achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

De media is de boosdoener

Buigt u even?Starf*cker luisterde naar Radio1 en las het nieuws. Slecht voor zijn gemoedsrust, goed voor GeenStijl. Wat blijkt... 'Links' en de media zijn er de oorzaak van dat de boodschap van het kabinet door meer dan tweederde van de Nederlanders niet serieus genomen wordt aldus Balkenende. Niets over de botte arrogantie van opperregent Laurens Jan Brinkhorst. Niets over het rechtsdraaiende gemompel van huiskamergeleerde Donner. Niets over het bijna achterlijke optreden van bewindslieden voor het Europese Referendum en niets over het eindeloze gezeur van de premier zelf over zijn “zoet en zuur”. Nee hoor, het gaat fantastisch met Nederland en wie er anders over denkt, ja die verdraait de boel.


Perfecte show...

De politieke show van vandaag was perfect gedirigeerd. Onophoudelijk wisselden de voorlichters van de ministers uitspraken uit via de 'Blackberry'. Terwijl spindoctor Gerard van der Wulp in zijn controlroom alle uitspraken bewaakte die door ministers werden gedaan.
Dus hoorden we op de radio dat minister Rita Verdonk het vreemdelingenbeleid een wat vriendelijker gezicht wil geven door zelf wat vaker te lachen. Minister Aart de Geus van Sociale Zaken is als een kind zo blij dat hij nu lolly’s over Nederland mag uitstrooien en oudgediende Gerrit Zalm voerde voor de zoveelste keer zijn grote goocheltruc op. Als minister van financiën houd je in een kabinetsperiode twee jaar de hand op de knip om daarna met de verkiezingen in zicht voor Sinterklaas te spelen.
Natuurlijk was ook Jan Peter Balkenende de hele dag voorzien van souffleurs met Blackberry’s. Wat heeft Brinkhorst gezegd? Hoe reageren de fracties? Fouten maken is in de omgeving van de premier goed voor een enkeltje richting UWV.
Politiek als make-up
Het is boeiend om vooral veel naar Balkenende en het hulpeloze optimisme van zijn ministers te kijken. Het vertrouwen van veruit de meeste Nederlanders in het kabinet mag dan min nul zijn, Jan Peter is niet kapot te krijgen. Ik ben erg voor optimisme, maar van zoveel zoet krijg ik zelf het zuur. Bij iedere kritische vraag kijkt de premier om zich heen. Wie kan hij verantwoordelijk stellen? Ferry Mingelen? Jan Marijnissen? Wouter Bos of zelfs GeenStijl?
Op de radio draaien de meer nuchtere deskundigen hun verhaal af. Een econoom van het Centraal Plan Bureau wijst op de risico’s die in de huidige groeicijfers zitten. Een dame van het NIBUD wijst op de uitzichtloze situatie van de inkomens beneden modaal. En hup daar is Jan Peter weer. “Het gaat de komende jaren fantastisch.” Ik word ziek van zoveel optimisme. Het lijkt wel een dominee die tegen beter weten in de kudde probeert te overtuigen van het heilzame effect alle seks voor het huwelijk uit te bannen. “Het is voor je eigen bestwil!”
Godallemachtig. Krijgen we straks ook nog de kabouteroptocht van de fractievoorzitters die de blijde boodschap van de MP luidkeels zullen herhalen, omringd door mannen met de dezelfde Blackberry’s die allemaal vanuit dezelfde commandopost hun instructies krijgen.
In het ministerie van Algemene Zaken pakt Gerard van der Wulp op dit moment een borrel. De oppper-regisseur knikt tevreden naar zijn lakeien. De boodschap is erin geramd. Nu maar hopen dat de olieprijs niet verder oploopt. Amerika niet in een recessie raakt. Duitsland weer opkrabbelt en dat de boodschap vanaf het Binnenhof doel treft bij de kiezers. O.P.T.I.M.I.S.M.E. ! Maar Nederlanders zijn niet gek. Die laten zich niet manipuleren door de staatspropaganda. Voor Jan Peter zal de komende 2 jaar nog heel bitter zijn …
StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.