Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Klassiek de ether uit voor Ali B.

opzouten met je knuffelzenderNou hebben de negerts van GeenStijl natuurlijk niks met klassieke muziek. Toch vrezen we dat de maatregel om Radio 4 uit de ether te halen op de nodige weerstand zal stuiten. Straks dus overal sat.schotels in witte wijken. De klassieke zender moet namelijk mogelijk het veld ruimen voor de nieuwe radiozender van de publieken: Fun X genaamd. Dit kersverse multiculti kanaal zendt ' turkpop, r&b, mixpop, reggae, african, 2step en arab' uit. De tiefus, een beetje liefhebber pakt er een o.g. Amerikaanse stream bij in plaats van die subsidierap. Tja, geen fatsoenlijk mens dat Fun X kent, maar deze zender kent in ieder geval wel de juiste wegen. Nederland zou daarmee het eerste Europese land worden zonder klassieke muziek op een publieke radiozender. Ondertussen worden we overspoeld met nieuwe kapotgesubsidieerde knuffelzenders waaronder Fun X. Hoezo, meer keuze. Opzouten met je Ali B. zender en Radio 4 hoort er gewoon bij.

Reaguursels

Inloggen

Dat Ali B staat voor ALI BERBER weet nu iedereen,ja het is een knuffeltone,die door de politieke marketing machine van de overheid misbruikt wordt,om te laten zien dat marokaanse berbers niet alleen stelen,maar ook kunnen schreeuwen als echte mensen!

nummertje | 11-10-05 | 09:27

gewooon weinigggggggg vooroordelen hiero , funx is een multiculturele zender moet ik aan de hollanders hier gaan uitleggen wat dat betekent??????
En sls je nog steeds denkt dat alle buitenlanders een uitkering hebben moet je een x die kleppen bij je ogen weg halen !!! en verder kijken dan je neus lang is !!

farao | 10-10-05 | 15:29

Ali B is de Marokkaanse Bach.

Pannie | 10-10-05 | 07:10

@knutsel
Net na mijn berichtje ben ik biertjes IRL gaan drinken... Nu een houten kop. Begin nú ff met een koggie!

Lof der Zotheid | 08-10-05 | 13:10

@lof
biertje ?

knutsel | 07-10-05 | 20:56

@nepneger
LAPO ipv FIPO! ;-)

Lof der Zotheid | 07-10-05 | 20:43

De lokale publieke neventaakzender van de vier grote Randstadsteden, FunX doet aan kruissubsidiëring. Tijdens een presentatie van Martine Huizinga aan de Algemene Programmaraad Amsterdam gaf de zender aan dat met de landelijke versie van FunX (FunX supported by BNN) die het bedrijf als produktiemaatschappij maakt, het mogelijk maakt dat op de 'eigen' stadsedities (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) meer geregionaliseerde programma's te horen zijn. De Nederlandse Omroep Stichting en BNN betalen FunX voor de produktie van de landelijke editie uit publieke middelen. Daarnaast krijgt FunX (als dochter van de Stichting G4 Radio) van de vier steden alsmede het ministerie van OC&W specifieke gelden om de vier stadsedities te maken. Aangezien in Nederland het stelsel van publieke omroepen telkens regionaal, lokaal en nationaal is georganiseerd met de daarbij behorende financiering, is het normaal gesproken niet de bedoeling dat de publieke nationale omroep lokale of regionale publieke omroepen financiert. Willem Stegeman, algemeen directeur van FunX zegt in reactie een en ander 'een beetje vergezocht' te vinden. "er zijn door de landelijke subsidie programma's mogelijk geworden die in enkele gevallen ook lokaal worden uitgezonden, maar ook andersom," aldus de FunX-directeur.

Bovendien krijgt een PUBLIEKE/ overheids zender SUBSIDIE terwijl zij niet eens voldoet aan de regels van diezelfde overheid / commisssariaat (ICE).

radiorukker | 07-10-05 | 20:12

K'heb nie ech du pest an marokaane ,ma as da so doorgaat krijgik het wel, opflikkere met die koninginneknuffelaar....

bondje33 | 07-10-05 | 19:13

Heb ik het laatste woord???

nepneger | 07-10-05 | 18:52

Nou veel plezier wannabe & memmet M. moslimvriendjes ;) De feiten wijzen echter anders uit, en dat onderzoekje is gebasseerd op ene klein deel van Nederland. Lekker representatief :') Maar goed, leef lekker in je eigen wereld, en geloof wat je moet geloven. Al zal je daar weinig problemen mee hebben, allah ahkbarrrrr....

radiorukker | 07-10-05 | 18:04

@wannabecool 07-10-05 @ 16:24
wheheheheh :-)
Ik denk dat je groot gelijk heb.

Ronnie M. | 07-10-05 | 17:03

Ronnie: Radiorukker is een vd ergsten hier, maak je niet druk. Men vermoed syphylus, dat schijnt de hersenen aan te tasten.

Ignoren die dude, hij is alleen maar zo radikaal omdat hij anoniem achter een beeldschermpje zit te masturberen op zijn taalgebruik.

wannabecool | 07-10-05 | 16:24

Dit gaat toch niet meer over muziek? Sorry hoor maar ik vind het knap zielig dat sommige zogenaamd 'fatsoenlijke' mensen hier andere culturen zo naar beneden halen! Tegenwoordig verstaat men onder allochtonen alleen nog maar de moslims en onder de moslims de marokkanen en turken!

versemama | 07-10-05 | 16:19

@radiorukker 07-10-05 @ 12:29
Ik hoop dat je medelanders trots op je zijn, met al je uitspraken.
enne wie noem jij hier sukkel?? omdat ze de doelgroep 25-35 jaar maar 8% scoren? FunX is een jongeren radio, voor en door jongeren. Dus 25-35 boeit niet, is wel mooi meegenomen.
Wat jij niet weet, wat ik en een gemiddelde luisteraar van FunX wel weet is dat er veel mensen luisteren via internet en van elke hoek in dit land bellen mensen naar de studio.
Trouwens je loopt wel te zeiken over FunX lees je threads maar ff na.
En nog steeds associër je FunX met geitenneuqers en je denkt nog steeds dat ik een turk ben maar dan ben jij een marokaan. (kinderachtig hé)
Maar je vraagt je af in hoeverre FunX verantwoord is?
Het is moeilijk te zeggen, het is en blijft commercieele radio. Maar ja elke dag worden leuke onderwerpen besproken mag je je mening kwijt, er word gediscusseerd maar dit interesseerd je niet. Jij heb gewoon een zwaar moslim fobie en jij associërt alles wat allochtoon is met moslims.
Persoonlijk vind ik dit een grove belediging, maar ja dit is niet persoonlijk.

maareh Radiorukker, Gegroet, het gaat je goed en ga maar lekkah dood!!

Ronnie M. | 07-10-05 | 16:18

@lof 10:58
Lekker, met jou altijd !
(En sorry dat ik ietwat fel van leer trok maar mijn gevloek is me heilig !)

knutsel | 07-10-05 | 12:47

@ronnie/memmet M.: Je blijft gewoon een turk, gezien je met termen als kaaskoppen loopt te smijten en wel erg pro-fun x bent. Je vergelijking met de AH & cola gaat helemaal niet op. Bovendien kanker ik niet op Fun x maar zet ik mijn vraagtekens bij deze zender, de inhoud en in hoeverre het verantwoord is om deze zender in de plaats van radio 4 te zetten. Als je een beetje had gelezen dan kom je tot de conclussie dat ik dit dit hele draadje al deed. Maar ik snap natuurlijk, gezien je teveel met die andere culturen omgaat, je IQ nou eenmaal niet zover rijkt dat je ook snapt wat een ander schrijft.
En denk even lekker voor je zelf zou ik zeggen, je weet helemaal niets van mij, dus ook niet in hoeverre in open sta voor andere culturen, laat staan de omgang hiermee. Enneh, ja inderdaad Fun X is de grootste..... onder een minderheidsgroep in de randstad. Dat was al vanaf het begin duidelijk, dus wat mekker je nou de hele tijd schaap? Oh en nog een nakomend bericht voor je: Inmiddels heeft de SP vragen gesteld over deze dwaling van de publieke omroep. Dus ik vraag me af inhoeverre er nog mensen zijn die jouw mening delen. Bovendien laat dit draadje ene heel andere mening zien. Dat er maar een paar stakkers zijn zoals wannabemoeslimcool die jouw mening deelt, wil nog niet zeggen dat de hele wereld achter je staat.
Hou je nu op met zeuren? Want onderbouwen met magere cijfertjes win je het niet mee. En daarmee vergeet je ook de categorie die er onder valt 15 - 25 jaar sukkel! Onder de doelgroep 25 - 35 jaar scoren ze nog maar 8% ! En let wel, in de randstad. De rest van NL niet meegeteld, en dat is niet vanwege het niet elders in de ether is te ontvangen, maar kortweg omdat er in de randstad relatief meer allochtonen wonen die liever naar schaapgemekker en oerwoudgeluiden willen luisteren. Dat zij niet openstaan voor andere culturen waar jij het over hebt en waar je mij van beticht bewijst die allochtone doelgroep anders wel. Want die luisteren liever naar een baviaan op een trommel dan wat de cultuur hier te bieden heeft. Jammer, en het geeft nog eens goed aan waarom de doelgroep 15 - 25 zo dom is als een achtereind van een varken. Omdat ze gewoon niet worden opgevoed. Zelfs muzikaal niet!

radiorukker | 07-10-05 | 12:29

filter 07-10-05 @ 09:12
Tijdje geleden was er een hele interessante documentaire van zo'n hondert procent politiek correct ultralinks multiculti VPRO hippiemeisje, Sunny nogwat. Ze moest samen met haar hippievriend een school zoeken voor haar zoontje in amsterdam, nou was er een school om de hoek maar die was 99% zwart!
Ze heeft in die documentaire een uur naar uitvluchten lopen zoeken om dat kind maar niet op die zwarte school te hoeven doen, ging dus uiteindelijk naar een witte vrije school 4 kilometer verderop.
Haar uiteindelijke excuus: 'mijn zoontje heeft zo'n rijke fantasie, die wordt op die zwarte school waarschijnlijk niet gevoed'
Ik heb zelden zo'n walgelijk voorbeeld van het linkse racisme en ubermenschgevoel in de praktijk gezien moet ik zeggen, uiteraard ook weer van zo'n meisje dat bij elke anti Verdonk demonstratie waarschijnlijk vooraan staat...

Pannie | 07-10-05 | 11:37

@lof

Ik weet het, ik wilde alleen nog even duidelijk hebben voor de anderen dat ze niet denken dat nou ja, minder bedeeld ben.

Ja lekker,

Koffie , met iets lekkers.

nepneger | 07-10-05 | 11:28

@nepneger 07-10-05 @ 10:47
Wij hebben deze discussie in iets andere vorm gisteren al gevoerd en afgerond, toch? Wilde alleen nog even een reactie geven op knutsel...

virtueel biertje? Of liever een koggie op dit tijdstip?

Lof der Zotheid | 07-10-05 | 10:58

@radiorukker 06-10-05 @ 21:34
Grappig he dat meer mensen de zelfde gedachte als ik delen. En van mij zijn er nog veeeeeeeeeeeeeeeeeel meer.
Wat ben jij een kk kindje, en je maatje NoClass24, ow my god.
Volgens mij, zijn al jouw vrienden kaaskoppen, als je dan vrienden hebt en ga jij niet om met diverse culturen. Is jammer voor je, je word er alleen maar beter van.
Kijk, je loopt de hele tijd te zeiken dan Radio4 moet wijken voor FunX, en jij gaat dus kankeren op FunX. Dat is toch niet logisch, wat die hoge pieten in het bestuur hebben dat besloten(of gaan dat beslissen). Voorbeeld. Albert Heyn haalt Pepsi uit het arssortiment en ipv daarvan komt Coca Cola. Je gaat toch ook neit kankeren op Coca Cola?????
Dat doe je nu dus wel.
FunX is gewoon de grooste en Radio4 helaas niet.
En je vergeet nog 1 ding. FunX draait muziek die op geen enkele radio zender kan horen.
Nederland is multicultureel PUNT!
PS. Ik ben geen turk of Mocro, Anti of Afrikaan, geen nederlander, spanjaard of amerikaan, rara wat ben ik dan?

www.radio.nl/2003/home/medianieuws/010...

Ronnie M. | 07-10-05 | 10:54

Hey fleisch! Wel eens wakker geworden met Bach? Das hetzelfde als een lekker weekendje met balkie en donnie naar de bjoetiefarrum.

gebbetje | 07-10-05 | 10:53

Bij mij was het meer een soort van sarcasme btw dat gebruik vna het woord kanker.

nepneger | 07-10-05 | 10:47

@knutsel 06-10-05 @ 16:18
Yep, ik kom uit 010. Nope, ik verbied niemand om in zijn of haar argumentatie 'Kanker' te gebruiken. De vraag of ik familieleden heb verloren aan kanker doet er zelfs niet toe. Reeds sinds jaar en dag ben ik trotse seizoenkaarthouder in de Kuip. Voor de kenners: vak T. Daar hoor je idd de ene 'kanker' na de andere voorbij komen. Het zal mij daar niet weghouden. En in die setting 'past' het meer dan hier. Persoonlijk vind ik het gebruik overal stuitend. En zoals eenieder de vrijheid heeft om het woord 'kanker' te gebruiken, heb ik de vrijheid om 1. daar iets van te vinden en te zeggen 2. Die persoon op het ampele gebuik van het woord 'Kanker' in de 'negeermode' te zetten...

Hier wordt echter een discussie gevoerd. En het doel van een discussie is het overtuigen of overtreffen van de ander. Het gebruik van het woord 'kanker' versterkt je argumentatie niet. Sterker nog, ik citeer MadeGo (06-10-05 @ 16:48): "Vervelend voor jou is wel dat het effect van het woord Kanker als krachtterm op een beeldscherm vrijwel nihil is en nogal DOM overkomt." Dit klopt namelijk. Waarschijnlijk vanwege de associatie met de bevolkingsgroepen die normaliter deze terminologie gebruiken. Andersom geredeneerd, de mensen die mij wél kunnen overtuigen zullen nimmer het woord 'kanker' in hun argumentatie gebruiken.

Lof der Zotheid | 07-10-05 | 10:35

even inhaken op de paar vorige posts.

Islamitiesche muziek heeft naast vershillen in gebruik vna intervallen ook een heel ander ritme gevoel.

Ik wil eevn opmerken dat wat je nu krijgt, even als voorbeel dmischien beetje overdreven. maar we zien dus dat rap en hiphop op tv(de box) soms mensen kan inspireren tot bepaalde daden (cabo pimp unit??). is iets wat albert einstein al heeft voorspeld. hij zei dat als het europese ritme gevoel wat vanuit het hoofd komt in aanraking komt met oosters en afrikaans ritme gevoel wat vooral uit de heup komt het slecht is voor beide partijen en er vreemde dingen kunnen ondstaan.

dit hoefd niet perse. kijk maar naar zuidamerikaanse muziek. maar ja dat is ook beina hondert procent europees. met mix van plaatselijke muziek stijlen.

nepneger | 07-10-05 | 10:08

En die rustgevende islamitische lofliederen die je hoort als achtergrondmuziek tijdens onthoofdingsvideo?s dan?

zum kotzen | 07-10-05 | 09:41

In de Palestijnse gebieden worden veel lofliederen gemaakt ter ere van de dappere shahid's die zich in een bus of restaurant vol burgers opbliezen. Komt dat ook op FunX?

zum kotzen | 07-10-05 | 09:39

Arabische muziek bestaat veelal uit kwart tonen, die qua frequentie niet op westerse muziekinstrumenten te vinden zijn.
Daarom verstaat de oorpsronkelijke westerse bevolking deze muziek niet, net als het gammalagallei taaltje.
Een OPENBARE school gaat nu ook al islam onderwijzen.
Mag ik dood?

Kwajoep | 07-10-05 | 09:31

Het is natuurlijk wel zo dat een aantal instrumenten zijn oorsprong vindt in de arabische wereld, neem bijvoorbeeld de moderne gitaar, die als voorloper de luit had, die waarschijnlijk weer is afgeleid van de arabische al'ud (of oet), maar ik betwijfel of ze daar op funX aandacht aan besteden...
www.hku.nl/mt/kennis/muziek/grout/inst...

knutsel | 07-10-05 | 09:23

wannabecool [àls hij zo'n eng PC typetje is - en niet een domme moeslim] heeft heel wat op z'n geweten. Nèt als LLL.
.
?Politieke correctheid is een vorm van dédain, het is paternalisme. Je spreekt de mensen niet aan op wie ze zijn, maar op hun huidskleur, op hun religieuze identiteit. Terwijl je ze net zonder taboes op hun Nederlands burgerschap moet aanspreken.?

Censuur en zelfcensuur

?Politiek correcte lieden hebben een nieuw soort slachtoffers geadopteerd, over wie niks mag gezegd worden: ?Wij zijn de nobele, moreel superieure beschermheren van die mensen?. Dat is een vals, schadelijk discours dat leidt tot censuur en zelfcensuur.?

Rem op integratie

?Die politieke correctheid heeft het integratieproces van nieuwkomers zelfs aanzienlijk geremd omdat reële problemen niet benoemd mochten worden. Daardoor hebben we enorm veel kostbare tijd verloren.?
.

Ik persoonlijk hou de extreem Politiek Correct figuren mede-verantwoordelijk voor alle slachtoffers die gevallen zijn - en alle slachtoffers die nog zullen vallen - in naam van de Islam.

filter | 07-10-05 | 09:12

Een goedeochtend, ben lekker opgestaan zet zet net lekker rustig radio 4 aan en geniet.

Jongens nog even wat. als fun x in plaats van radio 4 komt wordt er nog meer afgenomen van de mensen die deze maatschappji na de oorlog hebben opgebouwd. er zijn al discussies over de pensionfondsen etc. moet er nou nog meer van af. een beetje respect voor die mensen is hier volgens mij wel op z'n plaats.

nepneger | 07-10-05 | 09:05

?@radiorukker, als dat nodig is om mensen zoals jouw een maagzweer te bezorgen, zodat je eerder dood gaat, vindt ik het prachtig...

. wannabecool 06-10-05 @ 13:41?

Ah leuk, de ware aard van wannabecool komt even boven drijven? als je wannabecools dogma?s niet deelt, mag je ongezien doodvallen. Onze fijne democratische vriend wannabecool? rot ff heel snel op naar de goelag archipel, misschien dat er nog wat geloofsgenoten van je over zijn om te laten zien hoe geweldig dat ultralinkse experiment uitpakte.

@iSlamDunk
Tsja wat kunnen wij er nou aan doen dat de geweldige arabische cultuur ons geen componisten a la Bach, schrijvers als Shakespeare, denkers als Pascal en wetenschappers als Einstein heeft gebracht?

zum kotzen | 07-10-05 | 08:37

Al die componisten als Mozart, Tsjaikovski, Vivaldi of Ravel waren blanke westelingen, dat is natuurlijk racistisch ten opzichte van de minderheidsgroeperingen die zichzelf hierin niet kunnen herkennen. Goed dat we ghettorap hiervoor in de plaats krijgen, zo kunnen we groepen allochtone jongeren beter bij de samenleving betrekken en voorkomen we radicalisering.

iSlamDunk | 07-10-05 | 01:48

Ik begrijp trouwens niet waarom de staatszenders nooit eens een Turks of Marokkaans nummer tussendoor draaien, of doen ze dat wel? En dat hoeft niet van die jankmuziek te zijn, maar je maakt mij niet wijs dat daar nooit iets fatsoenlijks bij zit.
Maarja al die linkse figuren bij de radio zijn alleen maar antiracistisch met hun mooie praatjes, maar daden ho maar.

Pannie | 06-10-05 | 23:26

's-nachts luister ik wel eens naar 4.

Ik herinner me dat een tijd terug ook op 747 AM rap en oerwoudmuziek enkele uren te 'beluisteren' was, waaronder om 7 uur 's-morgens, als mensen als ik even wat verstrooiing willen voordat we naar ons werk gaan. Dat werd beeindigd omdat de commercielen een rechtszaak hadden aangespannen, vanwege oneigenlijk gebruik van 747 AM.
En nu proberen ze dit.. En dat terwijl iedereen weet dat hun beoogde doelgroep elders afstemmen. Maar ja net als TVWest krijg extragratis subsidie om je vegeterende organisatie te betalen.

Ongelooflijk. De linkse indoctrinatie binnen de Staatsomroep gaat onverminderd voort. Wanneer houdt dit op? Omgezien de tyfus als dit doorgaat.

cor123 | 06-10-05 | 23:02

wannabecool is high of bezopen of zo, zijn reacties zijn nog onsamenhangender en vreemder dan normaal.

NoClass24 | 06-10-05 | 22:23

@wannabecool: so what? Jaloers dat jij dat niet kan aan een nieuw scootertje? Tja, die moet je jatten he?

radiorukker | 06-10-05 | 22:19

De vrouw van Zalm geeft al zijn geld uit.

wannabecool | 06-10-05 | 22:13

Ik dacht dat hij opgenomen was voor een slaaptabletten verslaving.En eminem afgeknald hmm nu wou ik bijna dat hij er niet mee gekapt was ;)

NoClass24 | 06-10-05 | 22:11

Hm typisch dat vriendje toni er niet meer is.. alhoewel, zon is onder gegaan, dus die zal nu wel aan het eten zijn geslagen ;-)

radiorukker | 06-10-05 | 22:11

Eminem is geloof ik ermee gekapt. Anderzijds was ie wel afgeknald :')

radiorukker | 06-10-05 | 22:10

@ radiorukker, juist public enemy nwa enz rap van voor de eminems en 50's van deze wereld !!

NoClass24 | 06-10-05 | 22:07

@NoClass24: Tja, de tijden van public enemy enzo ligt ver achter ons. Dat was ook geen rap zoals we dat nu kennen. Veel bitches, ho's en bling-bling. Je kan stellen dat die hele scene verziekt is door negerts die graag de wannabe bajesklant uithangen. Dat is nou eenmaal in. Dieptepunt was toch wel het afknallen van een van de mannen van Run DMC. Ook al een legendarische rap icoon.

radiorukker | 06-10-05 | 22:02

@ radiorukker, behalve de loverboy's kunnen ze niet eens een mini betalen man.Zoveel levert het nou ook niet op tasjes en mobieltjes jatten ;).@ bethunderd ik vond de underground rap van *vroegah* nog wel wat hebben eigenlijk...

NoClass24 | 06-10-05 | 21:57

@NoClass24: Idd :') En het liefst springen ze achter op de scooter bij ali, om vervolgens rijdend het winkelcentrum te terroriseren, voorzien van de woorden 'wollah' en zwaaiend met een zakmesje...... Dat zal vast indruk maken op een bReEzAh sletje ;-) Nog even fun x aan op de ingebouwde autoradio, en je bent de bom!

radiorukker | 06-10-05 | 21:55

Oke ik haat rap.. De tering met die herrie. Is voor figuren die te lui zijn om gitaar o.i.d. leren te spelen.

bethundered | 06-10-05 | 21:54

@radiorukker, kansloos volk voelt zich helaas al snel aangetrokken tot rap en laten we eerlijk zijn GaNGsTah spelen in almere/limburg enz is ook wel stoer ;-).

NoClass24 | 06-10-05 | 21:51

@NoClass24: Ik mis eigenlijk nieuwe raps van OVC & Dj Tury. Dat waren toch wel kansloze rapklassiekers. Ik vermoed dat toni-ronnie-memmet er fan van is! Pff die namen allemaal. Ik noem hem gewoon nirommet.

radiorukker | 06-10-05 | 21:45

@ nepneger, Thijs bosma een klassieker ! Vast een fan van funX.@ radiorukker, turkpop en kansloze hangjongeren die rappen over wat ze met chickies doen is ook Te grappig ;-).

NoClass24 | 06-10-05 | 21:43

lol @ nepneger!

radiorukker | 06-10-05 | 21:41

@NoClass24 @21:35: Inderdaad :') Ik snap nu nog niet wat er zo geweldig is aan dat Fun X. De naam vermoedt dat je er om moet lachen.. en nu schijnen ze lachwekkende muziek te draaien ;-)

radiorukker | 06-10-05 | 21:39

pas op toni is ene hoog opgeleide jongen, oogstwaarschijnlijk neuqt hij het liefst breezaHs en had hij donker geboren willen worden.

zoals deze
of?? ben jij dat ??
www.swoos.com/Overige/pictures/Thijs-B...

nepneger | 06-10-05 | 21:39

@ radiorukker, hun nederlands is in ieder geval even slecht & warrig ;-).

NoClass24 | 06-10-05 | 21:35

Ah Ronnie/ Memmet M. is terug onder de naam Toni ;-)

radiorukker | 06-10-05 | 21:34

Wat een hoop onzin wordt er uitgekraamd, zeg. Eerst even wat feiten:
FunX wordt niet gesubsidieerd. In het bericht staat ook nergens dat zij gesubisidieerd worden of gaan worden.
FunX, noch de luisteraars hebben gevraagd om het verwijderen van Radio 4 uit de ether.
Verder mag je het vooral de overheid en dan met name het ministerie van Economische Zaken kwalijk nemen, dat zij deze kunstmatige schaarste in stand houden. In een beetje stad als Brussel, Parijs, New York, etc. heb je bij elke aanraking van je tuner een zender. Dus 5 tot 10 klassieke zenders, een hoop pop zenders, r&b, folk en zelfs polka muziek. Voor een ieder wat wils. De ether behoort tot de bevolking en als de bevolking bepaalde muziek, nieuws of andere geluiden wil horen, dan moet dat kunnen. Maar nee, de overheid houdt de schaarste in stand en vraagt vervolgens miljoenen van de commerciële zenders om hun eigen commerciële zender(s) in de lucht te houden, zoals 3FM.
Dus mensen, richt je pijlen op de overheid en niet op de medenederlanders, die ook recht hebben op een 'eigen' station. Overigens is dat station goed beluistert en niet alleen door allochtonen. Behalve arabische en turkse muziek, wordt er ook Afrikaans, Frans, Spaans en jawel ook Nederlandstalig gedraaid. I.t.t. 538 en yorin hoeven zij zich niet te schikken naar de platenbonzen maar draaien ze muziek waar hun publiek naar wil luisteren.
Ik vind het wel frappant, als deze steunbetuigingen voor radio 4. Ik vind het een fijne zender, maar alle pleitbezorgers van radio 4 in dit forum ook daadwerkelijk naar radio 4 luisterden, i.p.v. nu schijnheilig voor radio 4 te zijn om tegen allochtonen te zijn, maakte radio 4 nog een kans. Nog sterker, dan zou er een commercieel radio 4 zijn, dat heel veel geld kon verdienen.

rover | 06-10-05 | 21:32

@ Toni, mijn excuses ik wou je niet voor je hoofd stoten.Het ligt aan mijn opleiding.

NoClass24 | 06-10-05 | 21:30

opmerkingen zoals deze

Flikker toch op... het is wel leuk geweest nou... en wie het niet bevalt, of iets mist gaat maar lekker in een land wonen waar het in het standaard pakket zit.

Toni | 06-10-05 | 21:29

@ Toni, Wauw een hogere opleiding dan de meeste die hier reageren.Mag ik je aanraken ?

NoClass24 | 06-10-05 | 21:28

2 toni nee ze rijden niet mee rond in rotterdam maar bestaan nog wel. en wat er nu dreigt te gebeuren is dat dat poepzendertje een goed radiostation wegneemt.

Zou je even willen kijken naar hoe weinig de overheid nog stopt in de nederlandse cultuur en dan vooral klassieke muziek en de minder populaire stromingen.

Als die zender het zo goed doet hebben ze kennelijk die ruimte helemaal niet nodig. of wel. ??

nepneger | 06-10-05 | 21:28

@wannabecool 06-10-05 @ 21:14
Dapper om te roepen als de desbetreffende persoon niet meer aanwezig is.

bethundered | 06-10-05 | 21:26

Misschien luisteren ze idd intensiever maar dat kleine aantal dat intensief naar radio 4 luistert weegt nog altijd niet op tegen de honderdduizenden die dagelijks minder intensief naar FunX luisteren naar mijn mening

En over mijn opleiding.... je weet niet waar je het over hebt want ik vrees toch echt dat die een stuk hoger is als die van de gemiddelde bezoeker hier

En dat klasieke muziek de basis is van de hedendaagse muziek of niet dat zal allemaal best wel
Maar stel dat het de basis is dat betekend toch niet dat het kunstmatig in leven moet worden gehouden. De huifkar is ook de basis van de huidige tram maar ik zie toch echt geen huifkarren meer rijden hoor in het centrum van Rotterdam

Toni | 06-10-05 | 21:24

overgaan, gsm's gaan af en over

wannabecool | 06-10-05 | 21:22

</bitchmode off>

wannabecool | 06-10-05 | 21:20

@ toni
Definieer racisme......

nepneger | 06-10-05 | 21:19

@NoClass24 Sarcasme is wel aan mij besteed racisme helaas niet

Toni | 06-10-05 | 21:17

@ toni

Er zijn meer dan 20 mensen die naar klassieke muziek luisteren. mischien zijn het er minder dan naar funx maar er wordt ook niet door iedereen elke dag de hele dag door naar geluisterd. mensen luisteren naar radio 4 om daadwerkelijk te luisteren niet als bijzaak. dus de aandacth die ze krijgen als radiostation zal wel 4 keer hoger liggen dan bij fuck x.
ook moet je niet zo tekeer gaan tegen klassieke muziek. het is de basis van meer dan dat jij hebt geleerd op je (kuch) opleiding.

Of ben je zoiemand die wil zeggen dat alle hedendaagse muziek van de afrikanen en arabieren afstamt ??

sorry als ik niet de aziaten meereken. maar je snapt hopelijk wat ik bedoel.

nepneger | 06-10-05 | 21:17

Brusselman:

terwijl de grootst mogelijke racistische prietpraat aangaande de arme gediscrimineerde autochtone bevolking van zijn -zonder twijfel bevoegde- zijde afkomstig is.
. Brusselmans 06-10-05 @ 15:25

erm?

Dat is een nare opmerking.

wannabecool | 06-10-05 | 21:14

@ wannabecool, hoe smaakt het bier ?!? En waar gaan GSM's in ?

NoClass24 | 06-10-05 | 21:13

Ik haat reclames waarin GSM's over gaan

wannabecool | 06-10-05 | 21:12

nieuwslicht zometeen over griep epedemie uit 1918 in .eu met 5 miljoen (?) doden

wannabecool | 06-10-05 | 21:11

@ Toni, het begrip sarcasme is aan jou niet besteed he ?

NoClass24 | 06-10-05 | 21:10

ow ok als je de reacties hier zo leest krijg je wel een vreemd beeld van de bezoekers hier idd. Maar ik ben blij dat je het even meld

Toni | 06-10-05 | 21:09

Toni: Rustig, veel gekken hier, maar ze zijn niet representatief voor .nl. shill! :)

Check het maar even uit.

wannabecool | 06-10-05 | 21:07

getverdemme weer een zender met van die vmbo muziek. Waarom is het zo belangrijk dat jongeren 'bereikt' worden. De ouderen van dagen zijn kennelijk ondergeschikt....

baviaan | 06-10-05 | 21:06

ow dus jij geeft liever 20 mensen die graag naar klassieke muziek luisteren de zin dan honderdduizenden die naar FunX (die ongeveer 5% turkpop draait) luisteren de zin.

Pas maar op voor je het weet krijg je de nobelprijs voor de economie

Toni | 06-10-05 | 21:03

Lof der Zotheid 06-10-05 @ 15:35

ok, komen we op terug

. Brusselmans 06-10-05 @ 15:39

@ Lof der Zotheid

quote:

Maarre, kom daar eens mee om met een linkse meerderheid op het moment, niet dat aan de rechterzijde men staat te springen om dergelijke acties maar van Femke, Wouter en Jan hoeven we toch geen lastenverlaging te verwachten.

Er heeft zich al een rechtse revolutie afgespeeld in Nederland volgens mij.

Nu komen de gevolgen.

Biertje!

wannabecool | 06-10-05 | 21:01

@MAXIMO , die was gruwelijk ja en dan niet op een goede manier ;-).@Toni het draait niet over de zeer slechte smaak van de jeugd die fun X vet hard vind, maar het feit dat klassiek ervoor moet wijken.

NoClass24 | 06-10-05 | 20:57

@NoClass24
Over Turkpop, Kylie van die aksent heaumeaux was toch de nr.1 zomerhit hier in Nederland van 2005, geloof ik.
Over slechte smaak gesproken....

MAXIMO | 06-10-05 | 20:53

@noclass24 wat is er dan precies mis aan turkpop volgens jou? De een luistert dance de andere turkpop

Toni | 06-10-05 | 20:49

@ Toni, de behoeften van mensen die turkpop vinden roeleren mogen wat mij betreft Nooit bevredigd worden.

NoClass24 | 06-10-05 | 20:46

@NoClass24

Ok is duidelijk smaken verschillen jij houdt er blijkbaar niet van. Maar honderdduizenden andere mensen wel en dat zijn er stukken meer als liefhebbers van klassieke muziek. Vind je het dan ook geen goed idee dat belastinggeld wordt besteed aan de bevrediging van de behoeften van die grote doelgroep ipv aan die 20 luisteraars van radio 4

Toni | 06-10-05 | 20:44

@ Toni, Helaas heb ik het weleens geluisterd vol afgrijzen heb ik mezelf dat aangedaan.Nog steeds word ik 's nachts huilend & zwetend wakker.Dus snel richting Fok! waar je mening wordt gewaardeerd.Loser...

NoClass24 | 06-10-05 | 20:35

Wat voor losers zijn jullie

-Ten eerste bestaat FunX al een aantal jaren
-Ten tweede is dit station waar het te ontvangen is (in de 4 grote steden) het grootste radiostation, groter dus dan 538 en 3fm. Dat jullie het niet kennen zegt dus meer over jullie dan over FunX

Ik raad je aan om eerst een keer te luisteren en dan te oordelen. Aangezien je waarschijnlijk ergens in Drenthe woont en dus geen FunX in je ether hebt, heb je hier de link www.funx.fm

O ja btw ik ben 100% NLs

Toni | 06-10-05 | 20:33

hahha nieuw, Fun X is het populairste radio station van Rotterdam en omstreken. En is nu nog alles behalve gesubsidieerd. niet zo gek dus dat het een nationaal wordt uitgezonden. dat radio 4 er dan weer afmoet slaat nergens op trek gewoon de licencie in van een van die pop zenders die toch allemaal dezelfde muziek draaien (noordzee of veronica of zo).

nldagathon | 06-10-05 | 20:32

@MAXIMO
Begrijp het nu eens een hoop Nederlanders zijn dat geknuffel zat... Hoewel ik een echte knuffelaar ben. ;)

bethundered | 06-10-05 | 20:29

Ik begin toch een enigszins fascistisch beeld te krijgen van de klassieke muziek luisteraars....

MAXIMO | 06-10-05 | 20:13

waarom geven we ze niet gewoon een vlieland of ameland, allemaal daar heen deporteren en laten luisteren naar fun X en laten wonen in de marokaanse/turkse straatjes

luckystrike | 06-10-05 | 20:12

radio 4 moet blijven , laat ze die schijtzooi in hun eigen land gaan luisteren/uitzenden.

goedendag | 06-10-05 | 20:07

@Klukkluk, nee jij bent van deze tijd, owowowow!

Fayus | 06-10-05 | 20:03

Etherradio is zoooo 1993!

Klukkluk | 06-10-05 | 19:57

@Fayus
Precies!

MAXIMO | 06-10-05 | 19:45

Zoveel mensen, zoveel wensen, what the heck? Lokale omroepen zat vlgns. mij. Radio 4 was ook al moeilijk te vinden (straffe vingers voor nodig), dus doe maar je best, dan is er genoeg. Maar wegnemen vind ik geen optie. Weer een cult minder.

Fayus | 06-10-05 | 19:44

precies knutsel, waar is de kwaliteit gebeleven van de nocturne in E mineur van Chopin???

Nee, het is belangrijker te bleren met zijn allen oh oh oh oh je bent mijn hartendieieieieieieiieief.

pronto | 06-10-05 | 19:40

@pietje precies
Dat de omroepen in hun programma's veel jongeren hebben rondlopen wil nog niet zeggen dat zij de jongere doelgroep dienen laat staan de urban-doelgroep.
BNN is naar mijn weten helemaal niet zo populair onder jongeren omdat de programma's niet echt aanslaan, en MAX moet zich ook nog zien te onderscheiden met een voor ouderen gemaakte programmering.
Ik geef BTW niet af op iemands smaak, ik overdreef misschien inderdaad met de pre-historie, sorry indien het zo is overgekomen, vervang 'prehistorische' door 'eeuwenoude dan maar....

MAXIMO | 06-10-05 | 19:40

Pietje, je zegt het.
De klassieke muziek is een wereld op zich.
We hebben speciale opleidingen voor muzikanten, waar het niveau erg hoog moet zijn en de competitie harder is dan op Wallstreet. De klassieke muziekindustrie is op geen enkele wijze te vergelijken met de popindustrie. Het gaat om serieuze muziek, wat mij betreft de schoonste der kunsten, en dat willen ze nu van de radio halen ? Dit plan is zo absurd dat het bijna een slechte grap zou kunnen zijn...

knutsel | 06-10-05 | 19:37

@radiorukker 06-10-05 @ 19:08 , dat geloof ik ook niet inderdaad.Maar toch triest dat je jezelf ronnie noemt als het achmed is ;-)@ pietje precies, goed betoog sluit me er volledig bij aan. Hulde !

NoClass24 | 06-10-05 | 19:28

@ MAXIMO

"De publieke omroep is er ook voor hun, nou ja tot nu aan toe nog niet.....
Er moet dus iets voor deze jongeren komen." en "Maar ik denk toch dat de klassieke muziek luisteraar niet echt een radio-luisteraar is.
Die heeft zijn collectie immers al lekker goedkoop aangevuld bij de Kruidvat ofzo....."
.
Publieke omroep niet voor jongeren??? Waarom denk je dat MAX er gekomen is vriend? In soaps lopen dokters van 21, op BNN ben je met 25 al een oude roede, IDOLS, Top of the Pops, ALI B op elke zender, en ga zo maar door.... Om over het radioaanbod nog maar te zwijgen....(toegegeven dat zijn meest commerciele zenders, 538, Arrow, rtlfm, skyradio, radio 10 gold, city-fm... allemaal popzenders. Er is maar een commerciele klassieke zender en die is NIET via de ether te beluisteren!)
.
En nee, je hebt duidelijk geen beeld van een klassieke muziek luisteraar.
Die Kruidvatcollectie is de popi-doorsnee van wat elke klassike muziekliefhebber al jaren in zijn kast heeft staan. Dacht je dat zo'n commercieel bedrijf een risico gaat lopen met muziek die wat minder gemakkelijk in het oor ligt? Beethoven, Mozart en Bach hebben ze nu gehad.... Dat zijn nu net de componisten waarvan jij zelfs wel eens gehoord moet hebben.... Kortom, ook zij spelen op safe en richten zich juist op de massa die nog nooit of zelden met klassiek in aanraking komt en dan juist voor een paar lousy euries zich geen buil kan vallen... Een beetje behoorlijk klassieke CD ligt rond de 30 a 40 Euro (goede uitvoeringen van toporkesten met niet-ganbare klassieke muziek)
.
Je laatste post is helmaal zielig... Dat is afgeven op iemands smaak...(prehistorische symphonietjes)
Hierboven hebben genoeg reaguurders al een duit in het zakje gedaan over de geluiden die sommige pozenders produceren dus laat ik me daar dan maar bij aansluiten...

pietje precies | 06-10-05 | 19:15

@NoClass24: En zo zijn er veel meer dan je durft te geloven. Volgens mij stikt het er van. Dat verklaard de onverklaarbare (of juist wel) koppigheid in discussies met dit soort personen. :D Maarja, ze vallen al gauw door de mand. Ik zag al termen als kaaskoppen en turkpop voorbij komen. Je gaat mij niet wijsmaken dat een echte Nederlander Turkpop leuk vindt. :')

radiorukker | 06-10-05 | 19:08

@radiorukker, In dat geval is ronnie inderdaad gewoon een undercover turk ;)!

NoClass24 | 06-10-05 | 19:03

@NoClass24: zelfs een wigger kijkt nog liever naar TMF of luistert naar bReEzAh FM dan naar een arab fm onder de naam fun x! ;)

radiorukker | 06-10-05 | 19:02

@ sluw maar stijlloos, ga jij dan nu je nederlandse huiswerk doen ?

NoClass24 | 06-10-05 | 19:00

Even nog inhoudelijk aan ronnie annex Memmet M.: Een recentelijk onderzoekt heeft uitgewezen dat allochtonen niet zo houden om aangesproken te worden in hun taal of speciale zenders als Fun X. Zelfs op het internet zoeken zij liever een algemene site op dan een 'specialistische' of op de afgestemde doelgroepensite. Zoals ik al eerder stelde: de zender is onder een minderheidsgroep populair, en daar waar de meeste allochtonen te vinden zijn die zich niet willen aanpassen, zoals dus de randstad. :) En daarbij, het is erg raar dat terwijl een grote, ik mag wel zeggen hele grote doelgroep om het Nederlandse lied vraagt nooit serieus worden genomen door de publieke omroep, terwijl er voor een allochtone minderheid een radio 4 misschien moet ruimen. In een woord: schandalig en getuigd van (s)linkse knuffelpolitiek. Oftewel, de schrijver van dit artikel hier op GS heeft hier bovenaan in een paar zinnen weten te verwoorden waar jij een hele dag over discussieert.

radiorukker | 06-10-05 | 18:59


Ag de pot op met radio 4 en niemand luistert funx.... kzou es de cijfertjes in duiken fleischbaum.
Volgende keer gewoon je huiswerk afmake fleishiboy.

sluw maar stijlloos | 06-10-05 | 18:59

@brullio
Ik heb helemaal niks tegen moslims, behalve hun geloof... maar dat heb ik met alle gelovigen.
Ik zeg alleen maar, dat niet alles wat hip, nieuw en vreemd is, beter is dan
iets wat ons als nederlanders en/of europeanen al eeuwen definieert, in dit geval dus de klassieke muziek.

knutsel | 06-10-05 | 18:59

@Fayus
Inderdaad.
Misschien willen mensen ook wat anders horen dan de zoveelste symphonie uit een pre-historisch tijdperk welke al 1.000.000.000 keer al de revue is gepasseerd.
En dan heb ik het nog niet gehad over de dagelijkse standaard golden-oldie die de dj standaard uitzoekt voor het publiek.
De enige functie die de radio tegenwoordig heeft is het geven van flits-info en het verkrachten van muziek door het telkens herhalen van de hitjes.

MAXIMO | 06-10-05 | 18:58

@ radiorukker, daar sluit ik me volledig aan.Of een kansloze VMBO'er die graag met Negerts omgaat en er stiekem zelf 1 wil zijn.De correcte benaming daarvoor is een wigger...

NoClass24 | 06-10-05 | 18:57

Ik kan me niet langer meer aan de indruk onttrekken dat Ronnie M gewoon een turk is die onder een Nederlandse naam reageert. Zijn schrijfstijl is er naar.... Zoals ik al eerder opmerkte: Memmet M.

radiorukker | 06-10-05 | 18:52

@ Ronnie M, knap hoor ventje een heel betoog ! Je gaat vooruit , ik ga weer afwassen cq schoonmaken.

NoClass24 | 06-10-05 | 18:44

@knutsel
Maar knutsel, we moeten toch steeds DIEPER buigen voor onze allochtone medemens, anders worden ze dalijk nog boos, en gaan ze steken, en dan hebben we er zelf om gevraagd...

We worden gekoloniseerd door die moslims...

Meldpunt moslim-discriminatie? wat dit land nodig heeft is een meldpunt allochtonen-misdaad (een taak van de pliesie? welnee! die vinden in je gezicht gespuugt worden helemaal niet interesant! die komen pas in aktie als er flink wat bloed vloeit, want ze willen de allochtone medemens niet stigmatiseren, dus kan je net zo goed geen aangifte doen van allochtone misdaad bij de pliesie)

Brullio | 06-10-05 | 18:44

@MAXIMO, misschien willen die mensen ook wel eens iets anders als steeds dat zelfde schijfje te beluisteren?

Fayus | 06-10-05 | 18:40

Kom op mensen, wat een infantiel gedrag op deze thread zeg.
Dat de huidige jongeren liever naar ritmische muziek luisteren is een feit.
De publieke omroep is er ook voor hun, nou ja tot nu aan toe nog niet.....
Er moet dus iets voor deze jongeren komen.
Dat wil nog niet zeggen dat een andere muzijkstijl opeens moet worden verbannen.
Maar ik denk toch dat de klassieke muziek luisteraar niet echt een radio-luisteraar is.
Die heeft zijn collectie immers al lekker goedkoop aangevuld bij de Kruidvat ofzo.....

MAXIMO | 06-10-05 | 18:36

@madego
Heb je je wel eens gerealiseerd dat het grootste gedeelte van de nederlandse scheldwoorden betrekking heeft op ziektes en tekortkomingen ? (voorbeelden kun je zelf wel verzinnen neem ik aan.)
Dat kun je vervelend vinden maar niemand dwingt je ze te gebruiken.
Scheldwoorden en krachttermen zijn in eerste instantie een verwoording van een gedachte of emotie (of gevoel zo je wilt). Zo kan ik bijvoorbeeld denken: ik voel me kut vandaag, hetgeen een adekwate representatie van mijn innerlijke wereld is...
Enfin, kom ik vanmiddag op GS, zie ik het bericht dat een of andere verlichte geest heeft bedacht dat minimaal 800 jaar nederlandse cultuur moet wijken voor een allochtonenzender, om de jeugd meer aan te kunnen spreken. Dit alles in het kader van de integratie, wat tegenwoordig kennelijk betekent, dat alle moderne populaire muzikale invloeden van buitenaf, van grotere betekenis zijn dan de rijke historie van de klassieke muziek. Laat ik nu denken: "Dat is een dom plan. Degene die dat op zijn toetsenbord of papier heeft zitten tikken, moet wel iets aan zijn klauwen hebben, om over zijn hoofd maar te zwijgen."
Een reeele weergave van de volgende gedachte zou dan zijn: "Blijf met je kankerpoten... etc."
Komt er dus op neer dat ik zeg wat ik denk, iets dat mensen uit 010 en omstreken ook wel zal aanspreken...
Daar kun je problemen mee krijgen, maar ik blijf het gewoon doen, godverdomme.

knutsel | 06-10-05 | 18:30

@ nepneger 06-10-05 @ 16:16 :

Nee, dat is geen sarcasme.

De Plaag | 06-10-05 | 18:21

Mag iedereen alsjeblieft zijn eigen liefhebberij houden? Er is al veel te veel shit van hetzelfde op t.v. en radio.
Maar Ali B. vond ik erg gezellig bij Jensen. Doe je eigen ding!

Fayus | 06-10-05 | 18:17

Fun X zendt precies uit wat ik niet wens te horen. Platvloerse kloontjes van andere zeur en klaagmuziek dat onderbouwd wordt met zwakbegaafdenABN en gescheld. Dan heb ik persoonlijk toch liever een zender waar ik nog fatsoenlijke muziek kan horen dat niet in drie minuten "gecomponeerd" is in een keyboard. Ik heb al moeite genoeg met het ontwijken van die jeugdmuziek op die andere 8974938490388854809080 (radio)zenders.

Usagi | 06-10-05 | 18:10

eeh typo:
Zo simpels zou allllllllang moeten bestaan.

Ronnie M. | 06-10-05 | 17:55

Ikk wordd opppeeens heeeel erggg aaaagggri

labarbe | 06-10-05 | 17:54

Weetje wat ik grappig vind, hoe de meeste mensen hier reageren. Zij noemen zich zelf nederlanders, als ik naar mijn kennissenkring kijk waar veel nederlanders (kaaskoppen)in zitten is er een groot verschil in reacties. Dat zijn gewoon normale jongentjes en meisjes met normale banen (overheid/horeca/mkb)die kennen ook FunX, sommige geven hun voorkeur uit naar wat anders maar hoe hier word gereageerd vinden hun eigelijk beschamend. Maar ja gelukkig zullen de reaguurders hierzo nooit verder komen dan schoonmaker of afwasser. Ik wil wel zeggen dat het raccisten zijn, maar dat is onzin. Maar omdat er in het stukje text van Fleischbaum het woord ARAB in voorkwam, is het gelijk van kutmoslims zender, hebben ze dit, hebben ze dat.
Maar ja als je naar die radio luistert, wat ik dus doe, word er vrij weinig ARAB muziek gedraaid. en wie zegt dan alleen moslims daar luisteren, en de hindoestanen dan? en boedhisten die ook allemaal naar die radio luisteren.
*
Je moet gewoon zo denken, Hou je niet van Alto muziek of Frans Brauer muziek of Robie Williams muziek of klassiek dan zit je goed bij FunX... Welkom bij je zelf!
*
Maar zoals ik een uurtje geleden zei, dit is oud nieuws.
FunX is niet meer te stoppen, ze zijn begonnen in 1 stad en binnen no time alle grote steden waar wat te halen valt en nu gaan ze landelijk. Wat wou je doen dan?
*
www.radio.nl/2003/home/medianieuws/010...
*
By the way, volgens mij is iedereen gewoon jaloers om de oprichter van FunX een goudmijn heeft aangeboord en jullie dit niet konden bedenken. Ik sla me zelf ook voor me kop als ik er aan denk. Zo simpels zou allllllllang moet bestaan.

Ronnie M. | 06-10-05 | 17:54

sorry typo

nepneger | 06-10-05 | 17:52

oppeens heb je het, je wordt dj

nepneger | 06-10-05 | 17:51

Op dit moment luister ik naar de een of andere Amerikaanse klassieke zender (die wel) via de mediaplayer. Meestal zoek ik een paar Jazz-zenders op, allemaal voldoende rustgevend om de comments hier te kunnen lezen. Voor mijn part flikkeren ze de complete publieke omroep in de Popecattepetl, er valt toch geen eer meer te behalen aan dat stel cultureel zwakbegaafde hufters

labarbe | 06-10-05 | 17:43

wollah, wey willeh turkpop weetje! Turkish cultur !

radiorukker | 06-10-05 | 17:27

Mozart, Beethoven, Liszt, Händel, Haydn, Mahler, al eeuwenlang roeleert hun muziek nog steeds zwaar. Vele hedendaagse rock en pop zijn er door beïnvloed en dat wordt ons ontnomen?

Goed zo, vooral doorgaan met de cultuurverarming.

Klummie | 06-10-05 | 17:20

Of je wordt Dj op Fun X....

radiorukker | 06-10-05 | 17:12

@nepneger: tja zo kan je op elke slak zout gaan leggen en mag niemand het K woord in de mond nemen omdat elke vorm van leven zich hierdoor gekwetst kan voelen. Dit is nou het hele probleem van dit land, dat gekanker overal op. ;) En speciaal voor dit soort dingen zijn er vast gesubsidieerde clubjes te vinden waar je dan kan gaan uithuilen en je misschien nog geld toekrijgt ook! En diezelfde trend zie je onder zielige mongooltjes als Murat D. of andere losgeslagen knaapjes die uithuilen bij de rechter. 'maar ik had zo'slechte jugend' ..... waarop de rechter zegt: agossie inderdaad, wij hebben gefaald als samenleving dat jij iemand hebt afgeknald. Hier een zakdoekje. Enneh niet meer doen he!

Gevolg: strafvermindering, en na 1 jaar sta je weer op straat met je matties met een pistooltje te zwaaien, marokkaanse gangsterrap te maken, en bitches te verkrachten op het schoolplein. Holadiee!

radiorukker | 06-10-05 | 17:10

ik geef toe het is een kracht term en ik gebruikte hem dus ook als zodanig maar ja ik heb er respect voor als iemand vraagt het niet meer te gebruiken of dat insinueert

nepneger | 06-10-05 | 17:06

mensen toch, als iemand het vervelend vind dan moe tje daar respect voor hebben ;)
voor hetzelfde geld heeft die persoon een familielid verloren aan kanker ;)

nepneger | 06-10-05 | 17:04

Tja, als iemand vertelt dat ie kankert op iemand, heeft het toch ook niet zozeer met de ziekte te maken? Wat een gelul allemaal weer om dat K woordje. pfff...

radiorukker | 06-10-05 | 17:03

@ knutsel.
Mensen die niet uit 010 e.o. komen begrijpen niet altijd dat het K woord hier niets meer met wat voor ziekte dan ook te maken heeft maar alleen maar als krachtterm fungeert. Dat veel 010-ers die zelf mensen aan K verloren hebben dit gewoon blijven doen snappen ze al helemaaaaaaaaal niet.

Vervelend voor jou is wel dat het effect van het woord Kanker als krachtterm op een beeldscherm vrijwel nihil is en nogal DOM overkomt.

MadeGo | 06-10-05 | 16:48

@ lucasje
K dan ben ik erbij

nepneger | 06-10-05 | 16:47

Hoewel Radio4 me belastinggeld kost, heb ik dat liever dan funX.
De mensen zijn onprofessioneel, de interviews zijn slecht en de muziek zuigt gewoon 100%. Urban moet dood.

Framoes | 06-10-05 | 16:47

Ik roep alle zichzelfrespecterende musici en muziekliefhebbers op om het Binnenhof te omsingelen.

Lucasje dus | 06-10-05 | 16:45

wtf
kan ik niet eens meernormaal op stop "klikken"

nepneger | 06-10-05 | 16:45

De overheid heeft trouwens al enorm bezuinigd op cultuur.
er zijn al verschillende orkesten gestopt omdat ze gene subsidie meer kregen etc. op het moment dat je van het concervatorium afkomt als uitvoerend musicus moet je 1 of 2 banen naast in het orkest zitten hebben omdat je anders niet rondkomt.

Dus Radio 4 wegnemen zorgt voor nog meer cultureel verval.

ik luister zelf beina nooit naar de radio . doe ik dat wel dan is het of radio 1,2 of 4 en soms freeze of rebecca of arrow.

En ik denk dat de behoefte aan een het hier besproken radiostation miniem is.

but hey, that's just my opinion.

nepneger | 06-10-05 | 16:43

-weggejorist-

nepneger | 06-10-05 | 16:41

@radiorukker

Hulde

nepneger | 06-10-05 | 16:38

Wha! Wat zullen die oudjes zich de pleuris schrikken als Radio 4 opeens geterroriseerd wordt met negerhop ipv vivaldi!

wacky | 06-10-05 | 16:30

Jammer hoe iemand als wannabecool de discussie helemaal om zeep kan helpen met zijn gejank over discriminatie. Nogmaals: ga naar het RIAGG voor hulp joh.

radiorukker | 06-10-05 | 16:27

Nu zie ik geweld absoluut niet als de beste weg, Maarrrrrrr blijfff meT juh Tengelz van Rrrrrrradio Vierrr af! Godverdegodver!!!!

that fucking snelle gedoe allemaal, mensen, de wereld is geen smsje die je wegdrukt of een mailtje die je forward, hou es op met dat constante verander om nix, wir sind keine Amerikane ja, laat dingen die goed zijn gewoon staan ja, met dit soort ideeen lekker op de noordpool zitten, verandert ook al genoeg.

Dol op Post | 06-10-05 | 16:23

@lof
Ik dacht uit meerdere posts af te kunnen leiden dat je uit Rotterdam komt ? Loop je dan met oordopjes over straat omdat je woord "kanker" niet als toevoeging aan scheldwoorden wilt horen ? Ik begrijp dat er een knop op de radio zit en ook het "afstemmen" op GS geschiedt vrijwillig, maar het verbieden van ongewenste krachttermen gaat m.i. nog verder dan het afschaffen van radio 4...

knutsel | 06-10-05 | 16:18

FunX zuigt :| ik neem aan dat dit dezelfde FunX is die al maanden lang de ether hier in de haagse regia vernaggeld?

muziek is tot daaraantoe, maar presentatie met een marrokkaans accent, en de daarbij veelvoorkomende taalfouten, mag van mij gewoon lekker een shoutcast streampje opzetten en het daarbij laten

SchizoDH | 06-10-05 | 16:17

@ De Plaag 06-10-05 @ 16:14

WTF??

Zal wel sarcasme zijn.

nepneger | 06-10-05 | 16:16

Liever Ali B. dan dat klassieke gelul waar misvormde mensen naar luisteren.

De Plaag | 06-10-05 | 16:14

@egwel 06-10-05 @ 15:56

*grinnik* Goede opmerking van jouw.

@Der Icebear 06-10-05 @ 15:56

*applaus*

KaiserSoza | 06-10-05 | 16:04

Er zijn anderhalfmiljoen tapijtslijters en andere niet westerse allochtonen in ons land volgens de CIA. Dat betekent dat er 13 tot 14 miljoen autochtone Nederlands nog zijn overgebleven. Een heel ruime meerderheid dus, maar aan de berichtgeving en beleidsmaatregelen kun je je het niet meer merken.

Ik stel me zo voor dat er nog steeds meer ouderen zijn die naar klassiek luisteren dan naar Fun X luisterende kroeskopjes en hoofddoekjes, maar ja ...

ymmv | 06-10-05 | 16:02

242 posts op zo'n ludt topic, ik dacht "Wanna the anti racistische facistische actie Bee" is weer wakker of "Rabarber de Azijnpot" of haar voorbindpenis "FNV-Lidaf".

Lekker Belangrijk© | 06-10-05 | 16:00

@ egwel 06-10-05 @ 15:56 , je haalt de woorden uit mijn mond.

NoClass24 | 06-10-05 | 16:00

@wannabe
Nou vooruit, sorry. Het komt denk ik omdat ik veel van je standpunten niet onderschrijf en dan naar de vorm in plaats van de inhoud kijk. Ben niet tegen jou, maar wel tegen je standpunten. Kopje thee vanavond?

Der Icebear | 06-10-05 | 15:56

@ wannabe
Als je iets beter kon lezen had je uit Lof's stukjes kunnen afleiden dat hij de middelbare school al jaren geleden achter zich heeft gelaten, dit in tegenstelling tot jouw.
Dat afzetten tegen je ouders gaat vanzelf over als je wat ouder bent , echt waar zelfs bij jouw.

egwel | 06-10-05 | 15:56

@Fikky

Hmm kijk als pop muziek de kanon van pachabel mag gebruiken mogen zij volgens mij ook wel (klassieke) gitaar versies van beatle nummers uitzenden, of ben ik nu gek ??

nepneger | 06-10-05 | 15:56

classic fm vind ik best leuk, ws. voornamelijk de makkelijker muziekstukken, maar wat is daar mis mee. De luidruchtige onderbrekingen voor reklame en spelletjes(?) vind ik inderdaad zeer irritant.

dribibu | 06-10-05 | 15:55

@dribibu 06-10-05 @ 15:47

No prob. brotha.
a'íght.

nepneger | 06-10-05 | 15:53

@ knutsel
ja we hebben het over dezelfde zender, H.J. Hofland schreef hierover een aardig stuk in de NRC waarin hij uitlegde dat die spelletjes de reden waren waarom hij luisterde naar Classic FM. Of ook leuk: gitaarversies van Beatles liedjes, zijn door mij ook gesignaleerd op radio 4. Heeft niets meer met klassieke muziek te maken.

Fikky | 06-10-05 | 15:52

beste Der Icebear,

bedankt voor deze druppel in de anti-wannabe zee :)

wannabecool | 06-10-05 | 15:51

@ lof

ik ben altijd bereid mijn mening te herzien.

Afgesproken. ik zal proberen "the K word" niet meer te gebruiken.

ik bied mijn excuses aan.

Met jou valt tenminste nog wel te praten.

nepneger | 06-10-05 | 15:51

"Links, daar verzet mijn onderbuik zich tegen als gevolg van jarenlange conditionering mijnerzijds."

afzetten tegen je ouders, is niet echt een goeie motivatie :)

wannabecool | 06-10-05 | 15:50

@wannabe 06-10-05 @ 15:30
'als jouw'? Grapje? Ik had je nog net een beetje hoger ingeschat, nu je er in het verleden blijk van hebt gegeven zeer goed stukjes te kunnen kopieëren. Dacht dat je bekeerd was en thuis Nederlands had geleerd?

Der Icebear | 06-10-05 | 15:48

@nepneger 06-10-05 @ 15:40
Mijn menig boeide je toch niet? ;-)

Ik probeerde je overigens er alleen maar op te wijzen dat het gebruik van het woord 'kanker' je argumentatie niet versterkt en mij persoonlijk tegen de borst stuit. Zullen we afspreken dat we doen of het niet heeft plaatsgevonden?

Inhoudelijk:
Klopt. En? De politiek moet zijn beleid richten op de overheid en niet op superkleine niches. Over hoeveel procent van de bevolking hebben we het in godsnaam? Nagenoeg iedereen heeft kabel resp. schotel. En mensen die het niet hebben, hebben daar bewust voor gekozen. Voordat je er mee komt: Bijstandstrekkers wonen in sociale huurwoningen en die staan in stedelijke gebieden: dus kabel!

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:47

@ dribibu

Ik geef je hier even gelijk. ze willen toch allemaal doen ofals ze "gangstah's'" zijn dus zal geen probleem zijn lijkt mij.

nepneger | 06-10-05 | 15:47

@ Lof

Don't mention the war!!

Brusselmans | 06-10-05 | 15:45

@Brusselmans
Dat stemt mij ook bijzonder treurig. Ik volg de politiek met bovenmatige interesse, want we leven in 'roerige tijden', maar ik heb nog geen flauw idee aan wie ik mijn waardevolle stem moet gaan schenken. Links, daar verzet mijn onderbuik zich tegen als gevolg van jarenlange conditionering mijnerzijds. Maar met wat de huidige rechterzijde van het politieke spectrum biedt, zullen we ook de 'oorlog' ;-) niet winnen.

Mocht u geen reacties mijnerzijds meer waarnemen. Ik ga mij nu ongebreideld overgeven aan de principes van het consumentisme!

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:43

kunnen al die wanabee hiphoppers, niet gewoon naar de Bronx in de us of a ophoepelen? Dat is toch veel gezelliger: allemaal een petje op, allemaal stoere tatoos, en wijde broeken, en wij hebben er geen last meer van...

dribibu | 06-10-05 | 15:43

Als het op negertmuziek aankomt, durf ik mezelf best een racist te noemen hoor...

knutsel | 06-10-05 | 15:42

@ lof

Voor de rest zeer netjes geschreven.

nepneger | 06-10-05 | 15:42

@ Lof
Kortom een klein verschil tussen onze standpunten, jij een zeer kleine publieke omroep, ik een kleine publieke omroep maar in beide gevallen duidelijk gedefinieerd.
Helaas een kloof tussen onze standpunten en de huidige praktijk.

egwel | 06-10-05 | 15:41

@ brusselmans van Jan kan ik me dat dus wel voorstellen.Maar een links blok trekt me ook niet laat ze maar lekker oppositie blijven voeren.

NoClass24 | 06-10-05 | 15:40

@ lof

jij sluit mensen die geen commerciele tv kunnen ontvangen uit. niet zo netjes

nepneger | 06-10-05 | 15:40

@ Lof der Zotheid

Volledig mee eens. Rabarbeke had gisteren ook al een dergelijk lijstje gemaakt. Daar kan ik mij goed in vinden.

Maarre, kom daar eens mee om met een linkse meerderheid op het moment, niet dat aan de rechterzijde men staat te springen om dergelijke acties maar van Femke, Wouter en Jan hoeven we toch geen lastenverlaging te verwachten.

Brusselmans | 06-10-05 | 15:39

En alweer een genuanceerd en intelligent stuk van lof der zotheid.Dat het op Gs nog kan is wel duidelijk.@ Ronnie M hoessie met me schrijfstijl danG ?

NoClass24 | 06-10-05 | 15:38

@NoClass24 06-10-05 @ 15:34
En jij gaat samen met mij, wat schreef ik nou dan, gozert.

Ronnie M. | 06-10-05 | 15:37

@nepneger, ik denk eerder dat ik werk voor jouw uitkering.
Ik neem niet aan dat er een baas is die een openlijk racist als jouw aanneemt. Of ben je alleen achter je toetsenbord zo radikaal?
. wannabecool 06-10-05 @ 15:30

Ik studeer( jaja ik wel) en werk ernaast en ben tegen het nemen van een uitkering.

Nee ben niet alleen achter het toetsenbord zo radicaal, ben ik radicaal geweest? stuur de desbetreffende post dan maar, ben er van overtuigd dat er enige vorm van sarcasme bij zit.
Ben ik openlijk racist ? vanwaar die opmerking ?

nepneger | 06-10-05 | 15:36

@egwel 06-10-05 @ 15:18
OK, duidelijk. Hierover verschillen we in de nuance iets van mening. Zelf ben ik voorstander van één 'onafhankelijke' nieuwszender. Dit vanwege het 'Italiaanse gevaar' namelijk dat de nieuwsvoorziening nagenoeg geheel in één hand komt. Wellicht dat je zo'n nieuwszender kunt combineren met op cultuur gebaseerde muzikale uitingen. Oftewel, in het zenderprofiel neem je criteria op waar de muziekkeuze aan dient te voldoen, ook verschillend per tijdstip.

Voor de TV moeten we terug naar twee publieke zenders zonder vermaak. Een programma als Kopspijkers kan (blijkt nu ook in de praktijk) simpel naar Talpa. Deze publieke omroep moet zich richten op nieuws, voorlichting, evt. aangevuld met specifieke culturele uitingen waarvoor bij de commercielen geen plaats is.

@wannabecool
Toch nog even een reactie in jouw richting. Jij maakt mijn insziens dezelfde fout als de politiek vwb de bestedingen. Uitgangspunt van de politiek moet niet zijn om de belastingcenten 'op te maken', maar de belastingdruk te verlagen. Dus niet een verschuiving van de uitgaven van de oorlog in Irak naar de publieke omroepen, maar bij beide onderwerpen bekijken of ze noodzakelijk zijn. Niet? Dan hoeven die belastingcenten niet langer geïnd te worden.

Als je op die wijze alle ministeriele begrotingen doorloopt, zul je verbaasd staan aan welke 'onzin' we onze centen uitgeven. Ik wacht op die politieke partij die maximale belastingdruk durft te benoemen (lager dan nu!) en daarvoor een passende begroting kan maken. Die partij zal mijn stem krijgen! (=extragratis advies voor Lijst GeenStijl!)

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:35

@wannabecool,

Wie moeten we dan "subsidiëren". De Franse wapenindustrie (AMX13, AMX PRI)? De Duitse (Leopard 1,2) De Belgische (Minimi, FAL, 9mm FN,), de Canadese (Diemaco M-16s?), de Israelische (UZI)?

Nederlandse? (Fokker F-16s, oh nee, die zijn Amerikaans, Hollandse Signaal Flycatcher, de Walrus klasse, Zweeds (Bofors 40 lang 70)? Vergeet Oostenrijk niet met de Glocks.

Die Amerikaanse industrie heeft de investering van NL echt niet nodig, maar kan tegenorders opleveren, en de Amerikanen hebben wat dat betreft een beter track record dan de Fransen (ik dnek aan de Cougars). Bovendien is het een aaqrdige jager, aan de andere kant is de F16 als vervanging van de F-16 ook niet slecht.

SDI | 06-10-05 | 15:35

@ Ronnie M , ''mij schrijfstijl'' ? do i need to go on ? Terug naar school en snel !

NoClass24 | 06-10-05 | 15:34

@ wannabecool

Toe maar, een citaatje ontleent aan de Goddelijke Kale en nog tegen de JSF ook!

Sympathieke figuur ben je eigelijk. Niet bijzonder snugger maar zeker niet onaardig.

Brusselmans | 06-10-05 | 15:34

@wannabecool, je gaat me toch niet vertellen dat je ook een baan hebt he?

McCool | 06-10-05 | 15:33

yo goeie zet! , laat die muziekstroom er maar bij op de ether, beter dan klassiek in iedergeval

humrush | 06-10-05 | 15:33

SDI, wow wat een gefundeerde kritiek op dat artikel.
je JSF is gewoon een slinkse manier om de USA wapenindustrie te sponsoren. Het kost ons heel wat meer dan de NPS en we zullen er NIETS voor terug krijgen.
. wannabecool 06-10-05 @ 15:28

Uhm we krijgen er dus een JSF voor terug......... of heb je dat gemist.

nepneger | 06-10-05 | 15:33

oei.. wat zei je daar Ronnie? Fuck Moslims? ok, de beer is los, nu heb je wannabe aan het dansen!

McCool | 06-10-05 | 15:32

@nepneger, ik denk eerder dat ik werk voor jouw uitkering.
Ik neem niet aan dat er een baas is die een openlijk racist als jouw aanneemt. Of ben je alleen achter je toetsenbord zo radikaal?

wannabecool | 06-10-05 | 15:30

@Brusselmans, idd, en de snelheid waarmee hij het voor elkaar krijgt om een mening om te buigen tot iets racistisch is ook adembenemend.

McCool | 06-10-05 | 15:28

Mensen, zout toch eens om om FunX met moslims te associëren. Daar word ik een beetje ziek van, Fuck moslims. ik ga toch niet zeggen dat op Veronica voornamelijk Amerikaanse liedjes word gedraait dan het een amerikaanse radio station is???
Denk na, FunX draait voor iedereen die niet naar onzin muziek wilt luisteren zoals Robbie Wiliams enzo.

Klassiek=muziek
Pop=muziek
HipHop=muziek
Rap=muziek.
Nu nie meer zeuren.

Ow ja, over mij schrijfstijl. Krijg toch allemaal de klere, ik moet en op jullie reageren en voor domme belgische medewerkers hun pcproblemen oplossen en de mail beantwoorden. Give me a break, will you!

Ronnie M. | 06-10-05 | 15:28

SDI, wow wat een gefundeerde kritiek op dat artikel.
je JSF is gewoon een slinkse manier om de USA wapenindustrie te sponsoren. Het kost ons heel wat meer dan de NPS en we zullen er NIETS voor terug krijgen.

wannabecool | 06-10-05 | 15:28

@ wannabecool

Sorry heb het even lichtjes verbeterd anders zou je het mischien niet begrijpen.

Oh ja
Misschien maak ik hier en daar een foutje.
Maar van ja van mensen zoals jij met ene IQ onder de 65 hoef ik niet te verwachten dat ze er zelf achterkomen wat er bedoelt wordt.
Ik leef met je mee.
maar aan de andere kant betaal ik me wel de pleuris aan de overheid om mensen zoals jij te onderhouden.

nepneger | 06-10-05 | 15:28

LOL@ brusselman

haha, GA toch koken man!

wannabecool | 06-10-05 | 15:27

@wannabecool

Oh ja

Mischien maak ik hier en daar een foutje.
Maar van ja van mensen zoals jij met ene iq onder de 65 hoef ik niet te verwachten dat ze er zelf achterkomen wat er bedoelt wordt.
Ik leef met je mee.
maar aan de andere kant betaal ik me wel te pleuris aan de overheid om mensen zoals jij te onderhouden.

nepneger | 06-10-05 | 15:26

@wannabecool,

Houdt eens je bek over die JSF want je weet niet waar je over praat.

Je weet niet wat goed is voor dit land. Ondertussen verkopen je socialistische vrindjes alle Nederlandse bedrijven aan het buitenland.

SDI | 06-10-05 | 15:26

Ergens zou je kunnen stellen dat het van een ongekende kruiperigheid is dat wannabecool zo op zijn (of haar, vlak de vrouwtjes tenslotte nimmer uit!!) teentjes is getrapt wanneer er over "hun" en "wij" of "zunnie" en "wullie" gesproken wordt terwijl de grootst mogelijke racistische prietpraat aangaande de arme gediscrimineerde autochtone bevolking van zijn -zonder twijfel bevoegde- zijde afkomstig is.

Brusselmans | 06-10-05 | 15:25

@wannebecool

Heb jij selectieve ogen ??

kennelijk.
Nee makkert alles zit tussen m'n oren. bij mij wel. bij jou zit er een zwart gat.

nepneger | 06-10-05 | 15:24

@nepneger: "ze doen voorkomen ofals ze bij je horen maar ondertussen".

wie is ze? zitten die ook tussen je oren? net als die van "eigenlijk boeit het oons geen ene kanker wat jij vind"? Of heb je een bepaalde groep Nederlanders op het oog waarvan jij vind dat die niet bij ons (als nederlanders) horen?

Just checking.

wannabecool | 06-10-05 | 15:19

@ collapse, lekker chillen op turk rap en maroc r&b is niet relaxt genoeg voor je ?!?
@ lof der zotheid, you're very welcome ;-).

NoClass24 | 06-10-05 | 15:18

@ Lof
Vergeef mij mijn onduidelijkheid.
Geen enkele subcultuur gothic, R&B of wat dan ook heeft recht op publieke zenders.
Mijn standpunt is dat we maar een weinig publieke zenders nodig hebben en dat die zich dan bezig zouden moeten houden met nieuwsvoorziening en cultuur. Radio 4 is een van de weinige zenders die dat nu juist doet, dus is afschaffen dom.

egwel | 06-10-05 | 15:18

De tyfus voor FunX, één van de bronnen die ervoor zorgt dat Nederland is wat het nu is: een broeikas vol onintelligente mensen waaruit het meestgehoorde woord 'wollah' is gevolgd door 'swa' en 'omin'. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig? Laat die baggerzender liever waar het nu is (of helemaal weg en laat ze maar via Al Jazeera luisteren..) Laat dan Kink erop ofzo, een zender die meestal -wel- muziek met een IQ hoger dan 65 heeft (grens voor r&b leuk vinden) maar niet deze onzin.

Ik haat Nederland :(

Yapser | 06-10-05 | 15:17

Hoe kom ik voortaan tot rust nadat ik een medeweggebruiker in elkaar heb gerost.

collapse | 06-10-05 | 15:16

@NoClass24 06-10-05 @ 15:07
ROFLMAO! Dank! ;-) hahahaha!

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:13

@ wannabecool
nee een schisofreen is nooit alleen klopt,
jij wel.

@ lof

of als ik wil dat het jou boeit,
jij behoort tot geen enkele doelgroep.
oh ja , kanker is geen argument maar een bijvoegelijk naamwoord.

en nog een keer
@ wannabecool ik zei dus "bij je horen"niet bij ons horen, leer lezen.

nepneger | 06-10-05 | 15:12

Kwaliteitsmuziek de lucht in! Kink is de juiste opvoeding.

Woud_aap | 06-10-05 | 15:11

@egwel 06-10-05 @ 15:05
Ik kan je verhaal volgen tot het laatste gedeelte. Of je bedoelt dat FunX én 3FM niet langer in stand gehouden hoeven te worden. Of je maakt een uitzondering voor FunX.

En hoe je het ook went of keert, een aanzienlijke doelgroep is van allochtone origine, incl. de daarbij behorende culturele voorkeuren. En als je consequent wilt zijn moet je óf de programmering van 3FM aanpassen óf die andere doelgroep ook bedienen. Dat is inherent aan je keuze.

Maar mogelijk begrijp ik het laatste gedeelte van je comment verkeerd en bedoel je met 'zich gediscrimineerd voelende subculturen'ook de gothics, de popjeugd, de hiphoppers én de allochtonen?

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:11

ik mag ook graag naar een klasiek stukje muziek luisteren onder het genot van een goed glas wijn...

Gnarfje | 06-10-05 | 15:10

ik vind Funx eigenlijk wel een aardige zender. Ik hoef het niet de hele dag te horen, maar ik denk wel dat ze jongeren erg goed begrjpen en betrekken bij hetgeen ze doen. Uit onderzoek blijkt dat in de 4 grote steden Funx de best beluisterde zender onder jongeren is. Kunnen we wel gaan zeiken over de oververtegenwoordiging van allochtonen in deze steden, maar met alle respect: FunxX vind ik meer waarde toevoegen dan menig andere publieke zender (en commerciële for that matter).
dus reaguurders: eerst eens luisteren, dan oordelen

k-ozz | 06-10-05 | 15:09

@fikky
Belspelletjes ? Kansloos gebabbel ? We hebben het toch wel over dezelfde zender he?
@allen
En dan nog even iets anders. Velen roepen hier "streamen van internet". Ik weet niet hoe het met jullie eventuele werkgevers staat, maar bij mij is het uitdrukkelijk verboden
om muziek van internet te streamen, vanwege een te hoge bandbreedte. Ik ben dus veroordeeld tot de zenders in de ether en met de "gezellige" radiokeuze van mijn collega's ben ik plots een stuk minder geneigd tot democratisch overleg...
Ook studio Brussel is geen optie want het bereik houdt boven 030 zo'n beetje op...

knutsel | 06-10-05 | 15:09

ikdus: ik begrijp zijn verhaal volkomen. De enige aanmerking die ik er op heb is dat je het in een breder perspectief moet zien. Alles heeft met elkaar te maken weet je wel? (maar dat zal wel niet). Ik vind dat ze niet op de NPS hoeven te bezuinigen, er wordt zat ander geld over de balk gegooid, bv de miljarden voor de JSF

lees eens www.antenna.nl/ravage/index.htm?2005/n...

Het hele argument van bezuinigen op de NPS is gelul als je ziet wat er hier letterlijk over de balk wordt gegooid om de amerikaanse wapenindustrie te subsidieren.

wannabecool | 06-10-05 | 15:08

@ lof der zotheid, ik vond je stuk ook erg goed hoor ;-).

NoClass24 | 06-10-05 | 15:07

Ik voel me gediscrimineerd.
In het oog "moslims moeten ons lief vinden" is dit idiote idee geboren. Dat ligt er TE dik boven op.
Best dat er voor de liefhebbers een rap/turk/schoffie/straatlanterfanters zender komt, maar het gebeurd weer op een manier waar je jeuk van krijgt. Begin stilaan te geloven dat er in de 2de kamer een "angst" heerst en men de allochjes maar geeft wat ze willen om ze te sussen.
De tiefus met dat geslijm.

Dikke tieten | 06-10-05 | 15:06

@Ikdus 06-10-05 @ 15:02
Haha, ik denk ook dat wannabecool hier éven de essentie mist... Maar het is ook zijn kenmerkende eigenschap om iedere discussie te verplaatsen naar zijn stokpaardje. Aangezien hij tussen de regels door nog wel eens de vinger op de zere plek weet te leggen, is het handiger als hij inziet dat overdaad schaadt...

Hoewel bijval vanzelfsprekend altijd prettig is!

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:06

@ Lof
Dat er veel publiek geld wordt verspilt aan omroepen die niets bieden dan datgene dat de commercieelen ook al bieden is m.i. waar. Het zou dan ook mooi zijn om die omroepen af te schaffen. Radio 4 nu net een van die uitzonderingen, jij mag het dan bevoogdend vinden om uit algemene middelen de cultuur te bevorderen. Ik zou willen stellen dat zoveel van die cultuur dankzij die bevoogdende houding tot stand is gekomen dat je wel heel goede alternatieven moet hebben om er mee te stoppen. De overheid is per slot van rekening niets anders dan een voortzetting van de oude vorstenhuizen en kerken (zonder de kerkmeesters geen Bach bijvoorbeeld)
De overheid dient dan wel haar taak te beperken, dus niet subsidies aan duistere "culterele" clubs, maar zorgen dat datgene dat de wereldcultuur aan waardevols heeft voortgebracht beschikbaar is voor hen die ervan willen genieten of leren. Dat betekend dus het in stand houden van Musea, Klasieke muziek, bibliotheken etc.
In principe is dat dus een onderwijzende taak. Het verheffen van zich gediscrimineerd voelende subculturen lijkt mij nu juist niet onder deze overheidstaak te vallen.

egwel | 06-10-05 | 15:05

@ Wannabecool

Als je die prijzenswaardige nuanceringen van Lof der Zotheid nu zelf ook eens ter handen neemt kunnen we het over - op zich zeer interessante - onderwerpen tenminste in goed fatsoen oneens zijn.

Brusselmans | 06-10-05 | 15:05

Fun X (welkom bij jezelf) = jaren oud
Radio 4 = kabel radio
Nieuwswaarde: geen

Randstad Bevrijdings | 06-10-05 | 15:05

@wannabe: ga eens dood :)

radiorukker | 06-10-05 | 15:04

Wannabecool, ondanks je geslijm boeit je mening nog steeds niemand.

NoClass24 | 06-10-05 | 15:03

nepneger: "ze bij ons horen". Zitten die ook in je hoofd of heb je het over een bepaalde gedeelte nederlanders?

wannabecool | 06-10-05 | 15:03

@nepneger
vanaf het moment dat jij het argument 'kanker' in je comment gebruikt heb boeit jouw mening mij in ieder geval nog minder....

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 15:02

Goed gesproken Lof der Zotheid.

Beetje jammer dat je in wannabeeadildo een, jouw verhaal niet begrijpende, medestander hebt.

Ikdus | 06-10-05 | 15:02

nepneger: een schisofreen is nooit alleen :)

wannabecool | 06-10-05 | 15:01

Je zou er bijna extreem-rechts van worden. *Zet Wagner op*

Hodja | 06-10-05 | 15:00

@Lof der zotheid @ 14:49: Spijker op z'n kop. Helemaal mee eens.

radiorukker | 06-10-05 | 15:00

Ieder land krijgt de radiozenders die het verdient.

NahUnd? | 06-10-05 | 14:59

@ronnie M
sjezus leer ns schrijven kerel!

lorije | 06-10-05 | 14:58

-edit grappig, jij mij ook niet-

nepneger | 06-10-05 | 14:58

Bovendien is het hele "sloop de NPS" een rancuneuze reactie van een kleinziellige bende assholes die geen terechte kritiek kunnen velen. Een typische regenten-reflex.

wannabecool | 06-10-05 | 14:57

heel genuanceerd lof der zotheid, geen stijl gewoon :)
Ik persoonlijk betaal liever geld voor een publieke omroep dan voor militairen in Irak of Afghanistan, of voor de JSF, etc etc. Het zijn politieke keuzes en die van de huidige regering zijn duidelijk niet de mijne.

wannabecool | 06-10-05 | 14:53

Ik voel me gediscrimineerd.
In het oog "moslims moeten ons lief vinden" is dit idiote idee geboren. Dat ligt er TE dik boven op.
Best dat er voor de liefhebbers een rap/turk/schoffie/straatlanterfanters zender komt, maar het gebeurd weer op een manier waar je jeuk van krijgt. Begin stilaan te geloven dat er in de 2de kamer een "angst" heerst en men de allochjes maar geeft wat ze willen om ze te sussen.
De tiefus met dat geslijm.

Dikke tieten | 06-10-05 | 14:53

@Fikky 06-10-05 @ 14:43
Klopt. Doordat geen keuzes gemaakt durven worden, moeten de publieke omroepen concurreren met de commercielen ivm de reclameinkomsten. Hierdoor gaan ze lijken op de commercielen en verliezen ze hun bestaansrecht.

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 14:52

In Nederland zijn al jaren problemen tussen politiek en publieke omroep. Reden hiervoor is dat de politiek (zoals op zoveel gebieden) geen duidelijke keus durft te maken.

In Nederland zou het uitgangspunt moeten zijn (naar mijn mening) dat de overheid niet voor vermaak dient te zorgen.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? 3FM kent vele alternatieven. Van BrEaZaH Fm tot Yorin. Voor de niche doelgroep die vindt dat de platenkeus daar niet ver genoeg gaat, heb je internet. Het is dus verspilling van belastinggeld om nog langer geld te pompen in 3FM.

Discutabeler wordt het bij Radio 4. Moet de overheid (van ons belastinggeld) een radiostation onderhouden voor een niche doelgroep of dit volledig aan markt overlaten? Dit ligt aan het doel dat je ermee hebt. Wil je je bevolkinig 'opvoeden' met klassieke muziek? Persoonlijk vind ik dat erg bevoogdend en neig vwb radio meer naar het Amerikaanse model, dwz geen enkele publieke omroep. (OK, één laatste onafhankelijke nieuwszender moet kunnen...) Via internet en commerciele omroepen kan iedereen overal terecht en onze belastingcenten zijn schaars. Ook gezien de schaalgrootte van Nederland ben ik voorstander van het inkrimpen van het aantal publieke radio- en tv-stations. Wederom naar mijn bescheiden mening is een overheid níet verantwoordelijk voor vermaak, maar slechts voor de primaire taken. Op deze wijze kan de belastingdruk omlaag en hierdoor heb je meer geld te besteden om die producten aan te schaffen die passen bij jouw behoefte.

Hoe past FunX hierin? Lijkt me logisch, ook dit is vermaak en dus zelf verantwoordelijk voor het ophouden van de broek. Is de doelgroep te klein hiervoor? Dan heeft deze stroming klaarblijkelijk geen bestaansrecht.

Lof der Zotheid | 06-10-05 | 14:49

Wordt 3FM dan weer normaal? Dus zonder al die neger-hiphop-rap-petjes-boemboem-zangeresjesmettekleineborsten-joho-shakeyourass-bubling-motherfucker-yeah-langefrans-AliB-klabak-muziek? En kunnen dan die schreeuwerige, zichzelf heel belangrijk en geweldig vindende KUT-DJ's ook weg naar die multikul zender?

KABAAL | 06-10-05 | 14:49

@ fikky
maar over maar die de interesse van anderen wel heeft.

Geef andere godverdekutkanker toch ook de ruimte.

nepneger | 06-10-05 | 14:47

"Everytime I hear Wagner i feel like invading Poland."
(Woody Allen)

knutsel | 06-10-05 | 14:47

Dit past uitstekend in het Nederlandse mediaschap zonder duidelijke visie, zonder bezieling en zonder enige vorm van lef. Maar laten we ons niet voor de gek houden: Radio 4 is steeds dichter tegen classic FM aan gaan kruipen qua muziek keus. Veel wordt gekozen op veiligheid, kijk naar de BBC Radio 3 of France Musiques en zie hoe het ook kan. Bovendien heeft radio 4 veel irritante belspelletjes en nog meer kansloos gebabbel wat mijn interesse niet heeft.

Fikky | 06-10-05 | 14:43

ik heb nog liever een echte moslimzender dan funx fun x is net als een dubbelspion ze doen voorkomen ofals ze bij je horen maar ondertussen.

nepneger | 06-10-05 | 14:43

Hoe zit het eigenlijk met Hofstad Radio? Met achter de microfoon Murat D.j.

Annie MG Rover | 06-10-05 | 14:40

@Brutus68: De financiele argumenten die jij opnoemt wordne niets voor niets in de 2e kamer besproken. Men is daar al flink bezig om de publieke omroepen op allerlei mogelijke manieren te korten. En logisch ook, want het is gewoon belachelijk dat er bij bepaalde programma's zoveel m,ankracht nodig is. Zoals je zelf al weet: ene hele redactie! Dat kan dus allemaal veel goedkoper en efficienter. En dat is nou het hele probleem van het publieke bestel, het geld rolt daar, en het maakt geen reet uit hoe. Het subsidiekraantje wordt niet dichtgedraaid, dus waarom zouden ze? Het geld moet tenslotte ook op worden gemaakt. Dus vandaar dat het zo duur mogelijk moet allemaal. Dus vind je het gek dat ze beginnen te krijsen als speenvarkens toen die plannen van Medi vd Laan bekend werden? Ze wisten even niet waar ze het moesten zoeken. Allemaal eigen belang dus, terwijl die lui er juist zitten om hun taak uit te voeren. Niet om geld te verdienen. Het is geen commercieel bedrijf. En Fun X? Tja, maak daar gewoon een programma van ofzo bij BNN ofzoiets. Waarom een hele zender er voor inruimen? Dus er komt ook een aparte publieke zender voor Nederlandstalige muziek? Op de FM? Lijkt me wel zo eerlijk.

radiorukker | 06-10-05 | 14:40

Bij deze knuffelmaatschappij hoort toch een echte autentieke knuffelzender. Conclusie is dat we geen knuffelzender willen, en logische consequentie is dat we dus ook geen knuffelmaatschappij willen.

Geen de knuffelaars een beertje (en een oneway-ticket). Dan is iedereen blij. De knuffelaars genieten van de zon en wij weer van Nederland.

pruttelaar | 06-10-05 | 14:39

@ Ronnie M 14.20

"Een radiostation DIE goed draait"??

Waarschijnlijk bedoel je "een radiostation DAT goed draait"

Eens temeer het bewijs dat het luisteren naar deze zender de integratie niet ten goede komt....

pietje precies | 06-10-05 | 14:34

Drie paalwoningen per wannabecool?

En moeder dan?

Brusselmans | 06-10-05 | 14:34

Der Icebear 06-10-05 @ 14:30 , katten vinden ze ook niet lief.Ik voelde me verplicht om je dat de melden voordat wannabecool vind dat je discrimineert..

NoClass24 | 06-10-05 | 14:33

*gaap*

min6 | 06-10-05 | 14:33

Als FunX het zo goed doet kunnen ze toch gewoon als commerciele zender verder blijven gaan. Hoeft radio 4 ook niet weg. Overigens is klassiek niet alleen voor ouwelullen. Als je alleen al luistert hoeveel klassiek er gesampled wordt in al die coole (kuch) FunX muziek is meteen duidelijk wat het belang en bestaansrecht van klassieke muziek is. Helaas komen veel mensen daar pas later achter waardoor er niet voldoende draagvlak is voor een commerciele klassieke zender (Classic FM teert op de inkomsten van Sky). Bovendien wil ik geen door de overheid gesponsorde multiculti zender. Nog ff en IK moet inburgeren ipv ZIJ.

MadeGo | 06-10-05 | 14:33

Leuk, nu ook halal schlagers op de radio.

Shareholder | 06-10-05 | 14:32

Die radiorukkerts van de Hema moeten eens opzouten! Tientallen popzenders, overal pop tot het je oren uitkomt, maar een grote groep liefhebbers van klassiek gunnen ze zelfs niet één zender!
Ikke, ikke, en de rest ken stikke.

zweefvlieger | 06-10-05 | 14:32

@radiorukker

Wat ik er wel mee zeggen, zeg je eigenlijk zelf al.Een zender als FunX kost weinig, het is goedkope radio. Radio 4 daareentegen is een hele duur manier van radio maken. Een progamma als Viertakt bv. (een Radio 4 progamma) werkt met een grote redactie, terwijl een FunX progamma haast niks kost om het te maken (weinig diepgang, je neemt een VMBO-stagaire aan, en klaar is Ali) Je hebt gelijk als je stelt dat de functie van de Publieke Omroep is, om zenders als Radio 4 aan te bieden. Daarbij moet je niet alleen kijken naar de luistercijfers, maar ook naar wat je cultureel te bieden heb....

brutus68 | 06-10-05 | 14:31

@wannabe
Wat vind jij van de propaganda op vrijwel alle arabische zenders? Weet niet of je als bekeerling al zo thuis bent in het arabisch, maar als je voorbeelden zoekt van een barbaarse orde, dan zijn veel arabische zenders daar de spreekbuis van. En wel van de verheven openingszinnen als 'vrede over ons in de naam van allaa, de meest barmhartige, en zijn zegening'. Het enige alternatief voor de bevolking van die regimes is een nog radicalere interpretatie van de Onderwerping. Gelukkig hebben leiders en bevolking ook mooie dingen die zij delen, zoals homo-, joden- en christenhaat en een absoluut geloof in de minderwaardigheid van de vrouw, alsmede een grondige afkeer van blaffende viervoeters. Weet je zeker dat je je daar thuis voelt?

Der Icebear | 06-10-05 | 14:30

@Wannabemosl.. eh cool: Hou die (s)linkse propaganda nou eens voor je joh. Want wat je nu zegt is zó 1960! Ja hoor, alle Nederlanders discrimineren, waarop ik zeg: allochtonen discrimineren nog harder! Dat 'buitenlanders' worden gediscrimineerd worden bij het vinden van werk vind ik nog niet eens zo onlogisch. Kijk eens naar de Polen die het werk voor je neus wegkapen omdat ze nou eenmaal goedkoper zijn. Het is niet de schuld van de Polen, maar van de werkgevers, oetlul! Dus wie discrimineerd wie? De werkgevers die allochtonen weigeren en liever kiezen voor een autochtone werknemer is juist goed bezig. En waar jouw toespelingen naar SS'ers en joden op slaan? Geen idee, zal wel een nare eigenschap zijn van een allochtoontje die zich gediscrimineerd voelt omdat ie vorig weekend aan de deur is geweigerd omdat er teveel bezoekers waren. Discriminatie zegt ie dan. Dat heet denken aan de veiligheid van andere mensen. Dat jij je gediscrimineerd voelt kunnen we niet helpen. Volg een cursus bij het RIAGG want jij hebt duidelijk een minderwaardigheidscomplex.

Even weer terug over het onderwerp:
@Ronnie M @14.20: Punt 2. Een publieke omroep heeft niet de taak om geld te verdienen, al vind ik wel dat ze zichzelf kunnen bedruipen zodat het belastingscenten scheelt. Ik zeg ook nergens dat ik er op tegen ben bij stations die zichzelf proberen te bedruipen, dat is dus alleen maar goed. Het gaat hier om een ander onderwerp, namelijk dat Radio 4 misschien moet ruimen voor Fun X. En dat het bestuur daar anders over denkt wil nog niet zeggen dat wij (de belastingbetaler) het er eens moeten zijn.

radiorukker | 06-10-05 | 14:29

@(MOI) 06-10-05 @ 14:21

Ik chill liever in India dan ik naar Turkenland ga, wayback komen me groot(in de macht 4)ouders daar ook vandaan, india hé.
Maareh jouw lonjte is aardig kort valt me op.

Ronnie M. | 06-10-05 | 14:28

wat zei ik zonet ??

nepneger | 06-10-05 | 14:27

@wannabecool, lolbroek, de reden dat je een discotheek niet inkomt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je voor problemen zorgt.

McCool | 06-10-05 | 14:26

@ Ronnie M
Nee jongen een goed draaiende zender als Fun X kan zichzelf bedruipen. Radio 4 hoeft dat gelukkig niet en kan daardoor andere afwegingen maken (kwaliteit bijvoorbeeld) Nou wil ik jou je Fun X niet ontzeggen, maar ik wil niet dat er radio 4 voor ingeleverd moet worden. Is dat nu zooooo moeilijk te begrijpen ?

egwel | 06-10-05 | 14:26

@wannabecool.

Over je gemidelde nederlander die discrimineerd.

Mannetje dan heb je nog een gedeelte zonder mening, dus komen we er gediscrimineert mag worden want volgens de wet van democratie is de minderheid er tegen en dus minimaal 50 procent voor. dus is er democratiesch bepaald dat er gediscrimineerd mag worden.
dus opseauten met je kanker gezijk.

Ok dit is dus gezeik maar ik probeer iets duidelijk te maken.

nepneger | 06-10-05 | 14:26

In de eerste plaats moet radio 4 niet verdwijnen, maar het geluid van Fun X moet wel ruimte krijgen. Al die andere radiostations, publiek en commercieel ontbreekt het aan lef, zijn zo enorm main stream en druven niet eens iets anders te proberen. Daar kunnen we er best een paar van missen. Stompzinnige radio voedt stompzinnige radioluisteraar. Vergelijk Nederland en Belgie maar eens. Waarom snappen ze het op Werchter wel en bij Pinkpop niet. Dat wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de belgen wel radio met lef en smaak kennen en nederland suf wordt geluld door ego's. Laat Fun X maar komen en Radio 4 blijven.

de_rest_van_NL | 06-10-05 | 14:26

Steeds meer moskeeen. De Nederlandse Minister President die ons allen een gezegende Ramadan toewenst. Verlof op het Suikerfeest. Welja, dan kan een eigen gesubsidieerde kudtzender er ook nog wel bij. Laten we die allochtonen toch vooral lekker blijven knuffelen, het is toch zo'n enorme verrijking van onze gevange... euh maatschappij! Over 20 jaar draag ik een baard en een djellaba, als ik hier tenminste niet met een groot slagersmes wil worden afgeslacht...

Breinstein | 06-10-05 | 14:25

Radio 4 moet gewoon lekker blijven, anders heb ik iedere zondag n sjagerijnige pappa als ik smiddags beneden kom en hij al n uur of 7 beneden is...

Japster | 06-10-05 | 14:24

SCHANDALIG als de beste zender plaats moet maken voor het zoveelste linkse geiten wollen sokke mueslimutsen intitiatief. Ten eerste gaat het erom dat er voor ieder wat wils is. En er is verdoeme genoeg van die leeghoofden negers crap te beluisteren via een streampje of gewoon via de Radio. Als klassieke muziek fanaat mag ik dan in de ogen van de jeugd een ouwe lul zijn (doe ik dan snel op mijn 25ste), maar aangezien ik nu eenmaal meer eisen stel aan muziek trek ik al die crap van tegenwoordig bijster slecht. Je schaamt je toch de ballen uit je broek als je een paar pretentieuze Bijlmer kneuzen "Ghetto Style" kwaad in de camera ziet kijken en teksten "droppen" als K-liber in tha house laten we gaan bonken... Typisch een van de parels die de multiculturele samenleving ons heeft opgeleverd. Het is al jammer genoeg dat de algehele muzikaliteit van de samenleving als een op hol geslagen paard met oogkleppen op het ravijn in rent, dat de kaartjes voor het concertgebouw bijna onbetaalbaar zijn geworden, dat orkesten tegenwoordig lastig binnen te komen zijn voor afstudeerde nederlandse conservatorium studenten, dat CLASSIC FM die louter de zoetsappige "makkelijk in het gehoord liggende" kapot gedraaide delen draait uit de allerbeste werken en dat net als Skyradio honderden keren herhaalt, en nu mag Radio 4, die topconcerten live uitzendt, zoals Mahler 6 laatst o.l.v Maris Jansons, de zender die ook ruimte geeft aan nieuw talent, zoals het Rubens Kwartet en het Matangi kwartet en ook minder "makkelijke" ,maar vaak o zo interessante muziek, zoals Varese,draait moet vertrekken omdat FunX zo nodig in de ether moet komen. Waar zijn we nu in GODSNAAM mee bezig ?!?!? Beetje ongestructureerd verhaal van me misschien, maar dit is echt niet normaal meer...

Iljitsj | 06-10-05 | 14:23

En ja hoor, De Godwin wet treedt hierbij weer in werking! De vergelijking Mccool -SS is gemaakt. :)

K. Leajeau | 06-10-05 | 14:23

@ wannabecool 06-10-05 @ 14:19

Je kraamt onzin uit.

Sporty | 06-10-05 | 14:22

@radiorukker 06-10-05 @ 14:17

Het bestuur van de publieke omroepen denken daar echt toch anders over...

Ronnie M. | 06-10-05 | 14:22

@ Drs. O.H. Oeverloos 06-10-05 @ 14:19

Dit was het nieuws.

Hulde

nepneger | 06-10-05 | 14:22

Neemt allen wannabecoolkaas op brood, je proeft er niks van!!

Brusselmans | 06-10-05 | 14:21

@ Ronnie M. Normaal woon ik in amsterdam(java eilanden) Nu woon ik voor een half jaar in Bangalore (india). Dus mongool hou je bek en verhuis naar turkie ofzo daar heb jij alles wat je hartje lief heeft.

(MOI) | 06-10-05 | 14:21

@ brutus68 06-10-05 @ 14:09:
precies.

@radiorukker
1. wie the fuck is Memhet M.
2.Dus een publieke omroep waar geld ingestopt moet worden(van mijnnnn belastingcentjes), mag blijven en een radiostation die goed draait en dus geld OPlevert mag niet komen???

Beetje raar of niet soms???

Ronnie M. | 06-10-05 | 14:20

@McCool: jij bent niet van deze wereld jongen. Buitenlanders worden gediscrimineerd van de disco tot bij het vinden van werk. Je slaat rechtse demagogische haatzaai praat uit. De gemiddelde nederlanders dicrimineert. Face it!
Je doet me denken aan een SS'er die loopt te klagen over "de smerige streken van de joden", puur gelul, ingegeven door politieke racistische doelstellingen. De leugen is gewoon een middel ter bevordering van de haat. Mensen zoals jij zijn veel gevaarlijker voor .NL dan El Qaida volgens mij. Mensen zoals jij willen van binnenuit de beschaving om zeep helpen en een barbaarse "orde", ongetwijfeld gebaseerd op het recht van de sterkste, opzetten.
Naar Kaalkopje!

wannabecool | 06-10-05 | 14:19

Radio4 weg, NOVA weg, Andere Tijden weg, Zembla weg, Buitenhof weg...
Gelukkig hebben we de foto´s nog (en FunX natuurlijk)

Drs. O.H. Oeverloos | 06-10-05 | 14:19

het wordt tijd dat de schotelantennes van allochtonen van de muren worden gerukt, en dat er weer naar traditionele nederlandse muziek wordt geluisterd, zijn ze nou helemaal gek geworden.

dribibu | 06-10-05 | 14:18

Wat ook leuk is: radio donna, stubru en Canadian Armed Forces Radio (in het zuiden van Limburg te ontvangen). Ook arrow heeft nog wel eens iets aardigs. Wat echt om te gillen is: radio Zuidoost, zo rond de 105.3 (dacht ik). Surinaamse reclame, met af en toe Nederlands woordje als 'beltegoed', 'gratis' en 'kopje koffie'. Verder ook vaak ingesproken overlijdensadvertenties, altijd dezelfde man met binnensmonds, nasaal spraakje. Classic FM is niet te vergelijken met radio 4. Classic FM is de Bo van Erven onder de klassieke zenders, gespeend van enige diepgang of duiding.

Der Icebear | 06-10-05 | 14:18

@wannabecool Oh wat stom van me dat heet natuurlijk ouderwets cencuur.

Lucifer | 06-10-05 | 14:18

wannabecool = moslimextremist?

@Brutus68: Ondanks het feit dat Fun X ook een doelgroep bediend vind ik nog niet dat je niet een andere doelgroep dat ook recht heeft er voor moet ruimen. Dat zeg je immers zelf al. Een zender als radio 4 hoeft helemaal niet rendabel te zijn, want ze moeten gewoon hun publieke taak uitvoeren. Daar betalen we met zijn allen voor. Een commercieel als Classic FM dient wel rendabel te zijn. Logisch ook, want anders hebben ze geen inkomsten en kunnen ze de boel opdoeken. Dus in welke zin spreek jij over het rendabel zijn van een radiozender zoals een publieke zender?

radiorukker | 06-10-05 | 14:17

Gaan we straks arrow ook nog ruilen voor "koran FM". Idd, laat ze lekker streamen uit vaderland. (Op ons glasvezelnetwerk.) Belasting betalen dus.

Sporty | 06-10-05 | 14:16

@KaiserSoza, zeer originele doosverwensing! Hulde !

NoClass24 | 06-10-05 | 14:16

@wannabecool 06-10-05 @ 14:03
Heb geheel niks met limburgers met vreemde haarstijlen. Kan je alsjeblieft die langspeulplaat van je, want ik geloof in het geheel niet dat je uberhaupt radio luistert, edoch slechts naar jaren '70 socialisties propaganda materiaal, welks uitsluitend uitgegeven is op 33 toeren vinyl, opvreten en erin jezelf deaudhoesten?

KaiserSoza | 06-10-05 | 14:14

@ the figurant

Hit the nail.

nepneger | 06-10-05 | 14:14

Jepper de pep.

De Figurant | 06-10-05 | 14:14

@ wannabecool.

Ga jij togh lekker je reet afvegen met koran gewauwel papier dinges............

nepneger | 06-10-05 | 14:13

Lucifer: Indymedia doet niet aan ip-blocks geloof ik.

wannabecool | 06-10-05 | 14:13

@Ronnie M
En ik laat via deze weg even weten het daar niet mee eens te zijn ! zoals je al zei, lezen!

egwel | 06-10-05 | 14:12

@ nepneger, Ik ben nog niet helemaal into die cultuur togh ;-).Ik doe gewoon mijn best ouwe !!

NoClass24 | 06-10-05 | 14:12

@ Memmet/Ronnie M. : Ik heb het over de taak van de publieke omroep. En ik stel toch heel duidelijk dat Radio 4 meer recht heeft dan iets als Fun X. Waar lees je dat ik zeg dat Fun X zegt dat radio 4 weg moet? B E G R I J P E N D L E Z E N Memmet M. !

radiorukker | 06-10-05 | 14:12

@Ronnie M.
Over Fun X en al die R&B meuk spreken en dan het woord "rocken" gebruiken... triestig.

Kapitein Stijlvol | 06-10-05 | 14:11

@ NoClass24

niet fout bedoeld mattie je weet toch.

HEt is togh togh ?? je weet togh. of togh niet. blijft togh gek .............

nepneger | 06-10-05 | 14:11

@wannabecool
Wanneer wordt je IP ban op indymedia weer ingetrokken? Klopt het dat ze je daar veel te links vonden?

Lucifer | 06-10-05 | 14:10

@wannabecool: blablabla racisme blablabla Als er iemand gediscrimineerd wordt tegenwoordig dan is het de autochtone bevolking wel. Flikkerstraal lekker een eind op met je fun x.

McCool | 06-10-05 | 14:10

Radio 4 heeft gewoon een functie, of je het leuk vindt of niet. Hetzelfde geldt voor FunX. Echter, FunX is een zender die rendabel te maken is, en Radio 4 niet. En dat is juist de functie van de Publieke Omroep, progamma's die niet rendabel zijn of te maken zijn aanbieden. Er is trouwens wel degelijk een groot verschil tussen Radio 4 en Classic FM, en dat is Classic FM zich meer op populair klassiek richt, en Radio 4 wat meer de diepte ingaat. Wat je dus doet met dit achterlijke plan is weer een stukje cultureel aanbod vernietigen in ruil voor een populistisch zendertje als FunX, wat makkelijk zelfstandig zou kunnen draaien.

brutus68 | 06-10-05 | 14:09

radiorukker=kaalkop?

wannabecool | 06-10-05 | 14:09

@radiorukker & egwel

Eh mij hoor je neit zeggen dat Radio 4 weg moet, FunX zegt ook niet dat Radio 4 weg moet.
Quote:
"De raad van bestuur van de publieke omroep onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om Radio 4 uit de ether te halen."

Dus als de Raad van bestuur zegt dat Radio 4 wel weg moet, wat is dan het probleem. Hun hebben geen zin in Radio 4.

LEZEN MENSEN!!!

Ronnie M. | 06-10-05 | 14:08

Ach wat leuk, een hele zender vol met kijk-eens-mamma-zonder-handjes muziek.

Ikdus | 06-10-05 | 14:08

@ Ronnie M. 06-10-05 @ 14:04 , Gozer ? Maar goed toppie dat jij fun X vind roelen, feit blijft dat het belachelijk is dat klassieke muziek moet wijken voor de zoveelste zender die vooral voor allochtonen is.Niet dat ik beef met je wil of zo weet je wel tis niet fout bedoeld mattie je weet toch.

NoClass24 | 06-10-05 | 14:07

Ronnie M. = Memmet M. ?

radiorukker | 06-10-05 | 14:06

Oprotten met dat klote n.g. fm. Als je dat wil dan ga je maar lekker naar kabel radio luisteren. Ik zit niet te wachten op nog meer n.g. op de radio. Ik heb sowieso een ongeloofelijke hekel aan alles wat met hip hop, rap en rmb te maken heeft. Ik luister liever wagner's ring cyclus dan 1 minuut van die meuk.
Radio 4 moet blijven alleen puur vanwege het feit dat het ze een broodnodig stukje europese muziek cultuur laten horen. Niet alles hoeft verruild te worden voor Teheran fm of de ultra vlakke breezah cultuur.
Het kan voor de gemiddelde breezah overigens ook geen kwaad om te realiseren dat air uit de 3e orkest suite van bach is en niet van één of andere hip hop sukkel.

Hellsmurfje | 06-10-05 | 14:06

radiorukker: "allochtoontje" als scheld woord. laat me raden: je bent fan van Nieuw Rechts? Vroeger zij men vuile jood, jij zegt gewoon vuile allochtonen. Is wel handiger ja, dekt wat meer mensen.

wannabecool | 06-10-05 | 14:05

@NoClass24

Gozer, volgens mij heb jij dat nooit geluisterd, eerst vond ik het kut (arab is nog steeds kut, maar daar niet) maar TurkPop rockt echt. Je kan er goed op dansen in discotheek, kijk dat je er geen bal van verstaat neem ik voor lief.
Van die klasieke muziek, die of in italiaans of frans of latijn is versta je ook niet. Muziek luister je en je gaat het niet woord voor woord ontleden.

FunX Roelt gewoon zwaar, punt uit. Je kan er toch niet meer omheen.

Ronnie M. | 06-10-05 | 14:04

@ velen

Classic FM is alleen op de kabel te luisteren; deze zender is met het laatste stoelendansje van de zender-verherschikking verdwenen!!!
Bovendien wordt op classic fm zelden een stuk langer dan 5 minuten gedraaid, en nooit klassiek met diepgang. Kortom het popi-klassieke werk wat een grote gemene deler kan waarderen (meestal de beginnende liefhebber).
Begrijp me goed; ik heb niets tegen de 4 jaargetuiden van Vivaldi, Andre Rieux of de zoveelste uitvoering van "O sole mio" , maar dit classic FM voorziet niet in de behoefte van de de meeste klassieke muziek liefhebbers.
Bovendien is radio 4 nu al bijna niet meer op de ether te ontvangen, omdat ie tussen twee van die verrijkende zenders a la 538 of dit Fun nogwat fm zit!!
Ik gun iedereen zijn muzikale behang, maar blijf van die ene zender af die serieus met klassieke muziek (en jazz ook overigens) omgaat!!!

pietje precies | 06-10-05 | 14:03

KaiserSoza: ik ben onder de indruk van je redenatievermogen!
Wilders adapt, I suppose?

wannabecool | 06-10-05 | 14:03

Ik wil gewoon Wagner en Schubert horen als ik op mijn favoriete "weblog van rechtse signatuur" rondhang, dat begrijpen ze toch wel ?

knutsel | 06-10-05 | 14:02

KREG GOVERDOMME NOU TIETUH

Wordt hier toch ook echt helemaal zat van, de mensen die het meeste belasting betalen moeten nu zeker ook nog een radiozender afstaan aan de uitkeringtrekkers??

m'n reet.
Dat stelletje commerciele moraalridders en excuusmarokanen mogen die kanker koran lezen als ze niks te doen hebben.

En nee ik heb geen vooroordelen.

nepneger | 06-10-05 | 14:01

Knal dan radio 3 eruit die zender hebben we toch al 4 dubbel, Radio 4 heeft toegevoegde waarde en zeker bestaansrecht. Grappig dat met deze ontwikkelingen over tien jaar Wassenaar en Bloemendaal volhangen met schotels en de schilderswijk en Bos en Lommer via de kabel van hun gehele behoefte worden voorzien.

Lucifer | 06-10-05 | 14:01

@wannabecool: het is 'jou' en niet jouw. VMBO niet afemaakt allochtoontje? Tja, dat krijg je he, als je naar die slissende Fuck X dj's luistert die zelf geen fatsoenlijk ABN woord weten uit te spreken. Wollah !

@Benji: Jij snapt het. Want classic FM is nog altijd iets commercieels, deze zender kan net zogoed iets anders uitzenden. Oftlwel, ze moeten niets!

@Ronnie M.: Een publieke omroep daarintegen dient gewoon de doelgroepen te bedienen, daar betalen we met zijn allen aan. Maar nee, ze maken voor een specifieke doelgroep een hele zender. Fout! Doe dat dan ook met de andere doelgroepen. En nog 1 ding, de algemene groep is in de meerderheid. Dan doel ik dus op de doelgroepen die naar o.a. 538, Yorin fm enzo luistert. En ook voor deze mensen die meebetalen aan deze publieke omroep moeten worden bediend! En naamsbekendheid heeft niets te maken met het feit dat men er ook daadwerkelijk naar luistert. En nogmaals, gezien er veel allochtonen wonen in de randstad is het logisch dat men het kent. Fun X richt zich ook op deze groep, adverteert hiervoor, maakt reclame. Dus het is logisch dat men het kent! Ga in andere steden staan waar relatief minder allochtonen wonen (de doelgroep) en men kent het niet.
Dat veel van de zenders zoals 538 en Yorin FM hetzelfde zijn/ eenheidsworst zal ik zeker niet ontkennen, maar zij hoeven geen doelgroepen te bedienen. Dat is de taak van de publieke omroep. Maar doe het dan wel eerlijk. Want mensen hebben recht op klassieke muziek. Net zoals de mensen die Nederlandstalig willen horen. Die kunnen ook nergens terecht. Maar voor de allochtonen wordt wel even uitzondering gemaakt. Vindt je het heel gek dat dit kwaad bloed zet bij veel mensen?

radiorukker | 06-10-05 | 14:00

Eerst was er de vernegering van de popmuziek, nu de verachterlijking.
-
Geef mij maar Gerard Cox.

Boris Borsthaar | 06-10-05 | 13:59

Ongelooflijk wat een platheid.

caspert79 | 06-10-05 | 13:59

Wat is d'rop teugen om kommersjeele kudtzender Radio 3 te vervangen door Funx? Zelfde publiek: debiele tieners.

Guido | 06-10-05 | 13:59

@Ronnie M: Ik luister wel eens Fun X hoor. Dus ik vind die zender wel okay. Het is wel zonde dat meteen een andere zender moet oprotten. :-) Maarre dat Hebreeuws niet rockt is onzin. Soms draaien ze bij Fun X van die vage Mocro rock of Doner Kebab rock, waarvan ik denk hum. En ik ken genoeg bands die hebreeuws zingen en wel rocken. Maar ja sign of the time zal ik maar zeggen.

Misschien is het wel een leuke aktie voor de NS. Nieuwe posters met vroeger draaide Radio 4 hier klassiek. Wie moet er nu oprotten?

Mokum Kosher | 06-10-05 | 13:58

Voor 20 euro heb je bij het Kruidvat een collectie klassieke muziek waarmee je bij een normale luisterfrequentie toch zeker drie jaar vooruit kan. Wat kan mij die radio 4 schelen?

RokerT | 06-10-05 | 13:58

@roelio
Er is dus GEEN Classic FM in de ether! Er is HELEMAAL geen klassiek meer in de ether! En je bent echt niet jong omdat je naar pop luistert, hoor. Maar het is weer hetzelfde: IK wil POP, dus IK vind dat al het andere moet opzouten! Wacht maar, jouw tijd komt ook nog wel.

zweefvlieger | 06-10-05 | 13:57

@ Ronnie M. 06-10-05 @ 13:53, ja man die turkoe rap rockt echt wel vet cool de pan uit enzo.

NoClass24 | 06-10-05 | 13:56

@wannabecool 06-10-05 @ 13:41

Ja, hoor, je hebt zeker een tussenuur, of mag jij nu even van de collectief gedeelde ADSL aansluiting gebruik maken, in dat salonsocialistiese krakersbolwerk van je?

KaiserSoza | 06-10-05 | 13:56

He man dat is de dope shit. Egt kompleet da bom man. Vette music daarzo bij Fun X. Daar spreken ze tenminste over seks en mattis en doekoe en dushies, oh sorry ik bedoel sweeties. Weet je wel. Gewoon wreed weet je wel. Je luistert naar je zelf. FUN X! ;-)Fun X. Fun X! Fun X!

Mokum Kosher | 06-10-05 | 13:55

ik ben voor een radiozender met stotterrap,gesnopen ruurd?

succesvol | 06-10-05 | 13:55

Ik luister nog liever naar klassiek (en dat is voor mij al een hele opgave) dan naar dat gezeik van ali b en andere excuus turken/marokaantjes die tot in den treure zeuren over hun GanGsTaH LevaHs.

NoClass24 | 06-10-05 | 13:54

ik ben voor een radiozender met stotterrap,gesnopen ruurd?

succesvol | 06-10-05 | 13:54

Ik vind het wel een goed idee van MAXIMO op veronica of 538 op te heffen in ruil hiervoor.
Maar nee, dat is een neo-liberaal project in tegenstelling tot H4, een (en hier gruwen neo-liberalen, neo-conservatieven en fascisten van) een gezamelijk eigendom van alle belastingbetalers. Deze regering heeft zich tot doel gestelt om alle collectieve voorzieningen te slopen. Dit is hier gewoon de achtergrond van. Dat ze H4 opheffen "voor een multi-cult" zender is alleen maar mooi omdat dat weer onderlinge haat bij de bevolking oplevert. Racisme is de meest handige tool van de huidige generatie neo-liberale en neo-conservatieve machthebbers. Ze gebruiken het ook om het illegale karakter van de invasie in Irak mee goed te praten en noemen het verzet daar "Moslimterroristen". Fascistsiche Goebeliaanse propaganda, meer niet. De treinen rijden ook zo lekker op tijd sinds de privatisering....

wannabecool | 06-10-05 | 13:54

Oh en bij de weg, het klassiek van Radio 4 is niet te vergelijken met het hap-slik-weg gepingel van Classic FM. Dat is zo'n beetje hetzelfde als Studio Brussel vergelijken met Radio 3

Muxje | 06-10-05 | 13:54

@Mokum Kosher

No offence, hebreeuwe rockt niet. Op die Zender worden alleen "buitenlandse" liedjes gedraait die Rocken, weet je met een leuke beat. Anders word het NIET gedraaid.

Ronnie M. | 06-10-05 | 13:53

als dit abjecte idee waarheid word, dan emigreren naar maroc,turkije etc. en daar een vierde zender oprichten,kijken hoe open die culturen zijn.

succesvol | 06-10-05 | 13:52

FunX is best een aardige zender. Maar volgens mij is dat nu juist een schoolvoorbeeld van een zender die best commerciëel zou kunnen opereren. De taak van de publieken moet zijn om cultureel belangrijke werken of programma's uit te zenden die bij de commerciëlen niet aan bod komen. Radio 4 voldoet aan die eis, FunX niet.

Muxje | 06-10-05 | 13:52

mensen die hier voor zijn, hebben jullie wel eens turkierap gehoord?
dude! dat klinkt serieus voor geen meter...

Mored | 06-10-05 | 13:52

@radiorukker

Volgens mij hebben de meeste het hier niet door, maar niet alleen turken en marokannen luisteren hier naar? maar ook
Surinamers, Nederlanders (jaja) Afrikanen,
Antilianen, laat ik het zo zeggen vrijwel elke bevolkingsgroep word vertegenwoordigd. Welke radio station doet dat?? 538/Veronica/Yorin zijn allemaal het zelfde, KinkFM voor alto's FM3 voor nederlandse (boeren) jongeren en zo kan ik wel door gaan.

En ja ook nederlanders luisteren naar FunX, geloof je niet maar het is toch echt zo. Ga maar in de Grote stad in het centrum staan en vraag of je FunX kent. 9 van de 10 dat iemand ja zegt. (leeftijd 12 tot 25 jaar)

Ronnie M. | 06-10-05 | 13:51

Goed plan, klassieke muziek is toch niet te begrijpen voor VMBO'ers.

Dr. Faustus | 06-10-05 | 13:50

Gvd ik word niet goed van die Ali-B en ik wil hem nooit meer zien / horen.

Balkenende | 06-10-05 | 13:49

Hola! Dat Smoothbeats bouncet vet op m'n ProVision-stereotoren.

Pritt Stift | 06-10-05 | 13:49

Ik wordt er onderhand schijt en schijtziek van dat "da pimp" en "da biatch" geouwehoer... Geef mij dan maar 180 bpm gabber-pillenslik-monotone stuiterherrie... die kaalkopjes gedroegen zich in ieder geval nog redelijk normaal...

waar halen ze de arrogantie vandaan?

opsjoffen!

japiejo | 06-10-05 | 13:49

roelio: "er is ook nog classic fm, dus opzouten met radio 4"

ja en er is ook nog 3FM, 538, Veronica, Yorin en Slam!FM, dus opzouten met Fun X

benji | 06-10-05 | 13:48

@wannabecool moet jij niet bidden?

McCool | 06-10-05 | 13:47

Prima, kom maar op, het kan niet genoeg zijn. Hoe meer die flauwekul ons wordt opgedrongen, des te groter wordt de weerstand. En zo werkt positieve discriminatie averechts.

Boris Borsthaar | 06-10-05 | 13:47

Bij Fun X spreken ze geen fatsoenlijk Nederlands. Daar spreken ze van dat vage slissende moderne Nederlands. IRRI!! En als het zo culti is, waarom draaien ze dan alleen R&B, Marrokaans en Turkse muziek? Ik hoor er nou nooit eens leuke Hebreeuwse liedjes. Ja ja beste mensen Hebreeuws is een mooie taal om in te zingen. Kijk maar hoe vaak Israel het zongfestival al gewonnen heeft. ;-) Multiculti mijn reet!

Mokum Kosher | 06-10-05 | 13:47

@ Ronnie M. : En wat is jouw bevinding over dit geheel? Heb je nog niets concreets hierover horen zeggen.

radiorukker | 06-10-05 | 13:45

@Vlinderina: Leuk dat je iets vindt, maar onderbouwen kan je nauwelijks! Geef nu maar eens aan wat de meerwaarde is van zo'n zender. Omdat er toevallig veel allochtonen naar luisteren? Ze zijn nog altijd een groep wat behoort tot de minderheden van dit land, en ik vind niet dat we deze groep voorop moeten gaan stellen. Dan vind ik dat de mensen die al jaren pleiten voor een Nederlandstalige zender voorrang dienen te krijgen. Er is een hele grote groep die dit graag ziet gebeuren, maar zoals gebruikelijk worden de minderheden weer eens voorop gesteld. positieve discriminatie noemen ze dit dan. Mijn reet!

radiorukker | 06-10-05 | 13:44

@(MOI) & @radiorukker

volgens wonen jullie niet in de Randstad.
en hoe ik dat weet, omdat aan jullie niveau te zien is... (IQ van een Baksteen??)

Ronnie M. | 06-10-05 | 13:43

Ik vroeg me trouwens af waar die gewraakte feauteau van Ali B. achter tralies is gebleven.

McCool | 06-10-05 | 13:42

@joopata,
ook als jonge kut(?) wil ik af en toe graag naar Radio 4 luisteren, niks mis mee toch?

fuckje | 06-10-05 | 13:42

Deze oude lul eist Radio 4. 'wij' betalen ook het meeste aan de financiering van de publieke omroepen en worden daar zeer bekaaid in voorzien.
Laten die "turkpop, r&b, mixpop, reggae, african, 2step en arab liefhebbers" maar lekker streamen van El Jazeera.

FM | 06-10-05 | 13:42

Typisch weer een plan van de links-progressieve multi-kul generatie. Laten we inderdaad structureel ons enorme eigen cultureel erfgoed ondergraven, zodat er veel, VEEL ruimte ontstaat voor andere "ontwikkelde" BreeZah-initiatieven. En ja! Laten we deze heel veel geld geven! Misschien kunnen we ons koninkrijk wel gewoon overdragen aan Sjeik Abdul de driehonderdste. Die zou er waarschijnlijk nog zuiniger op zijn.

Schaapman | 06-10-05 | 13:42

@vlinderina: dat je zo ongegeneerd voor jouw inferieure smaak uitkomt is temeer reden om je te verzoeken om je naar FOK oid te begeven.

Albert Heijn | 06-10-05 | 13:42

@radiorukker, als dat nodig is om mensen zoals jouw een maagzweer te bezorgen, zodat je eerder dood gaat, vindt ik het prachtig...

wannabecool | 06-10-05 | 13:41

Kan iemand mij uitleggen waarom er gewoon geen extra zender bij kan op de FM band? Die zit toch nog lang niet vol?

summerice | 06-10-05 | 13:40

@Ronnie m. : Niet zo verbazingwekkend dat Fun X de grootste is in de randstad. Waar denk je dat er veel allochtonen wonen dan.....

radiorukker | 06-10-05 | 13:40

Ik ben voor Radio Amore! Vlinderina, neuqen?

McCool | 06-10-05 | 13:40

@Toine Rorije: Mee eens. Kink FM had gewoon een plekje in de ether moeten krijgen destijds. Maar hee, je ziet dat toch met alles in dit land? Wederom worden de zogenoemde allochtone minderheid weer eens voorgetrokken. Dus ook op dit vlak zullen we eraan moeten geloven. En wat zeg ik eigenlijk, minderheid? Die groep is zometeen in de meerderheid. Zeg maar dag tegen Nederland! Bananenrepuliek. Straks gaan ze het islamitisch nieuws nog invoeren op de publieke zenders. Krijgen we tweetalignieuws, Arabisch & Nederlands. net zoals dat veel gemeentes al brieven versturen in 2 talen.

radiorukker | 06-10-05 | 13:38

Het is toch wel tijd voor zo'n zender.
Alleen begrijp ik niet waarom Radio 4 het veld moet ruimen.
De vergunning van 538 kan toch ook worden ingetrokken?

MAXIMO | 06-10-05 | 13:38

Voor, laat maar komen. Als single white man van dik boven de 30 hoor ik Fun X 10 keer liever dan al die ego's van radio 3 of hun commerciële equivalenten. Maar er is natuurlijk maar 1 radiozender die er werkelijk toe doet. Studio Brussel (www.stubru.be, daar zou men eens een voorbeeld aan moeten nemen).

de_rest_van_NL | 06-10-05 | 13:37

FunX is bekender dan je denkt...
En klassiek mag de tering krijgen, jij zieke clown. Hoe de neuk kan je nou klassiek waarderen?!

bwahaha | 06-10-05 | 13:37

@radiorukker. Helemaal gelijk. Heb je ook een plan om ze allemaal van de pot te rukken en er weer gewone hollandse boerenpumels neer te zetten?

@vlinderina. Ga jij eens even met je barbiepoppen spelen, of neem een vakantie naar turkie en als het je bevalt, blijf er dan.

(MOI) | 06-10-05 | 13:36

@radiorukker
origineel man. tenminste durf ik voor mijn ding uit te komen en ik heb schijt aan wat losers zoals jij ervan vinden!! mietje

Vlinderina | 06-10-05 | 13:35

WTF !!! Ik luister dus alleen maar naar Radio 4 (Zowel thuis als op mijn werk als mijn collega's even niet opletten).
BLIJF MET JE GORE KANKERPOTEN VAN DE ENIGE FATSOENLIJKE ZENDER AF GODVERDOMME !
Je ziet dat ik me hierover nogal kwaad kan maken...
1) Alle popzenders draaien vrijwel alleen wat ze wordt opgedragen (belangen zijn kennelijk nogal groot in de entertainment-industrie).
2) Alle pop-DJ's zijn mongolen (ja, inclusief Piel Beelen).
3) Als je een week naar een willekeurige popzender hebt geluisterd, hoef je nooit meer in te tunen want dezelfde bagger komt gegarandeerd nog duizend keer langs.
4) Hoort u overdag wel eens een alternatieve plaat langskomen op de popzenders ? (Ik niet)
5) Ik heb al jaaaren niks uitzonderlijks meer horen langskomen op de popzenders. Fuck 'em all !

knutsel | 06-10-05 | 13:35

en trouwens, vmbo fm bestaat al jaren lang onder de naam 538, wat zou het nut dan zijn van nog meer bagger in de aether.
doe dan kink in de lucht of in ieder geval een zender met goeije muziek die op een of andere vreemde manier gewoon niet bestaat.

Toine Rorije | 06-10-05 | 13:35

@Ronnie
Op die gegevens zaten we nou net even te wachten, thankz

Vlinderina | 06-10-05 | 13:33

@vlinderina: ga eens dood

radiorukker | 06-10-05 | 13:33

Spuit elf hierzo...

FunX bestaat al ruim 2 jaar, maar is alleen in de randstand te ontvangen. Eerst Rottedam (media 2002) toen Den haag ietsjes later. Toen @msterd@m en Utreg (media 2003/2004) en later weer Eindhoven erbij. En nu gaan ze voor de kabel om in heel nederland bereikbaar te zijn.

FunX heeft de grootste/hoogste luistercijfers in het segment van de jongeren, dit zijn cijfers waar 538/FM3 een keiharde van krijgen. (ken link niet vinden, zoek maar lekkah zelf)

Dat de meeste FunX niet kennen is logisch want daar word het muziek niet gedraaid die jullie interressant vinden.
De gene die het wel kennen, zijn voornamelijk de "allochtonen"(volgens CBS maatstaven) jongeren.

Zeg nou zelf, noem een zender op die relaxe R&B, HipHop/Rap, en GOEIE buitenlandse muziek draait. Dat is nergens, nou FunX doet dat wel en je zal zelf zien, of je het wilt of niet, FunX hoort in het rijtje thuis van 538, Radio3 etc...

gegroet Ronnie M.

Ronnie M. | 06-10-05 | 13:32

Fukk
Ik luister naar Fun X en ik dans en zing vaak mee met de coole multiculturele shit!! Coooooollllllll Fun X rulesssszzz
Als ik het zeg, dan is het zo.

Vlinderina | 06-10-05 | 13:32

@Tefal: Die beleidsdebielen zijn zelf turken/ marokkanen. Kijk maar eens in je eigen gemeente. Daar zitten veel geintegreerde Turken & Marokkanen in de fracties. Deze mensen zorgen ervoor dat ze met hun slimme en achterbaks handelen gewoon hun zin krijgen: Dat Nederland gewoon islamiseerd en zij zometeen de baas zijn in dit land. Hoe duidelijker moet het nu nog worden? De Pvda wordt niets voor niets Partij van de Allochtoon genoemd.

radiorukker | 06-10-05 | 13:32

Beethoven moet oprotten (want Europa had immers toch geen eigen cultuur?) om plaats te maken voor de verrijkende Ali B.
Dat we geislamiseerd worden is tot daaraantoe, maar dat al die beleidsdebielen er zo vrijwillig -en zo hard- aan meewerken blijft mij een raadsel.

Tefal | 06-10-05 | 13:29

Ik heb nog steeds iedere zondag moeite met het niet horen van Willem Duys, bij m'n ontbijt. Als 4 nu zou vervallen worden het echt dubbele afspraken bij m'n therapeut. En wat is die tegennatuurlijke knuffeldrang toch steeds om "meer jongeren te willen bereiken", het lukt al niet met radio 3, en dan gaan ze het logisch genoeg dan uiteindelijk op 4 nog een keer proberen maar?

KaiserSoza | 06-10-05 | 13:28

Rot toch op met je FunX. Er zijn tig zenders die zich op de jongeren richten, is een klassieke zender dan te veel van het goede?

Dit land gaat de verkeerde kant op. Wanneer komt eindelijk dat pluche onder de kont van Fleischbaum c.s.?

Martentje | 06-10-05 | 13:28

Fijn, nog een zender die we niet willen horen... Nu is het wachten op Fun X TV en dat zijn we helemaal klaar...

Ali B, mogen ze vanmij part houden, 1x perjaar 5 minuten is toch al snel 4 minuten te veel..

szol2001 | 06-10-05 | 13:27

Ach, waar maken we ons druk om. Dit hoort nou eenmaal bij de islamisering van dit land. Ik pleit trouwens ook voor een nieuwe 3FM. Maak daar een kamperzender van, doen ze tenminste nog iets wat ze al jaren laten liggen: doelgroepen bedienen. En is dat gezeur over het Nederlands product op de radio een keer afgelopen, want ik kan me niet indenken dat 100% NL de licentie krijgt toegewezen die RTL FM nu heeft. (zie: www.trouw.nl/novumnieuws/laatstenieuws... )

radiorukker | 06-10-05 | 13:26

het begint naar straten in het turks en marokaans nu een radio zender met shit, nog even en NL heet ollandistan. Met plaatsnamen als shoarnhem en rotteradam en harem. Dus laat radio 4 lekker zijn gangetje gaan.

(MOI) | 06-10-05 | 13:26

We zijn in dit land echt helemaal islamogeil aan het worden. Je kunt tegenwoordig geen krant meer openslaan of radio/tv meer aanzetten of het gaat over islam/marokjes/turken/integratie en meer van die onzin. Nu krijgt dat gespuis weer een eigen radiozender. Laat ze toch oprotten en de marokkaanse wereldomroep aanzetten. Als je de media moet geloven stroomt dit land helemaal vol met dat spul. Gelukkig zijn er nog mensen als Rita, Geert en natuurlijk Jaap Blokker.

ErachterKijkerd | 06-10-05 | 13:25

Naas het schnitzel- nu ook het scooterparadijs?

style.councillor | 06-10-05 | 13:25

Dit idee is nu al een klassieker.

Iko Nal | 06-10-05 | 13:25

Amen.

Lepo | 06-10-05 | 13:25

Waarom veranderen we de naam van ons land niet in "Marroko V2.0".

Dat is de ultieme integratie. Mag dan niets in Nederland meer Nederlands blijven... moet alles "besmet" worden met allerlei integratie-achtige zaken.
Flikker toch op... het is wel leuk geweest nou... en wie het niet bevalt, of iets mist gaat maar lekker in een land wonen waar het in het standaard pakket zit.

Houdoe

dan-nie.nl | 06-10-05 | 13:25

Anti-tonen

pek en veren | 06-10-05 | 13:22

@. joopata

Ik wil er niet naar luisteren, maar het moet wel kunnen! Er is trouwens toch ook iets als classic fm? of zit dat alleen op de kabel ofzo?

ams | 06-10-05 | 13:21

R&B. Rachmaninov & Beethoven.

Waarom wordt ik gedwongen op elk TV of Radio station mij in te leven in de "Noord Afrikaanse" cultuur? Phuk! Ik wil gewoon weer Ter Land Ter Zee!

-=Bring-It-On=- | 06-10-05 | 13:21

@Tsabo-etc... Goed punt... :-)

Tim | 06-10-05 | 13:20

Ook ik ben een ouwe lul ! maar wil gewoon naar radio 4 luisteren. Mag ik?

joopata | 06-10-05 | 13:20

Zullen we onze musea en bibliotheken dan ook maar ombouwen tot R&B clubjes ?
Beter nog een algemeen verbod op elke cultuuruiting die niet volkomen platvloers is. Dan kunnen we daarna Nederland 100% getalpaficeerd verklaren.
Waar is hier de uitgang ?

egwel | 06-10-05 | 13:20

Die klote hiphoppers en r+b lulletjes gaan maar lekker TMF luisteren. Of welk ander commercieel kut zendertje dan ook.
Radio 4 is de enige zender waar je 24 uur per dag vanop aan kunt...

da wizard | 06-10-05 | 13:19

Hoe de hell kan je nou deze zender schrappen ?
Ik luister er echt nimmer nooit naar, maar ik kan me voorstellen dat 't leven van menig bejaarde minder zonnig wordt.

Echt waar, hoe bedenk je het ? Alsof die klassieke liefhebbers webstreams gaan luisteren. En waarom hebben we een gesubsidieerde knuffelzender nodig ?

Hatsiemoko | 06-10-05 | 13:19

En hoe zit het nou met de arabische klassieke muziek?

Tsabaothiemynoia | 06-10-05 | 13:19

Radio moet blijven! Nostalgie rules. aRa&B is voor vakantie in Marrakesh en niet voor de Hollandsche Eter!!

Sazzterix | 06-10-05 | 13:17

Nederland verloedert in 'rap' tempo. >:(

K. Leajeau | 06-10-05 | 13:17

ach ja, al die andere zenders tussen radio 4 en radio zevenhonderzevenenveertig zijn in de loop der jaren ook allemaal ten onder gegaan.

Toine Rorije | 06-10-05 | 13:17

Toch is FunX wel een aardige zender. 's Avonds heb je wel eens praatprogramma's en dat gaat natuurlijk 9 van de 10 keer over sex. Tis bijzonder aardig om de sexuele belevingen van hoofddoekjes aan te horen.

Puntenslijper | 06-10-05 | 13:16

Hoe leg ik dit mijn vader uit?

"Nee pap, de overheid wil graag dat je naar déze muziek luistert."

Corpus Delicti | 06-10-05 | 13:16

Ben 25, hip, dope en cool! En luister dagelijks, jawel dagelijks naar Radio4. Lekker rustig als je uit je werk komt( weinig reclame en veel muziek)
Zou bezopen zijn als het het veld moet ruimen voor de zoveelste 'hippe jongeren zender met per uur 20 minuten reclame'.
Verschil moet er wezen, toch?!?!

CHZS de PCZS | 06-10-05 | 13:15

Die "allochtonen" -excusez le mot- hebben The Box toch ook al? Daar zit ook al van die gesubsidieerde integratierommel op. Bovendien, zoveel wordt er toch niet naar radio geluisterd door jongeren?
En als je dan luistert, luister naar goede muziek, zoals op Arrow Jazz ofzeau :-)

Tim | 06-10-05 | 13:15

Fleischbaum recentelijk niet in een 020 taxi gezeten zeker?

Sir EnemA | 06-10-05 | 13:15

Och heden, uit wat voor GroenLinks multi-culti jeugd potje komt dit? Is ID&T daar niet voor? Bang dat de jeugd wat cultuur en intellect mee krijgt?

En wat de copulatie is Fun X?

DJiTH | 06-10-05 | 13:15

Klassieke muziek, dat zal ze leren die vieze familie B.!! Wellicht snappen ze dan ook waarom wij hier Schubertpleinen hebben ipv de ToraBoralaan

Sazzterix | 06-10-05 | 13:14

Wat een oplichters! Voor 12 maanden subsidie opstrijken maar tijdens Ramadan natuurlijk een hele maand stijlloos uit de ether zijn ;)!

Kapitein Stijlvol | 06-10-05 | 13:14

Lekker met een sigaartje in je Peugeot automaat luisteren naar Hilversum 4.

Lekker Belangrijk© | 06-10-05 | 13:14

Wat een stierenschijt! Op die ontelbare (slechte) radiostations die NLD rijk is, hoor ik voornamelijk R&B, Urban, 2Step en meer van die lauw-coole-ik-verzin-een-nieuw-genre-dat-maakt-me-artiest-en-origineel namen. Laat dat Radio4 toch mooi aanklooien. Waarschijnlijk luisteren er best oude mensen naar.

Dus, Radio4 mooi laten blijven! Wat moet je anders aanzetten bij de begrafenis van je oma?

-=Bring-It-On=- | 06-10-05 | 13:13

Die ouwe lullen betalen bovendien proportioneel het meest aan het publieke stelsel. Ik hou er wel van (radio 4) als er weer 's teveel geluld wordt op de jeugdzenders of telkens dezelfde beat voorbij komt.

0900 | 06-10-05 | 13:12

er is ook nog classic fm, dus opzouten met radio 4.

roelio | 06-10-05 | 13:12

ik ben een liefhebber van Hip Hop enzeau, maar dit zuigt. Er is genoeg via internet en kabel etc.
Van mij mag Radio 4 gewoon blijven, ken genoeg (oudere) mensen die er graag naar luisteren...
zit niet echt op Fun X te wachten

Slimme Schaduw | 06-10-05 | 13:12

Nieuw? Ik kan Fun X allang ontvangen, maar ik heb liever dat Radio 4 blijft dan de zoveelste popzender erbij.

Rooter | 06-10-05 | 13:11

Eerst de straten in het marrokaans en turks, en nu een eigen zender!? En dit noemen ze integratie? haha

reade romke | 06-10-05 | 13:10

Ook ouwe lullen hebben recht op een muziekzender, we leven in een democratie.

spriet | 06-10-05 | 13:09

Opzouten met radio 4!

SimpelZat | 06-10-05 | 13:08

Ik ben voor, klassiek is voor ouwe lullen !

MacHenk | 06-10-05 | 13:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland