Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Kantoor van Al Gore

elgoor.Al Gore, de nieuwbakken milieufreak die Nederland onder reuzengolven laat verdwijnen liet in Time Magazine apetrots zijn workspace zien. Check de FOTO en denk om je hart. Wat we op die foto zien is waarschijnlijk het meest milieuverspillendste kantoor van gans de Verenigde Staten. Check die drie Apple HD cinema displays, de allergrootste en duurste schermen die er zijn, goed voor 450 watt. Dan daarachter een televisie van zo'n 250 watt die nutteloos aanstaat. Vervolgens tellen we ongeveer 60 duizend bomen die door Al Gore het leven hebben gelaten om als papierrommel verder te leven in zijn kantoor. Elders in het Time artikel staat nog dat mr. en mrs. Gore beiden in een Mercury Mariner Hybrid SUV rijden, goed voor een verbruik van één op elf (in de praktijk zal dit natuurlijk veel lager zijn). En ondanks de aanpassingen aan zijn ranche, is hij nog steeds goed voor een energieverbruik per dag, waar een gemiddeld Nederlands gezin een maand mee rondkomt. Vooral zo doorgaan.

Reaguursels

Inloggen

Niet helemaal eerlijk. De foto is uit 2000. Hoe ziet zijn kantoor er 7 jaar later uit?

voorstoppert | 23-05-07 | 11:50

.. ja maar ... wat is er nou eigenlijk mis met opwarming (anthropogeen of niet)? we zijn 1 graad verder en er is nog niks dramatische gebeurd!!

anyway opwarming ???? globaal gezien is 1998 het warmste jaar (2006 was nummer 5 of 6)

al 9 jaar geen opwarming! . (overigens als je alleen naar het zuidelijk halfrond kijkt daar is sinds 1983 geen opwarming meer)

maar ja de meeste meetpunten staan vooral op het noordelijk halfrond (vooral in eurpa en de vs waar de opwarming het grootst is)

rundfunk rudi | 23-05-07 | 11:12

@karel kwakbol,
Ik heb het artikel grotendeels gelezen. De auteurs betwijfelen de juistheid van de CO2 meting en het causale verband tussen CO2 en mondiale temperatuurstijging. Ze geven zelf aan dat dit verband niet alleen op statistische gronden is gelegd, maar dat ook het mechanisme erachter te verklaren is.
Ze bestrijden de gegevens die IPCC gebruikt, omdat hierbij metingen ten onrechte zijn weggelaten. Bijvoorbeeld omdat ze in de buurt van een stad zijn gedaan. Zelf corrigeren ze daar liever voor, en waarschuwen ze dat metingen bij een bos ook niet betrouwbaar zijn.
Wat ze zelf ook noemen en niet bestrijden is dat de ijskapmetingen consistent zijn met de huidige directe metingen. Dat is toch een sterke indicatie dat de ijskapmetingen betrouwbaar zijn. En die zijn niet onderhevig aan invloeden van stad, oceaan of bos.
Meetwaarden voor de laatste decennia ontbreken in het artikel. Juist die waarden vormen een alarmerende bevestiging van de eerdere klimaattheorieen.
Verder geven ze geen verklaring voor hun stelling dat de CO2 fluctuaties zouden worden veroorzaakt door het weer, anders dan een statistisch verband ten opzichte van hun gecorrigeerde meetwaarden. Dat is weer het gebruik van statistiek op de klassieke manier: lies, big lies and statistics.

Ik zou zeggen tegen die onderzoekers: Ga vooral verder met dit onderzoek:
- Aanvulling van de meetgegevens tot zo recent mogelijk.
- Verklaar waarom ijskapmetingen van de afgelopen decennia betrouwbaar zijn gebleken, maar dat voor het verleden kennelijk niet zijn
- Verklaar hoe weersinvloeden de globale CO2 concentratie bepalen, als het gaat om jaargemiddelen en terwijl er soms een vertraging van honderd tot duizend jaar zichtbaar is in het veronderstelde statistische verband.

makkie | 23-05-07 | 09:35

mijn fiets is ook hybrid, soms moet ik trappen, soms heb ik de wind in de rug. Al Gore is een tyfus gladde aal. Goedkope charlatan. Misschien moeten we toch nog blij zijn met Bush als president? Fuck, lijkt wel een nachtmerrie!

Patrick Zweedsey | 23-05-07 | 08:52

Al Gore is een hele grote vette oplichter op de loonlijst van de mil-i-eu maffia en sekte van wereldsverbteraars. Zijn act is slim als je hem niet door hebt. Hij doet alsof het mil-i-eu hem werkelijk iets kan schelen,scheldt af en toe voor de vorm en in de media op Bush, belegt nog steeds in hele dubieuze transacties die niet tot hem te herleiden zijn en doet graag erg populaire tegen zijn fake showbizz vrienden. Vindt de hele wereld eigenlijk een grote e-bay en ons eigenlijk allemaal grote losers die beter spaarlampen kunnen aanschaffen om nog enig licht te vinden in de duisternis van onze onwetendheid.Maar al met al past hij wel bij deze tijd waarin de act het belangrijkste is en als je slim bent altijd leuk veel geld en publiciteit kan opbrengen.

nadenkeniseenkunst | 23-05-07 | 00:05

Gore kijkt in de spiegel en ziet God, want het is de mens die verantwoordelijk is voor deze klimaatverandering, zo machtig is de mens.
Nog machtiger is de mens als deze zichzelf kan dwingen zijn eigen destructie te stoppen. De milieumaffia is de nieuwe kerk.
Een grote grap, en inmiddels al zoveel vaak geroepen in alle media dat de meerderheid er nog intrapt ook. En nee, je moet niet klakkeloos aannemen van tegenstanders dat het een hoax is maar je moet wel je eigen conclusie trekken op basis van alle beschikbare info.
Dat betekent dus dat je ook niet klakkeloos de boodschap van Gore moet aannemen omdat het allemaal zo begrijpelijk en grafisch gelikt wordt gebracht. Een van de gouden zakenregels, vertrouw die man met de gelikte Powerpoint niet op zijn woord ;)
Als we dan toch allemaal klakkeloos dingen gaan aannemen kunnen we net zo goed allemaal weer in God gaan geloven. Op zich wel een idee, want dan zorgt God er wel voor dat het allemaal goed komt, lekker makkelijk ;)

BassieNietAdriaan | 22-05-07 | 23:10

koerbagh 22-05-07 @ 17:45: zoals ik al eerder zei: Jones is netzo erg als moore!

LoL @ S?v?ke | 22-05-07 | 21:45

@ inquisitra;
Hulde!! de enige echte oorzaak van deze belachelijke hype is de zonneactiviteit. En natuurlijk ruimschoots onderbouwt door mensen die wel verstand hebben van klimaat...

5UCK MY D1CK | 22-05-07 | 19:25

Al Gore is de Mark Rutte van de US of A. Wil wel, maar kan het gewoon niet. Ligt ook onder de slof bij vrouwlief Tipper Gore. Dat is het kudtwijf dat tegen goeie muziek is en die de jeugd alle pleziertjes wil afnemen. Zo van die CD's met stickertje: Parental Advisory blabla.
Eng stel, die Goretjes....

Aktivist | 22-05-07 | 19:02

mwah in deze interglaciale periode wordt het nou eenmaal warmer lutsers

Pilshaas 861 | 22-05-07 | 18:31

@ inquisitra;
We zien nu inderdaad de randverschijnselen waarmee de burger voor god weet welke reden leeggeklopt worden om godweet welke maatregelen te nemen om een wederkerige ijstijd te stoppen.
Ik vind dat misdadig.
Voeg daarbij dat onze belastingschalen de grens van het absurde heeft bereikt, die euro ons 25 jaar welvaart gekost heeft en een regering die van het geldhozen een wetenschap heeft gemaakt en tel uit je winst.
Deze regering heeft de mond vol van alles, behalve koopkracht.
En iedere Nederlandse sukkel pikt het nog ook.
Onbegrijpelijk.

The eimer | 22-05-07 | 18:14

Eerst mogen die milieulobbies idd gaan zeuren in China en India. Tot die tijd doen wij ook geen fuck. Klaar.
Ten Tweede, het hele broeikasverhaal is een hoax. De CO2 stijgt, maar is totaal niet de oorzaak van menselijk handelen. Het is een periodiek verhaal wat als miljoenen jaren plaatsvindt. Een simpele aanwijzing is het ontbreken van een CO2-stijging ttv het aanbreken van de Industriele revolutie. Als er een CO2-piek verwacht werd, dan was het toen.
Alle idiote milieufreaks moeten zich realiseren dat de zonneactiviteit de grootste rol speelt in het vrijkomen van CO2 op aarde. En straks breekt er weer een koudere periode aan. Die kennen we in de vorm van ijstijden. Tegen die tijd, zal er wel weer een mileiulobby opgestaan zijn die ook daarvan de CO2 de schuld geeft. Want dan bezorgt opwarming de atmosfeer meer wolken, die de zonnestraling dempen, waardoor de temp weer zakt, etc... dat gelul.
Het erge is nog dat het geld uit on ze zak geklopt wordt voor een verschijnsel dat alleen de aarde reguleert, niet de mens.

inquisitra | 22-05-07 | 18:06

Hoe was de uitdrukking ook weer? O,ja... verbeter de wereld en begin
bij jezelf.

Als ik de naam Al Gore lees of hoor moet ik altijd gelijk aan die rare vrouw van hem denken; Tipper.
Hoe zit het eigenlijk met dat Live Earth concert? Gaat dat nog door? Zal Tipper "leuk"vinden. Wellicht heeft ze nog een paar stickers in de keukenla liggen.

Mona Lisa | 22-05-07 | 17:58

@ koerbagh;
Wel eens een kunstmatige chaos op en kantoor gezien?
Een kenner ziet dat direct.
Om te verdoezelen dat ze het druk, druk, druk hebben terwijl de hele toko down aan het gaan was?
Voor mijn neus weg bood ik dan voor de lol een x- bedrag ter overname.
Maar wie wil Gore,s toko overnemen?

The eimer | 22-05-07 | 17:55

@LoL @ S?v?ke 22-05-07 @ 16:22:
Alex Jones?
*Moehahahahahahahahahahahahahaha*
Die man is een wandelende karikatuur van zichzelf geworden. Het vleesgeworden aluminium hoedje. En hij verdient niks aan zijn paranoia? Allemaal idealisme? Dan is hij nog gevaarlijker dan ik al dacht. In elk geval knettergek. Vroeger legden we soort mensen naakt aan ketting en stopten ze vol tranquilizers.
Ik vraag me dan wel af waarom die boekjes van hem zoveel geld moeten kosten. Ze zijn het het papier waarop ze zijn gedrukt nog niet waard. Om nog maar te zwijgen van die DVD's... Nee hoor, Alex verdient er niks aan...
*proest*

Anyway... Ik vind Al Gore's kantoortje wel gezellig... Lijkt wel wat op het mijne. Fijne chaos. Dat maakt hem wel weer sympathiek, vind ik dan... Ik ben altijd op mijn hoede bij mensen waar het kantoor helemaal spick & span is. Dat is voor de show, hier wordt niet gewerkt, denk ik dan...

koerbagh | 22-05-07 | 17:45

Gore met zijn gore docu, grote politieke hoax! Maar goed die autootjes zijn wl errug goedkoop daar aan de andere kant van het water. Die sloep van hem begint bij 15000 euries. Heb je hier nog geen astra voor, toch?

5UCK MY D1CK | 22-05-07 | 17:42

Al Gore rulet en die Apple schermen draaien op zonnepaneeltjes ;)

Lebowski Achiever | 22-05-07 | 17:29

TM 22-05-07 @ 17:16: nee maar wel als een linkse luller en rechtse zakkenvuller.

LoL @ S?v?ke | 22-05-07 | 17:20

Gore is de nieuwe messias van links geworden.
Hij anticipeert op een maatschappij die de industrialisatie als heilige koe omarmd heeft. Die industrie riekt naar kapitalisme en dat is een regelrechte vijand van links. Dus diezelfde industrie moet in Gore,s ogen down gaan willen we niet verzuipen in zijn imaginere 6 meter vloedgolven.
Ongelukkigerwijs gedraagt diezelfde Gore als de oude communistische leiders die barsten van de prvileges en niet onder HET SYSTEEM hoefden te lijden.
Zijn CO2 handelsfirma en prive- energieverbruik tonen aan dat anderen , maar niet hijzelf, in energieverbruik moeten teruggaan.
Deze charlatan vindt in eigen land geen gehoor omdat ze door dat soort persoonlijk narcisme heenprikken.
Maar hier krijgen linksche milieufanaten een spontaan orgasme als ze zien dat er milieulasten te heffen zijn met de Gore hype.
Treffend is dat D. Samson, 1e klas milieuheffer, de nieuwe milieuheffing op energieverbruik toejuicht. Maar in de praktijk wordt dit weer dezoveelste lastenverzwaring op energieverbruik, dit natuurlijk gekoppeld aan de wet van linkse nivilering, betalen mensen met grote of slecht geisoleerde huizen even E 600,-per jaar meer voor hun energie.
Deze klootzak vergeet even dat de Nederlanders al 80 % meer betalen voor hun energie dan in omringende landen.
Linksch is weer bezig de al verziekte koopkracht van de Nederlanders nog verder uit te hollen.

The eimer | 22-05-07 | 17:18

@LoL @ S?v?ke 22-05-07 @ 16:22 : En ik beschouw Michael Moore dan ook niet als 100% betrouwbaar.

TM | 22-05-07 | 17:16

@makkie: de zon aanpakken dus? Doe je best!

TheSmartAss | 22-05-07 | 17:13

@Karel kwakbol 22-05-07 @ 16:22
Daar valt niet zoveel aan te lezen. 7 statements zonder onderbouwing maar met plaatjes zonder uitleg. Ik vrees dat ik daar niet zoveel mee kan.
Met Statement 1 ben ik het overigens eens. De overige 6 snap ik niet.

makkie | 22-05-07 | 16:35

Dat gejank, gewoon meer kerncentrales bouwen simpele oplossing

me_paranoia | 22-05-07 | 16:32

@Tobus 22-05-07 @ 16:13
---
(...) Metingen in oerijs op de polen geven aan dat er meerdere periodes zijn geweest waarin het CO2 gehalte in de atmosfeer nog hoger was dan nu, maar dan wel voor de tijd dat er mensen waren.
----
Er is ook een tijd geweest dat de Noordzee droog lag, of 0031 onder een dik pak ijs. Allemaal voordat er 6 miljard mensen waren. Lekker belangrijk. Het gaat er juist om hoe we met 6-20 miljard mensen de komende eeuw droge voeten kunnen houden. Dan zullen we toch echt "vrijwel zeker" iets moeten doen.

makkie | 22-05-07 | 16:26

Volgens mij is Al Gore gewoon in zijn eentje verantwoordelijk voor het broeikaseffect. Soort van self-fulfilling prophecy zeg maar...

Haaimans | 22-05-07 | 16:26

@makkie 22-05-07 @ 16:08
Lees nou eerst maar die link van Karel kwakbol 22-05-07 @ 15:10
En doe ook eens wat aan geologie

Karel kwakbol | 22-05-07 | 16:22

TM 22-05-07 @ 16:11: Alex Jones zit op hetzelfde niveau als michael moore, want michael moore ziet ook over al een conspiracy, netzoals Alex Jones.
.
Het enige verschil tussen Jones en Moore is alleen; dat Moore keihard zijn zakken vult met die documentaires en dat Jones het doet van uit zijn eigen overtuiging en er niks mee verdient.

LoL @ S?v?ke | 22-05-07 | 16:22

@koffiepot 22-05-07 @ 16:06
Stel 20 jaar geleden kreeg je last van pukkeltjes en 20 experts zeiden dat dat kwam door aardbeien. Je bent gestopt met aardbeien en nu zijn de pukkeltjes weg. (Denk aan het gat in de Ozonlaag en de menselijke CFK uitstoot). Nu je last van puistjes hebt beginnen de experts over chocolade. Wat doe je?
.
Met global warming is de verhouding eerder 20 experts tegen 1 die zeggen dat de menselijke CO2 uitstoot "vrijwel zeker" de oorzaak is.
.
Wat mij betreft voldoende redenen om nu maatregelen te nemen en tegelijkertijd onderzoek te blijven doen. Als ik me niet vergis is dat ook de boodschap van Gore. En ja, hij zou daarbij best persoonlijk het goede voorbeeld mogen geven. (Heeft ie al zo'n hypermodern toilet met twee spoelknoppen?)

makkie | 22-05-07 | 16:17

@ koffiepot 22-05-07 @ 16:06

CO2 is het GEVOLG van de temperatuurstijgingen, die overigens volstrekt natuurlijk lijken te zijn, voornamelijk veroorzaakt door kosmische zaken als zonne-activiteit.

Bomen leven van CO2 en water. Lijkt me dus best goed voor het milieu, dat CO2, zeker aangezien de winters natter worden? Metingen in oerijs op de polen geven aan dat er meerdere periodes zijn geweest waarin het CO2 gehalte in de atmosfeer nog hoger was dan nu, maar dan wel voor de tijd dat er mensen waren.

Tobus | 22-05-07 | 16:13

@Karel kwakbol 22-05-07 @ 15:10 : Dat zeg ik kaerel! Alleen lees ik die kritiek net zo kritisch als ik meneer Gore's verhalen aanhoor. En dat bedoel ik dus : CoJones schijnt al bij voorbaat zeker te weten dat er niets aan de hand is, ik niet.

@LoL @ S?v?ke 22-05-07 @ 15:51 : Jezus! Jij noemt ook wel een fucking weirdo als bron zeg... nl.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones

*huh?*

TM | 22-05-07 | 16:11

@Karel kwakbol 22-05-07 @ 15:21
Jij zou natuurlijk liever nagaan of de aardse opwarming wordt veroorzaakt door grote stofstormen?
Alles wat kan helpen de kop in het zand te steken is immers meegenomen.

makkie | 22-05-07 | 16:08

Stel je hebt last van een paar puistjes en het wordt steeds erger
20 experts zeggen dat je van de chocolade die je eet puistjes krijgt en 20 experts zeggen dat chocolade er niks mee te maken heeft.
'
Wat doe jij dan? Zou je niet voor de zekerheid wat minderen met het eten van chocolade??
'
Ook al is CO2 niet de oorzaak van Global Warming. Maar echt goed voor het milieu kan het niet zijn.

koffiepot | 22-05-07 | 16:06

voor de zoveelste keer:

Global Warming = HOAX

QB (ja die.....) | 22-05-07 | 15:57

Ook de planeet Neptunes schijnt op te warmen
www.worldclimatereport.com/index.php/2...

Het trouwens ook wel grappig om de ranch van Bush te vergelijken met het landhuis van Al Gore. Zoek die maar eens op.

RobertJ | 22-05-07 | 15:54

Het enige positieve is dat de polder ook weg is. Mogen ze wat mij betreft nu al mee beginnen, niet mee te wachten tot Gore's theorie een keer uit komt, gewoon vannacht onder laten lopen. Moet je kijken, zou toch geweldig zijn:
www.wazamar.org/Nederlanden/images/k-8...

sarphati | 22-05-07 | 15:47

Alles wel in beschouwing genomen moet deze man natuurlijk gewoon heel snel deaudgaan aan syfilis.

Tobus | 22-05-07 | 15:47

@ TM die zegt "Heb je zijn huis al bekeken? Die man hoeft he-le-maal niks meer te doen voor het 'publiek'."
Neem nu eens de mogelijkheid in acht dat dhr. Gore nu hij 'loaded' is, zijn eergevoel en drang naar fame, glory and admiration wat belangrijker is gaan vinden dan geld. Dat is namelijk de veronderstelling die je impliciet van de hand wijst. Gore hoeft niet meer zo nodig, stel jij. Kan jij in z'n hoofd kijken ofzo?

ILT | 22-05-07 | 15:23

Heeft ie nou zijn fornuis of zijn boerderij aangepast? Het blijft lastig dat Engels.

kezie | 22-05-07 | 15:19

TM 22-05-07 @ 15:01
Er is ook van wetenschappelijke zijde heel wat kritiek op Al Gore en er zijn ook onderzoeken geweest naar de invloed van CO2 die tot een heel andere conclusie komen.
www.anenglishmanscastle.com/180CO2_SUM...

Karel kwakbol | 22-05-07 | 15:10

man-bear-pig

holistic river | 22-05-07 | 15:05

@CoJones : Dus een gedeelte van de wereld in het algemeen *twijfelt* aan de bedoelingen van Al Gore en aan de Global Warming discussie, maar jij hebt al geen enkele twijfel meer? Da's knap, heel knap.

Ik geloof er geen zak van dat Al Gore zo nodig moet verdienen aan die hele materie. Zoek hem eens op op het net en kijk eens naar zijn commisariaten. Heb je zijn huis al bekeken? Die man hoeft he-le-maal niks meer te doen voor het 'publiek'.

Net zoals Michael Moore ook regelmatig de plank misslaat, zal Al Gore ongetwijfeld ook feiten in zijn verhalen melden die onjuist zijn of achterhaald worden door de ontwikkelingen. Maar om net zoals jij daarom categorisch de waarde van het totale verhaal op nul te zetten, dat gaat mij een tikkie te ver.
Ik ben trouwens liever verkeerd bezig op de Gore-manier dan op de Bush-manier. Want die laatste betekent dat je al je schepen achter je verbrandt. Als het om het milieu gaat ben ik liever een beetje voorzichtig, we hebben namelijk geen proef-opstelling om uit te testen.

Je laatste opmerking slaat naar mijn mening kant noch wal. Mensen die milieu-bewust zijn stellen *juist* altijd van die vervelende vragen. Je kunt net zo goed beweren dat Michael Moore de nieuwe Baghwan is voor hen die ziek zijn geworden zonder verzekering.

TM | 22-05-07 | 15:01

@doemaareenfrkadelmet 22-05-07 @ 13:28

Tja tiss niet echt een nieuwe werkwijzen nee, eerst goed iedereen angst aan lullen en dan gelijk beginnen met roven en jatten.

Zuigert | 22-05-07 | 15:01

@TM
Heb jij je wel eens afgevraagd hoe de man bakkenvol geld verdient aan die CO2 hoax?
Niks mis mee verder, Al Gore is de meest briljante con-man allertijden. Hij heeft absoluut kwaliteiten. Ik zet alleen m'n vraagtekens bij z'n idealisme, temeer omdat ie in z'n propaganda campagne de ene leugen aan de andere plakt, en het eco-klapvee luistert et de bek open in blinde adoratie.
Al Gore is de nieuwe Baghwan voor hen die te belazerd zijn vragen te stellen en zich te verdiepen.

CoJoNes | 22-05-07 | 14:38

@ seven

De mensen bij de IPCC werken natuurlijk uitsluitend "pro deo" ???
Elk geluid wat zich tegen de hysterie keert is natuurlijk door een complot van zionisten, amerikanen en genocidale maniakken bij shell.

bof jij even | 22-05-07 | 14:27

@CoJoNes 22-05-07 @ 14:07 : Heb jij wel eens gelezen wat die man waard is CoJones? Beetje vreemd om te zeggen dat ie het voor het geld doet. The guy is fucking loaded!

Maar zie hier wederom het reguliere verschijnsel : mensen die 'links praten' mogen niet rijk zijn want dan zijn ze hypocriet. Mensen die rechts zijn mogen wel arm zijn want dan is het StemVee.

Uiteraard wordt de voorgaande paragraaf in vijfhonderd varieteiten gebruikt, that's just same 'ol.

TM | 22-05-07 | 14:24

@seven
Gaan we weer, de uitspraken van de bekeerde sceptics zijn toch voor hun rekening? Al was Morano een veganistische korfballer, ik snap echt niet war dat er toe doet. Al Gore verdient miljoenen, wat.. miljarden, aan de handel in emissierechten en jij gaat twijfelen aan de integriteit van Morano?
Get your priorities straught, dude.

Uit je post blijkt je stupide vooringenomenheid, sceptics hebben bijvoorbaat ongelijk, Al Gore heeft gelijk. Ook al lieg Gore aantoonbar.

CoJoNes | 22-05-07 | 14:23

@ CoJoNes 22-05-07 @ 14:01
de link die jij geeft naar senate.gov is een persoonlijke submit van Morano, niet echt een wetenschappelijke of onafhankelijke bron :
"Marc Morano is communications director for the U.S. Senate Committee on Environment and Public Works. Morano commenced work with the committe under Senator James Inhofe, who was majority chairman of the committee until January 2007. In December 2006 Morano launched a blog on the committee's website that largely promotes the views of climate change sceptics."
www.sourcewatch.org/index.php?title=Ma...

seven | 22-05-07 | 14:19

@Mwinyd 22-05-07 @ 14:0
Reclame is bedoeld voor mensen zoals jij: jij gelooft alles wat een zongebruinde glimlachende man in driedelig pak tegen je vertelt.

sjaakdeslinksesul | 22-05-07 | 14:13

'in de praktijk zal dit natuurlijk veel lager zijn"
dit slaat op "verbruik" dus waarschijnlijk wordt er hoger bedoeld ipv lager ?

Andreas B. | 22-05-07 | 14:07

@Mwinyd
Of omdat ie er een leuke stuiver aan verdient, met z'n emissie rechten en propaganda speeches en DVD's?
Ga toch weg, de man heeft 'HYPOCRITE' op z'n voorhoofd geschreven.

CoJoNes | 22-05-07 | 14:07

@mwinyd> De wereld is allang wakker, hij probeert ons juist in de linkse winterslaap te houden.

superjan | 22-05-07 | 14:06

Stelletje Story-niveau riooljournalisten hier op GS. Die man werkt zich te pletter om de wereld wakker te schudden, en de stompzinnige randdebielen hier schreeuwen hem de huid vol omdat ie, wat een verassing, energie gebruikt tijdens dat geploeter.

Mwinyd | 22-05-07 | 14:04

Lul niet Hoxha, of lees je eerste eens goed in. Gore is al een paar jaar bezig om zijn huis energie-neutraal te maken. Dat jij denkt dat dat in 1 weekje kan is jouw probleem.

Is GeenStijl eigenlijk al milieubewust bezig of is dat hele gedoe volgens jullie maar een hoax? Beauter en heaufd en zeau...


One retard in the White House was enough. Gore for Prez 2008!

TM | 22-05-07 | 14:01

$ 20.000 voor zo'n karretje. Daar zouden we allemaal in gaan rijden met die prijzen. Daar heb je hier nog maar net een Skoda Fabia voor!

cayenne | 22-05-07 | 13:57

Die auto is een hybride auto met accu dus waarschijnlijk als plus bedoeld. Voor een SUV is zijn verbruik redelijk laag
mercuryvehicles.com/mariner/technology...

En 4 schermpjes aan en een regenwoud aan papier tja hij zal wel veel te lezen hebben om zijn boodschap te verkondigen. Hij heeft in elk geval veel financieële belangen in bedrijven die profiteren van de omslag die de usa wil maken naar een duurzamere economie. "He puts his money where his mouth is.

seven | 22-05-07 | 13:56

@Violator[xL] 22-05-07 @ 13:38

JDat hele opwarmen en fakoelen van de aarde is toch een cyclisch terugkerend verschijnsel, man !!

"Uit reconstructies van de gemiddelde temperatuur, verricht volgens verschillende, van elkaar onafhankelijke, wetenschappelijke methoden (onder andere analyse van de gelaagdheid en de samenstelling van de ijskappen van Groenland en Antarctica, en analyse van isotopenverhoudingen van 16O/18O in onverstoorde sedimentlagen op de bodem van de oceaan), blijkt dat er geregeld perioden zijn geweest waarin er een zeer grote hoeveelheid water in ijskappen gebonden was (glacialen), steeds gevolgd door een fase waarin in (geologisch gezien) zeer korte tijd een aanzienlijke opwarming optrad en waarbij die ijskappen grotendeels wegsmolten (interglacialen). Deze episoden doen zich met een cylische regelmaat voor, met onder andere twee periodelengtes van 40.000 en 100.000 jaar."

Dus ook toen de mens er nog geen invloed ophad....

KABAAL | 22-05-07 | 13:54

... call me old fashioned maar: wat heb je aan 3 beeldschermen?

Comrade | 22-05-07 | 13:53

Maakt toch allemaal niks uit? Hij zit een gat in de ozonlaag en in de markt en benut dat zoals een goed zakenman zou doen. Vervolgs lap je ook gewoon de regels aan je laars en meet je met een dubbele moraal. Zoals elk goed zakenman dat doet.

harl | 22-05-07 | 13:52

Honderd jaar gelden steeg de zeespiegel met een gemiddelde van 2cm per jaar. Nu is dat 1cm per jaar. Elk feitje kan je weer een positieve of negatieve theorie bij bedenken. Die film is doomdenken op z'n best... lees deze site eens door zou ik zeggen: www.groenerekenkamer.nl

OokVaag | 22-05-07 | 13:52

Heb je die glazen bol op zijn bureau gezien?. Ja.. Op die manier kan ik ook voorspellen...

petshopboy_mike | 22-05-07 | 13:49

Ranche?

Horsedick | 22-05-07 | 13:46

we kunnen de heer gore nu wel omdopen in professor hoaxha.

superjan | 22-05-07 | 13:46

-weggejorist-

Violator[xL] | 22-05-07 | 13:42

Typisch voorbeeld van milieubewust gedrag (lees linkse geytenwollensokken). Een ander ervan beschuldigen het milieu te verpesten, zelf dan overcompenseren. Echter blijf ik erbij, de huidige milieuproblemen (Global warming) hebben niets met ons stroomverbruik te maken.

Eagle_Eye | 22-05-07 | 13:40

Dat die Al Gore een falpdrol is, wisten we natuurlijk al lang, maar dat broeikaseffect blijft

D.R.O.L | 22-05-07 | 13:39

De milieumaffia neemt het zelf zo wie zo niet nauw met het milieu. Neem nu Femqe Halzema, die rijd zonder plaatsvervangende schaamte dood leuk in een zwaar milieuvervuilende Toyota Prius.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/047311.h...

En dan die ultra domme gloeilamp actie ( www.geenstijl.nl/mt/archieven/882381.h... ). Weten ze wel dat die qua productie maar een fractie aan energie kost ten opzichte van een spaarlamp? En warmte van een gloeilamp verlies noemen? Hoezo verlies, nooit bij stil gestaan dat die lamp er in de donkere wintermaanden voor zorgt dat je CV minder gas verbruikt - niks verlies dus.

Q.E.D. milieumensen kijken niet verder dan hun neus lang is (en zelfs dat is nog de vraag).

Stropdasje | 22-05-07 | 13:38

Wat een hypocriet.
Een betere maatschappij begint bij je zelf toch?
*zucht*

Kazyumi | 22-05-07 | 13:38

-weggejorist-

Violator[xL] | 22-05-07 | 13:38

'T zal onze tijd wel duren!

En dat gelul over een stijgende zeespiegel... kap dr is mee!

zwitser | 22-05-07 | 13:37

@Kielzog 22-05-07 @ 13:33

LOL!! Pleinvrees.

Maar ff seriues, daar is medicatie voor.

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:36

Mooi, genoeg materiaal om al die broeikas-believers de mond te snoeien: "kijk eens naar uw leider".

kapotte_stofzuiger | 22-05-07 | 13:35

ach, hij gebruikt die schermen tenminste voor nuttige dingen. Niet om te gamen of zo. Wel lekker zo'n 30" scherm. Heb er "maar" 1 en krijg af en toe pleinvrees.

Kielzog | 22-05-07 | 13:33

@Asmodean 22-05-07 @ 13:30

Ik geloof wel in chemtrails. Heb ze wel eens van een spiegel gesnoven en dat is echt waar!

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:32

maakt niet uit wat Gore doet, hij poogt er tenminste wat aan te doen en het besef bij de yanks bij te brengen... dat ie daar 3 schermen voor nodig heeft... soit, ik heb er 2 en ik zit alleen maar te fappen. En 1:11 is heel netjes voor zo'n lillike amerikaan.

Kerby | 22-05-07 | 13:30

@ Kabaal

je gelooft ook in chemtrails?

Asmodean | 22-05-07 | 13:30

Les 1:
Laat je apparatuur nooit op stand-by staan.

Teen | 22-05-07 | 13:29

Ik wil ook milieubewuster leven, maar eerst wil ik drie Apple cinema hd displays.

cabbit | 22-05-07 | 13:29

@Asmodean 22-05-07 @ 13:12

De BBC-documentaire "Five ways to save the earth" natuurlijk niet gezien.....? Er zijn al voldoende oplossingen bedacht door de wetenschap, maar die worden natuurlijk angstvallig geheim gehouden.

Snap je niet, dat dit allemaal politiek geneuzel is? Hoe komt jouw geld in mijn zak? Net als dat iedereen melk moet drinken?

KABAAL | 22-05-07 | 13:29

@Zuigert 22-05-07 @ 13:24

De farmaceutische industrie bedient zich van dezelfde werkwijzen. Een tegenoffensief met zg wetenschappelijke basis als een 'medicijn' eigenlijk toch niet zo goed is.

Energiebedrijven opereren op precies dezelfde wijze. Logisch!!!!

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:28

@depete 22-05-07 @ 13:20

Jaloers op wat dan? Zijn kantoor? Zou ik wel willen hebben ja.

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:22

leuke man :)

koffiepot | 22-05-07 | 13:21

Jaloezie is een naar ding om te zien.
Ook hier.

depete | 22-05-07 | 13:20

Ach joh zeikerts. Hij heeft wel miljoenen mensen bewust gemaakt van de staat van het milieu. Dat hij daar persoonlijk en alleen verantwoordelijk voor is is dan toch niet belangrijk.Hij geeft het i.i.g aan zeg maar.

Deadkennedy | 22-05-07 | 13:20

Asmodean 22-05-07 @ 13:17
Dat neemt nog niet weg dat die tv dan ook best uitkan. Dus jij wil zeggen dat hij zn boodschap niet duidelijk had kunnen maken als hij 2 (wat kleinere en zuiniger) monitors gebruikt in plaats van 3?

Tomatenketchup | 22-05-07 | 13:19

@doemaareenfrkadelmet 22-05-07 @ 13:05
Ach gut, behoor jij ook tot die snueu mensen die in de startegie van republiekeins amerika trappen. Die gasten zijn altijd bezig om tegenstanders zwart te maken om vervolgens de aandacht van de boodschap af te leiden.

Keyzer_Soze | 22-05-07 | 13:19

@uninvited guest 22-05-07 @ 13:17

Leg je dat even uit? Ken het principe niet.

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:19

@Asmodean 22-05-07 @ 13:12
Een beter milieu begint bij de rest van de wereld. Maar doe een symbolische daad: Zet je compu uit om stroom te sparen. We merken direct dat het lokale klimaat beter wordt.

Zeddegeizot | 22-05-07 | 13:18

@ Tomatenketchup

omdat hij anders nooit zijn boodschap duidelijk had kunnen maken. Bovendien gebruikt Al Gore alleen groene stroom.

Asmodean | 22-05-07 | 13:17

@doemaareenfrkadelmet 22-05-07 @ 13:05
het fighting for peace / fucking for virginity - principe

uninvited guest | 22-05-07 | 13:17

Die auto's zal ik niet goedpraten, qua stroom loopt alles op groene stroom (volgens mij heeft hij ook nog wat zonnepanelen staan), dus het vervuilt waarschijnlijk minder dan dat gewone gezin.

LinksIsLeuk | 22-05-07 | 13:16

Wat ik alleen niet wenselijk acht is dat de energieprijs hierdoor opgedreven wordt want dan is de energie alleen nog maar voor de rijken.

Bewustmaking is OK.

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:15

sjeesus, dit is hetzelfde slappe nivo als dat Polen artikeltje. of je nou voor of tegen Gore is More bent interesseert me niet, maar dit is spijkers op HEEL laag water zoeken. Drie computertjes en een TV. Nounou. Tuttut.

Simsalabim | 22-05-07 | 13:15

Asmodean 22-05-07 @ 13:07
Maar wie ben je dan om kritiek op ons energieverbruik te leveren als je zelf geen haar beter bent?

Tomatenketchup | 22-05-07 | 13:13

opm srtoom te sparen reageer ik tegen wroodig met mijn beeldscerm uit1

Teen | 22-05-07 | 13:13

@ kabaal

Ach gut, behoor jij ook tot die groep sneue mensen die het beter denken te weten dan al die duizenden wetenschappers, en dan trots op zichzelf zijn omdat ze een 'eigen mening' kunnen vormen. Stoer hoor!

Asmodean | 22-05-07 | 13:12

Hoeveel energie zou die heks van VROM eigenlijk verbruiken?

BroncO | 22-05-07 | 13:12

@doemaareenfrkadelmet 22-05-07 @ 13:05

Ach gut, behoor jij ook tot die sneue mensen die die praatjes van Al Gore klakkeloos geloven?

KABAAL | 22-05-07 | 13:10

Ow, dus dit was de 'inconvenient truth' waar de film naar vernoemd is?

Snijbonenmolen | 22-05-07 | 13:10

zeker nooit van clean desk gehoord...

Dodo | 22-05-07 | 13:09

Een beter milieu begint bij jezelf...???

ExtremeExtremist | 22-05-07 | 13:09

netjes opgeruimd ook, waarschijnlijk licht daartussen ook nog wel ergens echt belangrijk werk... hij zal wel goed kunnen feauteauf*cken met die schermen

Rest In Privacy | 22-05-07 | 13:08


Wij hebben toch nog wel een windmolen over, voor op de range?

Monsieur Bovary | 22-05-07 | 13:07

Ik vind het wel meevallen allemaal. Als ik mijn volledige 'kantoor' thuis aanzet, zit ik ook wel aan dat verbruik. Mijn huis en auto zijn een andere kwestie...

Niet voor Jan | 22-05-07 | 13:07

Goh, lekker kinderachtig weer om hem daar op te pakken. Net zoals dat hij veel meer energie verbruikt dan een gemiddeld gezin van 30 man. Ook al zo goedkoop om die man daar op te pakken. Vooral omdat hij zoveel geld investeert dat al zijn energie groen is. Vergeten te vermelden?

Asmodean | 22-05-07 | 13:07

Zou Goor weten dat er een kikkert op z'n muur zit?

ViagraFalls | 22-05-07 | 13:07

Die hele Al Gore is een HOAX !!

KABAAL | 22-05-07 | 13:07

En deze milieuhoaxindoctrinater hoeft zelf natuurlijk nix te doen, als "wij" maar meer en meer van die temperatuuronzin-belasting gaan betalen voor die verzonnen hoax-industrie.

planeetpluto | 22-05-07 | 13:06

hoe ironisch :) kijk eerst naar jezelf voordat je begint te praten al gore

Tomasco² | 22-05-07 | 13:06

De wereld mobiliseren kost nu eenmaal energie. Flauw hoor om steeds maar te kijken naar zijn energieverbruik.

Moet hij alles maar op een millieu-verantwoord-kladpapiertje schrijven en op die manier zijn lobby vormgeven???

doemaareenfrkadelmet | 22-05-07 | 13:05

Doe gezond neem een Apple...

Wipkonijn | 22-05-07 | 13:05

ik zie nix verkeerds. al for president (of Apple)

cloggie42 | 22-05-07 | 13:04

'een verbruik van één op elf'
das best netjes voor een amerikaan

zuurkool | 22-05-07 | 13:03

Ha check MTV op de achtergrond. Nu weten we eindelijk waar hij zijn klimaathypotheses vandaan heeft. "The world is getting hotter" while watching the new PCD videoclip.

HoiIkBenBoy | 22-05-07 | 13:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland