Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het waren Kut-Groentemannetjes

daar zal De Chef niet blij mee zijn..En weer een vooroordeel bevestigd! Mediahoer, knuffelallochtoon en gemankeerde ex-voetballer Mohammed Allach toont vandaag in de Volkskrant wat de term 'slachtofferisme' betekent. "De ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd Jong Oranje tegen Jong Marokko waren een sociaal protest, het was een politiek statement, een collectieve uiting van onvrede". ’ Dat u het even weet. Niks geen rellen! Die hooliganmocro's uit de randstad zijn gewoon de Che Guevara's van de 21ste eeuw die met hun rug naar de samenleving zijn gaan staan. Eigen schuld Nederland! Moeten de ticketprijzen voor interlands van Marokko maar niet zo schofterig hoog zijn. Vier euro voor een interland! Gans het stadion kan gesloopt worden als de machtige Marokkaanse hand het wil. Beste quote van de dag? "Je hebt kut-Marokkanen en je hebt gewone Marokkanen en die kut-Marokkanen verpesten het altijd voor de gewone Marokkanen" Voor de verandering niet opgetekend uit onze comments, maar uit de mond van de 33-jarige Tilburger en SP bestuurslid Rachid El Hajoui. Lees je mee Hanneke..

Reaguursels

Inloggen

Je hebt kut-Marokkanen en je hebt gewone Marokkanen en die kut-Marokkanen verpesten het altijd voor de gewone Marokkanen"


Het probleem is de de gewone Marokkanen zelden het probleem bij de naam durven noemen en in allerlei TV discussies nog altijd druk op zoek z'n naar externe factor die het probleem veroorzaakt heeft (bijv de Nederlandse samenleving). Daarom heb ik ook voor deze club weinig respect ........ ze hebben nog een lange weg te gaan !!

Ervarings_deskundige | 25-05-07 | 12:46

@flodder, wat we ook kunnen doen is iedereen die zich trots marokaan noemt weer terug naar marokko wensen.

Kijk, we leefden, lang geleden, in een vrij land. Waar je kon zeggen wat je wilde enzo, zonder voor je leven te hoeven vrezen. Wat niet kon, was bijvoorbeeld een bus slopen, of een ambulance aanvallen. Leuzen gillen in een stadion kon net nog. Wat weer niet kon, was een stadion kompleet afbreken en stwwards gebroken neuzen slaan. Dat doen alleen bavianen.

Toen kwam er een groep, de moslims, de marokanen, waarvan een groot deel zich ging gedragen als bokito. Nou kan je wel elke keer wijzen op al die aapjes die zich wel heel aardig gedragen, maar elke keer als een potentiele bokito mijn dochter passeert word ik zenuwachtig.

De tijd, dat de groep het individu dat zich misdroeg corrigeerde is namelijk voorbij. Als je marokaan bent, mag je je gerust lekker los gedragen, hier en daar iemand in elkaar slaan, en daarna roepen dat het allemaal de schuld is van de ollanders, of de joden, ook goed....

Voorheen zouden we dat soort gedrag niet accepteren. We dromen van een land waar dat soort gedrag NIET voorkomt. Waar iedereen 'in respect' met elkaar leeft. Maar kennelijk is er een groot deel van de marokaanse instroom die ons land eigenlijk niet moet... dat is jammer. Heel jammer. En onacceptabel. Als je ons land niet moet, als je alleen maar hier bent om ons kapot te maken, dan moeten we daar iets aan doen.

wij kunnen een groep die ons land kapot wil maken niet zonder meer toestaan dat ook te doen. Maar om de hele groep dan maar uit te zetten gaat te ver?

misschien. Maar bekijk het eens zo. Wij zijn een lichaam. Wij houden van gezonde cellen, en zijn als de dood voor kankercellen. Nu naait de dokter een arm aan, dat voor 10 procent uit kankercellen bestaat. Hij zegt erbij dat hij elke kankercel die zich misdraagt wel 24 uur zal oppakken. De kankercellen lachen daarom, en vermenigvuldigen zich ONGESTOORD.

Je kan dan proberen elke kankercel die ontploft achteraf, ja, ACHTERAF in te kapselen. Dat is net zoiets als rustig op de kogel gaan staan wachten. We weten waar de kanker vandaan komt. De islam, marokko. We weten dat een groot deel van de marokkanen ons het licht niet in de ogen gunt. We weten dat de islam hier niet is om zoete broodjes met ONS te bakken. Dat is onacceptabel, en daar MOET iets aan GEBEUREN.

elke ontploffende moslim/marokaan als individu behandelen is wel heel idealistisch, maar ons land gaat eraan kapot. We moeten de islam, de marokanen, als geheel stoppen. Omdat een deel ervan ons haat, en wij dat deel niet kunnen schijden. Omdat je ook, als je kanker hebt, en van je gezonde cellen houd, liever alle kanker er RADICAAL uitstnijd, desnoods met op-offering van de naastliggende gezonde cellen, dan dat je de zachte heelmeester speelt, en rustig toekijkt hoe de kanker ons lichaam verteert, terwijl je alleen maar de allerergste kankercellen er een voor een met de hand probeert uit te procederen.

Er moet iets gebeuren aan die lieden die ons land kapot maken. De 'gematigden' laten zien waar ze staan: het licht aan ons, het is onze schuld. Het is altijd allemaal onze schuld. Nooit heeft de moslim, de marokkaan, het zelf verpest. Het zelf verziekt. Zijn eigen glazen ingegooit, Zijn slechte naam waargemaakt.

Wij waren een groep mensen, die in vrijheid en in vrede naast elkaar leefden. Nu is er een groep mensen bijgekomen, waarvan een deel ons openlijk haat, en wij doen er helemaal geen reet tegen. De kanker word groter.

moslims vallen ambulances etc aan, zoals kankercellen organen aanvallen.
marokanen vernietigen hun gastland, omdat ze ons haten. Wij kunnen dat niet accepteren. Omdat wij de kanker die islam heet zien groeien, omdat het geweld, het dreigen tegen ons, ongelovigen, met elk jaar toeneemt.

wij moeten iets doen, omdat de haat van de moslims/marokanen tegen ons onwaarschijnlijke proporties begint aan te nemen. Omdat ons vrije land naar de kloten gaat. Uit 'respect'. Wij lopen over van het respect.

voor een volk, een geloof waarvan een deel ons openlijk haat en aanvalt, zonder uitzicht op verbetering.

De enige manier om een vrije, vredige samenleving te garanderen, is alle groepen waarvan een deel geweld hanteert uit onze samenleving te weren. De islam, de marokanen, hebben hun welkom professioneel uitgewoont.

alleen de meest vredige linkserts knuffelen nu nog, met leden van de meest geweldadige religie op aarde.

Jan Hus | 25-05-07 | 09:23

Die Mohammed Allach is trouwens een enge moslimfundamentalist.
Maar ja, wat wil je met zo'n voor-en achternaam.
In Venlo probeert hij moslimkinderen van de straat te houden, door ze in een opvanglokaal te laten wedijveren wie het beste koranverzen kan opdreunen.

wachtmeester de bruy | 25-05-07 | 07:41

Ervarings_deskundige 24-05-07 @ 21:48

Dat betekent dat jij je energie in een zinloos gat hebt gestort. Relax, take a break en doe er wat aan.

bottehond | 25-05-07 | 00:45

@v. Maerlant: Tsja, ik had hem wellicht wat hoger neer kunnen zetten. En ikke niet lui --- alleen geen tijd om te schrijven. Jammer, maar helaasch...

Lagonda | 24-05-07 | 22:45

eindelijk heb ik de eerste post !
.
of niet ?
.
ps: hebben die mocro's wel door dat ze hier te gast zijn ?

toshke | 24-05-07 | 22:34

Lagonda 24-05-07 @ 20:41

LOL, dit verdiende een actueler draad Lagonda. En ik maar denken dat je lui was - dateert je laatste artikel op je blog al niet van begin dit jaar?

v Maerlant | 24-05-07 | 22:11

'Ongeregeldheden bij wedstrijd Jong Marokko waren sociaal protest'

In 010, 020 en 030 hebben we iedere dag sociale prostesten......

Ik zou graag knuffel kut Marokkaantje adopteren maar heb er de kracht niet meer voor ..................

Ervarings_deskundige | 24-05-07 | 21:48

Weggejorist dat je een kankergezwel beter kunt verwijderen?

Goh zachte heelmeesters maken toch stinkende wonden......

bloke | 24-05-07 | 21:01

Flodder 24-05-07 @ 20:13

Mijn gedachten inzake de PVV zijn natuurlijk geenszins veranderd. Mooi dat je kennelijk vertrouwen hebt in de establishmentspartijen. Waar je dat op baseert is mij niet in het geheel niet duidelijk, ik vrees op wishfull thinking.

@ Lagonda

Moeha! Hilarisch. Allach exit dus. Haha.

bottehond | 24-05-07 | 20:56

'Ja, Gerard, ik sta hier midden tussen de ongeregeldheden. Het is echt een enorme puinzooi, maar we hebben een van de relschoppers bereid gevonden voor de camera zijn verhaal te doen. Vertel eens, hoe heet je?'

'Nedim'

'Nou Nedim, wat is hier allemaal aan de hand? Waarom toch die woede?'

'Iesj sosjaal protesjt'

'Wat?'

'Sosjaal protesjt'

'Maar waar protesteren jullie dan tegen?'

'Wai protesjtieren tegen ons achtergesjteld maatschappelaik posjitie'

'Ah, juist. Maar moet dat op deze manier dan? Door een voetbalwedstrijd te verstoren?'

'Ja, daar hebben wai vanoit onsj werkgroep goed over nagedacht. Voetbal heeft bai oitsjtek aandacht van decadente patrisjiersklassje. Alle ogen sjain op onsj gericht, zodat politieke sjtatement doidelaik wordt gezien. Jai begraip?'

'Dus jullie zijn geen bende dolgedraaid tuig?'

'Nee nee, besjlisjt niet! Wai wil aan bourgeoisjie duidelaik maak dat hoidige consjumentarisme en wetenschapsjposjitivisjme in faite een maatschappelaik cul-de-sjac isj, en dat sjai zich neer moet leg bai conflictsjociologisch paradigma.'

'Hoe bedoel je dat?'

'Nou ja, zolang moedwillige onderdrukking en ontkenning van onsj groep de sjociale realitait iesj, sjullen volgens Marcusje altaid conflict blaiven ontsjtaan. Dat punt wil wai vandaag dusj maak.'

'En jullie zijn allemaal bezig vanuit die visie? Wow! Die jongen daar ook?'

'Ja, iesj Faoud.'

'Die daar die grensrechter probeert te wurgen?'

'Ja, dat iesj Faoud. Faoud iesj coeltureel antropoloog, en hij geeft dusj op dit moment vorm aan sjain opvattingen over Hegeliaansje meesjter-knecht dialectiek. Daar ging sjain sjcriptie ook over.'

'Hegel ... da's al lang geleden. Leg eens uit?'

'Hegel definieerde vervreemding van de Waarheid in pejoratief sjin, hetgeen tot sjtructurele ongelaikhaid laidt, jai begaip? Sosjaal cohesjie niet kan besjtaan vanwege dees vervreemding.'

'Ah-ha! En jullie zijn als het ware de mens die nog het dichtst in de buurt van Waarheid zijn gebleven? De bon sauvage, als het ware?'

'Daar komt het op sjich wel op neer, al heb ik niksj met Roussjeau. Moet jai met Otman over praten --- die sjtaat daar triboene af te breken. Maar ik niet hou van woord 'sjauvage'. Wai sjain geen wilden niet sjain, jai begraip?'

Nee natuurlijk niet! En die jongens die daar die speler op zijn knieen trappen?

'Dat sjain Rafik en Edouan. Doidelijk liefhebbersj van Feuerbach. Sje protesjtieren hier tegen het hisjtorisch materialisjme.'

'Door op iemand zijn knieen te trappen?'

'Ja, iesj protesjt tegen heersende klassje, he? Ondanksj de teloorgang van het Ancien Régime blaikt dat de heersjersklassje altaid iesj blaiven besjtaan. Volgensj sjtructueel functionalisjme iesj dees actie dusj volkomen verklaarbaar en rechtvaardig. Daar kan niemand ietsj aan doen.'

Nou, Nedim, ik ben blij te horen dat deze actie niet voor niks. Bedankt voor je uitleg! Het maakt een hoop duidelijk; mensen zouden eens kunnen denken dat jullie hooligans zijn!

'Wat sjeg jai daar? Wil jai dood of zo? Hooligansj? Wij sjain niet van sjtraat hoor!'

'Nou, ik ben blij dat dat duidelijk is! Gerard, terug naar de studio!'

Lagonda | 24-05-07 | 20:41

bottehond 24-05-07 @ 18:10
Blij dat je begint in te zien wat ik je al talloze malen probeerde duidelijk te maken over Wilders. Voor de rest ben ik het eens met je betoog. Wilders is echter geen goed stem-alternatief als je met de moslimproblematiek in je maag zit. Hij doet meer kwaad dan goed. Hoewel ik wel de hoop heb dat andere partijen deze problematiek wat beter aanpakken en niet meer negeren of de apologeet uithangen. Misschien zorgt het gebral van Wilders en zijn verkregen electoraat daarvoor. Is hij nog ergens goed voor geweest.

Flodder | 24-05-07 | 20:13

Hahahahaha dikke rofl @ de alt tag van het plaatje bij deze post!!!

japper | 24-05-07 | 19:49

De samenleving dient tegen mensen als " Mohammed Allach " beschermd te worden of beter dnog dient de samenleving zichzelf te beschermen.

Erg vermoeiend hoor ... alweer zo'n Kut Marokkaan die z'n vroetende varkentjes in bescherming neemt en alleen maar klaagt en wijst naar anderen. Mensen we weten dat de onze Mocro's het iets meer minder getroffen hebben kwa inteligentie en algemene ontwikkeling maar er zijn grenzen.

Mohammed Allach ... terug naar je steppe .... where grass is green and sheeps are pretty !!

Ervarings_deskundige | 24-05-07 | 19:06

Hij wordt soms met een gegermaniseerde naam genoemd vanwege zijn in zich links wanende kringen onwelgevallige boodschap. Ik heb het over van Creveld. Hier: twas weer een mooi staaltje van de man. Een held en een visionair. Een seaurt anti judas cohen

www.ochtenden.nl/

bottehond | 24-05-07 | 18:37

-weggejorist-

bloke | 24-05-07 | 18:30

Een politiek protest van gasten met het IQ gelijke die van een deurkruk. Right. Als deze apen het niveau politiek trekken, dan vraag ik mijn af welk gecompliceerde ontevredenheid die gorilla in Blijdorp kenbaar wilde maken. Waarschijnlijk iets buiten onze dimensies.

..Whatever | 24-05-07 | 18:20

@ obtuse
Jij hoorde vandaag "von Krefeldt"?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 18:13

@Flodder 17:48

Kzou me nergens voor generen heur. Goede wijn behoeft weinig krans maar een tweede of derde zusje is altijd welkom {-;


@Bernhard Bang 17:52

Als je niet oppast zit je (ook als samenkleving) jaren lang in deze dejavu. Wellicht tijd om eea. eens werkelijk aan te pakken. En dan door te pakken...
(Kudtflodders zijn mij trouwens vooral vaak niet los genoeg. Voor je 't weet schiet je iemand echt voor z'n donder. Krengen.)

widtvoet | 24-05-07 | 18:13

@ Flodder

www.ronaldvliegen.nl/?p=115
www.hetvrijevolk.com/?pagina=3661&...

How's that voor een Wilders adept. Gisteren die kamervragen gezien met die bizarre opmerking over die tandenborstels? Vandaag hoorde ik op de SStaatSSradio de directeur van Riagg Rijnmond. De PVV heeft een reclamefilmpje waarin gezegd zou worden (heb het niet gezien, dus geen idee) dat die Riagg miljoenen uitgeeft aan psychiatrische hulp aan marokkanen op vakantie in het thuisland. De man ontkende dit en noemde een bedrag van 30.000 euro. Ik heb je al vaak uitgelegd dat ik Wilders zeker niet blind volg en heb vaker kritiek op hem gehad. Zo ook in deze post. Om op je laatste zin in te gaan: Helaas, we hebben geen andere en/of beter keuze. Dát is nou volwassen Menschen besef en gedrag itt rupsje nooit genoeg spelen met ethiek en je op die manier af maken van maatschappelijke en/of politieke dilemma's. Ik hoorde vandaag von Krefeldt zeggen: "Nood kent geen grenzen" en daar bedoelde hij niet mee dat er meer geld naar ontwikkelingssamenwerking moet, maar dat een volk zonder acht te slaan op ethiek mag en moet doen wat nodig is indien de situatie zulks vereist. En dát, beste Flodder: dát is pas échte grote Menschenethiek.

bottehond | 24-05-07 | 18:10

4 euro het kaartje, ben je als Marokkaans gezin toch snel tussen de 32 en 44 euro kwijt voor een avondje uit.

Fuzzy-de-Bear | 24-05-07 | 18:03

@loudandproud
Wakker worden! Ik weet dat het een Nederlandse reflex is om meteen dit soort wanstaltig gedrag te relativeren maar het probleem is groter dan de eenvoudige verrgelijking met autochtone hooligans. Het is een structurewel en maatschappleijk probleem dat zich op vele vlakken manifesteert. De kern van de daad is van anti westers/Nederlands karakter. Hier kan je de ogen niet voor sluiten. En dat iedereen hier zo hard tekeer gaat is een signaal. Een signaal dat ook Nederlanders dit niet langer zullen pikken. Er is geen rechtvaardiging voor dit gedrag. Als je daar naar op zoek gaat neem je in een klap de potentiele zelfkritiek bij deze kansjongerren weg. Hand in eigen boezem. Verantwoordelijkheid nemen voor je daden. Alleen dan "heel misschien" bestaat er een kansje dat er een vorm van zelfrealisatie intreedt. Ik acht alleen de kans groter dat ik tegen die tijd een sollicitatie gesprek voer bij een Bonobo aapje die zich wel aan de wetten van de natuur heeft gehouden en geevolueerd is tot succesvol zakenman.

mijnstem | 24-05-07 | 18:00

bottehond 24-05-07 @ 17:54
Nee, die laatste alinea past niet in straatje van jouw heilige oorlog tegen de islam. En wat tariq ramadan allemaal zegt, kan me aan de reet roesten. Ik sta volledig achter die laatste alinea. Tschus.

Flodder | 24-05-07 | 17:57

@ Flodder 24-05-07 @ 17:54
Doe gelijk een levend draadje meenemen?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 17:56

Bernhard Bang 24-05-07 @ 17:52
LOL, voor straf ga ik nu boodschappen doen bij de Aldi. May God have mercy on my soul.

Flodder | 24-05-07 | 17:54

@ Floddertje

Je was zo aardig bezig, maar die laatste allinea had je beter weg kunnen laten. IK ben het volledig met je oneens. tariq ramadan heeft daar één van zijn speerpunten van gemaakt en ik vind het verdacht dat je een term en idee aanhaalt dat uit zijn koker komt en een heel duidelijke functie heeft in het draaiboek eurabië volgens tariq ramadan. Op dit punt blijf je helaas kortzichtig, hetgeen enigszins door de vingers te zien is door je laatste zin. Daarin lig alles besloten, zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Anderzijds: als ik marokaan was met de status van allach zou ik, denk ik, hetzelfde gezegd hebben. De sociale marginalisering van marokkanen is namelijk ontegenzeggelijk waar. Hoe dat komt is in feite niet relevant vwb het statement van allach. Hij constateert en zijn constatering is sec gezien waar.

bottehond | 24-05-07 | 17:54

@ widtvoet 24-05-07 @ 17:45
Goed gezien, ik zat nog middenin m'n dejavu.
Je hebt altijd kutflodders die het voor de goeie verpesten.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 17:52

widtvoet 24-05-07 @ 17:45
Kon het niet laten. Geneer me ook lichtelijk. Vorige keer was het draadje zo goed als dood. Nu trouwens ook weer, lijkt het. Bad timing.

Flodder | 24-05-07 | 17:48

@Flodder 17:42

Spamhoer {-;

widtvoet | 24-05-07 | 17:45

@bottehond 24-05-07 @ 17:28
Zoiets bedoelde je?
Het is gewoon de cultivering van een slecht imago. Het zijn losers die hun status ontlenen aan de benaming kut-marokkanen en het gedrag wat daarbij hoort. Gewoonlijk betekenisloos, nietszeggend op het vmbo of de schappen aan het vullen bij de Dirk. Geen aandacht, geen erkenning; een gevoel van totale mislukking. Vervuld van frustratie, jaloezie en (onbewuste) zelfhaat verkiezen zij maar al te graag de slachtofferrol. Kun je de rest haten, is een stuk makkelijker dan jezelf. 'Die Nederlanders accepteren ons toch niet en ze discrimineren ons', klinkt hun klaagzang. Dan wordt er in de media ook nog eens gewillig een identiteit verschaft. Een identiteit waardoor ze wel aandacht krijgen, waar afschrikking vanuit gaat, waar ze een gevoel van betekenis en macht van krijgen; éindelijk erkenning.
.
Oftewel, niet teveel aandacht geven net als bij schreeuwende kinderen. Ze teren op die aandacht. Ze gewoon wegzetten als de prutsers die het zijn en consequent straffen bij overtredingen. Wel veel aandacht geven aan marokkanen die het goed doen. Dit gerel een 'sociaal protest' benoemen, was niet slim van Allach, al bedoelde hij het goed, denk ik. Hij verschaft ze onbedoeld, in hun ogen, een gelegitimeerd excuus. Hij had juist de misplaatstheid moeten benadrukken van zo'n 'protest'.
.
Oplossingen in breder perspectief:
1. Geen slecht bedrag belonen maar bestraffen, en goed gedrag wél belonen. Duidelijk zijn.
2. Goede scholing zodat je het continu knagende gevoel van achterstand wegneemt.
3. Succesvolle Marokkaanse rolmodellen die dit gedrag keihard veroordelen en wijzen op het succes wat zij ook kunnen bereiken door goed je best te doen ipv zoals nu de familie ten schande maken.
.
Vooral niet doen:
Deze sociale en culturele problemen onnodig islamiseren. Kappen met de islam betrekken bij dit soort ellende. Want besef wel, je verleent ze dan naast een zgn excuus, weer een nieuwe identiteit, die nog meer angst inboezemt. De moslimfundamentalist. Deze gastjes zijn gevoelig voor verlokking van het kwaad door het slechte zelfbeeld, achterstand, armoede, discriminatie vanwege het slechte imago, de algehele frustatie en woede die ze in zich hebben. Depressies naar buiten gekeerd. Bij zulke labiele mensen is het niet slim om ze de rol van moslimfundamentalist aan te praten. Beware what you wish for. Ook al kun je dan Wilders gelijk geven en zal zijn achterban groeien. Het is niet hetgene wat een enigzins verstandelijk mens wil.

Flodder | 24-05-07 | 17:42

@ bottehond 24-05-07 @ 17:28
Eindelijk waardering voor m'n cynisme (warm bad). U gelooft niet in kwaadaardigheid um sonst? Aan emotionele drijfveren ligt volgens u nog iets ten grondslag? Toch geen diepere gedachten hoop ik?
Tuurlijk zie ik jou niet aan voor een apologist (benieuwd hoeveel GS'ers deze week denken te weten wat dat is). Ik zag het alleen met lede ogen aan dat een verstandig iemand als u een lans ging breken voor die mislukte welzijnswerker.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 17:38

robbert jan hendrik 24-05-07 @ 17:12
Hoeveel kamervragen zijn er gesteld na de rellen rondom de huldiging van Ajax onlangs in Amsterdam?

LoudAndProud | 24-05-07 | 17:37

Eens tribalen altijd tribalen.. en toen ze ook nog in de doelen gingen hangen kreeg een en ander helemaal een single-digit-IQ-primaten tintje.

Ja deze jongens -verrijkers van de samenleving is het linkse etiket- gaan een glorieuze toekomst tegemoet.

PreventiefRuimen | 24-05-07 | 17:35

@Flodder 24-05-07 @ 17:19
Inderdaad, mijn vergelijking met de supporters die het veld betraden bij de huldiging van PSV houdt op bij de betreding van het veld, ik heb het ook nooit als iets anders willen brengen, en als dat zo over komt ben ik onduidelijk geweest.Wat ik probeerde te zeggen is dat hetgeen dat in Tilburg gebeurd is ,ook tijdens gewone wedstrijden gebeurd, misschien niet op dezelfde manier, en misschien niet in dezelde combinatie van gebeurtenissen.
Dat ik daarbij de indruk wek dat de PSV supporters hetzelfde zijn als deze Marokkanen is inderdaad onhandig, mijn terrasbezoek zal daar gedeeltelijk debet aan zijn.De dubbele quotering ook trouwens.
Feitelijk zijn we het met elkaar eens, geloof ik.

LoudAndProud | 24-05-07 | 17:35

Bernhard Bang 24-05-07 @ 17:10

Hmm, je bent nog cynischer dan ik. Ik geef hem ten eerste het voordeel van de twijfel en ten tweede blijf ik het met hem eens dat deze rellen een oorzaak hebben. Pure kwaadaardigheid um Sonst: daar geloof ik niet an. Of wil jij beweren van wel? Een Mensch heeft vanuit zijn eigen optiek altijd een reden om zich te gedragen zoals hij zich gedraagt. Wat ik er van meegekregen heb was een sfeer van haat. Haat tegen west-europeanen, that is, want er waren mocro's uit alle windstreken, zoals belgië en frankrijk. En ik zeg niet dat ik het met die haat eensch ben, maar denk wel dat die haat gebaseerd is op de perceptie van deze pitch- jihaddisten. En die perceptie is: wij worden niet serieus genomen en uitgekotsts, europeanen zijn varkens en hoeren en staan dus eigenlijk ónder ons en dergelijke ideeen. Dat mocro's inmiddels een enigszins gemarginaliseerde positie innemen in west- europa is helder en kan imho niet betwist worden. Ik ben echter van mening dat ze die positie volledig aan zichzelf en aan die deaudscultus en hun in onze ogen achterlijke cultuur te danken hebben. Zo moet je mijn post lezen. Je meent toch niet in ernst dat ik een mocro- apologist ben, of wel. Dan vergis je je deerlijk. Vanuit het perspectief van allach, hij is tenslotte zelf deel van die gemenschap, klopt zijn bewering, maar belicht mijns inziens slechts één aspect. En dus is zijn analyse te mager. Maar ik kan die wel begrijpen en verklaren waarom hij zit zegt. Meer zeg ik niet. Dus dicht me niets toe wat ik niet zeg en ook niet bedoel.

bottehond | 24-05-07 | 17:28

@ robbert jan hendrik 24-05-07 @ 17:18
The story of my life...

Bernhard Bang | 24-05-07 | 17:24

LoudAndProud 24-05-07 @ 17:09
Je vergelijking met de supporters die het veld betraden bij de huldiging van psv en die van de rellende supporters bij jong-marokko houdt op bij de betreding van het veld. Psv-supporters sloopten niet het gehele stadion, molesteerde geen stewards en er was totaal geen dreigende situatie. Je moet een feestje niet gaan vergelijken met die veldslag in Tilburg. Dan ben je krampachtig bezig. Je vergelijking slaat nog steeds nergens op, het was trouwens ook geen wedstrijd. Dat sommige reaguurders de rellen in Tilburg op zich overdrijven, heb ik je allang gelijk in gegeven. Je begint zelfs nu regels te quoten die ik aan jou heb gequote, daaromtrent.

Flodder | 24-05-07 | 17:19

@Bernhard Bang 24-05-07 @ 17:16

Je hebt gelijk maar triest is 't wel

robbert jan hendrik | 24-05-07 | 17:18

@LoudAndProud 17:12

De oplossingen komen mi. eerst aan bod na een gedegen probleemanalyse. Wanneer het trajekt daar reeds gefrustreerd wordt hebben we echt 'n probleem...

Mbt. het loze van "optiefen en deaudvallen" gaak volledig mee. Onaangepaste Nederlanders in Nederland zijn een Nederlands probleem. Of ze zichzelf nu Marokkaan achten of niet... (Échte Marokkanen wonen doorgaans gewoon in Marokko.)

widtvoet | 24-05-07 | 17:17

@ robbert jan hendrik 24-05-07 @ 17:12
Zodra Mozart z'n scheurtje weer heeft opengetrokken kun je voor je goeie fatsoen weinig anders meer dan zwijgen.
Het is leden van de Tweede Kamer namelijk - anders dan GS commenters - niet gegund om te spreken onder bescherming van de anonimiteit.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 17:16

Weet je wat mij nu opvalt: Zou het een "gewone" opstand der voetbalhoolies betreffen zoals van Ajax of Feyenoord dan buitelen de politici over elkaar heen in de media om "schande!" te roepen en met allerhande maatregelen te komen. Ik vind het nu (buiten Geert "oneliner" Wilders dan) verdacht stil.
Suggesties iemand ??

robbert jan hendrik | 24-05-07 | 17:12

@widtvoet 24-05-07 @ 15:30
En de geweldige rechtse dogmatische reflex in 'n notendop; deporteren, terug naar het land van herkomst, allemaal oprotten.
Nee, dat zijn nog eens oplossingen waar we ergens mee komen.

LoudAndProud | 24-05-07 | 17:12

@ Curt Doggie
Ah kom nou man (of vrouw), dat geloof je toch zelf niet. Een (deel)verklaring, daar ga je toch niet mee op TV en naar de pers als de cornervlaggen bij wijze van spreken nog zoek zijn? Daar moet je toch eventjes over nadenken, niet?
Nee joh, het is zo duidelijk als wat: dit is een groentemannetje die niet is ingeburgerd maar gekleinburgerd en zich nu schaamt voor zijn afkomst. Daar kan ik mij op zichzelf van alles bij voorstellen, maar waarom houdt-ie dat niet voor zichzelf? Omdat hij zichzelf ook fantastisch vindt (met een v), dat denk ik.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 17:10

@Flodder 24-05-07 @ 16:09
Aha, als PSV supporters het veld op stormen dan is het "enthousiasme" en "feestvreugde" wie is er nu "krampachtig" bezig?
Ik reageerde op de overgrote meerderheid hier die doodleuk beweerd dat dit soort gedrag typisch Marokkans is en dat autochtone supporters zich nooit zo te buiten gaan.
Daarvoor hoef ik helemaal niet krampachtig dingen te verzinnen ,uit mijn hoofd kan ik van de laatste weken al genoeg voorbeelden bedenken.
Een van die dingen waar de kranten en reaguurders hier zo verontwaardigd over zijn is het als typisch "Marokkaans gedrag" beschouwen van het veld op stormen van de supporters.Dat gebeurt dus ook bij gewone wedstrijden ,de laatste keer bij PSV, en daarom haal ik het erbij.Ik had ook de volgende (Europese) wedstrijden kunnen noemen waarbij de afgelopen week supporters het veld op stormden:Straatsburg – Metz, Derby County – Southampton, Nantes – Toulouse en Atalanta – Inter.
Het tweede was de Stewards die worden aangevallen ."Dat zouden Nederlandse supporters nooit doen " las ik hier op Geen Stijl.Het gebeurde vorige week nog bij Utrecht -Groningen.
En zinloos slopen en onschuldigen in elkaar schoppen gebeurde in Alkmaar na AZ-Ajax.
Veranderd dat iets aan het feit dat wat er in Tilburg gebeurt is te idioot voor woorden is?Verandert dat iets aan het feit dat kutMarokkanen de wedstrijd verkloot hebben?
Nee natuurlijk.
Maar zolang ik hier zinnen lees als : "rellen in deze omvang en verschijningsvorm zie je niet vaak" en Rellen van deze stijl en omvang heb ik sinds 1985 (Heizelstadion niet meer gezien" dan past enige nuancering

LoudAndProud | 24-05-07 | 17:09

@ Scared Bennie

Zelf verantwoordelijk, dat lijkt me helder. Ik vraag me af of allach ze in bescherming neemt. Hij geeft een (deel)verklaring die ik plausibel vind klinken, maar die naar mijn mening niet uitputtend genoeg is. Een Mensch kan iets denken (in dit geval: wij worden achtergesteld en/of gezien als parias), hetgeen niet betekent dat wat hij denkt ook klopt. Maar ik denk wel dat die mocro's dat wél zo voelen of denken. Het wordt ze tenslotte ook bijna opgelegd om zo te denken deaur het polikor-establishment, alhoewel mocro's vwb deze thematiek sowieso vaak weinig aanmoediging nodig hebben. Dat krijg je er van als je jezelf fantastisch vindt maar geen ene reet voorstelt, sterker nog: die houding van finnen is één van de oorzaken van het feit dat ze almaar meer uitgekotst worden. Dan creeer je een self-fulfilling prophecy, lijkt me.

bottehond | 24-05-07 | 17:04

Zeg bottehond, zijn mensen nou verantwoordelijk voor de consequenties van hun eigen daden, of moeten ze daartegen in bescherming worden genomen door goeierikken (lees: types zoals Allach)?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 16:57

Ik zeg kapotknuppelen die rotzakken.. gewoon als statement

Wadappes | 24-05-07 | 16:52

Ik ben het op zichzelf wel eens met allach. Het lijkt me evident, eigenlijk. Maar als een sociaal protest uitloopt op intimidatie en een heel nadrukkelijke provocatie is er mogelijk meer aan de hand. Het doet mij nét iets te veel aan de straatjihaddisten van parijs denken. Maar goed: dat doet op zich niet ter zake. Die allach lijkt me een goeie kerel, maar volgens zijn geloofsbroeders weet hij eigenlijk weinig van de islam, hetgeen hij ook toegeeft in dit artikel. Dit is een goeie gozert, voor zover te beoordelen maar irrelevant. En in feite geeft hij zelf al aan machteloos te staan. Op individueel niveau doet hij echter wel heel goed werk. Ik vraag me dan wel weer af wat voor walter aanleiding was om deze gozerT voor de pvda te ronselen. mohammed allach zou beter na moeten denken over zijn loyaliteit. De pvda zal hem misbruiken als schaamlapje en uitvergroot (en dus in feite een leugen) uithangbord. Ik denk dat hij prima op zijn plek zit en veel goed werk doet. Hij doet er goed aan juist niet de politiek in te gaan en dan al zeker niet voor de pvda. Ik zou dat in ieder geval nooit doen als ik hem was. Die SP knakkerT zegt het wat bot, maar hey: bot is beautifull.

www.ontdekislam.nl/forum/viewtopic.php...

bottehond | 24-05-07 | 16:44

Gelijk heeft ie.

anti-dutch | 24-05-07 | 16:29

LoudAndProud 24-05-07 @ 14:39
Je mag van mij zoveel vergelijkingen erbij halen en (krampachtig) verzinnen als je wilt, maar nu ben je mijn clubje en diens aanhang aan het stigmatiseren. 'Bij de huldiging van PSV zijn tientallen supporters het veld opgestormd en moest de beveiliging de spelers en de schaal in veiligheid brengen.' Dat klopt feitelijk wel, maar dat was toch heel iets anders als wat er in Tilburg is gebeurd. Bij de PSV-huldiging konden bepaalde emotionele supporters hun enthousiasme en feestvreugde niet meer in de hand houden. De spelers werden onderdeel van het feestje. Het was ook fout maar niet zo kwalijk als een heel fucking stadion afbreken en stewards molesteren. Daarbij kwamen de van vreugde uitzinnige psv-supporters snel bij zinnen toen het andere publiek massaal; 'laat je club maar in de steek' zong. Dus deze vergelijking van je slaat als een tang op een varken. En, two wrongs don't make a right.

Flodder | 24-05-07 | 16:09

nederland is ziek.... hebben doktoren nodig in witte jassen(en mutsen)
om nederland weer beter te maken..... ik wil ook wel leren voor dokter en vele met mij denk ik..... nu nog een slimme,pientere, hoofdchirurg....

BLOODYBIGBADBULL | 24-05-07 | 16:08

Lobo 24-05-07 @ 10:06
Je neemt me de woorden uit me mond!

dutchguy | 24-05-07 | 15:48

@ LoudAndProud 24-05-07 @ 14:39
Sorry, beetje laat, moes ff wat doen.
Goed, jij vindt dus dat de nieuwswaardigheid van een gebeurtenis samenhangt met de ernst ervan. Moet ik over nadenken, maar ik ga het niet met je eens worden voorspel ik. Kun je zelf niet even wat voorbeelden verzinnen die je ongelijk bewijzen?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 15:40

@Pigha Lal 15:07

Onlangs kwamen er in Rotterdam weer cijfers vrij die lieten zien dat meer dan 90% van de straatroven (nog altijd) door Marokkanen gepleegd worden. @LoudAndProud zou 't naar verwachting dan gaan hebben over het "fenomeen" straatroof, over het feit dat andere bevolkingsgroepen zich er ook aan bezondigen, dat straatroof maar een heel klein onderdeel vormt van alle gepleegde delikten om vervolgens de link met Marokkanen te bagatelliseren. Het gaat immers om straatrovers die vaak toevallig Marokkaan zijn. Niet om Marokkanen die vaak straatroven plegen.

Same here. Marokkaanse gelegenheids"supporters" reizen af naar Tilburg om stennis te schoppen bij een voetbalwedstrijd ('t had net zo goed een demonstratie, een kermis, een urbanfeest ed. kunnen zijn) en in plaats van het te hebben over 't feit dat het uitgerekend, geheel niet toevallig wederom Marokkaanse raddraaiers betreft, wordt de blik afgeleid en gericht op hooliganisme, supportersrellen en "voetbalfans" in 't algemeen.

De foutlinkse dogmatische reflex waar het de bijdragen van kultuurverrijkers betreft in 'n notendop.

widtvoet | 24-05-07 | 15:30

groentemannetjes + hooligans = foute boel

KOMTTIEDANHE | 24-05-07 | 15:30

Wat een inkoppert : "Het zijn jongeren, die duidelijk wilden maken dat ze niets met onze maatschappij hebben." --> hieruit zou je kunnen conluderen dat je dit soort jongeren gewoon kan verbannen uit onze maatschappij en rigoreus het land uitzetten ;)

Edie Hitler | 24-05-07 | 15:18

loudandproud, ben jij hanna groenteman die hier onder een schuilnaam bezig is zich te excuseren voor het feit dat ze zich heeft laten overvallen door Finnen?

Pigha Lal | 24-05-07 | 15:07

Bernhard Bang 24-05-07 @ 14:18
Mede door het betoog van Flodder zie ik in dat de oorzaak van deze rel en de oorzaak van de alledaagse voetbalrellen verschillend zijn.
Maar dat de berichtgeving sensationeel en -ja ik durf het woord te gbruiken- stigmatiserend is ,daar blijf ik bij.Er is niets gebeurd in dat stadion dat niet elke week in de Nederlandse stadions gebeurt.
"Gewoon" supportersgeweld komt niet in deze mate voor?Zal ik wat voorbeeldjes geven?
Afgelopen zondag zijn er nog 30 Ajax supporters in Alkmaar gearresteerd waarbij een horecagelegenheid werd vernield en een voorbijganger werd mishandeld.
Bij de wedstrijd Utrecht-Groningen zijn stewards van Utrecht door de eigen aanhang aangevallen en mishandeld.
Bij de huldiging van PSV zijn tientallen supporters het veld opgestormd en moest de beveiliging de spelers en de schaal in veiligheid brengen.
Ik kan me niet herinneren dat de media of Geen Stijl bij één van die gelegenheden ook maar enigszins verontwaardigd was.

LoudAndProud | 24-05-07 | 14:39

Boeiuh. Kut-Marokkaanse voetbalsupporters. Wat had je dan verwacht?

Klefbeer | 24-05-07 | 14:23

@ LoudAndProud 24-05-07 @ 14:06
OK, dus je bent nu dus wel helemaal afgestapt van je punt dat er geen verschil is met 'normale' supportersrellen. Bij risicowedstrijden heeft het namelijk al lange tijd geen flesjes meer geregend, terwijl die inderdaad best naar binnen gesmokkeld hadden kunnen worden.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 14:18

@ Lange Neus 24-05-07 @ 14:06
"Terwijl je (stiekem) een gewone knul/meid wil zijn, die een mooi en gelukkig leven wilt leiden in het land waar je woont."
Waar heb je die wijsheid vandaan?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 14:15

LoudAndProud 24-05-07 @ 14:04
Dank voor je complimenten. Ik erger me ook aan uitspraken als 'Rellen van deze stijl en omvang heb ik sinds 1985 (Heizelstadion, iets met Liverpool en Juventus) niet meer gezien.' Dat is natuurlijk gewoon dikke bullshit.
Met die beslissing van de knvb wordt wel een hoop belastinggeld bespaard, al is het natuurlijk sneu voor de goedwillende marokkanen. Zij hebben echter maar één zondebok, en dat zijn de idioten die zo huis gehouden hebben. Net zoals de maatregel dat er geen uitsupporters meer bij ajax tegen feyenoord en andersom mee mogen, is deze maatregel volkomen begrijpelijk. Al blijf ik het ook moeilijk te verkroppen vinden dat de goeden altijd moeten lijden onder de kwaden.

Flodder | 24-05-07 | 14:15

-weggejorist en opgerot-

kruisridder | 24-05-07 | 14:07

Bernhard Bang 24-05-07 @ 13:36
Je zou moeten zien wat er allemaal naar binnen gesmokkeld wordt bij voetbalwedstrijden.

LoudAndProud | 24-05-07 | 14:06

Ondertussen in Den Haag: "DEN HAAG - Enkele duizenden allochtonen kunnen de komende jaren stage lopen bij de rijksoverheid. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft afgesproken dat de helft van de stageplaatsen moet worden aangeboden aan allochtonen."

En: "Bovendien dienen meer vrouwen een leidinggevende functie te krijgen. In 2011 moet daarom een kwart van de algemene bestuursdienst uit vrouwen bestaan."

Dus je bent niet per se aangenomen omdat je de beste was, maar omdat je allochtoon/vrouw bent. En omgedraait: Je bent niet per se afgewezen omdat je niet de beste was, maar je bent helaas autochtoon/man.

Wat schiet je hier mijn inziens mee op? Niets!

Stel je voor dat je als allochtone jongere een stageplaats krijgt, omdat je allochtoon bent. Krijg je dan voldoening uit die aanstelling? Ben je er trots op? Lijkt mij niet. Wat bovendien zou kunnen gebeuren is dat de betreffende allochtone jongere een beeld krijgt van: "Hey, ik ben allochtoon, dat betekent dat er veel dingen voor mij geregeld worden, zonder dat ik m'n best hoef te doen".

De afgewezen autochtone jongere (die misschien beter gekwalificeerd was), voelt zich gepasseerd om iets waar hij/zij niets aan kan doen en ontwikkeld misschien een gevoel van "allochtonen stelen onze banen" of iets van die strekking.

Positieve discriminatie is ook discriminatie en ik ben van mening dat geen van de kanten erbij gebaat is op de lange termijn.

En nu de link met dit topic :)
Als Marokkaanse hooligans een voetbalwedstrijd verstoren, moeten zij (net als hun allochtone/club collega's) gestraft worden en dus niet zichzelf in de slachtofferrol gaan plaatsen. Dit houdt dus ook in dat mensen zoals Allach en (linkse) instanties dat ook niet moeten doen.

Als zij er elke keer mee weg komen, puur omdat ze het nu eenmaal moeilijk hebben, zullen ze niet snel met hun misdragingen stoppen, maar wat nog belangrijker is: Ze zullen zich niet gerespecteerd voelen, omdat we ze niet als een stel stoere jongens zien, maar als allochtone slachtoffers van "het systeem".

Hoe zou jij je voelen als iedereen je bestempeld als outcast? Aan de rechterkant ben je een Kut Marokkaan, aan de linkerkant een hulpbehoevend persoon. Terwijl je (stiekem) een gewone knul/meid wil zijn, die een mooi en gelukkig leven wilt leiden in het land waar je woont.

Lange Neus | 24-05-07 | 14:06

Flodder 24-05-07 @ 13:47
Je stellingen zijn zeer overtuigend ,en ik moet toegeven dat een belangrijk verschil inderdaad is dat voetbal en clubrivaliteit meer een rol spelen bij "gewoon" supportersgeweld.
Dat dit soort gasten feitelijk elke gelegenheid aangrijpt om iets uit te vreten is denk ik waar, of het nu een voetbalwedstrijd is of een politieagent die een scooterdief arresteert.
Dat je het breder wilt trekken vind ik prima, en je doet het op een overtuigende manier.
Mijn pijlen zijn meer gericht op reacties alsof het hier een horde barbaren betreft die zelfs in supportersgeweld nog erger zijn dan de autochtone relschopper.
En ik erger me aan de naar mijn mening onterechte beslissing van de KNVB.De enigen die gestraft worden zijn het Marokkaans elftal en de Marokkanen die zich wel kunnen gedragen tijdens een wedstrijd.

LoudAndProud | 24-05-07 | 14:04

Die mocro's zijn altijd beter in afbreken dan opbouwen.

Kielzog | 24-05-07 | 13:49

LoudAndProud 24-05-07 @ 13:34
Het heeft natuurlijk heel veel overeenkomsten, dat klopt. Maar bij gewoon supportersgeweld speelt clubrivaliteit en het voetbal op zich wel meer een rol van betekenis. Voor de rest heeft het ook inderdaad veel van doen met status en aanzien verkrijgen vanuit een negatieve motivatie, een hoop frustratie, zoals ik om 11.00 al stelde. Jij wilt wel erg snel voorbij gaan aan de algehele problematiek met marokkaanse jongeren door het nu puur aan voetbalhooliganisme te koppelen. Ik denk dat er wel een bredere problematiek achter zit. Deze gasten zijn continu de hooligan aan het uithangen. Ik, en vele andere trekken het gewoon wat breder. Maar als je puur en alleen naar de ellende van de oefeninterland kijkt, heb je gelijk. Je kijkt echter dan wel met oogkleppen op naar de materie.

Flodder | 24-05-07 | 13:47

Was daar geen statiegeld op dan?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 13:38

Er klimmen/springen de laatste tijd wel vaker apen over grachten om rotzooi te trappen op plekken waar ze helemaal niet horen te zijn.

Koekje-dr-bij? | 24-05-07 | 13:37

Even wat anders: het was een risicowedstrijd en er werd met flesjes gegooid?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 13:36

@LoudAndProud 24-05-07 @ 12:39 : Sorry, ik denk dat je niet geheel hebt gelezen wat er staat of ik was gewoon niet duidelijk genoeg. Ik zeg alleen dat het niet zo gebruikelijk is dat de 'fans' van een winnend team hun eigen team zelfs bedreigen.

TM | 24-05-07 | 13:36

moet zijn: als je zo zeker bent dat ER een andere oorzaak VOOR IS dan VOOR deze Marokkaanse rellen.

LoudAndProud | 24-05-07 | 13:34

wat is een wat is een politieke statement?

cast | 24-05-07 | 13:33

Flodder 24-05-07 @ 13:20
Waarom een hypothetisch voorbeeld nemen als jong oranje tegen jong Zweden?Ik hoef alleen te denken aan de wedstrijd jong Ajax tegen jong Feyenoord dat ik al eerder aanhaalde.
Ik ben overigens wel benieuwd wat volgens jou de oorzaak is die ten grondslag ligt aan "gewoon" supportersgeweld als je zo zeker bent dat het een andere oorzaak heeft dan deze Marokkaanse rellen.

LoudAndProud | 24-05-07 | 13:33

Als alles georganiseerd was vanuit marokko.nl, is er dan geen sprake van een criminele organisatie? Een kutorganisatie? Ik neem aan dat justitie achter de posters van die oproepen aan is?
Dat de KNVB stopt met wedstrijden tegen Marokko zie ik niet als straf, maar als een noodgedwongen maatregel. Jammer, maar het kan kennelijk niet, vriendschappelijk voetballen tegen Marokko.

makkie | 24-05-07 | 13:32

@LoudAndProud 13:14

Het heeft álles te maken met hun achtergrond. Die schijnbaar onuitroeibare kudtmentaliteit die zich struktureel openbaart bij juist deze specifieke groep (kudtgroentemannetjes) is de verontreinigde aarde die grotendeels de zuurtegraad van hun achtergrond bepaalt...

widtvoet | 24-05-07 | 13:22

LoudAndProud 24-05-07 @ 13:08
Kom regelmatig in een voetbalstadion, zelfs in één zonder hekken. Nooit gezeik, altijd gezellig. En je blijft trouwens voorbij gaan aan het feit dat het wel met hun achtergrond en marokkaanse identiteit te maken heeft. Stel je de vraag. Waren er ook rellen geweest als jong oranje tegen jong zweden had gespeeld? Ik zei ook niet dat het 'erger' was dan gewoon supportersgeweld, wel dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. Dat is de case.

Flodder | 24-05-07 | 13:20

wat een kut koning daar in maroc doet niks voor zijn kamelruiters.

gerritj123 | 24-05-07 | 13:20

dar krijg je als ze in een groep zijn. als je ze alleen tegenkomt durven ze je niet eens aan te kijken.

-Andy Pipkin- | 24-05-07 | 13:16

@zum kotzen 24-05-07 @ 13:03
Hoe vaak ga jij naar voetbalwedstrijden?
Nogmaals ,rellen in deze omvang en verschijningsvormen zag, en zie je heel vaak.
Ook in Nederland.En als ze al minder voorkomen dan in het verleden heeft dat NIETS te maken met "beschaafdere" supporters maar ALLES met overweldigende aanwezigheid van politie, cameras, clubkaarten enz.
Haal de hekken en de cordon ME, politie en stewards weg en er zouden elk weekeinde in de Hollandse stadions doden vallen daarvan ben ik overtuigd.
En inderdaad,het heeft geen zak met "sociaal protest" te maken ,zoals "gewoon" (lees :autochtoon) supportersgeweld daar ook niks mee te maken heeft.
Maar het heeft ook geen zak te maken met hun achtergrond.

LoudAndProud | 24-05-07 | 13:14

@'TrauMa 24-05-07 @ 13:07

Wat een crap van Allach. Dat schijtvolk wilde helemaal niks 'duidelijk maken', het was een natuurlijke oprisping vanwege hun haat en minachting tegen Nederland.
Als Mohammed Allach moet kotsen, zou hij het dan een 'statement' noemen, om 'duidelijk te maken' dat hij misselijk is?

zum kotzen | 24-05-07 | 13:14

KNVB ik heb de oplossing:

Organiseer nog twee extra oefenduels. Jong Marrokko tegen Feyenoord/ Jong Marokko tegen Ajax. Kijken of ze dan nog zo durven te rellen.

Ik denk dat we dan snel een paar problemen minder hebben!

The bass | 24-05-07 | 13:12

@Flodder 24-05-07 @ 13:01
Ik ben het ,na lezing van je comments, volledig met je eens.
Alleen heb ik het vermoeden dat je niet vaak in voetbalstadions te vinden bent.Het soort tafrelen dat zich in het Willem II stadion voltrok is namelijk helemaal niet erger dan "gewoon" supportersgeweld.
Daarmee wil ik het absoluut niet goedpraten.En het feit dat het zo in het nieuws wordt aangedikt heeft ook niks met "racisme" te maken , dat heb ik nooit beweerd.

LoudAndProud | 24-05-07 | 13:08

"De chaos in Tilburg was een ‘politiek statement’, zegt Allach. ,,Het zijn jongeren, die duidelijk wilden maken dat ze niets met onze maatschappij hebben."

opzouten dan, lijkt me simpel...

'TrauMa | 24-05-07 | 13:07

Kom, 265 dagen in het jaar? Nouja, zg winter- en zomerstop dan.

sjaakdeslinksesul | 24-05-07 | 13:04

Wat een ontzettende klootzak ben je dan zeg! In plaats van jezelf en de jongens waar je je voor inzet te distanciëren van dit soort reltoeristen ga je ze de hand boven het hoofd houden? Ga ik me afvragen wat de rest van je finnenclubje allemaal uitgespookt heeft. Nee hoor, als een marokkaan iets doet kan het nooit slecht of fout zijn. Sociaal protest; wat een gotspe!

Koekje-dr-bij? | 24-05-07 | 13:04

@LoudAndProud 24-05-07 @ 12:58

Nogmaals, rellen in deze omvang en verschijningsvorm zie je niet vaak. Wat mij betreft mag overigens met scherp geschoten worden op elk type hooligan-tuig.

En er speelt idd. meer dan alleen gevoelens over een voetbalwedstrijd. Maar dat betekent niet dat je het een 'sociaal protest' kunt noemen, eerder een uiting van volledige minachting en haat jegens de Nederlandse samenleving. Bij een protest geef je aan wat je dwars zit en een stukje visie over hoe het anders moet. Zo'n visie ontbreekt volledig bij deze kudtmarokkanen.

zum kotzen | 24-05-07 | 13:03

LoudAndProud 24-05-07 @ 12:58
Lees mijn posts maar. Flodder 24-05-07 @ 10:47, Flodder 24-05-07 @ 11:00.

Flodder | 24-05-07 | 13:01

@LoudAndProud 24-05-07 @ 12:51
Als ajacied zou ik me 24/7 265 dagen in het jaar doodschamen.

sjaakdeslinksesul | 24-05-07 | 13:01

Ik snap niet waarom er toch zo moeilijk gedaan wordt om die tiefusgroetemannetjes keihard terug schoppen naar land van herkomst... Nederland is een van de drukstbevolkte landen ter wereld, en het lijkt me meer dan logisch dat mensen die zich niet kunnen gedragen in een andere leefomgeving dan die van thuis, gewoon lekker in afrika mogen rellen... Ik mis rita..

Harige Mammoet | 24-05-07 | 13:00

@zum kotzen 24-05-07 @ 12:50
Het feit dat het van te voren op internet aangekondigd is wijst er alleen op dat er geen georganisserde Marokkanse hooligan groepjes bestaan.
Echte hooligans zijn niet zo dom om over het internet aan te kondigen wat ze allemaal van plan zijn.
@Flodder
" Als je na een 2-0 vriendschappelijke overwinning zoveel woede toont, speelt er iets meer" jij bent het dus met Mohammed Allach eens dat het een soort "sociaal protest" is?

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:58

Waarom richt men niet gewoon een Marokkanse Politieke Partij op eigenlijk? Potentiele kiezers zat en dat worden er almaar meer...

*stelt zich een roerig oprichtingskongres voor waarbij Ferdy Mingelen moet bukken voor een vliegende kruk*

widtvoet | 24-05-07 | 12:53

Ze slopen dan wel weer een televaag bord om maar iets positiefs te noemen

neemjemoederindemali | 24-05-07 | 12:52

@LJBrinkhorst 24-05-07 @ 12:38
Dat doen 020 supporters niet???
Kun jij je nog de beschamende taferelen op De Toekomst herinneren waarbij Ajax supporters de spelers van Jong Feyenoord aanvielen en er zelfs entje het ziekenhuis in ramde?
Als ajaccied schaam ik me daar nog steeds voor.Wat nou "dat doen 020 supporters niet"

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:51

ooooww dus dat was het! een politiek statement... Goh ik maar denken dat het asociaal was.
.
Keihard tegen de vlakte slaan dat soort tuig, niet praten direct eronder vegen.

Chinuk | 24-05-07 | 12:50

@LoudAndProud 24-05-07 @ 12:42

Excusez, ik heb niet echt duidelijk op mijn netvlies hoe vaak de afgelopen jaren doorgedraaide 'supporters' de stoeltjes sloopten en moedwillig richting stewards flikkerden, om daarna en masse het veld op te komen en de boel daar ook even te slopen.
ADO-fans kwamen enkele weken geleden het veld op, gefrustreerd omdat ze gedegradeerd waren. Jong Marokko won de oefenpot met 2-0, maar de Marokkaanse 'fans' hadden toch zin om de boel even te slopen. Was van tevoren op internet al aangekondigd. Rellen van deze stijl en omvang heb ik sinds 1985 (Heizelstadion, iets met Liverpool en Juventus) niet meer gezien.

zum kotzen | 24-05-07 | 12:50

@De Beste 12:44

Men bijt kontinu en tot bloedens toe in de hand die hen voedt. Dat kan ook gewoon daar men er zeker van is dat er nog duizenden uitgestoken handen aangeboden worden.

Wie is er nu gek?

widtvoet | 24-05-07 | 12:49

Bij andere relwedstrijden gaan er geen 300 man het veld op.. Hoeft de spelersbus van de thuisspelende ploeg niet met politie-escorte weg (onder drang van het uitpubliek) Krijgen stewards niet massaal stoelen naar hun hoofd gegooid.. Trekken ze erna niet plunderend door de stad..
Dus die wedstrijd heeft zoveel aandacht gekregen omdat het zo "bijzonder" was wat er gebeurde, elke andere wedstrijd waar dit gebeurt was had dezelfde aandacht gekregen.

Mijn buurman is al 20 jaar steward bij Willem 2 en hij was ook bij dezeinterland. Hij heeft gezegd dat hij zoiets als dit nooit meegemaakt heeft en als er nog ooit zoiets gebeurt dan kapt hij ermee.. Chapeau Mocro's! Een man die het gvd al 20 jaar als hobby ziet om daar te staan voor zn club, dat ie er door jullie jeugdelftal geen zin meer in heeft..

Supreme Dutch | 24-05-07 | 12:48

LoudAndProud 24-05-07 @ 12:36
Deze geweldsuitbarsting is meer dan 'gewoon' supportersgeweld. Als je na een 2-0 vriendschappelijke overwinning zoveel woede toont, speelt er iets meer. Daarom is er een andere toon in de discussie en media te horen. Dus niet zo flauw die racism-card trekken, dat misplaatste gedrag is nu juist het probleem. Dat er te veel media-aandacht voor is, ben ik met je eens. Gewoon benoemen wat voor zielige stumpers het zijn en over tot de orde van de dag. Niet te veel met aandacht belonen en ze een bijzondere status veschaffen, daar waren ze juist op uit.

Flodder | 24-05-07 | 12:47

Ze willen dus "niks met onze maatschappij te maken hebben"...
.

Waarom rotten ze dan niet even heel snel weg? Of zijn onze uitkeringen, gezondheidszorg, gratis huisvesting en clubhuizen en PVDA nog steeds helemaal goed genoeg voor ze?

De Beste | 24-05-07 | 12:44

dat moet zijn :" iemand die beweert dat deze relletjes van de Marokkanen NIET te vergelijken zijn met onze eigen Hollandse hooligans..."

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:43

@zum kotzen 24-05-07 @ 12:39
ook voor jou de vraag: op welke planeet leef jij?
Vergeleken bij wat ik de afgelopen 20 jaar in stadions in en om Nederland heb zien gebeuren zijn de Marokkanen die in het Willem II stadion bezig waren allemaal lieverdjes.
En iemand die beweert dat deze relletjes van de Marokkanen te vergelijken zijn met onze eigen Hollandse hooligans ,die is nooit naar een voetbal wedstrijd geweest.

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:42

TM 24-05-07 @ 12:33

Op welke planeet leef jij?Ik zit elke thuiswedstrijd in het stadion en ik weet zeker dat zonder de hekken en cordon politie en ME de supporters van de thuis club en de bezoekende club elkaar zouden afmaken, en het stadion gelijk mee zouden pakken.
En supporters slaan geen stewards??En gaan geen spelers te lijf??Moet ik even wat voorbeelden voor je opgraven waarin dat wel gebeurt of besef je zelf ook wel wat een onzin je uitkraamt?

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:39

@LoudAndProud 24-05-07 @ 12:36

In dezelfde mate als waarin de Marokkanen huishielden? De ernstige rellen zoals de huldiging van ajax na de bekerwinst halen ook het nieuws hoor.

"Alleen nu het Marokkanen betreft die rellen,vechten en vernielen is het ineens nieuws."

Dat klopt niet helemaal. Rellende, vechtende en vernielende Marokkanen zijn niet echt 'nieuws' te noemen.

zum kotzen | 24-05-07 | 12:39

Wat is het toch heerlijk om te lezen hoe leeghoofdig geweld op de meest bizarre manieren kan worden verklaard, dan wel goedgepraat. 't Is maar net waar je je identiteit aan ontleent, denk ik maar. De ene keer worden winkelruiten ingegooid, politie met stenen bekogeld en mensen afgerost omdat 'het gewoon kankuh-Ajaxjoden' zijn, de andere keer voelen de poor man's versions van de Bloods en de Crips zich stoer omdat die nare maatschappij ze dwingt om van die 'fokkin gangsta's' te zijn. Zielepootjes waren het bij dat oefenduel. Niks meer en niks minder. Om die gasten speciale aandacht of zwaardere straffen te geven omdat het Marokkanen zijn, geeft ze een status die ze niet verdienen. Niemand dwingt je om een klootzak te zijn. Daar kies je helemaal zelf voor.

De Vrolijke Kaafir? | 24-05-07 | 12:39

"Je hebt kut-Marokkanen (99%) en je hebt gewone Marokkanen (1%) en die kut-Marokkanen verpesten het altijd voor de gewone Marokkanen."

Helemaal mee eens.

alla | 24-05-07 | 12:39

TM 24-05-07 @ 12:33

Ik zal het je nog sterker vertellen, dat doen zelfs 020-supporters niet, terwijl die er toch de laatste jaren om bekend staan om huldigingen voor het kleinste prijsje nog in het honderd te laten lopen ;-)

LJBrinkhorst | 24-05-07 | 12:38

LoudAndProud 24-05-07 @ 12:32
Vriendschappelijke wedstrijden waar je zeker van weet dat er gezeik van komt, zijn wat makkelijker uit te sluiten als gewone wedstrijden uit de nederlandse competitie. Waarom dat gezeik op je nek halen? Het is heel begrijpelijk en triest tegelijkertijd. De kut-Marokkanen verpesten het altijd voor de gewone Marokkanen.

Flodder | 24-05-07 | 12:38

@Pigha Lal 24-05-07 @ 12:29
Jawel ,er is wel wat aan de hand: waar voetbalwedstrijden zijn wordt er gereld,gevochten en vernield DAT is er aan de hand.
Alleen nu het Marokkanen betreft die rellen,vechten en vernielen is het ineens nieuws.
Wat hier gebeurd is ,gebeurt elk weekeinde wel ergens in een stadion in Nederland, maar daar hoor je niks van omdat het geen Marokkanen zijn.

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:36

Hanneke zou een intiem diner willen bij kaarslicht met Rutger

Lavrenti_Beria | 24-05-07 | 12:34

Kan sponge-fer uit hetzelfde vliegtuig geflikkerd worden als Dries van Agt?

zum kotzen | 24-05-07 | 12:33

-- sponge-fer 24-05-07 @ 12:22 -- Slaapt Joris nog of zeau?

@Pharos 24-05-07 @ 12:28 : En die dan op zondag het halve stadion slopen? En de stewards meteen maar te lijf gaan? En de spelers van hun eigen team dat net gewonnen heeft te lijf gaan?

Kom nou. Dat doen 010-supporters nog niet eens.

TM | 24-05-07 | 12:33

@Pharos 24-05-07 @ 12:28
My point exactly.
En de KNVB is verassend snel met het aankondigen van 5 jaar geen oefen wedstrijden tegen Marokko.
Als deze ongeregeldheden al genoeg reden zijn voor 5 jaar geen wedstrijden tegen Marokko ,dan vraag ik me af hoe lang we nog zouden moeten wachten op een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord als de KNVB dezelfde maatstaf zou toepassen.

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:32

Pigha Lal 24-05-07 @ 12:28
Jij hebt ook een goed normen en waardenstelsel, merk ik. Maar jij bent ook zo'n domme racistische schreeuwlelijk die vroeg of iets later wordt gejorist en opgerot.

Flodder | 24-05-07 | 12:32

Ach, een noodkreet van de pliesie Eindhoven.

"Tis kultureel bepaald. Men is niet aanspreekbaar op eigen gedrag. Ouders werken in 't geheel niet mee. Dwang is noodzakelijk. De Marokkanen blijven zich als Marokkanen zien en sluiten zich op in de eigen groep. Men heeft niets op met de Nederlandse samenleving. Help ons! We hebben de mogelijkheden niet om adekwaat in te grijpen. Het wordt van kwaad tot erger."

widtvoet | 24-05-07 | 12:32

@Flodder 24-05-07 @ 10:47 en Lavrenti_Beria 24-05-07 @ 11:43
De Azijnbode geeft het verhaal anders weer dan het AD. Brusselmans leest alleen "kwaliteitskranten".

Karel kwakbol | 24-05-07 | 12:31

@LoudAndProud 24-05-07 @ 12:16
10.000 Euro boete kreeg de PSV supporter die het veld betreedde. Hier waren slechts 20 supporters opgepakt, waarvan er 16 per ommegaande naar 'huis' gestuurd zijn. Die laatste 4 krijgen waarschijnlijk geen 10.000 euro boete. Er waren ongeveer 300 man op het veld. Als Vreeman het goed geregeld had, had hij 300 x 10.000 = 3.000.000 Euro kunnen verdienen. Dan hadden ze hun eigen clubhuis betaalt.

tipo | 24-05-07 | 12:30

@Pharos 24-05-07 @ 12:28
Je hebt gelijk, er is niet aan de hand.
Nog meer T drinken helpt

Pigha Lal | 24-05-07 | 12:29

Toch wel opvallend dat men hier en in 'de media' volledig los gaat omdat een stel Marokkanen een stadion en een dorpscentrum (laten we wel wezen) sloopt, maar dat bijna niemand zich nog iets aantrekt van wat er zowat iedere zondag gebeurt in stadions en stadscentra, maar dan veroorzaakt door mensen met de namen 'Kees', 'Jan', 'Henny' en 'Jack'.

Pharos | 24-05-07 | 12:28

@Flodder 24-05-07 @ 12:25
je bent een mietje, laat sponge 12:22 zich ook uitleven. Het is de schuld van de maatschappij etc.. Nodig de lieve man uit om t te drinken of zeau.

Pigha Lal | 24-05-07 | 12:28

sponge-fer 24-05-07 @ 12:22

Flikker es ff gauw op naar Stormfront of zeau! Danke!

LJBrinkhorst | 24-05-07 | 12:28

@sponge-fer 12:22

Idioot!

widtvoet | 24-05-07 | 12:26

@ Aussie 24-05-07 @ 10:29

Anja Meulenbelt mot gewoon dur muil dichthouwe en oplazerstralen naar de door haar zo geliefde arabische wereld. Verraadster pur sang.

LJBrinkhorst | 24-05-07 | 12:26

sponge-fer 24-05-07 @ 12:22
hmm twijfel, joris of ban. Ik zou gaan voor de laatste optie.

Flodder | 24-05-07 | 12:25

Die vier euro van dat kaartje hebben ze vast afgepingelt naar 3,25 ofzo.

willem ruis | 24-05-07 | 12:23

LoudAndProud 24-05-07 @ 12:16
Worden voorlopig geen huldigingen meer gehouden in de binnenstad vanwege die rellen. Komt goed uit, omdat er de komen de jaren daar toch niets te huldigen valt.

Flodder | 24-05-07 | 12:22

-weggejorist en opgerot-

sponge-fer | 24-05-07 | 12:22

zou de sharia een oplossing zijn?

Pigha Lal | 24-05-07 | 12:21

@ LoudAndProud 24-05-07 @ 12:16
Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als Ajax de komende vijf jaar even geen kampioen meer werd.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 12:18

kut-marrokaan = voorbibs-berber

sponge-fer | 24-05-07 | 12:17

En in Amsterdam werd een paar weken geleden elke winkelruit tussen het Museumplein en het Leidseplein gesloopt en waren er rellen met de ME op de Stadhouderskade.
Ik kan me niet herinneren dat de KNVB naar aanleiding daarvan voorgesteld heeft om de komende 5 jaar maar even geen Ajax wedstrijden te laten plaatsvinden.

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:16

Als blanke Hollanders dit doen zit er bij de rechter ook niet veel meer in dan 60 uur straatvegen. Nu het om Marokkanen gaat, is dat niet anders. Dus als we zwaardere straffen willen moeten we gewoon de wet aanpassen. Maarrr dat gaat niet lukken met kudtmannetje Bos in het kabinet.

Jaegermeister | 24-05-07 | 12:16

Tis niets anders dan een mentaliteitskwestie. Ongetwijfeld deels genetisch bepaald en opgesloten in de tribale huishouding van die paar duizend families uit het Rif. Die achtergestelde en rurale mentaliteit veranderen zal een opgaaf van jewelste zijn mocht 't al kunnen. Zonder een struktureel besef van de groep zelf en de bereidheid om eea. werkelijk aan te pakken en om te buigen is elke poging mi. bij voorbaat kansloos.

Theeft trouwens wel wat van dat verhaaltje over die vos die op de rug van een gans de overkant van een rivier moet bereiken ivm. een oprukkende, allesverzengende bosbrand. Hij weet de gans ervan te overtuigen dat hij deze werkelijk niet op zal vreten. De vos kan immers niet zwemmen en een wegvallen van zijn beveerd vlotje zou voor hem pronto de verdrinkingsdood betekenen.
Toch zet hij midden op de rivier zijn tanden in de gans. Op de vraag waarom hij dat nu toch doet terwijl dat ook zijn eigen dood betekent antwoordt hij: "Tja, zo ben ik nu eenmaal..."

De aard van 't beestje verloochent zich niet. Maar toch zal 't geprobeerd moeten worden. Het kán niet anders.

widtvoet | 24-05-07 | 12:15

Dus Finnen zijn eigenlijk Kutmarokkanen en dat zijn dus weer geiteneukers...

Het Oordeel | 24-05-07 | 12:12


Achteraf discussiëren heeft geen zin. Ze hadden gewoon sluipschutters op het dak moeten plaatsen. Dan hadden ze meteen de juiste Marokkanen kappot geschoten en hadden we nu niet de discussie tussen kut Marokkanen die het verpesten voor de gewone Marokkanen.

RJ rush | 24-05-07 | 12:11

Wat ik niet begrijp dat bij die studenten-demo een paar jaar geleden in Den Haag, de politie met veel geweld erin hakte, terwijl die studenten zich normaal gedroegen. Bij dat marokkaanse tuig zouden ze keihard op moeten treden. Zeker weten als bij de eerste salvo rubber kogels 20 van die mongolen neervallen, de rest zal gaan nadenken. Heeft niets met rascime te maken.

Vincenzo70 | 24-05-07 | 12:11

Op Geen Stijl hebben ze ook altijd wel iets te zeuren.
Doen ze eens een keertje mee met onze oude Hollandse gewoontes ,is het weer niet goed!
Een telegraaf bord slopen zoals de jongen in de foto vind ik trouwens inderdaad een mooi sociaal protest.

LoudAndProud | 24-05-07 | 12:09

Hanneke laat weten nog op zoek te zijn naar een geschikte bloemenvaas...

Hyppo Kriet | 24-05-07 | 12:06

@ Ronnie M.

Lul toch niet zo dom, achterlijk ventje.

Fin was ooit een grappig bedoelde term voor Marokkanen. Ken je klassiekers. Zodra lutsertjes als jij er serieus mee aan de haal gaan is het hoog tijd iets anders te verzinnen. Groentemannetjes in dit geval. Maar dat zal je in je rabiate moslimhaat wel niet snappen, laat staan dat je er de humor van in ziet.

Lach je uberhaupt wel eens, met die grappen van je om te huilen? Of is dat ook al weer de schuld van moslims?

Derrek Wilder | 24-05-07 | 12:02

Hammar 24-05-07 @ 11:51
Ik denk niet dat je gelijk hebt. Ik kan mij namelijk niet echt voorstellen dat er bevolkingscategorieën bestaan waarin geen klootviolen zouden voorkomen. Dus kut-Joden waren er vast wel.
Moet je opletten als wij de hier zo veelvuldig gewenste Endlösung van het groentemannetjes vraagstuk achter de rug hebben en er zijn 6 miljoen van die gassies vernichtet, of er dan nog mensen zijn die in hun schaamte hardop zouden durven zeggen dat er wel een hoop roittigheid tussen zat. Ik denk het niet. Ik denk dat we heel deftig de honderden jaren bestaande banden met Marokko gaan vieren met mooie tentoonstellingen, waarin de grote waarde van de moslim-leefwijze voor de Nederlandse cultuurgeschiedenis uit de doeken gedaan wordt.

Bernhard Bang | 24-05-07 | 12:01

1. eerstens elkaar opnaaien via internet;
2. vervolgens een stadion slopen en
3. ¿ laatstens (hiervoor) de maatschappij de schuld geven ?

ga eens gauw geyte-neuqen... † krijg eens even lekker anthrax †

* deaudzwijgt † *

FredFlinstone | 24-05-07 | 11:58

@Flodder 24-05-07 @ 11:52 : Jij maakt volgens mij een geintje, van kolonel klootoog weet ik dat nog zo niet... ;)

Mag ras-muzikant tegenwoordig eigenlijk nog wel gebruikt worden? Oooh, PC rulez!!!

Anyway : ik behoor zelf ook tot het ras 'muzikant'. Fucking proud of it too! ;)


@kolonel klootoog 24-05-07 @ 11:52 : Ja, maar dat gevoel heb ik dus ook als ik denk aan Britney Spears, Pete Dougherty, en noem al die anti-muzikale lutsers maar op! Om maar te zwijgen over Joling, Goordon en al die Nederlandstalige meuq...

TM | 24-05-07 | 11:58

@mijnstem 11:27, wat mij betreft houden we "groentemannetjes" er in!

Muxje | 24-05-07 | 11:54

Ronnie M. 24-05-07 @ 11:53
Ben je nog net zo dom als toen.

Flodder | 24-05-07 | 11:53

@Flodder 24-05-07 @ 11:44
Ja deze discussie hebben we eerder gevoerd. Ik blijf er toch bij dat met finnen moslims word bedoelt. Wat je hebt ook Christelijke of Jeaudse Marokannen (zeldzame collector items!!) en die zijn liev maar Moslims zijn Saytains.

Ronnie M. | 24-05-07 | 11:53

@ TM 24-05-07 @ 11:48

Dat Ali B een marrokaan is vind ik geen reden om hem te stigmatiseren als ras artiest. Dat hij een irritante kwezel is en kudt muziek maakt vind ik wel genoeg reden om hem gekneveld, bloedend uit diverse holtes en liggend op een lek vlotje richting Ameland af te drijven.

kolonel klootoog | 24-05-07 | 11:52

TM 24-05-07 @ 11:48
Ja, wel een ras, maar wat voor een ras? Of discrimineer ik nu?

Flodder | 24-05-07 | 11:52

@ Bernhard Bang

Die "kut-joden" waarmee jij een parallel maakt met kutmarokkanen, die hebben nooit bestaan. Joden waren er wel. Tot ze werden gediscrimineerd en vermoord. Kutmarokkanen daarentegen bestaan wel degelijk. En hoe zijn die er gekomen. Door bepaalde niet al te geleerde immigranten mentaal ziek te knuffelen en hen hun hele familie te laten overkomen met zogenaamde herenigingsrechten en meer van die domme onzin en door in Nederland Arabische lessen te verstrekken - godbetert - en door de foute dingen nooit bij hun naam te noemen, oftewel het recept van de Hanneke Groentemannen en de Wouter Bossen van de samenleving, rotzooi verzekerd, gewoonlijk voor anderen dan Hanneke en Wouter. Soms, soms is er gerechtigheid, als je sarcastisch wilt wezen.

Hammar | 24-05-07 | 11:51

je hebt kutsites, en gewone sites, die kutsites zijn vaak veeeel meer interessant

bakoenin | 24-05-07 | 11:51

van mij hoeven die Finnen niet te blijven hoor. Als ze zo ontevreden zijn waarom tiefen ze dan niet lekker geweaun op!!!!?? ALLEMAALLLLLL

Eyerule83 | 24-05-07 | 11:50

Ik zag die Mohammed Allach gisteravond op teevee, zeg maar, en toen zei hij al zo van dat het niet goed was natuurlijk, dus, maar eh... wat wou ik nou zeggen...?
Goeie genade, die man is een kopie van een waanidee! Aan zijn manier van praten kun je al horen dat hij Nederlands heeft geleerd van een welzijnswerker waar-ie kennelijk erg tegenop keek. En zo'n mannetje maken ze dan woordvoerder... wat zegt dat ?!

Bernhard Bang | 24-05-07 | 11:49

-weggejorist-

Ronnie M. | 24-05-07 | 11:49

@ TM
Mee eensch!
Als er een bevolkingsgroep is die zich met behoud van identiteit zich een plek heeft verworven in de NL samenleving zijn het de Molukkers wel. Vergeet niet dat de eerste generatie het zwaar voor de kiezen heeft gehad hiero (interneringskampen etc).
Nu de derde generatie volwassen aan het worden is zie je dat het een hardwerkend en creatief volk is. Behoudens een enkele Hell's Angel...
Ik ken er in ieder geval niet één die uit de staatsruif vreet.
Kan menige fin nog een puntje aan zuigen

heavybas | 24-05-07 | 11:49

@Flodder 24-05-07 @ 11:45 : Lol! Ik heb nog niet genoeg koffie gedronken denk ik... ;)

Enne, waarom zou Ali B. GEEN ras-muzikant zijn? Dat ik zijn creatieve uitingen niks vind is mijn probleem. Ik vind Stockhausen ook niet echt fraai klinken...

TM | 24-05-07 | 11:48

ME, wapenstok, politiehond, politie te paard, pepperspray, rubberkogel.
Zero tolerance, werkkamp. Voorgaande maximaal inzetten.
Als die Marocs andere normen en waarden hebben, straffen volgens dezelfde normen en waarden. Dat zal ze leren.

Vincenzo70 | 24-05-07 | 11:48

TM 24-05-07 @ 11:43
Het was ook een grapje, omdat jij het over ras-muzikanten had.

Flodder | 24-05-07 | 11:45

Ik meld me vrijwillig aan voor het Europese verzet. Of mag dat niet AIVD?

mijnstem | 24-05-07 | 11:45

En wat doet de politie? Niets. Helemaal niets. Waarom wordt die hele zooi niet opgepakt? Omdat de politie bang is. Doodsbang. Ze schijten zeven kleuren stront van Achmed en consorte.
En daar zal in de toekomst weinig aan veranderen.

W?doedammel? | 24-05-07 | 11:45

Momenteel wonen er zo'n 315.000 Marokkanen in 0031. Dit aantal zal de komende 10 jaar met zo'n 40% toenemen. www.foquz.nl/allochtonen/marokkanenG1....

Deze mensen gaan nooit meer weg hier dus we zullen 't met mekaar moeten doen. Gezien de *kuch* geboekte sukcessen mbt. de integratie de afgelopen 15-20 jaar van deze specifieke groep niet-westerse allochtonen kun je je afvragen of een optimistische blik naar de toekomst wel gerechtvaardigd is...

widtvoet | 24-05-07 | 11:44

Ronnie M. 24-05-07 @ 11:38
Bull. Fin = Marokkaan, en Fin is niet het synoniem voor moslim. Maar volgens mij is je dat al eens eerder uitgelegd. Het is gewoon geboren uit minachting voor politieke correctheid. Het is een bespotting, een ridiculisering van de geforceerde politieke correctheid, Groenteman-stijl. 'Het waren geen Marokkanen, of mischien wel maar als dat zo zou zijn zou ik het nooit zeggen'. Finnen waren het.

Flodder | 24-05-07 | 11:44

@Flodder 24-05-07 @ 11:31 : I stand corrected, die doet inderdaad in elk geval nog lekker positief. Ik heb dan ook liever 100 Ali B's in Nederland dan 10 van die zogenaamde 'probleem-gevallen'. Zelfs als ik die man's muziek voor geen millimeter zie zitten.

Overigens lijkt het me overbodig geworden op GS maar nog maar eens : dit gaat uiteraard niet over die Marokkaanse Nederlanders die gewoon relaxed met hun leven bezig zijn. En om eerlijk te zijn kom ik die een stuk vaker tegen dan de troublemakers. Misschien dat 99% van de probleemgevallen in de echt grotere steden woont en maar 1 % in de randgemeenten. Ik weet het ook niet.

TM | 24-05-07 | 11:43

@ Kwakbol
",Het zijn jongeren, die duidelijk wilden maken dat ze niets met onze maatschappij hebben. "
Dat is inderdaad de zin waar het om gaat.
Dat Brusselmans een tendentieuze smaakmaker is heb ik bij het vorige log van zijn hand al laten zien.

Lavrenti_Beria | 24-05-07 | 11:43

@keltie 11:27u,
helemaal met je eens! Maar het is onbegonnen werk. Ergerlijk gedrag.

fuckje | 24-05-07 | 11:43

-weggejorist-

riek | 24-05-07 | 11:42

"De chaos in Tilburg was een ‘politiek statement’, zegt Allach. ,,Het zijn jongeren, die duidelijk wilden maken dat ze niets met onze maatschappij hebben."

Ja want een voetbalstation slopen is natuurlijk wel een hele goede onderbouwing van onvreden en vooral wat er aangedaan moet worden maak je dan heel duidelijk.

Vooreen ieder die toch graag voetbalstations en dergelijke wil slopen, als politiek statement. Dat enkeltje vlindertjes kijken dat willen we best wel voor je betalen. En gezien de aantallen kunnen we wel groepskorting afdwingen.

nilsini | 24-05-07 | 11:42

Het vernielen van het stadion is puur en alleen bedoeld om hun alom aanwezigheid te benadrukken en om autochtone burgers angst in te boezemen. Ook hebben deze NoNo's handig gebruik gemaakt van de aanwezige camera's om hun voorliefde voor Iran, Hamas en alles wat anti westerse is te onderstrepen. Het is het paard van Troye die we hebben binnengehaald met de soldaten die wachten op het startsein om de aanval op Europa te openen. Het gaat gebeuren! Alleen nog een beetje doorfokken en dan hebben ze de demografische oorlog alvast gewonnen. Het is een sluw en strategisch complot waar wij allen met open ogen intuinen. Het veroveren van Europa is het allerhoogste doel. Zie het als de Koekoek vogel die te beroerd of niet in staat is om zelf een nest te bouwen en het andere vogels laat doen om ze vervolgens uit hun nest te gooien en de hele handel te claimen. Zo ook Europa. Handige infrastructuur, strategisch gelegen en noem maar op... uitmoorden en afpakkken. It's sad but true!

mijnstem | 24-05-07 | 11:42

Het Amerikaanse 3 strike out systeem invoeren !
.
3 keer een fout maken is een hele lange periode de bak in, zelfs voor 3 kleine vergrijpen !

Burgerlijke ongehoor | 24-05-07 | 11:41

"‘De treinen zaten helemaal vol en ze hadden heel wat gedronken." Nu nog een broodje ham erbij en ze zijn op de goeie weg.

H_C_Q | 24-05-07 | 11:40

@Behangdelul 24-05-07 @ 11:37
de linkse multicul media inderdaad, het is allemaal zo voorspelbaar, volgens mij zitten daar voornamelijk wereldvreemde enge Hanneke Groenteman types...

Onderbuik | 24-05-07 | 11:38

@mijnstem 24-05-07 @ 11:27
Heel simpel.
Door moslims (Marokannen & Turken) finnen (zonder hoofdletter F) te noemen vermijdt je een tsunami van Links. U loopt Moslims in een verdoemhoekje te stoppen balblabla generaliseren etc... Roept u maar, u weet wat ik bedoel.
Tevens oogt fin prettiger dan marokaan of turk aangezien dit woord veelvuldig in de reacties van bepaalde topics voorkomen.
Finnen zijn een goed volk waar weinig op te kankeren is daarom (denk ik) is er gekozen voor deze naam. Wat voor slechts valt er over een Fin te zeggen? Ow ja, ze hebben belachelijke regel voor snelheidsboetes.

Ronnie M. | 24-05-07 | 11:38

Een sociaal protest.... ach ja waarom niet, de media slikt het wel..... case closed,op naar de volgende!

Behangdelul | 24-05-07 | 11:37

zo is dat Awasawas 24-05-07 @ 11:30

laat die 'dieren'lekker ravotten in hun eigen 'tuin'!

riek | 24-05-07 | 11:35

de volkskrant is een fascistische krant met als enig bestaansrecht het prediken van de multicul-doctrine.
Die multicul-doctrine is een fabeltje gebleken, dus het bestaansrecht van de volkskrant is al lange tijd weg.
Stop de cultuur-verloedering stop de volkskrant!

Onderbuik | 24-05-07 | 11:34

@sjaakdeslinksesul 24-05-07 @ 11:27:
Bullseye. Ik ga ook geen excuusbrief sturen naar een huisjespark als daar weer eens een stel hersenloze kaaskoppen het interieur sloopt. Ik verwacht wel dat ze genadeloos op hun flikker krijgen en de veroorzaakte schade vergoeden.

Lobo | 24-05-07 | 11:33

@ Ronnie M.

Jij bent zeker kampioen matige grappen verzinnen?

Fred Bonifatius | 24-05-07 | 11:32

TM 24-05-07 @ 11:27
Je vergeet Ali B.

Flodder | 24-05-07 | 11:31

Kijk naar Bokito in Blijdorp je kunt ze leren lachen maar het blijven wilden ( een kleine groep uitgezonderd) dus echt Handtam of aangepast krijg je ze niet. Het is daarom een stuk humaner ze terug te plaatsen in hun natuurlijke habitad.

Awasawas | 24-05-07 | 11:30

99% tuig - 1% goed volk.
Die 99% in een lekke roeiboot de zee op sturen.
Als ze echt hard roeien kunnen ze het misschien net halen tot aan die achterlijke zandbak, Marokko, waar ze vandaan gekomen zijn.

Painkiller | 24-05-07 | 11:30

@sjaakdeslinksesul 24-05-07 @ 11:05,
verkapt racisme?
maak daar maar gewoon racisme van.
Een boel van die subsidie vreters zijn zo racistisch als de pest.

vander F | 24-05-07 | 11:28

Onmiddellijke immigratiestop vanuit 00212 , stop op importhuwlijken. Lik op stuk beleid, schade op daders verhalen, strafmaat drastisch omhoog. Kosten voor detentie / heropvoeding op ouders/ daders verhalen, zonodig uitkering intrekken, alsook verblijfsvergunning /paspoort.

Als Nederland dit niet doet, gaat Nederland naar de haaien, want het paard van Troje is al binnen. En het paard van Troje had eigenlijk al buiten de stadspoorten in brand gestoken moeten worden, en niet van een uitkering voorzien...

Den Haag: LUISTEREN EN HANDELEN! DOE JE WERK!

bello | 24-05-07 | 11:28

Je hebt kut-Joden en je hebt gewone Joden en die kut-Joden verpestten het ook altijd voor de gewone Joden. Tussen de Nederlanders zitten een heleboel kloothommels en mafkezen, maar die verpesten het tenminste niet voor ons allemaal. Daarom zijn wij beter.
* hè, ik kom helemaal in de stemming... wanneer gaan we sterretjes knippen? *

Bernhard Bang | 24-05-07 | 11:28

@Bernhard Bang 24-05-07 @ 11:22
Houden, Aruba is een prachtland. Ideaal om te relaxen de mensen zijn er vriendelijk. Perfect Vakantieland en je zal er geen tokkies aantreffen aangezien zij niet meer dan een camping in frankrijk kunnen veroorloven.
De Antillen zijn wat minder maar ook heel mooi, je moet er alleen niet de verkeerde straat in lopen dat wil nog wel eens slecht aflopen maar Zon, Zee, Strand en lekker chickies. Wat wil je nog meer?

Ronnie M. | 24-05-07 | 11:28

@Bernhard Bang 24-05-07 @ 11:15 : O.K. Da's waar. Maar de Molukkers hadden dan nog een echte klacht. Die situatie was volkomen anders, die mensen *moesten* hier wel naar toe komen omdat ze Indonesie uit werden geflikkerd.

Daarbij : Als je met die jongens muziek ging maken(en ik heb dat vaak gedaan want het zijn gewoon ras-muzikanten) dan had je nooit(meer) een probleem. Die mensen waren/zijn in elk geval zo creatief als de neten. Positief ingesteld dus, ondanks die wanhopigen die een trein kaapten.

Over Marokkaanse Nederlanders hoor ik alleen maar negatieve ellende. Die *willen* volgens mij gewoon alleen maar klagen, klagen, klagen.

TM | 24-05-07 | 11:27

Het is ook buitengewoon frustrerend als slechts 98% van de marokkanen het bederft voor die andere 2% die wèl willen integreren.

Conan de Rabarber | 24-05-07 | 11:27

@Sebastiaan75 24-05-07 @ 11:20
Waarom zou een Marokkaan die gewoon een baan heeft en verder niemand tot last is een protestmars moeten organiseren tegen iets, dat hij helemaal niet gedaan heeft? Ik lach toch ook om dat wijf dat door Bokito is gepakt, iedere pedo en de Haagse dakmoordenaar, waarom moeten Marokkanen zich dan wel verantwoordelijk voelen voor "hun mensen". Wie zich normaal gedraagt en zich niet identificeert met die kutmarokkanen hoeft zich ook nergens voor te verontschuldigen.

sjaakdeslinksesul | 24-05-07 | 11:27

Het is gewoon heel jammer dat 95% van die gasten het verpest voor de overige 5%. Maar ik snap die jongens wel hoor. Ik denk dat we ze gewoon meer geld moeten toestoppen, dat ze daarom ontevreden zijn. Ze kunnen namelijk geen (eerlijk verdiende) BMW kopen, en die hardwerkende Hollander wel en dat is niet eerlijk!

keltie | 24-05-07 | 11:27

Kan iedereen voor eens en voor altijd ophouden met Marokkanen FInnen te noemen.
1. Het is uitermate beledigend voor de Finse nationaliteiten.
2. Misschien nog belangrijker. Het neigt weer naar politiek correct gedrag. Het zijn Marokkanen! Waarom mag dat niet gezegd worden?
Ik heb het hier al zo vaak gelezen maar kan er maar niet aan wennen. Wat een onzin!

mijnstem | 24-05-07 | 11:27

"Geen van deze jongens zegt dat het een protest was uit maatschappelijke onvrede. Anders hadden zij het moeten weten. Juist Amsterdam West kampt in grote mate met Marokkaanse probleemjongeren. "
Ik durf er mijn portemonee er wel om te verliezen dat geen deze jongens het woord "Maatschappelijke onvrede" ooit heeft uitgesproken/gedacht.

Liefjes | 24-05-07 | 11:26

kut! het zijn niet altijd die groentemannetjes maar er zit altijd de nederlandse al-qaida weer achter genaamd SP. Ik schaam me eerlijk gezegd steeds en steeds meer dat ik SP meer dan geregeld gestemd heb! Mijn excuses bij voorbaat al aan alle reaguurders!

overVecht | 24-05-07 | 11:24

@Wheeler, Waarom moet jij weg gaan als dit jou land is. Je moet je niet weg laten jagen..!

Roewl | 24-05-07 | 11:24

@ Sebastiaan75 24-05-07 @ 11:20
Na de moord op Van Gogh was er één land in Europa waar Moslims een protestmars organiseerden tegen terreur en geweld: Noorwegen. Van de 17.000 moslims in Noorwegen kwamen er 50

Bernhard Bang | 24-05-07 | 11:23

Laten we het vooral gaan goedpraten wat ze gedaan hebben! Dat die gasten zich identificeren met hun nationale elftal is prima maar kan me niet voorstellen dat ze in marokko ook na elke wedstrijd massaal de hele toko beginnen te slopen. Doe eens nadenken kansjongeren!! en ga anders deaud

gewgle | 24-05-07 | 11:23

@ Wheeler 24-05-07 @ 11:21: Probeer Marokko eens !
.
Als ik hier om me heen kijk lijkt het of ze allemaal in 0031 zitten

Burgerlijke ongehoor | 24-05-07 | 11:23

@dekijker 24-05-07 @ 11:16
Waarom loopt U Bokito te vergelijken met een fin. Weet jij wel niet hoe beledigend dat voor een Gorrila is. Ik vind dat u tendieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend bezig bent.

Ronnie M. | 24-05-07 | 11:23

sjaakdeslinksesul 24-05-07 @ 11:05
Inderdaad, er wordt altijd wel terecht gezegd dat Wilders ze op één hoop gooit, maar allerlei sociale welzijnswerkers doen precies hetzelfde. Erg kwalijk. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Dus inderdaad het statement van het jaar. "Je hebt kut-Marokkanen en je hebt gewone Marokkanen en die kut-Marokkanen verpesten het altijd voor de gewone Marokkanen". Discriminatie vanwege een über-slecht imago is het gevolg. Goede Marokkanen moeten die logica inzien en er alles aan doen om hun imago te verbeteren. Daarbij moet discriminatie, ondanks dat het wantrouwen te begrijpen is, niet als iets normaals gezien gaan worden. Of nog erger gestimuleerd worden á la facist Wilders. Tweedracht tussen etniciteiten is iets slechts, een tweedracht tussen goed en slecht die etniciteiten overstijgt is iets goeds.

Flodder | 24-05-07 | 11:22

@ Ronnie M. 24-05-07 @ 11:18
Ja zeg... Engeland heeft Ierland, Frankrijk heeft Corsica, Duitsland heeft de ex-DDR, Limburg is al zo groen, en wat moeten we dan met Aruba?

Bernhard Bang | 24-05-07 | 11:22

Als ik een fin op straat doodschiet puur uit frustratie dan is dat ook een sociaal protest? Ik wil verhuizen naar een land waar geen finnen wonen als het aan mij ligt.

Wheeler | 24-05-07 | 11:21

Het is zo moeilijk om respect te houden voor al je medemensen... zwart, wit, geel, bruin, grijs... op dit moment: het zijn allemaal kut marokkanen! De klootzakken, die het stadion en de omgeving vernield hebben en mensen daar en elders nog meer angst en agressie hebben ingeboezemd. Verder de rest van de Marokkanen, omdat ze vandaag geen grote protestmars tegen het geweld organiseren en de ouders, die in een totaal andere wereld leven en in veel gevallen niet bereid lijken zich aan te passen en daardoor hun kinderen niet kunnen voorbereiden op de maatschappij, zoals die in NL is.

Sebastiaan75 | 24-05-07 | 11:20

Als ik btw die Rachid El Hajoui zo hoor zou je bijna gaan denken dat Maorijnissen de Naam SP gaat veranderen in Nationaal socialistische partij !

Burgerlijke ongehoor | 24-05-07 | 11:20

Ja, Bokito is ook een groentemannetje. Wel goed dat Jong Oranje niet tegen elf van zulke hoefde...

KenniQ? | 24-05-07 | 11:18

Nederland kan dit probleem in 1x oplossen, iedereen mag maar 1 paspoort hebben in Nederland anders moet hij de Nederlandse Nationaliteit opgeven met alle bijbehorende rechten.
Jammer dat Nederland dan economisch zelfmoord pleegt dus dat is een no no.
Dus ik stel voor deporteer alle marokannen en anders moslimgespuis naar Limburg bouw er een muur om heen en geef het met bijbetaling aan Belgie.
(Online Petitie komt later, zit op werk en wil graag me baan behouden)

Ronnie M. | 24-05-07 | 11:18

Ja op het NOS journaal was hij te zien die Allach. En natuurlijk waren WIJ als Nederlandse maatschappij schuld aan alles wat er gebeurde. Het zat er gewoon aan te komen omdat ze zich buitengesloten voelden, achtergesteld en wat nog meer. Minuten lang kon Allach zijn zegje doen bij de NOS.
Wie is die vent eigenlijk en waarom is hij de persoon die ze aan het woord laten? Anders dan ons weer voorliegen kan ik me geen reden bedenken...

ExtremeExtremist | 24-05-07 | 11:18

Iedereen in mijn omgeving heeft het zo gehad met die Marokkkanen, Islam, terreur, verkrachtigen, roof, liegen, geweld, jaloezie en vooral het oliedommme groepsgedrag dat zelfs linkse stemmers langzaam om zijn. En dat biedt weer hoop voor de toekomst.
Niet opgeven lieve mensen. Het kan maar zo zijn dat het allemaal met die Islam helemaal niet gaat lukken.

mijnstem | 24-05-07 | 11:18

Als er een Bokito over de dam is, volgen er meer

dekijker | 24-05-07 | 11:16

Er is niks nieuws onder de zon. Toen Molukkers in de jaren '70 een aantal aanslagen pleegden, kwamen uit hun gelederen ook zegslieden naar voren die dit gedrag verklaarden uit de moeilijke maatschappelijke omstandigheden waarin deze jongeren verkeerden. Daarop stelde de oude Anton Constandse (hij leve voort in onze herinnering) met zijn typerende nasale stemgeluid de volgende vraag: "Maar als ze zo ziek zijn, moeten ze dan niet naar een sanatorium?"

Bernhard Bang | 24-05-07 | 11:15

Sociaal protest My Ass.

A-Sociaal Protest wellicht. En daar moeten de autoriteiten gewoon met de knuppel overheen gaan. Kudt-Volkskrant. Ik ben steeds verheugder dat ik een paar jaar geleden maar een echte krant ben gaan lezen.

TM | 24-05-07 | 11:15

We moeten ook heel andere krantenkoppen hebben, vetgedrukt: Marokkaanse jongens zetten zich voor aap in stadion! Bedoel, dacht je net lekker cool-in-the-gang bezig te zijn geweest, zitten ze je 'n beetje uit te lachen!
Bij NOVA, filmpje van rennende jongens op het veld, hop terug weer naar de tribune hollend, over een hek kukelend, nog een hek en hee, ineens is ie 'n tijdje weg! Deskundige aan tafel: "Ai, die is bont en blauw, want daar zit een soort betonnen geul, die is toch dieper dan je denkt."

Adalgar | 24-05-07 | 11:15

Enkeltje Slochteren voor die Berbers, kunnen ze daar mooi sociaal protest houden..

bla d bla zer | 24-05-07 | 11:14

En de volgende generatie ligt al weer in de kinderwagens...

widtvoet | 24-05-07 | 11:13

Er komt een oorlog.

mijnstem | 24-05-07 | 11:11

pst. het is sp-bestuurslid...

Butpluggie | 24-05-07 | 11:09

Weinig of geen aandacht helpt missschien wel. Zie de gup die gister tijdens de CL finale het veld op kwam. Totaal geen tv beelden dus heeft hij niet bereikt wat hij wilde nl. wereldwijd op tv. Dus volkomen zinloos wat hij deed.

Agent327 | 24-05-07 | 11:08

Zulke Groentemannetjes gewoon op n vliegtuig zetten.. en dan boven mar*kko de laadklep open!

Roewl | 24-05-07 | 11:07

Is dat abos met zijn IQ op zijn rug???

Morrizz | 24-05-07 | 11:06

Als je nou welbeschouwd naar de reacties van die soepsidiehoer van het Samenwerkingsverband van Marokkanen en naar die Jansen van het Mulierinstituut kijkt, wie houdt er dan eigenlijk extremistische standpunten op na? Zij zeggen namelijk dat de maatschappij verantwoordelijk is voor de daden van kutmarokkanen en dat alle Marokkanen verantwoordelijk zijn voor hun wangedrag.
Gewoon verkapt racisme: alle Marokkanen worden op de grote hoop geggoid zijn en de kudtmarokkanen zijn blijkbaar niet volwaardig genoeg om zelf hun eigen keuze kunnen maken, dat doen wij blijkbaar voor hen.

sjaakdeslinksesul | 24-05-07 | 11:05

@Flodder 11:00

Tja, niet te veel aandacht geven... De oude media bestaat helaas zo'n beetje bij de gratie van dit soort figuren. Vaak kunnen er met dit soort berichten mooie een-tweetjes worden opgezet met de linkse politieke partijen en de welzijnsmaffia.

Aussie | 24-05-07 | 11:04

‘Respect voor iedereen die het veld op gaat om zo te laten zien dat niemand met ons moet focken!’" (qoute AD) Als je je niet thuis voelt in Nederland sodemieter dan zo snel mogelijk op naar het rifgebergte of spring uit sociaal protest met z'n allen van een hoog flatgebouw af maar blijf met je poten van andermans eigendommen af.

Dr Mastermind | 24-05-07 | 11:03

Wat Flodder (Flodder 24-05-07 @ 11:00) zegt.

kolonel klootoog | 24-05-07 | 11:03

huh? Waarom wordt ik nou gejorist?

Claude Jacque | 24-05-07 | 11:01

Jullie snappen er werkelijk niks van. Het was een protest tegen ons alcoholgebruik en hedonisme. Als de Islam hier met strakke hand regeert, dan is het over met dit soort uitspattingen.

tipo | 24-05-07 | 11:01

O ja, lees net in de Azijnbode de volgende quote van Minister ter Horst: "Of de etnische afkomst van de relschoppers daarbij een rol heeft gespeeld, laat ze nog nagaan. De bewindsvrouw benadrukte in een reactie echter dat het haar veel te snel gaat om dat verband direct te leggen. "
Hoezo wereldvreemd.....

ArieB | 24-05-07 | 11:00

Je kunt het beter een asociaal protest noemen. Een uiting van woede ingegeven door zelfhaat. Depressies naar buiten gericht.
.
Het is gewoon de cultivering van een slecht imago. Het zijn losers die hun status ontlenen aan de benaming kut-marokkanen en het gedrag wat daarbij hoort. Gewoonlijk betekenisloos, nietszeggend op het vmbo of de schappen aan het vullen bij de Dirk. Geen aandacht, geen erkenning; een gevoel van totale mislukking. Vervuld van frustratie, jaloezie en (onbewuste) zelfhaat verkiezen zij maar al te graag de slachtofferrol. Kun je de rest haten, is een stuk makkelijk dan jezelf. 'Die Nederlanders accepteren ons toch niet en ze discrimineren ons', klinkt hun klaagzang. Dan wordt er in de media ook nog eens gewillig een identiteit verschaft. Een identiteit waardoor ze wel aandacht krijgen, waar afschrikking vanuit gaat, waar ze een gevoel van betekenis en macht van krijgen; éindelijk erkenning.
Oftewel, niet teveel aandacht geven net als bij schreeuwende kinderen. Ze teren op die aandacht. Ze gewoon wegzetten als de prutsers die het zijn en consequent straffen bij overtredingen. Wel veel aandacht geven aan marokkanen die het goed doen. Dit gerel een 'sociaal protest' benoemen, was niet slim van Allach, al bedoelde hij het goed, denk ik. Hij verschaft ze onbedoeld, in hun ogen, een gelegitimeerd excuus.

Flodder | 24-05-07 | 11:00

we hebben naast de Fin er weer ééntje bij haha Groentemannetjes..

Alcoholic | 24-05-07 | 10:59

Volgens mij moet het begrip "eigen verantwoordelijkheid" nog eens worden uitgelegd aan deze Finnen. Er zijn namelijk ook genoeg die het wel redden hier in 0031 , gewoon een kwestie van de juiste instelling. Maar ja, als je van mening bent dat anderen (de overheid met name) moeten zorgen dat je werk krijgt, een leuke woning, autotje etc. dan heb je het gewoon niet begrepen... Sociaal Protest my Ass, onvrede is het, prima, maar doe er dan wat constructiefs aan.

ArieB | 24-05-07 | 10:57

wat de overheid niet begrijpt is dat dit soort groentemannen alleen naar een harde hand luistert.. mijn persoonlijke mening is tegen de muur zetten. maar aangezien dat voor sommigen misschien te radicaal is, kan ik ook best leven met een enkeltje woestijnië voor velen....

cebass | 24-05-07 | 10:54

ex-voetballer Mohammed Allach toont

LOL

WelStyl | 24-05-07 | 10:53

@ 2Faced 24-05-07 @ 10:39

... dat dachten ze van Mokito ook!!! Vergissing..

Comrade | 24-05-07 | 10:53

ROFLOL @ TOBUS!

kolonel klootoog | 24-05-07 | 10:53

Driewerf hoera voor Rachid El Hajoui. En nu maar hopen dat de Nederlandse politici zich eens niet verschuilen in zogenaamde politieke correctheid, maar deze en andere randdebielen eens snoeihard aanpakken. Je kunt tegenwoordig beter een stadion slopen of iets dergelijks dan foutparkeren.
Aanpakken, aansprakelijk stellen en laat ze maar dokken. Het overschrijden van grenzen moet consequenties hebben, dat leer je een kleuter al.

knurfie | 24-05-07 | 10:51

@whatisup? 24-05-07 @ 10:42
nooit ! voorbeeld, gister op bezoek bij iemand die (verrassing verrassing) veel last heeft van Groentemannen. Groentemannen die voor z'n raam staan de godganze avond, vuilnispakket continu omflikkeren, heel hard gammelagammela tegen elkaar roepen, inbraken aan de orde van de dag... denk dat dit wel een herkenbaar beeld is.

Politie al 10 miljard keer gebeld, gister dus ook nog maar een keer. Komt er vervolgens een 'burgerauto' aanrijden met twee agenten erin. Praatje met de heren gemaakt en foetsie. Bellen ze later terug nav de melding die 'we' gemaakt hebben.. "we hebben geen strafbare feiten kunnen constateren"

Hier word ik zo moe van... snap je dat nou niet agentje met je blauwe broek dat ze geen strafbare feiten plegen op het moment dat ze jullie zien aan komen kakken... Gebruik datzelfde fanatisme als jullie bij de verkeershandhaving gebruiken. Om de zoveel honderd meter een camera, en 40 mobiele controles op een gemiddelde dag.

DeDerdeKamer | 24-05-07 | 10:51

@ Bubbah 24-05-07 @ 10:37
.. wat zeg je nu? Holldansen? Nee, dank u. Ben niet zo'n aanhanger van de Griekse Grondbeginselen... No offence hoor, ieder zn meug.

Comrade | 24-05-07 | 10:50

kan iemand even Fleur Jurgens' boek Het Marokkanendrama naar de heren Allach en Jansen sturen? Ik betaal de portkosten.

drijflijk | 24-05-07 | 10:48

Hoe zou het met Arib zijn?

het lukt haar (op onze kosten) best aardig om de cultuur van land & koning vast te houden in 0031.

superjan | 24-05-07 | 10:48

Wout: "meneer, u weet dat met 210 km/u over de vluchtstrook, bumperkleven, rechts inhalen, dit alles mobiel bellend met de gsm in de hand strafbaar is?"

Tobus: "ja agent, maar dit is mijn sociaal protest tegen files, die toch echt door uw en mijn falende en langs elkaar werkende overheden worden veroorzaakt".

Wout: "Oh, maar dan is er niets aan de hand, sorry voor de overlast."

Tobus: "geen probleem meneer, mag ik nog even met u op de foto? Voor op het internet, begrijpt u wel?".

Tobus | 24-05-07 | 10:48

Karel kwakbol 24-05-07 @ 10:16
Als je het zo ziet, concludeert Allach hetzelfde als de GS-reaguurder. Namelijk dat het geen zak met voetbalhooliganisme te maken heeft en alles met de sociale en culturele problemen met marokkanen. Alleen GS gaat met het verhaal aan de haal, door te zeggen dat Allach het een terecht 'sociaal protest' vind. Het klopt wel dat er weer bar weinig zelfkritiek in door klinkt, maar GS versterkt dat nog even.

Flodder | 24-05-07 | 10:47

zeg als je die Allach quote doe het dan goed, hier lijkt het net alsof hij iets goed praat, ondersteunt terwijl hij er zich fel tegen keerde.

reinhardt mey | 24-05-07 | 10:46

@Claude Jacque 10:44

Dat was geen Fin, dat was een Groentemannetje!

Aussie | 24-05-07 | 10:46

-weggejorist-

Claude Jacque | 24-05-07 | 10:44

geen stadionverbod maar een coffeshopverbod voor deze boys, daar pak je ze wel op

ed.. | 24-05-07 | 10:44

@ caspert79 24-05-07 @ 10:40

Ik stel voor om als sociaal protest Wilders kaal te scheren met met zijn xenofobe giechel in de menie te hangen en daarna terug naar limburg te schoppen met de instructie vooral in zijn achterlijke provincie te blijven.

kolonel klootoog | 24-05-07 | 10:43

Hoe durft 'ie!?!? Wat een mafkees. Sodemieter toch op. Wanneer gaan we eens met scherp schieten?

whatisup? | 24-05-07 | 10:42

Het is wel de week van ontsnapte apen zeg. Simpele oplossing: de totale kosten die gemaakt moeten worden om die zooi te herstellen moeten verdeeld worden over de gefilmde en dus bewezen vernielers. Betalen zullen ze. Hier kan justitie weer eens nuttig werk verrichten.
Deze keer mag een gedeelte van de schade ook naar de knvb en de gemeente Tilburg die te naief (cq te dom) waren om in te zien dat zelfs een vriendschappelijke wedstrijd als deze extra beveiliging nodig heeft gezien de ervaringen uit het verleden.

sgandaalich | 24-05-07 | 10:42

-edit: humorloze CHINEES -

veel vaak en vet | 24-05-07 | 10:42

@Adalgar Ik vind dit nou niet bepaald een situatie om lacherig om te doen. Er wordt voor weet ik hoeveel vernield en mensen mishandeld. Alle fotogenieke groentemannen opsporen, een hoog aantal uren taakstraf (in en om het stadion in tilburg schoonmaken) en alle schade laten vergoeden lijkt me een betetere optie dan erom te lachen en verder gaan.

keltie | 24-05-07 | 10:41

Bubbah 24-05-07 @ 10:39
Toen bestond Jan Maorijnissen en JP nog niet, want die houden alleen van een dialoog. Zelfs met criminelen.

Mossad.il | 24-05-07 | 10:41

@Lekker Belangrijk© 24-05-07 @ 10:39,
dat wordt hamsteren voor Cohen.

vander F | 24-05-07 | 10:40

@DeDerdeKamer,
Parijse toestanden? Graag! Dat ruimt op.

fuckje | 24-05-07 | 10:40

Ik stel voor dat we als ´politiek statement´ massaal op Wilders gaan stemmen. Zowiezo waarschijnlijk de enige manier om dit probleem op te lossen.

caspert79 | 24-05-07 | 10:40

Het slechte nieuws is eauk nog dat onze thee clipper is afgefikt.

Lekker Belangrijk© | 24-05-07 | 10:39

Gewoon nog zo'n wedstrijd organiseren in de kuip...
paar loopplanken van tribune naar veld en als er dan nog een
paar van die randdebielen het veld opkomen.... planken weghalen, gracht vol
met water... en dan de oproerpolisie ze naar de gracht laten drijven als hersenloze varkens...
HAPPEN NAAR PEIJENBURG!!!!
want zwemmen kunnen ze tog niet

2Faced | 24-05-07 | 10:39

holtor 24-05-07 @ 10:37
home.hetnet.nl/~rPn60/rel'666.jpg

Toen... wist de politie/marechaussee nog hoe een wapenknuppel werkt. Helaas ver voor mijn tijd.

Bubbah | 24-05-07 | 10:39

Wat zou Pim hiervan gevonden hebben?
(behalve enorm geyl, zo'n stadion vol marrokaantjes, natuurlijk)

wilmeister | 24-05-07 | 10:39

@sjaakdeslinksesul 24-05-07 @ 10:35
Uitlachen ja, maar nadat je 'm op z'n bek geslagen hebt, op de grond hebt gewerkt, en tijdens het over 'm heen piesen.

Kees Maf | 24-05-07 | 10:38

gewoon de harde hand erover, en geen rooibos gepraat

Patrick Zweedsey | 24-05-07 | 10:38

Aleph 24-05-07 @ 10:08: want ook succes komt van buitenaf en niet door je eigen gedrag in hun kamelenvisie.

Is, denk ik, de bron van het probleem; als je een feodale instelling hebt, dan is iedereen zijn eigen baas en krijg je, als man, alles van je vader of van zijn beschermheer (ja, dat geldt ook voor schaapsherders). Mensen worden niet gezien als individuen, maar als onderdeel van een familie. Die constructie ontbreekt hier, want papa werkt in de fabriek en de baas van de fabriek ziet jou niet als familie of als onderdeel van een familie die hij moet beschermen - hij vindt dat jij gewoon naar school moet. En daar heeft 'ie groot gelijk in, maar papa snapt dat niet.

Anyway - excuses excuses excuses - die gasjes moet je natuurlijk net zo hard straffen als ze destijds met die Ajax supporters hebben gedaan.

Niet voor Jan | 24-05-07 | 10:37

@ padjakker deluxe 24-05-07 @ 10:31

Dat komt omdat je als je je in de meeste normale landen misdraagt en je te buiten gaat aan het maken van uitermate zinloze en geweldadige politieke statements je gewoon een knuppel in je nek krijgt, zoals het hoort. Nederland is een makkelijke keuze wat dat betreft. Een beetje slopen en thee en een koekje toe.

kolonel klootoog | 24-05-07 | 10:37

O waar zijn de tijden van gewoon ouderwets politiegeweld. De lange lat erop.

holtor | 24-05-07 | 10:37

Comrade 24-05-07 @ 10:17

Downplayen? Bagetaliseren is Neerlandscher (en ook nog eens een goed Holldandsch gebruyck).

Bubbah | 24-05-07 | 10:37

@Adalgar 24-05-07 @ 10:33
Hahaha, ja lachen als ze net je tomtom gejat hebben.

sjaakdeslinksesul | 24-05-07 | 10:35

@sleng 24-05-07 @ 10:10
omdat als er tegen opgetreden wordt je van die rellen krijgt zoals we hebben kunnen zien in de voorsteden van Parijs. En dan is het voor iedereen ineens duidelijk... de grote meute is gewoon tuig !

het is juist het tegenovergestelde wat men altijd predikt, een kleine groep welwillenden en een overgrote groep Groentemannen

DeDerdeKamer | 24-05-07 | 10:34

@Fred Bonifatius 24-05-07 @ 10:28
Ze bedenken steeds weer nieuwe initiatieven om de vergrijzing te beteugelen.

Don Quichote | 24-05-07 | 10:34

Uitgesproken negatief gedrag, herhaaldelijk, zelfs als rode draad in hun dagelijks leven, maakt dat deze jongens inmiddels de meest verachte groep zijn in de samenleving. Zó veracht, dat je er zowat medelijden mee krijgt en zo zit ik er dan ook vooral naar te kijken, met de gedachte: wat een sneue eerloze, zwakbegaafde, armetierige jochies! En een glimlachje kan ik niet onderdrukken, als ik dat doelloze heen en weer geren op zo'n veld zie en dat lachwekkende geklauter in een voetbaldoel. Haha, zo pathetisch, man! Want al wat ze doen, is zichzelf vreselijk te kakken zetten, zichzelf buitenspel te manouevreren en ondertussen hebben 'wij' mooi wat om op te kankeren en diep te minachten en uit te lachen.
En daarmee hebben we gelijk dè remedie jegens dit soort jongens: uitlachen, keihard uitlachen! Dàt zal ze leren!

Adalgar | 24-05-07 | 10:33

Het zijn jongeren die niets met onze maatschappij te maken WILLEN hebben. Hee, wat hebben we ook al weer bedacht voor diegenen die zich niet houden aan onze collectief opgestelde en aanvaardde regels? Juist, straf. Met de tandenborstel schoonpoetsen dat stadion. Sociaal protest my ass.

poursuivant | 24-05-07 | 10:32

Als die Nederlandse maatschappij nou zo fucking onrechtvaardig en hard is voor dit soort mocro's, wat doen die lutsers hier dan in hemelsnaam? Ik ga toch ook niet in Noord-Korea of Iran wonen en daar voetbalstadions slopen omdat ik het niet eens ben met 'de maatschappij' daar? Of is dit te eenvoudig gedacht?

padjakker deluxe | 24-05-07 | 10:31

Ik heb zin om Mohammed Allach vol in zijn bek te schijten als 'politiek statement'.

dlseth | 24-05-07 | 10:30

@ Aussie 24-05-07 @ 10:19

... goed punt daar. Dit is NL: Hier wordt je niet, om dat je toevallig met een slurfje onder je buik word geboren, automatisch voorgetrokken en altijd verwend. Althans: niet op straat.

Comrade | 24-05-07 | 10:29

@tipo

Anja Meulenbelt is de verpersoonlijking van het woord dhimmi.

Aussie | 24-05-07 | 10:29

@Lobo 24-05-07 @ 10:06

Mooi gezegd...

O ja begin zo langzamerhand te denken dat het eigenlijk helemaal niet zo'n klein groepje is wat het verpest voor de rest.. wat ze dan altijd achteraf zeggen.... Denk dat de meerderheid der Finnen zorgen voor problemen..

Scirea | 24-05-07 | 10:29

@tipo 24-05-07 @ 10:25,
tuurlijk, als het Nederlandse elftal ergens speelt breken ze de boel ook altijd af.

vander F | 24-05-07 | 10:28

wat zijn ze toch zielig, ze hebben het echt zo slecht hier.

voooral lekker doorgaan met het verneuken voor de degelijke Nederlander (want marokkanen die in nederland zijn geboren zijn toch nederlands?)

***SLETBEK*** | 24-05-07 | 10:28

@emaaerka 24-05-07 @ 10:14
Lukt ze niet, da's massief gewapend beton...

Kees Maf | 24-05-07 | 10:28

Zo ontzettend typisch hoe de marokkaanse jongeren in 020-west zelf over groepsgedrag en vet doen voor je matties spreken, terwijl soepsiediemocro's en zelfverklaard expert Jan Jansen het allang beter weten: sociaal protest. Alleen al die mateloze arrogantie om de getuigenissen van direct betrokkenen terzijde te schuiven en dan wel over deze mensen te beslissen. Met maar één doel: geld bij elkaar sprokkelen om overbodige onderzoeken naar en tot mislukking gedoemde projecten voor kudtmarokkanen op touw te zetten. En de goedwillende marokkanen worden gewoon vergeten of een beetje gepaaid met anti-Wilderspraat. Echt, de eerstverantwoordelijken die ervoor zorgen dat goedwillende marokkanen nog steeds in het verdomhoekje zitten, zijn niet de kutmarokkanen in hun midden, maar hun zogenaamde belangenvertegenwoordigers en onze beleidsmakers, dood moeten ze.

sjaakdeslinksesul | 24-05-07 | 10:27

Godzijdank zijn er mensen als Rachid El Hajoui (die van het tweede linkje). Wellicht een meerderheid. Als die nou eens allemaal hun stem zouden verheffen! Maargoed, mag je dat van ze vragen? Ik ben autochtoon, maar voel ook geen enkele behoefte om me te gaan verontschuldigen voor het gedrag van sommige mede-autochtonen (hooligans, tokkies, kaalkopjes, kampers, etc.), en m'n best te gaan doen hun gedrag te veranderen. Aanpakken! Geldt voor relmarokkanan, en eerder genoemde autochtone low-lifes.

Kees Maf | 24-05-07 | 10:26

@vander F
ze beschouwen zichzelf als marrokaan, als groenteman, rooibos, de grote theedrinkert enz.. dit ook nou es gaan doen, dan komen we ergens...

ed.. | 24-05-07 | 10:26

Anja Meulenbelt ziet het door haar eigen racistische bril: "Marokkanen slopen stadion, staat er als kop in het Parool. Je kunt dus ook zeggen: het gaat geweldig met de integratie. Die jongens, die dus Nederlanders zijn, hebben zich geheel aangepast. Ze zuipen zich in de trein heen al klem , niet speciaal een islamitische traditie, en slaan dan aan het verbouwen. Het zijn echte Hollanders geworden zullen we maar zeggen."

tipo | 24-05-07 | 10:25

ben geen fan van Hanneke G, maar het Groenteman bashen is al weer zoooo last week. Hou op daarmee.

Jazzper | 24-05-07 | 10:25

Waarbij maar weer eens is bewezen dat lokaal SP bestuurslid Rachid El Hajoui de juiste toon aanslaat.

Bung Phê | 24-05-07 | 10:24

Blank/zwart gewoon kapot knuppelen, allemaal!

De StoorZenDer | 24-05-07 | 10:24

schrijf. *schaamt* ;-)

Armageddon | 24-05-07 | 10:24

En die laatste is er één van de SP. Dat is de eerste zinnige uitspraak die ik uit een SP-er heb horen komen.

derkcs | 24-05-07 | 10:23

Leer eens een keer Nederlands mensen. Marokkaan schijf je zeau.

Armageddon | 24-05-07 | 10:22

Kom op ook die SP-er uit de VOLKSKRANT citeren!

Vic | 24-05-07 | 10:21

uberLOL trouwens @ pica en z'n tag!

vander F | 24-05-07 | 10:20

Zullen we eens een Sociaal protest in Mekka houden en daar die doos molestreren.

DarkCrusader | 24-05-07 | 10:19

alle die zo iets doen moeten de schade dan ook maar betalen!
al duur het de rest van hun leven.de schade verhalen hoe dan ook.
met allle rellen,wordt je opgepakt dan sta je ook voor de schade.
dan ben je gauw van zulk soort tuig af.geen geld geen afreis.

amber | 24-05-07 | 10:19


Lees burgemeester Vreeman ook eens;
,,We hebben hier de Turkse clubs Galatasaray en Fenerbahce op bezoek gehad en dat ging vlekkeloos. Dus het kan ook anders.''

Waarom steken Marokkanen er toch altijd bovenuit?
En wat nou NederMarokkanen
,,De supporters van Jong Marokko kwamen uit heel Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.''

www.brabantsdagblad.nl/bdbinnenland/ar...

Het waren dus niet eens allemaal 'onze kut Marokkanen'.
En dus blijkbaar specifiek Nederlands probleem,
wel specifiek problemen met Marokkanen.

Wat zijn het nou, Marokkanen, Nederlanders

vander F | 24-05-07 | 10:19

Nog een vraag voor de grote denker Allach: waarom zijn het altijd Marokkaanse jongens en niet meiden die de boel lopen te verzieken? En waarom zijn Marokkaanse meiden bijv. oververtegenwoordigd op Universiteiten en Hogescholen t.o.v. Marokkaanse jongens? Dat zou dus betekenen dat een deel van de jongeren zwaar gebukt gaat onder het leven hier in 0031 en het andere deel er wel de vruchten van plukt.

Aussie | 24-05-07 | 10:19

Is het bij een sociaal protest niet veel zinvoller als je sociaal protesteeert? En dus met je poten afblijft van spullen die niet van jou zijn. G O E V E R R E D O E M E !

kolonel klootoog | 24-05-07 | 10:18

sociaal protest.. dan begraaf ik al die teringmannetjes levend ook als sociala protest.. domme allach,rot ook maar op eikel

gekkehuus | 24-05-07 | 10:17

... ik zat het vanmorgen ook nog met stijgende ergernis te lezen. Het ergste vond ik nog dat die Marrokaanse Pietje Puk het had over: Hollanders met een Marrokaans tintje, Geen echte Marrokanen!!! Marrokaans Tintje? Heet dat beroemde dubbele paspoort, inclusief die onafwendbare dubbele nationaliteit opeens een "tintje"??? Dat is wel een heeeeel selectief taalgebruik. Die man is goed geintergreerd. Downplayen, noemen we dat in "goed" NL's

Comrade | 24-05-07 | 10:17

Het wordt echt tijd dat iedereen de verantwoordelijkheid voor het inrichten van zijn eigen bestaan, ongeacht kleur of (geografische) geschiedenis.
De maatschappij de schuld geven van je eigen gedrag is een zwaktebod en hierdoor niet acceptabel.

M.A.W Ga maar deaudt

eric@fuall | 24-05-07 | 10:17

@Simon_GS dit heeft niets met voetbalsupporters te maken. Heb je het artikel wel gelezen?

keltie | 24-05-07 | 10:16

De inhoud van het AD is iets anders:
Ik heb het de laatste jaren wel vaker zien misgaan als Marokkaanse teams hier speelden, maar dit was extreem. Er ging zoveel woede van uit. Niet alleen de vernielingen vond ik erg, ook het fluiten tijdens het Wilhelmus.’’

De chaos in Tilburg was een ‘politiek statement’, zegt Allach. ,,Het zijn jongeren, die duidelijk wilden maken dat ze niets met onze maatschappij hebben. Met al die camera’s in de buurt was Tilburg het ideale podium. Triest en zorgwekkend.’’

Kortom Brusselmans leg dat artikel van de Azijnbode zaak eens voor aan Raad voor de Journalistiek.

Karel kwakbol | 24-05-07 | 10:16

Mag ik van de gelegenheid gebruik maken:
Mohammed Allach, ga eensch deaud! Het molesteren van een stadion als "politiek statement" betitelen is far out!

Don Quichote | 24-05-07 | 10:16

sociaal protest? Is dat een reden om de boel dan maar te slopen... volgende keer mss maar in de arena, die toko mogen ze wel met de grond gelijk maken..

emaaerka | 24-05-07 | 10:14

Je hebt het overigens wel netjes in het uur bij elkaar getiept brusselmans, noestere knaap ben je ook, luistervinkje, ijverige nieuwskloppert!

sleng | 24-05-07 | 10:14

Mijn vooroordelen over voetbalsupporters zijn ook weer bevestigd. Uiteindelijk lezen we iedere maand wel zo'n bericht in de krant. Als ik naar roeiwedstrijden ga kijken dan roeien daar alle nationaliteiten door elkaar. En nog nooit een dranghek gezien.

Simon_GS | 24-05-07 | 10:13

@Cloodtvieaul,
wil je de woorden "marokaan", en "gemeenschap", alsjeblieft NOOIT meer in 1 zin zetten? Dank je wel!

fuckje | 24-05-07 | 10:13

Ik zag Mo Allach gister als in het Staatshoernaal en wond me toen al op over het zielige slachtoffergejank. Kan me er nu niet meer druk over maken.

zum kotzen | 24-05-07 | 10:12

"groepen die het gevoel hebben te worden buitengesloten van de maatschappij bepaalde excessen veroorzaken" . Dit is een Kip-Ei vehaal. btw, de meeste kut-marokkanen worden gewone marokkanen als ze alleen zijn, maar in een groep is het direct rellen geblazen. watjes!

theking | 24-05-07 | 10:12

alltijd klagen over hoe slecht Nederland en de Nederlanders voor de Mocro gemeenschap zijn maar doe er dan wat aan.. mocro's van Nederland verzet je hier tegen en pak allemaal het eerste en beste vliegtuig terug als jullie het hier niet meer zien zitten.. wij wensen u het allebeste komo-vrouwtje boompje beestje in jullie thuisland toe... en val onze hardwerkende Mocro's die wel willen niet meer lastig met dit soort zijk

Rest In Privacy | 24-05-07 | 10:12

Zijn die deskundigen en sociologen nou zo dom of zijn de reaguurders nou zo slim?
Protest dit.... onvrede dat.. Laat me niet lachen!
Mo kwam de volgende dag andere Mo tegen en zei..."ehwaa weett je... zzag je die rachid en mo, zze wwaren echt ggek weetje..."
In normale taal: "Hoi, heb je gister rachid en mo het veld oprennen? Goed he, dat ze dat durfden... iedereen vindt ze nu stoer"

Swedish Chef | 24-05-07 | 10:10

Wie kan er dan antwoord geven op de vraag waarom er nog steeds niet aan gedaan wordt? Dank u.

sleng | 24-05-07 | 10:10

Er gloort hoop dat men nu in de marokkaanse gemeenschap ook genoeg van dit soort groenteboertjes krijgt die het voor iedereen - allochtoon & autochtoon - lopen te verzieken.

Nu maar hopen dat de marokkaanse gemeenschap genoeg 'zelfreinigend vermogen' heeft, want van nederlandse politici hebben we niets te verwachten.

Cloodtvieaul | 24-05-07 | 10:09

-weggejorist-

Synner | 24-05-07 | 10:09

Aan het niveau van z'n uitspraken te zien is Alaaf inderdaad een ex-voetballert. Wat een zeldzame sukkel.

Aussie | 24-05-07 | 10:09

Marokkaan, ex-voetballer en sociaal pedagogisch medewerker....
Pfff. ik weet niet waar ik moet beginnen.

Teen | 24-05-07 | 10:09

"Sociaal Protest" Flikker toch op...
Oppakken, opruimen en optyfen!

jeugdvantegenwoordig | 24-05-07 | 10:09

De reden dat het niet goed gaat met zoveel Finnen is dat ze de oorzaken van succes of verlies altijd buiten zichzelf zoeken: "het is de schuld van de maatschappij die ons uitsluit", "had dat meisje me maar niet moeten uitdagen met haar korte rokje". Daardoot zal het nooit wt met ze worden, want "ze kunnen er toch niks aan doen" dus naar school gaan, je normaal gedragen of gaan werken heeft ook geen zin, want ook succes komt van buitenaf en niet door je eigen gedrag in hun kamelenvisie. Daarom heeft t drinken met die Finnen ook geen enkele zin. Langdurige therapie in een (liefst gesloten) inrichting zou kunnen helpen...

Aleph | 24-05-07 | 10:08

"Wij leven in een nachtmerrie van goede bedoelingen en verkeerd begrepen idealisme." (Theo van Gogh)

tipo | 24-05-07 | 10:08

Berbers zijn gewoon een tragisch door de Arabieren verkracht en vernederd volkje!

Ariel | 24-05-07 | 10:08

Nu liggen er weer open kansen voor justitie, het OM en minister Hirshi Ballin om deze prachtjongeren te voorzien van mildere straffen gebaseerd op het niet wensen te discrimineren van deze geweld- en haatzaaiende jongeren.
.
Weet iemand hoe hoog de boete is als je als autochtoon het veld op komt en gepakt wordt?
.
Wanneer verschijnen de eerste foto serie's met oproep voor de daderTs om zich te melden bij de pliessie?

TyfusLeijer | 24-05-07 | 10:07

Als je zo ontevreden bent hier, waarom ga je dan niet lekker bij een familielid wonen, terug naar de apenrots. Daar is alles veel beter joh, geen dieskriemienasie enzo. "Die jongens zijn ontevreden en tonen dat op deze manier" pleur toch op man! Ik heb geen ontevreden groentemannetje gezien op dat veld, ze hadden de grootste schik als je het mij vraagt!

keltie | 24-05-07 | 10:06

Ik word hier zo moe van

meenjedatnou | 24-05-07 | 10:06

Het is wel duidelijk dat deze knulletjes zich meer identificeren met Marokko dan met Nederland. Sterker nog, ze haten 0031. Ze maken hun opleiding massaal niet af, redden het daardoor (en door hun houding) niet op de arbeidsmarkt. Alle kansen die ze krijgen in dit land hebben ze afgewezen. Voor hen blijft niks anders over dan een kansloos, verzuurd bestaan in 0031, anderen de schuld geven van eigen falen en rondkomen van een bijstandsuitkering (betaald door de zo gehate werkende 0031er), criminele activiteiten (lekker jatten van de gehate 0031er) of een combo van beide. Deze gehate 0031er voelt er steeds meer voor om dit soort types een handje mee te helpen richting het door hen zo geliefde thuisland, win-win situatie voor alle betrokkenen toch?

Lobo | 24-05-07 | 10:06

Ach gut, wat zijn ze weer zielig. Misschien gewoon eens schade laten betalen, is dat een idee? Maar nee, ze zullen wel weer een buurthuis erbij krijgen en misschien mogen ze zelfs wel gaan vlindertjes tellen in het Rifgebergte...

Shani | 24-05-07 | 10:05

het blijven relnichten

Spamkip | 24-05-07 | 10:05

4 tips voor jonge marrokkanen:

1- Maak je opleiding af
2- Ga werken
3- Gebruik geen drugs
4- Zoek een leuke hobby voor de avonden en weekenden en stop met rondhangen.

Integratie verzekerd!

Bopati | 24-05-07 | 10:04

Je hebt kut groentemannetjes en je hebt gewone groentemannetjes???
Zit daar eniig verschil tussen dan?? en zo ja, waarom??
Een minuteman en we hebben een heel land als gratis parkeerplaats.

endeldarm | 24-05-07 | 10:04

Als er 2 soorten Marokkanen zijn, waarom gaat de groep Marokkanen dan niet eventjes de kut-Marokkanen dwingen zich normaal te gedragen? Ik neem aan dat ze van hun 'kut' imago afwillen?

Dhr. Blond007 | 24-05-07 | 10:04

"De overheid moet ze keihard aanpakken. Niet langer knuffelen en kijken of het goed gaat. Je moet ze eerst tegen de grond slaan en dan pas praten. Dat gebeurt in andere landen ook.’"
Even opletten heren van de pvda en relpliesie, hierboven staat een de beste methode!!!! Doen andere landen ook.

Hellsmurfje | 24-05-07 | 10:03

Het is dus allemaal de schuld van de gewone Marokkanen die niet in opstand komen tegen de kut-Marokkanen.

Atheisme.nu | 24-05-07 | 10:03

echte leipe mocro flavour he haha... maar naar de hel met sociaal protest!

Kris | 24-05-07 | 10:03

Je kunt 99% van alle problemen oplossen met een knuffel en een kopje thee. Die ene procent los je op met een enkele reis richting Sahara.

Zeddegeizot | 24-05-07 | 10:03

"gevoel van onvrede bij de Moroc jongeren over de nederlandse maatschappij" moet zijn "gevoel van onvrede over marokanen in de nl maatschappij".

pooface | 24-05-07 | 10:03

Het ligt altijd aan onze overheid, de Nederlandse racisten en nooit aan deze Groentemannen en de goede linkserT.
.
Iedereen, ja iedereen, krijgT kansen in 0031 en diegene die dat niet oppakken schreeuwen het hardst om respect onder geweldadige onlusten afgedwongen.

TyfusLeijer | 24-05-07 | 10:03

Mooi gebaar met die bloemen, prima uitspraken van een paar marokkaanse nederlanders die het ook buitengewoon zat zijn.
Jammer dat links het weer met oogkleppen op gaat goedpraten.

OpenDeur | 24-05-07 | 10:02

wanneer worden we hier eens wakker en lossen we het gewoon op de enige manier op die ze begrijpen: middels geweld

DenLangel*l | 24-05-07 | 10:01

"Je hebt kut-Marokkanen en je hebt gewone Marokkanen en die kut-Marokkanen verpesten het altijd voor de gewone Marokkanen"

Ja, dat is natuurlijk wel waar. Van wat ik begrepen heb was het weliswaar een grote groep kut-Marokanen, maar de overgrote meerderheid van het Marokaanse publiek heeft zich normaal gedragen.
En die worden voor het gemak allemaal maar op een grote hoop gegooid, en uitgesloten van voetbalwedstrijden van hun team.

Andreas B. | 24-05-07 | 10:00

Mooi 1-2tje met Pritt, B'mans..
Earth calling Allach: u kunt weer neerdalen vanaf uw roze wolk.

BroncO | 24-05-07 | 10:00

@ Brusselmans

Mooie timing...... moeten we je voortaan 'Last Minute Brusselmans gaan noemen' ?

Tyler-Durden | 24-05-07 | 09:59

Zie ook:
www.ad.nl/binnenland/article1392221.ec...

Hier staat het volgende te lezen:
"Bovendien was op websites van Marokkaanse Nederlanders al opgeroepen de wedstrijd te verstoren. ‘Vanavond rellen! Laat zien dat we echte barbaren zijn!’, was te lezen op Marokko.nl. ‘Respect voor iedereen die het veld op gaat om zo te laten zien dat niemand met ons moet focken!’"

en

"De chaos in Tilburg was een ‘politiek statement’, zegt Allach. ,,Het zijn jongeren, die duidelijk wilden maken dat ze niets met onze maatschappij hebben."

duimelaar | 24-05-07 | 09:59

Wat een slachtoffers van onze maatschappij zijn het ook, die arme, hardwerkende shoarm... uhmn groenteboertjes :(.

sExpi | 24-05-07 | 09:59

het is de schuld van de jeaude

Pigha Lal | 24-05-07 | 09:58

-edit die logt vanuit Swaziland -

Rest In Privacy | 24-05-07 | 09:58

o ja helemaal vergeten het zijn zielige mensen en kunnen er niks aan doen...

donttouchmytralala | 24-05-07 | 09:58

Hebben ze zoveel beelden van die gasten, allemaal op internet zetten, oppakken en KEIHARD aanpakken! Echt alle kosten laten vergoeden! Opzouten met je "Sociaal Protest" dat is het zeker ook als je een auto openbreekt voor een handtasje!

Just my opinion | 24-05-07 | 09:57

mensen die het stadion vernielen moeten lekker meehelpen met opruimen en daarna stadionverbod. Prima zaak.

Rest In Privacy | 24-05-07 | 09:57

OMG Groentemannetjes. :D
Kudo's +1

Sebastiaan | 24-05-07 | 09:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl