Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lucas waarschuwt voor Geert

Vaag links lullen, rechts vullen...Brusselmans opende gisteravond het debat, onze LucasdeLinkseLul wil hierbij toch graag even wat kanttekeningen plaatsen. Het moge geen geheim zijn dat Lucas weinig op heeft met Geert Wilders. Volgens het linkse geweten van GeenStijl probeert onze gesoigneerde Limburger alles wat met de islam te maken heeft te demoniseren. Wat dat betreft is hij het roerend met Geert Mak eens: Wilders is een handelaar in angst...


Geert draaft door

Het potentieel bedreigde Nederland lijdt momenteel zwaar onder de afwezigheid van enige vorm van leiderschap. Het begint er op te lijken dat Amsterdam eerst eens aan gort geblazen moet worden voordat er actie wordt ondernomen. Achteraf kan Balkenende altijd nog zeggen: 'van bussen en metro’s blijf je af.'

Maar wij hebben Geert Wilders. Na tijden van stilte laat deze Audi-TT rijder weer van zich horen. Afgelopen vrijdag poogde deze Pim-met-haar het fikkie weer eens flink aan te wakkeren. 'Einde aan tolerantie voor moslims' was zijn boodschap.

In een ingezonden brief van bijna een halve pagina poogde meneer Wilders alles wat met de islam te maken heeft te demoniseren. Zo heeft de burger volgens Geert 'niet alleen te lijden onder moslimextremisme, maar ook onder huiselijk geweld, eerwraak en uitkeringsafhankelijkheid' (het hebben van een uitkering is blijkbaar een misdaad). Verder orakelt hij: 'De omgang met de islam en moslims moet minder vrijblijvend worden.'

Waarna een soort actieplan volgt: verbod op immigratie, verbod op bouw van megalomane moskeeën, keiharde aanpak van criminaliteit (vooral moslims zijn crimineel natuurlijk) en een denaturalisatiedag in plaats van een naturalisatiedag is wat we nodig hebben! Het pamflet eindigt met: 'we moeten laten zien wie de baas is in Nederland!'

Een dergelijk einde is al even verrassend als het einde van de laatste Harry Potter. Wel verrassend is Wilders' openheid van zaken. Zei hij eerder nog 'alleen tegen excessen van de islam te zijn', dankzij de aanslagen durft hij voor zijn ware aard uit te komen. Geert blijkt een onvervalste islamofoob en vaart mee op de stroom van woede en wraakgevoelens die bij zovelen leven.

Geert Wilders handelt in angst zoals zijn naamgenoot Geert Mak al eens analyseerde. Geert Wilders grossiert in woede maar komt met onbegrijpelijke oplossingen. Een verbod op de bouw van grote moskeeën en een verbod op moslim-immigratie lijkt meer op een onderhandelingsstrategie voor een Geert Wilders-Michiel Smit- coalitie dan op een serieus beleid. Het is retoriek ver beneden de menselijke maat en doet onze vrije op joods-christenlijke relgie gestoelde democratie uiteindelijk meer kwaad dan goed.

Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren van bevolkingsgroepen. Juist die criminalisering, die haat en schier eindeloze verdachtmaking van alles wat moslim lijkt biedt de voedinsgbodem, brandstof en ontsteking van religieus terrorisme bij de gefrustreerde jongeren.

Een duidelijk en repressief beleid is zeker nodig, maar een ongefundeerde hetze is precies wat de terrorist wil. Wie uitsluitend naar hoofddoekjes en moskeeën staart kan onmogelijk waakzaam zijn wanneer een onzichtbare vijand de samenleving ondermijnt.

Lucasdelinkselul

Reaguursels

Inloggen

Wilders is a nutcase.
Een huichelachtige opportunist en een lafaard die zeker niet met oplossingen komt voor ons NL. Gebrek aan sterke politieke leiders maakt dat dit soort hyena's zich aandienen in de politiek.
Oprotten met die g@st

HaRRyNak | 28-07-05 | 20:04

@Pannie: HEt maakt mij helemaal niet uit WAAR ik naar toega (Nieuw-Zeeland was alleen maar een voorbeeld), als ik maar heel ver van die kloothommel en overige gelijkgestemde kloothommels verwijderd ben.

mina | 27-07-05 | 16:55

@sluw ja kijk maar uit, voor je het weet gaan de moslims met miljoenen tegelijk de gaskamers in.
Gelukkig blijf jij scherp!

Pannie | 27-07-05 | 11:49


Wat Geert doet verschilt niet veel met wat Hitler deed aan de begin van zijn politieke carriere: een minderheid de schuld geven en proberen te onderdrukken.

sluw maar stijlloos | 27-07-05 | 11:42

Mina daar kom jij niet in.

Pannie | 27-07-05 | 10:44

Als Geert Wilders ooit verkozen wordt, ga ik onmiddelijk emigreren naar Nieuw-Zeeland. Zal die vast blij mee zijn..

mina | 26-07-05 | 23:14

@ Lucas
*om het maar even tot je door te laten dringen zal ik de waarheid nog een keer posten.*

@ Lucas
Lucas, je laat weer een typisch Linkse gedachtegang zien.
Heerlijk politiek correct, maar wel het hoofd 1.50 meter in het zand.
-
Lucas, bedenk dat er maar heel weinig fundamentalistische Moslims zijn, nog minder echt geïntegreerde maar heel veel "grijze" Moslims.
Met deze "grijzen" kan je alle kanten op.
Het zijn bv diegene die na een aanslag dingen zeggen als "dat hadden hij toch verdiend" of "Dan moet je ons Moslims maar niet beledigen".
"Grijzen" worden door links NL steevast als "geïntegreerd" gezien, want anders klopt het linkse plaatje van het integratie beleid niet meer.
Dat vrijwel geen enkele "grijze" ook maar enige interesse heeft in de cultuur van het gastland wordt doodgezwegen.
-
Lucas, bedenk dat veel aanslagen worden gedaan door deze "grijzen"
Atta, die het WTC binnenvloog, studeerde in Hamburg en werd beschouwd als geïntegreerd.
Hij, noch zijn maatjes, waren domme kamelenhoeders ergens uit de Sahara.
Aanslag in Londen... waren in UK geboren en getogen, ook hier weer geen schuimbekkende fanaten.
-
Merk op dat het, zoals ik al vele malen geschreven heb, een geloofskwestie is en niets met een nationaliteit te maken heeft.
Al deze mensen hadden verschillende nationaliteiten !
-
Alle Moslims roepen in koor dat het maar om een "paar" fundamentalisten gaat.
In de hele wereld moeten miljarden per week worden gespendeerd om de wereldgemeenschap te beveiligen tegen één groep, namelijk de Moslims.
Of denk jij dat al deze beveiligingen zijn tegen geflipte Oost Tibentaanse monniken ?
Dus wat is hun definitie van "een paar" ?
-
De Moslims zijn bezig met een wereld verovering. Geloof mij niet, maar vraag het de moslims zelf.
Als jouw z.g. "geïntegreerde" knuffelmoslim op het vrijdags gebed te horen krijgt dat hij zich op Amsterdam Centraal moet opblazen dan zal hij dat doen.
Imams hebben zeer veel macht, veel meer
dan de gemiddelde NL-er beseft.
Dus Lucas, als je "knuffel allochtoontje" geschoren en in een dikke jas nerveus rondloopt... rennen zo hard als je kan !
-
Wat Wilders zegt is geen bangmakerij, maar gewoon realisme.
Ik weet het, voor links knuffelend NL, mag je niets negatiefs zeggen over onze iets donkerder medelanders, maar probeer de realiteit eens onder ogen te zien.
Doet echt geen pijn... nog niet.
-
Ok, zo is deze post meer dan lang genoeg.

Met dank aan : . Moi 25-07-05 @ 22:43

F*ck | 26-07-05 | 16:31

@De Socialist: Als Wilders al discrimineert, dan is het op grond van religie en niet op basis van ras. Dus geen racisme. Ik denk dat als Wilders racist zou zijn, hij zich op grond van jouw post wellicht gediscrimineerd zou voelen, wat jij?

Trouwens, zullen we -als we toch bezig zijn - de telefoonlijnen bij de grens meteen doorsnijden?

Dank voor deze parodie op het Socialistisch gedachtengoed.

kezie | 26-07-05 | 15:39

Heel goed stuk van Lucas. Wilders is een ordinaire racist, die moslims hun wettelijk recht om hier te zijn poogt te ontzeggen.

Het wordt hoog tijd dat de strafrechter zijn beweging onder de loep gaat nemen en gaat verbieden.

Alle racisten de wereld uit, te beginnen uit Nederland!

De Socialist | 26-07-05 | 15:04

Ik deel de mening van wilders 100 %, zeker na de latste weken, al die bommen door die extremismen in die moslim wereld. Wij moeten in europe geen moslim extremisme, dus dat betekent moskeen en moslim scholen dicht. Er zijn ook geen katholieke of joodse protestantse etc.. scholen kerken in de arabische landen dat mag niet eens. Dan heb ik het nog niet eens over de denegrerende rol van de vrouw in die landen. Waar zijn nu trouwens die vrouwen emancipatie groepen? Ook die moeten zich strikt tegen het moslim geloof keren. Zou zeggen tegen alle moslim terug daar waar je vandaan komt. En anders zou ik meer geluiden van protest willen horen tegen dit extreem geweld, ook dat wordt nauwlijks gehoord, omdat ze de westerse sameleving allemaal veroordelen.

lara | 26-07-05 | 14:33

Beste Lucas,

Groeten uit Bos-en-Lommer-aan-Zee, Tanger. Perfect afgeschminkt die Wilders. Wat een goedkope retoriek met de diepgang van een papieren bootje. Goedkoop, goedkoper, Geert. Benepen Limburgs provincialisme van iemand die mij maar blijft denken aan zo'n Limburgse buutreedner die tijdens carnaval de dorpspolitiek ontleedt. Ben zelf in Marokko. Ik moet zeggen dat het er me niet tegenvalt. Het politieregiem is pittig en de straat minstens zo veilig als in Friesland. De medina van Tanger is gezellig en ik vind hier weinig terug van alle vooroordelen. Bos-en-Lommer en Kanaleneiland gedragen zich hier als Limburgse koorknaapjes. Bin Laden heb ik nog niet gezien, maar zal hem zeker namens Geert de Mozartkugel groeten. Dommer dan Geert tref ik ze hier in Tanger niet. Doortrekken die gek.

Starf*cker | 26-07-05 | 13:38

@Maraka

Hahaha, lol. Ik had ook al zo'n vermoeden. Wat een slappe hap, die brief van Wilders. Lijkt wel of een kind van 13 'm heeft geformuleerd.

kniebelknuistje | 26-07-05 | 12:51

Hoe naief kun je wezen Lucas. Wat er sinds 9/11, Fortuyn en de aanslagen in Europa tot op heden gebeurt is, heeft je kennelijk oogkleppen opgedaan.

superlutser | 26-07-05 | 12:50

@DT71

Interessant citaat. Betekent in ieder geval dat diegenen, die altijd zeggen dat de woede van de moslims is ontstaan door de oliepolitiek van het westen, geen gelijk hebben. Ze waren in 1899 al woedend. (Nooit aan getwijfeld overigens, volgens mij is woede de basisemotie van de moslim.)

Kniebel het seculiertje

kniebelknuistje | 26-07-05 | 12:48

@kezie Ik haak vooral in op 'de problemen in Nederland' en ik ga verder: Mensen die bijvoorbeeld in een fabriek op metaal staan te rammen, hebben een ander leven en komen andere problemen tegen dan mensen die dat op zich heel goed zouden kunnen, maar thuis zitten omdat ze vervangen zijn door een machine. Maar beiden kunnen in aanraking komen met onderzoeken en stellingnames over allochtonen. Ook al zouden allochtonen en autochtonen vrolijk en gebroederlijk samen op metaal kunnen rammen, is er iets wat hen daarin verhindert.

De Boogie Man | 26-07-05 | 12:10

@Rabarberke 26-07-05 @ 09:02 : Voor de duidelijkheid ; ik sprak over vervlogen tijden. Tegenwoordig is het 1 pot nat.

TM | 26-07-05 | 11:51

LUCAS IS GEERT WILDERS!

Maraka | 26-07-05 | 11:20

Die Audi TT's kunnen heel hard, vooral op de Autobahn...

sjonnie | 26-07-05 | 10:58

Wat een walgeluk stuk lucas. Hebben we eindelijk weer een groot ziener in onsch midden, denk jij dat je hem even kunt anaalyseren. Dankzij mensschen als jij gaat dit land ten onder. Wilders (mshh) verdient onsch aller steun en toewijding.

Dr. R. Clavan | 26-07-05 | 10:58

@boogie man: Het zou Wilders inderdaad roemen als hij deze groep afzonderlijk zou vermelden. Gezien de geringe participatie erin van niet-westerse allochtonen (taalunieversum.org/onderwijs/publicati...) vermoed ik dat Wilders dit (net als ik) over het hoofd heeft gezien. Ben het met je eens dat dit kwetsend kan zijn richting de groep die daadwerkelijk vrijwilligerswerk verricht. Gelukkig gebruikt Wilders het niet als solo-argument. Mijn doel was het als kenmerkend voorbeeld te gebruiken.

kezie | 26-07-05 | 10:50

@kezie Er zijn vrijwilligers die voor hun uitkering bijv. opaatjes en omaatjes in het zonnetje zetten, omdat hun eigen familie dat niet doet. Aan dit aantal uitkeringstrekkers wordt bijna nooit gedacht. Waar bijna ook nooit aan gedacht wordt, is dat elk bejaardentehuis wel een stembus heeft tijdens de verkiezingen, en dat de mensen die nauwelijks op straat kunnen rondlopen wel even het grootste deel van het electoraat vormen. Deze mensen voelen zich in het algemeen vrij nutteloos in de samenleving, maar zien wel 2 vandaag over de allochtonen lullen. Wijs dan nog maar eens een schuldige aan!

De Boogie Man | 26-07-05 | 10:22

Lucas gefeliciteerd. Je hebt meer comments dan Brusselmans, en daar was het toch om te doen. En dan mag je bij Brusselmans er nog je eigen comments aftrekken...

da wizard | 26-07-05 | 10:11

@Rabarbeke

Het lijken de moslimjongeren wel!!!!

FNV-lidaf | 26-07-05 | 10:08

LDLL: Waar zijn jouw oplossingen?
Wilders komt tenminste met oplossingen.

En hij draagt die oplossingen niet voor niks voor. De islam is een probleem. De mensen die deze ideologie aanhangen bedriegen de boel:

"Westerse" islamieten wonen nu in Dar-al-Harb: het huis van de oorlog/het land van de ongelovigen. Volgens een geschrift (Hadith) mogen deze islamieten zich kompleet aanpassen aan de westerse gebruiken teneinde als een blaadje aan een boom te veranderen en de er een islamitisch kalifaat van maken.

Ga maar na: Ik heb geen enkele 'goedgeaarde' moslim de aanslagen horen afkeuren. om toch een beetje bij te draaien, ontkennen ze gewoon dat de aanslagen gepleegd zijn door islamieten. Want dat doen 'vredelievende' islamieten niet.

Kijk bijvoorbeeld ook de waargebeurde film 'Not Without My Daughter' over het omslaan van islamieten.

Varreke | 26-07-05 | 09:58

Graag zou ik van Lucas een keer oplossingen en maatregelen horen ipv de gebruikelijke retoriek.

Lucifer | 26-07-05 | 09:52

Juist het geknuffel van types als lucas leidt tot excessen. De harde aanpak wordt immer geschuwd maar is de enige manier die werkt.

Lucifer | 26-07-05 | 09:49

Q:"Het is retoriek ver beneden de menselijke maat en doet onze vrije op joods-christenlijke relgie gestoelde democratie uiteindelijk meer kwaad dan goed."

Mag ik LdLL ff op wijzen dat er niks joods/cristelijks ten grondslag ligt aan onze huidige democratie, maar die eer komt de Grieken toe!
HN

HaRRyNak | 26-07-05 | 09:46

"Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren van bevolkingsgroepen."

Wat we niet moeten nalaten, is het beestje bij de naam noemen. Een voorbeeld: het hebben van een uitkering als je prima in staat bent om te werken is inderdaad misdadig. Iedereen weet dat dit scenario binnen 'bepaalde bevolkingsgroepen' net iets vaker voorkomt. Dat mag en moet gezegd worden. Natuurlijk legt Geert hier net wat meer nadruk op, om bankzittend Nederland in beweging te krijgen. Hem hiermee meteen in extreem-rechtse hoek te drukken, is niet origineel en incorrect. Je noemt zelf zijn voorganger al, die mede door dergelijke stigmatisering nu van de vruchtbare Italiaanse aarde geniet.

Terloops je verwijzing naar Geert's actieplan. Hier zet je het volgende tegenover: "Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken". Het zijn precies dit soort open deuren en in geen enkele vorm concrete acties die de 'geroemde' Nederlandse tolerantie (lees onverschilligheid) en overlegstructuur (lees angst om beslissingen te nemen) kenmerken.

kezie | 26-07-05 | 09:36

Wat Nederland nodig heeft, is een oud vrouwtje die een kopje thee een koekje aanbiedt en vraagt:"Wat is er gebeurd?"

De Boogie Man | 26-07-05 | 09:16

@fnv-lidaf

De onverschilligheid in deze maatschappij noopt mensen er nu eenmaal toe af en toe flink door te schieten op hun zoektocht naar identiteit die afwijkt van de identiteit van de arrogante middelmaat die in dit land zo ruimschoots vertegenwoordigd is.

Rabarberke | 26-07-05 | 09:13

@TM
"terwijl rechts de realiteit in het oog houdt"

Zou je een link willen pasten naar een beschrijving die realiteit?

Rabarberke | 26-07-05 | 09:02

@TM

Tja..... aan de andere kant... het idee van de zelfmaakbaarheid van de samenleving, waar LINKS altijd zo over verketterd werd, is juist wel heel erg populair nu.
Dus hoe realistische rechts is.... weet het niet. Maar hier een goed stukje uit het NRC. Ik vrees dat de theorien hier over onderwijs voor oplossing van d eproblemen (Zie KING of Contr) niet helemaal opgaan.

(copyright NRC)

Radicaal en incorrect
Door onze redacteur Ahmet Olgun
Docent Azghari: islamitische hbo?ers onkritisch
De toename van islamitische studenten in het hoger onderwijs geldt als teken van integratie. Ten onrechte, meent hbo-docent Azghari.
TILBURG, 19 JULI. Vroeger dook hij wel eens het café in met zijn islamitische, Marokkaanse studenten.
Tegenwoordig ziet hij steeds meer hoofddoeken en baarden in de schoolgangen en -banken.
Islamisering onder studenten is geen nieuws voor hem. ,,Het opmerkelijke is dat het vooral gaat om jongens en meisjes die hier geboren zijn??, vertelt hbo-docent Youssef Azghari (1971).
Azghari, Marokkaan van afkomst en geboren in het Rifgebergte waar de wortels van de meeste Marokkaanse migranten liggen, doceert aan de Avans Hogeschool in ?s-Hertogenbosch en Breda.
Hij geeft les op ,,snijvlakken van communicatie, cultuur en ethiek??. Onlangs verscheen zijn boek Cultuurbepaalde communicatie.
Waarden en belangen van passieve en actieve culturen.
Is het hoger onderwijs alert genoeg op radicale islamitische studenten, vroegen twee Kamerleden van de VVD vorige week aan het kabinet.
Moslimextremisten kunnen zo studenten werven voor de jihad, vrezen ze. Staatssecretaris Rutte (Onderwijs) wil met hogescholen en universiteiten over de veiligheidsrisico?s praten.
De islamisering speelde, hoewel in mindere mate, al toen Azghari zelf student was eind jaren tachtig, begin jaren negentig. ,,Het begon met enkele studenten die een eigen gebedsruimte wilden. Ze weigerden te bidden in de ruimte van de christelijke studenten, ze wilden per se een eigen studentenmoskee.
De islamisering op universiteiten en hogescholen was toen al gaande, alleen niemand zag het. Er was nog geen aandacht voor.??
Toen al liepen salafisten, strenge moslims die hun religie willen beleven zoals de tijdgenoten van de profeet Mohammed, rond op scholen.
Ze keken de andere kant op als een studente langsliep. Toen droegen ze nog geen baarden, dus waren ze niet als zodanig herkenbaar.
,,De laatste jaren nemen ze niet eens de moeite om hun opvattingen te verbergen, die willen ze maar al te graag laten zien.?? De moslimstudenten zijn ,,Hollandser?? geworden, meent Azghari.
,,Ze zijn tegenwoordig politiek incorrect en zeer direct, recht voor z?n raap. Iedereen moet horen en zien hoe ze denken en voelen.??
Azghari, die zichzelf omschrijft als een pragmatische moslim, schrijft de orthodoxe islam van sommige studenten toe aan een ideaalbeeld dat ze koesteren. Islamitische jongeren die in het Westen geboren zijn, hebben niet ervaren hoe praktisch moslims hun religie toepassen in hun dagelijks leven.
,,Daardoor schieten ze soms door in hun poging volgens de islam te leven.??

FNV-lidaf | 26-07-05 | 09:02

@doggystyle
Ik generaliseer niet, ik noem naast het gajes nog een andere groep, maar waarom zou je de moeite nemen om goed te lezen...

Rabarberke | 26-07-05 | 08:58

Links IS hier ook gewoon in de minderheid en om eerlijk te zijn zie ik ze daar ook het liefste, zij het met een maximale minderheid aan zetels. Om de balans te houden zeg maar. Want alhoewel iedereen van links tot rechts tegenwoordig wordt gevraagd om een strukturele onderbouwing van de plannen, is dat bij rechts meestal wat beter geregeld. Laat links maar lekker ideeen spuien en vergezichten tekenen over de ideale samenleving terwijl rechts de realiteit in het oog houdt. Dat heeft een tijd lang heel aardig gewerkt. Moet je natuurlijk geen fanatiekelingen aan beide kanten naar voren schuiven want dan zit je met dit kabinet...

TM | 26-07-05 | 08:55

Nee, voor 23.30 hield ik er mee op. Ik vind het wel vreemd dat de links zo in de minderheid was en ik heb het idee dat er wel veel stormfrontbezoekers kwamen buurten

FNV-lidaf | 26-07-05 | 08:51

@Nightwisher @08:42
Ja, maar wel oppassen hè, want als je het driemaal achter elkaar hardop uitspreekt staat de geest van die kale achter je met een strakke plassert.

Partagas | 26-07-05 | 08:50

@FNV-lidaf : Ach, linksgeaarde mensen he, dat levert reakties op. Af en toe net alsof je in een Pavlov-experiment bent verzeild geraakt. Ben jij trouwens gewoon doorgegaan met posten vannacht of zo? ;)

TM | 26-07-05 | 08:48

Ja.. Lucas heeft gewonnen. Lucas is toch een echte kijkcijferkanon

FNV-lidaf | 26-07-05 | 08:46

Brusselmans; 601 reakties, LucasdeLL; 775 reakties. Brusselmans - LucasdeLL: 0-1.

Ach jeetje, Godwin's Law again? Hoe lang heeft het geduurd voor Hitler er bij werd gehaald dit keer?

TM | 26-07-05 | 08:45

Lucas: ga jij eens even snel een boom knuffelen ofzo.

Nightwisher | 26-07-05 | 08:44

@fuckje,
het grappige is (of eigenlijk het trieste), dat dit KLEINE deel met hun rechterhand onze maatschappij bestrijdt, terwijl ze met hun linkerhand "kassa!" doen bij de uitkeringsinstanties en subsidieruiven van diezelfde maatschappij. Wees dan consequent. Verover Ameland en bouw daar je vesting.

BASinnic | 26-07-05 | 08:44

Misschien moeten we Aboutaleb, wethouder te Amsterdam, maar eens uitnodigen om een keertje een paar uurtjes vrij te maken voor de dagelijkse welles-nietes moslim-discussies hier op Geen Stijl.
Hopelijk gaat het volgende topic over ei-omkatters of zo want deze discussie levert niet echt veel op

FNV-lidaf | 26-07-05 | 08:43

Daar gaan we weer. "Demoniseren" dat is toch wel een f*cking toverwoord hoor.

Nightwisher | 26-07-05 | 08:42

@fuckje

Jij hebt het niet over alle moslims, maar om het fascisme er maar even bij te betrekken. Want in essentie is moslim fundamentalisme gelijk aan fascisme; in Duitsland waren ook veel Duitsers tegen Hitler en zijn fascisme. Toch was er niemand die iets deed om hem tegen te houden. Ze vonden het óf wel best, óf ze durfden niets te doen. Als de ontwikkelingen in het huidige tempo doorgaat zullen extremistische en gematigde moslims eenzelfde ontwikkeling doormaken.

Contino | 26-07-05 | 08:41

@neuzel

Wat is dat voor loze conclusie?
Ik heb al 5 jaar voor Fortuyn ingezien dat Nederland verkeerd bezig was. De Moslim en Westerse cultuur gaan niet samen. De eerste wil en zal zijn cultuur trachten op te leggen. En als jij je ogen een beetje had open gehouden de afgelopen 15 jaar, dan heb je gezien dat de Westerse cultuur beetje bij beetje heeft moeten inleveren. En dit zal niet ophouden tot alles is ingeleverd.

Contino | 26-07-05 | 08:38

@neuzel;
De voorspellingen worden anders aardig bewaarheid. Tot nu toe laten demografische cijfers zien dat Europa in 2050 voor de meerderheid uit moslims zal bestaan. Eurabia dus...

Rest In Privacy | 26-07-05 | 08:38

@neuzel,
niet alle moslims maken deel uit van de maatschappij. Die verfoeien onze levensstijl, onze gebruiken en gewoontes, willen die met geweld verwerpen. Ze zitten wel in onze maatschappij, maar maken er geen deel van uit. Daarom moeten ze ook uit onze maatschappij worden verwijderd.
Voor alle duidelijkheid; ik heb het NIET over alle moslims.

fuckje | 26-07-05 | 08:35

Leuk verhaal, maar wat is nou de boodschap? En wie zijn dan "de echte schuldigen" en hoe moeten die dan worden aangepakt. Beetje links gelul in de ruimte.

zoeffie | 26-07-05 | 08:33

@Contino dan ben jij er zeker pas achter dat moslims deel uitmaken van de maatschappij.

neuzel | 26-07-05 | 08:25

Overigens best grappig hoe Linkse Linzen Likkers het hardst blaten over stigmatisering van bepaalde groepen, maar zelf de grootste gemene demoniseur zijn aangaande niet-links Nederland.

Partagas | 26-07-05 | 08:22

@DT71 wat een onzin. het is nu bovendien 2005 voor het geval het je mocht zijn ontgaan. met het teruggrijpen naar zulke oude teksten maak je jezelf net zo belachelijk als de moslim die de letterlijke tekst van de koran wil naleven.

neuzel | 26-07-05 | 08:21

@Lucas

Zelfs jij zult over 5 jaar wel anders lullen. Als je dan nog kunt lullen tenminste...

Contino | 26-07-05 | 08:20

Ik moet zeggen dat ik het helemaal geen verkeerd stukje vind, al moet ik zeggen dat de toevoeging van LdZotheid aan het begin echt wel op zijn plaats is.
Beetje slappe reactie van Brusselmans btw.

mkrijt | 26-07-05 | 08:15

Hoe zou Winston Churchill de dreiging van moslimterrorisme hebben beantwoord? In zijn boek The River War uit 1899 schreef hij:
-
How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property - either as a child, a wife, or a concubine - must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.
-
Individual Moslems may show splendid qualities. Thousands become the brave and loyal soldiers of the Queen: all know how to die. But the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytising faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science - the science against which it had vainly struggled - the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome.....
-
In 1899 wist men al beter dan Lucas...

Rest In Privacy | 26-07-05 | 08:13

Pfff, is het opendeuren-seizoen? Eerst Lucas al met z'n slaapopwekkende betoog en nu peroxide paultje met z'n eeuwige "niet alle moslims zijn slecht, maar we moeten hard optreden tegen radicale fanatici"-retoriek. Bleuh.
Het lijkt wel het weer zoals dat gepresenteerd wordt bij de tv-journaals, dat steevast begint met "vandaag was het goed/slecht/regenachtig". Ja dank je muts, dat heb ik zelf ook wel gezien.
Maar ik dwaal af... Mo B. had natuurlijk gewoon als geestesziek gekwalificeerd moeten worden, zodat hij de rest van zijn leventje in een dwangbuis pap gevoerd zou krijgen van mannen in witte pakken.

De Vrolijke Kaafir© | 26-07-05 | 08:13

@hangoudere, ik ben geen politicus, dus ik probeer op mijn eigen niveau iets te doen. meer dan jij denkt en zou kunnen beseffen. ik ga in ieder geval niet een of andere idioot aanhangen bij gebrek aan beter.

neuzel | 26-07-05 | 08:08

ja, met een open brief van de ene idioot aan de andere idioot winnen we de oorlog wel. eerst een beetje vertellen dat het je toch wel wat doet en dan zeggen dat het je niets doet. je schijt gewoon in je broek Wilders en je beantwoordt dat met hetzelfde blinde fanatisme. ga toch politiek bedrijven, zielige druif.

neuzel | 26-07-05 | 08:05

@neuzel
Weet jij het weer beter dan?

Hangoudere | 26-07-05 | 08:05

En al die politiek correcten zoals Geert Mak, die te schijterig zijn om hun vingers te branden aan de islam, ongezien de tyfus!

Nooit meer slapen | 26-07-05 | 07:54

Klasse brief van Geert Wilders en LLL staat in zijn hemd!

Nooit meer slapen | 26-07-05 | 07:49

Ah de aanpak van Wilders, een open brief aan een idioot, nou dat belooft wat, de oplossing nabij!

neuzel | 26-07-05 | 07:44


25-07-2005

OPEN BRIEF aan Mohammed B.
'Jullie waanzin zal het nooit winnen'

,,Jij hebt mij enige tijd geleden een open brief gestuurd onder de naam Saifu Deen alMuwahhied. In die brief die je in naam van 'Allah de Barmhartige, de Genadevolle' begint, zeg je dat je me haat en spreek je over mijn vernietiging.

,,Je hoopt dat 'de vlag van de Tawheed' ook op mijn zetel zal wapperen. Terloops roep je Allah ook nog op mij te vernietigen. De aanleiding was - zo schrijf je zelf - mijn voorstel om radicale imams hun vergunning en nationaliteit af te pakken en terug te sturen naar hun land van herkomst.
,,Ik wil ervoor waken eraan bij te dragen een symbool van je te maken, want dat verdien je niet, hoe graag je ook de martelaar zou willen spelen. Je bent een gevaarlijke man die - zo is gebleken - tot de ergste dingen in staat is. Maar ook je miezerigheid kent geen grenzen; het gebruik van geweld is altijd een teken van onmacht en zwakte.
,,Ik heb je brief aan mij de afgelopen maanden verschillende keren gelezen en op me laten inwerken. Het is immers nogal wat, hetgeen je over mij schrijft en me in naam van Allah en de islam allemaal toewenst.

,,Maar ik zie in je brief alleen maar blinde haat voor alles en iedereen die anders denkt dan jij met je islamo-fascistische opvattingen. Zoals jij het in je open brief aan mij verwoordt kent de idiotie van Allah, Mohammed en de islam geen grenzen. Mensen zoals jij tonen aan dat de islam, zoals jij die voorstaat, een groot gevaar voor de samenleving is. Gelukkig zijn er echter ook vele moslims die alles wat jij vertegenwoordigt net als ik hartgrondig verafschuwen.
,,Vandaag wordt recht gesproken over de laffe en barbaarse moord op Theo van Gogh. De rechter zal vandaag bepalen of je schuldig bent. Ik ga daar niet over. Maar als de rechter je schuldig verklaart dan hoop ik van ganser harte dat je de zwaarste straf zal krijgen die ons rechtssysteem kent. De samenleving dient tegen mensen zoals jij te worden beschermd. Datzelfde geldt voor de islam zoals jij die voorstaat.
,,Ik hecht er ten slotte erg aan je te vertellen dat ik me nooit heb en nooit zal laten beïnvloeden door dreigementen van wie dan ook. Dus ook niet door die van jou en andere radicale moslims. Jullie waanzin zal het nooit winnen.

,,De dreigementen motiveren me alleen maar meer om op te komen voor onze democratische rechtstaat en een Nederlandse samenleving die niet gebaseerd is op radicalisme, haat en geweld.

Ik zal met alle democratische en parlementaire middelen die ik heb en met nog meer overtuiging dan ik al had, blijven vechten tegen de extremistische radicale islam. Tegen laffe mensen zoals jij en tegen het verderfelijke gedachtegoed waar jij voor staat.''

Geert Wilders

aardappel | 26-07-05 | 07:30

Ik waarschuw voor Lucas!

Der Untergang | 26-07-05 | 07:07

-weggejorist-

papillon© | 26-07-05 | 05:52

-weggejorist-

papillon© | 26-07-05 | 05:42

Zo'n stickertje met een bom erop. Goed idee.

papillon© | 26-07-05 | 05:33

quote:Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren van bevolkingsgroepen end quote

Beetje lastig he, mohammed is al een tijdje dood. Laten we beginnen met een sticker op de koran: het lezen van dit boek kan gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Hammiehetvarken | 26-07-05 | 05:25

@preacher
Tot de volgende veldslag...

bethundered | 26-07-05 | 03:55

@preacher 26-07-05 @ 03:29

Laten we het vooral bij de omschrijving die je geeft houden totdat wij als margininaal verschijnsel zelf opgeblazen zijn.
Goed idee nietwaar?

Rest In Privacy | 26-07-05 | 03:54

@bethundered
Fijne vakantie nog. Voorlopig willen we je hier niet meer zien !
Slaap ze !

preacher | 26-07-05 | 03:52

Fuck heb ik vakantie zit de hele nacht te loggen zal mijn vriendin niet blij mee wezen.

bethundered | 26-07-05 | 03:45

Ik sta achter Brusselmans, er is genoeg geknuffeld op de bakfiets.

Framoes | 26-07-05 | 03:39

@kniebelknuistje
Slaap zacht...

bethundered | 26-07-05 | 03:36

@Bethundered

Pfhew... weer een misverstand uit de wereld geholpen. Nee, serieus, ik was echt bereid om nog een half uurtje langer op te blijven, want ik moet er toch niet aan denken dat ik op GS de reputatie van Lonsdaeler zou krijgen...

Nu werkelijk dokes doen.

kniebelknuistje | 26-07-05 | 03:32

@kniebelknuistje
Heb ze gelezen inderdaad het is een klinische analyse. Sorry voor mijn voorbarige commentaar.

bethundered | 26-07-05 | 03:29

@BSE rundfunk
Het spel van de inlichtingendiensten, de radicaliserenden, spionnen en dubbelspionnen. Met daar omheen de dansende politici en exploderende burgers...

preacher | 26-07-05 | 03:29

@Preacher:

Het is in ieder geval niet rechts. Als je rechts definieert als liberaal, oftwel, ieder voor zijn eigen, dan zou het je een worst zijn hoe de ander is, nietwaar. (Weer ff klinisch gesproken.) Maar het linkse gedachtengoed heeft vaak een ideaal van hoe de mens zou MOETEn zijn. Bijvoorbeeld: hoe we zouden moeten denken, wat we moeten lezen, hoe we moeten sporten. Een staat die dat bepaalt, die zich daar tegenaan bemoeit. En, zo nodig, een heel volk versleuteld (lees: hele rassen uitmoordt die ongewenste elementen zijn in het volk dat voor ogen staat). Duidelijk zo?
@@Bethundered,
"tjahhh... Klinkt extreem rechts maar ik lees verder..."
- wat vind je precies extreem rechts? De constatering dat Hitler aan de mensheid wilde sleutelen om een zuiver ras te creeeren? Was dat niet zo dan? En ligt er volgens jou in die constatering een goedkeuring van dat feit besloten dan? Dan snap ik werkelijk niet hoe jij leest.
Of vind jij het sleutelen aan de mens van bovenaf om een zuiver ras te creeeren extreem-rechts? Dan ben ik benieuwd naar jouw definitie van rechts.

kniebelknuistje | 26-07-05 | 03:27

@bethundered
Daar heb ik inderdaad overheen gelezen. Ik dacht dat jullie het over die van @17:36
hadden. Inderdaad, hoezo is het links om een mens te willen versleutelen...?

preacher | 26-07-05 | 03:22

Het is geen kwestie van links of rechts geweten... het is een kwestie van realiteit.
Natuurlijk zijn er veel moslims die het allemaal goed voor hebben met de medemens.
Als dat dan moet betekenen dat wij in Europa onze mond moeten houden wat betreft moslimextremisme, omdat er toch ook wel een goede kant is aan het moslimgebeuren, dan geef je groen licht aan het kankergezwel wat onze maatschappij teistert.
En zodra je je mond opendoet, voelt een groot deel van de moslimgemeenschap zich beledigd en kun je rekenen op een verdedigingsbolwerk dat zo ongeveer 20% van de moslimgemeenschap beslaat - en dan nog niet eens het evengrote aandeel meegerekend dat moslimextremisme 'slechts' begrijpelijk vindt.
Met andere woorden: zodra je ons in onze ogen tart, dan keuren we de terreur goed.
Tel de som op, dan kom je op 45% versus de 55% die het goed voor heeft met onze samenleving.
Mij lijkt de kritieke grens gepasseerd, en mij kun je niet vertellen dat die 55% geen enkele connectie heeft met de negatieve overige 45%.
De moslimgemeenschap zou dus uitstekend in staat moeten zijn om binnen de 'gelederen' controlerend op te treden.
Waarom moet de moslimgemeenschap dit doen en niet iemand anders?
omdat:
1) de fundamentalistische terreur afstamt van de islam, en de (potentiele) terroristen bekenden zijn in de moslimgemeenschap;
2) om het verdedigingsbolwerk te doorbreken, zodat niet langer volstaat om verantwoordelijkheid voor de eigen kinderen toe te wijzen aan een vermeend 'ontspoord beleid' in ons land dat aanleiding zou geven voor een zogenaamd 'terecht gevoel' van beledigd zijn.
Ik kan me heel goed voorstellen dat er politieke partijen komen die de teugels aan willen halen wat betreft het islamitisch gedachtengoed.
Niet omdat het gedachtengoed per definitie afgekeurd wordt, maar omdat dit gedachtengoed dodelijke uitwassen kent dat door middel van een 'heilig' wij-cultuurtje beschermd wordt of zelfs wordt aangemoedigd. En daar zit dus niemand op te wachten.
Zeker niet als iedereen uit de moslimgemeenschap zegt van niets te weten en niets te kunnen doen, alsof de wij-cultuur ineens als sneeuw voor de zon is verdwenen.
Immers, zoek maar eens uit wie bij de 20% sympathisanten hoort en wie niet... en daar verschijnt het bolwerk dus weer! - dat inmiddels meer en meer aangetast wordt omdat mensen dit schaduwspelletje, over de dode rug van anderen, niet meer pikken.
Ik nodig u uit om de komende weken elke dag met de trein in het spitsuur naar Amsterdam te gaan en ook in het spitsuur weer huiswaarts te keren... nou momenteel pas ik daar even voor... leuk he, die islam... en iedereen weet van niets...
Ongetwijfeld wordt het schaduwspel vervolgd...

Rest In Privacy | 26-07-05 | 03:21

@kniebelknuistje

"Maar juist omdat Stalin Hitler heeft verslagen, vonden velen na de oorlog dat het niet anders kon zijn dat Hitler de tegenpool was. Maar ze leken meer op elkaar dan velen lief was..." Ben ik mee eens.

bethundered | 26-07-05 | 03:19

@Bethundered,

Ik lees nu zelf die post, en kan me voorstellen dat als je 'm buiten de context van de hele thread leest, dat je het opvat als een pleidooi voor Hitler. Vooral als je m'n andere inzendingen niet hebt gelezen en weet dat er wat leipo's rondlopen op dit forum. Maar zoals Preacher al aangaf; het is een klinische analyse. Duidelijker wordt dat misschien pas in mijn posten van 17:48 en 18:25.
Nah, welterusten. Ik ga dokes doen.

kniebelknuistje | 26-07-05 | 03:16

@kniebelknuistje
Hummm ja...
"Hitler was links in al zijn denken, en vooral in het idealisme een zuiver ras, namelijk een Nieuwe Mens te creeren. Alle linkse ideologieen vonden nl dat er aan de mens flink wat van bovenaf gesleuteld moest worden."25-07-05 @ 17:48
tjahhh... Klinkt extreem rechts maar ik lees verder...

bethundered | 26-07-05 | 03:15

@Doggystyle
lol;-)

preacher | 26-07-05 | 03:10

@ kniebelknuistje
*hik* Hè? Wat?!

Doggystyle | 26-07-05 | 03:07

@kniebelknuistje
Ik zal je post nog eens lezen, nu direct maar hoe kom je er op om hem zo in het daglicht te zetten. Ga nu lezen...

bethundered | 26-07-05 | 03:07

Ik heb wel een goed woordje voor Hitler over... Dat is ook niet erg, slechts reëel! Hij was geniaal en zijn politiek beleid was op een hoop punten briljant. Helaas ligt genialiteit vaak te dicht bij lunacie! Dat allergisch reageren en distancieren bij de naam Hitler irriteer ik me soms aan ...

Doggystyle | 26-07-05 | 03:05

@Preacher

Dank, begon mijn vertrouwen in de leesvaardigheid van nachtelijke GS-bezoekers te verliezen. Kreeg opeens visioen van ladderzatte brabbelaars aan de toog...

kniebelknuistje | 26-07-05 | 03:02

@Bethundered, nee, ik stel helemaal niet dat Hitler z'n goede kanten had, wat leg je me toch steeds in de mond, mongeaul!

Ik heb die verhalen niet 'gehoord' (dat ie vegetarier was en van diertjes meer hield dan van mensjes) - dat kan je nalezen in, bijvoorbeeld, zijn tafelredes. Is algemeen bekend, heb ik niet bedacht.

Als je goed zou kunnen lezen had je gezien dat ik zeker geen goed woord over heb voor Hitler, maar dat ik er gewoon voor pas om op hem maar meteen het stickertje 'rechts' op te plakken. Hij was in-en-in slecht en links in zijn denken. Dat blijkt prima samen te gaan.

Misschien heb je een IQ van 20, maar ik pas ervoor om door iemand die niet de moeite neemt een redenering behoorlijk te volgen weggezet te worden als iemand die Hitler goedpraat. Overigens hebben mijn ouders ook de oorlog bewust meegemaakt en heeft een oom in Bergen-Belsen gezeten, dus ga je ff heel erg schamen en probeer voor de verandering eens je hersens te gebruiken om mijn post goed te lezen.

kniebelknuistje | 26-07-05 | 02:54

@bethundered
Jij laat je beinvloeden door emotie. Kniebelknuistje schetst gewoon een klinisch beeld van het Nationaal-Socialisme en Adolf, zonder daar een waardeoordeel over te vellen.
We zijn gewend om in zwart-wit te denken, goed-fout, links-rechts en daarmee voorbij te gaan aan de diverse kanten in iets dat we als slecht verketteren.
Misschien een werking van de hersenen om sneller tot een beslissing te komen....

preacher | 26-07-05 | 02:54

@Bucket
Tja, propaganda, he....
Wel maf een link van een extreem-Islamitische site, die gehost wordt door een Amerikaanse hondenliefhebbers-site?!?

preacher | 26-07-05 | 02:30

@kniebelknuistje
Ik ben nou eenmaal opgevoed door ouders die de oorlog bewust hebben meegemaakt. En jahh... Als je die verhalen heb gehoord moet ik eerlijk zeggen dat je dan niet erg objectief over deze geschiedenis denkt. Jou relaas echter doet mijn tenen gewoon krommen. Je stelt dat Hitler z'n goede kanten had maar voor mij is ie gewoon een tiran van de eerste orde, iemand waar ik geen goed woord over kan hebben.

bethundered | 26-07-05 | 02:30

Zevenhonderdzoveel reacties! Dat is toch echt te veel eer voor die meuk van Lucas.

Ga es lekker op vakantie.

Iovanni | 26-07-05 | 02:25

@Preacher

Dat filmpje van 13rockets is net zo vals als de tanden van mijn ex-schoonmoeder.

Met knippen en plakken hebben ze die 2e raket 10 keer herhaald.

Da's goedkoper...

Bucket of Shit and P | 26-07-05 | 02:25

@kniebelknuistje
Tja, ik vond je post ook een verfrissend nieuw en helder licht over dat stukje geschiedenis schijnen .Een zeer heldere en klinische uiteenzetting van feiten !

preacher | 26-07-05 | 02:21

Ik lees net de reactie van Bethundered op mijn post (20:23). Het is wel duidelijk dat Bethundered de postjes inderdaad 'snel' heeft gelezen. Om de een of andere reden legt hij/zij mijn post over dat Hitler niet apriori rechts was, maar eerder links in zijn denken, uit alsof ik een voorstander van Hitler zou zijn. Klaarblijkelijk is Bethundered zo overtuigd van de intrinsieke goedheid van alles wat links is, dat hij mijn typering opvatte als een compliment aan het adres van Hitler. Niets is minder waar, daar kan ik kort over zijn. Ik spreek niet mijn goedkeuring uit over Hitler, ik breek alleen de conventies van het rechts=fout-links=goed-denken door te wijzen op de vele, normaliter aan 'links' toegewezen, elementen in het denken van Hitler. Waaronder, inderdaad, zijn gedachten over ecologie en liefde voor dieren. Dat noem ik niet omdat ik Lonsdale-kleding draag en een voorstander van Hitler ben, maar omdat ik de historische feiten ken. Hij was nou eenmaal begaan met de diertjes en de plantjes, ik kan daar ook niets aan doen. Maar dat feit was minder interessant dan alle andere feiten die ik in mijn post noemde, waar je overheen hebt gelezen. quote: "Hum ja hij was een heel sociaal voelend mens die 50 miljoen doden op zn geweten heeft waarvan 6 miljoen zonder pardon in de gaskamers werden gedumpt." Ik heb niet geschreven dat hij een sociaal voelend mens was. Ik denk ook niet dat dit een karaktereigenschap is die voorbehouden is aan links. Maar dat hij het belang van het individu ongeschikt achtte aan het belang van de staat, iets wat uitermate links denken is, staat vast. En dat dit vaak erg gevaarlijk denken is, heeft de geschiedenis wel bewezen. Dus lees eerst aandachtiger voordat je van alles gaat interpreteren over de inzender van een post, ook al is het wat moeilijke kost, Bethundered.

kniebelknuistje | 26-07-05 | 02:15

@preacher
Ik heb het filmje bekeken, ze zien zichzelf als de kruisvaarders van de 21ste eeuw. We zijn voorlopig nog niet klaar met ze.

bethundered | 26-07-05 | 02:13

lets quit this hype

wannabecool | 26-07-05 | 02:04

@bethundered
Zodra mensen denken de waarheid in pacht te hebben, luisteren ze niet meer naar andere ideeen. Ze zien die zelfs als een aanslag op hun wereldbeeld. Humor is ze meestal ook vreemd. Dat geldt voor alle orthodox gelovigen, of het nou God is of een of andere politieke stroming waar ze hun zekerheid uithalen.

preacher | 26-07-05 | 01:53

*bakt dat bakje van Albert nog even mee, lekker!

Amtrak | 26-07-05 | 01:46

@Amtrak
Inderdaad was er maar een dialoog maar dit is een utopie. Ze hebben een islam plaat voor hun hooft. Een plaat die wij pak hem beet 4 à 5 eeuwen geleden ook voor het hooft hadden. Vroeger!!! Had je nog de inquisitie...

bethundered | 26-07-05 | 01:42

Overigens een geweldige ingeving, we kappen ermee we metselen even een grote ijskoude cappuccino met een scheut tequila in elkaar.

Amtrak | 26-07-05 | 01:42

*Schenkt spiritus in voor Amtrak*

Albert Heijn | 26-07-05 | 01:40

thee is voor wijven.
Doe maar een stevige zwarte koffie met een scheutje van wat je in huis hebt boven de 35%

Amtrak | 26-07-05 | 01:38

@Amtrak
Kopje thee met biskwie erbij ?

preacher | 26-07-05 | 01:36

pfffff 700 reacties...
geen tijd om te lezen hoor, druk bezig met Arabisch leren.
Ken uw vijand en win de oorlog zal ik maar zeggen.

pek en veren | 26-07-05 | 01:31

We zitten in de jaren van de dialoog, praten met extremisten, praten met moslims, praten met een elke die het westerse gedachtegoed ondermijnt, praten met de kleine van 6 die wat uitgevreten heeft.
Het is de arrogantie van het doorgeslagen intellect, men denkt in al zijn intellectuele arrogantie dat men alles met dialoog kan oplossen.
Daarom passen de moslims zich niet aan, gaan de extremisten hun gang en is de nieuwe generatie naar de flikker.
Succes met de dialoog.

Amtrak | 26-07-05 | 01:31

@preacher
Hum... Vooral die laatste was the top of the bill.

bethundered | 26-07-05 | 01:23

Lucas het linkse gelul. Het begin is al net zo weinig verrassend als het eind. En wat daar tussenin staat, is zo mogelijk nog saaier.

Iovanni | 26-07-05 | 01:21

matten

Amtrak | 26-07-05 | 01:20

Ik ben overigens strak en hard maar reëel opgevoed, dat kon toen nog altijd he zonder allemaal praters en studiebollen over de vloer te krijgen.
Derhalve zou ik alleen al om het feit, dat je als heaumeau niet meer over straat kunt in 020, het dragen van een 3 kleur op je tas om problemen vragen is en men van de polder de gemiddelde moskee moet kunnen zien de hoofddoeken verbieden en die moskees natuurlijk (alleen al omdat de gemiddelde burger nog geen vergunning voor een dakraampje lospeutert omdat het niet in het beeld past, me broer moest onlangs zijn prieeltje afbreken, jawel 4 balken en wat stro achtige maten) .
Wanneer de paarden de vrijheid ruiken is het hard werken ze weer in het gareel te mennen, mijn pa had dat al snel in de gaten, represailles! Werkte goed, hij werkte ook te hard en had geen tijd voor oeverloze en slappe discussies.

Amtrak | 26-07-05 | 01:18

Lucas, we spreken je bij de volgende verkiezingen nog wel.
Ben je hier dan ook nog?
Voorspelling: Wilders 40 zetels [minimaal]!

Mazzeltov | 26-07-05 | 01:17

@ King enzo,
pfffffff , en bedankt voor geen antwoord. droom lekker van ahmeds en fatima's en knuffeluhs.........

y@joh | 26-07-05 | 01:01

@ Amtrak
In eerste instantie wel ja. Later werd het ook een symbool van verzet. Maar het zal ( in de middeleeuwen) ook wel aan een soort heroiek hebben gerefereerd van de Christelijke martelaars die stierven in de Arena. En nou ga ik echt pleitte.

King of controversy | 26-07-05 | 01:00

Ik meen dat het een geheim symbool was om te tonen tot welke groep je behoorde king niet meer dan dat.

Amtrak | 26-07-05 | 00:57

* begint de doezelen over een duizendjarig rijk van de vrede, vol met knuffelbare moslims*
Een goede nacht allemaal maar weer

King of controversy | 26-07-05 | 00:56

Heel crue zou je kunnen stellen dat waneer een hoofddoek de onderdrukking van miljoenen vrouwen mag profileren in het straatbeeld, de neo?s hakenkruizen mogen voeren in het openbaar.
Heel crue?

Amtrak | 26-07-05 | 00:53

@ Amtrak
Dat visje wat je zojuist noemde werd gebruikt door de Christenen in Rome, voor 400 na Christus. Het was een symbool van verzet tegen de Romeinse Keizer.

King of controversy | 26-07-05 | 00:50

@King enz.
gelukkig dan maar "er is nog hoop "
*kotst van zich zelf * hoebedoellu?

y@joh | 26-07-05 | 00:48

@ Pannie
0-1 :P

King of controversy | 26-07-05 | 00:45

Kirjg ik goedverdoeme nog een confirm dat het dragen van een doek een overtuiging is bar?
Elke meid die hier in het westen een doek draagt doet dat uit ideologie of gedwongen.
En zet hiermee een statement neer dat de vrouw niet gelijk is aan de man, erg provocerend tegenover de Nederlandse vrouw en tevens een direct gerelateerd symbool aan een zielig facet van die ideologie welke tevens niet in onze samenleving past, heel iets anders dan een kruisje om je strot of een visje op je wagen welke enkel een geloofsovertuiging profileert en niet de zieke facetten uit die overtuiging.

Amtrak | 26-07-05 | 00:45

Rechtse blaters moeten morgen weer werken natuurlijk ;)

Pannie | 26-07-05 | 00:43

@ Doggystyle
Sukkel, eerst z'n post helemaal aflezen.
Excuses ...

Doggystyle | 26-07-05 | 00:42

@ Rabarberke
Naast het 'gajes' (het blijft toch het merendeel van het Nederlands volk (demos, van democratie, jeweettoch), maar dat terzijde) wat op het populisme afgaat van mensen als Pim en op hun gevoel stemt is er ook een deel van de stemmers dat vanwege inhoudelijke redenen overweegt op deze mensen te stemmen ... Het is weer een generalisatie om te zeggen dat 'iedereen die op Pim heeft gestemd' gajes is.

Doggystyle | 26-07-05 | 00:41

@ y@joh
Nee, na 00:00 zijn eindelijk de rechtse blaters naar bed, dus kan er verstandig gediscussierd worden onder het genot van een glas sherry ;)
* kotst van zichzelf*

King of controversy | 26-07-05 | 00:37

@amtrak
Ik zeg alleen dat je niet moet willen oordelen over andere culturen, als je eigen kleinburgerlijke cultuur en politieke geschiedenis allesbehalve smetteloos is. Als je dat wel doet ben je een arrogante naieveling. Er is een hoop mis in de wereld en er is een hoop mis hier. Laten we onze shit hier eerst maar eens oplossen alvorens over de grens te gaan lopen janken. En de problemen hier betreffen niet alleen het moslimprobleem. Het hele land is corrupt en staat op losse schroeven en écht niet omdat er een paar mutsen met hoofddoekjes rondlopen. Mensen die dat denken hebben gewoon van een of andere primitieve angst uit dezelfde categorie die hun noopt op met samengeknepen billen over straat te lopen.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:36

gatver , na 00.00 uur is G.S. islam. brrrrrrr.

y@joh | 26-07-05 | 00:36

Gajes? Tssss!

Pannie | 26-07-05 | 00:35

Amtrak is jou vriendin meer als 100 jaar oud????

Pannie | 26-07-05 | 00:33

@doggystyle
Neeeee, een populist geeft het volk altijd gelijk en prikkelt hun primitieve instincten. Ook al zouden hun hersens zijn verdampt en zouden ze voslagen wartaal uitkramen. Dat is populisme. Fortuyn was populist in die zin dat hij zijn eigen kritische opvatting t.a.v. moslims en publique tamelijk 'hard' bracht en daarmee stemmen won. Stemmen van nogal wat gajes helaas, hetzelfde gajes dat nu op GW gaat stemmen. Naast natuurlijk mensen die op GW stemmen omdat ze zijn denkbeelden echt begrijpen. Helaas zijn ze niet in het beste gezelschap. Het kan maar zo zijn dat degene die voor je in het stemhokje op wilders stemde een NSB'er in hart en nieren is.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:32

sterkte verder !!

en shalom en salaam en ongezien de tiefus

vinque | 26-07-05 | 00:31

@preacher
Thanks... FNV-lidaf, laten we eens gaan kijken.

bethundered | 26-07-05 | 00:31

@doggy: oh nee niet weer de "als Pim", lees mijn eerdere postings als je wil weten wat ik er van denk en wat ik van de man weet, tijd om tegaan slapen, cuall2morrow

Thygros | 26-07-05 | 00:29

Wat lul je nou de bekende weg rabarbeke, ik ben me daar donders goed van bewust, het feit dat de meiden met zo min mogelijk proberen weg te komen in Teheran is duidelijk lijkt me.
Ik heb ook geen woord gerept in die richting enkel dat klederdracht er geen donder mee te maken heeft, erken dat nou gewoon en kom niet met de vrouwelijke zijweg aanzetten die boeit me niet namelijk, daarbij heb je er 1 gekozen die ik beaam.

Amtrak | 26-07-05 | 00:28

. Rabarberke
De mazzel was altijd dat er onderlinge verdeeldheid was. Het is nu zo dat iedere keer als er iets gebeurd grote groepen moslims er stilzwijgend mee instemmen. De islamieten zelf moeten de excessen uit hun midden halen.
Hoe meer zij zich stil houden en na ieder aanslag gaan jerimieren over Irak en Israel hoe meer ze als één groep gezien gaan worden. Willen ze zichzelf handhaven in Europa dan zullen ze moeten vechten tegen die kindermoordenaars. Als dat niet gebeurd voorspel ik een "verwijdering" uit Europa binnen dertig jaar. Ken aub de geschiedenis van de mensen.

vinque | 26-07-05 | 00:28

@Thygros. Een populist draagt tenminste de mening van het volk. Als Pim een kans had gehad was die bijdrage misschien ook wel een feit geweest ;) Slimpie ...

Doggystyle | 26-07-05 | 00:26

@ Pannie 00:19
Waren het ook, net als Jezus en Mohammed. ;)
Maar daarom is het ook belangrijk dat dat verteld wordt op scholen. Ik ga ervan uit dat kinderen vanzelf vragen gaan stellen als ze niet alleen horen van de profeet, die alle waarheid in pacht geeft, maar dat er destijds wel duizenden type's rondliepen. Zeker als je er dan bij verteld dat die "profeten" de gekste dingen beweerden. Maar dat moet op de basisschool, als de kinderen nog redelijk bewerkbaar zijn en vatbaar voor nieuwe ideën. Tegen de tijd dat kinderen de Middelbare school bereiken, zijn ze al zo'n 12 jaar lang geïndoctrineerd. Dat kan je nooit meer ongedaan maken in 4 jaar.

King of controversy | 26-07-05 | 00:25

Met de dames zelf gesproken vinque, ik zit hier niet een stuk uit me nek te lullen.
Je moet ze zien werken voor de voordeur opengaat.
Overigens het feit dat jij niet weet dat het in Mexico middag is zegt wel het 1 en ander.

Amtrak | 26-07-05 | 00:24

@amtrak
Honderd jaar geleden mocht jouw vriendin ook niet met ontblote tieten op het strand rondlopen. Niet elk land maakt opkomst en teloorgang van haar cultuur in hetzelfde tempo mee als Nederland. Niet elk mens deelt elkaars moraal. Er is ontwikkeling en die ontwikkeling gaat niet overal gelijk op. Ga jij eens piercings verkopen in Staphorst, kijken wat ze er daar van vinden.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:24

@vinque: Heb nieuws voor je : verkiezingen gaan niet alleen over moslims!
Je hebt dus ook voor de andere dingen in het land een beetje goed verhaal nodig en wat oplossingen

Thygros | 26-07-05 | 00:23

. King of controversy

Een goede volksmenner zal 90 zetels halen.

vinque | 26-07-05 | 00:22

fuckje = Ebru Umar?

pek en veren | 26-07-05 | 00:21

@vinque
Waarom laat jij en de mensen in b.v. jouw straat niet zien dat jullie het er niet mee eens zijn door je broek uit te trekken? Ik bedoel, waarom moet een nietsvermoedende moslima uit noem eens wat... Albanie b.v., zich deel uit voelen maken van een collectieve verantwoordelijkheid die jij de moslims aansmeert? Als een of ander christelijk zootje idioten uit Kwalworst morgen bedenkt dat alle vrouwen het actief stemrecht ontnomen moet worden omdat ergens in een geschrift wat ontdekt wordt, moet ik me dan, omdat ik toevallig gematigd religieus ben, verantwoordelijk gaan voelen en en plein publique het boetekleed aantrekken en me diep gaan schamen voor die malloten? Kom nou toch.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:21

elk geloof is kudt dus , komt alleen maar strondt van... al eeuwen en/of tijdens
). daarna politiek idem-dito
kort samen gevat dan, en prettig kort door de bocht enzeau , voegt nix toe maar toch ;-))

jelui wel dan ?

maar ja komen we dan nu van die Triple-L af , dat is mijn on-topic vraag.

in 2007 hoop ik dat we niet meer met dit "geval" worstelen .

y@joh | 26-07-05 | 00:21

Wat het kan niet zoo zijn dat de radicale politieke islam onze maatschappijen in Europa tot de afgrond zal brengen. Angst en verdeelheid zal brengen. En mensen met bommen als wiggen uitelkaar zal trekken. Ik zeg u als dit niet stopt maar verder escaleert zal het niet het einde van Europa zijn maar zal leiden tot verwijdering van de aanstichters uit Europa. vrij naar.....

vinque | 26-07-05 | 00:20

@rabarberke 00.04: dat wij nog eens op 1 lijn zouden liggen samen ;-P
@doggystyle 00.06: lol zo had ik hem niet bedoeld, maar hij is erg leuk.
@amtrak 00.12: Je begint weer te raaskallen, ga slapen of aan het werk, weet wik veel hoe laat het daar bij jou is nu

Thygros | 26-07-05 | 00:19

King of controversy 26-07-05 @ 00:12
Onee, da's ook waar.
Ik zag die types die jij opsomde ook meer als veredelde dorpsgekken eerlijk gezegd.

Pannie | 26-07-05 | 00:19

@ vinque
Alles wat Fortuijn ooit geroepen heeft, wordt toch uitgedragen door de LPF. En weet je hoeveel zetels die LPF nu heeft in de kamer en in de peilingen?
Geen 90 in ieder geval

King of controversy | 26-07-05 | 00:19

Rot op met je klederdracht, je mag de mannen niet uitdagen en zeker je haar niet tonen.
Die vrouwen die geen hoofddoek dragen doen dat enkel thuis en waneer ze de straat op gaan een zo klein mogelijke en zo modern mogelijk, enkel omdat het moet, liever laten ze de haren wapperen in de frisse wind. Heel voorzichtig word er nu een streepje lippenstift getrokken en enkel maar dan ook enkel in Teheran, wanneer je verder het land in struint, is het gewoon dicht gemetseld. First hand information.
Klederdracht, praat geen poep.
Hier is het in de andere gevallen provoceren, staan voor je overtuiging, klederdracht heeft er geen fuck mee te maken.

Amtrak | 26-07-05 | 00:18

@preach
Thanx!

FNV-lidaf | 26-07-05 | 00:17

. Thygros
Wilders is hardstikke mild man. Als Fprtuijn er nog was en als hij er nog een schepje bovenop zou doen. "als het aan mij ligt komt er geen moslim weerin" openbreken dossiers aangaande fraude gezinsherenigingen. Dan zou die partij 90 zetels halen.

vinque | 26-07-05 | 00:15

@ bethunderd
Als er een fatsoenlijke geschiedenis docent(e) staat, verteld diegene het verhaal dusdanig boeiend dat je wel blijft luisteren. Mocht men massaal niet komen opdagen, dan is er ook nog zoiets als een leerplicht ambtenaar. Ook daar zou de overheid feller op moeten zijn.

King of controversy | 26-07-05 | 00:15

@fuckje
truste!

Rabarberke | 26-07-05 | 00:14

@pannie
Profeten kondigen doorgaans de komst van een messias aan. Je kunt ze hoogstens tot orakels verklaren, maar dat gaat ook niet op, omdat een orakel zich doorgaans niet met politiek of opinie bemoeit. Pim en Theo waren gewoon clowns in het circus en liepen tijdens een voorstelling tegen een paar loslopende gestoorde leeuwen op. Het publiek riep ach en wee en vrat verder van haar popcorn.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:13

@doggystyle: Ken die mensen ook binnen de nderlandse bevolkingsgroep, dus radicalisering bestaat overal.
De grond voor het trekken van stemmen zijn bi die drie hetzelfde, ondanks hun verschillende denkbeelden. Waar het mij omgaat is dat het dus allen populisten zijn/waren die roepen dat het verkeerd gaat en anders moet en vervolgens geen enkele zinvolle bijdrage leveren hoe het dan anders zou moeten.
En ik hoop en denk niet dat Wilders lichamelijk doodgaat vorlopig, politiek gezien zal ie snel uitsterven denk ik en als dat mede dankzij internet gebeurd prima

Thygros | 26-07-05 | 00:13

. Rabarberke

Wie zegt dan van niet? Ik vind dat alle islamitische vrouwen 1 dag hun hoofddoek af moeten doen als gebaar dat ze tegen herodusmoorden zijn. (dat was er ook al zo één trouwens)en als ze geen doek hebben zetten ze de bril af of gaat van mijn part de broek tot op de knieen.
Als ze maar laten zien dat ze het er niet mee eens zijn. En dat oeverloze begrip voor daden als dezen laat zien hoe rot het al is.

vinque | 26-07-05 | 00:12

@Rabarberke,
negeren kan pijn doen, klopt, maar ik ga liever de uitdaging aan, en confronteer mensen met hun houding, hun visie , de wereld waarin wij leven.
Morgen verder? het is laat!
welterusten!!

fuckje | 26-07-05 | 00:12

@ Pannie
Volgens mij hebben die twee heren nooit gepretendeerd uit de naam van een of andere godheid te spreken.

King of controversy | 26-07-05 | 00:12

28 landen op me conto rabarbeke, fulltime dikke 6 jaar lang still counting maak dat van Colombia tot Russia en wat er zoal onder, tussen en boven huist en dan bij de mensen thuis he, niet in de plaatselijke Nederlandse kroeg.
Ik heb wel een beeld zo een beetje en jij?

Amtrak | 26-07-05 | 00:12

Rabarber jou
"Komijnie wordt door 99% van de moslims gezien als een idioot."
is wel erg met de natte vinger.
Zullen we daar maar 0,09% van maken?

Pannie | 26-07-05 | 00:11

@fuckje
Klopt. Dingen dragen om te provoceren vind ik ook maar niks. Maar ik negeer ze, dat doet volgens mij nog meer pijn dan er tegen in gaan.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:10

King of controversy 25-07-05 @ 23:44
Wat als ze de lessen boycotten zoals het nu gebeurd met holocaust geschiedenis?

bethundered | 26-07-05 | 00:10

@Rabarberke,
ik ben blij dat we wat dat betreft op 1 lijn zitten!!!
iedereen zn heug en meug, prima, maar op het moment dat een "klederdracht" of een bepaald voorwerp een uitdaging wordt tegen de gevestigde maatschappy , dan haak ik af en schop ik stampij!

fuckje | 26-07-05 | 00:08

King of controversy 26-07-05 @ 00:03
Ok bij deze verklaar ik Theo van Gogh en Pim Fortuyn ook tot profeten dan!

Pannie | 26-07-05 | 00:06

@ Thygros, geeft wel een nieuwe betekenis aan 'meer blauw op straat' ...

Doggystyle | 26-07-05 | 00:06

@vinque/amtrak

Er zijn GENOEG VROUWELIJKE MOSLIMS DIE GEEN HOOFDDOEKJES DRAGEN! Kom je Lombok wel eens uit? :)

Rabarberke | 26-07-05 | 00:06

@preach

Thnx... heb je ook een link naar die trainingsvideo's?

Nu ik er zelf naar op zoek probeer te gaan moet ik zeggen dat de MoB's en andere zelfontbranders toch niet zo heel stom waren.... hoe wisten ze dan in dit internet-oerwoud de weg te vinden tot het juiste materiaal

FNV-lidaf | 26-07-05 | 00:06

@fuckje
Ik snap je wel, maar je moet de grens ergens leggen, dus de vraag is waar.

Ik zie genoeg uitingen van een bepaald geloof of ideaal (pentagrammen, tatoos, etc.). Moet dat allemaal verboden worden? Kleding en symbolen zijn uitingen van individualiteit. Moet iedereen straks in een soort chinees arbeiderstenuetje gaan lopen? Ik vind diversiteit juist leuk. Een hooddoekje kan m.i. geen kwaad, maar een burka is onzin. Dat vinden ze in normale landen waar veel moslims wonen ook.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:04

King of controversy 25-07-05 @ 23:56
Jij wou toch een nieuwe grondwet maken?

Pannie | 26-07-05 | 00:04

eh rabarbeke, destijds in Iran tijdens het bestellen van een rode wijn in een restaurant met cliënt, werd ik er even voorzichtig op gewezen dat dat niet werkt (was mij even ontschoten macht der gewoonte) gelijk nog wat slap geluld over hoofddoeken en het omwille van het geloof niet mogen uiten van schoonheid enzeau.
Gelukkig sluit de klederdracht maatloos aan bij dat geloof.
Wel weer heel mooi weggezet trouwens hoor je reactie.

Amtrak | 26-07-05 | 00:04

@fuckje: ok gelukkig begrijp nu een beetje wat je bedoelt, maar hoe denk je wat dat betreft dan over kruisjes ed ? Die mogen zolang ze niet zichtbaar zijn? Wees eens eerlijk zou de wereld niet erg saai zijn als we in het "openbaar" allemaal hetzelfde deden? Zelfde kleren aan? Want ja voor je het weet staat blauw voor zingende pedosexueel.
Mogen we dan ook niet meer hand in hand over straat? Of mogen alleen heterostellen dat?
Laat mensen toch lekker mens zijn en beoordeel ze persoonlijk op hun eigen emeritus.

Thygros | 26-07-05 | 00:03

@ Pannie
Bij elke vergadering in Athene was een ziener aanwezig. Het orakel van Delphi sprak uit naam van Appollo. Verder waren er natuurlijk nog tal van dromenuitleggers (mensen die uit een droom de wil van een God verklaarden).
Ook bij de Batavieren waren dat soort mensen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de Druïden bij de Galliërs.
Tevreden?

King of controversy | 26-07-05 | 00:03

. Rabarberke

Die moslimvrouwen moeten als protest eens één dag hun sluiers af doen.
Wereldwijd.

vinque | 26-07-05 | 00:02

@Rabarberke,
je snapt me donders goed, sorry!

fuckje | 26-07-05 | 00:01

@fuckje
Genoeg italiaanse kathoelieke vrouwen met hoofddoekjes. Kijk naar de Bertoli reklame.

Rabarberke | 26-07-05 | 00:00

@fuckje
Een hoofddoekje heeft niets met geloof te maken, het is klederdracht. Genoeg moslims zonder hoofddoekje. Bovendien, waar leg je de grens. Mag ik geen kruisje dragen? Maar mag Teunis de Neuckelaere, de belgisch homosexuele au-pair van de familie de Vries, wel twee wenkbrauwpiercings dragen met een ketting er tussen?

Rabarberke | 25-07-05 | 23:59

Een passieve houding zou de jongens welk na 9/11 stonden te bouncen ook niet aanmoedigen denk ik.
Die zijn mans genoeg om in te zien dat het zo niet gaat.
Evenals al die stille sympos.

Amtrak | 25-07-05 | 23:59

@ Thygros:
M'n conclusie was: er is een reeel deel binnen die bevolkingsgroep die radicale gedachtes en ambities kent.
Ga je verdiepen in de politieke geschiedenis van Pim en Geert (en Michiel), verdiep je in het partijprogramma en kom vervolgens met een beargumenteerd verhaal waarom ze op één stapel kunnen komen. Want inspelen op de gevoelens van de burgers (politiek niet heel vreemd) is slechts een stap richting naamsbekendheid ...
Tot slot: Uitsluitend de programmapunten uit het geheel lichten die betrekking hebben op integratie, bijkeringen, noem maar op geeft uiteraard een vertekend beeld, en leidt dus tot stemmingmakerij. Geert Wilders zegt wel meer in zijn programma, maar als hij uitsluitend betrokken wordt bij de politieke discussie betreffende de Islam wordt hij gedemoniseerd. Wanneer LLL daar zijn steentje aan bijdraagt mag hij van mij ophoepelen. Geert Wilders is voor mij ook niet een politieke oplossing, maar het is de media (ook internet) die hem de dood instuurt ...

Doggystyle | 25-07-05 | 23:57

Hm... IEMAND HIER die in staat is deze terroristische website te scannen op instructievideo's van Osama? Know your enemy zeg maar. Fuckje, jij??

muaskar-al-battar.cjb.net/

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:57

. Thygros

Kan jij bijvoorbeeld ook invoelen waarom die amerikaan zig laat neuken door een paard en sterft? Eenzaamheid. Ik kan helemaal niet begrijpen waarom iemand zichzelf opblaast en en passant kinderen uitelkaar laaat ploffen. Voor zoiets is helemaal geen reden. En diegene die vinden dat dat allemaal een reden heeft en een grond zeg ik: jullie zijn in potentie net zo diep geschift. Sodemieter op zeg, tis en schanddaad die de wereld verziekt en die de islam voor eeuwig gebrandmerkt heeft. Kindermoord en zelfmoord dan doen dieren niet hoor.
Ballastexistenz veel minder dan de laagste levensvorm.

vinque | 25-07-05 | 23:57

@amtrak: Volgens mij waren de Homo's tot nog wel de enige die gewoon een demonstratie op touw durfde te zetten TEGEN "islamitisch" geweld.
Heb ik de hetero's nog niet zien doen...
Wie zijn er nou mietjes hehehe

Thygros | 25-07-05 | 23:56

@ Amtrak
Wat stel jij dan voor wat de regering moet doen de dag na de aanslag? Alle Moslims preventief het land uitgooien. Dan gooi je de grondwet waarop onze samenleving gebaseerd is ook weg. Daarmee hebben de fundi's dus al gewonnen, want ook zij hebben een hekel aan die grondwet. Bijvoorbeeld. Maar noem gerust een andere oplossing.

King of controversy | 25-07-05 | 23:56

@bethundered
Dat doen belastinginspecteurs ook :(

Rabarberke | 25-07-05 | 23:56

@Thygros,
ik word hier redelijk moe van, zo langzamerhand.
Wat ik bedoelde is een scheiding van kerk en staat.
Religie doe je maar thuis,op wat voor manier dan ook.
In het openbare leven ben je mens, niets meer en niets minder.
Als ik de pil koop wil ik niet door een nonnetje in de apotheek worden geholpen.
Als ik bij een rechtswinkel kom wil ik door een neutraal figuur te woord worden gestaan, niet door een theedoekmeid/jongen.
Kortom,
je geloof belijd je thuis, daar buiten ben je nederlander in nederland. Met alle consequenties van dien!

fuckje | 25-07-05 | 23:56

@fuckje

Triple-L ... Lamaar Links Lullen dan..
Boter aan de galg....
Reageert niet de Lamlul...( gsm thuis gelaten uiteraard ) zal wel rechtsrijdend met de bakbrommerd en inmiddels een oost-europeesch voertuig (type 3/4 wielen) gescoord hebben naar zijn geliefde mao-land.

y@joh | 25-07-05 | 23:55

@FNV-lidaf
Als je daar achter wilt komen moet je als een echte "nerd" alles gaan aan klikken om ze te vinden. Een hacker doet nix anders, proberen proberen proberen tot je wat vindt.

bethundered | 25-07-05 | 23:54

Maar 1 ding is zeker: Lucas is wel het bezoekerskanon van GS en dus tegen wil en dank zeer commercieel...

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:54

De batavieren kenden profeten?
Noem er eens een dan?
Een Griekse mag ook.

Pannie | 25-07-05 | 23:54

@king
Ja ze kenden orakels en zo. Je ging als je het niet meer wist naar het orakel van delphi en stelde je vraag. Je kreeg vervolgens een antwoord waar de meeste reaguurders hier fatale kortsluiting van zouden krijgen, dus met dat vooruitzicht raakte het orakel al snel uit de mode. Vandaag de dag zijn er nog overal onheilsprofeten te vinden, zoals b.v. op speaker's corner in Hyde Park. Voor elke primitieve angst kun je wel een onheilsprofeet vinden, of een onheilspoliticus.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:54

Jaaaaaaa king ik sta achter je, niets doen en hopen.
En mocht het gebeuren niets veranderen.
Ik heb dan ook een tyfus hekel aan massa en woon niet in 020, verder neem ik geen sterretjes althans niet die van de mannen.
Deden we in 40 ook, misschien kunnen we ze de heaumeaus aanwijzen, o nee dat is niet nodig die houden wel van een beetje provoceren.

Amtrak | 25-07-05 | 23:51

@ Plonk
Met de twaalf profeten bedoel je de twaalf Bijbelse profeten, neem ik aan?
Maar wist je dat de oude Grieken ook al profeten kenden, net als de Batavieren en tal van andere volken in de oudheid. Dat soort feiten helpt kinderen om te relativeren.

King of controversy | 25-07-05 | 23:50

@King

Op redelijk korte termijn (30 jaar??) komen de Chinezen aan de macht... verschuiven de wereldverhoudingen en met de macht van deze 1 miljard varkensvlees-eters moeten die Allah hakbars weer hun prioriteiten bijstellen ;-)

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:50

@fuckje : help me nou even uit de brand, hoe zit dat met die moslima's achter de kassa ?

Thygros | 25-07-05 | 23:49

lll dat was toch lazy larry laffer van Sierra? Die was nogal rechts.
Als je kijkt waarom de joden dood moesten in wo 11 staat de islam nog wat te wachten in Duitsland. Zouden ze nooit eens aan denken dat de Europeanen echt eens kwaad worden. Zoo onderhand.

vinque | 25-07-05 | 23:49

@doggystyle
There's a difference between kneeling down and bending over.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:49

@doggystyle: Als je zo gaat beginnen : een reeël deel van de moslims heeft sympathie? vertel: hoeveel en hoe weet je dat? Ik ben geen moslim, vind de aanslagen zeker niet acceptabel, maar kan tot op zeker hoogte wel begrijpen waar het vandaan komt. Heb ik dan sympathie met?

Eeen deel an de Nederlandse bevolking is ook bereid om te sterven voor een revolutie nu, maar ze hebben het lef niet. Tjeez wat een achterlijke redenatie.

Pim en Geert kunnen beiden op 1 hoop worden gegooid omdat ze beiden inspelen op onderbuikgevoelens, appeleren aan situaties die er nu zijn zonder zelf met een daadkrachtig en serieuze oplossing te komen.
In die zin is de link met Smit ook logisch.
Je laatste argument dat ieder partijprogramma discriminerend is zou ik graag onderbouwd willen zien, lijkt nu wel erg stemmingmakerij.

Afijn eigenlijk nog iets toe te voegen zelf of zeur je alleen maar?

Thygros | 25-07-05 | 23:46

@plonk
Hahahaha, Franco, Salazar, Pinochet, Papdopoulos, etc... waarom bevrijdden we die landen niet van dat soort gespuis?

Het is geen bevrijden, het is binnenvallen. Een land mag best een dictatuur hebben, andere landen hebben daar geen fuck over te vertellen.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:45

Nou moet ik er natuurlijk wel bij vermelden dat een investering in onderwijs een investering in de toekomst is, dus verwacht geen resultaten op de korte termijn. Met onderwijs bereik je ook niet alle gekken, je zorgt er alleen voor dta het draagvlak voor die gekken minder wordt. blijft de vraag over wat er op de korte termijn moet gebeuren. Ik denk helemaal niets. De overheid moet geen anti terror maatregelen nemen, want dat kan alleen maar verkeerd uitpakken. Terwijl als de overheid geen maatregelen neemt er twee scenario's mogelijk zijn.
1) Er wordt geen aanslag gepleegd in Nederland
2) Er wordt wel een aanslag gepleegd in Nederland.
Bij het eerste scenario is het duidelijk dat de overheid niets hoeft te doen.
Bij het tweede moet ik, vermoed ik, even iets uitleggen. Want een aanslag wordt gepleegd omdat iemand ontevreden is met iets. De aanslagpleger wil dus iets veranderen. Het enige antwoordt wat naar mijn mening daar op gegeven mag worden is helemaal niets veranderen.
Dus conclusie: Grof investeren in onderwijs voor de lange termijn, en voor de korte termijn: hopen dat God hakbarrer is dan Allah.

King of controversy | 25-07-05 | 23:44

@Rabarberke... niet binnenvallen... bevrijden !

Plonk | 25-07-05 | 23:43

King, wel een pliesie agent naast de meester dan, daar de meeste moslims niet bijzonder openstaan voor dergelijke lessen is gebleken.

Amtrak | 25-07-05 | 23:41

@y@joh,
het onderwerp gaat ons allemaal aan, alleen jammer dat LLL niets bijdraagt, niet in zn verhaal, geen mogelijkheden tot oplossingen aandraagt, en ook niet reageert op ons. Iemand als Starf*cker doet dat wel, respect voor die man!

fuckje | 25-07-05 | 23:40

@bethundered

ik vraag me ook af HOE de gemiddelde maroc-kid die ook geen fuck van dit Arabisch afweet daar kennis van kan nemen,
Enfin.. dit is de beruchte site en het bevat dus volgens de docu hele handleidingen over hoe je een opblaasbaar vest en zo maakt.
WAAR ik wel benieuwd naar ben zijn die instructiefilmpjes..

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:40

... dus voor de nederlandse regering en het klootjesvolk dat haar bij elkaar gekozen heeft, anderzijds.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:40

@King of controversy... uhhh, nou ben ik niet gelovig maar volgens mij zijn er 12 profeten...

Plonk | 25-07-05 | 23:38

@plonk
Ik neem de mening van de gemiddelde moslim net zo serieus als de mening van de gemiddelde nederlander die een harinkje wegpikt op de vismarkt. Ik heb niet zoveel op met meningen van anderen. Ze mogen ze hebben, ze mogen ze uiten, allemaal prima. Als ik ze maar niet hoef te evalueren, valideren en te ongezouten aanhoren.

Het enige wat me stoort is als mensen op basis van een of andere mening anderen gaan lopen vertellen wat ze moeten doen en laten en daar ook nog met geweld kracht bij zetten. Dat geldt voor extremistische moslims enerzijds en voor onze gekozen volksvertegenwoordigers, die als kwijlende schoothondjes achter Bush aan lopen en een soeverein land als Irak helpen binnenvallen zonder mandaat van de VN, omdat er massavernietigingswapens zouden zijn.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:38

@.Plonk ,
daar heb je een . meestal is er nix op tv .
maar dat is geen reden dat Triple-L zonodig gaat oreren over nix.

y@joh | 25-07-05 | 23:36

@FNV-lidaf
Nehhh... Gaat niet werken heb wel een beetje verstand van html maar alle teksten zijn verpakt in .pdf bestandjes. De Arabische taal ben ik natuurlijk niet machtig. misschien kan een expert hier wat uithalen maar ik niet.

bethundered | 25-07-05 | 23:35

@Thygros

:-) Wie weet vind ik die nog wel.
Ben druk msn groepen aan het bezoeken.

uh? | 25-07-05 | 23:35

@plonk: Dat ik af en toe wat zinnigs zeg wel niet zeggen dat je me konstant serieus moet nemen, valt me gewoon op dat er geregeld naar Lucas wordt gevraagd, alsof die mensen menen dat hun post pas zinvol is als er een geenstijler op reageert. Valt me bij Starfucker ook altijd op.

Thygros | 25-07-05 | 23:35

Er werd, een tijdje terug alweer, gevraagd om een links tegengeluid. Jammer dat geluid ga ik niet geven. "Linksen geven vooral de voorkeur aan preventie en dat is volgens mij onmogelijk bij dit soort zaken. Maar ik ga ook niet rechts meelullen, door te pleiten voor strengere straffen. Ik zie een andere oplossing, ( en ja, die heb ik hier al vaker gepost, maar het rechste geblaat werd mij even teveel) namelijk het onderwijs. Het onderwijs zou zich erop moeten richten dat leerlingen kritisch leren kijken naar hun omgeving en naar wat hun verteld wordt. Geschiedenis is daar een mooi voorbeeld van. Ik zou er voor zijn dat, ook op een openbare school, godsdienstles komt. Ik zou ervoor zijn dat tijdens die les alle profeten de revue paseren. Daardoor wordt het duidelijk hoeveel profeten er eigenlijk zijn. Ik zou er verder voor zijn dat leraren niet vertellen dat het zo is, maar dat de heersende opvatting is, dat het zo is. Ik zou er verder voor zijn om deze post nu te stoppen, want anders wordt hij te lang.

King of controversy | 25-07-05 | 23:33

"Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren van bevolkingsgroepen. Juist die criminalisering, die haat en schier eindeloze verdachtmaking van alles wat moslim lijkt biedt de voedinsgbodem, brandstof en ontsteking van religieus terrorisme bij de gefrustreerde jongeren.
.
.
Een duidelijk en repressief beleid is zeker nodig, maar een ongefundeerde hetze is precies wat de terrorist wil. Wie uitsluitend naar hoofddoekjes en moskeeën staart kan onmogelijk waakzaam zijn wanneer een onzichtbare vijand de samenleving ondermijnt."
.
.
Oké, je hebt de afgelopen tijd vast genoeg Ned2 gekeken, maar dat terzijde.
- Dus jij gaat de échte schuldigen aanwijzen?! En niet pas als het kalf verdronken is hè, daar hebben we niet meer zoveel aan ... Een reëel deel van de moslimgemeenschap heeft sympathie voor alle aanslagen de afgelopen zoveel jaar, voor mij persoonlijk al een onmenselijke gedachte. Een deel van deze groep mensen is in principe bereid te sterven voor Allah, maar het lef ontbreekt. Dan is er nog de flinke groep jongens en meisjes over die het lef wel hebben en hun levenlang opgroeien in een haatdragende omgeving ... Die moet je er ook uit zien te halen!
- Als niemand 't in jouw ogen goed doet, mag je zelf iedereen vertellen (en een groter publiek dan dit mag je niet wensen) hoe jij het graag ziet! Een ongefundeerde hetze als hierboven is inderdaad niet wat we nodig hebben! Een sterk daadkrachtig plan waar in ieder geval niks over het hoofd wordt gezien lijkt er al een stuk meer op. Of Geert Wilders het bij het rechte eind heeft weet ik niet, maar dat hij met een straf beleid komt weet ik wel zeker. Het laat tenminste weinig aan de verbeelding over!
- Verder mag jij als laatste de woorden 'stigmatiseren' en 'demoniseren' in de mond nemen, dit stukje zit zo vol met stigmatiserende en demoniserende en simpelweg te eenvoudig en ongegronde vergelijkingen.
* Geert Wilders zonder enig argument op één hoop gooien met Pim Fortuyn is ronduit bizar.
* De vergelijking met Harry Potter is slechts populair.
* De link Geert Wilders - Michiel Smit is tevens populair, alles wat vanuit de gevestigde politiek als 'rechts' wordt beschouwd op één hoop gooien is weinig origineel.
* Tot slot lijkt elke politieke partij haatdragend en discriminerend wanneer je uitsluitend de programmapunten met betrekking tot Islam uit het gehele partijprogramma licht.
.
Een kinderachtig betoogje, geenstijl onwaardig ... En probeer ook voor een publicatie je spelfouten eruit te halen! Misschien kan een keertje doorlezen geen kwaad?!

Doggystyle | 25-07-05 | 23:33

@Rabarberke... het valt me op dat dat altijd met Moslims is... als er iets negatiefs is te melden dan zijn ze het er opeens allemaal niet mee eens... behalve als je dan ff later een enquette houd... dan blijkt het merendeel het er wel mee eens te zijn... zie aanslagen Londen.

Plonk | 25-07-05 | 23:32

@uh 23.35: boeiend, de paus zegt ook dat je geen condooms mag gebruiken.... Daar houd ook heel de wereld zich aan gelukkig.
De Ayatolla had natuurlijk wel gelijk, als je vrouw ongesteld is kun je ook wat ander nemen.... Of je daarna bonje krijgt met je vrouw zegt ie er niet bij.

maar heb je ook nog even een link waardoor we zeker weten dat de Ayatolla dat gezegd heeft?

Thygros | 25-07-05 | 23:31

@Thygros... is het aantal postings dan een maatstaf voor het wel of niet goed zijn van een column ??... zou ook kunnen zijn dat er vanavond niets op tv is...

Plonk | 25-07-05 | 23:28

@uh
Komijnie wordt door 99% van de moslims gezien als een idioot. Maar hij zal vanaf zijn hiernamaals ongetwijfeld verheugd zijn om te zien dat er nog altijd mafketels zijn die zijn adviezen blijven verkondigen.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:28

Rabarberke, jou relativeren heeft me ook nog niet uit de stoel doen slagen de afgelopen dagen.
Je formulering en zinsopbouw als wel woordkeuze zijn wel uitmunten overigens.

Amtrak | 25-07-05 | 23:27

@rabarbeke,
het blijft drek , zonder humor.

y@joh | 25-07-05 | 23:27

Rabarberke, jouw relativeren heeft me ook nog niet uit de stoel doen slagen de afgelopen dagen.
Je formuleering en zinsopbouw als wel woordkeuze zijn wel uitmunten overigens.

Amtrak | 25-07-05 | 23:26

Vind het trouwens wel zo ok dat iemand zich niet mengt in een discussie waar hij zelf een column over heeft geschreven. Een column hoort uit te dagen, te prikkelen. Wat mij betreft hoeft ie dat niet toe te lichten. Ondertussen haalt ie wel meer postings dan brusselmans, doet ie toch iets goed

Thygros | 25-07-05 | 23:26

@ Thygros

OK, Kan vinden dat het niet in Koran staat , maar uitspraak was van Khomeiny.
Als een vrouw ongesteld is, kun je een kameel/geit nemen.

uh? | 25-07-05 | 23:25

@FNV-lidaf 25-07-05 @ 23:15
Daar is 'onze' lieve fuckje te extreem voor, ze zou wel een leuke zijn als stadswacht o.i.d. :) (grappie heur wiggie)
.
Enneh, Lukas werken? in de biologische kweek is het niet toegestaan om gewassen na 4 uur 's middags te bewerken.
Iets met respect enseau. ;)

~Pyro~ | 25-07-05 | 23:25

@Thygros...'de meesten hier' zijn maar een heeeeeel klein gedeelte van de lezertjes van GS en het merendeel van de reaguurders komen ook niet verder dan Breezah reacties... en ze laten zich dus redelijk veel wijsmaken, ben ik bang...

Plonk | 25-07-05 | 23:23

@y@ajoh

Lucas heeft tenminste nog idealen. Idealen om te lachen, maar toch idealen. En daar hecht ik wel wat meer waarde aan dan het nerveuze gekef van een teckel die zojuist in een sloot is gevallen en nu de drek van zich af schudt.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:23

@amtrak:lees mijn post van 17.54: volgens mij ligt het niet aan de islam en over stoeien met ongestelde vrouwen moet je mij niks vragen sorry;-)

Thygros | 25-07-05 | 23:20

@bethundered

Dat is het nou juist... ik kom niet eens aan een link... wel 1 keer terecht gekomen op een ACCES FORBIDDEN site

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:19

Maar zijn we al van Triple-L verlost inmiddels ?
heeft-ie wel z'n carbid-lampje aan ( links 50-jaren )? ook hoogst explosief spul btw.
reaguren doet-ie niet....
maar de teller loopt nog steeds op..!!!
Jaja zo neukt die linkse vuller zich een baan op GS. Vult dat nog wat ?
Tomtom op de bakbrommert zal wel niet done zijn....
Kom op linkse-lullo , niet zo lame..... kom maar met je bagger...

y@joh | 25-07-05 | 23:19

Nee... Ik heb het ook niet geprobeerd. Voor dit soort dingen heb ik te weinig geduld. Doe me ff de link zal ik es proberen.

bethundered | 25-07-05 | 23:17

@tonydamtana 23.03: spreek alleen voor jezelf alsjeblieft
@uh 23.04: facts please, citeer, verwijs en kom met bewijzen... weet wel zeker dat ik het bij het rechte eind heb. @armageddon wat dit betreft: klopt, de meesten hier laten zich namelijk niks "wijsmaken" die willen feiten geen gezwam

Thygros | 25-07-05 | 23:16

@FNV-lidaf,
en WAT voor een reactie!!
@bethundered,
door al het "gepolder" hebben wij hier 2837268 koninkrijkjes die allemaal de leiding willen nemen bij calamiteiten.
Zelfd die oefening in de ArenA was een puinhoop, niemand wist wat te doen en dat is volgens de deskundigen nog steeds zo, helaas.

fuckje | 25-07-05 | 23:15

Fuckje.. ga jij eens even undercover als militante moslima wat gastjes in de val lokken.. volgens mij ben je daar wel handig in.. lijkt me wel goed zo een bijbaantje bij de AIVD

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:15

@armageddon
Misschien kun je n.a.l.v. Thygros' posting over je IQ nog even aan de lezertjes uitleggen hoe het kan dat jij, toch beschikkend over een brein dat zich al enkele tientallen duizenden jaren heeft mogen evolueren, niet verder komt dan de rationele vermogens van 200 gram natuurspons?

Rabarberke | 25-07-05 | 23:15

Thygros, je kan lang en kort lullen over hoe leuk de moslims als individu zijn, het blijft een feit dat wanneer de kleintjes beschermt moeten worden de groepen hecht wordt.
Dus over het echte conflict zit ik niet in, waar ik me aan erger is dat we tot dan al dat geëtter accepteren.
Ikzelf zit niet in Nederland dus het zou mij in principe de reet roesten, het liefst zie straks 500 heaumeaus de gracht uitgeblazen door een geknutseld kruitvat, bij voorkeur een stel Amerikaanse nichten om het interessant te houden.
Schade in Amsterdam interesseert me evenmin, waar ik op zit te wachten is een volgende mega fout van de jongens door in de US een geintje uit te halen, die hypocrieten zijn minder tolerant en arrogant genoeg om er echt een rotzooi van te maken.
Misschien komt die verlichting van Meka dan eindelijk naar al die jaren.
Als goed Nederland volg ik het wel met een biertje vanachter de schotel, als goed Nederlander heb ik ook niets tegen heaumeaus overigens.
Die fouten komen er overigens wel, daar het niet samengaat de beide ideologieën, de vraag is hoeveel gepruts we voor de kiezen krijgen alvorens ze weer met de verkeerde jongens gaan stoeien.
Wat is er overigens mis met het sexen van een ongestelde vrouw?

Amtrak | 25-07-05 | 23:15

@bethundered

Weet JIJ hoe je op die al -battar site kan snuffelen?

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:13

Ik heb het op de BBC bekeken. We zijn voorlopig nog niet van die gasten af. Ik denk dat we in Nederland echt nog wat meer effort moeten stoppen in de terreur bestrijding.

bethundered | 25-07-05 | 23:12

@Pyro

Lucas heeft 1 reactie achtergelaten. Valt me ook een beetje tegen... misschien moest hij werken

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:10

@armageddon: Beter een schaap dan dat ik wacht tot het huwelijk. Ja zo denkt 90% van de nederlandse bevolking er ook over en die wachten dus ook niet tot het huwelijk. Maar het feit dat ze dat zeggen maakt dat jij ze homo noemt? Ik snap nog steeds je punt niet en je negeert mijn andere vragen aan je. Het enige wat ik nu weet is hoeveel moslims je "kent": dat zijn er dus al een stuk of 50? Hoeveel Nederlanders "ken" je dan wel niet? Stuk of 500?

Nogmaals, dat jij gefrustreerd bent dat de gemiddelde "geitenneuker" een hoger IQ heeft dan jij begrijp ik best, maar dat is aangeboren daar hoef jij jezelf niet lager om te voelen en daarvoor hoef je ze niet over 1 kam te scheren met homo's.
Dat is namelijk een beetje dom........

Thygros | 25-07-05 | 23:10

@uh?
Welke tekst dan?
Er staat geloof ik in dat het net zo fout is om met een vrouw die ongesteld is sex te hebben als met een geit.
Maar ik kan het fout hebben.
Nogmaals laat ons weten welke passage.

MAXIMO | 25-07-05 | 23:08

Goedverdoemme, zit ik de reaguursels van de laatste paar uur een beetje te lezen, 'spreekt' men tegen Lukas... ikke scrollen als een gek... heeft die langharige stoner nog niet gereageerd.
Eigenlijk wel een slimme zet van hem, aanzetje geven en laat anderen maar (na)denken.
Maar "The battle of the ballpoints" zit er niet in vandaag, volgens mij. ;)
Maar goed... Proost Dames! tijd voor mijn biertje. :)

~Pyro~ | 25-07-05 | 23:07

@armageddon
Ik ben benieuwd wat die kerkfiguren en die 50 moslims over jou zeggen als je ze een verzekering aansmeert.

Rabarberke | 25-07-05 | 23:06

@Armageddon,
ik sprak vanmiddag een Turk op MSN, 22 jaar en verloofd. Mag geen sex hebben tot het huwelijk en doet het nu steeds met toeristes. "Doet iedereen hier", zei hij trots!
Op een gegeven moment heb ik het gesprek beleefd afgebroken.

fuckje | 25-07-05 | 23:06

Word @ uh? : Dat kan je die debielen hier op GS niet wijsmaken. Doe dus verder geen moeite. Hoop LLL believers hier. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 23:06

@ MAXIMO: Altijd een achterdeurtje inbouwen he? Slaap jij ook lekker mongeaultje. Vergeet je niet wat moedermelk voor je gaat slapen?

Armageddon | 25-07-05 | 23:04

@. Thygros schreef: "Als eerste komt de term geitenneuker meer door het beroep van een aantal mensen uit het rifgebergte dan dat het iets met het geloof te maken heeft."

Nou nee... er staat ergens in de Koran dat als er geen vrouw voorhanden is, je het met een geit mag doen. Daar komt de term vandaan.

uh? | 25-07-05 | 23:04

@.Rabarberke
Wat is dan het verschil met de eerste de beste kantoorklerk?

ventus_aqualis | 25-07-05 | 23:03

Klopt Rabarkerke: Net zoals kerkfiguren het belang van de eigen provisie laten varen voor het belang om kinderen te neuken.

Armageddon | 25-07-05 | 23:03

Het is toch wel duidelijk dat wij moslims gewoon niet in ons midden moeten wensen. Geen toegevoegde waarde.
Helaas is de weg terug er één van oorlog en die kan alleen voorkomen worden door moslims zelf. Ik kan ze maar één ding zeggen om oorlog te voorkomen : Lever je radicalen uit en laat ons ze isoleren en uitsluiten opdat uw voortbestaan gegarandeerd word.

tonydomtana | 25-07-05 | 23:03

Voor alle reaguurders hier die schrikken van die BBC-Al Quaida docu waarin die geitenn... r ... bokkendoder roept "Islam is going to be victorious... Islam is going to take over UK", maak je geen zorgen... allemaal grootspraak:
China is over 20 jaar gewoon aan de macht en met 50% chinezen die het niet zo hebben op moslims zou ik als ik Osama was mij daar niet zo lekker bij voelen.
Hoor je dat Targent???

FNV-lidaf | 25-07-05 | 23:02

@Armageddon.
Begrijp je wel de betekenis van het woordje "meestal"?
Slaap zacht mongeaul.

MAXIMO | 25-07-05 | 23:02

@ Thygros: Tuuk jongen. Slaap lekker verder. Hoeveel moslims ik ken persoonlijk? Wat dacht je van een stuk of 50!? En die zeggen allemaal beter een schaap dan dat ik wacht tot het huwelijk. En nu jij weer...

Armageddon | 25-07-05 | 23:01

Assurantietussenpersonen laten zich vaak leiden door het belang van de eigen provisie ipv het belang van hun klanten.

Rabarberke | 25-07-05 | 22:59

Ik zie het dat je over mijn comments heen leest. Vandaar dat je zoveel reageert. Lul niet zo slap kerel. En voor nu welterusten.

Armageddon | 25-07-05 | 22:59

Ik denk niet dat Lucas de LL dit stuk heeft geschreven maar het was wel een moslim met de pseudoniem Lucas de linkse lul.

mecano | 25-07-05 | 22:58

@armageddon 22.47: Bevestig nu niet elke keer je eigen gebrek aan intelligentie.

"Hun" vrouw hoeft geen maagd te blijven, die mogen ze gewoon neuken, maar alleen het feit dat jij ze homo noemt terwijl ze dus eigenlijk gewoon bi zijn ofzo tekent al jouw bekrompen gedachtengang.
Als eerste komt de term geitenneuker meer door het beroep van een aantal mensen uit het rifgebergte dan dat het iets met het geloof te maken heeft. Ten tweede leeft het grootste deel van de geradicaliseerde moslims in de "grote" stad erg weinig geiten daar om te neuken.
Ten derde, je hebt ook Nederlanders die bekeerd zijn tot de islam: Hebben die als soort van doop volgens jou allemaal een geit moeten nemen? En hoe werkt dat voor de vrouwen dan?

Lul nou niet zo simpel maar gebruik eens argumenten. Hoeveel Moslims ken jij persoonlijk?

Thygros | 25-07-05 | 22:58

@ fuckje: Laat ze allemaal de tiefus krijgen. Ze komen er nog wel achter als Schiphol en/of Utreg in puin ligt.

Armageddon | 25-07-05 | 22:58

@Armageddon
Ik lees meestal over jouw comments heen, sorry.
Laat je je productie er niet onder lijden, dus niet teveel surfen onder de baas zijn tijd hé?!

MAXIMO | 25-07-05 | 22:56

vander F: Gedaan ja. Tijd voor een inval door de Amerikanen. Totaal verprutst die gasten.

Armageddon | 25-07-05 | 22:56

Hmmm... die BBC Al Quaida docu is zeer interessant... weet iemand hoe je op die Al-Battar site komt om zo een manual te downloaden?

FNV-lidaf | 25-07-05 | 22:55

@Armageddon,
dat is typisch links. Even een grote bek en je dan terugtrekken. Zie ook Marcel van Dam, Wim Kok. Schreeuwen en dan het grote geld vangen.
Maar wat betreft LLL, die heeft de laatste dagen slechts gereageerd op 1 quote van mij, totaal uit het verband gerukt. Voortaan zijn stukjes maar negeren? ( met de klemtoon op de 2e lettergreep!)

fuckje | 25-07-05 | 22:54

Armageddon, ga eens op reis naar Iran ofzeau.
Mooi vakantieland, in het hol van de Leeuw.
Neus eens wat rond, ga eens wat babbelen met deze of gene.
Wel eens gedaan?

vander F | 25-07-05 | 22:53

Komt die MAXIMO weer aan met ze werkloos. Als je kon LEZEN had je geweten dat ik nu een assurantien tussenpersoon run die mega winst maakt op het moment. Kan beter aan jou vragen of je werk hebt lutser. Nogmaals de tiefus voor je.

Armageddon | 25-07-05 | 22:52

Lucas de Linkse Lul,
Het enkele het feit dat er aanhagers van de Linkse Kerk bestaan, is op zich al een rechtvaardiging om op Wilders te stemmen.
So, eat your heart out!

Bunt | 25-07-05 | 22:51

moi zo doen we zaken

tonydomtana | 25-07-05 | 22:51

En waar is die mongeaul van een LLL? Ik ga graag eens met die zombie from Venus in discussie. Beetje laffe stukjes schrijven maar reageren hó maar. Ja beetje komisch doen in andere stukjes.... Tis net van Dam...

Armageddon | 25-07-05 | 22:50

@Armageddon.
Ga je schamen voor je onzin.
Nog steeds werkloos trouwens?

MAXIMO | 25-07-05 | 22:49

De tiefus voor je MAXIMO. Oogklepmongeaul!

Armageddon | 25-07-05 | 22:48

Anti-links heeft zich in een niet omkeerbaar nihilisme gestort!
Amen

vander F | 25-07-05 | 22:48

@ THygros: Moet je toch echt eens je feiten op een rijtje gaan zetten. Zelfs moslims die geen heaumeaux zijn nemen alles van achter wat beweegt omdat hun vrouw maagd moet blijven. Waar denk je dat de term geiteneukers vandaan komt?

Armageddon | 25-07-05 | 22:47

Leest die Lucas wel eens wat om zich heen en heeft hij geen tv?
Misschien zelf moslim?
Zijn oplossing is "echte schuldigen aanpakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren"
Simpel toch, even Remkes bellen.
Alleen even de echte de schuldigen aanpakken!!! Probleem opgelost.
Wilders demoniseert de islam!!!???!!
Lucas leest wel Harry Potter!
Die Lucas is toch niet goed bij zijn hoofd zeg.(Remkes+Donner)in het kwadraat.
Lucas leest ook Harry Potter.
Nou de groeten GeenStijl.
Wat een achterlijke posting zeg.

mecano | 25-07-05 | 22:47

Het mocht wat.... Geert Wilders, Geert Mak, Lucas de linkse struisvogel.... Allemaal 1 pot nat.

Anti-links | 25-07-05 | 22:46

@Armageddon@ 22:41.
Dat kan ik dus als een "JA" als antwoord op mijn vraag beschouwen.

MAXIMO | 25-07-05 | 22:46

@preacher,
eigenlijk wel een leuke Blog, ik lag me een kriek, heerlijk anti-pc.
Kankerpret met mohootje.

vander F | 25-07-05 | 22:44

@armageddon 22.37: Als ze allemaal alles neuken wat los en vast zit maakt dat ze nog geen homo, homo's neuken namelijk alleen hun eigen geslacht. Begrijp best dat je als hetero liever hebt dat ze homo zijn zodat jij je er niet mee hoeft te associeren maar helaas.... Er zijn maar een 10 % moslim homo's en de rest is toch echt van je eigen club, leer er maar mee leven.

Thygros | 25-07-05 | 22:43

@ Lucas
Lucas, je laat weer een typisch Linkse gedachtegang zien.
Heerlijk politiek correct, maar wel het hoofd 1.50 meter in het zand.
-
Lucas, bedenk dat er maar heel weinig fundamentalistische Moslims zijn, nog minder echt geïntegreerde maar heel veel "grijze" Moslims.
Met deze "grijzen" kan je alle kanten op.
Het zijn bv diegene die na een aanslag dingen zeggen als "dat hadden hij toch verdiend" of "Dan moet je ons Moslims maar niet beledigen".
"Grijzen" worden door links NL steevast als "geïntegreerd" gezien, want anders klopt het linkse plaatje van het integratie beleid niet meer.
Dat vrijwel geen enkele "grijze" ook maar enige interesse heeft in de cultuur van het gastland wordt doodgezwegen.
-
Lucas, bedenk dat veel aanslagen worden gedaan door deze "grijzen"
Atta, die het WTC binnenvloog, studeerde in Hamburg en werd beschouwd als geïntegreerd.
Hij, noch zijn maatjes, waren domme kamelenhoeders ergens uit de Sahara.
Aanslag in Londen... waren in UK geboren en getogen, ook hier weer geen schuimbekkende fanaten.
-
Merk op dat het, zoals ik al vele malen geschreven heb, een geloofskwestie is en niets met een nationaliteit te maken heeft.
Al deze mensen hadden verschillende nationaliteiten !
-
Alle Moslims roepen in koor dat het maar om een "paar" fundamentalisten gaat.
In de hele wereld moeten miljarden per week worden gespendeerd om de wereldgemeenschap te beveiligen tegen één groep, namelijk de Moslims.
Of denk jij dat al deze beveiligingen zijn tegen geflipte Oost Tibentaanse monniken ?
Dus wat is hun definitie van "een paar" ?
-
De Moslims zijn bezig met een wereld verovering. Geloof mij niet, maar vraag het de moslims zelf.
Als jouw z.g. "geïntegreerde" knuffelmoslim op het vrijdags gebed te horen krijgt dat hij zich op Amsterdam Centraal moet opblazen dan zal hij dat doen.
Imams hebben zeer veel macht, veel meer
dan de gemiddelde NL-er beseft.
Dus Lucas, als je "knuffel allochtoontje" geschoren en in een dikke jas nerveus rondloopt... rennen zo hard als je kan !
-
Wat Wilders zegt is geen bangmakerij, maar gewoon realisme.
Ik weet het, voor links knuffelend NL, mag je niets negatiefs zeggen over onze iets donkerder medelanders, maar probeer de realiteit eens onder ogen te zien.
Doet echt geen pijn... nog niet.
-
Ok, zo is deze post meer dan lang genoeg.

Moi | 25-07-05 | 22:43

@preacher
Het zou zo maar kunnen.
Volgens Remkes waren autochtone Moslims goed vertegenwoordigd in dat groepje van 150 extremisten.

MAXIMO | 25-07-05 | 22:42

@thygros D'r zijn ook zoveel mensen met katten.

rn1970 | 25-07-05 | 22:42

*neukt MAXIMO in z'n reet omdat ik het gewoon leuk vind*

Armageddon | 25-07-05 | 22:41

Of is Neven met een V ja he? Na ja jullie begrijpen me wel. Ik vergeet natuurlijk nog de Moslims die naar Moslima hoeren gaan en die van achter langs nemen. Hypocriete teringlijers zijn het. En maar met de bomgordel westerse mensen opblazen terwijl die gewoon hun vriendin in de kont neuken voor de lol. Kunnen ze niet hebben die moslims. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 22:40

@preacher Dat zal die martine dan wel zijn.

rn1970 | 25-07-05 | 22:40

@Armageddon
Spreek je uit ervaring?

MAXIMO | 25-07-05 | 22:39

Een tot de Islam bekeerde Nederlander ? Zijn die gasten nou serieus...?
mohootje.blogspot.com/

preacher | 25-07-05 | 22:38

@ fuckje: Het leuke is dat ALLE moslims heaumeaux zijn omdat ze hun zogenaamde maagdelijke vrouw niet in hun vagina willen neuken. Dus nemen ze maar JONGENS NEEFEN en PAARDEN en als ze helemaal een kop als een koekje hebben maar VARKENS van achter...

Armageddon | 25-07-05 | 22:37

@tonydamtana22.20:(kan iemand me vertellen wat die italianen hier doen?) Ik heb altijd met plezier naast mijn molsimburen gewoond, erg leuk om mee te mogen delen in hun suikerfeest, verder ook erg ok mensen trouwens, zelfs voor mij als homo.
@y@joh: als je dan toch je rechtse achtergrond wilt laten zien kom dan met correcte taal "überhaubt" is het en nu weer terug naar de weblog van Smit
@fuckje: Hoor dat verhaal over negeren van moslim kassa meisjes door jou nu al een tijdje... Kun je dat bevestigen? Doe je dat echt?

Thygros | 25-07-05 | 22:36

'Loslopende poema gevangen'

brother Jules | 25-07-05 | 22:35

mak of liever wat wilders?

om met freek de jonge te spreken: politiek is saai en dat moet vooral zo blijven.

mr pink | 25-07-05 | 22:35

@armageddon Voor deze ene keer dan.

rn1970 | 25-07-05 | 22:34

Editie NL,
moslims verklaren oorlog aan homo's in nederland.
Ik zeg verder maar even niets....
even maar!

fuckje | 25-07-05 | 22:34

'Alle christenen onmiddelijk afstand nemen van de vernederingen in de Abu Ghraib gevangenis.
Die christen fundi van een Bush werpt een ... etc.'
Ik ga me godverdomme toch ook niet verontschuldigen voor wat Bush en een paar mongealen daar ter plaatse uitvreet.
Ga niet met spandoeken lopen uitwapperen.
Ik vind het voldoende om dat hier uit te kramen en in vriendenkring.
Ik veroordeel dat soort onprofessioneel gedrag, Bush is een lul and a hazard for this planet, zelfmoord terroristen moeten zich al tijdens de training opblazen.
Ik begrijp soms wel wat de VS uitvreten, steun het een en ander en werkelijk veracht andere zaken.

Maar moet ik als 'Christen' als "groep" stelling nemen tegen die Christelijke uitwassen?
Echt niet, ik ben een geindividualiseerde Nederlander, and so is Mo uit A'dam oost.

vander F | 25-07-05 | 22:33

*slaat rn1970 met een enorme banaan op z'n harses*

Armageddon | 25-07-05 | 22:33

Kut weer te laat. SORRY

rn1970 | 25-07-05 | 22:31

Ik ben trouwens groot voorstander van het loslaten van LLL en Brusselmans in een mega moddergevecht. Dat ze elkaar maar flink de tiefus in mogen slaan. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 22:31

Ik vind Geert Wilders nog erg gematigd. Ik denk dat het merendeel van de weldenkende Nederlanders vind dat moslims naar een gezellig moslim land zouden moeten verhuizen.
Wie gaat mij als Nederlander nog langer verplichten met dit volk samen te wonen.

tonydomtana | 25-07-05 | 22:29

hihihi poema: 5 schoten wellicht.......

killermiller | 25-07-05 | 22:28

Bedankt voor de tips mensen. *googelt er wat op los* :P

Armageddon | 25-07-05 | 22:28

Stichting Pantera heeft dus een wilde kat neergeschoten? Nou geweldig hoor! Ben benieuwd wanneer we de eerste feauteaux uit Brazil binnen krijgen van de enorm doodgeschoten "Poema" De tiefus voor Pantera. Dat de subsidie voor die mongealen maar snel ingetrokken mag worden.

Armageddon | 25-07-05 | 22:26

@wat lul je dan spooky,....ik ben geen expert,....ga jij me nu ook vertellen hoe ik mijn werk goed moet doen?????

pronto | 25-07-05 | 22:26

Armageddon: werkelijk? Zijn er al wijven die dat doen? Dan heb je gelijk. Wellicht ff de Londonse politie erbij halen......

killermiller | 25-07-05 | 22:26

@armageddon ENORM OFFTOPIC
Tips voor de beginnende kweker:
Heb je al een ebook wiet kweken, zo nee moet je eens zoeken in torrent files of anders usenet. Ik ben geen expert dus zoek het allemaal zelf na. Het toppen doe je door net na een knop dat naar een blad lijdt te knippen met een SCHERPE schaar en als er vocht uitkomt een beetje as of nog beter de speelgoedklei van kids op te smeren. Tip2 geef fosfaat en kaliumrijke mest voor de bloei. Kalium zit ook in bananenschillen die doe je in de grond.

spooky | 25-07-05 | 22:24

@. tonydomtana
Wat doen moslims ueberhaubt hier ?

y@joh | 25-07-05 | 22:24

@Armageddon,....verdedig je bezit tot het eind,.......altijd alles van anderen willen hebben,...die zooi,...omdat allah dat wil.

pronto | 25-07-05 | 22:23

Stiefzoon: wellicht doodgeluld in een of ander forum van de stichting gefrustreerde panters? Of wordt de jachtopziener nu aangeklaagd door de stichting lekker dier?

killermiller | 25-07-05 | 22:23

Ow en dan nog wat anders. Kennen jullie dat? Meestal van die wijven bij de burger king. Nederlandse wijven die opeens met een marokkaans Nederlands "accent" praten. GEWELDIG! preventief ruimen die wijven zeg ik je...

Armageddon | 25-07-05 | 22:23

@Barbapoepa

Wie zijn de Ferengi's dan??? De Nederlanders hahahaha
En de yanks zijn de klingons

FNV-lidaf | 25-07-05 | 22:21

@ pronto: Dank je... De tuin staat in een mega achterbuurt met veel turken en marokkanen. Het verbaast me dan ook dat de wietplant nog steeds niet gejat is maar dat zal wel komen omdat het meeste van dat gajes op vakantie is nu. Het is net 60/70 nu hier in de buurt. Op het moment dat de toppen verschijnen vrees ik het ergste. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 22:21

Kan iemand mij vertellen wat voor verrijking moslims überhaupt voor Nederland zijn?

tonydomtana | 25-07-05 | 22:20

poema is net gevangen op de veluwe.... dood of levend is nog niet bekend...

enne ander nieuws... van persie moet morgen luisteren met wat de rechter ervan vind....

wildde ik ff kwijt.

s stiefzoon | 25-07-05 | 22:20

Gelukkig.... Jeroen Pauw is still alive!
1 of ander idioot meldde vanochtend dat hij dood zou zijn.
Dit off topic natuurlijk

FNV-lidaf | 25-07-05 | 22:20

Een paar dagen geleden werd de islam vergeleken met het borgvolk uit Star Trek. Wel aardig. "Resistance is futile". Er zijn al Nederlandse jongens en meisjes tot moslima's geassimileerd. Als de politieke strijdbare islam te vergelijken is met de Borg, wie zijn wij Nederlanders dan? En dan komt er maar in Startrek volk in aanmerking; de Ferengi! Ze hebben een bloedje hekel aan vechten. Hun bijbel is een koopmanshandboek met iets meer dan 200 regeltjes. En het zijn opportunisten pur sang. Aan het hoofd staat de grote Nagus. In ons geval is dat Gerrit Z. en natuurlijk niet Harry Potter. Het streven van de Ferengi is overigens met zo weing mogelijk engergie en zo min mogelijk gevaar zoveel mogelijk winst uit elke situatie te halen. Ferengi meets Borg... Interessant.

Barbapoeppa | 25-07-05 | 22:19

@Armageddon: Zelfs die troost is mij niet meer gegeven. Ik heb het roken allang opgegeven. Onbetaalbaar net zoals auto rijden trouwens.

killermiller | 25-07-05 | 22:19

@armageddon,....ik bewonder je smaak,...van een goed uitziende tuin. Schattig plantje overigens,....daarbij wat hortensia's en de buurt zou enorm opfleuren......

pronto | 25-07-05 | 22:18

Blablablabla leuter zwets klets. Hoppa met zijn allen de polder weer in. Geen woorden maar daden. Maar ja dat is in NL al lang uitgebannen. Nederland Leuterland.

killermiller | 25-07-05 | 22:17

En dat hortensiastukje ben ik ook wel van ondersteboven. Even een paar blaadjes plukken en ongezien door mijn shaggie draaien. De resultaten horen jullie morgen als ik nog wakker wordt. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 22:17

Lucas: "Een verbod op de bouw van grote moskeeën en een verbod op moslim-immigratie lijkt meer op een onderhandelingsstrategie voor een Geert Wilders-Michiel Smit- coalitie dan op een serieus beleid" Ik denk dat dit een uitstekend beleid is dat bij teleurstellende resultaten gevolgd kan worden door moslims uit te zetten naar een moslim land naar keuze.

tonydomtana | 25-07-05 | 22:16

Wilders... ik word niet vrolijk van die man, en inspireren doet ie me ook al niet. Hij heeft wel gelijk natuurlijk, maar zijn programma gaat me nog niet ver genoeg.

Ik ben klaar voor de strijd, om m?n leven te geven voor m?n vaderland. Maar er is geen vaderland meer. We hebben met z?n allen gekozen voor een verzorgingsstaat, en daar is de multicriminele heilstaat uit voortgekomen. De derde generatie hasjjunkies begrijpt niet eens dat het oorlog is, die al verloren is. Onze vijanden hebben maagden in de hemel om voor te sterven, wij onze welvaart en luxe.

pek en veren | 25-07-05 | 22:16

ben wat ongerust, zou Triple-L,
z'n pilletjes ingenomen hebben voor hij ons ( gode van allerlei ideologien zij dank verlaat richting het verre communisme ? ).
neem je ook wel je worteltjessap in morgen als je ter hoogte van Gronau bent, en zal je het rode boekje bij elke zeikstop even ter hand nemen en bedenken hoe slecht je het had in het aanstaande Islam-Nederland . in de Bdr.Deutschland zijn de toiletten nog redelijk om na het gebed de handen te wassen. daarna kom je echt in je Walhalla.
laat maar nix van je horen.dat geeft rust hier.

y@joh | 25-07-05 | 22:16

"Een verbod op de bouw van grote moskeeën en een verbod op moslim-immigratie lijkt meer op een onderhandelingsstrategie voor een Geert Wilders-Michiel Smit- coalitie dan op een serieus beleid" Ik denk dat dit een uitstekend beleid is dat bij teleurstellende resultaten gevolgd kan worden door moslims uit te zetten naar een moslim land naar keuze.

tonydomtana | 25-07-05 | 22:15

@ Spooky: Kijk zo leer je nog eens wat op GS ipv dat oeverloze gelul over links en rechts. De tiefus met links en rechts. We gaan door het midden en toppen de planten gewoon. Hoe top ik mijn plant Spooky? Gewoon ongezien de hele bovenkant eraf?

Armageddon | 25-07-05 | 22:13

@ Japanner,.....puntjes,...zijn spreektaal,... teken van rust tussen de zinnen......

En kijk,...spooky,...als ik nou zo'n brief schrijf,...naar de hoge heren,...die beslissen of wij een woning krijgen,...of niet,.....misschien hebben die punten dan nog enigzinds zin,......

Anders is het misschien niet duidelijk genoeg.

Als je een brief schrijft, zonder puntjes, wordt er ook zo makkelijk overheen gelezen. Je moet rust creëren in wat je schrijft, en als de lezer naar wordt van die rust,zegt dat genoeg over de lezer zelf.

Klein psygologisch aspect.

pronto | 25-07-05 | 22:12

Jullie kunnen ook gewoon naar Inspector Morse kijken.
De kebab was heerlijk... toch een voordeel met zoveel moslims hier in de buurt

FNV-lidaf | 25-07-05 | 22:12

@Armageddon

Mooie plant, maar heb je al toppen. Zoals ik het nu zie kan je de top eruit knippen dan vertakt die zich x keer en krijg je meer kleinere toppen maar uiteindelijk een grotere oogst.

Die Hortensia die kun trouwens ook roken althans als je je gezondheid niet boeiend vind:
www.tactus.nl/news/134/cmf_news_view_i...

En nu BBC kijken tip van Fuckje, dankje Fuckje

spooky | 25-07-05 | 22:10

ban voor Bwork, dank u!

Armageddon | 25-07-05 | 22:07

Pfffffffff Ik wordt hier zo moe van... Wat doe ik hier?

Onzin Frits, onzin!

Binsbergen | 25-07-05 | 22:06

@Armageddon
De buurman van mn broer is neerlands kampioen met het kweken van die plantjes. Misschien kan ik nog wat verkopen bij zo'n meeting.

bethundered | 25-07-05 | 22:06

Islam is racisme. Laat het maar lekker zo doorgaan, dan gaan wij straks met zijn allen naar Auschwitz.

Geert for president

Bwork | 25-07-05 | 22:06

@ Ron
"Veel lullen, je vuist schudden naar het
journaal op de staats-tv, verder niets doen"

He! Als ik naar mezelf kijk.. Ik dump linken hier voor de AIVD en doe mijn best in het dagelijks leven om iets te veranderen. Ik wil alleen liever niet dood.
Ik krijg nu al haatmailtjes terwijl ik niets over de islam schrijf. Geloof me... dat voelt niet prettig.
En wie weet gebeurt er meer achter de schermen dan jij denkt...

uh? | 25-07-05 | 22:04

Inderdaad Spooky. Zal me trouwens niets verbazen als dat ook zo'n verzinsel is van de redactie. GS moet toch wat om de reaguurders bezig te houden in de komkommertijd. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 22:03

@armageddon,...wat heb je voor plant????? Hortensia?

pronto | 25-07-05 | 22:02

Alleen is er geen thee. Thee is zeau Cohen...

Armageddon | 25-07-05 | 22:02

@targent
Nationaliste Marocai is geen marokaan denk ik het is een kaalkop met hersenen die een erg effectieve manier heeft van reageren.

spooky | 25-07-05 | 22:01

Als mijn plant toppen gaat vertonen nodig ik jullie allemaal uit om dat eens te komen proberen en dan praten we verder over dit onderwerp. Biertje erbij enzeau. Lijkt me harstikke gezellig.

Armageddon | 25-07-05 | 22:00

spooky,

Dat snapt ie toch niet

de Japanner | 25-07-05 | 21:59

ik ga zuipen voor de vrede,......kutzooi hier,..in dit land. Kan op de drugsboot gaan zitten, hier,........ik blow niet eens,.......wat moet ik daar??????

pronto | 25-07-05 | 21:58

@targent
Nationaliste Marocai is fake dus wind je maar niet op.

bethundered | 25-07-05 | 21:58

Zolang er nog slaapkoppen als Lucas rondlopen in Nederland, gaat dit land meer en meer naar de kanker.

Harrie N. | 25-07-05 | 21:58

@pronto
En nog maken de marocs niet zelf de urgentie regels dat doet VROM. En het zijn van allochtoon is geen urgentie, urgentie is een zwangere vrouw kinderen in het gezin... Als je het met die regels niet eens bent dan schrijf je een brief maar dan moet je wel met concrete punten komen en niet alle marocs pikken mijn huis in. Tenslotte is het huurbeleid en huursubsidie een uiterst politiek onderwerp, ben je het niet eens met het huurbeleid stem SP.

spooky | 25-07-05 | 21:57

Ik heb wel zin om te fotofucken.

XelaGBS | 25-07-05 | 21:57

@Pronto,

Maak er geen puntjes van als ik niet meer op je reaguur, heeft niks met je puntjes te maken trouwens.

de Japanner | 25-07-05 | 21:57

Goed man dat Japan! Het ken me niet Japans genoeg worden daar in Japan. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 21:57

@. Nationaliste Marocai
ga je tante neuken domme marrokaan!!!

lik mijn tagne zulke medemarokanen als walg ik van!!!!

targent | 25-07-05 | 21:55

Maaruh het is tijd voor een nieuw topic. Ik ben dat links en rechts gelul wel een beetje zat. Laten we dat bewaren voor als Utreg CS of Schiphol is opgeblazen. Doe weer een een uploadtournee of een jetsertopic. Het is tenslotte godverdomme zomer!

Armageddon | 25-07-05 | 21:55

@Arma,

Zo'n plantje in Japan kost je een maand, daar is de wet niet zo links en soft als hier...(^^) Maar goed ongeveer 30 neederlanders waren dat even vergeten en genieten nu van de Japanse gevangenis kultuur

de Japanner | 25-07-05 | 21:54

Geert Wilders geen goede politieke opvattingen? Geert is voor vrijheid, en dat is altijd goed.

Godsdienst m'n reet. Doe maar 's een search op subsidie en kerk. We hebben in NL chronisch bouwgrondgebrek en gaan wel moskeeen plaatsen van gemeenschapsgeld (subsidie???)

Ik denk dat 95% niet eens weet wat Geerts doelstellingen zijn op veel gebieden, dus beetje kort door de bocht om 'm daarop af te zeiken.

mrXL | 25-07-05 | 21:52

Ik ga ff een pilsje pakken...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 21:52

Wat adviseer je naast brieven schrijven? En wat moeten onze vertegenwoordigers doen?

XelaGBS | 25-07-05 | 21:52

@de japanner,.....ok, ik ga iets te snel voor je,.........maar als er woningen toegewezen moeten worden,....heeft de hoe noemen ze dat hier,....minderheid,.....toch wel urgentie,...en pronto kan mooi wachten een paar jaar,....want ik heb een baan,.....en ondertussen moet pronto via zo'n makelaar gaan huren,....waar het minimum huurprijs voor een kamer in een oud verrot krot tocht wel rond de 500 euro kale huur zit.........minister of niet,......het gaat om de situatie die geschept is,.......door dit gezeik,...en nederland maar willen laten zien,....wij discrimineren niet,......ooooooh neee, kijk,...moslimmetjes,.....hindoes,....moriaantjes,......wonen in mooie huisjes,....maar ondertussen,........

pronto | 25-07-05 | 21:51

*maakt een diepe buiging voor Ron* Zo is het maar net kerel. Nederlanders zijn goed in zeuren via het internet met een pilsje erbij. LOL! Je hebt helemaal gelijk. Het is tijd dat heel Schiphol in de as wordt gelegd. Misschien dat er dan wat Hollanders wakker worden.

Armageddon | 25-07-05 | 21:50

Idd, maar toch bedankt Ron voor het verbeteren van de wereld.

XelaGBS | 25-07-05 | 21:49

Een halve eeuw geleden was een linkse lul een begrip. Dat was zo'n stoere werkmanslul met cement, houtsplinters of kolengruis eraan al naar gelang de bezigheden van de eigenaar. Tegenwoordig is dat zo'n miezerig gevalletje, wellicht geschoren en voorzien van een stukje metaalafval, veelal op weg gehouden met een uitkering, maar niet iets waar je als vrouw even de pas voor inhoudt om nog even steels contour en stootvastheid in je op te nemen.
Kortom, iemand die zich nu een linkse lul noemt is en heeft een ordinaire lul van 12 in een dozijn en 144 in een gros. Helemaal niet iets om trots op te zijn. Er zou eigenlijk wettelijk bepaald moeten worden dat een dergelijke lul niet aan het daglicht blootgesteld mag worden.

ventus_aqualis | 25-07-05 | 21:49

@Nationaliste Marocai
Jij bent best slim als hollander de cliche kutmarokaan uithangen in een topic dat de problemen met moslims toch al op de spits drijft. Als je jezelf zou zijn en je kaalkop onzin uitkaamt dan wordt je lang niet zo serieus genomen. Een Hollandia dan maar het is al bijna 10 uur

spooky | 25-07-05 | 21:49

@Ron,

"Je bent ten slotte een echte Nederlander."

Ik bezit nog steeds een Japans passport, maar het bevalt me prima hier in deze discussie samenleving, denk dat ik maar blijf.

de Japanner | 25-07-05 | 21:48

@De Japanner: Nope dat is die crap van REVU. Daarna heb ik mijn zaadjes bij SENSI gehaald en dat gaat een stuk beter zoals je op de feauteaux ziet.
@ Spooky: Rustig reageren op elkaar op GS zit er niet in beste. Vandaar dat ik hier het ijs wat kom breken. ;-)
@ . Nationaliste Marocai: Daarom zijn jullie natuurlijk zo obstinaat? :P

Armageddon | 25-07-05 | 21:48

Huh, marokko was toch meer van de Hasj?

XelaGBS | 25-07-05 | 21:46

@Pronto,

Over geen huizen moet je bij heel iemand anders zijn dan bij moslims, die bepalen het sociale woonbeleid namelijk niet in neederland, probeer het eens bij minister Dekker

de Japanner | 25-07-05 | 21:46

Prachtig om te zien dat de discussies steeds heftiger worden, echt... ga door mensen !
Veel lullen, je vuist schudden naar het journaal op de staats-tv, verder niets doen, geen brieven schrijven naar je vertegenwoordigers, en geen signalen afgeven door protesten en manifestaties, en vooral de bestuurders de schuld geven als een stel doorgedraaide vlasbaardjes zichzelf en 200 feestende homo's en toeristen naar Allah knallen op Gay-Pride komende 6 augustus.
Gaat ome Cohen weer veel thee drinken, en deelt een clubhuisje of twee uit.
Een gewaarschuwd Nederlander telt niet mee...
Hoe duidelijk willen we het hebben ?
Moet de boodschap misschien in een enveloppe van het CJIB persoonlijk aan je gericht worden ? Lees je het dan wel ? komt de boodschap dan wel aan ?
Weet je wat ? Tik jij maar lekker je 6 biertjes weg vannavond, en laat mij die brieven maar schijven.
Ga maar lekker onderuit op de bank, met je zakje croky en Mel Gibson op de buis.
Ik haal de kolen wel weer uit het vuur. Ga vooral door met deze overloze discussie, compleet doelloos en zinloos.
Je bent ten slotte een echte Nederlander.

Ron

Ron | 25-07-05 | 21:46

@uh?
nee , die hebben uitzettingsbeleid nodig.

y@joh | 25-07-05 | 21:45

@Armageddon
Een dergelijk stuk had ik ook best kunnen schrijven. Trouwens ik heb ook geen kritiek op zijn schrijfstijl. Kort helder en bondig helemaal goed op mijn kritiek na dan die ik al had. Er zijn hier op GS genoeg reaguurders die op een normale manier een linkse mening hebben en die ook laten horen als er teveel rechts geblaat wordt. Dat soort mensen lees ik veel liever. Die rustige inhoudelijk manier van reageren op elkaar die zie ik liever.

spooky | 25-07-05 | 21:42

@@@ Armageddon.
Quote:
Arbeidsburo? LOL! Mag je daar ook wietvelden aanleggen trouwens?
Quote

Als je de uitzendingen van Zembla hebt gezien dan zou je concluderen dan 10% van de kantoren en de zolders in Nederland worden bestemd voor het tellen van de Nederwiet. Wat dit betreft heeft Marokko zijn inkomsten verloren ten gunste van de Narcotica_staat_Nederland.

Nationaliste Marocai | 25-07-05 | 21:42

tollerantie voor alles
moet van kabinet.

pronto | 25-07-05 | 21:42

@Japanner,
:-)
:-)

fuckje | 25-07-05 | 21:40

Inderdaad, extremisten (moslim, christen, links, rechts) hebben de grootste bek, maar de minste steun. Desondanks kunnen ze behoorlijk irritant zijn, en je soms laten denken dat het de verkeerde kant opgaat. En dat is juist wat ze willen bereiken, chaos en angst. Keep it real, negeer ze.

XelaGBS | 25-07-05 | 21:39

@ de Japanner,....de zorgen komen vanuit het feit dat er geen huizen meer voor je zijn,.....mocht je bijvoorbeeld uit elkaar gaan,....dan is er geen huis voor jou,.....tenzij je een kind hebt,...en dan nog moet je maar een paar maanden wachten,.......maar wel een meubelboulevard vrachtwagen,....voor een mooi huurhuis,.....met mensen die druk ijverig,....de boedel inladen in het huis,.....en kijk je iets verder,...zie je hoofddoeken,.....of mensen met zo'n rode stip voor de kop ,........druk inladen in dat huis,........neeeeeeeheeeeeee maar dat geeft niet,,.....wij gaan wel clean en wel in een of ander daklozenhuis zitten,.....is allemaal ok,........

pronto | 25-07-05 | 21:39

@Arma: Revu-zaadjes? De mijne doen het nog beter.

bostoeter | 25-07-05 | 21:39

Jongelui , Triple- L zit alleen te gluren naar het aantal posts.

Dat telt ... tenzij de lul op z'n bakbrommert vertrokken is naar verre oorden.... maar dat zal wel niet , hier kankeren is veel makkelijker.

ok ,(dikke) 3xL , tís jouw feestje......

y@joh | 25-07-05 | 21:38

-weggejorist-

Pieter Baan | 25-07-05 | 21:38

@Fuckje,

Waarom maak je je dan zorgen dan?
Wordt je in je dagelijkse leven bedreigd? Is er geen nederlandse bakker meer bij je in de buurt? Hoor je geen kerkklokken meer op zondagochtend, straatnaambordjes veranderd in onleesbare taal?
Je denkt toch niet dat het merendeel van de moslims werkelijk het terrosime steunt, ... ahh nu snap ik hem, ze zijn hier natuurlijk naar toe gekomen om van het westen van europa een moslim staat te maken, werk en westerse geneugten waren natuurlijk een grote dekmantel hiervoor.
Wil natuurlijk niet zeggen dat je aantal idiote imams hebt die oproepen tot haat, gelukkig zien de meeste moslims dat ook.

de Japanner | 25-07-05 | 21:35

Arbeidsburo? LOL! Mag je daar ook wietvelden aanleggen trouwens?

Armageddon | 25-07-05 | 21:34

@XelaGBS,
ik weet het. Maar ik laat me de mond niet snoeren in een democratie waarin het vrije woord nog steeds heerst!
En tegengas geven is helaas noodzakelijk, anders blijven die theedrinkoogjes gesloten.

fuckje | 25-07-05 | 21:33

@@. Armageddon
Ik heb een hekel aan godshuizen en dus ook aan een kerk.
In Casablanca een kerk neerzetten, naaah, er zijn genoeg kerken en Mosqueen in Casa, probeer een arbeidsbureau te starten i.p.v. een demagogisch gebouw.

Nationaliste Marocai | 25-07-05 | 21:32

@ spooky: Ga dan zelf stukjes schrijven voor GS. Links is zeau uit de mode. Het is tijd voor rechts. Dan maar nog minder geld voor de minima want dat hadden we toch al niet. ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 21:29

@fuckje
Maak je geen zorgen, er zijn genoeg voorbeelden waaraan je kan zien wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt.

XelaGBS | 25-07-05 | 21:29

Lucas heeft het wel door.
We worden uiteen gedreven.
Het "gebruik" van Wilders als de personificatie van het kwaad is makkelijk, andere potentiele kandidaten zijn niet serieus te nemen. Als muizen in de val, potentiele slachtoffers verenigen zich in een laatste wanhoopspoging om hun angst een uitweg te geven en hun lafheid te camoufleren. De angst gaat steeds dieper, elke aanslag boort een nieuwe bron van haat aan, dialogen hebben nauwelijks meer invloed, zolang ze nog worden gevoerd.
Het streven naar een multiculturele samenleving? We hebben helemaal geen samenleving meer. Individualisten bepalen ons leven, normen en waarden die gepredikt worden zijn als zout op de wonden van de groeiende massa extremisten. We leven alleen, we bekijken de slachtoffers en lopen voorbij, het enige wat ons nog bindt zijn de argwaan en de angst.
De impasse kan alleen doorbroken worden door de Islamitische organisaties, verdeeld door conservatisme en hierarchie, d.m.v. een dialoog die mondiaal geen enkele voedingsbodem heeft. Kortom een uitzichtloze situatie. De Hofstadgroep heeft gezaaid en Wilders gaat oogsten, de verharding zal leiden tot anarchie, de anarchie tot complete isolatie van het individu. Het doem-scenario komt nader, kogelvrije vesten en helmen in de metro, wapens zijn uiteraard voorhanden, de buurman is trouwens ook een beetje vreemd.
En het regent nog ook.

bostoeter | 25-07-05 | 21:28

@@Armageddon
Je kunt de pot op met al die Islamieten. Je mag een oorlogje uitvechten met de Islamieten maar zonder mij.

Nationaliste Marocai | 25-07-05 | 21:27

@Nationaliste Marocai: Goed als ik een katholieke kerk in Casablanca neerzet?

Armageddon | 25-07-05 | 21:27

Ik begin als trotse linkse stemmer een beetje de balen van Lucas te krijgen. Ik ben het inhoudelijk helemaal met hem eens wat dit stuk betreft. Op de audi TT na dan, dat is op een typische van Dam manier iemand als rijke patser neerzetten, in de zin van mensen met zo'n auto denken echt niet aan jan modaal. Eerst klagen over demoniseren en het dan gelijk gebruiken dan wil ik eigenlijk al stoppen met lezen. Maar goed helemaal uitgelezen en diagonaal door de comments heen geworsteld. Dan valt mij op dat er zolangzamerhand alleen maar tegen LLL gereageerd wordt en dat de rechtse reaguurders het wel erg fijn vinden te stellen links=Lucas=dom en vol cliches. Kortom ik vind het jammer dat een goed links geluid verneukt wordt omdat het uit de mond van Lucas komt. En Lucas ik weet het nu wel van die hoofddoekjes achter de kassa en Dumbledore is ook dood.

spooky | 25-07-05 | 21:26

@Xeta,

NM is net zoveel marokkan als jij Japans bent

de Japanner | 25-07-05 | 21:25

@de japanner,
dat is geheel uit Zn verband gerukt, ik had het toen over een scheiding van kerk en staat.Ik vind godsdienst iets voor thuis, en niet achter een loket.
@FNV-lidaf,
ik ben niet bang ergens over straat te lopen, ik maak me wel zorgen over de toekomst van de vrije westerse wereld.

fuckje | 25-07-05 | 21:24

Er zijn mensen bereid om te sterven voor hun idealen, of die idealen voortkomen uit het communisme, kapitalisme, nationalisme of de islam. Het hebben van idealen maakt iemand geen zelfmoordterrorist, maar zomaar blazen mensen zich ook niet op. Een flinke hersenspoeling gaat er meestal aan vooraf. Bij moslim-extremisten (of arabische nationalisten) gebeurt dat meestal door imams, ook internetlecteur lijkt een rol te spelen. Maar in hoeverre iemand zich laat leiden door wat teksten op internet vraag ik me af. Het zijn toch vooral de moskees waarin mensen echt aandachtig en in groepsverband worden onderwezen in de Koran. Ook lijken islamitische scholen en jihad-trainingskampen meer invloedrijk dan het internet.
Wat ik wil zeggen is indoctrinatie op vele manieren gebeurt. De aivd kan best wel het internet in de gaten houden, maar dan moet de onderwijsinspectie ook haar werk doen. En als Verdonk nou 'ns de import van imams zou verbieden zijn we al een heel stuk verder. Wat kan Jan met de pet doen? Er op toezien dat de regering en de gemachtigde instanties hun werk goed doen. Als de politie niet wil komen als je wordt lastig gevallen door Marokkanen ofzo, bel ze nog eens en zeg dat de daders vuurwapens dragen. Maakt niet uit of het waar is of niet. Meestal komt de pliesie dan wel.

Gavrilo | 25-07-05 | 21:24

Wilders is natuurlijk een typetje dat in het Ons kent Ons boek van Koot en Bie zeker niet zou misstaan. Mijns inziens eigenlijk niet serieus te nemen als politicus.

Maar dan bekijk je het filmpje dat om 20:35 door 5c gedumpt werd. Je ziet plenty islamilva's die zich voorbereiden om onder het motto van "de islam komt naar je toe deze zomer" boem te doen voor allah. Ineens weet ik weer waarom Wilders anno nu op een behoorlijke schare aanhangers kan rekenen: het is dan wel een slechte raadgever, maar we zijn gewoon pleurisbang voor die fanatieke allah geilneven en -nichten!

milton.type.j | 25-07-05 | 21:24

@Nationaliste Marocai
Zelfs Ertan is aan het capituleren voor onze homo's... ertan.blogspot.com/

bethundered | 25-07-05 | 21:24

@@FNV-lidaf

Ik heb niets tegen homo's. sterker nog de homo's zullen na mijn dood mijn erfenis beheren. Ik ben wel nationaliste en wie aan mijn vaderland komt komt aan mij, hom of hetero.

Nationaliste Marocai | 25-07-05 | 21:24

Ik ga ff een kebab menu halen bij de moslim Egyptenaar om de hoek. Heerlijk.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 21:23

@japanner
"De haat wordt veroorzaakt door de inmenging en de aanwezigheid van het westen in moslim landen. Die haat is al sinds de jaren '60 aan het groeien."

Zoals "Nationaliste Marocai" hier in nederland veroorzaakt bedoel je? Die gast had hier ook gezeten als "inmenging en de aanwezigheid van het westen" er niet was geweest in het oogsten. Tgrote geld zit hier, conflicten zoals tegenwoordig zijn gewoon onvermijdelijk.

XelaGBS | 25-07-05 | 21:23

@FNV,

Ach laat NM toch, is waarschijnlijk michiel smit om de zaak op te neuken

de Japanner | 25-07-05 | 21:22

In tijden van oorlog heb je meer last van de uitwassen van je eigen bevolking dan van de vijand. Je staat voor je uit te turen waar de vijand zit, en de nsb'ers drukken een mes in je rug. Types als Triple-L moet je bij het begin van de oorlog onmiddellijk elimeneren, voordat deze huichelaars nog meer slachtoffers maken....

twentsvolbloed | 25-07-05 | 21:21

@ Nationaliste Marocai

En dan nog iets... ook de Gay Parade verislamiseert met al die dansende 20% Maroc-nichten op de boot. Wordt het toch nog gezellig

FNV-lidaf | 25-07-05 | 21:20

@fuckje,

Ik had even de hoop dat de reactie over dat hoofddoek meisje een grapje van je was, naief van me.

de Japanner | 25-07-05 | 21:20

@fuckje,

Ik had even de hoop dat de reactie over dat hoofddoek meisje een grapje van je was, naief van me.

de Japanner | 25-07-05 | 21:20

@ Nationaliste Marocai

O jee.... en 15% van die Marocs is statistisch gezien homo dus de Regulierdwarsstraat wordt een waar Marakesj-nichten toestand

FNV-lidaf | 25-07-05 | 21:18

@ Nationaliste Marocai: Dan heb ik al een Hummer met M60. Gaan al die Hakbar vrienden van je eraan.

Armageddon | 25-07-05 | 21:18

@Brusselmans,

Ik zeg ook helemaal niet dat er geen gevaarlijk moslim extremisme is, dat zegt die professor ook niet, hij concludeerd echter dat dat niet de hoofdoorzaak is van de haat onder de aanslagplegers. De haat wordt veroorzaakt door de inmenging en de aanwezigheid van het westen in moslim landen. Die haat is al sinds de jaren '60 aan het groeien.

de Japanner | 25-07-05 | 21:17

lucas de ll val ff saggies dood met je linkse gelul. We hebben al meer dan 30 jaar van links mogen "genieten" met die gezins herenigingen van de pvda.Het hele land is hierdoor naar de klote gegaan. P.S hard mag ook hoor

kutjemuf | 25-07-05 | 21:17

Wat twentsvolbloed zegt. Ik hoop alleen dat LLL niet echt bestaat en dat het een karakter is dat de redactie heeft bedacht. Mocht dit persoon echt bestaan dan moet iemand hier heel snel die jongen uit zijn lijden verlossen en of die gast een keer meenemen naar, ik noem maar wat, Amersfoort wijk Liendert cq Soesterkwartier of gewoon meteen een kogel door zijn nek heen gieren. Sjezus wat een mongeaul.

Armageddon | 25-07-05 | 21:16

@Nationaliste Marocai
In je dromen vriend...

bethundered | 25-07-05 | 21:16

@sebaviaan
Als het zo is dat Wiegel een antwoord kan zijn op het Wilders probleem dan is het kiezen tussen twee kwade maar heb ik mijn keuze snel gemaakt.

spooky | 25-07-05 | 21:15

@fuckje

Meisje toch... weet je niet dat gevoel voor humor toch 1 van de zaken is die het leven draaglijk maken.

Kom jij maar even een keertje op bezoek in Amsterdam, daar in het Gaza-strook gedeelte. Dan kan je zelf zien of alles ECHT zo eng is. Het leven bestaat uit meer dan die paar straten in Hoogezand/Sappermeer

FNV-lidaf | 25-07-05 | 21:14

sorry ; retoriek

twentsvolbloed | 25-07-05 | 21:14

Tja, Lucas zijn lul begint aan de slappe kant te worden. Maar ja dat krijg je van links lullen, rechts zakken vullen.
Zo'n splagaatje is slecht voor je kloten.
Die kletsen dan weer op de grond!

Nooit meer slapen | 25-07-05 | 21:14

Over 25 jaar will the Mocro's Rulez in Amsterdam !
hehehehhehe
Nu vormen de Mocro's nog 10% van de Amsterdam_bevolking.
Over 25 jaar is: Bevolking = exp(year, aantal, en nog iets)

Zie Demographic Model:

Over 25 jaar zullen maken wij de dienst uit in Amsterdam !!

Nationaliste Marocai | 25-07-05 | 21:14

Lucas is gewoon de grootste cliche-lijer die hier op GS zit.
Keer op keer erger ik me rot aan die lul.
Quote:"uitkeringsafhankelijkheid' (het hebben van een uitkering is blijkbaar een misdaad)"
Die linkse roteriek van hem.
Als ik in een ander land zou werken als gastarbeider en ik zou later om wat voor reden dan ook een uitkering van dat land krijgen,dan was ik daar dankbaar voor en ik zou het niet im mijn arrogante hersens halen om me maar een beetje af te zetten tegen zo'n maatschappij...
Als het me daar niet zou bevallen, dan ben ik gewoon weg

twentsvolbloed | 25-07-05 | 21:12

@FNV-lidaf,
@vanderF,
@de Japanner,
@LLL,
ik durf tenminste de problemen bespreekbaar te maken, jullie houden liever jullie humoristische oogklepjes op.

fuckje | 25-07-05 | 21:08

Erg goed stuk vandaag in de NRC (opiniedeel). Het komt er op neer dat in de arabische wereld het extremisme simpelweg geen podium krijgt, zo schijnt de eerste jihadbrief van Bin Laden slechts gepubliceerd zijn in een Londense krant. Intolerant tegen intolerantie dus.
.
Als we een ideologische strijd aan het voeren zijn waarbij de nadruk en de ervaringsdeskundigheid bij de arabische wereld / moslims zelf ligt is het toch handig om dit soort ideeën over te nemen. Een haatzaaiende imam kan immers ongewenst veel medestanders verwerven.
.
Onze joods christelijke traditie van openheid en tolerantie wordt waarlijk uit z'n verband getrokken en daarnaast gruwelijk verkracht door hen die met een beroep erop van ons verlangen dat wij megalomane moskeeën accepteren. Een niet accepteren ervan zou in tegenstrijd zijn met wat onze 'joods christelijke traditie' zegt. Als die ons al iets leert is het eerder het tegendeel; vroegere moskeeën waren, als ze al bestonden, ver weggestopt in normale huizen. Het adagio van aanpassen aan de heersende cultuur bloeide rijkelijk.
.
Onze tolerantie van nu en weleer zijn niet te vergelijken. Humanisten die uit Frankrijk hierheen kwamen vormden geen directe bedreiging voor onze levenssfeer, laat staan voor onze directe veiligheid. Wie wel eens door welke randstedelijke conglomeratie rondloopt weet dat dit tegenwoordig wel anders is. Zo niet zou ik eenieder willen oproepen dit eens met een blonde schone te doen; dan ben je er snel genoeg achter.
.
De oplossing is een assimilatie in de dominante cultuur. Dat wil niet zeggen dat allochtonen allemaal christelijke moeten worden (nog afgezien van de ontkerkelijking die in volle gang bezig is) of dat ze lekker allemaal aan de balletje mayo moeten. Integendeel zou ik welhaast willen zeggen. Het houd wel in dat allochtonen zich aan de heersende culturele regels houden die bepaalde elementaire zaken waarborgen. Tolerantie ten opzichte van geloof bijvoorbeeld, maar ook ten opzichte van persoonlijke vrijheid, seksuele vrijheid.
.
Nergens in de grondwet staat dat er een gelijkheid van cultuur bestaat, wel van personen. Assimilatie is de enige optie...

Galileo | 25-07-05 | 21:08

Iemand die nieuwe moslima hoertjes al gezien op hookers.nl trouwens? Helemaal de bom! Die blazen zichzelf niet op hoor. Kun je gerust op gaan liggen.

Armageddon | 25-07-05 | 21:07

@ targent

Je bent het zalvend glijmiddel van -ik noem een zijweg- Elqalem.nl..

@ Japanner

Ok, ik neem broddelwerkje terug. Toch ben ik nog niet overtuigd. Er is een stelselmatige ideologische propaganda machine aan de gang in Islamitische staten. Op basis van de Koran dient alles wat de goedkeuring van allah niet kan wegdragen vernietigd te worden. Waarom heeft die prof het daar niet over?

Brusselmans | 25-07-05 | 21:07

@TARGENT

Als jij nu heel hard -OSAMA EN ZIJN KORNUITEN ZIJN KLOOTZAKKEN EN IK HEB ER NIKS MEE TE MAKEN- roept, zijn bange mensen als fuckje weer even gerustgesteld.

Dit dus heel hard en stellig roepen en ook geen zinnen er achteraan van...."maar.. Irakoorlog, Israel etc etc" er aan plakken.
Misschien dat de stemming weer een beetje bedaard.

Sorry vriend, maar zo werkt het waarschijnlijk

FNV-lidaf | 25-07-05 | 21:06

@ fuckje
gematigde moslims doen dat ja

targent | 25-07-05 | 21:06

@fuckje,

Op wat jij schrijft valt vaak weinig inhoudelijk op in te gaan. Uitzonderingen daar gelaten, zoals over het negeren van moslim meisjes aan kassa's

de Japanner | 25-07-05 | 21:04

Inderdaad Brusselmans. Elian ziet het helemaal helder. Die gast frituurt de pan uit! ;-)

Armageddon | 25-07-05 | 21:03

@targent,
ik dacht dat jij geen alcohol en drugs mocht gebruiken.
@ZI,
Lucas heeft alleen een quote van mij aangehaald van enkele dagen terug, dat doet hij dagelijks een keer; hij ziet daar kennelijk de humor van in, verder durft hij nergens inhoudelijk op in te gaan, en dat is jammer, want ik denk dat de meesten van ons willen meedenken aan oplossingen, hoe we nederland leefbaar kunnen blijven houden.

fuckje | 25-07-05 | 21:02

Veel reacties op dit item.
Da's mooi maar zal hoofdzakelijk zijn vanwege de jeukende *kuch* triple-L hier *braak*
Pak de bakbrommert naar een ver oost bakpao-land en ga daar wat integreren.
In 2007 gaan wij naar de stembus om , langzaam ook te integreren, in de islam. De massa heeft het nog niet in de gaten , maar dat is vaker vertoond in het verleden.
Ergo, die Triple-L is wellicht het beste af ..... Die is van de hel in de hemel.

y@joh | 25-07-05 | 21:00

Ach FNV....
Ik groeide op met het idee dat er 2200 kernkoppen per SS-20 zo ongeveer onderweg waren om van Europa een grote glasplaat te maken.
Op het moment vind ik autorijden het engst met per jaar + 1000 doden en +15.000 zwaargewonden in het ziekenhuis, vaak tengevolge van scheurende en zuipende zeer Hollandsche mongeaulen.
Ik slaap tegenwoordig prima hoor.
Laat de AIVD maar wat meer hun gang gaan, niet zo zeiken over wat zeurderige geweldsinstructies, deden ze in de koude oorlog ook niet.

vander F | 25-07-05 | 20:59

@ KwijlKoning 25-07-05 @ 20:54

Wat let je?
Doe eens voor de grap een zinnig argument?

~Pyro~ | 25-07-05 | 20:59

@Brusselmans,

Het broddelwerkje berust op onderzoek en feiten over aanslagplegers/ aanslagen die al gedaan zijn, niet over een broddel werkje van een teevee zender

de Japanner | 25-07-05 | 20:58

*zucht*

En NOG meer zelfontbranders

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:58

@KwijlKoning
Ik zie het iets anders. Ik zie meer inhoudelijke stukken van rechtse reaguurders dan inhoudelijke bijdragen van linkse reaguurders. Met name Lucas laat het afweten terwijl er in mijn ogen toch aardig aan zijn column gezaagd is. Beetje jammer dat hij het niet aandurft daarop in te gaan.

ZI | 25-07-05 | 20:57

Wat nederland nodig heeft is: Hans Wiegel

sebaviaan | 25-07-05 | 20:57

Liks , rechts.
De tweede generatie Nederlanders is verwerend.
Een stelletje emotionele schijtluizen zijn het.
Een paar bommetjes en de hele natie wijst met zijn vingertje naar een miljard moslims.
Dit is geen kwestie van rechts of links.
Nederland is verticaal aan het gaan.
De grond in!!!!
Een beetje gezonde natie gaat nadenken!
Relativeren of zo iets.
Hier is nog niet eens een aanslag geweest!
En iedereen i geilt al op oorlog en willen een gepeste hoofd wiens zelfs het haar van gaat walgen en vergaat,Als minister president.
Ok er zijn terroristen! Laten we die samen aanpakken !
Ik als moslim en nog duizenden andere moslims zijn daartoe bereid!
Dat we nog geen stille tocht hebben gehouden is dat we nog geloven dat het niet onze oorlog is!
Want ieder denkend moslim weet dat dit geen moslims zijn.!!!
Bla bla bla

targent | 25-07-05 | 20:57

@vander F

't valt me ook op dat de jeugd van tegenwoordig niet meer in staat is ironie/sarcasme uit de subteksten te halen.
OOK een heel groot probleem bij de zelfontbranders

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:55

Toch niet in diensttijd??

TM | 25-07-05 | 20:54

Beetje jammer dat deze "nieuwe rechtse elite" hier het woord links op zich al gebruikt als argument. Ik had echt wel iets meer verwacht dan een beetje flamen. Zinnige argumenten zijn hier nogal dun bezaaid. SCHAAM JULLIE

KwijlKoning | 25-07-05 | 20:54

Dankzij Netwerk ben ik weer trots op onze pliesie; ze mogen huilen van de psychologen en psychiaters!!

fuckje | 25-07-05 | 20:53

@VanderF

't is wat met die zelfontbranders van tegenwoordig.. vroeger... ja.. hoe ging het vroeger.... vroeger keken we gewoon Halloween 1 t/m 5, Nightmare on Elmstreet.... en we wisten dat het in het echt niet zo eng was...
maar ja.. dat was de tijd VOOR onthoofdingsvideo's op het internet.. real life horror dus

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:51

@ Japanner

Dat broddelwerkje van de professor zit er aardig naast.

Deze link -nu we toch expliciet aan bronvermelding doen- zag ik dankzij 5cent

memritv.org/Transcript.asp?P1=736

Tuurlijk zullen Israel en de US de schuld krijgen van landjepik. Deze "vrijheidsstrijders" los koppelen van de islam is echter gewoon naief.

Brusselmans | 25-07-05 | 20:51

@FNV,
tegelijkertijd zit Nouredine ademloos naar haar favo islamo zender via de schotel te kijken, en wordt gesterkt in haar wil om een hoofddoekje te dragen en neer te kijken op die blote goddeloze Hollandse meiden.
daarna over naar een docu over Palestina en Gaza bij Al-jazeera... daarna kijkt ze even op Geen Stijl... en zie daar.... een recept voor zelfontbranding.

vander F | 25-07-05 | 20:48

@FNC-lidaf,
en morgenochtend lees en beluister ik alles wat Pim ons heeft nagelaten! :-)
En morgen om 9.55 bekijk ik op ned.2 welke straf onze rechtbank voor MoBo heeft verzonnen.

fuckje | 25-07-05 | 20:48

Verdomme had ik me muis nog in paste mode staan, excuses.

de Japanner | 25-07-05 | 20:47

Lucas de struisvogel deregering was geschokt over de uitslag van de verkiezingen met Pim.Ze waren opnieuw geschokt over de stemming over europa,Nog wat aanslagen en ze zijn waarschijnlijk opnieuw geschokt na de verkiezingen over geert.
Maar ja het schokkende in dit land is eigenlijk normaal aan het worden.

yes | 25-07-05 | 20:45

Het gevaar.. maar daar is al vaker over gelult hier op GS, is dat er een directe link tussen godsdienst en terrorisme wordt gelegd, vanuit beide zijde trouwens. In de Volkskrant van afgelopen zaterdag (de volkskrant is zeg maar een soort telegraaf maar dan met inhoudelijke tekst) stond een goed artikel over de door voornamelijk het westen zo graag geziene DIRECTE relatie tussen terrorisme en het moslim geloof.

Een van de mensen die aan dit art een bijdrage heeft geleverd is een amerikaanse prof (nee geen linkse lul uit San Fransisco) maar een rechtsgeaarde amerikaan die in FEITEN geloofd ipv in cafe geouwehoer

de wel edele heer Brusselmans was zo vriendelijk voor me om een linkje naar zijn bevindingen te geven

www.amperspective.com/html/chicago_pro...

Ik zou zeggen, stop het moslim terrorisme en stem op Wilders, Alaaf!

de Japanner | 25-07-05 | 20:44

@Hangoudere Is je rollator stuk? Of ben de Albert Hein uit getrapt dat je nu zo veel tijd hebt om studiedecaan te komen spelen. Paars2 is al begonnen aan de afbraak van de verzorgingsstaat en toen zijn er ook al dammen opgeworpen om de grote immigratiestroom te keren. Maar het blijft het paars van de pvda natuurlijk. Of is daarvoor opeens de vvd verantwoordelijk? Het gezeur over de pvda dat al het slechte heeft veroorzaakt of nog erger dat het de schuld van groenlinks is, een partij die nog nooit in de regering heeft gezeten, geeft wel blijk van een simplistische levensvisie.

Gavrilo | 25-07-05 | 20:43

@vanderF

Fuckje zit nu ademloos naar Netwerk te kijken en wordt meer en meer gesterkt in haar overtuiging niet meer door hoofddoekmeisjes aan de kassa geholpen te willen worden.
Dan om 22.00 kijkt ze naar een Al Quadia docu op de BBC... daarna gaat ze weer kijken bij Ertan op de site... zie daar het recept voor zelfontbranding

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:43

Musharraf is een lul.
Hij moet met z'n poten van die fundamentalisten afblijven.
Is er eindelijk weer een gezamenlijke vijand wordt ons dat weer afgepakt!
Zak...

vander F | 25-07-05 | 20:43

@ 5ct

Elian heeft volkomen gelijk.

Maar kom daar eens mee aan bij al dat politiek correcte geneuzel van hierboven.

Enkelingen uitgezonderd natuurlijk..

Brusselmans | 25-07-05 | 20:41

Ja,zeg het maar es Lucas!Moslims zijn leuk en een verademing voor ons multi-cultureel land!!!
Dus hoe durf je,Geert,om al die arme moslims over één van je Mozart kammen te scheren.

braadlap | 25-07-05 | 20:40

@fuckje

Pas op dat je niet zelf-ontbrandt.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:40

He fuckje!
Je moet niet zoveel van de zwart-en-wit snoepen, dat laat je af en toe gierend uit de bocht vliegen.

vander F | 25-07-05 | 20:40

@FNV-lidaf,
om 10 uur op de BBC, over Al Quaida, hoe ze mensen ronselen.

fuckje | 25-07-05 | 20:38

-weggejorist-

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:37

Bolkestijn heeft ballen EN brains.
wilders met z'n mavo geschriften komt niet eens in de buurt, maar op zijn niveau trekt hij wel hordes gelijkgestemden aan.
Wat statistisch gezien natuurlijk volstrekt logisch is.

vander F | 25-07-05 | 20:37

Psttt...

Moeten jullie NU niet even Netwerk kijken? Kunnen jullien weer lekker gezellig griezelen over moslim-terrorisme en de sharia

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:36

Ik dacht vanochtend nog, waar blijft die column van lucas toch. Maar Lucas heeft geprobeerd een column met een beetje nuance te schrijven, en dat was'ie niet gewend. Vandaar dat het zo lang duurde.
Misschien straks nog een inhoudelijke reactie, als ik die 350+ comments heb gelezen. Ach, misschien ook wel niet, alles zal tegen die tijd toch wel zo'n beetje zijn gezegd.

TheRealShowstopper | 25-07-05 | 20:35

Bij Tweevandaag was vandaag een documentaire te zien over een Iraanse organisatie die massaal mensen opleidt voor zelfmoordacties. Gruwelijk. Afshin Elian gaf commentaar: "Het is niet kritiek op de Islam die de zaak op scherp zet, nee het zij dit soort terreurorganisaties die alles polariseren." Het origineel is te zien bij Memritv.org (zoek onder Iran: #736 - On the Iranian Movement of
"Martyrdom Seekers")

5cent | 25-07-05 | 20:35

@TM

Ik ook! Ook al heb ik nu besloten maar op pvdA te gaan stemmen

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:34

Groetjes, ik ga weer even op nieuw-rechts kijken.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:34

Iemand koggie?

Armageddon | 25-07-05 | 20:33

Heeft iemand Jasmein nou al geholpen?

Djef | 25-07-05 | 20:32

Shit, ik dacht niet dat ik het oooooooooit nog zou zeggen maar ik wil Bolkestein terug.

TM | 25-07-05 | 20:32

Ik ben atheist, dus voor rede vatbaar.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:32

@Hammie

Ik denk dat je net zo een zelfontbrander bent als Mo B.... radicale ideetjes en angsten van het internet afhalen en je zo bang laten maken

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:31

*This message is brought to you by the "|<|_|\/| Geertolizer". The same slogan on your desktop everytime*

Dan nog liever P.R. de Vries*huivert*

TM | 25-07-05 | 20:30

@LLL,(lucas-mode-aan)
reageer eens op al die anderen, slappe zak!(lucas-mode-uit)

fuckje | 25-07-05 | 20:29

@ fnv lidaf: geef eens een hedendaags alternatief voor Wilders, met nivo. Het is Wilders of theedrinken.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:28

@Lucas

Ik rijd die bakbrommert en jij gooit met de rotte tomaten.. deal?

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:28

Geert for President.

|&lt;|_|\/| | 25-07-05 | 20:27

@fuckje
Zie lucas' reactie 20.21 Ik vraag me stiekem af of hij er van baalt dat we gelijk krijgen. Inhoudelijk discussieren is op deze manier onmogelijk natuurlijk.
Vander F doet precies hetzelfde. Problemen ontkennen is echt heel intelligent hoor! Als wij ze verkeerd benoemen, doe jij het eens beter in plaats van je hersenloze provocerende gelul neer te plempen. Wees een vent en discussieer. Of hou je bek, dat mag natuurlijk ook.

ZI | 25-07-05 | 20:27

@Hammie

Dat zijn allezins redelijke dingen... moord op van Gogh een provocatie... CHECK.... moslims moeten inderdaad meer stelling nemen tegen de terreur van fundi's CHECk... het westen moet godverdomme inderdaad andere vormen van energievoorzieningen zien te bedenken .. HELE GROTE CHECK.... Dus daar valt allemaal niks op af te dingen... maar Bolk laat zich informeren... is op zijn ouwe leeftijd nog steeds leergierig... probeerde ook tenminste de dialoog aan te gaan... zie MOSLIMS in de POLDER... Wilders is daar te lui voor en bedient zich van kretologie

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:25

@Hangoudere : Beste Hangoudere, ik zeg helemaal niet dat de PvdA er niets aan kon doen. Ik zeg dat er bijzonder eenzijdig wordt gezeken over de PvdA terwijl er NOG twee partijen waren die de volle verantwoordelijkheid hebben gedragen. Zeker Zalm was van groot gewicht in dat kabinet. Dat ontkennen vind ik een beetje struisvogelpolitiek.

Overigens vond ik de PvdA in Paars relatief gezien niet meer zo links. Volgens mij verklaart dat ook wellicht de groei van SP en GL?

Oh, en ik stem niet links, ook niet op de PvdA. ;)

TM | 25-07-05 | 20:24

Bij kassameisjes met een hoofddoekje MOET je een kruisteken maken, anders komen ze in de hel.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:23

Jemig... Ik log net in en heb snel wat postjes gelezen. Die van @kniebelknuistje daar zakt mn broek van af. Quote: Hitler zelf was ook nog eens een eco-socialist. 25-07-05 @ 17:36. Hum ja hij was een heel sociaal voelend mens die 50 miljoen doden op zn geweten heeft waarvan 6 miljoen zonder pardon in de gaskamers werden gedumpt. Kniebelknuistje heeft Lonsdale-kleding aan?

bethundered | 25-07-05 | 20:23

*rent lafjes naar binnen*

JA FUCKJE! KASSAMEISJES MET HOOFDDOEKJE NEGEREN IS GELUKKIG NIET LAF!
*rent lafjes weer weg*

Lucasdelinkselul | 25-07-05 | 20:21

@TM
Ja hoor, de PvdA kon er weer eens niks aan doen. Grootste partij in Paars, ministerpresident, maar het waren die andere stoutertjes die het allemaal verziekten. Ga een vak leren!

Hangoudere | 25-07-05 | 20:21

@FNV,
te belachelijk en vermoeiend om op dit oeverloze leeghoofdige gezeur te reageren?
Heb ik nl wel last van.
*gaap*

vander F | 25-07-05 | 20:20

@ fnv lidaf
de redeneringen zijn idd van een ander nivo maar komen op hetzelfde uit. Vond hij de moord op van Gogh niet een provocatie, moest Hassan niet maar eens gaan uitleggen dat zijn volk niet alleen moordenaars voortbracht, moest het westen niet onafhankelijk worden met zn energievoorziening van de arabische olie ? Een wolf in schaapskleren, Wilders is meer een schaap in wolfskleren.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:19

Waarom geven moslimorganisaties niet toe dat actief belijden van de Islam niet te combineren is met de aard van onze democratie????

Zijn ze bang om toe te geven 'geen goede moslims'te zijn (want de 'puurheid van de leer' wordt ernstig aangetast)???

Wordt de gematigde moslimgemeenschap onderdrukt door de extremitische beweging, of hopen ze stiekum op een insluipende islamitisering van het Westen????

Als dat waar is, wordt het toch emigreren naar Canada binnenkort..

Fridjof | 25-07-05 | 20:19

@FNV-lidaf ; die linkse rakkers zijn aan het uitsterven, zie ook jouw eigen nick. ;) Hoe vaak kom je nog een jonge linkse politicus tegen?

TM | 25-07-05 | 20:19

@vanderF

HELEMAAL met je eens... ik weet ook niet waar dit allemaal vandaan komt, maar die eenstemmigheid verbaast me en waar de linkse rakkers gebleven zijn voor het geven van tegengeluid mag joost weten.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:17

Zeg mensen; jullie hebben allemaal wel een knopje hoor... 1 druk en gaaaaaan met die handel!!!

Anyway; ik heb nou al een paar keer gelezen dat Paars links was. Met de VVD en de D66*kuch* in het kabinet? Met Zalm die helegaar had bedisseld dat hij ZIJN beleid kon uitvoeren? Voor degenen die Lenny Henry gevolgd hebben : "I Don't Thienk So".

Oh en die Wilders is toch ook iemand waar je alleen uit arremoede op stemt? Jammer genoeg lopen er daar veel te veel van rond in Den Haag.

TM | 25-07-05 | 20:17

@ vander F

Mee eens, er is niets aan de hand. Alsof de verschillende bevolkingsgroepen langs elkaar heen leven, tssss. ( als dat al zo zopu zijn, dan is dat onze schuld natuurlijk)

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:16

@Hammie

Ik weet niet waar dit vandaan komt maar over het geheel genomen zijn de redeneringen van Bolk toch wel van een ander nivo dan dat van Wilders.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:15

zolang die terroristen nog moorden uit geloofsovertuiging, over die respectievelijke maagden, plaats in paradijs e.d. sta ik achter de kreet: uitoeien die gasten,....geloof hebben is mooi,....leuk als je er wat aan hebt,...maar hou het voor jezelf,...en ga niet anderen opblazen omdat dat nu eenmaal moet van die allah. De pleuris met God, Allah, Mohammet, Jezus,...allemaal gebasseerd op verhaaltjes van lang , lang geleden, en die verhaaltjes zijn ongetwijfeld enorm verdraaid. We leven nu!!!!! Ga eens in een kring zitten met 20 mensen en verluister je buurman een verhaal in het oor,.....zeker weten dat aan het einde van die kring, van 20 mensen,...er een heel ander verhaal uitkomt.......en dan moet je wel geloven in iets wat 1000den jaren geleden, gebeurd,gezegd, of gedaan zou zijn,.....en ook al geloof je daar in,...nog geen probleem, maar ga daar niet andere mensen voor vermoorden....... Die zekerheid dat zoiets echt zo is, heeft geen enkel mens, en leg je daar nu eens bij neer.

Klote he, dat een geloof zo onder de loep wordt genomen. Je zult maar eens in zo'n gat vallen,.....wij hebben geen zekerheden in het leven,.....alleen dat we allemaal een keer dood gaan,...en laat dat dan gebeuren op een natuurlijke wijze,.....en niet omdat een of andere idioot een geloof heeft, dat,.........

pronto | 25-07-05 | 20:14

Wat lekker schelden weer vandaag, applausje voor Lucas, hij heeft de bruinhemden weer onder hun stenen vandaan gelokt.
Heerlijk wat kramen die weer een onzin uit.
Niet verbazend natuurlijk wanneer je die latente nicht van een Wilders een geweldig politicus vindt, redder van het vaderland.
Een paar bommetjes, niet eens in Nederland en een zooi Hollandse mietjes begint alweer te janken en te roepen om een Grote Leider.
Ga bij die pliesie agenten zitten janken stelletje bange lutsers.
Of stap in je Audi TT, ga weer eens lekker te hard rijden en rij je in godsnaam te pletter en voeg je bij die meer dan 1000 verkeersdoden die jaarlijks vallen in Nederland.
Van zulke straffe sterfte cijfers kunnen Mo en z'n vriendjes vooralsnog alleen maar dromen.
En als ze openlijk gaan moorden maken we het zakie op z'n Israelisch gewoon af, en verder niet zeuren.

vander F | 25-07-05 | 20:12

@ fnv lidaf: Bolkestein beweerde toch dat Turkse kindertjes beweerde dat hun zus niet met een marok mocht trouwen, en omgekeerd. Schandalig, alsof ze racistisch kunnen zijn en evengoed niet blank.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:12

quote:Geert Wilders handelt in angst zoals zijn naamgenoot Geert Mak al eens analyseerde end quote

Mee eens, was het niet iets met WOII ?Zouden we de doodstraf niet kunnen vragen voor Wilders, even Paul Treanor bellen hoe dat ook al weer zat.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:10

@Hammie

Ga je mond spoelen... ik dacht dat Bolkestein toch wel van een hele andere slag is dan Wilders. Hoe kun je!

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:10

@oxo
Indien er criminele activiteiten worden ondernomen heeft het Nederlandse recht genoeg middelen om dat aan te pakken....

MAXIMO | 25-07-05 | 20:09

@Gavrilo
Laat je lul nou eens hangen en ga eens wat nuttigs doen!

Hangoudere | 25-07-05 | 20:09

Het gevaar.. maar daar is al vaker over gelult hier op GS, is dat er een directe link tussen godsdienst en terrorisme wordt gelegd, vanuit beide zijde trouwens. In de Volkskrant van afgelopen zaterdag (de volkskrant is zeg maar een soort telegraaf maar dan met inhoudelijke tekst) stond een goed artikel over de door voornamelijk het westen zo graag geziene DIRECTE relatie tussen terrorisme en het moslim geloof.

Een van de mensen die aan dit art een bijdrage heeft geleverd is een amerikaanse prof (nee geen linkse lul uit San Fransisco) maar een rechtsgeaarde amerikaan die in FEITEN geloofd ipv in cafe geouwehoer

de wel edele heer Brusselmans was zo vriendelijk voor me om een linkje naar zijn bevindingen te geven

www.amperspective.com/html/chicago_pro...

Ik zou zeggen, stop het moslim terrorisme en stem op Wilders, Alaaf!

de Japanner | 25-07-05 | 20:09

Quote:Geert blijkt een onvervalste islamofoob en vaart mee op de stroom van woede en wraakgevoelens die bij zovelen leven. end quote

idd net zoals die Bolkestein die onze onderbuikgevoelens probeerde aan te wakkeren, ca 1992. Goed dat we niet naar hem geluisterd hebben.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:07

eerst was het zandnegert :o)

ar_de_b | 25-07-05 | 20:07

@ maximo 19:59 Dus volgens jou maar gewoon gezellig stilzitten en zien wat er voor moois uit die islamofascisten teruggroeit? Wel lekker relaxed. Al een kourantje in huis?

oxo | 25-07-05 | 20:06

@ErachterKijkerd - rifbavianen! Wat een grandioos woord!

Hangoudere | 25-07-05 | 20:05

@Maximo

Hm... je voert hier wel een eenzame strijd hier vrees ik. WAAR is het LINKSE tegengeluid op het moment dat je ze nodig hebt. WAAR is Starfucker en die Sunnygirl heb ik ook al een tijd niet gezien. Daar kun je de oorlog ook al niet mee winnen vrees ik.

Maar goed. Ik ben ook niet vies van een potje moslim-horrror-griezelen. En ik vind ook dat er te lang de kop in het zand gestoken is.
MAAR... die marocjes die bij mij om de hoek de vakken vullen...
hardwerkende kids terwijl ze ook wel zouden tasjesroven of zo... ik wil gewoon niet dat deze kids het ooit onmogelijk gemaakt wordt om later een fatsoenlijke stageplaats of zo te krijgen louter omdat moslims een slechte naam hebben.

Dus voor the sake van deze kids vind ik dat we niet al te hysterisch moeten doen

FNV-lidaf | 25-07-05 | 20:04

@MAXIMO:
Sterke come-back, m'n zoon..

Frits Wester | 25-07-05 | 20:03

Quote:Juist die criminalisering, die haat en schier eindeloze verdachtmaking van alles wat moslim lijkt biedt de voedinsgbodem, brandstof en ontsteking van religieus terrorisme bij de gefrustreerde jongeren. end quote

Zeker want de islam heeft er niets mee te maken: Mohammed was een echte pacifist en als je sterft voor de islam wordt je niets belooft in het hiernamaals. Het is totaal onze schuld als we opgeblazen worden, hadden we de cijfers over de criminaliteit onder moslims maar niet openbaar moeten maken. Zoals de vader van de moordenaar van Renee Steegmans in onvervalst Marokkaans zei: het is de wil van allah. Ze kunnen er zelf ook niets aan doen en dat verdient respect.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 20:03

@oxo
Zeker. Ik zei al dat-ie niet compleet was.

Hangoudere | 25-07-05 | 20:01

@Frits Wester
Knuffeltje?

MAXIMO | 25-07-05 | 20:01

@MAXIMO:
Én ik krijg ook spontane Herpes van die "make love, not war"-bullshit...

Frits Wester | 25-07-05 | 19:59

@oxo
Wie haat zaait zal haat oogsten....

MAXIMO | 25-07-05 | 19:59

@FNV-lidaf
Het gaat de goede kant op indien wij dat toelaten...
Ik zie inderdaad ook de negatieve signalen maar belicht liever de positieve.
Kijk liever naar positieve overeenkomsten dan naar negatieve verschillen.

MAXIMO | 25-07-05 | 19:58

@ maximo 19:44: Wel ja joh, zoals je zegt: '... die heeft hij allemaal verkregen door constant onder beveiliging tussen 4 muren te leven'. Nou, niet 'allemaal' natuurlijk, maar hoe zou het toch komen dat hij niet gewoon op straat kan lopen zoals jij?

oxo | 25-07-05 | 19:57

Wel een beetje negatief ;)

Generaal Pardon | 25-07-05 | 19:56

Lucas zegt: "Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren van bevolkingsgroepen."
Dat is natuurlijk gelul. Het was de Marokaanse bevolkingsgroep die op 11/9 en na de moord op Van Gohg stond de dansen. Als er hier 1 bevolkingsgroep is die gestigmatiseerd wordt, dan zijn het de autochtonen wel door dat stelletje rifbavianen. Het is de slapte van de wetgevende macht die ons doet verrechtsen. Als de huidige zakkenvullers in Den Haag niets kunnen gaan we eens even aan de rechterkant kijken of daar iemand zit die wel van aanpakken weet. Vooralsnog lijkt Geert zo iemand te zijn. Geert een handelaar in Angst? Inderdaad ja, als hij met zijn aanpak wat van mijn angst kan wegnemen en bij de rifbavianen neer kan leggen, dan vind ik dat prima.

ErachterKijkerd | 25-07-05 | 19:56

Het is dan ook erg jammer dat de aanwas van nog meer molsims zo tergend langzaam gaat.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 19:56

Geert heeft wel gelijk, Vroegâh kwam ik wel es in de bajes(werk), en 84 % was Allochtoon, met de Ramadan stonden er van de 48 Etens-plates maar een schijntje in de kar waarmee het voer werd rondgedeeld......
Suikerfeest werd vet geviert met eten van buiten uit de Moskee, terwijl de hasj-handel evengoed liep als andere dagen....

En ja, een uitkering is een misdaad,in
veel gevallen, vroeger heette allochtonen "gastarbeiders" , maar in de wachtkamer bij de Sociale Diensten zitten toch voornamelijk "gast-uitkeringstrekkers", ik meen te kunnen zeggen dat ons sociale stelsel mooi is, maar op den duur aardig wat files veroorzaakt heeft, woningnood, werkeloosheid onder eigen volk, volstaande peperdure asielcentra, verspilde (taal)-cursussen, florerende drugsimport/handel door Turken (heroine) Marokanen( Hasj) Surinamers (Coke)
En ja, Nederlanders kunnen er ook wat van, daar heeft justitie haar handen dus al vol genoeg aan, en ja , Er zitten ook welwillende werkende of studerende , nette mensen tussen, niet over te zeggen, echter er mag ook wel es begrip opgebracht kunnen worden dat mensen bovenstaande feiten zat zijn, komt daar dan ook nog es een zooitje extremistisch Islam-terrorisme bij, de goede ten spijt, dan zal er actie moeten komen, geen gelul over respecteren van cultuur, of geloof, en je kop moeten buigen voor het verkloten van een vrij en door velen op deze aarde benijdenswaardige positie die wij en onze gasten hebben, maar daden die laten zien dat de maat vol is. Anders rot je maar op, ga je lekker weer schapen en geiten hoeden in een snikheet, arm land, waar je je kop moet houden, waar je geen geld toe krijgt op je zwarte inkomsten, waar je als vrouw geen moer te vertellenm hebt, waar je als homo al je botten in je gezicht worden gebroken, waar je voor een diefstalletje levenslang verminkt wordt, waar je in een boek MOET lezen, waar je je 5x per dag MOET buigen op je knieën, waar je voor een joint jaren de lik in kan, waar je.... ach ik hou maar op.... het mooie van alles is, een grote smoel kun je krijgen, op straat als het geen pak slaag is, door een zooitje mafketels die niet, in een gastland, geboren of niet, zich naar NL-maatstaven kunnen aanpassen, die nog nooit van respecteren van cultuur of Westerse maatstaven hebben gehoord, of ook maar moeite nemen om uit zichzelf dat respect te tonen waar zij zelf zo hard om lopen te schreeuwen.
Respect komt niet vanzelf aanwaaien, en dan zijn er vast LLLen die liefst elke allochtoon de hand aan de pols houd, of het voorhoofd afdept, maar die hebben dan toch echt te weinig gezien, en zeker niet een etenskar tijdens de Ramadan......

bondje33 | 25-07-05 | 19:53

Lucas de linkse landverrader heeft gelijk: terrorisme heeft niets met de islam te maken. Nergens ter wereld heeft men last van de islam, overal leven ze in vrede met anders/ongelovigen en als je niet meer wilt geloven nemen ze dat heel sportief op. Islamieten zijn een lichtend voorbeeld voor ons wat betreft vrouwenemancipatie en homorechten. In Saudi-Arabie is iedereen vrij om zn godsdienst waar dan ook te beleiden en uit te dragen, in tegenstelling tot hier waar het eerste piepkleine moskeetje al voor bloedige onlusten zorgt.

Hammiehetvarken | 25-07-05 | 19:53

Lucas is nog steeds een hoax! Brusselmans trouwens ook!

barbapapa | 25-07-05 | 19:52

Als het aan lucas de linkseloel zou liggen draaien we de geldkraan weer lekker open aan allerleisoort gesubsidieerde allochtoonse breiclubjes, zetten we een stop op autochtonensollicitaties(positieve discriminatie, en mogen we vooral geen commentaar hebben op diegenen die in naam der religie,ons verachten.

En vooral niet te vergeten een cordon saniteir in het leven te brengen net als in belgie. kots kots

ar_de_b | 25-07-05 | 19:49

Storm in een glas water.
Is hetzelfde als een waarschuwing voor Lucas de Linkse... maakt weinig indruk.

Dikke tieten | 25-07-05 | 19:49

@Rabarke
Je bent een Neo NSB er

jellemans | 25-07-05 | 19:48

@Maximo

Ik ben het niet helemaal met je eens maar je hebt gelijk dat er een lichtelijk hysterische stemming heerst gevoed door allerlei fictieve worst case scenario-theorien. Het mooiste is die over de burgeroorlog.

MENSEN.... ik woon in zeg maar een soort Gazastrook ... ik zie ook kutmarocjes... ik zie dat er een kapperzaak is bijgekomen waarin hoofddoek vrouwen geisoleerd geknipt kunnen worden... ik woon op de hoek van een ROC waarin ik soms omver wordt gelopen door moslima's met een fuck-you blik in de ogen... maar ik zie nog meer... in de supermarkt zie ik ook lieve Maroc-jongetjes die heel hard werken.... in de bieb zit er een schat van een vrolijk hoofddoekmeisje met onvervalst Amsterdams accent.... dus het is bullshit om niet geholpen te willen worden door haar... ja.. het kan helemaal mislopen... maar het kan ook de goede kant uitgaan... misschien lost dit zich inderdaad in een paar generaties op... Verdonk heeft iets gedaan aan de importhuwelijken waarvan de moslim organisaties hebben bezegd dat het inderdaad integratie-beperkend werkt... dus laten we inderdaad niet te veel gaan fantaseren wat er allemaal MOGELIJK gaat gebeuren... als er iets gebeurd zijn we sowieso de fucking lul zonder de hulp van de yanks ... dus laten we maar het beste ervan hopen en ons niet zo bang laten maken ... er zijn al gasten hier die moeilijk kunnen slapen's nachts

FNV-lidaf | 25-07-05 | 19:48

Dat ten tijde van de paarse kabinetten vooral de pvda de media domineerde valt te verklaren doordat Wilders toen de speeches schreef voor de vvd en woordvoerder was voor de buitenlandse zaken.

Gavrilo | 25-07-05 | 19:46

@King of controversy, kijk eens naar de gemiddelde VMBO.
Dus scholing,.. naah... hoe goed je idee ook is, het gaat in deze niet op.

~Pyro~ | 25-07-05 | 19:45

@oxo @ 19:27
Wat een inzichten heeft die vent zeg!
En die heeft hij allemaal verkregen door constant onder beveiliging tussen 4 muren te leven, erg knap hoor...
Geen wonder dat zijn hoofdthema vrijheid is.
Doet me denken aan een welbekende log-ster hierzo die wereld ook vanuit de boerderij bekijkt......
Maaruh effe serieus, dit vind jij een goed partijprogramma?
Die man is nu al van inzicht veranderd door 1st de uitwassen van de Islam als gevaarlijk te erkennen en nu opeens (sinds de laatste aanslagen=islamofobe stemmen)heeft hij het over de totale Islam als grootste gevaar voor onze samenleving....

MAXIMO | 25-07-05 | 19:44

@ vraagstaart, oxo en kiebelknaustje
Al afsluiter op de Hitler discussie: Hij was links en rechts, maar vooral fout. Vrede?
Een oplossing van het moslim probleem is volgens mij openbaar onderwijs. Dat is dus ook zonder staatsinvloeden. Het hele onderwijs moet wat mij betreft een gestroomlijnde organisatie worden, aangestuurd vanuit de Universiteiten en niet vanuit de politiek.

King of controversy | 25-07-05 | 19:43

Bij de weg: mocht de kringloopwinkel je niet verder kunnen helpen... je VVD-papa heeft vast een schitterende ingebonden editie van de Van Dale...

barbapapa | 25-07-05 | 19:42

Lucasje toch! Je hebt zeker weer te lang aan de waterpijp gehangen of teveel biologisch geteelde venkelthee gedronken. Lekker kortzichtig (= links) stukje!

Nog een tip: het gebruiken van moeilijke woorden is heel stoer, maar gebruik ze dan ook in de juiste context! Misschien dat je bij de kringloopwinkel een ietwat moderner woordenboek kunt opduikelen!

barbapapa | 25-07-05 | 19:40

@Hang

Wat een ontboezemingen! In welke stad woon je? ALS het Amsterdam is ben ik wel benieuwd naar nog meer smeuige details over het partijleven al daar... idem voor Rotterdam

FNV-lidaf | 25-07-05 | 19:34

@Hangoudere: mag daar de stille stalinist Duivestein bij en de altijd al op onze kosten op permanente vakantieganger Pronk?

oxo | 25-07-05 | 19:33

@de Japanner
LOL!!!!
Wat er ook gebeurt; "blame it on the Moslim."

MAXIMO | 25-07-05 | 19:32

~~Maar wat iedereen vergeet, zowel "links" als "rechts", is dat er in dit land een klimaat geschapen is dat Wilders heeft voortgebracht. Toen wij nog gewoon konden leven, de regering normaal deed, we niet krampachtig deden over allochtonen, was er geen enkele voedingsbodem voor figuren als Wilders.~~~

En wanneer mag dat dan wel niet zijn geweest?
Toch teveel LSD gehad toendertijd?

~Pyro~ | 25-07-05 | 19:32

Lucas for Prime Minister! helemaal met je eens Lucas!! weg met Geert én z'n TT!

CloudBolt | 25-07-05 | 19:31

@fuckje 25-07-05 @ 19:18

:)

~Pyro~ | 25-07-05 | 19:30

@MAXIMO,

GW heeft het nooit over andere onderwerpen dan over moslims, omdat de moslims het grote probleem zijn in neederland. Jij begrijpt er geen ene reet van. Trouwens na de moslim uitbanning in neederland gaat hij het homo gevaar aanpakken.

de Japanner | 25-07-05 | 19:29

De kerk als schijthuis...

Dr.D | 25-07-05 | 19:28

Zo, is hier even een discussie ontstaan of wat?
Maar wat iedereen vergeet, zowel "links" als "rechts", is dat er in dit land een klimaat geschapen is dat Wilders heeft voortgebracht. Toen wij nog gewoon konden leven, de regering normaal deed, we niet krampachtig deden over allochtonen, was er geen enkele voedingsbodem voor figuren als Wilders.
Maar toen begon het mis te gaan. De PvdA dacht dat ze in navolging van de Sovjet-Unie wel even konden vertellen wat wij wel en niet moesten doen. In de media kwam alleen de PvdA aan bod, verder niemand.
En ze waren nog arrogant ook. Ik heb Wim Kok eens geïnterviewd voor een lokale omroep. Schandalig was dat! Daar was Kok veel te hoog voor! Dat zijn niet mijn woorden, maar die van de hem begeleidende kopstukken uit de PvdA. Ik was "er doorheen geslipt" omdat ik met microfoon en camera naast de jongens van de NOS stond.
Kijk, dat was het moment dat ik zeer kritisch naar de PvdA ging kijken. En ja hoor: we moesten lief zijn voor alles en iedereen behalve voor autochtone Nederlanders, we mochten vooral geen kritiek hebben op mensen van de PvdA en zo meer.
Wat ik hier nooit verteld heb: ik heb ooit op de lijst voor de gemeenteraad gestaan namens de PvdA. Ik wist dus drommels goed wat daar leefde. Tijdens Den Uyl stond ik er nog vierkant achter.
Het keiharde keerpunt kwam met Melkert. Ik had niks met Fortuyn, totdat ik zag hoe gemeen de "gevestige orde" met hem omsprong. Toen was voor mij duidelijk dat er iets goed mis was en dat er heel duidelijk iets moest gaan veranderen.
Daar is Wilders een vervolgexponent van. Ik zeg niet dat-ie goed of slecht is, dat zeg ik pas als ik zijn daden zie. Balkenende is zijn glazen keihard aan het ingooien, die man heeft bij niemand meer krediet. En Donner wil ik nooooit meer zien, de hanworst!
Daarom vind ik dat het nog veel te vroeg is om weer van links het utopia te verwachten. Bos maakt het er ook al niet beter op door mooi nee te zeggen toen hij voor deze regering gevraagd werd. Dan is het makkelijk om kritiek te hebben, maar hij was een van degenen die het heeft laten gebeuren.
Kortom: ik wil nooit meer Balkenende, maar ik wil ook geen Bos. Ik heb meer respect voor Agnes Kant dan voor Marijnissen.
Voor mevrouw Klemkaak heb ik al helemaal geen respect meer, die komt alleen maar in beeld als ze denkt dat er camera's op haar gericht staan, kijk maar elke dinsdagmiddag. Bovendien heeft Rosenmöller laten zien wat het "geweten" van GroenLinks betekent.
Een lijstje van mensen waar ik beslist tegen ben?

Kok
Melkert
De Vries
Bos
Balkenende
Marijnissen
Donner
Halsema (mevrouw Klemkaak)
Duivendak
Rosenmöller
Remkes
Brinkhorst

Deze lijst is in willekeurige volgorde en niet eens compleet.

Hangoudere | 25-07-05 | 19:27

@shevek
Mijn leven is een stuk dragelijker als dat van jouw, kijkende naar al die haatzaaiende xenofobe comments van je.....
Ik heb een prachtig leven, zonder fictieve angsten en met een prachtige vrouw en 2 prachtige gezonde kinderen.

MAXIMO | 25-07-05 | 19:27

Over racisme tegen niet-moslims en de manier waarop de media gevoelige onderwerpen zoals deze uit de weg gaat.

Zij geven liever het woord aan de onvermijdelijke en immer nuancerende sociologen en psychologen dan aan de blanke slachtoffers van de immigratie:

vpro.react.nl/programma/tegenlicht/for...

filter | 25-07-05 | 19:27

@maximo,
je weet net zo goed als ik dat op moslimscholen ook arabisch wordt gesproken, en islamles wordt gegeven door schimmige imams die van jongs af aan de kinderen vergiftigen met haatzaaiende indoctrinaties. Ja, de inspectie zegt dat dat niet gebeurt, maar die spreekt, verstaat en leest geen arabisch! man, we zijn tientallen jaren ZO naief geweest, en sommigen zullen dat wel blijven ook.....

fuckje | 25-07-05 | 19:27

&maximo: Als je over Wilders beweert: 'Ik ga niet alle partijprogramma's van alle politieke partijen doornemen om mijn mening te vormen.' kan je ook niet zeggen 'Andere issues heeft hij simpelweg niet, bijvoorbeeld over economie, onderwijs, zorg of iets anders, ik heb hem nooit wat daarover horen zeggen...'. Lees toch maar eens www.geertwilders.nl/index.php?option=c... voor je verder blubbert.

oxo | 25-07-05 | 19:26

@shevek
Dat zullen dan waarschijnlijk dromen over Lucas zijn ; )

LordBathory | 25-07-05 | 19:22

@fuckje
Ben jij nou dom of zijn wij nou zo slim?
Dat staatsonderwijs waar jij het over hebt zal ook door de politiek worden bepaald.
Hoezo "sneaky" invloeden?

MAXIMO | 25-07-05 | 19:20

@Maximo: ik gun je best je natte dromen hoor. Het enige wat je leven nog een beetje dragelijk maakt denk ik.

shevek | 25-07-05 | 19:19

@Pyro,
zo heeft Agnes kant het over de gezondheidszorg, en Jan Wit over juridische zaken. Raar? Dat heet taakverdeling naar deskundigheid. Als Geert een echte partij heeft neemt hij ook fractiespecialisten in dienst, zoals iemand met verstand van onderwijs; die gaat dan gelijk proberen het bijzonder onderwijs af te schaffen, openbaar onderwijs voor iedereen is goed genoeg en voorkomt allerlei sneaky invloeden.

fuckje | 25-07-05 | 19:18

was GW niet al eens eerder met een oplossing gekomen>?
denaturalisatie van criminele allochtonen en ze dan het land uitschoppen?

tiepfaut | 25-07-05 | 19:18

@shevek
Ik heb het sowieso niet zo op met de politiek, mag ik?
Geef mij maar een dictatuur of een monarchie waar subversieve elementen zoals jij het onderspit zullen delven.....

MAXIMO | 25-07-05 | 19:16

De grote steden worden ook wat eenzijdig, daar zingt ook bijna iedereen "Allah Akbar". Als Allah zo Akbar is, dan heeft hij al die volgelingen toch niet nodig?

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 19:15

@ Maximo: ja, echt vreselijk diepgaand en onderbouwd dus, die conclusies van jou.

shevek | 25-07-05 | 19:13

Nep Arabist?
Ow mijn god. Er moet weer een blik deskundigen aangehaald worden. Typisch Nederlands, je kan het zo gek niet verzinnen of er zijn wel "deskundigen" voor. *braak* Veel lullen maar weinig vullen!

LordBathory | 25-07-05 | 19:12

@Shevek.
Ik ga niet alle partijprogramma's van alle politieke partijen doornemen om mijn mening te vormen.
Ik kijk naar publieke uitspraken en acties, en kom dan tot een conclusie.
Wilders zie ik als een eenzijdig mens die maar steeds hetzelfde liedje zingt zingt: "Allah Akbar".

MAXIMO | 25-07-05 | 19:12

linkse lul, ik lees je proza niet meer. Je provocaties waren in het begin wel humoristisch, nu begin je eng te worden.

pek en veren | 25-07-05 | 19:12

Mar het zijn telkens dezelfde zaken waar Wilders het over heeft, fuckje.

~Pyro~ | 25-07-05 | 19:11

Niet iedereen is zo veelzijdig als MAXIMO.
Kom op man, er is tenminste 1 parlementarier die de zaken noemt zoals ze zijn!

fuckje | 25-07-05 | 19:09

@Maximo: moet je dat boekje es lezen. Maar nee, zo openminded zijn we nou ook weer niet he.

shevek | 25-07-05 | 19:08

@ koc 18:43 : Welterusten, ga maar beter schaapjes tellen.

oxo | 25-07-05 | 19:07

Nep-Arabist Wilders zijn agenda reikt trouwens niet verder dan de Islam.
Andere issues heeft hij simpelweg niet, bijvoorbeeld over economie, onderwijs, zorg of iets anders, ik heb hem nooit wat daarover horen zeggen...

MAXIMO | 25-07-05 | 19:06

TOCH vind ik dat Lucas nu een beetje te veel gebashed wordt. De onvolkomenheden in het stukje zijn al van alle kanten belicht en iedereen valt maar in herhaling.
Volgend topic graag...

FNV-lidaf | 25-07-05 | 19:05

@Amtrak: Amen!
Een recent onderzoekje in de UK: 'Some 32% of respondents to the poll believed ?western society is decadent and immoral and that Muslims should seek to bring it to an end?. Of these, the equivalent of some 16,000 declared themselves willing to resort to violence if necessary to achieve this.' www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-... In Nederland zal dat niet veel anders zijn. Behalve dat Wilders een van de weinigen is met een goed economisch programma is hij ook een van de weinigen die doorheeft dat enkele fanatici uit de moslimgemeenschap heel serieus alle kafirs een kopje kleiner wil maken. Lees ook: www.techcentralstation.com/0725055.htm...

oxo | 25-07-05 | 19:01

@auldslapper
Vreemde redenatie, de islam komt over de hele wereld voor onder verschillende
rassen. Hoe kan je dan stellen dat iemand een racist is als diegene zich tegen die religie keert? Diegene keert zich immers niet tegen een bepaald ras of volk en komt daardoor dus niet in aanmerking voor het stempel racist.

LordBathory | 25-07-05 | 19:01

Pfff, die Geert toch..<br><br> Ik vind em toch ook wel een beetje kort door de bocht met de oplossingen die hij aandraagd. Het doet me eerlijk gezegt een beetje denken aan de 2e wereldoorlog en het verbaast me niks als de jodenhaat in die tijd op eenzelfde soort manier is aangewakkerd.<br>Ik vind het niet terecht om alle moslims over een kam te scheren, ook al komen er veel allochtone moslims uit van die achtergestelde landen waar ze het bestuurlijk (of politiek) nog niet eens voor elkaar krijgen om olie om te zetten in mooie huisjes, een goede infrastructuur en geschoolde mensen. Ik vind ook dat die lui daar dom gehouden worden door hun regering. De islam zal toch zeker niet prediken dat mensen geen opleiding verdienen?<br>Ik vind dat Geert in zijn mooie briefje de verschillen tussen radicale moslims, lomp gehouden moslims en normale moslims voor het gemak negeert, om zodoende de rotte appels kwijt te raken. Op mij komt dat meer over als een beetje blind om je heen te gaan staan meppen, iets wat een man niet echt siert. Bovendien, mensen die blind om zich heen meppen worden vroeg of laat ook van achter hun rug ten ruste geholpen. We zijn prima bezig met samenleven met moslims en als we op gezellig boos willen worden op iets, waarom dan niet op de een ander deel van oorzaak, namelijk de middenoosten politiek van landen als Amerika. Bedoel maar, israël bouwd de 2e berlijnse muur en niemand kraait er echt naar... De handel met zo'n land gaat door, ze blijven gesprekspartner etc. Het is erg wat er met de joden is gebeurd in de oorlog, maar ze zijn kwa mentaliteit niet echt anders over arabieren dan duitsers over hun waren.. Als er geen holocaust geweest was, (ff buiten beschouwing gelaten dat er dan misschien ook geen israel was geweest) dan hadden die arabieren het misschien even erg gehad.. Bedoel maar joden zien arabieren ook echt niet als mensen of gesprekspartner. <br>Tot zover mijn geblaat!<br>

Tinuss | 25-07-05 | 19:00

@zl & @fuckje

Bedankt voor jullie reactie.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik regelmatig debateer over dergelijke zaken maar ik heb nooit met de heer 'lucas DE linkse lul' te maken gehad.
Ik betreur het dan ook te lezen dat er nooit een degelijke reactie komt nu ik begrijp dat hij dergelijke stukken meer schrijft.
Ik heb geen uitgesproken voorkeur voor bepaalde politici en sta open voor praktische oplossing waar een degelijk denkproces aan vooraf is gegaan. Helaas moet ik constateren uit de post van deze persoon dat het onderkennen van het probleem nog steeds een groot issue is voor ons westerse fora. Over de oplossing kunnen we praten, de aard van het probleem is onbespreekbaar.

In afwachting van een reactie van LDLL,

Ciao

nachtbeestje | 25-07-05 | 18:59

@kRiSdEcAp
Uhm, tja, weet je, mischien heb je wel gelijk ook!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-07-05 | 18:58

@ZI,
er is moed voor nodig om je mening te uiten zoals Geert Wilders dat doet. Ook al ben je het niet helemaal met hem eens, toch respect voor zijn moed.
Een Cohen, om maar een "links" voorbeeld te noemen, ach, ik zeg niets, je weet genoeg!
En van die Lucas kan je helemaal niets verwachten, niet eens een poging tot oplossing.

fuckje | 25-07-05 | 18:58

@JJJJ, ik vind dat geen grotere kul dan: "Elk weldenkend mens van zowel links als rechts politieke signatuur kan, volgens mij, niets anders dan jou met betrekking tot de laatste twee alinea's van je column volledig gelijk geven!"

... Okay, misschien is dat eerste wel grotere kul. Maar iedereen die het niet met de laatste twee alinea's van LLL eens is voor onweldenkend mens uitmaken getuigt ook niet van een open mind...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 18:55

Ik was even profetisch (18:17)
Mevrouw Umar zie net precies hetzelfde.
(zij het met vvd accent)

vinque | 25-07-05 | 18:55

Ach ja Lucas, geweldenaar, geen mening is ook een mening is eigenlijk de belangrijkste conclusie die er uit je column valt te trekken. Ik vind het al met al een wat saaie visie op problemen in de wereld. Aangezien je al die schrijfseltjes vooral ter meerdere eer en glorie van je eigen ego neerplempt ben je overigens in feite gewoon goed bezig zo...

WillemIII | 25-07-05 | 18:54

Weten jullie? Soms posten mensen op een weblog als dit zulke ongelooflijke kul!

En mischien zou je daar als poster niet op moeten reageren omdat 'zij' in questie dat vervelend of zelfs beledigend kunnen vinden.

Maar soms is zulke kul naar mijn idee gewoon te belachelijk!

MG. @ 18:24 schreef naar aanleiding van het doodschieten van een overmeesterde Braziliaan te London:
"Wat bezielt je om voor zes gewapende mannen op de vlucht te slaan?"

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-07-05 | 18:50

De enige goede stukken in het verhaal van Lucas waren de citaten van Geert Wilders, en zelfs daar heb ik weinig mee

Apollo | 25-07-05 | 18:49

@nachtbeestje
Inderdaad! Helemaal gelijk. Maar zoals Fuckje al aangeeft, denk maar niet dat Lucas inhoudelijk komt reageren. Hooguit wat gekscherende opmerkingen maken. Ja joh, ik word ook maar links, lekker makkelijk. Beetje doen alsof ik sociaal ben, rechtse balletjes asociaal en egoistisch noemen en lekker op Wilders schieten zonder met alternatieven komen. Makkelijk hoor

ZI | 25-07-05 | 18:45

@auldslapper: flauwekul. Zie mijn citaat van GW hierboven. Je lult gewoon met de wolven in het bos mee zonder kennis van zaken.

shevek | 25-07-05 | 18:43

ik moet eerlijk toegeven dat ik je reactie en uitleg over de 'linkse' hitler verfrissend vond. ook op meerdere punten zelfs terecht. ik kan het echter niet laten te vermelden dat dit nationaal-socialisme eigenlijk een rechts rookgordijn op het dreigende communisme was. kijk voor de lol maar eens hoe goed de industrielen het met de nsdap konden vinden.

en dat dolf goed met stalin kon: in de praktijk waren beiden dictators. en dan is het niet meer interessant vanuit welke ideologie dit voortvloeit, maar de mate van waanzin die de persoon vertegenwoordigd.

manna | 25-07-05 | 18:43

@ oxo
Ik zal er niet te veel woorden meer aan vuil maken. Aan de hand van twee lijfspreuken zal duidelijk worden wat het verschil is tussen socialisme en nationaal socialisme.
1) Arbeiders aller landen verenigt U
2) Ein volk, ein reich, ein Fuhrer.
En verder kun je die blogs in je reet steken. In Amerika vinden ze Wilders ook maar een gematigd politicus.

King of controversy | 25-07-05 | 18:43

@nachtbeestje,
prima wat je zegt, helemaal mee eens!
Reken er niet op dat LLL op jou reageert, dat doet hij nooit, ja soms zijkt hij iemand af. Een zeldzame lafbek, die lukas.

fuckje | 25-07-05 | 18:43

Is Lukas nu in een donker hoekje aan het wenen ofzo?
Plempt hier"een schrijvsel neer, en is plotseleklaps verdwenen.
Of is hij naar de koffiesjop voor een extra grammetje op kosten van de staatskas?

~Pyro~ | 25-07-05 | 18:41

De moslimsgemeenschap moet idd. hervormen en eigenlijk zit ze midden in dat proces. In Nederland zijn we nog niet zover, maar in de VS staan nu de eerste vrouwelijke imams op. Revolutionair! Dat vinden de mannen natuurlijk helemaal niets en deze interne strijd zal nog lang voortduren. Je mag (zoals shevek schrijft) moslims best aanmoedigen om verantwordelijkheid te nemen. Mijn punt is dat de islam hervormd moet (en zal) worden. Het heeft geen zin de islam aan te vallen want daar bereik je niets mee. De moslims zelf moeten het doen. Van binnen uit. Het kost een paar generaties, maar dan heb je ook wat. Maar je kunt moeilijk van een miljard mensen eisen dat ze hun geloof afleggen. Ik ben zelf overigens atheïst, maar dat dachten jullie vast al wel ...

Kim Jong-il | 25-07-05 | 18:41

Slechts e e n (uiterlijk) kenmerk van iemands persoon gebruiken om zijn totale persoonlijkheid te verklaren, dat is racisme. Geert Wilders neemt e e n aspect, religie, en gebruikt dat om iedereen die dat kenmerk veroont te brandmerken als gevaarlijk, onaangepast, terrorist. Geert Wilders is een racist.

auldslapper | 25-07-05 | 18:40

De geweldenaar Lucas - virend van die andere geweldenaar Michael Zeeman met een ZEER verfrissende kijk op de zaak: Geert Wilders is geen leider en schrijft slechte stukjes...*snurrrk*

WillemIII | 25-07-05 | 18:39

Gewoon wachten tot de britten het opgelost hebben, en vervolgens het voorbeeld volgen.
Eventueel vragen we ze of ze nog een keertje langs willen komen.
We blijven natuurlijk een volk van slap lullen en pappen.

Amtrak | 25-07-05 | 18:38

__Quote___________________________________
Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken, ons hoofd koel te houden en ons vooral niet te laten verleiden tot het stigmatiseren en criminaliseren van bevolkingsgroepen. Juist die criminalisering, die haat en schier eindeloze verdachtmaking van alles wat moslim lijkt biedt de voedinsgbodem, brandstof en ontsteking van religieus terrorisme bij de gefrustreerde jongeren.
_________________________________________

Dit is het klassieke beeld van ?links? georiënteerde mensen. Je vat het keurig samen ?de echte (?) schuldigen aan pakken?. Nou vertel eens?.
Het is het klassieke ?IK BEN HET ER NIET MEE EENS? verhaal. Altijd een eindeloze hoeveelheid kritiek maar geen alternatief.

Schaam je niet hoor, het is al sinds jaar en dag gewoonte dat ?rechts? met oplossingen komt en ?links? er overheen pist. Vervolgens polderen we er even flink op los en er komt een oplossing van niks.

Dus in plaats van een kinderachtig tegenbod (?Audi-TT rijder??????) ben ik bijzonder benieuwd naar jouw antwoorden op zaken als uitkeringen. Jij bent van mening dat het vreemd is dat GW dit gelijkschakelt aan overige vormen van criminaliteit. Na even CBS erop na te hebben geslagen blijkt dat, gemiddeld, 40% van de mannen van turkse en Marokkaanse afkomst boven de 40 niet meer werkt. Dit percentage vanaf 50 jaar is ver boven de 50%. Opmerkelijk als wij de autochtonen cijfers er eens bijpakken.

Wat zou een oplossing zijn om deze parasieten aan te pakken? Dit is slechts 1 onderwerp. Even concreet als vraag naar aanleiding van jouw stuk. Ik kan niet wachten om ook eens over andere onderwerpen van gedachten te wisselen.

Ik ben verre van een GW fan, maar deze redenatie van jou kan ik niet volgen. Een voorstel met concrete oplossingen is nodig, niet kritiek.

Verlicht ons?.

nachtbeestje | 25-07-05 | 18:37

Zo, en nu ga ik ff lekker een fietstochtje maken door de Baarsjes via Slotervaart naar mijn sportclub in Geuzenveld. Even kijken naar de barbequende baarden en toch nog vertrouwen krijgen in de toekomst.

kniebelknuistje | 25-07-05 | 18:36

Lol @ Lucas, iedereen aan de Islam dan maar?
Ik maak direct een afspraak om een stuk van m'n lul af te laten snijden om vervolgens ieder jaar een lammetje de keel af te snijden. Kleine kinderen erbij, geen probleem, gezellig met de hele familie dat beest aanstaren terwijl het het doodgaat. HAKBAR!

BastaardSuiker | 25-07-05 | 18:35

Het is raar dat alleen de Islam als gevaarlijk geloof wordt gezien, aangezien vrijwel al het geloof een bepaalde doctrine oplegt, inclusief het christendom. Geert Wilders is hypocriet door zich alleen op moslims te richten, alhoewel zij natuurlijk de gevaarlijkste blijken te zijn, maar ook niet allemaal. Toch moeten staat en kerk nu eens gescheiden worden, dit kan zo echt niet langer.

Hollandia | 25-07-05 | 18:34

. uh? 25-07-05 @ 18:17
precies dat wil ik zeggen. een christen is misschien een beetje raar als hij zegt "ja ik geloof echt dat een gast ~2000 jaar geleden uit de dood is opgestaan en wonderen heeft verricht", maar die gaat tenminste geen mensen doodslaan of ontploffen (wat voor sprookjes die gelooft moet ie zelf weten).
waar gelooft zo'n "gematigde moslim" dan in, vraag ik me af? en in hoeverre is dat nog verschillend van "gematigd christendom"? en de belangrijkste vraag is, hoe verbieden we zo effectief mogelijk de niet-gematigde islam? want zelfs in staphorst gaan ze je niet doodmaken als je een keertje jezus beledigt.
ik zou persoonlijk gaan voor een strenge controle op alle moskeediensten. alleen geregistreerde diensten mogen nog (is niks nieuws in dat pennenlikkerslandje van ons), en dan in alle minstens een AIVDer per moskee. een verkeerde opmerking over een verkapte "dood aan de persoon die ... ", hoppa imam het land uit, vergunning moskee intrekken en opdoeken die tent.

kaes | 25-07-05 | 18:34

@ING.enious 17.12

Kan het met je eens zijn. Laat de goedwillenden maar melden waar haat wordt gepredikt, aangezet wordt tot oorlog en waar potentiële terroristen worden geronseld en opgeleid. Of zoals jij zei: lever ze maar af op het pliesiebureau.
-----
Het veroordelen van plegers van aanslagen is niet voldoende. Wel heel erg politiek correct, maar onvoldoende.

Gebeurt dat niet, dan zijn 'goedwillenden' of helemaal niet goedwillend of medeverantwoordelijk voor een groeiende moslimhaat.

Verder vind ik overigens dat iedereen het geloof maar moet kiezen dat hem/haar aanstaat (of geen geloof, natuurlijk). Maar toon dan wel respect voor de god die je kiest . Die kan als oppermachtige heel goed zelf ingrijpen. Waar halen terroristen (in godsnaam) de arrogantie vandaan zichzelf in de plaats van god te stellen!?

Mike in het zwart | 25-07-05 | 18:33

@King,
en daarom ben ik voor openbaar onderwijs, bijzonder onderwijs afschaffen, heeft geen toegevoegde waarde en veroorzaakt alleen maar narigheid.

fuckje | 25-07-05 | 18:33

Lucas, wat een dom gelul weer. Zo blijkt maar weer eens dat je vooral leest wat je wil lezen. Ik heb eerst jouw column gelezen en daarna de ingezonden brief van Wilders. Je verdraait zijn woorden en waagt het ook nog het woord 'demoniseren' in je mond te nemen. Schaam je diep Lucas, als er hier 1 is die demoniseert..
Allereerst is het natuurlijk zo jammer dat je Wilders' kapsel en auto er bij moet halen. Erg jammer, Marijnissen heeft een Ferarri toch? Lang leve het socialisme..
Dan een 'citaat' "Einde aan tolerantie voor moslims", die boodschap is mij ontgaan. Ik citeer wel letterlijk: "moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten"
Verder, Wilders zegt niet dat uitkeringsafhankelijkheid een misdaad is. Wilders stelt dat dit een probleem is. En het is idioot om te zeggen dat dit geen probleem is, aangezien het statistisch gezien duidelijk is dat er heel veel marokkanen en turken (voor het gemak even 'de Moslims') afhankelijk zijn van een uitkering. Wilders spreekt over problemen, niet over misdaden.
Dan de keiharde aanpak van criminaliteit met de demoniserende toevoeging: 'vooral moslims zijn crimineel natuurlijk' Je leest graag over de waarheid heen, is het niet? Ik citeer Wilders: "Criminaliteit dient harder te worden aangepakt. Dat geldt uiteraard zowel voor autochtonen als allochtonen, maar gelet op de oververtegenwoordiging van allochtonen ? niet zelden personen van Marokkaanse afkomst ? is dit een relevant gegeven." Stukje gemist tijdens het lezen?
Als laatste je stukje waarmee je poogt oplossingen aan te dragen? Criminaliseren van bevolkingsgroepen? Is dat een aanklacht tegen de autochtoon? Zijn wij de schuldige? Ik dacht het niet!
Ik ben niet zo'n Wilders-fan. Ik vind hem een slechte politicus maar hij is wel goed voor het debat. Hij benoemt problemen wel zoals ze bijna zijn. Het is net zo idioot om te ontkennen dat er problemen met moslims zijn als zeggen dat moslims overal het probleem zijn. Maar in de discussie houd ik het graag netjes. Citeer ik mensen letterlijk en ga ik graag in op de inhoud. Ik hou er niet van om woorden te verdraaien of geheel buiten zijn context te gebruiken zodat die persoon in een kwaad daglicht word gesteld of gedemoniseert. Dan blijft de discussie helder en goed. Wellicht dat er dan ook nog wat zinnigs uitkomt. Op deze manier gaat dat dus neit en ben ik bang dat Wilders heel erg gelijk krijgt. Er moeten hier altijd eerst doden vallen voor we wat doen. En tot die tijd is het benoemen van problemen en het aandragen van -mogelijke- oplossingen uit den boze. Jammer Lucas, heel jammer...

ZI | 25-07-05 | 18:32

Ok, even niet off-topic: ik geef Wilders geen stuiver kans op slagen. Wat een weinig overtuigend mannetje, roept maar wat. Moet je eens goed naar zijn gezicht kijken als hij iets beweert, alsof hij zelf niet begrijpt wat hij kwaakt. Wat een leeghoofd. Geen debater, geen Bolkestein of Wiegel in ieder geval. Heeft volgens mij nog nooit een boek gelezen en ook niets meegemaakt. Het laatste wat we nodig hebben.

kniebelknuistje | 25-07-05 | 18:31

Dat Hitler überhaupt weer ter sprake komt bij een discussie als deze vind ik echt triest. Op het moment denk ik dat er geen 1 kandidaat in de politiek zit die van plan is om moslims te gaan vergassen ofzo.

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 18:31

Wat ik met mijn vorige post wou zeggen, is dat een Imam best mag oproepen tot haat, zolang zijn toehoorders maar beseffen dat deze Imam dat alleen maar kan zeggen vanwege de Nederlandse tolerantie. Als iemand oproept tot het doden van iemand, moet zijn of haar toehoorders beseffen dat deze idioot zich beroept op een stukje papier van 1400 jaar oud. Om dat te bereiken is het nodig dat de Nederlandse samenleving haar bevolking goed onderwijs geeft. Want gekken zul je altijd houden, maar het is onze taak om ervoor te zorgen dat gekken geen aanhang krijgen. Want dan is het einde zoek. En toch is dat wat er op dit moment gebeurt.

King of controversy | 25-07-05 | 18:30

@KOC: Kniebelknuistje heeft helemaal gelijk. Hitler was zelfs Groen Links. Ga eens even buiten je deur lezen: 'Was Hitler links?'http://www.libertarian.nl/NL/archives/000610.php en nog een: 'Hitler? Stalin!' www.meervrijheid.nl/index.html?bartcro... En: 'Als we dit (Hitlers socialisme) niet meer willen laten gebeuren laten we dan zorgen dat het socialisme in wat voor een vorm dan ook nooit meer een kans zal krijgen om invloed op de overheid uit te oefenen, want het socialisme is en blijft een totalitaire ideologie en is de bron geweest van alle dictatoriale seculiere regimes in de 20e eeuw. www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2191 Welterusten.

oxo | 25-07-05 | 18:30

Geert Wilders aan de macht!!!

aardappel | 25-07-05 | 18:29

@KoC: en het feit dat een heleboel moslims achter Osama aanlopen heeft dus niks te maken met het feit dat kritisch denken binnen de ummah nou niet direkt wordt aangemoedigd (om het zachtjes te zeggen) maar uitsluitend met de sociaal-economische positie van moslims? Want dat hoor ik al die linkse figuren constant beweren. Dat valt toch niet vol te houden.....
Wellicht heeft de slechte sociaal-economische positie van moslims ook iets te maken met die weinig kritische manier van denken?
Irshad Manji, een vooruitstrevende Canadese moslima, spreekt moslims wel als groep aan: ,,Ik stel moslims in het Westen een hele elementaire vraag: blijven we geestelijk infantiel, toegevend aan de culturele druk om je mond te houden en je te conformeren, of zullen we rijpen tot volwaardige burgers die de pluriformiteit verdedigen die ons toestaat in dit deel van de wereld te leven?"
,Mijn vraag aan niet-moslims is net zo eenvoudig [als die aan moslims]: zullen jullie bezwijken onder de intimidatie van de beschuldiging dat je een racist bent, of zullen jullie ons moslims eindelijk eens uitdagen om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er mankeert in de islam?'''

shevek | 25-07-05 | 18:27

@kniebelknuistje

Phew ;) ja...

Rabarberke | 25-07-05 | 18:26

@Rabarberke,

Huh? Hitler heeft juist geen zorg voor het individu laten zien, dat probeerde ik nou juist uit te leggen, Hitler pleitte voor een almachtige staat die boven het belang van het individu stond. Feitelijk links, dus. Die zorgzaamheid van Hitler, tja, die zou je moeten concluderen uit het feit dat veel staatsgeleide zorg (en bemoeienis) in zijn partijprogramma werd bedongen. Alleen het idee van de Maakbare Mens, dus het idee dat er van staatswege aan een Betere Mens moet worden gesleuteld, juist dat denken heeft de verschrikkingen van de Holocaust in de hand gewerkt, zoals in de Sovjet-Unie miljoenen ongewenste elementen in de Goelag verdwenen, omdat die ook de productie van Die Betere Mens tegenwerkten. Een zuiver liberaal gedachtegoed zou nooit zulke processen in de hand werken, want daar is het ieder voor z'n eigen, daar ontbreekt het aan sterke ideeen over de Ideale Mensheid als massaproduct. Hoor je me nu wel?

kniebelknuistje | 25-07-05 | 18:25

Zo..... heb ik last van maandag.... spelink

DonkerDoorn | 25-07-05 | 18:25

@moelhar
Hoe? We geven de AIVD naast Minesweeper voor Windows XP ook nog Doom 3.0 of zo. En wat extra opsporingsbevoegdheden. Lucas pleit voor een aantal elementaire fatsoensnormen, met name de fatsoensnorm om niet alle moslims over de kam van het extremisme te scheren, hij is daarbij niet gehouden aan het doen van voorstellen reorganiseren van de AIVD en het opsporingsapparaat omdat jankers als jij dat graag willen horen. Lucas kan GW ook niet op zijn denkbeelden aanvallen, want die vallen in wezen wel mee. Hij valt hem aan op zijn populisme. Omdat GW tamelijk krasse uitspraken kan doen en en daarmee een hoop rabiate fascisten een harde plasser bezorgt.

Rabarberke | 25-07-05 | 18:24


@Brusselmans

Leuk geschreven kerel (het debat)!
Tja wie weet krijgt Wilders een behoorlijke zetelwinst. Blijft echter koffiedik kijken.
De bewering dat MI6 in paniek verkeert, is daarentegen volslagen onzin.
Wat bezielt je om voor zes gewapende mannen op de vlucht te slaan? Zeker als je weet dat er een shoot-to-kill-beleid is afgekondigd. Dit is gewoon een duidelijk voorbeeld van collateral damage, helaas maar in tijden van nood (laten we zeggen fase rood) dienen regels nageleefd te worden.

@LLL

Tja schrijf eens wat anders man!
Wilders een islamofoob?
Is het normaal dat in 010 de grootste moskee van Europa staat, leuk zo?n ding die boven de Kuip uit torent. Is dat intergratie? Enne ja veel moslims (lees zandnegerts) zijn verantwoordelijk voor criminaliteit. In 2002 waren 99% van alle straatroven in 010, gepleegd door allochtonen. Ik probeer die cijfers/documenten naar boven te halen maar toentertijd las ik het op teletekst. De insteek van Wilders is prima en broodnodig, over zijn voorstellen kan echter wel gediscussieerd worden.
Tot slot: vergelijk Wilder nu aub niet met Michiel Smit, goedkope stemmingsmakerij, gebaseerd op wat eigelijk?

MG. | 25-07-05 | 18:24

@sebaviaan.
Dat is ook de tijd waarin we leven. Vroeger kozen we onze politici omdat we van hun verwachtte dat ze onze idealen konden uitdragen. Iedereen, zowel links als rechts, geloofden in de maakbaarheid van de samenleving. Die gedachte is allang dood, en daarmee ook het links-rechts denken (al zijn hier genoeg mensen die er krampachtig aan vasthouden). De politici van tegenwoordig zijn eerder managers van de publieke zaak dan uitdragers van een ideaal. Zie ook de verwachtingen zoals die bijvoorbeeld hier worden neergeplempt.

Tot zover mijn bijdrage van vandaag...

DonkerDoorn | 25-07-05 | 18:20

@ shevek
Precies, Osama is niks zonder zijn zelfmoordterroristjes. Ceasar is niets zonder zijn legionairs en voor de rest luister je maar naar Bob Dylan's "Eternal Soldier" (ofzeau)

King of controversy | 25-07-05 | 18:20

Geert heeft niks tegen de islam, maar tegen de uitwassen van de islam

raaveer | 25-07-05 | 18:19

Lucas, als je echt iets wilt bereiken moet je de politiek ingaan en/of onder je echte naam schrijven. Of ben je soms ook een beetje bang?

Nev | 25-07-05 | 18:19

@ Maximo heil jou, kampioen der dialoog!

vraagstaart | 25-07-05 | 18:18

Beste linkse lul,

heel mooi verhaal, waarin je uitgebreidt ingaat op de beschuldigingen en verwijten van Wilders en consorten.
Ik ga absoluut Wilders en de kappersbrigade verdedigen, maar wil je in het vervolg je tekst afmaken.

Enerlaatste alinea:
'Willen we echt wat bereiken als angstige samenleving dan is het zaak de echte schuldigen aan te pakken'

Zou je ook even willen vertellen HOE we die moeten/mogen aanpakken zonder iemand voor z'n schenen te schoppen??

Weerleggen is leuk, doen je vrienden in de 2e kamer ook aardig, werkbare oplossingen verzinnen is een onbekend iets...

Succes ermee!

moelhar | 25-07-05 | 18:18

@kniebelknuistje
I doooon't heaaaar youuuu.... wat vind je nou van 'de zorg voor het individu' dat Hitler ons liet zien?

@shevek
Slimmerik! Hoeveen % van de shoarmatent wordt wel niet door niet-israelis uitgebaat?

@thygros
Ze radicaliseren omdat ze in een maatschappij leven waar niemand een ander een zak kan schelen, waar mensen alleen maar denken aan het vullen van hun eigen zakken en waar de maatschappij niets anders heeft te bieden dan drugs, games,d esinteresse en het eeuwige adagium van als je maar je school afmaakt, dan krijg je een goeie baan. Allemaal het gevolg van de jaren zestig waar we elkaar allemaal zo lief vonden en dachten dat de goedheid in de mens zelf zat. Wel, dat is gelul. Een mens is een egoistisch machtsbelust wezen en als je niet duidelijk de grenzen aangeeft, loopt ie over je heen. En dat doet de jeugd nu over de slapjanussen van de generatie ervoor. Daarnaast komt nog dat buitenlanders zich hier NOOIT welkom hebben gevoeld dankzij het in Nederland altijd onderhuids aanwezig racisme. Tsja wat doet dat met de jeugd en wat doet dat met de buitenlandse jeugd...

Rabarberke | 25-07-05 | 18:17

Zeer voorspelbare column. Je komt zelf met oplossingen als "de schuldigen oppakken" etc. Je lult als een kind van drie, zo van "de tovenaar komt en lost alles op" Men moet altijd open blijven staan tov "goede moslims" maar de bal ligt bij de moslimsgemeenschap. Zij zijn de enigen die de daders door en door kennen en ook nog eens de taal spreken.
Laat ze eens meehelpen dat zooitje kidnermoordenaars op te pakken. Op zo'n manier kweken ze goodwill. Het zou de meesten ook sieren als ze niet meteen over Irak en Israel beginnnen te zeveren. Die vergelijking gaat namelijk bijzonder mank.

vinque | 25-07-05 | 18:17

@vraagstaart
Indien jij tot die 28% hoort ben ik je inderdaad liever kwijt dan rijk.
Net zoals Shevek.

MAXIMO | 25-07-05 | 18:17

@sebafje, dat lijkt me nou WEL een goed idee...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 18:17

Niet stigmatiseren is verdomde moeilijk als je regelmatig stukken op het net vindt waarin moslimextrimisten niets anders doen dan stigmatiseren en geweld prediken uit naam van het geloof.
Het is een geloof dat geweld toestaat. Dat maakt het geloof zo gevaarlijk.

Zie ook dit stuk:
VERPLICHTING VAN HET DODEN VAN DEGENE DIE DE PROFEET (VZMH) UITSCHELD.
Het is verplicht om degene die de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) uitscheld, Moslim of kafir, te doden.

Dit is de Madhab waar de geleerden in het algemeen over eens zijn. Ibn alMondir heeft gezegd: "De geleerden zijn het erover in het algemeen eens dat de straf van het uitschelden van de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) de dood is. Van die geleerden zijn: Malik ibn Anas, Layth ibn Sa3d, Ahmad ibn Hanbal, Ishak ibn Rawajh en dat is de madhab van Ashafi3i."

Ahmad ibn hanbal heeft daar meerdere malen opgewezen. Ahmad heeft gezegd: "Ik heb Abu Abdillaah horen zeggen: "Ieder die de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) uitscheld of kleineert, Moslim zijnde of Kafir, zijn straf is de dood en de persoon krijgt geen gelegenheid om berouw te tonen. Ik (Ahmad ibn Hanbal) heb ook Abu Abdillaah horen zeggen: "Ieder persoon die een verdrag verbreekt (dhimmie) en zoiets begaat: zijn straf is de dood. Want zij hebben hiervoor geen veilgheidsgarantie en verdrag gekregen.""

Zo heeft Abu Safra gezegd: "Ik heb Abu Abdillaah gevraagd over een persoon van de mensen van het verdrag, die de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) heeft uitgescholden: Wat te doen met deze persoon?" Hij zei: "Als er bewijs is is zijn straf de dood of deze persoon een Moslim of Kafir is."" (Beiden overgeleverd door al Gallaal)

In een overlevering van Abdullaah en Abi Talib, die werden gevraagd over het uitschelden van de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam). Hij zei: "Zijn straf is de dood." Er werd hem gevraagd zijn er overleveringen van de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam)? Hij zei: "Ja, de hadith van de blinde man die de vrouw dood maakte en zei: "Ik hoorde haar de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) uitschelden." En de hadith van Hisseen dat Ibn Umar zei: "Wie de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) uitscheld, zijn straf is de dood.""

Vertaald uit het boek: As Sarim alMasloel 3la Satmie Arrasoel; Ibn Taymiyyah; Dar alKitab al3lmiyyah; Beiroet, Libanon.

uh? | 25-07-05 | 18:17

Hoor ik daar een kameel schijten? Oh nee, het is MAXIMO....

shevek | 25-07-05 | 18:15

Wat een gezeur over links en rechts. Zowel links als recht zijn niet in staat een krachtig / helder en duidelijk beleid neer te zetten om de problemen van heden ten dagen het hoofd te bieden.
Het is tijd voor een nieuw politiek klimaat waarin geen onderscheid tussen rechts of links gemaakt word zodat de problemen constructief en realistisch aangepakt kunnen worden.

sebaviaan | 25-07-05 | 18:15

Niemand hier vind ik echt gevaarlijk...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 18:15

Theo: "Er is een vijfde colonne van geitenneukers in dit land, die autochtonen veracht en bespuwt. Ze haten onze vrijheid. En hoewel hun niets in de weg wordt gelegd op materieel en cultureel gebied, is het hun overtuiging dat goddeloos Nederland van de aarde moet worden weggevaagd."

ventus_aqualis | 25-07-05 | 18:15

@KoC: aha, zoiets als Osama bin Laden die zelf vast geen enkele bom heeft gelegd maar door een gedeelte van de Ummah als een held en bevrijder wordt vereerd..

shevek | 25-07-05 | 18:14

@shevek
Voel je je aangesproken gevaarlijke lutser?

MAXIMO | 25-07-05 | 18:13

De japanner, lol
Omdat de extreme moslims zich niet gedragen kunnen zou ik schapenvlees alleen in filet vreten mogen en niet in blokjes?
Overigens haal ik shoarma niet bij een shoarma keet natuurlijk, die gasten rukken zich over de knoflook saus omdat ze het niet op de gastheer hebben.

Amtrak | 25-07-05 | 18:12

@Specht: Nee hoor, niks ongefundeerd, je bent lang niet de enige die zo denkt, dat aantal groeit per dag.

DeKeet | 25-07-05 | 18:12

@ shevek
Niet mensen met een radicale mening zijn een gevaar. Dat worden ze op het moment dat hun toehoorders niet genoeg hersens en feiten hebben om een eigen mening te vormen en dus meegaan met de leider. Voorbeeldje: Hitler heeft zelf geen enkele Jood vermoord.

King of controversy | 25-07-05 | 18:12

@Maximo Je hebt gelijk! Die kudthollanders de wereld uit, te beginnen uit Nederland! Nou lutser, je hebt je zin hoor - ik ben al vertrokken.

vraagstaart | 25-07-05 | 18:12

He..!! Bijna te laat voor het dagelijkse: Goede Moslim, Slechte Moslim.....

..... en..??? Zijn we er al uit ?

DonkerDoorn | 25-07-05 | 18:11

@MAXIMO: aha, mensen met een mening zijn het grote gevaar. Mijn mening: jij bent een gore fascist.

shevek | 25-07-05 | 18:09

@mistertje
Het gebeurt niet vaak dat iemand zijn betoog onderbouwt enkel met het feit dat ie het met zijn eigen gelul eens is. Gefeliciteerd met je primeur.

Rabarberke | 25-07-05 | 18:08

Gelukkig woont LdLL in Nederland en niet in een fijn land ergens in de Grote Zandbak, dan had hij dit alles niet mogen schrijven.

Duuh??Dude! | 25-07-05 | 18:08

@shevek,

Ja en??? Er is hier geen enkel Israelier die het in zijn handen heeft gehouden, wel moslims... moet je het dan nog?

Nee, ik ben vegetarier, eet geen vlees

de Japanner | 25-07-05 | 18:08

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Je weet toch, die 28% die Rita ook al een topwijf vinden, diegene die op een dode hebben gestemd, diegene die zeggen wat zij denken, etc.
Die lutsers zijn het grote gevaar.

MAXIMO | 25-07-05 | 18:08

Geert Wilders Islamofoob? Dan is hij niet de enigste.
Sterker nog wat mij betreft worden alle moslims nederland uitgeflikkerd.
Maar nee, volgens stinkend links hier in nederland zijn alle moslims zeau ontzettend liev! Die doen geen vlieg kwaad... af en toe doen een paar marokkaantjes een beetje stout maar dan krijgen ze van Job Cohen himself een extra gratis clubhuis en dan zijn ze weer een weekje stil (lees: pers verbod).
Het is elke keer hetzelfde verhaal wat linkse schijthazen schrijven.... vooral niet het beestje bij de naam noemen en vooral veeeel praten, en oh ja laten we vooral allemaal waakzaam zijn voor het echte onzichtbare gevaar.

Godver wat een slap gelul... weet je wat ze is moeten doen, alle criminele en terrorischte moslims zoals die van de hofstadgroep ongezien het land uitschoppen inclusief de gehele familie.
Wedden dat de criminaliteit ineens met 99% daalt.

Oh ja en uiteraard ben ik nu ongefundeerd en uitermate kwetsend bezig.... lekker boeiend. :)

Specht | 25-07-05 | 18:07

@jan-joris-jaap-joop

De grootste vijand van de mensheid zit in haar eigen hoofd en roept "hij die anders denkt, is kwaad, verwerp zijn denkbeelden"

Er is geen grote onzichtbare vijand anders dan onze eigen kwade genius.

Rabarberke | 25-07-05 | 18:07

Lll, ga eens dood ofzo.
Ik heb die brief van Geert gelezen en ik ben het voor 80% met de man eens. Hij geeft goede alternatieven voor het steeds maar groeiende probleem, alternatieven die andere politici niet durven te geven. Die andere politici geven geen of slechte alternatieven.

Qua Islam ben ik het helemaal met meneer Wilders eens. De rest van zijn ideeen vind ik echter niks en dat is jammer.

Zeik voortaan op de goede mensen of biedt goede alternatieven.

Mistertje | 25-07-05 | 18:06

@Japanner: shoarma is Israelisch he. Jij weet dat natuurlijk niet want je eet alleen maar walvis.

shevek | 25-07-05 | 18:06

@kniebelknuisje,
Ali B. is "werelds" bezig, en niet met de strijd.

fuckje | 25-07-05 | 18:05

Wat ik altijd zo leuk vind is dat veel mensen altijd zo hun waffel vol hebben met van alles wat met moslims te maken heeft, maar als ze de kroeg uit komen is het eerste wat ze doen die zelfde waffel volproppen met een broodje shoarma of kebab

de Japanner | 25-07-05 | 18:05

@rabarberke17.58: Waarom is het dan nu voornamelijk de jonge generatie tot een jaar of 25 die daadwerkelijk problemen geeft? Wou je nu echt beweren dat dit is ontstaan omdat we de afgelopen 10 jaar te lief zijn geweest voor die mensen? Gaan ze daarom nu radicaliseren?

Thygros | 25-07-05 | 18:04

Ben benieuwd hoe LDLL reageert als zijn familie of dierbare slachtoffer wordt van deze compleet gestoorde bevolkingsgroep. Puur toeval dan...

Als het zover komt dat hier uit de klauw loopt kunnen we alleen de 'groenen en linkse rakkers' aanwijzen als hoofdschuldige. Maar die trekken hun handjes er dan weer vanaf en wassen zoals gewoonlijk hun handen in onschuld.

Zeg nou zelf, zou jij die kans ook niet aangrijpen als je moslim zou zijn en je alles voorgeschotelt krijg.
't is onze eigen schuld. Wij kiezen de partijen met hun maffe linkse ideeën en niet andersom...

Tijd voor een politieke revolutie...?

*_ENIGMA | 25-07-05 | 18:04

Er is ook al een moskee met wifi. Vroeger had je naast elke katholieke kerk een kroeg. Ik snap ook wel dat sommigen religie niet meer serieus nemen.

Rabarberke | 25-07-05 | 18:03

@Lucasdelinkselul

Elk weldenkend mens van zowel links als rechts politieke signatuur kan, volgens mij, niets anders dan jou met betrekking tot de laatste twee alinea's van je column volledig gelijk geven! Hulde dus!

Maar toch ook een vraag:
Welke is volgens jou dan mogelijk de grootste onzichtbare vijand die eventueel de samenleving bedreigd?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-07-05 | 18:03

@.FNV-lidaf, er is ook al couscous van Knorr. Helaas wil het met de integratie van couscousvreters niet even snel vlotten. Die zijn er ook al een hele tijd...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 18:03

@Fuckje
Ongelooflijk, ik wist dat niet. Wat heeft Ali B nou weer misdaan? Heulen met de vijand?

kniebelknuistje | 25-07-05 | 18:02

@LordBathory.
Nee, ik ben geen SP'er.
Dan nog eerder PVDA of GL.
Je weet wel, de partijen met altijd het beste eindcijfer in de door het CPB berekende toekomst schema's.
@ING.enious
Inderdaad, de afbraak is al lang begonnen.

MAXIMO | 25-07-05 | 18:02

@Rabarbeke exactemundo! en we noemden die onverschilligheid: tolerantie. "Laten rotten" was beter geweest als omschrijving.

vraagstaart | 25-07-05 | 18:01

@ knietelbuistje 17:48
Lees nog maar eens alle speeches van Hitler om uit te vinden hoe hij over de Bolsjewieken dacht. Mocht je dan nog niet overtuigd zijn probeer het handboek van de NSDAP eens, waar communisten in een zin worden genoemd met Joden. Maar genoeg inderdaad daarover, zoals Rabarberke (dacht ik) al zei.

King of controversy | 25-07-05 | 18:01

@kniebelknuistje
Nee ik zie in dat mijn links/rechts positie gekleurd is door naoorlogse propaganda.

Maar wat ik nog niet lees uit jouw woorden is dat de 'zorg voor mensen' misschien wel geleid heeft tot enige welvaart voor zijn eigen volk, maar ook geleid heeft tot miljoenen doden onder het joodse volk. Wat vind je daarvan?

Rabarberke | 25-07-05 | 18:01

@LordBathory Ook in moskees wilt men camera's ophangen. De controle op de predikanten is aan de orde van de dag. Gelukkig is de camera toezicht op de eo jongerendag al oud nieuws. De vraag wie heeft de regie daar over en wie kijkt er naar. De nog onderontwikkelde kindergeestjes worden daar verpest met het idee dat alleen wie de bijbel de volgt naar de hemel mag en de rest is slecht en zal branden in de hel. Ik vind de hele jongerendag al een hel, maar tegen extreem slechte muziek verweer ik me met de afstandsbediening.

Gavrilo | 25-07-05 | 18:01

Mensen , mensen. Toen de eerste Suri's hier naar toekwamen sprak men in de jaren 70 ook massaal schande van die onaangepaste types... uitkeringen en messen trekken... drugsdealen op de Zeedijk... dat was het enige dat ze konden... En uiteindelijk zijn de Suri's inmiddels redelijk geintegreerd.... Surinaams in de jongeren straattaal... Roti als Knorr Menu....

Ik weet het... nu spelen andere dingen en de internationale toestanden mee, Surinamers keken wel 3 keer uit om zich als zelfmoordterrorist voor de heilige strijd op te offeren maar toch

FNV-lidaf | 25-07-05 | 18:00

@Rabarberke
Lees nu pas je 2e post. Enfin, inderdaad, genoeg erover.

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:59

rechts is helemaal geen scheldwoord, dom rechts is een scheldwoord, net zo als dom links.

de Japanner | 25-07-05 | 17:59

"Zoals ik al zei is er met de overige moslms, de overgrote meerderheid, absoluut geen veligheidsprobleem. Met deze mensen, waarvan een groot gedeelte gewoon werkt of een onderneming heeft, is niets aan de hand als het gaat om extremisme".

Geert Wilders in "Kies voor vrijheid (p. 82).

Maar ja, blatende eikeles als LdLL hebben hun van haat vervulde mening al klaar....

shevek | 25-07-05 | 17:59

@thygros
In Nederland zijn we gewoon jarenlang onverschillig over alles geweest. Daar betalen we nu de prijs voor. That's all.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:58

Thygros 25-07-05 @ 17:54:
ach nee joh dat komt toch van 9/11 en
alle andere terroristische aanslagen
georganiseerd door dat onduidelijk stelletje bush/binladen/olie-shite-family?
die voeren vervolgens druk op tegen moslims, ook door middel van een irak-olie-oorlog. en hoppa das zweck heiligt die mittel, be careful what you wish for, reality is what you can get away with, tadaah moslims worden ook daadwerkelijk radicaal.

(hm dit strookt wellicht niet helemaal met mijn vorige post, maar kijk daar maar even overheen, ander moet ik helemaal een andere nick gaan reggen ofzo)

kaes | 25-07-05 | 17:58

@kniebelknuisje,
serieus, stond in zn testament of in 1 van zn brieven.

fuckje | 25-07-05 | 17:57

@Rabarberke
Precies; zorg voor mensen, zo zag Hitler dat ook. Zorg van bovenaf, de staat weet wat goed is voor het individu.
Een kwestie van definities: voor jou is de definitie van 'links' klaarblijkelijk alles wat goed en meelevend is en 'rechts' is dan een synoniem voor slecht', of zo? Ik begrijp dat dit de officiele leer was in naoorlogs Nederland, en dat rechts nog steeds een scheldwoord is, maar genuanceerd is het niet.

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:57

Wat een stierenpoep...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 17:57

@ Kink Het eerste klopt zeker, gegeven zijn machtstrijd met de Spartakisten en de vrolijke luitjes van het Rotfront van Ernst Thälmann - ook straatvechtend tuig. Met een inhoudelijke boodschap die overigens niet zo heel veel anders was dan die van Adolf H. en consorten; het antisemitisme was tenslotte al langer wijdverbreid en zeker niet aan de DAP van Drexler of de daaruit voortgekomen NSDAP voorbehouden. De katholieken waren daar deels drager van (d.w.z. een fors deel van de clerus, de rest ging ook het ambt uit c.q. een kamp in) en dus nuttig - zo geef je de zaak een mooi religieus tintje, nietwaar? Of alle liberale politici "rechts" zijn, wat ik dan maar interpreteer als "conservatief": het liberalisme is progressief, net zoals het socialisme, heeft alleen de individuele ontplooiing boven het collectief staan - maar is zeker niet a-sociaal. Ik ga je niet vermoeien met bedaagde teksten als "de eerste sociale wet is door liberalen doorgedrukt", maar we zouden de door "links" gepropageerde ideeën dat liberalen sigagrenrokende kapitalisten zijn toch onderhand wel een beetje achter ons mogen laten. Vind ik.

vraagstaart | 25-07-05 | 17:57

@nuezel, ?schandelijke vertoning voor de Nederlandse politiek.? Is dat nog mogelijk?
?wat dat betreft kan Wilders qua effect worden gelijkgesteld aan een moslimterrorist en moet op gelijke voet worden bestreden.? Dan kan hij dus relaxed doorgaan waar hij mee bezig is.

Amtrak | 25-07-05 | 17:57

@thygros: dat zou inderdaad al een stap in de goede richting zijn

ING.enious | 25-07-05 | 17:56

@MAXIMO
Dan stem jij toch lekker op Agnes Kant of Ali Ben Heftruck ofzo?

LordBathory | 25-07-05 | 17:55

Ben benieuwd wat er gebeurd als het eerste grote (bloedige?) gevecht tussen groepjes marrokanen en NLers een feit is. He tzak in eerste instantie afgedaan worden als een "incident". Maar wat bij een tweede, derde keer?

DeKeet | 25-07-05 | 17:55

@LordBathory, dat lijkt me geen goed plan.

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 17:55

@jellemans
Houzee patjakker!

Rabarberke | 25-07-05 | 17:54

@MAXIMO: zoals het nu gaat hebben we GW daar helemaal niet voor nodig hoor... Het zou misschien wel in een rapper tempo gaan...

ING.enious | 25-07-05 | 17:54

Wat een hoop mensen vergeten is dat er pas sinds een aantal jaar een probleem begint te ontstaan met sommige groepen mensen, vaak voornamelijk jongeren. De derde generatie denk ik. Je kan je gaan afvragen waarom juist een gedeelte van deze groep radicaliseert. Waarschijnlijk omdat ze proberen een plek in de maatschappij te krijgen en ze niet zoals in een islamitisch land hun geloof mee laten groeien met de maatschappij, zo had Turkye al jaren her een vrouwelijk premier.

De extremisten van de islam zien net als de gewone Nederlander dat bepaalde dingen in het land niet goed gaan, verloederen.
Zoals Balk dan teruggrijpt op de oudhollandsche normen en waarden doen zij dat door terug te vallen op koran. En dan zo strikt mogelijk want juist door het loslaten van die striktheid zijn er problemen ontstaan.

Ik denk dat dit voornamelijk een probleem is wat nu uitgekristaliseerd gaat worden.
Wij moeten duidelijk maken dat ze natuurlijk hun geloof mogen hebben, maar dat dat dan wel gaat volgen de Nederlandse regels.
Daarnaast lijkt het mij zinvol om juist leiders uit islamitische landen hierheen te halen.
Laat de expremier hier maar komen en een interview geven op de staats-tv. Haal hier vrouwelijke islamitische chirurgen naar toe om op universiteiten te doceren. Laat zien dat in het land van hun voorouders de tijd niet heeft stil gestaan en dat de intrepetatie van de koran ook daar veranderd en gegroeid is.

Zo werk je aan een oplossing zonder stigmatisering, zonder geweld.
Een oplossing gebasseerd op menselijkheid.

Thygros | 25-07-05 | 17:54

@Lordbathory,

En uiteindelijk hebben de terroristen dan toch nog gewonnen.
De gevolgen van een aanslag zullen wel eens net zo'n succes kunnen zijn voor de terroristen als de aanslag zelf. Haat, angst en verdeeldheid zaaien is de hoofdoelstelling van het huidige 'moslim' terrorisme.

Gelukkig hebben we Lijders (geen spel fout) als Geert Wilders die na een eventuele aanslag in neederland de boel stabiel kunnen houden

de Japanner | 25-07-05 | 17:53

@Lord

Ach... weet het ook niet.. maar is niet uit allerlei onderzoeken naar buiten gekomen dat het wel mee valt met die extreem-rechtse jongeren? Dat het voornamelijk provocatie is en ongetwijfeld is het bij het gros van die kut-marocjes ook provocatie voornamelijk.
Wat ik wel denk dat zal gebeuren is dat je meer apartheid zal zien in de wijken... zoals in NYC... je hebt bijvoorbeeld East New York in Brooklyn en als white mother fucker kan je daar beter niet rondlopen.
Dus de Indische Buurt in Oost , Amsterdam west zijn verislamiseerd... Zuid Oost is vnl Caribisch/afrikaans , de Pijp wordt steeds witter. de grachtengordel was dat al... wie dat niet kan betalen verkast naar Almere en iedere etnische groep houdt zich op in zijn eigen wijk om elkaar maar niet te irriteren en zo wordt een burgeroorlog even afgehouden.
BTW... in NYC is het zo dat een groot deel van de Manhattan Yuppen ooit de Brooklyn-bridge of voorbij de 125th street (Harlem!!!!) dus het bestaat dat mensen zich kunnen ophouden op die paar kleine kut vierkante kms.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:53

@kniebelknuistje
Hitler zal per definitie wel links zijn geweest, ik ben redelijk flexibel in mijn denkbeelden als de argumenten goed zijn. Wat zegt dat over links? Dat er fatsoenlijke linkse lullen zijn en ontaarde linkse criminelen. Want hoe goed hij het voorhad met zijn eigen volk, zo gruwelijk misdadig heeft hij anderen behandeld. En genoeg over Hitler zijn links zijn nu, straks krijgt ie nog de sympathie van Lucas.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:53

Werkelijk een goed stuk Lucas!
Die Radicale Wilders is inderdaad een gevaar voor onze samenleving.
Mocht hij ooit aan de macht komen dan is dat het laatste zetje richting de afgrond voor Nederland.

MAXIMO | 25-07-05 | 17:52

Geert Wilders, de eerste schaap onder de schapen. schandelijke vertoning voor de Nederlandse politiek. net zoals velen hier bang zijn voor een moslimwereldheerschappij, zijn vele moslims in Nederland door Wilders + bange aanhang bang om uiteindelijk op de trein te worden gezet. wat dat betreft kan Wilders qua effect worden gelijkgesteld aan een moslimterrorist en moet op gelijke voet worden bestreden.

neuzel | 25-07-05 | 17:52

@Igorus, DE Igorus van Ogrish? ;)

K. Leajeau | 25-07-05 | 17:52

@fuckje

Is dat echt waar? Is Ali B bedreigd door Mo B? Nee???

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:52

Weg met links
Weg met hun moslimvriendjes
Leve Geert
Samen met moslims zijn links verantwoordelijk voor de huidige ellende

jellemans | 25-07-05 | 17:50

@. King of controversy
Klinkt ook wel vreemd ja, de LSD partij.
(Liberaal Socialistische Democraten)

LordBathory | 25-07-05 | 17:50

@Lucas: je bent een lul!

En je spreekt jezelf tegen, in de eerste alinea claim je dat Nederland elke vorm van leiderschap mist, in het laatste stuk zeg je dat Nederland geen maatregelen moet nemen en juist geen actie moet ondernemen. We zien met name de afgelopen 10 jaar dat de aai over de bol politiek ons alleen maar verder richting de afgrond duwt!

Ben het wel met je eens dat JP te weinig onderneemt om een eventuele terreurdaad af te wenden. Het laten ontploffen van een bommetje in Amsterdam is kinderspel en vereist weinig voorbereiding dan wel bewegingsvrijheid om grote schade te doen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar dit schijnt niet overal door te dringen.

Utopiad | 25-07-05 | 17:49

dus euhm, nou dat we de islam niet moeten verbieden omdat het verbieden van een religie in het algemeen inderdaad misschien niet echt "kan" ofzo, vooruit.

probleem is wel dat zoals lucas zegt, onze samenleving gebaseerd is op joods/christelijke normen en waarden: ook als je niet joods/christelijk bent, hou je je in het algemeen toch aan een redelijk deel van de 10 geboden etc, omdat je nou eenmaal in deze maatschappij opgegroeid bent. moslims doen dat niet. een moslim eert/houdt in principe in de eerste plaats het meest van Allah, daarna van alle moslims die "betere moslims" zijn dan hem/haar (bijvoorbeeld Osama Bin Laden, zijn favoriete radicale imam, de laatste zelfmoordterrorist etc), en pas in de laatste plaats van zijn familie, buurman en naaste. terwijl een van de eerste christelijke regels is "Heb uw naaste lief". Kan je zo niet-christelijk zijn als wat, ben ik ook niet, maar dat is wel een van de belangrijkste normen in onze maatschappij.

misschien kunnen wij wel wat de romeinen ook deden met de oude paganistisch/keltische natuurgeloven, en de islam lekker aanpassen totdat ie goed met het joods/christendom kan worden geintegreerd? moeten we wel GOED duidelijk maken aan die gasten: "moslim? prima, maar HEB WEL JE NAASTE LIEF ALLAHVERDOMME!"

kaes | 25-07-05 | 17:49

Ik houd LLdL ook medeverantwoordelijk wanneer het zo ver is.
Overigens een slap stukje, zoals gewend van de lul.
Goede zaak dat .GS brussel erbij getrokken heeft dit fundeert het log voor pisvlekken als LdLL.
--
Overigens;
?Wie uitsluitend naar hoofddoekjes en moskeeën staart kan onmogelijk waakzaam zijn wanneer een onzichtbare vijand de samenleving ondermijnt.?
De vijand is verre van onzichtbaar vriend, het probleem wil dat we twee vijanden hebben?
Overigens heeft de tweede wel lef wanneer dit jouw idee van een aanval op brussel is?, het is de moeite niet.

Amtrak | 25-07-05 | 17:49

Als een bedrijf elke 4 jaar zijn eigen raad van bestuur zou kiezen, dan zou zo'n bedrijf al snel naar de kloten gaan. Maar goed, een heel land kun je gerust aan het volk overlaten ;)

Rabarberke | 25-07-05 | 17:49

@ fuckje als ik zijn laatste nummers hoor, ook terecht ;P

vraagstaart | 25-07-05 | 17:48

@KrisDecap
Alle opgelegde wetten weg? Alleen nog de sharia? die kan een anarchist moeilijk verbieden, dat komt van "hogere"hand .

LordBathory | 25-07-05 | 17:48

@ vraagstaart
Dan verdiep ik me in de geschiedenis en dan zie ik ook dat Hitler veel ongein heeft uitgehaald met socialisten. De enige groep die Hitler min of meer gespaard heeft zijn de katholieken.
Bovendien geld hier dat alle liberale politici rechts zijn, maar niet iedere rechtse politicus een liberaal is.

King of controversy | 25-07-05 | 17:48

@King:

Hitler en Stalin konden het aanvankelijk ook heel goed vinden samen: zie Molotov-Ribbentrop. Hitler kon alleen niet van z'n landje afblijven, tja, dan krijg je hommeles.
En wat betreft dat vergrote vorm van Liberalisme maak je een grote denkfout, een rare gedachtensprong: wat is de vergrote vorm van ieder voor zichzelf? Ieder voor z'n eigen volk? Onlogisch. Juist mensen die zichzelf niet als individu zien, maar als onderdeel van een groep, denken apriori niet liberaal.
Hitler was links in al zijn denken, en vooral in het idealisme een zuiver ras, namelijk een Nieuwe Mens te creeren. Alle linkse ideologieen vonden nl dat er aan de mens flink wat van bovenaf gesleuteld moest worden. En ook in de Sovjet-Unie was racisme bij de wet geregeld. Tot voor kort werd daar gewoon je bloedafkomst in je paspoort aangegeven, naast je nationaliteit. (Ook: "Joods".)
Ik weet, King, het is moeilijk te denken buiten het aangeleerde raamwerkje. Maar juist omdat Stalin Hitler heeft verslagen, vonden velen na de oorlog dat het niet anders kon zijn dat Hitler de tegenpool was. Maar ze leken meer op elkaar dan velen lief was...

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:48

@kniebelknuisje,
volgens de koran is muziek verdervelijk.
Ali B werd door Mo Bo ook bedreigd met de dood.

fuckje | 25-07-05 | 17:47

Liberalisme forever!

Rabarberke | 25-07-05 | 17:47

Links eikels, rechts eikels, je zou er anarchistisch van worden...

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 17:46

Alleen nog de tomaat LDLL. De tomaat. Wilders for president!

Klukkluk | 25-07-05 | 17:46

.... zoasl links en links elkaar ook in de USSR naar het leven stonden, trouwens. De socialisten en communisten hebben elkaar, en de anarchisten (Bakoenin) ook niet echt broederlijk benaderd - op zijn zachtst gezegd.

vraagstaart | 25-07-05 | 17:45

@FNV lidaf
Ik zei absoluut niet dat er een burgeroorlog komt! Maar wat dacht je dat er ging gebeuren als extreem rechtse jongeren en moslim jongeren tegenover elkaar gaan staan met geweld. (naar VS voorbeelden) Dat gaat misbruikt worden door "heldere"extreme geesten om hun idee door te dringen en de zaak extra op te fokken!

LordBathory | 25-07-05 | 17:45

@kniebelknuistje
Wil je de zinsnede "die voor de mensen zorgt" nog eens goed overdenken?

Verder is het vooral een definitiebegrip denk ik. Zo kun je Stalin ook wel rechts plaatsen.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:44

@King voor je doordraaft: verdiep je even in de geschiedenis en kijk wat Adolf H. met de duitse liberalen heeft uitgevreten. En ga je dan aub een ietsiepietsie schamen.

vraagstaart | 25-07-05 | 17:44

@Rabarberke(17:28): Ik ook niet, corrupte domheid noem ik het maar, en sinds het hier in NL normaal is om na blunders niet eens een schop onder de kont te krijgen snap ik ook wel waar dit allemaal heen gaat (zucht).
.
@DeKeet(17:29): Beter opletten, ik heb nergens nog nooit niet dat geknuffel gepropageerd of zels maar goed gepraat. Wat ik alleen zeg is in de lijn van wat Xartha ook al opmerkte. Hoe dan ook ben ik het niet met jou eens en niet met GW en zeker niet met de rest van de kliek die er nu zit. Tot dat politici integriteit (100%) en een doorpakmentaliteit aan de dag leggen (100%) dan kan het nog goed komen.
.
Ach zie verder ook mijn eerste opmerking in deze draad...

ING.enious | 25-07-05 | 17:43

@de Japanner
Hitler's partij heette Nationaal Socialistisch Democratische Arbeiders Partij. Dat zogenaamde links had dus niks te maken met vegetariër zijn. Maar je kunt wel zien waar linkse ideeën op uit kunnen draaien.

Hangoudere | 25-07-05 | 17:42

Hoewel dat natuurlijk niet past in de GS cultuur van preventief ruimen, heeft Lucas wel degelijk een punt.
Gelukkig bestaat nog immer het grootste deel van de Moslims uit gematigde, vredelievende mensen (bewijs daarvoor? je leeft toch nog?). De extremisten vormen nog een minderheid. Nog wel. De beste manier om van een minderheid een meerderheid te maken is natuurlijk om dmv dictatoriale onrechtvaardige maatregelen de zaak nog verder te laten polariseren.
.
Het lijkt me gezonder en realistischer dat iedereen beseft dat extremisten levensbedreigende vijanden van ons allemaal zijn (incluis gematigde & liberale moslims). Geert Wilders en adepten zullen er alleen maar voor zorgen dat onze samenleving onveiliger en onrechtvaardiger wordt en er een nieuwe, zeer grote generatie van Jihad-strijders wordt gecreërd door onze samenleving.
.
Ik durf wel te stellen dat Geert Wilders, onbedoeld natuurlijk, de grootste medestander van de Moslim extremisten is. Hopelijk komt hij zelf ook tot het besef dat door het generaliseren van moslims hij de terroristen alleen maar in de kaart speelt.

daniela | 25-07-05 | 17:41

@guess4real 25-07-05 @ 17:20
~~De enige beschaving zit toch echt in het rechtse gedachtengoed.~~
Vertel dat even aan die miljoenen doden tijdens WW2.

. ~Pyro~ 25-07-05 @ 17:32

Iedere vorm van extremisme is fout imo.
Zowel links, rechts als de rest.
Maar een beetje scheiding tussen ras en cultuur wordt niemand slechter van.

guess4real | 25-07-05 | 17:41

@Gavrilo
Eo jongerendag en camera toezicht?.. haahhaaha. Lees nou zelf eens hoe dom dat klinkt. Ben je bang dat ze met bijbels gaan gooien ofzo? Of heb je al regelmatig in de krant gelezen over EO hooligans?
Als je nix zinnigs weet te tikken.. doe het dan niet!

LordBathory | 25-07-05 | 17:41

Oplossinkje: vul eens wat vaker concertzalen met toffe seculiere helden uit Turkije en Marocco. Popzangers, weet ik veel. Klinkt stom, maar dan heeft de jeugd (ow wat ben ik oud) eens een ander voorbeeld van eigen bodem dan mannen in djellaba's. Hier met die Tarkans!

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:41

@ kniebelbuistje
Mooi verhaal, maar hoe verklaar jij dan dat Stalin en Hitler aartsvijanden waren? Ik wil je wel een voorzetje geven: Socialisme is sociaal met iedereen ongeacht rang, stand, nationaliteit ect.
Nationaal Socialisme zegt het eigenlijk al. Alleen Sociaal met je eigen volk. Is dus eigenlijk een vergrote vorm van liberalisme: Iedereen voor zichzelf. Hitlertje was dus rechts, maar vooral fout.

King of controversy | 25-07-05 | 17:40

Inschikken, nog wat inschikken, ruimte geven, de boel bij elkaar, beetje nog wat toleranter.... hé, nou is in naam van tolerantie een burqa verplicht (want anders nemen onze medelanders er aanstoot aan) mogen we niet werken op vrijdag (want dat is beledigend) en zo voort. Tolerantie, LievenaieveLucas, is pas tolerantie als het van twee of meer kanten komt. En niet eenzijdig. En mogen wij vaststellen dat de Islam in beginsel het geloof boven de staat stelt (net zoals het Christendom en Joodse geloof, trouwens) en daarmee dus strijdig met onze staatsvorm? Misschien mogen wij van al die wèl democratische moslims (de meerderheid, neem ik aan) dan wat positieve actie verwachten in plaats van "ze moeten altijd ons hebben?" Kijk anders even naar Israël, en de -voor mij dan - ridicule leefregels die de tolerantie naar orthodoxe joden daar heeft opgeleverd. Zelfde geloof hoor, alleen een profeet of wat eerder geconstateerd dat zij over het enige en ware gelijk beschikken.

vraagstaart | 25-07-05 | 17:40

@Kniebelknuistje,

Wahahahaha! Je vergeet de snelwegen... en de uitstekende infrastructuur mbt tot transport van mensen (met J of zonder J)
Waar zouden we zijn zonder hitler.

de Japanner | 25-07-05 | 17:40

De Keet en Lord:

Om het verhaal nogmaals te eindigen met:
Praat GEEN POEP over naderende burgeroorlogen

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:39

@hangoudere
Maar desondanks is de SP een stuk zorgvuldiger in het formuleren van haar denkbeelden dan de rechtse kudde telegraaf-vee die hier elkaars onzin naar binnen graast.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:38

@Keet en Lord...

Nogmaals... ik ben benieuwd HOE jullie dit voor je zien.
OK, stel dat het bij mij om de hoek gebeurd... hier in Amsterdam... stel dat het zo zal zijn van een gevecht tussen moslims en niet-moslims.... het laat zich raden dat dit dan heel bloedig zal verlopen en dat er een kans bestaat dat in elk geval de niet-moslims de stad uit worden verdreven.... wat dan? Komt er een knokploeg uit Limburg de niet-moslims bijstaan?
Of krijgen we een soort UCK van niet-moslims die de gelijkgestemden in Amsterdam komen helpen?Nu ik het allemaal zo probeer te visualiseren:

WAT EEN IDIOTE GEDACHTEN ALLEMAAL!!!!!

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:38

@hangoudere
Ik ben tegen het smijten met belastinggeld, maar daar is jouw voorbeeld maar het topje van de ijsberg van.

De SP is en stelletje fossiele maostische psychopaten met het politieke verstand van een amoebe.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:36

Wilders zegt ook wel zinnige dingen. Hij verpakt het alleen tussen zo veel onzin dat het haast niet meer opvalt. Het sluiten van radicale moskees is geen oplossing, de radicale imam moet gewoon ontslagen worden. Als moslims straks in hun schuilmoskeetjes moeten gaan bidden is de kans groot dat niemand meer er op let of de imam nog wel Nederlands spreekt en geen haat en strijd predikt. Ook hebben moslims het recht om samen te komen om te bidden, net zo als de gristenen dat mogen. Ik ben ook geen fan de eo-jongerendag, maar verbieden gaat wat ver. Zolang er maar camera toezicht is.
Wilders vindt, net als ik, dat het niet nodig is om imams uit het buitenland te laten predikken. Om gebedsvoorganger te zijn heb je geen enkel diploma nodig, wat kennis van de koran is gewenst. Er zijn voldoende werkelozen in Nederland met voldoende kennis van de koran (bijscholing is optioneel) om die vacatures te vullen.
Het is jammer dat Wilders dit soort ideetjes verpakt met bv de aanklacht dat moslimlanden in 16de-18de eeuw geen verlichtingfilosofie hebben gekend. Dan vraag ik me af of Wilders zijn middelbare school wel heeft afgemaakt.

Gavrilo | 25-07-05 | 17:36

@Rabarberke.
Okee dan. Zo kort mogelijk: 'Rechts' wordt vaak gedefinieerd als 'Ieder voor z'n eigen'; het liberale principe. Vaak flink egoistisch. Links is het sociale principe, met een staat die bepaalt dat het belang van het individu ondergeschikt is aan dat van de gemeenschap. Met z'n allen voor elkaar,zoiets. Hitler geloofde (en realiseerde) het belang van een almachtige staat. Het individu was absoluut ondergeschikt aan die staat, die voor de mensen zorgt. De NSDAP was voor een geleide loonpolitiek, hoge overheidsuitgaven, nationalisaties. De grondvesten van de Nederlandse verzorgingsstaat zijn gelegd door de Duitse bezetter (Ziekenfondsbesluit 1941 en het College van Rijksbemiddelaars, ingesteld door de nazi's). Nazi's is een afkorting van Nationaal Socialisten, maar dat laatste woord spraken socialisten na de oorlog liever niet uit, dat begrijp je wel, hij moest een tegenpool zijn van links. Dat was hij echter niet. De Volkswagen, het grootste staalconcern van Europa, kinderbijslag, de arbeidsdienst, verbod op kinderarbeid, landhervormingen, staatscholen in plaats van het oude klassensysteem - allemaal Hitler. Het partijprogramma, zette zich verder in voor goede oudedagsvoorzieningen, en Hitler was een tegenstander van de vrijhandel. De staat onder Hitler was een planeconomie, de lonen en prijzen werden door de overheid bepaald, net zoals dat er werd bepaald wat mooi en niet mooi was in de kunst, zoals bij de commi's. Hitler zelf was ook nog eens een eco-socialist: veggi, dierenliefhebber, geheelonthouder. Zijn regering voerde campagne voor de Volksgezondheid zoals de sovjets dat deden, en de Hitlerjugend paste in dat plan net als de pioniertjes. Dat een en ander gepaard ging met massamoord, ligt geheel in de lijn van regimes die het individue ondergeschikt stellen aan een almachtige staat...

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:36

@Igorus,

Hitler was vegetarier... dat maakte hem natuurlijk links... grinnik, dit doet me trouwnes denken aan die moord op de politieke relnicht, Pim. Zou de kogel dan toch misschien van rechts zijn gekomen, hebben we het al die tijd vaud gehad...

de Japanner | 25-07-05 | 17:35

@FNV-lidaf Weet ik niet, ik zal niet beginnen, maar ik zal me ook zeker niet de wet voor laten schrijven door de islam. Ik denk dat er zo velen meer zijn....

DeKeet | 25-07-05 | 17:35

Ik waarschuw voor Lucas

Snijworst | 25-07-05 | 17:34

@Rabarberke - 17:05
Maar dat is nou juist het probleem. Nederland zit vol met groepen waar we lief voor moeten zijn, maar de eigen Nederlanders worden gewoon vergeten. Zijn wij dan tweederangsburgers? Is het gevaar van moslimextremisme nou nog niet doorgedrongen?

Ik schreef het al bij een ander item: SP wil 10 miljoen geven aan Niger. Nou, da's toch mooi? Alleen zeggen ze zelf dat ze er geen fuck aan hebben, geld is niet het probleem. Waar haalt de SP dan het gore lef vandaan om 10 miljoen VAN ONS weg te geven om een mooi gebaar te maken? (Lees, stemmen winnen.)

Ik wil met iedereen rekening houden, maar dan mogen ze ook met MIJ rekening houden! Niet iedere gelukzoeker een gratis huis met alles erop en erin geven en bijvoorbeeld de AOW-ers laten stikken.

En nog iets: ga deze site eens bekijken:
<a href="http://www.democrates.net/islam/agenda.htm">

Hangoudere | 25-07-05 | 17:33

@FNV lidaf
Zo'n raar idee is het niet, een mogelijke "burgeroorlog"
Toen (gwoon gematigde) rechtse partijen 30 jaar terug al riepen dat het gastarbeider beleid weleens uit de hand kon lopen.. werden ze uitgemaakt voor facisten door de linkse lobby. Nu het naar het blijkt toch tja. wel wat uit de hand aan het lopen is.. roept de linkse lobby nog steeds "Fascisten, het valt allemaal wel mee!" En wie speel je daarmee in de kaart? Extreem rechts.. precies!!!!! EN het gevolg? Raad maar.

LordBathory | 25-07-05 | 17:33

Kom op Lucas dat kan harder en beter.
Iedereen weet dat GW een politicus van niets is die met loze belofte en slechte argumenten komt. Deze man is erg overspannen en moet nodig eens een aantal jaren met vakantie. (Het liefst naar Turkije of zo, lekker aan de kust in de zon.) En buitenlanders weren als Hollandse meisjes tegenwoordig ook aanslagen plegen slaat natuurlijk nergens op.
Jammer genoeg heeft het gros van de GS bezoekers dat nog niet door. Maar trek het je niet aan, het ligt niet aan jou, het ligt zoals altijd aan links...

da wizard | 25-07-05 | 17:32

@islamdunk

Wil je stupiditeit aanpakken, zorg dan dat het gehele westerse onderwijssysteem wordt ontmanteld.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:32

@guess4real 25-07-05 @ 17:20
~~De enige beschaving zit toch echt in het rechtse gedachtengoed.~~
Vertel dat even aan die miljoenen doden tijdens WW2.

~Pyro~ | 25-07-05 | 17:32

@DeKeet

Dan ben ik toch benieuwd HOE jij je die burgeroorlog precies voorstelt.....

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:32

Scherpe column lll, vooral de zin '

Achteraf kan Balkenende altijd nog zeggen: van bussen en metro?s blijf je af.'

komt me heel bekend in de oren,:

het kan natuurlijk niet zo zijn dat hetgene wat nu in nederland gebeurt, gebeurt.

jp ten top.

Ben het ook eens met je opvattingen over Geert Wilders. wilders is zooo 9 november 1938

de belg | 25-07-05 | 17:32

@Rabarbeke,

waarschijnlijk lid van het oud-strijders legioen (^^)

de Japanner | 25-07-05 | 17:31

@FNV-lidaf Eerst goed lezen. Liever niet stelde ik maar wat als er geen redelijk alternatief meer is? Je kunt er lang of kort op wachten, op een gegeven moment barst de bom en staat er een grotere groep NLers op die het gewoonweg niet mee pikt en het recht in eigen hand neemt. Ik zie die dag steeds dichter bij komen.

DeKeet | 25-07-05 | 17:31

Zowel Hitler als Armstrong hadden/hebben maar een teelbal wat ons brengt tot de conclusie dat moslims meer moeten fietsen.

Igorus | 25-07-05 | 17:30

@dekeet

Oud verzetsstrijder zeker?

Rabarberke | 25-07-05 | 17:30

@Mazzel: vrijheid van Godsdients heeft niets te maken met de bouw van een giga moskee in een bouwstijl die totaal niet past in het straatbeeld... maar we laten dat wel toe want stel je eens voor dat de schoonheidscommissies voor rasisten worden gezien!

CounterDax | 25-07-05 | 17:30

Lucas kan de boel wel weer proberen recht te praten en met een mantel van liefde bedekken, maar die aanpak heeft tot nu toe nog weinig succes opgeleverd.

Geert heeft gewoon gelijk, fundamentalisme is een inherent onderdeel van de islam, wil je fundamentalisme aanpakken, zorg dan dat de islam als geheel wordt afgebouwd.

iSlamDunk | 25-07-05 | 17:29

Gelukkig zijn veel stemgerechtigden in neederland zo slim als Geert, vooral zijn aangedragen oplossingen om het gevaar van eventuele aanslagen een halt toe te roepen zijn ware stemmimgmakers, trekkers bedoel ik.
Geert zal daardoor een ruime overwinning boeken tijdens de volgende verkiezingen, gelukkig hebben we dan weer een leider waar neederland op kan bouwen en waar neederland weer veilig mee wordt.

de Japanner | 25-07-05 | 17:29

Makkelijk om te reageren en zelf geen enkele oplossing aan te dragen. Wat is in de ogen van Lucas dan een duidelijk en repressief beleid? Wilders draagt tenminste een oplossing aan. Hij trekt wel een DUIDELIJKE lijn. Zonder mitsen en maren. Geen (linkse) wetten en regels met tig uitzonderingen, waardoor effectief beleid totaal onmogelijk wordt.

BeeG | 25-07-05 | 17:29

@ING.enious Wacht maar af. Knuffelpolitiek werkt niet, dat is al duidelijk. Krachtdadig optreden hoeven we van deze regering niet te verwachten dus het wordt alleen maar erger. Voor steeds meer NLers is de maat vol. Voor mij in ieder geval wel. Niks geen gel*l meer. Het moet nu maar eens afgelopen zijn.

DeKeet | 25-07-05 | 17:29

@ING.enious
Nederland heeft gewoon al een flink aantal jaren een tamelijk corrupte overheid die de bevolking scheert, plukt en castreert. Ik zie GW daar geen verandering in brengen.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:28

Ontzien, naar de bek praten, toegeven. Oude liedjes, net zo sleets als de socialistische strijdliederen. Het verbod op 'niet-passende' uitlatingen zal wel weer komen. Er zal een compleet rood congres de lucht in moeten vliegen voor men in die hoek normaal gaat denken.

ventus_aqualis | 25-07-05 | 17:26

@zeurders: whatever it takes als we daarmee van die kutmarrokjes en anderssoortig islam tuig verlost worden....

DeKeet | 25-07-05 | 17:25

Precies Keet.. je weet niet waar je het over hebt dus praat geen poep over "misschien is een burgeroorlog precies wat we nodig hebben".
Een zeer goede vriend van mij komt uit dat gebied en als die je zou horen...

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:25

@DeKeet: ik ben het met je eens maar GW en jouw methodiek gaan te ver. Dit land kan met gemak het een en ander doen om dit in de hand te werken. Ooit was daar bijvoorbeeld die ID-plicht ook voor bedoeld. Daarna zijn ze gestopt om te kijken hoe dat uitpakte en dat was dan weer dom. (tevens dit plicht gebruiken om de staatskas te spekken is ook niet echt handig om de achterban in toom te houden). Verder bezuinigen op het onderwijs is ook al zo iets wat de huidige problematiek alleen maar erger maakt. En dan heb ik het nog niet eens over het opzetten van scholen met een niveautje lager dan wat ooit de MAVO was: het VMBO en daar dan ook nog eens de boel zo laten verworden... Maar goed, dit zijn maar een paar voorbeelden...

@Xartha:mooi neergezet!

ING.enious | 25-07-05 | 17:25

@guess4real

Je wilt toch niet zeggen dat wat ik hier (Deep South America) om mij heen zie als beschaving moet opvatten?

deserteur | 25-07-05 | 17:25

Moet zegen dat ik dit het eerste leesbare stukje vond van Lucas, eindelijk een beetje vaart erin, dit leest wel makkelijk weg. Nu nog wat aan de inhoud doen( oftwel welke inhoud) en het wordt nog wel eesn wat met die jongen

Thygros | 25-07-05 | 17:24

@Pyro, eerder "Nee, want er is niet beter."

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 17:24

@DeKeet: ga nog maar eens aan de ex-Joegoslaven vragen hoe goed een burgeroorlog voor je land is.

Zeurders | 25-07-05 | 17:23

Ach jee, we gaan weer Geertje bashen.

En waar komen we dan mee?
Geert Mak en zijn vodje dat door Algemeen Dagblad-redacteur Carel Brendel met de grond gelijk is gemaakt.
Natuurlijk moest er ook weer een referentie naar zijn kapsel worden gemaakt. Nee, dat haalt het nivo omhoog hoor Lucas.

Toch moet ik toegeven, zo'n links bord voor je kop maakt de wereld wel een stuk prettiger.

Neerlands Hopeloos | 25-07-05 | 17:23

@kniebelknuistje
Ik bedoelde niet per se Hitler, maar ik ben wel benieuwd naar je onderbouwing waarom Hitler links zou zijn.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:22

@zeurders: misschien is een burgeroorlog wel precies wat we nu nodig hebben.... liever niet, maar als er vanuit de politiek niets ondernomen wordt moet de burger het maar zelf doen, toch?

DeKeet | 25-07-05 | 17:22

Veel geschreeuw en weinig wol, helaas van zowel links als rechts. Zolang mensen en politici (O ja, men zegt dat die ook ergens menselijk zijn, onder de regenten laag) maar stokpaardjes blijven berijden wordt de ellende alleen maar erger. Ik zie de toekomst met vertrouwen te gemoet! NOT!

deserteur | 25-07-05 | 17:22

@lof der zotheid
je hebt helemaal gelijk, niet alleen Geert maar ook LLL draaft door.

sebaviaan | 25-07-05 | 17:22

Xartha \O/

zinloosgekweld | 25-07-05 | 17:21

@Rabarberke:

Ik neem aan dat je met rechts + serieus beleid in de geschiedenis Hitler bedoelt? Maar dan zit je hartstikke fout hoor, want Hitler was links in hart en nieren. Of bedoelde je Hitler niet?

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:20

Als het aan GW ligt krijgen we een burgeroorlog, daar kunnen hij en zijn bruinhemden mooi hun frustie-energie in kwijt.

Zeurders | 25-07-05 | 17:20

Na Pim en Theo is Geertje de enige die zijn bek nog los trekt.
Bij Pim kwam die kogel uit de linkse hoek, Bij Theo kwam die uit het oosten.
De enige beschaving zit toch echt in het rechtse gedachtengoed.

guess4real | 25-07-05 | 17:20

~~Maargoed, het is wel politieke armoede dat het volk alleen maar kan aangeven dat ze het zat is door op Geert te stemmen.~~

goedverdoemme, komen we nou echt in het tijdperk van "NEE, want ik weet niet beter" stemmen terecht?
Nog even en ik verlaat echt 'mijn mooi Nederland' en verkas naar een prive eilandje ergens in de Carribean met een mooie dame met zo'n rieten rokje en een waaier.
De regering wat 'mijn mooi Nederland' naar de tering brengt, dreiging van aanslagen en gaat zo maar door.
Mijn grootouders draaien zich om in hun graf!

~Pyro~ | 25-07-05 | 17:19

Héé Ldll,

We kunnen zelf ook wel lezen wat Wilders schrijft. Die vragen die je aan ons stelt zijn ook al niet boeiend. Krijg er een linkse hanglul van.

Teep | 25-07-05 | 17:19

@Pannie's 25-07-05 @ 16:47 :

GEsluierde moslimvriendinnen.

GrijpgrageGraaierd | 25-07-05 | 17:18

Daar heb je pannie, de paastrol. Ga je uitkering opmaken muts.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:18

Ik ben een beetje bang van Lucas en z'n linkse vrienden. Voor je het weet staat de "rara" weer op en ehh de "raf" en noem eens wat.
Maar linkse mensen zijn altijd vredelievend! Gaan altijd eerst de dialoog aan en als het dan toch fout loopt dan is dat de schuld van al die rechtse balletjes.

LordBathory | 25-07-05 | 17:18

"schier eindeloze verdachtmaking van alles wat moslim lijkt"
Voor het eerst dat ik het woord "schier" daadwerkelijk in een zin gebruikt zie worden overigens.

Pannie | 25-07-05 | 17:18

@Haarindewat (wat betekent jouw nick eigenlijk? Heb er heel lang over na moeten denken... error)
Wacht, moslims, nu niet boos worden op de commi's! Ze deden in die jaren nl hetzelfde met de joden, die kregen een enkeltje Chabarovsk (lekker uit de buurt) of Gomel. Zo goed?

kniebelknuistje | 25-07-05 | 17:16

Lucas je bent echt een l*l zeg. Inmiddels is wel duidelijk dat het overgrote deel van de moslims al dan niet stilzwijgend achter de terroristische acties staat. Maar nee, dat mag niet gezegd worden, zeker niet als je Geert Wilders heet. Kom op zeg. Anders heb minderheden hier een NL zo'n grote bek dus laat nu dan eens die minderheid van goedbedoelende moslims hun bek op en doen. Maar nee, dan hoor je ze niet. Bah, wat mij betreft al die achterlijke mongolen eruit dan hebben we hier een stuk minder problemen.

DeKeet | 25-07-05 | 17:16

Geert Wilders is zooooooooo Talpa

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:15

@LdLL

Ten eerste, mensen gedwongen geld afpakken om het vervolgens aan de "armen" uit te delen lijkt mij de meest basale vorm van misdaad. En kom nou maar niet aan met democratie en dat soort onzin. Zolang ruim de helft van Nederland GEEN belasting betaalt, is het logisch dat je dat in een democratie nooit meer afgeschaft krijgt.

Ten tweede is het hoog tijd om nou eens een keertje te onderkennen wat het probleem met moslims is.
A) de dagelijkse praktijk leert dat de moslimgemeenschap de meest conservatieve kracht vormt die Nederland sinds Dr. Kuyper heeft gekend. Logisch dat al die verlichtingspartijtjes als VVD en PVDA daar niet mee kunnen omgaan. De leefstijl van die mensen gaat al in tegen alles wat liberaal is. Dus wat is de meest logische reactie: moslims moeten de verlichting ondergaan! Alsof dat geen schending van essentiële burgervrijheden is. Want pas als alle moslims op Wouter Bos of Zalm lijken, dan komt het allemaal goed. Echter, die mensen willen daar helemaal niet op lijken en gewoon hun eigen cultuur behouden in plaats van die van Woutertje overnemen. En het is misschien schokkend, maar universele rechten van de mens zijn een puur Westerse uitvinding, ingegeven door Kantiaanse luchtfietserij.
B) Een conservatief van Nederlandse snit, zoals Wilders of Rouvoet, zal nooit akkoord gaan met moskeeën, gebedsdiensten voor de islam, tolken, inburgeringscurssussen, etc. Immers, voor een conservatief is er maar één cultuur: de Joods-christelijke van oudsher. Daarin geen respect voor een andere cultuur, maar er is slechts één optie: assmileer of verdwijn of bouw je eigen getto. En dat is logisch, als je je eigen normen en waarden ook maar enigzins serieus neemt kun je nooit die van de Islam overnemen. En eigen normen en waarden dien je te verdedigen voor God en vaderland (en wie hier de kriebels van krijgt, moet zichzelf eens afvragen wat het is om Nederlander te zijn).

Kortom, LdLL is druk bezig met de Verlichting propageren. In alle vrijheid iedereen zichzelf laten zijn, niet demoniseren, vooral niet demoniseren. Hopelijk realiseert hij zich niet op tijd dat het conservatisme van de moslimbeweging de dood betekent voor het liberalisme. Ik zal blij zijn als dat relativerend "vrijheid blijheid"-gedoe over is!

Xartha en het wonder | 25-07-05 | 17:15

En geert heeft de zelfde werking als de sp. Mensen wakker houden daar in den haag beide partijen moeten natuurlijk nooit aan het bewint komen maar ze moeten we de pvda en het cda wakker houden.
Laat geert maar gaan mischien redt hij nog eens levens met zijn opmerkingen.

CyberX | 25-07-05 | 17:13

Als we toch gebaande paden gaan bewandelen dan loop ik mee: Ik gun Lucas een gezellige woning in de Baarsjes, twee wolkjes van kinderen met blauwe ogen en blond haar die hij daar dan gezellig op school doet. (Daar vallen ze lekker op wat zeker beloond zal worden.) En een leuke kinky vrouw die het geil vindt om uitgemaak te worden voor hoer en bespuugd te worden, groepsverkrachtingen door minderjarigen ook geen bezwaar...

Gek hé dat mensen als Geert een kans krijgen in deze tijd?

Maargoed, het is wel politieke armoede dat het volk alleen maar kan aangeven dat ze het zat is door op Geert te stemmen.

kRiSdEcAp | 25-07-05 | 17:13

En toch blijf ik er bij, zolang een willekeurige groep niet intern de excessen wil aanpakken is iedere dialoog bij voorbaat al zinloos. En daar buiten heeft het dan natuurlijk ook nog eens geen zin om een andere groep dingen te vertellen/op te leggen als het intern zo hard mis gaat... Populisten en conservatieven, het gaat mooi tegen elkaar in en iedereen wordt er wel wat wijzer van. Jammer dat er dan ook gelijk zo ontzettend weinig gebeurd om het een en ander ook te doen... en dat geldt voor de autochtonen en de allochtonen gelijk.
Ik persoonlijk blijf (misschien tevergeefs) wachten op het moment dat een grote groep allochtonen een groep serieuze raddraaiers op het pliesie bureau af komt leveren. Want het was toch maar een kleine groep die het voor de rest verpest? Nu ja, blijkbaar toch niet zo klein....

ING.enious | 25-07-05 | 17:12

@fuckje,

Ga jij nou maar weer moslim meisjes bij de kassa links laten liggen

de Japanner | 25-07-05 | 17:11

@Pannie

DAT roep ik al de hele tijd. Rite now denk ik dat Boskabouter's grootste hoofdpijn is de populariteit van links-mainstream concurrent SP en daarom zal hij eerder met het CDA in zee gaan dan de SP ooit de kans op regerings-ervaring geven, want wie weet doen ze het nog goed ook.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:11

"vooral moslims zijn crimineel natuurlijk"

Hehe, eindelijk geeft LLL het ook eens toe.

De Vrolijke Kaafir© | 25-07-05 | 17:10

Het moge duidelijk zijn Lucas, de valkuil van Geert staat open en het paranoide proletariaat verdrinkt in haar eigen angstzweet. Zijn we zo bang geworden?

bostoeter | 25-07-05 | 17:10

Iemand die een column begint tegen demonisering en daarna in de eerste zin begint over een Audi TT rijder wat moet je daar nu mee? Lucas het zou je sieren als de moraal die je aan een ander voorhoud ook zelf toepast.

spooky | 25-07-05 | 17:10

@haarindewar

Ehm ja zo kan je zien dat links door de geschiedenis heen... ehh oh ja de geschiedenis... moet ik je eens een verhaaltje vertellen over wat rechts zoal voor serieus beleid heeft gevoerd door de geschiedenis heen, meneer de historicus?

Rabarberke | 25-07-05 | 17:10

@Rabarbeke,

Beter een LLL dan een rechtse demagoog (^^)
Ik had L wat sterker verwacht, des al niet en vooral niet te min, een leuk stukje!

de Japanner | 25-07-05 | 17:10

Zijn niet alle politici Handelaren in Angst? Ik vind het wat zwak om dit alleen de (extreem)rechtse politici zo te noemen. De Nederlandse Verzorgingsstaat bestaat omdat mensen bang zijn gemaakt voor de risico's van het leven. Niet een slecht ding overigens. Maar Handelaar in Angst heeft niet alleen betrekking op GW.

FriescheHengst | 25-07-05 | 17:09

Wilders heeft gelijk.

Ouray | 25-07-05 | 17:09

Er wordt hier weer geschermd met artikelen uit de grondwet. Vrijheid van meninguting zag ik alweer voorbij komen, net als vrijheid van godsdienst. Maar daarbij lijkt het wel alsof de grondwet een soort van bijbel is geworden voor Nederlanders, terwijl het in feite een reeks compromissen zijn. En daarbij een reeks compromissen, voornamelijk tussen liberalen, katholieken, protestanten en socialisten. Misschien moeten we daarom maar eens de grondwet grondig herzien.

King of controversy | 25-07-05 | 17:09

@lll
sorry sorry de vorige posts waren niet de bedoeling,deze echter wel
Ok gooi het er nou maar een keer uit met naam en toenaam wie zijn dan de schuldigen en wie zijn dan de verlossers in jouw ogen,jij wijst altijd met jouw vingertje in dezelfde richting ,en beschuldigd iedereen ervan niet open te staan voor andersdenkende,bullshit ,de pot verwijt de (tover)ketel,

babygirl | 25-07-05 | 17:09

typisch links antwoord/opmerking over rechts maar zelf geen oplossingen geven voor de problemen ..
Zeg nu eerlijk wat zal beter helpen de islam dood knuffelen of 5 kogels er doorheen jagen.

Goed zo geen van beide .. wij hier in nederland hebben altijd de in stelling de beste stuurlui staan aan wal. Achter af is er altijd wel een goed oplossing te vinden. Maar we hebben nu een oplossing nodig.
Wat men in engeland heeft gedaan, londen vol hangen met webcam's is best wel een goed idee laten we het doen in amsterdam,rotterdam en denhaag mischien voorkomt het nog iets zoals moorden, tereuraanslagen of voetbal vandalen en anders hebben we teminsten altijd nog leuke beelden voor de tv, en als er een aanslag wordt gedaan hebben we zelfs de beelden van de daders zoals in londen als we geleuk hebben.

En dat speciale team wat amsterdam heeft is echt een lachertje .. bom inspectie team. Jongen als er een bom afgaat in amsterdam heb je geen moer aan zo team. Echt slimme mensen daar in amsterdam.

CyberX | 25-07-05 | 17:09

Lucas en zijn linkse kompanen weten idd beter hoe je er mee om moet gaan, lees maar eens het artikel van drs. Vierling:
www.heemland.nl/hl30-Communisme_versus...

"De islamistische Krim­tartaren bleven zozeer van zowel de Russen als de beter geassimileerde Tartaren apart staan (zij namen bijvoorbeeld geen Russisch naam­achtervoegsel als ?ov of ?jev aan) dat hun te verstaan werd gegeven wellicht Allah beter te kunnen dienen door zijn woord elders te verspreiden. Dat wilden zij wel. De sovjetstaat zorgde voor de logistiek, treinen en vrachtauto?s en op ging het naar de Dar-el-Kafir, het nieuw te bewerken gebied der ongelovigen. Wij weten nog steeds niet waar hun nieuwe adres was, want niemand heeft ooit een verhuiskaart van die ondankbare moslims gekregen uit de zarubezhnyy (niet-sovjet Oosten). Tus­sen 1926 en 1939 zijn ook een miljoen Kozakken verhuisd en tijdens de tweede wereldoorlog nog eens een mil­joen moslims, zeker meer dan 1500 km van huis. "

Zo kan je zien dat links door de geschiedenis heen heel serieus beleid hebben gevoerd...

haarindewat | 25-07-05 | 17:08

Geef mij maar de democratische Geert !
ipv. een Hollandse moslimstaat !

Geert is TOP

zinloosgekweld | 25-07-05 | 17:07

@fuckje
Noem nog eens wat andere manieren :)

Rabarberke | 25-07-05 | 17:07

met een uitkering lever je niet bepaald een bijdrage aan de welvaart die het mogelijk maakt om de uitkeringen uit te geven.

DJmarco | 25-07-05 | 17:07

Geen zorgen voor Wilders met z'n 4 lullige zeteltjes hoor, het volgende kabinet wordt weer 'gewoon' PVDA/CDA.
En dat heeft niets met Lukas te maken, maar met de nuchtere en tolerante Hollander die in meerderheid ook wel inziet dat Wilders weinig goeds brengt.

Pannie | 25-07-05 | 17:07

Zolang LLL kinderachtige zogenaamd lollige bijzaken erbij blijft slepen ( Audi-rijder, Geert zn haardracht enz.) blijf ik hem een kinderachtig schoolkrantschrijvertje vinden. Niets nieuws in het verhaal te vinden, alleen maar schoppen om het schoppen! Puberaal geneuzel, alleen ter meerdere glorie van LLL zelf. Ook een manier om klaar te komen!

fuckje | 25-07-05 | 17:06

@lll
Goed artikel, helemaal mee eens. Maar je blijft een linkse lul!

@hangoudere
Wil je een serieuze reactie op deze post? Vooruit: Het enige dat LLL zegt is dat je bevolkinsgroepen niet over één kam moet scheren en moet veroordelen op basis van uiterlijke kenmerken. Ik heb dat zelf hier vaak genoeg proberen uit te leggen. Ik doe het nog één keer in bewoordingen die misschien wel aankomen: Iedereen die een groep mensen met uiterlijke en geloofskenmerken over één kam scheert en ze veroordeelt op grond van daden van anderen is niets meer of minder dan een fascistische klootzak. De groeten uit Groningen.

Rabarberke | 25-07-05 | 17:05

@lll

babygirl | 25-07-05 | 17:05

@lll

babygirl | 25-07-05 | 17:05

@Pannie

Wat dan?

@hangoudere

Sorry, maar ik heb nog 10 keer liever de heer Marijnissen en 2 Halsema dan ook maar een halve keer de heer G. Wilders.

Heb hem van een afstand gade geslagen en ik had er geen goed gevoel over. Bovendien is hij te veel 1-issue bezig

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:04

Als we in Nederland de Sharia zouden invoeren zou rond de 80% van de Marokkanen hier met stompjes lopen...

Pannie | 25-07-05 | 17:03

Lieve Lucas zit nog met zijn hoofd in de rookwolken van de sixties.

Vince72 | 25-07-05 | 17:02

Fnv er was nog een veel 'betere' uitspraak van Lukas dienaangaande...

Pannie | 25-07-05 | 17:01

Politiek gezien stelt Wilde Geert inderdaad niet veel voor.
En ik hoop dat hij geen extra zetels erbij krijgt, dit kabinet is al zeer dikke mik, meer stem voor Wilde Geert en we kunnen Nederland nog sneller zien afzakken naar de afgrond.
Dat er meerdere 'dingen'aangepakt dienen te worden moge duidelijk zijn , w.o. de criminaliteit.
En het is gewoon een vaststaand feit dat het grote gros wat in de gevangenis (hotel) verblijft van allochtone afkomst is.
Dat wil uiteraard niet zeggen dat iedere Moslim een crimineel drugsdealende loverboy hoeft te zijn.
Ik geloof dat ze in Leiden van plan zijn om een megamoskee te bouwen?
Niets mis met het bouwen van een moskee in een woonplaats, zet deze lekker naast een andere kerk.
Evengoed, hoeveel moslims wonen er in Leiden e.o.?
Vast niet zoveel om een moskee zo groot, of groter, dan een voetjebal stadion te vullen.
Goedverdoemme, zelfs de Rooms Kathozieke kerk bouwt/ bouwde niet zo extreem.
.
Kort stukkie Lukas, was je stoned toen je het schreef? ;)

~Pyro~ | 25-07-05 | 17:01

Maar buiten dat zie je dat Lucas echt zijn best doet om zich niet al te ongenuanceerd uit te laten... een enkele wel zware vergelijking daar gelaten...

FNV-lidaf | 25-07-05 | 17:01

Ja hoor, links weet weer hoe het met Geert zit. En dan Geert Mak er bij halen! Je moet maar durven.
Sorry hoor, maar ik heb schoon genoeg van links. Je kunt Bak Ellende van alles verwijten, maar hij mocht wel de puinhopen van tweemaal Paars erven. En de grote baas van dat Paars draait ons nou allemaal een poot uit met die brandstofprijzen.
Geert Wilders mag dan niet alles goed doen, maar ik zie hem toch liever dan mevrouw Klemkaak of die pornoclub van Marijnissen.

Geert weet wat Fortuyn dreef: wij zijn die regentenmentaliteit van allerlei politici van links tot rechts spuugzat!

Ik waarschuw dan ook voor de gevolgen van de denkbeelden van Lucasdelinkselul! Le-vens-ge-vaar-lijk! Links verkoopt ons zo weer aan de terroristen omdat het zulke lieve buitenlandertjes zijn.

Hangoudere | 25-07-05 | 17:00

@spuitje11
so what, als men het geld heeft, de bouwvergunning en men voldoet aan alle eisen die door meerdere partijen gesteld zijn, wat is dan het probleem?
Je kan de moslims de onkerkelijking van de autochtone nederlanders niet aanrekenen.

Mazzel | 25-07-05 | 17:00

spuitje die Arabieren moeten toch wat met hun geld...

Pannie | 25-07-05 | 16:59

Als een van de weinigen zie ik ook wel de voordelen van de islam; als we de Sharia hiert nou eens invoeren dan loopt al die criminalteit enzo wel weer eens terug. Ook kan de breezah-jeugde zich geen korzakof meer zuipen door het alcohol verbod en gaan die kinders zich misschien ook nog eens wat zedeleijker gedragen als elk vrouwwezen een burka moet dragen.

oogworm | 25-07-05 | 16:59


@ Pannie

kwoot LLL

"Het negeren van hoofddoekjes-meisjes is echt 'het gelijk van de kleine burgerman'... ik woon op de Straatweg, wordt heel erg lastig voor me om boodschappen te doen als ik alle kassameisjes met hoofddoekje moet gaan weigeren.... Sterker nog, ze gaan savond's gewoon uit"
Lucasdelinkselul 23-07-05 @ 15:04

FNV-lidaf | 25-07-05 | 16:59

Lucas, jij bent helemaal niet links. ALs je echt links was, dan had was je fan van Cohen, en maakte je Geert ongezien de tyfus af. Ik heb linkse mensen nog maar zelden zinnige argumenten horen gebruiken, en dat probeer jij toch duidelijk.

Op het rechtse GS fungeer jij als redelijk alternatief, maar per saldo kom je nog niet links van het CDA uit....

Nepkarel | 25-07-05 | 16:57

@Pannie

die van die post van Lucas enkele dagen geleden waar in hij beweerde dat de hoofddoekdames in zijn buurt elke avond uit gaan

FNV-lidaf | 25-07-05 | 16:55

FNV en dat terwijl meer dan 60% van die dames geneens naar een klasseavond mogen...

Pannie | 25-07-05 | 16:55

wat die megalomane moskeeën aangaat: in Leiden willen ze ("ze" - daar heb je ze weer!) d'r een neerzetten van 6000 vierkante meter - en de verantwoordelijke PVDA wethouder van stadsverloedering reageert als door een weps gestoken omdat GW daar kamervragen over stelde. 'Anderhalf keer Ahoy' vond GW obsceen - maar de wethouder niet!

spuitje11 | 25-07-05 | 16:54

Fnv die van 16:47 ?

Pannie | 25-07-05 | 16:54

@drnomad,
Ik heb het boek niet gelezen, wat schrijft GW over de bouw van moskeeen?

Mazzel | 25-07-05 | 16:54

Iedere nederlander wordt geacht de (grond)wet te kennen. Geldt dit niet voor die achterlijke politici die er op dit moment in den Haag rondlopen. Hebben ze echt zo'n bord voor hun kop? Wiilders&Verdoonk&Peiijs??? VERDEEL EN HEERS IS DE STRATEGIE, ANGST IS MASTER
check www.beammeup-productions.com ..... bij tracks alarmfase rood.

jopie4500 | 25-07-05 | 16:53

LLL:
Ook jij hebt helaas niet de juiste toon te pakken. Vrijheid van godsdienst is een groot goed. In een tijd van polarisatie is het echter verstandig om terughoudend te zijn met de plaatsing van megalomane iconen van de Islam. We mogen ervan uit gaan, dat binnen die gemeenschap daar hetzelfde over gedacht wordt. Immers, van de gemiddelde autochtoon wordt ook begrip verwacht. Mocht dit begrip niet worden opgepikt door de Islamitische gemeenschap, dan zul je dat met wetgeving moeten oplossen. Kom op, zeg, enige inspanning en inleving van migrantenorganisaties mag ook wel verwacht worden.

Verder gebruiken de terroristen de Islam als onderbouwing voor hun misdaden. Ook hiervoor geldt dat moslimorganisaties hier constant en overal tegen moeten ageren. Zij vallen immers ook onder die bindende factor die Islam heet en worden zo indirect misbruikt voor de doeleinden van de terroristen: verdeel en heers!

Alleen als we de rijen gesloten houden, zullen we er samen uitkomen. En dat is een kwestie van gezamenlijk afstand nemen en veel aandacht voor communicatie en PR naar bevolkingsgroepen van een andere etnische afkomst.

Je kunt niet eenzijdig de verantwoordelijkheid neergooien bij de autochtone bevolking van Nederland. En je zult zien dat bij een pro-actieve stellingname van moslim cq. migrantenorganisaties ook de aantrekkingskracht van Wilders op een grote groep kiezers fors af zal nemen.

De kern van je verhaal is correct, maar je valt in een typisch linkse valkuil. Je vergeet de eigen verantwoordelijkheid en slaat door....

Lof der Zotheid | 25-07-05 | 16:53

hmmm.... handelaAren...
ff 1 a schrappen.
Als u me zoekt, ben ik me aan het schamen onder de tafel.

geitenneuker | 25-07-05 | 16:53

@Pannie

en die hoofddoekdames die elke avond uitgaan

FNV-lidaf | 25-07-05 | 16:52

Met een koekkje graag... Nog een raadseltje erbij: het is rood en je kunt er op stampen?

Dokter Spin | 25-07-05 | 16:52

Mazzel, als je Geert's boek leest, merk je dat ie helemaal niet generaliseert.
Hij heeft het niet voor niets over drie groepen.

Dat "levensgevaarlijke generalisering" is linkse demagogie om Geert aan te pakken, wegens gebrek aan goede onderbouwing.

Lucas LL. snapt er niks van en wil er ook niks van snappen, zoals alle andere lefties.

drnomad | 25-07-05 | 16:52

Ik mis in dit artikel Lukas z'n stokpaardje de afloop van de nieuwe Harry potter.

Pannie | 25-07-05 | 16:50

@ Lucas

Zijn dit die geslepen messen van je?

Moet ik daar eventjes ontzettend mijn schouders over ophalen.

Kopje thee?

Brusselmans | 25-07-05 | 16:50

ben je zo blij dat je een boek gelezen heb Lucas? Elke keer begin je over harry potter ( wie ging er doodt? )
--
Gelukkig waren Stalin en Mao geen handelaaren in angst...
1 ding is erger dan moslim exstemisten en dat zijn linkse extremisten.

geitenneuker | 25-07-05 | 16:50

@Igorus

heb je de AIVD al gewaarschuwd?

FNV-lidaf | 25-07-05 | 16:50

Geert heeft recht, Lukas is een zeikstraal

DonJoe | 25-07-05 | 16:50

Snurk

shevek | 25-07-05 | 16:49

@Tsa

LOL

FNV-lidaf | 25-07-05 | 16:49

Geert Wilders; de juiste mening in de verkeerde persoon. Jammer. ben het voor 99% met hem eens en zal toch niet op hem stemmen... denk dat er zo vele zijn.

MCRLZ | 25-07-05 | 16:48

(het hebben van een uitkering is blijkbaar een misdaad).

Voor de gemiddelde LL niet neh.

guess4real | 25-07-05 | 16:48

@Igorus, het gaat om generaliseren, dat is levensgevaarlijk. Natuurlijk moet je het extremisme aanpakken, dat is meer dan duidelijk, echter je kan onmogelijk alle moslims over een kam scheren.

Mazzel | 25-07-05 | 16:48

Is Geert eigenlijk ook een van de Illuminati?

Tsabaothiemynoia | 25-07-05 | 16:47

"Immigratie uit islamitische landen moet worden verboden." Waarom zou dat volgens LdL onuitvoerbaar zijn?

Igorus | 25-07-05 | 16:47

Tja Lucas.... wat moet ik er van zeggen.. redelijk genuanceerd maar een beetje open deuren intrappen , platgetreden paden, grijsgedraaide plaat etc etc.
Kom nou eens met een uitgebreid stukje over die hoofddoekmeisjes (en PICS) in de Amsterdamse Straatweg die elke avond uitgaan... daarmee kan je die islamofoben pas de mond snoeren.... kom eens met iets verrassends... desnoods met echt nieuwe onthullingen over G.W.

FNV-lidaf | 25-07-05 | 16:47

Lukas is zo te lezen gisteravond weer flink doorgezakt met z'n besluierde moslimvriendinnen.

Pannie | 25-07-05 | 16:47

Vind op het kapsel na dan.. Geert helemaal niet zo fout.

LordBathory | 25-07-05 | 16:46

Blablabla alsof Job Cohen weer aan het woord is. Wie zijn de echte schuldigen dan?

Igorus | 25-07-05 | 16:46

Steek die kop maar weer in het zand. Dat is de juiste linkse houding waarmee we nu al zo ver zijn gekomen.

mennie | 25-07-05 | 16:46

oei oei oei LdLL. nu komt de vreselijke wraak van superjan!

G-unite | 25-07-05 | 16:45

Geert een audi TT rijder, dat is positief.

Het verbod van Geert op moskeeen is ronduit belachelijk. Vrijheid van godsdienst is vastgelegd in de grondwet.

Mazzel | 25-07-05 | 16:45

Ik word moe van die Lucas.

fjodor | 25-07-05 | 16:45

Weinig nieuws, maar je hebt gelijk LdLL

Zeurders | 25-07-05 | 16:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen