Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sinterklaas, wie kent hem niet?

ayaaninhetnieuwsJe kunt over Ayaan Hirsi Ali zeggen wat je wil, maar niet dat ze geen ballen heeft. Zo heeft mevrouw opnieuw de aanval geopend op het bolwerk Hans Wiegel. Sinds zijn vertrek uit Den Haag zinspeelt het orakel op een terugkeer. En dat maakt het voor zijn opvolgers nou niet bepaald gemakkelijk. Ook nu weer heeft Hans laten doorschemeren wel wat te voelen voor een terugkeer. "Doe dat dan ook, in plaats van dat u iedere keer maar weer, zoals deze week nog in het televisieprogamma van Catherine Keyl, koketteert met uw mogelijke terugkeer in de landelijke politiek", zo stelt Ayaan. Wij kunnen niet wachten op de reactie van Hans. Sinterklaas wist hij al te benoemen, wie volgt, zwarte piet?

Reaguursels

Inloggen

Laten we effe realistisch zijn. Wat heeft Hersi Ali de afgelopen jaar bijgedragen aan de emancipatie van moslimvrouwen? Niks! nada noppes.
Wiegel is een ervaren politiek en heeft helemaal gelijk wat die zegt. Politiek moet mensen samen binden en niet andere groep afstoten. Hersi Ali heeft allen steun onder extreem rechts en linkse intellectuellen.
Lang leve Hans Wiegel welcome back!

Mister7979 | 26-11-05 | 11:30

Voor iedereen die het nog niet door heeft, Ayaan Hirsi Ali met als echte naam Ayan Hirsi Magan wordt klaarblijkelijk gesponsored door de New World Order. Want hoe kom je anders in TIME magazine te staan? Deze vrouw haalt niet alleen via Corporate bankers en olie geld haar eigen land Somalie onderuit, maar is aardig op weg om in Nederland een grote politieke partij genaamd de VVD van de kaart te vegen. Waarom gaat ze niet terug naar de PvdA, mag ze aldaar een NWO gesponsored slachtveld aanrichten.

rmstock | 26-11-05 | 04:06

ze is een mujer con cohones, maar die zouden een stuk minder groot zijn als haar niet steeds t hand boven t hoofd gehouden werd, nu ze ook nog geknuffelallochtoond is door Time is haar ego groter dan haarzelf. Ik bedoel welk gevoelige stoelpoot ze ook doorzaagt in haar tomeloze ageerdrang (en dat mag ze), er zal niemand zijn die haar de deur zal durven wijzen. Respect voor haar ballen is een, t zelfde voor haar standpunten en presentatie hebben is erg lastig .. ze is doortrapt maar ook erg emotioneel tegelijk wat haar overtuigingskracht (voorzover aanwezig) niet groter op maakt, hierdoor hebben haar collega's snel zoiets van laat haar maar lekker blaten , als het niet aanslaat negeren we haar, zoja dan gaan we er lekker op inhaken. tis dat ze t zelf niet doorheeft ...

razz | 26-11-05 | 02:00

@ Hammiehetvarken: nu dit verhaal naar het archief is verdwenen, is de discussie wel genoeg geweest. Ik snap niet goed waarom je het tegen mij hebt: ik heb toch nergens gezegd dat je respect moet tonen voor een totalitaire religie? Ik had het toch gewoon over rechten en vrijheid? Als mensen dingen doen, niet deugen moet je daar mijn idee juist wel iets van zeggen. Ik weet alleen niet of je elke maatschappelijke misstand met politieke middelen kunt aanpakken. Misschien moet je mensen ook soms rechtstreeks aanspreken.

Heer Oetgens | 25-11-05 | 21:43

Heer Oetgens, gelijkheid voor mannen en vrouwen, kijk eens hoe PvdA- stadsdeelraadslid El Jaakobi zijn vrouw behandelde, dat kan niet in Nederland anno 2005 en daar moet de politiek zijn mond over open doen. Wat menin de jaren 60 en 70 wel durfde, uitwassen van religie bestrijden, durft men nu niet, uit angst voor DISCRIMINATIE. Maar het is niets anders dan weglopen voor je verantwoordelijkheid, het is laf en ondoordacht om respect te tonen voor een totalitaire religie.

Hammiehetvarken | 25-11-05 | 20:23

@ ali:
Draaf je nu niet wat door? AHA stelt inderdaad punten van belang aan de orde, maar of ze veel bereikt is nog maar de vraag.
Heb je de Grondwet wel eens bestudeerd? Die "legt" niets "dwingend op", maar geldt gewoon, ook nu al. De Grondwet verschaft juist grondrechten: vrijheid dus. Het spijt me voor je, maar het is juist AHA die het niet met de huidige Grondwet eens is, maar die wil veranderen. Zij vindt dat er nu te veel vrijheid in de Grondwet voorkomt en daar wil ze wat aan doen.
Het is heel goed dat Hirsi Ali opkomt voor de vrijheid van vrouwen, maar niet elke vrijheid kun je met de wet, laat staan, met de Grondwet afdwingen. En je of je vrijheid bevordert door vrijheid te verminderen?
Maar als Hirsi Ali strijdt tegen segregatie heeft ze een belangrijk punt. Die strijd zal echter vooral maatschappelijk gestreden moeten worden.

Heer Oetgens | 25-11-05 | 18:12

Email aan De VVD:
Geachte heer/mevrouw,

Graag wil ik even reageren op de uitlatingen van dhr. Wiegel.
Ayaan Hirsi Ali heeft naar mijn idee volkomen gelijk, dat een liberale Islam onmogelijk is.
Hiermee toont dhr. Wiegel zijn onwetendheid t.a.v. Islam. Deze religie staat nl. op vijandige voet met het liberale gedachtengoed.
Dat dhr. Wiegel geen 'lont in het kruitvat' wenst te steken is lovenswaardig, maar kortzichtig.
Hiermee geeft hij - onbedoeld - de radicale Islam nóg meer reden om Ayaan te haten.
Dit kan nooit de bedoeling zijn.
Dit soort 'politieke spelletjes' dient men met gevoel voor realiteit - en niet met gevoel voor ego - te voeren.
Ik wens dhr. Wiegel daarom een vredig afscheid van de politiek.
De tijden zijn inderdaad veranderd.

Hoogachtend,

Bovendien is de retoriek van Wiegel zó doorzichtig en politiek correct, dat hij eerder polariseert dan AHA.

nick_name | 25-11-05 | 18:06

ongewenste vreemdeling
goed voor Hollywood

ranonkel | 25-11-05 | 18:02

hirsi wil gewoon de angela merkel van kikkerland worden daar gaat het om, in den haag gaat het alleen om de macht in onze democratische dictatuur, als twee vechten om een been gaat de derde er mee heen .. jan peter dan maar weer .. hij wacht en lacht, heeft 10 jaar politieke strategieen bestudeert

desi | 25-11-05 | 17:42

Het is juist geweldig moedig dat een VROUW - vergeet dat niet he want die zullen het nooit goed doen bij die baardmannen - opkomt voor de duizenden, tienduizenden vrouwen hier die niet eens de deur uit MOGEN! rmstock, die vrouwen zien we niet eens. De linkse kerkgangers laten deze vrouwen stikken en noemen dat cultuurrelativisme. Aan me hoela! De islam is zeer vrouwonvriendelijk, vandaar dat al die ander evrouwen hier bedekt over straat gaan. Noem jij dat normaal. We gaan zo terug naar de middeleeuwen. Ayaan legt de vinger op de zere plek. De islamisering is in volle gang, dat blijkt wel uit het feit dat sinds 2 november alles maar dan ook alles wordt gedaan om het de mohammedanen hier naar de zin te maken. Terwijl natuurlijk dwingend onze grondwet aan hen zou moeten worden opgelegd maar dat gebeurt niet.
hoeiboei.weblog.nl

Ali | 25-11-05 | 16:21

Toch vind ik het een lekker wijf.............

bokwokker2105 | 25-11-05 | 14:28

@Ali 25-11-05 @ 11:38

Wiegel hoeft helemaal geen uitspraak over vrouwenbesnijdenis te maken, aangezien er ook nog zoiets is als de scheiding tussen kerk en staat.

Wanneer de moslim religie predikt dat er vrouwenbesnijdenis dient plaats te vinden, dan zij dat zo. Wanneer de joodse religie predikt dat er mannen besnijdenis dient plaats te vinden, dan zij dat zo.

Dat neemt niet weg dat ik persoonlijk m'n twijfels heb over de ware intenties en nobele religieuze doelstelling van het fenomeen "besnijdenis". Want er zijn hier in nederland genoeg moslima's die niet besneden zijn.

De manier waarop AHA door draaaft is behoorlijk gevaarlijk. Zij overtreedt namenlijk twee dingen aan de lopende band:

1. zij gaat totaal voorbij aan de scheiding tussen kerk en staat.
2. zij stelt het Moslim(a) zijn gelijk aan het ondergaan van vrouwen besnijdenis.

AHA is natuurlijk persoonlijk zeer ongelukkig getroffen door haar gedwongen opgelegde besnijdenis in Somalie. Maar dat geeft haar nog geen vrijbrief om in Nederland de boel op stelten te zetten, en daarbij dagenlijks punten 1. en 2. te overtreden. En dat terwijl de echte problemen oorspronkelijk in Somalie zijn ontstaan. Waarom gaat ze daar niet in het parlement zitten, om aldaar de ongewenste vrouwen besnijdnis aan te pakken. Hier nog een woord vanaf "Radio Free Somalia" :

www.radiofreesomalia.com/Kulmiye_opini... :

"To enlighten you what Abdullahi Yusuf and his minions are missing: it has been said that, every supporter of Abdullahi Yusuf supporters want to live on the state subsidy while the rest of Somalis want to live their righteous hard work and righteous earning. Every Abdullahi Yusuf?s supporter want to be showed off, to pretend as an educated, intelligent, enlightened and worldly advanced person. While the rest of the Somalis, hardly trust them, suspicious about their words, their promise, their knowledge, and their claims and boastful. In the past, they use to claim that, they were the majority of Somalia but now they have been discovered they are neither majority, but minority. They are neither intelligent nor bravest than the rest of Somalis. However, they have one qualification that the rest of the Somalis do not have it, which is espionage, servile to the foreign enemy of Somalia. They exchange their faith, integrity and pride for the semblance of power and the companionship of foreign enemies. Ayan Hirsi Magan is Abdullahi Yusuf?s epitomes: anti-Somali, anti-Islam. Omer Jamal, who has a criminal pending in the U.S courts for fraudulent, has been recently lobbing in the U.S for the support of Abdullahi Yusuf?s ambition, because Omer Jamal thinks if he expelled from the U.S, he wants to get a shelter or political position from Abdullahi Yusuf. This is the nature of many recent publicists who has been campaigning on behalf of Abdullahi Yusuf."

rmstock | 25-11-05 | 13:52

Ayaan is tegen vrouwenbesnijdenis, als het Wiegel ligt laten we dat oogluikend toe.

Lees Ebru Umar over Ayaan hier:
hoeiboei.web-log.nl/log/4204711

Ali | 25-11-05 | 11:38

Ik vindt het maar sensatiezoekend kutwijf, ze is goed in kritiek geven en lekker tof doen, maar noem nou eens 1 inhoudelijk NORMAAL GOED punt van die pinda .. 1'tje maar ...................... ik wacht ... en wacht .. hou het naar maar bij *kuch* films maken!

sanchez | 25-11-05 | 11:17

@ rmstock, AHA is veel nuttiger dan Hans Wiegel. Wat wil Wiegel nu bereiken, dat we elkaar respecteren ? Dream on sukkel, er is hier een groeiende groep mensen in Nederland die daar geen boodschap aan hebben. Gezien AHA's verleden had ze misschien beter bij Groen Links gepast, de partij voor leugenachtige en/of terroristische allochtonen. Hans Wiegel past bij de jaren 70, en die zijn bijna 40 jaar terug.
Als iets op Wikipedia staat is het trouwens nog geen feit, ik weet dat ze tolk is geweest bij de IND, en heel snel bij de PvdA kwam. Maar die vader is idd een vaag figuur, in ieder geval op zn Afrikaans politiek actief, zagen we al bij zomergasten.

Hammiehetvarken | 25-11-05 | 04:48

@zweefvlieger 24-11-05 @ 10:17

"Moeten er nou echt eerst doden vallen?"

Is dat een dreigement? Als je de rust weer terug in de tent wilt krijgen, dien je als eerste de onrust-stokers van de buis af te halen. Dat heb ik helaas nog niet zien gebeuren. Ten tweede dient de AIVD compleet doorgelicht te worden op z.g. false flag terrorist operaties. De spil in het netwerk van Samir A. blijkt dus een AIVD medewerker te zijn. "Government Sponsored Terrorisme" noemen ze zoiets, terreur gesponsored door de staat, eh belastingbelater. Waarom? Dat is niet zo moeilijk. De invoering van nieuwe anti-terreur wetgeving wordt dan een stuk makkelijker. Jan en Miep modaal met kinderen zijn echter het kind van de rekening, omdat die hun vrijheden verkwanselt zien worden.

rmstock | 25-11-05 | 04:09

Over Hans Wiegel hoeft niemand een boek open te doen om te zien wat voor vlees men in de kuip heeft, maar heeft iemand zich ooit verdiept in de de persoon Hirshi Ali? Vanaf deze pagina :

nl.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali :

een aantal feiten :

1. Haar vader was een rebellen leider die door buitenlandse
geldschieters kon "studeren" in Italie en Amerika. Het drama wat
vervolgens in Somalie gebeurde, kennen we natuurlijk allemaal
2. In een interview in de New York Times Magazine wordt duidelijk dat
zij martelaar wilde worden in de jihad tegen Irak, en ook
sympathisant van de (extremistische) Muslim Brotherhood was. In
deze tijd droeg ze ook een volledige hijab (een lange en volle
hoofddoek).
3. Ondanks het feit dat ze onjuiste informatie aan de IND (Immigratie
en Naturalisatie Dienst) verstrekte, (opgave van verkeerde
geboortedatum op en veranderde haar naam van Ayaan Hirsi Magan naar
Ayaan Hirsi Ali) wordt haar binnen 3 weken politiek asiel verleend.
4. Haar overstap van de PvdA naar de VVD (waarvoor ze al spoedig door
voorkeurstemmen Tweede-Kamerlid werd).

Elke onafhankelijke waarnemer weet meteen dat aan iemand met een lijst van zulke feiten, een zeer vreemd luchtje hangt. Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk op welke gronden zij politiek asiel aangevraagd en gekregen heeft. In een dergelijke kwestie waar je moet kiezen tussen

a) Hans Wiegel
b) Hirshi Ali

Is de keuze snel gemaakt : a) natuurlijk!

rmstock | 25-11-05 | 03:44

Volgens mij wil AHA de allochtone vrouwen emanciperen, en dat is hard nodig. Tegenwoordig hebben we (weer) vrouwen in Nederland die het huis niet uit mogen, die geen Nederlands mogen leren, die achter hun man moeten lopen, die zelf geen enkele keuzevrijheid hebben, die verminkt worden, die zelf niet mogen weten met wie ze trouwen, die niet uit mogen gaan, enz, enz. De islam draagt zeker niet positief bij aan deze emancipatie en is vaak het alibi voor de achterstelling van de vrouwen. Zeer terecht dat AHA hier tegen in het verweer komt. Wiegel draagt in ieder geval niet bij tot het oplossen van welk probleem dan ook. Ik vind de spandoeken van GroenLinks veel polariserender dan AHA, maar dat is vrijheid van meningsuiting.

Hammiehetvarken | 24-11-05 | 22:17

Ik zei het gister al, Ali en Wiegel in conflict, dat word weer zagen (afhankelijk van de winnaar in de remkabels of in de nek).
*vraagt zich ernstig af of deze opmerking niet te grof is*

King of controversy | 24-11-05 | 21:42

O nee, Flip. Wat raaskal jij nu. Als het aan Wiegeltje lag gaan vrouwenbesnijdenissen, eerwraken en andere vrouwonvriendelijke maatregelen, gewoon door. Ayaan heeft het op de agenda gezet, en niemand anders. hoeiboei.web-log.nl
Wiegel kan beter in Diever blijven, daar hoort hij thuis.

Ali | 24-11-05 | 21:17

Wiegel heeft gewoon gelijk. AHA loopt alleen maar wat rond te toeteren, ze heeft nog niks, maar dan ook helemaal niks gepresteerd als kamerlid.

Flip | 24-11-05 | 20:38

Op een paar mensen na is er niemand die het voor die AHA openlijk opneemt binnen de VVD, gelukkig maar.
Dat zij de meest geliefde politicus van de VVD respectloos om de aandacht op haar te vestigen een 'conservatieve reactionair' noemt is niet slim aangezien zij toch onderdeel is van dat grotere geheel en zich als een teamspeler zou moeten inzetten voor het hogere doel; meer zetels voor de liberale VVD.
Je zou je zo langzamerhand gaan denken dat er meer mensen profijt hebben van de AHA BV. Of is het een buitenlandse corporatie? Het lijkt namelijk alsof ze de VVD wil opblazen met een eigen of door anderen bedachte agenda. Nadat ze dat kunstje bij de PvdA heeft geflikt probeert ze het nu bij die andere grote partij.
Wie is dan de volgende? Vraag je je dan af. Het CDA? Of toch een eigen partij? Groep AHA misschien? Of zal ze haar waar gezicht onthullen indien ze de door de Burke-stichting gesteunde Wilders gaat metgezellen?
Kortom onze polariserende gemutileerde roept weer veel vragen op....

MAXIMO | 24-11-05 | 19:56

Ik wed dat Wiegel de Efstedentocht wint.
Ayaan schaatst voor geen meter.

trespasser | 24-11-05 | 19:15

Vonhoff heeft al partij gekozen (voor AHA)

Pannie | 24-11-05 | 18:34

Haha die AHA is het nog aan het winnen ook van die Wiegel, wat een humor!

Pannie | 24-11-05 | 18:33

Hirsi Ali heeft groot gelijk. Al sinds 1992 is het telkenmale de discussie of Wiegel terug zal keren of niet. Iedere malloot weet dat het niet zal gebeuren, maar het is, laat ik zeggen, net als de jaarlijkse discussie rondom de Elfstedentocht: Gaat ie er komen of niet? Nee, hij zal er NIET gaan komen.
Wat dat betreft heeft Hirsi Ali dus ronduit gelijk. Houd je mond totdat iets waarschijnlijk of zeker is. En ik voorspel, 1:100, dat ook dit keer Wiegel NIET in de landelijke politiek zal terugkeren. En ook de volgende keren niet.
De speculaties rond Wiegel en de Elfstedentocht hebben hetzelfde doel: publiciteit.

Chiant | 24-11-05 | 18:29

Ayaan is gewoon een gefrustreerd mens dat iets moet hebben om in het nieuws te komen en Wiegel is een goede politicus met een duidelijke mening. Hopen dat ze Hirsi Ali zo snel mogelijk de partij uit trappen.

Nageboorte | 24-11-05 | 18:13

Herintreders okay maar wel pellen en niet lullen.

Na begane blunders ook netjes aftreden, dat mis ik een beetje de afgelopen jaren.

trespasser | 24-11-05 | 17:24

@heer oetgens,

jij hebt teveel vrije tijd!

drs. B | 24-11-05 | 17:14

@ Klaverjas.
Inderdaad, we kennen in Nederland al heel lang een scheiding van kerk en staat. Dat wil dus zeggen dat de staat niet meer zoals vroeger de dienst uitmaakt in de door haar bevorderde kerk, maar dat die kerk zelf haar eigen gang kan gaan.
Zo kennen we dus ook een zekere scheiding tussen staat en school, al is die minder stringent. Als mensen een eigen school willen oprichten - een Montessorischool, een Jenaplanschool of wat dan ook - dan hebben ze daar de vrijheid voor. Dat is vrijheid van onderwijs en omdat het ook mogelijk moet zijn van die vrijheid daadwerkelijk gebruik te maken, subsidieert de staat dat, zoals ze ook allerlei cultuuruitingen subsidieert. En uiteraard is het dan heel redelijk dat de overheid controleert of die subsidie ook een beetje redelijk gebruikt wordt.
Vergeet daarbij niet dat er leerplicht bestaat; deelname aan onderwijs is dus verplicht. Dan is het wel zo netjes om ook te zorgen dat mensen aan die plicht kunnen voldoen op de wijze die zij verkiezen.
De overheid neemt daarbij de taak op zich om ervoor te zorgen dat er voldoende openbaar onderwijs is, want anders loop je de kans dat er in bepaalde gemeenten onvoldoende maatschappelijke actoren zijn die zorgen voor genoeg onderwijs. Kortom, zo zorgt de staat ervoor dat er voor iedereen onderwijs beschikbaar is. Dat lijkt me mooi geregeld. Je zou je ook een situatie kunnen voorstellen waarbij de staat niet die plicht op zich nam en alleen bijzondere scholen zou subsidiëren, maar ze vindt onderwijs zo belangrijk dat ze ook zelf zorgt dat er voldoende is.
In openbaar onderwijs geldt dat ieders godsdienst of levensovertuiging geëerbiedigd wordt. Een leraar in het openbaar onderwijs moet dus veel verstand van en gevoel voor al die verschillende levensovertuigingen hebben, want anders kan hij (of zij) die niet eerbiedigen. Maar als je nu eens geen zin hebt om al die verschillende overtuigingen te eerbiedigen? Als je nu eens een overtuigd atheïst bent, die helemaal niet vindt dat alle overtuigingen gelijkelijk geëerbiedigd behoren te worden, mag je dan geen onderwijs geven? Zo iemand zou in een openbare school niet terecht kunnen. Ik vind dus dat mensen het recht moeten hebben om scholen op te richten waar mensen hun overtuiging kunnen uiten. Dat kan het beste in bijzondere scholen.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan scholen die streven naar het geven van een zo breed mogelijk beeld. Of je dat "neutraliteit" moet noemen, daarover kun je twisten. Wat de een oprecht "neutraal" vindt de ander soms helemaal niet neutraal, dat is het lastige punt.
Je kunt natuurlijk wel proberen om iedereen naar de openbare school te drijven, maar dan krijg je vervolgens eindeloze discussies of die alle overtuigingen wel voldoende eerbiedigt en wel "neutraal" genoeg is. Dat lijkt me veel meer problemen op te leveren dan het huidige systeem waarin mensen een grote keuze hebben .
De vrijheid van onderwijs en het gelijkelijk subsidiëren van scholen die van allerlei modellen en richtingen uitgaan, ligt geheel in het verlengde van de scheiding van kerk en staat. Het is een verder uitwerking van hetzelfde liberale principe, waarin mensen zelf dingen mogen bepalen en niet de staat alles oplegt. Want waarom zou onderwijs eigenlijk exclusief iets van de staat zijn?
Ik pleit niet voor of tegen geloof, ik pleit alleen voor de vrijheid van mensen om op dat punt zelf de dienst uit te maken. Vroeger waren cultuurnationalisten voor de ene openbare school, omdat ze bang waren dat katholieke kindertjes anders de bijbel niet leerden kennen. Nu zijn sommigen kennelijk voorstander van openbaar onderwijs omdat ze anderen een school op basis van hun eigen overtuiging - wat die ook is en die hoeft echt niet "gelovig" te zijn - willen ontzeggen.

Overigens is de huidige Grondwet van 1983 en voor artikel 23 in deze grondwet hebben de liberalen toen unaniem gestemd, zoals de principiële liberaal Wiegel terecht opmerkte.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 16:27

@Klaverjas en kuifjes,
Wat een draaikonterij, Heer Oetgens heeft wel degelijk een punt. Geef nu maar gewoon toe dat u een geloofsobsessie hebt. Want wat voor een onderwijsalternatieven worden aangedragen, u blijft doorzagen over het geloof. En natuurlijk zou een geloofsneutrale onderwijsvorm ideaal zijn, maar dan zou dat ook overtuigingsvrij moeten zijn, en dat bestaat niet. Er zijn nou eenmaal zaken waar mensen verschillend over denken, ongeacht geloofsvorm.

linksisooknietalles | 24-11-05 | 15:58

Laat Hirsi Ali als gekozen parlementariër zich nu ook eens met andere zaken bezighouden zonder dat ze mensen onnodig in het gordijn jaagt

Leipo | 24-11-05 | 15:51

@Heer Oetgens
Dat je dit met droge ogen allemaal kunt beweren, zeg. We zijn een land met scheiding van kerk en staat, hoor. En scholing valt onder de staat, want in schooltijd moet KENNIS worden onderwezen. Zo lopen die controleurs ook niet voor niets rond die kijken of het curriculum wel wordt volgemaakt en daarin staat niets over geloofsindoctrinatie. Voor je GELOOF ga je maar naar de zondagschool, in je eigen tijd - dus niet in schooltijd - en zonder subsidie. Geloof moet je in Nederland zien als hobby, daar hoor je geen subsidies voor te krijgen.

Klaverjas | 24-11-05 | 15:40

Van Aartsen maant geforceerd tot rust en probeert zich als de grote leider van de VVD te manifesteren. Maar in plaats van dat hij een kant kiest, roept hij de beide VVD'ers op, hun verantwoordelijkheid te nemen. Wie zegt dat het poldermodel dood is. Ondertussen lacht Wouter Bos in zijn vuistje. Maar ach, Van Aartsen wat kan je eigenlijk gebeuren..... Dijkstal bekleed nu immers ook een mooie commissie.

drs. B | 24-11-05 | 15:30

afschaffen dus van de subsidies voor bijzonder onderwijs en op weg naar een ongedeeld openbaar onderwijs

kuifjes | 24-11-05 | 15:12

als mensen zonodig op basis van keuzevrijheid kiezen voor godsdienstbeleving op school; laat ze daar dus ook extra voor betalen; dan leren ze dat wel af; uiteindelijk kiezen ze toch voor die ene god, allah of boeddha; de portemonnee.
dus.

kuifjes | 24-11-05 | 15:03

Nee, kuifje, je verstrikt je in tegenspraken. Jij wilt niet iedereen gelijke kansen geven: jij wilt mensen meer kans geven om onderwijs te geven of te volgen dat van de overheid uitgaat, dan onderwijs geinitieerd wordt door maatschappelijke actoren. Nu is er een keuze uit vele soorten onderwijs en vele richtingen: dat is dus keuzevrijheid. En omdat de ene optie niet meer kost dan de andere, is er inderdaad sprake van gelijke kansen.Die vrijheid wil jij afschaffen. Het is nogal raar om in de ene zin te schrijven dat je voor gelijke kansen bent en dan in de volgende zin om te pleiten voor het stopzetten om van een van de mogelijkheden die er nu zijn gebruik te maken. Niet echt een staaltje logisch redeneren, zou ik zo zeggen.
Waarom noem je de mogelijkheid "dat nieuwe groepen zich zullen blijven manifesteren en niet worden samengebracht" een "gevaar". Behoort het niet tot de vrijheid van mensen dat ze eigen groepen vormen? Moeten mensen soms met dwang worden "samengebracht"? Is dat vrijheid? Nee, natuurlijk niet. Wees dan zo eerlijk om toe te geven dat je tegen het verlenen van vrijheid bent en dat je domweg voor dwang bent.
Je verstrikt je wel in meer tegenspraken. Jij vindt dat openbaar onderwijs "neutraal" moet zijn, maar even later zeg je dat scholen er zijn om onderwijs te geven en niet om godsdienst te beleven, maar als mensen nu eens vinden dat scholen ook rekeninng moeten houden met godsdienst, dan zal een neutrale school - die geen standpunt voor of tegen inneemt - daar toch rekening mee moeten houden. Het lijkt mij veel beter als mensen ook de vrijheid hebben om scholen op te richten waar godsdienst geen rol speelt, maar dat kunnen alleen maar bijzondere scholen zijn.
De vraag is dus: ben je voor keuzevrijheid of ben je er tegen?

Heer Oetgens | 24-11-05 | 14:50

dat is ook aardig; iedereen gelijke kansen geven, dat is ook precies wat ik beweer; stop de bijzonder onderwijs subsidie.
dat blijft ervoor zorgen dat de mensen in een verdeel en heers positie worden (ideologisch) grootgebracht en dat tevens het gevaar in zich herbergt dat nieuwe groepen zich zullen blijven manifesteren en niet worden samengebracht...

kuifjes | 24-11-05 | 14:29

Sterker nog ik had een minachtend gevoel kijkend naar de foto van het mokkel naast het artikel, en dat gebeurd me in de regel niet zo vaak.
Misschien heb ik toch ongewild een beetje iets van een smerige racist ergens diep in me eigen, dat kan ook het spijt me dan als dat zo zou zijn.

..Whatever | 24-11-05 | 14:29

Mijn bescheiden mening is dat men in de politiek over capaciteiten/inzicht moet beschikken en wel breed verbreide capaciteiten/inzicht.
Wanneer ik Ali zie denk ik nog immer aan zo?n rond hutje ergens in Afrika kommetje rijst in haar handen enzo, de enige capaciteit/inzicht die ze mij tot op heden kenbaar gemaakt heeft is die van een brede kijk op het integratie gebeuren en deze is niet als capaciteit aan te merken in de vorm zoals ik het voor ogen heb op dit moment, daar het haar eigen ervaring/cultuur betreft, als men begrijpt wat ik bedoel.
Ik denk dat alles wat er aangaande integratie in Ali zat, inmiddels tot op het bot uit geknepen is en ze derhalve overbodig is in de Nederlandse politiek.
Haar kruistocht aangaande haar verbeten jeugd mag ze om mij verder zetten als gedreven kunstenaar, om mij gaat ze dode kuikens vullen met stuiterballen nadat ze ze zwart geschilderd heeft,
Ali en Wiegel staan in geen verhouding, ik ergerde me dan ook na het lezen van een nul als Ali snerend naar een Wiegel.

..Whatever | 24-11-05 | 14:17

@ kuijfjes: als je vindt dat de overheid er voor dient te zorgen dat een ieder zijn gang kan gaan, zou het dan ook niet zo aardig zijn als ze iedereen daarbij gelijke kansen gaf? Dat doet ze nu, maar daar ben je kennelijk tegen.
Waarom iemand (extra) zou moeten betalen voor eerbiediging van overtuiging of godsdienst, dat snap ik niet, want dat is wat er nu wettelijk in het openbaar onderwijs al moeten gebeuren. Er zijn echter ook mensen die niet elke overtuiging even respectabel vinden en waarom zouden die niet hun eigen onderwijs mogen inrichten? Waarom zou je mensen uitoefening van vrijheid willen ontzeggen? Dat is het hele punt waar het hier overgaat: of je voor of tegen vrijheid bent.
Jij bent tegen, zoveel is duidelijk. maar ook antiliberalisme is toegestaan in dit vrije land.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 13:57

Scholen zijn om te leren, niet om godsdienst te beleven

kuifjes | 24-11-05 | 13:50

Dit inconsequente narcistische fossiel heeft geen recht van spreken. Hij heeft indertijd zelf in het kabinet gezeten en is mede debet aan ons allochtonen met hun integratieproblemen. Hij komt ook nu niet met oplossingen, maar trapt gewoon lekker tegen Ayaan Hirsi Ali aan om net als deze verwoord even weer in het middelpunt van belangstelling te staan! Daar waar menerr woont wonen vast geen allochtonen! Kwal!

Frank Es | 24-11-05 | 13:44

de overheid is niet gebonden aan welke overtuiging dan ook, zij dient er voor te zorgen dat een ieder zijn gang kan gaan.
als jij om wat voor reden dan ook wilt dat jouw overtuiging of godsdienst wordt geeerbiedigd, betaal daar dan maar voor.
Echte integratie begint met gelijk, neutraal openbaar onderwijs

kuifjes | 24-11-05 | 13:41

Goeje actie, van Wiegel. Hij steunt hiermee de oproep die www.Leefbaarafrika.nl vorige week deed aan Ayaan Hirsi Ali, dat ze zich moet gaan richten op haar Kamer-werk en minder op nevenactiviteiten. Mooi dat ook Wiegel dit initiatief steunt. Ayaan, ga es aan het werk!

D. van Alphen | 24-11-05 | 13:38

@ zeiksmurf: het lijkt me heel democratisch om tegenstellingen zichtbaar te maken. Maar de vraag is waarom Ayaan Hirsi Ali dan de grondslagen van het liberalisme aanvalt. Ze zou toch een radicaal ultralinks partijtje kunnen oprichten, dat tegen de bestaande vrijheden vecht? Dat zou pas duidelijkheid verschaffen.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 13:37

is het niet juist uiterst democratisch om tegenstellingen die een discussie tot gevolg hebben zichtbaar te maken? Prachtig toch wat Ayaan doet ? Dhr Wiegel was in zijn tijd beslist nodig, maar die tijd is geweest. Hij houdt zich aan zijn toentertijd verkregen status vast als een 50 jarige aan de hits van toen-ie 20 was.

zeiksmurf | 24-11-05 | 13:31

@ kuifjes: je lijkt een obsessie met geloof te hebben. Het gaat hier om het onderscheid tussen openbaar en bijzonder, niet om dat tussen al dan niet geloven. Openbaar onderwijs in Nederland was vanouds gereformeerd, later algemeen christelijke en tegenwoordig wordt het nog steeds gegeven "met eerbiediging van ieders godsdienst of levensovertuiging". Dat betekent dus dat tegenwoordig in het openbaar onderwijs ook de islam geeerbiedigd moet worden.
Kortom, openbaar onderwijs heeft veel met religie te maken en bijzonder onderwijs hoeft helemaal niets met geloof te maken te hebben. Dat is algemeen bekend. Als iemand nu eens een bijzondere school wil oprichten, waarin duidelijk seculier onderwijs wordt gegeven - iets dat in het openbaar onderwijs niet is toegestaan - moet die dat dan ook helemaal zelf betalen? Zou het niet zo eerlijk zijn om iedereen zijn vrijheid te geven en gewoon alle onderwijs gelelijk te betalen?
Je zult toch niet bedoelen dat de overheid de ene overtuiging voor moet trekken boven de andere? Tenminste, als je voor een liberale overheid bent, lijkt me dat een niet houdbaar standpunt.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 13:29

discriminatie is onderscheid.
dat moet wel betaald worden; als diegenen die zich onderscheiden door in wat dan ook te geloven; dienen ze daar extra voor te betalen, ja.

kuifjes | 24-11-05 | 13:21

@Opa-Buiswater 10:22 : Dank u Opa B.
Dat scheelt me een hoop getik. ;)

TM | 24-11-05 | 13:18

1000x liever Wiegel dan dat gedrocht Verdonk. Hirsi zeikt alleen maar om het zeiken dus kansloos.

grmbl | 24-11-05 | 13:17

Wiegel,
-
Op 10 november 2005 is er weer een Alzheimer Publieksdag in de Jaarbeurs te Utrecht.
Op de vorige publieksdag, in 2003, leerden de bezoekers van alles over het geheugen en geheugenklachten.
-
Hoe vaak wil je nog terugkomen?

Bunt | 24-11-05 | 13:15

@ Je bent dus voor discriminatie: als je je kent naar een staatsschool stuurt, dan wordt dat onderwijs helemaal betaald, maar als je je kind naar een Montessorischool stuurt, dan moet je hetzelf betalen.
Op dit moment is ongeveer 70% van het onderwijs bijzonder - domweg omdat bijzondere scholen meestal beter zijn, niet omdat ze religieus zijn, want dat zijn ze meestal niet of nauwelijks - en 30% openbaar. De ouders van die 70% zouden dus wel mee moeten betalen voor het onderwijs van die 30%, maar die 70% zou dus behalve voor het eigen onderwijs ook nog eens mee moeten betalen voor het onderwijs van die 30%.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 13:15

Hans Wiegel.... Ik word zo ziek van dat Nederlandse gezeik altijd over die kerel. Wanneer er weer een (leiderschap) crisis uitbreekt, heeft iedereen Wiegel al weer gebeld. Zelfs in de poll van Elsevier kon je laatst je mening geven over wie de volgende lijsttrekker van de VVD zou worden en wie stond er onder Verdonk (jaaaa!!!) ja hoor, onze Johan Cruiff van de politiek.
Johan Cruiff is ook zo'n loser. Tig jaar geleden iets gepresteerd en dan bij elk WK of EK hoor ik weer de roep om Johan. Nou, Johan en Hans zullen nooit resp. bondcoach/lijsttrekker of premier worden. Want zeg nou zelf wat is beter: constant (zonder consequenties) lekker je mening geven, media aandacht krijgen, uitgenodigd worden bij kutprogramma's waar je "sterren" ego nog meer door wordt geboost of......... echt eens moeten presteren, en dan als het dan "misschien" eens fout kan gaan KEIHARD afgeschreven worden... Mannelijke groet: A. Nus, broer van P. Nus!

A. Nus, broer van P. | 24-11-05 | 13:07

Juist daarom; als jij zonodig naar een bijzondere (merkwaardige uitdrukking overigens) school wilt, ( of beter gestuurd wordt; daar is die erfelijke belasting weer) betaal daar dan ook voor.
de staat dient er voor te zorgen dat diegenen die zonodig willen/moeten geloven ook onderwijs kunnen krijgen, maar hoeft daar m.i. niet financieel voor op te draaien.
m.a.w. laat een ieder zijn deel krijgen

kuifjes | 24-11-05 | 13:01

Ik vind het GEWELDIG wat Hirsi Ali doet.
Eindelijk iemand binnen de VVD-'top' die uit durft te spreken wat heel veel VVD'ers al lang denken. En dat is: "Wiegel, rot ff op en laat ons ons werk gewoon doen!"
Een arrogante ijdeltuit, die Wiegel. Niks meer dan dat.

Quintus | 24-11-05 | 12:51

Ik geef Wiegel in deze groot gelijk, Ayaan is een polariserende politica die de VVD, het liberalisme en dit land geen goed doet.

MAXIMO | 24-11-05 | 12:46

@ kuifjes:
Iedereen meetellen voor het toekennen van subsidies: zou dat niet bij uitstek toepassing van het gelijkheidsbeginsel (Grondwet artikel 1) zijn? Of ben jij voor discriminatie? Als iedereen vanwege de leerplicht kinderen verplicht naar school moet doen, dan is het ook redelijk dat de overheid iedereen in gelijke mate de mogelijkheid geeft?
Vrijheid van onderwijs gaat domweg over het recht om zelf het onderwijs te bepalen; dat hoeft de staat niet te doen. Bijzondere scholen hoeven echt niet religieus te zijn; het gaat erom dat ze niet van de overheid uitgaan.
Toen de vrijheid van onderwijs werd ingevoerd waren openbare scholen in Nederland volgens de wet nog christelijk. Ook nu speelt de religie in openbare scholen volgens de wet een grote rol.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 12:46

als je zonodig in iets wil/moet geloven, dan moet/wil je daar toch ook wel voor betalen?
daarom: weg met subsidies aan welke vorm van op welk geloof dan ook geinspireerde uitgangspunten.
als jij zonodig (om je zielerust, je prettige gevoel van eigenwaarde, je bestaansrecht, je zelfvertrouwen, je geweten, je morele besef, etc, enz.) in een allah of god of boeddha gelooft, wil je mij daar dan niet mee belasten?
scheelt een hoop geld.
ik heb hemel (!) en aarde moeten bewegen om mij ( erfelijk belast) uit te laten schrijven als gelovige bij de overheidsinstanties.
diezelfde instanties tellen wel iedereen mee die (al dan niet erfelijk belast) voor het toekennen van subsidies
ja, ook jou, ongelovige Thomas...

kuifjes | 24-11-05 | 12:37

@De_Hufter 24-11-05 @ 12:34
Nee Bram van der Vlugt

grmbl | 24-11-05 | 12:36

Sinterklaas, wie kent hem niet? Da's toch Jan Pronk!?

De_Hufter | 24-11-05 | 12:34

Kom op; die twee hebben twee weken geleden geneuqd en nu is het ruzie.

drivebyposter | 24-11-05 | 12:28

De ZW afschaffen en opnemen in de WAO is een JdeU kunststuk van de onderste plank geweest en economie is een sub-wetenschap die gedrag beschrijft en nu vooral door de parasitaire industrie wordt misbruikt als een glazen bol vol verheven wereldbeelden.
.
Gewoon met je poten in de klei werken past niet bij deze droomdenkers en achterom kijken naar de puinhopen die hun dromen hebben veroorzaakt al helemaal niet.
.
Ook het huidig kabinet is nog steeds aan het puinruimen in de parasitaire industrie en de droomdenkers zijn al plannen aan het maken om het alleen nog op papier bestaande geld nu reeds te verspillen aan dezelfde parasieten.

Ksi-Ziks | 24-11-05 | 12:27

Ayaan 4 president. Wat een heerlijk wijf met ballen is het toch.

De_Hufter | 24-11-05 | 12:27

Wiegel ging wel even puinruimen en liet een nog grotere puinhoop achter.
Makkelijk om dan daar weer een vorig kabinet de schuld van te geven.Dat doen alle politici als ze ergens de schuld van krijgen
Conclusie: Wiegel had een grote bek en kon dus niet puinruimen.
Daarna verdween hij maar gauw weer met de staart tussen de benen.
Gewogen en te licht bevonden om werkelijk een uitvoerder te zijn.

prettything | 24-11-05 | 12:25

Hans Wiegel is een liberaal en dus voor VRIJHEID van onderwijs. Hirsi Ali is een radicaal die mensen vrijheid misgunt. Het zou beter zijn als ze een ultralinks partijtje dat duidelijk aangeeft intolerant te zijn, zou oprichten. Dat zou duidelijkheid verschaffen. Wiegel zou de VVD weer moeten gaan leiden, zodat de partij weer op het liberale, vrijheidslievende spoor komt.

Heer Oetgens | 24-11-05 | 12:16

@linksisooknietalles: nee, maar Opa wel, en daar zit jij kansloos op te zeiken. Opa rules!

Zeurders | 24-11-05 | 12:06

@zeurders
zie 11.35
En nu U, alstublieft, want tot nu toe komen er ook maar weinig terzake doende opmerkingen van uw kant. (Heb even gezocht op uw naam in dit topic)

linksisooknietalles | 24-11-05 | 12:03

@linksisooknietalles: zeg jij eens wat inhoudelijks dan.

Zeurders | 24-11-05 | 11:56

Ayaan wordt verweten te veel te polariseren. Nee hoor. Ze noemt Man en Paard. En Wiegel is inderdaad hopeloos reactionair, althans naar mijn mening.

zeiksmurf | 24-11-05 | 11:51

Hé opa, tijd voor je middagdutje!!! Je zietr de zaken niet meer helemaal helder.
*rooie flikker*

linksisooknietalles | 24-11-05 | 11:50

@Opa: gelukkig dat er nog iemand is die het allemaal nog echt heeft meegemaakt en zijn feiten kent.

Zeurders | 24-11-05 | 11:48

Bah .. Hans Wiebel..
Erg makkelijk om vanuit jezelf bedachte ontastbare zetel al jarenlang menen te moeten zeggen hoe het nièt moet.
Hij leeft alleen nog nog voort in de harten van mensen die een te groot gevoel voor nostalgie hebben .
En z`n vrouwen waren een gevaar op de weg.

Boze Buur | 24-11-05 | 11:48

@Ksi-Ziks: Je kunt ome Joop een hoop aansmeren, maar de WAO bestond al vóórdat er een kabinet den Uyl was. Die is ingevoerd tijdens het ( rechtse) bewind van Jelle Zijlstra, door minister Veldkamp ( ik meen ARP) om precies te zijn. Een beetje historisch feitelijke kennis in een discussie is toch wel het minste......

Opa-Buiswater | 24-11-05 | 11:47

Ze heeft wel gelijk wat Wiegel betreft, de machtswellusteling anders kan ik dat niet benoemen. Heb verder niets tegen de man maar onderhand is het komt die wel komt die niet, Ik denk dat die gewoon met pensioen moet gaan en beetje vrijwillegers werk moet gaan doen. Moeten jongeren de vlag eens overnemen in de politiek.

lara | 24-11-05 | 11:45

@Ksi-Ziks Amen, maar volgens mij is Opa-Buiswater het niet helemaal met je eens

Karel Kruizenruiker | 24-11-05 | 11:44

@Ksi-Ziks: Weer een beetje blinde 'kogel van links'-post: als economie volgens jouw zo ongrijpbaar is, kun je dan wel iemand de schuld geven?

Zeurders | 24-11-05 | 11:43

En hopen dat de dreigementen aan het adres van die Ayaan ding nu eindelijk eens uitgevoerd worden?
<evilgrin>

zeveroare | 24-11-05 | 11:41

Johannes den Uyl heeft in zijn dwaze goedgelovigheid een aantal wetten ingevoerd die tijdens van Agt/Wiegel explodeerden in zowel gebruik als misbruik als beheerskosten. De WAO en de Koppelingswet zijn daar de trieste hoogtepunten van, ook Ontwikkelingssamenwerking en de uitverkoop van NL aardgas voor slechte prijzen aan de Italiaanse communisten, die dat direct weer doorverkochten aan de Franse communisten, die bij Economische Zaken klaagden dat de Italianen hetzelfde gas goedkoper konden leveren en van Jopie een extra lage prijs kregen waardoor de Italianen minder verdienden en weer gecompenseerd moesten worden.
.
Van Agt/Wiegel moest die socialistische troep opruimen maar ondertussen wel zien dat zij dat gefinancierd krijgen. Ook mongool WB heeft net als JdeU zijn opleiding aan de spinazie academie gekregen, immers Economie is geen echte wetenschap maar een studie voor politiek geborneerden met een geestelijk onvolwaardige en politiek gekromde rekenliniaal.

Ksi-Ziks | 24-11-05 | 11:38

Wat een hoop hypocriete reaguurders zitten er op GS!
Als er een item over intergratie, moslims of marokanen is, wordt er gereageerd op een manier waarvan alleen de varkens brood lusten. Een kamerlid wat daar niets van zegt staat buiten de werkelijkheid. Een kamerlid wat daar wel (iets teveel) van zegt wordt ook verketterd.
Conclusie: Politicus zijn is net zo'n kudtbaan als bondscoach.
Tot nu toe ben ik van mening dat AHA meer ballen heeft dan Wiegeliedje.
Van dat voortdurende gezeur over terugkomen wordt ik een beetje slaperig.
En dat iedere keer vanaf de zijlijn iets roepen is ook slaapverwekkend.
Als dat ZKH uitkomt, bazelt hij weer wat, en de slimme media lopen zich de benen uit hun kont naar Drente toe.

linksisooknietalles | 24-11-05 | 11:35

"Hij roept Hirsi Ali op 'geen wiggen' te drijven en om verdraagzaam te zijn."
Je kunt lullen wat je wilt, AHA heeft Wiegel laten zeggen dat hij als tweede Cohen moet worden gezien. En daar hebben we in dit land helemaal geen behoefte aan.

ventus_aqualis | 24-11-05 | 11:32

@Karel Kruizenruiker: Ja hoor, en de kerstman bestaat ook en woont in de Kalverstraat. Een fraai stukje rechtse propaganda, destijds, en zo te zien nog steeds met succes, gelanceerd door ome Hans uit Diever. Oudste truc ter wereld, bij falen geef je je voorganger de schuld, bij succes heb je het helemaal zelf gedaan. Overigens wijzen de cijfers héél anders uit dan Hansje heeft lopen beweren; den Uyl was de eerste minister-president die ná de oorlog het begrotingstekort naar nul wist terug te brengen. Kun je van Wiegel en van Agt niet zeggen.....

Opa-Buiswater | 24-11-05 | 11:21

Zonder figuren zoals Ayaan, Pastors, Eerdmans, Verdonk en zelfs Wilders, was Nederland allang weer in slaap gesukkeld. Dit zijn de John Mcenroe's in Den Haag, dat maakt 't vermakelijk om te volgen.

naardeklote | 24-11-05 | 11:18

Wiegel blijft gewoon een clown die makkelijk praten heeft vanaf de zijlijn

kuch kuch | 24-11-05 | 11:14

@Opa-Buiswater... mag ik u er even aan herinneren dat Wiegel het niet voor niets over sinterklaas had, en dat hij samen met van Agt de financiele wanorde moest opruimen die "ome Joop" had achtergelaten en DAAR betalen we nu nog voor.

Karel Kruizenruiker | 24-11-05 | 11:11

@Vossie 24-11-05 @ 11:04

Etisch Reveil, gvd, Gretta met jouw held staan nog op mijn netvlies gebrand.

KaiserSoza | 24-11-05 | 11:10

@Ksi-Ziks: wilt u van mij het adres van de Jellinek-kliniek, of kunt u dat nog zelf opzoeken......?

Opa-Buiswater | 24-11-05 | 11:09

Normen en waarden?
Daar hebben we JeePee toch voor!

luisindepels | 24-11-05 | 11:09

.Knip 24-11-05 @ 10:44
Volgens mij was die zinsnede van Bertien en hij ging ongeveer zo: Met de broek naar benee draai ik mij om voor de spiegel en zie tot mijn schrik het gezicht van Hans Wiegel.

Ksi-Ziks | 24-11-05 | 11:08

@zweefvlieger 10.51: Paars.... VVD!!!!!.. vvD66 en de pvda. Minister van de centjes...??? Zalm, volgens mij ook iemand van de VVD? En als de historische kennis over politiek al ophoudt bij paars, hoe kunt u dan nog over Wiegel en zijn verleden meepraten....?

Opa-Buiswater | 24-11-05 | 11:07

Ik wou dat Dries van Agt ook terugkeerde in de politiek en weer minister president van dit land werd dat snel afzakt naar de verdoemenis. Van Agt bracht ons het Etisch Reveil, weet je nog? Zoiets hebben we juist nu hard nodig want er is een en al viezigheid en narigheid in dit land, met name op tv en op het internet. Een extreem voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld wat er op de volkskrannt weblog te lezen valt op
www.volkskrant.com/weblog/pub/blogs/en...
over een tante die het met haar neefje doet. De volkskrant nota bene, de eens zo fatsoenlijk christelijke krant dat door nette mensen gelezen werd!
Was getekend
Trudie van der Steen

Vossie | 24-11-05 | 11:04

tering Ksi-Ziks !! wat een verhaal ! zelf bij de Wiarda st gewerkt of zo ?

more beer (cd /pub) | 24-11-05 | 11:04

ja, ja eindelijk eens submission voor het Orakel...
free at last..... free at last.

kuifjes | 24-11-05 | 11:00

Femke en AHA zijn beide afkomstig uit het Wiardi Gekman Instituut van de PvdA. De richting die AHA in de VVD poneert wordt slechts gedragen door de achterban maar niet door de VVD kadavers die vaak hun herkomst hebben uit de parasitaire industrie.
.
De parasitaire industrie is sterk vertegenwoordigd in de politiek, zo sterk zelfs dat mongolen zoals WB en JM worden gezien als een politieke verademing.
.
PF was als voormalige parasiet nu juist datgene wat de kiezer graag zag in de politiek: een man die zich boven zijn afkomst en geaardheid kon verheffen en de parasitaire industrie toesprak in een taal die zowel de kiezer alsook de politieke kadavers uitstekend begrepen.
.
Zolang kadaver politici het parasitaire nest waaruit zij zijn voortgekomen niet willen bevuilen met echte veranderingen, die vaak slechts de negative versie van de wet van Parkingson tot gevolg hebben, zolang heeft het geen zin om op welke partij dan ook te stemmen. Echter je stemt natuurlijk wel want je wil verhinderen dat de mongolen WB en JM aan de macht komen, dus kies je voor mannen of vrouwen met ballen en die zitten helaas allemaal bij de VVD.

Ksi-Ziks | 24-11-05 | 10:58

ayaan is wiegel aan het demonisren en we weten allemaal wat er komt van demoniseren, ze was toch niet jaloers op alle aandacht van verdonk

Mellorenz | 24-11-05 | 10:56

VVD: de polariserende draaikonten partij!

Zippy | 24-11-05 | 10:55

En Wim Kan ? Daar hoor je weer niets over.

vinque | 24-11-05 | 10:54

Wiegel, is dat niet die man die nog nooit een baan gehad heeft, anders dan de baantjes the old boys network elkaar toeschuift?
Laat hem eerst eens zijn handen uit zijn mouwen steken en kijken over de grenzen van het Land van Ooit, waar hij woont. Ayaan heeft volledig gelijk.
Laten we alsjeblieft ophouden over Wiegel.. Haal Bolkenstein maar terug. Daar heb je tenminste wat aan.

Blaathaas | 24-11-05 | 10:54

@Knip
Wist jij dat die toplinksert Youp van 't Hek op een haar na bij de 500 rijkste Nederlanders hoort? Over kontfiguren gesproken!

zweefvlieger | 24-11-05 | 10:53

Wanneer wordt van AHA bekend dat ze een terroristenopleiding heeft gehad in klitsnijland?
Geen ballen geen klit.Kudtwijf.

janfortune | 24-11-05 | 10:53

@John McClane
Volgens de rechters hier is er heeeeelemaal niks aan de hand!

@Opa Buiswater
Nooit geweten dat Paars 1 en Paars 2 kabinetten van Van Agt en Wiegel waren. Want daar werd door de PvdAsocialen pas echt met geld gesmeten. En daar hebben wij dus nou last van.

zweefvlieger | 24-11-05 | 10:51

"... of mag ik Hans zeggen?" "Nee zeg maar gewoon u"

FruitmandjeXL | 24-11-05 | 10:47

@knip
ja toen was de Jonge nog goed............... gaaaaaap

MILF | 24-11-05 | 10:46

Uitspraak van Freek de Jonge (tijdens Neerlands Hoop voorstelling Interieur)

"Ik zag mijn kont net in de spiegel en ik dacht verrek daar heb je Wiegel"

Knip | 24-11-05 | 10:44

Onze ShowroomFries heeft het allemaal meegemaakt, Ayaan staat dat nog te gebeuren, dat is het verschil
Ayaan vecht voor een goede zaak, ze staat niet voor niets op de lijst van 100 meest invloedrijke personen, we gaan nog veel van haar horen of je wilt of niet...

MILF | 24-11-05 | 10:43

@brutus68
Van Aertsen heeft wel uitstraling hoor, gewoon een hele foute uitstraling...

zum kotzen | 24-11-05 | 10:40

@the_Tzar

Van Aartsen ontbreekt het aan elke vorm van uitstraling, en dat kost stemmen. Dat weet Wiegel ook. Wiegel zou daareentegen wel stemmen op leveren, maar of hij daadwerkelijk de "man" zou zijn..? Dat betwijfel ik, de man is toch een beetje een fossiel zo langzamerhand. Het is net of het CDA Van Agt zou terughalen.

brutus68 | 24-11-05 | 10:39

@MoreBeer: Je zit hoe dan ook met die ouwe garde opgescheept. In het onwaarschijnlijke geval dat een nieuwe partij overweldigend wint, hebben ze de know-how en de mankracht niet om iets fatsoenlijks neer te zetten (zie de LPF) en staan de "oude grote" partijen gniffelend langs de kant om te zien hoe de nieuwkomer gigantisch op de smoel gaat.

Conan de Rabarber | 24-11-05 | 10:37

Waar haalt HA de gore moed vandaan om onrust te blijven trappen. Ze kan best gelijk hebben, maar dan bespreek je niet zo iets indirect en publiekelijk. Ze is respectloos omdat ze zonder respect en geïsoleert haar weg gaat. Is ze nu helemaal gek geworden; moet het nog gekker worden. Nog zo doorgaan en ZIJ is de 1e die met een enkele reis het vliegtuig in mag. www.klm.com.

Ik kan me niet voorstellen dat ms. ALI rust brengt in een land dat haar gastvrij heeft binnengehaald. DOET ZIJ MEER KWAAD DAN GOED? WAT HEEFT ZE BEHALVE HAAR BELANG OP HET OOG? Nog meer onrust in de samenleving?
WIEGEL kan 1000x erelid zijn, maar hij moet kleur bekennen en zal dit doen na gemeenteraadsverkiezingen 2006. Heeft de VVD met VDA alliantie eigenlijk wel toekomst.
Het kan zijn dat dezelfde samenleving dit gezeik zo zat is dat we links als minst slechtste keuze de zegen geven en VDA, VVD en D66 elk nog geen 8 zetels zullen hebben; dus allemaal uitgeOH't zijn; GVD leer es heel snel bij kalootviolen! ALI moet stoppen anders gaat ze naar haar kamer!!!
mediatheek.thinkquest.nl/~kla005/straf...

FHH | 24-11-05 | 10:37

En als Ali weg is dan zit er niemand meer in de kamer die sowieso nog iets over de islam zegt. Want Wilders gaat ook verdwijnen.
De gekerfde ebbenhouten verdient alle steun!!

vinque | 24-11-05 | 10:37

@zweef

Het was rechts schelden. En fouten zijn in deze poly interpretabel.
Stort neer of koop en motor stuk crapuul.

vinque | 24-11-05 | 10:33

AHA en HW zijn allebei mediacheil, misschien kunnen ze een relatie beginnen met elkaar...

Onderbuik | 24-11-05 | 10:33

Ayaan Hirsi Ali... De Tara Singh Varma van de VVD. Alles voor een plekje in de spotlights. Het angstzweet breekt haar al uit als ze een paar dagen niet in de publiciteit is. Het moslim-verhaal van haar kennen we nu wel, daar scoort ze steeds minder mee. Nu is Wiegel dan maar aan de beurt. Wie is het volgende slachtoffer van dit wild om zich heen meppende ongeleid projectiel?
Zodra de VVD meer last van haar heeft dan dat het kiezers oplevert, zullen ze haar dumpen. Kan ze samen met Wilders verder. Of haar eigen Groep oprichten natuurlijk. Kan ze dagelijks een persconferentie organiseren.

JackRandom | 24-11-05 | 10:33

Alsof Wiegel nu succesvol terug kan keren. Met van Aartsen zit de top van de VVD echt niet te wachten op conservatieve inbreng. Zeker niet nu ze net aan het flirten zijn met de pronkstukken van D'66.

the_Tzar | 24-11-05 | 10:32

wat moet je toch stemmen als je al dat gezeik zat bent ? wat veiligheid en financiele zekerheid aub. geen partij die dat kan bieden. (spaar me van een links kabinet, bankroet aan de horizon)

more beer (cd /pub) | 24-11-05 | 10:32

Hirsi Ali heeft gelijk. Wiegel beweert al decennia dat ie al dan terugkeert in de landelijke politiek. Het is ongeveer hetzelfde als dat gelul over Cruijff, wordt ie bondscoach, ja of nee. Wat Wiegel in feite doet is als een schaduw over de VVD hangen. Ik zou het leuk vinden als Wiegel zou terugkeren, het brengt in ieder geval leven in de brouwerij, want de rest van de VVD, op Verdonk en Hirsi Ali na, zijn een stel kleurloze figuren. Maar het wordt gewoon tijd dat Wiegel helderheid geeft over een aantal zaken.

brutus68 | 24-11-05 | 10:28

Heeft ze ballen? Ze is besneden maar ze halen haar ballen niet weg? Wat...

Nemo | 24-11-05 | 10:27

@Spooky

LOL, hoewel langs 't randje.
Zodra AHA zich op iets anders richt dan op mannen met baarden wordt ze een stuk leuker, als ze dan voor Wiegel gaat ben ik bijna om, maar het is en blijft natuurlijk gewoon een giganties zeikwijf.
Citroenen voor ontbijt en azijn bij het diner. AHA zal nooit kunnen wildplassen, ze brandt de gaten in de stoeptegels..

haasje over | 24-11-05 | 10:26

Dit gaat m.i. wel dieper dan een simpel dispuut tussen 2 min of meer omstreden VVD-coryfeeën. Het is een strijd tussen het conservatief liberalisme (Wiegel) gericht op conservatieve normen en waarden, vooral liberaal op sociaal-economisch terrein, en het moderne liberalisme (AHA) dat vooral liberaal is op het gebied van normen en waarden en levensbeschouwing.

Ben alleen benieuwd op welk paard Jozias van Aartsen, die übermachtsbeluste pedante klootzak, zal wedden. Idee voor een poll?

zum kotzen | 24-11-05 | 10:25

AHA kan er zelf ook wat van. Van PVDA-prominent naar VVD-prominent. Dat is toch alsof Femke Halsema naar de CDA zou overstappen.
Wat me trouwens op een idee brengt... zou een home-video Femke-AHA niet eens lekker kijkvoer zijn?

duende | 24-11-05 | 10:25

@zweefvlieger; ik dacht dat moslimterroristen toch al slachtoffers hadden gemaakt?

John McClane | 24-11-05 | 10:23

GroenLinks is toch tegenwoordig ook liberaal. Dus Femke weg en Hans als lijsttrekker van GroenLinks!

aivd | 24-11-05 | 10:23

Ha,.... jeugdsentiment dat filmpje. Wordt bij het minste geringste door de rechtse rakkers erbij gehaald als er standpunten verdedigd moeten worden Leuk, vooral omdat heer Wiegel daarna samen met vriend van Agt het presteerde om de staatsschuld dusdanig omhoog te krikken, dat we er met zijn allen vandaag de dag nog voor mogen betalen..... dat dan weer wél. Voor de rest heeft Wiegel natuurlijk groot gelijk; Hirshi Ali is teveel bezig met haar filmacarriere en te weinig in de kamer en door haar polariseren worden de tegenstellingen alleen maar groter in de maatschappij..... en dan heeft Hirshi Ali natuurlijk ook groot gelijk; Wiegel is een sigarenwalmend orakel ( onder invloed van de La Paz-rook) die te pas en te onpas meestal onzinnige wijsheden uit zit te kramen en er al 50 jaar op speculeert om weer terug te keren in de haagsche politiek. Als ie het maar uit zijn hoofd laat; het heeft de laatse keer dat hij in de regering zat de burger wel érg veel geld gekost......
Gewoon lekker met pensioen of zo...... en dat graag voor beiden.. ;-)

Opa-Buiswater | 24-11-05 | 10:22

Anaal H.A.
Wat had zij ooit te zoeken bij de PvdA?

Nemo | 24-11-05 | 10:22

Het Orakel? Was Hans niet een debacle?

Conan de Rabarber | 24-11-05 | 10:22

Hirsi Ali rockt de pan uit en Wiegel is gewoon een lul. Iedere 4 jaar weer opnieuw dat gelul... OF je komt terug, OF je blijft weg. Kies maar voor het laatste, dank u.

John McClane | 24-11-05 | 10:20

@vinquee
Links schelden is zooo passé! Zeker als je ook nog eens geen zin zonder taalfouten kunt schrijven.

zweefvlieger | 24-11-05 | 10:19

Ali heeft 110% gelijk met haar kritiek. Die ouwe lijmsnuiver uit Diever orakelt al decennia hetzelfde mantra. De man is het Noorden en het gevoel van wat er leeft al lang kwijt. Een aardappel in de keel is zoo passee.

vinque | 24-11-05 | 10:17

Ik sta vierkant achter Ayaan! Wiegel is mij echt wel sympathiek, maar laat-ie gvd eens zijn snavel opentrekken over die idiote tolerantie tegenover moslimterroristen! Moeten er nou echt eerst doden vallen?

zweefvlieger | 24-11-05 | 10:17

@spooky 24-11-05 @ 10:08

Hoe tragisch ook, hij weet ze echt niet lang heel te houden.....

KaiserSoza | 24-11-05 | 10:16

Ok de oplossing voor dit hele topic:

Volgend jaar bij de verkiezingen beschikbaar de Lijst D-san. Ik wordt unaniem gekozen en kroon mijzelf vervolgens tot koning. Iedereen zal zijn onderlinge geschillen vergeten en zichzelf volledig beschikbaar stellen om mij op welke manier dan ook te dienen. Zo zijn alle conflicten het land uit en steeft de natie 1 groot, gezamelijk doel na. Wanneer dit plan tot uitvoer is gekomen zal de wereld inzien dat er nog maar 1 mogelijkheid is om de wereld te redden en dat is mij benoemen tot wereldleider!!! Ik uber alles :-)

Dus mijn waarde GS'ers, please all support my path to world domination!!!!

ps: Uiteraard wordt GS wereldwijd de uberbron van alle berichtgeving, een soort Al Jazeera dat GW Boesj niet hoeft te vrezen.

D-san | 24-11-05 | 10:15

Wiegel heeft 100% gelijk met z'n kritiek op Hirsi. Ik zie ook liever Hirsi eruit gaan en Wiegel erin komen. Maar ik denk dat de top van de VVD Wiegel liever niet ziet terug komen. En D'66 al helemaal niet >:)

the_Tzar | 24-11-05 | 10:12

Ik had altijd een beetje hoop dat Wiegel terug zou komen naar Den Haag. Maar ondertussen na al die toespelingen op een terugkeer en ook zijn commentaar bij radio1, mag hij wat mij betreft gewoon daar blijven zitten in het Noorden. (en geen pers er meer heen sturen svp)

bas278 | 24-11-05 | 10:12

Hans for president!

Ayaan | 24-11-05 | 10:12

Dont push your luck TRS.

Lucasdelinkselul | 24-11-05 | 10:10

Ja Wiegel en vrouwen, dat gaat gewoon niet goed samen.

spooky | 24-11-05 | 10:08

We noteren: Lucas is fan van AHA.

TRS | 24-11-05 | 10:07

Wiegel heeft idd gereageerd bij een radio1 programma.. ben het op zich met hem eens dat AHA polariseerd, maar het lijkt ook haar enige standpunt te zijn die ze in de 2ekamer scandeert, terwijl ze daar voor de vvd zit. Beetje jammer dat stemmers die kozen voor het liberale goed eigelijk iemand de 2ekamer inhelpen die maar over een ding kan lullen! Het is natuurlijk nu wel aan Wiegel om daad bij het woord te zetten en terug te keren in de 2ekamer, want zo is hij natuurlijk allerminst geloofwaardig!

fwenk | 24-11-05 | 10:05

Moeilijk dit: het eens zijn met Ayaan. Maar ja, ze heeft natuurlijk gelijk. Hans Wiegel is een fout, eng, fundamentalistisch-conservatief mannetje. Met vooral een grote smoel maar iets doen ho maar.
Ga terug naar de bejaardensoos, Wiegel de jaren 50 conservatief.

Lucasdelinkselul | 24-11-05 | 10:04

Al is wiegel iig niet zo pedant als van Aartsen, het blijft een kakineus knaapje.

vander F | 24-11-05 | 10:04

Die Wiegel vertoont grote gelijkenis met prof. dr. ing. Akkermans: "ik wordt genoemd!"

SuperG | 24-11-05 | 10:04

AHA is een beetje een aanstelster maar ook wel goed om een beetje scherp te blijven. Maar als dat opgeblazen ego Wiegel terugkomt bij de VVD zal ik onmiddelijk ophouden met VVD te stemmen, blaaskaak!

Quadrofoglio | 24-11-05 | 10:02

Hmm, iedereen is altijd bang voor Wiegel. Ze houden hem liever buiten de duer. Vraag me af hoeveel steekpenningen hij opstrijkt per dreigement. Wie weet is zijn geld bijna op en gaat ie weer steekpenningen incasseren middels het dreigen met een come-back. Mij dunkt dat hij weer kan rekenen op een flinke lading steekpenningen op een bankrekening in één of andere bananenrepubliek (waar hij dan ook weer wat steekpenningen betaald als zwijggeld).

Sleutelwoord in dit betoog: steekpenningen.

trat | 24-11-05 | 10:00

De meeste mensen knuffelen AHA voornamelijk door haar standpunt tegen de Islam, wat een heel stuk soepeler zou zijn, als ze niet besneden was....

KaiserSoza | 24-11-05 | 10:00

Kan dit kreng, dat onder de auspicien valt van een demoon uit 1 der hogere echelons, niet eens ophouden met haar boos gejammer?

Pombeer | 24-11-05 | 09:59

Dapper, maar dom. Ze geeft de critici die haar politiek onhandig vinden alsnog gelijk.

Carpa | 24-11-05 | 09:59

Wiegel heeft toch al gereageerd... polariserend enzo.. Maar inderdaad: tijd voor de return of the Wiegel..

Markiex | 24-11-05 | 09:58

Goed dat Ayaan Hirsi Ali deze blaaskaak aanvalt...
Dat getetter over een terugkeer in de politiek van Wiegel begint een vervelend praatje te worden...
De eerste en laatste keer dat onze ex-corpsbal Wiegel als minister aantrad om " puin te ruimen" zoals hij aankondigde, liet hij samen met van Agt het land achter met een nog grotere puinhoop, te weten een enorme staatsschuld.

prettything | 24-11-05 | 09:58

AHA heeft maar een issue en dat is eindeloos lopen janken over intergratie, voor de rest nog nooit iets goed uit die handen gekomen....

woefdrammertje | 24-11-05 | 09:58

Wiegel maakt een punt als hij zegt dat AHA polariseert.
AHA maakt een punt als zij zegt dat Wiegel een draaikont is en bij het immigratie debat om de hete brei heen draait.
GeenStijl maakt helemaal geen punt als zij een hele oude tot op de knoken toe ontbonden koe uit de sloot haalt.

vander F | 24-11-05 | 09:57

Hans Wiegel is een onaardig en ontoegankelijk mens. Gore sigarenwalm om hem heen. Heb uit doorgaans betrouwbare bron dat ZN hem een 2ehands auto wilde geven toen zijn vorige in de poeier lag, haha dat wilde hij niet maar hij moest dat toen wel uitspreken, wat natuurlijk niet fijn is voor iemand van zijn statuur.

Der Icebear | 24-11-05 | 09:57

Ze heeft gewoon gelijk op dit punt. Man, neem een beslissing en hou op met draaikonten. Doe wat je verstand zegt, doe wat je gevoel je ingeeft, boeit niet, maar DOE IETS!

Huh..? | 24-11-05 | 09:53

Haha, zwarte mensen zijn zwarte Piet. Wat een giller. Mijn zoontje van twee maakt dit soort grappen.

Der Icebear | 24-11-05 | 09:53

Hans terug, Ali weg en de VVD verder op weg naar een liberale beginselenpartij! Hoezee voor de echte liberaal!

Annonico | 24-11-05 | 09:53

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl