Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Duitsland Pw0n3d

duitslandpwnd.jpgDe vliegende hollander, een volgens de Duitsers tendentieus en stigmatiserend blaadje. Want daar kunnen we lang of kort over lullen, het waren toch weer die Duitsers. (Omroepen, zend volgend jaar dan ook eens wat minder WOII oorlogsfilms uit ja!)

Reaguursels

Inloggen

beetje een overdosis aan shitfilms ja.. toch was 'Grey Zone' erg goed en ook der Untergang mag er zijn..
liever 'the pianist' gezien..

Strampoelie | 07-05-07 | 16:59

Ik heb dat foldertje ECHT van mn opa gekregen

Ferdie | 06-05-07 | 21:11

@ v Maerlant 06-05-07 @ 20:44

Allez m'n beste, ik plemp 'm wel op de bestellijst!
Heb me kostelijk vermaakt met de biografie, wat een type met die eeuwige sigaret tussen z'n ring- en middelvinger.
Enfin, we spreken elkaar wel weer, nu op naar het item over Sarko.

wopper | 06-05-07 | 20:59

wopper 06-05-07 @ 20:35

't Zijn jouw doekoes! 'De koude revolutie' is wel zéér pikant! En heu, Platform ook ;) 't Verschil zit 'm hierin dat de eerste bespiegelingen zijn, de tweede een roman. Beiden openen de poort naar meer Houellebecq; Platform is de meest directe verleider, maar met de andere heb je meteen meer inzicht in de mens Houellebecq. Veel links ook naar wat ons beiden intrigeert (en soms depri maakt). Maar ook geen opwekkende literatuur. *krijgt weer heimwee naar de tijd dat hij zich nog onschuldig met butler Jeeves kon vermaken*

v Maerlant | 06-05-07 | 20:44

@ v Maerlant 06-05-07 @ 20:25

Via Amazon zijn die 3 pillen van Solzjenitsyn niet meer te koop, als ik 't goed heb, daarom wilde ik het boek van Applebaum kopen, zal me eerst beter informeren want Applebaum is uiteraard geen Solzjenitsyn; ben al jaren geen lid meer van een bieb, wat ik overhou van m'n doekoe gaat in boeken, daar mot ik mee leven, 't is niet anders; zonder boeken overleef ik 't leven niet, zogezegd...;)

Houellebecq mot dan maar even wachten! Niettemin dank voor je advies.

wopper | 06-05-07 | 20:35

koerbagh 06-05-07 @ 19:47

Allang goed, Koer. Verder, ook @Wopper bij wijze van waarschuwing: ik hoop dat 'A world apart' niet zo deprimerend is als de Goelag. Ben daar echt van ondersteboven geweest. Waar ik vroeger à la Erich Fromm in de 'humane' mens geloofde (wenste te geloven?) ben ik door Solsjenitsyn m'n geloof in de mens (definitief) verloren. Daarom, Wopper: de volledige Goelag zijn drie dikke pillen. Ik wil me niet groter maken dan ik ben en had na de eerste wel m'n portie. Een goedbedoelde raad: leen 'm eerst even uit bij de bib vooraleer je er je zuurverdiende doekoes in steekt. Steek ze misschien beter in 'De koude revolutie' of 'Platform' van Houellebecq!

v Maerlant | 06-05-07 | 20:25

Heb vannacht het boek 'Is dit een mens' en 'Het respijt' van Primo Levi weer eens ter hand genomen; helaas heb ik 't na 1 uur lezen uit woede moeten wegleggen.

Verder dank aan v Maerlant en Koerbagh: 'de Goelag Archipel' (van Applebaum) en 'A World Apart' van Gustav Herling staan op de bestellijst.
De doekoe die over is zet ik liever om in boeken dan in een kortstondige kater...;)

wopper | 06-05-07 | 20:17

@v Maerlant 06-05-07 @ 19:41:
Als ik die suggestie heb gewekt dan spijt me dat. Dat was niet de bedoeling.
A world apart beschrijft min of meer hetzelfde als de goelag archipel, maar verbindt dat met een zeer heldere analyse van het systeem en de psychologie van de mens daarin aan beide kanten (meteen één van de titelverklaringen).

koerbagh | 06-05-07 | 19:47

koerbagh 06-05-07 @ 19:33

Hm, slordigheid wil ik wel bekennen: was wat te 'koffietafel' ingesteld, en kreeg door z'n eerste post herinneringen aan de zomerkledij ten tijde van operatie Barbarossa en de ontzettende hoogmoed waarop dat wees. Then I got memoried away. Ik was wat te argeloos, maar ik ben niet, was nooit, zal nooit zijn; vaut! Herling-Grudzinski, alweer een bekentenis, niet gelezen. Staat op m'n verlanglijstje, kom ik nog wel 's op terug.

v Maerlant | 06-05-07 | 19:41

@v Maerlant 06-05-07 @ 19:10:
Ja, Stalin was óók een beest. Dáár gaat het niet om. Wat mij opviel is dat niemand opviel uit welke abjecte hoek die geschiedvervalsing komt en met welke achtergrond en strategie dat soort fabels wordt verspreid. Juist van u had ik verwacht dat u het ook onmiddellijk zou zien. Vandaar die verbazing.
Verder ken ik Solzhenitsyn goed. Ik zou het willen aanvullen met: A World Apart van Gustav Herling-Grudzinski, een must-read voor iedereen die nog gelooft in socialisme.

koerbagh | 06-05-07 | 19:33

koerbagh 06-05-07 @ 18:28

Die rekening kan je mij niet aanwrijven Koer; ik noemde Hitler een gefrustreerd onmens; toch duidelijk genoeg? Neemt niet weg dat Stalin ook een beest was trouwens. Bovenal was ik gepikeerd - 't is over hoor - omdat je m'n loyauteit aan 'de vrijen' in vraag leek te stellen. Dat verdien ik niet dacht ik zo. Wie me niet kent kon ze ook distilleren, mits wat goeie wil, uit m'n post van 16:27: 'zjuust is zjuust', wat je kan lezen als 'ik zeg het niet graag maar het is wel zo'. Soit: discussie gesloten wat mij betreft. Leestip: 'de Goelag-archipel'.

v Maerlant | 06-05-07 | 19:10

@v Maerlant 06-05-07 @ 11:37:
De feiten die hij opnoemt kloppen wel, de analyse van de causale verbanden en redenen voor beslissingen van de diverse hoofdrolspelers toentertijd riekt naar stront. Het is een bewuste poging om van Stalin de grootste morele schurk van WOII te maken, Hitler af te zwakken als een verward mens die teveel luisterde naar de verkeerde mensen en jaknikkers.
Het is een populair verhaaltje in Stormfront kringen.

@C8H18 06-05-07 @ 17:14:
Luister knakker, ik beken geen kleur, ik leg de jouwe bloot. "Andere berichtgeving" is niet hetzelfde als een volslagen idiote analyse van WOII om vooral van Stalin de grootste schurk te maken, in weerwil van alle historische bronnen. Daar komt verder geen politieke emotie bij kijken en je moet het ook niet verwarren met een mening: het is slechts het duiden van een kulverhaal dat de toets der kritiek van de geschiedwetenschap niet kan doorstaan. Dat soort mythes blijven desalniettemin inderdaad erg hardnekkig in 1 bepaald vakje.

koerbagh | 06-05-07 | 18:28

... zuigen hoort er nu eenmaal bij toch... voor de volledigheid,
je comment van 0038 uur op het rode potlood-topic.
Nu haak ik af want van de zondagmiddag-borrel komt de schrijfvaardigheid helemaal niet ten goede. Vanavond veel Pim, voor vriend en vijand dat is.

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 18:26

sikk@ 1800
Heb je volkomen gelijk in, ik me dan ook vannacht gelukkig teruggetrokken van dit draadje, na dringend advies van jawel Bottehund.
Ik stoorde me aan je laffe commentaar aan Botte op het topic hieronder.
Ik zal je dus geen stinkstok noemen, maar helemaal fris ruik je niet.
(sorry, dit is jouw stijltje richting botte in dat comment, maar goed, zuigen hoort er nu eenmaal toch?)

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 18:15

Octaan 06-05-07 @ 17:14
Ik vrees dat je post aan een verkeerde is gericht, kan gebeuren tijdens het lezen.
Wat ik zelf gepost heb, is vanuit historisch oogpunt gedaan.
Als je mijn mening wilt hebben over neo-nazi's of wat daar vandaag de dag voor mag doorgaan, kan ik heel resoluut zijn: ik verafschuw elke vorm van religieus, nationalistisch of wat voor vorm dan ook van "fundamentalisme".

bejaarde op brommer 06-05-07 @ 12:04
BoBbes: niet zo stoken en lees eerst eens goed wat mensen schrijven, kan zomaar je blik en gedachtenkronkels verruimen.
Dreigementen en insinuaties aan het adres van iemand met je van gedachten verschilt in een discussie getuigen op het eerste gezicht van een beperking, waarvan ik dacht dat je daar te intelligent voor bent.
Ik hou het maar erop dat het een lange dag is geweest, oké?

Sikkeneur | 06-05-07 | 18:00

@Sikkeneur 06-05-07 @ 01:25:
Precies zoals ik het zeg. Op bevrijdingsdag wordt hier op GS het Duitsche leger opgehemeld als zijnde het beste dat de aarde ooit heeft gezien; er worden veren in de reedt gestoken van een overduidelijke neo-nazistische geschiedvervalser...

Zo Sikkeneur s'nachts de rede verloren aan Bachhus?
In ieder geval beken je kleur en ben je een van de miljoenen schapen die dit arme land rijk is. Steek je kop in het zand voor andere berichtgeving en bouw vooral geen eigen mening op.

Zonder politieke emotie een analyse kunnen maken van een (foute) opponent is blijkbaar verdomd moeilijk en voor slechts een kleine schare weggelegd. En als je de stelling niet begrijpt zet je iemand in een vakje.
Typisch Hollandsch trekje... heette dat niet demoniseren?

Octaan | 06-05-07 | 17:14

@vander F@ 4.39

Ik had idd moeten schrijven: "waren"maar in de context van het topic zou je het kunnen hebben begrepen.

De meeste zijn naar Israel dat klopt,maar echt niet allemaal. Ook in Nederland wonen Marokkaanse Joden.

piquant | 06-05-07 | 16:50

ed.. 06-05-07 @ 09:08
Je vergeet een land!
Op 1 staat met stip: Unie van Socialistische Sovjetrepublieken (USSR),
Anders hadden jij en ik nu Duits gesproken.

Ella | 06-05-07 | 15:21

@Libertas LOL, je bent hierboven helemaal mij, vooral des nachts.
@bottehond,
dank je voor de correctie, dat bedoelde ik met "je geeft maar een schop als ik lastig word". Met beeldmateriaal dring je heel snel tot me door (bespaart mij mooi weer 3 Jorissen en een Vlunk) maar ik was boos op Sikkeneur, die vuile stinkstok, en als je diens bericht leest aan jou leest op topic hieronder (kan je nog niet gedaan hebben anders...) begrijp je waarom.
@OT
haha, In Turkije rommelt het, leve Atatürk!

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 12:04

@ Koerbagh

Bij nalezen steekt het me dat je me Brutus noemt. Voorzover de inschatting van de Duitsche soldaat plaatsvindt in de meer algemene beschouwingen over (het verloop van) de tweede Wereldoorlog is dat niet ongepast. Dat nuchtere constateren is iets anders dan het lof van de Duitse troepen bezingen, zoals jij suggereert. Ik merk verder op dat je noch op m'n post van 21.21, noch op die van 21:34 hebt geantwoord. Ik wens door jou niet in de zak gestopt te worden van sympathisanten van het Derde Rijk. Daarvoor heeft mijn familie, zoals zovele families, teveel onder het Duitse juk geleden. Als ik van Octaan (dat van die naam had ik inderdaad niet gezien) opmerk dat wat ie zegt over de Russen in de post waarnaar ik verwijs klopt, dan kan je dat vergelijken met Sarkozy (toepasselijk toch?) die zegt 'Als Le Pen zegt dat de zon geel is, moet ik dan zeggen dat ze blauw ziet'? Tenslotte trek ik al van leer tegen het nieuwe fascisme sinds de tijd dat jij nog dacht dat directe democratie de redding van het universum was en - toen nog - geen flauw benul had wan de dreiging die ons boven het hoofd hangt. Daarom vind ik dat ik van jou geen lessen te krijgen heb in wat nu de goede en de slechte kant is. Ik ben wat dat betreft heel wat uitgeslapener dan jij.

v Maerlant | 06-05-07 | 11:37

Dat werd tijd, ik begon al afkickverschijnselen te krijgen.

Dwaaaas | 06-05-07 | 09:38

Zou ik weer kunnen reaguren ?

Dwaaaas | 06-05-07 | 09:37

@kloothommel;
haha, en wie is er eerste? en derde?
mijn uitslag;
1. VS (opperbaas)
2. Duitsland (baas in Europa)
3. Japan (nog ff de baas in Azie, China is coming)

ed.. | 06-05-07 | 09:08

Duitsland heeft de oorlog niet verloren, ze zijn 2de geworden

Kloothommel | 06-05-07 | 08:55

@piquant 05-05-07 @ 21:16,
lul niet, er woont, de laatste 30 jaar geen Jeaud meer in Marokko,
allemaal gemoved naar Israel vanwege anti-semitisch geweld in de Maghreb..
Get real.

vander F | 06-05-07 | 04:39

ik heb trouwens de hele Vliegende Hollander meuk gebonden hier in de boekenkast staan.

Voor wat het nog waard is...

vander F | 06-05-07 | 04:34

Kudtzooi allemaaal. ik ga slapen na een avondje swingen,
ik kannie eensch meer typen .......

vander F | 06-05-07 | 04:30

wat een slechte foto's zeker zo een goedkope GSM..

Killin Ark | 06-05-07 | 03:48

Horror Skopie 06-05-07 @ 03:32
U ook nog wakker duss.

Sikkeneur | 06-05-07 | 03:46

@Sikkenuer
Je post nog om 03:29...

Horror Skopie | 06-05-07 | 03:32

Even een heel andere vraag; als ik een linkje wil maken krijg ik het hele adres gekopieerd en niet zo'n mooi roze www.youtube...
Rara, wat doe ik fout?

Sikkeneur | 06-05-07 | 03:29

lul

LibertasSimplex | 06-05-07 | 03:20

Jesuz, man... ik ben helmaal vrij!

VanFrikschoten | 06-05-07 | 03:10

dan he, dan.
Want we zijn allemaal goed in spellen

LibertasSimplex | 06-05-07 | 03:10

Sikkeneur, je bent nog vervelender als ik

LibertasSimplex | 06-05-07 | 03:09

koerbagh 06-05-07 @ 02:32 dat C8H18 had ik al wel begrepen, maar mijn gedachtenkronkels gaan niet zo ver om daaruit 818 = H.A.H. te distilleren.
Shareholder 06-05-07 @ 02:40 LOL

Sikkeneur | 06-05-07 | 03:05

Goeverdoeme Van Frikschoten lul, je komt als geroepen. Iemand zin in de schouders van vn FrkSchtn? Niemand? Geen polonaise

LibertasSimplex | 06-05-07 | 03:05

TAAAARaaajieboemtiejeee!....(Oh, Sorry! Verkeerde site; ik dacht dat hier een fuif was...)

VanFrikschoten | 06-05-07 | 03:02

lol@ sell all.Leuk hoor pikkie, truste.
De USA gaat altijd omhoog. Ohjajoh

LibertasSimplex | 06-05-07 | 02:49

LOL @Shareholder 06-05-07 @ 02:40

koerbagh | 06-05-07 | 02:43

Maar laat ik toevoegen dat die C8H18's met z'n allen in een streng zitten.
Dus dat geeft 8-18 8-18 8-18 en dan staat er: Ahahahahaha en ben je er weer eens ingestonken.

Shareholder | 06-05-07 | 02:40

Binas. Eitje.

Shareholder | 06-05-07 | 02:35

@Sikkeneur 06-05-07 @ 02:28:
Octaan... Chemische koolwaterstof verbinding, in chemisch shorthand: C8H18
8-18. 8e letter alfabet: H. 1e: A.
Do the math. Het was me ook niet opgevallen als de strekking van de teksten me niet zo bekend voorkwamen.

koerbagh | 06-05-07 | 02:32

Botte, je blaft weer es uit je reet dude.

Shareholder | 06-05-07 | 02:30

Ben ook weg. Er moet morgen geluierd worden.

* sell all *

Shareholder | 06-05-07 | 02:29

koerbagh 06-05-07 @ 02:17
Oké en is ook prima dat jij je gedachten er over laat gaan.
Er ontstond alleen zo'n schimmig sfeertje en daar houd ik niet van.
Ik bedoel, ik post nog niet zolang hier. Zie al wel het verschil tussen de "ga es deaud"one-liners en de serieuzere incrowd, maar moet ook nog wennen aan de schrijfstijlen. Bij de weg ben ik wel benieuwd hoe jij van Octaan via 818 tot Heil A.H. komt. Begreep er geen f*ck van.

Sikkeneur | 06-05-07 | 02:28

@bottehond 06-05-07 @ 02:20:
De veronderstelling dat ik dat "erg" vond klopt niet. Integendeel, zou ik bijna zeggen... Het leverde zelfs buiten GS een topic op.
www.lucaswashier.nl/?p=3139

koerbagh | 06-05-07 | 02:26

Shareholder 06-05-07 @ 02:12

Je bent een parasiet. Draag iets bij of sterf uit.

bottehond | 06-05-07 | 02:25

koerbagh 06-05-07 @ 02:06

Daar gaat het au fond niet om. Het gaat er om dat je gisteren ge- attaqueerd werd. daar doelt hij op, maar hey: als hij een snedige riposte doet om de angel uit het "conflict" te halen dan roep ik de sik ende de @ Rustige uit tot winnaars van GS Fight Club dd 5 mei 2007.

* mand *

bottehond | 06-05-07 | 02:20

@Sikkeneur 06-05-07 @ 02:09:
Ik heb het soort counterfactional history, en ook het vooral zwak en krankzinnig afschilderen van het Rode Leger zoals Octaan deed eerder gelezen op bedenkelijke websites. (Ik ga daar niet naar toe linken, sorry). Bij zijn eerste post kreeg ik al een hele vieze smaak in mijn bek.
Geeft niet, het mag gezegd allemaal, maar ik laat mijn gedachten daar dan ook even over gaan.

koerbagh | 06-05-07 | 02:17

Ik geef vijf puntjes en random letters. Maakt dat jou mn vriend? Kan ik me bijna niet voorstellen, wat betekent dat dat heel knap van je is

LibertasSimplex | 06-05-07 | 02:17

Ik zit er niet mee hoor Liberats. Ben hier een avatar. Geen idee wat ik de dag ervoor heb uitgespuugd. Noem het kanaliseren. Die heerlijke functie die Lingo nu eenmaal in het leven heeft. Groenroepers ahoy.

Shareholder | 06-05-07 | 02:12

koerbagh 06-05-07 @ 01:38
Ik had je vanmiddag al begrepen, beste man.
Vroeg je toen al of jij post anders leest dan ik, zou kunnen nietwaar?
Octaan reaguurde op de m.i. nooit te beantwoorden vraag wat er met Europa was gebeurd als de russen wel waren verslagen. Ik heb dat gelezen als een voortzetting van het duitse regime tussen '33 en '44/'45. Niet meer en niet minder dan een fictieve gedachte.

Sikkeneur | 06-05-07 | 02:09

nijdas 06-05-07 @ 02:04

Zit dagelijks in me hoofd, dat vreselijke meningsverschil. Ja wat moet je dan als rechtgefocuste hetero-of-zo. Dan maar nichtenhumor. Kudtzooi deze tijdsgeest. Voor nu

LibertasSimplex | 06-05-07 | 02:07

@bottehond 06-05-07 @ 01:59:
Ehm... hij heeft een punt? Als ik net zeg dat het mij niet kan bommen als men over mij heen valt, noch dat ik het niet erg vind dat het Duitsche leger wordt opgehemeld schrijft hij doodleuk "De edelgewaarde Koer is zelve de hele tijd aan het blaten dat het zo schandelijk is dat een aantal reraguurders met elkaar aan het discussiëren zijn over WOII (toch een onderwerp dat rond 4 & 5 mei behoorlijk actueel is, zoals Jesus Christ Superstar met Pasen) na gisteren op zijn falie gehad te hebben inzake een akkefietje rond 20.00u."

Sorry, maar dan heb je óf niet gelezen wat ik beweer, óf er geen reet van begrepen. Ik gok op het laatste. Een punt heeft hij daarmee zeker niet.

koerbagh | 06-05-07 | 02:06

niks gelezen over de ruzie Centraal-Azie 1917-1942 niet belangrijk zeker

nijdas | 06-05-07 | 02:04

@koer:
joh, we hebben em allang

LibertasSimplex | 06-05-07 | 02:02

nijdas 06-05-07 @ 01:55

Welcome. We mean you no harm, we are NOT on a mission from god. Take us to your leader!

bottehond | 06-05-07 | 02:00

koerbagh 06-05-07 @ 01:57

Hij heeft een punt @ Rustige. Tsja, Cojo is de vaandelvluchterT van de avond, dus ik mediate maar wat heur.

bottehond | 06-05-07 | 01:59

@bottehond 06-05-07 @ 01:46:
Hints zijn niet genoeg, blijkbaar moet je het spellen voor sommigen.
En blijkbaar snapt de oude boekenverkopert het nog steeds niet, getuige zijn plemp van 01:47. Tsja, tegen zoveel domheid valt verder ook niks te zeggen.

koerbagh | 06-05-07 | 01:57

bejaarde op brommer
He man. Goed je te zien.
@Shareholder. Lees je redelijk graag. Misschien laat, maar sorry voor die ziekte. Voel me dr gewoon heel rot over. Net als Brian in de gouden kooi zich ok heel rot erover voelt, dat-ie helemaal para wordt.
Toch zeg ik: sukkel
Als je nu nog in AAB zit.
Hehehe

LibertasSimplex | 06-05-07 | 01:56

moet toch ergens beginnen..

nijdas | 06-05-07 | 01:55

Sikkeneur,
goed gesproken.

nijdas | 06-05-07 | 01:50

Awasawas, je voegt je weer eens naadloos toe amice

Shareholder | 06-05-07 | 01:50

test

nijdas | 06-05-07 | 01:48

Heren, wat een taal...
Als ik teruglees was het de ballenjongen die meende een gevatte opmerking te moeten maken over babyboomers als verwende impact van WOII.
De edelgewaarde Koer is zelve de hele tijd aan het blaten dat het zo schandelijk is dat een aantal reraguurders met elkaar aan het discussiëren zijn over WOII (toch een onderwerp dat rond 4 & 5 mei behoorlijk actueel is, zoals Jesus Christ Superstar met Pasen) na gisteren op zijn falie gehad te hebben inzake een akkefietje rond 20.00u.
En dan komen er ineens van die sterke stoere jongens die roepen; hé , ga eens deaud of bah, je ruikt.
Nah, aan iedereen zit een luchtje, daar heb ik aan te wennen en vice versa.

Zo, en nu weer aardig voor mekaar zijn, ben echt de beroerste niet.

Sikkeneur | 06-05-07 | 01:47

koerbagh 06-05-07 @ 01:38

Het kan je dus niets schelen dat een bende hyeana's plotsklaps, maar oh zo toevallig en masse ende plotseling klaar stond om karaktermoord te plegen? Je maakt er anders wel werk van de post van broeder sick nogal breedsprakig en, if I may say so, best gretig, te gebruiken om je stellingen aan de deur te spijkeren, @ Rustige.

bottehond | 06-05-07 | 01:46

LOL @bottehond 06-05-07 @ 01:42:
Da's een mooie voor een toekomstige feauteauf*ck... even op zoek naar een groter formaat.

koerbagh | 06-05-07 | 01:45

Weinig historisch besef onder de schrijvers hier, of gewoon domheid en de dwangmatigheid 10 swconden leuk te moeten zijn.

Awasawas | 06-05-07 | 01:44

@.36
prins wie?
zo'n bericht, daar snap ik dus helemaal niets van.
@botte.38
inderdaad: ik hopte naar een verkeerd draadje,
*slapen*

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 01:40

@Sikkeneur 06-05-07 @ 01:25:
Precies zoals ik het zeg. Op bevrijdingsdag wordt hier op GS het Duitsche leger opgehemeld als zijnde het beste dat de aarde ooit heeft gezien; er worden veren in de reedt gestoken van een overduidelijke neo-nazistische geschiedvervalser...
(citaatje: "Als de Hitler kliek in Berlijn de oorlog zou hebben gewonnen en wij zouden moment nu in beide situaties vergelijken loopt onze huidige maatschappij 20 jaar achter.
Men zou het heel normaal vinden om kansberekening te doen op ongeboren kinderen en bij een lage verwachting zijn de kosten voor jou.
Heb je een erfelijke ziekte dan kan je je gratis laten sterilliseren indien toch kinderen dan een boete en zijn de kosten voor jou.
Overste Karremans zou zijn fotorolletjes niet zijn kwijtgeraakt."
- nog een tipje: Octaan = C8H18 = 818... Heil A.H. - )
terwijl nog geen 24 uur eerder de meute valt over 2 minuten niet je bek houden... uit "respect". Dat is de hypocrisie, waarde Sikkeneur.
Het kan mij niet bommen als iedereen over mij heenvalt, maar wie heeft de dubbele moraal? Ik niet hoor.
Van mij mag je best over de grootsheid en het strategisch vernuft van het Duitse leger ouwehoeren, ook op deze dag. Kan mij niks verdommen, maar ik ben wel de enige die het opvalt en eventjes meldt dat het wellicht niet helemaal smaakvol is. Maar goed, het heet hier Geen Stijl, dus wat dat betreft prima in orde allemaal, alleen de dubbele moraal is opvallend. En dat probeer ik dus al sinds vanmiddag in dit draadje duidelijk te maken.
Snap je het nu eindelijk, oude boekenverkopert?

koerbagh | 06-05-07 | 01:38

@Prins Noot Dn Uurste

Bedankt voor de leesbare scan..

Mulatin Rome | 06-05-07 | 01:36

@botte
Nee, dank je. Ik heb geen last van Sikkeneur.

CoJoNes | 06-05-07 | 01:36

Randmongeaulen leveren wel wat op. Kunnen zich op deze site aanmelden.

Shareholder | 06-05-07 | 01:34

Hulptroepen. Om een randmongeaul af te maken ja

LibertasSimplex | 06-05-07 | 01:32

Gecheckt; vlektiefus levert niks op.

Shareholder | 06-05-07 | 01:31

sikkje, supervlunk, wil je matten?
Ik heb je al nooit vertrouwd, je stonk al meteen toen je binnenkwam.

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 01:31

Ah kijk eens aan, de hulptroepen komen uit hun spelonken.

Sikkeneur | 06-05-07 | 01:30

De vliegende Hollander... leuke kroeg op Gran Canaria !!!

thomas hagen | 06-05-07 | 01:29

@CoJoNes 06-05-07 @ 01:15
voor microsoft is de particuliere markt ook niet interessant. toch hebben ze die markt nodig om uiteindelijk het echte geld binnen te halen.

daskapitalist | 06-05-07 | 01:29

'k zou er geen tijd aan vuil maken, slimme man.

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 01:28

Sikkeneur 06-05-07 @ 01:22
Beste Sikkeneur, ga es deaud
Je spreekt diepe flauwekul. Goed voor de televisie van tegenwoordig

LibertasSimplex | 06-05-07 | 01:25

koerbagh 06-05-07 @ 01:17
Oké slimme man, leg het dan eens uit wat je bedoelt.

Sikkeneur | 06-05-07 | 01:25

@ Sikkeneur

Schitterende actie. Davis versus Goliath. Je hebt mijn sympathie in deze.

bottehond | 06-05-07 | 01:25

CoJoNes 06-05-07 @ 01:13

Lachen met jou, zeker de geinponem van de familie.
Maarreh, als je het niet begrijpt, wil ik wel het uitleggen aan je, hoor! Ben de beroerste niet.

Sikkeneur | 06-05-07 | 01:22

Is dat begrepen, sikkje?

bejaarde op brommer | 06-05-07 | 01:21

@Sikkeneur 06-05-07 @ 01:13:
Boehoe??? Revanche??? Even roeren in het wortelkanaal van de rotte kies die hypocrisie heet is geen boehoe of revanche. Je hebt er werkelijk niks van begrepen.

koerbagh | 06-05-07 | 01:17

@daskapitalist 06-05-07 @ 01:11
Het particuliere betalingsverkeer is voor banken absoluut niet interessant.

CoJoNes | 06-05-07 | 01:15

Ik hoop dat de aandeelhouders er wat voor krijgen, maar dat het geen ene fuk lijkt. Verder doe ik iedereen vooral 'shareholder', zeg ik sukkel, de groeten en de vlektiefus

LibertasSimplex | 06-05-07 | 01:14

@Sikkeneur
Je wordt wel vreselijk emotioneel van een post die je kwalificeert als dom gelul. Je gaat schelden, komt met ad-hominems. Bespaar je de moeite, denk ik dan.

CoJoNes | 06-05-07 | 01:13

koerbagh 06-05-07 @ 00:53
Was dat nou? Boehoe van Koerbagh, valt me van je tegen.
Niet mekkeren nu dat je gisteren de halve tent over je heen kreeg n.a.v. : "geef me nog een minuutje, nog een klein minuutje.." en vandaag je revanche wil halen. Anders ben je ook niet correct.

Sikkeneur | 06-05-07 | 01:13

ik ben wel blij dat abn amro weg gaat. ik bedoel, zij hebben zelf hun klanten het internet opgestuurd en de dienstverlening uitgekleed over de laatste 5-10 jaren. het doet mij helemaal niets. ik hoop dat de aandeelhouders er nog wat voor krijgen.

daskapitalist | 06-05-07 | 01:11

Gelukkig is het binnenkort weer Eurovisie songfestival...
Als Sarkozy morgen de verkiezingen wint en streng doet tegen allochtonen enzo vind ik wel dat Amina moet blijven. Anders mag ze bij mij onderduiken.
www.youtube.com/watch?v=_LGyYmsAkpM

@andre wouterlood 06-05-07 @ 00:56:
Ach, het is nog veel erger: Google eens op Prescott Bush (de opa van...)
Het is 1 groot complot man! Heb je alu-folie genoeg in huis voor je hoedjes?

koerbagh | 06-05-07 | 01:10

waar is boris van de ham gebleven btw?

Rolanddd | 06-05-07 | 01:08

CoJoNes 06-05-07 @ 00:53
Is ook prima hoor, als je van jezelf vindt dat je in een permanente toestand van geestelijke ongevoeligheid bevindt. Sociopaten lijden daar ook aan.

Sikkeneur | 06-05-07 | 01:06

CoJoNes 06-05-07 @ 00:56
Begrijp me niet verkeerd, ik had graag iemand anders gevraagd Peter Paul de Vries ontzettend hard met een hoop bloeding en latere sluitspiercorrecties dor middel van ze hol finaal naar de tiefus te raggen.
Ook Willems zag dat aankomen, dat verhaal met zet je bril maar af matroos. Punt is, dat de achterlijke claim uit Amerika bepalend is voor wie em krijgt. En voor hoe weinig!
Punt is, die stijging van de AEX met zo'm vijftig punten is teniet als die rechtszaak begint.

LibertasSimplex | 06-05-07 | 01:04

@wouterlood
Alsjeblieft zeg. Dat is nogal wat allemaal. Nooit geweten, nooit kunnen bedenken ook. U is een wijs man, verspreid het woord.
Morgen is het zondag, dus de kans dat ze u meteen gedwongen opnemen is relatief klein.

CoJoNes | 06-05-07 | 01:03

Dieter Eckhart en nog meer esoterisch geinspireerde volgelingen stonden volgens mij aan de basis van het verloop van de 20ste eeuw.
Eckhart introduceerde Hitler die hem bewonderde aan machtige mensen binnen he bankwezen,waaronder veel joden die zijn partij financierden.
Zijn hang naar occultisme en zijn fascinatie voor mythologie bracht hem in contact met nogal duistere krachten,illuminati die ineens hun ideaal konden uitvoeren via een machtsgeile gek.
Holocaust is doelbewust gecreerd om na de oorlog de staat israel te stichten,hitler had op zich wel gelijk,er waren idd machtige joodse occulte groeperingen die europa naar hun pijpen wilden laten dansen,iets wat amerika nu voor israel doet in irak en binnenkort iran.
Het is zoals altijd zo lullig voor de arme onwetende joodse man,vrouw en kind die naar de gaskamers moesten terwijl de grootindustrielen via de joodse raad zich al een ticket naar engeland en amerika hadden veroorloofd.
Concentratiekampen waren al bekend in 1940,zijn nooit gebombardeerd geweest,ook niet in 44,45 door amerika maar hadden in 43 al fotos ervan genomen dus locatie was al bekend. Als ik die dodenherdenkingen en bevrijdingsfeesten zie elk jaar weer wordt het wranger en wranger hoe je bespeeld wordt door die bilderbergbende,gesticht door onze naziprins bernhard,de man die de slag om arnhem verraadde ,waardoor churchil ons van de honger liet creperen. Ach oorlog,blijkbaar is het nodig,maakt niet uit in welke vorm,het zal altijd blijven.
Zo zit onze natuur nu eenmaal in elkaar en dat weten de grote spelers achter de leiders heel goed,de rest is bijzaak. Trouwens verloor duitsland de oorlog in rusland omdat ze in hun arrogantie ten opzichte van andere volkeren zich vergisten in de creativiteit en hoge vorm van ontwikkeling van de ingenieurs van tanks en vliegtuigen die rusland had en heeft.
De T34 en de sukhois waren superieur aan wat de duitsers hadden op dat moment,en ook de russen experimenteerden al met straalvliegtuigen eind jaren 30,google het maar op of you tube het maar. Hoe dan ook,op dit moment is amerika het gevaarljkst ,niet zozeer het volk,net als de duitsers in de jaren 30 maar wel de neocons,gesteund door de joodse kabballah lobby die met hun nieuwe wereld orde,waar kennen we dat van graag baasje speelt en net zo een enge wereldvisie heeft als de nazis destijds.

andre wouterlood | 06-05-07 | 00:56

@Libertas
Maar toch, formeel had de ondernemingskamer natuurlijk geen grond om AAB terug te fluiten. De transactiewaarde was minder dan 1/3 van de ondernemingswaarde. De VEB heeft zich in die zin ook gedragen als een incompetente club moraalridders.

CoJoNes | 06-05-07 | 00:56

Rechters en Politici volgen gewoon Het Geld. Eenvoud siert den mensch.

Shareholder | 06-05-07 | 00:54

@Sikkeneur 06-05-07 @ 00:45:
Gunst, nu je het over hebt: niemand anders maakt zich verder druk over de smakeloosheid van de vandaag gevoerde "discussie", maar ze vielen wel allemaal gisteren over de traagheid van de GS servert waardoor mijn commentaartje op 20:00 werd gepost i.p.v. 19:59.
Scherp opgemerkt, maar helaas de verkeerde conclusie getrokken.

koerbagh | 06-05-07 | 00:53

@Sikkeneur
Werkelijk?
Je verwart de termen lethargisch en verwend.

CoJoNes | 06-05-07 | 00:53

CoJoNes 06-05-07 @ 00:42
Precies. Wat ze roepen dan he. Weten wij veel. Ze roepen het natuurlijk groter dan het is, maar, Amerikaans recht he. Weten wij veel.
Nederland wordt miskend in haar trias politica. Ons recht is schitterend. Mooi beperkt tot dat wat het is. Dankzij de juridische macht. Dat is in de US helaas niet zo. Daar hebben ze ook weleens juryrechtspraak bijvoorbeeld. Om maar es een exces te noemen

LibertasSimplex | 06-05-07 | 00:51

CoJoNes 06-05-07 @ 00:40
Lul toch niet zo slap, jochie! Als er een verwende generatie rondloopt dan is dat de jouwe.

Sikkeneur | 06-05-07 | 00:49

Bigi Bana Boy 06-05-07 @ 00:27
Ik mag toch hopen dat Herr Koerbagh de agenda en reaguursels niet gaat bepalen van GS. Op bevrijdingsdag in ene politiek correct willen zijn, komt wel erg hypocriet over van een zich zelf vrijdenkerT pur sang noemend.

Sikkeneur | 06-05-07 | 00:45

Toen al werd die attractie in de Efteling uitgesteld.

redrooster130977 | 06-05-07 | 00:43

@Libertas
220 mrd? Terwijl AAb 88 mrd waard is.

CoJoNes | 06-05-07 | 00:42

@Horror Skopie 06-05-07 @ 00:34:
Ach, ook gij hebt uw gebrek aan gevoel voor humor teruggevonden? Lag het op dezelfde plek als dat van Sikkeneur?

koerbagh | 06-05-07 | 00:41

Het grootste effect dat WOII op Nederland heeft gehad, zijn welbeschouwd de babyboomers. Dat stelletje verwende egotrippers heeft Nederland en Europa onder het mom van vrede en stabiliteit écht aan de rand van de afgrond gebracht.

CoJoNes | 06-05-07 | 00:40

CoJoNes 06-05-07 @ 00:27
Klopt. Amerikaans whatever the hell wat is recht.
Terwijl dus de Nederlandse rechter bij uitstek de hele zaak vernietigt, althans verklaard heeft zeg maar opgehouden te bestaan want eerst de aandeelhouders etc.
Mr Willems zegt dus in feite: het bestuur deed het, dus is AAB simpelweg volstrekt aansprakelijk voor wat ze deed. Dat is althans wat dan weer de inzet lijkt in de US.
220 miljard, roept BoA. Da's meer dan het bruto nationaal produkt van Griekenland
Zou jij em kopen? Ikkie de nietes

LibertasSimplex | 06-05-07 | 00:37

@koerbagh 05-05-07 @ 22:14
Neehee... Nederland is altijd onafhankelijk geweest tijdens WO II. Het is niet ingelijfd geweest. En het fabeltje dat we met z'n allen verplicht Duits zouden spreken is niets meer dan dat: een fabeltje.

Horror Skopie | 06-05-07 | 00:34

Shareholder 06-05-07 @ 00:26
Eensch.

LibertasSimplex | 06-05-07 | 00:29

@Libertas
Dat zou beteken dat op de overeenkomst tussen AAB en BoA het Amerikaans recht van toepassing is. Wat is er gebeurd met die 200 miljoen opt-out boete, waarom is die niet meer van toepassing?

@vander F
Je geeft wel meteen de enige plausibele verklaring voor het feit, dat de regenten het integreren niet zon punt vinden. Hoe kun je een vreemde verplichten trots te zijn op Nederland, als je het land zelf verkwanselt aan de laagste bieder met de grootste tranen.

CoJoNes | 06-05-07 | 00:27

Koerbagh heeft een punt. Er is niks mis met discussiëren over de kwaliteit van de Duitsert als soldaat of het al dan niet mogen lezen van het boek van meneer Hitlert, maar op bevrijdingsdag is het inderdaad wel wat ongepast.

* Totaal Total Loss, dus bed in gaat *

Bigi Bana Boy | 06-05-07 | 00:27

@tjongejongejonge 06-05-07 @ 00:09:
Da's op zich wel een goed plan.
Eerst even een plaatje ter nagedachtenis aan PF. Het is 6 mei, per slot van rekening. www.youtube.com/watch?v=h3ulXvPLmis

koerbagh | 06-05-07 | 00:26

Buy low, sell high. Fuck sentiment.

Shareholder | 06-05-07 | 00:26

Alhoewel JP's slijmerige schrijven aan de erven Pin iets anders doet vermoeden.
Laat u niet verblinden..

vander F | 06-05-07 | 00:23

aangezien de 'Heren' vanuit hun multiculturele en cosmopolitische inborst allang niet meer begrijpen wat de Nationale Staat Nederland nog voor inhoud zou moeten hebben.

vander F | 06-05-07 | 00:20

tjongejongejonge 06-05-07 @ 00:09

Koesen? Slappe hap.

bottehond | 06-05-07 | 00:20

He, stelletje idioten,
de politiek en de 'jongens' in de top zijn het land aan het verkeaupen hoor.
Al jaren.
En iedereen vind het best.
*zoekt partij program PLN, Partij Liquidatie Nederland, wilden die de inboedel niet verkeaupen aan de Arabieren?*

vander F | 06-05-07 | 00:09

nou, lekker koesen

tjongejongejonge | 06-05-07 | 00:09

CoJoNes 05-05-07 @ 23:59
ABN AMRO gaat voor een schijntje weg, vanwege dat in de US of A een klein beetje dikke boehoe al resulteert in meer dan je zou verdienen als je gewoon zaken zou gaan doen. You do the math, resulting in een en een is twee voor of het aandeel niet enorm zal gaan dalen
Van het IEX-forum, over consortium en iets met bod:

Knut Knutsen schreef:

T is maar net hoe je het bekijkt. Zo'n molensteen van huppeldepup tig miljard lijkt me niet bevorderlijk voor de prijs van AAB. Ideaal voor BoA zelf, als die een overname wil doen voor weinig.

ChiChi21:
Exact. T'is niet voor niets dat BoA nog niet de hoogte van de claim heeft vastgelegd. Dan is het voor het consortium moeilijker om de risico's in te schatten. Met name de zwakke broeder Fortis kan zich nog wel eens bedenken.
En zo krijgt de aandeelhouder datgene wat ie verdient. Een lagere prijs voor zijn aandeeltjes ABNAMRO

LibertasSimplex | 06-05-07 | 00:09

CoJoNes 05-05-07 @ 23:51
FF bellen naar JP, altijd lachse Gerrit en BD (wat zou die doen heden ten dage?) Oh ja, er was nog een klupje, maar die hebben eergisteren hun archieven aan de versnipperT meegegeven, op wat boekjes en plaatjes na voor het nageslacht.

Sikkeneur | 06-05-07 | 00:00

@Libertas
Wat ze winnen is minder concurrentie op de binnenlandse markt en het feit dat er geen belangrijke nieuwe partij komt in de (internationale) nichemarkten. ABN wordt gedecimeerd.

CoJoNes | 05-05-07 | 23:59

@ koerbagh

gaan we weer hahahaha.....

bottehond | 05-05-07 | 23:58

tjongejongejonge 05-05-07 @ 23:41

Perfect, wat mij betreft.

bottehond | 05-05-07 | 23:56

Die winnen hier niks mee, CoJo. Dat was mn punt. Enkel BoA wint hiermee, of een in winterslaap gehouden konijn dat nog ligt te kreperen in z'n hoed. Natuurlijk ligt het aan die lul
lo

LibertasSimplex | 05-05-07 | 23:55

@tjongejongejonge 05-05-07 @ 23:47:
Ach, het is nog vroeg... zeker voor de kribbe. Om te slapen, that is.

koerbagh | 05-05-07 | 23:53

@Captain Orange 05-05-07 @ 23:46
Vind het zelf ook een erg mooi stu.
Wat betreft Boris, deze quote says it all:
"Balkenende opvolger Fortuyn?

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. De dag en de weekbladen stonden deze dagen vol met analyses en commentaren. "Wat is er sinds die 5 jaar gebeurd?"

Staat dus vast klaar voor morgen.
Wel sterk trouwens, de zinssnede "Wat is er SINDS die 5 jaar gebeurs".

CoJoNes | 05-05-07 | 23:51

@Libertas
Maar gelukkig ligt het niet aan Rijkman.
ING en Fortis winnen hier sowieso mee, het zal ze een zorg zijn.

CoJoNes | 05-05-07 | 23:47

vorege, i rest my case... dar, i rest em nogmaals, i, ai ai ai

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:47

Ff off topic, is er ietsch aan de hand met de site, als ik via Google kijk is er nog een topic van Boris, kan daar niet op commenten, via homepage GS zie je hem niet maar via Google startpage wel? Iemand?

CoJoNes 05-05-07 @ 23:28
Toppertje hoor, mn keyboard resoneert lekker mee :)

Captain Orange | 05-05-07 | 23:46

koerbagh 05-05-07 @ 23:43

ik wil met dronken harses ook uitleggen dar vorege comment sloeg op wat boven busy etc stond.. tijd voor te kribbe..

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:45

En ondertussen steekt Bank of America, veel woor weinig alles moet weg, de zo'n zes zeven jaar geleden nog beste bank van Nederland en verder, om een schijntje in haar achterzak. Kudtwijf.
Duitse toestanden

LibertasSimplex | 05-05-07 | 23:41

koerbagh 05-05-07 @ 23:35

heb allemaal bevrijdingsdagfeest (3x woordwaarde) prut (o dat kon er nog achteraan, 4x dus) onder mijn voeten....

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:39

bottehond 05-05-07 @ 23:28

hmmmmm... bijzonder, had je net een uit mijn top 3 te pakken, eng! peaches vind jij dan vast ook mooi in al zijn uitvoeringen?

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:33

notekrakerts!

Attila23 | 05-05-07 | 23:30

koerbagh 05-05-07 @ 23:27

het was een schele jood, vandaar dat ie vandaag weer ns in mijn hoofd zat waarschijnlijk... gister/eergister shindlers list gezien....

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:30

Dit is trouwens erg mooi en bombastisch van Serei Prokofiev:
youtube.com/watch?v=-PZlWdSrE6U
Iedereen kent het, bijna niemand weet dat het uit Romeo and Juliet komt.
Vanaf 1:22 keihard kippevel.

CoJoNes | 05-05-07 | 23:28

@CoJoNes 05-05-07 @ 23:22:
Je hebt helemaal gelijk. Ik haal die Russen altijd door elkaar. Behalve Katchaturian dan, maar dat was dan ook geen Rus maar een Armenier. Zo eentje die de Turken vergeten zijn, zeg maar.

koerbagh | 05-05-07 | 23:26

Peter ende Wolf is toch van Prokofiev? Kan me vergissen.

CoJoNes | 05-05-07 | 23:22

koerbagh 05-05-07 @ 23:20

snik... komt te dichtbij... laat me maar even..
*zingt memories van la streisand*

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:21

@tjongejongejonge 05-05-07 @ 23:18:
Ah.... Ik zal me bedwingen en discreet nergens naar vragen... (herinnert zich zijn muzieklerares...)

koerbagh | 05-05-07 | 23:20

koerbagh 05-05-07 @ 23:16

nee, kan je ook niet ; omdat het allebei iets met mijn leraar muziek te maken had, daarom... subjectief dus.

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:18

@tjongejongejonge 05-05-07 @ 23:05:
Omdat het allebei over leugenaars gaat? Een ander verband kan ik niet ontdekken.

koerbagh | 05-05-07 | 23:16

De familie Hohenzollern was toch ook nog een stuk familie van het Engelse koninklijke huis....

Duitsland had na het 1e debacle geen mogelijkheden om een nieuwe Hochseeflotte te bouwen. De Engelsen hadden in WOII op zee een enorm overwicht. Het isoleren van Engeland met U-boten en Luftwaffe zou dan eigenlijk de sleutel naar succes moeten zijn. Galland sprak de woorden:
Geben Sie mir ein Staffel Spitfire tegen Hermann....

Octaan | 05-05-07 | 23:14

@ bello

En wij Hollanders dan? Wij zijn toch ook best wel Geil? Warum musten ze uns hebben dan?

Kniftig | 05-05-07 | 23:09

@Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 21:36

Interessante post, en inderdaad, waarom liet Hitler Guderian niet gewoon zijn gang gaan en de BEF en de Franse / Belgische eenheden tot gruis reduceren? Had makkelijk gekund. Maar nee... ik geloof dat Guderian 3 dagen heeft stilgestaan op bevel uit Berlijn. We zullen het wellicht nooit exact weten. Wel is bekend dat zijn z.g. geplande invasie van groot Brittannie ,( operatie zeeleeuw) meer een schijnvertoning was dan menens. Veel te weinig troepen ter beschikking gesteld, veel te weinig boten en landingsmaterieel en toen de RAF uiteindelijk de overhand kreeg in de lucht werden de invasieplannen gelijk van tafel gegooid. Geen verder pogingen ondernomen zoals bekend..
Dit alles geeft zeker de suggestie dat de oosterburen meer geinteresserd waren in een uiteindelijke deal met de britten dan een directe confrontatie op brits grondgebied. Heeft wellicht iets te maken met het feit dat de duitsers de britten altijd wel konden waarderen vanwege het 'stiff upper lip gedoe', en dat ze (als ze niet teveel gezopen )hebben best wel ijzervreters kunnen zijn.

bello | 05-05-07 | 23:06

ik zeg toch ook doet denken aan, wijsneus.

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:05

@tjongejongejonge 05-05-07 @ 23:01:
Da's niet van Grieg maar van Tchaikovsky.

koerbagh | 05-05-07 | 23:04

ok dan hebben we een match

Kniftig | 05-05-07 | 23:03

en gans die hobo is.

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:02

#tsjongetsjongetsjonge,
Toch ben ik liever geld kwijt aan de kweek met eneco..

Attila23 | 05-05-07 | 23:01

peer kamer doet mij trouwens altijd aan peter en de wolf denken.

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:01

ja hoor

tjongejongejonge | 05-05-07 | 23:00

Ok dan wordt het interessant, wellicht dat ik je zuurgraad kan verlichten.
Ben je blond, tussen de 18 en 28 jaar? Normale maten handteerbare tieten (nee geen spelfout)

Kniftig | 05-05-07 | 22:58

ah hier zit iedereen!

miko | 05-05-07 | 22:57

Goed... tijd voor een mopje muziek. video.google.nl/videoplay?docid=300698...
Een klein stukje van de Peer Gynt Suite door het Israelisch Orkest is wel toepasselijk.
Oder wollt Ihr den totalen Grieg?

koerbagh | 05-05-07 | 22:56

Excuse my ABN fapfap that is...

Kniftig | 05-05-07 | 22:55

heb geen ruk; wel rok.

tjongejongejonge | 05-05-07 | 22:55

@ Tsjongejonge
Ruk t van je af

Kniftig | 05-05-07 | 22:54

aargh zeg even iets liefs heb net verloren met poker en wil niet zuur naar bed gaan.

tjongejongejonge | 05-05-07 | 22:53

bottehond 05-05-07 @ 22:40
..
Percies en daarom heb ik nu eauk een acceptgiro van de eneco van 1890 euro!

Attila23 | 05-05-07 | 22:49

NOVA SStaatSSomroep suggereert dat Pin is ge- executeerd vanwege de nertsen. Hoe lang pikt die net- coordinator die agitprop nog? Of heeft zelfs die geen greintje proffesionele integriteit meer na zijn mooie beloftes.

www.volkertvandergraaf.net/Volkert/bek...

bottehond | 05-05-07 | 22:48

@Fred V 05-05-07 @ 22:38:
U niet, maar velen gingen u voor... (over het grootse Duitsche leger wel te verstaan... waarschijnlijk ook wel mbt uw vrouw, maar daar doel ik niet op.)

koerbagh | 05-05-07 | 22:41

Fred V 05-05-07 @ 22:23

Ik laat ramen en deuren wagenwijd openstaan en dat geldt ook voor mijn vriezer en koelkast.

bottehond | 05-05-07 | 22:40

@ Fred V

Goede oude Willie Brand

Kniftig | 05-05-07 | 22:40

Ja, maar Koerbagh, ik zeg dan ook niets over de krijgshaftigheid van het Duitse leger. Wel was mijn posting gericht tegen de creaties van de bekende Duitse politicus.

Iedereen een gute Nacht! Grüsse, ook van mijn (Duitse!) vrouw.

Fred V | 05-05-07 | 22:38

@ Koerbagh

Ze houden zich al meer dan 60 jaar verdacht stil. En stinken dat die Joden doen. Ik heb de kelder maar luchtdicht gemaakt, als die moffen dat ruiken weten ze meteen genoeg.

Kniftig | 05-05-07 | 22:38

@Kniftig 05-05-07 @ 22:31:
Het hangt er vanaf hoeveel huur ze betalen. Is het genoeg, dan mooi laten zitten.

koerbagh | 05-05-07 | 22:35

@ Piquant

Lachen om niet te huilen noemen we dat!

Kniftig | 05-05-07 | 22:34

@Kniftig @ 22.31

Ik vermoed jiddische humor?

piquant | 05-05-07 | 22:33

@CoJoNes 05-05-07 @ 22:23:
Nee, ik zeg impliciet dat jij Sylvain niet in je bookmarkjes hebt.

koerbagh | 05-05-07 | 22:32

Zal ik de familie Cohen dan maar eens uit de kelder halen? Denk dat t nu wel veilig is voor ze.

Kniftig | 05-05-07 | 22:31

@Fred V 05-05-07 @ 22:21:
Nee, ik zeg dat het smakeloos en niet nodig is. Ik zeg niet dat het niet waar is of dat het verband er niet is. Er was heusch wel een Auschwitz akkefietje, een Sobibor smetje, een Bergen-Belsen blamage en een Treblinka teleurstellinkje...
Maar om dat nou uit te vergroten in een topic waar het toch vooral gaat om de grootschheid en krijgshaftigheid van het Duitsche leger is dat niet nodig.

koerbagh | 05-05-07 | 22:31

Zijn hier eauk nog serieuze reaguurders?

Attila23 | 05-05-07 | 22:29

bottehond 05-05-07 @ 22:19
..
impulsieve vleescheter!

Attila23 | 05-05-07 | 22:24

@koer
Dus jij zegt expliciet dat je mij geen echte GS-er vindt? Hmmmm...

CoJoNes | 05-05-07 | 22:23

Krijg je het niet te warm deze dagen, Bottehond?

Fred V | 05-05-07 | 22:23

NOVA, ZEMBLA en de TV-show gaan morgen op alle netten even over het graf van Fortuyn pissen. Ik verheug me er nu al op.

CoJoNes | 05-05-07 | 22:22

Tja, Koerbagh (22:10), wat je zegt is eigenlijk allemaal waar, behalve dan je bewering dat we deze Duitsche politicus (een van je filmpjes van Jiskefet) niet in verband kunnen brengen met rook, vuur en as .........

Atilla23, 22:14, typische reactie van een jointdraaier en jointroker, zullen we maar zeggen? Ik neem het je niet eens kwalijk.........

Fred V | 05-05-07 | 22:21

ze hadden die container met lpfmateriaal naar jou moeten toesturen bottehond!

daskapitalist | 05-05-07 | 22:21

Ook interessant op een dag als vandaag, vooruitlopend op het lustrum van morgen, is de column van not' mec Sylvain in Trouw. Geen zin om de link te zoeken, maar staat bij een echte GS-er in de bookmarks.

CoJoNes | 05-05-07 | 22:20

Attila23 05-05-07 @ 22:04

Dan hou ik hem tegoed. Ik stuur je wel een spaarlamp op die ik van de energiekolchoze heb ontvangen. sinds de dierenterroristen in het parlement zitten en tout 070 el goor volgt die ik mijn best zoveel mogelijk vlees te eten, vogels en hazen aan te rijden en laat ik mijn kachel en licht dag en nacht branden.

bottehond | 05-05-07 | 22:19

Vreemd, bij het reageren in het Boris van der Ham topic krijg ik de melding
No such entry '862181'.
Tijd voor aluhoedjes??

Ian Curtis | 05-05-07 | 22:18

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 22:09<br>
Idd wel erg on-the-money, wow. Maar in 1940 was dat jochie al 18, hier niet. Zou dus class of ... ietsje eerder moeten zijn geweest. Als er 1933 of 1939 had gestaan hadden we ook wow geroepen, schat ik.

zak_arme_turf | 05-05-07 | 22:17

v Maerlant 05-05-07 @ 22:09

Was een discussie ook niet van plan, beste man. Proost dan maar!
Tot laters.....

Sikkeneur | 05-05-07 | 22:16

@Fred V 05-05-07 @ 22:10:
Hè bah, wat smakeloos om deze grote Duitsche politicus en voormalig bevriend staatshoofd, sterker nog: ons tijdelijk voormalig staatshoofd in verband te brengen met rook, vuur en as. Dat is helemaal niet nodig.

koerbagh | 05-05-07 | 22:14

Fred V 05-05-07 @ 22:10
..
mein kampf, de bijbel, talmud en de koran zijn goeie jointdraaiboekjes!

Attila23 | 05-05-07 | 22:14

Sorry, was er ff tussenuit.

Moest even een fietsbandje vervangen van m'n zoontjes fiets.

Het verschil tussen toen en nu:

Rubber is weer volop te koop.
Fietsen worden nog steeds gestolen.....

Octaan | 05-05-07 | 22:14

@koerbagh 05-05-07 @ 22:08
dit jaar een andere troetelmarokkaan(se).

daskapitalist | 05-05-07 | 22:09

v Maerlant
Inderdaad een huiveringwekkende cartoon. Ik kende hem nog niet maar wat een visie heeft die catoonist gehad (of misschien was het wel een enorme toevalstreffer).

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 22:09

Sikkeneur 05-05-07 @ 22:07

Nah joh, het verschil zit 'm in de letterlijke interpretatie versus de metaforische maar die discussie heb ik al zo vaak gehad, even geen zin in. In een tripel daarentegen wel.

v Maerlant | 05-05-07 | 22:09

Hè? Is het bevrijdingsconcert nu al weer afgelopen? Is Ali B. wel al geweest?

koerbagh | 05-05-07 | 22:08

koerbagh 05-05-07 @ 22:06
LOL, volgens mij drukt hij ze zelf in de kelder.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 22:07

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 22:04

Klopt voorzover ik weet, en ik dacht dat als je beroepsredenen kan inroepen (historicus bijvoorbeeld) je het wel degelijk mag ontlenen cq kopen bij een antiquariaat. En verbieden of onder curatele plaatsen is ook een vorm van revisionisme natuurlijk en daar waren we toch heel erg tegen?

v Maerlant | 05-05-07 | 22:07

v Maerlant 05-05-07 @ 21:56
Nou, fantaseren? Ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat, maar dat geldt voor de bijbel en andere fantasieboekjes idem. Het lastige is dat mensen ernaar gaan leven.

Sikkeneur | 05-05-07 | 22:07

@Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 22:04:
Nee, C8H18 heeft er vast wel een paar in de kast staan om uit te lenen.

koerbagh | 05-05-07 | 22:06

@Botte, ik zit hier met schemerlicht op de toetsen te rammen.. En tien regels tikken wordt toch teveel, met het beperkte licht..

Attila23 | 05-05-07 | 22:04

v Maerlant 05-05-07 @ 21:53
Bij mijn weten is het zo dat de rechten van de Nederlandse (foute) uitgever van de Nederlandse Mein Kampf aan de staat zijn vervallen na WOII en dat daarom het boek niet door anderen kan worden uitgegeven. Maar als ik mij niet vergis is het gewoon te lenen in een goed gesorteerde bibliotheek. Ik begrijp wel dat niemand zit te wachten op een goedkope paperback uitgave bij iedere Bruna, maar het blijft toch raar dat je niet zelf kennis kunt nemen van een van de belangrijkste boeken van de 20ste eeuw, hoe verwrongen en ziek de denkbeelden die daar in staan ook zijn. Het is de tragiek van die eeuw dat waarschijnlijk de meest markante figuur helaas Hitler is, of je het nou leuk vindt of niet. Ergens snap ik de angst voor met het boek dwepende kaalkopjes wel maar dat doen ze nu ook al en die gasten zijn toch niet meer te redden. Overigens is het niet zo erg moeilijk om aan een exemplaar te komen.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 22:04

CoJoNes 05-05-07 @ 22:00

Inderdaad niet onder 'images ' gezocht. Moet zeggen dat ie in m'n geheugen indrukwekkender gegrift staat. Dat heb je nou altijd met die jeugdherinneringen.

v Maerlant | 05-05-07 | 22:03

toch gaan we graag naar duitsland en kopen we nog graager een bmw. Zelfs m'n schoonzoon, zoon van een joodse vader heeft een mercedes besteld. shaloom.

flapstra | 05-05-07 | 22:03

Attila23 05-05-07 @ 21:57

Doe eens een stukje van 10 regels schrijven wat je allemaal dwarszit. Zo valt er weinig te communiceren en dat is kennelijk tog je wensch, gezien die eerdere post van vanmiddag. En pazzop, je hebt al een gele kaart. Niet weg laten jorissen, dat zou jammer zijn, vind ik.

bottehond | 05-05-07 | 22:01

@v maerlant
googlen moet je trainen (en zoeken onder 'images' helpt ook)

CoJoNes | 05-05-07 | 22:00

koerbagh 05-05-07 @ 21:57
hahaha LOL, Ja, zo kan je ook bekijken, goeie tip als ik zonder vloei kom te zitten.

Sikkeneur | 05-05-07 | 21:59

CoJoNes 05-05-07 @ 21:56

Feli CoJo, ik denk dat 'm dat is, en dat die tekst op het briefje staat onderaan (m'n memorie na 30 jaar...). Goffedoemme, en ik heb zeker een kwartier gegoogeld! Petje af (petje Koerbagh, geen kepi).

v Maerlant | 05-05-07 | 21:59

dus we zijn eindelijk vrij? Mooi kan ik eindelijk de fiets terug eisen die in van me OPA geerft heb!

Gunner | 05-05-07 | 21:58

@Sikkeneur 05-05-07 @ 21:54:
Een bijbel van de Gideonsbende in een hotel is nooit slechts decoratief. Het is prima pleepapier, velletjes voor onderzetters en papier voor joints. Het is een handig boek hoor.

koerbagh | 05-05-07 | 21:57

Bevrijdingsdag is niet vrij...

Attila23 | 05-05-07 | 21:57

Sikkeneur 05-05-07 @ 21:54

Zou er voor de minder geletterde mens geen geïllustreerde uitgave zijn? Je suggereert bijna dat ze hun geintjes fantaseren.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:56

v Maerlant 05-05-07 @ 21:47
En die wordt gelezen?
Als ik de taalachterstand van de 0031 allochtoon moet geloven, ligt de Koran net als de Bijbel in (m)hotels decoratief te wezen op het nachtkastje.

Sikkeneur | 05-05-07 | 21:54

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 21:50

Dacht toch echt dat het in België verboden was. Is in Turkije en sommige Arabische landen een bestseller, daar hebben ze er 2, so to speak. Zeg, jij als historicus zult wel weten over welke cartoon ik het heb (21:34). Je kunt 'm toevallig niet te voorschijn toveren? Heb zelf gezocht maar vind niets.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:53

Hey koerbagh 05-05-07 @ 21:44
Volgens mij is de wiedergoetmachung niet echt aan je besteed, maar desalnietemin (pff) vond ik het allemaal wel weer prachtig, al is Jiskefet enigzins langdradig, maar in dit geval op zijn plaats. Het is vaak nodig om een negtieve sfeer te ontzenuwen, en hier slaagt U weer perfect in
Anyway, don't mention the war!

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:53

v Maerlant 05-05-07 @ 21:40
Onleesbaar boek en bovendien grotendeels geschreven door Hess. Ik vind het alleen wel een boek dat je gelezen moet hebben als je WOII of eigenlijk de 20ste eeuw echt wilt begrijpen en snap de heisa om dat boek heen niet zo goed. Das Kapital van Marx, het Rode Boekje van Mao, het dagboek van Anne Frank en het Boliviaans dagboek van Che Guevara kun je toch ook gewoon kopen en lezen ? Ik geloof dat als je bekeerd wordt na het lezen van Mein Kampf je toch al een zwakzinnige was. Het is overigens niet verboden om het te lezen en of te bezitten, in tegenstelling to wat een hoop mensen denken. Bovendien, en vergeet dat nooit, was het verbieden van boeken uitgerekend een specialiteit van de nazi's.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 21:50

Ik ben als jood erg vrij met het prikkeldraad om mijn huis heen..

Attila23 | 05-05-07 | 21:50

'Een land naar keuze bombarderen' staat niet op Youtube, ander had ik die link in het kader van de toepasselijkheid even gepost.

CoJoNes | 05-05-07 | 21:48

Sikkeneur 05-05-07 @ 21:44

Jawohl, verboten; de koran krijg je dan weer gratis bij De Standaard.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:47

v Maerlant 05-05-07 @ 21:40
Is Belgenland ook verboten?
Onder de tafel worden ze hier nog wel verkocht en in de US of A boven de toonbank.

Sikkeneur | 05-05-07 | 21:44

De Joodse bevrijding vieren! sjaloom!

Attila23 | 05-05-07 | 21:44

koerbagh 05-05-07 @ 21:37
Doe het in me broek, nog efffe. Kap nou

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:40

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 21:36

Helemaal eensch! Ga er Mein Kampf nog eens op naslagen - in een antiquariaat natuurlijk.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:40

Als de Duitsers echt zo superieur waren vind ik de oorlogsfilms die ik tot nu toe heb gezien niet echt realistisch...

Jostibanddirigent | 05-05-07 | 21:36

v Maerlant 05-05-07 @ 21:13
Ik ben er van overtuigd dat Hitler heeft geprobeerd vrede met Engeland te
sluiten. Dat hele Hess verhaal stinkt aan alle kanten en kan heel goed wel eens de grootste doofpot affaire van de 20ste eeuw zijn geweest. In Mein Kampf staat zoiets min of meer beschreven, Duitsland wilde de beslissende macht op het Europese vaste land hebben en wilde Engeland zijn koloniale rijk laten houden. Ik denk dat Hitler zo zijn handen vrij wilde maken om met de Russen af te rekenen. In dat kader past ook het niet vernietigen van het Britse expeditieleger te Duinkerken.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 21:36

koerbagh 05-05-07 @ 21:29
Geweldig!
En toch krijg ik altijd weer onderhuidse kriebels als ik een Duitser tegenkom. Zo iets als het Darth Vader
effect.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:35

Ow, ja en wat voel ik een bevrijding!! (nogal sarcastisch)..

Attila23 | 05-05-07 | 21:35

@Koerbagh

De geallieerden die doorgaans ruiterlijk toegeven dat de Duitsers hun in vechtbekwaamheid de baas waren wilden volgens jou dan ook dat Duitsland de oorlog zou winnen? Ik begrijp niet goed waarom je die objectieve waarneming wil verklaren als een stellingname voor Duitsland. To spell it out: Hitler was een gefrusteerd onmens en de Duitsers waren de agressor, dus fout. Maar ook: de kiemen van de Tweede Wereldoorlog liggen in de schoot van de Vrede van Versailles. Heb daar ooit een beklijvende cartoon over gezien, over een kind dat weent bij een graf; op de rug van het kind staat 'lichting 39-40'... getekend in 1919. Onthutsend raak en visionair.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:34

koerbagh 05-05-07 @ 21:29<br>
Van die 30.000 weet ik niet hoeveel er eigenlijk Frysk waren (Jiskefet). Maar wel HEUL veul. Nou ja, aangezien er alleen al 12.000 nooit zijn teruggekomen van het Oostfront, waren er natuurlijk wel weer HELE hoop startplaatsen vrij voor de Elfstedentocht, dat weer wel.

zak_arme_turf | 05-05-07 | 21:33

@bottehond
Si, comprendo.

CoJoNes | 05-05-07 | 21:31

@Zo jammer! 05-05-07 @ 21:27:
Het is inderdaad zo jammer dat duitsland de oorlog heeft verloren.
www.youtube.com/watch?v=HntdqSCuyZk
Zeg nou zelf: In het Duits toch veel leuker?

koerbagh | 05-05-07 | 21:29

Octaan 05-05-07 @ 21:22
Die reactie van Koer was aan het adres van Karremans (Sebrenica enzo).
Dit soort correcties kan hij heel goed, dusss.

Sikkeneur | 05-05-07 | 21:29

Octaan 05-05-07 @ 21:20
Guderian was een genie, ook politiek gezien. Hij was een van de weinigen die Hitler wist tegen te spreken. Hess daar int egen was slechts een marionet. Zoals vele grote machtshebbers wist ook Hitler geen gebruik te maken van de kracht van zijn manschappen en generaals maar viel hij terug op makkelijk beinvoeldbare personenen, loyaliteit kwekende met de minste inzet. Hier faalde ook zijn EQ erbarmelijk.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:27

De Marokkaanse strijdkrachten stonden dan wel onder het bevel van de Fransen, maar ze hebben het toch maar gedaan ..... Overigens zijn deze Marokkanen er even bij gehaald door het nieuws vanwege de kransenvoetballende jeugd.

Inderdaad, Piquant, er waren nog veel andere nationaliteiten. Er waren zelfs NL-ers die met de geallieerden meevochten.

Mijn posting was wat ironisch bedoeld.

Fred V | 05-05-07 | 21:26

GVD, bevrijding...
*zwijmelt in een vaagje!?*

Attila23 | 05-05-07 | 21:25

@C8H18 @ 21:22:
Ik had het tegen OversteKarremans.

koerbagh | 05-05-07 | 21:24

Overigens vind ik dat iemand met uw nick niet al te veel recht van spreken heeft als het op collaboratie en faciliteren van massamoord aankomt.
Maar dit terzijde

Mijn nickname is geralateerd aan mijn professie.
Overigens stapt u maandag ook weer in uw Mercedes VW BMW AUDI om naar het kantoor van Siemens te rijden?

Octaan | 05-05-07 | 21:22

koerbagh 05-05-07 @ 21:17

Hold your horses, Koerbagh. Ik reageer op wat hij over de Russen schrijft en dat klopt voorzover ik het kan beoordelen. Niets meer, niets minder.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:21

@Zo jammer! 05-05-07 @ 21:18
Zo was het Duitse varieté en cabaret ook erg populair voor WOII.
L'histoire se répète.

CoJoNes | 05-05-07 | 21:21

v Maerlant 05-05-07 @ 21:18
Hahaha, typisch Marokaans gedrag, komt hier ook voor binnenkort.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:20

Apotheker 05-05-07 @ 19:37

Je stelling dat Hitlers' oordeel tegen de legerstaf in aanvankelijk goed uitpakte vraagt toch ook om wat nuance. Guderian werd, zeer tot z'n ongenoegen, een halt toegeroepen toen hij op weg was naar Calais. Hadden ze 'm laten doen was het Engelse expeditieleger niet (zo) weggekomen

De oorzaak dat het expeditieleger er vanaf kwam hat miz een politieke oorzaak. Hitler zocht nog steeds naar een mogelijk bestand met de Engelsen en had ook nog bewondering voor het land.

Hoe zat dat dan ook alweer met Rudolf Hess?

Octaan | 05-05-07 | 21:20

Gelet op hoe de Marokkanen in Italië tekeer gingen kon je dat moeilijk een leger noemen, eerder een stelletje ongeregeld dat verkrachtte en plunderde wat los en vast zat. Ze werden dan ook met een speciale naam bedacht die me ontglipt; zal wel psychologisch zijn.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:18

CoJoNes 05-05-07 @ 21:16
Ken Uw geschiedenis, weet Uw toekomst.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:18

Octaan 05-05-07 @ 21:11

Ik zie dat U begrijpt dat ik, gezien de staat der Natie, nauwelijks feestvreugde ervaar, of vergips ik me?

bottehond | 05-05-07 | 21:18

@v Maerlant 05-05-07 @ 21:13:
Et tu Brutus?
Neonazistische geschiedvervalsing indrukwekkend? Heeft u wel even heel goed gelezen wat meneer allemaal beweert en impliceert?

koerbagh | 05-05-07 | 21:17

Wordt er nu al Arabisch gezongen op het bevrijdingsconscert?
Ik vind dat een beetje op de geschiedenis vooruitlopen.

CoJoNes | 05-05-07 | 21:16

Lang leve de uzi! (in den deaud)..

Attila23 | 05-05-07 | 21:16

@OversteKarremans @ 21.07

helemaal mee eens. Was het ook niet in Portugal dat er geen Jood is weggehaald??
En wat te zeggen van Marokko? Niet een,terwijl er heel veel Marokkaanse joden zijn. Is men vergeten dat de koning himself zich daarvoor heeft ingezet en idd de nederlanders hebben goed mee geholpen of daar waar men wat kon doen,heeft men het nagelaten.
Natuurlijk op de goede na,maar dat waren er niet zo heel erg veel.

piquant | 05-05-07 | 21:16

Octaan 05-05-07 @ 21:11
Jep, met het zelfde gemak doen we weer de gordijnen dicht als er een stelletje van een fijne avond stappen in elkaar wordt gemept voor de deur door een aantal Marokanen.
Ja, we zijn een trots en goed volk. Geen wonder dat Duitsers arrogantie vertonen op vakantie in 0031.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:15

koerbagh 05-05-07 @ 21:02
Over lezen gesproken.
Ik lees toch hele andere dingen in de posts van Octaan dan jij klaarblijkelijk. Mss schrijft hij wat cynisch, maar zo romantisch jij het verzet ws voor ogen hebt, komt toch echt alleen in boekjes voor. Tenzij jouw post wat anders bedoelt.

Sikkeneur | 05-05-07 | 21:15

@OversteKarremans 05-05-07 @ 21:07:
Moet je wel even bijzeggen dat wij ons bevolkingsregister keurig op orde hadden en dat keurig hadden geregistreerd... Ook met het oog op Artikel 23 van de grondwet. Dan konden we makkelijker geld reserveren voor speciale en algemene scholen. Was lekker makkelijk om iedereen te registreren met etniciteit en religie erbij.

Overigens vind ik dat iemand met uw nick niet al te veel recht van spreken heeft als het op collaboratie en faciliteren van massamoord aankomt.
Maar dit terzijde.

koerbagh | 05-05-07 | 21:13

@OversteKarremans 05-05-07 @ 21:07
Ach, het moge ondertussen bekend worden geacht, dat de Papen zowel voor, tijdens als na de oorlog zo fout waren als een oorlogsschip.

CoJoNes | 05-05-07 | 21:13

Apotheker 05-05-07 @ 19:37

Je stelling dat Hitlers' oordeel tegen de legerstaf in aanvankelijk goed uitpakte vraagt toch ook om wat nuance. Guderian werd, zeer tot z'n ongenoegen, een halt toegeroepen toen hij op weg was naar Calais. Hadden ze 'm laten doen was het Engelse expeditieleger niet (zo) weggekomen.

Octaan 05-05-07 @ 20:14

Indrukwekkende post. Wie de Goelag-archipel gelezen heeft weet dat Stalin een verschrikkeliijk man was. Dat toonde hij inderdaad al tijdens de oorlog: hij had zelfs gespecialiseerde troepen wiens taak erin bestond om achter de vuurlinie aan Russische zijde plaats te nemen en iedereen die terugliep (er moest vaak aangevallen worden over open vlaktes waar Duitse eenheden gewoon massa's mensen wegmaaiden) zonder pardon neer te schieten. En dat noemen ze dan Vadertje Stalin.

v Maerlant | 05-05-07 | 21:13

Ja, Aantjes!
Kon er even niet op komen.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:12

OversteKarremans

De Denen hebben massaal met boten 90% van hun joodse medeburgers ge-evacueerd naar Zweden

Toen ons land werd binnengevallen was de duurste familie van NL als eerste vertrokken en de kunstschatten werden gelijk verborgen in bijna mijn achtertuin.
De heldhaftige Nederlanders waren te belazerd om hun bevolkingsregisters in de fik te steken. Derhalve scoorde NL hoog in het aantal gedeporteerden.

Echt iets om trots op te zijn.

Octaan | 05-05-07 | 21:11

Attila23 05-05-07 @ 21:00
MOch!
Joden, volgens mij was dat colleteral damage? Mot je kijken wat Stalin en zijn vriendjes deden, of Pol Pot, of de Turken met de Armeniers. Zonder dollen, iedereen heeft geleden onder WW2 en daarna, de Jappenkampen waren ook niet fijn. Birma en China campgnes van de Jappen liegen er ook niet om. Het zijn echter wel de Joden die deze ellende voor elk excuus aangrijpen om hun voordeel er uit te halen, wat dat ook mag zijn. En dat is weer bedenkelijk, maar begrijpelijk.
Afterall, we have 6 million reasons. Elk nadeel heb z'n voordeel, zeg maar.
(Cruijf joods?)

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:10

@koer, C8H18... was da?

Attila23 | 05-05-07 | 21:08

zak_arme_turf

Er was toch ook nog een zekere secretaris generaal van de NATO of was 't nou z'n broer......

Octaan | 05-05-07 | 21:07

Dieptriest om vandaag Dries van Agt, notabene op Bevrijdingsdag, een palestijns forum te openen, waarbij de Israelische bezetting wordt vergeleken met de nazi bezetting van Europa. Dieptriest hoe Van Agt dit standpunt loopt te verkondigen. Volstrekt onwaardig voor een voormalig premier.

De Denen hebben massaal met boten 90% van hun joodse medeburgers ge-evacueerd naar Zweden. En de Denen hebben actief druk uitgeoefend op de Duitsers om het lot te achterhalen van de gedeporteerde joodse landgenoten. Helaas heeft het Deense onderzoekscommittee zich laten misleiden in Theresienstad.
.
Nederland is een grote schande met betrekking tot de grootschalige samenwerking met de Duitsers om de joden te laten oppakken. In NL heeft onze politie 95% van onze joodse landgenoten opgepakt, die in Westerbork door de NL Marechaussee werden bewaakt. Na de oorlog werden de verzetslieden onder de politie ontslagen omdat men niet paste binnen een organisatie van massale collaboratie (en andersom ontslaan kon niet, dan hadden we geen politie meer overgehouden).
.
En natuurlijk waren er ambtenaren die zo zeer de Duitsers hielpen met ons bevolkingsregister en ongevraagd een perfect persoonsbewijs te leveren, dat toendertijd haast onmogelijk was te vervalsen.
.
Nergens in Europa, zelfs niet in nazi Duitsland, werd zo'n groot percentaal deel van de joodse bevolking afgevoerd als in Nederland.

OversteKarremans | 05-05-07 | 21:07

o jammer! 05-05-07 @ 21:01
Je bedoelt Aantjes? Die werd gelijk afgeserveerd toen dat aan het licht kwam.
Heel af en toe mag ie nog weleens iets zeggen bij NOVA.

Sikkeneur | 05-05-07 | 21:06

@ Fred V @ 21.00

Niet alleen Marokkanen ong 2000,maar ook nepalesen (sherpa's) verdwenen uit de geschiedenis boeken.

piquant | 05-05-07 | 21:04

Zo jammer! 05-05-07 @ 21:01
Aantjes bedoelt U wellicht?

kuttekrap | 05-05-07 | 21:04

@Attila23 05-05-07 @ 21:00:
Daar denkt C8H18 heel anders over hoor.

koerbagh | 05-05-07 | 21:02

zak_arme_turf 05-05-07 @ 20:43
Er zaten zelfs huidige politici tussen, vanuit het geloof. Kom hoe heet die gast ook al weer, van het CDA? Ik kan er effe niet op komen. Zo snel vergeet je de gruwelen.
En dat is dus precies wat ik bedoel. Vergeten is vergeven, en vervolgens laat men het weer toe.
Bevrijdingsdag moet men nooit afschaffen.

Zo jammer! | 05-05-07 | 21:01

@Fred V 05-05-07 @ 21:00:
Die waren in dienst van het Franse leger.

koerbagh | 05-05-07 | 21:01

Maar de joden mogen blijven, omdat zij er eauk niks aan kunnen doen.

Attila23 | 05-05-07 | 21:00

Nog een aanvulling over de bevrijding in NL. Volgens het nieuws van één of twee jaar geleden bleek dat er ook Marokkaanse troepen waren die NL bevrijdden. Dus eigenlijk zijn we mede door Marokko bevrijd ...... ;-)

Fred V | 05-05-07 | 21:00

Octaan 05-05-07 @ 20:47
Het Ostlegion bestond uit o.a. Greorgiërs, wit-russen en andere niet-russen die vervolgd en onderdrukt werden door het Stalin regime. Oekraïners maakten daar idd ook deel van uit.

Sikkeneur | 05-05-07 | 20:58

HITLER EN Goering hebben nog een grote fout gemaakt. In 1939 waren de duitsers met succes bezig met een straalmotor voor vliegtuigen. Het ontwerp vaN de Messerschmidt 262 was gereed in 1940. Opdracht werd gegeven tot het bouwen van dit vliegtuig. In 1941 werden de eerste proefvluchten gehouden. Maar Goering en Udet zagen er niets in. Pas eind 1944 werden de eerste straalvliegtuigen Me 262 ingezet en de engelsen en amerikanen schrokken zich rot toen ze deze vliegtuigen tegen kwamen. Pas veel later, voorjaar 1945 kwamen de eerste Glosters Meteors van de band. Als de duitsers in 1941 hadden doorgezet had de luchtoorlog een heel ander verloop gehad.

bijtertje | 05-05-07 | 20:57

Ik hoop dat C8H18 ook nog even gaat uitleggen dat Auschwitz best wel een goed idee was, eigenlijk... en dat de Jappen de oorlog eigenlijk ook best hadden kunnen winnen. Ik ben dol op counterfactional history.

koerbagh | 05-05-07 | 20:57

Octaan 05-05-07 @ 20:14
Weinig bekend is ook dat er zelfs voor enige tijd een battaljon Indiers bij de Atlantic Wall in Zandvoort gelegerd waren. Zelfs toen werd er dus al werk ge-outsourced naar India.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 20:56

@ Zo jammer @ 20.53

Uit opportunisme denk je? Kon ie niet weten. Ik heb het altijd een sympathiek gebaar gevonden en beroof me hier niet van.
Moet ik dan achter alles een eigen voordeel zoeken? Nee, zo zit ik niet in elkaar.
Ondanks alles blijf ik geloven dat er ookgoede mensen bestaan.

piquant | 05-05-07 | 20:56

piquant 05-05-07 @ 20:52
Ik wil wel graag rustig blijven maar het lukt niet!!

Attila23 | 05-05-07 | 20:55

piquant 05-05-07 @ 20:49
Ja die zag de bui wel hangen, de neppert.

Zo jammer! | 05-05-07 | 20:53

@ ATILLA @20.42 @ 20.50

Als je zo blijft door bazelen;wordt het geen pilletje maar een wit niet passend pak en een spuitje.

Hou je rustig!

piquant | 05-05-07 | 20:52

Jah, en de talmud eauk de wereld uit!! Zo!

Attila23 | 05-05-07 | 20:50

@ ZO jammer @ 20.42

Denen zijn eigenlijk nep duitsers,maar als ik me niet vergis, droeg de Deense koning tijder=ns de 2e W.O. wel zelf een jodenster uit solidariteit.

piquant | 05-05-07 | 20:49

ÜBER-LOL @ Hyppo Kriet 05-05-07 @ 20:43

koerbagh | 05-05-07 | 20:47

Miz kwamen de meeste HIWI's uit de Oekraine.

Overigens is de rol van NL in de 2e WO naast bedenkelijk ook uiterst bescheiden gebleven.

NL verleende het Engelse expeditie leger geen toegang om toch maar neutraal te kunnen blijven. Dit heeft er voor gezorgd dat Churchhill een pest hekel had aan NL zeker na het debacle bij Duinkerken. Het is niet bewezen maar de hongerwinter zou hiervan een gevolg kunnen zijn.

NL was onder alle andere bezette landen het absolute Mekka voor de Duitse Jan soldaat. Ongewapend met je NL meisje een bioscoopje pikken hoefde je in bv Joegoslavie echt niet te doen.

Het georganiseerd verzet in NL had het vaak te druk met onderlinge strijd tussen de communisten en de oranjekant.
Als er werd geknalt was muzv Rauter een Duitse Jan Lul soldaat de klos.
Als er dan mensen werden gegijzeld was het verzet nergens te vinden.
Na de bevrijding kwam het verzet uit de 5 jarige winterslaap en begint te roeien tegen de collaborerende armoedzaaiers die niet konden vluchten.
Helaas is de geschiedenis van de NL politiek en de inzet van defensie een aaneenschakeling van zwarte bladzijden. Gehuigel van politici bij het monument nooit meer Auschwitz na de doofpot Sebrenica getuigd van een klont boter op je hoofd die z'n weerga niet kent.

Octaan | 05-05-07 | 20:47

Er is nooit aandacht besteed aan de historisch woorden van Hitler, namelijk: "Der Vorteil von Darmzäpfchen liegt darin, dass bei gleicher Wirkstoffmenge im Zäpfchen ein höherer Anteil in die Blutbahn gelangt." Hetgeen weer een heel ander licht werpt op de Duitsche strategie.

Hyppo Kriet | 05-05-07 | 20:43

Octaan 05-05-07 @ 20:14
"en zelfs Nederlanders die aan de kant van de Wehrmacht meevochten."
Je had ze beter als eerste in het rijtje kunnen noemen ipv zo kies aan het eind, met 'en zelfs', alsof het een enkele verdwaalde ziel was.<br>
30.000 Nederlandse Waffen-SS'ers, weet je nog? Grootste niet-Duitse contingent.

zak_arme_turf | 05-05-07 | 20:43

Octaan 05-05-07 @ 20:14
Goed verhaal, lekker lang.
Ik heb ooit eens de gehele WW2 nagedaan met een slet van het KMA en het bleek dat de Duitsers gemakkelijk hadden kunnen winnen als Hitler niet aan de macht was geweest, en geen invloed had gehad op de militaire campagnes. En dat gaf enige consternatie, overigens. (ach, twas maar een Kuko, tenslotte)
Trouwens, je had zelfs Duitse strafbattajons, en die waren uiterst succesvol, misschien een idee in Afganistan of Irak?
De race naar Berlijn heeft ons bijna de nek gekost, 0031 lag niet op de route. Denemarken heeft dat ook gemerkt. (Denen zijn eigenlijk nepduitserts, dus dat is ok).
Maar wat die Ruski presteerden, dat was de reden dat Patton ontslag kreeg, die had dat in de gaten, en zei, nu we toch hier alles hebben, laten we doorstoten naar Moskou, want we krijgen nog genoeg ellende anders met dat volk.
En wat betreft je cijfers, je vergeet de campagne in Azie, komen er nog een paar bij op het totaal van WW2.
Nu ben ik de werled over geweest, en verdomd, ik vind de volgende bevolkingen niet fijn:
Japanners, Italianen, Duisters en Russen. En dat was voordat ik een vooroordeel had voor die bevolkingsgroepen. (Ik was altijd voor die periode erg onder de indruk van hun militaire (Italie uitgesloten), economische en sociale historie en maatschappij)
Nederlanders zijn ook kudt, overigens, want die zijn te zwak om tegenstand te bieden tegen de Islamisering.
Zie dit alles als een aanvulling tot jou stuk.

Zo jammer! | 05-05-07 | 20:42

piquant 05-05-07 @ 20:36
..
Doet mij effe een lekker pilletje met knoflook en majo!

Attila23 | 05-05-07 | 20:42

Nog even en we komen erachter dat de Joden de schuldig waren dat Duitsland WOII heeft verloren. Dat geallieerde gepruts van de Amerikanen, Engelsen en Russen heeft in elk geval niet geholpen, als ik dat allemaal zo lees.
www.youtube.com/watch?v=r5KM2HosqOo

koerbagh | 05-05-07 | 20:40

Octaan 05-05-07 @ 20:14:

Aanvullimg: Goed stukje. Vooral wat je schreef over Chang Kai Chek en Mao. Geen hond in het Westen die weet wat dat voor invloed heeft gehad op WOII. Diep triest eigenlijk.

Apotheker | 05-05-07 | 20:38

@ Attila @ 20.19

Pilletje nodig? Vraag er maar een aan Sikkeneur.

piquant | 05-05-07 | 20:36

Octaan 05-05-07 @ 20:14:

Wat je schreef. Een mooi, helaas niet-geweten noodzakelijk stukje geschiedenisles. Je hebt duidelijk verstand van zaken. Bravo.

Apotheker | 05-05-07 | 20:33

Octaan 05-05-07 @ 20:14 Om de 40.000 HIWI's niet te vergeten. Maar u heeft gelijk, er waren o.a. ook Oostenrijkse en Roemeense divisies betrokken bij de Slag om Stalingrad. (A. Beever: Stalingrad)

Sikkeneur | 05-05-07 | 20:29

Octaan 05-05-07 @ 20:14
Jezus man, U kunt écht veel woorden typen.
RESTECPA!

kuttekrap | 05-05-07 | 20:26

Sikkeneur 05-05-07 @ 20:18
..
Eigenlijk ben ik altijd stout!

Attila23 | 05-05-07 | 20:22

We zitten toch in een oorlog met Irak? herdenk de deaudsen enzeau met alle deauden enzo.... Kransenvoetbal is okay!

Attila23 | 05-05-07 | 20:19

@big Bana Boy 05-05-07 @ 20:01

Die fatale nederlaag bij Den Haag heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat de luchtaanval op de UK daarom niet plaatsvond.
www.westonline.nl/thema/De_Slag_om_Den...

cor123 | 05-05-07 | 20:18

Attila23 05-05-07 @ 20:08

Aha! *lampje gaat branden* Je bent stout geweest?

Sikkeneur | 05-05-07 | 20:18

De Magninotlinie viel omdat de Duitsers de lat van de krijgskunst een stuk hoger hadden gelegd met hun blitzkrieg. De geallierden hadden het gecombineerd inzetten van snelle gemechaniseerde legeronderdelen ernorm onderschat. Het Duitse leger kon om diezelfde reden enorme terreinwinsten boeken in Rusland. De andere idioot "Stalin" had net tevoren zijn leger gezuiverd van de aanwezige "intelligente" leiding en ervaring. De Russen wisten gewoonweg niet waar de Duitsers zaten totdat de aanvoer en vluchtroutes 10tallen km achter de linies al afgesneden bleken te zijn.
Uiteindelijk heeft de AS de oorlog verloren omdat men de gehele oorlogseconomie had ingesteld op een kort conflict van 1 of 2 jaar.
Dit hield ondermeer in dat er geen geld werd gestoken in langlopende ontwikkelingen en de mannen met front ervaring niet werden gerepatrieerd om instructeur te worden. De kennis en kunde stierf letterlijk uit aan het front. Vervolgens was het voor Stalin een éénvoudige boeren rekensom.
Als tegen elke Duitser/Oostenrijker/Roemeen/Italiaan er 6 Russen het loodje legden dan was de strijd in zijn voordeel beslecht en zo geschiedde.
Het Sowjetleger is nauwelijks op een strategisch juiste wijze ingezet.
Door de enorme logistieke afstanden aan het oostfront en het bezet houden van het enorme achterland, verloor de Wehrmacht het momentum en kwam de opmars tot stilstand. Mede door een strenge winter. Het bewijs dat dit een korte campagne had moeten zijn was dat de soldaten totaal geen winterkleding met zich mee voerden. Vervolgens zet Stalin al zijn reserves in die hij weghaald van de Chinese grens, nadat is gebleken dat de Japanners geen verdere ambities hebben en China zelf interne problemen heeft tussen Chang Kai Chek en Mao. Deze overmacht aan mensen overspoelen de Duitse linies tegen enorme verliezen. Een groot deel van de Russische doden kan op naam worden geschreven van de eigen militaire politie die achterblijvers of deserteurs onmiddelijk liquideerden. De slag om Berlijn heeft aan Sowjet zijde tot idiote verliezen geleid om de geallieerden voor te zijn. In de Sowjet dictatuur was een mensenleven nog veel minder waard dan in het derde rijk.
En werd de eigen bevolking eveneens geminacht. Als de Hitler kliek in Berlijn de oorlog zou hebben gewonnen en wij zouden moment nu in beide situaties vergelijken loopt onze huidige maatschappij 20 jaar achter.
Men zou het heel normaal vinden om kansberekening te doen op ongeboren kinderen en bij een lage verwachting zijn de kosten voor jou.
Heb je een erfelijke ziekte dan kan je je gratis laten sterilliseren indien toch kinderen dan een boete en zijn de kosten voor jou.
Overste Karremans zou zijn fotorolletjes niet zijn kwijtgeraakt.

Overigens valt mij in het commentaar op dat men alleen over Duitsers spreekt. Er waren tallozen Oostenrijkers, Italianen, Roemenen, Belgen en zelfs Nederlanders die aan de kant van de Wehrmacht meevochten.
Bij Stalingrad ging het 6e leger met 700.000 man ten onder, waarvan 200.000 Duitsers.

Uiteindelijk heeft de 2eWO Ca 50.000.000 levens gekost waarvan 30.000.000 in de Sowjetunie.

Octaan | 05-05-07 | 20:14

Apotheker 05-05-07 @ 19:56
Zo zie ik het ook farmaceut. Het moet kunnen om vanuit historisch oogpunt te kijken naar wat we vandaag vieren, dat ook geheel anders had kunnen lopen.
Mijn kinderen (en de meeste van hun generatie) hebben geen benul van de impact die WOII (van WOI weten ze helemaal niets) op de geschiedenis van Europa heeft gehad (leren ze ook niet meer op school). Zien alleen de feesten en muziekfestivals waar ze gratis naar toe kunnen.

Sikkeneur | 05-05-07 | 20:13

@Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 20:05:
Mwoah.. ik vond die van Hitler sterker:
My dog has no nose
- How does it smell?
Awful.

koerbagh | 05-05-07 | 20:13

Sikkeneur 05-05-07 @ 19:57
Tsja, het is geenstijl als ik hier mijn bek opentrek naar chef, dat dan weer wel..

Attila23 | 05-05-07 | 20:08

koerbagh 05-05-07 @ 19:58

* zich dood lacht *

Ik vond die Duitse mislukte tegengrap ook fantastisch en vooral dat lachje na afloop. Two peanuts wer walking down ze strasse ... when one was assaulted/a salted. Eheeeheheeehee

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 20:05

bello 05-05-07 @ 19:05
Eben Emael is inderdaad genomen door valschemrjagers :-)
Wél moet gezegd worden dat ze met zweefvliegtuigen kwamen en dus niet sprongen én, dat vergeet men wel eens, dat het een van de weinige successen van deze elitetroepen waren. Als gevechtstroepen waren ze superieur maar niet zo zeer in hun rol als luchtlandingstroepen. In Kreta ging het bijna faliekant mis en hebben ze grote verliezen moeten incasseren. Verder, Nederlanders let op, waren de landingen rond Den Haag en Rotterdam ook grote miskleunen en kunnen we stellen dat het Nederlandse leger daar wel degelijk een grote nederlaag aan het Duitse leger heeft toegebracht. Ik heb het aantal vernielde transportvliegtuigen en het aantal krijgsgevangen gemaakte para's niet paraat maar weet dat het er verrassend veel waren,

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 20:01

Sikkeneur 05-05-07 @ 19:57
..
Vrijving van menings-schennis!!!

Attila23 | 05-05-07 | 19:59

@Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 19:51:
Maar gelukkig hadden de geallieerden een geheim wapen!

www.youtube.com/watch?v=CjbYNgIi5ss
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

koerbagh | 05-05-07 | 19:58

Attila23 05-05-07 @ 19:53
Zeg 't eens, wat heb je op je hart dat je hier graag kwijt wil.

Sikkeneur | 05-05-07 | 19:57

@ koerbagh 05-05-07 @ 19:40

Volledig mee eens. Om op dit moment de Duitse superiotriteit een beetje te gaan lopen ophemelen (waar ik enthousiast maar zonder het op te hemelen aan mee doe) is zeker misplaatst, maar anders komt het nooit ter sprake. En. Er is een grote groep historisch geïnteresseerden die hier met verve discussies over opzetten. Is goed voor het histories besef van veel mensen die tegenwoordig geen idee hebben waar het over gaat als WOII ter sprake komt.

Apotheker | 05-05-07 | 19:56

@Apotheker 05-05-07 @ 19:47:
En inderdaad was Den Haag de hoofdstad van de Republiek.

koerbagh | 05-05-07 | 19:55

koerbagh 05-05-07 @ 19:40
Kijk, zo ken ik je weer....

Sikkeneur | 05-05-07 | 19:54

skameel 05-05-07 @ 17:58
Japan :-)

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 19:54

*ziet Gnonie Onderhuren even haar be kmag houden!*

Attila23 | 05-05-07 | 19:53

@Apotheker 05-05-07 @ 19:47:
HANSJE Brinker... Overigens komt dat verhaal uit een Amerikaans boek (The Silver Skates van Mary Mapes Dodge en.wikipedia.org/wiki/Hans_Brinker ) waarin het verhaal van jongetje met de vinger in de dijk wordt verteld door sluiswachter. Hans Brinker is niet eens de naam van dat jochie in het verhaal, maar van de hoofdpersoon van het boek.
Het is dus niet eens een Nederlands verhaal.

koerbagh | 05-05-07 | 19:53

King of controversy 05-05-07 @ 17:20
Da's te makkelijk King ... Ik zou er wel op willen antwoorden maar dat zou zo uitgebreid en off topic worden dat we dat maar niet moeten doen. Lees het boek 'why the Allies won' van Richard Overy maar, die kan het beter uitleggen dan ik. Overigens is het onder (militair)historici nog altijd geen uitgemaakte zaak wat uiteindelijk de beslissend faktor is geweest. Neemt niet weg dat ik stellig geloof dat de gemiddelde Duitse soldaat beter bewapend en getrained was dan zijn geallieerde tegenhanger. Dat zal niet voor alle eenheden (Volksturm en Hitlerjugend eenheden, Volksgrenadiers) hebben gegolden maar toch. Ook is iedereen het er wel over eens dat de toewijding en fanatisme van de Waffen SS ongeevenaard was.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 19:51

Hyppo Kriet 05-05-07 @ 19:21

De moeder van Juliana: Wilhelmina

Vinger in dijk: Jantje Brinker

Hoofdstad Bataafse Republiek: Ehrr... Ik weet dat er zoiets bestaat als het Verdrag van Den Haag, maar WAS er toendestijds uberhaupt een Bataafse hoofdstad? *Schaamrood*

Apotheker | 05-05-07 | 19:47

-edit hou sop -

Attila23 | 05-05-07 | 19:46

zak_arme_turf 05-05-07 @ 16:55
Dat spionage verhaal doet de ronde omdat er twee Duitse firma's bij de aanleg van de coupure van het Albertkanaal dwars door de Pietersberg hebben meegewerkt. Voor waar het om het fort zelf gaat geloof ik niet dat de Belgen ze in staat stelden om zo dichtbij te komen. Ongetwijfeld zullen ze hun huiswerk goed gedaan hebben, al was het maar omdat het geschut door Krupp is geleverd. De heren Germanen wisten dus maar al te goed wat er zoal opgesteld stond. Toch hebben ze bij de bewuste aanval ook twee dummy 120 mm pantserkoepels aangevallen, dus helemaal 100% waren hun inlichtingen ook niet. Ik weet wel dat ze uitgebreid foto verkenningne door de Luftwaffe hebben laten uitvoeren, al tijdens de bouw.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 19:45

De zoekfunctie is trouwens D.E.F.E.K.T.

3*links=rechts | 05-05-07 | 19:45

(slimme mensjens)!!!!

Attila23 | 05-05-07 | 19:40

@Sikkeneur 05-05-07 @ 19:28:
Oh ja... is feest. We herdenken dat die krijgshaftige en Duitsers jammerlijk zijn verslagen. Ik las dat Nederlanders sympathieker over Duitsers zijn gaan denken news.google.nl/news/url?sa=t&ct=nl... maar om dat dan op zo'n dag op deze manier in de discussie in te brengen vind ik weer een beetje overdone. Geen Stijl, dat dan weer wel.
De Duitsers hadden ook betere speurhonden, wist iedereen dat al?
www.youtube.com/watch?v=BuWeELZySVo

koerbagh | 05-05-07 | 19:40

Nou fijn! om elkaar als sociale wezens te negeren!!! Haaaahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaa!!! (erg intyligent enzo)!!!

Attila23 | 05-05-07 | 19:38

@ Zo jammer! 05-05-07 @ 18:58:

Ja en nee. De bombardementen op Duitsland hebben eigenlijk nooit een doorslaggevende rol gespeeld en barstten pas in alle hevigheid los toen de oorlog eigenlijk al beslist was. Ook brandstof- en erts tekorten speelden nog niet zo'n grote rol tijdens de aanvang van operatie Barbarossa. Hitler had wellicht inderdaad de luchtoorlog met Engeland in de beginfase van WOII door moeten drukken. Hij had niet in de gaten in hoeverre de RAF al op apegaten lag. Valt Goering te verwijten (of eigenlijk moet ik natuurlijk zeggen, daar mogen we Goering voor bedanken).

@ Sikkeneur 05-05-07 @ 19:01

Daar ben ik het slechts ten dele met je mee eens. Als Hitler naar z'n generaals had geluisterd was hij bijvoorbeeld nooit (of toch niet op die manier) het offensief in het westen ("Fall Gelb" en "Fall Rot") begonnen en had hij zeker niet het riskante offensief door de Ardennen gewaagd. Het was juist omdat Hitler in de aanvangsfase van de oorlog z'n generaals negeerde dat de Nazi's zulke successen boekten. Dit gaf Hitler een misplaatst gevoel van persoonlijke militaire superioriteit wat, en daar heb je dan weer volledig gelijk in, er toe leidde dat Hitler meer en meer z'n generaals en militaire adviseurs ging wantrouwen en negeren, hetgeen uiteindelijk inderdaad z'n ondergang betekende. Eigenlijk exact het tegenovergestelde van Stalin en z'n generaals zoals bijvoorbeeld Zjoekov en zeker ook Rokossovski, die hij naarmate de oorlog vorderde meer ruimte gaf voor eigen initiatief met de bekende gevolgen (o.a. de De Val (zoals in lokken en niet zoals in vallen) van Stalingrad).

Apotheker | 05-05-07 | 19:37

Ich bin ein Hamburger!

Attila23 | 05-05-07 | 19:35

Captain Orange 05-05-07 @ 19:30 Said JFK.

Sikkeneur | 05-05-07 | 19:32

Hoe lang was de Telegraaf trouwens alweer verboden na de oorlog?

3*links=rechts | 05-05-07 | 19:32

Ich bin ein Berliner...

Captain Orange | 05-05-07 | 19:30

In Holland all the windmills wear wooden shoes, but we often stick a tulip in a dike.
(Freek de Jonge)

Zo jammer! | 05-05-07 | 19:24

@Sikkeneur 05-05-07 @ 19:21:
Lezen is niet je sterkste kant hè? Merkwaardig voor een boekenverkopert, dat dan weer wel.

koerbagh | 05-05-07 | 19:23

Apotheker 05-05-07 @ 17:18
Toch een paar vragen voor alle zekerheid: Hoe heette de moeder van Juliana? Wie was dat jongetje die met zijn vinger in de dijk, een ramp voorkwam? Hoe speek je 'Scheveningen' uit? Wat was de hoofdstad van Holland tijdens de Bataafse Republiek?

Hyppo Kriet | 05-05-07 | 19:21

koerbagh 05-05-07 @ 19:16
Vort, ga je humor zoeken man of sla wiki erop na.;)

Sikkeneur | 05-05-07 | 19:21

@Sikkeneur 05-05-07 @ 18:45:
Leg eens uit dan? Wanneer, hoe en wat precies? Ik heb bijna nog nooit zo'n angename avond op GS gehad.

koerbagh | 05-05-07 | 19:16

@ Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 15:16

Werd fort Eben Emael niet door de Fallschirmjager veroverd? Ik kan het bij het verkeerde eind hebben, en weet niet helemaal zeker of het tot de Maginot linie gerekend kan worden ( want Belgisch fort ), maar toch. Ik denk ik gooi het er maar even in.

nl.wikipedia.org/wiki/Fort_van_Eben-Em...

bello | 05-05-07 | 19:05

Wellicht 62 jaar te laat, maar van die 'onvoorwaardelijke' capitulatie klopt dus geen ene moer. Vanwaar deze wetenschap hoor ik u vragen.
Wel, als al in Rheims de onvoorwaardelijke capitulatie werd ondertekend dan is het niet de Deutsche Gründlichkeit om dat dunnetjes in Berlijn over te doen. Onvoorwaardelijk is onvoorwaardelijk.
Tenzij in Rheims de voorwaarde werd gesteld dat de definitieve capitulatie in Berlijn zou worden ondertekend. In dat geval had de redactie van 'Den Vliegende Holland" een andere kop moeten gebruiken.
Nederland let op uw zaak!

Hyppo Kriet | 05-05-07 | 19:02

Apotheker 05-05-07 @ 18:50
Volgens mij zijn we het wel eens, nl dat als Hitler naar zijn generaals had geluisterd, Moskou was ingenomen en het Stalin regime gevallen.
In zijn onmipotentie dacht Hitler het beter te weten dan zijn generaals. Verloor de slag om Stalingrad en uiteindelijk de oorlog aan het oostfront.
Interessant is de nooit te beantwoorden vraag wat er had gebeurd met Europa wanneer Hitler de russen WEL had verslagen.

Sikkeneur | 05-05-07 | 19:01

@ Rosalie @ 18.48

Idd zit hier ademloos te lezen. @ Koer had gister EN vandaag zijn dag niet;zie topic PVV/SP.

Geef hem ff wat aandacht!

piquant | 05-05-07 | 18:59

Apotheker 05-05-07 @ 18:50
En niet te vergeten de aanhoudende bombardementen op Duitsland en het gebrek aan grondstoffen.
Meerdere reden zijn aan te dragen voor de ommekeer. Zo had Hitles operatie Barbarossa maanden eerder moeten beginnen, dan was ie simpelweg mijlen voorbij Moskou gekomen, voordat de winter aanbrak. Tevens had hij niet van strategie op basis van gevoel moeten veranderen tijdens de slag om Engeland, de RAF lag op zijn gat toen meneer besloot uit pure haat de steden te gaan bombarderen.
Dit was eigenlijk zijn Untergang, wat mij betreft.

Zo jammer! | 05-05-07 | 18:58

@Sikkeneur 05-05-07 @ 18:36

Veel historici wijzen Stalingrad inderdaad aan als hét punt waar de tweede wereldoorlog z'n omslag maakte. Dat klopt in zoverre, dat Hitler hier inderdaad z'n eerste en bepalende nederlaag leed. Dit had evenwel voorkomen kunnen worden als Moskou voor de winter van 41 was ingenomen, met als zeer waarschijnlijk gevolg dat Stalins regime zou zijn ingestort. Dit was een zeer realistisch scenario als de Wehrmacht slechts een paar weken eerder met operatie Barbarossa was gestart. Dankzij Mussolini liep dit vertraging op. En natuurlijk wegens het onverwachtte en zeer hardnekkige verzet van de Grieken.

Apotheker | 05-05-07 | 18:50

Waar is Boris gebleven?

kuttekrap | 05-05-07 | 18:50

@piquant 18:41,

Maar dat mag dan niet weer van GS, volgens de huisregels dan;)
Je hebt, btw, wel gelijk: zo leer je nog es wat van mensen die spreken met kennis van zaken. Terwijl @koerbagh zo heerlijk recalcitrant is vandaag....:)

rosalie | 05-05-07 | 18:48

koerbagh 05-05-07 @ 18:41
Ja, was gisteren je dag niet, geloof ik. Shit happens.

Sikkeneur | 05-05-07 | 18:45

Mona Lisa 05-05-07 @ 18:28

Heb een hele poos geleden op TV o.a. eens een reeks meegepikt, uit de tijd dat ik nog niet zo boos was op den Belgischen staatstv waar ik nu wegens gemanipuleerd nieuws naar weiger te kijken, maar als jij het herkent is dat voor mij reden genoeg om de DVD te kopen, met dank voor de tip.
*zuchtend verder schildert*

v Maerlant | 05-05-07 | 18:44

Ik snap echter niet waarom de Geallieerden, met die edotripper Monty zo graag Rommel en zijn Italiaanse vriendjes uit Noord-Africa wilden hebben, moet je kijken wat een tuig we uit die hoek nu krijgen. Had ze daar lekker laten zitten, zeg.Gewoon en front naar het Midden-Oosten op moeten zetten waar ze niet door heen konden.
Oja, en die Eikel van een Adolf had gewoon naar zijn generaals moeten luisteren, hadden we nu het misschin beter gehad, wie zal het zeggen.

Zo jammer! | 05-05-07 | 18:41

@Apotheker
U mag van mij net zoveel spelfouten maken als u wilt; Buitengewoon interessant deze discussie tussen u @ BBB @ Zo jammer@ van Maerlant en Sikkeneur.

Geweldig !! Mijn dank daarvoor.

piquant | 05-05-07 | 18:41

@Sikkeneur 05-05-07 @ 18:38:
Ik had m'n gebrek aan gevoel voor humor nog niet gemist... Maar ik ben het dus verloren? 't Is toch wat. Had ik het gisteren maar geweten, dan had ik er een postertje van kunnen feauteauf*cken.

koerbagh | 05-05-07 | 18:41

koerbagh 05-05-07 @ 18:31
Ws op de plek waar jij de jouwe hebt verloren.

Sikkeneur | 05-05-07 | 18:38

@redactie:

Hé, waar is het artikel van Beauris van de Ham gebleven???
Heb nog een lapje commentaar op mijn clipboard staan...

Chiant | 05-05-07 | 18:37

Apotheker 05-05-07 @ 18:17
Zou best kunnen dat je gelijk hebt wbt Mussolini. Ik ben uitgegaan van de zwenk naar Stalingrad op Hitlers bevel om de Oeral (olie etc.) binnen te halen. Moskou lag toch al binnen handbereik en kon tzt veroverd worden
De overgave van het 6e duitse leger olv Generaal Paulus bij Stalingrad de ommekeer betekende in de oorlog op russisch grondgebied.

Sikkeneur | 05-05-07 | 18:36

Tja, het is al weer zo lang geleden, tijd dat de geschiedenis zich maar weer eens gaat herhalen in 1 of andere vergelijkbare vorm. Men is er weer rijp voor, of moeten we wachten tot dat elke mens die de oorlog nog heeft mee gemaakt is overleden? De waarschuwing is aan kracht verloren gegaan over 62 jaar heen. Ditmaal misschien een wereldburger oorlog tegen China en de Islam erbij?
Laten we altijd alert blijven en meteen enige vorm waar ook in de werld die enige agressie jegens de Westerse vrijheid toont meteen de kop indrukken, voordat maloten zoals Hitler, Stalin, Chaves, die kudt Iranees met z'n niet te spellen naam, Mao, Castro, Bin Laden en zijn Islam frusten, Abu die en dat, Abos, Bilo etc. weer de kans krijgen om het te verzieken in mijn achtertuintje voor mijn gezin en familie.
Maar nu is het bevrijdingsdag en ik gan met de oudjes nog even een pintke pakken, en de verhalen horen hoe men verzet bood tegen die altijd arrogante en superieure moffen (de verliezers, voor wie het vergeten was).

Zo jammer! | 05-05-07 | 18:35

@Sikkeneur @ 17:49 heeft z'n gebrek aan gevoel voor humor ook teruggevonden zie ik. Waar lag het nou?

koerbagh | 05-05-07 | 18:31

v Maerlant 05-05-07 17.59
U doelt op de documentaire die op de Schindler's List DVD staat? Die is idd uiterst ontroerend.

Mona Lisa | 05-05-07 | 18:28

@ Mezelf; Mijn god, in fatsoenlijk Nederlands posten lukt vandaag om één of andere reden echt niet. *schaam*

Apotheker | 05-05-07 | 18:23

Sikkeneur 05-05-07 @ 17:26<br>
Nee hoor, gewoon kleine mannetjes met grote pikken. Als Napoleon stil had gehouden bij het Kanaal EN na Oostenrijk/Polen, hadden we nu allemaal Frans gesproken. Als Adolf niet iets had willen bewijzen, en dat WEL had gedaan, hadden we nu allemaal Duits geluld.

zak_arme_turf | 05-05-07 | 18:18

@ Sikkeneur 05-05-07 @ 17:26

Daar heb je maar voor een klein deel gelijk in. Dat we nu niet in het Duits aan het posten zijn hebben we voornamelijk te danken aan -je gelooft het niet- Musolini.

Het was Mussolini die met z'n stompzinnige aanval op Griekenland Hitler dwong z'n operatie Barbarossa (de aanval op de USSR) met 6 weken uit te stellen. Zes weken die achteraf gezien heel wel mogelijk het verschil hebben uitgemaakt tussen het vallen, of niet, van Stalins politieke en militaire machtscentrum Moskou. Hitlers' Wehrmacht strandde op het allerlaatste moment, net toen de Russiche winter inviel, voor de poorten van Moskou. Hadden zijn troepen een paar weken meer gehad dan was de kans groot geweest dat Moskou zou zijn gevallen en dat Stalin en z', trawanten zich terug hadden moeten trekken achter de Oeral, een positie van waaruit hij West-Rusland nooit meer terug had kunnen veroveren.

Daarom; het wordt niet door alle historici onderschreven, maar de oorzaak van Hitlers uiteindelijke ligt waarschijnlijk bij Mussolini. Van je vrinden moet je het hebben...

Apotheker | 05-05-07 | 18:17

vergeet ik zwart helemaal, dom dom dom!

ArieKnarie | 05-05-07 | 18:12

Volgens mij waren de cartridges op, behalve de rode en de blauwe dan!!!

ArieKnarie | 05-05-07 | 18:11

v Maerlant 05-05-07 @ 17:59
Pssies vM. Om die reden dan ook erg blij dat mijn lichting als 1e uitgeloot werd.
Toch raakt het mij ook als ik de taptoe hoor blazen en na 2 minuten het NL volkslied klinkt. Voel ik me erg 0031.

Sikkeneur | 05-05-07 | 18:08

skameel 05-05-07 @ 17:58

Italië, dat weet je tog?

rosalie | 05-05-07 | 18:06

SigmundSnuifSos 05-05-07 @ 17:53

Dat heeft mij ook ontroerd bij het bekijken van nogal wat documentaires: oude, vaak stokoude mensen, Engelsen, Amerikanen, Duitsers, Russen: op een gegeven moment in hun relaas wordt het ze te machtig, élk van ze. Pakkend. Er zijn alleen maar verliezers.

v Maerlant | 05-05-07 | 17:59

Wie werd er eigenlijk tweede?

skameel | 05-05-07 | 17:58

Ja, wat wetuh we er veel van he, van die bevrijding. Kijk mij er eens veel van wetuh.

holtor | 05-05-07 | 17:57

@bottehond, LOL die benamingen voor KOC.

rosalie | 05-05-07 | 17:55

Pas geleden weer eens de Band of Brothers box erbij gehaald. Toch mooi de aflevering dat ze in Nederland zijn: Scheer ze! Scheer ze! Scheer ze!

@ Harley Quinn 14:29

Wij hebben geen idee hoe idioot heftig die oorlog was, er zijn nu nog veteranen die dit keer op keer op keer op keer op keer op keer met tranen in de ogen vertellen.

Van verdriet dan he..

SigmundSnuifSos | 05-05-07 | 17:53

De Vliegende Hollander staat in de Efteling tog?

patsboem | 05-05-07 | 17:52

koerbagh 05-05-07 @ 17:32
Verkeerd begrepen, geeft niks hoor.

Op 10 mei waren er overwinnaars waar veel mensen blij mee waren en 5 mei opnieuw. Persoonlijk opteer ik voor de 5 mei overwinnaars (hoewel dat toch ook geen lieverds waren in hun strijd, maar dat geheel terzijde) Degene die wint schrijft de geschiedenis.

Sikkeneur | 05-05-07 | 17:49

nou zeeuws vlaanderen hebben de duitschers in de tussentijd geruisloos terugveroverd.

superjan | 05-05-07 | 17:46

Dus als ik het voorgaande goed begrijp is het eigenlijk wel triest dat de Duitsers de oorlog hebben verloren en is het vandaag helemaal geen bevrijdingsdag maar was dat 10 mei 1940, en is 5 mei 1945 de dag van de Canadese bezetting.
Werpt toch weer een ander licht op de saeck, zullen we maar zeggen.

koerbagh | 05-05-07 | 17:32

King of controversy 05-05-07 @ 17:20 De duitsers verloren de oorlog door de waanzin van Hitler en "befehslethiek", niet door hun militaire superioriteit.

Sikkeneur | 05-05-07 | 17:26

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 16:33
Het klinkt idd rottig om te zeggen dat de duitse militair superieur was aan zijn tegenstanders. Als de duitse generaals hun ding hadden mogen doen en Hitler daar in zijn omnipotente waanzin niet steeds een streep doorzette, het maar de vraag is of de geallieerden de oorlog hadden gewonnen.
Voorbeelden te over: het achterhouden van de SS pantzerdivisies tijdens de eerste uren van D-day, Stalingrad (Antony Beever goed naslagwerk)

Sikkeneur | 05-05-07 | 17:23

@ v Maerlant, Apotheker, BBB en anderen
Ja, de moffen hadden superieure wapens, superieure taktieken en superieure technologie. Vind je het gek dat ze de oorlog verloren...;)

King of controversy | 05-05-07 | 17:20

@ Mezelf 05-05-07 @ 17:07

Godver, wat een schreivauten...

Apotheker | 05-05-07 | 17:18

Wat hebben we 62 jaar later bereikt en geleerd ?

nadenkeniseenkunst | 05-05-07 | 17:14

@ zak_arme_turf 05-05-07 @ 16:55

Okee, je post was gericht tot BBB maar allez.

Verder. Klopt. Een belangrijk elemnet was de zgn. "holle lading", een speciaal explosief om zware barricades op te blazen. Zoals BBB ook al opmerkte, was een belangrijk mankement dat het fort was ontworpen op basis van ervaringen in WO I, en er daarom aan voorbijging dat een gemoderniseerde luchtmacht met zweefvliegtuigen of parachute troepen (overigens niet ingezet bij Eben Emanuel, maar de zweefvliegtuigen waren wel bemand door "Fallschirmjäger") een luchtaanval kon uitvoeren. De Duitsers landen eenvoudigweg op het dak van het fort en bliezen zich met hun holle ladingen binnen no time een weg het fort in. Minder dan twee dagen later was het gedaan. Fantatische maneuvre, dat moet je die moffen meegeven.

Apotheker | 05-05-07 | 17:07

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 16:38<br>
Las tijdje terug in boek over fortificaties dat de Duitsers via spionage PRECIES wisten wat ze mee moesten nemen om die razendsnel uit te schakelen, zoals via die duikers met die dam etc die groot fort binnendrongen, allemaal van te voren uitgevogeld tot in details, en verder overrompelende snelheid.

zak_arme_turf | 05-05-07 | 16:55

Goh, grappig dat jullie die termen aanhalen: tendentieus en stigmatiserend, tenslotte weten jullie deze begrippen hier perfect toe te passen...

UHF1 | 05-05-07 | 16:49

@ Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 16:38

Weet er ook het precieze niet van, mijn ding is meer het Oostfront, maar ik meen me te herinneren dat de Wehrmacht de rest van de fortengordel links heeft laten liggen. Heb daar in Eben Emael nog een hele presentatie over gezien maar m'n geheugen is niet m'n grootste kwaliteit.

Apotheker | 05-05-07 | 16:45

Hoax, de Duitsers zijn nog steeds de baas

Captain Orange | 05-05-07 | 16:43

v Maerlant 05-05-07 @ 16:27
Which reminds me dat ik eigenlijk niet weet hoe de strijd in Belgie precies verlopen is na de val van Eben Emael. Geen idee wat er met die andere forten in de Luikse regio (Battice, Tancremont) is gebeurd. Pfff best een behoorlijk hiaat zou ik zeggen. Maar eens gauw in de boeken duiken. Vanaf het moment dat ze Frankrijk binnengingen weet ik het wel weer precies.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 16:38

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 16:33

Als geallieerde soldaten beamen dat de Duitse soldaat doorgaans superieur was mag je wel aannemen dat dat waar is, ja. Check even die middelste Duitsch aan de onderhandelingstafel onderaan van pga 3 link 14:41: diehard!
Ben eruit nu, ga zeer tegen m'n zin verder schilderen.

v Maerlant | 05-05-07 | 16:36

@Harley Quinn @14:29
Domme VMBO-opmerking.
Ze zouden je het stemrecht moeten ontnemen en onder toezicht moeten plaatsen.

Chiant | 05-05-07 | 16:34

Wordt vandaag ook een feestje gevierd voor de bevrijding van Sjebrenizza.
En whatabout good old Jan van Riebeeck???

Kerrie Krent | 05-05-07 | 16:34

v Maerlant 05-05-07 @ 16:27

Eben Emael is overigens erg de moeite van een bezoek waard. Verder kun je zeggen van Duitsers wat je wil maar gewedige soldaten waren het destijds wel en de aanval op Eben Emael was dan ook een kunststukje. Ze hadden inderdaad een fijne neus voor zwakheden in ontwerpen van stellingen en dat getuigt van een groot militair inzicht.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 16:33

Karel Kruizenruiker 05-05-07 @ 16:28

Zo zie je maar hoe sluitende sprookjes over goed en kwaad je oordeelsvermogen aantasten. Mag ik de Vrijheid nemen je een boektitel te suggereren als gegarandeerd medicijn? "Montyn" van Dirk Ayelt Kooiman, een biografie van kunstenaar Jan Montyn.

bottehond | 05-05-07 | 16:32

@BBB Klopt als een bus, had me beter uit moeten drukken. En zoals je schreef, de Fransen verwachtten veel van de forten gordel in Beligisch Limburg. en Namen. Wel eens in Eben Emael geweest (vast wel als ik lees hoe goed geinformeerd je bent, petje af)? Had een Duitse inval minstens drie maanden het hoofd moeten kunnen bieden. Maar dat was dan even buiten de fallschirmjäger gerekend. Iets van 80 man of zo zette een hele bezetting van 1200 man binnen 48 uur te kakken. Knap staaltje Duitse vernuftigheid.

Apotheker | 05-05-07 | 16:31

Bezettingsdag is het vandaag? Toch?

Attila23 | 05-05-07 | 16:28

Het zal voor de gemiddelde reaguurder wel vreemd klinken, maar ik ben ooit eens met een paar Duitsers doorgezakt in Oostenrijk en heb me de tyfus gelachen met ze. Eins, Zwei Drei hoepekei! schnaps muss sein.
Vreemde slogan, maar iedere keer als men dat zei, sloegen we een goor drankje wat stijf stond van de alcohol in een keer achterover.
Jaja ik weet het... met Duitsers in Oostenrijk hoe fout kun je zijn.

Karel Kruizenruiker | 05-05-07 | 16:28

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 16:20

OK BBB, you did your homework, dat toch één nuance oproept: Fransen noch Engelsen geloofden dat de eerste Belgische linie stand kon houden; dat ze daarin gelijk hadden ligt deels aan de stunt die Apo 15:38 beschrijft. Het fort van Eben-Emael was dan ook zo'n beetje de Titanic van de Belgische verdedigingslinie. Waarvan de Duitsers, zjuust is zjuust, onevenbaar goed de Achillespees blootlegden.

v Maerlant | 05-05-07 | 16:27

Ik krijg almaar meer moeite om 5 mei te vieren.

bottehond | 05-05-07 | 16:26

En hebben we het al over de marissusjee gehad? Die bij de Grebbeberg de soldaten tot capitulatie dwongen of als deserteurs afschoten?

Attila23 | 05-05-07 | 16:25

Ow, Jezus! ontoppic... Capitulatie! En anexatie!

Attila23 | 05-05-07 | 16:21

v Maerlant 05-05-07 @ 15:19

Zoals vaak bij militaire zaken is de Maginotlinie destijds ontworpen met de vorige oorlog in gedachten (WOI). Twee van de vele uitgangspunten van het ontwerp was dat het moeilijk zo niet onmogelijk was om door de Ardennen aan te vallen met gemotoriseerde (lees tanks) eenheden én dat het geen pas gaf om zware verdedigingswerken langs de grens met een bevriende staat (België) aan te leggen. Verder was het idee dat het Franse veldleger Belgie en Zuid-Nederland in zou trekken om een eventuele herhaling van het Schlieffenplan (van voor 1914) te voorkomen. Tot slot mag men ook de gemoderniseerde Belgische forten rond Luik en Namen niet vergeten. Al met al leek het een goed en solide plan, ware het niet dat de Duitsers wél door de Ardennen trokkken met een variant op het Schlieffenplan, waarmee ze de Franse legers de pas afsneden voor een eventuele terugtocht (notabene de Fransen waren nml wel degelijk in Zeeland en Brabant in mei 1940).

Om een lang vehraal kort te naken is er bij mijn weten maar één fort echt uitgeschakeld en dat is geloof ik La Ferte. Verder zijn er een aantal werken aangevallen maar zonder veel succes. Bovendien moet men ook niet vergeten dat een groot aantal interval infanterie troepen zich moesten terugtrekken omdat een aanval in de rug dreigde.
Deze troepen dienden als veldtroepen tussen de forten in. De linie stond er derhalve min of meer alleen voor. De meeste werken hebben alle aanvallen weten af te slaan tot na de capitulatie en dat bewijst dat het een goed ontwerp was, alleen en dat is de tragiek van alle fortificaties achterhaald door de nieuwe strijdmethode van de Blitzkrieg. Apotheker heeft dus niet helemaal gelijk met zijn stelling dat het niet doortrekken een blunder was want de Maginot linie liep wel degelijk door tot aan de kust maar in een lichtere vorm en zoals gezegd was het de bedoeling dat de Belgen geholpen door het Franse veldleger in Belgie al de opmars tot stand zouden brengen.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 16:20

Apotheker 05-05-07 @ 16:11

Linkje geeft een nare smaak in de mond, Apo. Doe er volgende keer meteen het antidotum bij, wil je.

v Maerlant | 05-05-07 | 16:19

Deaudenherdenken? Okay! Hitler, Sadam en Polpot. Er eauk bij!

Attila23 | 05-05-07 | 16:15

@koerbagh 05-05-07 @ 14:20
Yeah.

CoJoNes | 05-05-07 | 16:13

@ v Maerlant 05-05-07 @ 16:05

Goed, als we het over WOII hebben kan ik nog wel even doorgaan. Ken je het bizarre verhaal van het Vaticaan dat zich na de oorlog welbewust inzette voor het buitensmokkelen van SS-ers en kamp officieren via Bisschop Alois Hudal en z'n "ratline"? Leuke vent, die Pius de twaalfde. Grrristendom ies vrede? Tsjek b.v. http://hist.academic.claremontmckenna.edu/jpetropoulos/holocaust/aftermathintro.htm

Apotheker | 05-05-07 | 16:11

Apotheker 05-05-07 @ 16:00

Post zelf ook vanuit het buitenland, dus denk niet dat het daaraan ligt. Las enkele maanden geleden nog iets over Monte Cassino, hoe verschrikkelijk het daar aan toe ging, en hoe absurd. Een Duitse soldaat schreef naar huis: 'ik heb Stalingrad gehad en dacht niet nog erger te moeten meemaken'. Oorlogen, a fortiori grote, bulken van opmerkelijke verhalen, helaas bijna steeds met wrede ondertoon.

v Maerlant | 05-05-07 | 16:05

door die zelfde duitsers was ik gister te laat bij de supermarkt om biet te halen. dus moest ik naar de snackbar a 9 pleuro de 6pack. en bedankt maar weer

monstrera!!! | 05-05-07 | 16:04

@v Maerlant 05-05-07 @ 15:54 Ja sorry m'n reactie kwam ook wat laat maar ik had een hoop gelazer het gepost te krijgen en vervolgens kon ik een hele tijd niet reageren. Hadden meer mensen dat trouwens of ligt dat er weliswaar aan dat ik in het buitenland zit?

En ja, dat van dat gecrashte vliegtuig is een opmerkelijk verhaal, ik ken er trouwens ook niet de precieze details van. Goed te vergelijken met Stalin, die tot drie dagen NA de invasie door de Duitsers nog steeds niet wilde geloven dat Duitsland nu echt aanviel en z'n troepen verbood actie te ondernemen om Hitler toch vooral niet te provoceren. Iets met oogkleppen enzo.

Apotheker | 05-05-07 | 16:00

Apotheker 05-05-07 @ 15:47

Bedankt Apo, 'k heb hem door en ik zat er wel degelijk gedeeltelijk naast; m'n kennis over dit onderwerp blijkt wat stoffig. Ik herinnerde me nog het ongelooflijk maar ware verhaal dat er in de winter van 39-40 een Duitsche vlieger op Belgische bodem crashte waardoor de Belgen het Duitse invasieplan in handen kregen. Niettemin weigerden de Belgen door hun neutrale opstelling nog in april '40 de toegang aan Franse en Britse legers en stuurden ze zelfs enkele divisies naar de... Belgisch-Franse grens! Daaruit trok ik, nogmaals, verkeerdelijk, de conclusie dat de aanval op de Maginotlinie verwacht werd. Zal bij wijze van boetedoening 'Hitler's Generals and their battles' van Chant e.a. herlezen.

v Maerlant | 05-05-07 | 15:54

@ v Maerlant 05-05-07 @ 15:29

Laat me het even van BBB overnemen. Als ik z'n post goed begrijp wil 'ie verduidelijken dat de Duitsers de zo goed als onmogelijk geachte en politiek gevoelige omweg door de Belgische Ardennen en neutraal Nederland nam om de Maginotlinie te omzeilen, hetgeen aangeeft dat de Duitsers die linie als zeer moeilijk neembaar achten. Er is aan de Maginotlinie relatief weinig gevochten en deze was, op een paar plaatsen na, nog redelijk intact toen Frankrijk capituleerde. In die zin was de Maginotlinie dus niet zo zeer een wassen neus, maar was er bij de aanleg even geen rekening mee gehouden om'm door te trekken tot aan de Noordzee. Blundertje. Dat wel.

Apotheker | 05-05-07 | 15:47

BBB & Agent Orange: jullie hebben gelijk. Ik lees hier ook in een naslagwerk: 'Toen kwam de grote verrassing: het zwaartepunt van de aanval kwam op het meest onwaarschijnlijke punt. (...)' Scuzzi, fout is fout.

v Maerlant | 05-05-07 | 15:41

@ BBB 15:16

Zeer juist. Doet me trouwens weer effe denken aan die magistrale stunt op het fort van Eben Emael. 't Waren stouterikken, die Nazi's, maar ze konden ook briljante huzarenstukjes uithalen.

Apotheker | 05-05-07 | 15:38

@ v Maerlant 05-05-07 @ 15:19
FOUT! De gealieerden gingen er wel degelijk van uit dat de Duitsers door Belgie zouden komen. Dat ze zo snel door de de Ardennen heen zouden trekken was de verrasing. Het geniale van het Duitse plan lag hem dan ook niet in het omtrekken van de Maginot linie maar in het omtrekken van de bulk van het Franse leger dat in Belgie de Dyle linie wou betrekken.
De Maginot linie zelf deed exact wat er van verwacht werd. De Franse legers deden dat niet.

Agent Orange | 05-05-07 | 15:35

[zeik modus]
Ehm... Pw0n3d moet Pwned zijn...
[/zeik modus]

Gripzz | 05-05-07 | 15:34

Heb even op je antwoord gewacht BBB, maar moet nu toch echt terug aan de slag. Je verdedigt een heikele stelling - tenminste, het deel waar ik wijs uit raak. De Fransen verwachtten een aanval langs de Maginotlinie, wat verklaart waarom de Duitsers zich zo makkelijk via d' Ardennen door de tegenstand boorden (Blitzkrieg) in het Noorden van het land, hetgeen de hachelijke toestand van het Expeditieleger uit Engeland verklaart. Ga je dat vanwege de geallieerden een strategie noemen? Daar kom ik straks nog wel eens naar kijken! Voor nu: *out*

v Maerlant | 05-05-07 | 15:29

Van mij hadden de Duitserts best mogen winnen, dan waren we nu al drie keer wereldkampioen voetballen geweest en konden we lekker doorrijden op de Autobahn.

Dr. Faustus | 05-05-07 | 15:27

Bigi Bana Boy 05-05-07 @ 15:16

De inval door België was niet voorzien, akkoord? Ik snap dan ook je punt niet. Je uitleg vanaf ... 'heeft geen één werk' (??) tem 'is daar een bewijs van' snap ik al helemaal niet.

v Maerlant | 05-05-07 | 15:19

v Maerlant 05-05-07 @ 15:05

Kleine correctie, de Maginotlinie deed waar hij voor ontworpen was en op een enkele uitzondering daargelaten heeft geen één werk zich overgegeven vóór de algehele capitulatie van Frankrijk. Juist het feit dat de Duitsers door België en Nederland heen gingen is daar een bewijs van. Maar het is een wijdverbreid misverstand dus je hoeft je niet te schamen.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 15:16

Duiters/nederlanders we hebben nu ook ausweisse's en razzia's die we eigenlijk prefentief noemen. Ook hebben we 1 munt en 1 Europa. Wordt wakker we leven in een democratuur...en de gele ster komt binnnenkort ook terug voor alle burgers maar dan in de vorm van een rfid chip.

RDJ134 | 05-05-07 | 15:08

@ Karel Kruikenruiker 14:52
Grappig dat jij en andere reaguurders dat zeggen, want 'Der Untergang' was gister wel de minst stigmatiserende en tendentieuze film.
Maar wel erg goed, zelfs af en toe humor...

King of controversy | 05-05-07 | 15:06

Dag op dag vijf jaar na de inval in het arme België, waarmee de Duitsers de Maginotlinie tot een wassen neus reduceerden en het Franse opperbevel net zoals in de Groote Oorlog een modderfiguur sloeg.

v Maerlant | 05-05-07 | 15:05

hey das net zalm daar rechts onder

globius | 05-05-07 | 14:58

Eén oorlogsfilm als je hem zo mag noemen, sprong er gisteren wel uit en dat was "Der Untergang" over de laatste uren van Hitler, erg indrukwekkend.

Karel Kruizenruiker | 05-05-07 | 14:52

Goed dat jullie daar een keer aandacht aan besteden want iedereen heeft wel altijd over de Joden maar die Duitsers waren ook geen makkelijke jongens hoor.

Bigi Bana Boy | 05-05-07 | 14:51

zo, eindelijk een keer dat de duitsers niet in de 89 minuut wonnen.

daskapitalist | 05-05-07 | 14:46

't was idd van veel joden zaagt men dikke planken gisteren op tv ..

Draaitafel Demagoog | 05-05-07 | 14:44

Je?oen 05-05-07 @ 14:25

Haha

koennn | 05-05-07 | 14:38

Je?oen 05-05-07 @ 14:25. LOL

bolddt | 05-05-07 | 14:35

F*ck die hele wo2 man. Misschien moeten we er een keer over ophouden? Laten we anders vanmiddag 2 minuten stilte houden voor alle gevallenen van de 80jarige oorlog, en de zeeslagen, en de eerste wo enz.enz.enz.

Harley Quinn | 05-05-07 | 14:29

Er zitten een hoop spelfouten in dat blaadje...

Je?oen | 05-05-07 | 14:25

Quote:

"De vliegende hollander, een volgens de Duitsers tendentieus en stigmatiserend blaadje."

Tja, dat zouden ze van de Telegraaf nou nooit gezegd hebben :)

GS powned :)

Auke | 05-05-07 | 14:24

"Want daar kunnen lang of kort over lullen, het waren toch weer die Duitsers."
wie of wat lult waarover?

Konijnebijn | 05-05-07 | 14:24

Ach, dat er ook genoeg goede Duitsers en foute Nederlanders ("er zit er nog een achter de boekenkast") waren, weet men nu onderhand wel.

kapotte_stofzuiger | 05-05-07 | 14:22

Hoezo? De Amerikanen en Russen hebben dat WK toch gewonnen? Typisch Duits was het geweest als ze in blessure-tijd toch nog de winnende treffer hadden gescoord. Dus het was vrij a-typisch wat dat betreft. Hoewel: dat eerste WK van 1914-1918 hebben ze ook verloren.

Hoe dan ook: dankzij de Duitsers kunnen we in elke provinciehoofdstad dit jaar genieten van Perzik, die band voor dyslectici.

koerbagh | 05-05-07 | 14:20

de Vliegende Hollander --> beste coffeeshop in Groningen :D

sgt, pepper | 05-05-07 | 14:19

"laatste nummer"

Don Knieschot | 05-05-07 | 14:18

Iemand een leeschbare , klikbare scan??

Bombadil_NL | 05-05-07 | 14:18

"De joden, de joden, ze hebben het steeds maar over de joden. Maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes"
Hans Teeuwen.

Mongeaul | 05-05-07 | 14:17

"De vliegende Hollander"
Geweldig.
Verspreid door de geallieerde luchtmacht..

Overboort van een vliegtuigje gemietert!

shalaschaska | 05-05-07 | 14:17

Hoera!

10 mei...

dr.spin007 | 05-05-07 | 14:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino