Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinks meet met twee maten

pastors.jpgMarco Pastors is wethouder af. Meneer is zojuist pootje gelicht, nadat hij had geroepen dat moslims vaak hun religie gebruiken als reden voor hun gedrag en om zich van de maatschappij af te keren. Het was niet de eerste keer dat Pastors de allochtonen in een hokje plaatste. Zo riep hij in 2004 al tegenover Netwerk “dat gelovigen die het niet goed hebben, geloof plotseling heel belangrijk gaan vinden.” Ook wilde hij een maximum stellen aan de bouwhoogte van moskeeën in 010. Precaire punten, waar links liever niet haar vingers aan brandt. Desondanks deed excentrieke Pastors ook hele nuttige dingen. Om de teloorgang van ‘zijn’ stad tegen te gaan, maakte hij zich hard voor spreiding van de kansarmen, bond hij de strijd aan tegen huisjesmelkers, tegen overbewoning en tegen verloedering. Zijn beleid kreeg zelfs landelijke navolging met de zogenaamde Rotterdam-wet. Zijn laatste uitlatingen, in nota bene een christelijke blaadje, hebben Pastors echter alsnog de das omgedaan. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, behalve wanneer je in de politiek zit. Dan dien je van de excuus-Truzen van GroenLinks je bek te houden. Wanneer krakers Verdonk bedreigen middels misplaatste spandoeken, dat mag dat van GroenLinks. Wanneer je als wethouder echter heilige huisjes omver schopt dan krijg je een motie van wantrouwen aan je broek. En dan is het CDA er als de kippen bij om hem in te koppen...

Reaguursels

Inloggen

waar blijft de linkse kerk als Paul de Leeuw de Christenen beledigd???? Wordt er in dit land dan nooit iemand wakker. Die linkse honden staan op een hoeveelheid zetels in de peiling waarvan elke werkende nederlander emigratie-neigingen van krijgt.

derks | 10-11-05 | 23:41

Als deze man nu eens met eerdmans en verdonk een partij opricht dan hebben ze in no time 149 zetels.....

derks | 10-11-05 | 23:32

@ Veest de katholieke pedo's zitten niet aan kindertjes uit naam van hun geloof. Hoe kom je daar nu weer bij ?
Ik zeg ook niet dat iedereen die kritiek op Pastors heeft de islam onvoorwaardelijk steunt, wel dat Pechtold eigenlijk hetzelfde doet als Pastors, en daar geen rekening voor krijgt gepresenteerd: een (andere) mening hebben over het beleidsterrein van een collega en dat uitdragen.
De spandoeken van het krakertuig die verwijderd zijn, en weer opgehangen door stadsdeelraadleden van GroenLinks en nog zo'n anarchistische splinterpartij zijn onnodig kwetsend voor Verdonk die toch hetzelfde gezag als zij vertegenwoordigt, alleen op een hoger niveau. Ongeveer net zo stom als dat ik als chef in het bedrijfsblad ga roepen dat de directeur corrupt is, omdat ik het niet met zn beleid eens ben.

Hammiehetvarken | 10-11-05 | 23:26

@Hammiehetvarken: zal ik wel stom wezen, maar lui die in de naam van Jezus de goorste dingen doen zijn er in overvloed.
Sommige dragen een boordje en hebben er voor gezorgd dat de Noord-Amerikaanse evangelische kerkgemeenschappen bijna failliet gaan onder de schadeclaims. Niet doen alsof je dat niet wist, want dan lijk jìj weer stom.
Ook het op één hoopje gooien van kritiek op het gelul van Pastors en het onvoorwaardelijk steunen van de islam is niet echt iets wat je van een goochemerd verwacht. Je doet wat je wil natuurlijk.

veest van pim | 10-11-05 | 20:05

@bomenknuffelaar
Je probeert je gewoon te ontdoen van je christelijke wortels, en kiest daardoor maar voor de moslims, je niet realiserend dat die nog veel erger zijn...

Onderbuik | 10-11-05 | 17:38

zou ik er op in gaan? ach waarom niet. slechst weinig moslims stmmen op GL. die stemmen CDA of PvdA. Als liberale partij (pro homo, pro abortus, pro emancipatie) liggen we zelfs erg slecht bij conservatieve moslims. Want wij willen een samenleving waar iedreen zijn geloof kan kiezen, maar hebben er zelf vrij weinig mee (lees halsema's boek ofzo).

En dat we alleen voor moslims opkomen is zo zwaar bullshit. we komen op voor iedereen. moslim of niet. autochtoon of niet. Van onze tegenbegroting profgiteert iedereen aande onderkant, daar wordt niet gevraagd wat je gelooft. Ook een autochtoon krijgt van ons frisse lucht. En kinderopvang doen wij ook niet alleen zodat fatima kan werken. Wij zijn er voor iedereen. maar dat valt kennelijk niet op. wel dat we niet per definitie iedreen met een hoofddoekje wantrouwen, want dat schijnt bijzonder te zijn.

Rest In Privacy | 10-11-05 | 16:40

Sjongejonge zeg, het lijkt hier wel een chatbox...

pb | 10-11-05 | 14:18

ieder dag 100-den doden door toedoen van mos;lims, iedere dag 1000- den auto's in vlammen op.

samir a tot en met z murat D to the K , mohamed A,b,c,d,d,e,f,g, etc. mogen allemaal moorden wat ze willen in Nederland.

Moskee-en worden gebouwd van nederlanders hun belastingcenten.
krakers en groenlinks mogen iedere politiker die wat kan veranderen ten goede in de maatschappij demoniseren!...

het is diep triest

daar gaat de vrijheid van meningsuiting...
Oh ja die hadden we al niet meer natuurlijk..

stom stom.

Nu maar de hoop erop gooien dat Marco Pastors Ambities heeft om minister President gaat worden.
Ik hoop het en zal hem steunen.

Wat een misselijk land zijn we aan het worden door de linkse radicalen en KudtMoslimziekte

zinloosgekweld | 10-11-05 | 13:55

@brullio
ja lijken mij goede vragen: blijkbaar is groenslinks bang dat ze weinig stemmen krijgen bij de jongeren, en richten ze zich op de moslims. Of moet ik dieper graven en licht er een hardgrondige hekel aan ten grondslag t.a.v. de eigen wortels/roots. Of zijn ze gewoon anti-christenen, misschien is het dat laatste wel.
Ik vind het i.i.g. een minderwaardige partij.

Onderbuik | 10-11-05 | 11:01

@bomenknuffelaar
je zit bij GL? mag ik je wat vragen? waarom komen ze 100 procent van de tijd op voor moslims, maar 0 procent voor de authentieke hollanders? waarom noemt die partij zich niet de moslim partij? waarom meet groen links met 2 maten, en proberen ze, voor de moslims, iedereen het zwijgen op te leggen?

Brullio | 10-11-05 | 10:26

Waar (??) was Groen Links toen het gruwelijke Godslasterlijke programma van ene betweterige Muntz op de VPRO werd uitgezonden ???????????......
Discriminatie van Christenen mag schijnbaar wel van dit stelletje hypocrieten; maar als je iets over Allah zegt dan laten ze meteen van hun horen....
Het zal wel aan mij liggen maar ik begrijp NIETS van Groen Links en aanverwanten.Volgens mijn (democratische mening) zijn ze geestelijk gestoord.

Smokey Boris | 09-11-05 | 23:47

@dikkeleo: bestaan er dan objectieve bronnen? als je het wilt weten, ik ben actief ninnen GroenLinks Rotterdam en ken dus motiven en achtergrond. Natuurlijk zit daar wat opportunisme tussen (minder pastors = minder beleid dat wij niet willen), maar GL stemt niet te pas en te onpas mensen weg. Dit ging gewoon te ver: dat wij met een conservatieve moslimpartij zouden regeren is een leugen.

@knuffelpoes: capabel? hij is niet heel slecht met infrastuctuur, maar iemand die zo veel vijanden maakt...

Ik heb ook wel gedacht over de vergelijking met Pechtold. Ik vind dan ook dat als hij dat allemaal vind, die ook moet zeggen: jongens, dan maar zonder mij.
Zeggen wat je denkt betekend niet dat je niet loyaal moet zijn.

Rest In Privacy | 09-11-05 | 22:31

@dikkeleo: bestaan er dan objectieve bronnen? als je het wilt weten, ik ben actief ninnen GroenLinks Rotterdam en ken dus motiven en achtergrond. Natuurlijk zit daar wat opportunisme tussen (minder pastors = minder beleid dat wij niet willen), maar GL stemt niet te pas en te onpas mensen weg.
Ik heb ook wel gedavht over de vergelijking met Pechtold. Ik vind dan ook dat als hij dat allemaal vind, die ook moet zeggen: jongens, dan maar zonder mij.
Zeggen wat je denkt betekend niet dat je niet loyaal moet zijn.

Rest In Privacy | 09-11-05 | 22:28

pastors moet aftreden na een ware uitspraak, maar het kabinet mag 10 keer blijven zitten?

Brullio | 09-11-05 | 22:10

Ik vind de uitspraken van d66 Pechthold over "gekakel" bij het debat over terrorisme grover en onwaar, in het openbaar voor een groot publiek, en nadat hij al op zn falie had gehad over een oud interview (in een parochieblaadje). De man zit er nog steeds en mag mensen met een andere mening schijnbaar ridiculiseren. Iets over moslims zeggen is schijnbaar nog steeds taboe.

Hammiehetvarken | 09-11-05 | 20:49

Hte verschil tussen Pastors en de landelijke LPF lutsers is dat LR in de peilingen nog bijna net zo groot is als 4 jaar geleden. Volgens mij zijn rotterdamers ook weer niet helemaaaal gek en zien zij ook dat Pastors niet alleen een praatjesmakers is maar ook maatregelen neemt die resultaat hebben. En dat hij meer bestuurlijke lef en inegriteit heeft dan de gehele PVDA bij elkaar. Neemt niet weg dat wat hij over moslims zegt meestal nogal dom is maar op z'n minst niet gefundeerd. Z'n laatste uitlatingen waarover hij dus gestruikeld is vond ik eerlijk gezegd nogal onschuldig. Maarja, als je afspreekt je mond te houden dan moet je het ook gewoon doen. Dat heeft niks te maken met vrijheid van meningsuiting. Hij is vrijwillig overeengekomen z'n mond te houden over moslims, en nu mag hij weer zeggen wat hij wil.

knuffelpoes | 09-11-05 | 20:41

@ Veest van pim, zijn uitlatingen stonden in een plaatselijk parochieblaadje en zijn niet representatief voor de prestaties van Pastors. Het doet misschien pijn te moeten erkennen dat Leefbaar Rotterdam capabele mensen heeft. Ik ben het met je eens dat het niet de taak van (lokale) politici is om bijvoorbeeld "Elf verbrand, Rita bedankt" op een spandoek uit het stadsdeelkantoor te hangen, omdat de vrijheid van meningsuiting anders in gevaar komt. Misschien ben je te stom om te snappen dat dat echt niet kan: als overheidsdienaar het bevoegd gezag boven je belasteren omdat ze eindverantwoordelijke is. Dat moslims de religie gebruiken om hun misdaden te rechtvaardigen heb ik van de week nog gezien toen een Franse bejaardenslachter voor de camera "allah akbar" riep. Stel je voor, rellende brandstichters die roepen "in de naam van de zoon enz".

Hammiehetvarken | 09-11-05 | 20:25

Voor een mening, hoe stoer of popi ze ook is, koop je niks. Wat heeft vrije meningsuiting ooit merkbaar ten goede veranderd aan een maatschappij? Juist: niks. Het gaat 'm niet om roepen of 'benoemen', zoals het nu pc heet, maar om DOEN.
. veest van pim 09-11-05 @ 18:

Aldus ons Vlaams keffertje,Pimmetje.
Zo, toch wel benieuwd wat onze Vlaamse roepende in de dorre woestijn nou eigenlijk zelf DOET om de wereld te verbeteren.
Misschien wat pinten zuipen in zijn stamkroegje op de hoek. Merkwaardig toch steeds dat gebler om iets te DOEN zoals ons Vlaams brein herhaaldelijk in capitalen van de daken naar de ander meent te moeten schreeuwen.

Zeg frietvreter, wat is JOUW bijdrage nou eigenlijk behalve jezelf opblazen tot een grommmende Doberman achter het tuinhek?
Ik barst van de nieuwsgierigheid .....

prettything | 09-11-05 | 20:19

@bomenknuffelaar
grappig dat je onder dat lulverhaal van je 2 van die "objectieve" linkjes plaatst....
alsof dat je gelijk zou moeten aantonen!
Die Pastors heeft gewoon 100% gelijk met z'n uitspraken, alleen in NL kan dat helaas niet gezegd worden vanwege die lutserige pipo's in de politiek en in de ambtenarij.

DikkeLeo | 09-11-05 | 19:51

fijn dat iedreen de feiten van het rijtje afhaalt:

Marco pastors heeft eens gezegd "in sommige wijken is meer dan de helft moslim. Stel dat daar een moslimpartij de bijna-meerderheid krijgt, en als dan ook nog een van die idioten van GroenLinks ofzo politiek correct mee gaat zitten doen, heb je voordat je het weet hele rare taferelen."

als bestuurder (wethouder) kun je dat niet maken (= leugens en is niet beleid college). maar toen was het cda verdeeld en wilde hem niet wegsturen, maar kwam als tussenoplossing met 'de muilorf': pastors mag alleen dingen over zijn eigen portefeuille zeggen.

[2]ja dat deed ie dus niet met zijn uitspraak. 1+1=2: zelfs het cda, dat een keer consistent is, vond het nu mooi geweest.

Dus niks dat GL vrijheid wil inperken. niks dat GL te politiek correct is. De vragen aan het college waren dan ook: 7. "Bent u met ons van mening dat het de hoogste tijd is dat wethouder Pastors aftreedt als wethouder, zodat hij zich volledig kan wijden aan het lijsttrekkerschap van zijn partij?"
dan mag ie alle rare dingen van stal halen.

www.volkskrant.nl/binnenland/113108385...
www.groenlinksrotterdam.nl/nieuws/deta...

Rest In Privacy | 09-11-05 | 19:35

Meer yuppen in de Rotterdamse binnenstad en in Crooswijk, zo doen ze dat in Amsterdam en Utrecht ook.

Pannie | 09-11-05 | 19:18

Draaitafel 'spreiden' moet je lezen als 'verspreiden'.

Pannie | 09-11-05 | 19:15

Dus Pastors heeft als wethouder geen enkele verdienste voor Rotterdam gehad dan 'zeggen wat hij denkt'?
Wat is dan de verdienste van een Jan Marijnissen, een Femke Halsema of een Paul Zakkenvuller voor de landelijke politiek geweest??? want zo kan ik het ook..

Pannie | 09-11-05 | 19:09

@draaitafel demagoog: ook nog aan 't wennen aan het neo-pc-discours? Begrijpelijk, want eenvoudig is het niet. Is drie keer teruggefloten worden bij kutmarokkaantjes voor Geert Wilders voldoende om de bak in te draaien, bij Fleischbaum heet je dan als blanke schreeuwerd hooguit 'excentriek'. Benieuwd wat er nog allemaal komt.

Wethouders die als enige verdienste hebben dat ze 'zeggen wat ze denken' zijn incompetent of belazeren de kluit. Wethouders zijn er om het beleid uit te voeren, om de samenleving mee vorm te geven met maatregelen en acties die gebaseerd zijn op wetten. Alleen maar kwekken is niet genoeg, en als je gekwek er ook nog voor zorgt dat de samenleving er sléchter aan toe is dan voorheen, hoef je niet verbaasd te zijn dat je op een dag vriendelijk gevraagd wordt een beetje te dimmen.

Politici zijn niet verkozen om te 'zeggen wat je denkt'. Journalisten worden niet betaald om te 'zeggen wat je denkt'. Dat doe je toch zelf? Doet me denken aan Chris Rock:
"Niggas always tryin' to take credit for shit they're supposed to. Like: 'I take care of MY kids!' - You're SUPPOSED to, motherfucker!" Voor een mening, hoe stoer of popi ze ook is, koop je niks. Wat heeft vrije meningsuiting ooit merkbaar ten goede veranderd aan een maatschappij? Juist: niks. Het gaat 'm niet om roepen of 'benoemen', zoals het nu pc heet, maar om DOEN.

veest van pim | 09-11-05 | 18:53

krijg is effe lekker ongezien de tyfus fleischbaum ! zal je eens quoten : 'maakte hij zich hard voor spreiding van de kansarmen' weet je het uberhaubt wel waar je het over hebt ? er is totaal geen spraken van spreiding .. enige wat er gebeurt is nieuwe koopwoningen bouwen op plekken waar normaliter sociale woningbouw stond .. optiefen met dit soort onzin fleischbaum ! En ook die pastors aub ! met zijn krokodillentranen ..

Draaitafel Demagoog | 09-11-05 | 18:31

Die Pastors heeft niets fout gezegd. Ongelofelijk al die ophef. Zo gaat dat tegenwoordig in Nederland. Je mag alles tegen iedereen zeggen, maar pas op als je eens kritisch (niet eens discriminerend!) bent t.o.v. van moslims. Tja, dan heb je de groen-links poppen aan het dansen.

Nee, erg doorzichtig allemaal. Jammer alleen dat 75% van de NL pers en media kei-hard meedoet met deze belachelijke 'objectieve nieuwsverslaggeving'. Geen Stijl is ook niet objectief? Nee dat klopt. Maar Geen Stijl bereikt niet zoveel mensen als 2 VANDAAG en NOVA, waarvan zovelen denken dat het objectief en niet gekleurd is.

Jammer, jammer. Nee, Pastors is uiteraard een populist. Uhuh. Vast wel. Wat een KUT land is dit toch aan het worden zeg!

exhxv666 | 09-11-05 | 16:34

de linkse censuur rukt op. Naast mootje B kunnen de moslims nu ook rekenen op femke H

Brullio | 09-11-05 | 16:21

Het Geitenwollen Leger heeft weer toegeslagen hoor.Ziek word ik ervan,politici (en burgers in mindere mate) worden keihard afgerekend als ze weigeren geitenwollen sokken te dragen.

Je mag alles zeggen wat de zoete geur van rozen draagt,de doornen mag men enkel gebruiken tegen degenen die dat eerste niet doen.Inderdaad,meten met twee maten..

Bah,bah,walg waarna kots.

de grote Anti | 09-11-05 | 16:09

@JSK
Ik vraag me nog steeds af of er een significant verschil is met de rest van Nederland.

controle | 09-11-05 | 15:44

@controle:
"Dat valt wel mee als ik die kaart zo bekijk."

Dan moet je die kaart niet *zo* bekijken. :P

JSK | 09-11-05 | 15:30

@fuckface
Ligt ook aan het soort democratie. Ik denk niet dat per definitie fout is als een regering soms tegen de wil van het volk ingaat zolang ze maar verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden middels nieuwe verkiezingen.

controle | 09-11-05 | 14:55

@Pannie,
Kijk, daar ben ik het meen eens!

linksisooknietalles | 09-11-05 | 14:52

De paus was toch ook een massamoordenaar volgens links, omdat hij geen gratis condooms in Afrika uitdeelt of zoiets??

Pannie | 09-11-05 | 14:45

Udo Hess 08-11-05 @ 22:04: "Sorensen heeft gewoon gelijk, als "wij" de paus belachelijk maken of alle Christenen gristenhonden noemen, dan moet dat allemaal maar kunnen van de linkse kerk. Maar zeg je dat Mohammed een pedo is, of alle moslims geitenneukers dan springen ze bij GL en soortgelijke clubs meteen in de verdediging van die berbers. Ik neem aan dat het werkschuwe gedrag bij beide partijen blijkbaar tot een soort misplaatste verbroedering leidt.

Zoo eensch!! ... En toch collectief blijven trappen naar die Utrechtse Heuvelrugbewoners! Dat is toch prachtige folklore!!

Mick Visstick | 09-11-05 | 14:32

LR heeft samen met ome Ivo gewoon de stad wakker geschud. Dat gebeurt onder andere door uitspraken te doen die voor sommigen te ver gaan. Vergeet dan alleen niet, dat het mij ook iedere keer te ver gaat dat een tasjesdief verontschuldigd wordt vanwege zijn achtergrond. Schijt aan dat soort softe psychobabble, schijt aan linkse, mennende regenten (zie Jobcoman) en schijt aan een stelletje schijnheilen met het kruis op de borst. Dit kan nog wel eens de verkeerde kant op slaan voor de linkse rakkers: Pastors is bevrijd van ieder juk en de meeste Rotterdammers, ook allochtonen, delen zijn sentiment. Hij is ook nog eens mediageniek; zie daar een mooie overwinning voor LR bij de GR-verkiezingen in maart.

Kafka | 09-11-05 | 14:21

@controle, volgens mij is het niet bepaald democratie als een kabinet alleen maar tegen de wil van het volk ingaat, los daarvan gaat het er niet om wel of geen maatregelen te (durven) nemen, het gaat erom WAAROM die maatregelen worden genomen. En dan zie je dat veel bezuinigingen niet worden doorgevoerd omdat het geld op is, maar omdat "europa" de voorzieningen op 1 nivo wil brengen. Het belang van de burger staat niet meer voorop, maar het belang van bedrijven en van "europa" wat dat laatste dan ook precies moge zijn. En volgens mij is een regering toch echt een vertegenwoordiger van de burger, en hoort een regering niet meer geld van die burger af te nemen dan nodig is om de maatschappij goed te laten draaien. Dat omvat dus niet het spekken van half Europa en intussen de sociale voorzieningen afbreken. En nee, ik ben niet linksdragen of communist, 't is maar dat je het weet

fuckface | 09-11-05 | 14:21

Is gewoon publiciteitsstunt van Pastors.
Heeft LR ook nodig, anders bestaan ze na maart 2006 niet meer.

Uitlokking geloof ik heet dat.

Geen medelijden.

Sir EnemA | 09-11-05 | 13:56

Links prentedeert sociaal te zijn, alleen de ideeen die ze er op nahouden forceren een asociale maatschappij.

css | 09-11-05 | 13:42

Daar sla je de spijker op zijn kop Hugo. Dat is ook precies de reden waarom links het altijd opneemt voor moslimfundo's. Beide zwelgen in zelfmedelijden en koesteren een enorme afgunst.

Zak Chips | 09-11-05 | 13:30

citaat van Winston Churchill:
socialisme is het credo van de afgunst.
Natuurlijk heeft Pastors gelijk. Een mooier gelijk had hij met de recente gebeurtenissen in Frankrijk niet kunnen krijgen. Treurig genoeg.
Moet eerst óók ons land in de fik staan ?

Hugo39 | 09-11-05 | 13:26

Controle: "@hugo
Je wilde toch niet even weer eenvoudig het kabinet ongefundeerd door de stront trekken?"
-
Daar heeft het kabinet echt Hugo niet voor nodig.

Bunt | 09-11-05 | 13:23

Rabarberke: "Voor elke religie die het intellect secundair stelt, geldt dat zij achterlijk is."
-
Klopt als een bus.
Ook het socialisme is een achterlijke religie.

Bunt | 09-11-05 | 13:15

kijhard=keihard. Men Nederlands gaat met de dag achteruit.

controle | 09-11-05 | 12:19

@fuckface
Je kan het ook anders benaderen. Voor het eerst een kabinet die iets durft te doen tegen de wil van het volk. WAO aangepakt, nieuw zorgstelsel (wat mij niet zo slecht lijkt alhoewel dat moeilijk vol te houden is na een aardig staaltje eenzijdige berichtgeving van de linkse media). Tevens een einde gemaakt aan de verloedering die vooral onder Paars is opgetreden. Dat paars het geluk had dat ICT in die periode voor explosieve groei zorgde staat los van hun beleid. Kijk je kan het eens of oneens zijn met de beslissingen van dit kabinet. Maar je kan niet zeggen dat ze geen onpopulaire maatregelen durven te nemen die op lange termijn naar mijn mening noodzakelijk zijn. Kijk naar Duitsland, daar moeten ze nu kijhard ingrijpen in de sociale zekerheid. Aanpassingen die onder onze "rechtse" regering ondenkbaar zouden zijn. En over het niet nakomen van beloftes. Al jouw voorbeelden worden beinvloedt door meerdere factoren. Dus beloftes hiervoor kunnen vaak niet gegeven worden en ik heb altijd nuances gehoord. Tevens zijn volgens mij veel de door jouw aangevoerde beloftes gedaan in verkiezingstijd. En vergeet aub niet de PVDA die gewoon glashard belastingverhogingen voor de middenstand wilde invoeren ondanks mooie beloftes voor de verkiezingen.

controle | 09-11-05 | 12:16

Aardige kerel. En gelijk heeft ie ook nog eens.

Varreke | 09-11-05 | 12:03

@ Controle, jouw vraag aan Hugo kan ook andersom worden gesteld, wie zijn volgens jou BETROUWBARE bestuurders in Den Haag???
Toch niet het zooitje wat er nu zit of tijdens het vorige kabinet heeft gezeten?? Of ben je alle mooie en vooral niet uitgekomen beloftes m.b.t. de invoering euro, de liberalisering van de energiemarkt en het openbaar vervoer, het teruggeven van de straat aan de burgers, het teruggeven van het kwartje van Kok en het afschaffen van de achterkamertjespolitiek vergeten?? Geeft niks, we praten nog wel eens verder na de invoering van de nieuwe zorgverzekering........

fuckface | 09-11-05 | 11:54

duive030 09-11-05 @ 11:22
Ik weet het, ik geloof ook wel in zijn ideeen voor stadsvernieuwing.
Die volkstuintjesverenigingen zijn nou ook niet bepaald multiculti viel mij op.

Pannie | 09-11-05 | 11:38

ik ben het helemaal met je stukje eens Fleischbaum

bedivere | 09-11-05 | 11:37

@pannie, weet je, (ik kom nog even terug op 7.48h)Pastors laatste uitspraak kun je op meerdere manieren uitleggen. De starheid en verbetenheid van het CDA is natuurlijk kenmerkend voor die club. Helaas hebben zij wel in hun eigen poot geschoten. Crooswijk komt goed. Volkstuinen zijn altijd als een tijdelijk lapmiddel in de stedelijke ruimte ingezet en daar wordt heel overspannen op gereageerd. Weet waarom in 010 ? Veel makkers uit de raad en bij de diensten hebben daar hun eigen tuin ! Dan wordt tijdelijkheid ineens heel anders !

duive030 | 09-11-05 | 11:22

@hugo
Je wilde toch niet even weer eenvoudig het kabinet ongefundeerd door de stront trekken?

controle | 09-11-05 | 11:18

Da's een goeie ! Ook die leed al aan geheugenverlies, net als ene Joseph Luns (hij ruste in vrede)die overigens ons aardgas voor een appel en een ei naar heel Europa verkocht, maar we dwalen af.

Hugo39 | 09-11-05 | 11:13

@hugo
Wie zijn de onbetrouwbare bestuurders in Den Haag dan volgens jou?

controle | 09-11-05 | 11:13

Ach het CDA zit al sins ons aller vriend Aantjes in de Duitse hoek.

capo | 09-11-05 | 11:11

Ho, Ho, ho, dit keer was het vooral het CDA en niet het vermaledijde Groenlinks.
De locale bestuurders - hoe kan het ook anders - doen hun voorbeelden in de landelijke politiek braaf na. Onbetrouwbaar dus. Waaraan heeft Nederland het verdiend, door zulke minkukels te worden bestuurd ?

Hugo39 | 09-11-05 | 11:09

"College viel voor laatst door de Duitsers"
bron : AD

Wat dat betreft wordt nu wel duidelijk in wat voor categorie die hele GL bende thuishoort.

capo | 09-11-05 | 10:41

Wat heeft die Pastors een lelijke pakken.

Der Icebear | 09-11-05 | 10:40


Waarom bestaat extreem links eigenlijk, en waarom maken ze zich druk over extreem rechts. Ik kan mij geen racistisch incident van de afgelopen 10 jaar herinneren. Het is extreem links die altijd relt en lijken opgraaft.

Multikuli | 09-11-05 | 10:34

@prozac50mg Ah, ik begrijp het. Het CDA is eigenlijk links ;).

..zapper | 09-11-05 | 10:34

Joost Eerdmans, Marco Pastors en Geert Wilders. Met deze drie leiders kunnen we de democratie afschaffen en het derde Triumviraat instellen.

Zak Chips | 09-11-05 | 10:32

extreem rechts is lang niet zo rechts en gevaarlijk als extreem links...

Brullio | 09-11-05 | 10:26

@multikul
ja dat hebben we gezien de afgelopen decennia, gelukkig bestaat er internet.
En gelukkig mag iedereen in Rotterdam gewoon stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, dat is gewoon de democratie, en gelukkig dat er in nederland democratie is.

Onderbuik | 09-11-05 | 10:20


Ach ja weer rechtselul die het term diplomatie niet kent

sluw maar stijlloos | 09-11-05 | 10:20

Ja, ok, nieuwe kansen!!!! Joost Eerdmans en deze man gaan iets doen zoals Pim het gewild had. Doen!!!!!!!!

puccini | 09-11-05 | 10:19

LOL@Multikuli

Lucifer | 09-11-05 | 10:18

Wat is vrijheid van linkse meningsuiting toch een groot goed.

Multikuli | 09-11-05 | 10:16

@Pannie 09-11-05 @ 09:56

ROFL.

TRS | 09-11-05 | 10:06

Bah, een overwinning voor de Islamo- fascisten en linkse collaborateurs. Kunnen de Duitsers a.u.b. niet even opnieuw die stinkstad platgooien?

Zak Chips | 09-11-05 | 10:05

Rabarber jou humor is toch schelden?

Pannie | 09-11-05 | 10:04

@pannie

Ik zie in jouw pennevruchten geen verschil tussen slechte humor en iets serieus. Volgens mij jijzelf ook niet.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:59

ik zat gister barend en van dorp te kijken, je moet toch wat, ik kreeg daar de indruk dat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de verhoudingen weer recht (lees rechts) worden gezet. En zo hoort het ook.

Onderbuik | 09-11-05 | 09:59

@pannie
Je hebt me niet aan het schuimbekken gekregen hoor, je hebt je zelf te kijk gezet door een Turkse man die zich uit de naad werkt en in zijn vakgebied een uitstekende prestatie heeft geleverd hier belachelijk te maken als ware het 'eindelijk een goed bericht uit de moslimgemeenschap'

Ik vind dat seniele humor van een idioot. Daarbij schuimbek ik niet. Ik stel dat gewoon vast.

Ik zou zo'n domme opmerking van iemand anders gewoon negeren denk ik, maar aangezien jij zelden tot iets anders komt dan laffe inhoudsloze opmerkingen, kon ik het even niet laten.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:57

Dat van die alimentatie was trouwens geen grapje, dat was serieus.

Pannie | 09-11-05 | 09:56

Rabarbeke wat jij wil joh...

Pannie | 09-11-05 | 09:55

@pannie

Als er een religie is waar het intellect boven het geloof staat, dan is die religie niet achterlijk. Voor elke religie die het intellect secundair stelt, geldt dat zij achterlijk is.

Zeggeh jij stelde vast dat omdat 95% van de turken moslim is, jouw tendentieuze kutopmerking wel gerechtvaardigd was. Dat rechtvaardigt dan ook een hoop andere generaliserende opmerkingen jouw kant op. Dat probeer je dan met een seniel grapje over alimentatie te pareren, ja dan noem ik je idioot. Wat ben je anders?

Rabarberke | 09-11-05 | 09:53

Even voor alle duidelijkheid, Rabarbeke heb ik dus aan het schuimbekken gekregen met mijn opmerking van 09-11-05 @ 08:25.
Dat grapje ging in haar ogen duidelijk te ver.
Hoort vermoedelijk niet thuis op zo'n serieuze discussiesite als GS?

Pannie | 09-11-05 | 09:51

Nou ben ik ook weer seniel en idioot.
Het houd niet op bij Rabarbeke.

Pannie | 09-11-05 | 09:46

. Rabarberke 09-11-05 @ 09:07 :

"Elke religie is per definitie achterlijk, in de zin dat ze niet door het intellect gedreven wordt."

Jij kent alle religies uit alle uithoeken der aarde??
Beetje boude aanname anders.
Jij trekt die conclusie op die 95 % van de religies die je kent neem ik aan?
Hehehe

Pannie | 09-11-05 | 09:43

@JackRandom 09-11-05 @ 09:37

en de mensen die een dagje vrij nemen...

TRS | 09-11-05 | 09:43

@TRS

Het moet voor pannie een grote opsteker zijn dat zijn seniele humor ook andere idioten tot lachen brengt.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:42

@jackrandom

Je mist de pointe. Het slaat ook nergens op. Net zo min als het ergens op slaat om naar aanleiding van een bericht over een turkse man hier te posten "er komen ook goede geluiden uit de moslimgemeenschap"

Rabarberke | 09-11-05 | 09:41

@pannie

Is iemand die in de ziektewet zit dan werkend? Nee ik heb geen alimentatie: ik heb loon en winst uit onderneming. En hufter, omdat je hufterige opmerkingen maakt die geen enkele basis hebben. Werkt zich iemand de pleuris van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, maakt pannie de parttimer er wel een karikatuur van.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:39

Jongens jongens toch, wat stigmatiserend weer... Niet elke thuiszitter zit zit als werkloze profiteur thuis, en zeker niet 95%. Wat te denken van 2,5 miljoen AOW'ers, talloze partners van alleenverdieners...

JackRandom | 09-11-05 | 09:37

@Pannie 09-11-05 @ 09:16

LOL

TRS | 09-11-05 | 09:33

Rabarberke 09-11-05 @ 09:22
Foutje, 95% van de thuiszitters zit onterecht in de ziektenwet.
Op grond van 95 % kun je best bepaalde aannames doen trouwens.
En waarom nou weer 'hufter'?
Maar dat van die alimentatie klopt begrijp ik?

Pannie | 09-11-05 | 09:30

" Veel moslims spreken zich niet negatief uit over hun debiele moslim-geloofsgenoten omdat ze zich er al lang geleden van gedistantieerd hebben."

Aldus een eerdere posting van Rabarberke van 9 november 00.21u.

Mag ik effe lachen?
Dit is wel de nieuwste kutsmoes die ik hoor over de passiviteit van de zogenaamd gematigden onder de moslims.
Hoe weet jij eigenlijk dat ze zich er van gedistancieerd hebben?

Er had moeten staan:
" Heel wat moslims spreken zich niet uit over debiele, moslims omdat ze het in hun broek doen voor deze extremisten" .

Merkwaardig toch dat die extremisten het dan nog steeds binnen de islamcultuur voor het zeggen hebben als " veel" moslims zich van het extremisme distancieerden.
Hoe weet je trouwens zo goed dat het er "veel" zijn?

prettything | 09-11-05 | 09:29

Venus-sonde met succes gelanceerd...

Geitenbeuker | 09-11-05 | 09:26

@pannie

Als jij op grond van het feit dat die man Turk is en 95% van de Turken moslims zijn de conclusie trekt dat hij moslim is en dan hier tendentieuze opmerkingen over hem gaat maken, dan trek ik op grond van het feit dat jij thuis zit en 95% van de thuiszitters werkloos zijn, de conclusie dat je een werkloze hufter bent die wel wat meer respect mag hebben voor iemand die zijn uitkering betaalt.

Het is dezelfde redenering, daar hoef ik niet met een verkeerd been uit bed voor te stappen.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:22

JackRandom Daar heb ik helaas de fysiek niet voor ;)

Pannie | 09-11-05 | 09:22

nldagathon heeft wel een beetje gelijk, die Pastors lijkt een beetje door te draaien de laatste tijd (overwerkt?)
Dat dit een slinkse truuk was geloof ik niet.

Pannie | 09-11-05 | 09:21

@Pannie: Je bent gigolo? :P

@creatyfuslijer: Dus alle moslims zijn of crimineel of fundamentalistische koran-freaks? Heerlijk, zo'n simplistisch wereldbeeld. Gezegend zijn de simpelen van geest...

JackRandom | 09-11-05 | 09:20

nldagathon 09:13
Het grote schandaal is dan ook niet het wegsturen van Pastoors maar het feit dat er ooit zo iets belachelijks als een spreekverbod voor de wethouder is gekomen. als politici hun mening niet meer mogen geven dan is er in principe geen sprake meer van democratie.

egwel | 09-11-05 | 09:19

@JackRandom
Meneer Pastors sprak geen meningen uit, maar feiten. De cijfers liegen niet. Zet die oogkleppen nou toch eens af man.

creatyfuslijer | 09-11-05 | 09:17

Rabarberke 09-11-05 @ 09:12
Waarom zou ik liegen?
Ik heb zondag gewerkt, gisteren gewerkt en wordt net gebeld of ik zaterdag kan werken, en ik verdien daar gemiddeld 300 euri's per dag mee zonder noemenswaardige kosten, dus ik zit hier relaxed.
Wil je nog meer weten, of wil je me jaaropgave zien?
Dan wil ik wel eens weten waar jij van leeft...
Ik gok alimentatie.

Pannie | 09-11-05 | 09:16

Ik vind het belachelijk dat die Pastors,een motie van wantrouwen aan de broek heeft gekregen,vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen.

Slechte zaak voor de democratie.

bulletje | 09-11-05 | 09:14

@brullio

Ga in therapie. Er zijn genoeg moslims die niet precies doen wat in de koran staat en er zijn er genoeg die vrouwen verkiezen tot president. Haal je hoofd eens uit je eigen reet en kijk om je heen.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:13

wat neimand schjint te begrijopen is dat meneer pastoors neit is weg gestuurd voor deze opmerking, maar door de constante herhaling van zijn opmerkingen. Iets waarvoor hij al meerdere malen op zijn vingers door is getikt. Er was hem zelfs een spreek verbod opgelegd tenzij het over items ging die met zijn portomonee te maken hebben. Dus is dit eigenlijk niet meer dan normale gebeurtenis. niet vanwege de opmerking want die is nou niet zo schokend. maar wel vanwegen de geschiedenis.
Pastors wist dit en heeft hier gewoon op gespeeld dus vals (zelf)medelijden met deze man is absoluut misplaatst.

nldagathon | 09-11-05 | 09:13

@Brullio: Toch geen slecht idee, van die koran? Zeurende vrouwen vervangen door een ander. Of meerdere. Daar krijg je denk ik ook bij heel wat autochtone mannen de handen voor op elkaar... ;)

JackRandom | 09-11-05 | 09:13

Rabarberke 09-11-05 @ 09:07
Sjeesus jij bent duidelijk weer met het verkeerde been uit bed gestapt.
Of moet je huis misschien nog wat meer opgeFeng-Shui'd worden? Want het zou me niks verbazen als je daar ook in gelooft..
Ik wil overigens best ruzie met je maken hoor, als jij dan belooft niet al te veel te schelden?

Pannie | 09-11-05 | 09:12

@pannie

Ja dat zeg jij. 95% van de mensen die thuis zitten...

Rabarberke | 09-11-05 | 09:12

Het was altijd normen en waarden. Opeens werd het waarden en normen en toen ging het fout.

ffulpen | 09-11-05 | 09:11

Rabarberke 09-11-05 @ 09:00
Ik verdien m'n eigen geld hoor aanstellertje, wees maar niet bang, maar dat had ik je al verteld.

Pannie | 09-11-05 | 09:08

en om de sfeer wat te verlichten, hier een quote uit 1001-leugens, het favoriete slaapmutsje van 2 miljoen landgenoten:

'Muhammad's wives need to be careful. If they criticize their husband, Allah will replace them with better ones. 66:5'

ok. Dit mag dus, het staat namelijk in de koran. Maar mag het van onze wet? Muhammad had meerdere vrouwen, en als er eentje kritiek had, werd die vervangen.

Maar om dan te zeggen: 'moslims discrimineren hun vrouwen, omdat ze dat leren van de koran', dat zou dan toch ook gewoon kloppen?

of wil groenlinks een nieuwe regel in nederland:'niemand mag meer iets zeggen waar moslims boos van zouden kunnen worden'?

Brullio | 09-11-05 | 09:08

@pannie

Elke religie is per definitie achterlijk, in de zin dat ze niet door het intellect gedreven wordt. Ik geloof wat ik geloof en wat dat is gaat je geen reet aan en wat jij daar verder van vindt zal me 'n rotzorg zijn.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:07

Rabarbeke 09-11-05 @ 08:50 ik doelde uiteraard op je eerste uitspraak "Ik vind overigens elke religie achterlijk" van 0.56.
Wat heeft dat nou met 'gedeformeerde perceptie' te maken, je schrijft het toch zelf zo op?
Maar ik snapte uiteraard best dat dat gewoon een 'slip of the pen' was, daarom ging ik er verder niet op door uiteraard, vond hem echter wel grappig, vandaar.
Ik weet dat jij een beetje in alles gelooft, maar niet te serieus.

Pannie | 09-11-05 | 09:04

*zucht* We leren het nooit, die meneer zei toch niets nieuws?

Lucifer | 09-11-05 | 09:03

@pannie

Bullshit. Gewoon een tendentieuze kutopmerking van een werkloze hufter die zelf te beroerd is om te gaan werken. Die meneer betaalt jouw uitkering, dus een beetje meer respect.

Rabarberke | 09-11-05 | 09:00

Dom van die meneer Pastors. Iedereen moet maar roepen wat hij of zij vindt, als die Pastors vindt dat moslim synoniem is aan crimineel dan vindt 'ie dat maar lekker, maar dan wel prive. Als politicus moet je weten dat je sommige dingen niet zomaar kunt zeggen, zonder consequenties.

Maar goed, het is een verkiezingsstunt van LR, want de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, en dit soort uitspraken doet het altijd lekker bij het onderbuik-electoraat.

JackRandom | 09-11-05 | 08:59

Rabarber omdat hij van Turkse origine is uiteraard, kans van 95%.

Pannie | 09-11-05 | 08:57

@pannie

Op grond waarvan trek jij de conclusie dat die meneer moslim is?

Rabarberke | 09-11-05 | 08:53

@pannie

Kom zelf eens tot een inhoudelijke uitspraak, in plaats van alleen langs de zijlijn commentaar te leveren op alles wat hier gezegd wordt.

Je hebt geen andere uitspraken gehoord van mij. Het is je gedeformeerde perceptie die mij in hetzelfde hoekje plaatste als die christen-extremisten waar ik het over had toen ik zei dat ik christelijk was.

Van mij kan elk extremisme gestolen worden, ook het christelijke.

Rabarberke | 09-11-05 | 08:50

@Pannie
Stimatiserend en rolbevestigend, erg leuk...

da wizard | 09-11-05 | 08:44

De waarheid doet pijn kennelijk. Na D66 is GL ook totaal niet meer geloofwaardig. CDA'ers zijn NSB'ers nieuwe stijl. Stemmen wordt zo wel makkelijker gemaakt!

Tobus | 09-11-05 | 08:37

Zie je, ze kunnen wel, als ze maar willen!

Pannie | 09-11-05 | 08:34

mootje B: 'ik deed het uit geloof'

maar je mag niet zeggen dat hij het vanuit zijn geloof deed? Right... het fascisme is dichterbij dan ik dacht...

Brullio | 09-11-05 | 08:20

Zweefvlieger als een Turkse wethouder de gereformeerden af gaat lopen branden is dat ook niet slim.
Wel een beetje doseren die handel aub.
Politiek = ook taktiek.
Ik ben overigens ook tegen dit vertrek

Pannie | 09-11-05 | 08:15

als je kijkt wat er in de koran staat, en dat mag wel, dan mag dit ook. OF iedereen moet alles kunnen zeggen, OF je woont in een politie-(danwel moslim-)staat.

Theo was de laatste die in nederland nog alles durfde zeggen. Nu, een jaar later, mag niemand nog wat onaardigs tegen de moslims zeggen die ons land kapot maken. Want dat is onbeleefd.

Ik zal nooit buigen voor het moslimgeweld. Nog liever sterf ik, dan dat ik de waarheid moet verzwijgen. Er was ooit iets moois in nederland: vrijheid van meningsuiting. Om die KUT-moslims niet voor het hoofd te stoten zetten we dat aan de kant? Amehoela!

die groenlinkers zouden eens de koran moeten lezen. Dan wisten ze dat de moslims in het geheel niet links zijn... dan wisten ze ook dat de moslims hun wangedrag veelal vanuit de koran kunnen verklaren. Er staat immers in de koran dat je ongelovigen moet afmaken. Dat mag wel van groenlinks.

of moet ik zeggen: Groen-(wij meten met 2 maten)-links

Brullio | 09-11-05 | 08:14

zweefvlieger 09-11-05 @ 08:06
Lul niet zo man, die man is gemeenteraadslid!

Pannie | 09-11-05 | 08:11

@Pannie
Heb jij wel eens van vrijheid van meningsuiting gehoord? Een voorbeeld: je mag gereformeerden gerust voor rotte vis uitmaken, niemand die daar over valt. Maar die zijn verder gewoon zichzelf. Moslims gedragen zich uiterst agressief tegenover niet-moslims, maar daar mag helemaal niets over gezegd worden. Vind jij dat normaal? Volgens mij wordt hier overduidelijk met twee maten gemeten. (En nee, het zijn niet mijn maten en ik ben ook niet gereformeerd of zo.)
Volgens mij heeft GroenLinks hier de sharia al als wet geaccepteerd. Mongeaulen!

zweefvlieger | 09-11-05 | 08:06

duive030 09-11-05 @ 07:48
Ik weet het niet hoor, Pastors heeft ook heel veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd, o.a. door de afbraak van Crooswijk, de afbraak van volkstuintjes ten behoeve van dure stadsvilla's, enz, ik weet niet zeker of hij nu nog zoveel medestanders heeft in Rotterdam.
Ik blijf het trouwens nog steeds ondoordachte uitspraken van Pastors vinden, op een raar tijdstip, wel met een kern van waarheid volgens mij maar toch niet echt slim.

Pannie | 09-11-05 | 07:56

Groen Links Jugend

Pannie | 09-11-05 | 07:49

CDA, SP, verkiezingsstunt LR; het is toch allemaal schandalig. "Democratie is de minst slechtste staatsvorm"; zei Winston Churchill.
Het wordt nu echt wel tijd voor een briljante leiding in Rotterdam, Nederland en de rest van de wereld. Het wordt tijd dat er eens mensen opstaan die alleen maar het belang van de mensen en mensheid op het oog hebben die ze mogen vertegenwoordigen.
Geloof a.u.b. uit de politiek; hier komen alleen maar kruistochten van...
Wordt met z'n allen nou es een keer wijzer stelletje prutsers!
www.korrelatie.nl/

FHH | 09-11-05 | 07:48

@pannie... ik lees het wat later, maar complimenteer Sorensen maar.Goed stuk ! Alle gedoe ten spijt is dit natuurlijk een domme zet van het CDA want er ligt nu een gedroomd verkiezingspad met uitslag voor LR klaar !

duive030 | 09-11-05 | 07:48

Ik geloofde werkelijk dat we het ergste qua politieke correctheid nu wel achter de rug hebben en dat de wal het schip zou keren. De moed zakt me wederom in de schoenen. Kan iemand me uitleggen wat die Pastors nu precies heeft miszegd? Moslims gebruiken vaak hun geloof om hun daden te rechtvaardigen. Dat was het toch ? En zo ja, wat is er nu precies fout mee? Heeft de geschiedenis niet geleerd dat mensen al eeuwen hun geloof ge/misbruiken om hun (wan)daden te rechtvaardigen? Is er niet ook in de naam van de (Christelijke) God niet heel wat bloed vergoten? Worden er niet nog steeds in de Naam Des Heeren talloze wandaden verricht? Is dat bij Mislims dan anders ? Of laten we het anders benaderen; Een moslim die in naam van Allah een aanslag pleegt, is dat dan NIET iemand die de islam gebruikt om zijn daad te rechtvaardigen ? Ik begrijp het niet meer. Wat willen die Gruhnen nou? Terug naar de tijd van het allochtoontje knuffelen en met twee maten meten? Ik kan slechts hopen dat iedereen nu eens goed wakker wordt en ophoudt om wandaden van minderheidsgroeperingen onder het kleed te vegen. Wangedrag is ongewenst, zelfs als daarbij moslims betrokken zijn.

raymond | 09-11-05 | 07:38

Met spandoeken met Rita Jugend is daarentegen niets mis natuurlijk.

err_ | 09-11-05 | 07:37

Wat heeft deze man nou helemaal gezegd? Niets dan de waarheid, niets dan wat iedereen al wist.

Boehoe! Spoedberaad! Krisis! Aftreden!

Nederland zakt gewoon weer terug in haar politiek correcte koma.

err_ | 09-11-05 | 07:36

vaag zeg is dat diezelfde pastor als die brand op schiphol

n00benstein | 09-11-05 | 07:35

@rabarberke
'In die zwaar gereformeerde dorpen is geloof een soort van kankergezwel'

oei, laat het groenlinks maar niet horen, zeggen dat een geloof is als een kankergezwel, daar zijn er eerder voor veroordeelt... of meet jij ook met dubbele maten? en vind jij dat je alle geloven kankergezwellen mag noemen, behalve het moslim geloof? of vind je het moslimgeloof ook zo'n kankergezwel?

Brullio | 09-11-05 | 07:31

Rabarberke 09-11-05 @ 00:56
Ik herinner me nog heel andere uitspraken..

Pannie | 09-11-05 | 07:25

Groen Links + PvdA = beschermers van primitieve fascisten
CDA = Eeuwige kontdraaiers met primitief fascistische roots.

burnie | 09-11-05 | 07:16

dus van groen links mag je de waarheid niet meer zeggen, wat zijn het toch een landveraders... wie houd de poorten van de stad open voor de moslims? juist! groenlinks! wie komt er altijd op voor moslims, hoeveel moorden en branden die ook plegen? juist! femke moslima!

het is altijd grappig linkse mensen moslims te zien verdedigen. Alsof, als de moslims de macht zouden hebben, de linksen niet als eerste tegen de muur gaan...

Brullio | 09-11-05 | 07:11

De waarheid mag niet gezegd worden... Stilaan begin ik te geloven dat we Nederland maar aan Saoedi-Arabië moeten verkopen.

burnie | 09-11-05 | 07:05

@Noordereiland: eerst ff lezen, pas daarna zenuwachtig worden. Bedoelde reactie is van Koen Verhoef; 8-11, 23:08 uur.

Albert Heijn | 09-11-05 | 02:34

@albertheijn. Krijg de zenuwen met je volstrekt niet ter zake doende Groen Links-Link, als er 1 laffe hypocriete zakkenvullende flauwekul club is, dan is het natuurlijk Groen-links, nee, ik maak geen opmerkingen over de JaguarX6 Pooierbak van P. Rosenmuller die 1: 5 loopt, ik heb het over de Turkse coup van Groen-Links in Rotterdam tegen Pastors, dat heeft de nieuwe Turkse Groen-Links fractievoorzitter Orhan Kaya samen gepland met de Turkse vice fractie-voorzitter Erdal van het CDA-Rotterdam, Pastors weet dat natuurlijk maar zegt er vanzelfsprekend niets over.

Leve Marco Pastors, op naar de stembus.

noordereiland | 09-11-05 | 02:15

This land is Sicker than AIDS!!

Torquemada | 09-11-05 | 02:11

En WIT =WIR volgens mij.
Ontopic,waarom mag die wethouder(Marco Pastors )niet gewoon zeggen wat hij vindt,lijkt me allemaal niet correct mbt tot de wet op vrijheid van menings uiting!?

Torquemada | 09-11-05 | 02:10

- we;
4e regel van beneden :-)

Sic Vis Pacem Parabe | 09-11-05 | 02:06

Over meten met 2 maten gesproken;
Eens geprobeerd aangifte te doen via 112 bij de politie als een marokkaanse 'nederlander' met geweld je woning probeert binnen te komen?
Broek vol gescheten en met de moed der wanhoop de politie eindelijk op de stoep;
'Nee hoor meneer, deze man heeft helemaal niks gedaan. Sterker nog; u moet u schamen om hiervoor 112 te bellen. Klein detail; dit was het advies van het politiebureau omdat vriend Achmed al tijden zat te intimideren en te dreigen via de telefoon. Behalve eens schoarma te hebben besteld heb ik nooit iets met die soort lui van doen gehad.

Volgend jaar, als we alles is geruineerd kunnen we net als de duitsers zeggen:

WIT HABBEN ES NICHT GEWU(N)ST!

Sleep well..

Sic Vis Pacem Parabe | 09-11-05 | 02:00

@Allen
Slaap lief.

K1100 | 09-11-05 | 01:24

@. Rabarberke 09-11-05 @ 01:13
Niet de rechter, maar de RVD bepaalt wie er hier op de weg mag rijden. Zag nog laatst een verleeeeengde Hummer en die wordt geen strobred in de weg gelegd.

K1100 | 09-11-05 | 01:19

@rabarber 1 13
en terecht ook.
bij auto's kun je een lijn trekken bij een bepaald gewicht. bij geloven niet. Ben je pas echt katholiek als je meer dan 13 keen per jaar naar de kerk gaat?

Toine Rorije | 09-11-05 | 01:18

@rabarbeke;
pcs, en zo krijg je de blaters aan het roer en mensen die problemen oplossen worden door een 'slip of the tongue' gewipped. Dat heeft echt niets met volkvertegenwoordiging te maken. Die bestuurlijke vernieuwing kan wat mij betreft niet snel genoeg ingevoerd worden.

rattekop | 09-11-05 | 01:17

. Rabarberke, misschien moet die grondwet dan maar eens op de schop, te beginnen met artikel 27.

Levereter | 09-11-05 | 01:16

Ik bedoelde "Er is GEEN grondrecht dat de wetgever in zijn wetgeving dan wel uitspraken beperkt ten aanzien van het discrimineren van voertegen en hun eigenaren"

truste!

Rabarberke | 09-11-05 | 01:15

@zwagertje
Welke link??

K1100 | 09-11-05 | 01:14

@css
Nee, nee. De grondwet zegt dat de wetgever géén onderscheid mag maken op grond van geloof. Dat betekent dat hij geen wetten mag maken die b.v. wel gelden voor moslims en niet voor christenen. In het gevolg daarvan ligt dat iemand die als volksvertegenwoordiger of zelfs wetgever, ongeacht op welk niveau, is aangesteld geen onderscheid mag maken naar geloof tijdens zijn uitspraken. Hij mag wel zeggen: "sommige moslims dit en dat", maar niet "(alle)moslims soms zus en moslims soms zo".

Bij SUVS ligt dat andres. Er is grondrecht dat de wetgever in zijn wetgeving dan wel uitspraken beperkt ten aanzien van het discrimineren van voertuigen en hun eigenaren. Zo heeft de wetgever andere regels voor fietsen dan voor auto's, andere regels voor diesels dan voor benzine auto's en zo staat het hem ook vrij om voor SUVS andere regels op te stellen dan voor b.v. 'normale' personenauto's.

De grondwet verbiedt hem dus onderscheid te maken naar geloof, maar verbiedt hem niet onderscheid te maken naar gewichtsklasse/grootte van auto's.

Rabarberke | 09-11-05 | 01:13

uhhh zo ken ik er ook 1 aub kijk eens naar de link en help.....

zwagertje | 09-11-05 | 01:11

truste

css | 09-11-05 | 01:09

@. Alphabeta 09-11-05 @ 01:04
Als jij zou weten hoe oud ik was zou je me meteen mijn handtasje afpakken.
Slaap lief, morgen weer vroeg op.

K1100 | 09-11-05 | 01:09

@css
klopt en ik ben van mening dat iedereen zijn geloof lekker thuis moet laten. veel christenen doen dat overigens ook niet, die oordelen zich ook suf over niet-gelovigen, maar daar lachen we om.

op de een of andre manier heeft de islam ons in haar greep. en dat is op zich al verontrustend genoeg. over -trusten-gesproken, weltrusten allemaal.

Rabarberke | 09-11-05 | 01:07

We zitten nu al ik weet niet hoelang te blaten over het vrije woord en in welke context dat wel of niet gezegd kan worden. Ik ken Pastors niet goed genoeg om over zijn woorden te oordelen maar erg schrijnend waren zijn opmerkingen niet, uitgaande van datgene dat hier op GS en aanverwante berichtgeving is gezegd. We willen toch zo graag de dialoog? Hier heb je hem zou ik zeggen. Val die man aan op zijn woord en bewijs het tegendeel. Een motie van wantrouwen leid alleen maar tot gezever op vergaderingen over of het nou wel of niet mocht. Daar doet zelfs zijn aftreden niets aan af. Gevolg ellenlang gezeur over de kwestie en ondertussen gebeurd er niets. Het ontbreekt nog aan kamervragen. Ga aan je werk!!!

[einde topic]

porcarius | 09-11-05 | 01:06

Rabarberke
Omdat een wethouder (of een wetgever) nu eenmaal krachtens de grondwet wel onderscheid mag maken naar automobilisten die SUV rijden en automobilisten die geen SUV rijden.

----------------------
En dat is dus niet waar.... beide voertuigen zijn goedgekeurd voor wegen verkeerswet. Er staat nergens dat deze auto niet op de openbare weg mag rijden. 0.3% van de automilisten rijdt SUV, dus we praten niet over enorme hoeveelheden,
het is het maaiveld van groenlinks. Onder het maaiveld zullen altijd blijven koesteren. De betutteling en de regeldrift van deze partij is buiten alle proporties.

css | 09-11-05 | 01:06

@rattekop

Yep, je moet als politicus op je tellen passen. Dit was gewoon een blunder van Pastors. Vergis je niet dat Groen Links oppositie voert en dat als de oppositie van mening is dat een wethouder naast de pot pist, dat het haar goed recht is om een motie tegen hem in te dienen. Daarna wordt er over die motie gestemd. Kennelijk vond een meerderheid dat Pastors moest opstappen. Dat is democratie. Het is dus niet Groen Links die Pastors de laan heeft uitgestuurd, maar de meerderheid van de gemeenteraad. De meerderheid van de gekozen volksvertegenwoordigers op gemeentelijk niveau :)

Rabarberke | 09-11-05 | 01:05

In Gods´s naam, ik wil een SUV, in Allahs´s naam, ik wil er niet in gezien worden

K1100 | 09-11-05 | 01:04

Ik hoop dat dit bijdraagt tot een verdergaande afkeer bij "het volk" van de gevestigde orde.

DenkZelfstandig | 09-11-05 | 01:04

-weggejorist-

Alphabeta | 09-11-05 | 01:04

. Rabarberke "dat ze de niet-gelovigen met rust laten.

JUIST... ik wordt dagelijks geconfronteerd met geloof, terwijl ik een aantal jaar geleden daar niet mee lastig gevallen werd. Geloof draag bij aan agressie, onbehagen, angst en onverdraagzaamheid.

css | 09-11-05 | 01:02

@rabarbeke:
ik snap dat het een intikker is voor GL en CDA; maar is dit niet juist dat politieke spel waar iedereen het nu wel mee gehad heeft? Het wordt tijd dat die beroepsgroep zich volwassen gaat gedragen en zich bezig houdt met het oplossen van problemen.

rattekop | 09-11-05 | 01:00

@alphabeta

Linux is voor nichten. OpenBSD rules.

Rabarberke | 09-11-05 | 01:00

@css
Omdat een wethouder (of een wetgever) nu eenmaal krachtens de grondwet wel onderscheid mag maken naar automobilisten die SUV rijden en automobilisten die geen SUV rijden, terwijl hij geen onderscheid mag maken naar burgers die geloven in allah of in god of in ernie en bert.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:58

DOS, UNIX of LINUX zullen we hierover met jou discuseren. Ik denk dat jij niet eens uitkomt met je windows register laat staan Linux of Unix OS.

Alphabeta | 09-11-05 | 00:57

Ik vind overigens elke religie achterlijk en als je goed naar die christelijke idioten in allerlei kutdorpen kijkt, dan realiseer je hoe droevig het daar is gesteld. Dat zijn echter kleine gesloten gemeentes, die hun gif niet uitstrooien over hun omgeving, maar slechts binnen het eigen gebied. Ik heb mensen bijna aan de afgrond zien raken van de wijze waarop daar met geloof wordt omgegaan. In die zwaar gereformeerde dorpen is geloof een soort van kankergezwel en heeft niets meer te maken met naastenliefde, mededogen, menseliefde etc, maar het is een verziekelijkte vorm van geloof. Met dat verschil t.o.v. de extremre islam, dat ze de niet-gelovigen met rust laten.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:56

. Rabarberke

maar diezelfde groen-links heeft een aantal ongenuanceerde opmerkingen gemaakt over SUV rijders die zwaar beledigend zijn geweest, waarom zitten deze figuren er dan nog wel? Moeten die dan ook niet weg? Voor mij zit er echt geen verschil in.

css | 09-11-05 | 00:56

@. Alphabeta 09-11-05 @ 00:45
Voor jou is en computer een toetsenbord waar je je frustraties op kwijt kunt.
Enige kennis van DOS, UNIX of LINUX is je waarschijnlijk volkomen vreemd.
Je weet niets eens wat een IP nummer is.
Laat staan een proxy
Ga je borstvoeding halen en daarna lekker slapen.

K1100 | 09-11-05 | 00:54

. Alphabeta

Wordt tijd om te vertrekken... ik zeg altijd, je bent vrij om te gaan... tot ziens!

css | 09-11-05 | 00:53

. Alphabeta, het is al laat, ga nou maar naar bed, en morgen gezond weer op.

Levereter | 09-11-05 | 00:53

@css

Misschien wel, maar dan is elke uitspraak zonder te weten over wie je het precies dan hebt ook ongenuanceerd. Het is ieders goed recht om ongenuanceerde uitspraken te doen, maar dan is het ook b.v. mijn recht om die af te kraken.

Pastors heeft ook een ongenuanceerde uitspraak gedaan en is nu dus gesneuveld. Groen links heeft haar plicht gedaan. LR had hetzelfde gedaan als een GL wethouder iets had geroepen wat bij een motie van wantrouwen een meerderheid had kunnen opleveren.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:53

Mensen , Ik woon al 16 jaar in Nederland. In Nederland geboren maar niet getogen. Waarom niet ? Ik zou eerst naar julie geschiedenis kijken, wat julie met de slaven hebben gedaan. Al het goud gestolen van joden en ook van antillen. Maar nu zijn zij opeens een probleem omdat er niks meer te zuigen valt. Julie doen het altijd goed . Ik zou zeggen ga zo door en zal beter met nederland gaan

Alphabeta | 09-11-05 | 00:52

Om even bij het onderwerp te blijven, ik vond Pastors wel overtuigend, zowel bij Nova, (godzijdank was het Pauw) als wel bij BevD

Levereter | 09-11-05 | 00:51

Ik zit hier niet voor de lol in een Nederlands boerendorp met m'n klompen aan, 's avonds laat een stickie te roken. Ik ben hier om wat te leren van buitenlanders en daar draagt mister analfabeet niet aan bij!

porcarius | 09-11-05 | 00:48

Zal julie OOK nog computerles geven

. Alphabeta
---------------------------------------

Welke les heb je ons nog meer gegeven dan?

css | 09-11-05 | 00:48

. Alphabeta, Ok, leer ik jou Nederlands.

Levereter | 09-11-05 | 00:47

@ . K1100

Ok stuur dan alle morokanen weg. En klaar is kees

Alphabeta | 09-11-05 | 00:47

. Mesa

Moet het je dan interesseren? Is dat belangrijk? Ik hang geeneen geloof aan het het boeit me ook niet, iedereen mag doen waar ie zin in heeft zolang ze mij er maar niet mee lastigvalt... en dat is in nederland op dit moment wel het geval.

css | 09-11-05 | 00:46

Zal julie ook nog computerles geven

Alphabeta | 09-11-05 | 00:46

@. Alphabeta 09-11-05 @ 00:40
Grapje?
Waar om zou een maroc 30 jaar op het nieuws zijn? Gebeurt hier tig keer op een dag.

K1100 | 09-11-05 | 00:45

porcarius, waarom censuur?

Levereter | 09-11-05 | 00:45

-edit och, dat hebben er meer gezegt-

Alphabeta | 09-11-05 | 00:45

. K1100
Dus het is een kwestie van tijd..! Misschien kunnen we hem een beetje opwinden zodat ie vanavond nog die ene hersencel er nog uit schiet.

css | 09-11-05 | 00:43

@ Rabarberke & css: En dat nuanceverschil is er alleen maar bij geinteresseerden. Dat een amerikaan misschien zo naar Nederland kijkt, dat kan gebeuren, maar wij zo naar Amerika... dan spreek je dus over de verhouding Amerika - Nederland, qua oppervlakte en inwoners. Kijk, das pas kortzichtig.

Als je christenen en moslims generaliseerd interesseert het je dus allemaal geen hol. Zoveel is wel duidelijk.

Mesa | 09-11-05 | 00:43

waarom is je naam niet analphabeta?

rattekop | 09-11-05 | 00:43

Alphabeta, als de kranten echt alles zouden melden wat marokkanen flikken, stond er niks anders meer in.

Levereter | 09-11-05 | 00:43

Er mag -gejorist- worden!

porcarius | 09-11-05 | 00:42

. Alphabeta
Ze zijn zielig en doen nooit iets fout, toch? We hebben zomaar de pik op ze, zonder enige reden.

css | 09-11-05 | 00:42

@. css 09-11-05 @ 00:37
Waarschijnlijk zit daar ook zijn eeeene hersencel.
Als hij nou even lekker gaat rukken, lost hij het probleem vanzelf op.
Hoeft ie over een tijdje ook geen IP ban te krijgen.

K1100 | 09-11-05 | 00:41

@.K1100 09-11-05 @ 00:27
De eerste die ´hoer´tegen mijn vriendin zei heeft een gebroken kaak eraan overgehouden. De andere drie wisten niet hoe snel ze weg moesten komen.

hahaha grapjas. Jij ben zeker de leukste thuis. Ik hou van dit soort grapjes.

Jij ben dus nu de man . Als zoiets een marokaan zou doen was hij 30 dagen op nieuws.

Alphabeta | 09-11-05 | 00:40

. Rabarberke

Vindt ik niet, want wij denken ook dat alle amerikanen een pistool hebben en rednecks zijn. Dus kort door de bocht vindt ik het niet. Geloof is geloof en de nuanceverschillen zijn alleen maar duidelijk voor mensen die het geloof aanhangen.

css | 09-11-05 | 00:39

Schrik me aldoor de pleuris van die kettingzaag!

Levereter | 09-11-05 | 00:38

. K1100

Het kind @Alphabetais een testosteron bal, denkt na met z'n pik, want daar zit de hele dag het bloed in.

css | 09-11-05 | 00:37

@css

Mwah nogal kort door de bocht is dat. Tenslotte spreek je over een groep die je benoemt alsóf het één groep is, maar dat is dus niet zo. Alsof een amerikaan zegt: alle nederlanders lopen op klompen en roken hasj... ook kortzichtig toch?

Rabarberke | 09-11-05 | 00:34

@JSK
"Van Goes tot Staphorst loopt een strook van niet-gevacineerde kinderen."

Dat valt wel mee als ik die kaart zo bekijk.

controle | 09-11-05 | 00:34

@. Alphabeta 09-11-05 @ 00:27
De eerste die ´hoer´tegen mijn vriendin zei heeft een gebroken kaak eraan overgehouden. De andere drie wisten niet hoe snel ze weg moesten komen.

K1100 | 09-11-05 | 00:33

. Alphabeta
duh!

css | 09-11-05 | 00:32

Alphabeta = Gamma, dat zeg ik.

Mesa | 09-11-05 | 00:31

. Rabarberke

Voor mij, en blijkbaar voor vele van ons hangen deze mensen hetzelfde geloof aan. Wij zien het verschil niet en ze moeten ook niet verwachten dat wij ons daarin gaan verdiepen. Als ze het zelf willen uitleggen wat het verschil is.. prima.
Voor ons zijn ze allemaal gelijk. Mij boeit het verschil tussen katholieken en christenen ook niet, allemaal even eng.

css | 09-11-05 | 00:31

@Udo Hess:
"Dat is in zo'n beetje alle gereformeerde groepen al normaal en geaccepteerd,"
.
Gelul. Van Goes tot Staphorst loopt een strook van niet-gevacineerde kinderen.
www.rivm.nl/vtv/object_map/o1177n21941...
Beter eerst kennis van zaken opdoen voordat je begint te lullen.

JSK | 09-11-05 | 00:30

@DT71

Helemaal juist, maar met de christenen zijn de verhoudingen niet gespannen. Dus zul je als politicus veel meer kunnen zeggen. Met moslims zijn die verhoudingen wel gespannen en is het belangrijk dat je je genuanceerd uitdrukt.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:30

-edit flammen is een kunst die jij nog niet beheerst knul-

Alphabeta | 09-11-05 | 00:29

En als hij nou had gezegd dat Christenen in sommige gevallen hypocriet zijn? Of dat ze hun geloof gebruiken om hun daden te legitimeren (zoals de katholieke bisschoppen?) Geen HOND had er wat van gezegd. Hooguit 'poe poe' en 'tut tut' vanuit de SGP-hoek en een beetje CDA. En veel bijval van linx.
-
Echter een harde kritische noot kraken met een 'religie' die zich islam (onderwerping) noemt is UIT den boze...
-
Nog zo'n voorbeeld van het multiculturalisme verheven tot het allerhoogste ideaal:
-
De meest uitgebreide rouwdienst voor een elftal mensen dat niet zomaar in een gevangenis zat. Maar doordat onze geitewollensokjes niet willen dat illegalen als gedetineerden worden behandeld mogen ze roken op hun cel en hebben ze dus een aansteker. 1 idioot steekt z'n cel in de hens omdat hij uit ervaring weet dat in veel gevangenissen dan de deuren automatisch open gaan. Hier niet. Foutje, bedankt. Maar hij is de schuldige van het drama. Vervolgens gaat datzelfde quasi-progressief linx lopen janken dat het schort aan beveiligingsmaatregelen en calamiteitenhandelingen. Terwijl juist zij dit hebben gefaciliteert middels hun idiote geknuffel.

Rest In Privacy | 09-11-05 | 00:27

-edit doe eens wat inhoudelijks zeggen-

Alphabeta | 09-11-05 | 00:27

@css/k100

Ik heb niets met de islam. Ik vind ze wel wat consequenter dan veel christenen. Maar als ze zich niet willen aanpassen hier, dan maar terug naar de woestijn.

Ik weet ook dat veel moslims dat alleen maar qua cultuur zijn. Net als veel Grieken orthodox zijn maar nauwelijks naar de kerk gaan, dat veel italianen katholiek zijn en nooit naar de kerk gaan. Maar als je ze vraagt: wat ben je? Dan zeggen ze: orthodox of religieus. En zo zijn veel moslims ook.

Veel moslims spreken zich niet negatief uit over hun debiele moslim-geloofsgenoten omdat ze zich er al lang geleden van gedistantieerd hebben.

Wij scheren moslims over één kam, maar de ene moslim ziet de andere moslim alsof hij een totaal ander geloof aanhangt. Alleen al het verschil tussen sjiiten en soennieten... en er zijn nog meer varianten.

Maar voor ons, voor Pastors, en voor vele andere is het allemaal één pot nat. En dat is onjuist.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:26

@Romanus 08-11-05 @ 23:41
Volgens mij zijn met name PVDA en GL de typische allochtonen partijen.

PVDA omdat ze geen problemen hebben om NL te verkwanselen voor een paar stemmen.
-
De naïve en zichzelf vreselijk knap vindende studentjes van GL hebben geen schijn van kans tegen "ik word gediscrimineerd" roepende allochtonen.
Het is gewoon zielig om te zien hoe die studentjes worden ingepakt en aan de kant worden gezet.
Ach ja, hoort bij het opgroeien.

Moi | 09-11-05 | 00:25

@. Alphabeta 09-11-05 @ 00:13
Beste Alpha, ik woon in Den Haag. Zie veel jurken en stoor me daar niet aan. Zijn meestal oudgedienden.
Spreken geen Nederlands maar maken ook geen problemen.
Als ik om negen uur door de Spuistraat loop moet ik mezelf een ramboblook aanmeten om er ongeschonden doorheen te komen. ik heb niets tegen buitenlanders, maar wel tegen etters, Nl of Maroc

K1100 | 09-11-05 | 00:25

@ . css

Als zo'n mogool als jou een baan heb, hoef mijn helmaal niet druk te maken over een baan

Alphabeta | 09-11-05 | 00:24

. Alphabeta

In marocco? Of bij de stadsreiniging?

css | 09-11-05 | 00:24

@rabarberke
alleen jammer dat het haringvretende hersenloze klapvee, dat hier, -regel op regel neer- , zich met de ene hersenloze boude bewering na de andere daar geen boodschap aan heeft.... en jammer dat het
helaas noch kan schrijven ook...

dodogates | 09-11-05 | 00:24

@alphabeta
wishful thinking?
Trouwens, ik geloof er geen reet van dat je een buitenlander bent. Buitenlanders zeggen namelijk nooit enigste. of je moet een duitser zijn

Toine Rorije | 09-11-05 | 00:24

Ik zit op het HBO, daar moest ik eens aan een Marokkaanse medestudent uitleggen hoe je de omtrek van een rechthoek uitrekent...

Dus toen vroeg ik watvoor vooropleiding hij had gedaan: "Marokkaanse Universiteit", yeah right...

Volgens mij hoeven alleen autochtonen hun MBO of HAVO te halen om naar het HBO te mogen, allochtonen moeten een kans krijgen en mogen dus sowieso wel. Ookal kunnen ze het niveau helemaal niet aan, waardoor ze alsnog af kunnen glijden en het alleen maar meer geld kost...

Lange Neus | 09-11-05 | 00:24

. Rabarberke

Nu je het zegt: HBO is een kwestie van in je hoofd stampen.. zelf leren nadenken zit niet in een HBO opleiding :)Maar toch.. je hebt wel een lekker papiertje.

css | 09-11-05 | 00:23

@ . css

Je kan ook zonder nederlands aan een baan komen.

Alphabeta | 09-11-05 | 00:23

@ controle

Als je zo bekijkt. Kan je ook vanavond in je bed een hartstilstand krijgen sukkel. Dan kan je ook niet naar hbo

Alphabeta | 09-11-05 | 00:22

. rattekop

Meestal is dat vrouwenwerk... en moslimvrouwen zijn over het algemeen wel opgevoed en goed opgeleid, daardoor ook in staat beter na te denken en sneller opgaan in de maatschappij.

css | 09-11-05 | 00:21

. Alphabeta
eerst 4 jaar Nederlands leren.

css | 09-11-05 | 00:20

@alphabeta
Hoe weet jij zo zeker dat je slaagt.

controle | 09-11-05 | 00:19

@Jo de la Hi Ti;
die oplossing ligt in de vergrijzing. Dezelfde mensen die al die "buutnlaanders" hierheen hebben gelokt, worden straks in hun verzorgingstehuis door de kinderen van dat volk de reet afgeveegd. Of niet natuurlijk; want misschien vindt allah dat wel vies.

rattekop | 09-11-05 | 00:18

Ik heb het over volgend jaar. sukkel
hehehhe.

Ik ben niet zo dom dat ik eest 4 jaar mbo doe. direkt na havo hbo

Alphabeta | 09-11-05 | 00:17

. Rabarberke

Laten die goeie de slechte dan tot de orde roepen.. ze zitten iedere week in de moskee, communicatie genoeg onderling.
En het is niet raar dat we alles over 1 kam scheren, want we worden lastiggevallen met een geloof waar we niet op zitten te wachten. Eeuwen hebben we gestreden om geloof uit regels en wetten uit te bannen. het zal toch niet gebeuren dat we allerlei rare regelgevingen gaan krijgen betreffende een geloof? Je merkt nu al de reacties als je iets over de islam zegt, een christen zal het niet boeien als je iets over z'n geloof zegt.

css | 09-11-05 | 00:17

@. Rabarberke 09-11-05 @ 00:09
Je kunt ze wel een hart onder de riem steken, maar ze willen zich niet distanciëren van hun medelanders die er een puinhoop van maken. Dat vinden ze normaal, dat zijn hun medelanders en die val je niet af.

K1100 | 09-11-05 | 00:16

@ filter

Ik zou het maar eerst aan je moeder vragen !

hahaha

Alphabeta | 09-11-05 | 00:16

@alphabeta
Hoe wil jij HBO doen op je 16e?

controle | 09-11-05 | 00:15

"Ik bestudeer Pornologi om je familie en mensen zoals jou beter te dienen.

. Alphabeta 09-11-05 @ 00:06 "

*giechel*

Dan moet je eerst een groter piemeltje aan laten meten, mien jongn.
Nederlandse vrouwen [èn mannen] hebben niks aan potlood-pikkies.

filter | 09-11-05 | 00:14

@css
Heb jij ooit wat slims van 'n HBO opleiding af zien rollen dan? Ze downloaden daar gewoon de 'scripties'. Elke hufter kan een HBO diploma halen.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:13

@ . K1100

Je ben een kloyo. Je komt vast uit zo'n nerderlandse boeren dorp, je weet niks over buitenlanders en je zit hier beetje stoer te doen tegen een jongen van 16 jaar.

Alphabeta | 09-11-05 | 00:13

@alphabeta
Dat is aardig dat je mij wilt dienen. Ik had graag dat je naar school gaat of een baan zoekt. Ik had graag dat je je aanpast en integreert.

controle | 09-11-05 | 00:12

Het lullige is dat bijna iedereen hier 'slachtoffer' is van de generatie(s) hiervoor; de NL-ers van toen voelden zich eigenlijk te goed voor het doen van de kloteklussen (wat trouwens nóg zo is) en haalden dus maar buitenlandse armlastigen hier naar toe. En toen de schuldgevoelens (politieke correctheid) de overhand kregen was het te laat. Misschien kunnen we beter eens na gaan denken over óplossingen?

Jo de la Hi Ti | 09-11-05 | 00:10

Pastors is geen haar beter dan de moslims die hij stigmatiseert. Zei hij niet voor de camera vanavond, dat hij het liefst al diegenen die de motie van wantrouwen tegen hem hebben gesteund uit het raam zou willen gooien? Waar hebben we dat eerder gehoord?

pb | 09-11-05 | 00:10

. Alphabeta
"Mensen zoals JOU?"
Het is "Mensen zoals JIJ" (lagere school)

css | 09-11-05 | 00:09

Als Rotterdammer kan ik niet wachten om gewoon weer lekker LR te stemmen.

DJW | 09-11-05 | 00:09

Ik sta hier bekend als iemand die altijd loopt te bekvechten als mensen uitspraken doen over "moslims" en het "geloof". Ik vind met velen hier dat een hoop onaangepast tuig, dat nou toevallig moslim is of een jihad strijdt, zo snel mogelijk terug mag naar de spaanse sahara.

Het enige wat ik wel zou willen is dat we niet elke keer 'de islam' of 'de moslims' ergens de schuld van geven, maar inderdaad die uitwassen zoals Wilders zegt.

Wat Pastors zei is dat moslims soms... niet sommige moslims soms, maar moslims soms.

Wat Pastors had moeten zeggen, om elke schijn te vermijden is: Binnen de moslimgemeenschap bestaat een select groepje dat...

Dan was er niets aan de hand geweest.

Steek gvd die moslims die wél hun best doen een hart onder de riem en bek tegelijkertijd dat stelletje ongeregeld flink af. Dat kan een wethouder als hij de taal voldoende machtig is. En als nederlandse wethouder ben je dat.

Rabarberke | 09-11-05 | 00:09

@ controle

Ik bestudeer Pornologi om je familie en mensen zoals jou beter te dienen.

Alphabeta | 09-11-05 | 00:06

@. Alphabeta 08-11-05 @ 23:56
´verzamelt zetels vanuit Hel.
Boys welke is beter
What the f*ck bedoel je hiermee?
Randdebiel(tje)

K1100 | 09-11-05 | 00:06

. Alphabeta

HBO ga je niet halen, ben je volgens mij niet slim genoeg voor (aan je uitspraken te zien)

css | 09-11-05 | 00:05

@css

Gastvrij en gul? Braaaaak!!! Hoe vaak heb jij ze uitgenodigd?

Jo de la Hi Ti | 09-11-05 | 00:05

@controle
Ik ga m'n webcam maar eens installeren ja... GVD vanmiddag een mooie "nieuwe" occasion gekocht...

Jo de la Hi Ti | 09-11-05 | 00:04

Het is de schuld van de ouders, die hebben hen niet opgevoed omdat ze zich niet verantwoordelijk voelen. Kinderen/jongens kunnen er uiteindelijk niets aan doen, maar zijn wel de dupe.
Een wet dat ouders tot 18 jaar verantwoordelijk zijn en alle boetes en gevangenisstraffen van hun kinderen moeten betalen/uitzitten zal een welkome aanvulling zijn. Ze hebben als groep (waar ze zelf van zeggen dat ze zo hecht zijn)het zichzelf aangedaan. Wij zijn altijd gastvrij en gul geweest.

css | 09-11-05 | 00:04

HBO-knutselen met chemie?

fuckje | 09-11-05 | 00:03

@Alphabeta
HBO? Toch geen chemie he.

controle | 09-11-05 | 00:03

@Jo de la
Opnemen zodat men het niet kan ontkennen.

controle | 09-11-05 | 00:02

@ K1100
Geen probleem vriend. Als jij maar volgend jaar meer belasting voor mij betaalt voor mijn HBO studie.

Hehehe

Alphabeta | 09-11-05 | 00:02

@tiswat,
niet alleen de zee in, maar vluchtelingen worden ook nog eens een keer doelbewust de woestijn ingestuurd, zonder eten en drinken. Humorloos en agressief kudtvolk.

fuckje | 09-11-05 | 00:01

@Rabarberke> "Dat er een select stelletje randmongolen zijn die dat weigeren is genoegzaam bekend. Breng het dan ook zo. Niet elke moslim is crimineel of lid van Al Queada."

Als ik me niet vergis heeft hij gezegd/geschreven dat moslims vaak hun geloof gebruiken om zich af te keren van de maatschappij of zich crimineel te gedragen. Als ik dat zo lees zie ik nergens: Elke moslim. Bovendien denk ik dat hij doelt op niet-integrerende en criminele moslims, wederom niet alle moslims.

Lange Neus | 09-11-05 | 00:00

Jullie hebben lekker lullen, ik woon 20 minuten rijden van de jongste rellen vandaan...

Jo de la Hi Ti | 09-11-05 | 00:00

. Rabarberke

Ik heb er 10 jaar tussen gewoond, en voor mij leek het of ze bijna allemaal een hekel aan ons en ons land hadden. Ik was zowat de enige die naar zijn werk ging en kon 's avonds de deur niet in omdat daar een auto tegenaan geparkeerd stond. probeer dan maar eens de man te overeden dat ie op de stoep tegen mijn voordeur staat. Ik werd dus uitgelachten... een incident? Nee hoor, vele voorbeelden. Ik ben er dus voor dat figuren die zich misdragen hun nederlands paspoort zullen kwijtraken.

css | 08-11-05 | 23:59

@. Alphabeta 08-11-05 @ 23:51
Wannabee en Bwahaha hebben nog wel eens iets inhoudelijks te melden. Hun Nederlands is ook nog eens beter dan dat van jou. Advies: maak je vmbo af, volg een aanvullende cursus Nederlands, ga nar Fok en werk je daarna op naar GS, loser.
*Joris, mag Wannabee terug*

K1100 | 08-11-05 | 23:59

@Alphabeta
Ik stel voor dat je morgen na school gaat en goed oplet bij Nederlands.

controle | 08-11-05 | 23:58

@rabarber
wilders zegt ook altijd dat hij het niet over de islam heeft maar over de úítwassen van de islam. toch wordt hij in een bepaalde hoek gedrukt. als het over wilders gaat, gaat het meteen over moslims. elke politicus die ook maar iets over moslims zegt met ook maar een beetje negatieve inslag komt meteen in dezelfde hoek. zie deze rotterdammer en ook die nieuwe van de vvd. die kale

Toine Rorije | 08-11-05 | 23:58

@Fuckje, Juist een koning. En wel eentje die zijn eigen onderdanen de zee in stuurt. Hoe doet ie dat toch?

tiswat | 08-11-05 | 23:57

"Want allen hebben gezondigd en derven (missen) de heerlijkheid Gods" (Romeinen 3:23).

Jo de la Hi Ti | 08-11-05 | 23:57

@ . fuckje hetzelfde vraag

hij heeft zelfs een koning, 3 x raden hoe die heet!
Ik zal het maar verklappen, het is al laat, hij heet Pim Fortuin, en verzamelt zetels vanuit Hel.

Boys welke is beter

Alphabeta | 08-11-05 | 23:56

Wil ik net een geit gaan neuken, hebben ze dat beest ook in de fik gestoken... K*T!!!

Jo de la Hi Ti | 08-11-05 | 23:54

. Alphabeta

We zijn altijd vrij geweest, totdat het misbruikt werd omdat sommige bevolkingsgropen deze vrijheid niet aankonden. ja, dan heb je een probleem met een nederlander.

css | 08-11-05 | 23:54

Veel allochtonen maar
Leefbaar Rotterdam stond (want het AD heeft de poll vervangen,ook toevallig zeg) ruim op winst.

luisindepels | 08-11-05 | 23:53

@css
Iedereen mag van mij zeggen wat hij wil, maar laten we de problemen met de moslims nou niet gelijk stellen met de problemen die onststaan als gevolg van het oeveloze gepruts van de politici zelf.

Als iemand naar nederland komt past hij zich aan. En veel moslims doen dat ook. Dat er een select stelletje randmongolen zijn die dat weigeren is genoegzaam bekend. Breng het dan ook zo. Niet elke moslim is crimineel of lid van Al Queada. Dat niet elke visboer met een druiper dat weet of zelfs wil horen snap ik, maar een godvergeten wethouder met een IQ van 3 cijfers zou die nuance toch moeten kunnen aanbrengen, toch?

Rabarberke | 08-11-05 | 23:53

@Framoes
misschien was ik wat onduidelijk in de formulering. Ik bedoel juist dat een kenmerk van het Nederlandse volk gezelligheid is. Lekker bier drinken en mooie grappen maken, potje voetballen en in de kantine blijven hangen en vooral de boel niet te serieus nemen; nuchterheid e.d. Dat is erg lastig voor mensen met een strak geloof of een andere 'mind-set'. Het is volgens mij juist in deze sociale gelegenheden waar mensen zouden kunnen integreren; en dat gebeurt dus vrij weinig

rattekop | 08-11-05 | 23:53

@tiswat,
hij heeft zelfs een koning, 3 x raden hoe die heet!
Ik zal het maar verklappen, het is al laat, hij heet Mohammed, en verzamelt kinderbijslag vanuit Nederland.

fuckje | 08-11-05 | 23:52

Het is net miltvuur.
---------
Onlusten in Antwerpen, Gent en Brussel
di 08/11/05 - Vanavond waren er ook bij ons incidenten in verschillende steden. In Antwerpen, Gent en Brussel gingen voertuigen in de vlammen op.
In Hoboken in Antwerpen is een vrachtwagen in brand gestoken op het parkeerterrein van twee warenhuizen. Het voertuig bolde tegen een bus die ook vuur vatte. Getuigen zeggen dat ze drie personen hebben zien wegrennen.

In Antwerpen-Noord is een auto in brand gestoken. Ook daar zouden er getuigen zijn van de brandstichting. De daders worden gezocht.

In Sint-Amandsberg bij Gent zijn twee auto's in brand gestoken in enkele minuten tijd. Er zouden twee daders zijn gezien, maar ze zijn spoorloos. Volgens de politie gaat het niet om georganiseerde brandstichtingen, maar om zware vandalenstreken.

In Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek in Brussel, zijn vier voertuigen beschadigd door aanvallen met molotovcocktails: twee lichte bestelwagens en twee personenwagens.

Er zijn ook twee kelderbranden aangestoken, in Anderlecht en Vorst. Bij een ander incident is een brandbom in een haag terechtgekomen.

trekuenetieg | 08-11-05 | 23:52

Land van vrijheid. Alleen als het nederlanders zo uitkomt ! Omdat meeste van julie zo zielig zijn. Volgens mijn zijn julie de enigste ras in de wereld met dit soort kut eigenschapen.

Dit is ook dan een uitspraak(mijn vrijheid- mening)

Mag ik dit zomaar tussen iedereen zeggen. Ik dacht het niet. Ik ben zo zielig niet

Alphabeta | 08-11-05 | 23:51

@Alphabeta, Je hebt al een marrokaanse president. Het enige wat er nog aan scheelt is dat je nog even op moet rotten. Hup terug de bergen in.

tiswat | 08-11-05 | 23:49

@Alphabeta
Moet jij morgen niet naar school?

controle | 08-11-05 | 23:48

@. Alphabeta 08-11-05 @ 23:45
New Wannabee??

K1100 | 08-11-05 | 23:48

. Alphabeta

Je hebt het bewijs geleverd..... ze hebben hekel aan ons en worden alleen gebruikt vanwege ons het geld.

css | 08-11-05 | 23:47

@fuckje

Jah, met jou geld. Hehehe

Alphabeta | 08-11-05 | 23:45

Rabarberke
We hebben het hier over de, niet geintegreerde analfabeten, toch? Want van die andere hebben we geen last.

Ga er eens een tijdje tussen wonen/werken... dan kom je erachter dat ze vreselijke hekel aan ons hebben. Dus een kern van waarheid, zit in dit heerschap zijn betoog zeker. Is dit een nieuw fenomeen? Nee dus, je mag het tegenwoordig in het openbaar iets over zeggen, terwijl dat voorheen binnenskamers bleef en daardoor spanningen steeds meer zijn opgelopen.

Conclusie: Graag, laat elke ambtenaar en politicus er iets over blijven zeggen.

css | 08-11-05 | 23:43

@Alphabeta,
lees eerst even de huisregels over goed nederlands, of ben je zonet vanaf het rifgebergte komen aanwaggelen?

fuckje | 08-11-05 | 23:43

@rabarberke, Zo is dat! Mogen we dan dit even voor heel Nederland toepassen? Het is bij ons ook een bende. Strooien met andermans geld lijkt wel heel gemakkelijk te worden.

tiswat | 08-11-05 | 23:42

@Moi
Heel goed gezien. De invloed van allochtonen met name moslims op ons bestuur wordt onaanvaardbaar groot, zeker op locaal niveau. Ze zitten in bijna alle partijen, maar natuurlijk het meest bij links. Het CDA steunt het bouwen van moskeeen. En, naar nu blijkt doet het CDA inmiddels mee met het volksverraad van links.

Romanus | 08-11-05 | 23:41

23.34 u. duidelijkheid.
Landelijke samenwerking Pastors, Wilders en Pastors.Hopen dat Sörensen ook meedoet!

fuckje | 08-11-05 | 23:37

Mensen die hierop niet tegen kunnen. Jullie nederlanders zijn zo bang . Zo zielig. Binnenkort zou ik hard gaan lachen als we een marokaanse president krijgen

Alphabeta | 08-11-05 | 23:36

@rattekop
Als je daar Nederlanders mee bedoelt, vrees ik dat je je toch echt een keer buitenshuis moet begeven.
Ik zie vaak meer vrolijke Nederlanders dan Medelanders. Die gasten kijken me toch een partij kwaad. Of is dat stoer?

Framoes | 08-11-05 | 23:35

Het is wel duidelijk dat er onder de moslims een hoop onaangepast wereldvreemd schoftentuig leeft. Mind you, die tiepes die wij wereldvreemd vinden, die vinden ze in marokko, turkije en andere landen ook wereldvreemd. Wij krijgen een behoorlijk vertekend beeld van moslims. Enerzijds door de excessen hier, anderzijds door de excessen in landen als Iran. Van mij hoeven die gasten helemaal niet te integreren als ze niet willen, maar in dat geval hoppa terug. Integreren moet echter wel binnen de perken blijven, tenslotte hoeft niet elke moslim net zo'n debiel te worden als mijn nederlandse buren, god (of allah) betere - daar zijn er ook wel genoeg van.

Maar we moeten echt ophouden (en zeker als 'we' wethouder zijn) om van die ongenuanceerde kutuitspraken te doen die bij het haringvretende hersenloze klapvee lekker aankomen, maar die niets met de werkelijkheid te maken hebben. De islam kent haar excessen veel meer dan het christendom, maar ze kent ook, los van wat er allemaal in de koran gebabbeld wordt, gelijke behandeling van vrouwen. Hoe kan anders n.b. in een land als Pakistan of Indonesie, moslimlanden bij uitstek, een vrouw president worden? In veel moslimlanden hebben vrouwen het passieve kiesrecht en kunnen staatshoofd worden, ze kunnen zich kandidaat stellen voor presidentsverkiezingen. Zo ver zijn we hier nog lang niet. Hier stemmen we op een facade, het verkiezingsprogram en daarna krijgen we een of andere seniele clown die premier wordt. Vervolgens wordt het verkiezingsprogram vergeten, krijgen we een geforceerd regeerakkoord en 4 jaar ellende. Lekker democratisch.

Ik zou zeggen: flikker een eind op met je gekanker over moslims, trap de onaangepasten desnoods het land uit en ga over op de orde van de dag, met als belangrijkste actiepunt: geef als overheid het belastinggeld op even zorgvuldige wijze uit als je het van de burgers via belastingen en verkeersboetes plukt.

Dat zo'n mongool als pastors op zijn bek gaat interesseert me werkelijk niks, morgen liefst nog zo'n clown aan de dijk. Ga godverdomme eens aan het werk in plaats van interviews te geven en te zeiken over moslims. Alsof daar in die gemeenteraad van Rotterdam niet het ene na het andere project ver boven budget ligt.

Zolang dat soort gasten niet in staat zijn om normaal te functioneren, budgetten te halen, de gemeentelijke uitgaven via normale boekhoudkundige regels te laten verlopen en niet stelselmatig te veinzen dat ze geld te kort komen, zolang mag van mij elke wethouder, elke ambtenaar en elke politicus op zijn bek gaan, ongeacht welke uitspraak hij doet.

Rabarberke | 08-11-05 | 23:33

het wordt niets met intergratie omdat we het niet eisen, ik MOET van alles en zij MOGEN van alles.
(sorry voor de uitspraken, ik ben nooit zo geweest, het is alleen dat IK als blanke Nederlander gediscrimineerd en getreiterd wordt door de overheid, alleen mijn geld vinden ze intressant)

css | 08-11-05 | 23:31

het wordt nooooit wat met die integratie in Nederland. Het is gewoon verdomd moeilijk om toe te geven aan een volk dat geen gezelligheid kent.

rattekop | 08-11-05 | 23:27

Die man heeft op veel punten gelijk.
Als ik een dakkapel aanvraag , wil je niet weten wat een gezeik dat is, maar ik ben wel verlicht de hele dag tegen een Disneytoren aan de kijken! Over landschapsvervuiling gesproken.. die dingen horen hier niet, wij hebben klokken, telefoons en internet.

css | 08-11-05 | 23:27

Vuile onbetrouwbare christenhonden, 3 jaar Pastors karretje voor hun karretje spannen en hem dingen laten zeggen die ze zelf denken, en met de verkiezingen in het verschiet hem laten doodvallen. Op het blok gelegd door het CDA, afgemaakt door geitenwollen sokken.........

fuckface | 08-11-05 | 23:26

Zelfs een ezel doet niet voor de tweede keer hetzelde fout. Dus hieruit kan je zien hoe dom Pastors is. Vandaag groot feest in R'dam. Hiep hiep hoera

Alphabeta | 08-11-05 | 23:26

Fuckje

Mooi, ik ga op hem stemmen.... want die achterlijke die er nu zitten verdienen mijn stem nooit meer, hebben niets gepresteerd... nederland is er absoluut nog slechter op geworden.

css | 08-11-05 | 23:18

@css,
@Lucasje,
Zegt het voort!!!!!

fuckje | 08-11-05 | 23:18

Dit is alleen maar goed.
Het zal waarschijnlijk een grote zetelwinst voor Leefbaar Nederland betekenen!

Lucasje dus | 08-11-05 | 23:16

duidelijk... door die gasten is de intergratie mislukt met het gevolg dat ik als Nederlander gediscrimeneerd en getreiterd door dit soort partijen. Hebben we een goeie vent... treieteren ze die ook nog wel, die milieuvervuilers.

css | 08-11-05 | 23:15

@css,
er zijn goeie contacten met Joost Eerdmans.

fuckje | 08-11-05 | 23:14

Waren het alleen maar milieuvervuilers, sfeerverpesters en arogante betweters.Op het groen-links kantoor liggen bidkleedjes om op Allah's bevel de kont naar het westen te draaien.

trekuenetieg | 08-11-05 | 23:10

Frits,Henk en Jan zijn Femkeneukerts!
Gatverdarrie wat een stelletje graftakken!

fuckje | 08-11-05 | 23:10

Doet ie eigenlijk mee aan de landelijke verkiezingen?

css | 08-11-05 | 23:08

GroenLinks help Nederland de vernieling in. De iedeeen die ze er op na houden zijn gevaarlijk voor onze maatschappij. Het zijn milieuvervuilers, sfeerverpesters en arogante betweters (het bekende vingertje) brrrrrr

css | 08-11-05 | 23:07

schande dat die man wordt weggestuurd! we weten nu zeker waar we dus niet op stemmen straks!

lara | 08-11-05 | 23:03

Ik vind dat hij wel gelijk heeft met de maximale hoogte van een moskee. Zijn er gelijk minder mensen tegen (wamt dan denken ze dat ze hun zin hebben) en zijn er ook geen mensen die varkenskoppen op de bouwplaats gooien (dan komt de moskee er namelijk niet).

Framoes | 08-11-05 | 23:02

Over integreren gesproken:
Mijn dochter (pas op de middelbare school) wilde twee vriendinnetjes meenemen naar huis. 1 van hen was moslim. Mocht niet mee van de vader. Mag niet van het geloof. Ook niet toen mijn vrouw aanbod zijn dochter te halen van school en weer terug te brengen naar huis.
Volgens Balkenende, Cohen moeten wij handreikingen doen aan onze "allochtone vrienden".
Mag ik effe lachen?

prettything | 08-11-05 | 23:01

Hebben we nog heilige huisjes dan? Ik dacht dat we ze nu toch wel gehad hadden, buiten de hypotheekrenteaftrek dan.

Tsja, politiek... Als je echt iets zegt dat het volk begrijpt dan moet je wegwezen. De afstand van de politiek naar de burger, hoe kwam dat ook alweer?

KlaasVaak | 08-11-05 | 22:51

@ Gordon/mexicano

It's not Left vs. Right, it's the State against You!

pazzo | 08-11-05 | 22:50

GL vertegenwoordigt nu eenmaal veel islamitische kiezers en dus was het te verwachten dat zij het niet eens zouden zijn met Pastors. Het cda is weereens bang dat er straks geen nieuwe kerktorens meer gebouwd mogen worden en niemand nog rechten kan ontlenen aan een religie.

Gavrilo | 08-11-05 | 22:50

@Mexicano,
het was al voorspeld......
Nu op BvD.

fuckje | 08-11-05 | 22:46

@gordon99 08-11-05 @ 22:43
In dit geval vind ik het rechtse CDA meer stinken.

Mexicano | 08-11-05 | 22:44

links stinkt zoals gewoonlijk

gordon99 | 08-11-05 | 22:43

@fuckje 08-11-05 @ 22:30
En dat vind jij niet onbegrijpelijk denk ik. Ik trouwens ook niet.

Mexicano | 08-11-05 | 22:40

OT
die good-all site hè

Wie zijn al die lelijke mensen rechtsboven? Zijn die dood ofzo?
Ik ken ze niet...
Licht mij is eventjes in, vrinden en vrindinnen

iris_louise | 08-11-05 | 22:40

Opgerot staat netjes. Opzouten met die sukkel(s). Whos'next. Pim zuigt wreed, nog steeds.

andriol | 08-11-05 | 22:36

Ik vind Pastors eigenlijk wel een mooie naam: "Hij die zorg draagt voor de gelovigen"

Meervoud zelfs in deze.

porcarius | 08-11-05 | 22:31

@ veest van pim @ 20:30

En in die Koran, de bron van alle kwaad waar àl die moslims zich altijd maar op beroepen om rottigheid uit te halen, staat daar soms in dat stelen oke is? Een van de tientallen reaguurders die zich bij elk negatief moslimtopic tot korankenners ontpoppen, zal die vraag vast kunnen beantwoorden.

. veest van pim 08-11-05 @ 20:30

digiboek.50megs.com/koran/koran008.htm...

Hoofdstuk 8, de oorlogsbuit, bedoelde je zoiets ?

Hammiehetvarken | 08-11-05 | 22:31

Opvallend bij NOVA dat GL niet werd genoemd, CDA wel.....

fuckje | 08-11-05 | 22:30

In feite is dit een politieke discussie. En dat is koren op de molen van onze toekomstige premier "Jan Molendijk". good-all.nl/GOOD-ALL.html
Ik zou zijn visie wel eens willen weten, maar zijn website is alhier even onbereikbaar.
Maar geen enkel commentaar! GS, is onze good-all Jan weer gebanned?

Mexicano | 08-11-05 | 22:30

@feuerfrei

nl.wikipedia.org/wiki/Eerwraak

ok je hebt gelijk het verschil is dat eerwraak een vonnis is en crime passionel niet. Maar voor de rest zie ik het als hetzelfde .

Verder kijk ik met je mee en ik zou iedereen aanraden ook even naar het oog te luisteren. Pastors met mieke van der wey

tijsje | 08-11-05 | 22:23

@ Pannie 08-11-05 @ 21:57
Tjezus, doe eens ff normaal.
Generaliserend stigmatiseren is je niet vreemd lees ik.

Ik beweer dat het een Friese blondharige autochtone Nederlander is!

*Bij deze verwijs ik Pannie naar een ander sterrenstelsel*

www.filedump.nl/files/Prodigy___Out_Of...

Pas Op Je Tellen | 08-11-05 | 22:21

@veest van pim
je noemt nederland tolerant. zo stond het ook bekend - totdat immigratie ertoe leidde dat het tolerante volk minder tolerante immigranten binnenhaalden.
-
en als je zegt dat die allochtonen een stap zetten van integratie door typisch nederlands te gaan klagen, moeten ze ook bereid zijn op andere wijze te kunnen integreren.

deurbel | 08-11-05 | 22:20

Potverdikkie. Al die Here Jezussen die uit de hemel neerdalen en die na de dood op Fortuyn Nederland tot het paradijs op aarde hebben weten om te toveren, wordt het werk gewoon onmogelijk gemaakt door al die linkse Clairy Polaks.

blawablawa | 08-11-05 | 22:18

Tijsje:
Daar begin ik nog geeneens aan, als je dat zelf niet kunt bedenken, ga ik liever nu naar NOVA en B&VD kijken
Doei.

feuerfrei | 08-11-05 | 22:11

Sinds ik in een vlaag van verstandsverheldering in de gereformeerde enclave ben gaan wonen kom ik deze levensvormen regelmatig tegen. En ik kan niet anders concluderen dan dat het goede mensen zijn. Ik wist dat niet want ik had altijd begrepen dat ik ze dom moest vinden. Maar alle verhalen ten spijt, ik vind ze gewoon aardig.

Een Turkse buurman heb ik toevallig ook. Hij kan er mee door. Hij onderscheidt zich met name door een luidruchtig alarm in zijn auto te installeren dat de hele nacht afgaat en zijn auto domweg in de groenvoorziening te parkeren. Zijn zoontje is nog wat brutaler. Naast Marokaanse buren heb ik ook gewoond, in Utrecht. Die zoontjes plasten eenvoudigweg in het portiek en moeder de vrouw kieperde het visafval ook in het portiek. Alle linkse retoriek ten spijt, ik vind dat gewoon niet prettig.

Je moet zeker niet alles geloven wat je leest. Maar sommige dingen die waar zijn worden niet of veel te weinig geschreven.

poppermotje | 08-11-05 | 22:10

Ook mijn voorzitter heeft hier enige aandacht aan gegeven:

www.nieuwrechtsrotterdam.nl/artikelen/...

Je kan zeggen wat je wil (op GeenStijl bijvoorbeeld), maar Nieuw-Rechts laat het er niet bij zitten !

Hammiehetvarken | 08-11-05 | 22:10

@Pannie:
zeker weten dat ze niet in de fik is gestoken?

Don Quichote | 08-11-05 | 22:08

Udo Hess:
L.O.L
Vooral die laatste zin is meesterlijk.
Hulde

feuerfrei | 08-11-05 | 22:08

@udohess

Ben zelf gereformeerd opgevoed dus dat vooroordeel is er niet

@feuerfrei en anneke tanneke

Leg mij dan het verschil maar eens uit...

tijsje | 08-11-05 | 22:07

@anneke
Ik denk dat ze vooral CDA zullen aanpakken. Is immers het enige obstakel naar een linkse coalitie.

controle | 08-11-05 | 22:05

Sorensen heeft gewoon gelijk, als "wij" de paus belachelijk maken of alle Christenen gristenhonden noemen, dan moet dat allemaal maar kunnen van de linkse kerk. Maar zeg je dat Mohammed een pedo is, of alle moslims geitenneukers dan springen ze bij GL en soortgelijke clubs meteen in de verdediging van die berbers. Ik neem aan dat het werkschuwe gedrag bij beide partijen blijkbaar tot een soort misplaatste verbroedering leidt.

Udo Hess | 08-11-05 | 22:04

Ik denk, fuckje, dat Nova er wel weer een mooie en verontwaardigde draai aan weet te geven waarbij Pastors uiteraard de boeman is (waar blijft de link met WOII?), en GL de held.... Ik vrees dat ze voor deze ene keer misschien zelfs niks naars over het CDA zeggen... of toch: verraders! Hmmm ik zie ze d'r voor aan ook.

Anneke Tanneke | 08-11-05 | 22:03

@pannie
Laten we er niet teveel over nadenken.

controle | 08-11-05 | 22:01

@tijsje
Volgens mij snap je niet wat het verschil is tussen een opera en een middeleeuwse traditie uit t rifgebergte en Anatolie..... moet ik het je uitleggen?

Anneke Tanneke | 08-11-05 | 22:01

Hoe zal het GL-bolwerk NOVA dit bespreken? En daarna het bejaardentrio van Talpa?

fuckje | 08-11-05 | 22:01

Gedogen SGP? Gedogen doe je als iemand de wet overtreedt, dat doen ze bij de SGP niet. En dat heeft een rechter uitgemaakt. En "wij" nemen het de SGP ook kwalijk dat ze wat vreemd over het vrouwenkiesrecht denken.

Udo Hess | 08-11-05 | 22:01

@Levereter: probeer het maar. Binnen de korste keren heb je weer burengezeik over 'overlast'. Schiphol Bay was een goeie poging, maar het vergassen moet efficiënter kunnen. Voortaan elke gedetineerde één molotovcocktail per week. Uitroeiing outsourcen is veel efficiënter als je slachtoffers ook je daders zijn.

veest van pim | 08-11-05 | 22:00

Een vrouw van 94 dus...

Pannie | 08-11-05 | 22:00

@veest van pim

Wat is er mis met het betoog van Fleisch? Hij heeft wel degelijk een punt. Pastors heeft het lef zich uit te spreken, en dat moet kunnen binnen een politiek kader als Groen Links..

brutus68 | 08-11-05 | 22:00

De tendens is gezet @vreest van pim
Die uithalen naar GL zijn bijna dagelijks te lezen alhier en komisch genoeg relativeren zelfs de nationalisten naarmate de discussie vordert.

Don Quichote | 08-11-05 | 21:59

Tijsje :
Als je eerwraak en een crime passionel met elkaar gaat vergelijken, weet je dus echt niet waar je het over hebt.
Ik zou zeggen: Doe nog eens een poging, maar nu eerst even er over na denken, voordat je weer doelloos op die toetsen gaat zitten raggen.

feuerfrei | 08-11-05 | 21:59

Op dit soort zaken doelde Pastoors waarschijnlijk:
---------------------------------------
Rijswijkse vrouw beroofd van tas
RIJSWIJK - Op de Van Vredenburchweg in Rijswijk is een hoogbejaarde vrouw maandagmiddag slachtoffer geworden van een straatroof.
De vrouw had het handvat van haar tas om haar rollator gewikkeld. Ze werd plotseling vanachteren vastgepakt door een jongen, terwijl een andere op de uitkijk stond. Het tweetal pikte de tas van de vrouw en liep ermee weg in de richting van de Jozef Israëlslaan. De politie is op zoek naar getuigen.
----------------------------------
Of zijn er mensen hier die denken dat dit blanke jongens zouden kunnen zijn?

Pannie | 08-11-05 | 21:57

@pannie
Het begint met een v en eindigt op eest van pim.

controle | 08-11-05 | 21:57

. veest van pim 08-11-05 @ 21:53

En zo is 't maar net.

Harige Bangmaker | 08-11-05 | 21:57

Pannie, zoals ik al zei :"Westerbork heropenen".

Levereter | 08-11-05 | 21:57

Op dit soort zaken doelde Pastoors waarschijnlijk:
---------------------------------------
Rijswijkse vrouw beroofd van tas
RIJSWIJK - Op de Van Vredenburchweg in Rijswijk is een hoogbejaarde vrouw maandagmiddag slachtoffer geworden van een straatroof.
De vrouw had het handvat van haar tas om haar rollator gewikkeld. Ze werd plotseling vanachteren vastgepakt door een jongen, terwijl een andere op de uitkijk stond. Het tweetal pikte de tas van de vrouw en liep ermee weg in de richting van de Jozef Israëlslaan. De politie is op zoek naar getuigen.
----------------------------------
Of zijn er mensen hier die denken dat dit blanke jongens zouden kunnen zijn?

Pannie | 08-11-05 | 21:56

@ mex?

u bedoelt?

Commentaarder | 08-11-05 | 21:55

@udo hess

En waarom gedogen wij dan een partij als de SGP? En nemen wij het moslims kwalijk, dat hun het gewoon vinden dat de vrouw minder rechten heeft als de man?

tijsje | 08-11-05 | 21:55

Links? Lag dat niet ergens rechts van me? Of zie ik het midden nu ff niet?

HyBriD VorTeX | 08-11-05 | 21:55

En tijsje, kijk jij eens wat wat vaker zonder vooroordeel naar gereformeerden. Sorensen maakt precies hetzelfde punt, als hier op GS sommige reaguurders nogal ongenuanceerd over moslims quoten zijn er altijd wel linkse rakkers om erop te wijzen dat dat niet kan. Diezelfde indymedia'ers vinden het maar wat leuk om de gereformeerden af te schilderen als de nederlandse vorm van de taliban.

Udo Hess | 08-11-05 | 21:54

@Gentlegiant: hij mag voor mijn part zeggen dat er taai-taai uit zijn hol komt als hij vier rozenkransen na elkaar bidt. Maar dat zegt-ie dan maar in de kroeg en niet als wethouder/raadslid. Zo niet verschuilt hij zich inderdaad achter zijn geloofsovertuiging :)

Je zal maar moslim zijn in tolerant Nederland. Iedereen zeikt iedereen af, maar als een moslim zich wil integreren door gezellig een potje mee te zeiken, is hij een terrorist die opruiende taal uitslaat; Houdt-ie z'n mond, dan keert hij zich af van de maatschappij en bewijst hij dat hij niet wil integreren.
Dat die lui daar nog willen wonen, werken en consumeren! Het moet waar ze vandaan komen wel héél erg zijn.

Fleischbaum heeft zich met die geforceerde uithaal naar Groenlinks nu wel definitief geout als paus van de neo-politiek correcte kerk. Wordt GS toch nog het Fox-op-klompen waar iedereen sinds de overname door de Telegraaf voor vreesde. Zonde.

veest van pim | 08-11-05 | 21:53

@brutus68
Dat bedoel ik dus

tijsje | 08-11-05 | 21:52

Tijsje, helemaal op de hoogte ben je niet als het om inenten van kinderen gaat. Dat is in zo'n beetje alle gereformeerde groepen al normaal en geaccepteerd, daarentegen neemt het in populairiteit toe onder de stedelijke/hoogopgeleide/autochtone bevolking die de inentinge maar een eng en gevaarlijk middel vinden. Verder is het verschil met enge gereformeerden en enge moslims dat enge gereformeerden geen vrouwen in de politiek willen zien en enge moslims mensen de keel doorsnijden. Enge indymedia'ers schieten liever toekomstige premiers half doormidden.

Udo Hess | 08-11-05 | 21:52

Triest dat zo'n allochtonen partijtje als groenlinks dit voorelkaar krijgt.
Nou ja, geeft aan hoeveel allochtonen al invloed hebben in ons land.
Het is dus niet vreemd dat NL nu steeds vaker nummer één is op negatieve lijstjes in Europa.

Moi | 08-11-05 | 21:51

@pannie

Ik ben zeker niet roomser dan de paus. Ik probeer alleen maar te zeggen dat we ook een zekere zin van zelfreflectie moeten hebben. Wordt er in de turkse familie iemand vanwege overspel vermoord, dan noemen we dat eerwraak. Gebeurt het bij een Nederlands gezin heet het ineens een crime passionel. Kijk maar eens naar de opera van Carmen. Verder zei ik al dat ik het ook niet weet. Alleen denk ik,en dat probeer ik te zeggen met de turkse thee, kijk eens wat vaker zonder vooroordeel naar je medelander.

tijsje | 08-11-05 | 21:50

Wordt er iemand ongelofelijk in z'n star gefuckt, commentaar van ???

gentle giant | 08-11-05 | 21:49

Van gereformeerde ellebogen is GL ook niet wars, de partij ontstaat tenslotte uit een fusie in 1990 tussen de PSP, de PPR en de EVP, de PPR-ers waren de schaapsherders en de PSP een soort gematigde RAF. De linkse gristenen van de voormalige EVP zitten nu bij de CU.
@Pannie, die Ronald Sørensen scoort fantastisch bij Nieuw Rechts.

Don Quichote | 08-11-05 | 21:49

Trouwens, onze Geert zal in zijn nopjes zijn.
Zo'n goeie kandidaad voor zijn nieuwe beweging word je niet elke dag in de schoot geworpen.
Of, op zijn cruyferiaans: Elk nadeel heb z'n voordeel

feuerfrei | 08-11-05 | 21:48

vinque, Aantjes zat bij de SS, wat op zich wel voor hem pleit.

Levereter | 08-11-05 | 21:48

Niet vergeten, he.

ALLES, maar dan ook ALLES is de schuld van links. ALLE ellende is gecreëerd door dat LINKSE langharig werkschuwe tuig.

Harige Bangmaker | 08-11-05 | 21:47

Ondanks dat ik sinds kort vier zeer verlopen ex-heroine hoeren voor mijn neus heb ga ik stemmen op Leefbaar Rotterdam. En als ik het de NSB geest van Aantjes wil noemen maak ik dat zelf wel uit maffe levereter met je garnalenhersens.

vinque | 08-11-05 | 21:47

@tijsje

Leefbare partijen? Woon zelf in 035, en hier hebben we dus Leefbaar H'sum. Een partij die in principe al jaren lang een fatsoenelijke besluitgeving binnen de gemeente lamlegt. En waarom? Omdat dit soort partijtjes het moet hebben van een goedkoop soort populisme, en niet van een redelijke visie. Dat scoort bij de kiezer, maar getuigt alleen maar van een korte termijnvisie..

brutus68 | 08-11-05 | 21:46

"Volgens mij hebben er ook nogal wat allochtonen op LR gestemd volgens mij.
Pim was in ieder geval behoorlijk populair bij Suri's, Cabo's en Molukkers dacht ik." aldus Pannie.
Pastors/Sorensen leggen toch ook vrij duidelijk uit dat de Suri's en Cabo's van iedereen stelen, en beseffen dat dat niet kan. Het probleem dat LR met allochtonen hebben, is dat er nogal wat rondlopen die verschil maken tussen het stelen van ongelovige varkens en moslims. Het stelen van ongelovigen is normaal en goed, Cabo's en Suri's weten wel dat dat fout is. Dat is in ieder geval het verhaal van LR.

Udo Hess | 08-11-05 | 21:45

tijsje noem jij nou eens 3 Turkse woorden op die jij in al jou jarenlange contacten met de Turkse medemens van ze hebt opgestoken, of 3 Turkse gerechten die jij regelmatig eet?
Even om te kijken of jij zelf wel koosher bent dan..

Pannie | 08-11-05 | 21:42

Snuitje, geen koffie over je toetsenbord gooien, kan ie niet zo goed tegen

Snuitje | 08-11-05 | 21:42


Volgens mij noemen we dit democratie.

Leefbaren wordt volwassen en verschuil je niet achter t demoniseren.

Pastors heeft gewoon zn meerderheid verspeelt

Natuurlijk dient GS een motie in.

That's life

Commentaarder | 08-11-05 | 21:41

veest van pim, er is nog een optie Westerbork heropenen.

Levereter | 08-11-05 | 21:41

@ Pannie 21:34 Er heeft ook minimaal één (destijds in Rotterdam woonachtige) Arubaan op Pim gestemd. Ik namelijk.

poppermotje | 08-11-05 | 21:41

zoooooo leuk die gooogle ads.... beter commentaar kun je je als site niet wensen. Net zo iets als Buckler en cabertiers.

Snuitje | 08-11-05 | 21:40

@Onbevlekt Blazoen: 't Is blijkbaar kiezen tussen theehuisjes en wat hier systematisch geringschattend 'subsidiesponzen' genoemd wordt, of brandende achterstandswijken. Frankrijk heeft voor 't laatste gekozen, zijn ze nu vast erg blij mee.

veest van pim | 08-11-05 | 21:40

Op Gunzilla staat een mooie reactie over dit onderwerp van ene meneer Cogito met een link naar een uitzending van rondomtien, indrukwekkend!

gentle giant | 08-11-05 | 21:39

Juist Fleischbaum, ik ben het helemaal met je eens.

Brzk | 08-11-05 | 21:38

. feuerfrei, anders zij er altijd nog die torens

Levereter | 08-11-05 | 21:38

Ik ben er nog niet helemaal uit hoor of het nu kan wat die pastors gezegd heeft. Maar het feit blijft dat ik altijd met behoorlijk wat argwaan aankijk tegen al die leefbaar partijen. Volgens mij heeft Michiel Smit ook nog wel eens iets gedaan voor Leefbaar Rotterdam... Ook Leefbaar Nederland enzo, ik weet het niet. Ben altijd bang voor die Nawijn typetjes die gaan heulen met onze Belgische "vriend" de Winter. Het lijkt me ook wel eens goed om een beetje naar de doorgeslagen Nederlandse gelovigen te kijken. Wij hebben ook van die zwarte kousen mensen of artikel zoveel kerk. Dat zijn van die mensen die hun eigen kinder niet eens laten inenten. Als mijn kind iets krijgt is het de wil van God... Ja ook onder de autochtonen hebben we mensen die behoorlijk doorslaan in hun geloof. Alleen daar hoor ik nooit iemand over.
Maar ik blijf erbij hoor ik weet het niet of het kan wat die man gezegd heeft. Is het gewoon niet eens beter om wat meer begrip voor je medemens op te brengen?! Gan eens een keer bu je buren op de ( turkse ) thee!!!!

tijsje | 08-11-05 | 21:38

Goor Links maakt meer onleefbaar dan je lief is.

Bunt | 08-11-05 | 21:35

Ik hoop dat de muur van die nieuwe megamoskee lang genoeg is, om na de grote afrekening al die linkse landverraders tegen aan te zetten.

feuerfrei | 08-11-05 | 21:35

Volgens mij hebben er ook nogal wat allochtonen op LR gestemd volgens mij.
Pim was in ieder geval behoorlijk populair bij Suri's, Cabo's en Molukkers dacht ik.

Pannie | 08-11-05 | 21:34

Ja, jetzt lachen Sie noch, aber ich sage Ihnen, die Tag wird kommen dass Sie nicht mehr lachen, aber dann ist es zu Spaet.

Levereter | 08-11-05 | 21:32

Het gedachtengoed van de CDA - lees uniformiteit - snoert de mond van Marco Pastors - lees autonomie -, ik zal met dit soort structuren niet snel de politiekekansel beklimmen
(zelfs met zo'n achternaam -:).

Iedereen heeft verschillende petten op. Wanneer ik als politicus in mijn hobbyblad geen uitspraken meer kan doen, waar zijn we dan naar opweg?

Pas Op Je Tellen | 08-11-05 | 21:32

Kijk dit is nou humor. Het CDA van Balkenende die zich als het alternatief opwierp voor Fortuyn met een grote bek, om vervolgens na gekozen te zijn weer de gebruikelijke christenhonden te spelen, die Pastors het neqschot toedient. Ach ja, CDA dit, CDA dat.. dat is al 50 jaar zo. Deze mensen worden toch door jou en jouw buurvrouw gekozen. Dat vuile tuig, dat geef ik de schuld.

Henk Hunk | 08-11-05 | 21:32

@pannie
Mooi stukje. Ik hoop dat hij gelijk krijgt en ik verwacht dat ook. De autotochtone Rotterdamse bevolking zal weer op Leefbaar Rotterdam stemmen, de allochtone bevolking zal weer thuis blijven, de geschiedenis zal zich herhalen. Links heeft zijn lesje nog niet geleerd en blijft in zijn eigen valkuilen vallen. Ze komen alleen nog maar op voor de minderheden en minima, en zijn de oude autotochtone belastingbetalende achterban vergeten.

Iefje | 08-11-05 | 21:30

@Pannie,
zie 20.31u.
@Fleischbaum,
bedankt dat je hier een echt topic van hebt gemaakt.

fuckje | 08-11-05 | 21:28

Fukje hoezo?
Zijn er nog meer logs dan????

Pannie | 08-11-05 | 21:28

is GL nu roomser dan het cda, of vergis ik me nou?

de zigeunerbaron | 08-11-05 | 21:26

OPei ik bedoelde natuurlijk 'zei'

Pannie | 08-11-05 | 21:26

@ gentle giant
Heee CDA is niet links he..!
Zij Vredeling dat niet, als je een Christen een hand geeft moet je daarna je vingers natellen?

Pannie | 08-11-05 | 21:25

En de Groen Slinkse held Rozeluller mag ook dood, de schoft, een werkelijk gigantische villa, net als die proletarische proleet Marcel van Dam.

Levereter | 08-11-05 | 21:24

prozac .Je vergeet er bij te zeggen dat die beroepskillers wel meestal buitenlands zijn (ex-Joegoeslavie),maar dat past natuurlijk niet in je verhaaltje.

Yammie | 08-11-05 | 21:23

@Pannie,
bedankt!
Kan je voor verdere verspreiding zorgen op andere logs of media?

fuckje | 08-11-05 | 21:22

Het probleem is dat links consistent de problemen van de gewone man probeert te bagataliseren. De problemen van de gewone man tellen niet, de linkse medemens met zijn superieure moraal bepaalt wel voor ons wat goed en slecht is, en als je niet zo idealistisch bent ingesteld maar graag praktische oplossingen wil dan ben dom en kortzichtig. Vervolgens maakt links zich dan druk om dingen die alleen een elitaire groep zich kan veroorloven, of om een uitkering natuurlijk voor de linkse kameraden van de SP onder ons.

CaptainGrunn | 08-11-05 | 21:21

Die Sorensen weet het mooi samen te vatten. Veest, je kan nu toch niet meer volhouden dat GL met minstens twee maten meet. Alles wat anarchistisch/links is, is erop uit om de samenleving naar de kloten te helpen. De wereld moet worden zoals zij het zien, en ze gaan daarbij over lijken. En onderweg schoppen ze zoveel mogelijk naar alles wat niet links of anarchistisch is. En omdat ze bang zijn voor moslims nemen ze het constant voor ze op.

Udo Hess | 08-11-05 | 21:21

@ Pannie, grote dingen zijn vaak het lekkerst, goed verhaal van Sorensen, maar ik heb geen flauw idee wat dit voor de verkiezingen gaat betekenen, persoonlijk vind ik het een hoerenstreek van de linkerzijde, maar of iedereen dat inziet?

gentle giant | 08-11-05 | 21:21

Onbevlekt blazoen, ik denk (hoop)dat je nog wel eens gek zult opkijken, heel veel pikken het niet langer.

Levereter | 08-11-05 | 21:20

En toen was mijn scrollwiel kapot... Hey Pannie, en bedankt he. ;)

~Pyro~ | 08-11-05 | 21:17

Of Pastors nou handig was of niet, het gevolg is dat we straks weer kabinetten en colleges vol Wallages, Van Thijns en Netelenbossen krijgen. Zodat misdaad en wangedrag weer worden bestreden met de bouw van buurthuizen en het schenken van kopjes thee. (Afschrikwekkend beeld: premier Cohen die boven een kopje thee goedmoedig glimlacht naar een bebaarde imam, die het weekend ervoor opriep tot het stengen van homo's.) We zijn alweer bijna terug bij af. Sorry Pim.

Onbevlekt blazoen | 08-11-05 | 21:17

Pannie, hou meer van hapklare brokken.

Levereter | 08-11-05 | 21:16

Oeps die was wel heeeel erg lang... ;)

Pannie | 08-11-05 | 21:16

Pastors komt wel terug, wedden?
Hoop ophef over maken, veel tegen schenen schoppen en er maar zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan geven.
Laat merken dat je in het verdomhoekje zit!
Onze gekleurde medemens verzwelgt al jaren in zelfmedelijden en "het is allemaal hun schuld" en zie...
ze krijgen steun!!
Dus wat zij kunnen,.... kunnen wij ook, al is het alleen maar voor de zetels.
FUCK LINKS EN ALLES WAT DAAR AAN VAST HANGT!

bananarama | 08-11-05 | 21:15

Doe het toch maar even zo, met excuses voor de eventuele slijtage aan het scrollwheel...
.
Bijdrage Ronald Sørensen, debat over uitspraken Pastors in Idee, 8-11-05

Een neet is een luizenei. Ik zeg dit omdat de laatste zittende wethouder van Groen Links tijdens zijn wethouderschap het lef had onze toenmalige lijsttrekker een kale neet te noemen.
Tijdens zijn afscheid liet hij doorschemeren bang te zijn dat met de komst van Leefbaar Rotterdam racisten de macht zouden krijgen.
Een PvdA-wethouder meende nog na de verkiezingen een gevaarlijke verwijzing naar de jaren dertig te moeten maken, daarmee kwalificeerde hij 34% van de Rotterdammers als extreem rechts.
Pim had het er niet zo moeilijk mee. “Ze gaan hun goddelijke gang maar”, zei hij. Ook toen een imam alle homo’s in dit land als lager dan varkens kwalificeerde, vond hij dat niets anders dan gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting. “Zolang ik maar mag zeggen dat hij in een jurk loopt, mag het van mij” zei hij. Maar daar zit ‘m nou net de kneep. Dat mag dus helemaal niet gezegd worden!
De vorige paus is in de Nederlandse media ernstig belachelijk gemaakt. Zelfs met een Alzheimerpatiënt kent men geen pardon om onze rooms-katholieke medeburgers maar te kunnen kwetsen. Waar was Groen Links? Het zweeg in alle talen.
Waar bleef de verontwaardiging van onze collega’s toen de wandelende declaratiebon Carry iedereen van Leefbaar Rotterdam voor nazi’s uitmaakte? Voor de goede orde, dat zijn degenen die onder andere verantwoordelijk zijn voor de moord op 6 miljoen joden. Waar was Groen Links? Het zweeg in alle talen. En ze zullen blijven zwijgen, want ze meten daar met twee maten.

Onze nieuwe lijsttrekker heeft in een katholiek parochieblaadje uitspraken gedaan over islamitische criminelen die hun geloof misbruiken als rechtvaardiging voor hun daden. Die uitspraken deed hij natuurlijk als beoogd lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Want in een blad voor bouwvakkers of huiseigenaren zal hij misschien gevraagd worden als wethouder fysieke infrastructuur, maar niet in een parochieblad.
Mag de lijsttrekker van de grootste politieke partij van deze stad niet constateren dat er verband bestaat tussen religie en gedrag? Wat Groen Links suggereert is een wel zeer eenzijdige interpretatie van het interview. Er is geen enkele cultureel antropoloog die zal ontkennen dat er verbanden tussen gedrag en religie bestaan. Maar onze lijsttrekker mag dat klaarblijkelijk niet zeggen. Leefbaar Rotterdam moet in de verkiezingscampagne voortdurend op eieren lopen, terwijl de oppositie weer alles uit de kast mag halen en aan het demoniseren mag slaan. L’histoire ce répète …

Gisteren hoorde ik de heer Cremers een verband leggen tussen de onlusten in Frankrijk en de uitspraken van Marco Pastors. Veel gekker moet het toch niet worden, dit is de wereld op z’n kop. Leefbaar Rotterdam is nu juist de grootste partij van deze stad geworden om dat onze kiezers dergelijke Franse toestanden willen voorkomen. Om problemen op te kunnen lossen, moet je ze wel eerst benoemen en dat is wat Marco Pastors telkens doet. Leefbaar Rotterdam is nu eenmaal niet een partij van struisvogelpolitiek of de kop in het zand steken.
Ik heb het al gezegd: dat verband dat Cremers legt, lijkt op het uitlokken van geweld! Dat is pas een gruwelijke generalisatie. Hoe weet Cremers dat het hier om islamieten gaat? Want daar doelt hij met zijn veronderstelling op.
Het beleid waar dit college voor staat is in onze ogen de enige manier om toestanden zoals die zich nu in Frankrijk voordoen te voorkomen, meneer Cremers. Daarom willen we dat voortzetten wat uw partij al 20 jaar verzuimd heeft te doen.
Natuurlijk zullen er stenengooiers en brandstichters zijn die bij hun criminele daden hun opperwezen aanroepen. De PvdA mag blijkbaar generaliseren en veronderstellen dat alle stenengooiers islamitisch zijn en dat er een verband is tussen de onlusten en de islam, maar onze lijsttrekker mag niet zeggen dat stenengooiers die hun opperwezen aanroepen zich misschien door hun geloof laten leiden.
Daar zijn we dus weer: er wordt met twee maten gemeten. Het laat zien dat er helemaal niets van het verleden geleerd is. Sterker nog: doelbewust wordt Leefbaar Rotterdam in een hoek gedrukt waar het helemaal niet thuis hoort.
Het is een internationaal gegeven dat de islam door tallozen ten onrechte gebruikt wordt om hun criminele en terroristische activiteiten te vergoeilijken en te verklaren. Dit is geen nieuw gegeven, maar het is – letterlijk en figuurlijk – wel actueler en dichterbij dan ooit te voren. Mijn fractie stelt slechts vast dat dit in ieder geval een probleem is vóór de islam en voor de moslims. We zeggen uitdrukkelijk niet dat dit per definitie een probleem is ván de islam, maar een probleem is het wel. En met het benoemen van problemen is niets mis, zoals ik al zei. Het is volgens Leefbaar Rotterdam noodzakelijk om met de oplossingen te kunnen beginnen.

Wat wel mis is, is het beeld dat op deze wijze van Leefbaar Rotterdam geschetst wordt.
De beeldvorming is onrechtvaardig en oneerlijk. Met alle macht wordt geprobeerd om van Leefbaar Rotterdam een one-issue partij te maken. Hier spreekt de bijna vanzelfsprekende en verwerpelijke morele suprematie van de linkse kerk. Er wordt een beeld geschetst van Leefbaar Rotterdam als anti-allochtonenpartij, anti-islam, racistisch, haatzaaiers.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet heeft geëist dat er als onderdeel van de aanpak van de niet-vlottende integratie in moslims geïnvesteerd moet worden.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet Nederlandse taallessen mogelijk heeft gemaakt voor mensen die onze taal nog niet machtig zijn.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet keihard heeft gewerkt aan het geven van opvoedingsondersteuning aan overwegend allochtone gezinnen die anders te gronde gaan.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet keihard heeft gewerkt aan programma’s van schuldsanering voor overwegend allochtone mensen die anders compleet vastlopen.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet keihard heeft gewerkt aan het fysiek en sociaal opknappen van buurten waar overwegend allochtonen wonen.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet keihard heeft gewerkt aan het tegengaan van scholen en wijken waar overwegend allochtonen slechts allochtonen ontmoeten door actief een beleid te voeren zodat kansarmen en kansrijken samen gaan leven en samen naar school gaan.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet keihard heeft gewerkt aan hulpprogramma’s voor overwegend allochtonen jongeren die de fout ingaan.
Alsof Leefbaar Rotterdam niet keihard heeft gewerkt aan de emancipatie van overwegend allochtone vrouwen in een achterstandspositie.
Alsof Leefbaar Rotterdam er niet voor heeft gezorgd dat er islamdebatten zijn gehouden.
Alsof al die zaken door dit college waren gekomen als de Leefbaar-wethouders daar niet vol voor waren gegaan.
Alsof mijn fractie er niet voor heeft gestemd in de raadsvergaderingen.
Nee, we hebben dat allemaal geïnitieerd en gesteund.

Leefbaar Rotterdam is blij met een lijsttrekker die de moed heeft om die dingen te benoemen, die benoemd moeten worden. Er komen nog tal van criminologische onderzoeken over de aard van daders en slachtoffers en die wachten we voorlopig maar even af.
Volgens Leefbaar Rotterdam passen de opmerkingen van Marco Pastors ook in het collegebeleid. Het collegebeleid gaat over insluiten en… uitsluiten. Naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh is er zelfs een belangrijk actieprogramma tegen radicalisering: “Meedoen of achterblijven”.

Het is toch juist collegebeleid om pijnpunten te benoemen om daarna tot oplossingen te kunnen komen? Het is toch juist de bedoeling van dit college dat taboes, die veel ellende veroorzaken doorbroken kunnen worden om problemen bespreekbaar en dus oplosbaar te maken. Dit was juist een van de redenen waarom Leefbaar Rotterdam de aanzet heeft gegeven tot het eerste islamdebat dat in Europa ooit gehouden is.

Dat Pastors de problemen dus benoemt en daarbij aangeeft dat hij generaliseert, siert hem alleen maar. De tijd van op de winkel passen en pamperen ligt definitief achter ons en daar moeten sommigen nog steeds aan wennen!
Mijn fractie was dus enigszins verbaasd dat het college zich niet vierkant achter de uitspraken van Marco Pastors heeft geschaard. Nog verbaasder waren wij na het lezen van het interview met wethouder Geluk in de NRC. Hij kwalificeerde de uitspraken als dom en onacceptabel. Voor de goede orde. Wij gunnen de lijsttrekker van het CDA zijn mening, maar wij vragen de wethouder ven het CDA of hij nog wel vier maanden met zijn collega Pastors kan samenwerken. Voor mijn fractie is dit van cruciaal belang omdat Leefbaar Rotterdam naast veiligheid, jeugd, economie, huizen bouwen, etc het onderwerp integratie hoog op de agenda heeft staan.
Wethouder Geluk geeft in dat NRC-interview aan dat er slechts op een positieve manier over integratie gesproken mag worden door het College. Deze CDA-wethouder doet hiermee geen recht aan ruim eenderde van de Rotterdammers die wel de vinger op de zere plek hebben gelegd. Het is juist onacceptabel dat wethouder Geluk als medebestuurder in het Leefbaar Rotterdam-college probeert de stem van de Rotterdammers teniet te doen en op deze oude politieke wijze beleid wil maken vanuit een puur eigen politieke standpunt van een partij met maar vijf zetels.

Een andere vraag aan wethouder Geluk is waarom hij zo weinig inzet op het uitsluiten, maar het vooral wil hebben over insluiten en daarbij vooral vrienden wil blijven met moskeeën en zelforganisaties, terwijl dat misschien niet de meest geëigende partijen zijn om de verantwoordelijkheid voor het programma Rotterdam Meedoen of achterblijven neer te leggen? We hebben deze clubs nodig en zijn hen zeer dankbaar wanneer men mee wil werken aan integratie, maar dan wel graag op beide agendapunten: op insluiten en kansen bieden, maar ook op uitsluiten, in eigen kring orde op zaken stellen, misstanden benoemen en keihard aanpakken. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden, zoals u weet.
Leefbaar Rotterdam staat achter zijn wethouder en lijstrekker. Dat moge duidelijk zijn.

De gemeenteraad van Rotterdam staat op het punt een belangrijke beslissing te nemen. Terwijl in de Tweede Kamer een wet die het verheerlijken van geweld strafbaar stelt niet wordt aangenomen onder het mom van vrijheid van meningsuiting, dreigen we in onze stad op voorspraak van een aantal zich democratisch noemende partijen door te gaan op het hellende vlak, dat vrijheid van spreken een exclusief voorrecht is van linkse, zich moreel superieur wanende partijen.
In de stad waar men praat over het wel of niet plaatsen van boeken in de bibliotheek, waar men uit angst een toneelstuk niet opvoert, waar een film niet vertoond kan worden. In die stad staan de volksvertegenwoordigers voor de keuze of ze de lijsttrekker van de grootste partij verbieden gebruik te maken van zijn vrijheid van meningsuiting.

Ga uw gang, de geschiedenis en de kiezer zal net als vier jaar geleden over uw schouder meekijken!

Pannie | 08-11-05 | 21:15

amsmad, zolang Groen Slinks de democratie verneukt met haar politiek correcte rotspelletjes moet je het er wel over hebben, maar inderdaad de strontsmaak in je bek is vreselijk.

Levereter | 08-11-05 | 21:14

Wel eng om te lezen dat veest van Pim soms verstandige dingen uitkraamt. Gelukkig lult ie daarna weer zo dom als alle andere indymedia'ers. Er zijn genoeg verhalen bekend van moslims in Nederland die het heel normaal vinden om Nederlandse meisjes te neuqen omdat het hoeren zijn, ouwe dametjes te beroven omdat het ongelovigen zijn. En als hun vader ze bij het politiebureau komt ophalen, zijn eerste vraag is:"het was toch geen marokkaanse?" (doelende op de oude vrouw die nooit meer alleen over straat durft). En ja, veest van Pim, ik kan het weten. Alle mensen vallen in nood terug op hun basis en dat kan geloof zijn. Maar nogal wat moslimjongeren gebruiken hun geloof om hun daden goed te praten.

Udo Hess | 08-11-05 | 21:12

Maken we nou al die woorden vuil aan Groen Links..?!!
Als iets het niet waard is om ook maar 1 sec. tijd aan te besteden is het wel Groen Links...

amsmad | 08-11-05 | 21:12

@ veest, Maar, stel nu eens dat het Marco z'n geloofsovertuiging is, dan mag hij dit wel zeggen ?

gentle giant | 08-11-05 | 21:08

@. Harige Bangmaker

Geef mij dat inzicht, ik wacht...

Grotrian-S | 08-11-05 | 21:08

@mujahid
Kan je ook met citaten komen (in nl)om veest te overtuigen.

controle | 08-11-05 | 21:07

. vinque, heeft niks met Aantjes te maken, gewoon de gebruikelijke Christelijke smeerlapperij.

Levereter | 08-11-05 | 21:07

Wanneer gaat men het nu eens inzien?

ALLES is de schuld van links.
ALLES.

Zodra men dat collectief gaat inzien, kunnen we eindelijk weer eens verder.

Harige Bangmaker | 08-11-05 | 21:06

Weer een voorbeeld van de "Vrijheid als ideaal". Dit komt er op neer dat Groenlinks de vrijheid wil hebben om alles te verbieden dat niet past binnen hun ideologie.

Karel kwakbol | 08-11-05 | 21:06

Het mohammedanisme is de enige religie die het beroven van ongelovigen ziet als goede daad, sterker nog het is voor mohammedanen een onderdeel van "jihaad". Sterker nog de bron van inkomsten van Mohammed was het beroven van ongelovigen karavanen, mohammedanen noemen dergelijke berovingen "ghazwa"

Mujahid | 08-11-05 | 21:05

Ik neem aan dat de fractie Wilders nu twee man telt?

superjan | 08-11-05 | 21:05

Kunnen we zien dat de NSB geest van Aantjes nog rondwaart in het CDA.
Wat een schandelijke streek.

vinque | 08-11-05 | 21:05

Pannie, hij hield zich juist in, je hebt geen idee hoever de rot al is doorgevreten

Levereter | 08-11-05 | 21:05

controle
Geintje ;)

Pannie | 08-11-05 | 21:04

Al sinds mensenheugenis zijn we in Europa bezig de Moren (lees moslimbarbaren) te weren. De huidige generatie heeft ze met scheepsladingen hier naar toe laten komen en nu zitten we met de gebakken peren. Hoe kom je ooit van ze af, wie het weet mag het zeggen!

aldi | 08-11-05 | 21:04

@veest
Ik ben te dom. Leg aub iets duidelijk uit.

controle | 08-11-05 | 21:02

. veest van pim, sinds de komst van Pastors heeft het politiek correcte tuig geprobeerd hem ten val te brengen, is ze eindelijk gelukt, maar het zal herinnerd worden.

Levereter | 08-11-05 | 21:01

@controle: dat heet 'post editing'. Krities je eigen berichten kunnen nalezen en waar nodig corrigeren. Moet je ook eens proberen.

veest van pim | 08-11-05 | 20:59

@prozac
Vraag je maar eens af waarom Nederland het paradijs voor criminelen is.

controle | 08-11-05 | 20:59

Pastors heeft niet gezegd, dat moslims hun godsdienst gebruiken om zich van de maatschappij af te keren. Hij zei, dat ontspoorde lieden van christelijke afkomst van iedereen stelen, terwijl moslims denken, dat hun godsdienst het stelen van niet-moslims legitimeert. Dus dat stelen bij moslim-zijn hoort. Daar zijn nogal wat moslims kwaad over geworden. En het is juist het CDA dat de stekker uit het wethouderschap van Pastors heeft getrokken.
Overigens: na vier jaar Fortuynisme in Rotterdam is daar geensdeels het paradijs uitgebroken.

Han vander Horst | 08-11-05 | 20:59

@Pannie

Pastors en ethiek gaan niet echt door een deur. Maar in een stad als Rotterdam met al z'n etnisch gerelateerde sores heeft toch ook juist de behoefte aan discussie.

Grotrian-S | 08-11-05 | 20:58

@ Don Quicote, 20.34, Sorry, je bedoeld die brand op Schiphol?

gentle giant | 08-11-05 | 20:58

@Gentlegiant: moet je doen. Maar lees wat bij voor je gaat stemmen. Van je Frankrijkverhaal kon ik geen chocola maken, maar je hebt vast ook daar gelijk.

't Punt is dat Marco Pastors
ongefundeerde en contradictorische uitspraken deed -uit zijn nek kletst dus - en zo een flinke hap van de bevolking van R'dam nodeloos tegen de baard instreek, en tegelijk bij een andere flinke hap de negativiteit tegenover hen alleen maar groter meek.

Leuk en aardig aan de tapkast waar niemand checkt of je gelijk hebt en waar je geleuter geen gevolgen heeft, maar als wethouder/raadslid zaag je zo de poten onder je stoel weg. CDA/GL hebben alleen maar het vuile werk gedaan. Pastors heeft zijn ontslag aan zichzelf te danken: wie nu excuses gaat zoeken in zijn (Pastors) overtuiging, doet net datgene waar Pastors de moslims van beschuldigt.

veest van pim | 08-11-05 | 20:57

De zoveelste nagel aan de doodskist van onze democratie, Voorwaarts en niet vergeten!

Levereter | 08-11-05 | 20:57

Job Cohen of woutertje Bos als premier, een fijne PvdA-GL-SP coalitie als kabinet, en we weten zeker dat we na de volgende verkiezingen allemaal naar Belgie verhuizen. Of Duitsland.
De exodus kan beginnen, heeft er nog iemand verhuisdozen over?

Iefje | 08-11-05 | 20:56

@controle:
een week in amsterdam... brrrrrrr allemaal van die criminelen en liquidaties op (en in het verleden) door van die mensen met van die uitheemse namen: Klepper, Mieremet, Bruinsma... allemaal de schuld van links en de allochtonen... ja hoor ik stem leefbaar je hebt me helemaal bang gemaakt.

prozac50mg | 08-11-05 | 20:55

Dan halen we deze nog een keer van stal van de CDA'er Colijn: "Gaat u maar rustig slapen."

seymour hersh | 08-11-05 | 20:55

@pannie
Luisteren.

controle | 08-11-05 | 20:54

Een politicus is geen collumnist.
Bovendien overdreef hij.

Pannie | 08-11-05 | 20:54

Als die sheiks hier een kalifaat willen stichten. Best maar dan iedereen graag minimaal 500000 euro op de bankrekening (zonder rente natuurlijk). Schreeuw ik mijn mening wel in mijn nieuwe 911 aangezien gs omgedoopt is in mohammedisonzeprofeet.nl

controle | 08-11-05 | 20:53

@gentle,
bij BvD meer vanavond,kijken !!

fuckje | 08-11-05 | 20:52

controle 08-11-05 @ 20:45
Hoe wist ze dat dan hij was besneden?

Pannie | 08-11-05 | 20:51

@Pannie,
juist, je moet tegenwoordig alles met een omhaal van woorden benoemen, de Haagse traditie. Pastors zei waar het op stond, foei!!!!!

fuckje | 08-11-05 | 20:51

@ Fuckje, ik hoop het, geen van de drie heb ik ooit op onzin kunnen betrappen, het gekut over die moskee is belachelijk, de vorige gemeenteraad heeft zich helemaal uit laten wonen door een of andere oliesjeik, niemand snapt meer hoe het werkt of hoe het gaat lopen, en we laten een kei van een wethouder vallen?
Ik woon onder de rook van Rotterdam, mijn god, wat een vooruitzicht!

gentle giant | 08-11-05 | 20:50

Natuurlijk had Pastoors het fout. Het gedrag van moslims heeft niets met religie te doen. Hoofddoekjes zijn tegen de kou. Samir houdt van knutselen. Marrokanen zijn in verhouding net zo vaak het slachtoffer van ... rovende Marrokanen. Weltrusten.

laatjenietbeetnemen | 08-11-05 | 20:50

Toch had die Pastors van mij af en toe ook wel wat diplomatieker mogen zijn, niet echt slim dit allemaal..

Pannie | 08-11-05 | 20:48

@pannie
Zet die groenlinksers een week in Amsterdam-Oost en ze komen als lpf-ers terug. Let op niet elke moslim is slecht. Tante van mijn moeder (blind en dik in de negentig) woonde daar vroeger. Door buitenlanders (geloof marokkanen) werd ze geholpen. Aan de andere kant is ze een keer overvallen (remember dik negentig en blind) vlak voor haar huis door zo'n jonge mohammedaan.

controle | 08-11-05 | 20:45

@Gentle Giant,
vorig jaar was er al sprake van een toekomst van Marco, Sórensen met Eerdmans, ivm iets landelijks.Zou dat nu versneld gaan worden?

fuckje | 08-11-05 | 20:43

En wat kan Leefbaar Rotterdam nou doen? Lekker zonder remmen de nu nog regerende partijen dwars zitten. Hij kan nou al beginnen aan het verkiezingsprogramma. En denk er maar om dat hij die kans ook waarneemt. Daar kunnen die bromkousen van GroenLinks nog jaloers op worden.
Het is toch ook ted gek voor woorden dat je nou helemaal niks meer mag zeggen over moslims?

zweefvlieger | 08-11-05 | 20:43

@Muxje:
Friesland???

prozac50mg | 08-11-05 | 20:41

@veest, 20.30, dan stelen ze van moslim's, dat mag wel, ( heb ik niet nagelezen ), wat ik wel opzienbarend vind van alle magreb's in Frankrijk, dat ze boos zijn omdat dat er geen werk is, ( lees ongeschoold ) en zo weinig te doen is, nee, noord afrika is lekker, het dorp loopt uit als er een nieuwe geit komt, en daarbij, Frankrijk heeft nog wat koloniale banden met die grafzandbak, het enige wat ik voor Nederland weet te verzinnen is Klaas Puul, en die zorgt nu voor werkgelegenheid.
Ik verhuis naar Rotterdam om op Marco te stemmen.

gentle giant | 08-11-05 | 20:40

@Pannie
Gl-ers wonen in dure huizen in dure buurten, daar zijn geen zwarte scholen...

da wizard | 08-11-05 | 20:40

@controle, de eerste partij die het milieu echt op de agenda had staan, was er één die ik niet nader zal noemen. Hint: pak hem beet 3/4 eeuw geleden, in een land niet ver van hier, en wordt ondanks de collectivistiche ideologie over het algemeen als rechts gelabeled.

Muxje | 08-11-05 | 20:39

Ik denk dat er in heel Nederland niet een Groen Links politicus is die z'n kind op een zogenaamde zwarte school heeft zitten, want er 'zijn natuurlijk grenzen'...

Pannie | 08-11-05 | 20:39

Indertijd zei minister Vredeling dat je, wanneer je een Christen een hand had gegeven, je je vingers moest natellen. Moest die aftreden? Neeeeee, hij was van de PvdA. Hij kon ook blijven zitten toen hij in een dronken bui een asbak tegen een raam keilde. En iemand die de waarheid in een katholiek parochieblaadje zet moet aftreden.....

fuckje | 08-11-05 | 20:38

@veest
die eerste zin was geciteerd van jouw stukje grapjas (20:21). Ik was de aanhalingstekens vergeten.

controle | 08-11-05 | 20:38

@noorderling:
eens! katholiek, moslim, gereformeerd, geytenwollensokken, liberaal, democraat, socialist of Fortuyn=god-benoemers of afspiegelingen daarvan zoals wilders: daarin zijn zij (aanhang incluis) allemaal gelijk.

prozac50mg | 08-11-05 | 20:38

Dit wordt een keiharde verkiezingsstrijd de komende maanden in verRotterdam.
Kan wel eens uitlopen op een 15 tot 20 zetels voor Leefbaar. Dit pikken de Rotterdammers nl. niet van de gevestigde politiek.

lenny | 08-11-05 | 20:38

@gentle giant, inderdaad. En ik moet zeggen, het gaat voor het eerst sinds tijden weer de goede kant op met Rotterdam. De stad knapt zichtbaar op. Maar ik ben bang dat na dit akkefietje we weer een door de PvdA gedomineerde stad krijgen, waarmee de boel weer volkomen de grond in gedraaid gaat worden.
Wat dan Groen Links betreft, ik zie dat als de gevaarlijkste politieke partij van dit moment. Hypocriete leugenaars met banden in het radicale circuit, en die ideologische hygiëne en politieke correctheid (dat wil zeggen: het publiekelijk belijden van deze "waarden") belangrijker vinden dan integriteit en competentie. Boekverbranders zonder enige realiteitszin. Het gevaarlijke is dat, in tegenstelling tot de kaalkopjes, een uiterst hoge organisatiegraad hebben met een hechte en effectieve binding met hund vriendjes in de maatschappij. Daarnaast trekken ze ook nog eens stemmen van lui die het met de PvdA hebben gehad. Mocht Groen Links ooit nog een partij van betekenid worden in dit land, dan ben ik weg.
Zo dat moest er even uit. Overigens is ieder woord daarvan gemeend.

Muxje | 08-11-05 | 20:37

'links is gewoon de eerste geweest' dat klopt zelfs niet. De eerste waren ecologische one-issue-bewegingen, die daarna ofwel zelf een bredere visie hebben ontwikkeld (links of rechts) ofwel door bestaande partijen zijn opgenomen. Want GL bestaat helemaal nog niet zo lang dacht ik. Hooguit 20 jaar.

veest van pim | 08-11-05 | 20:35

@gentle giant
zeer oppervlakkig allemaal, beetje ageren tegen uitwassen is stijlloos gemeengoed aan het worden.

Don Quichote | 08-11-05 | 20:34

Maar wat heeft die man nou eigenlijk fout gedaan? Het is al eeuwen een typerende eigenschap van religieuzen dat ze hun eigen verantwoordelijkheid op hun religie af schuiven ... sterker nog, dat is de kern van religie. Dus wat is er nieuw?

noorderling | 08-11-05 | 20:32

Eerst proberen Van Sluis te wippen omdat hij 2 km naast Rdam woont en lukt dat niet, Pastors er maar uit. Inhoudelijk lukt het de oppositie waarschijnlijk niet.

Jus | 08-11-05 | 20:32

@veest van pim, stelen word in de koran Wel veroordeeld.Ongelovigen vermoorden word aangemoedigd, ik weet niet wat erger is...

NoClass24 | 08-11-05 | 20:32

Je zou toch denken dat, na de dood van de "goddelijke kale" de politiek wel iets geleerd heeft.. maar nee hoor weer dat "politieke correcte" getrut van god betere het groen links... wat zijn het toch een stelletje ongewassen sufkutten.. gatverdamme!

Karel Kruizenruiker | 08-11-05 | 20:32

-weggejorist-

Pieter Baan | 08-11-05 | 20:32

@veest
links is gewoon de eerste geweest die ecologisch ging denken. Inderdaad ze wilden dat we allemaal in een grote groep op de hei gingen wonen en onze groenten zelf zouden verbouwen.

controle | 08-11-05 | 20:31

@Pyro: Loopt Pastoors niet ook te blaten hoe achterlijk het is dat in Saudi-Arabië dieven hun hand wordt afgehakt? Moeilijk om dan vol te houden dat arabische mensen niet weten dat stelen niet mag. Ze weten het volgens mij minstens even goed als die diamantdieven op Schiphol. En in die Koran, de bron van alle kwaad waar àl die moslims zich altijd maar op beroepen om rottigheid uit te halen, staat daar soms in dat stelen oke is? Een van de tientallen reaguurders die zich bij elk negatief moslimtopic tot korankenners ontpoppen, zal die vraag vast kunnen beantwoorden.

veest van pim | 08-11-05 | 20:30

spandoeken vergelijken met opruiende taal van een gemeenteraadslid is onzinnig. De sukkel was 3x gewaarschuwd door de gristenen!

Don Quichote | 08-11-05 | 20:29

Het verraad zoals nu weer van de CDA is in de bijbel al beschreven. De laatste die dit deed kreeg er 30 zilverstukken voor.

Maar laten we het beste hopen. Alle rotterdammers die ik ken zijn voor pastors en de leefbaren.

geytennöker | 08-11-05 | 20:28

@gentle giant,
goed gezegd!

fuckje | 08-11-05 | 20:27

Als je de huidige stennis over de bouw van de efteling aan de maas ( essalam moskee ) even naleest, ( arabisch fundamentalistisch bestuur, uitgerangeerde marokkaanse bezoekers )en bedenkt dat Marco hier als enige ( met leefbaar Rotterdam ) nog zaken aan heeft willen veranderen, dan kan je alleen maar diep RESPECT betonen voor die club. CDA, Pvda, Groen Links, handen uit de mouwen, ver achter de ellebogen, we gaan verder met de stad naar de klote helpen.

gentle giant | 08-11-05 | 20:25

@Pieter Baan: bijna goed! het is een wethouder en geen raadslid die weg moet. En dat is omdat een meerderheid van de raad geen vertrouwen meer in hem heeft. En ja.. als dat zo in den Haag zou gaan, waren we al lang van dit onbenullige zooitje dat zich kabinet noemt af geweest. helaas is het de fractievoorzitters van de regeringspartijen er alles aan gelegen om no matter what deze club in het zadel te houden.

prozac50mg | 08-11-05 | 20:23

So!
Wordt er hier inhoudelijk op de partijpolitiek gebrainstormd???
Alsof je Suske & Wiske onderzoekt op maatschappelijke relevantie!!!
(Maar dan vind je wel wat...)

Dr.D | 08-11-05 | 20:23

@draak: Volkertje was niet links maar anarchist, voor zover er al een politieke kleur op te plakken viel, want volgens zijn omgeving was-ie politiek nogal vaag.

't Is niet omdat je van boompjes en beestjes houdt, dat je vanzelf vindt dat iedereen evenveel moet verdienen en dat de produktiemiddelen in handen van de arbeiders moeten zijn, of dat je voor een sterk ontwikkeld overheidsapparaat bent dat algehele tewerkstelling garandeert. Niet alles op een hoopje gooien: links is gewoon de eerste geweest die ecologisch ging denken omdat dat past in hun lange termijn visie op de zaken, maar dat maakt niet elke ecologist links. De ecologische thema's zijn in de smogrijke jaren '80 en vroege '90 dan ook met (wisselend) succes door andere partijen overgenomen. Inclusief (extreem-)rechts.

www.gebladerte.nl/10487f29.htm www.geenstijl.nl/mt/archieven/002327.h...

veest van pim | 08-11-05 | 20:21

Laten we dan gelijk een dictator aanstellen. Het liefst Wilders, want dan komt ALLES wel weer goed.

Harige Bangmaker | 08-11-05 | 20:21

. geldwolfje

Juist! Gewoon de kop indrukken, dat stemrecht!

Harige Bangmaker | 08-11-05 | 20:20

Politiek is een smerig iets.
Ik hoop dat al die CDA, PVDA en Groen Links stemmers eens thuisblijven de volgende keer!

geldwolfje | 08-11-05 | 20:19

Met een beetje geluk wordt LR bij de verkiezingen de grootste partij van Rotterdam, zijn de democratie en de vrijheid van meningsuiting alsnog gered.
Vanavond bij BvD meer hierover.

fuckje | 08-11-05 | 20:18

@. ~Pyro~
Ik vraag me ook af wat daar zo fout aan is...

da wizard | 08-11-05 | 20:18

-weggejorist-

Pieter Baan | 08-11-05 | 20:18

@ Pyro

"Bij vrijheden zoals vrijheid van geloof, partnerkeuze, seksuele geaardheid zie ik bij veel moslims een georganiseerd verzet tegen het overnemen van westerse waarden en normen. Er zit een stroming in die geloofsgemeenschap die de verschillen juist vergroot in plaats van toe wil groeien naar onze waarden en vrijheden. Daarom verdient de islam bijzondere aandacht en kun je niet zeggen dat het gewoon mensen uit een ander land zijn."

De spijker op zijn kop. Tenzij je Westerse normen en waarden ontkent natuurlijk.

Brusselmans | 08-11-05 | 20:17

Begrijp ik nu goed, dat er eindelijk iemand van het CDA niet loopt te draaikonten maar het vertelt zoals het is (is best wel uniek voor het CDA) en die wordt gelijk zijn politieke neq omgedraaid?

Karel Kruizenruiker | 08-11-05 | 20:16

Vrij weinig verschil tussen CDA en GL in dit geval.Beide hebben even schijnheilig en overdreven gereageerd op zeer ware woorden van de heer pastors!

NoClass24 | 08-11-05 | 20:16

Wat zal JPB hierop te zeggen hebben?

PanzerFaust | 08-11-05 | 20:15

Een grote schande.

aardappel | 08-11-05 | 20:15

PVDA is er al snel bij om te zeggen dat als er niets word gedaan er ook rellen in Rotterdam gaan komen............. jeezus dat geloof je tog niet.

Qantrix | 08-11-05 | 20:14

Vuile huichelaars dat CDA.
Maar het is nu eenmaal zo in dit landje sinds Pim en Theo.
Je mag en durft niks meer te zeggen.

ech wel | 08-11-05 | 20:14

En hier ging het om?
"Migranten zijn oververtegenwoordigd in achterstandsgroepen. Bij christelijke migranten zie ik achterstanden die we gewend zijn te repareren. Zij delen dezelfde cultuurwaarden. Ik weet, ik generaliseer, maar een Antiliaan of Kaapverdiaan weet dat stelen nooit mag. De criminele probleemgroep daarbinnen maakt geen onderscheid tussen gelovigen en niet- of anders-gelovigen. Ze stelen van iedereen! Bij moslims wordt veel van wat zij doen verklaard vanuit hun religie. Het geloof wordt door henzelf als relevant ingebracht. Antilianen of Kaapverdianen gebruiken hun religie niet als verklaring voor hun (wan)gedrag. Moslims gebruiken hun religie wel vaak als reden voor hun gedrag, en om zich van deze maatschappij af te keren. Zo is het bijvoorbeeld onvoorstelbaar voor veel moslims om met een niet-moslim te trouwen. Dat maakt het lastiger om er iets aan te doen. Door die religieuze component ontstaat er ook een collectiviteit die er voor gaat liggen en oplossingen bemoeilijkt vanwege de scheiding van kerk en staat waardoor je je als overheid al snel bemoeit met religie en daarmee op verboden terrein begeeft. Bij vrijheden zoals vrijheid van geloof, partnerkeuze, seksuele geaardheid zie ik bij veel moslims een georganiseerd verzet tegen het overnemen van westerse waarden en normen. Er zit een stroming in die geloofsgemeenschap die de verschillen juist vergroot in plaats van toe wil groeien naar onze waarden en vrijheden. Daarom verdient de islam bijzondere aandacht en kun je niet zeggen dat het gewoon mensen uit een ander land zijn."

~Pyro~ | 08-11-05 | 20:13

@panzerfaust, Je hbt gelijk er is nog maar een partij met een gezicht dat is de SP met onze marxixtische grote leider Jan Marijnese. Ik ben niet met hem eens echter hij staat voor wat hij zegt, socialisme. Echter is er nog wel een verschil tussen links en rechts ook bij de grote, minimaal maar aanwezig.

draak | 08-11-05 | 20:12

@tijsje: Zal best maar het verklaren dat een medelezer om zijn mening moet oprotten dat is typisch GL. Vandaar het stemadvies.

BitchSuperSoaker | 08-11-05 | 20:11

@. draak
Cda-rotterdam rechts?hahahaha
Sorry hoor,maar je hebt je duidelijk niet verdiept in de lokale politiek van Rotterdam.Wethouder Geluk word bijkans moslim om die geiteneukers niet voor hun hoofd te stoten.

trekuenetieg | 08-11-05 | 20:10

@veest van Pim, bedankt ik had het al gezien echter te laat.

draak | 08-11-05 | 20:10

Tja die Veest van Pim heb natuurlijk wel een punt ...... alleen wel een erg stompe punt. Puntjesslijper lenen?

Roberto Fransisco | 08-11-05 | 20:10

Het is op zich niet zo heel ingewikkeld. Een partij is een organisatie met als doel een bepaald gedachtengoed in de samenleving te implementeren. Binnen dat gedachtengoed moet er natuurlijk ruimte zijn voor ontwikkeling en discussie, maar bepaalde stellingen vallen er simpelweg buiten. Als iedereen binnen een partij mag zeggen wat hij wil zonder rekening te houden met de te varen richting van de partij, vervalt de samenhang van de partij.
Regelmatig worden politici terug gevloten. Wie daar geen aanstoot aan neemt of niet kan nemen, hoort simpelweg niet meer bij de partij. Je bent dan niet monddood gemaakt, je mag immers stemmen en zeggen wat je wilt. Je past alleen niet meer binnen de bewuste partij.
Politiek bedrijven is meer dan zeggen wat je vindt, het is samenwerken. Zo begin 21e eeuw lijkt dat aspect zo nu en dan totaal vergeten te worden.
Dit wil overigens niet zeggen dat ik achter het standpunt van Groenlinks sta, dit wil alleen zeggen dat ik achter de vorm van Nederlandse democratie sta. Ook al zou het mooi zijn als het beter zou kunnen.

the_Tzar | 08-11-05 | 20:09

@ draak

Sinds wanneer zijn confessionele partijen uberhaupt Linkse of Rechts???

PanzerFaust | 08-11-05 | 20:09

Voor de goede orde GL is weer het keffertje wat aangeslagen is en inderdaad de gristelijken zijn gezwicht voor het geblaf.
Tja stel je voor dat iedereen en in het bijzonder politiek verantwoordelijken de waarheid gaan benoemen en dit soort onderwerpen in het licht trekken waarna er vrijlijk over gediscusserd zou kunnen gaan worden. Nee dat konden de multiculti lovers ten tijden van den Bolk al niet verdragen dus nu al helemaal niet. Ach voor Pastoors is het fijn dat de gristelijken aan de motie van GL gehoor heeft gegeven want als het GL niet via deze weg had gelukt dan hadden ze noodgedwongen weer een beroep moeten doen op de aan hun gelieerde dieren activisten om dit probleem op een andere manier kalt te stellen. Kortom het enige wat nog ontbreekt is na de verkiezingen een PvdA - GL coalitie in Rotterdam. Dan kunnen ze weer hun oude programma om Rotterdam als eerste in Nederland in een banlieu te veranderen met frisse moed voort zetten.

capo | 08-11-05 | 20:07

@Chiant: yeah sure. Ik hou 't kort en simpel voor je: "Rita bedankt" is geen dreigement en hoe je ook draait, je kan dat er ook niet van maken. Volgende keer beter.

veest van pim | 08-11-05 | 20:07

@bitchsupersoaker
Nee maar je die mafkezen van leefbaar weet ik veel wat zeggen over het algemeen allemaal domme dingen. Terecht dat de wethouder die zich bezig houdt zegt dat dit niet kan, hij probeert namens het gemeentebestuur in contact te komen met moslims en die mongool van een pastors schopt alles weer omver

tijsje | 08-11-05 | 20:07

@. Brusselmans
Dat heet nou Haagse politiek.
Het CDA brengt ons terug naar 1950 en we leven allemaal als goede Christenen voort in Nederland...

da wizard | 08-11-05 | 20:07

@dikke tieten
duidelijk meer siliconen dan hersens

prozac50mg | 08-11-05 | 20:05

@tijsje, Pastors rot al op dankzij rechts, om precies te zijn centrum rechts het CDA dus. Let op, dus niet links maar rechts.
Lullig voor Pastors maar in tegenstelling tot zijn groter voorbeeld P. Fortuin komt voor hem komt de kogel niet van links maar van rechts. Klote dat je door je rechtse makkers wordt genaaid. Maar dat is niet erg het wordt namleijk verkiezingen en rechts denkt net als links, zetels zijn zetels.

draak | 08-11-05 | 20:05

Volstrekt normaal dat gelovigen die het niet goed hebben, geloof belangrijk gaan vinden. Wat hebben ze anders? Dat gold voor Solidarknots in Polen, met de homofobe aartsconservatieve antiabortuselectricien annex volksheld annex zwaar besnorde knuffelbeer van salonprogressief en christelijk West-Europa Walesa, en dat geldt net zo hard voor andere geloven.

Daar dient geloof net voor. Houvast in tijden van nood, zekerheid als dingen gaan schuiven, de troost van het bovennatuurlijke gelijk als je in de verdediging zit. Daar heb je zo'n Pastors niet voor nodig om daar achter te komen.
Zijn andere kwoot is ook juist, maar net zo goed een open deur: mensen gebruiken àlles om zich achter te verschuilen als ze betrapt worden op foute boel. Geloof, sociale achterstand, vrije mening, vrije markt, vrije liefde, vrij land, vrije terrorismebestrijding...

Niet echt groot nieuws en ook niet zo'n wereldschokkende heldendaad van Pastors om dat te zeggen, zeker niet als het in het politiek correcte pak-de-moslimpapier zit gedraaid. Dat de CDA 'm daarvoor wipt is ook al geen grote verrassing, gezien de 'C'.

Wel onaangenaam verrast door Fleischbaum.
Nu ja, een gewaarschuwd man is er 2 waard.

www.aup.nl/do.php?a=show_visitor_book&...

www.devolkskrant.nl/binnenland/1131170...

www.rotterdam.nl/smartsite2037076.dws?MainMen...

@draak: leefbaar rotterdam volgens mij. En Nederland verzùipt nog eens in de Helden van het Vrije Woord. 'Talk is cheap'. Niet zo gek dat er niks gedaan wordt als iedereen alleen maar lult.

veest van pim | 08-11-05 | 20:05

@tijsje -tis vast een meisje- Uw persoonlijkstemadvies: Volgens uw uitspraken bent u een typische GL-stemmer.

BitchSuperSoaker | 08-11-05 | 20:03

Dankzij de motie van Groenlinks - en de fossielen van collegepartner CDA die de motie steunde - is 010 weer een flink eind terug geworpen in de strijd tegen politiek correct verzwijgen, bagatelliseren en sussen.

De revolte die Fortuyn in Nederland teweeg bracht lag al op zijn gat, wat ervan overbleef in 010 gaat nu definitief ook teloor.

Ongetwijfeld een deftige aangelegheid en keurig gepland zo kort voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Carry Jansen zal in haar nopjes zijn.

Brusselmans | 08-11-05 | 20:03

@prozac
heb ze het gedaan - krijgen nog de schuld ook nog ;-0
wat is de wereld toch oneerlijk.

deurbel | 08-11-05 | 20:03

Dinsdag 8 november 2005 is de democratie monddood gemaakt.

fuckje | 08-11-05 | 20:03

Van mij mag die mongool van een pastors oprotten, die gozer snapt het niet helemaal. Wat die zegt over moslims kan niet en klopt niet! En dan heb je van die mongolen op GS die ingelogd zijn met de naam klukkluk... Die gozer moet ook oprotten!!!

tijsje | 08-11-05 | 20:01

@. pek en veren
En jij bent zo te lezen nog te jong om te mogen stemmen...

da wizard | 08-11-05 | 20:01

Je mag alles zeggen van groenSlinks, zolang je maar niet alles zegt.
Stelletje moslimlafbekken.

Dikke tieten | 08-11-05 | 20:00

Hulde Fleischboom...
Je slaat de spijker op z'n kop.
Nog nooit was een partij zo schijnheilig als Groen-Links.
En dan ook nog te bedenken wat Femke allemaal wel niet schrijft over de toekomst van GL. 'Wat liberaler...'
Nou brave lezers, dit is dus het liberalisme dat GL voorstaat.
Op deze manier manifesteert een deel van linkervleugel zich pas echt onuitstaanbaar. Ik stem SP, maar dit beschouw ik toch ook wel als een uiting van het Linkse evangelie.

Grotrian-S | 08-11-05 | 20:00

@Fjodor
Daarom zouden allochtonen ook geen stemrecht mogen hebben.

pek en veren | 08-11-05 | 19:59

@zapper:
helemaal gelijk maar zoals ik al in het nieuwstopic schreef:
ja... tuurlijk... de hele wereld deugt niet en het is de schuld van links... VVD die je in je portemonnaie raakt? schuld van links. Anderen die meer verdienen dan jij met je niet afgemaakte VMBO opleiding? schuld van links. Geen inhoudelijk argument in je stomme kop kunnen krijgen om iets zinnigs bij te kunnen dragen? schuld van links. Niet mogen neuken gisteren en/of vandaag of nog steeds impotent? schuld van links. Kortom als iets je niet bevalt dan is het de schuld van links. daarnaast is iedereen natuurlijk dom en ben jezelf briljant.
wel triest natuurlijk voor je dat zelfs je moeder dat niet meer gelooft.

prozac50mg | 08-11-05 | 19:58

Ik dien een algemene motie van wantrouwen in tegen geheel Groen Zakkenvullerig Links...
De partij van de steuntrekkers...
Ik snap niet waar de volgelingen hun tijd vandaan halen om maar steeds te protesteren en de partij met de krakers ( Met ze potverdorrie geen huur betalen)
De partij van die rosemoller die lekker dagje in de week werken ruim 40.000 euro opstrijkt....
Nee die groen links zou eens door de mangel gehaald moeten worden.. !!!

Sinner | 08-11-05 | 19:56

Ik snap het stukje niet, het was toch duidelijk het CDA die dit kunstje heeft geflikt? GL krijgt het nog niet eens voor elkaar om een storm in een glas water te creeeren, laat staan een raadslid naar huis te sturen en daarmee de media te halen. Ik ben het niet met zijn uitspraak eens btw. Wat niet wegneemt dat ik het onzin vind om die man naar huis te sturen. Hij had zich natuurlijk communicatief gelukkiger kunnen formuleren, maar als je alles met bloemetjes moet gaan zeggen dan moeten er 48 uren in een dag en is het starten van een belangrijke discussie als deze al helemaal niet meer mogelijk.

..zapper | 08-11-05 | 19:55

Offtopic: Van Bommel geblesseerd! Haha :).

jpschadde | 08-11-05 | 19:55

@pek en veren

Vandaag in de metro stond nog dat de bevolking van Rotterdam voor 53% uit allochtonen bestaat, dus om nou te zeggen dat die tegen multikul gaan stemmen

fjodor | 08-11-05 | 19:54

De vieze-voorzitter van het chritelijk-dhimmie-apel is een moslim.En de voorzitter een ongelofelijke saaie sukkel die zich alleen maar druk maakt om waarden en normen die zijn eigen partij nu de nek omdraait.Want dat het cda zetels gaat verliezen lijkt me overduidelijk.LR heeft geleerd hoe je de media bespeeld.

trekuenetieg | 08-11-05 | 19:54

@veest van pim
Daar gaan we weer. Jij kunt blijkbaar alleen maar je gelijk halen door woorden te verdraaien of er een uitleg aan te geven die je alleen met veel fantasie kunt bedenken. Natuurlijk kun je iemand bedreigen met een spandoek. Namelijk door er een bedreigende tekst op te kliederen en deze vervolgens te tonen.
Maar om jouw post dan op dezelfde wijze te verkrachten zoals jij dat steeds bij anderen doet: Groenlinks en Geenstijl kunnen niet denken, want het betreft een politieke partij en een website. Die kunnen helemaal niet denken, want dat zijn dingen. Laat staan dogmatiSCH denken.
En nou kappen met die flauwe ongein.

Chiant | 08-11-05 | 19:53

Dat ze van het CDA & GL maar heel snel een ernstige vorm van vogelgriep krijgen.

Armageddon | 08-11-05 | 19:53

Dat Groen links is zogenaamd erg socialistisch en voor democratie
maar in de tussentijd leggen ze iedereen een vorm van censuur op die een uitspraak doet wat niet in hun geytenwollensokken straatje past.
Laat die kudtmongeaulen toch eens hun akelige bek houwe.

NahUnd? | 08-11-05 | 19:52

Maar veest van Pim als humorloze droogstoppel past eveneens uitstekend bij Groen Links..

prettything | 08-11-05 | 19:52

De timing om nu verkiezingen uit te schrijven zou GroenLinks wel eens kunnen bezuren. Met de televisiebeelden van 5000 afgefikte auto's in Parijs, zullen de kiezers wraak nemen door een motie van wantrouwen tegen de multikul in te dienen.

pek en veren | 08-11-05 | 19:52

Gelukkig heeft God Ons Lief!

Lepo | 08-11-05 | 19:50

@.Nageboorte|19:49
Help me ff uit een nare droom. Dat st staat toch niet voor string, he.

ventus_aqualis | 08-11-05 | 19:50

@. Lange Neus
Ik ben bang dat LR steeds minder stemmen krijgt.In een stad waar 50% allochtonen wonen en op een uitzondering na allemaal op linkse partijen stemmen zie ik het heel somber in voor Rotterdam en andere grote steden.Vergeet niet dat de witte vlucht nog steeds op volle toeren draait.

trekuenetieg | 08-11-05 | 19:50

Herstel van posting 08-11-05@19.44, Pasors is Leefbaar Rotterdam in plaats van LPF. Blijft een feit dat het jammer is dat deze eer aan Leefbaar ROtterdam toekomt. Oh ja dat het CDA het nekschot heeft uitgedeeld verbaasd niemand. Geen politicus zo onbetrouwbaar als een CDA'er, er komen verkiezingen aan en zetels zijn zetels.

draak | 08-11-05 | 19:50

Bij groenlinks zien ze liever politici zoals Paultje zakkenvuller en Tara "ik heb kanker" st Varma.

Nageboorte | 08-11-05 | 19:49

@da wizard: Wél op GL kankeren piemel! Wie heeft de motie nou ingevoerd? Dat de CDA vervolgens als laffe lammetjes volgt is naast kansloos uiteraard geen verassing..

Frits Wester | 08-11-05 | 19:48

@.Klukkluk
Dat moet anders. Een taart met stront voor ieder CDA raadslid, een paar afzichtelijke studentes uit het GL huis die het doen met dieren en onder het gooien van de taart met accent roepen "op naar de nol sjetels".

ventus_aqualis | 08-11-05 | 19:47

Wat nou misplaatst spandoek?
Ik heb meer last van misplaatste personen die denken dat ze een land kunnen regeren maar in werkelijkheid een gezamenlijk IQ hebben dat je in een kinderschoenmaat kunt uitdrukken.

prozac50mg | 08-11-05 | 19:46

Er staat niet bij van welke partij die man is. Iemand?

TM | 08-11-05 | 19:45

Let op, over drie jaar zeggen we 'Had die Pastors toch gelijk'. Natuurlijk gooi je het op je geloof als je het nergens mee eens bent zeker als dat betekent dat er enige inspanning van je gevraagd wordt. Dat je deze westerse maatschappij van ongelovige honden niet accepteerd is toch normaal. Wat wel geaccepteerd wordt is de handige uitkering, subsidie etc..

Denk ook maar eens aan vriend Mohammed B. die ook onze maatschappij niet accepteerd maar wel de uitkering. Een ding had Mohammed B. wel gelijk in dat hij in eigen land Theo van Gogh niet had vermoord. Dit is uitermate correct, Theo van Gogh was namelijk in zijn islamitische heilstaat al veel eerder opgesloten of vermoord geweest.

Kortom weer iemand in de naam van politieke correctheid gekruisigd. Jammer dat het een LPF man is.

draak | 08-11-05 | 19:44

Eerder op de middag zegde Leefbaar's 'collegegenoot' het CDA mondeling het vertrouwen in wethouder Pastors van Leefbaar Rotterdam op.
Dus niet op GL kankeren maar op het CDA mensen...

da wizard | 08-11-05 | 19:44

schandalig, heb je eens een wethouder die zegt wat tie denkt, kan die meteen weer oprotten

mickey mouse | 08-11-05 | 19:43

Zo is dat. Dat Groenlinks nul zetels moge halen bij de komende verkiezingen!

Klukkluk | 08-11-05 | 19:43

De verkiezingen komen er aan, dus de partijen willen weer wat van zich laten horen. Spijtig dat het altijd met iets negatiefs moet.

Trouwens:
Marco Pastors bij Harry Mens op RTL7, Wo 16 Nov, 23:00

OurHero | 08-11-05 | 19:42

@ Oculus: heel goed, gokje? CDA natuurlijk..
Ook hullie zouden het lijk van Anne Frank nog neuqen voor een extra zetel..

Frits Wester | 08-11-05 | 19:41

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het CDA het nekschot heeft uitgedeeld.

ventus_aqualis | 08-11-05 | 19:41

@Fleischbaum: "... Verdonk bedreigen met een misplaatste spandoek..."
Een grote sprong voor de mensheid en blijkbaar ook net iets te groot voor GS.

Iemand bedréigen met een spandoek? Een 'misplaatste' spandoek dan nog wel? Truttiger en spinnender moet het echt niet worden, Fleischbaum. Pastors daarentegen heeft het wel bij het rechte eind, maar hier wordt hìj net als excuustruus gebruikt om muffe antilinkse prietpraat de wereld in te spuiten. En ekstragretig ook nog zo te zien. Mooi eerbewijs van GS. Pastors kan vast z'n geluk niet op. In nood ken je je vrinden.
Of GL minder dogmaties denkt dan GS? Ik steek er mijn hand niet voor in 't vuur.

veest van pim | 08-11-05 | 19:41

ehm... volgens mij moet er een meerderheid zijn om zo'n motie aan te nemen... Dus er moet ook een coalitiepartij zat zijn van de stigmatiserende uitspraken

oculus | 08-11-05 | 19:40

Zover ik weet doet Leefbaar Rotterdam nuttig werk in Rotterdam en zien de inwoners eindelijk vooruitgang en voelen zich veiliger.
Maarja, GroenLinks en de PvdA zitten natuurlijk al te hopen dat ze het zaakje nu ontmanteld hebben. Ik denk dat de kiezer bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen LR weer net zoveel steun geeft.

Lange Neus | 08-11-05 | 19:37

Zo gaat het meestal nietwaar.Wel spijtig want hij zei wat veel mensen denken...

NoClass24 | 08-11-05 | 19:37

Zei Pastors dat als persoon of als politicus? Dat maakt namelijk wel degerlijk uit...

Thommi3 | 08-11-05 | 19:36

Ha, tijd voor een nieuwe eenmansfractie :+

the_Tzar | 08-11-05 | 19:35

Het is allemaal de schuld van Rita Verdonk.

zweefvlieger | 08-11-05 | 19:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl