Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Interne post Tweede Kamer uitgelekt

Tijd voor de ingezonden brieven (klik voor vergroting)Dus u dacht dat debatteren in de Tweede Kamer saai was? Welnee! Terwijl het kabinet gisteren middels de BlackBerry GeenStijl in de gaten hield, was er ook onder Kamerleden een druk verkeer gaande middels briefjes. Neem Geert Wilders. Meneer trok gisteren fel van leer in het zogenaamde 100-dagen-debat van Grijs 1. Wilders noemde het beleidsprogramma “bagger'' en “drie keer niets”. Het kwam de fractieleider van de PVV prompt te staan op ingezonden briefje van PvdA-Kamerlid en boomknuffelaar Diederik Samsom, die even laat blijken dat hij het citatenboek van Voltaire ook gelezen heeft. Neen, van een cordon sanitaire is geen sprake. Nou ja, misschien ook wel, maar dat doen we tegenwoordig gewoon stiekem via de bode.

Reaguursels

Inloggen

Mekker, een goede nacht!

Fred V | 21-06-07 | 23:07

@Mekker

Ik geef colleges en doe onderzoek wiskunde aan een universiteit.

In mijn visie hebben ongeboren kinderen het recht om geboren te worden. Niet op ieder vlak ben ik het eens met de SGP: De doodstraf en het passieve kiesrecht voor vrouwen zijn punten waar ik moeite mee heb.

Fred V | 21-06-07 | 23:06

@ Fred V:

Uw correctie, u zit in het onderwijs?:-)

Mekker | 21-06-07 | 22:49

@ Fred V

Wat betreft het standpunt van de abortus wetgeving, kan ik geen mening over geven. Zie in de gezondheidszorg teveel ellende, maar desondanks draag ik het VBOK een warm hart toe!
Ik zeg zeker niet dat de SGP links zou zijn, maar had liever gezien dat ze meer tegen de gevestigde orde in zouden gaan. Dit zie ik helaas onvoldoende, zeker nu het vijf voor twaalf is geworden!
En ja de CU, zij zijn erg gebrand om op het pluche te gaan zitten. oa. Mw. Huizinga is ronduit links in haar opvattingen.

Mekker | 21-06-07 | 22:48

@Fred V

Er mist een 'is' na de eerste keer 'rechts' in de eerste regel van de tweede alinea.

Fred V | 21-06-07 | 22:42

@Mekker

Ik merk dat ik een aantal raakvlakken heb met de PVV, want ik ben gaan inzien dat de islamisering in NL een slechte zaak is. Het wel en wee van de Joden en Israel trekt me erg aan en door de islamisering lijkt de houding jegens de Joden en Israel steeds vijandiger te worden. Echter de PVV streeft volgens mij een liberale koers na als het gaat om de abortus wetgeving. Daar kan ik met mijn geweten niet voor stemmen. Zo zijn er nog andere morele kwesties waarom ik niet voor de PVV kan stemmen.

Mag ik ook opmerken dat de SGP wel degelijk behoorlijk rechts. Ze willen wel degelijk de invloed van de islam indammen en waren tegen het generaal pardon. Dus zo mainstream zijn ze niet.

Ik heb CU gestemd maar die zijn in een kabinet gegaan met PvdA-ers die voor liberalisatie zijn van deze morele kwesties. Verder zitten ze in een kabinet met twee staatssecretarissen met een dubbele nationaliteit. De CU lijkt de islam ook te knuffelen.

Fred V | 21-06-07 | 22:39

@ Fred V

Misschien off topic, maar waarom stemt u liever op SGP dan op PVV?
Ik heb jaren op de SGP gestemd, maar vind nu dat ook zij te weinig tegen de islamisering van Nederland doen en mi teveel met de gevestigde "orde " meegaan, wat is uw mening hierover?

Mekker | 21-06-07 | 22:25

Mekker, stel de vraag maar.

Fred V | 21-06-07 | 22:22

@ Botte

U mag er ook zijn hoor!

Mekker | 21-06-07 | 22:08

Mekker 21-06-07 @ 18:38

Gzellig, zo'n schoonheid achter me!

bottehond | 21-06-07 | 21:30

Door dit briefje bewijst deze linkse fascist juist het tegenovergestelde van wat hij beweert. Wat een vreselijke saaie lul. die man is nog geen veertig maar hij kijkt al op Klaas de vries .
Vuile hypocriete zakkenvullers die politici all of them!

barones | 21-06-07 | 20:55

starf**cker 21-06-07 @ 00:25

Sorry Starf**cker ik werd overmand door emoties en schoot wat door in m'n commentaar. ... by the way the nieuwe Goebbels ??? ... dan schijn ik dus wel echt talent te hebben ...... u streelt m'n ego ... dank daarvoor.

Maar ik blijf bij m'n standpunt dat je als socialist in dit land doorgaans de meeste kromme standpunten mag verdedigen, schijt mag hebben aan wat er hier echt leeft en met bakken subsidies mag smijten die grotendeels bij elkaar geschaapt worden van een beperkte groep belastiging plichtingen waar ze ook nog eens op neerkijken ........ en er uiteindelijk volledig mee wegkomen als de beerput opengaat om vervolgens nog even de laatste jaren in een semi overheids advies orgaan nog even snel de prive pensioen pot op te leuken als groot verdiener.

BAH !!

Ervarings_deskundige | 21-06-07 | 19:17

@ Bottehond: 17.30

Meer hoofdoekjes kwamen juist na 11-09.. Zegt toch voldoende mi
Verder kan ik weer geheel en al achter u staan!

@ Fred V

heb een vraag aan u

Mekker | 21-06-07 | 18:38

naffer 21-06-07 @ 17:23

LOL, die kende ik nog niet.

Flodder | 21-06-07 | 17:59

TheCFO 21-06-07 @ 16:40

Het is wel helder dat jij mij volstrekt niet kent. Marketingblabla? Wil jij mijn integriteit in twijfel trekken? Hmm? Ik zal het je uitleggen: mij boeit het verders geen meter wat anderen doen, daar ben erg ruimdenkend in. Het gaat mij in de welbekende thematiek maar om één ding en dat is dat ik volstrekt overtuigd ben van de vijandige bedoelingen van de deaudscultus, aanwijzingen en uitspraken van de heren baard zelf in overvloed. Vrijheidslievende Menschen zouden Vrijheden moeten koesteren en duidelijk moeten aangeven dat die Vrijheden verdedigd zullen worden, wat mij betreft tot het uiterste. Ook daarin gaat het mij dus om Vrijheid. En dat ik aan "wij/zij denken" doe is onzin en geeft aan dat je het as usual weer eens niet begrijpt. Ik denk in termen van de islam versus Vrijheden. Maak het niet ingewikkelder dan het is om je wankele wereldbeeld in stand te kunnne houden. Moet je zelf weten, maar gebruik mij niet voor dergelijke infantiele mentale tekortkomingen, wil je. Oh ja: ik zal het nog erger maken voor je: enig idee waarom Wilders de V in PVV voert? Vrijheid t.o.v. de totalitaire deaudscultus, die het hapje europa wat graag wil verschalken. Vrijheden zijn bij botte in goede handen, maar ik ben itt decfo niet benauwd om vuile handen te maken om die Vrijheden te verdedigen. Het is door jouw seaurt zelfingenomen wankelmoedigheid dat Nederland überhaupt in deze problemen is gekomen. Ik zou zeggen: neem daar verantwoordelijkheid voor en doe er iets aan.

@ Nihilist

Die hoofddoeken zijn het probleem niet en je zult mij er zelden tot nooit over horen. Rand-discussies en symboolpolitiek, van beide kanten. 10 jaar geleden droegen erg weinig moslimvrouwen die hoofddoeken, nu de meeste wél. Dat duidt ergens op en het is niet onze verscherpte houding op de islam. Ergo: fijn voor je dat je zo tolerant en openminded bent, maar er is wel iets meer aan de hand dan jij jezelf kennelijk wilt wijsmaken. Overigens heb ik niets tegen misantropen, integendeel zelfs. Maar voor zover het geen autistiforme luiden zijn is maisantropie een antwoord op een te pijnlijke situatie. Men kan zich wel afvragen hoe lang het effectief en adfequaat is om de deur dichtgespijkerd te houden als de oorlog al een tijd voorbij is.

bottehond | 21-06-07 | 17:30

Vrijheidslievendheid? Come on botte, jij weet dat dat uit jouw mond marketingblabla is, gehypte woordjeskiezerij. Jij bent de man van de groepsnormen en -waarden, van wij en van zij, van do's en dont's. Allemaal prima verder, behoorlijk natuurlijk zelfs, kijk maar naar de mieren en de gorilla's. Maar met vrijheid -als in individuele vrijheid- heeft jouw visie echt weinig te maken.

TheCFO | 21-06-07 | 16:40

@bottehond 21-06-07 @ 10:35
Ik kan lezen, idd. dat komt van mij, niet van jou, nergens dus. De analyse van misantropie schiet je goed, mijn karaker bestaat vnl. uit het wantrouwen van mensen, ik heb daar veel voor willen laten, en neem de consequenties daarvan. Liever alleen, dan mezelf compromiteren aan een denksysteem die niet de mijne is. Ik geef er dan ook niet veel om dat ik jouw thematiek im Grunde niet echt begrijp, sterker nog, ik heb nog nooit enige thematiek im Grunde echt werkelijk begrepen. Maar laat ik het dan de symptomen of uitwassen noemen van de thematiek im Grunde, dan is een hoofddoek zeker deel van de Islamitische thematiek, maar niet dat deel van de thematiek waar ik mij zorgen om maak, want zij betreft uiteindelijk ook mijn vrijheid me te mogen kleden zoals ik wil, niet omdat ik moslim ben maar overheidswege. Ik benijd hun domme zelfgekozen onderwerping niet, integendeel, ik wil er niets mee te maken hebben, maar het is wel hun zaak, niet de mijne. Dat betreft een zuiver egoistisch thema, een thema waar jij im Grunde met mij verschilt, als je een symptoom als de hoofddoek in wilt gaan inzetten als criterium voor alle andere symptomen, en ook al heb je im Grunde vaak gelijk, toch noem ik dat ook anti-vrijheid. Ik associeer mensen voornamelijk naar gedrag, waarvan kleding niet mijn grootste zorg is. Ik herinner me in dit verband dat Dalrymple tatoeages associeerde met criminaliteit in het boek Leven aan de Onderkant, voor zijn professie een zichzelf bevestigende realiteit, maar voor mijzelf niet.

.HerNihilist | 21-06-07 | 13:58

Mooi citaat van Geert was dit : "" De PvdA is kampioen schijnheiligheid. Als een dappere ex-moslim van die partij een comité voor ex-moslims opricht, dan wordt hij door het socialistische partijkader als een verrader beschimpt omdat het eerlijk zeggen wat je vindt de PvdA moslimstemmen kost. Een heuse Stasi komt je dan begeleiden. De PvdA is de meest laffe partij van Nederland. Er loopt een lange weg van Willem Drees naar Wouter Bos en die weg loopt steil naar beneden. ""
Dit zal ze zeer doen bij de PVDA, vandaar dat die drol van een Samson dat briefje schreef, niet vermoedend dat Wilders [of een stagiare] dit briefje weleens zou openbaren.

Mazzeltov | 21-06-07 | 13:38

.HerNihilist 21-06-07 @ 03:33

Kun je niet lezen? Waar zeg ik dat jouw en mijn gedachten samenvallen? Ik heb het over Vrijheidslievendheid, that's all. Of ben je zo misantropisch dat iedere aanraking je doet huiveren? Pathetische post en je laatste zinnen tonen dat je im Grunde de thematiek niet wilt begrijpen. Mij kan het geen fluit schelen: ik knok desnoods helegaar alleen. En dan niet omdat ik misantroop zou zijn. Het tegendeel, zou ik zeggen.

bottehond | 21-06-07 | 10:35

@bottehond 21-06-07 @ 01:51/02:20/25
Elk wij is mij vreemd, dus ook het wij van een revolutie, ik ben absoluut geen revolutionair in die zin, je zult toch anderen moeten zien te werven voor je persoonlijke revolutie Botte, No offence meant.. Ieder zijn eigen strijd, voor mij ook een van de voorwaarden van wat ik vrijheid noem. En je hebt gelijk, het is geen statusquo dat zomaar inwisselbaar is tegen vrijheidshatende religies, vrijheid is ergens voor vechten, maar desondanks, in the end, you don't want me as your partner, ik raak aan jouw gedachtengoed, maar ik ben het niet, bij jou ligt het vuur ook meer aan de schenen, zoveel vermoed ik.

Als ik als onderling meningsverschil mag duiden: Als liberaal heb ik geen moeite met hoofddoekjes, en ik wil haar ook niet als criterium van wie wel en niet Nederland in mag. Waar ik wel moeite mee heb is het volgende: 2 miljoen staatsfinanciering aan Milli Görüş, het bagataliseren van bedreigingen, het niet strafrechtelijk aanpakken van het concept van eerwraak, etc. etc.

.HerNihilist | 21-06-07 | 03:33

.HerNihilist 21-06-07 @ 02:11

Als alle Vrijheidslievenden zich aan eensluiten komt het goed. Hun meningsverschillen vallen in het niet bij hun gezamenlijke vijand, de anti- Vrijheid.

bottehond | 21-06-07 | 02:25

.HerNihilist 21-06-07 @ 02:11

De individuele benadering zoals jij die voorstaat en die ik onderschrijf als voormalig vprolid dient soms beschermd te worden. We need your approval, anders wordt het niets.

bottehond | 21-06-07 | 02:20

@bottehond 21-06-07 @ 01:47
Op korte termijn lijk je het gelijk aan je kant te hebben, maar als de individuele benadering verdwijnt is het einde echt zoek, met als eindpunt de socialistische heilstaat of theocratie. Daarom ben ik ook zo bang van collectieve principes... Vandaar...

.HerNihilist | 21-06-07 | 02:11

.HerNihilist 21-06-07 @ 01:48

OT:

Inzake dat generaal pardoes: het juiste criterrium lijkt me: mét hoofddoek opzouten, je hebt niets te vrezen in het land van herkomst. Hoofddoeklozen: welkom. En dat trek ik dan op tot 2007. Capice?

bottehond | 21-06-07 | 01:51

.HerNihilist 21-06-07 @ 01:43
Corr: een soort leugen -> vaak een soort leugen || kunnen -> ze kunnen

.HerNihilist | 21-06-07 | 01:48

.HerNihilist 21-06-07 @ 01:43

Generalisaties die ruimte laten voor de individualisaties zijn prima. Het niveau dat jij propageert biedt een enkele keer geen soelaas. Die enkele keer beleven we anno 2007. Generaliseer toch niet zo.

bottehond | 21-06-07 | 01:47

@bottehond 21-06-07 @ 00:19
>Men dient eerst te generaliseren om een helder beeld te krijgen en daarná >te individualiseren om de nodige nuance te kunnen toepassen

Toch laat ik het laatste altijd voorafgaan aan het eerste, individualisatie is altijd mijn standaard, generalisatie een noodgreep om eerste in grote groepen te duiden. Maar als van een willekeurige groep van 100 mensen alle 100 het leven van Mohammed als leidraad zien voor hun bestaan, wat is dan een term als Mohammedanisme? In de duiding een zgn. generalisatie, maar in de praktijk een proportionalisatie... Ergo, geen generalisatie at all, generalisaties zijn dan ook vaak noodweer, bv. omdat anderen zichzelf ook generalisaties hebben toegedicht. Als ik bv. constateer dat 2 personen dezelfde opvatting over eenzelfde onderwerp in nagenoeg gelijke omstandigheden er op na houden, dan kan ik niet anders en redeneer ik ook niet anders. Maar uiteindelijk is de generalisatie een soort leugen in een voor de toehoorder bindende stijl. Generalisaties duiden pretenties, kunnen gevaarlijk worden.

.HerNihilist | 21-06-07 | 01:43

-edit 21-06-07 @ 00:51

Dat is een volstrekt onwetenschappelijke defintie van het begrip generalisatie van @ van Dale. En dat zeer bewust? Hoe ver gaat deze totalitaire doctrine qua invloed?

bottehond | 21-06-07 | 01:05

@bottehond 21-06-07 @ 00:47
Valt wel mee volgens van Dale:
ge·ne·ra·li·se·ren (ov.ww., ook abs.)
1 uit een bijzonder geval een algemene conclusie afleiden => veralgemenen, veralgemeniseren

-edit | 21-06-07 | 00:51

-edit 21-06-07 @ 00:29

Nonsens. Generaliseren toont de grote lijnen. Je tegenargument is waardeloos.

bottehond | 21-06-07 | 00:47

-weggejorist-

de grote boze wolf | 21-06-07 | 00:36

@de grote boze wolf 21-06-07 @ 00:26
Als er nou iets is waar wij Nederlanders bijzonder goed in zijn, is het wel omgaan met water, nietwaar?

-edit | 21-06-07 | 00:33

@bottehond 21-06-07 @ 00:19
Generaliseren geeft per definitie geen goed beeld. Het is vooral makkelijk. Het geeft een verkeerd gevoel van duidelijkheid, want het lijkt zo helder. Terwijl de werkelijkheid in vrijwel alle gevallen een andere is. Of genuanceerder is.
.
Polariseren is wel goed. Goed voor de meningsvorming. Goed voor de zoektocht naar de nuance en de werkelijkheid. Scherpt het debat aan.

-edit | 21-06-07 | 00:29

-weggejorist-

de grote boze wolf | 21-06-07 | 00:26

@CoJ0Nes Het gaat mij om het permanente generaliseren. Wie zijn WIJ wel dat wij DE moslims permanent mogen voorschrijven hoe ze hun geloof moeten belijden en in Nederland moeten leven. I rest my case dat 98% dik in orde is en de rest jaag je voor mij part terug het Rifgebergte. Mijn punt tegen die volksmenner van een Wilders met zijn bijna Arabische retoriek is dat hij geen bevolkingsgroepen tegen elkaar moet opzetten. @Voltaire Hoezo schaduwkanten multiculturele samenleving? Die zijn er zeker en moet je aanpaken, maar blijf dan ook met je poten van een Turk of Marokkaan die het hier prima doet maar toch naar de moskee wil. Verder worden wij het niet eens. Jij schetst een wereld van "toen was geluk heel gewoon' waarbij de islam de idylle verstoord. Sorry, een analyse uit een ondiep bassin. Verder heb ik van wijlen Pim genoeg gelezen. En Cliteur ook. Het heeft me niet van mening doen veranderen. Bovendien zijn die twee heren van een aanzienlijk groter kaaliber dan die Wilders. Je zou ze te kort doen om ze in 1 adem te noemen met deze meneer.

@Ervaringsdeskundige En jij zou een ideale Goebbels zijn. Probeer wel wat niveau in de discussie te houden. Wilders heeft inmiddels blijkbaar alle riolen wijd opengezet.

starf**cker | 21-06-07 | 00:25

@-edit 21-06-07 @ 00:11

Da's waar maar laten we er dan wel eerlijk over zijn, dat ergert me het meest wanneer dit gezegd wordt er met ohs en ahs gereageerd of ze ontkennen de cijfers gewoon.. Bepaalde mensen krijg je ook niet mee allo of auto. Maar om dan maar op een persoonlijkheids training/vakantie naar Maroc te gaan,daar moet je bij mij niet mee aankomen. Als je het niet erg vindt knuffel ik liever met iemand die wat me wat dichter bij staat...

vapor trail | 21-06-07 | 00:20

Maar is wel generaliserend....

.HerNihilist 20-06-07 @ 23:32

Men dient eerst te generaliseren om een helder beeld te krijgen en daarná te individualiseren om de nodige nuance te kunnen toepassen. Het probleem van 0031 is dat zij zich heeft laten verleiden andersom te denken: dus eerst individualiseren en daarna te generaliseren, hetgeen men dan ook stante pede verwerpt, waarmee men op individueel dikke boe-hoe niveau blijft hangen. Hoe terecht die aandacht voor individueel leed ook is: zij dient niet de leidraad te zijn. Ergo: generaliseren is goed en palariseren overigens ook.

bottehond | 21-06-07 | 00:19

IQ-injecties werken ook nog niet.

tipo | 21-06-07 | 00:18

@vapor trail 21-06-07 @ 00:02
Het beesie niet bij het naampje noemen is inderdaad belachelijk. En je hebt gelijk: de criminaliteitdeelname onder de allochtone laag van de bevolking ligt behoorlijk hoger dan bij het autochtone deel. Dat mag en moet best gezegd kunnen worden.
.
Laat onverlet dat we (ook) voor hen het strafrecht hebben, een bepaalde benadering (denk aan buurtvaders enzo die vaak een hoop rotzooi voorkomen, maar vaak ook niet) en deels een acceptatie dat die lui er nou eenmaal zijn. Da's kudt, maar ik heb nog nooit van iemand een waterdichte oplossing voor die laatste groep gehoord of gezien. Uitsluiten helpt niet. Knuffelen helpt niet.

-edit | 21-06-07 | 00:11

@-edit 20-06-07 @ 23:55

Ja kudt, en weet je wat het probleem is waar de linkerkant mee zit? dat de cijfers niet gelijkluidend zijn met autochtoon. Door het stil te zwijgen ontstaat er geen stigma.. yeh right. Het gaat mij erom dat iedereen die weleisen stelt maar niet bereidt is om zelf ook anderen dat toe te staan wat mij betreft in onze maatschappij niet zo veel te zoeken heeft..

vapor trail | 21-06-07 | 00:02

@Ignatius van Loyola 20-06-07 @ 23:53
De trutten..

-edit | 20-06-07 | 23:56

Als PvdA kaderleden als Diederik Samsom geleefd zouden hebben in:

1. DDR - dan zouden ze prominent lid zijn geweest van de Stasie
2. 1940-45 - dan zouden ze zeer ijverige NSB-ers zijn geweest

Het maakt eigenlijk niet uit als het maar fout is en tegen alles wat leeft in het land in gaat.

PvdA is voor een land als een Boot met een Emmer erachter.

Ervarings_deskundige | 20-06-07 | 23:56

@vapor trail 20-06-07 @ 23:41
Daar heb je een punt. Wanneer mensen echt niet willen, heb je een probleem. De oplossing is niet zo eenvoudig. Het is met name van belang in welke mate er last wordt ondervonden van het 'niet willen'. Voor een groot deel wordt de hinder ondervangen door het strafrecht, dat voor iedereen geldt. Voor de wel- en niet willenden. Daarnaast kan een andere benadering inderdaad leiden tot contact en daar kan je soms wat mee bereiken. En voor een deel moeten we ook deels accepteren dat er in de samenleving enkele lieden rondlopen die niet willen. Dat is van alle tijden en met geen enkele maatregel volledig uit te sluiten. Tegendraads zijn is menselijk en komt dus voor.
.
Ik wil zeker niet zeggen dat alles acceptabel is. Zeker niet! De realiteit leert wel dat er altijd lieden rondlopen waarmee niets is aan te vangen. Kudt...

-edit | 20-06-07 | 23:55

-edit 20-06-07 @ 23:16

Een hijaab is een overwinningsvlag. Elke dag zie ik wel eens twee of drie moslima's naast elkaar lopen met een kinderwagen door drukke winkelstraten. Het front zo breed mogelijk. Ze doen het er om.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 23:53

.HerNihilist @ 23:32
"Doodstraf op erotiek is een kwestie van demografie."
Dat vat het probleem wel aardig samen.

tipo | 20-06-07 | 23:41

@-edit 20-06-07 @ 23:32

Op een andere manier benaderen is wel een manier om contact te krijgen maar daarmee is niet gezegd dat zij zich ook willen aanpassen. Mijn oudste eet niet zelf, kauwt niet en klimt overal op. Dat betekent constant corrigeren ook voor mijn jongste om duidelijk te maken dat dat niet normaal is. Maar er is toch het verschil of je gedrag voortkomt uit handicap of dat je niet bereidheid hebt om je aan te passen???

vapor trail | 20-06-07 | 23:41

@Fred V 20-06-07 @ 23:20
Tsja, wanneer je met het idee rondloopt dat we binnen 50 jaar de sharia in gaan voeren in Nederland, laat je je dan niet leiden door (niet terechte) angst?
.
Wanneer de sharia of welk godsdienstig recht in Nederland wordt ingevoerd, sta ik op Schiphol met mijn koffers. Ik ben daar alleen niet bang voor en heb eigenlijk ook geen reeële aanleiding gevonden om daar bang voor te worden. Zolang de Islam, christendom of welk ander geloof een minderheid vormt in ons nuchtere Nederland heb ik geen reden tot angst. Gelet op de huidige vreemdelingenwetgeving en de standpunten binnen Europa en de Schengenpartners met betrekking tot de instroom en de dalende immigratiecijfers zie ik niet in waarom ik daar bang van moet worden.

-edit | 20-06-07 | 23:41

Er is maar een oplossing, een volledige revolutie die eindigt in een heerschappij waarbij ik het voor het zeggen krijg.

..zapper | 20-06-07 | 23:40

@vapor trail 20-06-07 @ 23:13
Klopt. En helemaal mee eens. Natuurlijk moet de nieuwkomer zich inleven in de samenleving waarin hij leeft. De samenleving mag dat terecht van nieuwkomers verwachten. Wanneer je dat eist, zal de meerderheid zich daarin voegen, denk ik.
Maar die 'autist', die figuur die het niet (meteen) begrijpt, moet je als samenleving anders benaderen, omdat je anders niet doordringt. Net als met mijn kinderen. Dat is de lastige weg, en die duurt langer. Maar is uiteindelijk effectiever, omdat we nou eenmaal met autisten te maken hebben.
.
Ik had liever 2 'normale', zorgeloze kinderen gehad. De realiteit is bij mij persoonlijk anders. Velen van ons hadden liever een Nederland met Nederlanders gehad (ik misschien ook wel, eigenlijk. Als ik eerlijk ben), maar de realiteit is anders. Je kunt ze uitsluiten, maar ook zoeken naar manieren om ermee om te gaan. Oftewel omgaan met de realiteit.
.
En dat gaat dan 2 kanten op. Dat moet zeker niet alleen van de nieuwkomer uitgaan, maar ook zeker niet alleen van de autochtoon.
.
Zoals ik al zei @ 22:51: anders benaderen zal af en toe moeten. Andere rechten en plichten werkt averechts.

-edit | 20-06-07 | 23:32

@sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 20:07
>moet je er weer een vreemde draai aangeven om toch te belanden bij de >standaard "houdt nou eens op met stigmatiseren jongens" reactie.

Vervolgens vraag ik me dan af wanneer je dan respectievelijk stigmatiseert of generaliseert? Bij het fundament, de Koran, of haar volgelingen? Moslims bijvoorbeeld die 'by proxy' willen profiteren van bedreigingen (kwestie Ewout Jansen) ontsla ik niet van mijn negatieve oordeel. Kijk, voor mij bestaat er geen Islam, ergo, het is voor mij een niet terzake doende dwaze idiosyncrasie die ik negeer, (ik erken, tot de realiteit zich aan mij opdringt) maar om haar te bekritiseren zal ik als a-theist mezelf altijd moeten bedienen van generaliserende argumenten enkel omdat zij als groep ZELF hebben besloten hebben er zgn. gemeenschappelijke opvattingen er op na te houden en bovendien zichzelf niet eigenhandig durven te distantieren van de Koran, hun boek, een brulaap in een baard die iets roept serieus nemen, daar komt bij dat veel gematigden zich niet echt lijken te willen of durven distantieren van bijvoorbeeld bedreigingen, want ´hun´ geloof geldt voor ´allen´, met het achterliggende idee dat een 'ware' Moslim zich niet hoort te keren tegen zijn broeders. Ander voorbeeld, ik weet me nog te herinneren dat op een vraag of iemand die vreemdgaat de doodstraf verdient (n.a.v. opgelegde doodstraf van deelnemers en het maken van een pornofilm in Iran) laatst in wat ik voor mijzelf meer zie als dodend amusement, Wat Heet (Vara), zag ik iemand opdraven die zichzelf als 'uitleenmoslim' presenteerde, Salahedien Boulabi, je kunt hem 'lenen' als je meer zou willen weten over het geloof van de Moslims, zo hoopt hij de eenzijdige beeldvorming van de Islam bij te kunnen stellen, maar hij gaf het volgende antwoord, ik heb het nog onthouden, letterlijk:

Wat ik er van moet vinden ligt niet bij mij....

De rest van zijn betoog was een pleidooi om 'verhulde' helderheid te verschaffen over het gegeven dat Moslims eigenlijk streven naar de Sharia maar dat dat door de Nederlandse cultuur nu in meerderheid nog onmogelijk gemaakt wordt. Inschikkelijkheid van deze vorm is in mijn uitleg dus slechts een tijdelijk compromis... Doodstraf op erotiek een kwestie van demografie... Kijk ik vraag mij dan af, wat zo iemand als Salahedien Boulabi dan nog wil veranderen aan mijn vermeende eenzijdige beeldvorming? Want die eenzijdige stigmatisatie die ik heb (van toch een 'gematigde' Moslim) blijkt blijkens zijn woorden 100% correct... Maar is wel generaliserend....

.HerNihilist | 20-06-07 | 23:32

@-edit 20-06-07 @ 23:16
Natuurlijk zullen er mensen zijn die dat vrijwillig en vanuit overtuiging doen. De vraag voor mij is in hoeverre je de vrijheid van keuze hebt. Ik heb familie op de veluwe, daar wordt ook vanaf de jonge jeugd gedrild op het geloof, vind ik net zo kwalijk. Wanneer je besluit om als vrouw je uit de moslim samenleving te onttrekken zijn erveel vrouwen die uitgesloten worden (als het meevalt). Wanneer je hoofddoek wilt dragen, prima, in Staphorst dragen alle dames een hoedje naar de kerk. Het gaat erom dat je de vrijheid krijgt en geeft en zelf je keuzes kunt maken zonder regie.

@Tiscali 20-06-07 @ 23:18

Ik denk dat het makkelijker is, want inhoudelijk zijn er punten die binnen onze samenleving absoluut aandacht verdienen. Maar dat betekent je eigen ongelijk erkennen..

vapor trail | 20-06-07 | 23:30

sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 23:05

Niemand neemt graag afstand van een schitterend sosjaal eksperiment als dat rampzalig uitpakt. Geen Mensch neemt gemakkelijk afscheid van zijn wereld- en Menschbeeld. De dappersten hebben die paradox reeds overwonnen. De rest..... Dat heeft tijd nodig. Tijd die we niet veel meer hebben. De eu zal de eerste nagel aan de deaudskist van de Nederlandsche identiteit zijn. Als we die niet stoppen is de rest nogal pointless.

bottehond | 20-06-07 | 23:24

@-edit
Laten we het daar dan ook niet over hebben..

Tiscali | 20-06-07 | 23:20

@edit

nog even dit: nog geen sharia-rechtbanken in NL. Kijk eens wat deze rechtbanken doen in landen als Nigeria of Saoedi-Arabie. We hadden het over verschillen tussen de mannenbroeders en moslims. De verschillen zijn evident.

Dat er geen sharia-rechtbanken zijn in NL is evident. Hoe zit dit over 50 jaar? Misschien wordt NL (en ook EU) wel slachtoffer van de door hunzelf ingestelde democratie.......

Uiteraard zou het ook een andere kant op kunnen gaan: dat verdere generaties moslims integreren en westers worden of die religie vaarwel zeggen. Maar dit laatste zou ook wel eens niet kunnen gaan gebeuren.

Fred V | 20-06-07 | 23:20

@vapor trail
Die overtrokkenheid van Geert veroorzaakt bij de overkant een blokkade in hun denkvermogen waardoor zij de aandacht van waarom het werkelijk gaat afhalen en roepen dan dingen als facsist, racist, stigmatiserend et cetera. Van de een onhandig en onnodig (we begrijpen je wel), van de ander gewoon dom.

Tiscali | 20-06-07 | 23:18

@vapor trail 20-06-07 @ 23:07
Natuurlijk is dat net zo erg. Maar vergis je niet: er zijn behoorlijk wat moslim dames die vrijwillig een hoofdoek dragen, zonder dwang van manlief. Vanuit hun eigen beleving van het geloof. Ik heb zo'n collega gehad die eerst geen hoofdoek droeg, maar dat later wel is gaan doen. Vanuit haar eigen beleving. Daar is niks mis mee, vind ik. Wanneer ze dat tegen hun wil moeten doen, zou de overheid daartegen moeten optreden, want dat heeft niets met vrijheid te maken.
.
Het radicaal verbieden van hoofdoekjes heeft ook niets met vrijheid te maken, want dan benadeel je de vrijwillige draagster.
.
Which reminds me: mijn moeder droeg ook een hoofddoek vroeger. Net als haar leeftijdsgenoten. Dat dat kledingstuk een andere lading heeft dan een moslimhoofdoek is waar. Tegelijkertijd denk ik: waarom maken we ons zo druk om een hoofdoek?

-edit | 20-06-07 | 23:16

Maar goed, links NL wil graag dat er meer moskeeen komen en dat moslims meer macht krijgen. Wat zullen deze progressievelingen zuchten onder het sharia regime als het aan hunzelf ligt (gehuwde homo's, sexuele vrijheid, feminisme, snoepreisjes organiseren voor jonge criminelen, zijn toch de idealen van deze lieden). Laat ik maar afsluiten met de term sadomasochisme om eens gekscherend, of toch ernstig, uit de hoek te komen.

Iedereen een goede nacht!

Fred V | 20-06-07 | 23:14

Mocro4ever is helemaal geen mocro volgens mij. Lijkt mij meer een agent provocateur van Wilders signatuur die alleen maar woedende anti-Mocro reakties probeert op te roepen. Mocht ik er naast zitten dan moeten we toch zuinig zijn op onze huis Mocro. Dapper van hem dat hij zich in het hol van de leeuw waagt en volgens mij is het in ieder geval geen baard. Jaag hem dus niet weg derhalve want hij levendigt de discussies in ieder geval op.
Bovendien is een beetje sarren van hun kant uit best goed voor GS, want daar worden we hard van.

Bigi Bana Boy | 20-06-07 | 23:14

@-edit 20-06-07 @ 23:05

Het enige wat Geert in soms wat overtrokken bewoordingen probeert te zeggen is dat wanneer je hier onderdeel van de samenleving wilt uitmaken het wel aardig zou zijn wanneer je dan ook accepteert dat wij de samenleving op andere manier vorm hebben gegeven omdat geslacht of geaardheid een mens niet beter of slechter maken!

vapor trail | 20-06-07 | 23:13

@Fred V 20-06-07 @ 23:05
Gelukkig hebben we hier geen sharia rechtbanken, wel?
En als het gaat om huiselijk (moslim)geweld, wordt dat tegenwoordig zeer serieus genomen. Sterker: het slaat af en toe wat door naar de andere kant, want als man (moslim of niet) ben je eigenlijk bij voorbaat al schuldig als een vrouw aangifte doet. De aangifte alleen is al voldoende in veel gevallen.

-edit | 20-06-07 | 23:09

@vapor trail
Ja ik lees mee, Vapor

Tiscali | 20-06-07 | 23:08

-edit 20-06-07 @ 23:02

Dus dat de dames geen persoonlijke vrijheid hebben is niet erg, zolang ze maar geen fysiek dreiging ervaren??

vapor trail | 20-06-07 | 23:07

bottehond 20-06-07 @ 22:51
Daar ga ik maar eens over nadenken, die rare contradictie tussen toegeeflijkheid richting sommige politieke vijanden (islam) en haat richting andere politieke vijanden (Wilders). Wat Lagonda daar over zegt (marxisme, schuldgevoel enz) vind ik toch wat te doorzichtig.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 23:05

@vapor trail 20-06-07 @ 23:00
"wanneer je vrijheid wilt hebben voor je eigen levenswijze zul dat ook aan anderen moeten toestaan"
.
Hoe waar! Lees je mee, Geert?

-edit | 20-06-07 | 23:05

@edit

Als de politie de aangifte serieus neemt, heb je helemaal gelijk. Maar je ziet wel de verschillen in de proporties in vrouwendiscriminatie door de mannenbroeders en sharia rechtbanken.

Fred V | 20-06-07 | 23:05

@Fred V 20-06-07 @ 22:55
De SGP wordt gelukkig niet gesubsidieerd omdat ze vrouwen uitsluiten. Elke vrouw die de SGP daagt voor de rechter wegens discriminatie zal die zaak winnen. Elke moslimvrouw die (dreigt) gestenigd te worden of wordt mishandeld, al dan niet vanwege geloof kan succesvol aangifte doen in dit land.
.
In dat opzicht is er geen probleem, denk ik.

-edit | 20-06-07 | 23:02

@-edit
We zijn als reaguurders in ieder geval nu op de goeie weg ;-)
@sjaakdelinkselul
Jouw antwoorden op mijn vragen zijn natuurlijk subjectief. Iemand uit kudtdorp heeft wellicht een andere kijk en ziet geen vuiltje aan de lucht. En dat is nu zo moeilijk in deze discussie. Iedereen heeft wel een beetje gelijk op zijn/haar manier. We moeten ons verder baseren op de media (de oren en ogen van anderen) naast onze eigen ervaring. En hoe betrouwbaar is die media eigenlijk? Om met de woorden van onze vriend Jeaule te spreken. Den Haag (maar ook hier) moet vermijden om aan de ene kant angst te zaaien en aan de andere kant zand in de ogen te strooien. Kom op met die feiten! en benoem ze...

Tiscali | 20-06-07 | 23:02

@ -edit
Ik heb twee kleuters van wie de oudste autistisch is. Mijn omgang met hem is ook volledig anders, communicatie binnen zijn belevingswereld. Dus verschillende manieren van omgang lijkt de oplossing. Want volgens mij hebben deze mensen geen handicap maar zijn ze niet bereid in te zien dat we hier een vrije keus hebben wat voor religie we aanhangen. niet vanuit doctrine maar vanuit een eigen keuze.
Wat ik al eerder poste, wanneer je vrijheid wilt hebben voor je eigen levenswijze zul dat ook aan anderen moeten toestaan. Wanneer je dat niet wilt wordt jevolgens mij gelukkiger in maatschappij die ook zo is vormgegeven.

vapor trail | 20-06-07 | 23:00

Wat een lekker zuigend achterbaks briefje. hebben we ook een emailadres van Diederik???

Klompenboer | 20-06-07 | 22:58

@sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 22:46
Als bij jou in de buurt die verhouding hoofdoekjes inderdaad zo is, begrijp ik jouw opstelling. Vermoedelijk zou ik er ook zo over denken wanneer dat in mijn buurt het geval zou zijn. En yep: ik woon in de randstad in een rijtjeshuis, voor het geval dat...
.
Dat maakt de vragen van tiscali eigenlijk alleen maar relevanter: hoe is die verhouding in heel Nederland?
.
Het probleem beperkt zich niet alleen tot jouw of mijn buurt, denk ik.

-edit | 20-06-07 | 22:56

Het is ook een kwestie van mensen wel serieus durven nemen. Vogelaar wil een discussie over de Islam. Maar zo'n discussie krijg je niet als je niet eens eerlijk durft te zeggen dat je uiteindelijke politieke doel is om moslims te doen verwestersen, want dat wil de PvdA en in hun kielzog de SP, D'66, GL en CDA. eigenlijk. Marcouch en Arib, dat zijn de moslims zoals ze ze uiteindelijk willen zien, niet Elatik of Tonca, die beschouwen ze als collateral damage van tijdelijke aard.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 22:56

@Flodder

Dit standpunt is een heikel en discutabel punt ook binnen de SGP. De SGP heeft meer standpunten dan alleen het vrouwenstandpunt en ze kijken anders aan tegen vrouwenrechten dan de moslim. Ze zijn geen voorstander voor eerwraak, het stenigen van overspelige vrouwen en het slaan van vrouwen.

Fred V | 20-06-07 | 22:55

@vapor trail 20-06-07 @ 22:38
Het is net als met kinderen. De meesten zijn 'normale' kinderen. Een minderheid is dat niet. Die moet je dan anders benaderen. Niet uitsluiten, denk ik.
.
ik heb twee kinderen. Tieners. 1 is wat men noemt een modelkind. Doet het goed op school, weet zich te gedragen en is vriendjes met iedereen. De ander is (believe it or not) autistisch. En die benader ik anders, omdat dat de enige manier is om met hem om te gaan. En wanneer ik dat doe, is het een erg leuk kind. Wanneer ik op dezelfde wijze met hem omga als met mijn 'modelkind' gaat het niet goedkomen. Dat is realiteit, heb ik ondervonden.
.
Je kunt niet iedereen op dezelfde manier benaderen, want iedereen is anders. Vaak is dat leuk. Soms niet.
.
Je moet wel iedereen dezelfde rechten en plichten geven. Want als ik dat niet doe, dan heb ik met 1 van de 2 een probleem. En terecht.

-edit | 20-06-07 | 22:51

Aangezien Wilders gelijk heeft in zijn klokkenluiderenede mening over de islam (die man is écht te gematigd, maar goed) geeft dit wél precies aan waar het aan scheelt in Nederland. Men WEIGERT zelfs na te denken over hetgeen de PVV roeptoetert. Ik zou ook wél luisteren naar taqiyya-ende baarden die zo'n fijne internationale track- record hebben. Het land is in gijzeling door haar eigen onnozelheid, alhoewel die onnozelheid wél met een agressieve verbetenheid verdedigd wordt. OPvallend. Het zelfbeeld van Menschen verdraagt vaak weinig kritiek. Ik beschouw de polikor-adepten als intellectueel, mentaal, emotioneel én moreel als volstrekt inferieur aan islam- watchenden.

bottehond | 20-06-07 | 22:51

Supergeestige actie, lui als Samson verdienen dit.

En ook je verhaal over de PVDA was zeer sterk en vooral waar.

Het kleffe midden, dat is de vijand. Niet de Moslims.

superjan | 20-06-07 | 22:49

@starf**cker 20-06-07 @ 21:44
Je valt in herhaling met ieder item dezelfde opmerkingen over Geert, jammer alleen dat je analyse verkeerd is. Je ziet alleen wat je wilt zien. De schaduwkant van de multiculti samenleving negeer je voor het geMak maar.
Vergelijk nederland van 1950-1970 eens met het Nederland van nu, hetgeen Geert ook doet in zijn analyse. Nog maar 50 jaar geleden kon je zelfs in het centrum van Amsterdam je fiets gewoon zonder slot laten staan zonder dat deze gestolen werd, vrouwen konden nog veilig alleen over straat na zonsondergang en mensen namen nog ieder werk aan, ongeacht de aard van het werk en de verdiensten. Het Nederland van toen heeft veel overeenkomsten met het Zwitserland van tegenwoordig, zoek jij nou eens naar deze overeenkomsten, ghehehe. Misschien snap je dan waarom de Zwitsers de islam niet binnen wil halen en waarom dit land steeds verder de afgrond tegemoet gaat.
Verder raad ik je aan het boekje van Pim "de islamisering van onze cultuur" of "tegen de decadentie" van Paul Cliteur eens te lezen dan snap je ook waarom de democratische rechtstaat superieur is.

Voltaire | 20-06-07 | 22:47

-edit 20-06-07 @ 22:19
Nu wil ik op je antwoorden, maar de reactie van tiscali is vele male interessanter. Ik kom niet tot mijn denkbeelden omdat ik het met Wilders eens ben, verre van dat. Maar de groep intoleranten van tiscali is niet klein, ze baseert zich op een ideologie die niet de mijne is, en ze groeit (hier op straat is de verhouding marokkaans/somalisch/pakistaans enz meisje met hoofddoek en zonder zo'n 2 op 1. Tien jaar geleden was dit symbool van vrouwenonderdrukking echt een zeldzaamheid. Het bizarre nu is dat ik, jij maar ook Diederik Samson en de gehele PvdA-top niet cultuurrelativist genoeg zijn om dat een goede ontwikkeling te vinden. Toch wordt het idee gegeven dat het als onderdeel van cultuur/geloof helemaal ok is om een hoofdoek te dragen en mensen die hardop zeggen dat ze niet ok vinden (remember Dresselhuis) moeten zich opeens gaan verdedigen. Dat Wilders de enige in de tweede kamer is die zegt dat een hoofdoekje geen mooi symbool is en daarom verketterd wordt, dat is het echte probleem.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 22:46

Fred V 20-06-07 @ 22:41

Oef, dat zou ik maar niet zo trots vermelden. De SGP, dat is toch die club die hetzelfde denken over gelijkheid tussen vrouwen en mannen, als dé moslims denken.

Flodder | 20-06-07 | 22:44

@ Boeddhi,
De pers is een raar ding.. iedereen schreeuwt dat pers ALTIJD links is en daarmee dus automatisch voor links kiest. Maar juist over de dingen die van rechts komen wordt het meest geschreven, en niet eens zo negatief. En ja hoe meer aandacht een bepaald onderwerp/persoon hoe meer schippers aan de wal, laat maar zeggen.
Als de PvdA negatief in de media komt, zal er weinig van over blijven bij de, niet rationeel nadenkende, meerderheid van het volk. Zo krijgen dus types zoals Wilders en andere uitwassen van de politiek (iykwim) een groter draagvlak bij de media en meer steun van het volk.

Gunner | 20-06-07 | 22:41

@Boeddhi

We verschillen van mening en dat mag. Wilders zie ik als iemand die een aantal zaken, die behoorlijk scheef zijn in NL, benoemt. Misschien vindt men de persoon Wilders daar niet de juiste voor maar feit is dat hij het lef heeft om deze zaken te benoemen. In mijn beleving is in NL en in bepaalde landen in de EU de invloed van de islam behoorlijk meer merkbaar geworden in de laatste jaren. Dit resulteert ook in een vijandiger beleid jegens Israel en tegen die vijandigheid ben ik falikant. Die vijandigheid is gekomen om de moslims te knuffelen.

Zelf stem ik -zoals eerder gezegd- geen Wilders. De laatste keren heb ik CU gestemd maar in de toekomst stem ik wellicht SGP.

Fred V | 20-06-07 | 22:41

@Tiscali 20-06-07 @ 22:32
Ik sta volledig achter deze post. Daar gaat het inderdaad om. Dat zijn de vragen die gesteld moeten worden, ondersteund met feiten en getallen.
.
De politiek praat alleen hun achterban naar de mond, zonder zich te baseren op de keiharde cijfers. De politiek (en ook de media)houdt zich bezig met de waan van de dag en incidenten en vergroot deze buiten proporties.
.
Antwoorden op de vragen die jij stelt, zullen zeker een vollediger beeld gaan geven. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om dat te realiseren?

-edit | 20-06-07 | 22:40

@ -edit
Klopt dat ligt ook ergens in het midden bij normale kinderen. Ik heb het idee dat je deze groep meer als mensen met een autistische stoornis, moet benaderen. Communiceren kan maar op 1 manier en dat is op hun manier.
Waarom moeten wij ons in hen verplaatsen, als ik op bezoek pas ik me aan bij mijn gastheer/vrouw..

vapor trail | 20-06-07 | 22:38

Wanneer wij niet getolereerd worden door hen die wij (willen) tolereren is een grens overschreden. Als dit slechts een paar intoleranten betreft, zonder ideologie geschraagd, is er weinig aan de hand. Nu moeten wij ons minstens drie dingen afvragen. 1. Is die groep klein? 2. Is hun intolerantie naar de andersdenkenden gebaseerd op een ideologie? 3. Is er een significante toename in hun aantal? En zo kan je nog wat vragen bedenken. Het debat tussen links en rechts zou hierover moeten gaan. Den Haag mist analytisch vermogen maar dat mis ik hier ook vaak.

Tiscali | 20-06-07 | 22:32

Boeddhi 20-06-07 @ 22:16
Agree.
De ophitserij van Wilders tegen Marokkanen of moslims loopt de spuigaten uit. Het is inderdaad wachten op de eerste lynchpartij na nog zo'n dergelijk uiting van geweld door Marokkanen, zoals bij de rellen bij het voetbal in Tilburg. Op deze manier worden de geesten rijper en rijper voor een lynchpartij...
.
Triest dat zovelen het ook nog eens op GS/NN zouden toejuichen.
.
De boel ontiechelijk lopen op te fokken, provoceren, selectief verontwaardigd zijn en problemen onnodig islamiseren. Als het dan echt uit de hand loopt, zeggen; 'zie je wel'. En dan je electoraat zien groeien door de gezaaide angst, haat en wantrouwen. Dat is de politiek van Wilders. Zoals iemand al zei op deze draad: hij is een politieke hooligan.
.
Er zit nog een oceaan aan ruimte tussen knuffelen én Wilders. Laat iemand in godsnaam daar instappen en Wilders op zíjn gebrek aan fatsoen en beschaving wijzen.

Flodder | 20-06-07 | 22:31

@CoJoNes 20-06-07 @ 22:21
Het is net als met opvoeden van je kinderen. Alleen knuffelen en goed gedrag belonen helpt niet. Alleen slaan en straffen evenmin. De waarheid zal dan wel weer ergens in het midden liggen. En nee, daarmee krijg je niet alleen modelkinderen. Dat is de realiteit waar we mee om moeten gaan.

-edit | 20-06-07 | 22:31

@ CoJoNes
Ik denk ook dat je dat zo moet stellen, je wilt deel uitmaken van de samenleving?? Wij hebben een aantal manieren waarop we met elkaar omgaan. Als dat je niet aanstaat kun je je heil beter elders gaan zoeken..

vapor trail | 20-06-07 | 22:28

@CoJoNes 20-06-07 @ 22:21
Je hebt gelijk. Ik heb ook nergens gezegd dat DE moslimwereld bestaat. Hooguit een wereld met moslims. Ook.

-edit | 20-06-07 | 22:27

@ Boeddhi,

Wat denk waarom Wilders generaliseert, in het grootste deel van de pers wordt alleen aandacht besteed wanneer je de zaken eens extra aanzet. Waarom mag de discussie niet gevoerd worden. Het is toch te gek dat hier vrouwen zich ontzettend hebben ingezet voor emancipatie en dan komen er mensen die een geloof aanhangen en op basis daarvan vinden ze dat grondrechten van ieder individu met voeten kunnen treden. Misschien eerst eens het principe van de vrije keus bijbrengen??

vapor trail | 20-06-07 | 22:24

@-edit-
Nieuwsflits: DE moslimwereld bestaat niet als DE moslim niet bestaat. logica.

@Boeddhi
Wilders' aanpak is net zo zonvol als de aanpak van Bos en de policor kabouters. Als knuffelen een effect heeft, heeft om de oren slaan ook effect. Het probleem is, dat jouw angst voor de uitkomst van Wilders' aanpak groter is dan de uitkomst van de PvdA/Policor aanpak.
Jij bent dus van pappen en nathouden met de vingers gekruist, terwijl hier veel mensen hopen op een doorbraak van een ontstoken wond.

Ik ben persoonlijk meer van de 'pak je biezen' variant, want in Europa zie ik geen oplossing meer voor dit probleem van onderlinge vervreemding.

CoJoNes | 20-06-07 | 22:21

@sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 22:01
Nou daar hebben we wel een verschil van mening te pakken. De mening van de meiden van halal zijn naar mijn idee verre van mainstream. En ik ben er helemaal niet bang voor dat dat ooit het geval gaat zijn. Daarnaast kunnen jij en ik en iedereen nog steeds overal onze mening spuien, dus het probleem dat jij hier schetst speelt helemaal niet. Is het meer de angst?
.
Welke opvattingen worden dan niet getolereerd in Nederland? Je mag best iets tegen de Islam hebben in Nederland, bijvoorbeeld. Misschien dat niet iedereen het met je eens is, maar je mag het zeggen.
.
Wanneer de multiculturele samenleving zou inhouden dat jij en ik een stapje terug moeten doen om een ander een stapje voorwaarts te laten maken, gaan we zeker te ver. Laten hen die achterlopen maar wat harder gaan lopen om de rest bij te benen.
.
Ik zie niet waar ik de afgelopen jaren stappen terug heb moeten zetten. Sinds de jaren 80 is het alleen maar beter met mij gegaan en met mijn omgeving. Ik wed dat dat met de overgrote meerderheid het geval is, tenminste als ik de cijfertjes van CPB en dat soort instellingen mag geloven.
.
Er zijn sinds die tijd wel heel veel anderen bijgekomen. Dat is waar. Maar ik verdien meer, woon groter, heb een betere baan, wordt mijn fiets minder gestolen dan in 1985, zijn er minder werklozen, wordt de instroom van allochtonen minder, is de criminaliteit niet toegenomen, terwijl hier wel meer mensen wonen. Zie: www.ad.nl/binnenland/article620152.ece...

-edit | 20-06-07 | 22:19

De post waar ik mij helemaal bij kan aansluiten.
zum kotzen 20-06-07 @ 13:28
"Overigens vond ik Wilders' optreden ook onnodig onbeschoft en doelbewust provocerend. Jammer dat het broodnodige geluid tegen de oprukkende islamisering vertolkt moet worden door zo'n pedante egotripper die geen gevoel voor humor heeft, niet tegen kritiek kan en van het woord 'samenwerken' kennelijk nog nooit gehoord heeft."
.

Flodder | 20-06-07 | 22:17

Fred V 20-06-07 @ 22:05

Ik denk dat je niet moet generaliseren. DeWilders aanpak, jaagt ook goede, welwillende moslims op de kast. Ik vertrouw hem voor geen meter. Waarom gebruikt hij in alles wat hij zegt termen als "veel gekker moet het niet worden", "dit slappe compromis" en weet ik wat voor grootse termen hij nog meer gebruikt. Wat mij betreft moet het niet veel Wilders meer worden. Willen jullie oorlog, stem wilders en jullie krijgen oorlog!

Boeddhi | 20-06-07 | 22:16

@starf*ck*r

Je zult zien dat er in de Bible belt hard gewerkt wordt (behalve op zondag).

Fred V | 20-06-07 | 22:11

Wilders loopt niet weg voor zijn uitspraken, politiek correct zeggen dat het allemaal niet zo erg is, dat zet zoden aan de dijk!! Wat de bottom line is, is dat men wel de vrijheid wil om het eigen geloof volledig te kunnen beleven alleen vervolgens staan ze dat de andere mensen niet toe. Wanneer je vrijheid eist zul je dat ook moeten geven.

vapor trail | 20-06-07 | 22:11

Goed punt, cojones

Fred V | 20-06-07 | 22:06

@Boeddhi

Je bent niet tegen een harde aanpak maar harde woorden voorafgaand aan een harde aanpak zijn noodzakelijk want de huidige politiek staat alles behalve een harde aanpak voor.

Fred V | 20-06-07 | 22:05

Wat mij ook stoort is het gemier van de PvdA over de commisie voor ex-moslims. Het kan toch niet zo zijn in een westers land dat je moet vrezen voor je leven door een stel hotemetoten als je je geloof vaarwel zegt. Voor mensen die onze kerk verlaten, hopen en gunnen we het allerbeste. Wij hebben niet te oordelen over een ander.

Fred V | 20-06-07 | 22:04

CoJoNes 20-06-07 @ 21:56

Maar wat helpt de Wildersaanpak nou eigenlijk. Het enige waar wilders op uit is, is een clash, een totale confrontatie tussen de oorspronkelijke nederlanders en de moslims. Wilders een een sick mind die uit is op oorlog. hoe eerder deze gestoorde freak uit de politiek is, des te beter dat voor ons land is. Er is niets mis met een harde aanpak, wat mij betreft worden alle niet nederlandse moslims die afstand nemen van onze leefwijze terug naar islamistan gestuurd. Maar heb heb je nu aan de houden die hij tentoon stelt....

Boeddhi | 20-06-07 | 22:02

Laten we nou eens ophouden om de mens achter een mening uit te maken voor van alles en nog wat. Probeer hem eens te bestrijden met argumenten. Dit is toch geen publiek debat op deze manier?

Tiscali | 20-06-07 | 22:01

@CoJoNes 20-06-07 @ 21:56
Moslims. Veel moslims. In alle soorten en maten. Soenieten, Sjieten en een bosje andere ieten. Sommigen met hoofddoek, anderen niet. Een paar in burqa, maar de meesten niet. Rijke, arme. Mooie, lelijke. Mannen, vrouwen. Baarden, snorren en gladgeschoren.
.
Allemaal moslims.
.
Toch allemaal anders.
.
Of praat ik voor mijn beurt?

-edit | 20-06-07 | 22:01

@Boeddhi

Wilders is geen fascist. Hij baseert zijn politiek niet op ras en / of kleur van de mensen. Hij benoemt een aantal problemen met de Islam. In mijn ogen gaat het ook de verkeerde kant uit. Voor een moslimstudente worden allerlei maatregelen uit de kast gehaald omdat ze in een boerka tentamen wil maken en dit dus problemen oplevert met de identificatie, Dan heb ik het nog niet over geweldsuitspattingen, denk aan de moord op Van Gogh.

Ik ben het eens met Wilders op een aantal punten met Wilders, maar met een aantal punten zijn Wilder's standpunten onverenigbaar met de mijne, en daarom kan ik nooit op hem stemmen. Verder, blijf je een beetje uit mijn buurt na de polonaise?

Fred V | 20-06-07 | 22:01

@starf**cker 20-06-07 @ 21:44
Ik drink ook liever een biertje met Marcouch dan met Wilders, al is het maar omdat ik dan ookhet biertje van Marcouch op kan drinken. Maar ook jij weet dat er een fundamentele rechtsongelijkheid heerst in dit land en dat bepaalde opvattingen niet worden getolereerd, terwijl exact dezelfde opvattingen uitgesproken door iemand anders opeens onderdeel van de vrijheid van geloofsovertuiging worden. En de hofstadgroep is ook niet het probleem, wel de zusjes van Halal. Als hun ideen opeens mainstream worden en dat zijn ze al voor een groot deel, dan moet ik me een deel van mijn opvattingen of uitspraken matigen. En dat wil ik helemaal niet, punt.
De multiculturele samenleving is geen kwestie van allemaal dezelfde kant op, maar van jij een stapje terug, omdat ik dan een stapje vooriut kan maken. Nogmaals, ik wil als progressieveling bepaalde historische verworvenheden niet opgeven en vind dat ik in het volste recht sta om die op alle legale manieren te beschermen. Ook als daarmee mensen worden gekwetst. En het stoort me dat veel mensen die in wezen dezelfde sociaal--liberale beginselen aanhangen als ik, toch meer bezig zijn met het bestrijden van Wilders, dan het openen van een serieuze en open discussie over de maatschappelijk problemen die in dit land spelen. Zie de reactie van de PvdA op Ehasn Jami en eerder op Hirshi Ali. Maar in de boekenkast van Samson en Wolfsen staan wel Reve, Wolkers en t' Hart.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 22:01

DE moslim bestaat niet maar DE moslimwereld wel, lees ik nu pas, SF, vertel eens, wie woont er in DE moslimwereld?

CoJoNes | 20-06-07 | 21:56

@sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 21:48
Nou nee... Dat heeft nou typisch met het individu te maken. Zeker niet iedereen in het hokje vrouw en hetero heeft bij mij een streepje voor, kan ik je melden. Sommigen wel, ja.

-edit | 20-06-07 | 21:53

@Starf*cker
"Al die paljassen hier die die idioot van een Wilders maar blijven supporten zien niet het gevaar van deze vent in en snappen niets van de moslim-wereld en lijden aaan een klrankzinnige zelfoverschatting."

Maar jij weet blijkbaar wel alles van de moslimwereld en je gaat ons nu vertellen waar al die islamofoben het verkeerd zien en jij het goed. Lijkt me wel het minste, na zo'n aanmatigende post.

CoJoNes | 20-06-07 | 21:52

Wilders is een fascist een schaapkleren.... Waarom ga je niet de hele dag achter je nieuwe breedbeeld zitten wilders!!!!! Wat word ik pissig van de kudtkop. Altijd maar in superlatieven praten. Echt waar, als hij ooit terminaal door zijn enkel gaat doe ik een polonaise met een groep open-TBC patiënten….

Boeddhi | 20-06-07 | 21:49

@-edit
Sterker nog, ook jij denkt in hokjes. Of wil je mij vertellen dat vrouw plus hetero op bepaalde vlakken geen streepje voor heeft bij jou?

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 21:48

sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 21:41
Zie mijn reactie @ 21:41. Zo oneens zijn we het niet, hoor.
En wil je mij nu weer uit de hokjes links en moreel superieur halen? Is zo benauwd hier ;)

-edit | 20-06-07 | 21:45

Maar even samengevat. DE moslim bestaat niet. DE reaguurder hier ook niet. Nederland is het land van de godsdienstvrijheid en waarom de een dan beter is dan de ander ontgaat mij. Mij ontgaat niet dat meneer Wilders niets anders doet dan bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten en de zelfde retorische trucs gebruikt die bijvoorbeeld ook Hamas gebruikt. Grote woorden voor kleine zaken. Inderdaad de underdog spelen door briefjes uit te laten lekken. Stigmatiseren. Voor mij is die Wilders de meest misselijk makende politicus na de eliminatie van de NSB. Als meneer het zo graag over godsdienstige uitwassen heeft, dan adviseer ik hem een excursie naar onze Bible-Belt. Meneer Wilders voert nu misselijk makende politiek over de ruggen van moslims die gewoon hard werken, een ochtendwip maken en niets met geweld te maken hebben. Ik denk 98% van het geheel. Al die paljassen hier die die idioot van een Wilders maar blijven supporten zien niet het gevaar van deze vent in en snappen niets van de moslim-wereld en lijden aaan een klrankzinnige zelfoverschatting. Ik denk liever een biertje met bijvoorbeeld Achmed Aboutaleb dan zo'n hersenloos geval als Klaboesterbeer. O ja, die voorspelde regen morgen zal ook wel aan de moslims liggen. Fijn he die zondebokken, kan er tenminste een rem op nadenken.

starf**cker | 20-06-07 | 21:44

Wat een goede reaktie vn Diederik. Wilders hé verrekte zak hooi! Ga's DEAUD!!!!

Boeddhi | 20-06-07 | 21:44

@-edit 20-06-07 @ 21:28
Daar ga je weer. Het verdraaien van andermans opvattingen, omdat jij niet in staat bent andermans opvattingen naar waarde te schatten, opdat jij jezelf als moreel superieur kunt beschouwen.
Lees: @ 19:33 "DE moslim bestaat idd niet". Is dat hokjesgeest? Er zijn alleen mensen die zich wel als zodanig presenteren en zich op die manier aangesproken willen voelen. En dat kan, op hun goede en slechte eigenschappen. Ik heb die hokjes niet voor ze verzonnen, dat hebben ze zelf gedaan.
Lees: @ 20:20 : "Bepaalde normen en waarden Fred, ik kan best uit fatsoen met sommige mensen professioneel of op oppervlakkige manier omgaan, maar ik ga geen biertje met ze drinken." Dus ben je het alweer met me eens ("gedrag destemeer"), maar kost het je veel moeite om dat toe te geven. Bovendien zijn sommige in staat hun opvattingen los te zien van hun gedrag, maar dogmatici kunnen en mogen dat niet, omdat hun gedrag voorgeschreven wordt door hun opvattingen.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 21:41

@Tiscali 20-06-07 @ 21:35
Dat had ik @19:50 al gedaan. Weinig aan toe te voegen. Ik ben het grotendeels wel met hem eens, behalve zijn hokjesdenken dan.

-edit | 20-06-07 | 21:41

sjaakdelinkse en tonijn hebben allebei een punt. moeilijk hè.

Tiscali | 20-06-07 | 21:37

@edit
Probeer nu eens te reageren op sjaakdelinkselul ipv een nieuwe discussie opgang te brengen over hokjes...

Tiscali | 20-06-07 | 21:35

@sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 20:07
Het verschil tussen jouw en mijn redeneertrant is dat jij in hokjes als links, rechts, moslim, islamofoob, christen, homo en hetero denkt, terwijl ik liever het individu beoordeel, los van zijn hokje. Hokjes zeggen niets in mijn optiek. Gedrag destemeer.

-edit | 20-06-07 | 21:28

tonijn 20-06-07 @ 20:53
Nee, daar geloof ik dus niet in. De hofstadgroep is nooit het probleem geweest, de sluipende invloed van salafisten, wahabisten en de broederschap is wel een groot probleem, omdat ze de allahregeltjes die in strijd met onze verworvenheden en wetten zijn niet willen opgeven. En wij geven daar aan toe.
Helaas hebben we het dan niet over 1%, maar 10 a 20% van de eerste generatie en 30 a 40% van de tweede en derde generatie. Dus wordt het niet beter, het gaat juist slechter. En aan ontwikkeling ontbreekt het ze al helemaal niet, en hun levensovertuiging is niet minderwaardig, ze is alleen onverenigbaar met de onze.
Ik geef je wel gelijk als je zegt dat de kutmarokkaantjes zich niet als moslim gedragen en dat ze eigenlijk al tegen de islam en vóór onze maatschappij gekozen hebben.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 21:24

alles betrekken op de islamieten in dit land slaat werkelijk nergens op. ja er is een handjevol radicaliserende moslims in nederland die voor problemen zorgen: maar wel zeer marginaal. er is geen sprake van shariawetgeving o.z.d. hier en al helemaal niet van "islamisering van de samenleving". volstrekte nonsense! de islam is een minderwaardige levensovertuiging, ok! en veel allahregeltjes zijn in strijd met onze verworvenheden en wetten en dat betekent dat "de moslims" met een aantal van de koranregels moeten breken, ze moeten zich conformeren. En 99% doet dat ook. Het heeft alleen geen enkele zin om werkelijk alles wat mis gaat met marrokaantjes e.d. op hun geloof af te schuiven. het zijn namelijk de middeleeuwse omstandigheden waar ze generaties lang in geleefd hebbben. ze missen alles aan ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt in het vrij westen. overtreders moeten we aanpakken, we moeten het debat met ze aangaan en juist niet dezelfde middelen hanteren die zij gebruiken: die van geweld en aggressie. je zult zien dat ze over 15 jaar allemaal zijn geintegreerd en van hun geloof zijn afgestapt. Geen moskee zal meer vol te krijgen zijn. net zoals bij ons grrrrrrrrrrrrrrristenen

tonijn | 20-06-07 | 20:53

Als je kritiek krijgt van diederik samson, dan weet je dat je gelijk hebt!

@hakbarrr 13:18

Hebt die dat echt gezegd? En in de kamer nog wel?!? Geweldig!!!! Als je dat soort dingen op een dergelijke manier gewoon hardop durft te zeggen in een dergelijke omgeving verdien je de grootste complimenten!

Hebben we eindelijk iemand in de 2e kamer die de mening van het volk ECHT vertegenwoodigd en dan wordt hij weer van alle kanten verketterd... ik snap werkelijk niet waar dat voor nodig is. Wat hij zegt is gewoon waar, dat andere partijen niet met de waarheid kunnen omgaan is totaal hun eigen probleem.

Klaboesterbeer | 20-06-07 | 20:48

Nou is Haslema ook niet in haar eerste leugen gestikt... ook niet in haar 2e, 3e..

Moi2 | 20-06-07 | 20:41

@sjaak

Dank voor de link. Wat een belachelijke situatie! Lijkt me ook strijd met het Christen-zijn en een schande voor de leer van Jezus Christus.

Fred V | 20-06-07 | 20:27

Aan die g'tjes te zien, moet deze persoon met gezwinde spoed aan de medicatie.

Peter_S | 20-06-07 | 20:21

@Fred V
Even googlen op "de waarheidszeggers". Bepaalde normen en waarden Fred, ik kan best uit fatsoen met sommige mensen professioneel of op oppervlakkige manier omgaan, maar ik ga geen biertje met ze drinken.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 20:20

@sjaak

Ik ga een eind met je mee maar iemand die van mij verschilt in normen en waarden, is voor mij geen minder mens maar wel een mens waar ik een -eventueel niet politiek correcte- discussie mee aanga.

Ik oordeel niet over een ander, ben nl zelf ook niet perfect.

Fred V | 20-06-07 | 20:12

Ga's effe lekker zagers steken!

Attila23 | 20-06-07 | 20:12

@LJBrinkhorst

Waar kun je meer lezen over die bedreiging van een columnist door deze Zuid Hollandse Christenen?

Fred V | 20-06-07 | 20:09

@-edit 20-06-07 @ 19:50
Jij hebt een klassiek-linkse redeneertrant, ik heb dat allang afgeleerd. Uitleg: ik reageer op de stelling dat christenen net zoveel maatschappelijke problemen creeren als moslims, door te zeggen dat moslims cabaretiers bedreigen om geen grappen te maken over hun geloof, waar christenen alleen een beetje lopen te sputteren.
Jij zegt vervolgens dat niet iedere moslim cabaretiers bedreigt en dat je dus niet iedereen over een kam mag scheren, maar dat alle misstanden aangepakt moeten worden. Maar kijk nou nog eens terug naar mijn reactie: waar staat dat ik zeg dat ALLE moslims cabaretiers bedreigen, en ik zeg zelfs dat DE moslim niet bestaat. Eigenlijk ben je het dus met me eens, maar omdat je daarmee in het kamp van de islamofoben belandt, moet je er weer een vreemde draai aangeven om toch te belanden bij de standaard "houdt nou eens op met stigmatiseren jongens" reactie.
Zoals je zelf al zegt, als moslims niet zoveel maatschappelijk problemen zouden creeren, als ze evenveel respect zouden opbrengen voor mijn vrijheid van meningsuiting als van mij GEEIST wordt mbt de vrijheid van godsdienst, dan zat ik hier nu niet te reaguren.
Het hoofddoekje is de pendant van het SS-uniform, ik ben nl opgevoed door een feministische moeder en de onvoorwaardelijke gelijkheid van man en vrouw, hetero en homo is deel van mijn progressieve normen- en waardensysteem. Een ieder die het daar niet mee eens is, beschouw ik als een minder soort mens, daar ga ik niet politiek correct om doen. En de nare realiteit is dat een zeer groot deel van de moslims in dit land met mij van mening verschilt hierover, terwijl de meeste christenen het op dit vlak wel met me eens zijn.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 20:07

@ tipo 20-06-07 @ 19:47

Uitermate abject, infaam, kwetsend, stijlloos etc. dat u de Flakeeenaars betitelt als Zeeuwen. Maar ik zal uw onverdraagzaamheid WEL tolereren. Rescept. Weet tog?!

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 20:06

@edit

Overigens, krijg ik ook kromme tenen van homohaters, rascisten en SS-ers.

Fred V | 20-06-07 | 20:04

@edit

De tegenwoordige Nederlandse Christen gebruikt geen geweld om zijn idealen te verwezenlijken (misschien op een heel enkele gek na). Voor veel Christenen is bijvoorbeeld abortus uit den boze. Wij proberen er via legale middelen iets tegen te doen. We horen de laatste tijd toch wel vaak over geweld door moslims. De zg kansenjongeren denken bijvoorbeeld te mogen stelen van niet-moslims.

Wat mij erg stuit is de vijandige houding van met name links NL jegens Israel. Deze houding wordt grotendeels bepaald door het knuffel-beleid jegens Moslims. Er schijnt nu een of ander schandaal te zijn dat er NL-s bedrijf meegeholpen heeft aan de bouw van de 'omstreden' muur. Ik zelf, ben trots dat een NL-s bedrijf dit gedaan heeft, vooral als dit bedrijf korting heeft gegeven.

Je mag hier weinig over zeggen. Mijn commentaren zijn bij andere media / kranten 'weggejorist' (met name met standpunten over abortus en Israel). Chapeau voor GS dat zij dit niet doen, overigens!

Fred V | 20-06-07 | 20:03

*Gaat een sprookje vertellen over De nederlandsche kromme Rechtstaat!*
..
Ze leefden nog kort en hadden veel lange kinderen!

Attila23 | 20-06-07 | 20:02

@sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 19:33
Het bedreigen van cabaretiers en politici is eveneens niet het alleenrecht van de moslim. Denk aan Pim. Evenmin is het zo dat iedere moslim caberatiers en politici bedreigt. Tegen de eikels die dat wel doen, moet je optreden. Of het nou moslims zijn, christenen, milieuactivisten of ander soort. Het is wat makkelijk om alle misstanden alleen op moslims af te schuiven, hoewel het wel zo is dat er relatief gezien meer problemen bij die groep opdoemen.
.
For the record: ik krijg kotsneigingen als ik iemand in SS-uniform zie lopen. Die krijg ik ook van homo-haters.

-edit | 20-06-07 | 19:50

LJBrinkhorst 20-06-07 @ 19:43
Zeeland heeft altijd al een ongezonde verhouding met Surinamers gehad. Dat is hun cultuur. Tegenwoordig noemen we dat achterlijk, en terecht!

tipo | 20-06-07 | 19:47

Nederland gaat ten onder aan de islam-tsunami en die samson maakt zich alleen druk om het milieu? Iedereen die tegen Wilders is moet zich maar bekeren tot de islam en verhuizen naar mekkah. Mensen die een veilig Nederland willen zoals ik stemmen op Wilders en nee ik ben geen nationalistische kaalkoppie maar een hardwerkende Hindoestaan die ziet dat Nederland naar de klote gaat door marokkanen. Maar samson zal wel lekker veilig wonen ergens in een een dorp zonder marokkanen.

Wheeler | 20-06-07 | 19:45

sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 19:33

Ik deel uw mening voor 99 %. Die ene % staat voor de grrrrrristenen op Goeree Overflakkee die een columnist bedreigden...

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 19:43

@poursuivant 20-06-07 @ 19:30; Je hebt helemaal gelijk. En met het doorspelen van dit briefje aan GeenStijl, laat Wilders zien dat hij net zo zielig is als de jongetjes van de pedopartij die, op hun weblog, alleen maar zitten te janken wat hun nu weer is overkomen.
Slachtofferrolletjes passen blijkbaar bij bepaalde mensen...

topcat | 20-06-07 | 19:37

@firecow 20-06-07 @ 18:59
Christenen bedreigen geen cabaretiers en politici om hun anti-clericale ideeen, ook de SGP niet.
Wat voor last heb jij ervan als iemand in een SS-unifrom loopt?
Homohaat is niet typisch iets moslims, maar de koran en onze moskeen zitten wel boordevol homohaat.
@starf**cker 20-06-07 @ 17:56
DE moslim bestaat idd niet, en daarom worden door JP en zijn vrienden de vertegenwoordigers die pretenderen voor DE moslim te spreken financieel ondersteund. Of het nu om de aankoop van bouwgrond gaat, subsidies aan het CMO, de IRN, Milli Gorus, de NMO, wijblijvenhier, om gemengd zwemmen of fietslessen voor burqadraagsters, er wordt altijd wel iets leuks gedaan voor DE moslim.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 19:33

En waarom zou dit niet mogen? Heel netjes omschreven dat Samsom Wilders een bokkelul vindt. Tsja.

poursuivant | 20-06-07 | 19:30

@Ignatius van Loyola @ 19:12
Al die regels moeten overboord en mensen moeten zelf nadenken. Zo hebben we bijvoorbeeld toiletten en airco en gameboys, dus die regels uit de 14e eeuw voldoen gewoon niet meer. De relatie tussen een Moslim en Allah is onaantastbaar, de rest van de Islam niet. En ja, ik zie het vanuit westerse ogen, want daar woon ik nou eenmaal. Dus hier gelden westerse regels en vrijheid tot achteruitgang in de tijd hoort daar niet bij. (is niet progressief zou de PvdA vroeger zeggen).

tipo | 20-06-07 | 19:30

Wat een verspilling van papier en inkt. Zo 20e eeuw ook. Daarnaast spat de arrogantie ervan af, maar da's typisch links.

PreventiefRuimen | 20-06-07 | 19:29

@firecow @ 18:59
Het Godsdienstige deel van de Islam is niet het probleem, maar de culturele doctrines en de sharia-wetgeving van de Islam zijn dat wel. En voor de meeste Moslims in Nederland is dat allemaal 1 ding: de Islam. Over een aantal jaar zijn Moslims in de meerderheid in de grote steden, en dan zal blijken dat de Islam onverenigbaar is met democratie, omdat de Islamitische culturele doctrines en de sharia-wetgeving van hele ander normen en waarden uitgaan dan de moderne westerse waarden van vrijheid, gelijkwaardigheid en individualisme. Onverenigbaar.
.
Van een hoofddoekje heb ik natuurlijk geen last, maar het is een omgekeerde jodenster als de ene helft er wel uit overtuiging mee loopt en de andere helft loopt blootshoofds door de straten. Het komt voort uit de culturele doctrines van de Islam, DUS moet het verboden worden. Met de godsdienst Islam heeft het hoofddoekje niks te maken, in de Koran staat er niks over verplichte hoofddoekjes. Je moet ergens de grens trekken, en dat is waar de culturele doctrines en de sharia-wetgeving van de Islam beginnen.
.
Dit om ieders individuele vrijheid te waarborgen.

tipo | 20-06-07 | 19:22

@tipo 20-06-07 @ 18:52
Ik ben het met je eens dat de PvdA een duidelijker standpunt in zou kunnen nemen als het over multicuturaliteit gaat. Maar opzich vind ik het niet onlogisch dat daaraan voorafgaand interne discussies plaatsvinden. Dat het erg lang duurt is een feit, ja.
.
Tichelaar zegt alleen dat de PVV niet voor bepaalde vrijheden is, waaronder de vrijheid van Godsdienst. En dat is een onweerlegbaar feit, wanneer je mensen die de Islam aanhangen anders wilt gaan behandelen dan niet-islamieten. Hoe jij blijft volhouden dat de vrijheid van godsdienst bij de PVV in betere handen is dan bij de PvdA begrijp ik niet. Als er iets niet veilig is bij de PVV is het wel de vrijheid van Godsdienst. En meningsuiting.
.
Je hebt wel gelijk dat de PVV daar erg duidelijk over is. Dat is ze zeker te prijzen. Wat dat betreft kunnen andere partijen daar wat van leren.

-edit | 20-06-07 | 19:20

Hahaha, die Samson. Van wie zou hij dat provoceren hebben geleerd? Als die Wildersvriendjes hier zitten helemaal op hun blonde provocerende kast.
Vraag me trouwens af wanneer die immitatie Mozart uit de kast komt en zijn vrouw verlaat voor een loverboy....

topcat | 20-06-07 | 19:14

tipo 20-06-07 @ 18:52

De islam is niet alleen een geloof. Het is ook een politieke ideologie. De islam is een totaalpakket. En de islamitische leer is een leidraad op ALLE gebieden. Hoe en op welke dagen ik moet reizen(bij voorkeur op donderdag met drie man), hoe ik moet poepen(niet gehurkt met het gezicht naar Mekka en ook niet met de kont naar Mekka en ook niet met het gezicht tegenover de zon of de maan), hoe ik moet bidden(5 maal per dag bij voorkeur in de moskee), wat ik moet doen als mijn vrouwen menstrueren, hoe ik moet eten(met de rechterhand), wat ik moet eten(halal-voedsel dat niet in aanraking gekomen is met iets onreins zoals het lichaam van een ongelovige), hoe ik moet drinken(nooit ademen in de drinkbeker), wat ik moet drinken(louter alcoholvrije dranken), hoe ik moet jagen, hoe ik critici de strot moet doorsnijden.... enzovoort enzovoort enzovoort.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 19:12

firecow 20-06-07 @ 18:59

Ik denk dat het aantal boterhammers onder grrrrrrrrrrrristenen een stuk lager is dan bij vlindervangers. Laat ik het zo zeggen, de muzelman is veel eerder geneigd om het adagium van die voetbalclub uit Rotterdam-Zuid te volgen. De westersche mens is te lui (en soms ook te intelligent) om de daad bij het waurd te voegen.

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 19:04

Flodder 20-06-07 @ 18:22

Het islamitische geloof heeft de cultuur gevormd waar dat gedrag uit voort is gekomen. Christenen en joden uit Marokko gedragen zich ook niet zo. De islam leert de gelovigen de koefr te haten. Daarom is islamofilie een vorm van liefde voor HAAT. Liefde voor haat, is ook een vorm van haat. PVDA en Groen Links zijn haatpartijen. Femke Halsema is een haatzaaister.

Farouk 20-06-07 @ 18:43

Als Wilders al het ethische dieptepunt van de Nederlandse geschiedenis is, wat is dan het vermoorden van een geweldloze regisseur, omdat hij - ik noem geen naam want IK kijk wel uit - een 7de eeuwse karavaanrover-pedoseksueel-massamoordenaar-leugenaar(Sallallahu alaihi wa sallam)zou hebben beledigd?

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 19:02

Abject? Ik vind het abject dat PvdA, CDA en CU dankzij hun generaal pardon ons land met een enorm probleem opzadelt.

Angelica | 20-06-07 | 19:02

Tipo je lult echtt naar dat je verstand hebt.
Als wilders standpunt neemt tegen doctrines mag hij de gristenen ook wel eens aanpakken. Hoeveel potenhaters lopen daar wel niet rond. Nee maar dat zit meneer niet.
Daarnaast wat heb jij er voor direcht last van dat mense hoofddoekjes dragen? (rekenhoudend met het feit dat het geen belemmering mag zijn voor werkzaamheden?)
Homohaat is niet iets wat typisch is voor moslims, Wilders zou er goed aan doen zaken los te zien van islam etc. Dan zal hij een stuk verder komen.

firecow | 20-06-07 | 18:59

Wat een abjecte inbreng hier in de reacties.

topcat | 20-06-07 | 18:55

Flodder 20-06-07 @ 18:22

Ik denk dat je wat verder zou moeten kijken dan de simpele redenatie van mevrouw Halsema. Achter het puberale kudtgedrag van die vriendelijke vlindervangers schuilt ten diepste een afkeer van de Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin het wel goed neuqen is met blonde 'hoertjes' maar waar je echte vrouw natuurlijk wel een hoofddoek moet dragen. Een samenleving waarin je wel je Hugo Boss spijkerbroek verdient door mannen te flensen in een obscuur park, maar waarin wel vieze 'ibnes' rondlopen die van een flat gepleuderd moeten worden of minstens in elkaar gerost. Guess what die uiterst flexibele mind voedt? Zou het misschien de opvoeding wezen? Of de islamitische school? Of de vriendjes die nog wel naar de moskee gaan en tegen wie je opkijkt net als tegen je held Osama?
Het ontkennen van het reliculturele aspect van het wangedrag is echt roze zonnebril gedrag. Zorg er wel voor dat je hem op straat afzet. Voor je het weet worrie in elkaar gerost...

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 18:53

@-edit @ 18:08
De vrijheid van godsdienst is bij de PvdA meer in gevaar dan bij de PVV, omdat de PVV wel onderscheid maakt in godsdienst, culturele doctrines en Sharia-wetgeving, terwijl de PvdA dat allemaal onder het kopje godsdienst of multiculturaliteit of tolerantie plaatst en er heel vaag over blijft doen, al jaren lang. Dat vervuilt het debat en het zicht op oplossingen.
.
De PVV doet niet vaag, en neemt tenminste duidelijk stelling tegen de culturele doctrine en de sharia-wetgeving van de Islam. En daar vallen ook de hoofddoekjes, burka's, homohaat, vrouwenonderdrukking, minachting van westerse waarden en dwangmatige groepscultuur onder. Alles wat in tegenspraak met emancipatie, nondiscriminatie en individuele onhorige vrijheid is. Oftewel, alles waar Tichelaar van zegt dat hij voor is, daar handelt hij tegen. Dat is het probleem.
.
Wilders is ook geen heilige en hij formuleert zeer gebrekkig, maar zelfs dan troeft hij de PvdA af op al haar eigen oorspronkelijke punten: het bewerkstelligen van emancipatie, onhorige vrijheid, verheffing en non-discriminatie voor ieder individu.
.
En dan moet je je verdedigen tegen een groepscultuur, die zichzelf boven de rest plaatst: De Islamitische groepscultuur.

tipo | 20-06-07 | 18:52

raar stuk mozart die kerel

topcat | 20-06-07 | 18:50

@flodder helemaal mee eens.
Wilders weet op ieder punt de islam er bij te betrekken. Niet zo vreeemd want islam is ook zijn enige punt.
Verder is er niks mis met dat briefje. Het zegt schrijft waar het op staat. Dit briefje is uit frustratie geschreven vanwege het overloze gezever van die limburger.
Rechtdoor zee moet het merendeel van de GS reaguurders toch aanspreken lijkt mij.
Dit zal wel een schreeuw zijn in de woestijn. Het merendeel loopt hier achter wilders aan vanwege ongenoegen, niet omdat wilders feitelijk de zaken in de kern weet te raken. Het is je goed recht.
Pim en jan maat hebben ook stemmers nodig

firecow | 20-06-07 | 18:48

je hoeft maar qutfinnen te gillen en de gemiddelde reaguurder vindt je fantastisch

topcat | 20-06-07 | 18:46

En ook wel weer jammer van Samsom, want onverdraagzaamheid moet je niet tolereren. Leuk citaat maar net ff de plank misgeslagen.

Farouk | 20-06-07 | 18:45

Geert Wilders is ook niet echt de kroon op onze beschaving toch? Zo intolerant als de neten. Beledigd iedereen omdat het MAG. Brengt met zijn ondoordachte oneliners ook nog Nederlanders in het buitenland in gevaar en durft dan nog een loyaliteitskwestie aan te roeren. Hij is echt een ethisch dieptepuntje in de Nederlandse geschiedenis!

Farouk | 20-06-07 | 18:43

Lache gek,kan niet wachten tot we weer kunnen gaan stemmen.

Geert for MP.
Onze enige redding van de tassenvullende kiezernegerende heersende klotekliek.

tevreden roker | 20-06-07 | 18:31

Weer zo'n PvdA Stasi kaderlid die ons opzadelt met een bagger ellende en werkelijk schijt heeft aan wat er werkelijk leeft in dit land.

Hij mag van mij die sociale rode roos met doorn en al in z'n reet steken.

PvdA volk, dat zijn zulke foute gasten !! Zum Kotzen

Ervarings_deskundige | 20-06-07 | 18:26

Brouhaha 20-06-07 @ 18:18

Die kut-marokkaantjes hebben helemaal niets met de islam. Ze hebben nog nooit een moskee van binnen gezien en nog nooit de koran gelezen. Laat staan dat ze vijf keer per dag bidden of zich geheel onthouden van alcohol en andere verboden middelen. Dat gelul over de islam of moslims met betrekking op die voetbalrellen, is het onnodig islamiseren van problemen. Daar doelde Femke Halsema op, en daar had ze gelijk in. Geloof had niets, maar dan ook niets van doen met die rellen.

Flodder | 20-06-07 | 18:22

Hoe naief en politiek correct kun je zijn, als Linkse Kerk sektelid, gezien de reactie ven Femke Kwalsema:

"Mevrouw Halsema (GroenLinks): Ik heb geen idee van hun godsdienst. U hebt allochtone jongeren gezien, wellicht Turkse jongeren maar overwegend Marokkaanse jongeren. U veronderstelt vanwege hun etnische afkomst dat het allemaal moslims zijn. U scheert hen over één kam. U veronderstelt dat het allemaal islamieten zijn, zet hen vervolgens op een rij en zegt dat de islam de schuld heeft. Dat is discriminatie, weet u dat?"

Djeez. Alsof er een Maroc op deze wereld rondloopt die geen Moslim is... Dat mens heeft echt het denkvermogen van een debiel pantoffeldiertje...

Brouhaha | 20-06-07 | 18:18

Hehehe, Hulde voor Diederik!!!!

Coyote | 20-06-07 | 18:11

@sgandaalich 20-06-07 @ 17:40

Zoiets heet een metafoor, m'n beste. Het doet er geen reedt toe of die Pool de kluit belazerd heeft of niet, het gaat om het verhaal. Wie zou zich niet de vlektyfus schrikken als hij vanaf pakweg 1987 tot nu voor Pampus heeft gelegen en dan weer terugkomt in een door Rifratten en palmboomklimmers verziekte maatschappij met een regering die rooftax met bakken over de balk smijt en verder zo impotent is dat een scheepslading Viagra niet meer helpt. De ontdekking van Viagra zou misschien de enige vooruitgang zijn die de arme donder in vergelijk met 20 jaar terug zou constateren....

Brouhaha | 20-06-07 | 18:11

@tipo 20-06-07 @ 16:46
Ik vind toch dat je er een wat vreemde gedachtengang op nahoudt. Als er een discussie is binnen een partij over een onderwerp, dan staat dat onderwerp op losse schroeven? Nou, dan staat werkelijk alles op losse schroeven in Nederland. Andere mensen, waaronder ikzelf noemen dat vrijheid. Van meningsuiting bijvoorbeeld. En vrijheid van Godsdienst bijvoorbeeld, want dat houdt ook in dat je daarover kan en mag discussieren.
.
Bij Geert zou dat inderdaad niet kunnen, want discussie binnen zijn partij heeft hij onmogelijk gemaakt. Leden hebben niks in te brengen, simpelweg omdat die er niet zijn.
.
Je kunt rechtlullen wat krom is en andersom, maar Tichelaar heeft gelijk als hij stelt dat bij Wilders er geen vrijheid van godsdienst mogelijk is, want hij wil Islamieten uitsluiten en andere rechten geven dan niet-islamieten. Daar mag je het mee eens zijn of niet, maar feitelijk heeft hij gelijk. Wilders zegt het zelf ook.

-edit | 20-06-07 | 18:08

@ Attila23 20-06-07 @ 17:48

Wouter gaat vast dikke boehoe doen als hij deze abjecte verdachtmakingen aan diens adres leest. Maar in tegenstelling tot de reaguurders zal hij deze onverdraagzaamheid wel tolereren.

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 18:03

Briljant betoog van De Goddelijke Chloorkuif! Niet politiek-correct maar in ieder ander opzicht wel. Hij blijft de omstander die roept dat de keizer geen kleren aanheeft, en dat heeft dit land hard nodig. Daar kan die naieve vazal van de staatsruif, die Diederik Samsom, nog wat van leren.

www.geertwilders.nl/index.php?option=c...

Brouhaha | 20-06-07 | 18:02

Ik vind de inbreng van Doederik Samsum abject. En, Didi, blijf asjeblieft weg uit mijn pretpark in de schinveldse bossen. Het ruft er nu nog naar ongewassen Groenfronters en beschimmelde SosjaalDemagogen.

Aktivist | 20-06-07 | 17:58

Ik ben het voor meer dan 100% met Samson eens. Hij mag dat ook direct in een briefje aan Wilders schrijven. Lijkt me volkomen correct. Een ding viel gisteren in het debat te prijzen: hij zorgde ervoor dat Balkenende eindelijk eens als naationale leider sprak. DE Moslim bestaat niet. Geboefte moet je aanpakken en eenvoudige oplossingen bestaan alleen voor idioten. Geert Wilders is het slechtste dat de Nederlandse politiek aan uitschot heeft opgeleverd. Het briefjke van Samson was nog braaf. Ik had het scherper gedaan. Het gaat Wilders niet om de inhoud maar om goedkoop effectbejag. Een politieke hooligan.

starf**cker | 20-06-07 | 17:56

Geert mag er dan niet uitzien, maar ik zie hem liever op tv dan die rotkop van een Dicduik (Diederik) Samsom.

Framoes | 20-06-07 | 17:56

Het zou pas wat zijn als die groen-linkse fascist het eens zou zijn met Geert, dit briefje is puur een compliment. Dat van het aanhoren meent dat krullebolletje overigens niet echt, want zodra hij de kans krijgt zal hij de partij van Geert verbieden net als in Belgie het VB verboden is.
Het ondemocratische druipt er wat mij betreft vanaf en pas als de PvdA tot het nieuwe D66 verworden is zal Geert dit briefje aan Samson overhandigen met de mededeling dat naast het vrije woord ook de democratie overwonnen heeft.
Als ik alleen die zelfingenomen kop (het is een kruising tussen Gretta Duisenberg en Geert Mak) weer op tv zie dan hoop ik van harte dat zijn dochter zich later Fatima gaat noemen en clitorisloos door het leven zal gaan. Alleen dan zal hij begrijpen dat de boodschap van Geert, die niets met onverdraagzaamheid te maken heeft omdat iedere moslim die zich aan de wet houdt hier mag blijven en dezelfde rechten heeft als iedereen, de enige juiste is en we alleen een verdraagzaam land kunnen blijven/worden als we niet nog meer onverdraagzamen binnen laten.

Voltaire | 20-06-07 | 17:54

@LJBrinkhorst 20-06-07 @ 17:41
Is woutor een grunninger dan? bah!

Attila23 | 20-06-07 | 17:48

@Attila23 20-06-07 @ 17:36

Weet ik. Pin, die in tegenstelling tot vriend Geert ook wel eens een andere plaat opzette, zou Wouturrr natuurlijk niet met een spuit injecteren. Das iets voor Grunningers.

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 17:41

op zn eigen site www.geertwilders.nl van onze homeboy Geert:

"Baggerbeleid - Speech Wilders bij debat Beleidsprogramma 2007 - 2011 (1e & 2e termijn) dinsdag 19 juni 2007
Voorzitter, onlangs las ik het ongelooflijke bericht over een man die na zo’n twintig jaar uit een coma ontwaakte. Na twintig jaar werd hij wakker en schrok zich rot. Alles dat hij had gekend bleek veranderd. Niets van zijn vertrouwde wereld was hetzelfde, niets was herkenbaar."

www.plein.nl/nieuws/Pools_comaverhaal_...

Verhaal over 20 jaar is dus een beetje achterhaald van onze populistische islamofoob. Klopt de rest van zijn info wel?

sgandaalich | 20-06-07 | 17:40

Wat een polletiek correct briefje van die meneer .. uh...

Jan Passant | 20-06-07 | 17:37

LJBrinkhorst 20-06-07 @ 17:32
Je kan zeggen wat je wilt, maar Pim was geen aids-kwekert!

Attila23 | 20-06-07 | 17:36

We kunnen natuurlijk wel heel lullig doen over de PvdA, maar Pin had graag een beschuitje gegeten met Wouturrrrrrr. Pin had Wouter wel weten te injecteren met een stevige dosis besluitvaardigheid, staatsmanschap en so much more. Premier Wouturrr en First Lady Pin. Helaasch, het heeft niet zo mogen zijn. Het Hollansche volk verkiest nog liever de stropdasdragende kneus uit Capelle a/d IJssel dan een gemaakte sociaal-democraat die er eigenlijk niet de kracht voor heeft. En terecht.

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 17:32

Wilders is dat niet die gozert die op de loonlijst van Israel staat?

wrattenlul | 20-06-07 | 17:30

Samson, Samson, Hij is een heel ondeugende maar lieve hond......

Tjoep over the hills | 20-06-07 | 17:27

Heel goed Driek, taal is het voertuig van de geest. / vanwissen mode

Shareholder | 20-06-07 | 17:19

@Ignatius van Loyola
hoe vaak heb jij je eigen teksten wel niet moeten controleren op spelfouten haha. Gaat hier niet op een spelfout, het is gewoon het niet lezen van een naam, aangezien ik dezelfde achternaam heb, kan ik er me wel eens druk om maken. Zelfs de gemeente weigert het goed te schrijven... Maar dit is allemaal "einde van de lange dag" frustratie, dus let maar ff niet op mij :D

Gunner | 20-06-07 | 17:19

HAHAH die Diederik toch.

Specht! | 20-06-07 | 17:18

Gunner 20-06-07 @ 17:03

Ik hou niet van miereneuken. Daarom wijs ik zelden anderen op spelfouten(ik maak ze zelf ook erg vaak). Het zijn ook altijd de zwakke debaters die de spelfouten van een anderen als een soort 'argument' aanvoeren. Als iemand die een ander wijst op een spelfout in dezelfde posting een spelfout maakt, dan wijs ik desbetreffende persoon er graag op. De tweede persoon enkelvoud van het werkwoord willen is wilt en niet wil.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 17:09

wat is die Samsom toch een abject ventje

krem | 20-06-07 | 17:09

In de Tsunami van linkse propaganda, machtspolitiek en huichelarij is Wilders mijn rots in de branding.
(P.S: @Wilders: Je begint wel een grijze plaat te worden. Maak je eens druk over die andere prangende onderwerpen dan losgelagen Moslim-pubers).

Zeddegeizot | 20-06-07 | 17:04

HET IS SAMSOM niet met een N op het einde.. je wil niet weten hoe vaak ik mensen heb moeten corrigeren

Gunner | 20-06-07 | 17:03

Volgens mij is de PvdA een krakers partij. Met die Samsom (wat een naam) lijkt het er wel op... Geert zet hem op!

Keaning_Radboud | 20-06-07 | 17:02

www.geertwilders.nl/index.php?option=c...
Onderaan... Wat is die Halsema toch een misselijkmakende moslimknuffelaar. Te druk bezig met stemmen verzamelen onder de allochtonen om te zien wat er ECHT gebeurt in Nederland. Gadverdegadver, doe je ogen eens open, zet die oogkleppen af!

Inspiratieloos | 20-06-07 | 17:00

De PvdA

Jaarlijks zingen met bejaarden
Eens per vier jaar een rode roos
Het is diep buigen
Voor zoveel intellectueel vernuft

LJBrinkhorst | 20-06-07 | 16:59

@zum kotzen 20-06-07 @ 13:28

In deze verrotte linkse dictatuur die afstevent op een Islamo-fascistische staat kan men nooit onnodig onbeschoft en te provocerend zijn! Het is immers 1 minuut voor twaalf en alle middelen zijn geeigend om het domme linkse proletariaat uit hun comateuze waantoestand wakker te doen schrikken.

Brouhaha | 20-06-07 | 16:57

'Dit kabinet is na honderd dagen al wereldkampioen in het wegredeneren van wezenlijke problemen in de Nederlandse samenleving. Zo is het integratieprobleem nu een volkshuisvestingkwestie en denkt de minister van Wonen, Wijken en Integratie zogenaamde ‘aandachtswijken’ in ‘prachtwijken’ te kunnen omtoveren met een likje verf en wat extra jeugdhonken. Alsof Mohammed Bouyeri de moord op Theo van Gogh niet gepleegd zou hebben als zijn kozijnen een extra keer geschilderd zouden zijn. '
G. Wilders
Amen

Inspiratieloos | 20-06-07 | 16:56

Nou nou die geytenwollensok beheerst de taal wel goed,

ab·ject (bn.)
1 volstrekt verachtelijk, verwerpelijk

Beetje dubbel op he......... doe es inburgeren

Markofnikoff | 20-06-07 | 16:55

-edit 20-06-07 @ 16:22

Ja. Dat zijn verzinsels. Ik weet namelijk helemaal niet wat die Samson denkt als hij voor de spiegel staat. Misschien denkt hij wel: "Goed dat mensen als Fatima Elatik bij onze partij zitten. Vervelend dat mensen als Eshan Jami er ook boik zitten." En misschien is het autochtone gedeelte van de PVDA veel meer sjaria-minded dan ik wil aannemen. En vindt de gemiddelde autochtone PVDA-er het gepast als er ledematen van dieven zonder verdoving geamputeerd worden, overspeligen worden gestenigd, figuratieve kunst wordt vernietigd, vrouwen in een tent moeten lopen en homo's van de berg worden gegooid. Het zou zomaar kunnen dat al die lieden die in de jaren '60 en '70 spreiding van geld, kennis en macht, ban de bom, baas in eigen buik, vrije seks, homorechten, atheisme, feminisme en andere zaken die toen progressief werden gevonden propageerden nu ineens zich aangetrokken voelen tot de islamitische theologie. Maar ik heb zo mijn twijfels. In informele gesprekken die ik wel eens voer met PVDA-ers komen er meningen naar voren waaruit niet bepaald een pro-sjariahouding spreekt of een werkelijke liefde voor de islam. Het doorgaans zo islamofiele Groen Links - Halsema zou Hirsi Ali liever meer anti-man dan anti-islam zien(alleen al het ZIJN van een man ziet die kaakmaddam dus verwerpelijker dan een uiterst wrede en intolerante politiek-godsdienstige ideologie) - wil nu zelfs de kwestie Darfur(waar geen Amerikaan, Europeaan of jood direct schuldig aan is)op de politieke agenda zetten. Natuurlijk niet van harte, maar toch. Noem mij naief, maar ik geloof dat veel linkse mensen niet zozeer door en door wreed, slecht en gemeen zijn, maar vaak eenvoudigweg nog niet goed wakker zijn geworden uit hun politiek correcte hypnose.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 16:52

@-edit @ 16:29
Het feit dat er in de PvdA een discussie nodig is om om te gaan met de vrijheid van godsdienst, toont al aan dat Tichelaars uitspraak: "De PvdA staat voor de vrijheid van godsdient" op zijn minst onzeker is. En juist daarmee wilde Tichelaar Wilders om de oren slaan! Wilders maakt duidelijk dat er wel plaats is in Nederland voor Moslims, maar dat alles wat neigt naar de Sharia bestreden moet worden. Zo duidelijk, en grondwettelijk juist, is de PvdA niet.
.
De martel-hoax was een vorm van persmanipulatie die elke partij doet, dat klopt, het bovenstaande Briefje van GW aan GS is natuurlijk ook zoiets. Maar als het over de publieke omroepen gaat, dan is een subsidiestop de beste garantie dat politiek en pers niet onevenredig kritisch tegenover elkaar komt te staan.

tipo | 20-06-07 | 16:46

Lieve jongens en meisjes,

even deze post nog eens goed lezen
zum kotzen 20-06-07 @ 13:55

en dan weer lief spelen, ok?

Lebowski Achiever | 20-06-07 | 16:41

Politiek=persgeyle mannetjes- en vrouwtjesmakerij..

Attila23 | 20-06-07 | 16:34

Ik heb toch sterk het gevoel dat ware ik Diederik, ik degene die dit briefje heeft doen "lekken" een enorme rotschop tussen de benen zal geven.
Niet om de inhoud van de tekst (is m.i. niets mis mee), maar om het openbaar maken van privé zaken vanuit een ranzig motief voor gewin. (wat dat dan ook wezen mag)

Sikkeneur | 20-06-07 | 16:33

En die samsom moet gewoon z'n smoel houden. Met z'n hazenlip......

Sukkelinho | 20-06-07 | 16:33

@cynische_kloatxak 20-06-07 @ 16:06
teveel rambo gekeken ?

BankZitter | 20-06-07 | 16:32

Je kunt van Geert Wilders zeggen wat je wilt maar het feit blijft dat hij de gedachten van een nog steeds groeiend percentage Nederlanders verwoord. Is dat zorgwekkend? Natuurlijk is dat zorgwekkend! Stem ik bij de volgende verkiezingen op hem? Natuurlijk stem ik bij de volgende verkiezingen op hem!

Sukkelinho | 20-06-07 | 16:31

Populisme = 100 dagen het land in, en dan net doen alsof je geluisterd hebt naar het volk. En dan met plannen komen, die men toch al van plan was te nemen.

Feedback | 20-06-07 | 16:30

Halsema heeft maar een fan; die blinde collumschrijvert..

Attila23 | 20-06-07 | 16:29

@tipo 20-06-07 @ 16:21
Nou ga je weer een paar stapjes te ver. Er is binnen de PvdA een discussie gaande hoe ze met afvallige moslims om moeten gaan. Het feit dat Eshan Jami zelf PvdA lid is, ondersteunt die stelling alleen maar. Dus de stelling dat de PvdA zich laat leiden door de sharia wel erg kort door de bocht.
.
De PvdA heeft zijn martelhoax, maar wat heeft dat met persvrijheid te maken? Of zou de PvdA de volkskrant hebben opgedragen om dat stuk op die manier op papier te zetten? Daar heb ik nog geen bewijs van gezien.
De krant is en was vrij om dat al dan niet te publiseren. Dat is pervrijheid. Niet dat de politiek de pers ge- en misbruikt voor eigen gewin. Dat doen alle partijen.

-edit | 20-06-07 | 16:29

Ik heb het hele betoog van Wilders gelezen. Na LOL @ "Zo is het integratieprobleem nu een volkshuisvestingkwestie en denkt de minister van Wonen, Wijken en Integratie zogenaamde ‘aandachtswijken’ in ‘prachtwijken’ te kunnen omtoveren met een likje verf en wat extra jeugdhonken. Alsof Mohammed Bouyeri de moord op Theo van Gogh niet gepleegd zou hebben als zijn kozijnen een extra keer geschilderd zouden zijn" kan hij bij de komende verkiezingen op mijn stem rekenen. Ik had eigenlijk een beetje gehoopt dat het niet nodig zou zijn, maar de gevestigde orde WIL gewoonweg maar niet wakker worden. Zoals die kudt van een Halsema in twijfel trekt of er bij die voetbalrellen in Tilburg islamitische Marokkanen betrokken waren! Om witheet van te worden. Nee, ze waren vrolijk orthodox streng gereformeerd, is het nou goed!? Wat een naief kudtwijf is dat zeg.

Breinstein | 20-06-07 | 16:25

En om dan nog maar even niet te zwijgen over de pvda-fans die in het reaudt gekleedt met pottenkoppen en mietemannen, in de rondte lopen te brallen...

Attila23 | 20-06-07 | 16:22

@Ignatius van Loyola 20-06-07 @ 16:18
Zeau.... een hoop woorden om 1 zinnetje te verklaren. Volgens mij zegt hij alleen dat hij het gedrag/mening/opvatting van Wilders tolereert. De rest verzin je er een beetje bij, nietwaar?

-edit | 20-06-07 | 16:22

@ widtvoet 20-06-07 @ 16:16

"Political language... Is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind." Trek uw conclusies, waarde widtvoet.

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 16:21

@-edit @ 16:07
Ik heb niet gezegd dat Tichelaar de Sharia wil invoeren. Wel staat vast dat de PvdA openlijke geloofsafval van de Islam NIET steunt binnen haar gelederen, terwijl ook dat onderdeel is van de vrijheid van godsdienst en van onze Grondwet. De PvdA laat zich hier leiden door de sharia en de voorkeur van een deel van hun achterban voor elementen uit de Sharie. Tichelaar is Fractieleider van de PvdA, dus is hij het er volkomen mee eens dat mensen die zich in Nederland laten leiden door de Sharia, meer steun verdienen dan mensen die zich niet laten leiden door de Sharia (zoals Eshan Jami).
.
Dat is toch niet zo een wonderlijke constatering als je het nieuws een beetje volgt?
.
Daarnaast zegt Tichelaar dat de politiek zich niet met de persvrijheid mag bemoeien, terwijl de martel-hoax in de Volkskrant en de vele miljoenen subsidiegeld richting welgevallige programma's toch tot de conclusie moet leiden dat de PvdA niet strikt gescheiden van de Pers is. Geen probleem, maar doe dat dan van je eigen geld.

tipo | 20-06-07 | 16:21

-edit 20-06-07 @ 15:50

Hij tolereert dus de onverdraagzaamheid van Geert tegenover de onverdraagzaamheid van de islam. Misschien spelen bij Diederik soms anti-islamitische gedachten en emoties op die hij probeert weg te krijgen door in de spiegel te kijken en in zichzelf hardop te denken: "Het gaat slechts om een zeer kleine minderheid die gewelddadig is. Hogere criminaliteit bij bepaalde bevolkingsgroepen heeft te maken met de sociaal-economische positie. Dat Chinezen in dezelfde sociaal-ec..... Het gaat slechts om een zeer kleine minderheid die het verpesten voor de overgrote meerderheid van tolerante moslims. De zwijgende meerderheid die.... eh.. zwijgt. Neee!!!"

Ik ben steeds minder geneigd te geloven dat autochtone linkse mensen het WERKELIJK een goed idee vinden om homo's van flatgebouwen te gooien en overspel te bestraffen met steniging. Bij de PVDA is de islamofilie ingegeven door de angst voor zetelverlies en de status die 'hulpbehoevende' exotica nou eenmaal hebben bij sociaal-democraten. Daarom moet Eshan Jami zijn mond houden.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 16:18

@-edit 16:03

Dat dergelijke naiviteit nog immer verward wordt met vertrouwen in de formele optuiging van onze feodale sinaasappeltjesmonarchie bevreemdt weinig. Maar is daardoor niet minder waarachtig.

"Make dust or eat dust!"

Mocht die opgetogen en klaarblijkelijke schijnvertoning u eauk een doorn in de balzaq zijn, lijkt eea. op het pad te liggen van het streven naar een meer eigenlijk opereren van betreffende Tempel. Dit belletje van de PvdA draagt daaraan toch maar weinig tot niets bij...
De openbaring daarvan des te meer (:

widtvoet | 20-06-07 | 16:16

@ Attila23 20-06-07 @ 16:09

At your service!

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 16:11

Toch al 300 posts over een kladje van Diedje.

fuckje | 20-06-07 | 16:11

@cynische_kloatxak
Joe veur president!

Attila23 | 20-06-07 | 16:09

@tipo 20-06-07 @ 16:02
Waar lees jij dat Tichelaar (of welke politicus van welke partij dan ook) voorstander is van het invoeren van een andere wet dan de onze, namelijk de Sharia? Ik lees dat nergens. Jij wel?

-edit | 20-06-07 | 16:07

@ Waarom moeilijk doen als het simpel kan?

Juist! There you go! Waarom gaan we niet massaal het leger in om die theedoeken en zandnegers uit die zandbak te blazen? Verdient prima, zo'n bonus. Waarom maken we niet meteen een glasplaat van Iran? Kunnen we gelijk zien waar de olie ligt! It's so simpel.

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 16:06

@widtvoet 20-06-07 @ 15:57
Het is wat naïef te denken dat alleen achter het spreekgestoelte en interruptiemicrofoon de ware democradinges gepleegd wordt. Of mag worden. De meeste besluiten worden geklonken in het informele circuit. En dat gaat niet alleen in de politiek zo. Het bedrijfsleven kan daar ook wat van. De Tempel is er om het formeel te bekrachtigen. Zo werkt dat.

-edit | 20-06-07 | 16:03

@cynische_kloatxak 15:56

Waarom moeilijk doen als het simpel kan?

widtvoet | 20-06-07 | 16:02

@ Onderbuik 20-06-07 @ 15:29: Klopt. Hij was er trouwens ook nooit om verlegen om zijn vrienden van GroenLinks en SP op een gezamelijk kopje koffie in de Führerbunker uit te nodigen. Echte PVDA´er, wist altijd wel ergens werk voor zijn volk te regelen.

Hauptscheißmeister | 20-06-07 | 16:02

@Maaier @ 15:37
De PvdA zelf kan me niks schelen. Er zijn hele goede PvdA-ers, ondanks de PvdA.
@-edit @ 15:34
Tichelaar zegt: "Opkomen voor het Westen, betekent opkomen voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Dat betekent dat godsdienst vrij is; dat alle geloven voor de staat gelijk zijn. Dat betekent dat persvrijheid onaantastbaar is voor de politiek. Dat betekent dat in een rechtstaat iedere burger gelijk wordt behandeld ongeacht herkomst, geloof, huidskleur. Daar staat de PvdA voor."
Tichelaars partij handelt daar echter niet naar. De PvdA stimuleert dat Moskee-en en het ene politieke programma wel en het andere politieke programma niet wordt gesubsidieerd. Dat klopt niet met wat hij zegt. Wilders wil helemaal niemand subsidieren, dus die behandelt alle geloven en alle pers wel gelijk.
.
Naast godsdienst is de Islam ook sharia-wetgeving, met een groeiende habitat als ambitie. Tichelaar ziet ook dat als een vrijheid van godsdienst en daar gaat het mis. Wilders ziet hier de gevaren van een andere constitutie.
.
Wilders is dus degene die opkomt voor het Westen, waar Tichelaar Vrijheid van Godsdienst deels verwart met vrijheid van Grondwet.

tipo | 20-06-07 | 16:02

edit @ 15:55
Ach... moet meevallen. Volgens groenlinks en pvda zijn er niet veel Moslims in Nederland. Net zoiets als met de criminaliteit in de jaren 80 en fraude in de jaren 70. Gewoon een andere krant lezen, toch.
Daarbij komt: we hoeven alleen voor de morocs met piemel te betalen. De gleufdieren tellen volgens de zandnegers toch niet echt mee.
Iemand goed in rekenen?

Warrior4freedom | 20-06-07 | 16:01

H_C_Q@15.35. Diederik dat wil je echt niet weten. Hahaha.

Contra | 20-06-07 | 16:00

Quichegerechtigde 20-06-07 @ 15:28

Ik ben ook niet blij met Geert Wilders. Ik ben niet blij met Nederland. Ik vind Europeanen over het algemeen laf. En behalve laf ook zelfhatend, politiek correct en bekrompen.

Elke fatsoenlijke partij of politieke beweging zou op z'n minst afstand dienen te nemen van de islam, het nationaal-socialisme en het communisme. Elke fatsoenlijke partij zou op z'n minst kenbaar moeten maken de rechtstaat te erkennen en de sjaria af te wijzen. In een gezonde samenleving hoort voorstanderschap van multi-culturalisme slechts een marginaal verschijnsel te zijn. Het mag exemplarisch voor de verzieking in de samenleving genoemd worden dat er meer voorstanders van de multi-culturele samenleving zijn dan aanhangers van - ik noem maar randverschijnsel - de Satanskerk.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 16:00

Agent327 20-06-07 @ 15:53
Als ik de huisregels van GS moet geloven is dat wel een van de voorwaarden om hier te mogen posten. Zijn taalgebruik tot op heden is wel van niveau, maar je weet natuurlijk niet wie er mee leest en zijn spelling controleerd... Maar dat hou je toch.

En daarbij:

mocro4ever.... DUURT LANG!

His Goofness | 20-06-07 | 15:59

@ Warrior4freedom 20-06-07 @ 15:56

Ik sluit me aan bij -edit. Hoef ik zelf niet meer na te denken. Wel zo makkelijk, niet?

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:58

@-edit 15:36

Een waar feest van Overbodigheid behoort men niet te vieren in de tempel van onze democranogwat. Dat doe je maar thuis, in de heaumeausauna of omgekeerd opgehangen en gedwarspaald in je knuffelbos.

widtvoet | 20-06-07 | 15:57

@ widtvoet 20-06-07 @ 15:51

Oh, wellicht. Maar goed, het is lekker makkelijk om dat volk achter je aan te krijgen door juist dat gevoelige punt volledig uit te melken. Eigenlijk best wel arrogant van Geert, zeg... In de veronderstelling zijn dat wij allemaal even simpel zijn.

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:56

@Maaier 20-06-07 @ 15:52
dat zijn een heleboel vragen, probeer ze eerst zélf te beantwoorden. De meeste zijn namelijk gewoon terug te vinden op internet.
Die laatste over de publieke omroep vind ik het leukst, 80% van de journalisten is namelijk inderdaad links heeft dus weinig met complot o.i.d. te maken...
ps. Ben jij ook links? Linkse mensen stellen namelijk vaak een heleboel vragen...
ps2. Ik moet nu aan het werk... Geert wil naar huis...

Onderbuik | 20-06-07 | 15:56

cynische_kloatxak @ 15:49
Vertel jij eens of het een verlies voor Nederland zou zijn?

Warrior4freedom | 20-06-07 | 15:56

@Onderbuik 20-06-07 @ 15:18
Wat een lelijke, lompe, kalende mannen die pvda'ers, geen wonder dat ze het steeds over Geert z'n haar hebben, ze zijn gewoon jaloers.

Akabei | 20-06-07 | 15:55

@Warrior4freedom 20-06-07 @ 15:52
Is inderdaad een te verdedigen idee. Gaat een hoop kosten, ben ik bang.

-edit | 20-06-07 | 15:55

@His Goofness 20-06-07 @ 15:43

Voor mij niet, nee. Maar voor de gemiddelde mocro wel en voor mocro4 zeker. Ervan uit gaande dat de gemiddelde mocro ( met een beetje spieken en mazzle) zijn/haar vmbo -/- wel heeft gehaald

Agent327 | 20-06-07 | 15:53

Onderbuik 20-06-07 @ 15:49
Dat de PVV een nieuw geluid laat horen is waar. De transparantheid van de PVV mag je even uitleggen. Want is de PVV niet een partij waarvan je geen lid kunt worden en het enige lid en bestuurslid Geertje himself is? Dat lijkt me weinig transparant.

-edit | 20-06-07 | 15:53

Onderbuik 20-06-07 @ 15:49

uuuhhm,

transparant? Je bedoelt dat wat Geert zegt de waarheid is en de rest er voor spek en bonen bij zit? Dat is geen transparantie, maar sllppendragen. Dat verdachtmaken, waar gaat dat over? Is Wilders al gekoppeld aan de mafia? Aan kinderprono? En dat allemaal door het complot van de publieke omroep en de PvdA.?

Maaier | 20-06-07 | 15:52

-edit @ 15:29
Maar we kunnen ze helpen om vrijwilliger te worden.
Gewoon het budget voor ontwikkelingshulp inzetten. Is best te verdedigen.
Ze hebben dan 3 tot 4 generaties in NL mogen profiteren. ... onderwijs gehad.... normen en waarden gezien et cetera...... en krijgen een behoorlijk bedrag mee om te verhuizen. Win-Win.

Warrior4freedom | 20-06-07 | 15:52

@cynische_kloatxak 15:37

Geerts hondenbelletje in deze is vooralsnog niet gekend. Maar dat Wilders welzeker meer te vertellen heeft (al is het vaak hameren op hetzelfde aambeeld) dan Samson als nutijds onanerend vazal van die rare Partij die zich zegt druk te maken om arrebeiers lijkt beter ingebed in de realiteit dan menigeen wil (doen) vermoeden...

widtvoet | 20-06-07 | 15:51

@Ignatius van Loyola 20-06-07 @ 15:47
Samson tolereert in dit briefje slechts de onverdraagzaamheid van Geert. Ik zie nergens staan dat hij onverdraagzaamheid in zijn algemeenheid tolereert. Jij wel?

-edit | 20-06-07 | 15:50

@ Warrior4freedom 20-06-07 @ 15:47

Ja, ik was me al zo aan 't verheugen op dat antwoord!

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:49

@widtvoet 20-06-07 @ 15:45
ja, bos is bijna zielig.
@-edit 20-06-07 @ 15:45
de pvv is redelijk transparant en heeft eindelijk een nieuw geluid. Het linkse riedeltje van verdachtmaken van andersdenkenden m.b.v. de linkse media (nps,nos) kennen we onderhand wel. Dat was al afgezaagd ten tijde van het "kaltstellen" (vermoorden) van Pim Fortuyn.

Onderbuik | 20-06-07 | 15:49

cynische_kloatxak @ 15:27
lol. point taken.
had moeten zijn:
edit @ 15:18

Warrior4freedom | 20-06-07 | 15:47

Tarak 20-06-07 @ 15:20

Als Samson verdraagzaam staat tegenover onverdraagzaamheid dan wordt het werkelijk een piece of cake om zijn dierbaren het huis uit te slepen. Verdraagzame Diederik zou dan gelaten en tolerant blijven toekijken hoe zijn meest intieme naasten worden afgevoerd terwijl er geen woord van kritiek over zijn lippen komt.

Overigens heeft Diederik een grote fout gemaakt met het briefje. In tegenstelling tot wat je zelf bepleit.... volgens heeft Geert Wilders nooit intolerant over zijn eigen 'onverdraagzaamheid' gestaan, laat staan dat hij het niet tolereren over zijn eigen 'onverdraagzaamheid' bepleit zou hebben.

Met weinig vreugde. Ach, gut. Iemands onverdraagzaamheid ten opzichte van een zeer grote onverdraagzaamheid tolereren dempt de blijdschap. Kunnen poseren als een kind van de Verlichting ondersteunt de vreugde wellicht enigzins.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 15:47

@Onderbuik 20-06-07 @ 15:39
Inderdaad. De PVV maakt zich zeker niet schuldig aan truukjes als beschuldigen van anderen. Dat is een keurige partij, nou eenmaal.

-edit | 20-06-07 | 15:45

@Onderbuik 15:39

Wouter Bos verdient alle steun in zijn volhardt voornemen de PvdA op te heffen. "Nooit meer PvdA!"

widtvoet | 20-06-07 | 15:45

Agent327 20-06-07 @ 15:37
Zat ook al te kijken of ik niet te moeilijk had getypt... Valt best mee toch?

His Goofness | 20-06-07 | 15:43

@ Quichegerechtigde 20-06-07 @ 15:38

Is Geert niet afkomstig van de maan, dan?

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:42

@H_C_Q
als mocro4ever natuurlijk, ff kijken als zijn achterban op GS nog scherp is en en passant een stuk of 5 kamervragen per dag oppikken...

ed.. | 20-06-07 | 15:42

@widtvoet 20-06-07 @ 15:34
klopt, verder is de pvda stuurloos en doelloos. Het enige truukje dat ze kunnen doen is: ánderen proberen te beschuldigen (van onverdraagzaamheid, intolerantie, racisme, fascisme, onderbuikgevoel, noem het maar op) om zélf buiten de schijnwerpers te blijven...
Dat de NOS en NPS ook links zijn is een groot geluk voor de pvda.
Een andere pijler die hen voor instorten behoed is de moslim-gemeenschap in Nederland in Nederland die voornamelijk PvdA stemt...
.
Het beste voor de pvda is: of naam veranderen óf gewoon de stekker eruit trekken...

Onderbuik | 20-06-07 | 15:39

H_C_Q 20-06-07 @ 15:35

Als Botehond natuurlijk. Of Onderbuik.

Maaier | 20-06-07 | 15:38

@cynische_kloatxak 20-06-07 @ 15:32: Blijkt ook nog eens dat we allemaal afstammen van Adam en Eva. Dus iedere oorlog is een strijd tussen broeders en zusters. Geen wonder dat intelligent buitenaards leven nog niet hier is geweest. Die hebben het zo zitten observeren en zijn hard doorgereisd naar Vulcan. Daar zijn ze het geweld onderling ontgroeid.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:38

@ widtvoet 20-06-07 @ 15:34

In feite doet Geert precies hetzelfde: denken dat hij wat heeft toe te voegen, en dat 'ie belangrijk is. Eigenlijk maken we er ons allemaal schuldig aan. Shame on us.

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:37

cynische_kloatxak 20-06-07 @ 15:32
Teeerrrring, je hebt gelijk..
''Arbeit macht frei''.

Attila23 | 20-06-07 | 15:37

@His Goofness 20-06-07 @ 15:33
Er van uit gaande dat hij, begrijpend, kan lezen natuurlijk.
Dat dan weer wel

Agent327 | 20-06-07 | 15:37

-edit 20-06-07 @ 15:34

Tipo wil nu eenmaal graag alles wat Tipo niet bevalt allemaal onder noemer onderbrengen, en dwars door verschillende bestuurslagen, volksvertegenwoordigers en bestuurders de grote Schuldige vaoor alles aanwijzen: D PVdA. Dat is immers het grote Kwaad dat ons Nederland bedreigt.

Maaier | 20-06-07 | 15:37

@widtvoet 20-06-07 @ 15:34
Is typisch voor 'belletjes'. Die voegen in de regel niks toe en doen niks af. Verstandig om daarvoor belletjes te gebruiken.

-edit | 20-06-07 | 15:36

Ik ben benieuwd onder welke nick GW hier reaguurt.

H_C_Q | 20-06-07 | 15:35

Welk een uitermate interessante variant van in zichzelf gekeerde geldingsdrang legt dhr. Samson hier eigenlijk aan de dag. Welk een zinloosheid zou hem er nu toe hebben gedreven een dergelijke oprisping via een tot daarvoor mooi blanco papiertje en een bode aan Geert op te dringen?

Wie of wat zou Dirk (voor vrinden), zou Diederik nu hebben aangezet tot het "communiceren" van zijn evident structureel ongerief? Is Ledigheid daadwerkelijk zijn middle-name gelijk zijn kapper het centrumgebied van zijn schedelbedekking typeert?

Uit welke behoefte is dit hondse "belletje" nu voortgekomen?
Het voegt niets toe, het doet niets af... Tis nagenoeg sneu in overbodigheid.
In plaats van dat Diederik binnen zijn Partij van de Apathie de handen op mekaar probeert te krijgen Wilders eens werkelijk van (inhoudelijke) repliek te dienen, maakt hij zich af (één hand schrijven, één hand rukken) met 'n papieren rochel. Wat wil die man in vredesnaam zeggen met deze trieste bevestiging van zijn contactgestoordheid? "IK ben er eauk nog!"?
IK ben Diederik Samson, be aware!

widtvoet | 20-06-07 | 15:34

@tipo 20-06-07 @ 15:26
Ik weet niet waar jij dat allemaal leest in dat korte stukje van Tichelaar. Maar waarom zou de (hele) Islam dan niet onder het kopje Godsdienst vallen?
Ik volg je niet...

-edit | 20-06-07 | 15:34

De punt is deze; wat heeft dit briefje met het uitoefenen van het beroep; politicus, te maken?

Attila23 | 20-06-07 | 15:34

Mocro4ever 20-06-07 @ 15:20

Denk dat je helemaal gelijk hebt! Met mocro's moet je ook niet f*cken... Dan komen er alleen maar meer. Ontzettende droplul, ik zit nou al bijna een uur te wachten tot je met een comment met inhoud komt, maar je raaskalt als een imam in iran. Vertel jij ons eens even wat er mis is met nederland, jij vindt toch ook dat de rellen in Tilburg destijds een actie was uit "frustratie"?

Niet dan? Kom op, doe dan alsof je de krant leest, maar kom maar door met die inhoudelijke tekst.

His Goofness | 20-06-07 | 15:33

ik zag die kwal vorige week nog rennend op de trappen van Utrecht Centraal... met een koffertje. boeiend? nee. waarom vertellen? omdat het kan

Bebeto | 20-06-07 | 15:32

@ Onderbuik 20-06-07 @ 15:29

Oh. Hitler was dus een PVDA'er. Hitler werd gesponsord door Prescott Bush. Opa van. Bush is dikke vette holmaatjes met Israël. Geert is gek op Israël.

... Wat een kutplaneet.

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:32

@Warrior4freedom 20-06-07 @ 15:26
Als ze dat vrijwillig doen niet. Wanneer ze etnisch worden gezuiverd, vrees ik voor wat internationale probleempjes....
.
Kleintjes maar....

-edit | 20-06-07 | 15:29

@Hauptscheißmeister 20-06-07 @ 15:17
Hitler was eigenlijk ook een pvda-er:
www.libertarian.nl/NL/archives/000610....
@cynische_kloatxak 20-06-07 @ 15:17
"recht door zee" was Rita Verdonk, overigens begint ze nu al gelijk te krijgen met het gejammer dat onstaat na de generaal-pardon regeling... Door toedoen van haar turkse opvolgster...

Onderbuik | 20-06-07 | 15:29

wat is er mis met dit briefje?
en hoezo gelekt?

van samson aan wilders
wilders geeft t door
das geen lekken

samson geeft bovendien gewoon zn mening, lijkt me ook niks mis mee.

vreemd dat dit niet zou mogen

strijden met open vizier is de bom

commentaarderer | 20-06-07 | 15:28

Contra 20-06-07 @ 15:15

Dat is toch het gehele eieren vreten hier? Geen fuck voorstellen, maar dat desondanks glashard ontkennen? Als we werkelijk wat voorstelden hadden we wel een column bij Buitenhof.

AdolfJoling | 20-06-07 | 15:28

Partij voor de Vrijheid tegen Vrijheid voor anderen.....

Ignatius van Loyola 20-06-07 @ 15:24:
"Dat heeft te maken met het bloeddorstige en opvliegend gewelddadige gedrag van de aanhangers van het mohammedanisme."

Probleem is dat Wilders al bang wordt wanneer iemand hem verbaal van repliek dient... of hij gaat huilen dat hij wordt bedregen. Of hij schakelt zijn achterband in die gaat sissen en piepen dat hij gedemoniseerd wordt. Wel de Pim-trucjes, maar niet het charisma. Slechte imitatie dus.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:28

@Warrior4freedom
Als het op een mensch- en vredelievende manier gebeurt, niet.

Attila23 | 20-06-07 | 15:27

Wat een stoere praatjes van Mocro4ever... Typisch haantjes gedrag!

Oerhollander | 20-06-07 | 15:27

Warrior4freedom 20-06-07 @ 15:26

Nou?

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:27

@Ignatius van Loyola 20-06-07 @ 15:24

En jij denkt dat mocro dat snapt?? Met 2 jaar vmbo en vervolgens hangjongere te zijn en kansrijk?

Agent327 | 20-06-07 | 15:27

Tichelaar over Wilders:
www.pvda.nl/renderer.do/menuId/37298/c...
.
Tichelaar valt weer in de bekende valkuilen:
Tichelaar vindt dat de hele Islam onder het kopje Godsdienst valt
Tichelaar vindt vrijheid van pers en vrijheid van Godsdienst hetzelfde is als miljoenen euro's naar moskee-en en een bepaald soort politieke programma's sluizen en tegelijkertijd geen miljoenen doorsluizen naar kerken en anderssoortige politieke programma's.
.
Zo ver van de werkelijkheid staan alleen mensen die werkelijk niks weten en enkel geloven... zucht...

tipo | 20-06-07 | 15:26

@Warrior4freedom @ 14:12
Wees eens eerlijk: zou het voor Nederland slecht zijn indien alle moslims terug zouden gaan?

Warrior4freedom | 20-06-07 | 15:26

Ik ben niet tegen slechte kapsels met rare kleurtjes, alleen tegen het uitwassen ervan.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:24

Mocro4ever 20-06-07 @ 14:53

Geert Wilders is absoluut geen lafaard te noemen. Er is erg veel moed voor nodig om als politicus of publicist openlijk kritiek te hebben op de islam. Dat heeft te maken met het bloeddorstige en opvliegend gewelddadige gedrag van de aanhangers van het mohammedanisme.

Wie onverdraagzaam is tegen onverdraagzaamheid is verdraagzamer dan wie verdraagzaam is tegen onverdraagzaamheid. Zet dat maar op een tegel.

Ignatius van Loyola | 20-06-07 | 15:24

Als je kijkt hoeveel verschillende religies we in NL hebben vind ik dat ook de Islam een plaats dient te hebben. Ik noem b.v. Katholiek, Boedisme, Gereformeerd, Shintoisme, Hindoeisme, 7 dags etc allemaal hebben ze een plaats en zolang geen religie de overmacht op eist zal het mij een rotzorg zijn wat iemand geloofd. Zijn/haar probleem zolang de maatschappij er geen last van heeft. Ieder mag gelovn wat zij/hij wil.

Agent327 | 20-06-07 | 15:24

@Warrior4freedom 20-06-07 @ 15:18: Ja, niets menselijks is me vreemd. Ook ik laat mezelf soms meeslepen door mijn onderbuik...

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:23

Tarak 20-06-07 @ 15:20
'' Geert Wilders onverdraagzaam tegenover onverdraagzaamheid''..

Attila23 | 20-06-07 | 15:23

@Tarak 20-06-07 @ 15:20
Lezen, mijn beste.... Samson zegt de onverdraagzaamheid van Geert juist wél te tolereren

-edit | 20-06-07 | 15:22

Samson zegt inderdaad eigenlijk dat Geert Wilders geen onverdraagzaamheid tolereert. Best een mooi compliment van die Samson die aangeeft zelf wel onverdraagzaamheid te tolereren.

"Geert Wilders tolereert geen onverdraagzaamheid", was ook een betere kop geweest trouwens.

Tarak | 20-06-07 | 15:20

Typisch Geert, zielig doen, kijk ik heb eeen bedreigbriefje ontvangen, hij krijgt zeker een cursus slachtofferrol spelen van de Israelische ambassade, je hebt je pijlen op het verkeerde volk gezet, met mocros moet je niet f#cken Geert, vertel ze dat maar als je volgende keer weer een bezoekje aan ze brengt.

Mocro4ever | 20-06-07 | 15:20

@Tuurlijk 20-06-07 @ 15:10
Wilders krijgt eigenlijk alléén maar kritiek op zijn uiterlijk dat is het zwakke juist van de linkse übermenschen: het gaat zelden om de inhoud, of het moet in de vorm van scheldwoorden gaan...

Hier trouwens een leuke foto van die pvda ijdeltuit:
fast2.mediamatic.nl/f/rgxv/image/951/4...

Onderbuik | 20-06-07 | 15:18

@Warrior4freedom 20-06-07 @ 14:12
De hele kamer is tegen de PVV. Joh! wat een verrassing! Andersom is zeker niet waar? Wanneer je stevige standpunten inneemt die tegen de 'politiek correcte' opvattingen indruisen, moet je als partij en aanhanger van die partij niet gaan huilen wanneer anderen het niet met je eens zijn. Hoe extremer de standpunten, hoe minder de politieke steun. Je ziet dat Geert zo'n beetje met de dag extremer wordt. Was hij eerst alleen tegen de uitwassen van de Islam, wil hij nu zo'n beetje alle moslims gaan verbannen.
.
Ik denk dat Geertje er niet zoveel moeite mee heeft om niet aardig gevonden te worden door zijn collega's. Hij is er als de kippen bij om woorden als 'cordon sanitair' in de mond te nemen. Staat leuk voor de buhne.

-edit | 20-06-07 | 15:18

Quichegerechtigde @ 15:08
Bah. Jij hebt vooroordelen. Smerige facist. Natszi.

Warrior4freedom | 20-06-07 | 15:18

@ Onderbuik 20-06-07 @ 15:06

Juist. Diederik is een aars. Zoals zovelen van de PvdA. Maar hij is vast kalend vanwege dat domme gelul van Geert. Dat waardeloze ongeïnspireerde simplistische gezwets. Maar goed, Geertje is wel "recht door zee". Laat 'm dan godverdomme recht door zee gaan, en naar Amerika emigreren. Daar kan z'n lol vast niet op. Daar wordt door 90% van de bevolking naar 'm geluisterd, in tegenstelling tot die negen "Nederlanders" die net slim genoeg zijn om een toetsenbord te gebruiken en naar geenstijl.nl weten te surfen.

(En dan hebben we het nog niet over het synthetische kapsel van Geert gehad.)

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 15:17

@Bigi Bana Boy 20-06-07 @ 15:13

Inderdaad hij slaat wat door

Agent327 | 20-06-07 | 15:17

@ Onderbuik 20-06-07 @ 15:06: ´fasicstische linkse partijen`<- zo lang het maar geen joodse nazi communisten zijn...

Hauptscheißmeister | 20-06-07 | 15:17

... Schande, is dat soms een woord wat katholieke ouders hun kinderen steeds influisteren, trouwes?

Attila23 | 20-06-07 | 15:15

Die Samsom schrijft wel dat hij verdraagzaam is tegenover andersdenkenden, maar uit dit zelfde briefje blijkt al dat hij dat echt niet is. Over door de mand vallen gesproken.

Neuken geen bezwaar | 20-06-07 | 15:13

Agent327 20-06-07 @ 14:48
Zeker en JPB gaat inderdaad gewoon op de policor toer verder alsof er de afgelopen 10 jaar helemaal niets gebeurd is. Helemaal fout inderdaad. Neemt niet weg dat Wilders doorgeslagen is. Hij heeft zonder meer een aantal goede standpunten maar zoals hij nu bezig is vind ik hem gevaarlijk. Jammer want een geluid als hij is wel degelijk nodig.

Bigi Bana Boy | 20-06-07 | 15:13

Mocro4ever 20-06-07 @ 14:53
Precies om die reden moeten we jou doodzwijgen. Flikker toch een eind op man, ga je sharia ergens ander leven. Hul je wijf in een tapijt, laat je baard staan en ga in een tentje wonen. Als je niet open staat voor discussie, als je de waarheid niet aankan, als je geen zelfkritiek hebt... Wat doe je hier dan?

His Goofness | 20-06-07 | 15:12

Zeurders 20-06-07 @ 14:50

Vergeet niet de halvering van bierprijzen!

Maaier | 20-06-07 | 15:12

@brulkikker 20-06-07 @ 14:55
Lees Wilders nog maar eens na:
www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/05/co...
Er staat iets over een waarschuwingsschot, klopt, maar er staat ook "Het onomwonden wettelijk vastleggen dat bij het volgen van deze procedure de politie straffeloos is", dus geen rechtsgevolgen voor politie die met scherp schiet als ze eerst maar een keertje in de lucht schieten.
Ik kan dat toch niet anders interpreteren als ongelimiteerd met scherp schieten.

Zeurders | 20-06-07 | 15:12

Ineens besef je het... het is woensdagmiddag, een hoop reaguurders zijn vrij.

LuftBalloon | 20-06-07 | 15:12

Maaier @ 14:51
Hoeveel zeespiegelstijging voorkomt het verbod op de gloeilamp dan? Graag antwoord in Nano-meters.
.
Waar Wilders het over normale menselijke problemen heeft, heeft Samson het over zelf ge-cre-eerde financieringstekorten - ik bedoel - man-made-global-waring.
.
Ik ben dom als ik voor de menselijke kant kies? Fraai.

tipo | 20-06-07 | 15:10

Agent327 @ 14:57

laat mij raden. Behalve het gezonde fappen op internet bekijk je slechts het NOS journaal en lees je het plaatselijke (en dus links) suffertje. Je opmerking over het woord "schande" verraad je. Leer zelf eens denken.

En informeer je eens over de "steekhoudende argumenten op andere terreinnen" op: www.pvv.nl

Warrior4freedom | 20-06-07 | 15:10

Grappig dat gezeur over het haar van Diederik. Heb je wel eens op het haar van Geert gelet? Komt vaker voor. "in alio peduclum vides, in te ricinum non vides"

Tuurlijk | 20-06-07 | 15:10

@Flodder 20-06-07 @ 15:02: Je vergeet een waardeoordeel te geven op de commentaren ;-)

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:10

Geert,

wat een giganteske verbale zaadlozing weer eens. Jou onverdraagzaamheid wind mij zo ontzettend op, dat ik, in tegenoverstelling tot de PVV-stagaires, wel bereid ben om te slikken,

Kus Samson.

Hauptscheißmeister | 20-06-07 | 15:08

@brulkikker 20-06-07 @ 15:00: Wat betreft niet waarderen. Kan mij niet zoveel schelen wat mensen zeggen over het briefje. Al gaan ze nog erger tekeer tegen Diederik Samson. Het bevestigt alleen maar mijn vooroordelen over de Wilders-fanclub. Dus als ze zichzelf verlagen tot dergelijke reacties, soit. Maar dan moeten ze zelf ook kunnen incasseren dat ik hun manier van reaguren bekritiseer, en daar vragen over stel en opmerkingen over maak.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:08

het politieke tij begint eindelijk te keren, de fascistische linkse partijen kunnen niet zo meer van alles roepen en denigrerende briefjes schrijven en vooral: met een onverzorgd stervend kapsel in de kamer verschijnen...!

Onderbuik | 20-06-07 | 15:06

@ derkcs 20-06-07 @ 14:55 die zegt:"Heej Dierikje, dat kuthaar op je hoofd komt zeker ook door de klimaatverandering?"

Nee, die nepblondine heeft mooi haar...

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 15:05

Volgensch de paardelul van de pvda zal Wilders vast wel een buitengeweaun minderwaardig mensch zijn, maar dat schrijft hij niet..

Attila23 | 20-06-07 | 15:03

Briefje is kut en Wilders is kut. Vat dit een beetje de bovenstaande commentaren samen?

Flodder | 20-06-07 | 15:02

Quichegerechtigde 20-06-07 @ 14:53
De reacties zijn niet minder inhoudsloos dan de tekst op het briefje van Samson.
Niets dan op partijpolitiek, emotie gebaseerde nietszeggendheid en om die reden een volstrekte futiliteit. Eigenlijk zoals de commentaren op Samson.
Verschil is alleen dat de reaguurders geen dikbetaalde politicus met gekweld geweten zijn, en Samson wel.
De inhoud van de tekst komt op niet meer neer dan" FOEI Wilders, stoute jongen.
De teksten van de reaguurders ook, maar dan richting Samson, zijn partij en hun politiek.
Gezien het feit dat jij het briefje waardeert maar niet de reacties daarop, kan men dus net zo gerust stellen dat jij de hypokriet bent.

brulkikker | 20-06-07 | 15:00

Hoewel ik het met sommige dingen van Wilders wel eens ben, hamert hij toch wel erg veel op Marokkanen en Islam en, ik moet eerlijk zeggen, zijn bijdrage gister was inderdaad ietwat grof. Het was dudidelijk dat diverse kamerleden zich inhielden om hem niet van repliek te dienen. Alleen Femke deed haar mond open.

Bovendien, tel eens, wanneer hij aan het woord is, hoevaak hij het woord shcnade gebruikt. Dat wordt een beetje oud. Ik ben er zeker van dat hij stemmen verliest door alleen maar op Islam, Mocro's e.d. te hameren.

Natuurlijk is hij geen links aanhanger en zal, zoals met NPS, dit soort zaken aanvallen maar hij heeft niet al te veel steekhoudende argumenten op andere terreinen en dat is jammer

Agent327 | 20-06-07 | 14:57

Heej Dierikje, dat kuthaar op je hoofd komt zeker ook door de klimaatverandering?

derkcs | 20-06-07 | 14:55

Zeurders 20-06-07 @ 14:50
Je gebruikt drogredenen.
> ongelimiteerd met scherp schieten > NIET WAAR. Eerst waarschuwingsschot.
> "subversieve elementen" > gewelddadige idioten die lijf en eigendom beschadigen.
...
Wie denk je nou te overtuigen met dat verdraaien van feiten?

brulkikker | 20-06-07 | 14:55

@ fluh 20-06-07 @ 14:03

i pushed a button and elected him to office and a
he pushed a button and it dropped a bomb
you pushed a button and could watch it on the television
those motherfuckers didn't last too long ha ha
i'm sick of hearing bout the haves and the have nots
have some personal accountability
the biggest problem with the way that we've been doing things is
the more we let you have the less that i'll be keeping for me

well i used to stand for something
now i'm on my hands and knees
traded in my god for this one
he signs his name with a capital G

cynische_kloatxak | 20-06-07 | 14:55

1938-1945

Zuma | 20-06-07 | 14:54

Slecht Nederlands ook nog eens: "in tegenstelling tot wat je zelf bepleit, zal ik..." moet zijn: "in tegenstelling tot jij zal ik..." of "in tegenstelling tot wat je zelf bepleit zal dat wat ik bepleit... etc"

AdolfJoling | 20-06-07 | 14:54

@Maaier 20-06-07 @ 14:51
..
Grijstinten zien is zolangzamerhand eauk al een kunsdt!

Attila23 | 20-06-07 | 14:54

Mocro4ever 20-06-07 @ 14:34
Bij de laatste verkiezingen namen zo een 600.000 mensen Geert wel serieus. Volgens de huidge peiling ca. 1 miljoen.

derkcs | 20-06-07 | 14:53

Ik vind dat ze in de politiek nog netjes blijven, ik zou iets anders op de briefjes zetten, bijv: de zwaarden worden geslepen ofzo, hahaha dan zou die laffaard gelijk zijn beveiligers roepen.

Mocro4ever | 20-06-07 | 14:53

@brulkikker 20-06-07 @ 14:42:
"[...]Of was het jij die niet begrijpt dat wij Samson indirect van repliek dienen met ONZE mening?Ben jij dan degene met het intellectuele tekort die het niet snapt, volgens je eigen argumentatie?"

Nee, ik vind het nogal hypocriet wat er over het briefje gezegd wordt, maar dat er ondertussen op dezelfde manier wordt gereageerd als waar kritiek op is.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 14:53

Geachte sit EnemA 14:46

OT-tip: Frank Zappa - the illinois enema bandit (Zappa in New York)

azijnseiker | 20-06-07 | 14:52

Ik ben een groot voorstander van het vrije woord EN van scheiding Kerk en Staat. Wat Wilders wil is overheidswege een stop zetten op de import van moslims en de foute moslims eruit jassen. Simpelweg omdat er genoeg moslims zijn. Hij wil dat overheid zich gaat bemoeien op basis van religie.

Wilders is niet mijn man, Geertje heeft een heropvoedingskamop nodig. Even afleren om rasistisch en moslimfoob te zijn. Prima om tegen het 'pappen en nat houden' van Paars en de voorgangers te schoppen, maar niet sooo

Zuma | 20-06-07 | 14:52

tipo 20-06-07 @ 14:47

De klimaatsverandeirngker eerbiedigt de wetenschap wel, alleen wetenschap is niet zo zwart wit. Niet zo zwart wit als veel domme reaguurders die - zich met veel moeite door d etekst van Samom een weg worstelend- alles van Samsom als verkeerd zien en alles van Ome Geert als goed. Dát is zwart wit denken.

Maaier | 20-06-07 | 14:51

@opa-buiswater
sta je nou te janken omdat je je aangetast voelt in je recht op demonisering of begrijp ik je verkeerd?

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 14:50

Fijn denigrerend berichtje van Diederik. Heel logisch dat Wilders-discipelen de laagdunkende toon niet kunnen waarderen.
Wilders gooit met tomaten, wat af en toe nuttig is om de discussie op gang te brengen, maar een constructieve bijdrage heeft hij zelden (behalve natuurlijk het ongelimiteerd met scherp schieten op subversieve elementen en het inzetten van lokhomo's, dat waren natuurlijk uitstekende inhoudelijk goed doortimmerde plannen).

Zeurders | 20-06-07 | 14:50

@waskuip-admiraal 20-06-07 @ 14:40: Wat ik dom vind is dat zo gauw er nieuws is rond Geert Wilders alle napraters gelijk ja en amen roepen, schepje erbovenop doen en lekker lopen te schelden. Als een rode lap op een stier is het met een aantal Geert-adepten. Je hoeft maar PvdA te roepen en de tirade begint.
Meer Pavlov dan weldenkenheid. Ik heb in de comments geen enkele onderbouwende danwel aanvullende reactie gevonden.
Geef eens een duidelijk commentaar op het briefje van Samson in plaats van te gaan schelden. Dus iets met argumenten enzo doen.
Vooralsnog vind ik het een keurig briefje, getuigt van de vrijheid van meningsuiting in NL.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 14:49

@Bigi Bana Boy 20-06-07 @ 14:44

Als je kijkt en hoort wat JPB te antwoorden had, hoor je op de Dappermarkt betere pro-contra argumenten dan dat hij had gister tijdens het debat.

Agent327 | 20-06-07 | 14:48

Beste Diederick,
Wat een volstrekt idioterie die menselijk gemaakte klimaatverandering.
Maar in tegenstelling tot jouw kerk die de wetenschap niet eerbiedigd.
Zal ik jouw vrijheid op religie verdedigen.
Met de hand op de portemonnee,
Tipo.

tipo | 20-06-07 | 14:47

wat is nou het probleem? Keurig briefje.

Sir EnemA | 20-06-07 | 14:46

Na Spinoza, Erasmus Huygens is het alleen maar merda!

Maître Corbeau | 20-06-07 | 14:46

@Waskuip-admiraal: Aha, ik snap hem. Vanwege de demonisering geldt er alleen vrijheid van meningsuiting voor rechts, de rest demoniseert? Of is een "grote vent"als hij zijn mening uit?
Werkt het tegenwoordig zo in dit land? Rechts schreeuwt en links dient, vanwege de "slinkse zaken"in het vervolg de mond te houden? Zakje...!!!!

Opa-Buiswater | 20-06-07 | 14:45

Diederik Samson baalt gewoon dat hij bijna geen normaal haar meer heeft...
.
Los hiervan, de pvda is natuurlijk nooit tolerant geweest, en is mede verantwoordelijk voor de goddelijke "kale"...

Onderbuik | 20-06-07 | 14:45

Moraalridders zijn helemaal niet tolerant, dus spreekt Diederick zichzelf daarin eauk al tegen.

Attila23 | 20-06-07 | 14:44

Het was ook onsmakelijk wat Geert uitkraamde en ik vind het ongehoord om dat soort gelul in de 2e kamer te horen. Mavo-4 tuig is het en ofschoon ik begrip heb voor een aantal van zijn stellingen is hij behoorlijk aan het doorslaan en maakt hij met zijn taalgebruik en abjecte standpunten de eerbiedwaardige 2e kamer tot de Dappermarkt.

Bigi Bana Boy | 20-06-07 | 14:44

Het abjecte gekakel van de Heer D. Samson stemt ook mij tot weinig vreugde.

OpaWizzkid | 20-06-07 | 14:43

Mooi geschreven Diederik, maar helaas zinloos en nietszeggend

The Patriarch | 20-06-07 | 14:42

Nee een meneer SNUIF Oudkerk & Judas Cohen dat zijn verdraagzamme type's. Zoals iedere Partij Van De Aarsdraaiers beroeps hypocrieten stiekum het hebben over die KUT marokanen maar dat mag je niet zeggen zegt Cohen maar het blijven KUT marokanen zegt Oudkerk wat Cohen bevestigt. Gaat toch KOKEN sukkels. (was gisteren weer op nationale TV).

BEERTENDER | 20-06-07 | 14:42

Quichegerechtigde 20-06-07 @ 14:38
Dank je, dat hadden we inderdaad nog niet begrepen.
Of was het jij die niet begrijpt dat wij Samson indirect van repliek dienen met ONZE mening?
Ben jij dan degene met het intellectuele tekort die het niet snapt, volgens je eigen argumentatie?
Vragen, vragen.

brulkikker | 20-06-07 | 14:42

*... dan ga je vanzelf wel weg*
Hé! Speciaal voor Mocro4ever, bij deze de Jan-Joris-Jaap-Joop's-Jip-en-Janneke-onderscheiding!
Braveaux Mocro4life!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 20-06-07 | 14:42

@quichegerechtigde
zou je dan even de moeite willen nemen even te precisieren wat je precies dom vindt. Anders kom je zo generaliserend over.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 14:40

@ fokkenmast 20-06-07 @ 14:25: Praat voor jezelf en ga niet zeggen dan 'wij' Diederiks woorden zat zijn.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 14:40

Mocro4ever 20-06-07 @ 14:34
Ga het lijk van Yassin ns beffen, met je democratische inzichten.

brulkikker | 20-06-07 | 14:39

@azijnseiker 20-06-07 @ 14:33
L0L
(Zeker eauk dichtgesoldeert om zich niet door de platjes-kolonie te laten naaien)?

Attila23 | 20-06-07 | 14:38

@Mocro4ever 20-06-07 @ 14:34

En jij ook
vul ipv Geert Mocro4ever en je krijgt hetzelfde

Agent327 | 20-06-07 | 14:38

Keurig briefje van Samson. Wilders is kritisch en hij kan kritiek terug verwachten. Dat de horde achternalopers het niet snappen en Diederik Samson voor van alles uitmaken getuigt weer van het gebrek aan intelligentie bij deze lieden.

Diederik laat in zijn brief gewoon weten dat hij vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft. Maar dat houdt ook in dat hij iemands mening mag afkeuren.

Quichegerechtigde | 20-06-07 | 14:38

Goh, die Berber-kale boomknuffelaar kan schrijven. Dat is het mooie van Nederland: je verbaast je elke dag weer...

awas | 20-06-07 | 14:38

capo@13.59 Tja dat geval met de Brent Spar heeft mij kijk op Greenpeace ook wat veranderd.

Contra | 20-06-07 | 14:35

@ Cloodtvieaul 20-06-07 @ 14:30

Grammaticaal wellicht ok, maar met de betekenis gaat hij volslagen de mist in. Indirect zegt hij:
-Geert tolereert geen onverdraagzaamheid- dat kan nooit de bedoeling zijn geweest, aangezien daar niets abject aan is. -Geert is onverdraagzaam- zal eerder de bedoeling zijn beweest.

hekkesluiter | 20-06-07 | 14:34

Geert hou een op over marokkanen, je maakt jezelf keer op keer belachelijk, ze zaten je gisteren uit te lachen, niemand neemt je meer serieus, politiek doet er goed aan om jou te isoleren, dan ga je vanzelf wel weg.

Mocro4ever | 20-06-07 | 14:34

liever 20 rouwdouwers bijmekaar. Lijkt me fantastisch. Wat mij betreft gewoon onder Balkenende. Peijs terug op verkeer, Marijnissen sociale zaken, Kant op onderwijs, maakt me niet uit allemaal fantastisch, Verdonk vreemdelingen, Ben Bot buitenlandse zaken en Verhagen burgemeester van drie maasdorpen.... Zeg maar een regering van nationale eenheid, schijnen ze in Frankrijk ook leuk te vinden.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 14:33

Abject???? Is Diederik soms een maffiamaatje?

derkcs | 20-06-07 | 14:33

Geachte Attila23 14:22,

"Beste Diederik,

Voorlopig laat ik de natuur zijn werk doen daaronder. Maar mijn bos heeft nogal last van de zure regen. Daarom heb ik besloten om mijn kudt voorlopig maar op slot te doen

PS die opwarming is een hoax"

azijnseiker | 20-06-07 | 14:33

Died schrijft er voor de zekerheid maar bij dat hij het wel tolereert, kan hem later niet verweten worden dat de kogel van links kwam

Klukkluk | 20-06-07 | 14:31

Ach je kunt het ook positief bekijken: Samson kan tenminste nog Nederlands schrijven itt de meeste leden van zijn partij. Ik vind dat je hem hier toch enig krediet voor moet geven!

Of, uh, heeft hij de bode gedicteerd? ... twijfel begint nu toch toe te slaan ...

Cloodtvieaul | 20-06-07 | 14:30

Geert zegt zonder huichelachtige, omtrekkende bewegingen wat hij van dat beleid vindt, en meneer Samson kan dat niet waarderen.
Dat komt nu eenmaal voort uit het poldermodel van pappen en nathouden.
Wilders is een cultuurschok in Den Haag.
Dat zou Fortuijn nog meer zijn geweest, maar die is voortijdig gestopt met roken.
Straks komen er nog meer kieden die zich niet laten ringeloren met wollige, inhoudsloze prietpraat. Weet Samson helemaal niet meer waar ie het zoeken moet.
...
P.S. Het woord abject vind ik echt abject. Typisch een gaval van stoer willen doen met Van Dale-taal.

brulkikker | 20-06-07 | 14:29

fuckje 20-06-07 @ 14:25
en velen met jou wachten hierop. Hopelijk wordt het wachten beloond.

TooneyLunes | 20-06-07 | 14:28

trouwens, ik heb het hele stuk van wilders gelezen over dat hippieblaadjes dat grijs 1 heeft gemaakt..... geniaal go geert go

DenLangel*l | 20-06-07 | 14:27

@TooneyLunes,
dat was schrikbarend zwak, ongenuanceerd en kwetsend, toen Plasterk opmerkingen kreeg over dat "grapje", ging gewoon door met schaapachtig grijnzen. Bah, wat een kleautekabinet, vooral die trollen als Dijksma, Guus (ga naar huus!) ,dat wief van kapotte kozijnen, Miss Spaarlamp, die Grevo Fundi op AntirookenDrankbeleid, die paedeauo op Jeugd en gezin, Tieneke Huizinga-Hoitinga-Huisnaartoega voor de nooitaandebeurt-schippers, Woutertje Schaamstreek, eitje van anderhalve minuut KoenderTs, kortom;
Ik wacht op het Kabinet Verdonk-Wilders-Kant!

fuckje | 20-06-07 | 14:25

Nee, Diederikje Samson... WIJ zijn jullie linkse dwarsdrammerij meer dan spuugzat. Ik vind dat Geert nog beleefd blijft bij zoveel nitwitterij en resultaatloos geouwehoer van links, Balkenbende en de rest. IK zou het wel minder genuanceerd aan jou zeggen, Dieredrik. Maar misschien ga je dan wel huilen, om zoveel 'onverdiende; botheid jouw kant op... Zakdoekje hebben... Stuk schuurpapier zal je bedoelen. Wordt je kerel van, zijkert!

fokkenmast | 20-06-07 | 14:25

Om dit onderwerp ff te combineren met het vorige over communistisch Hillywood:
Jeroen Pauw heeft op Diederik Samson persoonlijk gestemd. dewerelddraaitdoor.vara.nl/terugkijken... (ergens in het begin)

Pippo van Eenennaam | 20-06-07 | 14:24

opeens weet je het.
je koopt een blackberry

teringtubbie | 20-06-07 | 14:23

@azijnseiker
Maar dan is er eauk zeker een briefje van de bombastisch klinkende kleuter, (halsema) veur Samson?

Attila23 | 20-06-07 | 14:23

Politieke correctheid leidt tot politieke blindheid.

Vanes | 20-06-07 | 14:22

Was het geen spiekbriefje voor Samsoms eigen praatje?

griekse | 20-06-07 | 14:21

diederik, ga in schinveld je rotzooi opruimen.... schootknaapje van opperimam Bos

DenLangel*l | 20-06-07 | 14:21

Tarak 20-06-07 @ 14:17

Ja, ik begreep het al niet... bedankt voor de erectie...

LuftBalloon | 20-06-07 | 14:20

Een geruststelling voor Diederikje: Wie niets weet kan zich nooit vergissen.

derkcs | 20-06-07 | 14:19

Er is overigens ook een briefje in omloop waar Diederik aan mevr. Halsema vraagt of ze verkering met hem wil.

azijnseiker | 20-06-07 | 14:19

he verdomme, geplemd moet geplempt zijn. Ben niet zo taalvaardig vandaag. Excuses aan de lezer.

Tarak | 20-06-07 | 14:17

Fluffy the Anaconda 20-06-07 @ 14:13
Wat we zeiken? TV is dus links en de publieke omroep betaald van mijn belastinggeld. Die andere media die je noemt niet. Dus we zeiken nog even door.

derkcs | 20-06-07 | 14:16

@Gentle Giant "Deze stadsdeelvoorzitter die vanuit het strijdperk van Amsterdam Slotervaart meer voor integratie heeft betekend dan wie dan ook, stelde zowel de onverdraagzaamheid van Wilders als ook die van islamitisch fundamentalisten aan de kaak in het licht van de naderende 4 en 5 mei."

Dus Samson heeft het over Slotervaart als een strijdperk. Interessant. Wie zouden er strijden volgens Samson? Ook boeiend is dat Slotervaart nu helemaal vol wordt geplempd met allerlei maatschappelijk overbodige maar wel gesubsidieerde organisaties, maar dat het desbetreffende stadsdeel niets doet om werkgelegenheid voor de vooral laag opgeleide locals te creëeren. De ene kantoorruimte dan de andere moet gebouwd worden, maar geen garages of opslagruimes die wat beter aansluiten bij het opleidingsniveau van een laag opgeleide bevolking. Dus wel verdienen aan kansarmen, maar niets oplossen voor kansarmen moeten die organisaties denken.

Tarak | 20-06-07 | 14:15

@De Vrolijke Kaafir©
Voor onwetedende kleuters is zo'n jip & janneke kabinet, wel leuk joh!

Attila23 | 20-06-07 | 14:15

Wilders heeft gelijk. Plasterk is een slappe vaatdoek als het gaat om zijn eigen portefeuille. Wie weet wordt hij wakker als zijn enige beleidsmedewerker op de post emancipatie en homobeleid onderste boven uit een raam wordt gedonderd door een knuffelmarokkaan. Misschien vindt hij het dan geen grapje meer.

TooneyLunes | 20-06-07 | 14:15

Diederik is nog steeds van slag van die 9 zetels die Geert voor zijn abjecte gedrag heeft gekregen.

Akabei | 20-06-07 | 14:14

Kunnen ideeën abject zijn? En zo ja, wie bepaalt dat? Over deze vragen mag gerust even worden nagedacht .

Tuurlijk | 20-06-07 | 14:14

Tja
GeenStijl heeft een direct lijntje naar Geert Wilders,
De Telegraaf heeft een direct lijntje naar de VVD
en de VARA heeft een direct lijntje naar de PvdA

Heerlijk overzichtelijk toch, dat nederlandsche medialandschap ?!
Wat zeikt iedereen nou?

Fluffy the Anaconda | 20-06-07 | 14:13

@edit
tuurlijk rennen ze voor iedereen, maar dat socialisten niet principieel weigeren om van zo'n overbodige dienst gebruik te maken snap ik niet, daarom trek ik het zo slecht als ik ze voor de stompe koppen van de pvda zie lopen. Bode's zijn niet van deze tijd.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 14:13

@waskuip-admiraal 20-06-07 @ 14:05
had je, je opleiding maar af moeten maken lutser!

overVecht | 20-06-07 | 14:13

@zum kotzen 20-06-07 @ 13:55
Helemaal mee eens. Wilders (en eigenlijk ook Fortuyn voor hem) is niks meer dan een product van het onvermogen van de gevestigde politieke orde om bepaalde 'moeilijke' problemen in de maatschappij op een normale manier te bespreken en aan te pakken. Eigen schuld dikke bult, dus. Politiek bedrijven - en dus het volk dienen - is wat anders dan voortdurend je achterban naar de mond praten. Als je het beste met mensen voor hebt, vertel je ook wel eens dingen die ze niet zo leuk vinden om te horen. En als je dat niet doet... tja, dan staat er wel zo'n poepgezicht met geblondeerd haar klaar om die moeilijke problemen op geheel eigen en beslist niet-subtiele wijze aan te pakken. En dat heeft dan weer van die kleuterbriefjes tot gevolg.

De Vrolijke Kaafir© | 20-06-07 | 14:12

-edit @ 14:03

Klopt. De gehele kamer tegen de PVV. Ook alle omroepen. Zelfs alle kranten (ook de Telegraaf - dankzij vadzige Lunshof). Alleen het volk zelf denk genuanceerder. Verdeling moet je bekend voorkomen. Iets met kloof..... hetze.... en 6 kogels.

Warrior4freedom | 20-06-07 | 14:12

de term voor dit soort briefjes: 'schoolpleinpolitiek'; onhandige jongen met eigen mening word gepest door brave borst.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 14:11

@waskuip-admiraal 20-06-07 @ 14:05
Ze rennen voor iedereen, ook voor de PVV, maar dat zal geen nieuws zijn.
Een electronisch berichtensysteem zal effectiever zijn. Kennelijk houd men in Den Haag graag vast aan tradities als een bode.

-edit | 20-06-07 | 14:09

Tuurlijk @ 13:45

Zullen we het "moreel besef" van de pvda stemmende marokkanen en de
"historische context "van de d66 stemmende holocaust ontkenners eens vergelijken met stemmers op de PVV.
Lutser.... met je jaren 70 agitprop geleuter.

Warrior4freedom | 20-06-07 | 14:08

volledig abject en infaam.

de peer | 20-06-07 | 14:07

Als je het briefje ontleedt houd je over:

Geert tolereert geen onverdraagzaamheid.

Dat is toch een keurig standpunt, lijkt me.

hekkesluiter | 20-06-07 | 14:06

Als die pliticie nou eens wichtige zaken bespreken in plaats van steeds te miereneuqen over elkaar, zou het nog wat kunnen worden..

Attila23 | 20-06-07 | 14:06

Pff, wat een gedoe. Diederik zou net als in zijn Greenpeace tijd echte actie moeten voeren; zich aan het spreekgestoelte vastketenen juist wanneer Geert W. zijn "Schande! Bagger!" of andere gemeenplaats wil gaan verkondigen. Dat zal hem leren!

John Dork | 20-06-07 | 14:06

"Laten we toch blij zijn met mekaar"

Koelie | 20-06-07 | 14:05

gentle giant 20-06-07 @ 13:36

Marcouch heeft tot op heden niets klaargespeeld!
Eenieder die zegt dat hij ook maar iets heeft betekend voor integratie, woont niet binnen een straal van 10 kilometer van stadsdeel Slotervaart Overtoomse Veld.

paardenvijg | 20-06-07 | 14:05

@edit
ik herhaal nog maar eens. Dat werk van die bode's is mensonterend en het doet me echt pijn als ik zo'n stakker voor een pvdaier zie rennen.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 14:05

Samson en Wilders hebben wel wat overeenkomsten; een vreemdsoortige haardracht, rare ideeën en lid van de verkeerde partij. Samson en Wilders, leuker kunnen ze het niet maken want zij zijn politici.

Rebellis | 20-06-07 | 14:03

Het lijkt me duidelijk dat het lijntje van Geert naar GS verdomde kort en efficient is. En dat meneer Samson een drama queen is. En dat Geert nu misschien wel iets heeft gedaan dat helemaal niet bon ton is. Maar voor de rest volkomen oninteressant is.

Niet voor Jan | 20-06-07 | 14:03

TSjongejonge...

De reaguurdertjes die zich hier druk om maken weten kennelijk niet hoe de dingen in de tweede kamer werken. Let maar eens op wanneer er een live debat wordt uitgezonden. Die bodes lopen zich een ongeluk aan briefjes te sjouwen tussen de afgevaardigden. En wat te denken aan al die één-twéétjes tussen kamerleden onderling tijdens een debat.
.
Kortom niks aan de hand hier.
.
Ik vond de reactie van Balkenende op het betoog van Wilders wel sterk, eigenlijk. Ik kreeg het gevoel dat zo'n beetje de hele kamer wel achter hem stond. Behalve Rutte die een Wilders-immitatie ten gehore bracht: ik heb niks tegen de Islam, alleen tegen de uitwassen van de Islam.

-edit | 20-06-07 | 14:03

*hoort Geert zingen*

They wanna get my ass
Dead or alive
You know he really tried to take me
Down by surpriseI bet he missioned with the CIA
He don't do half what he say

Diederik Samson is a cold man
Diederik Samson is a cold man
Diederik Samson is a cold man
Diederik Samson is a cold man

(vrij naar 'DS' van Michael Jackson)

fluh | 20-06-07 | 14:03

Heeft die Samson toch humor. Wie had dat kunnen denken. En hij heeft nog gelijk ook.

Bodde | 20-06-07 | 14:03

@luftballoon
zat je laatst ook al niet te klagen dat je al 5 jaar alleen bent? en nu ga je al voor types als samson? ik mag hopen gert's trouwe belgische lobbes?

ed.. | 20-06-07 | 14:02

LuftBalloon 20-06-07 @ 13:57:
klopt, kijk maar hoe ie de G schrijft...

Dhr. de Wit | 20-06-07 | 14:02

haha die clown van een Wilders weet ook echt met alles wel weer ergens nieuws te zijn.... hahha respect

overVecht | 20-06-07 | 14:01

Het merkwaardige is dat als je Diederik Samson op radio of tv zijn clichematige jaren tachtig stokpaardjes hoort berijden, dat hij echt denkt dat hij een (progressief) intellectueel zou zijn. Toch merkwaardig hoe volstrekt wereldvreemd iemands zelfbeeld kan zijn. Wellicht is dat het gevolg van de gedegenereerde partijcultuur van de PvdA waar het met name gaat om elkaar te bevestigen in linksig mediasocialisme.

Tarak | 20-06-07 | 14:00

Is dit handschrift eigenlijk wel van Samsom? Is het niet ene veel groter complot, heeft Fleisch een stagaire laten krabbelen om zo een rel te kunnen veroorzaken. is dit geen hoax?

Maaier | 20-06-07 | 14:00

Samson (waar is Delilah) is zo een Greenpeace despoot die liever heeft dat mensen de moord steken van de honger dan dat ze gemodificeerde eten krijgen. Ben je dan ziek in je kop of wat. www.elsevier.nl/login/login_preview_e....

derkcs | 20-06-07 | 14:00

Samson....... Greenpeace......... Ah Brent Spar.
Bezwendelen van alles en iedereen daar is ie goed in.

capo | 20-06-07 | 13:59

@ sjaakdeslinksesul 20-06-07 @ 13:24
Samson is al helemaal halal geislamiseerd derhalve is hij intoleranT, respecTleaus en haaT dragend net zoals zijn l*l links in zijn boks hangT.

TyfusLeijer | 20-06-07 | 13:58

Heerlijk inhoudsloos, maar stijlrijk briefje van die brugklasser.
Valt nog mee dat er geen vouwlijnen inzitten van een vliegtuigje of propje.

Crak-ho | 20-06-07 | 13:58

Dhr. de Wit 20-06-07 @ 13:55

U is zeker handschrift analyseerdert....

LuftBalloon | 20-06-07 | 13:57

Petrus zal je dit briefje in dank afnemen Diederik. Jij hebt je ziel gereinigd.

Tray Hornay | 20-06-07 | 13:57

@maaier
en het is fijn als de zon schijnt. daaag.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:57

Mooi briefje hoor, niets mis mee. DAt Wilders het niet begrijpt en aan GS vraagt wat het eigenlijk allemaal betekent, doet daar niets aan af.

Horror Skopie | 20-06-07 | 13:56

Diederik Samson verdraagt de onverdraagzaamheid binnen de eigen gelederen net iets meer, en dat maakt hem als persoon abject en ongeschikt om voor de Nederlandse belangen op te komen. Net als de rest van zijn partijgenoten.

tipo | 20-06-07 | 13:56

waskuip-admiraal 20-06-07 @ 13:52

Nu snap ik m. Maar in dat opzicht heeft ie natuurlijk gelijk (verlichting enzo). Tolerantie is immers ook een heel hoog goed. De grenzen daarvan kun je betwisten, je kan twisten over de hoeveelheid tolerantie die je jegens niet-toleranten moet hebben, maar tolerantie an sich is een van de belangrijkste spelregels in de maatschappij en dus ook in het politieke debat.

Maaier | 20-06-07 | 13:56

diederik samson is een kalende latente heaumeaux!

Dhr. de Wit | 20-06-07 | 13:55

@Tuurlijk 20-06-07 @ 13:45

Wilders heeft inderdaad geen charisma, beoordeelt openlijk op afkomst i.p.v. gedrag, weigert discussie met tegenstanders, heeft geen enkel gevoel voor humor, en komt constant 'boos' over, hij straalt geen enkele vreugde en enthousiasme uit. Wat al die dingen betreft is Wilders ongeveer het tegenovergestelde van Fortuijn.

Maar de reden waarom hij het zo goed doet, is dat de gevestigde politiek het nog steeds verdomt om bepaalde problemen bespreekbaar te maken, laat staan er wat aan te doen. En heel veel Nederlanders, helemaal geen racisten of xenofoben, zijn het schijtzat dat er een groot (en groeiend) probleem is met de islam in Nederland, en dat bepaalde bevolkingsgroepen buitenproportioneel vertegenwoordigd zijn in de criminaliteit.
Dat, gecombineerd met de hardnekkige weigering van de gevestigde orde om eindelijk eens man en paard te noemen, drijft mensen in de armen van Wilders.

zum kotzen | 20-06-07 | 13:55

@Tuurlijk 20-06-07 @ 13:45

Over holle frasen gesproken.. "Niet bijster intelligent" en "domheid", aandoenlijke linkse stokpaardjes hoor, maar ik mis de feitelijke onderbouwing hiervan.

Aussie | 20-06-07 | 13:53

Gezellig! 20-06-07 @ 13:51

verklaar u nader,wat was er zou fout? hij vertelde gewoon de complete waarheid, netjes verwoord of niet..... weet je wel hoeveel mensen het met hem eens zijn? Linkse media,kutmarokaantjes etc etc

Behangdelul | 20-06-07 | 13:53

Onbegrijplijk dat Geert Wilders voor zovelen zo'n groot voorbeeld is. Geert is een niet bijster intelligent mannetje dat voortboordurend op een paar stokpaardjes van de minder bedeelden zijn aanhang consolideert.
Tuurlijk 20-06-07 @ 13:45
Geert is hoogstwaarschijnlijk een tussenpaus. Na hem komt er iets dat wel eens echt heel erg zou kunnen zijn.

Jeremia | 20-06-07 | 13:52

Het blijft toch de vraag wie dit heeft gelekt. Was het Wilders zelf, een ijverige stagaire, de PvdA wegens het complot dat Contra beschrijft, een schoonmaker die de vuilnisbak heeft doorgespit? Ik stel voor Fleischbaum op te sluiten zolang hij z'n bron niet onthult.

Maaier | 20-06-07 | 13:52

@Maaier
hij apprecieert intolerantie als laag, en illustreert vervolgens wat zijn positie is door te zeggen dat zelf niet intolerant te zullen zijn. DUS hij acht zijn opstelling superieur, en omdat tolerantie een moreel begrip is MOREEL SUPERIEUR.
.
Verder kunnen die bode's nu wel afgeschaft worden, ik vind het vernederend werk en het kan overbodig gemaakt worden met wat simpele electrische truckendozen (waar je ook mee kunt bellen trouwens). Vooral als je ziet voor wat voor tuig die bode's daar rondrennen.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:52

@Contra 20-06-07 @ 13:48
Nou... dat heeft Albayrak uit de broekzak van Wilders geript om het achter de rug van Geert door te geven aan Aboutaleb die het op zijn beurt vanochtend vroeg in de brievenbus van de redactie wierp.

Murdockyoufool | 20-06-07 | 13:52

@Teen 20-06-07 @ 13:29

alleen je eigen commentaar lezen zou ook erg Sven31 zijn he?

Behangdelul | 20-06-07 | 13:51

En wat wil Geert Wilders met het openbaren van dit briefje nu bereiken? Mogen dit soort briefjes eigenlijk wel buiten de Kamer worden getoond? Hoe dan ook, de inbreng van Wilders was gisteren absoluut abject te noemen. Wat een drama voor het Nederlandse politieke debat is die man.

Gezellig! | 20-06-07 | 13:51

patrick 1347 jouw fatsoenlijke onderschrijving is dan ook het enige wat je bent aangeleerd tijdens de scholing die je hebt geknakkert

TheCFO | 20-06-07 | 13:50

Samson steek jij je leuter lekkr in een boom en bespaar ons je abjecte briefjes. PS: Zou je dat voor je achterlijke achterban even kunnen vertalen? www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...

derkcs | 20-06-07 | 13:50

Tuurlijk 20-06-07 @ 13:45

Ik stem geen Wilders. Toch moet ik concluderen dat je hele tekst minstens zo van toepassing is op de PvdA en GL.

Jammer dat Geert zo op de Moslims scheld, dat is niet nodig. Moslims zijn het probleem niet, maar meer buitenlanders die hun gemak niet kunnen houden. Dat die lui vaak moslim zijn is een tweede, niet relevante zaak. Geert zou nog meer scoren als hij ipv moslims gewoon asocialen zou aanpakken. Dus ook de witte tokkies. Buitenlandse asocialen het land uit, binnenlandse asocialen de bak in.

Hieronymus van Alphe | 20-06-07 | 13:50

@ dr.spin007 20-06-07 @ 13:25

Dank, dank! Dat zijn tenminste treffende uiteenvoeringen!

looprekje | 20-06-07 | 13:49

Mmmm. Beste lutsers op GS. Even wakker worden. Er is binnen de PvdA een nieuw spel genaamd: "Hoe houden wij Wouter uit de Wind". Doel van het spel is te zorgen dat Wouter tijdens het najaarscongres mag blijven ondanks de verliezen van de partij. Kroonprinsje Diederik is één van de spelers die mee mag doen om de aandacht van/voor Wouter af te leiden.

Hoe komt GS aan het briefje???? (Lol)

Contra | 20-06-07 | 13:48

Beetje abject van MWOAH GERTJE om deze nietszeggende notitie aan de GS-redactie te overhandigen. Het zou anders zijn als 'r 'Over vijf minuten bij de Hofvijver' op stond.

Murdockyoufool | 20-06-07 | 13:47

heeft die knakker geen scholing gehad? ik ben altijd aangeleerd een brief te onderschrijven met "met vriendelijke groet(en)" of "hoogachtend".

"met weinig vreugde", als ik zo'n kop met kapsel had dan had ik ook weinig vreugde, maar dat onderschrijf ik mijn zinnen nog wel met een fatsoenlijke afsluiting.

Patrick Zweedsey | 20-06-07 | 13:47

maar wat antwoordde wilders hierop?

Gainsbarre | 20-06-07 | 13:47

Kunnen ze niet 1 party oprichten ? dan verwoordt samson wat geert zegt. Lijkt mij een prima idee ..

Draaitafel Demagoog | 20-06-07 | 13:46

Onbegrijplijk dat Geert Wilders voor zovelen zo'n groot voorbeeld is. Geert is een niet bijster intelligent mannetje dat voortboordurend op een paar stokpaardjes van de minder bedeelden zijn aanhang consolideert. Is het zijn charisma? Mij raakt hij niet. Ik vind hem hoogstens vermakelijk in zijn domheid. Zijn ideeën zijn soms abject, inderdaad. Problematischer is zijn aanhang. Niet gehinderd door enig moreel besef en zonder bezit van historische context worden alle holle frasen van Geert als zoete koek geslikt. Triest, want met een klein beetje educatie zou Geert kansloos zijn. Nu het briefje van Diederik. Ik denk dat Diederik Geert meer als vriend beschouwd dan hij zelf zou willen toegeven.

Tuurlijk | 20-06-07 | 13:45

dr.spin007 20-06-07 @ 13:32

Ja dat is volstrekt normaal. Ooit een tweedekamervegadering aanschouwd? Die bodes lopen de hele tijd met briefjes, als de kamerleden ze al niet middelbare-schoolgewijs doorgeven.

waskuip-admiraal 20-06-07 @ 13:34
Ik snap nog steeds niet wat er zo mis is met dit briefje. Je kan het oneens zijn met Samsom, maar dit vriefje zelf is toch keurig, fatsoenlijk en ook nog eens inhoudelijk van een strekking die in ieder geval het vrij woord verdedigt? Dat is toch goed? Ik zie de "morele superioriteitsgevoelens "van Samsom hier echt niet in.

Maaier | 20-06-07 | 13:45

Nadere tekstanalyse:
Wat een volstrekt abjecte inbreng - De ontmoeting op de herenWC
Maar in tegenstelling tot wat je zelf bepleit - Geert wil alleen top!
zal ik jouw onverdraagzaamheid wel tolereren - Diederik is het zat om altijd maar bottom te zijn
met weinig vreugde. - Geert heeft een kleintje.

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 13:43

Van mij geen kwaad woord, ik vind Samson wel lekker...

LuftBalloon | 20-06-07 | 13:42

Normaal helder briefje van Samson, die overigens nooit mijn stem zal krijgen. Ik begrijp niet waarover de ophef is. Of zou het moeten zijn dat ik het 'volstrekt abject' vind om ongevraagd post van anderen publiek te maken.
Uit dit kattebelletje blijkt in ieder geval niets van een cordon sanitaire, Fleischbaum, dus die insinuatie kan volgende keer ook achterwege blijven. Ze praten juist wèl met elkaar.

tafkaFM | 20-06-07 | 13:42

@Fleischbaum
"Terwijl het kabinet gisteren middels de BlackBerry GeenStijl in de gaten hield"
Bewijs??

Herman Flipsen | 20-06-07 | 13:41

Ik vind m wel grappig. Als we hier al zwaar aan gaan tillen, poehoe. Laat zien dat er ook humor bestaat en als die Samson niet de serieusheid van een grafzerk zou hebben, zou ik zo denken dat het een grapje was. Verder staat er gewoon dat hij t er niet mee eens is. Dat mag hij vinden en daar mag je t niet mee eens zijn, het is in ieder gevaal beter dan een beschuldiging van fascisme of een doodsbedreiging. Verder vind ik dat Geert een ongelofelijke schreeuwlelijk is die van stevig maar toch respecteerbaar rechts naar een complete malloot is gegaan.

tobuiten | 20-06-07 | 13:41

Goed om te weten dat onze volksvertegenwoordigers zich met dit soort dingetjes bezig houden. Zelf ben ik dit niveau sinds groep 7 ontgroeid, maar dat is blijkbaar niet iedereen gegund.

John McClane | 20-06-07 | 13:41

samson is toch shag?

.kapitein k | 20-06-07 | 13:40

ga toch koken

Fockel und Suckel | 20-06-07 | 13:37

Ik vond Wilders zijn inbreng ook volstrekt niet sterk, maar mijn walging van de regentenpartijen doet mij nog steeds op hem stemmen.

tomba | 20-06-07 | 13:37

@Kavarf hahaha. Ach het populisme argument. Zo jammer.
Nou als de meerderheid vindt dat Geertje gelijk heeft, waarom wordt hij dan zo bejegend? Maar maar maar.

Koelie | 20-06-07 | 13:36

He Geert, waar moet ik dan heen?
1 mei 2007


Vandaag kreeg ik de reactie van Wilders op de waarschuwing van Ahmed Marcouch onder ogen. Deze stadsdeelvoorzitter die vanuit het strijdperk van Amsterdam Slotervaart meer voor integratie heeft betekend dan wie dan ook, stelde zowel de onverdraagzaamheid van Wilders als ook die van islamitisch fundamentalisten aan de kaak in het licht van de naderende 4 en 5 mei. Reactie van Wilders: "als mijn uitlatingen hem niet bevallen, gaat hij maar terug naar Marokko". Zeg Geert, je uitlatingen bevallen mij ook allerminst, maar waar moet ik dan naar toe?

Marcouch deed zijn oproep in een mooi gesprek bij Buitenhof waar hij wees op de lessen die we op dodenherdenking en bevrijdingsdag kunnen leren. Radicalisme - van welke soort dan ook - leidt tot ongelukken, was zijn boodschap. Behartigenswaardig lijkt me.

Zo niet voor meneer Wilders, die er meteen op inhakte met de opmerking dat Marcouch 'niet moest zeuren' en dat hij door zou gaan met het bestrijden van de islamisering - inclusief de ABJECTE Koran - en 'als dat Marcouch niet bevalt dan gaat hij toch terug naar Marokko?', aldus Wilders.
Van de website van Diederik, begint een beetje een modewoord te worden.

gentle giant | 20-06-07 | 13:36

Diederik,
ga eens deaud.
ExtremeExtremist

ExtremeExtremist | 20-06-07 | 13:36

dr.spin007 20-06-07 @ 13:34
zolang het niet over vrouwen gaat. Dikke van Dale, dikke hamburger, dikke auto etc....

heavybas | 20-06-07 | 13:36

Kavarf 20-06-07 @ 13:33

Kul!
Geert is de Verlosser.
Als iedereen op Geert stemt, komt alles goed in Nederland.
Alles.

Harige Bangmaker | 20-06-07 | 13:35

Een uitermate netjes en correct epistel van Samsom, niks mis mee. En hij heeft ook nog gelijk ook.

Barry van Hommel | 20-06-07 | 13:34

heavybas 20-06-07 @ 13:33

Val jij op dik?

dr.spin007 | 20-06-07 | 13:34

@maaier
zak er in met je flauwe praat! Die toon van samson is onconstructief en evengoed nietszeggend, ze is er een van wikken en beschikken door het verkeerde soort! Morele superioriteit grenzend aan fascisme. Samson als een hardwerkend weinig zeggend kind dat praatjes begint te krijgen na een mooi rapport.. Anders kan ik het niet onder woorden brengen.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:34

-weggejorist-

Kavarf | 20-06-07 | 13:33

@ Teen 20-06-07 @ 13:29

Wat een infame reactie. Volstrekt abject.
*neemt vanavond de van dale mee naar bed.

heavybas | 20-06-07 | 13:33

Maaier 20-06-07 @ 13:27

Volstrekt normaal? Dus niet. Kom anders maar eens met voorbeelden. Hier: ik lees een stukje voor van een kattebelletje van Rita:

Hallo ....
Even een kleine groet. Alles goed?

En dan volgt er nog wat...

dr.spin007 | 20-06-07 | 13:32

lol @ sepperman, ja ik moest lachen ja....

Volstrekt abject is trouwens wel héél volstrekt... zeg maar...

Bargemaster | 20-06-07 | 13:32

Het was de bedoeling dat dit briefje uitlekte om aan het volk te laten zien dat de PvdA wél democratisch is. Een bewijs dat langzaam maar zeker in die club begint door te sijpelen dat de PvdA een imagoprobleem van hier tot Tokio heeft.

Jeremia | 20-06-07 | 13:32

@General Lee
Ik zou toch zweren dat Hakbarr het tegendeel bewijst, ach gelukkig waren de Confederate States erg sociaal, niet?

Koelie | 20-06-07 | 13:32

Alsof Wilders de onverdraagzaamheid van links niet tolereert, of heeft Geert gisteren toevallig z'n Uzi leeggeschoten in de 2e Kamer, dan is het een ander verhaal...

ILT | 20-06-07 | 13:31

Een schande meneer de voorzitter! Een grote schande! Schandelijk! Schandalig!

(prima diederik, gewoon blijven doen)

Gainsbarre | 20-06-07 | 13:30

waskuip-admiraal 20-06-07 @ 13:28

Dan zeg je niks en dat ook nog eens in belachelijk Nederlands. Of mogen gewoon goed geformuleerde zinnen niet meer van PIN-volgers, omdat dan de kloof te groot wordt tussen volk en politiek?

Maaier | 20-06-07 | 13:30

Je zal trouwens Diederik heten. Mhuhahahahaha!

Armageddon | 20-06-07 | 13:29

maaier 1327
ik zie hier verder ook geen schande of zo in -vind het evt lekken naar de pers minimaal zo treurig- maar in de vergaderingen waar ik wel eens zit krijg ik dit soort briefjes nooit

TheCFO | 20-06-07 | 13:29

Goed nieuws reaguurders.
Ik tolereer jullie ook!

Teen | 20-06-07 | 13:29

Abjecte inbreng?
Wilders was gewoon aan het discrimineren. Een ander was er voor opgeborgen.
Die belachelijke onderbuikgevoelens waar Wilders mee speelt zijn gewoon te laag.
Verder riep hij zoals zovaak een hoop groote woorden maar zelfs Balkenende snoerde hem de mond door te zeggen dat Wilders dingen roept die niet uit te voeren zijn zoals een burka-verbod.
En i.p.v. dat Balkende hem dan zegt dat hij een smerige rassist is die op onderbuikgevoelens inspeelt van mensen die moeilijk zelf na kunnen denken, laat hij het weer bij het oude en gaat verder met de volgende 100 dagen niets doen...

da wizard | 20-06-07 | 13:29

Gatverdamme die Samson! Nooit gemogen dat (ex?-)greenpeace figuur!!

Hobbykip | 20-06-07 | 13:29

Diederik is oprecht verbaasd dat niet iedereen in Nederland denkt als hij. Daar komt die onbedwingbare neiging bij de PvdA dan ook vandaan om de linkse waarheid er bij iedereen in te slaan. Geen middel wordt daarbij onbeproefd gelaten. Briefje is overigens niks mee mee. Mag Diederik allemaal vinden.

uwesbeki | 20-06-07 | 13:28

@maaier
dan zeg je hetzelfde en ben je i.i.g. niet zo laf om je achter een simpel links paradigma te verschuilen.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:28

Whahahaha! Hoeveel reacties op Samsons weblog gaat dit opleveren?

Overigens vond ik Wilders' optreden ook onnodig onbeschoft en doelbewust provocerend. Jammer dat het broodnodige geluid tegen de oprukkende islamisering vertolkt moet worden door zo'n pedante egotripper die geen gevoel voor humor heeft, niet tegen kritiek kan en van het woord 'samenwerken' kennelijk nog nooit gehoord heeft.

zum kotzen | 20-06-07 | 13:28

Die hele linkse kliek is aan het praten met terroristen, iets wat in een democratische samenleving ongehoord, abject en infaam is.

TyfusLeijer | 20-06-07 | 13:28

Laffe briefjes met "politiek correcte doch onzinnige opmerkingen" rondsturen is zoveel gemakkelijker dan je mond open doen en je mening eerlijk geven.
Durf je niet he Diederik, of heb je net als de rest van je partijgenoten ook geen mening?

Gravin v Kippenbouth | 20-06-07 | 13:27

@Koelie 20-06-07 @ 13:23: Dat wàs zijn complete inbreng.

General Lee | 20-06-07 | 13:27

dr.spin007 20-06-07 @ 13:25

Sorry hoor, maar dit soort kattebelletjes zijn volstrekt normaal in vergaderingen. Hij tolereert Wilders toch ook, dat zegt 'ie althans. Ik zie het probleem echt niet.

Maaier | 20-06-07 | 13:27

Samson en Gert... gheghe

dr.spin007 | 20-06-07 | 13:26

ot samson is een kut-hond en Geert neuqt er een van k3. En die assistent van de burgemeester (van leemhuizen) lijkt op balkenende. Maar dit terzijde.
-
Wat betreft het briefje: Wanstaltig taalgebruik, maar de beste man heeft recht op z'n eigen mening. Ook al is het een sufkut eerste klas.

heavybas | 20-06-07 | 13:26

Als je het debat hebt gezien weet je dat Diederik zich erg heeft ingehouden. Klasse.

bookie | 20-06-07 | 13:26

@opa-buiswater
en erg stoer van je om een pvda-hater meteen neer te zetten als domme complotdenker. Grote vent!

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:26

looprekje 20-06-07 @ 13:15

Vooruit dan maar opa: in onze parlementaire democratie, waarin de tweede kamer als vertegenwoordiger van het volk optreedt, is het de gewoonte om elkaars standpunten met argumenten te bevechten. Het debat vindt in het openbaar en met respect voor de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers plaats.
Wat Samson hier doet, druist tegen alle fatsoen van ons openbaar bestuur in. Kennellijk beseft Samson dat want anders had hij de woorden wel in de kamer uitgesproken. Hij is alleen te dom, zoals alle "rode ingenieurs" dat zijn, om verder te denken dan zijn schamele pikkie kort is. Nu heeft hij Wilders met een passer in zijn billen geprikt en de juf heeft het gezien. Kleuterschoolgedrag dus.

Samson heeft gewoon te accepteren én te eerbiedigen dat er andere opvattingen in de maatschappij leven. Samson zelf wordt (werd?) tenslotte ook getolereerd in de kamer.

Stom, stom, stom... Hoe gaat de grote rode roerganger dicht rechtbreien?

dr.spin007 | 20-06-07 | 13:25

Hebben die mongeaulen daar wel eens van email gehoord? Briefjes. Mijn god. moet Femke de boomknuffelaar daar geen kamervragen over stellen? Al dat papier!!

Armageddon | 20-06-07 | 13:24

mwoo Gertje iek snap gene pikkesnit van da gereerakoord, aldus Samson

Rest In Privacy | 20-06-07 | 13:24

@Opa-Buiswater 20-06-07 @ 13:16
Samsom zegt dat een ander niet tolerant is, beweert dat hij dat zelf wel is, en dit bewijst hij dan met een briefje door a) aan te geven dat hij zichzelf superieur acht aan een ander b) een collega volksvertegenwoordiger wordt op zijn functioneren afgekat c) hij geeft hem in zijn groet nog even een sneer na.
Toont Samsom hier nu mee aan, dat hij tolerant, ruimdenkend en verdraagzaam is, of maakt hij duidelijk dat hij intolerant, bekrompen en onverdaagzaam is?

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 13:24

waskuip-admiraal 20-06-07 @ 13:22

Wat moet ie dan schrijven? 'Geert, ik vond het een kudtpraatje. Niet kewl. Je bent een heaumeau en ik weet cker je hyves te vinden. "

Maaier | 20-06-07 | 13:24

@Maaier dan had hij toch zijn Tichelaar naar het front kunnen sturen?
Trouwens waar kan ik de complete inbreng van Geert terug vinden? Op het nieuws werd alleen zijn zinnetje over het weglaten van Islam in het beleidsplan gecopied&pasted.

Koelie | 20-06-07 | 13:23

@waskuip-admiraal 20-06-07 @ 13:13: Ik vind de inbreng van Wilders doorgaans ook van bedenkelijk niveau, maar die kwalificatie die jij hem toebedeelt, heeft ie nou ook weer niet verdiend.

General Lee | 20-06-07 | 13:23

Tja iedereen die het niet met de PvdA eens is is:
- intolerant
- een nazi
- asociaal
- ondemocratisch
Wat is de wereld toch heerlijk simpel als je bij de Partij van de Autisten zit ...

Cloodtvieaul | 20-06-07 | 13:23

@maaier
ik zie niet in wat er intelligent is aan drie moelijke woorden in een gratuit en onconstructief commentaar op een rechtse stoethaspel. Die windmolenpraat van samson getuigt verder ook niet echt van scherp denken. Het is die braafheid, dat oncreatieve napraat jargon (waar wilders ook last van heeft hoor..) waar ik strontziek van wordt.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:22

preston spears 20-06-07 @ 13:20

Los van de inhoud: Nogmaals, dit is toch gewoon een goed briefje? Op de man af, niet wachten. Een stuk dapperder dan na het debat tegen een journalist zeggen dat je het abject vond.

Maaier | 20-06-07 | 13:21

Diederik Samsom is een simpele lul. Net als al die andere quasi-socialisten.

whatisup? | 20-06-07 | 13:21

ik heb dit handschrift even laten analyseren. blijkt dat diederik samsom graag zichzelf beschijtend in een roze luier zijn SM-barbie onzedelijk betast.

LiamP | 20-06-07 | 13:21

@redactie
En weer lekkere reclame van GS. Goed bezig hoor, ga zo door! *kots*
.
Samson en Geert zal het dus niet worden.
"Volstrekt abject" is trouwens redelijk dubbelop (ongeveer hetzelfde als "heel sneeuwwit"). Maar Samson heeft dan ook Technische Natuurkunde gestudeerd, geen Nederlands. Trouwens ook een jaar bestuur van de Koornbeurs. De Koornbeurs!!! Daar verwacht je dat soort Scrabble-ruzie woorden wel.

Henk op de Bres | 20-06-07 | 13:21

die diederik zeg, wat een heaumeau om zo een briefje schrijven.
kewl van geert om dit direct naar buiten te brengen, go geert!

preston spears | 20-06-07 | 13:20

Koelie 20-06-07 @ 13:18

Het probleem is dat tijdens zo'n debat slechts de ractievz-ers mogen praten. Van WIlders tot Halsema. De anderen zijn slechts backbenchers, die briefjes schrijven naar de partijleider en elkaar.

Maaier | 20-06-07 | 13:20

Met weinig vreugde......

Inderdaad Diederik, jij en je flut PvdA maken ons niet blij.

FreshClash | 20-06-07 | 13:19

Samsom en Geert? Dat is toch een Vlaams tv-programma?

wijsvinger | 20-06-07 | 13:18

Ik vind meneer Samson abject. Laffe hond. Grijp dan naar zo'n interpellatiemicrofoon(?).

Koelie | 20-06-07 | 13:18

Altijd lachen met Samsom en Ge(e)rt...

Jan de Bouvier | 20-06-07 | 13:18

Wilders was ook niet zo vriendelijk voor de PvdA in zn praatje:

De PvdA is kampioen schijnheiligheid. Als een dappere ex-moslim van die partij een comité voor ex-moslims opricht, dan wordt hij door het socialistische partijkader als een verrader beschimpt omdat het eerlijk zeggen wat je vindt de PvdA moslimstemmen kost. Een heuse Stasi komt je dan begeleiden. De PvdA is de meest laffe partij van Nederland. Er loopt een lange weg van Willem Drees naar Wouter Bos en die weg loopt steil naar beneden.

Terwijl tienduizenden vaak goed opgeleide Nederlanders ons land ontvluchten, importeren we vliegtuigladingen vol analfabeten uit het Marokkaanse Rif-gebergte en Turkse Anatolie, maar ook ontelbare Polen, Roemenen en Bulgaren die naar Nederland komen. Klaar en gewillig om hier gebruik te maken van onze uitkeringen, scholen, ziekenhuizen en woningen. Een ramp voor Nederland, een zege voor de Partij van de Arbeid. Want deze allochtonen moeten straks allemaal PvdA gaan stemmen.

Net zoals het kabinet niets deed toen de PvdA-burgemeester Cohen hielp om twee miljoen euro weg te sluizen naar de islamitische organisatie Milli Gorus.

Hakbarrr | 20-06-07 | 13:18

hoe zat dat ook alweer met je W achter jouw ? iets met bezettelijk ??? hahahaha ..

Draaitafel Demagoog | 20-06-07 | 13:17

@Maaier: het is afkomstig van de "linkse kerk"en dan kán het niet kloppen...;-)

Opa-Buiswater | 20-06-07 | 13:16

waskuip-admiraal 20-06-07 @ 13:15

je bedoelt dat hij intelligente praat bezigt? Dát is inderdaad abject.

Maaier | 20-06-07 | 13:16

Hahaha, die heeft Wilders zelf aan jullie gegeven zeker? Briljant.
En deze is voor Diederik Samson: "Wat is verdraagzaamheid? Verdraagzaamheid is een kostbaar bezit van de mensheid. Wij zijn allemaal boordevol zwakheden en fouten. Laten we elkaar onze dwaasheden vergeven, dat is de eerste wet van de natuur."

sjaakdeslinksesul | 20-06-07 | 13:16

oh wat irriteer ik mij altijd aan halsema. Ze is altijd tegen en heeft overal commentaar op en daarnaast krijgt ze veel te veel aandacht met die paar zetels.

terrorwally | 20-06-07 | 13:16

"Abjecte inbreng" De heer Samson heeft iets te veel naar rtl boulevard gekeken met Moszkowicz.

LoL @ S?v?ke | 20-06-07 | 13:16

Eng mannetje die Diederik Samsom... zo'n figuur dat altijd denkt anderen de les te moeten lezen...

Jan de Bouvier | 20-06-07 | 13:15

Wel met Hamas praten, niet met Geert Wilders, beetje raar eigenlijk.

gentle giant | 20-06-07 | 13:15

Ik krijg stellig de indruk dat de posts hier gedaan worden afkomstig zijn van 13-jarige randdebielen die vooral erg uitblinken in het elkaar klakkeloos napraten. Zet er eens een genuanceerde mening bij, lutsertjes!

looprekje | 20-06-07 | 13:15

Dit is toch hulde voor Samson? IN een kattebelletje iemand zeggen waar het op staat en tegelijkertijd duidelijk maken dat je het vrije woord eerbiedigt?

Maaier | 20-06-07 | 13:15

met name dat totaal wereldvreemde, maar o zo correcte grachtengordel jargon is echt zum kotzen.

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:15

Kleuters ... Ga goedverdoeme eens aan het werk voor dat vermogen wat je per jaar mee naar huis krijgt.

Professor Plons | 20-06-07 | 13:15

Overigens wel aardig dat heer Wilders in zijn stuk refereert aan die comatueuze Pool, waarvan achteraf bleek dat alles, net als Geert zelf, een hoax was.. ;-)

Opa-Buiswater | 20-06-07 | 13:14

Samson: een waarlijk staatsman... not

dr.spin007 | 20-06-07 | 13:13

Kan iemand mij uitleggen wat er mis is met dit briefje?
Uitermate keurig toch?

Opa-Buiswater | 20-06-07 | 13:13

V
ervelende mooipratende slijmerige rat! Met zijn brutale beestenkop!

waskuip-admiraal | 20-06-07 | 13:13

Je zou bijna denken dat dhr. Samsom de keus heeft om dhr Wilders te tolereren....

-Infidel- | 20-06-07 | 13:12

En weer een reden om nooit meer op de PvdA te stemmen. Wat een achterlijke randdebielen met hun uebergevoel.

Mokum Kosher | 20-06-07 | 13:11

Benieuwt mij of Wilders wel tot 3x niks kan tellen.

bwahaha | 20-06-07 | 13:10

Hahaha zo val je dan door de mand Diederik.... klote PVDA.... zonder te lezen aan wie hij gericht was weet je gewoon dat het voor wilders is....

Behangdelul | 20-06-07 | 13:10

Heeft die Wilders nu stiekem dat briefje geupload? Het boefje. Hahahaha!

Armageddon | 20-06-07 | 13:10

wellicht ook enigzins infaam?

DFT | 20-06-07 | 13:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl