Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Niks heilige koe. Pak die koe eens aan!

He jij, vlekkie! Ga eens doodWe willen even van deze ruimte gebruik maken om keihard te pleiten voor de afschaffing van de veeteelt in dit land. Het brengt al 50 jaar geen cent meer op en scheelt een hoop subsidie. Zo snel mogelijk buldozeren en asfalteren die handel, opdat we met onze SUV’s wat meer de ruimte hebben. En nou niet zeiken dat we vervuilend bezig zijn, want dat is een pertinente leugen! Pak de echte vervuilers maar aan, ofwel de koeien. Want deze gezellige dikbillen zijn de grootste bron van luchtvervuiling. Een langdurig onderzoek in de Californische San Joaquin vallei, een van de meest vervuilde gebieden in de Verenigde Staten wees koeien als schudige aan. Volgens lokale milieu-autoriteiten scheidt elke koe per dag bijna negen kilo aan gassen af. Deze gassen veroorzaken smog en ademhalingsproblemen. Laten we hier in Nederland 3,8 miljoen van die beesten hebben, dus reken maar uit. Gratis gehaktballen van maken en weg met die beesten!

Reaguursels

Inloggen

Er bestaan allang technieken (verder dan waterstof) om voertuigen veel effectiever mee voort te bewegen, alleen kent 'niemand' die nog...

Nahjah, en dat we voor energie opwekken geen fossiele brandstoffen meer nodig hebben, mag allang duidelijk wezen.

Faach Viechuur | 04-08-05 | 19:31

Weg met die koeien en varkens,ze vervuilen ons land,en als ze zijn vetgemest worden ze met subsidie ge-exporteert o.a. naar Italie!
Waarom eten we die geiten niet op, en schapen,nu vreten onze troetel Moslims ze op nadat ze een Theo van Gogh dood hebben gekregen,zogenaamd REIN vlees!
Raar boek dat Islamitische Potte-ran!

nummertje | 04-08-05 | 19:19

Tenzij ze ook op een liter koeien-gas (groot gedeelte methaan) een Euro de staatskas in laten vloeien.....
Volgens mij is met elektrolyse, via windmolens, opgewekt waterstof-gas nog altijd de beste oplossing...... zolang de Spaceshuttle de ruimte ingeschoten wordt dmv H + 02 en de uitlaatgassen bestaan uit H20, en de wereld blijft lekker doorstoken met fossiele brandstoffen, en blijven daarmee de dampkring vervuilen met Co2 en andere troep, totdat men wel MOET overstappen, weet ik dat we gewoon genaait worden, dat er onderzoek op onderzoek kan blijven plaatsvinden, dat de wetenschap kan blijven gillen , zonder dat er wezenlijk wat veranderd, dat dat weggegooit geld is want dat weet mijn neus ook, dat het me ook geen reet meer kan rotten ook, en dat ik me maar stop met druk maken, want de heertjes pakken de olie wel af van Moslimlanden, daarom zou ik er niks van opkijken als er terroristische bomaanslagen plaatsvinden niet uit naam van Allah maar de CIA..... en dat het soms ook wel verdomd goed uitkomt als er hier en daar wat onrust gezaait wordt...... en en en.....

bondje33 | 04-08-05 | 18:54

schadelijk of niet, er gaat wel veel subsidie heen

Royale with Cheese | 04-08-05 | 17:27

Kom maar eens een koeien- varkens- of kippenstal binnen en je piept wel anders: uitwerpsels bevatten inderdaad een enorme berg aan schadelijke stoffen!!!

Opzekers | 04-08-05 | 16:23

Nederlanders hebben, zeker als je het vergelijkt met andere Europeanen, erg weinig vierkante meters woonruimte en deze is dan ook nog eens behoorlijk prijzig. Ik pleit er dan ook voor die koeien de wei uit te knallen en het groene hart zsm volbouwen met ruim bemeten woningen. Een parkje hier en daar met hier en daar een sierkoe en een showschaap is voldoende om nog een beetje boers gevoel op te roepen. Boeren kosten ons geld en dat maakt het nog duidelijker dat er maar eens een punt achter gezet moet worden.

siepo | 04-08-05 | 14:51

@. bondje33 04-08-05 @ 12:43

En dat is precies het idee dat ze met dit onderzoek aan willen praten... Ach als die koeien zo veel vervuilen, maakt het toch ook niet uit of we nu met SUV's rijden of niet?

De overheden zijn er alleen maar op uit om nog zolang mogelijk op olie te blijven branden. Anders is het helemaal met de economie gedaan, en dat weten ze maar al te best.

Liever geld en allemaal kanker, dan arm en een gezonde wereld. Achja, keuze moet je maken he?

Faach Viechuur | 04-08-05 | 14:01

Wordt het niet eens tijd om toe te geven dat de meeste problemen veroorzaakt worden door een teveel aan mensen op deze aardbol?

Loebas | 04-08-05 | 13:36

3,8 Miljoen X 9 Liter gassen =
34200000 liter Hoeveel SUV's kunnen hier op rijden ????

bondje33 | 04-08-05 | 12:43

Dit is gewoon een verzinsel (of gemanipuleerd onderzoek), om mensen nog even langer het gevoel te geven dat het helemaal niet zo erg is om alle olie uit de grond op te branden... believe me! we worden met z'n allen voor het ootje geohuden

Faach Viechuur | 04-08-05 | 11:43

Doe mij maar zo'n gehaktbal.

HardeHand | 04-08-05 | 11:40

Koetje erbij? Ff checken.
Ik ben ook voor afschaffing van de subsidies, maarrr... Dan moeten we wel gegarandeerd constant dezelfde kwaliteit en kwantiteit aan producten geleverd krijgen uit de andere landen. Namibische melk, ik zit er nog niet echt op te wachten en erg veel vertrouwen heb ik er ook nog niet in.

Horror Scoop | 04-08-05 | 10:25

Het wordt tyd om deze koeien met kenteken oormerk een soort van alternatieve wegenbelasting op te leggen,b.v.b stalbelasting en weilandbelasting,misschien als de koe van verre oorden komt ook toeristen-belasting heffen!
Maar onze Gerrit Bilbufblaf weet wel wat te bedenken,hij zal wel komen met een HSL belasting of Betuwelijnbelasting komen immers waar ministers fouten maken zal het kuddevolk moeten betalen!

nummertje | 04-08-05 | 08:44

Het wordt tyd om deze koeien met kenteken oormerk een soort van alternatieve wegenbelasting op te leggen,b.v.b stalbelasting en weilandbelasting,misschien als de koe van verre oorden komt ook toeristen-belasting heffen!
Maar onze duvelse Gerrit weet wel wat te bedenken,hij zal wel komen met een HSL belasting of Betuwelijnbelasting,immers waar ministers fouten maken zal het kuddevolk moeten betalen!

nummertje | 04-08-05 | 08:43

Als het zo hard werken is, dan zou de boer toch blij moeten zijn als het eens afgelopen is?

Landbouwsubsidies zijn van den zotte. Omdat wij niet kunnen concurreren met 'armere' landen, wordt kunstmatig de prijs van agrarische producten laag gehouden.

Alle andere zelfstandigen in het land kunnen bij concurrentieproblemen dus afsterven?

ik zeg: "Discriminatie"

Eagle_Eye | 04-08-05 | 08:28

Soloman heeft wel een punt hier. Het is hard werken geblazen voor die mannen en vrouwen op het boerenbedrijf. Eigenlijk zou in NL (dus hier ook op GS) een andere discussie gevoerd moeten worden. We brokkelen als NL wel vreselijk af als natie die iets te betekenen heeft. Als je nagaat dat we onze grootste inkomsten halen uit het transport en de agrarische sector geeft dat goed aan hoe kwetsbaar we eigenlijk geworden zijn. Het transport over de weg biedt geen enekele toekomst. Door de files en de vervuiling zal deze sector steeds verder onder druk komen te staan. Dat zelfde geldt voor de agrarische sector. Hier is ook een milieuprobleem (vandaar dit topic) en staat stijf van de subsidies die de sector in feite ongezond maken en feitelijk ongeschikt voor NL. Het is natuurlijk kolkende waanzin om bijvoorbeeld hier in kassen tomaten te kweken, terwijl dit gewas in warme gebieden zo uit de grond gestampt kunnen worden en dan in hoeveelheden en kwaliteit waar we hier alleen maar van dromen. Dat geldt ook voor die koeien. De ruimte is hier vreselijk beperkt. Als je kijkt hoeveel grond een koeboer nodig heeft en hoeveel werkgelegenheid per vierkante kilometer dit oplevert, gaat dat vreselijk mank.
Kom op NL, investeer in de toekomst. Innovatie is het toverwoord. Stop met die ouderwetse ambachten die uit folklore in stand worden gehouden. Laat dat werk maar aan de derde wereld over. We zullen alle zeilen bij moeten zetten om China bij te kunnen houden. Dan moeten we nu al beginnen met over de grens denken. Een schone taak voor Balkenende en zijn kornuiten. Wetenschap is de toekomst heren!!!!!!! Waar is het wetenschapsbeleid in Nederland??? Straks is onze enige activiteit nog het overeind takelen van gekantelde vrachtwagentjes. Brrrrrrrr

carloz | 04-08-05 | 08:08

In Nederland kennen we zeer strenge regels waar een boer aan moet voldoen. om uberhaupt melk af te voeren mag een koe geen peniciline in zich hebben. (Heeft met het verwerkings proces te maken). Geen Hormonen (uit den boze).
Alle Melk boeren moeten voldoen aan de KKM (Keten Kwaliteit Melkbeheer). Regelmatig zijn hier controles voor (steekproefsgewijs). Alle koeien die afgevoerd worden moeten verplicht een BSE test ondergaan. (ze zijn dan al geslacht). Als de uitslag negatief is dan pas wordt het vlees verwerkt. Ik zie dat nog niet in derde wereld landen gebeuren. Dus god weet wat voor rotzooi je binnen krijgt. In nederland weet men precies wie de ouders, grootouders, overgrootouders enz. van het beest zijn dus kan men precies terug halen waar zich eventuele besmettingsgevaren zich bevinden. Daar komt ook nog bij dat Vlees ook nog een groot export produkt is van ons land (omdat het zo goed beheerd word. dus goed vlees, dus goed voor de economie. Melk idem dito)
Subsidies? Ik ben blij dat ze er zijn. met alle regels en wetten in nederland heb je die wel nodig. Zouden die er niet zijn dan had een boer dat subsidie geld ook niet nodig. En zou het voor een veel lagere kostprijs geproduceerd kunnen worden.
Het boeren is er de laatste jaren niet leuker op geworden. Het idee van vrijheid en onafhankelijkheid is behoorlijk verminderd. Een boer zit meer op kantoor als bij zijn vee. Vroeger kon mijn vader nog rustig tussen de middag een dutje doen. Tegenwoordig is mijn broer van 's morgens 06:00 uur tot 's avonds 21:30 aan het werk, 365 dagen per jaar. Respect voor iemand die dat kan opbrengen.

Dus ongezien de tyfus Fleischbaum......
Denk daar maar eens overna als je morgen vroeg aan je lekkere verse glas melk zit.

Soloman | 04-08-05 | 02:39

Ik heb het altijd al geroepen! Kippen zijn trouwens veel erger, maar die zijn gelukkig lang niet zo groot. Geef die boeren een oprotpremie als ze emigreren, met een zak geld kun je in Canada een enorm bedrijf opzetten die je in Nederland niet tegen zult komen!

Jan onder Modaal | 04-08-05 | 02:22

Peop?
*had eerder naar bed moeten gaan*

vander F | 04-08-05 | 01:50

Nou, weer een peop en pies dagje achter de rug zeg.
welke fetisj is morgen (vandaag om correct te zijn) aan de beurt?
Waar zullen we nu weer door worden vergast?
*gaat naar bed*

vander F | 04-08-05 | 01:49

@twiske: Een boer heeft het drukker dan iemand op kantoor. Nederland betaald in verhouding het meeste aan Brussel (Weg geld) MAAR Nederland krijgt wel het meeste landbouwsubsidie... Komt het geld toch weer in de Nederlandse economie!

Kris | 04-08-05 | 00:54

Ha ha... Koeien heersen! Ik wil mijn BIG TASTY echt niet missen bij de Mc! Laat staan dat de Burger King geen Whoppers meer verkoopt! En geen kaas op je brood, slagruim op je taart is er ook niet meer bij. Boter op je brood is ook verleden tijd! Geen Fristi meer op het terras ;) Geen toetje meer na het eten etc. etc.
Ik neem ik de "vervuiling" op de koop toe ;)

Kris | 04-08-05 | 00:50

Godsamme, heb ik bijna een interessant onderwerp gemist.
Ik wil het voor de verandering eens opnemen voor de boer. Geen boer, geen voer. Simpeler kan niet. Er zijn circa 100.000 boeren in Nederland (landbouw en veeteelt samen). Daarvan stoppen er circa 5 per dag (en misschien meer) omdat de kosten hoger zijn dan de baten. Veeteelt levert tegenwoordig zo ongeveer het minste op. Daarnaast kennen we een relatief strenge wetgeving m.b.t. melkquota, minerale afvalstoffen e.d. De meeste boeren zullen deze wetgeving te streng vinden. Diezelfde boeren houden echt van hun beesten (geen grappen aub), zelfs in de bio-industrie. Wanneer je de landbouwsubsidies afschaft, stopt circa 90 procent (persoonlijke schatting) van de boeren met boeren. Dat zijn dus 90.000 werklozen erbij, waarvoor voorzieningen moeten worden getroffen.
Dit zijn echt heel belangrijke keuzes voor Nederland.
(Zo zou je bijvoorbeeld ook vegetarier kunnen worden, maar dat roep ik altijd al...)

knutsel | 04-08-05 | 00:50

De gassen waar we het over hebben, zijn m.i. ammoniak (NH4) en methaan (CH4). Ammoniak ontstaat doordat bepaalde componenten uit de urine (urea en ureum) gaan reageren met bepaalde componenten uit de mest (onverteerde plantdelen). Zou je deze direct van elkaar scheiden, heb je al een heel probleem minder.

Wat betreft methaan, het is niet de koe die dat produceert, maar de micro-organismen (melkzuurbacterie, propionzuurbacterie en nog een paar duizend andere soorten die in mindere mate voorkomen) in de pens van dat dier die proberen de wat moeilijkere verteerbare bestanddelen (oa. lignine en houtvezels) te verteren. Laat nu net die lignine en vezels vooral in de celwanden voorkomen die bij een normale darmwerking niet door zoogdieren af te breken zijn, en je zult begrijpen dat deze kleine beestjes nodig zijn voor een herkauwer voor onderhoud en productie. Koe en bacterie leven dus in symbiose; bacterie breekt de celwand af en pikt hier en daar wat koolhydraten mee, en de koe kan de energierijke celkern benutten. En dat er dan methaan vrij bij komt, sja, een koe is ook geen perpetuum mobile.

ikinks | 04-08-05 | 00:45

en toen was iedereen vagetarisch...

pierewiets.. | 04-08-05 | 00:32

Het eten van balletjes is per ommegaande verboden.

blawablawa | 04-08-05 | 00:20

Nou, een balletje mayo zou er nog wel ingaan.

kibbesoeb | 03-08-05 | 23:50

Ik ben tegen. Eigen meningen hebben doe je maar thuis. Maar niet hier.

blawablawa | 03-08-05 | 23:44

Micros ik ben het 100% met je eens!

Pannie | 03-08-05 | 23:39

Wat lult iedereen toch altijd helemaal mee met het artikel zeg. Ga ff een eigen mening hebben ofzo.

Micros | 03-08-05 | 23:23

ho nou even, ik denk dat het tijd wordt dat we eerst eens even wat mensbeesten in worst moeten veranderen, en daarna de velden eerlijk verdelen.
er zijn nog altijd meer "vreemde "mensen dan beesten, dus voorlopig worst genoeg.

willie wortels | 03-08-05 | 23:20

@dugo 19:14 precies, dat is handel! ;-)

Koeien horen in het NL-landschap en het liefst lekker mals gebraden op mijn bord.

Meer bos zou van mij ook mogen (bioboskoeien?)

PisFinger | 03-08-05 | 23:16

Wie is "wij" voor jou dragonov?

Mister.Bagger | 03-08-05 | 22:41

komaan dat meen je niet , jobverlies , geimporteerd vlees , lekker veel overstromingen

jullie kunnen nog wat dammen gaan bouwen ...

gaan jullie allemaal maar lekker , niet gecontroleerd vlees eten uit landen waar de reglementering lang niet zo strikt is , meer betalen voor het vlees , elk jaar weer heerlijk water wegpompen voor je deur .

dragonov | 03-08-05 | 22:37

eens met dugo

ontketend | 03-08-05 | 22:33

Komt niet veel zinnigs meer uit uit die vleesboom de laatste tijd. Koeien zijn oer Hollands, dat is al een rede om ze te behouden. Dan weet ik wel andere gasafscheidende doelgroepen om te verwijderen, maar dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen...

Plonk | 03-08-05 | 22:08

"Volgens lokale milieu-autoriteiten scheidt elke koe per dag bijna negen kilo aan gassen af. Deze gassen veroorzaken smog en ademhalingsproblemen. Laten we hier in Nederland 3,8 miljoen van die beesten hebben, dus reken maar uit."

He dudes, gewoon klein motortje aan die konten hangen en electriciteit opwekken. 3,8 Miljoen Koejen a 9 kilo gas per dag, dat scheelt weer een Borssele of zo.

Nog een paar koetjes erbij, kunnen we koeiescheten gaan exporteren.

Crusty_Ass | 03-08-05 | 22:07

Koeie subsidie zuigt natuurlijk. Maar een goud eerlijke koeiestrontlucht(nr 9001 voor de nieuwe Dikke van Dale) is natuurlijk nooit weg. Dus laat maar lekker grazen die wijven.

Die fijne | 03-08-05 | 22:04

@nonono 21:00
Afschaffen van de veeteelt en schaalverkleining zijn afbraakoplossingen. Willen we niet vooruit? Economische groei? Meer SUVs? Dan moeten we de problemen (je noemt bijv. verzuring, overbemesting, lokale luchtvergalling) aanpakken en niet het kind met het badwater weggooien. In Wageningen weten ze vast wel oplossingen te bedenken.

Dit soort afbraakdenken heb ik gewoon een hekel aan, neem bijv. geluidshinder bij schiphol, als oplossing wordt gekozen voor een maximum aan vluchten. Afbreken, beperken en afschaffen? Nee, er moet aan oplossingen gewerkt worden! Wat is nou het probleem? Herrie, en niet het aantal vliegbewegingen. Met een beperking van het aantal vluchten gaat Boeing of Airbus echt niet ineens stillere vliegtuigen ontwikkelen.

Als boeren gestimuleerd worden om met het zelfde aantal stuks vee minder rotzooi in de atmosfeer te pompen komen we tenminste vooruit. De lucht wordt schoner en we hebben weer wat techniek om te exporteren.

dugo | 03-08-05 | 22:03

@Pannie

Meestal gaat oorlog ook gepaard met economische blokkade. En als je voor je voedsel afhankelijk bent van je vijand, kun je redelijk inpakken, al je toffe fregatten en JSFs ten spijt.

Filo | 03-08-05 | 22:02

In-der-daad en doe de varkens, schapen, kippen, geiten en gelovigen erbij en je hebt een top-land!

ams | 03-08-05 | 22:00

In de felle strijd tegen obesitas is het volkomen juist de Nederlandse skyline te ontdoen van het bolgevreten grazende rund. En passant de runderen E. Terpstra en S. Dijksma zonder compensatie afvoeren.

ventus_aqualis | 03-08-05 | 21:44

@Amtrak: we snappen het niet, maar betalen er wel dik voor. Ofwel: weg met die grazende niksnutten. Een paar koeien op de kinderboerderij en daarmee basta. En die boeren naar kantoor in plaats van de wei! Geld verdienen in plaats van geld van een ander te verbruiken!

twiske | 03-08-05 | 21:36

De boer dat is de kerel, met machines met de hand bewerkt de boer zijn land...
Kudt stadjers snappen er geen hol van.

Amtrak | 03-08-05 | 21:25

@ blawablawa 17:46

Dank, ik was al weg anders had ik nog wel even meegedaan met de discussie!

Pannie jij ook bedankt en de SUV gaat naar van der F!!

tijsje | 03-08-05 | 21:23

@Taaie
Daar kom je niet mee weg met de handels afspraken die we hebben met vele landen.

Mister.Bagger | 03-08-05 | 21:11

@puistreetje
ongevoelige koeiekutten???
Heb je wel eens een koe horen klaarkomen dan?
www.annen.ch/humor/madcow.wav

bethundered | 03-08-05 | 21:04

@dugo 19:46
3,8 miljoen koeien: dat is bijna 1 koe per 4 Nederlanders. En dan heb ik het nog niet over onze overige bioindustriedieren (varkens, kippen, eenden, konijnen, struisvogels etc etc) Wij of beter gezegd onze koeien en runderen produceren niet meer voor onze melk en vleesconsumptie, maar voor de export en die wordt nog gesubsidieerd ook. Daar kunnen wij dan weer fijne SUV's van kopen of Argentijnse biefstuk. Dat jij geen idee hebt waar koeien biologisch recht op hebben betekent dat je uit de stad komt en geen verschil ziet tussen een koe die het hele jaar op stal staat en eentje die lekker vrij kan grazen. Ook zorgen alle koeien ter wereld slechts lokaal (zoals in Nederland en Californie) voor probleempjes (astma voor kids). Voor de mondiale vervuiling maakt dit echt geen bal uit itt tot onze verbranding van fossiele brandstoffen om maar iets te noemen. Volgens mij blijft voor het koeienprobleem (verzuring, overbemesting, lokale luchtvergalling) kleinschaligheid wel de oplossing voor overbevolkte (Nederland) en slecht gelegen (valleien) gebieden. Maarrr .. het blijft Californisch komkommertijd-nieuws!

nonono | 03-08-05 | 21:00

Maximo 18.30 en pannie 18.33: Je zou eens vlees moet proberen van een goede scharrelslager(wat staat dat raar eigenlijk, om misverstanden te voorkomen) het vlees wat ie verkoopt. Veel beter dan welk AH vlees dan ook, en qua kosten scheelt het niks

Thygros | 03-08-05 | 21:00

De meesten hier zijn verschrikkelijk ongevoelige koeiekutten! Echt een voorbeeld. Morgen weer broodje shoarma, of idd. barbeq???? Begin bij jezelf...

puistreetje | 03-08-05 | 20:48

@ JazzyNL >Veel beter: gebruik die gassen!! Biogas kan ontzettend veel energie opleveren. Sla je twee vliegen in één klap.<

Als je de zeik ook opvangt.In Engeland rijden er al bussen op schapenzeik. Dan worden de koeien weer heilig veklaard.
www.naardeklote.com/modules.php?name=N...

naardeklote | 03-08-05 | 20:46

@Taaie.
Oke, dat helpt. Maar we moeten ook een paar procent boven kostprijs verkopen. Hoe doe je dat dan ? (legt em voor...)

DonkerDoorn | 03-08-05 | 20:41

@Donkerdoorn
Dat is heel eenvoudig. Je trekt enorme muren van importheffingen op zodat het goedkope buitenland buiten de deur blijft. En voila!: zoveel produceren als de vraag toelaat!

Taaie | 03-08-05 | 20:36

[sarcasme modus on]Yeah dood aan de koeien die het Nederlandse landschap zo gezellig maken[/off]

Niflheim | 03-08-05 | 20:31

Mark... leg eens uit? Hoe ga jij vlees produceren zonder er geld op toe te leggen.... Jeetje, al jaren iets over het hoofd gezien....

DonkerDoorn | 03-08-05 | 20:29

De Nationale Barbeque weken! Hmmmmmm, ik zie het al voor me!

Taaie | 03-08-05 | 20:23

Haha, die DonkerDoorn! Die denkt dat subsidies nodig zijn om vlees te produceren!

Trieste kant van het verhaal is dat die mongeaulen in Brussel dat ook denken...

Mark 9712 | 03-08-05 | 20:13

@De Bier.
Het is en blijft een kwestie van vertrouwen.
Op het hele traject, voordat zo'n pakje biefstuk in de winkel ligt, heeft de consument geen zicht.
Die keuringsdiensten hier controleren ook niet elke koe in elk bedrijf.
Dat doen de bedrijven zelf.
En wat betreft die genetisch gemanipuleerde San-Joaquin koeien uit Noord-Amerika; die mogen niet eens Europa binnenkomen vanwege het
geknoei met die beesten.
@Donkerdoorn.
Ik lees het later het wel, maar het was te lang om te lezen, moest net gaan eten namelijk.
Een heerlijk stukje biefstuk...

MAXIMO | 03-08-05 | 20:09

@nonono
Wat wij als "koe" kennen is geen diersoort uit de natuur, maar door mensen gefokt tot wat het nu is. Geen idee waar ze biologisch "recht" op hebben. In het dierenrijk is mi. alleen het recht van de sterkste. Koeien meer ruimte geven lost geen moer op, zolang we evenveel vlees/zuivel blijven consumeren blijft er evenveel gas de lucht in gepompt worden door die koeien. De aarde wordt er pas schoner op als we minder van dat gas naar de atmosfeer laten ontsnappen. Dat kan door minder produceren of opvangen, niet door spreiden.

dugo | 03-08-05 | 19:46

Er zijn in die San Joaquin vallei ongeveer 2,5 miljoen schijtende koeien. Nadeel van zo'n vallei is dat alles lekker tussen die bergen blijft hangen! www.veganisme.non-profit.nl/nieuws/a11...), www.latimes.com/news/local/la-me-cows2...
Nou bestaat vervuiling niet alleen uit gassen maar ook bijvoorbeeld uit giftige roetdeeltjes en stof om maar wat te noemen, dus de vervuiling van industrie en verkeer vergelijken met de scheten van koeien vind ik wel een beetje sensatiebelust, maar goed je moet als journalist ook iedere dag een stukkie schijten so to speak.
Oplossing van het koeienprobleem is volgens mij simpel: geef de koeien de ruimte waar ze biologisch enigermate recht op hebben, met een stukje weiland om te grazen enzo, en leg dit wettelijk vast. Je kunt er dan veel minder houden per oppervlakte en het probleem is opgelost. Dit geldt trouwens voor die hele fucking bioindustrie. Zo ik heb mijn drol gelaten voor vandaag, en.wikipedia.org/wiki/California_Centr...

nonono | 03-08-05 | 19:27

Er zijn in die San Joaquin vallei ongeveer 2,5 miljoen schijtende koeien. Nadeel van zo'n vallei is dat alles lekker tussen die bergen blijft hangen! www.veganisme.non-profit.nl/nieuws/a11...), www.latimes.com/news/local/la-me-cows2...
Nou bestaat vervuiling niet alleen uit gassen maar ook bijvoorbeeld uit giftige roetdeeltjes en stof om maar wat te noemen, dus de vervuiling van industrie en verkeer vergelijken met de scheten van koeien vind ik wel een beetje sensatiebelust, maar goed je moet als journalist ook iedere dag een stukkie schijten so to speak.
Oplossing van het koeienprobleem is volgens mij simpel: geef de koeien de ruimte waar ze biologisch enigermate recht op hebben, met een stukje weiland om te grazen enzo, en leg dit wettelijk vast. Je kunt er dan veel minder houden per oppervlakte en het probleem is opgelost. Dit geldt trouwens voor die hele fucking bioindustrie. Zo ik heb mijn drol gelaten voor vandaag, en.wikipedia.org/wiki/California_Centr...

nonono | 03-08-05 | 19:26

@Maximo
Iets over veeteelt en de effecten op de omgeving. Maar jij bent meer van de eeuwige P!ampaas geloof ik....
Blijft staan dat vleesproductie niet efficient is en dus geen miljoenen mensen van een dagelijks biefstukje kan voorzien.

DonkerDoorn | 03-08-05 | 19:26

@MAXIMO
In dat argentijnse vlees zitten wel meer toegevoegde hormonen waar veel minder controle op is. Tijdens de mond- en klauwzeer epidemie moesten hier alle dieren afgemaakt worden terwijl er een goed maar niet door de EU goedgekeurt medicijn is. Argentinie mog wel gewoon inenten en Appie heijn importeerde het vlees. In de VS precies hetzelfde verhaal. Als je daar vlees eet proef je de hormonen er gewoon doorheen. Ik ben blij dat Europa hun voedselindustrie goed controleert en daarin niet afhankelijk wil zijn van Afrika, VS of argentinie. Men vergeet hier soms dat de eisen aan voedsel in Europa 1 van de hoogste is in de wereld.

de bier | 03-08-05 | 19:23

@DonkerDoorn
Dank je.
Waar gaat dat over?
Indien ik het interessant vind; ga ik het lezen.....

MAXIMO | 03-08-05 | 19:22

@dou normoal 03-08-05 @ 19:08
FeboBoom wil ook geen asielzoekers in de wei. Tenzij ze bungelen aan touwtjes. Dat is tenminste wat ik me herinner van zijn artikel een paar dagen geleden. Maar misschien was dat ironisch bedoeld. Je weet het niet.

blawablawa | 03-08-05 | 19:15

@MAXIMO
Heb je het ook wel eens geproefD?

Mexicano | 03-08-05 | 19:14

Oh jah, pleit maar meteen voor afschaffing van de veeteelt in dit land! Wat heb ik een hekel aan dergelijke voorspelbare, niet werkende oplossingen. Omdat niemand een hap minder vlees/slok melk gaat consumeren na zo'n afschaffing komt er nog steeds net zoveel rotzooi in de lucht terecht. We moeten juist de business naar ons toe trekken! Veehouderijen ontwikkelen met gaswasinstallaties, een europees verbod op het houden van koeien en varkens in de open lucht en een importverbod voor landbouwproducten die niet volgens europese regels geproduceerd zijn. Dan zijn die subsidies ook gelijk overbodig.

dugo | 03-08-05 | 19:14

Tampa ligt toch in Florida?

MAXIMO | 03-08-05 | 19:12

Weg met die koeien! Lang leve de paardenbiefstuk!

"Man overleden na seks met paard.
Een man is overleden nadat hij anale seks had met een hengst. Volgens een chef van de politie van Enumclaw is de man aan inwendige bloedingen overleden.

De darmen van de man waren verscheurd en ook andere inwendige organen hebben zware verwondingen opgelopen bij de penetratie door het paard. De lijkschouwer zegt dat hij ?nog nooit iets dergelijks heeft gezien?.

Het incident gebeurde op een boerderij die via internet seks met diverse diersoorten aanbiedt. De politie heeft geen arrestaties verricht, aangezien seks met dieren in de staat Washington niet is verboden."

stretch | 03-08-05 | 19:12

@Donkerdoorn.
Aardrijkskunde; vroeger een van mijn lievelingsvakken.
Maar over welke woestijn heb je het nou???

MAXIMO | 03-08-05 | 19:10

@vander F 03-08-05 @ 18:53
Ik weet het niet met die dingen. In Cuba of Brazilie of iig ergens waar het warm en arm is doen ze dat toch al sinds weet ik hoe lang met die alcohol in de benzine. Maar nergens ter wereld wordt het echt wat. En iedere 2 of 3 jaar komt er weer zo'n gesjeesde ondernemer met zo'n gistbak rotte planten aanzeulen om te vertellen wat een geweldige oplossing het wel niet is.

blawablawa | 03-08-05 | 19:10

hilarisch , en hun maar denken dat die koeien lekker op de tampa's ,londropen.. met cowboys natuurlijk enzo, dream on .. dream on..

hemaworstje | 03-08-05 | 19:09

Fleischbaum, wat kan jij vreselijk achterlijk lullen zeg, sjonge jonge wat wil je nu? Alle koeien weg en allochtonen in de wei?

dou normoal | 03-08-05 | 19:08

@Maximo.
Geen woestijn, maar onvruchtbare grond. Ooit opgelet met aardrijkskunde ?

DonkerDoorn | 03-08-05 | 19:06

Bah gisteren die koeien van rabarberke.. nu dit weer..

2bergen9 | 03-08-05 | 19:05

@DonkerDoorn
Welke woestijn?

MAXIMO | 03-08-05 | 18:59

Dat kan weleens kloppen stretch!
Ik ben 3 weken vrij geweest, heb dus geen koffie gedronken en ik ben 6 kilo zwaarder!

Jim Beam | 03-08-05 | 18:58

@de bier
Dat van die stress is inderdaad waar.
Maar, geloof me, je hebt nog geen vlees geproeft die zo lekker mals is zoals het vlees die uit Argentinie komt.
Ik ben een rundvlees fanaat en ik vind de Argentijnse toch wel de beste smaak hebben......

MAXIMO | 03-08-05 | 18:57

@Maximo.
Nope, maar wel woestijnvorming..

DonkerDoorn | 03-08-05 | 18:57

OT - gelukkig is er zo af en toe ook nog goed nieuws;
"Volgens een Deens onderzoek zou een schepje suiker in de koffie de kans om dik te worden aanzienlijk verlagen. Het onderzoek met verrassend resultaat is gehouden onder 5200 mannen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de groep die suiker in de koffie of thee doet slanker is dan de ?suikervrije? groep. Wetenschappers denken dat suiker de eetlust vermindert.

Met ongeveer twee suikerklontjes per kop en vijf of zes koppen koffie per dag drinkt heeft een persoon 40 procent minder kans in gewicht toe te nemen dan personen die de dranken zonder suiker nuttigen, aldus de onderzoekers."

stretch | 03-08-05 | 18:55

overigens: koeien geven melk en runderen geven vlees. en, alleen in west EU wordt veel melk gedronken

Messerschmitt | 03-08-05 | 18:54

en over de mest ,zullen we dan gelijk alle honden ,katten ,kutparkietjes e.d. maar niet meetellen?

hemaworstje | 03-08-05 | 18:54

@DonkerDoorn
Daar bevindt zich de grootste populatie koeien, het ligt in Argentinie en het dat groene gebied is denk ik honderd keer zo groot dan Nederland.
En daar kennen ze geen subsidies.......

MAXIMO | 03-08-05 | 18:53

@blawablawa,
ethanol gestookt uit bio massa, milieu vriendelijk maar niet te zuipen vrees ik.
Rijdt de heilige koe ook prima op.
Uit 25 kilo hooi > 6 liter ethanol.
Niet verkeerd lijkt me.
Afijn, ik ga nu zelf even naar de Edah voor wat bio massa en ethanol 5% van de grolsch brouwerij.

vander F | 03-08-05 | 18:53

Maximo 03-08-05 @ 18:40
Het beste vlees komt nog altijd uit europa. Zelf heb ik voor vakantie werk in een grote slagerij gewerkt. Alles is bekend van de geslachte beesten. Als de dieren stress hebben of slecht worden behandeld, is dat altijd terug te vinden in het vlees. Je ziet het zelfs aan de kleur. Er is er zelfs 1 figuur vierkant de zaak uitgetrapt omdat hij de beesten sloeg en gestressed maakte. Het is gewoon niet zo zwart/wit als vaak wordt voorgesteld.

de bier | 03-08-05 | 18:51

. vander F niet zo happen. als je honger hebt gooi je maar gewoon een lap koe in de pan.

Messerschmitt | 03-08-05 | 18:50

@Jan-Joris etc
En het verband is ?

DonkerDoorn | 03-08-05 | 18:50

@Pannie
Heb een goede vriend wiens vader keurslager is.
Geloof me, daar wil je bij zijn als die gaan barbecue-en.
Heb vroegâh ooit wel eens vakantiewerk daar gedaan......
Filet-American en gehakt maken.....

MAXIMO | 03-08-05 | 18:50

als boer moet ik natuurlijk hierop reageren of ageren , volkomen uit de lucht geslagen de bedragen van de subsidies,klopt geen bal van,heb 55 koeien staan,en blijkbaar bestaat er geen onder[schijt} tussen melkveehouders en vleesboeren, koeien staan niet in de wei, dat is te lastig en kan niet omdat de consument liever een kilootje diepgevroren vlees in plastic verpakt bij de appie wil hebben voor 6 euri de kilo.
Als jullie dat wensen te eten ,soi dat is eigen keuze,kies maar ,appie schotelt u wel voor wat u wenst te hebben,toch leuk zo'n post van iemand die een koe alleen van een bord of foto kent.
dus nee de subsidie is naadje ,daar redt de boer het niet mee ,net als een camping erbij of kaas verkopen, de melk en vlees jongens krijgen naar verhouding weinig subsidie , vergelijk de cijfers maar eens met frankrijk ,dat land gaat kapot zonder landbouw subsidies, ik bedoel heb je je ooit druk gemaakt dat we tabak telen in griekenland met zware subsidies terwijl het daar niet groeit?

hemaworstje | 03-08-05 | 18:50

Bella de koe heeft Gaia gebeld

a la flamande | 03-08-05 | 18:49

@vander F 03-08-05 @ 18:41
Ik heb staats tv 1 en 2 er al niet meer opzitten. Ivm efficiency tijdens het zappen. Net als Veronica. En ik kan me idd ook wel ergere dingen voorstellen dan met een raketje omhoog. Ik ben wel voor raketjes. Met mensen er in, niet van die Noord Koreaanse.

blawablawa | 03-08-05 | 18:49

@messerschmitt,
TV laat alleen uitgemergelde kindjes zien enzeau.
Voor de rest is Afrika volstrekt oninteressant voor de kijkbuis kindertjes.

vander F | 03-08-05 | 18:48

Doe mij maar een Milka koe.. vers uit de Alpen, met romige melk

joet | 03-08-05 | 18:48

@DonkerDoorn @ 18:40
Maar wat is nou het daadwerkelijke probleem volgens jou?
Weet je?: Neem nou het verkeer! Elk jaar worden honderden Nederlandstalige kinderen gedood vanwege het feit dat wij zo nodig snel en mobiel menen te moeten zijn. Een veelvoud kindjes raakt zwaar gewond daardoor of zelfs levenslang kreupel. En Johan Cruijff bleek een wijs mens toen hij zei: "Elke voors heb z'n tegens!"

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-08-05 | 18:48

@Maximo
Nog nooit.... jij ?

DonkerDoorn | 03-08-05 | 18:47

Toch raar, afrikaanse koeien die ik op TV zie hebben geen vlees. of zijn dat juist de spare ribs?

Messerschmitt | 03-08-05 | 18:45

Ik weet ook niet wat die boeren in Wo2 door het voer van die bedelende westerlingen hebben gedaan want beter zijn ze er niet door geworden :).

de bier | 03-08-05 | 18:45

MAXIMO 03-08-05 @ 18:40
Is er een slager in de zaal?

Pannie | 03-08-05 | 18:45

Auto's op alcohol!
Kijk, dat schiet op, stukkie rijden, parkeren, litertje uit de tank hevelen, feessie bouwen.

vander F | 03-08-05 | 18:44

@Pannie
En dan word je nog genaaid door die boer ook! Geeft ie je godverdomme suikerbieten mee...

ZI | 03-08-05 | 18:43

@DonkerDoorn
Ooit wel eens van de pampa gehoordt?

MAXIMO | 03-08-05 | 18:42

gompie 03-08-05 @ 18:40
Bedelen? Daar hebben we flink voor moeten lappen! Woekerprijzen!

Pannie | 03-08-05 | 18:41

@Pannie
Dat zal zeker iets met de smaak te maken kunnen hebben, maar de echte reden is toch wel dat de dieren die hier verkocht worden op een verkeerde manier worden behandeld.
Die koeien hier hebben stress......

MAXIMO | 03-08-05 | 18:40

De derde wereld gaat vlees produceren ?

Vlees is het meest energie- en arbeidsintensieve voedingssoort dat we kennen. Voordat een dier slachtrijp is, is er minstens het equivalent aan energie in het beest gestopt van wat het ooit zal opbrengen. Daarnaast worden deze dieren meestal gehouden op tampaas die na een aantal jaar begrazing zullen veranderen in woestijn. Kortom, het vlees wordt duur betaald.

Denk even verder dan domweg aannemen dat luxegoederen als vlees geproduceerd kunnen worden door andere landen zonder subsidies of schadelijke intensieve teelt. Vlees is luxe goed....

DonkerDoorn | 03-08-05 | 18:40

koeiestront is prima om oa tarwe te laten groeien.
hoe willen jullie anders aan brood, ÉN bier komen? mocht er net als in wo 2 weer gebrek aan voedsel komen, en al die stedelingen gaan weer naar de boer om te bedelen om eten: schop ze terug!
BOE!!

gompie | 03-08-05 | 18:40

tonydomtana 03-08-05 @ 18:35
Ik heb begrepen dat 'vers' vlees juist helemaal niet te vreten is.
Dat vlees bij de slager ligt volgens mij ook maanden, maar ik kan me vergissen

Pannie | 03-08-05 | 18:40

@vander F 03-08-05 @ 18:34
Zo maak ik een drol nog lekker. Nou ja, het zal idd wel iets schelen, ja.

blawablawa | 03-08-05 | 18:38

@vander F
Juist! Ons textiel komt uit Azië en laat ons vlees uit Afrika komen! En wij exporteren hi-tech rommeltjes en flutjes. Iedereen blij, toch!?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-08-05 | 18:38

@Pannie 03-08-05 @ 18:29
Nou ja, daar komt een hek omheen dan. Die gasten kunnen er niet bij. Gaat om de economie van het land als geheel. Maar waarschijnlijk profiteert dan alleen de overheid ervan. Want die zijn bijna allemaal zo crimineel als wat.

blawablawa | 03-08-05 | 18:36

@mr. Bagger: de heilige koe is nog steeds niet duur genoeg, als je ziet dat er bijna 1 auto per 2 personen in NL is.

Zeurders | 03-08-05 | 18:35

Sinds ik weet dat het meeste vlees van Appie uit Botswana komt en niks vers maar soms wel 2 jaar in een koelhuis ligt eet ik geen appie rund meer. Doe mij maar de keurslager voor een hollandse koeielap.

tonydomtana | 03-08-05 | 18:35

@ Pannie @ 18:11
Heb jij die troep ooit al eens geproeft!?
Het antwoord op jouw vraag is volgens mij:
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Natuurlijk is die soya-melk gewoon walgelijk vies! (maar wel beter voor mens en milieu en fuck Truus Prins en fuck ook Groen-Lynxs).

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-08-05 | 18:34

@Blawablawa,
maar wel voor het laatste gedeelte in de kwetsbare hogere atmosfeer.

vander F | 03-08-05 | 18:34

MAXIMO 03-08-05 @ 18:30
Plus dat het vlees hier niet meer goed 'bestorven' (mag?) worden, zoals ik mij laatst heb laten vertellen.
Een van de redenen dat dat Argentijse vlees zoveel beter smaakt begreep ik.

Pannie | 03-08-05 | 18:33

Ik zag bij de keuringsdienst van waarde dat veel vlees bij o.a. de AH nu reeds uit Afrika komt.
Stimuleren die hap!
Meer boeren in Afrika, steunen die hap!

vander F | 03-08-05 | 18:32

@vander F 03-08-05 @ 18:29
En dan heb je ook niks, want het schone gedeelte van de shuttle levert maar een 25% van de totale stuwkracht.

blawablawa | 03-08-05 | 18:32

Hulde!!
Helemaal eens met Fleischbaum.
Laat die vervuilde gesubsidieerde sector gewoon verkassen naar Turkije of Ierland, daar is namelijk ruimte genoeg.
De ruimte die nu wordt gebruikt voor die sector is met name de reden dat de huizenprijzen zo hoog zijn....
Die boeren hebben heel het land nodig maar ondertussen komen de koeien de stal niet uit.
Die biefstukjes die hier in de supermarkt worden verkocht zijn afkomstig van gestresste met hormonen platgespoten kalfjes van hooguit 6 maanden.
Het is bijna nooit mals omdat het niet afkomstig is van een koe die zijn hele leven heeft lopen grazen op het land.
Dus alleen al vanwege kwaliteit prefereer ik biefstuk/entrecote/rib-eye uit de Pampa, van AH natuurlijk.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over het milieu......

MAXIMO | 03-08-05 | 18:30

De heilige koe wordt al flink aangepakt. Wat je tegenwoordig voor een litertje benzine betaald is net ff wat anders dan subsidie ONTVANGEN voor de grazerts.

Mister.Bagger | 03-08-05 | 18:30

. TwizZTED
Euhhh, even los van die stuwraketten met perchloraat e.d.
Die grote brandstoftank bevat waterstof en zuurstof hoor, veel schoner kun je je niet voortbewegen.

vander F | 03-08-05 | 18:29

blawablawa 03-08-05 @ 18:14
Jij hebt wel interesse in 3e wereld vlees? Aan welke landen denk je dan specifiek?
Ik ben absoluut geen voorstander van de bio industrie, maar als die gasten daar nu al niets te vreten hebben hoe kunnen ze dan ons bedienen? Dat wordt pure wild west lijkt mij!
Ik geef toe dat ik me over het welzijn bij 'onze dieren' weinig illusies maak, maar dit zal toch ook eerder een achteruitgang worden lijkt mij.
Laat ze maar vooral veel groentes en fruit gaan verbouwen, volgens mij ligt de supermarkt daar al aardig mee vol trouwens.
.
Ps Ik snap overigens wel waar je naar toe wilt uiteraard ;)

Pannie | 03-08-05 | 18:29

Mee eens, alle koeien weg!
Om te beginnen de heilige koeien: al dat blik dat elke ochtend weer in de file staat de stinken!

Zeurders | 03-08-05 | 18:25

@Thygros 03-08-05 @ 18:21
Ik stel dan iig voor een katalysator in hun achterwerk te schuiven.
.
Als die koeien al om te beginnen nooit de auto hadden uitgevonden was het allemaal ook niet zo ver gekomen. Maar goed, wie ben ik om ze daarop te veroordelen.

blawablawa | 03-08-05 | 18:24

@pannie;

kweet wel ze :p niet te serieus nemen ;)

TwizZTED | 03-08-05 | 18:22

@vanrechts: nee zelf bedacht
@blwablawa: hebben we toch koeien nodig.

Thygros | 03-08-05 | 18:21

zwarte kousen kerk? wth is dat? :p

TwizZTED | 03-08-05 | 18:21

@Twizzted
Ooit van Darwin gehoord ? Maar ik moet toegeven, met je posts ben je behoorlijk op weg zijn theorie onderuit te halen....

DonkerDoorn | 03-08-05 | 18:20

TwizZTED 03-08-05 @ 18:16
Was maar een geintje vent...

Pannie | 03-08-05 | 18:20

de mens zoekt altijd uitvluchten of slachtoffers voor problemen die zij gestart hebben,

als koeien toch de boosdoener zijn; waarom is de wereld pas een 100 jaar terug beginnen "aftakelen" terwijl die koeien er al veeeeeeeeeeeeel langer waren?

hoe dom kunt ge nu eigelijk zijn, sinds de mens technologisch verder is geraakt is de wereld meer en meer kapot aant gaan, ziet ge nu niet dat de mens zelf daarvoor verantwoordelijk is en niet dieren/planten/whatever? alleja voor mij is het toch heel duidelijk ze ;)

TwizZTED | 03-08-05 | 18:20

TwizZTED van de zwarte kousen kerk?

Mister.Bagger | 03-08-05 | 18:20

@TwizZTED
Ik begrijp eigenlijk niet zo goed wat je nou steeds bedoeld. Maar ik wil wel even in gaan op datgene wat ik wel begrijp. Het is niet zo dat er nu gezegd wordt dat het niet aan auto's ligt, maar aan koeien. Het ligt, NAAST aan auto's OOK aan koeien. Daarnaast zal je volgende suggestie ook niet uitkomen. Onkruid bevat bladgroenkorrels, en waar bladgroenkorrels zijn, is fotosynthese. En fotosynthese zorgt voor afname van de hoeveelheid CO2 in de lucht. Dus ze stoten wel gassen uit, maar geen schadelijke. Denk ik zo...
Koeien stinken en ze zijn lelijk. Daarnaast lust ik alleen melk uit een pak en niet uit een koe. Aldus een stadsmens..

ZI | 03-08-05 | 18:19

@TwizZTED 03-08-05 @ 18:16
De vaste brandstoftanks zijn telkens een kleine ramp voor de dampkring. Dat is idd zo.

blawablawa | 03-08-05 | 18:18

TwizZTED 03-08-05 @ 18:13
Je hebt niet opgelet op school (geeft niks, ik ook niet)
De mens stamt niet af van een aap, de mens is verwant aan een aap.
Net zoals een blanke blonde boer verwant is aan een zwarte Somalische boer bijvoorbeeld, maar dan nog een stuk minder verwant.
Jij mag van mij ook best geloven dat ze allebei van Adam en Eva afstammen, of van de eerste mens uit de Koran (dat zoeken we op)

Pannie | 03-08-05 | 18:18

TwizZTED; ga ff serieus doen op de site van GL aub.

vanrechtsheeftvoorra | 03-08-05 | 18:18

@Thygros 03-08-05 @ 18:14
Taalkundig kunnen we met 9 koeien af. Dat is meer dan een halvering van het huidige aantal.

blawablawa | 03-08-05 | 18:17

loodvrij lol, de mengeling van kerosine en ... (naam vergeten) die die veren gebruiken is allezins NIET loodvrij, is wel degelijk giftig..

uitpraten? niks uitpraten..

get your facts straight ;)

TwizZTED | 03-08-05 | 18:16

Thygros; Driek van Wissen?

vanrechtsheeftvoorra | 03-08-05 | 18:15

@Pannie 03-08-05 @ 18:13
3e wereld slimpie

blawablawa | 03-08-05 | 18:14

Volgens mij wordt het tijd de koe bij de horens te vatten en het beestje bij de naam te noemen, want het spreekwoord zegt niet voor niks als het kalf verdronken is dempt men de put, dat krijg je namelijk als de één een koe mag stelen en de ander niet over het hek mag kijken, daardoor is er geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan, terwijl er ondertussen koeien met gouden horens worden beloofd met koeien van letters en dan kunnen jullie wel liever over koetjes en kalfjes willen kletsen en oude koeien uit de sloot halen maar de meesten hier hebben er net zoveel verstand van als een koe van saffraan eten en zijn zo dom als het achtereind van een koe.

Zo en alleen al taalkundig kunnen we niet zonder koeien!

Thygros | 03-08-05 | 18:14

Brullio 03-08-05 @ 18:12
Zoals waar dan?

Pannie | 03-08-05 | 18:13

niemand? o.O das het eerste wat ze ons al decennia willen doen geloven, wij stammen voort van apen, yea right en ik ben sinterklaas...

dat bedoel ik met het mensdom, de "regering" komt met een achterlijk verhaal die de mensen moeten geloven, en er zijn zelf mensen zo dom om dta nog te geloven ook, zelfde met dit verhaal over die koeien

eerst komt de vervuiling door autos, dan koeien, what next? onkruid?

dat ze eerst eens kijken hoeveel giftige rook die kerninstallaties per dag uitspuwen, of die ruimteveren...

maar van koeien? komaan ze, kheb nog nooit zo een achterlijk verhaal in mijn leven gehoord...

TwizZTED | 03-08-05 | 18:13

@Pannie 03-08-05 @ 18:09
Ha! Dat ie zich daar maar eens uitlult.
.
En die ammoniumperchloraat uit de vaste brandstoftanks? Ook loodvrij?

blawablawa | 03-08-05 | 18:12

Hear hear hear!

Ook de landbouwsubsidies kunnen direct de prullenbak in, want oneerlijke concurrentie voor een eerlijke boer ergens anders...

Brullio | 03-08-05 | 18:12

Jan-Joris-Jaap-Joop
Is die soyamelk nou te zuipen eigenlijk?

Pannie | 03-08-05 | 18:11

@Jan-Joris-Jaap-Joop; een betje vleesjus d'r overheengooien. Dan gaat 't wel.

vanrechtsheeftvoorra | 03-08-05 | 18:11

@Naakte Waarheid 03-08-05 @ 18:02
GS is dan ook een soort FOX News, maar dan met SBS6 items.

blawablawa | 03-08-05 | 18:10

Yep! Gewoon lekker met z'n allen aan de soya!
Beter voor mens en milieu maar wel minder smakelijk.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-08-05 | 18:09

TwizZTED 03-08-05 @ 18:03
Die kerosine is loodvrij! ;)

Pannie | 03-08-05 | 18:09

TwizZTED 03-08-05 @ 18:03
Niemand heeft ooit beweerd dat we 'uit apen voortkomen'

Pannie | 03-08-05 | 18:08

het mensdom......

koeien de oorzaak van luchtvervuiling? o pls let em stfu

die DUIZENDEN liters/sec kerosine die ze verbranden met hun ruimteveren is niet schadelijk? is niet de oorzaak? lmfao, die ruimteveren zijn tevens ook de oorzaak van de verduning in de ozonlaag

maarja, als ze de mensen al konden wijsmaken dat we van apen voortkomen, vershciet ik er niet van dat die retards dit verhaal ook geloven

typisch..

the only virus in this world is the human kind.

TwizZTED | 03-08-05 | 18:03

Filo 03-08-05 @ 18:00
Zouden de invasietroepen hier ze niet opeten dan?
Vanuit dat oogpunt gezien zouden we hier beter alleen maar varkens kunnen houden!

Pannie | 03-08-05 | 18:03

Heel goed Fleisch. We hebben die rare beesten ook helemaal niet nodig. D'r ligt vlees zat in de supermarkt. En melk hebben ze daar ook genoeg. Daar staat tenminste een houdbaarheidsdatum op. Heb jij dat wel eens op een oormerk zien staan? Ik niet. Alleen een barcode. Kan 'k niks mee. En me schoenen zijn toch van Nike en niet van leer. 't Gras kunne we ook wel maaie met 'n Hummer. Hoeven die beesten niet op te grazen. En ik ga in Twente wel langs de weg schijten om de boerenlucht enigszins te compenseren. Dus welk nut hebben koeie eigenlijk in deze tijd van keleurentelevisie met hun zwart/wit plekken? Nou dan!

vanrechtsheeftvoorra | 03-08-05 | 18:02


Jarenlang milieu-boys afschilderen als fantasten en subsidiesponzen, en dan als het even goed uitkomt een flutonderzoekje de hemel in prijzen.

Schande, meneer Vleeschboom!

Naakte Waarheid | 03-08-05 | 18:02

San Joaquin VALLEI. Als in, zo'n ding waar dampen blijven hangen. Zo'n ding dat we in Nederland dus niet hebben. Niet heel vreemd dat het dan vervuild is.

Los daarvan is de reden dat we hier veeteelt hebben niet omdat we er rijk van worden, maar omdat we dan ook nog kunnen eten als de pleuris uitbreekt. Naar mijn mening zouden landbouwsubsidies daarom van het defensiebudget afmogen.

Filo | 03-08-05 | 18:00

Volgens het CBS was de koeienstand 20 jaar geleden op z'n hoogst heren!

vander F | 03-08-05 | 17:59

blawablawa 03-08-05 @ 17:48
Twintig jaar geleden had je volgens mij helemaal geen koeien.
Die hadden ze opgegeten in de hongerwinter.

Pannie | 03-08-05 | 17:57

@Tijsje,
geef die SUV dan wel aan mij hè...!
Ik scheur d'r zo mee weg.

vander F | 03-08-05 | 17:57

*sluit zich aan bij Tijsje*... :)

ZI | 03-08-05 | 17:55

Tijsje een goeie raadgeving hier:
Pas op voor Spooky!

Pannie | 03-08-05 | 17:54

Ja koeien, als veehouder verplaats je je ook in de gezinssituatie.

Als de kinderbijSLAG afschaft wordt,
is het houden van die koters ook onvoordelig.
Even zo goed wanneer die subsidies van de EU...

roadrunner | 03-08-05 | 17:53

Boeren zijn machtig, ze hebben veel stemmers, geld, grond en zitten in elke partij. Tijd om boeren af te schaffen en import van eten op te voeren. Goed voor de arme landen in de Unie en goed voor de gezondheid van ons landje. Zowel voor het geld als voor de natuur...

da wizard | 03-08-05 | 17:51

Tijsje jij bent een goeie gast!
Zo zie je maar er gloort toch noch hoop op dit door en door verrotte GS!

Pannie | 03-08-05 | 17:50

@blawablawa. Smerige knuffelaar. Het beestje bij de naam noemen! Daadkracht!
Tijsje is gewoon dom! ;)

Think | 03-08-05 | 17:48

@Pannie 03-08-05 @ 17:39
God kind, wat worden mensen oud in dit land. En dan zeuren over koeien. 20 jaar geleden was ik er nog niet eens.

blawablawa | 03-08-05 | 17:48

@Think 03-08-05 @ 17:43
Tijsje is een idealist. En een beetje naief. Daarom is Tijsje lief.

blawablawa | 03-08-05 | 17:46

@tijsje. Goede vinding he, ironie!

Think | 03-08-05 | 17:43

blawablawa 03-08-05 @ 17:35
Had je dat GVD niet twintig jaar eerder kunnen zeggen?
Dan was ik misschien wel geslaagd en was het wellicht WEL goed met me gekomen! ;(

Pannie | 03-08-05 | 17:39

CBS:
In 1984 is de omvang van de rundveestapel in Nederland op zijn hoogtepunt met 5,4 miljoen dieren.
2004:
3.7 miljoen dieren.

vander F | 03-08-05 | 17:39

@vander F 03-08-05 @ 17:37
Precies. Vooral rond deze tijd, want om 6 uur wil ik me piepers op tafel. En koken doe je niet in de open lucht.

blawablawa | 03-08-05 | 17:38

Er staat trouwens bijna geen koe meer in de wei.
Allemaal op stal houden, is efficienter.

vander F | 03-08-05 | 17:37

@MDE 03-08-05 @ 17:23
Massa wordt gedefinieerd als de weerstand tegen versnelling agv de inwerking van een kracht. En niet gemeten adh van de weegschaal bij jou in de badkamer of een badkamer op de maan.

blawablawa | 03-08-05 | 17:35

@. Rudy Gustav
Welk percentage neemt de bioindustrie in wat betreft koeien?

krachtkotser | 03-08-05 | 17:34

wat een mongool die dit schrijft, oprotten met die gozer, lekker naast wilhelm s in een cel zetten og zo. Koeien horen bij nederland, vindt het altijd prachtig gezicht als je koeien buiten ziet lopen!! In ieder geval mooier als die stomme kut SUV's, zelfs als ik er een zou krijgen rij ik er niet in!!

tijsje | 03-08-05 | 17:34

wat een mongool die dit schrijft, oprotten met die gozer, lekker naast wilhelm s in een cel zetten og zo. Koeien horen bij nederland, vindt het altijd prachtig gezicht als je koeien buiten ziet lopen!! In ieder geval mooier als die stomme kut SUV's, zelfs als ik er een zou krijgen rij ik er niet in!!

tijsje | 03-08-05 | 17:34

MDE, kun je omrekenen hoor, ik ben alleen vergeten hoe, examen scheikunde ligt al weer meer dan 20 jaar achter mij.
Iemand die nog wat met mmollen kan goochelen?

vander F | 03-08-05 | 17:31

vanderF hebben we het gasaandeel van de moslims al uitgerekend?
En die eten meer knoflook dus die scheidden percentueel meer schadelijke gassen uit!!!

Pannie | 03-08-05 | 17:30

Span de koe liever voor je kar.

Gavrilo | 03-08-05 | 17:29

@MDE... he, het waren amerikanen die overdrijven alles....

MacManiac | 03-08-05 | 17:28

Mensen in Nederland scheiden met elkaar zo'n 6.000.000 liter gas/dag uit.
Een beste wind!

vander F | 03-08-05 | 17:27

@Pannie,
leuk hoor! Hoewel/......

fuckje | 03-08-05 | 17:27

@da wizard:
"Dan weten we weer waarom we NEE zeiden tegen deze Europese subsidiewaanzin (= zgn. grondwet)"

Ehh, de nieuwe grondwet lostte dit probleem juist op door zeggenschap over subsidies te verplaatsen naar het europees parlement en niet meer over te laten aan ministers van landbouw die in een kamertje nieuwe subsidies afspraken. Jammer.
heb trouwens wel nee gestemd

tfro71 | 03-08-05 | 17:27

@Pannie.. neuh... teveel eer voor witheet...

MacManiac | 03-08-05 | 17:25

scheidt elke koe per dag bijna negen kilo aan gassen af....
.
Uhhm.. vraag me af hoe ze dat gewogen hebben, de gassen zijn lichter dan lucht, is het dan niet -9 kilo??
En de koe scheidt het af, zijn dat scheten? zoja dan is het niet scheidt maar schijt/scheet/fart(s) of heeft dat beest gewoon zo'n slechte adem??

MDE | 03-08-05 | 17:23

@ Krachtkotser

nee ik heb geen bron, maar gezond verstand.
jij wil dus zeggen dat de bioindustrie natuurlijk is

Rudy Gustav | 03-08-05 | 17:22

-edit: gaap-

Pannie | 03-08-05 | 17:22

ik roep dat al jaren, oprotten met die kut tiefuskoeien!!

ray_69 | 03-08-05 | 17:22

En waar blijft de stier in dit verhaal?

Pannie | 03-08-05 | 17:20

Woensdag gehaktdag!

Ayaan | 03-08-05 | 17:18

@Pannie, koeien op zolder is zooo 1963

MacManiac | 03-08-05 | 17:15

krachtkotser 03-08-05 @ 17:08
Ik ken een paar mensen die hebben aardig wat natuur op hun zolder groeien!

Pannie | 03-08-05 | 17:14

gewoon opsnuiven die gassen. goedkoper dan coke.

Borrachon | 03-08-05 | 17:13

zit ook geen rund in...;-)

zeiksmurf | 03-08-05 | 17:13

@Rudy... er zijn zo onnatuurlijk veel bejaarden in NL, laten we daar dan ook ff ballen van draaien... oftewel.... als jij 65 wordt mag jij ook in de gehaktmolen... bietje mayo derbij?

MacManiac | 03-08-05 | 17:13

Als we alles asvalteren, hebben we ook niets meer om te vervuilen. Probleem opgelost!

Barbapappa | 03-08-05 | 17:12

@. Rudy Gustav
O ja? Waar baseer je dat op? Bron?

krachtkotser | 03-08-05 | 17:12

Ik eet alleen frikandellen, en die komen gewoon uit de muur hoor toevallig!

Pannie | 03-08-05 | 17:11

@ krachtkotser

er zijn zo onNATUURlijk veel koeien in ons land dat het dus wel slecht voor de natuur kan zijn.

Rudy Gustav | 03-08-05 | 17:09

@pannie: natuurlijk;-)

Thygros | 03-08-05 | 17:09

@. Pannie: correct.

krachtkotser | 03-08-05 | 17:08

Goh wat is die Postbankspot met Kampert en Mulder toch tenenkrommend ellendig kudt.

Zakkenvullen met de hoofdletter KUDT. Ga je schamen Kampert.

superjan | 03-08-05 | 17:07

Dus een tekkel is ook natuur?

Pannie | 03-08-05 | 17:06

mis!

MacManiac | 03-08-05 | 17:06

@yumpie
en waar komt jouw eten vandaan, gok je zo ?

zeiksmurf | 03-08-05 | 17:05

Misschien kunnen die koeien het personeelstekort in de ouderenzorg oplossen.

superjan | 03-08-05 | 17:05

pang!

yumpie | 03-08-05 | 17:05

@Karel, voor wat betreft het vlees doen we dat toch al?

McCool | 03-08-05 | 17:05

@. Pannie 03-08-05 @ 17:03
natuur = flora + fauna

krachtkotser | 03-08-05 | 17:04

Ze zijn nog maar net begonnen met dat vlees laten groeien. Maar zodra dat goed kan, prima.
Eerst dat hypocriete rookverbod opheffen. 2 dagen in een beetje flinke stad ademhalen levert al meer troep op in je longen dan een jaartje paffen.

Return of the Beasjt | 03-08-05 | 17:04

moeten we alles dan maar volbouwen?

MacManiac | 03-08-05 | 17:03

@karelkruizensniffer 16.59: Volgens mij zijn we allang niet meer in staat om de inwoners te voeden met datgene het land ons geeft(of wat wij er van nemen), dus die afhankelijkheid is er al

Thygros | 03-08-05 | 17:03

krachtkotser 03-08-05 @ 16:58
Sinds wanneer vallen koeien onder natuur?

Pannie | 03-08-05 | 17:03

Fortuyn de Sharia van Christenland.

blawablawa | 03-08-05 | 17:02

Altijd al gezegd: weg met boeren! Eindelijk weer eens een goed artikel op GS. Stokpaardje van ondergetekende natuurlijk :-) Weg ermee met die handel.
Kunnen we eindelijk eens iets fatsoenlijks met al dat land doen. Nederland is NIET vol, we zitten alleen met z'n allen te kutten op de vierkante meter.

En de eerste de beste die begint te zeiken met: [zeikstemmetje] "moeten we alles dan maar volbouwen?" [/zeikstemmetje] kan een virtueel n*qsch*t krijgen.

yumpie | 03-08-05 | 17:02

de boer is troef!

zeiksmurf | 03-08-05 | 17:00

Pim Fortuyn beweerde dit 15 jaar geleden al.

Pannie | 03-08-05 | 17:00

@ boom boom

Kan je nagaan, vroeger was 1 gulden voor een Afrikaans kind en 2 gulden per koe voor een Nederlandse agrarier gewoon genoeg.

Die verdomde euro ook ..

GrijpgrageGraaierd | 03-08-05 | 17:00

@MacManiac 03-08-05 @ 16:56
En toen zat de koffie op het scherm en het toetsenbord.

blawablawa | 03-08-05 | 16:59

@Traag,
ik zoek het even op....

vander F | 03-08-05 | 16:59

Ik denk dat ons vleesboompje zich nergens druk over hoeft te maken, de boeren hier in Nederland worden financieel zo (ik zou bijna zeggen uitgemolken, maar dat is zelfs voor mij een beetje te makkelijk)uitgekleed, dat er over een paar jaar geen boederij meer is in Nederland, dan kunnen we van Groningen tot Zeeland en weer terug lekker gaan asfalteren... Maar bedenk wel als er hier geen boeren meer zijn en we moeten melk, kaas en niet te vergeten onze ossehaas (ik las net iets over kogelbiefstuk, kom op zeg, als je toch biefstijk eet, dan maar gelijk iets goed) uit het buitenland halen, dan maak je jezelf wel erg afhankelijk.

Karel Kruizenruiker | 03-08-05 | 16:59

dus... dieren zijn slecht voor het milieu? Dus natuur is slecht voor de natuur? Sodemieter op joh met die onzin.
Boeren moeten weer eerlijke prijzen krijgen voor hun producten, dan zijn die subsidies ook niet meer nodig.

krachtkotser | 03-08-05 | 16:58

en wat gaan we dan vreten ? import hormoonpreparaten uit belgië of lichtgevende karkassen uit één-of-andere Ooostblok republiek ? of alleen maar niet-halal-wogs?

iemand nog wat tofu?

<Meuh!>

zeiksmurf | 03-08-05 | 16:58

Vroeger... toen de lucht nog schoon was en de sex nog vies... toen schreef je poep nog met een lange oe.. dat waren nog 's tijden...

MacManiac | 03-08-05 | 16:56

@da wizard:
Dan weten we weer waarom we NEE zeiden tegen deze Europese subsidiewaanzin (= zgn. grondwet)

Chiant | 03-08-05 | 16:55

Blijkbaar leest niemand de links toch...

Think | 03-08-05 | 16:55

@GS. Moet ik nu weer om inloggegevens zeuren???? Maar ja, blijkbaar leest niet de links toch... Daar weet Pritt Stift nog alles van. Goed bezig!!

Think | 03-08-05 | 16:54

SUVs horen niet op asfalt, maar in de blubber.

Zippy | 03-08-05 | 16:53

Waarom een boer subsidie geven en een bakker niet...

da wizard | 03-08-05 | 16:52

HAHAHAH kom maar op met die gratis hamburgers.

Class-X | 03-08-05 | 16:52

Voor elke koe die we omkatten tot Febobal besparen we dus 2 euro's per dag. Daar kunnen we weer 2 asielzoekers te eten van geven. Dus alle koeien eruit, 7,6 miljoen asielzoekers erin. 7,6 miljoen gezichten.

blawablawa | 03-08-05 | 16:51

Koeien zijn tof, koeien zijn Nederland, die dingen horen hier gewoon. Niemand trots op het Friese stamboekvee dat over de hele wereld loopt?

Laat die SUV's maar in de steden, de koeien lopen toch ook niet in de stad rond...

U Lihkahmadikh | 03-08-05 | 16:50

eigen koe eerst

Gare du Nord | 03-08-05 | 16:48

Hoeveel methaan e.d. ruft een varken eigenlijk, we leggen er zo'n 16.000.000 per jaar van om in Nederland.
De mensch zelf laat zich ook niet onbetuigt volgens mij.
Damn ingewikkeld allemaal weer...

vander F | 03-08-05 | 16:48

Zo is dat! Alle koeien een neqschot en die weilanden aanplanten met smulbossen.

Chiant | 03-08-05 | 16:48

Lekker hoor, stukje vlees uit Namibie of Argentinie..

Brusselmans | 03-08-05 | 16:48

Landbouwsubsidies zuigen, het is net dat wat een Afrikaantje elke 3 seconden doet denken. Niet het gebrek aan ontwikkelingshulp voor nutteloze projecten.

SamF | 03-08-05 | 16:47

@boom boom Bij de Aldi liggen Argentijnse kogelbiefstukken in de vriezer. Erg goed te eten... evenals de Zuid-Afrikaanse struisvogelbiefstuk en de Nieuw-Zeelandse lamsbiefstuk.

Over die vervuiling: ooit werd beweerd dat koeien veel te veel stikstof de grond en de lucht in brachten. Bodemonderzoek wees later uit dat de hoogste stikstofconcentraties werden gemeten op een plek waar nooit een koe kwam...

zum kotzen | 03-08-05 | 16:46

fuckje was me voor; Grunn Rulezz

Obsi | 03-08-05 | 16:46

Precies! Koeien, varkens, kippen, opzouten met die schijtzooi! VOL=VOL

Kostniks | 03-08-05 | 16:46

Een koe is eigenlijk een soort Fleisbaum, maar dat terzijde.

Volgens mij kun je dat onderzoek niet 1 op 1 copieëren naar Nederland, aangezien we andere rassen en ander voer hebben hier.
Ben voor het afschaffen van subsidies, voor het afschaffen van de melkquota en ik hoop dat er dan nog een paar sierkoeien blijven staan, anders zijn die weides hier zo leeg.
Ik vond het maar niks met die MKZ die lege velden.

Thygros | 03-08-05 | 16:46

En dan dat stomme geboe de hele dag. Kutbeesten.

blawablawa | 03-08-05 | 16:45

Ik zeg Koeien_Bio_gas opvangen, condenseren en hop in de LPG-Tank

Obsi | 03-08-05 | 16:45

Veel beter: gebruik die gassen!! Biogas kan ontzettend veel energie opleveren. Sla je twee vliegen in één klap.

JazzyNL | 03-08-05 | 16:45

Wij hier in Grunn doen die gassen in onze LPG tank,alle beetjes helpen.

fuckje | 03-08-05 | 16:44

Lekker off topic allemaal.

Onze koetjes en kalfjes bepalen min of meer het beeld in de NL.

Dus allemaal weg is een tikkeltje overdreven, al zijn extra lange frikadellen nooit weg :P

Xaio | 03-08-05 | 16:43

waarheid als een koe...(moeten we nu juist meer of minder vleesch gaan eten ??)

holistic river | 03-08-05 | 16:43

Heb je die koeien gezien in afrika werd je ook niet vrolijk van..

Agamemnon_NL | 03-08-05 | 16:43

Stem al jaren op de Partij Van Alle Dieren Moeten Dood. Ook planten en bomen moeten verboden worden.

your mother | 03-08-05 | 16:42

-weggejorist-

its-hammertime | 03-08-05 | 16:41

per koe krijgt een agrarier iets van ?2 per dag. Een kind in afrika krijgt maar ?1 per dag.

Milieu zal me niet zoveel uitmaken, ontwikkelingshulp ook niet, maar wel de kostenbesparing. Maar ik wil nog wel een lekker biefstukje kunnen eten.

boom boom | 03-08-05 | 16:41

Ik ben er al jaren voor om alle landbouw subsidies af te schaffen.
Maar in dit land is de boer heilig en de koe ook...

da wizard | 03-08-05 | 16:40

Precies, gewoon de koeien uit afrika halen. (Zoals Albert Heijn doet) Daar hebben ze niet zeveel auto's en natuur zat.

Traag | 03-08-05 | 16:40

Staan altijd leuk in de wei

Agamemnon_NL | 03-08-05 | 16:40

Eh ja, alle dieren moeten dood!

your mother | 03-08-05 | 16:39

Ze zijn ook dom.

deBeer_Int. | 03-08-05 | 16:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen