Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe praat een cokesnuiver?

crackwhore.jpgHallo buitenlander, Welkom in Nederland! We zoomen eens even in op Urk. Nederlandscher kan namelijk niet. Een dorp met normen en waarden, vrouwen in klederdracht en eerlijke harde christelijke werkers die de belastingdienst voor tientallen miljoenen flessen dankzij ouderwets SGP-ellenbogenwerk. Logisch, want er is er maar eentje die de rekening mag opmaken en dat is god en zijn inspecteur Jezus. Weten hoe Nederlandsch en modern ze in Urk zijn? De Christen Unie van Urk heeft een een heersende podcast, als je dit niet verstaat ben je gezakt voor je inburgeringsexamen en mag je bbq-en op Schiphol. Om je toch een kansje te geven de tip: pliesie is in het Urks pliesie! (Via dagelinks)

Reaguursels

Inloggen

kunnen we geen sloot maken van urk??

Ali Bi | 18-12-05 | 05:31

@zum kotsen
Ik herken wat je boven aangeeft; er is zeker veel mis binnen de reformatorische kringen.
Er is op 1 avond in de week een plisiespreekuur op het stadhuis in Gn.

stupor mundi | 16-12-05 | 17:07

@stupor mundi
"maar het moet wel gezegd worden dat christenen over het algemeen: hard werken, goed onderwijs geven, veel meer aan goede doelen geven dan niet gelovgen, gezagsgetrouwer zijn, minder vaak in de bak zitten dan anderen."

Nee, dat moet helemaal niet gezegd worden. Dat zijn jouw eigen verzinsels, geboren vanuit de veronderstelling dat je als christen beter bent dan iemand met een andere levensvisie.

"Hun vrijheid gaat dan weer ten koste van de vrijheid van bijv. christenen om maar even wat te noemen."

Oh ja, hoe dan?

"Ik wil ook nog even zeggen dat het niet verstandig is om christenen zo te schofferen."

Je bedoelde te zeggen dat het niet ok is om christenen het land uit te trappen? Wees niet bevreesd, dat is niemand van plan hoor.

En geen politie in Genemuiden? Bedoel je dat er geen bureau zit? Dat komt wel vaker voor hoor. En neem maar van mij aan dat Genemuiden gewoon is opgenomen in een van de politiedistricten. Of is het een wetteloze enclave binnen Nederland?

Mare | 16-12-05 | 17:04

@stupor mundi
Begrijp me niet verkeerd, ik probeer zelf ook christelijk te zijn, en ik ben het helemaal met je eens wat betreft het fundamentalisme waarmee linkse en rechtse liberalen vechten tegen alles wat gelovig is. Ik krijg de rillingen op mijn rug als ik denk aan hysterisch schreeuwende activistes die beginnen te schuimbekken als iemand twijfelt aan het recht op het vermoorden van ongeboren kinderen (eufemistisch ook wel ?abortus? genoemd).
Maar aan de andere kant zit er in de reformatorische hoek veel scheef. Het gaat me er niet om dat er meer wordt gefraudeerd of gewoekerd dan door ongelovigen, maar om het feit dat er niet zo moeilijk over gedaan wordt in de bevindelijke kringen. Er wordt kennelijk onderscheid gemaakt tussen zaken waar heel moeilijk over wordt gedaan (zonden op seksgebied, kledingvoorschriften) en zaken waar het taboe lang niet zo groot is (fraude, woekeren, belastingontduiking).
In het Reformatorisch Dagblad staan geen advertenties voor sekslijnen, maar wèl voor aandelenconstructies en allerlei manieren om heel snel heel veel geld te verdienen. En daar stoor ik mij aan.

Enneh, in Genemuiden geen politie, omdat het daar zo rustig is??? Wel eens de jeugd bij hotel Zwartewaterland gezien? De wekelijkse vernielingen in het centrum? De ontelbare klachten van omwonenden door overlast van de langsfietsende stoet Pieter Zandt-leerlingen? De onrust die elk jaar weer ontstaat als er wat gedaan wordt tegen de illegale brommerraces, in 2001 moest de ME er zelfs aan te pas komen!

zum kotzen | 16-12-05 | 15:52

@iedereen: Dorpen als Urk en Genemuiden kunnen dan wel niet helemaal met de tijd meegaan, ze hollen ook niet als gekken achter de TV zenders als Talpa aan, waar de mensen worden geindoctrineerd met vunzigheid en links gedachtengoed. Waar Urkers enz. streng zijn in hun leer, zijn linksen en liberalen ook extreem in hun vrijheidsdenken. Hun vrijheid gaat dan weer ten koste van de vrijheid van bijv. christenen om maar even wat te noemen. Het is waar dat er in Urk en Genemuiden wordt gekloot met belastingformulieren(wat eigenlijk overal wel gebeurd). Er zijn natuurlijk overal wel rotte appels. Ikzelf voel me ook niet thuis in dat extreme traditiedenken, maar het moet wel gezegd worden dat christenen over het algemeen:
-hard werken
-goed onderwijs geven
-veel meer aan goede doelen geven dan niet gelovgen
-gezagsgetrouwer zijn
-minder vaak in de bak zitten dan anderen(in Genemuiden hebben ze niet eens een politie, terwijl er toch 10.000 mensen wonen).
Er zijn natuurlijk ook zat negatieve kanten over dit soort dorpen te noemen, maar dat wordt al genoeg gedaan.
Ik wil ook nog even zeggen dat het niet verstandig is om christenen zo te schofferen. Dat hebben ze in Frankrijk enige eeuwen terug ook bij de hugenoten gedaan. Ze hebben die toen het land uit geschopt, terwijl dat het hardst werkende gedeelte van de beroepsbevolking was. Na die tijd is het alleen maar achteruit gegaan met Frankrijk. Moet je zien wat voor scheitland Frankrijk nu is!

stupor mundi | 16-12-05 | 13:19

@zum kotzen
Ze aanbidden dan ook een god die bijzonder veel waarde hecht aan uiterlijk vertoon. In exodus gaat de heer he-le-maal los als hij zeer uitvoerig en gedetailleerd uit de doeken doet hoe de heilige tabernakel gebouwd moet worden. Een klein zinnetje uit de vloed van instructies: "Maak een voorhangsel van blauwpurperen, roodpurperen en karmozijnrode wol en getwijnd linnen garen. Het moet vakkundig geweven worden, met een patroon van cherubs. Maak het met vergulde krammen vast aan vier palen van acaciahout, die overtrokken zijn met goud en op vier zilveren voetstukken rusten." God begrijpt zijn pappenheimers daarom heus wel.

Mare | 16-12-05 | 10:09

@Der Pulle
Dank voor die brute links. Check de nieuwsfoto van het Urkse jaar op opurk.nl, zo'n grote mobiel had Urk sinds 1987 niet meer aangedaan! De nieuwsfoto van de maand bewijst dat de Urkse mythe van de wandelende flessen geenszins een verzinsel is!

Mare | 16-12-05 | 09:58

Kijk maar uit voor die sicko's uit Urk! Ooit eens een zeilkamp (ha ha) gehad en een paar uurtjes aangemeerd geweest in Urk. De Urkenaren zijn zo vriendelijk dat als je voetbalt ze met hun auto volgas op je af komen rijden en op het laatste moment toch aan hun stuur trekken (en dat gebeurde meerdere malen). Het is toch een van de laatste pinkstergemeenten in Nederldand :P

Kris | 16-12-05 | 09:15

Wat is nu weer een podcast?

Rest In Privacy | 16-12-05 | 00:25

@chilster: dus zo praat een cokesnuiver???

I love Bwahaha | 15-12-05 | 20:48

In een diep donker woud, ergerns ver ver weg van de bewoonde wereld scharrelde eens een lief klein gifgroen rupsje. Ja dit beestje had zijn zaakjes dik voor mekaar. Lekker via de takken van blad naar blad en onder het motto eten genoeg, genoot Ruddie van de dagelijkse gemakken, die deze bossen hem te bieden hadden. Het zou niet lang meer duren voordat Ruddie zijn buikje helemaal vol zou zijn en het tijd werd voor zijn metamorfose tot vlinder, die als symbool voor geluk en liefde toch jaarlijks weer heel wat mensen de lente door helpt. Wie gaat er tegenwoordig niet uit zijn pannetje als er tijdens de picknick in een prachtig gekleurd Boomblauwtje neerstrijkt op de rand van de rieten mand. Zo geschiedde het laatst in de Biesbosch, een van de weinige natuurgebieden in ons land.

chilster | 15-12-05 | 19:02

ik walg van de hypocrisie van die dorpen. De manier waarop jonge mensen onderdrukt worden en gedwongen zich in het keurslijf te voegen dat hun ouders goed dunkt is in strijd met alles waar ik voor sta.

Ik kwam vaak op Urk, zag ze stappen op zaterdag, ging naar de garagekroegen, en zag de ingeslagen ruiten van de chinees die op zondag open wilde.
Urk is een eiland dat beter verdronken kan worden.

commentaarderer | 15-12-05 | 18:39

@Zum kotzen: Halleluja!
En dan wat over moslimextrimisme roepen... er zijn nog zat hele engen mensen in nederland zonder hoofddoekjes hoor.

I love Bwahaha | 15-12-05 | 18:23

Jullie zijn nu ook doorgedrongen tot de meer prominente *kuch, hoest* blogs die NL rijk is lukas.web-log.nl/log/4382154

DiagnosisTyphus | 15-12-05 | 18:16

Get up people now get down do it before the night is over ......... dat ze de rivieren of de rioleren daar eens controleren op dat spul. Aan het gehalte kan men het aantal snuivers te weten komen .............. en nu ga ik een lijntje nemen ............... GOD IS A DJ ............. LETS PARTY

a la flamande | 15-12-05 | 16:50

amen

G-unite | 15-12-05 | 16:42

@Der Pulle
Alsjeblieft zeg, niet ook nog Genemuiden of Staphorst (of Doornspijk, Epe, Grafhorst en meer van die inteeltdorpen) gaan behandelen!
Het is namelijk allemaal hetzelfde: zeer moeilijk doen over pietluttige uiterlijkheden, maar ondertussen een oogje dichtknijpen als de belasting wordt getild, terwijl er in mijn bijbel toch duidelijk staat ?geef de overheid wat de overheid toekomt?.
En meedoen aan allerlei aandelen- en piramide constructies, ik pak mijn bijbel er weer even bij, hee, daar staat dat je niet mag woekeren met je geld!
Wat, de buurman koopt nieuwe meubels? Dan moet de rest van de straat meteen ook nieuwe meubels, maar dan wel wat mooier/duurder! Wederom pakt zum kotzen de bijbel erbij: gij zult niet begeren?!?

Ik ken het wereldje behoorlijk goed, kom nog geregeld in Genemuiden, maar ik sta elke keer weer versteld van de stuitende hypocrisie van de gereformeerde bonders, het gekrookte riet, de hersteld verbanders, en de (oud-)gereformeerde gemeenters. Witgepleisterde graven, dat zijn het, zei ene JC ooit al eens over strenggelovigen die zich uitsluitend bezighielden met het bedenken van onzinnige wetjes die over uiterlijkheden gingen.

?t Is dan ook niet voor niets dat juist die vrome orthodox-gelovigen de ergste pesthekel aan Jezus hadden en de Romeinen uiteindelijk zover kregen om Hem aan het kruis te meppen?

zum kotzen | 15-12-05 | 16:35

@ pulle.. ja met al die coke zullen ze in urk wel flink verdienen..

neej ik heb het niet zo op die uber gristelijke dorpjes..
kan me nog wel iets herrinneren met een pastoor die 20 jongeren had misbruikt maar niet werd aangeklaagd..

zou die aangesloten zijn bij die treinkoppers van martijn?

lubbie | 15-12-05 | 16:22

geweldig ik begrijp er geen reet van, ik hoor die idioot alleen maar links praten en de muziek rechts is ook verschrikkelijk

boogiewoogie | 15-12-05 | 16:20

Urk, Staphorst, Rijssen, christelijke eilandjes van normen en waarden in de grote poel des verderfs. En wij zijn de verderfelijken. God dank daarvoor. Je zult er maar geboren zijn.

L. de Behanger | 15-12-05 | 16:14

Ik poep werkelijk op dorpjes als Urk.

Lelijke aap | 15-12-05 | 16:06

hm nee hoor, zwaar onzin, ik werk zelf als student zijnde ook veel in de vis, het verdient gewoon goed, en een urker is gewoon gul, ik ken ook genoeg niet-refo's die gewoon geven, aflaten handel kan je hier dus nie mee vergelijken :P magoed, verderz wel leuk om te lezen hoor :p wanneer komen staphorst en genemuiden aan de beurt? :P

Der Pulle | 15-12-05 | 15:51

Wie zijn de Zolderboys?
Van oudsher zijn de Zolderboys zeer open en eerlijke jongelui, die er geen enkel probleem mee hebben om enkele persoonlijke gegevens online te zetten. U vindt hier dan ook persoonlijke informatie van alle Zolderboys, inclusief foto's. De informatie betreft lengte tot en met lievelingseten en bijnamen tot en met lievelingskleur. We gaan er van uit dat deze gegevens vertrouwelijk worden behandeld en niet elders worden gepubliceerd.

G-unite | 15-12-05 | 15:50

@Der Pulle: Je weet toch wel dat het allemaal zwart geld is dat Urkers in de collectezak gooien, vooral met Kerst als er op één avond 2 ton op wordt gehaald. In de middeleeuwen noemde men dat aflaten.....

raar | 15-12-05 | 15:40

In Volendam is het gebruik van Cocaine ook toegenomen.
Waarschijnlijk heeft een viskotter een flinke partij gedumpte coke opgevist.

NahUnd? | 15-12-05 | 15:33

Dan schieten ze die vissen voortaan uit het water?

misti | 15-12-05 | 15:18

Ben blij dat ze daar de jeugd opvangen met goeie oudewetse coke! Weet je wat voor zooitje het kan worden als de jongerenwerkers de wapenhandel ingaan daar?

Lof der Zotheid | 15-12-05 | 15:02

Aan Mao's gedwongen verhuizingen in het kader van de culturele revolutie zaten niet alleen nadelen. Gemeenschappen als Volendam, Urk en Staphorst zouden daardoor in een grote klap worden kalltgestellt.

Der Icebear | 15-12-05 | 14:59

idee voor een audio-fuck?

dode pixel | 15-12-05 | 14:51

urk.. is dat niet dat dorp waar het coke-gebruik onder jongeren het hoogst is??

nou snap ik waarom....

lubbie | 15-12-05 | 14:45


Is er verder nix te hoaxen op de redactie bij de Teleslaaf?

Eppo | 15-12-05 | 14:40

waarom zijn ze tegen belasting dan, Jezus heulde toch ook met tollenaars?

Pierke Smulders | 15-12-05 | 14:35

@Prof.Hoxha
"Nederlandscher"? Hoe oud ben jij eigenlijk? 75?

zweefvlieger | 15-12-05 | 14:34

Gebruik een wachtwoord voor je computer dan kan Jezus er niet in en is er dus niks aan de hand

misti | 15-12-05 | 14:32

Langs de gemeentegrens afsteken met een schep en wegduwen in 't Ijsselmeer.

schmenzo | 15-12-05 | 14:29

het enige wat er te beleven valt is een dikke lijn en een koud glas bier.. logisch toch dan..? stelletje geretardeerde viswijven en lompe palingrokerts... tsja....

de melkboer | 15-12-05 | 14:24

ongezien de polio voor deze lieden.

hondelul | 15-12-05 | 14:21

sorry, maar ik heb even geen zin in gristelijk commentaar op de lokale Urkse politiek. of heeft ie een aanpak voor de besneeuwde neuzen in de jeugdcentra daar gevonden?

stijlert | 15-12-05 | 14:12

Waarom is het geen heerschende Podcast??
Urk?? Afzinken en aan de natuur teruggeven dat gebiedje.

Days-Of-Wild | 15-12-05 | 14:10

Ik dacht dat ik ingeburgerd was, dit blijkt niet zo te zijn. Ik ben teleurgesteld in mijzelf!!!

.grover | 15-12-05 | 14:10

Is dit nieuws? Dat er op Urk en in andere zwaar gereformeerde dorpen buiten het verstikkende juk van de kerk wordt gesnoven en gezopen is allang duidelijk. En dat het dragen van een broek door een vrouw een gruwel in de ogen des HEEREN schijnt te zijn, evenals het bezit van een TV, ongehuwd samenwonen en het luisteren naar popmuziek.
Maar ongebreideld materialisme (1 gezin een nieuwe keuken, een week later de hele straat een nieuwe keuken), woekeren met je geld (aandelenhandel) en piramide-praktijken of de belasting voor tonnen oplichten, dat is dan weer minder erg, daar doen de refo?s vrolijk aan mee.

Wat ben ik blij dat ik niet in het dorp van die enge sektarische randdebielen woon.

zum kotzen | 15-12-05 | 14:07

Hehe. Goed gewarkt, Hoxho.

Pritt Stift | 15-12-05 | 14:05

sorry, non-topic, ga weer terug naar de vorige

hama | 15-12-05 | 14:04

Gaan ze na Urk ook nog even Staphorst omzetten naar eind 2005?? die lui daar lopen rond als begin 1900 joh

Amras | 15-12-05 | 14:01

Lang leve Nederland. Meer en meer een achtergesteld gebied als we Freya mogen geloven. Get up people and move that body

a la flamande | 15-12-05 | 13:58

Urk is een republiek. De Urkers hebben het zelf over de republiek Urk.

Theo T. | 15-12-05 | 13:57

in Urk kan je op zaterdag goed dronken worden voor weinig, als je de dominee voor de deur voor lief neemt tenminste

Commentaarder | 15-12-05 | 13:57

"In deze eerste podcast wordt uitgelegd wat een podcast is" oh, erg handig. Legt ie ook uit wat een mp3 is, en dat je een player moet downloaden en boxjes op je pc moet hebben om m te luisteren?

pieterjan | 15-12-05 | 13:56

waar gaat dit over?

kuifjes | 15-12-05 | 13:55

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com