Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Goede radio bestaat!

Dikke lul en drie bier...Als rechtgeaarde GeenStijl-bezoeker had jij het zaterdagnacht natuurlijk te druk met het uit elkaar trekken van bReEzAh’s. En dat is jammer, want dan heb je wel een stukje top radio gemist. Zo had die onverstaanbare Tsjech Martin Simek een goed geïntegreerde Marokkaan in de uitzending. We hebben het dan over de 30-jarige Mohammed Jabri. Tot voor kort columnist van de website elqalem, zeg maar de islamitische tegenhanger van GeenStijl. Jabri staat bekend om z’n provocerende opmerkingen. Blijkbaar had Simek zich niet zo goed ingelezen, want binnen driekwartier wil hij met z’n studiogast op de vuist. Enfin luistert u zelf maar. En tip voor de mensen die nog moeten werken: Na 37 minuten komt het gesprek los en halverwege de 46ste minuut wil Simek los….

Reaguursels

Inloggen

" Ik zag al dat meerdere reaguurders hebben geprobeerd je het 1 en ander duidelijk te maken."
biervat 07-12-05 @ 11:21

Alweer iemand die de getuigenissen van anderen erbij sleept om zijn argumenten kracht bij te zetten. Het begint gewoon een besmettelijke ziekte te worden op deze site als de eigen argumenten uitgeput raken.

om in maxima's woorden te spreken; je bent een beetje dom. beetje veel, om eraan toe te voegen.

biervat 07-12-05 @ 11:27

Wel ja ,nu wordt ook nog eens die omhooggevallen Argentijnse shoppinggirl erbij gesleept........

Had je ook nog inhoudelijke argumenten behalve het gewichtdoenerige, maar helaas nietszeggende proza dat je om 11.21 u. uitkraamde?

prettything | 07-12-05 | 11:41

@pretty
er is niet op te boksen tegen jouw mate van stupiditeit. ik geef me bij deze dan ook gewonnen en laat je verder gaar koken in je eigen bevooroordeeld sop. spui nog wat meer. ik heb mijn interesse in een discussie met jou verloren. om in maxima's woorden te spreken; je bent een beetje dom. beetje veel, om eraan toe te voegen.

biervat | 07-12-05 | 11:27

als je theo kon waarderen moet je jabri ook waarderen. anders is de balans gewoon zoek en ben je eenzijdig aan het redeneren. daarmee maak je jezelf alleen maar belachelijk.

biervat 07-12-05 @ 11:08

Hoezo "moet"? Van wie "moet" dat dan? En waarom ben je dan eenzijdig aan het redeneren?
Waar slaat dat in godsnaam op? Waarom moet iemand als hij een persoon als schrijver,columnist of filmmaker waardeert ook een ander waarderen omdat hij volgens JOU de tegenpool was/is van Theo van Gogh?

Ik heb helemaal geen tegenpool gehoord in dat interview. Wel een waanwijs, humorloos en huichelachtig bluffertje...

prettything | 07-12-05 | 11:25

@pretty
verwar mijn relativeringsvermogen niet met zwakheid. ff terug op het onderwerp; jij hebt het over tegenstrijdigheden maar jij kunt duidelijk niet zaken aanhoren binnen de context waarin ze verteld worden. ik zag al dat meerdere reaguurders hebben geprobeerd je het 1 en ander duidelijk te maken. ik ga niet denken dat het mij wel zal lukken. de redeneringen van anderen waren m.i. duidelijk genoeg. dat jij het nog niet snapt ligt meer aan jezelf. weet niet meer wie het hier al zei maar jij hebt inderdaad een bord voor je kop en ontbeert de intelligentie de context van bepaalde uitspraken te horen. op die manier kun je alles wel tegenstrijdig noemen. doe je alleen jezelf tekort mee. wat je verder vind van islam en islamieten zal me een unox-worst wezen. ieder zijn ding.

biervat | 07-12-05 | 11:21

@Biervaatje

Er is verschil tussen wat sommige mensen zeggen en wat ze werkelijk in hun kop hebben.
Jabri spreekt zichzelf herhaaldelijk tegen in dat interview. Ik geloof die man gewoon niet juist vanwege die tegenstrijdigheden.
Om dat te ontdekken moet je dat interview een paar keer beluisteren , een aantal noties maken over wat Jabri zegt en die naast elkaar leggen.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij dat interview hooguit een keer beluisterd hebt.

Apropos de stompzinnige mening die Jabri verkondigt over Nederlandse vrouwen werd door hem geillustreerd met zegge en schrijve 1 voorbeeld uit de tijd dat hij nog 14(!) was.....
Verder heb ik niks tegen mensen die een andere afkomst hebben wel tegen hypocrisie, gebrek aan aanpassingsvermogen en waanwijze redeneringen zoals Jabri doet in dat interview.

Misschien ben jij wel niet kritisch genoeg en blind van barmhartigheid ten aanzien van mensen met een andere afkomst.
Een kwaal die je wel vaker aantreft bij mensen met een schuldgevoel over hun eigen welstand en het lot van de nooddruftigen op deze aarde.
Dat soort misplaatste solidariteit ten aanzien van de medelanders kan mij gestolen worden.
Verder vind ik de islam en haar aanhangers een achterlijke godsdienst zoals de meeste godsdiensten en acht ik de cultuur waar Jabri zich verwant mee voelt een inferieure cultuur die 500 jaar achterloopt.
Dus heb IK een voorkeur voor mijn cultuur of mag dat weer niet?

prettything | 07-12-05 | 11:15

@ijsbeer
ben ervan overtuigd dat als het een autochtoon was met dezelfde boodschap hij immens populair zou zijn geweest onder zowel links als rechts. hij heeft zijn marokkaanzijn tegen. ik heb ook mijn bedenkingen bij sommige marokkanen. jabri is echter een puur nederlands produkt, ook al is dat moeilijk te zien en te horen. die verpakking interesseert mij ondertussen niet meer. heb genoeg mensen meegemaakt om te weten dat etnische achtergronden totaal geen rol van betekenis spelen. als al die moslims waren zoals jabri is zouden we wel weten wat we aan ze hebben. ik proef ook een beetje frustratie bij hem, deels terecht, deels onterecht. zoals moslims vielen over theo vallen wij over jabri maar beiden hebben/hadden wel degelijk een nuttige boodschap; je moet kunnen roepen wat je wil. jabri en theo hadden achter de schermen contact met elkaar en waren elkaars tegenpolen. nu theo weg is heeft jabri helaas geen tegenstander van formaat. maar het had wel een tweeling kunnen zijn. als je theo kon waarderen moet je jabri ook waarderen. anders is de balans gewoon zoek en ben je eenzijdig aan het redeneren. daarmee maak je jezelf alleen maar belachelijk.

biervat | 07-12-05 | 11:08

@biervat
Hoe kan je iemand aardig vinden die spreekt als Jabri? Afgezien van de obligate inhoud - 'de terroristen zitten in Washington'- klinkt hij als een platte penis. Onaardig en ordinair.

Der Icebear | 07-12-05 | 10:33

Van alle zintuigelijke waarnemingen is de reuk het moeilijkst vast te leggen. Er blijft niets van over. Heb je nooit geneuqt met iemand aan wie je een hekel had?

Der Icebear | 07-12-05 | 10:25

@prettything [Die graag wil dat zijn vrouwtje hem volgt in de , ongetwijfeld, verlichte wijze waarop hij zijn kinderen gaat opvoeden.] 07-12 9:10

je zit in meerdere postings te kankeren over hoe jabri zijn leven wil leiden en met wie. die bemoeienis ontgaat mij alleen heel erg. volgens jou impliceert hij iets over vrouwen die niet marokkaans zijn maar dat heb ik hem niet horen zeggen, hij zei nog dat ie niks mis vind met andere vrouwen maar een VOORKEUR heeft naar marokkaanse vrouwen. wat jij ervan maakt zit echt wel tussen jouw oren en ligt niet aan jabri. jij daarentegen maakt heel erg duidelijk hoe jij denkt over mensen met een andere afkomst dan de jouwe. misselijk mens ben je ook zeg.

@ vlegeltje
ik heb die link eens gelezen. jabri kan inderdaad schrijven als geen ander maar ik vind dat hij zijn talent verspilt met het schrijven van die politieke stukken. als hij verhalen zou schrijven zou hij zo binnenlopen. hij is uitzonderlijk goed met zijn schrijfding. ik ws het trouwens niet altijd eens met zijn artikelen, maar da's een kwestie van mening. verder vind ik die jabri top.

biervat | 07-12-05 | 10:24

Icebear 9.42u.

Ik neuk niet met toverkollen. Dat geurspoor klopt. Je moet wat achterlaten in het leven ook al is het geen masterpiece.

prettything | 07-12-05 | 09:50

@prettything
Je weet een waarlijk geurspoor te verspreiden. Ik wist al dat die reactie van jou was, voor ik je naam eronder las. Vragen of Rabarberke wel eens heeft geneuqt is een beetje tegen het zere been denk ik, maar misschien moeten jullie een keer afspreken, gegeven jullie wederzijdse belangstelling voor de vraag of de ander wel eens sex heeft.

Der Icebear | 07-12-05 | 09:42

@Rababerke
Heb jij ooit wel eens geneukt? Oja ,mijn moeder is al lang dood, ik ben dol op vrouwen maar houdt niet van raaskallende bosheksen. Heb je je burka trouwens al besteld bij de Wehkamp?

Onze Rabarberke gedraagt zich een beetje als een hysterische toverkol. Iedereen die het niet met haar eens is krijgt een krijsende scheldkannonade over zich heen of anders wel een klap van haar bezemsteel.

Het lijkt erop dat onze interenetfeeks een beetje de weg kwijt is want nu wordt er al gevraagd naar mijn sexuele frequentie terwijl de discussie ging over Simek en Jabri.
Maar ja dat heb je wel vaker met " hoogopgeleide" persoontjes. Die raken verstrikt in hun eigen breedsprakerigheid en gewichtdoenerij, slepen er allerlei niet terzake doende argumenten bij (de ambtenaren ..... zucht,zucht) en wanneer je dat intellect dan met hun eigen, kromme teksten om de oren slaat, wordt er geroepen dat je niet begrijpend kan lezen, je meer uit de tekst haalt dan er in zit of zat er een andere betekenis achter de wartaal die men uitsloeg.
Dus wordt belastingontduiking (een economisch delict) door allochtonen maar op een lijn gezet met een vermeende,verminderde arbeidsprestatie (luiheid of gemakzucht) van ambtenaren.
Het is maar dat u het weet of wel how low can you go?

Goed we weten nu dat Jabri liever een Marokkanse vrouw heeft omdat hij wil dat hij steun krijgt bij de opvoeding van zijn kinderen zoals hij in het gesprek met Simek aangaf. Dat diezelfde bluffer, Jabri, Marokkaanse vrouwen "karakter" vindt hebben, wat impliceert dat andere vrouwen dat niet hebben en dat Simek, ondanks zijn gestoethaspel, door deze huichelaarij van Jabri heen prikte.
Want Jabri is al net zo'n orthodoxe " teringlijer" (zoals hij de hier in Nederland wonende Marokkantjes noemde).
Die graag wil dat zijn vrouwtje hem volgt in de , ongetwijfeld, verlichte wijze waarop hij zijn kinderen gaat opvoeden.

prettything | 07-12-05 | 09:10

@loviest
[En dan bedoel ik dat ie te stellig is en niet open staat. Een goed voorbeeld van niet geintrigeerd te zijn in Nederland.]

Stelligheid en geslotenheid... Nederlandscher kan het niet hoor. Integratie dik voor elkaar, me dunkt.
Oh wacht.... intrigatie. Nee , ik weet niet zo snel of Jabri geintrigeerd is in NL.

ZegMaar | 07-12-05 | 07:56

Sjongejonge die jabri oownt die simek gewoon hard, laten we even onze anti-maroc gevoelens opzij schuiven en de zaak bekijken.

Simek verliest zijn kalmte en dat is een teken van onmacht . Punt.

Absurd | 07-12-05 | 00:19

@pannie

Naja als het geen achterbaksheid is dan is het wel ongeneeslijke onnozelheid. Voorbeeldje? Je posting van 23:42.

Rabarberke | 06-12-05 | 23:52

Rabarbeke welke achterbaksheid doel je op??
Voorbeeldje graag.
Ik lieg nooit.

Pannie | 06-12-05 | 23:44

Dus je leeft nog steeds van de olijfoliehandel??
Nou daar hoef je niet al te veel voor te doen dan blijkbaar.
Nee ik houd het dan toch bij ex-ambtenaar in de ziektenwet.

Pannie | 06-12-05 | 23:42

@pannie

Tjsja, waar heb jij je achterbaksheid vandaan...

Rabarberke | 06-12-05 | 23:40

@pannie

Of je muismat smaakt.

Rabarberke | 06-12-05 | 23:35

Rabarberke 06-12-05 @ 23:30
Waar heb jij die ambtelijke manier van doen dan aangeleerd?

Pannie | 06-12-05 | 23:34

'geneukt' is een term die Simek nooit zou gebruiken.
Maak er dan tenminste 'geneuqt' van.
En GS is ook bedoeld voor mensen die zich vervelen, of had je dat nog niet door?

Pannie | 06-12-05 | 23:32

Trouwens, het is me wel weer een triest beeld. Zo'n man met zijn muismatje. Pft.

Rabarberke | 06-12-05 | 23:31

@pannie

Ja en? Smaakt ie? Ik heb nog nooit in dienst van de overheid gewerkt en nog nooit een dag gebruik gemaakt van de ziektewet.

Rabarberke | 06-12-05 | 23:30

Pannie 06-12-05 @ 11:16

Pannie | 06-12-05 | 23:26

@prettything

Ik bedoel, stel dat ik inderdaad nonsens lul zoals jij zegt. Dan nog is het verbazingwekkend hoe jij losgaat. Of je haat vrouwen (b.v. vanwege een verstoorde relatie met je moeder) of je hebt al zo lang niet meer geneukt dat je hormonen zo hoog opspelen dat je vindt dat je je maar op een andere manier moet bewijzen.

Ik ben niet onder de indruk. Ik vind je maar een zeurkous. Ga iemand anders vervelen.

Rabarberke | 06-12-05 | 23:22

@prettything

Willem zei dat ambtenaren overproductief waren maar niet efficient. Ik zei dat ik productiviteit definieerde als zinvolle tijdsbesteding. Daarmee komen onze ervaringen overeen.

Even wat anders, neuk jij wel eens, of mag je al jaren niet meer?

Rabarberke | 06-12-05 | 23:18

@willem III

We bedoelen het zelfde. Met productiviteit bedoel ik zinvolle besteding van arbeidstijd :)

Rabarberke 06-12-05 @ 22:56

@Rabarberke
Zoek je nou weer steun?
Hoe zit het eigenlijk met jouw productiviteit op zo'n dag?

prettything | 06-12-05 | 23:10

@prettything

Het was toch vooral jij die vandaag aan iedereen liet zien hoe goed je het allemaal wist. En ik geloof dat niemand het met je eens was, hoe kan het ook anders.....
Rabarberke 06-12-05 @ 21:36

Nou nou, als je zo je gelijk moet halen. Hoezo was niemand het met mij eens en zo ja moet dat dan?
Waarom heb jij toch altijd die medestanders nodig of meen je je gelijk te krijgen door bij anderen geen medestanders te ontdekken?

"Velen met mij"..... het was niet je eerste misser vandaag, orakel..

prettything | 06-12-05 | 23:07

@willem III

We bedoelen het zelfde. Met productiviteit bedoel ik zinvolle besteding van arbeidstijd :)

Rabarberke | 06-12-05 | 22:56

@Rabarberke
Jij beweert iets over de productiviteit van ambtenaren en als ik je vraag omdat te onderbouwen dan moet ik de bronnen bij elkaar goochelen? Ja, daaag....
Merkwaardig dat je er iedere keer in slaagt om zaken om te keren en met spitsvondige smoesjes je probeert eruit te lullen.
Om 00.18 vanmorgen kwam je zelf met de vergelijking aanzetten van de verborgen werkloosheid van ambtenaren op een paar VRAGEN van poppermotje...
Die vragen luidden simpelweg wanneer iemand dan volgens jou geintegreerd was.

Vervolgens kom je met het volgende antwoord:

@poppermotje

Ik heb geen flauw idee wat jij geintegreerd vindt. Ik ga er maar van uit dat iemand die hier al vijf generaties zit en de taal spreekt als geintegreerd mag worden beschouwd. Hij klonk in ieder geval al een stuk geintegreerder dan Simek en een stuk gematigder dan menig reaguurder hier als je het over uitgesproken standpunten wilt hebben.

Ik vind het onzin om van vijfde generatie marokkaanse nederlanders of hoe je het ook noemen wilt, te verwachten dat ze betaald werk hebben en belasting betalen, als er een hoop autochtone ambetenaren op kosten van de samenleving de hele dag zitten te vergaderen en te internetten.

(Ja jullie!)

Wat suggereeer je dan met dat vergaderen en internetten? Toch niet anders dan dat ze zitten te luieren?

"Ik vind dat een onzinnige eis voor mensen van b.v. marokkaanse afkomst, simpelweg omdat er genoeg autochtonen zijn die weliswaar werk hebben, maar een ontzettend lage productiviteit (tot wel 33%) laten zien. Ik vind dat een verborgen vorm van werkloosheid. En velen met mij."

Hiermee beweer je toch dat "genoeg autochtonen" een lage productiviteit hebben waarmee je afgaande op je vorige posting op de ambtenaren doelde?
Zo nee, wie zijn die autochtonen dan wel die die 33% lage productie vertonen?

"Ik begrijp wel dat mijn redeneringen als jouw fantasie er zo mee op de loop gaat in jouw ogen geen hout snijden.

Ik lees wat jij schrijft, wijsneusje, daar heb ik geen fantasie voor nodig. En ik ontmasker graag jouw onzin. Lastig voor jou he?

"Een maatschappij die een dergelijke verborgen werkloosheid heeft moet niet gaan miepen tegen vijfde-generatie immigranten dat ze pas geintegreerd zijn als ze een baan hebben en belasting betalen."

Wie is die "maatschappij eigenlijk? En waar en wanneer heeft "die maatschappij" dat beweerd op deze site? Niemand liep hier bovenstaande te miepen behalve dat jij weer eens je conclusies trekt uit je je eigen interpretaties.

prettything | 06-12-05 | 22:55

Ambtenaren verminderd productief? Dat is wel de grootste lariekoek die ik ooit heb gelezen. Ambtenaren zijn juist veel te productief, en vooral te massaal aanwezig in Nederland. In ben wel eens benieuwd hoeveel procent van de Nederlanders in dienst is bij de overheid. Hele ministerie-torens zitten vol met mensen die de hele dag om het hardst rennen om maar eerder dan de buurman het wiel voor de tweede keer uit te vinden. Dit alles culminerend in, behalve veel onderlinge haat en nijd, allerlei overbodige regeltjes en dikke rapporten die onder in lades verdwijnen. Sterker nog 'Rabarberke': het zou een drama worden als die ambtenaren productiever zouden worden, dan zou er nog meer belastinggeld worden weggesmeten met nul resultaat. Want dat is nog het meest tragische van al die (letterlijk) duizenden en duizenden mensen die ons belastinggeld weg zitten te teren omdat de regering ze niet kan (en wil, want machts/gezichtsverlies) ontslaan... EN, ja, ik spreek uit ervaring..:-(

WillemIII | 06-12-05 | 22:30

@prettything

Het was toch vooral jij die vandaag aan iedereen liet zien hoe goed je het allemaal wist. En ik geloof dat niemand het met je eens was, hoe kan het ook anders.

Met 'velen met mij' bedoelt men doorgaans dat je niet de enige bron van die mening bent. De mening dat ambtenaren verminderd productief zijn is algemeen verbreid en goed te onderbouwen op basis van verschillende bronnen die zelfs jij bij elkaar kunt googlen als je niet zo'n bord voor je kop zou hebben. Een maatschappij die een dergelijke verborgen werkloosheid heeft moet niet gaan miepen tegen vijfde-generatie immigranten dat ze pas geintegreerd zijn als ze een baan hebben en belasting betalen.

Jij las daaruit dat ik vond dat omdat ambtenaren een lage productiviteit hadden (hoe kóm ik er op vroeg je je nogaf) de allochtonen ook niet hoefden te werken.

Ik begrijp wel dat mijn redeneringen als jouw fantasie er zo mee op de loop gaat in jouw ogen geen hout snijden.

Zou je dan zo vriendelijk willen zijn om je er verder niet in te verdiepen? Als het toch allemaal onzin is wat ik zeg, waarom doe jij zo'n moeite om alles te pareren? Ga, ja ik weet dat je het weet, de Donald Duck lezen. Dat is al ingewikkeld genoeg voor jou.

www.google.com/search?client=lullo&...

Rabarberke | 06-12-05 | 21:36

mohammed jabri gaat zichzelf nog vaak tegenkomen in zijn leven. En dan bedoel ik dat ie te stellig is en niet open staat. Een goed voorbeeld van niet geintrigeerd te zijn in Nederland. Ik vindt dat ie zichzelf nogal belangrijk vindt. Hij is in Nederland om praktische redenen? Waarom?
Is hij een echte Islamiet?

loviest | 06-12-05 | 21:33

hmmm beetje saai.

maix | 06-12-05 | 20:43

@Rabarberke

Ach onze betweetster is ook weer aanwezig...

Nou om je vraag te beantwoorden: de humor van iemand als Jabri die vooral om zijn eigen grappen moest lachen, is aan mij niet zo besteed.
Maar show me the way als het gaat om zijn "humor".......

prettything | 06-12-05 | 20:37


"Ik heb het gesprek 1 keer beluisterd en heb mijn analyse reeds gegeven. overigens zie ik meerdere reacties die het helemaal eens zijn met me"

@Vlegeltje 20.22 u.

Beluisteren is nog wat anders dan iets begrijpen en iemand doorzien,vleugelaar.
Heb je nou echt die reacties van anderen nodig om je vermeende gelijk kracht bij te zetten?
Nog even en je komt met die belegen ingezonden stukkenregel : "Ik en velen met mij........"

Een beetje foute argumentatie als je met iemand in debat gaat

prettything | 06-12-05 | 20:33

Cursus haatverwerken lijkt me zinvoller.

Rabarberke | 06-12-05 | 20:30

@prettything

Welke humor begrijp jij eigenlijk wel?

Rabarberke | 06-12-05 | 20:29

@ prettydinges
Ik heb het gesprek 1 keer beluisterd en heb mijn analyse reeds gegeven. overigens zie ik meerdere reacties die het helemaal eens zijn met me. Jij luistert er 3 keer naar en nog kun je je vooroordelen niet naast je neerleggen. je benoemt selectief en je vat de verkeerde zaken te serieus op. Cursus luisteren op zn plaats? Je hoort ook alleen maar wat je wilt horen.

vlegeltje | 06-12-05 | 20:22

VLEUGELAAR 19.25

Tuurlijk kereltje, je hebt volkomen gelijk .Ik begrijp de humor van Jabri niet. Drie keer het vraagesprek beluisterd maar het is me allemaal ontgaan.
Geweldige inhoudelijke reactie trouwens op mijn posting , Vlegelaar.

Heb je het gesprek van Simek met Jabri wel beluisterd?Of hoor je alleen jezelf oreren?

prettything | 06-12-05 | 20:09

@ prettydinges
Zoals ik al eerder zei, jij hebt een gebrek aan humor. En je weet de juiste scheidingen niet aan te brengen, net als die Simek. daarom heeft hij het verloren en daarom slaat jouw reactie als een lul op een drumstel waar kutgeluid uit komt. Het is slecht gesteld met je emotionele intelligentie. Daar waar je uitspraken van Jabri met een korrel zout moet nemen ga jij er serieus op in en waar je serieus op moet ingaan, ga jij een beetje halfbakken reageren met misplaatste cynisme. 1 ding ben jij wel goed in: demoniseren. Je zou niet misstaan in het huidige kabinet.

vlegeltje | 06-12-05 | 19:25

@ Icebear: Ik kon zo gauw geen flauwere opmerking verzinnen.

poppermotje | 06-12-05 | 18:42

@MAXIMO 18.31u.
Dat is natuurlijk gespeculeer en daar hebben we niets aan. De dramatische thuiswedstrijd die Simek nu speelde , bewijst natuurlijk niet het gelijk van Jabri...
In tegendeel, had hij (Jabri) werkelijk talent gehad dan had hij de vloer aangeveegd met Simek's niet terzake doende opmerkingen aan het eind van het gesprek en Simek's warrigheid in het algemeen.
De emotionaliteit van Simek was een zeer zwak punt, het gehuichel en de tegenstrijdigheden van Jabri hadden door een goeie interviewer(misschien zelfs wel een GS-er) afgestraft kunnen worden.

prettything | 06-12-05 | 18:39

abri is een mooiere man. Waren alle Marokkanen maar zo.

biervat 06-12-05 @ 17:51

Ja, en helaas ook een hypocrietere dan Simek. en helaas ziojn veel Marokkanen zo.

Zo wist meneer Jabri op een vraag van Simek wat dan zo speciaal was aan de Marokkaanse vrouwen niet verder te komen dat de voetbalterm "karakter".
Guttegut ,wat een uitgebluste term....
Waarom zegt die huichelaar niet gewoon dat hij liever zo'n weinig geemancipeerd en slaafs Marokkaans trutje wil dat hem volgt in zijn (al dan niet verkapte)religieuze opvattingen.
Die huichelachtige klootzak heeft natuurlijk geen boodschap aan die a-religieuze, niet zo volgzame Nederlandse vrouwtjes.

prettything | 06-12-05 | 18:32

@prettything
Het schijnt dat Jabri wel de discussie wou aangaan met TvG, helaas is hij daar nooit op ingegaan.
TvG had, denk ik, zoals Pannie al zei beter werk afgeleverd dan Simek als Jabri's interviewer maar in een debat had hij het nog best weleens kunnen verliezen....

MAXIMO | 06-12-05 | 18:31

Simek was slecht op dreef voor zover hij ooit op dreef is. Die man is een beetje een ei met zijn softe gelul en in dit interview werd hij veel te emotioneel.
Wat had ik graag Theo van Gogh tegenover deze Jabri gezien.
Die Jabri is gewoon een ontzettende huichelaar en een vat vol tegenstrijdigheden
Ik noteerde:
"Ik ben een Marokkaan met een Nederlands paspoort" om later te beweren dat het Nederlanderschap net als het Marokkaanschap "een lege huls" was.
Hij verweet Simek later in het gesprek dat deze teveel bezig was met het "Marokkaan of Nederlander"zijn terwijl hij zelf vanaf het begin niet anders deed dan de verschillen tussen Nederlanders en Marokkanen te benadrukken. O.a. was dat een, volgens zijn eigen zeggen, motief om voor een Marokkaanse vrouw ( "De vrouw moet Marokkaan zijn") te kiezen.
Te vrezen valt dat de gedweeheid van de Marokkaanse vrouwtjes de ware reden van Jabri's keuze is. Want op de vraag van Simek hoe zijn toekomstige zoon zou gaan heten en of zijn huidige vriendin daar een stem in had, zei Jabri letterlijk: "Daar heeft mijn vriendin niets over te zeggen".
Verder meende meneer Jabri de Nederlandse vrouw wel te kennen want hij had ooit op z'n veertiende (!) een drieweken durende relatie gehad met een schoolvriendinnetje (noemen we dat niet kalverliefde?)

Naar mate het interview vorderde begon Simek zich terecht op te winden over de hypocrietheid van Jabri die natuurlijk,geheel volgens Marokkaans gebruik, de schuld bij de Nederlanders legde. Helaas verloor Simek zijn zelfbeheersing,waar hij Jabri met zijn tegenstrijdigheden en zijn quasi-diepzinnige geleuter om de oren had kunnen slaan.
Een gemiste kans en zo eindigde deze zeer slechte wedstrijd in een bloedeloos en doelpuntloos gelijkspel.

De hypocrisie van Jabri had meteen al afgestraft kunnen worden toen hij in het begin van het interview werd geconfronteerd werd met een paar uitspraken van hem over Volkskrantjournaliste Jannie Groen("anorexiatrut") en Ayaan Hirsi Ali("huisnegerin van Zalm") en daarna nog doodleuk beweerde dat hij mensen met respect (dat woord gebruikte hij overigens niet letterlijk) behandelt als ze hem ook met respect behandelen.

Wat een hypocriet die Jabri..... daar kon zelfs het gestuntel van Simek niets aan doen.

prettything | 06-12-05 | 18:19

Lekkere wolf in schaapskleren had Simek daar in de uitzending zeg. Af en toe schaapachtig lachen, maar ondertussen gewoon stiekem een godsdienstwaanzinnige blijken te zijn. Al raakte Simek die gevoelige snaar maar matig. Jammer, eigenlijks... Had meneer Jabri toch een puntje, met dat de vragen beter konden...

WillemIII | 06-12-05 | 18:00

Geheel bevooroordeeld (tegen Jabri) heb ik het interview aangehoord en ben tot de conclusie gekomen: Jabri OK, Simek eikel.
Wat een hol vat die Simek.

ZegMaar | 06-12-05 | 17:55

Jabri is een mooiere man. Waren alle Marokkanen maar zo.

biervat | 06-12-05 | 17:51

Simek is een mooie man.

dr. Klompstra | 06-12-05 | 17:19

Slappe hap van een inderdaad slecht voorbereide Simek. Maar wat een looser die Jabri. Koste wat kost wil hij zichzelf een underdog-rol aanmeten en doet dat het liefste door af te geven op alles wat Nederlands is. Ik hoop dat hij z.s.m. in Marokko gaat wonen.

de Conciërge | 06-12-05 | 17:02

Je kan niet zo'n klein mogelijk dorpje binnenlopen of je ziet er wel ergens een Surinamer lopen of een voormalig asielzoekert met een plaatselijke al dan niet blonde schone, die ook nog eens met veel trots is opgenomen door haar familie en de plaatselijke bevolking, en niemand die ze uitscheld of bespuugd, heb ik gelijk of niet?
Kom daar bij die "mijn vrouw moet 100% Marokkaans zijn" Berbers maar eens om.

Pannie | 06-12-05 | 16:38

vlegeltje 06-12-05 @ 13:08
ik roep het wel vaker hier, maar een minder racistisch land als Nederland vind je echt niet op deze planeet hoor.
Om daar achter te komen hoef je alleen maar een beetje om je heen te kijken.
Als jij een minder racistisch land weet op te noemen heel graag.
Marokkanen om maar eens een voorbeeld te noemen krijgen van ons precies wat ze willen of denken nodig te hebben, al vanaf het allereerste moment dat ze hier binnenkwamen.
Jij weet geloof ik niet wat racisme is ofzo??

Pannie | 06-12-05 | 16:32

@the pervorator.... zie Animon 05-12-05 @ 19:49. En nu iets zinvols graag.

the saint of hippo | 06-12-05 | 15:11

@poppertje
Wat een giller, een beer op glad ijs. Ik kom niet meer bij.
Heb net stukje Simek geluisterd. Die Jabri is nog een Marokkaan die geldt als iemand met enig maatschappelijk succes. Wat een onbenul. Ordinair stuk vreten. Formuleert slecht. Gelukkig ken en spreek ik Marokkanen die kotsen op Jabri, anders zou je nog kunnen denken dat dit mannetje een spreekbuis is voor een grote groep.

Der Icebear | 06-12-05 | 15:11

1-0 voor Jabri

the pervorator | 06-12-05 | 14:59

@ Icebear: Als je elkaar gebrek aan humor gaat verwijten is de beer helemaal los op het gladde ijs hè.

poppermotje | 06-12-05 | 14:50

@vlegeltje
Dat uitgerekend jij prettything gebrek aan humor verwijt. Ik heb net 459 reacties gelezen en jouw reacties hebben een gemeenschappelijk element, te weten een hoog gehalte aan drammerigheid en gebrek aan humor. Martin Simek is overigens een reuze leuke vent, die zelfs met Gretta Duisenberg een aardig gesprek kon hebben. 'Iek vien ienterrressant wat jaj segt, maarrr hoe koenen mensen in Midden-Oosten het met elkaar eens worden als jaj ien Amsterdam Suid niet eens gesprrek aan wenst te gaan met buurrman?'

Der Icebear | 06-12-05 | 14:31

poppermotje en Prettything.
Excuus, jullie hebben gelijk wat betreft zijn geboorteland.
Maar ook al was hij hier geboren was het onmogelijk geweest.

MAXIMO | 06-12-05 | 14:06

@poppermotje 13:42

Mee eens. De keerzijde is weer dat dit argument ook opgaat voor degenen die de tegenstelling van Jabri's kritiek uitspreken. Om maar aan te geven hoe subjectief het geheel is. Degene die wint, is degene die zijn argument het sterkst kan verwoorden. Jabri wint vooralsnog hierop omdat hij, in tegenstelling tot zijn 'tegenstanders' inhoudelijk blijft en tussen zijn provocaties door wel weet te nuanceren. terwijl die 'tegenstanders' vaak vervallen tot alles op 1 hoop gooien en dan een oordeel vellen. Dat draagt ook bij aan beeldvorming.

vlegeltje | 06-12-05 | 14:00

@ vlegeltje: Dat de kritiek die Jabri heeft steekhoudend is wil nog niet zeggen dat hij daarmee het gelijk aan zijn kant heeft. Hoogstens toont hij hiermee het ongelijk aan van diegenen waarop zijn kritiek betrekking heeft. Daar zit mijns inziens een verschil tussen.

poppermotje | 06-12-05 | 13:42

@vlegeltje
als jabri beweert dat nederlanders in het verleden buitenlanders niet met respect hebben behandelt vind ik hem eerlijk gezegd nogal dom, en is het gewoon een brutale vlegel die een draai om zijn oren moet hebben.

Onderbuik | 06-12-05 | 13:30

ik vond de statement van Jabri, dat het Nederlanderschap in zijn ogen een misplaatste superioriteit weergeeft en dat ie daarom de cultuur afwijst wel wat hebben. Eigenlijk zei hij dat Nederlanders eens een keer buitenlanders met een gezond respect moesten gaan behandelen en dat hij dan pas zijn Nederlanderschap zal erkennen.
Voor mijn gevoel is Jabri een net iets te slimme Marokkaan om hem zo makkelijk af te doen als iemand die zich afzet tegen de Nederlandse cultuur. Hij doet dat wel, maar niet uit haat. Puur uit statement tegen het racistisch karakter dat ons landje uitademt. Ik ben tegen racisme en dus voor de statement van Jabri.

vlegeltje 06-12-05 @ 13:08

ik ben ook tegen racisme en hoop dat die criminele Marokkanen dus eens hun eigen volk gaan beroven i.p.v. autochtonen.

Ik ken nog wel wat nabestaanden van door Marokkanen vermoorde, beroofde en mishandelde Nederlanders die ook graag even met Jabri over " respect" zouden willen praten....

prettything | 06-12-05 | 13:20

Dit - die (ik begin op Simek te lijken)

prettything | 06-12-05 | 13:16

@ prettything
Wat jij wil, joh. Met je gebrek aan humor plaats je jezelf al half buiten de hele discussie. Juist omdat jij zo tenenkrommend reageert, laat ik je maar gaar koken in je sop.

vlegeltje | 06-12-05 | 13:15

@ prettything: Dat zijn moeder in Marokko is gaan bevallen was omwille van de daar aanwezige familie. Ik vind dat een geldige reden, jij niet?

poppermotje 06-12-05 @ 13:07

Behoorde dit familie dan tot de groep verloskundigen?

prettything | 06-12-05 | 13:15

arme prettything is natuurlijk getraumatiseerd dat zij geen kans maakt bij hem ;)

vlegeltje 06-12-05 @ 12:27

" Arme pretty thing" is een man die Jabri liever niet tot zijn vriendenkring zou willen rekenen.

Simpele geest, ben je toch om achter mijn nick meteen een vrouw te vermoeden. Tsja als je geen tegenargumenten hebt dan maar op die toer, nietwaar vlegeltje?
Zou GS toch voor een groot deel uit eenzame, naar vrouwen snakkende " lonely hearts" bestaan die hopen dat achter ieder nick een voor een " haalbare kaart" zit ?

Pretty thing = afgeleid van de Engelse groep "The Pretty Things", legendarisch om hun rauwe muziek en uitspattingen in 1964/1965

Zo kan je nu weer verder kijken dan je neus lang is?

prettything | 06-12-05 | 13:13

ik vond de statement van Jabri, dat het Nederlanderschap in zijn ogen een misplaatste superioriteit weergeeft en dat ie daarom de cultuur afwijst wel wat hebben. Eigenlijk zei hij dat Nederlanders eens een keer buitenlanders met een gezond respect moesten gaan behandelen en dat hij dan pas zijn Nederlanderschap zal erkennen.

Voor mijn gevoel is Jabri een net iets te slimme Marokkaan om hem zo makkelijk af te doen als iemand die zich afzet tegen de Nederlandse cultuur. Hij doet dat wel, maar niet uit haat. Puur uit statement tegen het racistisch karakter dat ons landje uitademt. Ik ben tegen racisme en dus voor de statement van Jabri.

vlegeltje | 06-12-05 | 13:08

@ prettything: Dat zijn moeder in Marokko is gaan bevallen was omwille van de daar aanwezige familie. Ik vind dat een geldige reden, jij niet?

poppermotje | 06-12-05 | 13:07

@ MAXIMO: Volgens mij was het vooral onmogelijk omdat hij juist NIET hier is geboren, maar in Marokko.

poppermotje | 06-12-05 | 13:04

@ 13:01 herstel: ook ik [heb] altijd..

poppermotje | 06-12-05 | 13:02

@ Rabarberke 10.11 : Ik vind het ook belangrijk om de taal goed te leren. Maar van Simek die op zijn 19e hier naar toe is gekomen verwacht ik op dat punt niet hetzelfde als van Jabri, die hier is opgegroeid. Ik beheers de Nederlandse taal ook perfect, maar ook ik altijd Nederlands gesproken. Geen kunst dus. Daarnaast geeft Simek op zijn eigen onbeholpen maar oprechte wijze steeds te kennen de Nederlandse cultuur te waarderen, terwijl Jabri voor mijn gevoel de Nederlandse cultuur afwijst. Het is die houding die mij hem als Marokkaan doet duiden, en het is zijn ronduit onaardige actie om Simek te vertellen dat hij moet oppassen zijn emotie te tonen, die mij Jabri een kutpersoon doet vinden. Gecombineerd een kut-Marokkaan. En Simek? Onhandig, maar te goeder trouw. Jabri heeft hem verslagen in de discussie maar hij heeft zichzelf in mijn ogen gediskwalificeerd door Simek op een manier onderuit te halen die ik achterbaks vind. Dat heeft dus te maken met mijn voorkeur voor een bepaalde persoonlijkheid, niet met xenofobie.

poppermotje | 06-12-05 | 13:01

als die abri een marokkaanse vrouw wil zal hij toch echt naar marokko moeten verkassen, of misschien in nederland een illegaaltje kunnen vinden, maar veruit de meeste inwoners van nederland hebben een nederlands paspoort en zijn dus NEDERLANDER... whoehaha stomme abri

Onderbuik | 06-12-05 | 12:59

@MAXIMO 12.54 u.
In het interview geeft Jabri juist aan dat hij hier niet is geboren maar in Marokko omdat zijn familie liever wilde dat de bevalling daar plaatsvond.
(Ook weer zo'n geval van geweldig geintegreerd zijn van zijn verwanten). Hij is na twee maanden naar Nederland verhuisd.

prettything | 06-12-05 | 12:59

@zum kotzen
Heb die Jabri vorig jaar in een interview horen zeggen dat hij wel van die Marokkaanse nationaliteit af wou zien.
Hij vertelde dat ie daarom naar de burgerlijke stand was gegaan om dat te regelen, echter dit bleek onmogelijk te zijn ondanks dat hij hier is geboren.
Hij heeft dus geen keuze, hij is én Marokkaan én Nederlander.

MAXIMO | 06-12-05 | 12:54

Jabri: "vroeger hadden de meisjes op school alleen aandacht voor mij en mijn marokkaanse vrienden"

*proest*
*proest*
*proest*
*proest*
*proest*
*proest*

TRS | 06-12-05 | 12:31

@ TRS
in tegenstelling tot velen hier, lees ik wat Jabri werkelijk schrijft om goed op de hoogte te blijven. En zo lees ik wel meerdere mensen. Zouden anderen ook moeten doen, weten ze tenminste over wie ze het hebben. Ik zie nu louter inhoudsloze verwijten.

vlegeltje | 06-12-05 | 12:30

arme prettything is natuurlijk getraumatiseerd dat zij geen kans maakt bij hem ;)

vlegeltje | 06-12-05 | 12:27

van->wat

TRS | 06-12-05 | 12:26

Vlegeltje... de man/vrouw die weet van Jabri denkt, beter dan hij zelf. Proficiat.

TRS | 06-12-05 | 12:25

@Vlegeltje 12.17u.

" Ik denk dat zijn marokkaanse vrouwenvoorkeur alles te maken heeft met een uiterlijke voorkeur."

Geloof je dat nou echt? Nou ja naiviteit is ook een vak apart...

prettything | 06-12-05 | 12:24

vlegeltje we komen het de 11e vast te weten ;)

Pannie | 06-12-05 | 12:22

Wie heeft er ooit een Nederlandse man gezien met een Marokkaanse vrouw???
Ik ken alleen Harry Mens en die eigenaar van Wox in den Haag.
Dat laatste weet ik omdat ik ze een keer voor Tv West bezig zag in de Schilderswijk, die vrouw werd toen zo bespuugd en uitgescholden door de plaatselijke jeugd van 5 tot 15 dat ze de benen hebben moeten nemen, want ja, een Marokkaanse vrouw met een Nederlanse kerel, dat gaat natuurlijk zomaar niet, dat wordt er vanaf de geboorte al ingestampt, denk om je EER!!!

Pannie | 06-12-05 | 12:21

@Pannie 132.07 u.

Nou nog wachten op een Volkskrantartikel met als inhoud het huwelijk van een Nederlandse niet-moslim man met een Lybische moslima....
St-Juttemis?

Overigens kan ik je mededelen dat die huwelijken tussen Lybiers, Egyptenaren, Algerijnen, Marokkanen etc en Nederlandse vrouwen niet lang stand houden in het algemeen.
Ga maar eens informeren bij de diverse (sociale)advocatenkantoren......

prettything | 06-12-05 | 12:20

Dat hele marokkaanse-vrouwenaspect wordt hier veel te zwaar opgevat. hij heeft liever een marokkaanse so what?? We kenne veel zeggen over onze vriend Jabri maar een huichelaar is het niet. Hij komt eerlijk uit voor zijn dingen. Ik heb liever zo iemand waarvan ik weet wat ik aan m heb dan iemand die met 2 gezichten praat. Die eerlijkheid mis ik bij zowel vele buitenlanders als Nederlanders, om maar aan te geven dat er niets etnisch is aan het geheel.
Ik las trouwens een artikel van Jabri waarin hij politieke onderscheidingen in etniciteiten heel erg hekelde. Ik denk dat zijn marokkaanse vrouwenvoorkeur alles te maken heeft met een uiterlijke voorkeur. En ik kan me daar nog iets bij voorstellen ook. sommigen waarschijnlijk niet, maar dat komt natuurlijk ook omdat een aantal figuren hier meteen een nationale dreiging zien in de voorkeur naar vrouwen van 1 publicist die toevallig van Marokkaanse komaf is. Superintelligent om zelf maar aannames te doen.

vlegeltje | 06-12-05 | 12:17

"Nederlandser" dan Jabri zul je ze niet snel vinden.
Alleen het feit al dat hij in Praag en Calabrie is geweest, ik moet zeggen dat ik niet veel Marokkanen tegenkom als ik in het buitenland ben, of praat ik nou onzin??? Eerlijk zeggen!
Algarijnen kom je nog wel eens tegen hier en daar.
Marokkaanse backpackers, waarom eigenlijk niet?

Pannie | 06-12-05 | 12:13

@zum kotsen en prettything
Die Jabri heeft zelf gewerkt voor zijn welvaart, is hem niet komen aanwaaien. Gebruik maken van de welvaart in dit land? ja, doen jullie ook. Door te werken met de kansen die bij je straatje. Er zijn ook genoeg mensen die niets met die kansen doen. ja ook veel autochtonen. Die mag je dit verwijt ook maken. Wat jullie 2 doen is ordinair generaliseren.
Ik snap bij God niet hoe sommige mensen hier niet voorbij etniciteit kunnen kijken. Jabri's voorkeur naar Marokkaanse vrouwen is nauwelijks een argument hierop.

vlegeltje 06-12-05 @ 11:51

@Vlegeltje

Zou je mij eens kunnen vertellen waar die voorkeur van Jabri voor Marokkaanse vrouwen dan op gebaseerd is volgens jou?
Toch niet op hun donkere ogen?
Ik denk dat nogal wat Nederlandse mannen best wel met een Marokkaans meisje zouden willen trouwen maar omgekeerd is dat niet het geval.. Dus wie staat er nou open voor de ander en wie niet?

Wie generaliseert en discrimineert er nou eigenlijk in dit land als het gaat samen opbouwen?

prettything | 06-12-05 | 12:07

Vlegeltje ik ben het met je eens maar bij Jabri gaat het echt niet om voorkeur.
Voor de derde keer, Wilders die zou zeggen dat zijn toekomstige vrouw 100% Nederlands moet zijn zou iedereen belachelijk vinden, en terecht.
Verder helemaal niks strafbaars aan uiteraard.
Ik had vroeger een vriend die beweerde dat zijn vriendin 100% Brabants moest zijn, en al zeker NOOIT een 'blauwe'.
Ik trek dat soort opmerkingen dus echt nooit. (Ondertussen woont hij trouwens gewoon samen in Amsterdam met een Spaanse uiteraard)
Ik snap best dat je voorkeur uitgaat naar iemand met zwart haar of iemand die weet hoe het bij familiefeesten werkt e.d. en iemand met dezelfde religieuze achtergrond.
Maar bij Marokkanen, vooral bij vrouwen uiteraard want die beschermen de 'eer', is het een absoluut taboe om met een niet-Marokkaan thuis te komen, soms zelfs reden tot moord.
Dat is wat mij betreft zo'n beetje het enige wat ik niet mag aan die Berbers, plus nog wat kleine puntjes.
Stond een heel mooi verhaal in de Volkskrantbijlage dit weekend over een Lybische (meen ik?) moslim met een Nederlandse niet Moslim vrouw.
De liefde won het tegen beter weten in, en zo zie ik het graag...

Pannie | 06-12-05 | 12:07

@vlegeltje
Het gaat me erom dat deelnemen aan een samenleving betekent dat je er met alle verschillende groepen, overtuigingen, etc. uit wilt komen, dat is een proces van geven en nemen, van opbouwende kritiek maar ook van zelfkritiek. Het heet dan ook niet voor niets SAMENleving: iedereen draagt zijn/haar steentje bij.

Bepaalde groepen (en ja, voor een belangrijk deel ook de Marokkaanse bevolkingsgroep) laten echter overduidelijk merken dat ze de Nederlandse cultuur verachten, dat ze helemaal niet willen geven en nemen, dat er over hun opvattingen niet getwist mag worden, dat iedereen zich aan hun wensen aan moet passen en dat ze zelf op geen enkele manier water bij de wijn hoeven te doen. Het enige waar Nederland goed voor is in hun ogen, is het leveren van een hoog welvaartspeil en een stevig sociaal vangnet.
Ik ken die hele Jabri niet, weet niet hoe en waar hij zijn geld verdient. Het ging me er even om dat Rabarberke het argument aanvoerde dat, indien iemand de Ned. taal spreekt en hier woont, van de taal houdt en binding heeft met Nl. En dat is m.i. veel te kort door de bocht, veel mensen hebben de pest aan alles wat Nederlands is, behalve de oitkering en de soepsiedie.

zum kotzen | 06-12-05 | 12:05

Nou, heb het geluisterd en vond het idd tenenkrommend, Simek is al iritant en die gast al helemaal ,gatverdamme ; die discussie hier doet me ook ook kotzen kotzen kotzen

n00benstein | 06-12-05 | 12:03

@zum kotsen en prettything

Die Jabri heeft zelf gewerkt voor zijn welvaart, is hem niet komen aanwaaien. Gebruik maken van de welvaart in dit land? ja, doen jullie ook. Door te werken met de kansen die bij je straatje. Er zijn ook genoeg mensen die niets met die kansen doen. ja ook veel autochtonen. Die mag je dit verwijt ook maken. Wat jullie 2 doen is ordinair generaliseren.

Ik snap bij God niet hoe sommige mensen hier niet voorbij etniciteit kunnen kijken. Jabri's voorkeur naar Marokkaanse vrouwen is nauwelijks een argument hierop.

vlegeltje | 06-12-05 | 11:51

prettything hier in Rotterdam ript men het liefst kleine Aziatische vrouwtjes.
Dat was een paar jaar geleden de eerste Chinese demonstratie ooit in Nederland gehouden, tegen het straatgeweld en de berovingen.

Pannie | 06-12-05 | 11:49

Merkwaardig toch dat sommige mensen hier op GS anderen een "eigen volk eerst" houding verwijten, terwijl het juist bij uitstek onze Marokkaanse "vrienden" zijn die dit motto het meest lijken te hanteren in Nederland.
Behalve als het natuurlijk gaat om het beroven van bejaarden, invaliden en moeders met kinderen, want dan geldt die " levensfilosofie" ineens niet meer.

prettything | 06-12-05 | 11:40

Wanner gaat Simek nou Ertan intervieuwen???

Pannie | 06-12-05 | 11:38

@Zum Kotzen
Die houding van nogal wat Marokkanen heet in goed Nederlands: van twee walletjes eten.

prettything | 06-12-05 | 11:34

@maximo
Zeer zeker mag je kritiek hebben op de Nederlandse samenleving! Juist als jij je bij die samenleving betrokken voelt, en het is dan ook alleen maar toe te juichen als ?nieuwkomers? kritische kanttekeningen plaatsen bij bepaalde aspecten van de Nederlandse samenleving. Opbouwende kritiek in een gezonde dialoog welteverstaan.
Maarrr? je moet, zeker als 2e of 3e generatie Marokkaan, toch echt kiezen wat je nu in eerste plaats bent: Marokkaan of Nederlander. Ik vind het ongeloofwaardig dat je persé beide wilt zijn. ?Nederlander? als het gaat om profiteren van het welvaartspeil in onze samenleving, maar ?Marokkaan? als er een vrouw getrouwd moet worden en bij de begrafenis. Als je toch zo trots bent op je Marokkaanse afkomst, moet je gewoon in Marokko gaan wonen. Of een manier vinden om deel te nemen aan de Nederlandse samenleving, waarbij het geven en nemen is w.b. het verschil in cultuur, normen en waarden.

Dat is dus heel wat anders dan voortdurend kankeren op de Nederlandse maatschappij, voortdurend je Marokkaanse identiteit benadrukken, maar ondertussen wel profiteren van het welvaartspeil en de voorzieningen die we hier hebben (opgebouwd door hard werken).

zum kotzen | 06-12-05 | 11:31

ik begin Jabri's afkeer van Nederlandse vrouwen ineens steeds beter te begrijpen trouwens.
Je zal godverdomme maar met zo'n exemplaar getrouwd zijn ;)

Pannie | 06-12-05 | 11:20

Als Rabarbeke geen ex ambtenaar al dan niet in de ziektewet is eet ik mijn muismat op.

Pannie | 06-12-05 | 11:16

@prettything
Hij maakte geen ondescheid naar nationaliteit, aangezien veel marokkaanse vrouwen gewoon de nederlandse nationaliteit hebben. Dat maakt hem ook niet uit. Het gaat hem er om dat hij zijn leven deelt met een vrouw van gelijke komaf. En dat is in zijn geval een marokaanse. Dat onderscheid mag hij maken. Hij is geen werkgever of wetgever die niet mag discrimineren. Zoek anders ff op waar het strafbaar wordt gesteld dat je bij je partnerkeuze geen onderscheid mag maken naar ras, religie, geaardheid etc.

Rabarberke 06-12-05 @ 10:31

Je leest weer eens niet goed. Ik schreef nationaliteit of etniciteit.
Nee, nergens in de wet staat dat je bij je partnerkeuze niet mag discrimineren. Beweer ik dat dan? God zeg, nou wordt je om opportunistische redenen ineens formeel.
Nergens staat ook in de wet dat ik die Jabri NIET om die redenen een racist mag noemen. Want zijn motieven zijn wel racistisch..

prettything | 06-12-05 | 11:15

Stel: Volgens Remkes moet MOET zijn vrouw Thais zijn.
Deugt Remkes dan?

Pannie | 06-12-05 | 11:15

Simek luisde Jabri er mooi in

Eerst beweert Jabri: "Marokkaanse vrouwen zijn anders"
Om even later te stellen: "Als je het uiterlijk weghaalt blijft een mens over"

Simek had zijn doel bereikt en de inconsistentie van Jabri's uitspraken aangetoond.

De vragen van Simek waren zeer inhoudelijk, alleen had Jabri dat niet door. Hij overschatte zichzelf. Wat hij in het begin over zichzelf zei, dat hij veel tekortkomingen had, werd pijnlijk duidelijk. Helaas was hij die uitspraak alweer vergeten en begon Simek de schuld te geven van het rommelige interview.

Het valt te betreuren dat een stel reaguurders deze subtiliteiten niet heeft opgepikt.

the saint of hippo | 06-12-05 | 11:13

wat een enorme discussies barsten hier los!
ik, nederlander met nederlands paspoort, krijg de indruk dat Simek op een Andries Knevel-achtige manier reacties van Jabri probeert los te krijgen die een landelijke discussie zouden ontketenen. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat e.e.a. een publiciteitsstunt is (of had moeten zijn - als Jabri werkelijk was losgegaan) om nét ff iets meer luisteraars te krijgen. Ik boycot dus 11 december, k hoor het trouwens toch wel als 1 van de 2 nu werkelijk gaat zeggen wat er op z' n hart ligt..

Liquer | 06-12-05 | 11:12

" Ik vind dat een onzinnige eis voor mensen van b.v. marokkaanse afkomst, simpelweg omdat er genoeg autochtonen zijn die weliswaar werk hebben, maar een ontzettend lage productiviteit (tot wel 33%) laten zien. Ik vind dat een verborgen vorm van werkloosheid. En velen met mij.
Jij trekt daaruit de conclusie dat ik van mening ben dat allochtonen niet hoeven te werken omdat ambtenaren dat ook niet doen. Dát is een drogreden. Ik zei immers alleen dat als we aan de ene kant een vorm van verborgen werkloosheid in stand houden, we aan de andere kant het hebben van werk niet als integratieeis moeten stellen.

Rabarberke 06-12-05 @ 10:24

a. Ben ik geen ambtenaar en trek je weer eens je eigen bevooroordeelde conclusie
b.Lees je zelf wel eens over wat je schrijft? JIJ maakt toch die vergelijking met mensen die wel werken.
Wat voor recht meen jij je te moeten aanmatigen over de productiviteit van anderen op het werk? Zelfs als die productiviteit laag zou liggen (hoe meet je dat eigenlijk) dan nemen die mensen in ieder geval deel aan het arbeidsproces en zijn dus beter geintegreerd.

c. En dan dat zinnetje "velen met mij"...
Jezuschristus, als je ergens niet mee moet aankomen en je eigen betoog wil ondermijnen dan is het met zulke ingezondenstukkenpraat. ("Ik en miljoenen met mij, hebben zich geergerd....")
Wie zijn die "velen" ?
Als die onbekende grootheid (" velen", zucht .....) jouw zwakke betoog moet onderbouwen, ben je wel " ver van God los" ...

prettything | 06-12-05 | 11:07

au! ,mijn tenen , ze staan krom....

n00benstein | 06-12-05 | 11:02

@zum kotsen
So what? Al wordt ie in China begraven! Dat doet niets af aan het feit dat zo iemand tijdens zijn leven een volwaardig lid van deze maatschappij kan zijn.

MAXIMO | 06-12-05 | 10:59

Wat een onzin lees ik hier weer van sommigen!
Alsof je als hier geboren Nederlander van andere komaf geen kritiek mag hebben op de samenleving waarin je woont?
Dat recht is niet alleen voor 100% raszuivere Hollanders, maar voor elk lid van deze samenleving.

MAXIMO | 06-12-05 | 10:56

"Het feit dat Jabri hier blijft impliceert toch dat hij een binding heeft met Nederland? Hij heeft de taal geleerd, schrijft in die taal, discussieert in die taal. Om te schrijven in een taal, moet je echt wel van die taal houden. Maar goed, dan ben je in de ogen van sommigen gewoon een kutmarokkaan."

Euhhh Rabarberke, even offtopic, maar dit is natuurlijk een kulargument. Annass de autodief was ook zogenaamd Nederlander bij leven, sprak de taal, peuterde soepsiedie los bij de gemeente Amsterdam, maar nu hij dood is blijkt hij al die tijd toch echt in de eerste plaats Marokkaan geweest te zijn: meneer moet in Marokko begraven worden.

zum kotzen | 06-12-05 | 10:53

@prettything

Hij maakte geen ondescheid naar nationaliteit, aangezien veel marokkaanse vrouwen gewoon de nederlandse nationaliteit hebben. Dat maakt hem ook niet uit. Het gaat hem er om dat hij zijn leven deelt met een vrouw van gelijke komaf. En dat is in zijn geval een marokaanse. Dat onderscheid mag hij maken. Hij is geen werkgever of wetgever die niet mag discrimineren. Zoek anders ff op waar het strafbaar wordt gesteld dat je bij je partnerkeuze geen onderscheid mag maken naar ras, religie, geaardheid etc.

Rabarberke | 06-12-05 | 10:31

@prettything

Ik heb even gemist namens wie jij GS awards uitdeelt en namens wie jij spreekt als je zegt dat "jullie" de Donald Duck wel kennen.

Jou ontgaat de kern van mijn betoog en je trekt een enorme scheur open. Ga eerst eens iets lezen en begrijpen voordat je reageert. Iets opzetelijk misverstaan en dan losgaan kan iedereen wel.

Rabarberke | 06-12-05 | 10:28

Natuurlijk discrimineert die Jabri met zijn voorkeur voor Marokkaanse vrouwen. Hij maakt namelijk een onderscheid, gebaseerd op nationaliteit en/of etniciteit.
Dat zo'n Rabarkerke in haar drogredeneringen een vergelijking gaat maken met een voorkeur van mannen voor blonde vrouwen is een bliksemafleider.
Voorkeur is wat anders dan iemand kiezen op grond van nationaliteit of etniciteit.
Bovendien blijken de meeste mensen wel te zeggen dat ze een voorkeur hebben voor een partner met bepaalde fysiek kenmerken maar in de praktijk pakt dat heel anders uit en kiezen mensen onbewust een partner op andere voorkeuren.
Die keuze van Marokkanen voor partners van dezelfde nationaliteit of etniciteit is racistisch en discriminerend en komt voort uit een grote minachting voor westerse vrouwen (discriminatie dus Raaskalke!) en is mede gebaseerd op discriminerende geloofsovertuigingen.
Wat mij betreft dus opsodemieteren...
Zo genoeg gemotiveerd, Rabarber...?

prettything | 06-12-05 | 10:27

@prettything

Okay, for the sake of the argument. Ik wist niet dat jij ambtenaar was en je je zo beledigd zou voelen.

Maar hier komt ie:

poppermotje vroeg mij wanneer iemand geintegreerd was en noemde een aantal voorbeelden. Een van die voorbeelden was "als je werk hebt en belasting betaalt". Ik vind dat een onzinnige eis voor mensen van b.v. marokkaanse afkomst, simpelweg omdat er genoeg autochtonen zijn die weliswaar werk hebben, maar een ontzettend lage productiviteit (tot wel 33%) laten zien. Ik vind dat een verborgen vorm van werkloosheid. En velen met mij.

Jij trekt daaruit de conclusie dat ik van mening ben dat allochtonen niet hoeven te werken omdat ambtenaren dat ook niet doen. Dát is een drogreden. Ik zei immers alleen dat als we aan de ene kant een vorm van verborgen werkloosheid in stand houden, we aan de andere kant het hebben van werk niet als integratieeis moeten stellen.

Rabarberke | 06-12-05 | 10:24

@Raaskalke
Dat van die Donald Duck kennen we nou wel.

Jouw geraaskal en onzinnige vergelijkingen hoef ik niet te snappen. Misschien dat je zelf nog gelooft in je eigen drogredenen.
Ga meer weer en potje schelden , dat lucht op..
Je misstaat overigens op deze site niet volgens je eigen opvattingen over de gemiddelde GS-er.

prettything | 06-12-05 | 10:17

Raaskalke

ik dacht dat ik in mijn posting van 9.52 u; voldoende duidelijk had gemaakt dat je zakken appels met peren vergelijkt. Het valt me op dat je dat herhaaldelijk doet in je argumentatie.
Maar daarom nog maar eens de essentie van mijn posting herhaald:

"Dus omdat een x -aantal ambtenaren zit te vergaderen en te internetten de hele dag (waar haal je het vandaan, een grote duim waarschijnlijk...), hoeven die Marokkanen geen baan te zoeken en geen belasting te betalen..."

Wat is dat voor eeen goedkope demagogiscvhe onzin? Omdat volgens jouw mening (want waar is je bewijs ?) mensen dit of dat zitten te doen mogen anderen wel over gaan tot criminele daadjes?
Omdat ik op mijn werk 5 minuten uit mijn neus zit te vreten, veschaft dat dat Marokkaantje het alibi om maar z'n belasting niet te betalen?
Wat is de logica van je drogredenering?
Omdat de een iets nalaat, mag de ander overgaan tot criminele handelingen?
Ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim?

prettything | 06-12-05 | 10:14

@yammie

Het feit dat Jabri hier blijft impliceert toch dat hij een binding heeft met Nederland? Hij heeft de taal geleerd, schrijft in die taal, discussieert in die taal. Om te schrijven in een taal, moet je echt wel van die taal houden. Maar goed, dan ben je in de ogen van sommigen gewoon een kutmarokkaan.

Maar als je hier al meer dan 20 jaar woont en je komt niet uit je woorden, dan pas wordt je door diezelfde mensen geaccepteerd als trotse nederlander.

Muahahaha.

Rabarberke | 06-12-05 | 10:11

@prettything

Het enige dat hier bewezen wordt is dat jij mijn redeneringen niet snapt en ze ongefundeerd afdoet als onzin. Dat kan elke debiel. Ga de Donald Duck lezen anders.

Rabarberke | 06-12-05 | 10:07

Rechts of Links zegt mij helemaal niets ,volgens mij bestaat het helemaal niet.Conservatief of Progessief is allemaal gelul ,het zegt mij helemaal niets .Wilders is progessiever dan Halsema ,Marijnissen is conservatiever dan Donner.
Simek is trots en blij dat hij een nederlander is geworden,Jabri heeft een nederlands paspoort maar heeft geen enkele binding met nederland ,waarom blijft hij hier dan?
En een kutmarokkaan is en blijft een kutmarokkaan.

Yammie | 06-12-05 | 10:06

@prettything

Nu je aspiraties hebt om jurylid te worden kun je vast ook uitleggen op grond waarvan jij meent te kunnen beoordelen dat mijn redeneringen niet geldig zouden zijn. Je roept dat ze niet geldig zijn, voegt daar een aantal krachttermen bij, maar uitlegegn dat ze niet geldig zijn doe je niet.

Een klassieke vorm van het verwijt van de pot aan de ketel dat ie zwart ziet.

Ga anders talentenjachten jureren. Daar zitten ook altijd heldere geesten in de jury.

Rabarberke | 06-12-05 | 10:03

@Raaskalke 09.55u.

Met je laatste opmerkingen bewijs je precies op hetzelfde niveau te zitten dat je anderen verwijt op GS. Waarvan acte....

prettything | 06-12-05 | 09:59

Met Simek wordt het toch altidj hilarisch, al is het maar omdat hij zijn gasten toch 9 van de 10 keer niet helemaal begrijpt.

ThE_ED | 06-12-05 | 09:58

Stelselmatig de vraag afketsen, en vooral niet beantwoorden... heel goed Mo!!

roegbere | 06-12-05 | 09:56

@prettything

Tuurlijk ik draaf door knul. Ik hoef me tenminste niet te bedienen van termen als 'waarom rot je niet op naar'.. die zijn voorbehouden aan een verbale zelfbeheersing van eenzaame hoogte.

@yammie

Ik denk niet dat ik jou als dom of rechts hoef te kwalificeren. De meeste mensen kwalificeren zich doorgaans zelf hier. Ik heb die opmerking van vlegeltje gemist, maar ik denk dat als we hier een norm voor integratie hebben en mensen die vloeiend Nederlands spreken het land uitgezet worden, terwijl mensen als Simek een radioshow krijgen, terwijl ze nog geen zin fatsoenlijk kunnen uitspreken, dan is er wel wat mis.

Ik vind opmerkingen van 'op de trein naar Praag' en 'terug naar zijn kutdorpje' van het zelfde lage niveau.

Het verschil zit 'm in het feit dat vlegeltje Simek een eikel vindt en niet alle Tsjechen. In sommige andere opmerkingen hier gaat het niet zo zeer om de persoon in kwestie, maar om het feit dat het een marokkaan is.

De opmerking van vlegeltje is een foute opmerking. Jouw opmerking is de zoveelste opmerking van een foute rechtse lul. Ziedaar het verschil.

Rabarberke | 06-12-05 | 09:55

" Ik vind het onzin om van vijfde generatie marokkaanse nederlanders of hoe je het ook noemen wilt, te verwachten dat ze betaald werk hebben en belasting betalen, als er een hoop autochtone ambetenaren op kosten van de samenleving de hele dag zitten te vergaderen en te internetten.
(Ja jullie!)"

Rabarberke 06-12-05 @ 00:18

Kan jij je nick niet veranderen in Raaskalke?

Dus omdat een x -aantal ambtenaren zit te vergaderen en te internetten de hele dag (waar haal je het vandaan, een grote duim waarschijnlijk...), hoeven die Marokkanen geen baan te zoeken en geen belasting te betalen...

Ongelovelijk, wat jij toch een hoop appels met met een even grote hoop peren weet te vergelijken in je pathologische drang tot betweterigheid....
Hoeveel knollen heb je vandaag weer voor citroenen verkocht?
Ik zou jou graag een GS-award willen schenken voor het tot in de perfectie beheersen van de drogreden.
Leuk die spitsvondigheid, maar absoluut niet overtuigend. Vooral gezocht en gekunsyeld.

prettything | 06-12-05 | 09:52

(vlegeltje)
Die Simek is verspilling van belastinggeld en mogen ze direct op de trein naar Praag zetten.
(Yammie)
En jabri mag van mij op de trein terug naar zijn kutdorpje.
Zie je de overeenkomst Rabarberkutje of is dat te moeilijk voor je met je beperkte intelligentie ,grappig en veelzeggend dat je over het eerste niets te melden hebt ,maar over onze zielige marokkaanse medelanders mag natuurlijk niets gezegd worden anders wordt je direct rechts en dom genoemd.

Yammie | 06-12-05 | 09:32

@TRS
Geenstijlers roepen over marokkanen dat het allemaal criminelen zijn. Jabri zegt dat hij zijn leven met een marokkaanse vrouw wil delen. Dat hij niets ziet in een huwelijk met een niet-marokkaanse.
Jabri is niet racistisch omdat hij geen uitspraak doet over de WAARDE van niet-marokkaanse vrouwen. Hij doet alleen een uitspraak over zijn VOORKEUR om zijn leven te delen met een marokkaanse. Hij discrimineert misschien, maar dat is geen racisme. Het is zijn goed recht om te discrimineren als het gaat om wie zijn levensgezel wordt. Veel mensen vallen op bepaalde types. B.v. blond haar blauwe ogen. Daarmee discrimineren ze per definitie. En die vorm van discriminatie mag in die context.
Waar die vorm van discriminatie niet mag is in arbeidsverhoudingen, in het onderwijs en in de wet.
Maar in je persoonlijke levenssfeer en in de keuze van je partner mag je volop discrimineren. Probeer het eens niet te doen.

Rabarberke 05-12-05 @ 20:31

Voorkeur hebben is niet hetzelfde als discrimineren. Je stelt die dingen op een lijn en je draaft in je gelijkhebberigheid weer eens ontzettend door.
Waarom rot die Jabri niet gewoon op naar Marokko als hij die Nederlandse samenleving maar niets vindt? Wat doet hij hier eigenlijk?

Simek en Jabri, twee klootzakken aan 1 tafel.

prettything | 06-12-05 | 09:21

Heeft die Simek ooit een inburgeringscurcus gevolgt? Hoe lang woont die man in Nederland? Welke taal spreekt die man eigenlijk?

aivd | 06-12-05 | 09:20

Wanneer ze het over die muziekgroep hebben waarvan Jabri een cd heeft meegenomen, zegt die alo dus "ik ben sinds kort met ze in aanraking gekomen' haha, komop zeg, is geen pliese!

troetelallochtoon | 06-12-05 | 07:02

Teringjantje. Dus een vijfde generatie allochtoon, die voordat ie kon spreken naar Nederland kwam en zelfs nog dan een idiote godsdienst tot in het achterlijke volgt en dat ook nog eens verwoordt met die achterlijk klinkende Garde G die er naar mijn weten niet eens hoort te zijn. Ik moet binnenkort terug naar het vaderland, maar denk dat ik snel weer uitkijk naar het buitenland.

troetelallochtoon | 06-12-05 | 06:57

vlegeltje @ 23:49
De link die jij geeft komt uit bij een citaat uit de koran, die is niet geschreven door Jabri. Jabri heb ik mogen bewonderen bij Barend en van Dorp, een intelligente allochtoon inderdaad, die beantwoorden vragen altijd met wedervragen. Over het korancitaat: op maroc.nl enzo zijn ze er nog steeds niet uit of er nu staat dat je je vrouw mag slaan, lekker duidelijk na 1300 jaar. Ook Hirsi Ali gebruikte het vers in haar film islam (=onderwerping).

Hammiehetvarken | 06-12-05 | 06:03

Goedemorgen!!!!

Igorus | 06-12-05 | 05:35

Hopelijk nodigt sbs die gasten eens uit voor een discussie :)

De Baron | 06-12-05 | 04:19

Als dit je allochtonen zijn heb je geen vijanden meer nodig.

hausmacher | 06-12-05 | 04:14

hubris 06-12-05 @ 02:02

Scherpe analyse!

Harige Bangmaker | 06-12-05 | 02:30

GENIAAL !!

Die interviewer is écht een miezerige zweetlul.. De gozer die geïnterviewd wordt is echt 10.000x slimmer dan die interviewer. Heil aan de kudtmarokanen dus !

hubris | 06-12-05 | 02:02

hahaha lachen dit... wordt alleen schijtziek van die geitenneuqer die zit te smekken met zijn kauwgom

Behangdelul | 06-12-05 | 01:47

Hoezo bedtijd, je zit toch in de WAO?

Pannie | 06-12-05 | 01:27

Rabarbeke Simek heeft het ook niet over neuken.
En wat nou overbodige kutvraag?
Op overbodige kutvragen moet je gewoon geen antwoord geven, maar Jabri moest weer zonodig stoer doen 'ik luister liever naar de geluiden van m'n vriendin'
Wanneer hij had gezegd: 'ik ben moslim, dus ik geloof niet in sex voor het huwlijk' was het een vent geweest.
Het enige positieve aan z'n antwoord was dat hij blijkbaar wel een huchelaar maar geen leugenaar is.
Voor de rest vond ik Simek slecht.

Pannie | 06-12-05 | 01:26

Overbodige kut-bedtijd..

poppermotje | 06-12-05 | 01:25

Oh ik zie net dat het bedtijd is Pannie. Laat het antwoord maar zitten.

Rabarberke | 06-12-05 | 01:20

@pannie

Blijkbaar sex mee heeft? Die suggestie maakt Simek. Jabri zegt helemaal niet dat hij tijdens het neuken liever naar zijn vriendin luistert. Hij antwoordt ontkennend op de vraag of hij tijdens het vrijen zulke muziek opzet en antwoordt dan dat hij liever zijn vriendin hoort, zonder daarbij aan te geven dat dat tijdens het neuken is.

Die suggestie is geheel aan de zijde van Simek. Jabri laat het in het midden.

En hoezo onnodige opmerkint? Wat voor nodige opmerkingen kun jij zoal verzinnen bij zo'n overbodige kutvraag?

Rabarberke | 06-12-05 | 01:20

vlegeltje 06-12-05 @ 01:04
Ik kwam daar om 0.20 inderdaad achter.
Ik kijk ook regelmatig op elqalem.

Pannie | 06-12-05 | 01:17

Jabri is iemand die op z'n site moslims voorhoud dat ze niet aan sex voor het huwlijk mogen doen maar wel een vriendin heeft waar hij blijkbaar sex mee heeft, en moslims voorhoud dat de ware moslim niet naar muziek luistert maar zelf graag een cd'tje opzet.
Dat Jabri in bed blijkbaar liever naar de geluiden die z'n vriendin maakt luistert dan naar een cd is toch echt een onnodige opmerking die Jabri helemaal uit zichzelf heeft gemaakt, een opmerking die hem op de maroksites niet echt in dank wordt afgenomen trouwens.

Pannie | 06-12-05 | 01:13

@ Rabarberke: Nee. Dat is geen xenofobie. En dat weet je.

poppermotje | 06-12-05 | 01:12

Ik ga ook naar bed, morgen weer de hele dag F5-en ;-)

dwalmpje | 06-12-05 | 01:09

@ Rabarberke

wederom: LOL !!!!!!!

vlegeltje | 06-12-05 | 01:09

@Pannie 06-12-05 @ 01:02
"hij meende het..."
HAHAHAHA!
Zie ook Mijn Woord 06-12-05 @ 00:57

Mijn Woord | 06-12-05 | 01:08

@ Rabarberke: Domheid, van zowel rechts als links is erg vervelend. Of ik het erger vind dan een intolerante intellectuele Marokkaan weet ik nog niet. Daar zou ik eens een nachtje over moeten slapen. Waarschijnlijk ga ik het met je eens zijn, omdat met die Marokkaan tenminste nog een gesprek valt aan te gaan.

poppermotje | 06-12-05 | 01:08

@dwalmpje

ik geef je daar gelijk in, hoe de beeldvomring is heeft Jabri zelf natuurlijk niet in de hand. Hij kan het enigzins beinvloeden maar mensen hebben nou eenmaal vooroordelen en gaan graag uit van hun eigen aannames. Wel jammer, dit is zo'n marokkaan die wel degelijk wat te melden heeft en mensen vallen al over zijn toon. wat dus zijn inhoud tekort doet.

Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende uitzending. Slaap lekker allemaal.

vlegeltje | 06-12-05 | 01:08

@poppermootje

Dat gevoel heet xenofobie toch?

Rabarberke | 06-12-05 | 01:07

@pannie

Op Geenstijl kun je zoiets verwachten. Simpel zat. Bovendien, ik denk niet dat vlegeltje het letterlijk zo bedoelde. Het was meer overdrachtelijk bedoeld, zoiets van "je hebt stof in je ogen" of je bent ziende blind. Hij hanteert een iets andere stijlvorm, minder klassiek, maar het is de meesten hier wel duidelijk dat hij niet bedoelde dat je letterlijk met je kop in je reet zat, al zou je dat soms wel denken.

Rabarberke | 06-12-05 | 01:05

compleet alleen in zou staan...

dwalmpje | 06-12-05 | 01:05

@Pannie
die hindoetekst is niet van Jabri. Hij was niet de enige columnist van elqalem voor jouw informatie. Dat hindoegebeuren is door iemand anders geschreven en die reageerde wel in de pers met: wat is er aan de hand? vrijheid van meningsuiting toch?!

Ja, ik weet het ik weet er veel van. Ik lees dan ook op elqalem om zo op de hoogte te blijven wat er speelt bij onze Nederlandse moslimbroeders. Klaag me maar aan.

vlegeltje | 06-12-05 | 01:04

@vlegeltje, hoe hij zichzelf ziet doet er niet zoveel toe. Als andere hem wel zien als volksvertegenwoordiger, door er aandacht aan te geven, dan wordt je dat tegen wil en dank. Hoewel ik niet de vergelijking wil maken met Pim Fortuyn, omdat ik ergens altijd het idee had dat hij het ook wel ergens wilde, gaat wat mij betreft toch wel hetzelfde een beetje op. Natuurlijk spreekt ie voor zichzelf, maar als ie daar compleet in zou staan zou hij ook geen aandacht krijgen.

dwalmpje | 06-12-05 | 01:04

@ Pannie: Ik heb het gevoel dat Jabri tevens een pleurishekel heeft aan alles dat niet Marokkaans is. Zoals jij en ik. En dat gevoel is niet prettig.

poppermotje | 06-12-05 | 01:04

@poppermotje

Integratie is geen vraagstuk waar politici in dit kabinet zich ooit mee bezig hebben gehouden. Ze hebben het nooit op school gehad, ze hebben het nooit ervaren, ze kennen het niet uit andere landen of culturen.

Het is beleid uit de koker van een paar mongolen die er toevallig zaten. En Eucalypta die het uitvoert gaat keer op keer op haar bek, maar houdt voet bij stuk.

Criminele marokkanen hard aanpakken prima. Maar mensen die als marokkaan een sterke mening hebben (even zo sterk als de meningn van b.v. Theo van Gogh) kutmarokkaan noemen gaat mij te ver.

Ik heb liever een intolerante intellectuele marokkaan dan een domme rechtse boerenlul die alleen maar rondpapegaait dat die marokkanen terug naar hun dorp moeten.

Rabarberke | 06-12-05 | 01:03

vlegeltje ik had het over jou opmerking dat ik 'met m'n kop in m'n reet zou zitten' of zoiets.
Zo spreek ik jou toch ook niet aan?

Pannie | 06-12-05 | 01:03

Ik vind die Jabri overigens een prima kerel en ik blijf graag voor hem thuis al ben ik het vrijwel nooit met hem eens.
Een Marokkaanse Theo van Gogh wat mij betreft, en dat soort opruiers zijn af en toe nodig want als het goed is zetten ze je toch aan het denken.
Ik vond trouwens die anti Hindoe aktie best wel strak en had verwacht dat jabri na alle 'ophef' in de pers zou zeggen 'als theo van Gogh dat soort dingen mag zeggen mag ik het ook' maar dat deed hij vreemd genoeg helemaal niet. Hij had gewoon echt een pleurishekel aan het Hindoegeloof en alles wat daar bij hoort, hij meende het...

Pannie | 06-12-05 | 01:02

@Pannie: jij hebt een bord voor je kop. 'Verhufterisering van Nederland'?! Laat me niet lachen! Ik ken mijn Nederlandse geschiedenis. Als iemand al schuldig is aan deze 'verhufterisering' zijn jij en ik daar net zo schuldig aan.

@ dwalmpje: ik ga al eerder aan: de enigen die de rol van volksvertegenwoordiger aan Jabri toedichten zijn de mensen die het over hem hebben. Hijzelf heeft zich nooit zo gepresenteerd. Ik kan me herinneren dat hij bij de randdebielen Barend & vDorp al eens zei dat hij enkel en alleen voor zichzelf spreekt. Voor volksvertegenwoordiging moest men hem niet hebben. Lijkt mij een duidelijk verhaal.

vlegeltje | 06-12-05 | 00:58

@ Shareholder 06-12-05 @ 00:34
LOL! In ieder geval: de ene manipulant wint van de andere. Geinig, ben benieuwd naar het 2de gesprek. Hoop dat Martin zich hervat...

Mijn Woord | 06-12-05 | 00:57

@pannie

Nou kijk Pannie. Jabri werd gebeld door Simek's redacteur en kreeg allerlei vragen met betrekking tot zijn werk, geloof, politiek zijn schrijfsels etc. Hij kreeg geen vragen over zijn gewoonten met betrekking tot het wippen van zijn geliefde.

Naief als Jabri was, dacht hij dan ook dat het interview over politiek, geloof, zijn werk en schrijfsels zou gaan. Stom van hem natuurlijk, het zou over zijn muziekkeuze tijdens het neuken gaan. En over het feit dat Simek sinds zijn 19e in Nederland woont.

Mijn voorbeeld van jouw vrouw en die turk slaat even hard nergens op als Simek's vraag over wat voor muziek Jabri bij 't neuken aanzet en even zo hard nergens op als Simek's reactie dat hij niet kan beoordelen dat het leuker is om haar te horen dan muziek tijdens het neuken. Let wel, dit is het begin van een interview dat zo'n pretentieuze blaaskaak als die Simek bij Jabri afneemt. "Neuk je bij deze muziek? Nee joh, luister je liever naar je vriendin? Nou daar kan ik niet over mee praten! Hahaha!"

Rabarberke | 06-12-05 | 00:57

@vlegeltje, dat klopt en daar ben ik ook mee wel eens. Het is niet verkeerd om een spiegel voor te houden, aangezien het andersom ook met de regelmaat van de klok gebeurd... maar ik denk zelf dat de moslimgemeenschap momenteel meer gebaat is bij een genuanceerdere volksvertegenwoordiger dan iemand die de slechte eigenschappen naar voren brengt van een andere maatschappij terwijl zij er zelf (hoe je het ook bekijkt) als gast in hebben gemengd. Niet handig.

dwalmpje | 06-12-05 | 00:54

vlegeltje besef jij wel dat je met zo'n opmerking meewerkt aan de 'verhufterisering' van Nederland?
De redaktie van Simek zal nooit bepalen of aangeven waar Simek het over zal hebben met zijn gast, dan mag Jabri wel hopen dat hij zijn boek kan promoten, maar dat is dan jammer maar helaas.
Simek vind de schrijver over het algemeen belangrijker dan het boek volgens mij.

Pannie | 06-12-05 | 00:53

@ Rabarberke: Allemaal waar wat je zegt. Maar stel dat iemand, vijf generaties in Nederland wonend en goed Nederlands sprekend, op een zeepkist zou klimmen en roepen: "Ik voel mij geen Nederlander, wil mij geen Nederlander voelen en Nederlanders zijn overigens minder dan varkens", maakt dat voor jou dan verschil met betrekking tot de mate van integratie die jij die persoon toedicht? Je hebt gelijk dat je aan 'nieuwkomers' geen andere eisen kunt stellen dan aan autochtonen, maar eigenlijk wordt daarmee het hele begrip integratie/inburgering onbruikbaar. Immers, hoe onaangepast een allochtoon ook is, er is altijd wel een groep autochtonen aan te wijzen die hetzelfde gedrag vertoont. Ik kan in deze slechts mijn eigen keuzes verdedigen met betrekking tot het innemen van mijn plaats in deze samenleving. Ik vind inburgeren/integreren lastige begrippen. Er is een moment gepasseerd dat de inburgeringsplannen van Verdonk op mij van toepassing dreigden te worden. Daarna is er een moment gepasseerd dat diezelfde plannen niet meer op mij maar wel op mijn vrouw van toepassing dreigden te worden. Zij is blank, blond met blauwe ogen en hier in Waalwijk geboren, maar heeft minder dan 8 jaar onderwijs in NL gevolgd omdat ze in die periode nou net in Zuid-Afrika woonde. In de zoektocht naar objectieve maatstaven om inburgering te meten viel zij ineens uit de boot. Ook die maatstaf bleek natuurlijk onhoudbaar, dus hier zitten we dan, niet ingeburgerd te wezen, of juist wel. En Jabri? Ik weet het niet. Persoonlijk vind ik hem een slimme doch arrogante kut-Marokkaan, maar ik kan geen objectief argument bedenken waarom hij minder geïntegreerd of ingeburgerd zou zijn dan ikzelf.

poppermotje | 06-12-05 | 00:47

@Pannie
Het is duidelijk dat jij met je hoofd in je reet zit. Jabri gaf dit aan in het interview. Omdat tegenspraak van Simek uitbleef mag je concluderen dat Jabri niet zit te lullen uit zijn nek. Beter luisteren in het vervolg.

vlegeltje | 06-12-05 | 00:47

@dwalmpje:
Ik denk dat hij aangeeft in dat artikel dat hij niet begrijpt hoe iemand het ene moment bidt tot God en dank toont voor het voedsel, om 5 minuten daarna de zwarten van New Orleans af te schilderen als beesten. In feite vertelt hij dat dit soort 'blanken' geen haar beter is dan de extremisten die de Islam misbruiken voor hun kwade bedoelingen. Geniale statement.

vlegeltje | 06-12-05 | 00:46

Rabarberke 06-12-05 @ 00:36
Hoe kom je erbij dat zo'n redacteur Jabri zou hebben verteld dat het intervieuw over politiek e.d. zou gaan.
Bij simek gaan de intervieuws nooit over politiek, daar is die kerel helemaal niet in geinteresseerd, daar weet hij ook helemaal niets van.
En wat is dat nou weer voor flauw voorbeeld over 'je vrouw anaal geneukt door een Turk'?
Slaat weer helemaal nergens op.

Pannie | 06-12-05 | 00:44

Idd, vlegeltje, een artikel vol haat en afkeur van westerse onwetendheid en egoisme (deels terecht). Maar hij begeeft zich op hetzelfde pad maar dan precies het tegenovergestelde. Begrijpelijk, maar je schiet er weinig mee op, behalve de discussie op gang te brengen (als dat ook daadwerkelijk de intentie is). tot nu toe met negatief effect, net zolas amerikanen hun denkbeelden willen opleggen aan de rest van de wereld.

dwalmpje | 06-12-05 | 00:42

@ Rabarberke: LOL !!!!

vlegeltje | 06-12-05 | 00:38

@Pannie

Alleen hele slimme mensen verwachten dit soort vragen als ze tevoren door de redacteur zijn benaderd en gevraagd over hun politieke standpunten etc. etc. Zo slim als jij bent Pannie, zo slim is Jabri niet.

Jabri dacht gewoon dat ie een vraaggesprek over zijn werk/ideeëen etc. zou krijgen. In plaats daarvan gaat de eerste vraag over de muziek waarmee hij zijn vriendin neukt.

Als jij bij Simek komt stelt Simek jou vast wel de vraag wanneer jouw vrouw voor het laatst anaal genomen is door een turk terwijl jij weer ergens een halve dag aan 't werk was. Als die vraag jou dan niet bevalt, maak je dat gewoon kenbaar. Simpel zat. Want de interviewer mag net zo onbeschoft zijn als hij wil en toch op jouw respect rekenen. Een echt rund kun je immers niet beledigen, wat je ook tegen 'm zegt.

Rabarberke | 06-12-05 | 00:36

@Mijn Woord, de hetro kant ..?

Shareholder | 06-12-05 | 00:34

Jabri, de nieuwe Pim Fortuyn (maar dan aan de "andere" kant)!

Mijn Woord | 06-12-05 | 00:32

Rabarberke 06-12-05 @ 00:28

Gelijk heb je.

Zo'n Ivo Niehe haalt het trouwens niet bij een Simek.
Alhoewel hij zich in dit interview redelijk gek laat maken, kan ik me ook goede programma's van Simek voor de geest halen.

Dit i.t.t. Niehe.
Tijd dat die man naar Talpa verhuist.

Harige Bangmaker | 06-12-05 | 00:31

@Rabarberke, hoe wordt vee dan door hindoes beschouwd? (ik game de helft van mijn leestijd, vandaar)

Shareholder | 06-12-05 | 00:30

Die hindoes worden trouwens ook heel vaak uitgehuwlijkt..

Pannie | 06-12-05 | 00:29

@HB

Naja iedereen zit hier altijd te zeiken over hoe slecht de islam is. Ik dacht ik noem ook maar eens een verworvenheid van een andere religie.

Rabarberke | 06-12-05 | 00:28

Rabarberke 06-12-05 @ 00:07
Lul niet. Ik weet zeker dat Simek dat ook aan Bolkestijn zou vragen als hem dat te binnen zou schieten. Simek bereid 100% helemaal niks voor qua vragen, die kijkt wie er tegenover hem zit, in dit geval een jonge knul die een geil plaatje heeft meegenomen.
Als je bij Simek komt weet je dat je dat soort vragen kunt verwachten, en als die vraag je niet bevalt maak je dat kenbaar, simpel zat.
Zo'n Ivo Niehe stelt trouwens veel onbeschoftere vragen, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Pannie | 06-12-05 | 00:27

He he he. Om de serie overschatten completer te maken, Simek, ik weet niet of je meeleest.. but you're in.

Shareholder | 06-12-05 | 00:27

Tja, maar zulke onaanraakbaren zijn dan wel weer economisch voordelig.

Harige Bangmaker | 06-12-05 | 00:25

hindoes zijn relaxte mensen, vredelievend en zo... hoewel je er als vrouw wel met een stip rondloopt en je als untouchable ook als minder dan vee wordt beschouwd. Kastenstelsel, u weet wel.

Rabarberke | 06-12-05 | 00:24

Lol

Harige Bangmaker | 06-12-05 | 00:24

@bral-aap

Tsja, sommige mensen worden overschat. Dat zal jou gelukkig niet gebeuren.

Rabarberke | 06-12-05 | 00:21

Ik dacht dat die Elqalem collumn waarin het Hindoeisme belachelijk wordt gemaakt ook van Jabri was, maar ik blijk me te vergissen.
Wel opmerkelijk hoe relaxed die Hindoes reageren trouwens: hindi.punt.nl/index.php?id=255022&...

Pannie | 06-12-05 | 00:20

die kudt-berber wordt zelfs hier schromelijk overschat...

bral-aap | 06-12-05 | 00:18

@poppermotje, ik kon die marokkaan in vele opzichten "beter verstaan" dat die mongool Simek. Maar dat was niet de inzet geloof ik. Wat de inzet wel was weet -volgens mij- echt geen hond. Tenzij Maurice gaat peilen dat is.

Shareholder | 06-12-05 | 00:18

@poppermotje

Ik heb geen flauw idee wat jij geintegreerd vindt. Ik ga er maar van uit dat iemand die hier al vijf generaties zit en de taal spreekt als geintegreerd mag worden beschouwd. Hij klonk in ieder geval al een stuk geintegreerder dan Simek en een stuk gematigder dan menig reaguurder hier als je het over uitgesproken standpunten wilt hebben.

Ik vind het onzin om van vijfde generatie marokkaanse nederlanders of hoe je het ook noemen wilt, te verwachten dat ze betaald werk hebben en belasting betalen, als er een hoop autochtone ambetenaren op kosten van de samenleving de hele dag zitten te vergaderen en te internetten.

(Ja jullie!)

Rabarberke | 06-12-05 | 00:18

@allen

het wachten is op de volgende uitzending.... heheheheheheh....

KaiserSoza | 06-12-05 | 00:14

@ Rabarberke: Wanneer is iemand eigenlijk geïntegreerd? Als hij de taal (perfect) beheerst? Als hij betaald werk verricht en belasting betaalt? Het plaatselijke geloof omarmt? De plaatselijke gebruiken overneemt? Er zijn hier reaguurders die Jabri slecht geïntegreerd noemen, mogelijk vanwege zijn uitgesproken standpunten, terwijl anderen hem juist uitstekend geïntegreerd zouden noemen. Over definities gesproken.

poppermotje | 06-12-05 | 00:11

U herinnert zich vast wel die tv-programmas van Simek waar -naast hijzelf- ook zijn gasten nogal ehm.. 'speciaal' waren. Waar ze op toneeltje hun ding kwamen doen. Kom, hoe heet het ook alweer. Was wel leuk programma - en hier m.i. de betere setting geweest. Dwz tevens wat directer met zo'n toneel erbij. Dan waren er misschien wél klappen gevallen. Zoals top televisie met Mister Fietscross Karel vd Graaff, of de betere Jan Lenferink gets pounded fragmenten. De spoeling is al zo dun mensen. Go Simek: neerhoeken die marokkaan. Go Jabri: neerhoeken die tjech. Borrelneautjes en bier. Als 't eauk zonder CNN kan, zeg ik: doen.

Shareholder | 06-12-05 | 00:07

@pannie

In veel culturen, behalve natuurlijk waar jij vandaan komt, is een dergelijke vraag onbeschoft en beledigend. Jij weet dat niet. Simek weet dat wel.

Als Piet Boonstra daar had gezeten, of JP Balkenende, of Frits Bolkestein, dan had de treiterende tsjech nooit na de muziekkeuze van een van de heren gezegd: "mooie muziek, vrijt u daar ook op met uw vrouw?"

Rabarberke | 06-12-05 | 00:07

Lara, wees nou effe reeel. Zo vreemd is het toch niet dat je weinig op hebt met Nederland als de traditie en cultuur van het land waar je geboren bent (en familie vandaan komt) zoveel sterker een rol speelt dan in Nederland? Dat is ergens gewoon logisch, en dat je desondanks toch liever hier bent dan in je eigen land heeft alleen maar te maken dat je kansloos bent in je eigen land. Heeft weinig te maken met geloof, traditie of afkomst maar meer met overleven. Reden genoeg om meer respect te hebben voor degene die hun eigen land trouw zijn en daar blijven, maar aan de andere kant is het ook niet vreemd dat ze een beter leven zoeken in een ander land. Nederlandse emigranten kan je wat dat betreft over dezelfde kam scheren.

dwalmpje | 06-12-05 | 00:05

@vlegeltje 06-12-05 @ 00:02

zalig zij de simplen van geest.

KaiserSoza | 06-12-05 | 00:04

@poppermotje 05-12-05 @ 23:58

Was strategies gezien niet de juiste beslissing, ipv overwinning op de interviewer, liet hij nogal wat steekjes vallen, waar hij hardwerkende allahvrezense islamieten de les trachtte te lezen, bleek dat hij zelf er de kantjes af liep.

KaiserSoza | 06-12-05 | 00:03

@yammie

Je kunt ook als marokkaan niet geintegreerd genoeg zijn, of er is altijd wel een groot denker die je terug naar je dorp wenst.

Zijn er ook Nederlanders van marokkaanse komaf die jij hier wel welkom acht?

Rabarberke | 06-12-05 | 00:02

Ik denk dat Jabri zo verfrissend is dat hij onterecht als messias wordt gezien. De enige die zichzelf blijkbaar naar waarde weet te schatten is Jabri zelf. Ik lees dingen die mensen van hem verwachten die hij onmogelijk waar kan maken. Hij kan het zowieso al nooit goed doen denk ik. Als ie roept dat ie van Marokkaanse vrouwen houdt is het een racist. En als ie zegt dat ie een vriendin heeft is het een afvallige. Denk dat Jabri ondertussen gewoon schijt heeft aan alle kritiek, ongeacht de hoek waar het vandaan komt.

vlegeltje | 06-12-05 | 00:02

"Televisiemaker Jack Spijkerman heeft maandagavond tijdens een sinterklaasgala voor volwassenen in de Amsterdamse stadschouwburg een Zwarte Piet award gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan mensen 'die uitblinken in hebzuchtigheid of op maatschappelijk gebied de regels aan hun laars hebben gelapt'. De prijs is een enkele reis naar de Spaanse hoofdstad Madrid."

www.nieuws.nl/62569

Ik dacht, dat ik hiermee de gemiddelde GS-er wel blij kon maken.

Harige Bangmaker | 06-12-05 | 00:00

Rabarberke bij Ivo Niehe zou dat inderdaad platvloers zijn, maar bij Simek om 24.00 uur kan je dat soort vragen verwachten.
Zo raar vond ik die vraag persoonlijk niet eens.
Volgens mij sprak Simek overigens niet van 'douwen'.

Pannie | 05-12-05 | 23:59

@Pannie 05-12-05 @ 23:47

kan je nog eens de kern van de zaak blootleggen, ik bedoel dat je ook dit topic naar de 1000 postings brengt? Dan zie ik het morgen wel, ik sla af!

KaiserSoza | 05-12-05 | 23:59

@ KaiserSoza: Ik denk dat Jabri dat inderdaad had kunnen doen maar na ampele overwegingen en rijp beraad niet heeft gedaan.

poppermotje | 05-12-05 | 23:58

@Pannie 05-12-05 @ 23:47

Schei nou toch eens uit, als Jabri werkelijk de messias was, had hij ook alles in dit mager excuus voor een interview naar z'n hand kunnen zetten, ongeacht de onkunde van de interviewer.

KaiserSoza | 05-12-05 | 23:56

Simek was gewoon chagerijnig.
Ik denk dat hij AHA wel mag, en vlak voor het intervieuw wat uitspraken van Jabri over haar las.
Niet professioneel, maar dat is Simek dan ook nooit, daarom zijn z'n intervieuws (soms) dan ook best leuk.
Het is geen Ivo Niehe zeg maar.
Ik had Jabri wel eens bij Theo van Gogh willen zien (die was voor zover ik weet nooit grof of beledigend in z'n intervieuws?)

Pannie | 05-12-05 | 23:54

@yammie

Simek, vrij vertaald: "Zeg wat voor muziek luister jij als jij je vrouw ligt te douwen? Oh je luistert liever naar haar? Nou daar kan ik niet over oordelen."

Er is geen radio/tv persoonlijkheid zo platvloers en platvloers, of hij vindt zijn schare fans wel...

Rabarberke | 05-12-05 | 23:53

Ging dus nergens over, en Simek moet zich eens duidelijker uitdrukken, en die marokaans man was net zo nietszeggend jammer beiden hebben kans laten liggen.

En ik ben trots een patriotische Nederlander te zijn, zegt mij zeker wel wat. Hoe kan je nou met 2 paspoorten jezelf een nederlander voelen als Marokaan in nederland? je wilt dus geen Nederlander zijn. Dan stel ik toch voor om in Maroko te gaan wonen met je marokaanse vrouw.

lara | 05-12-05 | 23:53

@Rabarberke 05-12-05 @ 23:06

Ondanks dat ik dacht dan Pannie in je negeerzak zat, ben je er toch tussenuitgeknepen, dat overgens ter zijde, maar toch welterusten!

KaiserSoza | 05-12-05 | 23:51

@Chiant
Dat de discussie inhoudsloos is, ben ik met je eens. Maar hij kon ook niet anders. Het waren domme vragen die hij kreeg. Hoe kan hij dan een zinnig antwoord geven? Het is duidelijk dat Jabri verrast was door de vragen en zich ergens waarschijnlijk genaaid voelde. Inhoud van Jabri? Lees dit maar eens: www.elqalem.com/elqalem/aspx/template....

Allemaal inhoud van Jabri. Kan die Simek niet aan tippen. Deze uitzending was voor Jabri niet de plek om zijn inhoud te weergeven terwijl hij het denk ik wel zeker wilde.

vlegeltje | 05-12-05 | 23:49

Vlegel post eens 1 of 2 linkjes naar wat jij goede stukjes van Jabri vind aub?? (serieus bedoeld)

Pannie | 05-12-05 | 23:47

Simek heeft niet trutmarokkaaan gezegd hij heeft gezegd dat een jabri een trut is(een WIJF een MIETJE)omdat hij geen antwoord durfde te geven op bepaalde vragen.
En jabri mag van mij op de trein terug naar zijn kutdorpje ,als hij marokko zo tof vindt moet hij lekker optiefen.

Yammie | 05-12-05 | 23:47

@vlegeltje
wat een geweldig verhaal van je. Je laat echt zien dat je de materie in al zijn facetten kent. Jij hebt echt goed geluisterd. Jou is niets ontgaan.

extraLuts | 05-12-05 | 23:46

@vlegeltje
Je overschat Jabri. Ook hij lult uit zijn nek en spreekt zichzelf tegen. Ook hij speelt steeds de vragen of stellingen terug zonder inhoudelijk antwoord te geven. Ik geef toe dat hij verbaal sterker is dan Simek, maar zegt ook werkelijk niets zinnigs.
Mijn conclusie is dat beiden zorgden voor een zeer amusante, doch volkomen inhoudsloze discussie. Dit valt beiden te verwijten (of te danken).

Chiant | 05-12-05 | 23:45

Ach, die Simek heeft dankzij zijn onvermogen om iemand in de hoek te drukken met geoefende linkse denkbeelden juist veel meer toegevoegd aan inzicht in de denkwijzen van moslim fundamentalisme dan dat we tot nu toe te weten waren gekomen. Zeker een opvolging waardig.

dwalmpje | 05-12-05 | 23:45

Impliciet heeft Jabri gezegd dat marrokaanse vrouwen lelijk aan de buitenkant zijn. Waar ik het overigens niet perse mee eens ben.

extraLuts | 05-12-05 | 23:43

Simek heeft gewoon heel duidelijk laten zien wat een klootzak die marokkaan is .Jabri ontweek constant de vragen en moest vaak heel lang nadenken omdat hij bepaalde dingen niet durfde te zeggen.Simek doet al jaren radio en heeft volgens mij nog nooit met iemand ruzie gehad tijdens een interview .

Yammie | 05-12-05 | 23:41

Ik heb gewoon de hele uitzending beluisterd terwijl ik noooooit naar die stomme tjech luister. Interessant gesprek, vielen me meerdere dingen op:

1. Jabri heeft een geweldige smaak voor muziek!
2. Jabri zat daar overduidelijk met hele andere verwachtingen. Als die domme redacteur enerzijds aangeeft dat het gaat over politiek en schrijven en daarna blijkt dat Simek alleen maar persoonlijke vragen stelt, weet ik wel waar het fout gaat. Wat een amateurs bij de RVU.
3. Van racisme is geen sprake. Ik snap niet hoe mensen hier spreken over racisme. Echt te dom voor woorden.
4. Als ik Jabri hoor spreken of lees wat ie schrijft, zie ik niets anders dan een Nederlandse jongen die gewoon verbolgen is over het racisme gehalte in ons landje.
5. Ik lees Jabri al een hele tijd. Wie hier zegt dat dit een domme jongen is, is duidelijk niet op de hoogte van wat ie doet. Men moet eens ff zijn shit lezen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar inhoud heeft de man zeker wel. Jammer dat hij aan de microfoon niet zo waanzinnig is als dat hij met de pen is.
6. Simek liet zich heel erg kennen met zijn suggestieve vragen en snapte totaaaaaaaal niet wie hij tegenover zich had. Toen hij begon over "iek gaa jauw oep jauw beq shlaan" had ie verloren en voelde ik aan Jabri's stem dat ie Simek had waar ie hem wilde hebben.
7. Zoals ik Jabri inschat op basis van zijn andere tv- en radio-optredens is het gewoon een saboteur van een discussie als de discussie te eenzijdig dreigt te worden. Doet ie gewoon slim. Waarom ook meegaan in de misere als het anders kan? Ha! Gewoon geweldig!
8. Nederlandse retoriek is wat Jabri gebruikt om Nederland te bekritiseren. Een spiegel voorhouden. Inhoudelijk heb nog niets gelezen wat hem de mond zou kunnen snoeren. Men valt hier alleen over de toon. Tja, het is de Nederlandse toon. Wat dat betreft is deze trutMarokkaan (die was grappig!) beter geïntegreerd dan veel autochtonen hier.
9. Simek is een uiterst slechte interviewer die zichzelf zeer overschat. Als ie denkt dat het zoetsappig gelul wat ie gewend is het kan winnen van Jabri's streetwise komt ie van een kouwe kermis thuis. En dat is wat er gebeurde.
10. Jabri heeft zelfkennis. Hij noemt zichzelf een man met vele tekortkomingen. En dan roept Simek: "jai oowersGat jijzelf". Werkelijk hilarisch!

En nu gaan ze een vervolg geven op het geheel. Wat een stunt! Wel klasse van Jabri dat ie nog in gesprek gaat met die domme tjech. Aan de andere kant, volgens mij heeft die redactie gigantisch lopen slijmen bij Jabri om hem zover te krijgen voor een 2e gesprek.

Conclusie: Jabri is te intelligent voor kunst(on)zinnig gelul van een gefrustreerde ex-communist. Die Simek is verspilling van belastinggeld en mogen ze direct op de trein zetten naar Praag. Mag ie daar zijn onzinnige interviews houden. Vond het ook geweldig hoe Jabri hem ging uitleggen hoe je iemand hoort te interviewen. Echt top: een jonge, brutale Marokkaan die een zichzelf serieusnemende Tjech die denkt dat ie journalist is vertelt hoe hij zijn werk moet doen. En het klonk niet eens onlogisch. Ik ga de 11e zeker weer luisteren. Maar daarna geen Simek meer. Bah, wat een vent.

vlegeltje | 05-12-05 | 23:35

Haha, Chiant, wat een mooie samenvatting van het gesprek. Het gaat iid helemaal nergens over.

dwalmpje | 05-12-05 | 23:32

Ik zie geweaun Martin voor me die nu (wat is het, bij half twaalven) nog in een of andere boksschool rondhangt..

Shareholder | 05-12-05 | 23:30

Amsterdammer Simek verft z'n haar niet.

Pannie | 05-12-05 | 23:29

Wat een fantastische discussie! Als ik niet beter wist, zou ik denken dat het hier ging om een geëngageerd gesprek tussen twee fors aangeschoten allochtonen. Dit zou verplichte kost moeten zijn (wat zeg ik: hoofdvak!) voor de kunst-, sociale-, film- en pedagogische academie.
Het begint als een pseudo-intellectueel gesprek met geveinsde diepgang, gaat vervolgens over in het wederzijds over en weer smijten van demagogiën, retoriek en contradicties en eindigt in een ordinaire penislengtevergelijkingstest. Prachtig!

Chiant | 05-12-05 | 23:29

Simek is een mislukte tennisser, Jabri een gefrustreerde maagd, op je dertigste niet geregeld neuken leidt tot een bij vlagen debiele levenshouding, op je 60e lullen over neuken met je geverfde haar op de radio evenzo. Dat kan je weer mooi tegen elkaar wegstrepen.

Amsterdammer | 05-12-05 | 23:27

Misschien iets voor 'sterrenboksen'?

Pannie | 05-12-05 | 23:23

Ik zou het echt sterk van Jabri vinden als'ie inderdaad op komt dagen die 11e.

Pannie | 05-12-05 | 23:20

@Rabarbeke mag ik "Bluffen over Quantummechanica" aanraden, is leuker boekje.

Verder lijkt me dit (mogelijk vervolg 11dec) een leuk affiche voor een feauteaufuck.

Shareholder | 05-12-05 | 23:16

"Hier heb je de microfoon."
-"Ik schrijf."

LOSER! LOSER! LOSER!

De Vriendendienst | 05-12-05 | 23:14

"Mag ik je even onderbreken?"
-"Nee"
"Als jij een interview wilt geven, moet je niet zoveel over jezelf praten."
-"Dat bepaal ik"

Hahahaha Briljant. Ik mag die Tsjech wel :-)

De Vriendendienst | 05-12-05 | 23:14

Goede tv bestaat ook! Wat een enorme indukwekkende documentiare was er net op de BBC over de tsunami van vorig jaar. Dit moet echt iedereen zien, dan is er even geen ruimte meer voor hokjesdenken over geloof, ras en geld. Al het geneuzel wat enorm wordt opgeblazen op Geenstijl (en andere media) gaat dan helemaal nergens meer over!

dwalmpje | 05-12-05 | 23:13

Nu zijn er ook techneuten die onbetwistbaarheid van definities niet persé als het hoogste streven beschouwen. Noch binnen de techniek, noch daarbuiten, voorzover daar al een scherp onderscheid tussen zou bestaan.

poppermotje | 05-12-05 | 23:11

Snap jij het snap ik het ;)

Pannie | 05-12-05 | 23:09

@Pannie

Het ging over de onbetwistbaarheid van definities. Techneuten stellen dat vaak aan de orde mbt definities van onderwerpen in niet-technische vakgebieden. Het is dan leuk om voorbeelden uit wel-technische vakgebieden te noemen waaruit blijkt dat definities daar even zo betwistbaar zijn als daarbuiten.

En die conclusie kun je al trekken uit een boekje "Quantumphysics for dummies", wat ook jij gewoon kunt lezen.

Als ik het nodig vind om te laten zien dat ik slim ben, verzin ik echt wel wat beters.

Rabarberke | 05-12-05 | 23:06

@Rabarberke dat klopt daarom vroeg ik me af of jij dat boek onlangs afgestoft had.
Heb je nog een reden waarom je die fysicatermen regelmatig te berde brengt of is dat alleen om te laten zien dat je slim bent?

Pannie | 05-12-05 | 22:59

Ik als zielig individu had alleen jullie om een fijne avond , ondanks sinterklaas, een goede, o, fuck off, ik wens jullie een fijne avond! ik ben weg.

KaiserSoza | 05-12-05 | 22:57

Als je van te voren gaat stellen dat je toekomstige vrouw een bepaalde afkomst MOET hebben en het ook nog serieus meent dan ben je wat mij betreft niet helemaal lekker.
Nogmaals de vergelijking is Wilders die zou vertellen dat zijn vrouw een 100% Nederlandse MOET zijn.
Nou kende ik dat verschijnsel natuurlijk al want het valt mij al meer dan 10 jaar op dat ik hier vrijwel nooit een Marokkaanse met een niet Marokkaan zie, en als je ze al ziet is ze verstoten door de rest van haar familie.
De enige die me te binnen schiet is de vrouw van Harry Mens.
(inkoppertje: logisch dat ze dan verstoten is..)

Pannie | 05-12-05 | 22:56

Ik vind holistisch gezwam toevallig heel sfeervol. Alle sferen zijn in harmonie in de harmonie der sferen. Zegt het poppermotje.

poppermotje | 05-12-05 | 22:56

Tijd voor een goede Vara-actie voor meneer Simek, het schijnt dat de luisteraars en de kijkers het verschil niet eens merken.

Hammiehetvarken | 05-12-05 | 22:55

Volgens mij is er sprake van een multiculti spraakverwarring die vooral voor Tsjechen en Noord Afrikanen interessant is. En misschien als je voor je paper culturele antropologie nog onderzoeksmateriaal zoekt.

Voor ons als Nederlanders is het vooral hoopgevend dat we ze kunnen verstaan.

Commentaarder | 05-12-05 | 22:54

@pannie
Dat is voor de quantum mechanica een nogal verouderd boek en hoogstwaarschijnlijk ook nog eentje uit de rij holistisch gezwam in de ruimte.

Rabarberke | 05-12-05 | 22:51

Het was niet mijn bedoeling om met de vergelijking tussen Donald Duck en Pannie te suggereren dat er iets mis zou zijn met Donald Duck. Mijn excuses :)

Rabarberke | 05-12-05 | 22:49

Rabarberke 05-12-05 @ 22:40
Dat was zo'n heel beroemd boek over quantumfysica uit de jaren 80 waar ik het over had

Pannie | 05-12-05 | 22:48

Ik heb meermalen hoogopgeleide types met Donald Duck betrapt.

poppermotje | 05-12-05 | 22:46

Met Donald Duck is niets mis. Zolang GS maar niet onder het niveau van Oom Donalds Brievenbus zakt. Daar moet wel voor gewaakt worden!

Barbapoeppa | 05-12-05 | 22:45

@pannie

Het is Jabri's goed recht om te stellen dat diens toekomstige vrouw een eskimo met cup D en parfum van gedestilleerd kabeljauwzweet MOET zijn.

Dat is net zoiets als dat Wilders zou stellen dat dienst toekomstige vrouw een impotente Mexicaanse land-axelotl moet zijn.

Rabarberke | 05-12-05 | 22:43

Wat is er mis met Donald Duck?

Harige Bangmaker | 05-12-05 | 22:41

@pannie

De wat? Maar los daarvan, doet de bron van informatie iets af aan de geldigheid ervan? En al zou het zo zijn, moet iemand van het niveau van Donald Duck mij daar dan op wijzen?

Rabarberke | 05-12-05 | 22:40

Hammiehetvarken 05-12-05 @ 22:27

Ik weet dat z'n vrouw Hongaars is, maar hoe belachelijk zou het niet zijn wanneer Wilders (ZELFS Wilders) zoiets zou beweren..

Pannie | 05-12-05 | 22:37

Rabarbeke heeft zo te lezen 'de dansende woeli meesters' weer eens uit de kast gehaald.

Pannie | 05-12-05 | 22:31

@Rabarberke 05-12-05 @ 22:25

Nee, te vroeg dag, Jabri was nog niet klaar om man- to- man de confrontatie aan te gaan, communicatie is waar het uiteindelijk om draaid! Ik wacht met smart volgende week af.

KaiserSoza | 05-12-05 | 22:29

@ Pannie, Wilders zn vrouw is allochtoon hoor. Jabri is gewoon een Maroc en die importeren bij voorkeur (80 %) of zoiets hun analfabete partners uit die Heimat. Mag ook een nichtje zijn.

Hammiehetvarken | 05-12-05 | 22:27

Simek is een slechte interviewer. Jammer dat Frans Swarttouw niet meer is.

Rabarberke | 05-12-05 | 22:26

@MAXIMO 05-12-05 @ 22:21

volgende week. Zaterdag neemt GeenStijl het op, en horen we wie wat waar en hoezo, hahahahahaha, ben zeker benieuwd!

KaiserSoza | 05-12-05 | 22:25

Simek heeft wel weer geschiedenis geschreven. In één interview een marokkaan vragen wat ie voor muziek draait tijdens het neuken en zelf beledigd zijn als zijn gast hem vertelt dat hij dingen op een bepaalde manier zegt zodat ze op een bepaalde manier aankomen. Jabri moet echt een genie zijn.

En Simek doet denken aan iemand die heel hard gewerkt heeft om zijn onvermogen tot nadenken en relativeren te maskeren. Maar ja... you can take the boy out of the farm, but you can't take the farm out of the boy...

Rabarberke | 05-12-05 | 22:25

MAXIMO Het was inderdaad niet veel...

Pannie | 05-12-05 | 22:24

Moest natuurlijk "serieuzer" zijn, excuus.

MAXIMO | 05-12-05 | 22:24

Jabri zei niet dat hij op Marokkaanse vrouwen viel, hij zei dat zijn toekomstige vrouw een Marokkaanse MOET zijn.
Zoiets als Wilders die voor de radio zou beweren dat zijn toekomstige vrouw een Nederlandse MOET zijn.

Pannie | 05-12-05 | 22:22

@KaiserSoza
Het is voor mij ook de 1ste keer dat ik zijn programma mocht horen.
Misschien verwacht ik er inderdaad teveel van, maar toch vond ik die Simec in dit stukje een slechte interviewer. Ik zal volgende keer weer luisteren, misschien is het dan serieuser, we zullen zien.

MAXIMO | 05-12-05 | 22:21

Als je de reaguursels van Jabri leest, kan je niet anders concluderen dat het een slimme jongen is, Nogmaals, je valt door de mand als je een atoombom gebruikt als je last heb van muggen..

de single cask single malt 13 jaar oude speyside maakt het mooi af!

KaiserSoza | 05-12-05 | 22:18

@poppermotje

Er zijn juridische definities over racisme en discriminatie. En er zijn filosofische en sociologische definities over moraal en ethiek. Die definities zijn net zo onbetwisbaar als b.v. de Kopenhagen interpretatie van de quantummechhnica.

Rabarberke | 05-12-05 | 22:16

@MAXIMO 05-12-05 @ 22:10

Ik geloof werkelijk waar niet dan dat die radio show van Simek serieus genomen kan worden, het is een sfeer programma, met geen enkele intentie tot politiek, maar goed, in dit geval was het 2 uitersten bij elkaar brengen...

KaiserSoza | 05-12-05 | 22:14

@ Rabarberke: Begrippen als racisme en discriminatie zijn inderdaad onderhevig aan discussie. De vraag is of er wel een onbetwistbare definitie van dergelijke begrippen valt te geven en zo ja over welk kennisgebied we het dan eigenlijk hebben. Persoonlijk vraag ik mij dat al heel lang af en heb daar nog geen bevredigend antwoord op gevonden. Misschien zijn er geen onbetwistbare definities. Misschien hoeft dat zelfs niet. Wellicht is het een kwestie van welke paradigma's je hanteert. En wie weet heeft een technische achtergrond daar invloed op. Wie zal het zeggen.

poppermotje | 05-12-05 | 22:12

Blaaskaakje die Jabri. Schat zichzelf wel héél erg hoog in. Wat een domme sukkel met een kauwgompje in zijn bek
Simek moet maar meteen stoppen met zijn programma.
De allochtonen verkutten onze tijd hier. Ik had liever een Giel Beelen gehoord.

von_cicero | 05-12-05 | 22:12

@Rabarberke @22;01
LOL! Ik denk dat de zaterdagavondborrel Simec ontnomen moet worden, misschien zet ie dan iets goed neer. Al betwijfel ik het....

MAXIMO | 05-12-05 | 22:10

Met die woorden wordt je niet gebeld door Simek's redaktie.

Pannie | 05-12-05 | 22:08

@Rabarberke Yep. Dan zou ik denk ik, net als Pierre Kartner toen Johan Anthierens en Mies Bouwman probeerden om hem voor lul te zetten...... opstaan en vertrekken. Wat ik helaas ook nu moet doen: met dank voor de gezelligheid en de scherpe geest, welterusten - ik moet erg vroeg op morgen.

vraagstaart | 05-12-05 | 22:08

@Rabarberke 05-12-05 @ 22:01

LOL

KaiserSoza | 05-12-05 | 22:05

@vraagstaart

Helemaal mee eens. Zoiets zou ik over Nederlandse vrouwen ook niet zeggen als het niet om een confronterend voorbeeld zou gaan. Tenslotte heb ik me zelf er ook mee.

Maar goed, stel je voor je wordt gebeld door Simek's redacteur. Of je een praatje wilt komen maken, wat je van politiek vindt, waar je staat, hoe je over vraagstukken denk etc.

En dan zit je er eindelijk, Simek draait wat muziek en stelt zijn eerste echte vraag: "Draai je deze muziek ook tijdens het neuken?"

Your honour, I rest my fucking case....

Rabarberke | 05-12-05 | 22:01

Buwhahaha wat een loser die Simek, ff het fragment helemaal gehoord. echt goed die Jabri. Bwuhuhahaha

MasterAB | 05-12-05 | 21:57

@poppermotje

Omdat hier wordt gesproken over racisme en discriminatie op een wijze die doet denken aan een leek die een natuurkundige vertelt dat het kleinst mogelijke deeltje een atoom is, omdat "atomos" ondeelbaar betekent.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:55

@ Rabarberke, dank, je hebt gelijk, ik ga eens even kijken wat mijn huidige hut op zou kunnen brengen, Lucas, opdonderen!

gentle giant | 05-12-05 | 21:50

@ Rabarberke 05-12-05 @ 21:35 Ik ga het interview niet nog eens beluisteren, maar ik herken de tekst van TRS (TRS? Had TheReal geen ban?) van 20:05 als "verrek, ja, da's waar"- zonder exact de zinnen te kunnen repliceren. Natuurlijk moet hij kunnen zeggen wat hij wil, da's onze bevochten vrijheid van meningsuiting. Maar dat helpt dan niet echt in zo'n interview, blijkbaar. Waarbij ik overigens nog steeds vindt dat je moet beschikken over waarden om met de vrije normen te kunnen omgaan, maar dat is een open deur. Dat je mag zeggen dat Nederlandse vrouwen psychotische kudthoeren zijn betekent nog niet dat je dat dan meteen moet doen *omdat* het mag - zoals Theo's vader hem ook meermaals heeft gezegd over geitenetc. Als we ons alleen aan de randen van het toegestane willen bevinden in plaats van te streven naar het gewenste, zijn we akelig aan het lijken op Rome in de nadagen.

vraagstaart | 05-12-05 | 21:47

Elke buitenlander met een Nederlands paspoort die vindt dat ie geen Nederlander is, is wat dat betreft een huichelaar.

Ik ken buitenlanders die geen Nederlands paspoort hebben en die vloeiend Nederlands spreken en schrijven.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:47

@Rabarberke 05-12-05 @ 21:39

Naar ik mij heb laten vertellen zijn die, en vooral ook onder die atmosferische omstandigheden, dan ook biezonder minimaal geschapen.
Nou moet ik voor de eerlijkheid ook wel opmerken dat het niet gaat om de 'gun' maar om de 'gunner', ik hoop dat dit helpt.

KaiserSoza | 05-12-05 | 21:46

@ Rabarberke: Over welke niet-technische kennisgebieden hebben we het hier en wat doet jou vermoeden dat de reaguurders hier minder over geïnformeerd zouden zijn? Ik ben toch wel benieuwd waar ik en mijn mede technici een lacune hebben zitten. Wijs mij die blinde vlek aan, enlighten me.

poppermotje | 05-12-05 | 21:44

@kaisersoza

Oke :)

Rabarberke | 05-12-05 | 21:44

die Simek is een melangolische eikel,en die Naffer gewoon brutaal,maar ik moet wel die naffer gelijkgeven dat hij echt de slechtste interviewer ooit is,juist vooral omdat hij op de vuist wil met hem.

De suffert moet zijn zogenaamde "artistieke eer" verdedigen tegen een standaard brutaal Marrokaantje,wat laat hij zich uit de tent lokken zeg!

En dat met mijn belastinggeld,driemaal bah!

Die naffer denkt dat hij 3 tot 4 miljoen mensen bereikt en die Sjechise zuipschuit zo'n 250,000,en daar gaat het eigenlijk ook om.

Wel grappig dat hij vind dat hij geen Nederlander is,gelukkig eentje die wakker is.

Mamaloe de 2de | 05-12-05 | 21:43

@gentle giant

Dan moet je aan de Spaanse kust gaan wonen.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:42

Ik wil Nederlandse buren.

gentle giant | 05-12-05 | 21:41

@vraagstaart

Die waardeoordelen zijn hem gegund. Je mag een Nederlandse vrouw best minder aantrekkelijk vinden, minder warm, minder zorgzaam dan b.v. een marokkaanse. Hij zegt toch niet dat Nederlandse vrouwen op grond van hun Nederlands zijn anders zouden moeten worden behandeld? Hij moet ze niet als vrouw, da's zijn goed recht. Ik moet ook geen eskimo's als levensgezel, maar als mijn dochter er met eentje thuiskomt is dat haar goed recht.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:39

@vraagstaart

Die waardeoordelen zijn hem gegund. Je mag een Nederlandse vrouw best minder aantrekkelijk vinden, minder warm, minder zorgzaam dan b.v. een marokkaanse. Hij zegt toch niet dat Nederlandse vrouwen op grond van hun Nederlands zijn anders zouden moeten worden behandeld? Hij moet ze niet als vrouw, da's zijn goed recht. Ik moet ook geen eskimo's als levensgezel, maar als mijn dochter er met eentje thuiskomt is dat haar goed recht.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:39

@vraagstaart

Nee hoor technici zijn helemaal niet minderwaardig, alleen mogelijk minder geinformeerd over niet-technische kennisgebieden. Doe niet zo raar.

En waar acht Jabri Nederlandse vrouwen minderwaardig. Hij zegt uitdrukkelijk niets tegen Nederlandse vrouwen te hebben. Hij wil Marokkaanse. Hij wil ook geen Duitse, Chinese, Turkse, Algerijnse etc. Hij wil Marokkaanse.

Het feit dat die knul Marokkaanse vrouwen wil, betekent niet dat hij Nederlandse minderwaardig vindt. Waar zegt hij dat hij ze minderwaardig vindt?

En zelfs als hij zou zeggen dat Nederlandse vrouwen doorgaans een stel psychotische kuthoeren zijn, dan zou hij zich hoogstens op het door Theo Van Gogh zo bevochten niveau van vrijheid van meningsuiting bevinden. Wat kan er nu meer mis zijn met een uitspraak dat Nederlandse vrouwen psychotische kuthoeren zijn dan met de uitspraak dat moslims geinteneukers zijn.

Als iemand zich door zulke uitspraken beledigt voelt, dan heeft ie vette pech. In Nederland mogen we zoiets zeggen.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:35

@Rabarberke 21:24 Ja, maar daar zit een mogelijk semantische discrepantie. Het discrimineren in de zin van "het maken van onderscheid" is niet wat ik verwerpelijk vind, het is slechts een middel om bijvoorbeeld mensen te kunnen groeperen op basis van criteria. Als je daar echter waarde-oordelen aan gaat hechten, als "anders" vertaald wordt in "meer" of "minder", dan is het onderscheid op zich voorzien van een lading - en dat is wat ik, huichelachtig of niet, verwerpelijk vind. Een neger een neger noemen is discriminerend wanneer het woord "neger" een negatieve lading krijgt. En ik vind Jabri, wiens voorkeur voor Marokkaanse vrouwen hem gegund is, niet waardenvrij in zijn oordeel over Nederlandse vrouwen in het algemeen - en dan krijgt discriminatie lading.

vraagstaart | 05-12-05 | 21:33

Paul de Leeuw is nog nooit grappig geweest.

poppermotje | 05-12-05 | 21:30

@rabarberke
als het goed is neukt jabri niet, dus beetje vreemde vraag inderdaad. Verder is jabri daar zelf gaan zitten, uit vrije wil, beetje flauw om dan niet werkelijk de vragen te beantwoorden, maar wel hooghartig commentaar leveren op vrijwel iedere vraag.

Onderbuik | 05-12-05 | 21:29

Tuurlijk, netjes is het niet om vrouwen hoeren te noemen of Marokkanen geytenneuqers. Ik keur dat ook niet goed, maar we moeten gewoon niet te snel kwaad worden. Heel Nederland staat in rep en roer wanneer een Marokkaan zegt dat hij een voorkeur heeft voor Marokkaanse vrouwen, maar wanneer Paul de Leeuw een negerin in zn show beledigt om haar kleur, dan is dat ineens humor.

jk76 | 05-12-05 | 21:26

@onderbuik

Een geinterviewde hoeft alleen maar antwoord te geven op vragen. Als jij vragen krijgt welke muziek je tijdens het neuken aanzet, ligt het dan aan jou dat je daar niet zoveel over te vertellen hebt?

Rabarberke | 05-12-05 | 21:26

@vraagstaart

De basis voor discriminatie ligt er ook al zonder de voorkeur van Jabri met wie hij neukt. Die lag er al ver voor zijn geboorte.

Die basis ligt in het aanvaarden van een identiteit anders als mens. Als iedereen zich nou mens noemt, valt er niets te discrimineren. Maar iedereen wil zich naast mens ook nog jood, moslim, christen, boeddhist etc. etc. noemen.

En door je zelf anders te noemen, maak je al onderscheid. Dan discrimineer je al. Dan hoef je niet eens anders behandeld te worden of anderen anders te behandelen.

Je discrimineert door het aannemen van een extra identiteit, naast de identiteit van mens.

@kaisersoza

Je leest meer kast in mijn teksten dan er in zit.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:24

technischi = oud toscaanse spelling van technici, Max ;P

vraagstaart | 05-12-05 | 21:23

@rabarberke
ik denk dat jabri nog maagd is anders krijgt hij problemen met zijn geloofsgenoten inclusief zijn moesje.
Misschien moet simek dat gegegeven maar eens uitdiepen, of nog beter gewoon een andere gast uitnodigen die wel iets te vertellen heeft.

Onderbuik | 05-12-05 | 21:22

@Rabarberke Wie hij neukt: zelf weten. Eens. Voorkeur qua kleurtje: wie niet? Maar het over één kam scheren van een groep en die minderwaardig achten, dat moet-ie niet doen. En technische beroepen zijn vast ook beroepen waar mensen eerzaam hun centjes verdienen - of zijn technischi op één of andere manier toch een beetje minderwaardig?

vraagstaart | 05-12-05 | 21:21

@Rabarberke 05-12-05 @ 21:11

Ik ben verre een persoon van morele verhevenheid, kijk nog eens naar mijn post van 05-12-05 @ 20:20, laat je niet zo snel op de kast jagen.

KaiserSoza | 05-12-05 | 21:18

@jk76 Huichelachtig? Misschien, ja. Maar ik vind wèl dat als je in algemene termen geen respect voor andere bevolkingsgroepen wilt of kunt opbrengen, je de basis legt voor discriminatie - waar etnisch geweld een logisch gevolg van kan zijn. Dan kun je nog prima binnen de normen van de samenleving blijven, tòch ben je verkeerd bezig. (Jij niet, ik bedoel "men" ). Nederlandse vrouw = hoer, jood = dief, marokkaan = geitenneuqer. Allemaal hetzelfde.

vraagstaart | 05-12-05 | 21:17

@ Rabarberke: Geen kwaad woord over technici hè.

poppermotje | 05-12-05 | 21:17

@vraagstaart

Jabri mag zich suf discrimineren als het gaat om wie hij neukt. Of jij, TRS, Kaisersoza en alle andere lichten van de morele verhevenheid dat nou acceptabel vinden of niet.

De opmerking dat het racisme zou zijn slaat kant noch wal. En dat het discriminatie is, moge best zo zijn, maar dat is zijn goed recht.

Je mag best discrimineren bij wie je neukt, anders zou je een groot probleeem kunnen krijgen.

Maar anders wordt het als je in het algemeen naar moslims verwijst als geintenneukers. Of Nederlanders als debielen neerzet, zoals ik net deed.

Het is een kwestie van gradaties. Sommige mensen scheren hier alles over een kam. Je voorkeur voor wie je neukt staat dan plots gelijk aan het grondwettelijke gebod aan de wetgever om geen wetgeving aan te nemen die onderscheid maakt naar ras etc. Ik mag best onderscheid maken wie ik neuk op grond van ras. De wetgever mag echter in het formuleren van wetten dat onderscheid niet maken.

Ik hoorde dat hier vrijwel alleen mensen kwamen die hoog opgeleid zijn. Het zullen dan wel voornamelijk technische beroepen zijn.

Rabarberke | 05-12-05 | 21:11

@Rabarberke 05-12-05 @ 21:04

dat dan weer wel.. shit ik zou niet meer reageren.

KaiserSoza | 05-12-05 | 21:10

Vraagstaart, wees nou niet zo huichelachtig. Ik vind dat Marokkanen hun voorkeur mogen uitspreken over autochtonen. Zo mogen Nederlandse vrouwen hoeren noemen en wij mogen zeggen dat hun vrouwen lekker met hun tong kunnen klapperen, geen probleem. Dat is vrijheid van meningsuiting. Maar zodra je gewelddadig gaat worden, heb je een probleem.

jk76 | 05-12-05 | 21:06

@kaisersoza

Je hebt goeie en slechte interviewers. Een goed interviewer laat zijn ego niet tussen hem en de geinterviewde komen. Wim Kayser had daar ook altijd zo'n last van.

Mind you, je hoeft geen marokkaan te zijn om met zulke provocerende kutvragen al halverwege uit het interview te lopen.

Zou Simek b.v. aan Piet Boonstra vragen wat Sylvia Toth allemaal zei toen Piet er boven op lag. Dat is toch je reinste riooljournalistiek?

Rabarberke | 05-12-05 | 21:04

Rabarberke heeft het begrepen. Simek probeert met al zn middelen Jabri uit de kast te lokken en hij reageert daar slim niet op. Simek wordt op den duur zelf boos en toont daarmee zn onmacht. Áls je dan boos wordt, doe t dan goed. Maar nee, dat durft Simek dan weer niet, dus blijft hij dreigen met woorden als "Als dit Marokko was dan zou ik je op je bek slaan", wat kant nog wal slaat. Daarbij zegt hij dat hij voor een Nederlander niet bang zou hoeven zijn, terwijl hij zelf juist degene is die geweld uit probeert te lokken. Lafaard.

jk76 | 05-12-05 | 21:03

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:52 Aha! Vrijheid van meningsuiting. Juist. Mooi. Dus daar valt ook Jabri's strakke tekst over Nederlandse vrouwen in het algemeen onder - net zoals teksten over zwaar geschapen negers (overigens feitelijk onjuist: in ontspannen toestand wel, maar door minder absorptievermogen van het zwellichaam in erectie gemiddeld kleiner dan kaukasische penissen - komisch, niet?) en het prachtig proza wat zo rond 20:49 over Marokkaanse vrouwen werd gepost?

vraagstaart | 05-12-05 | 21:03

Van Der F zei het zo mooi, las ik gisteren, toen hij er een punt aan draaide, maar ik bedoel hetzelfde!

KaiserSoza | 05-12-05 | 21:02

@TRS 05-12-05 @ 20:45

Viel mij ook op, maar ok. Populistische mensen grijpen zoiets als dit interview over het algemeen maar al te graag aan. Het kwam mijns insziens te dicht bij Mohammed, hij heeft zich niet verlaagd tot uitingen richting geweld, maar ik moet zeggen dat ik meer van hem verwacht had, hij profileert zich als iemand die wat substantieels te zeggen heeft, en welbespraakt is, dus waarom het interview saboteren?

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:58

@TRS

Dat interview tussen Komrij en Van Dis heeft plaatsgevonden. Het was een nogal banale vraag en Komrij lachte daar echt niet hartelijk om.

Voor een moslim is de suggestie dat je het met zijn vrouw doet nogal beledigend. Ik snap dat jij zo'n suggestie geen probleem vindt, maar Simek deed die suggestie puur om te provoceren. Jabri stonk er niet in.

Jabri stonk nergens in en dat zinde Simek niet. En toen ging Simek met modder smijten en met geweld dreigen.

Een man een man, een woord een woord. Maar zonder daad is het woord waardeloos. iemand dreigen met geweld, met een klap op zijn bek en het dan niet doen omdat het niet mag van de wet - en dan en passant ook nog suggereren dat het in Marokko voor de wet geen probleem is - dát is laaghartig.

Simek is een proleet van het troebelste water.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:56

Voor wie zich nog wat wil (of moet) inlezen voor aankomende zaterdag:

Dr. Jeckyl & Mr. Hyde met een Robin Hood-complex.
www.elqalem.nl/elqalem/aspx/template.a...

Waarschuwing: 6 A-4tjes in corps 12.
Aanbeveling: over oa. ons collectieve mediageheugen de ?Hollandse? tv, voetbal en vrouwen - maar dan wel helemaal uitlezen hè.

Ps. Brusselmans,
als jij de W zo sprekend op de lippen hebt liggen, waarom heet je dan geen Bomans?
O enne, Jabri?s voorkeur ligt volgens mij dicht bij de jouwe. Ik quote (zonder zijn toestemming, dus gewaagd aan de *kuch* straf):
"Als schrijven je geen mentaal orgasme bezorgt, moet je er niet aan beginnen".

Kudtkip | 05-12-05 | 20:54

Dat zeg ik, men heeft tegenwoordig lange tenen in Nederland.

jk76 | 05-12-05 | 20:53

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:44
ik heb dat stuk dus gemist. Simek zal niet snel op zo'n manier provoceren, eerlijk is eerlijk, het voorafgaande heb ik waarschijnbaar ook gemist, klaarblijkelijk. Het zal een uitvloeisel geweest zijn van de de vraagstelling omtrend zijn standpunt omtrend Nederlandse vrouwen, en het enige moment waarop hij ons allemaal een klein kijkje gunde in zijn prive leven.

Ik ben nu, starnakel en niet meer in staat om op niveau te reageren, (nogmaals Fryske Hynder) mijn oprechte verontschuldigingen, ik heb toch het idee dat we allemaal wel wat zinnigs te zeggen hadden, heb waarlijk genoten, ik dank u, keep up the good work.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:53

@TRS
Dooddoenertje.

MAXIMO | 05-12-05 | 20:52

@vraagstaart

Zo voelt een moslim zich nu ook als iemand moslims geiteneukers noemt. Maar dat is dan vrijheid van meningsuiting.

Je komt er wel overheen.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:52

@ Maximo 20:47 Ach, dat jij valt over het feit dat je op een foutje of misschien wel de Franse benaming van hypocrisie wordt aangesproken is ook weer zo'n lekker typisch karaktertrekje van iemand die geen argumenten heeft.

vraagstaart | 05-12-05 | 20:51

@KaizerSoza.
De hele opzet was verkeerd.
Simec begon echt vanuit de aanval, van het begin tot het eind.
Hij had hem niet moeten uitnodigen als ie echt geen interesse had in zijn gast en er eigenlijk op uit was hem te beledigen.

MAXIMO | 05-12-05 | 20:51

Jabri heeft zich goed gedragen. Je mag best voorkeur hebben voor Marokkaanse vrouwen. Ik neuk ook graag Marokkaanse vrouwen want die kunnen zo lekker met hun tong klapperen.
Bovendien is het Simek die het heeft over Trutmarokkanen. Dus als er iemand een racist is dan is hij t wel. Maar zelfs dat gaat met te ver. We hebben allemaal een beetje lange tenen in Nederland tegenwoordig.

jk76 | 05-12-05 | 20:49

@MAXIMO 05-12-05 @ 20:47

Aanstellertje.

TRS | 05-12-05 | 20:48

@TRS
Ach, dat jij valt over een foutje of misschien wel de Franse benaming van hypocrisie is ook weer zo'n lekker typisch karaktertrekje van iemand die geen argumenten heeft.

MAXIMO | 05-12-05 | 20:47

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:44

Integendeel, Komrij had er hartelijk om kunnen lachen.

TRS | 05-12-05 | 20:47

@KaiserSoza 05-12-05 @ 20:41

Zo is het. Jabri had zich trouwens ook beter mogen voorbereiden, dan had hij geweten dat Simek ook geinteresseerd is in de mens, niet alleen in de meningen. Maar goed, zoals ik al zei, het gesprek kwam helemaal nooit op gang, nadat Jabri zijn discriminerende (en in mijn ogen racisitische, want betrekking hebbende op de afkomst van de bedoelde groepering) opmerking plaatste.

TRS | 05-12-05 | 20:45

@jk76 05-12-05 @ 20:41

Kom, op, en gaat dat dan om Simek z'n accent, hij gaf in het begin al aan dat er maar een een accent kon hebben, anders was het programma niet interessant. Jabri heeft mijns insziens zelf moeite om niet denigrerend te doen tegen mensen die de nederlandse taal niet helemaal machtig zijn.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:44

@kaisersoza

Ik zou als ik Jabri was bij de suggestie dat Simek het met Jabri's vriendin zou doen (provocatie) al uit mijn slof zijn gesprongen. Jabri reageerde netjes. Simek had zoiets tegen b.v. iemand als Gerrit Komrij moeten zeggen. Dan zou hem wel een flinke reprimande ten deel vallen, zoals ooit ook Adriaan van Dis overkwam, toen hij Komrij iets stoms vroeg, waarop Komrij antwoorde: "Ik wist dat televisie een banale bedoening was... maar dat u zo diep kon zinken...." of woorden van gelijke strekking. Waarop van Dis diep in het stof beet.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:44

"Je kwam op je 19e naar Nederland, voor de derde keer"
Hahaha die Jabri is een held. Ik lig dubbel.

jk76 | 05-12-05 | 20:43

@Rabarber 20:37 Dat vind ik een behoorlijk discriminerende tekst. Wat weet jij van "de gemiddelde Nederlander"? Facts & figures aub. Zoals het er nu staat, spreekt daar een stuitende vooringenomenheid uit - alsof de gemiddelde Nederlander teksten vol spelfouten uit, voorafgaand aan fysiek geweld, als reactie op een provocerend bedoeld tekstje. Ook al is het hier niet in het kader van onderwijs, arbeidsverhoudingen of de wet: IK vind het discriminerend en ik ben beledigd.

vraagstaart | 05-12-05 | 20:43

De nederlandse jongens zijn het gewoon beu dat onze toekomstige levensgezellen uit elkaar worden getrokken. En dat ze daarna een "reine" maagd importeren. Tijd om een busreisje voor sexueel gefrustreerde TBSerts naar Casablanca te organiseren. ;)

KleefPapiertje | 05-12-05 | 20:42

@TRS 05-12-05 @ 20:40
Vrij subtiel, I might add.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:41

Die Simek heeft inderdaad geen interessante vraag gesteld. Ik zie niet bepaald uit naar het vervolg want het is weinig boeiend, afgezien van de momenten dat Jabri Simek uitlacht.

jk76 | 05-12-05 | 20:41

@MAXIMO 05-12-05 @ 20:24

"Ik heb die Jabri niet kunnen betrappen op hypocresie."

Nee, maar daarentegen wel op hypocrisie. En daar werd hij door Simek op indirecte wijze op gewezen.

TRS | 05-12-05 | 20:40

@TRS 05-12-05 @ 20:38
Dat was inderdaad niet al te flatteus, laten we eerlijk zijn, maar dat is zijn keuze als het gaat om een partner.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:39

"Ik ben een stuk groter dan jij en dat is niet ierlijk"

jk76 | 05-12-05 | 20:39

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:31

Jij wil het niet begrijpen. Ik heb het NIET over zijn KEUZE voor een marokkaanse vrouw. I couldn't care less! Het gaat over zijn uitspraak over nederlandse vrouwen. Luister het interview nog maar eens. Ik ga het niet 100 keer herhalen.

TRS | 05-12-05 | 20:38

"Ik vind dat je 40 minuten lang slappe vragen heb gesteld" hahaha geweldig

jk76 | 05-12-05 | 20:38

zo valt de een op vrouwen met een mening, terwijl de ander rustig zijn voorkeur uitspreekt over wat gewilligere vrouwtjes..

Waar zou de voorkeur van Jabri liggen?

Brusselmans | 05-12-05 | 20:37

@jk76

De gemiddelde Nederlander had Simek al lang op zijn toet gemept. "Wat jij nou roare snuiter, leer eerst es fatsoenlijk Nederlands voordat je met sloaan dreig! Hier *BAM*"

Rabarberke | 05-12-05 | 20:37

Wat een lul die Simek. Hij zit gewoon enorm te stoken en verdient zelf een klap op zn bek. Ik vind die Marokkaan zich nog enorm goed gedragen. Voor een marokkaan.

jk76 | 05-12-05 | 20:34

@MAXIMO 05-12-05 @ 20:24

Jabri had niks te vrezen, maar reageerde onwerkelijk heftig op de "aanval" van Simek, dat was de reden, althans dat was zoals ik het interpreteerde, Jabris, met zijn achtergrond had zich eigenlijk ook niet moeten verlagen tot de semi-ontspannen denigrerende lachjes op, moet ik toch ook toegeven, Simeks' onhandiig gestelde, en sullig overkomende vragen.
Luister, als je uitgenodigd wordt voor een interview 's nachts in die show, heb je echt niks te vrezen, zeker Jabris niet, maar buitenproportioneel ontwijkend en nikszeggend te worden als de interviewer te dicht bij komt, is ook niet ok.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:34

@TRS

Geenstijlers roepen over marokkanen dat het allemaal criminelen zijn. Jabri zegt dat hij zijn leven met een marokkaanse vrouw wil delen. Dat hij niets ziet in een huwelijk met een niet-marokkaanse.

Jabri is niet racistisch omdat hij geen uitspraak doet over de WAARDE van niet-marokkaanse vrouwen. Hij doet alleen een uitspraak over zijn VOORKEUR om zijn leven te delen met een marokkaanse. Hij discrimineert misschien, maar dat is geen racisme. Het is zijn goed recht om te discrimineren als het gaat om wie zijn levensgezel wordt. Veel mensen vallen op bepaalde types. B.v. blond haar blauwe ogen. Daarmee discrimineren ze per definitie. En die vorm van discriminatie mag in die context.

Waar die vorm van discriminatie niet mag is in arbeidsverhoudingen, in het onderwijs en in de wet.

Maar in je persoonlijke levenssfeer en in de keuze van je partner mag je volop discrimineren. Probeer het eens niet te doen.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:31

@TRS
Dat begreep ik en daar heb ik het ook over, misschien niet duidelijk genoeg geformuleerd, sorry..

MAXIMO | 05-12-05 | 20:26

@TRS

Jabri geeft alleen zijn smaak weer. En als het om smaak gaat dan mag hij van vrouwen van marokkaanse afkomst houden. Net zoals jouw vrouw na een flinke beurt van een neger ook alleen maar negers zal willen (grapje). Jabri is niet van mening dat alle niet-marokkaanse vrouwen minderwaardig zijn. Evenmin pleit hij voor een status aparte van niet-marokkaanse vrouwen.

Jij hebt misschien heel goed geluisterd, maar je hebt alleen gehoord wat je wilde horen.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:25

@KaiserSoza
Dank U, insgelijks. Ik heb die Jabri niet kunnen betrappen op hypocresie.
Vond hem luid, duidelijk en ook lekker provocerend itt Simek, die liep te raaskallen totdat ie begon met plat beledigen omdat jabri op zijn beurt weer niet inging op zijn provocaties.
Overigens was Simek als RVÚ'er nog wel de grootste zwart-wit hokjesdenker.

MAXIMO | 05-12-05 | 20:24

@onderbuik

Marokkaans van afkomst. Van uiterlijk, van gewoonten. Niet per se van nationaliteit. En er zijn nog genoeg marokkanen in Nederland met uitsluitend een marokkaans paspoort en een vergunning tot vestiging.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:22

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:16

Dus Jabri mag wel waar je de geenstijlers voor veroordeeld? Oh zo.
Nee, het is duidelijk dat je niet goed hebt geluisterd, of het niet hebt willen horen, dat kan natuurlijk ook. Ben je in het vervolg ook zo soepel met de racistische uitspraken op geenstijl?

TRS | 05-12-05 | 20:20

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:16

Ik begreep uit de context van die uitzending dat het meer ging over Jabris zelf, op dat moment, en dat Simek daar, ik mag zelfs zeggen, voorzichtig, doch behoedzaam op in sprong. De reden waarom hij dat deed weet alleen hij.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:20

@rabarberke voor de 2e keer: in nederland heb je helemaal geen marokkaanse vrouwen, dat papiertje dat je van marokko gekregen hebt is hier helemaal niks waard. Die vrouwen zijn dus gewoon nederlands.
Wel lachen trouwens dat die jabri nu problemen krijgt alleen om het feit dat hij verkering heeft...

Onderbuik | 05-12-05 | 20:18

@MAXIMO 05-12-05 @ 20:09

Lezen Max. Ik heb het niet over wat rabarber zegt. Ik heb het over de uitspraken van Jabri.

TRS | 05-12-05 | 20:17

@TRS
Negers zijn zwaar geschapen. Is dat een racistische opmerking? Hou toch op man. Hier wordt elke dag over marokkanen gepraat alsof het allemaal criminelen zijn en een Marokkaan zegt dat hij niet zo op Nederlandse vrouwen valt omdat zijn voorkeur uitgaat naar Marokkaanse en hoppa we noemen hem een racist.

En om die schijnbare tegenstrijdigheid ook voor de minder begaafde luisteraars (en Simek zelf) eens toe te lichten.

Jabri vindt mokkels van marokkaanse afkomst gewoon lekker en geil en verder maakt het hem geen reet uit wat voor paspoort ze hebben.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:16

SUPER.... echt SUPER!!!

Helemaal-Goud | 05-12-05 | 20:16

Fryske Hynder begint te smaken.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:15

probeerd=probeert, lul!

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:14

@ MAXIMO 05-12-05 @ 20:09

Heb je helemaal gelijk in, dat is nou interviewen, je probeerd de persoon die je interviewt meer te laten zeggen, het achterste van de tong te laten zien, weten wij alles van hier, niet? Jabris reageerde er te heftig op, waardoor er geen discssie meer was, that's it.

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:13

@rabarberke
Marokkanen zijn helemaal geen arabieren trouwens, maar afrikanen.

Onderbuik | 05-12-05 | 20:10

@TRS
Wat Rabarberke zegt, dat is geen racisme.
Alsof jij geen voorkeur hebt voor een bepaald soort type vrouw vanwege de tekortkomingen van andere types die in jouw ogen minder aantrekkelijk zijn!?
En mocht je dat wel of niet hebben; niemand die erover zal vallen.
Wel een beetje raar dat jij en simek hier wel over zeiken.
Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

MAXIMO | 05-12-05 | 20:09

i.e. als een klein kind gedroeg

TRS | 05-12-05 | 20:09

Dit is op zich natuurlijk een gouden formule. Zorg ervoor dat de presentator de gast voor zijn bek slaat of andersom en de kijkcijfers, in dit geval de luistercijfers, vliegen als een speer omhoog. De tijd is rijp voor een Nederlandse Jerry Springer Show. Kaalkopjes, krakers, fundi's van alle soorten geloven (inclusief het verlichtingsgeloof). Wannabeecool in debat met pak hem beet Constant Kusters. Jerry! Jerry! Jerry!

Barbapoeppa | 05-12-05 | 20:09

@Rabarberke 05-12-05 @ 20:05

Je bedoelt "bending over backwards" ...

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:08

@MAXIMO 05-12-05 @ 19:59

Dat zou zomaar kunnen. Simek heeft, itt. Jabri nl. wel stijl en manieren. Simek zal zich realiseren dat hij begon over "op de bek slaan". Daar past idd. een excuus.
Dat neemt verder niet weg dat Jabri zich als een klein gedroeg. Maar ja, volwassen mensen moeten zich nou eenmaal weten in te houden tegen kleine kinderen, zeker als ze ook nog autistische trekjes vertonen.

TRS | 05-12-05 | 20:08

@trs Klopt, ik denk verder dat simek vooral geirriteerd werd omdat jabri hem steeds snel onderbrak als hij een vraag wilde formuleren.

Onderbuik | 05-12-05 | 20:08

@MAXIMO 05-12-05 @ 19:59

Goedenavond toegewenst, ik ben ook benieuwd, en voornamelijk te zien hoe Jabri zijn (want laten we eerlijk zijn) hypocrisie weet uit te leggen. Hij staat voor ik zou bijna willen zeggen fundamentalisme, en daar past 'hokken' niet in... Kortom, iedereen erop wijzen hoe ze verzaken goed moslim te zijn, terwijl... bedenk van te voren dat hoge bomen veel wind vangen, toch?

KaiserSoza | 05-12-05 | 20:07

@Rabarberke 05-12-05 @ 19:57

Je hebt duidelijk niet goed geluisterd. Hij deed een generalistische negatieve uitspraak over het karakter van de nederlandse vrouw in het algemeen, (zonder daarvoor een soort van bewijs te geven). Stel ik zeg: marokkaanse vrouwen zijn frigide. Is dat dan geen racisitische opmerking?

Verder zei hij (later in het gesprek) dat hij geen onderscheid in groepen wilde maken, maar alleen over "de mens" wilde spreken. Waarop Simek hem wees op zijn eerdere uitspraken en zijn gebrek aan consistentie. Aangevuld met het voorbeeld dat Jabri niet vergeleken wilde worden met Theo van Gogh, maar kwa provocerende uitspraken net als van Gogh opereert. Simek had goed geluisterd! En toen ging Jabri draaikonten. En toen had Simek het erbij moeten laten, hij had kunnen weten dat hij er met Jabri toch niet uit zou komen. Hij had het aan de luisteraar over kunnen laten om zijn oordeel te vellen. Simek had misschien zijn dag niet, maar de schuld van de ontsporing lag primair bij Jabri.

TRS | 05-12-05 | 20:06

@Rabarberke Maar in Nederland heb je helemaal geen marokkaanse vrouwen, daarvoor moet je in Marokko zijn. Dus wat doet dat jongetje hier nog?

Onderbuik | 05-12-05 | 20:06

Als Marokkaan krijg je in Nederland geen baan al spreek je vloeiend Nederlands, maar elke Tsech met een taalhandicap en een te kort lontje krijgt een radioshow. There's a difference between kneeling down and bending over. Een arabier bukt nooit voorover.

Rabarberke | 05-12-05 | 20:05

Die Simek krijgt eindelijk, zij het onterecht, aandacht voor zijn kudt-show.
Toch zal ik voor de 2e en laatste keer luisteren op 11 december, ik wil onder andere namelijk weten of hij hem zijn excuses gaat aanbieden.

MAXIMO | 05-12-05 | 19:59

@TRS 05-12-05 @ 19:49

Je hebt gelijk, ik begreep ook niet goed vanwaar de afhoudende houding binnen het gesprek van Jabri vandaan kwam, nu wel.

KaiserSoza | 05-12-05 | 19:57

@TRS
Jabri zei dat hij alleen op Marokkaanse vrouwen viel. Niet ten nadele van Nederlandse... hij zou ook niet op Chinese vrouwen vallen. Hij voelt een bepaalde verbondenheid met marokkaanse vrouwen. Dat is geen racisme. Dat is zijn goed recht.

Racisme zou het misschien zijn al als hij zou zeggen dat Nederlandse vrouwen minderwaardig zijn. Dat zou ook geen racisme zijn, want er is niet zoiets als het Nederlands ras. God betere.

Hij heeft een uitgesproken voorkeur voor Marokkaanse vrouwen. Sommige blanke vrouwen hebben een uitgesproken voorkeur voor negers, andere vrouwen vallen meer op mannen met blauwe ogen en blond haar.

Dat heeft niets met racisme te maken. Niets.

Rabarberke | 05-12-05 | 19:57

@Rabarberke 05-12-05 @ 19:43

Ook dat Jabri zijn felle kritiek over het algemeen stevig uit, en dat totaal gescheiden houdt van z'n prive is de reden dat dit programma van het begin af aan al tot mislukken gedoemd was. Ik zie Simek meer als een gezellige luller die de achtergrond van iemand uit probeerd te diepen, absoluut onmogelijk in dit geval dus. Fout van de productie die met dit seniele idee aankwam. Wel heel interessant om te zien hoe het zich de volgende uitzending gaat ontwikkelen. Jabri heeft nu al behoorlijk veel kritiek gekregen op zijn priveleven, onderandere doordat hij een vriendin heeft, en dit niet erg op prijsgesteld is door z'n normale aanhang.

KaiserSoza | 05-12-05 | 19:54

@KaiserSoza 05-12-05 @ 19:48

Ja, maar het gaat om wat er voor dat moment gebeurde. Dat Simek uiteindelijk zijn zelfbeheersing toch verloor (alhoewel hij het toch nog wel rustig en bijna met humor zei) was idd. een zwak moment. Maar het gesprek was toen al lang ten einde. En de reden daarvan was primair het gedrag van Jabri.

TRS | 05-12-05 | 19:53

Jabri had gelijk.

Die Simek lult vet stom, en weet nadat ie een zin heeft uitgepoept niet eens meer wat ie in die zin heeft gezegd. Ik heb Rambo gekeken zaterdag, en zelfs dat is nog beter gespendeerde tijd dan hiernaar luisteren (let wel, ik zat op de bank met een flesje HJ Karakter... dat maakt elke film goed).

1-0 voor Jabri.

Animon | 05-12-05 | 19:49

@KaiserSoza 05-12-05 @ 19:40

Precies! Het gesprek ontspoorde, kwam eigenlijk nooit echt goed op gang doordat Jabri een in wezen puur racistische opmerking plaatste (die opmerking over nederlandse vrouwen). Simek probeerde vervolgens Jabri indirect duidelijk te maken wat hij nou eigenlijk beweerde en dat de consistentie in zijn verhaal volledig ontbrak, zonder hem nou meteen in de hoek te zetten. Toen ging het mis. Jabri begon te draaien en Simek bij voortduring te onderbreken. Hij probeerde Simek in de hoek te zetten, en Simek verleende daar terecht geen medewerking aan. Het enige dat Simek te verwijten valt is dat hij toch zijn zelfbeheersing verloor. Soms kun je beter een uitspraak laten voor wat hij is. De oplettende luisteraar had het al lang begrepen: Jabri is een sukkel van de eerste orde, dat behoefde geen verdere nadruk. Ik denk dat Simek zich dat achteraf ook realiseerde. Vandaar een vervolggesprek denk ik. Ik ben benieuwd hoe het gesprek op 11 december zal verlopen.

TRS | 05-12-05 | 19:49

@Rabarberke 05-12-05 @ 19:43

Klopt, ik sorteer dat onder "zich inadequaat uit kunnen drukken", je moet niet vergeten, dat Jabri zijn sporen verdient heeft, door een hoop over zich heen te krijgen door de manier van schrijven en z'n houding. Boven alles ben ik het zeker wel met je eens dat op het moment dat het woord 'bek' gevallen was het programma niks anders dan een verspilling van zendtijd was. Jammer.

KaiserSoza | 05-12-05 | 19:48

Hmm. Het vreemdelingenlegioen begint zich in de strijd te mengen. Een Tsjech heeft het spits afgebeten. Maar op GS loopt ook al een Iraniër zich warm langs de zijlijn. Het wordt pas echt lachen als de chinese triaden de mocro als vijand hebben ontdekt.

Barbapoeppa | 05-12-05 | 19:45

@kaisersoza

Simek begon meteen al alles in hokjes te verdelen: marokkanen, nederlanders, tsjechen etc. Hij stelde irrelevante vragen.

Rabarberke | 05-12-05 | 19:43

Ik heb zelden zo'n arrogante aanmatigende hufter als interviewer gehoord. Wat een ontzettende lege huls die Simek. Wat een non-performer, wat een zielepoot. Wat een zelfbeklaagd onderkruipsel. Het doet me denken aan de manier waarop Wim Kayser ooit Frans Swarttouw interviewde en gigantisch door de mand viel.

Een interviewer die een gast n.b. dreigt om hem op zijn bek te slaan. Het woord 'bek' alleen al. Trap die mongool toch van de radio.

Rabarberke | 05-12-05 | 19:42

*klap... *klap... *klap... respect voor dhr. Marrokaan... Dhr. Sinek, luister naar het advies van Mo, je kunt niet eens een fatsoenlijk interview afnemen. Je bent een TRUT!

NX | 05-12-05 | 19:41

Ik geloof oprecht dat Simek normaal gesproken, op een ontspannen manier een sfeer programma weet neer te zetten, omtrend de persoon achter de mediahoer. Simek is vriendelijk en aandoenlijk in zijn manier van praten, maar vergist u niet, normaal gesproken weet hij zeker wel de mens in de geinterviewde te vinden, wat op zich best goede radio kan opleveren, zeker voor het publiek op dat tijdstip...
In dit geval, was het de ultieme frustratie van Simeks kant omdat vriend Jabri er echt geen zin in had, maar Simek steeds aanviel op z'n gebrekkige manier van uitdrukken, erg makkelijk, goedkoop en jammer.

*denkt met weemoed aan "Een goed gesprek met..."

KaiserSoza | 05-12-05 | 19:40

@Kleefpapiertje : oneens : religie regeert niet het denkraam, Jabri is te oppervlakkig om zich daarmee op niveau te kunnen bezighouden.
@DjNoDip : goed gezien : geen inhoud, een hoop materialisme, geen diepgang, van welke aard dan ook, overigens typisch voor de "young generation" van vandaag.

dodogates | 05-12-05 | 19:37

@TRS

Simek is een lul. Period.

Rabarberke | 05-12-05 | 19:31

@dodogates
Ik kan het verkeerd hebben maar Religie regeerd het denkraam op dit moment, dus zeker ook dat van Jabri......

KleefPapiertje | 05-12-05 | 19:30

jezus wat een enorme lul die Martin Simek, het is zo erg dat ik zelfs de neiging om de kant van marrokanen te kiezen!! wat een eikel zeg.. inhoudelijk stelt hij helemaal niks voor.

DjNoDip | 05-12-05 | 19:29

@Rabarberke 05-12-05 @ 19:16

Je moet misschien nog eens goed luisteren naar Jabri. Hij toont zich de ware racist en Simek probeert hem dat indirect duidelijk te maken. Verder is Jabri een arrogante blaag zonder inhoud, consistentie en geen enkel respect voor zijn gesprekspartner.

TRS | 05-12-05 | 19:27

Nou, nou, de dove interviewt de blinde!

Gehandicapte radio optima forma!

Nooit meer slapen | 05-12-05 | 19:27

Simek en Jabri kunnen helemaal niet met elkaar communiceren.Daarom komt er deze troep uit. Simek is een 68'er met een traumatische achtergrond. Een relict uit de tijd dat ideologie (misschien zelfs religie)
het denkraam domineerden.
Jabri lijdt daar niet onder. Hij is scherp, hij is deel van de generatie toaal
verwende Nederlanders(sorry en Marrokanen) die deze ideologische of religieuze dimensie de rug keren en liever "zoals dat hier heet" een BredeZahtje verscheuren. Kom op, van deze jongens moet je geen
fundamentalisten verwachten, het zijn verwende materialisten, die lol
hebben aan de reacties, die hun provocaties uitlokken. Weg ermee
geef ze een lolly en hoop dat ze erin stikken..

dodogates | 05-12-05 | 19:26

B.v. de opmerking: "Jij geeft alleen Marrokanase vrouwen een kans, zo geeft de nederlandse ondernemer alleen nederlanders een kans"

Zo'n vergelijking gaat nergens over. Die Simek moet gewoon van de radio verdwijnen.

Rabarberke | 05-12-05 | 19:19

Simek heeft een vals soort cynisme over zich. Wat een lul. Hij provoceert die Jabri steeds, en Jabri blijft gewoon netjes.

Rabarberke | 05-12-05 | 19:16

@Jensdensen
Klopt 4-5 in Artis dat is leuk, 300.000 in mijn achtertuin dat is weer wat anders....

KleefPapiertje | 05-12-05 | 19:12

"Tot voor kort columnist van de website elqalem, zeg maar de islamitische tegenhanger van GeenStijl. "

????

Je zult je eigen site maar zo noemen. Ook wel eens wat gelezen op Elqalem? Dan zou je dat niet zo snel zeggen dan ik.

TRS | 05-12-05 | 19:11

@poppermotje
Zal wel weer een date to remember worden, het onthoudt in ieder geval wel fijn: 11 december.

Mare | 05-12-05 | 19:11

Die marrokaan is gaaf! 100% gelijk!

JensDensen | 05-12-05 | 19:08

@ Onderbuik;

Ik ken nogal wat Nederlanders die zich Nederlander voelen, maar bv. in Belgie zijn gaan wonen om in Nederland geen belasting te hoeven betalen.....

laardepul | 05-12-05 | 19:05

Het 'misvertand' ten spijt (Jabri geeft aan dat hij een interview verwachtte over zijn politieke standpunten en niet over zijn persoon) heeft Jabri loepzuiver zijn totale minachting ten opzichte van het Nederlandse volk weten neer te zetten. Nederland is kennelijk geen natie maar een stuk grond, dat zo snel mogelijk ontgonnen dient te worden. Het zal mij benieuwen wat hij op 11 december daar aan toe gaat voegen.

poppermotje | 05-12-05 | 19:05

Hadden ze elkaar inderdaad maar de hersenen ingeslagen in die radio studio :/

antidomino | 05-12-05 | 19:04

ik begin net te luisteren, erger me nu al aan die simek

Rabarberke | 05-12-05 | 19:02

@Pannie
Ook voor zwakbegaafden...

KleefPapiertje | 05-12-05 | 19:01

jeugdjournaal...? grote mensen nieuws te moeilijk?

aap de goede hoop | 05-12-05 | 19:01

Jeugdjournaal is voor kinderen bedoeld hoor!

Pannie | 05-12-05 | 19:00

@Prettything/Flagg
Wat is er mis met Simek? Beste stuurlui staan aan de wal. Zeker?

KleefPapiertje | 05-12-05 | 19:00

HAHAHA...
Geintje van Wim de Bie!!!

Toch?...

Dr.D | 05-12-05 | 18:59

@Off Topic

De NOS heeft weer eens een Gooise hockeytrut als presentatrice binnengehaald bij het Jeugdjournaal: de bekakte "er" was weer niet van de lucht.
Gekken bij de VU en tuttebellen bij de NOS.....

prettything | 05-12-05 | 18:56

@Mare
ja klopt irritant dat hij simek steeds in de rede valt, misschien moet simek de volgende keer voor de " non-directieve" aanpak gaan, gewoon geen vragen stellen maar die jongen zelf het voortouw laten nemen, lult hij zichzelf gauw genoeg vast. bah ik wind me op, vervelend marokkaantje vond ik het.

Onderbuik | 05-12-05 | 18:48

Die nachtprogamma's moeten ook gevuld worden, of niet soms?

Pannie | 05-12-05 | 18:45

Bij de RVU krijgt iedere mongeaul zendtijd......

prettything | 05-12-05 | 18:42

Jabri doet me denken aan Dickie Advocaat of benjijnouzodomofbeniknouzoslim-louis. Die continue achterdocht en achter elke vraag een aanval, sluwe interviewstrategie en/of vooroordeel verwachten. Dat maakt het zeer vermoeiend om naar te luisteren. En het trage tempo van Simek's formuleringen, die elke keer opnieuw met veel pijn en hoorbare moeite in elkaar moeten worden geknutseld omdat die trut hem telkens in de rede valt, helpt ook al niet.

Mare | 05-12-05 | 18:42

Hilarisch, en we zien weer duidelijk wat voor rasmongeul die Simek is. Waarom krijgt die man nog zendtijd?

Flagg | 05-12-05 | 18:39

Simek was de man die graag tot intimiteiten overging met zijn gasten.
Ik herinner mij het volgende uit een vroeger interview: "Mak iek jouw aonraken?"

De man was vroeger tennisleraar maar heeft waarschijnlijk een klap opgelopen van zijn eigen tennisracket.....

prettything | 05-12-05 | 18:39

wij nederlanders incl. simek zijn gewoon te goed voor dat tuig, geen nederlander willen zijn, ok dan gewoon opdonderen, vooruit met de geit.

Onderbuik | 05-12-05 | 18:36

@ Kuifjes, als er meer mensen zijn die denken zoals jij - en dat blijkt, rtl4 en consorten hebben beduidend hogere kijkcijfers - dan zal dat programma zich inderdaad voor de luistercijfer op moeten offeren, daar een dergelijke stijlbreuk met het TV-niv'eau' niet te verantwoorden is. Maar dat dat het echte probleem is zal velen hier volledig ontgaan. En dat is jammer.

Naam | 05-12-05 | 18:36

Hij klonk wel een beetje als Ali B...
Gewoon een liedje laten zingen met Marco B.. en weer een zieltje gered,

Vergeet niet, het is misschien een kut marokkaan, maar wel ONZE kut Marokkaan, dus aan de borst drukken die hap!

hama | 05-12-05 | 18:32

Een Marokkaan die o.a in Praag en Noord Italie is geweest vind ik toch wel apart, al zal dat ook wel met sociaal economische omstandigheden te maken hebben.

Pannie | 05-12-05 | 18:29

wat een arrogant jochie die marokkaan, alleen maar kritiek op alles en vooral op de vragen van symek. Symek laat zich opnaaien door dat kereltje, das jammer. Hopelijk wordt dat jochie nog eens opgepakt en teruggestuurd naar marokko, want hij zegt zich geen nederlander te voelen en wil dat ook niet bovendien. Wel heeft hij een grote mond en overal kritiek op, maar er is hoop hij wordt al bedreigt...

Onderbuik | 05-12-05 | 18:28

Ik ben een fan van culturele diversiteit, een tegenstander van een multi-culturele samenleving. Erg mooi is dat deze marrokaan zichzelf een klootzak noemt. Dit slachtvee inladen en terugslingeren naar die tievus zandbak waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

KleefPapiertje | 05-12-05 | 18:20

En dat te bedenken dat simek het opnieuw gaat proberen met die gek op 11 december. Zonde van de uitzendtijd. Of zou Jabri nu wel een normaal gesprek kunnen voeren?

Jo de la Hi Ti | 05-12-05 | 18:20

Oh geit jij edel dier
neem ik je daar of neem ik je hier
Ik hoop dat jij ervan genoot,

Allah el Hakbar
God is groot

hama | 05-12-05 | 18:17

seauuuuuuu... pffff vermoeiend... generatie/cultuur/religie/taal kleauf tot en met... Simek is uit vorm maar die maroquaan slaat de plank echt 180 graden mis pfff... die gast heeft geen punt en wil er ook geen hebben weer een uur van mn leven weggegooid

aap de goede hoop | 05-12-05 | 18:15

Simek is een goede interviewer, alleen bij dit interview lukte het niet om door te vragen, die marokkaan was alleen maar bezig z'n eigen standpunten te ontkennen of de vragen af te zeiken. Door dat oppervlakkige gezanik van Jabri was het onmogelijk om inhoudelijk te worden. En dan te bedenken dat deze jongen voor marokkaanse begrippen hoog-intelligent was.

iSlamDunk | 05-12-05 | 18:14

Waar kan ik trouwens een abonnement op de Islam Times bestellen? In de donkere, koude wintermaanden moet de haard weer vaak aan he?

Jo de la Hi Ti | 05-12-05 | 18:06

Iek kan die Simek niet koed versjtaan, dus wie isj er naauw die alloktoon?

Sue Mi | 05-12-05 | 18:03

Jabri is Anass. Hakbar nog aan toe!

fuckje | 05-12-05 | 18:02

De progamma's van Simek zijn eigenlijk alleen voor vrouwen van middelbare leeftijd bedoeld.

Pannie | 05-12-05 | 18:01

Weer iemand voor wie het tijd wordt voor een enkele reis Marokko en afname van de Nederlandse nationaliteit.

Over het interview, er zijn toch best een lading mensen die de stijl van Simek kunnen waarderen (alleen zijn dat vaak oudere mensen). Ondanks dat het niet mijn stijl is vind ik dat het hem goed gelukt is duidelijk te maken waar een deel va de Marokanen voor staat. Die willen niet intergreren, maar een Klein Marokko vestigen. Ook de opmerking over verhoudingen in gevangenissen (Meer dan 80% van allochtone afkomst) toont aan dat Simek wel de realiteit onder ogen durft te zien. Overigens opvalle3nd dat het werd uitgezonden door de verder vaak erg PC zijnde RVU.

A. rebel with(out) a | 05-12-05 | 17:57

hama 05-12-05 @ 17:48
Dat dacht ik ook ;)

Pannie | 05-12-05 | 17:57

@Pannie 05-12-05 @ 17:34

"De server is te druk momenteel. Probeer het later opnieuw.

Als de server door de drukte overbelast raakt worden niet-ingelogde gebruikers (gasten) geweerd en krijgen ingelogde gebruikers (leden) voorrang."

Jaja, eigen volk eerst, dus.. ;-)

KaiserSoza | 05-12-05 | 17:56

Wat een ontzettend irritante KLOOTZAK!! Typisch Marokkaans en islamitisch!! Het gaat niet om de inhoud, neee, we gaan gewoon irritant lopen doen net zo lang tot we ruzie hebben.

Taaie | 05-12-05 | 17:56

Of Marokko gewonnen heeft weet ik niet zeker, maar Tjechië staat in ieder geval met 0-2 achter. Die Jabri maakt wel gekke schwalbes. Misschien speelt hij wel vals.

poppermotje | 05-12-05 | 17:56

vraagstaart 05-12-05 @ 17:52
Nou in zo'n googlediscussie is het wel moeilijk feiten van fictie te onderscheiden vind ik.
Maakt ook verder geen reet uit, ik was er zowiezo niet bij ;)

Pannie | 05-12-05 | 17:55

Kudt, Pannie. Driewerf kudt. Ik geloof het niet - jij hebt gewoon geen respect voor Marokkanen, dat is het! Ze waren vast wèl in Zeeland om ons land te verdedigen, dit is een kwaadaardige poging van de kaaskoppen om de Marokkaanse helden van hun welverdiende eer te beroven.

vraagstaart | 05-12-05 | 17:52

Die Jabri komt er achter dat 'ie zich niet heeft voorbereid op het interview. Dus ga je dan roepen dat de interviewer kudt is. Bekende techniek voor mensen die alleen om praktische redenen nederlander zijn.

misti | 05-12-05 | 17:51

Volgende keer wel graag een camera erbij!

Jo de la Hi Ti | 05-12-05 | 17:51

Ok, we zijn weer "on topic" dankzij Pannie, op naar de 1000 posts!

hama | 05-12-05 | 17:48

Als ze hier niet waren om te vechten dan waren ze hier vast om te stelen!

hama | 05-12-05 | 17:46

Verdomme Pannie, mijn droom over marokkaanse Rambo's ook weer naar de klote, lul!

gentle giant | 05-12-05 | 17:44

@Pannie

Fijn, dat wordt dan volgend jaar weer voetballen met onze kransen!

hama | 05-12-05 | 17:44

@da wizard> Dat is de makkelijkste uitweg, logisch :)

Lange Neus | 05-12-05 | 17:42

@GDL
Mijn eerdere opmerking betreft jou o.a.

DetectedDestiny | 05-12-05 | 17:42

Wat een eikel, 50 minuten en geen inhoudelijke argumenten. En dan zeggen dat het aan de interviewer ligt...

da wizard | 05-12-05 | 17:39

beste grotedikkelul,

Luister de rest dan ook even. En als je dat dan ook hebt geluisterD post dan nog eens.

vieze rik | 05-12-05 | 17:31

@min6 05-12-05 @ 17:22

En vooral dat "je moet..."

KaiserSoza | 05-12-05 | 17:28

Wat een tenenkrommende interviewer is die Tsjech zeg. Zelfs bij onze lokale omroep hier in het dorp, zou die er zo uitgetrapt worden.

Ik heb trouwens alleen vanaf de 35ste minuut geluistert

GroteDikkeLul | 05-12-05 | 17:24

Waarom vraag je dat? Je moet bij jezelf te raden gaan. Wat wil je horen? Jij legt mij dingen in de mond. Waar heb ik dat dan geschreven? Jij kan niet goed luisteren, je moet luisteren wat ik zeg.
...
Zie hier de manier van discussieren van Jabri. Het wachten is op de dag dat deze man zijn eigen bestaan als een opgeklopte misvatting betitelt.

min6 | 05-12-05 | 17:22

Die mr Jabri is toch diezelfde gozer die vorig jaar Nov, na de moord op TvG, met Hans Teeuwen in debat ging bij NOVA?

exarchos | 05-12-05 | 17:16

@poppermotje,
Ik had het idee dat jij als geslaagd Medelander daar geen moeite mee had...

fuckje | 05-12-05 | 17:15

Ik ben de uitvinder van die twee fuckje, dit intervieuw was slap niet meer niet minder.
Cynisme en sarcasme staan overigens los van intellect, net zo goed dat lekker scherp lullen niet per definitie gelijk getrokken kan worden met intellect.
Alle drie hangen veelal samen met de omgeving waar je je eigen in verkeert, een spiegel zo gezegd.
Evenals dat een lekker vocabulaire niet insinueert dat je intellect bezit.
Weinig lekkere cynisme dan wel sarcasme in dit intervieuw anyway, beetje slap verwijten over en weer, beetje standaard .gs gebeuren.

..Whatever | 05-12-05 | 17:15

Wat ik me nou afvraag: zouden er op de Marokkaanse radio-omroep nou ook programma's zijn waarin een Tjech en een Nederlander een beetje zitten te wauwelen en dat dat dan door Marokkanen wordt gesubsidieerd?

Breinstein | 05-12-05 | 17:12

Toch wel eng, de laatste man, die Nederland verdedigd, is een Tsjech, it makes you wonder.

gentle giant | 05-12-05 | 17:10

@ poppermotje 05-12-05 @ 17:08

En op uiterllijk vertoon, fysiek overwicht en zo nu en dan een ferme tik.

Harige Bangmaker | 05-12-05 | 17:09

Dit soort posts komen die Maroks nou mee op de Marokssites:

.
"Mohamed Jabri foei!

Geen echtgenote maar vriendin? En je hoort liever het geluid van je "vriendin" dan muziek, tijdens je-weet-wel-sessies?!

Toen ik dit hoorde kreeg ik eerlijk gezegd een brok in m'n keel. Waarom nou, Mohamed!

Je bent een intelligente jongen, dus vraag snel om de hand van je "vriendin"!

Je bent blijkbaar meer Nederlander dan je denkt!"
.
Ik noem dat humor! ;)

Pannie | 05-12-05 | 17:08

@ Detected: Winnen doet men op vorm en snelheid, niet op inhoud en accuratesse. Dat weet je toch.

poppermotje | 05-12-05 | 17:08

@ Haardinges: Ik ben helaas verhinderd. U kent dat wel.

poppermotje | 05-12-05 | 17:06

Oh, en mensen die van mening zijn dat Jabri in dit interview de "winnaar" was en dat zijn inhoudsloosheid niet volledig te kijken gezet werd kunnen even naar de dokter voor een hersentransplantatie.

DetectedDestiny | 05-12-05 | 17:05

@ fuckje: Hè bah, moeilijke woordjes.

poppermotje | 05-12-05 | 17:05

@poppermotje 05-12-05 @ 17:01

Zeer binnenkort, live en exclusief op GeenStijlRadio.fm.nl.
Doe je mee?

Harige Bangmaker | 05-12-05 | 17:04

@.. Whatever,
wel eens van cynisme en sarcasme gehoord?.....

fuckje | 05-12-05 | 17:03

@ fuckje: Hoezo intellectueel? Hij heeft toch een hoofddoek?

poppermotje | 05-12-05 | 17:03

Beiden zijn kut!

Spekkie Bombastic | 05-12-05 | 17:03

Vind er geen kont aan.

Stijlbaat | 05-12-05 | 17:02

Zeg Mooie Harige en Breezerspiegel, wanneer gaan jullie elkaar nou eens flink op elkaars bek slaan, hier op de radio?

poppermotje | 05-12-05 | 17:01

@Harige Bangmaker: Ja! Ik ben een 14 jarig meisje, heb je mijn cu2 site al gezien?

:-)) hehe

MiRRoRMaN | 05-12-05 | 16:58

fuckje 05-12-05 @ 15:47, Intellectuelen? Je provocatie tot het op de bek slaan verleggen is niet echt intellectueel te noemen, en een moroc die naar 30 jaar nog niet het intellect op kan brengen om zijn ziens wijze wat te verbreden op de Nederlandse maatschappij en zijn nationalisme iets te temperen, noem ik ook niet een intelectueel.

..Whatever | 05-12-05 | 16:58

Plaats eens een keer iets zinnigs en onthullends op Geenstijl. Jullie zakken inderdaad af naar het niveau van elke willekeurige schreeuwsite. Dat jullie aan deze belachelijke onzin überhaupt geheugenruimte besteden.
-edit begin dan zelf een site lutser-

Daantje100862 | 05-12-05 | 16:57

Hij heeft wel een goede muzieksmaak, die Macro.
Dat dan weer wel.

@MiRRoRMaN, is dat BrEeZaH?
;-)

Harige Bangmaker | 05-12-05 | 16:57

Dat hebben we dan ook weer gehad. Zelfs de zelfbenoemde Marokkaanse "intellectuelen" zijn dus holle vaten.

DetectedDestiny | 05-12-05 | 16:57

Typisch gevalletje miscommunicatie ...

"jij, nee jij, jij, nee jij, wat wil je, wat een slechte vraag/antwoord, nee, ja, "

pfffffffffffffffffffff.........

PSZE | 05-12-05 | 16:55

Bwahahahahaha coole gast. Maar hij moet wel uitkijken, want je slaat 1 marokkaan en vervolgens komen ze met zijn 100en.

MiRRoRMaN | 05-12-05 | 16:53

@Amerikaantje
Ooooh waar jij het over hebt is een Marokkaan, maar een marokaan is dat dan een verbeterde versie ofzo?

Sneeuwbataljon | 05-12-05 | 16:50

Hmmz, de RVU is toch de educatieve omroep... m.a.w.: wie niet luisteren wil moet voelen?

Nordthiad | 05-12-05 | 16:49

jzs ik vindt ze allebei irritant, maar tot mijn verbazing die simek nog dommer en irritanter.!!!! wat een discussie: "mag ik je op je bek slaan?" waarom doet ie t niet gewoon? :D

sjaak lombok | 05-12-05 | 16:49

Lol, Die Marokkaan praat beter ABN dan die Tsjech.

de aap | 05-12-05 | 16:49

het gaat zoals vrijwel altijd bij simek; helemaal nergens over.
quasi interessante psychobabbel.
die mogen ze wel opofferen bij de grote opruiming die de publieken ongetwijfeld tegemoet kunnen zien...
@pannie; overigens kwam het 1e muziekje van the thievery corporation en dat heeft weinig met house te maken...

kuifjes | 05-12-05 | 16:49

Een marokaan is een persoon die uit Marokaanse ouders, al dan niet in Nederland geboren, die niet wil intergreren, de moskee als belangrijkste ontmoetingsplek ziet, veelal tasjes rooft en dan mij vertelt dat ik niet naar de hemel ga omdat ik niet in Allah geloof, en hij ondanks al zijn zonden wel.

Amerikaantje | 05-12-05 | 16:48

@lange neus

Ga je me nu vertellen dat dit soort intervieuws al jaren wordt uitgezonden, via de bestaande landelijke omroep?
Ik denk persoonlijk dat deze zelfde Simek, bij iedere zichzelf respecteerde lokale omroep er allang uit getrapt zou zijn.

Karel Kruizenruiker | 05-12-05 | 16:47

Simec probeert door te dringen tot de werkelijke kijk van Jabri?s kijk op het Nederlanderschap dan wel zijn kijk op de Nederlander, Jabri is alleen niet gek die zit publiek en wil zijn eigen niet vrij geven.
De paar opmerkingen die Jabri maakt, maken wel duidelijk dat hij niets met Nederland heeft, wat hij hier doet is me dan ook een raadsel.
Dan ben je hier dus 30 jaar op 2 maanden na, en dan nog zie je de Hollander als een nul, over de Hollandse vrouw maar te zwijgen.
Wat Simec wilde neerleggen is denk het feit dat dit structureel fout zit bij Marokkanen, hier geboren (zo goed als) maar nog jezelf niet als Nederlander wegzetten in de maatschappij.
Verder zoog het interview vanzelf, daar de moroc zich niet uit de tent laat lokken, agressief werd hij niet Simec begint over het hem op de bek slaan, stel je voor je zit in een publiek interview en je interviewer begint over het op de bek slaan, persoonlijk zou ik bij een dergelijk nul weg lopen.

..Whatever | 05-12-05 | 16:47

OK, iets beter luisteren... toch wel erg goed interview

desmodus | 05-12-05 | 16:46

@Amerikaantje
Wat is een marokaan?

Sneeuwbataljon | 05-12-05 | 16:44

Marokkanen lijken geen greintje respect te hebben voor vriendelijke en zachtaardige mensen. ?imek had dat verwende ventje eens goed om de oren moeten slaan met een tennisracket, dan had hij meer kans gehad op een volwassen gesprek.

Dr. Faustus | 05-12-05 | 16:43

Jeetje wat een zeikerds, laat ze lekker meppen dan. 2 kutaccenten door elkaar ook nog eens.
Ze moeten meppen op elkaar verdomme. En die Tsjech ontslaan. Betalen wij voor deze rotzooi?

mindflick | 05-12-05 | 16:43

Ik ken Mo-tje nog uit de shop in Amsterdam. Het is de enige intelligente marokaan die ik ken. Die iig open staat voor discussie zonder dat die zijn geloof daar bij haalt.
Ik heb zelf eens chijthekel aan moslims, marokanen en een ieder die de Nederlandse samenleving tegenstaat, maar Mo is dat niet. Ik vraag me af of ie nog conducteur is bij de NS.

Amerikaantje | 05-12-05 | 16:41

-weggejorist-

Bloodzone | 05-12-05 | 16:41

@Karel> Jij bent een vaste luisteraar? Toch knap als je al jaren op de radio bent en het al die jaren over jezelf kunt hebben.

Lange Neus | 05-12-05 | 16:39

Die Simek probeert op een stuitende manier die Marokkaan te provoceren en als Jabri daar niet op ingaat, gaat hij over zichzelf lullen, m.a.w. hij zit er niet voor zijn luisteraars of voor zijn gast, maar ter heil en glorie van zichzelf...

Karel Kruizenruiker | 05-12-05 | 16:38

radicaliseert that is..

Brusselmans | 05-12-05 | 16:34

Mensen, wel aardig blijven voor Jabri, hoor!

Goed, de man predikt achterhaalde middeleeuwse middelmaat en ondervind dagelijks de nukken van een spraakgebrek maar voor je het weet radicaliseerd 'ie en gaat hij met z'n rug naar de samenleving toestaan.

Daar helpen geen twintig woedende Tsjechen tegen..

Brusselmans | 05-12-05 | 16:33

Iedereen gaat altijd mee in dat slappe, zweverige gelul van die Simek.

Eindelijk - hoe irritant ik die Jabri ook vind - kreeg hij een koekje van eigen deeg.
S. maakte het nog een beetje spannend door te veinzen dat hij J. op zijn bek wilde slaan, maar zelfs dat durfde hij niet....

laardepul | 05-12-05 | 16:33

g*dverdomme, ik word zo agressief van die Jabri. Door dat hij alles zo vaak herhaalt ga je er nog in geloven ook. Hij zegt 100x dat z'n vragen niks voorstellen maar dat is dus je reinste onzin. Wat een kudtmarokkaan.

bral-aap | 05-12-05 | 16:30

Wat een flutinterview van die simec ... Ik zou daar ook niet fijn zitten

desmodus | 05-12-05 | 16:30

Bloed onder je nagels vandaan halen, daar is ie wel goed in, die Mo. Voor de rest hoor ik 'm weinig toevoegen aan het gesprek. Leuk hoor, een vraag beantwoorden met een negatieve tegenvraag, een verkapte belediging erachteraan en dan beweren dat er geen inhoudelijke vragen worden gesteld. Daar hebben we wat aan.

donkeypunch | 05-12-05 | 16:28

Jabri lult echt heel slap, beetje die Simek plat beledigen.

Jabri smerige demagoog.

bral-aap | 05-12-05 | 16:27

lol@pannie

'Jai blaift ain haile mooie man met ain haile mooie kop'

[/muiswinkel]

geen wonder dat ie Jabri over de zeik gaat..

Brusselmans | 05-12-05 | 16:27

Brusselmans Simek neuqt ALLES! ;)

Pannie | 05-12-05 | 16:23

Simek is zo'n beetje DE pleitbezorger van de 'moeltiekoeltieraile samenleving'.

waar moet het heen met de wereld als zelfs meest overtuigde voorstander z'n bedenkingen krijgt..

Brusselmans | 05-12-05 | 16:22

Simek was ook behoorlijk ongesteld, al voordat hij aan het intervieuw begon.
Hij zal wel een kennis van AHA zijn.
Op Marok.nl zijn een aantal moslimdames nogal trouwens dat jabri een VRIENDIN heeft waar hij ongetrouwd mee in bed ligt klaarblijkelijk..
Volgens elqalem luistert een goede moslim ook niet naar muziek trouwens, komt Jabri met een housecd'tje aan...

Pannie | 05-12-05 | 16:22

Grappig dat die Simek zo geschockeerd was dat de gevangenis waar hij was geweest voor driekwart met Marokkanen en Antillianen bevolkt was.
Ik denk dat dit de laatste politiek correcte stuiptrekkingen van het linkse Amsterdamse yuppenvolk waren.
Langzaamaan zijn de linkse oogkleppen collectief aan het afvallen volgens mij..
Dat is mooi want dan kan de wederopbouw beginnen.

Pannie | 05-12-05 | 16:17

Hij lult buitengewoon stom, Jabri dus, echt GEEN inhoud, alleen een beetje dom provoceren en daarna in allerlei rare bochten wringen om die provocaties weer te relativeren.

Lange Neus | 05-12-05 | 16:17

ik vind het vanaf minuut 30 al gezellig ;-) (alleen te begrijpen als je het fragment hoort hoor!)

generatieloos | 05-12-05 | 16:15

@pannie: ik verwacht maar 1 van 2 dingen:
1) jabri komt met een handheld camera en tikt die vent zwaar op de bek
2) jabri komt niet of komt wel om na zijn aankondiging weer te vertrekken :P

bwahaha | 05-12-05 | 16:15

@maximo: zie nieuwnieuws (gs-nieuws) @15:22... het is een ontsnapping :P

bwahaha | 05-12-05 | 16:13

Dit intervieuw krijgt een vervolg op 11 december, dat vind ik toch wel cool, zowel van Jabri als van Simek.

Pannie | 05-12-05 | 16:12

@bwahaha
Volgende nieuwsfeitje zal wel die ontvoering van een patient uit het AMC ofzo door 4 gewapende mannen zijn.
Hoorde ik net op de radio....

MAXIMO | 05-12-05 | 16:06

Sorry ik zet Equilibrium maar liever op, dat geneuzel duurt me te lang.

Rapunzel | 05-12-05 | 16:05

Simek heeft gelijk.

bral-aap | 05-12-05 | 16:05

Had dit gister al tot mij genomen na aanraden van een GS-reaguurder, Auke geloof ik.
Ik vind dat die Jabri hier op GS columns moet gaan schrijven, de man kan namelijk goed provoceren.
En wat is die Simek een zielige excuus-truus zeg, hij irriteert mateloos.

MAXIMO | 05-12-05 | 16:04

OMG. Menig luisteraar had denk ik echt liever 57 minuten geruis of stilte gehoord. Fleischbaum, ik dank u niet voor deze topic.

Wat lees ik nou? Britney dumpt vriend? Vreemd, ik vind het een 'interessant' :(!

bwahaha | 05-12-05 | 16:02

omg wat is dit voor zooi... lijkt wel of die simek een contstante boer laat ofzo

taakberg | 05-12-05 | 15:59

Ik voel een audio-fuck aankomen

alexb | 05-12-05 | 15:58

Slappe hap zeg. Simek heeft wel gelijk dat dat jochie een glibberige aal is. Het regent drogredenen bij die Tjechische blaataap. Ik vind wat dat betreft Marokkaanse Geenstijl wel een rake typering :-).

Ik had die Jabri ook op zijn bek wil slaan na een tijdje. Hulde aan Simek. Ik zie Clary Polak haar gasten nog niet bedreigen. :-P

viezeric | 05-12-05 | 15:57

Is dit ECHT geen satire op interviewen dat ergens op elqalem stond? Ik ben bij minuut 52 en ik heb zin in TELL SELL!

bwahaha | 05-12-05 | 15:56

Zwak optreden van die Simek zeg...

Breinstein | 05-12-05 | 15:53

Wat een loser die Simek dat ie uberhaupt nog een radio programma heeft.

MasterAB | 05-12-05 | 15:52

"Een trut gaat een vraag uit de weg door goedkoop met die vraag te googelen."
Vreemd. Volgens de Van Dale is een trut gewoon een kut :P

bwahaha | 05-12-05 | 15:51

wat kan een mens zich ergeren!
Een Tsjech die reutelt dat ie geen Nederlander is versus een Marokkaan die het nodig vindt Nederland af te zeiken. Op onze radio. Ik radicaliseer nu terplekke. Waar kan ik zo'n stemmig Nederlands vlaggetje krijgen voor op de mouw van mijn nog aan te schaffen bomberjack? De tondeuze is reeds uit het vet. Volgende week deel 2 Simek versus Jabri. Beide heren vragen om een pakje slaag!

Frag Ment | 05-12-05 | 15:49

Kan iemand die site van Hakbar niet ff DDOSen ofzo.

Michiel de Ruyter | 05-12-05 | 15:49

Pfffffffffff, wat een gewauwel, sla die geauzer op z'n bek, of niet, maar om er nou 50 minuten iedere luisteraar, zichzelf en nu ook nog heel geenstijl mee lastig te vallen. *gaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaap*

KaiserSoza | 05-12-05 | 15:48

@bwahaha,
Moeilijk he; luisteren naar intellectuelen!

fuckje | 05-12-05 | 15:47

Eerste nummer is wel relaxed zeg.

Adam Smurry | 05-12-05 | 15:47

Had na 4 minuten besloten te FastForwarden naar 37minuten. Nu op minuut 41 val ik haast in slaap. Mag ik een niceau :( ?

bwahaha | 05-12-05 | 15:45

duidelijke uitslag. Simek zuigt en die marokkaan die marokkaan is maar niet zo genoemd wil worden heerst.

pieterjan | 05-12-05 | 15:43

Is ergens eauk de tekst te lezen of te downleauden?

DenkZelfstandig | 05-12-05 | 15:36

Het gehele interview hoorde ik afgelopen weekend al. Boeiend! Kreeg de indruk dat die Tsjech het nooit eerder zo moeilijk had...

Aldi informeert | 05-12-05 | 15:33

pffft, 78Mb downloaden! Ik ga eauk los..

zoek | 05-12-05 | 15:32

*Stilte*

Tegen vieren zal iedereen wel uitgeluisterd zijn en komen de eerste reacties!

sj24 | 05-12-05 | 15:32

hehehe, ff luisteren :P.

bwahaha | 05-12-05 | 15:32

Na drie keer het fameuze "Jai bent ain mooie man!!" aangehoord te hebben besloot homofoob Jabri Simek er aan te herinneren hoe het ook alweer hoort..

Brusselmans | 05-12-05 | 15:31

Korte lontjes, losse handjes?!

zoek | 05-12-05 | 15:27

lol

woltertje | 05-12-05 | 15:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl