Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leon de Winter gaat ondergronds

Vluchten kan niet meer...Leon de Winter heeft ons land verlaten. Het werd onze Joodse oproerkraaier wat te gevaarlijk hier. Meneer is uitgeweken naar de Verenigde Staten en heeft daar een lekker onopvallende woning betrokken. Vanuit dit nieuwe hoofdkwartier wordt alles, wat maar enige sympathie kan opbrengen voor de Palestijnse kwestie, tot onder de knieën afgezaagd. Ja, het is Leon een beetje naar het hoofd gestegen, na zijn ingezonden brief in de New York Times. Maar goed, De Winter heeft wel een punt wanneer het gaat om de verloedering van onze samenleving, al slaat hij zoals gewoonlijk wel weer erg door. In zijn voorlopig laatste column schetst hij ons even de toekomst van Nederland. Er staat ons een heilige oorlog te wachten en Bouyeri is over twee jaar weer vrij man dankzij een nieuwe wind die er in dit land gaat waaien. Miljoenen doden gaan er vallen. Moslims hebben namelijk maar een doel: het kelen van alle ongelovigen. Hakbar dus. Dat en meer zionistische propaganda is binnenkort hierrr te vinden. Beste Leon, nog Zimmer frei?

Reaguursels

Inloggen

Het komt je toe. (Nb Betere discussie as usual hier op GS).

Dokter Spin | 02-08-05 | 00:41

Nooit gedacht dat ik me helemaal naar de archieven heb moeten begeven om het laatste woord te kunnen hebben. Maar het lijkt me dan toch gelukt te zijn.

Gavrilo | 01-08-05 | 22:45

De oorlog in Afghanistan keur ik niet af, de Taliban vroeg er om. Maar Irak? Allemaal voor de New World Order. Je ziet nu al hoe slecht de oorlog in Irak gaat. Amerika kan de rol van alleenheerser niet waar maken, ze hebben ook vrienden nodig. Als zij zich zo onbetrouwbaar opstellen, door alle regels overboord te gooien als hen dat zo uitkomt, dan verliezen steun. Europa is al bezig met het ontwikkelen van één leger. What's next? Een nieuwe wapenwedloop, terwijl mensen van de honger en ellende doodgaan. De neo-conservatieve politiek is al mislukt als je kijkt naar China. We gaan weer terug naar een Balance of Powers politiek. Die is al eerder mislukt, dat leide tot 2 wereld oorlogen.

Gavrilo | 01-08-05 | 19:11

topdog.. mooie uitdrukking. Welkom in topdogcity: www.topdogcity.com/
Ik ben zelf nog altijd trots op het opvangen van de hugenoten. Wist je dat wij geloofsvluchtingen uit heel Europa opvingen die later de USA hebben gevestigd (pilgrim fathers)?
Ik heb sympathie voor je (gespeelde) naïviteit in sommige zaken. Ik kan mij niet voorstellen, gelet op je intelligentie, dat je werkelijk zo naïef bent. Ook ik zou graag willen dat we zaken conform de regels kunnen doen. De grote boze wereld vraagt echter soms ook handelen die controversieler zijn. The beste next thing, zeg maar. En ik zeg, dat is beter dan niks doen. En dat is iets anders kieskeurig zijn.
Volgens mij wil jij dat de USA over de hele wereld de rol van politieagent gaat spelen. Daar moet je wel realist in zijn. Weet je wel wat dat oorlogje in Irak de Amerikaanse burger heeft gekost? Ik heb een ander voorstel: de EU gaat de orde herstellen in Afrika. Onze Dutch boys naar Darfur. Om het te bekostigen verhogen onze IB tarieven met 5% en schaffen de ontwikkellingshulp af. kijken hoelang onze jongens zich aan alle internationale regeltjes houden.
NB ik neem je comments over de Amerikaanse pers mee naar Chicago.
NB2 Ik respecteer je mening, maar deel hem dus niet.

Dokter Spin | 01-08-05 | 15:06

En veel Russen verlangen weer terug naar Stalin. Die wist wist ook hoe je orde moest handhaven.
Misschien hebben de Amerikanen juist gehandeld in Joegaslavië en dus kunnen ze nu weer een halve eeuw rottigheid uithalen in de rest van de wereld. Mogen wij er nog op teren dat we ooit gevluchte Portugezen joden hebben geholpen?
Lees het PNAC er maar op na. Zuid Europa stond nog op hun verlanglijstje. Afrika niet echt dus daar mogen de mensen elkaar uitmoorden. In west Afrika zijn het meestal de Fransen die ingrijpen en ook in Caraïben. Hoever ligt Haïtie van Miamie? Zeker geen strategisch of economisch belang voor de VS.
Amerika is wel kieskeurig in wie vrijheid verdient en wie niet. Zolang ze militaire bases nodig hebben in een bepaald land steunen ze de regering van dat land, ongeacht wat die regering uitvreet. In Midden-Amerika tiert de coruptie welig en zeker ook in Nicaraqua, waar Amerika een ook een regime-change heeft bewerkstelligt. In Bolivia en Chili zijn ook pro-Amerikaanse regeringen aangesteld ten koste van de bevolking die daar honger mag leiden. De Amerikanen hebben zelf voor de problemen gezorgd in Afghanistan en Irak en ook in Egypte. Daar heeft de cia de moslim-fundamentalisten bewapend en getrained in de tijd van de koude oorlog.
Dat zaakje van Wilson zal zeker niet zomaar overwaaien. Er wordt al gespeculeerd over het aftreden van de geniale Rove, voordat hij formeel wordt aangeklaagd. Ik vraag me ook af waarom Miller in bak zit en niet Robert Novak die onthulde dat de vrouw van Wilson een cia-spionne was. Waarschijnlijk moet Miller boeten voor het beschuldigen van Rove voor het lekken. Haar bron is dezelfde als die van de co-auteur van het bewuste artikel Cooper en dat blijkt nu dus Karl Rove in eigen persoontje te zijn. Ik ben benieuwd hoe hij zich daar gaat uitdraaien.
Overigens ik kan zo geen goeie link vinden in het engels maar misschien ergens op de blog van Kevin Sites (freelance journalist). Deze filmde hoe Amerikaanse soldaten een paar gewonde Irakezen doodschoten. Daarover heb ik wel een link van uitzending gemist van een netwerk uitzending hierover. Het bewuste filmpje mocht eerst helemaal worden vertoond in Amerika en later wel maar gecensureerd.(realplayerfilmpje)
cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nos/....
Anders vind je hier nogwel wat links www.daanspeak.com/1/Media.html
In de VS gaat de persvrijheid heel ver, verder dan hier. En dat zij achteruit holt is een wat boute uitspraak want misschien was die persvrijheid wel nooit zo groot als zij ons graag willen doen geloven.
De Amerikanen zeggen wel dat ze strijden tegen de terreur maar ze veroorzaken het ook net zo hard. Zo houden ze ons (Europa) afhankelijk. En Nederland hobbelt er maar achteraan, bang om wat lucratieve contracten mis te lopen. Het enige wat werkt in Irak zijn de oliepompen. Daar zal Shell ook wel van profiteren. Onze regering rechtvaardigt de militaire operaties in Irak en Afghanistan door te zeggen dat ze int. rechtsorde moet handhaven, tegelijkertijd schenden ze die rechtsorde. De Amerikanen al helemaal, zij gebruiken veel wapens die verboden zijn in verdragen die door de Amerikanen zelf zijn ondertekend. Voornamelijk antipersoons bommen. Maar ook schenden zij de conventies van Geneve met hun concentratiekampen zoals in Guantanamo en in andere landen waar mensen gemarteld mogen worden.
Nu de yanks top-dog zijn hoeven ze zich niet meer te verantwoorden aan anderen en dus gaan ze net zo ver als hen dat goed dunkt.

Gavrilo | 01-08-05 | 02:43

@ Gravrilo
Hoewel alle bomaanslagen anders doen vermoeden, is het Irakese volk blij te zijn verlost van die idioot (ik neem aan dat wij het daar wel over eens zijn).
Waaruit blijkt dat de persvrijheid in de USA achteruitholt? Ben erg nieuwsgierig? Geef eens wat linkjes of leestips waaruit dit blijkt. Ik zit zeer binnenkort in de USA en kan dit eens aan mijn vrienden daar voorleggen (Kerry stemmers overigensJ).
Je kunt het oneens zijn met Karl Rove, maar hij is een briljant strateeg en Spindocter. Dankzij hem zijn de republikeinen niet alleen terug in the Oval Office, maar hebben ze ook voor het eerst een meerderheid in het parlement. Dat gedoe met die Wilson zal wel overwaaien, let maar op. De oorlog in de media is tegenwoordig net zo belangrijk als op het slagveld. Maar je onderschat de Amerikaanse pers nogal, maar ik laat mij graag overtuigen. Ik zal met kritische blik de nieuwszenders bekijken.
De familie Bush en vrienden (de haviken, zeg maar) hebben zich inderdaad een doel gesteld. En daar draaien ze ook niet omheen. Kijk maar eens op de site van het PNAC (Project for an New American Century).http://www.newamericancentury.org/ Dit is het clubhuis van de haviken, zeg maar. Het PNAC staat voor het leiderschap van de USA in de wereld. Hun missie is om democratie in de rest van de wereld te brengen m.b.v. militaire en diplomatieke kracht, maar ook met morele principes.
Veel Nederlanders hebben ongelofelijk de schurft aan dit Amerikaans machtsvertoon en naar ik aanneem mag ik jou hiertoe rekenen. Dat mag ook. Waar ik echter een onstellende bloedhekel aan heb is dat Nederlandse wijsvingertje. Wij zullen wel even vertellen hoe het moet en owee als wij hier niet eerst over mogen discussiëren. Nederland staat bol het overleg en poldermodel, maar als het tijd voor actie is blijven wij praten en doen uiteindelijk niets. Als een Nederlandse soldaat sneuvelt op een missie, moeten wij meteen vertrekken omdat het ?teveel risico?s met zich meebrengt?. Indien Nederland in Joegoslavië bereid zou zijn geweest om het spel hard te spelen was Srebreniza anders gelopen en was de internationale gemeenschap gedwongen geweest om te helpen. Nederland (regering voorop en gevolgd door de publieke opinie) heeft de Moslims van Sreberniza in de steek gelaten. Denk je dat dit Amerikanen was overkomen? Nee wij waren met name bezorgd over de gezondheid van onze eigen jongens.
Neen, wat mij betreft voel ik mij een stuk veiliger met onze Amerikaanse vrienden. Wij zullen ze nog nodig hebben in de strijd tegen het terreur.

Dokter Spin | 31-07-05 | 23:42

@Brusselmans die associatie had ik niet gemaakt. Mijn excuus. De eerste twee zinnen van mijn laatste commentaar neem ik terug. De rest blijft overeind.

Gavrilo | 31-07-05 | 22:24

@ Gravrilo

Ik zat meer aan de krakersbewegingen uit de jaren '70 te denken..

Brusselmans | 31-07-05 | 21:44

@Brusselmans Fijn dat je me in die catogorie plaatst. Mo B had het over onze rechtsstaat en dat was ook de zijne. De Amerikaanse rechtsstaat is zeker niet de mijne, al was maar omdat ik een Nederlander ben. Maar goed als geen verstand van zaken hebt dan ga je al gauw zwetsen. Dat doet me denken aan een schrijver die onlangs naar de VS verkast is.

Gavrilo | 31-07-05 | 20:22

@Dokter Spin De vergelijking tussen Irak en Joegoslavië gaat mank. In Irak was geen oorlog aan de gang, die is Amerika begonnen. Nogmaals Amerika en Nederland hebben Sadam nog gesteund toen Sadam chemische uitroeiing toepaste op de Koerden. Zo kiest Amerika de dictators en als ze niet meer willen meewerken dan zetten ze daar een nieuwe marionette regering neer. Van vrije verkiezingen is daar nog geen sprake geweest, net als in een heel zooitje andere landen die vrolijk door Amerika als vriend worden bestempeld. Waarom zijn zij wel vriendjes? Vanwege de democratie die zij niet hebben of de mensenrechten waar ze hun reet mee afvegen?
In Amerika holt de persvrijheid hard achter uit. Daar zit nu nog steeds een journaliste in de bak omdat zij een bron niet wil onthullen. Eigenlijk had Karl Rove daar moeten zitten, want hij heeft geheime info gelekt. Info waarmee de pers gemanipuleerd diende worden en de oorlog in Irak weer gerechtvaardigd moest lijken. Dat lees ik in die Amerikaanse kranten, zo vrij zijn dan nog wel. Ook zij zeggen niet veel goeds over Bush. Of had ik de "serieuze" NY Post moeten lezen? Ik basseer me echt niet op maar één bron. Alles wijst er op dat Amerika haar eigen expansie oorlog is begonnen in Irak. Zelfs de speeches van Bush en de plannen van de grote denktanks wijzen in die richting. Mag ik je ook even herinneren aan wat Karl Rove allemaal heeft moeten doen om Bush herkozen te krijgen. De smeercampagnes tegen Kerry staan mij nog goed bij. Vergeet je ook niet hoe protesten tegen de oorlog in Irak geweldadig in de kiem zijn gesmoord? En dan noem jij de Nederlandse media gedachten politie. Je weet niet waar je het over hebt. En als je hebt over Indonesië al helemaal niet. Moet ik daar nog serieus op ingaan?

Gavrilo | 31-07-05 | 20:17

@ Gavrillo. Wij moeten zeker niet lijdzaam toekijken. En dat is nu precies mijn punt. Wij kijken toe. In WOII keken wij toe. In Srebreniza keken wij toe. Misschien dat de publiek opinie zelfs in Indonesië toekeek, terwijl onze mannen ?de orde? probeerden te handhaven.
Ik bewonder de mensen in de USA vanwege de moed die ze voortdurend tentoonspreiden om hun manier van leven te verdedigen en uit te dragen. Desnoods met hun eigen leven. Dat ze daar af en toe onorthodoxe methodes voor gebruiken ben ik helemaal met je eens. Maar alles is beter dan lijdzaam toekijken tot het onder je ogen gebeurd. In de USA is ook voldoende kritiek (pers en politiek) op het eigen Gouvernement. Ook daar zijn checks en balances. Dat de geheime diensten in landen over de hele wereld invloed hebben en zich buiten de democratische orde bevinden geloof ik ook nog. Maar jij moet mij maar eens hard maken dat het alternatief (lijdzaam toezien) beter was.
Dat de recente aanslagen in London gebruikt worden door critici van Bush en de USA gebruikt om de inval in Irak te veroordelen is lariekoek. Wat heeft bijvoorbeeld de aanslag in Egypte daar mee te maken? Allemaal gelegenheidsargumenten. In Irak heerste een tirannie. Die is nu weg en de Irakezen hebben zelf de kans een op Iraakse leest gestoelde democratie te vestigen. Dankzij Bush cs.. Daar heeft inderdaad meer als de helft van de Amerikanen op gestemd. In Nederland zou meer als 90% gestemd hebben op eh?.. hoe heet die ook alweer. Wat het niet Heinz? Belachelijk. De pers in Nederland heeft zo kritisch geschreven over Bush dat het beeld over hem volstrekt vertroebeld is. Staaltje gedachtepolitie van de eerste orde. Nogmaals reality check: lees op internet eens wat goede Amerikaanse kranten en misschien dat je beeld iets genuanceerder is.

Dokter Spin | 31-07-05 | 19:00

Ik heb de laatste dertig jaar veel fictie gezien en gelezen waarin de grote schurk steevast de CIA was. De meeste van die films en boeken zijn nog eens van de hand van Amerikanen. Wáárdeloos is het Evil Empire, in zijn hoedanigheid als Evil Empire, wanneer het zijn eigen onderdanen niet eens kan knechten!

Neem dan die sterke islam! Nog niet eens aan de macht en met een kleine minderheid in de Westerse wereld. Toch dreunen de zelfmoordbommen en orakelen wijsgeren dat zulks komt door de Amerikanen. Ondertussen duikt iedereen onder die te kritische geluiden over de islam maakte. Wat ook schokkend veel mensen normaal vinden.

Kijk, zo moet dat - als Evil Empire zijnde. Verdeel en heers.

Jan Passant | 31-07-05 | 14:18

@ Gavrilo

Dat doet me denken aan "Jullie rechtstaat in niet de onze".

Een aangenaam gezelschap om toe te behoren..

Brusselmans | 31-07-05 | 13:57

@Dokter Spin Jouw realiteit is duidelijk niet de mijne.

Gavrilo | 31-07-05 | 13:35

@dokter spin Sinds wo2 hebben de yanks de ene dictatuur na de ander in het zadel geholpen. Dat ze democratie komen brengen met hun legers is natuurlijk een mooie leugen voor de publieke opinie. Wat ze onder democratie en Freedom verstaan moet je de mensen in Oesbekistan, Pakistan, Vietnam, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika maar vragen.
Net zoals de Amerikanen met terugwerkende kracht Irak zijn binnengevallen om democratie te brengen (en niet voor de massa vernietigingswapens en ook niet om ze te bevrijden van een buitenlandse bezettingsmacht), zo hebben de Amerikanen Europa ook bevrijd omdat ze zoveel medelijden hadden met de joden.
Sommigen mensen geloven graag in sprookjes waarin de wereld verdeelt is in het goede en het kwade en de strijd daarom gerechtvaardigt is. Welnu, meer dan de helft van de Amerikanen heeft niet op Bush gestemd.
Nee, mijn opa was geen verzetsheld. Hij werkte gewoon door voor Philips en dus ook voor de Duitsers. Maar bedrijven zoals Philips noemen we nog steeds onze nationale trots. En dat van die schaamtecultuur heb je, denk ik niet, goed begrepen en Leon de Winter evenmin. Dat je zelf niet zonder zonde bent wilt niet zeggen dat je niet instaat bent om te kunnen oordelen over anderen. Moeten we maar lijdzaam toekijken naar alle misstanden, als een stel Calvinisten, omdat we zelf ooit fouten gemaakt hebben?
Soms is ingrijpen in andermans zaken wel gerechtvaardigt. Een oorlog zou het laatste redmiddel moeten zijn en geen politiek middel dat zo lichtzinnig toegepast mag worden.

Gavrilo | 31-07-05 | 13:33

@ Gavrillo.
Dus als ik het goed begrijp komt alle kwaad uit de USA? USA is het Evil Empire?
Check your reality: Zal ik een rijtje landen opnoemen die de Amerikanen hebben bevrijd en een stabiele democratie hebben gevestigd. Waar vele Amerikaanse zonen het leven hebben gegegeven omdat ze geloofden in Freedom. Vraag je Opa nog maar eens.
En als je dan toch bezig bent vraag hem dan eens hoeveel Joden hij gered heeft in WO II? Of keek ie toen net even de andere kant op? Over tribale schaamtecultuur gesproken. Wat zijn wij toch een moedig volkje.

Dokter Spin | 31-07-05 | 12:35

@ Gavrilo, nee rose is een pleonasme voor joie de vivre, u wellicht bekend uit de boeken.

WillemIII | 31-07-05 | 11:57

De Winter kijkt met open ogen naar de Arabische wereld. Omdat hij zo nodig over zijn waarnemingen wil schrijven, kan hij misschien maar beter in een bunker wonen.
Zelfs voor Zijn eigen cliëntèle is Allah niet bijzonder barmhartig.

Jan Passant | 31-07-05 | 09:25

gaap @pannie

wannabecool | 31-07-05 | 03:45

Hij's goed Gavrillo! 30-07-05 @ 22:35

Pannie | 31-07-05 | 00:47

Ben er weer... Mnemo is alive!

Your name here | 31-07-05 | 00:22

@gavrillo: I started this en ik ben bij je, niet de hele nacht hoor. Maar snap je punt, good luck

Thygros | 30-07-05 | 23:53

@Willem3 Wat nou complot theoriën? Tot welk genootschap behoor jij dat je zo het verderfelijke drankje 'rosé' aan het promoten bent? En is negatieve jaloezie geen pleonasme?

Gavrilo | 30-07-05 | 23:14

Ach Gavrilo .... Het hangt wel een beetje van complottheorien en negatieve jaloezie aan elkaar. Hebben ze geen rosé daar, bij jou in het dorp?

WillemIII | 30-07-05 | 22:44

Het zal wel saai worden in ons staatscircus zonder deze clown. Nu gaat Leon als professioneel geschiedvervalser voor de Gringo's werken, het mekka van de betere demagogie. Zoveel onzin stond er in zijn laatste collumn dat ik ben gaan zoeken naar een diepere betekenis. Is hij bang, wilt hij meer verdienen, bereidt hij een staatsgreep voor? Nee, het is humor van een depressieve socialist. "De schuld voor wantoestanden ligt in tribale schaamteculturen altijd buiten de eigen groep. En traditioneel zijn de joden voor alle misstanden beschikbaar".
Straks gaat hij de Amerikanen leren dat Yitzhak Rabbin door een moslim is vermoord en het fatwa dat uitgeroepen is over Sharon moet worden gezien ludieke stunt en past binnen een vrije discussie in een vrij land.
Dat de Amerikanen de belangrijkste moslim terroristen zelf hebben gepolitiseerd en bewapend zal Leon in Amerika nooit te horen krijgen. Dat Roosevelt, met de nazies en andere Europese leiders om de tafel heeft gezeten om de Joden een eigen staat te gunnen, het liefst in een olie rijk gebied zoals Venezuela, wordt Leon daar niet voor ogen gehouden. Dat de dictators die wel de bom in hun bezit hebben door de Amerikanen met discussie worden bestreden of als partner in de War on Terrorisme worden gezien, daarmee wordt Leon in Amerika niet lastig gevallen.
Nee Amerika is het land van volwassen, nuchtere mensen. En zoals iedereen weet spreken alleen kinderen en dronken mensen de waarheid.
Het is te hopen dat Leon niet zijn scherpte zal verliezen in het land van de onbegrensde mogenlijkheden. Straks weet hij niet meer welke geschiedenis hij moet gaan vervalsen en op wiens lachspieren hij dient te werken.

Gavrilo | 30-07-05 | 22:35

Zo, alles verwerkt. De enige kritiek is dat hij wat teveel de politiek van de angst - ook wel VVD-CDA-D66 politiek genoemd - bedrijft. Wel heel goed dat hij aan het eind nog even genuanceerd benoemt dat Godsdienst in het algemeen niet uit het oog verloren moet worden. Leuk bovendien die draai die hij aan het eind aan het - in alle godsdiensten aanwezige - einde der tijden geeft. Al Quaida kan er - samengevat - gewoon voor zorgen dat het einde der tijden echt dichterbij komt, waardoor de gedachte van 'Enige Waarheid' als Koran (vul hier overigens qua importantie en vergelijkbaarheid naar wens iedere willekeurige godsdienst, links extremistische en rechts extremistische stroming in) bewezen zou zijn.
Ach ja, tijd voor een rosé.
-
Santé

WillemIII | 30-07-05 | 21:25

oei neem even weer een spuitje, je frustratiespiegel stijgt. En je jaloezie-niveau stijgt onrustbarend. Gewoon een goed stuk van de de Winter, althans het stuk dat ik heb kunnen verwerken bevatte geen enkele gekkigheid, behalve een wat overdreven bloedhond gedrag in de richting van alles wat moslim is.

WillemIII | 30-07-05 | 21:01

ik heb uberhaupt nooit begrepen waarom deze intelectuele lichtgewicht zoveel aandacht krijgt. Fijn dat hij oprot naar amerika. Cheers.

wannabecool | 30-07-05 | 20:43

@starfucker
Yeah die amerikanen leggen veel gemakkelijker een verband tussen niet-bestaande massavernietigingswapens, een invasie in een souverein land en de versterking van hun oliebelangen in de perzische golf. Indrukwekkend.

Rabarberke | 30-07-05 | 18:57

@star: Dank voor je waarschuwing, maar wat mij voornamelijk opviel is dat gisteravond en vannacht het ballonnetje van Brusselmans geblaat eens is doorgeprikt. Het feit dat je eigenlijk geen mening hebt verpakken in een wollig taalgebruik en daar dan vervolgens 10 posts mee doorgaan. Om dan te moeten constateren dat je het eigenlijk inhoudelijk eens bent met degene die je hard probeert af te branden.
Auw somebody was falling down

Thygros | 30-07-05 | 18:18

@Lay Laat mij erbuiten. Ik heb niets tegen Leon de W.

Starf*cker | 30-07-05 | 17:10

@Dokter Spin Genuanceerder dan de meeste reaguurders. Zij zien dat het hier een wat groter probleem betreft dan de kuttekoppies uit Mokum west. Er staan in Queens opvallend veel moskee-en. Amerikanen zijn sowieso beter in staat, althans in New York, grotere verbanden te zien.

Starf*cker | 30-07-05 | 17:08

@starf*cker: Heb jij al gesproken met Amerikanen/Ny'kers hoe zij aankijken tegen het moslimextremisme?

Dokter Spin | 30-07-05 | 16:03

@rabarberke:En wie niet denken kunnen buiten hun identiteit, spreken ook niet vrij. Ze zijn een aanfluiting voor het vrije woord.

gaat ook op voor de gemiddelde GS reaguurder

broodje smegma | 30-07-05 | 15:21

Ik vind niet dat het de plaats van het vaticaanis om Israel te bekritiseren.. zal ik es tien redenen noemen?
.
Toegegeven, hamas-aanhangers mollen terwijl de islamitische jihad een aanslag opeist is slordig, als dat waar is.. NIEMAND ligt er echter wakker van, het blijven allemaal aanhangers van een terroristische organisatie; wat mij betreft rechteloos. Dus waar hebben we het over? Een incident.
Israels beleid, gerichte acties tegen terroristen, hebben mijn volle steun, zeker tegenover palestijnen van welk geloof dan ook, die stadsbussen en kinderdisco's vol onschuldige mensen opblazen.
Dus: gericht beleid tegenover onschuldigen doden. Mag je mij uitleggen, wie dan ook, hoe dat Israel net zo erg maakt als zijn buren?
.
Okay, Leon de Winter is vrij rechts, maar hij proclameert wel het eerder genoemde vrije woord. Het is nog steeds een mening. Iemand die sympathie voor de palestijnse aanvallen (op, nogmaals, onschuldige burgerdoelen) is voor ieder weldenkend mens toch ook onbegrijpelijk?
.
Ten slotte wat flauw om LdW af te branden op zijn afkomst. Sorry iedereen maar ik vind het allemaal onrecht en onterecht wat er geschreven wordt.

lay--z | 30-07-05 | 15:11

SF: "@Dr O ja, het zal ook vast aan de moslims hebben gelegen dat het noodweer in NL is. Of niet soms?"

Ik geloof niet dat ik ooit iets over 'de moslims' heb geschreven. Jammer dat jij dat mij dat toch in mijn schoenen probeert te schuiven.

Dr. Dr. Bartholdy | 30-07-05 | 14:39

SF: "@Dr. Gaap.Gaap. Jouw plaatje begint aardig te krassen. Geen last van voortschrijdend inzicht?"

We zullen zien, SF, of mijn analyse correct is. We zullen het vanzelf meemaken....

Ik heb trouwens in jouw commentaren inderdaad voortschrijdend inzicht mogen bespeuren: je komt meer en meer op mijn lijn te zitten. Het siert je dat je op basis van argumenten en gebeurtenissen bereid bent je analyse aan te passen.

Dr. Dr. Bartholdy | 30-07-05 | 14:36

@Dr O ja, het zal ook vast aan de moslims hebben gelegen dat het noodweer in NL is. Of niet soms?

Starf*cker | 30-07-05 | 14:27

@Dr. Gaap.Gaap. Jouw plaatje begint aardig te krassen. Geen last van voortschrijdend inzicht?

Starf*cker | 30-07-05 | 14:21

Leon de Winter snapt het en heeft een verstandige beslissing genomen door naar de VS te gaan.

Het multiculturele experiment is jammerlijk mislukt en de agressieve minderheid onder de miljoen moslims in Nederland zullen er voor zorgen dat Islam zich verder kan ontplooien door hun critici te intimideren, zodat ze weg-en opgejaagd worden en zelfcensuur gaan toepassen uit lijfsbehoud.

De komende ontwikkelingen zijn vijftien jaar geleden al haarfijn voorspeld in 'De Ondergang van Nederland', een boek geschreven door een onbekende persoon met het pseudoniem Mohammed Rasoel: een burgeroorlog is onafwendbaar als Nederlanders weigeren Nederland verder te laten islamiseren.

Dr. Dr. Bartholdy | 30-07-05 | 14:19

Leon de Winter snapt het en heeft een verstandige beslissing genomen door naar de VS te gaan.

Het multiculturele experiment is jammerlijk mislukt en de agressieve minderheid onder de miljoen moslims in Nederland zullen er voor zorgen dat Islam zich verder kan ontplooien door hun critici te intimideren, zodat ze weg-en opgejaagd worden en zelfcensuur gaan toepassen uit lijfsbehoud.

De komende ontwikkelingen zijn vijftien jaar geleden al haarfijn voorspeld in 'De Ondergang van Nederland', een boek geschreven door een onbekende persoon met het pseudoniem Mohammed Rasoel: een burgeroorlog is onafwendbaar als Nederlanders weigeren Nederland verder te laten islamiseren.

Dr. Dr. Bartholdy | 30-07-05 | 14:19

star nee hoor, zo erg ben ik nou ook weer niet.
Dat laat ik aan de andere Reaguurders over,, ;)

Pannie | 30-07-05 | 14:18

Leon de Winter is gewoon een politieke vluchteling. 'Links' zou het juist voor hem moeten opnemen.

Nordthiad | 30-07-05 | 14:17

Rabarber je bent waarschijnlijk in je multiculturele straatje mp3's aan het uitwisselen of de nieuwe keukens aan het bespreken maar heb je wel eens gehoord dat de huidige allergietoename bij kinderen wordt toegeschreven aan overbezorgde ouders die bij alles wat hun kinderen al spelende doen 'afblijven' of 'handen wassen' roepen?
Dit naar aanleiding van jou uberconservatieve opvatting dat je met 'het verspreiden van het vrije woord 'gif' verspreid'(!!!)
De mens kan geen mens zijn zonder af en toe bloot gesteld te worden aan een hoeveelheid gif. Ik heb je wel eens gevraagd naar aanleiding van jou opvatting over onze 'vrije' cultuur die naar jouw idee geloof ik niets anders deed dan 'porno en Coca Cola' (de 3e ben ik vergeten helaas)over de wereld verspreiden en andere landen 'leegtrekken' in welk land of tijd de mensen wel op een ideale manier samenleven of samenleefden, maar op jou manier kom ik op Noord Korea uit.

Pannie | 30-07-05 | 14:17

@Pannie Heb je haar al gemaild?

Starf*cker | 30-07-05 | 14:11

@Dokter Spin Ik kan je goed volgen.

Starf*cker | 30-07-05 | 14:10

Ik kan pas nu reaguren. Gevalletje wateroverlast. nieuws.geenstijl.nl/archives/2005/07/k...
Ikmis in de comments de kern van het betoog van de Winter. Met name de waarschuwing die de Winter heeft. Vergis je niet in de contacten die de Winter heeft en intussen heeft in de USA. Het siert hem overigens dat hij zijn bronnen niet noemt.

Quote: Speldenprikjes
Tot nu toe zijn de aanvallen van de radicale islam op het Westen, hoe sensationeel dan ook - en hoe verwoestend zo ook mogen zijn voor de families van de slachtoffers -, vervelende maar voor het voortbestaan van de vrije westerse wereld onbetekenende speldenprikjes.

De radicale islam kan geen Arabisch land met geweld veroveren, laat staan het Westen op de knieën brengen. Maar het idee van de Laatste Dag legitimeert het gebruik van massavernietigingswapens.

Achter de schermen van de politiek en de media woedt een wereldwijd gevecht van westerse en Arabische inlichtingendiensten tegen het gevaar van de verwerving van massavernietigingswapens door islamistische terroristen.

Islamistische terroristen snakken naar een aanslag waarbij honderdduizenden of miljoenen kafirs, ongelovigen (tot wie ook gematigde moslims behoren), zullen sterven.
Einde quote**

Het heeft niets met angst zaaien te maken, maar een scherpe analyse.

NB Ik vertrek over twee weken naar de USA. Jammer dat ik na een weekje weer terug ga.

Dokter Spin | 30-07-05 | 14:02

Strarry goed bekeken, die christelijke chicks zijn altijd het geilst... Die denken 'als ik me dan toch aan de duivel over moet geven, dan ook maar 100%!!!'

Pannie | 30-07-05 | 14:01

@Pannie Was ook niet tegen jou bedoeld. Die onderzoeken zijn er volgens mij. Kijk eens op de site van de CIDI.

Ha,ha, heb je CDA-meisje Heemels al gemaild? Vraag maar eens of ze op DL 81-vlucht naar New York JFK zat? Regel ik een date voor je.

Starf*cker | 30-07-05 | 13:55

Starf*cker 30-07-05 @ 13:42
Sorry dat beweer ik ook zeker niet, lijkt me alleen een interessant onderzoek opleveren... En ook onmogelijk in de uitvoering uiteraard!

Pannie | 30-07-05 | 13:47

@Pannie Ik heb geen hekel aan joden. Wel aan dat Calimero-gedrag van ze. Terecht miepen over die bus-aanslagen in Tel Aviv en Jerusalem en zelf maar bommetjes gooien en executeren op de Westbank. Ik heb er niks mee. Zeurpieten zijn het tegenwoordig. De stichters van de staat Israel hebben iets mooi neergezet. De neergeknalde Rabin was de laatste politicus met ballen daar en werd dus door eigen volk neergeknald. Tegenwoordig is het een staat die in gedrag niets onderdoet voor de naaste buren. PS: Voor dat gezeik weer komt. Ik ontken NIET de Holocaust en het Palestijnse probleem heeft niets met de kut-Marokkaantjes van doen.Hoe je ook "Google" -d.

Starf*cker | 30-07-05 | 13:42

Misschien dan gelijk ook een 'onafhankelijk onderzoek' naar waarom de wereld altijd een hekel aan 'de Joden' heeft gehad? als we dan toch bezig zijn...

Pannie | 30-07-05 | 13:26

@Pannie De Paus, geboren in het pikzwarte Beieren, ziet het scherp helaas. Ik ben het van harte met het vaticaan eens en voor al die malloten die nu Amsterdam West en Vaticaan bijelkaar harken: don't do that. Onder diehard Moslims zijn de Palestijnen, voor een deel Grieks Orthodox, niet echt populair. Bin Laden bijvoorbeeld heeft er niets mee.

@SuperJan Ben nog een weekkie in downtown New York. Het land waarmee ik een haat-liefde-verhouding heb.

@Thygros Ik denk wel te weten waarom Amerika geen onafhankelijk onderzoek wil. Dat willen ze alleen als ze zeker weten dat hun inbreng het daglicht verdragen kan. Verder een advies van ver weg: er zijn er een paar die je aan het provoceren zijn. Ga daar nou eens niet op in.

@Broodje Die column is van half mei en soms kan ik mij op eigen info baseren en hoef ik niet via het speelgoed der domkoppen mijn nieuwtjes te halen.

Starf*cker | 30-07-05 | 13:18

Berichtje uit het parool:
.
Geschil Vaticaan-Israël
.
ROME - Het Vaticaan en Israël staan lijnrecht tegenover elkaar over terreur en hoe daarmee om te gaan. Dat blijkt uit de Vaticaanse reactie op het Israëlische verwijt dat paus Benedictus XVI Israël bewust niet onder de door de terreur geteisterde landen rekent.

Joaquin Navarro-Valls, de woordvoerder van het Vaticaan, heeft de Israëlische kritiek in ongewoon scherpe bewoordingen van de hand gewezen. De manier waarop Israël Palestijnse zelfmoordaanslagen vergeldt, zijn in strijd met het volkerenrecht, zei Navarro-Valls.

''Het is om verscheidende redenen niet steeds mogelijk om elke aanslag op Israël openlijk te veroordelen, zoals bijvoorbeeld het feit dat op deze aanvallen vaak onmiddellijk een Israëlische reactie volgt die niet steeds overeenkomstig het internationaal recht is. Daarom is het onmogelijk het eerste te veroordelen en het tweede stilzwijgend over het hoofd te zien,'' zei Navarro-Valls.

Het conflict begon toen paus Benedictus XVI zondag na het middaggebed sprak van 'de tragische berichten over de grote terreuraanslagen die dood, verwoesting ben leiden hebben veroorzaakt in verscheidene landen zoals Egypte, Turkije, Irak en Groot-Brittannië.'' Israël noemde de paus niet.

Daarop ontbood de Israëlische regering de pauselijke nuntius en overhandigde hem een scherpe protestnota. Op 5 juli waren immers vijf mensen omgekomen bij een aanslag in Natanja in het noorden van Israël.

Uit de Vaticaanse reactie blijkt nu dat de paus Israël bewust, en niet per vergissing niet heeft genoemd. Het gaat het Vaticaan om de Israëlische methodiek van vergelding. Want de Israëlische regering had op de aanslag in Natanja gereageerd met de mededeling dat zij zou terugkeren tot de politiek van gerichte liquidaties. Na de aanslag waren vijf functionarissen van Hamas gedood, hoewel een andere organisatie, de Islamitische Jihad, de aanslag had opgeëist.

Wat het Vaticaan betreft staat de kwestie niet de goede verhoudingen met het jodendom in de weg. Bij zijn bezoek aan Keulen, volgende maand, zal de paus ook een synagoge bezoeken.

Pannie | 30-07-05 | 13:01

Rabarbeke heeft zo te lezen al een flesje olijfolie of twee op...

Pannie | 30-07-05 | 12:38

@. Thygros 30-07-05 @ 11:11
Begin je nu weer met je "onafhankelijk" onderzoek?
Wie onderzoeken dan? De Drie grootste profiteurs van het Oil for food prgram.
De drie grootste VS haters.
Of de dirie grootste naivelingen {met Thygros als voorzitter om het objectief te houden?]

vmbodropoudt | 30-07-05 | 11:33

@brusselmans 00.38: Als je nou gewoon gezegd had dat jij van mening bent dat de US nooit zou meewerken aan een onafhankelijk onderzoek had je je een hoop postings kunnen besparen. Schei toch eens uit met je poging intelligent over te komen en je doorzichtige pogingen anderen te denigreren om zodoende zelf een beetje op te vallen.
Probeer het nivo van de volwassen mensen eens te halen en laat beledigingen (eigenlijk meer de pogingen daartoe) eens achterwege. Reageer eens een keer inhoudelijk, want daar heb ik je de hele tijd niet op kunnen betrappen, tot op je laatste posting na.
Feitelijk geef je aan dat Amerika niet zou zitten te wachten op een onafhankelijk onderzoek, heb je jezelf ook afgevraagd waarom niet??

Thygros | 30-07-05 | 11:11

@starb*cker>Veel plezier nog the land of the free, home of the brave. Wanneer ben je weer op je post in onze verregende drassige treurige en afzinkende polderpoppenkast?

superjan | 30-07-05 | 10:00

[off topic]
@Thygros
Je hoeft het niet met me eens te zijn of mijn reaguursels te waarderen. Zolang je maar niet indirect uitmaakt voor een rascist is er niets aan de hand. Dat is zoooo linkse kerk. Zo, nu Lucas en Fuckje nog en de vrede is echt uitgebroken op GS.

Barbapoeppa | 30-07-05 | 09:58

Het vrije woord gaat altijd gepaard met een onmetelijke hoeveelheid naiviteit aangaande de gevolgen. Wat veel van deze vrijewoordkunstenaars beogen zijn verbeteringen ten opzichte van het nu. Een nobel streven, ware het niet dat de arrogantie van de wijze waarop ze anderen willen overtuigen van hun gelijk, de hoeveelheid krachttermen die ze gebruiken en hun immer aanwezige identiteit van moslim, jood, christen of atheist ze parten speelt. Ze kunnen niet denken buiten hun identiteit, hun collectieve ego die ze hard nodig hebben bij gebrek van een eigen persoonlijke identiteit. En wie niet denken kunnen buiten hun identiteit, spreken ook niet vrij. Ze zijn een aanfluiting voor het vrije worod. En als het ze al lukt om buiten dat juk van de identiteit te stappen, hun cocon's van eeuwenoude ontkenning van wat anders is af te werpen, dan zijn het hun tegenstanders wel die hun er in terugduwen met opmerkingen als "en jij noemt jezelf christen?" of "nepmoslim". Dus of weg met collectieve identiteiten of weg met het _zogenaamde_ vrije woord. Het wordt tijd dat iedereen met een identiteit zwijgt over wat hij gelooft dat goed is en wat anderen fout doen en zich beperkt tot de praktische dingen des levens. Moslims, christenen, joden, atheisten: wissel recepten met elkaar, ruil mp3tjes, stuur elkaar smsjes, speel kaarten, vertel elkaar verhalen, praat over elkaars gordijnen, de nieuwe keuken voor mijn part... maaar stop je identiteit, je geloof en ongeloof, je heilige strijd om niks, je normen en je waarden en niet te vergeten: ook het vrije woord waarmee je je gif verspreidt, voor een tijdje onder de grond en zoek gewoon je identiteit als mens weer op.

Rabarberke | 30-07-05 | 09:57

[off topic]
Erm... even op die pling pling bakken terugkomen he; www.nu.nl/news/565851/73/Dacia_Logan_s...
.
Dat wordt dus toch weer een Volvo dan maar. Waar blijven die accijnsverminderingen? En de BPM eraf...

HyBriD VorTeX | 30-07-05 | 09:39

Dat noemt zich de elite van Nederland, en zo zijn er nog wel meer in dit land waar we het niet van weten. i.p.v de discussie aan te gaan via kranten of tv. Wat opvalt is dat zij zich vooral door angst laten leiden, en precies zo reageren waar die extreme moslims op uit zijn. Natuurlijk willen die moslim wereld heerschappij, de geschiedenis heeft ons steeds geleerd dat er bepaalde fascisten de macht willen grijpen. Dus is het noodzaak dat we een sterke overheid hebben die hier op kan reageren, beter gezegd een sterk Europa. En hier moet de discussie over gaan. Dat gevaar is altijd aanwezig dat dat niet weer gebeurd wat er in WO 2 gebeurd. En daar zijn mensen als De winter bang voor als jood heeft die genoeg gehoord over die tijd lijkt mij , en niet hij alleen we zouden daar allemaal allert op moeten zijn. Die vrijheid van toen is met vele mensenleven betaald , laat dat niet voor niets zijn geweest.

lara | 30-07-05 | 09:23

Verdomme, of die Leon de W. nu in the US zit boeit mij niet, ik kan alleen mijn kinderschoenen niet meer vinden!!!! De enige die toen een grote mond had was de Lommelle-man, Melkboer en de Bakker, klappen kreeg ik van mijn vader, buurman of een ander als ik iets uitgevreten had. De eerste blauwe kwamen uit Indie, dus weer eens wat anders te eten en schelden heb ik pas geleerd toen de TV van 2 naar 3 kanalen ging.

Yep, ik wil mijn kinderschoenen weer terug en anders blaas ik heel Nederland op en prik dan die luchtballon kapot (puhh)

BenBack | 30-07-05 | 07:11

Leve Ebru Umar!

zweefvlieger | 30-07-05 | 06:59

Roel & Roel Rulen !! Vuist omhoog !

DonkerDoorn | 30-07-05 | 04:21

@starf*cker

artikel van ebru umar, mei 2005.

Moslims afzeiken doet iedereen nu, dus kiest ze blijkbaar voor een andere richting.

broodje smegma | 30-07-05 | 04:09

he? ik zapte van de week nog over ebruutje heen..?
starfucker, doe es een column over hoe het zou zijn als je echt emigreerde, politiek gefundeerd enzeau? haal ons eens over?

lay--z | 30-07-05 | 04:01

@ don Q
fuckje heeft ten minste alles wel goed gelezen, en ziet dat de redactie hier overdrijft. zoals ik vanmiddag al zei.. ook uit het noorden, maar obstinaat? misschien een nuchterder kijk.
net als willemIII en enkele anderen overigens.
.
LDW is een high-end versie van .gs; enkele dagen geleden was W.O.3 al begonnen, maar nu is dat ineens overdreven. selectieve verontwaardiging is leuk, dat is .gs, maar ik vind het raar gemikt.
.
all in all moet ik zeggen: ik vind roelenroel.blogspot.com/ toch een leuker blog dan dat van ldw :)

lay--z | 30-07-05 | 03:53

Normaal gesproken, als ik dus in Nederland ben, dan haal ik mijn schouders op over de toestand in het brave vaderland. Nu vanuit New York kan ik niet anders dan melden dat ik vriend De Winter wel kan volgen. Alleen zijn het niet alleen "de moslims" maar nog meer de politieke schaamluizen op het Binnenhof die mijn weerstand oproepen. Het jeukpoeder in Den Haag doet mijn verlangen naar definitief emigreren met de miniuut toenemen. Het lijkt erop dat het Binnenhof alleen nog bevolkt wordt door randdebielen en publiciteitsgeile lichtgewichten. De moslims zijn maar een klein deel van het probleem en in het buitenland maken we ons steeds belachelijker. Eigenlijk met van alles. Verder wens ik u vanuit een zeer hete Lafayette Street in Chinatown bij de Starbucks het allerbeste. Beste Leon, succes en blijf columns schrijven en scherp oreren. Van Gogh dood. De Winter gaat weg. De stilte rond Ebru Umar. Dat is voor mij op dit moment het echte probleem in Nederland. Het zijn barre tijden voor wie het vrije woord lief heeft. Nu maar aan de Tall Dry Cappuccino ...

Starf*cker | 30-07-05 | 03:27

amperrrbroekie!

pimpadiddiehustlah | 30-07-05 | 02:15

ik ben met mn lamme hasses xp updates aant installeren..... wel off topic... maar oei oei oei... ik heb mn stoute slipje aan..

pimpadiddiehustlah | 30-07-05 | 02:10

Ik had het over voetbal (jaja)!

Kudtkip | 30-07-05 | 01:50

wel eens in een ziekenhuis gewerkt?

pimpadiddiehustlah | 30-07-05 | 01:42

Proef de regen..

Brusselmans | 30-07-05 | 01:41

Voel de liefde..

Denker | 30-07-05 | 01:39

Mea culpa van B? mans: ? idioot,
wou ik dus even laten weten, komt jij daar met een van de meest grandioze tijdsverdrijven voorbij!

@ (spaghetti)Denker,

serieus, je analyses en adviezen omtrent de persoonlijke sfeer van je ?penvrienden? ontdoen je eerdere inspanningen richting het grotere geheel van veel kracht.

Kudtkip | 30-07-05 | 01:36

@Denker
Na het lezen van al je comments kan ik maar tot 1 conclusie komen: je bent of ambtenaar of je schrijft wenskaarten voor Hallmark ;)
Ik kan je reactie op mijn comment al voorspellen:
"Het is duidelijk en evident (wis en waarachtig), uitgaande van je nick en triviale en uiterst oppervlakkige en kinderachtige comment, dat je IQ qua niveau beneden peil en onder de maat is en ik raad je aan en adviseer je advies cq consult te vragen aan je eventuele docent/leraar/mentor en/of therapeut. Ik wens je sterkte met je heropvoeding en veel beterschap qua herstel.."

broodjekroket | 30-07-05 | 01:36

Het grote Vlaamse genie der Nederlandse letteren oversext?

Nooit!!!

De trouwe reguurdertjes weten dat ik allesbehalve een pornograaf ben, al wil ik in mijn vrije tijd wel 'ns in een sappige vagina bijten.

Maar goed, de kwestie is dat Ajax - Arsenal een totaal te verwaarlozen kutpartijtje kindervoetbal was en dus moeten we het jolijt elders zoeken.

Denker, suggesties?

Brusselmans | 30-07-05 | 01:22

@ denker
tja, je bewijst het gelijk van brusselmans zo, nog even werken aan de punten en komma's.

anarchez | 30-07-05 | 01:21

@Brusselmans
Het is duidelijk dat je uiterst oversext bent, en dat je last heb van je hormonen.
Wellicht heb je niemand om je sexuele verlangens en gevoelens mee te delen, dat komt wellicht vast door je kinderachtige mentaliteit waar geen chick op zit te wachten.
Ik kan me tevens voorstellen, dat het voor jou heel frustrerend is, om geen partner te hebben, waar je je sexuele kant aan kan uiten.
Ik raad je aan om in therapie te gaan, en je sexuele problemen op te lossen..
Ik wens je beterschap en sterkte..

Denker | 30-07-05 | 01:16

Denker is uit het ei gekropen dat P. Kouwes heeft uitgeworpen na een avondje geyle neuqseks met Jan Molendijk..

Brusselmans | 30-07-05 | 01:05

@anarches
Als je niets nuttigs te vertellen hebt, dan raad ik je aan om te gaan slapen.
Jouw opmerkingen zijn uiterst trivaal en oppervlakkig.

Denker | 30-07-05 | 01:01

@duende
Hier wordt voornamelijk kleinerend over de Islam geschreven en de angst gehekeld die de softe beleidsvoering stuurt.
De Winter zijn column druipt van de angst voor terroristische aanslagen en de angst voor de Islam ansich....

preacher | 30-07-05 | 00:55

@preacher
Ik vind het heldhaftig van je dat je voor hem opkomt, maar voordat je als een held erkend wordt en een goude medaille in je bezit krijgt, moet ik je helaas verzoeken om eens terug te lezen.
Lees mijn eerste comment eens, als jij dat niet inhoudelijk genoeg vind, dan moet ik helaas concluderen, dat jij op dit moment niets nuttigs te doen hebt, en opzoek bent naar plezier.
Wellicht heb je nu een kater en denk je niet meer zo helder, als je weer bijkomt uit je onnozele en kinderachtige mentaliteit dan kan ik rustig en normaal met je praten.

Denker | 30-07-05 | 00:55

@ denker
man ga es slapen, iedere keer dat beneden peil, qua niveau, qua iq, enz.;
je eigen taalgebruik sucks deep, denker (hoe kom je aan die nick ....)

anarchez | 30-07-05 | 00:54

@ Kudtkip

Overigens wederom mea culpa voor de spelvouten.

Zolang jij blijft verbeteren blijf ik eraan werken.

Brusselmans | 30-07-05 | 00:53

Ik begrijp de houding van GS ten opzichte van De Winter niet... hij vind toch precies hetzelfde als hier keer op keer wordt herhaald, alleen dan minder kort-door-de-boch.

duende | 30-07-05 | 00:48

@Denker
Spiegel dat eens op jezelf...
Ik heb bijna geen inhoudelijke comment van je gelezen, alleen maar gezever op anderen en voornamelijk een hoop kommageneuq.
Je bent voornamelijk trollerig aanwezig.

preacher | 30-07-05 | 00:45

@Don Quichote
Wellicht heb ik je op de een of andere manier diep gekwetst, waardoor je nu diep beneden peil, qua niveau, zit te raaskallen.
Ik vermoed dat je vrij eenzaam bent, aangezien je opzoek bent naar sociale aandacht, dat weer gekenmerkt wordt door hopeloosheid.
Ik wens je sterkte bij je her-opvoeding..

Denker | 30-07-05 | 00:38

@ Thygros

Wat een deceptie aan het eind van zo'n midzomernacht.

Probeer je een beetje van je groepsgevoelige kant te laten zien door een beetje polemiek te bedrijven, zit je ineens met graag op Geenstijl geziene, maar woedende reaguurder opgezadeld!

Ondank is 's werelds loon.

Het verschil in onze belevingswereld van Amerika zit 'm in een verschil van ideologie. Dat houdt in dat ik een voorstander van het Kapitalisme ben en van mening ben dat democratie in Amerika zich in een volwassener stadium dan in Europa bevindt.

Dat doet niets af aan het feit dat we het oneens zijn, maar het zou mij toch ook niet mogen behinderen te stellen dat een Europese onderzoekscommissie n.a.v. 9/11 een op z'n minst absurd idee is? De verzamelde Europese strijdkrachten in hun strijd naar de waarheid.

De Yanks zien ons aankomen..

Dat een bijtend pennetje je op een avond als een broekemans in huilen doet uitbarsten valt me een beetje tegen. Wen er maar aan dat er og wel meer lieden er andere ideeen op na houden.

Kan me ook nog herinneren dat je over een topic omtrent heaumeaus je ook van je meest mieperige kant liet zien.

Wanneer het gebodene nimmer met jezelf te verenigen valt haal je maar in onverschilligheid je schouders op.

Dat is in ieder geval wat Yanks doen als Europa ze weer eens gaat vertellen wat ze moeten doen..

Brusselmans | 30-07-05 | 00:38

Fuckje reageert altijd wat opstinaat, noordelijk trekje.
Ik ga trouwens ook pitten, was aangenaam Thygros, hoop dat Brusselmans nog eens de ladder afzakt om zijn visie toe te lichten.

en @Denkert: indien je niets te melden hebt, laat je overbodige reacties achterwege, ivm potentiële scroll-rsi.

Don Quichote | 30-07-05 | 00:30

@don: ja waar was iedereen? Geloof dat ik me redelijk staande heb gehouden, maar wat extra back up is altijd welkom, natuurlijk.
Fuckje viel me nu niet aan trouwens, die begreep mijn vraag niet ;-0

Thygros | 30-07-05 | 00:25

-al. jaja zelfs Don wordt moe

Don Quichote | 30-07-05 | 00:21

Nee, Denker.
Mis. Ik noem dat veroordelen.

MAXIMO | 30-07-05 | 00:21

@. fuckje: heb je comments nog eens doorgenomen, een topic dat tijdelijk verzandt in kommaneuqerij en vervolgens een zijweg inslaat is zo gek nog niet.
En val Thygros niet zo ordinair aan, die zit al de hele avond al in de verdediging.
En inderdaad, lezen is essentieel.
Slaap lekker!

Don Quichote | 30-07-05 | 00:20

@MAXIMO
Jij vooroordeelt de Winter, ik ben het me sommige dingen van hem niet eens, maar bij de meeste dingen ben ik van mening dat hij gelijk heeft.
Wat jij doet hoort bij de categorie: VOOROORDELEN en dat valt weer onder de categorie: Kinderachtig.

Denker | 30-07-05 | 00:18

@Preacher: ik probeer te voorkomen dat mensen zich van ons afkeren, geen thee meer willen drinken enzo.... Barba leek echt aangedaan, terwijl ik hem alleen maar wakker wilde schudden

Thygros | 30-07-05 | 00:17

Ik klop me niet op de boezem Neuquemeid, het is geen vreemd verschijnsel dat de bekendere denkers richting diep Europa of ver daarbuiten trekken. Een gastdocentschap verleent ze vaak júist nog aanwezig te zijn in hun thuisland.

Pannie liet een (lichtblauw) bericht aan Denker na vandaag, op een banale draad over op perron pissende wieven: mooi stukkie verzoening ? zij geven de link nog wel.

Verhaaltje voor het slapen gaan dan. Staat op de draad (gisteren inmiddels) over plaatjes en volgelopen sites enzeau, (naast my sweet ass) is het post aan je, die je denk ik hebt gemist.

Kudtkip | 30-07-05 | 00:16

@ fuckje 00:06
ben er stil van, je verbaast me de laatste tijd, slaap ze.

anarchez | 30-07-05 | 00:15

@Pannie
Alles wat met de Winter in aanraking komt of is geweest is bedorven.
Dus die MILF van jouw ook.

MAXIMO | 30-07-05 | 00:14

@fuckje 00.04: Ik verwijs dan ook aan je comment van 22.28, maar je zal met "al lezend heb ik veel opgestoken" iets anders bedoeld hebben dan wij hier... maar meisje waarom meld je het dan?

Thygros | 30-07-05 | 00:12

@Pannie
Thnx voor de foto, maar ze is niet mijn type..

Denker | 30-07-05 | 00:10

@Thygros@23:59
Haha, zit je daar nog steeds mee in je maag, dat je Barbapoeppa bij een ander topic misschien ten onrechte hebt afgezeken ?
Wat ben je toch een serieuze reaguurder....
Hij was wel diep teleurgesteld in ons,ja *snik *

preacher | 30-07-05 | 00:09

Fuckje op indymedia? OK doen we...

Pannie | 30-07-05 | 00:08

Als iedereen eerst info zou verzamelen, dan ging nadenken, en dan pas ging reageren, zou de wereld er een stukje positiever uitzien.
Welterusten iedereen!

fuckje | 30-07-05 | 00:06

@Thygros,
ik reageerde op jouw opmerking van 23.47u,waarin jij je afvroeg hoe ik aan die info kwam... lezen, jochie!!

fuckje | 30-07-05 | 00:04

@fuckje: ik kan je meestal goed volgen, zelfs in je frustraties, maar tenzij dit een verwijzing is naar de opmerking die ik naar barba heb gemaakt dan snap ik hem niet.
En als dit idd een verwijzing is naar.... dan ben ik blij dat er in elk geval gepraat werd over mijn opmerking. Mocht dat zo zijn, barba, ik ken je al langer en weet dat je die tekst niet zo bedoelde, maar wees eerlijk hij kwam er rot uit

Thygros | 29-07-05 | 23:59

Vlinderina je hebt trouwens Snatch gemist..

Pannie | 29-07-05 | 23:59

Leon de Winter en Jessica Durlacher..
Ik vind ze beiden één pot nat..

Denker | 29-07-05 | 23:58

Vlinderina 29-07-05 @ 23:50
Ik kon mij vinden in een groot deel van die collumn (van Leon de W. dus..)

Pannie | 29-07-05 | 23:57

Inderdaad twee goede boeken: Hofmans honger en Kaplan. Daarna werd het een beetje te gemakkelijk. Hij speelt de rol die antisemieten de jood graag toedichten: (namelijk) die van stoker.
In dit geval heeft hij gelijk het antisemitisme is weer virulent. De paradox is dat de Holocaust hier mede aan heeft bijgedragen. (that's where the devil slips in)

vinque | 29-07-05 | 23:54

@Thygros 29-07-05 @ 23:44
de (wat mij betreft) stijlloze klassieker van gister en eergister

Rest my case

vmbodropoudt | 29-07-05 | 23:54

@Thygros,
ik lees kranten, weekbladen , en heb een goed geheugen, dat zouden meer mensen moeten hebben!

fuckje | 29-07-05 | 23:53

@Pannie
Wees nou es wat duidelijker anders kan ik je niet volgen man. In de meeste wat kon je je wel vinden??
Je vast niet alles gelezen wat ik schreef vanavond..
Maar goed, dezer avond is weer voorbij nu, k ga tv kijken, wie weet dat ik nog iets zinnigs mee krijg dan..

Vlinderina | 29-07-05 | 23:50

vervolgens volgt er een expliciete uitleg van anarchez, doorspekt met steekhoudende argumenten ten einde zijn eigen naïviteit te spiegelen aan de gedachtengang van Thygros betreffende de onderzoekscommisie.
*tromgeroffel*

Don Quichote | 29-07-05 | 23:50

@Vlinderina
Ik vind het heel attent en braafjes van jou dat je dingen voor me verbetert.
Bedankt..

Denker | 29-07-05 | 23:49

Vlinderina 29-07-05 @ 23:34
Dat 'haatzaaier' was ironisch uiteraard en ik vond het een prima collumn. In het meeste kon ik me ook wel vinden trouwens, maar dat is voor jou weer heel anders blijkbaar, prima toch?

Pannie | 29-07-05 | 23:48

@Denker,
Leon de Winter heeft een baan geaccepteerd als hoogleraar in de V.S.,
De redactie heeft dit verzuimd te vermelden, daarom doe ik dit nogmaals....

fuckje | 29-07-05 | 23:48

@fuckje: van wie heb je geleerd vanavond? ben er echt nieuwsgierig naar, van wie en wat

Thygros | 29-07-05 | 23:47

@Denker
Waarlijk en echt = synoniem

Vlinderina | 29-07-05 | 23:46

@denker
Mee eens.
Minder modder, meer inhoud.
Het was leuk maar klaar nu.

OgodO | 29-07-05 | 23:46

@Kudtkip
Hij is in ieder geval het land uit, kan ie ons ook niet meer bestoken met zioinistische wartaal.
Al is het jammer genoeg maar voor effe.
Dat telt, meer niet.

MAXIMO | 29-07-05 | 23:45

@vmboenzo: Ja hoor. je hebt gelijk, misschien als je je school had afgemaakt en de (wat mij betreft) stijlloze klassieker van gister en eergister had gevolgd had je misschien recht van spreken. Nu moet je eerst alle 261 comments door en die van mij lezen voor je weer wat mag zeggen tegen mij ok?

Thygros | 29-07-05 | 23:44

@Kudddtkop;)
Ja zekerrrr
Daar ben ik het mee eens.. EQ is the rulerrr.
Goed, Fuckje is gewoon goed bezig. precies waar ze goed in is.

Die d/t opsomming had ik ook even weer nodig.. dank (ben trots op mezelf dat ik die fout ook gezien had, maar niet gereageerdt;).. whowhowhwow flying high in the EQ sky..

Vlinderina | 29-07-05 | 23:43

En ach.. Leo de winter is zeer bedreven in de kunst van het opstoken.
Bah wat een watje, gelijk het land verlaten.
Als hij waarlijk en echt in zijn standpunt(en) geloofte, dan zou hij blijven i.p.v. als een klein meisje weg te rennen voor de monstertje die zich in het kastje verstopt.

Denker | 29-07-05 | 23:43

@Kudtkip,
en verder niemand die er echt inhoudelijk op reageert....
Thnx, jij gelukkig wel!!

fuckje | 29-07-05 | 23:42

@anarchez: Dank, maar waarom zou ik dan naief zijn en jij niet?
Het zeggen dat iemand naief is zonder agumenten te gebruiken impliceert eerder dat je mensen met jouw denkbeeld wil volgen dan dat je zelf nadenkt....
Over naief gesproken.

Thygros | 29-07-05 | 23:40

"Penseur" 22:36

Uitgelult is met een d --> uitgeluld.

Een voltooid deelwoord niet toepasbaar op het FOKSCHAAP.
Test en controleer; plaats het woord in de verleden tijd enkelvoud:
ik, jij, zij, hij LUL-DE.
D-klank, D-schrift.

Stom hoor, niet van d en t kennen.

Maar EQ vind ik nog belangrijker dan I- of AQ.

Geruststellend verder: (natte) aardebrokken vliegen flink in het rond en Fuckje komt met een verklaring die heel dit topic het fundament ontneemt.

Kudtkip | 29-07-05 | 23:39

Willem @ comment 22:01,
Alsof Bush wat voor zijn medemensen geeft, pfffffff, het enigste waar het hem om gaat zijn 2 dingen:
1. Geld, om macht te verwerven.
2. Een almachtige Amerika, om zo zijn positie als leidinggevende te behouden.

Denker | 29-07-05 | 23:39

@. Thygros 29-07-05 @ 23:30
Zeg dat dan meteen: je wilt helemaal geen onderzoek,je bent alang tot een veroordeling gekomen!

vmbodropoudt | 29-07-05 | 23:37

Ik vond de columns van Theo over Leon een stuk vermakelijker

2bergen9 | 29-07-05 | 23:36

En vooral L.L.L. bezondigt zich de laatste tijd hier aan; hij plempt een ongenuanceerde woordenbrij op GS, en kruipt weer in zijn vochtig holletje; zonder zinvol in te gaan op reacties van mensen die WEL willen nadenken.
Hij leest niet eens de reacties op zijn columns, gemiste kans!
Ik mis Starf*cker.......

fuckje | 29-07-05 | 23:35

@fuckje
Kan het niet meer met je eens zijn;)
Je bent een echt fuckertje...:D postief he, ik hou van fuckertjes.
@Pannie
Hoezo is Leon nou weer de haatzaaier?
Of doel jij op het haat wat hier aanwezig is? Ik vind dat stukje helemaal niet goed trouwens, het is gewoon complete nonsens waar niemand op zit te wachten en alleen kanslozen zoals ons op reageren..

Vlinderina | 29-07-05 | 23:34

@OgodO
Aangezien we er zo niets mee opschieten, ben ik van mening dat we wat inhoudelijker moeten discussieren.

Denker | 29-07-05 | 23:33

thygros is niet onnozel maar een beeje naief en daar is niks mee; naieviteit impliceert vertrouwen in mensen en wat is daar op tegen?

anarchez | 29-07-05 | 23:32

@preacher,
op zich heb je wel gelijk, maar bij het niet-vermelden van essentiële info kan een discussie een verkeerde kant uitglijden, wat weer jammer is voor een gezonde opinivorming.
Leon de Winter is m.i. vanavond onterecht, en op verkeerde gronden afgezeken;jammer, want ik volg zijn columns al meer dan twee jaar.

fuckje | 29-07-05 | 23:30

@vmboenzo: Goh als je de feiten nu bekijkt... interesseert me geen fuck wie het onderzoekt, de enige conclusie die ze kunnen trekken is dat het aanwijzen van AQ en het binnenvallen van Afghanistan nogal voorbarig was.....
Wie weet waren daarmee de doden in Madrid en London voorkomen, want ik weet nog steeds niet waarom AQ ineens zo belangrijk is, voor 9/11 wisten we van niks.
Een dag later is AQ het ineens de grootste (en ondertussen) enige terreurgroep ter wereld lijkt het. Ik mis de bewijzen, terwijl er heel veel een andere kant op wijst...

Follow the money.....

Thygros | 29-07-05 | 23:30

Wat een haatzaaier die Leon!
Goed stukje trouwens...

Pannie | 29-07-05 | 23:28

@.Tygros: ik wist wel dat je ruggegraat zou tonen. Ik refereerde slechts aan de witte vlag ivm Brusselmans commentaar. Nooit de illusie gehad dat jij het af zou leggen. Het elitaire gedrag van genoemde addicten zoals Brusselmans is zowel controversieel als vermakelijk.
Het pertinente negeren van betweters werkt averechts.
Dat maakt GS.

Don Quichote | 29-07-05 | 23:26

@fuckje@23:15
Ach, daar hebben we het/de NRC toch voor en dergelijke media. GS is en hoort tendentieus en kwetsend te zijn. Dat houdt ons scherp en bewust van de feilbaarheid van de zogenaamde onafhankelijke media.
Eventueele onjuistheden of verzwijgingen komen toch wel in de comments omhoog. Ook de waardevolle toevoegingen, zoals die van jouw @22:58 trouwens...

preacher | 29-07-05 | 23:26

@. Thygros 29-07-05 @ 23:11
Is dat vreemd? Is dat naief? Ben ik dan erg gestoord? is dat onnozel?

Wat denk je nou zelf? Zeg eens eerlijk de jury, die vaststelt of het onderzoek eerlijk is, bestaat uit???
Welke heiligen had jij in gedachte?

vmbodropoudt | 29-07-05 | 23:21

@ fuckje

net thuis, alle comments gelezen, maar jij maakt het goed, way to go girl

anarchez | 29-07-05 | 23:20

Twijfel nog steeds of ik nu die fles rose moet opentrekken, of toch maar weer een hertog jan.. moeilijk moeilijk

2bergen9 | 29-07-05 | 23:19

@ Vlinderina: eindig na anderhalve pagina wederom net zo hard met het bruna-boek Hoffman's honger. Lees Leons enige echte superroman: De verwording van de jonge(re) Durer. Spitze!

Mindset | 29-07-05 | 23:18

@Vlinderina,
dat feit doet verder niets af van zijn standpunten, maar ik vind het een beetje getuigen van onvolledige informatieverstrekking als een GS-redacteur dat niet even vermeldt.
Zoals ik het ook nogal onnozel vond dat Lucas de Linkse Lul nog steeds niet wist dat Eddy Terstal al maanden zit te geylen op een hoge positie bij de PvdA, de heren zouden wat vollediger en beter geïnformeerd moeten zijn en niet elk nieuwtje zonder achtergrondinformatie GS op te schoppen.

fuckje | 29-07-05 | 23:15

*vraagt zich af hoeveel snedige onmerkingen Lucas in zijn waterpijp verstopt*

@Vlinderina: begin met 'Hoffman's honger'

Don Quichote | 29-07-05 | 23:14

@.Vlinderina 29-07-05@22:39
Hebben die blinde apen ook met subsidie leren fietsen? Ter geruststelling: het enige waar ik me aan bezondig zijn drie pijpjes bier per dag.

ventus_aqualis | 29-07-05 | 23:11

@don:sorry, ik de "witte vlag hijssen" voor het gebrul van brusselmans vandaag? nope dacht het niet, als ik de fout in ga ben ik mans genoeg om hem te erkennen.
Brusselman doet niks anders dan de hele tijd alles waar hij op wordt aangevallen afzwakken en eindigt met het verhaal dat ie "alle nonsens" van mij over Amerika wel kan dromen.....
Brusselmans, voor de zoveelste keer, kom eens met feiten... Wat heb ik ooit eerder over Amerika gezegd ?

Maar blijkbaar gaat het ineens over het feit dat ik "een onderzoek zou toejuichen?". Is dat vreemd? Is dat naief? Ben ik dan erg gestoord? is dat onnozel? Volgens mij zouden we(en daar bedoel ik de westerse wereld zonder Amerika mee) dat vaker moeten doen.
Wat je er onnozel aan zou kunnen noemen is dat ik verwacht dat de US zijn medewerking eraan verleend... maar goed we weten hoe we sancties kunnen uitvoeren.

Brusselmans, wordt een vent, je kan wel neerbuigend doen, maar ja, weerbarstig riet breekt niet maar veert terug...... en verwacht van jou nog altijd of een excuus of inhoudelijke argumenten voor alles wat je tegen me hebt gezegd.....

Thygros | 29-07-05 | 23:11

@OgodO
Je comments uit 21:38 en 22:26 neigt meer naar het moddergooien.
Ik vind het een plezier en een uitdaging om mijn tegenstanders, qua discussie, te overtuigen van mijn mening.
Ik zou het leuk vinden als men logica bij zijn argumenten toepast i.p.v. over spelfouten te gaan discussieren of modder te gaan gooien.
Je comment @22:05,
''Met je laatste bijdrage heb je voor mij je domheid afdoende bewezen.

"je niveau qua IQ..."

Tergend!!''
Dit noem ik dus geen logica toepassen bij je argumenten, maar puur opstokerij.
Actie wekt een reactie op..
Ik zal mijn reactie proberen te beperken.

@Lange Neus comment 22:51,
mijn opmerkingen zijn enkel een re-actie.
Lees goed comment 21:10 door, had ik iemand beledigd?
Nee hé..
Maar toen begon het gezeur en gezeik van sommige mensen die, niet met logica mijn standpunt aanvielen, maar met moddergooierij.
En dat vind ik nou jammer.
Tussen haakjes:
Mag ik wat korting krijgen op het eerste consult?

Denker | 29-07-05 | 23:11

@fuckje
Whahahah
Had dat dan eerder gezegd.. al dat geredeneer voor jan piet ...

Vlinderina | 29-07-05 | 23:06

@Mindset

Fijn dat je het tot zover begrijpt. Probeer nu zelf eens voorzichtig verder te redeneren. Toe maar, je kunt het!

Zo, tijd voor een biertje in De Spieghel.

OgodO | 29-07-05 | 23:02

@WillemIII
Bedankt voor die interessante opheldering..
Het bevestigd mijn vermoedens over deze goof, waar ik nog nooit over gehoord had (kan niet iedereen kennen he), namelijk dat hij weet waar hij het over heeft. Hij praat geen onzin, hij praat realiteit.
Weinigen die dat durven tegenwoordig... daarom keppeltje af voor Leon;)

Vlinderina | 29-07-05 | 23:00

"Het verzet van de islamisten komt voort uit het diepe besef dat deze moderne westerse instituties en concepten fundamenteel in strijd zijn met de sharia, Allah's wetten."

Nou, wat een briljant citaat! Zo had ik het potdomme nog nooit bekeken. Dus onze samenleving strookt niet met de ideale islamitische maatschappij? Sjonge, Leon...

Mindset | 29-07-05 | 22:59

Voor alle duidelijkheid,
Fleischbaum heeft een essentieel ding niet genoemd in zijn inleiding; Leon de Winter wordt Bijzonder Hoogleraar ergens in de verenigde Staten. Dat is de reden dat hij Europa niet meer wekelijks kan analyseren in Elsevier.
That's all!!

fuckje | 29-07-05 | 22:58

Is Leon de Winter een jood?

Lucasdelinkselul | 29-07-05 | 22:58

Heer De Winter is van links lullert tot rechts vullert verworden. Met de jaren is de kwaliteit van zijn boeken, analoog aan de kwaliteit van zijn maatschappelijke denkbeelden, enorm omlaag gegaan. Rechts, moet dan ook de conclusie wezen, produceert niks: geen medemenselijkheid en al helemaal geen fatsoenlijke literatuur.
Behalve Bret Easton Ellis natuurlijk.

Mindset | 29-07-05 | 22:56

Help @denker de Italiaans moslim is terug... Waar gaat het over?

bethundered | 29-07-05 | 22:55

Ook al geeft De Winter radicale moslims met dit schrijven van hem wellicht wat teveel eer, het blijven immers middeleeuwse geyteneuquers, toch zitten er zeer goede stukken in zijn verhaal. Helaas heb ik niet het geduld om het zeer lijvige document in zijn geheel door te nemen, maar voor Vleesboom en andere extreme jodenhaters (wist niet dat dat nog zo duidelijk bestond tegenwoordig zeg!) een paar goede citaten van de Winter. Want we hebben het zelf vast niet gelzen, he Vleesboom?
-
Het verzet van de islamisten komt voort uit het diepe besef dat deze moderne westerse instituties en concepten fundamenteel in strijd zijn met de sharia, Allah's wetten.
Daarin hebben de islamisten volkomen gelijk. Die westerse ideeën bieden de individuele burger autonomie en vrijheid en leggen de macht in de samenleving bij de wil van de vrije gemeenschappen van vrije burgers ? dit betekent de ontkenning van de sharia, die immers alleen Allah?s wil erkent.
-
Vrije pers
Het ontbreken van onderlinge kritiek heeft natuurlijk veel te maken met het ontbreken van een vrije pers in de Arabisch-islamitische wereld. Maar dat moslims zwijgen over de haat, mensenverachting, corruptie, domheid en vrouwenonderdrukking in eigen kring heeft ook te maken met het feit dat de Arabisch-islamitische wereld voor een groot deel uit tribale schaamteculturen bestaat waarin zelfkritiek, zelfanalyse en dus persoonlijke verantwoordelijkheidsbesef nauwelijks mogelijk zijn.
De schuld voor wantoestanden ligt in tribale schaamteculturen altijd buiten de eigen groep. En traditioneel zijn de joden voor alle misstanden beschikbaar.
-
Joden
Ook nu klinken stemmen dat de aanslagen in Londen aan de joden toe te schrijven zijn: 'The very first article listed by the BBC started by quoting Iranian cleric Ayatollah Mohammad Emami-Kashani saying Israel was behind the London attacks. It was followed by a commentary on Iranian state radio explicitly blaming the Mossad' (Jerusalem Post)
-
Tja intoelrantie is erg gevaarlijk, dat zal De Winter ook wel gemerkt hebben en daarom is hij wellicht weggegaan... jammer dat de extreme medemens het zo moeilijk heeft tolerant te zijn of genuanceerd, laat staan reeel...

WillemIII | 29-07-05 | 22:55

@Apollo
Ik ben een voorstander van positief denken, maar.. helaas geef ik Leootje toch gelijk. Het heeft geen zin om te vechten tegen zaken die al lang verloren zijn... mijn motto is: probeer het beste ervan te maken zolang het nog kan (dat is zolang je leeft toch).
Ik kom dan toch weer bij de vraag.. als hij zo denkt, WTF zoekt hij dan in fokkking Amerika.. het land van de MacDonaldsshitters?

Vlinderina | 29-07-05 | 22:52

@Denker> Fijn dat je aan een paar woorden genoeg hebt om iemand te doorgronden, misschien moet je psycholoog worden.
Bovendien loop je vooral tegen mensen aan te schoppen en jezelf op allerlei manieren boven anderen te plaatsen. Dus als ik zo vrij mag zijn, mijn counter-analyse: Iemand die juist niet met de kudde mee wil lopen, niet omdat hij het niet eens is met de kudde, maar gewoon uit principe. Daarbovenop een toefje superieurswaanzin.
Dat is dan 200 euro voor het eerste consult.

Lange Neus | 29-07-05 | 22:51

hearhear, Vlinderina om 22:42. m.u.v. die stoere mannen dan. argumenten, was al ff geleden dat iemand zo opbouwend reaguurde. jammer van al dat gescheld op elkaar, het kan ook subtiel, desnoods vriendelijk, dan kruipen er minder in hun schulp met de behoefte om zich heen te schoppen.

pirke | 29-07-05 | 22:50

@denker

Integendeel.
Wat mij juist stoort is dat jij geen inhoudelijke discussie voert en continu op de man speelt. Het in twijfel trekken van het IQ van je opponenten is tegen de achtergrond van de taaldiaree die jij hier produceert vragen om reactie.

In dergelijke gevalen ben ik bijzonder bereidwillig zoals je gemerkt hebt.

OgodO | 29-07-05 | 22:47

Vlinderina, ik denk dat we nog tijd hebben om de orde te herstellen. Niet al te radicaal maar doelbewust op lang termijn denkend. Volgens Leon zijn we reeds verloren.

Apollo | 29-07-05 | 22:47

ok, ik loop weer achter,
en ik begin me af te vragen waarom Brusselmans steevast de loopgraaf opzoekt wanneer de kritieke projectielen zijne heiligheid om de oren vliegen, zodra Thygros de witte vlag hijst is alles koek en ei.
Dat is het gelijk van een kluizenaar, wiens waarheid weergalmt tussen de bergpieken maar niet wordt gehoord in het dal der onwetenden.

Don Quichote | 29-07-05 | 22:46

@Apollo
Oooeh... banger dan jij? Ik hou wel van stoere mannen
Wat ik mis, zijn jouw argumenten die jouw mening onderbouwen waarom hij banger is, wat hij overdrijft, etc.

Vlinderina | 29-07-05 | 22:42

@Lange neus
Lees comment 22:29 voordat je puberaal en uiterst onzinnig gaat typen.
Jij let blijkbaar ook niet zo goed op, blijkt maar weer eens dat er weer een ''kudde-gedrag'' heerst met kleine meelopertjes.
@Apollo
Ik verwees hem naar een woordenboek om de betekenis van het de afkorting IQ te begrijpen.
Overigens is mijn comment @22:29 een typfout, mijn excusus voor het ongemak.

Denker | 29-07-05 | 22:41

@ventus_aqualis
En wie zijn dat dan? Hebben we het nu weer op blinde apen op fietsen?
Beetje te veel pot gerookt jij of niet?

Vlinderina | 29-07-05 | 22:39

Mijn mening over Leon ? Ik denk dat ie grotendeels overdrijft en dat ie met weinig goede argumenten komt. Hij is bang, althans, banger dan ik.

Apollo | 29-07-05 | 22:38

Schilderachtige figuren lopen er toch in NL rond. Niet de Winter, L., die ziet het over het algemeen wel in juiste proporties. Ik doel op de, als Obelix in de toverdrank, met hun smoel in de rode verf gevallen softies die nog steeds denken dat de moslimgemeenschap ze geen haar zal krenken.

ventus_aqualis | 29-07-05 | 22:36

slaat ermee op je billen ?

Apollo | 29-07-05 | 22:36

@Apollo
Ok, wat heb je hier nog over te zeggen dan.. ik luister...

Vlinderina | 29-07-05 | 22:36

@OgodO
Speelt spelfouten voor jouw een grotere rol dan de inhoud van de tekst?
Zo ja, dan heb ik het vermoeden dat je uitgelult bent en opzoek bent naar piep kleine spelfoutjes van mijn tekst, wat overigens een teken van zwakte is moet ik zeggen.

Denker | 29-07-05 | 22:36

@Apollo,
Namen heb je van mij niet gehoord, wie de schoen past..............

fuckje | 29-07-05 | 22:35

Denker, ik verwees ook naar het feit dat je hem een woordenboek aanraadde. Ik heb niet gezegd dat je over zijn spelfouten begon. In je laatste staat trouwens een grammaticale, maar laten we het maar lekker rusten en weer inhoudelijk reageren op het topic.

Apollo | 29-07-05 | 22:35

-edit dan ga je toch weg?-

Vlinderina | 29-07-05 | 22:33

@fuckje
Je hebt helemaal gelijk. Maar beetje kinderachtig is soms wel leuk.

OgodO | 29-07-05 | 22:33

Nee Fuckje, het is een reaktie op een beschuldiging van Denkerd. Hij die terecht wijst .........................

Verder is het wel tijd voor een nieuw topic. We vervallen tot een soort van Lucas de uitgelulde lul mentaliteit

Apollo | 29-07-05 | 22:32

@Denker: Zooooo'n makkelijke uitvlucht, het op taalfouten gaan spelen. Dat verwacht jij vast ook niet van asielzoekers die hier al een tijdje zitten, dus wat dat betreft discrimineer je.

Lange Neus | 29-07-05 | 22:30

@Denker
Wat een zot gelul weer zeg...
@Apollo
*zucht*

Wel jammer dat die Leon weggaat, ik zal hem missen.. om dan naar een land te gaan waar het nog wel 300x 'erger' is... dan heb je ook een paar steekjes los.. maar goed, hij leek me sowieso al niet een van de slimsten..

Vlinderina | 29-07-05 | 22:30

@Apollo
Wilt u zo vriendelijk zijn om mij eens te vertellen wat mijn spelfouten zijn @comment 21:57?
Overigens vind ik het heldhaftig van je dat je het voor hem opneemt, maar voordat je erkend wordt als een held en een goude medaille in je bezit krijgt moet ik je helaas melden dat ik in eerste instantie geen klachten over zijn spelfouten had.
Dus ik moet helaas concluderen dat je niet goed hebt opgelet naar de gesprekken, en op zoekt bent naar sociale aandacht, wat overigens van nu van me krijgt.

Denker | 29-07-05 | 22:29

Jammer dat de meesten zo kinderachtig doen, het topic is m.i. best de moeite waard en al lezend heb ik veel opgestoken. Nu verzandt het in kommaneuqerij.

fuckje | 29-07-05 | 22:28

@denker

"en zul je vast het woord IQ een rare woord vinden"

Nou denkertje, ik vind IQ helemaal geen "rare woord" (Het is bovendien geen woord maar een afkorting)

Wat ik wel merkwaardig vind is dat iemand zoals jij, die de Nederlandse taal duidelijk niet machtig is, het te pas en te onpas gebruikt om een ander zijn plaats te wijzen.

De wereld op zijn kop.

Domheid is de redding van de dommen.

OgodO | 29-07-05 | 22:26

@ Denker, in je post van 21:10 staan er wel een stuk of 10 zelfs, maar goed, dat was een lang stuk met een zin of 5 ;)
Dus lul niet over een woordenboek voor OgodO en ga de discussie met hem aan

Apollo | 29-07-05 | 22:26

@Denker
Je reacties zijn wel lachen. Maar misschien kun je beter een andere nick nemen. Hier een aantal suggesties:
.
crazy frog
muppet
braindead

Barbapoeppa | 29-07-05 | 22:24

jammer dat in een infantiel als Denker de discussie verzandt.

Don Quichote | 29-07-05 | 22:23

Denker, ik ben niet jaloers op jouw prachtnaam. Geef er alleen iets meer gestalte aan, zou ik zeggen. Met mij is veel mis, maar toevallig niet met mijn Nederlands noch met mijn IQ. Graag iets scherper in je kritiek, jongen. Maar nu val ik inderdaad in herhaling.

Iovanni | 29-07-05 | 22:23

@ Denker, normaliter reageer ik niet eens op spelfouten, ik heb ze ook, maar voordat je OgodO een woordenboek aanpraat, check eerste je eigen spelvauten ( bv 21:57, zijn er een paar )

Apollo | 29-07-05 | 22:20

@OgodO
Wellicht ben je nog een middelbare school kindertje, en zul je vast het woord IQ een rare woord vinden.
Ik zal zo attent genoeg zijn om het voor jou ff uit te leggen..
IQ houdt in: Intelligence Quotient.
Wellicht weet je nog steeds niet wat het betekent aangezien jouw verstand nog niet volledig ontwikkeld is.
Hierbij raad ik jou aan om een woordenboek te pakken, en het op te zoeken, of om het aan je eventuele docent te vragen.

Denker | 29-07-05 | 22:12

@ Brusselmans, nee inderdaad de VS heeft Nederland niet de oorlog 'ingetrokken' dat heeft gekke henkie zelf, Balkenende dus, gedaan door in blind vertrouwen achter grote broer Bush aan te hobbelen.

WillemIII | 29-07-05 | 22:08

@denker

Met je laatste bijdrage heb je voor mij je domheid afdoende bewezen.

"je niveau qua IQ..."

Tergend!!

OgodO | 29-07-05 | 22:05

Tjaaa Brusselmans. Hoe breng ik DAT nu weer diplomatiek. Wat nou vrijheid van meningsuiting. Allerhande gekkigheid vliegt je hier om de oren, van doodsbedreiging tot gecultiveerde nep-intelligentie. Maar goed. Meneer Denker lokt een discussie uit. Dat betekent dus dat hij niet echt DENKT dat er iets anders dan een vliegtuig met echte inzittenden, waaronder kapers, het WTC is ingevlogen.

WillemIII | 29-07-05 | 22:01

@Brusselmans
Bedankt voor je bezorgdheid, dat vind ik heel attent van jou.
Gaat prima hoor,
en hoe gaat het met jou?

Denker | 29-07-05 | 22:01

@lovanni
Geef gewoon eerlijk toe dat je jaloers bent op mijn naam, aangezien je er altijd erover begint, en ondertussen in herhaling valt.
Hieruit kan ik opmaken dat je niveau qua IQ vrij laag zal zijn, aangezien ik volgens jou wat lucider moet zijn.
Je hoeft je overigens niet te schamen om je lage IQ toe te geven, en het feit dat je matig nederlands kan spreken.
Wellicht is het verstandig om je Nederlandse taal te bevorderen d.m.v. een cursus.
Ik wens je sterkte met je taal.

Denker | 29-07-05 | 21:57

@ Denker

Een bijdrage zonder de term "moddergooien"..

Gaat het wel goed?

Brusselmans | 29-07-05 | 21:49

@ Thygros

Ik heb al eerder aangegeven ook mijn twijfels te hebben bij e.e.a. omtrent 9/11.

Mijn reactie is wel neerbuigend bedoeld omdat ik de vele nonsens over Amerika van jouw hand inmiddels wel kan dromen.

Als jij nu even toegeeft dat het een onnozel idee van je was een Europees onderzoekscommissie voor te dragen geef ik grif toe dat ik aan de ziekte van het bijvoegelijke naamwoord lijd en op de vrijdagavond met satanistisch genoegen tegen de schenen van Amerika haters aanschop..

Brusselmans | 29-07-05 | 21:43

Je noemt jezelf Denker, met een hoofdletter nog wel, maar je komt niet verder dan een triviale verzameling van oppervlakkige waarnemingen.

Overigens, ook dat schelden van je mag wel iets meer lucide.

Iovanni | 29-07-05 | 21:40

@apollo: Naief was ook meer algemeen bedoeld en wees niet bang, ik ga zeker geen GW stemmen, ut was alleen omdat het nogal GW klonk, niks tegen de islam, alleen tegen de uitwassen. 9/11 is geen retoriek, zijn gewoon vragen waar ik mee zit en graag adequaat antwoord op wil hebben. En ik drink geen thee, ook geen groene ;-0 maar koffie gaat er altijd in, net als een glas whisky

Thygros | 29-07-05 | 21:39

alleen dat woordje 'fout' is wel dodelijk voor een discussie die wat mij betreft nog wel even mag voortduren. in ieder geval tot brusselmans z'n gladde jasje uitdoet.

pirke | 29-07-05 | 21:39

Zo'n vaart zal het niet lopen. Dachten ze in 1940 trouwens ook.

Bwork | 29-07-05 | 21:38

@denker
"Naar mijn mening was er helemaal geen reden om Vietnam aan te vallen"

Wellicht zinvol om eens wat geschiedenisboeken aan te schaffen en je eens in de materie te verdiepen.

Dat "ze willen laten zien wie de baas is" is zo schaamteloos, banaal en suggestief dat het wel weer grappig is.

Ga zo door!

OgodO | 29-07-05 | 21:38

@ Thygros, ik heb je niet als naief betiteld. De manier van jouw schrijven eerder op de dag wees op een pap en nat mentaliteit. Je hebt je nu beter uitgedrukt en ik denk wel dat wij door 1 deur kunnen, al zal GW mijn stem niet krijgen vooralsnog. Nu nog even die 9/11 retoriek van je de uit je hersens krijgen en we kunnen aan de groene thee.

Apollo | 29-07-05 | 21:33

@brusselmans: Man je bent vermoeiend, je verwijst naar mijn eerdere post van 18.18 waarin ik zeg "een onafhankelijk EU onderzoek naar de gebeurtenissen van 9/11 toe te juichen", vervolgens kom je met Anti-amerika, jodencomplottheorieën, wereldverbeteraar, naief, de galmende verontwaardiging "van mij, Beetje dom, rupsjes nooitgenoeg.

En nu jij klem zit ligt het aan mijn reactie? Mijn reacties waren niet neerbuigend, slecht vragend om argumenten die ik van jou nog altijd niet heb gehoord.
Mijn reacties giftig? Volgens mij nog altijd netter en inhoudelijker qua discussie en argumentatie dan wat ik van jou heb gehoord in deze.

Het enige juiste wat ik je heb horen zeggen in deze post op mijn reactie is dat ik de us(dat wil zeggen deze regering) niet hoog heb zitten, waarvoor Hulde, maar dat had ik zelf ook al gemeld, erg scherp dus.

Verder nog onzin uit te storten of ben je man genoeg om gewoon toe te geven dat je even fout zat in deze?

Thygros | 29-07-05 | 21:31

Niks tegen Leon, Leon de Winter lijkt de enige te zijn die nog door heeft welk gevaar er dreigt...

Oli-4 | 29-07-05 | 21:28

@Brusselmans
Zoals altijd lul je weer onzinnig en tevens diep beneden peil qua niveau.
Het zal vast wel, tot mijn diepste spijt, een aangeboren karaktereigenschap zijn.
Ik wens je sterkte bij je beeldvormige her-opvoeding.

Denker | 29-07-05 | 21:27

@superjan
Inderdaad, indien je de dader voor kan zijn....

MAXIMO | 29-07-05 | 21:24

@ Denker

Wellicht is het voor je beeldvorming en historisch besef verstandig de komende periode je te concentreren op "lezen i.p.v. "denken"..

Brusselmans | 29-07-05 | 21:22

@MAXIMO>maar je mag er wel iedereen voor zijn flikker schieten die er met je stereau vandoor dreigt te gaan en dat maakt een hoop goed.

superjan | 29-07-05 | 21:21

Ik denk dat Leon van een koude kermis thuis komt
In Amerika bestaat er namelijk *kuch* vrijheid van meningsuiting.
Hij kan daar mensen niet zomaar aanklagen omdat zij hem hebben uitgescholden.

MAXIMO | 29-07-05 | 21:19

@Thygros> GW? Volgens mij worden wij echt vrienden.

superjan | 29-07-05 | 21:19

@Brusselmans>Ja maar tauge is toch niet kosjer?

superjan | 29-07-05 | 21:17

@ Superjan

Raapstelensoep met taugé is goed binnen te houden..

Brusselmans | 29-07-05 | 21:16

@apollo 20.00 sorry je post even gemist. Ik ben niet van het pappen en nat houden, eigenlijk ben ik in deze situatie meer van de GW (ja ik durf het te zeggen) ik heb niks tegen de islam, ik heb iets tegen de uitwassen ervan. Alleen wordt er mij nu iets te vaak geroepen dat iemand een moslim is terwijl het niks te maken heeft met de daad. Die Afghaan die die vrouw waarschijnlijk heeft vermoord? Moslim! iemands brommer gejat? ja die moslims ook altijd.
Tuurlijk zijn mongolen als oeth gevaarlijk, maar laten we wel wezen dat was de eerste terreurdaad van moslims hier terwijl iedereen roept dat "we" het nu wel zat zijn. De rest zie ik gewoon als opgeschoten pubers zoals ik in een eerder topic al eens heb aangegeven. De grootste pest is dat blijkbaar iedereen al denkt te moeten zwichten voor een 13 jarig marokaantje wat een grote bek heeft. Maar dat heeft niks met moslims te maken. Dat is een stuk opvoeding, in het rifgebergte treede het hele dorp als familie en grijpt in als 1 van de kinderen iets doet wat niet mag, misschien moeten we dat in NL ook gaan invoeren. Ik doe het al.
Snap niet wat mij in mijn denkbeeld naief zou maken, maar probeer het me maar uit te leggen

Thygros | 29-07-05 | 21:16

@dinalfos>Tauge?

superjan | 29-07-05 | 21:14

rectificatie: had je post van 21.09 nog niet gelezen

Don Quichote | 29-07-05 | 21:14

Voor de PvdA Lucas

WillemIII | 29-07-05 | 21:13

Mooi zo! Opgerot staat netje. Vieze, rechtse bal. Kritiek op de multi-culture samenleveing? If you must, maar maak het niet te bont. Kritiek op vervelende schijt-Marokkaantjes? Gaarne. Maar die gast was gewoon een Amerikaan in hart en nieren. En die horen hier niet.

Taugé, meneer de suikerzoete jood, dat je je maar lekker kan gaan verlekkeren op foto's van djordge Boesch.

Dinalfos | 29-07-05 | 21:12

De argumentatie van Lucas is wederom waterdicht... Kies maar weer eens het (dak) hazenpad. Jij komt er wel!

Think | 29-07-05 | 21:11

@brusselmans> maar thygros nam het wel als eerste op voor die perzische heaumeaux en dat maakt veel goed.

superjan | 29-07-05 | 21:11

@Brusselmans: verontwaardiging = arrogantie + domheid. Deductie van een erudiet uit de comments van een kritische commenter... de spiegel is daar.
Onderzoekscommisie is niet relevant, Thygros mag vragen stellen en verwacht zinnige antwoorden, geen inhoudsloze druppels in een zee van onbegrip.

Don Quichote | 29-07-05 | 21:11

Het idee opzich is mogelijk.
Bush had geen enkel reden om Afghanistan en later ook Irak binnen te dringen, er moet een geldige reden zijn om een oorlog te beginnen.
Oplossing: Laat de WTC maar ontploffen door vliegtuigen, laat een of andere terrorist, in dit geval Osama Bin Laden, de aanval opeisen en begin een zoektocht naar hem in Irak/Afghanistan..!
De voordelen voor Bush om Irak binnen te dringen:
1. In Irak barst het van de olie, en olie is tegenwoordig de bloed des werelds.
2. Moslimextremisten zijn een groot gevaar voor de VS en de rest van de wereld, stuur in Irak maar de leger om de aantal moslimextremisten te beperken.
3. Vader Bush had het een keer geprobeert, maar het was mislukking.
Dit zou een goede manier zijn om zijn ''kracht'' aan de wereld te laten zien. Naar mijn mening was er helemaal geen reden om Vietnam aan te vallen, ze willen laten zien wie de baas is.
Dus de gedachtegoed van Thygros vind ik nuttig en gezond.
Je moet nooit alle berichten geloven die je voorgeschotelt krijgt, ben wel benieuwd wat het echte verhaal was.

Denker | 29-07-05 | 21:10

@ Thygros

Voordat je toestenbordje bezwijkt onder de hitte van je venijnige aanslagen wil ik je er even op wijzen dat ik je slechts onnozelheid heb verweten vanwege je stupide plan een Europese onderzoekscommissie in te stellen n.a.v. 9/11.

Dat je in al je giftige reacties die hierop volgde vergeten bent mij van het tegendeel te overtuigen kan ik ook niet helpen.

Verder meen ik uit je eerdere posts hier op GS te kunnen opmaken dat je de US niet zo hoog hebt zitten. Dat is je goed recht maar kom dan niet met zo'n uiterst domme verheerlijking van Europese waarheidsbevinding.

Verder heb ik je nog met rust gelaten omtrent je bewering dat de US Nederland in een oorlog heeft getrokken. Zoals de onvolprezen Mazzel al stelde is ook dat weer aantoonbare onzin.

Kortom, het is weer een leerzame avond..

Brusselmans | 29-07-05 | 21:09

@DonQ> hier proberen enkele slimmerds antwoorden te vinden op de "hunt the Boeing" video
paulboutin.weblogger.com/2002/03/14

@Lucas. ja voor de pvdarmoe, wat een blamage was dat zeg.

superjan | 29-07-05 | 21:03

@. Lucasdelinkselul 29-07-05 @ 20:57 Meneer voor jou ja! Ga je mond wassen.

oom govert | 29-07-05 | 21:01

@brusselmans: Je probeert je er weer uit te lullen terwijl je niks zegt, je laatste reactie zegt iets heel anders dan je reactie op mijn eerdere posts. Je stompzinnige nikszeggende geblaat wordt hier nu eindelijk eens doorgeprikt. Kritische noten plaatsen is wat anders dan iemand voor onnozel en een sracastisch uitgesproken wereldverbeteraar uitmaken.
Je plaatste geen enkele kritische noot, je lulde wat over dingen die door mij niet beweert of opgemerkt waren.
Zoals ik eerder al zei, houd je mond eens als je niks toe te voegen hebt.

En als je wilt weten wat het probleem bij het El Al toestel was: Boeings worden meestal ge-isoleerd met Firemaster, een prima brandwerende isolatie die onschuldig is, gewoon jeukt zoals de meeste isolaties. Onschuldig totdat het langere tijd aan grote hitte heeft blootgestaan, als dat is gebeurd moet het behandeld worden als zijnde asbest.
Mag aannemen dat je de rest zelf kan invullen? En voor je weer gaat zeiken dat ik onnozel ben, ik heb een bedrijf wat dagelijks werkt met brandveiligheid op schepen en werk met firemaster.

Thygros | 29-07-05 | 20:58

He, heeft iemand meegekregen voor welke partij Eddy Trstal de politiek in wil?

Lucasdelinkselul | 29-07-05 | 20:57

@ Superjan

Och, ik heb ook zo mijn twijfels. Maar de galmende verontwaardiging bij de Thygrossen in deze wereld doen me altijd weer beseffen dat arrogantie vaak gepaard gaat met domheid.

Een Europese onderzoekscommissie n.a.v. 9/11 in Amerika voorstellen getuigt van zoveel onnozele wereldvreemdheid waartegen met de beste wil van de wereld niet tegen op te boksen valt.

Dan kan je er maar beter een gebbetje over maken, nietwaar?

Brusselmans | 29-07-05 | 20:56

@ Lucas 20:39, op plaatjes van Femke zeker ?

Apollo | 29-07-05 | 20:55

van vliegtuigen heb ik de ballen verstand en ik hoor graag wat jij ervan weet. ik sta wel open voor argumenten. europa is het nog niet waard de de vouw in de broekspijpen van de heilstaat te strijken dus zo'n commissie zou een lachertje zijn. ik hoef alleen de naam Blair te noemen. wat ik wilde aankaarten is een kwestie van oogjes open of oogjes dicht en niet of usa of moslims/'linkse kerk' (woeha) heilig verklaren. maar ongetwijfeld kun jij die oneliner ook weer jouw kant op trekken. zo er al kanten zijn.

pirke | 29-07-05 | 20:53

@brusselmans> t is wel een raar verhaal. dat pentagon dat een boeing in heeft geslikt. Ik ben zeeer pro USA maar t is wel een raar histoire.

superjan | 29-07-05 | 20:50

@Brusselmans: ROFL... meer vanwege je nuancering van eerdere bijdragen dan om je compliment.

Don Quichote | 29-07-05 | 20:49

die eddy terstal... wat valt die man me tegen zeg. wat een windvaan.

superjan | 29-07-05 | 20:47

@brusselmans> ja dat deden die socialisten in MOCKBA ook in die lang , lange, lange rij voor de bakker.

superjan | 29-07-05 | 20:45

@ Lucas

Het plebs komt in opstand.

Socialisten, sluit de rijen!!!

Brusselmans | 29-07-05 | 20:43

GEEEESSSSTIG eddy terstal, die overigens niet kan darten, zit enorm uit zijn nek te kletsen op staats tv 1.

superjan | 29-07-05 | 20:39

Ik zit gewoon ff te rukken man...

Lucasdelinkselul | 29-07-05 | 20:39

@lucas: nog gefeli met je echte toetreding tot het geenstijl imperium, tis weinig mensen opgevallen dat je nu onder je eigen naam zelf topics mag plempen.
Trek die champagne maar open jongen!

Thygros | 29-07-05 | 20:39

Guttegut, wat een schrijfseltje toch wel niet voor een dure taal bij de vliegtuigexperts allerlanden op kan wekken. Ik breng het beste in mijn medereaguurders naar boven. Amerika om wat voor reden prijzen staat gelijk aan heulen met de vijand en derhalve maak ik mij ook geen illusie.

Ik poogde slechts het plan van Thygros (een Europese onderzoekscommissie instellen n.a.v. 9/11) van wat kritische noten te voorzien. Gelukkig hebben de veel verlichte bijdrages de noodzaak van zo'n onderzoek feilloos blootgelegd.

Zo wist ik niet dat er sites bestonden die breder zijn dan dat ze lang zijn. Een mens is nooit te oud om bij te leren..

In de Bijlmer zijn nog dagelijks de zegeningen van het daadkrachtige optreden van Nederlandse bestuurders ten tijde van het akkefietje met El Al te horen. Het onderzoek dat volgde liet zien wat Kok en de zijnen verstaan onder waarheidsvinding.

De mannen in witte pakken zouden het Pentagon nimmer ongezien hebben kunnen verlaten, laat Nederland maar schuiven.

Brusselmans | 29-07-05 | 20:39

@Apollo. lol, is het vervolg.

Mazzel | 29-07-05 | 20:34

Barbapoeppa 29-07-05 @ 20:00

vergeet niet dat Nederland het land bij uitstek is waar de minderheid de meerderheid terroriseert.

@Shevek
iets genuanceerder zal mooi meegenomen zijn. En iedereen die hem voor kaalkopje etc. uitmaakt, ongezien de typhus.

Mazzel | 29-07-05 | 20:32

LOl en dan te bedenken dat het brusselmans reactie van 18.24 op mij was die het topic deze kant op heeft gestuurd, sorry , ik wil niet de boeken in als degene die WOII hier op geenstijl begonnen is.
Vrede enzo
Kopje thee iemand?

Thygros | 29-07-05 | 20:32

@ Mazzel, en ik ken Mein Kamp niet eens ;)

Apollo | 29-07-05 | 20:30

Hemaworstje heeft 2 boeken gelezen. Mein Kamp en de protocollen van Zion. Verder gaat zijn kennis helaas niet.

Mazzel | 29-07-05 | 20:28

@shevek:Kom op jongen naar bed, beetje lullig dat je moeder je adhd pillen vergeten is maar het is echt het beste

Thygros | 29-07-05 | 20:27

@Don Quichote
Ach, je kunt de windmolens (wij reaguurders van GS) toch ook best zelf bestrijden, als Lucas er te lui voor is.

Barbapoeppa | 29-07-05 | 20:27

@ Don, laat dat "got" maar weg

Apollo | 29-07-05 | 20:24

en gotdomme Lucas, geef die waterpijp door of desinfiltreer uit de NRA en zeg wat nuttigs, de anti-marxisten dienen bestreden te worden

Don Quichote | 29-07-05 | 20:23

Op dit moment heb ik meer respect voor Shevek dan voor de geest der linkse kerk die hier weer eens rondwaait.

Barbapoeppa | 29-07-05 | 20:21

@Shevek
Controleer die strip medicijnen effe, volgens mij heb je een paar dagen Lithium overgeslagen....

MAXIMO | 29-07-05 | 20:19

Houdt stand Shevek!
Laat je niet gek maken door de dhimmi's.
/oprui mode off/

vander F | 29-07-05 | 20:17

@Pirke
Ik reageerde inderdaad niet op uw reaguursel.

vander F | 29-07-05 | 20:15

@Shevek
je reactie is nauwlijks serieus te nemen, dooie vogeltjes (de allochtone zeehondjes daargelaten) en een 3e wereldoorlog. Maar ja, vrijdag en het bier vloeit waarschijnlijk rijkelijk. Als je nu eens het verschil inziet tussen groen, links en roze, zijn we al een eind op weg.

Don Quichote | 29-07-05 | 20:15

je snapt er ook de ballen van Hemaworstje is zo links als de neten,ik hou het objectief , een jood is voor mij hetzelfde als een nederlander, belg of iranees,een koe is een koe.

hemaworstje | 29-07-05 | 20:09

tegenargumenten?
voor shevek?
hopeloos, die zit al in z'n eigen jihad.

pirke | 29-07-05 | 20:08

Ach Lucas, teveel biowijn gezopen vandaag ? Triest figuur !

Apollo | 29-07-05 | 20:06

Machteloosheid? Ik zie een prima maatschappij naar de klote gaan door het gezuig van cultuurmasochisten en linkse klootviolen die denken dat ze het recht hebben om aan de hand van hun wereldvreemde ideologieen de rest van de maatschappij middels morele chantage, dreigementen en regelrechte sabotage hun versie van een "ideale maatschappij" op ter leggen - ongeacht of de realiteit daardoor ontwricht wordt, want, ja, de realiteit, daarvoor kun je slechts minachting hebben als "linkse idealist".
Machteloosheid - ja, tegenover zoveel stompzinnigheid, struisvogelpolitiek, en overjarige pubers die nog steeds tegen het ouderlijk gezag aan het strijden zijn en wel intellectueel volwassen geworden zijn maar emotioneel zijn blijven steken in hun zelfhaat/rebellie-fase. Het komt me de strot uit. wil je oorlog? Kom maar op. Ik been er klaar voor. Wedden dat ze dan rennen voor hun leven....

shevek | 29-07-05 | 20:05

zucht.
Think, ontzettende dakhaas. Republikeinen zijn dom en alles wat ik zeg is waar. Sterf.

Lucasdelinkselul | 29-07-05 | 20:03

Thygros, jij bent er een van pappen en nat houden, dat werkt niet meer gezien de huidige situatie in o.a. Nederland. Shevek zou iets meer mogen nuanceren, is althans mijn mening. Maar zijn visie mag ie uiten, daarom zitten we hier toch, om te discussieren. En dan gaan anderen Shevek weer uitmaken voor kaalkopje en mafkees. Dus kom maar met tegenargumenten om Shevek te overtuigen, ik heb ze nog niet gezien.

Apollo | 29-07-05 | 20:00

Eerlijk gezegd geloof ik niet dat Nederland ooit islamitisch wordt. Voor dat het zover is, is de maatschappij ten gronde gegaan. Dan leven we in een land waar bendes de dienst uitmaken. En mocht dat het buitenland niet goed uitkomen dan wordt ons landje binnengevallen en wordt er door bijvoorbeeld de UK en USA orde op zaken gesteld. Maar het kan ook nog heel anders gaan. Als wij hier bereid zijn orde op zaken te stellen dan kan het tij nog gekeerd worden. En met orde op zaken stellen wil ik niet zeggen dat de islam verboden moet worden. Maar wel dat er duidelijke grenzen gesteld worden. En o wee, wie die grenzen oversteekt. Die is er wat mij betreft gloeiend bij.

Barbapoeppa | 29-07-05 | 20:00

-weggejorist-

Lucasdelinkselul | 29-07-05 | 19:59

@Lucas. Kun je je naast nietszeggende one-liners misschien ook nuttig maken en reageren in je eigen topic, specifiek op mijn reactie van 17.43? Mijn dank is groot!

Think | 29-07-05 | 19:57

Ok Ok
Laten we beginnen met een bom in De Arena. Ajax-NAC 500 doden. 1000 gewonden... 13 Oktober 2005.

Daders takfir zelfmoordcommando's

Wat gebeurt er dan?

Jij bent, Shevek.

superjan | 29-07-05 | 19:57

@shevek:mag toch hopen dat deze uitbarsting iets met machteloosheid te maken hebben? ken je toch als een normale intelligente reaguurder, zou het jammer vinden als je echt zo doorslaat

Thygros | 29-07-05 | 19:56

@ superjan: een geweldsescalatie die een ieder zal dwingen partij te kiezen, waarna zal blijken dat een substantieel gedeelte van de moslims (zo niet de meerderheid) in Europa partij kiest voor de oorlog met het Westen. Staat van oorlog: uiteindelijk zal er geen andere keuze zijn dan de Islam (in zijn huidige vorm) te verbieden en zullen moslims en masse Europa verlaten, terwijl de minderheid die hier blijft er mee in zal stemmen om de Islam hooguit nog als spirituele inspiratiebron te handhaven, terwijl men zich in ideologisch opzicht conformeert aan de humanistisch/democratische samenleving.

De linkse rukkers alhier zien dit ongetwijfeld als een nachtmerrie-scenario. Beroofd van hun allochtone zeehondjes! Maar ja, wat verwacht je van mensen die in tranen uitbarsten op het moment dat ze een dood vogeltje in de goot zien liggen en dat een legitieme reden vinden om de maatschappij die hun voedt, van een opleiding voorziet en een alleszins redelijk bestaan garandeert voor rotte vis uit te maken.

shevek | 29-07-05 | 19:55

@hemaworstje heeft meinkampf gelezen ofzo? Wat een dom gelul, zeker witte veters in je glimmende kistjes.
Of kopje thee gedronken met fleischbaum dat je zo op deze "wijsheden" weet te komen?

LordBathory | 29-07-05 | 19:54

super man, ken je gegevens , ik weet dat de duitsers die toko hadden t laatse jaar e.d.,ben niet achterlijk zoals men denkt van boeren,verdiep je dan ook eens in de joodse achtergronden achter de televaag en media,en kijk dan nog een keer,als je oversteekt ,kijk eerst links, dan pas rechts.

hemaworstje | 29-07-05 | 19:54

oh, het is weer chat/F5/
Tijd voor een borrel. Waar is Opa?

Don Quichote | 29-07-05 | 19:52

hemaworstje
ken ook een paar joodse mensen die in elk gesprek wel een aanleiding vinden om wraak op hun voorvaderen te rechtvaardigen. maar daar heb ik het ook niet zo op.
van der F
dat had hopelijk niks met mijn comment te maken

pirke | 29-07-05 | 19:51

@shevek
Stel een functie op dan kun je hem exrapoleren met je meerdere verstandelijke vermogens

kloneo | 29-07-05 | 19:51

Ja en als hij weer wat schrijft kan je, onder welke steen is die mafkees vandaan gekomen, gewoon letterlijk nemen.

spooky | 29-07-05 | 19:50

@shevek: ik zou dan graag willen dat je het lef hebt de eerste kogel persoonlijk op mij af te vuren! tjeez wat een onzin, liever een "landverrader" dan iemand die onschuldige mensen wil afschieten. Je laat je opnaaien en je bent daarna bereid dingen te doen die 10 jaar geleden niet in je opkwamen, drie keer raden wie dat nog meer hebben.

Thygros | 29-07-05 | 19:50

Miljoenen doden zegt ie!!!
Naja dan zijn we van die extreme moslims verlost,aangezien moslims allemaal schijnheilig zijn,en de koran alleen maar gebruiken om hun roedel in bedwang te houden,dat is in die contreien,hier gaan ze helemaal los,dus LdW.(Leon de Winter)
loopt de GS bevolking te manipuleren en dat kan een gevaar voor de samenleving opwekken.

StyleTTo | 29-07-05 | 19:48

jezus, loop ik achter...

Don Quichote | 29-07-05 | 19:47

@shevek>neen, heb er ook wel ideeen over , maar ben benieuwd wat jij denkt.

superjan | 29-07-05 | 19:46

@.Brusselmans; heerlijk hoe je weer in retorische verwoordingen de vergelijking geheel scheef trekt. Het moge onderhand duidelijk zijn dat diegenen die kritisch beschouwen, ongenuanceerd neergesabelt worden door jouw, mooi verpakte, visie op de idealistische commenter. Ik sympatiseer alleen al met Thygros vanwege de poging om lethargen, zoals u, te bewegen tot enige verdieping in de materie. Dan zal uiteindelijk blijken dat de, zoals door u aangehaalde haat tegen Amerika, niet de fundering is voor de twijfel. De hele discussie omtrent een onderwerp als 9/11, is gelijk een snelstromende rivier die zijn meegevoerde sedimenten afzet in de ondoorgrondelijke diepten van de zee. Alle kritische beschouwingen, geschriften en sites zullen op den duur verdwijnen, geheel conform uw perceptie. Wellicht tijd voor een test zolang het nog mogelijk is:
www.asile.org/citoyens/numero13/pentag...

Don Quichote | 29-07-05 | 19:46

@hemaworstje> Televaag Joodsch???? Whoehahahaaaa!

Daar dachten ze in de oorlog toch heel anders over.

superjan | 29-07-05 | 19:45

@superjan: het exrapoleren van de huidige situatie zou zelfs jouw beperkte verstandelijke vermogens toch niet te boven moeten gaan....

shevek | 29-07-05 | 19:44

RTL 4 is lache... freezze that smile.

superjan | 29-07-05 | 19:44

ach israel is al de 51 e staat , NY is jodenstad numero uno,kijk naar de macht van de joodse media aldaar ,en hiero (telegraaf etc.),ik kan ze niet meer zielig vinden,alsof ze een speciaal ras vormen wat ze zelf nog eens bevestigen, ik heb nog geen koe gezien die zo deed.

hemaworstje | 29-07-05 | 19:43

@shevek> ik ben benieuwd naar je analyse van de periode van nu tot het uitbreken van de gewapende strijd die jij beschrijft. Hoe ziet die periode er volgens jou uit?

superjan | 29-07-05 | 19:42

Dat bedoel ik, met droge ogen melden dat geen Moslim dit zou kunnen doen.
even later van de kansel brullen dat je je moet opofferen, de afvalligen kunt bedriegen en bedreigen, voor de eer en glorie van de Umma.

vander F | 29-07-05 | 19:40

He Lucas jij gaat dan naar Guantanamo.

superjan | 29-07-05 | 19:40

@pirke: de discussie is wel degelijk ten einde. Moslims horen hier niet, zullen hier ook nooit meedraaien in de maatschappij, zijn niet te vertrouwen en zijn niets anders dan religieuze fascisten. Punt.
Vroegere generaties hebben ook moeten vechten en sterven om onze vrijheid te verdedigen, en wellicht is het nu onze beurt.
En aan al diegenen die me hierom een fascist zullen noemen: kiss my ass. We zullen een stukje blinde muur voor jullie vrijhouden, verraders!

Dood aan de islam!

shevek | 29-07-05 | 19:40

Leon is een neger toch?

Lucasdelinkselul | 29-07-05 | 19:39

Ik denk dat de USA nog wel een mooie militaire basis zoekt in europa.
En Nederland is net zo groot als fort bragg. (nou ja iets groter)

Dus dat hele stinkland verkopen. En van Nederland de Europese Guam maken. Iedereen Miljonair, Iedereen Amerikaan, Natuurlijk nadat eerst iedereen door de NSA gescreend is. Zij die niet door de test komen enkele reis guantanamo.

de rest kan de rest avn zijn leven lekker popcorn eten en mooie vliegtuigen spotten.

superjan | 29-07-05 | 19:37

@ shevek,en dit is de voorzitter die deze kul doorgeeft aan de moskee, die het op hun beurt weer doorgeven aan............
Die Naseem is zeg maar wat CNN voor de Amerikanen is

Apollo | 29-07-05 | 19:34

WTF?
WTF?
Blair en vertrouwen.
1 woord.
massavernietigingswapens.
waar?
niks disussie ten einde, tenzij je ze nu aanwijst. bel Blair maar ff.

pirke | 29-07-05 | 19:34

@Van der F

Hier een definitie van Sjeik Najih Ibrahim ibn Abdullah:

Dhimmie: Niet moslims die leven in moslimlanden en instemmen om de djizja (hoofdelijke belasting) te betalen in ruil voor bescherming en veiligheid, en om onderworpen te worden aan de islamitsche wet.

Je betaalt als Dhimmie in een moslimland protectiegeld. Net zoals bijvoorbeeld chinezen dat doen om ervoor te zorgen dat hun maffia hun zaak niet gaan verbouwen. Volgens mij kunnen alleen joden en christenen aanspraak maken op de dhimmiestatus. De rest moet zich bekeren tot de islam of wordt over de kling gejaagd.

Barbapoeppa | 29-07-05 | 19:33

Uit de VK:

Politici, onder wie enkele moslimparlementariërs, hebben gisteren aangedrongen op het ontslag van de voorzitter van de centrale moskee in Birmingham, Mohammed Naseem. Naseem had woensdag na de arrestatie van Yasin Hassan Omar, een van de daders van de mislukte zelfmoordaanslag, gezegd dat de ?regering niet kan worden vertrouwd?.

Omar werd in de nacht van dinsdag op woensdag in Birmingham aangehouden na een vechtpartij. Naseem zei dat er geen excuus is voor aanslagen, maar stelde dat Tony Blair niet kon worden vertrouwd over Irak. Hij trok ook het bestaan van Al Qa?ida in twijfel. ?De moslims in de wereld kennen die organisatie niet. De enige informatie is afkomstig van de CIA. En die staat niet bekend vanwege zijn waarheidsgetrouwe informatie.? Ook de conclusie dat moslims achter de aanslagen in Londen zaten noemde hij voorbarig.

Naseem staat bekend als een van de invloedrijkste moslimleiders in Birmingham. Hij is bestuurslid van talrijke belangrijke moslimorganisaties, waaronder de centrale moskee.

En met dit soort tuig moeten we de multi-kul samenleving vorm geven. Tuurlijk, moslims doen nooit iets verkeerd en het is altijd de schuld van anderen.

Het multiculturele experiment is mislukt. De discussie is ten einde. Aanpassen of oprotten.

shevek | 29-07-05 | 19:29

eva@ bevalt niet hier dus maak je daar maar geen ilusies over. lol

ar_de_b | 29-07-05 | 19:25

Brusselmans, en met u velen, wederom gaat geloof voor ervaring en verwerp je gebeurtenissen voor je de informatie van beide kanten gelezen hebt. wat denk jij, dat niemend iets leert van de geschiedenis? het zijn alleen degenen met de meeste macht, olie, knaken, misplaatst idee van wereldorde en bravoure die daar misbruik van maken en het voor de rest van de wereld verzieken door de ultieme gelegenheid te creëren om met volledige instemming van alle slecht geïnformeerden (laat dat geïnformeerd zijn nou net een voorwaarde voor ware democratie zijn) hun model toe te passen, nee, met bommen door de strot te knallen... van gerede twijfel (nog zo'n mooie amerikaansche juryrechtspraak voorwaarde, zou jou moeten aanspreken) van anderen, die toevallig iets verder denken en geloven dat dat niet de manier is - zij hebben niets anders dan woorden om hun ideeën toe te lichten, minder middelen en dank god minder neigingen om daarvoor bommen in te zetten, de RAF was al erg genoeg - weiger je kennis te nemen. jammer.

pirke | 29-07-05 | 19:19

Dag Des Oordeels...
.
Tjee, maar wat heeft het dan nog voor zin om hard te werken?
.
Ik kan beter de hele dag gaan internetten en een uitkering trekken!

Eva75 | 29-07-05 | 19:17

@brusselmans; Je kletst nog steeds en je geeft geen antwoord op mijn vragen.
Ik zeg helemaal niet wat "de Amerikanen" moeten doen.
Ik zeg alleen dat ik mijn twijfels heb over het verhaal wat wij voorgeschoteld kregen na 9/11. Zo moeilijk is begrijpend lezen toch niet?
Dat je daarnaast meent je wederom totaal onzinnig verhaal te moeten ondersteunen met termen als "de onnozelheid straalt ervanaf" "wereldverbeteraar"en "rupsjesnooitgenoeg" zegt meer over het feit dat jij geen argumenten hebt dan het gebrek aan argumenten aan mijn kant.
Heb je dat nou echt nodig om je een grote vent te voelen?

Verder ben ik geen Anti-Amerikaan, ik heb niks met het huidige belied wat ze voeren maar dat is iets heel anders en zelfds dat heb je me nu niet horen zeggen omdat het daar niet omgaat.
Ik heb het ook niet gehad over een joodscomplot.
Als je had opgelet had je sowieso kunnen weten dat ik dingen nooit een volk of compleet land verwijt.
Hou gewoon je mond als je niks te vertellen hebt, zou je verbazen hoeveel mensen de rust zullen waarderen.

Thygros | 29-07-05 | 19:16

Thygros is ten prooi gevallen aan de georganiseerde des-informatie, onderdeel van de jihaad.
(lees eens wat hadith's er op na, dit is een gerechtvaardigd strijdwapen, strooi de vijand zand in de ogen, fluister hem zaken in die hem verwarren)
Meneer de Moskee leider in Londen loopt rustig met droge ogen aan de media te verkondigen dat hij het allemaal heel erg vind.
Om binnenshuis vervolgens door te gaan met oproep tot de gewapende strijd en de martelaren te gedenken.
Je begint al een aardige dhimmy te worden Thygros, maar vergeet niet dat jij van een hoge toren head down gaat als het aan de aanhangers van de Umma ligt.
www.nationalreview.com/comment/comment...

vander F | 29-07-05 | 19:10

all rights waved for this foto by me,
use at your discretion

Return of the Beasjt | 29-07-05 | 19:09

@Matamores
zie comment lay--z 29-07-05 @ 17:19

Mazzel | 29-07-05 | 19:09

@RotB
Denk jij dat Nederland iets oplevert met die resterende inhoud?

Mike in het zwart | 29-07-05 | 19:08

Jongens wat zitten jullie toch te klagen dat meneer de Winter er vandoor gaat. Hij heeft het goed bekeken. Ik heb alvast een nuclearproof schuilkelder met glasvezel verbinding klaarstaan, beschermd met gatling guns aan de buitenkant en voor de ware liefhebber heb ik ook een flammenwerpert klaar staan voor de deur van mijn schuilkeldert. Maar ehhh ik mis nog gezelschap, er zijn nog 5 plaatjes vrij

Matamores de Derde | 29-07-05 | 19:02

@geenorama
waarschijnlijk de ETA.

Mazzel | 29-07-05 | 18:56

@thygros
Nederland kan zelf ook informatie verkrijgen, daar heeft de NL regering in principe de USA niet voor nodig. Verder kon de NL regering wiegeren deel te nemen, zelfs na de eventuele verstrekte amerikaanse info.

@Barry wat jij schrijft is een contradictie in termino.

LdW klaagde TvG niet aan wegens kritiek op Israel.

Mazzel | 29-07-05 | 18:55

Hey Barry, ga es dood. (En die ander ook.)

shevek | 29-07-05 | 18:55

//off-topic
Volgens BBC World zijn er zojuist twee bommen afgegaan in Spanje.

geenorama | 29-07-05 | 18:54

@ Thygros

Zolang jij in je opperste staat van rechtvaardigheid denkt te kunnen bepalen wat Amerikanen moeten doen na 9/11 straalt de onnozelheid van je bijdrages af.

Denk je nu werkelijk dat de US ook maar iets aantrekken van wat de vastgeroeste regenten in Europa over 9/11 te melden hebben?

In Europa wordt met droge ogen meineed gepleegd voor onafhankelijke onderzoekscommissies. De deliquent komt er meestal mee weg e.e.a. "niet te herinneren" waarna de publieke opinie zich weer opmaakt voor de volgende selectieve verontwaardiging

Ik moet altijd lachen wanneer de zoveelste wakkere wereldverbeteraar het grote geheim achter het Joods complot weet te ontrafelen. Met 9/11 is het al niet anders.

Dat de de haat tegen Amerika er diep zit ingebakken mag inmiddels geen verassing meer zijn. De morele plicht die vele rupsjes nooitgenoeg voelen de grote vijand in het Westen te betrappen op haar duivelse inborst doet een beetje dom aan gezien al die andere nare dingen die plaatsvinden op deze planeet.

Brusselmans | 29-07-05 | 18:54

"Wat je ook van de man vind, hij is een voorstander van het vrije woord," schreef een onnozelaar hierboven. Het vrije woord geldt volgens De Winter alleen voor hemzelf en andere verblinde Israel-adepten en moslimhaters. Enige kritiek op hem of zijn heilstaat en je bent een antisemiet, vraag dat maar aan wijlen Theo van Gogh, die door hem werd aangeklaagd met het doel Van Gogh het zwijgen op te leggen. (De Winter probeerde via de rechter te bewerkstelligen wat Bouyeri eigenhandig voor elkaar kreeg. Zijn middel was legitiem maar zijn doel hetzelfde als die van M.B: Van Gogh de mond snoeren.) Deze paranoide holocaustmisbruiker heeft nog nooit iets toegevoegd aan welke discussie dan ook in Nederland. Laat hem lekker in de VS vertellen wie er wel en niet recht op vrije meningsuiting horen te hebben.

Barry (die andere) | 29-07-05 | 18:49

Leon heeft altijd gelijk.......

exarchos | 29-07-05 | 18:49

@mazzel: maar wel op basis van informatie die de amerikanen ons boden. Als ik al dusdanig veel twijfels bij 9/11 heb via vrij verkrijgbare info dan zou onze regering die toch nog meer moeten hebben gehad. Ik wil wel eens weten wat Bush tegen balkie heeft gezegd tijdens het ontbijt.

@lange neus: Nee hoor, maar hoor graag feiten en als ik feiten hoor die niet kloppen met wat ik eerder heb gehoord ga ik twijfelen en nog een keer nadenken. Bij 9/11 twijfel ik heel erg. Al is het maar omdat het nooit is opge-eist, alsof een AQ daar niet trots op zou zijn ofzo, maar wel van de dakken willen roepen dat er nog geen 60 doden in engeland zijn dankzij hun "werk"

Thygros | 29-07-05 | 18:48

Leon heeft natuurlijk wel enorm gelijk.

Dr. R. Clavan | 29-07-05 | 18:47

@Thygros> Jij bent van de complottheorieen?
- We zijn nooit op de maan geland
- Er is een UFO gecrashed bij Roswell
- 11 September is geregeld door Bush
- Er zijn geen problemen met Marokkanen in Nederland
- Kennedy is vermoord door de CIA

Ik vind het altijd een beetje zweverig.

Lange Neus | 29-07-05 | 18:43

@Return of the Beasjt 29-07-05 @ 18:32

zet nederland ff op e-bay, eens kijken wat er geboden wordt.

@manna, goed weekend

@Thygros, de amerikanen hebben Nederland nergens ingestort. De nederlandse regering heeft geheel vrijblijvend hulp aangeboden.

Mazzel | 29-07-05 | 18:42

The Free West, bam, last line of defence ;)

De Winter kicks ass

F1RTEEN | 29-07-05 | 18:37

@Brusselmans: Wat blaat je toch weer een onzin, alles wat je nu beweert heb je mij nooit horen zeggen... Het zoveelste staaltje goedkope retoriek waar geen hond verder wat aan heeft.
Nee ik ben niet in de US geweest, moet dat om te twijfelen aan wat er gebeurd is op 9/11?
De reden waarom ik achter een onafhankelijk onderzoek van de EU zou staan is omdat die Amerikanen ons mede met een beroep op 9/11 in twee oorlogen hebben gestort, in Irak en in Afghanistan. Ik persoonlijk vind het prettig als dat soort dingen gebeuren op basis van de info die wij hebben.
Jij vind blijkbaar dat je dat ook kunt beoordelen als je twee maanden op vakantie bent geweest in om maar wat te noemen San fransisco.
Als je twijfelt aan hetgeen ik zeg kom dan met feiten of aanwijzngen.
Slap niks zeggend gezeur ken ik ondertussen wel van je. wat dat betreft is je naam hier goed gekozen, je lijkt Brussel wel.

Thygros | 29-07-05 | 18:33

Ach, jullie gaan ook nog wel verhuizen. Heel Nederland is naar de kanker. "Wij" zijn racisten, maar de instromende hordes zijn o zo lief en oooo zooooo zielig. Ga lekker door met je eigen graf graven. Of nee. GRAAF! En het land gaat luctor of niet gewoon ten onder. Voordeel is dat die instroom dan gelijk verzuipt. Prik de dijken door! Herstel de waterlinies!
Meer kunnen/willen jullie toch niet.
Was gewoon net als in de omringende landen de discussie aangegaan.
Waar ik nu nog het hardst om lach is dat niet die moslims of surinamers of wie dan ook het land naar te gronde richt, maar dat de vernietiging van binnenuit komt door die zogenaamd "bewogen mensen".
Maar ach, zolang dat soort vage "Vrankrijk-bewoners" onderdak bieden aan ETA terroristen en fijn graancirkels trapt (hoe bedoel je "correct" bezig zijn, graan vertrappen terwijl de halve 3e wereld verhongert en maar lullen over "contact maken")

Leuk ook dat geremigreerden in grote getalen direct per omgaande nederland weer verlaten. Niks niets "thuis komen".
Zien wat er gebeurd en zien dat er niets van nederland over is.
Verkoop dat land als natie in geheel, keer uit aan de bevolking en iedereen kan lekker elders opnieuw beginnen in een betere omgeveing.
En dan zoeken al die "nieuwkomers" het maar lekker onderling uit in de door hun aangeschafte polder.
Voor iedereen het beste.
Gewoon dat land in de uitverkoop doen voor het echt niets meer waard is.
PS hier kost benzine maar 89 cent de liter
:PPPPPPPPPPPPPPP

Return of the Beasjt | 29-07-05 | 18:32

@mazzel

excuus. was slechte humor. bijna weekend... :-)

manna | 29-07-05 | 18:29

@ Thygros

Zoals je een Amerikaans onderzoek op de moord van Van Gogh ook zou toejuichen?

Hoe nobel dat je geen vage verhalen accepteert, maar de onderste steen boven wilt hebben.

Kun je in je niet te stuiten drift naar "de waarheid" ook even achter de Watergate dossiers, de moordenaar van Kennedy en de ins en outs van de Bermuda driehoek aangaan?

Aan alles is te merken dat je nog nimmer in de US bent geweest. Je misplaatste grootheidswaanzin doet een beetje treurig aan..

Brusselmans | 29-07-05 | 18:24

@mazzel

weet je zeker dat tabel "Aandeel hoogopgeleiden van 25–64 jaar naar herkomst" geen ABSOLUTE aantallen zijn!?!?!?

manna | 29-07-05 | 18:21

@Don: zal hem later effe lezen, vind hem nogal onoverzichtelijk. Maar zolang er op alle vragen geen afdoende antwoord is gegeven en ik geen bewijs heb gezien laat ik alle opties open. Daarom ga ik er ook telkens op door, ik wil weten wat er gebeurd is, geen vage verhalen. Ik zou een onafhankelijk onderzoek door de EU toejuigen.

Thygros | 29-07-05 | 18:18

@thygros & @don

krijg hoofdpijn van die ellenlange engelse sites. nergens een korte samenvatting te vinden?

manna | 29-07-05 | 18:17

Stuur Leon maar samen met Albert W. naar Afghanistan...*Dag en zwaai zwaai*

Op apegape! | 29-07-05 | 18:15

@Igorus 29-07-05 @ 18:05
dat is een winst voor de Joden.

Mazzel | 29-07-05 | 18:09

@Thygros
weer zo'n link die niets dan vragen oproept, de enige essentiele vraag is waar flight X (77) is gebleven. De trechter der complot-theorieën is verstopt.
inn.globalfreepress.com/modules/news/a...

Don Quichote | 29-07-05 | 18:06

Ik verwacht ook een aanslag met atoomwapens voor 2010. Jullie zullen zien dat De Winter gelijk heeft en dat terwijl ik zelden eens ben met Joden.

Igorus | 29-07-05 | 18:05

@willem3
marokkanen zijn niet eng, extremisten wel.

Mazzel | 29-07-05 | 18:04

@Donkerdoorn
Inderdaad een schande dat Leon de Winter de wereld bekijkt door een gekleurde joodse bril.

Mazzel | 29-07-05 | 18:03

@ Mazzel
Ja eng he, Marokkanen?
De Mazzel...

WillemIII | 29-07-05 | 18:02

Hoewel er tussen De Winter's analyse van extreem Islamisme geen speld te krijgen is, helpt hij zn stukjes iedere keer weer om zeep door de gekleurde (Joodse) bril waarmee hij de wereld bekijkt. Wederom jammer....

En hij trouwens groot gelijk om naar de US te verkassen. Als de economie hier straks in elkaar flikkert zijn we behoorlijk aan de Moren overgeleverd.

DonkerDoorn | 29-07-05 | 17:58

Laat hem maar wegblijven, hebben we niet nodig zo'n meneer naar mijn mening.

Xaio | 29-07-05 | 17:53

@Thygros. Zo ken ik er nog een. Volgens "ooggetuigen" vluchtten er honderderden Joden uit Moskou de dag voordat Duitsland Rusland aanviel.

BASinnic | 29-07-05 | 17:49

leon is wel cool naarwat ik van hem hoort.
Dat de palestijnse zaak een drama is waar de meeste honden geen brood van lusten.
het is geen palestijnse zaak maar een moslimzaak van de arabische naties tegen joden. israel dus.
Hier in nederland zitten te veel pseudo wetenschappers die denken dat ze weten hoe zaken in elkaar zitten.
Als sharon in eugustus teruggetrokken is uit gaza ,zullen ze nog terugverlangen naar israel,als hamas de boel verneukt daar.

ar_de_b | 29-07-05 | 17:48

@don: nee hoor heb er nog wel meer maar dit vind ik zelf de meest serieuze en overtuigende

Thygros | 29-07-05 | 17:48

@.Thygros, niet weer hè,
uitgemolken tot en met. Links nodig?

Don Quichote | 29-07-05 | 17:44

@bassinnic: Wat erg wrang is als je weet dat de Amerikanen al lang op de hoogte waren van de aanval op Pearl Harbor, maar deze lieten plaatsvinden om de wereld te kunnen laten zien hoe slagvaardig en gewelddadig ze zijn.......

Thygros | 29-07-05 | 17:44

Sorry, maar opgeruimd staat netjes. Ik denk dat de paranoia in zijn hoofd is geschoten....

deserteur | 29-07-05 | 17:44

@JBD: waar dan en neem je dat serieus?

Leon gaat dus ondergronds vast in winterslaap, terwijl er een potentieel standbeeld ter nagedachtenis in zicht is, vreemd.

Don Quichote | 29-07-05 | 17:42

@BASinnic, en ik ben daar blij om. Anders was mijn vader in een jappenkamp omgekomen met zijn hele familie en had ik hier niet kunnen loggen.

wib-o-flex | 29-07-05 | 17:41

@jdb: Nee je hebt helemaal gelijk, omdat Bin Laden het toejuigte hoef je de ware schuldige van 9/11 niet te zoeken, dan bombardeer je gewoon Afghanistan om die verrekte symphatisant uit te schakelen.

Bij de aanslagen in Madrid was er direct een spoor in welke richting de daders moetsen worden gezocht, net als in London, In beide gevallen zijn die aanslagen ook opge-eist... 9/11 is nooit serieus opge-eist.
www.reopen911.org

Van mij mag Bin laden nog wel even blijven klappen en gaan ze eerst achter de echte daders aan.

Thygros | 29-07-05 | 17:40

@yes. En Amerikanen laten zich ook niet piepelen, zeg. Ik zag gisteren op de BRT dat Amerika na Pearl Harbour alle grote steden in Japan met brandbommen heeft bestookt. 100.000 doden. En wat doen wij? Na Srebrenica de polonaise lopen..

BASinnic | 29-07-05 | 17:35

@WillemIII 29-07-05 @ 17:25
Waarschijnlijk heedt Fleischbaum geknipt en geplakt van marokkaanse fora.

Mazzel | 29-07-05 | 17:30

//offtopic, of niet.
Muktar Said Ibrahim of een look a like gearresteerd in London. Het terreuralarm kan in NL worden opgeheven
//end offtopic.

Mazzel | 29-07-05 | 17:27

Ook in de Zomer is de Winter helemaal de bom.

DiagnosisTyphus | 29-07-05 | 17:26

Ik wil even reaguren op het volgende: ik zie de laatste dagen op dit weblog steeds meer mensen die twijfels oproepen rond de aanslagen van 9/11. Zij zeggen dat het maar de vraag is of de aanslagen zijn gepleegd door moslimterroristen. Ik wil daarop zeggen dat de reactie van Bin Laden destijds op de aanslagen in dit verband overduidelijk waren. Ook al zouden "zijn" mannen daar (misschien) niet verantwoordelijk voor zijn, hij juichte de aanslagen toe en verklaarde in meerdere videoboodschappen de oorlog aan het vrije westen. Bovendien feliciteerde hij zijn strijders die met de vliegtuigen ten onder waren gegaan.

JBD | 29-07-05 | 17:26

Zionistische propaganda?? Dat die de Winter een beetje extreem is en het allemaal niet zo scherp meer ziet heeft volgens mij niets met zionistische propaganda te maken. Zo'n zinnetje zegt dus meer over de de poster van dit bericht dan over de Winter; namelijk dat we hier met een extreem frusto-tje van doen hebben. Jammer hoor.

WillemIII | 29-07-05 | 17:25

Gaat Durlacher ook mee?
Typisch dat we niets van haar horen.

uh? | 29-07-05 | 17:23

@Bomberjack
dat 9/11 akkefietje daar heb ik ook iets van vernomen, het schijnt dat Osama Bin Laden eigenlijk Elvis is met een baard en jurk. psssst niet verder vetellen.

Mazzel | 29-07-05 | 17:23

Wat een reactie,s op de Winter N groen
schrijft in zijn boek de veraders zijn onder ons.Er is sins 40-45 weinig veranderd. Het verschil tussen Ned en Israelische mensen is dat Ned alles pikken,Joden lopen al die soepjurken onder de voet al worden ze omringd door
600 miljoen arabieren.

yes | 29-07-05 | 17:22

@Micheil de Ruyter van De Bruyne Ster:

De op z'n retour zijnde De Winter heeft nog eenmaal gestunt. Gun hem de aandacht. Overigens denk ik eerder dat de Amerikaanse lezermarkt meer met z'n vertrek te maken heeft dan een aanstaande Armageddon.

El Gouda | 29-07-05 | 17:20

LOL @ Lay --Z

Hopelijk kunnen de Telegraafjournalisten en diens Lognazi er ook om lachen..

Brusselmans | 29-07-05 | 17:20

@ . Bomber Jack -> 9/11 daar zaten moslims achter, daar kan je echt geen vraagtekens bij zetten hoor. ze hebben nota bene alle foto's! mohammed atta?
.
ik vind het een zwaar overdreven log, en ik geloof niet dat de meeste reageerders het stuk goed hebben gelezen. hij gaat bv niet verhuizen maar een paar maanden in amerika wonen.
.
enfin, dat telegraafjournalisten niet van joden houden weten we al langer.

lay--z | 29-07-05 | 17:19

Ik vind het een gemis, Als schrijver zoog hij behoorlijk, maar hij had wel een prima mening... Kom ik ga hem eens succes wensen,

superjan | 29-07-05 | 17:19

Leon de Winter, was dat niet die extreem-linkse platenboef?

Maarja, er zit wel wat... in zijn pessimisme.

DonJoe | 29-07-05 | 17:19

Dat ie lekker een winterslaap gaat houden

Whoc@reZ | 29-07-05 | 17:17

@Zeurders:
Dat proberen we al decennia en 'ze' vinden ons terecht nog watteriger dan watjes en schijten boven op onze kop. Hellupt niet zo dat knuffelen....

Rest In Privacy | 29-07-05 | 17:13

Het gaat niet goed met Leon, hij ziet er ook slecht uit op die foto. Wat het verhaal betreft een typisch "de Winter" stukje. Vlagen van redelijke analyses en dan vervolgens volledig "over de top" doorgaan. Het belangijkste manko, hij is te zeker van zijn zaak. Met name rondom 9/11 zijn zo veel onduidelijkheden, dat het nog maar zeer de vraag is ofdat de moslims hier achter gezeten hebben. Verder generaliseerd hij veel te veel wat moslims betreft. Naja hopelijk gaat het in USA beter met hem.

Bomber Jack | 29-07-05 | 17:12

Veel succes in de States Leon! Ongetwijfeld dat je daar wat makkelijker over straat kan als criticus en opiniemaker. Ben benieuwd wanneer de volgende vrije denker dit land ontvlucht...

Rest In Privacy | 29-07-05 | 17:12

En zo verlaten de laatsten van dat schitterende ras de oude wereld naar de vrije landen in het Westen...

Dr. Faustus | 29-07-05 | 17:08

Iedereen die het land moedwillig heeft verlaten, moet voortaan zijn kop houden over Nederland. Ik hoop het dan ook niet meer aan te treffen als onderwerp in zijn nieuwe, steenkoolengelstalige columns. (Dit geldt overigens ook voor Gerrit Komrij.)
Verder moet ik toegeven hij vreemd genoeg best wel vaak een punt had met zijn online Elsevier leesvoer...

knutsel | 29-07-05 | 17:08

Misschien gaat ie alleen overwinteren?

Thygros | 29-07-05 | 17:04

-weggejorist-

Nikkelen_Nelis | 29-07-05 | 17:03

Hop, weer een bange schijtert opgezouten.
Als we de allochtonen nog even goed knuffelen, dan zijn zij toch ook lief voor ons en komt alles goed?

Zeurders | 29-07-05 | 17:02

@Brusselmans,
Links roept nu al jaren dat zij de underdog zijn. Het jammere is, dat door dat geroep iedereen het ook gelooft.

Mazzel | 29-07-05 | 17:02

Als ie zijn nieuwe weblog dan maar wat beter up to date houdt dan het weblog dat hij bij de elsevier had. Dit werd de laatste tijd maar eens in de twee weken ververst.

Qua inhoud mag ik hem wel, lekker kritisch en lichtelelijk provocerend.

10SC-star | 29-07-05 | 17:00

Het is een kwestie van tijd...

Lange Neus | 29-07-05 | 16:59

podverdomme zouden wij op traningsvakantie gaan worden we gelijk van de weg geplukt
REIBURG IN BREISGAU - De Duitse politie heeft vrijdag een Nederlandse camper van de snelweg gehaald die 540 kilo zwaarder was dan toegestaan.

De camper zat stampvol met vier personen, vier loodzware sporttassen, een opblaasbare rubberboot met motor, een rijkelijke gevulde grote koelkast, een grote voortent met stangen en veel andere vakantieattributen.

hans_1975 | 29-07-05 | 16:59

In de US hebben rechtse schenenschoppers nu eenmaal de beschikking over dezelfde bescherming als ieder ander.

Hoe anders in ons aller Nederland waar deze bescherming alleen blijkt te gelden voor progressieve lieden, hoe abject hun meninkjes, schrijfeltjes en publicaties ook zijn..

Lucas, opgelucht?

Brusselmans | 29-07-05 | 16:59

Tsja ook bij geenstijl worden de stukjes soms overschaduwd door tiepfouten en vergeten woorden .......

en WtF is die gozert

GunJah | 29-07-05 | 16:56

De toekomst zal leren of Leon de Winter gelijk heeft.

Barbapoeppa | 29-07-05 | 16:56

Als alle Extremisten nou eens zouden verhuizen !

NoClass24 | 29-07-05 | 16:54

Wha als ik zo die woninkies zie(wel romantisch btw)wordt Meneer de winter de Goblin in Lord of the things-4 "onverwachts"toch uit komt.

StyleTTo | 29-07-05 | 16:54

Nu Gretta Duisenberg nog weg en het staat weer 1-1..

Brusselmans | 29-07-05 | 16:53

Weer een woordvoerder van het vrije woord verdwenen uit Nederland. Gelukkig nog niet gestopt mrt roken.

Mazzel | 29-07-05 | 16:52

Ik mis de woorden "geplaatst" en "jaar"

Verder zal ik de man niet missen, past ie wel op voor patriotische gewapende Amerikanen die hem als allochtoon zien?

Thygros | 29-07-05 | 16:52

Opgetieft staat netjes.

auldslapper | 29-07-05 | 16:49

@da wizard
Kernachtige conclusie.

zweefvlieger | 29-07-05 | 16:49

Onopvallende woning? Dit is gewoon een Hobbit huis, Beste Gandalf!

Dol op Post | 29-07-05 | 16:48

Is dat weblog niet hetzelfde als die van Ertan?
Fuck zeg!

Dikke tieten | 29-07-05 | 16:47

Die Leon ziet het aardig duidelijk.

typo's: nadat = na / over twee = over twee jaar (?).

kezie | 29-07-05 | 16:46

Leon schrijft wel beter dan Fleischbaum

bootvis | 29-07-05 | 16:46

dit is de eerste!!

ed.. | 29-07-05 | 16:43

Wil niet zeiken, maar zitten wel erg veel Tijpfouten in het stukje......;) Verder ben ik ook overtuigd van een Moslim overname binnen vijf jaar..

BlueLagoon | 29-07-05 | 16:42

Leon de wie???

Béééééééh | 29-07-05 | 16:42

mooi huisje hoor moet ik toch maar mijn amsterdamse diamantjes verkopen

hans_1975 | 29-07-05 | 16:41

Marokanen hebben ze, Turken hebben ze, en nu hebben de Joden er ook eentje...

da wizard | 29-07-05 | 16:40

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen