Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hé hakbar, hebbie uhm geraakt?

hakbarrrrrrrrrRRRrrrrrrrrrrr *kuch* RrrRrrrrrrrHakbar gaat nog groot worden deze zomer. Zo verspreidt zich op het internet razendsnel een filmpje waar een paar Nederlands sprekende (!) geytenneuqers in Irak een Amerikaanse militair proberen om te leggen. In plaats van hem gewoon tussen de ogen te raken, schieten ze in zijn kogelvrije vest, waardoor de yank gewoon weer opstaat en uiteindelijk zijn belagers zelfs weet in te rekenen (persbericht US Army). Business as usual dus. Alleen hoort een goed verstaander de leipe Mocro Flavour...

Reaguursels

Inloggen

deze is ook wel leuk.

www.vkmag.com/sites/fuck/nunl_nederlan...

@ Tenzing Norgay
Dank, maar toch gewoon geheel in lijn met meer beweringen dat ik bij meerdere bronnen overtuigd zou raken.

TheRealShowstopper | 19-07-05 | 19:47

@therealshowstopper
sportief!

Tenzing Norgay | 19-07-05 | 18:16

Da's geen nederlands, dat lijkt een klein beetje op een nederlands zinnetje.

chiel (voormalig ... | 19-07-05 | 15:00

h2o2 30% krijg je bijna niet meer mee zonder getuigschrift. Dat spul heb ik eens gekocht voor het betere etswerk, ik kan me nog steeds dat "ik haal even de baas erbij" herinneren. Net als HCl overigens. Vergeet dat thuisexperiment dus maar.

zeiksmurf | 19-07-05 | 14:59

@Tenzing Norgay 19-07-05 @ 12:53

Heb het gezien. Meerdere bronnen, lijkt me overtuigend.

TheRealShowstopper | 19-07-05 | 13:04

@vanderF, @therealshowstopper
zie update artikel. Er zijn meerdere die het vertaald hebben en inderdaad een Irakees accent wordt ook genoemd.

www.nu.nl/news/560190/50/Commotie_wege...

Tenzing Norgay | 19-07-05 | 12:53

Hmmm. Ik heb er nog eens over gepiekert, en ik bedenk me net iets creepy:
-de 3 grote geloven (jodendom, christendom en islam) are gearing up to WW-III

Immers: De joden wachten op hun messias, en weten dat ie pas komt als de moskee op de tempelberg met de grond gelijk is gemaakt, en de joden het hele heilige land bezetten (maar wat dan te doen met de palestijnen? Hmmmm.....)

De christenen (vooral die in ons Grote Leider Land de USofA) geloven allemaal in een soort grote, vurige oorlog (kernbommetjes?) aan het 'einde van de dagen'. En ze geloven dat die nabij is. Heeeeeel nabij

Moslims zijn gewoon alvast begonnen. Ze gaan voluit voor zoveel mogelijk macht (liefst globale sharia) en slachten tussendoor nog wat ongelovigen. Read all about it in hun koran

Eigenlijk is het einde van deze opera vrij voorspelbaar: WW-III! (slik) Boehoe! Mammie!

Brullio | 19-07-05 | 09:41


@KoC hopelijk gaan veel wannabee-moslimterroristjes nu proberen een bom te maken met AP, want als er 1 explosief gevaarlijk en instabiel is, is het wel aceton peroxide. In de Palestijnse gebieden kun je de bom-ingenieurs er makkelijk tussenuit pikken, want ze missen vrijwel altijd een paar vingers, ledematen of ogen vanwege het werken met peroxiden als AP en HMTD. Organische peroxiden zijn zeer instabiel en het productieproces is levensgevaarlijk. Dan kun je beter met nitro?s (TNT, RDX, PETN) gaan werken, maar da?s weer veel moeilijker te maken en moeilijker om aan de ingrediënten te komen.
Overigens is zwavelzuur van accu-kwaliteit (37%) wel even wat anders dan geconcentreerd zwavelzuur, dus daar gaat NRC de mist in.

@vanderF, alle natriumzouten trekken meer vocht aan dan de vergelijkbare kaliumversies. Met ammoniumzouten (zoals ammoniumnitraat) is dat nog erger. Daarnaast is dat spul zo stabiel dat het bijna niet tot ontploffing te brengen is (en zeker niet met gasflessen en benzine), je moet er een schokgolf met de kracht van dynamiet doorheen jagen voor het boem doet. Dan is het toch makkelijker om alleen die 50 l. benzine te gebruiken en een paar gasflessen, dat geeft ook al voldoende resultaat.

zum kotzen | 19-07-05 | 08:40

@hangoudere
Je reageert als veel mensen: Het ligt aan onszelf, niet alle moslims zijn slecht.

Jammer dat de realiteit is dat we gekoloniseerd worden door moslims, en dat we over 20 jaar onder de knoet van de moslimmeerderheid zullen wonen. Ben je wel eens in Iran geweest? Dat gaat dus niet hier gebeuren... Hier zijn we vrij...

Je praat over de paus (zegent wapens in) maar de paus stuurt niet zijn nonnen op zelfmoordmissie. Moslims wel. De paus koloniseerd geen landen, moslims wel.

Je zegt dat niet alle moslims zo zijn. Klopt. Maar de meerderheid komt als vanzelf op een vrij-land-vijandige houding. Immers: ongelovigen zijn minder dan nix, en dienen allemaal vermoord te worden (soera 2:191). Het staat gewoon in hun handleidingkje (koran) en ze doen het ook. Ze proberen zoveel mogelijk als Mohammed de eerste te leven, en die had veel, veel bloed aan zijn handen van ongelovigen.

Tja. Maar je blijft ze gewoon verdedigen?
Je zei in de oorlog zeker ook: 'niet ALLE duitsers zijn slecht'

Brullio | 19-07-05 | 08:29

Er wordt duidelijk NLs gesproken ik meen echter ook een zachte g te horen en de uitspraak van de aa klank in geraakt lijkt meer uitgesproken als oa klank. Vlaams accent? Maroc/Vlaams accent? Welke audiofiel kan uitkomst geven?

kansatsu | 18-07-05 | 23:33

Hakbar komt naar je toe deze zomer!

Nordthiad | 18-07-05 | 20:03

nog even over explosieven.
Natriumhypochloriet, leuk spul.
dat is dus gewoon bleekwater, indampen/verdampen die hap en een gemeen poeder is uw deel.
Trekt wel vocht aan als de pest, dit kan men verhelpen door de Natrium groep te vervangen door Kalium.
Kaliumchloride, simpelste vorm=dieet zout voor op uw aardappeltjes.
het zakie oplossen in water in de juiste verhoudingen (weet ik effe niet meer) voila.
Kaliumhypochloriet, heeft kaliumchloraat (KCLO3) potentie.
Wel wat instabiel maar wat kan het bommen als het toch boem moet doen.
een mengseltje hiervan(rode fosfor, wel even een berg lucifersdoosjes afschrapen), is te gebruiken als ontsteker lading voor het betere werk, Ammoniumnitraat (te vinden in kunstmest) met 10% dieselolie ofzeau er bij, kilootje of 50, paar gasflessen en wat vaten benzine, busje voorrijden bij Jan Peter (ik noem maar iemand hoor), BOEM.
Dit zonder dat je aankopen geregistreerd zijn, overal te krijgen.
Ik noem maar wat.
Ik ga niet nog meer ongein posten over 'boem uit schoonmoeders aanrechtkastje', dat zoeken mensen zelf maar uit.
Maar met wat geduld, creativiteit en een dosis lef want niet ongevaarlijk, wat ook de bedoeling is uiteraard, kun je ranzige bloedbaden aanrichten.
Ik weet het, heb ze vroegah tot schrik van de buurt uitgetest.
En heb gelukkig al m'n vingers nog, al scheelde het soms niet veel.

vander F | 18-07-05 | 19:23

He eeh, Preacher, ik wil niet vervelend doen hoor maar iets door een eq halen is niet per definitie de manier om iets te filteren.
Ik kan het zodanig verneuken met een eq dat ze zeggen, "Zullen we een patatje halen? ja is goed. Twee met.". Natuurlijk niet zo letterlijk maar je begrijpt waar ik heen wil.
.
Ik geloof stellig dat dit zeker nederlands is. En ik hou nog steeds rekening met een audiofuck. Omdat ik nog steeds vind dat het geluid niet klopt.
groetjes.

Poerd | 18-07-05 | 18:27

@ preacher
Je hoort op de band eerst een taal die ik niet ken, daarna een schot. Vervolgens begint iemand Allah Hakbar te prevelen en wordt op de achtergrond iets gezegd wat op Nederlands lijkt. Maar in het laatste gedeelte spreekt diezelfde man weer een taal die ik niet ken. Het lijkt mij dus sterk dat er tussendoor wel Nederlands gepraat wordt.

King of controversy | 18-07-05 | 17:32

je =we in bovenstaande

preacher | 18-07-05 | 17:29

@KoC@16:30
Ik heb het nog maar eens door de equalizer gegooid, maar dan hoor je, na wat klooien, duidelijk:' heb je uhm.... heb je uhm geraakt...... heb je uhm geraakt..... ja....... doet ie 't nog ...'
Weet ff niet hoe ik moet recorden met dat proggie. Is er geen audio freak die een verbeterde versie even on line kan zetten ?

preacher | 18-07-05 | 17:18

@ zum kotzen
Zie hier het NRC artikel.
ROTTERDAM, 15 JULI. De explosieven die zijn gebruikt voor de aanslagen in Londen waren zelfgemaakt. Amerikaanse en Europese experts, betrokken bij het forensisch onderzoek naar de aanslagen, hebben dit aan journalisten meegedeeld. Resten van het gebruikte materiaal zijn in Leeds aangetroffen in een badkuip waar de ingrediënten kennelijk werden gemengd.

In eerdere berichten was gesuggereerd dat kant-en-klare militaire explosieven waren gebruikt. Maar volgens de BBC zou het materiaal 'aceton peroxide' zijn, The New York Times noemt het bij zijn technische naam: TATP. TATP staat voor tri-aceton-tri-peroxide. Andere aanduidingen voor het materiaal zijn peroxyaceton of TCAP (tri-cyclo-aceton-peroxide).

Het bericht dat TATP is gebruikt en ook doeltreffend bleek te werken is zeer verontrustend nieuws. Het betekent dat terroristen in West-Europa de veilige productie en toepassing van het materiaal kennelijk onder de knie hebben. Daarmee hebben zij toegang gekregen tot een bijna onuitputtelijke voorraad explosieven, want TATP wordt bereid uit basisstoffen die in bijna elke drogist of apotheek te koop zijn: aceton, waterstofperoxide en een sterk zuur (zoals zwavelzuur of zoutzuur). Ook in Israël is TATP het favoriete explosief voor zelfmoordaanslagen. De Israëlische autoriteiten kunnen de aceton-bomfabriekjes (in garages en kelderboxen) nauwelijks onder controle krijgen.

Ook buiten Israël is TATP al eerder (met en zonder succes) gebruikt. De Britse shoe bomber Richard Reid bleek in december 2001 ongeveer 100 gram TATP in zijn schoen te hebben toen hij werd aangehouden. Hij had het materiaal tijdens een vlucht van Parijs naar Miami tot explosie willen brengen. Toen hij de (klassieke) lont waarmee hij het explosief wilde laten detoneren probeerde aan te steken werd hij ontdekt.

Extra verontrustend is dat receptuur en bereidingswijze van TATP tot in detail op internet zijn te vinden. De anarchistische Wikipedia-encyclopedie, die met zijn informatie altijd hoog in de Google-lijsten verschijnt, geeft elementaire details en verwijst door naar onderliggende literatuur. De Amerikaanse subversieve literatuur heeft de informatie al langer beschikbaar.

Ook onder Nederlandse scholieren blijkt de kennis over receptuur van TATP inmiddels wijdverbreid. Twee jaar geleden bleek dat uit onderzoek van deze krant. Vorig jaar werd een 15-jarige scholier in Purmerend ernstig gewond bij een experiment met het explosief. Toen later nog tien gram TATP op zijn kamer lag, wist het Explosieven Opruimings Commando niets beters te doen dan dit gecontroleerd tot ontploffing te brengen.

De meeste gangbare ingrediënten voor de bereiding van TATP zijn aceton, waterstofperoxide (30 procent) en zwavelzuur van accu-kwaliteit. Als deze ingrediënten in juiste verhouding worden gemengd en daarbij steeds voldoende worden gekoeld zetten zich na verloop van tijd in de vloeistof witte kristallen af. Dat is het gewenste explosief. In gezuiverde vorm lijken zij op 'crack' cocaïne, waarschuwen Amerikaanse autoriteiten. In de gangbare cocaïne-test komen ze tot ontploffing.

De enige - maar tot nu heel effectieve - rem op grootschalige productie van TATP door kwaadwillenden is de extreme instabiliteit van het materiaal. Het ontploft in reactie op de geringste stoot of verhitting (tenzij slechts met milligrammen wordt gewerkt). In Israël zijn al veel Palestijnse zelfmoordcommando's om het leven gekomen bij een voortijdige explosie van het materiaal. TATP staat daarom onder hen wel bekend als 'de Moeder van Satan'. Het moet gestabiliseerd worden zoals destijds nitroglycerine gestabiliseerd werd om het als het veilige dynamiet te kunnen gebruiken. De stabilisatie is nu nog enigszins het geheim van de smid. 'Shoe-bomber' Richard Reid had zijn TATP gemengd met het explosief PETN.

De explosie van TATP, waarbij het vaste peroxide abrupt overgaat in gasvormig ozon en aceton, is anders dan bij gangbare springstoffen. Begin dit jaar is er de term 'entropische explosie' voor ingevoerd. Kenmerk ervan is dat er maar heel weinig hitte vrijkomt. Dat kan verklaren waarom geen brand in de metro uitbrak.

De bereiding van TATP is al in 1895 beschreven, maar tot in de jaren tachtig bleef het een zeldzaam en onbekend explosief. In juli 1986 werd het gebruik van TATP als een curiositeit genoemd in de Journal of Forensic Sciences. Inmiddels is de toepassing van TATP vooral in Israël zo algemeen dat de autoriteiten er handen tekort komen om productie van aceton-bommen te voorkomen. Van de drie genoemde ingrediënten is waarschijnlijk de vrije verkoop van waterstofperoxide nog het makkelijkst aan banden te leggen, ook in Europa.

In Israël is waarschijnlijk ook de meeste kennis over tijdige detectie van TATP aanwezig. Veel opsporingsmethoden voor explosieven maken gebruik van het hoge stikstof-gehalte van de meeste explosieven, inclusief de klassiekers dynamiet en TNT. Maar TATP bevat geen stikstof en het wordt daarom ook op vliegveld-controles niet opgemerkt. Speurhonden blijken er nog niet of nauwelijks op getraind.

15 juli 2005

© Op dit artikel berust auteursrecht

King of controversy | 18-07-05 | 16:51

@KoC mijn oprechte excuses, maar ik meende dat ik je in eerdere onderwerpen al fel van leer had zien trekken tegen alles wat christelijk is...

helaas kan ik die NRC link niet openen, ik ben geen abonnee en wil het ook niet worden.

zum kotzen | 18-07-05 | 16:46

Nederlanders? Je bedoelt mensen met een nederlands paspoort.

Poerd | 18-07-05 | 16:46

@preacher 18-07-05 @ 14:45

Het is niet goed te horen. Niettemin klinkt het 'Ja' ook een beetje als 'La', wat 'nee' schijnt te betekenen. Ach, als het nederlanders zijn geweest zullen we het wel een keer horen neem ik aan....

TheRealShowstopper | 18-07-05 | 16:30

@ zum kotzen 10:18
"En dan een andere uitglijder van KoC: ?Christenen, en met name katholieken zijn altijd gevaarlijk. Ik heb nog altijd het vermoeden dat die papen het liefst ons allemaal op de brandstapel willen knikkeren?
En als er hier mensen zeggen dat alle moslims potentiële terroristen zijn, of dat de islam terreurbevorderend werkt, reageer jij altijd met ?niet iedere moslim is een terrorist, aanslagen hebben niks te maken met de islam??!?!??? Daar komt de ware aard van KoC bovendrijven, nietwaar???"

Daar komt inderdaad de ware aard van KoC bovendrijven, namelijk zelfspot. Nooit van gehoord zeker? Je had bovendien na kunnen gaan, als je meer dan 3 hersencellen had gebruikt, dat ik dat niet serieus bedoelde. Inderdaad vanwege de tegenstellingen die je al eerder aangeeft.
En over de explosieven die bij de drogist verkrijgbaar zijn, check dit NRC artikel eens:
www.nrc.nl/buitenland/artikel/11214040...

King of controversy | 18-07-05 | 15:38

Ik vind het ook bijzonder opvallend als nederlands met een marokkaans accent klinken.

Poerd | 18-07-05 | 15:10

@preacher
hahah, dus de amerikanos vinden onze taal (sounding like) mumbling.... Ze kijken mekaar een beetje vreemd aan, halen hun schouders op, en vragen zich af waarom die nederlanders toch zo mompelen...

Brullio | 18-07-05 | 15:09

Als dat geen Nederlands is wat ik hoor, dan spreek ik vast inmiddels Arabisch...

broomstick | 18-07-05 | 14:51

originele mail@13:45
-
Sir,
Neither man could speck dutch that we caught so we think that its arabic and maybe they were mumbling, thats all i can really say though. Thanks for your support.
Steve

preacher | 18-07-05 | 14:51

@jan-j's
Het kan natuurlijk ook zijn dat ie van zijn superieuren zoiets terug moest mailen.
Ik hoor 't toch ook duidelijk...
Ik ben benieuwd of hier nog iets mee gaat gebeuren....

preacher | 18-07-05 | 14:45

@preacher
Alsof Tschiderer en 'ze' weten hoe Mocrobisch klinkt. Ik twijfel beslist niet!
"Heb je 'm?" "Heb je 'm gerahkt" en nadat Hakbar nog even heeft doorgeleuterd antwoord hij duidelijk: "Ja!".

Jan-Joris-Jaap-Joop | 18-07-05 | 14:40

Ik kreeg een mailtje terug van Steve Tschiderer dat geen van de twee mannen Nederlands praatten en dat het volgens 'we'? Arabisch gemompel was onder de video.
Meer mocht ie niet zeggen...

preacher | 18-07-05 | 13:45

Ja leuk allemaal, maar het is gewoon Arabisch...

Flierp | 18-07-05 | 13:06

YOUP

Opblaastrein

Youp van 't Hek

Archief
? Youp van 't Hek
......
/paste
......
Maar veel benieuwder ben ik naar de vergadering van de Londense zelfmoordterroristen. Waar vond die vergadering plaats? Bij het brein achter de aanslagen? Bij hem thuis of in een donkere spelonk van een schuilmoskee? En wie waren erbij? Alleen die vier of zat er een grote club baarden bijeen? Hoe werd je uitverkoren voor deze heldendaad? Zal er een Hassan voor de derde keer zijn uitgeloot? Heb je dan pech gehad? Zal Hasib Hussain gevraagd hebben of hij in plaats van een trein een dubbeldekker mocht opblazen? Gewoon voor de kick! Vond het brein dat goed? Of zei het brein dat hij zich aan de regels van de club moest houden en dat er anders wat zwaaide. Heeft hij eigenwijs op het laatste moment besloten om toch een dubbeldekker te laten exploderen? Al die vragen denderen door mijn kop.

En dan hebben we natuurlijk nog de tocht van de jongens onderweg naar de diverse doelen. Hebben ze toch bedenktijd gehad. Hoe groot is de kans op gezonde spijt? Dat je overvallen wordt door een doodgewoon gevoel van menselijke twijfel. Dat lijkt me natuurlijker dan dat je vrolijk loopt te neuriën omdat je een metro gaat opblazen. Daar loop je helemaal alleen, achttien jaar oud, een heel leven voor je en op je rug tors je een allesvernietigende hoeveelheid semtex. Je loopt de hemel tegemoet. Zeventig tochtige maagden zullen je welwillend ontvangen.

Op die leeftijd liep ik ook met een rugzak, ook richting metro, ook helemaal alleen. In mijn geval was het Parijs. Per duim trok ik door Europa. Drie T-shirts, twee broeken, een tandenborstel en een stelletje boeken in mijn rugzak. Weg van mijn ouders, weg van het in mijn jongensogen burgerlijke Naarden. Ook de hemel tegemoet. Hopend op één maagd, maar dat kwam er niet van. De meeste meisjes waren van die preutse Amerikaanse mutsen waar je amper naar mocht zwaaien.

En dan komt het moment dat je als zelfmoordterrorist de metrotrein betreedt. Wat denk je op het moment dat er een beeldschone moeder met een kind instapt? Even wachten? Of denk je op dat moment niet? Stel je komt een vriend tegen. Een goede bekende. Blaas je dan of blaas je dan niet? Of ga je naar een ander deel van de trein? Kijk je de man die tegenover je zit aan op het moment dat je de zaak laat knallen. Of kijk je naar de grond? Schreeuw je iets over de almachtige Allah?

En dan ben je in de hemel. Is die er wel? En staan die beloofde maagden inderdaad te kirren bij de poort? Of staat er een boze God die je helemaal uitfoetert en zegt hij dat hij je voor straf niet één maagd geeft? Vraag je aan Hasib waarom hij te laat was?

,,Trein gemist en toen de bus genomen!'' zal hij antwoorden.

En dan? Weer het verzet in? Hemelterrorist omdat je niet hebt gekregen wat beneden was beloofd? Hoe blaas je de hemel op? Waar kom je als je doodgaat in de hemel? Ontmoet je de andere doden uit de trein? Wat zeggen die? Zijn ze boos? Verdrietig? Willen ze wraak? Ik denk dat ze vol machteloos ongeloof zullen staren naar de jonge fanatiekelingen en heel zachtjes stamelen, stamelen en nog eens stamelen: ,,Jongens, waarom? Mijn leven was wél leuk!

============
Met dank aan GS voor het posten

Poerd | 18-07-05 | 13:05

@zk

Jawel hoor. Heel eenvoudig om te zetten. en een electrische onsteking met een beetje buskruit in een container (druk) werkt ook.

het enige minpunt is dat dit soort chemicalien a) instabiel zijn en b) in NL niet meer eenvoudig bij de drogist te krijgen zijn. maar je kunt altijd nog een zak kunstmest uitpluizen. zit ook de nitraatvariant in

zeiksmurf | 18-07-05 | 13:00

je kan je afvragen wat doen deze nedelands sprekende arabieren daar

maar je kan je ook afvragen wat doen ze eigenlijk nog hier

NMI | 18-07-05 | 12:58

@zeiksmurf Toch is het nog niet makkelijk om KClO om te zetten in kaliumchloraat, daarnaast moet je een ontstekingsexplosief maken zoals aceton peroxide of HTMD om de kaliumchloraat te laten exploderen. Inderdaad zal de fanatieke hobbyist of terrorist het uiteindelijk wel lukken maar het verhaal dat je de ingrediënten bij elke drogist kunt halen is zwaar overdreven. Overigens kun je met een benzinebom ook een heel eind komen en da?s veel makkelijker te maken.

zum kotzen | 18-07-05 | 11:51

@Zum Kotzen
Maar op de manier waarop jij die spiegel voorhoudt lezen anderen ook weer. Veels te agressief naar andere godsdiensten toe. Dit werkt gewoon door op anderen. Zo werkt het nu eenmaal. En de godsdienstflamers juichen weer.
Mensen winden zich veels te veel op in plaats van het hoofd koel te houden.
Maar ik ben ook maar een Poerd hoor. Niks van aantrekken dus.

Poerd | 18-07-05 | 11:40

Wat een ongelofelijke stomme flapdrollen! Niet alleen verprutsen ze hun aanslag, ze zetten hun gekluns ook nog eens op video, slagen er vervolgens niet in als martelaar te sterven maar worden gewoon gearresteerd door het doelwit.
Mocrootjes, gewend aan Mc Donalds en Nike die jihaadje spelen!
Kennen jullie deze nog?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/004211.h...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 18-07-05 | 11:37

@Brullo en Sjemikoela: "SiJa, je kunt in de Koran weet ik hoeveel doodsbedreigingen tegen "ongelovigen" vinden. Alleen, zoals anderen hier ook al opmerken: lees het oude testament er even op na."
Jullie maken een kattestrofaal foutje: "ongelovigen" zijn NEVER "niet-gelovigen", maar alleen "hypocrieten", meestal religieuze leiders.

Berber | 18-07-05 | 11:37

@zum kotzen:

explosieven zijn idd heeeeeeeeeel eenvoudig te maken. ken je het effect van KClO met de juiste reductor erbij? gewoon bij de drogist hoor. en ja, dat kan iedere boereplasser. Wel eens gehoord wat de unabomber met dat goedje deed? Pas als je "echte" springstoffen zoals nitro wilt maken komt enige sjemiese kennis om de hoek kijken.

P

zeiksmurf | 18-07-05 | 11:32

@poerd ik hou KoC even een spiegel voor. Hij is er altijd als de kippen bij om ?de islam? en ?de moslims? te verdedigen als die (verbaal) worden aangevallen na een terreurdaad van fundamentalistische moslims. Maar ondertussen zegt hij wel ?christenen, en met name katholieken, zijn altijd gevaarlijk?. Ik vind dat een misselijke kut-opmerking van een ongelooflijk hypocriete en inconsequente lutser.

Zolang in moslimlanden een grote meerderheid aangeeft ?problemen? te hebben met joden, en zolang er nog steeds geen moslimversie van Gandhi of King opstaat, dan ga ik inderdaad ernstig twijfelen aan de vredelievendheid en de goede bedoelingen van ?de islam? of ?de moslims?. Wat zijn nu eigenlijk de bijdragen van de islamitische wereld aan de wereld geweest de afgelopen 100 jaar? Hoeveel Nobelprijzen zijn er naar geleerden uit islamitische landen gegaan? Met alle olie in de grond zouden hebben veel Arabische landen de potentie zich te ontwikkelen tot welvarende en ontwikkelde staten, waarom is dat nooit gebeurd? Hoeveel islamitische liefdadigheidsinstellingen zijn er overal in de wereld aan het werk om mensen te helpen, ongeacht ras of godsdienst?

zum kotzen | 18-07-05 | 11:29

@zum kotzem
Die terroristen krijgen aardig hun zin he? Ik denk dat ze erg genieten van jouw aangepraatte kennis over de islam.

Poerd | 18-07-05 | 11:04

KoC: ?De ingredienten voor de bommen gebruikt op 7-7 zijn bij elke drogisterij te verkrijgen.?
Da?s bullshit die altijd opduikt na dit soort aanslagen, alsof iedere Jan Lul met een kleine moeite een bom in elkaar flanst.
Voor het maken van explosieven heb je geconcentreerd salpeter- en zwavelzuur nodig, en dat heb ik nog nooit bij de drogist zien liggen. Daarnaast heb je stoffen nodig als geconcentreerd waterstofperoxide (voor het maken van organische peroxides die als ontstekings explosief dienen, want TNT of RDX ontploft niet van een brandend lontje), hexamine etc. Je kunt al deze troep bij de chemische groothandel gaan kopen, maar ik neem aan dat daar behoorlijk goed op gecontroleerd wordt.
Als je al aan al dat soort ingrediënten komt is het maken van explosieven ook geen sinecure: alles moet koel gehouden worden tijdens het mengen, ongezonde dampen moeten afgezogen worden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het maken van een ontsteking met tijdsmechanisme.
Conclusie: er komt veel kennis, kunde, tijd en geld bij kijken wil je een succesvolle bom maken. Over die expertise beschik je niet zomaar, dat is het werk van professionals en niet van een straathoek-Achmed die denkt ?ik zal eens een bommetje maken om wat ongelovige honden te doden?. Nee, straathoek-Achmed mag als dappere martelaar de bom omgespen en zich in een vol station naar de 72 maagden blazen.
En dan een andere uitglijder van KoC: ?Christenen, en met name katholieken zijn altijd gevaarlijk. Ik heb nog altijd het vermoeden dat die papen het liefst ons allemaal op de brandstapel willen knikkeren?
En als er hier mensen zeggen dat alle moslims potentiële terroristen zijn, of dat de islam terreurbevorderend werkt, reageer jij altijd met ?niet iedere moslim is een terrorist, aanslagen hebben niks te maken met de islam??!?!??? Daar komt de ware aard van KoC bovendrijven, nietwaar???
Maar goed, als jij dit beweert mag ik ook wel even losbranden: de islam is een fucking pestreligie die niks te maken heeft met vrede en menslievendheid. En de meerderheid van de moslims staat achter de terreur. Ongezien de vlektyfus voor de islam en alle onverdraagzame kutmoslims!

zum kotzen | 18-07-05 | 10:18

@buddha73
Zou wel LEUK zijn, maar onnodig: Ik zie nergens zelfmoord-nonnen of m'neer pastoor met een uzi, ook ken ik geen verhalen van iemand die 'De here zijt gepreze' roepend iemand anders hoofd eraf zaagt... 400 jaar geleden wel, maar je kan de zoonszonen van de misdadigers niet verantwoordelijk houden voor de misdaden van hun voorouders...

Kortom: Zodra een gelovige een ander vermoordt omdat ie niet hetzelfde gelooft: verbieden dat geloof! En dat zie ik nu eigenlijk alleen bij de: moslims...

Dus waarom zouden we dan het christendom verbieden? is niet zo nodig... Maar hou die Rat-Zinger in de gaten! (de vorige paus had toch laatst excuses aangeboden voor het lakse beleid tijdens de holocaust? ook lekker op tijd...)

Maar jah... 'ik heb het gedaan, UIT GELOOF', het stond in zijn koran, je kan het zelf lezen:
-Ongelovigen hoef je niet te waarschuwen.
-Een vrouw is een halve man.
-Vermoord alle ongelovigen.
-Word geen vrienden met ongelovigen.
-Joden zijn het gierigste.
-Mohammed mag met Aisha trouwen (hoewel ze pas 9 is)
---(copyright de eerste Mohammed, zijn volgelingen begonnen trouwens al tijdens zijn leven met het slachten van ongelovigen)

Dit geloof is gewoon gevaarlijk. Hun officiele beleid is niets minder dan wereldheerschappij. En denk maar niet dat er vrijheid van meningsuiting is in een land waar de Sharia rondwaart...

Brullio | 18-07-05 | 09:22

een oplossing zou toch zijn om het islam, christendom en dergelijke te verbieden?

buddha73 | 18-07-05 | 08:55

De bijbel (vooral het oude testament) laat zich lezen als een horror storie: vooral de scenes waarin 'god' vraagt aan een of andere vogel om zijn zoon te offeren, en die doet het ook nog! Oh nee, een schaap.... Echt Suf...

De koran zit ook vol agressie en discriminatie. Alleen doen moslims ook zo. Ze discrimineren dat het een lust is. Vrouwen, homo's maar vooral ongelovigen zijn nix meer dan honden....

Ongelovigen moeten het meer dan 200 keer zwaar ontgelden in de koran. Vind je het dan gek dat een gek begint te skieten op Tejo? Het staat allemaal in hun vervloekte boekje...

Mijn suggestie: Verbied het Moslim geloof... Ik weet dat het hard is, maar ik zie er echt geen positieve dingen in... En als ik een nieuw geloof begin, en ik schrijf een boek, en ik begin met: 'Allen die dit niet geloven moeten ter dood worden gebracht', zou dat dan mogen? ik denk het niet. Waarom mogen de moslims dat dan wel?

Moslims... Alles waar wij ons aan ergeren staat gewoon in de koran... Ze moeten, van allah, zo zijn... Verbieden die hap!

Brullio | 18-07-05 | 08:38

Dus we zijn er nu uit dat dit geen fake filmpje is ?
Een ding dan nog over die eindeloze discussie hierboven. Ja, je kunt in de Koran weet ik hoeveel doodsbedreigingen tegen "ongelovigen" vinden. Alleen, zoals anderen hier ook al opmerken: lees het oude testament er even op na. Met name de profeten. Sla het boek Jesaja even op in het midden. Hetzelfde geldt voor opmerkingen over vrouwen. Er staat zoals genoegzaam bekend veel sick gezeik over vrouwen in de Koran. In het OT begint dat al in Genesis, dat de vrouw het eigendom van de man is, enzo. Effe doorpakken tot Leviticus ofzo en dan ga je veel meer vinden. De bijbel is een stuk leesbaarder met die nieuwe vertaling.

ShimoKura | 18-07-05 | 06:41

Ik was even op zoek naar die uitspraak van Goebels of Hitler, 'des te groter de leugen, hoe eerder die geloofd wordt 'of iets dergelijks, toen ik op deze pagina verzeild raakte
www.libertarian.nl/NL/archives/000537....
Niet de leugen die ik voor ogen had, maar toch wel een interessant artikel, dacht ik.

preacher | 18-07-05 | 03:23

Toch nog even kijken op gs...

Het is het op een rijtje zetten:
Kijk naar de omstandigheden, kijk naar de daders, kijk naar de mogelijkheden die de daders hebben, kijk naar het motief, vergelijk dat met de achtergrond van de daders, kijk eens naar de achtergrond waarin de daad werd gepleegd, kijk naar wat ons werd verteld, kijk naar de snelheid waarmee dit naar buiten wordt gebracht, kijk of de informatie die naar buiten wordt gebracht niet het onderzoek zou kunnen schaden,.....

I smell a rat...

DonkerDoorn | 18-07-05 | 03:08

De Britse Raad voor Sunni moslims heeft een fatwah uitgesproken tegen de aanslagen in Londen van 7 juli. Een fatwah is een religieus bindend besluit
Vollgens de Jama?aat e Ahl e Sunnat gaan de aanslagen in tegen de Islam. De raad bestaat uit 2000 leden en voorgangers. Het geldt als de grootste beweging van Soenni voorgangers
Wie heeft het recht anderen te vermoorden?. ????????De aanslagen waren heilgschennis.
????????????????????????

Heiligschennis ? Kom kom mijne Heren, bespaar mij het hypocriete dempen van de put als het kalf verdronken is, en uw verkapte condoléances.
De koran zegt wel degelijk dat de aanhangers van de islam anderen moeten vermoorden?

Hoofdstuk 2, vers 178:
Hoofdstuk 2, vers 191:
Hoofdstuk 4, vers 15:
Hoofdstuk 4, vers 89:
Hoofdstuk 4, vers 91:
Hoofdstuk 5, vers 33:
Hoofdstuk 9, vers 5:
Hoofdstuk 9, vers 5

We hebben net van de marokkaan geleerd dat de koran onveranderlijk is en van alle tijden is, dus waarom deze actie ?
de Jama?aat e Ahl e Sunnat wilde met fatwa?s tegen terreur komen?
Zet dan bijvoorbeeld terroristische SUNNITISCHE kopstukken als Ayman Al-Zawahiri
bovenaan de lijst ., only then we?re talking.
Deze moet de de Jama?aat e Ahl e Sunnat hebben: www.fbi.gov/mostwant/terrorists/fugiti...

Room101 | 18-07-05 | 03:01

pilletje?

petbur | 18-07-05 | 03:00

@Amtrak
Ik heb ook ernstige twijfels over de identiteit van de echte terroristen.
Er wordt alleen gepraat over de identiteitspapieren van de aangewezen daders. Er wordt niet gesprken over stoffelijke resten en DNA-onderzoek, alsof je door een explosie zou pulveriseren.
Retourticket en parkingticket kunnen ze natuurlijk gekocht hebben om zo min mogelijk suspicion te wekken.
Ik heb ook het gevoel dat het' patsies'
kunnen zijn, net als deze
911review.org/Wiki/HijackersPatsies.sh...

preacher | 18-07-05 | 02:58

sarcasme...

Apotheker | 18-07-05 | 02:45

2) laat ook maar

Apotheker | 18-07-05 | 02:43

@ preacher
1) Ik dacht dat m'n sarcmse duideljk was.

Apotheker | 18-07-05 | 02:41

Ga jij bepalen hoe een discussie zich hier ontwikkeld apotheker?
Steekje los? Doet eens deaud vallen.
Der is er hier maar 1 die de voortgang van een discussie hier geforceerd bepaald en dat is Joris of 1 van zijn kornuiten.

Amtrak | 18-07-05 | 02:39

DonkerDoorn, kun je je nog herinneren dat er indertijd een Brit aangehouden is omdat hij een lullig sms?je gestuurd had naar zijn vriendin met een ?verkeerd? woord erin?
De Britten hebben het systeem aardig dicht.
Toch kunnen 4 geitenneuqers die al onder toezicht staan gelijktijdig het luten station binnen wandelen met tassen en rugzakken.
Ik wil best wat geloven maar dit lijkt me aardig onwaarschijnlijk.
En nu een week later zitten ze allemaal vast.

Amtrak | 18-07-05 | 02:30

@Apotheker
Er zijn zat sites waar jouw simplisme heerscht ! Kijk eens bij Stormfront of het NA forum ofzo. Of reageer hier overdag, dan kom je ook heel wat gelijksgezinden tegen.
Mensen in hun waarde laten heeft overigens niets met links te maken, dat heeft te maken met gezond verstand.
Leven en laten leven, totdat je door iemand anders in je vrijheid wordt aangetast. Dan is het pas tijd voor de aanvallende verdediging....
Filosoferen zal helaas wel buiten je genotspakket liggen.

preacher | 18-07-05 | 02:29

Blabla...

Als ik op gefundamenteerde kritische overwegingen zat te wachten ging ik wel kijken op de jeugdsite van Groenlinks.

Kunnen we niet weer Marokkanen af gaan branden ofzo? Veel leuker.

En los daarvan, religie en al wat daarbij komt kijken valt niet te beargumenteren. Probeer het dan ook niet. Dat bepaalde trekjes van het christendom of welke religie dan ook geen haar beter zijn dan wat onze Islamitische medeaap durft te beweren is zo'n uitgewoonde gemeenplaats dat een discussie daarover net zoveel nut heeft als een kwestie over de smaak van uiensoep.

Simpele, ongefundamenteerde retoriek doet misschien niet altijd recht aan de situatie maar kan wel zo verhelderend zijn. We zijn -gelukkig- niet allemaal begiftigd met de inzichten van een, pak'm beet, Femke Halsema. Weet simpliciteit op zijn waarde te schatten, zeker waar het simpelen betreft.

Apotheker | 18-07-05 | 02:17

Dit lijkt mij toch een duidelijk signaal vanuit de Islamitische bevolking in de UK.
www.nu.nl/news/559244/21/Fatwa_Britse_...
In Nl is ook zo'n fatwa afgekondigd, maar daar is helaas weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Het lijkt mij dan ook belangrijk om ontwikkelingen in de Islamitische geloofswereld wat beter bij te houden. En inderdaad, waar is hun krachtige woordvoerder ?
En waar staan de Wahabieten in dit verhaal...?

preacher | 18-07-05 | 02:04

@Amtrak
Bingo ! Je bent de eerste waarvan ik dit ook hoor.
Gecontroleerde terrorisme-groepen. Die bomaanslagen kwamen wel verdomd goed uit...
Downingstreet-memoos, Blair een halve empeachment aan zn broek en een G8-top waar opeens heel veel druk op stond...

DonkerDoorn | 18-07-05 | 02:01

DonkerDoorn,
Let maar op de moslims worden de komende 10 jaar in toom gehouden tot op zeker hoogte, en de Europese vrijheden gaan met minimaal 40% slinken.
Ik zweer je dat Londen ook niet nodig was, de jongens waren al op de korrel, puur stukje publieke opinie rechtzetten.
En de paar burger slachtoffers interesseert de politiek geen moer.

Amtrak | 18-07-05 | 01:49

Moge God's zegen inderdaad op uwer arbeid rusten....

Gaat ook zo handjes vouwen....

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:45

@Donkerdoorn,
En Machiavelli..
En nu off to bed.

vander F | 18-07-05 | 01:44

@Amtrack
Nope, je bent niet gek...1+1= al jaren 2 dacht ik..

En met een vijandbeeld kun je veel makkelijker en meer van je agenda door de strot van je bevolking duwen.

Die ouwe Orwell was nog niet zo gek...

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:42

@Donkerdoorn,
ik 'wijs' ook niet naar Maroc.nl.
Ik neus ook bij Stormfront en aanverwante sites, jezus logs, midden oosten, Al jazeera, New York times, Haaretz.
Ik hou graag een beetje overzicht.
Ik moet het theetje helaas afslaan, ik zie dat het ruim bedtijd is geweest.
Straks weer een zegenrijke werkdag.
Tot de volgende keer maar weer.

vander F | 18-07-05 | 01:39

@Amtrak bedoelde ik trouwens...

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:38

Helemaal correct DonkerDoorn.
De Amerikanen willen geen vrij westen, en de christenen in de Nederlandse politiek evenmin.
Ze begrijpen alleen donders goed dat de weg naar een dergelijk doel strak en goed gefundeerd moet zijn.
Het moslim conflict is een deuropener om stappen te versnellen, en parallel kun je ook nog fijn wat beslag leggen op resources.
Ik ben dus niet de enige paranoïde zie ik.

Amtrak | 18-07-05 | 01:37

@Semtex
De idioten van de Islam hebben het ook eerst geprobeerd om hun eigen bevolking mee te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar Algerije in de jaren 90. Dat is ze niet gelukt, dus gingen ze in het westen aan de slag. Met Iraq hebben ze echter een katalisator gekregen voor de verspreiding van hun ideeen.

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:37

@Semtex,
kijk ook eens naar de plattegrond van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam, ziet er ook wat verdacht uit hoor.

vander F | 18-07-05 | 01:32

@vander F
Lees alleen de reacties hier eens. Dan kunnen we wel naar Maroc.nl gaan wijzen, maar wat hier langskomt getuigd nou ook niet altijd van intelligentie en nuancering.

Tweede ronde thee ?

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:31

@preacher,
er is idd veel ongefundeerde haat tegen Moslims in het algemeen.
Dat is wat mij betreft verderfelijk en wakkert haat over en weer alleen maar aan.
Maar goed, communisten werden vroegah ook altijd afgebrand en als regeringslid sta je ook zo ongeveer dagelijks in de vlammenwerpers.
Op z'n tijd heeft men ook weer een verse vijand nodig, de radicale gepolitiseerde Islam biedt zich gaarne aan op dit moment.

vander F | 18-07-05 | 01:28

Amerikaanse provocatie tegen terroristen in de lucht?

via google earth
?eniwetok rd san diego?

tinyurl.com/avax9

Semtex | 18-07-05 | 01:26

@KoC
Het probleem is dat we al in twee kampen zitten.

Aan de ene kant de westerse wereld onder aanvoering van de radicaal Christelijke Verenigde Staten en aan de andere kant een voor een paar jaar geleden marginaal groepje radicale moslims, die steeds meer macht en invloed krijgen door aanslagen en de tegenreactie van de westerse wereld. Inclusief het media-bombardement op eigen westerse bevolking.
Beide groepen hebben elkaar ook nodig om hun eigen doelen te bereiken zoals ik al eerder aangaf.
En uit deze situatie zie ik voorlopig geen uitweg. De belangen zijn te groot namelijk voor beiden partijen.

Trouwens, tip van Boots: morgen rond 11 uur even kijken wat de Ollies doen en kopen. Ik neem aan dat bij opening er aardig gedumpt gaat worden...

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:26

@ DonkerDoorn
Doet U mij maar een slaapmutsje want ik hou het voor gezien voor vandaag.

King of controversy | 18-07-05 | 01:23

DonkerDoorn, het eerste wat ondermijnd zou moeten worden is die andere radicale draai aan de koran, en dat is iets dat niet aan het ?westen? besteed is, dat zou vanuit de moslim gemeenschap moeten komen.
Het is alleen niet gemakkelijk om die gemeenschap dit te laten uitdragen wanneer je met je troepenmacht in Irak staat te poolbiljarten.
Hoewel dit natuurlijk met de ?kuch? beste bedoelingen is.

Amtrak | 18-07-05 | 01:22

Een Valeriaan theetje graag..

vander F | 18-07-05 | 01:17

Poetisch weer gezegd Heren...
@vanderF@00:21
Zo zit de vork in de steel !
Mijn bijdrage
www.adnan.org/protest.htm

preacher | 18-07-05 | 01:16

@Amtrak
Het probleem is dat er een aantal radicalen zijn opgestaan binnen de Islam die weer een hele andere draai aan de Koran hebben gegeven. Net als bijvoorbeeld gekke Christelijke sektes dat doen. En het is maar net wie je meekrijgt.
Maar het is behoorlijk beangstigend dat dergelijke doorzichtige ideeen zo veel voedingsbodem op dit moment hebben. Dat is iets waar we over na moeten denken. Wat in ieder geval niet helpt is domweg alle moslims in een hokje stoppen. Als je sommige posts hier leest, vrees je echter het ergste.

Kopje thee iemand ?

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:15

@ DonkerDoorn
Maar jij stelt dus voor om niets te doen en maar af te wachten? Dat lijkt mij in ieder geval niet handig. De escalatie moet gestopt worden, dat ben ik met je eens. Ik hoop dat te bereiken door een gemeenschappelijke vijand te creëren. Dat zou een atheïstische aanval kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook de Amerikanen of het Rode gevaar. Maar ik begrijp dat jij langs de zijlijn blijft toekijken, totdat je wellicht iets overkomt. En dan?

King of controversy | 18-07-05 | 01:11

@vander F
En zo zijn we weer bij de hypocrisie (ow, het wordt laat...) van het geloof beland. Je kan die filosofie niet vasthouden als je hier in het westen woont. Als je alleen al kinderbijslag of huursubsidie of whatever ontvangt accepteer je een andere macht dan Allah.... Inderdaad heb ik ook dat soort dingen op bijvoorbeeld Maroc.nl zien langkomen. Maar die gasten hebben zon berg boter op hun hoofd dat het boteroverschot in de EU bijna is opgelost...

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:10

Kunnen de Yank niet een scene opzetten waarin ze een koran opgraven in Irak waarin het 1 en ander recht gezet wordt?
Nog met uit steen geramde pagina?s enzo, maak er wat moois van.
Die religieuze stumpers geloven alles als het maar echt lijkt.
Beetje chemicaliën om het spul authentiek te laten lijken.

Amtrak | 18-07-05 | 01:10

KoC

Ik ken geen oplossing en ik ben er ook van overtuigd dat die er niet is. Alleen escalatie.

Het gaat ook niet zozeer om geloof an sich, maar meer de factoren er omheen. Het is actie reactie. Je zou bijvoorbeeld (heel kort door de bocht) de Joods-Palestijnse kwestie als een soort micro-kosmos kunnen zien voor dit probleem. Heel kort door de bocht dan....

DonkerDoorn | 18-07-05 | 01:05

@Donkerdoorn,
diezelfde verhalen lees je nu op maroc.nl e.d. sites.
Zij 'hoeven' de aardse rechtspraak niet te erkennen, alleen de wet van Allah (swt).
Dat is dan mooi makkelijk, overal schijt aan hebben, als het maar niet tegen de schrift indruist.
Een nieuw fenomeen, moet ik erkennen.

vander F | 18-07-05 | 01:04

lol@vander F,
Ik denk dat we in een ver verleden een site van hem ge-HTTP f*cked hebben en dit was zijn moment.
R.I.P. moezel.

Amtrak | 18-07-05 | 01:01

Dat interview met die Hani Sibai director of London's Al-Maqreze Centre for Historical Studies op die MEMRI site maakt weer pijnlijk duidelijk waar die radicalen doorslaan.

De belangrijkste grondslag van de filosofie van die lui ligt in het feit dat iedereen die een andere authoriteit accepteerd dan Allah, niet als moslim gezien kan worden en gedood mag worden. Waarmee aanslagen op onschuldige mensen in Iraq of Turkije goedgepraat wordt.

Die gasten zijn zo krom. Die vent zit bij een instituut waarvan ik durf te wedden dat het enorm veel geld krijgt van de Britse staat maar ondertussen dit verhaaltje ophangen.

Net als MoBy in de rechtzaal: niet de rechtbank accepteren, wel uitkering vangen (dus staat accepteren) en in zijn speechje het nog even recht proberen te lullen.

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:58

Volgens mij heeft Moezel een fles van ze eige opgedronken en ligt hij nu voorover op z'n toetsenbord te dromen van zijn heroische actie op GS.

vander F | 18-07-05 | 00:58

@vander F, wel een kudt moment uitgezocht dan de mongeaul, nagenoeg niemand hier.
Hij had het beter rond een uur of 3 s'middags kunnen proberen.
Godzijdank is hij aan het droog oefenen, zou verdomd sneu zijn wanneer hij direct voor real aan het prutsen was.

Amtrak | 18-07-05 | 00:57

@ DonkerDoorn
Kom dan zelf met een andere oplossing. Of denk jij: geen oplossing is ook een oplossing. Ik heb in ieder geval (een beetje) mijn best gedaan.

King of controversy | 18-07-05 | 00:57

Zeg ken jij de moezelboy, de moezelboy, de moezelboy.

King of controversy | 18-07-05 | 00:55

Moezel's eigen 'hit and run' actie.

vander F | 18-07-05 | 00:53

moezel boy 18-07-05 @ 00:30
Welcom, je stiekem al een tijd meegelezen is het niet?
Binnen komen en zeggen dat het allemaal achterlijke hufters zijn hier, vervolgens niet beargumenteren.
Je hebt hem hoor, de prijs voor de snelst geïntrigeerde gs?er proficiat.

Amtrak | 18-07-05 | 00:50

Sommige sprookjes eindigen in nachtmerries.

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:49

@ DonkerDoorn
Ik heb liever dat die kindertjes leren over een sprookje dan dat ze later elkaar leren afslachten.
@ Moezel boy
Komt hier nog maar net kijken en dan al schelden. Zeg dan op z'n minst wie je bedoeld.

King of controversy | 18-07-05 | 00:46

@ vander F
Nee, gelukkig heb ik geen last van kerkklokken. Het verhaal, wat ik zojuist verzin, gaat dat er hier ooit eens een oude demente pastoor de scepter zwaaide. Zijn naam? Von Sleeschwijk. Die oude is trouwens op tragische wijze omgekomen toen hij z'n rolstoel aan het omsmelten was. ;)

King of controversy | 18-07-05 | 00:43

@KoC
Laat ze liever geen front vormen !! Godbeware me (ironic pun)... Dan krijgen die kerken en moskeen helemaal ruimbaan. En iedereen zn eigen schooltje om de kindertjes te indoctrineren....

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:42

@KOC,
die gelovigen lief tegen elkaar laten doen?
Machiavelli > 'verdeel en Heersch" !

vander F | 18-07-05 | 00:40

*wacht nog even op de bijdrage van Moezel*

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:40

moezel boy?
trouwens,
'niet nee echt niet begrepen', Zuid-Afrikaans?

vander F | 18-07-05 | 00:39

En dan die kerkklokken.
Klopt dat wel helemaal, met decibellen en zeau?
Straffe wetgeving uit Brussel geldt hier niet?
Als het nou 1 keer per jaar was..

vander F | 18-07-05 | 00:36

@ DonkerDoorn
Maar wat ik hoop te bereiken met een atheïstische aanval is dat de gelovigen in Nederland een front gaan vormen. Zodra dat een feit is, en de gelovigen een beetje liev tegen elkaar gaan doen, kan je wat mij betreft de beweging weer opdoeken. En zou je dit citaat:"Het grooste gedeelte van de Islamitische geloofsbelijding vind in het westen niet in het openbaar plaats" ook even willen melden aan de idioot die 's ochtends oproept tot het gebed. Dank U. ;)

King of controversy | 18-07-05 | 00:33

@moezel boy 18-07-05 @ 00:30
Vertel!

vander F | 18-07-05 | 00:32

oke ik kom net kijken
sommigen van jullie gs lezers
hebben een (goed verstaander)
niet nee echt niet begrepen
stumpers

moezel boy | 18-07-05 | 00:30

@vander F
Die bedoel ik dus.... gelukkig zijn ze niet al te dik !! Is al weer jaren geleden dat ik die martelgang gemaakt heb.

KoC
Het grooste gedeelte van de Islamitische geloofsbelijding vind in het westen niet in het openbaar plaats. Het Christelijk veel meer (politieke partijen, omroepen etc). Hoewel het zou helpen als er bijvoorbeeld geen apart onderwijs zou zijn. Maar geloof blijft een prive-kwestie en is iedereen vrij om in Christus, Allah of Pino te geloven. En onderschat de kracht ervan niet. Religieuze mensen zijn "moeilijke" mensen om een debat mee aan te gaan. Zij weten namelijk de waarheid al.

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:29

@KOC,
stevige bom recepten verzon ik als puber gewoon thuis hoor.
Met drs. P. Edels 'mengen en roeren' in de hand kom je een heel eind.
Scheikunde Havo is meer dan voldoende.
Ik kan zo vanuit de keukenkast en een bezoekje aan de supermarkt en/of tuincentrum iets in elkaar zetten.
Hoef niet eens voor naar de drogist.
Dat leerde ik in Meppel, niet in Bagdad.

vander F | 18-07-05 | 00:28

@ vanderF
Christenen, en met name katholieken zijn altijd gevaarlijk. Ik heb nog altijd het vermoeden dat die papen het liefst ons allemaal op de brandstapel willen knikkeren.

King of controversy | 18-07-05 | 00:25

@KOC,
Vandaar dat het CDA nu misschien wel de gevaarlijkste partij van Nederland is.
Zij houden alle voorstellen uit het parlement tegen die ook maar ruiken naar inperking van religieuze uitingen in dit land.
Bang voor hun eigen hachje houden ze de uitspattingen in Islam de hand boven het hoofd.

vander F | 18-07-05 | 00:21

@ vanderF 00:01
Een paar topics geleden riep ik al dat het zeer eenvoudig is om een tankwagen met benzine op te blazen onder een aqua-duct. In Irak hebben ze dat nu ook al ontdekt (98 doden). De ingredienten voor de bommen gebruikt op 7-7 zijn bij elke drogisterij te verkrijgen. Zoiets verzin je niet in de bergen van Afganistan, maar in de straten van Bagdad.

King of controversy | 18-07-05 | 00:21

@DonkerDoorn,
Dan weet je ook dat er niet echt iets tegen te doen is, de dolende adolescent is van alle tijden, meestentijds is het romantisch macho gedrag.
Zit je die hele Churchill memoires door te worstelen?
Ik heb hier nog een 12 delige reeks met churchills WOII herinneringen in de kast staan.

vander F | 18-07-05 | 00:18

@ DonkerDoorn
Ik ben er ook niet voorstander van dat religie weg gaat uit het openbare leven. Het enige wat er hopelijk mee bereikt wordt, is dat de moslims zich verenigen met de christenen. Dat leidt er hopelijk weer toe, dat het radicale gedeelte van de moslims sterker in toom wordt gehouden door hun omgeving, vanwege diplomatiek en politieke verhoudingen.
Een paar topics geleden postte ik ook al dat de huidige situatie er een is van elkaar ophitsen en versterkende haat. Hopelijk wordt die spiraal met een atheïstische aanval omgedraaid. Hopelijk...

King of controversy | 18-07-05 | 00:17

@vander F
Die wou ik dus onder "gevoelige" groepen plaatsen....

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:12

@DonkerDoorn,
de puber past hier ALTIJD in.
RAF, IRA, RMS, CCC, Groen Links.
De moderne Moslim Puber van tegenwoordig heeft er een hippe club bij gekregen.
Kekke weerstand oproepende kleding (versus Hanekam, lang haar, kisten, piercings etc.) van hoofddoek tot lange jurk met evenlange baard, ouders die niet weten wat ze er mee aan moeten, politie aandacht de hele riedel.
Oude wijn in nieuwe zakken.

vander F | 18-07-05 | 00:09

KoC

Het is wel erg makkelijk om te zeggen. En weinig constructief..... maar er is geen oplossing. Les jeux sont fait (zo toch ?)... Het grote spel is begonnen en kan niet meer tot halt worden geroepen. Ook wij, het westen en onze zelfgekozen geregeringen hebben zoveel belang bij het bestaan van extremisten, dat "the war on terror" voorlopig wel onderdeel van ons leven zal blijven. Aan beide kanten gevoed.

DonkerDoorn | 18-07-05 | 00:09

@ DonkerDoorn
Ik ben het eens met de oorzaken die jij aangeeft, maar heb je ook een oplossing voor de moslimsproblemen? En anders iemand anders hier?
Ikzelf doe alvast mijn bijdrage:
Stellende dat een gemeenschappelijke vijand verbroederd.
Stellende dat de enige binding tussen christenen en moslims geloof is. Ze geloven in iets verschillends maar geloven.
Dan kom ik dus tot de conclusie dat er een politieke aanval moet komen op het geloof in de openbare ruimte. Ik zou dan ook willen pleiten voor een sterke athe(e)ïstische politieke partij, die zich sterk maakt om het geloof te verbannen naar de woon-en slaapkamer.

King of controversy | 18-07-05 | 00:02

@KOC
Beetje schieten leerde vroegâh tijdens de dienstplicht zo ongeveer iedere vent in NL.
Tuurlijk worden die aanslagen gepland, en meestal niet door de uitvoerder.
Maar je hoeft ook maar verdomd weinig te plannen.
Iemand vertellen waar ie heen moet, bom meegeven, wandelingetje naar de plaats des boems, knopje/trekdraadje/wekkertje/gsm.... boem, klaar.

vander F | 18-07-05 | 00:01

@D.D,
dat verbaasde mij ook. Ik zal het morgen even opzoeken, alvast welterusten.

fuckje | 18-07-05 | 00:00

Waarschijnlijk niet. Maar na het doorworstelen van de memoires van Dhr Churchill zal ik waarschijnlijk aardig in de richting zitten. Het lijkt me sterk dat dhr een dergelijk visionair was.

Bovendien gelden dergelijk uitspraken ook voor het Christelijk geloof. Beetje lood om oud ijzer. Beide religies hebben potentie om geweldadige gekken en fascisten voort te brengen...

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:58

@Vandr F

Dat is het probleem. Waar past bijvoorbeeld het puberende Marokkaantje, gefrusteerd omdat hij geen floes heeft en op zoek naar een identiteit in ? Is het stoer doen of gaat hij relie-waanzinnig worden als MoBy ?

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:54

~cannabis typo~

vander F | 17-07-05 | 23:54

@Donkerdoorn,
heb jij gelezen wat ik heb gelezen??

fuckje | 17-07-05 | 23:53

@fuckje
Dhr Churchill heeft het over de Islam. Niet de RADICALE Islam. Pas deze uitspraken binnen het tijdkader, waarin The Empire behoorlijk met landjepik bezig was en met een bevolkingsgroep te maken had welke andere normen voorstond dan Good Old Victorian England.

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:51

aardige samenvatting DonkerDoorn.
Alleen de laatste 2 zinnen.....
Zie b.v. memri.org/ voor wat statements van nou niet bepaalde onderdrukte knapen.
Sommigen wijzen af, toch omhelzen nog vele, publieke, figuren, het gedachtengoed

vander F | 17-07-05 | 23:51

@DonkerDoorn,
gisteravond of vanacht heb ik uitgebreid Sir Winston Churchill aangehaald, die in een boek uit 1895 al wees op de gevaren van de radicale islam. staat ergens op GS, ben nu te aangeschoten om het zelf op te zoeken.

fuckje | 17-07-05 | 23:47

iemand heeft hemaworstjuh verorberd, hij geeft zelfs geen "blurp" meer.

fuckje | 17-07-05 | 23:44

Radicaal Islamisme is echter iets dat pas in de jaren 60 is opgekomen. In reactie op.... jawel!... ons. Kolonialisme en de vorming van Israel. Bepaalde groepen begonnen een radicale uitleg te geven aan bepaalde versen/zaken in de Koran. Die uiteraard in overeenstemming waren met de politieke doelen die zij voor ogen hadden. Na eerst dit alles op eigen bevolking (tevergeefs, met uitzondering van Iran) te hebben uitgeprobeerd, hebben zij nu het vizier op het westen gericht.

Hoe je het ook wil zien, de meeste moslims staan zeker niet achter deze ideeen. Sterker nog, de Islamitische revolutie de deze radicalen voor ogen stond, is al verworpen door hun eigen parochie. Echter, de ideeen van deze malloten zwerven helaas nog steeds door onze tijd en slaan bij sommige (onderdrukte/gevoelige) groepen aan.

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:43

En voor diegenen die zich afvragen wat er toch allemaal voor vredelievende programmas op tv te zien zijn in het Midden Oosten.
Met engelse ondertiteling:
www.memri.org/video/

vander F | 17-07-05 | 23:40

Ja hemaworstje, wat zit wel anders......?

vander F | 17-07-05 | 23:35

alsof iemand geinteresseerd is in de mening van een hemaworstje.......

fuckje | 17-07-05 | 23:32

Ezechiël 25:17 :
"Ik zal mij meedogenloos op hen wreken, in mijn toorn zal ik hen straffen, en dan, als mijn wraak hen treft, zullen ze weten dat ik de HEER ben."
Wat is dat toch met God?
De Bagavatgita speelt zich ook al op een slachtveld af.
Als buitengewoon dienstplichtige tel ik niet mee?

vander F | 17-07-05 | 23:31

*plop*

béhé | 17-07-05 | 23:31

@vander F... dat zou je denken dat zelfmoord terroristen niet oefenen... maar kamikaze piloten hadden ook helmen op, dus mij verbaast niets meer... ;)

Plonk | 17-07-05 | 23:29

77 maagden? dan heb je ook 77 schoonmoeders....

béhé | 17-07-05 | 23:28

het zit wel wat anders ,maar goed ,jullie weten het allemaal beter.

hemaworstje | 17-07-05 | 23:27

@.fuckje
Eén uit de tijd van weckpot? Liever iets effectievers.

ventus_aqualis | 17-07-05 | 23:26

@fuckje: Doe dan maar een goedgericht zakschot!

béhé | 17-07-05 | 23:24

@Béhé,
en een welgemeend goedgericht neckschot!

fuckje | 17-07-05 | 23:21

Dat is ook het probleem met de laatste twee "nieuwe" religies. Naast relie-praat, bemoeien de Islam en het Christelijk geloof zich ook met maatschappij-inrichting en zelfs staatsvorm. Dit gecombineerd met het feit dat "geloof" als absolute waarheid gezien moet worden door de gelovige, geeft een explosief middel.

Het ironisch hiervan is dat eigenlijk beide religies erop uit zijn/waren om juist de perfecte samenleving te creeren. Of hier in ieder geval een blauwdruk van aan te reiken.

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:20

Ongezien de typhus voor die geyteneuqerts!

béhé | 17-07-05 | 23:19

Nederland beweegt zich in de richting van een gigantische economische recessie. Met enig voorstellingsvermogen zie je een lekker wijf met stevige maar toch meebewegende tieten en een naast de string draaiende bilpartij. Wie krijgt daar nou geen harde plasser van? Nooit gedacht dat de economie me erotisch zou raken.

ventus_aqualis | 17-07-05 | 23:18

Tja, je hoeft een willekeurige oproep tot haat en geweld alleen maar aan een of andere godheid te verbinden en je hebt in Nederland "godsdienstvrijheid".

www.eurabia.info/mambo/index.php?optio...

Iblis | 17-07-05 | 23:09

@brullio...

Dat heet shoppen...

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:08

@KOC,
Maakt toch geen ruk uit?
Die gasten van de Rote Armee Fraction trainden in Libanon, er is altijd een plekkie te vinden waar stront aan de knikker is, en verdomd, een trainingskampje would-be terroristen.
.
En zelfmoord commando's oefenen niet, lijkt me ; )

vander F | 17-07-05 | 23:06

Uh... ja.. kortom...

DonkerDoorn | 17-07-05 | 23:04

Mja, jullie hebben gelijk, eerst vond ik het een tamme tekst, maar hij is echt wreed...

-Don't bother to warn the disbelievers (just shoot them)
-A fire has been prepared for the disbelievers, whose fuel is men (gaskamertje any1?)
-Kill disbelievers wherever you find them

shit, het staat er echt... en die sjit wordt niet verboden?

Brullio | 17-07-05 | 23:03

Kortom, alles samengevat vanaf half 12 vanmorgen: Moslims zijn liefhebbers van Geyle Geytenneuqsex.
En als ze een andersdenkende tegenkomen worden ze kwaad, met alle gevolgen van dien.
Morgen weer een nieuwe dag.
Dag!!

fuckje | 17-07-05 | 23:01

.... al mis ik ook net alle lol zo te zien.

Lekker ongenuanceerd moslimpje bashen....

DonkerDoorn | 17-07-05 | 22:59

Hang.... zo laat reageren komt ook een beetje frusy over....

DonkerDoorn | 17-07-05 | 22:57

@babygirl
Hier heb je je eigen tekst nog eens!

"maar jij leest ook alleen hoe het jou uitkomt en wijst dan met je aow vingertje naar diegene die op dat moment jou mening niet deelt."

Je ziet dus dat je het zelf geschreven hebt. Beetje zielig zoals je je eruit probeert te kletsen.

Hangoudere | 17-07-05 | 22:53

@Hangoudere

Bij dat je gewoon toegeeft een leugenaar te zijn.

Iblis | 17-07-05 | 22:50

@Iblis
Ja hoor, ik sta te liegen! Pleur op met je ongein! Je kunt het zelf lezen, ik ga hier geen theologische discussie beginnen.

Hangoudere | 17-07-05 | 22:46

Zondagavond zuigt..

vander F | 17-07-05 | 22:33

Dit filmpje is een mooi voorbeeld van hoe het er werkelijk aan toe gaat in Irak. Vrijheidsstrijders vechten tegen de Amerikanen, zij aan zij met terroristen. En wat nou het probleem is, is dat de terroristen in Irak een perfecte training krijgen in de stadsguerillia. Hier kan geen trainingskamp uit Afganistan tegenop. De terroristen krijgen hier veel ervaring, die ze later kunnen toepassen in andere steden en landen. Ook daarom moeten de Amerikanen daar weg.

King of controversy | 17-07-05 | 22:33

@Thygros

Een soera is een hoofdstuk uit de koran. De moderne koran (sinds Oethmaan) telt 114 soera's in aflopende volgorde van grootte.

www.xs4all.nl/~pvdmomin/koran.html

Hier is de hele koran op 1 pagina. Doorzoek 'm voor de grap eens met de zoekfuctie van je browser op "ongelovigen".
En die ongelovigen dat zijn wij dus allemaal.
De vredelievendheid valt me vies tegen.

Iblis | 17-07-05 | 20:51

Enne.... waarom zouden twee mocro's Nederlands tegen elkaar spreken ? Hmmm ? Of zijn het twee boerenjongens uit Friesland ?

. Sneeuwblauwtje 17-07-05 @ 17:31

Omdat hun Arabisch zuigt. Vast 2de of 3de generatie. Denk een keer na.

Igorus | 17-07-05 | 20:49

Je kan er zelf even in snuffelen:

mitglied.lycos.de/muslimmm/koran/verta...

Het is een vrij tamme tekst. Ik snap ook niet hoe ze van die tekst naar schieten op je medemens komen...

Brullio | 17-07-05 | 20:25

@iblis: de koran is iets anders dan de sharia, de sharia is een wet gebasseerd op de koran, naar mijn idee was de soera een verklaring van Mohammed, ook niet de koran zelf dus. De koran opzich is gewoon een vredelievend boek net als de bijbel, erg gedateerd, maar voor sommige mensen erg steunvol

Thygros | 17-07-05 | 20:18

@ hangoudere:

Waar in de koran staan de 10 geboden volgens jou? Soera's en versnummers graag, want volgens mij staan ze er helemaal niet in jokkebrok!

Ongelovigen hebben helemaal geen mensenrechten volgens koran en hadith. De enige manier waarop een jood of christen het recht heeft op leven onder de sharia is als zij een contract aangaan met de Islamitische overheerser:
answering-islam.org.uk/Dutch/artikelen...

Agnosten zoals ikzelf kunnen zo'n contract dus niet eens krijgen.

Iblis | 17-07-05 | 20:08

Shit, ik wou net de 'Allah-HakkenBar' keten beginnen, en nou komt GS al met Allah HakBar... Maar ik was eerst!

Brullio | 17-07-05 | 19:51

@ar-de-b: geen idee waar je het over hebt, maar wil je homo's er buiten laten lutser

Thygros | 17-07-05 | 19:09

Misschien is het hele verhaal fake. Want 1 ding is zeker: deze gelovigen waren er gloeiend bij.
Wanneer het made in NL marocs waren, zou de straat nu vollopen met hun blèrende familie. Eisende dat koningin en regering hun toeristen uit Amerikaanse klauwen gaan redden.

Jan Passant | 17-07-05 | 18:55

@Bitchsupersoaker
Zou je toch moeten kunnen aanvoelen... Sinds Lucas in het panel zit, moet je wat voorzichtiger zijn met uitspraken over STAATSlieden.

criticus | 17-07-05 | 18:41

Of is het anders: wist het systeem alles dat je tussen groter en kleinerdan tekens post.? Dit is een testje zonder. < en dit een test met>(test met)
Ook weer opgelost. Laat de rest maar zitten.

BitchSuperSoaker | 17-07-05 | 18:36

@GS:Sinds wanneer worden hier stukken tekst uit mijn post verwijderd??????? Sensuur?? F. Halsema stond er. Of mag ik dat niet meer posten??????????????? Zo politiek gevoelig is zij toch niet, of wel soms???

BitchSuperSoaker | 17-07-05 | 18:34

570 voor moet na zijn.. lol

ar_de_b | 17-07-05 | 18:33

Als dit een audiof*ck zou zijn, dan zou ik op zijn minst verwachten dat het filpmje ook zonder de Nederlandse voice-over te vinden zou zijn. Maar tot nog toe doet alleen deze versie de ronde, ook op Engelse en Amerikaanse sites (zie linkjes van de Spammert). Voor de debunkers en sceptici onder ons: kom aub met het flimpje zonder de Nederlandse tekst op de proppen; met opmerkingen over wat er allemaal niet aan de tekst of het geluid zou kloppen kunnen wij amateur-audiof*ckers niet zo veel.

Muxje | 17-07-05 | 18:31

@hapseflaps: ik zei toch al <f halsema-mode on>Het zijn uitgeprocedeerde medelanders, niets om u zorgen over te maken.""</mode off>

BitchSuperSoaker | 17-07-05 | 18:31

kees!! geef saoudi arabie terug aan de joden ,wand in 570 voor christus is het door mohammed en zijn vredestichters veroverd en geendloost!
geef judea samara terug aan de joden wand ze hebben daar eeuwen gewoond.
geef gelijk alle bezittingen van de joden terug die ze verloren zijn toen ze in het middenoosten door allerlij schapenlandjes zijn verdreven van huis en haard.
29 november 1947. 600.000 mensen hebben we het hier over.

voor de rest zal ik je uit de droom helpen. geenstijl is niet echt links zowel rechts... maar amuzant in mijn ogen.
maar die belachelijke bull over amerika komt mij een beetje mijn strot uit zo langzamerhand van jouw.

Ik mag aannemen dat je tegen israel bent?
ga dan maar lekker met je hamas vriendjes heulen.... als er een ding funest is voor het palestijnse volk is het hamas wel. Ik heb medelij met die mensen... israel heeft net zo veel moeite met minister habas(petje af) om besprekingen te houden
met sharon voor een eigen staat... en nu word dat weer eens afgebroken door de geitenhamas... t is niet de eerste keer.
ik word zo ZIEK ZIEK ZIEK.
moet ik nog effe door gaan? ja?
ok eentje dan. israel en amerika zijn niet de vijanden van palestijnen.. maar HAMASHOMOS EN OMLIGGENDE STATEN!

ar_de_b | 17-07-05 | 18:31

Wat een onzin en stemmingmakerij.
Wat zouden we graag willen dat die jongens nederlands spreken.. zo graag dat we het spontaan horen.. net als die Gristenen die plaatjes achterstevoren draaien om daar de duivel in te horen...

Doe eens de volgende test:
> laat het geluidsfragment aan zo'n 10 personen horen
> vertel niet dat er zogenaamd 'nederlands' wordt gesproken
> vraag dan of ze iets hebben gehoord.

Wedden dat geen van de 10 iets hoort?

Jammer, dit zegt meer over de toestand in Nederland dan over die in Irak. We zijn wel heel erg stokken aan het zoeken he?

hapseflaps | 17-07-05 | 18:29

sukkels, die gasten komen zo van 020 en zijn het gewend hangouderen te intimideren, tasjes en scooters te klauwen enzeau.
Nu hebben ze een proppenschieter en denken ze dat ze een zwaar omhangen yank kunnen omleggen, get real.
Man op man combat ?t lukt ze nooit, bomgordels zeg ik je rustig voorbereiden geen stress factor en enkel je positie zien te bereiken, capaciteit ze hebben het niet het zal wel zwaar frustreren.

Amtrak | 17-07-05 | 18:26

ben benieuwd, hoe of wat het gaat aflopen met die geytenneuqers daar in Iraq

exarchos | 17-07-05 | 18:25

Gewoon een blikkie uitgeprocedeerde asielzoekers. Zie je wel, het kan best; terugkeren naar het land van herkomst, en het is er nog veilig ook. Als je kattekwaad uithaalt wordt je gewoon opgepakt door een vriendelijke meneer. Je mag zelfs op hem schieten.. zelfs dan wordt ie nog geeneens heel boos. Volgens mij kunnen al die gasten terug als je dit zo ziet. Zij vinden het "voor de goede zaak", nou waarom zouden wij ze dan tegenspreken. U komt uit irak?? Oh, op het vliegtuig ermee.

BitchSuperSoaker | 17-07-05 | 18:15

@fukje,

Fukje for president, helemaal mee eens!
Wat mij betreft opstapellen en de fik erin!

geethreeforce | 17-07-05 | 18:15

@keez 16.23; Kun je mij uitlegen waarom ik als homo mee zou moeten met een scholentripje naar Auswitz? Of waarom ik naar Gauntanamobay zou moeten dan wel een nekschot moet krijgen?

Thygros | 17-07-05 | 17:54

@Jackshit,
yep, dit is geen audiofuck.
Alleen horen (vele) Nederlanders ineens iets bekends.
Die gasten zijn opgepakt, moet eenvoudig te controleren zijn door de inlichtingendiensten lijkt me.
Tenzij ze iets over het hoofd hebben gezien.
weten ze het nu in ieder geval, de AIVD leest met u mee.
Wat niet wil zeggen dat het 'gewone' volk hier iets over te horen krijgt als de regering hiervan weet.

vander F | 17-07-05 | 17:45

Leuk zo'n audiofuck.
Mag de volgende in het Fries ofzo?
Of ala Ome Joop?
"Jaaaah Menseeeuh, ik heb d'r weer een he! Nou moek plassse..."

Pannie | 17-07-05 | 17:33

Voor alle fake roepers, Ik ben dit filmpje tegengekomen en heb het vervolgens doorgemaild naar GS. Ik ben dit tegengekomen op een amerikaans BBS waar het gepost werd. De gedachte achter de post was om te laten zien wat die body-armor doet, en over die nederlandse stemmen werdt niets gezegd. Die vielen mij pas op toen ik voor de 2e keer naar het filmpje keek. Ook de bron-site heeft het hier helemaal niet over. Als het ze daarom te doen was geweest hadden ze hier echt wel een melding van gemaakt.

Dit zijn gewoon opnames die in beslag zijn genomen toen ze die irakees oppikten.

jackshit | 17-07-05 | 17:32

Enne.... waarom zouden twee mocro's Nederlands tegen elkaar spreken ? Hmmm ? Of zijn het twee boerenjongens uit Friesland ?

Sneeuwblauwtje | 17-07-05 | 17:31

@hangoudere
hahaha over hoe snel ik oordeel.... nee hoor beetje sarcasme was wel op zn plaats dacht ik ,maar bevestigd wel mn oordeel over jou dat jij alleen maar dat leest wat je wilt ..
Maar genoeg hierover heb geen zin in oeverloze discussies over een vrijwel onoplosbaar onderwerp met jou.

babygirl | 17-07-05 | 17:22

Je moet niet alleen letten op de uitspraak maar ook de manier waarom het uitgesproken wordt.

Dat "heb je hem geraakt" is een duidelijk Nederlandse manier van vragen stellen, die klank.. Vooral de tweede keer dat dezelfde vraag gesteld wordt. Kan me nauwelijks dat het in het Irakees met precies dezelfde vragende klank gesteld wordt.

De klank van dat "Ja" is precies zo.

Ik ben er ook helemaal niet van overtuigd dat dit Irakees met een Bagdads accent zou moeten zijn, volgens mij zijn er bepaalde mensen hier die dat graag zo willen horen.

nl2dav | 17-07-05 | 17:12

En waarom 'unwanted' als jij dan toch als oprechte linkse fascist ook nog de spellingsnazi wilt uithangen?
Daar zijn gewoon normale Nederlandse woorden voor hoor.

Pannie | 17-07-05 | 17:11

@superjan 14.33;Ze hebben die gasten toch te pakken? Zouden ze dan niet allang door hebben dat het Nederlanders zijn? Blijft gewoon een raar wazig verhaal.

Thygros | 17-07-05 | 17:09

Kaas
De joden waren 'unwanted' en 'de moslims' ook? Dus als oplettende verzetsstrijders zoals jij in je natte dromen er geen stokje voor steken dan komen de gaskamers eraan? Onder leiding van de 'extreem rechtse' reaguurders hier, en Michael Smit natuurlijk? En iedereen die daar anders dan jou over denkt is een 'homoseksueel', (hier gebruikt als 'minderwaardig mens') blijkbaar? En verdiend een neqschot?
Mooie boel! Laat je ouders het maar niet lezen!

Pannie | 17-07-05 | 17:09

@RDJ134
Klinkt aannememelijk. Maar dan nog vind ik het vreemd klinken. Maar we zullen zien. Ik ben erg benieuwd in ieder geval.
Ik kijk er in ieder geval niet van op mocht dit toch echt zijn allemaal.

Poerd | 17-07-05 | 17:03

@babygirl 16:07
Zie je nou hoe snel je oordeelt? Ik heb Hangoudere als nick gekozen om een bepaalde reden, namelijk de onzin die daarover wordt geschreven. En ineens weet jij dat ik AOW heb. Knap hoor, maar het klopt niet.

Hangoudere | 17-07-05 | 17:01

Loser!
Wat is dat nou voor idiote uitleg man?
Unwanted, waar heb jij het in hemelsnaam over?
En hoezo Michiel Smit vriendjes, dat zijn mijn vriendjes niet.
Ik weet dat de wereld er in de ogen van een 16 jarige nog bij zijn ouders wonende puistenkop er erg simpel en zwart-wit uit kan zien, maar jij maakt het wel heel bont.
Je bent trouwens ook nog homofoob begrijp ik?

Pannie | 17-07-05 | 16:59

@poerd
.
In het persberisch kan je ook lezen dat de wagen was voor zien van matrassen om het schot te dempen(Sniper truuk), daardoor kan het inderdaad kloppen dat het schot anders klinkt dan normaal.

RDJ134 | 17-07-05 | 16:58

@ Pannie 17-07-05 @ 16:47

Als je het verstand niet hebt om uit mijn opmerking te kunnen vissen dat de Joden in die periode ook als "unwanted" betiteld werden (wat nu bij de moslims het geval lijkt te worden) kun je beter je breedbeksmoel houden en het alleenrecht op de Holocaust (je kunt het niet eens juist spellen) gaan verdedigen bij de rest van je Michiel Smit wannabee vriendjes. Afrukker!

Keez | 17-07-05 | 16:54

@U lihkama...
Buiten dat. Maar vooral over wat ik het vorige topic zei om 17-07-05 @ 03:00
Ik heb dit al zo vaak meegemaakt bij dergelijke filmpjes. Het is niet zo moeilijk om mensen voor de gek te houden. Maar er zitten altijd wel fouten in. Slechte audiofuck als je het mij vraagt. Wel eentje die de aandacht erg goed afleidt. Dat een ding wat zeker is.
Het geluid van het wapen is ook iets wat totaal ongeloofwaardig is. Zowiezo het geluidsvolume al.

Poerd | 17-07-05 | 16:51

Cesarino 17-07-05 @ 16:38

We zullen zien. Op jou afgaande zal het binnenkort wel breed uitgemeten worden in de media. Mocht je gelijk hebben, dan ga ik bij Cohen op de thee maar mocht je dit niet hebben dan mag jij een kopje zure pis van Cohen naar binnen werken ok.

Keez | 17-07-05 | 16:50

Gij linkse pleurisfascist!

Pannie | 17-07-05 | 16:48

Kaaz of course not gij lutser!
Pubertjes die te pas en te onpas, en in dit geval nog totaal uit de lucht gegrepen, met de Holocast komen aanzetten neem ik sinds de brugklas al niet meer serieus.
Maar dat jij graag 6.000.000 dode joden wilt opgraven om een belachelijk hersenspinsel goed te praten moet jij uiteraard zelf weten, ik noem het echter totaal respectloos. Dat jij 2 zinnen later dan ook nog met een neqschot komt aankakken is natuurlijk helemaal totaal belachelijk.

Pannie | 17-07-05 | 16:47

hoe dom zou het ook zijn om te vragen of ie raak was, okee het busje was soundproof maar als de schutter 1000x allah akbar zegt, wat denk je dan zelf??

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 16:46

@da wizard.
Dat dacht ik dus ook. Ik wil de graancircels weer terug!

Poerd | 17-07-05 | 16:45

@Poerd
Volgens mij worden we geaudiofuckt...

da wizard | 17-07-05 | 16:43

Joh, dit filmpje is een hoax. Ik zei het vanacht al in het vorige topic geyteneuken en ook waarom. En ik blijf daarbij. Welterusten mensen.

Poerd | 17-07-05 | 16:40

Ik wist niet dat Keez een onderdeel is van het Aniti-US propaganda apparaat? Als je het niet hoort ben je of doof of PVDA stemmer, neem een kopje thee en ruk je af op een poster van Cohen.

Cesarino | 17-07-05 | 16:38

@Keez,
ik hoor wel degelijk Nederlands,
maar ik versta het gepraat eromheen niet.
Arabisten op loslaten om dit 'verhaal' te bevestigen of definitief naar het land der fabelen verwijzen.
Daarbij lopen er wel degelijk gasten met een NL paspoort rond in Irak.
Las ik een tijd geleden ergens, daarna niets meer over gehoord.
Dus zo onzinnig is de mogelijkheid, dat er NL wordt gesproken, zeker niet.

vander F | 17-07-05 | 16:37

@ Pannie 17-07-05 @ 16:30

You got my point?

Keez | 17-07-05 | 16:33

Nou ik hoor zeker Nederlands.
En over de diskussie of het Nederlands echt of nep is, kan ik met zeggen dat het Nederlands er later aan toe gevoegd is.
Als je goed luisterd heeft de eerste persoon eerst een helderdere stem dan dat ie later heeft. Ook hoor je in het eerste stukje op de achtergrond iets meespelen een film of muziekstukje.
Wat ook opvalt is dat als de personen Nederlands praten er minder "kraak" in het geluid zit.
Dit is wat mij opvalt en natuurlijk niet de waarheid.
Die mag je voor jezelf uitmaken...

da wizard | 17-07-05 | 16:31

Kaaz welke holocaust?

Pannie | 17-07-05 | 16:30

Ik sta aan jou kant Tenzing :P

zie je hoe makkelijk het is ruzie te ontwikkelen? Introspectie is de meeste mensen hier vreemd

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 16:25

Ik wist niet dat GS een onderdeel is van het US propaganda apparaat? Wat een onzin en stemmingmakerij zeg! Als iemand me verteld dat ze Chinees in het filmpje spreken geloof ik hem ook direct. Ik kan van uit gebrabbel in het filmpje niets Nederlands ontdekken maar we willen het natuurlijk maar al te graag horen en geloven. Ik denk dat de extreem-rechtse nitwits hier beter op hun plaats zullen zijn op het Nieuw-Rechts forum. Daar kunnen ze zich lekker met hun soortgenootjes afrukken op Ubermensch-achtig gegeneraliserend praat. Zijn de de Holocaust nu al weer vergeten dan? Misschien moeten deze heaumeau´s een keer mee met de Amsterdamse scholentripjes naar Auswitz. Wat mij betreft een enkeltje Guantanamo Bay... maar een nekschot mag ook hoor.

Keez | 17-07-05 | 16:23

@therealshowstopper
held!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 16:07

@hangoudere
het gaat er allang niet meer over wie er nou gelijk heeft of niet,daar is geen kant en klare oplossing meer voor,dit probleem is veels te groot en er zal heel wat moeten gebeuren om meer begrip voor bepaalde zaken ,opvattingen te krijgen,ik voor mezelf heb er n hard blond hoofd in dat dat gaat gebeuren,maar jij leest ook alleen hoe het jou uitkomt en wijst dan met je aow vingertje naar diegene die op dat moment jou mening niet deelt.
Ik heb nogmaals geluisterd naar t stukje ,zonder beeld en ik versta er wel degelijk nederlands in ,nee niet omdat ik dat wil ,juist niet .....

babygirl | 17-07-05 | 16:07

@Mazzel 17-07-05 @ 15:57

Tja, de discussie zuiver houden is idd. niet iedereen gegeven. Betreffende personen lezen vaak iets anders dan ik schrijf, wat meer zegt over henzelf dan over mijn posts. Maar ik stop er mee voor dit topic. Plezierige dag verder mensen.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 16:04

@UL
Oneens, volgens mij probeert TRS de discussie zuiver te houden met de stelling er is ook olie in Soedan, dat TN daar tegenover stelt dat er meet olie in Irak is snijdt dan ook geen hout in de discussie.

Mazzel | 17-07-05 | 15:57

Ik hoor toch echt nederlands. We komen er wel achter als het in het nieuws komt.

papillon© | 17-07-05 | 15:53

TheRealShostopper:
jij praat wel wat meer poep dan Tenzing

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 15:52

@Tenzing Norgay 17-07-05 @ 15:32

Geen bewijzen, alleen beweringen. Maar zoals ik al zei, ik sta open voor bewijzen.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 15:49

Jongens, je kunt niet discussieren op het internet, ik heb het al zo vaak gezien. De meeste mensen zijn zo koppig en kortzichtig dat het gewoon niet lukt. In het dagelijks leven zoek je soortgenoten op zeg maar (zelfde opleidingsniveau interesses ongeveer zelfde instelling) om mee te discussieren maar op internet weet je niet goed met wie je staat te lullen en kom je er meestal niet uit. Discussie worden met succes gevoerd als je dingen durft toe te geven anders krijg je ruzie, op internet maakt het de mensen niet uit of ze ruzie krijgen.

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 15:49

@TheRealShowStopper
Ga maar lekker gelijk zitten hebben, ik kap hiermee.

Hangoudere | 17-07-05 | 15:44

@Hangoudere

Ik schreef letterlijk:

"En omdat er nogal wat aggressieve taal in wordt geuit (die vaak ook nog inconsistent is, ook met de 10 geboden) lenen deze boeken zich uitermate voor idioten om als bron te worden gebruikt/misbruikt."

er staat dus: ook MET de 10 geboden. Lijkt me duidelijk genoeg, beter lezen dus.

Mijn reactie over Darfur ging over de opmerking dat er geen Olie was, en dat is feitelijk onjuist. Verder blijkt dat wel degelijk van belang in de discussie over het wel of niet ingrijpen in Soedan, en daar ging de discussie over.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 15:43

@aardappel
Of nog beter, alle islamofoben vastzetten en op een schip zetten.
Ben je dichter bij de kern van het probleem en hebben we al die dure veiligheidsmaatregelen ook niet meer nodig om de door de wapenlobby bedachte "veiligheidshype" te stillen.....

MAXIMO | 17-07-05 | 15:42

@babygirl
Jij hebt het steeds over die verrekte moslims. Daarmee scheer je ALLE moslims over een kam en daar heb ik bezwaar tegen. Als je het anders bedoelt, schrijf het dan ook anders.

Hangoudere | 17-07-05 | 15:39

@TheRealShowStopper 15:23
Beter schrijven dus, lijkt me iets handiger. De paus interesseert je niet. schrijf je. Dan zeg je met zoveel woorden dat het je niet interesseert dat hij ook oorlogszuchtig is.
En je hebt wel degelijk geschreven dat je de tien geboden zelf inconsistent vond. Daarna pas lul je door over hoe de volgelingen met die dingen omgaan. Dat komt over als: als iemand door rood rijdt, ligt de fout bij het stoplicht.

En wat jij op 15:26 schreef, is ook weer zo ongefundeerd. Het gaat er niet om of er olie in Darfur is, het gaat erom of de Amerikanen er iets aan kunnen verdienen. Zo niet, laten ze die mensen barsten. Dat is de kern van de zaak.

Soms ben jij net een stier in een porseleinkast.

Hangoudere | 17-07-05 | 15:37

Alle moslims uitzetten heeft dan wel als voordeel dat de kans op terroristische daden gereduceerd wordt. Meer politie en meer bewaking zou ik helemaal geen moeite mee hebben. Liever 10 keer op straat aangehouden dan 1 keer opgeblazen...

aardappel | 17-07-05 | 15:34

@therealshowstopper
Ik heb mijn bewijs al geleverd, hoezo er omheen praten. Kom met een tegenbewijs. Natuurlijk is er olie in Soedan, maar niet zoveel als in Iraq. Maar dat is natuurlijk weer een stapje verder denken dan je mogelijkheden.

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 15:32

@Tenzing Norgay 17-07-05 @ 15:05

Je zei dat in Darfur (dus Soedan) gaan olie is en dat is feitelijk onjuist. Maar zoals reeds eerder geconstateerd praat je er steeds omheen. Heb je al bewijzen dat de personen in het busje iraaks spreken? Zo ja, dan laat ik me graag overtuigen.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 15:26

Hier heb ik dus echt geen woorden voor.
Ik hoop dat ze die schutter snel kapot schieten.

mennie | 17-07-05 | 15:25

De bewijzen dat dit Nederlandse Geyteneukers zijn, zijn voor de media denk niet groot genoeg om het uit te zenden.. Maar ik zal Jeroen L. van Editie NL straks wel even proberen te bereiken, en vragen of ze hier morgen aandacht aan gaan besteden.

De Spammert | 17-07-05 | 15:24

@ Hangoudere 17-07-05 @ 14:53

Je leest niet wat ik schrijf. Beter lezen en dan pas oordelen. Ik zeg niet dat de paus zijn gang kan gaan. Voor mij is hij net zo erg. Verder zeg ik niet dat de 10 geboden intern inconsistent zijn, maar met de rest van de teksten. Beter lezen dus.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 15:23

@hangoudere
nee ben geen racist ken ook genoeg marokkaanse mensen met wel n leuke baan en die wel goed functioneren in de maatschappij,ik heb t over die groep die crimineel is,en over die groep die hun"geloof"zo interpreteerd dat daar een heel gevaarlijk iets van gemaakt wordt.
Dat is de generatie waar het nu om te doen is ,dat is de generatie waar geen invloed op uit te oefenen is.
Wat helpt nou in godsnaam een demonstratie tegen geweld,daar lachen ze alleen maar om en maken grapjes hoeveel slachtoffers dar gemaakt kunnen worden...

babygirl | 17-07-05 | 15:23

@Hangoudere.
Zo zie je maar weer, je hoeft het toch niet altijd oneens met elkaar te zijn.
Maar ik heb je comments zitten lezen en vandaag ben ik het helemaal met je eens......
Ook ik haat terreur net zoals ik onrecht en onderdrukking haat.....

MAXIMO | 17-07-05 | 15:23

@spammert> ik verwed er een makreel onder. Dit is wereldnieuws in nederland.

@thygros> als dit nederlandse GNers zijn is dit een dieptepunt in een reeks diepe dieptepunten.

superjan | 17-07-05 | 15:17

Goddomme, heb het filmpje net tig keer beluisterd en hoor toch echt geen Nederlands! Is er iets mis met mijn oren? Ik denk dat Tenzing Norgay gewoon gelijk heeft. Is er nog een student Arabisch in het huis? Als 'second opinion', zeg maar ...

Ik denk ook niet dat Marokkanen in gehuurde busjes rondrijden voor sniper-acties als deze, de meeste Marokkanen spreken slecht Arabisch en na een 'hit' zal hij eerder 'we hebben die kankerjood' roepen dan Allah Hakbar!

Kim Jong-il | 17-07-05 | 15:14

@MAXIMO
Verrek man! Ik ben het helemaal met je eens! Nooit gedacht. Ik ben dat gelul ook zo zat dat alle moslims maar gedeporteerd moeten worden omdat er een aantal terroristen onder die mensen zit!

Ik haat terreur, van Castro tot Bin Laden. Maar Castro wordt door links aanbeden omdat-ie zegt links te zijn, Osama is het vleesgeworden kwaad. Als dat niet met twee maten meten is, weet ik het niet meer.

Ik vind dat verdrukten altijd en overal moeten worden geholpen. Of het nou moslims, joden, arbeiders, negers of wat dan ook zijn.

Hangoudere | 17-07-05 | 15:11

Een hoop off-topic geblaat...
Nederlands of niet?

Volgens mij Nederlands zonder enige twijfel.

Cesarino | 17-07-05 | 15:09

Wat sprookjes boeken allemaal niet kunnen aanrichten.

RDJ134 | 17-07-05 | 15:07

@fuckje@ 14:54
Domme mensen zoals jij die hun wereldvisie laten bepalen door TV of internet en dan vanuit de varkensstal of hooischuur reageren....
Vraag een Moslim maar naar zijn mening hierover indien je durft.
Je zal nog eens versteld staan...

MAXIMO | 17-07-05 | 15:06

@preacher, thnx. Aardig van die gozer dat hij de fabrikant bedankt.

Mazzel | 17-07-05 | 15:06

@therealshowstopper
Je kunt al niets met taal. Misschien rekenen? Nee, ook niet! Bijna een 18% van olievoorraad in de wereld zit in Irak niet in Soedan! Waar zou jij heengaan?

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 15:05
-weggejorist-
frank4444 | 17-07-05 | 14:59

Ja dit is die leipe hakbar flavour! Ik vind dat iedereen die hakbar roept uit vrije wil een necksgot moet krijgen.

Framoes | 17-07-05 | 14:55

@Hangoudere,
van die angst merk je nada, niente, niets!Ja, ze zullen dat wel zeggen maar ondertussen zijn ze best wel trots op hun broeders. Lees nu even op FOK! wat de oom van 1 van die britse zelfmoordterroristjes zegt... dan praat je wel anders!

fuckje | 17-07-05 | 14:54

@Tenzing Norgay 17-07-05 @ 14:44

Wat ben jij toch een koddig ventje.
In soedan is wel olie, en China is afhankelijk van die olie en blokkeert daarom elke vorm van ingrijpen in Soedan. Maar slaap lekker verder.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 14:54

@TheRealShowStopper

Lekker subjectief stukje van jou. Die paus? Och die mag zijn gang gaan. Maar een moslimgeestelijke moet het niet wagen om zijn bek open te doen!

En wat is er inconsistent in de tien geboden dan? Dat de volgelingen de boel subjectief en verkeerd interpreteren, is niet de schuld van bijbel of koran, maar van die mensen zelf.

Kortom: je bazelt weer als een kip zonder kop. Dat verwijt hoor je ook van anderen. Maar je ratelt maar door. Je luistert niet eens naar een ander. Blijf maar lekker gelijk hebben.

Hangoudere | 17-07-05 | 14:53

@ 635
Bedankt!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 14:52

Ik denk dat hier niets over in kranten of op tv komt.

De Spammert | 17-07-05 | 14:50

@frank4444
Je kunt natuurlijk ook even het nieuws volgen op de goede manier. De BBC bijvoorbeeld. En niet de koppen snellen van de populaire media, want ook hier verbergt men wat niet in ons straatje te pas komt. Maar ga eens met wat moslims praten. Dat zijn ook mensen hoor. Dan schrik je wel even van de angst die onder die mensen heerst. En ze geven de terroristen daar volledig de schuld van.

Hangoudere | 17-07-05 | 14:49

@therealshowstopper
Zoals ik al dacht ben je echt een showstopper, sterke argumenten heb je niet.

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 14:46

@superjan 17-07-05 @ 14:33

Ben idd. benieuwd hoelang het duurt voordat dit op nu.nl staat en in editienl komt.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 14:45

@therealshowstopper
Je snapt niet waarom Bush in Iraq is. Vier letters OLIE! Dafur geen OLIE! Het is bekend dat Koeweit in de 1ste Golfoorlog vet betaald heeft en dat Amerika ongeveer $3 kreeg voor iedere kogel.

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 14:44

De coalitie troepen die nu in Irak aanwezig zijn, zijn daar op uitnodiging van de democratisch verkozen regering van Irak.

Verder zijn moslim fundamentalisten uit op vernietiging van het door hun vervloekte decadente westen, de situatie in het midden oosten of Tjetjenie wordt alleen maar als excuus gebruikt, hun laffe daden goed te praten. Moslim terrorosten zijn anonieme laffe honden, geprezen door hun Imam, die eigenljik als eerste een neqschot verdient.

Mazzel | 17-07-05 | 14:42

@Tenzing Norgay 17-07-05 @ 14:29

De enige die dom is ben je zelf. Ja, je komt met een vertaling, maar je begrijpt blijkbaar niet dat je eerst moet bewijzen dat je uitgesproken woorden idd. iraaks (met een bagdads accent) zijn en niet nederlands. Maar je gaat er blijkbaar al bij voorbaat vanuit dat jij gelijk had. Over de vertaling doe ik verder helemaal geen uitspraak omdat ik geen iraaks spreek (laat staan met bagdads accent), zoals ik al zei.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 14:42
-weggejorist-
frank4444 | 17-07-05 | 14:42

@. Lipsum 17-07-05 @ 12:33

Ik ben er nog steeds niet over uit, of Pim gelijk had.... een bedreiging ok, maar of zij alleen de wereldvrede bedreigen geloof (ahum) ik niet in, ik bedoel maar, in Belfast schoten en bombadeerden de vrome Katholieken en Protestanten elkaar ook van de wereld, de IRA zijn (of waren?) ook geen lieve jongens..... In Spaans Baskenland vliegen de bommen je nog regelmatig om de oren, ga maar ff door zo

Voorlopig woon ik al 16 jaar 10 meter vanaf een Turkse Moskee in Amsterdam, en heb nog NOOIT ook maar 1 minuut last van die gasten gehad, integendeel, als ik niet te vreten had kon ik in de Moskee-winkel terecht om op de lat boodschappies te doen, terwijl Nederlanders je vies aankijken, ohh daar heb je weer zo'n uitkeringstrekker, oprotten hier uit me zaak, ga maar inbreken.... of zo. Leer mij die zogenaamde "Amsterdamse humor" kennen, stelletje galbakken....

bondje33 | 17-07-05 | 14:40

@Hangoudere 17-07-05 @ 14:18

Geen bewijzen, slechts de constateringen die ik eerder opschreef.

Ik ben geen fan van godsdienst in welke vorm van ook. Bijbel en Koran worden bijzonder selectief gelezen en geinterpreteerd zoals de lezer het graag wil zien. En omdat er nogal wat aggressieve taal in wordt geuit (die vaak ook nog inconsistent is, ook met de 10 geboden) lenen deze boeken zich uitermate voor idioten om als bron te worden gebruikt/misbruikt.

De paus kan me gestolen worden.

Waarom de yanks in Irak zijn zullen we nooit precies weten denk ik. Ik zelf vermoed dat Bush jr. het karwei van Bush sr. wilde afmaken. (Ps. er is jarenlang gezeurt dat de yanks het karwei toen niet hebben afgemaakt en dat daaruit bleek dat de yanks niet zijn geinteresseerd in vrijheid voor het volk van irak. Nu hebben ze wel ingegrepen en is het ook niet goed. Tja.) Veel belangrijker is in mijn ogen het morele vraagstuk: is het goed dat er is ingegrepen. Ik vindt van wel. Jarenlang heeft de internationale politiek toegekeken bij het schenden van mensenrechten en niet ingegrepen, met "nationale autonomie" als (verderfelijk) argument. Dat er niet wordt ingegrepen in Darfur is een groot schandaal. De VN zijn de geinstitutionaliseerde desintresse. Ook hier ligt een nadelig gevolg van de huidige situatie in Irak. De yanks zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze nog een keer ergens ingrijpen, als ze als zouden hebben overwogen om in te grijpen in Darfur (wat ik niet geloof).

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 14:35

Thygros> Dit filmpje staat op een zeer officiele amerikaanse leger site. T is geen audiof*ck van GS (met alle respect)

Twee redenen waarom we nog niets wisten van het bestaan.
de amerikanen hadden het gewoon niet door... nederlands is voor hen gewoon gebrabbel net als arabisch en berbers.
In dat geval zal dit een enorme en voor NL schadelijke schok zijn.

Of men wilde het feit dat er Nederlandse GN ers bij betrokken zijn, eerst low profile houden ivm de schande voor een bondgenoot van de USA. In dat geval is het filmpje later wel bewust gelekt.

In ieder geval.. die gasten zijn gepakt. dus als we ff wat kamervragen forceren, weten we zo wie deze misselijke GN ers zijn.

superjan | 17-07-05 | 14:33

@de Ruyter
Ik zie het voor me.. schatje!?!?? Nee!! nu niet.. keb barstende koppijn!

President Babboe Bab | 17-07-05 | 14:30

@therealshowstopper
Zooo dom ben je! Ik vertaal het (volgens mij het enige bewijs dat geleverd kan worden) en jij twijfelt en dat mag, maar kom dan met een tegenvertaling voor al die andere Arabische woorden. Of koop gewoon een woordenboekje dan kun je het zo opzoeken.
Wat wil je dat ik doe om je overtuigen?

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 14:29

@Fuckje
En 72 japanse vlaggen.

de bier | 17-07-05 | 14:29

@nemephis
omdat tenzing norgay gewoon gelijk heeft...

635 | 17-07-05 | 14:28

TheRealShowStopper sucks.

@frank4444 - In de koran staan dezelfde tien geboden. En daar heeft een moslim zich aan te houden. Er is dan ook steeds meer weerstand onder de moslims tegen wat die terroristen doen.

Overigens: ook aan "onze" kant gebeurt nog steeds hetzelfde. En ook dat mag dus niet. Maar de katholieke paus vindt dat-ie boven de wet staat en dat vind ik helemaal een schandaal, want dat is in strijd met diezelfde bijbel waar hij van zegt dat hij daarin gelooft.

O en nog effe: ik geloof dus niet in de bijbel en ook niet in de koran. Maar ik vind niet dat je mensen mag vervolgen vanwege hun geloof. Geen christenen, geen moslims, gee joden, en ook geen mensen die vinden dat die geloven niet juist zijn. Je mag helemaal niemand vervolgen puur omdat-ie anders denkt dan jijzelf. Als je dat wel doet, kun je beter op zoek gaan naar een nieuwe Hitler.

Hangoudere | 17-07-05 | 14:26

Eeuhm, waarom is dit dan niet bekend in NL? Volgens mij zou de gemiddelde Telegraaf journalist zoiets meteen op de voorpagina flikkeren...

nemephis | 17-07-05 | 14:23

@Michiel,
met 72 maagden heb je ook 72 schoonmoeders.......

fuckje | 17-07-05 | 14:22

@ TheRealShowstopper 17-07-05 @ 13:52
Het lijkt mij idd. ook niet echt voor de hand liggend, om als je net iemand neergeknald hebt, te vragen: ''Zal ik de spullen opbergen?'' Het is gewoon een 'Amsterdams-Mocro' accent!

De Spammert | 17-07-05 | 14:19
-weggejorist-
frank4444 | 17-07-05 | 14:19

@ Babboe

Gadverdamme
Ik geloof nooit dat die 72 maagden hier nog wat in zullen zien.

Michiel de Ruyter | 17-07-05 | 14:19

@Lipsum 12:42
Nergens staat dat je je niet mag verdedigen tegen de vijand als die je naar het leven staat. Maar zelf mag je zoiets nooit doen.

@TheRealShowStopper 12:38
Even vragen: heb jij bewijzen van het tegendeel dan? Ik geloof het overigens ook niet, maar ik heb geen bewijzen, voor het een noch het ander.
En het gaat daar helemaal niet om. De tien geboden zijn regels waar een goed gelovige, of het nou christen of moslim is, naar dinet te leven. En dat doen die terroristen duidelijk niet.

Vind jij het dan wel goed dat de paus ook vandaag de dag nog de wapens zegent die die leuke Amerikanen gaan gebruiken in Irak? Waarom zijn ze daar eigenlijk? En bijvoorbeeld niet in Darfur? Is dat nette politiek soms? Als het maar olie oplevert? Mag je dan wel mensen in een ander land afknallen?

Hangoudere | 17-07-05 | 14:18

Een paar kilometer verderop echter was toevallig een andere sluipschutter. De kogelvrije baard mocht helaas niet baten..

(waarschuwing! niet voor zwakke magen)
poetry.rotten.com/failed-mission/

President Babboe Bab | 17-07-05 | 14:14

@ Tenzing Norgay 17-07-05 @ 14:10

Zooo arrogant. Je komt met een bewering, niet met bewijzen. Ook ik gaf een argument maar dat negeer je. Ik geef aan open te staan voor bewijzen, jij staat alleen open voor je eigen gelijk.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 14:14

Trouwens... het is een Amsterdams accent, van die geyteneuker

bondje33 | 17-07-05 | 14:13

@ pendajo 17-07-05 @ 11:53

Ja en ik heet Malle Eppie.... of Bakellende.... de Satelietfoto's van Irak zijn grijs/zwart van de Olie die zowat spontaan de grond uit komt zetten, zouden ze dat soms als Weapons of Mass Destruction gezien hebben, indirect dan, als brandstof voor hun eigen Hummers die 1 op 3 lopen, waarmee ze nog heel destrucrief tekeer kunnen gaan hier en daar....

bondje33 | 17-07-05 | 14:11

@fuckje 12:42
Nou, dan moet je toch maar eens goed het nieuws volgen. Een klein voorbeeldje: eerst stond 76% van de moslims achter Bin Laden, nu nog maar 24%. En de paus? Die zegent wapens, godbetert!

Hangoudere | 17-07-05 | 14:11

@therealshowstopper
Ik weet het beter en kom met argumenten en vertalingen, beter dan jouw verhaal!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 14:10

@babygirl
Gelijk heb je hoor. De enige goede moslim is een dode moslim, he? Dat is precies zoals die Amerikaanse racisten ook reageren! De Klu Klux Klan bijvoorbeeld!
En het is ook exact dezelfde manier van reageren als die terroristen doen. Ga lekker door zo. Zij zijn geboefte omdat ze zoiets zeggen, maar jij bent natuurlijk geweldig goed omdat je hetzelfde zegt. Kom op jongens, laten we elkaar effe lekker haten omdat we niet hetzelfde zijn!

Hangoudere | 17-07-05 | 14:07

Ik ben nog niet helemaal overtuigd door Tenzing,
ik hoor toch Nederlands gebabbel.
Nog een arabist graag!

vander F | 17-07-05 | 14:06

@ Tenzing Norgay 17-07-05 @ 13:55

De arrogantie ligt bij degene die denkt het beter en zeker te weten, dus bij jouw! Ik geef alleen aan dat ik nog niet overtuigd ben (en dus open sta voor goede bewijzen, kom maarrr). Als je dat als persoonlijke kritiek opvat en daar niet mee om kunt gaan (eer aangetast?) stel ik voor dat je daar iets aan gaat doen.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 14:02

@therealshowstopper
Prima is je goed recht, maar als je de taal niet spreekt begrijp ik je arrogantie niet! Dus eerst iets leren dan iets zeggen.

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 14:01

Ik ben veel benieuwder naar het filmpje waarop de amerikanen dat busje van de irakezen achtervolgen en "uitschakelen", moet vrij heftig geweest zijn. Slechts 2 overlevenden (er waren meer stemmen) en een bloedend wegstrompelende sniper die gevonden werd door zijn bloedspoor.

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 13:59

Opa-Buiswater: Scherp als altijd _0_

Cesarino | 17-07-05 | 13:57

Je kunt je natuurlijk afvragen wat deze nederlandse "arabieren"in Irak doen.
Maar datzelfde kun je natuurlijk ook van de amerikanen.

Opa-Buiswater | 17-07-05 | 13:56

@therealshowstopper
Prima is je goed recht, maar als je de taal niet spreekt begrijp ik je arrogantie niet! Dus eerst iets leren dan iets zeggen.

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:55

1e man-filmt
2e man-schiet
3e man-vraagt of het raak is

toch wordt er gesproken over 2 personen... raar?

petbur | 17-07-05 | 13:53

@lipsum<br> Moslims zijn al in staat om een goede positie in de maatschappij te verwerven en ik ben blij dat het slechte deel van de moslims dit niet lukt, vooral zo lang ze nog denken naar de wapens te moeten grijpen.<br> Ik ben van mening dat de overheid weinig kan doen tegen het extremisme, omdat je een probleem aanpakt door wat aan de oorzaak van het probleem te doen. De oorzaak van het moslimfundamentalisme is misschien wel deels op het conto van de overheid te schrijven, maar dan eerder vanwege het buitenlandse beleid dan door de manier waarop wij omspringen met de etnische minderheden in ons eigen land. Je moet gewoon niet verwachten dat je een goede baan krijgt als je niet eens een normale zin op papier kan zetten zonder taalfouten. Iedereen die hier woont kan naar school gaan om zodoende in aanmerking te komen voor een goede baan en er zijn behalve moslims meer mensen die het niet lukt om een goede baan te krijgen.<br> Moslimfundamentalisten moeten gewoon lekker het vliegtuig pakken naar een land waar ze de sharia hebben ingevoerd, zodat ze dichter bij de source zitten. Dan moeten ze daar eens lekker thee gaan zitten drinken en aapnootmies het alfabet leren lezen, zodat ze niet alles hoeven aan te nemen van de ene knakker in het dorp die wel kan (of zegt te kunnen) lezen.<br>

Tinuss | 17-07-05 | 13:53

Amerikaan: Oei die kogelwond ziet er slecht uit. Ben je verzekerd?
Terrorist: Agis zorgverzekeringen

Cesarino | 17-07-05 | 13:52

@Tenzing Norgay 17-07-05 @ 13:36

Ik spreek geen irakees, laat staan met Bagdads accent. Maar de vraag "zal ik de spullen opbergen?" lijkt me minder voor de hand liggen, direct na het schot, dan de vraag "hebben we hem geraakt?". Zeker als daarna de vraag "is hij gevallen?" volgt.
Ik ben er dus nog zeker niet van overtuigd dat er geen sprake zou zijn van nederlands sprekende personen in dit filmpje.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:52

Het is wel duidelijk dat ze een politie opleiding hebben gehad. Alleen het filmen lukt ze. Die Europese moslimstrijders bakken er sowieso niet veel. Een Irakees neemt zo 50 anderen mee zijn graf in. Die Europeanen kunnen in de hemel nog niet rekenen op een éénbenige crackhoer. Allah lacht ze uit. Kevlar Akbar.

Gavrilo | 17-07-05 | 13:47

Thygros @ 13:34
Als het echt is dat zou dan betekenen dat de eerste door Amerikanen gevangen genomen Nederlandse Moslimstrijder een feit is...
Misschien zit ie wel op het wetteloze Guantanamo, of mag ie van de CIA een nieuwe cel oprichten in ruil voor info....
En die andere die je hoort is dus de eerste door Yanks doodgeschoten Nederlander in Iraq.

MAXIMO | 17-07-05 | 13:45

@vanderF
Studie!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:40

@Thygros 17-07-05 @ 13:34

Leuk zo'n buurman.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:40

@Tenzing,
waar haal je dat 'Bagdad accent' vandaan?

vander F | 17-07-05 | 13:39

@Tenzing.
Ik hoor geen "La" maar duidelijk "Ja"...
Maar je zou best gelijk kunnen hebben.
-
Zijn er nog meer Iraquis in de house die dit kunnen ontkrachten of bevestigen?

MAXIMO | 17-07-05 | 13:37

@Tenzing,
een en al licht belegen kaas.

vander F | 17-07-05 | 13:36

@vanderF
Daarom dacht ik laat we deze hoax maar even ontmantelen dan kunnen we naar het volgende onderwerp!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:36

@Tenzing,
zeker niet, ik wil er alleen zeker van zijn.
anders wordt dit weer zo'n opgeblazen verhaal.
Er is al teveel onrust in't land nietwaar?

vander F | 17-07-05 | 13:34

@ vanderF
Nope, ik ben kaaskop! En jij?

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:34

Maar wat zou er nou eigenlijk aan de hand zijn als er inderdaad Nederlanders bijbetrokken zijn? Ik snap de ophef niet, is het erger dan ofzo? Of moeten wij dan massaal sorry gaan zeggen tegen die militair? Zelfs al zou er Nederlands gesproken worden, big deal

Thygros | 17-07-05 | 13:34

Extremistische moslims en de linkse kerk voerden in Nederland een woordenstrijd met hun tegenstanders. Er kan geen sprake zijn van dat deze mensen te overtuigen zijn. Ze gebruikten het debat alleen als propaganda voor hun innerlijke overtuiging. Een onderdeel van hun innerlijke overtuiging is dat het internationale jodendom (zionisme) uitgeroeid moet worden. Wie niet gelooft dat de linkse kerk anti-joods is moet het oor maar eens te luisteren leggen bij hun bisschop Marcel van Dam.
Het is heel vervelend, maar er is geen vrede met deze mensen mogelijk omdat ze daar niet op uit zijn. En voor wie het niet wil of kan begrijpen wat ik werkelijk wil zeggen zal ik er bij vermelden dat niet iedere moslim een jodenhater is. Maar ik durf niet te zeggen dat de meerderheid der islamieten de joden een warm hart toe draagt. Als 100 procent van de Jordaniërs moeite heeft met Joden lijkt eerder sprake van het tegendeel. Dat land bestaat voor het over grootste gedeelte uit moslims. Bovendien blijft het angstwekkend stil uit het moslimkamp. Ook niet een vertrouwenwekkend signaal.
Wij niet moslims en niet leden der linkse kerk voeren ook discussies over de problemen die de extremisten veroorzaken. En ook de motieven die ten grondslag liggen aan onze woorden zijn niet altijd zuiver. Bij een behoorlijk aantal mensen kunnen moslims niets goeds doen. Ze zijn diep in hun hart xenofoob en racistisch. Weer anderen zijn bang en laten zich hierdoor verleiden door heel toegeeflijk te worden tegen het moslimfascisme óf juist alle Berbers en Arabieren als preventieve maatregel over de kling willen jagen.
Ik heb geen oplossing voor het probleem en zie het heel somber in. We zullen vrees ik de komende tijd met terroristische aanslagen moeten leren leven.

Barbapoeppa | 17-07-05 | 13:33

@ vander F
Volgens mij staat het er 1 x van mij en 1 x in het Engels vertaald. Ben je soms bang dat ik de waarheid niet spreek?

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:33

U is Irakees Tenzeng?

vander F | 17-07-05 | 13:31

@Thygros, media realease op 5 juli.
Er is volgens mij niet mee gerotzooid.
Het is alleen de vraag: wordt er inderdaad Nederlands gesproken of lijkt het er verdacht veel op.
Ik wil weten in welke taal men spreekt, met welk accent en dat door meerdere (taal) kenners bevestigd zien.

vander F | 17-07-05 | 13:30

Lipsum@ 13:12
Je hebt helemaal gelijk.
Als je je deze nieuwe generatie Nederlanders als vuil behandelt kan ik me voorstellen dat zij haat koesteren jegens deze maatschappij en zich willen wreken.....
Het is de hoogste tijd voor een goed georganiseerde moslimzuil die de belangen van de Moslims hier vertegenwoordigd.
En dat zeg ik als niet moslim.

MAXIMO | 17-07-05 | 13:30

@ Allen die gereaguurt hebben op mijn posting.

Sorry, ik zie het helemaal verkeerd. We hebben hier te maken met Moslims van de 1e generatie inderdaad. Flink op leeftijd, zoniet bejaarden staande met 1 been in het graf reeds. Zal proberen voortaan eerst te denken en dan pas iets te schrijven i.p.v. andersom :)
Mea Culpa, Mea Culpa beste mensen.

Lipsum | 17-07-05 | 13:29

@targent 17-07-05 @ 13:20

Foute vergelijking. De yanks hebben europa ook een tijdje 'bezet' (jouw woorden) en geholpen bij de wederopbouw (zoals in Irak). Nee, op de yanks hebben 'wij' toen niet geschoten. Fijn om te weten dat je zo blij bent met de herwonnen vrijheid van de mensen in Irak (noem je hen ook 'broeders', of doe je dat alleen met de bommenleggers?)

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:28

@ vanderF

Lees mijn post dan zie je de vertaling van de audio file. Ze spreken Arabisch met een Irakees accent/ dialect van Baghdad. Als er al gemanipuleerd is met dit filmpje en de audio dan is het verdomd knap gedaan. Kortom stemmingmakerij!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:27

Fake, er waren twee personen en je hoort drie of zelfs vier verschillende stemmen.

zeef | 17-07-05 | 13:27

@Tenzeng,
welke taal spreken ze?
Irakees?
Er wordt meer gezegd, kan nog iemand de hele boel vertalen?

vander F | 17-07-05 | 13:23

@targent,
Jullie?.........

fuckje | 17-07-05 | 13:22

@targent 17-07-05 @ 13:19

Hij was wel raak. Maar de enige die lek was na afloop was de schutter zelf.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:22

@vanderf: sorry 15 juli, naam filmpje is 071505 lijkt me de datum 07-15-2005
maar in de inleiding wordt weer 2 juli vermeld als datum van debriefing, wel schromelijk laat als het op 2 juni gebeurd zou zijn.
Ik heb echt het idee dat er is gerotzooid met het filmpje, zitten een paar gasten zich helemaal de tering te lachen omdat iedereen het er nu over heeft. Goeie grap

Thygros | 17-07-05 | 13:22

Jullie schoten toch ook op duitsers toen ze het land bezetten???

targent | 17-07-05 | 13:20

Jammer dat ie niet raak was!!!

targent | 17-07-05 | 13:19

@Lipsum

Uit onderzoek is gebleken dat bij hogeropgeleiden geen sprake bleek van discriminatie, daar is de werkeloosheid onder autochtonen en allochtonen even hoog.

Verder is de stap van discriminatie naar terrorisme wel grote stappen snel thuis, vind je niet? Geen baan dus dan maar terrorisme? Daar is toch echt meer voor nodig. Bovendien blijken de terroristen van europese bodem lang niet aan altijd aan deze kenmerken te voldoen. Welvaart behoedt volgens mij hoogstens voor kleine criminaliteit en wangedrag. In nederland bleek zelfs tussen die factoren geen significant verband te bestaan.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:18

@lipsum
Volgens mij moet je hier in dit land zelf ervoor zorgen wat en hoe je maatschappelijke positie is,dus zelf solliciteren en zoeken naar die baan die bij je opleiding past,en evt een opleiding gaan volgen die n goede baan vereist.
Niks komt hier aanwaaien ook voor autochtonen niet,maar worden er niet bij een heleboel banen al voorkeuren aangegeven voor bv allochtonen of vrouwen .

babygirl | 17-07-05 | 13:18

@Lipsum,
hier in de provincie Groningen is een enorme jeugdwerkeloosheid voor mensen met een VMBO of MBO diploma. Ooit gehoord van Gronings terrorisme?
Lees eens wat ik om 12.59u. heb geciteerd. Klopt, de overheid doet geen moer, maar je geeft die moslims wel een slap excuus, door wat jij net hebt gesteld. Terrorisme is nooit te verklaren, behalve door hun doorgekankerde zieke gehersenspoelde geesten, gevoed door Imams die van de rechter niet eens mogen worden uitgezet!

fuckje | 17-07-05 | 13:18

@ Therealshowstopper
Je hoort wat je wilt horen volgens mij. Ik zal het proberen fonetisch op te schrijven, hoewel dit heel moeilijk is.
Hij zegt dus: adhum el garath? La!
Vertaling: Zal ik de spullen opbergen? Nee!
Wegah moeh? I, wegah!
Is hij gevallen? Ja, hij is gevallen.

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:17

@Lipsum: Wat een slappe onzin. Gehandicapten hebben toch ook een slechtere kans op een baan? En je ziet niet dat de Timmy's zich opblazen. Vrouwen hebben een slechtere kans op een baan. Zijn dat automatisch terroristen? Tsja, en moslims...

aardappel | 17-07-05 | 13:17

@Lipsum

Mooi verhaal, maar hoe verklaar jij dan die Britse terroristen die wel een goede baan hadden??

Cesarino | 17-07-05 | 13:14

@Thygros,
waar lees je 17 juli?

vander F | 17-07-05 | 13:13

@babygirl
Was ik het niet die een tijd geleden schreef dat je dit soort terrorisme zou kunnen bestrijden door ervoor te zorgen dat Moslims hier in Nederland in staat gesteld moeten worden zich een goede maatschappelijke positie te verwerven? Ze worden maatschappelijk gezien vreselijk gediscrimineerd en dat werkt extremisme alleen maar in de hand. Goede opleidingen:ja, maar een baan vinden ho maar! Neem daarbij in gedachten ook nog eens de kritische leeftijd van puber tot jong volwassene waar men op zoek is naar de eigen identiteit. Men zoekt elkaar op, immers wil niet iedereen in een dergelijke leeftijdscategorie het gevoel hebben erbij te horen? Onderdeel uit te maken van een groep gelijkgestemden?
Juist in die leeftijdsfase is men zeer gevoelig voor beinvloeding van buitenaf (en dat weten ronselaars donders goed), DAAR zou onze overheid/bedrijfsleven wel eens wat meer oog voor mogen hebben. Maar wat doen ze? Geen moer! Men drinkt een glas, men doet een plas en alles blijft zoals het was.
Ziehier de kern van het hele moslimfundamentalisme probleem in Nederland.

Lipsum | 17-07-05 | 13:12

eens kijken hoe lang het duurt voordat dit op nu.nl of telegraaf.nl staat, en in edtienl komt.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:10

@Tenzing Norgay 17-07-05 @ 13:05

???? kan je niet volgen... welke tekst wordt er dan in het irakees uitgesproken? Ik hoor toch echt nederlands.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:08

op drijfzand zijn ze trouwens kwaad dat men geen bronvermeling plaatst; net zoals GS kwaad is als EditieNl geen bron vermeldt.... :-)

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 13:05

wat een onzin en stemmingmakerij zeg! Het zijn helemaal geen Marokkanen, maar Irakezen. Het accent is Irakees. Beter je best doen als je iemand beschuldigd!

Vertaling is dus niet: Heb je hem geraakt maar:

Zal ik de spullen opbergen? La zegt hij hetgeen nee betekent.

Is hij gevallen? Is gevallen!

Tenzing Norgay | 17-07-05 | 13:05

@lipsum 12.54: Nee niet het geheel, kijk die militair is geraakt, denk idd eerder zoals ozo dat het een paar kinderen zijn die zelf die tekst eronder hebben gezet. Naar mijn idee hoort de audio niet bij de video.
Komt bij dat volgens het persbericht het op 2 juni gebeurd zou zijn, terwijl de video spreekt over 17 juli

Thygros | 17-07-05 | 13:04

@. Thygros

www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/a...

Deze mensen brengen een persbericht naar buiten en een filmpje. Volgens mij gaat dat altijd via de inlichtingendienst maar ik kan het mis hebben..

Cesarino | 17-07-05 | 13:03

@vander F
als je ff dat verhaaltje leest wat erbij hoort, dan leer je dat hij protectie droeg en dan geen rubbertje. De meeste schoten op armor zijn schampschoten

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 13:00

Sir Winston Churchill, uit zijn boek "The river war", 1899:
"Het feit dat volgens de wet van het Mohammedanisme ieder menselijk wezen van het vrouwelijk geslacht toebehoort aan een man als zijn absolute eigendom, hetzij kind, echtgenote, maîtresse of hoer, zal verborgen slavernij instandhouden zolang de Islam een religie van deze overweldigende invloed op de mens blijft.... Deze religie verlamt de sociale ontwikkelingen van van zulke gelovigen en brengt nietsontziende agressievelingen voort."
-Meer dan honderd jaar geleden was dit al bekend......

fuckje | 17-07-05 | 12:59

@Thygros 17-07-05 @ 12:45

Of je de helm tegen de deur hoort weet ik niet, lijkt me ook sterk want dan zou je ook andere geluiden moeten horen en zou er een richtmicrofoon gebruikt moeten zijn. Ik vermoed dat de camera en micrfoon in een opening van het busje steken, het busje zelf was van binnen bedekt met matrassen om het geluid te dempen, zo las ik, waardoor de geluiden vermormd zijn. Het zou dus ook een geluid in het busje zelf kunnen zijn...

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:55

@ Thygros:

Er staat ook "edited version" aan het begin van het filmpje. Als je het verkeer wegfiltert kun je die hollanders/vlamingen namelijk beter verstaan. Maar dit terzijde.
Ik begrijp uit je commentaar dat je ervan uitgaat dat het geheel in scene is gezet?

Lipsum | 17-07-05 | 12:54

M.i. is het filmje fake. Enige Maroccians maken nu met het getruukte filmpje de blitz bij vrienden, zo van kijk eens wat ik durf...... En zo begint dan het extremistische gevoel bij de andere tieners. Heeft de aivedee al commentaar?

ozo | 17-07-05 | 12:54

Hoe dan ook, het is vreemd dat we er nu pas van horen. Als dit inderdaad houders zijn van een Nederlands paspoort (Nederlanders zijn het beslist niet) dan zijn kamervragen op zijn plaats lijkt me. Wanneer worden er nu eindelijk eens goede maatregelen genomen om het islamentalistisch fundamentalisme de nek om te draaien in Nederland!? Geert Wilders aan de macht!!!

aardappel | 17-07-05 | 12:51

@lipsum
pfff al die dingen zijn al eeuwen geleden ,en ja hoor voor er weer iemand zegt zij lopen 2 eeuwen achter,BULLSHIT zijn het niet juist de opgeleide jongeren die ook dit soort dingen doen ,jongeren die bv in ons land wonen en in naam van allah moordaanslagen doen....
Zijn het geen georganiseerde groepen die ook via internet met elkaar in contact treden...,dat hadden de gristenen niet hoor eeuwen geleden,dus zo achter lopen ze nu ook weer niet.... grow up!

babygirl | 17-07-05 | 12:51

De Islam is niets anders dan een criminele organisatie.

Kees-D | 17-07-05 | 12:50

In het US persbericht staat o.a.
"Tschiderer was knocked to the ground from the sudden impact of the sniper?s bullet. The bullet only seemed to have fazed this Soldier as, adrenaline pumping, he sprang right back up in order to take cover and locate the enemy?s position."
Schampshot dus.

vander F | 17-07-05 | 12:50

@Lipsum 17-07-05 @ 12:42

juist.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:47

@cesarino 12.19: hoe kom jij erbij dat dit een filmpje is van de Amerikaanse geheime dienst en hoe weet jij dat dit het authentieke filmpje is?
@TRSS 12.23: ik vind het schot niet kloppen, je hoort die twee duidelijk praten, maar hetgeluid van het schotlijkt wel verder weg te zijn. Daarnaast hoor je die militair ook tegen zijn autodeur aan klappen met zijn helm, beetje raar als de microfoon 75 meter verder staat. Daarnaast hoor je de auto's niet langsrijden

Thygros | 17-07-05 | 12:45

@ El Gouda 17-07-05 @ 12:39

Misschien ketste de kogel af op het kogelvrije vest?

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:43

@Hangoudere & @TheRealShowstopper
Met name in het zogenaamde Oude Testament worden tal van oorlogen beschreven en worden in naam van God, ja zelfs met God aan hun (joden) zijde, vele duizenden (ongelovigen) afgeslacht. Duzze: hoezo Gij zult niet doden? Daar weten de Filistijnen o.a. alles van...

Lipsum | 17-07-05 | 12:42

@Hangoudere,
stel je voor dat een groep Katholieken een heilige oorlog zou beginnen en ging moorden en terroriseren. Van Bush tot de Paus zou iedereen dit luidkeels veroordelen, maar zien we nu wat voor Moslimleider uit welk land dan ook openlijk iets afkeuren?
Voor mij blijft de meerderheid van de moslims achter terreur en jihad staan, tot het tegendeel wordt bewezen.

fuckje | 17-07-05 | 12:42

@Hangoudere 17-07-05 @ 12:34

Er staat ook dat het universum in 6 dagen is gemaakt.

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:38

als je goed kijkt zie je dat ie mist de domme losert. Die yank gaat op ze bek, staat op en kan normaal lopend achter ze hummer lopen. Wat een mislukte geytenneuqer, denk dat ie de avond ervoor een lama gebeft heeft

hillbilly | 17-07-05 | 12:38

@. Rover214: Ja hoor, en als er geen Amerikanen in Irak waren geweest had ie vast ook een retourtje Amerika gekocht voor zichzelf en z'n geweer..

spekenbonen | 17-07-05 | 12:38

Ongelofelijk, werkelijk ongelofelijk.
Wat een stelletje hufters. Ik ben niet snel geschokt, maar dit is bijna schokkender dan van Gogh neerschieten.

ShimoKura | 17-07-05 | 12:37

@Fuckje
Nope.. een ouder moerasgebied met nep friezen. Maar smeer 'm hier eerdaags wel naar het gezelliger en relaxter zuiden. Moet alleen nog het controle schema van mijn bewaarders in kaart brengen. ;-)

@Hangoudere
Tegen generalisatie ben ik ook, maar gezien de afgelopen periode (die voor het gemak even zo rond september 2001 begint) zie je een toenemende tegenstelling tussen de 'actieve / extremistische' moslims en 'het westen'.. Wat mij nu een beetje tegenvalt is dat de groep zwijgende / gematigde moslims zich ineens errug gedeist houden. En daardoor lijkt het alsof de extremisten een verborgen steun hebben waardoor het westen zich weer laat opnaaien.
Dus tegen generalisatie, maar zeker ook tegen extremisme met support.
db

DenBolle | 17-07-05 | 12:37

@hangoudere
ja hoor daar gaan we weer ,weer wordt er verdedigt dat dit geloof dit soort dingen niet aanmoedigt/predikt,feit is wel gewoon dat de aanhangers van dit geloof dit soort dingen doen en zich daarbij beroepen op hun geloof.of niet dan...

babygirl | 17-07-05 | 12:35

@. DenBolle

hij zegt echt Heb je hem geraakt, Ik denk dat er geen zin in het arabisch is die er maar enigzins op lijkt en dan ook nog zeggen op het moment dat het gezegt wordt.
Kortom, niet wat wij willen horen, maar geen twijfel mogelijk.
Daarbij verwacht ik dat dit nog wel een staartje gaat krijgen, daar ik niet verwacht dat de Yanks weten dat deze mensen in het Nederlands communiceren. Nu het op GS staat wordt dat vast wel door een of andere instantie opgemerkt.

Cesarino | 17-07-05 | 12:35

@TheRealShowStopper
Nee, er staat helemaal niet 'tenzij'. Dat is nou juist waar het om gaat. Je brengt geen medemensen om. Niet volgens de bijbel en niet volgens de koran. Punt uit.

Hangoudere | 17-07-05 | 12:34

@DenBolle

Verdomd, inderdaad die sukkels zijn van Nederlandse/Belgische afkomst. Ben benieuwd wat Femke Halsema hierop te melden heeft. Pappen en nathouden maar weer en vooral "de boel bij elkaar houden" zoals burgervader Cohen zo graag ziet?
De Islam is de grootste bedreiging voor de wereldvrede hoor ik Pim roepen uit zijn graf....

Lipsum | 17-07-05 | 12:33

hij zegt ook nog "moet dat nu" op het einde...

Dirkmans | 17-07-05 | 12:32

Wordt er ook Berbers gepraat?
Iemand die Marokkaans spreekt hier?

vander F | 17-07-05 | 12:32

misschien zegt ie ook wel: "abum garah?", vlak daarvoor zegt ie namelijk 2x "abum"

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 12:32

@Hangoudere 17-07-05 @ 12:27

Als je het gebod "gij zult niet doden" in de context van Bijbel en Koran plaatst kun je toch niet anders dan concluderen dat "gij zult niet doden, tenzij...." bedoeld werd?!

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:30

Ik heb net 10 x achter elkaar Allah Hakbar geroepen (keigeil!) en ik moet zeggen dat ik nu echt zin heb om dingen op te blazen. Ik begin alvast met een zooitje ballonen voor het kinderpartijtje van vanavond.
PS. Sinds wanneer is ?Hakbar? een bestaand Nederlands woord? Spellingscontrole in word 2003 geeft geen melding. Vage shit (echt absoluut niet geil!)

Sterrenbeeldleeuw | 17-07-05 | 12:28

@Kobus
WMV bestand opslaan, dan bekijken, luisteren.
Het nederlands wat je hoort (en dat is ook eigenlijk het enige) "Heb j'm geraakt ?"
Kan best zijn dat we dat (te)graag willen horen, dus als iemand een iraaks/marokaans/maakt niet uit wat taal beheerst kan hij/zij dan vertalen wat ze echt zeggen ?
db

DenBolle | 17-07-05 | 12:27

"heb je hem geraakt. MJa." dat versta ik nog, maar dat zinnetje daarna dan?

U Lihkahmadikh | 17-07-05 | 12:27

@babygirl
De islam predikt NIET het doden van mensen! Ze hebben ook de tien geboden met daarin: gij zult niet doden. Maar die apen in het verre oosten lopen twee eeuwen achter. Toen deden wij eigenlijk hetzelfde als die terroristen van nu. En ze volgen duidelijk dus niet de leer van de islam.
Daarom ben ik ook tegen dat generaliseren, want de grootste groep wordt de wandaden van een kleine groep aangerekend en daar ben ik op tegen.

En @fuckje, ik val op blond, hoor.

Hangoudere | 17-07-05 | 12:27

Het zouden eventueel ook nog twee belgen kunnen zijn.....

Cesarino | 17-07-05 | 12:26

Nou niet meteen stigmatiseren jongens, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat 90% van de marokkanen het verpest voor de rest.
Daarbij hebben deze jongens een slechte jeugd gehad.

SuperG | 17-07-05 | 12:26

Beetje jammer van de verspilde kinderbijslag en het misplaatste schoolgeld.

Jan Passant | 17-07-05 | 12:25

@k0bus

Op het filmpje van ogrish is hetzelfde te horen (zelfde bron?).

@Thygros 17-07-05 @ 12:16

Wat hoor je dan om er aan te twijfelen?

Is er een geluidstechnicus in de zaal die hier uitsluitsel over kan geven?

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:23

Wanneer die noslims nu eens minder "alaaf hakkebarr" riepen en eens niet gingen sniperen met een ak47.

Een vertaling in het Engels:

First he says: let him walk more into the front so when you shoot him it will be a good shot ( like in a good angle for the vid). Then after the shot he says: shall I put the stuff away? The other guy says no. Then the first guy asks: did he fall? Yes, yes he fell ...

El Gouda | 17-07-05 | 12:22

@DenBOlle,
ga je in de blauwe stad wonen? Of in die buitenwijk van Delfzijl, 3 kilometer de Waddenzee in?

fuckje | 17-07-05 | 12:21

Even wat ktitische vragen.
Dit vond toch op 2 juni plaats.
Die 2 gasten zijn gearresteerd en ongetwijfeld geidentificeerd.(mag ik hopen).
Dan mag je aannemen dat de AIVD of zeau ook ingelicht is, dus de regering ook.
Alleen, waarom houdt men dit dan 'onder de pet'?
Mogen we het niet weten?
Voor de lieve vrede thuis?
Ik wil kamervragen!
Maar die gasten in DeHaag zijn op hun idioot lange vakantie........

vander F | 17-07-05 | 12:21

@Thygros: Natuurlijk, de Amerikaanse inlichtingendienst plakt onder een filmpje Nederlandse teksten. Get real...

Cesarino | 17-07-05 | 12:19

@Fuckje,

dan heb je het beter voor elkaar dan ik, ik woon in een voormalig moerasgebebied, waar werkelijk niemand normaal met een auto overweg kan.. Bij de deportatie naar deze regio had ik de volgende opties, waarvan er maar één geleverd zou worden :

- Stromend water
- Radio/ TV
- Gesloten riool
- Internet

db

DenBolle | 17-07-05 | 12:18

waarom hoor ik niks nederlands bij dat filmje van ogrish.com :s , gezien die stream niet werkt.

k0bus | 17-07-05 | 12:18

Dark is the suede that mows lika a harvest

Martin Brozius | 17-07-05 | 12:16

Als ik het zo hoor heb ik erg mijn twijfels, lijkt wel alsof die audio er later onder is gezet

Thygros | 17-07-05 | 12:16

Oom verdedigt ?opoffering? van zelfmoorddader

LONDEN - De oom van Shahzad Tanweer, een van de zelfmoorddaders van de bomaanslagen in Londen, heeft de actie van zijn neef verdedigd als een ?opoffering? in de Britse zondagkrant The News of the World.[?]

www.telegraaf.nl/buitenland/22868341/O...

TheRealShowstopper | 17-07-05 | 12:15

Wel duidelijk weer wie nu eigenlijk het geweld gebruikt in Irak....... niet Uncle George..... maar de soennieten...... laat de linkse kerk dat nu ook eens beseffen....

Rover214 | 17-07-05 | 12:12

@DenBolle,
is ook een goeie afspraak, we voelen ons hel relaxt hier, maar we lezen hier wel kranten, kijken tv, en volgen internet....

fuckje | 17-07-05 | 12:10

Hakbar wie? Hakbar wat? Is dat die nieuwe CD van Super Gabber? (Ruben van der meer)

Sterrenbeeldleeuw | 17-07-05 | 12:06

@fuckje
Dat was destijds toch ook de afspraak, dat jullie grunnigers daar zouden blijven? We hadden jullie toch niet voor niets daar aan de landsgrens neergezet.
db
;-)

DenBolle | 17-07-05 | 12:06

jammer dat het 'retun-shot-filmpje' niet aanwezig is. En ik geef het je te doen, eerste hulp geven aan de &*%% die jou net heeft beschoten.

petbur | 17-07-05 | 12:05

Gazastrook, Habas, Irak, Afghanistan, onze Klotemarokkanen; gatverdarrie wat een wereld! Wie gaat er nog naar Turkye op vakantie, die is ook goed gek!
Wie blieb'n wol in Grunn....

fuckje | 17-07-05 | 12:04

@Pendajo
volgens de bron zou het hier om een hospik gaan, iemand die zijn neergeschoten collega's helpt. Hij was niet op zoek naar WMD's, maar mocht van ome George zijn troep opruimen.
db

DenBolle | 17-07-05 | 12:03

ach ach kan ook niet typen ben blond... zielig en visjes zijn de goede woorden

babygirl | 17-07-05 | 12:00

bah ik haat dat stinktuig die "ff n militairtje gaan schieten "voor het zogenaamde geloof,een ieder geloof die dit soort dingen aanmoedigt/predikt is in mijn ogen achterlijk...
Ik hoop dat ze ze afmaken en gewoon in de zee plompen... oh is ziwlig voor de visjrs

babygirl | 17-07-05 | 11:59

en fuckje, hebben ze die Weapons of Mass Destruction al eens gevonden in Irak? daarom is die Amerikaan daar toch?

pendajo | 17-07-05 | 11:53

verspreid = verspreidt
op staat = opstaat
Business as usual op GeenStijl.

Albert Heijn | 17-07-05 | 11:52

Ali B. in Irak??

aardappel | 17-07-05 | 11:51

Dat filmpje wat er nu staat is niet vloeiend, ik heb'm van ogrish opgehaald (www.ogrish.com/archives/us_soldier_sur...) waarop ie wel vloeiend te zien is. Maar verdomd, na het complimenteren van de oppergeytenneuqer zijn ze hun echte afkomst vergeten en moet er in het nederlands geinformeerd worden of ie raak was. Doet me denken aan die conference van Urbanus met die blinde en dove jagers. Bblinde 'Heb je geraakt ?' Dove "Heb ik geschoten ? ... Alleen was Urbanus komiek en denken deze sukkels dat ze voor 70 druiven werken.
db

DenBolle | 17-07-05 | 11:51

Dan ben je wel blij dat je je vestje aan hebt zeg...
Hoeveel Marocs met NL paspoort zitten er eigenlijk inmiddels op Guantanamo?

Lomp | 17-07-05 | 11:51

ik wacht op de gene die een nummer over allah ahkbar maakt

Ruudjes | 17-07-05 | 11:48

Bulletproof vest hakbar..

spekenbonen | 17-07-05 | 11:45

ongezien alle geyteneuqers een welverdiend neqschot, ik ben die mongolemoslims spuugzat, allemaal!

fuckje | 17-07-05 | 11:42

De laatste link werkt hier wel, de één ná laatste niet..

boktor | 17-07-05 | 11:40

Laatste link werkt niet (en is sowieso weinig nuttig)

Krijshaan | 17-07-05 | 11:37

Zo groot is die Allah dus ook weer niet.

w.flaman | 17-07-05 | 11:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen