Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De media is de boosdoener

Buigt u even?Starf*cker luisterde naar Radio1 en las het nieuws. Slecht voor zijn gemoedsrust, goed voor GeenStijl. Wat blijkt... 'Links' en de media zijn er de oorzaak van dat de boodschap van het kabinet door meer dan tweederde van de Nederlanders niet serieus genomen wordt aldus Balkenende. Niets over de botte arrogantie van opperregent Laurens Jan Brinkhorst. Niets over het rechtsdraaiende gemompel van huiskamergeleerde Donner. Niets over het bijna achterlijke optreden van bewindslieden voor het Europese Referendum en niets over het eindeloze gezeur van de premier zelf over zijn “zoet en zuur”. Nee hoor, het gaat fantastisch met Nederland en wie er anders over denkt, ja die verdraait de boel.

Perfecte show...

De politieke show van vandaag was perfect gedirigeerd. Onophoudelijk wisselden de voorlichters van de ministers uitspraken uit via de 'Blackberry'. Terwijl spindoctor Gerard van der Wulp in zijn controlroom alle uitspraken bewaakte die door ministers werden gedaan.
Dus hoorden we op de radio dat minister Rita Verdonk het vreemdelingenbeleid een wat vriendelijker gezicht wil geven door zelf wat vaker te lachen. Minister Aart de Geus van Sociale Zaken is als een kind zo blij dat hij nu lolly’s over Nederland mag uitstrooien en oudgediende Gerrit Zalm voerde voor de zoveelste keer zijn grote goocheltruc op. Als minister van financiën houd je in een kabinetsperiode twee jaar de hand op de knip om daarna met de verkiezingen in zicht voor Sinterklaas te spelen.
Natuurlijk was ook Jan Peter Balkenende de hele dag voorzien van souffleurs met Blackberry’s. Wat heeft Brinkhorst gezegd? Hoe reageren de fracties? Fouten maken is in de omgeving van de premier goed voor een enkeltje richting UWV.
Politiek als make-up
Het is boeiend om vooral veel naar Balkenende en het hulpeloze optimisme van zijn ministers te kijken. Het vertrouwen van veruit de meeste Nederlanders in het kabinet mag dan min nul zijn, Jan Peter is niet kapot te krijgen. Ik ben erg voor optimisme, maar van zoveel zoet krijg ik zelf het zuur. Bij iedere kritische vraag kijkt de premier om zich heen. Wie kan hij verantwoordelijk stellen? Ferry Mingelen? Jan Marijnissen? Wouter Bos of zelfs GeenStijl?
Op de radio draaien de meer nuchtere deskundigen hun verhaal af. Een econoom van het Centraal Plan Bureau wijst op de risico’s die in de huidige groeicijfers zitten. Een dame van het NIBUD wijst op de uitzichtloze situatie van de inkomens beneden modaal. En hup daar is Jan Peter weer. “Het gaat de komende jaren fantastisch.” Ik word ziek van zoveel optimisme. Het lijkt wel een dominee die tegen beter weten in de kudde probeert te overtuigen van het heilzame effect alle seks voor het huwelijk uit te bannen. “Het is voor je eigen bestwil!”
Godallemachtig. Krijgen we straks ook nog de kabouteroptocht van de fractievoorzitters die de blijde boodschap van de MP luidkeels zullen herhalen, omringd door mannen met de dezelfde Blackberry’s die allemaal vanuit dezelfde commandopost hun instructies krijgen.
In het ministerie van Algemene Zaken pakt Gerard van der Wulp op dit moment een borrel. De oppper-regisseur knikt tevreden naar zijn lakeien. De boodschap is erin geramd. Nu maar hopen dat de olieprijs niet verder oploopt. Amerika niet in een recessie raakt. Duitsland weer opkrabbelt en dat de boodschap vanaf het Binnenhof doel treft bij de kiezers. O.P.T.I.M.I.S.M.E. ! Maar Nederlanders zijn niet gek. Die laten zich niet manipuleren door de staatspropaganda. Voor Jan Peter zal de komende 2 jaar nog heel bitter zijn …
StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

als jan peter nou 7 rondjes om het binnenhof loopt, stort misschien de hele tyfusbende wel in, dat zou pas positief zijn!! :D

prestodegekste | 28-09-05 | 12:03

@filter, nee kan zonder T, ik ben er ook niet zo'n ster in maar het is:
loop jij? dus: raad jij
loopt hij? dus: raadt hij
correct me if I'm wrong...

dribibu | 22-09-05 | 12:33

@Brullio:
Wat raad[t] jij aan?

[moet d'r nou een T achter? Ben 't effe kwijt]

filter | 22-09-05 | 09:45

@Folkert Meinhof
Je hebt drie basisreacties op de invasie van moslims:

1) ignore
2) run
3) react

Brullio | 22-09-05 | 08:43

@Folkert: Nee hoor, er zijn gelukkig nog anderen die de noodzaak van deze maatregelen zien. Alleen zijn het op de korte termijn geen leuke boodschappen. Mensen zijn niet geneigd om de lange termijn te zien. Dat is maar moeilijk, want dan moet je nadenken.
Zelf voel ik de pijn ook in mijn beurs, maar ik weet dat het over een paar jaar weer beter gaat.

Een links kabinet is het laatste wat we kunnen gebruiken.

Cydex | 22-09-05 | 08:40

25 jaar PVDA roofbeleid
2 jaar centrumrechtse sanering
oneindig volks onbegrip
2 jaar herwaardering voor Balkenende

Nee , genoeg zal het voor 2007 niet zijn Introductie: coalitie SP,GL,PVDA
8 jaar een linkse regering 8 jaar reinstallment van een niet te betalen sociaal systeem
8 jaar verdere uitverkoop van Nederland
8 jaar nog verdere onbeperkte instroom van asielzoekers

2015 : Nederland, 19 miljoen mensen, Multiculturele staat van beleg, totaal gepolariseerde maatschappij, niet meer op te brengen sociale lasten hebben het land aan de rand van faillissement gebracht, economische malaise.

Ben ik nou echt de enige die vindt dat dit kabinet ons zo goed als het kan door de economische storm heeft geloodsd?

Vandaag hoorde ik Femke Halsema zeggen : "wat is nou belangrijker , de nummertjes, of de mensen". Femke schijnt zich niet eens te beseffen dat die nummertjes ook nog ergens voor staan.

Stem maar lekker Links, ik ga wel emigreren, dit land is zelfdestructief links, kortzichtigheid troef.....

Folkert Meinhof | 21-09-05 | 21:55

>>>. Starf*cker 21-09-05 @ 14:34:
En ik ben ervan overtuigd dat Bos een prima MP zou zijn.<<<
.

Oh jouw god.....
.
Wouter Bos als Minister President?
.
AAAAAAA
Wouter Bos is een dom blondje.

filter | 21-09-05 | 21:43

hoewel ik van overtuigd ben dat een (ultra)linkse kabinet uberhaupt niet heilzaam is voor welk economie dan ook zal mijn volgende (protest)stem helaas toch links getint zijn, van mij mag t best een SP-CDA coalitie worden, heb je tenminste een beetje tegen- en evenwicht.

razz | 21-09-05 | 18:05

Na de fraaie redevoering in de kamer van Dhr. Maxime V. hoeft niemand zich meer zorgen te maken over de vorm, noch de inhoud, noch de relevantie van zijn argumentatie.
Ik citeer; "In het bos daar woont een vos.... en die denkt dat hij slim is."
????????????
Ik bespeur in dit vedwaasde geraaskal geen enkel verband met de miljoenennota.
Als ik niet beter zou weten zou ik gaan denken dat ons Maximeke stiekem een jointje heeft zitten roken.

houdoe en bedankt! | 21-09-05 | 17:50

@starf*cker Ik vind uw argumentatie erg mager: bovendien komen termen als onzin, geraaskal, zeur, dream on, e.d. uit uw mond, waarom doe je dat? Ik vind dat eerlijk gezegd erg zwak.

dribibu | 21-09-05 | 17:37

@Dwalmpje

Onze hele maatschapij is gebaseerd op beeldvorming. Als iedereen in Nederland iets goed vind, is het dan ook goed?
Onze regering (hebben we zelf verdient!?) probeert het beeld goed te maken. En iedereen die iets anders zegt deugt niet. Zelfreflectie is alleen voor de echte grote leiders!! Verantwoordelijkheid pakken, had JPB zijn mond van vol, helaas loze woorden!
Nu wordt de verantwoordelijkheid voor "onze economie" bij de olieprijs neergelegd. Lijkt me niet slim! Beter is het om factoren waar je wel invloed op hebt te gebruiken: lastenverlichting en werk. En dan niet stiekum door lokale overheden de lastenverlichting weer af te pakken....... Ik stem voor zalmbanen verdonkbanen en desnoods donnerbanen. Alhoewel, profesionele prutsers hebben we er al genoeg van.

sgautuh | 21-09-05 | 15:24

@sgautuh. Mee eens dat onze economie grotendeels van andere factoren afhankelijk is waar wij weinig invloed op kunnen uitoefenen. Vandaar dat de verwachte 2,5% groei over 2006 van het kabinet volslagen uit de lucht gegrepen is. Blijft de olieprijs op dit niveau dan kan er al een volle procent vanaf. Stijgt de euro met 5% dan zakt de export vrijwel meteen in en zitten we opgescheept met een handelstekort ipv overschot. Van groei blijft er dan nauwelijks nog wat over. Het is nu al duidelijk dat de maatregelen om de koopkracht te ondersteunen maar voor bepaalde groepen geldt, dus ook wat betreft stijgende binnenlandse consumptie hoeven we weinig te verwachten in 2006. Het MKB, de grootste werkverschaffer, zal waarschijnlijk weer een moeilijk jaar tegemoet gaan. Dat de werkloosheid minder wordt is bij deze dus ook volledig uit de lucht gegrepen.

dwalmpje | 21-09-05 | 15:13

Het werkelijke probleem zit hem bij al dat fiatgeld wat teruggaat naar de centrale banken als te veel schuld is onstaan in de samenleving.
(de rijke worden alleen maar rijker hoor je dan vaak)Dit noemen ze de kondratiev winter geloof ik.
Want je ook ziet in zo,n periode is allerlei maatschappelijke onrust,
waar onze zuivere marxist met zijn prietpraat
natuurlijk gebruik van maakt.
Gelukkig is dit in het verleden al eens eerder gebeurd en zijn marxisten daardoor nogal voorspelbaar zoals de preek van onze eigen JM.
Dus deze crisis komt niet door het kabinet, ik denk dat het wel erger was geweest als de sp in de regering had gezeten.
En het CBS kan me gestolen worden.
Als je geen geld hebt om op te potten dan gaat dat ook niet b.v. omdat je schulden aflost. Terug naar de centrale bank dus

k15wdorf | 21-09-05 | 15:07

Mannen met een teveel aan testosteron, hoe vreemd ook, naast WouterB heeft JPB hier veel last van. Persoonlijke geldingsdrang. Ik zie JPB uitroepen: "ik ben wel goed voor dit land!" Vroeger veel gepest, nu veel macht. kan niet goed gaan!
Overigens is WB tien jaar te jong. gaat overmoedige dingen doen. Beter tien jaar wachten, en dan PM worden.

Het wordt tijd voor tien jaar polderen! Kabinets devies: Werk, werk, werk!! "Denk nog wel eens aan Wim K!!

Helaas is werk alleen voor de domme!!
Maar beter dom met een beetje poen!
Maar sinds PF is paars een beetje taboe

sgautuh | 21-09-05 | 15:04

Bos zou een goede premier zijn, alles draait om perceptie immers. En daar worden mensen weer rustig van. Maar ik word niet warm of koud van hem wanneer het op debatteren aankomt. Nooit eens een origineel idee, achterover leunend de winst binnenhalen lijkt het credo. Is geen reet mis mee, maar er komt een tijd dat je rustig gereutel om moet worden gezet in een stevig tegenplan en dat zie ik nog niet, helaas.

Amsterdammer | 21-09-05 | 14:59

@dwalmpje
Schoenverhaal klinkt goed... maar blijf nog bij mijn standpunt dat de hollandse economie een schaduw is. Laat de zon maar schijnen in duitsland en desnoods in de us of japan of frankrijk of gb. we moeten flexibeler zijn met onze afhankelijkheid.. ofwel zorgen voor aanhaken bij wel goedlopende economie. En als er dan nog mensen zijn die schoenen nodig hebben (of wasmachine) delen we die uit!

sgautuh | 21-09-05 | 14:54

@dribi Tenzij het achterbaks , Wijn en Verhagen, gebeurd en jij andere fatsoensnormen hanteert. Maar goed, dream on.

Starf*cker | 21-09-05 | 14:43

@starf*cker Iemand die zich zomaar laat "wegzetten" (jouw woorden) is m.i. niet geschikt voor minister president.

dribibu | 21-09-05 | 14:38

@Dribi Onzin. Hij is weggeschoven door JPB en Verhagen. Maar goed, iedereen zijn perceptie. En ik ben ervan overtuigd dat Bos een prima MP zou zijn.

@The Real Absoluut! Het is trouwens een aardig kamerdebat.

Starf*cker | 21-09-05 | 14:34

@starf*cker Bos is zelf een probleem op zich: hij wilde niet samen regeren met JPB en heeft dus wat dat betreft zijn kans gehad. Bovendien lijkt Bos me niet in staat om een bepaald beleid ook daadwerkelijk uit te voeren en vooral vást te houden, wat dat betreft kan hij alleen maar zijn petje af nemen voor JPB.

dribibu | 21-09-05 | 14:23

@Starf*cker 21-09-05 @ 14:02

De nieuwe ziektekostenstelsel en de DBC fanfare gaan ons nog veel 'plezier' opleveren.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 14:19

@sgautah, het is beter dan sparen, dat klopt. Echter de Nederlandse economie is er niet bij gebaat als ik Amerikaans staatpapier koop en beleggingsfondsen opereren veelal internationaal. Alleen de bank (als het tenminste een Nederlandse is) profiteert nog van de transactiekosten waardoor weer een klein gedeelte terugkomt in de economie.
Veel beter is het om geld uit te trekken aan degene die de eindjes aan elkaar moeten vastknopen. Deze mensen kunnen met wat extra geld bijvoorbeeld eindelijk nieuwe schoenen kopen. Hiervan profiteert de binnelandse economie optimaal van.

dwalmpje | 21-09-05 | 14:12

@dwalmpje
Je noemt onze economie.. en zegt dat de aandelenmarkt daar geen direct onderdeel van is! Daar begrijp ik nix van???
Het is een heel stuk beter dan die spaarrekening!!!

sgautuh | 21-09-05 | 14:05

@dwalmpje Dus ben ik het met Marijnissen eens dat je daar wel wat aan mag doen.

Starf*cker | 21-09-05 | 14:04

Bos zei net inderdaad iets wat de kern van alle kritiek raakt. ""Als mensen hun been breken, willen ze gips in plaats van een offerte." Wat mensen willen, lijkt bij dit kabinet niet relevant, sneerde Bos. "Misschien wel mijn zwaarste verwijt vandaag is dat het kabinet burgers ziet als onderdanen in plaats van bondgenoten.""

Starf*cker | 21-09-05 | 14:02

Vandaag is er door het CBS nog maar eens een zogenaamd feit naar het land der fabelen gestuurd. Nederlanders potten helemaal geen geld op zoals fanatiek werd beweerd door de president van de Nederlandsche bank, de heer Wellink, en het kabinet. Degene die het zich kon veroorloven heeft aandelen en obligaties verkocht en op een spaarrekening gezet. Het grootste gros van de bevolking heeft zich echter steeds meer in de schulden gewerkt door grotere leningen af te sluiten. Het groeiende geld op de spaarrekening van de welgestelden zal hooguit weer terugvloeien naar de aandelenmarkt en niet rechtstreeks in onze economie.

dwalmpje | 21-09-05 | 13:57

@dwalmpje

Volgens mij heb je net zoveel recht op alles als de babyboomers de afgelopen dertig jaar. Wat er anders is, is dat jezelf voor de kosten op mag draaien!! En dat de vakbond niet voor jou "rechten opkomt is logisch want je bent geen lid!

sgautuh | 21-09-05 | 13:56

@Cydex
Ik heb net van Jan M op de tv gehoord dat jij dat ook wilt.
Dat is namelijk wat JM verstaat onder solidair (ik bedoel dus het je laten afpersen voor algemeen belang)
Aangezien alleen socialisten kunnen bepalen wat jij wilt heb je er maar mee te leven.

k15wdorf | 21-09-05 | 13:52

@Cydex. Helemaal mee eens, schandalig dat de Vut en Prepensioen nog even werden veiliggesteld ten koste van degene die er geen recht meer op hebben. Met dank aan die kl*tevakbond die nog even belangrijk kon zijn voordat ze definitief ten dode zijn opgeschreven. Aan de andere kant hebben de 55+ werknemers ook het langste betaald voor deze voorzieningen. Maar de uiteindelijke regeling is erg eenzijdig uitgevallen en zeer nadelig voor jongere mensen (die sowieso al veel minder recht op alles hebben in vergelijking met de babyboomers de afgelopen dertig jaar).

dwalmpje | 21-09-05 | 13:52

@Therealshowstopper: Dank voor je warm welkom. Tuurlijk begrijp ik in welke context ik hier bepaalde dingen moet lezen. Kom ook graag op GS, maar wil wel eens mijn mening geven. Net zoals vele anderen. Dat die misschien niet overeenkomt, mag toch geen probleem zijn. Zonder discussie wordt het maar saai lijkt me.

@Dwalmpje: ik kijk puur even naar mijn eigen situatie. Na de pyrusoverwinnning van de 'demonstranten' die vorig jaar op het Malieveld stonden met hun Vakbondvlaggetjes, is er voor de jonge generatie niets gewonnen. Alleen verloren. Ik mag de komende 17 jaar 3,25% extra vutbijdrage afdragen. Echter zelf zal ik er nooit van profiteren. Al met al draag ik bijna 15% van mijn brutosalaris af aan vut, (prep)pensioen, etc. Zelf zal ik hier de vruchten niet van plukken. Het akkoord wat toen is gesloten, is alleen interessant voor de oudjes. Niet voor mijn generatie (waar toch 95% van de GS'ers onder valt).

Cydex | 21-09-05 | 13:44

Globalisering heeftn ten gevolg een wereldwijd grenzen openstellen en landen toegang geven tot mekaars markt. Dit komt ten goed aan lage lonen landen en gaat deels ten koste van de laag betaalden in de hoge lonen landen. Het verdelen van de rijkdommen van de wereld is een links streven waarbij de gevolgen kennelijk niet geaccepteerd worden in eigen land. Boontje komt om zn loontje als het linkse oproerkraaiers aangaat.

tonydomtana | 21-09-05 | 13:31

De zogenaamde hollandse economie is natuurlijk slechts een schaduw... we hoeven alleen te wachten op een groei in duitsland en dan is de hollandse economie weer geweldig! Tot die tijd is het pappen en nathouden.. met maatregelen door PvdA of waarschijnlijk (zie hypotheekrente)VVD (met als katvanger CDA) regeringen

sgautuh | 21-09-05 | 13:26

Goed stukje Starf. Ik zat vanmorgen naar de radio te luisteren en daar hoorde ik Woutertje Bos tekeer gaan... Begrijp me goed ik heb het totaal niet op linkse rakkers.. maar ik moet (helaas) toegeven dat hij wel steekhoudende argumenten had.
Hij veegde ronduit de vloer aan met het ongebrijdelde optimisme van het kabinet en ik moet bekennen (valt niet mee voor mij) dat hij gelijk had.

Karel Kruizenruiker | 21-09-05 | 13:20

"De media *is*..."

:'-(((

Deep Throat | 21-09-05 | 13:11

beleggingsfonds

k15wdorf | 21-09-05 | 13:06

Waarvoor kan niet iedere werknemer
zelf zijn pensioen regelen?
Zeker weten dat je dan ook krijgt waar je voor betaald. Als de staat zich er niet mee kan bemoeien en het is ook
beter om je geld in een ordinair belegingsfonds te steken lijkt mij.
En er moet ook geld binnenstromen in zo'n pensioenfonds van jongere werknemers
dit proberen ze volgens mij in balans te houden (niet dat ik er verstand van heb)
Die oudere generatie zal alles duurder
gaan maken want ze hebben meer te besteden als je die pre en vut uitkeerd
Daartegen kun jij in een krot gaan wonen E500 per maand waar zo'n babyboomer niet meer wil wonen.
Die e500 houden ze ook wel in stand voor desnoods door te gaan slopen.

k15wdorf | 21-09-05 | 13:04

@dwalmpje: Ben het deels wel met je eens. Als het kalf verdronken is.... Maar de rendementen op de min of meer zekere beleggingen van na de crash zijn nou ook weer niet om over naar huis te schrijven. Dus of het allemaal veel minder had gekund???

millhill | 21-09-05 | 12:54

@millhill. Het is inderdaad prima dat er niet teveel met de pensioenen wordt gegokt. Echter het verlies was al geleden na de crash en op ongeveer het dieptepunt van de beurs werden pensioenfondsen gedwongen om meer veilige staatsobligaties te kopen en hun verlies te nemen op een deel van hun aandelenportefeuille. Dankzij deze ingrepen, plus een hogere solvabiliteit, heeft iedere werknemer vanaf 2003 flink meer pensioengeld moeten afstaan. Dit had in veel mindere mate nodig geweest als Zalm niet had ingegrepen!

dwalmpje | 21-09-05 | 12:41

Het enige wat dit kabinet goed heeft gedaan is zo'n belabberde EU-grondwet campagne te voeren waardoor deze in ieders belang werd verworpen. Mede daardoor is de euro gedaald ten opzichte van de dollar wat meteen ten goede is gekomen aan de export, het paradepaardje van het kabinet. Dit is dus gewoon puur geluk en te danken aan de bevolking die hun advies niet opvolgde! Maar je kan op je klompen aanvoelen dat de euro de komende maanden weer gaat aansterken waardoor de export weer in de problemen gaat komen volgend jaar. Of ze moeten er in Duitsland een complete puinhoop van maken, maar dat is ook niet in ons belang.

dwalmpje | 21-09-05 | 12:35

@dwalmpje: Money makes the World go Round. Echter Zalm heeft gelijk! Er wordt niet met mijn pensioen gegokt (en dat is wat gebeurde voor de crash)! Laat ze maar zien dat ze de inflatie en koopkracht een beetje bijbenen meer hoeft niet.

Ik hoor net Wouter B. zeggen dat er op een schandalige manier verwachtingen worden gewekt. Hoe had hij het willen brengen dan? Het is nooit goed of het deugd niet! Dit kabinet wordt teveel afgerekend op zijn uitstraling en niet op de inhoud. Toegegeven "het ziet er ook niet uit". Paars was verkeerd (toen het economisch bergafwaarts ging), de huidige coalitie is de enigst mogelijke na Paars iets anders is/was er niet (zie Duitsland: weet de kiezer het ook niet). SP en Groen Links vinden het 'trappen' veel te leuk en zullen zich daarom wel drie keer bedenken voordat ze gaan regeren (regeren kost stemmen: iedere keer weer). Dat handevol kleine partijen en eenmansfracties houden goede plaatsen bezet (ik kan m'n hond niet eens meenemen want Nawijn zit op die plek). Om nog maar niet te spreken over het armetierige D66, keer op keer verliezen zij kiezers maar ach we hebben ze nodig voor een zg. meerderheid. Ga er nu maar vanuit dat de grote jongens het voor het zeggen hebben en blijven. En welke combinatie dan ook ze kunnen niet anders dan met de economie mee hollen/lopen. De impuls voor betere tijden moet van ons werkvolk komen want zoveel macht hebben ze nu ook weer niet om het tij te keren.

millhill | 21-09-05 | 12:30

@Cydex, je naiviteit is ook van het niveau basisschool. Nederland heeft verreweg de grootste pensioenfondsen op aarde. Deze bevatten tesamen honderden miljarden euro's. Als er 1 land is die voorbereid is op de vergrijzing dan is het Nederland. Hiermee kunnen we minimaal de komende twintig/dertig jaar mee vooruit. Echter, waar zit hier de adder? De pensioenfondsen, waar werknemers en werkgevers generaties lang geld in hebben gestopt, worden misbruikt om het begrotingstekort mee terug te brengen! Dit heeft de EU toegestaan. Onze pensioenen lijken nu opeens eigendom te zijn van de staat, terwijl zij er met hun poten vanaf horen te blijven! Sterker, Zalm heeft na de beurscrash allerlei regels ingesteld om pensioenfondsen te verplichten om een hoger percentage solvabiliteit aan te houden. Hiermee heeft hij beperkingen gelegd aan de pensioenfondsen en tevens zijn begrotingstekort proberen veilig te stellen. Dit is in mijn ogen volstrekt illegaal en ontneemt pensioenfondsen om hun vermogen op te schroeven.

dwalmpje | 21-09-05 | 11:57

@Brullio

Kun je beter met een lasso op de publieke tribune van de 2e kamer gaan zitten.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 11:54

@starf*cker Nova (nps en vara) is een voorbeeld van een linkse staatsomroep (immers een links programma-VARA voornamelijk gefinancierd vanuit de NPS, dus geld van het volk) en ik ben tegen staatsomroepen. U zegt tegen censuur te zijn, waarom bent u dan vóór een staatsomroep?

dribibu | 21-09-05 | 11:53

@Cydex 21-09-05 @ 11:42

Welkom op GeenStijl. Als eens nagedacht waarom de site zo heet?

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 11:52

misschien moeten we naar het malieveld gaan met schoenlepels als symbool. Gaan we de plucheplakkers van hun stoeltjes wrikken

Brullio | 21-09-05 | 11:52

@Cydex

Mooi dat je opmerking ogver hypotheekrenteaftrek, echter ik verwacht dat 80% van huizenbezitters in Nederland zullen.. puntje meets paaltje, kiezen voor arrogant leiderschap etc. om deze financiele steun te behouden!

sgautuh | 21-09-05 | 11:48

@Brusselmans: jammer dat je het moeilijk vindt om een andere mening te horen. Vond mijn bijdrage toch iets constructiever dan jouw woordkeuze. Het is niet zo dat ik na een avondje Nova kijken meteen ben bekeerd. Absoluut niet. Ik ben net op Geenstijl en ben nog lang niet bekeerd tot het GS gedachtengoed. Mocht het ooit zover komen, zal ik je wel even inlichten.

@Kabaal: dank

@kolonelklootoog: zie @brusselmans.

@ Starf*ucker: naief zou ik zijn wanneer ik inderdaad alleen maar het geschreven en gesproken tot mij zou nemen. Uiteraard kijk ik naar de resulaten die er zijn en de acties die zijn ondernomen. Je kunt met basisschoolniveau rekenen tot de conclussie komen dat VUT en (pre)pensioen onbetaalbaar worden als er niet wordt ingegrepen. Hetzelfde geldt voor de hypotheekrente aftrek. Ook al profiteer ik er nu van, op termijn moeten we er van af. Kost miljarden per jaar dat veel beter aan andere zaken kan worden uitgegeven. Tot slot ben ik niet gecharmeerd van alle resultaten. Laat dat helder zijn. Het is alleen jammer dat de nuance soms ontbreekt in het forum. Lijkt wel Bushiaans: If you are not with us, then you are against us.

Cydex | 21-09-05 | 11:42

Dat klopt iedereen is welkom bij de sp.
Ze zien ook iedereen voor vol aan.
Ze zetten zich wel heel vaak voor schut hiermee b.v. de gemeenteraadsleden die alleen kunnen meepraten als er met modder gegooid wordt.

k15wdorf | 21-09-05 | 11:37

Gaat de SP er ook voor zorgen dat werklui weer gaan werken ipv staken ?

ikkezeidegek | 21-09-05 | 11:34

Het koninkshuis levert ook in... duizendje hier paar duizendjes daar, schaamteloos wordt dit verteld! Flauwekul bezuiniging natuurlijk! Beeldvorming! en nogmaals, vooral schaamteloos!

sgautuh | 21-09-05 | 11:33

@. k15wdorf Dat komt omdat Starf*cker graag erbij wil horen en aardig gevonden wil worden maar bij de grote jongens niet voor vol wordt aangezien. Dat doen ze bij de SP heel slim.

Lucifer | 21-09-05 | 11:31

Het lukt de SP blijkbaar goed om mannetjes als starfucker voor hun karretje te spannen.
Maar het blijft toch een partij
die conclussie's trekt zoals "de NS wil minder kaartjes verkopen"
Het grootste deel van de doelgroep blijft
toch wel dezelfde denk ik.

k15wdorf | 21-09-05 | 11:28

@a la flamande: Kabinet Balkenende sucks even worse.

Amstel | 21-09-05 | 11:28

Zo zo nog steeds actief deze topic?

style.councillor | 21-09-05 | 11:22

Paars sucks

a la flamande | 21-09-05 | 11:21

@Starf*cker jaja het CPB en sp.nl. De een gochelt met cijfers en de ander gochelt met alles. Ik hou niet van illusionisten. Kom eens met wat reeels.

Lucifer | 21-09-05 | 11:18

@The Real Ja,die was lachen. Heb je Geert nog gezien? Die droeg een burka.

Starf*cker | 21-09-05 | 11:18

@ Starf*cker 21-09-05 @ 11:14

Je hebt geld genoeg om je er geen zorgen over te maken... (je hoort mij trouwens niet klagen).

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 11:17

@The Real Niet bij geld alleen. Het gaat om meer verheven principes. Ik durf zelfs te zeggen dat geld mij geen flikker interesseert.

Starf*cker | 21-09-05 | 11:14

@Starf*cker 21-09-05 @ 11:06

Hehehe... dat klinkt alsof ik SpijkerJack hoor praten.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 11:13

Dit kabinet verdient ons vertrouwen niet, dit kabinet dient er voor te zorgen dat we van een 'broos herstel' (JPB) naar een goed een stevig gefundeerd herstel gaan.
Olieprijs omhoog? spreek de reserves maar (weer) aan.
Duitsland herstellen?
Laat Merkel maar samenwerken met Gerhard.
Amerika in recessie?
Zijn ze ooit er uit geweest dan?

~Pyro~ | 21-09-05 | 11:09

@The Real LOL Alleen gaat het mij om meer dan alleen geld. Dat is het slijk der aarde. Principes. Solidariteit.

@Lucifer Geen tijd voor een analyse maar lees bijvoorbeeld de orginele doorberekening van het CPB op sp.nl. Dat geeft leuke aanknopingspunten.

Starf*cker | 21-09-05 | 11:06

@. TheRealShowstopper Ben blij dat ze eindelijk toegeven dat het gelijk staat aan stelen, kunnen we ze juridisch aanpakken. De wolf laat een stukje van zijn schapenvacht zakken. Laat ze maar eens aan de macht komen kijken hoe lang ze dan nog hip zijn.

Lucifer | 21-09-05 | 11:04

@TRSS .. hoe bedoel u ? ik nie snap ! dit was namelijk het enige wat ik opving vanochtend in het tijsdbestek tussen slapen en wakker worden ..

Draaitafel Demagoog | 21-09-05 | 10:54

@Starf*cker bestaansminimum is wat het woord zegt te weinig om van te leven teveel om dood van te gaan, zeg maar de huidige bijstand. Maar je (en met je de rest van de oppositie) hebt nog geen antwoord gegeven op mijn vraag hoe dan wel. (graag een reeel, haalbaar en betaalbaar alternatief zonder de generaties na ons in absolute armoede te storten)

Lucifer | 21-09-05 | 10:50

@. Draaitafel Demagoog

en dat hij hoopt dat er wel nog meer kandidaten komen (naast zijn grote rivaal v.Aartsen)!

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:48

@starf*cker Nova (nps en vara) is een voorbeeld van een linkse staatsomroep (immers een links programma-VARA voornamelijk gefinancierd vanuit de NPS, dus geld van het volk) en ik ben tegen staatsomroepen. U zegt tegen censuur te zijn, waarom bent u dan vóór een staatsomroep?

dribibu | 21-09-05 | 10:48

ach boeien .. slachtofferrol kiezen is altijd makelijk .. voor de rest is het wel frapant dat zalm geen voorzitter/lijstrekker wil zijn ..

Draaitafel Demagoog | 21-09-05 | 10:46

@dwalmpje Klopt. Aan verleiding toegeven is ieders eigen verantwoording.

holtor | 21-09-05 | 10:46

@knutsel

Die zorgverzekering en de DBC is een verhaal apart. Ik verwacht daar zeer grote problemen van. Maar of zo'n topic op GS komt vraag ik me af.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:42

'k ga eerst aan 't werk (zouden er trouwens meer moeten doen) en zal later wel even reaguren op het jaarlijks terugkerend "mooi weer toneelstukje". We hangen er aan alsof het vandaag wordt beslist terwijl het gister ging om de hoedjes en de pakjes en niet om de inhoud.
Hoer, hoer... hoera!

millhill | 21-09-05 | 10:41

@Amsterdammer 21-09-05 @ 10:32

De media suck big time, onprofessionele linksdraaiende troela's als Kleerie Plak voorop. Maar de regering moet niet zeuren, daadkracht tonen en een rechte rug. Als maatregelen nodig zijn, dan moet je ze doorvoeren. Dat er dan mensen beginnen te zeuren weet je van te voren. Dat een deel van de bevolking zegt geen "vertrouwen te hebben in de regering", dan vraag ik mij af: vertrouwen waarin? Als je bij de tandarts zit en het doet pijn, heb je dan ook geen vertrouwen in de tandarts? Kom op zeg.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:39

Ons kabinet is gek geworden. Ik stel voor dat we za. a.s. met zn allen naar het binnenhof gaan om JP en kornuiten een dwangbuis aan te bieden. Wie gaat mee?

Amstel | 21-09-05 | 10:39

@tonydomtana

Schuld van links? Globalisering en marktmechanisme zijn nou niet bepaald linkse propagandepunten volgens mij. (jezus, zit ik nu links te verdedigen?)

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:35

@holtor. Sociaal zwakkeren hebben ook dringend behoefte aan extra geld dus als zij makkelijk een lening kunnen krijgen zal de verleiding erg groot zijn.
.
Een simpele formule om binnenlandse bestedingen flink te laten toenemen is extra geld uittrekken aan degene die dit het meest nodig heeft (tegenwoordig iedereen die onder of op de grens van modaal zit). De rest van boven modaal blijft op de nullijn of levert iets in, aangezien daar ook de grote spaarvarkens bijzitten.

dwalmpje | 21-09-05 | 10:35

@Star 10.18

Als het maar stuctueel is, niet op de manier van Pronk & co die voor Sinterklaas lopen te spelen in Afrika..

brutus68 | 21-09-05 | 10:34

Je moet toegeven dat het geneuzel in de media en dan vooral op tv soms ook wel heel zeurderig is. Het volk dit, het volk dat. Jezus hoeveel peilingen kan je maken. Ik snap trouwens niet waarom het CDA Leers en Wijn niet veel meer in stelling brengen. Die hebben geen last van (tv) autisme. Brinkshorst is misschien arrogant, hij deed het niet slecht bij Rondom Tien. Boris Ditrich is een afgang, met schaamrood besef ik dat ik meerdere keren op de man heb gestemd.

Amsterdammer | 21-09-05 | 10:32

St*rfucker, Ben met je eens dat het een nobel streven is de welvaart te verdelen over de wereld maar dat betekent dat onze westerse economiën zich moeten spiegelen aan landen als China waar produktie tegen lage kosten plaats vind.
Met andere woorden dat kost hier banen of de Nederlandse werkenden moeten genoegen nemen met minder salaris.
Daar zit nou juist de crux, wij willen niet inleveren maar groeien en meer en meer. Helaas voor een hoop werkenden wordt hun werk verplaatst naar lagelonenlanden. Het is niet anders bij eerlijke verdeling van de welvaart. Niet iedereen kan de baas zijn tenslotte.
Links is de schuldige van verlies aan banen aan het buitenland en jankt als een kind dat zichzelf verwond.

tonydomtana | 21-09-05 | 10:32

@holtor Wel twee!

Starf*cker | 21-09-05 | 10:22

Kan ik een aandeel kopen in geenstijl?

holtor | 21-09-05 | 10:20

@ Starf*cker

Eens (maar dat is weer een andere discussie volgens mij).

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:20

@Real Denk niet dat je je zorgen hoeft te maken om StarF*cker, die zit bij een kansrijke onderneming die zelf kan speuren naar inkomensverruiming. Kansen pakken.

holtor | 21-09-05 | 10:19

@The Real Het gaat ook niet om mijn salaris. Het gaat mij om de eenzijdige druk op steeds weer de middeninkomen. Ik vind het bijvoorbeeld niet onrechtvaardig om als Nederlander een stuk welvaart in te leveren om de situatie in andere delen van de wereld structureel te verbeteren.

Starf*cker | 21-09-05 | 10:18

Ik dacht juist dat elke beslissing door de media bepaald werd.
De hoeveelheid media-exposure die een bepaald incident krijgt, bepaalt toch het aantal pagina's dat aan de wetboeken wordt toegevoegd?

Oersoep | 21-09-05 | 10:18

zoals bevestigd door jackR....

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:16

@Starf*cker

Ok, jij zit er dan misschien significant boven, het overgrote deel van de belastingbetalers haalt de 2x modaal niet volgens mij. Nogmaals, jij bent primary target van de SP en GL, wees je daarvan bewust.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:15

En o ja, optimisties blijven.

holtor | 21-09-05 | 10:15

Zuinig zijn, niet zeiken, en kansen pakken.

holtor | 21-09-05 | 10:14

@knutsel

Mijn stukje was iets genuanceerder dan dat. Heb je een bron die de door jouw beschreven structurele problemen in kaart heeft gebracht?

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:13

@Jack Dan is het inderdaad verleidelijk om die groep van 1,2 miljoen huishoudens kaal te plukken. De wet van de grote getallen. Ik blijf zeggen dat ik 60.000 Euro nou niet zo'n spectaculair salaris vindt.

Starf*cker | 21-09-05 | 10:12

Even wat statistieken voor de liefhebbers. In 2000* waren er bijna 7 miljoen huishoudens. 3 miljoen daarvan moesten het doen met minder dan 30.000 euro. 1,1 miljoen huishoudens hadden tussen de 30.000 en 40.000 te besteden. 900.000 huishoudens hadden tussen de 40k en 50k, 1,2 miljoen hadden tussen de 50k en 75k, en 500.000 huishoudens hadden meer dan 75k te besteden.
*Wegens bezuinigingen bij het CBS is er geen geld om de inkomensstatistiek verder te ontwikkelen.

JackRandom | 21-09-05 | 10:09

@Dribi Wat een geraaskal. Jij pleit dus voor overheidscensuur? En wat is respect? Ik vond het duo prima. Kritisch maar ter zake. En u vind ik eigenlijk gewoon een zeur.

Starf*cker | 21-09-05 | 10:09

We hebben het toch over ons eigen land ?niet over tweede- of derdewereldlanden...
Opvallend, telkens als ik "voedselbank" zeg, zegt er iemand anders
"plasmascherm"... Ik heb het niet over niet met geld om kunnen gaan, ik bedoel het het ontkennen van de stucturele financiele problemen die de lagere inkomens teisteren... maar goed... wacht maar tot 1 januari 2006... kunnen we lachen...

knutsel | 21-09-05 | 10:08

Ik vind nix kwa kredietafwenteling. Gek he.

holtor | 21-09-05 | 10:08

de media schijnt inderdaad voor 75% en volgens sommigen zelfs 85% in linkse handen te zijn. Dat is natuurlijk een vreemde situatie, en daar moet tegenop getreden worden. Nova (gefinancierd door de "neutrale" nps)is een programma dat wat mij betreft per direkt mag verdwijnen: gister was het weer raak: jeroen en paul hadden geen respekt voor hun gasten en zaten elkaar een beetje cheil te maken. Wat zegt u? gaat nova inderdaad verdwijnen? Hoera, hoera, HOERA!!!

dribibu | 21-09-05 | 10:07

@ brutus68

Als je met "sociaal zwakkeren" bedoelt: mensen die niet met geld kunnen omgaan en alles willen hebben wat ze zien, ok. Het woord "sociaal zwakkeren" heeft vele betekenissen. Ik vind trouwens dat kredietverstrekkers een groter deel van het risico zouden moeten dragen. Nu wordt het (na 3 jaar curatele) afgewenteld op de overige belastingbetalers.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 10:05

En had Nico nog iets te melden over Big Brother...?

Eskimauh | 21-09-05 | 10:03

@ brutus68 De sociaal zwakkeren zijn er zelf bij. Hebben ze zelf besloten. Billen brandt, blaren zitten.

holtor | 21-09-05 | 10:03

@TheReal

Mee eens! Een hoop mensen raken in de problemen omdat ze het wel erg makkelijk wordt gemaakt om op krediet allerlei onnodige troep aan te schaffen. Neem bv. de Fa. Wehkampf, hoeveel sukkels zijn niet door zulke bedrijven in de financieele problemen gekomen. Het zijn toch vaak de wat sociaal zwakkeren die er in tuinen en vervolgens jaren lang de lul zijn..

brutus68 | 21-09-05 | 09:59

@Lucifer

4000 vakantiedagen per jaar, da's hard werken om die er doorheen te jagen HA!

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 09:58

@Lucifer En dat ontkennen we ook niet. Maar wat is een bestaansminimum?

@The Real Eens!Er zijn trouwens wel objectieve armoedecriteria. Ik weet alleen niet waar.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:55

Na dat referendum hebben ze geen reet ervan geleerd, ze begrijpen nix van het volk en blijven lekker zo doorgaan. Dit kan ik geen volksvertegenwoordiging meer noemen.

Calzone | 21-09-05 | 09:53

*Dubbelgaap* Wat een grote mond hier allemaal elke keer weer Balkenende dit Zalm zus maar oplossingen aandragen ho maar. En maar janken dat ze niet rond kunnen komen van hun redelijk riante salarissen en die 4000 vakantiedagen per jaar. Bah verwende watjes. Ga bij je baas janken als je het beter wilt hebben en niet van 'de overheid moet...' De overheid moet niks behalve een bestaansminimum garanderen, de rest moet je zelf doen.

Lucifer | 21-09-05 | 09:52

@ Knutsel

Een voedselbank is geen uitdeelpunt waar duizenden mensen uren voor een kommetje rijst staan te wachten omdat ze anders sterven van de honger!
Dat bedoel ik met relatief!
Ik denk dat veel mensen in derde- (en zlefs tweede-) wereldlanden graag een doos uit zo'n voedselbank met daarin koekjes en toetjes zouden krijgen!!
Een voedselbank is uit de categorie "minima helpen" (zoals vroeger kerken e.d. deden) en niet "noodzakelijk" om mensen van een hongersdood te redden!!

pietje precies | 21-09-05 | 09:52

@knutsel 21-09-05 @ 09:38

Zonder problemen weg te willen wuiven, maar ik ben wel altijd geinteresseerd in het uitgave patroon van mensen voordat ik ze tot "de armen" wil rekenen. In Buitenhof werd een paar maanden geleden nog verteld dat het geregeld voorkwam dat mensen die in de schuldsanering terecht komen thuis een grote plasma TV aan de muur hadden hangen. Prioriteiten stellen is voor sommigen schijnbaar soms een brug te ver. Verder wil ik wel eens een objectieve "armoede analyse" zien. Iemand een linkje?

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 09:52

@Tony Wat een gelul. Op die laatste alinea kunnen we als Nederlanders zelfs trots zijn. "Links heeft bereikt dat een arm deel van de wereld het nu beter heeft dan ooit en dat wij daar een stukje welvaart voor hebben ingeleverd." Dat vind ik weer prima.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:51

@JackR Ik kan je volgen, maar de wetmatigheid dat de middengroepen tot pakweg een ton altijd aan de beurt zijn is helaas een bewezen feit. Haal het geld gewoon waar het zit! Ik blijf zeggen: in de kern heeft Pietje geen ongelijk op dit punt althans.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:49

Het wordt ook de hoogste tijd dat er meer ruimte tussen de midden en de lage inkomens komt. In een nieuwe wereldorde zijn de laagsten in hierarchie het noodzakelijk kwaad bij groei. Om de hogere inkomens groei te garanderen moet er in wat voor vorm dan ook geproduceerd worden. Gaan we deze producerenden groepen financieel compenseren conform de middengroepen en hoger dan zal er gezien de ontstane situatie in de wereldeconomie (china,india etc.) op korte termijn voor velen armoe zijn.
Eerder moeten de salarissen omlaag en moet het gepeupel wennen aan een nieuwe mondiale situatie waarbij produktie, dienstvelening etc. niet meer door ongeschoolde Nederlanders gedaan wordt.
De wens van links om de rest van de wereld een stuk van de koek te geven leidt nu tot werkloosheid en armoede(?) hier. Dit zullen we moeten accepteren en begrijpen. De linkse sinterklaaspartijen zijn grappig genoeg nu wel de slechtste economische leerlingen van de klas als het gaat om schreeuwen over koopkrachtverlies en armoedebestrijding in Nederland.
Links heeft bereikt dat een arm deel van de wereld het nu beter heeft dan ooit en dat wij daar een stukje welvaart voor hebben ingeleverd. Prima toch? Leg dat maar eens uit aan je achterban...

tonydomtana | 21-09-05 | 09:47

@ Starf*cker 21-09-05 @ 09:39

Dan ben je een primary target voor de SP en GL!

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 09:45

@SF: Komop zeg, als je van 60.000 per jaar niet rond kan komen, doe je iets gruwelijks verkeerd. Met mijn 35.000 per jaar val ik ook al overal buiten (en terecht), en we houden het hoofd net boven water. 5.000 per jaar meer, en dan zouden we het gewoon goed hebben.

JackRandom | 21-09-05 | 09:45

Ik vind Balkendende wel een aardige man.

-=PyP=- | 21-09-05 | 09:39

@Jack Maar 2x modaal is wel de groep die overal net buiten valt. Die hebben het niet per definitie goed. Hoeveel is 2x modaal? 60.000 Euro per jaar? Dat is echt niet veel, als je alle lasten optelt.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:39

*Gaap*

Lucifer | 21-09-05 | 09:39

@Pietje
Armoede is relatief ? Ik heb voor u één woord: voedselbank.
Bij de volgende verkiezingen ga ik linkser stemmen dan ik ooit gedaan heb... tis maar dat u het weet...

knutsel | 21-09-05 | 09:38

@ Starfucker

Dat was eigenlijk ook mijn punt...
En aan genuanceerdheid gaat een site als deze dood, dus ik chargeer graag ;)

pietje precies | 21-09-05 | 09:38

@pietje: Je zit er naast. Ik behoor tot die middengroep met een modaal inkomen. We hebben alleen maar ingeleverd, en krijgen nu niets terug. Alleen 2x modaal, die het al goed hebben, gaan erop vooruit, terwijl die groep juist niets ingeleverd hebben onder Balkenende. Daar bestaat maar 1 woord voor...

JackRandom | 21-09-05 | 09:36

@Jack Daarom lees ik stukjes zoals van Pietje Precies met een milde glimlach. Net als die kenners die nog steeds denken dat Paars een Rood kabinet is geweest. Ik ben het in de kern wel met Pietje eens dat de middeninkomens wel onevenredig veel bijdragen aan de BV Nederland.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:32

@Brutus Dat ben ik geneigd met je eens te zijn. Maar goed, even kijken wie er de komende 2 jaar goede alternatieven blijken te zijn.

@Schuldige Charlotte heeft de charme van de nuance. Maar voor de liefhebbers: dat soort dames ondergaan een metamorfose als je ze de kniekousjes verwijderd en het kanten slipje met veel gekraak tot een poetsdoek maakt. Uiteraard geheel vrijwillig want ik wil geen gezeik met Anja Meulenbelt. Dames die Charlotte heten en overlopen van medemenselijkheid dat zijn de heetste ...

Starf*cker | 21-09-05 | 09:29

@SF: Je zou haast gaan denken aan een groot links complot, links heeft rechts omgekocht om er een zooitje van te maken, zodat links de macht kan overnemen... :)
Ach, en die verhalen over Sinterklaas-kabinetten van links, is gewoon allemaal bangmakerij, voorlopig heeft het kabinet Van Agt in de jaren 70 de staatsschuld het hardst op laten lopen. En dat nu de snoepjes die Zalm uitdeelt alleen bij 2x modaal terechtkomen, dat gaat Balkenende nekken, nu ziet het volk pas echt wat voor aso's er aan de macht zijn. Het gewone volk 2 jaar uitknijpen, en dat geld dan vervolgens aan de rijkeren geven...

JackRandom | 21-09-05 | 09:29

@ Jack Random

Er is een verschil tussen betalen voor levensonderhoud (waar ik totaal geen problemen mee heb; iedereen mag (en moet) van mij in Nederland in een verwarmd huis kunnen wonen met eten op tafel en recht op gezondheidszorg en onderwijs) en voor meer krijgen dan anderen.
Armoede zoals hier geschetst is relatieve armoede. Niemand in Nederland wordt gedwongen te zwerven op straat en te bedelen voor zijn brood!!!
Aangezien de middengroepen ALTIJD de rekening betalen, lijkt het mij niet meer dan rechtvaardig dat zij ook eens een keer wat meer te besteden krijgen.
Ik heb het

pietje precies | 21-09-05 | 09:27

. pietje precies

gristelijke infiltranten hebben hun weg naar geenstijl gevonden.
En roepen ook wat?

registreren | 21-09-05 | 09:24

@TheReal

Bedoel ik dus....

@Star

Zit jij te wachten op een premier Bos of Cohen, een links alternatief is leuk, maar niet met een van deze twee aan het roer...

brutus68 | 21-09-05 | 09:24

@The Real Nee laat Camieleke maar zitten.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:24

Goed topic! Alleen jammer dat Charlotte meedoet. Kunnen we haar niet naar Siberie verbannen ofzo, of naar het CDA.

schuldige_omstander | 21-09-05 | 09:23

@pietje precies: Dat heet beschaving. Wie vroeger ziek, zwak of oud was, werd achtergelaten om te sterven. Jij ziet iemand die werkloos is ook liever verotten? Ik hoop voor je dat je nooit werkloos wordt in een Amerikaans systeem dat niet voor anderen zorgt, maar waar het ieder voor zich is.

JackRandom | 21-09-05 | 09:22

Alles gezien en gelezen te hebben vraag ik mij in alle gemoede af wanneer nu eens de pleuris uitbreekt in dit land.
Wanneer kan/mag ik de barricade op, het binnenhof bestormen en de boel daar bezetten? Kortom: waar blijft de anarchie. Hamvraag bij dit alles is natuurlijk wie doet mee. Gezever en gezeik hier op GS brengt niet veul he.

Nil desperandum | 21-09-05 | 09:22

@JackR Ondertussen dreigt voor een aantal van die brallerds hier een nightmare-scenario. Ik denk dat in Duitsland uiteindelijk Schroder gaat voor rood-rood-groen. Door het gestuntel van dit politieke smurfen-circus worden Bos en Marijnissen politiek slapend rijk en krijgt NL een linkse coalitie. Ha, ha, ik lees nu alweer het gebrul met jaren '70 argumenten over op de pof politiek bedrijven. Onzin. Nu doen we het fantastisch. Zalm knijpt eerst 2 jaar de burger uit en 2 jaar VOOR de verkiezingen vliegen de snoepjes over het volk.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:21

@brutus68

Leers is een dissident binnen de partij geworden sinds bij bekend maakte beschikbaar te zijn voor de post van burgemeester, ook buiten het CDA om.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 09:21

@Starf*cker 21-09-05 @ 09:16

Niet het C woord noemen! Rustig laten zitten waar'ie zit!

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 09:20

Vrees alleen dat Leers binnen eigen kring al teveel vijanden heeft gemaakt om de kar te mogen trekken...

brutus68 | 21-09-05 | 09:19

@Starf*cker

Goede column star. Misschien iets te veel reclame voor de blackberry's, maar verder een goede rechtse (gnif) peer voor het playmobiel koppie.

TheRealShowstopper | 21-09-05 | 09:18

@ Starfucker

Dus als je je geld niet afgeeft aan een ander die daar niets voor doet (afgezien van een wekelijkse gang naar het CWI) ben je onrechtvaardig. Met welk RECHT verdienen deze mensen dan meer geld?
Een moreel recht? Waarom houdt het dan op bij de grens? Zouden al deze nettobetalers ook net zo goed voor elke wereldburger kunnen werken, nog rechtvaardiger en solidairder!!! Geeft Nederland gewoon iedereen ter wereld een euro op zijn bankrekening, kost maar 6 miljard euro en voor sommige mensen in sommige landen is een euro per dag een verdubbeling van hun inkomsten! (je ziet ik zou zo in een linkse denktank zitting kunnen nemen!)

pietje precies | 21-09-05 | 09:16

@Brusselmans Ik denk dat Leers het enige alternatief is voor het Corrupt Democratisch Appel als het fout gaat met Balkie. Verhagen blijft toch echt een sergeantje en Camiel Eurlings daar horen we niets meer van in Brussel.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:16

Rondom tien, daar kon je vroeger echte homo's en lesbiennes in bewonderen..

Brusselmans | 21-09-05 | 09:15

@ Starf*cker

Leers zat vorige week bij Rondom tien en vertelde daar ook precies waarom hij de nieuwe CDA leider moet worden wil het CDA bij de komende verkiezingen niet gigantisch op de bek gaan.

Brusselmans | 21-09-05 | 09:12

Prinsjesdag was een wanvertoning.
Olieprijzen van 50 dollar... grapjassen...
Duurdere ziektenkostenverzekeringen (toch knap dat mensen er zogenaamd op vooruit gaan...)
Meer files gekomen tijdens dit kabinet. 84% van de bevolking schijt op dit kabinet. We zien al 4 jaar lang tekenen van herstel, alleen heeft bijna elk gezin minder om uit te geven. En dan gaat zo'n debiel die in het kabinet zit (en pertinent teveel word betaalt aangezien ze alleen maar de boel verneuken) nog meer vangen ook...

Strebertje | 21-09-05 | 09:12

@Opa
Zo ziet u maar dat er toch nog een verrassingen kunnen zitten in de Miljoenennota. Dáár had u de heren niet over gehoord.
(ook voor het referendum niet trouwens)

SuperG | 21-09-05 | 09:11

@cydex
..
wat een gelul man, open je ogen, haal die christelijke vuist uit uwen hol en hou verder gewoon maar weer je muil.

kolonel klootoog | 21-09-05 | 09:10

Tja, 'de schuld van de media'. Zo ken ik er nog een paar...

Of, zoals ons alles Chris Rock het al zo mooi en simpel heeft samengevat enkele jaren terug:
"When I am going to the ATM at night, I ain't looking over my shoulder for the media, I am looking for niggas!"
(uit zijn briljante scetch 'Niggas vs black people')
(En voordat de politiek correcten onder ons gaan gillen: nee, dit is niet bedoeld als aanval op onze medelanders met een andere huidskleur...)

DutchViking | 21-09-05 | 09:10

@ hondelul 21-09-05 @ 01:01
Wil je aub wel fatsoenlijk blijven, hufter.

@ StarF*cker
Is de volgende samenvatting ongeveer correct:
* prinsjesdag-speeches waren goed geregisseerd;
* inhoudelijk werd er opgeroepen tot optimisme;
* maar jij weet wel beter.

holtor | 21-09-05 | 09:06

@Pietje Precies Ja, dat is onrechtvaardig.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:06

@Brusselmans Dan heeft de uitzending toch het beoogde effect gehad. Ik vond de toekomstig CDA-leider de heer Leers zeer verstandig trouwens.

@Cydex Tikkie naief. Je moet de politiek op de daden beoordelen niet op wat ze in programma's tikken of in NOVA roepen. Het was gisteren bijna een film van Leni Riefenstahl uit de jaren '30 zo fraai en indringend probeerde de regering en haar meesluipende kabouters hun "beleid" te verdedigen en dat vale optimisme te verdedigen. Lachwekkend!

@Filter IK vind moslim-extremisme zeker belangrijk, maar ik slaap verder goed. Jij niet zeker.

Starf*cker | 21-09-05 | 09:05

@JackRandom,
Ja en een links cabinet gaat even smijten met het geld dat er nog ligt, neemt vervolgens weer torenhoge staatsleningen op, en na enkele jaren van relatieve blijdschap, zijn we dan nog verder gezonken.....

KABAAL | 21-09-05 | 09:04

Het was weer stuitend gisteren o.a. bij Nova, en ik heb zitten vloeken voor de TV, iets wat ik niet vaak doe. Hoe ver kan een kabinet van de werkelijkheid verwijdert zijn? 'Het gaat prima in dit land, alleen snappen de burgers er niets van, want de media leggen het verkeerd uit in te weinig tijd'. Hoe wil je gvd. uitleggen dat 2x modaal er ruim 5% op vooruit gaat, terwijl modaal bijna op 0 blijft zitten? En de minima worden niet eens meer genoemd... En dit is nog allemaal *voor* het nieuwe zorgstelsel, de hogere energieprijzen en duurdere olie.
Dit kabinet vertoont alle tekenen van klassieke groupthink. Ik zie maar 1 voordeel: in 2007 komt er een links kabinet, want wie met een modaal inkomen nog op CDA/VVD/D66 stemt, is een dief van z'n portomonnee.

JackRandom | 21-09-05 | 09:01

@ Marley.....

Wat is je punt? Iedereen gaat er dus op vooruit, ook de mensen die niets aan de samenleving bijdragen maar alleen geld kosten. (geen waarde-oordeel; even zakelijk bekeken). De mensen die alles in dit land betalen (de middengroepen, niet die paar te verwaarlozen miljonairs die ons land telt en waar in absolute zin maar wat peanuts te halen zijn) de netto-betalers dus, gaan er meer op vooruit dan de netto-ontvangers. Is dat dan onrechtvaardig?

pietje precies | 21-09-05 | 09:00

En de meest nietszeggende..

Brusselmans | 21-09-05 | 08:58

@. Cydex,
Heb niet alle comments gelezen, maar dit is volgens mij de eerste verstandige....

KABAAL | 21-09-05 | 08:55

@ Cydex

En nu je je er een beetje in hebt verdiept dacht je dat de tijd rijp was om je mond open te trekken?

Ja ja, een avondje Nova haalt het beste in de mensen naar boven.

Brusselmans | 21-09-05 | 08:55

Zalm gaat reeds beginnen met opstappen , wil geen lijsttrekker meer zijn en tevens een vraagteken of hij nog wel minister wil worden in het volgende kabinet .
Hieraan zie je dat het binnenskamers bij het het kabinet begint te brokkelen .
Ze zitten fout en dat weten ze , ook na de nep show van gisteren van prinsjesdag is er geen steun meer voor JPB II.
Als je leest dat 2x modaal 5% meer krijgt en de minima nauwelijks 1% wat neer komt op 15,- per maand dan zie je maar weer dat JPBII goed is voor de welgestelde maar de arme flikker die kan creperen .
Niks media , gewoon een klote kabinet dat aan welgestelde denkt

Marley | 21-09-05 | 08:54

@pietje precies: Ik ben geen fan van dit kabinet, maar je hebt helemaal gelijk.
.

@Starf*cker: Jij vindt moslimextremisme niet belangrijk?
En helaas; Wat Anja Meurenbelt vindt, dat brengt ze naar de SP.

filter | 21-09-05 | 08:53

@Kees3328: Je zult CPB bedoelen. Is onderdeel van EZ. CBS staat los van een ministerie en is onafhankelijk.

@Alle negatieve zeikers: Gisteren naar Nova gekeken? Als je de tijd neemt om naar een goede discussie te luisteren en zelf nadenkt zonder zomaar weer een populist na te praten, kom je misschien tot een andere conclussie. Ik spreek uit ervaring. Moest niets hebben van politiek, maar nu ik me er een beetje in verdiep (gewoon wat programma's bekijken en wat lezen), moet ik mijn mening over een bepaald onderwerp toch vaak bijstellen. Omdat we zelf de tijd niet meer nemen om zelf na te denken, praten we wat populaire mensen na die lekker makkelijk politici afzeiken (nu is dat ook wel eens terecht, maar je moet niet afzeiken om af te zeiken). Daarnaast mag het geen bal uitmaken hoe politici eruit zien of hoe ze praten. Het gaat om de inhoud, hoe moeilijk het ook vaak is om deze te achterhalen. Met de kritiek dat de heren en dames de boodschap niet goed overbrengen, ben ik het wel eens.

Anyways: gewoon wat mensen afbranden omdat het leuk is, is mij te gemakkelijk. Ik wil wel weten waarom ik iemand ga afzeiken. Wanneer het om de inhoud gaat, moet ik zelf wel weten waar ik over praat. Dus moet ik er de tijd voor nemen, of mijn mond houden.

Cydex | 21-09-05 | 08:50

Even voor de liefhebbers: de bijdrage van Nederland aan de EU stijgt van ?180 tot ? 300 per inwoner! We zien dus dat er goed wordt gereageerd op de uitslag van het referendum, net zoals er goed wordt gereageerd op alle andere poll-uitslagen door dit kabinet. En dat u het maar even weet: Jan Peter stelt zich in een volgend kabinet weer verkiesbaar als premier!!!!!
Vraag is natuurlijk wél van welk land dat zal zijn; Opa heeft zo'n flauw idee dat dit landje er niet meer intrapt......

Opa-Buiswater | 21-09-05 | 08:50

@Filter Ik schrijf niet dat het moslimextremisme belangrijk is voor mij. Wat ik zeg is dat het een van de externe factoren kan zijn die invloed hebben op de economische ontwikkelingen in dit land. Meer niet. En wat Anja Meulenbelt vindt dat brengt ze maar bij de pliesie ... ;)

Starf*cker | 21-09-05 | 08:44

bla, bla, bla, "laten ze zelf maar es bezuinigen""bla, bla, bla "alleen maar zakkenvullers" bla, bla, bla, "wel beloven, maar niet doen" etc. etc..... Deze mantra's kennen we al!
.
Maar nu de realiteit.
Een daadkrachtige regering die het achterlijkste zorgstelsel ter wereld aanpakt (voor precies dezelfde medische handelingen 2 betalingssystemen, particulier en ziekenfonds?), die ervoor gezorgd heeft dat mensen die onterecht in de WAO zaten weer aan het werk heeft geschopt (zijn deze mensen al van de honger en ellende of aan hun 'kwaal' bezweken?), die het begrotingstekort onder controle heeft gehouden, dia alle subsidies aan de kaak stelt (zelfs die van de boeren die al jaren profiteren van een kunstmatige markt), die moslim-terrorisme serieus neemt, die een referendum serieus neemt, die de pulp op de 3 staats-TV zenders wil aanpakken, die nu inderdaad na het zuur het zoet aanbiedt (weer niet goed), die gedogen niet meer tolereert, die honderden miljoenen extra in het onderwijs en de veiligheid heeft gepompd, die de OZB gaat afschaffen en meerdere lastenverlichting in petto heeft...... Het enige puntje van kritiek wat onze linkse NOS verslaggevers naar voren konden brengen is dat een stijgende olieprijs roet in het eten kan gooien; iets wat nu eenmaal niet te manipuleren is door deze regering (of welke regering in de plaats ook). Ook een oorlog of een vloedgolf voorspel ik even uit de losse pols zouden de plannen van dit kabinet kunnen dwarsbomen.
.
Kunnen we nu luisteren naar de open deuren van Wouter B en de rest van links.
Ik ga voorspellen dat die tegen armoede is, voor een rechtvaardige verdeling waarbij de sterkste schouders de zwaartse lasten dragen, datttie tegen oorlog en armoede is (ik weet even geen meer open deuren te bedenken waar iedereen het mee eens is en die niets kosten) Waarschijnlijk betaalt ie alle cadeautjes door defensie op te heffen en door meer belastingen te heffen (het euro'tje van Bos op benzine?) Ach... er breekt weer een leuke tijd aan!!!

pietje precies | 21-09-05 | 08:40

Van mij mag die Chaos Cloud wel langskomen.

Armageddon | 21-09-05 | 08:34

[betwetermodus]
De media, dat is het meervoud van medium. De media ZIJN dus de boosdoener.
Het kan ook zijn dat er maar een boosdoener is (het medium Geenstijl?).
[/betwetermodus]
Is het plok al over?

pincode | 21-09-05 | 08:28

-edit je plokte-

Harige Bangmaker | 21-09-05 | 08:25

test. niet plokken aub.

Rest In Privacy | 21-09-05 | 08:21

Het is toch mooi dat het volgend jaar beter gaat? Dit is gewoon zeiken om het zeiken. JP heeft een puik pakket aan lastenverlichting voor ons in het verschiet. Allemaal aan de Blackberry zeg ik.

verbatim | 21-09-05 | 08:09

Ik vind Starf*cker's stukje beter dan het stukje van balkellende.
Ach ja, als de inflatie echt toeslaat, dan worden we ook een derde wereld land en kunnen we eindelijk qua lonen tegen china concureren. Nog even wachten dus.
80% van de scholeren doet nu al VMBO, dus de hele kenniscultuur naar de klote.

Binnenkort textiel en goedkope electronica uit Nederlands die dan aan de grens van China bij de douane wordt tegengehouden.

KnEeT

Kneet | 21-09-05 | 08:01

Ja, om anderen te willen/kunne helpen moet je allereerst je eigen sterk genoeg maken was het credo van mijn Opa.

JPB en zijn voornaamste medespelers denken in Amerikaanse termen om de zaken weer op poten te krijgen en vingeren zich dus kapot om goede vriendjes te blijven met die zelfde Amerikanen.

De tering naar de nering zetten zou volgens mij al een goed begin zijn, stoppen met deelname aan het JSF project, terugtrekking alle soldaten uit oorlogsgebieden, de afdrachten aan alle nationale/internationale geldverslindende projecten verminderen, niet het beste jongetje van de klas willen zijn, zorgen voor alternatieve energie, onnodige binnenlandse zaken nog eens op de korrel nemen en een laag internationale politiek profiel aannemen. De helft van de ambtenarij opdoeken ( zet twee ambtenaren bij elkaar en je hebt er snel 3 ) etc.

Misschien is dat denken aan je eigen en niet aan anderen maar zorgt in beginsel wel dat je de eigen zaken op een peil kan brengen waardoor er geen mensen meer naar voedselbanken hoeven te gaan en iedereen verzorging krijgt, ook de vrijgekomen gelden kunnen dan beter besteed worden.

Internationaal stelt BV Nederland geen klote voor en wordt alleen gebruikt als modern slaafje ten faveure van een kleine nationale/internationale geil op macht belust clubje.

Beter ten halve gekeerd dan ?????

Kortzichtig! Neen, gewoon oud boeren verstand gebruiken.

BenBack | 21-09-05 | 07:34

Hoofdzaak is dat die kudtdonnert eens opzout.

aardappel | 21-09-05 | 07:33

@Starf*cker: Je schrijft op 20-09-05 @ 23:05 dat moslimextremisme een belangrijk punt voor je is.
.
Hoe kan je dan in herejesuschristusnaam aan Jan Marijnissen denken als een goed alternatief?
.
Niet alleen heeft Jan en z'n SP-clubje Anja Meurenbelt in de gelederen, Jan en kornuiten houden oprecht van de Islam.
.
Zij waren een van de initiatiefnemers van 'Genoeg is Genoeg'
.

'nuff said.

www.sp.nl/nieuwsberichten/050917-genoe...

anjameulenbelt.sp.nl/weblog/

europa.sp.nl/weblog/2004/12/15/geen-op...

filter | 21-09-05 | 07:17

Balkende=mens zonder waarden.
Zalm=lacht nooit=huilt als een wolf in schapenkleren.
brinkhorst=krimpend mondje.
hoogervorst=dom.
Gestudeerd hebben in de V.S. zegt niets, kijk maar naar busch.
En zo kunnen we eindeloos doorgaan met dit kabinet.

succesvol | 21-09-05 | 07:00

@style.councillor

Kon de weg niet vinden, in mijn tijd hadden we nog geen GPS op de fiets. Los hiervan ben ik het product van het Nederlandse beleid destijds, ik probeer nog steeds mijn school & boeken geld terug te krijgen.

paranoia | 21-09-05 | 02:11

@preacher

Volgens Femke Halsema op TV zijn er nu al 300.000 mensen onverzekerd, daar komen er alleen maar mee mensen bij, want straks ziet je de salaris er wel hoger uit, maar moet je die hogere premie zelf betalen en pas eind van de maand krijg je je zorg toeslag.

Artsen hebben een verzorgingsplicht ze mogen je niet weigeren, echter de instellingen waar zij werken moeten concurrerend werken. Een onverzekerde is derving en die ga je mijden, of slechts met hoognodige weg sturen (met alle gevolgen van dien bij een besmettelijke ziekte).

In Amerika kan je al zien hoe goed medi-care werkt.....

[sarcasme]
Onze samenleving wordt er één van uitsluiting, misschien moeten ze maar getto's gaan bouwen waar je de ongewenste medemens in kunt huisvesten zodat ze de mensen die wel kunnen en willen functioneren in de maatschappij het nog beter krijgen. Immers we kunnen het niet maken dat zij ons voor de voeten lopen en dat wij onterecht teveel premies en belastingen betalen zodat die mensen ook kunnen leven. Concentratie is voordeliger en dat merken wij in onze portemonnee.
[/sarcasme]

paranoia | 21-09-05 | 02:09

Ik krijg een beetje het zuur van al dat zoet... Haha! Thumbs up for SF!

blawablawa | 21-09-05 | 01:42

Wil je je 19e eeuwse wereldbeeld opdringen aan de rest van Nederland, het is hier fantastisch..... is het weer niet goed. Altijd wat te kankeren in dit land, zeker door dat zooitje ongeregeld hier!

verwend pokkejong | 21-09-05 | 01:26

als er een wiegel-marijnissen-combi komt, dan zit ik vast en zeker iedere avond aan de buis gekluisterd om wat flarden van debatten te kunnen oppikken. overigens f*ckin frustrerend dat die dingen vaak maar tot smiddags worden uitgezonden. dan zit het klootjesvolk namelijk te van 9-tot-5-en en de rest ergens in een rij (voor uwv of supermarkt). anyway, vrees dat gs dan haar politieke carriere echt op de blote buik kan schrijven. dusss... het is nu of nooit zou ik zeggen..;-)

okra | 21-09-05 | 01:24

@. preacher
kan; ik zal de voorgaande comments er eens op na lezen (meestal doe ik dat ook), ik reageerde meteen op wat ik las en dat gaat soms goed maar vaker ook niet. (en dat blijkt nu weer)

collapse | 21-09-05 | 01:21

@. collapse,
als ik het allemaal goed begrepen heb, heter dan de weduwe Joustra..

hondelul | 21-09-05 | 01:20

@. preacher,

misschien heeft 'ie ook een zwak zenuwengestel.

hondelul | 21-09-05 | 01:18

Nee ik geloof het niet. (meer)
Hugo Worst makes her hot? hehe

collapse | 21-09-05 | 01:17

@collapse
Je mist het sarcasme in de comment van Brusselmans.
Hij slaat juist expres de toon aan van de regenten in Den Haag, waarvoor mijn complimenten !

preacher | 21-09-05 | 01:15

@. collapse 01:09 ,
Gelooft u het na twintig jaar vwo studie ?
In dat geval kan ik u de heer Jan M. van harte aanbevelen in een eventuele volgende stemmingsronde, als de huidige Gestapo ons in de tussentijd nog niet volledig monddood heeft gemaakt.

hondelul | 21-09-05 | 01:13

Onderzoek van M de Hond: 60% van de Nederlanders wil er meer op vooruit gaan. Ontevreden zuur calvinitisch zeurvolk. Wat hebben we het toch slecht met zijn allen. Bijvoorbeeld ieder gezin heeft tegenwoordig drie auto's en maar zeiken over files en dure benzine. Ga maar lekker met de fiets.

killermiller | 21-09-05 | 01:13

@. hondelul
fuckje zou een nieuwe studie beginnen dit jaar (twee zelfs). Ik zie haar echter meer posten dan ooit te voren. Tja studeren is ook niet meer wat het geweest is. (of fuckje is een wonderkind en dan neem ik uiteraard alles terug, zelfs mijn meningen)

collapse | 21-09-05 | 01:09

@. Brusselmans
los van de mening over fortuyn, klopt het niet dat z'n aanhang louter bestond uit wat jij noemt klootjesvolk, al begrijp ik je niet-complete visie wel aangezien na z'n dood, in ieder dorp wel een mongeaul opstaond die een standbeeld op het dorpsplein voor elkaar probeerde te krijgen.
Jij kan nu natuurlijk iedere fortuyn-aanhanger klootjesvolk noemen (los van opleiding?status, enz om deze discussie te killen. Ik denk dat er toch meerdere groepen onder zijn aanhangers zaten.

collapse | 21-09-05 | 01:06

-weggejorist-

hondelul | 21-09-05 | 01:01

@ preacher

Fortuyn was toch ook maar een kale flikker met een arrogante babbel die in een vlaag van verstandsverbijstering de politiek in ging. Gelukkig was de dwaling van tijdelijke aard en loste het akkerfietje Fortuyn zichzelf op. Desondanks nog steeds populair bij zijn achterban.

Het klootjesvolk, het gepeupel en het plebs. De dag dat ze allemaal doodvallen gaat de vlag uit op het Binnenhof. Eindelijk van dat lastige volk verlost.

Brusselmans | 21-09-05 | 01:00

ja, so what?, uiteraard heel vrindelijk dat je dit onder de aandacht wil brengen, maar, hoezoww ??

hondelul | 21-09-05 | 00:57

@fuckje
hehe, wiegel en marijnissen samen in één kabinet; dit soortdingen zullen niet plaatsvinden: stop dreaming!

collapse | 21-09-05 | 00:56

Off-topic geloof ik,
bij
www.parlement.com/9291000/biof/01376
over Troelstra...
(quote)
-Soms kregen zijn emoties - hij had een tamelijk zwak zenuwgestel - de overhand, waardoor hij onbezonnen reageerde. Het beste voorbeeld daarvan is zijn revolutiepoging in november 1918. Bleef desondanks zeer populair bij zijn achterban.
-
Yeah, right ! Hoezo geschiedvervalsing...?

preacher | 21-09-05 | 00:55

@Brusselmans,
jaja, je kan die beste mensen autisme verwijten maar dat soort zaken hebben ze wel degelijk scherp in de gaten, ofwel een kwestie van "oostindisch autisme" lijkt mij.

hondelul | 21-09-05 | 00:51

He bah, gaat het alweer over Moslims?

Mijn tunnelvisie speelt weer parten..

Brusselmans | 21-09-05 | 00:49

@ Starf*cker

Dan zouden ze ook eens verkleed als Imam naar het gescheiden zwemmen op Islamitisch Onderwijs moeten gaan.

Te vrezen valt dat dat een gang naar het pluche niet zal versnellen.

Brusselmans | 21-09-05 | 00:48

Bakellende, Brinksjors, Dönner-kebab, Remkees en Zalm zijn visionairs: drie jaar geleden hebben zij het echte 'Talpa' opgezet. Zij denken echt dat ze shows maken voor zestien miljoen stupide mongeaulen. Beetje verzorger van mongeaulen baalt er ook van als die de boel onder blijven schijten en maar niet doen wat die verzorgers willen. Laat ze toch zo snel mogelijk opzouten.

Nash | 21-09-05 | 00:47

Om precies dezelfde reden dat je Wouter Bos momenteel niets onaardigs hoort zeggen over het CDA. Jan doet dat wel. Uit principe. Maar daarmee maak je nu eenmaal geen vrienden.

SuperG | 21-09-05 | 00:47

Dussssssss,

we heffen allemaal nog is ut glas,
doen nog es een plas,
en alles blijft zoals ut was.

hondelul | 21-09-05 | 00:46

@SuperG Hoezo?

Starf*cker | 21-09-05 | 00:44

@style
Ik vrees dat Jan zichzelf een beetje veroordeeld heeft tot de oppositie.

SuperG | 21-09-05 | 00:44

Maar humor hebben ze bij de SP wel."De Tweede-Kamerleden Harry van Bommel en Krista van Velzen van de SP waren vanmiddag de blikvangers bij de ingang van de Ridderzaal. Van Bommel droeg de hoed van ?Robin Hood? uit protest tegen de ideeënarmoede en het inkomensbeleid van de regering. Van Velzen heeft gekozen voor een creatie van autobanden, verwijzend naar het eenzijdige asfaltbeleid van het kabinet."

Starf*cker | 21-09-05 | 00:43

@style,
Wiegel heeft slechts hargt voor z'n weduwes, begrijp dat nou is.

hondelul | 21-09-05 | 00:43

Ik ga mij overigens te bedde begeven, shit ik slaap aan de linker zijde realiseer ik mij nu.

style.councillor | 21-09-05 | 00:42

@fuckje 21-09-05 @ 00:34
Klein detail, je kan beide heren enig politieke binding met een partij niet ontzeggen.

Jan moet zich overigens nog wel bewijzen als staatsman, hetgeen een aanmerkelijk andere stiel is dan oppositie voeren.

style.councillor | 21-09-05 | 00:40

Johan Remkes lijkt mij inderdaad een frotteur eerste klas.

style.councillor | 21-09-05 | 00:37

@brussel,
en turkse sigaretten, want die behoren tot de categorie, "onrookbaar", *kuch*

hondelul | 21-09-05 | 00:37

Ach nu mijn alu annex carbonnen ros bijna gereed is, zal ik binnenkort weer wat linksige fysieke arbeid verrichten.

style.councillor | 21-09-05 | 00:36

@Fuckje We zijn het eens. Op naar De Walthoorn. Zoep'n. Kijken of Johan Remkes al dronken is en studentes in de billen knijpt.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:35

Kameraden, sluit de rijen!!!

Red de SP uit de vijandige klauwen van het pluche!! Behoud uw partij en haar principes voor de oppositie!!

Brusselmans | 21-09-05 | 00:34

Daarom moeten we afstappen van krampachtige partijtjes als D66, die alleen maar klauwen vol geld hebben gekost, niets hebben opgeleverd, en alleen maar af en toe bij een kabinet werden'getolereerd"om maar boven die 75 zetels te komen. Daarom pleit ik al maanden voor dat zakenkabinet,no nonsense, gewoon doen wat er moet gebeuren. En met mensen als Hans Wiegel en Jan Marijnissen heb je twee mensen aan de leiding die hart voor de zaak hebben.

fuckje | 21-09-05 | 00:34

@Style Ha, ha. Deal.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:33

@Starf*cker 21-09-05 @ 00:31
Dat zou een extreme makeover impliceren.
Ik blijf wel in de slagschaduw van Wiegel, terwijl jij Jantje zijn slippen draagt.

style.councillor | 21-09-05 | 00:33

@style Ik had je graag om willen lullen wat links betreft.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:31

Zal eerst wel een copieus dineetje aan vooraf moeten gaan, incluis sigaren en spritualien.

style.councillor | 21-09-05 | 00:31

Niets is onmogelijk als de ware wil aanwezig is.

fuckje | 21-09-05 | 00:30

@Starf*cker 00:23 ,

Zekers, koefnoen in het kabinet, of willen we de "tegenpartij"

hondelul | 21-09-05 | 00:30

Haha! De theorie is leuk; de praktijk onmogelijk.

houdoe en bedankt! | 21-09-05 | 00:29

@Starfucker
Wil met je meedenken, maar niet in termen van links.

style.councillor | 21-09-05 | 00:28

Jan Koller, alweer zo'n goddelijke Kale (wilde Ajakkes hem niet ooit inlijven?)

style.councillor | 21-09-05 | 00:27

@Ganzo Met links wordt het ongezien beter. In meerderheid opteren wij thans voor een kabinet met de staatslieden Wiegel en Marijnissen met wie het HEUS beter wordt.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:26

@ Starf*cker

Het was bijna een retorische vraag, Jan Koller kopt moeilijkere ballen binnen.

En zo slepen we ons maar voort van kabinet naar kabinet. Wat een treurigheid..

Brusselmans | 21-09-05 | 00:26

Zie het al voor me W. op bezoek bij de versche koning Willum, waarbij hij refereert aan het feit dat hij zo'n beetje zijn luiers verschoond heeft destijds.

style.councillor | 21-09-05 | 00:25

Dat optimisme zag ik voor 1 juni (het referendum) maar het gaat deze keer wel goedkomen.

De houdbaarheidsdatum van links en de zgn. democraten is al lang verstreken. Word er een beetje moe van en het wordt heus niet beter, als zij een meerderheid hebben.

ganzo | 21-09-05 | 00:23

@Brusselmans Bij de humorloze strebers die de macht in het CDA gegrepen hebben, Balkie en Verhagen. Bij de humorloze angsthazen van de VVD en bij de humorloze kansloze kneusjes van D66. Echtestaatslieden hebben de gulle lach aan heur kont en kunnen relativeren.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:23

Dat is het sterke punt van Wiegel, hij staat op 1 of andere manier bekend als "rechts", maar heeft vrienden EN vertrouwen in alle kringen, en is bij uitstek geschikt om zowel Den Haag, het bedrijfsleven + de kiezers ( burgerij) weer vertrouwen in de toekomst te geven.
Dat zal geen JP of W.B.ooit lukken.

fuckje | 21-09-05 | 00:23

Nu had Pim wel een hele bijzondere kringspier

style.councillor | 21-09-05 | 00:23

@starfucker
Later blijkt Wiegel een linkse mol te zijn geweest, ik lees te veel Spy who came in from the cold romans.

style.councillor | 21-09-05 | 00:22

En de cirkel is rond want Pim en Jan konden elkaar ook prima verdragen.

Waar is het misgegaan in ons huidige politieke syteem der treurigheid??

Brusselmans | 21-09-05 | 00:21

H2Olland, wat een feest

style.councillor | 21-09-05 | 00:21

@Style Het bizarre was dat Wiegel altijd in kringen verkeerde van linkse journalisten en linkse politici. Heel opmerkelijk.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:20

@Style Ha,ha. Joost den Draaijer van het legendarische "Joost mag het weten". Dat was een zware sponsor ook van Pim.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:19

@Starfucker
Je kan je vijand maar beter aan je binden en in het zicht houden, is het adagium van heer W.

style.councillor | 21-09-05 | 00:19

@Starf*cker 21-09-05 @ 00:15
Fuckje opteert anders voor Willem van Kooten o.i.d. wegens het succes van onze vorige platenbaas.

style.councillor | 21-09-05 | 00:17

@Fuckje Jij bent goed geinformeerd. Wiegel en Marijnissen schijnen inderdaad goed te zijn samen. Dat was Wiegel ook met Den Uyl. Die felle debatten waren uitverkochte theatervoorstellingen.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:17

@Brussel,
oh, is 'ie inmiddels weduwe, dus meneer heeft zich laten ombouwen, of iets in die geest ?

hondelul | 21-09-05 | 00:17

Femke, ze zal haar parelketting anaal moeten gaan verwerken, wil zij met het Orakel in het strijdperk nog aan haar gerief kunnen komen.

style.councillor | 21-09-05 | 00:16

@Starf*cker 21-09-05 @ 00:11 Met daarbij Henk Kamp als morele boei, zo te zeggen.

Kenny013 | 21-09-05 | 00:15

@Style Wel de twee meest aansprekende mp-kandidaten voor de Nederlandse bevolking schat ik zo maar.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:15

@Starf*cker,
dat bedoel ik ook idd.
Bovendien kunnen die twee het ook samen goed vinden,de link ligt bij Jan de Wit, die een paar jaar geleden nog Senator was.

fuckje | 21-09-05 | 00:14

Wiegel / Marijnissen.. op naar het rechtse stalinisme

Wiegel heeft al een datcha.

style.councillor | 21-09-05 | 00:14

@Brusselmans Klopt. Ik hoor die signalen ook. Ha, ha, zo'n Femke Halsema. Daar weet hij wel raad mee.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:13

@fuckje,

asteblief nie !!?!!!!

hondelul | 21-09-05 | 00:13

@ Hondelul

Geef jij even een rijtje competentere jongens en meisjes op papier?

Veel te lachen zal er zeker zijn, wanneer Wiegel weer een van z'n opponenten verbaal voor joker zet.

Te vrezen valt dat ie als kerverse weduwe wat cynischer is geworden. Je kan het de arme man bijna niet aan doen. Tot mij komen echter de geruchten dat hij staat te trappelen, dus wie neemt mij serieus?

Brusselmans | 21-09-05 | 00:12

@Fuckje Het idee spreekt mij aan. Maar dan wel onder leiding van het duo Wiegel/Marijnissen.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:11

@Starf*cker 21-09-05 @ 00:
Ja, maar bij ons heette dat dus anders..

style.councillor | 21-09-05 | 00:11

@Starf*cker,
accoord !

hondelul | 21-09-05 | 00:10

Kijk eens naar de huidige ministers en kamerleden. Wie kan de kar weer op het spoor zetten? Henk Kamp wellicht, een integer mens, maar hij kan dat niet in zijn eentje. De Geus, Hoogervorst en collegae, ga alsjeblieft weg!
Na 7 jaar VWO (hondepenis!) wil ik Onderwijs wel voor mijn rekening nemen, namens de SP dan!

fuckje | 21-09-05 | 00:09

@Hondelul Twee kruiken Joustra dat hij terugkomt!

Starf*cker | 21-09-05 | 00:09

@Style WAs het niet de Rooie Haan? Ha, ha met de later zeeeeerrrr rechtse Wim Bosboom als presentator. En die lekkere Nelleke Burg met het Rooie Haan-lied. Het meeste succes had het programma ten tijde van het eerste kabinet Van Agt. En met Joop en zijn kabinet was niks mis. De verbeelding aan de macht. Den Uyl was een groot staatsman en daarna plumpte Van Agt de centen over de balk.

Starf*cker | 21-09-05 | 00:07

@ fuckje

Sta je bij het uitspreken van "dit ooit zo bloeiende welvarende land" met wapperende haren in de wind?

Brusselmans | 21-09-05 | 00:06

@Star, @ Brussel,

hou nou op over deze gepeverteerde bejaarde, hier schiet toch niemand iets mee op, behalve dan dat er weer wat te lachen valt om een uitgerangeerde voormalig liberaal die ten onder is gegaan aan diverse weduwes, waaronder Joustra.

hondelul | 21-09-05 | 00:06

"In de rode hond" over demagogie (op de zaterdagmiddag gesproken), hele hordes toenmalig poliek correcten trokken aan de luisteraar voorbij, elkaar verbaal bevredigend met lofzangen op de socialistische heilstaat die wij toen hadden, met ome Joop aan het roer van de modderschuit.

style.councillor | 21-09-05 | 00:03

"Sinterklaas bestaat, en hij staat daar". Wijzend op Joop den Uyl, de personificatie van geldsmijterij, zoals nu Cohen en die onmogelijke Bos.
@style,
dan wordt het hoog tijd dat deze bananenmonarchie eens afstapt van de pedante kwasten als Jozias, en overgaat op nuchtere herstellers van dit ooit zo bloeiende welvarende land.

fuckje | 21-09-05 | 00:03

Of "Stem nu maar voor, ik neem de verantwoordelijkheid wel" uit de Nacht van Wiegel voor de camera's van Nova.

Brusselmans | 21-09-05 | 00:02

@Brusselmans In de verhouding Wiegel-Van Aartsen geldt het aloude wieleradagium "eens een knecht, altijd een knecht." Het Orakel zal hem gebruiken, meer niet. Probleem is namelijk dat de heren zich wel aan elkaar moeten verbinden want bijvoorbeeld Henk Kamp of Verdonk heeft niets met Wiegel en zijn stijl van politiek bedrijven. Ik kan mij, zelfs als Jan M fan, verheugen op de dag dat Wiegel de vloer aanveegt met een Femke Halsema. "Wat bedoelt u precies mevrouwtje?"

Starf*cker | 21-09-05 | 00:01

dat is vanwege het feit dat we niet allemaal de tijd hebben om 20 jaar over een vwo te doen

hondelul | 21-09-05 | 00:00

@fuckje
Ik schreef "reageerde in de trant van..." en is m.i. afdoende voor de karakterschets van onze held uit Diever.

style.councillor | 21-09-05 | 00:00

@Starf*cker 20-09-05 @ 23:54 "Jammer", hier geen pulpa.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:59

@fuckje
Niets, maar past vooralsnog niet in onze historie en bestel.

style.councillor | 20-09-05 | 23:58

@style,
wel grappig, je kent je klassieken niet.
het publiek scandeerde ( vorige maand nog op tv): Hi ha hondelul, waarop Wiegel idd zei: blij dat ik weet met wie ik te maken heb, mijn naam is Wiegel.

fuckje | 20-09-05 | 23:58

@fuckje,
hele zinnige voorstellen, maar ik moet zeggen dat het voorstel betreffende Roel Pijper een kwestie is van "victory of bad taste" danwel ongehoorde stupiditeit.

hondelul | 20-09-05 | 23:57

@Style Of de keer dat hij in het toen nog donkerrode Nijmegen door boe-roepende studenten werd binnengehaald en hij onverstoorbaar riep dat hij wel even wilde wachten tot de koeien gemolken waren.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:57

@ Starf*cker

Te vrezen valt dat Van Aartsen wel de wijsheid, maar niet de middelen heeft zich in die rol te schikken.

Het ambiteuze kakkertje zal in dat geval gaan zagen aan de poten van het Orakel.

Ik vermoed dat 'ie daar wel tegen kan en ga ervan uit dat er weer een briljante op negentiende-eeuwse toon uitgesproken terechtwijzing zal volgen.

Splitsing binnen de VDD, voor minder doe ik het niet.

Brusselmans | 20-09-05 | 23:56

@Kenny013 20-09-05 @ 23:52
Als ik wil griezelen kijk ik wel naar Pulpa.

style.councillor | 20-09-05 | 23:56

@style,
links is een onmogelijkheid, gezien de houding van Bos. PvdA + CDA wordt een echtelijk twisthuwelijk, kijk naar onze Oosterburen.
Wat is er mis met een zakelijk zakenkabinet?

fuckje | 20-09-05 | 23:55

Legendarisch het orakel in jonge jaren, zich begevend in toen ruim voorhande linksche kringen (zoals de rode hond op de Vara).

Een van de eeuwige studenten riep hem "klootzak" toe waarna het Orakel reageerde in de trand van "aangenaam, prettig kennis te maken en MIJN naan is Wiegel"

style.councillor | 20-09-05 | 23:55

@Kenny Jan was gisteren goed bij de ouwe mannen op Pulpa.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:54

@style.councillor Het wordt tijd dat Jan eens op stoom komt, was laatst goed bezig.
Ben nieuwsgierig naar zo'n donker rood kabinet.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:52

@hondelul,
doe eens staart bijten, kots vreten, kortom, wees ff jezelf, klootmongool!
on topic,
ook in een zakenkabinet kan Jan Wit op justitie, Roel Pieper op EZ.

fuckje | 20-09-05 | 23:52

@star,
ut "Orakel" moest maar es gaan slapen

hondelul | 20-09-05 | 23:52

@fuckje
Ga ff politicologie studeren ofzoiets.

Binnen de Nerlandse context moet er nog heel wat water richting het afvoerputje stromen, wil zoiets van de grond komen in ons verzuilde regentenparadijs.

style.councillor | 20-09-05 | 23:51

@Brusselmans Het zal erom spannen. Ik gok dat het orakel een pact sluit met zijn voormalig hulpje Van Aartsen. De laatste lijsttrekker en Het Orakel premier of vice premier. En dan Het Orakel in debat met Wouter, Jan, Geert. Dat worden uitverkochte stadions. Het Orakel is de beste debater die Nederland ooit gehad heeft.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:50

@Fuckje,
doe es teruggaan naar de schoolbanken, die 20 jarige vwo studie is blijkbaar niet toereikend..

hondelul | 20-09-05 | 23:49

Dat zou weer smullen worden, waar Zalm en JPB een helve campgne voor nodig hebben doet het Orake met 1 arrogante blik en sneer, Woutertje staar weer in zijn korte broek.

style.councillor | 20-09-05 | 23:49

Wat mij betreft komt Hans Wiegel idd aan het hoofd van een niet aan partijprogramma's gebonden zakenkabinet.

fuckje | 20-09-05 | 23:48

@ Style

Mooi he, dat Staatsjournaal!!

Zal een mooi robbertje stoeien worden tussen Wiegel en Van Aartsen.

Brusselmans | 20-09-05 | 23:47

@brusselmans
geniaal ...

style.councillor | 20-09-05 | 23:46

Neen S&V parodieerden Bartje (ik bid niet voor brune bonen).

... Zalm geen lijstreckert? Komt
het orakel van Diever toch uit zijn schulp?

style.councillor | 20-09-05 | 23:45

staat

Overigens is de laatste man waarvan ik dacht dat het "wel leuk" zou zijn wanneer 'ie premier zou worden op klaar lichte dag koud gemaakt, dus Jan blijt gewoon waar 'ie zit.

FF wat anders. Zalm geen lijsttrekker van de VVD. De weg vrij voor ons Orakel uit het Noorden?

Brusselmans | 20-09-05 | 23:45

heer Style,
begrepen !

hondelul | 20-09-05 | 23:43

7 VWO = 8 jaar uni?

style.councillor | 20-09-05 | 23:43

@ style

Ja, 'sloan pa' was ook een een juweeltje.

Of Spaan en Vermegen daar nu het patent op hebben? Als ze nu een bumpersticker hadden gemaakt, ok.

@ Starf*cker

Op de Buell kunnen ze me nooit te pakken krijgen, al staan er een heel moordcommando van Allah te wachten.

Brusselmans | 20-09-05 | 23:42

@Starf*cker 20-09-05 @ 23:39
Als ze het maar binnen de partij houden.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:42

@Star
Niets, tenminste als je niet werkt voor je geld
@Brusselmans
Idd genoeg geluld over SP... ander topic graag

fweddy | 20-09-05 | 23:42

@hondelul,
doe ff normaal!! 7 jaar over VWO doen is dat een schande?

fuckje | 20-09-05 | 23:41

Leest de titel...
Moet gelijk denken aan Chris Rock;Bigger and Blacker.
"it ain't us , it's the media!they are destroying us, and they are making use look bad"
"When i'm looking over my shoulder at the ATM, i'm not looking for the media!. "oow its the media, RUN!"
Droom lekker verder donner (hij verdiend geen hoofdletter meer bij zijn naam)

Weeraanmelden | 20-09-05 | 23:41

@Brusselmans Het lijkt mij leuk. Jan in kostuum op het bordes naast de majesteit en straks op staatsbezoek bij Bush und Frau Merkel. Ik vrees dat ie het goed zou doen.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:41

Met 'n kabinet als dit ga je vanzelf verlangen naar een Fidel Castro of een Mao tse Dung

Conan de Rabarber | 20-09-05 | 23:41

@Brussel,
Bespzzaaarr je ut berbers en gebruik Frans, is al vanaf 1950 d'r tweede taal.

hondelul | 20-09-05 | 23:40

@ Fweddy

een planeconomie zal er niet inzitten, maar ik moet er ook niet aan denken elk vrijdagmiddag een Hoeder van een verderfelijk systeem in het Wekelijkse Gesprek met de Minister te zien oreren.

De SP hoort in de oppositie en nu is het uit met die flauwekul!!!!

Brusselmans | 20-09-05 | 23:39

@hondelul 20-09-05 @ 23:37
Ik ben bang een mislukte dominee gremda in disguise aan te treffen wanneer ik mij google doos aan het werk zet.

style.councillor | 20-09-05 | 23:39

@fweddy Wat is daar mis mee?

Starf*cker | 20-09-05 | 23:39

@*
Ik meen me te herinneren dat SP-ers hun vergoeding voor het kamerlidmaatschap teruggeven aan de SP en zij een ´salaris´ krijgen van de partij... nee I say more... over communisme gesproken

fweddy | 20-09-05 | 23:38

Overigens immiteert Koefnoen niet alleen maar kopieert ook jaren 80 tv (boeren tafel scenes met Henk Spaan en Harry Vermeegen.... sloan pa!)

style.councillor | 20-09-05 | 23:37

@Brusselmans Dan zou ik 's-ochtend op de fiets op de Linnaeusstraat toch maar goed uitkijken dat er niet een verdwaalde jurk met een uitbeenmes staat.;)

Starf*cker | 20-09-05 | 23:37

heer Style, Feauteaux Bitte !

hondelul | 20-09-05 | 23:37

@fweddy Plan economie? Die tijd is voorbij. Dat kan in NL niet meer.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:36

@ Starf*cker

Het zou toch een mooi gebaar zijn wanneer Geert op zijn site in het Arabisch zou publiceren, niet?

Ik werk nog aan de verzamelde werken van Theo van Gogh in het Berbers..

Brusselmans | 20-09-05 | 23:35

@hondelul
Ja knap en dan toch nog 19 zijn ofzeau.

style.councillor | 20-09-05 | 23:35

@*
Ik respecteer Marijnissen alleen voor zijn EU grondwet standpunt.
Voor de rest mag ie oprotten en terug naar Oss. Als zo´n figuur aan de macht komt zitten we binnen no time (naar USSR voorbeeld) in een plan-economie, en dat zoiets niet werkt weet ook jij.

fweddy | 20-09-05 | 23:34

@Preacher Heb ik ook gezien. Leuk dat Martin Ros citaten mocht voorlezen. En Dries van Agt. Inderdaad, laat Marijnissen het maar eens proberen in het Catshuis.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:34

@style,

dat is een feit evenal die zichzelf "fuckje" noemende mevrouw die maar liefs twintig jaar over d'r vwo'tje heeft gedaan.

hondelul | 20-09-05 | 23:34

het wachten is op een nieuw Marshall plan van de Amerikanen.

Conan de Rabarber | 20-09-05 | 23:33

@ Paranoia

Hunnie, wullie en zullie hebben er geen geitentestikel mee te maken, zei mijn Tante Peut altijd..

Brusselmans | 20-09-05 | 23:33

@Brussel Ha,ha, misschien een spoedcursus bij ervaringsdeskundige Geert?

Starf*cker | 20-09-05 | 23:32

Dat was trouwens een leuke 'Andere tijden ' over Troelstra vanavond. Ik ben benieuwd wat die nou gedaan zou hebben...
Ach, Marijnissen met z'n miljoen handtekeningen aktie is ook wel o.k....

preacher | 20-09-05 | 23:31

@paranoia 20-09-05 @ 23:28

"Hun" staan ten doel aan ons..

Was HAVO wat te hoog gegrepen

style.councillor | 20-09-05 | 23:31

@Brussel,
Jomanda.

hondelul | 20-09-05 | 23:29

@charlotte je kan over Bush alles zeggen behalve dat hij zijn volk uitbuit (blanke volk wel te verstaan)

Het is wel iemand die naar eigen portemonnee handelt (letterlijk en figuurlijk).

Balkende is net een klein kind geef hem zijn zin en hij is blij, spreek hem tegen en hij gaat roepen dat een ander fout zit. Los hiervan is niet alleen Balkende een incompetente bestuurder in dit land, maar barst het er van en dan doel ik niet alleen op het Haagse pluche, maar ook op de bestuurders van overheidsorganen lager.

Het is heel simpel indien iemand ECHT een goede bestuurder is, dan gaat hij niet voor een stuiver bij de overheid werken, immers hij verdient zijn geld en sporen in de boze en competieve buitenwereld.

Er zijn maar een paar ministers uit onze geschiedenis die daadwerkelijk goed hun vak verstonden deze zijn dan ook op een hoge posities in het bedrijfsleven terecht gekomen na hun ministerschap die ze er voor ook al bekleedde.

Dit is het enige bewijs dat een minster goed gefunctioneerd heeft, immers er zal geen enkele advocaten kantoor Donner aannemen. En zo blijven mislukte personen in de overheids carousel en krijgen ze na hun minsterschap een functie als bestuurder bij een (semi)overheids orgaan, zodat ook hun naar hun maatstaven kunnen blijven (over)leven zonder in te leveren aan prestige.

Dat is de huidige Nederlandse (regenten?) cultuur, waar (overheid)bestuurders niet aangesteld worden op hun kwaliteiten maar aan de hand van hun voor geschiedenis en fouten.

Dus indien men ECHT wil dat Nederland in de toekomst een rol blijft spelen in de wereld zullen we eerst moeten beginnen met het uitbannen van mislukte personen in de politiek, het is toch te gek voor woorden dat er zometeen een aantal zetels bezet worden door een Brabante havo gozer met amper levenservaring ?
Denk je dat die gozer ooit eens meer dan dubbel modaal in het bedrijfsleven had kunnen verdienen? Terwijl hij dat nu wel verdient zonder daar voor te hoeven inspannen?

Verder ben ik van mening dat de overheid moet leren wat haar rol is, in de hierarchie dienen zij zich onderdanig aan de bevolking op te stellen.

Hun staan ten doel aan ons, daar betalen wij geld voor en niet vice versa!

paranoia | 20-09-05 | 23:28

@Preacher Jan M. ziet het inderdaad scherp en krijgt dus steun uit CDa-hoek.

@Fweddy Ik ben daar niet zo pessimistisch over als jij. Maar liever zie ik een kabinet Brusselmans/Marijnissen.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:28

Een gristelijke calvinist die "Zoet" beloofd, ik word daar erg paranoide van.

style.councillor | 20-09-05 | 23:28

@ Star

Je hebt gelijk, de stilte uit Venlo is oorverdovend.

Tijd voor vrijspraak van de Hofstadgroep.

Brusselmans | 20-09-05 | 23:27

De troonrede verkorte vorm www.foksuk.nl/

Kenny013 | 20-09-05 | 23:27

Sowieso is het door JPB beloofde zoet helemaal geen haalbare kaart.

Waar haalt die waarzegger vandaan dat stagnaties van economieen spoedig voorbij zullen zijn?

Het is toch van een treurigheid dat ze die hervormingen nu niet doorzetten maar voor het doorzichtige electorale gewin gaan.

Een ouwe truuk, maar als het werkt lachen ze zich dood en eet ik de wc pot op.

Brusselmans | 20-09-05 | 23:26

Ach KlemKaak....
dit is triest, hier moet een blues inzitten, of toch gewoon een tissue?

hondelul | 20-09-05 | 23:25

Jack S is vooral grappig wanneer hij vanuit zijn MX5 neerkijkt op het klootjesvolk in 2e hands Koreaantjes.

style.councillor | 20-09-05 | 23:25

@*fuqqah
Het klinkt in ieder geval een stuk beter dan vorig jaar!
Hoewel ik best ook kritiek wil leveren op JP & zijn bende, ben ik al lang gelukkig dat dit land niet geregeerd wordt door Wouter de Boskabouter, Femke de Wollensok en Jantje Betonrot...
Met die drie samen (ze zullen bij de volgende verkiezingen wel een meerderheid krijgen) is dit land helemaal verloren! Of denk jij dat je daar wel iets van mag verwachten? Accepteer het maar gewoon. De huidige politiek is een goede vertegenwoordiging van het Nederlandse volk, en dat stelt helaas niet veel voor!

fweddy | 20-09-05 | 23:24

@Starf*cker Wat dacht je van wat losse zeteltjes niet links of rechts maar we stemmen mee waar we het mee eens zijn. Hebben we het al over gehad, leden stemmen via internet.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:24

@Bruselmans Die JPB in De Efteling is nu al mijn tv-hoogtepunt van het jaar. Dat is die lul ten voeten uit. Wat is Geert trouwens stil vandaag? Vind de zonnekoning niets van de economische situatie in het land als er niet door moslims gestoken of geschoten word?

Starf*cker | 20-09-05 | 23:24

@brusselmans
John (Erick van Muiswinkel) Talpa mag er ook best wezen.

Maar inderdaad JPB & Donnert, de nieuwe burgermeester van Juinen en zijn wethouder Hekking.

style.councillor | 20-09-05 | 23:23

@Star,
Zekers, Bert de V. is toe aan een vochtige washand tussen de billen.

hondelul | 20-09-05 | 23:22

@Royal Dat is nou juist het probleem. De hele malaise slaat hier harder toe dan in de rest van Europa, met Duitsland zijn wij de achterblijvers.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:21

@ Style

Nu is Jack ook heel grappig, maar dan voornamelijk uit mededogen.

Overigens is de rest van Koefnoen geen schot in de roos, maar de JPB en Donner imitaties zijn weergaloos.

Brusselmans | 20-09-05 | 23:20

hart=heart

style.councillor | 20-09-05 | 23:20

@Charlotte Juist! Want al die gepensioneerden straks hebben weer zoveel pensioen opgebouwd dat het zichzelf financierrt, omdat het dan nog maar niet over alle extra bestedingen te hebben. Nu al kijken de reclameburo's naar de spenderende ouderen. Interessante analyse van De Vries.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:19

@Brusselmans 20-09-05 @ 23:16
Cheque Spijkermans, eat your hart out.

Vanaf wo-zo ook op internet te zien.

style.councillor | 20-09-05 | 23:19

@paranoia@23:15
En wat dacht je van mensen die nu al niet meer verzekerd zijn en waar er nog veel meer van bijkomen.... Laten we die sterven op straat ?

preacher | 20-09-05 | 23:18

@. paranoia
doe ff normaal man, lekker makkelijk de bijbel overal bijhalen, slaat nergens op.

@starfucker
dit verhaal is wel errug makkelijk, je staat toe te kijken, maar je vergeet te vermelden dat in heel europa de economie in is gestort en de regeringen geen vertrouwen meer hebben, maar wel een goed stuk tot nadenken

Royale with Cheese | 20-09-05 | 23:17

@paranoia 20-09-05 @ 23:15
Hoeveel van het zoet komt bij de verzorgingstehuizen dmv "handen aan het bed", heb daar wonderbaarlijk niets over gehoort.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:17

@Kenny013 20-09-05 @ 23:15
En 1 luisteraar (moi) met een geyle Frits B hijgend en kwijlend in mijn necq.

style.councillor | 20-09-05 | 23:17

@star,
De heren ( en dames ) van de linkse kant moeten zich de ogen uit de kop schamen omdat deze beste mensen nog nooit zoveel aanleidingen en mogelijkheden hebben gehad om dit (bak) ellendige kabinet naar huis te sturen.

hondelul | 20-09-05 | 23:17

(Elsevier, Bert de Vries) De berekeningen, waarmee hij zijn kritiek op de 'neo-conservatieve? koers van Balkenende II onderbouwt, intrigeren. Zo zou de vergrijzing helemaal niet onbetaalbaar zijn.

Charlotte | 20-09-05 | 23:16

Nu op Ned 2.

De beste Koefnoen van het seizoen..

Brusselmans | 20-09-05 | 23:16

Aha ik ga er op vooruit, goedzo Femke

style.councillor | 20-09-05 | 23:15

@MILF denk je niet dat Balkende zelf aan de wal staat?

Als opper marionette trekken CDA en VVD fractievoorzitters en partij bonzen aan de touwtjes hoor.

Het wordt tijd voor een eigenwijzer sociaal premier, die voor zichzelf denkt en al jaren ervaring heeft met armen, bejaarden en zieken in deze samenleving.

Immers armen worden nu door overheidsinstellingen naar particuliere voedselbanken (met afgeschreven voer) gestuurd, bejaarden mogen lekker sterven in een verzorgingstehuis en ziek worden word wel erg kostbaar nu je je heel veel premie moet betalen en er niets meer in het standaard pakket zit.

paranoia | 20-09-05 | 23:15

@style.councillor Voor die 5 kijkers.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:15

Gelukkig gaat Femke H. nu op Pulpa alles uitleggen (zucht)

style.councillor | 20-09-05 | 23:14

@EdHockery En de vorst is er dit jaar hier ook lekker vroeg bij.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:13

Het lijkt me best vervelend om te regeren in een land waar de mensen nuchterder zijn dan de gemiddelde geheelonthouder. In Amerika kan je nog roepen dat homo's gaan trouwen of een oorlogje voeren en de mensen zijn de problemen weer even vergeten.
Nederlanders mogen dan zeikerds zijn, ze nemen geen leugens en mooie praatjes.

Framoes | 20-09-05 | 23:13

@Kenny Wat mij betreft. Maar het voorstel van Jan M. spreekt mij ook wel aan. Met GS moeten we toch een miljoen Nederlanders kunnen mobiliseren? Maar dat idee van een partij laat mij persoonlijk niet los. Maar ja, het probleem blijft toch steeds het vinden van goede kandidaten.

@Charlotte Bert de Vries komt vanuit onverdachte hoek met een vlijmscherpe analyse.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:13

"De media is de schuldige", dus "de journalisten doet het verkeerd"? Jezus krakkemikkig, wat een taalgebruik. En dat schrijft een krant?

zweefvlieger | 20-09-05 | 23:13

Mooie column Starf*cker.

Het is toch wel van een zeldzame pracht die heertjes over elkaar te zien buitelen.

Ik ben nimmer fan van Paars geweest maar deze koekenbakkers hebben ook hun langste tijd gehad.

Het wachten is GVD op de volgende kont-draai-affaire..

Brusselmans | 20-09-05 | 23:12

@kennedy013: die hoge oliprijs die komt eraan, met dank aan Rita (nee niet Verdonk, die andere, in Amerika). Heb nog een paar dagen geduld.

EdHockery | 20-09-05 | 23:12

@ Star,
Mea Culpa !!

hondelul | 20-09-05 | 23:12

Ow, het antwoord schijnt te zijn "een broodje Erik.O", ik huiver bij de gedachte aan een broodje "Bert de V.", ....

hondelul | 20-09-05 | 23:11

@Charlotte Doe eens volwassen en positief, begin ook eens met antwoorden, of heb je het antwoord niet?

Kenny013 | 20-09-05 | 23:10

Die middeninkomens, wat een klasse consumenten.... Als die het geld laten rollen, tjonge, dan bloeit onze economie weer op als nooit te voren...
Helaas zullen talloze minima deze glorieuze dag niet meer meemaken, maar ach dan hadden het maar wat betere consumenten moeten worden, nie waar....

preacher | 20-09-05 | 23:10

Zeg Starf*cker was er niet sprake van een nieuwe partij oprichten?

Kenny013 | 20-09-05 | 23:09

@Kenny013
Een tegenvraag op een tegenvraag?

@Star
Boek staat op de lijst. Ben benieuwd.

Charlotte | 20-09-05 | 23:08

@Hondelul Nee, dat was Aantjes.

@Charlotte Ja, voor een belangrijk deel is dat de schuld van het huidige kabinet dat bepaald autistische trekjes heeft.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:07

@Charlotte Als je nu de vraag van m'n eerste post eens beantwoord ben je erg positief bezig.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:07

@Kenny
Aavulling:

-verkeerde percepties over vergrijzing.
-instabiliteit Europa(Duitsland + afstemmen EU)
-afnemend vertrouwen wereldwijd in politiek
-moslimextremisme

Starf*cker | 20-09-05 | 23:05

@Kenny
En dat is allemaal de schuld van het huidige kabinet?
.
Boehaha!

Charlotte | 20-09-05 | 23:05

@Charlotte 20-09-05 @ 23:02
Maar je hebt in deze tijden als land niets aan een stelletje prutsers die niet weten waar ze mee bezig zijn en alleen een verkiezing zien aankomen. We zijn een stuurloos schip wat van kant naar kant zwalkt.

Kenny013 | 20-09-05 | 23:04

-weggejorist-

hondelul | 20-09-05 | 23:03

"Een groot denker" schreef laatst: de beuk erin! Geen geklaag. Maak je eigen kansen. Kijk niet de hele dag schuin naar boven, want dan loop je met je hoofd ergens tegen aan.

Charlotte | 20-09-05 | 23:02

@Charlotte 20-09-05 @ 22:58
1) Stijgende olieprijs
2) Instorten van de amerikaanse (leen) economie
3) extra schade en overlast van veranderend klimaat.
4) Opkomst van India en China als economiën.
Genoeg?

Kenny013 | 20-09-05 | 23:01

@Charlotte Lees eens het boek van Bert de Vries. Heb ik gedaan was zeer verhelderend. Geeft meteen een antwoord op jouw vraag.

Starf*cker | 20-09-05 | 23:01

Aangezien dit kabinet nog steeds niet gevallen is, zullen ze het helaas vast wel voor elkaar krijgen herkozen te worden.

TheSupreme | 20-09-05 | 23:01

sorry. sprintje dubbelop..

hondelul | 20-09-05 | 23:01

@Charlotte Consumentenvertrouwen?

Starf*cker | 20-09-05 | 23:00

Optimisme over wat ? over het feit dat de heren pluchekrakers een opslag krijgen van 30% en uiteraard op kosten van de broedstoven die nu in een sprint naar de dichtsbijzijnde "voedselbank" sprinten ??!

hondelul | 20-09-05 | 22:59

@kenny013
Noem dan eens de zaken op die macro-economisch op de wat langere termijn negatief zijn. Optimisme!

Charlotte | 20-09-05 | 22:58

geen kudt

hondelul | 20-09-05 | 22:56

Optimisme hondelul, daar ging het om. Vandaar een positief geluid. Er zijn al genoeg worstjes die een zure straal pissen.

Charlotte | 20-09-05 | 22:55

Jan Peter weer. ?Het gaat de komende jaren fantastisch.? WAAROM, wat is er nu structureel veranderdt waardoor het nu plots beter zou gaan, wat heeft dit kabinet daarvoor gedaan.......

Kenny013 | 20-09-05 | 22:55

-weggejorist-

hondelul | 20-09-05 | 22:51

@paranoia

Een gekozen president naar goed Amerikaans voorbeeld zeker. Laat me niet lachen.

Charlotte | 20-09-05 | 22:50

Starf*cker de anti-kabouter-kabouter.

Jan Passant | 20-09-05 | 22:50

hehe kan het wel begrijpen dat je pist bent als je geen "fair and balanced" nieuws station hebt en een rechtse regering hebt. Neemt niet weg dat dat niet snel zal veranderen.

vinzster | 20-09-05 | 22:50

Dit kabinet pakt veel zaken aan die er al een tijd liggen. Een goed voorbeeld is de inrichting van het nieuwe ziektekostenstelsel. Helaas schuift Karla het rekeningrijden nog naar een volgend kabinet. Had zij ook best mogen aanpakken. Uiteindelijk is degene die de zure beslissing moet nemen toch altijd de gebeten hond.

Charlotte | 20-09-05 | 22:47

blackberry rules....

de_rest_van_NL | 20-09-05 | 22:47

Ik zit net naar die linkse betweter PW te kijken op staatstelevisie net 3. Hij laat die regenten uitpraten dat het allemaal bedoeld is voor de toekomst, maar ik weet wel beter. Ze zijn zichzelf en hun vrienden, de babyboomende ambtenaren, aan het indekken.
Hor ik ze nog zeggen dat de inflatie 1% is. Worden we opgelicht of niet? Alleen al door belasting en premieverhoging loopt de inflatie in de tientallen procenten. Maar al die buros zoals het cbs lopen ook aan de leiband van de Haagse kliek.

Kees3382 | 20-09-05 | 22:45

Je kan leuk sturen Starfucker maar je staat wel aan de wal...

MILF | 20-09-05 | 22:44

wtf, wordt de boodschap van het kabinet door eenderde van de bevolking serieus genomen???

Stijlloos persoon nr | 20-09-05 | 22:41

Ga stamvoeten Balkende....

Oh nee, dat mag niet van de bijbel, succes in je volgende carriere zodra blijkt dat je ook niet eens herkozen wordt, omdat men de CDA laat vallen omdat ze niet rechtstreeks op de premier kunnen stemmen.

paranoia | 20-09-05 | 22:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl