Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kinderboekies dankzij dode Theo

whats next, verbod op Disney?Dankzij de dood van Theo van Gogh zijn er de afgelopen periode stapels rubberen cockringen verkocht. Zogenaamd waren die oranje polsbandjes voor het goede doel, maar niets is minder waar. Zo worden er 'gouden boekies' van de opbrengst gemaakt. Gratis kinderboekjes, gedrukt in China, die koters respect ofzo moeten bijbrengen. Dit gaat met lieve verhaaltjes over beesten die elkaar lief en 'anders' vinden, zwaar corrumperende kinderkost dus. Naast TMF en MTV dus straks een verbod op Hans en Grietje (seksueel gestoorde vrouw misbruikt kinderen), Sneeuwwitje (neuqdwergen, necrofilie, vergiftiging), Assepoester (huiselijk geweld, geestelijke mishandeling) of de Rattevanger van Hamelen (grootste pedo uit de geschiedenis). En vergeet vooral Roodkapje niet. (Breezahtje gaat naar het bos, beest wordt op een Mo B-manier opengesneden). Koop deze zieke kinderverklotende verhalen nu het nog kan!

Reaguursels

Inloggen

OK, vuurtje ?

Hammiehetvarken | 18-11-05 | 04:05

Flikker op met je multiculturele propoganda!

Pauleau | 17-11-05 | 11:59

themanfrank, mooie opsomming. Ik mis nog het stukje over vrouwen die maar de helft erven van wat mannen erven. Daarnasat zou zoiets ook over de hadiths gemaakt moeten worden, dat zal dan wel langer en bloederiger zijn. Voor al de mensen die denken dat de islam een net zo vreedzame religie is als het christendom.

Hammiehetvarken | 17-11-05 | 04:48

Mijn excuses de boekjes zijn dus gratis, even kijken hoe ik er een kan bemachtigen dan.

pronto | 16-11-05 | 21:36

@cemmentaarder, ik kan het wel uitleggen, zo'n "nieuw" boekje, mocht het wat zijn, heeft pas over tientallen jaren effect, wanneer is gebleken dat dit boekje enige verbetering heeft aangebracht in de maatschappij. Heel vreemd, ideologie van eeuwen oud wordt aanbeden, zonder dat er daadwerkelijk iets wetenschappelijk is bewezen, en alle nieuwe dingen, idealen, gedachten worden afgeweerd omdat nog niet is bewezen dat iets daadwerkelijk heilzaam is. Het punt kan misschien zijn, zo'n boekje eens op positieve wijze te publiceren, en dat een paar mensen dit ten harte nemen en ook aan kunnen tonen dat het nut heeft,..dat volgt de rest vanzelf. Zo zijn mensen in het algeheel nu eenmaal. Eenvoudig voorbeeld. Aan het eind van een rouwdienst vertel ik altijd dat er gelegenheid is om de familie persoonlijk te condoleren, daar en daar,blablablablalbla en ook dat ik ze zal uitnodigen, indien de mensen dit wensen, om hun laatste groet naar de overledene te brengen (dus langs de kist lopen en daar even stilstaan, even kijken , een buiging maken , een kruis slaan of wat dan ook.) Elke dag weer , als ik die eerste persoon uitnodig mij te volgen, kijkt die persoon hulpeloos naar zijn of haar partner, staat op loopt achter mij aan, en dan doet iedereen dat. Het vragen van die eerste persoon is altijd spannend. En wat als iemand niet wil, die schud dan beleeft zijn/haar hoofd, en dan kijkt die volgende persoon me hulpeloos aan van wat moet ik doen? Kan alleen maar zeggen dan, indien u wenst. Maar natuurlijk weer lullig als niemand zou gaan zo in het openbaar, dus gaat er altijd wel iemand ongeacht of ie wil of niet. Nou met dit initiatief is misschien niets mis, moet eerst het boekje eens lezen, of het heeft een aansporing nodig. Dit is natuurlijk veel makkelijker om te zeggen dat het niets is, omdat wij dat anoniem kunnen zeggen. Maar het eind resultaat zal wel weer objectiever (op de meelopers na dan) zijn dan mijn voorbeeld in de aula. Dat dan wel weer. Maar je krijgt hier iets nieuws onder je neus geschoven en als je er geen boodschap aan hebt ben je gauw geneigd het af te kraken. De tweede stap zou gezet zijn, als je het eerst leest en dan zegt of je het niets vindt of juist wel, maar ja, moet je eerst weer geld voor uitgeven om het te kunnen lezen, en das ook weer een drempel. Geef je je geld uit aan die biertjes in de kroeg of aan dit boekje.?

pronto | 16-11-05 | 21:31

Dit soort initiatieven wordt volgens mij niet gekocht en gelezen door de onverdraagzamen, eerder door politiek-correctelingen ter bevestiging van hun eigen idealen. Ook het lachwekkende oranje polsbandje doet mij denken aan het gebroken geweertje: soms is optreden tegen wantoestanden beter dan een pretsigaret roken en peace-man zeggen. Dat sommige bevolkingsgroepen oververtengenwoordigd zijn in misdaadstatistieken komt doordat er nog nooit serieus geprobeerd is de wet te handhaven bij deze groepen. Altijd is het antwoord, meer geitenwollensokken, clubhuizen, subsidie en respect. Daar de gewone burger ervaring geen vooroordeel noemt, maar ervaring wordt de kloof tussen de groepen op deze manier als maar groter.
Veel "andersuitzienden" zijn nieuwelingen in Nederland, en nieuwkomers in welke maatschappij dan ook zullen geen gelijke kansen hebben in die maatschappij, dat is logisch. Taalproblemen, een andere cultuur zijn remmende factoren op je mogelijkheden. In Nederland vinden "we" dat de analfabeet afkomstig uit een land zonder ervaring met democratisch gezag (laat ik het maar niet "stenen tijdperk" noemen) niet minder kansen moet hebben dan een autochtoon. Bedrijven moeten een afspiegeling vormen van de samenleving. Dit communistische idee ontneemt nieuwkomers initiatieven om aan te passen.
Natuurlijk is het idee fantastisch, een mooi verhaal en de wereld is mooi. Het resultaat is nihil en tijdverspilling.
Ps autochtoon is iemand die geboren is in Nederland, ongeacht welke religie, huidskleur ed. naar mijn mening. Islamieten vormen wat mij betreft (en wat henzelf betreft ook ) wel een aparte ummah.

Hammiehetvarken | 16-11-05 | 21:23

jammer dat niemand in staat lijkt uit te leggen wat er mis is met dit initiatief.

Hoe vind men hier dan dat de jeugd bijgebracht moet worden dat ze "goede burgers" moeten zijn die respectvol met hun medemens omgaan?

Liefst van Hoaxha, maar een antwoord van "de vrienden van of in de geest van is ook welkom hoor

Commentaarder | 16-11-05 | 21:04

http;//www.waakvlamfm.nl

waakvlamfm | 16-11-05 | 20:44

Kinderen kan je niet genoeg indoctrineren: www.dutchkids.nl/
is van het LBR. citaten:

Ik geloof helemaal nergens in. Ik vind het helemaal niet belangrijk om ergens in te geloven. Volgens mij ben ik dus een atheïst. Iemand die nergens in gelooft. (atheist is te dom om te geloven ?)

De moslimskindertjes op de site hebben natuurlijk wel flink doordachte ideeen over hun religie. Beetje stigmatiserende site dus.

Hammiehetvarken | 16-11-05 | 19:57

@themanfrank 18:55 ik word hier kotsmisselijk van. Deze vorm van geloof, ook na mijn studie, dat moet de kop in worden gedrukt. Een duidelijk vorm van geen respect. Ik hoop dat balki dit ook leest met zijn normen en waarden. Maar ja, dit is het islamitische gedeelte, je hebt er ook een christelijk gereformeerde vorm van hoor. Ik hoor nog die dominee (dominosteen) roepen tijdens een plechtigheid: "Dit kind heeft moeten sterven om zijn/haar ouders te verschonen van hun zonden. (ouders kwamen nooit in de kerk maar omwille van het dorp, want wat zouden de buren er wel niet van zeggen als ze geen kerkelijke plechtigheid zouden doen, hebben deze ouders gekozen voor die kerk en moet je zien hoe ze er vanaf zijn gekomen.) Ik zat achterin, (mocht ook niet verder komen omdat ik dat geloof niet aanhang) met mijn nekharen recht overeind tijdens deze preek. Bij het graf domino(steen) op vriendelijke wijze omgegooid en de plechtigheid beëindigd met een gedicht over het overgaan, hoe na een ongeluk een kind liefdevol wordt opgevangen totdat zijn/haar ouders weer bij hem of haar zijn. Dominosteen liep hoofdschuddend weg. In gedachten maar een middelvinger opgestoken naar dominosteen.

pronto | 16-11-05 | 19:24

Respect is dit : Behehehehehehehe is NEE !!!!

Dr. R. Clavan | 16-11-05 | 19:21

Begrijp niet veel van dit stukje, je moet erbij geweest zijn neem ik aan. Of zelf ook een pretsigaretje nemen.

G. Temmes | 16-11-05 | 18:37

peter pan deed groepsex met wendy en haar broertjes. Later deed kapitein haak ook mee met zijn haak.

pronto | 16-11-05 | 17:57

@themangrank 17:51 Volgens mij is de originele versie ali baba en de 42 maagden.

pronto | 16-11-05 | 17:53

@themanfrank 17:49, wat zo grappig is als je deze site opend, staat er islam shop en daaronder een balkje met bewegende streepjes en daaronder weer laden. Volgens mij zijn ze vergeten er bin voor te zetten.

pronto | 16-11-05 | 17:51

En vergeet niet uit de sprookjes van duidend en 1 nacht, Ali Baba en de 40 rovers.

themanfrank | 16-11-05 | 17:51

prinses op de erwt, was vast prinses op de dildo. En dat uithuwelijken in al die sprookjes doet ook wel islamachtig aan toch? Groot gelijk, weg met die troep.

pronto | 16-11-05 | 17:40

------------------------------------------------------------------------------

Naast TMF en MTV dus straks een verbod op Hans en Grietje (seksueel gestoorde vrouw misbruikt kinderen), Sneeuwwitje (neuqdwergen, necrofilie, vergiftiging), Assepoester (huiselijk geweld, geestelijke mishandeling) of de Rattevanger van Hamelen (grootste pedo uit de geschiedenis). En vergeet vooral Roodkapje niet. (Breezahtje gaat naar het bos, beest wordt op een Mo B-manier opengesneden). Koop deze zieke kinderverklotende verhalen nu het nog kan!

-------------------------------------------------------------------------------

Hahaha, briljant gevonden! :D
Dit moet ik even onthouden, prachtig.

The K-man | 16-11-05 | 17:28

@Steem. De bandjes zijn inderdaad onzin, maar om nu te zeggen dat je respect moet verdienen? Hoe verdien je dat dan? Ik heb van huis uit respect voor oudere mensen, dat hoeven ze niet te verdienen, dat krijgen ze gewoon. En als ik dan geen respect heb voor mezelf, so be it

Dagion | 16-11-05 | 17:20

Ik heb echt iets tegen die lompe bandjes. Mensen denken niet eens na wat er nu eigenlijk op staat, terwijl het toch nog zo'n korte zin is. Ik heb bij lange na geen respect voor iedereen. Iemand die gelijk respect heeft voor een ander heeft geen respect voor zichzelf. Respect is iets wat je moet verdienen.

Dat kinderen meer respect leren is ok, maar ik hoop niet dat het teveel gericht is op respect voor andere culturen. Multicultureel werkt pas wanneer alle culturen elkaar leren te respecteren.

Steem | 16-11-05 | 17:08

ik snap nie artikel inhoud doel van? is niet zin, is on. Hoxha toch prof?

Dol op Post | 16-11-05 | 17:00

@ikstadroog Ook met je ip-ban sta je droog lutzer.

rn1970 | 16-11-05 | 16:55

@ikstadroog
Je begint op wannabecool te lijken, erg vermakelijk.

bethundered | 16-11-05 | 16:50

Wie is dat geile wijf op die foto bij dat artikel?

Jim Beam | 16-11-05 | 16:49

Huh Allah= De rattenvanger van Hamelen?
Now breaks my wooden shoe.

Lucifer | 16-11-05 | 16:35

LOL @ irritaSies

TheJayJay | 16-11-05 | 16:35

Waarom wordt dit initiatief negatief besproken? Sprookjes zijn toch altijd al levenslessen geweest. En de link naar een verbod naar oudere sprookjes mis ik ook.

Ik zou niet weten wat er mis is met kinderen bijbrengen dat ze respect moeten opbrengen voor mensen die anders zijn.

Maar kennelijk is t op GS anders dus heb ik een vraag:

Hoe vind men hier dan dat de jeugd bijgebracht moet worden dat ze "goede burgers" moeten zijn die respectvol met hun medemens omgaan?

Liefst van Hoaxha, maar een antwoord van "de vrienden van of in de geest van is ook welkom hoor

Commentaarder | 16-11-05 | 16:34

Die rattenvanger uit HaRmelen toch...

TheJayJay | 16-11-05 | 16:33

Kan iemand mij de weg naar Harmelen vertellen?

irritaSies | 16-11-05 | 16:33

allejezus, romy & marijke zijn zo racistisch als de pest. "Dat zijn toch ook mensen"(buitenlanders en gehandicapten). Ach gut, als je dat al moet benadrukken dan hou je er wel vreemde ideeen op na.

0900 | 16-11-05 | 16:31

Kindersprookjes zijn de oorzaak van het geitenneuqen.... al die geitenneuqers hebben teveel "belle en het beest" gekeken of geluisterd naar de kikker die een prins werd nadat hij geliefkoost werd. ... en geitenneuqers zijn de oorzaak van de dood van van Gogh, en de dood van van Gogh is de oorzaak van meer sprookjes... HELP! aap ziet een Neerwaartsche spiraal!

aap de goede hoop | 16-11-05 | 16:29

Eindelijk de diepste lagen van Hans Christiaan Andersen ontbloot...
Hans is immers Anders!

Kakbouter | 16-11-05 | 16:28

Het woord respect komt je na twee seconden op die site al de strot uit.

0900 | 16-11-05 | 16:28

Iets met geiten had mij toch meer in de geest van Theo geleken.
@ GS
Ik hoop het het nieuwe letterformaat van de reaguursels niet recht evenredig is met het belang dat jullie aan reaguursels hechten.

egwel | 16-11-05 | 16:27

"Naast TMF en MTV dus straks een verbod op Hans en Grietje... etc..."
Waar slaat dit in godsnaam op? Het lijkt erop dat het "bami pangang incident" niet op zichzelf staat...

John McClane | 16-11-05 | 16:19

Ik wil er graag een paar voor de kinderen in mijn kelder...

Tenminste; als ze niet door Chinese kinderhandjes zijn gemaakt. Als kinderpornokoning heb je ook je principes he?

Jo de la Hi Ti | 16-11-05 | 16:18

Respect is een wat merkwaardig woord. De betekenis is in 2 jaar ongelooflijk veranderd. Het slaat nu toch vooral op: aan de kant gaan als er een 14-jarig marokkaantje aankomt. En dat wordt dan gefinancieerd met geld dat uit naam van Theo van Gogh is opgehaald. Fijn links leren knuffelen op de kleuterschool!

noorderling | 16-11-05 | 16:16

@ Alea iacta est:

van Mickey Mouse?

username | 16-11-05 | 16:15

@alea iacta
roep de bewakers dan...

MILF | 16-11-05 | 16:12

Ik voel een groepsverkrachting opkomen...

Alea iacta est | 16-11-05 | 16:11

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl