Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ook minister Ella Vogelaar FOUT

Ella SpenderellaDe stank van het riool komt ons weer eens tegemoet. Catherina Pieternella Vogelaar, minister van Wonen, Werken en Integratie (PvdA) heeft zich niet gehouden aan de Europese aanbestedingsregels. La Vogelaar heeft tijdens de Honderd Dagen Tour eventjes de achterbuurten van Nederland met een bezoekje vereerd. En dat busreisje langs veertig gezellige wijken heeft maar liefst 595.000 euro aan strippenkaarten gekost. De opdracht voor de tournee werd niet aanbesteed, zoals het hoort, maar gegund aan de meisjes (!) van het Haagse (!!) organisatiebureau TheLabs. Zes ton om een voor de hand liggend lijstje van 40 tokkiewijken samen te stellen? Reed die tourbus soms op 12 jaar oude whisky? Enfin, na Bert Koenders en Andre Rouvoet is dit dus het derde ministeriële negertje dat van het hek valt. Nee, niks enfin! Er is in totaal 43 miljoen verkeerd aanbesteed. Dus het zal nog wel een tijdje blijven etteren vanuit Den Haag. Verrotte geesten!

Reaguursels

Inloggen

@kabinet, val eens.

Multikuli | 06-08-07 | 08:45

sjaakdeslinksesul 04-08-07 @ 20:11
(beetje ;ate reactie, maar ik zie het nu pas.
@http://www.vpro.nl/programma/zomergasten/afleveringen/35170868/items/36000723/
L’histoire ce repète...
.
Een drie-delige bbc-documantaire over het fenomeen dat je hierboven bescrhijft, maar dan in de jaren vroege 50 van de vorige eeuw: de gelijktijdige opkomst van het moslim-fundamentalisme en neo-conservatisme na de eerste desilliusies van het liberale gedachtengoed tijdens wo2 in de VS en midden-oosten.
.
Na de futuristische millenium- en internet-hype in combinatie met het einde der ideologie-en en religies en de opkomst van het post-humanisme eind jaren 90, kwam de teleurstelling op 9/11. De rest is bekend.

tipo | 05-08-07 | 23:51

-weggejorist-

Lizzard | 05-08-07 | 22:01

adviesburaeux is booming business, dat wist zelfs pim fortuyn al

kritikaster | 05-08-07 | 21:30

Dit is normaal. De regering staat boven de wet.En aanbesteden dat is zo'n flauwekul. Dat laten ze liever over aan de lagere overheden en liefhebbers.

nadenkeniseenkunst | 05-08-07 | 17:47

Wie kwam er eigenlijk als eerste met het nieuws over dat fout aanbesteden door Koenders? Kan die lekker (z.nw.) lekker (bijv.nw.) meedingen naar de komkommerprijs van zomer 2007.

Prze***walski | 05-08-07 | 16:23

Wat een drukte om niks alle rand figuren van nederland hebben toch op deze
partij gestemd. Dit heet Democratie.
Mijn benieuwen wat een kopje thee gaat kosten met haar nieuwe islamitische
gespreks partner. Twee keer pijpen moet genoeg zijn.
Een verzoek aan Vogelaar kan deze geen sluier dragen ik wordt kotsmisselijk
elke keer als ik die kop in de krant zie.

koeraxel | 05-08-07 | 15:24

Sooowwww wat een lap! Vind het ook wel jammer dat GS toch steeds de oude media nodig heeft voor dit soort topics.
Volgens mij is Hoxha de enige die zo af en toe nog eigenhandig wat uitzoekt in plaats van kansloos een linkje door te duwen...
Pritt Stift, jij pingpongende broodschrijvert, zal het je niet veel meer voldoening geven om ZELF wat inhoud aan je schrijfsels te geven?
Gewoon af en toe een beetje "journalistiek doen". Telefoontje, WOB-briefje...

Pippo van Eenennaam | 05-08-07 | 00:52

Heb het verhaal nu voor de helft gelezen maar ik wil nog wel een tip geven aan alle reaguurders die deze (linkse) corruptie niet langer willen financieren.
Belastingontwijking nl.wikipedia.org/wiki/Belastingontwijk... is waar je naar op zoek bent. Hier www.higherlevel.nl/forum/index.php?boa... wat geneuzel van "beginners".
Dit alles is bijvoorbeeld te regelen bij www.quaedvlieg-juristen.nl/ en beter nog www.hjc.nl/ Als je een idee wilt hebben van welke ondernemingen er nou op deze manier "internationaal bezig zijn" kun je op deze www.ukdata.com/creditreports/ site een zoekopdracht doen naar het Registered Office van HJC.
Vul in de bovenste alinea in het veld "Company Postcode: (not required)" de postcode CT196HQ in en tada een lijst van Nederlanders met eigenwaarde...
Ga ik nu verder lezen...

Pippo van Eenennaam | 05-08-07 | 00:14

Ach ja, what;s new..... PVDA en CORRUPTIE zullen we mee moeten leven in dit kleine landje.

Klompenboer | 04-08-07 | 23:36

Ik betaal ook belasting. Maar dit interesseert me niet zo. Voor degene die zich er wel aan storen wil ik die zooi in de toekomst ook wel regelen. Voor een fractie van de prijs.

Spritzmeister | 04-08-07 | 23:17

.......

Klopt inderdaad over een paar dagen is iedereen weer vergeten wat voor foute dingen deze Pvda Ministers doen ...........

Komen overal weg mee ... en dat weten ze zelf als de beste.

.

Ervarings_deskundige | 04-08-07 | 22:59

Over een paar dagen is iedereen deze weetjes alweer vergeten. Dan wordt men door de "gevestigde"media overspoeld met thema's die snel de aandacht zullen afleiden en rekent men er eenvoudig op dat het gepeupel daar intrapt. Trouwens; wat maakt die nummer 1 van het Nos-journaal (Freriks) verschrikkelijke fouten. We tellen ze tegenwoordig. Leuk spelletje met z'n allen. Hoogst aantal punten nu 18 tijdens een uitzending van 10 minuten. Echt gezellie hoor... ga je gewoon op het puntje van je stoel zitten om dat nieuws te volgen.

Gezellig he? | 04-08-07 | 22:43

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 20:44

ik hoor balkje nog steeds niet met zyn hot item normen en waarden daar staan wy met zyn allen voor

broodje aap | 04-08-07 | 20:44

Wat een leuk en interessant draadje is dit geworden zeg. Even een kleine aanvulling van mijn kant: libertarisme wordt gelijkgesteld aan de vrije markt, terwijl het m.i. meer gaat om de vraag of zaken wel van bovenaf (lees met dwang) geregeld dienen te worden.
Wanneer mensen onderling dingen regelen op het gebied van veiligheid op straat, het aanzien van een straat, arbeidsomstandigheden, liefdadigheid, noem maar op, dan zou je dat als overheid moeten faciliteren en eigenlijk toejuichen. Dat soort dingen gebeurt nu ook al op veel gebieden, denk aan bv. bijzonder onderwijs, het bestuur wordt gevormd door ouders, of de honderdduizenden verenigingen die ons land telt. Momenteel is er op deze traditionele overheidstaken echter vaker sprake van stringente regelgeving of als alternatief wordt het volledig vrijgelaten aan de markt, terwijl er zat tussenvormen denkbaar zijn. Per "markt" zou je moeten kijken wat het beste verdelingsstelsel of organisatievorm is, zonder meteen te vervallen in linkse bemoeizucht of rechts vrijemarktfetisjisme.
Maar dan dien je mensen ook anders te behandelen. Ik kan heel goed met mijn vrijheden en vrije keuzes omgaan, veel anderen kunnen dat ook en wij vallen hiermee niemand lastig. Waarom zouden wij dan een deel van onze vrijheid op economisch, cultureel en sociaal gebied, moeten opgeven, omdat andere de dwang en/of de steun van de overheid noodzakelijk achten in hun en/of andermans leven? De overheid moet niet alleen in staat zijn mensen de nodige ruimte te gunnen, maar ook in staat zijn om bepaalde individuen wel en andere, die hier bewijsbaar niet mee om kunnen gaan, niet deze ruimte te laten, maar nooit ten koste van zij die zich wel gedragen. Daarin slaan de linkse partijen, de christelijke partijen en de PVV te ver door naar de verkeerde kant.
Van alle kanten zie en hoor je: "de problemen zijn het gevolg van de doorgeschoten tolerantie uit de jaren '70 en het hedonisme uit de jaren '80." of je nu de WRR, Tariq Ramadan, JP, Geert Wilders of Ella Vogelaar beluistert. Dan ben ik dus zo'n probleem. Ik vind juist dat zij een onderdeel van het probleem vormen en ik een deel van de oplossing ben.

sjaakdeslinksesul | 04-08-07 | 20:11

Sikkeneur 04-08-07 @ 19:26

Ik praat niet voor eigen portemonnee. Ik ben een tegenstander van dwang en afpersing. Ik verafschuw onrecht en socialisme. Ik wil het socialisme kapot hebben omdat ik het onmenselijk vind.

Alle partijen blijven binnen de vaste kaders. Alle partijen in Nederland zijn socialistisch. De PVV en de VVD zijn semi-socialistisch, danwel crypto-socialistisch. De CDA zijn geen christen-democraten, maar radicale sociaal-democraten. Om over de PVDA nog maar te zwijgen. Laat staan extremistische stromingen zoals Groen Links en de Mao-isten. Omdat iedereen, van de aanhangers van Wilders tot de NCPN, het socialisme en de onvrijheid vanzelfsprekend vinden komen er maar weinig mensen op het idee om na te gaan wat belastingen eigenlijk zijn, hoe het toch kan dat een eigenaar van een kroeg straks niet meer zelf mag bepalen of er wel of niet gerookt mag worden in zijn eigen zaak. Eerst dient het socialistische denken ten onder te gaan en het vrijheidsdenken tot wasdom te komen. Later zullen de electorale gevolgen van dit bewustwordingsproces zichtbaar zijn.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 19:59

Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 18:27
Ik begrijp dat u voornamelijk voor eigen portemonnee praat.
Toch vreemd dat nog geen 1 partij met deze ideeën is gekomen en een absolute meerderheid in de 2e kamer heeft, want aantrekkelijk klinkt het wel.

Sikkeneur | 04-08-07 | 19:26

@piquant @ 17:46
Je hele comment slaat op figuren als Vogelaar en Koenders, niet op de gemmidelde Nederlander die best kan beoordelen wie welke hulp nodig heeft. Zonder vorafgaande feestjes en busreisjes. Echte solidariteit werkt nog altijd beter, sneller en directer dan de ge-institutionaliseerde anonieme staats-solidariteit. Maar ik kan je idd niet overtuigen als je een negatief mensbeeld en een positief overheidsbeeld hebt.

tipo | 04-08-07 | 18:31

Hakbarrr 04-08-07 @ 18:03

Democratie: twee wolven en een schaap die samen gaan bepalen wat er gegeten gaat worden(en denk maar niet dat er uiteindelijk tofuburgers op het menu staan)

Sikkeneur 04-08-07 @ 16:15

Als mensen eindelijk eens zouden doorkrijgen hoe verschrikkelijk slecht, inhumaan en verdorven het socialisme is dan kan er meer worden gedaan en kunnen we de verzorgingsstaat eindelijk eens ontmantelen. Een goed begin zou zijn:

1) verzekeringen tegen werkeloosheid privatiseren
2) minimumloon afschaffen
3) btw, autobelasting en accijnsen afschaffen
4) inkomstenbelastingen: vlaktax van 15% invoeren(uiteindelijk te verlagen naar 10%)

En natuurlijk moeten allerlei kulmaatregelen als een rookverbod in de horeca en het verbod op naaktlopen in het openbaar worden ingetrokken.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 18:27

het probleem is met nieuwe verkiezingen dat achmeds tokkies krakerts en domme pipo's toch wel links blijven stemmen. En gezien de groei van deze smerige mensjes zullen we voorlopig nog wel ff aan die linkse pannekoeken vast zitten...

RedScorpion | 04-08-07 | 18:11

"Ten eerste heb ik niet zo'n hoge pet op van het "anderen willen helpen"als ik hier de comments lees"

En dan nog. Het is HUN EIGEN verdiende geld. Dat afpakken, onder het mom: het is democratisch bepaald, wat is daar rechtvaardig aan??

Als ik vanavond met 10 man bij je aan de deur kom, en ik zeg wij gaan democratisch stemmen of jij 10.000 Euro aan ons moet geven, zodat wij bepalen aan welk goed doel wij dit geven. Dan wil ik nog wel eens horen of je het geen diefstal vindt... Maar het is wel democratisch besloten.

Hakbarrr | 04-08-07 | 18:03

past geheel in de Joods-christelijk-islamitische traditie denk ik

maagwand | 04-08-07 | 17:51

@tipo 04-08-07 @ 17:39

Ja ja en dan gaat iedereen zelf uitmaken wie hij/zij gaat helpen? Laat me niet lachen. Ten eerste heb ik niet zo'n hoge pet op van het "anderen willen helpen"als ik hier de comments lees, vind ik het merendeel nogal a sociaal en alleen denkend aan "ikke" en verder wat dacht je van volkomen, ongecoordineerde, willekeur?
Nee, mij heb je niet overtuigd.

piquant | 04-08-07 | 17:46

@piquant @ 17:20
Aangezien belastinggeld asociaal over de balk wordt gesmeten, is het in eigen zak houden van eigen geld socialer. Dan kan je namelijk zelf iemand helpen met het geld dat je in je zak houdt. Belastingontduiken is niet asociaal, als je het fiscale voordeel sociaal besteedt. Denk ook eens aan die arme Polen, bijvoorbeeld.

tipo | 04-08-07 | 17:39

@Sikkeneur 04-08-07 @ 16:15

Op die vraag heb ik nog nooit iemand een serieus antwoord zien geven .

Ik vraag mij af of de negatieve posters wel echt hebben gereisd en dan bedoel ik niet georganiseerde reizen waar alles is geregeld maar echt rondkijken in veel landen. Ik wel, en ben dan altijd heel erg blij dat ik in Nederland woon.

piquant | 04-08-07 | 17:32

@Auke 04-08-07 @ 16:39

Niet zo gek die ban zou ik zeggen. Ze willen daar geen aso's kennelijk.

piquant | 04-08-07 | 17:20

@Framoes 04-08-07 @ 15:56
Natuurlijk is het oud nieuws dat ambtenaren en politici incompetent zijn, maar het moet nog vaak worden herhaald want het merendeel van de 0031-bevolking is naief. Dat deel denkt nog steeds dat het rijk er is voor de burger! Mwhoehaha.

Met het begrip "verzorgingsstaat" wordt bedoeld dat de staat vooral zichzelf goed verzorgt (via de rijk gevulde staatsruif) en met het begrip "rechtsstaat" wordt bedoeld dat het vooral de staat is die in alle gevallen altijd in zijn recht staat!

De meerderheid van dit naieve volk echter gelooft in een andere uitleg, die ze dagelijks via de staatspropaganda-machine (NPS - Nationale Propaganda Subsidiespons) en wat linkse (dus staatsruif-afhankelijke) kranten (NRC, Volkskrant, enz.) wordt voorgespiegeld.

Brouhaha | 04-08-07 | 16:48

Ik leen dit stukje maar even van een collega op een ander forum, die op deze website kennelijk geband is. Dat is ongeveer de mentaliteit waar ik zelf ook al op uitgekomen was:

De enige remedie: de Belasting Ontduiken!!

Belasting-ontduiking Wordt een Geuzen-daad!

de Hedendaagse Geuzen: Belasting-ontduikers!!

Onthou dit Regiem (zo veul mogelijk) van zijn Gelden!! Anders wordt het toch ALLEEN MAAR Weggescheten naar Partei-genossen!!

Spread the message, zou ik zeggen.

Auke | 04-08-07 | 16:39

@Wegwerpaansteker 04-08-07 @ 10:23
Haha, goed plan. Rijtjeshuisje verkopen, luxe-sta-pipo-wagen aanschaffen met ditto Ziehgauner-mobiel (van alle gemakken voorziene Merc met trekhaak), hoofd kaalscheren, paar tato's laten zetten en gaan...

@souty 04-08-07 @ 10:48
Ja, heel irritant dat gedoe met afval. Je betaalt die ratten via allerlei gemeentebelasting om te zorgen dat het afval netjes wordt afgevoerd en dan durven ze nog meer geld te vragen als je het ook daadwerkelijk aanbiedt. Vrienden van me wonen in een gemeente waar ze DIEFTAR, sorry DIFTAR hebben ingevoerd.

De kansarme ambtenarensukkels hebben zich door een slimme fabrikant uit het buitenland laten overhalen tot het inbouwen van chips in de vuilnisbakken, zodat je als burger betaalt per kilo. Dan krijgen we minder afval, denken de garnalenhersens op het gemeentehuis! Klopt inderdaad, maar het resultaat is dat iedereen alles gewoon in de bosjes flikkert of het organisch afval bij het overig huisvuil mikt!

Het punt is dat ambtenaren graag interessant willen doen en mee willen spelen met de grote jongens uit het bedrijfsleven. Met systemen zoals DIEFTAR... ehhmm... DIFTAR kunnen ze dan ook opeens gewichtige Engelse termen gebruiken zoals "return on investment", "total cost of ownership", en "investment optimisation". Lijken die suffe dorknopers opeens net echte grote zakenlieden. Als zo'n gehaaide leverancier dan binnenstapt met prachtige kleurenslides en gelikte folders in het Engels (met gestencilde NL-vertaling want ambtenaren snappen het anders echt niet), is het ambtenarendom (met de nadruk op dom) diep onder de indruk. Na een geheel verzorgd bezoek aan de fabriek in het buitenland met overnachting in een ECHT HOTEL zijn de ribbroek-baardmannetjes en tuinbroek-pleeborstelkapseltrutjes diep onder de indruk en tekenen ze alles.

Zo gaat dat, bij ambtenaren (en politici, maar dat is allemaal 1 pot nat natuurlijk).....

Brouhaha | 04-08-07 | 16:38

Even een busje hurern? Voor dat geld had ze er 3 kunnen kopen!
Mijn zus is in een bus getrouwd, dat kostte haar 600 euro. Voor een hele dag.

Billy Surf | 04-08-07 | 16:16

Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:49
Ja hoor, in mijn dromen kan ook alles en kan ik alles en iedereen zijn. Jammer eigenlijk dat ik iedere morgen weer wakker word.
Maar serieus, noem eens een landje waar ze het zo mooi voor elkaar hebben als jij denkt dat het kan.
Met de volgende vraag er achter aan: waarom, als zo'n landje nog niet bestaat, er niet eentje ooit is opgericht. Zoals jij het allemaal stelt moet dat toch de geyle droom zijn van menigeen om daar te willen wonen?

Sikkeneur | 04-08-07 | 16:15

Pff... het lijkt wel of de burgers er zijn voor Den Haag, niet Den Haag voor de burgers...
'Dont ask what Den Haag can do for you, but ask what you can do for Den Haag.'
*Barf*

Stijlloos|Superieur | 04-08-07 | 16:11

Zo, 'k ga maar weer 'ns van het weer genieten, voordat ik loop te vlunken. Kijk later nog wel even.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 16:08

@Maaier 04-08-07 @ 15:40
Moet Ignatius zelf weten, als ik er maar geen last van heb.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 16:05

kunnen we het bestuur van nederland niet uitbesteden?

ganzo | 04-08-07 | 16:03

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:50
Zowel bedrijf als overheid zal uiteindelijk altijd geld willen verdienen (winst/belasting) aan vooruitstrevende technieken. Daar moeten we dan ook vanaf.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 16:01

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:49
Maar ik heb geen topaas, aquamarijn en smaragd en ben alleen bereid tot orale seks als de kruidenier een fijn wijf is. In principe zijn je talenten je ruilmiddelen, dus zul je moeten onderhandelen. Tenzij het land wordt opgedeeld in kleine leefgemeenschappen waar vaststaat dat drie broden één keer handkarren kost.

Eigenlijk zouden we dermate geciviliseerd moeten zijn dat ruilen, al dan niet door middel van geld, niet nodig is. Soort Star Trek-maatschappij (nee, ik ben geen Trekkie). Exploreren en uitvinden is het belangrijkste, voor eten en materialen en kleding zet je de replicator aan en vermaken doe je bijv. in de holosuite.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:58

@Brouhaha 04-08-07 @ 10:07
Het is oud nieuws dat ambtenaar het synoniem voor incompetent is. Het is makkelijk werken als er eigenlijk niet echt werkdruk is en je lekker vast kan roesten waardoor verbetering praktisch onmogelijk is.
Bij de belastingdienst zijn ze daar extra goed in.

Framoes | 04-08-07 | 15:56

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:45

Ja, en dat komt door......(precies).... de overheid!

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:50

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:42

Nee, helemaal niet. Je zult alleen drie uur onderhandelen als je het er voor over hebt om drie uur te onderhandelen. Een kruidenier die van de klanten eist dat ze hem alleen mogen betalen in een bepaald bergkristal, zal wellicht over de kop gaan of uiteindelijk ook toestaan dat hij met andere middelen wordt betaald(topaas, goud, zilver, orale seks, kippen, geiten, huishoudelijke activiteiten). Geld wordt in een vrije samenleving niet afgeschaft, omdat afschaffing feitelijk een verbod zou inhouden. En in een vrije samenleving willen we juist af van de dwang.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:49

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:42
Klopt. Maar voorlopig wordt het zelf energie opwekken aardig tegengewerkt.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:45

@Maaier 04-08-07 @ 15:33
Tja, tegoedbonnen, zout, stukjes zilver, dat moet allemaal voorkomen. Je kunt wel, als je talentvol bent, kisten met broden verdienen om die vervolgens aan je eigen onkruidwiedende en pleereinigende personeel uit te keren. Dus toch een soort systeem.

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:36
Ook een idee.
Maar goed, waarschijnlijk ben je dagelijks drie uur kwijt met onderhandelen. Schiet ook niet op.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:42

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:38

Ik ben het niet met u eens. Neem de energiemarkt. Er zullen op een gegeven moment mensen komen die hun eigen energie gaan opwekken. Niet één, maar een heleboel. Die zijn niet allemaal uit te kopen door grote energiebedrijven. Grote bedrijven zijn te ondermijnen.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:42

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:38

Voor Ignatius zal altijd maar 1 metaregelaar zijn..

Maaier | 04-08-07 | 15:40

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:32
Dat geldt alleen als je een ijzersterk idee hebt, dus eigenlijk zelf ook een succesnummer bent. Begin je gewoon maar een zaakje -dat als unique sellingpoint het containerbegrip 'service' heeft- dan wordt het niets. Ergo: alleen de allersterksten varen wel bij een libertarische maatschappij. Dat zou geen probleem zijn, ware het niet dat er naar mijn mening weer een allebeheersende club ontstaat. Een nieuw soort metaregelaar.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:38

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:30

Niet het afschaffen van geld. Het afschaffen van wettige betaalmiddelen(het verplicht aannemen van geld).

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:36

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:09

Geweldig toch, uitgekocht worden!

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:34

Deden de socialisten in het DDR tijperk ook niet zichzelf verrijken, en luxe vakantieoorden bouwen voor hun vriendjes? Is gewoon een oude, eerlijke socialistische traditie. Zij zijn zo slim geweest om zich te laten kiezen door het "domme" volk, dus dat hebben ze eerlijk verdient, eigen schuld!

WaarDeWindWaait | 04-08-07 | 15:34

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:30

En dat afspreken doe je dan weer door ene handig ruilmiddel te ontwerpen wat inwisselbaar is voor én plees schoonmaken en een brood. ;-)

Maaier | 04-08-07 | 15:33

@Hakbarrr
daarom stond er ook 'van ons inkomen' bij.

tuurlijk, als je ook nog eens iets gaat KOPEN van je geld, benzine ofzo, of tabak, of een glas cola, dan betaal je daar WEER eens belasting over.

belasting. Waarom eigenlijk? er zijn maar een paar kerntaken van de overheid, en die stoot onze overheid juist af, of negeert totaal.

1) het garanderen van het voortbestaan van de staat, het in orde houden van de grenzen, het niet opgaan in europa, of het land laten splitsen in 3 delen ofzo (de staat moet zichzelf niet doden principe)
2) riool, wegenbouw, bruggenbouw, telefoonlijnen, glasvezel, waterzuiveringsinstallaties, infrastructuur zeg maar. NOOIT uit handen geven. Een waterzuiveringsinstallatie die winst wil maken gaat niet goed. Die moet water zuiveren. Geen slap water leveren 'met winst'. Dus overal treinen en bussen laten rijden, en lachen om de kosten. NS moet winst maken betekent duurdere kaartjes, slechtere service, slechtere treinen. En waarom? ns moet treinen rijden, niet winst maken.
3) studie, noodgevallen.
Ieder mens moet gelijke kansen krijgen. Studeren moet gratis zijn. Is het niet, zou wel moeten. Zeker 10 jaar middelbaar onderwijs moet ieder mens kunnen volgen op kosten van de staat. Ziekenhuizen: staat.

een zieken huis moet geen winst maken, maar mensen beter.

ik denk vaak: als we een collectief opzetten als burgers onderling, zouden we veel van die overheidstaken veel beter kunnen doen.

stel windmolen bouwen als collectief, bijvoorbeeld, en de stroom verdelen onder de bouwers.

collectieven zouden veel beter zijn dan verzekeringsmaatschappijen ook. Die willen alleen: winst maken! en vooral niet: uitbetalen! dus, wat heb je er dan aan, als burger: niets!

de burger moet de dingen zelf gaan regelen.

de dingen, die eigenlijk de overheid moet doen. Maar de overheid graait liever naar geld dan dat ze hun taken doet.

hup hup | 04-08-07 | 15:33

@hup hup @ 15:25
Probeer de overheid maar eens van je af te schudden. Duurt normaal gesproken vier jaar, om vervolgens weer terug te zijn bij af.

tipo | 04-08-07 | 15:32

Murdockyoufool 04-08-07 @ 15:06

Als de grote vissen de kleintjes opkopen en inlijven dan zou je juist snel rijk kunnen worden door een kleine onderneming te starten.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:32

@Maaier 04-08-07 @ 15:19
En of je nu wordt genaaid door de SStaat of door kartelvormende internetboeren, om maar een voorbeeld te geven, maakt ook geen reet uit. Het verschil is dat de overheid met haar inkomsten belachelijke projecten financiert en dat eigenaars van bedrijven hun vierde woning er mee betalen. Hoe dan ook, je geld is weg.

Overigens zou een goed werkende vrije markt eigenlijk om de afschaffing van geld vragen. Pas dan komt het echt op individueel talent aan. Iedereen kan wel iets, al is het pleepotten schoonmaken of onkruid wieden. Probleem is dan: hoeveel perkjes moet je onkruid vrij maken voor een brood? Nu ja, dat is een kwestie van afspreken.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:30

Kennis = Pijn.

Shareholder | 04-08-07 | 15:29

@Maaier 04-08-07 @ 15:19

Daar heb je de keuze om de switchen. Heb je die bij die overheid wel, als ze niet functioneren? Ik heb trouwens een prima ISP. Tele2 helpdesk: binnen 3 minuten altijd geholpen, bijna nooit problemen.

Dat je het weet, dat is marktwerking ;)

Hakbarrr | 04-08-07 | 15:25

@Maaier
whahah! jup, als het groot is, is het kut, (denkt lachend terug aan de NEGEN maanden bellen, schrijven, aanmanen, aangetekende brieven, die het me kostte om UPC af te schudden)

grote bedrijven geven geen zak om je. Alleen om het geld.

de overheid idem dito.

hup hup | 04-08-07 | 15:25

"we betalen 40 tot 60 procent van ons inkomen aan belasting"

Ik weet niet in welk land jij woont, maar met een modaal inkomen betaal je al 65% belasting: Inkomstenbelasting + BTW + Energiebelasting + Accijns + Wegebelasting + Gemeentebelasting + + + +

Hakbarrr | 04-08-07 | 15:24

fuckje 04-08-07 @ 15:05,

Hha, helemaal mee eens! Je wordt er niet beter van je te verdiepen in onzin die niet te begrijpen valt. Maar toch....

rosalie | 04-08-07 | 15:19

hup hup 04-08-07 @ 15:16

Oja, da's waar, bij bedrijven , ik noem ISP's, gaat nooit iets fout....

Maaier | 04-08-07 | 15:19

De overheid, daar kan je mee lachen. 1 augustus kwam dan toch de afrekening aangifte 2004 op de deurmat. Dat mag wel, een dikke 3 jaar na dato.

de grap kwam 4 dagn later: de aanslag 2005, ook een TIKJE te laat, maar dan MET verassing: de BOETE van 110 euro, wegens, en nou komt het: te laat inleveren!

haha! dus: als de belastingdienst er, laten we zeggen, 3, 4 jaar over doet om jou je centjes te geven, zegt dat nog niet, dat je een VOLLE maand te laat je spullen in mag leveren! neen!

stel je voor, dat de belastingdienst net zo snel zou moeten betalen als hun onderdanen, dat zou een CHAOS geven van jewelste!

het is net als bij de pliesie: je beschermen tegen moslimgeweld doen ze niet, boetes uitdelen doen ze wel.

we betalen 40 tot 60 procent van ons inkomen aan belasting. Daar krijgen we dan ook totaal niets voor terug.

waarom doen we het eigenlijk nog? o ja, vanwege die boetes!

hup hup | 04-08-07 | 15:16

Lekker, die geruststelling van Politiek Den Haag: "Mensen, niet alleen Bertje en Rouvout zaten fout, wij zijn ALLEMAAL tot op het bot verrot en corrupt. Dus waar hebben we het over. Gaat u allen rustig slapen. Enne, wel belasting blijven betalen en tot je 75e doorwerken graag." Stelletje rioolratten. Wanneer rekenen wij (als in : Het Volk) nu eens af met die nietsnutten?

PreventiefRuimen | 04-08-07 | 15:15

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:55

U heeft toch heel goed leren lezen & kopiëren op de verderfelijke, want door de staat betaalde scholen.

Maaier | 04-08-07 | 15:14

ik vond verdonk toch een stuk rechter door zee

hup hup | 04-08-07 | 15:12

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 15:01
Dat is wederom de positieve visie. Ik zeg: die ambachtelijke bedrijven worden overgenomen door een groot concern dat zich op de 'ambachtelijke markt' stort. Continue groei, meer winst maken, het zit in het bloed van de succesondernemer.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:09

@myself,
hoern= horen.... hoewel?

fuckje | 04-08-07 | 15:06

@Hakbarrr 04-08-07 @ 14:55
Natuurlijk heb ik liever een keuze. Toch ben ik het niet helemaal eens met je verhaal over de vrije markt. Kartelvorming ligt altijd op de loer (zie eerder verhaal) en voor kleintjes zal het zeer moeilijk zijn zich daar tussen te wurmen. Stel dat dit toch lukt, dan is het weer vanzelfsprekend dat een grote vis het zeer succesvolle kleintje opkoopt en inlijft. Bedrijven hebben daarnaast niet het beste voor met mensen, ze willen verkopen, winst maken en verder geen gezeur.
Begrijp me goed, ik ben niet voor de invoering kolchoze en sovchoze, maar een staat die het belang van haar bevolking in het oog houdt, lijkt me onontbeerlijk. Daarmee komen we op het probleem van dit moment: veel mensen voelen dat 'hun' vertegenwoordigers in Den Haag niet meer het beste met hen voor hebben. Mannen als Den Uyl en Van Agt voelden zich nog geroepen om de belangen van hun kiezers te vuur en te zwaard te verdedigen, bij Bos en Bakellende is dat een heel stuk minder...

Murdockyoufool | 04-08-07 | 15:06

@rosalie 04-08-07@14:31u,
Helemaal met je eens, onbegrijpelijke zaak! Eigenlijk wil ik niets meer over "Den Haag" hoern, weten, voelen.

fuckje | 04-08-07 | 15:05

Murdockyoufool 04-08-07 @ 14:42

Mensen hebben uiteindelijk ook behoefte aan variatie. Vanwege die behoefte zal er weer belangstelling zijn voor de kleintjes. Bovendien zal er meer geld te besteden zijn, waardoor ambachtelijk gemaakte producten betaalbaarder dan ooit zullen zijn. Buiten dat is het soms ok dat er bedrijven over de kop gaan. Als er iets bedriegelijk en bronnen vretend is dan is het wel om een bedrijf kunstmatig aan de gang te houden. Subsidie voor een zieltogende suikerbietenfabriek terwijl er volop goedkope en goede rietsuiker op de markt is. Staatssteun aan kolenmijnen, terwijl er een overvloed is aan goedkope waterstof.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 15:01

@Murdockyoufool 04-08-07 @ 14:42

En als er een volledige vrije markt is, zonder belemmeringen, dan ontstaan er morgen weer nieuwe bedrijven die zien dat ze de dienst veel goedkoper kunnen aanbieden van te hoge prijzen. Alleen de overheid heeft dit voor een groot deel mkapot gereguleerd.

n zeg nou zelf: ben jij verplicht om de dure dienst van een kartel af te nemen? Nee.

Wel ben je verplicht om de dure diensten van de Roverheid af te nemen, die vaak wel 7 keer te duur zijn:

www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1...

Wat heb je liever? Keuze om iets af te nemen, of de monopolist die de Roverheid heet waar je verplicht bent om van af te nemen??

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:55

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:32

Klopt. U heeft gelijk. Maar ik ken maar al te goed het fenomeen dat honderd omstanders met een zwemdiploma aan de kant blijven staan terwijl er een kind verdrinkt. Ik ben een voorstander van de handhaving van een rechtstaat. De politietaken kunnen inderdaad aan particuliere veiligheidsdiensten worden uitbesteed.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 14:53

-weggejorist-

de Bruijn | 04-08-07 | 14:49

Toevoeging@mezelf@14:32
Het is niet voor niets dat de overheid 'waakhonden' als de NMA in het leven heeft geroepen. Een geheel vrije markt is prachtig, maar kan snel aan z'n eigen succes ten onder gaan. De succesnummers groeien en vreten de kleintjes op. Uiteindelijk blijven er per branche enkele spelers over.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 14:42

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:36

Kulargument. Jij weet ook dat rijkdom en opleidingsniveau nauw aan elkaar gekoppeld zijn. Als je de rijkste 20 % van NL vergelijkt met de 20% hoogst opgeleiden, krijg je toch wel een heele erg sterke correlatie.

Maaier | 04-08-07 | 14:38

"Als je zijn redenering doortrekt naar onderwijs en gezondheidszorg ontstaat er uiteindelijk een samenleving waarin je, afhankelijk van wie je ouders zijn, een kort, arm en rauw of een lang, rijk en succesvol leven hebt"

De correlkatie rijkdom en onderwijsniveau is niet zo groot. Bij de qoute 500, zitten relatief weinig doctorandussen.

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:36

Hakbarr zet geen wenkend perspectief neer. Als je zijn redenering doortrekt naar onderwijs en gezondheidszorg ontstaat er uiteindelijk een samenleving waarin je, afhankelijk van wie je ouders zijn, een kort, arm en rauw of een lang, rijk en succesvol leven hebt. Maar nogmaals, ik vrees dat het niet zo zeer een keuze is, maar dat de samenleving van Hakbarr uiteindelijk een feit wordt. Nu al is zichtbaar dat de "verheffing van de onderklasse" die decennia succesvol is geweest, compleet is vastgelopen, de immense "overheidsinvesteringen" ten spijt.

L. Oser | 04-08-07 | 14:33

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 14:30

Als het werkelijk een algemeen belang is, dat willen mensen hier vrijwillig aan meebetalen. Ik wil er ook wel vrijwillig aan meebetalen om zo'n persoon op te pakken. En jij ook, dan hebben we er al twee ;)

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:32

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:26

Die laatste zin is dus zo'n onzin. Als je om je heen kijkt, zie je dat dat niet waar is. dat het beter zou kunnen, ongetwijfeld. Dat een marktpartij het goedkoper & beter zou kunnen: misschien. Dat de overheid niets goed doet: pertinente onzin..

Ik ben er nog altijd voor om andere dan alleen financiele argumenten te gebruiken in zaken als zorg en veiligheid. En het zal altijd goedkoper zijn kankerpatienten niet te behandelen, dus waarom zou je dan nog? Omdat er meer is. En dat meer, is het beste te behouden in een samenleving zoals we die nu kennen, met een relatief grote overheid. Met meer inspanning van de burger als de laatste 30 jaar het geval is geweest, met minde roverheid, maar wel een overheid, of dat nou Europees is, nationaal of Regio Tiel en Bommelerwaard, die bepaalde zaken voorstaat die geen direct financieel resultaat bieden, die netto minder opleveren als dat je erin stopt. Maar dan wel met algemeen nut. De invulling daarvan, moet je blijven bediscussieren natuurlijk etc.

En nu wacht de was.

Maaier | 04-08-07 | 14:32

fuckje 04-08-07 @ 13:09,

Hoe kan het bestaan dat een regering met vakantie/reces gaat? En dan ook nog zo vaak en zo lang. Hoort een regering niet het hele jaar een land te regeren en alert te blijven?
Dat is iets wat ik niet kan begrijpen. Revolutie-alert?
Een zelfstandige ondernemer zou het niet in z'n hoofd halen om de zaak zo vaak en zo lang te sluiten en niet alert te blijven op veranderingen in en/of overvallen op z'n business.

rosalie | 04-08-07 | 14:32

@Hakbarrr 04-08-07 @ 14:18
Het gaat over libertarisme, niet liberalisme, maar goed, de door jou aangegeven onderdelen komen overeen.
Het is een mooi ideaal maar lijkt me in de praktijk niet goed uitpakken. Zoals het communisme in haar kern ook prachtig is, maar in werkelijkheid leidt tot varkens die net even meer gelijk zijn dan andere varkens.

Als regels omtrent het starten van een zaak worden weggekapt en belastingen drastisch worden verlaagd, of zelfs worden afgeschaft, dan krijgt het onderemersklimaat onmiskenbaar een boost. De vraag is echter of iedereen de capaciteiten heeft om een onderneming -van klusjesman tot gasimporteur- overeind te houden. Naar mijn mening niet. Gevolg is dat veel avonturen spaak lopen en de minder talentvollen mee gaan surfen op het succes van anderen. Anders gezegd: ze treden in dienst. Daarbij komt nog dat zeer talentvolle, begaafde ondernemers -de allersterksten- veel personeel nodig hebben om hun toko draaiende te houden. Omdat ze zo begaafd zijn, vegen ze de vloer aan met concurrenten. Gevolg: enkele sterke bedrijven blijven over en maken de dienst uit. Als minder begaafde heb je dan eigenlijk niets te kiezen. Of je blijft vechten tegen de bierkaai of je treedt in dienst. En zo ontstaat de ministaat: een conglomeraat van een handvol krachtige bedrijven.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 14:32

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:21

Als de overgebleven familie geen geld heeft of het geld er niet voor over heeft dan is het en blijft het van algemeen belang dat de dader of daders zo snel mogelijk gepakt worden. Z'on verzekering vind ik prima, maar in geval van moord is het pakken van de dader of daders van het grootste belang. Ik ben overigens een sympathisant van het minarchistische libertarisme.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 14:30

"Straks ook met veiligheid? Nee dank je"

Oplossing: er blijft een SStaatspolotie en een private. Mensen die de private kiezen, betalen een evenredig lager deel belasting.

Wedden dat de staatsspolitie nooit overleeft?

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:28

"Nu zie je al bij ziektekostenverzekeringen dat de verzekeraars willen bepalen wleke behandleing iemand krijgt"

Kies dan een andere verzekering. Of rticht zelf een verzekering voor op. Als er een markt voor is, heb je gelijk en wordt je ook nog rijk. Ik hoop het voor je. En ik hoop ook dat je slim genoeg bent om het zo te organiseren dat de Roverheid met zn poten er van af blijft. Jij produceert dan iets waar het volk wat aan heeft. Dat doet de Roverheid zelden.

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:26

"die zij ook nog eens niet democratisch te conroleren"

Goh, en de overheid wel??

Marktwerking is veel democratischer te controleren. Een schandaal en het bedrijf wordt door de markt afgtestraft, omdat veel mensen overstappen. Vergelijk dat aub met Koenders:

Een minister is onschendbaar. En strafrechtelijk immuun. Typisch geval van OVERHEID in plaats van onderheid. Het volk ten dienste van de OVERHEID die voor uw eigen bestwil in onschendbaarheid uw centen in de 'juiste' zakken laat belanden.

Een aannemer is als ondernemer deel van het volk, en die moet natuurlijk begrijpen dat hij de wet niet mag overtreden. Doet hij dat wel, dan moet hij een extra steentje aan de gemeenschap bijdragen, zo moet je dat zien denk ik. Ter meerdere eer en glorie van niksnutten zoals Koenders, de onschendbare knoeier.

Credits: www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/08/wel...

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:23

mijn conclusie is na dit alles aandachtig te hebben gelezen, dat ik een tokkie ben, een hippie(vrije school) werkschuuw(langharig).

Jammer want in de eerste instantie ging ik er van uit, dat het leerzaam zou zijn om e.e.a. te volgen.
Als politiek onbenul vraag ik mij (en velen met mij)af, op welke partij te stemmen.
Tot nu toe PVV. Er van uitgaande dat, in mijn simpele redenerig het goed zou zijn voor nederland om om een parij te hebben die voor de tokkies
te begrijpen is.
Enne.. dit is geen poging om overal commentaar achter te laten.
Velen in mijn kennisen, en familiekring volgen GS om de horizon te verbreden hetgeen de op verjaardagen tot heftige discussies lijdt.

Dus waarde reaguurders, de tokkies(gadverdamme wat een woord) rukken op.

verfsmijter | 04-08-07 | 14:23

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:18

Én, dat wordt nogal eens vergeten te vermelden, in een libertarische/klassiek liberale samenleving krijgen ondernemingen géén subsidie.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 14:22

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:18

Die uitgangspunten heeft een sociaal-democratische, socialistische, moslim-fundamentalistische, gristenfundamentalistische of tiki-poeka-inheemse samenleving ook. Helaas blijkt overal en altijd dat een heleboel mensen daar niet aan mee doen...

Maaier | 04-08-07 | 14:21

@Ignatius van Loyola 04-08-07 @ 14:18

Als jij daar belang aan hecht, dan betaal jij daar toch voor.

Uiteraard kan de overgbeleven familie alsnog de politiem inschakelen om dan de daders te pakken. Maar daar zal wel een factuur tegen over staan, en niet als je je verzkerd hebt.

Btw. Ik zou het behoorlijk naief vinden van mensen om zich niet te verzekeren.

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:21

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:08

Daar komt nog eens bij dat je dan eigenlijk macht van de overheid overhevelt naar verzekeringen: die zij ook nog eens niet democratisch te conroleren. Nu zie je al bij ziektekostenverzekeringen dat de verzekeraars willen bepalen wleke behandleing iemand krijgt. Straks ook met veiligheid? Nee dank je.

In het algemeen moeten burgers wel zelf veel meer doen: ik wordt zo ziek van mensen die klagen op de politie , maar wel bij elk incident ropeen om diezelfde overheid. "problemen bij de jeugdzorg"? Nee, grotendeels onzin. Er zijn problemen bij tokkie-ouders, die de jeugdzorg probeert recht te breien, dat lukt helaas niet altijd.

Maaier | 04-08-07 | 14:19

"het idee van het recht van de sterkste onttrekken"

Welk recht, het liberalisme heeft twee uitgangspunten:

Gij zal niet stelen
Gij zal anderen geen geweld aandoen

Dat geldt ook voor hen. In een liberale samenleving is veel meer ruimte voor ondernemen, de grote ondernemingen zullen kleiner worden en er zullen meerdere kleinere ondernemingen komen.

Zo rijk zijn grote ondernemingen niet. Met de jaarwinst van Shell kan je twee dagen oorlog voeren in Irak. De overheid kan dat veel langer agv belastingen, en het geld bijdrukken van geld (dat tot inflatie lijdt op termijn).

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:18

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:00

Wat betreft die criminelen.... dat opper ik al jaren. Winstgevende dwangarbeid. Bij de door de verzekering gefinancierde politie doet zich echter een probleempje voor. Als de helft van een onverzekerde familie wordt uitgemoord dan is het in het algemeen belang wenselijk dat de dader of daders gepakt worden.

Ignatius van Loyola | 04-08-07 | 14:18

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:00
Ik krijg enge visioenen bij jouw voorstel.
Pijnlijk puntje is het vrijwillig tussen haakjes, want zuinig als we zijn zal er snel geen premie meer betaald worden.
Je kan natuurlijk ook rond de betere wijken een heel hoge muur bouwen met een poort en wachtershuisje, is nog goedkoper. Ieder zijn eigen getto.

Sikkeneur | 04-08-07 | 14:17

@CoJoNes 04-08-07 @ 13:53
Het libertarisme heeft haar mooie kanten, maar toch kan ik me nooit aan het idee van het recht van de sterkste onttrekken. Er is geen garantie dat een kleine groep met de allersterksten de minder begaafden domineert en uiteindelijk een allesbeheersende factor wordt. Gelijk de SStaat.

Murdockyoufool | 04-08-07 | 14:13

@Maaier 04-08-07 @ 14:05

"Je haalt daarmee maatschappelijk bindweefsel"

Ik wil helemaal niet gebonden zijn met de maatschappij. Behhhhh.

Verbonden met Vogelaar, Marijnissen, Mohammed B. Ali B. Rutte...

Nee, dankje.

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:11

@Hakbarrr 04-08-07 @ 14:00
Interessant idee. Waarschijnlijk zullen we die kant toch al uitgaan gezien het ontbindingsproces waarin nationale staten thans verkeren. Met dure (niet-uitbestede) propagandacampagnes probeert de overheid ons nog wijs te maken er voor ons te zijn, maar feitelijk staat zij al volkomen machteloos tegen de horden uit het zuiden en het internationale vluchtkapitaal. Uiteindelijk zullen de laatste burgers zich moeten verschansen en hun eigen veiligheid moeten regelen.

L. Oser | 04-08-07 | 14:10

@Maaier 04-08-07 @ 14:05

"Als het de politie dan goed financieel uitkomt mensen elkaar neer te laten steken"

Lees nog eens goed. Dan moet de verzekering betalen, krijgt de politie minder bonussen. En als een bureau heel slecht presteert, gaat de verzekeringsmaatschappij in zee met een concurrerend bureau.

Uiteraard dient elke politie zich te houden aan de liberale grondbeginselen:

Gij zal niet stelen
Gij zal anderen geen geweld aandoen.

En kan alleen maar telefoontappen, fouilleren etc. als daar toestemming is van een onafhankelijke (overheidsinstantie).

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:08

CoJoNes 04-08-07 @ 13:51
Maar daar noem je iets heel anders. Ben het met je eens dat het onderwijs in de loop der jaren niet beter is geworden. Vraag je het de doorsnee leraar (v/m) dan zijn ze net zo ongelukkig met wat telkens in Den Haag bedacht werd/wordt.
Ik vind het schrikbarend om te zien hoe scholieren vandaag de dag kunnen lezen/schrijven/rekenen.
De bottle neck in het bedrijfsleven of overheid, is dat mensen in beleidsfuncties constant bezig zijn zich zelf onmisbaar te maken. Dit gaat veelal ten koste van de uitvoerders.

Sikkeneur | 04-08-07 | 14:07

oeioei, ik moet stoppen, ik maak een belachelijke schrijfvout. (allebij)

Maaier | 04-08-07 | 14:06

tipo 04-08-07 @ 14:01

Ik zeg ook absoluut niet dat alles perfect is, dat er niet her en der veel afgesnoeid kan worden (al zijnde meeste vuilophaaldiensten geprivatiseerd ;-)), maar het is me veel te makkelijk om alleen maar te roepen: "de overheid is kudt"

Hakbarrr 04-08-07 @ 14:00

Je haalt daarmee maatschappelijk bindweefsel weg en bovendien verlies je democratische of politieke controle op een politieapparaat. Als het de politie dan goed financieel uitkomt mensen elkaar neer te laten steken, omdat ze allebij later nog wel eens voor problemen (lees kosten) zouden kunnen zorgen, krijg je een samenleving waar ik niet in wil leven.

Maaier | 04-08-07 | 14:05

@Willianus Wortelus 04-08-07 @ 14:00

Dit is oude politiek. Alleen vroeger hoorde je er weinig agv dat de MSM alles weg schoven.

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:03

@maaier
Zolang ik voor het bedrag dat ik aan afvalstoffenheffing betaal, mijn vuilniszakken zelf met de taxi naar de tort kan brengen (echt waar!), is er iets mis met de prijs/kwaliteitsverhouding van de overheid.

tipo | 04-08-07 | 14:01

@Maaier 04-08-07 @ 13:56

Wat dacht je van het libertariersche idee van Pamela Hemelrijk:

Ook beveiliging door een politie-apparaat kan op die manier betaald worden; via de verzekering. Je betaalt (vrijwillig) een jaarlijkse premie, en in ruil daarvoor heb je recht op politiebescherming. Het grote voordeel daarvan is dat zo'n door de verzekering ge-exploiteerd politie-apparaat er groot belang bij heeft om het misdaadcijfer zo laag mogelijk te houden. Dan hoeft de verzekeringmaatschappij namelijk minder schadeclaims uit te keren. In mijn systeem krijgen politiemannen van de verzekeringmaatschappij vette bonussen uitgekeerd als er in hun rayon bijna geen misdrijven zijn gepleegd.

Bij onze staatspolitie is het precies omgekeerd: als er weinig misdaad is, wordt het lokale korps ingekrompen, en als de misdaad de pan uit rijst, krijgt het lokale politiekorps er meer geld bij. Niet echt een incentive om de misdaad doeltreffend te bestrijden, geef toe.

Wat betreft criminelen die iemand hebben beroofd, mishandeld of vermoord: die zou je tot zus of zoveel jaar werkkamp kunnen veroordelen in plaats van ze in de gevangenis te smijten. Het geld dat ze daar verdienen kun je dan gebruiken om die werkkampen mee te financieren (je laat ze als het ware hun eigen water en brood betalen), en wat er overblijft kan aan hun slachtoffers worden uitgekeerd. Bij ons strijkt de staat alle boetes op, en de slachtoffers kunnen het lazarus krijgen.

www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/06/wat...

Hakbarrr | 04-08-07 | 14:00

Volgend jaar nieuwe verkiezingen? Ik denk het wel, let maar op. En dan weer 100 dagen alle nieuwelingen inwerken. En weer bakken met on-aanbesteed geld over de balk smijten.

Probleem van de hedendaagse politiek: politici hebben NUL ervaring en bakken er dus ook niks van. Vroeger was het een geleidelijk leerproces en werd je klaargestoomd. Aangezien de verkiezingsuitslag vantevoren al zo'n beetje vast stond wist je precies wanneer je de kamer in mocht, hoelang je daar bleef, welke ministerspost er in het verschiet lag en wanneer je naar de senaat door mocht schuiven.

Tegenwoordig ist één grote teringzooi met al die splinterpartijtjes en wordt dit land bij tijd en wijle gewoon NIET bestuurd.

De oude politiek moet terug!!

Willianus Wortelus | 04-08-07 | 14:00

Hakbarrr 04-08-07 @ 13:54

Allejezus, daar kna ik echt klwaad om worden, van dit soort incidenten-meningen. Denk jij niet dat -normaal, dus niet op SBS- d epolitie de hele dag bezig is met preventief ooptreden, met raddraaiers s'nachts oppakken, met boeven pakken? Dat er altijd dingen beter kunnen, klopt, maar ik kan zo'n - ze doen niks, wánt ze bekeuren me op rijden zonder licht- instelling echt moeilijk verkroppen. Alsof je tegen een arts zou zeggen: mijn moeder is doodgegaan, dús jij en je collega's kunnen maar beter stoppen met je werk, niettegenstaande dat ie 100-en mensen wel geneest.

Maaier | 04-08-07 | 13:59

CoJoNes 04-08-07 @ 13:53

Oja, jij was die die-hard libertariër.. Nee, daar ben ik toch echt niet voor. Een samenleving met niet tenminste een gezamenlijke politie is niet te handhaven. Bovendien, je loon is ook gebaseerd op dje loonbelasting, dus bruto wordt niet meteen netto met zo'n plan hoor. Ik denk eerder andersom..

Maaier | 04-08-07 | 13:56

Hakbarrr 04-08-07 @ 13:48
Zo iets als God (hoewel ik daar niet in geloof) voor ons allen en ieder voor zich.

Sikkeneur | 04-08-07 | 13:56

@Maaier 04-08-07 @ 13:50

Wat dan? Denk je werkelijk dat kinderen die niks willen leren, iets aan scholen hebben? Heb je wel eens een dag op een VMBO school rond gelopen???

POLITIE?? Je bedoelt die politie die niet durft in te grijpen als er iemand dood gemarteld wordt, maar wel met 8 man naar je toekomen als je je fietst zonder licht aan. Ga toch weg.

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:54

@Maaier
Als je nou eens begint et het in je zak houden van je eigen inkomen, dan kan iedereen die beveiliging zelf betalen, het onderwijs zelf regelen en zelf met een club mensen betere wegen aanleggen, tegen de beste aanbieding.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:53

CoJoNes 04-08-07 @ 13:51

Er zijn hippies die dat al een ideologie noemen... Vrije School enzo

Maaier | 04-08-07 | 13:52

@Sikkeneur 04-08-07 @ 13:45
Nee. Tenzij je objectief onderwijs een ideologie wilt noemen. Boom Roos Vis Vuur, daar is niks ideologisch aan. 2+2 = 4 en klassikaal 7x7=49. Geen pedagogische experimenten met mijn kinderen dus.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:51

Hakbarrr 04-08-07 @ 13:46

Ook de mindere dingen hebben we aan de overheid te danken. Maar denk je niet dat het feit dat de overheid betaalt voor al het onderwijs iets goed oplevert? Of het feit dát er een politie is (dat is voor iedereen toch een kerntaak van de overheid) en ondanks de gebreken, toch heel wat doet voor de veiligheid van de burger?

Maaier | 04-08-07 | 13:50

Vond trouwens het stuk in HP niet negatief. Echt wel reclame voor GS. Alleen jammer voor die Haagse anuskeeper, dat ie weer pontificaal met feauteau te kijk werd gezet, zo blijft het hellevuurtje onder die mans reedt wel branden, jongens en meisjes van HP.

superjan | 04-08-07 | 13:50

@Sikkeneur 04-08-07 @ 13:45

Ja, maar dan kan je kiezen naar wat voor een soort ideologisch onderwijs je ze stuurt. Ik zou ze sturen naar de school waar ze voorstander zijn van de ideologie van het levend verbranden van politici. Optyfen met die gekken.

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:48

@Maaier 04-08-07 @ 13:41

Heeft alles aan de overheid te danken????

Alles wat de overheid doet is giga-duur, is van slechte kwaliteit, is corrupt, en werkt goede zaken als vrije marktwerking juist tegen:

Files,
Zorg
Huizenmarkt
Matig onderwijs
Politieapparaat met een minimaalopsporings%


Ga toch weg man.

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:46

CoJoNes 04-08-07 @ 13:30
En jouw private onderwijs is niet ideologisch?

Sikkeneur | 04-08-07 | 13:45

Voltaire 04-08-07 @ 13:33
Fleur Agema moet meer in beeld.

tipo | 04-08-07 | 13:43

waskuip-admiraal 04-08-07 @ 13:40

?????

Ow, sorry, ik neem GS niet serieus genoeg, ik maak een -niet al te best, geef ik toe- grapje tussendoor. Stom, stom.

Maaier | 04-08-07 | 13:43

de begrippen corruptie en PVDA worden wel sterk synoniem zo.

Dat vraagt om nieuwe gezegden en spreekwoorden

Nu komt de PVDAer uit de mouw.
Al is de PVDA er nog zo snel...
Hij liegt alsof het op de PVDA krant gedrukt staat.
enz enz...

superjan | 04-08-07 | 13:42

Hakbarrr 04-08-07 @ 13:38

De babyboomer heeft alles aan de overheid te danken (en de gasbel). Kansen op onderwijs, ontslagbescherming tot in den treure.

Maaier | 04-08-07 | 13:41

@maaier
hou eens op met je badinerende treiterijtjes

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 13:40

15.000 per reisje, mogen wij even een specificatie zien???

BulletTooth | 04-08-07 | 13:40

@Maaier
Het lijkt me dat die gebruik zouden kunnen maken van staatsonderwijs voor de kansarmen of bijvoorbeeld scholen die betaald worden door de werkgever.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:39

Ik denk dat Geenstijl best een keer wat geld kan uittrekken om eens te laten peilen wat de bevolking van dit kabinet vindt.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 13:39

Vogelaar verkwanselt niet alleen ons belastinggeld, maar ook het gedachtengoed van Spinoza. www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/... Dat is eigenlijk veel erger, want belastinggeld kun je terugkrijgen door lid te worden van de PvdA, maar geestelijke vrijheid koop je niet zomaar terug, wanneer het vergeven is.

tipo | 04-08-07 | 13:39

BulletTooth 04-08-07 @ 13:36

Zullen we dit kabinet nog eventjes laten regeren? Onee, dan dondert de Amerikaanse economie in elkaar.

Maaier | 04-08-07 | 13:38

@Maaier 04-08-07 @ 13:31

Jij wil zeggen dat die babyboomer nog niet genoeg gestraft is de door de rovende Roverheid???

Dat wil je echt zeggen? Echt? Echt waar?

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:38

15.000 per reisje, mogen wij even een specificatie zien???

BulletTooth | 04-08-07 | 13:38

CoJoNes 04-08-07 @ 13:29

Ja, jij en ik zouden dat (kunnen) doen, maar doen of kunnen alle 10 miljoen tokkie of tokkie-achtige ouders dat ook? Ik denk het niet. Bovendien is onderwijs, met name hoger onderwijs, moeilijk met privaat geld te financieren. Het kan natuurlijk wel,, zoals in de VS, met geld van bedrijven en alumni, maar dan krijg je dus geen toegankelijk onderwijs voor iedereen. En daar ben ik toch wel heel erg voor, omdat je in d egeschiedenis kan zien dat dat gewoon leidt tot een enorme inkomensverbetering van iedereen.

Daarnaast krijg je dan pas echt enge scholen. 20 extreme moslimouders laten leraren rechtstreeks uit Afghanistan komen, op de Veluwe wordt Van der Vlies hoofdmeester en Bijstandskoning leert kinderen alleen maar stenen gooien. Dan liever een imperfect systeem met een beetje overheidscontrole.

Maaier | 04-08-07 | 13:37

Misschien tijd dat dit kabinet ontzettend snel opdondert?
Lijkt me het enige logische, in oktober nieuwe verkiezingen!!!
Dan krijgen we een heel andere uitslag dan afgelopen keer.

BulletTooth | 04-08-07 | 13:36

We hebben een kabinet nodig dat ieder dubbeltje omdraait en alleen datgene doet wat alleen de overheid kan. De belastingen kunnen dan omlaag en er zal weer een gunstig klimaat voor ondernemers ontstaan. Net als in de Gouden Eeuw toen de belastingen, geloof ik, 15 procent bedroegen.
Wilders is de enige die op dit vlak echt iets kan en wil veranderen, hij is een idealist. Bovendien is Fleur Agema goed bezig om iedere overbodige uitgave aan de orde te stellen, ik ben blij dat ik haar mjn stem gegeven heb.

Voltaire | 04-08-07 | 13:33

Muxje 04-08-07 @ 13:28

Ik vind het idioot als een hoog opgeleide babyboomer met een eindinkomen van €6000 of een koningin (bij wijze van) op dezelfde manier profiteert van de AOW als een ongeschoolde aleenstaande vrouw van nu 75. Noem mij ouderwets links, maar daar kun je best wat in schuiven. Niet teveel, het immers een ALgemene ouderdomswet, maar een beetje differentiatie ben ik niet tegen...

Maaier | 04-08-07 | 13:31

@Maaier 04-08-07 @ 13:22

Niet failliet gaat?????

Haha. Reken er maar op dat de AOW over een jaar of 20 opgedroogd is. NL heeft incl toekomstioge lasten een schuld van 900 Miljard Euro.

Eerst gaat de dollar over de kop, een tijdje later gaat de Euro er ook aan met de geldgroei waar de EU mee bezig is. Wee blij dat je straks van je AOW een brood kan kopen.

www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/05/de-...

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:31

Ik ben voor afschaffing van ideologisch onderwijs. Daar valt in Nederland ook het openbaar onderwijs onder.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:30

@Maaier
Onderwijs is een sigaar uit eigen doos, die de overheid eerst half oprookt en vervolgens als een godsgeschenk aan je presenteert. Onderwijs wordt betaald uit belasting, die geïnd wordt door ambtenaren, die het aan aan andere ambtenaren geven die er onderwijs voor organiseren. Moet jij eens kijken hoe goedkoop onderwijs is, als je zelf met 15 andere ouders een leraar aanstelt en de kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Kost geen flikker, zonder de ambtenarenschijfjes en de lesstofbepalers van de staat.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:29

'k Word kotsmisselijk van de gebakken lucht die zogenaamde kommunikaasie- dan wel reclame- en pr-bureaus richting hun klanten waaieren. Als je zo'n tekst leest, slaat de stront-in-een-gouden-wikkel-sensor op hol:

'TheLabs creeert en realiseert organisatie- en communicatietrajecten.
Ontmoetingen tussen mensen.
Om met elkaar van gedachten te wisselen. Krachten te bundelen.
Elkaar te inspireren. En van elkaar te leren.
Verandercommunicatie is een specialiteit.'

'Creëren', 'realiseren', 'communicatietrajecten', 'van gedachten wisselen', 'krachten bundelen', 'inspireren', 'van elkaar leren', en de allermooiste, 'verandercommunicatie'. Betekenisloze shit die rechtstreeks aan het bullshitlingo kan worden toegevoegd, Knap. En dat moet dan voor enkele tonnen haar opdrachtgevers leren communiceren... *wil schedeldak lichten om in hersens te roeren*

Murdockyoufool | 04-08-07 | 13:29

CoJoNes 04-08-07 @ 13:22
Hoe zie je dat voor je, een ballotagecie die potentiële kandidaten vraagt wat ze stemmen of vraag je of ze kunnen rekenen?
Btw; voor iemand die voor afschaffing is van bijzonder onderwijs klink je niet geloofwaardig.

Sikkeneur | 04-08-07 | 13:28

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 13:28

@Maaier, Het pensioensysteem gaat niet failliet omdat er dankzij de aanvullende pensioenen nog voldoende kan worden afgeroomd. Het is al een beetje begonnen met die voorstellen van de PvdA. Maar ik zou op jouw aanvullend middenloonpensioen nog maar een extra pensioen nemen. Reken er namelijk maar niet op dat de AOW, waar dat aanvullend pensioen van uitgaat, nog in deze vorm bestaat als jij straks afzwaait. En als het onverhoopt nog wel bestaat, dan zit je extra luxe.

Overigens ben ik er een voorstander van dat de babyboomers zelf een deel van de kosten van de vergrijzing dragen: zij hebben hun hele leven veel te weinig betaald voor hun AOW (en alsjeblieft reaguurders, kom nou niet weer met "maar die mensen hebben wel het land obgebouwd").

Muxje | 04-08-07 | 13:28

CoJoNes 04-08-07 @ 13:27

Die overschotten worden toch gebruikt om Amerika overeind te houden?

Maaier | 04-08-07 | 13:27

Heeft ooit iemand zich afgevraagd wat er met de overschotten van het ABP gaat gebeuren? Reserveren zou je zeggen maar ik durf er heel wat onder te verwedden dat het surplus wegvloeit naar de DDR, Frankrijk en Italië.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:27

CoJoNes 04-08-07 @ 13:22

Maar ben je ook niet een beetje voor financiering uit algemene middelen? Volgens mij is sinds de btaafse revolutie in lkleine stapjes de economische positie van waarschijnlijk ook jou familie drastisch verbeterd juist omdat de overheid scholen ging financieren en daarmee onderwijs voor iedereen mogelijk maakte. Als dat louter voor particulieren zou zijn, krijg je een wel zeer ouderwetse tweedelig in de samenleving omdat er velen daar geen geld voor hebben. (oei, komt er toch nog een ouderwtse sociaal-democraat bij mij naar boven)

Maaier | 04-08-07 | 13:26

@Maaier @ 13:22
Dat stelsel dat we enkel en alleen nog hebben, omdat Nederland tot voor kort een Veto had in de EU. Anders waren we allang aan het dansen op de vulkaan.

tipo | 04-08-07 | 13:25

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 13:24

@Maaier 04-08-07 @ 13:18
Spot on! Ik ben voor particulier onderwijs. Burgers kunnen dat uitstekend zelf organiseren. Ik heb er ernstige problemen mee dat mijn kind wordt 'opgevoed' door een PvdA-stemmer die niet kan rekenen. Noem me een zeikerd.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:22

Hakbarrr 04-08-07 @ 13:20

je bedoelt het veelgeroemde Nederlandse pensioenstelsel dat niet failliet gaat in plaats van de houwtje-touwtje oplossingen in Zuid-Europa?

Maaier | 04-08-07 | 13:22

@Maaier 04-08-07 @ 13:05

Dat er geen geld is voor de vergrijzing, komt omdat de Roverheid het meest gevaarlijkste, en meest asociale systeem gemaakt heeft: het omslagstelsel.

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:20

@CoJoNes 13:15: ze kunnen het ook financieren zonder zich er mee te bemoeien. Of dat nuttig is of niet kun je over twisten, maar eng hoeft het niet te zijn.

Muxje | 04-08-07 | 13:19

CoJoNes 04-08-07 @ 12:47
Ik geef je geen ongelijk, als er subsidiepotjes zijn waar je denkt uit te kunnen trekken. Doen, anders doet een ander het wel voor je.

Sikkeneur | 04-08-07 | 13:19

CoJoNes 04-08-07 @ 13:15

wie anders? Lerarenclubs met alleen maar PvdA-ers? De kerken? Daar ben je vast ook niet voor. ;-)

De overheid dient natuurlijk onderwijs mogelijk te maken, kan me niet voorstellen dat je dat terug wilt draaien..

Maaier | 04-08-07 | 13:18

@Sikkeneur 04-08-07 @ 12:42

Wie bepalen de subsidies?? Juist de Roverheid. De VVD zou moeten zijn voor een kleine overheid, maar ze maken de overheid juist groter (door subsidies te verstrekken).

De oplossing is een kleine overheid. Dat is dus geen PvdA, maar ook zeker geen VVD.

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:17

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 13:17

Waarom zou de overheid iets met het onderwijs te maken moeten hebben? Staatsonderwijsprogramma's? Brrrrrr

CoJoNes | 04-08-07 | 13:15

Muxje 04-08-07 @ 13:12

Nee, maar een beroepsbevolking is wel handig. Het is natuurlijk sowieso inteessnat om te kijken wat dat gaat doen met een samenleving als de onze, een negatoieve bevlkingsgroei. Dat is in de recente geschiedenis nog nooit voorgekomen, behalve heel kortstondig bij oorlogen, ik ben oprecht benieuwd wat dat met onze economie gaat doen.

Maaier | 04-08-07 | 13:14

-weggejorist-

de Bruijn | 04-08-07 | 13:13

@maaier: inderdaad, en bestedingen aan het onderwijs zijn ook eerder investeringen dan subsidies. (Al moet het natuurlijk wel zinvol besteed worden, om maar weer op het topic terug te komen). Kijk maar naar zuid-India en de kennisindustrie (het gaat allang niet meer alleen om IT) die daar mede door de overheid uit de grond is gestampt.

Overigens: het lijkt me niet zo handig om tegen de grijze golf van babyboomers op te gaan fokken of importeren. Dan zitten we straks met een nog grotere grijze golf.

Muxje | 04-08-07 | 13:12

CoJoNes 04-08-07 @ 13:06

Nou geef je de "beste man" toch iets teveel eer. Vergeet lieden als Bismarck niet, die toch wel het staatsbedrijf as we knew it uitvonden, de socialisten die voor het minimumloon gingen en de katholieken die het ziekenfonds uitvonden en de 19e eeuwse liberalen die de kinderarbeid afschaften niet. Je wil toch niet weer dat Hitler rechts/socialistisch verhaal oprakelen, dan ga ik iets nuttigs doen hoor.

Maaier | 04-08-07 | 13:11

@Maaier 04-08-07 @ 13:02
Dat ben ik volledig met je eens. Die kritiek hoor je van iedereen die een beetje oplet. Ook Sjaakdelinksesul is al eens tegen tekeer gegaan tegen de toenemende infantilisering en onzakelijke terminologie over buitenlanders in het algemeen van Wilders.
.
Die hysterie zet een rem op de realisatie van de goede principes die hij ook verwoordt, naast het geraaskal.

tipo | 04-08-07 | 13:10

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 13:10

@Maaier,
Wanneer had Wilders dat kunnen / moeten doen? Na de verkiezingen was er het Kerstreces, toen de langdurige formatie, toen de Prov. Statenverkiezingen, gevolgd door het Paasreces. Toen kwamen de honderd dagen, en nu zitten we in het zomerreces.
Balk is een angsthaas die de regie kwijt is, niets van zich laat horen, en bang is om maar wat dan ook te zeggen, uit angst voor Bos en zn grijpgrage vriendjes.

fuckje | 04-08-07 | 13:09

Kinderbijslag, ziekenfonds, cultuursubsidies, staatsbedrijven, WAO, ontslagrecht, minimumloon, gouden aandeel, etc. Allemaal ideetjes van de germaanse roerganger en dan nog is het convenient om dat stuk tuig rechts te noemen.

CoJoNes | 04-08-07 | 13:06

@Hakbarrr 12:59: Nooit. En vertrouwen doe ik hem ook niet; mijn stem krijgt hij niet.
Maar de andere partijen, inclusief rechts en D66, pretenderen niet eens meer dat ze een kleinere overheid willen. Het zijn allemaal beroepspolitici, die graag hun eigen invloed of die van hun vriendjes willen vergroten. Wat we nodig hebben zijn idealisten: daar bedoel ik geen bevlogen linksigen mee, geen mensen die er zitten omdat ze politiek zo leuk vinden, maar mensen die er zitten omdat ze daadwerkelijk iets willen veranderen aan het bestuur van ons land, en de politiek daar het middel voor is (en niet het doel). Zoals de minister van economische zaken van (meen ik) Estland ooit zei: "mijn doel is om mijn eigen functie overbodig te maken".

Muxje | 04-08-07 | 13:06

Hakbarrr 04-08-07 @ 13:01

haha, nee, dat lijkt me de juiste manier om in de toekomst economisch nog iets voor te stellen tegenover China e.d., bezuinigen op het onderwijs. Als je geboortebeperking gaat doen, koop dan de Organon op en verstrek in heel de Derde Wereld gratis de pil.

Vergrijzing heb je ook nog nooit van gehoord? Zonder óf een geboorteoverschot, óf immigratie is Europa over 30 jaar één groot bejaardentehuis, waar chinese verpleegsters de laatste restjes rijkdom verdienen.

Maaier | 04-08-07 | 13:05

Ik ben even te lui nu om het zelf op te zoeken, maar is er iemand die weet hoeveel overheidsgeld Wilders zelf krijgt met zijn partij?
Aangezien hij zo graag in subsidies wil snijden, lijkt het me niet irreeel als hij begint in zijn eigen straatje met schoonvegen en van overheidssteun af ziet.

Bob Plop | 04-08-07 | 13:04

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 13:03

tipo 04-08-07 @ 12:57

Ik wist wel dar er iemand met die plannen van Wilders aan zou komen, laat 'm dan eens die plannen ontvouwen in de kamer in plaats van alleen vragen te stellen van de categorie: flikker deze en deze moslim het land uit. of "de bierprijzen moeten omlaag". Dan neem ik 'm iets minder niet serieus.

Maaier | 04-08-07 | 13:02

@Maaier 04-08-07 @ 12:54

Niks geboortebeperking. Gewoon afschaffen alle subsidies die overbevolking subsidieren:

kindertoeslag, gratis kinderopvang, gratis schoolboeken etc.

Hakbarrr | 04-08-07 | 13:01

@Muxje 04-08-07 @ 12:56

Hoe vaak heeft hij al mee mogen regeren?

Hakbarrr | 04-08-07 | 12:59

Maaier @ 12:50
"De PVV wil middelen vrijmaken door een aantal rigoureuze efficiency en bezuinigingsmaatregelen.

Op de eerste plaats willen we het geldverslindende ambtenarenapparaat flink uitdunnen. De overheid moet zich meer focussen op haar kerntaken. Tevens moet de overhead tot een acceptabel niveau worden teruggebracht.

Verder willen we onnodige en nutteloze uitgaven door de overheid drastisch verlagen. De bijdrage aan de Europese Unie moet aanzienlijk omlaag en daarvoor moet de minister zich hard maken. Geen miljard minder, maar minstens 4 miljard.
Ook in het budget van ontwikkelingssamenwerking kan flink worden gesneden. Het afbreken van handelsbarrières en importheffingen voor OS-landen die naar de EU willen exporteren is een socialer beleid dan 4.5 Miljard euro aan ontwikkelingsgeld per jaar.

Tevens dient kritisch te worden gekeken naar de royale subsidies, die worden verstrekt aan allerlei stichtingen en naar de kosten die worden uitgegeven aan allerlei culturele kunstzinnige projecten, waar niemand op zit te wachten. Ook hier kan een flinke kostenbesparing worden gerealiseerd.

Door deze maatregelen kan een budget van ongeveer 15 miljard worden vrijgespeeld, dat kan worden teruggegeven aan de bevolking door voor iedereen de belasting te verlagen. Hetgeen onverbiddelijk ook zal leiden tot economische groei, meer welvaart en welzijn voor de mensen. "
www.geertwilders.nl/index.php?option=c...

tipo | 04-08-07 | 12:57

Die kosten voor busreisjes door Nederland zijn wel te verklaren. In die bussen reizen namelijk ook raamambtenaren mee die normaal gesproken vanuit hun ministerie een vast beeld hebben. Nu ze vanuit een bus naar buiten moeten staren, krijgen ze plots bewegend beeld te zien en daar hebben ze een cursus voor moeten volgen. Het bedrag van die cursus zit in het totaalbedrag inbegrepen.

Bob Plop | 04-08-07 | 12:57

@Maaier, paar voorbeeldjes van Wilders: 16 Mld belastingverlaging, minder ministeries en minder ambtenaren (50%), minder regeltjes.
D66? Die hebben altijd een wel aardig beginselprogramma gehad waar het de kleinere overheid betreft, maar hebben ze er ooit iets van in de praktijk gebracht?

Muxje | 04-08-07 | 12:56

CoJoNes 04-08-07 @ 12:52

Goh, dat had ik nou niet verwacht. Maar serieus, ik dnek dat van alle huidige in het parlement vertegenwoordigende partijen D66 de meest liberale is. Ja, je moet dan wel een flinke portie cultuurrelativisme erbij nemen, daar moet je van houden, maargoed. Muxje vroeg ernaar...

Maaier | 04-08-07 | 12:56

Lizzard 04-08-07 @ 12:52

Sorry hoor,, een immigratiestop naar westerse landen is geen miieumaatregel, dat is je reinste bullshit. Geboorteeperking heeft Mao toch echt als eerste reeds ingevoerd, maar dat is nog een stuk meer staatscontrole dan wat Co2 maatregeltjes...

Maaier | 04-08-07 | 12:54

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 12:52

@Maaier 04-08-07 @ 12:50
Met een Grijze Wolf als MP? Ik sla even over.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:52

CoJoNes 04-08-07 @ 12:50

Jullie mogen je wel aansluiten bij mijn binnenkort op te richten partij. Helaas zijn de voorste rijen al bezet, maar goede backbenchers heb je ook nodig ;-)

Maaier | 04-08-07 | 12:52

ach ze hadden toch een paar miljard over omdat de snelwegen niet verbreed mogen worden ivm de MER, dus een paar honderd K. euro kapot slaan aan een busreisje gaat nergens over. (naar bv. het laakkwartier in 070, hoeveel kilometer zou dat zijn vanaf het binnenhof....? 6 ofzo...?)

who cares dat er zelfs in de vakantie periode er files staan bij Bunnik of Leiden, dat zijn toch alleen maar rechtse honden in een leaseauto die dom genoeg zijn om een baan te hebben, geen enkele prioriteit voor D'ella Vogelaar, wij passen immers niet in de gedachtenmatrix van dit kopstuk.

QB (ja die.....) | 04-08-07 | 12:52

Muxje 04-08-07 @ 12:47

Ik heb Wilders nog geen enkel voorstel zien doen om te komen tot een kleinere overheid, dus wat dat btreft zit je fout. Waar je nu naartoe moet? Ik denk dat D66 misschien nog wel het meest voor een kleine overheid pleit.

Maaier | 04-08-07 | 12:50

@Muxje 04-08-07 @ 12:47

Had eigenlijk gehoopt dat jij me dat zou kunnen vertellen. Ik heb hetzelfde probleem.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:50

@CoJoNes: ik voel met je mee. En het trieste is dat iedereen op de collectivistische mallemolen zit, niet alleen de burger met de hypotheekrenteaftrek en kinderopvangsubsidie, maar ook zo'n beetje alle politieke partijen, inclusief de VVD die goddomme toch beter moeten weten. Als voorstander van een veel kleinere overheid kom je vanzelf uit bij lieden als Fortuyn of Wilders. Fortuyn had mijn vertrouwen wel, maar een vent als Wilders zie ik niet graag aan de macht. Wat moet ik nu?

Muxje | 04-08-07 | 12:47

@Sikkeneur
Sterker nog, ik heb woensdag een vergadering gehad om te kijken of wij ook niet mee konden vreten uit die "50 mln voor goede ideeën"-pot van koenders. Al te goed is buurmans gek, als het niet kwaadschiks kan, dan moet je het goedschiks zien terug te pakken.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:47

Waneer komt die revolutie nou...

da wizard | 04-08-07 | 12:46

@tipo
goed verhaal. Big-bussines complotideeën van rechts.. Ik geloof er wel in.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 12:42

CoJoNes 04-08-07 @ 12:14
'Het bedrijfsleven geeft mijn geld niet uit'
Wat zou je denken van al die subsidies die het bedrijfsleven jaarlijks binnenhaalt om de economie zgn te steunen.
Zodra de pot leeg is hoor en zie je er niks meer van, als je al überhaupt er iets van merkt.
Maar goed, jaren van schimmigheid en plots blijken mn PvdA-mensen geld te verkwisten.
Maar misschien kan Sietze een tipje van de sluier lichten hoe hij aan zijn opdrachten kwam.

Sikkeneur | 04-08-07 | 12:42

@Muxje
Ik wil geen revolutie persé. Begrijp me goed, als ondernemer komt me dat niet uit. Maar de murwgebeukte belastingbetaler is in Europa volledig apathisch en catatonisch geworden als het om overheden en machtsmisbruik gaat. Dat stoort me, dat mensen deze verkwisting voor zichzelf mar gaan relativeren omdat ze dan beter slapen 's nachts.
Mensen zouden zich, in tegenstelling tot de babyboomers, eens moeten afvragen met welk land we onze kinderen opzadelen. Zelfs het CO2 argument, bedoelt voor een betere wereld voor onze kinderen, is een vreselijk ranzige paradox gebaseerd op keiharde leugens.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:40

-weggejorist-

de Bruijn | 04-08-07 | 12:40

Bye bye, dhimmi!

alpha_mannetje | 04-08-07 | 12:38

Kilometerheffing kost tussen 2012 en 2020, zoals nu begroot is 2,2 miljard + 8 x 0,4 miljard = 5,4 miljard Euro. Het levert geen geld op, behalve een 'eerlijke verdeling van de lasten' en een verhoging van die lasten. Met aan zekerheid grenzende zekerheid wordt het hele project gegund aan Siemens en de Rabobank. Zij voeren samen met de EU/Galileo al jaren een campagne voor kilometerhefing. En met succes, want de Pvda-ers laten zich graag feteren op het jaarlijkse Siemens-diner, net als de CDA en vooral veel VVD.
.
Kilometerheffing is het echte grote-mensen-feestje. De kinderfeestjes, charity-paries en busreisjes zijn daar slechts een voorbode van. Goed dat GS hier hard aan bljft zuigen. Nu Timmermans (Europese Zaken) nog.
.
Wie o wie weet wat 'de nacht van Europa (organisatie BKB) heeft gekost? Als dat niet Europees is aanbesteed, dan ontploft dit kabinet. Ik wil nu die cijfers zien!

tipo | 04-08-07 | 12:38

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 12:34

@CoJoNes 12:25: Is ook zo. Maar als je revolutie wil, moet je niet vragen of alle deelnemers zich eerst even bij de staat willen aanmelden. Dat is wat een belastingstaking inhoudt, het probleem is dat het te individueel is en niet anoniem, en daarom voorspel ik dat je vrijwel niemand zover krijgt om er aan mee te doen.

Muxje | 04-08-07 | 12:33

@HAkbarrr
Amen. Moet je voor de gein de programmapunten van de VVD eens bekijken, ik heb er welgeteld 2 kunnen vinden die liberaal zijn(van de meer dan 100), de rest is keihard collectivistisch.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:31

CoJoNes 04-08-07 @ 12:28

mmm, er zal vast wel iemand zijn die ook daarvan de schuld bj de PvdA kan leggen. Ik geloof niet in toeval. De Amerikaanse banken staan op ontploffen omdat Wouter Bos hier nu minister van Financiën is, dat kán niet anders. Of omdat het akkoord van Schokland is ondertekend, dat kan ook natuurlijk.

Maaier | 04-08-07 | 12:30

@metalgrandpa 04-08-07 @ 12:26

Ik denk niks. De VVD heeft zn kansen gehad. Zij zouden, als liberalen, moeten zorgen voor een kleine overheid. Maar lees hun program maar eens: subsidie hier, subsidie daar, regeltje hier. De VVD is niet liberaal. Het is een socialistische partij, met soms een hard immigratiegeluid, en soms een klein liberaal vleugje.

Hakbarrr | 04-08-07 | 12:28

Pritt (en ik) de Volkskrant in ieder geval zo te zien ;-)

Maaier | 04-08-07 | 12:28

het is ook allemaal het topje van de ijsberg, er gebeurt veel meer wat corruptie betreft.

LoL @ S?v?ke | 04-08-07 | 12:28

@Maaier
Sterker nog, ze beginnen hier met regeren en de Amerikaanse hypothekenmarkt dondert in elkaar. Toeval?

CoJoNes | 04-08-07 | 12:28

-weggejorist-

de Bruijn | 04-08-07 | 12:28

CoJoNes 04-08-07 @ 12:25

Als je calvinist bent, heb je zeker wel recht op revolutie, mits de staat natuurlijk flagrant Gods geboden schendt.

Maaier | 04-08-07 | 12:27

Niet links niet rechts maar rechtdoorzee dus?

metalgrandpa | 04-08-07 | 12:26

metalgrandpa 04-08-07 @ 12:19

Precies, die 100 dagen 'maatschappijverkenning', dat is pas ernstig. Daar zijn kamerleden voor. Van de andere kant ook wel mooi eigenlijk dat hoewel Nederland al een jaar niet of nauwelijks is geregeerd, het toch gewoon doorwerkt, doorzeikt, doorgata met vakantie vieren etc. Regren is dus minder nodig dan je vaak denkt :-)

Maaier | 04-08-07 | 12:26

-weggejorist-

de Bruijn | 04-08-07 | 12:25

@Muxje
En wat gebeurt er dan? Er komt een bericht van de BD dat de aftrekpost 'protest' bijvoorbaat niet in behandeling wordt genomen. Kansloze actie, zoals alle acties. Het recht op revolutie is in Europa verboden, terwijl het in Amerika in veel staten als morele plicht van de burger wordt omschreven.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:25

@metalgrandpa 04-08-07 @ 12:16

Meerderheid bepaalt, Meerderheid rechts?

Trouwens de VVD zou rechts moeten zijn in de zin voor een kleine overheid. De gehele VVD bedenkt alleen maar dingen die zorgen voor een GROTE overheid. Dus meer van dit geld gesmijt.

Hakbarrr | 04-08-07 | 12:24

Hoeveel gaat dat geintje met het Bos en Lommerplein de fiscus opleveren als ze hun zin krijgen?

metalgrandpa | 04-08-07 | 12:24

Dit nieuwsitem heeft GS toch maar weer mooi door eigen speurwerk, wekenlang onderzoek en uithoren van beschonken ambtenaren aan het licht gebracht. De onderzoeksjournalist Pritt Stift laat de oude media maar mooi in z'n hemd staan. Wie leest er tegenwoordig nog een krant?

pek en veren | 04-08-07 | 12:24

@CoJoNes 12:10: Mijn punt is: ik denk dat je maar weinig mensen meekrijgt in een "vriendelijke" protestactie, als men met die actie de wet overtreedt. Een administratieve actie bovendien, waar je met naam en toenaam aan meedoet. Ik denk dat als het er op aankomt de meeste mensen te scheiterig zijn om de almachtige Belastingdienst dwars te zitten. Als je iets wil doen dat eigenlijk niet mag, dan maak jemeer kans om mensen mee te krijgen als ze een beetje de kans krijgen om anoniem in de massa op te gaan. Maar met een legale actie kom je een stuk verder.

Muxje | 04-08-07 | 12:22

CoJoNes 04-08-07 @ 12:18

Mmm, dat is dan een compliment denk ik he ;-). Dank!

Maaier | 04-08-07 | 12:19

Maaier 04-08-07 @ 12:16
Dat laatste lijkt me eerder een gegeven, evenals dat mislukte 100 dagen zaakje. Het gaat niet om hoe die zaken aanbesteed zijn maar hoe er geld van belastingbetalers over de balk gesmeten wordt voor promotiedoeleinden van dit kabinet (any kabinet by the way)

metalgrandpa | 04-08-07 | 12:19

@Maaier 04-08-07 @ 12:14
Weet ik, was om te kietelen. Geen zorgen, van alle linksigen ben jij volgens mij de enige die ik nog nooit heb volgeflamed.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:18

CoJoNes 04-08-07 @ 12:14

Zucht, ik bedoel het als voorbeeld dat het -misschien helaas- van alle tijden, van alle organisaties is. Niet dat je het dan niet moet bestrijden, maar dat je wel reël moet zijn. Zoals ik in het eerste BKB-stukje reeds beweerde: Het ergste is dat er überhaupt geld wordt uitgegeven aan zo'n Schokland-manifestatie. dáár zou Koenders voor op het matje geroepen moeten worden...

Maaier | 04-08-07 | 12:16

Hakbarrr 04-08-07 @ 12:14
Van Aartsen links? Verdonk links?

metalgrandpa | 04-08-07 | 12:16

Charity-party: 750.000,- Euro,
Kinderfeestje: 280.000,- Euro
Busreisje: 595.000,- Euro
Nacht van Europa: ???.???,?? Euro
.
Kabinetscrisis: onbetaalbaar!

tipo | 04-08-07 | 12:15

@metalgrandpa 04-08-07 @ 12:09

Rechts kabinet??? VVD rechts?? Rutte rechts???

Moehahahahaha.

Hakbarrr | 04-08-07 | 12:14

CoJoNes 04-08-07 @ 12:04

ot:
hoho, ik ben geen sociaal-democraat. Ik ben helemaal niet voor democratie, althans niet voor algemeen stemrecht. Ik ben linksig met een scheut libertarisme en een gezonde dosis cultuuurrelativisme.

Maaier | 04-08-07 | 12:14

Het bedrijfsleven geeft mijn geld niet uit, Maaier, wanneer leer je dat nou eens.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:14

CoJoNes 04-08-07 @ 11:41

Laat ik duidelijk zijn, ik moet ook niets hebben van dat onderhandse doorgeven van opdrachten etc., je moet echter wle zo eerlijk zijn en beseffen dat dat áltijd gebeurt. Ook in 'het bedrijfsleven' wordt geld verkwist door met bekend ebureau's in zee te gaan, met bekende leveranciers te werken in plaats van altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding te kiezen. En ik vraag me af of dan de remedie niet erger is dan de kwaal. Je kán nu al namelijk ook gewoon alle begrotingen en afrekeningen van ministeries inzien, alleen geen hond die dat doet. Pas als het een of andere medium ermee komt, gaan we op onze achterste benen staan. Het voorgestelde lijstje van ministeries zou dan op publieksviendleijek wijze aangeboden moeten worden,een nieuwe farce a la de "woensdag gehaktdag"in mei komt erbij en als deze storm is overgewaaid is er weer geen burger die ernaar kraait, behalve de daartoe aangestelde ambtenaren.

Kortom: Mooie plannen, maar wat is het nut? Dan is het dus een zelfde verhaal als dat hele Schokland-gebeuren: prijzenswaardig initiatief, rendement 0,0.

Maaier | 04-08-07 | 12:11

"Het idee om eens geen belasting te betalen kan inderdaad helaas niet, en zou wellicht ook op boetes kunnen opleveren"

..... et tu, Muxje?!

CoJoNes | 04-08-07 | 12:10

Nu linkse ministers in de fout blijken te zijn gegaan met de aanbestedingsregels is het huis bij GS te klein. Kom op zeg, waar waren jullie vorig jaar? Er is toen voor een slordige 43 miljoen niet of verkeerd aanbesteed. Volgens mij hadden we toen een RECHTS kabinet, jaja, met VVD en met die corrupte christenen van het CDA.

metalgrandpa | 04-08-07 | 12:09

Soit, natuurlijk weer een hoop belastingcentjes verprutst, maar daar is de overheid nu eenmaal van. Anyway, ze stort het voor zover ik weet niet direct op de bankrekening van haar politieke vriendjes, zoals volgens de partijmores van de PvdA wel te doen gebruikelijk is.

a-omega | 04-08-07 | 12:09

@maaier
k vergat nog iets .. de westerse cultuur IS superieur.
Die discussies over nationalisme , libertarisme en belastingen kunnen me eigenlijk gestolen worden, vind het nog altijd een beetje zielige praat voor beroepsoutsiders..
Verder zijn kreten als 'ik mag roepen wat ik wil' en 'zakkenvullers' weliswaar clichés maar daarom niet minder relevant.
Verder worden iraniers geloof ik pas echt boos als de benzine op de bon gaat.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 12:09

Godtering ik zou wel eens een specificatie van die 595.000 willen zien. Voor dat bedrag had ze heel wat mensen echt kunnen helpen. Vogelaar is een naar mens.

zooishettoch | 04-08-07 | 12:07

@CoJoNes 04-08-07 @ 11:57
Het blijft idd bij losse flodders, we hebben beide eea geprobeert maar het lijkt niet te lukken. Misschien dat de harde(re) kern toch nog een goed initiatiefje kan ontwikkelen. Ik schat het potentieel van GS op 't moment niet zo hoog in als jij.
Ik heb de laatste paar avonden niet gereaguurd *schud nog steeds meewarig hoofd* Zelfs Koer doet dapper mee...

TheDiplomat | 04-08-07 | 12:05

Muxje 04-08-07 @ 12:02

De grap is dus dat in IOran de mensen wél in opstand kwamen, alleen met een niet-zo-gelukkige afloop (goed, als het Khomeini niet was gelukt, hadden de communisten daar gewonnen, daar was ook niemand bij van geworden). De meeste revoluties pakken niet zo heel gelukkig uit eigenlijk, zeker niet op korte termijn.

Maaier | 04-08-07 | 12:04

@Maaier
Pfff, het zal wennen zijn voor je maar het is gewoon op basis van vrijwilligheid, een volstrekt nieuw concept voor de sociaaldemocraat.
Je hebt nog niet gereageerd op mijn 1141, btw.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:04

Wie gelooft er trouwens iets van die 43 miljoen? Het is te netjes... genoeg om de Vogelaars en de Koenders vrij te pleiten, want het gebeurt overal immers... maar te weinig om je echt over op te winden; te weinig om het idee te geven dat de overheid er een potje van maakt bij het verstrekken van subsidies.

Verder heeft CoJoNes 10:37 helaas gelijk. Het volk komt niet snel in opstand; kijk maar eens naar het voorheen redelijk vrije Iran om te zien wat mensen zich allemaal laten welgevallen zonder in opstand te komen. Wat je nodig hebt is een goede volksmenner die de boel een beetje opjut.

Het idee om eens geen belasting te betalen kan inderdaad helaas niet, en zou wellicht ook op boetes kunnen opleveren. Maar denk eens aan een protestactie waar alle deelnemers (bijvoorbeeld) een aftrekpost "protest" van 5.000 euro opvoeren), met een begeleidende noot waarin dat protest wordt toegelicht. Niet strafbaar (dus maakt een kans op meer deelnemers), en haalt uiteindelijk niets uit, maar het is wel een middel om mensen wakker te schudden en wat bekendheid aan dit gebeuren te geven.
Helaas, helaas... ik ben bang dat te veel mensen uit de staatsruif meevreten om de handjes op elkaar te krijgen voor een drastische velastingverlaging. Zoals iemand al schreef: mensen betalen grif 50% belasting en krijgen daarvoor allerlei steuntjes terug; ze zijn vervolgens als de dood dat de kinderopvangregeling wordt afgeschaft als er moet worden bezuinigd. Don't bite the hand that feeds you, en het is zo ver gekomen dat veel mensen het gros van hun inkomen direct of indirect uit handen van de overheid ontvangen.

Muxje | 04-08-07 | 12:02

@waskuip-admiraal 04-08-07 @ 11:59
Neuh, denk ik niet. Het is een behoorlijke groep geïnformeerden die pissed off zijn maar te machteloos om zich te organiseren. Gelukkig maar, ze hebben toch geen podium bij de MSM en worden weggezet als rechtsextremisten en populisten.

CoJoNes | 04-08-07 | 12:02

@maaier.
ik denk niet de lijntjes op zo'n ministerie zo lang zijn dat Koenders geen controle of weet heeft op/van zo'n aanbestedingsproces. Werd Koenders trouwens niet van tevoren gewaarschuwd voor het proces? Dat zal niet gebeuren als de minister verder niets met zo'n waarschuwing kan..

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 12:02

CoJoNes 04-08-07 @ 11:57

Mag ik dan buiten dat libertarisch-nationalistisch,-westerse cultuur is superieur-ik mag roepen wat ik wil-weg met belastingen-het zijn allemaal zakkenvullers-groepje blijven? Dank.

Maaier | 04-08-07 | 11:59

@cojones
of het is gewoon een handvol reageerverslaafden die overal hun reacties achterlaten...

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 11:59

Nog een leulke qoute van Vogelaar:
.
'Ik hou erg van lingerie, kwaliteitslingerie. Ik ben een dure.
.
Feauteaufuck?????

Rest In Privacy | 04-08-07 | 11:58

waskuip-admiraal 04-08-07 @ 11:50

VInd je? Ik vond dat ie het wel helder vertelde. Ik heb misschien minder last van een alles verterende PvdA-haat, maargoed.

- Ze hebben een bij hun bekend bureau gepakt, zonder op de aanbestedingsregels te letten. Klopt, dat gebeurt overal, in bedrijfsleven of waar dan ook.
- Hij heeft dat niet zelf uitgekozen: nee natuurlijk niet. Daar is een minister niet voor.
- Hij is wel verantwoordleijk ervoor: Dat lijkt me niet meer dan logisch, net als Verdonk en Donner moesten vallen bij een Schiholbrand, is Koenders gewoon politiek verantwoordelijk voor wat ie tekent.

Maaier | 04-08-07 | 11:57

Een leuke qoute van Vogelaar:
.
'Een auto met chauffeur? Kom nou, die heb ik toch niet. Ik ben al mijn hele arbeidzame leven een fervent gebruiker van het openbaar vervoer. De mannen die aan het station van Utrecht in de fietsenstalling zitten, ken ik al vanaf 1972. Ik zeg altijd tegen ze: “Wij worden samen oud.”
.
Is een VIP tourincar openbaar vervoer??

Rest In Privacy | 04-08-07 | 11:57

@TheDiplomat
Het is alleen jammer dat het bij losse flodders blijft. Je wilt niet weten wat het potentieel van de GS, HVV, vrijspreker, hoeiboei reaguurders gecombineerd zou zijn als dat zooitje ongeregeld zich zou willen organiseren.

CoJoNes | 04-08-07 | 11:57

Wel leuk dat al die politici die ons europa hebben aangepraat, nu zelf door europa genaaid worden.

LoL @ S?v?ke | 04-08-07 | 11:54

OT Heb de laatste dagen (lees avonden) met verwondering bijna alles gelezen wat er hier is geschreven. On topic: Vreemd dat uitgerekend op zaterdagochtend GS zich verheft van het kinderniveau van met name gisterenavond, enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk. O ja..... Come back Botte!!!

TheDiplomat | 04-08-07 | 11:54

Geheid dat de rol van europese regels in deze kwestie ons zodirect weer voor de voeten geworpen word als reden om niet tegen de eu-grondwet te zijn.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 11:53

@ CoJoNes 04-08-07 @ 10:44 Jouw kwoot: "Dit is de eerste keer dat de PvdA in de regering zit, dat internet een bijna 100% dekking heeft in NL. Daar is het socialisme niet op berekend, openbaarheid."
Zéér scherp opgemerkt!

HP de Tijd lezer! 04-08-07 @ 10:52

Inderdaad. Daarom komt er binnenkort vast een GrijsI-wetsvoorstel om internet te verbieden

Aktivist | 04-08-07 | 11:52

Overigens zal die europesche aanbesting mij mijn reet roesten het is gewoon jammer dat er niemand zit met voldoende verstand om een streep door een busreisje van 595.000 euro te zetten.

..zapper | 04-08-07 | 11:52

Het halve kabinet bestaat dus uit zwakke broeders en kruimeldiefjes. Wat een aanfluiting is dit!
Fuck de Europese regels. Die worden tegenwoordig door ministers gebruikt als excuus voor fout handelen. Gebruik liever het gezonde verstand de wet en een rekenmachine en kijk hoeveel geld hier teveel is uitgegeven en waar het is blijven hangen. De 2e kamer heeft recht op de benodigde informatie. Moeten ze natuurlijk wel de goede vragen stellen en een beetje rekenen. Kwestie van knijper op de neus en de beerput open gooien.

Slomo | 04-08-07 | 11:51

Ik zou overigens wel eens een berekening van de kosten willen zien van de 100 dagen stilte die voorafging aan de vijf minuten durende samenvatting.

..zapper | 04-08-07 | 11:50

ik heb die rat van een koenders net nog even bekeken bij éénvandaag. Maar hij werpt op laffe wijze een rookgordijn.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 11:50

en pvda altijd maar zeiken dat zij het zo goed weten

Lolz | 04-08-07 | 11:45

Ella Vogelaar? Oh ja nu weet ik het weer! Dat ouwe wijf die getrouwd is om een verblijfsvergunning voor dr ''echtgenoot''!

Nifelheim | 04-08-07 | 11:42

@Gigs 11:27.

Prima, maar rechts/liberaal is net zulk geteisem als links/grefo, of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, 't doet allebei zeer. Macht corrumpeert, onherroepelijk of je nu van linkse snit bent of van rechtse.

P. Daalemmer | 04-08-07 | 11:42

-weggejorist-

Lizzard | 04-08-07 | 11:41

Maaier 04-08-07 @ 11:35

Maakt niet uit, indien het maar naar buiten brengt wat onder de tafel blijft.

kwarko01 | 04-08-07 | 11:41

@Maaier 04-08-07 @ 11:35
DA's een fraaie drogredenering. In eerste instantie heb je gelijk, de bedoeling is natuurlijk om enig fatsoen in de hersens van dat gajes in Den Haag te laten doorsijpelen. Uiteindelijk levert het geld op. Duidelijk sprake van een ROI.

CoJoNes | 04-08-07 | 11:41

@TheDiplomat 04-08-07 @ 11:35

Hier ook.... En soms een zwart beeld

Hakbarrr | 04-08-07 | 11:36

kwarko01 04-08-07 @ 11:28

Dat kost weer ettelijke 100-en anbtenaren, kost meer als wat je ermee bespaart.

Maaier | 04-08-07 | 11:35

@Cojo ServerT GS loopt inderdaad weer Traaaaaaaaaaaaaag, ligt niet aan je ADSLletje.

TheDiplomat | 04-08-07 | 11:35

@kwarko01
Kijk en daar zou nou eens een keurige burgerinitiatiefje voor opgezet moeten worden. Je kunt al die gegevens krijgen, volgens de WOB. Het zou een goede zaak zijn alles automatisch openbaar werd en dat je het niet via 20 omwegen moet opvragen.

CoJoNes | 04-08-07 | 11:34

@kwarko01
Kijk en daar zou nou eens een keurige burgerinitiatiefje voor opgezet moeten worden. Je kunt al die gegevens krijgen, volgens de WOB. Het zou een goede zaak zijn alles automatisch openbaar werd en dat je het niet via 20 omwegen moet opvragen.

CoJoNes | 04-08-07 | 11:33

onderhands aanbesteden is niet meer besmet, immers heel den haag doet het sinds jaar en dag.
Onderhands aanbesteden aan vriendjes is echter nog steeds fout, het lijkt erop dat dat met Vogelaar niet het geval is. Dus laten ze zien dat ze een integer politica is die niet meer dan de normale haagse zonden begaat. Bovendien heeft het CDA de strijdbijl al weer begraven dus is het politiek niet brysant.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 11:32

Wat is er bij de weg en overigens aan de hand met de Volkskrant? Onthullingen in de linkse keuken, daar deden ze toch nooit aan?

Jan Passant | 04-08-07 | 11:29

Klein vraagje aan de reaguurders.

Ik zou willen weten op het volgende onder openbaarheid bestuur valt:

1- Wil ik weten wat alle ministers, staatssecretarissen en aanverwante ambtenaren in die 100 dagen hebben gedaan.

2- Wil ik elke dag gespecificeerd zien wat ze gedaan hebben.

3- Wil ik van elke dag de complete uitgavelijst incl. bonnen etc.

4- Wil ik een verslag hebben van de noodzaak van betreffende uitgaven.

Om maar eens mee te beginnen.

kwarko01 | 04-08-07 | 11:28

Het is een corrupte bende daar in Des Graven's Hage! Goedverdoeme!
DE BEZEM ER DOOR. Stelletje criminelen!
Dat vuyle schorem moet strafrechterlijk vervolgd worden.
Hufters! Dat zijn 't.
Jarenlang de pen in!
Ik zeg niet vaak revolutie maar nu zeg ik: "REVOLUTIE!" (Graag wel een rechtse / liberale dan...)

Gigs | 04-08-07 | 11:27

Ligt het aan mij, of is GS weer eens tergend traag? Godskolere, als het de schoorsteen niet is, dan is het de tel wel.

CoJoNes | 04-08-07 | 11:27

@ kwarko01 04-08-07 @ 11:21
Inderdaad, ook de andere volksvertegenwoordigers zijn op pad geweest.
TripJE van Vogelaar loopt zoals we al berekend hebben richting de 1.000.000 euro, toch bijna zo'n 2,5 miljoen oude guldens.
.
De andere rakkers hebben ook niet stil gezeten, laten die 100 dagen dan zo'n - ruwe schatting - 15 miljoen euro gekost hebben??
.
Geweldloze staatsgreep -> I'am in!

Rest In Privacy | 04-08-07 | 11:26

Ze hebben nota bene een voorbeeld functie. Ik zeg 'een keiharde schop onder de hol'. De laan uit met die gasten.

GSpot | 04-08-07 | 11:22

The Labs:verandercommunicatie is onze specialisatie?... uhmmm doe eens uitleggen.

MichieldeMuiter | 04-08-07 | 11:22

Maar goed. Dit is slechts het 'tochtje' van Vogelaar. En de rest van die uitvreterts, wat hebben die in die 100 dagen allemaal uitgespookt?

Iemand?

kwarko01 | 04-08-07 | 11:21

-weggejorist-

Muppet Animal | 04-08-07 | 11:19

Het lijkt me echter duidelijk dat we meer, veel meer besparen als we ons niet meer aan de Europese (aanbestedings) regels houden.

Peking Eend | 04-08-07 | 11:18

Kan de Rekenkamer eens voorrekenen wat die 100 dagen ONS gekost heeft.
Dan hebben we al die verkwistingen in een keer boven tafel.

bijtertje | 04-08-07 | 11:17

T gaat weer helemaal de verkeerde kant op met Nederland, wat daar nog van over is.

MistahMastah | 04-08-07 | 11:14

Jamaarjamaarjamaar dit is dus precies waar 'm de kneep zit. Er wordt zoveel geld verdiend, al decennialang, aan het knuffelen van multiculti's en andere verschoppelingen (wijkbezoekjes, wijkcommiteetjes, vluchtelingenwerkjes, buurthuisgedoetjes, initiatiefjes) dat de betrokkenen wel gek zouden zijn om zich dat speeltje te laten ontnemen. De geknuffelden zelf kunnen daar eigenlijk weinig aan doen.

kniebelknuistje | 04-08-07 | 11:09

souty 04-08-07 @ 10:48: Vreemd argument.

stevie wonder | 04-08-07 | 11:08

lion@night 04-08-07 @ 11:04

Klopt precies. Die kosten worden gemakshalve maar even vergeten. Denk aan 10 agenten die 5 uur moeten 'oppassen'. Kom je al gauw bruto aan 3000,- pleuri.

kwarko01 | 04-08-07 | 11:07

@openbaarminiserie04-08-07@10:57u,
Aangezien jij een burgert bent, ( neem ik aan ) ga je gang! Wij geven allen onze morele steun!

fuckje | 04-08-07 | 11:06

@openbaarminiserie 04-08-07 @ 10:57

Ze zijn als minister onschendbaar. Daar hebben ze eerst voor gezorgd, daarna gaan ze met je centen er van door.

Hakbarrr | 04-08-07 | 11:04

zo kan je nog wel een tijdje doorgaan zoals pritt al zegt. Ik verwacht de aankomende tijd dan ook een overkill aan dit soort topics. maarja wel weer netjes uigevogelaard.......
.
.
.
flauwe woordspeling :S

overVecht | 04-08-07 | 11:04

15.000 euro per wijkbezoek, afgezien van kosten beveiliging, inzet (verkeers)politie, declaraties van Mevr. Vogelaar zelf.
Ik schat dat de kosten per wijkbezoek oplopen tot zo'n 20.000 euri.
.
Wat is de ROI eigenlijk van deze bedragen per bezochte wijk?
Dat zou eens interessant zijn om te horen!

Rest In Privacy | 04-08-07 | 11:04

Organisatiebureau "Gebakken Lucht" aka TheLabs.

BroodenSpelen | 04-08-07 | 11:03

Het zijn weer gouden tijden voor adviesbureautjes en vage organiseer-organisaties.
Voor veel geld pakken zij graag wat werk aan van ambtenaren en politici, die daardoor meer tijd krijgen om nieuwe problemen met bijpassende vergunningen te ontwerpen.

Jan Passant | 04-08-07 | 11:03

van de kraats 04-08-07 @ 10:51: Wist ik al 6000 jaar geleden. Thanks for the memory.

stevie wonder | 04-08-07 | 11:01

@kwarko01 04-08-07 @ 10:45

4!

verfsmijter | 04-08-07 | 10:58

kwarko01 04-08-07 @ 10:36: Misschien met jouw gods help? *Proest* aaaargh *loopt overgevenend naar gootsteen/wc*. (De gootsteen was het dichts bij)

stevie wonder | 04-08-07 | 10:57

Maar even zonder gekheid he, kan een burger gewoon geen aangifte doen tegen zo'n heks? Laat maar eens strafrechterlijk vervolgen voor het verkwanselen van belasting gelden zonder zich aan de daarvoor geldende regels te houden.

Dit heet fraude volgens mij en daar kan ze persoonlijk voor aansprakelijk worden gesteld.

openbaarminiserie | 04-08-07 | 10:57

Voor een minister zonder portefeuille smijt ze aardig wat poen over de balk! Ik vind het een grof schandaal dat integratie bij VROM is ondergebracht. Het afkopen van problemen met antimensen, is hetzelfde als wapens handelen met terroristen.

pek en veren | 04-08-07 | 10:56

was ik maar het bedrijf thelabs, dan lag ik nu lekker te chillen op hawai.

terrorwally | 04-08-07 | 10:55

Vroeg uit de veren vandaag Pritt, iets te doen vandaag ?
Ik neem aan dat de boot die GS vandaag gehuurd heeft voor de gay parade in Amsterdam wel Europees aanbesteed is ?

Bigi Bana Boy | 04-08-07 | 10:54

@ CoJoNes 04-08-07 @ 10:44 Jouw kwoot: "Dit is de eerste keer dat de PvdA in de regering zit, dat internet een bijna 100% dekking heeft in NL. Daar is het socialisme niet op berekend, openbaarheid."
Zéér scherp opgemerkt!

HP de Tijd lezer! | 04-08-07 | 10:52

"Josée, Nancy, Helma en Kitty vormen de bron van TheLabs. En zorgen ervoor dat
het volop blijft bruisen en gisten."
-----
Ga eens een vagi-douche kopen dan, dames, je hebt nu tog wat centen?

LifeCatcher | 04-08-07 | 10:52

stevie wonder @10:33mmm betuwe lijn bijvoorbeeld toen was dit kabinet er nog niet
zoals sommige regeerders al aangeven het mes moet in de overheid er word daar veel te veel verspildt wist jij bijvoorbeeld dat een bouwproject meestal als het voor de overheid word gedaan ongeveer 3 keer duurder kost als dat een commercieel bedrijf het regeld?man je wil niet weten wat er alleen al aan vergunningen geregeld moet worden ik heb zelf eens een keer meegemaakt dat men al lang aan de klus kon beginnen maar dat de vergunningen nog niet rond waren weer een paar weken vertraging dat soort geintjes kost onnodig klauwen met geld!dit hele land moet nodig eens gereorganiseerd worden nog een voorbeeld een kennis van mij moest omgeschoold worden dit kost als je alles rekend zo,n 30.000 euro p.p want allelei mannetjes moeten zich er mee bemoeien en dan heb ik het nog niet eens over het feit
dat het ook nog eens zo traag gaat als dikke stront door een trechter.

van de kraats | 04-08-07 | 10:51

CoJoNes 04-08-07 @ 10:44

daar zou jij weleens groot gelijk in kunnen hebben, de oude media is (zoals de naam al zegt) OUD!

kwarko01 | 04-08-07 | 10:49

Brouhaha 04-08-07 @ 10:07
Helemaal juist wat je schrijft, voorbeeld 1 : vroeger reed je met aan aanhangwagen naar het stort en je gooide je oude spullen weg, nu moet je naar een milieupark waar je de kans loopt om tegen die milieu agentjes aan te lopen die je domme vragen stellen op een arrogante manier, daar moet je vaak ook nog voor betalen, dus je ziet nu dat veel mensen hun vuil gaan dumpen in de natuur, wat doet de staat? ze nemen nog meer milieu agentjes in dienst om dit weer te controleren, dus de kosten voor het publiek gaan weer omhoog waardoor nog meer mensen hun vuil gaan dumpen.

Voorbeeld 2 : in de bouw word flink gecontroleerd door de belastingdienst en de FIOD op zwart werk, dan krijg je van die kwaad kijkende ambtenaren op bezoek die je heel graag willen pakken, en je ziet ze genieten als ze anderen kunnen vernederen met hun spelletjes, maar iedereen die al wat jaren in de bouw mee draait weet dat als een bouwvakker een zwarte klus krijgt aangeboden, het meestal juist die zelfde ambtenaren zijn die geen 19% BTW willen betalen van hun hard verdiende centjes, ook zijn er mensen die na het laten doen van een zwarte klus, de rekening gewoon wegeren te betalen want je kunt er toch niet mee naar de rechter om dat die klant niet wilde betalen, en dan is het niet de crimineel en ook niet de normale man of vrouw die onder de betaling wild uitkomen ,nee het zijn vaak weer die “nette”controlerende ambtenaren die er zelf onder uit proberen te komen.

In de bouw weet elke bouwvakker dat het ambtelijke volk het ergste en misselijkeste volk is om voor te werken.

souty | 04-08-07 | 10:48

blauwe vogel (pino) 04-08-07 @ 10:39: Zet de SP for fucksake niet in het zelfde lijstje van volksverlakkers. De SP stijgt daar ver bovenuit. (In positieve zin dan)

stevie wonder | 04-08-07 | 10:47

@kwarko01
Mocht je een geweldloze staatsgreep weten te organiseren, kun je ook op me rekenen.

CoJoNes | 04-08-07 | 10:46

dr.spin007 04-08-07 @ 10:40

hadden we gisteren ook al. Verder dan 3 kwamen we niet. Maar oke, de tussenstand van de opstandelingen op GS is dus nu:

3 stuks.

kwarko01 | 04-08-07 | 10:45

Dit is de eerste keer dat de PvdA in de regering zit, dat internet een bijna 100% dekking heeft in NL. Daar is het socialisme niet op berekend, openbaarheid.

CoJoNes | 04-08-07 | 10:44

"De stank van het riool riool komt ons weer eens tegemoet" Zeau, steek die maar in je zak, Hank Steenhuis!

HP de Tijd lezer! | 04-08-07 | 10:42

Hoppa, en nou allemaal rechts stemmen dames en heren.

Horsedick | 04-08-07 | 10:41

ik ben verrast! NOT.

@kwarko01 04-08-07 @ 10:30

CoJoNes en ik... we zijn al met zijn tweeën. Doe je mee?

dr.spin007 | 04-08-07 | 10:40

leuk he!! de pvda in de regering,,over 3,5 jaar mag dee vvd het weer op knappen om al het te veel uitgegeven geld weer terug verdienen.
gelukkig hebbben we geen regering van sp ,glen pvda gekregen ,anders was het nog veeel erger geweest, leuk volk die linkse lui,ze zijn zoooo goed om het geld van de hard werkende nederlander uit te geven aan tripjes om te zien hoe de finnen wonen in hun gettho,s,en dan vinden ze dat ooooh zoooo zielig,,BAH!!!

blauwe vogel (pino) | 04-08-07 | 10:39

Hakbarrr 04-08-07 @ 10:35: Geen comment op de Toyota????

stevie wonder | 04-08-07 | 10:39

Twee woorden: Small Government. De middenklasse moet weer aan kracht winnen.
Overheden zijn nog nooit in staat gebleken geld goed te besteden. Daar zijn ze niet toe in staat, omdat fouten niet door de vrije markt worden afgestraft.
Ontwikkeling moet vanuit de samenleving komen en niet van hogerhand worden opgelegd. Zie het Egypte van Mohammed Ali (1820) en de ineenstortende Sovjetunie.

tomba | 04-08-07 | 10:39

@kwarko01
Je hebt er maar 100.000 nodig, dan volgt de laffe rest vanzelf. Zo gaat dat in dit land. Maar ik ben het met je eens, het zal godsonmogelijk zijn in Nederland, iedereen is vreselijk tevereden over de tederheid van zijn verkrachter en de intenties van zijn berover.

CoJoNes | 04-08-07 | 10:37

@Pritt,
Gooi er even een update tegenaan aangezien Mrs Vogelaar ook met een moslimextremist praat. Afgezien van geld over de balk smijten, regels overtreden praat mevrouw ook met een vertegenwoordiger van het grootste gevaar wat ons tegemoet komt.
Een grote landverrader kun je niet.

Rest In Privacy | 04-08-07 | 10:37

Maar linkse menschen MOGEN toch uitdelen uit de staatsruif als zij daar toegang toe gegunt wordt?
Hemeltjelief, hoe anders komt deze schaduweconomie aan fondsen om Weldenkende Stichtingen en - vriendenclubjes aan hun salarissen en kantoorgebouwen te helpen?
Menschen die in orde zijn hebben nu eenmaal geen productiebedrijven of spulletjes in de verkoop die het plebs hebben wil.

(Behalve wat lootjes van de postcodekloterij, natuurlijk)

Jan Passant | 04-08-07 | 10:36

stevie wonder 04-08-07 @ 10:33

Blindheid bij jou niet te genezen?

kwarko01 | 04-08-07 | 10:36

@CoJoNes 04-08-07 @ 10:30
Probleem is dat dat niet eens meer kan vanwege de voorheffing waarmee de gemiddelde loonslaaf te maken heeft. Hebben de moffen ooit ingevoerd, toen ze hier een tijdje de baas speelden...

Dat is het treurige van het leven in een roofstaat als 0031: je kunt niet eens wiegeren belasting te betalen, want het geld is je al ontmomen voor je het kunt verstoppen.

O ja: er is maar 1 partij die voor belastingverlaging pleit en dat is de partij van de Goddelijke Chloorkuif, de PVV. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen...

Brouhaha | 04-08-07 | 10:36

"Verrotte geesten" He he he, met een heerlijke sarcastische knipoog naar Hank Steenhuis.

HP de Tijd lezer! | 04-08-07 | 10:36

Maar dan weer *In Zimbabwe is het nog erger.

stevie wonder | 04-08-07 | 10:35

@stevie wonder 04-08-07 @ 10:33

SP, VVD, PVV elke partij zal msibruik maken. Daarom is er een oplossing: verklein enorm de overheid. Dat ze geen geld hebben voor zulke stompzinnige projectjes.

Hakbarrr | 04-08-07 | 10:35

fuckje 04-08-07 @ 10:21
Kan, in de Bijlmer liggen nog wel een aantal opslagplaatsen van munitie vermoed ik zo..

Rest In Privacy | 04-08-07 | 10:35

Mmmm. Het begint een beetje op een criminele organisatie te lijken daar in het Haagse. Wie heeft daar de leiding?
.
Kom er maar in mevrouw N. Kroes, EU-commissaris Mededinging. Naar de EU rechter met deze lieden.

Contra | 04-08-07 | 10:34

De slechtse combinatie. Hypocriete Ghristenen en een z.g. volks partij. Big Shit. Maar om een gemeenschap tot goed overleg te laten komen is een harde klus (een milliard mensen blijven nog steeds geloven in de katokerk die bevolkt word door pooftahs, kinderverkrachters, moordenaars en (vul zelf in). Als mensen een beetje verstand zouden hebben zouden ze allemaal in een Toyota rijden en SP stemmen. 'Nuff said

stevie wonder | 04-08-07 | 10:33

CoJoNes 04-08-07 @ 10:30

Goedemorgen, en hoe denk jij die miljoenen Nederlanders allemaal tegelijk zover te krijgen?

kwarko01 | 04-08-07 | 10:32

Zelfs nu betaalt de Vinexbewoner nog gewoon z'n rioolrecht, god op z'n blote knieën dankend voor de HRA en de kinderopvang. Burgerlijke ongehoorzaamheid is in NL niet te organiseren, zelfs als er oorlog uitbreekt is iedereen veel te bezorgd om z'n eigen leefwereld van 100m2 voorzien van diverse inbouwapparatuur.
Als heel Nederland nou gewoon één jaar geen IB betaalt, één jaartje. Dan moeten ze wel saneren bij de overheid.

CoJoNes | 04-08-07 | 10:30

*Haalt jachtvergunning en gaat op vliegend wild schieten*

OoO | 04-08-07 | 10:29

stefko 04-08-07 @ 10:22

Zal wel aan mij liggen, maar ik zie geen link met HP.

kwarko01 | 04-08-07 | 10:29

t is ongelooflijk het kabinet zit nog niet, of er duiken allerlei onwel riekende zaakjes op. flikker die lui er allemaal uit anders blijf je dit soort geintjes tegenkomen. maar ze zal er wel met een lulsmoes vanaf komen. ik zeg je: "zachte heelmeesters maken stinkende wonden"

irritatione | 04-08-07 | 10:27

@Brouhaha 04-08-07 @ 10:19

Gewoon in de buurt van een woonwagenkamp wonen die niet betalen. Dan zeg je als burger 'Ga maar eerst achter hun aan, voordat je mij aanslaat.'.

Rest In Privacy | 04-08-07 | 10:23

@Pritt
Goeie opening c.q. link met het lulverhaal uit HP! HULDE!

stefko | 04-08-07 | 10:22

@fuckje 04-08-07 @ 10:21
Ze mogen best schieten, maar niet voordat ze het op papier in drievoud hebben.

Hellsmurfje | 04-08-07 | 10:22

Waar is het Nederlansche Leger, als je dat nodig hebt voor een staatsgreep?
Oja, ergens in de woestijn, met uitdrukkelijke regels om vooral niet te schieten. Dan zelf hier maar de wapens grijpen?

fuckje | 04-08-07 | 10:21

Goed nu niet allemaal gaan schelden op de pvda(llah/llochtonen) dat het uit die partij komt is absoluut toeval.

Hellsmurfje | 04-08-07 | 10:20

er staat een groot stuk in de telegraaf over een nederlands hamas-filiaal. kan daar hier even wat aandacht aan gegeven worden.
Over Vogelaar: Dat mens moet gewoon lekker op stappen en een echte baan gaan zoeken.

waskuip-admiraal | 04-08-07 | 10:20

@Wegwerpaansteker 04-08-07 @ 10:17

Hoe heb je dat geregeld? Vertel, vertel! Behalve emigreren dan, natuurlijk...

Brouhaha | 04-08-07 | 10:19

Kijk, zo werkt het dus: over de balk gooien met (zeer luxe) busreisjes naar kansenwijken (ongetwijfeld in air-conditioned VIP-bus met zalmhapjes en versgeperst vruchtensap), en als het geld dan op is de automobilist meer weer eens uitknijpen. Gelukkig staat de VVD (voor deze ene keer, want in oppositie) pal...

www.telegraaf.nl/binnenland/68503631/V...

Brouhaha | 04-08-07 | 10:18

ff denken.... OVdagkaart is 40euro... x100 dagen...4000 =) waarom pakt ze dat niet zo!!!

pJ_ | 04-08-07 | 10:17

Het is dat ik al jaren geen belasting meer betaal, anders had ik me hier druk om lopen maken.

Rest In Privacy | 04-08-07 | 10:17

Hopen dat ze gewoon achterin die bus heeft zitten zuipen, en dat ze niet zelf heeft gereden.
Van onze Ella is wel meer in de doofpot verdwenen.

schaerer | 04-08-07 | 10:13

43 miljoen?mmmm ik denk als je de betuwe lijn meerekend dat je wel een miljardje of wat verder bent mohahahahahaha wat een doorzichtig zooitje ze denken zeker dat we achtelijk zijn!!(het zal me niks verbazen als daar ook een hoop ordinaire zakkenvullerij voorgevallen is)

van de kraats | 04-08-07 | 10:13

Ministersposten voortaan ook maar Europees aanbesteden?

colonnecinco | 04-08-07 | 10:12

@.. zapper 04-08-07 @ 10:03
Je was me voor, maar we zijn het eens dus... :-)

Brouhaha | 04-08-07 | 10:10

Maar 43 miljoen?! Mwhoehaha... Dat zijn alleen de 43 miljoen waarvan BEKEND is dat ze over de balk zijn gesmeten! Voor wie het nog niet wist: onze overheid, overbevolkt met politici en ambtenaren die zo incompetent zijn dat ik ze nog niet eens een krantenkiosk zou laten runnen, gooien 95% ven het belastinggeld over de balk!

Weleens bij de overheid gewerkt (niet altijd, want dan weet je niet beter)? Dan weet je dat incompetentie en geblunder en de daarmee gepaard gaande gigantische geldverspilling de norm zijn!

Ik geef onmiddellijk toe: bij het bedrijfsleven zitten ook incompetente mensen en wordt ook geld verspild. HET grote verschil met de overheid is dat, als men bij particuliere bedrijven blijft blunderen, OF ontslag volgt, OF het bedrijf failliet gaat. Bij de overheid ontbreken deze twee correctie-mechanismen. Daarom betalen de hardwerkende burgers van 0031 zo achterlijk veel geld aan de Gelegaliseerde Misdaad (=De Belastingdienst)!

Brouhaha | 04-08-07 | 10:07

Volgens mij is dat "TheLabs" vooral heel goed in het leegtrekken van andermans zakken, in dit geval onze zakken. Wat een wazige kletspraat op die site van ze en haast niet te geloven dat een ministerie met dit soort oplichters in zee gaat. Zeg ik vriendjespolitiek? Nee, ik zeg niks. Ga van het lekkere weer genieten, zolang dat nog mag van dat stelletje wijsneuzen in Den Haag.

brutus68 | 04-08-07 | 10:05

Ze heeft zelf zeker vroeger in een plebswijkje gewoond en moest een oude belofte inlossen of ze had als kind al buschauffeusse willen worden.

de gedragsdeskundige | 04-08-07 | 10:04

" Ella Spenderella" Heerlijk, @ Pritt!

fuckje | 04-08-07 | 10:04

Dit is nog niet eens het topje van de ijsberg. Ongeveer 90% van onze belastingcentjes wordt via vestzak broekzak verkwist, maar daar hoor je de rekenkamer nooit over.

..zapper | 04-08-07 | 10:03

Wow, de overheid doet uitgaves. Was een goeie heren, nu weer iets anders svp.

Maaier | 04-08-07 | 10:03

Met 30 man in een bus, kost dat dus €500 per persoon per prachtwijk.

CoJoNes | 04-08-07 | 10:03

GrammarLab zou geen overbodige luxe zijn:
"TasteLab
Een culinaire concepten op maat. Van simpel tot exquise."

CoJoNes | 04-08-07 | 10:01

Ik had het voor de helft van het geld kunnen regelen. Wel rekening houden met een norse, bellende chauffeu... maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Pushy | 04-08-07 | 10:01

Ze had haar Kudtsmoes al wel weer klaar; Allah ( met dank aan CoJoNes) Vogelaar dacht ( ja, ze kan denken!) dat die reisjes apart niet opgeteld hoefden te worden en dat ze op deze manier onder de Europesche regels uit kon komen, zodat het allemaal wel kon en dat ze geen problemen zou krijgen hoewel ze niet bang was dat de oppositie met scherp zou schieten aangezien ze dan haar neefjes wel zou bellen die ze in al die prachtwijken had opgezocht en was tegengekomen.
Zoiets.

fuckje | 04-08-07 | 10:00

Die 43 miljoen is nog maar het topje, geloof me maar......

kwarko01 | 04-08-07 | 10:00

En ook nog eens gezellig koffie drinken met extremistische moslims. Zie Televaag van vanmorgen

die hofstadtgruppe | 04-08-07 | 09:59

Gelukkig knopen we in dit prachtige land politici niet op voor dit soort dingen.
We hadden dan namelijk al lang geen bomen meer over gehad voor dergelijke acties.

CynicalBastard | 04-08-07 | 09:58

wat een zeikerds zijn jullie, wat is nou 15 mille per wijkie, daar zet je nog geen kunstwerk voor op een rotonde. hup Ella, doe es wat serieus geld smijten en maak er prachtwijken van meid!

wateenfeest | 04-08-07 | 09:55

ik ken er nog wel 40.. mag ik effe vangen?

Codeklopper | 04-08-07 | 09:55

Gaat lekker zo, we wachten af wat er nog meer komt.

retep123 | 04-08-07 | 09:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland