Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De kerkberichten...

Goh, wat zou zijn telefoonbedrijf zijn...Het is niet de eerste keer dat er in het zwartste gedeelte van de gereformeerde kerk godvrezende dominees of ouderlingen hun jatten niet thuis kunnen houden. Maar je eigen zoon misbruiken en er met 3 maanden schorsing afkomen is niet alleen schandelijk en schofterig maar doet je ook afvragen of de goddelijke vergeving niet gewoon een ontzettend stinkende doofpot was. Maar liefst 10 jaar lang rotzooide voorganger Halbe Geertsma met zijn kind en pas nu biecht deze smeerlap zijn gefriemel op. Meneer de smeerlap werd vervolgens voor de duur van wel 3 maanden geschorst. Aangifte bij de politie is maar niet gedaan. Mag ik voorstellen dat politie en justitie in Assen nog vandaag wat celruimte vrijmaken voor die dominee en zijn hele kerkenraad. Stuur er maar een met koevoeten bewapend arrestatieteam op af. Zoals vorige week bij de Hell’s Angels. Dit soort gereformeerde criminelen en hun doofpotbeheerders kun je niet hard genoeg aanpakken.

Reaguursels

Inloggen

die vergeten komma had je zelf waarschijnlijk wel er tussen geplaatst.

paashaas | 28-10-05 | 12:40

De God Mare, zo had ik mezelf nog niet gezien.

Mare | 27-10-05 | 22:39

Een mens is geen marionet in de hand van God Mare.

@Neverrmind
Veel sterkte met alles.

paashaas | 27-10-05 | 02:56

Als God echt genadig is zou hij voor een andere vader zorgen. Voor de rest wens ik u namens mijzelf alle sterkte.

Mare | 27-10-05 | 00:52

dankjullie wel voor het respect. voor ons als familie is dat ontzettend fijn om te lezen.
maar goed voor mensen voor wie het allemaal een ver van je bed show is, kan ik jullie ongenuanceerde opmerkingen wel begrijpen !
en NEE hij word niet voor 3 maanden geschorst, de 3 maanden schorsing is puur volgens de kerkelijke regels en die zal na 3 maand definitief worden gemaakt.
God is genadig en zal onze familie bij elkaar brengen .. wie zonder zonde is mag nu het hartst schreeuwen

neverrmind | 26-10-05 | 23:39

Mijn pepermuntje in het collectezakje:
je hebt drie soorten Vrijgemaakten; Binnenverband, Buitenverband en Maandverband. (een oud synodaal puberaal grapje)

squire | 26-10-05 | 23:31

dankjullie wel voor het respect. voor ons als familie is dat ontzettend fijn om te lezen.
maar goed voor mensen voor wie het allemaal een ver van je bed show is, kan ik jullie ongenuanceerde opmerkingen wel begrijpen !
en NEE hij word niet voor 3 maanden geschorst, de 3 maanden schorsing is puur volgens de kerkelijke regels en die zal na 3 maand definitief worden gemaakt.
God is genadig en zal onze familie bij elkaar brengen .. wie zonder zonde is mag nu het hartst schreeuwen !

neverrmind | 26-10-05 | 23:23

sowieso kerkelijken moeten zwaarder dan anderen gestrafd worden, die moeten het woord van god verspreiden.. godverdomme *oeps* ik kan echt woest over worden dat soort zieke gasten

de sint. | 26-10-05 | 17:17

@Mare Ik ben blij dat jíj niet vooroordelen hanteert inzake oorzaak van oorlogen in de wereld.
Maar het is ook mij een bekend verhaal dat uitentrure herhaald wordt door ws.atheisten/humanisten/socialisten noem maar op, dat: "veel oorlogen in de wereld terug te voeren zijn op geloven...". En dát is dus ook m.i. een grote leugen: het communisme en fascisme hebben veel meer doden, en dát wordt niet genoemd.
Volgens mij zijn een behoorlijk aantal mensen tégen godsdienst, en is dát de reden van hun negatieve aannames, die uitentrure herhaalt worden, hoezo kuddegedrag, ook dus bij de niet-godsdienstigen.

Onderbuik | 26-10-05 | 11:09

@ Udo Hess
Over vergeving sprak ik cynisch. Dat er mensen zijn die denken dat alleen religie tot oorlog leidt, geloof ik echt niet. Teveel oorlogen uit het verleden en heden die vrijwel iedereen kent en waarbij religie geen rol speelt, in de oorzakelijke sfeer dan. Ook inzake incest, kan ik niets met je aanname ten aanzien van reaguurders hier. Ik lees niets waaruit dat zou moeten blijken. Het atheisme van betreffende bootpedo wordt niet genoemd aangezien deze levenshouding (waaruit leid je overigens af dat hij atheist is? dubieus, maar ik ga even uit van je overtuiging) niet de potentie/intentie heeft om zijn sexuele wandaden met de mantel der vergeving en/of hypocrisie te bedekken. Er zal geen atheist te bekennen zijn die zijn daden in een goddelijk licht zal willen plaatsen. Alleen aardse rechtspraak en veroordeling is geldig en relevant in het atheisme.

Mare | 26-10-05 | 08:53

Ik neem overigens aan dat die bootbewoner in Amsterdan geen gereformeerde is, hij komt zeker niet van de bible-belt. Waarom wordt zijn atheisme niet genoemd?

Udo Hess | 26-10-05 | 03:03

Heel leuk en aardig Mare. Maar, zoals een incestslachtoffer het ooit verwoordde:"eerst werd ik verkracht door mijn vader, daarna door de kerk". Pleit alsjeblieft niet te snel voor vergeving in dit soort gevallen. Als het slachtoffer jouw redenatie zelf verzint dan lijkt me dat lovenswaardig, maar zolang het slachtoffer niet aan vergeven toe is, is het niet aan buitenstaanders om hem ertoe te bewegen. En dat niet-religieuzen geen oorlog voeren wordt regelmatig door mijn collega's geopperd en is een stelling die regelmatig op GS is te bewonderen. Als ik nogal wat mensen moet geloven beginnen alle oorlogen met religie. Het is eigenlijk net als met incest, nogal wat reaguurders lijken te denken dat gereformeerden daar het alleenrecht op hebben. Zo denken ook nogal wat mensen dat alleen religie tot oorlog leidt. Waar jij jouw stelling op baseert is mij een raadsel.

Udo Hess | 26-10-05 | 03:01

@ Udo Hess
Oorlog kent vele oorzaken, waaronder ook religie. Dat niet-religieuzen geen oorlog voeren, zal NIEMAND op deze aardkloot beweren. Het woord vergeving niet noemen is niet hetzelfde als iemand niet willen vergeven. Hoe wanstaltiger de daad, hoe groter de prestatie als je uiteindelijk met de hulp van God toch de kracht vindt om vergiffenis te schenken. Vergeven zonder moeite is niet de uitdaging waarvoor een rechtschapen christen zich gesteld wil zien.

Mare | 26-10-05 | 01:02

Starfucker. Je stukje is tendentieus, zoals het hoort op GS. Gezien jouw kennis van het gereformeerde mag ik aannemen dat je weet dat de vrijgemaakten geen zwarte-kousen zijn. Jammer vind ik dat je meent dat religie leidt tot oorlogen, waar Mao, Hitler en Stalin je toch aan het denken zouden moeten zetten over figuren die zo tegen religie zijn.
Om je enigszins gerust te stellen over de vergeving in deze. In het Nederlands Dagblad, (welke trouw gelezen wordt bij GS) is bij de pedo-zaak uit Krimpen een artikel van een vooraanstaand lid ( prof.ds) van de Vrijgemaakte kerken aan het woord geweest waarin hij ervoor pleitte het woord vergeving in dit soort gevallen maar niet te noemen. Het zou de echte slachtoffers namelijk teveel traumatiseren. Ik meen dat deze stellingname inmiddels meer gemeengoed is in de vrijgemaakte kerken en ik denk dat de meeste vrijgemaakten deze pedofiele incestplegende dominee helemaal niet willen vergeven, maar liever uitgeleverd zien aan een stel Hells Angels.

Udo Hess | 25-10-05 | 21:51

goedenavond allen

wannabecool | 25-10-05 | 20:52

@mare
jammer joh, wannabecool is, net als Jan Molendijk, in staat elke discussie volledig om zeep te helpen met zijn/haar geouwehoer.

zum kotzen | 25-10-05 | 20:37

"Een groot aantal minderhedenorganisaties heeft vandaag de keuze al gemaakt."

I rest my case.
Maar daarnaast is dit een voorbeeld van histories revisionisme, want dit is niet het enige wat die "mevrouw" heeft gezegt.

wannabecool | 25-10-05 | 20:33

@wannabecool
Je maakt jezelf volkomen belachelijk met je wanstaltige en volkomen verdraaide kijk. Met je hitlergebrabbel beledig je niet alleen Verdonk, maar raak je, als ze het lezen zouden, ook de overlevenden van de holocaust in hun ziel. Hieronder post ik de toespraak van Verdonk op de Dam. Ze zette in het geheel niet bevolkingsgroepen tegen elkaar op. En dat jij me dwingt het voor de eerste keer in mijn leven op te nemen voor minister Verdonk, zal ik je NOOIT VERGEVEN.

Beste mensen,

Vandaag is er iets verschrikkelijks gebeurd. Vandaag is Theo van Gogh vermoord. De samenleving is geschokt. Iedereen die hier vanavond is gekomen, is geschokt.

Ik kende Theo en ik kende hem steeds beter. Theo was degene die aan de ene kant zei: ?Rita, houd die rug recht.? En Theo was ook degene die zei: ?Denk ook om jezelf en denk aan de mensen.?
Ik kende Theo goed genoeg om hem te respecteren en hem graag te mogen. En ik wil, namens het kabinet, mijn diepste medeleven betuigen aan alle mensen voor wie hij dierbaar was. En vooral degenen die het dichtst bij hem stonden. Zijn naaste familie en vrienden. Zijn ouders. En zijn zoon, Lieuwe.

Theo ging flink tekeer tegen alles wat hij zag als misstanden in de samenleving. Hij nam geen blad voor de mond en soms zocht hij het randje op. Maar in dit land mag dat. En in dit land mag niemand worden vermoord omdat hij voor zijn mening uitkomt.
Dat willen we niet!

Het is allemaal nog niet goed te bevatten. Nog niet alle feiten zijn boven tafel. Duidelijk is dat het een afschuwelijke daad is geweest en dat er een Marokkaans Nederlandse verdachte is aangehouden. Het recht moet zijn beloop hebben.

Maar één ding weet ik zeker: We staan nu op een tweesprong.
En het is aan ons allemaal om te kiezen welke kant we op willen. Gaan we mee in de spiraal van vervreemding en polarisatie, van angst en haat? Laten we met de dood van Theo een proces beginnen van wraak en daarna weer wraak om de wraak?
Of zeggen we: ?Tot hier en niet verder. Stoppen.?
Zeggen we nu: ?Dit willen we niet. Dit is niet de samenleving die wij voor ogen hebben.?

Een groot aantal minderhedenorganisaties heeft vandaag de keuze al gemaakt. Zij hebben deze afschuwelijke daad veroordeeld. En dat is een lichtpunt op deze intens donkere dag.

Want wat het kabinet betreft is de keuze simpel. Tot hier en niet verder. We laten ons niet van de wijs brengen. We laten ons niet in een hoek drukken.We moeten hier samen uitkomen. We zullen hier samen uitkomen.

En daarbij zullen we Theo van Gogh ontzettend missen.

Mare | 25-10-05 | 18:31

@wannabecool
'Hitleriaans' is als term
1) volkomen over de top waardoor elke functionaliteit verloren gaat

2) nog steeds JOUW interpretatie van iemands uitspraken en/of handelingen.
HEEFT DUS NIKS MET DE FEITEN TE MAKEN

Anyway, ik kap hiermee, volledig verspilde moeite...

zum kotzen | 25-10-05 | 16:52

Als ik bv zeg dat de amerikanen oorlogsmisdadigers zijn en wij daar medeplichtig aan zijn zijn dat gewoon feiten, af te leiden uit de letters van het internationale recht. Dat jij dat subjectief noemt zegt meer over jouw verstoorde wereldbeeld dan over de feiten.
Het is verder Hitleriaans om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten zoals mevrouw Verdonk dat oa. deed tijdens de bijeenkomst op de dam na de moord op TvG. Dat jij dat niet leuk vind om te horen, tsja...

wannabecool | 25-10-05 | 16:26

tsja zum kotzen, maar waar precies loop ik nu moslimterroristen te verdedigen?

wannabecool | 25-10-05 | 16:23

@wannabecool
Ach ja, ik was even vergeten dat jij het alleenrecht denkt te hebben op het stigmatiseren van hele bevolkingsgroepen als ?hypocriet?, ?slecht? of ?fout?. In jouw opvatting zijn dat ?de? christenen, ?de? westerlingen en ?de? Amerikanen.

Ik ben geen moslim, kaalkopje/stromfronter of extreemlinkse indymediabezoeker, vandaar dat ik me niet zo druk maak als die groepen op geenstijl te kakken gezet worden. Inderdaad hypocriet ja, maar ik ben zo eerlijk dat toe te geven. Ik heb nou eenmaal meer zin om te reaguren als mijn ?eigen? cluppie wordt aangevallen (al ben ik niet van de zwarte kousen of artikel 31, maar genoeg reaguurders, waaronder jij, vinden het weer nodig om ?de? christenen weer even lekker af te zeiken).

Wat jou zo stront-irritant maakt is het feit dat jij zelf ook onvoorstelbaar hypocriet bezig bent, maar te stom/eigenwijs/fanatiek (doorhalen wat niet van toepassing is) om dat ook toe te geven.
Met types als Mare kan ik een normale discussie aangaan, al ben ik het 100% met hem/haar oneens. Jij vervalt echter altijd in no-time tot persoonlijk gescheld, het gebruik van over-de-top uitlatingen als ?Hitleriaans? en het verkondigen van jouw dogma?s als waren ze de enig bestaande objectieve waarheden, niet gekleurd door je persoonlijke perceptie van de feiten.
Je bent daarmee de absolute nr. 1 discussie-killer op geenstijl. Erger nog dan Jan Molendijk. Chapeau wannabecool!

zum kotzen | 25-10-05 | 16:07

nee, paashaas, ze hebben een eigen rechts conservatieve agenda. Racisme is gewoon een middel om te zorgen dat "het volk" elkaar de hersens in slaat in plaats van de leugenachtige slopers die ons "regereren" en die ons een illegale oorlog in hebben gemanipuleerd. Ook het systematisch benoemen van het nationalistiche verzet als "moslimterrorisme" is zo'n versluiering van de realiteit die het erg goed in het xenophobe nederland om de aandacht af te leiden van de werkelijke criminelen: de as van het kwaad die de amerikanen steunen in hun misdadige oorlog waarin alle mensenrechten worden geschonden, waarin de het oorlogsrecht massaal wordt geschonden, waarin martelen een oorlogsstrategie is geworden en die al 10.000'den onschuldige doden heeft gekost.

Het staat in elk geval buiten kijf dat mevrouw Verdonkj niet een minister is voor alle nederlanders maar alleen voor het xenophobe blanke gedeelte van de nederlanders
Maar ja, je moet dat wel willen zien.

wannabecool | 25-10-05 | 15:56

Bij Hirsi Ali heb ik m'n twijfels of het vaak niet gaat om een (te hevige) reactie op haar eigen frustratie t.o.v. de Islam.
Echter, zeggen dat Verdonk racisme gebruikt voor haar eigen agenda raakt kant noch wal.
Waarschijnlijk bedoel je dat ze discrimineert, en dan nog geloof ik niet dat Verdonk en dit kabinet met het oogmerk om te discrimineren handelen.

paashaas | 25-10-05 | 15:42

paashaas: ik noem die lieden Hitleriaans omdat zij het steeds hebben over zij en wij, net zoals Hitler het vroeger over de joden had. Ze gebruiken racisme voor hun eigen agenda.

wannabecool | 25-10-05 | 15:37

integerder zijn = integerder is

Maar het zij je vergeven. Een teken van onderontwikkeling? Zo'n uitspraak getuigt mijns inziens weer van arrogantie, arrogantie die je christenen verwijt.
Tja, het CDA, ik meen dat er zelfs moslims lid zijn van de partij, dus ja. Het christelijke karakter van de partij is er in de jaren wel wat geerodeerd.

Erg knap hoe je Hitler hierin weet te betrekken. Erg dapper om mensen als Verdonk en Hirsi Ali nazi's te noemen. Vind je het verkeerd om onderscheid te maken op grond van godsdienst? Een Hirsi Ali die net als jij vindt dat religie een teken is van onderontwikkeling (in de woorden van Pim & Theo, achterlijk)moet niet onderscheid maken tussen nederlanders op grond van godsdienst? Waar ben je zelf dan mee bezig?

paashaas | 25-10-05 | 15:31

oh, ja, wel is het zo dat de gemiddelde Moslim die ik tegen ben gekomen in mijn leven een stuk integerder zijn dan de gemiddelde hypocriete christen uit bv. het CDA.

wannabecool | 25-10-05 | 15:01

Trouwens zum kotzen, zum kotzen dat jij beschult van het goed praten van moslimterrorisme.

Het huidige Moslimterrorisme op de aardbol is een product van de amerikanen. Toevallig he, dat die onthoofdingen plaats vonden toen het schandaal rondom Abu Graib naar buiten kwam. De Taliban en El Qaida hebben altijd nauw samen gewerkt met de CIA, voor het laatst zelfs nog in Kosovo.
Het fascistische moslimterrorisme werkt om de een of andere redenen altijd in het voordeel van de amerikaanse oorlogsmisdadigers. Weet je nog hoe El Qaida de amerikanen van een smoes voorzag om Irak binnen te vallen?

Het verzet in Irak op een lijn stellen met moslimterrorisme, dat is het goebeliaanse wereldbeeld waar ik me tegen verzet.

Het criminele wereldbeeld waarin het fascistische amerika bepaald welk regime mag blijven en welk niet, al of niet gelardeerd met leugens over moslimterrorisme daar ben ik op tegen.
Ook het in stand houden van het waanidee dat er hier een "moslimgevaar" is verzet ik me tegen.
Verder verzet ik mij tegen de Hitleriaanse politiek van Hirsi Ali en Verdonk die systematisch een bepaalde groep nederlanders aanvalt en onderscheid maakt tussen nederlanders gebaseerd op hun religie.
Voor de rest vind ik alle religies een teken van onderontwikkeling.

wannabecool | 25-10-05 | 14:55

zum kotsen, selectieve woede begrijp ik. De beledigingen van moslims hier doen jouw niets? Hypocriete christenen ook altijd.

wannabecool | 25-10-05 | 14:40

@zum kotzen
mee eens, en mooi gezegd:"genade is gratis maar niet goedkoop..."

Christenene zijn m.i. niet beter of slechter dan andere mensen...
Trouwens het gebeurt ook in Amsterdam:
www.nu.nl/news/614345/13/Man_verdacht_...

Onderbuik | 25-10-05 | 13:17

worden gebracht = wordt gebracht

Taalcursusje zum kotzen?

zum kotzen | 25-10-05 | 11:34

@starf*cker
Je gelooft serieus dat de zware refo's ook vrouw en kinderen meppen? Onderbouw dat dan eens? Nee, ik heb ook geen exacte cijfers over hoe het bij de moslims gesteld is, maar ik heb het voorbeeld gegeven van een kennis van me en een bericht uit de media over het slaan van Turkse vrouwen door hun mannen.

@mare
Deze strategie werkt simpelweg niet. Stel je het christelijk geloof als volgt voor: je hebt de 10 geboden van de joden, aangevuld met allerlei strenge voorschriften op het gebied van reinheid en heiliging. Allemaal regels om de omgang met een heilige God in goede banen te leiden.
Dan komt er iemand die Jezus heet, en die maakt het nog veel bonter: wat nou ?oog om oog?? Je moet zelfs je vijand nog liefhebben en bidden voor hen die je naar het leven staan! Oftewel, die strenge regels van jullie zijn nog niet eens voldoende om ook maar in de buurt van God te komen. En dat zal je op eigen kracht niet lukken ook. Daarom is het concept van ?genade? uitgevonden: verlossing/bevrijding kun je niet verdienen, het kan je alleen geschonken worden. Waarmee het christelijk geloof zich van alle andere religies onderscheidt, want die hebben allemaal een ?systeem? van regels, normen, ge- en verboden, waar je op eigen kracht aan kunt voldoen en die je dichter bij God/Allah/Nirvana/Shangri-La brengen.

Maar, het mag voor een christen dus duidelijk zijn dat die genade wel gratis, maar zeker niet goedkoop is. Dus niet iets waarvan je zegt ?weet je wat, ik ga ff lekker zondigen, want daarna beroep ik me gewoon op de genade en is het weer okee?. Dat werkt gewoon niet, je moet oprecht spijt hebben als je genade wilt ontvangen. En dat wordt erg moeilijk als je bewust de fout ingaat met het idee ?ach, ik ontvang toch wel weer genade?.

Zoals ik eerder zei, het is verdomd moeilijk. Voor een indringend voorbeeld hoe moeilijk precies, zie Dead man walking, met een geweldige Sean Penn en Susan Sarandon.

Excuses voor het evangelisch gehalte van deze posting maar af en toe moet je de heidenen wat bijbrengen aangaande de christelijke leer, mijn tenen gingen nogal krom staan van de onzin m.b.t. ?genade en vergeving? die hier te berde worden gebracht door enkelen. ;-)

zum kotzen | 25-10-05 | 11:27

@Zum Kotzen: aanvulling: .. Het liefst zien ze ook in Heerde en Elspeet en Kesteren de vrouwen achter burka's verdwijnen.

Starf*cker | 25-10-05 | 11:20

@Zum Kotzen In een eerdere reactie had ik het al over Gereformeerde Bonders in de Hervormde Kerk. Ik rest my case dat de handen van de meeste gereformeerden net zo los wapperen als de door jou genoemde Turkse vrouwen. Het liefst zien ze in Heerde

@Mare Ik begrijp je. We zouden daarover binnenkort eens een boom moeten opzetten bij kaarslicht.

Starf*cker | 25-10-05 | 11:19

Als aanstaande zondag de klokken bij je in de buurt gaan luiden dan weet je dat als je de zaak dan ff in de hens steekt je de meeste kans hebt op zo veel mogelijk doden.

gebbetje | 25-10-05 | 09:25

@zum kotzen
Het valt inderdaad niet aan te bevelen openlijk voor deze strategie uit te komen. Maar god zal uiteindelijk altijd bereid zijn je te vergeven, hoe doortrapt je ook gehandeld hebt. Als je maar berouw toont, hem eert en, niet te vergeten, christen bent, of je zo noemt.

Mare | 25-10-05 | 08:46

@starf*cker
Jij was toch tegen de doodstraf? Waarom moet deze dader hangen dan?
En je kent alle gereformeerde kerken uit je hoofd, ?van bonders tot synodaal?? Dan weet je dus ook wel dat bonders helemaal niet gereformeerd zijn, maar hervormd.
En je stelling dat vrouwen het in de bible belt nog zwaarder hebben dan het modale moslimgezin slaat natuurlijk helemaal nergens op. Jij wilt dat gewoon graag zo zien. Een kennis van me werkte in Amsterdam bij een taalcursus voor Turkse vrouwen. Ze zat met een groepje van 6 Turkse vrouwen, en ALLEMAAL werden ze geslagen door hun man. Veel vrouwen uit moslimlanden vinden het vrij normaal dat ze om de simpelste dingen (b.v. eten laten aanbranden) slaag krijgen van manlief. Maar goed, we dwalen af.

@mare
Jij denkt dat de redenering ?omdat er vergeving is, kan ik mooi over de schreef gaan? een drempelverlagende werking heeft op gelovigen. Maar die potentiële valkuil werd 2000 jaar geleden al door Paulus onderkend. Lees het bijbelboek Romeinen eens, waarin Paulus zoiets zegt als ?zullen we dan maar blijven zondigen, omdat er toch wel genade is? Volstrekt niet!?
Voor een goed boek over het verdomd moeilijke thema ?genade en vergeving? kan ik je What?s so amazing about grace? van P. Yancey van harte aanbevelen.

zum kotzen | 25-10-05 | 08:30

och onder het mom van de kerk mag toch alles ,kijk maar naar de heer j.p.b. die naayt een heel volk.

roelofw | 25-10-05 | 08:29

@Mare Ik geloof dat ik dat oude testament ooit bijna met een moker in mijn hoofd gestampt kreeg. Ik heb het nog nog meegemaakt dat een familie alles deed om te voorkomen dat je iets met hun dochter kreeg, omdat je niet van de juiste Gereformeerde Gemeente was. Nee, God is een God van liefde. Ik hang de theorie aan dat de bijbel en haar fanate volgelingen geen haar beter zijn dan zij die de Koran volgen. God en Allah zijn met hetzelfde type sperma bevrucht en staan garant voor intolerantie, geweld en oorlogen. In willekeurige volgorde.

Starf*cker | 25-10-05 | 07:41

Heer Oetgens, vind je het erg als ik hier later op terug kom?

wannabecool | 25-10-05 | 01:20

@Schele Henk
Zijn dochters voerden hem dronken zodat hij, zonder het te beseffen (pittig wijntje...) hen beiden nam en bezwangerde. Toegegeven, het was een laatste redmiddel omdat god ze niet op een andere wijze kinderen wenste te schenken.

Mare | 25-10-05 | 01:03

Noclass gaat ook maar eens naar bed!Trusten mare & starfu*cker xxx

NoClass24 | 25-10-05 | 01:02

@Starf*cker
Een aanhanger ben ik nooit geweest, maar ging er lange tijd wel vanuit dat er veel zinnigs in stond. Bij herlezing vielen de schellen wel van mijn ogen. Je gelooft werkelijk niet wat er staat, pardon my woordgrap. Als je nog eens tijd over hebt... In het oude testament wordt trouwens ook vaak over het bestaan van meerdere goden gesproken. En de spastische houding ten aanzien van magie in dit Harry Potter tijdperk is ook redelijk onbegrijpelijk; je hebt vast wel eens gehoord over de talloze plagen waarmee god Egypte trof. Welnu, de eerste pak hem beet 5 plagen werden gewoon nagedaan door de magiers van de farao, waaronder het laten veranderen van al het water in bloed. Op een gegeven moment moeten ze echter toegeven dat de trucendoos van de heer net wat gevarieerder is dan de hunne. Tja, ik verzin het niet hoor. Anyway, nighty night!

Mare | 25-10-05 | 01:00

Hoe zat t ook weer met die gozer van Lot? Die moest z'n dochters toch neuqen van dhr. God?

schele henk | 25-10-05 | 00:59

@Mare Ha,ha, volgens mij ben je een afvallige. Wel zeer bijbelvast.

Starf*cker | 25-10-05 | 00:51

@beblessed, een prettige nacht gewenst van een mede vrouwelijke geenstijler ;-).

NoClass24 | 25-10-05 | 00:46

@beblessed
Ik heb de bijbel gelezen en de god die daarin figureert heb ik niet zo hoog zitten. Zo pleegt hij in het oude testament op grote schaal genocide, houdt hij zich vooral bezig met op wat voor manieren hij allemaal vereerd moet worden en beloont hij volgelingen enkel en alleen met materiele rijkdom en nageslacht. Staat me allemaal bijzonder tegen. Een god die daarnaast vier a4-tjes nodig heeft om tot in de puntjes uit de doeken te doen hoe de heilige tabernakel er precies uit moet zien (hoeveel draden van welke stof, welke gouden en zilveren versierselen of welke plaats et cetera) kan ik gewoonweg niet serieus nemen. Nog afgezien van de vele onbegrijpelijke handelingen en besluiten, waar het niet veroordelen maar zegenen van de bedrieger Jacob en het veelvuldig straffen van de Egyptische farao terwijl hij er zelf voor zorgt dat de farao de Israelieten niet laat gaan, er slechts twee van zijn. Sorry, niet MIJN god. Het vragen om antwoorden aan deze god, is niet iets wat ik overweeg te doen.

Mare | 25-10-05 | 00:45

Nee, ik sta er ook versteld van hoe iemand zijn eigen kind kan misbruiken? Hoe ziek kan je bezig zijn?! Dat een mens dit kan doen is echter wel overduidelijk, ook al gelooft de mens in een God. Redenen om het instituut KERK te verdedigen heb ik vaak niet. Vele kerkverbanden laten ook tegenwoordig nog maar eens zien hoe zelfzuchtig en machtswellustig de mens kan zijn. Dit zie ik echter niet alleen bij gelovigen Waar ik ook van sta te kijken is dat de laatste 100 jaar wij als mensen elkaar op zo'n ongekende manier aan het verdelgen zijn, we zouden toch beter moeten weten?
Over veel zaken kan ik oordelen, en neig ik er ook toe. Gelukkig is het niet aan mij om echt te hoeven oordelen. :-)

paashaas | 25-10-05 | 00:45

@beblessed, sorry geen lid mogen worden inderdaad.Ieder zijn ding, was meer bedoelt om je een beetje stangen ;-).

NoClass24 | 25-10-05 | 00:44

sorry, klink echt net een ouwe lul in dat berichtje. maar dat ben ik niet hoor, ben pas 19 en al helemaal geen lul haha, ben vrouwelijk namelijk. ;)

beblessed | 25-10-05 | 00:44

mensen het was fijn om in discussie te gaan en dingen uit te kunnen leggen.
ik kom hier wel vaker dus voor vragen over het christendom, weet me te vinden.
ik zeg u een goedeavond!
en Gods zegen

beblessed | 25-10-05 | 00:43

@noclass
christenunie is een partij waar ook de vrouwen centraal staan. zij hebben 3 zetels waar 1 van bezet word door een vrouw, tineke huizinga.

de sgp heeft als standpunt dat vrouwen geen lid mogen worden e.d. iets wat ik respecteer maar das off-topic

verder ben ik blij dat je het begrijpt en respect voor mijn mening kan opbrengen.

beblessed | 25-10-05 | 00:41

@mare
kijk de mensen die moeten vergeven zijn persoonlijk geraakt door wat die dominee deed, die hebben pijn in hun hart en dan moeten ze overwinnen en dat kan lang duren.

en ik zeg ook niet dat het een wet is dat het lang duurt en moeilijk is, maar meestal wel ja. Voor mij zou het wel ff duren voordat ik zo'n persoon kan vergeven.

beblessed | 25-10-05 | 00:39

@beblessed, cristenunie hmmm dat is toch die partij waar vrouwen nix te zeggen hebben..? Ach ja je stemt iig geen cda ;-).Ik snap je punt over vergeving nu wel enigzins. als de dominee gewoon liegt en geen spijt heeft geloof je toch dat hij zijn straf wel krijgt.En mocht hij wel echt spijt hebben vind je dat hij vergeving verdient.Kan voor je mening zeker wel respect opbrengen.

NoClass24 | 25-10-05 | 00:37

@ mare
geloven is ook niet iets aard, dus je moet ook geen aardse logica erachter zoeken.
maar ik wil hier best wat over vertellen, maar niet met de moeheid die nu in mijn hoofd ronddwaalt.

beblessed | 25-10-05 | 00:36

@beblessed
Ik wil niet stellen dat ik hem door en door slecht vind. Ik ben niet bij machte om dat te bepalen. Voor wat betreft het denkproces dat moet leiden tot vergeving; als we het hebben over een analyse van het gebeurde, kan dat denken net zo goed vandaag afgerond worden. Dat het een tijd moet duren en per definitie moeilijk is, lijkt me een niet bestaande wet die je jezelf wijsmaakt.

Mare | 25-10-05 | 00:36

@mare

das inderdaad de vraag waar ik eerlijk gezegt geen antwoord op heb, ik zou God vragen wat te doen in zo'n situatie en in de bijbel lezen wat die erover zegt.

beblessed | 25-10-05 | 00:35

ok eerste even dit ik stem zelf geen cda, maar christenunie...

verder starfucker ik geef wel toe dat hij achter de tralies moet.

laatste opmerking over vergeving:
ik eis niet van iemand dat hij vergeeft. wel denk ik dat christenen die naar Gods beeld willen leven naar vegeving moeten toewerken. en nogmaals vergeven is niet iets goedkeuren.

beblessed | 25-10-05 | 00:33

@ iedereen

wow heel veel vragen. ik zal proberen overal een antwoord op te geven.

@mare
hoe werkt vergeving?
vergeven is een proces, allereerst denk ik niet dat ik die man hoef te vergeven want ik heb niets met hem te maken. maar zijn omgeving wel. het is een proces omdat iedereen vind dat dit niet kan wat die man deed. En daarom heb je tijd nodig om erover na te denken en te bidden, totdat je op een punt bent waarvan je zegt, ik keur dit nog steeds af, maar jij hebt een fout gemaakt en je zegt dat je spijt hebt, ik wil het je vergeven en je een nieuwe kans geven. vergeven is zeggen van: dit staat nu niet meer tussen ons in, we vergeten het niet, maar we laten het niet tussen ons komen.

@noclass
het misbruiken van je eigen kind gaat inderdaad heel ver en er moet ook iets mis zijn met die man, daarom vind ik het ook goed als hij aangegeven word en waarschijnlijk psychiatrische behandeling krijgt. wel denk ik dat je toch echt kan geloven in God, maar dus niet handelt daarnaar. Ook al is dat vreselijk fout.

@ starfucker
natuurlijk moet je die wetten gescheiden houden, maar op christenen zijn ze allebei van toepassing..

@ mare opnieuw
ik kan inderdaad niet in zijn hart kijken of hij echt spijt heeft. ik kan dat niet bepalen. als hij zegt dat hij spijt heeft en je gelooft het kan je hem vergeven, als later blijkt dat hij het niet meende is dat zijn probleem.
als iemand door en door slecht is of ik hem dan kan vergeven. ja das een lastige. Ik heb persoonlijk nog nooit echt dingen meegemaakt waarin iemand heel slecht was die ik moest vergeven. misschien kan je aangeven wat voor persoon jij door en door slecht vind.

beblessed | 25-10-05 | 00:30

@beblessed
Zelfs onder de grootste dictator is het mogelijk om in God te blijven geloven. Maar of het dan nog de bedoeling is om alle regels te blijven volgen...

Mare | 25-10-05 | 00:28

@beblessed
Dat gesprek hebben we inderdaad eerder gevoerd. Ik zie er volgens de aardse wetten der logica met geen mogelijkheid liefde in, aangezien God in deze constructie ZELF de regels bepaalt. Hoe kan het een opoffering zijn als hij geen offer brengt aan een andere macht (in ruil waarvoor de zonden van de mensheid vergeven worden) maar aan ZICHZELF. En hoe Jezus zich totaal verlaten kan voelen door God als hij gekruisigd is terwijl hij (naar jouw zeggen) tegelijkertijd God IS, is een onbegrijpelijk raadsel. Maar goed, wij (schaapjes) dwalen af...

Mare | 25-10-05 | 00:25

@Starf*cker 25-10-05 @ 00:22 , juist jij snapt hem ;-)

NoClass24 | 25-10-05 | 00:24

Laat ik toch nog maar een keer het beloofde zwijgen verbreken.
1. Starf*ucker: in je lange post hierboven kwam je sterker uit de hoek dan het voorgaande liet verwachten. Waardering! Ik begrijp nu de ernst van je stukje beter.
2. Ben het met iedereen - Mare, Starf*ucker en anderen - eens dat er niet gemakkelijk gepraat mag worden over vergeving. Het lijkt me niet dat "vergeving" uitsluitend een christelijk artikel is en het zal ook wel eens gebeuren dat iemand, nadat gerechtigheid is geschied, oprecht vergeven kan, maar het zou buitengewoon onredelijk zijn om van iemand te verlangen dat ie "vergeeft".
Als Starf*cker uit betrouwbare bron weet dat er druk op die jongen wordt uitgeoefend, dan is het goed dat hij dat hier wereldkundig maakt. Dat is dan domweg schandalig.
Er hoort uiteraard aangift gedaan te worden. Gerechtigheid gaat voorop. En je mag van niemand bij voorbaat verlangen dat hij gaat "vergeven".

Heer Oetgens | 25-10-05 | 00:22

@No Class Vanwege Corrupt Democratisch Appel? ;)

Starf*cker | 25-10-05 | 00:22

@Beblessed Ik ben blij dat het CDA weldra de grootste af zal zijn. Verder respecteer ik je, maar waarom niet toegeven dat die dominee achter de tralies hoort en dat de wereldse rechter wel oordeelt over de schuldvraag?

Starf*cker | 25-10-05 | 00:20

@beblessed, Ik zou dan nog eerder voor de Sp stemmen als cristen dan voor het Cda maar dat terzijde ;-).

NoClass24 | 25-10-05 | 00:19

@Mare, dat is het lastige ook vind ik.Aan de ene kant denk ik dat dat soort mensen ziek zijn en geholpen moeten worden (onder dwang off course) aan de andere kant misschien zijn ze gewoon wel door en door slecht.

NoClass24 | 25-10-05 | 00:17

@ mare
zo wij hebben wel eens eerder discussies gehad over het geloof en nu weer.

jij zegt dat God geen lieverdje is. door zijn zoon te sturen. Nu kan ik ene hele theologisch verhaal gaan ophangen over de 3-1heid dat die zoon ook God is en hij dus eigenlijk zichzelf naar de aarde stuurde. maar voor mij komt het hier op neer:
als iemand besluit zichzelf (of zijn zoon hoe je het bekijkt) te geven, zich te laten doden om iemand anders te redden, dan vind ik dat liefde. Voor mij is die daad van God dan ook pure liefde, wat ik soms niet helemaal begrijp, maar ik weet dat het waar is.
dit is een ingewikkelt onderwerp en ik zal hier verder niet over doorgaan want dat is de bedoeling niet.

verder over de overheid, het is duidelijk opgenomen in onze 'handleiding'van de kerken om het zo te noemen dat wij de overheid moeten respecteren en dienen, tenzij het hierdoor onmogelijk word in God te geloven. Ik denk en onze kerk ook dat wij onze overheid moeten respecteren zeker nu het CDA de grootste partij is.

beblessed | 25-10-05 | 00:17

@beblessed
En als alleen God in zijn hart kan kijken, hoe kan JIJ dan bepalen of hij uberhaupt spijt voelt of dat hij het alleen maar zegt. Ik neem voor het gemak aan dat je hem niet zal kunnen vergeven als hij simpelweg door en door slecht is. Maar hoe weet je dat... Onmogelijk.

Mare | 25-10-05 | 00:16

@beblessed Ik zou toch graag de kerkelijke wetten gescheiden houden van het strafrecht. Bij dit soort viespeuken kan ik prima oordelen en daar heb ik God niet bij nodig. Die vergeeft mij al te veel. Die is chef-doofpot geworden.

@Mare Alsof ik zelf spreek.

Starf*cker | 25-10-05 | 00:13

@Mare, ik ben het ergens wel volledig met je eens maar ik kan de cristenen die hem wel vergeven niet per definitie evil vinden zeg maar..
@beblessed, fouten maakt iedereen maar de fout om je eigen kind te misbruiken gaat wel errug ver to say the least.Ik geloof gewoon niet dat een echte gelovige (god,allah welke god dan ook) dat kan doen.Ik geloof zowiezo niet dat iemand die geestelijk gezond is zoiets kan doen.

NoClass24 | 25-10-05 | 00:13

@beblessed
Hoe werkt vergeving dan? Welk proces speelt zich dan af in je hoofd? Waarom vergeef je hem niet du moment maar wel na (pak hem beet) een paar weken/maanden? Ik begrijp niet hoe die overgang plaats vind.

Mare | 25-10-05 | 00:12

@noclass

ik kan natuurlijk niet in die man zijn hart kijken dus over die tweede post kan ik weinig zeggen...

beblessed | 25-10-05 | 00:11

@noclass

dat kan je ook niet verantwoorden naar jezelf. Om ff persoonlijk te worden, ik maak ook mijn fouten. Dingen die niet horen bij een christen. Nadat ik dt gedaan heb denk ik ook, wat een %#^* mens ben ik eigenlijk ik zeg a maar doe b. En dan ben ik boos op mezelf, maar daar schiet ik niets me eop. dan kan ik niets anders doen dan naar God de Vader gaan en vertellen wat ik heb gedaan en zeggen dat ik het stom vond van mezelf dat ik het niet had moeten doen en vergeving vragen.

over de druk die word uitgeoefent op de zoon weet ik niets, dus daar durf ik niets over te zeggen.

wel blijf ik er als gereformeerde bij dat die jongen aangifte moet doen.

beblessed | 25-10-05 | 00:10

@beblessed
Die regel is niet zo hard natuurlijk maar hangt ook af van de overheid waaronder je 'dient'.

Mare | 25-10-05 | 00:10

@NoClass24
Nu is God natuurlijk ook geen lieverd door zijn eigen zoon te laten martelen en sterven.

Mare | 25-10-05 | 00:07

@NoClass24
Je zeg het niet met zoveel woorden, maar zonder compassie geen vergeving. En hoe kan je compassie voelen voor iemand die 100% dader is.

Mare | 25-10-05 | 00:06

@ beblessed, als die dominee in god gelooft hoe kon hij dan aan zijn zoon zitten.Dat gaat er bij mij gewoon niet in.

NoClass24 | 25-10-05 | 00:05

@Starf*cker, daar ben ik het helaas mee eens.Het waarom is me alleen niet duidelijk, hoe kan je dat als je ''echt'' gelooft verantwoorden voor jezelf.En als de gereformeerde gemeenschap inderdaad druk op die zoon uitoefent zijn ze net zo schuldig als zijn vader.

NoClass24 | 25-10-05 | 00:04

@ iedereen

ik vind die man ook geen slachtoffer zeker niet.

Ik denk dat het ook goed is om justitie in te schakelen. want ook wij worden geleerd niet alleen Gods wetten na te leven maar ook de overheid te respecteren die wetten na te leven. Als je daarmee in strijd gaat moet je boeten.

Ik geloof wel in vergeving, net zoals alle christenen denk ik. Dat betekend niet dat het makkelijk is. Maar als jij gelooft in een God hoort dat erbij, en ik geloof daarin.

uiteindelijk een laatste woord, wij kunnen niet over mensen oordelen, wij weten niet precies wat er in die man zijn hoofd omgaat. God weet dat wel en die kan oordelen, die kijkt in het hart van die dominee en zal zorgen dat er rechtvaardigheid aan het eind geschiet. Ik geloof hierin en die dominee ook.

beblessed | 25-10-05 | 00:03

@No Class Dat is mijn conclusie. Verder klopt het tweede deel van je opmerking, alleen heb ik zo maar het gevoel dat de kerk een magische aantrekkingskracht op dit soort varkens uitoefend. That's all

Starf*cker | 25-10-05 | 00:01

@Starf*cker, ik heb Nooit gezegd dat die man/dominee/hond een slachtoffer is.Houd toch eens op.

NoClass24 | 24-10-05 | 23:54

nieuws.geenstijl.nl/archives/2005/10/t...

Na aftrek van goed gedrag : 24 X 2/3 = 16 maanden cel (eventueel + 53 dagen in geval van allochtoon, bron Mieke Komen). En meestal zit de rechter een stuk lager dan de eis. Van het justitieapparaat valt weer eens niets te verwachten als het gaat om bescherming van (toekomstige) slachtoffers. Beter was het geweest deze man als voorbeeld te stellen en een signaal af te geven aan pedo's die hun poten niet thuis (willen)houden door publieke executie.

Hammiehetvarken | 24-10-05 | 23:51

@Starf*cker, dominee, timmerman, whatever.Pedosexuelen zijn Gestoord ongeacht geloof en/of afkomst.

NoClass24 | 24-10-05 | 23:47

@NoClass Deze smeerlap begint nu al bijna slachtoffer te worden. Houd toch eens op. Hoe kan een zoon die maar liefst tien jaar door zijn vader seksueel misbruikt is in gemoede zijn vader vergeven? Wat een waanzin. Van mij hoeven niet alle christenen te hangen, maar ik hoop dat er voor deze smeerlap een touwtje vrij is.

Starf*cker | 24-10-05 | 23:47

@beblessed, ik heb ook moeite met het vergevingsaspect.Mocht zijn zoon hem ooit kunnen vergeven vind ik dat de gemeenschap dat ook kan/mag doen eerder niet , anders ''naai'' je dat kind wat hier nooit om gevraagd heeft dubbel.Just my 2 cents..
P:s wel ok om eens een andere mening te lezen behalve het ophangen/alle cristenen zijn slecht enz.

NoClass24 | 24-10-05 | 23:44

@Zum Kotzen,Oetgens Om mezelf niet te herhalen en recht te doen aan de buitengewoon wijze woorden van Mare, even dit. Ik weet waar ik over spreek. Ken alle Gereformeerde Kerken ongeveer uit mijn hoofd van bonders tot synodaal. Ben zelfs naar catechisatie geweest bij een dominee uit de hoek van de Gereformeerde Bonders. Weet dus van nabij welke ellende juist het kerkelijk regiem met zijn strakke regels, sociale controle etc. in veel situaties oplevert. Overigens is dat in katholieke hoek niet minder. Waar ik mij in geval Assen over opwindt is in de eerste plaats dat justitie niet ingeschakeld is. Dat kan heel simpel, omdat er een bekennende verdachte is. Verder heeft de dominee vanaf de kansel zijn "fout" toegegeven en hoopt er zo vanaf te komen richting achter de coulissen. Ik hoorde toevallig vandaag dat de betreffende jongen totaal getraumatiseerd is en niet alleen bang voor zijn vader is maar ook voor de gevolgen van zijn eventuele aangifte doen. Er wordt druk uitgeoefend op zijn door gereformeerde waanzin vergiftigde geweten. Dit soort zaken hoor je als kerk clean af te wikkelen. Justitie inschakelen, afijn het hele circus. Ik ben het met Mare eens dat door dat gelul over vergeving we zo langzamerhand medelijden moeten hebben met de dominee. Ik zal nu wel heel wat gelovigen tegen het hoofd stoten: als er al een God is waakt hij wel erg slecht over het morele gedrag van veel van zijn discipelen en rolmodellen en is hij bijna medeplechtig. Iedereen die wel eens voor de omroep gewerkt heeft, weet hij bij de EO de bijbelse seksuele normen en waarden worden nageleefd. Weet hoe in de katholieke kerk de ene na de andere priester zijn jatten niet thuis kan houden. Hoe onder de noemer bijbelse tuchtiging gereformeerde sm-ers zich uitleven op vrouw en kinderen. Hoe op de Nederlandse en ook Amerikaanse Bible-belt vrouwen nog hufteriger worden behandeld als in een modaal Moslim-gezin. God mag blij zijn met zulke volgelingen.

Starf*cker | 24-10-05 | 23:43

@beblessed
Dat is nu juist het verrotte, de gedachte dat je door vergeving weer gewoon met een schone lei kan beginnen, verlaagt de drempel voor potentiele delinquenten. Je maakt mij niet wijs dat de berouw- en vergevingsuitvlucht niet al in zijn hoofd zat toen hij zijn eigen vlees en bloed misbruikte. En juist jouw houding; het heel positief vinden dat zo iemand uiteindelijk met instemming van de gemeente weer aan de slag gaat, maakt mensen zo waanzinnig boos.

Mare | 24-10-05 | 23:17

potverdorie...

ik kom zelf uit die kerk, weliswaar een andere plaats, maar toch voel ik mij verbonden met die kerk.
Wat die dominee heeft gedaan is niet goed te praten. Ik walg ervan.
Het is ook niet meer dan terecht dat hij geschorst word. Maar hij heeft nog een straf, iedereen weet wat hij gedaan heeft. Hij moet dat zijn hele leven bij zich dragen en dat is natuurlijk zijn eigen schuld. Ik weet niet of hij ooit weer aan de slag gaat als dominee, als dat wel gebeurt vind ik dat heel positief. De gemeenteleden en familie hebben hem dan dus kunnen vergeven. en dat is niet makkelijk.
ik weet een ding, als de dominee berouw heeft zou Jezus hem vergeven. Dus laten in het bijzonder alle christenen dat ook proberen.

maar wat zit ik te blaten, jullie wachten hier niet op zo'n verhaal. ik wilde het alleen even van een andere kant toelichten...

beblessed | 24-10-05 | 23:01

weer heerlijk kort door de bocht starfucker .. je hebt ze weer netjes op de kast ! hehehehe

Draaitafel Demagoog | 24-10-05 | 22:58

Allemaal gelul, zo'n vent moet uit de maatschappij verwijderd wordenen er moet een duidelijke boodschap komen voor pedo's: blijf met je poten van kinderen af, ook al heb je een afwijking die maakt dat je denkt dat het wel kan, misschien denkt de pedo zelfs dat het kind het wel wil, of leuk vindt, niet dus. Pedo's weten zelf ook wel waar de grens ligt, en wie niet horen wil moet voelen !

Hammiehetvarken | 24-10-05 | 22:57

@ Mare
Wat Starf*ucker met die "goddelijke vergeving" bedoelt, is me niet duidelijk, maar je hebt gelijk dat hij zich iets afvraagt, dat is jou punt, al is het wel wat raar om die vraag dat hij die vraag in dit geval bij zich laat opkomen.
In het persbericht dat kerkenraad heeft doen uitgaan, staat overigens dat een coördinatieteam is ingesteld, "die haar de komende tijd gaat adviseren over de juridische, kerkrechtelijke, therapeutische, pastorale en praktische/financiële trajecten die het gevolg zijn van het genomen schorsingsbesluit." Ik zeg er maar even bij dat ik de taal - "trajecten" - niet erg bewonder. Maar het valt op dat het woord "juridische" voorop gaat en dat ze daar geen intern "kerkrechtelijke" zaken mee bedoelen. Laten we afwachten.
De man stond nog maar sinds april in Assen; dus het lijkt me overdreven om voor de kerkenraad daar nu maar celruimte te gaan vrijmaken. Ik zou het niet onlogisch vinden om je "af te vragen" of ze in zijn vorige gemeente misschien niet wat door hadden kunnen hebben.
En nu stop ik even. Anderen mogen ook wel eens wat zeggen.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 22:52

Vandaag ook het nieuws dat de paus tegen afschaffen van het celibaat is. Ik herinner me een documentaire van een Noord-Hollands Jongenskoor (katholiek) waar duidelijk te zien was dat er ouwe viespeuken waren die bij alle optredens kwamen kijken. Christenen zijn eigenlijk best wel jakkes, bah. Als zo'n hypocriet zich ooit aan een van mijn jongens zou vergrijpen dan zorg ik dat vergeving van een verzonnen God niet het eerste waaraan hij moet denken.

Hammiehetvarken | 24-10-05 | 22:44

@ Heer Oetgens
Heb nog maar eens het stukje gelezen. Letterlijk staat er niet meer dan dat hij zich AFVRAAGT of het hier geen doofpotzaak betreft. Mag je doen, lijkt me. Vooral als uit het verleden blijkt dat dit, als je de media mag geloven, relatief vaak voorkomt. Naar mijn mening is het stukje ook niet leuk BEDOELD, ik neem dan ook aan dat Starf*cker zich kan vinden in die constatering. Dat de hoofdpersoon een smeerlap is, staat ook niet echt ter discussie. Dat er (nog) geen aangifte is gedaan door de kerkenraad is een FEIT. Denk toch dat hij MINDER de zaak verdraait dan jij beweert.

Mare | 24-10-05 | 22:40

@ Mare:
Vandaag doe ik eens een dagje aan GS-volgen. Elke dag zou wat veel worden. Het is ook slecht voor de productiviteit.
Het is vrij toevallig dat dit stukje mij opviel: vooral de gemakzucht en het cliché-matige viel me op. Er is eignelijk niets leuk aan het stukje van Starf*cker en de verontwaardiging is ook niet erg onvertuigend. En als meneer dan vervolgens ook nog eens gaat beweren dat hij op de Veluwe is geboren en aardig goed thuis in het geformeerde geloof, maar ondertussen wel blunder op blunder begaat, dan vind ik het aardig om dat eens aan de kaak te stellen. Maar uit reacties bleek dat er velen waren die hetzelfde opviel.
Als er goed wordt overdreven of op een creatieve en herkenbare manier wordt verdraaid, zodat je er om kunt glimlachen, heb ik daar alleen maar waardering voor (al ken je het trucje na een poosje ook wel en moet je misschien niet elke dag kijken, omdat je dan wel wat blasé wordt).
Het leukste zou het nu natuurlijk zijn als Starf*cker even overtuigend aantoonde dat zijn onnozelheid slechts gespeeld was.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 22:29

@mare
sluit ik me bij aan

Royale with Cheese | 24-10-05 | 22:23

@ Heer Oetgens
Als ik onjuiste aannames heb gedaan over je persoonlijke mening, trek ik bij deze het boetekleed aan. Wel blijf ik vinden dat er veel vaker tendentieus bericht wordt op GS, door feiten te verdraaien of te overdrijven, ik vraag me stilletjes toch af of je dan net zo hard bent in je oordeel. Maar ik zal het niet meer roepen ;-)

Mare | 24-10-05 | 22:13

@ Mare. Ja natuurlijk worden de stukjes leuk door de oordelen, maar als je daarvoor eerst de wetten van de logica buiten werking moet stellen - en dat niet uit leukigheid - en als je er bovendien op moet gokken dat je lezers maatschappelijk niet erg onderlegd zijn - en het verschil tussen bijvoorbeeld zwartekousenkerken en vrijgemaakt-gereformeerden - niet kennen, dan vraag je wel wat veel.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 22:04

Sorry, in het voorgaande stukje bedoelde ik gereformeerde homoseksuelen (van beiderlei) kunne die als predikant samenwonen of getrouwd zijn.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 22:01

@ Mare: allereerst je neemt nu iets aan over mij dat naar mijn idee niet gestoeld is op iets dat ik hier heb geschreven. Ik vind dit geen plek om persoonlijke confessies te doen, maar met mijn persoonlijke opvattingen heeft dit niets te maken, wat mij betreft. Het gaat mij alleen om logica en om feitelijkheid, niet om eigen belangen of sympathieen of wat dan ook.
Om op je eerder vragen in te gaan: het ligt er aan welk soort gereformeerden je bedoelt. In de Gereformeerde Kerken in Nederland die vorig jaar zijn opgegaan in de Protestantse Kerk waren gewoon gereformeerde predikanten die samenwoonden of getrouwd waren. Toevallig ken ik het kerkelijk leven in Nederland uit professionele belangstelling wel zo goed, dat ik weet dat er in vrijwel alle kerken van gereformeerde signatuur in de laatste jaren erg veel in bladen en zo geschreven is of homoseksualiteit en ook over seksueel misbruik - wat naar mijn idee (net als dat van jou) twee totaal verschillende zaken zijn die je zeker niet mag verwarren.Er zijn ook vele boeken over dit soort thema's verschenen en er zijn nogal wat deskundigen zoals bijvoorbeeld de protestantse predikant dr J.C. Borst.
Dat er op plaatselijk niveau soms dingen ernstig onbespreekbaar zijn, dat heb ik ook wel eens opgevangen.
Maar eigenlijk vind ik het niet zo slim om nu het over een duidelijk seksueel delict gaat er andere dingen bij te halen die voor sommigen gelovigen misschien wel "zondig" zijn, maar voor de meeste wensen en door de wet niet als onjuist worden gezien.
Nee, het ging me hier niet om persoonlijke betrokkenheid, als redelijk mens ergerde ik me aan de vooringenomenheid van Starf*cker. Het was toch nergens voor nodig dat hij zichzelf zo in de zeik zette?

, ma

Heer Oetgens | 24-10-05 | 21:56

@ Heer Oetgens
Je geeft aan dat ik je niets hoef te vertellen over kerk en misbruik. Dan is het toch ook niet ZO gek dat je door al die nieuwsberichten een zeker cynisme ontwikkelt? Het zal mij in ieder geval benieuwen hoe DEZE zaak verder loopt...

Mare | 24-10-05 | 21:48

@ Heer Oetgens
Wijs me anders EEN topic aan op GS waar het zuiver om de feiten gaat, en er GEEN oordeel wordt uitgesproken. Zoekt en gij zult niet vinden.

Mare | 24-10-05 | 21:45

@ Heer Oetgens
Mijn bewering was niet op niets gestoeld. Hoe en wanneer wordt er openlijk gesproken over sexueel geweld door de dominee of priester? Sex is en blijft een taboe in de kerk. Heb jij een gereformeerde dominee ooit horen praten over homoseksualiteit onder de leden van de gemeente? Er zitten vast wel homo's in de kerk, ik ken er zelf eentje, maar het onderwerp is en blijft niet bespreekbaar. Dit om aan te geven hoe krampachtig er met sex wordt omgegaan, zowel bij homoseksualiteit als ten aanzien van sexuele delicten. Al zullen beide voorbeelden door veel gereformeerden vast op 1 hoop worden geschoven. Maar dat is weer een ander verhaal. Natuurlijk is het stukje van Starf*cker tendentieus en trekt hij voorbarige conclusies over dit geval, maar dat is voor jou even niet zo charmant als bij andere topics, omdat het nu (neem ik aan) jezelf (als christen) aan gaat.

Mare | 24-10-05 | 21:43

@ Mare: wat misbruik en kerk en zo hoef je me niets te vertellen. Ik heb in de loop der jaren het nieuws wel gevolgd, hoor. Het is ook niet mijn intentie om iets te verdedigen of zo. Ik ben niet van de oordelen, maar van de feiten.
Mij ging het zuiver om de vraag waarom Starf*cker zich zo belachelijk maakte vandaag. Iedereen met normale verstandelijke vermogen kan zien dat hij uiterst krom of domweg tegenstrijdig redeneerde.
En als je dan ook toevallig ook nog enig verstand hebt van de Nederlandse maatschappij, dan valt je ook op dat Starf*cker de ballen verstand heeft van zaken waar hij over oordeelt. Voor goeie satire is het domweg handiger als je wat meer vestand van zaken hebt dan hij.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 21:37

Overigens geldt hetzelfde voor niet-seksueel geweld, bedoelde ik te schrijven...

@ Lumino
Eerlijk gezegd zie ik evenveel commotie bij andere verkrachtingszaken ja... Dat er veel doofpotzaken zijn binnen de kerk, komt regelmatig via de media naar buiten.

Mare | 24-10-05 | 21:31

@ Mare: dat er ontkenning plaats vindt en dat er van alles nooit aan het licht komt, dat geloof ik ook wel, maar dat weten we juist niet, al kunnen we het raden. En ja, je hebt gelijk dat achteraf nog wel eens blijkt dat zaken heel lang wel verborgen zijn gehouden, maar daar had ik het niet over. Ik vroeg of het zo was dat er iets beweerd waarvan jij zei dat het beweerd werd.
Ik dacht overigens dat er in kerken eerder vermanend tot de gelovigen gesproken wordt dan dat er een vinger opgeheven wordt naar "onzedige ongelovigen". Vanouds kent de gereformeerde traditie de tucht die juist geldt voor de eigen gelovigen en die er dus vanuit gaat dat niet iedereen zich daar aan de zelfaangenomen normen houdt.
Bij mijn weten heb ik niet "lovend" gesproken over de openheid in dit geval. Ik heb alleen een feit vastgesteld, waaruit bleek dat Starf*cker nogal een suffig stukje geschreven had en niet helemaal over het minimale denkvermogen bleek te beschikken dat je bij een gemiddeld mens zou mogen veronderstellen. Ik stel alleen vast dat de Asser kerkeraad een persbericht heeft uitgebracht, maar ik ga daar verder geen predikaten aan toekennen.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 21:27

@ Heer Oetgens
Overigens geldt hetzelfde voor seksueel geweld. Er lopen op deze aarde nogal wat mensen rond die in hun jeugd flink zijn afgetuigd door hun door god aangestelde 'beschermers' en 'leermeesters'.

Mare | 24-10-05 | 21:27

@ Mare, ik ben het helemaal met je eens dat je het misbruiken van kinderen (je eigen of die van een ander) nooit met de mantel der liefde mag bedekken.
Ik vraag me echter wel af of dat binnen de kerken echt zo vaak gebeurt als jij nu stelt.
Ik denk dat je bijna het omgekeerde ziet.
Zodra er een gelovige is (van welke religie dan ook) die aan misbruik doet vliegt iedereen er boven op en zwaait met het vingertje.
Mensen worden met naam en toenaam overal genoemd.
Zou de comotie over het misbruik van een kind ook zo groot zijn geweest als deze man geen gereformeerde dominee was geweest?
Begrijp me overigens niet verkeerd, ik vind dat deze man heel hard gestraft moet worden.
Maar dat geld voor ale daders.

Lumino | 24-10-05 | 21:26

@mare
Helemaal eens, ik blaat ook topics vol met absolute bullshit ovet zaken waar ik veel te weinig vanaf weet. Kudt-temperament van me, soms moet ik gewoon even tot 10 of verder tellen voor ik op 'post' klik.

Maar over sommige dingen weet ik wel e.e.a., als gelovige en zelfs redelijk bekend met de zwarte kousen meen ik iets meer van de situatie te weten dan de gemiddelde gristen-hater op geenstijl. En nee, ik heb weinig sympathie voor de zware broeders, ik kan nog wel veel meer vertellen over hypocrisie in die groep.

Hoe meer je weet van een onderwerp, hoe genuanceerder je gaat denken. Ja, het is de charme van geenstijl om ongenuanceerd allerlei dingen te roepen zonder voortdurend geband te worden, maar het is ook de charme dat er af en toe een serieuze discussie ontstaat tussen mensen die redelijk geïnformeerd zijn over het betreffende onderwerp.

Starf*cker gaat simpelweg in de fout vandaag (beschuldigt 'de' kerk van het bedekken van onfrisse zaken, wat hij baseert op een verhaal dat JUIST door de kerk openbaar is gemaakt), maar heeft niet de ballen om dat gewoon toe te geven. Maar goed, dat zijn we inmiddels gewend van de redactie. Hee Pritt, wie wordt overigens de volgende paus?

zum kotzen | 24-10-05 | 21:25

@ Heer Oetgens
Als je je licht wilt laten schijnen over het 'beleid' en houding van de kerk ten aanzien van seksueel misbruik binnen de gemeente, raad ik je aan simpelweg te googlen op de woorden misbruik en kerk. Doe je neus maar vast dicht want het is me nogal een beerput die dan open gaat.

Mare | 24-10-05 | 21:25

@Heer Oetgens
Ontkenning vindt zeer zeker plaats. In zekere zin ook wel 'logisch' want hoe kun je enerzijds de vinger heffen naar onzedige ongelovigen en je mede kerkgangers als bewandelaars van het rechte(re) pad beschouwen en anderzijds toegeven dat er ook pedofiele verkrachters zitten tussen de brave zondagse jaknikkers. Ik lees regelmatig over het met de mantel der liefde en vergeving bedekken van zondigen, vooral binnen de katholieke kerk (de paus veroordeelt in scherpe bewoordingen sexuele vergrijpen, maar laat willens en wetens priesters met losse handen en gulpen in hun ambt blijven); de kerk geeft nooit volmondig toe dat zich schandelijke praktijken voltrekken; met ontkenning heeft dat alles te maken. Lovend spreken over de openheid van de kerk in dit geval stuit me erg tegen de borst. Wat is daar 'goed' of 'moedig' aan? Het is niet meer dan normaal om een misdadiger te berechten! En door het 'open' te noemen geef je zelf al impliciet toe dat er in andere gevallen sprake is van geslotenheid, lijkt mij.

Mare | 24-10-05 | 21:09

@zum kotzen @ 17:22
Als zo'n Mocrootje zich beroept op zijn geloof en zich daardoor moreel superieur acht maar toch van alles flikt dat God verboden heeft, dan mag jij wat mij betreft flinke verontwaardiging tonen.
Flapdrollen die niet weten wat links of rechts of voor of achter is, en die dat ook geen ene zak kan schelen, en daarmee dus ook niemand lastig vallen, daar voel ik veel minder minachting voor. Beleidende religieuzen die bewust naast de pot pissen acht ik bijzonder naar volk.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 20:51

@ Mare. Is dat echt zo dat "het bestaan van sexuele zondigheid onder kerkgangers zo vaak misplaatst zelfverzekerd wordt ontkend"? Ik ken daar geen voorbeelden van, maar als het gebeurt, deugt het natuurlijk niet.
Laten we het er maar op houden dat Starf*cker gewoon zijn dag niet had: een geval van openheid beschouwen als een doofpotgeval, getuigt nu niet bepaald van bovenmatig ontwikkelde logische vermogens. Maar laten we de afgang van Starf*cker maar niet verder vertellen: dan gebruiken we die doofpot gewoon voor zijn intellectuele misstap! Toch een mooie bestemming voor het ding?

Heer Oetgens | 24-10-05 | 20:48

@ Heer Oetgens
Als je dat zo charmant vindt, mag je je wel iets soepeler opstellen ten aanzien van dit stukje. Mijns inziens is de kern van het verhaal het feit dat veel seksueel misbruik door kerken in de doofpot wordt gestopt. Lijkt me geen fabeltje. En de telkenmale tentoongespreidde gespeelde verbijstering is ook tenenkrommend. Het doet zoveel stof opwaaien juist omdat het bestaan van sexuele zondigheid onder kerkgangers zo vaak misplaatst zelfverzekerd wordt ontkend.

Mare | 24-10-05 | 20:37

@ Mare. Dat er op Geenstijl tendentieus geschreven wordt, maakt de charme uit van dit weblog, maar het zielige voor Starf*cker is dat hij zich nog als onwetend te kakken zet. En dat hij bovendien nogal opzichtig het tegendeel beweert van wat iedereen kan weten juist te zijn. En dat is geen onderdeel van de stijl van Geenstijl - ja, ook Geenstijl heeft een stijl!
Als Starf*cker iets met dit onderwerp had willen doen, had hij wat slimmer moeten zijn.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 20:24

@zum kotzen
Ik kan je woede wel een beetje begrijpen, maar is niet vrijwel elk topic op GS tendentieus en generaliserend dan? Mag ik in dat geval ook jou enigszins hypocriet noemen, jouw hier geuite verontwaardiging komt dan namelijk ook enigszins selectief over. Kan me vergissen hoor, hou geen log bij m.b.t. je reacties ;-)

Mare | 24-10-05 | 20:19

@zum kotzen
Maar als het niet uit haar kop te rammen valt, dan liever een legale hoerendochter dan een illegale hoerendochter... Overigens, als het haar eigen vrije wil is (wat ik bij de meerderheid van de prostituees betwijfel), heeft ze mijn 'zegen'. Na de puberteit moet iedereen zijn eigen leven maar naar hartelust in- of te gronde richten. Blij word je van zoveel dingen niet.

Mare | 24-10-05 | 20:16

Big deal.
Die lieve dominee heeft zich gewoon vergist in het woord kruis.Het verschil in een kerkelijk kruis een zijn zoons kruis is ook moeilijk voor echte griffo's.

trekuenetieg | 24-10-05 | 19:59

@tefal
shocking news: ik ben het bijna helemaal met je eens. Ik word alleen de eenzijdige ik-heb-de-melk-horen-klotsen-maar-weet-niet-waar-de-tepel-hangt stukjes van starf*cker kotsbeu. En als wannabecool, die zich op geenstijl elke moeite getroost om de moslimterreur te verdedigen, dan opeens oproept tot een verbod op religie, dan raakt mijn bloed behoorlijk aan de kook.

Misschien is het nieuws voor je, maar een groot deel van de tegenwoordige christenen ziet seks als iets wat niet alleen ter voortplanting, maar ook als iets waar je met een gerust hart van mag genieten. Niet iedereen is blijven hangen in het Staphorst, Genemuiden of Urk geloof.

Ik kan het niet laten om nog even de vinger bij het thema 'hypocrisie' te leggen: in ons liberale vrijgevochten landje is prostitutie tegenwoordig een legaal beroep, maar ik vraag mij af wie van de reaguurders er blij mee zou zijn als dochterlief een carrière als hoer zou nastreven.

zum kotzen | 24-10-05 | 19:50

Jammer hoor, weer eens een pedo-crimineel te gebruiken om te bewijzen hoe verschrikkelijk het geloof of eigenlijk alle geloven zijn.
Wisten wij al dat er aanwijzingen zijn om te denken dat incest nergens zoveel voorkomt als in het -van oudsher onkerkelijke- hytelân van Dhr Troelstra. Ja precies die grote Friese voorvechter van de arbeidende klasse.
Zijn dus nu ook alle socialisten, of Friezen pedo-crimineel?
Nou OK, het socialisme is niet zo'n succes gebleken en in Friesland storm het ook altijd, maar toch.
*gisteren naar de kerk geweest, maar geen begrip gehoord voor deze dominee*

Echt Refo | 24-10-05 | 19:33

Heej kotz,
een kerel die -vanuit een infantiel loyaliteitscomplexje- trots en neerbuigend compassie opboert voor een gewetensloze kinderverbruiker heeft te weinig rechten om een claim op een erudiete moraal te kunnen laten gelden.
(Jij dus)
Maar ik wil natuurlijk graag je netvlies irriteren: Net zoals de koran lebensraum geeft aan de geweldsgestoorden onder de adolecente arabieren geeft de protestants-christelijke moraal -met haar afkeer van lust en andersoortig werelds plezier- een voedingsbodem voor sexuele frustratie.
Ik weet dat de tijden waarin men op de veluwe voorplantingsondergoed kocht -een soort badpak met strategische openingen- al weer een aantal maanden achter ons liggen, onderhuids blijft die tegenstrijdige sexuele moraal maar doorsudderen; je kan pas van sex genieten als je samen met god neukt.
Nou lijkt mij dat erg lastig.
Ik vind dat een privezaak en niet iets waarbij een veronderstelde kosmische feutusdesigner tussen je schouderbladen meekijkt of je niet te enthousiast aan het beffen slaat -dat dient de voorplanting immers niet- en wel netjes in de kut ejaculeert, vlak voor de baarmoedermond zodat er weer een godsvruchtig wezentje op dees aarde gepoot kan worden.
Dit soort idiote bemoeienissen -die in de loyale hoofdjes van de schaapjes natuurlijk als mantra's vanuit het onbewuste elk sexplezier goed weten te vergallen- doen mensen uitwijken naar andere 'uitlaatkleppen' met hun menselijke behoeftes. Jan van der Bosch is daar een mooi voorbeeld van, hij kon zwarter dan artikel 31 zijn omdat hij aardig wat vriendjes backstage mocht analen om zo zijn frustraties van zijn gezicht en uit zijn stem te kunnen spuiten. Ik hoor hem nog hartstochtelijk op vrijdagochtend op Hilversum 3 kwelen dat 'echte liefde kan wachten', oftewel, penetreer pas als god zegt dat het mag.
En ondertussen zelf als een Amsterdamse darmtoerist leven zonder daar ook maar even van in gewetensnood te raken.
Dit soort ZIEKE dingen ontstaan als je een 'goddelijk' verwrongen versie van de werkelijkheid bij een willekeurig afdwingt.
God mag er niet bij zijn als mijn vrouw en ik vrijen. Dat gaat niemand wat aan behalve onszelf. Als we daarvoor in de hel terecht komen vind ik dat best, want in een hemel vol manisch gestoorde lustfrusten zou ik het geen kwartier uithouden, laat staan een gemiddelde eeuwigheid.

Tefal | 24-10-05 | 19:16

@paashaas
Je vindt het blijkbaar een bemoedigend teken dat meneer 12 jaar geleden met het misbruik is gestopt. Het komt niet in je op dat dit wellicht met de destijds inmiddels te hoge leeftijd van zijn zoon te maken gehad zal hebben?

Mare | 24-10-05 | 19:16

-edit spamhoerrrrrrrrrrr-

Rapunzel | 24-10-05 | 18:54

@Black
zie link van
. K1100 24-10-05 @ 16:05
Best mogelijk dat hij nu spijt heeft, maar dacht dat de termijn nog steeds twaalf jaar was.

K1100 | 24-10-05 | 18:53

Wat betreft de verjaringstermijn kan deze man een beroep doen op de termijn die gold op het moment van het plegen van het strafbaar feit. Hij kon toch ook niet weten dat er 10 jaar later een andere verjaringstermijn zou gelden!!!!

Black is beautiful | 24-10-05 | 18:47

@Starf*cker
Ben je nou ook een kerel en ga je eens inhoudelijk in op de kritiek die op je geleverd wordt?

zum kotzen | 24-10-05 | 18:36

Voor alle duidelijkheid: met 'gereformeerden' bedoel ik de huis- tuin en keuken stroming: synodaal.

Genoeg huiswerk lijkt me wel hè, Starf*cker?

Jacobine | 24-10-05 | 18:16

Tendentieuze berichtgeving. Starf*cker op de hoogte van het 'gereformeerde geloof'?

Het voortdurend door elkaar halen van gereformeerden, vrijgemaakt gereformeerden, evangelisten en de voor mij verder onbekende stroming 'gristenhonden', getuigt niet van veel kennis rond dit onderwerp.

Op zich zou het voor de geloofwaardigheid wel bevorderlijk zijn: zich verdiepen alvorens vuil te spuien.

Jacobine | 24-10-05 | 18:14

KERK = MAFFIA !!!

Is het onderhand niet overduidelijk dat de ergste misdagen in naam van een of andere god (met kleine letter 'g') gedaan worden. Van mij mogen ze alle fundamentalisten (Christen, Moslim of anders) afslachten.

ErachterKijkerd | 24-10-05 | 18:04

het zou je sieren SF als je eens inging op de opmerkingen van Heer Oetgens. M.i heeft hij een paar goede opmerkingen. je leest er selectief overheen en die sneer in je laatste comment is gewoon totaal overbodig.

G-unite | 24-10-05 | 17:59

@ starf*cker, hoe kom je erbij dat deze dominee subtiel weggesluist wordt?
Volgens mij wordt de zaak vrij groot naar buiten gebracht, met voledige instemming van het slachtoffer en de kerkraad.
In de krant die in de meeste vrijgemaakte huishoudens gelezen wordt.
Er is tucht ingesteld voor drie maanden, voor de duur van het onderzoek.
Wat er daarna gaat gebeuren weet dus niemand, of jij moet in de toekomst kunnen kijken?
In dat geval ben ik ook wel benieuwd naar je voor ander nieuws.

Lumino | 24-10-05 | 17:56

Zwarte dekens? Als er nou een kleur is waar vrijgemaakten niets mee hebben is het zwart. Ze zouden zich wel eens wat stemmiger mogen uiten wat mij betreft. Je wilt per se laten zien, dat je er helemaal niets van begrepen hebt, Starf*cker?
Maar dat je er niets van begrepen hebt, dat zij je vergeven. Wat wel kwalijk is, dat je een geval van openheid presenteert als een doofpotgeval. Domheid wordt niet sterker als je stug doorgaat: het valt dan alleen maar meer op dat je er geen barst van begrepen hebt.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 17:50

Prachtig stukje. Treffende afbeelding erbij ook. Maar volgens mij staat de kerkenraad hier volledig buiten en is "slechts" de dominee voor de volle 100% schuldig.

Ceristimo | 24-10-05 | 17:46

@Brusselmans Ha,Ha. De betreffende EO-er is op dezelfde subtiele manier weggesluisd als nu die viespeuk in Assen. Allemaakl gerommel onder de zwarte dekens in naam van de Heer en met instemming van Heer Oetgens ;)

Starf*cker | 24-10-05 | 17:43

Ja ja Heer, regels voor anderen, uitzonderingen voor jezelf. Zo gaat dat met mensen die zeker weten een superieure moraal na te praten. En na te denken natuurlijk.

Tefal | 24-10-05 | 17:32

@ Starfucker: echt een expert lijk je me toch niet. Je berichtje gaat over een gereformeerd vrijgemaakte dominee en nu begin je over de zogenaamde bible belt - rare term overigens - waar in de gangbare godsdienstsociologie de vrijgemaakten niet toe gerekend worden. Je mag dan op de Veluwe geboren zijn, maar veel opgestoken heb je daar kennelijk niet.
- Staphorst is trouwens een leuk punt. Het verschijnsel dat je beschrijft, lijkt me trouwens meer iets van het verleden dan van het heden. Maar waarom vonden daar tot een paar decennia geleden zoveel "gedwongen" huwelijken plaats? Omdat die mensen daar op dit punt de leer van kerk helemaal niet volgden. Ze hadden zo hun eigen opvattingen en traden pas in het huwelijk als ze verzekerd waren van nageslacht. De dominee kon praten wat ie wilde, ze trokken zich niets van hem aan. Maar inmiddels zou het wel eens kunnen zijn dat in Staphorst de kerstening iets verder gevorderd is.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 17:24

- het

@ Starf*cker

Bang dat Knevel achter je aankomt wanneer je -edit- bij de naam noemt?

Brusselmans | 24-10-05 | 17:22

?Atheïsten hebben zichzelf namelijk niet op basis van een religieuze geloofsovertuiging de verplichting opgelegd zedig te leven. Atheïsten zal je ook nooit horen roepen dat onkuisheid leidt tot eeuwig branden in de hel.

. Jan-Joris-Jaap-Joop 24-10-05 @ 14:42?

Aha, dus als ik jouw redenering doortrek mag ik ook meer verontwaardigd zijn over criminele Marokkaantjes dan over criminele autochtone Tokkies?
Want die Marokkaantjes zijn vaak islamitisch en hebben daarmee een religieus-morele standaard (die o.a. verbiedt om tasjes te roven, mensen te intimideren en te mishandelen etc), terwijl de Tokkies over het algemeen niet-gelovig zijn en dus ook niet gebonden aan een religieuze moraal.

@starfucker
Begrijp nou waarom JvdBosch ineens weg was bij de EO en nu het ongeloovelijk faute "Hour of power" presenteert.
De mate van misbruik onder verschillende groepen is wel eens onderzocht, het komt in alle kringen even vaak voor. Je schaart je met je achterlijke generalisaties naast geenstijl-hofnar wannabecool, heb je na 2 maanden absentie soms een nieuwe rol binnen de redactie?

?De moslim mag dan fouten maken/hebben, onze bijbelvorsers deugen net zo min/onze atheisten net zo min, de mens deugt niet.?

Hear hear paashaas!

zum kotzen | 24-10-05 | 17:22

@ Starf*cker

Tja, in Staphorst lieten ze hun bloedeigen kindertjes creperen omdat God niet zoveel heil zag in een polio prikje..

Maar het benoemen van die grrristelijke achterlijkheid gaat niet met zoveel huilenbalkende muurbloempjes gepaard als wanneer het een naar trekje van de Islam het betreft.

Brusselmans | 24-10-05 | 17:20

@Tefal ;) De voormalig presentator van de EO-Jongerendag en gristelijk rolmodel.

Starf*cker | 24-10-05 | 17:17

@paas: met dit slappe rechtssysteem moet je wel wat generaliseren om dit soort personen in kwestie iets van herhalingsangst aan te smeren. Het lijkt me erg onverstandig om hem nu al te (willen) vergeven voor wat hij gedaan heeft, tenzij je sex als iets onbenulligs met zwetende lichamen enzo beschouwt natuurlijk, zoals het gros der kerkgaande gelovigen.

Tefal | 24-10-05 | 17:11

@Lumino Natuurlijk is het niet minder erg. Niet christen, moslim, wie ook incest pleegt mag aan het gas. Ik zie alleen een patroon dat zo ongeveer over de Nederlandse bible-belt loopt. Staphorst-Veluwe-Spakenburg-Betuwe-etc. Daar waar een moslim wellicht een geit pentetreert is het hier het eigen kind. Waar dacht je trouwens dat de meeste "gedwongen" huwelijken plaats vinden? Juist Staphorst.

Starf*cker | 24-10-05 | 17:10

@Starf*cker Tja. De waarheid is zeker hard, generalisatie draagt daar nog eens veel aan bij.

paashaas | 24-10-05 | 17:07

@ Starf*cker

Via de geëigende kanalen zal die informatie toch wel ooit een topic bereiken?

Brusselmans | 24-10-05 | 17:07

Star bedoelt Jan van den Bosch. Toch? De eo-homo met z'n sportbrilletje en John Denver kapsel.
Hypocriete hufter 1ste klas, geweldig rolmodel voor de jeugdige achterban.

Tefal | 24-10-05 | 17:07

@ starf*cker, mee eens dat sommige (of misschien wel veel) gereformeerden denken moreer superieur te zijn, maar mijn punt is dat het niet minder erg is als je als niet gelovige incest pleegt.
Wb politie onderzoek, zou kunnen, misschien ben ik wat naief, maar dat zal dan toch ook gebeuren? Het staat in kranten en all over the net, dan kan zoiets vast niet genegeerd worden, dus het doofpot verhaaltje gaat niet op.
Het Nederlands Dagblad is overigens een gereformeerde krant, die het nieuws zelf brengen, dus niks niet doofpot.

Lumino | 24-10-05 | 17:05

@Paashaas Tja. De waarheid is hard.

Starf*cker | 24-10-05 | 17:03

@Bruselmans Pannie kwam ook met het verhaal via een hem bekende cameraman. Maar ik noem de naam liever niet. Hij zit nu op zondag de kerkdiensten in te leiden van de Amerikanse televisiedominee's.

Starf*cker | 24-10-05 | 17:00

@Lumino Waar ik van kots is dat diezelfde gereformeerden wel graag een morele superioriteit willen uitstralen naar de rest van de bevolking. En de politie kan er wel wat doen. Er is een bekentenis, dus het onderzoek kan starten.

Starf*cker | 24-10-05 | 16:58

@Sf, overigens niet zo verwonderlijk met zo'n bekrompen sexuele moraal, het boed kruipt uiteindelijk toch waar het niet gaan kan.

Lekker Belangrijk© | 24-10-05 | 16:57

Ayatollah Komeini, fijne man, heldere ideeën..

Als je de morele terreur en chantage van de Veluwse gereformeerde Kerk aan de lijve hebt ondervonden komt jetot wonderlijke invallen, dat blijkt wel weer.

Brusselmans | 24-10-05 | 16:56

"Ach vergeleken met de gemiddelde Nederlandse gereformeerde is de Ayatollah Komeini echt een heilige. De christelijke kerk heeft toch al een patent op seksuele wandaden met kinderen."

Ik sta versteld van de achterlijke generalisatie.

paashaas | 24-10-05 | 16:56

@Brusselmans Moet gewoon kunnen inderdaad. Als ik dit soort verhalen hoor dan moet ik altijd denken hoe ik ooit een bekende EO presentator in Thailand door een Hilton Hotel zag struinen met twee te kleine jochies. En hoe hij, volgens overlevering, ook anaal penetreerde in de bolle kont van Carl Lewis. En daarna reportages maakte over afkick-klinieken voor homo's. Nee, kom mij niet aan met de seksuele moraal van de rolmoddelen van de gristelijke kerk.

Starf*cker | 24-10-05 | 16:55

De schorsing van deze man is echt alleen nog maar het begin!
Er is echt geen enkele kans dat hij op wat voor manier dan ook zijn "ambt" ooit weer op zou kunnen pakken.
Ik vind de uitspraak dat het voor een "gereformeerde" nog veel erger is om incest te plegen heel erg vreemd!
Dat zou betekenen dat "jij" (vul je naam, of de naam van welke niet gelovige dan ook maar in) minder erg over de schreef zou gaan als je incest pleegt?
Beetje vreemde redenatie.
Mensen die incest plegen moeten altijd gepakt worden, of ze nu gereformeerd, hindoe, moslim atheist of wat dan ook zijn, punt.
Dat er in dit geval geen aangifte is gedaan is de beslissing van het slachtoffer zelf, en niet van de kerkraad of wie dan ook.
En zonder aangifte van een slachtoffer kan de politie niet eens iets doen.

Lumino | 24-10-05 | 16:55

Ach vergeleken met de gemiddelde Nederlandse gereformeerde is de Ayatollah Komeini echt een heilige. De christelijke kerk heeft toch al een patent op seksuele wandaden met kinderen.

Starf*cker | 24-10-05 | 16:52

@ Starf*cker

In deze kan ik je slechts gelijk geven en mij zal je dan ook niet horen verkondigen dat de ene religie superieur is t.o.v. de ander omdat ze m.i. allemaal verwerpelijk zijn.

Overigens hoef je natuurlijk niet naar Amerika voor een robbertje ontucht, daar is de Veluwe afgelegen genoeg voor.

Even off the record, geitenneuker - alsmede kinderneuker - moet toch gewoon kunnen?

Brusselmans | 24-10-05 | 16:50

In naam zijn vrijwel alle Amerikanen ook 'christelijk' wat het voor die persoon dan ook betekend, incest zal dan sowieso in absolute zin dan ook meer voorkomen dan bij de amerikaanse moslim. Maar waar het ook voorkomt, het blijft te ziek voor woorden.

De moslim mag dan fouten maken/hebben, onze bijbelvorsers deugen net zo min/onze atheisten net zo min, de mens deugt niet.

paashaas | 24-10-05 | 16:50

@Brusselmans 24-10-05 @ 16:35 , Idd, The late Groot *kuch* Ayatollah Khomeiny, was het trouwens niet zo dat men zich wel aangenaam mocht verpozen met een geyt maar dat het arme diertje daarna direct geslacht moest worden en buiten de consumptieketen van de bebaarden moest worden gehouden? Het was in ieder geval een weer een ingewikkeld verhaal.

Lekker Belangrijk© | 24-10-05 | 16:46

@Brusselmans Op dit soort seksueel gerommel is God conform de Carrington-doctrine hoofdschuldig. Ga eens naar Amerika. Je kan daar gen krant open slaan of het gaat weer over gristenhonden die hun klauwen niet thuis kunnen houden. De moslim mag dan fouten maken/hebben, onze bijbelvorsers deugen net zo min. Kortom: I rest my case ...

Starf*cker | 24-10-05 | 16:45

Starf*cker, the man who sued God..

Brusselmans | 24-10-05 | 16:42

@wanna Vandaag kan ik je wel volgen.

@Paashaas Geboren op de Veluwe ben ik aardig thuis in het Gereformeerde geloof. Dus daar niet van. Ik krijg als ik dit soort verhalen hoor altijd het deuntje van Robert Long in mijn hoofd "Jezus redt" Lime Wire dat maar eens.

@Redelijk toch Ik laat in deze smeerlapperij het oordeel toch liever niet aan god over. Daar hebben wij wetten en regels voor. Zolang de kerk bol staat van zedenchandalen kan ik op dit punt de Heere God niet volgen en oordeel ik hem medeplichtig. De zwijgcultuur. De doofpotten.

Starf*cker | 24-10-05 | 16:41

@Wannabecool

Ja, en omdat je zo'n hekel hebt aan stigmatiserende haatzaaipraat houdt je je erzelf ook maar mee bezig?
Omdat je het zo vreselijke onbeschoft vond dat Theo van Gogh de islam, en alle andere geloven, een achterlijk iets noemde, sluit je je maar bij hem aan?

paashaas | 24-10-05 | 16:37

@Wanna: " Tefal, waarom? Omdat jij het zegt?"
Ja. Ik geef les op een kunstinstelling en heb wel een beetje verstand van de ontwikkeling van onze (wetenschaps)cultuur.
En ook van de ontwikkeling van andere culturen. Dat betekent niet dat we genetisch superieur zijn, alleen dat we het de afgelopen paar eeuwen net iets slimmer voorelkaar hebben kwa maatschappelijke inrichting. En daar denken al die andere culturen net zo over aangezien ze staan te dringen om hier mee te kunnen eten.
Zie je, dat had een beetje opgevoede puber zelf kunnen bedenken. Westers opgevoed dan natuurlijk. ;)
Verder kun je in elke cultuur stoute verkeerde zaken aanwijzen, maar uiteindelijk blijft er 1 over waar je het als burger toch het meeste naar je zin hebt en je kunt dat bijvoorbeeld zien aan de migratiestroom van gelukzoekers uit andere culturen die daar de welvaartstoerist uit gaan hangen.
Gek he, al die andere superieure -of 'gelijkwaardige' culturen- staan te dringen om hier in de bijstand terecht te komen.

Tefal | 24-10-05 | 16:36

@ Wannabecool

Ik ga hierin met je mee hoor!

Moslims zijn geitenneukers en christenen kinderneukers..

Lang leve het vrije woord.

Overigens heeft TvG 'geitenneukers' niet bedacht - het woord bestond al geruime tijd - en ontleende hij zijn wijsheid slecht uit een door Khomeiny opgesteld kattenbelletje.

Brusselmans | 24-10-05 | 16:35

@ Wannabecool: als die gevallen van priestermisbruik in de VS door het celibaat komen, hoe verklaar je het dan dat deze domineen, die een gezin had en dus zoals de meeste predikanten niet aan het celibaat deed, dezelfde dingen deed? En wat heeft die verklaring voor misbruik in de katholieke kerk met dit geval te maken? Weet je niet al iets te veel bij voorbaat?
Overigens dat jij voor het verbod van religie bent, daar zullen we andere atheisten of agnostici echt niet op aankijken, hoor. Het is bekend dat er ook wel degelijk verlichte ongelovigen bestaan.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 16:32

Ik heb het over geitenneukers, de walgelijke term bedacht door de nu dooie onrustzaaier Theo Van Gogh. een van de meest onbeschaafde nederlanders die ooit heeft geleeft. Ik mag christenenen rustig kinderneukers noemen omdat ze dat gewoon vaker doen dan moslims geiten neuken. Over moslims wordt deze stigmatiserende haatzaaipraat gewoon geaccepteerd (teken van onbeschaving imo) dus het westen met haar "joods, christelijke" cultuur (auswitch) bestaat uit kinderneukers volgens dezelfde kromme logika.

wannabecool | 24-10-05 | 16:31

@Wannabecool

Volgens mij snap je me niet fascist. :P

paashaas | 24-10-05 | 16:30

copy and paste betoog?

wannabecool | 24-10-05 | 16:25

paashaas: wat wil je voor cijfers: hoeveel moslims geitenneuken? geen een jongen, dat is taal van een totaal onbeschaaft deel van de westerse samenleving. Alleen inde US zijn al 100'den gevallen bekent van kindermisbruik door priesters ed.
Komt natuurlijk door dat debiele celibaat, maar daardoor wel degelijk een gevolg van het achterlijke christendom.

wannabecool | 24-10-05 | 16:24

@wannabe

Hohoho, niet te hard van stapel lopen. In moslimkringen lopen ook een hoog aantal pedofielen rond, komt alleen minder naar buiten.
En weldra zal iedereen je attenderen op de pedofilie van de grote profeet.
Dus dat gecopy-paste betoog van je zegt nog niks

FNV-lidaf | 24-10-05 | 16:22

@Wannabecool

Kom dan eindelijk eens met cijfers want ik bel ondertussen wel benieuwd. :-)
Daarnaast komen genoeg zaken nooit aan het licht, of het nu plaatsvind door 'achterlijke' gelovigen of hoogmoedige heidenen.

paashaas | 24-10-05 | 16:21

Een ouwetje uit 2002 toen vooral in de USA het ene na het andere geval van kinderverkrachting door christenen aan het ligt kwam.
Als moslims geitenneukers zijn, zijn christenen zonder meer kinderneukers.
news.bbc.co.uk/1/hi/world/asia-pacific...

Percentagegewijs zullen er ook meer christenen zijn die kinderen neuken dan moslims die geiten neuken.

wannabecool | 24-10-05 | 16:18

Om misselijk van te worden. Maar wel vooraan staan als het gaat om vingertje wijzen!!!

quickshare | 24-10-05 | 16:16

@Starfucker

TBS-Oplegging is inderdaad vaak een goeie straf naar mijn mening, aangezien toch 75% of meer van misdrijven in herhaling valt. Maar vind het wel een beetje jammer dat je nu echter speculeert over deze man, die voor zover bekend is in de laatste 12 jaar niet in herhaling is gevallen. Dat het pas na zoveel jaren openbaar wordt is erg triest, vergeet ook niet dat er erg veel gevallen zullen zijn dat het nooit naar buiten komt!
Een fout qua termologie betreffende je kennis van de gereformeerde kerkverbanden is te vergeven hoor. ;)

paashaas | 24-10-05 | 16:12

"die kerkelijke tucht heeft veel grotere gevolgen voor de betrokken dominee dan een eventuele rechtelijke veroordeling."

hahahah, dat zal hij vast niet herhalen als hij op een zes persoonscel zit.

wannabecool | 24-10-05 | 16:10

Brusselman: herinnner je je die Christenfascist die opriep om Chavez te vermoorden?

wannabecool | 24-10-05 | 16:08

KLachtvereiste voor zedenmisdrijven is niet voor Jan L. uit het WvS gehaald! Ambtshalve aanpakken die handel.

dugo | 24-10-05 | 16:05

Behalve dan dat geen enkel belangrijk kerkleider tot nog toe in een brochure mannen aanraadt de ongestelde, dus 'onreine' vrouw met geen vinger aan te raken en hun nood te lenigen in een kleuter of peuter..

Brusselmans | 24-10-05 | 16:04

@starf*cker: je moet niet van alles over "gereformeerd" door elkaar halen als je onvoldoende kennis hebt over hoe kerkelijk Nederland in elkaar steekt. Er worden - helaas - verkeerde dingen gedaan door christenen. Echter nooit UIT NAAM van het geloof! Wel is het zo dat je als christen extra kwetsbaar en verantwoordelijk bent: je bedrijft niet alleen zonde, maar brengt ook God en Zijn Kerk in discrediet. Daarover moet je je bij God verantwoorden en Hem daarvoor vergeving vragen. God oordeelt de mens en niet Starf*cker!

Die kerkenraad heeft heel moedig gehandeld: schorsing en onderzoek aankondigen, zelfs in de landelijke clubkrant: het ND. Misschien doet kerkelijke instantie of het slachtoffer nog wel aangifte bij justitie, maar dat zal dan flankerend aan de kerkelijke tuchtmaatregelen plaatsvinden. Zoals ik al eerder schreef: die kerkelijke tucht heeft veel grotere gevolgen voor de betrokken dominee dan een eventuele rechtelijke veroordeling.

redelijk toch | 24-10-05 | 16:03

Ik denk dat meneer zich heeft vergist in de verjaringstermijn, als hij nog drie jaar had gewacht was het wel verjaard geweest. Of hij moet denken dat hij er met aanranding vanaf komt.

K1100 | 24-10-05 | 16:03

gelijk heb je Brusselman

wannabecool | 24-10-05 | 16:02

Tefal, waarom? Omdat jij het zegt?
Ik vind religeuze kindermisbruikers een symptooom van een volkomen gebrek aan bescahving, net als het voeren van illegale bezettingsoorlogen met 10.000'den onschuldige doden trouwens, het rijden in SUV's etc etc, de prostitutie op de wallen, de drugshandel allemaal getuigen van een barbaarse mentaliteit. ook racisme getuigt van een minderwaarige cultuur.

wannabecool | 24-10-05 | 16:01

@wanna
" Uberhaupt, al die lui die het konstant hebben over geitenneukers, moeten vanaf nu hun bek houden lijkt me. Liever een geitenneuker dan een kleine kinder neuker toch?"

Hahaha, in dit geval moet ik je gelijk geven, wanna!

FNV-lidaf | 24-10-05 | 16:00

Ach ja, de zegeningen van een opgelegde hersenspoeling van God, Jaweh, Allah of welk uit het menselijk brein ontsproten bijgeloof zijn talrijk.

Brusselmans | 24-10-05 | 15:59

Ej Wanna, onze cultuur IS superieur op veel gebieden. Kunst, wetenschap, filosofie etc.
Als je dat niet kunt (h)erkennen heb je gewoon net zoveel hersens als een geitenhoeder uit het rifgebergte en ben je lekker afgunstig.
@ redelijk: vergeven? Dat joch weet nog amper wattem overkomen is.. Weer zo typisch christelick, vooraan staan te dringen om ijdel de barmhartige hoogbeschaafde spirituele wang van kindje jezus uit te hangen terwijl je gewetenloos hondevoer gewoon moet behandelen als wat het is.
Trash moet je niet vergeven, dat moet je vergeten. Er zijn mensen zonder geweten, en die zullen handelen zonder een remmende gewetensfunctie. Die lui zijn godvergeten gevaarlijk en moet je als zodanig behandelen.

Tefal | 24-10-05 | 15:57

Uberhaupt, al die lui die het konstant hebben over geitenneukers, moeten vanaf nu hun bek houden lijkt me. Liever een geitenneuker dan een kleine kinder neuker toch?

wannabecool | 24-10-05 | 15:56

De lieden die denken dat ik moslim ben zijn erg zielig.
het enige waar ik me tegen verweer, en dat bewijst dit voorval trouwens weer eens, dat onze cultuur superieur zou zijn.

wannabecool | 24-10-05 | 15:52

@ Starf*cker: het zou niet gek zijn als je je in het vervolg wat beter informeerde. De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt behoren toevalligerwijs niet tot de zogenaamde zwartekousenkerken - waar trouwens ook niet bovengemiddeld zwarte kousen worden gedragen, maar dit terzijde.Een beetje minder wereldvreemdheid en een iets minder bekrompen blik zouden je niet gek staan.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 15:51

@tefal: ik heb het heel bewust niet over de echtgenote van de dominee gehad. Domweg omdat ik niet weet hoe zij hierover denkt en het lijkt me nogal aanmatigend om dan wat te roepen. Natuurlijk kan het zijn dat het gezin uit elkaar valt, maar verbaas je er niet over als dit niet gebeurt. En dat is dan juist weer een gevolg van de geloofsbeleving: "Vergeef ons onze zonden Heer, zoals wij onze schuldenaren vergeven". En zelfs het slachtoffer heeft het recht om zijn vader te vergeven. Maar nogmaals: dan is aan het predikantsgezin!

redelijk toch | 24-10-05 | 15:46

@Zum kotzen Waarom is er nog geen aangifte gedaan? Waarom is de betrokken predikant nog niet opgepakt? Waarom is hij nog niet uit zijn ambt gezet? Bovendien heeft met name de zwarte kousen-kerk een lange traditie in het met de mantel der liefde bedekken van seksschandalen. Leraren op een GEREFORMEERDE school in Amersfoort. Onlangs nog in Capelle a/d IJssel. Het gereformeerde geloof heeft een verkrampte manier van omgaan met seksualiteit. Bovendien: ik heb over groepsverkrachtingen in Roterdam niet lacherig gedaan. Integendeel. Dus bespaar me dat geleuter. Verkrachting en incest deugt per definitie niet. Moslim of gereformeerd. Blank of zwart. Alleen over zwart gesproken heeft de zware tak van de gereformeerde kerk wel een smerig verleden met veel hypocrisie en walmende doofpotten.

@Redelijk De kerkenraad had ook een elding bij justitie kunnen doen. Dan was de dominee opgepakt en zijn zoon in het kader van onderzoek gehoord. Er is namelijk al een bekentenis. Die smeerlap mag dan 12 jaar geleden met zijn vuiligheid gestopt zijn, dit soort types zoeken altijd nieuwe slachtoffers. Long-stay-TBS wat mij betreft.

Starf*cker | 24-10-05 | 15:44

@paashaas @ 15:33
Bedankt! Mooie en doordachte reactie!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 15:43

Hej Kotz, het zal je verbazen maar ik ben iha tegen verkrachting, zelfs als het niet door christenhonden jarenlang op onschuldige kindertjes gebotviert wordt, ook als een paar kutmokro's een meisje aanranden kan dat heftige gevolgen voor zo'n kind hebben.
En helemaal als je eigen vader dat jaar in jaar uit flikt bij je en zondag's op de kansel de zondaars staat toe te preken. Lekkere spirituele leiding heeft die gemeente gehad zeg..
Mocro's die beweren dat zij slachtoffer zijn van de nederlandse 'hoeren' zijn in mijn sociale omgeving ook niet echt populair knul, beetje wanhoopssprongetje van je om die sexueel gestoorde god van je in bescherming te willen nemen.
Loyaliteit tonen aan pedo's.. Dan weet je duidelijk niet dat je van sex kunt genieten, en dat dat plezier verrot gemaakt kan worden door stelselmatige verkrachting.
Maar goed, dan moet je dus weten wat 'plezierig vrijen' is, en dat moet je jezelf ook kunnen toestaan zonder dat je het idee hebt dat je kindje jezus daarmee een hak zet. Je bent er zeker zo eentje die zich doodschaamt als hij klaarkomt tijdens het rukken omdat here god niet wil dat 'zijn' zaad 'gemorsd' wordt..
Yeaachch!

Tefal | 24-10-05 | 15:40

@zum kotzen

"Helemaal godgeklaagd is het natuurlijk dat wannabecool, op geenstijl de ultieme verdediger van de moslimterroristen, nu ineens pleit voor een verbod op religie in een topic over christenen. Laat zijn/haar volledig verwrongen wereldbeeld weer even goed zien."

Amen.

File | 24-10-05 | 15:36

@zum kotzen

Daar sluit ik mij helemaal bij aan... en ja, laat wannabecool zijn quotes maar eens luidkeels verkondigen in die Diamantbuurt waar hij vandaan komt...

FNV-lidaf | 24-10-05 | 15:34

@redelijk:

Ik ben liever mijn baan & huis kwijt dan mijn vrouw.
Maar wij kunnen dan ook erg van elkaar genieten, onchristelijk als wij zijn loert er niemand mee terwijl wij vrijen en er hoeven ook niet perse kindertjes geboren te worden. Wij vrijen zelfs gewoon omdat wij het fijn vinden, niet omdat 'god' bij ons den seksuweelen organismes heeft aan ende ingebracht teneinde versekert te zullen zijn van enen rijken kinderschaere, waarbij den door den duivel ingefluisterde begeerlicke lustgevoelens natuurlijk ener eeuwicke hooftsonde is ende blijft.

Tefal | 24-10-05 | 15:34

@Jan-Joris

Ik ben het met je eens dat het de opvatting is dat onzedelijk gedrag in de weg zal staan aan een christelijk leven. Volharding hierin echter meer, berouw is hier een erg belangrijk punt in. Je ziet het nu echter vanuit een religieus input-output perspectief. Het christelijk geloof is niet simpelweg een beloning voor de goede mens. Een 'eeuwig leven' is niet simpelweg een beloning voor de 'goede werken' van een Christen.

Maar wat je zegt, er zullen genoeg mensen zijn die als christen roepen dat vele dingen tot 'de hel' zullen leiden. Dit is misschien ook wel waar, maar de hypocriete manier waarop veel so called christenen dit doen, dat is nu het probleem voor vele mensen met christenen en daarmee ook voor het christelijk geloof. Echter, ik geloof niet dat deze hypocrisie slechts reikt tot de christen gemeenschap van deze wereld. Maar dat alle mensen hier op een bepaalde manier van doordrenkt zijn.

paashaas | 24-10-05 | 15:33

mijn woorden sf !

DonnieDarko | 24-10-05 | 15:33

Gelukkig zijn er nog figuren als paashaas en oetgens en zit niet iedereen zo achterlijk het *kuch* journalistieke schrijfseltje van starf*cker na te blaten.

Misschien handig om even na te gaan:
1) waarom is starf*cker achter dit nieuws gekomen? Juist ja, omdat de dader het openbaar heeft gemaakt en de kerk vervolgens ook. Over vervolgacties is nog NIETS bekend, maar iedereen heeft het oordeel alweer klaar: de hypocriete kudtchristen die de boel verzwijgt en bedekt?
2) voor al diegenen die hun kelen nu schor schreeuwen over ?hypocrisie?: hoe verontwaardigd waren jullie allemaal na het horen van de groepsverkrachtingsschandalen in Rotterdam, door Kaapverdianen en Antillianen? Als ik me niet vergis werd daar nogal lacherig over gedaan. En nu opeens deze verontwaardiging? Hoezo ?hypocriet??

Helemaal godgeklaagd is het natuurlijk dat wannabecool, op geenstijl de ultieme verdediger van de moslimterroristen, nu ineens pleit voor een verbod op religie in een topic over christenen. Laat zijn/haar volledig verwrongen wereldbeeld weer even goed zien.

zum kotzen | 24-10-05 | 15:29

Was Dutroux ook gereformeerd?
t'zou mij in het geheel niet verbazen.

Tijgertje006 | 24-10-05 | 15:21

Lekker voer om fijn tegen alle christenen aan te schoppen en ze over één kam te scheren! *cynisch bedoeld*

De dominee is voor 3 maanden geschorst i.v.m. onderzoek. Het is 100% zeker dat hij nooit meer in zijn ambt werkzaam kan zijn als de onderzoeken van kerkenraad en synode uitwijzen dat hij inderdaad zijn zoon heeft misbruikt. Niks doofpot: deze man kan het dan helemaal vergeten in zijn kerkverband, maar kan ook niet aan de slag bij een andere kerk of zo. Hij is alles kwijt: huisvesting, "baan", "pensioenrechten". De mogelijkheden voor hem om een andere baan te vinden, zullen erg gering zijn. Volgens mij is dat erger dan een gevangenisstraf van een jaar of wat!

Eventuele aangifte is een zaak van zijn zoon en het is niet aan Starf*cker of andere reaguurders om daarover te beslissen! Maar nogmaals: zijn straf is zonder dat ook al enorm!

redelijk toch | 24-10-05 | 15:19

Vers 12. "Behandel de mensen zoals u zelf behandeld wilt worden. Wij noemen die woorden de gulden regel."

- weet iemand of Bubba nog een nieuwe celgenoot nodig heeft? deze stoute meneer wil blijkbaar door een oversized pik 10 jaar in zn aars genomen worden..... volgens vers 12 dan he ^^

Frenchie | 24-10-05 | 15:11

deze domme man deed het Niet uit de naam van de heer

2 jaar geëist voor verkrachting kind
Tegen een 41-jarige man uit Rijsbergen is twee jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het verkrachten van zijn achternichtje. De man zou begonnen zijn met de verkrachting na het zien van kinderporno op internet. De verdachte was ook in het bezit van negenhonderd kinderpornoplaatjes. De man moet tevens 2000 euro smartengeld betalen

saulus | 24-10-05 | 15:11

gelukkig kan het om ook zelf tot vervolging overgaan!

noorderling | 24-10-05 | 15:05

@paashaas @ 14:57
*Een christen zul je ook nooit horen roepen dat onkuisheid leidt tot eeuwig branden in de hel*
Volgens hou je jezelf nu flink voor de gek. Wat waarschijnlijk wel waar is, is dat hedendaagse gelovigen eerder zullen stellen dat onkuisheid verhinderd dat iemand tot God of in de hemel kan komen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 15:04

Nee, maar atheisten weten net als vele christenen toch erg goed de vinger te leggen bij 'slechte' zaken. Net als christenen zullen atheisten over het algemeen ook vinden dat kindermisbruik iets 'slechts' is. Dat het iets slechts is zijn we het over eens, maar dat we nu allemaal ook kunnen kiezen om het niet te doen... tja.. daar gaat het volgens mij ergens mis.

Een christen zul je ook nooit horen roepen dat onkuisheid leidt tot eeuwig branden in de hel. Leuk die middeleeuwse voorstelling van de hel hoor :P

paashaas | 24-10-05 | 14:57

@paashaas @ 14:10
*... komt er ook een tirade tegen de atheisten ...?*
Nee paashaas, natuurlijk niet! Atheïsten hebben zichzelf namelijk niet op basis van een religieuze geloofsovertuiging de verplichting opgelegd zedig te leven. Atheïsten zal je ook nooit horen roepen dat onkuisheid leidt tot eeuwig branden in de hel.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 14:42

@ Dikke tieten
Huiswerk al gedaan? Celibaat in Gereformeerde kerken?

Levinas | 24-10-05 | 14:38

atheisten moeten ook met koevoets in elkaar geknuppeld worden als ze aan koters zitten.... maar atheisten staan tenminste niet elke zondag te verkondigen dat ze precies weten wat de enige juiste manier van leven is...

aap de goede hoop | 24-10-05 | 14:29

@Paashaas, laat die "nuance" idd maar weg.

Lekker Belangrijk© | 24-10-05 | 14:22

Euuh..
Als ze moslims met jehova's in een cel zetten en dat die moslims dan gaan bekennen...
Dan kunnen ze om mij ook wel foute dominee's met (radicale) moslims in een cel zetten, zodat die moslim die dominee even lekker de dood in kan praten

Mill-Seven | 24-10-05 | 14:21

Ik ben niet eens, falikant tegen zelfs, dat sexueel getinde programma's rond etenstijd al op TV zijn. Onschuldige kinderen pikken een wetenschap op die schadelijke gevolgen kan hebben. Maar de kerk slaat echt alles! De celebate gedoe brengt volwassenen tot dit gedrag waar je je als mens voor schaamt.
Wellicht dat deze minkukkels nog het verhaal van Lot erbij halen dat incest en kinderporno eeuwen geleden normaal was en zelfs een bijbelse functie had. Goedverdoemme!
Om maar niet te zwijgen van het doofpot gehalte. We kunnen de Nederlandse staat er toch wel op vertrouwen dat ze hier niet hun handen van af trekken? Kom op zeg. Dan maar een schop tegen het Christelijke been, maar de maatschappij accepteerd dit niet. Basta.
Ik begin te geloven dat het atheisme meer fatsoen vertegenwoordigd dan welke religie ook. Zo hebben we de steengooiende moslims, neukende christenen, huisvredebrekende jehova's etc.. En de atheisten kijken schamend toe om na de luwte voor ongelovigen uitgemaakt te worden.
Geef mijn portie maar aan fikkie...

Dikke tieten | 24-10-05 | 14:11

@lekker Belangrijk

Vergeet niet dat deze Geertsema 12 jaar geleden is gestopt met dit misbruik..
Hele trieste zaak dit. Maar zoals anderen al zeiden: komt er ook een tirade tegen de atheisten als een atheist z'n kind misbruikt?

paashaas | 24-10-05 | 14:10

@lekker Belangrijk

Vergeet niet dat deze Geertsema 12 jaar geleden is gestopt met dit misbruik, nuanceert de uitspraken in z'n preek misschien wat hè.

Hele trieste zaak dit. Zoals anderen al zeiden: komt er ook een tirade tegen de atheisten als een atheist z'n kind misbruikt?

paashaas | 24-10-05 | 14:09

@ Muxje: Die drie maanden worden gebruikt voor onderzoek. Een kerkenraad mag een predikant niet maar zo ontslaan zonder voorkennis en goedkeuring van de classis en van de particuliere synode. Reken maar dat er in die drie maanden aan de zaak gewerkt gaat worden!

Heer Oetgens | 24-10-05 | 14:02

ik ben benieuwd onder welk hoofdstuk GS dit verhaal in het jaaroverzicht gaat plaatsen. "Doofpotschandalen 2005" of "Verbod op religieuze sektes blijkt noodzakelijk" of toch maar "De viespeukjes van 2005".

Jaymz Blonde | 24-10-05 | 14:02

Meneer Oetgens u Gaat volkomen voorbij aan het feit dat het knellende corset van religie een vand e belangrijkste oorzaken van sexuele misdaden zijn.
religie zou inderdaad verboden moeten worden, het lijdt tot kindermishandeling, lustmoorden en nog veel meer ellende.

wannabecool | 24-10-05 | 13:56

@Oetgens: ik vind die 3 maanden schorsing wel heel raar klinken. Als de kerkraad eerst de kat uit de boom wil kijken, zou ik in zo'n geval een schorsing voor onbepaalde tijd verwachten tot de zaak is uitgezocht. Je moet toegeven dat er een raar signaal wordt afgegeven door een schrosing voor een bepaalde tijd af te kondigen, alsof er daarmee al een (milde) sanctie is opgelegd.
Verder heeft SF gelijk dat dit soort zaken te vaak onder de pet worden gehouden binnen de verschillende kerken.

Muxje | 24-10-05 | 13:54

Is weer eens makkelijk scoren voor onze verzekeringsagent. Gelovige in de fout, daar komt onze beroepskankeraar na 2 maanden zijn winterslaap voor uit. Erg goedkoop.

Albert Heijn | 24-10-05 | 13:53

@ Frank Es: voelt dat nou lekker om zo demagogisch te werk te gaan? Je weet toch niet of er nog aangifte wordt gedaan. Het is net bekend, de vrijgemaakt-gereformeerde kerk heeft onmiddellijk maatregelen genomen en gaat verder met de zaak in de slag? Je weet toch nog niet of die zoon, die inmiddels minstens 22 moet zijn, nog aangifte gaat doen? Je weet toch niet of de kerkeraad nog aangifte gaat doen, al is het de vraag of hij dat ueberhaupt kan.
De kerkeraad neemt onmiddellijk maatregelen en houdt niets onder de pet,heeft dus niets stilgezwegen - zoals jij tegen beter weten in schrijft - maar jij vindt het kennelijk leuk om toch lekker schijnheilig uit de hoek te komen. Is dat nou een lekker gevoel?

Heer Oetgens | 24-10-05 | 13:45

het is GODSgeklaagd!! ik zeg altijd maar: niets zo hypocriet als een gelovige ..

dr. tikshit | 24-10-05 | 13:33

Er is inderdaad nog geen aangifte gedaan, voorzover bekend bij de kerkenraad en bij justitie in Assen. Net als die andere geestelijke katholieke vuillakken wordt dit ook weer stilgezwegen. Wat is dat toch godverdomme dat ook hier in Nederland zulke zwijnen maar rustig hun gang kunnen gaan zonder dat justitie hier ingrijpt! Wat moet er verdomme nog meer gebeuren dan om zo?n zwijn voor de rechter te slepen! Hier zie je maar weer dat de staat der Nederlanden en die kutgelovigen altijd al onder een hoedje hebben gespeeld. Ik stel voor dit soort zwijnen heel toepasselijk aan het kruis te nagelen met ook een spijker in hun zak!

Frank Es | 24-10-05 | 13:28

@Lekker Belangrijk©
1 steek van een degen doet ook minder pijn dan 10 jaar uitgewoond te worden door papa.

de bier | 24-10-05 | 13:28

Die quote onderaan is hilarisch;
... Eén steek van een degen doet minder pijn dan honderd speldeprikken... de Balzac.

Lekker Belangrijk© | 24-10-05 | 13:26

@lekker belangrijk
Wat een prestatie om als gewetenloze pedo zoiets vanuit de kansel te verkondigen, je concentratie overeind te houden terwijl je gedachten afdwalen naar lekkere geile herinneringen met je eigen kind.
Een pedopriester die zo'n preek kan voordragen alsoftie het meent zouden ze gelijk tot hondekoejes moeten promoveren (alhoewel ik tegen vivisectie ben).

Tefal | 24-10-05 | 13:22

@. Jan-Joris-Jaap-Joop
Twijfel ik niet aan.

kw_nl | 24-10-05 | 13:19

@rielozz: Wat doet jou denken dat ik interesse in hem heb??? Stuur hem maar door naar Big Willem en zijn kameraden....

Dirk van der Broek | 24-10-05 | 13:18

Uit; Mattheüs 7: 7 - Ds. H. Geertsma (Zuidhorn)
[..]Je geeft je kind wat het nodig heeft. Je geeft hem geen dingen waar hij niks aan heeft. Of waar hij zijn tanden op stuk bijt. Je bent toch niet hard als steen tegenover je kind? En je wilt toch ook geen bedreiging voor hem zijn? Je geeft hem toch geen slang die zich om hem heen kan kronkelen en hem zelfs een dodelijke beet kan toebrengen?Zijn er geen vaders die een bedreiging vormen voor hun kind? Of die zo hard als een steen zijn? Ja, helaas wel. Maar de woorden van Jezus geven wel aan hoe absurd dat is. Zo doe je toch niet als vader. Dat verwacht je toch niet in de kerk? Welk mens onder u is zo'n vader, zo hard als steen? Stel nou dat je wel zo'n vader bent. En je hoort Jezus dit zeggen. Dan breekt er toch wat? Dat is wel te hopen tenminste.
[..]
Hij spreekt in ieder geval wel uit ervaring.
www.kerken.com/afdelingen/printpreach....

Lekker Belangrijk© | 24-10-05 | 13:18

Zeg kotz, van mij mag je ook alle kolonisten over 1 kam scheren, geen enkel probleem mee.
Als je in de gebruiksaanwijzing van een of andere sekte verknipte opvattingen over sexualiteit tegen komt krijg je verknipte mensen.
Zoals marokkaantjes die denken dat elke vrouw die geen tent aangetrokken heeft rondloopt met de bedoeling de geilheid van alle mannen om haar heen wakker te maken, is hun ook geleerd door hun 'geloof'.
Dat hun ook verteld -zoals al die kutsektes- dat ze door hun geloof nou eenmaal beter mensen zijn dan ongelovige mensen.

Tefal | 24-10-05 | 13:12

En het gristelijke Leger des Heils is ook al een criminele organisatie!
'Fraude met uitkeringen via Leger des Heils' www.nieuws.nl/19203

aivd | 24-10-05 | 13:11

Starf heeft groot gelijk, als de kerk geen aangifte doet zal deze man waarschijnlijk vrijuit gaan nadat hij 10 jaar zijn eigen zoon heeft liggen te neuken.
Dus de kerk is in deze net zo schuldig als de man in kwestie. Ik hoop dat zijn zoon alsnog aangifte durft te doen en dat papie voorgoed achter de tralies beland, met een paar Hell-Angels of zo...

da wizard | 24-10-05 | 13:11

@ ams & Muxje.
Hebben julle nou echt zo'n moeite met de waarheid? Jullie weten natuurlijk heel goed dat die drie maanden schorsing een eerste maatregel is en geen definitieve straf.Waarom dan net als Starf*ucker de zaak zo verdraaien?

Heer Oetgens | 24-10-05 | 13:10

@ Jan onder Modaal

Moedig hoor dat hij zichzelf aangeeft! Laten we het dan maar vergeten want hij heeft blijkbaar van zijn fouten geleerd.. Wat een onzin zeg, ik mag hopen dat "GOD" a.k.a. teksschrijver van de fabeltjeskrant het hem niet vergeeft!

Stijlvol stijlloos | 24-10-05 | 13:09

Als nu alle gelovigen intern blijven fokken,... dan hebben wij wetenschappers over een aantal jaren weer een mooie studie naar DNA overdracht... hoeven we tenminste niet meer naar de mormonen toe ... Aan alle het negatieve zit ook iets positiefs ...

kozze | 24-10-05 | 13:08

Misschien is het een optie om dit soort figuren tijdens hun schorsing een taak strafje op te leggenin de vorm van huispredikant bij de Angels of zo iets.

H.Troeftrekker | 24-10-05 | 13:06

@Starfucker
2 maanden weg, en dan kom je met zoiets? Dan heb je je vakantie i.i.g. niet gebruikt voor het ontwikkelen van je journalistieke talent.

@Tefal
Oh wee als er, na een incident met Marokkaanse criminelen/fundamentalisten, alle Marokkanen over 1 kam geschoren worden. Maar als een 1e klas mongeaul een kind misbruikt, spreek je daar wel ?de? christenen op aan? over hypocriet gesproken.

zum kotzen | 24-10-05 | 13:05

Starf*cker zou zich eens een poosje in een hoekje moeten gaan zitten schamen over zijn onzorgvuldigheid en hypocrisie. Het weet natuurlijk ook dat de schorsing alleen een eerste maatregel is om daarna onderzoek te kunnen doen en nadere maatregelen te kunnen nemen. Waarom schrijf hij dan toch tendentieus iets anders op? Hij weet ook dat het misbruik al twaalf jaar geleden opgehouden zou zijn en dat de betreffende predikant nog maar kort in de huidige gemeente staat. De kerkeraad uit Assen had dus helemaal niets kunnen weten, maar heeft wel direct maatregelen genomen. Waarom schrijf S. dan dat er maar celruimte voor die kerkenraad vrijgemaakt moet worden? Starf*cker geeft alleen maar aan dat hij heel erg dom en bevooroordeeld is.

Heer Oetgens | 24-10-05 | 13:04

@Tiepe @ 12:56
Nee Tiepe, het gaat om meer dan schuld alleen. Speciaal voor jou in de herhaling: HYPOCRISIE!
Of, een eerlijke boef is beter te pruimen dan een huichelende liegende boef.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 13:04

@aardappel
Getuigd van weinig intelligentie...
*pffff

NoRulezz | 24-10-05 | 13:04

Uw naam worde gegeiligd met uwe geiligheid...

Rest In Privacy | 24-10-05 | 13:04

Pfff, vaak wordt er geen aangifte gedaan bij de politie door het slachtoffer zelf omdat ze nog steeds onder de invloed staan van de verkrachter. Ik heb dat zelf meegemaakt bij een vriendin van me; na lang pushen eindelijk aangifte gedaan en het gevolg was dat die vent een werkstraf(!) kreeg maar die vriendin heeft zich nooit meer in de buurt van de familie mogen begeven.... ze had de familie niet mogen 'verraden'. Je kunt dan zeggen dat ze er maar beter vanaf is, van zo'n familie, maar triest is ook dat de moeder achter de vader bleef staan. Juist de man die zich aan haar vergrepen had.

JBD | 24-10-05 | 13:03

Starf*cker heeft groot gelijk. Die christenhonden moeten aangepakt worden!!

aardappel | 24-10-05 | 13:03

Yellowflower, het gaat ook niet om het feit dat de dader toevallig gereformeerd is, maar om de manier waarop de gereformeerde gemeenschap er op reageert. Het lijkt wel weer erg op het onder de pet houden waar de katholieke kerk ook zo goed in is. 3 Maanden schorsing... van een beetje fatsoenlijke groep mensen zou je verwachten dat ze hem meteen excommuniceren of op de brandstapel gooien.

Muxje | 24-10-05 | 13:00

@ Tiepe

De verontwaardiging van Straf*cker zit hem volgens mij ook niet in dat deze man zelf hypocriet is, maar de kerk die de man schorst. Natuurlijk is de man niet meer schuldig dan een ongelovige pedo, maar de kerk wel als ze vinden dat 3 maanden schorsen genoeg straf is.

ams | 24-10-05 | 13:00

Fundementalisten, links, rechts, gristen of islamitisch, ze vertonen maar al te vaak een gedrag waarbij je je als weldendend mensch afvraagt of dit nu de bedoeling is van de politieke en /of religieuze almacht die zij aanbidden.

style.councillor | 24-10-05 | 12:59

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Eigenaardige redenering van je die impliceert dat als meneer maar eerlijk was uitgekomen voor z'n voorkeuren, hij MINDER erg was geweest. Het gaat om de daad, niet om de achtergrond. Een hypocriete moordenaar is net zo schuldig als een die dat niet is.

Tiepe | 24-10-05 | 12:56

Dat doe je toch niet bij je eigen zoon!

Michael Jackson | 24-10-05 | 12:55

Een paar jaartjes gevangenis tussen de zwarejongens zou hem vast goed doen.
TBS erbij en nooit meer vrij laten komen.
Oftewel: O.M. WORD WAKKER...

da wizard | 24-10-05 | 12:54

Ik heb over dit onderwerp meer info, inside info, het moge duidelijk zijn dat de schorsing een voorlopige sanctie is en direct van kracht was. Bij politie agenten is het precies zo, die worden eerst geschorst voordat een onderzoek naar hen begint. Ten tweede wil ik opmerken dat wanneer de dominee in kwestie geheel uit eigen initiatief met dit verhaal naar buiten is gekomen ik het heel moedig vindt. Misschien biechten christelijke mensen hun daden eerder op dan iet christelijken en ontstaat bij bepaalde mensen het denken dat het "allemaal incestplegers zijn". Ik hoop echt voor die man dat er zelf mee naar buiten is gekomen.

Jan onder Modaal | 24-10-05 | 12:53

@ kw_nl @ 12:50
Branden in de hel?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 12:51

@Jan-Joris-Jaap-Joop:
Wat is erger dan een wolf in schaapskleren?
Een wolf in herderskleren.

Tefal | 24-10-05 | 12:50

Zelf ook christen, dit heeft niks met christen zijn te maken. Krijg het idee dat Geenstijl het idee wil geven dat alle christenen pedo's zijn cq het allemaal goed vinden.
De Bijbel zegt genoeg over dit soort mensen. Ik kan maar een straf voor zo'n iemand bedenken...

kw_nl | 24-10-05 | 12:50

Volgens de filosoof Scott Adams kent de menselijke soort drie onveranderlijke drijfveren:
- domheid
- egoïsme
- geiligheid
Geloof of cultuur doet niets ter zake. Uitgaande van deze drie eigenschappen is bijna alles voorspelbaar.

Jan Passant | 24-10-05 | 12:49

Protestante christenen denken dat God tijdens het neuken meedoet en in de baarmoeder van je vriendin een kindje probeert te kleien van je zaadlozing, die beleven echt geen plezier aan die gedwongen triosex.
Vandaar hun pedofiele uitstapjes, daar komen geen kindertjes van dus bemoeit die betweterige eikel zich er ook niet mee. En later kun je altijd 'gut, sorry hoor' zeggen en je medebroeders -incluis kindje Jezus- staan te trappelen van vergevingsgeilheid.
Prima geregeld toch? Zo leer je je kind dat sex vervelend is, tenzij je het stiekum en alleen voor je eigen gerief doet. Wat wordt de wereld toch warm & mooi met zulke mensen om je heen.

Tefal | 24-10-05 | 12:49

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Net zo veel(misschien zelfs minder) als in heel Nederland, alleen baart dit meer opzien en komt het gelijk in het nieuws....

NoRulezz | 24-10-05 | 12:48

Sluit hem maar op bij van die grote (homoseksuele) klerenkasten van negers. Kunnen ze hem om de beurt lekker te grazen nemen in de douche. Dat zal hem wel leren die viespeuk.

Rielozz | 24-10-05 | 12:46

@Tiepe @ 12:29
'Tuurlijk is een gereformeerde pedo erger dan een ongelovige! En al helemaal als zo'n smeerlap dominee is.
De vuile daad mag hetzelfde zijn, maar het sleutelwoord in deze is: HYPOCRISIE!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-10-05 | 12:46

en schande wat nou 1st aangifte oppakken en levenslang opsluiten dat Gristert**g!

roo | 24-10-05 | 12:45

@Yellowflower

Zal me wel weer op glad ijs begeven, maar ik heb de indruk dat het wel een beetje erg vaak voorkomt in gereformeerde kringen..

brutus68 | 24-10-05 | 12:43

Natuurlijk heel verkeerd wat die meneer gedaan heeft, maar waarom meteen focussen op het gereformeerde stuk? Niet alle gelovigen over 1 kam scheren graag, de man is inderdaad erg fout, maar dat ligt niet aan zijn geloof. Integendeel zou ik bijna zeggen. Ik ben ook benieuwd of er na dat onderzoek nog meer maatregelen zullen volgen. Lijkt me idd niet meer dan logisch om een voorlopige schorsing te handhaven, aangezien het onderzoek nog niet afgerond is. Daarna zullen er echt nog wel meer 'straffen' gegeven worden, naargelang de uitkomst.

Yellowflower | 24-10-05 | 12:40

De man heeft toegegeven zijn kind verbruikt te hebben en krijgt -vanuit 'zorgvuldige' motieven- een schorsing opgelegd.

We hebben het hier over een pedofiele verkrachter, niet over een mooi, warm en gevoelig mens dat een misstapje heeft begaan en nu met een pakketje woreging rondloopt. Dit is een gewetenloos monster dat zijn eigen kind(eren?) als zaademmer heeft gebruikt, willens & wetens.

Daar zogenaamde 'christelijke' compassie bij willen opkotsen is weer zo'n walmende uiting van ijdele 'naastenliefde', hypocriet tot op het weke bot en alleen bedoeld om er zelf mee te kunnen pronken, 'kijk ons eens tolerant en vergevingsgezind zijn'.
Door dit soort acties maak je het de monsters makkelijk in een samenleving.
Kind uitwonen, bezwaard geweten opbiechten, paar weekjes schoffelen en je hebt toch mooi als pedo een lekker sexleven gehad.

Tefal | 24-10-05 | 12:38

Dat word weer weeraanmelden.

gentle giant | 24-10-05 | 12:36

Ach, 3 maand schorsing en daarna word alles weer vergeven door de gemeenschap... whats new.

~Pyro~ | 24-10-05 | 12:35

Woont deze meneer nou 2 huizen van de kerk vandaan?

De Voorhof
Martin Luther Kingweg 50

Geertsma, H
M.L. Kingweg 54Weeraanmelden | 24-10-05 | 12:32

Dat 'sfeerbeeld' kan jullie ook een boete opleveren heren!

soy | 24-10-05 | 12:32

preventief ruimen :Y

zakje pinda´s | 24-10-05 | 12:30

De nieuwe Dikke VanDale:
Geloof: Hypocriet. punt

Echt He! | 24-10-05 | 12:29

"Maar je eigen zoon misbruiken en er met 3 maanden schorsing afkomen is niet alleen schandelijk en schofterig etc etc"
.
Nergens staat in het nieuwsbericht dat die 3 maanden schorsing de definitieve "straf" is. Die 3 maanden schorsing is opgelegd "voor nader onderzoek". Lijkt me bijzonder zorgvuldig. We weten ondertussen allemaal wat er kan gebeuren als je zonder nadenken reageert op "verklaringen".

christen | 24-10-05 | 12:29

De heilige verontwaardiging van Starf*cker begint me ook de keel uit te hangen. Is een Gereformeerde pedo soms erger dan een ongelovige pedo? Lul niet man.

Tiepe | 24-10-05 | 12:29

"Dit soort gereformeerde criminelen en hun doofpotbeheerders kun je niet hard genoeg aanpakken."

Het zal vele reaguurders denk ik een zorg zijn, maar graag wat nadruk op de woorden DIT SOORT. Daar ben ik het namelijk helemaal mee eens.

Maar het zou jammer zijn als men met dit bericht in gedachten op alle gereformeerden, of christenen gaat afgeven. Want het moge duidelijk zijn dat geen ENKEL weldenkend mens deze man zijn vrijheid gunt. Gelukkig zijn de meeste gereformeerden/christenen die ik ken zeer weldenkende mensen. Weg met die vuillak!!!

-273,15°C | 24-10-05 | 12:28

Laat 'm branden in de hell die gast !!! 3 maanden schorsing.... OMFG

PiaH | 24-10-05 | 12:27

Gelukkig wordt het hebben van een Gereformeerde gezindte nog steeds beschouwd als verzwarende omstandigheid in dit soort aangelegenheden.
In de Bijbel wordt er overigens volop gewaarschuwd tegen de hypocriete gelovigen. Kijk maar eens waar de term Farizeeër vandaan komt.

Puntenslijper | 24-10-05 | 12:27

Ook pedofiele godsdienstwaanzinnige reli-fasisten zouden chemisch gecasteerd moeten worden.
.
Bij voorkeur met een botte bijl.

Hessian | 24-10-05 | 12:27

dringend tijd voor een nieuwe beeldenstorm.

vdm | 24-10-05 | 12:26

Jezus stierf ook aan een kruis.

Boris Borsthaar | 24-10-05 | 12:26

Zou "meld misdaad anoniem" hier iets mee kunnen?
Zou graag die 2 kwartjes aan telefoon tikken er voor over hebben om deze smeerlap achter slot en grendel te krijgen.

Weeraanmelden | 24-10-05 | 12:25

lol, anyone koefnoen gezien gisteren?

ams | 24-10-05 | 12:24

tja, het verhaal zal vast nog wel een staartje krijgen. Die drie maanden zijn een voorlopige schorsing, grote kans dat het daar niet bij blijft.

Persoonlijk zou ik ook liever zo'n voorganger meteen ontslaan, opsluiten, martelen enz., maar zo gaat het in de bureacratische kerk eraan toe.

tjonge | 24-10-05 | 12:23

Gewoon al die godsdienst waanzin afschaffen. Of het nou Chgristenen, Joden, Jehova's of Mosloms zijn; alleen maar gezeik.

blackangel | 24-10-05 | 12:23

Typisch dat jullie die foto erbij zetten. Was ook mijn eerste associatie toen ik die kudt reclame van scarlet zag: die willen pedeaus lokken. iets voor de fijne dominee uit het artikel???

burnie | 24-10-05 | 12:20

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

John McClane | 24-10-05 | 12:20

-weggejorist-

Pimp my Voortuin | 24-10-05 | 12:17

Gadver. Zulke mensen kunnen niet snel genoeg uit hun ambt gezet worden. Ik hoop niet dat die lulhoofd nog serieus denkt om na zijn schorsing weer aan het werk te gaan...

tomaat | 24-10-05 | 12:17

Laat ze met de hells angels friemelen.

Sla om | 24-10-05 | 12:17

Het zal ook eens niet.

SeaQaeS | 24-10-05 | 12:16

I <3 Google ads:
"Betaalbare kerktelefoon:
Schaapsound biedt goedkoopste en toekomstvaste kerktelefoonoplossing.
""

Kan iemand het hele topic nog beter samenvatten?!

elfman | 24-10-05 | 12:15

Die rukkers zullen zich wel weer verschuilen achter hun beroepsgeheim. Terug van Vakantie Meneer Starf*cker?

Lucifer | 24-10-05 | 12:14

Halllejlujia

Geile Gerrit | 24-10-05 | 12:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl