Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kabinet: jullie gaan betalen!

En Sargasso maar denken dat ik open kaart speel...Het kabinet heeft de begroting voor volgend jaar rond. Kort gezegd komt het erop neer dat zo’n beetje iedereen erop achteruit gaat, behalve werklozen en kansenjongeren. Onze minister van Financiën Wouter Bos spreekt van een “solide financieel beleid en een mooi koopkrachtbeeld voor de minder bedeelden.” Holle frasen, want dat zogenaamde solide financieel beleid geldt namelijk niet voor u. Even wat voorgenomen maatregelen: de accijns op benzine gaat met 1 cent extra omhoog. De fiscale bijtelling voor een auto van de zaak gaat omhoog van 22 naar 25 procent. Verder worden roken en drinken duurder en gaat het BTW-tarief met 1 procent omhoog naar 20 procent. Met name dat laatste gaat u een hoop geld kosten. Op ieder product in dit land wordt namelijk omzetbelasting berekend. Of het nou een boek is, een strijkijzer, een computer, een auto dan wel een zak aardappelen. Laatstgenoemde maatregel alleen al levert de schatkist 2 miljard op. En nou niet gaan huilebalken over hoogconjunctuur, samen komen we er wel uit. De minder bedeelden alleen een beetje meer dan jij...

Reaguursels

Inloggen

Ach het is toch wel prettig dat je werkt om het kabinet te onderhouden.
Van je loon wordt 42% belasting ingehouden (dat je zelf verdient hebt door hard te werken en te leren) en van het restant wat overblijft mag je nog een 20% via de BTW aan de overheid betalen. Dan hebben we het nog niet eens over de benzine.
Zelfs als je dood gaat, staat de belastingdienst bij je nabestaanden aan te kloppen om successierecht te innen, terwijl je er allang belasting over hebt betaald.

Ik denk dat ik maar in het kabinet ga. Een jaartje in de 2e kamer, een tonnetje vangen en vervolgens profiteren van de wachtgeldregeling van 6 jaar, waar je 6000 euro per maand voor krijgt. Sollicitatieplicht heb je niet. Vinden ze het raar dat ex-kamerleden niet snel een andere baan zoeken. Nee, zo wil ik ook wel elke maand mijn geld binnen krijgen.

Wellicht krijgen we in de toekomst wel zakgeld om onze boodschapjes te kunnen doen en gaat de rest rechtstreeks naar de overheid toe.

Alwayz there | 03-09-07 | 20:33

Ik wist het! Met de verkiezingscampagne zei ik al dat die hond van een Bos de blik in z'n ogen heeft van een liegende rioolrat.

stoutklein_kutkonijn | 02-09-07 | 10:02

Dan is het toch wel handig als je in het grensgebied woont.
Goedkopere benzine, drank en eventueel rokertjes.
Hupsakee, eventjes de grens over.
Luxemburg is het goedkoopst, daarna komen respectievelijk Duitsland en België.

wachtmeester de bruy | 02-09-07 | 06:52

Kameraad Boski heeft mooie woorden.... maar zoals wij al langer weten, functioneert het socialistisch communisme niet. Deze neo communisten doen graag nog een duit in eigen zakje....
Wat mankeert mensen toch om nog op deze partij te stemmen, zijn er dan inderdaad zoveel kanslozen dat deze partij de kans krijgt om te regeren? Ik ben bang van wel......

HIJ | 02-09-07 | 02:04

PvdA wordt bij de volgende verkiezingen terecht uitgekotst

.... maar het zullen altijd opportunistische klootzakken blijven die met dat arrogante betweterige vingertje geld uit de zakken van mensen kloppen die er hard voor werken
.
Er is niets mis mee om de zwakkere in de samenleving de ondersteunen maar de PvdA is typisch een partij die tevens het uitschot in de amenen sluit die er niet voor in aanmerking zou moeten komen maar er heerlijk op mee parasiteert
.

Ervarings_deskundige | 01-09-07 | 16:25

Dit is een absolute verschrikking! Vorig jaar (een potentieel TE) optimistische begroting gehad, maar begin dit jaar wel 1 v/d hardst groeiende economien van Europa.
Blijkbaar gaat economische groei gepaard met verminderde koopkracht, heel raar Woutert. Aan alle kanten moeten schrapen, BTW omhoog (wtf?!?!?!!!) en meer van dit soort maatregelen om je begroting rond te krijgen! Enkel om minderbedeelden te helpen?? Lijkt me niet. 1 tegenvaller en die 2 miljard van je zijn weer verspendeerd. Ik denk dat je je aan het voorbereiden ben op de ellende die je eigen begroting teweeg gaat brengen! Typisch links dit: aan ALLE kanten graaien en een enkele groep mee bevoordelen, lijkt me geen sociaal beleid, maar semi-sociaal: links dus... Betutteling en problemen met staatkosten proberen af te dekken!
Weddenschapje doen? Over 4 jaar NL naar de Wouter de Windvaantjes?
Echte slechte tijden dan, wanneer een volgende regering, zeker zonder de PVDA want dat weten ze zelf al, onterecht op afgebrand kan worden. Waar is Zalm als je hem nodig hebt??

remmuh | 01-09-07 | 15:04

Alva 10% en Bos nu 20%. De comments hierboven op mijn stukkie, begrijpen niet, dat ik bedoel dat het GESLIKT wordt, dat was mijn punt. Geen Opstand? Braaf stemmen! Trouwens de Partij voor de Arbeidslozen wordt hierboven meerdere malen voor rotte vis uitgescholden. Kijken jullie eens wie de grootste is: ja: dus het Zee Dee AA. Maar dat wordt niet angevallen. Alle lutsers hierboven van het ZeeDeeAa? Of van Rooivoet's clubje? Natuurlijk is Walter Boslim van de PvdA. Maar het is een kabinetsbesluit. Weg met dat volk, want alle smoesjes van intellectuelen hierboven dat het gaat om onderwijs, infrastructuur etc. kan ook op andere manier. Ik vermoed trouwens dat degenen die dat schrijven van het Partijbureau zijn, van PvdA, CDA of Gristenunie! Of zelfs van de RVD... Boeh! Zo kan je infiltreren in GS!

agentorange | 01-09-07 | 12:20

Het PvdA effect ..... credits W. Bos

ex- shell ... jajajajajaja dat weten we nu wel Woutertje ...

Ervarings_deskundige | 01-09-07 | 12:13

Graafstaart waar is dat? ik wil er ook heen ... NU!!!!! 9 euro voor een slof sigaretten...... lekker de pleuris roken voor bijna nix!!!! Jihaaaaaaaaaaaa

bananyel | 01-09-07 | 11:30

Stelletje geld graaiers daar in Den Haag. De hard werkende man wordt weer gestraft terwijl de luie man weer wordt beloond voor zijn gedrag. Gewoon in een woord: Belachelijk!

onder den dom | 01-09-07 | 11:16

O ja, hoeveel mochten onze politici ook al weer besteden aan openbaar vervoer voor een stedentripje in Nederland, en hoeveel is hun salaris nu omhoog gegaan?
Ach, dit is slechts een kleine greep uit de grabbelton met 'toys'.

Rest In Privacy | 01-09-07 | 05:53

Tja, dit is mede het resultaat van de instortende huizenmarkt in de VS, omdat de euro voor een groot deel gekoppeld is aan de dollar.
En die dollar gaat vallen - overigens heeft China al meermalen gedreigd miljarden dollars te dumpen - dus het gaat niet echt lekker.
-
Tevens zijn de steeds opgevoerde prijzen een teken dat ook de euro niet echt lekker functioneert, omdat er een overschot aan geld in omloop is ten opzichte van de koopwaar.
Meer geld dat gedrukt en gespendeerd wordt voor dezelfde hoeveelheid beschikbare koopwaar betekent dat de prijzen omhoog gaan - inflatie heet dat.
-
Daarnaast is onze overheid ambitieus: voor zichzelf, voor oorlogje spelen in Uruzgan, en om de garantie te behouden dat de Europese Centrale Bank de overheid blijft financieren voor de 'toys for boys'.
In ruil daarvoor geeft onze overheid die Bank de volmacht om extra geld te drukken dat niet gecompenseerd kan en hoeft te worden door de gelimiteerde hoeveelheid goud - geld gedrukt uit niets dus.
Dit geld wordt vervolgens besteed aan koopwaar/goederen - ergo: meer geld voor dezelfde hoeveelheid goederen, en zie daar: de prijzen stijgen!
Niet omdat China en India zorgen voor schaarste door een grotere vraag, maar omdat er simpelweg meer en meer papier in omloop is.
-
Maar de ambitieuze plannen van onze overheid vragen investeringen van u, aangezien de overheid volledig afhankelijk is van privaat geld.
Onze overheid mag dan wel veel geld hebben en distribueren, maar voor de echte rijkdom (koopwaar) is de overheid volledig afhankelijk van uw productiviteit!
-
Dus wie wordt er nu beter van? U? Neen!
Alleen diegenen die extra te investeren hebben: "toys for big boys".
En nu: BETALEN!!!

Rest In Privacy | 01-09-07 | 05:49

De BOS-belasting ik word er kwalijk van… *rijke* ouderen die voor hun 65e zijn gestopt zijn met werken moeten gaan betalen …… wat denkt de LUL wel.
Zelf ben ik op mijn 14e gaan werken, geen werk vanachter een buro……nee visserij, daarna wilde vaart en vanaf mijn 40e in de ploegendienst om toch maar *wat* te kunnen verdienen omdat je ongeschoold bent. Dan ben je blij als je met je 60e kan nokken, ik heb een pensioentje van 19500 bruto per jaar daar hou ik 12675 netto over….daar gaat dan jaarlijks nog ff de zorg en nominale premie ziektekosten af a raison van € 3.936 per jaar. Dus hou ik rond de 728 netto per maand over…. Godsamme wat ben ik RIJK…… daar moet dan straks ook nog de BOS-belasting vanaf.
Hartelijk dank kabouter Bos, stamp er nog maar een keer binnen no time een generaal pardon doorheen. Alleen was je ff vergeten dat het *geld* ging kosten.. Maar ja dat verhaal je dan wel weer op de *oudere rijken* want het LULverhaal dat de BOS-belasting er komt om de *vergrijzing* te financieren is achterlijk gezwets.

winged | 01-09-07 | 03:51

Hebben we de laatste jaren wat steuntrekkers uit de uitkering gekregen gaat die idioot van Bos weer die mensen pakken.
Wordt gvd weer tijd dat we rap terugkeren in het pluche. Red dit land! Red dit land!
Ik wil zo niet bejaard worden....

Dr. Knochenhausen | 01-09-07 | 01:38

En weer een prachtig stukje linkse besluitvorming! Welke idioten hebben hier ooit op kunnen stemmen. Die mensen zijn net zo erg als die rooie dieven die er nu aan het bewind zijn. Ik hou m'n hart vast wat die idioten nog meer gaan bedenken.

Promodoro | 31-08-07 | 23:52

Alle prijzen waren net keurig 'rond'. Nu 20% BTW = 'gebroken' verkoopprikzen =nieuwe afrondingen = 2 tot 5% extra prijsverhoging = algehele lasten verzwaring = Wouter Bos = weggegooid geld

jemi | 31-08-07 | 23:39

Wat een vuile *&^%$^%^&^&#%. Ik ben er echt zo klaar mee. We leven in een periode van hoogconjunctuur en de regering weet het voor elkaar te krijgen een begrotingstekort te versieren. Ik krijg hier paarse vlekken van in mijn nek. Tuurlijk, de bijtelling omhoog, laat mensen maar een tweede auto prive kopen in plaats van de auto van de zaak als priveauto te gebruiken, da's niet goed voor het mileu! Maar wel voor de schatkist. En vervolgens ook nog even de BTW naar 20%, worden die nieuwe boodschappenwagentjes lekker duurder! Verschrikkelijke PvdA met die achterstandswijken, een achterstandspartij zal je bedoelen, zelfs de SP is nog rechtser. Volgende keer weer VVD, ik ben het zat.

-=PyP=- | 31-08-07 | 23:15

Vieze bloedhonden zijn het.
Moeten ook met geweld dreigen
net als die fucking terroristen

jannes van der walle | 31-08-07 | 23:11

Oja .............. ben u ergens anders kansloos of kan u niet omgebouwd worden in eigen land ..... kom er maar gezellig bij en we hebben tot onze vreugde net weer wat ruimte in onze begroting waar we uw grappen en grollen mee zullen financieren .......... wat u wilt ook een Nederlands passport? ..... geen probleem en hierbij onze excuses dat u erom moest vragen ....... het wordt bij u thuis bezorgt zodat u er zelf niet uit hoeft.

Ervarings_deskundige | 31-08-07 | 23:07

.
Wie vertelt het volk eens echt duidelijk wie Wouter Bos en z'n opportunistisch PvdA kliek nu werkelijk zijn?
.
Afromen bij diegene die ervoor gaan ..... en het vervolgens storten in bodemloze putten om vervolgens de betalers met een betweterig vingertje belerend toe te spreken mocht men uberhaupt kritiek durven uiten.

BAH wat een foute club mensen is die PvdA.
.

Ervarings_deskundige | 31-08-07 | 23:00

@Sneopert 31-08-07 @ 22:25: wrong, so wrong. In z'n vrije tijd restaureert Breinstein z'n monumentale villa, om die over ongeveer 2 jaar voor een godsvermogen te gaan verkopen. De server draait niet op zolder, maar in de werkkamer op de begane grond. Door het draadloze netwerk ben ik niet aan een vaste werkplek gebonden. Ter voorbereiding op zijn emigratie naar Zuid Amerika leert Breinstein al geruime tijd Portugees. In januari gaan we daar alvast op zoek naar een plek waar we ons zouden willen vestigen. Zoek het hier maar fijn uit.

Breinstein | 31-08-07 | 22:57

@Breinstein @ 22:22
Welke coup? Je lult, wat jij gaat doen is dit, dappere man: jij staat op, schreeuwt "revolutie", stormt naar de zolder, neemt plaats achter je pc, en ramt een klaagverhaal op GeenStijl. Daarna ga jij braaf meer belasting betalen. Correct me if I'm wrong.

Sneopert | 31-08-07 | 22:25

Wel koopkrachtreparatie voor groepen die stemmers zijn van de partijen die dit hebben besloten. Als dan toch de ene groep van de andere gaat pikken, zie ik kans voor een partij van 8,1 miljoen Nederlanders die de rest voor hun laat werken, zeg maar het model Verenigde Arabische Emiraten.

Sneopert | 31-08-07 | 22:23

@Maaier 31-08-07 @ 17:03: linkse stierenpeop, man! De overheid wil toch zelf alle touwtjes in handen? Zorg, wegenaanleg, onderwijs, veiligheid... en zuigt de burger daar financieel volkomen voor leeg! Vervolgens bieden ze belabberde diensten: onze ziekenhuizen hebben wachtlijsten en stapelen fout op fout, files moesten we het maar niet eens over hebben, het onderwijs wordt steeds slechter en criminelen hebben vrij spel. Is het dan echt zo gek dat er een coup dreigt?

Breinstein | 31-08-07 | 22:22

Het klootjesvolk heeft weer en-masse links gestemd en wij mogen de rekening weer betalen. Het is wel leuk dat het klootjesvolk altijd zelf -procentueel gezien- altijd de grootste rekening betaalt, én dat niet eens door heeft.

Iemand die €100.000,= verdient geeft €40.000 per jaar uit (en daar betaalt bij dus BTW over) (btwdruk 40.000*0,20/100000)= 8% -de rest gaat op de bank en heeft voorlopig geen last van de BTW-, maar iemand die €15.000 verdient geeft alles uit en betaalt daar ook BTW over. (BTWdruk: 15000*0,2/15000)= 20%

HAHAHAHAHAAH Procentueel gezien wordt de linkse lul dus het hardst getrokken. De linkse stemmers kunnen niet rekenen -én dat wisten we al lang- ze zijn erg goedgelovig en verschrikkelijk dom als ze denken dat ze niet door deze plannen genaaid worden.

BitchSuperSoaker | 31-08-07 | 22:13

Het is godverdegodver net of ik in de jaren 70 terug ben. Je weet wel, die jaren met die stelende kut Uyl. Ik hoop dat die mongeaulen die op dat zooitje rood gajes gestemd hebben het hards gepakt worden, kwestie van eigen schuld dikke puis.

En nu blijkt dat die ander laaielichters van het christenhonden ondemocratisch appel in het vorige kabinet nog een beetje in bedwang werden gehouden door Zalm.

Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen.

Beaverbanger | 31-08-07 | 22:12

Ben blij dat ik standaard als roker weer mag betalen voor de economische plannetjes met foute mensen. zoals Wouter "Shell" Bos.
Waarom nou nooit eens de rokers hun grajse laten en pak 'em beet eters van slagroomtaarten meer te belasten? Weet u wel hoe ongezond dat is? Wel eis ik straks een gouden bedje met geile prive nurse als ik straks met longkanker loop weg te kwijnen, heb er tenslotte voor betaald.

Sneopert | 31-08-07 | 22:10

Wat moet je van een regering verwachten die het tijdens hoogconjunctuur al niet redt, als later de economie wat slechter wordt.
-
Weer het oude smoesje "Nu zuur later zoet" ophangen ?

Moi2 | 31-08-07 | 22:09

Bos ziet door de bomen het bos niet meer, en de werkende kan dokken!
Stem wederom PVDA.

butthead | 31-08-07 | 22:05

We hebben geen geld meer, daarom moeten we weer extra betalen.
-
Maar 30.000+ import parasieten is geen enkel probleem.

Moi2 | 31-08-07 | 22:04

Kut grefo kabinet

jaapiooooo | 31-08-07 | 21:51

kwartje van KOK nu weer een cent van BOS. Zien we het verband? Het zijn altijd die laailichters van de PVDA. Ok, Balkenende sucks... maar het vorige kabinet was echt zo slecht niet. Hebben ze hiervoor weken door nederland gezworven om te zien wat leeft onder de bevolking? Of hebben ze onderzocht waar ze de werkende en ouderen nog wat euro's uit de zak kunnen kloppen.
Leve de groeiende economie! Waar is het zakcalculatortje van Zalm gebleven?

itsmejohn | 31-08-07 | 21:49

.
De PvdA vriendjes van onze Wouter hebben al heel goed voor ogen waar ze uw geld nu weer eens gaan verbrassen.
.
Alle kansenjongeren en ander niet willend volk gaan een warme winter tegemoet met de PvdA
.

Ervarings_deskundige | 31-08-07 | 21:44

Wat zei die ook alweer? "Dit land kan zoveel beter"? Yeah right! (vertaald is dat ja rechts...)

datisookwat | 31-08-07 | 21:15

Die dieven in Den Haag
vullen hun eigen zakken graag
Dikke onkostenvergoeding, wachtgeld en pensioen
daar wil de gewone man het ook voor doen
maar die zit straks met prijsstijgingen in z'n maag

pingel | 31-08-07 | 21:12

wanneer gaan ze eens accijns heffen over softdrugs i.p.v. alcohol en tabak?

Demonische Eend | 31-08-07 | 20:51

Scumbags. Lijkt wel of Joop uit zijn graf is opgestaan. Alles maar niveleren. Hard werkende mensen gaan er allemaal op achteruit, opdat een ieder die niet werkt er niet op achteruit gaat. Vuile socialistische prietpraat. Wat een K*t kabinet is dit zeg. Hopelijk gaan ze met zijn allen eens een stukje vliegen, kunnen ze fijn neerstorten.

religion is war | 31-08-07 | 20:27

@Sydough 31-08-07 @ 20:14: I rest my case! Doel berijkt! 100% score!

DJ_SypheR | 31-08-07 | 20:22

JFS bedoel ik natuurlijk...

Sydough | 31-08-07 | 20:17

Ik zie het probleem niet zozeer bij deze extra inkomsten voor het kabinet eigenlijk. Want:

* Auto van de zaak duurder: PRIMA, eindelijk! Heb het altijd een bizar verchijnsel gevonden dat de grootste file-klagers in gratis auto's rijden
* Roken duurder: STOP DAN ! af en toe is het zo simpel....
* Drinken duurder: Ach ja, een avondje stappen is nu ook al bijna onbetaalbaar... maakt dus weinig uit....
* Accijns op benzine omhoog: we willen toch af van de files? Duurdere benzine = hogere drempel om te rijden = minder autos = minder files
* BTW van 19 naar 20%: hallo, dit is EEN lausie procentje, waar maken we ons druk om....

Waar ik me wel druk over maak is de uitgaven van dit kabinet, want:
* Meer wegen bouwen: Alsof dat het fileprobleem oplost, laat me niet lachen!!!!
* Hoger salaris bewindslieden: Sinds wanneer zitten de mense in de regering voor het geld? Als ze geld willen verdienen gaan ze maar fijn het bedrijfsleve in.....
* Nutteloze JFK's: commentaar overbodig...
* nutteloze 'opbouwwerkzaamheden' in Uruzgan, HAHAHAHAHA, Weggegooid geld!

Sydough | 31-08-07 | 20:14

1 cent op de benzine... hahahaha, waar praten we over?? KOOP DAN GEEN AUTO! hahaha. Ik denk dat ik mijn verleden eindelijk eens bedank als het zo doorgaat ^^

DJ_SypheR | 31-08-07 | 20:07

Demonische Eend 31-08-07 @ 19:55
Ik niet, bahhh. Heb met opzet de oppositie gestemd. Ik weet wel nog dat veel mensen PvdA of CDA hebben gestemd, omdat ze een linkse regering wouden.

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 20:00

ik snap niet waarom iedereen hierover zit te huilen. iemand moet ze toch gekozen hebben lijkt me. dom volk.

Demonische Eend | 31-08-07 | 19:55

Ik heb een niet al te intellectuele brief verzonden aan de PvdA. 99,99% kans op geen reactie.

Beste PvdA,

Ik begin mij letterlijk ziek te voelen van Nederland, wat het is en wat het zal worden. Ik weet dat de partij gedoemd is te verliezen.
De PvdA is een monster geworden en is het gezicht van politiek Den Haag. Het laat mij denken aan een stoelendans, waarbij er steeds een stoeltje word bijgezet.
Niet alleen jullie maken je schuldig aan deze absolute dwangmatige drang tot regulering, ook het CDA is er schuldig aan, maar dan meer omwille controle over de maatschappij dan jullie. Jullie willen vooral meer stoeltjes, landelijk en europees. Tis te veel vergader en te weinig keuzes maken, te veel compromis. Het is jammer dat de Nederlander dit allemaal betaald. Kies gewoon een simpele organisatiestructuur, overheid verantwoordelijk voor infrastructuur en scholing, politie en leger, de basisvoorzieningen en stop eens met het klote gereguleer. Ik wil jullie 1 tip geven: ik ben niet aan te sturen, en dat zal nevernooit gebeuren. Ik ga nog liever dood, maar liefst verzet ik mij tegen diegene die te denken mij te kunnen controleren.
Iedereen in mijn leefomgeving, die overtuig ik met het feit niet op jullie te gaan stemmen, nooit meer! Mijn familie heeft de keuze, als ze dit wel doen, dat ik ze niet meer wil zien.
Vroeger was de PvdA de genezing, nu is het de kwaal geworden. Op naar de 10 zetels, dan kunnen jullie gaan fuseren met Groenlinks of de SP( als die jullie erbij willen tenminste).
En bedankt he,.. voor het sociaal communisme in dit land. Chapeua!

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 19:40

Ik voel langzaam een 100% afkeuring aankomen. Ik vermoed een niet te genezen burn out. Eindelijk rust en toegang tot de vele extraatjes alsmede hier en daar een klein beetje zwart bijklussen. Heerlijk.

rokershoest | 31-08-07 | 19:34

Geert Wilders zou er goed aan doen om (nog) meer te hameren op het aanpakken van de bureaucratie en forse belastingverlagingen, waaronder het invoeren van een vlaktax van 25%. Van de VVD hoeven we niets te verwachten, die maken net als de rest gewoon onderdeel uit van het probleem.

Schijnheilig kabinet: automobilistje treiteren maar wel een zooi nieuwe kolengestookte energie-centrales bouwen. Matennaaiers.

De Provinciaal | 31-08-07 | 19:28

We gaan allemaal ekstra betalen voor de mislukte miljardenprojecten HSL en Betuwelijn. Alleen wordt dat er effe niet bij verteld.

Reykjavik | 31-08-07 | 19:25

Ik word verdrietig van Nederland. Tranen springen mij in de ogen. Leugens bepalen de dag en de toekomst. Het is sociaal communisme.
Het sociaal stelsel is een piramide spel geworden. Aan top de partijen die een web weven waar geen uitkomen aan is. De mensen worden gebrainwashed en opgevoed(normen en waarden) volgens een bepaald idee.
Pressie word toegepast op degene die niet akkoord gaan met deze ideen.

Nee, religie en socialisme zijn pathologische aandoeningen voor een vrije geest.

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 19:00

Boeken en aarpels vallen onder het lage roof-tarrrrieffff dus dat valt dan weer mee.

spinaker | 31-08-07 | 18:49

Is er op wapens ook Btw? Zo ja waar kan ik ze halen om dit kabinet uit te Roeien.

Daan600 | 31-08-07 | 18:46

FapMaster 31-08-07 @ 18:30
Van fappen wordt je niet alleen doof, maar verschrompelen je hersenen ook door onttrekking van hersenvocht.

Sikkeneur | 31-08-07 | 18:44

Iedereen de straat op.

souty | 31-08-07 | 18:43

Ga eens deaud Woutertje Bos, het is allemaal jouw schuld....

Ik stel voor:
- Niet in nederland geboren, of niet langer dan 20 jaar woonachtig in nederland kan GEEN aanspraak maken op de sociale verzieningen.
- Ontwikkelingsgeld, om Nederland maar eens verder te ontwikkelen (Fileprobleem)
- Beroeps werkeloze korten op hun uitkering
- Oudere die hier pas komen wonen kunnen geen gebruik maken van sociale verzieningen
- 50% minder abptenaare
- Burka tax

Jaaa dat is weer een extra 10 Miljard in de pot.

Misschien ook Faptax ?????

FapMaster | 31-08-07 | 18:30

'TrauMa 31-08-07 @ 18:10

Hear Hear, helemaal gelijk.
Dus... Broeders en Zusters pak den hooivork en den zeis van het land en loop in gepaste draf eensgezind naar hen, die ons, het volk willen knoeten en dood laten bloeden. Rammel allemaal aan de poort van de gezagshebbers en laat hen doen sidderen van angst, want echte democratie begint hier en laten zij die ons onjuist bejegenen, de prijs betalen die daar voor staat. Den Do*d.
Onbekend: 1634.

Vroeger wisten ze wel raad met oplichters.

Nico Mudde | 31-08-07 | 18:29

godverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverde
godverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverde
godverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverdegodverde
................ dat krijg je als je pvda stemt.........................

zeiksmurf | 31-08-07 | 18:23

nou valt nóg mee dan

panadol | 31-08-07 | 18:21

@ pigs are more equal : "Waarom gunnen de meeste mensen alleen zichzelf alles?"

Err, omdat niemand anders dat voor je doet :?

'TrauMa | 31-08-07 | 18:10

@ maaierT

En een veelvoud aan onnozele zaken als die co2 hoax zeker?

bottehond | 31-08-07 | 18:03

-weggejorist-

ledroledro | 31-08-07 | 18:00

pigs are more equal 31-08-07 @ 16:54
Waarom gunnen de meeste mensen alleen zichzelf alles?

Die spelen al jaren het nieuwe spel; De Graaiton. Terwijl de rest, op pagina 2 van de spelregels, zijn blijven hangen. Misschien word het tijd voor een hersencel update?
Want zolang wij ons als slachtoffers blijven gedragen zal er in Den Haag nog lang gelachen worden.
Vertrouw daarom nooit een politicus die u een hand geeft en met een glimlach zegt dat het allemaal wel goed zal komen, want wij investeren nu in Nederland om u later niet in de problemen te laten komen.
Nou, als het zo door gaat blijven zelfs de uitzuigers hier niet rond hangen en kan de regering alleen nog regeren over trollen, gnoomen en andere struikrovers. Ach ja, dat is nu retro want zo is dit land ook ooit begonnen.

Nico Mudde | 31-08-07 | 17:58

deAmerikaan 31-08-07 @ 16:43
Grappig dat je gelijk denkt dat ik een communist ben. Ik heb een eigen bedrijf, dus in potentie anti-overheid, anti-belasting, anti-regelgeving etc.

Antigoog 31-08-07 @ 16:45
Klopt, de werkeloosheid is in NL een van de laagste van heel Europa, daar hebben meerdere kabinetten achtereen ook beleid voor gemaakt om mensen weer aan het werk te krijgen. We zijn ook nog steeds een van de rijkste landen ter wereld, met de hoogste productiviteit en tevreden werknemers van Europa.
Wbt: de investeringen in het buitenland, de winsten hiervan stromen in de zakken van de aandeelhouders. De verlaging van 3% op winstbelasting zet geen zoden aan de dijk voor de kleine zelfstandige.
Wbt: borrelpraat ipv inzicht mbt al die ontslagen ten faveure van investeringen in het buitenland. Sla eens wat media erop na wat er de afgelopen jaren aan ontslaggolven zijn geweest, omdat bijv. ICT geoutsourced werd naar India.

Quadrifoglio 31-08-07 @ 16:46
Ik weet niet of NL naar verhouding een groter wegennet kent dan de US zou zo maar kunnen.
Wbt bereikbaarheid kiezen 'we' in NL voor een optimale vorm die uit overheidsuitgaven worden gerealiseerd. Elk dorp, gehucht en bedrijventerrein heeft zijn eigen op- en afrit, omdat 'we' dat willen.
Wbt je redenatie mbt het OV, die vinexbewoner met zijn SUV zal dan ook niet mee willen betalen aan het OV. Per saldo zal de kwaliteit van de wegen en bereikbaarheid afnemen en de kosten van onderhoud en instandhouding van OV stijgen, omdat de een niet mee wil betalen aan de mobiliteit van de andere.

Sikkeneur | 31-08-07 | 17:35

PS: Het is geen persoonlijk telefoonnummer.

onbekend voor jou | 31-08-07 | 17:34

Dat komt er dus van als je links stemt. Het is dan wel een CDA kabinet maar er is geen rechtse partij om de PvdA te compenseren dus is het wel een links kabinet, het is ook het werk van het ministerie van financien en dus van Wouter Bosjesrover. Bovendien krijgt het kabinet echt geen lastenverlichting van de minder bedeelden (in de meest letterlijke zin van het woord) doorgevoerd met een overwegend linkse 2e kamer. Kortom gefeliciteerd met jullie opslag beterbedeelde uitkeringszuigers. Misschien moet de volgende keer vermeld worden waar we kunnen klagen. Waarschijnlijk op de volgende locaties:
(070) 342 80 00
www.minfin.nl/nl/leaves/algemeen/conta...
en www.pvda.nl/renderer.do/menuId/37298/c...

Als het niet de bedoeling was dan hoor je het denk ik wel.

onbekend voor jou | 31-08-07 | 17:32

wordt het onderhand niet eens tijd voor een revolutie? Die mafketels in Den Haag blijven maar doorgaan met dit soort geouwehoer.
Ze trekken zich niks aan van wat de bevolking wil en doen maar wat, iig daar lijkt het er sterk op. Als ze nou eens geld willen overhouden, sturen ze maar wat minder naar afrika....

Fonta | 31-08-07 | 17:21

alsof dit zo'n verassing is ,als wouter zegt de koopkracht is gegarandeerd dan denk ik van ok ik kan maar beter gaan hamsteren

spierdalaj | 31-08-07 | 17:08

Echter,de publieke omroepen krijgen er geld bij.
Dit dient om de journaals en de actualiteitenrubriekn alle bovenstaande reaguurders die het niet eens zijn met de kabinetsplannen ervan te overtuigen dat zij het mis hebben.

de honden blaffen... | 31-08-07 | 17:04

Sikkeneur 31-08-07 @ 16:12

Precies. En, zoal sik al vaker heb betioogd, je mag best voor minder belasting zijn, maard an moet je eerst je eisen aan de overheid naar beneden toe bijstellen. Want als er iets in Nederland gebeurt, al is het ene bactarie in een waterpomp, een brand in een gevangenis, een oude trap naast een gracht, een zdode in een zieknhuis, een rel op een schoolplein, een kind dat vermoord wordt, wordt er meteen naar de overheid gewezen. En zolang dat gebeurt, moet je niet zeuren dat de overheid ook middelen nodig heeft. dat is een discussie die náást het effectiever besteden van het overheidsgeld staat, waar niemand tegen is.

Maaier | 31-08-07 | 17:03

@sikkenneur
eigen portemonnee is het belangrijkste
en de rest niet
ikke ikke ikke en de rest moet maar gaan werken voor zijn centen

rooster | 31-08-07 | 17:00

Binnenkort maar weer naar de stembus? Aan deze hufturs hebben we ook niets.

huftur | 31-08-07 | 16:58

Kabouter bos pleur tog lekker op vieze vuile zakkevuller

rooster | 31-08-07 | 16:57

Stel je eens voor dat je iets minder kunt consumeren! Dat is echt erg! Leg het nog wel even uit aan Juan in de sloppenwijk in Rio waar je dan PRECIES zo boos over bent.
Meer accijns! En je hebt net een tweede parkeerplek gekocht! Wat een schande!
Het is inderdaad veel beter om minder belasting te betalen. Dan blijft er meer over voor ikke ikke ikke. Toch?
Waarom gunnen de meeste mensen alleen zichzelf alles?

pigs are more equal | 31-08-07 | 16:54

Murdockyoufool 31-08-07 @ 16:30
Voor een deel heb je zeker gelijk dat men de kosten van de babyboomgeneratie had kunnen zien aankomen.
Voor zover ik er weet van heb, is daar ook wel bij stilgestaan. Ook dit kabinet houdt hier weer rekening mee met de begroting o.a. door een daling van de staatsschuld verder op te voeren en de vergrijzing te kunnen betalen.
Elk kabinet had echter ook zijn onvoorziene prioriteiten, in de jaren 80 bijv. de massale werkeloosheid die uit het slop gehaald moest worden.
Veel gestegen kosten zijn echter door te voeren op ontwikkelingen agv marktwerking, monopolies en winstbejag van bedrijven.

Sikkeneur | 31-08-07 | 16:49

Sikkeneur 31-08-07 @ 16:22
Even doorgaand op het voorbeeld: het wegdek is er inderdaad niet overal van dezelfde kwaliteit - in rijke staten als Texas of Oklahoma is het heel goed, Alabama bijvoorbeeld wat minder - , maar er zijn - niet alleen vanwege de grotere afstanden - wel gewoon veel meer wegen. Belangrijker misschien nog wel: als ergens een bedrijventerrein wordt geopend, is het aan de bedrijven zelf of ze willen dokken voor bereikbaarheid. Als ik even op de stoel van de OV gebruiker ga zitten, lijkt het me wel zo prettig als IK niet hoef mee te betalen voor het feit dat een stel vinexbewoners zo nodig met de SUV naar hun werk moeten.

Quadrifoglio | 31-08-07 | 16:46

@sikkeneur
De benzine wordt meer dan die ene cent per liter duurder. Je vergeet de BTW verhoging :P
Uit je opmerking over het op straat schoppen van duizenden mensen ten faveure van investeringen in het buitenland klinkt meer borrelpraat dan inzicht: Ondanks deze ontslagen is de werkeloosheid zeer laag en zijn de uitkeringen stukken lager dan een aantal jaren geleden. Op de investeringen in het buitenland wordt winst gerealiseerd in.... tadadada.... Nederland!
Ik neem nog een borreltje. Proost!

Antigoog | 31-08-07 | 16:45

@sikkeneur: altijd al gedacht dat communisten zoals jij een gedeeltelijke blinde vlek hebben. Grappig hoe je opmerkt dat accijns en belastingen jouw koopkracht niet zouden treffen. Het leven is vast fijn in die zelf gecreëerde zeepbel waarin jij leeft.

deAmerikaan | 31-08-07 | 16:43

Bos ga jij een keihard deud met je geitenneukende achterban met je 1% extra BTW.

lepson | 31-08-07 | 16:39

@Sikkeneur: je vergeet voor het gemak te melden dat die 4x4 in de USA (overigens elke auto) wel gemiddeld 5000 euro goedkoper is dan in NL omdat de overheid hier NIET zoals in Nederland met de BPM uit de ruif meepikt. Dan snijdt dat iets slechtere wegdek (waar hebben we het over: kwaliteitsniveau 3 versus 2 maakt geen zak uit) aan twee kanten: minder belasting voor wegen en ook nog goedkoper autorijden. Ik bepaal liever zelf waar ik mijn geld aan uitgeef dan dat de overheid die keuze voor mij maakt.

deAmerikaan | 31-08-07 | 16:35

Bos,ik hou aan het end van de maand nog steeds iets over,mag dat ?.
Of moet ik dat ergens inleveren,vraag het meer ff.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-07 | 16:34

deAmerikaan 31-08-07 @ 16:12
Mijn koopkracht is niet afhankelijk van die ene cent verhoging op 1 liter benzine, ik word meer getroffen door de prijsverhogingen die oliemaatschappijen doorvoeren om hun winsten te kunnen verhogen ten faveure van groot-aandeelhouders en directies.

Sikkeneur | 31-08-07 | 16:33

@doskabouter
Zoiets heet solidariteit.
Waarschijnlijk beetje lastig om te begrijpen voor je, maar uiteindelijk levert het meer op dan het kost.

heldje | 31-08-07 | 16:31

'kortzichtig en korte termijn denken vanuit de eigen portemonnee.'

@Sikkeneur 31-08-07 @ 16:12

Wat mij eigenlijk het meest irriteert, is kortzichtig en korte-termijndenken van politici. Dertig jaar geleden, of meer, zagen ze problemen al aankomen. Hoef je geen ziener voor te zijn om te voorspellen dat we voor hoge kosten komen te staan als de babyboomgeneratie met pensioen wil, terwijl de arbeidsparticipatie aan de ander kant afneemt. Zelfde verhaal met het huidige mobiliteitsvraagstuk, de huizenmarkt (op welk moment in de afgelopen veertig jaar is er geen sprake geweest van woningnood?) en de zorg. Maar nee, geen impopulaire maatregelen nemen want dat kost zetels. Terwijl ze zaken stukje bij beetje hadden kunnen opbouwen. Nu mag een kleine groep, die de komende jaren verder slinkt, de boel ophoesten. Om gek van te worden.

Murdockyoufool | 31-08-07 | 16:30

Quadrifoglio 31-08-07 @ 16:07
Beetje flauw, maar goed. Je voorbeeld: adopt-a-highway, ben zeer vaak in de US geweest en het wegdek aldaar kan een vergelijk met de NL wegen m.i. niet doorstaan. De randstad een redelijk wegennet, boven de lijn Assen een 4x4 nodig om op je plek te komen (gechargeerd dan)
Wbt lage lastendruk, de afgelopen jaren is voor bedrijven een behoorlijke lastenverlaging doorgevoerd.
De investeringen werden echter gedaan in lage lonen landen en hier duizenden mensen de straat opgeschopt. In theorie klopt je verhaal, maar de praktijk laat iets anders zien.

Sikkeneur | 31-08-07 | 16:22

Sikkeneur 31-08-07 @ 15:50 De rekenkamer rekent uit wat er van de bevolking gejat moet gaan worden om het bestedingspatroon van deze regering sluitend te krijgen. Hierbij weet ik zeker dat er miljarden over de balk gesmeten worden aan zaken die niet belangrijk zijn voor Nederland maar meer voor groepen. Zolang er nog rek inzit zal dit niet veranderen. Uiteindelijk zal men het eigen bestedingspatroon moeten veranderen. Mijn mening is dus dat deze regering geld uitgeeft aan zaken die de nederlanders enkel op kosten jagen. Ik noem: Europa, Ontwikkelingshulp, Generaal Pardon, Subsidie aan kunstenaars en ander cultureel geneuzel, uitkeringen.

doskabouter | 31-08-07 | 16:14

-weggejorist-

witte kuif | 31-08-07 | 16:14

Zo stelletje dombo's..... denk voortaan ff na als je weer LINKSAF sla!!!

Deze shit kan Rechts straks weer rapareren,om ze dan na 4 jaar weer te dumpen,zodat die linkse troep het geld weer kan uitgeven...
Zo gaat dat al tientalle jaren lang.

Maar het is allemaal te laat, Nederland is naar de pleuris....
een goede burgeroorlog in Europa is de enige oplossing.

BLOODYBIGBADBULL | 31-08-07 | 16:13

@sikkeneur:
Als jij tien euro hebt om te tanken en de accijns gaat omhoog. Zeg je dan, ach, wat maakt het uit. Ik heb toch nog steeds tien euro om te tanken? Waar gaat het dus om? Om koopkracht. En die gaat nu achteruit voor jou (onder gelijkblijvende omstandigheden, zoals zelfde loon e.d.). Met andere woorden: BUKKEN zodat Wouter hem er in kan schuiven.

deAmerikaan | 31-08-07 | 16:12

Maaier 31-08-07 @ 16:02
Dank, maar het gaat mij niet om mijn gelijk.
Ik verbaas me alleen om al die comments waar zo makkelijk gepraat wordt dat het a) de schuld is van de 'rooien' b) he gras bij de buren groener is c) de beste stuurlui zoals gewoonlijk weer aan de zijlijn staan d) kortzichtig en korte termijn denken vanuit de eigen portemonnee.

Sikkeneur | 31-08-07 | 16:12

@sikkeneur
Dat zou veranderen dat de burger zelf bepaalt waar hij zijn geld aan besteedt (bv adopt-a-highway) en niet gedwongen wordt om een enorm inefficient apparaat in stand te houden. bovendien werkt een lagere lastendruk investeringen in de hand en dat is goed voor iedereen.

o, en ga eens deaud met je ad-hominem aanvallen maaier. lutser

Quadrifoglio | 31-08-07 | 16:07

@ sikkeneur:

je hebt helemaal gelijk, maarja, hier is napraten blijkbaar leuker dan nadenken.

Maaier | 31-08-07 | 16:02

deAmerikaan 31-08-07 @ 15:54
En zou dat wat veranderen dan?
Als het zou werken dan was het allang gedaan, toch?
Noem mij een land waar er driftig gesneden is in het overheidsbestand en de burgers er aanzienlijk qua inkomen op vooruit zijn gegaan, de service aan de burger werd verbeterd en de kosten van nutsvoorzieningen drastisch gedaald zijn?

Sikkeneur | 31-08-07 | 16:01

dangera 31-08-07 @ 15:58
schaap

Quadrifoglio | 31-08-07 | 16:01

niet lullen maar betalen.Wat heb je aan het gezeur.sukkels

dangera | 31-08-07 | 15:58

Kutregering.

Geert DOE er wat aan:)

cartmond | 31-08-07 | 15:56

@Sikkeneur: je snapt het nét niet. Jammer. Al die duizendend politici, economen en ambtenaren waar jij zo verliefd op bent (je hebt gelijk: ze bestaan en het zijn er ook écht zo veel) verhogen liever de BTW met een procent dan zichzelf overbodig te maken, ofwel te snijden in duur beleid en dure en onnodige overheidsprogramma's waar zelfs jouw rekenkamer de effectiviteit niet van kan aantonen. Proost

deAmerikaan | 31-08-07 | 15:54

Sikkeneur 31-08-07 @ 15:50
Ik zou graag zien dat die "Duizenden politici, economen, ambtenaren etc." een fatsoenlijke baan zochten in plaats van mijn belastinggeld op te vreten.

Quadrifoglio | 31-08-07 | 15:53

@Antigoog
lol.
Echter hoe grappig je voorbeeld ook is, realistisch is het niet. Mijn baas en de overheid hebben niets met elkaar te maken. Iig niet qua bedrijfsvoering. Ook al heb je een leuke poging gewaagd dat te weerleggen.
Als ze meer uitgeven 'want het gaat goed met de economie dus kunnen we het hebben' is het niet goed.
Als ze minder uitgeven 'want het gaat goed met de economie dus gaan we sparen' is het niet goed.
Feit is dat we meer geld nodig hebben om aan de hedendaagse eisen van de bevolking te kunnen voldoen. BTW verhoging gaat de 'brede' schouders altijd meer kosten dan de 'smalle'.
Ik vind het een redelijk compromis in het huidige politieke klimaat.
Maar je mag ze natuurlijk scherp houden met onrealistische wensen en dergelijke, dat ben je zelfs verplicht als burger!
Dus wordt geen zus Antigoon, en blijf vooral Antigoog.

heldje | 31-08-07 | 15:52

-edit 31-08-07 @ 14:04
Je vergeet dat de overhead deels bestaat om het systeem in stand te houden. Ik denk bijvoorbeeld dat er effectief niet eens 20.000 agenten zijn, omdat de rest ofwel in de bosjes zit om boetequota te realiseren, ofwel ergens achter een bureau werk zit te doen dat allang weggeautomatiseerd had moeten wezen.
Het is waar dat bepaalde beroepen niets met het ons voorliggende probleem van doen hebben. Onderwijs is daar een van. Maar kijk nu eens hoeveel functies er bestaan die geen reet met dat vak te maken hebben! Al die nono's die steeds weer met plannen komen hoe ze de kwaliteit nog verrotter kunnen maken dan het al is, al is het maar om hun raamfunctie te kunnen rechtvaardigen door papier te produceren.
En als je er nu wat voor terugkreeg.... vrijwel geen tiener kan tegenwoordig nog behoorlijk spellen of hoofdrekenen, en Nederlandse universiteiten blijven al jaren ver achter in internationale vergelijkingen.

Quadrifoglio | 31-08-07 | 15:51

Het interessante van al deze comments is dat de beste stuurlui klaarblijkelijk aan wal staan.
Hoe kan dat toch?
Al die ministeries en rekenkamers die de begroting doorberekend hebben en een langer termijn beleid moet financieren aan de hand van data die ik als doorsnee reaguurder niet bezit.
Duizenden politici, economen, ambtenaren etc. zijn hierbij betrokken en die zouden volgens de meeste comments uit zijn op de 'vernietiging' van hun eigen vaderland.
Een complot van de bovenste orde? Hoe zat het ook al weer met het zuur & zoet van Balkie I t/m III? En dan nu de 'rooien' de schuld geven?

Als individu ben ik ook niet blij als ik denk dat ik in mijn portemonnee getroffen ga worden.
Per saldo ben ik echter in al die jaren dat het ene kabinet na het andere allerlei maatregelen op mijn portemonnee doorvoerden er geen snee brood minder om gaan eten.
Wel heb ik het meeste last gehad en gekregen van het privatiseren van de zogenaamde nuts-bedrijven onder het mom van marktwerking.
Resultaat: hogere kosten, slechtere service etc met dank aan de liberalen, groot-aandeelhouders en directies.

Sikkeneur | 31-08-07 | 15:50

Ik heb een MLO-opleiding gedaan, en in het bezit van mijn papiertje.

Wanneer ik een baan accepteer,(Ik ben zeker niet te lui om te werken) stroom je binnen op iets boven het minimum loon. Zeker geen modaal salaris. Je zit echter wel net boven de grens waarop je aanspraak kan maken op al deze subsidies. Dan ben je gewoon eendief van je eigen beurs.

Een WZI-uitkering verlagen is geen optie, want dan is rondkomen echt bijna onmogelijk, De grens waarop men aanspraak kan maken op diverse subsidies omhoogtrekken kost natuurlijk meer geld, maar lijkt mij wel een stuk eerlijker voor de werkende mens die net overal buiten valt. Het zijn toch op jaarbasis enkele honderden Euro's die je als werkende misloopt in dit huidige stelsel. Veel mensen zien uitkeringtrekkers als uitzuigers, maar je wordt wel in zo'n positie gedrukt. Verder hoef je zelf helemaal niets te doen, om voor al deze extraatjes in anmerking te komen, het wordt allemaal automatisch door je strot geduwt. Als ik een baan zou kunnen vinden, en ik stort niet op financieeël vlak in de afgrond, dan ben ik de eerste die aan het werk gaat. En zo zijn er velen met mij.

mavaros | 31-08-07 | 15:42

Het meest belaste vok ter wereld en ze laten het gedwee als schaapjes allemaal over zich heenkomen. Alles voor de socialistische heilstaat. De euro leidde tot koopkrachtverlies, deze maatregel leidt tot koopkrachtverlies. Net als China: het land met de twee systemen. Dat aanbod van die I-phone staat nog steeds! Btw vrij....

deAmerikaan | 31-08-07 | 15:42

@makkie

Mijn nieuwe fiets wordt ook duurder door de hogere BTW :(

Antigoog | 31-08-07 | 15:34

@Zware Guy 31-08-07 @ 15:28
Ah... terugkeer naar de socialistische roots? Wind uit de zeilen van de SP nemen? Jantje Pronk opgraven, vuist in de lucht en alles sal reg kom. Werkt natuurlijk niet.


@.. zapper 31-08-07 @ 15:09
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: those with loaded guns and those who dig. WE dig. And mavaros? He got shot. www.youtube.com/watch?v=L1qcEYwRMIM

Murdockyoufool | 31-08-07 | 15:33

@heldje

Door lastenverzwaring en een groeiende economie natuurlijk. Die ambtenaren hoeven alleen maar op hun gat te zitten en belasting te incasseren. Als jij ook zo'n cashflow wil, met dezelfde methodiek als de overheid toepast, dan moet je naar je baas stappen en zeggen: "Mijn cashflow staat me niet aan en daarom is mijn salaris met ingang van vandaag 5% hoger" (Je bent natuurlijk vrij om een ander percentage in te vullen). Wat zal je baas zeggen? "Heldje, ik snap het; ik ben blij dat je meer gaat sparen; ik buk wel" Of zal hij zeggen: "Heldje, ga eens deaud en zorg dat je je uitgaven beter in de hand houdt!"?

Antigoog | 31-08-07 | 15:31

@Murdockyoufool 31-08-07 @ 15:00
Het vreemde is dat de PvdA haar constinuancy, de middenklasse werkzaam in de semi-overheid (eenvoudig te herkennen als Laat de Leeuw publiek), zo van zich vervreemdt. Mensen stemmen met hun portemennee, ook de naievelingen bij de PvdA. Het aandeel allochtonen/steuntrekkerTs in de Nederlandsche demografie is nog te klein om de PvdA drijvende te houden, dus vanwaar de overdreven aandacht voor de "minima"?

Zware Guy | 31-08-07 | 15:28

m3taverse. moet jij niet naar het inloopspreekuur ,hier zijn pilletjes voor te krijgen.

docker | 31-08-07 | 15:28

kwarkoo1 31-08-07 @ 10:25
Nee. Piepers worden niet duurder door de verhoging van het hoge BTW tarief. Ook niet door extra accijns op benzine, want vrachtwagens en tractoren rijden op diesel.
Alleen je ritje naar de supermarkt wordt duurder, tenzij je de fiets pakt.

makkie | 31-08-07 | 15:23

Socialisme is het evangelie van de afgunst ...

... gebaseerd op een filosofie van mislukking

Winston Churchill.

Dus, we gaan geen geld uitgeven aan wegen en openbaar vervoer terwijl het land dagelijks een verkeersinfarct krijgt, maar we gaan maarliefst 28 miljoen uitgeven aan projecten om mogelijk radicaliserende jongeren uit hun hoofd te praten dat ze stomme dingen doen. Minister Knijpkut weet daarbij niet om hoeveel jongeren het gaat, waar die zijn en hoeveel te met die investering denkt te bereiken. Maar het budget heeft ze.

Dus aan dat soort zachte shit wordt het geld verbrast, terwijl serieuze problemen worden genegeerd.

Sarcasper | 31-08-07 | 15:22

hahaha ik las laatst nog dat de overheid zelfs de stelling aandurft dat het Nederlandse belastingssysteem niet ver verwijderd is van dat van de USA. Ja, heel misschien voor het bedrijfsleven, maar verder vergaten ze dat hier de BTW per staat meestal 6% procent is en alle diensten BTW-vrij zijn. Dat tikt lekker aan voor je kooppracht. Iemand een I-Phone nodig? Denkend aan Holland...

deAmerikaan | 31-08-07 | 15:21

Het is toch eigenlijk godverdomme niet te geloven. Je betaalt je al scheel in 0031 om auto te rijden (lees: stil te staan in de file), er wordt geen metertje asfalt erbij gelegd en dan mag je nog meer gaan betalen ook van die rooie rovers van de PvdA. Oh oh oh wat zijn we weer sociaal! Die BTW-verhoging lijkt me overigens ook niet bepaald een stimulans voor de economie.

Aussie | 31-08-07 | 15:19

TUURLIJK zolang de regering maar geld heeft.
Tjongejongejonge maak Nederland nog duurder

Maserati | 31-08-07 | 15:10

@ Murdockyoufool 31-08-07 @ 15:00 knagen? Ik krijg zwaar neigingen om lekker zwart te gaan werken en belasting te ontvangen in plaats van te betalen met dit kabinet, thuis zitten komt daar dan niet in voor, dus niets zal er dan bij mij knagen. En ik mag dat verdomde lang gaan doen, in vergelijking met wat ik de afgelopen jaren heb mogen betalen.

..zapper | 31-08-07 | 15:09

En terecht dat de minderbedeelden er niet zoveel op achteruitgaan als "jij".
Dat is je verdiende loon na al dat afzeiken van minderbedeelden.

Rest In Privacy | 31-08-07 | 15:04

@Antigoog
Als ze niet aan het bezuinigen zijn hoe kan het dan dat het begrotingstekort (nu 1.8 %) in 2011 een begrotingsoverschot is van 1.1%?
En dat zonder te bezuinigen, maar door meer geld uit te geven....
Doe mij ook maar zo'n cash-flow!

heldje | 31-08-07 | 15:03

@mavaros 31-08-07 @ 14:48
Je hebt een punt, het beleid van de SStaat is zo verwrongen dat het in sommige gevallen meer de moeite loont om thuis te blijven zitten. Toch moet 't aan je knagen...

@Zware Guy 31-08-07 @ 14:51
Bos en co krijgen de komende verkiezingen de rekening gepresenteerd. Weten ze zelf ook, vandaar dat de spinmachine inmiddels rondtolt.

Murdockyoufool | 31-08-07 | 15:00

lol
"You don't go out dressed like that?! On a week day!"
".. what day is.... is this a week day..?"
.
.

Lebowski Achiever | 31-08-07 | 15:00

lol @ lebowski achiever
"I recommend you do what your parents did, get a job mr lebowski!"

Ted Tedtedtedted | 31-08-07 | 14:58

mavaros 31-08-07 @ 14:48
het gaat om een mentaliteitsomslag. Over het algemeen wil je gewoon werken, omdat je leven dan enigszins nut heeft en je je niet nutteloos voelt.... je weet wel, elke dag die sleur en het besef dat je geen fuk voorstelt.
En als jij nu gaat werken en minder verdient dan je uitkering, zit je dus blijkbaar in de lage klasse wat betreft kennis en kunde. Ga terug naar school en maak wat van je leven, knul!

Lebowski Achiever | 31-08-07 | 14:54

@TheCFO

Het zal je niet verbazen dat ik het niet met je eens ben.... lol... besturen gaat niet over dwang. Het gebeurt natuurlijk wel vaak onder dwang. Logisch als iets bij meerderheid besloten moet worden. Besturen gaat over het scheppen van een dusdanige infrastructuur en energievoorziening dat de economie kan floreren. Om ervoor te zorgen dat burgers dusdanig zijn opgeleid dat ze slim genoeg zijn om te werken, veilig en gezond kunnen leven en het zorgdragen voor burgers die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Dat alles kost geld. Kostenbeheersing om ervoor te zorgen dat het niet teveel geld kost. Kostenbesparingen niet zo ver doorvoeren dat de doelstellingen niet meer gerealiseerd worden. Geen focus in beleid, compromissen en alles tegelijk willen kan niet. Doe je dat toch, dan gooi je vanzelf de rem op de economie.

Antigoog | 31-08-07 | 14:53

Murdockyoufool 31-08-07 @ 14:35
"Uiteindelijk kom je er niet mee weg." Het wordt tijd om deze wijze woorden bij Bos op het voorhoofd te tatoeeren.

Zware Guy | 31-08-07 | 14:51

Ik wil hier mee zeggen, dat het bijna niet meer loont om te gaan werken. Als ik nu aan de slag zou kunnen, dan moet ik zoveel inleveren, dat ik NIET meer kan rondkomen. Het is dus kiezen uit twee kwaden. Het is niet iets om trots op te zijn, maar de Nederlandse staat heeft dit aan zichzelf te danken, daar kan ik verder niets aan doen.

mavaros | 31-08-07 | 14:48

Hele volksstammen die op Bos hebben gestemd,
worden nu het bos in gestuurd.

Zal Kok trouwens niet leuk vinden. Is ie lekker z'n zakken aan het vullen
en moet ie gaan inleveren. Sorry ouwe vakbondsleider, man die op de bres stond voor de minderbedeelden, ik heb met je te doen.

Anth.9403 | 31-08-07 | 14:46

Op Prinsjesdag gaan we massaal demonstreren!!


Op het internet :-(

michello | 31-08-07 | 14:40

@mavaros 31-08-07 @ 14:15
sterf!

deafhaalchinees | 31-08-07 | 14:38

@mavaros 31-08-07 @ 14:15
Maar diep van binnen weet je dat je verkeerd bezig bent. Onthoud: what goes around comes around. Uiteindelijk kom je er niet mee weg.

Murdockyoufool | 31-08-07 | 14:35

Goed geregeld door die Bos. BTW drukt het zwaarst bij de laagste inkomens. Jaagt de inflatie aan etc. Ook lekker sociaal trouwens.
Oh ja, als ik thuiskom met m'n leasebak rook een cigaretje, drink 'n wijntje. Lekker rustig want ik heb geen kinderen. Wat ben ik? De lul of solidair?

P. de Tarabuso | 31-08-07 | 14:34

antigoog,
de meeste managers bij grote bedrijven hebben idd een politicusmentaliteit dus dat jij die link wil zien (en met jou velen) is prima, maar -zoals ook al gesteld door maaier- slaat echt nergens op.
Ondernemingen draaien op een vrijwillige relatie met hun klanten en een overheid op basis van dwang.

Dat je iets van een kosten batenanalyse maakt is logisch, maar das een veel te beperkte overeenkomst om de metafoor nuttig te verklaren.

Ondernemen gaat om win-win creeren, besturen gaat over dwang.

TheCFO | 31-08-07 | 14:34

'Tennisvader' Krajicek wil weg uit Nederland
vrijdag 31 augustus 2007 13:17

'Nederland is voor de helft een moslimland geworden.' Petr Krajicek, de meest succesvolle tenniscoach van Nederland, keert teleurgesteld terug naar zijn geboorteland Tsjechië.

luisindepels | 31-08-07 | 14:32

@maaier

Enig idee waarom alle nederlanders volgend jaar meer zorgpremie moeten gaan betalen? Precies! Omdat de zorgverzekeraars geen WINST hebben gemaakt op de zorgverzekeringen.

Ik werk voor een zeer groot Nederlands bedrijf dat profit en cost centers kent. De overheid is meer dan uitstekend te vergelijken met een cost center. Het besturen van een cost center draait maar om twee dingen: zo hoog mogelijke kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. Het niet beheersen van de kosten kent maar één uitkomst: het verhogen van de doorbelastingen aan anderen. En wat zie je nu in nederland gebeuren: verhoging van belastingen... rara hoe zou dat nou toch komen?

@heldje

De overheid is NIET aan het bezuinigen of aan het sparen. De overheid is meer geld aan het uitgeven dan er op dit moment binnenkomt en doet dat op een manier die de economische groei zal afremmen. De overheid is op dit moment zeer opportunistisch bezig door op allerlei mogelijke manieren voor te zorgen dat het begrotingstekort, ondanks hogere uitgaven, binnen de perken blijft.

Antigoog | 31-08-07 | 14:27

Raar dat kanslozen die nooit geld zullen opbrengen zo vertroeteld worden. Van de kansloze moet je het hebben. Trouwens, dat kwartje van Kok, waar blijft dat?

css.... | 31-08-07 | 14:25

En ik mij de tering werken 60 uur in de week.
Oke ik heb een leasebak, nou daar moet je blij mee zijn.
Als ik bij mijn baas kom om wat meer salaris zegt hij "Je hebt een auto van de zaak" maar ik mag straks GVD wel 25%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bijtelling betalen!
Bos bedankt, lang leve de Partij van de ARBEID, werken wordt wel beloond zie ik hierboven.
Bos ik wil je zoenen!, als ik genaaid wordt wil ik zoenen ook!

Ricardo131 | 31-08-07 | 14:21

Mensen, loop elkaar nou niet af te bekken, neemt elkaar tezamen en ga samen deze regering afbekken!

..zapper | 31-08-07 | 14:20

agentorange 31-08-07 @ 13:17
In de provincie holland was de belasting binnen een paar jaar na het uitbreken van de revolutie hoger dan volgens de 10 penning van Alfa nodig zou zijn geweest.
ook is de republiek der verenigde nederlanden een lichtend voorbeeld geweest voor andere europese staten op het gebied van belastingheffen
--
Een land met een bedrijf vergelijken is per definitie nonsens. dwang vs vrije wil is gewoon op elk gebied onvergelijkbaar, hoe graag politici ook managementspeak hanteren

TheCFO | 31-08-07 | 14:19

O ja,

Ik mag ook nog tien dagen per jaar op kosten van de staat naar een kuuroord in het buitenland. Dat was ik nog vergeten.

mavaros | 31-08-07 | 14:18

Als bijstandstrekker lach ik me helemaal de pestpokke nu.

€ 600,- bijstand, € 212,- aanvullende bijstand p/m. Daar bovenop: € 451,- langdurigheidstoeslag, € 110,- reductieregeling, € 510,- vakantietoeslag, € 70,- p/m, huurtoeslag, € 37,- p/m, zorgtoeslag+collectieve ziektekostenverzekering met uitgebreide aanvulling voor € 99,-

Verder vrijstelling van sollicitatiepicht, gratis glasvezel internetverbinding en last but not least ook de mogelijkheid om voer bij de voedselbank te halen.

Ik houd van Nederland, en mijn humeur word met de dag beter. Werkschuw zijn loont dus gewoon, en ik lach me kapot.

mavaros | 31-08-07 | 14:15

Wanneer komt er een Burgerbond? Genoeg is genoeg!

michello | 31-08-07 | 14:14

geen paniek mensen. Deze meneer gaat ons bijstaan in de queeste tegen dit absurde beleid!!
www.keerhettij.nl/Contact.htm
.
....*schrikt wakker*....

Lebowski Achiever | 31-08-07 | 14:12

Ach ja waarom ook niet.

Utopiad | 31-08-07 | 14:12

@Bakoenin 13.55.
Afgemaakt met een liter SP/GL vocht.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-07 | 14:11

Hoogconjunctuur of laagconjunctuur, degenen die werken betalen het duur.

Maar eigen schuld dikke bult, men heeft voor dit vullis gestemd. (ik niet overigens).

Aleph | 31-08-07 | 14:10

Bla bla bla ,meer hoor ik hier niet van die trouwe eikels die echt nog denken dat de overheid er voor de burger is, betalen jullie maar allemaal lekker jullie belastingen, de zieligheid waarmee het overgrote deel van de nederlander zich kaal laat plukken is gewoon lachwekkend.

Fuck de staat en al hun hulpjes.

souty | 31-08-07 | 14:05

@Quadrifoglio 31-08-07 @ 13:56
Nou ja: met 1000 rechters of 10.000 soldaten doe je niet veel. Met 20.000 politieagenten ook niet. Met 40.000 onderwijzers ook niet. Met 5000 vuilnismannen krijgen we een probleem. Noem maar op. Het probleem zit um niet in de uitvoerenden, maar in de overhead (overheid op z'n haags, zeg maar). Daar kan je in snijden, maar die vormen een laagje van een procentje of 20. Helemaal weghalen kan niet, want je hebt nou eenmaal enige overhead nodig. Dus ongenuanceert roepen dat bijna iedere ambtenaar op kan zouten is nonsens. Efficienter kan best, maar dat bespaart geen tientallen miljarden.

-edit | 31-08-07 | 14:04

Zwart werken wordt steeds interessanter.

doskabouter | 31-08-07 | 14:04

Ik denk dat ik maar een uitkering aan ga vragen.

Lease auto inleveren, geen 60.000 km per jaar in de file staan.
Baan opzeggen, geen 60 uur meer werken in de week.

Per saldo zal ik er niet veel slechter van worden.

Erg creatieve oplossing van Bos om zijn begroting sluitent te krijgen.

ga is deaud ordinaire tyfus dief

man on the edge | 31-08-07 | 14:02

Ik wil even mijn dank uitspreken aan alle CDA/PvdA en CU stemmers: Ga eens deaud!

michello | 31-08-07 | 14:01

-edit 31-08-07 @ 13:56
Die was @rokershoest 31-08-07 @ 13:21

-edit | 31-08-07 | 13:58

Antigoog 31-08-07 @ 13:46

D eoverheid zoals wij die kennen is absoluut niet te vergelijken met een bedrijf. Welk bedrijf zou om winst te maken een heel zortstelsel faciliteren? Geeneen. Omdat dat in de kern niet winstgevend is. Openbaar bestuur is geen zaak van winst. Nogmaals, er kan wel bezuiniogd worden, maar de overheid is niet te vergelijkne met een bedrijf. Veel processen zijn te vergelijken, de middelen zelfs, maar de doelstelling is zo anders dat je niet kan spreken over vergelijkbare grootheden.

Maaier | 31-08-07 | 13:58

E I N D E L I J K!
Bezuinigen als het goed gaat, investeren als het slecht gaat.
Balk/Bos vallen iig niet in dezelfde val als Kok/Zalm deden in '98.
(de puinhopen van paars, waren de puinhopen van de zeurende oppositie die zich beklaagde en stemmen kreeg in de peilingen)
Hopelijk zetten ze dit keer hun hakken in het zand!

heldje | 31-08-07 | 13:57

Wat was het ook al weer na het zuur komt het zoet ??????

MissDark | 31-08-07 | 13:57

Maaier 31-08-07 @ 13:32
De verwachtingen die ik van de overheid heb zijn niet zo groot. Ze moet haar eigen financien regelen (belastingheffing), onderwijs moet verzorgd worden, wegen en OV moeten aangelegd en onderhouden worden, er moet gezondheidszorg zijn (vind overigens dat dat beter niet geprivatiseerd had kunnen worden), een pliesie en landsverdediging. Dat was het wel zo'n beetje.
Volgens mij heb je daar geen 2 miljoen ambtenaren en/of semi-ambtenaren voor nodig maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

Quadrifoglio | 31-08-07 | 13:56

Rekensommetje klopt niet helemaal. VNO-NCW en MKB Nederland hebben becijfert dat bij een reductie van 10% van de ambtenaren een besparing van 2 miljart oplevert. Dat sommetje doortrekkend zou je dus 80% van de ambtenaren de laan uit moeten schoppen voordat je maar 1 doelstelling van Cheert kan realiseren: 16 miljart verlaging van de belastingen. Iemand met jou achtergrond moet toch inzien dat dit onhaalbaar is.

-edit | 31-08-07 | 13:56

Nog even een vraagje aan de Cheert aanhangers: Als je al die ambtenaren afschaft, (mag van mij hoor) blijft er toch een praktisch vraagje: wie betaalt dat? Als dat volk thuis zit en daar (ook) niks doet, krijgen ze toch een uitkering? Dacht Cheert nou echt dat ie dan veel goedkoper uit is? Dan moet toch de SVB en zo veel groter worden om dat te behappen? Vicieuze cirkel heet dat, Cheert!
Nee, heel veel privatiseren en concurreren, dat helpt! Hoewel er dan weer P.C.Hooft tractoren bijkomen, want de baasjes verdienen er dan weer vet aan! WAT WILLEN WE EIGENLIJK! We worden gewoon genaaid, zoals zovelen hiervoor al stellen. Dat is kapitalisme ten top, ondanks het socialistische sausje dat Walter Boslim er over giet. Dacht je nou echt dat als Cheert of Jantje Marijnissen aan de macht komen, dat helpt? DAAROM STEM IK NOOIT MEER. Leve Harry van Bommel: die pakt wat hij pakken kan, vooral chicks.

agentorange | 31-08-07 | 13:56

Uw Verzekeringsadvis 31-08-07 @ 13:48
HUh nee hoor , gewoon Balkenende beleid met een sausje bos en een vleugje rouwvoet

bakoenin | 31-08-07 | 13:55

Links, rechts, het maakt niet uit. Populisten als Geert bieden hier geen oplossing aan. Zelf ben ik gewoon anti alles momenteel. Rest nog maar één politieke voorkeur: de tegenpartij, Wim, Kees, kom er maar in!

..zapper | 31-08-07 | 13:55

Waarom moet ik voor die z.g "prachtwijken" betalen?
Veel van die "probleemwijken" zijn volgens onderzoek van de universiteit van Amsterdam helemaal geen probleemwijken.

objectief191 | 31-08-07 | 13:53

@Antigoog 31-08-07 @ 13:49
Ik niet, maar hou je vast: Cheert. Meer politie, onderwijs en zorg ambtenaren. Daar refereerde ik aan. Lees de discussie maar even terug.

-edit | 31-08-07 | 13:52

@Uw Verzekeringsadvis SP/GL zouden hier zelfs het lef niet voor hebben.

..zapper | 31-08-07 | 13:52

@edit

Ben jij links? Wie wil er nou de overheid flink vergroten?????

Antigoog | 31-08-07 | 13:49

Wat is er toch met Balkenende aan de hand.Dit is SP/GL beleid.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-07 | 13:48

@Maarier

Wat een onzin! Een overheid is uitstekend te vergelijken met een bedrijf. De overheid heeft doelstellingen en moet die zo effectief mogelijk tegen zo laag mogelijke kosten realiseren. Alleen dat tegen zo laag mogelijke kosten snappen ze niet. Interesseert ze ook geen drol, want het is toch hun eigen geld niet. We moeten ook maar eens afstappen van dat kasstelsel voor de overheid, zodat ze niet meer creatief kunnen boekhouden (Geld tekort? Gewoon de belastingen op onderhanden werken verhogen zodat je eenmalig je begrotingstekort dekt, maar zoveel geld uit de bedrijven onttrekt dat je de economische groei voor de komende jaren afremt. Of een andere: eenmalig 3 mrd ophalen bij woningcorporaties met hetzelfde doel en het komende jaar zielige ambtenaren van de straat kunt houden met veel lullen en weinig poetsen).

Antigoog | 31-08-07 | 13:46

rokershoest 31-08-07 @ 13:41
Dat klopt. De overheid kán en moet efficienter. Maar daarmee haal je geen tientallen miljarden binnen. Zeker niet wanneer je aan de andere kant diezelfde overheid flink wilt vergroten.

-edit | 31-08-07 | 13:44

@lokado, zelfs de Telegraaf kan dit nieuws niet handlen.

..zapper | 31-08-07 | 13:43

Mensen die op Wilders stemmen is klootjesvolk en medeschuldig aan deze nieuwe belastingen. Niet net doen of Wilders serieus iets kan bijdragen in dit land, daarvoor is ie te druk met dingen roepen om in de krant te komen. Hij is verantwoordelijk voor het failliet van rechts, en de reden waarom we nu worden uitgezogen in het kader van "sociaal" zijn.
Rechts betekende ooit verantwoordelijk zijn voor jezelf, niet je handje ophouden, hard werken en dingen bereiken, trots zijn op je verworvenheden en je cultuur, individuele vrijheid, leven en laten leven.
Nu betekend het zeiken over mensen die met een laken over hun kop willen lopen en roepen dat iemand z'n religieuze boekje moet worden afgeschaft.
Het is dan ook geen wonder dat de meute naar links trekt, en ziehier de eerste concrete verworvenheden van het nieuwe kabinet.
Wilders is niet de oplossing, hij is het probleem.

m3taverse | 31-08-07 | 13:43

rokershoest 31-08-07 @ 13:41

wat jij zegt slaat niet op m'n post. Natuurlijk wordt er wgeld weggegooid bij de overhed, dat weet iedereen, maar vergelijkingen met een bedrijf zijn a priori fout.

Maaier | 31-08-07 | 13:43

Maaier 31-08-07 @ 13:37

Is gewoon niet waar! Ik heb een tijdje ad interim in een gemeentehuis gewerkt en weet waar ik over praat. Er wordt op schandalige wijze met geld gesmeten. En de rekening gewoon lekker bij de burger neerleggen.. Dat is de realiteit.

rokershoest | 31-08-07 | 13:41

linkje naar televaag kapoet? :O

lokado | 31-08-07 | 13:41

rokershoest 31-08-07 @ 13:33

Een overheid is niet te vergelijken met een bedrijf. In efficiente van aken kun je natuurlijk wel verglijken, in ksten baten analyses, maar de taak van de overheid is zo veel meer omvattend dan omzet en daaruit winst halen, dat het niet te vergelijken is. Een bedrijf moet goed zijn vor z'n klanten, een overheid aan z'n burgers. Hoewel het dezelfde mensen zijn, zijn het twee totaal verschillend edoelgroepen.

Maaier | 31-08-07 | 13:37

Het wordt tijd om weer flink zwart te gaan werken, eigen geld eerst!

..zapper | 31-08-07 | 13:37

De Partij van de Arbeid maakt zich net zo druk om arbeiders als de vakbonden.

Generaal Pardon | 31-08-07 | 13:35

Hahaha linkse lijers die werken en op de PVDA hebben gestemd jullie moeten nu de rekening gaan betalen! Hahaha alleen uitkeringtrekkers en wao-ers gaan er op vooruit! hahaha ik kan het wel betalen maar jullie niet! hahaha uche uche uche

Dik van Onderen | 31-08-07 | 13:34

Pffff.... "na het zuur komt het zoet". NEEHEEJ!! Na het zuur komt Bos. De lompe juin. En die gaat mij weer hoopjes laten betalen. En die lutsers die de hele dag op hun luie reet uit hun neus zitten te frunniken krijgen "extra koopkracht". En dan zeggen CDA en CU, die zichzelf toch enigzins rechts achten: "okee, goed plan".
Gadverdamme, wat vind ik politici soms toch enge misselijke mannetjes. Kunnen we ze niet in een doos stoppen en de Turkse EOD erbij halen?

Adriaantjeeeeeuh | 31-08-07 | 13:34

Maaier 31-08-07 @ 13:23
Helemaal niet dom. Ik calculeer met deze simpele quickscan de grote lijnen in mijn bedrijf al jarenlang op deze wijze.
En uiterst succesvol mag ik wel zeggen!! Om geld over te kunnen houden dient er een uiterst functionele schijfrem op de bedrijfskosten te zitten. Bij de overheden ontbreekt deze rem volledig.

rokershoest | 31-08-07 | 13:33

Quadrifoglio 31-08-07 @ 13:27

een heel groot deel wel ja. Of we moeten de verwachtingen die we hebben van de overheid danig bstelen en dat zie ik al helemaal niet gebeuren.

Maaier | 31-08-07 | 13:32

@Voltaire 31-08-07 @ 13:25
Volgens cheert is het 16 miljard belastingverlaging én kwartje van kok terug én 1 miljard naar de aow-ers én meer politieambtenaren (dus ook meer justitiemedewerkers, rechters, gevangenissen, gevangenispersoneel, gevangenen) én meer naar onderwijs én meer naar de zorg. Het gaat hier niet over 16 miljard, maar over vele tientallen miljarden. Succes, Cheert!

-edit | 31-08-07 | 13:32

1/5 van m'n plasma om marokkanen op snoepreisjes te sturen, danwel corrupte buurtvaders in Zuidoost te bekostigen.

Ariel | 31-08-07 | 13:32

dIE GASTEN ZIJN ziek. doodziek. Wel is er geld voor corrupt Afrika, PvdA-feestejes van een klein miljoenm, tientallen miljoen voor gezellige gesprekjes met kansenjongeren, miljarden voor het opvangen van liegende en bedriegende criminele gelukszoekers etc. Wie met een werkende bovenkamer stemt op dit soort gekken?

derkcs | 31-08-07 | 13:32

éénwoorddepleuris

hallevvezool | 31-08-07 | 13:32

Ik ben voor direct ingrijpen van het leger, ik heb echt geen zin om een vier jaar lang vakantievierend en zakkenvullend kabinet te steunen.
Hoe halen ze het in hun botte kop om de BTW te verhogen, stelletje oplichters, klotelui, bah, ophangen aan hun ballen!

..zapper | 31-08-07 | 13:31

Iedereen weet toch waar links voor staat? Voor de ontwetende linksstemmerts, hierbij wat uitleg.

Links staat voor vooruitgang: vooruitgang van de belastingen, vooruitgang van de armoede, vooruitgang van de overheidsuitgaven, vooruitgang van de emigratie, vooruitgang van de immigratie, vooruitgang van het aantal files, vooruitgang van het draaien om de echte problemen, vooruitgang van de prijzen voor het openbaarvervoer, vooruitgang van de economische terloorgang van nederland.

Rood is fantastisch, bedankt linkse stemmerts! Volgende keer lekker allemaal op marijnissen stemmen voor NOG meer vooruitgang!

Ik krijg rode uitslag op mijn lichaam als ik aan de linkse stemmerts denk...

Antigoog | 31-08-07 | 13:31

Dan ga ik maar 's avonds taxirijden met mijn leasebak volgend jaar om die kosten er nog een beetje uit te krijgen..

Dik van Onderen | 31-08-07 | 13:30

@rokershoest 31-08-07 @ 13:21
Mooi sommetje. Puur rekenkundig klopt het ook. Denken dat dit haalbaar is is denken ver buiten iedere realiteit.
.
Daarom hoop ik zo dat Cheert in het volgende kabinet zit. Lijkt me leuk om hem uit te horen leggen waarom zijn plannen zo onuitvoerbaar blijken.

-edit | 31-08-07 | 13:29

Het kabinet mag van mij spontaan ontbranden en dood neervallen, wat een klootzakken en zakkenvullers. Dit valt niet te verkopen.

..zapper | 31-08-07 | 13:29

*nog steeds wacht tot dikke dame zingt*

hallevvezool | 31-08-07 | 13:29

@Maaier 31-08-07 @ 13:23
Jij wilt beweren dat we die 1.2 miljoen uitvreters NODIG hebben? Schaap...

Quadrifoglio | 31-08-07 | 13:27

@-edit 31-08-07 @ 12:46
Ik ben het gedeeltelijk met je eens.
Het zou echt liberaal zijn als Geert de HRA afschaft, en tevens de huursubsidie dan meteen.
De grote bakken geld komen binnen als we minder aan Europa gaan bijdragen en de ontwikkelingshulp afschaffen. Levert zo'n 8 miljard op. De kosten, van o.a. het teruggeven van het kwartje van Kok, waar ik zelf tegen ben, zijn natuurlijk in de 16 miljard meegenomen.
Maar goed, of het nu precies 16 miljard is of niet, het gaat er om dat we een overheid willen die ieder dubbeltje omdraait en vooral datgene wat alleen de overheid kan.
Nu geeft een Koenders leuke projectjes aan zijn vrienden zonder dat dit gevolgen heeft, om aan te geven hoe makkelijk belastinggeld wordt uitgegeven.

Voltaire | 31-08-07 | 13:25

@Spritzmeister 31-08-07 @ 12:19
/OT Heb je weleens naar de commentaren op de site van De Televaag gekeken? Dan zie je echt wel verschil met het publiek hier, hoor. Daar staat geen regel tekst zonder minstens 3 schijf-, stijl- en spelfauten!

Brouhaha | 31-08-07 | 13:25

rokershoest 31-08-07 @ 13:21

Inderdaad: dat is precies de domme redering die Geert W. voert.

Maaier | 31-08-07 | 13:23

edit 31-08-07 @ 13:05

10 ambtenaren minder - een besparing van circa 1 miljoen.
100 ambtenaren minder - een besparing van circa 10 miljoen
1000 amtenaren minder - een besparing van 100 miljoen
10.000 ambtenaren minder - een besparing van 1 miljard
100.000 ambtenaren minder - een besparing van 10 miljard

Kun je de immense kosten van öndersteuning en huisvesting"nog bij optellen.
En op deze simpele wijze van calculeren komen we aardig in de buurt van een flinke, structurele besparing die een prachtige lastenverlichting zou kunnen opleveren. Enne... We houden dan zelfs nog meer dan genoeg pennenlikkers over die weg mogen bij de volgende ontslagronde.

rokershoest | 31-08-07 | 13:21

Toen ALVA de tiende penning (!) invoerde, kwam het volk in opstand. Nu dus de twintigste penning (plus loon- en inkomstenbelasting) en het klootjesvolk stemt de volgende keer: .... h e t z e l f d e...!
Gaan jullie maar lekker naar Uruzgan, vrede en veiligheid brengen en wederopbouwen. Wat een gotspe. Besluit staat al vast, het geld ervoor hebben ze immers uit onze zakken gehengeld/gerukt, dat blijkt. Als Bosje, (houdt immers van Moslims), Balenellende (houdt van gristenen) en Rooivoet (lieve zendeling voor het gezin) er ook heen gaan, kunnen ze echt dáár geld verbranden. WEG MET DAT SPUL, maar ja, wat stemt 0031 de volgende keer? Juist ja!

agentorange | 31-08-07 | 13:17

Pippo van Eenennaam 31-08-07 @ 11:23
U bent mijn held, bedankt.
.
*schroeft alvast cypriotische nummerplaten op zijn machina*

Quadrifoglio | 31-08-07 | 13:06

@rokershoest 31-08-07 @ 12:59
Die ambtenaartjes zoals jij ze omschrijft wil niemand. Maar ik wens Cheert succes om daarmee miljarden te gaan besparen. Daar gaat het om. Het is een volslagen uit de lucht gegrepen plan van Cheert, zonder enige onderbouwing. Maar het staat wel leuk op papier en website voor wanneer je niet verder kijkt. Dat is waar.

-edit | 31-08-07 | 13:05

@TheCFO, sorry, redeneringsfoutje...

Harm1985 | 31-08-07 | 13:03

edit 31-08-07 @ 12:46

Nee, eerlijk gezegd zie ik dat niet. Ik ben het er zelfs roerend mee eens. Ik ben er volledig van overtuigd dat er verschrikkelijk veel geld te besparen valt door middel van het substantieel reduceren van het enome leger ongewenste ambtenaren. Ongewenst ja. Ik wil ze niet, jij wilt ze niet en helemaal niemand wil ze. De helft van de nutteloze en irriterende regeltjes en richtlijnen schrappen en de helft van het aantal kostbare, niet productieve pennenlikkers en bijbehorende kostbare werkplekken kan per direct geliquideerd worden zonder dat iemand het merkt. Daar mogen dan weer een redelijk aantal (ECHTE!!) politieagenten voor in de plaats komen.
Zo simpel kan het zijn.

rokershoest | 31-08-07 | 12:59

-edit 31-08-07 @ 12:46

Nee, mensen snappen dat niet. Dat zijn overigens dezelfde mensen die gana janken als er brand ontstaat n een cafe en dan "de overheid"de schuld ervna geven. En hoe worden controleurs op geimpregneerde cafeversiering betaald? Precies. Er valt bheus el wat te snijden in de overheid, maar wilders' voorstellen zijn ridicuul en onmogelijk. Maargoed. Ook dat mag. Zolang het maar bij plannen blijft, vind ik het best,.

bottehond 31-08-07 @ 12:45

Onze gezamenlijke vriendin Femke heeft dat reeds voorgesteld (gekoppeld aan andere maatregelen, maar toch. Uit verkiezingsprogramma GL

22 miljard lastenverlichting op arbeid en loon.

Maaier | 31-08-07 | 12:56

20% is een mooi getal: veel makkelijker met rekenen!

broomstick | 31-08-07 | 12:56

Ja zeg. Al die opwinding om niets! Een regering met socialisten verhoogd altijd de belasting. Dat is een ijzeren wet. Diep als de zee is de ellende der werkende mensch.
-
1e wet van Bos: De wig die het verschil vormt tussen het beschikbaar inkomen en de arbeidskosten dient zo groot mogelijk te zijn.
2e Wt van Bos: De replacement rate - de verhouding tussen het beschikbaar inkomen uit een uitkering en uit werk - dient naar 1 te naderen
3e Wt van Bos: Er MAG geen probleem zijn met mijn huishoudboekje en omdat dat zo is kan er eenvoudigweg geen probleem bestaan.

classNotFound | 31-08-07 | 12:55

Ik heb zojuist Woute Bos z'n nieren alvast aangemeld bij EuroTransplant.
*grinninkt*

Ron | 31-08-07 | 12:51

De politiek moet maar eens in de zelfde loonschaal komen als de gemiddeld nederlander. Dan voelen hun ook eens wat het is om alles te verhogen. Over een paar zitten hun gebakken en wij in de strond.

grimbergen666 | 31-08-07 | 12:50

Harm1985
cp gaan de prijzen slechts 1 procent omhoog (5% van 19%), en alstie 2 miljard klopt heb je het over +/- 150 eetjes per hollandert per jaar die extra doorgetrokken wordt

TheCFO | 31-08-07 | 12:48

@Voltaire 31-08-07 @ 12:30
Lachertje, niet?
16 miljard minder aan belasting. Ik wens Wilders succes bij het invoeren. Minder ambtenaren en soepsidies. Ok. Succes. Probeert men al jaren, maar goed: Cheert gaat het lukken.
Meer agenten, onderwijzers en zorgpersoneel. Ambtenaren dus. Kosten geld, dat hij minder heeft. Succes, Cheert.
Miljardje erbij voor AOW-ers. Huh? je hebt toch minder te besteden?
Kwartje van Kok terug. Mooi! Maar dat kost miljarden. Nog minder geld om al die mooie plannen te betalen.
Handhaving Hypotheekrente aftrek. Geweldig! Waarvan wordt dat betaald?
.
Klinkt zo mooi, maar we betalen netto rond de 3 miljard aan de EU. Ik wens Cheert veel sterkte met het vinden van die overige miljarden door ambenaren te ontslaan (kost ook geld, overigens) en terugdraaien van soepsidies.
.
Zien mensen nou echt niet in dat dit de grootste peop is die er bestaat?

-edit | 31-08-07 | 12:46

DJTriest 31-08-07 @ 11:04

Goed stuk. Een substantiële belastingverlaging voor de loonslaaf annex het stemvee, en in welk partijprogram vind ik die terug? Juistem: bij die zg. "one- issuepartij". Waar blijft liberaal van het jaar kaakklem nou met haar gedachtengoed?

bottehond | 31-08-07 | 12:45

Sorry maar d'r valt wat voor te zeggen dat een kabinet spaarzaam is in tijden van hoogconjunctuur. Schrapen wanneer er wat te schrapen valt, dan flikkeren we tenminste niet in een groot gapend gat als er niks meer te schrapen valt.

Dan staat natuurlijk wel voorop dat Boslim hard kan slikken en veel geld durft uit te geven om de economie aan te slingeren (en niet z'n knuffelvriendjes meer centjes te geven) wanneer het echt NODIG is.

openbaarminiserie | 31-08-07 | 12:45

Partij van de Arbeid, jaja, dat zien we, de 'werkende man' (bah, dat IK dit ooit nog moet zeggen) wordt dus keihard in zijn hool geneuqt door Bos en Balkenende. Het is hier geen heilstaat voor de sociaal zwakkeren onder ons! Partij van de Arbeidlozen lijkt me een betere naam. Jan Maorijnissen zal zich bij deze voorstellen waarschijnlijk flink lopen te fappen, want de zieligerds in de samenleving krijgen eindelijk dat beetje aandacht van onze regereing die zo hard verdienen! Ga je wassen en gewoon een baan zoeken, werkschuw tuig! Met de auto van zaak kan ik me nog wel vinden, zal ook wel een beetje onder het mom 'milieu' gebeuren, maar die BTW verhoging? Wie betaalt dat? Gaan de prijzen dan 5% omhoog, of moeten de ondernemerts 5% meer inleveren? Bovendien zullen de zwervers onder ons niet blij zijn dat het euroshopper bier een paar cent per blikje duurder wordt, moeten ze wat harder bedelen voor hun geld.

Harm1985 | 31-08-07 | 12:43

Tijd om te verhuizen

Megazand | 31-08-07 | 12:41

Verkiezingspamflet PVV: "16 miljard belastingverlaging voor burgers en ondernemers (fors lagere tarieven inkomstenbelasting en dus hogere koopkracht voor iedereen, te financieren uit bezuinigingen op ambtenaren, Europa, subsidies, ontwikkelingshulp)"

Ik zeg, volhouden, en de PVV is de volgende verkiezingen de grootste.

Zerk | 31-08-07 | 12:40

Alle Bosstemmers roken, dus wie naait wie?

janjoker | 31-08-07 | 12:38

Voltaire 31-08-07 @ 12:30

Zucht. én off-topic én daar mag Wilders dan eerst maar eens zelf werk van maken. Hij maakt zichzelf tot een one-issue partij.

Generaal Pardon 31-08-07 @ 12:22

Sorry, ik kna nog niet overweg met de nieuwe functie van Gs. Verkeerd copy-pasten dus.

Maaier | 31-08-07 | 12:38

@Voltaire 31-08-07 @ 12:30
He, u beschrijft mijn natte droom!

Stijlloos|Superieur | 31-08-07 | 12:37

Inderdaad redactie, wil je "Pippo van Eenennaam" wel serieus nemen? *proest*

Generaal Pardon | 31-08-07 | 12:37

@ redactie
Doe eens een goede HowTo schrijven om deze (verhoging van) onzinbelastingen te ontwijken. Beetje research en mijn post van 11:23 dan heb je toch een stukje kwaliteitsinfo naar de lezers toe...

Pippo van Eenennaam | 31-08-07 | 12:35

@Maaier 31-08-07 @ 12:21

My thoughts exactly. Maar waarom moeilijk doen als lagere inkomens straks onder de streep meer overhouden om uit te geven. Dan is dat marketing technisch een interessantere doelgroep.

Spritzmeister | 31-08-07 | 12:33

tussen de bedrijven door (oftewel : somewhat offtopic) : kan iemand die rutte vertellen, dat-ie z'n bek moet ouwe. dat eendimensionale pavlov-gel*l van 'm is (zelfs) de vvd omwaardig. lekker met je blokken/piemoltje gaan spelen, oetl*l, voordat je de partij nog verder de afgrond in helpt.

baba4oog | 31-08-07 | 12:32

Zoals zijn, inmiddels vriendje, Maxime Verhagen al voorspelde: Met Bos ben je de klos.... En zo geschiedde...

Als hardwerkende Nederlander word je nog meer gepakt, en daar word ik behoorlijk woest over. Vooral als je bedenkt dat mijn/ onze centen gaan naar grote groepen (allochtone) lutsers die op hun luie reet profiteren.

Nederland graaft zijn eigen graf. En iedereen kijkt ernaar en laat het gebeuren... Ik wil niet weten hoe dit land er over 30 jaar uitziet... Discriminatie wordt op deze manier in ieder geval behoorlijk gevoed, dat kan ik alvast wel voorspellen. What goes around, comes around.

Mister President | 31-08-07 | 12:30

Voor alle mensen die beweren dat de PVV een 1-issue partij is:
Lees even het verkiezingspamflet van PVV. Het EERSTE punt is belastingverlaging. Ik herhaal: het EERSTE punt.

Van de PVV-site:

I. Belastingverlaging

* 16 miljard belastingverlaging voor burgers en ondernemers (fors lagere tarieven inkomstenbelasting en dus hogere koopkracht voor iedereen, te financieren uit bezuinigingen op ambtenaren, Europa, subsidies, ontwikkelingshulp)
* Miljard extra voor AOW'ers
* Extra geld voor meer agenten op straat, meer docenten voor de klas en meer verplegend personeel in het verpleeghuis door:

- wegsnijden bureaucratie en overhead, en:
- benutting van een deel mogelijk begrotingsoverschot aan deze drie sectoren

* Lagere benzineprijzen door terugdraaien ‘kwartje van Kok'
* Onverkort handhaven hypotheekrenteaftrek
* Minder ministeries, minder ambtenaren
* Geen stijging gemeentelijke lasten

Voltaire | 31-08-07 | 12:30

Allemaal op het malieveld een nummertje maken.
Wij willen niet alleen maar genaaid worden

hommeles | 31-08-07 | 12:30

@Iko Nal. Wilders maakt lastenverlichting allang tot speerpunt, maar de gesubsidieerde media willen dat deel van zijn boodschap niet in het voetlicht brengen. Op last van de staat moeten die media namelijk al die belastingverhogingen, klimaathoax, etcetera verkopen aan het stemvee.

Kees3382 | 31-08-07 | 12:29

@Lange neus.Wijs gesproken

Poitiers | 31-08-07 | 12:28

@Lange Neus: Ik snap nu waarom je nick LANGE neus is.

Generaal Pardon | 31-08-07 | 12:27

@Lange Neus. Tel daar ook nog een veel en veel te grote collectieve sector bij. De helft daarvan is nutteloos maar moet wel worden onderhouden door de werkenden. En wat dacht je van het 'geweldige' zorgstelsel? Wegwezen hier dus!!!

Kees3382 | 31-08-07 | 12:27

Wat kan je verwachten van een kabinet vol corrupte socialisten en godsdienstwaanzinnigen? Allen voorzien van een NSB-mentaliteit. Eigen volk laatst dus. Er moet echt wat drastisch veranderen in dit land.
Wie stopt de chronische hebzucht en spilzucht van de immer uitdijende overheid?

De Provinciaal | 31-08-07 | 12:25

Als Wilders werkelijk slim zou zijn dan maakt hij vandaag nog lastenverlichting tot zijn tweede speerpunt en kaapt het voor de VVD weg.

Iko Nal | 31-08-07 | 12:25

Als dit allemaal waar is zijn we weer een stap dichter gekomen bij het naar de klote helpen van ons kleine kikkerlandje:
- Hoogopgeleide mensen, producten van onze kenniseconomie, die na al die investeringen beslissen om het land te verlaten omdat ze hier niet voldoende overhouden om het leven te leven waar ze zo hard voor geleerd hebben.

- Het vergooien van onze concurrentiepositie door de hogere prijzen, slechte infrastructuur en heffingen op alles wat beweegt (inclusief vliegtuigen). Dit alles met het oog op milieu en (de imo grote hoax) klimaatsverandering.

- Ondertussen wel vrolijk een berg nieuwe kolencentrale's neergooien, in plaats van veel milieuvriendelijkere en veilige pebblebed kerncentrale's, waardoor het kabinet zichzelf op milieugebied meteen VOLLEDIG ongeloofwaardig maakt.

- Kansenjongeren en niet arbeidsongeschikte mensen worden nog te weinig ECHT aangepakt. In plaats daarvan moeten degene die werken maar extra geld afdragen voor projecten die vooral om de problemen en hun aanpak heendraaien. Je kunt niet altijd aardig zijn voor mensen die het moeilijk zeggen te hebben!

- Kenniseconomie bestaat over een paar jaar niet meer. De kwaliteit van het Nederlandse onderwijs is bedroevend ten opzichte van het buitenland. Opleidingen zijn gericht op het laten slagen van studenten om ze maar een papiertje mee te kunnen geven zodat ze kunnen werken en de school haar bonus op kan strijken. Docenten zijn geregeld mensen die niet aan de slag konden in het bedrijfsleven. En nogmaals: Mensen met echt verstand van zaken verlaten Nederland.

- Verhouding tussen hoogopgeleide mensen en hulpbehoevenden wordt door emigratie steeds krommer, waardoor weer meer geld bij de werkenden vandaan gehaald moet worden, waardoor weer meer mensen emigreren, etc.

- Corruptie binnen het landsbestuur, waardoor onnodige, veel te dure, projecten niet goed worden aanbesteed. Tel daar prijsafspraken door bouw, IT -en onderzoeksbedrijven bij op en je hebt een gigantische kostenpost.

Sociale voorzieningen moeten er zijn, en blijven, daarvoor moet geld beschikbaar zijn en dat kan best bij de 'wat meer bedeelden' vandaan komen, maar je moet oppassen dat je de mensen die werken niet straft voor hun succes. Uiteindelijk zijn zij degene die ons land draaiend houden! We hebben ze daarom keihard nodig en mogen best beloond worden voor hun succes.

Lange Neus | 31-08-07 | 12:23

@Maaier: Deze reactie is niet OK? Ik heb bij wat ministeries rondgelopen, en o.a. gezien hoe het beleid van de rechtse Hoogervorst door zijn 'eigen' ambtenaren werd afgekraakt en gefrustreerd.

Generaal Pardon | 31-08-07 | 12:22

Spritzmeister 31-08-07 @ 12:19

Dat is een marketingtruc natuurlijk. Iets met reclameinkmsten enzo.

Maaier | 31-08-07 | 12:21

Die 1 % BTW verhoging op mijn enkeltje New Zeeland heb ik er dan nog well voorover...

Fapfap | 31-08-07 | 12:20

Dat wordt minder roken, minder alcohol drinken en minder of niet rijden in de bak van je baas. Als je hetzelfde aan het eind van de maand over wilt houden. Geen dingen waar ik me aan stoor.

Wat ik wel irritant vind is die pretentieuze ondertoon in de verhaaltjes waarin gesuggereerd wordt dat de gemiddelde bezoeker boven modaal verdient dan wel hoger opgeleid is. Ik wil bewijzen zien. Want als ik naar mezelf kijk en ook een typische comment van de gemiddelde bezoeker lees, dan is het tegendeel bewezen.

Spritzmeister | 31-08-07 | 12:19

Deze reactie is niet OK Generaal Pardon 31-08-07 @ 12:11

Stel je niet aan, verkiezingen gaan om absolute aantallen stemmen, niet om de stijging van antallen.

Maaier | 31-08-07 | 12:17

@[-InFiDeLz!-]: Denk je dat stemmen iets uithaalt? Zie de uitslag van de vorige verkiezingen, met de SP en de PVV als winnaars. En wie zit er in de regering? Juist. Nederland zit vast in een weerspannig web van PvdA media en PvdA ambtenaren (daar stem je niet op). Zelfs de ook linkse SP wordt door dit enorme machtsblok buitengehouden.

*kijkt nog eens naar Hans Teeuwen en de meiden van Halal*

Generaal Pardon | 31-08-07 | 12:11

Inderdaad, dit is de beste manier om weer lekker inflatie te krijgen:
meer belasting > hogere looneisen > hoger loon > stijgende prijzen = inflatie. Rood beleid op z'n 'best'.

Overigens: Wilders heeft de oplossing echt niet. Die heeft maar zo'n one issue programma (weg met de islam): daar heb je nog geen gezond economisch beleid mee. En de fractiegenoten van Wilders boezemen bij mij ook niet allemaal vertrouwen in.

Reflector | 31-08-07 | 12:11

We krijgen er wel prachtwijken voor terug. *proest*

koerbagh ® | 31-08-07 | 12:09

*gooit de vrouw van zijn baas op het bureau, scheurt dr aan stukken, laat zich ontslaan en vraagt gelijk een uitkering aan*

captain kirk | 31-08-07 | 12:08

Stem dan ook op Wilders. Die gaat puinruimen in Den-Haag.

Service | 31-08-07 | 12:07

Mensen, heel simpel, koop zoveel mogelijk in t buitenland, zet je geld in t buitenland, en maak zoveel mogelijk gebruik van de sociale voorzieningen hier in Nederland. We hebben nu al zoveel belasting betaald, we zullen Den Haag eens even pakken bij haar lurven!

Stijlloos|Superieur | 31-08-07 | 12:07

imr 31-08-07 @ 11:59

De derde dinsdag in september lijkt me een mooi moment om op het malieveld te verzamelen en op te rukken naar het binnenhof. Nemen we allemaal het openbaar vervoer kunnen ze gelijk zien dat okk daar wel het een en ander mee mis is. Overigens moeten de busmaatschappijen natuurlijk wel de extra accijns en btw doorberekenen aan de passagier waardoor ook de door de groene partijen zo gewilde milieumaatregel(iedereen in de bus, niemand meer een auto) volledig onderuit gehaald word. Word gezellig daar in denhaag, nemen we na afloop een biertje op kosten van de staat. Ik weet nog wel een cafe waar een vooraanstaand politicus een rekening heeft lopen.

meq | 31-08-07 | 12:06

Gewoon een hoger salaris eisen ter compensatie van deze ellende. Dan krijgt de staat ook meer loonbelasting binnen en is iedereen weer blij.

Slomo | 31-08-07 | 12:06

@Maaier 31-08-07 @ 11:48
Ik bedoel het verkleinen van de overheid zodat mensen zelf mogen bepalen waar ze hun geld aan uit geven. Het is al eerder opgemerkt: laten we beginnen met het afschaffen van de publieke omroep, want dan verdienen we 600 miljoen per jaar waar we niets voor hoeven doen.
Daarna kinderbijslag afschaffen, zelf ww, wao en aow regelen middels particuliere verzekering. Amtenarenbestand voor minimaal de helft naar huis. Dat kan makkelijk, kijk maar naar de privatisering van KPN; veel minder mensen, betere service naar de klant door marktgericht werken. Fleur Agema regelt dat alle overbodige subsidies worden afgeschaft, dat is haar missie binn en de PVV.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Echte veranderingen komen er alleen met de PVV in het kabinet, want de oude partijen willen helemaal niet veranderen, die willen zelf lekker blijven zitten en de taart onderling verdelen tot in de eeuwigheid. Hoe groter de taart, des te meer macht ze zelf hebben.

Voltaire | 31-08-07 | 12:05

Bos kan lekker rekenen: leaseauto wordt opeens 13,6% duurder.

Door het te brengen als van 22% naar 25% lijkt het maar drie procent.

Ongeduldige | 31-08-07 | 12:05

Het lijkt me eigenlijk wel een plan om met 100.000+ man en vrouw te demonstreren tijdens prinsjesdag. Wie doet er mee?

Kletskop | 31-08-07 | 12:04

All your hard-earned-cash are belong to us

Kletskop | 31-08-07 | 12:02

@genrmx 31-08-07 @ 11:58

Leuk plan, ware het niet dat de mensen die met deze maatregelen worden getroffen gewoon moeten WERKEN!

TheStef | 31-08-07 | 12:02

@Octavianus 31-08-07 @ 10:10

Omdat geen reet oplevert! Daar zijn er gewoon te weinig van en als het aan woutertje ligt blijft dat zo.

TheStef | 31-08-07 | 12:00

Ik voorspel je dat het nog erger wordt. Straks is rekeningrijden ingevoerd en kan het kabinet met een druk op de knop het tarief dat we per km moeten rijden verhogen. Dat zal jaarlijks gebeuren onder het mom 'dat het ontmoedigen van autorijden goed is voor het milieu'.

Pieter Pad | 31-08-07 | 12:00

*cynische modus aan*
Het valt best mee: Alles wordt in één klap 5% duurder, en benzine een beetje meer. En denk maar eens aan al die extra raamambtenaren, kunstenaars, luie wammessen en bejaarden die decennia te weinig hebben afgedragen om in hun eigen oude dag te voorzien die we daarmee helpen.

Upperkut van rechts | 31-08-07 | 12:00

Wanneer gaan we eens met zijn alle acties ondernemen?

imr | 31-08-07 | 11:59

Dikke vandaal: Mij hoor je ook niet, ik heb nog een paspoort Jawel een spaanse. Maar werk wel heel veel in Nederland. Ik kan je wel vertellen dat iedere werkende en ondernemende Nederlander wordt genaait op alle fronten.
In Spanje is alles goedkoper, Voorbeeld, mijn zoon en vriendin hebben een 3 kamer flatje in Torremolinos stad. Betaald per maand voor WATER,ELEKTRA, EN VUILAFVOER. schrik niet ca tussen de € 35.00 en € 45.00 En neem van mij aan water is in Spanje niet zo eenvoudig als in Nederland. Om over de rest maar te zwijgen, rookwaar, drank, en dagelijkse boodschappen en vooral de belastingen zijn tientallen procenten minder

Proost

Proost

Veldwebel | 31-08-07 | 11:59

niet lullig bedoeld maar als jullie het er niet mee eens zijn laat dat dan ook is horen op ut binnenhof. gewoon met z'n alle afspreken daar en laten horen dat we het niet langer zo pikken. Wij hebben jullie gekozen en jullie moeten naar ons luisteren. zonder ons geen bevolking zonder bevolking geen land!

genrmx | 31-08-07 | 11:58

25 jaar geleden gingen wij op het fietsie naar het werk, nu bij hetzelfde bedrijf, waar ik nu nog werk komen de meeste collega's met dikke SUV's aanrijden. waarvan er een heleboel in de polder zijn gaan wonen, en dus elke week veel euries kwijt zijn. Ik ben hetzelfde gebleven 10 min. van mijn werk, en omdat ik mijn auto die toch meest voor de deur stond weggedaan, zodat ik maar 4 dagen hoef te werken, Dus als de automobilist alleen maar even nadenkt waar hij mee bezig is, kan hij of zij heel veel geld besparen. En hard werken doen wij al jaren niet meer. En een beetje BTW verhoging is ook niet erg, temeer omdat wij elk jaar vetter worden, kortom dit is het mooiste land ter wereld

holymoses | 31-08-07 | 11:57

Het is de hoogste tijd dat dit volk eens oprukt naar het binnenhof, goed uitgerust met kapmessen, hooivorken en dergelijke.

captainobvious | 31-08-07 | 11:57

Ik zeg MALIEVELD!

Weeraanmelden | 31-08-07 | 11:57

@DJTriest 31-08-07 @ 11:48
Ja, inderdaad. Rusland is een fijn land om te leven. Net zoals Burkina Faso. In Ouagadougou kost een pakje peuken 30 cent, benzine heb je niet nodig en de meest lekkere kamelen. Zou ik ook overwegen.

-edit | 31-08-07 | 11:56

@vraagstaart: En waar is Uw belastingparadijs dan?

Modderfokkert | 31-08-07 | 11:53

Over 3 jaar mag je weer stemmen. Verander er dan wat aan zou ik zeggen. En als het je hier niet bevalt, dan donder je toch lekker op? Ik snap de hele heisa wel, maar de oplossing is toch zo makkelijk?

[-InFiDeLz!-] | 31-08-07 | 11:52

De werklozen en kansjongeren gaan er ook op achteruit... de subsidies worden ook gekort hoorde ik ;o). Toch nog een beetje gerechtigheid??

~Whatever~ | 31-08-07 | 11:51

Roken duurder owkeej maar drinken,ik moet minimaal 2 liter water drinken per dag,wat gaat me dat dan wel niet kosten?

sjwetzkop | 31-08-07 | 11:49

En in Moskou, Rusland kost een litertje benzine 60 eurocent. BPM kennen ze daar niet. Pakje peuken ook 60 cent en zo kan ik nog wel even doorgaan. En alle luxe die je kunt bedenken direct onder handbereik. Inclusief de meest lekkere wijven. Ga er maar eens een keertje kijken..

DJTriest | 31-08-07 | 11:48

Voltaire 31-08-07 @ 11:45

Zucht, welke economische vrijheid: dat de regering moet bepalen hoeveel een biertje kost of de economische vrijheid waar TNT geen mensen mag ontslaan.

Maaier | 31-08-07 | 11:48

@meq 31-08-07 @ 11:33
Het is precies waar wat je zegt! Hoe triest het ook is, mijn beste.
Mensen die er voor kiezen om geen kinderen te nemen betalen voor mensen die te lui zijn om te werken. Dat is de treurige realiteit hier.
Wat betreft het stemmen is het natuurlijk duidelijk: PVV. Die V staat namelijk zeker ook voor economische Vrijheid.

Voltaire | 31-08-07 | 11:45

Klootzakken. Links kudtkabinet. CDA, laat je rechtse stem horen!

fluh | 31-08-07 | 11:44

Beleid balkenende= zuur ; wraak = zoet

oag | 31-08-07 | 11:44

@Generaal Pardon 31-08-07 @ 11:28 prima! 40 euri per maand per prsoon, dus ik heb er zes......

vraagstaart | 31-08-07 | 11:42

Balsaq 31-08-07 @ 11:31
Ik ben al lang geleden vertrokken. Bedrijfsmatig en fiscaal uitgeweken dan. Offshore op de Antillen (2,4% tax) en het uiteindelijke inkomen in Rusland alwaar ik persoonlijk geniet van een 13% vlaktax.
Maar ik kom toch op voor depressieve loonslavende familieleden in deze.

DJTriest | 31-08-07 | 11:39

Gewoon de accijns op boterhammenworstjes met gezichtjes met 2000 procent omhoog!

ijsklont | 31-08-07 | 11:36

Voltaire@11.32 Shoppen in het buitenland kan je toch wel veel opleveren. Je doet in elk geval niet mee aan het over de Balkiesmijten.

Contra | 31-08-07 | 11:35

Maar die extra belasting op drank geld toch niet voor die kansenjongeren? Dat zou zielig zijn.

M299 | 31-08-07 | 11:35

Kun je nagaan wat er gebeurt als ze een Europees belasting-monopolie creeeren, dan heb je als burger helemaal niets meer te vertellen.

Voltaire | 31-08-07 | 11:34

Weer een paar duizend inleveren op jaarbasis, thanx Wouter

joncos | 31-08-07 | 11:33

patjem zucht en is ook blij dat hij niet meer in dit boevenlang woont!

patjem | 31-08-07 | 11:33

En nou heb ik er genoeg van, mijn vrouw zegt haar baan op, ik zeg mijn baan op, we neuqen ons de eerste 6 jaar helemaal gek en zetten zoveel mogelijk van die strontfabrieken op de wereld. Even snel omgerekend tegen de huidige situatie waar mijn vrouw een auto van de zaak heeft en ikzelf een dieseltje om mijn 100km per dag naar het paleis van de volksvlijt te maken gaan we er zo'n 120% op vooruit. Trouwens dat van die babyboomers waar wij nou voor betalen is ook wel interessant. Wij betalen voor hun, onze kinderen betalen voor ons. Alleen hebben de meeste hardwerkende mensen helemaal geen geld voor kinderen, dat geld is ons namelijk al ontnomen door die profiteurs die we nu nog wat extra gaan steunen omdat ze... ja, waarom eigenlijk?? Oja omdat ze zielig en lui zijn, das waar ook. Maar ze zitten wel allemaal lekker warmpjes thuis, kunnen ze mooi hun kinderen wat waarden en normen bijbrengen. Zal ik de eerste geven: Ga nooit werken anders weet je niet meer wat je moet stemmen.

meq | 31-08-07 | 11:33

@Quaint 31-08-07 @ 11:18
Het is wel 0,84 procent over een groot bedrag he, iedere keer als je wat koopt, iedere dag van het jaar.
Maar ja, we kunnen moeilijk naar.... uhhh Duitsland gaan om boodschappen te gaan doen dus zeuren heeft weinig zin.

Voltaire | 31-08-07 | 11:32

@DJTriest 31-08-07 @ 11:29:

Vertrekken, DJ, vertrekken, dat helpt pas echt: ik heb een koopkrachtstijging van 100% (_niet_ overdreven!) doorgemaakt.

Balsaq | 31-08-07 | 11:31

Godverdegodver,komt er ook eentje aan met zijn pleurisbeleid!Beetje lopen zuurpruimen over hoe anderen het doen om vervolgens zelf met zo'n typische PVDA-oplossing te komen,vooral niet verder kijken dan je neus lang is Windvaan.. vooral niet doen!

Jezus te paard | 31-08-07 | 11:31

Mooi! Door de belastingverlaging die nu mogelijk wordt, hebben we straks allemaal meer besteedbaar inkomen.
We kunnen er alleen minder voor kopen. De PvdA - harder kunnen we u niet naaien, vaker wel!

CynicalBastard | 31-08-07 | 11:30

Kortom, er rest ons weinig andere keus dan zwartwerken en oplichting om de koopkracht een beetje op peil te houden. Wormen en naarden ztten we maar weer even in de ijskast de komende jaren.

DJTriest | 31-08-07 | 11:29

@vraagstaart: afgezien van het weer bevalt het hier uitstekend! Jammer dat die klimaatjankers geen gelijk hebben, van mij mag het wel wat warmer. Bevalt het een beetje, leven met bediendes?

Generaal Pardon | 31-08-07 | 11:28

tipo 31-08-07 @ 11:23
dubbelgenaaid houdt beter...

van dal | 31-08-07 | 11:24

@sjaakdeslinksesul @ 11:11
Alle afgelopen kabinetten de omzet van de overheid verhoogd. Alleen dit kabinet verhoogd nog iets meer de omzet van de overheid. De omzet van de overheid groeit zo sneller dan de omzet van het bedrijfsleven. Zo komt NL weer een stapje dichter bij het Surinaamse model, waar 60% van de werkenden, ambtenaar is.
.
De omzetbelasting naar 25% en de loonbelasting ook naar 25%, met een lagere omzet voor de overheid zou nog geloofwaardig zijn. Maar hier gaat 2 miljard meer van de omzet van het bedrijfsleven gepakt worden, terwijl er voor iedere uitkeringstrekker ook meer geld betaald moet worden. Dubbelgenaaid, Sandwich!

tipo | 31-08-07 | 11:23

@ Quaint 31-08-07 @ 11:18

Het ging mij alleen om de BTW, niet om de totale productprijs. Een prijsstijging van ruim 5% (van 19% naar 20%) vind ik wat dat betrft schandalig veel. Weinig instanties en bedrijven kunnen het maken om hun prijzen zo sterk te laten stijgen, vreemd genoeg betreft het dan altijd (semi) publieke instellingen zoals de overheid, gemeentes, en energiebedrijven die dit keer op keer flikken.

zum kotzen | 31-08-07 | 11:23

Hier is helaas niks aan te doen behalve op een andere partij stemmen de volgende keer maar ik wil nog wel een tip geven aan alle reaguurders die deze linkse onzin niet langer willen financieren.

Belastingontwijking nl.wikipedia.org/wiki/Belastingontwijk... is waar je naar op zoek bent. Hier www.higherlevel.nl/forum/index.php?boa... wat geneuzel van "newbies".
Dit alles is bijvoorbeeld te regelen bij www.quaedvlieg-juristen.nl/ en beter nog www.hjc.nl/ Als je een idee wilt hebben van welke ondernemingen er nou op deze manier "internationaal bezig zijn" kun je op deze www.ukdata.com/creditreports/ site een zoekopdracht doen naar het Registered Office van HJC.
Vul in de bovenste alinea in het veld "Company Postcode: (not required)" de postcode CT196HQ in en tada een lijst van Nederlanders met eigenwaarde...

Pippo van Eenennaam | 31-08-07 | 11:23

Idee om Nederlandse Winkels te boycotten en alles in het buitenland te bestellen via internet.

Mastermattie | 31-08-07 | 11:22

@ vraagstaart
Heb jij wel centjes maar wordt je niet bediend vanwege te weinig arbeidskrachten... In de AOW geloof ik al jaren niet meer. Maar het is makkelijk om af te geven op mensen (die werken) met kinderen.
Waar eens flink op moet worden afgegeven is het uitmelken van de Nederlandse autobezitter. In 12 Jaar tijd is deze elke keer de gebeten hond en het houdt maar niet op. Maar dit is gelukkig voor een goed doel, het oplossen van de files toch Den Haag?

Dikke_Dakduif | 31-08-07 | 11:22

Ik heb de oplossing! Als er een links kabinet is dan moet je gewoon een stichting oprichten voor werkeloze kansenjongeren die iets gaan doen met het milieu of dialoog, strijk een pot subsidie op en blijf lobbyen (af en toe een persberichtje) tot het volgende rechtse kabinet. Zo overleef je de PvdA!

Generaal Pardon | 31-08-07 | 11:22

@Tommygunner 31-08-07 @ 11:15
Het grappige is dat voormalige commies in China en Oost-Europa op dit moment een veel liberaler belastingklimaat hebben, zij kennen het klappen van de socialistiese zweep. Nederland is in regressie dankzij de kameraden.

Zware Guy | 31-08-07 | 11:21

Ik heb sterk het gevoel dat het koopkrachtverlies volgend jaar gigantisch zal blijken te zijn. Alles knalt werkelijk omhoog. Melk, kaas, brood, energie, zorgverzekering, etc. Daar komt de hogere BTW dan nog lekker overheen. Zal mij ook benieuwen hoeveel de gemeentelijk lasten zullen stijgen volgend jaar. De gemeentes zullen hun gestegen vaste kosten, naast de traditionele extra loontrede van het enorme leger ambtenaren, uiteraard ook weer bij de burger terug gaan gaan halen.

DJTriest | 31-08-07 | 11:21

Het niveau van elk nieuw kabinet Bakellende daalt prachtig verder. Wie had iets anders verwacht? Wouter, Ella, Guusje, zou jij die als employee willen hebben in jouw winkel? Nou, wie?

Hammar | 31-08-07 | 11:21

Zie CDA toch vooral als hoofdschuldige. Van de PvdA weet je immers dat gestreefd wordt naar inkomensnivellering onder het mom van solidariteit, brede schouders, zwaarse lasten etc.
De draai die het CDA in dit kabinet maakt tov het vorige kabinet is des te opvallender, want het lijkt mij dat je als CDA-stemmer niet meer duidelijk weet waar je bij deze parij aan toe bent. Het CDA gaat net zo makkelijk links- als rechtsom.
Bij PvdA, SP, Groenlinks, VVD en PVV weet je in ieder geval waar je aan toe bent en waar je op stemt.

blijfvanmijnhyve | 31-08-07 | 11:21

@ zum kotzen @ 11:12
Sorry, ik zie dat je reageerde op iemand anders.. Die opmerking van mij is dus onterecht! In ieder geval, de berekening blijft valide...

Quaint | 31-08-07 | 11:20

@FrAgFo0d 31-08-07 @ 11:18
Dat schijnt wel mee te vallen. Hooguit een half procent verlies voor een aantal groepen, zo gaan de geruchten. Maar ja: het blijft een achteruitgang in een tijd van hoogconjunctuur en dat is een lastig uit te leggen verhaal.

-edit | 31-08-07 | 11:20

PvdA heeft wel wat met accijns he?

Kwartje van kok...

Stuiver van Bos...

FrAgFo0d | 31-08-07 | 11:20

@hemaworstje 31-08-07 @ 11:17
neem gewoon een nieuwe nick: el hema halalworstje

sjaakdeslinksesul | 31-08-07 | 11:20

"Met name dat laatste gaat u een hoop geld kosten. Op ieder product in dit land wordt namelijk omzetbelasting berekend. Of het nou een boek is, een strijkijzer, een computer, een auto dan wel een zak aardappelen."

Zak aardappelen en boek zijn met laag tarief belast (momentel 6%). Is niet duidelijk of btw-laag ook omhoog gaat?

@ zum kotzen 31-08-07 @ 11:12
Het huidige tarief is 19%, dus (20%-19%/19%) = 5,26% stijging.
MAAR die 5,26% stijging drukt de stijging van het gedeelte OB uit. De totale prijs van een product:

Product ex. btw: € 100,-
Product incl btw oud: € 119,-
Product incl btw nieuw: € 120,-

Verschil: (120-119/119) = 0,84% stijging in TOTALE prijs inclusief btw.

Quaint | 31-08-07 | 11:18

En maar zeiken over de koopkracht!
maar wie haalt de koopkracht weg?

pfff PvdA is weer aan de macht hoor.....

FrAgFo0d | 31-08-07 | 11:18

In de socialistiche heilstaat Denemarken is het BTW tarief (25) vijfentwintig procent. Dus nog een hele weg te gaan.

lijn5 | 31-08-07 | 11:17

DJTriest 31-08-07 @ 11:04

Noem ik helaas geen 'geniale' oplossing, slechts een tijdelijke en wellicht ook onmogelijke oplossing. De VS lenen al elke dag 3 miljard dollar van het buitenland. Eigenlijk is de VS failliet. Inkomstenverlies voor de VS overheid is daarom slechts tijdelijk een oplossing, de economie in de VS staat helaas op springen. En dan bedoel ik geen sprong voorwaarts.......

kwarkoo1 | 31-08-07 | 11:17

weg met de geen stijl censuur.
waarom word ik gecensureerd

hemaworstje | 31-08-07 | 11:17

@TM 31-08-07 @ 11:07

BTW is in Belgie 21% en in Duitsland net van 16% naar 19% gegaan. Dan valt de 20% niet erg uit de pas.

El Gouda | 31-08-07 | 11:16

We wisten toch allemaal dat dit eraan zat te komen?
Generaal pardon, prachtwijken en meer van dat soort fraais, dat kost nu eenmaal geld.
Ooit een kabinet met socialisten meegmaakt, dat bezuinigingen doorvoert? Dat woord kennen ze niet eens.
Dus wordt altijd de weg van de minste weerstand bewandelt: belastingen/accijnzen omhoog. Het klootjesvolk slikt wel.

retep123 | 31-08-07 | 11:16

@Dikke_Dakduif 31-08-07 @ 11:00
Kinderen nemen is een eigen keuze en geen SStaatsaangelegenheid. Ik ben bereid om een deel mee te betalen, maar sinds het CDA, na een kleine afwezigheid van acht jaar, terug is, worden de gezinnen jaar na jaar ontzien. Dat is me te gortig.
Verder valt op dat reaguurders vooral klagen over de koopkrachthandhaving van de minima, maar dat je ze niet hoort over het opnieuw pamperen van gezinnen.
O... die prak maak ik, of m''n vrouw, over dertig jaar nog steeds zelf klaar. Zou triest zijn als ik dan al afhankelijk ben van zorg.

Murdockyoufool | 31-08-07 | 11:16

@ Iefje 31-08-07 @ 11:07

D'r was enkele maanden geleden wel sprake dat de WW-premie omlaag kon, volgens één of andere uitvoeringsinstantie. Gek genoeg denkt de overheid er anders over.

zum kotzen | 31-08-07 | 11:15

@Dikke_Dakduif 31-08-07 @ 11:06 Àls er al een systeem voor ouderenzorg is in Nederland over 30 jaar, wordt dat door goedkope arbeidskrachten ingevuld. Polen en Russen zijn dan allang te duur. Maar als ik de demografie van Nederland over 30 jaar goed inschat, is er geen enkele kans dat zo'n systeem dan nog bestaat wegens veel te duur. Kortom: wij mogen dan weken tot we erbij neervallen, tenzij we zelf hebben gezorgd voor onze oude dagsvoorziening. Zoals dat in ieder derde wereld land het geval is. Ik betaal dus geen AOW premie, die AOW is er toch niet meer als ik er aanspraak op zou kunnen maken.

vraagstaart | 31-08-07 | 11:15

@Lebowski Achiever

die demonstratie komt er niet omdat de mensen die gepakt worden gewoon moeten werken. Die kan je dus makkelijk pakken.

Jan Kaas | 31-08-07 | 11:15

Kan GS Rutger niet naar Den Haag sturen i.v.m. deze nieuwste diefstal... Dit gaat echt nergens meer over! Hoe kan het zijn dat in tijden van economische groei er toch nog een daling van de koopkracht ontstaat!!! Ben ik erg benieuwd wat er gaat gebeuren als de economische groei gaat stagneren of zelfs gaat afnemen. Zo langzamerhand loopt dit de spuigaten uit in Den Haag. Ik vind het namelijk leuk om toch wel het grootste deel van mijn zuurverdiende geld zelf te houden. Momenteel betaal ik 35 procent inkomstenbelasting. Tel daar bij op de omzetbelasting van 20% , het resultaat wil ik nieteens weten. Zo langzamerhand gaan we echt richting een soort van samenleving als in China, waar het niet uitmaakt hoe ver je je nek uitsteekt om extra geld te verdienen want iedereen krijgt toch uiteindeljk hetzelfde! Actie in Den Haag als je het mij vraagt, ik zal vooraan staan!

Tommygunner | 31-08-07 | 11:15

@OpaWizzkid 10:57
19% = 20% min 5%

holtor | 31-08-07 | 11:15

-weggejorist-

hemaworstje | 31-08-07 | 11:15

@befke 31-08-07 @ 11:11
Het is zelfs sterker. De BPM gaat omhoog, dus de kostprijs van een auto. Daarover een verhoogde BTW, dus een verhoogde verkoopprijs, c.q. cataloguswaarde. Daarover een verhoogde bijtelling voor leaserijders. Inderdaad slim. Ben blij dat ik geen leasebak meer heb en in de trein naar mijn werk kan. Joepie!

-edit | 31-08-07 | 11:15

Het is oorlog he, dus hebben ze geld nodig. Veel geld. Oorlog is namelijk één grote kapitaal vernietiging.
Sukkels.

-- weggejorist -- | 31-08-07 | 11:14

Overigens, zolang mensen nog een breedbandinternetverbinding thuis hebben danwel tijd over hebben om op de zaak te F5-en, valt het wel mee wat Grijs 1 ons aandoet.

Maaier | 31-08-07 | 11:14

Dit is het resultaat van het failliet van rechts ... de wisseltruuk met de Burka zeg maar. Terwijl "nieuw rechts" zich druk maakt over de Koran kan er moeiteloos de ene naar de andere verse belasting doorheen gedrukt worden.
Dank aan allen!

m3taverse | 31-08-07 | 11:14

Krijgen we nu ook 500.000 demonstranten op het museumplein??? "Stop De Afbraak!" was geloof ik toch? Waar is "Keer het Tij" nu???........

Lebowski Achiever | 31-08-07 | 11:13

@ TyfusLeijer 31-08-07 @ 11:10

Nee, dat is een procentuele stijging van (20%-17,5%)/17,5% = 14,3%!

zum kotzen | 31-08-07 | 11:12

Als ik het goed lees gaat er dus 1 cent accijns op de peut en daarna dus de btw over het geheel.
Kijk dat is slim van wouter.

befke | 31-08-07 | 11:11

@Iefje 31-08-07 @ 10:52
Dat dit kabinet meer ging uitgeven dan het vorige, wisten we al een jaar. Daarvoor zijn ze links. Als ze dan toch meer gaan uitgeven, dan liever dat het via hogere BTW, afschaffing van fiscale aftrekposten en hogere accijnzen wordt gefinancierd, dan via een hogere staatsschuld, hogere inkomstenbelasting, extra heffingen op dividenden, bedrijfs- en vermogenswinsten etc, waarvoor links meestal kiest. Omdat deze maatregelen door een volgend kabinet teruggedraaid kunnen worden en iedereen (en dus niet alleen de rijken) de lasten dragen. Bos krijgt van mij ditmaal het voordeel van de twijfel.

sjaakdeslinksesul | 31-08-07 | 11:11

zo, nu zit er weer anderhalve ton per jaar over emigratie te denken.
.
wouter bos, ga eens deaud

Quadrifoglio | 31-08-07 | 11:10

Op naar de 25%btw!!
het ziet ernaar uit dat Wouter hetzelfde lot lijkt beschoren als ene Kok.. vervloekt door iedere Nederlander en intussen een vette inkomen hebben bij 1 of andere olieboer.
kwartje van Kok
procentje van Bos
Ik dacht dat het zo goed ging met de economie? Ze hadden het toch over koopkrachtverlies en repareren? is dit de reparatie?
lijkt op meer gaten in een lek schip boren.
en al die raamambtenaren en nozems die links, cda of nog erger,
die Partij van de Allahtonen hebben gekozen tijdens de laatste verkiezingen:
Val D00dt!!!

deafhaalchinees | 31-08-07 | 11:10

mattmaxx+ ben je chagrijnig als je n keerje je televaag nie gratis kan zien en hier de zgn.correcte vvd harwerkende kuch vvd burgerlullo uithangt die t plebs mores leerd..

youre no match for me .ga naar je eige soort forum.ooh is ernie???
ruk dan maar in de baas zn tijd en houd je semiintellectuele crap voor je.
anything u can do we can do it better...
dahag
kski product.

hemaworstje | 31-08-07 | 11:10

Deze reactie is niet OK TM 31-08-07 @ 11:07

Nee, ik denk dat jij veel meer verstand hebt van lange-termijneconomie dan een de volledige departementen van EZ en financiën bj elkaar. Neemt nietw eg dat je het ermee oneens kan zijn, want economische politiek is ook een politieke keuze, maar verstand zit er wel degelijk daar.

Maaier | 31-08-07 | 11:10

Octavianus 31-08-07 @ 10:10

Ja joh tuurlijk gewoon doen. Immers die mensen die zo veel verdienen die werken er ook helmaal niet voor, die hebben een achtertuin waar geld aan bomen groeit.

Het is zeker nooit in je opgekomen dat als je 500.000 verdient je ook al 260.000 belasting betaald en dus je armere medemens al veel meer subsidieert dan iemand die 25.000 of 50.000 verdient.

Met dat soort idiote super tax schijven los je ook niets op: er zijn niet zoveel mensen die meer verdienen.

Je bent net zo'n smerige kutcommunist als Bos.

Brandje | 31-08-07 | 11:10

Op de Antillen kost een pakje peuken maar 1 dollar.

smurfie | 31-08-07 | 11:10

Paars had indertijd de BTW verheaugt van 17,5% naar 19%. Met deze nieuwste maatregelen is dat een stijging van 2,5% binnen de 8 jaar.
Deze belasting zit eauveral op, op invoerrechten op BMP en noem het maar op.

TyfusLeijer | 31-08-07 | 11:10

@De dikke vandaal 31-08-07 @ 11:07:

Vergeet niet dat emigreren een stressvolle onderneming is, en echt niet altijd gemakkelijk. Het klagen in fora helpt daar soms bij (om jezelf de illusie voor te houden dat het gras waar je nu zit _echt_ groener is).

Verder wil ik ooit nog wel eens terug naar Nederland, maar zie ik dat voorlopig niet gebeuren gezien de wijze waarop het land naar de kloten wordt geholpen. Ik vind dat ik daar als Nederlands staatsburger best over mag klagen.

Balsaq | 31-08-07 | 11:09

Ach, dit heerlijke kabinet kondigde toch ook aan om de BPM op auto's af te bouwen? Gaat stiekum gewoon ook omhoog. Plus een procentje er bij aan BTW, centje er bij op een liter benzine. 3% extra bijtelling... Wie is er overduidelijk weer de lul? De werkende automobilist! Zie ook www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1... Beetje lullig allemaal.

Aardvark | 31-08-07 | 11:08

Gaat de omzetbelasting omhoog, omdat er te veel omzet is? Wil Bos het bedrijfsleven kapot hebben? Dit kabinet moet weg en wel nu.

tipo | 31-08-07 | 11:08

Met dit kabinet word je haast minderbedeelde...

Dragonforce | 31-08-07 | 11:08

@Voltaire 31-08-07 @ 10:55
Het CDA staat al decennia bekend als ultieme draaikonten; een soort van regeerhoeren. Die doen alles om maar aan de macht te zijn. Coalitie met de VVD? CDA is rechts. Coalitie met de Partij van de Afromers? CDA is links. Aan dat gedraai kan Wouter "Windvaan" Bos nog een punt zuigen. Wouter "het lekkere draaikontje" Bos is trouwens ook een Grristenhond, want opgeleid aan de VU en daar onderwijzen ze dat. We worden genaaid door die crypto-nicht waar we bij staan!

Brouhaha | 31-08-07 | 11:08

Revolution!

terrOJist | 31-08-07 | 11:07

Dit beleid getuigt weer van a) sociaal en b) kracht

Hyppo Kriet | 31-08-07 | 11:07

Laat ze gvd eens wat snelwegen gaan bouwen voor die centen, krijg ik tenminste nog wat waar voor m'n geld.

En waar blijft dat kwartje van kok?

Jan Kaas | 31-08-07 | 11:07

In 2002 waren er 802.000 WAO uitkeringen.
In 2006 waren dat er nog 639.000.
In 2005 waren er 306.000 WW-uitkeringen
In 2006 waren dat er nog 249.000.
Bron: www.uwv.nl
In 1996 waren er 481.000 bijstandsuitkeringen
in 2007 zijn dat er nog 290.000.
Bron: www.cbs.nl
Premieverlagingen: nauwelijks.
Belastingverlagingen: geen.
Conclusie:
We worden opgelicht, de premies kunnen zeker met 10% omlaag aangezien het aantal uitkeringen met zeker 20% is afgenomen. Maar hier hoor je niemand over.

Iefje | 31-08-07 | 11:07

Het slechtste dat een kabinet kan doen is de BTW verhogen. Dat tast onmiddellijk de concurrentiepositie van Nederland aan en zorgt er voor dat er werk naar elders in Europa verdwijnt.

Bos heeft echt geen flauw benul van lange termijn denken. Maar goed, dat wist ik al lang. Voorlopig kan ik dus als vrije jongen iedere maand meer geld aan de Staat geven zodat ze de WW kunnen betalen en krijg ik er zelf geen ene zak voor terug(in de vorm van WW-verzekering en dergelijke). Ik word zo moe van die hufters die kadootjes weggeven van mijn geld, niet te geloven.

TM | 31-08-07 | 11:07

/offtopic Ik word altijd zo moedeloos van mensen die weg zijn uit Nl. maar nog steeds zo graag willen klagen. Waarom ben je dan weggegaan, geniet van je prachtige leven in je nieuwe land en hou op met zeuren.
Verder ben ik het eens met een aantal reacties die ik zag over op de barricades gaan. Laten we het nu eindelijk eens doen, stoppen met makke schapen zijn en in de benen. Ik weet niet waar ik moet beginnen om het te organiseren maar ik doe in elk geval mee. Het is nu GENOEG met het stelen van ons geld.

De dikke vandaal | 31-08-07 | 11:07

Goh,

wat missen we pimmetje nu toch weer. Tja en het zooitje linkse dat nu aan de macht heeft kent ook zijn extremiteiten. Was de moordenaar niet zo'n links extremistje. Maar we gaan weer terug naar af: liegen mag in den haag en de gewone werkende man/vrouw mag weer bloeden. Tja dan wordt het vanzelf weer interessant om maar lekker thuis te blijven en een uitkering op te gaan halen. Maar ja ik ben ook maar een gewone autochtoon en zolang je dat bent ben je niet zielig zoals alle allochtonen zijn. Wanneer gaaan we eens met zijn allen de straat op en lopen richting Den Haag om dat zooitje uit de 2e kamer naar huis te sturen. En ja als wij meer moeten gaan betalen over de auto van de zaak hoe kan het dan zijn dat het privejacht van Trix nog door de stat wordt betaald a raison van 125000 Euro. Wanneer gaat zij haar bijtelling eens betalen !!!!

Links er uit en rechts terug. Wat missen we Pim en Rita !!!

nuchterheid | 31-08-07 | 11:07

@ Balsaq
Het gaat hem dan niet alleen om sociale zekerheid. Als jij met je grijze kop zit weg te teren moet je prakkie ook worden bediend.
Dus jij wil dan door een paar Polen worden bediend die je aanspreken in het Russisch?? Jij denkt nu alleen in centjes. Dat heet kortzichtigheid.

Dikke_Dakduif | 31-08-07 | 11:06

Wat moet ik verstaan onder minderbedeelden, de Tokkies? Het eerste wat er eens moet gaan gebeuren is dat de Nederlandse betalingen aan de EU met de helft omlaag moeten. Het EU-lidmaatsschap kost Nederland 150 euro! per inwoner per jaar. En wat krijg je daar voor terug? Geld in de vorm van subsidies, maar dan een enorm lager bedrag. Een soort kapotte wisselmachine die EU, je stopt er 150 euro in en je krijgt 20 euro terug.

Daarnaast moeten veel bedrijven weer terug naar de staat zodat we niet allemaal baasjes krijgen die jaarlijks een paar ton willen verdienen. En de monarchie afschaffen.

henkiedenkiedenkie | 31-08-07 | 11:06

Gewoon allemaal links blijven stemmen hoor,niks aan de hand!!! Sommige mensen worden nooit wakker

Poitiers | 31-08-07 | 11:06

www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

De ww-premie kan omlaag omdat de werkloosheid lager is, is derhalve geen compensatie voor de gestegen BTW, die uitkomt op €125,- per jaar de man.

Hulde Syp Wynia!

Voltaire | 31-08-07 | 11:06

Generaal Pardon 31-08-07 @ 11:03

De grap is natuurijk dat er niet zoiets bestaat als een bruto-loon. Dat is een fictief bedrag, waar de werkgever danwel de CAO eigenlijk al de belasting in heeft verwerkt. Anders gezegd: Als er geen loonbelasting zou zijn, zou dat bruto-loon een stuk lager zijn.

Maaier | 31-08-07 | 11:06

Iets voor Bos? Belastingheffen op de F5 key. Euro'tje per tik.

El Gouda | 31-08-07 | 11:06

Moet ik nu echt 80 uur p/w gaan draaien om op hetzelfde loonpeil te blijven. Terwijl mensen die het grootste gedeelte van de dag naar hun LCD mega televisie zitten te kijken er op vooruitgaan door op 0 uur te blijven hangen. Diefstal is het. Net als kraken, maar dat mag tegenwoordig ook al. Een lichtpunt, binnenkort gratis te halen bij de AH, kauwgom! Haal het wordt diefstal maar alvast uit de Van Dale. Linkse ratten zorgen voor crimineelvrij Nl. Het ligt niet aan de dader, het ligt aan de maatschappij. Tijd om te emigreren.

Maxiswaarlijkgroot | 31-08-07 | 11:05

Roken duurder, welnee, je gaat zoveel minder roken door het rookverbod in restaurants en kroegen, daar merk je niets van. Autorijden wordt veel duurder door het nutteloos brandstof verbranden in files, die extra cent accijns gaat het verschil echt niet maken, don't worry.
Die extra percentages bijtelling kun je uitonderhandelen met je baas. Als je aan auto van de zaak hebt, moet je daar goed genoeg in zijn. Daar bovenop heb je dan ook een tankpas, dus accijnsverhogingen moet je gewoon om lachen, misschien wordt het dan wat minder druk op de weg.
BTW omhoog? ach.. alles is relatief, ik woon in denemarken, hier betalen ze al jaren 25% BTW, 28% bijtelling op de auto van de zaak, 80% belasting op een nieuwe auto en 63% belasting over je inkomen. Veel plezier, zeikdozen.

RobertDK | 31-08-07 | 11:05

@TyfusLeijer 31-08-07 @ 11:04
Meer dan 10%? Leg eens uit?

-edit | 31-08-07 | 11:05

Klote wouter... alleen die automaatregel kost me al 1000 euro per jaar :( (bijtelling)
.
lutser

bo-oz | 31-08-07 | 11:05

Zeer lezenswaardig stukje in de financiele Telegraaf. Ik begin langzaam door te krijgen dat we met zijn allen grandioos in de maling worden genomen. Door zowel links als rechts. .. Worstel het stukje nog maar eens door..

De aandelenmarkten herstelden zich de laatste dagen. De kans dat dit herstel zich voortzet is aanwezig, maar van een nieuw koopsignaal voor de langere termijn durf ik nog totaal niet te spreken. De markt schreeuwt om een renteverlaging om de kredietproblemen op te lossen. Bill Gross, topman van Pimco, kwam met een andere, geniale oplossing.Er heeft zich iets merkwaardigs voorgedaan de laatste jaren. Terwijl de economische groei groot is geweest hebben de lagere en middeninkomens nauwelijks kunnen profiteren. En dat is een wereldwijd verschijnsel. Het doet zich voor in de VS, Europa en de ontwikkelingslanden, ook in de landen waar de economische groei groot is (de middeninkomens profiteren overigens nog wel in landen als China).

Door de groei van de wereldeconomie (aangezwengeld door de voortrazende globalisatie) en de sterke stijging van de beurzen is er veel extra rijkdom gecreëerd. Deze extra rijkdom is echter aan het grootste gedeelte van de mensen in de wereld voorbij gegaan. Degenen die wel geprofiteerd hebben zijn de bedrijven die hun winsten tot naoorlogse records hebben zien oplopen. En degenen die op een een of andere manier delen in die winsten, zoals topmannen, en aandeelhouders (en dan bedoel ik de echte aandeelhouders en niet de kleine, kortetermijnspeculanten met een internetbeleggingsrekening).

Het gemiddelde inkomen van de lagere en middeninkomens is nagenoeg niet gestegen in reële termen. De macht van het bedrijfsleven, en vooral de multinationals is zo groot, dat ze met gemak de inkomensstijging van hun medewerkers hebben kunnen stoppen door bijvoorbeeld te dreigen de bedrijfsactiviteiten elders in de wereld voort te zetten. Door de globalisatie (het opener worden van de grenzen) gingen de westerse lage- en middeninkomens feitelijk rechtstreeks concurreren met de lage-lonenlanden.

Het is eigenlijk schrijnend dat het grootste gedeelte van de mensen niet heeft kunnen profiteren van de enorme economische groei die eigenlijk al vanaf de jaren negentig in gang is (tenminste, als je een sociaal hart hebt). Normaal zouden politici voor die afnemende koopkracht natuurlijk gigantisch electoraal gestraft zijn. Een revolutie is echter achterwege gebleven doordat de politici gered zijn, en wel door de sterke stijging van de huizenprijzen. Vooral de middengroepen hebben door die sterk gestegen huizenprijzen toch leuke dingen kunnen doen, ondanks dat hun inkomens er in reële termen nagenoeg niets op vooruit zijn gegaan.

Ook in de VS is die stijging van de huizenprijzen lange tijd de redding geweest van Bush. De Amerikaanse president kon er zelfs mee wegkomen een belastingverlaging uit 2001 die voornamelijk de rijken nog rijker zou maken, door te voeren; een belastingverlaging die door Nobelprijswinnaar Stiglitz zelfs ‘pervers’ werd genoemd. Die huizenprijs bleef gelukkig toch stijgen, waardoor veel Amerikanen hun mond hielden omdat ze dachten toch op een een of andere manier te profiteren van de economische groei in de wereld.

Probleem in de VS is nu dat die huizenprijzen sterk aan het dalen zijn. Zie ook onderstaande figuur waar de huizenprijzen van gezinswoningen in reële termen staat afgebeeld (bron: chartofday). Duidelijk is te zien dat de opwaartse trend in de huizenprijzen afgebroken is en nu in een neerwaartse trend terecht is gekomen. Een waarschuwing voor Europa, omdat we hier vaak nadoen wat er in de VS gebeurt, zij het met enige vertraging.

Nederlandse huizenbezitters mogen wellicht nog van geluk spreken dat de politici hier de facto een chaos hebben gemaakt van onze woningmarkt doordat hier structureel te weinig gebouwd wordt. Daardoor zou de neerwaartse prijsdruk in de huizenmarkt bij ons weleens beperkt kunnen blijven. Het zal toch niet waar zijn dat in de Nederlandse politici wegkomen met hun mismanagement ten aanzien van de inkomenspolitiek door mismanagement ten aanzien van de woningmarkt? Maar goed, dit even terzijde.

De financiële markten zijn ondertussen, door de gestegen rente, in een kredietcrisis terecht gekomen. Veel analisten en beleggers schreeuwen om een renteverlaging. Een lage rente wordt als smeerolie van de economie en huizenmarkt gezien. Ik heb hier verschillende columns aan gewijd en ik meen dat een renteverlaging niet de juiste weg is, omdat dit op lange termijn het vertrouwen in de waarde geld als dollars (maar ook de euro’s) kan schaden en een nieuwe inflatiecyclus kan veroorzaken.

Bill Gross van Pimco, de meest gereputeerde obligatiebelegger van de wereld, komt met een andere, geniale suggestie. De huizenmarkt is volgens hem een veel groter probleem dat opgelost moet worden. In de VS dreigen de komende tijd twee miljoen defaults (gezinnen die hun huis dreigen te moeten opgeven). Dit kan funeste gevolgen hebben voor het economische vertrouwen van de Amerikaanse consument, die, laten we wel wezen, al jaren verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de economische groei in de wereld.

Bill Gross vraagt zich terecht af of de stand van de Amerikaanse huizenmarkt niet veel meer een gevaar is dan de huidige correctie op de aandelenmarkt. Wie moeten we eigenlijk helpen, zo vraagt hij zich ook af: Average Joe met zijn huis of de aandeelhouders die nu met een correctie te kampen hebben? Gross stelt een belastingverlaging voor die de gemiddelde Amerikaan gaat helpen via een welverdiende verbetering van zijn reële inkomen.

DJTriest | 31-08-07 | 11:04

De levensstandaard in NL is bijzonder hoog waardoor de veronderstelde maatregelen daar wel bij passen. We moeten onze eigen broek omhoog houden wat niet gemakkelijk is bij het gebrek aan een onderklasse. Dit betekend zeer zeker niet dat ik hier gelukkig mee ben!

nl0raf | 31-08-07 | 11:04

@Maaier 10:48: Niks mis met een begrotingsoverschot, alleen zouden ze het moeten halen door minder uit te geven. Ze hebben het idee van een jaarlijks overschot al laten varen; nu mogen ze het totaal in het laatste jaar sluitend krijgen. Dus gaan ze straks in een verkiezingsjaar wel even een paar miljard ombuigen, geloof jij het?

Verder wat Iefje (10:52) zegt: die verlaging stond al op stapel, maar wordt nu gebruikt als excuus om elders weer wat extra te graaien.

Muxje | 31-08-07 | 11:04

Leuk want dit land kan zoveul beter met de hoogste belastingtarieven. Met name de BTW is hier in 0031 al torenhoog en ik wist het van tevoren met zeaun rooie op financien gaan de meest ingrijpende belastingen drastisch omhoog.
Deze verhoging van de BTW is MEER dan 10%, dus wordt alles 10% duurder!

TyfusLeijer | 31-08-07 | 11:04

Jullie eigen schuld! Jullie hebben op die moderneukende liegende hufters gestemd. En nu niet zeggen dat is niet zo, wan geloof me, IK was het NIET!

Mokum Kosher | 31-08-07 | 11:04

@naffer: het zou leuk zijn als je voor die belasting die je afdraagt inderdaad onderwijs en zorg van een fatsoenlijk niveau krijgt.

En inderdaad, om geld over te houden heb je 2 inkomens nodig, want je netto loon = bruto loon - 52% loonbelasting, -6,5% inhouding ziektekosten, - nominale premie van 200 euro per maand, -5,2% ww premie, - 4% provinciale, gemeentelijke en waterschapsbelastingen, -BPM, - premie volksverzekering, accijns en BTW. Vergeet ik nog iets? Behalve verzekeringen en pensioenpremies? Wegenbelasting? Treinkaartjes? Eten? Drinken? Kleding? Hypotheek? Auto? Brandstof? Gas, electriciteit en water? Hobbies?

Generaal Pardon | 31-08-07 | 11:03

@Maaier 31-08-07 @ 11:01
Eensch

-edit | 31-08-07 | 11:03

@Dikke_Dakduif 31-08-07 @ 11:00:

U bent voldoende naief om aan te nemen dat er over 30 jaar nog zoiets bestaat als sociale zekerheid? Ik zal u vertellen hoe het zit:

Over 30 jaar is zelf veel geld sparen en beleggen, de enige manier om als oudere nog een fatsoenlijk leven te hebben. Zonder kinderen gaat dat sparen beter dan met. Jouw kinderen betalen over 30 jaar zijn prak niet, simpelweg omdat die sociale voorzieningen er dan niet meer zijn.

Balsaq | 31-08-07 | 11:02

Hoera, de jacht op de portemonnee is weer geopend door de linkse en gristelijke partijen. Leve de struikrovers. Geld gaat uiteraard naar de linkse stokpaardjes: cursusjes assertiviteit voor boerkadragende, zwangere tienermeisjes, jeugdhonken van gewapend beton voor alles-in elkaar trappende finnenrukkertjes, aan taallessen voor kansarme, hoofddoekdragende tentdragende echtgenotes van oudere, niet-geintergreerde finnen. Aan het opknappen van marco koffiehuizen en het vandaalbestendig maken van lantaarnpalen in 'kansenwijken'... Gelukkig, is Sjakie van de Soosjiale Dienst zijn gesubsidieerde baantje ook weer gered! Betalen zullen we, wij die hebben lopen smeken om die lutsers naar 0031 te halen! Eigen schuld, dikke bult. Hadden jullie maar niet op soosjalisten moetens stemmen... Mag ik nu ook daaraan gaan meebetalen!

fokkenmast | 31-08-07 | 11:02

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 11:01

@TheCFO 31-08-07 @ 10:57
Dit is natuurlijk geen maatregel op de korte termijn. Voordat het ingaat zitten we minstens op 1 januari 2008. Voordat effecten zichtbaar zijn ben je zo weer een jaar verder. En wie weet hoe de arbeidsmarkt er dan voor staat. Met een zelfde argumentatie moet je naar het versoepelen van het ontslagrecht kijken. In een krappe arbeidsmarkt zal het bijna geen effect hebben, maar die arbeidsmarkt blijft niet krap.

-edit | 31-08-07 | 11:01

Deze reactie is niet OK -edit 31-08-07 @ 10:53

Niet loslaten, maar zoals het nu staat is het imho teveel van het goede.

Maaier | 31-08-07 | 11:01

@Murdockyoufool
Wie maakt jou prak over 30 jaar klaar?
Nu betaal jij straks dokt hij. Dus hou je kluif ff.

Dikke_Dakduif | 31-08-07 | 11:00

gvd,
pvda zit in het kabinet en ja hoor, de belasting gaat omhoog. Politiek links is maar goed in 1 ding; belasting heffen en meer ambtenaren aannemen.

zoals joop den uyl het al zei: voor leuke dingen voor linkse mensen

wat een lutsers!

Jan Kaas | 31-08-07 | 11:00

@Balsaq 31-08-07 @ 10:40
Tja, als het alleen economische factoren waren (werk, inkomen) etc. dan was ik al weggeweest maar helaas zijn er andere zaken die me aan dit rovershol binden...

Brouhaha | 31-08-07 | 10:59

sjaakdeslinksesul 31-08-07 @ 10:49
in de kern helemaal waar, maar ik vrees dat in de arbeidspraktijk de effecten erg klein zullen zijn, zeker gezien de huidge arbeidsmarkt.
tis idd wel een beter plan dan allerlei eenmalige heffingen om tekorten op te vangen

TheCFO | 31-08-07 | 10:57

Aan de andere kant, 20 % rekent wel een stuk makkelijker dan 19.

OpaWizzkid | 31-08-07 | 10:57

@ TooneyLunes 10:50
Die tewerkgestelde uitkeringstrekkuhs in De Haag, die voor 50 percent van je inkomen het land naar de kleauten helpen bedoel je?

O die.

Wel Flauw | 31-08-07 | 10:56

Zoals Milton Friedman al zei is de weg naar de economische afgrond geplaveid met goede bedoelingen. Bosje wil zijn imago op links oppoetsen en doet dus leuke dingen voor de minima. Maar hij zet een enorme rem op groei door alles duurder te maken (BTW) en een boete te zetten op economische ontplooiing (accijnzen). Minder groei = minder belasting = minder poen voor Bos z'n zieligerts. Dus: Iedereen gelijk, iedereen arm.

Upperkut van rechts | 31-08-07 | 10:56

@sjaakdeslinksesul (10:49)
Lijkt mij ook. Maar als er dan meer mensen aan het werk zijn, zie ik die BTW echt niet 2% omlaag gaan.

DiagnosisTyphus | 31-08-07 | 10:56

Weg met het kabinet! Vandaag nog!

Perv | 31-08-07 | 10:56

Kunnen we niet gewoon de publieke omroepen afschaffen? Die zijn goed voor meer dan een half miljard euri belastinggeld p/j. En dan de alcohol- en tabaksaccijnzen omlaag natuurlijk.
* er nog eentje opsteekt *

Kardinaal Meier | 31-08-07 | 10:56

Laten we niet vergeten ook het CDA te bedanken dat hier gewoon in mee gaat.

Voltaire | 31-08-07 | 10:55

Dit matte land pikt ook werkelijk álles wat de dievenbende in Den Haag hen door de strot duwt
Er lijkt geen enkel verzadigingspunt te bestaan want de gelegaliseerde roof gaat maar door en je hoort werkelijk Niemand die eens aan de bel trekt dat het nu wel eens genoeg is

Tobi | 31-08-07 | 10:55

Heel eerlijk allemaal weer, her en der waren uitkeringen al hoger dan dan gewone salarissen door werk.
Als dit Kabinet onder leiding van BALKENENDE (een christen) toch eens aan de hemelpoort zou komen... Ik denk dat ze allemaal direkt naar de hel getrapt zullen worden vanwege hun vuiligheden en gegraai.
Het zal ze niet eens kunnen schelen, zij hebben er straks allemaal 30 procent meer loon bij (zonder het te verdienen) En graaien dat het een lieve lust is, villawijkjes ipv. een appartementje in een kanzenwijk, auto's met chauffeurs etc.

En straks als het kabinet evengoed valt, wachtgeld te over en gesubsidieerde vriendenbaantjes in overvloed.
.
Kennen we de solidaire Rosenmuller nog? Ook zo'n hond! Alle werkende mensen moesten maar integreren in allochtone wijken, en wat doet meneertje? Villawijk opsnorren , bijbaantjes scoren en miljoenen aan lonen en subsidies binnehalen ,alleen voor zichzelf.
.
Over Wouter BOS? Daar maak ik niet eens meer woorden vuil.
Deze vuile leugenaar en volksverrader is zelfs ieder woord van fatsoenlijke mensen onwaardig.

De Beste | 31-08-07 | 10:54

De duitse winkeliers en tankstations net over de grens wrijven zich hun handen alvast warm.

cameolina | 31-08-07 | 10:54

Echt weer paniekvoetbal.... lijkt ajax wel. Alleen valt er daar niets meer te halen. We zouden uit protest allemaal de WW in moeten gaan hihi... Kijken wat ze dan doen... vraag me af of je nou echt niets beters kan verzinnen. Kabinet haalt de kerst toch niet.... die misste ik bij de poll !

ergveelstijl | 31-08-07 | 10:54

@Maaier 31-08-07 @ 10:48
Wanneer het kabinet het begrotingsoverschot loslaat wordt het weer beschuldigt van potverteren. M.a.w.: dit kan je nooit goed doen.

-edit | 31-08-07 | 10:53

@nduss 31-08-07 10:45
"Omzetbelasting is dus ook iets anders dan BTW." Fout! Terug naar de schoolbanken.
Omzetbelasting = BTW !

JdG | 31-08-07 | 10:53

Exact als met het tijdelijke "kwartje" van Kok, is er alweer sprake van "een dode mus", c.q. "kat in de zak".
.
En dan zonder je te schamen en met droge ogen je eigen salaris met 30% verhogen.
.
En het dan raar vinden dat het volk de politiek de rug toekeert.
.
Dat komt ervan als je de woorden Belofte maakt schuld in de wind slaat.

penpal | 31-08-07 | 10:53

En iedereen blijft maar vrolijk op de oude bestaande partijen stemmen... Het is ons gegund.

Rest In Privacy | 31-08-07 | 10:53

Brandstof en boodschappen haal je toch bij onze Oosterburen.
*nu nog een leuk aanbod en ook de woning wordt daar "gehaald".

kapotte_stofzuiger | 31-08-07 | 10:53

@sjaakdeslinksesul 31-08-07 @ 10:49
Die premies moeten sowieso omlaag, want er zijn veel minder uitkeringen.
Die BTW-verhoging is in mijn ogen totaal overbodig.

Iefje | 31-08-07 | 10:52

@sjaakdeslinksesul 31-08-07 @ 10:49
Daar heb je absoluut een punt.

-edit | 31-08-07 | 10:51

Daar waar je in Nederland meer dan de helft van je inkomen kan inleveren en door allerlei soorten belastingen wordt belaagd, is het belastingtechnisch in Ierland veel beter vertoeven.
Echter het woon-naar-huidige-werk-verkeer gaat mij dan wel opbreken..... schat ik zo in.
KudtBos.

TooneyLunes | 31-08-07 | 10:50

Prima dat dit kabinet wil investeren in de samenleving. Dat kost geld en dat moet ergens vandaan komen. Lastig wordt het om in tijden van hoogconjunctuur uit te leggen dat iedereen er (daardoor) op achteruit gaat. Wordt een lastig verhaal voor de jongens en meisjes van Balkie IV

-edit | 31-08-07 | 10:50

nduss 31-08-07 @ 10:45:
Linkje: www.fd.nl/ShowRedactieNieuws.asp?Conte...

Bedrijven hebben eens per paar jaar een reorganisatieronde om gezond te blijven, hoogste tijd dat dit ook eens grondig gebeurt bij onze overheid.

Lobo | 31-08-07 | 10:49

SOB : Same OLD Bullshit

Dat krijg je als je voor een christelijke, rode hond stemt mensen!

Patrick Zweedsey | 31-08-07 | 10:49

"De verhoging van het btw-tarief ... wordt weer ingezet voor verlaging van de ww-premies. Op die manier wordt arbeid goedkoper en kunnen dus veel meer mensen aan het werk worden geholpen."
Ziet hier dan niemand dat deze verschuiving van belastingheffing juist een zeer liberale maatregel is die een duidelijke breuk met het sociaaldemocratisch gedachtegoed inhoudt?

sjaakdeslinksesul | 31-08-07 | 10:49

Onder het mom van democratie belastingen verhogen, uitdelen aan kansarmen en werkonwilligen en importeren van stemvee.
De laatste zorgen weer voor die "democratie".

Tijd voor een STAATSGREEP

Ex-Gladio | 31-08-07 | 10:49

Hahaha, even terug in dit kikkerlandje en dan meteen dit lezen. Geweldig! Nog geen seconde spijt dat ik die dievenbende hier de rug heb toegekeerd.

Toedeledokie maar weer, Achtertuyn is zondag weer weg!

Achtertuyn | 31-08-07 | 10:49

de honden blaffen... 31-08-07 @ 10:43:
Dat zijn wel TIEN biertjes hoor..

Dachthetwel | 31-08-07 | 10:49

tokkie 31-08-07 @ 10:41

zoals gewoonlijk blaat u weer onzin:

-politieagenten met z'n tweeën in de auto is veiligheid. Als ze alleen zitten, griijpen ze ene stuk minder in
- ontslagbescherming wil het kabinet aanpakken, alleen die gekke vakbonden zijnn overal tegen
- Leraren moeten behalve lesgeven, ook lessen voorbereiden, kinderen begeleiden, proefwerken maken etc. De meeste middelbareschoollaeraren hebben eigenlijk te weinig uren, waardoor zaken als extra begeleiding erbij inschieten. Het laatste wat je moet doen is bezuinigen op onderwijs, daar moet juist miljardne bij. Maargoed, jij bent ergens rond je 14e van school gegaan en hebt dat nooit gezien.

On-topic: Jammer dat het kabinet aano'n idioot begrotingsoverschot vasthoudt naar het eind evan de regeerperiode toe. een prcentpunt minder en veel van dit was niet nodig geweest.

Maaier | 31-08-07 | 10:48

@der Wunderhund 10:29: Staar je ook niet stuk op het koopkrachtverlies van "slechts" 0.25%. Volgens Radio 1 worden "lagere inkomens, gezinnen met kinderen, en ouderen" ontzien. Veel echte rijken hebben we niet, dus het is weer de werkende kinderloze middenklasse die mag inleveren. Benieuwd hoeveel ik dit jaar mag inleveren; voor een alleenstaande met toch een behoorlijk brutosalaris is er steeds minder te lachen.

Muxje | 31-08-07 | 10:48

Even voor de duidelijkheid: WIJ hebben voor dit kabinet gekozen omdat het vorige teveel bezuinigde, hè.

Erg leuk om te zien dat elke Wouter-fan helemaal om de tuin geleid is door die nepglimlach. Nu hij Minister van Centjes is gaat hij GEWOON OP DE OUDE VOET VERDER, alleen heet het nu sociaal bezuinigen :-(

Triest allemaal, heur...

no_style_at_all | 31-08-07 | 10:47

Iedereen geeft nu de PvdA de schuld, en dat is goed de PvdA kan niet genoeg schuld op zich nemen, maar de gristenhonden zijn er de oorzaak van dat arme, arme, arme gezinnetjes met kinderen worden ontzien. Allochtonen hebben grotere gezinnen... Get the drift?
Daarnaast moet de babyboomgeneratie haar plekje in de zon krijgen. Een idioot kon dit zien aankomen -wat ook geldt voor het 'verkeersinfarct'- maar regeren iesj maar vier jaar vooruit zien, hè.

Murdockyoufool | 31-08-07 | 10:47

Zet die hoedjes maar weer op, het is een keihard complot! Vlaanderen en Nederland worden samengevoegd, BTW in Belgie= 21%, dus wat is de oplossing? Nederland een %tje erbij, Belgie %tje eraf en klaar.. www.nkvk.be/17fiscaal/17a1_btw_tarieve...

brulaap | 31-08-07 | 10:47

Een overheid heft zoveel belasting als maximaal kan zonder dat het volk in opstand komt.

DenkZelfstandig | 31-08-07 | 10:47

oh ja. Laatst hoorde ik tijdens een discussie show van die vage publieke omroepen een vrouw zeiken over dat het ze onterecht vind dat ze belasting betaalt waarmee kinderbijslag wordt betaalt terwijl zij geen kinderen heeft/wil. DOM wijf had geen baan en ontving een uitkering.

naffer | 31-08-07 | 10:46

nduss 31-08-07 @ 10:45: jij zou eens een keertje naar het journaal moeten kijken.
met bos de klos!

LoL @ S?v?ke | 31-08-07 | 10:46

Iemand die buiten staat te roken voor de kroeg die drink minder dus:
belasting op alcohol omhoog om verlies te compenseren
belasting op roken omhoog voor diegene die zo graag aan de bar hangt dat ie stopt met roken, minder rokers = meer belasting per roker.

hekkesluiter | 31-08-07 | 10:46

Ik heb geen idee waar deze informatie vandaan komt, voor zover mij bekend zijn er nog geen concrete plannen uitgelekt. Beetje klagen en kankeren hoort nu eenmaal bij GeenStijl, helemaal prima. Alleen een beetje jammer dat zoveel mensen deze berichtgeving als waarheid slikken.

@ stagiair: BTW = belasting op de toegevoegde waarde. Dat deze naar 20% zal gaan, lijkt mij erg onwaarschijnlijk maar dat terzijde. toegevoegde waarde is iets anders dan omzet, Omzetbelasting is dus ook iets anders dan BTW.

nduss | 31-08-07 | 10:45

Brandstof en BTW zijn idioot omdat het een hellend vlak is (je kunt er eindeloos mee doorgaan en het wordt nooit kleiner), waar bovendien geld mee geproduceerd wordt - door te verhogen rem je de economische groei en maak je inflatie; want dat is het echte probleem, mensen - er zit een inflatie aan te komen van heb ik jou daar. Wordt niet eens hier veroorzaakt, maar is het gevolg van het eindeloos geld stuk smijten door Yanken en de groei van Aziatische tijgers. De werkende mens die de meeste waarde zal weten te creeeren zal zijn huis kunnen behouden - de rest zal aan achterblijvend loon en immer stijgende prijzen en rente ten onder gaan. Moge de beste winnen. Prettige wedstrijd.

Niet voor Jan | 31-08-07 | 10:45

Hey, en ik krijg nog steeds een kwartje terug van Kok!!!!

Burgertrutje | 31-08-07 | 10:45

@ mattmaxx
Ook ik stem geen Pvda meer. Maar ik vind het ook niet erg om (met 2 inkomens) wat meer te betelen. Ik wil hier wel goede zorg, onderwijs enz. voor terug voor mij en mijn gezin. We zijn denk ik een beetje verwend. Ik snap het niet met 2 inkomens rij ik een auto van nog geen paar jaar oud. Heb ik een huis van bijna 3 ton en hou nog geld over.

naffer | 31-08-07 | 10:45

Laat dat een les zijn voor iedereen die op de PvdA heeft gestemd. Volgende keer niet meer doen hè? Mooi, da's dan geregeld.

FlyingSpaghettiMnstr | 31-08-07 | 10:44

Jullie hadden gewoon allemaal op Rita, Geert en Pastors moeten stemmen, in plaats van die rode baantjesschuivers of een nog linksere partij!

Hoewel dat dan ook niet goed zou zijn afgelopen *herinnert zich iets over een kale relprofessor *.

Generaal Pardon | 31-08-07 | 10:44

"Tegenover de lastenverzwaringen staan ook forse lastenverlichtingen van in totaal 700 miljoen euro, waarvan 400 miljoen naar de burgers gaat en 300 miljoen naar het bedrijfsleven."
Zo,400 miljoenlastenverlichting,dat is wel 23,52 euro per persoon,ik ga rentenieren,wat een bedrag.

de honden blaffen... | 31-08-07 | 10:43

Bedankt aan al die mensen met hun holle kop die PvdA gestemd hebben.

Te triest voor woorden dit, op een gegeven moment kunnen we beter allemaal van een uitkering gaan leven want werken levert je niks meer op behalve jaloerse blikken op de mensen die lekker thuis zitten te genieten van andermans belastingcenten.

Tremor | 31-08-07 | 10:42

Wat een kutkabinet!! Eerst maken ze het makkelijker om mensen te ontslaan en nu maken ze het levensonderhoud duurder!! En dat allemaal om hun eigen plannetjes uit te kunnen voeren waar niemand iets mee opschiet!! Ook de minima niet, want die gaan door bos binnenkort meer voor hun woning van de wonignbouw betalen.. We kunnen dat geld beter gebruiken om Bos een cursus Economie te geven... Anders kan je aan het eind van de kabinetsperiode beter thuis blijven als je minder als 4000 euri bruto verdient..

frankmeister | 31-08-07 | 10:41

@grimbergen666 31-08-07 @ 10:36:

REPSECT. Je bent een voorbeeld voor velen.

Balsaq | 31-08-07 | 10:41

@Fleisch
Aardappelen vallen onder het laagtarief, en voor boeken zijn de illeg... *kuch* prijsafspraken toch al wettelijk geregeld. nl.wikipedia.org/wiki/Wet_op_de_Vaste_...
-
Wat ik niet snap, is dat de alcohol nu ook weer duurder wordt. Zo worden degenen die het goed met hun bloedsomloop voorhebben (wat juist kosten scheelt) weer extra gestraft. Overigens zal niemand zijn of haar alcoholconsumptie er om minderen, maar gaat er gewoon minder geld naar andere doeleinden. En dat geeft Mark Rutte weer de economie-troefkaart bij elk onderwerp *zucht* de komende verkiezingen. Maar laat DH maar lekker doen waar ze zin in heeft, graaf ik Had-je-me-maar nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Verki... wel op voor de volgende verkiezingen.

DiagnosisTyphus | 31-08-07 | 10:41

HA! ik ga erop vooruit!
1: Ben 5 maanden geleden gestopt met peuken roken (scheelt 120 euries per maand)
2: Hou sinds 1 maand een kilometer administratie bij in m'n bedrijfs-auto, dus 0% belasting aan die kut wouter bos (scheelt 300 euries per maand)

MDE | 31-08-07 | 10:41

om de bedroting sluitend te krijgen had wouter boslim ook wel eens wat faluawekulbaantjes bij overheidsdiensten kunnen opheffen alsmede de ontslagbescherming voor ambtenaren afbreken.
door bij de politie 26 korpsten op te heffen en onder landelijk commando te zetten en te dwingen om alleen in een auto te zitten ipv met zn tweeen moet rustig ca 10000 banen kunnen laten verdwijnen
bij stoppen voorgoed met speeltuinvredesmissies moeten er rustig bij defensie 20000 banen kunnen verdwijnen
dat een leraar slechts 25 uur uur les geeft per week is veel te wining moeten er minimaal 30 worden wanneer er een contract is voor 36 uur per weerk
het niet uitvoeren van het generaal pardon kan ook wel 100 miljioen schelen
bij vadertje staat zijn in de loop van de jaren veel te veel onzinbaantjes gecreerd waardoor de kosten de pan uit gerezen zijn
De bezuinigingen dienen volledig ten koste te gaan van mensen in de publieke en semi publieke sector
de economie wordt getrokken door mensen in het particuliere bedijfsleven en niet door mensen die een baantje hebben op kosten van de belastingbetaler

tokkie | 31-08-07 | 10:41

Enkeltje USA/zwitserland dan maar nadat ik klaar ben met mijn hbo studie. Niemand gaat mij korten op mijn centen. In de Nederlandse stemmer heb ik zowieso geen vertrouwen meer, die laten zich veels te veel leiden door populisme ipv. inhoud, om nog maar te zwijgen over de tienduizend nieuwe linkse stemmen door het generaal pardon.

musclehedz | 31-08-07 | 10:41

Ikl weet waar Vraagstaart's huis woont: Vraagstaart woont in het sprookjesbos in dromeland.
En Tja Boslim moet ergens zijn kansenwijken / Prachtwijken mee betalen, ik ben zo blij dat ik binnenkort 1300 kilometer zuidelijker mag wonen.

hangbuikzwijntje | 31-08-07 | 10:40

@ mattmaxx 31-08-07 @ 10:37
Eens! Maar ik heb nog meer te doen dan me druk maken om de uitverkoop van NL. Prettige dag verder.

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:40

@Brouhaha 31-08-07 @ 10:33:

In Zwitserland vertrekken de treinen meestal binnen 20 seconden vanaf de geplande vertrektijd. Alleen in uitzonderlijke gevallen is dat niet zo.

Eergisteren zat ik in Zürich in de tram (normaal fiets ik, maar woensdag was het _echt_ kl%#$t@weer), en was het een beetje een chaos op de weg (vanwege datzelfde weer). In de 10 minuten dat ik in de tram heb gezeten, werd 2 keer een uitgebreid excuus gemaakt dat hier op neer kwam:

"Mededeling van de Zürilinie: Vanwege de weers- en verkeerssituatie rijden de trams op dit moment niet geheel regelmatig. Wij vragen hiervoor om uw begrip. Dank u wel."

Geen misverstand: de trams reden nog steeds binnen 4-5 minuten van hun geplande tijden, alleen dus niet helemaal volgens schema.

Met zulk openbaar vervoer heb je geen HSL of Betuwelijn nodig!
(NB: Voor goederenvervoer hebben we dadelijk de Gotthard basistunnel, en _reken_ maar dat die geld op gaat leveren.)

Balsaq | 31-08-07 | 10:40

100% eens met Balsaq 31-08-07 @ 10:34 is.

vraagstaart | 31-08-07 | 10:39

Eerst het zuur, dan het zoet,zei balkenende vlak voor de verkiezingen.

luisindepels | 31-08-07 | 10:39

PVDA stemmerTs bedankt !!.

De VVD is amper vertrokken of de bijtelling voor lease-auto's gaat alweer omhoog (terug naar wat het een paar jaar geleden was).

volgende keer weer gewoon blind op de rooie kliek gaan stemmen natuurlijk, stelletje hersenloze schijtsocialisten.

QB (ja die.....) | 31-08-07 | 10:38

Geweldig! De economie groeit als kool, de belastinginkomsten klotsen over de randen van de schatkist en toch gaan we er op achteruit. Omdat de PvdA 'leuke dingen voor de mensen' wil doen. Hoe zei W.F. Hermans het ook alweer? "Socialisme is nobele dingen doen van andermans geld", zoiets.
Er zijn minima die ik een extraatje gun, maar er zijn er meer die er zelf een zootje van hebben gemaakt en door de fluwelen handschoenen van links Nederland kunnen blijven doen wat ze willen: profiteren van andermans inzet.
Dalrymple for president!

Onbevlekt blazoen | 31-08-07 | 10:38

Sorry reaguurders met kinderen, maar... krijg de tyfus met je kutgezin. Betaal ik weer aan jullie stinkjong mee. Met alle respect, no offence, maar de tering met je reeds acceptabele kinderbijslag.
Wat een land, wat een kabinet. Dhimmie en gristen, beter konden we het niet treffen. 'k Begin welhaast uit te zien naar een regering die bestaat uit SP/VVD/PVV.

Murdockyoufool | 31-08-07 | 10:38

Die lijers kregen er een jaar gelden zelf nog 30 procent bij over hun salaris.
en de rest mag krom liggen, en inleveren.
Wat is die politiek toch krom.

k'noalstergirl | 31-08-07 | 10:37

Iemand trouwens boerka's en bimbo's gezien gisteren? Was best amusant.

Generaal Pardon | 31-08-07 | 10:37

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:37

Tja na 25 jaar armoede importeren moet de rekening wel een keer komen he!!

Poitiers | 31-08-07 | 10:37

@ mattmaxx 31-08-07 @ 10:32
Ach, ik zou het ook anders kunnen stellen maar de boodschap is toch duidelijk?

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:36

Waarom die verbazing? Hebben jullie de brief niet ontvangen deze week?

[kwoot]
meneer Koyt, wilt u even bukken voor de staat? Nee, iets verder voorover graag...

Vriendelijke groeten,

Wouter Baba en zijn 40 rovers [/kwoot]

Nauwelijks een verrassing...

koyt | 31-08-07 | 10:36

Leuk, blij dat ik in een land zit waar ze niet 60% van mijn jaarlijkse Balkenende weggeven aan paupers, waar verliezende partijen aan de macht komen, en waar je strafbaar bent als je een lekker wijntje bij de lunch neemt! Maar succes daar in het noorden, mwoehaha. Correcte link trouwens: www.telegraaf.nl/binnenland/69936621/B...

Generaal Pardon | 31-08-07 | 10:36

Ben 2 jaar geleden mijn vaste baan verloren. heb sinds die tijd niet 1 week in de ww gezeten. ik heb alles aangepakt en heb nu een vaste goed betaalde baan. Gaan ze er voor zorgen dat ik meer moet gaan betalen voor sommige klojo's die te lui zijn om naar werk te zoeken (de arme stumpers). In heel nederland komen polen en andere volksstammen het werk doen die wij nederlanders ook kunnen doen. Niet dat ik deze mensen het niet gun. Maar ik moet voor die ww'ers gaan betalen. Ik heb altijd kunnen werken, ook toen het wat minder ging in de economy, waarom kunnen andere dat niet.
En dan lust ik als hard werkend mens graag een pilsje voor de dorst te lessen, moet ik hier ook al meer voor betalen. De regering is net als de kerk vroeger, stelen wat je stelen kunt. zo ga weer 8 uur geld brengen naar de staat, gegroet allen.

grimbergen666 | 31-08-07 | 10:36

@Brouhaha 31-08-07 @ 10:33
Tja, ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Lying Dutchman | 31-08-07 | 10:35

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:35

Op zich wel grappig, we miepen een beetje met "Stelletje lijers" enzo. Maar het maakt geen anusch uit. Het gebeurt toch wel. Hmmm, meer regels/betutteling + meer betalen. 't is niet echt de beste tijd voor liberalen/libertairen. Eigenlijk zuigt 't best wel hard.

Ted Tedtedtedted | 31-08-07 | 10:35

@Balsaq 31-08-07 @ 10:32 Maar in Zwitserland hebben ze weer geen HSL en geen Betuwelijn!

vraagstaart | 31-08-07 | 10:35

De vuile klootviolen. Op de barricaden! Schop die gasten uit het pluche! Nieuwe verkiezingen!

Klukkluk | 31-08-07 | 10:34

@ mattmaxx 31-08-07 @ 10:29
Het CPB heeft dat gecalculeerd op basis van de plannen van grijs_1.
Dat probleem met jouw aandelen komt dan weer vanwege de malaise op de Amerikaanse kredietmarkt, of je hebt gewoon minder goede keuzes gemaakt.

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:34

De BTW gaat met 1% omhoog. Dat is dus een toename van RUIM 5% van het btw bedrag!! Ja, zo kan ik ook een begroting rond krijgen. Verrekte ZAK HOOI!

Opse Hontjus | 31-08-07 | 10:34

@Brouhaha 31-08-07 @ 10:33:

Zoals ik boven reeds noemde: stem met uw voeten; dat is gemakkelijker voor u dan een revolutie te beginnen.

Balsaq | 31-08-07 | 10:34

wat moet er gofferdomme gebeuren wil de nederlandse belastingbetaler eens in opstand komen? Woutertje bos ziet iedere werkende als melkkoe voor zíjn solidariteit. Dit land kan idd zo veel beter.

Willem VanDer Decken | 31-08-07 | 10:34

Wel godverdomme.. Wat is nederland eigenlijk toch een ontzettend kutland, met kutinwoners die niet op standpunten van een partij stemmen, maar op iemand omdat hij er aardig uitziet...

Harige Mammoet | 31-08-07 | 10:33

Revolutie! Dat is wat er nodig is in dit k*tland. Wanneer houden we nu eens op als makke schapen die constante berovingen door de uitvretersbende in Den Haag nog langer te accepteren? We betalen ons scheel in dit land en we krijgen er (te) weinig voor terug. Geen nieuwe wegen, de slechtste en zeker duurste gezondheidszorg in Europa, een matig pensioen/AOW, waardeloos openbaar vervoer en falende criminaliteitsbestrijding.

Het geld wordt met bakken over de balk gegooid aan onzin-projecten (Betuwelijn), oorlogen in landen waar geen eer aan te behalen valt (Afghanistan en Irak), een continue groeiend leger uitvreters (ambtenaren en zogenaamd onafhankelijke adviesbureaus) en bevolkingsgroepen waar de eerstkomende 5 generaties niets mee te beginnen valt (Marocs, Antillianen, asielzoekers). En Jan de Burgelul maar bloeden.

Hoppa, weer een procentje erbij over ALLES wat je koopt en als dat een auto, drank of benzine is dan wordt dat nog meer. Niet dat voor al dat geld ook maar 1 file wordt opgelost of zelfs maar verkort, nee kom zeg. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven, toch? Ze betalen toch wel, de sukkels, denkt de Gelegaliseerde Misdaad. Wel, mede-sukkels, bedenk dat er maar 1 partij is die belastingverlaging en terugbrengen van de uitvreterskliek die ambtenarij heet, op de agenda heeft staan en de voorzitter van die partij heeft een chloorkuif.

Brouhaha | 31-08-07 | 10:33

Boslim ga eens deaud.
Nou, dat wordt zeker wat spullen in het buitenland halen. Scheelt weer een hoop BTW.

I (8)You fokker | 31-08-07 | 10:33

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:32

Lieve claudi-jaah, Ken jij het woord 'verreken' niet?

Rechtse_Rukker | 31-08-07 | 10:32

ManiacMansion 31-08-07 @ 10:26

Je hebt het over peanuts.

Kinderbijslag na het eerste kind afschaffen. Ik hoef toch verdoeme niet te betalen voor iemand met een bijstandsuitkering, die 6 kinderen neemt. Als je geen geld hebt om kinderen op te voeden, moet je ze niet nemen.

Schrappen in die subsidiestromen brengt meer op dan die lullige 1% BTW verhoging.

De asielindustrie, die nu omgeturnt wordt naar begeleidingsindustrie voor die 26.000 leugenaars en door de rechter uitgewezen figuren. Allemaal een huis, uitkering, kinderbijslag, gezondheidszorg etc. en vervolgens hun bruid of gom binnenhalen en/of gezinshereniging.

Ik denk dat daar meer te halen is.

kwarkoo1 | 31-08-07 | 10:32

En wederom wordt succes bestraft in Nederland. Geen wonder dat er 50k-100k hoogopgeleide mensen per jaar het land verlaten om elders te gaan wonen en werken.

Ik woon en werk in Zwitserland: 2x zoveel bruto loon als in Nederland, effectief 20% belasting. Hier wordt succes beloond, net als in de VS.

Ik kan eenieder met enige opleiding alleen maar aanraden om het zinkende schip zo snel mogelijk te verlaten!

Balsaq | 31-08-07 | 10:32

Dit had je kunnun verwachten van Partij Voor De Asoos'.
Werken wordt in holland gestraft.

gerrit5042 | 31-08-07 | 10:32

Mag in ruil voor die cent extra accijns op de benzine wél het kwartje van kok eindelijk eens optiefen?

Tuvai | 31-08-07 | 10:32

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:31

musclehedz dat is correct het
sinterklaasje spelen is weer begonnen :-(((((

banen pool | 31-08-07 | 10:31

Tja, dan zit er niets anders op dan wat geld te gaan zwartwassen in plaats van wit.

YaYoh | 31-08-07 | 10:30

Tering, nog meer belasting. Vuile honden.

Dachthetwel | 31-08-07 | 10:30

Ons partijenstelsel moet op de schop, gewoon net als in Amerika, twee partijen, links en rechts, kan je tenminste vier jaar ergens aan bouwen.

Ik ben niet onder de indruk van deze verhogingen, verhoog gewoon mijn prijzen en ga euro's als guldens verdienen. Daaaag, kut Bos.

Lying Dutchman | 31-08-07 | 10:30

@ Rechtse_Rukker 31-08-07 @ 10:27
Die rekening komt voor het grootste gedeelte op het bordje van mensen met een modaal inkomen. Maar ja, die hebben geen tijd om dagen lang te demonstreren...

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:29

Wie heeft er PvdA gestemd? Die moet zijn bek dicht houden!

Eagle_Eye | 31-08-07 | 10:29

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:29

Smerige linkse dieven.

musclehedz | 31-08-07 | 10:29

@Rechtse_Rukker 31-08-07 @ 10:27
ik verreek, jij verreekdt?

claudi-jaah | 31-08-07 | 10:29

Het belangrijkste doel van de overheid is zichzelf in stand houden en als het even kan groter worden door toevoeging van meer bemoeizuchtgige maar verder zinloze overheidsinstanties. Uiteraard moet u dan maar wat meer belasting betalen om al dat moois mogelijk te maken.

Zeurders | 31-08-07 | 10:28

tijd voor een dictatuur..

ijsklont | 31-08-07 | 10:28

het blijft natuurlijk wel kudt dat elke keer dat die balkenende opnieuw moet beginnen dat ie dan wéér begint met éérst het zuur.. aan het "zoet" komt die piepersnijer nooit toe lijkt het wel

van dal | 31-08-07 | 10:27

Flikker toch op Fleischboom. Als er één groep afgelopen jaren hard is aangepakt dan zijn het de minder bedeelde. Zie de kansenwijken en kansenjongeren. De top heeft zich verreken en de rest mocht de kosten betalen.

Rechtse_Rukker | 31-08-07 | 10:27

Stomme Kleaudtzakken... lever toch zelf een die 30% loonsverhoging weer in... mongeaulen.. wij maar betalen en betalen en jullie vette speknekken vam Grijs 1 maar in die benzineslurpers met privechauffeur reizen.. Hypocriete achterlijken.. verbeter de wereld en begin bij jezelf... doe eens goed voorbeeld geven.. je hebt echt geen 2ton per jaar nodig... kan best minder..

ManiacMansion | 31-08-07 | 10:26

Wat een stelletje mafiosische dieven
Kap eens met dat gejat van de burgers
@ all van het kabinet: GA EENS DEAUD!!

Fonta | 31-08-07 | 10:26

claudi-jaah 31-08-07 @ 10:24
Dit artikel is met behulp van een computer op het Binnenhof verwijderd....................

metalgrandpa | 31-08-07 | 10:26

Het is gewoon legale diefstal,fijn door onze open grenzen hoor.De werkenden bloeden al jaren voor alle paupers.En hard ook.Wanneer houdt dit eens op?

Poitiers | 31-08-07 | 10:25

En zolang de gemiddelde Jan Lul zijn hypotheekje, zijn vakantietje en zijn Astra'tje kan blijven betalen komt hij niet in opstand en verandert er helemaal niets in Nederland. En jullie hebben zelf voor deze dievenbende gekozen dus nu niet zeiken.

Als je een beetje leuk verdient of je hebt potentieel en lef in je donder, ga dan als de sodemieter uit Nederland weg. Het is in nagenoeg heel West Europa beter dan in het Kalifaat Nederlandistan met als hoofdstad Islamsterdam.

James Lastig | 31-08-07 | 10:25

mattmaxx 31-08-07 @ 10:11
Je grieven kan ik me zeer goed voorstellen,ten minste als je een fan van de PVDA bent.
Gelukig is de beslissing van Wouter (ik ga niet onder Balkenende in een kabinet)Bos de doodsteek voor zijn partij geworden.
Nu Pronk nog als voorzitter,ik kan niet wachten.

de honden blaffen... | 31-08-07 | 10:25

kneuterzak 31-08-07 @ 10:23

Klopt wederom, maar jij betaald gewoon minimaal 1% meer voor je zak piepers. Hoe je het draait of keert, ze worden duurder. Believe me.

kwarkoo1 | 31-08-07 | 10:25

@mattmaxx 31-08-07 @ 10:21 Kan ik alleen maar naar raden - maar laat je niet in de luren leggen door een flauwe tekst over vrouwen en rubber. Mevrouw vraagstaart is daar niet zo tolerant in en bovendien wordt mijn respect voor een ander niet bepaald door de mate van (on)geluk dat die persoon had bij het uitkiezen van het geboorteland.

vraagstaart | 31-08-07 | 10:25

Iko Nal 31-08-07 @ 10:21
We stemmen niet op een kabinet. We stemmen op 1 partij die vervolgens misschien gaat regeren met andere partijen met andere ideeen. En daar gaat het mis. Met Gerrit Zalm op financien ging het volgens mij zelfs in economisch slechtere tijden beter. Bos is weer sinterklaas aan het spelen over de ruggen van de werknemend Nederland.

Iefje | 31-08-07 | 10:24

hoax, het artikel in de televaag bestaat ook al niet meer

claudi-jaah | 31-08-07 | 10:24

@ wout Bos : GA EENS SNEL OPROTTE!

BYO | 31-08-07 | 10:23

Ja zo'n generaal pardon en prachtwijken etc etc moeten toch ergens van betaald worden

papalamepimelos | 31-08-07 | 10:23

@ kwarkoo1 31-08-07 @ 10:18
BTW is een consumeer belasting, ondernemers kunnen deze belasting verrekenen.

kneuterzak | 31-08-07 | 10:23


Tja dat krijg je ervan als je schatkist plundert, geld moet toch ergens vandaan komen.
.
Vrij voorspelbaar hoe dit gaat. Na een linkse regeerperiode eindigen we in een economische crisis, vervolgens een rechts regeerperiode om ons weer uit het slop te halen, vervolgens weer een linkse periode van verkwisting... enz.

Lafayette | 31-08-07 | 10:23

*sluit zich aan bij GP en vraagstaart en lacht zich helemaal de tyfus om NL vanuit dichtbij-istan* :)

Dr.Grishnackh | 31-08-07 | 10:22

@vraagstaart: Dubai?

Iko Nal | 31-08-07 | 10:22

tientje? BTW zit op alles, je kan 1% extra van je inkomen weggeven aan de staat, voor die fijne geldverkwistende kudtprojecten van ze.

voldemort | 31-08-07 | 10:22

@ mattmaxx 31-08-07 @ 10:15
Zwart/wit is tenminste duidelijk, anders draai je zo om de brei heen.
Grijs = laf, geen mening, weet niet, "ik wil niemand voor het hoofd stoten" etc etc.
Leg jij maar eens uit aan de werkende mens (die per slot van rekening dit land draaiende houd) dat ze ondanks de goed lopende economie wederom moeten inleveren?

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:22

Met al die buitenlanders zou je denken dat er meer belasting betalers zouden zijn, maar nee...

Tetrahydrocannabinol | 31-08-07 | 10:21

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:21

@Iedereen die voor dit kabinet heeft gestemd: Eigen schuld dikke bult.

@de Rest: Is er toch nog 1 Bos in dit land waarvan ik hoop dat het snel omvalt.

Iko Nal | 31-08-07 | 10:21

Godverdoeme. BTW wisselingen zijn echt dodelijk voor mijn projecten. Looptijd meer dan 1,5 jaar en verschillende tijdstippen van factureren vanuit één database. Kost me echt zo onwijze veel tijd. Kan ik die uren bij Boslim declareren ?

Bubba | 31-08-07 | 10:21

@Generaal Pardon 31-08-07 @ 10:17 Hey Generaal, alles kits? Ook zo blij dat je uit Nederland weg bent?

vraagstaart | 31-08-07 | 10:20

@Tuvai:

Dan heeft jou buurman vast en zeker neveninkomsten, ik zou zeggen: bel eens een kliklijn. En btw het is "verdient nog meer dan ik"

zalwel | 31-08-07 | 10:20

@RedRain 31-08-07 @ 10:14 Uit eten voor 5 Euro per persoon, de condooms zijn er duurder dan de vrouwen waar je ze induwt...... en vroeger was het van ons! Weet je het al?

vraagstaart | 31-08-07 | 10:20

ah, fijn, ondertussen werk je 50% van je leven voor die kolerestaat
kan wouter bos niet even lekker in Veghel in het ziekenhuis behandeld worden?

Mister Crabs | 31-08-07 | 10:19

@ Tuvai 31-08-07 @ 10:16
Dit betekend dus dat je buurman zijn zaakjes goed voor elkaar heeft of je bent zelf een afgunstige domme lutser.

kneuterzak | 31-08-07 | 10:19

Wie welke beslissing wanneer dan ook maakt, het is nooit goed......
Nu is het Bos, en over 4 jaar is het ????
Desalniettemin, het blijven dezelfde rondjes..... Alleen maar linksaf, of rechtsaf.

Kakbouter | 31-08-07 | 10:19

Nou ja 20% maakt de aangifte OB maandelijks/jaarlijks wel gemakkelijker ;).

Hoe lang moeten we nog verder onder dit armzalige regime?

tomba | 31-08-07 | 10:19

kneuterzak 31-08-07 @ 10:07

Ja, dat klopt. Maar die piepers worden wel vervoert met vrachtauto's die in het hoge BTW-tarief vallen. En dan vergeet je gemakshalve de verhoging van de brandstofprijzen ook maar even. Toch?

kwarkoo1 | 31-08-07 | 10:18

Dus dit is nu "het zoet" waar Balkenende zo trots op is?

James Lastig | 31-08-07 | 10:18

ach, over een paar jaar verdien je in de bijstand meer dan wanneer je een gemiddeld inkomen hebt. (als dat nu niet al zo is). Dan gaat iedereen met enige hersenen in de bijstand zitten en voilà, dan moeten ze wel verstand krijgen daar in Den Haag.

RedRain | 31-08-07 | 10:18

*Jaloers op vraagstaart is*

Dr-Faustus | 31-08-07 | 10:18

niks mis met die maatregelen behalve dan BTW, een idioot en ordinair plan.

finnish humor | 31-08-07 | 10:18

Augustus Octavianus 31-08-07 @ 10:15
Je weet het maar nooit.....

metalgrandpa | 31-08-07 | 10:17

@vraagstaart: Gelukkig rook je niet! Welkom terug!

Generaal Pardon | 31-08-07 | 10:17

Stelletje hufters jullie allemaal.. je hebt gekregen waar je voor gekozen hebt.

Prikker | 31-08-07 | 10:17

En de diefstal gaat maar door.
.
Alsof de *uche* minder bedeelden *uche* al niet genoeg krijgen. Mijn zogenaamde 'zieke' buurman (lees: kerngezonde luiaard) die de hele dag op z'n luie reet thuis zit, maar wel van z'n uitkering een dikke plasma TV en een BMW kan veroorloven, verdient straks nog meer dan mij.

Tuvai | 31-08-07 | 10:16

Wanneer ben ik minderbedeeld? Met een benedengemiddeld salaris ben ik minderbedeeld, maar geen van deze maatregelen komen mij ten goede. BTW omhoog is een schande, waar gaat dat geld heen?

Bob Slee | 31-08-07 | 10:16

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:15

@ metalgrandpa
dat is hem. geniaal idee voor de pvda- richtlijn: belastingheffing op zeiken!
(in overheidstermen: toerekenen van behandelings- en toezichtskosten)

Octavianus | 31-08-07 | 10:15

Ja de PvdA gaat leuke dingen doen voor de mensen! Jullie linkserts wisten het toch zo goed? Hoelang ga je nog je ogen dichthouden? We waren beter af geweest met Zalm van de VVD, dat is nou toch wel echt duidelijk.

Dank, linkse stemmerts! Dank dat ik nog meer mag gaan betalen voor Bijstandskoningen en ander werkschuw tuig!

Hadjewat? | 31-08-07 | 10:15

Ik snap hier niks van.
Het aantal uitkeringen is de afgelopen jaren enorm afgenomen.
Er zijn nog nooit zo weinig WAO-WW-bijstandsuitkeringen uitgedeeld. Op de premies die we hiervoor betalen verdiend Bos momenteel goud geld. Er komt veel meer binnen aan premies dan we betalen aan uitkeringen.
Ik zeg: stop de helft in een noodpot voor slechtere tijden en geef de mensen die werken nu eindelijk eens een LASTENVERLICHTING door het verlagen van de WW-premies. Zorg ervoor dat we NETTO meer te besteden hebben, dan geven we meer uit en komt het belastinggeld via de BTW toch wel binnen.

Iefje | 31-08-07 | 10:15

Antinl 31-08-07 @ 10:13
Tientje van Balkenende.

metalgrandpa | 31-08-07 | 10:14

@DJTriest;
Na het zuur volgt in dit geval bitter.

Rest In Privacy | 31-08-07 | 10:14

vraagstaart, waar woon jij dan in godsnaam? Ik wil daar ook heen!

RedRain | 31-08-07 | 10:14

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:14

Wel makkelijker rekenen 20%... 10% zou nog makkelijker zijn..

ijsklont | 31-08-07 | 10:14

En waar blijft het kwartje van cock? Of komt er nu 'De euro van Bos" bij?

Antinl | 31-08-07 | 10:13

@mattmaxx 31-08-07 @ 10:11
Jij zit in de bijstand zeker?

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:13

Wie haalt de kerst niet?

[X]Wouter Bos

Pizzapunt | 31-08-07 | 10:12

lutsers, minder bedeelden? Ik werk om niet minder bedeeld te zijn, maar deze regering zorgt ervoor dat ik dat wel weer wordt. Deze redenatie doorvoerend zal ik er ook op vooruit moeten gaan, maar dat zal wel niet.

En die gasten in DenHaag maar mooi tonnen blijven verdienen......

Teecay | 31-08-07 | 10:12

Vuile flikkers... BTW 20% om de WW premie te kunnen verlagen... Die Godvergeten WW potten zijn tot het randje gevuld met premies. We betalen al jaren veel te veel WW premie met zijn allen. Nu willen ze het verlagen maar mogen we toch weer meer gaan betalen. Ik mag lijen dat de oplichters Rouvoet en balkenende zullen branden in hell... Van Bos weten we al dat zijn vele leugens hem in het vagevuur zullen doen belanden als zijn tijd is gekomen. "Na het zuur het zoet".. ik moet bijna kotsen van zoveel vuile viezigheid...

DJTriest | 31-08-07 | 10:12

Wordt reaguren ook duurder?

metalgrandpa | 31-08-07 | 10:12

Dan gooien ze de btw op boeken wel asociaal veel omhoog in een keer. Laatste keer dat ik keek was die namelijk nog gewoon 6%.

TheLazyMan | 31-08-07 | 10:12

Dit is niet gewoon links, dit is extreem links!

Dr.Grishnackh | 31-08-07 | 10:12

We are The PVDA. You will be assimilated. Existence as you know it is over.
Your biological and technological distinctiveness will be added to our own.
Resistance is futile.

Der Icebear | 31-08-07 | 10:12

-weggejorist-

lijstnegen | 31-08-07 | 10:11

@vraagstaart
en je verdient 300 per maand?

Octavianus | 31-08-07 | 10:11

-weggejorist-

mattmaxx | 31-08-07 | 10:11

sukkels. begrijp echt niet waarom ze weer met de btw gaan kutten. en het leuke is dat juist de vvd voorstander is van belastingheffingen via dit regime. maak gewoon een extra schrijf voor mensen boven de ton (en vijf ton).

Octavianus | 31-08-07 | 10:10

*Feliciteert zichzelf maar weer eens met het besluit om vijf jaar geleden te emigreren*
Slof sigaretten: 9 Euro.
Benzine: 40 ct. per liter
BTW: bestaat niet
Loonbelasting: 900 Euro per jaar

vraagstaart | 31-08-07 | 10:10

@Hekkesluiter, ik vind 80.000 km per jaar wel ongeveer voldoende hoor, 50.000 voor het werk 30.000 prive :).

ikweetgeennicknaam | 31-08-07 | 10:08

Die zak piepers valt geweaun onder het 6% btw tarief, dus niet zeau zeuren.
Niets aan de hand, doorleaupen BITTE,.

kneuterzak | 31-08-07 | 10:07

Is er op regeringsgebied ook niet zoiets als een afkoelperiode? We hebben gekozen en nu het geheel niet naar wens functioneert moeten we die zooi toch kunnen ruilen voor wat anders?

053 | 31-08-07 | 10:07

Vuile kutsocialisten! De economie draait eindelijk lekker, gaan ze meer uitgeven dan er binnenkomt. Over 3 jaar moet alles weer gerepareerd worden (lees bezuinigen!). En hoe zit het met de aflossing van de staatsschuld? Werkend NL wordt weer gestraft. Lekker signaal van de overheid...

der Wunderhund | 31-08-07 | 10:07

Is Bos een islamietje? geitenneuker dat het is!

youreckon | 31-08-07 | 10:07

Samen werken, Samen lijden, Samen betalen...

Alcoholic | 31-08-07 | 10:06

Economie gaat als een tijger en dan komen ze hier mee.

Multikuli | 31-08-07 | 10:06

optiefen Bos, weet je waar je 5 miljard mee kunt besparen; generaal pardon, integratieprojectjes, tokkie-subsidie, wél belasting halen op kampen...

bastard :/

beschuitfluiter | 31-08-07 | 10:06

al die allochtoonse leugenaars (die generaal pardon krijgen) moeten nou eenmaal eerlijk hun uitkering kunnen halen, dus moet het maar bij de werkende autochtoon worden weg gehaald

ongegeneerd | 31-08-07 | 10:05

Hekkesluiter gaat volgend jaar nog meer KMs maken om waar voor zijn bijtellingsgeld te krijgen, je mot toch wat.....
Moet het milieu nog maar even wachten.

hekkesluiter | 31-08-07 | 10:05

Hij is nu definitief zijn momentum kwijt

dental | 31-08-07 | 10:05

De regering heeft al maatregelen genomen op dit item.
Pagina niet gevonden!
De pagina waarom U heeft gevraagd kon niet worden gevonden.

Eén mogelijkheid is dat het artikel niet langer bestaat; een andere mogelijkheid is dat U de URL foutief heeft opgegeven.

U kunt de [Terug] of [Back] knop in Uw browser gebruiken om terug te gaan naar de pagina waar U vandaan kwam, of onze navigatie aan de boven- en linkerkant van deze pagina om verder te lezen op telegraaf.nl

in de regenjas | 31-08-07 | 10:05

-weggejorist-

Jenne | 31-08-07 | 10:05

Gatverdamme, wat een viezeriken in Den Haag. Wanneer houdt die diefstal eens op?

tomba | 31-08-07 | 10:04

Ah dus dat bedoelt Walter Boslim nou altijd met "Sterk en sociaal".

Aussie | 31-08-07 | 10:04

Hoogconjunctuur, dat betekent toch gewoon dat de belasting extra kunt opschroeven zonder dat mensen hongersnood krijgen?

Zeurders | 31-08-07 | 10:03

Roken wordt duurder, das gek zeg....

ijsklont | 31-08-07 | 10:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen