Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SP maakt partijblad monddood

Главное управление исправительно-трудовых лагерей De zuivering binnen de SP in de kwestie Yildirim gaat gestadig verder. Even snel het verhaal. Het Overijsselse Statenlid Duzgun Yildirim werd begin juni met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer gekozen. Maar omdat Jan Marijnissen zijn lijstje favoriete kamerleden al in maart had ingeleverd had Duzgun vette pech. Inleveren die zetel. Resultaat was herrie in de Socialistische tent. Heel de afdeling Zwolle over de zeik. Opstappende bestuursleden en alom kritiek op de partijtop. Vandaar dat hoofdredacteur Elma Verhey van het partijblad Tribune de tijd rijp vond voor een ronkend artikel (PDF) over het gebrek aan democratische gehalte binnen de partij. Niet zo handig. Sinds afgelopen vrijdag is mevrouw namelijk op werkvakantie naar de Goelag. Op last van het partijbestuur greppels graven bij -50 graden. Uiteraard zonder opgaaf van reden. Schandalige censuur zegt u? Wel nee. Staat gewoon in artikeltje 58 van het partijreglement. Mondige Elma is gewoon een VIJAND VAN HET VOLK!

Reaguursels

Inloggen

Klaboesterbeer 13-07-07 @ 12:26

Mea culpa, dat van '72 klopt. Maar wat ik bedoel is idd dat de naam Tribune vóór de SP gebruikt is door andere linkse bewegingen.... maar niet sinds de SP een blad onder die naam uitgeeft. En wat ik met het voorbeeld van de Herald Tribune bedoel is dat de naam tribune simpelweg een aansprekende naam is om te gebruiken, en veel gebruikt is voor kranten en opiniemagazine's. Dat is mede een reden geweest voor de SP om aan die naam vast te houden.

En het is complete onzin om socialisme 'de meest extreme en bloeddorstige politieke stroming ooit' te noemen. Toegegeven, er zijn hele smerige dingen gebeurt zogenaamd uit naam van het socialisme of communisme, maar in essentie is het socialisme en communisme níet bloeddorstig, gewelddadig of onderdrukkend. Dat is puur hoe een aantal totalitaire regime's er helaas mee om is gegaan en er invulling aan heeft gegeven. En er zijn ook heel veel smerige dingen uitgehaald door totalitaire rechtse regimes. Moeten we daarom ook gelijk alle rechtse partijen over één kam scheren? En daarnaast: de SP heeft zichzelf nooit communistisch genoemd, dan hadden ze zichzelf wel de CP-ML/KP-ML genoemd of de naam KEN gehouden.

En ik wordt er een beetje moe van dat je aanhangers van de SP geen 'weldenkende mensen' noemt. Ik ben iemand die heel goed kan nadenken en écht wel weet waar hij mee bezig is, en ik ken er velen met mij die dat ook doen en tóch voor de SP kiezen. Je moet mensen die andere keuzes maken dan die van jou niet direct beschuldigen van onnadenkendheid, want als je je tegenstanders al bij voorbaat voor gek verklaart kan je geen fatsoenlijke discussie voeren. Jammer dat dat hier vaak zo gaat.

Gianni A | 13-07-07 | 15:10

@gianni

U bent wel wat slordig hoor. Zou toch mogen aannemen dat u wel weet dat de SP in 1972 is opgericht en niet zoals u zegt in 1974. Tenminste, ik neem aan dat de SP site daar niet over liegt. Daarvoor was er trouwens ook al een voorganger, maar nevermind...

Dat verhaal dat de tribune meerdere politieke partijen heeft gedient, snap ik niet zo goed. Het is toch het verenigingsblad van de SP, of leenden de pvda en het cda het af en toe ofzo? Snap dit niet echt. Wat wel zo is is dat diverse communistische organisaties deze naam hebben gebruikt VOORDAT de SP er mee vandoor ging. Ooit was het van de CPN, de rode tribune die je noemt werd gebruikt door de Kommunistiese Eenheidsbeweging Nederland, geheel toevallig de voorganger van de SP. Maar het lijkt me sterk dat het blad daarna door verschillende organisaties is gebruikt. Maar wie weet, zo goed ken ik die historie ook weer niet... Dat je de herald Tribune noemt in dit kader is een beetje belachelijk aangezien het daar echt helemaal NIETS mee te maken heeft. De naam Tribune is in Nelderland al heel erg lang verbonden met extremistische communistische groeperingen, en dat is de reden dat de SP deze naam aangehouden heeft, niets anders.

En in the end, je zult wel gelijk hebben hoor. De o zo standvastige partij is godszijdank niet meer de club extremisten die het ooit was. Tenminste niet meer in woord. Maar een club met een dergelijke historie kan ik gewoon niet vertrouwen. Zeker als je weet dat veel mensen van die tijd nog steeds actief zijn, sterker nog Marijnissen leidt de club nog steeds en was vanaf het begin betrokken. Daarnaast blijft gewoon het punt dat elk weldenkend mens niets te maken zou willen hebben met een club die nog maar sinds enkele jaren afstand heeft gedaan van het communisme en wiens oorsprong ligt in de meest extreme en bloeddorstige politieke stroming ooit.

Klaboesterbeer | 13-07-07 | 12:26

Yildrim, is dat niet die man die loog over zijn 'universitaire' opleiding?

Rentboy | 13-07-07 | 11:40

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 18:01

De Internationale Socialisten een linkse knokploeg noemen is erg flauw. Ze hebben bij recente acties in Duitsland laten zien dat ze juist op een pacifistische manier te werk gaan. Zie de repo's rondom de G8-top in Duitsland van zowel NOS als RTL.

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 21:39

Dat heet niet 'kinderlijk naief of onwetend' maar simpelweg verder durven kijken dan je neus of je beperkte denkvermogens gaan. En zeker niet in het verleden leven, want idd zou ik de SP in de jaren'70 wel wat radicaler en 'enger' noemen dan de partij nu. En wat betreft de Tribune en het geweigerde stuk: dat is simpelweg een kwestie van een stuk wat niet geplaatst is omdat het niet voldoet aan alle journalistieke principes die vasthangen aan het schrijven an een onafhankelijk stuk.

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 18:17

En wanneer is de SP opgericht? Precies, in 1974. En vanaf die tijd was er dus volgens jouzelf géén verwijzing meer naar Mao voorop Tribune. Dit blad is in de loop der jaren een orgaan geweest van verschillende politieke linkse stromingen, en de Tribune zoals die tot aan 1974 is verschenen is daarna verder gegaan als de Rode Tribune. Dat blad heeft dus behalve de naam niks te maken met de huidige Tribune. En dat de SP toendertijd heeft vastgehouden aan de naam Tribune voor haar eigen blad... je kan twijfelen over of dat verstandig is, maar Tribune is ook internationaal nu eenmaal een naam die aanspreekt (die Herald Tribune etc...). Kortom: de Tribune zoals die nu verschijnt heeft behalve in naam weinig gemeen met de Tribune zoals die tot aan 1974 verscheen.

Maaier 13-07-07 @ 04:03

Links en rechts fuseren? Politieke complete tegenpolen die fuseren? Hoe zie je dat voor je?

Gianni A | 13-07-07 | 10:00

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 21:39

Dat heet niet 'kinderlijk naief en onnadenkend' maar gewoon verder kijken dan je neus lang is, en je verplaatsen in het heden ipv te leven in het verleden.

Gianni A | 13-07-07 | 09:47

SP = Stasi Partei

chranis | 13-07-07 | 07:46

De Sp is idioot, maargoed, als "het volk"wil dat ze 1/6e van de kamerzetels bezetten, laat ze maar. Ze vallen vanzelf door de mand als een partij zonder ideeën vooor de toekomst, zonder blik naar buiten, zonder erkenning van de werkelijkheid... (hallo Geert, doe es fuseren met deze conservatieve club)

Maaier | 13-07-07 | 04:03

beste jan , wanneer wordt je eindelijk eens wakker ? ga persoonlijk eens praten `met` de mensen in plaats van spreken tot de mensen . bij jou komt alles samen .

drake | 13-07-07 | 02:58

@ Braeckensieck

Tja, bij de SP moet de perestrojka en glasnost nog beginnen.

James Ulrich | 12-07-07 | 23:56

Toen ik vandaag op de site van Marijnissen verzocht om eindelijk eens een reactie te geven op de heersende onrust binnen de partij, toen was mijn commentaar binnen enkele minuten verdwenen. Toen ik in mijn volgende reactie meneer de censuurdert uitmaakte voor leeghoofd was mijn reactie zowaar even wat langer zichtbaar. Misschien moest Censeo er even over nadenken en kwam hij erachter dat er niets onder zzijn schedeldak zat. Censeo heet trouwens Bas Stoffelsen.

Braeckensieck | 12-07-07 | 23:52

Oké het begint nu wel enge vormen aan te nemen...

..zapper | 12-07-07 | 23:28

@ bubkandl

Wil jij soms een bronverwijzing? Inderdaad, zoals Klaboesterbeer al zei: HP/De Tijd. Kijk ook maar eens op www.luxetlibertas.com/sp.html

James Ulrich | 12-07-07 | 23:15

Sorry, niet alle voorgaande reacties gelezen!
.
Vanmiddag hoorde ik het verhaal op de radio. Ik kon telkens als ik het woord "partijbureau" hoorde niet nalaten dit in mijn gedachten te vervangen door "Politbureau".
.
Snappen die SP stemmer nu nog niet dat de SP een levensgevaarlijke en totalitaire partij is?

redelijk toch | 12-07-07 | 23:12

De SP laat al langere tijd zijn ware gezicht zien.Dat is een maoistische partij met Stalinistische trekken. En Wouter Bos ligt openlijk te flirten met hen. Bos is kennelijk uitgekeken op zijn coalitiegenoten,en zij op hem.

Groene Leeuw | 12-07-07 | 22:58

@bubkandl

Nee mijn beste, hij leest de HP waarin de historie van dit communistische vod uigebreid behandeld is. Ik heb er vandaag ook het nodige over gelezen en kan als je wil je de nodige links doen toekomen. Niet gaan bleren als je werkelijk geen idee hebt waar het over gaat. Waarom zijn mensen toch zo kinderlijk naief en onwetend als het om de SP gaat???? Leg mij dat toch eens uit!

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 21:39

@James Ulrich,
Jij leest sprookjes, niet de tribune, zoveel is wel duidelijk...

bubkanl | 12-07-07 | 21:00

@ Klaboesterbeer

In De Tribune werden zelfs redactionele aansporingen geplaatst waarin werd geadviseerd boeken van Stalin bij de SP te bestellen. Ziek.

James Ulrich | 12-07-07 | 20:47

Kan iemand even de tomatensoep doorgeven?

Rukvrucht | 12-07-07 | 20:39

Mijn geschiedenisleraar was een socialist.

Gekke Gerritje | 12-07-07 | 18:40

Typisch communisme; discussies de kop indrukken deden Stalin, Hitler ook.
Waarom heeft eigenlijk zoveel volk op de SP gestemd? Niemand geschiedenis gehad? Communisme werkt alleen op papier en noooit in praktijk. Mensen zijn te zelfzuchtig.

Kletskop | 12-07-07 | 18:39

@james ulrich

Mooi linkje. Er zijn velen van dit soort publicaties. Elsevier had vorig jaar ook een schrikbarend artikel. Mensen willen het gewoon niet weten ofzo.

Ook ik weet er niet alles van en kan trouwens nog steeds verbaasd raken over hoe fout deze club was (is). Dat ze naast mao ook stalin vereerden wist ik niet, quote:
Tot en met 1974 was het hoofd van Stalin (samen met de hoofden van Marx, Engels, Lenin en Mao) verwerkt in het logo van het blad. Dat meldde HP/De Tijd vorig jaar al, toen men onder de titel Control & delete aandacht besteedde aan de geschiedenis van De Tribune. Men moet daarbij beseffen dat de misdaden van Stalin in de jaren zeventig al decennia lang bekend waren.

Hoe kun je zo gestoord zijn om Stalin te aanbidden?!? Stalin is in bloeddorst slechts te vergelijken met hitler, alhoewel zelfs hitler niet in de buurt van het aantal slachtoffers komt van deze sicko... Hoe kun je in godesnaam iets te maken willen hebben met een club met zo'n verleden / oorsprong????

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 18:17

@Gianni A

Verleden zegt u? Maar dan wel erg recent verleden. Verleden waar men nooit helemaal van los is gekomen. Nog erger, de basis van de partij, betaald met geld uit china. Opgezet als uiting van het meest extreme linkse gedachtegoed. Tot diep in de jaren tachtig had de club een blad waarop communistische symbolen prijkten. Verbazingwekkend hoe snel mensen willen vergeten...

Heeft u mijn stukje over marijnissen gelezen. Het is bekend dat hij nooit openlijk afstand heeft willen doen van zijn zeer-maoistische achtergrond. Kennelijk geen probleem voor u. Wat denkt u dan van de nog immer zeer nauwe banden met een club als de 'Internationale socialisten'. Een soort links-communistische knokploeg? Ook geen probleem zeker?

Ik kan me eindeloos verbazen over de naiviteit van mensen als het gaat om de SP. Men heeft (zoals de mensen hier klaarblijkelijk) geen enkel idee waar deze club vandaan komt. Hoe kun je nu openlijk een club steunen als je niet eens weet waar die vandaan komt? Dit zijn geen lieve boomknuffelende wereldverbeteraars, dit zijn gestaalde socialisten, maoisten en communisten die middelen als censuur niet schromen en feitelijk schijt hebben aan democratie. Weet welke afgoden u vereert!

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 18:01

@Gianni A 12-07-07 @ 16:38
"Dit ligt dus puur aan hoe je een grote overheid definieert. Socialisme gaat idd uit van een sturende macht vanuit de overheid op bepaalde gebieden die zo het beste geregeld kunnen worden, maar dat wil niet zeggen dat er 20 a 30 ambtenaren het werk van 5 moeten doen. Dat is nu wél het geval, en daarom is er nu dus daadwerkelijk sprake van een grote overheid. Zo bedoel ik het dus."
Oké, we kijken duidelijk een beetje verschillend tegen de wereld aan, maar ik begrijp wat je bedoelt. Toch denk ik dat dit probleem een socialistisch probleem is. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

Dat 30 ambtenaren het werk van 5 doen wijten wij (ik en vele anderen) vooral aan het gebrek aan een motiverende kracht. Marktwerking zorgt voor competitie waarbij prestatie beloond wordt. Als er een groep mensen is die bepaalt wie beloond wordt, dan leidt dat onherroepelijk tot inefficiëntie en corruptie.

Als 30 mensen in de markt het werk van 5 doen, dan zal er worden ingegrepen door de baas. Doet de baas dit niet, dan wordt het bedrijf waarvoor ze werken weggeconcurreerd en gaat het failliet. Zo blijven de efficiënt werkende bedrijven/arbeidsplaatsen over.
Bij de overheid is geen concurrentie. Het geld voor de ambtenaren wordt gewoon overgemaakt en dus blijft inefficiëntie bestaan. Ditzelfde geldt ook voor andere activiteiten van de overheid, ook al worden die werknemers misschien geen ambtenaar genoemd.

"En belastingen zijn als ze goed gebruikt worden een vorm van collectieve solidariteit."
Persoonlijk vind ik dwang en het woord solidariteit slecht samengaan, maar dit is slechts een taalkundig zaakje, niet zo belangrijk.

"Dat heeft niks te maken met 'afpakken'. Maar daar versta ik dus niet onder extra BTW of heffingen voor een fotocamera omdat die filmpjes kan maken, onder het mom van 'bescherming van de eigen markt' die er niet is."
Het idee is dat degene die geld heeft verdiend daar een prestatie tegenover heeft gezet. Dat die persoon daarvoor iets van waarde heeft gecreëerd. Wat wel waardevol is en wat niet wordt hierbij neutraal door de markt (door vraag en aanbod) bepaald. Belasting betalen doet men niet vrijwillig. Het is geen donatie.


Ik wil helemaal niet zeggen dat ongelimiteerd kapitalisme geen nadelen kent, maar het moet wel duidelijk zijn welke nadelen een socialistische aanpak met zich meebrengt. Uiteindelijk gaat het er (zoals bij zoveel zaken) om een goede balans te vinden.

Gekke Gerritje | 12-07-07 | 17:30

@ Klaboesterbeer

Interessante informatie. Dat is overigens een artikel van Lux et Libertas, zie:
www.luxetlibertas.com/artikel02042007d.html

Jan Maorijnissen is gewoon even fout als Constant Kusters van de NVU. Alleen heeft hij de linkse media mee en weet nauwelijks iemand wat voor charlatan Maorijnissen daadwerkelijk is.

James Ulrich | 12-07-07 | 17:24

Een weer een gevalletje grondwet-inconsequentie. Waar kiezen we voor? Volgens de grondwet van Thorbecke voor een persoon, volgens de wijziging van Troelstra voor een partij en partijprogram. Maar ja, zowel evenredige vertegenwoordiging en de persoonlijke titel staan er beiden in. dan krijg je van deze rare vertoningen. Grappig. Illustratief. Maar er gebeurt nooit wat aan.

koerbagh | 12-07-07 | 16:55

Maar goed, laat ook maar gaan, velen hier leven schijnbaar nog in het verleden.

Gianni A | 12-07-07 | 16:42

@ zum kotzen 12-07-07 @ 16:21

Let op, Violator praat dunne peop. Sla de diverse bronnen erop na. Het jaartal is 1986. In dat jaar nam marijnissen officieel de macht over. Daarvoor was dat nog onofficieel, maar vanaf het begin heeft marijnissen een hele dikke vinger in de pap gehad!

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 16:41

Gekke Gerritje 12-07-07 @ 16:29

Dit ligt dus puur aan hoe je een grote overheid definieert. Socialisme gaat idd uit van een sturende macht vanuit de overheid op bepaalde gebieden die zo het beste geregeld kunnen worden, maar dat wil niet zeggen dat er 20 a 30 ambtenaren het werk van 5 moeten doen. Dat is nu wél het geval, en daarom is er nu dus daadwerkelijk sprake van een grote overheid. Zo bedoel ik het dus.
En belastingen zijn als ze goed gebruikt worden een vorm van collectieve solidariteit. Dat heeft niks te maken met 'afpakken'. Maar daar versta ik dus niet onder extra BTW of heffingen voor een fotocamera omdat die filmpjes kan maken, onder het mom van 'bescherming van de eigen markt' die er niet is.

Maar idd.... je zou kunnen zeggen dat mensen bij staatsbedrijven in dienst zijn van de overheid. Maar dat maakt nog niet dat ze de overheid ZIJN!

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 16:31

Ik heb nooit gezegd 'veel', maar binnen elke partij komen nu eenmaal onnadenkende mensen voor.

En tsja, openlijk Hitler steunen, zijn dat soort partijen er nog. Maar om dat voorbeeld door te trekken: je hoort mij echt niet zeggen dat de Telegraaf een fascistische krant is. Dus nu ajb ophouden met die flauwe vergelijkingen, want ze snijden geen hout.

Gianni A | 12-07-07 | 16:38

@ violator

Ook u praat peop, het is besmettelijk zeker:

quote wikipedia over SP:
Na het overlijden van Monjé in 1986 nam hij de dagelijkse leiding van de partij over.

Maar ver daarvoor had Marijnissen monje er al uit gewiebert en had de feitelijke macht al veel langer in handen.

Bekijk in het kader van 'Marijnissen was nooit een echte maoist' ook even mijn voorgaande posting!

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 16:38

voor degene die ECHT geloven dat de SP een nette club is:

Dat is wellicht ook een reden waarom SP-leider Jan Marijnissen nooit serieus verantwoording heeft afgelegd voor het feit dat hij een fanatiek volgeling was van Mao. Koos van Zomerden, een van de oprichters van de SP (en lange tijd gebrouileerd met de partij), verwoordde het als volgt: "In het verleden stoorde het me dat Jan nooit verantwoording heeft willen afleggen voor zijn maoïsme. Maar ik snap wel dat het partijbelang niet is gediend met het oprakelen van dat verleden." Dat de Socialistische Partij niet alleen bewondering had voor Mao, maar ook diens misdaden ook in Nederland wilde kopiëren blijkt als men de geschriften uit de begintijd van de SP leest. "Mao gaf er de meest bondige samenvatting van: politieke macht komt uit de loop van een geweer", aldus de SP-brochure Op naar het socialisme! (1974). Journalist Roelof Bouwman schreef in HP/De Tijd van 8 september 2006: 'Schietlessen werden nog net niet genomen, maar dat had vooral een praktische achtergrond: "Niet nodig, want wanneer de revolutie daar is, leer je het in een half uur," zo meende SP-oprichter Daan Monjé.' Toen Mao in september 1976 overleed, liet het partijbestuur van de SP aan de Chinese ambassade in Den Haag weten geen aanleiding te zien om van het maoïsme af te wijken en prees men zich zelf "gelukkig deelgenoot te zijn van zijn erfenis".
(www.zeelandnet.nl/weblog/data/antisp/i...)

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 16:34

@gianni

Nu praat u alweer peop! Als mensen er zo duidelijk op aangesproken worden, dan is dat kennelijk nogal nodig dus?!? Dus u geeft bij deze zelf aan dat veel mensen (zoals inderdaad bij P&W pijnlijk duidelijk werd) nog steeds niet goed weten hoe om te gaan met het besmette verleden.

Ik weet genoeg om te weten dat de SP een eng clubje is met een zeer dubieuze achtergrond. Zoals u wellicht nooit een club zult vertrouwen die 20 jaar geleden openlijk zijn steun betuigde aan hitler, zal ik nooit een club vertrouwen die 20 jaar geleden openlijk Mao steunde.

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 16:31

@Gianni A

Na het lezen van je bericht van 11:49 begon ik direct een complimentje te typen. Dat was een zeer redelijke definitie van socialisme, zeer scherp en dat na je nogal suffe binnenkomst in dit topic. Doen niet veel SP-aanhangers op deze site je na.
Natuurlijk kwam al snel de teleurstelling toen ik zag dat je het slechts had overgenomen van wikipedia.

Het is vooral grappig dat je zelf niets van je citaat begrepen hebt. Om 12:00 schrijf je: "Fout! De SP is juist tégen een overdaad aan ambtenaren, dus per definitie voor een kleinere overheid. Je moet wel weten waar je het over hebt he?"

Lees nu nog eens de definitie van socialisme die je zelf gaf: "Kerngedachte binnen deze stromingen is dat het collectief, al dan niet belichaamd door de staat, de hoogste beslissingsbevoegdheid heeft over de verdeling van macht en goederen."

Het is nogal lastig voor 'het collectief' om de controle te hebben over macht en goederen als er niet een groot overheidsapparaat is die dit regelt. Een grote overheid is de kern van socialisme. Niet de markt maar de staat bepaalt wat er gebeurt, wie welk werkt doet, wat er geproduceerd wordt, en wie wat mag consumeren. Dit betekent niet alleen veel ambtenaren op ministeries en veel regeltjes van de overheid, maar vaak ook staatsondernemingen, en dus andere mensen die in dienst zijn van de overheid.

Je kunt (onder meer) zien hoe groot de overheid is aan de hoogte van de belastingen. Belasting betekent dat geld wordt afgepakt en in de handen komt van de overheid. Vervolgens bepaalt de overheid wat gebeurt. Dát is socialisme.

Als je dit soort basiszaken niet begrijpt, dan heeft verdere discussie erg weinig zin.

Gekke Gerritje | 12-07-07 | 16:29

@G-unite 12-07-07 @ 15:38
Hahaha.

Murdockyoufool | 12-07-07 | 16:29

@Violator[xL] 12-07-07 @ 16:11

PAS in 1989??? Al 18 jaar aan het roer (in de 2e kamer al 13 jaar), is dat niet ietsje lang?

zum kotzen | 12-07-07 | 16:21

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 15:21

Sorry, maar het is duidelijk dat je niet weet waarover je praat. De SP heeft wél afstand genomen van Mao, en eenieder die uit naam van de SP de daden van Mao goedkeurt wordt daar binnen de partij stevig op aangesproken (en nee.... geen deportaties of zo, aanGESPROKEN!!). Zie Pauw&Witteman van 23 nov jl voor een voorbeeld. En de beginselen van de partij zijn al jaaaaren niet meer gebaseerd op Maoisme.

En zoveel SP-ers zijn er nu ook weer niet die er nog zo over denken... je bent volgens mij in de war met de NCPN, een partij die de jarenlange bijzonder onderdrukkende bezetting van Tibet door de Chinezen gewoon goedkeurt!
Dus hou je mond ajb als je niet weet waar je over praat!

Gianni A | 12-07-07 | 16:12

-weggejorist-

Violator[xL] | 12-07-07 | 16:11

Witteman 12-07-07 @ 16:01

Zeer geldige reden, en ook goed dat ze deze openheid willen geven op de website. Als ze echt zo gesloten waren geweest hadden ze daar ook niks geplaatst.

Gianni A | 12-07-07 | 16:06

Van SP.nl: <br />

"Tribune is het partijblad van de SP, dat wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Via dit maandblad communiceert de partij met haar ruim 50.000 leden. Hoofdredacteur Elma Verhey wilde hierin een artikel plaatsen over de kwestie rond de senaatszetel die momenteel door Düzgün Yildirim wordt bezet. Er kwam in het stuk een aantal mensen uitgebreid aan het woord die achter Yildirim staan, maar er werd geen ruimte gegeven aan mensen die de uitspraak van de partijraad steunen. De partijraad vroeg op 25 juni met 991 tegen 36 stemmen aan Yildirim om de interne partijdemocratie te respecteren, en de senaatszetel ter beschikking te stellen die hij dankzij 5 Overijsselse voorkeurstemmen (waaronder die op zichzelf) had gekregen. <br />

Het artikel was dermate onevenwichtig dat de SP zich genoodzaakt zag om de hoofdredacteur te vragen om het niet in deze vorm te publiceren. Toen zij hier geen gehoor aan gaf, plaatsing van het artikel buiten het partijbestuur door wilde zetten en weigerde mee te werken aan een alternatief, is besloten om Verhey te schorsen. De SP betreurt deze gang van zaken.

Witteman | 12-07-07 | 16:01

Censuur zuigt apenballen.
Jorissen wokt wel de pan uit.

G-unite | 12-07-07 | 15:38

@zum kotzen 12-07-07 @ 15:30; Proest... Wellicht zal het daar aan liggen... ~bloos~

topcat | 12-07-07 | 15:34

@topcat 12-07-07 @ 15:15

Wellicht omdat Emmen in Drenthe ligt?

zum kotzen | 12-07-07 | 15:30

@Gianni

U praat PEOP! De SP is niet zomaar 'losjes gebaseerd op' ofzo! Het startkapitaal komt zelfs uit China! Tot in de jaren 80 (!) werd het clubblaadje gesierd met mao verwijzingen. En in die tijd was er van alles bekend over de man, alleen wilden sommigen dat allemaal niet weten. om te zeggen dat Marijnissen geen maoist is (of was) is gewoon bezopen! Deze man heeft de partij bijna vanaf het begin van z'n bestaan geleid. Je kunt toch niet een zuiver maoistische partij leiden zonder zelf maoist te zijn?!?!

En nee, de club heeft bij lange na niet duidelijk genoeg afstand genomen van dit verleden. Veel SP'ers zweren zelfs tot op de dag van vandaag nog bij Mao! Dit is een bedenkelijke club met een misdadige achtergrond. Waarom accepteren we van neonazi groeperingen helemaal niets en mogen volgers van dit soort despoten alles????

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 15:21

@topcat 12-07-07 @ 15:15

De Joris van Jan is een bezig bijtje als er meningen langskomen die afwijken van de SP-lijn, da's al jaren zo.

zum kotzen | 12-07-07 | 15:20

De link naar het stakende Emmen is even uit het lijstje bij Overijsel gehaald
overijssel.sp.nl/

topcat | 12-07-07 | 15:18

@ Gianni A:
"En dat heeft al tot een aantal succesvolle college's geleid."

Dat is een nogal subjectieve uitspraak.

Zondervan | 12-07-07 | 15:18

@schele henk 12-07-07 @ 14:48

Kijk, daar kan ik je een heel eind beter volgen. Wat de SP-verdedigerts ook roepen, er is geen enkele politieke partij met een leider die al zo lang aan het roer staat (en de boel met harde hand regeert) als de SP.

Ook zie je bij geen enkele andere partij dat één persoon zowel partijvoorzitter als politiek leider (= fractievoorzitter 2e kamer) is. Jan Marijnissen, mediageniek en sympathiek overkomend in de media, maar ondertussen een gevaarlijke antidemocraat. Maar ik zal 'm niet doodwensen of oproepen tot geweld tegen hem. Dat soort dingen is meer voor extreem-links.

zum kotzen | 12-07-07 | 15:18

duzgunyildirim.sp.nl/

emmen.sp.nl/

En als je bij ome Jan op zijn log vraagt wat er aan de hand is, smijten ze gewoon je reactie in de rode joris...

topcat | 12-07-07 | 15:15

schele henk 12-07-07 @ 14:48

Om er nog even aan toe te voegen dat de SP ook bij collegeonderhanderingen regelmatig bereid is om water bij de wijn te doen. En dat heeft al tot een aantal succesvolle college's geleid.

Gianni A | 12-07-07 | 15:12

schele henk 12-07-07 @ 14:48

Sorry, maar je riep toch écht dat je 'm graag vermoord zag. Hoe kan je dat nu 'verkeers opschrijven'?

Maar goed, ook je redenatie gaat spaak. Wat je ook van 'm vindt, Marijnissen is géén aanhanger van Mao. In begin jaren'70 ging men bij de SP weliswaar uit van zijn filosofie, maar toen was er in NL nog weinig bekend van het ware schrikbewind die Mao voerde. Daar heeft de SP zich dan ook van gedistancieerd. Lees maar na op www.sp.nl/partij/historie/ onder het kopje 'Van socialisme naar sociaal-isme'.

Gianni A | 12-07-07 | 15:11

@ Gianni A 12-07-07 @ 14:24
Waarschijnlijk typte ik het nogal onhandig. Wat ik wilde zeggen is dat ik een figuur als Marijnissen totaal niet vertrouw. Gekend aanhanger van de grootste massamoordenaar uit de geschiedenis en nooit iets van spijt of erkenning van fouten door achter dat heerschap aan te lopen. Dat doet bij mij het idee rijzen dat ie voor Nederland een zelfde manier van aanpak heeft. Is misschien niet waar maar de wijze waarop de SP is georganiseerd en werkt -nergens water bij de wijn bij collegebespreekingen- voedt dat beeld wel.

schele henk | 12-07-07 | 14:48

@bakoenin 12-07-07 @ 13:39

Media campgane betaald door de regering, publieke omroep betaalt door de regering. Kortom: mijn stokpaardje: een zo'n klein mogelijke overheid die geen geld heeft voor propaganda.

Hakbarrr | 12-07-07 | 14:47

schele henk 12-07-07 @ 14:18
Wou je beweren dat je met jouw post het niet probeert aan te moedigen danwel goedpraat dan? Luister, ik mag jou ook niet, maar dat wil niet zeggen dat ik je iets vreselijks toewens, he?

Gianni A | 12-07-07 | 14:24

@ zum kotzen 12-07-07 @ 14:10
Je hebt een hoop vertrouwen in de kracht van de democratie.
Zoals die drie wolven en het lammetje die democratisch besloten wat ze gingen eten. Het werd geen gras.
@ Gianni A, oproepen? Doe eens begrijpend lezen.

schele henk | 12-07-07 | 14:18

@koffiepot.
Nee, die site kende ik nog niet. Nu wel. Bedankt. :-P

Het Oordeel | 12-07-07 | 14:11

@schele henk 12-07-07 @ 13:43

Hee sufkut, de kracht van een democratie is nu juist dat we democratische beginselen (vrijheid van meningsuiting en -verkondiging) gebruiken om de ondemocratische club SP te ontmaskeren, in plaats van kogels.

zum kotzen | 12-07-07 | 14:10

@bakoenin

natuurlijk, de pvda kan er ook wat van, en anderen zullen vast ook hun eigen 'methoden' hebben. Maar ik heb wat ervaringen met meulenbelt (daar zou stalin nog van hebben kunnen leren)en hoor van veel kanten dat dat bepaald geen uitzondering is. Ik heb toch wel heel sterk het idee dat de SP iets verder gaat dan andere partijen in dit opzicht. Een volksvertegenwoordiger die gewoon toegeeft andere meningen niet te tolereren moet WEG! Die doet zijn werk niet goed. Dan heb je het democratische spel niet begrepen en ben je een schandplek voor het land. Een partij die voor een groot deel uit dit soort mensen bestaat moet zich afvragen of ze wel een bestaansrecht heeft in een democratisch bestel.

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 13:53

HeefT die Yildirim wel een sooit gewerkt danwel netto meer belasting betaald dan ontvangen?

TyfusLeijer | 12-07-07 | 13:52

schele henk 12-07-07 @ 13:43

Zooo.... oproepen tot politieke moorden? Jij wil écht graag de AIVD op je dak hebben, he? Zielig miezerig stuk vreten, ik hoop dat ze je lang en vér weg opsluiten!

Gianni A | 12-07-07 | 13:45

-weggejorist en opgerot-

schele henk | 12-07-07 | 13:43

Klaboesterbeer 12-07-07 @ 13:40

Plak dat nu op iedere politieke partij, dan ben jij ook weer objectief

bakoenin | 12-07-07 | 13:41

Het is bizar dat er in nederland VOLKSVERTEGENWOORDIGERS rondlopen die de mening van het volk totaal NIET willen horen. Elke vorm van dicussie wordt uit de weg gegaan. Deze mensen worden betaald om te discusseren en onze mening te laten horen. Als je dit soort vormen van censuur toepast ben je als volksvertegenwoordiger per definitie mislukt. Dat geld dus feitelijk voor de hele SP. Een partij die niet thuishoort in een democratisch land!

Klaboesterbeer | 12-07-07 | 13:40

Hakbarrr 12-07-07 @ 13:27

toch wel lucky shots en who knows friends at the right spots.
Laat ikverwijzen naar de miljoenen blogs met 1 of 2 bezoekers per dag, ja je kunt zeggen wat je wilt, maar wat is de waarde ervan.
Waarom denk je dat in de US zoveel geld in media campagnes gepompt word ?
Of elders ?
Als GB alleen blogje had gehad had de wereld er heel anders uitgezien.

bakoenin | 12-07-07 | 13:39

Een artikel met alleen maar fans van diplomaverzinnert en zetelpikkert Yildirim, zonder iemand aan het woord te laten die de overige 96% van de SP'erts vertegenwoordigt. Totaal onevenwichtig dus. En dan is het gek dat de partij dat niet in haar partijblad wil? Get real, Brusselmans.

Witteman | 12-07-07 | 13:35

@bakoenin 12-07-07 @ 13:22

Heb je gelijk in. Maar wat denk je als websites als Sargosso, Vrijspreker.

Hakbarrr | 12-07-07 | 13:27

Hakbarrr 12-07-07 @ 12:05

met veel geld gesponsord door Televaag en anderen

bakoenin | 12-07-07 | 13:22

Heej, das lachen, die tekstschrijver van dit ronkende artikel (extra.volkskrant.nl/bijlagen/SPartikel...) is het broertje van een ex van me. Hahaha. Die is kennelijk bezig met een beste carriere binnen de SP (of niet, want Marijnissen zal dat wel tegenhouden).

RedBill | 12-07-07 | 13:12

Bovendien werken alle partijen op deze wijze. Iesj namelijk politiek.

Murdockyoufool | 12-07-07 | 12:58

Ja, en? Yildirim is toch die CV-bijelkaarbedenkerT? Wegwezen.

Murdockyoufool | 12-07-07 | 12:56

Tsja, als de afspraken voor die tijd gemaakt zijn.... Dan niet achteraf moeilijk gaan doen

Neemt niet weg dat die SP bende wel enigszins verstikkend overkomt..

Coyote | 12-07-07 | 12:56

LOL@Bigi Bana Boy 12-07-07 @ 12:50

overVecht | 12-07-07 | 12:50

De SP is wél democratisch. Jan is namelijk democratisch en iedereen in de partij moet doen wat hij zegt en dus is de SP wél democratisch.

Bigi Bana Boy | 12-07-07 | 12:50

musclehedz 12-07-07 @ 12:12

Zullen we het gewoon maorijnisme gaan noemen dan?

neemjemoederindemali | 12-07-07 | 12:45

brulkikker 12-07-07 @ 12:40

Bedankt voor deze prachtige onderbouwing!
Blijkbaar ben jij zelf ook heeeel goed in brallen... doe je dat nu elke vrijdagavond bij je gezellige 'vereniging'?

Gianni A | 12-07-07 | 12:42

Gianni A 12-07-07 @ 12:20
Ik zou jou het boek "Atlas Shrugged" willen aanraden.
Voor de rest kraam je niets dan socialistische nonsens uit, stuk voor stuk irrationeel, op sentimentalisme gebaseerd gebral zonder enige kennis van de realiteit.

brulkikker | 12-07-07 | 12:40

Hakbarrr 12-07-07 @ 12:30

dat boeit mij écht niet wat hij ervan vind, ik heb m'n eigen mening en zal die ook altijd houden.

Gianni A | 12-07-07 | 12:37

ik mistte op GS al het wekelijkse linksafzeiktopic! Hier is ie 'gelukkig' dan!alles beter dan Nico..

overVecht | 12-07-07 | 12:35

Hakbarrr 12-07-07 @ 12:27

Ken je feitjes: in 1987 nam Marijnissen het lijsttrekker- en partijvoorzitterschap over van Hans van Hooft, momenteel wethouden in Nijmegen. Dus 20 jaar lijkt me beter in de buurt te komen.

j0b 12-07-07 @ 12:27

Precies, laat duidelijk zien dat ook binnen links kritische geluiden zeker aanwezig zijn.

Gianni A | 12-07-07 | 12:35

@Gianni A 12-07-07 @ 12:20

Hee viespeuk. Beetje kapitalistische betaalsites afstruimen! Ben benieuwd wat Der Jan er van vindt ;)

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:30

@Hakbarrr 12-07-07 @ 12:27
Zo democratisch als Noord-Korea ;)

Stijlloos Superieur | 12-07-07 | 12:29

@j0b 12-07-07 @ 12:27

Volkskrant = PvdA

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:28

@koffiepot 12-07-07 @ 11:10
Ja, en Indymedia pakt elke gelegenheid aan om rechts te bashen... Pas sinds geenstijl is de boel een beetje in evenwicht.

@Gianni A 12-07-07 @ 12:20
Haha, die site van arnoudboer is echt de site voor alle holocaust-ontkenners die zijn gebanned op geenstijl... Lees al die jank berichten dan! :p

Stijlloos Superieur | 12-07-07 | 12:27

zo zie je maar, kritiek in en uit het linkse kamp, met publicatie in een linkse krant. zo slecht gaat het nog niet in NL :)

j0b | 12-07-07 | 12:27

@Gianni A 12-07-07 @ 12:20

Kleine overheid. De VVD ("liberalen") zijn zelfs voor een grote overheid. Dus ze zijn niet liberaal.

Ik heb ook kritiek gehad over censuur op Geenstijl. Blijft verwerpelijk en blijkbaar valt er iets te verbergen. De SP staat bekend als de grootste censuurpartij in NL. Zegt mij genoeg, zeker met het Mao verleden van de Der Jan.

En zeg nou zelf? Hoe democratisch is een partij met een leider die al ruim 30 (of al 35) jaar de baas is?

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:27

Gianni A 12-07-07 @ 12:09
*Stalinisme en Maoisme*

Jaja, geef het gewoon een ander naampje. Feitjes zijn dat het allemaal uit Marxistische koker komt, en dat een socialistische samenleving nooit kan functioneren als niet iedereen meewerkt en dus zullen 'de rotte appels' verwijdert moeten worden.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-07-07 | 12:23

Hakbarrr 12-07-07 @ 12:12

Zonder regulerende overheid vreten de groten toch echt de kleinen op, zo werkt dat nu eenmaal in deze neo-liberale wereldmarkt. Dan heb ik liever toch wel wát regulering, dan krijgt het MKB nog wat kansen.

Hakbarrr 12-07-07 @ 12:11

Kijk eens op www.google.nl/search?hl=nl&q=censu...

Of op www.nieuwsbank.nl/inp/2005/03/22/F073.... of www.google.nl/search?hl=nl&q=censu...

Of op www.volkskrantblog.nl/bericht/5160

Of speciaal voor GS: www.arnoudboer.nl/?p=322

Zo kan je voor elke partij wel wat vinden op het www. Dus wat wil je hiermee zeggen?

- edit: wat je zegt: Op het www. is een hoop te vinden: www.google.nl/search?q=gianni80%40live... -

Gianni A | 12-07-07 | 12:20

@Gianni A 12-07-07 @ 12:10

En dat komt door de regels. Regels opgelegd door de overheid. Daarom: kleine overheid. Weinig regels. Zolang je andere maar geen schade toebrengt.

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:12

Hij blijft mooi dat maorijnissen plaatje xD

musclehedz | 12-07-07 | 12:12

Grappige namen hebben veel van die Sp'ers. Slibberdink, Flonknagel, Soepstengel, Beldsnijder.... oh en die Hans van Heijningen is een prototype lul de behanger met design bril. Dit soort lullo's zie je helaas niet in de limelights, maar zo weten we weer wat voor types er echt achter die partij zitten.

Domme politburo aap.

Rabarberke | 12-07-07 | 12:11

Hakbarrr 12-07-07 @ 12:07

Precies, daarom moet de overheid dus ook een klimaat creeëren waarin zowel kleine als grote bedrijven voldoende kansen krijgen. Dara is nu geen sprake van, vraag maar aan de gemiddelde MKB'er.

Gianni A | 12-07-07 | 12:10

sp ga eens deaud

goldenkingy | 12-07-07 | 12:09

neemjemoederindemali 12-07-07 @ 12:01

Leg jij het zelf ff uit, je hebt het tenslotte ook verzonnen!

Derrek Wilder 12-07-07 @ 12:02

Wil het best in m'n eigen woorden uitleggen, maar daar heb ik nu ff geen tijd voor. Maar mijn mening in het kort: Stalinisme en Maoisme gaan uit van repressie van eenieder die een andere mening is toegedaan, Socialisme an sich heeft niet dat uitgangspunt. Sterker nog, één van de uitgangspunten van socialisme is democratie.

En dan de discussie over de democratie binnen de SP: bij democratie hoort ook hoor- en wederhoor. Als er dan een tendentieus artikel wordt geplaatst in het partijorgaan verwacht je dus ook wederhoor van de aangevallenen. En dat is in dit geval helemaal NIET GEDAAN. Dat heet dus slechte journalistiek, dus dat Mw Verhey in deze tijdelijk op non-actief is gezet snap ik wel. Ze zal zich toch eerst moeten verantwoorden voor haar niet zo heel handige en eenzijdige berichtgeving.

Gianni A | 12-07-07 | 12:09

"Wat wil je dan? Dat het bedrijfsleven onze maatschappij bestuurt? Ze hebben al veel te veel macht, nog meer betekent nog meer eenheidsworst en 'vreten wat wij vinden dat gevreten moet worden'. Daar zit ik écht niet op te wachten!"

Die macht wordt gecreeerd door overheden, door regukering. Daardoor komen kleine bedrijven amper meer van de grond, en zal je idd dezelfde eenheidsworst houden.

Wel eens de administratie gezien die je bij moet houden als je mensen aannneemt? Of de shit als je vergunningen aanvraagt. Kartelvormng van grote bedrijven door de overheid.

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:07

@bakoenin 12-07-07 @ 12:03

Als je interssante info plaatst, kan je links naar je website vragen, of die krijg je. Hoe denk je dat Geenstijl.nl ontstaan is?

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:05

"Fout! De SP is juist tégen een overdaad aan ambtenaren, dus per definitie voor een kleinere overheid. Je moet wel weten waar je het over hebt he?"

Ga toch weg man! De SP was voor de belachelijke salarsisverhoging van 10% voor de ambtenaren die (itt het bedrijfsleven) 0,0% arbeidsproductiviteitsstijging hebben laten zien!

Wie moet die stijging ophoesten? Juist de arbeider in de haven.

Lees ff het parijprogram van de SP: Verbod, verbod, verbod. Gij zult zo leven zo en zo.

Het is een bemoeizuchterige bende! Laatst wilden ze nog een m,obviele telefoon verbod op scholen.... De staat voedt uw kinmderen op, niet meer de ouders...

Hakbarrr | 12-07-07 | 12:04

Hakbarrr 12-07-07 @ 11:55

Het hebben van een weblog betekent geen naamsbekendheid, dat bereik je met TV, kranten, reclame enz. dus middelen .
Mening geuit die niemand leest heeft geen waarde.
Daarom, pas met voldoende middelen heeft vrijheid van meningsuiting enige betekenis.

bakoenin | 12-07-07 | 12:03

@ Gianni A

Wel eens van het fenomeen 'linkje' gehoord? Daar komt bij, wiki zit er ook niet zelden naast. Als je ieen mening bent toegedaan moet je het maar in je eigen woorden kunnen uitleggen. Googlen kan elke nitwit.

Derrek Wilder | 12-07-07 | 12:02

Wat een heisa en dat alles omdat het vriendinnetje van Meulenbelt nu niet in de eerste kamer komt, wel een beetje jammer want dan had die fractie een nog hoger muppet show gehalte gehad.
www.sp.nl/nieuwsberichten/4415/070202-...

Karel kwakbol | 12-07-07 | 12:02

Gianni A 12-07-07 @ 11:49

Doe eens Marijnisme uitleggen.. Staat helaas niet in wikipedia, moet je zelf gaan nadenken, moeilijk he?

neemjemoederindemali | 12-07-07 | 12:01

Hakbarrr 12-07-07 @ 11:57

Fout! De SP is juist tégen een overdaad aan ambtenaren, dus per definitie voor een kleinere overheid. Je moet wel weten waar je het over hebt he?

Hakbarrr 12-07-07 @ 11:55

Wat wil je dan? Dat het bedrijfsleven onze maatschappij bestuurt? Ze hebben al veel te veel macht, nog meer betekent nog meer eenheidsworst en 'vreten wat wij vinden dat gevreten moet worden'. Daar zit ik écht niet op te wachten!

Gianni A | 12-07-07 | 12:00

Het enige wat gezegd kan worden is dat de SP niet verschilt van andere politike partijen, same old shit.
Maar we hebben ze wel nodig om ons uit de EUSSR te houden, dus nog even dit Volkskrant/PvdA offensiefje blussen, totdat we niet ingelijfd meer kunnen worden door keizer Borosso
daarna kan altijd nog het vuur op de tomaat geopend worden .

bakoenin | 12-07-07 | 12:00

@Gianni A 11:57: goed gesproken; veel publiek is hier is onbekend met feiten en roept maar wat. Beetje Wiki kan geen kwaad.

Rest In Privacy | 12-07-07 | 11:59

Derrek Wilder 12-07-07 @ 11:52

Waarom, dat doen ze zelf ook daar. Wat voor nut heeft het om het wiel opnieuw uit te vinden als iemand anders het al (waarschijnlijk beter) heeft gedaan??

Gianni A | 12-07-07 | 11:57

@da wizard 12-07-07 @ 11:54

Onderdukking, censuur, dat zit mij diep. Dat zie je juist bij overheden. De SP is voor een grote overheid.Dus dat betekent veel onderdrukking.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:57

@Roeieber 12-07-07 @ 11:54
De SP is tegen Burka's.
Maar de SP is ook tegen domme wetjes zoals een burka verbod.
voor veel vrouwen zou dat betekenen dat ze niet meer naar buiten willen/mogen/kunnen...

da wizard | 12-07-07 | 11:56

@bakoenin 12-07-07 @ 11:48

"Het is Politiek eigen om dit soort van spelletjes te spelen,"

Dat is het nog niet goed te praten! Censuur is Censuur. Censuur is nodig als mensen dingen over je te weten komen, over zaken waarvan je liever niet had dat ze dat wisten. Juist daarom is censuur verwerpelijk!

" en vrijheid van meningsuiting is alleen dan toepasbaar als je in bezit bent van voldoende media om die mening te kunnen uiten"

Nee hoor. Een weblog met domeinnaam heb je al voor 10 euro per jaar. En je kan je mening ventileren! Het kan ook gratis met reclame.

Juist dat het een politiek spel is (censuur) ben ik voor een kleinere overheid (liesft zo klein mogelijlk). Geen belangenverstrengeling, baantjesgeven aan vriendjes. De SP is voor een GROTE overheid. Dus daar zul je juist meer last van krijgen.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:55

@Hakbarrr 12-07-07 @ 11:49
Die SP haat zit erg diep of niet?
Laat ze eerst maar eens regeren en dan zien we wel.
Erger dan Balkenende en trawanten kan het niet meer worden...

da wizard | 12-07-07 | 11:54

@da wizard 12-07-07 @ 11:46
Ja, omdat ze weten dat er dan tegen gestemd wordt en dan hebben ze wat ze willen.
Zou de SP ook voor een referendum over de bijstand of burka zijn denk je?

Roeieber | 12-07-07 | 11:54

@Politiekredacteur: als je geen portefeuille krijgt, geen toegang hebt tot fractievergadering van de SP, wat zou je kunnen doen?

Rest In Privacy | 12-07-07 | 11:52

In Zwolle e.o. kennen wij de Yildirim familie niet als lieverdjes

Yard | 12-07-07 | 11:52

@ Gianni A

Copy pasten vanuit wiki zuigt vriend.

Derrek Wilder | 12-07-07 | 11:52

@Politiekredacteur 12-07-07 @ 11:49

Daar gaat het niet om.Het gaat om de CENSUUR die de partij toepast.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:50

Socialisme is sec ademocratisch. Je kunt namelijk niet alles samen voor elkaar doen als sommige mensen andere mening hebben en niet meewerken. Natuurlijk kun je als socialist wel via democratische weg deelnemen aan de politiek en bestuur, dat dan weer wel. Maar (herhaal) socialisme en democratie bijten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-07-07 | 11:50

@da wizard 12-07-07 @ 11:46

Denk je: ALS Marijnissen zelf in de regering zat, en hij wilde geen verdrag.En er was een meerderheid voor in de kamer. Dat hij hier dan ook nog een referendum over ging houden?

Tuurlijk niet. Voor socialisten is democratie mooi als het ze uitkomt. Maar behoorlijkl vervelend als het volk iets anders wil.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:49

De SP had gelijk om Yildirim geen zetel te geven. Hij strijkt op dit moment bakken met geld op zonder dat hij ook maar één keer gesignaleerd is in de eerste kamer. Fijn he, als iemand je belastingcenten op z'n rekening gestort krijgt terwijl hij helemaal niks uitvoert? Kies vooral partij voor Yildirim. Ik snap niet dat er hier mensen partij voor deze man kiezen.

Politiekredacteur | 12-07-07 | 11:49

neemjemoederindemali 12-07-07 @ 11:42

Het stalinisme dankt haar naam aan de Russische revolutionair Jozef Stalin. Het kan zowel de staatsvorm betekenen die onder hem ontstond, als de politieke stroming waar hij leider van was, als de persoonscultus rond de man. De onderwerpen die onder stalinisme vallen worden soms ook met andere termen aangeduid. Zo noemen aanhangers van Stalins politiek zichzelf liever communist (marxist-leninist), en wordt de staatsvorm door sommige tegenstanders ookwel 'staatskapitalisme' genoemd.

Het Maoïsme is de Chinese variant van het stalinisme, ontstaan door Mao Zedong. Het Chinese communisme was sterk gericht op de boeren en op gewapende strijd en revolutie; dit in tegenstelling tot het beleid van de Sovjet-Unie en communistische partijen in West-Europa, dat eerder gericht was op de industriële arbeiders.

Net als het stalinisme richt het maoïsme zich op een socialisme binnen een bepaalde staat. Deze interpretatie moet gezien worden in het licht van de lange strijd tegen de nationalisten van Tsjang Kai Tsjek, waardoor de internationale revolutie wat op de achtergrond verdween.

Communisme is een klasseloze maatschappijvorm met een economisch systeem gebaseerd op gemeenschappelijke eigendom van productiemiddelen, waarbij eenieder produceert naar vermogen en neemt naar behoefte, of een politieke stroming die streeft naar een dergelijk systeem.

In de praktijk wordt met communisme vooral de stroming bedoeld die teruggaat op de ideeën van Karl Marx (marxisme) en Vladimir Lenin (leninisme), en de uitwerking van die ideeën in de Sovjet-Unie en andere "communistische" (naar eigen zeggen "socialistische") staten.

Socialisme is een maatschappijvorm gebaseerd op gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en solidariteit, of de verzamelnaam voor een verscheidenheid aan politieke en ideologische stromingen die naar een dergelijke maatschappij streven. Kerngedachte binnen deze stromingen is dat het collectief, al dan niet belichaamd door de staat, de hoogste beslissingsbevoegdheid heeft over de verdeling van macht en goederen.

En ik ben helemaal geen 'grote fan' van Jan M., maar vind wel dat er een hoop onzin hier weer wordt gespuid. Daarop reageerde ik, niet als 'jan-fan'.

Gianni A | 12-07-07 | 11:49

De mens is niet geschikt voor het socialisme of communisme. In the end gaat het toch om macht en geld. En Da Wizard wil graag onder het juk van Jan Maorijnissen leven? Emigreer naar Venezuela, neem dienst en vernietig de Antillen als je er toch bent

Fellatio Roma | 12-07-07 | 11:48

Viva la republic!

Tommygunner | 12-07-07 | 11:48

Hakbarrr 12-07-07 @ 11:18

Het is Politiek eigen om dit soort van spelletjes te spelen, en vrijheid van meningsuiting is alleen dan toepasbaar als je in bezit bent van voldoende media om die mening te kunnen uiten.
Dus dat is zeer relatief

bakoenin | 12-07-07 | 11:48

@da wizard: daar kom je wel van terug tegen de tijd dat het zover is.

Rest In Privacy | 12-07-07 | 11:47

De SP is tenminste nog voor een democraties referendum over een nieuwe grondwet.
Andere partijen vinden gewoon dat zoiets zonder tussenkomst van het volk geregeld moet kunnen worden.
Dan leef ik liever onder het juk van Jan M...

da wizard | 12-07-07 | 11:46

@Zeddegeizot 12-07-07 @ 11:41

Dan moet je tegen de democratie zijn. Of voor een kleine overheid (waar jezelf het meest kan besluiten).

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:44

"gestadig" ? u bedoelt "gestaag" ?

fart majeur | 12-07-07 | 11:42

Gianni A 12-07-07 @ 11:37

U prefereert wellicht de term MARIJNISME ? Zo groot is ons Jantje nog niet hoor.

Welicht kunt u als fan uitleggen wat het verschil is tussen stalinisme, maoisme, communisme en marijnisme?

neemjemoederindemali | 12-07-07 | 11:42

SP is weliswaar "the enemy you love to hate" maar in heel NL is die democratie toch gewoon een schertsvertoning? Eens in de paar jaar mag je stemmen op een vaag partijprogramma, waar niet meer van overblijft in de coalitie-onderhandelingen, en dat uiteindelijk leidt tot een regering waar je niet voor hebt gekozen, met poppetjes waar je niet voor hebt gekozen, en een parlement dat braaf "ja amen" knikt omdat de coalitie een meerderheid heeft in het parlement. Vervolgens gaan die poppetjes met collega's in Europa afspraken maken die uberhaupt nooit in een verkiezingsprogramma hebben gestaan, maar die wel de meest directe impact hebben op de kiezer. En ben je het daar als kiezer niet mee eens, dan kan je nergens terecht. Democratie? Zotte denkt meer aan circusbureaucratie.

Zeddegeizot | 12-07-07 | 11:41

"PvdA socialistisch??? Wanneer was dat voor het laatst dan"

Iig in hun statuten. Dat ze censureren, blijkt er ook nog uit.

"En kan iedereen die dat doet nou eens ophouden met de SP Maoistisch te noemen....
tssssk.... jullie leven écht nog in de jaren'70 he"

Nee, malloot. Geschiedenis herhaalt zich als iedereen zn oogkleppen op doet. Censuur is een teken van onderdrukking. Heb je niks te verbergen, dan kan je ook iedereen en alles over je laten schrijven.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:41

jan marijnissen is niet voor niets een groot fan van Stalin , heeft hij nooit onder stoelen of banken geschoven.

gordon99 | 12-07-07 | 11:37

Dude, een ongenuanceerd artikel in je eigen partijblad, zonder ook maar een bestuurslid aan het woord te laten...

dat artikel is gewoon slechte journalistiek

Butpluggie | 12-07-07 | 11:37

openbaarminiserie 12-07-07 @ 11:12 @ 11:21

Flikker toch op man! Het gaat écht te ver om wélke NLse partij die nu in het parlement aanwezig is te vergelijken met Nazi's!!!! Je bent écht een idioot he, je ziet het verschil niet eens tussen links en rechts.

Hakbarrr 12-07-07 @ 11:33

PvdA socialistisch??? Wanneer was dat voor het laatst dan?

En kan iedereen die dat doet nou eens ophouden met de SP Maoistisch te noemen....
tssssk.... jullie leven écht nog in de jaren'70 he?

Gianni A | 12-07-07 | 11:37

Sp en democratie is niet helemaal correct toch?

bloke | 12-07-07 | 11:35

Iedereen even een applausje voor censuus!

Teen | 12-07-07 | 11:35

Daarbij is censuur minachting voor andere mensen. Mensen die een andere mening hebben, moeten mondood gemaakt worden.Lekker SJOSJIAAL...

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:34

@Ali Fal Salarm: Hoe kom je daar nou bij? -weggejorist-

Rest In Privacy | 12-07-07 | 11:34

@bakoenin 12-07-07 @ 11:29

De Telegraaf is ook op handen van de gevestigde orde. Net zoals de oude media. En de PvdA ios ook socialistisch, dus zo vreemd is dat niet.

Dat keurt het een toch niet goed? Censuur is verwerpelijk. Als je beleid goed is, hoef je niet bang te zijn voor commentaar. Juist wereldleiders die veel censuur toegepast hebben, hebben veel te verbergen: Hitler, Mao, Stalin, Poetin.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:33

Bij de televaag wordt je kritische mening ook weggejorist....
En bij stichting rokersbelangen ook!

CENSUUS RULES!

Ali Fal Salarm | 12-07-07 | 11:31

Jan heeft gelijk, het gaat namelijk om conservatieve contra-revolutionaire bourgois klassenvijanden van het volk, gefinancieerd door joodse plutocraten van het groot kapitaal. Alleen de rode arbeiders en boeren volksmilities kunnen dit gevaar stoppen.

Bigi Bana Boy | 12-07-07 | 11:30

Ben je lekker mee. Eerst iedereen vragen om op je communistische vriendje te stemmen, je krakersvriendjes en ander rebeliserend tuig doen het ook nog en dan kom je er achter hoe je partij echt in elkaar steekt en dat communisme iets heel anders is dan democratie.

Beetje geschiedenis leren kameraad Elma Verhey en kameraad Yildirim. Lees de geschiedenisboekjes eens die gaan over onze oostelijke buren zo vanaf 1904 tot heden.

Oh ja, typ de naam mao ze dong eens in op je google werkbalk en zie waar je partij voor staat waarde kameraden.

neemjemoederindemali | 12-07-07 | 11:30

Weleens geprobeerd een kritische mening bij de Telgraaf of het PvdA forum te gven ?????

bakoenin | 12-07-07 | 11:29

SP met democratie? wordt het dan niet gewoon PvdA?

Roeieber | 12-07-07 | 11:27

Rood = Dood.

TotallyBeek | 12-07-07 | 11:26

Goh, een socialistische partij die Mao met zijn rode boekje als voorbeeld heeft gehad die niet democratisch is en censureert? Moet niet gekker worden!

ExtremeExtremist | 12-07-07 | 11:25

Kan Grote Leider niet wat mensen laten verdwijnen?

Niels-je | 12-07-07 | 11:25

Altijd al gezegd: niet te vertrouwen die radicale partij.

sAner | 12-07-07 | 11:24

Het systeem van voorkeursstemmen en de persoonlijke bezetting van zetels is een achterhaald verschijnsel. Wie stemt, stemt op een partij, niet op personen die "toevallig" op die lijst staan. De SP heeft een punt als ze hier van af willen.
Maar goed, de huidige realiteit is dat voorkeursstemmen boven de lijstjes van de partijtop gaan. En dus moet de SP niet zeuren, maar de man gewoon zijn zetel geven.

Rest In Privacy | 12-07-07 | 11:22

Óók SP:
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article748396.ece/Oud-Statenlid_moet_40.000_euro_terugbetalen

Patrick Bateman | 12-07-07 | 11:21

Uit het artikel: &#8220;We zijn geschrokken van de manier waarop de partij met mensen omgaat.&#8221;
HAHAHAHAHA. Nou ik schrik daar niet van. Demagogische Socialisten kutten kun je niet vertrouwen. LEER DAT NOU EENS! NSDAP! Waar staat die 'S' nou voor huppelkutten? Da's een socialistische partij die zich al eerder door een charismatisch leider heeft laten bedotten hoor.

openbaarminiserie | 12-07-07 | 11:21

Kijk anders wat leugenaar Mao zelf zegt over het vrije woord:

farm1.static.flickr.com/189/461240731_...

En Mao zegt zelf:

Eerlijk...

"Nooit hebben anderen vergeefs een beroep op me gedaan. Ik heb nooit ergens misbruik van gemaakt. Dat zijn eigenschappen waar ik trots op ben. Dat moet ik toch ook maar eens een keer eerlijk zeggen."

Bron: www.janmarijnissen.nl/interviews/07042...

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:20

@bakoenin 12-07-07 @ 11:15

Dan zou dat even fout zijn. Alleen komt het bij de SP wel erg vaak naar boven. Vind je niet? Bang zijn voor het vrije woord, is alleen als je inziet dat je dat niet kan pareren met argumenten. En het is onderdrukking:

Zie Hitler, Mao, Stalin, Poetin.

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:18

*Baalt niet lid te zijn van de sp om lidmaatschap op te kunnen zeggen*

dam-dame | 12-07-07 | 11:17

Berrie van Hommel , kom der maar weer eens in, hoe gaat je dit weer goedpraten kutje klootviool ?!?

QB (ja die.....) | 12-07-07 | 11:17

Hakbarrr 12-07-07 @ 11:13

Agitprop mannetje , denk jij nou dat ander partijen democratischer zijn ?
Get a life , this is politics man.

bakoenin | 12-07-07 | 11:15

@koffiepot 12-07-07 @ 11:10

Ga eens een paar boeken lezen over Stalin, Mao en zn werkwijze. Kom dan eens zielig doen. Mensen monddood maken heeft niks te maken met democratie. Het heeft te maken met onderdrukking. Want anders ben je niet bang voor het vrije woord!

Hakbarrr | 12-07-07 | 11:13

Is het straks de bedoeling de linkerarm op te heffen en dan heil mao? Ik wil 4045 niet oprakelen. Maar censuur veroorzaakt oorlogen. Jammer dat de SP de kieswet en de grondwet niet respecteerd. Mocht deze reactie niet volgens de huisregels zijn, bij voorbaat mijn excuses.

Tjop Tjong | 12-07-07 | 11:12

Maorijnissen is zowel partijleider als politiek leider (fractievoorzitter). Dat zegt al genoeg over het volledig ontbreken van een zelfcontrolerende werking bij de SP.

zum kotzen | 12-07-07 | 11:12

Sieg Heil, Sieg Heil Jan Tomaat! Vindt onze eigen NSDAP toch nog z'n eigen Marinus van der Lubbe om democratische besluitsvorming de nek om te draaien.

openbaarminiserie | 12-07-07 | 11:12

Lol @ Pic-beschrijving

Deport | 12-07-07 | 11:12

@DT71 12-07-07 @ 11:09
Ik ben het niet mee eens!
Maar hij wist het toch van tevoren...

da wizard | 12-07-07 | 11:11

@Hakbarrr 12-07-07 @ 11:07
Die SP haat site kennen we nu wel.
'
Het was natuurlijk wachten op zo'n stukje. GS pakt iedere mogelijkheid om links te bashen met beide handen aan.

koffiepot | 12-07-07 | 11:10

Zelfs da wizard is al helemaal gehersenspoeld in dit landje. Alsof dat democratisch is; het belang van de partij. Je zou op persoonlijke titel gekozen moeten kunnen worden. DAT is democratie. Partijbelang is zoooo jaren tachtig communisme.

Rest In Privacy | 12-07-07 | 11:09

Hij kende de lijst toch ook?
Niet zeuren achteraf, je staat voor het belang van de partij, volgende keer mag je dan best meedoen...

da wizard | 12-07-07 | 11:07

Ik haat voorkeursstemmen.

Teen | 12-07-07 | 11:07

Komt de redactie weer niet verder dan het overschrijven van een stukje van de concurrent....

SuperG | 12-07-07 | 11:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen