Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuw, tomaten-allergie!

Werken, wat is dat?Opvallend. Onder dreiging van een seizoensbaan als sla- dan wel tomatenplukker, hebben ruim duizend werklozen plotseling een nieuwe baan gevonden. Het werkschuwe tuig werd benaderd door het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) met het verzoek aan de slag te gaan op het land. Handen uit de mouwen dus. En daar zit je als beroepswerkloze natuurlijk niet op te wachten. Dan maar parkeerbonnen uitdelen, koffiedrinken en klaverjassen met andere gewetensbezwaarden. “Door onze telefoontjes merkten ze dat ze aan de slag moesten. Velen van hen zagen een baan op het land niet zitten en solliciteerden gauw ergens anders”, aldus het CWI. Ofwel: er is wel werk, als je maar wil! Twintig procent van de bankliggers weigerde überhaupt aan de slag te gaan. Zij zijn gedeeltelijk dan wel geheel op hun uitkering gekort. Zo’n 60% was volgens het CWI overigens fysiek *kuch* niet in staat op het land te werken, had geen vervoer of had een andere geldige reden. Zo schijnen er nogal wat mensen in dit land allergisch te zijn voor tomaten…

Reaguursels

Inloggen

@Pannie 21-10-05 @ 00:58
Wat heeft oplichting en belastingfraude nu weer met een uitkering en het arbeidethos van een werkloze te maken? Zat Nina Brink ook in de uitkering of zo? Kun je ze daaraan herkennen?

blawablawa | 21-10-05 | 01:22

blawablawa 20-10-05 @ 16:15
T'is een kennis van me en hij verdient af en toe bakken met geld met z'n handel ja.
Eigenlijk is hij alleen maar heel de dag met handelen en geld bezig.
Persoonlijk zou ik dan altijd m'n uitkering opzeggen, maarja hij heeft hem pas 25 jaar.

Pannie | 21-10-05 | 00:58

Ik werk toch echt omdat ik het zelf leuk vind. Niet om jou een goed gevoel te geven. Net zo min als dat jij niet werkt om mij een goed gevoel te geven. En mocht ik om de een of andere reden op een gegeven moment zin hebben om de komende drie jaar op mijn reet te gaan zitten, dan ga ik de komende drie jaar op mijn reet zitten. Ga ik me echt niet bekommeren om jou dwangneuroses betreffende de Nederlandse werkethiek.

blawablawa | 20-10-05 | 18:54

> Tom Verheulen 20-10-05 @ 16:54
> Nog een leuk detail: je geeft af op mensen die werken voor
> de kost omdat dat kapitalistische zwijnen zouden zijn
.
Leuk geprobeerd.
.
Je verzint iets (net zoals je blijkbaar verzonnen hebt dat ik niet werk) en projecteert dat op anderen. En in je hoofd is het de absolute waarheid. Nuanceren doen we niet aan. Feitelijk het enige wat je nog kunt verzinnen als het buiten je eigen denkbeelden valt.
.
Ik zeg niet dat ik niet werk, ik pluk alleen geen tomaten. Sterker nog: ik zeg groot gelijk als mensen geen zin hebben om dit soort debielenwerk te doen voor een inkomen van niks. Die boer koopt maar een tomatenplukmachine. Of laat er een ontwikkelen door TNO als die nog niet bestaat en begint maar een nieuw bedrijf met de verkoop van die dingen. Zalm had ook geen zin om te folderen. En nu zitten we zonder grondwet. Mooi is dat. Voor de duidelijkheid: ik ben niet tegen werken, ik ben niet tegen geld verdienen en het irriteert me zelfs dat Den Haag zich zo druk loopt te maken over onzinnigheden als die zogenaamde topsalarissen.
.
De grap is dat het punt waar ik wel problemen mee heb je geheel ontgaat. Dat is jouw voorspelbare en dogmatische manier van redeneren en conclusies trekken. Het lijkt wel zombieland hier af en toe.

blawablawa | 20-10-05 | 17:36

Toch weer interessant commentaar van blawablawa. Ik heb helemaal geen koophuis en heb in mn hele betoog er nog geen buitenlander bij gehaald. Als je dan toch zo graag wilt vergelijken: zullen we dan ook maar gelijk de zorgtoeslag en de huursubsidie afschaffen? Ik dacht het niet nee, want dan ben je de zwakkere van de samenleving waar we met zn allen rekening mee moeten houden.

Nog een leuk detail: je geeft af op mensen die werken voor de kost omdat dat kapitalistische zwijnen zouden zijn, maar zelf weiger je simpel werk omdat het te weinig op zou leveren. Je spreekt jezelf tegen en wringt jezelf in de raarste bochten om maar te legitimeren dat je te lam bent om een poot uit te steken.

Misschien moet je met je gedachtengoed naar china of noord-korea verhuizen. Ben je snel genoeg genezen.

En nu heb ik er geen zin meer an, ga potje schijten.

Tom Verheulen | 20-10-05 | 16:54

> handelen op ebay kan hij trouwens wel heel goed!!
.
Zit je door de gordijnen te kijken wat hij achter zijn computer uitspookt of zo? En wat is er mis met handelen op eBay? Moet jij de belasting voor hem invullen en blijkt daaruit dat hij de inkomsten van eBay niet opgeeft? Ik ken overigens ook nog wel een mannetje en een vrouwtje of twee die openlijk toegeven de belasting te tillen (zoals blijkbaar het geval is bij die pleinvreesgast van je). Maar blijkbaar is het niet zo erg als je uit een bepaald milieu komt en het bedrag maar groot genoeg is.
Maar als jij je zo'n zorgen maakt over wat er achter de gordijnen bij die man gebeurt, dan heb je er ongetwijfeld goed over nagedacht *kuch* en zal je wel gelijk hebben. Wat let je dan om zijn zaakjes even te melden bij de uitkerende instantie?
.
> Jouw affiniteit met dit onderwerp maakt me
> trouwens wel nieuwsgierig.
.
Ik vind het gewoon waanzin dat zo veel mensen die het zelf goed hebben nota bene jaloers zijn op de armsten in de samenleving. En verder stoor ik me aan iedereen die weet hoe het bij andere mensen in elkaar steekt en wel even komt vertellen hoe anderen hun leven mogen gaan indelen. Het lijkt wel of iedereen zichzelf tot maatschappelijk werker heeft benoemd in Nederland.
.
En werk is er wel. Ik weet uit mijn eigen sollicitatieverleden dat er met een goede opleiding en brief ook in slechte tijden heel veel deuren open staan. Maar dat wil niet zeggen dat er ook nuttig werk is voor mensen zonder opleiding of vrouwen van 50+ (als je de straat schrobben met een tandenborstel tenminste niet ziet als nuttig werk, zoals dat in Noord-Korea het geval is).

blawablawa | 20-10-05 | 16:15

blawablawa 20-10-05 @ 13:13
Mee eens losers blijf je houden, hoort erbij.
Ik ken ze persoonlijk, van die 40'ers of zelfs ouder en nooit een dag gewerkt.
Niks mis mee, ze krijgen een uitkering, en consumeren verder minimaal, geen auto, geen vakanties, enz dus veroorzaken minimale vervuiling en geen files.
Sommigen zijn ook nog een soort van 'buurtvaders', prima toch?
Een van die gasten kreeg een wat mij betreft jaloursmakende baan aangeboden bij een jeugdtheatergroep, precies 15 meter van z'n huis, had'ie geen zin in/durfde hij niet...
Moet kunnen, die man is toch niet meer te redden. (handelen op ebay kan hij trouwens wel heel goed!!)
Mijn opmerking sloeg meer op de mensen die zich laten afschrikken doordat er 'geen werk is'..
Ik heb natuurlijk de mazzel dat ik 'in een circuit' zit van freelancers/zelfstandigen zit dat geef ik toe, sommigen van die figuren kennen ook geen mensen die werken..
Die langdurig werkelozen zijn trouwens allemaal zwaar depri valt mij op, wat dat betreft is het helemaal niet erg mensen af en toe te 'pushen'.
Jouw affiniteit met dit onderwerp maakt me trouwens wel nieuwsgierig..

Pannie | 20-10-05 | 14:57

@Tom Verheulen 20-10-05 @ 09:30
Verbanden zien en nuanceren is voor jouw soort nu eenmaal niet erg eenvoudig. Iets is zo, omdat het zo is, en een inhoudelijk argument is een stelling met de woorden buitenlander, werkloze en lui.
.
Het aantal principieel werklozen is laag. Van de 9.000 mensen of zo in Nederland die principieel werk weigeren, gaat de gaat de verzorgingsstaat ook niet naar de knoppen. Maar ik mag aannemen dat in die gevallen de uitkering sowieso wordt ingetrokken.
.
Als ze alleen al eens de 10,5 miljard euro aan bijstand afschaffen voor gasten als jij die het helemaal niet nodig hebben, t.w. de hypotheekrenteaftrek, dan heb je de hele bijstand plus de WAO betaald.
.
In de bijstand zitten voornamelijk mensen die niks kunnen of schizofreen zijn. De helft daarvan is nooit meer in staat om ook maar één euro aan de staatskas toe te voegen.
.
Pannie snapt dat ook niet. Pannie denkt dat alle mensen zijn zoals hij/zijzelf. Pannie denkt dat als mensen niet kunnen werken, wel zelf werk kunnen verzinnen. Omdat Pannie dat ook kan. Maar mensen met een uitkering zitten daar doorgaans niet voor niets. Die zitten daar omdat ze in deze maatschappij juist niet weten hoe dat moet. Of omdat ze gewoon te dom zijn. Je kunt met een stukje statistiek zo voorspellen hoe groot een groep uitkeringstrekkers gaat worden in een bepaalde samenleving met bepaalde normen en een zekere standaard.
.
De grap is dat het ook helemaal niet uitmaakt of die mensen gaan werken of niet. Je blijft toch kankeren op alles en iedereen behalve de buren aan de linkerkant, want die hebben de sleutel en passen op de plantjes tijdens de vakantie. We zitten hier niet voor niets op de site van de krant voor wakker Nederland.

blawablawa | 20-10-05 | 13:13

Volgens mij gaat het trouwens niet om werk maar om BETAALD werk.
Werken kan ik ook thuis, bijvoorbeeld met een tandenborstel mijn stoepje vegen, en dan heb ik nog sociale contacten en waardering vanauit mijn omgving ook.
Dus Waddafa

God_ookwel_dennis | 20-10-05 | 13:01

Heleboel mensen zijn BANG om thuis op de bank te zitten, ga daar eens wat aan doen... LEER bank zitten.
(voetballers doen het ook en die krijgen wel betaald en goed ook!!!)

God_ookwel_dennis | 20-10-05 | 12:58

En als er niet 'genoeg werk' is moet je kijken of je je eigen werk kunt creeeren, zo moeilijk is dat toch niet?
Alsof 'de regering' maar altijd alles moet aandragen, tjonge jonge zeg...
Ok wanneer je een gezin en hypotheekverplichtingen bent aangegaan ligt het allemaal wat lastiger, dat geef ik toe.

Pannie | 20-10-05 | 12:41

@blawablawa
Niet te geloven hoe je nergens inhoudelijk op in gaat en er van alles bijhaalt wat er niks mee te maken heeft.

Als je principieel weigert te werken maak je misbruik van de staat en als er maar genoeg mensen zijn die zo denken is de verzorgingsstaat binnen korte tijd naar de knoppen. Met dank aan alle ultralinx'en in NL. Dat is toch niet zo moeilijk te bergrijpen?

Ben benieuwd wat je er nu bij gaat halen, misschien het broeikaseffect icm het sinterklaas snoepgoed dat nu al in de winkels ligt?

Tom Verheulen | 20-10-05 | 09:30

Ik denk dat werken in de tuinbouw beter voor je is dan de hele dag thuis zitten. Sociale contacten, dagritme enz.

Probleem is wel dat de lonen sterk onder druk staan door die kudtPeaulen die het voor 2 euro per uur doen. Werk moet zodanig beloond worden dat je er voldoende aan overhoudt om een acceptabele levensstandaard te hebben, boven bijstandsniveau.

En ik kots op rechtse ballen die, vanuit hun comfortabele baan / huis, altijd lopen te kankeren over de 'luie nietsnutten die maar eens gedwongen moeten worden kudtbaantjes te doen'. Lekker makkelijk als je zelf niet in die situatie zit.

zum kotzen | 20-10-05 | 07:23

@Mare
koekje erbij? heeft jou wel degelijk heel goed begrepen.

holtor | 20-10-05 | 06:20

@ Karel Kruizenruiker 19-10-05 @ 15:52
Die werkeloze had gelijk. Als het hem aangeboden wordt mag hij het aanpakken.

Als mensen ervoor kiezen om de hele dag te nixen en tevreden zijn met weinig geld, hebben ze mijn zegen. Betere oplossing dan dwingen voor iemand te werken die nix aan ze heeft.

holtor | 20-10-05 | 06:18

@Karel Kruizenruiker 19-10-05 @ 20:46
Eng he, als je er achter komt dat je een mening hebt die gebaseerd is wat je denkt dat anderen belangrijk vinden. Ik vind zelf werk overigens ook wel belangrijk hoor. Heel belangrijk eigenlijk. Maar ik doe alleen werk dat ik leuk vind en waarvoor ik 's morgens vol verwachting uit mijn bed spring. Ik ga geen tomaten plukken.
.
Als mensen geen werk willen doen waar ze in Nederland niemand behalve een verdwaalde scholier voor krijgen en waar ze ook niet voor willen betalen, dan zeg ik: blijft lekker op de bank zitten als de uitkering dat toelaat. Of zoals Zalm zegt: 'Als mensen het leuk vinden moeten ze het vooral doen. Ik doe het niet.'

blawablawa | 20-10-05 | 02:34

@ koekje erbij?
Blijkbaar begrijp je de ballen van mijn reactie. Laat maar joh.

Mare | 20-10-05 | 00:24

BTW,@mare ,als je geen werk vindt, kom je echt in de bijstand,ook met jouw opleiding.Weg duur huis,weg dikke bmw.

koekje erbij? | 19-10-05 | 23:56

@mare, mijn laatste reactie wilde even niet doorkomen,ik gaf je volkomen gelijk. Maar je allerlaatste reatie :-(, ben jij beter ,ofzo? ieder zijn vakgebied,toch? Ik heb mijn eigen pc in elkaar gezet ,nou jij je cv-ketel vervangen!!

koekje erbij? | 19-10-05 | 23:51

Als je nu een blik tomatensoep koop tussen het bier drinken en hangen op de bank in ben je dan ook goed bezig?
Sh*t i had a dream...........

0900-0101 | 19-10-05 | 22:47

Of om Pools te leren...

Dr.D | 19-10-05 | 22:45

Genoeg mensen in ons landje die behoorlijke kennis hebben van het kweken dacht ik zo (lees uitkeringstrekkende thuiskwekers).
Als al die mensen nou eens lekker in de kassen gaan werken...

Fredtheoneandonly | 19-10-05 | 21:55

@ koekje erbij?
Om het simpel te stellen: een IT-er schiet er geen donder mee op om als tomatenplukker aan de slag te gaan; met de opbrengsten kan hij misschien wel JOUW maar niet ZIJN gezin onderhouden en what's more hij heeft geen tijd meer een baan te zoeken die WEL past bij zijn opleiding(sniveau), ervaring en ambitie.

Mare | 19-10-05 | 21:42

logischer je energie en tijd te steken in het ZOEKEN naar een nieuwe baan that is

Mare | 19-10-05 | 21:38

@koekje erbij?
Alle respect voor cv-monteurs met gezin en niet werkende partner hoor, maar als je hoog opgeleid bent en je komt op straat te staan is het logischer je energie en tijd te steken in een nieuwe baan die aansluit bij je werkervaring en capaciteiten dan elke dag uitgeput thuis te komen van een dag op het land werken. Het inkomen dat je daarmee verdient zet geen zoden aan de dijk ten aanzien van de kosten/uitgaven van een bovenmodaal gezin. Er is niets mis met het tijdelijk ontvangen van financiele steun in de tijd dat je zoekt naar nieuw werk. Met luiheid heeft dat niets te maken, eerder met noodzaak. Daarnaast heb je er jarenlang premie voor afgedragen, je kunt dus zonder schaamte stellen dat je er ook recht op hebt. En als fysieke arbeid door iedereen zou worden gezien als 'echter' werk dan mentale arbeid, hadden wij nu niet met elkaar kunnen communiceren. En had je ook dat warme gevoel niet gekregen bij het lezen van mijn posts ;-)

Mare | 19-10-05 | 21:37

En je krijgt ook vieze handen en een soort huidziekte (eelt) en je haar in de war!! brrr ,moet er niet aandenken.

koekje erbij? | 19-10-05 | 21:37

@ mare,maakt mij niet uit hoor,ben al 25 jaar cv-monteur,maar als ik morgen tomaten moet gaan plukken,dan doe ik dat,(liever niet , ik heb het 1 jaar gedaan),maar met een gezin,en 1 inkomen moet je wel.Als je achter een pc vandaan komt en je moet dan tom plukken,das ff wat anders.Dan is het echt werken :-)

koekje erbij? | 19-10-05 | 21:25

Ik zou graag eens sla willen plukken of vooral asperges willen steken (heerlijk om te eten).
Maar ik heb er helaas geen tijd voor, ik heb al een baan!

Rubberen Robbie | 19-10-05 | 20:59

Ik vraag me af hoeveel GS'ers uiteindelijk maar besluiten tomaten te gaan plukken als ze in hun eigen vakgebied tijdelijk geen werk kunnen krijgen. Huichelaars. De meeste werklozen (die ik ken in ieder geval, dat geef ik toe) solliciteren zich het leplazarus. Moet toch behoorlijk steken, als je dan nog wordt uitgemaakt voor luie hond.

Mare | 19-10-05 | 20:52

@blawablawa

Je komt me wat zuur en verbitterd over, typisch iemand die de boot heeft gemist op de arbeidsmarkt en daarom maar gaat zitten afgeven op mensen die wel werk hebben. (je moet toch wat met je vrije tijd) Maar het geeft niet hoor, ik werk wel door en als ik jou daarbij help, doe ik het nog met een glimlach ook.
Nog een fijn leven verder Blawablawa!

Karel Kruizenruiker | 19-10-05 | 20:46

Laat al die allergische mensen zich ook eens realiseren dat er mensen moeten werken opdat ze anders niet niks kunnen.

Degenen die het hardste roepen dat ze een Socialist zijn, zijn de meest associale hufters die er zijn. Kijk maar naar Marcel van Dam

JeWeetWelWie | 19-10-05 | 20:45

@ dr.d ,was het geen noord AFRIKAANS opperhoofd :-)

koekje erbij? | 19-10-05 | 20:19

BTW, tussen niet kunnen en niet willen werken,zit een wereld van verschil.

koekje erbij? | 19-10-05 | 20:15

@ tyfus,tuurlijk heb je geld nodig,maar als er gevraagd of je er eventueel misschien ook voor wil werken,en je blijft liever op de bank liggen,krijg dan lekker de tyfus. (ik blijf ook liever in mijn bed,ipv 07.00 uur op mijn werk te staan)

koekje erbij? | 19-10-05 | 20:11

Zoals een noord amerikaans opperhoofd ooit sprak:
"Onze jonge mannen zullen niet werken want
jong mannen die werken hebben geen tijd om te dromen.
In onze dromen komt de wijsheid tot ons"...

En zo is het als je om je heenkijkt...

Dr.D | 19-10-05 | 19:50

@koekje erbij: Je hebt gelijk, ware het niet dat het in Nederland welhaast verplicht is om een minimumhoeveelheid aan geld te hebben (vaste lasten, voedsel en verzekeringen kosten ook wat.)

Tyfus | 19-10-05 | 19:35

Dus ,als je geen geld,macht,status wil.Dan heb je ook geen uitkering nodig.Niet willen werken,dan ook geen geld,duhh.

koekje erbij? | 19-10-05 | 19:21

amen!

blawablawa | 19-10-05 | 18:24

> Tom Verheulen 19-10-05 @ 17:26
> De reden waarom we dat niet en masse
> doen, heeft te maken met eer.
.
Mooi hoor. Maar je lult. Alle Nederlanders hebben een grote bek vanaf het moment dat ze weten hoe ze 'm open moeten doen. Iedereen weet precies wat zijn rechten zijn en weten ook precies aan anderen te vertellen waar ze recht op hebben. Oude wijven moeten oprotten, want die staan in de weg bij de Appie Heijn en het belastingformulier wordt ingevuld door een gierige boekhouder en de rest wordt zwart bijverdient.
.
De reden voor werk is geld, macht, status, en eventueel ook geestelijke ontplooiing. En dat alles voor het individu en voor niemand anders. Het feit dat jij niet bij het CWI zit heeft precies daarmee te maken. Als de hoeveelheid geld die maandelijks wordt toegeschoven maar groot genoeg is, zoals het netto bedrag van 4400 euro per maand voor Philomena Bijlhout en je wordt zonder enige tegenprestatie afgelikt door de mensen om je heen, dan is de eer snel vergeten.

blawablawa | 19-10-05 | 18:21

@Tom Verheulen amen!

Karel Kruizenruiker | 19-10-05 | 18:15

Kunnen ze zelf mooi tomaten gaan plukken.

irie | 19-10-05 | 17:48

Dit artikel is echt teveel eer voor die geitewollensokkenorganisatie.
Het CWI schermt al jaren met uitstroomcijfers, terwijl ze in de praktijk geen fuck doen om werklozen aan de slag te helpen.
De mensen die na een paar maanden werkeloosheid weer aan de slag zijn geraakt, zijn de mensen die sowiezo al een vrij korte afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Die redden zichzelf wel.
De echt lastige gevallen (bij het CWI aangeduid als fase 4 oftewel "de kneuzen") blijven lekker in de vergaarbak zitten. Mogen eens een keer een training of beroepskeuzetest volgen en daar wordt verder niet naar omgekeken. Dat scoort namelijk niet zo makkelijk als die mensen die uit zichzelf wel weer aan de slag komen.
Wat dat aangaat kun je het CWI wel opdoeken en de uitvoering gewoon overlaten aan de Sociale Dienst en UWV. Alleen heb je dan weer het probleem dat je een paar honderd mensen van het CWI op straat zet en die hebben echt geen flauw benul wat de huidige arbeidsmarkt nu eigenlijk inhoudt.

irie | 19-10-05 | 17:42

@blawablawa
De reden waarom we dat niet en masse doen, heeft te maken met eer. Die uitkeringen zijn niet bedoeld als een alternatief voor werk, maar als een laatste redmiddel als je het zelf niet meer kan rooien. Ieder ander gebruik is misbruik. Iedereen zou dus een morele druk moeten voelen om er alles aan te doen om niet in die situatie te komen. Kom je er dan buiten je macht toch in, betaal ik met alle plezier je inkomsten. Ben je te lam, dan zak je er wat mij betreft maar in.

@ultralinx
Leef je nog in de jaren 60? Het klassenbegrip arbeider bestaat al lang niet meer en Nederland is geen economie op zichzelf meer. Het minimumloon in NL is nog altijd meer dan een uitkering. Dus als je kunt rondkomen van een uitkering kun je t ook van dat loon. En zeg nou niet dat je dan zo veel belasting kwijt bent en het eigenlijk niet loont. Dan weet je eens hoe het voelt om aan de andere kant te staan.

Tom Verheulen | 19-10-05 | 17:26

Serieus, leg mij nu eens uit waarom je niet morgen om 9 uur bij het CWI op de stoep staat. Leg mij dat nu eens uit. Is dat een verantwoordelijkheidsgevoel naar de maatschappij toe of zo? Durf je mij dat wijs te maken?

blawablawa | 19-10-05 | 16:55

> ik kan me maar moeilijk verplaatsen in
> de situatie van beroepswerklozen
.
Dat is demagogische prietpraat. Je kunt je niet verplaatsen in mensen in het algemeen en niet in mensen die niet mee kunnen komen in de maatschappij in het bijzonder. Dat is hoe het is en dat is wat ik gezegd heb.
.
Bovendien als je het teveel moeite vindt om te werken en het zo prettig is om niks te doen, dan stop je daar toch lekker mee. Ga lekker naar het CWI en laat je inschrijven voor werk en een uitkering. Kunnen jullie met zijn tween over de geneugten van beroepswerkloosheid filosoferen.

blawablawa | 19-10-05 | 16:52

@blawablawa

Het klopt wat je zegt, ik kan me maar moeilijk verplaatsen in de situatie van beroepswerklozen, ik heb er grote moeite mee als ik me een slag of 3 in de rondte werk en als ik over het hele jaar genomen de eerst 9 maanden voor de belasting werk, (om o.a. de door jou zo geprezen beroepswerklozen aan een uitkering te helpen)en slechts 3 maanden voor mezelf, dan vind dat ik daar iets van mag zeggen en als jij dat dan narcistisch of psychopatisch vind, dat zegt volgens mij meer over jou dan over mij.
Ik "gok" dat meer reaguurders er net zo over denken als ik.

Karel Kruizenruiker | 19-10-05 | 16:35

Voor alle rechtse rukkertjes die tomatenplukken een mooi beroep voor een ander vinden: doe het lekker zelf. Als die kutbaantjes fatsoenlijk betalen krijg je vanzelf voldoende personeel. Wat die smerige Bakellende regering doet is de grenzen opengooien voor goedkope arbeid zodat we lekker kunnen concureren tegen desperate armoedzaaiers. Houdt de prijzen lekker laag en kunnen de zakkenvullers nog eens extra bijvullen over de rug van de arbeider. De echte crimenelen rijden niet rond in een leren jas op een motorfiets maar zitten met een stropdas in een dikke terreinwagen. AFFA!

ultralinx | 19-10-05 | 16:21

@Karel Kruizenruiker 19-10-05 @ 16:08
Dat is een typische eigenschap van veel ondernemers. Samen met psychopathie. Het feit dat je je beroepswerkloze ziet als standaard en je de vergelijking niet doortrekt en je niet kunt verplaatsen in de mensen die niet mee kunnen komen in de maatschappij (de maatschappij is niet 100% efficient, daarom is dat vangnet gemaakt) icm met de grote kans op narcisme of psychopathie bij ondernemers. Goede gok.

blawablawa | 19-10-05 | 16:20

@Karel, in zekere mate klopt dit ook, beroepwerkelozen zijn mensen die het surplus aan vrije tijd op souperen.
(vrij geciteerd naar; Prof. dr. Wim P. Knulst, KUB - Departement Vrijetijdswetenschappen. Knulst, WP (2000). De maatschappelijke verdeling van de vrijetijd)

Lekker Belangrijk© | 19-10-05 | 16:12

@blawablawa.... ik snap je verhaal, op 3 woorden na..."Net zoals jij" wat is voor jou de reden geweest om de conclusie te trekken dat ik een narcistisch probleem ben ?

Karel Kruizenruiker | 19-10-05 | 16:08

@Karel Kruizenruiker 19-10-05 @ 15:52
Die beroepswerkloze van jou is waarschijnlijk gewoon een narcistisch probleem die ook echt helemaal niks kan. Net zoals jij. Iemand die alles kan en alles doet zit niet in de bijstand. Mensen die in de bijstand zitten, kunnen werkelijk niks of zijn schizofreen.

blawablawa | 19-10-05 | 16:02

@holistic river 19-10-05 @ 15:49
Luiheid inderdaad. En een prachtig voorbeeld van luiheid is wel de wijze waarop jij je conclusies trekt. Dat soort luiheid is wat mij betreft net zo ranzig. Je veegt toch ook je reet af na het schijten? En de geestelijke hygiene wordt voor het gemak maar even verwaarloosd.

blawablawa | 19-10-05 | 15:53

Ik sprak ooit eens iemand over dit onderwerp (hij was en is nog steeds beroepswerkloze) "ik voel me juist sociaal, luister eens, ik heb absoluut geen zin om te werken en stel ook geen hoge eisen aan het leven en mijn uitkering, ik ben redelijk geleerd (hij spreekt zijn talen, Frans, Duits en Engels en een cursus Russische taal is geen probleem voor hem) en als ik echt zou willen zou ik idd een baan kunnen krijgen. Maar als ik nu genoegen neem met mijn uitkering dan laat ik toch iemand anders, die wel graag wil werken zich een slag in de rondte werken"
Als ondernemer zijnde moest ik toen wel ff slikken.

Karel Kruizenruiker | 19-10-05 | 15:52

kan iemand mij uitleggen wat werkeloosheid is ??
als ik bij uitzendbureaus door het raam kijk, zie ik genoeg vacatures, en voor die meeste banen hoef je niet eens hooggeschoold te zijn.
ik kom elke keer weer op luiheid uit...

holistic river | 19-10-05 | 15:49

@ultralinx 19-10-05 @ 14:51
Je hebt een punt. Persoonlijk vind ik dat een aantal zaken in tijd betaald zouden moeten worden. Voor veel mensen is geld geen issue. Wil je een vervuilende Hummer onder je reet, ga dan eerst maar twee weken zitten. Geen zin? Dan alleen een goedkope gesubsidieerde bak met katalisator voor jou.

blawablawa | 19-10-05 | 15:49

@zum kotzen 19-10-05 @ 15:38
Tien procent ongeveer vond snel ander werk. Maar de groep die ze hebben aangeschreven was in beginsel al een verdachte groep. Dus niet onlogisch dat je daar een resultaatje behaalt. Op het totaal aantal werklozen is ht natuurlijk niet veel.

blawablawa | 19-10-05 | 15:44

Netjes hoor, hebben ze toch maar weer 1 op de duizend werklozen voor twee maanden aan de Polenpluk gezet. Dat zijn nog eens resultaten waar je u tegen zegt.

blawablawa | 19-10-05 | 15:41

Fleisch mag zijn kortzichtige telegraaf-visie weer eens tentoonspreiden, maar ik vind het wel frappant dat veel uitkeringstrekkers opeens ergens anders aan het werk kunnen als tuinbouwwerk opdoemt.

zum kotzen | 19-10-05 | 15:38

Tsabaothiemynoia 19-10-05 @ 12:59

Ook ho ho !

Geen tomaten, maar wel:
* asperges
* appels
* komkommers
* augurken

En dat allemaal vet ónder het minimumloon (en de minimumleeftijd).

Van Rechts | 19-10-05 | 15:38

Apart hoe er gereageerd word. Kutwerk is ook werk en idd Lucas het is heel makkelijk om zo te reageren als je het werk niet doet. Maar mensen die wel werken mogen toch wel wat zeggen als er mensne blijken te zijn die niet werken maar er ook geen moeite voor doen. Daarnaast word je nergens toe gedwongen, blijkt wel uit het feit dat bankliggerts ineens gingen solliciteren toen de tomatenkwekerij wel erg dichtbij kwam. Daarnaast komt het geld van de staat, wie durft dan te beweren dat zij niets mogen zeggen over werklozen?

ZI | 19-10-05 | 15:37

Misschien iets voor rijke kindertjes om eens de handen uit de mouwen te steken, weten ze ook wat werken is en kunnen ze meteen hun zakkenvullende ouders informeren.

ultralinx | 19-10-05 | 15:24

Ok een paar mensen hebben het misschien wel eens gedaan in hun studentijd en weten dan ook wel dat het verdomd zwaar werk is, niet iets om een levenlslange carriere van te maken.

Tsabaothiemynoia | 19-10-05 | 15:03

Vroeguh voeren we gewoon met een bootje naar een eiland met nergerts en die maakten we uitzendkracht. Die kosten helemaal niks behalve wat vreten en een paar zweepslagen. Tegenwoordig komen de negerts vanzelf over een hek springen dus waar maken we ons nog druk over.

ultralinx | 19-10-05 | 14:54

Mensen dwingen voor een laag salaris de kutklusjes te doen houdt de prijzen lekker laag zodat de rijke huftertjes goedkoop boodschappen kunnen blijven doen. Ze denken werkelijk aan alles in Den Haag.

ultralinx | 19-10-05 | 14:51

Errr

ultralinx | 19-10-05 | 14:49

Wat lekker belangirjk zegt: prostitutie is ook werk. Als ik niet magz eiken over landarbeid, dan mogen vrouwen ook niet zeuren over porstitutie.

Lucasdelinkselul | 19-10-05 | 14:09

Het Zappa-nummer 'Flakes' is echt op het lijf geschreven van deze nutteloze lieden

Gain Style | 19-10-05 | 14:06

Aangezien pronstituee als beroep door de fiscus erkend is, vind ik dat die werkloze MILF's dat werk niet zomaar mogen weigeren. Met wat glijmiddel is dat zeker als passend werk aan te merken.

Lekker Belangrijk© | 19-10-05 | 13:54

@Tom: neuh, ik reageerde op kakbouter niet op uitkeringstrekkers in het algemeen. Ik bedoel te zeggen dat roepen "kutwerk is ook werk" wel erg makkelijk is als je het zelf niet doet.

Lucasdelinkselul | 19-10-05 | 13:43

@Lucifer: Yo, hier ben ik, beetje laat, maar er moet tenslotte ook gewerkt worden... :) En tegen al degenen die denken dat er genoeg werk is als je maar wil, zeg ik: 1 miljoen werkzoekenden op 100-150.000 vacatures. De rekensom kunt U zelf wel maken.
Omdat een handjevol uitkeringstrekkers profiteur is, betekend nog niet dat iedereen van een uitkering misbruik maakt.

JackRandom | 19-10-05 | 13:42

@ LLL

Dus een uitkering kan ook worden gebruikt als het werk je niet aanstaat? Ik dacht altijd dat het bedoeld was als sociaal vangnet, als je echt niet anders kan. Maar misschien heb ik het wel vekeerd begrepen.

En ja, ook ik heb kutwerk gedaan. Net na mn studie een paar weken in de metaalbewerking gezeten. Het is ook een kwestie van eer, profiteren van de maatschappij is laag.

Tom Verheulen | 19-10-05 | 13:35


En straks weer een nieuwe huidziekte ontdekt. Eelt.

Komkom | 19-10-05 | 13:25

Nog liever een zwerver dan een loonslaaf van het grootkapitaal.

Lekker Belangrijk© | 19-10-05 | 13:16

@ Tsabaothiemynoia 19-10-05 @ 12:59

ik heb sinds mijn 12e in de bloembollen gezeten, telt dat ook?

popo | 19-10-05 | 13:16

@ Tsabaothiemynoia 19-10-05 @ 12:59
Hohoho heb 3 zomers tomatengeplukt voor 6 gulden per uur. 05.30 beginnen 14.00 uur klaar. Vond het al een hele promotie want daarvoor ooit nog eens bij de v&d gewerkt voor -ik weet he nog goed- hfl 2,85 bruto per uur wat netto 2,50 betekende.

Lucifer | 19-10-05 | 13:11

geen vervoer? weten ze dan niet dat men op het platteland een fiets heeft?

en zelfs ik krijg het binnen een week voor elkaar om wat werk te vinden, en dan zie ik er nog wel uit als langharig werkschuw tuig

popo | 19-10-05 | 13:11

wat cabaret voor een K*t smoezen verzint, ik citeer "docter ik ben allergisch voor tomaten maar uueh mag ik dan nog wel gewoon tomaten eten". de fans zullen nu vast wel een caberatier herkennen.

mackie | 19-10-05 | 13:10

IK heb niets tegen werken, maar er gaat zoveel vrije tijd inzitten.

Henrique | 19-10-05 | 13:08

Geen eisen stellen aan werk? Nou liever wel... Veel werk is kutwerk, maar ik weet zeker dat kakbouter dat werk ook niet doet. Gelukkig staat hij aan de zijlijn andere mensen te commanderen. Een echte twaalfde man. Hulde voor de uitkeringstrekkers die zich danmaar lieten korten. Ik zou mij ook niet door slavendrijvers laten commanderen.

Lucasdelinkselul | 19-10-05 | 13:04

Met flink doorplukken kom je best aan 2x modaal.

ventus_aqualis | 19-10-05 | 13:03

Vraag me af hoeveel mensen hier wel eens een paar weken tomaten hebben geplukt voor het minimumloon. Niet veel aan de reacties te zien.

Tsabaothiemynoia | 19-10-05 | 12:59

Uitkeringstrekkers aan het werk helpen is facisme, of zoiets...

Pannie | 19-10-05 | 12:57

Altijd maar die arme werklozen aanvallen;
net of webloggen fysiek zo zwaar is.

Koos Virtuoos | 19-10-05 | 12:46

Het is toch een schending van de mensenrechten als de overheid je uitkering afpakt?

Dr. Faustus | 19-10-05 | 12:46


Bij de pikneus van donner het zal eens tijd worden! Actie!

Multikuli | 19-10-05 | 12:41

Ik heb geen problemen met tomaten, integendeel. Maar ik ben zo allergisch als de pest voor werk!

Lof der Zotheid | 19-10-05 | 12:40

Allergie voor nachtschade?!

Pornstar | 19-10-05 | 12:40

Joehoe Lucas, Jack Random en wannabecool kom er maar in.

Lucifer | 19-10-05 | 12:36

Goede zaak, dat activeringsbeleid. Op deze manier ontdek je vanzelf wie de uitvreters is en wie het goed bedoelt, maar even geen baan heeft.

Annonico | 19-10-05 | 12:26

heb in het verleden als scholier ook wel eens tomaten geplukt; ik was echter kleurenblind en stond weer snel op straat...

kortom nog een leuke suggestie als je als werkloze echt geen trek heb in dat werk ;)

Auke | 19-10-05 | 12:26

En nou niet meer zo mopperen op Balkenende, zie je nou wel dat dit kabinet daadkracht toont...??

KABAAL | 19-10-05 | 12:25

Arbeit macht frei!!

Lekker Belangrijk© | 19-10-05 | 12:24

Werk? Nu is het toch werktijd zou je zeggen.

__dictatuur | 19-10-05 | 12:24

ik heb een CWI-allergie.
Ook heb ik vaak last van bankligger jeuk.

gelukkig heb ik de remedie gevonden: werk.

Stylzz | 19-10-05 | 12:21

Het CWI: Voor wie werken wil, maar nog niet kan. Voor wie kan gaan werken maar nog niet wil....
Geen gezeik, goedverdoeme, eindelijk het bewijs voor wat ik al jaren beweer; Er IS werk, als je maar zoekt en geen eisen stelt. Je werkt om te leven en leeft dus niet om te werken!

Kakbouter | 19-10-05 | 12:20

mn hond heeft mn schoffel opgegeten en de bussluis stond open

wesnanda | 19-10-05 | 12:19

Werkeloosheid is een zegen voor de economie, zonder een reserve op de arbeidsmarkt is economische groei niet mogelijk.

Tyfus | 19-10-05 | 12:18

Slappe hap. Stelletje loosers. Het doet mij goed om te zien dat die uitvreters eindelijk eens aangepakt worden.

Balkenende | 19-10-05 | 12:17

goeie google-ads weer, de allergieshop. Dat ze daar bij het CWI niet aan gedacht hebben...

Big Willem | 19-10-05 | 12:16

POLEN! \o/

MuFFelZ | 19-10-05 | 12:15

Tomaat? SP-tomaat?

Lucasdelinkselul | 19-10-05 | 12:15

Eindelijk eens wat positief nieuws van het CWI. Aanpakken die luie donders die weigeren te werken, kan ik bovendien ook weer eens overdag over straat lopen zonder de hete knoflook adem in de nek te voelen.

Dr. R. Clavan | 19-10-05 | 12:14

Ze krijgen ze nu eindelijk aan het werk, echter 20 jaar te laat....

KABAAL | 19-10-05 | 12:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen