Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuwe regels voor pliesies

gslexusEindelijk, nieuwe gedragsregels voor de pliesie. En die zijn hard nodig, getuige het grote aantal geschorste agenten. Alcoholmisbruik, drugsgebruik, omkoping, verkrachting, mishandeling en stelen van de baas. Paperclips, plakband, dienstpistolen. Ach, eigenlijk zijn het net mensen. Tijd dus om de teugels eens wat aan te trekken. Zo ontvangen alle dienders binnenkort een boekje vol normen en waarden. Een soort van tien geboden, maar dan voor pliesies. Komt ie dan hè: 'Een bosje bloemen krijgen is natuurlijk leuk, maar ik laat het mijn chef weten als ik dat soort bedankjes krijg.' En: 'Op verjaardagsfeestjes zeg ik er wat van als de politie wordt aangevallen.’ Jawel, die oersaaie en verplichte kringgesprekken op je vrije zaterdagavond beloven binnenkort zowaar weer leuk te worden. Gewoon bij binnenkomst direct die agent in de hoek zetten en je hebt de verjaardag van je leven... De nieuwe normen en waarden voor pliesies: 1) Respect: 'Tijdens mijn werk vraag ik me af of ik zelf zo behandeld wil worden.' 2) Transparantie: 'Grote cadeaus accepteer ik niet. Ik leg uit waarom ik dat niet kan doen.' 3) Verantwoordelijkheid: 'Ik treed op waar en wanneer dat moet', en: 'Als ik een fietser door rood licht zie rijden, dan spreek ik deze daar dus zeker op aan.' 4) Betrokkenheid: 'Als ik kritiek heb op de organisatie, dan bespreek ik dat intern.' 5) Betrouwbaarheid: 'Ook in mijn vrije tijd gedraag ik me correct.' 6) Rechtvaardigheid: 'Ik ben eerlijk tegenover burgers', en: 'Ik meld fouten, ook die ik zelf maak, aan een meerdere.' 7) Balans: 'Ik ga uit van een evenwicht in mijn handelen.'

Reaguursels

Inloggen

stelletje lutzers

henkycola | 22-08-07 | 17:32

@ thehollander
Ben ik niet met je eens. Ok, de cops in bepaalde (vooral de zuidelijke) delen van de USA trekken wat eerder hun wapen. Vergeet alleen niet dat ze daar in hun eentje patrouilleren. Iedereen in de USA weet dat als je met de auto aan de kant gezet wordt, je met je handen op het stuur blijft zitten. Als je normaal beleefd tegen een cop doet, is hij zeker beleefd terug.
De politie in Spanje, Italie en ook Belgie trekt zijn pistool niet makkelijker als hun collega's in NL. Ze zijn gewoon minder soft, en dat weten de mensen. Geen eindeloze discussies met een geitenwollensokkenagent.

Remington.223 | 22-08-07 | 13:44

@remmington223
In de landen die je noemt komt het respect voort uit het feit dat een agent je daar niets vraagt zonder dat je in de loop van ze pistool kijkt.

thehollander | 22-08-07 | 11:54

Waarom wordt de politie in allerlei landen (USA, Spanje, Italie, Duitsland enz) wel gerespecteerd? Omdat het niet van die geitenwollensokken zijn. Geen woorden maar daden. Hup met de lange lat erover. Die doen niet alsof ze je beste vrind willen zijn.
Verder helpt het natuurlijk ook als ze een keer een fatsoenlijk uniform zouden krijgen, wat dan ook eens op de correcte manier gedragen wordt. De gemiddelde agent ziet er niet uit met zijn jasje open omdat het niet over zijn pens past en die pet die hij nooit draagt.

Remington.223 | 22-08-07 | 09:41

-weggejorist-

geese | 21-08-07 | 20:10

6) Rechtvaardigheid: 'Ik ben eerlijk tegenover burgers', en: 'Ik meld fouten, ook die ik zelf maak, aan een meerdere.' < YEAH RIGHT. Al die partyende politie agenten die ik snachts aantref met scheve bekken. Allemaal schijnheilig stappen in andere steden dan waar je werkt. Die zie ik op maandagmorgen wel tegen de chef zeggen: Heftige gefeest, ouwe, goede pillen ook in Amsterdam. Huhuh.

pimpstah | 21-08-07 | 19:38

pliesie is sociologies experiment, regels veranderen nog wel hoor, wees maar niet bang

de Kerstman | 21-08-07 | 18:14

slap gezever...

als ze daarmee de straat op worden gestuurd....

brdstck | 21-08-07 | 18:02

Geweldsmonopolie is alleen voor militairen voorbestemd, hoort niet bij een stelletje NuKuBu's te liggen; afpakken die pie-pa's van die platvoetige blauwpetten ! Als er geknalt moet worden, doe maar een horde mariniers of commando's inschakelen - zachte heelmeesters, niet waar... Blauwpetten & platvoetvolk horen zich gedienstig naar de belastingbetalende burger op te stellen. In plaats van die parkeerbon te schrijven een oplossing zoeken waar je wel je car kwijt kan bijvoorbeeld...

Edie Hitler | 21-08-07 | 17:25

Ik heb ook pliesies in mijn famkring. Gewone mensen niet geunifomeerd die straffeloos prive met 220 worden geflitst, hele dag ijsjes eten in hun onderkoffer audi of bmw en toch 3000 pakken en ik kan het niet laten op verjaardagen. Het komt er ook zo uit al die frustrasies, ik denk niet van "ik zet jou op je nummer" het gaat gewoon automatisch mijn geklaag. En enige wat ze zeggen is "ja ja ja" anders krijgen ze geen eten. Zo slim zijn ze wel.

Frank Culemborg | 21-08-07 | 17:22

En wat het helemaal leuk maakt is het plaatje bij dit topic! Dat geeft wel duidelijk weer in wat voor staat de pliesie zich bevindt!

Sulfuric-Acid | 21-08-07 | 17:00

Betekent dat ok dat plisieagenten niet meer onder diensttijd getrouwde, verloofde o=f anderszins gebonden meissies en vrouwtjes op overheidskantoren mogen gaan versieren? Dus geen misbruik meer maken van diensttijd om even langs te rijden met de dienstauto, even een versierpraatje mogen gaan houden en ze ook niet meer het nest in mogen lullen? Dus ook geen rozen meer kopen en langsbrengen met de dienstauto, terwijl ze weten dat de vrouwtjes gebonden zijn?
En ook geen 'vriendendienstjes' mogen verrichten met dienstmaterieel?
En ook geen misbruik meer maken van diensttijd om allerlei strikt privezaken te 'regelen'? En niet meer onnodig 75 scheuren met de dienstauto waar 50 is toegestaan en zonder zwaailicht of sirene?
Goed zo, nu alleen die 'richtlijnen' zo maken dat je misbruik makende plisies er ook gewoon de dienst uitmag trappen...
Wordt de plisie toch nog een keer geloofwaardig..... Wanneer? Wanneer?

fokkenmast | 21-08-07 | 16:56

8. Daadkracht. Ik laat niet over me lopen, laat me niet voor rotte vis uitmaken en waarschuw slechts één keer. Ik handhaaf rechtvaardig maar streng en dwing respect af door mijn kordate en integere manier van optreden. Ik bescherm de burgers en jaag op criminelen. Ik sluit geen burgers of ondernemers op die zelf een crimineel (hardhandig) hebben aangepakt. Ik laat mij niet inzetten als vazal van de Staatskas.

* De gedragsregels voor de Canadese Mounties weer terzijde legt *

Chiant | 21-08-07 | 16:46

Hahahahahahahahahahaha.
Genoeg gezegd...

da wizard | 21-08-07 | 16:35

Kijk HIER hebben we wat aan. Met dit pakket regels worden gaan de pliesie nu écht stoere pliesemannen en vrouwen worden. Hiermee wordt de zware criminaliteit een hard klap toebedeelt en kunnen we voortaan 's-nachts weer met een gerust hart slapen, de pliesie waakt over ons.<br>
<br>
Het lijken verdomme wel regels die men een klaar-over geeft als 'ie bij een lagerschool de kindertjes veilig helpt over te steken.<br>
<br>
Ik ga het lijstje uitprinten en de eerste de beste pliesie agent die ik zie douw ik dit in z'n snufferd en ga die verschrikkelijk hard in z'n poffertjesporem staan uitlachen.

Sulfuric-Acid | 21-08-07 | 16:24

Hiep hiep hoera Het rode boekje van Mao nu ook voor de pliesie

Gabriël | 21-08-07 | 16:18

Prima zaak, zo'n pakket nieuwe gedragsregels voor pliesies. Lijkt me hard nodig, gezien de vele voorbeelden hoe het niet moet de laatste jaren. Het betuttelende toontje wat wordt aangeslagen, geeft dan wel weer te denken..., maar dat Jip & Janneke-toontje is blijkbaar nodig.

brutus68 | 21-08-07 | 16:09

10) Veiligheidt: Zodra wij in de gaten krijgen na een telefoontje, dat er een moord wordt gepleegdt in een kamer binnen in een huis, zie ik er zorgvuldig op toe dat ik als politieagend helemaal geen riesieko ga lopen. Ik overleg op dat moment rustig met mijn eigen politiebuddiecollega. Wij beslissen dan sámen om eventjes netjes buiten (d.w.z. veilig op de stoep) te wachten totdat al mijn andere politieagendcollegaas er ook zijn. Die natuurlijk ook weer hun eigen buddies meenemen, zodat er helemaal geen ernstige gevaarlijke situaties met onverwachte riesiekoos gaan onstaan (Ook al duurd dat wachten een half uur tot een uur, dat geeft niet) Ik ben mij er heel erg zelfstandig van bewust dat deze norm & waarde juist er voor mijn eigen bestwil is. En ik besef zelf ook terdege heel goed dat deze mentialiteit óók ten goede komt van onze collegialiteit naar elkaar toe natuurlijk en onze onaantastelijke taemspirit. Want... politieagend ben je samen met elkaar, nietwaar?. Natuurlijk wel onder de algehele toezicht van uw eigen belangrijke chefbaas. Want hij is toch degene die verantwoord over ons waakt en ons beschermd. Want wij passen allemaal met ons hoofd onder de hand van onze chefbaas. En... om -ondertussen, tijdens dat wachten dan-, niet heel erg van streek te raken (ook weer voor mijn eigen veiligheid) mag ik:
a.) mijn vingers best wel even onopvallend in mijn oren stoppen,
b.) zodat ik het wanhopige geschreeuw niet hoef aan te horen.
Dan kan ik samen met mijn politiecollegaas (zodra ze er zijn dus) rustig en kalm de situatie relexst opnemen en noteren. Als na zorgvuldig en addekwaat overleg blijkt dat het écht veilig genoeg is om in het huis naar binnen te gaan, dan gaat de ene helft met zijn allen over tot omsingelen en dan gaat de andere helft voorzichtig twee aan twee naar binnen. Want... onze eigen veiligheidt komt op de eerste plaats op nummer 1, bovenaan ons lijstje van onze politienormen&waardenlijst te staan. Als er iets niet duidelijk is ken je (of kan u?) contact opnemen met uw eigen politieburaeu voor een heldere en uitgebreide cursus, zodat je op uw gemak kan oefenen in een praktijk gerichte situwatie die ook wel worden nagespeeldt door middel van echt rollenspeltriaining. Ook herhalingscursussen daaropvolgende behoren tot onze politiekorpsmogelijkheden volgens ons nieuwe protokool wat ingevoert gaat worden. Doe wel je pet meenemen om de werkelijkheid zo nouwkeurig mogelijk goed na te boodtsen.

mosaïek | 21-08-07 | 16:06

@ AE_35 21-08-07 @ 14:05

Bedankt, ik denk waarom moeilijk als het ook makkelijk kan.

Alphaman | 21-08-07 | 16:02

Mmmm. Terecht een integere politie moet kunnen voor dat salaris. Kom er maar in Koenders en andere politici.

Contra | 21-08-07 | 16:00

Als je iemand gemarteld hoort worden dan stop je je vingers in je oren.

realistischer | 21-08-07 | 15:47

Norm 0:redelijkheid en de billikheid Dé fokking basis van het Wetboek ,

Waarom is een bijstandsmoeder een weekbudget kwijt vanwege dat klote rode stoplicht , en meneer patser betaalt het makkelijk van zijn koffie geld.

hemaworstje | 21-08-07 | 15:41

@De Aankondiging 21-08-07 @ 15:36

vertel eens meer

22grafik | 21-08-07 | 15:40

@De Aankondiging: Je moet ook wel een attention whore zijn wil je bij de pliesie gaan "werken"

HoerenSloep | 21-08-07 | 15:39

Frappant is dat het aantal uitkeringsgerechtigden en WAO'ers afneemt door strikte handhaving en contrôle.

Het apparatjik van de overheid kent daareentegen Afrikaans bevolkings groei cijfers.
Goed gedrag begint bij een goede opvoeding en educatie, gezien de norm waaraan men moet voldoen on agent te worden kan men met een gerust hart vaststellen dat dit wederom een propagandistisch bladje is waar ik mijn bibs mee af veeg.

Moraal en ethiek kun je niet leren. daarom knappe agent die mij pakt op nummer 3 , ik fiets harder. ik ben gemotiveerd , hij niet.

hemaworstje | 21-08-07 | 15:38

Mag ik er één toevoegen?

Norm 8: het is verboden voor Pliesie om op feesten en verjaardagen bloederige details die ze tijdens hun werk zien rond te bazuinen, in de veronderstelling dat ze daarmee erg interessant zijn.

Het is, bijvoorbeeld, behoorlijk verrot en privé als een vrouw door haar eigen man thuis gewelddadig wordt verkracht en mishandeld met diverse voorwerpen. Zij wil vast geen onderwerp zijn op feestjes. Zo hoorde ik nog een paar van die verhalen. Dat is niet entertainen, dat is geilen op ellende en aandacht.

De Aankondiging | 21-08-07 | 15:36

Goed dit, maaruh, zou dit niet ook op andere plaatsen dan bij de politie gewoon norm moeten zijn?????

RedBill | 21-08-07 | 15:31

@Monaco 21-08-07 @ 15:14
Dan kan altijd, via de minaretten van elke moskee in Nederland, Allah worden aangeroepen Alla weet het immers altijd beter?

buzzelbas | 21-08-07 | 15:27

Watis hier zoraar aan dat dit op GS moet?

derkcs | 21-08-07 | 15:26

7) Balans: 'Ik ga uit van een evenwicht in mijn handelen.'
?? Dit slaat werkelijk nergens op. Hoe stoned was de opsteller bij punt 7 inmiddels.

Sven31 | 21-08-07 | 15:25

Hoe zit het met de meerdere als die een fout maakt als je geen meerdere meer boven je heb?

monaco | 21-08-07 | 15:14

8) Eerst bonnetje uitschrijven, dan vragen stellen.
He, oom agent wil dit jaar ook weer een hertebiefstukje met Kerst....

Zerma Shredder | 21-08-07 | 15:02

ad1) Ik snuif geen coke, rook geen hash of weed en blijf van geestveruimende pillen af.
ad2) Ik houd mij aan de WegenVerkeersWet.
ad3) Ik gebruik mijn wapenstok niet voor het verkrachten van heameau's bij een HOP(Homo Ontmoetings Plek). Oftewel, ik hop niet.
ad4) Ik meld alle fouten van mijn meerdere aan de nieuwe media.

HoerenSloep | 21-08-07 | 15:00

@supersniper 21-08-07 @ 14:28
omdat evenwicht wel het laatste is wat een gemiddelde pliesmeneer bezit.

overVecht | 21-08-07 | 14:34

Kijk vooral naar punt VIER. Hij of zij kan dus niet meedoen met GS of iets anders. De vrijheid van meningsuiting wordt beknot. Lijkt al aardig op de club van Poetin "de onbetrouwbare". Alle andere punten kun je vinden in het Wetboek van Strafrecht etc. Pliesie wordt toch geacht die te kennen? En voor de dyslectische dienders: lees de Tien Geboden, kom je ook een eind mee. En flikker die bos bloemen maar in de struiken... hoef je het ook niet te melden, dumbo! Jouw grote baas, de Korpschef/Commissaris laat zich wel verwennen op het jacht van een goede kennis, doet mee aan een diner voor nop, gebruikt het buitenhuis in Frankrijk van een projectontwikkelaar enz. Zou ie dat melden? Gie geleuft het...

agentorange | 21-08-07 | 14:32

whahaha dat kleine plaatje is grappig, is er een grotere versie van die politie scootmobiel? =)

crackpatch | 21-08-07 | 14:30

Waarom word ik toch zo somber als ik die 7 punten lees?

supersniper | 21-08-07 | 14:28

10) Geweld:'Bij enige fysieke dreiging naar mij toe,
Parkeer ik zonder aarzelen een full metal jacket
in zijn schedel.

NIN | 21-08-07 | 14:26

8) Ik roep vol respect en transparantie "Stop neger" als ik een gekleurde verdachte wil aanhouden-

Bigi Bana Boy | 21-08-07 | 14:23

Kan me niet voorstellen dat de pliesie vaak een bosje bloemen krijgt.. ik zeg HOAX!

Claude Jacque | 21-08-07 | 14:22

3) Verantwoordelijkheid: 'Ik treed op waar en wanneer dat moet', en: 'Als ik een fietser door rood licht zie rijden, dan spreek ik deze daar dus zeker op aan.'
^ had moeten zijn v
3) Verantwoordelijkheid: 'Ik treed op waar en wanneer dat moet', en: 'Als ik een straatroof zie gebeuren, dan spreek ik het slachtoffer aan en vertel hem dat hij het tasje ook netjes kan vragen.'

..zapper | 21-08-07 | 14:21

Als ik een bosje bloemen krijg, schreeuw ik dat van de daken. Kreeg ik verdoemme maar eens een bosje bloemen.

..zapper | 21-08-07 | 14:19

@buzzelbas 21-08-07 @ 14:16:
De geweldsinstructie blijft ongewijzigd heur:

"Bij het opmerken van geweld zal ik mij te allen tijde direct en onverwijld verwijderen van plaats delict en mijn staart goed ingetrokken houden".

Reinaert | 21-08-07 | 14:18

Sprookjes. Engeltjes vliegen en elfjes ook! Wat een slap geitenwollensokkengeouwehoer! Een goede geweldsinstruktie zou beter op zijn plaats zijn, zodat een diender meer ruggesteun heeft van de overheid! Maar met de huidige trollenregering zal dat er wel niet van komen. Daar zijn ze veel te slap voor!

buzzelbas | 21-08-07 | 14:16

Grote cadeaus accepteer ik niet en leg uit dat ik liever cash heb of overgemaakt naar mijn zwitserse bankrekening. Ik leg ook uit waarom dat is, veel te gevaarlijk op straat.

Ik ben ook verantwoordelijk, als iemand door rood rijd zeg ik daar wat van, een echte crimineel die zie ik niet dat zou onverantwoord zijn voor mezelf.

Ik ben in balans, als ik te menselijk wordt dan ga ik aan mijn quotum werken.

spooky | 21-08-07 | 14:16

@Mad J 21-08-07 @ 14:13:
Mijn excuses. Ik dacht al even ........, laat maar :-)

Reinaert | 21-08-07 | 14:14

3) verantwoordelijkheid,

Als je een fin uit een juwelierszaak ziet komen en hij verliest een aantal horloges dan neem je meteen je verantwoordelijkheid en zegt "he, je verliest wat".
Ja, ook als het een fin is.

azijnseiker | 21-08-07 | 14:14

@Reinaert 21-08-07 @ 14:09
He ik sta daar ook alleen maar achter de bar in beslag genomen ghb te schenken

Mad J | 21-08-07 | 14:13

1) Respect: 'Dit moet ik verdienen en kan ik niet afdwingen omdat ik toevalling een pet en een pistool heb.'

2) Transparantie: 'Ik kan hoogstens een kopje koffie aannemen, de rest moet ik pertinent weigeren.'

3) Verantwoordelijkheid: 'Ik treed op waar en wanneer dat moet', en: 'Als ik een vechtpartij zie dan blijf ik niet laf in mijn veilige auto zitten.'

4) Betrokkenheid: 'Als ik kritiek heb op de organisatie, dan bespreek ik dat intern.' en: 'Als ik het vermoeden krijg dat dit in de doofpot wordt gestopt dan zoek ik het hogerop.'

5) Betrouwbaarheid: 'Ook in mijn vrije tijd gedraag ik me correct maar ik ga niet als een NSB'er automobilisten erbij naaien.'

6) Rechtvaardigheid: 'Ik ben eerlijk tegenover burgers', en: 'Ik meld fouten, ook die ik EN collega's zelf maken, aan een meerdereN.'

7) Balans: 'Ik ga uit van een evenwicht in mijn handelen.' en 'IK STA ZELF NIET BOVEN DE WET!'

Biff Eagleburger | 21-08-07 | 14:13

De oude regels waren:

1: ga nooit met z'n 2-en een huis in waar mensen gemarteld worden. Blijf wachten tot het slachtoffer dood is en houd de buren op afstand.

2: geef iedereen een bekeuring die met 2 wielen op de stoep staat. Ook al heeft hij een geldig parkeerticket.

3: Bekeur stoep-fietsende burgers flink. Ga hiervoor vooral bij opgebroken straten controleren.

4: Ga met de scooter-jeugd racen op de openbare weg. Hiermee toon je aan dat je ze respecteert.

5: Maak iedere dag een praatje met de bekende loverboys in uw stad. Geef eventueel hun kenteken door aan de verkeerspolitie, maar bemoei u niet met de slachtoffers.

6: ....................... verzin het maar

small_town_dude | 21-08-07 | 14:13

Hoera, alle agenten gaan 2 jaar op omscholingscursus!!

*grijpt de telefoon en belt de Mercedes dealer*

Strenge meester | 21-08-07 | 14:12

@Mad J 21-08-07 @ 14:07:
Daar mag je helemaal niet komen als je niet bij de grote familie die pliesie heet hoort heur! Veronderstel zeg, vreemden op het pliesiebarebackbal, dan zou binnen nu en een paar jaar de hele pliesie uitgestorven zijn!
-
* Heeft visioenen van Groningse barbebackspuiterts en pliesies *

Reinaert | 21-08-07 | 14:09

Er staat niks in over het hebben van Hyves profieltjes met private feauteaux!

Mr.SunTzu | 21-08-07 | 14:07

@Reinaert 21-08-07 @ 13:50
Ik zal er letten bij de volgende politie barebackerball

Mad J | 21-08-07 | 14:07

(speemodus) kèk, kitmense zèn zoas ut woâhd al zeg auk gewaun mense, en mense kunne nâh einmaal fâhte make. dus is ut goed as we van de kit af en toe effe de puntjes op de i zette, dat r ubâhhâhp maah één puntje op mot kaume dan latâh achtâh.
auk ut gedrag van sommige kitmense stùit mèn welles tege de bogs, dan zien ze een auvâhtreiding en dan late ze ut bè een waarschuwing, dat scheilt allemaal geld. (/speemodus)

van dal | 21-08-07 | 14:07

Ze hadden geweaun nooit de NSB en haar subverenigingen moeten verbieden.
-
De pliesie is voor haar werknemers gewoon "the next best thing". Kun je die jongens eauk niet kwalijk nemen, ze weten nou eenmaal niet beter.

Reinaert | 21-08-07 | 14:06

rare jongens die saajentologen.

hallevvezool | 21-08-07 | 14:06

@ alphaman

Kijk dat is opbouwend, daar kunnen ze wat mee

AE_35 | 21-08-07 | 14:05

Ik hoor de Von Trapp-familie hier al een lied over zingen...

AdolfJoling | 21-08-07 | 14:05

Heb je geen ambitie, kom dan werken bij de politie!

Certified prutser | 21-08-07 | 14:04

10) Intelligentie;Als ik aan het werk ben,besef ik dat ik te stom ben voor een echte baan.Maar reageer dit niet af op burgers.

Zure prak | 21-08-07 | 14:03

Vind nummer 1 wel goed, deden ze dat maar. En nummer 8 van kapotte stofzuiger ook.

Wowzers | 21-08-07 | 14:03

0) Consequent optreden: als een burger, bijvoorbeeld een harloper die je net een bon hebt gegeven, wat emotioneel reageert, dan geef je hem daarvoor gewoon nog een extra bon.
http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/08/hardloper_krijgt_drie_bonnen.html

Zeurders | 21-08-07 | 14:02

krijg de vinkentering kut pliesie

Alphaman | 21-08-07 | 14:01

"Commissaris, commissaris, flikkers op 't bureau!"
-
"Hoe weet je dat, agent?"
-
"De pik van de inspecteur smaakt naar stront commissaris!"

Reinaert | 21-08-07 | 14:00

9) Als ik bijna een fietser overhoop rijd en deze spreekt mij daarop aan, dan bied ik hem mijn excuses aan ipv dat ik hem een grote muil geef.

Biff Eagleburger | 21-08-07 | 13:58

3) Verantwoordelijkheid: 'Ik treed op waar en wanneer dat moet', en: 'Als ik een fietser door rood licht zie rijden, dan spreek ik deze daar dus zeker op aan.'
Nee... Als je een fietser door rood ziet rijden sla je hem tegen de grond en in de boeien! Stel lutsers.

Zsub | 21-08-07 | 13:58

8) 'Ik zal geen mensen met auto-ongevallen helpen, omdat ik mijn tijd veel beter flitsend langs de A2 kan besteden.'

Deport | 21-08-07 | 13:57

" (..) 3) 'Ik treed op waar en wanneer dat moet' (..) "
Lijkt me een goede regel voor menig hedendaagse B-artiest. En ook alleen dán.

Bad Pritt de Tweede | 21-08-07 | 13:57

Hoe waren de oude gedragsregels?

kneuterzak | 21-08-07 | 13:57

Liever een zus als hoer dan een pliesie als broer!

Reinaert | 21-08-07 | 13:56

Politie is mijn beste vriend... en Teen natuurlijk.

sjaakdeslinksesul | 21-08-07 | 13:56

Patvinderclubje.....

Gifkikker | 21-08-07 | 13:56

Een beetje vent wordt geen agent

Natte Kip | 21-08-07 | 13:55

bestaan dat soort verjaardag feestjes nog? , ik dacht dat die na de jaren 70 waren afgeschaft

22grafik | 21-08-07 | 13:55

@kapotte_stofzuiger 21-08-07 @ 13:52:
Helemaal fout! Nadenken is bij de pliesie per definitie slecht voor de carrière.
Eénmaal betrapt op serieus nadenken kun je 't echt wel schudden heur!
-
De grootste denkers van de pliesie staan niet voor niets dagelijks op kruispunten en andere lullige plekken waar veel stinkende SUV's voorbij komen! En maar zwaaien met die handjes (en niemand die er iets van snapt).

Reinaert | 21-08-07 | 13:54

Heel goed... Maar ga dan niet raar staan kijken als ik 't je het he-le feestje lang moeilijk ga maken je aan je nieuwe "normen & waarden" te houden... Lekker dicht naast je een jointje opsteken... Over je heen kotsen... MDMA in je drankje... Ja mensen... Diendertje pesten wordt er alleen maar leuker op.... Moeilijker kunnen we het niet maken, wel leuker.

His Goofness | 21-08-07 | 13:52

8) Intelligentie: "Ik denk eerst na, dan pas spreek ik een persoon aan".

kapotte_stofzuiger | 21-08-07 | 13:52

hou toch op. Als de gemiddelde diender dit leest lacht ie zich ook een breuk. Lekker betuttelend weer. Stuur ze beter op mega combat trainingen, daar hebben ze nog wat aan (hoeven ze niet meer weg te rennen voor een groepje finnen of Anti-Lianen)

VortexXL | 21-08-07 | 13:51

@King of controversy 21-08-07 @ 13:46:
Hoeft niet. Deze nieuwe huisregels worden bij iedere pliesie op den onderrug getatoeëerd. Hiermede bereikt men dat binnen no-time iedereen volledig op de hoogte is van de regels.
-
Kwestie van "al doende leert men" zeg maar: tijdens de intercollegiale anale neuqsex raak je vanzelf gewend aan de regeltjes.

Reinaert | 21-08-07 | 13:50

'Ik meld fouten, ook die ik zelf maak, aan een meerdere.'

Zou de eerste zijn...

clint | 21-08-07 | 13:50

Ja, als de pliesie nu ook al eerlijk en correct gaat worden, dan is het het van de dam.

John McClane | 21-08-07 | 13:49

Ad 4. Als IK kritiek heb op een organisatie dan bespreek ik dat extern als anonieme laffe reaguurder. En ik roep dan dat het klote is (is dat transparant of niet dan).

quutje | 21-08-07 | 13:48

8) Lik op stuk: Schiet met scherp.

De StoorZenDer | 21-08-07 | 13:47

8) gevoel: 'ook Koos Spee is een mens'

overVecht | 21-08-07 | 13:47

* Rent naar apotheek om iets tegen acute jeuk te halen *

Reinaert | 21-08-07 | 13:47

Als een agent z'n boete quota niet haalt, moet hij dan deze regels 100x overschrijven?

King of controversy | 21-08-07 | 13:46

Citaat: "4) Betrokkenheid: 'Als ik kritiek heb op de organisatie, dan bespreek ik dat intern.'"
-
Daar is al een prima pliesieuitdrukking voor heur: "Onder de pet houden".,,,,

Reinaert | 21-08-07 | 13:46

Dus ik mag in het vervolg geen spullen meer aannemen van corrupte pliesieagenten?

Tuvai | 21-08-07 | 13:46

Wie heeft dit verzonnen? Wat een slappe hap dit!
Ik wist al dat het niveau bij de pliesie minimaal was maar dit slaat echt alles!
Is er overigens al een turksche dan wel arabierische vertaling?

Reinaert | 21-08-07 | 13:45

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl