Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl Weekend College: Wilders

Stilte. Tentamen.Goedemorgen, dames en heren studenten. Fijn dat u weer in groten getale aanwezig bent. Gaat u zitten. Gelieve mobieltjes, pda's en blackberry's uitzetten, en niet eten tijdens de les. Vandaag behandelen we tijdens dit college Maatschappijleer de artikelen van twee grote denkers in de Nederlandse politieke discours. U zult vandaag kennismaken met twee verschillende zienswijzen op het optreden van de heer Geert Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen van afgelopen week. Eerst lezen wij Jan Blokker, columnist van NRC Next en trotse winnaar van de Machiavelliprijs (prijs voor publieke communicatie), voor zijn hele oeuvre als dagbladcolumnist. "Omdat Blokker er generaties lang in is geslaagd de Nederlandse samenleving een spiegel voor te houden," aldus Wikipedia. Daarna gaan wij ons verdiepen in een artikel van ene Willem. Een anonymus, die zich op het internet het epitheton 'De stem van politiek incorrect links' heeft aangemeten. We weten niet wie deze Willem is. We weten niet hoeveel prijzen hij gewonnen heeft, hoe groot zijn oeuvre is of wat voor brommer hij heeft. We weten niets van hem. Enfin, leest u maar. Morgen schriftelijke overhoring in zaal D007. Succes.

Reaguursels

Inloggen

@ Starf*cker 23-09-07 @ 11:31
Ja ja, spot maar met deze oud KNIL militair.
Je zou je moeten schamen snotneus.
Belt zuster voor bedpan maar vreest dat het al te laat is...

wachtmeester de bruy | 24-09-07 | 06:21

Geert for President fuck de oude generatie ze mogen dood neervallen.
Tyfuslijers hebben ons opgezadeld met deze problemen omdat ze dachten dat het leuk was om een heel leger aan achterlijke Moslims in ons land toe te laten.
En wij maar betalen terwijl zij lekker een tuintje op hun buik hebben.
Begrijp nu toch goed je hoeft weinig te verwachten van de generatie 50+.
Ze zijn te arrogant om hun fouten toe te geven en te dicht bij de dood om iets te geven om de wereld die ze achter laten.

Durendal18 | 23-09-07 | 21:38

jzurek 23-09-07 @ 14:57

Heel mooi persoonlijk verhaal waarom je op de PVV gestemd hebt. Ik ben overigens benieuwd waarom je juist GS kiest om je goede verhaal (door de ogen van een Nederlander dus die niet volledig ingezogen is in het bizarre gelijkheidsdenken) met anderen te delen.

bottehond | 23-09-07 | 18:06

@hyppopotamus amphibi: Ik denk dat je gelijk hebt. Ik ben destijds ook verhuisd ver weg van de inmiddels 60% geislamitiseerde stad Utrecht waar ik ooit opgroeide: Helemaal naar Florida, buiten de grijpgrage klauwen van de Nederlandse belastingdienst. Ik heb echter nog steeds een Nederlands paspoort, dus besloot ik bij de laatste verkiezingen maar eens te gaan stemmen via het Internet (de eerste keer na jaren dat niet gedaan te hebben als Nederlander in het buitenland). Waarop heb ik gestemd? PVV. Ben ik een onderontwikkelde Archie Bunker zoals Links de Wilders stemmer graag afschildert? Moeilijk te zeggen. Ik heb destijds wel doorgeleerd in een vak waar vraag naar is (iets met draadloze dingen en zo), en dit heeft me hier in de US geen windeieren gelegd want mijn jaarinkomen is meer dan twee keer in omvang dan de uitkering die Bakellende jaarlijks meekrijgt, zelfs na z'n 30% verhoging.
Geert Wilders groeide ook op in Utrecht, het Kanaaleiland om precies te zijn. Ik kan me nog herinneren in mijn jeugd dat die wijk werd gebouwd. Een gloednieuwe wijk met moderne woontorens die het symbool van de vooruitgang waren, in de jaren van Nederland's na-oorlogse wirtschaftswunder (Ja, Duits spreekt deze Archie Bunker ook). Wij kwamen daar elke week voorbij wanneer we zwemles kregen in zwembad Den Hommel. Dan kwamen we ook langs de toren De Hoogt die toen nog in aanbouw was, maar liefst 20 verdiepingen zou die worden, en op elke verdieping die al af was prijkte trots een bord met het rangnummer, dat uiteindelijk tot de 20 reikte! Wat is er over van die wijk? Enfin, U heeft het allemaal kunnen lezen in de media, zelfs het gooien van een bom op die wijk is het niet meer waard. Geert Wilders is voor mij de enige politicus die echt begaan is met het lot van Nederland en cijfert zichzelf daar bij weg. Dat is een verademing na zovele jaren van egotrippende ijdeltuiten daar op het Haags Pluche, die al geldverkwistend enkel persoonlijke motieven najagen. Daar laat ik het maar bij. Even kijken of ik typ foutjes gemaakt heb - Nee, geloof ik niet. En dat allemaal zonder Nederlandse spellchecker, want dat heb ik hier niet op m'n Amerikaanse versie van Windows! Niet slecht voor een Wilders stemmende Archie Bunker....

jzurek | 23-09-07 | 14:57

@botthehond
Zet dat aluhoedje nou s af. Geert fixeert zich alleen maar op islam en het raakt gewoon kant noch wal. Zoals al eerder op GS opgemerkt harkt Geert een aantal problemen bij elkaar en noemt dat dan een islam probleem. Feit is gewoon dat er geen reele islam dreiging is die de Nederlandse rechtsstaat of de Nederlandse way of life bedreigt. Er is nog steeds geen Islam partij (van betekenis) en de marokkaanse kansenjongeren zijn gewoon tuig maar voeren geen strijd in naam van Allah. Natuurijk zijn er extremisten maar die heb je ook bij de gristenen en de dierenvrienden. Buiten Islam zijn er veel grotere problemen voor Nederland, ik noem klimaatverandering en de economie. En voordat je je shotgun pakt, ik ben rechts, conservatief en voor uitzetting van criminele allochtonen. Maar Geert is een demagoog en een populist.

zooishettoch 22-09-07 @ 12:35

Jouw betoogje en dat van de oude soldaat komt er op neer dat er wel problemen zijn, maar niet met de islam, right. Tsja: je zou in al dat gekrakeel over de toon van Geert Wilders bijna vergeten (jij dan toch) waar het over gaat en waarom hij gelijk heeft. Ik laat het uitleggen van die (zelf)islamisering even aan bv. Conan over want ik ga naar het strand. Ik beperk me tot één vraag: heb jij Bruce Bawer en/of Bat Ye'Or gelezen? Zo niet: dan kan ik niet anders dan zeggen: lees het. Je blijft nu in vage reflexen hangen die niet volledig gedekt worden door inhoudelijke kennis of verdieping. Geen verwijt heur, dat geldt voor de meesten. Doe mij een plezier en lees die boeken eerst. En als je klaar bent ben je toe aan Oriana Fallaci.
Tenslotte: dit stuk komt uit extreem linkse hoek, dus onverdacht inzake de islamfrage. Het betreft de top- adviseur van de PVDi als het gaat om de toekomst van de islam in Nederland. Goed lezen: de top- adviseur van de PVDi inzake de islam.

www.gebladerte.nl/11127f71.htm

bottehond | 23-09-07 | 14:22

LJBrinkhorst 23-09-07 @ 14:04
1e stukkie gemist, helaas. Herhaling straks dan maar.
Simonis: je zag Trip gewoon krimpen van schrik; dit was toch niet waarom ze hem gevraagd hadden? Mooie TV.

sockpuppet | 23-09-07 | 14:18

Ware woorden in Buitenhof:
Immigratie in combinatie met ons sociale zekerheidsstelsel vormt een giftige cocktail. (Dalrymple)

De Islam is wezensvreemd aan onze samenleving. Het streven moet zijn naar vreedzame co-existentie. (Simonis)

Ergo: weg met het pamperen van tokkies en nieuwkomers. Weg met krampachtige aanpassen aan minderheidsgroepen.

LJBrinkhorst | 23-09-07 | 14:04

Starfucker 23-09-07 @ 12:59
Ik zie die column niet als iets geweldigs: iemand die twijfelt en de doorslag geeft aan zijn eigen ervaringen -heeft zelf niet zoveel problemen met moslims en islam. Ja dát is nou het probleem dat hij met GW heeft, zijn eigen ervaringen moeten zijn ideeën bevestigen om er geldigheid aan te verlenen en doen dat helaas niet.
Beetje zoals de vroegere adel in tijden van hongersnood, hadden zelf zat cake in huis.
.
Ook het terugbrengen van essentiele verschillen tussen christendom en islam tot 'een tikkeltje': plat en makkelijk.
.
En dan die zwakke hear-say roddel over PF, die blijkbaar wel intiem met vreemdelingetjes verkeerde maar er een angst voor zou hebben gehad...
Top-zwak.

sockpuppet | 23-09-07 | 13:58

@Starf*cker 23-09-07 @ 12:59

Het lijkt me duidelijk waarom jij je thuisvoelt in de column van Rozendaal.

Het verhaaltje bevestigt de hoop dat de leer van de Psychoot (VzmH) allemaal wel meevalt. Omdat de hoofdmoot van de door het establishment genegeerde problematiek wel wordt erkend en onderschreven, heeft de mening van Rozendaal ook nog een zweem van rebels gelijk over zich.
En wat zou het fijn zijn als de Psychoot (VzmH) inderdaad een "gewone" religie had gesticht in plaats van de onverdraagzame veroverings/deaudsideologie die zijn cultus geworden is.
De wens lijkt hier echter vooral de vader van de gedachte.

Overigens zijn het vooral de Wildersbashers die zich uitputten in wild getier en inhoudsloos gescheld, vermoedelijk vanwege het onbewuste besef dat de man ten aanzien van de muzelarij simpelweg een punt heeft. Een beangstigend punt, waarbij het dus veel prettiger is Wilders af te branden dan de consequenties van dat punt te onderkennen.

Conan | 23-09-07 | 13:54

Starf*cker 23-09-07 @ 12:59

Oude soldaat. Advies van een andere ouwe frontsoldaat: neem (intellectueel en moreel) een paar stapjes afstand van die keurige liberale omgeving. Doe de test: laat eens iets vallen dat nét niet bon-ton is. Wat Menschen in groepen (keurige liberale omgeving) loslaten dient gewantrouwd te worden. No one knows what goes on behind closed doors. Cheers.

powerlineblog.com/archives/06.02.07.We...

bottehond | 23-09-07 | 13:19

@Rokort We moeten volgens mij af van die overleefde links-rechts-scheiding en de problemen met de Islam in Nederland van geloof en ideologie ontdoen. De aanpak van Wilders leidt net zo min tot een oplossing als het pamperen van links. Ik denk dat er in Nederland een brede mainstream is voor een gerichte aanpak van, ik zeg het bewust scherp, "k*tmarokkaantjes, maar daar niet het verketteren van de Koran voor nodig hebben. Ik zie in een peiling dat een kwart van de Nederlanders het met wilders eens is dat er iets moet gebeuren maar niet op deze toon. Ik heb mij nog nooit zo thuis gevoeld in een column als deze:
www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...

Ik weet het, het is opinie-shoppen, maar dit gevoel leeft zeer sterk in mijn keurige liberale omgeving.

Starf*cker | 23-09-07 | 12:59

Hannalore 22-09-07 @ 21:25

Je bent vaag. Massa versus idealisten. Ik vraag me af wat er idealistisch is aan het beschermen van onze Vrijzinnigheid. Kom jij überhaupt wel eens "onder het Volk"? Ik wel. Vrijzinnigheid is de kernwaarde van Nederland, wat de "W"RR daar ook over zegt. Het geinstitutionaliseerde begrip "tolerantie" is daar een afgeleide van.

bottehond | 23-09-07 | 12:38

Gudrun Enslin zegt letterlijk in de RAF docu dat politiek uit de loop van een geweer komt. Warenhuizen worden in brand gestoken, banken overvallen etc.
klinkt bekend nietwaar ?
Deze zelfde mensen demonstreerden tegen een oorlog in Vietnam etc. zwaaiden met het boekje van Mao, ho, ho, Ho-tji-minh scanderend tijdens demo’s. En nadat men zich terug had getrokken uit Vietnam vond een andere sociale weldoener als Pol Pot het nodig de bevolking van zijn eigen land met ruwweg een derde te decimeren en de rest te tiranniseren.

saidfred | 23-09-07 | 12:25

En kijk hoe de leden van de oude linkse kerk steun bij elkaar zoeken. Oma Groenteman was al een tijdje het spoor bijster en zwaar over de pis dat het klootjesvolk eens een keer een antwoord gaf, maar nu, na lang dwalen en zoeken heeft ze weer een ijkpunt gevonden in haar linkse grachtengordelleven: de heiland is opgestaan, Jan.

"Vanochtend was het, dat ik Ineens dacht: IK MIS JAN BLOKKER. De Volkskrant zonder Blokker (en, als al eerder gezegd, zonder Remco Campert) en met steeds meer lifestyle (die ik niet heb) begint me te smaken als lauwe koffie met teveel melk (en ik hou van hete doppio). En toen viel, en de koffieshop-voor-echte-koffie het kwartje. Ik las Blokker, in de nrc.next. Ook veel lifestyle en compuweetjes, maar ook: ... juist.
En ik vond hem weer zo meesterlijk (long time no see) dat ik de hele column - veel te lange lap voor een weblog, maar ja - voor jullie post en een proefabootje ga nemen op nrc.next."

Klamp je maar vast aan elkaar, en blijf maar geloven in je eigen absoluutheden over klootjesvolk dat door de linkse priester-elite geleid en begeleid moet worden, dat van de linkse kerk moet horeb wat goed is en wat slecht, wie z'n mond open mag doen en wie niet, wie bijdraagt aan een betere samenleving en wie niet.

Schoorsteenveger | 23-09-07 | 12:13

Wat bizar, ik lees in Opinio wekelijks verhalen met dezelfde strekking als die van Willem - die zich volgens Pritt "op het internet het epitheton 'De stem van politiek incorrect links' heeft aangemeten" - terwijl diverse NRC-gelieerde columnisten en journalisten Opinio beschuldigen van conservatief rechtse ideeen.

Wat is 't nou? Is Islamkritiek nu links of rechts? (vergeet niet dat de SP in de jaren 80 ook al dezelfde problemen aankaartte als Wilders nu doet).

rokort | 23-09-07 | 11:46

Ja, naast de dementerende hauptman Brand en de kwijlende wachtmeester de bruy;)

Starf*cker | 23-09-07 | 11:31

Misschien kan de PVV nu maar beter haar eigen beveiliging organiseren.

Slomo | 23-09-07 | 11:30

Jan Blokker......?
Zit die niet samen met gepensioneerd hoofdcommissaris van de Mokumse pliessie van Riessen op de gesloten afdeling van Huize Avondrood.

wachtmeester de bruy | 23-09-07 | 08:43

@ bottehond 23-09-07 @ 02:12
Wellicht zal het slachtoffer van deze moordbende bij een van deze VIERENDERTIG staan:

de.wikipedia.org/wiki/Opfer_der_Rote_A...

Pas geleden op het Duitse Fernsehen nog een documentaire over deze koelbloedige berouwloze linkse Mörderbande gesehen.
De Duitse Volkert van der Graafs zeg maar.
Ook zag ik pas geleden op de Duitse tv een programma over moslimfundamentalisten in Duitsland.
Een "bekeerde" Duitser die moslim was geworden, zei dat hij in een moskee terecht was gekomen waar geen geweld werd gepredigd.
Het had ook anders kunnen verlopen zei hij, als ik in een andere moskee terecht was gekomen....
daar ik en mijn buurvrouw uit een linkse beweging komen van een generatie die in de zestiger/zeventiger jaren het geweld niet schuwden.
Buurvrouw panellid was van Die Grünen.

wachtmeester de bruy | 23-09-07 | 08:35

poedel 22-09-07 @ 19:25
hmm, Now we are talking.. 100% ach dat is toch niet mogelijk?, dat moet je weten toch? Maar wat is jouw mening dan? Ik lees t graag,welterusten vast!

AntiSoof | 23-09-07 | 03:16

In Elsevier schrijft Arendo Joustra:
''Bestrijd en straf de daden, niet de gedachten.
De gedachten van Allah zijn voorafgegaan aan de daden.
De daden zijn gebaseerd op de absolute directieven van Allah.
Joustra, Begrijpend Lezen deel I, man!

Willem is trouwens een van de beste commentatoren.
Zijn analyse ligt mijlenver voor op het gescheld van Blokker.

Ave, Evocatus

Evocatus | 23-09-07 | 02:57

Elisabeth2 23-09-07 @ 01:36

Die pliesie uit utreg? kende jij die? of bedoel je iemand anders?

bottehond | 23-09-07 | 02:12

De Raf! Die hebben de mooiste man die ik ooit gekend heb vermoord.

Elisabeth2 | 23-09-07 | 01:36

@ Hannalore 22-09-07 @ 21:25
bij de weg, in een eerder stadium zijn er ook al eens docu's uitgezonden met ondermeer een dochter van enslin volgens mij.
zij was toen 26 in de docu, zij kon zich de raf leden herinneren als junkies, criminelen en drankorgels. ze waren altijd tamelijk luidruchtig en stonken altijd volgens haar.

saidfred | 23-09-07 | 01:09

@Hammar Briljant hoe jij het schelden en beledigen tot kunst verheft.

Starf*cker | 23-09-07 | 01:05

@ Hannalore 22-09-07 @ 21:25
"Zo'n kleine twee weken geleden zond de ARD, "im erste", een documentaire over de Rote Armee Fraktion uit, een meesterwerk. Wat mij vooral trof was de geïsoleerde werkelijkheidszin van waaruit de R.A.F. handelde. Onze politieke elite, en enkele fantasten van rechts, zoals de "anarcho-anarchisten", lijken aan dezelfde geïsoleerde werkelijkheidszin, van revolutionaire snit, te lijden. Waarschijnlijk is dat de reden waarom wij maar niet uitgepraat raken over Geert Wilders en de islamisten, we zijn nog niet zo ver dat wij ons verwrongen zelfbeeld onder ogen durven zien. Ja, wij Nederlanders verkeren in een existentiële crisis..."
.
deze docu's zijn als torrent al te downloaden, een duitser heeft ze erop gezet. inclusief niet uitgezonden materiaal zegt ie.
torrentz.com/search?q=rote+armee+frakt...

saidfred | 23-09-07 | 01:03

Jokkebrok 22-09-07 @ 22:25: "Wat is de WRR en door wie worden zij betaald?"
De WRR is een links dramcentrum, opgericht in 1976 door opperdrammer Den Uyl. www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

Mark d'Aviano | 22-09-07 | 23:24

Correcties. Blokkers moet Blokker wezen.

Hammar | 22-09-07 | 23:21

Jan Blokker is op z'n ouwe dag een Nazional-Socialist geworden en spreekt Nazi-taal. Hij heeft dat van zichzelf niet door omdat hij bij het eveneens foute gezelschap van de NRC zit waar hij niet wordt gecorrigeerd. Een stuk over Geert Wilders zoals Blokker nou geschreven heeft toont het onbenul aan van een hele kluit journalisten. Ze zijn zo geborneerd dat niet eens tot hen doordringt dat het peroxide haar van Wilders eerder op boerenslimheid duidt dan op naïviteit. Dat komt omdat de naïviteit bij henzelf te vinden is, ze hebben namelijk niet eens door dat iemand met opzet een eigenaardig uiterlijk kan cultiveren om zijn tegenstanders in de val te laten lopen om zich te bezondigen aan ordinaire scheldpartijen op grond van iemands uiterlijk. Blokkers scheldt wel. Blokkers is een domme man. Blokkers is nog steeds dezelfde achterlijke boerelul die Sonja Barends voor gratekut uitmaakte.

Hammar | 22-09-07 | 23:20

@ brulkikker 19:34

Wat heb jij verkeerd gezegd???

Hammar | 22-09-07 | 23:06

@ Starf*cker 19:43

Scherpe debatten van een aantal jaren geleden??? Vertel eens, jongen, op welke site vonden die plaats, een aantal jaren geleden?

Hammar | 22-09-07 | 23:02

lol ik bedoel natuurlijk de WRR.

Jokkebrok | 22-09-07 | 22:32

De RWW zou zich heel goed kunnen gaan ontpoppen als een moderne inquisitie.

Jokkebrok | 22-09-07 | 22:31

Dit betekent in de praktijk dat iedere autochtoon die onvrede heeft met de bestaande situatie en hier uiting aan geeft kan worden aangepakt.

Jokkebrok | 22-09-07 | 22:30

hm ben al iets wijzer : Een ander advies van de WRR is het invoeren van een scherp antidiscriminatiebeleid en 'culturele codes' op de werkvloer, bij sportverenigingen, in de buurt en op school. Ook is het gebruik van de termen 'allochtoon-autochtoon' vaak contraproductief, aldus het adviesorgaan. Identificatie van personen moet worden afgestemd op de context. Het is volgens de WRR vaak relevanter als overheid, media en wetenschap melden dat iemand bijvoorbeeld trambestuurder of advocaat is, dan dat 'zijn ouders in Marokko zijn geboren'.

Jokkebrok | 22-09-07 | 22:27

(WRR): „In een veranderende samenleving als de Nederlandse kunnen mensen meerdere loyaliteiten hebben, zonder dat dit een probleem hoeft te zijn voor de verbondenheid met Nederland.” Nog één: „Identiteit is geen kwestie van kiezen maar van delen”. En: „Er is niet zozeer sprake van een integratieprobleem, maar van een samenlevingsprobleem.”

Wat is de WRR en door wie worden zij betaald ?

Jokkebrok | 22-09-07 | 22:25

In essentie het probleem van de huidige islam discussie (met Wilders). Hij komt met argumenten, voorbeelden, waarom dingen fout gaan en hoe men zou moeten optreden en roept dat hard en radicaal. Links roept discriminatie en speelt op de man, zonder de argumenten te weerleggen, want dat hoeft immers niet als iemand radicaal is.

Statler en Waldorf | 22-09-07 | 22:23

Ha Hannalore,
je hebt volkomen gelijk. Alleen dit: zij die gebukt gaan onder wat jij noemt de "geisoleerde werkelijkheidszin" hebben nu de facto de politieke macht. Het is lang wachten op een totaal andere visie op wat er aan de gang is, voor er daadwerkelijk van een omwenteling sprake zal kunnen zijn. Zolang de gemiddelde Nederlander het nog enigszins goed heeft kan/mag je dit niet verwachten (conferatur Belgie: Vlamingen en Walen).
Amen.
B

bart de Vlaming | 22-09-07 | 21:42

Willem de Zwijger zet het probleem op een pakkende wijze neer; het nieuwe Nederland zal zich moeten aanpassen aan de oude samenleving, anders gaat het volgens Willem mis, goed mis. Nog mooier vind ik zijn opmerking over het Amsterdamse gezichtsbedrog, aangaande het nieuwe Nederland.
Is het (politiek-correcte) Nederland zoals de progressieven dat vanaf de jaren zestig hebben voorgesteld niets anders dan een collectief waanidee.? Hebben al die vooruitstrevende gedachten waarmee wij zijn opgevoed slechts waarde als een rijke inspiratiebron voor een utopische science-fiction roman.? Hm, daar lijkt het wel op, als je het mij vraagt. Er zijn twee soorten Nederlanden, het mythologisch Nederland, de progressieve Olympus, en het Nederland waarin de meerderheid leeft.

Zo'n kleine twee weken geleden zond de ARD, "im erste", een documentaire over de Rote Armee Fraktion uit, een meesterwerk. Wat mij vooral trof was de geïsoleerde werkelijkheidszin van waaruit de R.A.F. handelde. Onze politieke elite, en enkele fantasten van rechts, zoals de "anarcho-anarchisten", lijken aan dezelfde geïsoleerde werkelijkheidszin, van revolutionaire snit, te lijden. Waarschijnlijk is dat de reden waarom wij maar niet uitgepraat raken over Geert Wilders en de islamisten, we zijn nog niet zo ver dat wij ons verwrongen zelfbeeld onder ogen durven zien. Ja, wij Nederlanders verkeren in een existentiële crisis...

Hannalore | 22-09-07 | 21:25

Starf*cker 22-09-07 @ 19:43

Wat toon jij de laatste tijd veel affectie voor Bottehond. Get a room.

Flodder | 22-09-07 | 20:00

Starf*cker 22-09-07 @ 19:43
Ach, misschien dat ik mijn eigen gelijk niet zo zou oppoetsen als jij nu eens met een interessante en inhoudelijk argument zou komen.
Geef me eens een reden, zou ik zeggen.
Ondertussen tel ik alvast even de geweldige argumenten van je laatste reaguursel bij elkaar op. Je-weet-wel, die van ik-heb-gelijk en de rest poetst zijn eigen gelijk op.
Sukkel.

brulkikker | 22-09-07 | 19:57

@Starf*cker 22-09-07 @ 19:43

U bent een lekker dier zeg, alsof de debatingwereld met bovengenoemden -u incluis- niet het eigen gelijk oppoetst!

Botte lees ik trouwens 1000x liever dan uw azijnpisserige herhalingen.

wopper | 22-09-07 | 19:54

En dit gebeurde onlangs op een seminar in Stockholm:
gatesofvienna.blogspot.com/2007/09/lar...

Indachtig Van Riessen, Blokker en die demente prelaat (zie comment
ranqneuzeKleinburger 22-09-07 @ 17:35)

Ach, gaat u rustig slapen, immers het met zijden handschoentjes aanpakken van de baardapen door de kontenkruipers en andere appeasers is gemeengoed geworden in landen van mietjes en hersenlozen.

wopper | 22-09-07 | 19:49

@Poedel What's in a name zou ik zeggen.;) Maar het gaat hier niet eens zo zeer om 100% deskundigheid, maar het dogma dat je alleen kennis van zaken hebt als je mee jodelt in het koor van Geert. Er is een waanzinnige behoefte om het eigen gelijk op te poetsen. Ik mis de scherpe debatten soms van een aantal jaren geleden met The Real Showstopper, SuperJan, Brusselmans en anderen. Dat ging hard maar zonder brullende kikkers of allerlei kapitein's Iglo. Je kunt van Bottehond bijvoorbeeld zeggen wat je wilt, maar die steekt ver boven types als brulkikker uit hoewel ik het vaak niet met hem eens ben. Zo maar een observatie.

Starf*cker | 22-09-07 | 19:43

poedel 22-09-07 @ 19:25
Dank U voor het advies, beste agent van de debat-politie.
Ik zou niet weten waar ik zonder U zou zijn, en ik weet zeker dat zulks ook geldt voor anderen hier.
Mag ik U tevens aanraden Uw advies door te sturen aan de GS-redactie. Misschien dat zij hun regels m.b.t. het onderlinge respect kunnen aanscherpen, zodat het er allemaal wat fraaier en Haagscher uit komt te zien.

brulkikker | 22-09-07 | 19:34

Amusant al die reagluursels. Weinig kwaliteit, wel overschatte kennis van situaties. Advies aan reagluurders als Brulkikker c.s. : correct debatteren (ook schriftelijk) is moeilijk en vereist niet alleen 100% kennis van het onderwerp maar ook respect voor de tegenstander(s). Zodra u dat onder de knie hebt, worden uw inzendingen misschien inhoudelijker.

poedel | 22-09-07 | 19:25

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 17:59
Des te meer reden even een moratorium uit te roepen over het nog meer importeren van de sociaal lagere klasse. Met het huidige aantal hebben we er al genoeg

religion is war | 22-09-07 | 19:21

@Pritt Stift,...dat woordje enfin,..hoe moet ik dat lezen???Gewoon als enfin of enFIN?

pronto | 22-09-07 | 18:23

@Jokkebrok 22-09-07 @ 18:05

Gaat niet gebeuren; eerst de vlam in de pan; dan kijken aan welke kant pliesie/leger staat (niet aan de onze).
Dit is afgesproken en bekrachtigd in een aantal richtlijnen van de EU + zandbakjes.

Wen er maar aan.

wopper | 22-09-07 | 18:13

@Conan 22-09-07 @ 17:51 .. de politiek moet ook niet in de waan van de dag regeren. Als elke burger gehoord word komt men nooit toe aan regeren. Dan blijf je op alle slakken zout strooien .. dat weet geert ook maar al te goed door op 1 issue te hameren. Echter dat gaat de overheidsproblemen niet oplossen als ie aan de macht is. Dat heeft niks met ubermensch te maken. Dat is gewoon common sense. Netzoals pim zei dat werken goed voor een mens is. Er is dus ALTIJD spraken van een kloof tussen de burgers en de politiek en iedereen die denkt deze compleet te dichten gelooft of in complete anarchie of in een utopie.

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 18:11

Ik durf te wedden dat het legaal uitzetten van zeg 100 probleem jogeren een heilzaam effect heeft op de rest.
Geef er publiciteit aan en laat de rest in het ongewisse... rust terug... linkse dromen terug... tot ... zij ook weer terug mogen komen.,.. dan gewoon weer 100 eruit.. Veel draait om communicatie , de juiste boodschap... we zullen helaas letterlijk moeten vechten om ons van dit tuig te verlossen vrees ik.

Jokkebrok | 22-09-07 | 18:05

Heh, ik had er maar ruim 200 comments voor nodig voordat ik mezelf realiseerde dat het Jan blokker was die deze onzin schreef en niet Jaap Blokker. Ik begon me echt al zorgen te maken....

storingsdienst | 22-09-07 | 18:04

'Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen' (1878)
Flaubert.

Nee, Geert, svp niet gebruiken, toen kon dat gezegd worden, zelfs in een land als La France, bekend om zijn mahometfilie.

wopper | 22-09-07 | 18:02

@ religion is war 22-09-07 @ 17:35 .. ik zie ook geen enkele fin in mijn filmpje .. het gaat mij om probleemwijken in het algemeen. Overlast bezorgende finnen uitzetten prima maar het lost de probleemwijken niet op ! Het is zoals je 't sbs filmpje kan zien een probleem van socaal lagere klasse en daar hoor je nooit wat over.

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 17:59

Geert Wilders een groot denker????? haha laat me niet lachuh

ibi | 22-09-07 | 17:54

Net als vorige post @Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 17:46

De mens is een kuddedier. Kun je leuk vinden, kun je niet leuk vinden, maakt niet uit. Tis zo..

Conan | 22-09-07 | 17:54

Je mag niet alleen zelf nadenken, het zou je sieren als het ook deed.

Ten aanzien van übermenschgedachte (citaat Blokker): "En ik zou de Cliteurs, de Ellians, de Holmannen, de Pammen, de Winters, de Zwagermannen en al die andere dappere verdedigers van onze rechtsstaat willen smeken hun liberale stokpaarden even te verlaten, en in hun invloedrijke columns te gaan bepleiten dat de kloof tussen de hardwerkende burgerij, en de politiek van de dingetjes, onoverbrugbaar groot blijft."

Conan | 22-09-07 | 17:51

@Conan 22-09-07 @ 17:24 .. übermensch ? hahahaha .. als er IEMAND de nieuwe socialistische übermensch gedachte uitdraagt is het geert wel. Zie botte hierboven nog zieltjes winnen dan met zijn vrijzinnigen praat .. vrijzinnige moeten zeker solidair met elkaar zijn ... flikker op met je kuddegedrag .. mag ik zelf denken aub !

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 17:46

@ranqneuzeKleinburger 22-09-07 @ 17:35

Verhip, dat zijn allemaal ouwe verflenste witte lullen die de hete asem van de deaud in den nek voelen!
Buiten dat hebben we nog de leugenachtige baardapen in mosketen!
Je zou haast een complot veronderstellen, daar mot ons gecraqueleerd perkament van Bilderberg achterzitten, kannie anders.

Well said ranq!
Idem Conan!

wopper | 22-09-07 | 17:44

. Een demente politieinspecteur die een bedreigd parlementslid wil laten 'mollen', en zijn kiezers 'uitzetten',
. Een demente prelaat die de cultuur van God en Allah niet uit elkaar kan houden,
. Een demente columnist die ongenuanceerd zijn ariersfobie wenst te botvieren.
Vuilnisman....!

ranqneuzeKleinburger | 22-09-07 | 17:35

Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 17:28
Kan me niet aan de indruk ontrekken dat jij het filpmje in the first place aanbood zonder daarbij te roepen dat finnen een onderdeel van het probleem zijn. Kanaleneiland, en Slotervaart, Diamantbuurt kun je bijvoorbeeld aanwijzen als plaatsen waar het wel degelijk het grootste probleem is. Dat ze nog niet over heel Nederland het grootste probleem zijn moeten we dus zien te voorkomen.

religion is war | 22-09-07 | 17:35

Wat dacht je van de doodsbedreigingen richting Wilders en Aboutaleb, welke laatste daar inderdaad geen aandacht aan schenkt maar dat is omdat de doodsbedreigingen aan zijn adres ook afkomstig zijn uit de hoek van de koppensnellers van de Psychoot (VzmH).

Conan | 22-09-07 | 17:28

De zwijger is wat mij betreft de man. Geef deze Willem een groter podium a.u.b. Er valt wat te leren hier, voor links en rechts, voor den Haag en voor menig reaguurder.

Cookie v. eigen deeg | 22-09-07 | 17:28

@religion is war 22-09-07 @ 17:06 ... tis een onderdeel van de zere plek .. jij wil toch ook niet dat een dokter iets vergeet tijdens de diagnose van jou mag ik hopen ? jij denkt zeker dat de buurt die je zag in mijn probleemwijken filmpje niet zo zijn geweest als er geen finnen waren ? ik help het je hopen .. maar het is idd zoals Pim zei dat de regering de onderklasse verwaarloost heeft. Maar om dan te roepen dat we dan maar de koran moeten gaan verbieden slaat als kut op dirk ..

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 17:28

En wat betreft belemmerende akties door de volgelingen van de Psychoot: art thou blind?

Conan | 22-09-07 | 17:26

Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 17:14

Het hele stukje van Blokker ademt de misplaatste socialistische übermensch gedachte uit. Het vurig schelden van Blokker heeft weinig weg van parodie.
En ten aanzien van "als wilders aan de macht is", nou, zover zal het naar alle waarschijnlijkheid nooit komen. En als dat wel gebeurt, zal dat slechts te wijten zijn aan de bewuste oogkleppen van de gevestigde politiek.
De blinde haat naar Wilders zou tot enige zelfreflectie moeten leiden. Vooralsnog is Wilders de enige die bepaalde problemen onder de aandacht durft te brengen. Dat is echter kennelijk om meerdere redenen nogal gevaarlijk in 0031. En ook dat zou genoeg moeten zeggen.

Conan | 22-09-07 | 17:24

Ligt de Donald Duck-Koran nou al in de winkels of nog steeds niet?

doedeljantje | 22-09-07 | 17:18

@Conan 22-09-07 @ 16:36 .. felste opponenten ? je bedoeld starf#cher soms ? hahahaha .. Maar serieus: denk je niet dat blokker hier wilders parodeert ? ik denk van wel ! in een column kan dat. Dat blijven alleen maar woorden. Echter als je er politieke beslissingen aan ophangt wordt het wel opeens heel eng. En dat begrijpt bijv starf#cker maar al te goed. Wat willem betreft, die maakt er ook een pot/ketel verhaal van met zijn wilders religie. Prima maar zolang je mij er maar niet mee belemmert. En dat gaat nou net gebeuren als wilders aan de macht is. Niks persoonlijke expressie (zie aanklacht van wilders naar r'damse kunsternaar) En das nog niet het ergste. IK kan namelijk dus wel concrete voorbeelden geven waarom het wilders geloof mij in de toekomst zal belemmeren door zaken uit het heden erbij te halen. Niemand uit het wilders kamp komt met een voorbeeld uit het nu waaruit blijkt dat de islam ons zal belemmeren in de toekomst. Ok behalve sjaak maar dat bleef bij proberen. Dus voor alle wilders adapts .. back 2 the lab ! ;P
@vander F 22-09-07 @ 16:07 .. skuff .. sta ik meteen in contact met me onderbuik ! hoezo ?

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 17:14

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 15:59
Waarmee je stelt dat het gros van de problemen in deze wijken veroorzaakt wordt door de tokkies zoals je hebt laten zien in dat filmpje? Hmm, dat werkt zeker probleemoplossend.... not. Dus in jouw optiek kan Vogelaar ook stoppen met het opknappen van de wijken, in ieder geval vanuit integratieoptiek gezien. Dat probleem is er dus niet. Dit lijkt me weer behoorlijk op de onoverkomenlijke ontkenningsstuip waar ook linkse politici steeds maar weer in duiken. Een probleem met moslimjongeren? nee nog nooit van gehoord...

religion is war | 22-09-07 | 17:06

brulkikker 22-09-07 @ 15:40

Jij gooit van alles op een hoop en legt allerlei idiote verbanden. Goed gekeken naar Wilders? Je doet aan selectief citaten shoppen en misbruikt ze dan in een andere context. Je vervalt in generaliserende termen - wie is "ze"? - waar ik niets mee kan en totaal nietszeggend zijn. Daarbij lees je mijn posts op een zwaar vooringenomen wijze. Op die manier is er geen zinnige discussie mogelijk. Mijn zin om met jou van gedachten te wisselen is me ook volkomen ontnomen, maar kwaak gerust lekker verder.

Flodder | 22-09-07 | 17:03

brulkikker 22-09-07 @ 15:40

Jij gooit van alles op een hoop en legt allerlei idiote verbanden. Goed gekeken naar Wilders? Je doet aan selectief citaten shoppen en misbruikt ze dan in een andere context. Je vervalt in generaliserende termen - wie is "ze"? - waar ik niets mee kan en totaal nietszeggend zijn. Daarbij lees je mijn posts op een zwaar vooringenomen wijze. Op die manier is er geen zinnige discussie mogelijk. Mijn zin om met jou van gedachten te wisselen is me ook volkomen ontnomen, maar kwaak gerust lekker verder.

Flodder | 22-09-07 | 17:03

Jan [X] ongeschikt
Willem [X] geschikt

Klukkluk | 22-09-07 | 17:01

Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 12:29

De kern van de kritiek op Wilders is overdraagzaamheid jegens de leer van de Psychoot (VzmH). Blokker bewijst zichzelf met zijn opmerking als generaliserend en onverdraagzaam jegens (potentiële) Wilders- en Verdonkstemmers. Pot/ ketel dus.
Overigens zou je vraag "waarom respect" reëler zijn ten aanzien van de volgelingen van de Psychoot (VzmH).

===

Tenslotte blijft het treurig dat nagenoeg iedereen erkent dat Wilders reële problematiek aansnijdt, maar vervolgens blijft hangen in kritiek op Wilders; meer precies, op de vorm waarmee Wilders ageert. Belangrijker lijkt me het gebrek aan actie en erkenning bij de rest van de politiek.
Maar het is en blijft makkelijker een peroxidekwast af te branden dan het zelfgecreëerde probleem te erkennen.

Feit is dat Wilders heel veel moet opgeven voor zijn mening. Een mening die gezien de frequentie en felheid van de daaropvolgende discussies broodnodig is. Iets wat overigens (impliciet) erkend wordt door zijn felste opponenten.

Conan | 22-09-07 | 16:36

Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 13:53,
wat heb jij gerookt?
Welke koran, waar?

vander F | 22-09-07 | 16:07

@religion is war 22-09-07 @ 15:36 .. dat wilders helemaal niet de vinger op de zere plek legt .. uitzetten van criminele rifferts levert niks op ! van mij mag het .. begrijp me goed .. maar het zet geen zoden aan de dijk als het om probleemwijken gaat ! De enige tokkie waar ik echt respect voor heb is Haagse Sjonnie ! die probeert gewoon zijn toekomst te verbeteren .. nl.youtube.com/watch?v=vUqQSgft-fM

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 15:59

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 15:30
Het feit dat wij onze eigen aso's hebben betekent niet dat wij dan ook maar die van andere landen moeten importeren. Zeker niet als die ook nog eens een fascistische ideologie aanhangen.

L. Oser | 22-09-07 | 15:57

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 15:30
Het feit dat wij onze eigen aso's hebben betekent niet dat wij dan ook maar die van andere landen moeten importeren. Zeker niet als die ook nog eens een fascistische ideologie aanhangen.

L. Oser | 22-09-07 | 15:57

Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 15:30
Uitkering trekken, en dan ernaast zwart werken, hebben ze meer geld als mij per maand. Mijn moeder was ook zoals deze tokkies(ik heb ook geen contact met dat mens, bewust).
Lang leve het socialisme. Als je de uitkering dichtdraait, hebben ze niks meer. Maar dan looptje Jan moa te huilen

Het_leuke_zuiden | 22-09-07 | 15:54

@ Flodder,
Ach Flodder, als jij vindt dat zeggen dat "iets niet op zijn plaats is" goed genoeg is als een ex-politiebaas het woord "mollen" in de mond neemt, dan zegt dat wat mij betreft genoeg.
Ik constateer dat er hardere noten worden gekraakt door types als Samsom bij minder extreme uitingen van rechtse mensen. Maar een opmerking als iemand "mollen" vindt Samsom niet "op zijn plaats".
Vind je het erg als ik je een grappenmaker noem als je dit niet bagettaliseren vindt?
...
Jij vindt niet dat Marokkanen geen moslim genoemd moeten worden?
Dan moet jij morgen de profeet even stevig publiekelijk gaan schofferen, en dan mag jij ons uitleggen waarom vooral die "kut Marokkanen" (copyright Rob Oudkerk) zich daar zoveel van aantrekken. Heeft toch niets met elkaar te maken, of wel?
Waarom zouden ze zo oververhit reageren op iets simpels als een belediging op een profeet, als dit helemaal niets te maken heeft met die crimineeltjes en straatterroristen? Zouden ze daar wellicht hun identiteit aan ontlenen, denk je? Aan die "gedeelde" godsdienst en profeet?
Kun jij wellicht aangeven waarom Surnaamse criminelen hun schouders ophalen als Mohammed een pedofiel wordt genoemd, terwijl Marokkaanse criminelen de boel op stelten zullen zetten?
Blijf jij dus, om jouw woorden te gebruiken, vooral spartelen in de *hypocrisie* met betrekking tot de connectie tussen criminele Marokkanen en de Islam.
Of, zoals ik dat dus noem: de kop ferm in het zand, en net doen alsof het aan de koeskoes ligt.
...
P.S. Achter honden aanlopen? Je moest eens weten hoe ik denk over de GS-rel van vorige week.

brulkikker | 22-09-07 | 15:40

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 15:30
En wat bewijst dat?

religion is war | 22-09-07 | 15:36

@Flodder 22-09-07 @ 15:19
Het was overigens Diederik Samsons gedraai om het wel of niet fascist noemen van Wilders dat aanleiding gaf tot de uitspraak van de politieman. Ik vond Samsons terechtwijzing niet zo sterk, hij dacht daar niet in eerste instantie aan zij hij letterlijk, we hebben daar ander manieren voor volgde er toen slap. Geen enkele veroordeling kwam er uit zijn mond. Tenslotte maakten P&W er een grapje van en moest iedereen er hartelijk om lachen. Natuurlijk maakt het uit met welke pet op je naar dit gebeuren hebt gekeken, neemt niet weg dat P&W, en Samson meer afstand hadden moeten nemen.

religion is war | 22-09-07 | 15:30

Ach jullie hebben allemaal oogkleppen op .. zie dit maar : nl.youtube.com/watch?v=zM-jwemjjGA Nederland ALLEEN voor nederlanders .. yeeeeaaaaa !

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 15:30

Wat een volslagen idioot is die Jan Blokker toch... Stuk van Willem slaat de spijker op z'n kop!

Barry de Breker | 22-09-07 | 15:24

Folkert Meinhof 22-09-07 @ 15:08
Tja, Wilders, bang dat hij is, gaat in geen enkel programma zitten. Dan blijft er weinig over als 'tegenstanders' aan tafel.

Flodder | 22-09-07 | 15:21

brulkikker 22-09-07 @ 14:52
Ik durf mijn handen in het vuur te steken dat Wilders talloze malen het over moslims heeft gehad als het over Marokkanen ging die voor problemen zorgden. Dit doet hij namelijk altijd. Hij laat geen enkele kans liggen om sociale en culturele problemen onnodig te islamiseren. Dus hou toch op over dat bewijzen en gedraag je niet zo hypocriet.
.
En ik maak me zeker zo druk over de überpolitiek-correcten die trouwens op het punt staan van uitsterven staan ten gevolgen van de Fortuyn-revolte. Daar spreek ik me ook regelmatig over uit in topics, maar jouw selectief waarnemingsvermogen speelt je waarschijnlijk parten bij het constateren daarvan.
.
Over die uitspraken van die oud-politieagent:
"Ik zei al eerder dat de oud-politieman volledig over de schreef ging van het betamelijke door het woord 'mollen' te gebruiken in de context met Wilders. Met de wetenschap van de bedreigingen waar Wilders onder gebukt gaat, verbaasde het me ook dat er geen hardere terechtwijzing volgde of een vraag van P&W wat hij daarmee bedoelde of waarom hij die woordkeuze gebruikte. Hij werd echter wel terecht gewezen door Samson dat die opmerking niet op zijn plaats was."
Ik ga echter niet als de Wildersadeptjes hysterisch huilen over ratificatie voor moord en dat wat Samson zei voor een gek de doorslag geeft om over te gaan tot handelen.
"Ik laat de discussie niet kapen door een toekomstige mogelijke gek door elk woord op een weegschaal te leggen en af te vragen of die gek er een aanleiding in kan zien om tot geweld over te gaan, doet Wilders namelijk ook niet. Als je namelijk niet hypocriet bent en consequent die redeneertrant doorvoert, kun je in de felle aanvallen van Wilders op de islam en moslims ook van allerlei geweldadige oproepen zien. Let wel, ik doe dat dus niet. Dat gekokketeer met de bedreigingen en de aanstaande aanslag op Wilders door zijn aanhang komt me ook een beetje de strot uit. Net of de mogelijk aanstaande moordenaar zit te wachten op een zogenaamde ratificatie in P&W. Kom nou toch."
Oftewel, ik heb de teksten van die politieman wel degelijk hard afgewezen. Misschien moet je niet zoveel achter die hysterische hond aanlopen.

Flodder | 22-09-07 | 15:19

brulkikker 22-09-07 @ 14:52
Over dat oproepen tot mollen bij P&W heb ik overigens direct een klacht ingediend bij de redactie van het programma, en dan met name over het gebrek aan veroordeling van die uitspraak en het daaropvolgende instemmende gelach. Wat denk je? Niets meer van gehoord dus....

religion is war | 22-09-07 | 15:18

@Jan Blokkert
Is de Islam een ras dan?
Nee, dat maakt het zo lekker verdacht en verwerpelijk, die associatie met racisme hè...
Populistische domoor dat je daar zelluf bent.

Chiant | 22-09-07 | 15:11

Ligt het aan mij of is de Fortuijnsiaanse inslag (post mortem), die ruimte heeft gecreërd voor het spreekrecht aan de rechterflank, weer aan het inkrimpen? Ik zie namelijk steeds meer voormannen van links die graag naar de 'oude situatie' willen terugkeren en een discussie met Wilders uit de weg willen gaan door fascist! te roepen. Diederik Samsom impliceerde dat eigenlijk al in de Barend en Witteman uitzending van do 20 sept 2007. Mooie uitzending dat trouwens, ook de traditioneel linkse media kopstukken doen weer wat ze het best kunnen. Zo zat er bij B&W de betreffende avond een gezelschap uitsluitend LLINKsen en Wilders tegenstanders aan tafel die van P&W zonder kritische voetnoot onbelemmerd Wilders mochten bashen. Een uiterst eenzijdige en journalistiek schandalig impotente vertoning. Het leek NOVA wel met Clairy Polak en Femke Halsema aan tafel...

Folkert Meinhof | 22-09-07 | 15:08

Eigenlijk is die comment van Martien Pennings 22 sept 13:25, waarin verwezen wordt naar andere stukjes van deze Willem nog veel beter als die directe links naar 'Willem' die de GS redactie heeft gebruikt, lees maar es...

Folkert Meinhof | 22-09-07 | 14:54

Flodder 22-09-07 @ 14:45
Tenzij ik je per ongeluk met iemand heb verwisseld m.b.t. dat bagetaliseren, zijn we het daar dus over oneens. Met woorden als "wegjorissen" dek je de lading niet wat mij betreft, want we hebben het hier niet over de eerste de beste domme GS-reaguurder die een virtueel neqschot uitdeelt.
...
Ik ben het met je eens over Fortuijn vs Wilders, maar voor de rest ken ik je verhaaltje wel. Niets nieuws onder de zon.
Wederom geen bewijzen dat hij heeft gezegd wat jij claimt, dus.
Ga je maar eens net zo druk maken over de policor struisvogels, dan neem ik je misschien wat serieuzer.

brulkikker | 22-09-07 | 14:52

Willem, hulde. Blokker, jammer dat je in een scheldstuip duikt, kennelijk bij gebrek aan argumentatie en diepgang. Overigens is het stellen dat jij alleen goede stukjes kan schrijven een gotspe in relatie tot het onderhavige stukje.

religion is war | 22-09-07 | 14:49

brulkikker 22-09-07 @ 14:31

Ik heb dat 'mollen' niet gebagetalliseerd. Lees de draad maar na, dus niet zo ouwehoeren over mijn integriteit. Daar zit het wel goed mee.
Dat de andere partijen problemen negeren of afzwakken maakt mij nog geen fan van Wilders. Ik heb kritiek op Wilders zijn vorm, maar bovenal op zijn inhoud, of eerder gebrek daarvan. Wilders kan trouwens in geen velden of wegen tippen aan de kwaliteiten die Fortuyn bevatte. Wilders is een populistische politieke onbenul die inderdaad de ruimte krijgt doordat de andere partijen zolang hebben gezwegen en de problemen hebben genegeerd danwel afgezwakt.

Flodder | 22-09-07 | 14:45

Flodder 22-09-07 @ 14:10
Je vergist je.
Je beoordeelt hem op wat hij zegt en ik toon aan dat dat een oordeel is gebaseerd op onjuistheden.
Het feit dat je niet met bewijzen kunt komen dat hij gezegd heeft wat jij claimt dat hij gezegd heeft, toont dat aan.
Ik constateer dat Wilders word uitgemaakt voor demagoog, iemand die een verkeerde voorstelling van zaken geeft. Welnu, dat doen jij en anderen dus net zo hard. Dan vervalt je kritiek tot huichelarij. Als je hem aanpakt moet dat feitelijk zijn, en moet er niet een verkeerde voorstelling van zaken zijn.
Daar prikken ik en anderen namelijk keihard doorheen en dan gaan we je van andere motieven verdenken.
Wees nou gewoon eerlijk man. Bijna iedereen die hem - vooral in de MSM - aanvalt doet dat op een manier die ze niet doen bij de struisvogels.
Moet iemand dan geloven dat het bij Wilders gaat om de vorm, maar dat ze de problemen wel erkennen?
Waar waren die gasten voor Fortuijn, en waar zijn ze als Wilders zich er niet mee benoemd?
Mensen als Foruijn en Wilders tillen dat vloerkleed op om het vuil te laten zien dat er decennialang onder is geveegd en iedereen roeptoeterd over de "manier waarop" ze dat vloerkleed optillen. Doe me een lol.
Ik verdenk de kritici van de "vorm" ervan dat ze gewoon naar excuses zoeken om de hele kwestie weer onder dat vloerkleed te laten verdwijnen, en dat ze gewoon gillen als speenvarkens omdat iemand het gore lef had ze met de neus op de feiten te drukken.
Feit: iedereen schreeuwde over Fortuijn, maar de politiek nam zijn punten wel over.
Iedereen schreeuwt over Wilders, maar nu komen ze van A'dam, tot Utrecht, tot Tilburg "opeens" tot de conclusie dat er een probleem is met Marokkaanse jongeren en dat die problemen nu echt eens aangepakt moeten worden. Zie je de link?
Blijkbaar is er gewoon een schreeuwlelijk voor nodig om dat vloerkleed op te tillen, en de policors niet in te laten kakken en iedereen die ze wakker schudt voor fascist uit te maken.
...
En nee, die ergenis doet er NIET toe.
Er zijn veel mensen die zich ergeren aan kapitalisten, er zijn mensen die zich ergeren aan socialisten. Moslims ergeren zich aan de vrijheid om hun achterlijke geloof belachelijk te maken, en ga maar eindeloos door.
Dat mensen zich aan Wilders ergeren betekent dus helemaal niets.
Mensen ergerden zich ook aan Fortuijn, en daarvoor aan Bolkestein.
Er is altijd een slap excuus om je te "ergeren" aan Islamwatchers of andere anti-policors, en er is altijd een excuus om ze weg te zetten als "Niet In Orde".
Dit is gewoon excuus nummer zoveel in een lange rij, en ik neem de ergernis voor kennisgeving aan.
Ik houd iedereen in de gaten, Wilders incluis, maar dat doe ik voor mezelf en hoef ik me niet te laten aanpraten door mensen die de andere kant jarenlang met de mantel der liefde hebben bedekt (en waarvan sommigen hier dat nu nog steeds doen).
...
Wil je dat ik kritiek op Wilders serieus neem?
Prima, ik BEN het namelijk al eens met sommige kritiek op Wilders (maar welke, dat ga ik jou niet aan je neus hangen).
Maar als ik jouw soort kritiek serieus moet nemen, zul je toch echt inhoudelijk en feitelijk moeten zijn, en geen ruimte moeten laten voor mij om jou te verdenken van huichelarij of demagogie als het bijvoorbeeld over de Islam en de multikul gaat.
Op de man gespeelde kritiek werp ik weg, althans wel in serieus bedoelde debatten, want ook ik neem af-en-toe de vrijheid me te bedienen van ad hominem one-liners als ik in de stemming ben.
...
Ik noem een voorbeeldje. Die bagetallisering van jou over dat "mollen" bij P&W in een ander draadje. Dat doet mij niet veel vertrouwen hebben in jouw intellectuele eerlijkheid.
...
En hier doe je het maar effe mee.

brulkikker | 22-09-07 | 14:31

Kunnen we Willen geen column op GS aanbieden?

FlyingSpaghettiMnstr | 22-09-07 | 14:24

Ps Het stukje van Blokker?
Elke 2e jaars filosofiestudent zal hem alras ontmaskeren als aparte schrijver en zich afvragen wat het doel is van zijn stukje. Hij herkent het wanneer iemand iemand niet ingaat op argumenten maar over iemands uitlijk begint.
Plato veegde 2400 jaar geleden al de vloer aan met sofisten.
Het stukje van Willem vind ik integer, hoewel ik het hem ook niet eens ben.
btw Om de prijs naar Machiavelli te noemen is ook een beetje ironisch.

AntiSoof | 22-09-07 | 14:24

Artikel van Willem is goed, enkele reacties daarop ook super.

masturberik | 22-09-07 | 14:19

kan die Jan blokker niet gewoon deaud en die Willem een collum op Geenstijl?

Git-H | 22-09-07 | 14:14

@VanderF Ik neem even voor het gemak aan dat kleine vanderF een jongetje is...
@Starfucker. Wat wil je nou met die link naar de column van Joustra? Het aloude PvdA-adagium dat het een sociale achterstandskwestie is? Ik neem toch aan dat je dit zelf ook niet meer serieus kunt nemen? Dat geldt wellicht voor de eerste generatie, voor iedereen die hier geboren is geldt echter dat dezelfde sociale woningbouw, dezelfde ziekenzorg en niet te vergeten dezelfde scholing voor iedereen toegankelijk is. Als jij je kinderen geen Nederlands leert, niet opvoedt en niet naar school stuurt kun je er nog vele miljarden inpompen maar dan gaat het niet lukken. De vraag die zich dan aandient is waarom lukt het niet? Is er misschien een dieper gelegen oorzaak? Willen die mensen wellicht niet "lekker meedoen" omdat ze de westerse manier van leven in zijn geheel afwijzen? Of wou je ze nog wat extra's toestoppen gelijk sinterklaas, misschien worden ze dan wel echte Nederlanders waarbij ik gelijk al kan zeggen dat wie gelooft zalig wordt.

knutsel | 22-09-07 | 14:11

brulkikker 22-09-07 @ 13:59

Wat Wilders denkt weet ik niet, ik kan niet in zijn hoofd kijken. Kan hem alleen beoordelen op wat hij zegt. En dan heb ik hem vaak genoeg over moslims horen praten terwijl daar geen enkele aanleiding voor was, zoals ik mijn post al stelde. Ik leg hem helemaal niets in de mond. Het antwoord om mijn vraag waarom mensen zich ergeren aan Wilders doet er juist toe. Probeer hem eens te beantwoorden. Hang eens niet het defensieve Wildersgroupie uit en probeer eens objectief te oordelen.
.
Dat er grote problemen zijn met allochtonen groepen en ze ruim vertegenwoordigd zijn in de statistieken over criminaliteit heb je mij nooit horen ontkennen. Wel dat dat allemaal samenhangt met de islam, want dat is grote nonsens.

Flodder | 22-09-07 | 14:10

Wat een gelul allemaal, we zijn of liever gezegd gaan de goede kant op als we dit artikel mogen geloven:

"Christenen moeten pact sluiten met de islam"
www.nd.nl:80/document.aspx?document=nd...

Kom, sluit den rijen atheïsten, niet-gelovigen en anderszins: sluit u aan bij christendom en islaam zodat we voor eeuwig in vrede kunnen leven.
Amen.

Willem de Zwijger lees ik al wat maanden, de man kan uitstekend analyseren en is het waard om bredere bekendheid te krijgen.

wopper | 22-09-07 | 14:03

Willem heeft het prima verwoord. Blokker is een randdebiel.

Rabarberke | 22-09-07 | 14:01

Flodder 22-09-07 @ 13:51
Je berichtje staat vol niet bewezen aannames (Wilders denkt dat een Marokkaan per definitie een moslims is) en niet-ter-zake doende argumenten (veel mensen ergeren zich aan Wilders).
...
Denkt Wilders ook dat een Iranees per definitie een moslim is?
Dan denkt Wilders dus ook dat Jami per definitie een moslim is, en niet een EX-moslim.
...
Je roept maar wat om je eigen gevoelens en denkwijze te rechtvaardigen en legt Wilders woorden in de mond waarvan je vooralsnog niet kunt bewijzen dat hij die heeft gezegd.
...
Ook zeg ik dat discrimineren op geloof PRIMA is (geloven in de superioriteit van het arische ras t.o.v. joden is ook een geloof en dergelijke idioten discrimineren wij ook), en dat Wilders niet discrimineert op ras, maar op gedrag. Zo wil hij niet allochtonen het land uit zetten, maar CRIMINELE allochtonen met een dubbel paspoort.
Dat dit gedrag onevenredig voorkomt bij bepaalde bevolkingsgroepen is een feit.
Jij mag je kop in het zand steken voor dat feit als je dat wilt, maar de cijfers liegen niet.
...
Misschien moet je de statistieken eens gaan aanklagen voor discriminatie.

brulkikker | 22-09-07 | 13:59

Ik ga nog verder. Hij zou een staatsman van allure kunnen zijn als hij andere partijen zou kunnen binden op bestrijding allerlei onrust in oude wijken. Strategisch is zijn verhaal wel goed, maar laat, ik herhaal, dat eindeloze schofferen van tegenstanders gewoon weg. Ik hoor en lees dat PvdA-ers als Bert Koenders en Frans Timmermans bijna bevriend met hem zijn en niets van zijn schizofrene gedrag begrijpen. Een slimme Wilders zou de hele PvdA kunnen opblazen. Nu blijft ie een brullende kikker. Jammer.

Starf*cker | 22-09-07 | 13:58

@Flodder Daar zit de kern.

Starf*cker | 22-09-07 | 13:53

@vander F 22-09-07 @ 13:43 .. Als je naar de door jou opgenoemde problemen kijkt wil je dus zeggen dat het verbieden van de koran geen symptoombetrijding is ? nou wordt ie mooi zeg ! hahahaha ..

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 13:53

brulkikker 22-09-07 @ 13:43

Wilders spreekt regelmatig over criminaliteit begaan door moslims als het over Marokkaanse probleemjongeren gaat. Bij Wilders is een Marokkaan per definitie een moslim en al het verkeerd gedrag wat Marokkanen vertonen, komt per definitie voort uit de islam/koran. Waarom denk je eigenlijk dat zoveel mensen zich kapot ergeren aan Wilders? Blij dat je tenminste niet ontkent dat zijn voorstellen discrimineren op ras en geloof.

Flodder | 22-09-07 | 13:51

@VanderF Of over politieke lafaards, knettergek etc. Als Geert nou in plaats van zijn ideologische strijd en zijn narcisme eens coalities zou zoeken om de problemen echt aan te pakken dan waren we een stuk verder. Je ziet het hier, je leest het in commentaren, het bespreekbaar maken van de problemen, dat doet hij prima. Hij zou de PvdA nachtmerries kunnen bezorgen door ook de buitenlanders aan te spreken die voor harde aanpak zijn. Kijk bijvoorbeeld even naar die man met snor in dat filmpje met Rutger. Nee, wat doet Wilders. Hij sart, hij provoceert en het resultaat zal nul zijn. Jammer. Want er moet wel wat gebeuren.

Starf*cker | 22-09-07 | 13:50

vander F 22-09-07 @ 13:45
Waarom niet?
Ik kan me niet herinneren dat ik met jou of je reaguursels een probleem had.
Ik heb een probleem met demagogen die het lef hebben Wilders van demagogie te beschuldigen.

brulkikker | 22-09-07 | 13:49

Mijn collegetje zou ik zo gedaan hebben ongeveer...
Waarom zal de mens steeds verdriet veroorzaken op deze aarde?
Omdat de mens zijn denken beperkt is zal hij de werkelijkheid niet zuiver beoordelen,
sterker nog het kan voorkomen dat de blik vertroebeld is, en als het ego dan ook nog in een negatieve stemming is, dan gebeuren er ongelukken. Het drama is ook dat een mens zijn eigen beperkingen zeer moeilijk kan waarnemen, als die die al kan waarnemen.
Daarom zal elk politiek stelsel gedoemd zijn om te mislukken, behalve als de politiek zelf deze beperking waarneemt en daar rekening mee houdt. Maar of dit ooit zal gebeuren? Het denken is namelijk gefragmenteerd en schijnbaar vormt het een lijn. Maar het denken is eerder een hapsnap bij elkaar halen van bekende gegevens en daar een beeld van maken, wat op dat moment maar door één mens wordt waargenomen. Je kunt deze waarnemingen wel vertellen of anderszins medelen, maar dit is dan ook weer gefragmenteerd en zal bij de gefragmenteerde ontvanger ook weer anders worden beleefd.
De enige mogelijkheid om uit deze duivelse valkuil te komen is 'dom' geloof. Dan bedoel ik geloof in het goede, dus het geloof in een goede God. Een God die liefde is, die heerst over ons mensen en ons leidt in deze duisternis. Alleen zo kan de mensheid gered worden van stompzinnig geweld
en verdriet.
Het politieke systeem zou integer moeten zijn, dus integere wijze (oude) mensen zouden uit mensen-liefde ons moeten leiden in deze duisternis. Zij zouden God de eer geven die hem toekomt, en als we de weg van Jezus volgen, dan komt het wel goed. Niet omdat het zo nodig Jezus als persoon moeten zijn, nee Jezus als voorbeeld van hoe wij als mensen op een vriendelijke manier met elkaar om zouden kunnen gaan. God is in mijn ogen dan ook geen god zoals wij die ons voorstellen, maar meer een entiteit die juist uitstijgt boven onze beperkingen, als het ware een mens boven de mensen, dus God.
Ik zie nu mijn beperkingen in het denken terwijl ik dit schrijf, beste lezer, ook nu geldt dat ik beperkt ben in mijn denken, zoals ook jij nu.
Het enige wat ik kan zeggen is dat, voor mijn gevoel, mijn intensies goed zijn, ik doe dit niet voor mijzelf, maar ik doe dit omdat ik deze conclusie al een jaar of 20 herkauw en deze conclusie wordt niet zwakker of anders, ook al belichtte ik hem op 100en manieren. Mijn gevoel zegt dat de conclusie dus juist is en daarom meld ik deze nu.

AntiSoof | 22-09-07 | 13:46

@brulkikker 22-09-07 @ 13:39,
mijn bovenstaande post bevat geen Ge-Wilders.
tevreden?

vander F | 22-09-07 | 13:45

Toch trekken de lagere overheden wat bij, men noemt het beessie bij z'n naam,
dat is volgens mij al een hele vooruitgang.

"De situatie van Marokkaanse jongeren in Tilburg is 'zorgwekkend'. De gemeente omschrijft de groep 12- tot 18-jarigen als 'overlastgevers, criminelen en radicale moslims'.

Utreg:
'De overlast van criminele jongeren in de wijk is zo groot dat de korpschef erkent 'hier geen passend antwoord op te hebben'. Alleen als probleemkinderen al vroeg uit huis en in heropvoedingscentra worden geplaatst, is de veiligheid in de wijk weer terug te brengen, zegt Heijsman.'

Nu in Den Haag nog wat duidelijker worden, en neemt men Geert eenvoudig weg heel mat munitie uit handen.
Maar nee, dom lullen over de vorm, peroxidekapsels en symptoombetrijding.

vander F | 22-09-07 | 13:43

brulkikker 22-09-07 @ 13:39
Er even bij zeggend: Wilders heeft zich bediend van officiele statistieken waaruit duidelijk wordt hoezeer Marokkanen (om een voorbeeld te noemen) een veelvoud vertegenwoordigen in de criminaliteit t.o.v. andere groepen.
Zonder deze criminelen schiet het dus al aardig op.
Ik ben het vaak niet eens met zijn toon.
...
Ondertussen wacht ik op de feitelijke onderbouwing dat Wilders ongelijk heeft met die statistieken, ofwel iedere crimineel allochtoon of moslim noemt, ofwel DE HELE GROEP van moslims iets aanwrijft.

brulkikker | 22-09-07 | 13:43

Flodder 22-09-07 @ 13:36
Bewijs maar dat hij zegt dat het ALLEMAAL allochtonen of moslims zijn.
Tot die tijd negeer ik je met je domme gebral.
Als er iemand is die zijn kop ergens ingestoken heeft: Jij en zand.
En nu opgehoepeld tot je met je bewijzen komt.

brulkikker | 22-09-07 | 13:39

Fortuyn legde de jarenlang sluimerende onvrede over linkse repressie van in brede lagen levende kritiek op het migratie,- en integratiebeleid en de criminaliteitsbestrijding en de taboeïsering van een vrije discussie daarover en voorts ook de arrogantie, zelfgenoegzaamheid en extreme geslotenheid van de politieke regentenklasse als bron van politieke onvrede, compleet bloot. Heer Blokker heeft, gezien zijn reactie, werkelijk niets van 2002 geleerd.
@Bigi Bana Boy 22-09-07 @ 13:06
.... Ik wou dat Pim er nog was, dan waren we in ieder geval van Geert verlost.... Prachtig, alleen neig ik ernaar de zin iets te veranderen; 'Ik wou dat Pim er nog was, dan had niemand ooit van Geert gehoord.'

Niemands Knegt | 22-09-07 | 13:39

brulkikker 22-09-07 @ 13:24

Als je niet wil inzien dat Wilders continu dom generaliseert, stigmatiseert en voorstellen doet die discrimineren op ras en geloof heb je hoofd nog dieper in zijn reet als ik al dacht. Wilders haalt bij iedere tasjesdief de gehele islam erbij en als hij het over tuig of criminelen heeft, vermeldt hij er standaard bij dat dat allemaal allochtonen of moslims zijn. Een Nederland zonder criminele ALLOCHTONEN is zijn Zwitserlevengevoel.

Flodder | 22-09-07 | 13:36

Bigi Bana Boy 22-09-07 @ 13:06
Beste, Bigi.
Kun je mij even duidelijk aangeven waar en wanneer Wilders de HELE groep moslims iets aanrekent?
Dit voor de feitelijkheid van eventuele kritiek op Wilders, en om verdraaingen van feiten om hem te bekritiseren te voorkomen.
Bij voorbaat dank.

brulkikker | 22-09-07 | 13:24

Bigi Bana Boy 22-09-07 @ 13:06
Het 1e del van je repliek vind ik niet sterk. Het gaat bij dit soort zaken niet om meerderheid of minderheid. Terrorisme is geen democratisch object.

sockpuppet | 22-09-07 | 13:19

kwarkoo1 22-09-07 @ 11:50
Eens maar ik zal je eens een rekenvoorbeeld geven om aan te geven hoe lastig de realiteit soms is. 94% van de moslims in NL gaf aan geweld tegen afvalligen niet acceptabel te vinden. Er even vanuit gaande dat het een representatief onderzoek is (en welk onderzoek is dat ?), omdat we anders nooit ergens over kunnen praten, betekent dit dat er 60,000 idioten rondlopen die wél potentieel in staat moetne worden geacht mensen als Jami aan te vallen. Dat is een shockerend getal wat mij betreft ... 60.000 ...
Maar daar staat tegenover dat wij 94% doorgaans in alle andere gevallen een overweldigende meerderheid zouden noemen. Statistieken ..... zijn vreselijk manipuleerbaar en je kan er dus in zien wat je wilt. Vertrouw daarom cijfers niet, of ze nu door Vogelaar of door Wilders gebruikt worden.

In elk geval ben ik geneigd te denken dat er in ieder geval een grote groep onder de moslims is die helemaal niet voor geweld zijn. Het geeft derhalve geen pas de hele groep iets aan te rekenen en dat is precies wat ik Wilders kwalijk neem. Als vrijdenker geloof ik in het individu. Verder ben ik geen linkse kerk aanhanger of dhimmy want ik ben nog extremer dan Sieheiligman en die was al extremer dan Adolf. Ik wou dat Pim er nog was, dan waren we in ieder geval van Geert verlost.

Bigi Bana Boy | 22-09-07 | 13:06

Jan Blokker... was dat niet die man die steeds 'Pollens' zei?

Hyppo Kriet | 22-09-07 | 13:05

@sjaakdeslinksesul 22-09-07 @ 12:40 .. die kutwijken hou je ook als je alle kut finnen en antilianen terugstuurt naar hun oorspronkelijke land ... weleens van Oliver Twist gehoord ? van Charles Dickens. Is gewoon op de realiteit gebaseerd en gaat over de sociale onderklasse en de problemen die daar spelen. in die tijd was er niet 1 moslim in Engeland, mind you ! Die problemen zijn dus al eeuwen zo en zal ook eeuwen zo blijven tenzij je de onderklasse kansen geeft. Daar heeft Joustra dus een punt !
Ten 2de je voorbeeld snijdt alles behalve hout. Er is geen disuccusie aan de gang. Er is een kamermeerderheid voor het verwijderen van godslastering uit de wet. De enige van de coalitie die er niet mee eens zijn is het cda en de christenunie. Maar die hebben geen kamermeerderheid. En preken natuurlijk voor eigen parochie. Sterker nog het zou dus weleens zo kunnen zijn dat we meer vrijheden krijgen. Dus kom nou eens met een echt voorbeeld waaruit we kunnen concluderen dat de islam onze vrijheden beperkt ! Desondanks waardeer ik wel de moeite sjaak .. met jou kan iig praten .. Willem komt niet verder dan een abstrate stelling deponeren maar concrete voorbeelden geven ho maar !

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 13:05

Het feit dat een intreding van een godsdienst als het Hindoeisme nog geen rimpeling veroorzaakte in Nederland moet mensen toch aan het denken zetten.

vinque | 22-09-07 | 13:01

Hebben we nog budget om Willem op se stijlloze loonlijst te zetten? Een dagelijkse bijdrage aan Geen Stijl zou winst betekenen! Duidelijke taal. Heerlijk!

jemi | 22-09-07 | 12:51

Blokker is net als Castro, eigenlijk al overleden.

wegmetdebijstand | 22-09-07 | 12:50

van dal 22-09-07 @ 12:40
De linkse geenstijlers hebben geen inhoudelijke argumenten. Ze voegen niks toe in de politiek en bovendien is het stemvee voor de PvdA en CDA. Ze mogen best een eigen partij hoor, verplintert de linkse kerk ook eens een keer. Geef toe, SP tot en met CDA verschilt nauwelijks geen ene zak! Het is een poppenkast met dezelfde meningen, alleen een ander kleurtje.

Het_leuke_zuiden | 22-09-07 | 12:47

Waar alle politici van links tot rechts (Links en religieuzen een factor 1000 erger) de fout in gaan is dat zij menen dat de mens de grondstof of slaaf is in een productieproces. Terwijl de mens natuurlijk in zijn geheel niet maakbaar en slechts handeld naar zijn overtuiging. Hierbij wordt vaak religie gebruikt om het politieke handelen te legitimeren en de massa te besturen. ep.eur.nl/bitstream/1765/6921/1/fsw_o... www.nieuws.leidenuniv.nl/index.php3?m=...

onder den dom | 22-09-07 | 12:44

Het_leuke_zuiden 22-09-07 @ 12:37
en sommige andere geenstijlers geen linkse partij?

van dal | 22-09-07 | 12:40

poppermotje 22-09-07 @ 11:50
Ik wist niet dat er meer waren. Zo stem ik ook altijd met in gedachten wat het beste is voor de mensen in het land ipv de eigen persoonlijke belangen, een beetje alsof je zelf boven de materie uitstijgt en meeregeert, vind je ook niet?

sockpuppet | 22-09-07 | 12:40

Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 12:25
Joustra beweert dat met onderwijs en tegengaan van achterstanden het allemaal goed komt. Onzin, het gaat om fundamentele culturele verschillen tussen mensen, die je met meer welvaart wellicht wel van een aantal scherpe kantjes kunt ontdoen, maar niet kunt oplossen. Omdat je altijd kutwijken zult houden, en omdat orthodoxen nu eenmaal minder belang hechten aan hun bankboekje dan gematigden.
Over indammen van vvrijheid: er is bv zoals je misschien weet een discussie gaande over het beperken van de rechts op vrije meningsuiting mbt wat wel of niet gezegd kan worden over iemands geloof. Zo ver is het nog niet, maar het is nog steeds praktisch onmogelijk om openlijk de spot te drijven met de Koran of Mohammed. In een maatschappij als de onze zou dat gewoon moeten kunnen en iedere Nederlander zou het daar mee eens moeten zijn, ook al vinden ze dat kwetsend is, ipv dit te vergoelijken en verexcuseren.

sjaakdeslinksesul | 22-09-07 | 12:40

Ik zie hierboven vaak een ijzersterke argumentatie staan, en dan ook in andere topics uit het verleden. Waarom vormen sommige geenstijlers gezamelijk een rechtse partij?

Het_leuke_zuiden | 22-09-07 | 12:37

@ Jokkebrok 22-09-07 @ 12:05
"vooral om een signaal af te geven dat de ongebreidelde instroom van kanslozen de samenleving DESTABILISEERT."
"Deze onbalans is grotendeels veroorzaakt door een overwegend links beleid."
.
al eens bij stil gestaan dat dit feitelijk ook de achterliggende gedachte wel eens zou kunnen zijn ?
waarom geilt men er zo op om problemen te importeren uit Afrika en het midden-oosten maar gaat men erg demagogisch te werk waar het gelukzoekers uit Europa zelf betreft, onder het mom dat men onze banen inpikt ?
tegelijkertijd meldt men dat er in west-Europa tzt 20 miljoen mensen extra nodig zijn.
maar dan wel aub mensen die verder komen dan enkel hun naam kunnen schrijven en die dus ook echt een bijdrage kunnen leveren lijkt me.

saidfred | 22-09-07 | 12:37

Ik wacht trouwens nog op een aantal reacties ..

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 12:36

@botthehond
Zet dat aluhoedje nou s af. Geert fixeert zich alleen maar op islam en het raakt gewoon kant noch wal. Zoals al eerder op GS opgemerkt harkt Geert een aantal problemen bij elkaar en noemt dat dan een islam probleem. Feit is gewoon dat er geen reele islam dreiging is die de Nederlandse rechtsstaat of de Nederlandse way of life bedreigt. Er is nog steeds geen Islam partij (van betekenis) en de marokkaanse kansenjongeren zijn gewoon tuig maar voeren geen strijd in naam van Allah. Natuurijk zijn er extremisten maar die heb je ook bij de gristenen en de dierenvrienden. Buiten Islam zijn er veel grotere problemen voor Nederland, ik noem klimaatverandering en de economie. En voordat je je shotgun pakt, ik ben rechts, conservatief en voor uitzetting van criminele allochtonen. Maar Geert is een demagoog en een populist.

zooishettoch | 22-09-07 | 12:35

@vinque 22-09-07 @ 12:31 .. dat baath achtige heeft ie natuurlijk van wilders .. als je wil genaraliseren moet je niet raar opkijken als dat ook tegen je wordt gebruikt ... Daarom heet het ook een column !

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 12:34

Starf*cker 22-09-07 @ 12:25
Van mij mag je; ik beoordeel zovel mogelijk op inhoud, bron is secundair wat mij betreft.

sockpuppet | 22-09-07 | 12:31

Het is een Baathpartij achtig stukje van Blokker. Na het lezen vraag je je af wie er straks uiteindelijk echt mensen gaat verbranden. Het etiket racist slaat nergens op want Wilders heeft het altijd over blanken (moslims horen meestal echt tot het blanke ras) Willem de Zwijger is een bekeerde linkse rakker die helder en waarachtig door links in de steek gelaten vraagstukken behandeld.
Met alle macht wordt getracht om de links-islam alliantie in het politieke weide te plaatsen. Weet dat daar straks geen grasspriet meer groeit!!

vinque | 22-09-07 | 12:31

Don Knieschot 22-09-07 @ 12:27
Waarom zou hij het niet doen als hij gevraagd werd?
Hij doet het immers ook voor andere blogs als hoeiboei en frontaal naakt.
Echter, of hij *exclusieve* columns zou schrijven voor GS zou weer een andere vraag zijn.

brulkikker | 22-09-07 | 12:31

De kloof tussen wat onze regering belooft te doen en daadwerkelijk uitvoert en wat wij als volk in meerderheid willen dat ze doen in Den Haag (democratie nietwaar?) wordt dankbaar opgevuld door roependen in de kloof als Wilders en Fortuyn. Hoe groter de kloof hoe meer zetels erin vallen. Soms vallen er zoveel zetels in de kloof dat er een sterke man uit tevoorschijn komt ... Laat dit een waarschuwing zijn voor een regering die niet luistert naar het volk.

sgandaalich | 22-09-07 | 12:30

@Violator[xL] 22-09-07 @ 12:05.
ik woon in een Turken buurt, rustig buurtje,
alleen kleine vanderF had in eerste instantie wat problemen, hij mocht niet met de Turken spelen omdat hij een Nederlander was. 'Dit plein is Turks" werd hem verteld.( al die kids zijn noata bene in Nederland geboren!!!)

Ik heb hem teruggestuurd en gezegd dat hij desnoods maar moet vechten om op die speelplaats te mogen spelen.
Na wat schermutselingen, huilpartijen en bloedlippen, en een bezoekje van pappa vanderF aan de speelplaats is het allemaal goed gekomen.
Zoonlief speelt nu met de turkjes, geen rascitische problemen meer van die Turken uit,
het enige wat hem stoort is dat ze de hele tijd Turks met elkaar lullen,
dat vind hij raar "We wonen toch in Nederland pappa?"
Dat was ik met hem eens, ik kon het hem echter niet uitleggen.
Ronduit schokkend is de gebrekkige kennis van de Nederlandse taal bij een aantal van die hier in Nederland geboren Turken.
Overigens kan hij nu wel uitstekend in het Turks schelden.

Maar straatgajes, scootertuig en tasjesrovers hebben we hier NIET.
Althans geen opvallend gedoe met Turken an sich.

vander F | 22-09-07 | 12:30

@Conan 22-09-07 @ 12:04 .. waarom zou je respect moeten tonen richting rita en wilders stemmers volgens jou ? Of is het zo dat als je het niet eens bent met rita en wilders dat je jp's zijn woorden voor zoete koek moet slikken ? iets met begrijpend lezen of is hier toch gewoon spraken van lezen wat je wil lezen ?

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 12:29

Niet alleen doet Blokker er een hele column over om een simpele boodschap te brengen, het is ook nog es verdomde taai geschreven. Eigenlijk Blokker een jammere vent met zijn infantiele (en oncreatieve) scheldpartij. Het begint zowaar epidemisch te worden, na Van Doorn nu weer een bejaarde columnist met toenemende leegte van binnen.

Verder is Willem fantastisch. Heeft bijna elke dag een nieuwe column en altijd rake verhalen, dus: bookmarken en bijhouden.

waskuip-admiraal | 22-09-07 | 12:28

Inderdaad, waarom schrijft Willem geen columns voor Geenstijl? Kouwes hebben we nu wel gezien, Starf*cker herhaalt zich voortdurend en die D66'er is saaaai. Ik zeg: Willem als nieuwe columnist voor Geenstijl. Niet dat hij het zal doen trouwens.

Don Knieschot | 22-09-07 | 12:27

@bottehond
Bovendien is het op Geert bashen een reactie op zijn heiligverklaring. Net zoals links de multiculturele samenleving, christenen God en moslims Allah heilig hebben verklaard. En helige huisjes zijn er om tegenaan te schoppen.

sjaakdeslinksesul | 22-09-07 | 12:26

@Sock Ik heb mij dan ook drie keer verontschuldigd en zal het nooit meer doen, maar Joustra en Rozendal zijn in dezen mijn helden. Exact mijn dilemma's. Maar het was voor het laatst.

Starf*cker | 22-09-07 | 12:25

@sjaakdeslinksesul 22-09-07 @ 12:11 .. je gaat niet in op wat joustra zegt maar bagetaliseert het door over vogelaar te hebben. En geef eens een concreet voorbeeld van indammen van onze vrijheden ten heden dagen door de islam. Nu klink je netzoals een balkie .. Niks concreet en veel abstract gelul .. netzoals botte en fuckje ..

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 12:25

Starf*cker 22-09-07 @ 11:49

Met alle respect, maar na de eerste allinea haak ik toch echt af.

kwarkoo1 | 22-09-07 | 12:23

Willem schrijft helderder dan Kouwes ! Hulde en gelijk aannemen als columnist!!!

Thalassa | 22-09-07 | 12:19

Ik heb ook een spiegel van BLokker gehad. Vervormde alles, weggeflikkerd.
.
Starf*cker 22-09-07 @ 12:04
Ik dacht dat copypaste uit Elsevier van Satan kwam?

sockpuppet | 22-09-07 | 12:19

Blokker komt niet verder (meer) dan Wilders op bleekmiddeltjes te bekritiseren en ook nog eens te beweren dat de hele 2e kamer + regering niet aan zijn stukjes kunnen tippen. Zou best kunnen: de wanhopig dogmatische inhoudsloosheid ervan is zo langzamerhand niet te overtreffen. Past perfect in de moderne redactionele formule van het NRC, dat dan weer wel.

Zoetwaterpanharing | 22-09-07 | 12:17

Want als het wetenschap is, is het waar, en de nos zag dat het goed was:
www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007/...
onvoorstelbaar dat een medium dat feitelijkheid zo hoog in het vaandel heeft een dergelijke betwistbare publicatie als een verzameling voldongen feiten onder de aandacht brengt.

waskuip-admiraal | 22-09-07 | 12:16

Misschien is het vooral tekenend voor de staat van onze samenleving dat mensen als Wilders nodig zijn om deze samenleving, en meer specifiek de politiek in beweging te krijgen? Blijkbaar is het via de gebaande paden niet meer mogelijk. De politieke partijen krijgen de concurrenten die ze verdienen.

Don Knieschot | 22-09-07 | 12:15

@Starf*cker 22-09-07 @ 11:49
Nee, ook Joustra ziet het verkeerd. Het klink te veel als Vogelaar die zegt: "ik ben niet 100% multicultureel, ik ben ook tegen vrouwenbesijdenis en groepsverkrachtingen", alsof er veel moslims of antillianen zijn die daar wel voor zijn. Ze moeten ook erkennen dat er een aantal culturen zijn beinnegehaald, die in zichzelf gekeerd, wantrouwig en soms ronduit in oppositie met de lokale cultu(u)r(en) zijn, en ook nog eens een egoistiche gouding bezitten. De maatschappij moet maar veranderen, zodat zij alle ruimte krijgen om te doen waar ze zij vinden dat ze recht op hebben en dat is veel, te veel. In wezen anti-globalistisch en anti-multicultureel (wat je ook onder de laatste term wil verstaan) dus. Ook dat moet hardop gezegd worden.
@Bottehond 22-09-07 @ 11:49
Nogmaals, Wilders hanteert een reaguurstijl. Goed genoeg voor GS, niet goed genoeg voor de Tweede Kamer laat staan toekomstige regeringsdeelname en het leidt alleen maar tot discussie over de vorm en niet de inhoud.

sjaakdeslinksesul | 22-09-07 | 12:11

@ Popper en de Oude Soldaat

Het overcultiveren van individualiteit is goed voor je persoonlijke ethsche hygiëne, maar slecht voor de groep. En hoe je het ook wendt of keert: jullie horen bij de groep Vrijzinnige weldenkenden. Jullie opstelling maakt Nederland een sitting duck. En dát is de paradox die ieder van ons én wij allen gezamenlijk op dienen te lossen. De Vrijzinnigheid, die ook leidend is in jullie denken dient tegenover deze formidabele vijand beschermd te worden. Daarbij is niet te ontkomen aan ethisch vuile(re) handen. De gevolgen van de ethische en intellectuele burgeroorlog in Nederland tussen de Vrijzinnigen van linkschen en rechtschen huize speelt niemand in de kaart dan de gristenhunden van de Balk en Rouvoet en uiteindelijk ook de islamisten. De gristenhundenUnion zoekt nota bene rapport bij de islamisten. Ik zeg niet dat de weldenkenden zich moeten omvormen tot een amorfe stoottroep, maar wél dat de weldenkenden aan de slag moeten met het formuleren van wat ons bindt. En niet de omgekeerde volgorde volgen zoals nu, door klokkenluider Wilders te bashen. Ik bemerk ook consequenties in jullie denken vanuit die op termijn onhoudbare (excusez le mot) wat elitaire en luxe positie en wel een krampachtig zoeken naar houvast. Drogredeneren is altijd een gevolg van het niet aanvatten van ethische paradoxen. With all due restecp aan beiden. dat zonder meer.

bottehond | 22-09-07 | 12:05

Ik weet niet of ik nog veel woorden vuil moet maken aan de geborneerdheid van "links".
Het is voor mij zo klaar als een klontje dat "links"niet in staat is het fenomeen Islam en Islamisering een plaats binnen hun ideologie / doctrines te geven en dus houden zij het voor het gemak maar op rascisme, hoe beperkt kun je zijn ?!

Nog even voor de duidelijkheid "linkse" medemens : Het gaat er het gros van verontwaardigd Nederland niet om Xenofobie te beleiden maar vooral om een signaal af te geven dat de ongebreidelde instroom van kanslozen de samenleving DESTABILISEERT.
Men wil domweg maatregelen zien die er toe doen .
Deze onbalans is grotendeels veroorzaakt door een overwegend links beleid.
Zij worden dus verantwoordelijk gehouden en hier op afgerekend.

Jokkebrok | 22-09-07 | 12:05

-weggejorist-

Violator[xL] | 22-09-07 | 12:05

Deze contradictio van de misselijkmakende Blokker is te illustratief om onbesproken te laten:

"Ontroerend was weer de peroratie van de minister-president over de samenhang en het respect dat wij allemaal voor elkaar zouden moeten koesteren, dus ook voor de aanstaande kiezers op Rita Verdonk en de peroxideracist. Maar ik pas er voor."

De kwast beroemd zich hier immers op hetgeen waarvan hij Wilders beschuldigd en waaraan hij het recht om Wilders te ridiculiseren meen te kunnen ontlenen.
Jan generaliseert erop los en verwacht van Jan geen verdraagzaamheid. Daar past hij voor.

Conan | 22-09-07 | 12:04

Die Willem volg ik al een hele tijd, en ik moet zeggen: die heeft m.i. een goede kijk op zaken.
Blokker kan zich voegen bij het kamp der seniele opa's samen met J.A.A. van Doorn. Zou het zijn dat deze twee weten dat zij de echte confrontatie toch niet meer gaan meemaken, waarom ze zich op deze wijze uitlaten?

Don Knieschot | 22-09-07 | 11:59

"Iedereen mag geloven wat hij wil, zolang hij er in het dagelijks handelen anderen niet mee lastig valt."
citaat van willem, ik mag hem nou al.

van dal | 22-09-07 | 11:58

@Popper Ik koester het nergens bij horen. Zeker in deze kwestie.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:54

@bottehond,
Precies! Geert's toon is vaak verkeerd, maar hij is de enige die de problemen durft te benoemen, anderen gaan nu schoorvoetend aan de slag,
burgemeester Annie zal wel slapeloze nachten hebben gehad. Had ze maar eerder de problemen onder ogen moeten zien!
En nu ff boodschapjes doen;-)

fuckje | 22-09-07 | 11:53

@Kees3382 22-09-07 @ 11:47

Het FD lees ik tegenwoordig. Ook voor algemene en politieke onderwerpen en helder geschreven colums. Ies bijna gratis te proberen.

El Gouda | 22-09-07 | 11:52

@Botte Ik vind die link naar Arendo Joustra beter. ;)

Starf*cker | 22-09-07 | 11:51

Bigi Bana Boy 22-09-07 @ 11:48

Wilders heeft het niet over een groep mensen, hij heeft het over een idiologie. En daar mag die wat mij betreft alles over zeggen. Doe jij ook als ik het nascisme ga verheerlijken hier.

kwarkoo1 | 22-09-07 | 11:50

@Starf*cker 22-09-07 @ 11:40 er wringt zoveel. Het wringt ook wanneer mensen waarvan je denkt dat ze eigenlijk aan dezelfde kant staan als jij je overgieten met vijandelijkheden omdat zij niet vinden dat ze aan dezelfde kant staan als jij. Om zelf na te kunnen blijven denken is het noozakelijk om tot geen enkel kamp te behoren. Met mogelijk als ultieme consequentie dat vriend en vijand je verkettert. Hoort bij het nergens bij horen.

poppermotje | 22-09-07 | 11:50

Lasat mij eens iets ongebruikelijks doen. Hierbij ook eens een URL die duidelijk maakt dat het Islamdebat in Nederland weinig met geloof te maken heeft. Hier komt de verstandige hoofdredacteur van Elsevier Arendo Joustra. Speciaal voor Hauptman Brand: www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

Beste Brand en anderen. Dit heb ik in meer dan one-liners al jaren beweerd. Alleen word je cynisch van het herhalen.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:49

@ sjaak en draaitafel

www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...
weten jullie wat de ummah is? Het onnozele genavelstaar op de Nederlandse situatie is grotesk. Het is tijd dat jullie de daad bij het woord voegen en radicaal kiezen voor Vrijzinnigheid. vanuit dát perspectief wordt van zelf duidelijk welke vijanden de Vrijzinnigheid (en itt de "W"RR is dát de echte wortel van Nederland) en dus jij en ik en alle (seculiere) Nederlanders hebben en waar zij zich op moet richten. vanuit de verhelderende en vijdenken mogelijk makende posittionering (Vrijzinnigheid) is helder hoe met de islamfrage omgegaan moet worden. De Vijanden van de Vrijzinnigheid van Nederland zijn de islamisten. 300.000 zijn dat er. Overheidsbemoeienis moet zich richten op het drijven van een wig tussen islamisten en (ex)moslims, die nu een gegeijzelde 5e colonne vormen, tegen wil en dank. Willem heeft gelijk. Wilders ook, omdat hij in staat blijkt de islamfrage, de gesel van onze tijd, op de agenda te houden. Jullie verachten Wilders, maar beseffen niet dat hij de huidige stand van zaken (en het gaat erg goed met de bewustwording en ontwikkeling van het denken in de samenleving) vrijwel eigenhandig bewerkstelligt. Je kunt het oneens zijn met zijn (meestal verkeerd geciteerde) toonzetting, maar het zou jullie sieren de man de credits te geven die hem toekomen. De tweede V in PVV betekent wel degelijk iets. Met de radicale keuze voor Vrijzinnigheid zou jullie ook helder moeten zijn dat jullie starre opstelling ethisch imponeert , maar in practische uitwerking de dynamiek van een houten plank heeft. Daarmee worden jullie beiden deel van het probleem. Richt je niet op Wilders, maar op het heroveren van Nederland als Vrijzinnigste natie ter wereld.

bottehond | 22-09-07 | 11:49

Starf*cker 22-09-07 @ 11:40
Ik voel mij niet aangesproken door wat je schrijft en vind het te makkelijk.
Dat Wilders terecht de situatie aankaart en voor harde maatregelen pleit wil nog niet zeggen dat hij daarmee ook maar een vrijbrief heeft om met de meest onuitvoerbare en rare plannen te komen. Dat is de tragiek van Geert. Dat hij in kern wel gelijk heeft maar zichzelf belachelijk maakt met groteske plannen. Ik hou niet van mensen die hele ander groepen mensen bepaalde kenmerken toedichten anders dan wat algemeenheden. Voor mij geldt nog altijd dat ik zelf graag als individu wil worden gezien en ik probeer dat bij anderen ook zo te doen.

Bigi Bana Boy | 22-09-07 | 11:48

Het NRC wordt steeds meer een krant van socialistische HEIL predikers in aloude DDR stijl. Zie ook de columns van Joep Dohmen en Folkert (&Volkert) Jensma. Als het aan de zure zelfingenomen Blokker ligt, dan moeten de hardwerkende Nederlanders hun bek houden, in de file staan en netjes belasting betalen voor de vele linkse experimenten en extreem grote (semi) publieke sektor. Precies als in de aloude DDR en USSR die altijd zo verheerlijkt zijn door de generatie Blokker en het NRC/de Volkskrant.

Kees3382 | 22-09-07 | 11:47

Ben ik uberhaubt wel het café uitgeweest?
Is dit mijn eerste biertje van vandaag, of de laatste van gisteren?
Hou eens op met deze herhaling? Ik raak helemaal in de war!

En Blokker schopt kont! Al jaren.

Jaap Stoppelman | 22-09-07 | 11:46

sjaakdeslinksesul 22-09-07 @ 11:31

je hebt vermoedelijk gelijk. Blokker is niets kwalijk te nemen, hij heeft nooit aan den lijve ondervonden wat de sucessen zijn van de multiculturele samenleving. Een verwijtje krijgt die wel van mij: hij klets over iets waar die duidelijk geen verstand van heeft (buiten wat die van Wilders vindt, dat mag die zelf weten).

kwarkoo1 | 22-09-07 | 11:46

@Starf*cker 22-09-07 @ 11:40:
Da's nou het vervelende voor alle betrokken grijstintjes als problemen zwart-wit worden..

Lobo | 22-09-07 | 11:45

@Cpt. Michael Brant 22-09-07 @ 11:08 .. het christelijke geloof is gebaseerd op het joodse geloof ! weleens van het eerste testament gehoord nitwit ? waar dacht je dat die 10 geboden uberhaubt vandaan kwamen ?!?!? je bent echt te dom voor woorden .. U ZULT NIET DODEN ! wat een farce is dat gebleken de laatste 1000 jaar .. jou wereldvreemd noemen is zelfs nog een overschatting .. Zie hier het bewijs dat Jan Blokker gelijk heeft dat er een kloof moet zijn tussen de burgers en de overheid.

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 11:45

Prima Willem. Eindelijk eens een poging tot een links intellectuele visie op een maatschappelijk probleem.
Ik wordt - als niet-Wilders stemmer - erg moe van het feit dat Wilders voortdurend als scheldende fascist neergezet wordt, en dat er niet inhoudelijk op de ideologische dreiging van een religie ingegaan wordt. (hoe lang is het geleden dat Socialisten alles wat Rooms was naar hartelust mochten verketteren) . Waarom mag een (ex-)Katholiek als Wilders geen problemen hebben met een religie of een niet-westers-ontwikkeld cultuurvolk (zoals de Marokkaanse Berbers).
En waarom wordt als je kritiek hebt op de koran altijd tegengeworpen dat de bijbel ook vol met haat staat; wat heb ik met die twee midden-oosten fantasieboeken te maken??

ranqneuzeKleinburger | 22-09-07 | 11:43

@ElGouda Eens, maar zie mijn reactie van 11.40.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:41

@Big Bana En ik vind het net zo jammer dat een aantal van zijn volgers hier zich ook ontwikkelen tot paranoide idioten. ook die vertroebelen de blik op de problemen die er echt zijn. Zeker met gajes in oude buurten, de radicalisering in de moskee. Maar bij de aanpak van die problemen wil je toch niet tot het kamp van Wilders behoren of die malle Cpt Brant? Dat wringt.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:40

@de honden blaffen... 22-09-07 @ 11:33

90% van de SPVV partijprogramma's komen met elkaar overheen.

El Gouda | 22-09-07 | 11:40

sjaakdeslinksesul 22-09-07 @ 11:31
terug = terugkeer en nu even geen kutgeloof en kutislam in het bijzonder meer dit weekend.

sjaakdeslinksesul | 22-09-07 | 11:35

Toch wel veel overeenkomsten,het islamstandpunt van Wilders,en dat van de SP in 1983:(Om aan die spanningen een einde te maken, stelt de brochure voor om de immigranten voor de keus te stellen: óf Nederlander worden en naturaliseren, óf islamiet blijven en teruggaan naar het thuisland).
Het citaat uit de brochure (gastarbeid en kapitaal) is nog steeds actueel.(zie de topics over kanaleneiland en Tilburg).

de honden blaffen... | 22-09-07 | 11:33

Ik sluit mij aan bij in de regenjas 22-09-07 @ 09:08.
Voor beide is wel wat te zeggen. Ik vind het echt jammer dat Wilders zich steeds meer ontwikkelt tot een paranoide idioot. Jammer want ik ben niet persé een anti-Geert persoon en op deze manier gaat zijn boodschap voor mij althans verloren.

Bigi Bana Boy | 22-09-07 | 11:31

Reaguurders aan de rechterzijde lezen en reageren selectief, want het simpele feit dat De Zwijger t.o. fossiel Blokker wordt geplaatst, betekent niet dat hij het eens is met Wilders. De Zwijger heeft het over secularisering als oplossing, niet over al dan niet vrijwillige terug naar land van herkomst. En hij spreekt over een lastige minderheid, niet over een tsunami van islamisering of de teloorgang van de Westerse cultuur.
En Blokker (of van Doorn, of van Dam, of Pronk, of Dijsselbloem of Vogelaar of...)? Fossielen met fossiele denkbeelden, die in ieder serieus debat het onderspit zullen delven, omdat ze niet eens goed weten waar ze over spreken. Het verstand zit dus niet links, niet rechts, maar ergens rechts van het midden.

sjaakdeslinksesul | 22-09-07 | 11:31

@bottehond 22-09-07 @ 11:17
Wilders een Indo?
Nee dat wist ik niet, gelukkig dat Indo's nooit diskrimineren. En al helemaal geen ruzie hebben onderling op de eilanden die verdeelt zijn in Christen en Moslim.
@Starf.
Cpt. denken dat ze bevelen kunnen uitdelen.
Net als elke niet gekozen leider gewoon negeren...

da wizard | 22-09-07 | 11:31

@nixnieuws 22-09-07 @ 11:19

Het is een aardig stukje, maar nou moet je niet gaan overdrijven. Iedereen die links is, is per definitie een landverrader, werkloos, een onderworpene, een subsidiespons of verstrekker, vies, uitkeringstrekker en heeft een slecht gebit.

Goeie linkse mensen zijn er gewoon niet, toch?

kwabbernoot | 22-09-07 | 11:30

@Cpt Sommige personen nodigen uit tot ridiculiseren. Dat is wat jou en Jan Blokker bindt. Voor de rest gun ik zelfs jou een eigen mening.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:30

@Cpt. Michael Brant 22-09-07 @ 11:22
Pot... ketel ... zwart?

Bodde | 22-09-07 | 11:27

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 10:29,
niet iemand afserveren op zelfverzonnen onzin,

"amateuristische aannames van iemand die klaarblijkelijk nog nooit een moslim heeft gesproken "

dezwijger.blogspot.com/2007/09/kruitva...

vander F | 22-09-07 | 11:23

@Starf*cker 22-09-07 @ 11:18
Wat een liefdevol onderonsje met je vriendje Draaitafel Demagoog. Gisteren had je dat ook nodig met ene Jimmer, ben blij voor je.
Overigens keiharde en strakke tegenarumenten. Als je niks meer weet, dan probeer je de persoon te ridiculiseren. Ik begrijp waarom je zo onder de indruk bent van Jan Blokker. Maar geloof me, Starf*cker, zelfs met reutelende longen van het emfyseem en platgespoten met pijnstillers, zal Blokker nog steeds betere stukjes schrijven dan jij en dat wil wat zeggen. Tip voor je volgende opstel: Maak eerst een structuur aan, zodat je weet wat je wilt vertellen. Streams of consciousness van een HEAO-er communicatie zijn echt alleen interessant voor z'n eigen moeder.

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 11:22

Aardige politieke discussie trouwens op Radio 1 in Kamerbreed. Dat gaat echt ergens over.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:22

“Ontroerend was weer de peroratie van de minister-president over de samenhang en het respect dat wij allemaal voor elkaar zouden moeten koesteren, dus ook voor de aanstaande kiezers op Rita Verdonk en de peroxideracist. Maar ik pas er voor. En ik zou de Cliteurs, de Ellians, de Holmannen, de Pammen, de Winters, de Zwagermannen en al die andere dappere verdedigers van onze rechtsstaat willen smeken hun liberale stokpaarden even te verlaten, en in hun invloedrijke columns te gaan bepleiten dat de kloof tussen de hardwerkende burgerij, en de politiek van de dingetjes, onoverbrugbaar groot blijft.”
.
Buiten het feit dat stukjesschrijver Blokker beweert dat niemand in de kamer of daarbuiten zulke goede stukjes kan schrijven als hij, wat op zich al een dijenkletser van formaat is, is hij duidelijk iemand die vind dat het domme klootjesvolk in den lande zich niet tegen de dingen die beslist gaan worden in Den Haag aan moet bemoeien.
Kortom allemaal rechtop zitten und maul halten bitte, wij weten wat goed voor u is.
Iedereen is een racist, Fortuyn, Wilders, Verdonk en iedereen die op hun gestemd heeft of gaat stemmen. In het geval van Wilders zou het dan gaan om 9x50.000 mensen.
Jawel, jullie 450.000 mensen zijn allemaal racisten en kunnen het beste het land maar verlaten.
Kortom, je vermoord de boodschapper, noemt iedereen racist en alle problemen zijn de wereld uit.

saidfred | 22-09-07 | 11:21

Die Jan Blokker: afvoeren. Beetje hoog uit de lucht doen dat de burger niks hoeft te snappen van wat de overheid doet. Wat denkt 'ie wel niet?
En kuddos voor Willem de Zwijger. Iemand die links is, maar wel het probleem durft aan te kaarten, en geen mooi weer speelt.

nixnieuws | 22-09-07 | 11:19

@Da Wizzard Dan mag je wel uitkijken. Kapitein Iglo zet zijn punt 50 al klaar.;)

Starf*cker | 22-09-07 | 11:19

Willem heeft gelijk, Blokker niet. Heel simpel.

Lagonda | 22-09-07 | 11:18

@Draaitafel Laat maar. Deze Captain is van een oneindige leegheid. Verzamelt opinies van gelijkdenkenden, kietselt Fuckje en de rest van de meningen zijn dom en wie het niet met hem eens is is van de linkse kerk en moet, gechargeerd, achter prikkeldraasd. . Ik moet bij die man of vrouw steeds aan Stalin's propagandachef Beria denken. Ik weet niet waarom;) Vanwege dat prikkeldraad? En maar schelden. Het lijkt wel een viswijf op de Albert Cuyp.

Starf*cker | 22-09-07 | 11:18

da wizard 22-09-07 @ 11:08

Kinderachtige en volstrekt onder maat zijnde reactie. Besides: wist jij niet dat Wilders een Indo is? daar ga je dan met je goedkope geblaat. Voeg eens wat inhoud toe, man. Dit lijkt echt nergens op. Herkansing?

bottehond | 22-09-07 | 11:17

Hoe is het mogelijk dat een beschaving zo capituleert !

Indiana | 22-09-07 | 11:16

Jan Blokker is een lieverd, maar deze ronde is voor Willem. Met stip.

fluh | 22-09-07 | 11:16

@Draaitafel Demagoog 22-09-07 @ 11:04
Jij zou eens met Starf*cker samen moeten gaan zitten. Kunnen juliie erlkaar voeden met jullie oneindige wijsheden, infantiele oneliners, antilogiën en als waarheden geponeerde leugens. Jullie liegen, maar willen het niet weten. Ik had het over het christendom. Intrigant.

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 11:08

Godver, ik ben het met Blokker eens?
En Willem schrijft ook wel aardig.
Maar gelijk hebben ze, Wilders is een xenofobe rassist...

da wizard | 22-09-07 | 11:08

@plaspop 22-09-07 @ 11:00

Stel dat hem wél zou lukken imams het zwijgen op te leggen, wat denkt hij daarmee te bereiken?

Overigens denk ik dat niet alleen Moslims dat zullen aanvoeren, maar ook onze gristenvrienden van het CDA, want als het ene geloof het zwijgen opgelegd kan worden, dan kan dat bij een ander geloof ook.

kwabbernoot | 22-09-07 | 11:08

@bilo 10.05

Links heeft al decennia lasng de discussie onmogelijk gemaakt. Elke poging om een discussie op te starten over problemen die er toe doen en die dus ook benoemd moeten worden worden (en werden) steeds op identieke wijze onmogelijk gemaakt. Zij het op politieke manier, door brandbommen of door kogels.
En gingen weer over tot de orde van de dag. En nu er de dreiging bestaat dat dit niet langer geaccepteerd wordt, worden wederom de oude stokpaardjes uit de stal gehaald.

Don't shoot the messenger.

Alleen dringt dit niet door in de grachtengordelschedels van GL, D66 en andere post-CPN en PSP/PPR partijen.

FF BLUFF | 22-09-07 | 11:07

@Maaier 22-09-07 @ 11:01 dank voor de samenvatting vooraf. Nu kan ik met een gerust hart buiten gaan spelen.

poppermotje | 22-09-07 | 11:05

@Cpt. Michael Brant 22-09-07 @ 10:56 .. alsof jij zo goed geinformeert bent .. weleens over (orthodoxe) joden en de gaza strook gehoord ? En nou nog een keer zeggen dat de islam een heel andere religie is dan al die anderen .. get real nitwit !

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 11:04

Ruim 60 jaar drie pakjes ongefilterde sigaretten roken en dan schrijf je als 80-jarige dus dit soort waanzin. Blokker z'n bloedvaten in z'n hoofd zijn keihard de nauwste. Dat blijkt nu wel uit deze column.

jojo-jojo | 22-09-07 | 11:03

moslims gevaarlijk, Geert luistert naar volk, wilders stemmers zijn dom, uitwassen islam, vrijheid is absoluut, nee, vrijheid moet beschermt worden tegen zij die vrijheid bedreigen, verschil tussne straattuig en islamisten, verdonk slechte politicus, ik zou nooit wilders stemmen maar, kudtterroristen, linkse kerk, gowdwin, PvdAllochtonen, peroxide, widlers heeft ook andere punten hoor, waarom hoor je daasr niets van, linkse media, staatSSjournaal, link naar vrijevolk, backstebber, anti-semiet, waar blijven de gematgde islamieten, Van Gogh, Pin, het ligt allemaal aan melkert.

ZO, we zijn weer klaar voor vandaag. Next!

Maaier | 22-09-07 | 11:01

Starf*cker 22-09-07 @ 10:39

Dat levert niets op. Je komt, blaft wat en laat niets meer van je horen als de argumenten je te heet onder de poten worden. NEXT!

kwarkoo1 | 22-09-07 | 11:00

@bottehond 22-09-07 @ 10:39 .. ik merk niks van executielijstjes .. en ik loop regematige alleen en ook 's nachts door moslim wijken .. Ik zie er idd wel anders uit dan de gemiddelde nederlander maar dat maakt mij nog geen homosensueel .. Typisch wilders trekje trouwens .. mensen op voorhand in een macro niveau in hokje plaatsten. Ik weet nog dat ik in noord afrika achterna werd gezeten door een moslim met een schaar. Maar knippen deed ie niet toen ik gewoon voor hem bleef staan. Hij begon hard te lachen en maakt alleen een knip beweging. Dat is hoe ik behandeld wil worden. Je mag me best laten weten wat je vind maar ik moet zelf kunnen beslissen wat ik wel of niet doe. Opdringen doe je maar bij je eigen kinderen maar niet bij mij ...

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 11:00

@ kwabbernoot 22-09-07 @ 10:47

Simpel: Wilders is gefrustreerd omdat ieder wetsvoorstel wat hij verzinnen kan onvermijdelijk strand op de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van godsdienst. Door het boek te verbieden hoopt hij een breekijzer te krijgen waarmee hij imams en moskeeen het zwijgen op kan leggen.

Natuurlijk gaat dat ook niet werken: Moslims zullen altijd aanvoeren dat de Koran de kern is van hun religie en daarmee onder de vrijheid van godsdienst valt.

plaspop | 22-09-07 | 11:00

@Starf*cker
Hou toch eens op met die waardeloze analogiën van je, prutser. Het begint strontvervelend te worden, al die onwetendheid die hier wordt geplempt als ware het een hogere wijsheid. Je bent dom, get to grips.
Je kun t het christendom, zelfs het OT, niet vergelijken met de Islam. Wie dat toch krampachtig probeert, heeft ergens last van.
Alleen al het feit dat 'Gij zult niet doden' in de tien geboden staat, maakt de vergelijking gods onmogelijk.
Hup,hup, lees eens een boek starf*cker, in plaats van je continu te bevlekken met je ingebeelde intellectualisme.

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 10:56

Starf*cker 22-09-07 @ 10:46

Oude soldaat. Het zal je (wellicht) verbazen dat jouw instemming mij geenszins verbaast.

www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...
Leuk, Elseviers masker valt nu definitief. En let op: aan de linkerkant (sic) kan een ieder arendo joustra kudoos geven of afpakken.

bottehond | 22-09-07 | 10:54

@Starf*cker,
Lees please even het complete artikel dat @ Cpt.Michael Brant zo vriendelijk was hierboven te plaatese, waarvoor mijn hartelijke dank!
Graag reacties!

fuckje | 22-09-07 | 10:54

@Brant Dat was rukkie, rukkie zeker die tekst.

Starf*cker | 22-09-07 | 10:54

@Fuckje Die ex-moslims moet je wel kritisch lezen. Geloofsafvalligen vinden altijd een podium maar zijn niet de beste bron. Ik weet nog wel wat geestelijk verminkte incest-slachtoffers uit Staphorst die naar Amerika zijn gevlucht vanwege hun traumatische jeugd met een slechts godvrezende vader die met harde hand het hem door de bijbel toegekende vaderlijk gezag uitoefende. Staphorst na de oorlog was Jenin zonder kogels. Maar goed.

Starf*cker | 22-09-07 | 10:51

Blokker is een fossiel uit de tijd van de provo's en de sit-ins. Ik durf te wedden dat hij thuis nog een witte fiets in de garage heeft staan.

FF BLUFF | 22-09-07 | 10:49

@Draaitafel. Ik heb al vijftien jaar een relatie en de taken zijn bij mij thuis verdeeld. Ik ben een post-feminist.

knutsel | 22-09-07 | 10:47

De vraag is een beetje wat Wilders nu precies denkt te bereiken met het verbieden van de Koran.

kwabbernoot | 22-09-07 | 10:47

@Bottehond Het zal je verrassen, maar instemming mijnerzijds is jouw deel met je stukkie van 10.39. Ter linkerzijde wemelt het van de populisten, met Agnes Kant op pole position. Maar Blokker had ook wel aardige zinnetjes.

Starf*cker | 22-09-07 | 10:46

kwabbernoot 22-09-07 @ 10:33
Mijn beste,
Na mijn kroeg bezoek gisteren was/ben ik nog een beetje beneveld.
Inderdaad het gedachtengoed van Willem daar sta ik geheel achter en hij heeft dat zeker niet van mij als politiek simpel mens.
Het was bedoeld om aan te geven dat ik het er volkomen mee eens ben.
Hopelijk aangegeven hoe de vork in de enz. enz.

Groetjes.

befke | 22-09-07 | 10:46

@bottehond, laivurt,
Kan jij een linkje plaatsen van "Trouw"van vandaag, " Letter en Geest", blz.3,
van Nahed Selim, over de niet bestaande gematigde islam, zoals ook gezegd door Erdogan? Zeer verhelderend, mijn waarde !

fuckje | 22-09-07 | 10:45

@Draaitafel Demagoog & Cpt. Michael Brant
Ik begrijp dat stuk heus wel, maar ik ben van mening dat alleen verbieden helpt. Ik hoor van alle gematigde personen dat verbieden niet helpt. Dat is de weg van de minste weerstand maar uiteindelijk zal dit anders uitpakken...

Tommygunner | 22-09-07 | 10:44

@knutsel 22-09-07 @ 10:31 .. dat heet zelfspot .. het feit dat jij zelf je eten moet fixen zegt niks over het feit dat de nederlandse man verwacht eten te krijgn bij thuiskomst ..

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 10:41

Deze hardwerkende burger gaat weer eens aan zijn aardse verplichtingen voldoen.
Er is meer in het leven dan je druk te maken over Blokker, Wilders, EU, moslims, policor, links establishment, inkomensgroei enzo. Alles sal reg kome, is het niet met mij, dan wel zonder mij!

*KLIK*

Sikkeneur | 22-09-07 | 10:40

@ Draaitafel

Vreemd dat heaumeausensuelen het soms opnemen voor de islam. Vergeten wie er als eerste op de executielijstjes van islamisten staan? Head down, dude. Jij lijdt ongetwijfeld aan het Stockholm Syndroom en zult, als het onverhoopt toch fout gaat op geen enkele clementie van je huidige vrienden kunnen rekenen.

En dan hier een stukje drogredeneren en eigenstaartbijterij van de meest immorele moraalridder van stukjesschrijvend 0031. Goed lezen en goed nadenken over de trucjes die hij gebruikt en die leiden tot de laatste zin. Ik herinner me plots dat er binnen de linkse kerk minstens zo veel populisten opereren als aan liberale zijde. "De politiek wil de SP niet, maar in de herberg van de bevolking (Volk) is wél plaats voor de SP". Jan Tomaat die zich als Jezus Christus neerzet. En dan kaakklem, die de RK Kerk gelijkstelt met de fundamentalistisch religieuze as van het kwaad waartoe ook de "fundamentalistische" islam behoort. Hoezo populisme aan liberale kant. En zo bezien is iedere beschouwing vanuit het politiek correct establishment gebaseerd op niets, op verdraaïng en onmacht.

www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/art...

bottehond | 22-09-07 | 10:39

Vrienden, dit laat ik aan mij voorbijgaan. Dit topic gaat meer herhalingen opleveren dan een voetbalwedstrijd bij voorheen Talpa of op de Italiaanse tv. Hoewel ik een lichte instemmende glimlach niet kan onderdrukken bij het schrijfsel van de heer Blokker. En dat is voor het eerst. Met alle aandacht voor Wilders komen de verliezers van deze week de heren Tichelaar en De Hoop Scheffer wel erg goed weg. Dus ik ga de spotlights verplaatsen van Geert naar domoren als Jacques en Jaap. wellicht levert het iets op;)

Starf*cker | 22-09-07 | 10:39

"Willem" for President!

Dutch_Holland | 22-09-07 | 10:33

@ befke 22-09-07 @ 09:26

Heeft ie je gedachte nou zo goed gejat, of je gedachtengoed?
Hoe dan ook, ik denk echt niet dat ie het van jou heeft gejat, gezien het niveau van het stuk heeft ie het zelf bedacht.

kwabbernoot | 22-09-07 | 10:33

@Tommygunner 22-09-07 @ 10:28
Jij snapt er werkelijk helemaal niks. Lees dat stuk van Willem de Zwijger nou nog eens, maar zorg dan adt je die absurde waas voor je ogen kwijt raakt als je het woordje 'links' leest. In de eerste alinea schrijft ie dat verbieden een averechts effect heeft. Dombo.

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 10:32

Hier een artikel over de mening van ds. Rentier over het islamdebat waarin minister Vogelaar een hoofdrol voor zichzelf opeiste. Vanuit christelijke hoek worden kritische kanttekeningen geplaatst bij zowel Wilders als de minister die Nederland in de toekomst in een joods/christelijk/islamitische samenleving zal veranderen.
www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_ar...

Jeremia | 22-09-07 | 10:31

Wat mij betreft gaat die Blokker op reis naar de eeuwige jachtvelden, het liefst vandaag nog. Ik vraag me af of deze meneer ooit wel eens een van die "Wilderdingetjes" van dichtbij heeft gezien. Maar goed, in mijn uberblanke buurt met mijn prachtinkomen zou ik waarschijnlijk ook het liefst de kloof tussen mijzelf en de rest van de wereld zo groot mogelijk houden, zolang als mijn vrouw het maar niet in haar hoofdje haalt om een keer te vergeten het eten op tafel te zetten. Wat walgelijke arrogante zakkenwasser met zijn superieure moraal. Gelukkig is hij al oud, dus zo lang zal het allemaal niet meer duren.

knutsel | 22-09-07 | 10:31

@Tommygunner .. het filmpje van rutger gisteren wel goed bekeken ?

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 10:30

Jeremia 22-09-07 @ 10:24
Blokker schrijft zijn stukjes, zoals Ephian en de Winter etc hun stukjes schrijven of Wilders zijn mening mag verkondigen.
Heb ik geen problemen mee, wel met gehuil vanaf de tribune dat wat de een schrijft bagger is en dat van een ander 'Het Grote Gelijk' is.

Sikkeneur | 22-09-07 | 10:30

Ik lees weinigs inhoudelijks bij willem .. amateuristische aannames van iemand die klaarblijkelijk nog nooit een moslim heeft gesproken .. netzoals wilders ! Het is zoals bakker indirect zegt dat je op macro (regenten) niveau per defintie niet op micro niveau kan werken. Maar laat wilders maar regeren dan zal je zien dat de micro niveau problemen blijven en er altijd met een macro niveau naar gekeken wordt.

Draaitafel Demagoog | 22-09-07 | 10:29

Ik ga de rest van de stukjes van die zwijgmeneer ook ff lezen..

poppermotje | 22-09-07 | 10:28

Hoe kan een boek dat kinderporno, geweld, haat en homohaat vergoeilijkt niet verboden zijn? Willem kan alles weer op linkse wijze bagatelliseren. Feit blijft dat de ouderen van Nederland achter hekken zitten omdat een bepaalde bevolkingsgroep, die zich liever met andere dingen bezig houdt, zijn kroost weigert normaal op te voeden.
We tuinen weer allemaal in mooie linkse praat maar betalen uiteindelijk allemaal de rekening van dit "achhetvaltwelmee"-denken.

Tommygunner | 22-09-07 | 10:28

Willem heeft gelijk en Blokker zeurt een beetje. Tot zover de constateringen. Wat mij verbaast is dat wanneer Vogelaar zo ongeveer hetzelfde zegt (integratie tot stand brengen door het reduceren van de islam tot een seculier dingetje achter de voordeur) heel rechts NL klaagt over landverraad. Nu ja, het zal wel. Duidelijk is in ieder geval dat we die kant op moeten.

poppermotje | 22-09-07 | 10:25

Volgens mij passen we niet met z'n allen in D007

Tobi | 22-09-07 | 10:25

Sikkeneur 22-09-07 @ 10:18
Als je leest zet ik Wilders en Blokker op één lijn. Blokker mag natuurlijk wel zijn afgestompte bekrompen fantasieloze stukjes blijven schrijven voor het NRC of NRC next. Maar dan hoop ik ook dat deze krant in dezelfde hoek wordt gezet door het grote publiek als het partijblad van de internationale socialisten. Kamerleden mogen van mij zelfs de Hitlergroet brengen en hun speeches eindigen met Sieg Heil of met een ode aan Allah en zijn 'geweldige' boodschappenjongen Mo. Ik hoop dan alleen wel vurig dat het volk dit soort figuren meedogenloos zal afstraffen door ze bij de eerst komende verkiezingen het parlement uit te schoppen.

Jeremia | 22-09-07 | 10:24

CoffeePatch 22-09-07 @ 10:20
1 miljoen allochtonen/moslims demoniseren doe je in de 2e Kamer....

Sikkeneur | 22-09-07 | 10:21

naamgenoot jaap schrijft leukere stukjes dan jan...

SODEP | 22-09-07 | 10:21

Wat een misselijk makend stukkie schrijft die Jan Blokker! En wat een eigendunk als hij schrijft:''ik wil niet opscheppen, maar ik weet zeker dat geen van de honderdvijftig Kamerleden, of zestien ministers of elf staatssecretarissen in staat is een stukje te schrijven dat bij het mijne in de buurt komt!'' Deze man mag dan af en toe een kolommetje vullen in een nauwelijks gelezen blad, van enig niveau is in dit stukkie geen sprake... honderdvijftig Kamerleden, zestien ministers en elf staatssecretarissen zouden zich schamen om zo'n laag bij de gronds epistel te publiceren! Proberen een persoon te pakken op zijn uiterlijk is gewoon laag! Zie persoonlijk toch liever Geert Wilders als die verlopen rimpelkop van Jan Blokker... Ook durft Blokker de problematiek waar het eigenlijk om gaat niet aan... Een laf stukkie!

Henkei | 22-09-07 | 10:20

Begrijp nu beter waarom Blokker weg moest bij de Azijnbode. Demoniseren doe je je bij de NRC.

CoffeePatch | 22-09-07 | 10:20

Het hele punt is dat niet wij het islamitische probleem zouden moeten oplossen maar de islamieten zelf het is hun straatje. Wij kunnen dat niet oplossen. En als de islamieten het niet regelen dan allemaal maar opdonderen. Zo zie ik het. Het is een aardig grote gedachte om te denken dat je de islam kunt aanpassen als niet islamiet van buitenaf. Kun je wel medeogen tonen voor de gematigde geschopte islamiet, maar dat is niet je zaak. Stap je als gematigde niet islamiet maar uit je geloof of neem je er afdoende afstand van. Simpel terug voerend, wanneer een groep een gast in elkaar schopt, echter 2 van de 6 schoppen de gast deaud de rest staat erbij want het zijn hun matties, dan heb ik geen boodschap aan die 4. afdoende afstand nemen, of nog beter, ingrijpen.

Reverend Ray | 22-09-07 | 10:18

Jeremia 22-09-07 @ 10:14
Dhr. Wilders verkondigd zijn onderbuikgevoelens in de 2e kamer, dat mag dan weer wel...?

Sikkeneur | 22-09-07 | 10:18

Geert is knettergek. Willem for President!

zooishettoch | 22-09-07 | 10:17

Het opiniestuk van ene Willem gelezen. Het wordt tijd dat die Blokker voorgoed achter de geraniums wordt opgeborgen of zijn onderbuikgevoelens alleen mag ventileren op indymedia of in het partijvod van Groen Links. Deze Willem heeft in ieder geval wel begrepen hoe je een stukje schrijft.

Jeremia | 22-09-07 | 10:14

Hey bottehond!! Wat doe jij hier? Geen ban meer?

Tice76 | 22-09-07 | 10:14

De NRC-next is toch die kinderkrant?

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 10:13

Allee hè, ge komt niet an us Geertke, want dan komt ge aan ons! Zo iets?

Sikkeneur | 22-09-07 | 10:13

Wat een loser, die Jan Blokker. Blijft maar reutelen over fascist, racist, peroxidehoofd, apartheidsaanhanger etc. Komt niets inhoudelijks uit.

Special Patrol Group | 22-09-07 | 10:11

@ Captain

Willem is het orakel én geweten van de linkse kerk. Daar zou de pvda top wekelijks op audiëntie moeten. Zijn nuchtere integere en intellectuele visie steekt met kop en schouders boven de linksige meute incl. "politici" uit. Willem verdient een dagelijkse column in deaude beaum, radio en televisie. Iets voor GS misschien?

@ Ray
@ Inquistra
@ Kiske

Scusi ik zat op de laptop van mijn teefje BigBoobed. Die posts zijn van mij. Krijg ik nog antwoord?

bottehond | 22-09-07 | 10:11

Maar ja, wat verwacht je van een Blokker? Goedkope imitatie rotzooi die met veel geschreeuw als onmisbaar wordt gepresenteerd.

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 10:10

@inquisita

Goed betoog.
Moet zeggen dat ik het zeer moeilijk vind om een kant te kiezen, een rood hart, linkse roots zet je niet zomaar opzij.
Aan de ene kant ben ik het eens met Wilders cs, die de boel op scherp zetten. Aan de andere kant wil ik zo graag blijven geloven dat het goed komt, dat de weg die NL is ingeslagen de goede is. Maar ik ben erg bang dat dat een illusie zal blijken te zijn...
Die Blokker is inderdaad niet zo handig door in zijn column Wilders op zijn uiterlijk te beoordelen, Willem daarentegen verdient een pluim.

fred osterrr | 22-09-07 | 10:09

Het is een heel goed teken dat Blokker alleen maar kan schelden over peroxide en racisme (sinds wanneer is de islam een ras ?).

Dat betekent namelijk dat hij geen inhoudelijke argumenten heeft om Wilders' betoog te weerleggen.

En dat betekent volgens mij, dat Wilders mogelijk wel eens gelijk kon hebben.

@inquisitra 22-09-07 @ 09:54:
Amen

Van Rechts | 22-09-07 | 10:09

BigBoobedBlondeBitch 22-09-07 @ 09:55, ik kan me aardig in het stuk vinden. Zeker daar waar de islam geen groep is maar een gedachtegoed. Een knap fout gedachtegoed. De ene islamiet zou er wat minder in zitten dan de ander. En Wilders zit er heftig op, ik zie echter geen andere oplossing dan er heftig op te gaan zitten. De gevestigde orde vreet geen flikker uit om het op te lossen buiten dialoog. Dialoog schijnt niet te werken of uitermate langzaam. Dus dan maar heftig. Rotzooi moet je buiten de deur houden en wanneer je d bladeren tussen de planten weg veegt gaat er wat zand mee, zo simpel is het leven en zo simpel moet je het houden wanneer je dingen wilt oplossen. Kun je stellen dat het probleem zich verbergt, maar blijven lullen breng ook niets. Je hoort me niet zeggen dat er geen goede islamieten zijn overigens, want die zijn er. Punt is dat je ergens grenzen moet trekken.

Reverend Ray | 22-09-07 | 10:08

Eerst maar eens even commentaar op Jan Blokker. Die heeft zich er wel erg makkelijk vanaf gemaakt en smeekt in zijn stukje om de Godwinaward. Inhoudelijk komt het erop neer dat Wilders de Janmaat behandeling moet krijgen. En daar ben ik het dus ook niet mee eens. Het wordt weliswaar tijd dat Wilders aangepakt wordt, maar dan gewoon in het debat. Op de man spelen. In zijn gezicht zeggen dat volgens Geert alles en iedereen die zijn standpunten niet deelt 'knettergek' en/of 'laf' is en dat de kiezers die hij vertegenwoordigd beter verdienen dan een voorman die zo bekrompen is. Maargoed, dat soort oplossingen zijn niet besteed aan zo'n links jaren 70 fossiel als Jan Blokker. Racist, Fascist roepen en over het peroxide kapsel beginnen, daar is deze tegenpool van Wilders alleen toe in staat. Wat een stakker...

Jeremia | 22-09-07 | 10:08

jan blokker is een simpele ziel , inderdaads een sukkel uit de (gelukkig afbrokkelende ) linkse verotte kerk.
Willem ziet het goed

pepewewe | 22-09-07 | 10:07

Moet Jan niet naar het bejaardentehuis? Een scheiding tussen de politiek en het gepeupel, ja hoor, Jan .. Gelukkig zijn we niet allemaal links.

PAALman84 | 22-09-07 | 10:06

Jan Blokker is altijd al een zeikerd aan de zijlijn geweest. Wat Blokker goed kan, vindt ie zelf, is afzeiken op details en het arginaliseren van de hoofdlijnen. Mensendie Jan Blokker serieus nemen of zelfs zijn 'creatief schrijven 1.0'-stijl kunnen waarderen, zouden eens wat meer moeten lezen.

Willem de Zwijger is één van mijn bookmarks, toch is het jammer om te zien, dat mensen hier meteen in een reflex schieten, als ze lzendat hij zichzelf de stem van politiek incorrect Nederland noemt. Willem de Zwijger is meer liberaal dan het meest liberale VVD kamerlid.

Cpt. Michael Brant | 22-09-07 | 10:05

Het is inderdaad een probleem dat die uitgebleekte apartheidsaanhanger zoveel zetels heeft en daarmee het debat verpest. Daar kan niet genoeg over geschreven worden.

bilo | 22-09-07 | 10:05

Kiske 22-09-07 @ 09:59

Bok op, spamhoerrrr voor eigen parochie. De column van Blokker is uiterst zwak omdat zijn uitgangspunten niet deugen en niet overtuigen.Het is een stuk dat uitgaat van lekker tegen elkaar aanschurken tegen de domme Wilders en zijn hersendeaude volgers. Onherkenbaar slecht van BlokkerT. Jouw oude media zitten vuistdiep in het politiek establishment en ik stel vast dat men GEEN antwoord heeftv dan schimpscheuten en het stuitend gebrek aan analyse is het ultieme bewijs daar van. Wat leest U gewoonlijk?NSB Handelsblatt of de Telepraaljonker van Cees Lunchmof.

BigBoobedBlondeBitch | 22-09-07 | 10:05

Die Jan Blokker meent in iedere zin een Godwin te moeten maken, een beetje jammer broddelwerkje op deze manier J.BlokkerT, er hadden immer makkelijk nog wat verwijzingen naar Anne Frank en 6 miljoen joden tussen 'gerommeld' kunnen worden teneinde uw zelf volledig voor LUL te zetten.....

QB (ja die.....) | 22-09-07 | 10:03

Jan heeft weer verzuimd zijn pilletje op tijd in te nemen.

Mamoetus | 22-09-07 | 10:03

Jan Blokker vindt zichzelf een geweldige stukjesschrijver, maar hij houdt het nog geen drie alinea's vol zonder Godwin. Dat is dus niet zo geweldig en verlies by default. Jammer dat het stuk verder ook volkomen inhoudsloos is. Willem de Zwijger is niet Wim Heitinga (mocht de laatste willen). Annie kan dat bevestigen.

klaas.heitinga | 22-09-07 | 10:02

@ inquistra

als je de Balk zo hoort oreren tegenover Greet over vde deaudscultus denk ik: de Balk gaat aan 300.000 échte islamieten uitleggen wat er in de koran staat en hoe dat uitgelegd dient te worden. De wildersbashers weten het kennelijk allen beter dan al die mullahs en ayatollahs en imams en overige schriftgeleerden. Mot je eens écht goed tot je door laten dringen. De arrogantie en naïviteit daarvan.En dat alleen omdat die onnozelaars geen antwoord hebben op de islamfrage. Echt bizar. Vandaar de surrealistische sfeer tijdens dit stuk van de beschouwingen.

BigBoobedBlondeBitch | 22-09-07 | 10:01

@inquisitra 22-09-07 @ 09:54
*klapt met 1 hand op tafeltje*

plaspop | 22-09-07 | 09:59

Geenstijl laat maar weer eens zien dat de oude media heerschen. Blokker is briljant in het kiezen van de stijlvorm van Wilders zelf. Het is niet de inoud, maar de vorm stupid. Haakt aan op discussies tussen o.a. Frits Abrahams en de door Blokker genoemde columnisten. Maar ja, omdat jullie de oude media niet lezen zal je dat waarschijnlijk wel ontgaan.

Kiske | 22-09-07 | 09:59

@inquisitra 22-09-07 @ 09:54

Hear hear!

Aussie | 22-09-07 | 09:55

Reverend Ray 22-09-07 @ 09:52

Ray-man, heb je dat stukje van Willem de Z. gelezen? Ik ben benieuwd naar je comment op dat stuk.

BigBoobedBlondeBitch | 22-09-07 | 09:55

Weet je hoe psychologen zo'n links stukje noemen?
-Realiteitsdeformatie middels ontkenning.

Dit is niet echt ongewoon voor linkse denkerts. Iets wat daar aan gelieerd is, is het Stockholm-syndroom. Het slachtoffer is dan zo geintimideerd, dat die zich met de onderdrukker of vrijheidsberover identificeert en het zelf voor de dader gaat opnemen.
Politiek links lijdt aan een intellectueel Stockholm-syndroom. De diepe angst voor de oppressor vertaalt zich in knievallen, doorgeschoten tolerantie en begrip voor de beweegredenen voor de oppressor. Dit is enkel een verdedigingsmechanisme waar niks mis mee is, omdat ze niet anders kunnen. De situatie is hen boven het hoofd gegroeid. Men hoopt op de uiteindelijke genade van de oppressor (moslims) en handelt voortdurend op die wijze die streeft naar goedkeuring en daarmee ontlopen van ''straf'' door de oppressor.
Mensen die niet meegaan met dit gedrag roepen hun diepe angsten op, omdat die het overlevingsmechanisme bedreigen.

Conclusie:

Linkse mensen zijn vooral bang, rollen op hun rug als een puppie om conflicten te vermijden,. De mensen die dat vertikken, verstoren hun realiteit, omdat ze gedwongen worden het ware gevaar voortdurend onder ogen te zien en hun eigen zwakte.
Wilders had gelijk toen hij het kabinet een stel bangerikken noemde.

inquisitra | 22-09-07 | 09:54

Blokker presteert het met droge ogen te schrijven wat iedere politicus stiekum denkt: Het klootjesvolk begrijpt niets van politiek en moet daarom zijn bek houden. Dat de kiezer geacht wordt wel eens per 4 jaar een weloverwogen stem uit te brengen staat daarmee op gespannen voet.

Helaas stemt dit Blokker c.s. niet tot nadenken maar zien zij liever dat ook deze laatste strohalm van democratische controle verwordt tot een inhoudsloos ritueel door de echte macht steeds meer te verplaatsen naar Brussel, waar democratie niet meer is dan het glazuur op de taart.

plaspop | 22-09-07 | 09:53

Jan is dus eigenlijk een zielige zak, welke wat geluk heeft gehad hier en daar, zijn centjes houden hem rollend, en maken hem denkende dat hij er toe doet. Dat maak ik er uit op. Dat wanneer je a publiek haardracht meerdere malen in een column aanhaalt waar je wat wilt wegzetten, je geweaun een stuk kleuter bent die het bij toeval gemaakt heeft. Ga eens deaud Jan. althans ik kan een kerel van bijna deaud niet serieus nemen die op schoolplein niveau haardracht in een column betrekt, dat moet wel een kneus zijn, met centen dat wel.

Reverend Ray | 22-09-07 | 09:52

Ik heb een goede tip voor je, zelfingenomen ventje Jan Blokker. Bezoek vandaag eens het Kanaleneiland te Utrecht en neem kennis van één van die Wildersdingetjes.

ganglionzero | 22-09-07 | 09:50

En als Jan mee leest, je bent handig in je handel, maar rond ben je nog niet in je bovenkamer. Dat wanneer je een volwassen kerel bent ongeacht hoe je over iemand denkt, je niet begint te zeiken over hoe de persoon zijn schedel denkt te moeten vullen, zeker niet wanneer je al zo een beetje tegen je kist aan zit, dan zou je beter moeten weten.

Reverend Ray | 22-09-07 | 09:47

Een steeds groter wordende groep Nederlanders met een goede opleiding, een goede baan en oud genoeg om al een aardig rugzakje met zich mee te dragen, voornamelijk wonend buiten de grote steden, is de GGD van de Wilders aanhang. Vermoedelijk is dat de heer Blokker ontgaan, zoals deze narcist veel ontgaat. Want je kunt wel in je eigen linkse intellectuele kringetje vinden dat "het volk" moet opzitten, pootjes geven, hard werken, in de file staan, steeds meer belasting(en) mag betalen, z'n kinderen mag opvoeden in de wetenschap dat ons onderwijs tot een bedenkelijk niveau is afgegooid (ja, naar beneden gesmeten door decennia lang stompzinnige politieke besluitvorming), z'n zieke ouders in verpleeghuizen mag blijven bezoeken, waar ze al manden niet meer gedouchet worden en op een luier mogen zitten en verder z'n waffel moet houden, maar een groeiend deel van dat volk begint in te zien dat het blijven stemmen op de gevestigde orde leidt tot onaanvaardbare situaties die door Wilders keihard aan de kaak worden gesteld. Blokker illustreert zijn bedenkelijke niveau door in zijn epistel woordjes te gebruiken die het bij zijn lezers natuurlijk uitstekend doen (uitgebleekte apartheidsaanhanger, peroxide racist: klap klap klap), maar gaat volledig voorbij aan het feit dat in het niet-linkse gedachtegoed, de totalitariteit van de staat niet per definitie wordt geaccepteerd. Niet iedereen wil zich willoos als lemmingen naar de steeds verder onleefbare stadswijken mee laten sleuren. Inhoudsloos en karakteristiek voor het NRC. Gauw vergeten verder die Blokker.
Willem heeft het wat dat betreft beter begrepen, hoewel ook hij, net als vele anderen, voorbij gaat aan het feit dat Wilders op veel meer andere hoofdpunten dan de Islam, een programma heeft dat op die punten evenzeer sterk afwijkt van die van de gevestigde partijen. De teloorgang van onze zorg en ons onderwijs, hebben namelijk geen fluit te maken met de integratie problematiek. Maar dat terzijde. Ben benieuwd naar de overige comments.

hyppopotamus amphibi | 22-09-07 | 09:47

Jan heeft trouwens zat centjes en woont lekker, die hoeft zich überhaupt nog niet druk te maken.

Reverend Ray | 22-09-07 | 09:43

Jan Blokker heeft het halsstarrig over een bleekmiddelenhoofd in combinatie met een goed column. Dus die is al NEXT. Jan is een LUL. Daar waar je een intelligente discussie wilt wegzetten houd je uiterlijke kenmerken buiten beschouwing daar die niet ter zake doen. Maar ik denk dat dit geen uitleg behoeft.

Reverend Ray | 22-09-07 | 09:41

De kloof tussen burger en politiek, qua professionele praktijk, is nodig. Daar heeft Blokker gelijk. Ik heb geen zin om de dossierkennis op te bouwen om te leren wat ik moet doen om kleine veranderingen in het onderwijs door te voeren, o.i.d. Wat niet nodig is, is een kloof tussen de politieke MENS en de burger MENS. In gedachten heb ik bijvoorbeeld een kwoot van Netelenbos, die zei dat het toch niet meer van deze tijd was, om je kinderen op de fiets naar school te brengen. Maar ook een Balkenende, die denkt dat het Ok is om te proberen een coalitie met de SGP te vormen. Zulke mensen hebben een beperkte algemene ontwikkeling en een beperkte voeling met de Nederlandse samenleving (de eerste te veel een Wassenaar perspectief, de tweede te veel een Tholens), en vallen daarmee als politiek MENS door de mand.

Niet voor Jan | 22-09-07 | 09:40

Wat een zielige, zure man die Jan Blokkert. Moet het in z'n column hebben van beledigingen om het grote gebrek aan inhoud te verhullen. Enfin, geloof niet dat iemand het NRC nog serieus neemt dezer dagen (zie Joep Dohmen).

Aussie | 22-09-07 | 09:39

Maarja, dit zijn 2 opvattingen, waarvan 1 volledig meeloopt met de 'visie' van de politiek. Deze 'visie' dient te veranderen, maar dat is helaas onmogenlijk geworden. Kijk bv naar het EU verdrag. Zodra de bevolking een andere mening is toegedaan dan de politiek dan wordt de bevolking monddood gemaakt en gaat de politiek gewoon zijn eigen gang.

Sulfuric-Acid | 22-09-07 | 09:34

Willem verwijst naar "de gevestigde orde". Doe en denk nou maar zoals zij dat willen, maar met een paar interpretatieverschilletjes (links of rechts). "Dan bepaalt de politiek wel wat goed voor jou is". Uiteraard wordt er ook verteld wat je wel of niet mag zeggen in de 2e kamer.
Tja en dan is de reactie van Wilders. "Dat maak ik zlf wel uit .... voorzitter!"
Oeps ....

Gezellig he? | 22-09-07 | 09:33

Dank Pritt! Doet goed om Willem te lezen. Bij Blokker ben ik bij de vijfde verbleking maar uitgestapt. Wat een trieste bejaajde.

Van8er_t_behang | 22-09-07 | 09:32

*Heeft het gelezen, en gaat 10 scoren op de toets*
Vond het echter geen baanbrekende constateringen.
Er ies geschreef wat wij al weet, weet je...
Dat geld zowel voor de het afzeiken van de peroxidekoning, als voor de oproep van ome willem om ons weer eens aan te passen.

Het is wel zware kost voor op de Z-Day morning...

Gestas | 22-09-07 | 09:32

Of dat Willem ook mijn gedachte goed heeft gejat,

Helemaal mee eens.

befke | 22-09-07 | 09:26

Willem: "Iedereen mag geloven wat hij wil, zolang hij er in het dagelijks handelen anderen niet mee lastig valt."
-
Het Islamgeloof leidt juist tot lastig vallen; niet iedere moslim gaat in de jihad, maar een belangrijk deel doet dat wel.Dat moet voldoende reden zijn om die godsdienst te verbieden.
-
Waarom zou een godsdienst in principe nooit verboden mogen worden, en een "gewone" ideologie als het nazisme wel? De islam is een gevaarlijke ideologie met een religieuze motivatie. Dat laatste maakt de ideologie extra gevaarlijk. Jihadisten willen in de strijd tegen de ongelovigen hun leven geven, omdat ze dan 72 hoeries in het paradijs krijgen. Roger Simon: www.rogerlsimon.com/mt-archives/2007/0...

Mark d'Aviano | 22-09-07 | 09:26

Inhoudsloze scheldkanonnade van Blokker op Wilders.
Blokker heeft niet het lef de kern van de zaak aan te roeren en blijft daarom steken in kinderachtig afzeiken op uiterlijkheden. De kloof tussen de politiek en de kiezer is wel degelijk een steeds groter wordend probleem en zeker ook het laffe besluit om geen tweede referendum te houden inzake het aangepaste *kuch* Europese verdrag *kuch* heeft die kloof nu schier onoverbrugbaar gemaakt.

ganglionzero | 22-09-07 | 09:26

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Onze linkse politici proberen de wond niet eens te genezen, ze laten hem gewoon dooretteren. Hopen dat de zweer vanzelf over gaat als je er liefdevol een verbandje overheen doet.
Net zo lang tot de zweer voor bloedvergiftiging zorgt en de patient aan de eerst zo onschuldig lijkende wond overlijdt. Of misschien neemt een heelmeester met lef de behandeling nog op tijd over, en amputeert het aangetaste lichaamsdeel.

Remington.223 | 22-09-07 | 09:25

goed leesvoer van willem ..

ongegeneerd | 22-09-07 | 09:22

Leest u ook even Wim Boevink, en Ephimenco in "Trouw", om een nog vollediger beeld te krijgen. In D007 zult u het nodig hebben.
Trouwens; " Willem"= Wim Heitinga, maar dat had u inmiddels al wel begrepen.

fuckje | 22-09-07 | 09:17

Ja en?
Wordt nu verondersteld dat ik ook een stukkie mot schrijven?

Nil desperandum | 22-09-07 | 09:17

Heerlijk stuk van Willem ! Ik voel me opeens begrepen ... !

Vitamine C | 22-09-07 | 09:17

Wat een enorm zoutloos stukje van die Blokker. Er zijn dingen waar zelfs de geiten van moeten kotsen.

ViagraFalls | 22-09-07 | 09:15

Wilder good, links bad. Overhoring 2007 nivo gehaald :-)

HenkY | 22-09-07 | 09:14

Als je je ogen heel hard dichtknijpt, dan gaan de problemen vanzelf weg!

Het_leuke_zuiden | 22-09-07 | 09:13

Waterstofperoxide zou verboTen moeten worden, het tast je hersenen aan.

kneuterzak | 22-09-07 | 09:12

Prima analyse van deze Willem.
Jammer dat hij een roepende in de woestijn, die Nederland heet, is.

ganglionzero | 22-09-07 | 09:11

Ik vindt ze beiden wel een paar sterke punten hebben.

in de regenjas | 22-09-07 | 09:08

Hup Willempie

zeurdertje | 22-09-07 | 09:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl