Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Timo Smeehuijzen might have survived"

timo smeehuijzen Het trieste heengaan van soldaat eerste klasse Timo Smeehuijzen drie weken geleden door een autobom in Uruzgan had eenvoudig kunnen worden voorkomen. Door Amerikaanse en Australische ambush-tactieken te negeren en assistentie te weigeren liep het matig gepantserde M-113 voertuig (bouwjaar Vietnam) de YPR-765 regelrecht in de val. Dat stelt de Amerikaanse oorlogsverslaggever David Axe. Door hun ritje op Vrouwendag weken van te voren aan te kondigen wisten de Taliban exact waar en wanneer er toegeslagen moest worden. Toen het konvooi langs allerlei nauwe straatjes tot stilstand kwam doordat iemand bramen (!) langs de kant van de weg wilde plukken was het raak. Autobom in de flank. B.O.E.M. en exit Timo. Niet direct trouwens. Timo leefde nog na de aanslag. Maar omdat het konvooi - regelrecht tegen alle adviezen in - op de plaats van de aanslag bleef ipv naar Kamp Holland te scheuren, stierf Timo binnen een uur. Overigens niet voor dat medische en logistieke assisstentie van Australische troepen ter plaatse werd geweigerd. Tot zo ver de berichtgeving uit Afghanistan die u nergens anders leest. Eimert van Middelkoop, kom er maar in! UPDATE: Niet met meneer Axe eens? Mail hem gerust met uw suggesties..

Reaguursels

Inloggen

Dames, dames.... wilt u wel eensch uw feiten checken en zich daarbij afvragen of dat bramenverhaal op waarheid berust of dat dit een poging van een hoernalist is om het verhaal op te leuken.

Zelfs zonder feiten zou je kunnen bedenken dat:
-- in oorlogsgebied is niemand zo gek om veiligheid in te ruilen voor een paar bramen waar jan en alleman al overheen gepist hebben
-- al zou dat gebeuren, dan loop je grote kans om enkele dagen zwaar aan de schijterij te gaan
-- in dat geval breng je jezelf aardig in gevaar ivm uitdroging etc
-- ook al wil soldaat x bramen plukken, dan zal geen van zijn leidinggevenden dit toestaan ==> close control tijdens de missie
-- de NL troepen hebben al recentelijk mensen verloren en zijn zich dus bewust van de gevaren tijdens patrouilles (bermbommen, sluipschutters)
kortom: skip het bramenverhaal, is BS van de bovenste plank

De alternatieve uitleg is ook al eerder in deze thread gegeven. Een van de voertuigen raakte met de antenne verstrikt in laaghangende begroeiing. Dan kan je gewoon doorrijden met het risico van verlies van communicatie of je stopt en maakt de antenne weer vrij. Stoppen is ook een risico maar lijkt de minst slechte van de twee. Dit doet dan wel een beroep op je Force Protection, gezien het gebeurde met Timo.

Als laatste: je bent wel erg simpel als je denkt dat er enige waarheid in de stukjes op Hyves zit. Vermoedelijk geloof je dan ook dat de aarde plat is en dat FOK! een onafhankelijk maar betrouwbaar nieuwsmedium is. Enne... die uit de kluiten gewassen pubers doen in ieder geval nog iets, ipv ongefundeerde stellingen op GS rondslingeren.

NLCircle | 05-07-07 | 11:00

Ja, iets onnozelers als dat bramen verhaal in een oorlogsgebied ben ik nog niet eerder tegen gekomen! Ik lees ook weleens die hyves stukjes van die gasten daar in Uruzgan.

Nou, die doen alsof ze daar een paar maandjes op vakaansie zijn op MaaJorca. Zonnebrand meegenomen? Lekker op zon pantservoertuig bruin worden van de heerlijke tropische zon die vereggistan heet.

Laat die mega lutsers uit den Haag er lekker zelf naartoe gaan ipv een stel uit de kluiten gewassen pubers op avontuur te sturen. Stelletje kontenkruipers van BOES hier, BaH!!

miereneukert | 04-07-07 | 22:39

Wist u dat bramen vol vitamine C zitten?
eet meer bramen!

Analia von Solmsch | 04-07-07 | 20:45

Dr. Bibber 03-07-07 @ 21:20 -->
... gewoon aandeelhouder zijn van de Televaag ;)

Edie Hitler | 04-07-07 | 16:28

We moeten gewoon ons leger opdoeken en voor onze missies het leger van Duitsland of Frankrijk inhuren. Is veel goedkoper en dat zijn tenminste professionals.

BralV | 04-07-07 | 14:13

Shittiest piece of journalisme ever, coming from a crap journalist... Point made.

MeestalNietsTeMelden | 04-07-07 | 13:34

yeaaah whhat what okay weer een westerling didi

kees187 | 04-07-07 | 12:04

@stagiair: Een beetje hoor en wederhoor kan geen kwaad!

Quote van update van de wired weblog:

[quote]
The YPR wasn't damage only the bagpacks of the soldiers were on fire. So no poor armored vehicle it works good and protects well. Timo was killed due to shrapnel from the exploding car. The car exploded about eight meters away from the APC because it was stuck in a ditch near the road. So in the explosion all the pieces hit Timo in the facial area, the same with the others. He died from head injuries. About 20 minutes after the explosion.

You can't drive through a town with three severely wounded people in the back. So the suggestion that someone said that there was advice to drive to the base is bull.

We didn't refuse any Australian help. The problem was they offered the same kind of medic as we already had over there. You can't work with 10 people on the same person.

The third vehicle didn't stop to pick berries. On the film you can see that the left antenna was stuck in the trees and that the gunner had to climb out of the vehicle to cut the antenna lose.

I hope that you realize that by releasing your article without a check, you caused doubt with the relatives of Timo.
[/quote]

Nogmaals, hoor en wederhoor kan geen kwaad, dit soort onderwerpen is te gevoelig om op deze wijze mee om te springen.

_waverider_ | 04-07-07 | 11:52

@ mezelf 04-07-07 @ 08:33

Voor degenen die willen weten waarom je dat bierflesje nodig hebt: na assemblage en plaatsen hoef je alleen nog maar op afstand te kijken tot dat kreng zijn werk doet. Bij succes biertje openen en opdrinken.... Kind kan de was doen (en in veel gevallen in A-country zijn het ook de kinderen die dit soort 'wasjes' doen, trouwens). Voordeel van kinderen daar is dat ze 'low production costs' en 'low maintenance costs' zijn en dat een nieuwe zo gemaakt is, in case de actie mislukt. Mooi volk, he ?

NLCircle | 04-07-07 | 08:41

@hemaworstje,

Bedankt voor je reactie. Sinds gisteren twijfelde ik of GS niet langzaam naar FOK! aan het afdalen was. Door jouw tekst weet ik het zeker.... Lutser

NLCircle | 04-07-07 | 08:35

@BBB, kwark01 en Daikan

Gelukkig zijn jullie wel in staat om het onnozele geblaat te scheiden van wat militaire realiteit. Doet me deugd om te zien dat er ook hier reaguurders zijn die IFOR, UNMEE en mogelijk zelfs ook ISAF begrijpen of zelfs hebben meegemaakt. Zelden zo'n onzin van de rest gehoord over de 'als... dan' scenarios van die leunstoeltactici of die equipment-experts. Kudos, guys!

Verder kan je discussieren over het nut van mobiel optreden tijdens urban warfare en of de zware pantsers daar een rol bij spelen. Hangt met name af van de Rules of Engagement (met name: hoeveel casualties accepteer je nog) en hoeveel hoernalisten er bij zijn om verslag te doen. Bij gebrek aan hoernalisten is mobiel optreden met zware wapens ten alle tijden succesvol omdat je elke vorm van tegenstand direct boven het maaiveld 'pacificeert'. Met pers erbij ligt het anders, maar dat heeft weinig met militaire strategie en meer met politieke acceptatie te maken.

Als laatste, bermbommen zijn NIET tegen te gaan. Je kan van een plankje, wat spijkers, een bedspiraal, een bougie, een vat benzine en een bierflesje een aardig dingetje in elkaar vogelen. Voeg daar nog de moderne communicatie middelen bij (mobiele telefoons met DTMF, wireless deurbellen, afstandsbedieningen uit TV's enz) en je kan ook nog eens remote control inbouwen. Dit is een van de grotere zorgen tijdens guerilla warfare en dat blijkt nu wel. Jeeps en Landrovers blijven dan kwetsbaar, voor pantserwagens ligt dat anders, maar ook die kunnen kapot.

Timo, RIP!

NLCircle | 04-07-07 | 08:33

Alllemaal leuk en aardig maar hier hebben de ouder van timo natuurlijk weinig boodschap aan. Komt hij er mee terug? Nee

firecow | 04-07-07 | 07:43

bana boy

ik heb die gozer niet gevraagd om zich voor de kop te laten knallen in afghanistan.
Het is zijn beroep, een bakker bakt brood een soldaat schiet of wordt beschoten.

Dat hij dood is heeft hij te danken aan zijn lage rang.
Gek genoeg had je vroeger de generaal die de leider was in de aanval.
ach heroïsche tijden , Braveheart versus karremans

u begrijpt me wel.

Nederland telt 50.000 veteranen, knap werk voor een land wat nog nimmer oorlog heeft gevoerd..

wij hebben daar niks te zoeken , mission impossible
kissing Bush ass. 600 miljoen euri down the drain.
Welterustenmeneer de president slaap zacht.

hemaworstje | 04-07-07 | 01:49

Gelijk mijn dag naar de mieren. Godverdegodver, doodzonde voor zo'n leuke knul.

Tekkeldief | 04-07-07 | 00:31

Het was toch een humanitaire missie?
Waarom hebben we het dan nu over gevechtstactieken?
Heeft iemand in Den Haag tegen ons gejokt?

Jim Beam | 04-07-07 | 00:23

@Bigi Bana Boy
De echte vond ik toch minder grappig, hoewel z'n voorkomen hilarisch was...

Cidel Fastro | 04-07-07 | 00:12

@d´omgebouwde
Ja.. toen bestond Nederland ook nog niet he.. ;)

Plorp | 03-07-07 | 23:28

Uiteindelijk is de kern van het probleem, denk ik, dat Nederland op een soort humanitaire missie daarheen is gegaan (anders kan je het namelijk niet aan het volk verkopen), maar de omstandigheden iets anders vragen. Ook dat wist men; 'ja het is veilig in Uruzgan, ook al zegt het rapport van de MID van niet'.

Verkoop of het feit dat Nederland daar gewoon oorlog moet voeren, of ga daar weg. Maar ga niet een beetje mensen opofferen, omdat we zogenaamd aan het opbouwen zijn, wat in de praktijk niet mogelijk is. De Amerikanen en Australiers hebben die pretentie ook niet...

Plorp | 03-07-07 | 23:26

hemaworstje 03-07-07 @ 23:02
Triest is pas dat dat soort jongens sterven voor een bevolking bestaande uit mensen als jij.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 23:08

het zal me allemaal aan de balzak jeuken, niks triest an
net als A. hazes of H.Brood.
part of the job is to get your head blown off.

Befehl ist befehl. het domme schaap luistert wel.

hemaworstje | 03-07-07 | 23:02

p-aard 03-07-07 @ 21:12
De Leopard II is inmiddels ook al zo'n 30 jaar onder ons. En voor de preciesen onder ons, hij heeft 6,5 cm pantser (vergelijk, niet helemaal eerlijk, met WOII Tiger : 10 cm).

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 22:33

Dr. Bibber 03-07-07 @ 21:20

Beste vriend, ik begrijp je woede maar Eddie Hitler was de naam van één van de twee hoofdrolspelers uit de serie Bottom gespeeld door Adrian Edmondson. Hilarische serie vol absurdistische humor. Omdat humor zich niet laat beschrijven zou ik eens op youtube zoeken. De 'echte' Hitler was trouwens zijn moeder volgens Eddie.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 22:29

Als, als, als. Ik las het al eerder, maar achteraf lullen is inderdaad altijd makkelijk...
Zo is het ook vaak het geval, dat je achteraf een spreekwoordelijke aap in z'n kont kijkt.

Men zou ook kunnen zeggen; als we helemaal geen voet in dat geitenland hadden gezet, was dit alles niet gebeurd.

Maar helaas, de klok is niet terug te draaien. Dat kan wel, alleen het universum trapt er niet in. Geloof me, ik heb het geprobeerd.
Dus ik zeg; kappen met dat slappe gelul, en begin de clusterbommen op te maken op een nuttige manier.

Cidel Fastro | 03-07-07 | 21:32

Ps: waarom kan iemand die als nocj Edie Hitler heeft in godsnaam blijven posten ipv een eeuwige ban krijgen voor heel internet..... onge-fucking-loofelijk

Dr. Bibber | 03-07-07 | 21:20

Vreselijk dat iemand moet sterven omdat het NL leger alleen LUPA'tjes uitdeelt en geen fatsoenlijk eten. Ik zou ook bramen gaan plukken.

Ps: Adriaantjuuuhh: doe niet zo naief... wij verdienen gewoon aan die hele oorlog, daarom doen we mee. Originele Hollandse Koopmansgeest.

Dr. Bibber | 03-07-07 | 21:18

als timo in een leopard had gezeten was hij nog levend maar ja die moeten allemaal verkocht worden

p-aard | 03-07-07 | 21:12

Ho ja, aanvullend: ik vind dat gejammer van die Amerikaan op dat weblog ook wat sneu. Nederland is nu 3 militairen kwijt en Amerika heul veul. Maar het is de schuld van de Nederlanders dat ze dood zijn en de Amerikanen zijn echt heldhaftig gestorven. Zum kotsen. En sufferdjes die dat soort jourmalistiek verdedigen zijn dat ook.

Adriaantjeeeeeuh | 03-07-07 | 20:43

Pleurt op met Afghanistan. Nederlandse soldaten hebben daar niks te zoeken, Die zitten in het leger om Nederland te verdedigen. Dat die jongens daar kapot is gemaakt hoort helaas bij de oorlog. De enige die je daarvoor de schuld kan geven is het armpje van Balkenende dat iets te diep in de aars van Bush zit.

Adriaantjeeeeeuh | 03-07-07 | 20:40

Dat ze stil bleven staan verbaasde mij ook. Bij een eerdere aanslag gingen ze er wel vol gas vandoor... daar was ook een journalist bij. Ze zouden zo wel hun reden hebben gehad.

kw_nl | 03-07-07 | 20:36

Ik krijg van elke hoernalist kotsnijgingen. Maar het nu even opnemen voor 's lands defensieapparaat waar normaal hier inzake dit onderwerp bij menigeen bulten sproei-poep uit de nekt komt spuiten is weer duidelijk zoals-het-windje-waait-waait-mijn-vlaggetje. In 1995 wilde men ook maar wat graag elk dikke-duimen-verhaal van het journaille geloven. En nu plots.... boehoeoeoe doen? Make your minds up, of ga, zoals ik al eerder voorstelde, het gebroken geweertje opspelden samen met een witte veer (surrender-sign voor lafbekken) en goed oefenen in bukken richting Mekka.

Plurpje | 03-07-07 | 20:24

Nederlanders blijven amateursoldaten, zelfs de 80-jarige oorlog lieten ze door Orange betaalde huurlingen uitvechten.

d´omgebouwde | 03-07-07 | 20:03

Heeft hij -David Axe- ook een oplossing voor al die dode yankees(in Irak en Afganistan)? Laat hem het daar maar druk over laten maken...

souty 03-07-07 @ 19:25
Jij bent nederlander? Dan slik je net zo hard as ons!!

Asoballer | 03-07-07 | 19:45

Och gut, en nu het opeens over NL gaat en NL met de billen bloot gaat voor de rest van de wereld, roepen de reaguurders als het hardst om gedegen journalistiek. De pot verwijt de ketel.

deAmerikaan | 03-07-07 | 19:44

Ik zie dat het bericht al gerectificeerd is, het is inderdaad een YPR-765 en geen M113, die overigens inderdaad uit de Vietnamtijd komen. Laat ik nou in militaire dienst namelijk chauffeur zijn geweest op een M113 en op een M577...

knutsel | 03-07-07 | 19:32

Ik lees hier verschilende reacties over bepansering van voertuigen, oorlog en de vijand en andere onzin, Wij Nederlanders hebben in Afganistan simpelweg niks te zoeken, dat Balkenend achter zijn amerikaanse geloofsgenoot aan loopt is al een even grote schande en het Nederlandse volk slikt dit alles.

souty | 03-07-07 | 19:25

Zeer pijnlijk voor de nabestaanden van die jongen......
Als, en waarom zou dit niet in deze tijd van bezuinigingen op de verkeerde dingen, ze die militairen zo slecht bewapend/beschermd wegsturen, kunnen ze ze dan niet vervangen door de helden van de berm (snelheidscontroleurs) en de helden van de parkings? Lijkt me een ideale oplossing: lekker met hun lasergun (waarvan ze altijd een stijve krijgen) en bonnenboekje ten strijde tegen de plofkoppen.

Bellie | 03-07-07 | 19:14

Bestaat die mediafluim van een David Axe eigenlijk wel? Dat e-mail is een hooks.

Jan Passant | 03-07-07 | 19:03

vaag email adres :S

LoL @ S?v?ke | 03-07-07 | 18:42

als ie niet in het leger was gegaan haddie nu misschien wel niet levend meer onder een auto gelegen.

pdc | 03-07-07 | 18:34

Het email adres werkt niet!!

Stokkie01 | 03-07-07 | 18:28

Ik zit nog steeds met die bramen, waarom kunnen ze die nu al plukken, en ik hier in 0031 nog niet?

Zo jammer! | 03-07-07 | 18:28

@ Eddie Hitler.
Heb jij dan ook niet bij de Hitlerjugend gezeten? Pausie wel, daar lustte hij wel pap van, al die lekkere jongetjes met korte, leren broekies. Helaas dragen ze nu jurken.

hoogh | 03-07-07 | 18:22

Oplossing Verhagen naar Defensie (liefst in de frontlinie) en Bot terug naar BZ

Djep Stem | 03-07-07 | 18:12

Ernie zegt tegen mij dat tie nooit geen bramenjam meer eet.
Gevaarlijk spul.

ernieenbert | 03-07-07 | 17:48

Ik heb olijke Jaap al tijdje niet meer gezien vanuit de kantine.

Frank Culemborg | 03-07-07 | 17:37

Het dienstdoende bevel blinkt niet erg uit in snuggerheid als je de vijand zulke essentiele informatie verschaft. Die bomauto stond nu natuurlijk al twee weken op die plaats geparkeerd he!

RJ2U | 03-07-07 | 17:30

hoogh 03-07-07 @ 17:19 -->
Hééé, voor de duidelijkheid: de paus is GEEN familie van mij !

Edie Hitler | 03-07-07 | 17:25

Toch gaat het geweten van een sociologsiche Christen niet goed samen met oorlogvoeren en alleen om die reden ben je ongeschikt

Erik B. | 03-07-07 | 17:22

Tip voor van Middelkoop en opvolgende nukubu's:
Out of area missies alleen uitvoeren met nucleare ICBM's ;)

Edie Hitler | 03-07-07 | 17:21

@Erik B.
Verhagen? Die vuile gluiperige roomse lulhannes?! Dat is geen pitbull. Die loopt aan het lijntje van dat Hitlerjongetje, dat pausie in Rome. Zorg er nou toch eens voor dat gelovigen het hier in dit landje het niet meer voor het zeggen krijgen. Scheiding tussen kerk en staat, dus wat doen confessionele partijen in een regering?

hoogh | 03-07-07 | 17:19

@ Erik B.

Verhagen? Dat is toch die minister van BuZa die zo slecht Engels spreekt dat de Israeli's aan drie woorden van zijn steenboerenkoolengels genoeg hadden om het Nederlandse standpunt omtrent een gewapende EU buffer rond Gaza compleet te verdraaien?

Derrek Wilder | 03-07-07 | 17:18

Ze moeten gewoon een Generaal op Ministerie van Defensie zetten. En als staatssecretaris zo'n burger lutser.

Mossad.il | 03-07-07 | 17:18

Eimert gaat zitten bidden, Verhagen regelt wapens of zorgt dat we daar afgelost worden

Erik B. | 03-07-07 | 17:17

even voor de duidelijkheid jongens. en ypr is veel zwaarder gepansert dan de rest van de zooi dat we daar hebben. en ypr overleeft met gemaak en boem.
het is alleen een beetje lullig dat als onze jongens hun nek uit de voertuig steken om waar te nemen ze dan kwetsbaar zijn. geen geshit over de ypr 765!

gekkeneger | 03-07-07 | 17:17

@kwarko01

natuurlijk er zijn veel meer voorbeelden van onbenullen zonder enig niveau op hoge functies, maar op een ministerie van onderwijs (bijv. Dijksma) gaat het niet gelijk om leven en dood. Hier wel. Eimert is een naiëve Christen en alleen al om die reden niet geschikt voor zo'n functie. Defensie vereist een scherpe doorgewinterde pitbull, een Verhagen-type.

Erik B. | 03-07-07 | 17:16

Erik B. 03-07-07 @ 17:05

vertel mij eens welke minister met kennis van zaken op de juiste post zit. Als er al iemand met een lagere school opleiding in de eerste kamer zit en we een minister hebben die de spinazie-academie heeft genoten?

kwarko01 | 03-07-07 | 17:08

Aftreden Middelkoop! ONMIDDELLIJK! Jij bent hiervoor de hoogstverantwoordelijke. Je kunt het nu niet afschuiven op dat kudtchotje van je. Ga je zondag weer braaf twee keer naar de kerk om te proberen wat onlustgevoelens kwijt te raken?

hoogh | 03-07-07 | 17:08

The June 15 Taliban-orchestrated suicide bombing [...] was entirely preventable [..]. And even if the bombing itself weren't preventable, Private Timo Smeehuyzen's death perhaps was.

het was volledig te voorkomen, en zelfs als het niet te voorkomen was, was zijn dood het misschien wel.

mwoehahahaha

gaap_gaap | 03-07-07 | 17:07

Eimert is gewoon een gevaar voor het leger, je kan de leiding van zo'n ministerie niet overlaten aan amateurs

Erik B. | 03-07-07 | 17:05

@David Axe, If you f*cking idiots would follow your own U.S. guidelines this wouldn't have happened you arrogant twat.
www.thesun.co.uk/article/0,,2-20070601...
nuff said, unseen the typhoid for you lutser!

Lekker Belangrijk© | 03-07-07 | 17:05

Geenstijl is niet meer wat het was zoals vroeger. Dus lees ik alleen de dingen die me boeit. Zoals dingen van defensie. Aangezien vrienden heb die daar in zitten. Het schokt me dan ook dat geenstijl nog even een mes in de rug steekt van de mensen die een zoon, vriend of familielid zijn verloren. Ik denk dan ook dat geenstijl binnen een jaar of 2 doodgebloed is en weer opnieuw kan beginnen.

@Dr.Bob 03-07-07 @ 16:00

Netjes gepost. Jij weet tenminste wel waarover je praat.

Killin Ark | 03-07-07 | 17:05

Ventilator

Christen-unie-stemmer?

Erik B. | 03-07-07 | 17:04

@Erik B.

Psychotische veteraan?

ventilator | 03-07-07 | 17:01

Eimert is een pacifist

Erik B. | 03-07-07 | 17:00

@vanFrikschoten, probeer eens "allah akhbar".

Shareholder | 03-07-07 | 16:59

... waar gehak(kebar)t wordt, vallen spaanders.

befke 03-07-07 @ 16:23 -->
In de tijd van de VOC deed Nederland het slimmer: we voerden alleen oorlog als er een flinke kapitaal winst met zekerheid te behalen viel... Denk aan slavernij, Spaanse zilvervloot en dergelijke. Nu zijn de ministers van Defensie zo achterlijk om het land in een oorlogen te storten wat alleen maar kapitaalverlies en dooie militairen opleverd onder het mom van 'ervaring opdoen in het hoogste gewelds spektrum'. Middelkoop kan beter zijn strijdkrachten hier in het binnenland uitzetten om die 5de kolonne finnen in te dammen...

Edie Hitler | 03-07-07 | 16:58

Eimert besteed het liever aan waterpompen, steun bij moederdag, rugzakjes, vloerkleden dan aan goede wapens voor onze jongens.

Erik B. | 03-07-07 | 16:58

Maar eerlijk is eerlijk: ik zou veel liever in het Amerikaanse leger zitten, dan heb je tenminste nog wat serious trigger time.. Daar hoeft niet eerst druk met het OM, de Azijnbode, Nova, NOS, Twee Vandaag, Meindert M., de regiopolitie Kennemerland, de ethische commisie van GroenLinks en de Partijtop van de SP overlegd te worden voordat er teruggeschoten mag worden

Kluk-Kluk Klan | 03-07-07 | 16:58

@VanFrikschoten: Goaiesdaed

Killboy Powerhead | 03-07-07 | 16:57

En daar hebben we de Christelijke normen en waarden...
Goed gedaan, Haagse landverradende moordenaars van kabinet NSB-1!!!

The Grim Reaper | 03-07-07 | 16:57

Na het gesprek faxt een medewerker van Defensie de lijst met opbouwprojecten die Van Middelkoop noemde. Het zijn acht pagina's met honderden werkzaamheden die zijn uitgevoerd of die nog moeten gebeuren, zoals de aanleg van waterpompen, 'steun bij moederdag', de aanschaf van rugzakjes en vloerkleden voor een school, reparaties aan schoolgebouwen, irrigatieprojecten, reparaties aan bruggen en wegen. "Het lijkt weinig", zegt de medewerker. "Maar in de context ligt dat anders. Voor een gemeenschap betekenen die kleine dingen heel veel."

Erik B. | 03-07-07 | 16:57

Lees Dr. Bob
GS facts chck a.u.b.

Vanes | 03-07-07 | 16:55

@VanFrikschoten 03-07-07 @ 16:53
Go once dote you yankee-lutsers

Lekker Belangrijk© | 03-07-07 | 16:54

@Update: Hoe schrijf je Ga eens deaud in het Engels?

VanFrikschoten | 03-07-07 | 16:53

@Rabarberke, Een koffie cognac-je graag, en vergeet de sigarendoos niet.

Lekker Belangrijk© | 03-07-07 | 16:53

Daar komt nog bij dat in mijn kerkelijke gemeente (gereformeerde kerk vrijgemaakt te Berkel en Rodenrijs, phdj) er twee jongens zijn die met regelmaat worden uitgezonden. Voor hen wordt dan in de kerk gebeden. Dat acht ik belangrijk. In debatten met ministers over vredesoperaties heb ik ze in persoonlijke gesprekken vaak verteld dat er in tal van kerken voor de militairen wordt gebeden. Dat werd dan altijd op prijs gesteld.''

citaat Eimert

Erik B. | 03-07-07 | 16:52

euh, ik wil wel stoer in het leger centjes verdienen en de bink uithangen maar ze mogen niet op me schieten hoor!!

Bertje Doperwtje | 03-07-07 | 16:52

@Bigi Bana Boy
Je hebt gelijk, I mean no disrespect. Ik sta volledig achter de troepen, alleen jammer dat ze behept zijn met de politici en media van vandaag..
Dat ze wel degelijk iets kunnen:
www.liveleak.com/view?i=17ac96dd5d

Kluk-Kluk Klan | 03-07-07 | 16:51

Bovendien een sociologische Christenman Eimert zit toch dicht tegen passifist aan.......

Erik B. | 03-07-07 | 16:50

Bij mij zijn de bramen pas te eten in het najaar.

Zo jammer! | 03-07-07 | 16:50

"Van restzetel naar ministerspost
donderdag 22 februari 2007 11:14 Na enkele jaren in de luwte van de politiek te hebben geopereerd, treedt ChristenUnie-politicus Eimert van Middelkoop vandaag aan als minister van Defensie. Hij kent dat vakgebied als oud-Kamerlid goed en ervaart het ministerschap als een zware verantwoordelijkheid."

Website Christenunie.

En zo iemand moet onze jongens beschermen en van goed wapentuig voorzien........

Erik B. | 03-07-07 | 16:49

Daikan 03-07-07 @
Maar dat zei ik toch ? Het is in eerste instantie de taak van een infanterie compagnie om een straat huis voor huis in te nemen, want een andere methode is er niet. Echter als je te maken krijgt een versterkt en goed gepositioneerde vijandelijk weerstandsnest dan moet een tank of mobiel geschut naar voren komen om zo'n punt stormrijp te schieten, waarna de infanteriegroep de echte verovering moet doen. Hechte en nauwe samenwerking dus. Zo gaat het al sinds WOII en een echt goed alternatief is er nog steeds niet. Het blijft tanks en mensenlevens kosten maar zo staat het nog altijd in alle boekjes.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:47

Geenstijl ik vind dat jullie wat meer aandacht aan Eimert moet gaan besteden.

Erik B. | 03-07-07 | 16:46

Dus falende strategie, slecht voertuig en niet opvolgen van teamorders...
Waar heb ik dat meer gehoord deze week?
Typisch Nederlandse kwaal als er een topprestatie voort verlangd.

hekkesluiter | 03-07-07 | 16:46

Weer typisch Amerikaans hoor. Er vallen iedere dag wel Amerikaanse doden, maar dan wel over 1 Nederlandse militair zeiken. Hetzelfde deed Amerika toen Theo van Gogh vermoord werd. Nederland onderschatte toen het terrorisme... Kan wel waar zijn maar in Amerkia zijn meer dan duizend doden gevallen door terrorisme, hier niet. Wie onderschat dan het terrorisme?

Die Amerikanen zijn lekker bezig. Nog even, en alle westerse landen spugen, naast de rest van de wereld, Amerika ook uit.

sistrie | 03-07-07 | 16:45

@koopmix

Precies, een militair moet in oorlogstijd zijn troepbewegingen kenbaar maken en daar waar de kans op de aanslag het hoogst is, bij gebouwen waar de vijand kan schuilen, stoppen om te rusten of zelfs BRAMEN(!) te plukken.

Het lijken goddome wel een stel nichten!

Rabarberke | 03-07-07 | 16:45

Het allerdomste blijft toch jezelf aanmelden bij defensie....

ventilator | 03-07-07 | 16:45

Ohja Eimert en niet Meindert. Meindert was van de Snaveltjesbode.

Shareholder | 03-07-07 | 16:42

Dit lijkt me voor de familie heerlijk om te lezen, maar niet heus.Diep triest!

Dropke | 03-07-07 | 16:40

Elke tank heeft ondersteuning van infanterie nodig, dat is wel zeker. En met een Joseph Stalin tank door het Berlijn van 1945 te rijden was ook geen lolletje. Daar hadden de Ruskie de T34 voor.

kwarko01 | 03-07-07 | 16:39

CU moest ook een ministerietje hebben en Eimert stond nog werkloos langs de kant. CDA/PVDA heel blij dat ze deze hete aardappel aan Eimert mochten geven. Eimert is een beetje slap ei; gaat niet achter z'n jongens staan als bewezen is dat ze niet gemarteld hebben, is ook niet opgewassen tegen Bos die hem z'n centen afpakt. Kwebbelt ook wat veel om dan later weer excuses aan te bieden. Maar ja wat kan je verwachten van een socioloog die alleen het binnenhof heeft gezien en freelance medewerker bij de EO was. Bij het CDA lachen ze zicht rot; alle stemmen gaan straks naar het CDA. Nu nog wachten dat Rouvoet een foutje begaat.

Erik B. | 03-07-07 | 16:39

kan iemand die kut yank afschieten en waarom nemen jullie die blaartrekkende verhaaltjes met fouten en al over, als je niet eens het verschil kunt zien tussen een m-113 en een gemoderniseerde YPR-765 uit bouwjaren midden '70 vorige eeuw.dan ben je uit hetzelfde kut hout gesneden als die pesentator van de NOS die tijdens veteranendag ook de verschillende voertuigen uit het defile dezelfde naam geeft. opzouten dus. einde bericht.

koopmix | 03-07-07 | 16:37

M113?? Ja, die lutser is goed ge-informeerd.

Lekker Belangrijk© | 03-07-07 | 16:37

@BBB

Kleine toevoeging: dat tanks en APC's/AFV's onontbeerlijk zijn bij gevechten in steden betwijfel ik. Vraag het de Russen die in Grozny hebben gevochten, en al snel zal duidelijk worden dat tanks daar vooral geschikt zijn voor het behouden en versterken van geboekte terreinwinst, maar dat iedere aanval daarmee zonder infanterievoorhoede gegarandeerde zelfmoord is. RPG's and all.

Daikan | 03-07-07 | 16:36

Kluk-Kluk Klan 03-07-07 @ 16:24

Ik begrijp je frustratie maar daarmee doe je onze troepen te kort. het beeld wat je schetst van watjes en hippies klopt helemaal niet met de realiteit. Laat ik het zo zeggen dat ik niet graag in gevecht zou zijn met Nederlandse eenheden.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:36

Bigi Bana Boy 03-07-07 @ 16:32

neem me niet kwalijk. Ik ging mijzelf even te buiten. Ik zal er nooit meer over beginnen. (tenminste niet in dit topic) :-)

kwarko01 | 03-07-07 | 16:36

Zo uit het hoofd: Relis, Gmelich, Joris, Henk, Meindert en natuurlijk Kok.
Mozes kriebel wat is die lijst leip.

Shareholder | 03-07-07 | 16:35

@ Dr.Bob 03-07-07 @ 16:00
Dank voor deze uitstekende bijdrage

Lash | 03-07-07 | 16:34

@ Bigi Bana Boy 03-07-07 @ 16:30

Ik zet meestal een paar jerrycans thee op een plein midden in de stad met een als Job C aangeklede paspop er naast. En flikker er dan, als het geteisem uit hun holen gekropen is, een daisy cutter er bovenop.

kolonel klootoog | 03-07-07 | 16:34

Hebben Lebbis en Jansen al wat grappen gemaakt over deze en andere militaire kwesties..? Zoals Boekesteijn (VVD) gisteren al zei in een of ander programma: De Taliban hebben helemaal geen propaganda-apparaat meer nodig in Nederland: GroenLinks, de Azijnbode en de SP (en voor de zekerheid Lebbis en Jansen) maken al propaganda genoeg tegen het NL leger!

Kluk-Kluk Klan | 03-07-07 | 16:33

Reflector 03-07-07 @ 16:27

Blijkbaar heb j geen idee wat er in Bosnië gebeurde.

Los van dat: Het lijkt me heel sterk dat deze amerikaan nu even gelijk heeft. Als een van je jongens geraakt wordt en het zou nut hebben, natuurlijk weiger je dan geen amerikaanse hulp. Dat gaat tegen elke (militaire) logica in. Dat bramenplukken is wel heel interessant danwel krankzinning...

Maaier | 03-07-07 | 16:33

Zoals al eerder gezegd, die Amerikaanse verslaggever moet eerst is even kijken naar de aanpak van 'zijn eigen' Amerikaanse soldaten, voordat ie gaat zeiken over andere landen. Die Amerikanen rossen gewoon een door Taliban-bezet dorp binnen en veroveren het, maar dan wel met x aantal amerikaanse slachtoffers. Nederland daarentegen heeft er in Gora voor gezorgd dat er 500 taliban heaumeaus uitgeroeid zijn, tegen 0 nederlandse slachtoffers.... maar daar hoor je natuurlijk weer niks over.

Bierspier | 03-07-07 | 16:33

kwarko01 03-07-07 @ 16:29

Zeg, is het kenmerk van GS niet dat we allemaal anonieme lafbekjes zijn (en Wilders adepten) ? Je komt wel erg dichtbij me nu namelijk.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:32

bolkedebeer 03-07-07 @ 16:21

Dit verwordt tot een militair tacktische discussie. Ik ben het uiteraard niet met je eens. De enige manier om een stedelijk gebied onder controle te krijgen is door een hele nauwe samenwerking tussen tanks en infanterie, Om kort te gaan, zodra de infanterie onder vuur komt te liggen vanuit een gebouw komt een tank (of mobiel geschut) naar voren om de verzetshaard stormrijp te schieten waarna de begeleidende infanterie het werk afmaakt. De Russen hebben dat onlangs nog in Grozny precies zo gedaan. Het kost je veel tanks en de stad wordt tot puin gereduceerd maar het is een algemeen geaccepteerde werkwijze.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:30

Bigi Bana Boy 03-07-07 @ 16:25

Kuch! Was jij die negert die mijn Zippo had geleend in Kosovo? En zo ja, waarom heb ik die niet terug gekregen. En zo nee, mag je hem houden.

:-)

kwarko01 | 03-07-07 | 16:29

Kunnen jullie iets respectvoller schrijven over deze gebeurtenis.
Stuur die smakeloze stagair weg!

trashbin | 03-07-07 | 16:28

Als hij het had overleefd, hadden wij er nu niet bij gehoord met onze eerste IED slachtoffer natuurlijk. Daarbij, als hij dan toch dood moet, dan in handen van de Hollanders...

pik | 03-07-07 | 16:27

@ Kluk-Kluk Klan : alle Nederlanders hebben scherfwerende brillen, vooral met zwarte glazen maar ik heb ook al wat personen met witte glazen en gele glazen gezien. Dus wat GL en consorten eisen is niet wat in het veld gebeurd.

Dr.Bob | 03-07-07 | 16:27

ik snap niet dat meteen eimert hiervan de schuld krijgt. het zijn toch de lutsers van ons stomme nederlandse leger die er geen zak van bakken. vechten hebben ze nooit gekund en geleerd, ze worden bang als het er op aan komt (Sebrenica). Niet eimert z'n schuld maar van de jongens in het veld. Sorry, had je maar maatschappelijk werker moeten worden, of asielzoekerbegeleider.

Reflector | 03-07-07 | 16:27

@ Mokum kosher 16:10
Zou jij van die raar sprekende Aussie's om je heen willen hebben als je dood ligt te gaan? Ik niet. Begrijpelijk dat die commandant dus de hulp van die Aussie's weigerde, met hun vogelbekdieren.
@ opper 16:10
Die journalist heeft gedegen onderzoek gedaan. Naar de manier waarop je het beste een verhaal verkoopt. Het gaat om geld, fuck de nabestaanden, journalist kan weer eten vanavond.

King of controversy | 03-07-07 | 16:27

Rambo John J 03-07-07 @ 16:01

Juist. Je zegt het zelf al. Doe het dan ook.

Hieronymus van Alphe | 03-07-07 | 16:26

kwarko01 03-07-07 @ 16:08
bolkedebeer 03-07-07 @ 16:08

Jullie hebben gelijk wat de bepantsering betreft, die zijn inderdaad flink verbeterd sinds WOII (ik ben vrij goed op de hoogte) maar het punt blijft dat een tank nog altijd relatief makkelijk uit te schakelen valt door één enkele infanterist (of moslims fanaticus).

In een breder kader geloof ik niet dat er tegen een guerilla te vechten valt met een regulier leger. Voorbeelden t eover in de moderne geschiedenis. Ik geloof niet in deze missie en ook niet in die in Irak. Containment moet het sleutelwoord worden in dit soort konfliktgebieden, Hou die malloten waar ze zijn, hou ze buiten de grenzen van de Westerse wereld en laat ze in hun eigen sop gaarkoken. Het enige wat wij hoeven te doen is zorgen dat ze zich niet technologisch zo ontwikkelen dat ze een bedreiging voor ons gaan vormen. Zoals het nu gaat gaan we dit niet winnen.

Verder roep ik op tot steun voor ons leger. Right or wrong, het zijn onze mensen en een beetje meer patriotisme mag wel in Nederland (en dat van een negert ....).

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:25

Wat een onbenullig en uitermate onzinnig verhaaltje is dit.

Aveq | 03-07-07 | 16:24

Als dat waar is, is het een grof schandaal en dient de verantwoordelijke generaal te worden overgeplaatst... De Nederlanders staan in Afghanistan toch al bekend als watjes door hun door de politiek opgedrongen 'vriendelijke' houding tov de plaatselijke bevolking/Taliban-adepten. Ik weet nog hoe Femke Halsema en andere linkse wereldverbeteraars stonden te klagen over de spiegelzonnebrillen van de Amerikaanse soldaten. Stond te agressief, en daarom mochten NL militairen ze niet dragen. Terwijl het gvd puur een tactische overweging is: als de vijand niet ziet naar wie een soldaat kijkt, zal hij minder snel iets uitvreten (als hij in de nabijheid van zo'n soldaat is, is de gedachte). Maar nee hoor, onze jongens gewoon zonder helm, zonder spiegelbril en het liefst nog met een bosje bloemen ipv een geweer het front in sturen... Zum kotzen dus weer.. Blij dat ik niet meer in het NL leger zit, ik werd toch al schijtziek van die 9 to 5 mentaliteit..

Kluk-Kluk Klan | 03-07-07 | 16:24

Ik heb het.
Overtollig materieel ruilen tegen de papaver dat weer doorverkopen en daarom geen tekorten meer bij defensie.
De juiste VOC gedachte TOCH!!!!!!!!

befke | 03-07-07 | 16:23

@Bigi Bana Boy: Sinds Stalingrad weet juist iedereen dat tanks in een stedelijke omgeving absoluut niet werken.

bolkedebeer | 03-07-07 | 16:21

@bolkedebeer 03-07-07 @ 16:08

Pantsers zijn vooral gebouwd op inslaande granaten en raketten van vijandige tanks. Dus schuin geplaatst pantser waarop projectielen 'afketsen'. Tegen een goeie VBIED is geen tank/pantservoertuig opgewassen qua bepantsering, de kunst zit 'm in het tijdig ontdekken van die krengen.

zum kotzen | 03-07-07 | 16:20

Uhh juist... hoeveel amerikaanse soldaten zijn er inmiddels gesneuveld? En hoeveel nederlandse? Ga eerst maar eens kijken naar de problemen binnen je eigen land, voordat er conclusies over andere landen getrokken wordt! Ownee, das patriotisme, en dat doen Amerikanen niet

Bladie | 03-07-07 | 16:19

aanvulling op vorige stukje van me; flinke investeringen in OV, met name de zogenaamde trajecten bij Nijmegen de "transferium", daar willen ze 250 parkeerplaatsen maken, maarja, te bedenken dat nijmegen bijna 200.00 inwoners heeft... en het kost 25.000.000 euro. maar goed voor geintereseerden. www.gelderlander.nl/betuwe/article1541...

Twix | 03-07-07 | 16:17

@Teen 03-07-07 @ 16:11
Dat was jij dus boven op die Duitse auto? *hoort geluid van puzzelstukjes die op plaats vallen*

tjongejongejonge | 03-07-07 | 16:17

FrAgFo0d 03-07-07 @ 16:16
3) Geen RTL figuren meenemen.

LuftBalloon | 03-07-07 | 16:17

Het wordt tijd een parlementaire enquete te houden, zo kunnen we weer een paar zakkenvullers aan het vreten houden.

Loopvogel | 03-07-07 | 16:16

lesjes voor de volgende keer:
1) niet aankondigen
2) bramenplukkers dood rijden

FrAgFo0d | 03-07-07 | 16:16

Lekkere opsomming van zaken rondom Timo Smeehuijzen's dood
Clusterfuck zogezegd
Maar het blijft inderdaad allemaal achteraf praten

Tobi | 03-07-07 | 16:14

Wat heeft het nou voor zin te praten over de dikte van het pantser als je toch boven op het voertuig gaat zitten....

LuftBalloon | 03-07-07 | 16:13

Als je Nederlandse soldaten in de vuurlinie zet (= opbouwmissie) is het niet zo gek als er een geraakt wordt.

Willem Petersen | 03-07-07 | 16:13

Dr. Bob heeft gesproken.

Dr. Faustus | 03-07-07 | 16:13

zucht...

de jongen is dood, misschien hadden ze wat beter kunnen uitkijken. helaas. wat is 2 doden in zoveel jaar nou.

lullig voor de familie, maar er wordt voor getekend.

boneless | 03-07-07 | 16:11

... gewoon bijtekenen voor een jaar of 2 hoor! We zijn dol op die Neverending Srebenica-story's over onze jongens! When will we ever learn... Dominee's en koopmannen zijn geen soldaten.

Comrade | 03-07-07 | 16:11

@ De StoorZenDer 03-07-07 @ 16:09
Literaire vrijheid.

Teen | 03-07-07 | 16:11

Twix 03-07-07 @ 16:04

Inderdaad, de Leopard II's die nu verkocht gaan worden waren er in eerste instantie om op de Noord-Duitse laagvlakte tegen het Warschau pact te worden ingezet volgens de oude koude oorlog doctrine. Op zich heeft de minister gelijk als hij de bewapening aan wil passen op de nieuwe taak van het Nederlandse leger en dat zware gevechtstanks niet direkt meer nodig zijn. Vergeten wordt echter dat binnen 20 jaar die tanks heel bruikbaar zullen zijn in de gevechten om onze binnensteden. Iedereen weet sinds Stalingrad dat tanks onontbeerlijk zijn bij gevechten in dichtbebouwde steden.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:11

Ik vind de Nederlandse tacktiek beter dan die van de Yanks. Die rausen gewoon alles en iedereen overhoop. Maar als het waar is dat de commandant hulp geweigerd heeft, dan ben ik wel benieuwd naar het waarom van die weigering.

Mokum Kosher | 03-07-07 | 16:10

Dr. Bob: 100 punten en een pluim!

Waarom doen journalisten niet eerst eens wat gedegen onderzoek voordat ze van die sensatieverhalen de wereld inslingeren.
Nederlandse militairen hebben tot op heden weinig verliezen geleden omdat we juist niet de tactieken van de Yanks en Aussies kopiëren, maar juist verstandig te werk gaan.
Het is te betreuren dat ondanks deze aanpak er toch slachtoffers vallen, maar helaas kun je dat nou eenmaal niet vermijden.
Iedereen die hierboven en hieronder ingaat op de inhoud van de auteur is een LUTSER! Jullie weten niet waar je over lult!

Ik zeg: eerst fixen, dan dienen en dan mag je meelullen!

Grrrr...

opper | 03-07-07 | 16:10

@Teen 03-07-07 @ 16:07

Sinds wanneer werk jij dan?
*proest!

De StoorZenDer | 03-07-07 | 16:09

@Dr.Bob 03-07-07 @ 16:00

Klinkt als inside information. Tell us more.

lekker moeder | 03-07-07 | 16:09

@Bigi Bana Boy: pantser is tegenwoordig niet alleen maar een dikke plaat staal. Tegenwoordig worden allerlei technieken toegepast om het pantser nóg effectiever te maken. De Britse Challenger tank heeft een pantser waarvan de samenstelling angstvallig geheim wordt gehouden. Het is echter vele, vele malen effectiever dan een gewone plaat staal.

bolkedebeer | 03-07-07 | 16:08

Bigi Bana Boy 03-07-07 @ 16:06

Je vergeet wel een klein puntje. De kwaliteit van het staal is er stukken beter op geworden. Maar verder heb je wel een punt hoor.

kwarko01 | 03-07-07 | 16:08

*fietst na het werk snel naar huis en stopt niet onderweg*

Teen | 03-07-07 | 16:07

Forrest Gump inhuren zou ik zeggen, die blast alle tulbanden naar allah met een waterpistool.

Tubifiks | 03-07-07 | 16:07

bolkedebeer 03-07-07 @ 16:00

De leeftijd van een tank doet er niet zo heel erg veel toe in dit soort omstandigheden als het puur gaat om de weerstand tegen projectielen en bommen. Een Duitse Tiger II uit WOII had 10 Cm pantser en dat is bij moderne tanks niet anders. Het moderne aspect van tanks zit hem dan ook meer in de high-tech richtapparatuur, communicatie enz enz en niet zo zeer in de dikte van het pantser. Tegen prrimitieve aanvallen zoals die in Irak en Afghanistan plaatsvinden voldoet een 50 jaar oude tank net zo goed (of min) als een nieuwe tank.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 16:06

Het is oorlog.. Shit happens

De Beekse Bergen | 03-07-07 | 16:06

@Rambo John J 03-07-07 @ 16:01

De ironie!

De StoorZenDer | 03-07-07 | 16:06

Twix 03-07-07 @ 16:04

Je vergeet nog de minimaal 30.000 pardonners en het leegvreten van de subsidie ruif. *wat ik nog allemaal vergeten ben. Denk........*

kwarko01 | 03-07-07 | 16:06

En hij is ook nog ons beste materieel aan het verkopen, om de schatkist te kunnen aanvullen. Zodat de September nota, niet in de min uitkomt. Na alle miljoenen die regelrecht naar kansenjongeren gaan, kansarme wijken, opvang illegalen, tokkies, investering kolencentrales en ga zo maar door (wie dit weet aan te vullen, reaguurders, help me), ipv van het geld te besteden aan onze eigen nederlanders. Die jongens in afghanistan moeten het doen met klappertje pistolen en geweren, en met GI-joe speelgoed materiaal. nou daar red je de wereld niet mee. Of zou middelkoop iedereen een "kruis van jezus" gegeven hebben en denkt hij daarmee autobommen en zelfmoordcommando's tegen te gaan.

Twix | 03-07-07 | 16:04

@Desoeverein 03-07-07 @ 16:00

Dat was ook het eerste wat in mij opkwam..

Chow | 03-07-07 | 16:04

Zo'n verslaggever weet het natuurlijk allemaal beter dan de soldaten zelf! Ik lach me hier kapot om die betweterige Amerikaantjes.

cockhuyt | 03-07-07 | 16:03

Djep Stem 03-07-07 @ 15:58

Zeg dat wel. Spullen lenen bij de Ami's was het helemaal toen.

kwarko01 | 03-07-07 | 16:01

"one vehicle halted so that an occupant could pick berries from a low-hanging tree branch"

Tering wat een sukkels. Het is echt weer typisch nederlands... Weetje alle respect voor de militairen die daar zijn, echt, maar gebruik nou een keer je verstand en gedraag je niet als de domme bijdehande hollander die denkt dat ie toch alles wel weet.

Rambo John J | 03-07-07 | 16:01

goed gezegd Dr. Bob.

pooface | 03-07-07 | 16:01

Met de bezuinigingen die nu worden voorgesteld moeten ze in plaats van M113's uit het Vietnam tijdperk met paard en wagen op pad. Dat zal SP en GroenSlinks ook goed doen, het is een stuk milieuvriendelijker.

bolkedebeer | 03-07-07 | 16:00

Leuk voor zijn familie om dit zo hier te lezen...

Desoeverein | 03-07-07 | 16:00

Fantastisch dat achteraf lullen. Als Khomeiny door de Fransen was vast gezet, Adolf Hitler.... en Dzinges Khan...
Wat een gelul van een dronken aardbei. Brusselmans, als jouw ouders....

BP Richfield | 03-07-07 | 16:00

"that killed 11 Afghan children and one Dutch soldier"

LuftBalloon | 03-07-07 | 16:00

Hier staat wel veel onzin in zoals mijn naamgenoot op die site ook al aangaf.

1. De zwakste voertuigen zijn de Mercedes Benz jeeps, totaal geen bepantsering.

2. We hebben geen M113 voertuigen maar YPR-765 voertuigen die ook nog eens extra bepantserd zijn. Daarnaast gebruiken Amerikanen deze in Irak en wordt o.a. door Canada, GB en Denemarken in Zuid-Afghanistan gebruikt.

3. Timo Smeehuijzen had geen hartslag na de aanslag. Anders is er geen reden om direct met reanimatie te beginnen. Met andere woorden hij is absoluut geen uur in leven geweest.

4. Hoeveel Amerikanen en Navo soldaten worden er niet jaarlijks gedood door VBIED aanvallen? Tientallen tot honderden helaas.

5. Een man die met vrouw en kinderen in een auto zit is gewoon weinig verdacht anders kan je op alles gaan schietenw at beweegt. Inderdaad Amerikaanse stijl met tientallen onschuldige burger slachtoffers tot gevolg.

6. Met het door TK racen in een zwaar bepantserde voertuigen bereik je niet het doel van de missie.

Dus in plaats van sensatie verhaaltjes van een journalist te plaatsen en de nabestaanden met achteraf gelul onnodig pijn te doen kun je zelf maar beter eerst informeren over het zus en zo.

Dr.Bob | 03-07-07 | 16:00

Starfucker, kom er maar in....

Schoorsteenveger | 03-07-07 | 15:59

achteraf is het altijd makkelijk lullen jah.

preston spears | 03-07-07 | 15:59

Een zogenoemde " I told you so" hoernalist van het ergste soort.
Alsof ik moet geloven dat ze een zwaargewonde militair niet direct naar het ziekenhuis brengen., No way

pooface | 03-07-07 | 15:58

Doet mij een beetje denken aan de tijd dat Relus ter Beek ons leger zwaar onderbewapend naar Bosnië stuurde, waarmee hij hoofdverantwoordelijk werd voor de ramp in Srebrenica. Uiteraard is hij weggepromoveerd tot commissaris vd koningin in drenthe. Nothing ever changes.... Wedden dat Middelkoop Commissatis vd Koningin in Zeeland wordt.

Djep Stem | 03-07-07 | 15:58

..."The bomber had tailed the patrol for several minutes before attacking, as seen in video footage shot by a Dutch reporter in the delegation. It approached the patrol head-on, stopped, then pulled into an alley before reversing direction and attacking."
.
Die conclusie trekt ie zelf?

De StoorZenDer | 03-07-07 | 15:57

Gelukkig is er altijd wel iemand die het beter weet.

Jan Passant | 03-07-07 | 15:52

Het CV van een onbenul:

"Eimert van Middelkoop werd op 14 februari 1949 geboren te Berkel en Rodenrijs.

Na het behalen van het diploma HBS-B studeerde hij sociologie aan de Nederlandse Economische Hogeschool, thans Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hij was in 1971 en 1972 als docent verbonden aan de Gereformeerde Sociale Academie te Zwolle. Hij was fractiemedewerker van het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) van 1973 tot 1989. Aansluitend was hij tot 2002 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, eerst voor de GPV en vanaf 2001 voor de ChristenUnie, die ontstaan is uit de samenwerking van het GPV met de Reformatorische Politieke Federatie. Sinds 2003 is hij lid van de Eerste Kamer.

De heer Van Middelkoop was onder meer lid van het begeleidingscollege van het Sociaal- Cultureel Planbureau, voorzitter van interdepartementale beleidsonderzoekscommissie Taakspecialisatie Europese Defensie, secretaris/penningmeester van de Stichting Centrum voor Parlementaire Geschiedenis te Nijmegen, lid van de Raad van Advies ‘East West Parliamentary Practice Project’, lid van de Klankbordgroep Koninklijke Luchtmacht, vice-voorzitter van de Commissie van Advies van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ en lid van de Raad van Toezicht van het Netherlands Institute for Multiparty Democracy. Hij was ook freelance medewerker bij de EO en columnist bij het Nederlands Dagblad.

De heer E. van Middelkoop werd op 22 februari 2007 benoemd tot minister van Defensie in het Vierde Kabinet-Balkenende."

Lever de veiligheid van onze jongens maar uit aan Eimert........

Erik B. | 03-07-07 | 15:52

Bigi Bana Boy 03-07-07 @ 15:50

Klopt, de zijkant is niet bijster bepansert.

kwarko01 | 03-07-07 | 15:52

Tja, prof word je door veel te oefenen. De aussies en de yanks hebben qua oorlogvoeren tegen de hakbars al heel wat meer ervaring dan de Nederlandse zandhazen. Alsof de Amerikanen en Australiërs geen beginnersfouten gemaakt hebben.

Het is triest, maar voor Nederland doorheeft hoe deze vijand bevochten moet worden, zijn we vele doden verder.

zum kotzen | 03-07-07 | 15:51

Verontrustende berichten maar als het allemaal waar is, waarom verliezen de Yanks dan ook regelmatig soldaten door bermbommen en bomauto's ?
Verder heb ik hele zware tanks zoals een Israelische Merhava in Gaza de lucht in zien gaan want tegen een goede bermbom of anti-tank raket is geen pantser opgewassen. Vroeger in WOII al niet en nu nog steeds niet.

Bigi Bana Boy | 03-07-07 | 15:50

pfff als als als als hou toch op zeg

uchman | 03-07-07 | 15:49

en 1 dag dan maar.

kwarko01 | 03-07-07 | 15:49

Het halve leger verpatsen om een missie te kunnen betalen:

'Gelukkig, hebben we de foto's nog!'

marcelgroningen | 03-07-07 | 15:49

Volgens de Standard Operating Procedures van de Yanks dienen tijdens het wegrijden ook alle burgers binnen het schootsveld van de militairen geëlimineerd te worden...

Patrick Bateman | 03-07-07 | 15:49

Ja dat zeg ik, twee week.

marcelgroningen | 03-07-07 | 15:46

U bedoelt twee weken?

janjoker | 03-07-07 | 15:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl