State een dikke middelvinger op te steken naar 63% van het volk. Het tweede allesbeslissende NEEN komt er voorgoed niet. Dat zullen we nog wel eens zien. Burgeroorlog! Update: Ook oud-campagneleider Jacques Monasch heeft de PvdA definitief opgegeven (audio)...

Reaguursels

Inloggen

Wind of change?

dawg 26-09-07 @ 20:50

We zullen binnen een jaar weten of de Nederlander wél of niet bestaat. Dat hangt af van onze weg in of uit de EUSSR. Zo simpel is het.

bottehond | 26-09-07 | 20:51

bottehond 26-09-07 @ 20:28

De Eurabia Code van Bat Ye'or is mij niet geheel onbekend. En over die 20 miljoen immigranten heb ik onlangs nog iets gelezen. De EU schijnt een vestiging in Mali te hebben geopend om de migratie van Afrikanen naar Europa te vergemakkelen. Mal, of all places. 'k Wist niet dat daar zo'n brain-drain potentieel zat. Bedankt voor de links. Komend weekend ga ik ze uitpluizen.

Opvallend. In de NRC (tsja) stond vandaag een zeer kritisch paginagroot artikel over het gisteren door onze buikspreekprinses gepresenteerde WRR rapport. Wind of change?

dawg | 26-09-07 | 20:50

dawg 26-09-07 @ 19:54

Olie voor immigratie ring a bell? Toen in de jaren '70 de arabische olieproducerende landen dreigde de oliekraan dicht te draaien bond europa rap in en liet zich massa-immigratie van islamieten door de strot duwen.

www.freethinker.nl/index.php?option=co...

Boumedienne (destijds President van Algerije) zei in 1974 in een VN-speech: "One day, millions of men will leave the Southern Hemisphere to go to the Northern Hemisphere. And they will not go there as friends. Because they will go there to conquer it. And they will conquer it with their sons. The wombs of our women will give us victory."

En anno 2007? De EAD is alive and kicking, ver buiten het blikveld van de burger wheelt en dealt de EUSSR met haar arabische vrinden:
www.balder.org/avisartikler/Barcelona-...

Etnische zuivering ring a bell too?
www.dailymail.co.uk/pages/live/article...

Er valt nog veel en veel meer over te zeggen, maar ik laat je maar even bijkomen. Nog steeds twijfels over de EUSSR?

bottehond | 26-09-07 | 20:28

het is niet verbazend dit gedoe van de pvda jan pronk besodemieterd nederlandse volk bedonderd vervolg donner bedonderd de pvda en wordt de onslag bescherming geschrapt laggen dus

p-aard | 26-09-07 | 20:05

sharia komt te laat voor NL, JP en Bos zouden met hun gejok niet weg komen

gruppenfuhrer | 26-09-07 | 19:55

bottehond 26-09-07 @ 18:59

'k Weer niks van organisatieleer. Wel eens gelezen over psychologische experimenten waaruit blijkt dat uiteindelijk iedereen zich vrij geruisloos confirmeert aan groepsnormen. Maar federalisering vanEuropa als een zichzelf sturend proces? Kan ik moeilijk geloven.

Wat ik opvallend vind is hoe goed de ideologie van de multikul, qua filosofie (verzwakking van de ideologie van de natiestaat) en qua practische uitwerking (masaimmigratie) aansluit bij de belangen van het Vierde Rijk.

dawg | 26-09-07 | 19:54

dawg 26-09-07 @ 18:37

Ik denk dat je dat zelf wel kunt bedenken. Niemand lijkt die EUSSR te sturen. Het is een proces dat gestart is en een helder doel heeft. Weet je iets van organisatieleer? Dan weet je denk ik, genoeg. De Balk cum suis zijn bang en hun enthousiasme is hol en cosmetisch. Denk jij dat de extreem autoriteitsgevoelige Balk het lef zou hebben om de EUSSR te trotseren? Waarom lukt het ze niet ons uit te leggen wat er zo noodzakelijk is aan die EUSSR. Meljeuproblemen samen oplossen? Geen probleem: Nederland heeft een puike trackrecord als het om internationale samenwerking gaat. Vrij verkeer van goederen? Is al geregeld. Slagvaardiger buitenlands beleid? Uhu. Die hele EUSSR is een volkomen losgezongen mechanisme, dat trouw gediend wordt door een politieke technocratische klasse. Als jij denkt dat de Balk überhaupt zou overwégen om een status aparte (wat heel goed mogelijk is, de EUSSR werkt al aan een plan om "ringen" te creeeren, met een bbinnenring van kernlanden (euh.... ex- landen) en buitenste ringen voor gelieerde of samenwerkingslanden) te claimen danwel nu al een voorschot te nemen en uit die EUSSR- trein te stappen en de EFTA binnen te wandelen heb je het goed mis. Think again. Overigens is helder dat raspoetin TimmermanSS de PVDi namens "europa" misbruikt als verhikel om Nederland te doen opgaan in de EUSSR. Dat hij met zijn manipulaties en geraffineerde machtspolitiek de PVDi naar de rand van de afgrond stuurt is helder. Een zeer gevaarlijk man als Nederland natiestaat je lief is. Kijk maar naar de woutertapes. De man is een Macher. Maar niet voor Nederland.

bottehond | 26-09-07 | 18:59

bottehond 26-09-07 @ 09:54

'k had al wel eens wat gelezen over die Monnet-strategie. 't Zou allemaal kunnen, maar Monnet is al jaren geleden gestopt met reauken. Wie zorgt er dan voor dat op bestuurlijk niveau alle neuzen dezelfde kant op blijven staan en hoe doen ze dat dan? 't Kan toch niemand ontgaan zijn dat het alleen ousiders als Fortuyn, de SP of Wilders zijn die het gevecht met de eurocratie aandurven?

dawg | 26-09-07 | 18:37

@R@lf @ 14:39
Ik lees het wel vaak, maar heb er verder niks mee te maken hoor.

tipo | 26-09-07 | 17:35

Als het een deal met CDA is over het ontslagrecht, dan zijn ze bij de PvdA niet alleen de kiezers aan t misleiden, maar dan zijn het zelfs

LANDVERRADERS.

Een stukje Nederlandse autonomie verkwanselen om een extra rondje op hun socialistische stokpaardje te mogen rijden.

Haegar | 26-09-07 | 14:23

Als het een deal met CDA is over het ontslagrecht, dan zijn ze bij de PvdA niet alleen de kiezers aan t misleiden, maar dan zijn het zelfs

LANDVERRADERS.

Een stukje Nederlandse autonomie verkwanselen om een extra rondje op hun socialistische stokpaardje te mogen rijden.

Haegar | 26-09-07 | 14:23

http://www.foksuk.nl/nl?cm=79&ctime=1190757600

Patrick Bateman | 26-09-07 | 13:56

@ bottehond 26-09-07 @ 13:01

nee ik ben rechts.. ik ben de zwijgende hardwerkende nederlander die genoeg verdiend en alles heeft wat ie wilt... je weet wel.. t type dat nooit demonstreert.. zich afentoe s opwind over bepaalde zaken die onrechtvaardig overkomen maar dan denkt pfff lamaarrr... BAL&BOS zin natuulk erg blij met dit soort types.. behalve als er verkiezingen zijn... dan hebben ze wel angst voor die zwijgende meerderheid.. ik denk dat die stem iig niet naar BAL&BOS gaat... ik durf nu al een aardverschuiving bij de volgende verkiezingen(wanneer die er ook zijn) te voorspellen.. owja JP... eens komt dr toch een parlementair onderzoekje naar Irak.. nu mag je Bos dan wel onder de duim hebben.. Bos zal Bos niet zijn als hij geen mes in je rug zal steken als hij de kans krijgt..

krem | 26-09-07 | 13:50

De nieuwe media moet nu het 'rainmaker principe' gaan toespassen. Dat wil zeggen. Net zo lang gal spuwen, onze onvrede uiten, en de pvda er van lamgs geven totdat we ons doel (een nieuw referendum) hebben afgedwongen.
LAAT ZE HIER NIET MEE WEGKOMEN!!!

Laat Geenstijl het voortouw nemen en een oproep beginnen tot een demonstratie bij het binnenhof! Dit eist een vervolg een antwoord van het VOLK!
Als het volk zich zo laat beduvelen en hier tegen in gaat, dan zijn we een LAF volk!

R@lf | 26-09-07 | 13:50

@ bottehond 26-09-07 @ 13:01
Als ik linkjes naar Sargasso ga posten kun je er vanuit gaan dat ik behoorlijk over de zeik ben...

Patrick Bateman | 26-09-07 | 13:43

Teis N?rnberg 26-09-07 @ 12:19

Dus je vindt het volk te dom voor een referendum?
Vent we verliezen een deel van onze soevereiniteit zometeen.

das tog nie so moeiluk om tu snappu?

drukmenietineenhokje | 26-09-07 | 13:34

Lobo 26-09-07 @ 13:14

Dat zo'n zonnig verhaal uitblijft zegt alles. Lees goed: álles. Vandaar. Tijd om de media aan te spreken en de VVD te bestoken. Ik zeg het flat out: de Balk pleegt een fluwelen Putsch in de lijn met de methode Monnnet (zie opinio artikel). Het verdrag raakt wel degelijk aan de Nederlandsche Grondwet en zelfs een referendum is dan een Jeaudenfooi aan het volk. In feite zou er een heel andere procedure in werking gesteld moeten worden. Die zou ongetijwfeld leiden tot verwerping van het verdrag, zie procedure voor wijziging:

nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Gron...

* EFTA *

bottehond | 26-09-07 | 13:25

@botte:
Kwamen de voorstanders maar met een bevlogen verhaal waarin werd onderbouwd waarom het Europese project zo prachtig is en de huidige structuur van dit project tot iets gaat leiden waar we als burger vol overgave achter zouden moeten staan.
.
Als we dan blijkbaar zo onvermijdelijk afstevenen op een Europese constructie waarin macht steeds meer gecentraliseerd wordt en we in steeds toenemende mate door een niet-gekozen club vanaf buiten de landsgrenzen worden bestuurd, dan wel graag met open vizier.. Dat is toch wel het minste dat een burger van haar huidige volksvertegenwoordiging en regering mag verwachten?

Lobo | 26-09-07 | 13:14

De angst voor de winst van de SP en Cheert bij nieuwe verkiezingen na eventuele val van dit Kabinet heeft ertoe geleid, dat Bos c.s. een knieval maakten voor Bak-met-ellende. Liever pluche dan nieuwe verkiezingen! Logisch toch, die mannetjes en vrouwtjes willen ook een baantje ( met wachtgeld ). Hebben jullie meneer Tichelaar/Huichelaar horen oreren? Je broek zakt er van af! Zelfs meer dan 60 procent van de PvdA aanhang (bestaat die dan nog?) is voor een een referendum!! Maar Tuichelaar lult maar door, alles is toch vergeten bij de volgende verkiezingen, denkt hij. Maar ja, jammer genoeg zijn die al volgend jaar, Huh...

agentorange | 26-09-07 | 13:13

krem 26-09-07 @ 12:54

Niet zo gehaast, dude. Zou jij komen?

@ Bateman

je lijkt wel kwaad.

bottehond | 26-09-07 | 13:01

als 2derde vd bevolking tegen het nieuwe verdrag is waarom zien we diezelfde bevolking dan niet op het Malieveld ??

krem | 26-09-07 | 12:54

De Balk dreigde op te stappen als er een referendum zou komen (Sargasso-alert!!!)
http://www.sargasso.nl/archief/2007/09/25/balkenende-dreigde-op-te-stappen/

Patrick Bateman | 26-09-07 | 12:48

Teis N?rnberg 26-09-07 @ 12:19

Ik snap heel goed waar de EUSSR over gaat. Jij ook? Je zelfingenomen toontje tekent je attitude en die deugt niet. Het valt me op dat alle eurofiele voorstanders dezelfde non- argumenten gebruiken, zoals kritiek op de veronderstelde onnozelheid van de bevolking. Inhoudelijk lees ik NIETS van "jullie" kant. Uitdaging aan jou, met je grote waffel: leg maar eens uit waarom we voor de EUSSR zouden moeten zijn. Grijp je kans, jij weet het kennelijk beter. Wat is er dan beter dan "ons" te overtuigen. Impress me. Ik wacht.

bottehond | 26-09-07 | 12:47

Consequent inconsequent zijn heeft grote voordelen. Zo weet je precies wat je aan ze hebt. PVDA is geen sociaal democratische partij, maar een rechts liberaal uiteraard. Sociaal = SP

Professor Barabas | 26-09-07 | 12:47

Teis N?rnberg 26-09-07 @ 12:19

Nee je zal de vorig keer PVDA hebben gestemd flapdrol. Dan sta je nu te juichen. Grootste politieke oplichters die er bestaan.

R@lf | 26-09-07 | 12:36

@geTeisem N?rnberg @ 12:19
Er zijn zowel domme voorstemmers als domme tegenstemmers. Deze kunnen tegen elkaar weggestreept worden in de uitslag. Dan nog geeft een referendum aan wat de werkelijke draagkracht onder het nieuwe verdrag is onder het goed ge-informeerde deel der natie.
.
Als zowel de voor als tegenstanders ipv EU-propagande degelijke EU-informatie zouden verstrekken, dan was Nederland wijzer geworden met een nieuw referendum.
.
U pleit voor domheid en dat pleit niet voor u. Uw blinde haat tegen Wilders heeft uw zelfstandige beoordelingsvermogen waarschijnlijk grondig aangetast.

tipo | 26-09-07 | 12:35

@ tipo 26-09-07 @ 12:23
Ook in Trouw wordt elk verband weer glashard ontkend:
http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article805631.ece/CDA_en_PvdA_ontkennen_koehandel_ontslagrecht

Patrick Bateman | 26-09-07 | 12:33

Dit schrijft Leon de Winter ook:

Kijk op de site van www.openeurope.org.uk en oordeel zelf: de oude en nieuwe teksten worden met elkaar vergeleken, en de conclusie is zelfs voor beroepsmanipulators als Tichelaar duidelijk.

R@lf | 26-09-07 | 12:33

@Patrick Bateman @ 12:18
Waarom zou de PvdA het referendum tegenhouden, als de 1e kamer dat ook kan doen? Waarom telt die Greenpeace-'power-to-the-people'-gast de VVD niet mee als voorstander van een referendum? Waarom liegt hij zonder te barsten?

tipo | 26-09-07 | 12:23

Dit is wel grappig: Tichelaar mag de stront vangen van het vorige referendum. Het slaat natuurlijk nergens op dat we nu geen referendum moeten houden over een onderwerp waar we de vorige keer wel een referendum over hadden.

We hadden gewoon nooit moeten beginnen aan een referendum. Dan was het iedere kleinburgelijke-'hardwerkende'-Geert stemmer waarschijnlijk niet eens opgevallen dat er een grondwetswijziging was. Ik durf zelfs de beweren dat meer dan 80% niet eens weet wat in de huidige Grondwet staat.

In een land waar mensen stom genoeg zijn om mensen als Geert Wilders te stemmen en dingen te roepen over boeken die ze niet gelezen hebben moet je geen referenda WILLEN houden. Tichelaar had meteen moeten inzien en zeggen dat de 60% van de nederlanders te dom is om te stemmen voor de tweede kamer. Laat staan voor iets waar ze HELEMAAL niets van snappen.

Democratie, geniet maar gebruik met mate.

Teis N?rnberg | 26-09-07 | 12:19

Help Bommelmans met zijn revolutie. Hij wil het samen met de VVD, PVV, GL, PvdD en D66 gaan waarmaken:
www.referendumnu.nl/
.
Als jullie niet helpen, dan gaat hij heel vervelend in jullie vriendin knijpen, dus teken die petitie!

tipo | 26-09-07 | 12:19

@ waskuip-admiraal 26-09-07 @ 10:18
Vooral de laatste zin is opvallend:
"Hebben wij nu echt onze kiezers bedrogen door een referendum tegen te houden dat er toch niet gekomen zou zijn (eerste kamer wijst het immers af) en het voortbestaan van een goed ontslagrecht dat zekerheid biedt te redden?"
Aangezien de PvdA bij hoog en bij laag ontkent dat het referendum en het ontslagrecht aan elkaar gekoppeld zijn.
Dat zal ook wel geen kiezersbedrog zijn volgens onze Greenpeace-infiltrant...

Patrick Bateman | 26-09-07 | 12:18

@ Lobo

"Doodsbang van u en mij.... etc". Leon de Winter verwoordt het 100 % goed. Zin om te tonen dat we het bijzonder erfgoed dat onze voorouders 400 jaar geleden eigenhandig gevormd hebben waard zijn en te verdedigen? Het is nodig. Rug recht en onderneem actie.

www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...

bottehond | 26-09-07 | 12:10

Maar zien de Nederlandse en Europese politici dan niet in dat het uitstellen van de discussie met de burger over het reisdoel van de voortdenderende Europese trein alleen kan leiden tot een steeds groter wordende kloof tussen de voortrekkers van het Europese project en de bevolking zelf?
.
Verwachten ze dat de eindbestemming van de EU-trein zo mooi wordt dat iedereen in verwondering zal staan te applaudiseren? In mijn ogen zorgt deze stiekeme, verduisterende aanpak er juist voor dat het Europese project onvermijdelijk een duistere en turbulente toekomst tegemoet gaat.

Lobo | 26-09-07 | 11:39

rut up Thea, Marijnissen is een vuige tering communist en net zo democratiez als Mao, Idi Amin en Kolonel Kapaffi bij elkaar. zelfs zijn eigen tomaten haken nu af omdat zij wel inzien dat dictatorz niet meer van deze tijd zijn. duz als de 'grote Oppertomaat met rugpijn' aan de macht zou zijn, zouden we helemaal geen inspraak meer hebben...

braakmaarraak | 26-09-07 | 11:26

waskuip-admiraal @ 10:18
60% van de PvdA-stemmers is voor een referendum. Zij zijn degenen die door de PvdA-fractie worden bedrogen, onder druk van Balkenende. Hoe haalt Diederik Samson het in zijn hoofd om die kiezers nogmaals te schofferen. De PvdA zit in het kabinet, omdat ze voor een referendum was. Wie is hier de baas?

tipo | 26-09-07 | 11:14

IK WIL WEL EEN REFERENDUM,IK EIS DIT GEWOON!!!
Wat verbeelden dat stelletje "politici"wel wie ze zijn?Het gaat hier erg op Rusland,China enz.lijken,walg ervan vooral van Wouter Bos en die LUL van 'n Balkenende,geef mij echt maar Marijnesse,die had zich niet zo laten beinvloeden.
Stelletje ongeregeld daar in Den Haag!!!!!

Thea | 26-09-07 | 11:01

Het probleem van ieder referendum is, dat 95% van nederland toch niet snapt waar het om gaat en het referendum zal aangrijpen om een algemene motie van walging/bewondering naar de regering uit te spreken. Het is absoluut duidelijk dat de huidige coalitie geen enkel voorstel door het volk gefiatteerd zal zien... Het is onvoorstelbaar hoe een club zich zo snel gehaat weet te maken ( en dat ligt echt niet aan dat beetje koopkrachtvermindering)
ONBETROUWBAARHEID ruik je, voel je... is dit nu echt het einde van de ''oude politiek''? Ik stel een referendum voor om iedereen die de laatste tien jaar lid is gebleven van de pvdallochtoon en de cdaarszuigers het aktieve en passieve stemrecht te ontnemen en verplicht in te burgeren en te reintegreren

spermbrandt | 26-09-07 | 10:52

@ waskuip

Alleen als je daar voor kiest. Is je tweede naam Calimero? Zo denken is een gevolg van de berichtgeving en de houding van het establishment. Aan jou de keuze om daar op te reageren door er in mee te gaan of je rug recht te houden. De macht van het establishment oogt massief en onbreekbaar, maar is in feite flinterdun. Bedenk liever een zwak punt daarin. Als je tenminste de pica bij dit artikel inspirerend vindt. Die staat er niet voor niets.

bottehond | 26-09-07 | 10:42

@bottehond

ik ken het verhaal, walgelijk! Maar helaas, wat doe je er aan.. Helemaal niets. je bent machteloos.

waskuip-admiraal | 26-09-07 | 10:36

@ waskuip

Is dat die diederik samson die in de de op mysterieuze wijze verdwenen uitzending van Pauw en Pauw Wilders een fascist noemde (zonder het te zeggen) en de oproep tot executie van Geert Wilders en deportatie van zijn kiezers door die pliesie-capo niet echt weersprak? Die diederik samson is het?

pauwenwitteman.vara.nl/uitzending.php?...

bottehond | 26-09-07 | 10:22

@botte

dit vond ik in het reactieveld van het janmarijnissen blog:

@89 G.Jansen.

Dat antwoord van Diederik Samson kwam hier ook binnen.

Nogmaals hier de tekst:

Leg mij nu eens uit waar dat kiezersbedrog zit: Ja, wij wilden graag een referendum en onze kiezers ook. Maar alle kiezers samen (jullie dus!) hebben ervoor gezorgd dat er geen meerderheid is in beide Kamers van de Staten Generaal (dus Eerste én Tweede Kamer) om het referendum er via een initiatiefwet erdoor te slepen. Dus was de enige mogelijkheid om vanuit het Kabinet een referendum te organiseren, maar dezelfde kiezers (alweer, jullie dus), hebben er ook voor gezorgd dat een combinatie van partijen vóór een referendum geen Kabinet konden vormen (tenzij je SP, PvdA, GrL, D66 én Wilders een houdbare combinatie vindt). Dat heet democratie. Welke kiezers zijn er nou bedrogen?

Konden wij het Kabinet opblazen over deze kwestie? Jazeker. Was er dan een referendum gekomen? Nee, want het demissionaire kabinet had nog steeds dezelfde samenstelling en de peilingen wijzen op vanalles, maar niet op een mogelijk Kabinet dat ná verkiezingen wél een referendum organiseert.

En – misschien vind jij het onbelangrijk, maar ik vind het heel belangrijk – aanpassing van het ontslagrecht is nu van de baan. Hebben wij nu echt onze kiezers bedrogen door een referendum tegen te houden dat er toch niet gekomen zou zijn (eerste kamer wijst het immers af) en het voortbestaan van een goed ontslagrecht dat zekerheid biedt te redden?

Met vriendelijke groet,

Diederik Samson.

Het is dus geen kiezersbedrog volgens Diederik maar ‘bedrog’ van zijde van de kiezer jegens de P.v.d.B.

Reactie door Alex — woensdag 26 september 2007 @

waskuip-admiraal | 26-09-07 | 10:18

koerbagh ? 25-09-07 @ 23:56

Ok, maar ga dan eens in op mijn vragen:

"Maar waar liggen dan de motieven? Waarom wil onze maatschappelijke elite (bedrijfsleven, staat en zelfs het koningshuis) zo graag macht afstaan aan een niet te controleren buitenlands belangenconglomeraat? Wat hebben zij daar bij te winnen"

dawg 26-09-07 @ 00:57

* scusi, jeauris *
Ik hoop dat deze illegale koppiepeest blijft staan omdat in dit zeer belangwekkende artikel uitgelegd staat waar jij naar vraagt. De rest kun je dan zelf invullen. Overigens moet me van het hart dat ik werkelijk verbijsterd ben dat vrijwel GEEN oude media hier aandacht aan durft te besteden, net zo min als aan de EFTA. Met dank aan de verschrikkelijke Cees Lunchmof cum suis. Als "we" dit toelaten zijn we de facto door een fluwelen Putsch de EUSSR in gemanipuleerd.

Het bedrog van Balkenende door Michiel Visser in Opinio

‘‘Een democratie kan zichzelf opheffen door toe te geven aan een interne dictator, maar ook door haar macht te delegeren aan een externe autoriteit.”
– Pierre Mendès-France, premier van Frankrijk (1954-1955), tijdens het debat over het Verdrag van Rome in de Assemblée Nationale, 1957. Hij stemde tegen ratificatie.
Op 1 juni 2005 stemde¬n 4.705.685 Nederlandse burgers (61,5 procent, bij een opkomst van 63,3 procent) tegen de Europese Grondwet. Het was voor het eerst dat de Nederlandse kiezer rechtstreeks iets was gevraagd over de Europese Unie (EU). Op 22 november 2006 volgde bij de Tweede-Kamerverkiezingen een historische doorbraak van de eurokritische partijen: de eurosceptische SP, PVV, ChristenUnie en Partij voor de Dieren wonnen, de eurofiele CDA, PvdA, GroenLinks en D66 verloren. Na deze – voor Nederlandse begrippen – dramatische politieke gebeurtenissen trad de eurosceptische ChristenUnie toe tot het kabinet en werd een van de prominentste critici van de EU-Grondwet, Ronald Plasterk, minister namens de PvdA.
Dit alles brengt het nieuwe kabinet tot de volgende visie op de Europese Unie. De EU in haar huidige vorm is ‘een zeldzaam succesvol project’, een ‘voorbeeld’ voor de wereld, met een ‘besluitvormingsmodel [dat] recht [doet] aan de gelijkheid van de lidstaten, maar ook aan die van de burgers’. Dat zijn de woorden die premier Balkenende (CDA) op 23 mei gebruikte in zijn toespraak tot het Europees Parlement. Volgens CDA-minister Verhagen van Buitenlandse Zaken is verdere Europese integratie dan ook noodzakelijk: het eurosceptische alternatief leidt tot een armer, crimineler Nederland, waar de banen zullen verdampen en de terroristen binnen zullen stromen (interview met de Volkskrant, 26 mei). Oftewel: de uitslag van het referendum was verkeerd. Hoe nu verder?

De verkiezing van Nicolas Sarkozy tot president van Frankrijk garandeert dat de Europese Grondwet er alsnog gaat komen. Als enige Franse presidentskandidaat was Sarkozy tegenstander van het houden van een tweede referendum over de herziene Grondwet. Aangezien Sarkozy’s wil voorlopig wet is in Parijs en Sarkozy – niet ten onrechte – meent dat de EU nog altijd het Franse nationaal belang dient, is het ‘Franse probleem’ voor de EU hiermee opgelost. De Franse burger zal verder geen stem meer hebben.
Het plan is nu om een principe-akkoord te bereiken tijdens de top in Berlijn op 22 juni, ‘technische details’ op te lossen tijdens het voorzitterschap van Portugal, om tijdens het Franse voorzitterschap het grondwettelijke verdrag – alsdan gegoten in de vorm van een ‘mini-verdrag’ – definitief in te voeren, net op tijd voor de verkiezingen van het Europees Parlement in 2009. In de woorden van de Conference of Community and European Affairs / Committees of Parliaments of the European Union (COSAC) gaat het erom een oplossing te vinden in de vorm van een herzien verdrag dat ‘wellicht met een andere presentatie de inhoud en doelstellingen van het Verdrag voor een Europese Grondwet sterk respecteert’ (volgens een verklaring die de COSAC, mede namens het Nederlandse parlement, op 15 mei 2007 in Berlijn heeft doen uitgaan).
Om aan de bezwaren tegemoet te komen zal het grondwettelijk verdrag ontdaan worden van de ‘symboliek’. Dat betekent weinig meer dan dat de Grondwet geen ‘grondwet’ meer mag heten, dat de Europese vlag, het volkslied en de Dag van Europa uit de tekst (maar niet meer dan dat) zullen verdwijnen en dat de Europese minister van Buitenlandse Zaken als titel ‘coördinator’ krijgt. Cosmetische veranderingen zonder enige betekenis. De inhoudelijke kern van de Europese Grondwet blijft gewoon bestaan.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft aan de lidstaten duidelijk gemaakt dat er niet valt te tornen aan de institutionele veranderingen. De nieuwe stemmenweging in de Europese Raad, ten faveure van grote landen als Duitsland, staat niet discussie, noch het uitbreiden van de macht van de Europese Commissie en bovenal niet het verder afstaan van bevoegdheden van de lidstaten aan Brussel, middels het afschaffen van nog meer nationale veto’s. In de huidige tekst van de Europese Grondwet werden 59 vetorechten vervangen door meerderheidsbesluiten. In zijn rede in Straatsburg pleitte Balkenende enthousiast voor het verder uitbreiden van de Europese bemoeienis op terreinen als milieu, klimaatverandering, energiebeleid, terrorisme en zelfs immigratie, en dus voor het opgeven van de nationale zelfbeschikking op die beleidsterreinen. Het is volgens Balkenende dus denkbaar dat het herziene grondwettelijk verdrag eerder meer dan minder nationale veto’s opgeeft.
Kortom: als reactie op de overweldigende nee-stem van de Nederlandse bevolking krijgt het volk van dit kabinet meer van hetzelfde.
De les die het kabinet-Balkenende, evenals president Sarkozy, heeft getrokken uit het fiasco van het referendum is simpel: dat nooit weer. De bevolking blijkt niet in staat om op de ‘juiste’ manier om te gaan met het proces van Europese eenwording waartoe de West-Europese politieke elite heeft besloten. De juiste manier zou immers zijn: kritiekloos vóór stemmen.
Deze vervelende eigenschap heeft het Nederlandse volk gemeen met de bevolking in veel andere landen, zoals de geschiedenis van referenda over Europese aangelegenheden laat zien. De Noorse bevolking stemde zowel in 1973 als in 1995 tegen toetreding. Denemarken stemde in 1992 tegen het Verdrag van Maastricht, en in 2000 tegen de euro. Ierland verwierp in 2001 het Verdrag van Nice. De Zweedse kiezer stemde in 2003 tegen de invoering van de euro, Frankrijk en Nederland stemden in 2005 de Europese Grondwet weg, en ook in Tsjechië, Polen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk hadden referenda over de Grondwet vermoedelijk voor problemen gezorgd. En ten slotte was de Franse ja-stem voor Maastricht, in 1992, er een van een zodanig kleine meerderheid dat de Britse oud-minister Michael Portillo, gelet op de Franse politieke cultuur, heeft gesuggereerd dat er met die uitslag destijds is gesjoemeld.
Ondanks de bezwaren van een ruime meerderheid van de bevolking zal Nederland in deze tweede ronde echter niet voor al te veel problemen zorgen, blijkens Balken¬ende’s rede voor het Europees Parlement op 23 mei. Zijn toespraak kreeg van de Nederlandse pers geen hoge cijfers. Balkenende sprak voor een lege zaal en werd koel ontvangen. Deze oppervlakkige kritiek gaat volledig voorbij aan de inhoud van de toespraak. Voor de goede verstaander maakte Balkenende glashelder waar hij staat: nog altijd regelrecht tegenover twee derde van de Nederlandse bevolking.
De kern van Balkenende’s toespraak is de volgende passage:
Ik schetste u daarnet dat de symboliek van een Grondwet een belangrijke rol speelde bij het ‘nee’. Daarom pleit Nederland voor een wijzigingsverdrag, net als Amsterdam en Nice. Dat is een succesvolle voortzetting van de methode-Monnet: kleine stappen vooruit, met een concrete betekenis. Het zet de schijnwerper op de verbeteringen, op de democratische waarborgen, op de verhoging van slagvaardigheid. Zo kunnen we een positief debat hebben en onder de schaduw van de verworpen Grondwet uitkomen.
De ‘methode-Monnet’ – dat is een interessante verwijzing. Monnet was zoals bekend de geestelijke vader van de Europese Unie. Maar zijn methode had helemaal niets te maken met het zetten van de schijnwerper ‘op de democratische waarborgen’. Integendeel, zoals de Europese parlementariërs heel goed weten, bestond Monnet’s uiterst succesvolle methode juist uit een politiek van bureaucratische stapjes die als tandwielen in elkaar grijpen. om uiteindelijk steeds meer macht naar Brussel te brengen (engrenage). De methode-Monnet is een goocheltruc met als doel de democratische controle die mogelijk is binnen de natiestaat te laten verdwijnen. Deze omfloerste methode was nodig omdat het onmogelijk was om het uiteindelijke doel (de finalité politique) van het Europese Project te onthullen zonder de politieke steun van de bevolking van de lidstaten te verliezen. Het doel van Monnet en andere federalisten van het eerste uur, onder wie Spaak, Spinelli en Salter, was vanaf het begin de creatie van een supranationale Europese eenheidsstaat, een Verenigde Staten van Europa waarbinnen de voormalige natiestaten als provincies zouden fungeren. Dit was, zelfs in de idealistische jaren vijftig, niet haalbaar geweest als dat openlijk bekend was gemaakt.
De politiek van de Europese eenwording werd daarmee de politiek van de omweg, van de verzwegen verdwijning van soevereiniteit, van het bedrog van de bevolking. De methode-Monnet is niet ten onrechte omschreven als ‘een staatsgreep in slow motion’. Overigens maakten de federalisten dat soms zelfs expliciet. In het in eurokringen beroemde Manifest van Ventotene, van de Italiaanse eurocraat Altiero Spinelli, schreef deze: “In revolutionaire tijden, wanneer instituties niet slechts bestuurd maar opgericht moeten worden, falen democratische procedures ten enen male’. Spinelli riep daarom op tot ‘een dictatorschap van de revolutionaire partij’, die een nieuwe federale Europese staat zou moeten creëren. Spinelli dacht dat de natiestaten konden worden vernietigd door de democratische procedures tijdelijk te omzeilen, waardoor ten langen leste een nieuwe, werkelijke democratie op Europees niveau zou kunnen ontstaan. Spinelli, deze voorstander van het dictatorschap van de eurocratie, is geen extremist of obscuur figuur. Hij was de bedenker van de interne markt, en een van de gebouwen van het Europees Parlement is naar Spinelli vernoemd.
Spinelli zelf dacht dat er geen gevaar bestond ‘dat dit revolutionaire regime noodzakelijkerwijs zal uitmonden in een nieuw despotisme’, maar meer dan zestig jaar na dato van het Manifest neemt het aantal vraagtekens toe. Als Zwitserland staatkundig zo was ingericht als Nederland, was het al jaren lid geweest van de EU, aangezien de Zwitsere politieke klasse even pro-EU is als de Nederlandse. In Zwitserland staat het bindend referendum (grondwettelijk vastgelegd en door burgers aan te vragen) toetreding echter in de weg. Heeft dit de Zwitsers geschaad? Nee, Zwitserland is – samen met dat andere niet-EU-lid, Noorwegen – het rijkste land van Europa, en het zal Maxime Verhagen wellicht verbazen dat beide landen aanzienlijk lagere criminaliteitscijfers kennen dan Nederland.
Maar als Nederland politiek zo was ingericht als Zwitserland, was de Europese integratie wellicht al ten tijde van het Verdrag van Maastricht gesneuveld en hadden we hier vermoedelijk nog altijd de gulden gehad. Hoe democratisch is dus de EU? Hoeveel draagvlak bestaat er voor de door Balkenende gezochte daadkracht?
In de kern vormt de EU in haar huidige vorm een constitutioneel probleem. Een probleem van democratie en self-government. Het gaat er niet primair om of de specifieke inhoud van dit of dat onderdeel van de Europese samenwerking nu bevorderlijk is of niet – het gaat erom of wij denken dat een softe dictatuur van experts en van niet-gecontroleerde politici een goed bestuurlijk model is of dat democratische controle op het landsbestuur, scheiding der machten, zelfbeschikking en een kritische, door een onafhankelijk pers geïnformeerde publieke opinie ook in de eenentwintigste eeuw nog een rol van belang zouden moeten spelen.
De referenda, ook in Nederland, maken één ding duidelijk. De Europese bevolking is nog zo ouderwets dat zij zelfbestuur, onafhankelijkheid en soevereiniteit belangrijk vindt. Samenwerking, vooral vormgegeven op een intergouvernementele manier, die politieke controle op zo’n samenwerking mogelijk maakt, vormt voor weinig Europeanen een bezwaar. Maar er is geen steun in Nederland om een provincie te worden van een Europese superstaat waarin Nederland gezien zijn bevolkingsomvang een marginale rol zal spelen in het vormgeven van het beleid.
Maar het probleem is dat dit betekent dat het Verdrag van Nice en het Verdrag van Amsterdam evenmin meerderheidssteun hebben. De verdragen van Nice, Amsterdam en Maastricht waren niet minder grondwettelijk van karakter dan de verworpen Grondwet, alleen had het volk geen gelegenheid om over die verdragen (inclusief de daarin vastgelegde verplichting om tot de euro over te gaan) zijn stem te laten horen. De tegenstem van de Nederlandse bevolking was ontegenzeggelijk een stem tegen het Europees Project in zijn huidige vorm. De kloof tussen de bevolking en een politieke klasse die blijkbaar niet kan wachten om op te gaan in een Europese eenheidsstaat, lijkt onoverbrugbaar. Die kloof wordt groter gemaakt omdat de politici een eerlijk debat uit de weg gaan. Waarom niet gewoon toegegeven dat de door de meeste politieke partijen bewierookte EU een federale staat in wording is? Waarom nu niet het fundamentele debat hierover met de bevolking aangaan?
Balkenende had ook kunnen aftreden na de voor hem teleurstellende uitslag van het referendum. Hij koos er echter voor om politiek verantwoordelijk te willen blijven voor een land dat met een tweederde meerderheid tegen de Europese superstaat bleek te zijn. Van de europropagandisten mocht de Europese Grondwet geen ‘grondwet’ heten, maar werd zij ‘grondwettelijk verdrag’ genoemd. Wel, er is nu nog altijd een grondwettelijk verdrag in de maak waarin, ondanks de mooie kreten over ‘subsidiariteit en proportionaliteit’, niet één taak van het Europese niveau naar de lidstaten zal worden gerepatrieerd.
Balkenende zal Nederland voorhouden dat het herziene grondwettelijk verdrag geen Grondwet meer is en dat er ingrijpende veranderingen zijn gemaakt overeenkomstig de Nederlandse wensen. Niets van dit alles is waar. Het Europees recht is door de Europese rechter al decennialang boven het nationale recht verheven – en of dit nu wel of niet expliciet in het herziene verdrag wordt opgenomen, doet aan dit feit niets af. Het Europese Hof van Justitie sprak al in 1977 over de ‘constitutie’ van de Europese instellingen. Een groot en groeiend percentage van de regelgeving wordt in Brussel gemaakt; dankzij het nieuwe verdrag en door de uitbreiding van de Unie met vele lidstaten daalt de relatieve invloed van Nederland in Brussel. Nu wil Balkenende ook het cruciale immigratiedossier naar Brussel verplaatsen. De trein dendert door. Tot nu toe staat het volk naast het spoor en kijkt ernaar. Hoe lang zal dit nog duren?
Mythes over de Europese Unie
Mythe 1: De Europese Unie heeft gezorgd voor vrede en veiligheid in Europa; voorzetting van de vrede vereist dus verdere Europese integratie.
Het tweede deel van deze stelling is een drogreden: zelfs als het eerste deel juist is, volgt hieruit nog niet dat verdere integratie voor vrede zorgt. Misschien is in het verleden juist een optimum van integratie bereikt en brengt verdere integratie juist meer conflicten met zich mee. Maar ook het eerste deel van de stelling is aantoonbaar onjuist. De EU is niet verantwoordelijk voor de vrede tussen de belangrijke West-Europese landen sinds 1945, zij is eerder het bijproduct van die vrede. De Koude Oorlog en de bezetting van West-Duitsland door Amerikaanse troepen maakten een gewapend conflict in Europa onmogelijk. De veiligheidsgaranties van de Verenigde Staten middels de NAVO zijn dus hoofdverantwoordelijk voor de vrede in West-Europa na 1945. Sinds de val van het communisme hebben we dus een nieuw tijdperk betreden, waarin gewapende conflicten in Europa weer mogelijk worden. Prompt brak in Joegoslavië een reeks oorlogen uit die van 1991 tot 1999 woedden. De EU bleek niet bij machte de Balkan-oorlogen te stoppen en het was het NAVO-optreden in de vorm van herhaaldelijke Amerikaanse interventies dat uiteindelijk de vrede moest herstellen.
Mythe 2: De EU heeft na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog gezorgd voor welvaart en economische ontwikkeling.
Het tegendeel is eerder waar. Europa was vóór de enorme vernietiging van de Eerste en Tweede Wereldoorlog het rijkste continent, en het was dan ook niet meer dan logisch dat na afloop van het gewapende conflict de wederopbouw succesvol zou zijn. Tussen 1952-1956 steeg de productie in West-Duitsland met 38 procent, in Nederland met 27 procent, Italië met 26 procent, en Frankrijk met 20 procent. Het Verdrag van Rome werd zoals bekend in 1957 getekend. De economische groei in de periode tussen 1950-1955 was hoger dan de groei in de jaren tussen 1955-1960. Het Marshall-plan, de veiligheidsgaranties van de Amerikanen en het economische liberalisme van het Wirtschaftswunder hadden een grotere betekenis voor de economische wederopbouw dan de EEG. De EEG was vanaf het eerste uur een politiek project, bedoeld om door economische verknoping van de lidstaten op langere termijn een politieke fusie te laten volgen. Economen maken een onderscheid tussen trade creation en trade diversion: enerzijds het creëren van meer handel door het snijden in handelsbelemmerende subsidies, tarieven en regels, en anderzijds het verleggen van handelsstromen door het invoeren van handelszones. De EEG is veeleer verantwoordelijk voor trade diversion dan voor trade creation: de lidstaten schaften de interne tarieven af, maar ze wierpen extra barrières op voor de externe handel, in de vorm van tariefmuren en zeer hoge landbouwsubsidies. Met name sinds de interne markt tot stand kwam, blinkt de EU uit in het produceren van onnodig gecompliceerde regulering. Van het uitvoeren van de ‘Lissabon-criteria’, bedoeld om van de EU de meest geavanceerde en succesvolle economische zone te maken, is niets terecht gekomen. De eurozone wordt gekenmerkt door een relatief hoge werkloosheid, een lage groei, overregulering en achterblijvende research & development. Daar is het etatistische EU-model in niet onbelangrijke mate debet aan.

bottehond | 26-09-07 | 09:54

bottehond 25-09-07 @ 15:36.. Ha die Botte ook weer in het land der GS reaguurders, fijn!
.
Mijn dank voor de terechtwijzing, ik heb inderdaad geen rekening gehouden met dit vage clubje lieden.( Met uitzondering van ijzeren Rita)
Ik maak mij alleen ongelooflijk boos op de pvdallochtoon om hun grootspraak, om vervolgens den Nederlander in hun aars te naaien. En vij makke, volgzame schapen laten dat zootje in Den Haag gewoon hun gang gaan, en Nederland verkwanselen aan Brussel.

Werner Beinhart | 26-09-07 | 09:52

pvda = stelletje kontebonkers

Patrick Zweedsey | 26-09-07 | 09:22

@ CJN 25-09-07 @ 23:07 en koerbagh ? 25-09-07 @ 23:06
Met name Artikel 93 lijkt mij van toepassing, niet dat er ook maar één rechter in Nederland is die zal veroordelen maar allen al vanuit publicitair oogpunt 100% de moeite waard.
Was er al iemand aan het collecteren voor de proceskosten?

Patrick Bateman | 26-09-07 | 08:57

@ dlseth 25-09-07 @ 16:23

Kan niet, doel van die actie heeft bepaald dat ze allemaal in Afghanistan zitten nu. Slim he!

Tobus | 26-09-07 | 08:39

@dawg 26-09-07 @ 01:23:
'k Was Napoleon nog vergeten inderdaad. Enfin, het moge duidelijk zijn dat het projectje "europa" een lange geschiedenis heeft. Nostradamus' antichrist nr.2, het siciliaanse kutkereltje, was ook een exponent van het ideaal. Dat gaat maar zo'n beetje door en door... You must remember this: "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable". (John F. Kennedy)
www.4shared.com/file/25066933/56393925...

koerbagh ? | 26-09-07 | 03:59

koerbagh ? 26-09-07 @ 01:10

Ik zou Napoleon ook maar noemen anders krijgen de Fransen weer erectiestoornissen. Yeah, eens in de zoveel tijd krijgt iemand in Europa het op z'n heupen. ik zoek naar een motief en maal een beetje.

* in z'n mand gaat"

dawg | 26-09-07 | 01:23

X4I 26-09-07 @ 01:13
Jij bent tenminste eerlijk in je gevoel. Gooi het eruit, en heb je lekker gepeot?
Ik moet me er misschien niet tegen aan bemoeien, mar je klonk zo kwaad. Nu een beetje beter?

Elisabeth2 | 26-09-07 | 01:23

@X4I 26-09-07 @ 01:13:
Het punt is: ze erkennen jou wel. Wacht maar op de blauwe envelop in je brievenbus Januari/Februari 2008. Met de hartelijke groeten van Wouter Bos.

koerbagh ? | 26-09-07 | 01:20

Jaren lang hing er een uitgeknipte sigmund in mijn ouderlijk huis op de wcdeur. "Je zult toch op die onbetrouwbare zwijnen gestemd hebben!" Brult een verongenoegde burger. Sigmund reageerd daarop met "ik niet".
Moest daar ineens weer aan denken. Ben blij dat m'n ouwe vaar dit niet meer mee maakt, die was er waarschijnlijk in gebleven..
.
Ik denk dat ik maar eens goed ga schijten zo, dan heb ik weer even het oude, vertrouwde gevoel dat dat gat daar beneden een uitgang is. En heel even zal ik proberen me die spotprent weer voor de geest te halen, er weer om te lachen en doen of het me niet raakt.
Dit kabinet is bij deze voor mij geen regerings orgaan meer, de staat ligt voor wat het mij aangaat op z'n aars.
Hoop dat die ondemocratische hufters met z'n alle de ty.. Ach, vergeet het. Wie scheld er nou op mensen waarvan je niet meer erkend dat ze bestaan?
"Ik niet"

X4I | 26-09-07 | 01:13

neegeer koerbagh ? 25-09-07 @ 23:56

dawg 26-09-07 @ 00:59

Lukt je nooit. Zie al eens je enorme fout hierboven.

Elisabeth2 | 26-09-07 | 01:11

@dawg 26-09-07 @ 00:56 & 7:
Jouw speculatie is net zo goed als de mijne. Het punt lijkt me niet dat zij het niet meer controleren, het punt lijkt me dat wij als vrije burgers dat niet meer kunnen en mogen.
Ik denk niet dat er een masterplan is, anders dan het ooit door Monnet neergezette ideaal van een Europese superstaat. Dat idee is al zo oud als het Romeinse Rijk en vaak gekopieerd. Door Karel de Grote, door de Habsburgers, (en hun Spaanse erfgenamen), de Hohenzollerns, tot Hitler aan toe. Wat zij erbij te winnen hebben is deels ordinaire hebzucht, deels een grotere geopolitieke invloed en macht.
En voor de multinationale ondernemingen is 1 overheid wat makkelijker opereren dan 25 "kleintjes". Dus een efficiency-voordeel.

koerbagh ? | 26-09-07 | 01:10

neegeer koerbagh ? 25-09-07 @ 23:56

dawg | 26-09-07 | 00:59

koerbagh ? 25-09-07 @ 23:56

Ok, maar ga dan eens in op mijn vragen:

"Maar waar liggen dan de motieven? Waarom wil onze maatschappelijke elite (bedrijfsleven, staat en zelfs het koningshuis) zo graag macht afstaan aan een niet te controleren buitenlands belangenconglomeraat? Wat hebben zij daar bij te winnen"

dawg | 26-09-07 | 00:57

@dawg 26-09-07 @ 00:28:

"Kijk, en dan kom je in het conspiracy-denken waar ik niet van hou."

Ies goed, dat pleit wat mij betreft heftig voor je.

Ik ga je helpen:

Op dit moment is de natiestaat nog steeds de drager van democratische instituties; de bevolking houdt de machthebbers in de peiling dmv van gebruiken die langs nationale lijnen georganiseerd zijn. Als je dus de macht wil grijpen moet je die natiestaat vernietigen, want dan beroof je de bevolking van het apparaat om z'n machthebbers in het gareel te houden.

Massale immigratie en de multikul. Zijn dat de breekijzers waarmee de nationale staat vernietigd moet worden.? Is er een masterplan? What's in it voor JPB, Jouwe Tjibbes en prinses Sensilube?

dawg | 26-09-07 | 00:56

Europa is net als de euro een geloof dat politici die niet in de oppositie zitten aanhangen gelijk fanatieke moslims de koran. Kritiek willen ze hiet horen en dan dreigen ze met de meest waanzinnige dingen( het licht gaat uit en ga zo maar even door).Wil je als politicus in de toekomst nog meetellen, dan heb je eenvoudig weg geen keuze. De mening van het volk doet in het geheel niet ter zake en is alleen maar lastig voor de heren politici. Degene die nu verbaast is dat de Pvd( krijg de rest niet uit mijn bek) ineens omkeert in mening is wel heel naief............

ALT130 | 26-09-07 | 00:55

* behead het establishment *

Kijken wie er dan nog bij wil horen.

bottehond | 26-09-07 | 00:53

wouter is een leugenaar, wouter is een leugenaar, wouter is een leugenaar tatataratatata. Dit maal het aantal pvda kiezers bij de laatste verkiezingen.
Pvda = partij van de alsweeenmaalinhetkabinetzittenkomenweoponzeverkiezingsbeloftenterug.
Stelletje hypocriete achterbakse leugenachtige regenten.

van Dam | 26-09-07 | 00:49

@Puzzboy 26-09-07 @ 00:39:
De politieke EU heeft geen ene ruk te maken met de EER, de Europese economische ruimte. Noch met de EVA/EFTA noch met Schengen, noch met de Europese Monetaire Unie. Je hebt geen idee wat er op het spel staat.

koerbagh ? | 26-09-07 | 00:47

niet meer dan terecht dat er geen referendum meer wordt gehouden hierover. +- 60procent van het geld dat hier in Nederland verdiend wordt, komt uit het buitenland, voornamelijk de E.U. Wanneer wij deze ''nieuwe grondwet'' weer verwerpen, plaatsen wij ons buiten het hart van de E.U. en dat is voor een land met zo'n open economie rampzalig. Dat voelt iedereen in zn portomonee..

Puzzboy | 26-09-07 | 00:39

@dawg 26-09-07 @ 00:28:
Kijk, en dan kom je in het conspiracy-denken waar ik niet van hou. Het enige dat je objectief kan vaststellen is dat de Europese ruif goed gevuld is, dat er onder dit nieuwe verdag gegarandeerd door een selecte club Nederlandse regenten uit gegeten mag worden zonder enige noemenswaardige democratische controle.
Dat zijn de feiten. Het staatshoofd blijft haar constitutionele positie behouden alsmede de invloed op de benoeming van sleutelposten binnen het staatsbestel.
Lijkt me voor haar voldoende om in te stemmen.

koerbagh ? | 26-09-07 | 00:34

@ koerbagh ? 26-09-07 @ 00:19

Veel te vaag; hoe kom je bij de centen door je macht te delen? (Met veel sterkere spelers)

You can do better.

dawg | 26-09-07 | 00:28

@bakoenin:

Ach... In NL wordt een berg al snel voor dijk aangezien

Iko Nal | 26-09-07 | 00:27

@bakoenin 26-09-07 @ 00:19:
Och arme. Dan had ik het toch een stuk aangenamer vandaag (en gisternacht). Wel net zo zwaar, fysiek gesproken. Vooral de lever heeft weer een optater gehad, maar goed... hoort erbij.

koerbagh ? | 26-09-07 | 00:21

@dawg 26-09-07 @ 00:14:
Heel makkelijk. Follow the money.

koerbagh ? | 26-09-07 | 00:19

koerbagh ? 26-09-07 @ 00:12
HUH, nope 80 project medewerkers van mijn lijf gehouden toen een virtuele omgeving instortte, en ondertussen met een scheel oog f5en , dat valt niet mee.

bakoenin | 26-09-07 | 00:19

@botte
Kom eens even op MSN, met vander F en Utrechtse pisbak.

CJN | 26-09-07 | 00:18

Dan emigreert Balkenende vervroegd naar Brussel

bakoenin 26-09-07 @ 00:15

Mocht 'ie willen. Die krijgt een tribunaal in den haag.

bottehond | 26-09-07 | 00:17

bottehond 26-09-07 @ 00:09
Ander electoraat zullen ze ook niet meer krijgen, ik ben benieuwd, 50 % PvdI vee voelt zich verraden.
Maar dat is lange termijn denken.
Handtekeningen acties,
Kijken hoeveel animo, en een demonstratie in Den Haag.
Als Geert en Bommel zich niet laten uitspelen kun je zomaar 1 miljoen op het malieveld krijgen.
Dan emigreert Balkenende vervroegd naar Brussel

bakoenin | 26-09-07 | 00:15

koerbagh ? 25-09-07 @ 23:56

Ok, maar ga dan eens in op mijn vragen:

"Maar waar liggen dan de motieven? Waarom wil onze maatschappelijke elite (bedrijfsleven, staat en zelfs het koningshuis) zo graag macht afstaan aan een niet te controleren buitenlands belangenconglomeraat? Wat hebben zij daar bij te winnen"

dawg | 26-09-07 | 00:14

Ik zie net dat het hare majesteit heeft behaagd de regisseur en producer van de Grote EU Show alvast een lintje te geven. Dat zit dus wel gebeiteld.

CJN | 26-09-07 | 00:13

@bakoenin 26-09-07 @ 00:10:
Ach, ook rodermarkt gevierd? Kleine wereld.

koerbagh ? | 26-09-07 | 00:12

koerbagh ? 26-09-07 @ 00:08
t's alweer laat, opa moet tukkie doen. was een bewogen dag enzo ;-)

bakoenin | 26-09-07 | 00:10

LOL@koerbagh ? 26-09-07 @ 00:08
Ik had er strak overheen gelezen.

CJN | 26-09-07 | 00:09

bakoenin 26-09-07 @ 00:01

Dat is een logisch gevolg van de prikkelende wijze waarop Greet zaken aan de orde stelt. Ik denk dat het overwegenswaard wordt voor de SP om Anton Constandse op te graven. Daarmee heeft de SP een gouden troef in handen. Bommeltje deed het btw keurig vanavond, chapeau. Als die onnozelaars van de PVDi zich profileren als islampartij, dan heeft dat consequenties voor de SP. Vroeg of laat.

www.volkskrantblog.nl/bericht/143632

www.volkskrantblog.nl/bericht/143632

bottehond | 26-09-07 | 00:09

fuck bilderberg............. AAAAAH

bakoenin | 26-09-07 | 00:09

@bakoenin 26-09-07 @ 00:06
... Matt Herben...

CJN | 26-09-07 | 00:07

koerbagh ? 26-09-07 @ 00:03
GRRRRRR, Bilderdijk conferenties daar waar de machtigen der aarde jaarlijks hun verborgen agenda's trekken om gezamelijk het belang van allen te sturen.
Met als aanwezigen o.a. Verhagen, Kok, Beatrix, etc.

bakoenin | 26-09-07 | 00:06

bakoenin 25-09-07 @ 23:38

Ik meende lichte gêne op de kaken van Jeroen Pauw te zien bij deze wanprestatie. Jeroen had Jan Tomaat of Bommel of desnoods het kereltje motten laten komen.

bottehond | 26-09-07 | 00:05

@bakoenin 25-09-07 @ 23:59:
Willem Bilderdijk? Wat heeft die ermee te maken?
Hoewel...
"Door de dissertaties en de activiteiten van deze mensen heeft Bilderdijk een stempel gezet op het geestesleven van de 19e eeuw. Mede door hun toedoen werd de overheersing van het Liberalisme gebroken."
nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Bilderdij...

koerbagh ? | 26-09-07 | 00:03

HuH?
JOOOORISS!!!

CJN | 26-09-07 | 00:01

bottehond 25-09-07 @ 23:56
Alleen jammer dat ze de PVV vaak als bliksemafleider gebruiken als er echte problemen spelen.

bakoenin | 26-09-07 | 00:01

-weggejorist-

CJN | 26-09-07 | 00:01

Wim de Bie op Bieslog (speciaal voor Botte)
Bij de dokter


(klop, klop, klop)
- Ja, binnen. Ah, meneer Draaitol, gaat u zitten. Wat kan ik voor u betekenen?
- Dag dokter. Nou, het is zo, dat ik met enige regelmaat een vieze smaak in mijn mond krijg. En omdat het De Week van de Smaak is, dacht ik: daar moet ik wat aan doen.
- Ja, ja. Dus als ik het goed begrijp, meneer Draaitol, klaagt u over mondgeur.
- Nee, dokter, ik ruik over het algemeen niet uit de mond. Dat controleer ik regelmatig door een hand voor mijn mond te houden en dan 's goed te puffen en te ruiken. Maar dat ruikt heerlijk, al zeg ik het zelf.
- Juist, dus af en toe komt er een golfje maagzuur omhoog tot in uw mond en dat smaakt vies.
- Nee, dat is het ook niet, dokter. Dan neem ik een handvol noritpillen en het is weg. Nee, als ik iets hoor of zie dat ik niet prettig vind, krijg ik een vieze smaak in de mond.
- O, u bedoelt het overdrachtelijk. Dat u bedoelt te zeggen dat iets onaangenaam bij u overkomt.
- Nee, dokter, echt! Ik krijg echt een vieze smaak in de mond, als ik iets of iemand heel erg vind, zal ik maar zeggen.
- Kunt u die smaak omschrijven, kwa vies?
- Moeilijk dokter. Hoe erger ik een persoon of kwestie vind, hoe viezer de smaak.
- Wanneer kreeg u voor het laatst een vieze smaak in de mond, meneer Draaitol?
- Eh... O ja, in het Journaal nog. Toen zag ik die meneer Piggel... Piggelmee? Nee, Tichelmee... Tichelaar! Van de politiek. En die zei dat hij helemaal voor tweeduizend procent of zo achter het besluit stond dat door zijn mensen was genomen. Nou, heel gek, toen kreeg ik weer die vieze smaak. Jakkie!
- Ai. Nee, helaas, meneer Draaitol, ik vrees dat de farmaceutische industrie nog niets heeft gevonden tegen uw vieze smaak.

klauwkikker | 26-09-07 | 00:00

dawg 25-09-07 @ 23:52
Omdat zij onderdeel uitmaken van dat belangenconglomeraat, (zie Bilderdijk)en doormiddel van de EUSSR schakel je langzaam maar zeker de nationale parlementen uit, en worden ze onaantastbaar.
De clubjes en lobby's van Straatsburg, daar ligt hun belang, onzichtbaar voor het canaille wat men volk noemt

bakoenin | 25-09-07 | 23:59

bakoenin 25-09-07 @ 23:43

Hoe vaak heb ik je gezegd dat de SP en de PVV natuurlijke bondgenoten zijn?

bottehond | 25-09-07 | 23:56

@CJN 25-09-07 @ 23:37
het zal interessant zijn om te zien of het nieuwe verdrag via artikel 91 lid 3 gw zal worden aangenomen.

daskapitalist | 25-09-07 | 23:56

@dawg 25-09-07 @ 23:52:
Geen paranoia, keiharde feiten. Dit ziet eruit als een staatsgreep, leest, klinkt en ruikt als een staatsgreep. Dan kun je dat ook best zo noemen, lijkt me.

koerbagh ? | 25-09-07 | 23:56

@koerbagh
Is dat niet toevallig het zaaltje waar Directe Democratie is opgericht?
Oh, ironie!

CJN | 25-09-07 | 23:52

koerbagh ? 25-09-07 @ 23:32

Internet en paranoia liggen mij wat al te dicht bij elkaar. Samenzweringsscenario's genoeg. Je weet wel: 9/11, New World Order, Eurabia. Deep down moet ik er niks van hebben. Een PUTSCH. Verdomd het lijkt er zeker op. Maar waar liggen dan de motieven? Waarom wil onze maatschappelijke elite (bedrijfsleven, staat en zelfs het koningshuis) zo graag macht afstaan aan een niet te controleren buitenlands belangenconglomeraat? Wat hebben zij daar bij te winnen.

dawg | 25-09-07 | 23:52

@bakoenin
O jawel. Ik heb je alleen verkeerd ingeschat.

CJN | 25-09-07 | 23:51

CJN 25-09-07 @ 23:46
dan heb je me nooit goed gelezen

bakoenin | 25-09-07 | 23:48

Nee mensen, frontaal de aanval openen op alles wat naar PvdA ruikt , op blogs, per mail, bij familie, ... slacht ze .

bakoenin | 25-09-07 | 23:47

@bakoenin 25-09-07 @ 23:43
LOL, ik herken je bijna niet meer, man. Leuk!

CJN | 25-09-07 | 23:46

@CJN 25-09-07 @ 23:37

De VS hebben toch een The Hague Invasion Act om Amerikaanse militairen te behouden voor een oorlogstribunaal? Kunnen we daar niet iets mee?

Iko Nal | 25-09-07 | 23:45

Nova had dan wel het fatsoen om Bommelmans uit te nodigen, maar Polak was niet blij toen ze hoorde welke acties ops stapel staan.
SStaats hoernaal heeft alles al naar de achtergrond verdrongen en vond Verdonk belangrijker, geen SPer aan het woord gelaten natuurlijk, de doodsvijand van de PvdA.
Tuig is het, onbeschaamd tuig van de riggel die SStaats TV, en van onze centen ook nog eens.
Is het nog toevallig dat Fortuyn daar geliquideerd is ?

bakoenin | 25-09-07 | 23:43

@koerbagh
Speelgoedmuseum? Leek!
Vandaar de verhuizing van vanderF naar Dèe'mter.

CJN | 25-09-07 | 23:41

Niets anders weten Pouw en Wittezak te verzinnen op een avond als deze om des Bouvrie een operazangeres , en een schrijfster uit te nodigen.
Deze 2 heren die altijd boven op het nieuws zitten.
Selectief danwel, dit verraad van hun broodheren moet worden doodgezwegen,
daarom snaveltje toe, en pas weer gaan kwaken als het ontslagrecht ter sprake komt.

bakoenin | 25-09-07 | 23:38

@CJN 25-09-07 @ 23:24:
Een stad waar verder nooit iets gebeurt en waar een speelgoedmuseum is?
Nou... Deventer ligt voor de hand. Kunnen we het zootje meteen in de IJssel verzuipen.

koerbagh ? | 25-09-07 | 23:37

@Iko Nal
Ai, da's dus pijnlijk.

Dan moet je beginnen bij de Raad van State. De zegt als rechtsprekende instantie dat het nieuwe verdrag geen 'Grondwettelijke elementen' kent. Ondertussen is voldoende aangetoond dat dat een vreselijke leugen is.
Wie is de voorzitter van de RvS? Precies, het staatshoofd. Geen policor rechter die daar in Nederland z'n handen aan wil branden nl.wikipedia.org/wiki/Raad_van_State_%...

Als blijkt dat ondertekening van het verdrag in Nederland ongrondwettelijk en strafbaar is, moet ik me sterk vergissen dat dat in andere EU landen niet zo zou zijn. Dat zou dus een monsterproces worden.

Rest ons slechts één uitweg: Amerika verzoeken om een inval in Europa, m de rechtsorde te herstellen. Met de dollar/euro perikelen is het daar wel een zeer gunstig moment voor, denk ik.

CJN | 25-09-07 | 23:37

@CJN 25-09-07 @ 23:24

Fort Pampus lijkt me wel geschikt. Moet licht worden verbouwd maar prettig dat het een eilandje is. Symbool voor de kloof tussen het kabinet en het land.

Iko Nal | 25-09-07 | 23:33

@bottehond 25-09-07 @ 23:19:
Het is een putsch, botte. Ein (evangelischer) Hinterzimmer Putsch.
Zoiets: youtube.com/watch?v=A7v4Cyz0DNs

koerbagh ? | 25-09-07 | 23:32

wie is hier door verrast dan ?

krem | 25-09-07 | 23:30

Ergo, rest nog een juridisch onderbouwde aanklacht en de nodige media-aandacht. Er geldt hier toch niet iets als parlementaire onschendbaarheid in deze?

Iko Nal | 25-09-07 | 23:28

En, +31..
Doet het pijn zo'n artiesteningang bezoek zonder spugen van de Partij Van De Achteringang?

Harry Potter en friends treedt op volgens uitgestippeld plan, nog steeds zo blij hier?

michelangelo | 25-09-07 | 23:25

@botte
Ik kan er inderdaad ook niet minder van maken, dan dat het voltallige kabinet zich schuldig maakt aan landverraad. Net zoals alle kamerleden die voor dit verdrag stemmen, vergeet dat niet.
Weet iemand een Nürnbergeske locatie in Nederland?

CJN | 25-09-07 | 23:24

En ze vragen zich daar bij de PvdA maar af hoe het toch komt dat Marijnissen steeds meer linkse kiezers wegtrekt... zielige vertoning weer van die partij...

P. Enis | 25-09-07 | 23:21

@ Rustige en @ CJN

Dat impliceert dat de Balk een landverrader is. En de RvS op zijn minst incompetent. Als die lutser het niet kan handelen dat het Volk een mening heeft en daarom dreigt met aftreden, dan is dat het ultieme bewijs dat er een autistische megalomaniak aan het roer van de natie staat. Wat ís dat veaur een Premier (sic!). Hij is nota bene het land uit terwijl er een constitutionele crisis dreigt door zijn gepruts. Of denk ik onlogisch?

bottehond | 25-09-07 | 23:19

Bel eens voor uitleg,

Tweede-Kamerfractie PvdA
T.a.v. afdeling Voorlichting
Telefoon: 070-3183025 (alleen tijdens kantooruren

bones | 25-09-07 | 23:18

@koerbagh en CJN:

Dank, ik hoopte al op een de(r)gelijke reactie

Iko Nal | 25-09-07 | 23:12

De RvS bestaat uit eurofielen en leden van de 4 establishmentspartijen. Mooi advies op bestelling! De PVDi is een establishmentspartij pur sang en helemaaaaaaaaaaaaaal niet eurofiel. Tsjek de pica hoe de PVDi europa ziet.

www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08t...

U moogt fijn rustiek europeesch demonstreren.

nl.youtube.com/watch?v=pxQZm2zyMfY

Die lui leven met waanbeelden en zitten zo vastgeklonken aan het establishment dat ze niet eens kunnen doen wat ze eigenlijk willen. Het gekwaak van tichelaar is niets anders dan een adhesiebetuiging én een bezwering aan de rest van het establishment dat de PVDi heus nog loyaal is. En wat te denken van die verraderlijk gristenhunden. Die idioten zijn zeau rigide dat ze de SStaat in álles gehoorzamen en daarmee die natiestaat om zeep helpen. Ik stel vast dat schandzeeuw Jan Peter Balkenende de facto eigenhandig de baas is in Nederland. En de man is volledig losgezongen van het Volk. Hij ziet zich als een man met een missie, die iets van Nederland moet maken. Het maakt geen biet uit wat úw wensen zijn met het land, meneers'wil is wet. Ik zei het eerder: JPB begint een serieus probleem te worden voor Nederland, samen met zijn brother in crime Ab Klink, de meewerkend voorman aka spindokter en partijideoleaug. De VVD kan lekker voor het referendum stemmen en het kabinet laten kukelen. Kortom: Nederland is een Peaulsche Landdag geworden. Het riekt hier naar Weimar deaur die amateurs in 070.

bottehond | 25-09-07 | 23:12

sinds wanneer bepaalt de regering of er een referendum komt? Tijd voor een massale handtekeningenaktie.. de oppositie hand in hand.. verdonk, marijnissen, wilders en dikke rutte.. AKTIE!! En het leidt de aandacht weer af van echt belangrijke zaken, zoals de scheiding van Linda de mol en van Rob de Nijs

spermbrandt | 25-09-07 | 23:10

@koerbagh
Great minds enzo *kuch*

CJN | 25-09-07 | 23:09

Artikel 93

De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Artikel 94

De aanslag ondernomen met het oogmerk om de grondwettige regeringsvorm of de orde van troonopvolging te vernietigen of op onwettige wijze te veranderen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

CJN | 25-09-07 | 23:07

Hehehe @CJN 25-09-07 @ 23:00:
I like the way you think...

koerbagh ? | 25-09-07 | 23:07

@Iko Nal 25-09-07 @ 22:54:
Wellus. Het staat er alleen ietsjes anders. WvS, tweede boek, titel 1, artikelen 92 t/m 107. "Misdrijven tegen de veiligheid van de staat"
Interessant in dit verband:

Art. 97:
1. Hij die met een buitenlandse mogendheid in verbinding treedt, met het oogmerk om haar tot het plegen van vijandelijkheden of het voeren van oorlog tegen de staat te bewegen, haar in het daartoe opgevatte voornemen te versterken, haar daarbij hulp toe te zeggen of bij de voorbereiding hulp te verlenen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.
2. Handelingen gepleegd ter voorbereiding van een misdrijf als omschreven in het voorgaande lid, worden gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Art. 97a
Hij die met een in het buitenland gevestigd persoon of lichaam in verbinding treedt met het oogmerk om een zodanig persoon of lichaam tot het verschaffen van steun aan het voorbereiden, bevorderen of teweegbrengen van omwenteling te bewegen, om een zodanig persoon of lichaam in het daartoe opgevatte voornemen te versterken of aan een zodanig persoon of lichaam daarbij hulp toe te zeggen of te verlenen, of om omwenteling voor te bereiden, te bevorderen of teweeg te brengen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Art. 99
Hij die een hem van regeringswege opgedragen onderhandeling met een buitenlandse mogendheid opzettelijk ten nadele van de staat voert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Artikel 106
1. (..)
2. Bij veroordeling wegens een der in de artikelen 93-103 omschreven misdrijven, kan ontzetting van de in artikel 28, eerste lid, onder 1°-3°, vermelde rechten worden uitgesproken.

Artikel 28
1. De rechten waarvan de schuldige, in de bij de wet bepaalde gevallen, bij rechterlijke uitspraak kan worden ontzet, zijn:
1°. het bekleden van ambten of van bepaalde ambten;
2°. het dienen bij de gewapende macht;
3°. het recht de leden van algemeen vertegenwoordigende organen te verkiezen en tot lid van deze organen te worden verkozen;
4°. het zijn van raadsman of gerechtelijk bewindvoerder;
5°. de uitoefening van bepaalde beroepen.

Dus...

koerbagh ? | 25-09-07 | 23:06

@daskapitalist
Dat hebben we mooi getimed!

CJN | 25-09-07 | 23:05

tyfoon 25-09-07 @ 22:59
Ben je ook zijn PvdA stemmer die zich genaaid voelt? Lullig voor je.

Getson | 25-09-07 | 23:04

@The eimer 25-09-07 @ 22:12
Ik voel mij wel een echte Nederlander. Ben trots op wie en wat wij Nederlanders de afgelopen 50000 jaar hier hebben gecreeerd. Was tot Maxima's speech pro koningshuis, maar daar moet ik nu nog een paar nachtjes over slapen. Belasting betalen moet je overal. Een koningshuis is erg duur(een republiek nog duurder) en Europa kost het meest.
We overwonnen(niet in chronologische volgorde)oa. vikingen, batavieren, pruisen, engelsen, fransen, spanjaarden, duitsers, hunnen en weet ik veel wat nog meer voor een gespuis. Als de lont in het vat gaat, en dat gaat een keer gebeuren, worden ook moslims aan deze lijst toegevoegd. Het gedrocht Europa niet te vergeten.

kn@tergek | 25-09-07 | 23:03

Artikel 97a

Hij die met een in het buitenland gevestigd persoon of lichaam in verbinding treedt met het oogmerk om een zodanig persoon of lichaam tot het verschaffen van steun aan het voorbereiden, bevorderen of teweegbrengen van omwenteling te bewegen, om een zodanig persoon of lichaam in het daartoe opgevatte voornemen te versterken of aan een zodanig persoon of lichaam daarbij hulp toe te zeggen of te verlenen, of om omwenteling voor te bereiden, te bevorderen of teweeg te brengen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

CJN | 25-09-07 | 23:00

rvs 2003: de raad [wijst] erop dat in de europese grondwet het (enigszins uitgebreide) handvest van grondrechten zal zijn opgenomen; deze grondrechten krijgen daarmee ook ook een bindend karakter, en de rechter zal wettelijke bepalingen daaraan kunnen toetsen. grondrechten zijn een wezenlijk element van een grondwet in een democratische rechtsstaat.
dat handvest zit toch nog steeds in het nieuwe verdrag?

daskapitalist | 25-09-07 | 23:00

Zelf persoonlijk denk ik dat NL beter af is onder de vlag van de VS.
Wilders, Governor, the State of the Netherlands.

Slomo | 25-09-07 | 22:59

Burgers hebben nu niks meer te vertellen, pvda heeft nederland te grabbel gegooid.
wordt tijd dat de burger eens wakker wordt, en opkomt voor wat WIJ nou echt willen.
Lang leven de revolutie

tyfoon | 25-09-07 | 22:59

Probeer ik GVD aangifte te doen bij de politie van hoogverraad, blijkt dat dat helemaal niet meer in het Wetboek van Strafrecht staat...

Iko Nal | 25-09-07 | 22:54

@pbas 25-09-07 @ 22:19:
Dan zou het toch goedverdoemme wel eens tijd worden dat al die duurbetaalde politieke lulhannessen en dat kloterige ambtenarenvolk eens gaat uitleggen wat ze allemaal aan 't uitvreten zijn voordat ze onze burgerrechten verkwanselen en ons oordeel daarover vragen, of niet?
Ik vind aantasting van onze soevereiniteit en mijn democratische rechten ietsjes te belangrijk om alleen over te laten aan een kudde opportunistisch stemvee in de tweede kamer en carrièrepolitici in de regering. Het komt namelijk feitelijk neer op een grondwetswijziging (ondanks het advies van de niet geheel -geheel niet- onafhankelijke RvS) en dan moet er een twee-derde meerderheid in de kamer en nieuwe verkiezingen aan vooraf gaan, indien het niet middels een rechtsstreeks referendum aan ons wordt voorgelegd. (wat logisch zou zijn na het vorige).

koerbagh ? | 25-09-07 | 22:48

religion is war 25-09-07 @ 22:37
Vast wel Ik rook en drink en rij een zuipende auto, dus dat gaat hard. Gelukkig kom ik op m'n dooie gemakkie rond en hoef ik me nergens druk over te maken.

Getson | 25-09-07 | 22:47

Farouk @ 19:19
De EER/EFTA mogen helemaal niet in de Volkskrant. Hier wel.

tipo 25-09-07 @ 19:21

Kijk: dát noem ik nou statement. En het is nog waar eauk.

@ Big Banana

Ergo: Menschen die beslissen motten wel weten waar het over gaat, right?
Tsjek en huiver: de pvda woordvoerder in deze Luuk Blom snapt ZELF niets van de eu en kent de meest basale feiten niet.

kwoot
Europa is best belangrijk en best wel ingewikkeld. Zelfs als je Europawoordvoeder bent namens de PvdA in de Tweede Kamer. In debat met Harry van Bommel van de SP vroeg Luuk Blom (PvdA) hem naar de noodzaak van een vaste voorzitter van de Europese Unie.

Blom over Van Bommel: ,,Wat vindt hij van dat rondreizende circus? Ieder halfjaar is een ander land voorzitter en trekt een hele stoet ambtenaren van de ene kant van Europa naar de andere kant. Zij slepen kisten met formulieren, boeken en toestanden mee. Het kost handenvol geld… Je kunt zeggen: die vaste voorzitter zit vergaderingen voor die wij gezellig altijd in Brussel houden en niet meer in Straatsburg. Dan zijn wij daar ook vanaf en Brussel is voor ons lekker dichtbij.”

In werkelijkheid vergaderen vertegenwoordigers van de lidstaten (ministers en regeringsleiders) nooit in Straatsburg. Het is het Europees Parlement dat twee vergaderplekken heeft; één in Brussel en één in Straatsburg. Van Bommel wil daar overigens ook graag vanaf. ,,Dat zal een paar honderd miljoen per jaar schelen”, aldus Van Bommel. ,,Maar dat heeft helemaal niks te maken met de discussie over een vaste voorzitter”, voegde hij eraan toe.
ontkwoot

* kijkt naar zijn nagels *

bottehond | 25-09-07 | 22:45

@Getson 25-09-07 @ 22:22
Tel het allemaal maar eens op, inclusief de Btw, accijnzen, energiebelasting, gemeentelijke heffingen, en inkomstenbelasting. Jij komt vast ook een end in die richting.

religion is war | 25-09-07 | 22:37

Leuk, die Tichelaar te liegen op 2 van de staatstelevisie. En jongetje Pechtold noemt ze laf... terwijl hij het lafaards roepen van Wilders niet kan verdragen.

religion is war | 25-09-07 | 22:33

Dit krijgt nog een staartje, het referendum komt er en dit verdrag zal worden afgewezen door de bevolking.

Canninefaatje | 25-09-07 | 22:29

Ach, wat een ongelooflijke surprise.
Wel prettig dat de PVDA zelf actief mee graaft aan hun graf.

captainobvious | 25-09-07 | 22:27

@pbas @ 22:19
Nee, politici die hun carriere-planning een boost geven door te stemmen voor alles wat uit de EU komt, dat levert pas objectieve besluitvorming op. Kennis van hun eigen zaken hebben ze wel, maar niet van zaken die hun achterban boeit.

tipo | 25-09-07 | 22:27

Zit Beatrix al in Engeland?

bones | 25-09-07 | 22:27

religion is war 25-09-07 @ 22:17
Dan zit jij in een forse loonschaal en hoef je helemaal niet te sparen voor een 2 meter breedbeel tv en kan je die iedere maand aanschaffen. Nog minder reden om te kankeren. Maar point taken. Das best een hoop belasting en als je er nu nog een warm gevoel bij krijgt dat de overheid er iets goeds mee deed....

Getson | 25-09-07 | 22:22

lieve mensen, gelukkig dat dat referendum niet doorgaat, want stemmen zonder kennis van zaken over dit soort zaken is een beetje zonde van de tijd!

pbas | 25-09-07 | 22:19

@mezelf... windt? vind natuurlijk.... Jezus ik lijk wel een Pabo student.

religion is war | 25-09-07 | 22:19

@Getson 25-09-07 @ 22:12
Kankeren rules... OVerigens tot mei/juni werken voor de spilzieke overheid windt ik anders lang zat hoor. We zitten ondertussen eind september, als ik alle belastingen bij elkaar optel.

religion is war | 25-09-07 | 22:17

religion is war 25-09-07 @ 21:47
Ach ja, het falen van gematigd midden drijft de kiezer naar de uiterste hoeken of onervaren nieuwe partijen. Dat betekend dat we het volgende kabinet ook weer met elende zitten. Maarja. We zitten hier wel te kankeren met zijn allen, maar zo slecht hebben we het niet in Nederland. Of je moet het heel erg vinden om 3 maanden langer te sparen voor je 2meter breedbeeld TV omdat je belasting moet betalen voor mensen die het moeilijk hebben.

Getson | 25-09-07 | 22:12

kunstschilder 25-09-07 @ 22:07> Kouwes?

Lange Neus | 25-09-07 | 22:12

@kn@tergek 22.00 :
Dat ben je toch al. Je bent niet eens een Nederlander , je hebt trouwens ook geen cultuur. Je bent nu een Hardwerkend Persoon, ofwel iemand die geen malle moer meer heeft in te brengen in alles maar wel werkt, En dat werken houd in dat je staat bent belasting, dus inkomen, kan betalen voor anderen die niet werken. Daarbij maakt het niet uit waar dat belastinggeld in welk land terechtkomt.

The eimer | 25-09-07 | 22:12

politiek komen wij toch niet uit links rechts midden allemaal k-t ga morgen lekker chillen in turkey van me eigen verdiende eurotjes ff weg uit dit mooie land waar enkel maar opgekankerd wordt je zal maar in birma wonen tot lees losers.

kunstschilder | 25-09-07 | 22:07

Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 21:43
LOL "Verstandige beslissing"

Getson | 25-09-07 | 22:01

Nou hoeven we ons tenminste ook niet meer druk te maken over toetreding van Turkije. 16 miljoen tegen de rest.... kansloos

kn@tergek | 25-09-07 | 22:00

Kunnen we trouwens inschrijven op welk EU-erebaantje Balkenende mag gaan vervullen in de toekomst?

Iko Nal | 25-09-07 | 21:55

@Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 21:43
Eensch. Hoewel een kleine gecontroleerde ontploffing zonder al te veel collateral damage dit land wel weer op jaren voorsprong kan zetten. :-)

religion is war | 25-09-07 | 21:50

Ongelooflijk deze PvdA!! Het klootjesvolk betuttelen... Zo kijken ze zelfs tegen hun eigen kiezers aan. Volksverlakkerij, dat is het! Het is te walgelijk voor woorden! De PvdA-leiders: een hele grote bende zeer onbetrouwbare klerelijers! Het is niet te geloven!

En Tipo en al die anderen hebben gelijk, vandaag heeft Bos en consorten de grote bom onder dit kabinet gelegd!!

Lees ik het in het nieuws dat de Grote Leider Balkende zojuist een warmpleidooi heeft gehouden voor het gezin... alsof dat iemand op dit moment ene reet kan schelen!! Effe snel proberen de aandacht van het onderwerp af te leiden!

Afvoeren dit kabinet en liefst zo snel mogelijk!!

vangodlos | 25-09-07 | 21:48

Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 21:43
die 0,2% van de gs-bezoekers die reaguurt, daarweer 0,2% van heeft inhoudelijk een leuke mening, links of rechtsom.

Het_leuke_zuiden | 25-09-07 | 21:48

@Getson 25-09-07 @ 21:34
Maar ja, zijn de russen salonfahig. De buitenkanten van het parlement (linker en rechterkant) kunnen in tijden van oorlog misschien wel met elkaar overweg. Maar wat blijft er van die standpunten over als er onderhandeld moet worden en een land moet worden geregeerd. De huidige combinatie was in ieder geval het meest succesvol tijdens de 100 dagen vakantie en de daaropvolgende vakantie. Nu ze hun mond open gaan doen komt er alleen maar ellende uit.

religion is war | 25-09-07 | 21:47

Getson 25-09-07 @ 20:12
Mij valt op dat die reaguurders die grossieren in het maken van die typische Telegraaf reaguurders onelines doorgaans genegeerd worden in de discussies.
Voorbeelden uit deze topic :
"Bom op Den Haag"
"Revolutie! Dood aan de Haagse elite"
"Verstandige beslissing"
Ik althans negeer ze volkomen en als ik al reageer is het alleen om te sarren, wat ik overigens zo af en toe graag mag doen. Mijn ervaring is dat er zo af en toe fantastische debatten worden gevoerd hier, op hoog niveau, en dat is ook de reden waarom het mij meestal wel bevalt op GS. Er zitten meer dan genoeg slimme reaguurders tussen.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 21:43

@CJN @ 21:29
BotteSpeurhond de Beste!
.
De staatstelevisie beseft niet dat er vandaag een bom onder het kabinet gelegd is. Dit gaat nog afgestraft worden door de kiezer, ooit, want de gehele ondemocratische en onregelementaire handelswijze van dit kabinet en haar politieke partijen ligt nu op straat.
.
Dit kan zelfs betekenen dat de PvdA gehalveerd gaat worden.

tipo | 25-09-07 | 21:39

religion is war 25-09-07 @ 21:20
Yup. die bedoel ik :)
De kans is wel reeel dat een hoop van de PvdAers naar de SP (die bedoelde ik met Russen) overlopen. Ik ben benieuwd wat voor een kabinet dan volgt. Iets zegt me dat we daar niet lang op hoeven te wachten.

Getson | 25-09-07 | 21:34

@tipo
De RvS geen statuur kan hebben in een democratie waar de Trias Politica uitgangspunt is. De RvS heeft twee petten op, namelijk rechtsprekend en als adviesorgaan van de overheid. Ist verboten!

CJN | 25-09-07 | 21:30

@@selokeen 25-09-07 @ 20:59
Doe daar goedverdoemme eens een bronvermelding bij!
Dit is een bijna rechtstreekse copy/paste ut het artikel van @bottehond op Het Vrije Volk. Jij René Diekstra! Ga je heel diep schamen.
Het is helemaal ranzig dat je het net een beetje aanpast, zodat het van jou lijkt. Gadverdamme!
www.hetvrijevolk.com/?pagina=4482&...

CJN | 25-09-07 | 21:29

en lilian bloempot dekt zich handig in door maar over het ontslagrecht te beginnen... hoer van het establishment...

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 21:27

Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 17:02

Tjeempje....
Ja joh, heus, ik kom als de brandweer..... :)

Een volledig Verenigd Europa is -en blijft- naar mijn bescheiden mening een grote farce. Ook na een herziene grondwet die geen grondwet meer is. Een actueel speeltje voor politieke non-realisten met macht. Hun utopie. Waarschijnlijk wel vanuit een edel gedachtengoed. Op zich niks mis mee. Nooit de droom verbieden. Maar laat het niet een door de strot gedrongen volks-dogma worden.

Het Verenigd Europa is het beste af als het zou zijn gestopt bij de gezonde verstrengeling van economische en veiligheidstechnische, WEDERZIJDSE, belangen. Precies daar waar het eerst mee begon! De Europese ECONOMISCHE Gemeenschap! De EEG weet U nog?

elderto | 25-09-07 | 21:27

@tipo 25-09-07 @ 21:15

Ook het vermelden waard is dat de raad van State überhaupt geen Constitutioneel Hof is en derhalve geen uitspraak kan doen over het grondwettelijk karakter van dit EU verdrag.

Iko Nal | 25-09-07 | 21:23

@waskuip-admiraal 25-09-07 @ 21:04
thnx
@Getson 25-09-07 @ 21:13
Als ik maar niet bij de Russen terecht kom uiteindelijk. Alhoewel Eussr is coming.
Electoraal Auschwitz :-) Daarmee moet je wel de PvdA stemmerts mee bedoelen.

religion is war | 25-09-07 | 21:20

Iko Nal 25-09-07 @ 21:10
Ik kan me nog een uitspraak herrinneren van een Engels bobo nadat Frankrijk en Nederland NEE riepen:
Engeland is nog niet klaar voor een referendum, het volk stemt nu tegen.
Even een paar jaar afwachten tot de peilingen goed zijn en dan pas een referendum.

Getson | 25-09-07 | 21:20

@tipo
lekkere opsomming. typ het nog even uit en je kunt zo op een opiniepagina.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 21:16

@selokeen @ 20:59
Gedegen research. Nu hebben we:
- een PvdA die stemmen won door voor een referendum te pleiten en daardoor in het kabinet zit.
- een Verdrag waaraan in heel Europa dezelfde betekenis wordt gegeven als ware het de voormalige grondwet.
- een instantie (RvS) waarvan alle leden gelieerd zijn aan de EU, welke moet oordelen dat het grondwettelijke karakter van verdrag alleen in Nederland niet geldt.
- een kabinet dat met voorbedachte rade deze hele loop der dingen heeft uitgestippeld.
- een Pemier die de PvdA op het laatst heeft gechanteerd bij het nemen van haar beslissing over het referendum.
.
Wie is de baas in dit land?

tipo | 25-09-07 | 21:15

@ religion is war 25-09-07 @ 21:00
:)
Of het een geuzennaam wordt is te hopen. Maar ik verwacht eerder een electoraal Auswitz. Ik ben benieuwd wie de Russen en de geallieerden worden in deze vergelijking.

Getson | 25-09-07 | 21:13

@waskuip-admiraal 25-09-07 @ 21:04

Het is logisch dat 60% nu voor is omdat de tegenstanders nog niet het podium hebben gehad om te vertellen waarom het nog steeds een grondwet is die de Nederlandse soevereiniteit opgeeft. Men heeft alleen nog Balkenende horen oreren dat hij het volkslied er keihard uitgeonderhandeld heeft.

Iko Nal | 25-09-07 | 21:10

Citaten kan ik zo niet opdreunen... maar hij citeerde in ieder geval een referendum toezegging van Tichelaar in de Telegraaf... en, leuker nog, een van die europese regeringsleiders die zei dat er niks veranderd was. Verder zei herhaalde hij het verhaaltje uit de dump, dat zich een nieuwe generatie pvda bestuurders zich van de kiezers afwendt. en voegde daar aan toe, dat hij merkte dat de mensen in het land die hij bij bijeenkomsten ziet en die niet bestuurlijk betrokken zijn, in overgrote meerderheid voor een referendum zijn.

Verder een polletje van d'Hondt dat 48% pvda kiezers zich verraden voelt, 60% een referendum wil, maar dat ook (ongeveer) 60% nu voor zou stemmen.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 21:04

@selokeen 25-09-07 @ 20:59

Kijk daar hebben we wat aan. Bovendien heeft RvS de reputatie dat het in ambigue situaties altijd de kant van de overheid kiest.

Iko Nal | 25-09-07 | 21:04

Vanavond dus ook Knevel kijken, de kersverse voorzitter krijgt van mij 1 kans. De aankondiging was, zij is voor een referendum, Den Haag is tegen. Heeft ze nu gelijk een probleem?

spooky | 25-09-07 | 21:01

@Getson 25-09-07 @ 20:37
Hmm... lijkt we een waardevolle gedachte. Tenminste als je jeaud hier als geuzennaam bedoeld.

religion is war | 25-09-07 | 21:00

capo 25-09-07 @ 20:52
Als je net 18 bent geworden en je allereerste stem hebt verspilt op de PvdA mag je zo reageren. Iets zegt me dat dat niet het geval is. In dat geval ben je een schreeuwerige aansteller.

Getson | 25-09-07 | 21:00

@Getson @ 20:33
Als de EU een puur economische ruimte zou worden met enkel vrije & onbelemmerde beweging van goederen, diensten en personen en niks meer dan dat, dan krijg je er een meerderheid van Nederland achter. Alleen de SP en PVV zijn daar tegen.
.
Nu zit je met een politieke EU, mede door de bevoegdheden die het nieuwe verdrag aan de EU geeft. En met al die politieke doeleinden (tw klimaatdoelstellingen, levensbeschouwelijke nivilering, landbouwsubsidies/heffingen, de macht van het getal-dingetjes) kan nooit een meerderheid instemmen, omdat het te politiek is.
.
Daarom is het zo raar dat het veto-recht weg is. Alleen met een Veto voor de 27 landen krijg je gemeenschappelijk beleid dat unaniem gedragen wordt. Dat is alleen het geval als er voor iedereen een win-win-situatie is. Niks meer dan dat.
.
Ik ben dus helemaal niet tegen Europese samenwerking, maar wel tegen te veel Europese politiek, omdat dat oncontroleerbaar en onwezenlijk wordt.

tipo | 25-09-07 | 21:00

En wat te zeggen van de leden van de Raad van State zelf:
Voorzitter Tjeenk Willink: PvdA
Aad Kosto: PvdA.
Winnie Sorgdrager: D’66.
De RvS is een verlengstuk van de establishmentpartijen Een aantal van de leden van de RvS heeft nota bene in de voorbije kabinetten posten bekleed . Wie zou van zo’n RvS een onafhankelijk advies verwachten? Nog ernstiger wordt de zaak als we bekijken wie verder nog lid zijn van de RvS, zoals bv.:
P. van Dijk( Was rechter Europeesch Hof)
K. Mortelmans ( Hof van Justitie Europeesch Gemeenschappen)
H. Sevenster ( Hoogleraar Europeesch milieurecht
W. Sorgdrager ( Lid ECRI van de Raad van Europa)
J. Wiebenga ( Was ondervoorzitter Europeesch Parlement).
Wekt dit niet minstens de schijn dat een advies inzake de toekomst van Nederland door de Raad van State met té veel schijn van vooringenomenheid tot stand gekomen is?
Waar de Raad enerzijds door decennialange partijpolitieke benoemingen is gevormd en dus rechtstreeks gelieerd is aan de establishmentpartijen wordt die indruk alleen maar versterkt.

selokeen | 25-09-07 | 20:59

@waskuip-admiraal 25-09-07 @ 20:49
K*t heb ik Monasch gemist? Doe ik net ff mijn gezinsverplichtingen komt er iets in netwerk wat de moeite waard is. Dat is dan weer wel een contraditio in terminis. Citaten?

religion is war | 25-09-07 | 20:57

@ waskuip-admiraal 25-09-07 @ 20:51
Meer van hetzelfde, gewoon een FEITELIJKE vergelijking hè!

Wouter Bos: "Als er weer iets komt dat ook maar enigszins lijkt op wat vorig jaar het Grondwettelijk Verdrag heette, dan zal dat wéér via een referendum moeten lopen." www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...

Aangezien dit "hervormingsverdrag" voor 96% gelijk is aan de oude grondwet (zie beneden) lijkt het me dat Woutertje vòòr een referendum is...

Constitutional Treaty: 96% of articles copied from original EU Constitution
www.openeurope.org.uk/media-centre/pre...
First comparative text of the new constitutional treaty
www.openeurope.org.uk/media-centre/pre...

- Overzicht van wijzigingen:
www.openeurope.org.uk/research/compari...
- VOLLEDIGE vergelijking van de tekst van de 2 grondwetten:
www.openeurope.org.uk/research/compara...

Pippo van Eenennaam | 25-09-07 | 20:57

Direct verbieden die partij, aanhangers kaalscheren.
Het grote verraad, het is geeneens strond, het zijn de maden die door de stront kruipen. Hallo policor perslijers doorzagen die verradersbende, zie de citaten hier boven, zwaar kritisch bevragen de maden. Oh nee het is jullie partij, was ik even vergeten.
Voor dit ga ik zelfs met de maorijnisten schouder aan schouder het malieveld op waarna het binnenhof ingenomen gaat worden. Niet goedschiks dan kwaadschiks!
Verraad!!!!!

capo | 25-09-07 | 20:52

@pippo
.. is toch eigenlijk hylarisch

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 20:51

Dat lijstje met buitenlandse leiders die zeggen dat de 2 verdragen exact hetzelfde zijn vindt je hier: www.openeurope.org.uk/research/guide.p...
Alleen Woutertje en JPtje vinden het totaaaal verschillende grondwetten...

Pippo van Eenennaam | 25-09-07 | 20:50

Monasch zei daar in minimale tijd het maximale. Dit waren een paar heul waardevolle minuten. En voor het eerst dat de hier inmiddels bekende rijtjes citaten een keer het platform kregen die ze verdienden. Toch nog een beetje hoop dus.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 20:49

Nu netwerk! met Monasch!

spooky | 25-09-07 | 20:43

owja,.. iets leuks dat ik de CDA heb gestuurd.
.
@ cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl
Bedankt voor het aandeel in mijn besluit definitief Nederland in de nabije toekomst de rug toe te keren. Naast mij hoop ik dat veel ongelovigen en geschoolden dit land gaan verlaten. Daarmee hebben jullie definitief wat jullie willen, een europese aristocratie, een stel 'hoogopgeleide' bestuurders, die als ware regenten over de Europese bevolking en Nederland regeren, en een stel hersenloze gelovigen die als missie hebben tokkies op te voeden(met geld van de werkende mens).
Ik hoop dat jullie Nederland prettig gaan vinden zonder mij, maar met tokkies en gedrachtsgestoorde immigranten. Het Christendom zal weer gloreren als in de oude tijd, het laatste toevluchtsoord voor de depressie waarin de mensheid zich bevind.
MVG, eigennaam

Ps: ik vind het raar een politieke vluchteling te worden
.
Antwoord:
Geachte heer XXX,
Hartelijk dank voor uw mail.
Wij begrijpen uit uw mail dat u wilt gaan emigreren. Het beeld dat u schetst van Nederland herkennen wij niet. Wij hopen dat u vindt wat u zoekt. Om als reden voor uw emigratie de schuld bij een ander te leggen lijkt ons echter niet de meest krachtige basis voor zo'n grote stap.
Voor meer informatie over de situatie van politieke vluchtelingen kunt u het beste contact opnemen met Amnesty International.
Met vriendelijke groet,
CDA Tweede Kamerfractie
Publieksvoorlichting
Postbus 30805
2500 GV 's-Gravenhage
t 070 - 318 25 03
f 070 - 318 26 02
.
Toegegeven:
Ik moet wel zeggen dat ze zeer knap antwoorden, buitengewoon stoicijns!
En van Amnesty International getuigd wel van humor.
En betreft de zin: de schuld leggen bij een ander. het gaat mij vooral omdat ik niet ga werken zodat paar ambtenaren mijn zuurverdiende geld en economische bijdrage kunnen spenderen aan politieke speeltuinprojecten.

Het_leuke_zuiden | 25-09-07 | 20:43

Lizzard 25-09-07 @ 20:34
Leuke vergelijking.
Dus de CDA zijn Nazi's? En de kiezers zijn Joden?

Getson | 25-09-07 | 20:37

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 20:34

Denk de volgende keer eens dieper na als je weer stemd.
Meschien is de partij voor de dieren wel een goede optie.
Bij de rest ben je toch maar klootjes volk, die je van alles kunt beloven .

Bromsnor | 25-09-07 | 20:33

@waskuip-admiraal 25-09-07 @ 20:24
Maak je niet druk. Net alsof Nederland JA zou zeggen als er andere dingen in staan. Er zit een stempel "Europa" op dus zegt Nederland standaard NEE. Wees blij....

Getson | 25-09-07 | 20:33

@cjn
is het echt zo erg met bnr? vond die nieuwe hoofd-redacteur op zijn blgo overkomen als een laffe jan-doedel, maar zijn omroep is er dus ook naar?

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 20:32

@mezelfs
Beetje easy on the 'zelfs', is lelijk.

CJN | 25-09-07 | 20:29

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 20:28

@waskuip-admiraal 25-09-07 @ 20:24
@daskapitalist 25-09-07 @ 20:06
Inderdaad, zelfs Wilders en Marijnissen gebruikendat argument niet. Tichelaar praat over een skitterend resultaat, zelfs.
Ook op de niet staatsomroep, BNR met hun nieuwe policor formule, geen enkele wanklank over het verdrag.
Vreselijk triest, zelfs BNR is defintief toegetreden tot het laffe ja-knik establishment.

CJN | 25-09-07 | 20:27

Een schande. Anders kun je het niet noemen. Het volk wordt weer in de maling genomen door de PvdA. Ik kan me niet voorstellen dat er nog iemand op die partij gaat stemmen.

Jerry1981 | 25-09-07 | 20:27

@ religion is war 20.10;
Ja, we zullen de totale ontreddering nog meemaken van die overbetaalde linkse NPSvazallen als die pvdi gepechtold wordt. En stel je massa islamieten eens voor die ge-desubsidieert worden en van ellende dan maar op de CU gaan stemmen.

The eimer | 25-09-07 | 20:26

@daskapitalist
daar zat ik me ook al over op te winden. Nergens hoor je dat dit verdrag qua strekking hetzelfde is.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 20:24

En weer schoffeert de PvdA haar achterban.

Ian Curtis | 25-09-07 | 20:23

Kijk het zit zo W. Bos en de rest van de PVDA zitten zo diep in de reeten van de CDA en die andere heilige flikkers .Dat ze door de stank last van hersen verweking hebben.

Bromsnor | 25-09-07 | 20:19

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 20:18

Ik neem alles terug wat ik de laatste tijd over de partij van de allochtonen heb opgemerkt. hulde voor zo veel inzicht.

deonderbuikrules | 25-09-07 | 20:14

religion is war 25-09-07 @ 20:07
Nu overschat je de gemiddelde GSer toch wel een beetje. D'r wordt hier ook dom geluld. Er zijn uitzonderingen, geen reden om je aangesproken te voelen als je dat niet bent.

Getson | 25-09-07 | 20:12

@daskapitalist 25-09-07 @ 20:06
Wat had jij dan verwacht van het staatsjournaal. Eerst gisteren op kosten van de belastingbetaler geheel toevallig precies midden in het journaal de uitslag van de PvdA stemming bekend maken. En vandaag lekker downplayen op het EU onderwerp. Ze steunen de PvdA door dik en dun, een kritische noot zul je nauwelijks horen.

religion is war | 25-09-07 | 20:10

Dit is een regelrechte jihad tegen de eigen bevolking.Belangrijk punt is dat JP liever een hele natie verkwanselt dan gezichtsverlies te lijden in Brussel ,wat maar eens aangeeft hoe debiel de man is,gevolgd door losgeslagen gristenfundi,s en een zelfverrijkend zooitje draaimolenartiesten.Dit moet sowieso met harde hand de kop ingedrukt worden vóór het te laat is,de vraag is alleen hoe gaat dat ons lukken.Ik zeg volksopstand dan maar en zonodig nog iets hardere maatregelen,je kan dit land tenslotte maar één keer verliezen aan die EU nazi's.Tis nu of nooit meer.

*EFTA*

pudfucker | 25-09-07 | 20:09

@ Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 20:03
You tell me..? De meeste mensen die ik de supermarkt dom vindt zijn te dom om een PC op te starten, ergo; die kun je niet bedoelen als je het hebt over GS reaguurders.

religion is war | 25-09-07 | 20:07

religion is war 25-09-07 @ 19:49
Overigens is het wel zeau dat er op rechts ook genoeg fantastische idioten zijn. Kijk maar eens een paar dagen naar de reakties op de Telegraaf site.
Als je dat leest krijg je vanzelf fantasieën over werkkampen voor Tokkies enzo.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 20:06

nos journaal neemt gewoon de stelling over dat het nieuwe verdrag geen grondwettelijke bepalingen bevat. zucht.

daskapitalist | 25-09-07 | 20:06

Wordt leuk als Europa de quota voor het toestromen van niet westerse allochtonen mag gaan vast stellen. We weten natuurlijk allemaal waar die naar toe gaan. Daar waar de sociale voorzieningen op een hoog niveau zitten. Dunkt me dat Nederland en Denemarken aan de beurt zijn. Doemscenario is dat Brussel daar dan weer maatregelen tegen gaat nemen middels afbraak van ons stelsel. Affijn het wordt er niet beter op, behalve dan dat de PvdA op sterven na dood is dan...

religion is war | 25-09-07 | 20:04

religion is war 25-09-07 @ 19:49
Is de meerderheid van de GS reaguurders links ?

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 20:03

dit kabinet zit er niet lang meer.......... de eerste barsten zijn er al..... volgende zaak deurwaarder!!

W@tikzeggunwil=diDt | 25-09-07 | 20:03

@CJN 25-09-07 @ 19:26

Dat moet er wel een worden die het hebben van een eenmansfractie ambieert...

BTW: iedereen heeft het nu wel over het laffe kiezersbedrog van de PvdA maar ik ben net zo kwaad op Landverrader numero uno: het CDA. Die begonnen met deze staatsgreep tegen het Koninkrijk der Nederlanden

Iko Nal | 25-09-07 | 20:02

vander F 25-09-07 @ 19:44
Ik moest even veel reacties tegelijkertijd geven. Vandaar dat ik niet zo uitgebreid op jou kon ingaan. Ik wil dat zinnetje wel even ontcrypten.
De argumenten die ik aandraag zijn hier bijna allemaal al genoemd. Blijkbaar heb je die gemist. Degene die ik extra aanhaal nl. "Turkije"
staat in de top 10 van meest genoemde redenen om tegen europa te stemmen.
Ik heb het debat ook op de voet gevolgt en heb zowel pro als tegen argumenten gehoord. Jij hebt daar blijkbaar ook iets gemist. Dat wil niet zeggen dat er geen pro argumenten bestaan.

Voor de overdreven duidelijkheid. Ik ben deze discussie aangegaan omdat mensen onterecht beweren dat het volk op argumenten NEE heeft geroepen.
Niet omdat ik voor Europa ben. Dat ben ik niet.

Getson | 25-09-07 | 20:02

@CJN 25-09-07 @ 19:52
Aha.. Dus toch PvdAersch stemmerts... Kon ook al niet anders. Dat voor en tegen in die volgorde verduidelijkt het verhaal best wel trouwens.

religion is war | 25-09-07 | 20:01

Fight the fucking power!!!!

Rambo John J | 25-09-07 | 19:59

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 19:58

@religion is war 25-09-07 @ 19:52
voor..... tegen. Excuus, door de rode waas voor de ogen en het schuim op de bek, heb ik even te snel gepost.

CJN | 25-09-07 | 19:56

@CJN 25-09-07 @ 19:47
Voor of voor....

religion is war | 25-09-07 | 19:52

@religion is war 25-09-07 @ 19:49
Ze zitten meestal in het poltieke rectum.

CJN | 25-09-07 | 19:52

@Het_leuke_zuiden 25-09-07 @ 19:48

Laat maar, man. Ik zat even te zuigen. Viel me gewoon op, je hebt altijd ontzettend sterke comments maar je maakt consequent de als/dan fout. Duitse voorouders?
Ik heb liever dat je je concentreert op de inhoud dan op de grammatica.

CJN | 25-09-07 | 19:50

@Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 19:41
De meeste van die mensen zullen dan wel aan de linker kant van het politieke spectum zitten. Of is dat te stigmatiserend...

religion is war | 25-09-07 | 19:49

pvda heeft geen ruggengraat daardoor geen houvast voor de kiezers dus geen toekomst

HoiIkBenBoy | 25-09-07 | 19:49

CJN 25-09-07 @ 19:31
Het is wel mogelijk, alleen ik kan mij niet focussen op correct taalgebruik en denken niet tegelijk. Als ik iets goed moet schrijven dan lees ik wel een paar keer.

Het_leuke_zuiden | 25-09-07 | 19:48

@Bigi
Ik hoorde gisteren een goede stelling op BNR:
Als je ervan uitgaat dat mensen gemiddeld dom zijn, dan stemmen ze dus in een gemiddelde verhouding van 50/50 voor en tegen. UIteindelijk beslissen dan de mensen die er wel verstand van hebben de uitslag.
Vond ik zeer plausibel, hoewel ik de argumenten om voor Europa te zijn grenzeloos veel dommer vind dan de argumenten voor.
In mijn optiek zou de uitslag weleens nog overweldigender 'nee' kunnen zijn dan in 2005.

CJN | 25-09-07 | 19:47

Wouter B. Zo klinkt het net als een ontsnapte TBSer, maar dan gevaarlijker

Joost Jolijt | 25-09-07 | 19:47

He, he.... dat lucht op...(normaal ben ik nooooit zo agressief)

stoutklein_kutkonijn | 25-09-07 | 19:46

@ Iko Nal,
Je hebt helemaal gelijk, ik lette eventjes niet goed op. het zal de emotie wel zijn....

kersenflap | 25-09-07 | 19:46

Vieze, vieze, vuile, smerige volksverlakkers!! Wouter B. je bent een rat!

stoutklein_kutkonijn | 25-09-07 | 19:45

@Getson 25-09-07 @ 19:39,
cryptisch zinnetje,
moet ik nou iets raden?
Je lijkt wel een zo'n voorstander van de EUSSR grondwet.

vander F | 25-09-07 | 19:44

Bigi Bana Boy @19:41
.
Denk je dat mensen dommer zijn dan vroeger?

openbaarminiserie | 25-09-07 | 19:43

LibertasSimplex 25-09-07 @ 19:21
Keurig gesproken. Hulde!

Getson | 25-09-07 | 19:43

Tsjonge jonge zeg.... ff 1 ding dan: SchijtCommunisten!!!!

Falsema | 25-09-07 | 19:42

Getson
Dan zijn we het inderdaad eens

LibertasSimplex | 25-09-07 | 19:42

Edie Hitler 25-09-07 @ 17:30
Ik begrijp je standpunt maar je denkt te veel vanuit jezelf. Voor veel mensen is een democratie een hele bruikbare vorm van een land besturen. Ik doel dan op het nadenkende deel van het volk. Voor het gemak reken ik het merendeel van de GS'ers ook daartoe. Blijft het feit dat ik teveel mensen in het dagelijks leven tegenkom die hetzij een ernstige gebrek aan kennis hebben, hetzij niets met de kennis die ze wel hebben doen danwel de meest fantastische staaltjes van krom redeneren laten zien. Ik heb echt geen pretenties (geloof mij) maar ik ben tegenwoordig al heel blij als ik iemand tegenkom waar ik wel mee op mijn eigen niveau kan discussieren. Zonder elitair te willen zijn vind ik dus dat het gevaarlijk is om mensen mee te laten beslissen over zaken die ze nauwelijks kunnen behappen.
Dat is kort gezegd mijn stelling.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 19:41

En nu ook ineens meer en meer geruchten over een Noord Amerikaanse Unie. Leuk, een Amero. We hadden al een Euro. Vast binnenkort nog een Afro. En een uhh Asio en een Austro nah, die Austro moet dan maar in plaats van de Asio komen want dat klinkt niet. Dan zijn we er helemaal, nog maar 4 geldsoorten wereldwijd.
.
Inderdaad fantastisch samenwerkingsverband.

openbaarminiserie | 25-09-07 | 19:40

Constant draaien van nature. En anderen krijgen de schuld

LibertasSimplex | 25-09-07 | 19:40

LibertasSimplex 25-09-07 @ 19:05: Ik ben tegen europa
CJN 25-09-07 @ 19:06: Goed punt, maar dan wel referenda met hapklare brokken die het simpele volk kan bevatten,
tipo 25-09-07 @ 19:07: Nee dat heb ik niet meegenomen. Kiezersbedrog als politiek wapen is niets nieuws en zou verboden moeten worden. Ik blijf nog steeds tegen het referendum.
vander F 25-09-07 @ 19:14: Omdat je iets niet gehoord of gelezen hebt wil nog niet zeggen dat het niet bestaat.

Getson | 25-09-07 | 19:39

@LibertasSimplex 25-09-07 @ 19:32
Het helpt de mensheid naar de kloten?

CJN | 25-09-07 | 19:38

De E.E.G. was een goed recept om geen oorlog meer te krijgen tussen de Europeesche Naties.. Immers, iedereen meer welvaart.. Nu de Nationale staten zowat ophouden te bestaan, is er een recept ontstaan voor burgeroorlog... Of dit vooruitgang is durf ik te betwijfelen.. Verder wordt "democratie" een lachertje..
Het enigste waar het straks met de tweede-kamerverkiezingen overgaat is, welke partij de meeste baantjes (in de eussr, burgemeesters, etc.) mag vergeven..
Eén troost, het hele project is gedoemd tot mislukken..

klauwkikker | 25-09-07 | 19:34

Een sociaal-democraat is net als het klimaat

LibertasSimplex | 25-09-07 | 19:32

@Het_leuke_zuiden 25-09-07 @ 19:26
Goed betoog. Als jij nou nog eens leert je alsen en dannen te scheiden.. ;)

CJN | 25-09-07 | 19:31

Maaier 25-09-07 @ 18:04
Er zijn een tiental mensen die inhoudelijk sterk beargumenteren en een zeer kritische houding hebben ten aanzien van de samenleving.
De volgende problemen doen zich voor:
1.dogma vs vrijzinnigheid
mening vs feit
meerderheid vs minderheid
regulering vs deregulering
.
Toelichting:
1.Elk vrijzinnig element in de huidige samenleving wordt geelimineerd. Dit terwijl Nederland de afgelopen 400 jaar trendsetter was in het vrijdenken.
2. een mening van een beroemd iemand is meer waard als inhoudelijke argumentatie van minder beroemde mensen
Verder wordt te pas en te onpas met wetenschappelijk onderzoek gespeeld, wetenschappelijk onderzoek kenmerkt zich door zijn reproduceerbaarheid. Momenteel zijn alle sociologische onderzoeken bedoelt om de massa op een 'wetenschappelijke' manier duidelijk te maken dat overheidsbeleid verantwoord is. Validatie is ver te zoeken en is vaak gebaseerd op een dosis optimisme.
3. In de opinie heeft Wilders 20 zetels. Met andere woorden, veel mensen nemen afstand van dit huidige beleid. De meerderheid is echter voor. ALleen vergeet de meerderheid rekening te houden met de wensen van de minderheid. Met andere woorden: als ik op stap ga, en we zijn met 10 man, en eentje wilt perse ergens niet na toe, dan houden we veel gevallen rekening hiermee. In het denken is dat de minderheid stikt, een foute bijverschijnsel van democratie.
Regulering spreekt voor zich, genoeg ongenoegen creeren zodat je ambtenaren nodig hebt dit probleem onder controle te houden.
.
Ik zal wel ongelijk hebben :-)

Het_leuke_zuiden | 25-09-07 | 19:26

@Iko Nal 25-09-07 @ 19:23
Dan wordt het dus de vraag wie van de PvdA kamerleden volgend jaar lijsttrekker wil worden en wie er met hem in de kamer willen. Niets zo veranderlijk als een salon-socialist.

CJN | 25-09-07 | 19:26

@kersenflap:

Maar zelfs met de VVD voor het referendum maakt dat geen meerderheid in de Tweede Kamer.

Iko Nal | 25-09-07 | 19:23

Die haagsche fascisten met hun fascistische grondwet zijn poep en om met Cartman te spreken.."Talking poo is where I draw the line"

haring met slagroom | 25-09-07 | 19:22

Farouk @ 19:19
De EER/EFTA mogen helemaal niet in de Volkskrant. Hier wel.

tipo | 25-09-07 | 19:21

Het is natuurlijk te stom voor woorden dat een ongelooflijk waardevol samenwerkingsverband als Europa wordt vernietigd doordat het waanidee van een Europese staat dat stel Brusselse niksnutten zo goed uitkomt. Echt ongelooflijk stom. Dit gaat niet goed komen

LibertasSimplex | 25-09-07 | 19:21

@Farouk 25-09-07 @ 19:19
Ga door! Je boeit me.

CJN | 25-09-07 | 19:21

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 19:21

@kersenflap 25-09-07 @ 19:15
je hebt nog steeds 10 gestopte rokers van het pvda nodig voor een meerderheid.

daskapitalist | 25-09-07 | 19:21

vuile verraders:

“De enige die van nee een ja kan maken, is de kiezer zelf”

WOUTER BOS, Algemeen dagblad 24/25 mei 2005

Wouter Bos
“Als er weer iets komt dat ook maar enigszins lijkt op wat vorig jaar het Grondwettelijk Verdrag heette, zal dat weer via een referendum moeten lopen.”(Elsevier, 4 juli 2006)

Tichelaar

“Het resultaat is zo goed dat je niet bang moet zijn het voor te leggen aan de bevolking.” “Ik zie geen enkel argument om geen referendum te houden.” (Telegraaf 26 juni 2007)

Diederik Samsom

“Ik durf het wel aan” “De rotte kern is eruit” “Het was een kapitale fout dat het een Grondwet moest zijn. Met het nieuwe verdrag krijgen we bovendien een socialer, een groener en een effectiever Europa. Daarmee ga ik wel de boer op.” (NRC.Next 11 september 2007)

Mei Li Vos

“We hebben destijds in 2005 ja gezegd tegen een referendum. Dan moeten we het nu ook doen.” (NRC.Next 11 september).

Jan Pronk

“Je kunt mensen niet eerst vragen zich uit te spreken, daarna iets aan het verdrag wijzigen en hen daarna passeren.” (Reformatorisch dagblad 5 september 2007)

“De politieke vereist een nieuw referendum”. “En Nederland moet absoluut ‘ja’ zeggen.”

“Als je bij het vorige verdrag een referendum hebt georganiseerd, dan moet je het nu weer doen” “Anders neem je het ‘nee’ van de kiezers niet serieus, en wenden ze zich terecht af van de politiek.” (NRC 12 september 2007)

Paul Kalma

“Het referendum is een toetssteen voor de openheid van het kabinet tegenover de burgers”, “Het kabinet wil de bevolking serieus nemen en is daarom honderd dagen het land en de wijken ingetrokken. Als het dan spannend wordt ten aanzien van Europa kan het niet zeggen: dat willen we niet”, “Ik ben het helemaal met Tichelaar eens” “Wie A zegt moet ook B zeggen. En we gaan het, denk ik, dit keer winnen. Op het terrein van democratische vernieuwing heeft het kabinet in het algemeen nog weinig laten zien.” (NRC 20 september 2007)

Max van den Berg

Over een referendum: “Daar moeten we de moed voor opbrengen. We kunnen als Nederland laten zien dat we een aantal punten hebben binnengehaald en ik denk dat we een Meerderheid van de mensen achter ons kunnen krijgen.” (NRC.NEXT 10 juli)

Luuk Blom

“U zult ook weten dat wij in onze partij het principe kennen dat wij niet tegen referenda zijn. Dat staat in ons verkiezingsprogramma. Er moet dan wel een referendabel verdrag zijn.”

“U denkt toch zeker niet dat ik hartstikke gek ben? Twee jaar geleden hebben wij dat referendum zelf bedacht. Dan kan ik toch nu niet zeggen dat ik tegen een referendum ben?” (debat Europese Grondwet 23 mei 2007)

bakoenin | 25-09-07 | 19:20

quote quiz, wie o wie deed deze uitspraak:

'Maar een discussie uit de weg gaan is laf.'

vander F | 25-09-07 | 19:20

Reacties die langer zijn dan 15 regels zijn kansloos. Als ik een betoog wil lezen koop ik wel de Volkskrant.

Farouk | 25-09-07 | 19:19

op de kaart te zetten.

kersenflap | 25-09-07 | 19:16

Getson @ 19:01
Ik geef zojuist aan dat het vorige referendum en het toekomstige referendum de onderhandelingspositie van Nederland heeft versterkt. DAT is het voordeel van referenda.
Voordeel:
+1 miljard per jaar.
+(dreigen met) vetorecht om onze pensioenen veilig te stellen.
.
Zonder het vorige referendum waren we 1 miljard per jaar meer kwijt en tevens ons gespaarde pensioengeld.
.
Lang leve referenda!
*EER!*

tipo | 25-09-07 | 19:15

@ all,
In principe is er nog niets verloren. De VVD beraad zich nog over hun referendum-standpunt. Het zou voor Rutte de ideale manier zijn om zichzelf en de VVD

kersenflap | 25-09-07 | 19:15

@Getson 25-09-07 @ 18:57,
simpel = 'Dan worden er argumenten aangedragen als "ik begrijp het niet","ik wil de euro terug","Turkije mag niet bij de EU"'
Ik heb die termen vandaag nog niet gehoord, stromannetjes dus.

Mag ik je er op wijzen dat de voorstanders in Den Haag destijds met 'argumenten' kwamen als 'het licht gaat uit' en 'er zal oorlog uitbreken' en nog wat van die razend intelligente pro-argumenten.
Ik heb het destijds op de voet gevolgd maar vrijwel geen enkel coherent pro-argument gehoord.
Wel enkele tegenargumenten, onderbouwd en wel.

vander F | 25-09-07 | 19:14

openbaarminiserie 25-09-07 @ 19:03

Ik zou zeggen, stemrecht verkrijgbaar bij een toets of je enig idee heb wat er in Nederland en de politiek zich afspeelt. Zelfs als je al 10 jaar in coma lig heb je stemrecht, aangezien de helft van de stemmers hetzelfde politieke inzicht hebben, lijkt het mij een prima idee. Referendum iemand?

Joost Jolijt | 25-09-07 | 19:10

@Getson 25-09-07 @ 19:00:
En we wachten nog immer op je onderbouwing van die stellingname met feitelijke argumenten, zoals CJN je al gevraagd heeft.

koerbagh ? | 25-09-07 | 19:08

@Getson @ 19:00
Heb je in je mening ook meegewogen dat het de Minister van Buza tot oktober een betere onderhandelingspositie had, met een dreigend referendum achter de hand? En dat de PvdA zijn onderhandelingspositie ondermijnt door nu al - voordat de verdragstekst bekent is (er zijn minstens 200 errata) - het referendum te verwerpen? Ben je ook van mening dat de RVS geen uitspraak kan doen over een verdrag, waar de verdragstekst nog niet van af is?
.
Of doet dat er ook allemaal niet toe?

tipo | 25-09-07 | 19:07

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 19:06

@Getson 25-09-07 @ 19:01
Met coalitie kabinetten zoals we die nu kennen, waar handjeklap en ideologische vervaging eerder regel dan uitzondering zijn, is het referendum de enige manier om de partijen aan hun beloftes te houden. Aangezien niemand in Den Haag dapper genoeg zal blijken persoonlijk aansprakelijk te kunnen worden gehouden voor hun werkzaamheden. Denk ik, dat laatste, maar weet het bijna zeker.

CJN | 25-09-07 | 19:06

Getson 25-09-07 @ 19:01
Ben je nou voor of tegen Europa?

LibertasSimplex | 25-09-07 | 19:05

kniki @ 18:54
.
Totalitair, beetje? Inspraak zonder inzicht.... dat heet democratie. Zullen we dan ook meteen maar afschaffen.

openbaarminiserie | 25-09-07 | 19:03

tipo 25-09-07 @ 18:58
Ik heb nergens uitgesproken dat ik voor of tegen europa ben. Ik spreek alleen uit dat ik tegen het referendum ben.

Getson | 25-09-07 | 19:01

LibertasSimplex 25-09-07 @ 18:54
Dan zijn we het eens. Het enige wat ik hier verdedig is dat ik tegen het referendum ben.

Getson | 25-09-07 | 19:00

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 25-09-07 | 18:58

@Getson @ 18:48
Het vorige referendum werkte anders prima. We betalen daardoor 1 miljard per jaar minder aan de EU. (Wat overigens nog niet is ingegaan, omdat de EU die 1 miljard elk jaar weigert terug te storten, maar daar hoor je niemand over)
.
Het vorige referendum werkte ook prima, omdat de EU-grondwet er nu nog niet is, waardoor Nederland een veto kon uitspreken tegen het idee dat Nederland de pensioenen van Fransozen en Duitsers ging betalen.
.
Volgens mij heb je geen flauw idee waar je het over hebt, maar 63% van de mensen die de vorige keer stemden wel.
.
Jij behoort tot die 37% die er geen bal van begrijpt. Dat geeft niet, want je bent niet verplicht om te stemmen. Waar maak je je dus druk om?

tipo | 25-09-07 | 18:58

@Getson
Uiteraad zijn er maar weinig mensen die precies weten wat het inhoud, maar een paar belangrijke punten lijken mij genoeg om te weten dat je het niet wil. Bijvoorbeeld het uit handen geven van de immigratiewetgeving, (niet dat dit onder Bos 1 zo lekker geregeld is).

En buiten dat, er is al nee gezegd het is buitengewoon schandalig om dikke vinger daar aan te geven. Vooral de houding van de PvdA die in deze kwestie 180 graden draait, zou hetzelfde zijn als Wilders aan de macht komt en dan gaat pleiten voor meer moskeeen.

Joost Jolijt | 25-09-07 | 18:57

@vander F 25-09-07 @ 18:53
Eh? Wat bedoel je precies? Welk gedeelte is simpel? Wat heeft dat te maken met het geen poging doen om het niet uitleggen? J

Getson | 25-09-07 | 18:57

Inspraak zonder inzicht leidt tot een uitspraak zonder uitzicht. Zo is het feitelijk vergaan bij het vorige referendum. Bezie als gewoon burger welke voordelen de open grenzen in Europa geven, vooral als je grensbewoner bent. Tsja, voor menig westerling houdt de grens van Nederland al op bij Deventer.
Dat de PvdA zich uit electorale overwegingen zich heeft sterk gemaakt voor een referendum en nu niet meer zou je ook kunnen uitleggen als dat ze op hun schreden zijn teruggekeert. Een referendum moet je houden over een duidelijk omschreven onderwerp en niet over een europese grondwet of nu europees verdrag. Overigens vraag in je omgeving wie ooit het dikke boek van de europese grondwet heeft gelezen. Welnu voor de gemiddelde werknemer stonden er zeer waardevolle artikelen in. Kortom verdiep je alvorens je je gaat verheffen. (theo ikink)

kniki | 25-09-07 | 18:54

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 18:54

Getson 25-09-07 @ 18:48
Nee. Je moet de strekking gewoon verdraaien naar Jip- en Janneketaal. En dan je politiek eigenbelang erdoorjassen. Dat helpt.
Ben enorm tegen referenda. Om precies de reden van jouw argument.
Maar waar ik nog veel erger tegen ben is het weggeven van de rede en soevereiniteit aan een stel declarerende prutsers in Brussel

LibertasSimplex | 25-09-07 | 18:54

@Getson 25-09-07 @ 18:48,
lul niet zo simpel man,
men doet geeneens een poging het uit te leggen,
en waarom denk je dat men niet eens een poging doet?

vander F | 25-09-07 | 18:53

Lizzard 25-09-07 @ 18:38
Een referendum is voor simpele JA/NEE vragen. "Moet die snelweg daar komen?", "Willen we gratis openbaarvervoer tegen hogere belasting?".
Dat zijn simpele vragen die je aan het volk kan voorleggen.
Een boekwerk met de europese grondwet begrijpt de gemiddelde burger niet en dat moet je dan ook niet via een referendum peilen. Dan worden er argumenten aangedragen als "ik begrijp het niet","ik wil de euro terug","Turkije mag niet bij de EU" etc. Dat heeft allemaal niets met de grondwet of het huidige verdrag te maken. Dat vage onderzoek van een erkend peilingsbureau onder 2000 mensen bewijst dat.

Getson | 25-09-07 | 18:48

Nou dan toch maar met spandoek naar Den Haag, eerst even wachten wat Piet Paulusma zegt

Joost Jolijt | 25-09-07 | 18:48

CJN 25-09-07 @ 18:35
Precies wat ik bedoel. Soevereiniteit is ook een lachertje. Althans, niet voor mij

LibertasSimplex | 25-09-07 | 18:45

@ Libertas 18.33:
Dat dit land verkwanseld zou worden stond bij voorbaat vast, maar de manier waarop dit nu is gebeurd is weerzinwekkend.
Een voorgekookt accoord met smerige handjeklap toestanden waarin bij de vorming van een regeeraccoord vaststond dat een pvdi bakzeil zou halen met dat referendum in ruil voor het ontslagrecht. Daarvoor hadden al die linkse zombies wel daarvoor op hun rots in de branding en toeverlaat, de pvdi gestemd. Een hele natie opofferen voor een links waanidee.
Hoe kon het zover komen.

The eimer | 25-09-07 | 18:44

Getson 25-09-07 @ 18:29
tief op met je nivo

LibertasSimplex | 25-09-07 | 18:41

Landverraad..... het lijkt een cliche te worden maar steeds weer worden wij uitgeleverd aan onwelwillenden door de politici die onze belangen dienen te behartigen. Het is een groot schande en ik zou me verbazen als hier geen demonstraties van komen!

liggend_streepje | 25-09-07 | 18:40

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 18:40

Typisch geval van, Samen werken, samen leven en NIET-samen stemmen... Stijlllooosss

Lan? | 25-09-07 | 18:40

Wat een laf gedoe alhier in de commentaarhoek. Ken-Saro Wiwa en Van Dal hebben al meerdere malen aangegeven te willen demonstreren en aangezien de meerderheid van de reaguurders tegen 'die verraders van de PvdA' zijn, begrijp ik niet waarom de echte actie uitblijft.

fred osterrr | 25-09-07 | 18:39

CJN 25-09-07 @ 18:30
Of je worst lust.

Getson | 25-09-07 | 18:38

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 18:38

@Libertas
Zonder contitutioneel hof is onze grondwet altijd al een lachertje geweest. Het enige wat we nog hadden was onze souvereiniteit.

CJN | 25-09-07 | 18:35

finnish humor 25-09-07 @ 17:17

En jij zou geen belanghebbende zijn? Ik heb je al eerder gezegd dat die zaken die jij noemt niet noodzakelijkerwijs binnen een politieke unie geregeld hoeven worden. Je doet aan drogredeneren en je doet dat met een voor jou ongekende verbetenheid. Het staat er mooi, maar end of the line is dat jij een lege huls verkoopt en bovendien een anti-democraat bent. Precies zoals ik van een eurofiel of eurocraat verwacht. Het gedrag van de PVDi is een aardige opmaat voor wat onze democratische status als burger binnen de door jou aangeprezen totalitaire EUSSR was, is en zal blijven. Je denkt zeker dat Menschen dom zijn, dat ze zélf niet aanvoelen én weten dat die EUSSR onnodig, ondemocratisch en een potentieel gevaar voor het continent op zal leveren. Dat je zeurt over de zogenaamde ingewikkeldheid van een lidmaatschap van de EFTA als alternatief voor de EUSSR geeft te denken. Persoonlijk ben ik liever Vrij dan slaaf. Als jij daar anders over denkt dan mag en kan dat, maar ga niet lopen schermen met zaken waar je de ballen verstand van hebt, zoals over die subsidiariteit. Daarmee vervuil je de discussie ernstig. En daarmee kom ik op mijn vraagtekens in jouw richting terug. Ik stel vast dat je op alle punten weerlegd bent door de links die ik terzake plaatste en mijn commentaar daarbij. En als ik jou was zou ik de huisregels nog eens lezen, voordat je weer gaat jammeren als een geslagen hond. Niet voor mietjes: discussie hier gaan snoeihard, even goede vrienden. Dát lijkt me de consequentie van het "niet voor mietjes". Nogmaals: inhoudelijk is je verhaal zwak en zeer eenzijdig en je slaagt er niet in de bezwaren die gemaakt zijn in de diverse draden te weerleggen. Dat vind ik jammer, want ik ruil mijn mening graag in voor een betere. Die jij dus niet biedt. Omdat de voordelen die jij noemt een lege zak zijn houd ik het er op dat ik wil dat Nederland voortgaat als natiestaat. En kom niet aan met die verdragen uit het verleden, want passen perfect in de methode monnet en hebben zich onttrokken aan de beslissingen van het volk. Dit referendum was de eerste keer dat het volk zich RECHTSTREEKS uit kon spreken. En bij het volgende referendum zal het antwoord hetzelfde luiden als de eerste keer. En om die reden plegen de Balk cum suis een fluwelen staatsgreep. Alleen om die reden zou je je al druk moete maken ipv als een mak schaap achter de Balk aan te hobbelen en dit goedpraten. Hiervoor zijn geen excuses. Imho dan, voordat je weer bang wordt van me.

bottehond | 25-09-07 | 18:34

Oproer. Ik heb er zin in. Ben er helemaal schijtziek van om weggegeven te worden aan Brussel. Dat referendum zal me een kutzorg wezen. Maar het idee alleen al om totaal verschillende staten onder een nepgrondwet te plaatsen ook nog es in de vorm van een wel door de rechter toetsbaar verdrag. Godverdomme.
Dit is gewoon het puntje op de i in het afschaffen in feite van onze Grondwet

LibertasSimplex | 25-09-07 | 18:33

Het CDA is begonnen te lobbyen bij de VVD top om Rita maar terug te nemen en niet te royeren, want 9 zetelsverliezen en een stuk zinkend wrakhout met gekken als een PVDI als regeringspartner houd je niet lang vol.
Oke, Geert krijgt dan wel 23 zetels maar de idiote islamisering kon toch niet doorgaan. Over rechts gaan moet straks toch wil je dit land niet helemaal naar de klote willen helpen.
Dus, Rita pak wat in, want Rutte is niet zo,n linkse liberaal als ze voorspeld hadden , daar kan je zaken mee doen.

The eimer | 25-09-07 | 18:32

@Getson 25-09-07 @ 16:53
Wat waren de vragen?
(Vraag ik je niet om je te stangen, ben gewoon erg benieuwd.)
Ik vind die reden nogal veelomvattend eigenlijk. Wel een erg belangrjk argument. Om dezelfde reden doen mensen een bouwtechnokeuring en zwamonderzoek.

CJN | 25-09-07 | 18:30

Thijs de Poedel 25-09-07 @ 18:08
Ik begrijp je reactie. Het niveau is hier niet erg hoog. (jaja, er zijn uitzonderingen, geen reden om je aangesproken te voelen als je dat niet bent) Maar een discussie uit de weg gaan is laf.

Getson | 25-09-07 | 18:29

In de zendtijd voor Politieke Partijen volgt nu wederom een uitzending van de pvda.

DrogePoepSteek | 25-09-07 | 18:28

als de vvd nu wel voor het referendum stemt, heb je maar 10 pvda'ers nodig. dat moet toch wel mogelijk zijn, desnoods krijgt iedereen dan een rondje van/met mei li vos.

daskapitalist | 25-09-07 | 18:27

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 18:22

Geweldig, 1 vandaag begint met problemen rond de VVD. Niets aan de hand menschen, doorlopen.

DrogePoepSteek | 25-09-07 | 18:21

Als je bewijst dat je zó ongeloofwaardig bent, verdien je net zoveel zetels als D'66.

Neuken geen bezwaar | 25-09-07 | 18:19

Thijs de Poedel 25-09-07 @ 18:08> Want 'de commentaartjes schrijvers' zijn niet in staat daar een doordachte beslissing over te nemen?

En dan 'einde discussie': Wat zou het toch makkelijk zijn, een wereld zonder tegenspraak, he?

Elitaire zelfbenoemde intellectuelen met ego's zo groot als een SUV heb ik een poephekel aan, Thijs.

Lange Neus | 25-09-07 | 18:16

@Maaier 25-09-07 @ 18:04:
Jawel, één enkele soevereine staat heeft geen veto meer. De democratische controle op intergouvernementele besluiten van de ministers van BuZa (die voor de lidstaten dezelfde status heeft als grondwet, zonder dat de lidstaat daar verder zelf via zijn parlement iets over te zeggen heeft) is vrijwel nul, en blijft vrijwel nul. Het EP is en blijft een pseudo-democratische schaamlap. Dus de facto hevelt dit verdrag een deel van haar besluitvorming uit aan "Brussel" en dus een deel van de soevereniteit van lidstaten. Dat is ongrondwettelijk zonder 2/3 goedkeuring van de staten-generaal en/of een volksraadpleging. Zoals het nu gaat is het een staatsgreep, niks meer en niks minder.
De politieke EU is een schande zoals deze nu is vormgegeven. Het is een heel slecht verdrag. Dat was het verdrag van Maastricht al en deze is nog veel slechter. Ik ben niet tegen Europa, helemaal niet. Ik ben niet tegen Schengen, niet tegen de EER, niet tegen de EEG zoals het was.
Maar de EU? Een waardeloos, nutteloos en nodeloos duur produkt.

*EFTA*

koerbagh ? | 25-09-07 | 18:16

hierzo trouwens nog de link naar het reglement, weten we hoeveel afdelingen we moeten "overtuigen": www.pvda-steenbergen.nl/leestafel/Stat...
@ bottehond
Ja, maar dat wist ik al langer ;)
@ lizzard
G-unite is de bussen alweer aan het herbestellen. (je weel wel, die rechtszaak in Heerhugowaard ofzo)

King of controversy | 25-09-07 | 18:14

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 18:11

De commentaartjes lezend kom ik tot de conclusie dat het een juiste beslissing is geweest om niet met een referendum te komen. Einde discussie.

Thijs de Poedel | 25-09-07 | 18:08

dit kabinet kan maar het beste opkrassen
de pvda is een lieg en bedriegpartij
de pvda heeft zichzelf totaal vermoord en een kabinetsval zal voor de pvda desasteus zijn aangezien ze voor spek en bonen in het kabinet zitten want resultaatloos gelul van zulke idioten als bos, vogelaar cramer ter horst zit de belastingbetaler niet lang op te wachten
we hebben toch allemaal gevoeld wat een waardeloos pvda beleid doet met een land in de tijd van den uyl??????????
alles waar de pvda voor staat is lieg lieg en bedrieg en draaikonterij en niks anders dan dat
nederland wil niet gereregeerd worden door een stelletje flauwekulbaantjesprofiteurs in brussel
brussel vreet inmiddels al 2,5 miljard per jaar van onze welvaart, ons nettobetalerschap zal alleen maar idioter worden dankzij de pvda liegbeestenpartij

tokkie | 25-09-07 | 18:08

Dauphin of controversy 25-09-07 @ 18:05

Voor een rotjong ben je een veduiveld sympathiek menneke.

bottehond | 25-09-07 | 18:08

Godverdomme stelletje laffe socialisten! Ga als de donder van dat pluche af. Willen jullie nou echt per sé dat we allemaal op Geert gaan stemmen??

fluh | 25-09-07 | 18:05

gevonden:
Statuten en huishoudelijk reglement van de partij van de arbeid, 9 december 2005.
"Artikel 16
lid 1
Sub h. Het partijbestuur kan te allen tijde een buitengewoon congres uitschrijven. Op een daartoe strekkend schriftelijk verzoek van ten minste een zodanig aantal afdelingen dat bevoegd is één/tiende van het totaal aantal stemmen op het congres uit te brengen dient het partijbestuur een
buitengewoon congres uit te schrijven."
En als ik zo eens die comments bekijk op de site van de PvdA, ga ik dit ook maar even daar posten. Eens kijken of er nog wat te stoken valt daar.
En jullie natuurlijk allemaal lid worden van die PvdA.

King of controversy | 25-09-07 | 18:05

@Klukkluk @ 17:50
De engelsen gingen ook te paard.
Te Politiepaard welteverstaan...
politics.guardian.co.uk/labour2007/sto...
En toen verdween de tekst: 'I want a referendum.', op het strand voor het Labour-congres vandaag.
.
Ierland, de UK en Denemarken blijven nog in de race voor een referendum.

tipo | 25-09-07 | 18:04

Het_leuke_zuiden 25-09-07 @ 17:46

Je bedoelt dat het op GS semi-professionele Boe-roepers zijn, maar dan van rechtse huize?

koerbagh ? 25-09-07 @ 17:58

Ik ben het niet eens met de duiding an dit verdrag. In dit verdrag wordt er nauwelijks nieuwe macht naar Brussel overgeheveld. Wel wordt het ietsjes beter democratisch gecontroleerd. De besluitvorming is dan ook wel degelijk interessant.

Het was ook geen slecht verdrag, veel verstandige mensen zouden er ja tegen zeggen.

Verder: domme domme PvdA.

Maaier | 25-09-07 | 18:04

Partij van de Achterbaksen
De grote vraag is hoe veel rek er in onze parlementaire democratie zit. Ik kan me de stemming hier in Nederland nog goed herinneren toen Pim Fortuyn gehakt maakte van Melkert. De 'oude politiek' werkte niet meer, zo leek het toen.
Maar diezelfde 'oude politiek' heeft snel bijgeleerd, en niet in positieve zijn. Diezelfde 'oude politiek' heeft inmiddels geleerd om met nog meer dedain, nog meer arrogantie, nog meer zelfingenomenheid de kiezer te schofferen. We zijn er beduidend erger aan toe dan toen, vrees ik.

Schoorsteenveger | 25-09-07 | 18:00

@Getson 25-09-07 @ 17:36:
Het maakt niet uit op basis waarvan mensen stemmen. Je kunt er van overtuigd zijn dat de 2/3e van de bevolking die is komen opdagen bij het vorige referendum reden genoeg had om überhaupt te komen stemmen (voor of tegen, maakt niet uit). Of die redenen inhoudelijk, formeel of gevoelsmatig waren doet er helemaal niks toe. De vraag was: Ja of Nee. Simpel.
Uit opinieonderzoek (waar je blijkbaar een fan van bent) kun je ook lezen dat voor een deel van de kiezers van TK'06 de positie van de partijen over Europa en het referendum belangrijk, zo niet doorslaggevend is geweest. Die kiezers worden genaaid.
De belangrijkste inhoudelijke reden is en blijft: willen we een soevereine staat blijven, of (een deel van de) beslissingsbevoegdheid en wetgeving overdragen aan een ondemocratisch supranationaal instituut. Da's de werkelijk inhoudelijke vraag. Een ander is er niet. Hoe dat verdrag de internationale verhoudingen en besluitvorming regelt is dan helemaal niet boeiend meer.

koerbagh ? | 25-09-07 | 17:58

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 17:55

Getson 25-09-07 @ 17:49
of je nou JA of NEE wil stemmen is eventjes niet de vraag, er was een stelling dat er een referendum over zou moeten komen en nu trekken ze die keutel weer in, dát is kiezersbedrog. en dáár gaat het over.
wat er nu gebeurt is dat ze het voor jou wel even beslissen, en dat deugt van geen kanten.

van dal | 25-09-07 | 17:54

Dit is de eerste keer dat ik van achter word genomen en... het doet pijn!

bubblegum | 25-09-07 | 17:51

Te paard!

Klukkluk | 25-09-07 | 17:50

Iko Nal 25-09-07 @ 17:40
Fijn dat je je hebt voorbereid, een voorbeeld voor de rest! Alleen is jouw stemgedrag niet gelijk aan die van het volk.
Ik denk niet dat er onder de JA stemmers geen mensen zaten die louter uit CDA-kuddegedrag hebben gestemd. Ik heb dat ook nooit beweerd.

Getson | 25-09-07 | 17:49

De mensen die op Geenstijl telkens uithuilen zijn sukkels. Je hebt de slagkracht van een mug. GS is slechts een servet waarop je je verlies uithuilt.
Als je echt iets wilt, dan moet je de krachten bundelen en desnoods zorg je dat je op de publieke omroep zendtijd krijgt. De Vrijzinnige Omroep, DZO, informatiesites openen, flyeren, burgerinitiatieven ondernemen, etc etc.
Je zorgt dat je een tegengewicht vormt. Er is toch iets dat veel protesterende geenstijlers verenigd? En er zullen toch meer mensen zijn met dit gevoel.

Het_leuke_zuiden | 25-09-07 | 17:46

Als we dit met z'n allen pikken............................

_Fly66_ | 25-09-07 | 17:46

Zal de overheid wel weer beweren dat de volkswoede ook niet bestaat in Nederland.

Prze***walski | 25-09-07 | 17:45

"Europa is er voor de burgers. De uitslag van het referendum over de grondwet was glashelder. De PvdA zal niet accepteren dat er via een omweg toch aan gemorreld wordt. Voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig. De PvdA wil een nieuw verdrag op hoofdlijnen om de bevoegdheden van de lidstaten en de EU duidelijker vast te leggen en Europa simpeler, democratischer en beter te laten functioneren. Nationale parlementen en het Europees Parlement krijgen meer te zeggen over de Europese besluitvorming. De Europese Commissie wordt verkleind en het Europees Parlement moet het recht krijgen individuele Commissarissen te benoemen en te ontslaan. Burgers krijgen het recht op initiatief om iets op de Europese agenda te zetten. Het Europees Parlement vergadert alleen nog in Brussel. De wetgevende vergaderingen van de raad worden openbaar. De Nederlandse publieke omroep dient meer aandacht te besteden aan de besluitvorming in Brussel."

(Bron: PvdA-verkiezingsprogramma 2006)

Patrick Bateman | 25-09-07 | 17:44

@redactie:
Op Sargasso zeggen ze dat de PvdA vandaag tegen het referendum stemde, omdat Balkenende heeft gedreigd op te stappen. Doe es bellen met PvdA.

tipo | 25-09-07 | 17:43

Iemand een beschuitje ?

Kees Kogel | 25-09-07 | 17:43

(Partij Van De Aarsdraaiers) laat alweer zijn ware aard zien, stelletje FARIZEERS!!!!!!! volgende verkiezingen net zo groot als d'66........

BEERTENDER | 25-09-07 | 17:41

Precies zo'n gevalletje kiezersbedrog heeft indertijd de allerlaatste d66-stemmers weggejaagd. Nog heel even zo doorgaan Wouter, dan ga jij de geschiedenis in als degene die het socialisme definitief ophief.

lekker moeder | 25-09-07 | 17:41

@Getson 25-09-07 @ 17:36

mijn NEE was wel degelijk gebaseerd op inhoudelijke redenen. Natuurlijk zaten er ook proteststemmen bij, maar denk je echt dat er onder de JA stemmers geen mensen zaten die louter uit CDA-kuddegedrag hebben gestemd?

Iko Nal | 25-09-07 | 17:40

Ook het burgemeestersreferendum in Utrecht wil de PvdA niet meer...
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article464572.ece/Pans_wil_referendumprocedure_Utrecht_openbreken

Patrick Bateman | 25-09-07 | 17:39

koerbagh ? 25-09-07 @ 17:26
Dat is zeker een hele goede reden om NEE te stemmen. Ik draag dat punt aan omdat er hier mensen zijn die beweren dat de uitslag gebaseerd is op inhoudelijke redenen. Das niet waar.

Getson | 25-09-07 | 17:36

Ik weet me nog ter herinneren dat zowel Wouter Bos, alsook, Jan Pronk, Lilian Ploumen (gister nog!!!), Jacques Tichelaar, en nog meer banaancoryfeeen van de PvdA hebben geroepen dat er een referendum moest komen. En nu, besluiten ze eventjes heel anders. Sommigen roepen dat het nee tegen een referendum van de PvdA geruild wordt tegen de versoepeling van het ontslagrecht. WAT INTERESSEERT MIJ DAT NOU!!! Ze verkopen een HEEL land, tegen een puntje in de plannen, die je met dreiging van een kabinetsval ook voor elkaar kan krijgen.
Maar mensen, we zijn keihard geneukt door de PvdA. En de PvdA-stemmers nog het meeste. Zie hier Uw rode idealistische partij!!! Likkend en kermend aan de voeten van de premier (1ste onder de landverraders betekent dat vast). De PvdA kende al geen moed, geen vooruitziende blik en geen lange toekomst meer. Maar dat ze zo snel hara kiri zouden plegen, wie had dat gedacht.
Een revolutie zou nu geen gek idee zijn. NIEUWE VERKIEZINGEN AUB!

inquisitra | 25-09-07 | 17:33

This fight is far from over. Syp Winia zegt het goed: De VVD zal in de huidige situatie moeilijk de kiezer durven trotseren. Ik zou zeggen: de VVD op de korrel. De victoriekraaiende landverraders zullen nog op hun neus kijken. Rita, kom er een sin met je standpunt? Haha.

bottehond | 25-09-07 | 17:31

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 17:30

Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 15:10 >
"Goed zo, ik ben er voor om het janhagel de bek te snoeren.
Gestuurd door primitieve driften is het grauw doorgaans eenvoudig weg te dom om mee praten over dingen die hun beperkte denkvermogens te boven gaan. Ik zeg een zakenkabinet nu."

Ah, je bedoelt dat een 'zakenkabinet' a la Bouta destijds in Paramaribo of a la Ronnie in de jungle - ben je echt zo naief om te denken dat jij daarbij wel zou varen..? Dream on, bro'... Dit land heeft zuivere vorm democratie (het volk kiest een regeerprogramma voor 4 jaar en de portefuille houders moeten elk jaar hiervoor verantwoording af leggen) nodig en geen elite-o-cratie ! Power to the people.

Edie Hitler | 25-09-07 | 17:30

finnish humor 25-09-07 @ 17:17> Ik ben het roerend met je eens, schaalvergroting en privatisering is namelijk DE oplossing voor Europa!

Ik bedoel: Kijk maar naar het bedrijfsleven, daar heeft het ook z'n vruchten afgeworken. De zorg, het onderwijs, energiesector, spoorwegen, het is allemaal een stuk beter EN goedkoper geworden. Fantastisch!

De bedrijfsvoering is ook veel makkelijker geworden. Die grote bedrijven met veel lagen zijn verrassend transparant en efficient. Managers en andere regelaars zijn bovendien erg goedkoop en doen altijd hun werk goed, want er is genoeg controle op hun functioneren.

Jammer dat er geen referendum komt, ik zou keihard JA stemmen!

Lange Neus | 25-09-07 | 17:29

nou, ik vraag het nog maar een keertje dan: HOELAAT IS ER OP WELKE DAG dan een demo en waar verzamelen?

van dal | 25-09-07 | 17:28

@ dawizard,
iK hoop vurig dat Jan Tomaat vandaag nóg meer PvdA-zetels mag incasseren

kersenflap | 25-09-07 | 17:28

-weggejorist-

W@tikzeggunwil=diDt | 25-09-07 | 17:28

Tja, het moge duidelijk zijn dat een NEE tegen een europese grondwet of verdrag, hoe je het noemen wilt bij de meeste mensen gestoeld is op de overtuiging dat er nog meer betuttelende regelgeving komt. Iets waar NL op dit moment al van doordrenkt is. Tevens voelen de meeste NEE-stemmers al aankomen dat de bijdrage aan europa voor het merendeel zal worden uitgegeven aan de hulpbehoevende lidstaten en mede door de politieke correctheid zal dit alleen maar erger worden. Dit soort dingen zijn de dingen waar de mensen op reageren. En zolang dat op waarheid berust hoef je niet buitensporig ingelezen te zijn in dat verdrag of grondwet. Het feit waarom je echt ongerust moet worden is dat het een eenmalig ja word. Eenmaal geaccepteerd kan je niet meer terug zoals je dat bij verkiezingen wel kan. 4 jaar belazerd? Dan zien we je wel bij de stembus. Dat zal dan niet meer gaan. Waar je dan nog voor stemt is bijvoorbeeld: Europa heeft bepaald dat Nl een budget krijgt van 12 miljoen euro voor meer groen. GL wil dat investeren in de randstad, VVD vind dat het terug moet naar het platteland en PVDA wil het gebruiken om de moskeen op te fleuren met een hollands tulpje.
Overigens blijkt dat (OOOOH ECHT WAAAR????) de nederlandse burger een sterk dalend vertrouwen heeft in de economie. Mocht dit zich ook vertalen in het niet uitgeven van koopkracht dan komen we in een stroomversnelling terecht qua recessie. Iets wat europa dan weer niet compenseert omdat we nog steeds aan de bovengrens zitten vwb de inkomensgrens per hoofd vd bevolking. LEVE DE KONINGIN HOEZEE HOEZEE

storingsdienst | 25-09-07 | 17:27

Boeren protesteren altijd door met hun tractoren Den Haag te blokkeren.
Kunnen de GS-lezers hetzelfde doen met hun SUV's en bolides?
Of zal dat op een teleurstelling uitlopen als ze dan in hun derdehandse fiatjes en skoda's aan komen zetten...

Patrick Bateman | 25-09-07 | 17:27

@Getson 25-09-07 @ 16:53:
Dat lijkt me een enorm valide reden om ten principale tegen te stemmen. Je laat een chirurg ook niet zomaar wat aanrommelen zonder dat hij eerst heeft uitgelegd wat hij dan precies gaat doen, wat de risico's zijn, en wat de alternatieven zijn.

koerbagh ? | 25-09-07 | 17:26

MISSCHIEN IS ER NOG HOOP!

Standpunt VVD referendum EU-hervormingsverdrag

De VVD heeft al tijdens het debat in juni aangegeven dat zij het oordeel voor een referendum over het hervormingsverdrag zal geven aan het einde van de Intergouvernementele Conferentie.

Verwacht wordt dat het Portugese voorzitterschap de besprekingen half oktober zal afronden. De VVD is van mening dat de regering en het parlement zich tot het allerlaatste moment moeten inspannen om een deugdelijk resultaat voor Nederland neer te zetten. Dat resultaat moet tegemoetkomen aan het NEE dat de Nederlanders in 2005 hebben laten horen.

Gedurende de zomer en ook nu nog zijn er politieke kwesties die bij een aantal lidstaten in de besprekingen rondom het Verdrag een rol spelen: de Fransen proberen de rol van de Europese Centrale Bank op te rekken; de Engelsen proberen hun uitzonderingspositie op justitie gebied nog verder op te rekken ten koste van andere lidstaten en de Polen hebben gepoogd om een ander stemsysteem na 2014 in het verdrag te krijgen. Dit zijn aanleidingen voor de VVD-fractie om een definitief oordeel over het Verdrag, waar wij in beginsel positief over zijn, in oktober te geven. Het simpele feit dat deze regering de Raad van State een spoedadvies heeft gevraagd, om daarmee van een intern politiek probleem verlost te worden, is voor de VVD geen aanleiding om haar verantwoordelijkheid voor een eindresultaat te ontlopen.

De VVD heeft kennis genomen van het advies van de Raad van State dat klip en klaar is en ons niet heeft verrast. Voor de VVD stond al vanaf januari dit jaar voorop dat het nieuwe verdrag volledig terug naar af moest en een gewoon wijzigingsverdrag moest worden. Hierbij moesten de constitutionele elementen, die in 2003 voor de VVD aanleiding waren voor een referendum, volledig verdwijnen. Ook andere elementen waren van wezenlijk belang, zoals: een duidelijke bevoegdheidsverdeling; de mogelijkheid om op sommige terreinen verlies van veto te herroepen; het vergroten van de nationale grip op Brusselse bemoeizucht en stringentere handhaving van regels voor de uitbreiding. Of aan al deze voorwaarden voldaan zal worden, en er dus geen onaangename verrassingen meer op zullen duiken, weten we pas eind oktober.

De VVD wenst dan ook dat de regering zich bezig blijft houden met realisatie van deze voorwaarden, waaraan ook de VVD, ‘oranje kaart en uitbreidingscriteria’, haar bijdrage heeft geleverd.
Als wij onszelf als volksvertegenwoordigers serieus willen nemen, dan moeten we ons eerst op bovenstaande zaken concentreren in plaat van op een eventueel referendum. Dat is namelijk de opdracht van het vorige referendum geweest

kersenflap | 25-09-07 | 17:25

finnish humor 25-09-07 @ 17:17
0031 een kleine open economie en zonder open grenzen wordt de welvaart verlaagd?? Sorry hoor.. maar ik kreeg recent toch stellig de indruk dat we er met zijn allen steeds verder op achteruit gaan.

rokershoest | 25-09-07 | 17:22

Nu Liliane Proemevlaai gekozen is, zijn de enige niet-opzeggers zij die een PvdA-baan ambiëren, dwz onbetrouwbare lutsers. Toch? Maar over het aantal opzeggingen zal de PvdA wel even duidelijk zijn als over de computerstoring.

Prze***walski | 25-09-07 | 17:22

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 17:21

De PvdA is een kristal heldere partij.
Leugenaars, huichelaars en volksverlakkers.

Kwartje van Kok, Kok's grote woorden tegen de graai-kultuur en doet daar nu lekker aan mee prive, etc.

Volgende keer weer minder stemmers. Bravo jongens ga maar door met je eigen kuil graven.

uncleben | 25-09-07 | 17:18

Thijs de Poedel 25-09-07 @ 17:05
Op zich ben ik het met je eens. Ware het niet dat de PvdA zijn kiezers heeft voorgelogen en nog steeds aan het voorliegen is.

rokershoest | 25-09-07 | 17:18

Twee hoofdvoordelen van EU voor 0031

1) 0031 is een kleine open economie. Zonder open grenzen met handelspartners in EU wordt welvaart flink verlaagd. Handigste manier om deze open grenzen te realiseren is via EU lidmaatschap. EFTA en Zwisterland route zijn ten eerste erg onhandig, en ten tweede dient men zich af te vragen of de 26 overgebleven landen wel zo happig zijn om een voor 0031 gunstig verdrag te sluiten na de dramatische stap om evt uit te treden (de stoerpratende navelstaarders hier denken dat 0031 de macht in de wereld heeft lijkt het soms).
2) er zijn nieuwe uitdagingen die een europese dimensie rechtvaardigen, asiel, migratie, veiligheid, milieu.

Dit betekent niet dat alles in EU verband bepaald wordt ('superstaat)'. In vrijwel alle dossiers zijn er gedeelde verantwoordelijkheden, de autonomie van lidstaten op kerngebieden is in verdrag rome verankerd. Het verdrag verandert hier niets aan.

Sorry maar ik begrijp best dat men zich druk maakt over gedraai, maar die woede tegen Eu gaat echt helemaal nergens over.

finnish humor | 25-09-07 | 17:17

Ik stel voor om de PvdA bij de volgende verkiezingen langzaam te laten inslapen.

Farouk | 25-09-07 | 17:16

Er moeten in de komende jaren toch nog ettelijke miljoenen allochtonen bij in Europa?. Geen wonder dat dit misselijkmakende zootje windvanen tegen het referendum is.Kots ,kots ,kots wat een ongelooflijk stelletje opportunisten.Je ïdealen" * kuch * zo gemakkelijk verkwanselen voor wat regeringsverantwoordelijkheid.

maagwand | 25-09-07 | 17:12

@ alle PvdA stemmers:
De SP is nog steeds voor een referendum.
En ziet jullie graag de overstap maken naar hun.
Dus de volgende verkiezingen niet meer dom doen, maar gewoon voor de echte rooie rakkers gaan...

da wizard | 25-09-07 | 17:10

Verrassing!!!!!!!!!
Hé hé.
Dat iemand hier nog over verbaasd is...

da wizard | 25-09-07 | 17:07

Overigens jammer dat Plasterk geen column meer heeft bij Buitenhof want ik ben benieuwd hoe hij dit had uitgelegd.

Farouk | 25-09-07 | 17:05

Opgelicht is een programma van de TROS. Wanneer komt Wouter Bos daarin voor?

agentorange | 25-09-07 | 17:05

Vanaf vandaag geen gepim meer. Pim dit en Pim dat. Pim is te vroeg gestorven waardoor zijn fans niet de gelegenheid hebben gehad om te zien dat hij geen regering kon leiden. Voor de rest heeft hij een aantal dingen goed gezien. Dat Europese verdrag is gewoon goed. Hoe meer we als een Europese natie gaan optreden hoe beter. Referendum is flauwekul. Was toch niet over Europa gegaan maar over andere zaken. Om met Churchill te spreken. Het beste argument tegen democratie vind je in een gesprekje van 5 minuten met de gemiddelde kiezer. Zo is het maar net. Laat staan de gemiddelde reaguurder.

Thijs de Poedel | 25-09-07 | 17:05

waskuip-admiraal 25-09-07 @ 16:49

voor mijn antwoord, zie: 16:58

ich bin unschuldig | 25-09-07 | 17:04

Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 17:02
malieveld den haag? hoelaat?

van dal | 25-09-07 | 17:04

kudtdemagogen van de PVDA

Conan de Rabarber | 25-09-07 | 17:04

Het gaat er niet om of je voor of tegen het verdrag bent, het gaat erom dat de PvdA iets beloofd en vervolgens weer schijt heeft aan hun eigen beloftes. Dat is waar de mensen (terecht) op afknappen, die liegcultuur in de PvdA.

Farouk | 25-09-07 | 17:04

Bos en de PvdA top denken het merendeel van het klootjesvolk zijn toch schapen, dus wat zullen we ons druk maken. Als er weer verkiezingen komen houden we de kudde weer wat mooie beloftes voor en zie ze lopen dan toch weer als lammetjes gedwee achter ons aan.

Anth.9403 | 25-09-07 | 17:04

@agentorange 25-09-07 @ 16:53 Lul je alleen of kom je ook?
@elderto 25-09-07 @ 16:55 Lul je alleen of kom je ook?
@StijlvolRechts 25-09-07 @ 16:56 Lul je alleen of kom je ook?
@je postbode 25-09-07 @ 16:57 lul je alleen of kom je ook?
etc. x 300

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 17:02

elderto 25-09-07 @ 16:55
Helaas...63% van de bevolking wil dat. Helaas zijn er een aantal figuren die hier niet naar luisteren. Dus helaas.... droom maar lekker verder.

RightOfMind | 25-09-07 | 17:02

Iko Nal 25-09-07 @ 16:38

castorstraat hilversum? je hebt zeker toch niet je eigen postcode opgegeven? lutser! als je het wel hebt gedaan.

van dal | 25-09-07 | 17:00

Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 16:49
Weekje algehele staking ook een optie?
Iedereen zich donderdag ziek melden?
Wordt kotsziek van dit nieuws

Wannabe a poepstar? | 25-09-07 | 16:59

@Zeddegeizot 25-09-07 @ 16:57,
neen

vander F | 25-09-07 | 16:58

Dat dacht ik te hebben gehoord of gelezen. Vanwege de hete adem van Wilders en Verdonk in hun nek. En Bolkenstein heeft er onlangs ook voor gepleit, voor dat tweede referendum. Maar ik heb de VVD-site even bekeken en als ik de wollige tekst goed begrijp moeten de liberalen hun standpunt in deze netelige kwestie nog bepalen. Ze vinden het eigenlijk maar bijzaak allemaal:
www.vvd.nl/index.aspx?FilterId=974&...

ich bin unschuldig | 25-09-07 | 16:58

In 2006 niet op Lijst5Fortuyn gestemd omdat ik ze niet capabel achtte om te regeren (ondanks Stemwijzer), maar wat die plucheneuqers van de PvdA presteren is veel erger dan het kabinet laten vallen door onderlinge ruzies.
Pim zal zich weer eens hebben omgedraaid in z'n graf vandaag.

je postbode | 25-09-07 | 16:57

zum kotzen 25-09-07 @ 16:18
Ik lach helemaal niet. Tineke is imho goed fapbaar en ik wil ook wel een partijblaadje met fapfeauteaux van haar iedere maand in de bus.
Maar serieus, ik vind het, op wat religieuze dingen na, een prima partij verder.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 16:57

Moeten we nu hopen op Frankrijk? Wordt daar wel een referendum gehouden?

Zeddegeizot | 25-09-07 | 16:57

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 16:56

@ CJN 25-09-07 @ 16:44
Fcuk.... foutje in de @... zie post van Getson 25-09-07 @ 16:53 voor antwoord....

Getson | 25-09-07 | 16:56

@CoffeePatch 25-09-07 @ 16:49,
dus maar een stuk of 20

vander F | 25-09-07 | 16:56

Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 16:49

Vergeefse moeite. Nederlanders zijn een volk van bukken en slikken. Wel klagen maar geen actie. Waarom denk dat de overheid je de ene na de andere streek levert? Juist omdat we er toch geen reet aan doen.. En waarom denk je dat alloctoontjes geknuffeld worden? Juist die doen dat namelijk wel..

StijlvolRechts | 25-09-07 | 16:56

Ik wil:
weer rood/witte slagbomen aan iedere grenspost
weer douaniers in de grensbossen op zoek naar boter en koffiesmokkel
weer dezelfde douaniers zien met hoge laarzen en epauletten op de kraag
weer m'n eigen GULDEN graag weer terug tegen de koers van 2,250000007 per Pl'euro
weer een blauw wit nummerbord met een ovalen NL op de achterbumper
weer de KLM ipv AIR FRANCE
weer FOKKER (my lovebaby)
weer ABN AMRO (hoewel dat alweer een stuk minder)
weer Koningin Juliana for ever
weer Prins Bernhard als corrupte neukrondprins
weer 1 vlag bij de Efteling en da's de onze

en zo niet, DAN nondeju wil ik een referendum

Tjeempje nognatoe

elderto | 25-09-07 | 16:55

RightOfMind 25-09-07 @ 16:54
6 ipv van 3, Botte telt voor twee.

CoffeePatch | 25-09-07 | 16:55

CoffeePatch 25-09-07 @ 16:49
Je bedoelt nu 4 i.p.v. 2?

RightOfMind | 25-09-07 | 16:54

@DT71 25-09-07 @ 16:51,
uiteraard je gedragen als eerzaam burger........

vander F | 25-09-07 | 16:53

@Getson 25-09-07 @ 16:43
Maar jij stelt dat mijn stelling niet klopt? Dus nu moet ik mezelf verdedigen tegen onbeargumenteerde aannames? Gekke school heb jij gezeten.
Maar ik wil best een poging wagen hoor:
Het peilingsbureau TNS Nipo heeft in opdracht van de Europese Commissie 2.000 Nederlandse kiezers ondervraagd over de redenen voor het 'nee' tijdens het referendum. Uit de peiling (de zgn. Eurobarometer) blijkt dat gebrek aan informatie voor de meeste Nederlanders de belangrijkste reden was om tegen de Europese Grondwet te stemmen.

Getson | 25-09-07 | 16:53

Plassterk schreef zich de vingers blauw VOOR een referendum. Pluche maakt onbetrouwbaar, ziet gij dat dan niet, domme gelovigen? Zelfs computerfraude hoefde niet door Bak-met-ellende te worden gedaan, analoog aan de zeer "democratische" verkiezingen van een voorzitter van de PvdA, want het hele referendum gaat niet door! Kots en kotsziek ben ik er van. Verkiezingen, beloven, nog eens beloven en dan hup, op het pluche. Hou je toch niet aan je beloften, dat klootjesvolk is het toch vergeten bij de volgende verkiezingen. Nou, al moet ik met een rolstoel naar het stemlokaal, ik ZAL en MOET de PvdA dwars zitten, zo lang me dat mogelijk is. Stel leugenaars!!!

agentorange | 25-09-07 | 16:53

ich bin unschuldig 25-09-07 @ 16:41
Vuige volk??

rokershoest | 25-09-07 | 16:51

@RightOfMind 25-09-07 @ 16:49,
liefst op zaterdag, niet door de week,
protest komt wel just be there.

vander F | 25-09-07 | 16:51

@vander F:
Dat kan
[AIVD-afluister-mode]Maar dat DOEN we natuurlijk niet als fatsoenlijke mensen. Dat is namelijk geweld plegen tegen de staat[/AIVD-afluister-mode]

Rest In Privacy | 25-09-07 | 16:51

je vergeet D66 en GL, ik vind het erg consequent wat ze doen, inhoudelijk voor het verdrag en tegen de manier zoals het nu gaat. Naar mijn idee het minst achterlijk.

spooky 25-09-07 @ 16:44

Mee eens. Maar ik vrees wel dat ze met veel te weinig vuur het nieuwe verdrag zullen verdedigen. Dat zie ik nu al. Bovendien zijn dit natuurlijk 2 piepkleine partijtjes dus dat zet ook geen zoden aan de dijk. Als straks dat 2e referendum er toch komt dan zullen slapjanussen als Balkenende en Bos ervoor in de bres moeten springen, maar die hebben zichzelf nu al volstrekt ongeloofwaardig gemaakt.

ich bin unschuldig | 25-09-07 | 16:51

A.s. donderdag massademonstratie in Den Haag.

Komt u niet op omdat u naar de kapper moet of uw kudtafspraak niet kan verzetten of bang bent voor uw Baas of liever in een weekend wil (lekker makkelijk), dan bent u een lul.

Kom je wel, reageer dan kort en bondig op deze post met: ik kom donderdag.

Bij een redelijk aantal reacties zal ik een domeintje registreren om door te mailen en zo met info, maar dit is (expres) ongeorgiseerd, zonder leiding, en zonder toestemming van de landverraders.

Ik zelf denk niet dat dit hier een redelijk aantal reacties zal opleveren, daarvoor is Geenstijl teveel gep0wned door ruis zaaiende infiltranten en mbo-ers, maar nooit geschoten, altijd mis. Ik zal u dan verder met rust laten met uw 5 werkloze tegen elkaar oplullende werkloze reaguurders, u uw Europa en failiette partijenstelsel laten, en een andere site zoals Elsevier gaan lastigvallen.

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 16:49

@onschuldige
hoe kom je er bij dat vvd bijgedraait is?

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 16:49

Die demonstratie in Brussel onlangs werd ook al zo druk bezocht door GS reaguurders, verwacht nu tenminste het dubbele aantal deelnemers.

CoffeePatch | 25-09-07 | 16:49

Weet iemand hoe je een demonstratie moet organiseren tegen dit kabinet? Of anders een revolutie? En zou dat deze week nog kunnen?

RightOfMind | 25-09-07 | 16:49

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 16:47

Het is een beetje alsof de ChristenUnie inenen voor abortus is.

Prze***walski | 25-09-07 | 16:47

ich bin unschuldig 25-09-07 @ 16:41

Foutje: de kont van de VVD is net op tijd bijgedraaid. Tegen het eerste referendum zeiden de nepliberalen nog 'nee' maar tegen dit tweede onvermijdelijke referendum zeggen ze 'ja'. Een wijs besluit!

ich bin unschuldig | 25-09-07 | 16:46

coolmos2 25-09-07 @ 16:06
Jouw mening is niet dezelfde als die van het volk. Dus ik kan alleen maar gokken: Je bent tegen de Euro? Je vind de politiek zuigen?

Getson | 25-09-07 | 16:46

@ich bin unschuldig
je vergeet D66 en GL, ik vind het erg consequent wat ze doen, inhoudelijk voor het verdrag en tegen de manier zoals het nu gaat. Naar mijn idee het minst achterlijk.

spooky | 25-09-07 | 16:44

@Religion is war 16.38.
Is goed ,leg maar ff uit dan op basis van de inhoud van welke artikelen iemand voor dan wel tegen de EU grondwet moet stemmen .

Uw Verzekeringsadvis | 25-09-07 | 16:44

@Getson 25-09-07 @ 16:43
Nee, zo werkt dat niet. Wie stelt, bewijst. Beter opletten op school.

CJN | 25-09-07 | 16:44

CJN 25-09-07 @ 16:01
Natuurlijk heb jij allerlei bewijzen dat ik ongelijk heb en dat jouw aanames wel kloppen. Laat maar komen dan....

Getson | 25-09-07 | 16:43

LOL@Iko Nal 25-09-07 @ 16:38
heb er nog één op zolder liggen, mag je voor €50 op komen halen, ruilen voor een rechtszaak tegen Balkenende wegens hoogverraad behoort tot de mogelijkheden.

CJN | 25-09-07 | 16:42

@DT71 25-09-07 @ 16:38,
we kunnen toch ook gewoon op zaterdag of zondag het Parlement platbranden?

vander F | 25-09-07 | 16:42

Als zoveel zwaargewichten hun visie geven dan kan er maar 1 conclusie zijn voor mij : TEGEN .

Met dank aan Witteman 25-09-07 @ 15:28

y@joh | 25-09-07 | 16:42

Wie is er achterlijker: het vuige volk dat achter Marijnissen en Wilders aan marcheert, of de gevestigde partijen die daar nog steeds geen antwoord op hebben? Want behalve die domme draaikonten van de PvdA zijn ook de andere 'volkspartijen' VVD en CDA tegen een tweede referendum. Tegen beter weten in, want het komt er natuurlijk toch wel.

ich bin unschuldig | 25-09-07 | 16:41

@Iko Nal 25-09-07 @ 16:38
Jij gaat straks Hart van nederland en het jeugdjournaal halen, let op mijn woorden.

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 16:41

Laat ook Timmermans even weten hoe blij jullie zijn, dat zijne excellentie het heeft behaagd om u niet langer lastig te vallen met keuzes die u niet begrijpt. www.nederlandineuropa.nl/weblog_item/7...

tipo | 25-09-07 | 16:41

@Duismann:
Rechtse rakkers en demonstreren. Dat ik dat nog mag meemaken!!
-
Dat gaat ook helemaal niet gebeuren. Die moeten werken om de rest te onderhouden :)

Rest In Privacy | 25-09-07 | 16:38

@Uw Verzekeringsadvis 25-09-07 @ 16:33
Gezien uw beroep heeft u een IQ onder dat van de gemiddelde nederlander. Dat verklaart natuurlijk wel uw reaguursel, maar niet waarom u denkt dat de rest van NL niet kan denken. Compensatiegedrag?

religion is war | 25-09-07 | 16:38

Ja wat lizzard zegt! Dankzij de PvdA kunnen wij hele dagen F5'en zonder dat onze bazen ons iets kunnen maken! Steek die maar in je voorbips (mag het mei?)

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 16:38

Wouter Bos:
"Als er weer iets komt dat ook maar enigszins lijkt op wat vorig jaar het Grondwettelijk Verdrag heette, dan zal dat wéér via een referendum moeten lopen."
www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...

Aangezien dit "hervormingsverdrag" voor 96% gelijk is aan de oude grondwet (zie beneden) lijkt het me dat Woutertje vòòr een referendum is...

Constitutional Treaty: 96% of articles copied from original EU Constitution
www.openeurope.org.uk/media-centre/pre...
First comparative text of the new constitutional treaty
www.openeurope.org.uk/media-centre/pre...

Met daarbij:
- Overzicht van wijzigingen: www.openeurope.org.uk/research/compari...
- VOLLEDIGE vergelijking van de tekst van de 2 grondwetten: www.openeurope.org.uk/research/compara...
- En wat verklarend leesvoer om het helemaal compleet te maken: www.openeurope.org.uk/research/guide.p...

Pippo van Eenennaam | 25-09-07 | 16:38

@daskapitalist 25-09-07 @ 16:35
Het blijft lachwekkend dat een volstrekt ondemocratisch en illegaal instituut als de RvS adviezen geeft met betrekking tot de democratie.

CJN | 25-09-07 | 16:37

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 16:36

Zal tijdens de demonstratie een baksteen door het raam aanbieden met een elastiekje eromheen. Willen ze die niet, krijgen ze toch gewoon eentje met een dikker elastiekje? Inhoud t zelfde dus afzender tevreden.

je postbode | 25-09-07 | 16:35

dat het nieuwe verdrag geen grondwettelijke bepaling zou bevatten, staat slechts in een foetnoot van het rvs-advies, ze hebben er geen argumentatie voor gegeven. het is dan ook krankzinnig dat tichelaar het rvs verslag durft te citeren.

daskapitalist | 25-09-07 | 16:35

FU all! Net een mailtje van meili vos gekregen op geilesjaak@gmail.com. In ruil voor..... moet ik op GS het PvdA-standpunt verdedigen. Goeie zaak dus dat er geen referendum komt, handig politiek spel gespeeld met een minimum aan gezichtsverlies en Europa wordt er vanzelf weer een stuk democratischer op. Nederland gaat weer voorop in de vaart der volkeren en Wouter Bos is onze grote roerganger! (zo genoeg mei?)

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 16:34

So what ,wat begrijpt de gemiddelde nl -er nou van deze materie.
NL is slechts een provincie in de EU , geen terugdraaien aan.

Uw Verzekeringsadvis | 25-09-07 | 16:33

DOEIII PVDA!

Marijnissen zal lachen!

Ik niet.

Apotheker | 25-09-07 | 16:33

het half 5 journaal opent er al niet eens meer mee.
het wordt al naar de achtergrond gedrongen.......
downplayen om schade van pvda te beperken??

bobvanderbips | 25-09-07 | 16:33

Hou eens op over Europa en of dit verdrag er moet komen! Daarvoor is een referendum en daarover had ik als voorstander graag een debat gehad. Maar NU niet, nu is het een kwestie dat ik als voorstemmer van het verdrag zij aan zij van de tegenstemmer ga staan. Stap1 is alsnog een referendum en daarna gaan we het weer hebben over de voor en tegens. Dit lijkt mij tactisch noodzakelijk om een hoop mensen die denken zoals D66 en GL ook aan je zij te krijgen. Anders is het het Wilders kamp wat protesteert en de NOS is heel geoefend in hen te demoniseren. Dan gaat het over Europa versus islamofobie, dan krijg je een label en dan kan je inpakken en/of stenen gooien maar dan gebeurd er niks!

spooky | 25-09-07 | 16:33

@wopper @ 16:26
Tragisch dat we alleen nog iets te zeggen houden over het drugs- en euthenasiebeleid. Spuiten, slikken en doodgaan, dat zijn de keuzes. De rest bepaalt de EU. Democratischer noemen ze dat.

tipo | 25-09-07 | 16:33


Dat een socialistische volkspartij zich ten faveure van de EU zich zo laat misbruiken is bijna lachwekkend, ware het niet dat ik vrees dat hier de democratie ten grave wordt gedragen.

Eppo | 25-09-07 | 16:32

Ik had niet gedacht dat zelfs de PvdA zo dom kan zijn, ze staan er al niet goed voor in de peilingen en dit gaat ze zeker stemmen kosten... Voor mij in ieder geval weer een goede herinnering aan de reden dat ik geen PvdA stem, je kan ze totaal niet op hun woord vertrouwen. Waarom stemmen mensen in hemelsnaam nog op deze partij?!

Fulgrim | 25-09-07 | 16:31

Vroeger hadden we democratie in dit land. Ik stem niet meer. Dan ben ik ook niet langer medeverantwoordelijk voor die poppenkast in Den Haag. Blow me, kiss my ass and fuck you. Kutpolitiek.

Haaimans | 25-09-07 | 16:30

Wat ik zeg. Tot nu toe voornamelijk niet-ter-zake doende persoonlijke aanvallen en "ik ga niet, want: <vul onbelangrijke reden in>". Europa is made for you! Dit is een prima zaak voor de gemiddelde Geenstijl-lezer die de gimp is en wil zijn van deze regering.

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 16:30

Een tijdje terug stond al in de Azijnbode dat de PvdA het referendum had 'geruild' voor stopzetting van de nieuwe ontslagregeling...

Patrick Bateman | 25-09-07 | 16:28

Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om nu nog steeds op de PVDA te stemmen.

krankzinnig | 25-09-07 | 16:28

spooky 25-09-07 @ 16:24
Precies, aan de politici vervolgens de taak om duidelijk uit te leggen wat de voors en tegens zijn van optie A en optie B. Aan u en mij om dan een keuze te maken.

Sikkeneur | 25-09-07 | 16:27

@tipo

'Europa waar het moet, Nederland waar het kan'
Hahahaha............

wopper | 25-09-07 | 16:26

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 25-09-07 | 16:25

En over een paar dagen is iedereen het weer vergeten en gaan we weer gezellig jammeren over het slechte weer.

rokershoest | 25-09-07 | 16:25

OT LOL@KoC
Spaghetti back at ya!
M'n vorige was Cpt. Michael Brant, maar die wilde maar niet wennen.

CJN | 25-09-07 | 16:24

en op staatsradio 1 blaten ze over een mobiele concertzaal......

bobvanderbips | 25-09-07 | 16:24

waskuip-admiraal 25-09-07 @ 16:20
Doe es zelf lefgozerT.

Sikkeneur | 25-09-07 | 16:24

@Bigi Bana Boy
Oke voor het moeilijkere onderwerp, JA! ik ben voor het verdrag, dat was ik en dat ben ik. Ik was pas tegen toen het door onze strot geduwd werd, nooit heb ik inhoudelijk nee gestemd. Maar doet de vraag of we verder willen met Europa er nu toe? Nee dat doet het niet want zie GL D66 en PVV samen tegen de manier waarop en inhoudelijk 100% tegenstrijdig aan elkaar. Of het referendum een goed middel was, achteraf denk ik niet, maar na het eerste referendum en alle quotes van Plasterk, Bos tot Tichelaar en Pronk is jou vraag of het middel goed is niet ter zake doende. Het middel is gekozen, statements en beloften zijn gemaakt, dan is het een kwestie van A en B zeggen.

spooky | 25-09-07 | 16:24

Er komt geen referendum, omdat Europa democratischer wordt, aldus de PvdA. www.pvda.nl/renderer.do/menuId/37298/c...
.
Binnen 1 zinssnede spreekt de PvdA zichzelf al tegen. Dit valt toch niet uit te leggen?

tipo | 25-09-07 | 16:23

@wopper 25-09-07 @ 16:15
Die mannekes als Ken Saro Weetniks die hierboven tekeer gaan voor een volksopstand; Een echte oproepkraaier had zijn compu allang uitgezet en was met 2 stenen op weg naar het Malieveld. Over 30 minuten einde werkdag, lekker uitklokken en in de file naar huis. Beetje kenkeren tegen je wijf, biertje bij het diner en mopperend en braaf naar bed.

Zeddegeizot | 25-09-07 | 16:23

@nunu 16:13 Als dat zo zou zijn dan moet het de regering toch geen enkele moeite kosten om het volk ervan te overtuigen dat het voor het verdrag moet stemmen? Al dat gedraai en gedreig (het licht gaat uit) speelt het 'Nee'-kamp in de kaart.

witwas | 25-09-07 | 16:23

Joehoe, VMBOers in camouflage pakjes! Is het niet jullie taak om de Nederlandse soevereiniteit te beschermen? Doe eens heel gauw Den Haag binnen vallen dan!

dlseth | 25-09-07 | 16:23

En wat zal die Balkenende in een deuk liggen nu..

rokershoest | 25-09-07 | 16:22

Belachelijk! Er wordt weer iets door de strot geramd wat onze politieke elite even onderling heeft geregeld. Democratie? ja mar wel zolang het ons uitkomt.
De PvdA is wat dat betreft het schoolvoorbeeld van oude regenten politiek.
KUTZOOI!

Masturwasbeer | 25-09-07 | 16:21

Gewenst of niet doe ook ik toch maar even mijn zegje:
'
Bos, je bent een lul.
'
Hoe kun je jezelf nof recht in de ogen kijken. Na het zien van de wouter-tapes zag ik alleen maar een heel klein zielig zwak manneke. Je hebt je helemaal laten ondersneeuwen door JP. Sukkel. Ik heb veel spijt van mijn tegenstem, maar waarom ben ik nu diegene met dat nare gevoel. Het is dat Wilders maar 1 onderwerp propandeert en ik daar een beetje moe van word. Het is dat ik te veel geld verdien op op de SP te stemmen, het is omdat de VVD echt niet meer weet wie ze zijn. Daarom zeg ik D66: jullie hebben heel veel mazzel en mijn stem. Vraag: hoe krijgen we dit kabinet nu neer (zonder fysiek en met politiek geweld)?

quutje | 25-09-07 | 16:21

@Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 16:18
Ja gast, als ik ook werkeloos was en geen twee afspraken had gepland op donderdag a.s. had het misschien gekund. En een nederlandse vlag heb ik ook al niet @vanderF, maar ik hang mijn buurman die PvdA stemt wel ondersteboven uit het raam.

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 16:21

o en als er iemand uit amsterdam even zo vriendelijk zou willen zijn om namens mij een baksteen bij het pvda-bureau naar binnen te gooien, heel graag. dank u.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 16:20

Burgerlijke ongehoor 25-09-07 @ 15:23
Hulde ik ben het volkomen met je eens klasse.

befke | 25-09-07 | 16:20

Echt te ranzig voor woorden. Moreel failliet.

Lobo | 25-09-07 | 16:19

Deze partij heeft inderdaad elke geloofwaardigheid verloren.
Een partij die er alleen is voor de allochtoon (met name moslims), grachtengordel en ambtenaar.

Bijstandtrekker | 25-09-07 | 16:19

Zit het liegen, bedriegen, het huichelen het nooit nakomen van beloftes, het verkwanselen van het land u in het bloed en hebt u volkomen schijt aan de Nederland, dan bent u geknipt voor de politiek ....

Amen | 25-09-07 | 16:19

@Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 16:18

en waar was jij in Brussel,
hmm?

vander F | 25-09-07 | 16:19

Heb zojuist mijn lidmaatschap van de CU opgezegd (ja lach maar). Of ik ooit nog eens zal stemmen betwijfel ik ten zeerste. Waarom zou je, in een parlementaire dictatuur als Nederland?

zum kotzen | 25-09-07 | 16:18

De wat luiere reaguurders kunnen als protest NU de Nederlandse vlag uithangen,
toch een aardig gebaar.

vander F | 25-09-07 | 16:18

Mijn voorspelling: jullie gaan nog 1000 comments dooretteren over dat je bedrogen bent, met wat getroll van gasten er tussendoor dat dat maar goed is ook, en dit alles verzand tussen wat pernismeterij tussen de bekende werkloze commenters, want dit alles draait op het ego van bottehond en zo.
En jullie gaan -niet- de straat op.
Conclusie: jullie verdienen dit kabinet.

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 16:18

Ik begin me ondertussen wel een beetje af te vragen of verkiezingen eigenlijk nog wel zin hebben. Allemaal poppenkast. We kunnen onze energie beter steken in zwart werken en de boel uitlachen.

rokershoest | 25-09-07 | 16:18

kersenflap 25-09-07 @ 16:03

Tuurlijk is dat zo maar Balkenende is de leider van de politieke spelletjes die afgelopen maanden gespeeld zijn. Het handjeklap en het ruilen van speerpunten is tekenend voor een zooitje prutsers die de democratie niet begrijpen.

En daarom kan de PVDA niet vasthouden aan het referendum. Ze liggen helemaal in een spagaat. Uiteraard is dit tekenend voor de PVDA en hiervoor zullen ze gestraft worden. Welke sukkel nu nog PVDA stemt weet ik niet.

Onlangs zag ik hier iemand pleiten voor een tweepartijenstelsel. Dat lijkt mij wel wat.

doskabouter | 25-09-07 | 16:17

@nunu 25-09-07 @ 16:13

Kan zijn, maar de discussie gaat hier niet over de inhoud van het verdrag. Tevens had men het volk dan maar beter moeten inlichten.

De StoorZenDer | 25-09-07 | 16:17

Ik zei het op nieuw nieuws al maar doe het hier nog eens!
----------------------------------------------------------------------------
En wederom gaan wij als nederlander dit gewoon pikken. We klagen en klagen inclusief ikzelf. Maar optreden tegen dit soort praktijken doen we dan weer niet. Dus waar klagen we eigenlijk over. Wij Nederlands doen diep bukken dan doen we huilie en we doen een glas een plas en alles bleef zoals het was. Met als uitzondering dat we natuurlijk nu wel deel uit gaan maken van dat zogenaamde super europa. Het draait allang niet meer om mensen maar om geld en macht. En tegen geld en macht valt als mens niet op te boksen. Het is triest maar waar. Ik hoop op demonstratie's of misschien wel rellen vanwege dit achterlijke besluit. Want wat opkomen voor onze rechten betreft kunnen we nog een hoop van de moslims leren. Die hadden nu hun eerste autobom al geparkeerd op het binnenhof..
-------------------------------------------------------------------------------------
Het verschill tussen linkse demonstranten en rechtse is dat de rechtse in het algemeen moeten werken en dus geen tijd hebben om te demonstreren. Ik hoop serieus dat hier verandering in komt. En dat we nu wel een keer laten zien dat we het zat zijn.

StijlvolRechts | 25-09-07 | 16:16

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 16:16

Nu echt bussen naar Den Haag...... Oja SPVV kom er maar in!

Squirrel Men | 25-09-07 | 16:16

@ Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 16:10

Geheel met je eens. In me eentje boos kijkend over het binnenhof passen heeft geen zin. GS, u is, samen met vele andere weblogs, een platform met een groot gevolg. Lead and we will follow!

Tobus | 25-09-07 | 16:16

@nunu
dan prijs ik toeval dat het empfinden van jouw mythische tokkie-meute mooi samenviel met de mening van veel weldenkende mensen. (hierboven staat ergens een linkje naar een verhaal van plasterk, begin daar eens mee). Ik denk dat de echte dombo's zelfingenomen figuren als jou zijn.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 16:15

nunu 25-09-07 @ 16:13

Jij weet er echt veel van, he.

Flodder | 25-09-07 | 16:15

HoerenSloep 25-09-07 @ 16:11
Zie mijn post van 16:11.
Eerst eens de vraag stellen of we uberhaupt wel de EU willen of niet.
Daarna pas de nuances en de uitwerking van het eea.
Het laatste referendum is namelijk door de bevolking aangegrepen om precies die vraag te beantwoorden. Die hele grondwet interesseerde volgens mij niemand ene reet op dat moment.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 16:15

@Zeddegeizot 25-09-07 @ 16:08

Justement! Behalve wat gehandicapten, artsen & verplegerTs, uitkeringstrekkenden en brandweer- of pliesieluiden en de stoottroepen van Groenslinks, gaat geen nederlander de straat op... zelfs niet als er een grote aanslag zou plaatsvinden, hetzij van de muzelmannen of van Gladio.

De gemiddelde nederlander is door de fluor in het drinkwater en in z'n tandpasta (als hij überhaupt z'n fietsenrek poetst) gedoemd om als een zombie op weblogjes en telegraafmeuk te reaguren.

Eigen schuld dikke bult!

wopper | 25-09-07 | 16:15

So? Wat de PVDA wil of niet wil is helemaal niet van belang of er al dan niet een referendum komt. Organiseer wat burgers en laat die een referendum aanvragen.... iedere reaguurder tekent natuurlijk voor.

Kat in het bakkie.... maar ja, dan moeten er wel een paar van hun luie kont afkomen ;)

sieb13 | 25-09-07 | 16:14

@ Getson 25-09-07 @ 15:57

Speak for yourself. Mijn "NEE" was op puur inhoudelijke grond. Mijn huidige woede (dat is het nu zo onderhand wel) komt wel veel meer uit het feit dat democratie in dit land alleen voorop wordt gezet als het de volksvertegenwoordigers uitkomt, en het feit dat we ondanks veel betere vooruitzichten maar weer eens gekort worden op van alles en nog wat. Die maffo van een Klink onderzoekt zelfs of hij vet eten kan be-accijnzen. Tegen 2025 lopen we allemaal met een onderhuidse chip rond die meet hoe vaak en hoe diep we ademhalen, dan kunt u aan het eind van het jaar uw jaarlijkse luchttax automatisch afdragen middels handige uplink van de chip naar de belastingdienst.

Deze zogenaamd sociale maakbare samenleving, die vooral zoveel mogelijk voorbij gaat aan diezelfde samenleving komt me mijn strot uit. De tijd van uitsluitend fora en websites volschelden is voorbij, de tijd voor actie is gekomen. Ik geef eerlijk toe dat ik geen goed organisator van iets dergelijks ben, maar actief ondersteunen zal ik zeker doen.

Tobus | 25-09-07 | 16:14

@ Ken Saro-Wiwa 25-09-07 @ 16:10
Je gaat je lekkere gang maar. Ik ben bang dat je flink op je flikker krijgt met de lange lat. Ben te oud voor die onzin. Ik zit hier lekker rustig en warm en wacht de volgende verkiezingen af.

Duismann | 25-09-07 | 16:13

Het NEE tegen de grondwet was alleen maar omdat 90% van de burger totaal geen verstand had van wat het nou precies allemaal inhield... Het woord grondwet beslaat dan ook helemaal niet de inhoud. Het werd dan ook alleen maar grondwet genoemd omdat een of ander kudt-fransoos het een constitutioal law heeft genoemd, wat door de media meteen dusdanig is uitgebuit dat alles en iedereen hier in 0031 het opeens over een grondwet had.
Laten we eerlijk zijn: dit hele verdrag is enkel en alleen om de zaken in Europa wat efficienter te regelen, iets wat mij niet verkeerd lijkt!

nunu | 25-09-07 | 16:13

Normaal gesproken zou ik de PVDA willen bashen hier... maar ze pakken het zelf zo grondig aan, ik kan het gewoon niet verbeteren..... het volk heeft een stem, en de PVDA wil het liefste de strot afknijpen....

Behangdelul | 25-09-07 | 16:13

De nieuwe staats propaganda stelt dat de Nederlandse identiteit allang niet meer bestaat. Er is geen wij/zij, want wij is er helemaal niet. Al heel de week spuugt Radio 1 met dat idee, en ja zelfs Maxima had daar gisteren nog wat aan toe te voegen. Waar ze naar toe willen is dat de Nederlander maar moet beseffen dat hij niet bestaat, geen mening heeft en vooral zijn smoel moet houwe. Er is dus ook helemaal geen referendum nodig.

www.hetvrijevolk.com/?pagina=4511&...
www.refdag.nl/artikel/1316719/M%C3%A1%...

De StoorZenDer | 25-09-07 | 16:12

@Bigi Bana Boy @ 16:06:
Hoe denk je dat te willen bereiken dan? Via de politiek? Je hebt gezien wat die met jouw mening doen: hun reet afvegen.

HoerenSloep | 25-09-07 | 16:11

CJN 25-09-07 @ 16:03
En wie stelt die maat dan, te oud, te duur, niet flexibel genoeg?
Kom op zeg, ik heb er zelf geen last van, maar geef je op een briefje dat menig reaguurder van 35+ dan op een ontslaglijstje komt te staan.

Sikkeneur | 25-09-07 | 16:11

bottehond 25-09-07 @ 16:01
Een referendum is niet het geschikte middel om subtiele vragen over de EU aan de bevolking te stellen. Het is meer geschikt voor vragen waar alleen een Ja of Nee op geantwoord kan worden. Bij de EU ligt het, zoals je zelf al aangeeft, complexer omdat de meesten onder ons bepaalde dingen wel en bepaalde dingen niet bevallen. Het vorige referendum was daarom een onding omdat het door velen misbruikt is om een algehele afkeer van Brussel en/of Den Haag kenbaar te maken. Laten we eerst eens beginnen met de vraag "willen we wel of niet door met de EU" voor we met moeilijkere onderwerpen komen.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 16:11

@Tobus 25-09-07 @ 15:53

>donderdag is het lekker weer in Den Haag, lijkt me een mooi moment voor >stoeptegeltrekken, pek en veren.

Remember, remember, the 27th of September...

Ik doe mee als al die andere toetsenbord- en zolderkamerhelden hier eens hun grote muil houden, en deze oproep gehoor doet vinden. Ik neem de pek mee, jij de veren? Maar ik vrees het ergste. Ten eerste klimmen ze graag hier n de pen, maar oh wee als het er echt op aankomt. Dan gaan ze braaf bij de baas zitten, lekker stiekem posten over dat demonstratietuig. Ten tweede zijn jij en ik maar individuen zonder platform van betekenis, en met z'n tweeen of tienen zullen we niks bereiken.
Ik roep daarom voor Geenstijl op deze demonstratie te ondersteunen (niet organiseren of zo, dat werkt niet), en de samenwerking te zoeken met alle andere bekende logs met publiek, waar je normaal gesproken misschien een hekel aan hebt, om over de SP niet te beginnen, maar die moeten ook mee.
Geenstijl heeft wel het platform en het publiek. Dit is ook een moment van de waargheid voor hun. Blijven ze steken in wat postjes en hoaxen op telegraaf-niveau, en vallen ze door de mand, of gaan ze nu eens echt zien waar ze voor staan? Juist onze tegenstellingen maken ons sterker in deze, terwijl onze belangen hetzelfde zijn.

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 16:10

ok, nu is het duidelijk. De straten op, massaprotesten. Leg het land stil, links en rechts - verenig tegen deze volksverlakkerij. Geen overdracht van nederlandse souvereiniteiten naar Brussel!

De Linkse Lonsdaler | 25-09-07 | 16:10

@zeddegeizot
mee eens.. ik wordt nog steeds boos als ik denk aan die museumplein-hoax.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 16:10

Maar krijgen we nu in plaats van een referendum dan wel een flinke koopkrachtverbetering als goedmakertje??

rokershoest | 25-09-07 | 16:10

@ King of controversy 25-09-07 @ 16:05
Ooooh, Maar dan ben ij dus ook niet tegen een referendum dus... De uitslag kun je dan op dezelfde manier behandelen als een getekend Europees verdrag. Welkom in het pro-referendum kamp.

religion is war | 25-09-07 | 16:10

@Zeddegeizot 25-09-07 @ 16:08,
jij blijkbaar wel, ik niet.

vander F | 25-09-07 | 16:10

@o.g. 25-09-07 @ 16:07

Who died and made you king?!

Dirk Tang | 25-09-07 | 16:09

o.g. , als jij dan eens even begint met je bek houden. Randdebiel.

coolmos2 | 25-09-07 | 16:09

En trouwens
Spaghetti @ CJN. Je had het ook wat moeilijker kunnen maken. ;)

King of controversy | 25-09-07 | 16:09

@Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 16:06.
ik heb niks tegen Europa, wel tegen de EUSSR,
dat is heel wat anders.

vander F | 25-09-07 | 16:08

Poepoe, hèhè. En morgen staan we weer allemaal lekker in de file, gaan we weer meer belasting betalen, komen er weer x volstrekt onintegreerbare allochtonen bij, wordt het volgende generaal pardon georganiseerd, krijgen nog minder te zeggen, moeten we weer naar dat opgeheven vingertje van Femke kijken, komen er nog een paar duizend Polen bij, komt de volgende milieuhoax aangewandeld, wordt de samenleving weer wat verder verstikt met het zoveelste kutregeltje, en wordt er weer driftig gereaguurd op GS. Er is niets, maar dan ook werkelijk niets, dat de Nederlander (behalve dat Pavlov-vee van Agnes Jongerius) boos de straat op krijgt. Beetje mopperen, beetje boe-roepen, en weer door met de orde van de dag.

Zeddegeizot | 25-09-07 | 16:08

@BBB
daar gaat het helemaal niet om. Vrijhandel is ok. beetje landbouwsubsidie voor de lieve vrede vind ik ook niet erg, maar meer hoef ik niet. klaar. Niet steeds denken dat de mensen dom zijn. Zijn ze niet.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 16:08

@King of controvery. Duidelijk verhaal. In dat geval heb je inderdaad gelijk:)

BalkanPower | 25-09-07 | 16:08

@Bottehond,
* gaat het weekend naar Milwoukee, boodschappen doen *

fuckje | 25-09-07 | 16:08

De zeiler die de windvaan niet volgt zal nooit zijn doel bereiken. Moet dat ding het natuurlijk wel doen.

Zo jammer! | 25-09-07 | 16:07

@ badermeinhof 25-09-07 @ 16:06
Jij hebt werkelijk geen flauw idee waar je het over hebt.

Duismann | 25-09-07 | 16:07

Hulde Monasch, wil de laatste PvdA'er met een geweten het licht uitdoen? *floep*

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 16:07

@Lange Neus 25-09-07 @ 16:02
Het volk moet z'n grote populistische bek houden wat mij betreft. 3/4 van het volk is plebs zonder hersens. Stem op een partij die jou wel recht doet i.p.v. gezellig met z'n allen ouwehoeren over een referendum.

o.g. | 25-09-07 | 16:07

Ben benieuwd waar we volgende week dinsdag mee genaaid worden.

bobvanderbips | 25-09-07 | 16:07

Misschien moet Nederland wel naar een wat losser associatie verdrag als echt blijkt dat het merendeel van de bevolking de EU niet wil. Want het gaat uiteraard helemaal niet over de grondwet maar over de aversie tegen de EU, laten we daar eerlijk over zijn.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 16:06

Hoe zal de uitvaart worden?
Open kist? Nog wel rood denk ik... beetje flets maar a la... dat was die club toch al een paar jaar.

Hey Wouter doe je het licht uit voordat je de deur dicht doet? Is beter voor het milieu, lutser.

Dirk Tang | 25-09-07 | 16:06

Getson, klets toch niet zo stom. Jij weet waarom ik nee heb gestemd?

coolmos2 | 25-09-07 | 16:06

PVDA is net zo links als de VDD, not dus.
Oprotten met die graaiers.
RAF Forever

badermeinhof | 25-09-07 | 16:06

Maurice de HonT, kom er maar in!

Eagle_Eye | 25-09-07 | 16:05

@ BalkanPower 15:50
Vrijwillig ja. Wat lettertjes op een papiertje heeft nog nooit iemand kunnen dwingen om wat te doen. Een contract heeft alleen waarde in Nederland, omdat een rechter dat waarborgt, en de politie in kan grijpen. Een contract kan met (mild) geweld worden afgedwongen.
Dit verdrag is in feite ook een contract tussen de lidstaten. Maar als NL zich er aan onttrekt, komt er geen Europese politiemacht Balkie arresteren, snap je?
Kijk ook naar die 3% norm. Duitsland en Frankrijk kunnen zich daaraan onttrekken, zonder consequenties. Ze houden zich aan dat verdrag, op basis van vrijwilligheid, net zoals NL zich op basis van vrijwilligheid zich houdt aan dit verdrag.
Het is daarom onzin om te spreken over het opheffen van Nederland, omdat de werkelijke macht nog steeds ligt bij de NLstaat.

King of controversy | 25-09-07 | 16:05

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 16:05

En wat SuperG 25-09-07 @ 16:02 zegt!!!

Farouk | 25-09-07 | 16:04

En PVDA, hoe staat de wind vandaag?
Oh, ik zie het al. Niks abnormaals voor jullie doen te melden...

drekzooi | 25-09-07 | 16:04

@Sikkeneur 25-09-07 @ 16:02
Alleen voor mensen die weten dat ze onder de maat presteren is die versoepeling vervelend.

CJN | 25-09-07 | 16:03

@ Doskabouter,
De hoofdschuldige is hier de PvdA: ze hebben de kiezers (en het volk) weereens vierkant bedrogen en voor het lapje gehouden.

Als de SP en de PVV ballen hebben organiseren ze mórgen nog een demonstratie op het malieveld. Dit kan en mag niet!

kersenflap | 25-09-07 | 16:03

o.g. 25-09-07 @ 15:58> Of die de mening van het volk willen over een ingrijpend besluit. Volgens mij heet dat een democratie.

En kom nou niet aan met: "Jullie hebben al gestemd, dus zij kunnen nu jullie belangen behartigen.", want dat doen ze niet. Ze zeggen het een, en doen het ander.

Dus kom maar op met dat referundum (sic).

Lange Neus | 25-09-07 | 16:02

fuckje 25-09-07 @ 15:48
Als dat klopt met die ruil, is er toch nog iets goeds uitgekomen.
AL eerder gezegd, maar menigeen zal zijn zegeningen tellen dat het ontslagrecht niet versoepeld wordt.
Vanmorgen nog op tv dat het bedrijfsleven geschoolde werkers uit de voormalige USSR wil halen. Die zijn nog lekker goedkoop, nu de amerikanen de Indiërs te veel betalen. Enige terughoudendheid is er vanwege het zuipgedrag van die gasten.

Sikkeneur | 25-09-07 | 16:02

Tichelaar benadrukte dat zijn fractie ‘steeds waar dat mogelijk is’ wel voorstander zal zijn van een referendum.
Zo mogen burgers in Utrecht kiezen tussen een PvdA-er of een PvdA-er als burgemeester.

SuperG | 25-09-07 | 16:02

wij zijn gegijzeld door dat geboefte, het gaat nooit meer goedkomen. dit gezeik gaat nog door tot 2011.

ganzo | 25-09-07 | 16:01

@Getson 25-09-07 @ 15:57
Gezien de stelligheid waarmee je dat beweert, neem ik aan dat je daar een uitstkende objectieve onderbouwing voor gaat geven nu? Een bron? Linkje?
De burgers weten prima wat Europa voor hen betekent. De burger wil geen politieke unie met nog meer pluchklevers en nepotisten.
Aanmatigend klootzakje, met je pedante aannames.

CJN | 25-09-07 | 16:01

@getson
maar er zijn wel verdomde goeie debatten gevoerd op tv. Tijdens die debatten kwamen de tegenstanders steeds als sterkste naar voren, op argumenten voor alle duidelijkheid. Het was echt niet moeilijk om tijdens zo'n debat te zien wie het sterkste punt had. Als mensen dat maar konden zien en onthouden tot de stembus is er al voldoende reden voor een referendum.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 16:01

Getson 25-09-07 @ 15:57

Nee, dude. Dat was de eerste keer dat het volk zich rechtstreeks uit kon spreken inzake de EUSSR. Die politieke unie roept wantrouwen, wrevel en vaak ronduit haat op bij het volk. En terecht. Nederlanders willen graag Vrijhandel, maar geen politieke unie en dan zeker niet zo vergaand als de EUSSR. En dát terwijl er juist inzake de Vrijhandel een alternatief bestaat in de vorm van de EFTA. Dat niemand daar over praat is een teken aan de wand.

bottehond | 25-09-07 | 16:01

@Getson 25-09-07 @ 15:57

Vele eikels stemmen ja en stemmen CDA en PvdA, dus die kunnen we in de toekomst passeren, etc. etc. Wat een onzin. Ik weet wel wat die grondwet inhoud, en stem nee. Mijn buurvrouw is een debiel en stemt ja. Zo ken ik er nog wel een paar. Als ze zulke argumenten aandragen op dictatuur uit te oefenen en het volk te verraden, dan moeten er neqschoten uitgedeeld gaan worden.

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 16:01

Wat Faaz71 25-09-07 @ 15:04 dus zegt....

Farouk | 25-09-07 | 16:00

@willempie84 25-09-07 @ 15:58

Wij zitten toch zowiezo allemaal gevangen in The Matrix?

Duismann | 25-09-07 | 16:00

@ Tobus 25-09-07 @ 15:57
Ok, dan wordt het vrijdagmiddag dus? Borrel na aflopp? :-)

Duismann | 25-09-07 | 15:59

Wat een hoerenpartij zeg, alsnog gewoon Europa door je strot drukken. Een partij die zo liegt in de campagne zou toch als een 'criminele organisatie' aangemerkt moeten kunnen worden.

Farouk | 25-09-07 | 15:59

Ik ben trouwens benieuwd wat er gebeurd als bij de komende wekelijkse opiniepeiling PVDA op pak 'em beet 5 zetels staat.

witwas | 25-09-07 | 15:59

Een complot van de illuminati en de Bilderbergers!. We leven toch al in een schijndemocratie en de repressie en leugens van de overheid zal alleen maar toenemen jegens 'het volk', oftewel slaven in de ogen van de illuminati.

willempie84 | 25-09-07 | 15:58

Referenda zijn voor politici die hun verantwoordelijkheid niet durven te nemen.
Geen referundum? Terecht!!

o.g. | 25-09-07 | 15:58

Veel mensen roepen dat dit verdrag niet anders is dan dat van 2 jaar geleden. Even ter verfrissing: De EU grondwet is op 1 juni 2005 NIET weggestemd op inhoudelijk grond. Dat was puur een gevoelskwestie. Het volk was boos op de Euro en de politiek. Er waren er maar weinig die inhoudelijke argumenten hadden. Dat is ook precies de reden waarom je geen referendum moet houden. Die beslissing moet je lekker overlaten aan de mensen die je daarvoor gekozen hebt. Moeten die natuurlijk niet elke week van standpunt veranderen.....

Getson | 25-09-07 | 15:57

@ Duismann 25-09-07 @ 15:55

Ik kom wel casual, ok?

Tobus | 25-09-07 | 15:57

@ fuckje 25-09-07 @ 15:48

Dat niet alleen: sinds gisterenmiddag/gisteravond/hedenochtend moeten er vele baantjes en subsidies geregeld kunnen worden bij Cordaid en aangesloten instellingen. Dat is nu dus veilig gesteld. Ontslagrecht staat niet eens op de rijksbegroting (veelzeggend), ontwikkelingshulp is daarentegen omhoog gegaan. Eea staat dus allang in de financiele boeken, het volk moet zijn bek houden. Alleen eens in de 4 jaar zijde gij allen liev, daar tussenin alleen handig voor de inkomsten via hebben, houden en uitgeven van centjes.

Tobus | 25-09-07 | 15:56

Dat wouter bos niet te vertrouwen is dat weet iedereen. Grotere draaikont bestaat niet. Maar vergeet niet dat onze fijne MP net zo schuldig is. Het hernoemen van iets wat nagenoeg hetzelfde is dat is ook regelrechte belazerij. Daarom vind ik dat dit kabinet heel snel moet oprotten. Want een kabinet wat zo sneaky en vals is kan nooit het goede voorbeeld geven. Een ding is zeker, nooit meer balkenende. Deze man is alleen maar bezig met het spelen van MP. Het is een kortzichtige griffo zonder enig talent. Nu eens iemand met een persoonlijkheid en zakelijk inzicht aan het roer svp!

doskabouter | 25-09-07 | 15:56

Met Tichelaar heb je geen vijanden meer nodig!

HaVanBommel | 25-09-07 | 15:56

@finnish.... sorry maar ik heb niet op die mongolen gestemd. En al had ik op zeg maar PvdA gestemd... ik las hierboven dat in het programma van de pvda stond dat indien het vraagstuk weer naar voren komt... dat dan een referendum zal komen. Dus al had ik op hun gestemd, dan is nog niet mijn mening vertegenwoordigd, omdat ze anders doen dan ze hadden beloofd. En je wil dat dan alsnog vrijwillig noemen, omdat mensen erop gestemd hebben? please koop ff een fiets en ga fietsen:)

BalkanPower | 25-09-07 | 15:55

Ik moet het nog zien gebeuren. Stropdassen gooiend met stoeptegels....

Duismann | 25-09-07 | 15:55

@sjaakdeslinksesul
Dat ben ik ook, voor aanvaarding en voor het verdrag. Dat is niet naïef dat is het inhoudelijk een goede keuze vinden maar principieel tegen de manier waarop zijn.Bedankt voor het antwoord.

Leve D66 en lang leve het kereltje, Hans Brinker was ook het enige kereltje die ons van overstroming redde. Ik denk dat Pechtold dit heel goed kan verwoorden, beter dan Marijnisse of Halsema en Wilders, tja met een vijand als de pvda wordt hij zelfs een vriend.

spooky | 25-09-07 | 15:54

@ pinguinmic 25-09-07 @ 15:39
Sorry meisje, je snapt er zelf niks van, ik heb geprobeerd het je uit te leggen maar helaas..... Ik snap nu ook waarom je geen schooljuf bent, met een IQ van en radijsje willen ze je zelfs daar niet hebben. De implicatie van jouw stelling heb ik even tegen het licht gehouden. Volksvertegenwoordiging hoeft inderdaad niet te betekenen dat ze alles doen wat in het program staat, daar heb je nu eenmaal coalities voor. In het geval echter dat een partij een draai van 180 graden maakt kun je het niet meer serieus over volkvertegenwoordiging spreken. Immers het volk kiest de vertegenwoordiging (partij) waarvan zij denken dat die zijn/haar mening/standpunt het best kan uitvoeren. De mening van een Partij vindt zijn weerslag in het partijprogram. Als in dat program controversiele zaken staan die een partij, eenmaal op het pluche juist niet gaat uitvoeren heb je het over volksverlakkerij, niet over vertegenwoordiging. Probeer het maar te snappen radijsje, denk overigens dat het te ingewikkeld voor je is.

religion is war | 25-09-07 | 15:53

Ik heb niet zoveel met geenstijl. Ook al niet met de SP.
Ook heb ik niet meer gedemonstreerd sinds ik als kindje meeliep tegen de kernwapens.
Toch is het nu de tijd om deze verschillen even opzij te zetten en te gaan voor het gemeenschappelijke doel. Haal de fakkels te voorschijn, pak het teer en de veren en de paal, en we gaan die landverraders uit het parlement jagen om deze democratie te herstellen.
Het is nu genoeg geweest, de infiltratie van de gimps van de grote industrien en de gimps van de foutste Amerikaanse president ooit, voor eigenbelang, verreist nu in zeer hevige correctie. De dag van afstraffing komt steeds dichterbij, en met deze laatste ranzige poging tot volksverlakkerij moet het er maar eens van komen. If you ain't with us, you're against us!

Ken Saro-Wiwa | 25-09-07 | 15:53

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 15:53

@ Onderbuik:
"de pvda is knettergek geworden, en daarbovenuit steekt nog Jan Pronk, onbegrijpelijk dat deze linkse mensenrechtenactivist het toch niet geworden is..."

Hij is het juist niet geworden OMDAT de PVDA knettergek is geworden!

Dr. Oplul | 25-09-07 | 15:52

CJN 25-09-07 @ 15:34
Onzin. Met het referendum had het volk enkel Ja of Nee kunnen stemmen tegen het voorliggende verdrag.
Bij een NEE had Balk cs een probleem uit te leggen in Europa en hoe nu verder.
Vergeet niet dat de meeste partijen vóór Europa zijn.
Bij een JA wordt de ingeslagen weg alleen versneld.
De EFTA optie gaat het nooit halen in NL, is een gepasseerd station.

Sikkeneur | 25-09-07 | 15:52

Het kan me helemaal niets schelen of er een referendum komt.

Maar zoals ik Tiggelaar vierkant en doorzichtig zie liegen, bedriegen en bedonderen, is dit in mijn ogen ook het einde PVDA.

Waarom nu niet: Sorry, ik weet het, maar gezien het regeer accoord kunnen we niet anders?

Waarom dat gehuichel en gekronkel?

investin | 25-09-07 | 15:51

Wat zullen een hoop mensen spijt hebben van hun stem in november...

bethundered | 25-09-07 | 15:51

BalkanPower 25-09-07 @ 15:50

U (als volk) heeft vrijwillig gekozen voor JPB en zijn maatjes.

finnish humor | 25-09-07 | 15:51

Stelletje naieve rukkertjes ! Politici die doen wat ze beloven zijn net zo reeel als een vrouw die kan pijpen terwijl ze de was ophangt en de aardappelen schilt.

Montgomery Burns | 25-09-07 | 15:51

Die citaten van 15.04 en 15.28 bij elkaar opgeteld, resulteert in voldoende bewijs dat de PvdA een eigen werkelijkheid heeft gecre-eerd. Oftewel: Schandalig zit te liegen, te draaien en "zo corrupt is als de neten", om Wouter Bos zelf eens te citeren.

tipo | 25-09-07 | 15:50

Wanneer verzamelen we in Den Haag?

Rarend | 25-09-07 | 15:50

@witwas
Precies! Wees er dan gewoon eerlijk over en maak er een museum van. Scheelt weer wandelingen naar het stemhokje.

FustViking | 25-09-07 | 15:50

@King of controversy 25-09-07 @ 15:38
Welke VRIJWILLIGHEID? Volgens mij heeft het volk 2 jaar geleden NEE gezegd. Zoalng die NEE niet is rechtgetrokken door een nieuw referendum die JA als uitkomt heeft... maar die referendum komt er niet, omdat men bang is voor een NEE. Hoe je het ook wend of keert... het is niet vrijwillig.

BalkanPower | 25-09-07 | 15:50

Heb net de televisie uitgedonderd. Vragenuurtje gekeken en daarna: jawel hoor, de PvdAllochtonen zijn TEGEN een referendum. Antwoord hierop heb ik niet, want mijn woede over het verkrachten van de democratie is buitengewoon groot. Ga straks een blokje lopen om bij te komen. Wat een verdomde hypocrieten.... P.v.d.A val es effe deaud, und zwar sofort.

agentorange | 25-09-07 | 15:50

@fuckje 25-09-07 @ 15:48

Ja, zo werkt dat in de politiek. Doen alle partijen hoor.

Duismann | 25-09-07 | 15:50

Dat deze bende slechts volksverlakkers zijn wisten we al, belangrijker is hoe de taqia-party zich hieruit gaat redden:
wie gaat de windvanen om de oren slaan met hun eerdere beloften?
En dan keihard en voluit!

wopper | 25-09-07 | 15:49

Goedverdoemme PROTEST! ACTIE!

Fucking klote rat Balkenende, achterbakse laffe leugenaar dat je bent, hopelijk blijft dit niet onbestraft!

zum kotzen | 25-09-07 | 15:49

@spooky 25-09-07 @ 15:45

D66 is het redelijke alternatief. Zeggen ze.

Duismann | 25-09-07 | 15:49

Er is sprake van kadaverdiscipline in de PvdA-fractie; het Referendumstandpunt mag nu als wisselgeld worden gebruikt bij de versoepeling van het ontslagrecht.

fuckje | 25-09-07 | 15:48

Ach, uiteindelijk maakt het helemaal niet uit of de bevoegdheden in Den Haag of Brussel liggen. In beide gevallen is van democratie geen sprake. Het zou eigenlijk wel zo efficiënt zijn om die extra bestuurslaag in Den Haag te schrappen. Er waren ons toch ook minder ambtenaren beloofd?! Maak dat dan tenminste waar.

witwas | 25-09-07 | 15:48

@ bottehond 15:45
Altijd maar weer schelden. Kan je nou echt niets anders, jochie.
En beter geinformeerd? Dat kan alleen als je het verdrag zelf geschreven hebt...

King of controversy | 25-09-07 | 15:48

spooky 25-09-07 @ 15:45
Ze zijn voor een referendum en voor aanvaarding van het verdrag, beetje naief dus.

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 15:48

finnish humor@
Ja en toen hadden ze al een bom er op moeten gooien op heel de EU
Is vragen aan Binladen of hij niet eens een vliegtuig op Brussel en Straatsburg kan gooien!!!
p.s. en ok op Den Haag

Qutjejuq | 25-09-07 | 15:47

@ Burgerlijke ongehoor 25-09-07 @ 15:46

Ben gewend aan managementsamenvattingen.

Duismann | 25-09-07 | 15:47

Waarvoor stemmen we eigenlijk nog?
Is dit werkelijk een democratie?

Kunnen we niet gewoon alle macht geven aan Grote Leider Balkenende en Hem en zijn Komrads laten regeren over ons, het onwetende en domme gepeupel, Hij weet vast wat goed voor ons is.

Lang leve Balkenende, lang leve Bos!

Lange Neus | 25-09-07 | 15:47

Ik hoor steeds dat een referendum niet nodig is omdat ze naar het NEE hebben geluisterd en als gevolg het verdrag flink hebben aangepast. Wanneer naar die veranderingen gevraagd wordt, beginnen ze over vlaggetjes, de naam, een volkslied en andere niet toe doende symboliek. De kiezer wordt als een volkomen achterlijke behandeld. En de media, GS en wat andere logs nagelaten, staan er allemaal apathisch bij te kijken. Een NEE omtoveren in een JA zonder duidelijk aanvaardbare uitleg is een dikke minachting naar de kiezer en dus de democratie, die enkel en alleen kan bestaan bij de gratie van het volk.

Flodder | 25-09-07 | 15:46

@ Duismann 25-09-07 @ 15:29: Concentratie probleempje ?
.
@ Joris: Thnx vanavond bid ik je de hemel in !

Burgerlijke ongehoor | 25-09-07 | 15:46

Rechtspopulistisch, niet rechtsextreem. Hoop ik. Anders zit ik hier verkeerd.

Duismann | 25-09-07 | 15:46

Ik zie in de discussie een paar keer D66 staan, Voor referendum is GL SP PVV maar waar staat D66 nu? Is theoretisch want de meerderheid is er niet, maar voor mij toch wel een vraag.

spooky | 25-09-07 | 15:45

Voordeel is natuurlijk dat de PVDA nog meer in tweeen splijt dan dat ze al was en dat Woutertje zijn gehele bevallige achterwerk in de strijd moet werpen om dit regenteske zooitje bij elkaar te houden. Maar ff of topic... ik las vanaochtend dat we een kijkje in keuken krijgen te zijn van Geen Stijl, het "rechtsextreemse" webblog zo stond het geschreven in de Spits.

Karel Kruizenruiker | 25-09-07 | 15:45

Maar goed, voorzover het nog niet duidelijk was, is het dat nu wel: Den Haag heeft integraal en totaal schijt aan het volk dat het zegt te vertegenwoordigen.
Dat dat duidelijk is.

FustViking | 25-09-07 | 15:45

King of controversy 25-09-07 @ 15:38

Lees je beter in, voor je een beter geïnformeerde "gek" noemt. Pas maar op, zometeen gooi ik die tegel op jouw krullenkop. Spaghetti-denkerT.

bottehond | 25-09-07 | 15:45

Mark 9712 25-09-07 @ 15:25

brrrrrrrr

PrAn | 25-09-07 | 15:44

.... het is toch werkelijk... Gewoon. Opheffen. Die. Oplichterbende.
Ik heb hier werkelijk geen woorden meer voor. Geef me dan maar Wilders! Ben ik het nooit mee ens, maar die vecht tenminste met open vizier. Wat een NSB-club!

Comrade | 25-09-07 | 15:44

wanneer gaan we weer stemmen ?, kan dat niet eerder ?

gatti | 25-09-07 | 15:44

Preuris breekt uit in de PvdA !!!!!!!!!

Een Soort Iets | 25-09-07 | 15:43

@ Diegenen die even tv kunnen kijken.
Journaal om kwart voor vier. Doe eens kijken hoe Tiggelmee zich er probeert uit te kletsen, niet normaal meer! Zo ongeloofwaardig!

fuckje | 25-09-07 | 15:43

Dit is gewoon schandalig. Wat een minachting voor de kiezer. En straks zeker een feestje houden omdat "Nederland voor de Grondwet is". Gatverdamme. En Wouter, Jacques en de rest van de kliek: vertellen jullie straks maar mooie verhaaltjes dat dit echt een hééééél ander verdrag is omdat er niks over een volkslied in staat. En dat jullie dus helemáááál niet staan te liegen. We geloven jullie meteen. Stelletje flikkers.

SuperG | 25-09-07 | 15:42

-weggejorist-

Lizzard | 25-09-07 | 15:41

RIP PVDA

krommeteen | 25-09-07 | 15:40

@KOC
op basis van wiens vrijwilligheid?

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 15:40

de pvda is knettergek geworden, en daarbovenuit steekt nog Jan Pronk, onbegrijpelijk dat deze linkse mensenrechtenactivist het toch niet geworden is...

Onderbuik | 25-09-07 | 15:39

@religion is war

Lees nu nog eens even goed wat ik schreef, want je snapt er dus werkelijk niks van. Ik ben geen schooljuf die alles 2 keer gaat uitleggen dus je gaat maar even je best doen.

pinguinmic | 25-09-07 | 15:39

lol @ vander F 15:33
@ bottehond 15:34
Wat lul je nou gek? Nederland is helemaal niet opgeheven. Ja, de NLstaat draagt meer bevoegdheden over, maar dat gebeurd op basis van vrijwilligheid. "De grondwet" is niets meer dan een papiertje. Er staat geen leger achter, en hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk kunnen alleen wapens dwingen.

King of controversy | 25-09-07 | 15:38

@pvpb 25-09-07 @ 15:3
Duuhhh... meer woorden maak ik er niet vies aan josti.

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 15:37

*begint vandaag waarschijnlijk vroeg aan de dimibo...*

Duismann | 25-09-07 | 15:36

Werner Beinhart 25-09-07 @ 15:28

Op vallend dat je de VVD buitenbeschouwing laat. Die is nét zo verantwoordelijk als CDA en PVDi. Alleen de laffe draaikonten van windvaan boslim de schuld geven deugt niet. Die tRutte houdt zich muisstil en de Balk is naar het buitenland terwijl vandaag Nederland ophoudt te bestaan.

bottehond | 25-09-07 | 15:36

Qutjejuq 25-09-07 @ 15:30

Je bent net zo simpel als Plasterk. Eu wetten gaan boven nationale wetten sinds het verdrag van Rome. Nooit iemand over gehoord, heeft ook nooit probleem opgeleverd in 50 jaar. Behalve nu dan schijnt het ongehoord te zijn.

finnish humor | 25-09-07 | 15:36

@joris,
servert reaukt?
uiteenvallende scripts?
Einde van Nederland?

vander F | 25-09-07 | 15:35

Het is niet eens zo zeer belangrijk of er wel of niet een referendum komt. Wat ik schokkend vind is dat een soevereine staat wordt opgeheven in vredestijd. Balkenende pleegt hoogverraad.PUNT.
Een referendum is de enige mogelijkheid om Nederland als zelfstandige staat te behouden.

CJN | 25-09-07 | 15:34

@ Qutjejuq
<br>
Internationale verdragen gaan altijd al boven het nationale recht, en dus ook de grondwet. Niets nieuws onder de zon... Allemaal alleen maar geroep van kleine, bange volksgeestjes (xenofoobjes) die de wereld niet aankunnen en denken dat een vlucht in protectionisme en isolationisme alle (enge) verandering kan tegenhouden.
<br>
Verandering is goed - of had je liever gehad dat we prehistorische gewoonten hadden gehandhaafd?

pvpb | 25-09-07 | 15:34

@Werner;
Dat je hier verbaast over doet vind ik eigenlijk nog stuitender. De PvdA is van oudsher een regentenkliek. Die hebben niets met democratie. Ja, als het electoraal goed uitkomt is het leuk om daar iets over te roepen. Voor de rest geen verrassing. En 2/3 van dit volk dat nu in de steek wordt gelaten BLIJFT gewoon stug op de bestaande kliek stemmen. Verander je nix an. Velen zijn er dan ook gewoon van afhankelijk. PvdA, CDA, VVD, GL, D6,6. Het zijn allemaal regenteske elitaire opportunisten. Altijd geweest en zullen ze altijd blijven en 2/3 van het volk blijft er gewoon stug op stemmen.

Rest In Privacy | 25-09-07 | 15:34

Zwadderneel 25-09-07 @ 15:23

Juist het feit dat de bevolking niet weet waar het nou allemaal écht om gaat zou voor mij betekenen dat ik zonder meer tégen zou zijn vóórdat ik Nederland op zou heffen. Er is namelijk géén weg terug. Neem in ieder geval de moeite je in te lezen voordat je blij wordt van dit landverraad door PVDi, VVD en CDA. Je kunt toch zelf nadenken en lezen, of niet?

bottehond | 25-09-07 | 15:34

LOL @ Overvecht

Duismann | 25-09-07 | 15:33

Avalon 25-09-07 @ 15:26

Mee eens, behalve dan met laatste zin. Handigheid is niet de eerste kwalificatie die bij mij opkomt als ik het gedrag van JPB wil beschrijven.

Eerst is hij tegen het 1e referendum, maar het komt er toch. Het doet al zijn kabinetten reuze zijn best niets over europa te zeggen behalve in algemeenheden. Ondertussen hebben populistisch rechts en links hun handen vrij voor hun onwelriekende spel. Nu draait hij weer om de hete brij heen, maar het loopt met een sisser af. Handigheid, mwa.

finnish humor | 25-09-07 | 15:32

ik vind het zeau zwak van bepaalde personen
wel hard iets roepen
maar vervolgens aangeven niet alles te lezen
wat langer is dan vijf regels
zeau krijg je D66 nooit terug
duisman

overVecht | 25-09-07 | 15:32

@ pinguinmic 25-09-07 @ 15:20
Tuurlijk, hartstikke logisch, als de SP in de regering komt zul je zien dat er binnen de kortste keren 10 kerncentrales bij worden geplaatst... Gaat echt niemand vreemd vinden. Groen Links zal bij regeringsdeelname vooral veel wegen laten aanleggen. De VVD zal alle topsalarissen verbieden, en het CDA gaat het christendom aanpakken en sluit alle christelijke scholen. Ja hoor, je redenering klopt compleet. Dat is pas volksvertegenwoordiging, het tegenovergestelde doen van wat je beloofd. En wat adviseert u nu altijd maar tegengesteld stemmen? Overigens je bent zelf achterlijk.

religion is war | 25-09-07 | 15:32

Mooi
Kunnen we nu dan gewoon over tot de orde van de dag?
En het NOOIT meer over een referendum hebben?
Referenda is voor slapjanussen die niet durven en bang niet meer lief gevonden te worden.
Kappen dus.

etiquette | 25-09-07 | 15:31

@ sjaakdeslinksesul 25-09-07 @ 15:24: Dude ik heb geen flauw idee maar de link werkt niet !

Burgerlijke ongehoor | 25-09-07 | 15:31

Dit hang dus boven ons hoofd:
in artikel 1 lid 6; “De Europese Grondwet heeft voorrang boven het nationale recht.”

Qutjejuq | 25-09-07 | 15:30

Een groot stelletje volksverlakkers daar bij de PvdA.
Gadverdamme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stelletje smiechten..!

vangodlos | 25-09-07 | 15:29

NB> Reaguursels van langer dan 5 regels lees ik niet hoor. Heb ik geen tijd voor.

Duismann | 25-09-07 | 15:29

kie·zers·be·drog (het ~)
1 het niet-nakomen van vóór de verkiezingen gedane beloften

SuperG | 25-09-07 | 15:29

Ik hoop dat dit echt het failliet van de pvdallochtoon zal zijn. Ik heb nog nooit zo een bende leugenaars en volksverlakkers bij elkaar gezien als bij deze partij rondlopen.
.
Dat je door het CDA verneukt wordt is bekend, niets nieuws onder de zon. Maar dit clubje, had oor de verkiezingen de mond vol over 'democratie'
Vraag me af hoe ik dit besluit moet noemen, 2/3 van de Nederlander wordt hier gewoon voor lul gezet.
STEM maar op dit zootje.

Werner Beinhart | 25-09-07 | 15:28

Hier een (ex-) PVDA stemmert. Ik voel me genaaid, maar het ergste is nog dat de CDA straks (mede) profiteert van het gekrakeel binnen de VVD en nu het einde van de PVDA. Het is nog nooit gebeurd maar bij de volgende verkiezingen zou het zomaar kunnen dat ik thuis blijf.

witwas | 25-09-07 | 15:28

Rechtse rakkers en demonstreren. Dat ik dat nog mag meemaken!!

Duismann | 25-09-07 | 15:28

René Barents, hoofd onderzoek en documentatie van het Hof van Justitie van de Europese Unie en deeltijdhoogleraar Europees recht aan de Universiteit van Maastricht
“het Hervormingsverdrag is qua inhoud de Europese Grondwet. Niets meer, maar ook niets minder.” Over de vervanging van het Handvest door een juridische verwijzing: “Een cosmetische operatie” (NRC 13 september 2007)

Deirdre Curtin, hoogleraar recht en bestuur van internationale organisaties
“Verreweg de meeste veranderingen die de Europese Grondwet beoogde, keren terug in het Hervormingsverdrag” (NRC 13 september 2007)

Tijn Kortmann, hoogleraar staats- en bestuursrecht, destijds voorzitter van de onafhankelijke commissie die in 2005 het referendum voorbereidde
“De Europese Grondwet is in het Hervormingsverdrag inhoudelijk voor 95 procent overeind gebleven” (NRC 13 september 2007)

Jaap de Zwaan, directeur van instituut 'Clingendael' en deeltijdhoogleraar Europees recht
“De essentie van de verworpen Europese Grondwet is overeind gebleven” (NRC 13 september 2007)

Jan Rood, Clingendael
“aan de buitenkant zijn er grote verschillen…maar de inhoud is in grote mate teruggekeerd. In de praktijk is er niet of nauwelijks verschil.” (De Pers 27 juni 2007)

Gareth Davies, hoogleraar Europees Recht (VU)
“De symboliek is nu van de baan, maar de inhoud is hetzelfde.” (De Pers 27 juni 2007)

Valéry Giscard d'Estaing, oud-president van Frankrijk, voorzitter conventie die de Europese Grondwet opstelde
"Qua inhoud zijn de voorstellen grotendeels onveranderd gebleven. Ze worden alleen op een andere manier gepresenteerd. De envelop is vernieuwd, de brief is dezelfde" (NRC-Next 20 juli 2007)

Jean-Luc Dehaene
"Vormelijk ís het iets heel anders. Maar negentiende van wat voorzien was, is overeind gebleven. Inhoudelijk is er geen wezenlijk verschil." (NRC 30 juni 2007)

Valéry Giscard d'Estaing, oud-president van Frankrijk, voorzitter conventie die de Europese Grondwet opstelde over het verwijderen van symbolen
"Wie eiste dit? Het waren niet de landen die de Grondwet ratificeerden. Het was niet Frankrijk." (NRC.NEXT 19 september 2007)

Angela Merkel, Duitse Bondskanselier
“De substantie is bewaard. Dat is een feit.”
(Telegraph, 29 juni 2007)

Jose Zapatero, Spaanse premier
“We hebben niet één substantieel punt van de Grondwet opgegeven. Het is, zonder twijfel, veel meer dan een verdrag”
(toespraak, 27 juni 2007)

Astrid Thors, Finse minister voor Europese Zaken
“Niets uit het originele institutionele pakket is veranderd.”
(TV-Nytt, 23 juni 2007)

Margot Wallstrom, Eurocommissaris
Het is essentieel hetzelfde voorstel als de oude Grondwet
(Svenska Dagbladet, 26 juni 2007)

Valery Giscard d’Estaing, oud-president van Frankrijk, voorzitter conventie die de Europese Grondwet opstelde
Deze tekst is, in feite, een nieuwe versie van een groot deel van het Grondwettelijk Verdrag.”
(Telegraph, 27 juni 2007)

Vaclav Klaus, Tjechische President
Alleen cosmetische veranderingen zijn aangebracht en het basisdocument blijft hetzelfde”
(Guardian, 13 juni 2007)

Witteman | 25-09-07 | 15:28

Overigens denken wij op een dag als vandaag ook nog even aan de fantastische heer Wiegel, die het referendum onmogelijk maakte, ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

King of controversy | 25-09-07 | 15:27

@Pannie,

hehehe, dat is allemaal in Bos z'n arm gegaan.

Montgomery Burns | 25-09-07 | 15:27

@King of controversy 25-09-07 @ 15:24,
klonk wel lekker.
maar desnoods ga ik wel weer wat voor de ME uitrennen hoor,
no probs.

*I love the smell of teargas in the morning*

vander F | 25-09-07 | 15:27

@BBB
Ik ben het niet met je eens. +31 stelt inderdaad geen fuck voor, maar wat ik belangrijk vind is mijn directe omgeving. Als +31 nog meer de vuist in de EU steekt ben ik bang dat er binnenkort nog meer kansloze regels komen mbt dingen die nu bijvoorbeeld wel mogen.

overVecht | 25-09-07 | 15:27

Persbericht - 25 september 2007 Referendum petitie gaat door De PvdA fractie heeft besloten een referendum over een nieuw Europeesverdrag niet te steunen. Net als eerder de PvdA bewindslieden zwicht de fractie voor de druk vanhet CDA en gaat ze lijnrecht in tegen het verkiezingsprogramma op basiswaarvan ze in de Kamer is gekozen. Dit is een beslissing die slecht is voor Europa, slecht voor de democratieen slecht voor de PvdA. Maar het is niet de definitieve beslissing over het referendum.Daarover wordt niet besloten in de Trevezaal of de fractievergadering vande PvdA.De definitieve beslissing wordt pas genomen als er een nieuw Europeesverdrag ligt en een wetsvoorstel voor een referendum. Dan zullen alleleden van het parlement zich in alle openheid voor of tegen een referendumuit moeten spreken. Tot dat moment is er gelegenheid om parlementariërs te beïnvloeden.Dat kan onder andere door de PETITIE voor een referendum massaal teondertekenen.De afgelopen dagen is de petitie gemiddeld door duizend mensen per daggetekend. Dat geeft aan hoe het referendum leeft onder de bevolking.Voorafgaande aan het debat en de stemming in de Tweede Kamer zal depetitie aan het parlement aangeboden worden. De petitie is te vinden op www.wijwillenreferendum.euMeer informatie via: info@wijwillenreferendum.eu

Shani | 25-09-07 | 15:26

Den Haag, 26 juni. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer is voor een referendum over het dit weekend gesloten Europees verdrag. Fractievoorzitter Jacques Tichelaar wil dat de uitkomst aan de kiezer voorgelegd wordt. „Er is nu geen enkele reden om géén referendum te houden", aldus Tichelaar.

Aussie | 25-09-07 | 15:26

Opvallend trouwens hoe het rechtse reaguurdersvolk geraakt wordt door wat de PvdA doet en vindt...

Duismann | 25-09-07 | 15:26

Of deze beslissing van het PvdA is te rechtvaardigen, weet ik niet. Ik zit er namelijk helemaal niet op te wachten dat aan mij als kiezer steeds vragen worden voorgelegd, waarvoor we een volksvertegenwoordiging hebben. Hoe in Godsnaam kan ik de gevolgen overzien van dit verdrag? Ik wed dat 95% van de burgers het niet kan. Wat mij betreft wordt het referendum vandaag nog afgeschaft. Ik verdom het om politici nog luier te maken dan ze al zijn.

Desalniettemin hebben we te maken met de realiteit en dat is dat dit verdrag al eens onderwerp van een referendum is geweest. Een flinke meerderheid wijst het verdrag vervolgens af, geheel passend in de politieke mode van vandaag. Maar goed, het is de realiteit. Het kabinet en in het bijzonder de PvdA hebben dus wat uit te leggen. Ik heb nog geen staatjes gezien waarin de essentiële verschillen tussen beide verdragen worden uitgelegd. Nee, als het Balkenende ligt, moet ik hem op zijn blauwe ogen maar geloven. Laat die tijd nu ver achter me liggen...

Het is nu vooral aan de PvdA om het gelijk van Balkenende aan te tonen. Het lijkt mij, gezien al de eurosceptische commentaren die ik las, een niet te benijden positie. Balkenende heeft het handig gebracht, de vos.

Rest In Privacy | 25-09-07 | 15:26

Ja man, Wit-Rusland snel bij de EU, dan krijgen we hier ook een beetje democratie.

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 15:26

@ fuckje 25-09-07 @ 15:12
Vraag aan de gemiddelde of zelfs rechts-stemmende Nederlander waar Wilders het vooral over heeft en het is de Islam of het zijn de immigranten. Ik ben een rijke yup met alleen maar succesvolle blanke VVD vrinden om me heen (heerlijk arrogant niet? :) en ik wordt niet serieus genomen binnen mijn kennissenkring als ik voorstel dat ik wellicht op Wilders wil stemmen.

Ik heb helemaal geen last van buitenlanders, maar erger me rot aan de te hoge belastingen. Wilders is daar ook tegen, maar is op een hoop thema's veel te conservatief en staat wat mij betreft veel te ver van het liberalisme af. Voor iemand die vrijheid propageert zou hij de aanval veel meer op de overheid moeten inzetten en niet voornamelijk op immigranten of moslims.

Zie overigens ook Simon Rozendaal: www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...

Mark 9712 | 25-09-07 | 15:25

Dus deze keer worden we gewoonweg verkracht. De vorige keer toen ze ons al wilden naaien vroegen ze tenminste nog netjes om toestermming.

jaco | 25-09-07 | 15:24

@Burgerlijke ongehoor 25-09-07 @ 15:23
Hoe heb je dat nu weer voor elkaar gekregen?

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 15:24

De RvS, het enige rechtsprekende én adviserende orgaan in het democratische Europa. De beerput moet maar eens snel helemaal open. Zelfs Erdogan is een grotere democraat dan Balkenende.

CJN | 25-09-07 | 15:24

hemaworstje 25-09-07 @ 15:18
Ik hoop het eerlijk gezegd niet. Het rapaille dient onder de knoet gehouden te worden. Als ik zaterdag om mij heen kijk in het winkelcentrum dan versterkt dat mijn mening dat het algemene kiesrecht eens drastisch herzien zou moeten worden.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 15:24

Is het niet mogelijk om middels een handtekeningenactie een referendum af te dwingen? (een burgerinitiatief is helaas niet mogelijk).

Hodja | 25-09-07 | 15:24

Di 24 Mei 2005 - Het parool

Bos: bij "Nee tegen grondwet" volgend jaar weer referendum

Aussie | 25-09-07 | 15:24

@ vander F
Je overdrijft hoor. Nederland is echt nog niet dood. Zolang de NL staat over het leger gaat, heeft het in feite alle touwtjes nog in handen.
Ik ga trouwens niet met jullie mee naar het malieveld. ALs socialist heb ik dar slechte herinneringen aan, als het om het uitroepen van de revolutie gaat ;)
Misschien kunnen we ons beter verzamelen op het Groene Zoodje

King of controversy | 25-09-07 | 15:24

Goede zaak, meeste mensen begrijpen toch niets van dat verdrag (ik ook niet) maar laten zich leiden door menners als Wilders an Marijnisen.

Zwadderneel | 25-09-07 | 15:23

offtopic, downplayen... Wat een moeilijke woorden ineens...:-)

Duismann | 25-09-07 | 15:23

-weggejorist-

Burgerlijke ongehoor | 25-09-07 | 15:23

@Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 15:20:
Not the point. Het omgekeerde, dat we niet meer baas zijn in ons eigen huis, daar gaat het om. Dat strakjes de buren bepalen hoe laat we thuis moeten zijn. Dat de buren gaan bepalen wat met onze tuin doen. Dat de buren bepalen welke kleur we onze kozijnen moeten verven. Get it?

koerbagh ? | 25-09-07 | 15:22

zoo .. zijn jullie perfect ,lijkt er op..
kom eens met iets zinnigs ipv makkelijk een ander te downplayen,en ik daag je uit bananenboy tot een iq test.heb nog niks zinnigs gevonden alhier van jou,

hemaworstje | 25-09-07 | 15:22

@Bigi Bana Boy 25-09-07 @ 15:20,
die echte wereld interesseert me bar weinig, anders was ik wel naar de echte wereld verhuisd.

vander F | 25-09-07 | 15:22

Iedereen klinkt verbaasd, maar dit was toch allang bekend....? Wat een bende. Blij dat ik geen lid ben van de PvdA. Ik zou me schamen.... Grote woorden, klein pikkie

huftur | 25-09-07 | 15:22

@ Overvecht: DEAL!

Duismann | 25-09-07 | 15:20

@religion is war 25-09-07 @ 15:12
Dat is toch logisch, hoe vaak maak jij het mee dat de punten die in een verkiezingsprogramma staan door een regerende partij waar gemaakt worden? Als je uberhaupt stemt op een partij die je vantevoren al vertelt dat ze je niet gaan vertegenwoordigen maar dat je het zelf mag op gaan knappen dan ben je toch al achterlijk.

En voor de achterlijken die dat niet begrijpen: PvdA belooft referendum als ze in de volksvertegenwoordiging komen. Referendum = 99% democratie, we stemmen zelf of iets doorgaat of niet. Volksvertegwenwoordiging = iemand lijkt dezelfde ideeen te hebben dus laat die persoon maar beslissen. Vervolgens zegt een partij die wil vertegenwoordigen van joh stem lekker zelf. Klopt niet???

pinguinmic | 25-09-07 | 15:20

@big bana boy
je werkt me op me zenuwen. domme macho.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 15:20

Heden is overleden

Nederland 1648-2007

Zaterdag 29-09-2007 kunt u afscheid nemen van de overledene,
Nederland ligt opgebaard in het Binnenhof te Den Haag.

Stenen en stoeptegels kunt u vinden rond het Binnenhof,
gaarne met volle kracht afleveren.

R.I.P.

vander F | 25-09-07 | 15:20

Uit de EU dan maar! Naar voorbeeld van IJsland of zo. Reykjavik schijnt erg leuk te zijn..

maakniesaaknie | 25-09-07 | 15:20

Caps is in de aanbieding bij de Hema...?

Merk | 25-09-07 | 15:20

doe es capslock uitzetten meneer de worst

appeltje | 25-09-07 | 15:20

ZIjn jullie echt zo naief om te denken dat Nederland er überhaupt toe doet in de wereld ? Natuurlijk hebben we binnen de EU weinig te vertellen maar what's new ? Word eens wakker. In de echte wereld doen we er helemaal niet toe. Wen er maar aan.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 15:20

@Duismann 25-09-07 @ 15:19
ik help je graag een handje mee...

overVecht | 25-09-07 | 15:20

@ Mr Krinkle. Ja, de SP, daar zijn we vet mee. Dat rijmt.

Ik ga meehelpen D66 nieuw leven in te blazen. Lang geleden.

Duismann | 25-09-07 | 15:19

HOPELIJK IS ER IN DEN HAAG NOG EEN DIE VOOR DE RECHTEN VD BURGER STRIJDT , EN ONS ALLEN MOBILISEERD TER DEMONSTRATIE,ANDERS IS VOLKSRAADPLEGING ID TOEKOMST EEN WASSEN NEUS..

hemaworstje | 25-09-07 | 15:18

@ CJN 25-09-07 @ 15:14
Het einde van Nederland dus als zelfstandige staat. Als klein land hebben we in de stemverhouding niets meer te willen. Het duizendjarig rijk van Hitler komt zo toch nog dichtbij.....

religion is war | 25-09-07 | 15:17

Ach ja, het is duidelijk dat het die kneuzen in de PVDA slechts gaat om de macht, en vooral NIET om volksvertegenwoordiging. Maar daar hebben meer partijen last van. Mijn laatste hoop is de SP... de rest vertrouw ik ECHT niet meer. Jammer... nou Jan? Wat ga je met mijn laatste hoop doen?

Mr. Krinkle | 25-09-07 | 15:17

Europa... Mooi vakantieland!

Duismann | 25-09-07 | 15:17

@Hemaworstje:
Je shift-toets plakt vast.

Rest In Privacy | 25-09-07 | 15:17

hemaworstje 25-09-07 @ 15:15
Maak eerst je VMBeau eens af en kom daarna nog eens terug op GS.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 15:17

@hemaworstje,
Dat is oud nieuws van gisteren, dat Guus haar drol weer inslikte,
en je hoeft niet zo te schreeuwen hoor.

fuckje | 25-09-07 | 15:16

Koppie/Peest van NN:
www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/09/pv...
Artikel 67 GW
lid 3:
De leden stemmen zonder last.

*Hahahahahahaha*
3 uur nodig om een "fractiestandpunt" te bepalen. Blijkbaar is niet iedereen het er mee eens. Maar nu wel. Stem je voor een referendum kun je een carrière in de politiek en bestuur verder vergeten.
De leden stemmen zonder last. Ja ja.
Hoogverraad. Niks meer en niks minder.

koerbagh ? | 25-09-07 | 15:16

Het lijkt me nu zaak om een grote demonstratie op te zetten. En demonstreren, dat kunnen die SP'ers wel. Op naar het malieveld!

kersenflap | 25-09-07 | 15:15

-weggejorist-

hemaworstje | 25-09-07 | 15:15

Zoals gewoonlijk weer verraden door de pvda die macht en pluche en regeren met CDA belangrijker vindt, dan de wil van de (autochtone) bevolking.

Dag Partij van de Arbeiders Verraders!!!

jojo-jojo | 25-09-07 | 15:15

hai jane!

CJN | 25-09-07 | 15:15

Redactie, doe ook eens al die quotes van PvdA-ers e.d. opzoeken en in de Dumpert zetten.

Pippo van Eenennaam | 25-09-07 | 15:15

Beseft iedereen wel dat Nederland als natiestaat vandaag ophoudt te bestaan? De drie establishmentspartijen plegen een fluwelen staatsgreep, de VVD incluis.

bottehond | 25-09-07 | 15:14

"De regering spreekt op haar voorlichtingssite gewoon niet de waarheid. En de terreinen waarop Brussel de baas is staan keurig opgesomd: dat is niet alleen terrorismebestrijding, ook sociaal beleid, economische samenhang, milieu, consumentenzaken, vervoer, energie, en nog zo wat. Nederland mag beleefd vragen om heroverweging, maar heeft niet meer het laatste woord. Die macht zijn we kwijt. Daar kun je maar één keer over besluiten, en dat is nu."

-Ronald Plasterk, 24 april 2005
Buitenhof

CJN | 25-09-07 | 15:14

ik hoop op een grote demonstratie van het prietpratende anti-EU clubje alhier. Brusselmans, Fleisch, en Pritt hand in hand in voorste gelederen. En dan de ME met wat honden erop af. Lachu.

finnish humor | 25-09-07 | 15:13

Ach,als dank zullen de PvdA-ers wel een mooi baantje krijgen in Brussel.... Eind goed al goed voor de huichelaars.

Hakbarrr | 25-09-07 | 15:12

Verstandige beslissing.

Bodde | 25-09-07 | 15:12

@pinguinmic 25-09-07 @ 15:08
Hee lutser, de lutsers die PvdA gestemd hebben, hebben op een verkiezingsprogramma gestemd waar in staat dat er een referendum komt. Jouw theorie over die volksvertegenwoordiging kan dus bij deze fijn de prullenbak in. Het eerste wat de PvdA namelijk doet is juist het tegenovergestelde van het partijprogramma. Je kan toch niet menen dat de kiezers van de PvdA zich nu nog vertegenwoordigd voelen?

religion is war | 25-09-07 | 15:12

@Mark 9712
Praat geen peop! Als je nu naar het vragenuurtje zat te kijken, of de moeite nam eens naar de site van de PVV te kijken dan zei je wel wat anders.
Vanmiddag had de PVV de meeste onderwerpen, en geen enkele moslimvraag.

fuckje | 25-09-07 | 15:12

Koffie met keek iemand? of toch maar gewoon champagne!

BYO | 25-09-07 | 15:11

Iets in mij zegt dat de Pvda zich nu voor de volle 100% op de allochtonen gaat richten. Nu gaan de miljarden pas echt richting kansenwijken rollen...

rokershoest | 25-09-07 | 15:11

@ Tyler-Durden 25-09-07 @ 15:06 Had hij net eerder Nieuwnieuws al in elkaar gezet. En dan daarbij, dit kon je weken geleden al maken, de uitslag van deze vergadering kon je wel voorspellen. Ik citeer nogmaar eens de allermooiste:

"De enige die van nee een ja kan maken, is de kiezer zelf"
WOUTER BOS, Algemeen dagblad 24/25 mei 2005

Priceless...

osta | 25-09-07 | 15:11

Nou, een burgeroorlogje dan maar?
Even wat stoeptegels gaan trekken in Den Haag lijkt me,
aankomende zaterdag lijkt me een mooie dag daarvoor.

vander F | 25-09-07 | 15:10

"De enige die van nee een ja kan maken, is de kiezer zelf"

WOUTER BOS, Algemeen dagblad 24/25 mei 2005

gequoted omdat het gvd gequoted moet worden

appeltje | 25-09-07 | 15:10

Goed zo, ik ben er voor om het janhagel de bek te snoeren.
Gestuurd door primitieve driften is het grauw doorgaans eenvoudig weg te dom om mee praten over dingen die hun beperkte denkvermogens te boven gaan. Ik zeg een zakenkabinet nu.

Bigi Bana Boy | 25-09-07 | 15:10

Pats, dat worden zo 1000 reacties boordevol socialistenhaat. En terecht, voor zo'n laffe politieke daad moeten we terug naar Chamberlin in 1938.

sjaakdeslinksesul | 25-09-07 | 15:10

Even een lichte beroering en dan....: Glas, plas en vul de rest zelf maar in.

Grijs IV (of Den Uyl II) is dol op de maakbaarheid van de samenleving. De samenleving zou wellicht de politiek ook iets maakbaarder moeten maken.

HoerenSloep | 25-09-07 | 15:10

Tijd voor nieuwe verkiezingen...

Patrick Bateman | 25-09-07 | 15:09

Geert, je hebt mijn stem. De rest liegt en bedriegt.

Liever een eerlijke klootzak dan die luldebehangers die er nu zitten.

Wanneer was de demonstratie ook alweer?

coolmos2 | 25-09-07 | 15:09

@Mark 9712 25-09-07 @ 15:07
Ja Wilders, iets minder one issue partij zou je zooooveel goed doen!

Folkert Meinhof | 25-09-07 | 15:09

must.... vote... geert

Bob Sleeuwijk | 25-09-07 | 15:09

"Marcel van Dam bedacht de kreet: “belubberen”.
Lubben is castreren.
Met belubberen bedoelde van Dam “belazeren”.
Lubbers belazerde de boel volgens Marcel van Dam."
Ik voel me "beBost"

gentle giant | 25-09-07 | 15:09

Geen gloeilampen meer.
Geen vliegreisjes meer.
Geen patat meer.
Geen bier meer.
Geen sigaretje meer.
Geen Nederlander meer.
Geen referendum meer.

Wie heeft er PvdA gestemd?
Nu melden!

HaVanBommel | 25-09-07 | 15:09

eigenkopie, maar goed, er zijn grotere misdrijven denkbaar:

Dit is historisch. Vanaf vandaag heeft Nederland zijn eigen dolkstoot-legende. Wat een hufters. Die fractie doet er goed aan om vanaf vandaag in een bunker te gaan zitten, dat soort landverraders en bedriegers moeten vrezen voor hun leven.

waskuip-admiraal | 25-09-07 | 15:08

Geef het volk brood en spelen.

baggerboer | 25-09-07 | 15:08

Ik weet niet waar iedereen zich druk om maakt, maar stemmen jullie PvdA? Zo ja dan ben je zelf een linkse hond en poep ik op je. Zo niet, dan is dit toch prima? De PvdA laat zich lekker kennen, een partij van het volk aha?

We kiezen in Nederland een volksvertegenwoordiging, snapt iemand taaltechnisch gezien dat woord? Zij vertegenwoordigen het volk, dus dat betekent dat zij de beslissingen maken. Dan had je maar moeten gaan stemmen en als je gestemd hebt dan had je maar op een andere partij moeten stemmen. Het is toch belachelijk dat we stemmen om vervolgens nog een referendum te krijgen, sorry maar daar stem ik niet voor.

pinguinmic | 25-09-07 | 15:08

Nou, en dat terwijl de PvdA toch altijd zo oprecht overkomt! Is voor mij geen verassing hoor.

Oproep aan Wilders: als je nu eens wat minder ouwehoert over de Islam en wat meer de nadruk legt op een Nederlandse weigering nog langer contributie aan Europa te betalen, misschien, heel misschien, durf ik dan ook nog wel de overstap vanuit de VVD te maken.

Mark 9712 | 25-09-07 | 15:07

Revolutie! Dood aan de Haagse elite!

IkBenWeerloos | 25-09-07 | 15:07

Wat zal Jan Pronk nu eigenlijk zeggen? Als Jan een beetje karakter in zijn ouwe donder heeft stapt hij over naar Maorijnissen.

rokershoest | 25-09-07 | 15:07

Ben zo ontzettend boos..... Ploumen gister nog als kersverse voorzitter, "Ik ben voor een referendum..." Nu maar hopen dat er nooit, maar dan ook nooit iemand meer op deze labakakken stem. Wat een ongelovelijke draaikonten....

religion is war | 25-09-07 | 15:07

Een Bom op Den-Haag is zinloos. Want uit de as ontstaat altijd wel een nieuwe vernietigende politiek.

Het zijn net kakkerlakken. Je kan ze kapottrappen, maar dan komen er gewoon nieuwe aankruipen uit elke spleet en elk gat in de vloer.

Je kan vergif gebruiken, bommen en nukes. Maar dan blaas je je huis op.

Je kan er maar een ding aan doen. Verhuizen. Duitsland en Belgica zoekt nog burgers.

DatDus | 25-09-07 | 15:07

RIP PvdA.

HaVanBommel | 25-09-07 | 15:07

LOL @ citaatjes * klits * Klats *

maakniesaaknie | 25-09-07 | 15:07

Niet onverwacht dit, nee, maar oh oh oh oh oh wat ENORM LAAG!!! Mijn mening over de PvdA was al niet al te positief, maar nu is het definitief. Deze partij moet verdwijnen. Snel nieuwe verkiezingen, graag, op naar de nul zetels.

Kees Maf | 25-09-07 | 15:07

Overd em PvDA met z'n roverhoofdman en alle andere linkse ellende wil ik het niet eens hebben. Valt me op dat de SP na al die negatieve publiciteit bij het brede pubiek ineens een wit voetje probeert te halen met dat referendum over de EU. Alleen daarom al hoeft het van mij niet meer, zo'n referendum.

knurfie | 25-09-07 | 15:06

Waarom zijn er überhaupt nog PVDA stemmers? Is het alleen nog maar de allochtone achterban? Vandaar dat die Vogelaar zo wanhopig in burqua naar prinsjesdag ging...

Folkert Meinhof | 25-09-07 | 15:06

@ Faaz71

De tiefus hey - hoe doe je dat zo snel ?

Tyler-Durden | 25-09-07 | 15:06

Waar kan ik me aanmelden voor de demo?

Aussie | 25-09-07 | 15:05

Toch maar weer D'66 dan???

MorkieMork | 25-09-07 | 15:05

Even was er nog hoop........ Tevergeefs dus...

peewee | 25-09-07 | 15:05

Verdrag geen wet even onthouden.

knut | 25-09-07 | 15:04

Vuile verraders:

Wouter Bos
“Als er weer iets komt dat ook maar enigszins lijkt op wat vorig jaar het Grondwettelijk Verdrag heette, zal dat weer via een referendum moeten lopen.”(Elsevier, 4 juli 2006)

Tichelaar

“Het resultaat is zo goed dat je niet bang moet zijn het voor te leggen aan de bevolking.” “Ik zie geen enkel argument om geen referendum te houden.” (Telegraaf 26 juni 2007)

Diederik Samsom

“Ik durf het wel aan” “De rotte kern is eruit” “Het was een kapitale fout dat het een Grondwet moest zijn. Met het nieuwe verdrag krijgen we bovendien een socialer, een groener en een effectiever Europa. Daarmee ga ik wel de boer op.” (NRC.Next 11 september 2007)

Mei Li Vos

“We hebben destijds in 2005 ja gezegd tegen een referendum. Dan moeten we het nu ook doen.” (NRC.Next 11 september).

Jan Pronk

“Je kunt mensen niet eerst vragen zich uit te spreken, daarna iets aan het verdrag wijzigen en hen daarna passeren.” (Reformatorisch dagblad 5 september 2007)

“De politieke vereist een nieuw referendum”. “En Nederland moet absoluut 'ja' zeggen.”

“Als je bij het vorige verdrag een referendum hebt georganiseerd, dan moet je het nu weer doen” “Anders neem je het 'nee' van de kiezers niet serieus, en wenden ze zich terecht af van de politiek.” (NRC 12 september 2007)

Paul Kalma

“Het referendum is een toetssteen voor de openheid van het kabinet tegenover de burgers”, “Het kabinet wil de bevolking serieus nemen en is daarom honderd dagen het land en de wijken ingetrokken. Als het dan spannend wordt ten aanzien van Europa kan het niet zeggen: dat willen we niet”, “Ik ben het helemaal met Tichelaar eens” “Wie A zegt moet ook B zeggen. En we gaan het, denk ik, dit keer winnen. Op het terrein van democratische vernieuwing heeft het kabinet in het algemeen nog weinig laten zien.” (NRC 20 september 2007)


Max van den Berg

Over een referendum: “Daar moeten we de moed voor opbrengen. We kunnen als Nederland laten zien dat we een aantal punten hebben binnengehaald en ik denk dat we een Meerderheid van de mensen achter ons kunnen krijgen.” (NRC.NEXT 10 juli)

Luuk Blom

“U zult ook weten dat wij in onze partij het principe kennen dat wij niet tegen referenda zijn. Dat staat in ons verkiezingsprogramma. Er moet dan wel een referendabel verdrag zijn.”

“U denkt toch zeker niet dat ik hartstikke gek ben? Twee jaar geleden hebben wij dat referendum zelf bedacht. Dan kan ik toch nu niet zeggen dat ik tegen een referendum ben?” (debat Europese Grondwet 23 mei 2007)

Faaz71 | 25-09-07 | 15:04

Ik zal ze nog eens onder het goede topic plaatsen dan:

--knip---

"De enige die van nee een ja kan maken, is de kiezer zelf"

WOUTER BOS, Algemeen dagblad 24/25 mei 2005

---

PvdA verkiezingsprogramma:

"De uitslag van het referendum over de grondwet was glashelder. De PvdA zal
niet accepteren dat er via een omweg toch aan gemorreld wordt. Voor een
nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig."

Iko Nal | 25-09-07 | 15:04

Burgeroorlog? Nee joh, gewoon dit: www.hetvrijevolk.com/?pagina=4499&...

Staatsgreep door het leger om de uitverkoop van de nationale souveriniteit te voorkomen.

ILT | 25-09-07 | 15:03

Ben zeeer boos.

tejootje | 25-09-07 | 15:03

Hohohoho!!! Het is een HERVORMINGSverdrag hoor volgens Sjakie Techelaars.

Pippo van Eenennaam | 25-09-07 | 15:03

doe es demonstratie naar het binnenhof organiseren, redactie.

LiamP | 25-09-07 | 15:03

Ben zeeer boos.

tejootje | 25-09-07 | 15:03

Wie had dat dan niet verwacht?

Shani | 25-09-07 | 15:03

Bom op Den Haag!

* | 25-09-07 | 15:03

Ach ja... Dit is toch voor niemand een verrassing neem ik aan?

rokershoest | 25-09-07 | 15:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl