Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Triggerhappy cameraman vrijuit

Komt dat schotKlassenjustitie bij het Openbaar Ministerie. Een schande! Wij eisen een parlementair onderzoek. De onderste steen moet bovenkomen. Dit zaakje stinkt. En goed ook. Want hoe kan het zijn dat een linkse journalist vrijuit gaat, terwijl marinier Eric O. nog altijd door Nova en de Azijnbode wordt achtervolgd voor het omleggen van een Iraakse opstandeling. Weet u nog, die triggerhappy documentairemaker Vik Franke, die thuis kwam met een lege Diemaco maar volle filmtapes. Franke, die Nederland deed glimlachen met zijn opmerking dat die watjes van de Taliban helemaal niet kunnen schieten. Welnu, diezelfde Vik Franke gaat vrijuit. Als journalist is het immers heel normaal dat je de vijand probeert uit te schakelen. Dit in tegenstelling tot mariniers...

Reaguursels

Inloggen

@vander
Neem een perskaart, dan ga kom je er mee weg. Eigenlijk is het simpel toch, we noemen onze soldaten vanaf nu journalisten, en als ze dan schieten (hoort bij het vak toch) is er niets aan de hand.

hollandswyffie | 12-06-07 | 21:36

Daarbij is Vic gewoon dienstplichtig soldaat geweest,
ik heb ook nog zo'n kaart in een la liggen.
'U kunt ten allen tijde opgeroepen worden tijdens oorlog en calamiteiten.'

Hoe lang is zo'n oekaze van MinDef eigenlijk geldig?

vander F | 12-06-07 | 20:18

Blijft staan:
geen lijk geen zaak.

Het zogenaamde lijk is nooit onderzocht door iets wat mogelijk onafhankelijk was.
Erik schoot en daarna volstrekte onduidelijkheid.
Seponeren die zaak.

vander F | 12-06-07 | 20:15

Linke kut honden

Schapenmelker | 12-06-07 | 18:04

De marinier wordt getraint voor gevechts situaties,
Journalisten worden getraint voor...... (vul het zelf maar in)

Scheve bende weer bij het OM. Snap het niet dat ze zelf deze link niet kunnen leggen.

Honkbal Pet | 12-06-07 | 17:42

Hulde @ fokkenmast.
Jij snapt het tenminste jongen!

Jarhead | 12-06-07 | 17:18

Vreemd verhaal omdat het oorlogsrecht en conventie van Geneve hier duidelijk in zijn. Burgers mogen nimmer deelnemen aan oorlogshandelingen, zelfs militairen welke niet duidelijk herkenbaar zijn als militairen plegen een oorlogsmisdrijf, gelukkig voor deze jokkebrok ( de waarheid zal wel zijn dat hij een spannend verhaal heeft verzonnen) Is de Taliban geen geruliere regering want anders had hij voor het int oorlogstribunaal gedaagd kunnen worden. Maaaaaaar kijkend naar Vic Franke zijn neus is duidelijk te zien dat deze aal een aardig stukje gegroeid is.

Awasawas | 12-06-07 | 16:35

franke is een noob. de boys van het kamp hadden een leuke practical joke bedacht, jan ging in zijn pakkie talibannetjes spelen op heuvel a3 , indruk maken op de ned. media want er is hier geen hol te doen.
Wat doet die flapdrol
,7 kleuren stront en begingt om zich heen te maaien, zich niet beseffen dat zijn diemaco gevuld is met losse flodders.

Wat hebben we lol gehad toen we later zijn krantenstukkie lazen , onze "held ". moahah.

Karremans had gelijk , hij zit nu lekker relaxed inclusief medaille en royaal ping ping in Suid afrika
un shit is ja immuun. wat een pracht wereld.

hemaworstje | 12-06-07 | 15:45

azijnseiker 12-06-07 @ 13:58

Ja, nu we het er toch over hebben ... ik begreep/grijp die Karremans sneer niet ? Echt niet, ik heb er lang over nagedacht maar het ontgaat mij nog steeds. Vertel eens, want anders blijft het mij bezighouden :-)

Bigi Bana Boy | 12-06-07 | 14:52

Bigi Bana Boy 12-06-07 @ 13:00
Zal ik het maar op 'verkeerd begrepen houden'. Na je laatste stukje gelezen te hebben zien we het inderdaad hetzelfde

fokkenmast | 12-06-07 | 14:09

@BBB 12:54,

Ik ga een heel eind met je mee.
Maar ik denk dat juist we met die heaumeaux mentaliteit op sommige momenten beter uit de voeten kunnen dan die botte over mijn lijk mentaliteit van de Amerikanen. Dat heeft Irak deels bewezen denk ik.
Dezelfde aanpak leidt ook in Afghanistan wel tot bescheiden succesjes.

Voor de botte oorlogsvoering moet je inderdaad niet bij de Ned. zijn, als je dat bedoelt.

Vandaar dat ik de vorige keer (gister) schertsend op jouw Karremans verhaal/repliek vroeg hoe het met zijn kinderen ging.

azijnseiker | 12-06-07 | 13:58

Leuk een vrijbrief voor hoernalisten om op burgers te schieten.
Niet huilen als straks massaal hoernalisten worden ontvoerd.
Als je deel neemt in een oorlog dan kun je niet objectief zijn, en daar begint nu net het werk als hoernalist...

da wizard | 12-06-07 | 13:43

fokkenmast 12-06-07 @ 12:23

Met alle respekt maar heb ik iets anders gezegd dan jij dan ? Ik lees net jouw posting met instemming dus moet er iets verkeed zijn gegaan. Hetzij ik heb het niet goed onder woorden gebracht (goed mogelijk overigens), of je hebt het niet goed begrepen. Hoe het ook zij, ik denk niet dat we er wezenlijk anders over denken.

Bigi Bana Boy | 12-06-07 | 13:00

azijnseiker 12-06-07 @ 11:45

Over mensen in Afghanistan niks dan goeds, laat ik daar duidelijk over zijn, alleen weten we allemaal sinds de Vietnam oorlog dat oorlogen niet gevoerd meer kunnen worden zonder steun van de maatschappij. De Amerikanen weten dat als geen ander met hun embedded press enzo. Dat gezegd hebbende noemde ik NL een beetje treiterig een heaumeaux maatschappij.
Wat ik daar mee bedoel is dat in ons land een zachte feminine cultuur heerst waarin begrip, overleg, redelijkheid, geweldloosheid e.d. de meest kenmerkende eigenschappen zijn. Zo'n maatschappij is op zich prachtig en werkt ook goed, zolang je niet met de harde realiteit van andersdenkenden te maken krijgt. Laat dat nou net het geval zijn in conflictgebieden in de 3e wereld, maar ook met de mentaliteit van migranten uit landen met een hele andere waardensystemen. Ik denk dat wij als maatschappij geen antwoord hebben op geweldsvraagstukken en dat we daarom niet in staat zijn onze mensen in Afghanistan te ondersteuen. Dat is wat ik eigenlijk bedoelde te zeggen. En nog maals ik vind dat we allemaal ten alle tijden onze militairen moeten steunen.

Wat Eric O betreft, dat blijft moeilijk. Natuurlijk mogen soldaten niet over de schreef gaan in onze naam en moet daar iets aan gebeuren. Ik denk alleen dat de situatie in een gevechtsaktie zo verwarrend en beanstigend kan zijn dat je niet kunt verwachten dat iedereen in zo'n chaos altijd helder blijft denken en observeren. Als we voortdurend de veilig thuis bedachte instrukties en normen in acht willen blijven nemen kunnen gevechtseenheden nauwelijks meer funktioneren. Ik denk dat maar weinigen zich kunnen voorstellen wat en verwarrende en angstige ervaring een vuurgevecht is. Ik zou zeggen, pak de echte excessen aan en probeer niet alles te controleren alsof het een ICT projektje op kantoor is. Op een of andre manier willen wij er maar niet aan dat en oorlog altijd smerig is. De een wat smeriger dan de ander maar het blijft een uitermate schokkende toestand.

Bigi Bana Boy | 12-06-07 | 12:54

Vik Franke Owned! "Die baarden kunnen niet schieten" HULDE!
.
In een volgend leven ga ik het leger in!

LoL @ S?v?ke | 12-06-07 | 12:53

Pharos 12-06-07 @ 12:24
Met je eerste alinea geef je aan dat je er echt geen reet nog van snapt. Natuurlijk is er een doofpot, maar die is er al op het moment dat politici besluiten om Nederlandse soldaten uit te sturen. De werkelijke WAAROM verdwijnt in een gigantsiche doofpot, da's alvast de eerste.
Natuurlijk kan en mag je niet verwachten dat onze 'commissie' cultuur in een land als Afganistan zal werken. En DAT is u precies wat ik joou en al die andere rakkers kwalijk neem. je stuurt geen mensen naar Wassenaer-in-de woestijn. Nee, je stuur mensen naar een cultuur die zo ver van de onze verwijderd staat, dat je onmogelijk je Nederlandse bril op kan houden om doorhene te kijken als je omstandigheden ter plaatse in een gespannen situatie wil beoordelen. Leuk vanachter je computer of vanaf het 'beterwetende' redactielokaal van een of andere links-ideologische krant. Maar sorry, de werkelijke wereld zit net ff anders in elkaar dan hier in Nederland..
Dat is een onvermijdelijk gevolg van een besluit om mensen in te zetten in die streken. Een commissie die moet beoordelen of het nu juist was om te schieten in een situatie kan je in het veld niet ff bijeenroepen. Wel oordelen als je enkele maanden in de betreffende cultuur heb doorgebracht. Maar we hebben hier al een uitstekende reputatie in, onze eigen mensen emotioneel 'in de rug schieten'. In 1948 werd java geteisterd door bendes, die zich verscholen achter de vlag van de onafhankelijkheidsstrijders in Indonesie. Overigens moesten de werkelijke vrijheidsstrijders niks hebben van deze bendes, die onmenselijk te keer gingen en blanken vermoordden en beroofden. We zullen de details voor tere zielen maar even weg laten hier. Raymond Westereling was opgegeroeid in Indie, had ouders van daar en kende de mentaliteit door en door. Hij trad keihard op tegen deze rampokkende bendes. De enige wijze die toen lokaal werkbaar was, in de cultuur en tijd geheel paste en effectief was. De linkse Nederlandse pers schoot hem finaal in de rug, terwijl hij zeker duizenden mensen (Nederlanders en Indonesiers) het leven had gered met zijn harde optreden
Typisch ook een handelswijze van links Nederland, die niet eens Indonesie op de atlas konden vinden maar het allemaal veeeeeeeel beter wisten.
Stop daar nu eens mee, terk OF onze jongens terug en ga nooit meer verder dan de Veluwe met ze OF accpeteer dat ze onder andere omstandigheden moeten werken (ja, soms schieten) dan 'we' liever zouden willen. Maar schiet ze NOOOIT in de rug!

fokkenmast | 12-06-07 | 12:46

Grappig toch. Eric O. wordt aangeklaagd en heel rechts Nederland staat op z'n kop. Journalisten van 'linkse oude media' stellen dat het een doofpot is, dat er meer aan de hand was. En hoppa, heel rechts Nederland neemt gewoon over wat de rechtse opiniemakers beweerden - dat er niks aan de hand was, dat Eric O. besmeurd werd en wat niet al - en nu blijkt dus dat er wel dégelijk zaken in de doofpot zijn gestopt. Vanaf dag één.
Maar in plaats van toe te geven - óók GeenStijl, ja! - dat ze ernaast zaten, is men óf stil, óf men probeert via andere invalshoeken alsnog de onschuld zelve te spelen. Zum kotzen.
.
En die Franke is gewoon een complete eikel die met zijn schietgrage gedrag andere journalisten in gevaar brengt. Wat moeten Talibani de volgende keer denken als ze een Nederlandse journalist tegenkomen (ik noem een Arnold Karskens, die Franke ook wel kan schieten inmiddels)? Simpel: men denkt 'ah, Nederlandse journalist, dus doelwit want Nederlandse journalisten staan aan de kant van de militairen'.
.
Een journalist moet zijn/haar werk kunnen doen zónder last, in een neutrale setting (voorzover mogelijk). Er zullen altijd klootzakken zijn die alsnog journalisten ontvoeren en afmaken (Daniel Pearl en die tientallen Iraakse journalisten die al zijn afgemaakt) maar dat mag nog steeds geen excuus zijn. Kijk maar naar iemand als Robert Fisk.

Pharos | 12-06-07 | 12:24

Bigi Bana Boy 12-06-07 @ 11:26
Boy, je schiet nu wel heel erg de plank mis. Eric O deed gewoon wat in die contereien gewoon is en waar men 'daar' respect voor heeft. het probleem hier in Holland is, dat men wel soldaten uitstuurt voor missies, maar ze vervolgens geen politieke en emotionele rugdekking geeft als ze NIET in een cultuur terecht komen die vergelijkbaar is met Haarlem, Oegstgeest, Wassenaer en meer van die oordjes waar de luitjes (linkse) politici en OvJ's verstand van denken te hebben.
Als Eric O NIET geschoten zou hebben, zouden onze soldaatjes de volgende keer vrolijk zwaaiend mogen VRAGEN of de heren plunderaars misschien in overweging zouden willen nemen om misschien, maar alleen als de heren dat speciaalook willen, te stoppen met het plunderen van een NAVO container. Sorry, maar als ik HIER een auto inbreker in mijn auto betrap, ga ik hem ook niet vragen of hij misschien zou willen overwegen om een andere auto te kiezen. nee, dan sla ik hem de pleuris en als hij dreigt met steken is dat echt zijn allerlaatste handgebaar op deze aarde. En zo denken nog een miljoen of vijftien andere nederlanders erover. Of je het leuk vind of niet. En oh ja, het zijn inderdaad de linkse patjakkers die ons land zover hebben gebracht dat mensen als Eric O nog een derde of vierde keer wordt afgebrand in de media. Omdat 'links' niet kan hebben dat hij in het gelijks is gesteld door de rechtbank.. Hoezo landverradend tuig?

fokkenmast | 12-06-07 | 12:23

Als journlist gewapend mee, wat is dat nou voor probleem? Vroeger in Vietnam mocht je als journalist niet eens ongewapend mee, en Peter Arnett in Bagdad had toch echt de bobbel van Glock onder zijn oksel. Voor de zelfbescherming natuurlijk, maar dezehoernalist deed het m.i. gewoon voor de lol, alsof-ie daarna zo'n twee meter knuffelbeer-van-de-kermis kan winnen - een foto shooting is toch echt wat anders

Aztec Convector | 12-06-07 | 12:12

En terecht!

Luud Rubbers | 12-06-07 | 12:10

Goedzo !!
hij zou een lintje moeten krijgen!
ga zo door neef !

ZeuZ FL | 12-06-07 | 12:01

Defensie biedt naar aanleiding van het incident een cursus aan om herhaling te voorkomen. Daarin legt een officier van de juridische dienst uit dat een verslaggever alleen mag schieten als hij overtuigd is dat de militairen hem niet meer kunnen beschermen.

WTF

Iemand die niet in het oologs gebied zit, gaat uitmaken wat er gebeurd.
Sukkels

Mr Trev The Impaler | 12-06-07 | 11:51

@BBB 11:26

Mocht je het hebben over serieuze journalistiek geef ik je gelijk. Maar interessant is toch te weten waar de mensen nu echt staan. Soms moet jezelf daardoor wat extreme standpunten innemen. Dat moet jij toch weten.

Wat betreft je heaumeaux mentaliteit, daarmee doe je de jongens en meiden in Afghanistan toch echt tekort.

Mocht Eric O. een (oorlogs)misdaad hebben begaan, kan je hem toch niet met rust laten?

azijnseiker | 12-06-07 | 11:45

het is toch te zot woorden dat een journalist meegaat met ons leger en bescherming er van krijgt
een journalist werkt voor een commercieel bedrijf en het commerciele bedrijf dient dan ook de veiligheid van zn personeel te waarborgen dus niet ons leger dus fijn eigen bodyguards inhuren en bewapenen dan ben je tenmiste echt onafhankelijk als journalist

tokkie | 12-06-07 | 11:43

GS wordt met de dag zieliger met die anti-linkse obsessies. Dat jullie anti-links zijn moet jullie zelf weten en vind ik prima maar dit begint op paraniode wanen te lijken. Achter alles wordt tegenwoordig hier een links complot gezien. Sneue hoor.

De politieke kleur doet er in dit geval helemaal geen reet toe. Wat er wel toe doet is dat Eric O. Op plunderaars schoot en dat terwijl er van enige vorm van dreiging geen sprake was en dat de genoemde journalist en de groep waarin hij zich bevond onder zwaar vuur lag. Klein verschilletje zou ik denken.

Overigens vind ik dat we hier in NL helemaal wel een beetje een gematigder toon moeten aanslaan waar het over dit soort issues gaat. Het is nml wel erg makkelijk om hier vandaan te bepalen wat wel of wat niet goed is in een oorlogssituatie aan de andere kant van de wereld. Maar het pas allemaal prima in de illusie van de schone oorlogsvoering. Er bestaan geen schoneooorlogen en ik vind dat excessen weliswaar moeten worden aangepakt maar dat je niet na ieder vuurcontact gelijk de marechaussee op onze militairen daar moet af sturen. Het is namelijk allemaal theoretische schoolboekjes kennis waar ze mee beoordeeld worden. Laat zowel de journalist als Erici O. met rust zou ik zeggen. Tot slot denk ik dat wij een dermate heameuax mentaliteit in dit land hebben dat we helemaal niet meer tegen geweld kunnen en dat soort werk maar aan andere landen moeten overlaten waar mannen nog wel gewoon mannen zijn.

Oh ja, Fleischbaum en consorten ... ik zou eens hulp gaan zoeken voor die paranoide wanen van jullie.

Bigi Bana Boy | 12-06-07 | 11:26

Eric O, Vik Franke, wat een vergelijkingen allemaal.
Ik ben zelf ook niet van de nuance, maar om nu dit stukje op deze manier te plaatsen, sorry beetje jammer.
.
Ik ben blij dat Vik Franke vrij is gekomen, en wat nou linkse journalist. Ik zie linkse journalisten niet zo snel op talimannetjes schieten, links is toch de vriend van de baardmänner?
.

Polska | 12-06-07 | 11:20

Was wat geweest wanneer een Nederlandse cameraman embedded meetrok met de Taliban. En dan door Nederlandse militairen wordt aangevallen. Eens zien of terugschieten dan ook zo wordt gewaardeerd door het volk.

voorstoppert | 12-06-07 | 11:11

"die thuis kwam met een lege Diemaco maar volle filmtapes" erhmz?

verrekte gek | 12-06-07 | 10:50

Doe mij maar zo'n terugschietende soldaat. Staat iets beter dan een piano-spelende overste en doorvoer-militairen met een biertje in de hand.

Lebowski Achiever | 12-06-07 | 10:50

Eric O lag onder vuur?? Iemand in de rug schieten is niet bepaald een heldendaad

jdh1964 | 12-06-07 | 10:47

Niet zeuren Fleeschbeaum. Meneer was in gevaar, en lag onder vuur. Het was alleen gevaarlijk dat meneer eventueel niet vakkundig met het wapen om zou kunnen gaan.

musclehedz | 12-06-07 | 10:39

Ik ben ook tevreden over het stukje. Het is genuanceerd waar het genuanceerd moet zijn en er worden stevige opvattingen geoppperd waar nodig. Volgens mij heeft de schrijver van dit stukje ook een cursus 'schrijven doe je zo' gevolgd.

Teen | 12-06-07 | 10:38

ff kijken hoor, waar zijn we nou ook al weer verontwaardigd over? Over de cameraman die vrijuit ging of over Eric O die niet in het gevang zit?

holtor | 12-06-07 | 10:37

Goed stuk Fleisch. Nuance bestaat niet in het echte leven.

CoJoNes | 12-06-07 | 10:33

@fleisch
af en toe even die kam neerleggen en een nuance iets meer zien.

overVecht | 12-06-07 | 10:26

Hij was gewoon plaatjes aan het schieten ...

Generaal van Heutsz | 12-06-07 | 10:25

@furby-killer 12-06-07 @ 10:10: Fijn te zien dat jij tenminste over voldoende eigenkennis beschikt om jezelf te plaatsen ergens rond het gemiddelde!

Modderfokkert | 12-06-07 | 10:23

Tussen iemand doodschieten en een keer schieten met een geweertje zit nog al een groot verschil. Maar ja, dat ben ik.

koffiepot | 12-06-07 | 10:21

Gewoon, omdat in Nederland langzamerhand niet meer de werkelijheid maar de linkse kerk regeeert. Nova is, net al de rest van de gesubsidieerde omroepen op 1, 2 en 3 tesamen met de Volkskrant de linkse spreekbuis geworden, die de filosofie van Josef Goebbels (propaganda minister van Hitler) met veel enthousiasme uitdraagt. Goebbels zei " Als je de leugen maar lang genoeg herhaalt, wordt het voor het volk vanzelf een waarheid'.. Ja ja, ze lijken sprekend op elkaar, de bruinhemden en de rooie honden.. Dezelfde methodiek, dezelfde leugens en dezelfde greep op de media.

fokkenmast | 12-06-07 | 10:21

Sarcasme is te hoog gegrepen voor de gemiddelde GS'er

furby-killer | 12-06-07 | 10:10

Tsja, aan de ene kant móest Nederland naar Afghanistan en Irak. Maar als het erop aankomt mogen ze niets doen op straffe van vervolging door het OM. Het ergste is ook nog de hypocriete houding van de journalistiek.
Een journalist die mee gaat schieten is oké, maar een beroepsmilitair moet iedere kogel die hij gebruikt verantwoorden. En dan vooral aan de media. Want die zijn er maar al te happig op om onze jongens in discrediet te brengen.
Raar, ze zijn door onze democratisch gekozen regering naar de oorlog gestuurd, hoewel er tegenstand was. Maar in plaats van deze jongens, die er ook maar op uit gestuurd worden, te steunen worden ze gewoon voor iedere handeling die ze verrichten gestraft door de media.
Je kunt nog beter vuilnisman zijn tegenwoordig dan militair.

Quichegerechtigde | 12-06-07 | 10:06

Persoonlijk vind ik dat alle journalisten opgepakt moeten worden. Geneuzel met hun bloknootjes en hun balpennen. Rot toch op!

Teen | 12-06-07 | 10:05

Doe al die rooien van de volkskrant dan een blaffer geven en een enkeltje irak. Stukken goedkoper dan het leger.

blaffer | 12-06-07 | 10:05

HANDEN AF VAN ERIC O.! =) en ook van deze hoernalist, talitubbies schieten is altijd goed...

Hardcore Puddingfan | 12-06-07 | 10:04

waar gaat dit over GS; anti-links opruiende praatjes? kom zeg; kom eens met objectief nieuws. of deze hoernalist nou links of rechts was; iedere goeie Taliban is immers een dooie. next!

Krassimir | 12-06-07 | 10:04

@Fleischbaum: Is het ironisch bedoeld of heb je het echt niet begrepen?

General Lee | 12-06-07 | 10:02

heau, heau, Fleisch, kleine korrektie; het vermeende omleggen van die Iraakse opstandeling, inzake Eric O.

KaiserSoza | 12-06-07 | 10:02

en maar zeiken over eric o.
Ze moesten hem een medaille geven 3000 round of ammo en hoppa terug als voorbeeld naar afganistan.
maar nee hoor typisch nl wel miltitairen sturen maar zeuren als ze hun werk doen.

eric@fuall | 12-06-07 | 10:02

Als er ook maar 1 zaakje stinkt, dan is het die van Erik O wel. Wat daar toch allemaal in de doofpot ging.

bwahaha | 12-06-07 | 09:59

Tja dat zegt meer iets over de zaak Eric O dan over deze zaak. Het is in mijn ogen terecht dat ie niet wordt vervolgd.

..zapper | 12-06-07 | 09:59

Misschien dat Marc en Rita tussen het ruziemaken door, even tijdens het vragenuurtje alle ministers op het matje kunnen roepen?

fuckje | 12-06-07 | 09:59

Dat van eric O was ook pure zelfverdediging.

azijnseiker | 12-06-07 | 09:59

Niet te hard huilen nou.. Een maal gerechtigheid is beter dan helemaal niet.
Tali-pang doen is niet een misdrijvigheid. Mooi, zo hoor ik dat graag.
(Maar idd, ze moeten een sophouden met dhr O achter de camo's aan te zitten.)

X4I | 12-06-07 | 09:58

Links geweld is in het belang van het volk, rechts geweld is ter onderdrukking.

Zaans Blok | 12-06-07 | 09:58

En terecht, nu eric o. ook vrijlaten en alle problemen met het legers zijn opgelost

Behangdelul | 12-06-07 | 09:57

Kunnen de taliban inderdaad niet schieten of heeft hun huiswapendealert ze losse flodders verkocht ipv the real deal? :)

ShadowBMX | 12-06-07 | 09:56

Mooie docu was dat.
Dat wel natuurlijk wel meneer Harmsen....

halvezool | 12-06-07 | 09:55

Elke boer met gezond verstand ziet deze vent niet spoort. Deze idioot had vervolgd moeten worden! Hij heeft troepen en échte journalisten in gevaar gebracht met zijn wannabe-gedrag.

waskuip-admiraal | 12-06-07 | 09:55

boeiend, zelfverdediging

BlackDeathMetal | 12-06-07 | 09:54

Is idd niet normaal! Meneer gewoon poging tot doodslag opleggen!

Just my opinion | 12-06-07 | 09:54

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl