Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Alles kan kapot!

kerkbrandje, achEn weer een stijlloze uittip voor dit weekend, zij het deze keer wat dichter bij huis. Zo schijnt het zaterdag los te gaan in Brussel. De uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels verstuurd. Verzamelen om 20.00 uur in aan de Brouckère in de Belgische hoofdstad. Onder het Gamert-motto: “Alles kan kapot” wordt vervolgens koers gezet richting de Nieuwstraat waar de deelnemers worden geacht zoveel mogelijk auto’s in de brand te steken. De toegang is graties. Wel een beetje oppassen voor rubber kogels, want de pliesie is op de hoogte en neemt de zaak uiterst hoog op. UPDATE: Waarom helemaal naar Brussel, Waalwijk is dichterbij. UPDATE 2: Onze zuiderburen proberen nu met zwaar heerschende affiches relschoppers op andere gedachten te brengen...

Reaguursels

Inloggen

In 010 zijn ook autos'in vlammen opgegaan. Is zeau simpel, zo leerde de staatstelevisie ons ! Gaat jouw kadet in vlammen op ? Maroq rijdt in Golf en BWM. Altijd raak.

duive030 | 13-11-05 | 13:06

@egwel: hulpverleners zijn geen slachtofferkwekers en je moet al half of helemaal lijp zijn om in een verwijzing naar illegale poolse arbeiders discriminatie te lezen. Ik kan er ook niks aan doen dat de overheid tekort schiet: dan ga ik niet à la tête du client ineens beslissen dat die mensen wel mooi belasting moeten betalen, maar voor de rest maar hun eigen boontjes doppen. Sociale voorzieningen horen er voor iedereen te zijn: in die banlieues is de wijkagent zelfs wegbezuinigd. Niet dat hij daar met zijn matrak en zijn louis-de-funes-uniform nog veel kans maakt.

Zoals ik het nu begrijp heb je in die banlieues drie mogelijkheden. Illegaal circuit, chomage of door een combinatie van geluk, talent en doorzettingsvermogen daar weg zien te komen. Dat is me iets te veel survival of the fittest en ja, de overheid heeft de taak om daar iets aan te doen. Het sprookje van 'je vindt wel een leuke baan, als je maar hard genoeg werkt en het echt wilt' gaat daar gewoon niet op.

De hulpverlening komt daar nu ofwel van het illegale circuit zelf, mafia-stijl, ofwel van gasten die door talent en geluk en doorzettingsvermogen uit dat circuit zijn geraakt en mensen die dat ook willen, een handje helpen.

veest van pim | 13-11-05 | 03:54

@egwel: mooi. Nou jaag IK angst aan omdat ik je niet toewens dat je auto in de fik wordt gestoken? 't Is fraai. En dan had ik nog niet eens die reportage van daarnet gezien. Brussel is vannacht trouwens niet zo kalm gebleven als ik had voorspeld, maar het is jammer genoeg niet helemaal in de fik gegaan. Als je Marokkaanse klant (zaken op zondag?) uit de 98 van de banlieue komt, bestel je dan een M16 voor me?

veest van pim | 13-11-05 | 03:45

Op Belgo-tv heb ik net een reportage gezien over hoe een groot deel die banlieue jongens egwels advies hebben gevolgd en niet bij de pakken zijn blijven zitten. Bloedstollende shit. Het verbaast me oprecht dat er alleen maar auto's in de brand gaan: die gasten hebben oorlogswapens waar de flikken bij ons vijf jaar voor moeten zeuren, gewoon in de trapkast. Dealen in alles wat opbrengt, van hash over namaak tot bazookas - dat zijn dan de kleine jongens. De grote zitten ergens in een appartementje hun 'business' met laptop en gsm te regelen. Ze hadden erg weinig met de islam: ik heb bij gasten geen praktiserende matjesbeffers gezien.
Als die rellen, behalve een uiting van woede, een afleidingsmanoeuvre zijn voor heavy shit die ergens anders gepland wordt of plaatsvindt, zouden we na twee weken iets moeten merken, een golf van zware overvallen of zo. Heeft de Telegraaf niemand 'embedded' in Frankrijk?

veest van pim | 13-11-05 | 03:42

Zit ik nog met een probleempje: waren het nu moslims die fikkies staken of niet. De mensen die beweren van niet vinden wel dat de moslims geholpen moeten worden aan geld en bezigheden om de rellen te voorkomen, de mensen die beweren van wel vinden dat de moslims niet geholpen moeten worden. Tsja

Hammiehetvarken | 11-11-05 | 17:36

@ Veest
Brandvrije nacht....
Die overdreven angst voor de rellen is dus wat mij betreft net zo walgelijk als de rellen zelf. Mij maken ze niet gek, ik heb zondag gewoon een afspraak in Brussel met mijn Marokaanse klant.

egwel | 11-11-05 | 09:54

@ Veest
Echt je slaat door. De enige manier om er achter te komen of er met een afgemaakte schoolopleiding werk is te vinden, is die school ook daadwerkelijk afmaken. De meeste relschoppers in Parijs waren daar nog niet aan toe gekomen. Hammie heeft gelijk, de Parijse relschoppers hebben net zoveel politiek besef als de gemiddelde voetbalhooligan.
Het domste dat je kunt doen als overheid is toestaan dat sociaal zwakkeren zich in een slachtofferrol plaatsen. Vanaf het moment dat ze dan zijn ligt alles aan de maatschappij en zijn zij nergens meer voor verantwoordelijk. Zo kweek je Tokkies. Ik heb geen hekel aan de gekleurde medemens dus ik gun ze dat lot niet. De beste manier die ik ken om het te voorkomen is ze niet overlaten aan de hulpverleners(lees slachtoffer kwekers) maar om mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. De bewering dat allochtonen geen kans krijgen in Frankrijk is ook flauwekul, ik doe er veel zaken en heb vaak met mensen van Noordafrikaanse herkomst te maken. Je hoort ook van die mensen dat de jongeren niet zo moeten zeuren. wanneer zulke grote groepen immigreren als in Europa in de afgelopen 30 jaar dan is het logisch dat die niet allemaal goed terecht komen, immigranten beginnen nu eenmaal onder aan de maatschappelijke ladder. Leuk is dat niet maar wel normaal, er is trouwens ook geen redelijk alternatief. Tenzij je het een goed idee vind om mensen met onvoldoende opleiding zware functies te geven.
Wat is er nou weer mis met Poolse arbeiders ?
Ruik ik discriminatie van de Oost Europese medemens ?

egwel | 11-11-05 | 08:33

Na een dag noeste arbeid verricht te hebben en de reacties hierboven gelezen te hebben moet mij van het hart dat veest van pim niet alleen gestopt lijkt te zijn met het flauw verdraaien van woorden; op enkele vlakken dreig ik het nog met hem eens te zijn ook! Het moet niet gekker worden.

Chiant | 11-11-05 | 00:19

@ Veest: Uden ? De enige Nederlandse plaats in het rijtje, en dat waren pubertjes, niet extreem-rechts tenzij je hun Turkse tegenhangers grijze wolven noemt.
De allo's rellen uit verveling, puberaal gedrag en afzetten tegen de maatschappij en links verschaft hen een alibi door ze als slachtoffers neer te zetten. Ze zijn net zoveel slachtoffer als voetbalhooligans slachtoffer zijn. Is de boodschap in Frankrijk dan: politie moet geen illegale minderjarige inbrekers meer storen tijdens hun werk, daar ze anders onder de auto kunnen komen, of gaan schuilen in een elektriciteitshuisje.

Hammiehetvarken | 10-11-05 | 22:34

@egwel: oeps te laat. Brandvrije nacht en misschien tot morgen.

veest van pim | 10-11-05 | 20:18

@egwel: dat laatste zou geen slecht idee zijn: is de werkloosheid meteen opgelost.
Je hebt niet zoveel aan gratis onderwijs als je daarna geen werk vindt. Dat is waar die hele zooi nou juist om draait. En poetsen doen ze al, maak je maar geen zorgen. Dat is het schrijnendste, al zullen sommige mensen daar wel de lol van inzien: de schade die achtergestelde allochtonen aan de eigendom van andere achtergestelde allochtonen aanrichtten om de achterstelling van allochtonen aan te klagen, zal worden opgeruimd door allochtonen die dan misschien wel een job hebben, maar voor de rest gewoon net zo hard met de nek aangekeken worden als die anderen. In Parijs zie je dat allo's goed genoeg zijn voor jobs als straatveger of loketbediende, maar waar er geld te rapen valt, is het allemaal roze en vet wat de klok slaat. Dat heeft volgens mij weinig uitstaans met de idee dat allo's lui of dom of wat voor achtiende eeuwse koloniale onzin ook zouden zijn, maar met een elite die de macht heeft en zichzelf beschermt tegen maatschappelijke ontwikkelingen. Je maakt je zorgen over de chinezen, maar denk je dat die allo's geen websites kunnen bouwen als ze de basics onder de knie krijgen? Leerbegeleiding sluist ze liever door naar beroepsonderwijs waar ze wat met illegale polen kunnen concurreren. Optiefen met je 'zelfredzaamheid' en je 'lot in eigen handen nemen'. Als ze dat doén, sta jij morgen misschien wel op straat.

veest van pim | 10-11-05 | 20:17

@ Veest
Tabe, ik ben weer klaar voor vandaag, als je nog iets hebt lees ik het morgen wel.

egwel | 10-11-05 | 20:12

@ Veest
Nou ben je geloof ik echt de weg kwijt !
Die jongeren in Parijs hebben dat zelfde gratis onderwijs en andere voorzieningen die ik heb en had. Juist daarom moeten ze niet zeuren maar poetsen. Als ik jouw redenatie volg dient iedereen op aarde voorzien te worden van een uitkering en 6 hulpverleners anders breekt de hel los.

egwel | 10-11-05 | 20:04

@egwel: lekker liberaal is dat. Schaf je gelijk ook de EU-subsidies voor de europese landbouw af? Betaal je alle kosten die de overheid gemaakt heeft om jou een diploma te bezorgen netjes terug? Gebruik je voortaan de openbare wegen en andere nutsvoorzieningen niet meer, zelfredzaam als je bent? Klinkt allemaal aardig, dat 'survival of the fittest' maar wel erg vals uit de mond van iemand die in een land leeft dat z'n welstand dankt aan het leegzuigen van andere landen. 'Red jezelf nou maar' is niet alleen laf, maar ook kortzichtig, want als de politiek het niet in handen neemt, dan gààn mensen die geen andere keus meer hebben, zichzelf ook gààn redden. Maar dat gaan ze dan doen op een manier waarbij vergeleken die brandende banlieues een burenruzietje zijn. En dan komt het niet via je flatscreen je huiskamer in, maar via een steen door je ruit. Niet mijn keuze, maar ja, 'survival of the fittest' he... Ik hoop voor jou dat je fitnesst.

veest van pim | 10-11-05 | 19:52

de rellen worden volgens mij geregistreerd & gesponserd door de auto-industrie..

Lief is stoer | 10-11-05 | 19:42

@ Veest
De oplossing die ik aandraag in die in jouw gezicht had moeten schroeien is heel simpel.
Stop met het slachtoffer spelen en neem je lot in eigen hand, West Europa biedt legio kansen en hen die ze willen grijpen.
Of je nou het Elysee affikt of de Banlieu geen van beide acties bieden een oplossing. De politiek is er niet om jouw problemen op te lossen, al zouden ze het willen, dat nog kunnen ze niet. Je eigen problemen los je zelf op, door hard werken c.q. studeren. De schuldvraag voor je eigen falen afschuiven op "de politiek" of "jullie" is een oplossing voor lafaards.

egwel | 10-11-05 | 19:32

@egwel: ik vermoed dat je er geen spat van afweet, zo moeilijk is het dus niet om er meer van af te weten. Jammer genoeg weet je er niet genoeg van af om er zonder vooroordelen of cliché's over te schrijven, zelfs al waait de werkelijkheid je schroeiheet in het gezicht.

Wat ik bij jou en Hammiehetvarken mis zijn oplossingen. Die heeft wat Hammie voor het gemak maar 'links' noemt, maar wat bij mij gewoon - hou je vinger klaar - zelforganisaties, welzijnswerk en emancipatiebewegingen heet, wel.

Het is niet aan 'links' te wijten dat werkgevers en overheid hier de boel uit hun klauwen hebben laten vallen. De dupe zijn die lui die daar wonen. Volgende keer nemen ze beter gewoon de metro naar Parijs om het Elysée aan gruis te slaan, misschien doen de volgevreten babyboomers die daar nu de dienst uitmaken dan wél wat.

Bij elk bericht dat niét eenzijdig moslims en/of allochtonen afzeikt stijgt het verontwaardigd gehuil hier hemelhoog.
En dat komt dan gewoonlijk van dezelfde mensen die, zolang een ànder er maar voor afgeknald wordt, de bek vol hebben van de vrije meningsuiting. Mocht iemand zich afvragen of er nog taboes zijn: hier heb je er een.

Ondertussen is het toch maar mooi 'links' dat door te blijven oproepen tot dialoog en door aan te geven dat er naar de grieven van de brandstokers geluisterd moet worden, de lont uit het kruitvat haalt. 'Rechts' kan zich ondertussen opgeilen aan beelden van brandende wagens en stoere ME'ers, in de veilige wetenschap dat het lekker niet om hun auto, hun huis, hun toekomst gaat. Hey, als er reclame tussen zat, kon 't net zo goed de nieuwe Die Hard wezen. Risicoloos griezelen: helemaal Halloween.

veest van pim | 10-11-05 | 18:37

De eerste de beste die aan mijn auto komt, alloch of autoch, die sterft.

Whopper | 10-11-05 | 18:18

Zeg veest, wie lag daar ook weer in de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost neergestoken en geschoten door zo'n achterstandsjongere?

Onze Vlaamse gaai heeft een beetje veel last van een selectief geheugen en trekt dus maar even de laadjes open met bewijsmateriaal dat in zijn geborneerde geest van pas komt...
Met zijn overspannen gekras vergeet hij even de christelijke scholen die her en der werden aangestoken in Nederland en de juichende Marokkanen in Ede die de straat opgingen na de moord op Theo van Gogh...
Om maar niet te spreken van al die autochtonen die het (dodelijk) slachtoffer werden van de berovingen, schietpartijen en mishandelingen van onze arme Marokkaantjes.
Natuurlijk, Veestje, het is allemaal te begrijpen.
Dat omaatje dat in Amsterdam-Slotervaart het dodelijk slachtoffer werd van een brute roofmoord door onze "achtergestelde" Marokkanen had natuurlijk de pech dat er net was bezuinigd op welzijnswerk in die achterstandswijk.

prettything | 10-11-05 | 18:09

> extreemrechts heeft nog nooit van
> je lange leven iets in brand gestoken

Klopt. Extreem rechts houdt meer van eindoplossingen. Een auto in brand steken is niet functioneel, maar wel ludiek dus links.

Drop | 10-11-05 | 17:56

@ Vees
Er is nog nooit een generatie geweest die geen kutsmoes wist te bedenken om te rebelleren. De Magrheb jongeren in de banlieu maken hierop geen uitzondering. Je moet gewoon erg dom of naief zijn om te geloven dat dit nou werkelijk zulke diepe achtergronden heeft.Ik heb trouwens meer weet van het socio-cultureel middenveld *even braken* dan je zou vermoeden.

egwel | 10-11-05 | 17:45

@Veest van Pim

Zouden die rellen misschien niet verminderen omdat de lucifers op zijn?
Dat kan natuurlijk ook komen omdat er zo verschrikkelijk bezuinigd wordt op welzijnswerk ,nietwaar?
Meen toch gelezen te hebben dat de Franse overheid, van links tot rechts, de afgelopen decennia tientallen miljoenen in die zgn. achterstandswijkjes hebben gepompt.
Helaas zonder resultaat. Men blijft liever crimineel dan iets van zijn leven te maken.
Merkwaardig trouwens toch dat van eisen als een baan, een huis en een auto niets te merken was zoals NRC/Handelsblad ook al onlangs vast stelde.
Wel geroep om respect van een minister wiens enige zonde was dat hij tuig gewoon tuig noemde.
Leuk om te zien dat je niet verder komt dan de gebruikelijke stokpaardjes die de eerst de beste streetcornerworker uit de jaren zeventig uitkraamde. Niks "eigen schuld, dikke bult". Het is de schuld van de ander, zo bepleit je weer eens.
Je begint een beetje op een papagaai te lijken die niet verder kokmt dan het roepen van "Lorre, Lorre".
Kom op, Vlaamse gaai, tijd voor je pint en daarna weer je volgende woede-aanval.
Zou Prozac niet wat voor jou zijn?

prettything | 10-11-05 | 17:28

@Hammiehetvarken: alles wat brandt is aangestoken door allo's die zogezegd gelijke kansen willen maar alleen maar willen rellen, en extreemrechts heeft nog nooit van je lange leven iets in brand gestoken. Niet in Rostock, niet in Solingen, niet in Gent, niet in Brugge, niet in Uden... (etc ad inf).

veest van pim | 10-11-05 | 17:18

Zattevrienden.be ... staan de affiches ook in het arabisch, frans en engels

Doggystyle | 10-11-05 | 17:18

Veest van denkt ouderwets: als we er genoeg geld in stoppen gaan ze wel aan het werk. Dat werkt al 30 jaar niet, bij mijn zoontje op school krijgen Marokkaantjes van derde generatie nog steeds bijles in Nederlands (tweede taal noemen ze dat !). Als ik naar Australie wil emigreren lees ik op de website dat ik niet moet verwachten dat ik op hetzelfde niveau een baan zal vinden, dat geldt natuurlijk ook voor de immigranten in Nederland, hoezeer links ook de "achterstand" weg wil werken, en beweert dat dat de schuld is van de autochtone intolerante bevolking. Links is wel volop bezig om de relschoppers alvast een alibi te geven voor de toekomstige rellen.

Hammiehetvarken | 10-11-05 | 17:17

Overigens:

www.nu.nl/news/623149/21/Doden_door_br...

Het zal toch niet. Maar goed, laten we vooral alert blijven op de extreem-rechtse rakkers die zo'n bedreiging vormen.

Hammiehetvarken | 10-11-05 | 17:08

@egwel: ik schreef dat 'jullie' in die context betekent: 'Nederlanders die DAJ niet ernstig nemen'. Als je dat na meerdere keren verduidelijken nog altijd niet begrijpt, heeft het inderdaad weinig zin dat ik er verder over lul.

Ik ken Aulnay en Mesnil niet, jij weet dan weer geen spat af van socio-cultureel werk of zelforganisaties. Daarom kom je met het cliché van de slachtofferrol aanzetten, een cliché waar welzijnswerk en zelforganisatie juist keihard tegen in gaan door de mensen zo aan te pakken dat ze geen kans meer krijgen zich als slachtoffer voor te stellen. Door ze met andere woorden gewoon naar waarde te schatten. Integratie is het probleem al lang niet meer: die lui spreken Frans, zijn in Frankrijk geboren en willen net als alle andere Fransen een huis, een baan en een (als het even kan brandvrije) auto. In tegenstelling tot wat je probeert vol te houden is ook de scholingsgraad niet zo'n probleem: 't is geen toeval dat de rellen verminderen nu de schoolvakantie voorbij is. Het probleem zit 'm er in dat die mensen en hun noden gewoons straal genegeerd worden: sinds het welzijnswerk is weggesneden kijkt geen hond er nog naar om. Nu is het de beurt aan werkgevers en overheid om hun duit in het zakje te doen. Als die overheid dan niet verder komt dan 'racaille' roepen en wegbezuinigen, hoeft het niet te verwonderen dat de vlam in de pan slaat.

veest van pim | 10-11-05 | 16:46

@ Veest
Ik vroeg om verduidelijking van jullie, jij kwam met jullie Nederlanders, niet lullen Veest.
Er is niets wonderbaarlijks aan de Aziaten. Wat wonderbaarlijk is is het gegeven dat veel van onze Noordafrikaanse broeders er in slagen om alle kansen die er zijn om te slagen in het Westen te missen. Je kent waarschijlijk Aulnay en Mesnil niet maar ik kan je verzekeren dat je de blanken en aziaten er met een lampje zult moeten zoeken. welzijnswerk heeft de vervelende neiging om mensen in hun slachtofferrol te bevestigen. Het zou beter zijn om te kijken welke mogelijkheden er wel zijn.

egwel | 10-11-05 | 16:20

wel goed lezen trouwens: er staat nergens 'jullie nederlanders'. Er staat: 'Nederlanders die DAJ niet ernstig nemen'. Tijd om af te prikken en naar huis te gaan voor een welverdiend lang weekend na deze zware werkdag egwel?

veest van pim | 10-11-05 | 16:08

@egwel: zoals ik al zei: geen vraag, maar een stelling. Als je zoveel moeite hebt met het sociocultureel middenveld of het welzijnswerk komt dat waarschijnlijk omdat jouw visie erop beperkt is tot 'gelul' en 'subsidie'. 't Is net iets meer dan dat. Als er érgens aan integratie wordt gewerkt, is het wel in de zelforganisaties en in het (daar gaan we weer) socio-cultureel middenveld. Maar die kunnen ook niet àlles oplossen: de rest moet mee. Niet alleen de allochtonen, maar ook de overheid en de profitsector in hun rollen als werkgevers, verhuurders en noem maar op. Ook zij hebben maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sommige dingen kun je, zelfs in dertig jaar, niet in je eentje oplossen. Zeker niet als je al tien jaar wegbezuinigd bent.

Als je het niet erg vindt, ga ik eerder mee met het ooggetuigenverslag van een journalist over 'gele, zwarte, bruine en witte bendes' dan met het jongste liberale fabeltje over de wonderbaarlijke werkkracht en hersencapaciteiten van het 'gele gevaar'.

veest van pim | 10-11-05 | 16:06

@ Veest
Jullie Nederlanders dus, lekker homogene groep hoor.
Welzijnswerk , eerder vloekte je ook al socio-cultureel middenveld *pardon ik moet even kotsen* hebben 30 jaar de tijd en bergen subsidie gehad om juist dit te voorkomen. Ze hebben (hoe vreemd) het niet voor elkaar gekregen. Gelul lost niets op, zoals ik al zei studeren en je best doen dat wel. Overigens ligt het niet aan de media dat je niemand van die grote groep Vietnamezen, Chinezen en indiers zag in de reportages, ze waren er niet. Ze hedden het te druk met studeren.

egwel | 10-11-05 | 15:58

die lui zijn te jong om hun school af te maken en wie daar wel een diploma haalt, zorgt als de weerga dat hij of zij daar wegkomt. Het enige wat daar nog rondloopt zijn kanslozen, welzijnswerkers voor zover ze nog betaald worden, en politie.

Chris Rock interviewt OJ Simpson met samples van NWA:
'OJ, where are you from?' "Straight outta Compton!"
'And when you got rich, where did you move?' -"Straight outta Compton!"

veest van pim | 10-11-05 | 15:54

ik hoop dat ze allemaal met de auto komen. Kan ik daar gelijk ook de fik eens inzetten.

vdm | 10-11-05 | 15:52

'Een hartverknettering'. Wat een mooi woord.

veest van pim | 10-11-05 | 15:51

@egwel: kijk eens goed achter die sanseveria.

'Jullie' zijn in deze context de Nederlanders die Dyab Abou Jahjah niet ernstig nemen. Ik gok dat je niet de enige bent, maar ik wil er anders gerust 'je' van maken.

Je vraag aan DAJ is eerder een stelling dan een vraag. Jullie (jij en DAJ) zouden in B&VD moeten zitten. Best mogelijk dat-ie zeurt: alweer een bewijs van zijn perfecte integratie.

Ik zal even DAJ spelen: volgens een vrt-correspondent ter plaatse zijn het 'witte, gele, bruine en zwarte bendes' die daar de dienst uitmaken. Ik heb weinig aziaten op tv gezien, dat klopt. Als volleerd DAJ zou ik daar in dit geval de media de schuld van moeten geven, maar dat spoort niet met wat ik net zei over die vrt-correspondent :) Ik denk dus dat er wel ninjas meedoen, als ze tenminste het huis uit mogen van hun vader/broer/restaurantbaas.

Achterstandssituatie is geen excuus voor rellen, maar ze ìs er wel. Wie niet aan werk of geld kan komen, gaat andere dingen doen. Bij ons volg je dan gewoon een cursus, start je 'n blog of word je voltijds reaguurder, maar in de banlieues blijkbaar niet. Ik denk dat het opheffen van subsidies aan religieus gekleurd welzijnswerk en het wegbezuinigen van gewoon welzijnswerk daar iets mee te maken hebben.

veest van pim | 10-11-05 | 15:48

Het gerucht gaat dat als PSV in Waalwijk tegen RKC voetbalt en Ajax in Breda tegen NAC er een clash komt in Waalwijk tussen de verschillende 'supporters'-groepen.

LukeDaDuke | 10-11-05 | 15:41

@. Siol nan Gaidheal
Normaal geen probleem, maar nu ff niet. Ik wou die kleuters even weer duidelijk maken wie ze zijn. Blijkbaar vergeten ze dat zelf wel eens omdat met grote mensen meepraten.

Dikke tieten | 10-11-05 | 15:41

@dikke tieten

Hoewel ik in de basis begrijp wat je bedoeld, lijkt het mij toch niet vreselijk verstandig om je zo te storen aan al die simpele reacties (het blijft een open forum)Je zou bijvoorbeeld gewoon over die posts heen kunnen lezen en wel reageren op de wat serieuzere posts. (die zijn er genoeg)Scheelt je misschien een hartverknettering over een aantal jaar.

Siol nan Gaidheal | 10-11-05 | 15:37

. egwel 10-11-05 @ 15:27
Je slaat de spijker op de kop. Jammer dat je dit niet in de media mag zeggen, hoe waar het ook is.

Dikke tieten | 10-11-05 | 15:35

@ Veest 15:10
Wie zijn trouwens "jullie" ?
de laatste keer dat ik keek zat ik alleen op kantoor.

egwel | 10-11-05 | 15:32

@ Veest
Niet ik had iets moeten vragen maar witteman. Bijvoorbeeld of het niet al te makkelijk is om de rellen te verklaren vanuit de achterstandssituatie. Parijs heeft een grote groep aziaten die in soortgelijke banlieu wonen maar zich vreemd genoeg nooit geroepen voelen tot dit soort rellen. Je school afmaken en serieus je best doen blijken vaak wondermiddelen bij het verkrijgen van werk, zeuren en rellen heeft nog nooit geholpen.
Abou is de vleesgeworden zeurder.

egwel | 10-11-05 | 15:27

@Weeraanmelden (of wannabecool?)
Het gaat niet om de inhoud maar het Neanderthalergedrag van sommige reaguurders. Schreeuwen als kip zonder kop, erbij willen horen zonder te weten waar het echt om gaat. Dat soort dingen.

Dikke tieten | 10-11-05 | 15:25

@egwel: ik zei: ik kan me vergissen. Hij had er hoe dan ook moeten zitten, in plaats van de pias uit te hangen in 'Dit was het nieuws'. Wat had je Abou Jahjah trouwens willen vragen?

veest van pim | 10-11-05 | 15:18

Dikke tieten: Wat bedoel je ? (en heb je wel eens naar je zelfgekozen nickname gekeken? )
Geen sex op TV om CDA het wil, is heel wat anders dan een paar noordafrikanen die - zonder enige aanleiding - in Brussel willen gaan rellen.
(Het stuk van Gretta heb ik niet gelezen, omdat het me 'an me reet zou roesten' wat er met Gretta gebeurt.)
Dus: Your point is?

Weeraanmelden | 10-11-05 | 15:17

@Dikke tieten: Marco Pastors anti-moslim: goed! vrije mening! Hoezee! Nieuwe Pim!

Gretta Duisenberg anti-Israëlische bezetting: slecht! Confronterend! O jee! Zwarte weduwe!

Ik was niet verrast toen ik de naam onder dat stuk zag.

veest van pim | 10-11-05 | 15:16

@ Veest
Abou kreeg niet een kritisvche vraag te verwerken van Witteman.
Heb jij wilders gezien in dat programma ? volgens mij heb je last van achtervolgingswaanzin.

egwel | 10-11-05 | 15:14

@Egwel:de gozert van de AEL kwam gewoon het sterkst van tafel omdat-ie zijn dossiers kent en argumentatie gebruikt die hout snijdt. Had Buitenhof er Geert Wilders maar tegenover moeten zetten... Of nee, die zàt er geloof ik. Al kan ik me vergissen, ik heb namelijk geen nieuwe oproep aan de 'hoofddoekjes' gehoord om maar naar het malieveld te komen omdat-ie ze rauw lustte. Doen ze'n keer 'wat Geert had gewild', is 't weer niet goed. Dikke lul met die liberale jihad.

Dyab Abou Jahjah wegzetten als relnicht is simpel, maar daarmee maak je'm alleen maar sterker. Sinds Fortuyn zouden jullie dat moeten weten.

veest van pim | 10-11-05 | 15:10

@ Dikke Tieten
Als ik niet beter wist zou ik nog gaan denken dat je generaliseerd.
Maar dat is natuurlijk niet zo he ?

egwel | 10-11-05 | 15:07

... ik denk om en nabij de 12...
En waarschijnlijk een hele hoge pet van je eigen humor op.

Dikke tieten | 10-11-05 | 15:04

Wat hebben de mensen toch?
Als men de sex op TV aan banden wil leggen loopt men schreeuwend de huizen uit met irritatie en wordt er geschreeuwd om meer neuken etc. Als Gretta bedreigd wordt loopt iedereen te bleren dat ze "hakbar" moet. Als er een aankondiging is voor afbreken loopt iedereen voorop...
Is dit typisch forumgeteuter omdat je anoniem bent en tussen de 12 en 18 jaar? Of zijn we aan het doordraaien?

Dikke tieten | 10-11-05 | 15:02

@ Brutus
Was leuk buitenhof, 2 gasten die het roerend eens waren en dan die buitengewoon "kritische" vragen van de intervieuwer. Kwaliteitsprogramma hoor, daar moeten we zuining op zijn.

egwel | 10-11-05 | 14:49

@zweefvlieger

Toevallig Buitenhof gezien afgelopen zondag? Daar was die gozert van de AEL te gast. Hij hield zich behoorlijk gedeisd voor z'n doen, maar uiteraard was het wel weer de schuld van de grote blanke man. Van enige zelfreflectie was zoals gewoonlijk weer geen sprake.

brutus68 | 10-11-05 | 14:43

Der gebeurt zaterdag helemaal niks.
Wat denk je, als ze nu al die mails in handen hebben? Misschien toch even checken bij Spaink wat voor reputatie de Belgische politie heeft als het over omgaan met allochtonen gaat. Hoeven ze niet eens rel voor te schoppen.

Wat die andere rellen betreft: ik kom om de andere dag in Sint-Amandsberg (bij Gent) waar ze zogenaamd ook 'loos zijn gegaan'. Geen vuiltje aan de lucht. Een van die twee brandende otos was een bedrijfswagen waar de monteur des huizes die dag aan had zitten knoeien en die zonder verdere aanmoediging in de brand is gegaan. Die andere is inderdaad aangestoken, maar van rellen of zo of georganiseerd protest is er nooit sprake geweest: 'gewoon' een paar copycats met te veel vrije tijd. Als het mijn auto was geweest en ik wou me wreken zou ik waarschijnlijk ook nog de kinderbescherming op mijn dak krijgen.

Sint-Amandsberg is Clichy sous bois niet en er is meer nodig dan dit om het er van te maken.
Zes jaar kaalkopjesbeleid met de voor hen typische beleidskenmerken als zero-tolerance, zondebokken en snijden in het socio-cultureel middenveld bijvoorbeeld. En reken maar dat juist die kaalkopjes nu bij de eerste slecht gedoofde sigaret in het Schipperskwartier gaan roepen van 'zie je wel! daar zijn ze al!' Stoere jongens.

Ik zou er dus niet zwaar op gokken dat er zaterdag in Brussel iets anders gaat gebeuren dan op andere zaterdagen in Brussel. Behalve dat de media nu op vinkenslag gaat liggen om elke omgegooide prullenbak of kotsende kroegtijger met een kleurtje supergroot in beeld te brengen met een hip logootje "Terrorisme: Brussel brandt!" eroverheen. Ik blijf er niet voor op.

veest van pim | 10-11-05 | 14:42

Langdurig de mag erop.

Jan Passant | 10-11-05 | 14:34

Volgens mij heeft de schrijver van internation.be een héle dikke duim.
"de molotov-cocktails hoeven niet eens meer gemaakt te worden". Tsjongejonge.

SuperG | 10-11-05 | 14:26

BBBad to the bone

stevie wonder | 10-11-05 | 14:25

Culemborgse Courant, woensdag 9 november:

Afgelopen maandag zijn een auto, het gebouw van de politiehonden-vereniging, en diverse tuinen afgebrand.

Drop | 10-11-05 | 14:07

Hadden de Fransen de wetgeving van Wilders, één keer over de scheef en huppake, dan had de gemiddelde Franse geen problemen met het vinden van zijn wagen in uitgebrande conditie? denk ik.

..Whatever | 10-11-05 | 14:04

Allereerst vind ik het erg knap dat al die geïmporteerde afrikaantjes zo goed met al die moderne apparatuur overweg kunnen. Tweedens zou ik het erg knap vinden als er ook echt een aantal van deze gasten op tijd zullen zijn voor deze gezellige lampionnentocht. Mocht deze actie slagen dan zal dat al mijn vooroordelen wegnemen, zoals dat dit soort wezens in de regel domme en luie geiten neuqerts zijn met een erg slecht benul van op tijd komen.

lariekoekjesmonster | 10-11-05 | 13:53

Prachtig toch?!
Een grote concentratie van nutteloze existentie-ballast.
Dat is 'every hit a coconut'!
Waar en wanneer doet zich zo'n gelegenheid nog voor?

pocoloco | 10-11-05 | 13:47

Coniferen in de fik!
ik heb politiebescherming aangevraagd voor de begonia's maar denk maar niet dat ze komen

misti | 10-11-05 | 13:46

Waalwijk?????? Ontevreden klanten van de meubelboulevard??

Opa-Buiswater | 10-11-05 | 13:45

@Balkenende

"of van die hollow-points, dat schijnt ook een mooi effect te geven."
Ja, en helemaal als je een bolletje Hg in hette holle gedeelte stopt en afdekt met wat kaarsvet.
Je kan het zo gek niet bedenken maar als er geweld moet worden toegepast is de mens ineens erg crea-bea.

Achtertuyn | 10-11-05 | 13:43

Weet je wie angstig stil zijn? Die gasten van de AEL. Je hoort er helemaal niets meer over. Of mag daar nou helemaal niet meer over gesproken worden?

zweefvlieger | 10-11-05 | 13:42

*wrijft zich in de handen*

Misschien slaat het wel over naar Brugge; Jaarlijkse bijeenkomst van +/- 250 Harleyrijders, aldaar.

Er schieten mij spontaan woorden te binnen als "Koude" en "Kermis"...

KaiserSoza | 10-11-05 | 13:37

Dat deden we vroeger altijd!

bot2 | 10-11-05 | 13:35

@Lepo, waar kan ik die kiepwagens bestellen??

fuckface | 10-11-05 | 13:34

~Burning down the house~

Lepo | 10-11-05 | 13:16

Tsja, ik zie het probleem niet zo. Als die varkensafval toch allemaal al verzameld is, kan volgens mij het afvoeren ervan redelijk snel ter hand worden genomen

fuckface | 10-11-05 | 13:16

"mails werden rondgestuurd tussen (noord)afrikaanse allochtonen met de boodschap allemaal te verzamelen rond 20u aan de Brouckère in Brussel.
Vandaar zouden ze hun vernielingstocht beginnen, bovenaan de lijst staat de Nieuwstraat waarrond ze zullen trachten zoveel mogelijk auto?s in brand te steken. Daarna gaat de tocht uiteraard verder, maar de situatie zal bepalen hoe, wat en waar. De groepen ?jongeren? (het betreft hier minstens evenzeer volwassenen) staan allemaal in contact via gsm?s en menen het zeker serieus. "
Waren ze maar zo georganiseerd in het zoeken van een BAAN!

Even snel de voorwaarden van mijn autoverzekering bekeken:
-Beperkt casco
Voor auto?s die al even meegaan en voor doorgewinterde rijders een goede keus. Ruitschade en schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en storm wordt vergoed,"
Gelukkig..
"net als uw aansprakelijkheid"
Ooh, dus ik kan ze 'per ongeluk aanrijden'.

Weeraanmelden | 10-11-05 | 13:12

Zet GS ook bussen in naar Brussel?

cactus | 10-11-05 | 13:08

Ach als je maar lang genoeg relt dan gaat het op werken lijken en is de lol er van af.
Update 2 Wie durft er nu nog te beweren dat Belgen geen humor hebben.

egwel | 10-11-05 | 13:06

Met dat affiche-actie heeft het Vlaams Belang maar weer eens onderstreept hoe krankzinnig het is de relschoppers serieus te nemen. Ze zoeken toch wel een excuus om te rellen.

Pombeer | 10-11-05 | 13:02

uberlol, die update!

Don Quichote | 10-11-05 | 13:01

LOL @ de updates

Brusselmans | 10-11-05 | 13:00

Een Astra, een Polo, een Mazda en een Fiatbus. Waalwijk de gekste!!!

fuckje | 10-11-05 | 12:59

Er staat toch een groot hotel in die straat?
Kamer huren op de bovenste etage, wachten tot de eerste molotovcocktails branden en dan vanuit je raam emmertjes benzine over de relschoppers gooien.
Tis donker, valt helemaal niet op.

Jim Beam | 10-11-05 | 12:55

Die affiche op dat elechokje.. Schitterend :)

Amstel | 10-11-05 | 12:54

De hangjongeren - vaak van allochtone afkomst - hoeven niet meer te hangen. Ze kunnen nu actief deelnemen met hun makkers in diverse landen onder het mom dat ze kut worden behandeld.
Dat ze een opleiding hebben die zelfs een straatsteen kan halen, dat dringt blijkbaar niet door.

Ik maak me vast klaar voor een hete winter. Allah HakBAr!

Thalassa | 10-11-05 | 12:53

Ga vanmiddag nog even bij de honkbal vereniging langs, catcheruitrusting en knuppel halen. Freelance ME-er!

Pas Op Je Tellen | 10-11-05 | 12:51

@djmarco

Nog tien tellen.....10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Relluh

Siol nan Gaidheal | 10-11-05 | 12:45

En als je nog een leuk souvenir wilt van je uitje, ga dan met de auto!

Margreet Dolman | 10-11-05 | 12:45

Waalwijk is dichterbij? Dat ligt er natuurlijk aan waar je woont...

Fleau | 10-11-05 | 12:44

alternatieve uittip voor de lafaards en arme sloeberts onder jullie: zijn jullie al naar de film Doom geweest? Echt een aanrader, ik heb me de tiefus gelachen eergisteravond

theepot | 10-11-05 | 12:43

Zijn ze in Belgie nou ook al kwaad omdat twee kneusjes in een hoogspanningskastje kropen?

OoO | 10-11-05 | 12:40

Mmm ik ben weekendje Ardennen dit weekend, dus misschien, als we 's avonds naar het westen staren, onder het genot van een drankje en een zakje chips, kunnen ik en m'n vrienden de rookpluimen zien!

Thom_Holwerda | 10-11-05 | 12:40

Handig die mailtjes, dan beantwoord een eventuele dader dus aan een oproep tot geweld tegen de staat.
Dat is prima aan te pakken en vreselijk streng te straffen.

Jim Beam | 10-11-05 | 12:40

Wat mij betreft gebruiken ze gewoon echte kogels, of van die hollow-points, dat schijnt ook een mooi effect te geven.

Balkenende | 10-11-05 | 12:39

Nou dan kan Brussel de verwarming wel wat lager zetten....

prettything | 10-11-05 | 12:39

waarom mollen jullie niks, jullie zijn met zoveel, waarom mollen jullie niks, alles is nog heel

DJmarco | 10-11-05 | 12:35

Oh jee.

Harige Bangmaker | 10-11-05 | 12:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl