Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eric O. eist veels te weinig

doe eens bukken!!Trekt u even allemaal de portemonnee. Want door de totaal wereldvreemde houding van het Openbaar Ministerie eist onze triggerhappy marinier Eric O. nu ruim drie ton schadevergoeding van de Nederlandse staat. Via zijn advocaat laat de 44-jarige sergeant-majoor weten dat hij beslist geen geldwolf is, maar als "elke andere Nederlander het recht heeft een schadeclaim in te dienen na zo door justitie te zijn behandeld." Onze zegen heb je Eric, alleen had je vier keer zoveel moeten eisen. De tiefus voor de inmiddels vertrokken De Wijckerslooth en zijn laven. Ze stapelen blunder op blunder. Gelukkig is uiteindelijk het maar twee dagen flitsen langs de A2 om Eric te betalen.

Reaguursels

Inloggen

Joan de Wijckerslooth is inmiddels hoogleraar recht of zoiets. Dat beroep is nu dus ook verkloot.
@ da wizard:
en wat vind je ervan als je iemand van 1 meter neerschiet?
@ fuckje:
Eric O.(eens marinier, altijd marinier) wil helemaal geen M.P. worden, hij haat die lui juist vanwege de manier waarop zij hem hebben behandeld!

Drie ton smartegeld is inderdaad veel te weinig. Die man is onbetaalbaar. Eric Onbetaalbaar dus Gawie.

Eric O. had allang in Afghanistan moeten zitten om Osama Bin Laden af te schieten. Dan had hij als Eric O(sama Bin Doorgeladen) wereldberoemd geworden.

Ik gun hem een rondje moving target met Joan Namdewijksloot als wild zwijn.

kansatsu | 15-07-05 | 05:13

@TM
Het gaat naar mijn mening verder dan Eric O. Het gaat hier om de beginselen van onze rechtstaat. In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Wanneer de rechter oordeelt dat hij je niet kan veroordelen omdat er sprake is van een vormfout ben je niet veroordeeld en dus onschuldig. Wanneer je nu overgaat tot het uitbetalen van een schadevergoeding verplicht je jezelf om ook in dat soort gevallen een schadevergoeding toe te wijzen. Om een voorbeeldje te geven. Enige tijd geleden waren er een aantal zaken rondom voorkennis. Deze zaken konden uiteindelijk juridisch niet hard gemaakt worden. Derhalve zijn de verdachten onschuldig. Volgens het sentiment hier hebben zij dus recht op een schadevergoeding. Het gaat mij er niet om of deze drie ton teveel is, maar dat het OM zijn keuze om te vervolgen niet mag laten beinvloeden door financiele consequenties. Wederom is mijn mening dat hij geen schadevergoeding van het OM mag ontvangen.

Er is wel een andere mogelijkheid. Van een goed werkgever mogen goede werkomstandigheden verwacht worden. Als er één ding bewezen is, dan is het wel dat deze werkomstandigheden niet afdoende waren. Hierdoor is Eric O. onnodig in de problemen gekomen. (in Afghanistan is nu bijv. door déze zaak gekozen voor een andere geweldsinstructie!). Wanneer hij claimt dat zijn werkgever (=defensie) onrechtmatig gehandeld heeft en hem daardoor schade berokkend heeft, zou hij mijns insziens terecht claimen.

@Pannie
LOL!

Lof der Zotheid | 14-07-05 | 23:44

Dat plaatje erbij... ik begrijp er niks van.

puistreetje | 14-07-05 | 23:35

Dus die man schiet een Moslim dood en krijgt straks 3 ton op de koop toe?
Waar moet ik solliciteren?

Pannie | 14-07-05 | 23:15

Soldaten schieten nu éénmaal andere mensen dood, dat is hun werk toch? Naast moordenaar blijkt Overvoorde ook nog een grote graaier te zijn...

Grumb. | 14-07-05 | 20:37

Eric, man, je bent te bescheiden.

ranonkel | 14-07-05 | 19:16

"Moslimas" (kudtwoord) uit S hebben helemaal niets te eisen van ons. Ik ben er zelf niet geweest ivm genoeg vrijwilligers met dezelfde functiecode maar een paar maten van me wel. Die hebben ook duidelijk aangegeven dat de Moslim strijders zich zowel tegen de Serven als ook de Dutchbatters richtten (mijnen leggen op patrouilleroutes van de NLers). Zo heeft een luitenant nog zijn been verloren.

Dutchbat had niet oude, maar te lichte bewapening en was outnumbered. Het probleem was dat de internationale gemeenschap geen poot uitstak om daadkrachtig op te treden. Ik heb nog ergens een oude vhs videoband liggen van het journaal waarop een fragment te zien was van de NL F16s die al boven de stad hingen om e.e.a. plat te gooien maar teruggegeroepen werd door een generaal in zijn commandpost. De vertwijfeling van de forward air controller op de grond is duidelijk te horen.

Erg triest.

on topic:

Erik O deed zijn werk, er zijn zelfs aanwijzingen dat de dode in kwestie pas de volgende dag werd aangetroffen en daar nooit aanwezig was op de dag dat O schoot. Je komt niet zomaar bij de BBE.
Vwb de mannen die nu in Afghanistan zitten: die Bin L zitdaar of in Pakistan. Als ze hem te pakken krijgen, prima.

Ondertussen zijn er wel twee klote regimes verwijderd. Ongeveer als in WW2 hier in NL door de US, maar oh nee, dat mag ik niet meer zeggen. Ik moet nu de Mocros danken dat ze met 2 man met de fransen hebben gevochten (waarvan de helft Vichy France was).

Barry Stevens zegt: "Voowal dowgahn".

SDI | 14-07-05 | 17:48

Geef die man eens ongelijk? OM neemt hem in de zeik en nu neemt hij OM in de zeik. Die gasten verdienen genoeg om hem te betalen. Scheelt weer een paar belastingcenten. (Ik weet dat het toch anders gaat maar het zou kunnen.)

buddha73 | 14-07-05 | 16:52

Geweldig TM
Dan houden we het maar erop dat je mijn ego hebt gestreeld.

Samantha | 14-07-05 | 16:38

@Samantha: het is dat ik al een lieve vriendin heb anders zou ik je mee uit vragen... :)

TM | 14-07-05 | 15:22

Nee LofdZ, dat moet ik toch met je oneens zijn. Als het was gebleven bij een proefproces dan was het wellicht anders geweest. Maar als zo'n OM over de rug van Eric O. dan ook nog in hoger beroep gaat dan moeten ze niet zeiken als die militair terugslaat.

En dat gezeik hier over '300.000 zuurbetaalde belastingeuri' Kom Nou! Enig idee wat dat hele door de staat uitgelokte/geinitieerde proces al gekost heeft? Wel even een tikkie meer dan die drie ton.

Drie ton is niks voor iemand die, als dit anders was gelopen, nu dus in de bak had gezeten. Alleen omdat zijn werkgever "De Staat" hem een wapen in zijn handen drukte en hem een oorlogsgebied instuurde.

Dit had op zijn hoogst in een krijgsraad moeten worden behandeld. En ze hadden die knakkers er zowiezo helemaal niet heen moeten sturen.

TM | 14-07-05 | 15:20

Lijkt me heel simpel.Geef de man waar hij om vraagt en dan is hij nog armpie af, gezien de wijze van verachtelijk optreden van onze fijn thuiszittende minister. Zijn loopbaan is naar de knoppen, evenals zijn geloof in een rechtvaardig beleid.
En als je het op de keper beschouwd heeft de nederlandse militair het altijd verkeerd gedaan.
Stuur een troep soldaten onbewapend naar Bosnië en ze krijgen levenslang het verwijt dat zij schuldig zijn aan het ombrengen van duizenden moslimmannen omdat zij met hun anderhalve verouderde proppenschieter de woeste Serviërs niet tegen konden houden.
Stuur bewapende mariniers naar een nog iets grimmiger gebied en veroordeel ze daarna wanneer ze wel gebruik van hun wapen maken.
Overigens wordt bij mijn weten in dergelijke landen de hand afgehakt bij het ontvreemden van eigendommen die niet van hen zijn, dus hoe een plunderaar daar veroordeeld wordt zal wel verder gaan dan het alleen bij verwijderen van handen houden.
Stuur deze getourmenteerde marinier direct een cheque met het door hem gevraagde bedrag. Lul nergens meer over.
En voor elke zichzelf respecterende belastingbetaler hier, nog even de vraag of deze marinier niet meer recht heeft op een fractie van het bedrag dat de Moslima's uit Sebrenica als schadevergoeding nu eisen? Of zijn jullie wel bereid om daarvoor in de buidel te tasten.'
Stelletje zeikerds.

Samantha | 14-07-05 | 15:16

De doodstraf voor plunderen is buiten alle verhouding. In Nederland zelf krijg je ook geen nekschot als je een fiets pikt. De enige uitzondering hierop is het handtasje van Germaine....

Eric O. schiet een plunderaar dood. Bij het onderzoek blijkt dat er een aantal vragen zijn bij de rechtmatigheid van zijn schot. Toetsing aan de geldende geweldsinstructie brengt niet voldoende duidelijk. Volgens het Nederlandse recht móet je dan een rechter laten oordelen of Eric laakbaar heeft gehandeld. Twee rechtbanken beoordelen alle feiten en komen beide tot de conclusie dat het schot (en dus de gevolgen) niet strafbaar zijn volgens het Nederlandse recht. Eric vrijgesproken, zaak afgedaan.

In de Nederlandse rechtstaat is het volkomen normaal dat je dergelijke geweldsincidenten laten toetsen. Ook zaken waar duidelijk sprake lijkt te zijn van noodweerexces worden voor de rechter gebracht. Wanneer je voor je werk mogelijk gebruik moet maken van (excessief) geweld, weet je dat je mogelijk voor een rechtbank voor dat geweld moet verantwoorden. Niets mis met dat principe.

Het toekennen van een schadevergoeding aan welk individu dan ook die na vervolging wordt vrijgesproken is een bijzonder kwalijk principe. Het betekent namelijk dat je het OM verplicht een risico-analyse te maken van de kans op vrijspraak. De mogelijke schadevergoeding gaat dan de rechtsgang beinvloeden, het OM zal veel eerder besluiten (ook in andere zaken waar het slachtoffer geen Irakees is!) om niet tot vervolging over te gaan. Terwijl we in rechtstaat Nederland nu net onafhankelijke rechters (willen) hebben die zich uitspreken over de schuldvraag.

Op basis van al deze argumenten: schadevergoeding is een uitholling van de rechtsstaat.

In afwijking hierop het volgende. Het wordt anders wanneer na een veroordeling (en een geheel of gedeeltelijk) uitgezeten straf blijkt dat je toch onschuldig bent. In dat geval is een vergoeding voor geleden schade (materieel/immaterieel) op zijn plaats. Denk hierbij aan de twee van Putten. Ook bij bewezen opzet van het OM wordt de afweging anders. Daar is hier echter geen sprake van.

Voor het overige sluit ik me volledig aan bij Thygros.

Lof der Zotheid | 14-07-05 | 14:45

We hadden niets in Afghanistan te zoeken.

Het is dan ook niet meer dan normaal dat als plots in de toekomsts ene onverlaat ons land binnenvalt er geen hulp te verwachten is, immers zij hebben hier ook niets te zoeken. Amerika had hier ook niets te zoeken toen de Nazi's op hol sloegen.

Wat dat betreft dus toch sneu voor de anti-oorlog lieden dat we nu niet de laarzen van de SS poetsen, ofwel de koperen knoppen van de communisten.

Dat is namelijk het grappige van moreel failliete Nederlanders. Ze hopen maar wat graag dat anderen die hier niets te zoeken hebben, zouden komen helpen als we dat nodig hebben. Zolong ze maar niets terug vragen.
Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen, gezien de collectivistische aard van Nederland, alswel het (nationaal) socialisme alswel het communisme, dat Nederland juist in werkelijkheid gewoon pissig was dat Amerika zich met ons bemoeide, en dat sommigen maar wat graag onder de hielen van dictators hadden geplakt. Dat verklaart ook waarom de protesten tegen de wapenwedloop eenzijdig tegen Amerika waren gericht. Die Hollanders hadden namelijk ZOOO gehoopt geannexeerd te worden door de Stalinisten. Maar die vervloekte Reagan maakte daar een einde aan.

Daarom ook dat er zoveel sypmathie is voor de Taliban en Saddam Hoessein vis-a-vis Amerika. Linkse collectivisten en de Islam delen nogal wat idealen, en dat verklaart met wat omweggetjes waarom een Nederlandse soldaat na een incident in Nederland wordt gepekt en geveerd. Omdat hij indirekt heulde met wat zij stiekem zien als het grote kwaad en de grote vijand.

Dergelijk slag Nederlanders houdt niet van het leger, die beschermt ons namelijk tegen overname door het grote goed.

brulkikker | 14-07-05 | 14:11

Typisch weer nederlandse mentaliteit he.. eerst roepen van : "euh euh dat is niet eerlijk en eric heeft prima zijn werk gedaan blabla.. vent heeft daar superveel geauwehoer over gehad met het OM etc.. jullie allemaal schreeuwen dat ie een claim moet maken.. nu doet ie dat en dan loopt weer iedreen te bitchen dat het " niet van ons belastinggeld" moet gebeuren. Het komt mede door onszelf dat militairen door een belachelijke instantie als het OM kunnen worden aangeklaagd. Wij betalen wel braaf belasting maar mengen ons niet in het bedenken van wetten, regels en procedures die dit soort shit eigenlijk moeten voorkomen. Als wij met zn allen eens wat meer betrokken zouden zijn bij dit soort zaken ontstaan er ook geen misverstanden. Ik dacht dat zoiets bij het fenomeen van "democratie" hoorde. Wij nederlanders hebben er zelf voor gezorgd dat dit land een bureacratie werd.. dan moet je daar op een gegeven moment zelf voor bukken.

paladintank | 14-07-05 | 14:09

Wij betalen die vergoeding, ja, maar als ze bij mij komen vragen of het goed is dat ik 50 eurocent meer belasting betaal, om Eric O een welverdiende schadeloosstelling te kunnen geven, dan zeg ik Ja. Stijlbaat heeft zeker een punt... wij betalen ook die prutsers bij het OM die er zo'n bende van hebben gemaakt, maar in tegenstelling tot het bedrijfsleven zijn diezelfde prutsers onaantastbaar, en worden nooit ter verantwoording geroepen. Dat mag van mij ook wel eens veranderen.

Muxje | 14-07-05 | 13:20

@Stijlbaat > je was me voor...

Uiteindelijk betaalt de gewone burger. En de prutsers krijgen gewoon een ander leuk betaalde baan. Tis nu eenmaal zo.

JBX | 14-07-05 | 12:23

Ja dat wilde ik ook even kwijt. Ik gun het hem wel maar waarom moeten wij belastingbetaler altijd de grove blunders van de overheid betalen. De economie van Nederland is nu al de slechtste van ALLE 25 Europese landen en pokkelandjes. Bedankt ROTTE Zalm.

mecano | 14-07-05 | 12:22

Wat doet dat plaatje daar?

Hij heeft gelijk. Alleen moet dat niet betaald worden van belastinggeld, maar ingehouden worden op de salarissen van de betrokken justitie & politie medewerkers die gefaald hebben.

Stijlbaat | 14-07-05 | 12:15

En terecht gun het eric meer dan een voor terrorisme vrijgesproken no.af. wat dan weer zogenaamd niet te bewijzen was. Hij had uberhaubt nooit voor het hekje mogen staan!

m@rdy | 14-07-05 | 12:10

max en lex krijgen bij elkaar 30x Balkenendes.

Iedereen die (extremistische/plunderende) moslims neerschiet zou geld moeten krijgen.

Kunnen we geen inzamelingsactie beginnen?

mrXL | 14-07-05 | 11:53

Als het om belasting gaat moet ik er bij zeggen dat ik als student niet echt een grote netto betaler ben. Jullie zullen wel zeggen dat het makkelijk praten omdat het mijn geld niet is, klopt helemaal. Maar als ik het vergelijk met Maxima die 15.000 euro van de prive krijgt en 10.000 van SBS6 vanwege dat gestolen filmpje. Is wat Erik O overkomen is dan niet minstens 11x zo erg? Er is namelijk een groot verschil of je naam door prive of door het OM ten gronde wordt gericht. Serieus had ik zelf gedacht dat hij een 0 meer zou eisen of zeker 1 miljoen euro.

spooky | 14-07-05 | 11:45

Ik heb gelijk een sticker boven me kenteken geplakt:
"Ik scheur voor Eric!"

Return of the Beasjt | 14-07-05 | 11:45

Laat de overheid vervolgens het geld terugeisen van de verantwoordelijke mensen bij het OM. Zo'n De Wijckerslooth die willens en weten een bij voorbaat verloren zaak laat voortslepen moet daar dan ook maar de gevolgen van ondervinden.
Trouwens, als er in Nederland een enge, ondoorzichtige, maffiachtige ons-kent-ons organisatie bestaat dan is het wel het justitieel apparaat. Blunderen tegen de klippen op maar openheid van zaken, laat staan excuses, ho maar. Ziek word ik ervan.

Lovina | 14-07-05 | 11:36

Wat een kortzichtige opmerkingen over het algemeen zeg. Genoeg aandacht gehad, doorgaan met z'n burgerplicht, mijn geld krijgt hij niet, gewoon zielig. De aandacht die hij heeft gekregen was natuurlijk geen aandacht waar je als persoon op zit te wachten.
Burgerplicht?? Hij is helemaal geen burger.
Mijn geld?, je hebt het over 3 ton, daar hangt het UWV drie toiletten voor op in hun nieuwe gebouw, dat krijgen een bestuurder van de omroep mee als wachtgeld. Da's pas onnodig met geld smijten. Hij is vrijgesproken en dan is het nou eenmaal zo geregeld in ons land dat je een schadevergoeding kan krijgen. Wel erg hypocriet als je hier nu gaat zeggen dat je dat zelf niet zou doen maar gewoon je leven weer op zou pakken.

Unazzz | 14-07-05 | 11:30

ik geef Eric groot gelijk dat hij een schadevergoeding eist.Hij had veel meer moeten eisen.Het wordt tijd dat die suffe wereldvreemde minister van Justitie Donner nu opstapt.Hij laat levensgevaarlijke tbs'ers vrij lopen en iemand die doet waarvoor hij besteld is vervolgen.Wat een enorme sukkel.En dan druk ik mij nog netjes uit.

snuffie | 14-07-05 | 11:28

Kijk daar betaal je graag belasting voor.
Erik, meer dan verdiend jongen!

superjan | 14-07-05 | 11:27

Volgens mij weet 90% van degene die hier voor mij gepost hebben totaal niets van de zaak Eric O.

Rest In Privacy | 14-07-05 | 11:10

Oh, is hij een marinier. Dan moet maar genoegen nemen 10.000 euro. Daarmee kan hij een leuk bootje kopen om op de Oostvaarderplassen een beetje bij te komen.

Gavrilo | 14-07-05 | 10:56

Wat voor inkomen heeft die nu eigenlijk? Een uitkering zeker? Wachtgeld? Betalen wij ook zeker? Plus een schadevergoeding? Hebbert.

BBR | 14-07-05 | 10:50

@cobra,
Een marinier is een zandhaas die kan zwemmen?

fuckje | 14-07-05 | 10:49

@ da wizard
Na een paar jaar is die drie ton ook op (en dan doe je zuinig)

Binnen defensie kom je niet meer aan de bak en bij een ander bedrijf ook niet, je staat bekend als graaier.

Bengski | 14-07-05 | 10:48

en meneer Joan de W. even bukken graag voor heer Eric O. en snel een beetje !!

hondelul | 14-07-05 | 10:48

Drie ton voor het in de rug schieten van een Irakees, is goed betaald.

Henk Hunk | 14-07-05 | 10:48

@Thygros, natuurlijk hoeft niemand te zwijgen, ander krijg je nooit discussie.
De "stompzinnigheid" hangt af van de rechter. Mijn inschatting, but correct me if I am wrong,is dat deze zaak veel tijd in beslag zal nemen indien de rechter in het voordeel van Eric O oordeelt. De staat der Nederlanden zal deze zaak tot bij de Hoge Raad laten voorkomen. Ik vraag mij af of er reeds jurispredentie is voor dit soort zaken.

Mazzel | 14-07-05 | 10:48

Kort samengevat komt het erop neer dat Nederland zich beter niet met militaire zaken kan bezighouden. Schietende militairen worden vervolgt en vervolgens vervolgen deze militairen de staat weer. Het concept van oorlog dringt niet door tot de Lage Landen...

BummBumm | 14-07-05 | 10:47

@Flora Bora,

Nare Persoonlijke ervaring???
Heb de SM nooit in mijn peloton gehad, dus kan niet over zijn verleden oordelen,oordeel alleen maar over een man die zijn werk doet en vervolgens aan een schandpaal genageld word.
En het lijkt me voor een SM der Marns en BBE-er toch niet waarschijnlijk dat hij een lik me vestje is, alhoewel je stakkers in elke rang tegenkomt, zelfs bij het korps torren tegenwoordig.

Siol nan Gaidheal | 14-07-05 | 10:46

@cobra
Iedereen in Irak is een zandhaas...

da wizard | 14-07-05 | 10:44

@Collapse, Eric is GEEN zandhaas, maar een Marinier, das een wereld van verschil.
En die eis van 3 ton is te laag.Laat ze maar bloeden voor die stomme kortzichtigheid van ze. En dat allemaal om mogelijke toekomstige diplomatieke betrekkingen niet in gevaar te brengen.

cobra | 14-07-05 | 10:42

ik ben het volkomen eens met een zekere zieke meneer hier, hij had 4 keer zoveel moeten claimen .

hondelul | 14-07-05 | 10:36

@soil 10.25: En als ze nu direkt hun commandant op de hoogte hadden gesteld was het ook ok geweest. Dat gebeurde dus niet. O. Heeft bewust de boel stil willen houden.

@Mazzel 10.27: Dus moeten we maar zwijgen nu omdat de rechter wel een uitspraak zal doen? Dacht dat het leuke van Geenstijl was dat we lekker met zijn alle kunnen zeiken over van alles en nog wat, waar we verder toch niks aan veranderen.
Maar je hebt gelijk, tis zijn goed recht om schadevergoeding te vragen. Ik zeg aleen dat ik het stompzinnig zou vinden om hem die ook te geven.

Thygros | 14-07-05 | 10:36

@mazzel. Ze kunnen me wat. Ik weiger een geweer. Ik sterf niet voor Nederland. Is het niet waard.

BBR | 14-07-05 | 10:35

Hebben de meesten vandaag geytenwollensokken aangedaan met dit warme weer?? Zit er vorst in de lucht of zo?

D.Bader | 14-07-05 | 10:35

@ Mazzel
Dat waar niet over gepraat mocht worden.
En dat ie persoonlijk mensen kenden binnen de politiek...

da wizard | 14-07-05 | 10:35

@Da Wizzard/Benkski... als ik vandaag 300.000 eureau krijg van mijn baas, schijt ik eerst zijn hele bureau onder, met de mededeling dat ik vanaf morgen halve dagen ga werken!

MacManiac | 14-07-05 | 10:34

Donner moet betalen, die gaat toch altijd op de fiets..

komtiedan | 14-07-05 | 10:34

Wat mij betreft krijgt hij het volledige bedrag toegewezen plus pagina-groot excuses van het OM in een landelijk dagblad. Als EO was omgekomen tijdens zijn missie was hij niet meer geweest dan een nummer in een statistiek dat bepaald had of het aantal slachtoffers binnen de marge valt. Nu hij al dan niet per ongeluk een plunderaar heeft neergeschoten en wordt afgerekend op wazige geweldsinstructies. Als het OM dan in het ongelijk wordt gesteldt beginnen ze de procedure gewoon nog een keer omdat ze niet kunnen verkroppen geen gelijk te krijgen en omdat ze de middelen hebben. Zum kotzen!

Huh..? | 14-07-05 | 10:32

@BBR als er een WWIII uitbreekt, wordt iedereen die een geweer kan vasthouden opgeroepen.

Mazzel | 14-07-05 | 10:32

@ Flora Bora
LOL. Nederlandse Defensie bestaat echt uit sukkels mijn inziens. Jaar of wat geleden een programma gezien over de aanmelding bij het leger. Mijn hemel wat hersenloze mensen waren dat die zich gingen aanmelden. En ik maar denken: Stel dat er WOIII uitbreekt. Dat wordt lachen. Moeten die lui ons verdedigen.

BBR | 14-07-05 | 10:30

@. Bengski
Als ik 300.000 van mijn werkgever losgepeuterd krijg, dan stop ik met werken...

da wizard | 14-07-05 | 10:29

Veels? Dat woord staat zeker naast veler...

semifriend | 14-07-05 | 10:27

Het o.m. deed alleen maar zijn werk, dat er daar soms onschuldige slachtoffers bij vallen, allah. De regelgeving op dat gebied was gewoon niet duidlijk. Mocht het o.m. worden vrijgesproken dan verwacht ik dat ze een fikse schadeclaim bij Eric zullen neerleggen.

Gavrilo | 14-07-05 | 10:27

@Thygros,

De zaak is uitvoerig onderzocht, er is een rechtzaak geweest en hij is vrijgesproken. Dan is het zijn goed recht zich aangetast voelen in zijn goede naam, en de staat der Nederlanden voor de rechter te dagen. De rechter zal vervolgens bepalen of de claim terecht is.

@Da Wizard.
Geheime missie?

Mazzel | 14-07-05 | 10:27

Die kerel heeft groot gelijk... waar gehakt wordt vallen spaanders. Hoe kan je nou in godsnaam een militair uitzenden (met een gun) en er duidelijk bij vertellen dat ie niet mag schieten. Groot gelijk... geef hem dat geld maar!

Quercus | 14-07-05 | 10:26

@thygros

Dat vind ik nog heel erg snel om op de hoogte te worden gesteld, mannen rijden kamp smitty op, doen hun zut afhangen, worden eerst gedebriefd door hun commandant, en vervolgens word het verder de lijn ingestuurd.
Dus pas een half uur moet zijn al na een half uur.
En ja natuurlijk moeten er vraagtekens geplaatst worden. Maar dat is wat anders dan een man in het openbaar aan een schandpaal nagelen.

Siol nan Gaidheal | 14-07-05 | 10:25

@Fleisch, voortaan eerst litertje koffie maar?

..zapper | 14-07-05 | 10:25

@ Siol nan Gaidheal

"niet lullen over waar je geen verstand van hebt. Als je nog nooit in een crisisgebied bent geweest als militair lijkt het me ook niet echt handig om een oordeel te vellen over de Sergeant Majoor."

Sir yes Sir! Private dick has spoken?? Hoeveel van de mensen in de rechtbank, in Nederland en hier op GS die hierover een oordeel vellen, hebben volgens jou gediend onder het 16e van jouw Sergeant Majoor Lik-m'n-vestje?

Flora Bora | 14-07-05 | 10:24

"het gaat mij niet om het geld, maar om eerherstel"

Prima, geef hem eerherstel en laat dat geld lekker zitten, ik zit er niet echt op te wachten om daar weer tig euries belastinggeld aan te spenderen.

Zowiezo een vaag iets, ik wil eigenlijk alleen eerherstel en geen geld, nou prima, waarom vraag je dan wel 3 ton?

TgF | 14-07-05 | 10:23

@siol nan gaidheal. Naar een crisigebied? Laat me niet lachen. Wij moeten daar helemaal niet zitten. Stelletje nep rambo's. Allemaal heel sneu wat er gebeurd is hoor en ook bekrompen van die Wijckerslooth maar het verhaal is nu wel klaar. Die O was gewoon de lul. Panische reactie van Nederland, "oh nee iemand doodgeschoten in Irak!?!?!" . Die man moet gewoon accepteren dat hij het pispaaltje was voor een statement. En dat is mislukt.

BBR | 14-07-05 | 10:23

@ Da wizard,

Ok snap ik!
Maareh, als die zulke geheime missies doet enzo, dan lijkt het mij ook niet echt verstandig om zo op de voorgrond te treden en de staat (indirect zijn werkgever?) aan te klagen.

Bengski | 14-07-05 | 10:22

@Mazzel: Op het moment dat er doden vallen denk ik daar toch wat anders over. Zou Eric nu stiekum aan het blowen zijn geweest dan had je wat mij betreft gelijk.

Thygros | 14-07-05 | 10:21

je kan niet 300.000 euro eisen EN geheime missies blijven doen.

collapse | 14-07-05 | 10:21

is er niet een manier om die schadevergoeding op de wijckerslooth persoonlijk te verhalen?

Henkiemaardannietgek | 14-07-05 | 10:19

@Thygors
in mijn tijd werden dat maatennaaiers genoemd, tegenwoordig klokkenluiders, en een hele tijd geleden NSB'ers

Mazzel | 14-07-05 | 10:19

@ Bengski
Hij doet geheime misies in rare landen waar we eigenlijk niet horen te zijn.
Dat heet landsbelang.
Daarom mag jij niet weten wie die jongen is...

da wizard | 14-07-05 | 10:19

@Soil: De vraag of ie wel of niet terecht heeft geschoten heeft ie wat mij betreft zelf beantwoord door zijn vriendjes te vragen om te zwijgen over het schietincident. Omdat het OM pas nadat ze al een half uur terug in het kamp waren op de hoogte werd gesteld, stelde ze terecht vraagtekens bij de rechtmatigheid.
Respect voor zijn collega die het niet in de doofpot wilde houden trouwens.

Thygros | 14-07-05 | 10:17

Als hij niet meer verdacht wordt, kan je dan niet gewoon zijn achternaam ook noemen?

Bengski | 14-07-05 | 10:17

Terecht dat Eric O dat geld via een rechtzaak opeist. En die 3 ton zal wel door een advocaat/jurist berekend zijn.

Mazzel | 14-07-05 | 10:16

jemigkremig wat een hoop geld voor zo'n zandhaas.

collapse | 14-07-05 | 10:14

@gawie: ach stel je voor dat ie van achteren "Achter" had geheten, dan was het Eric A geweest, nog erger

Thygros | 14-07-05 | 10:14

@flora bora, @toatec

Dus als jullie opgepakt worden tijdens het uitvoeren van wat voor werk het dan ook mag zijn wat jullie doen, en vervolgens in de bak worden gesmeten is dat ook helemaal normaal volgens jullie?
long story short niet lullen over waar je geen verstand van hebt.
Als je nog nooit in een crisisgebied bent geweest als militair lijkt het me ook niet echt handig om een oordeel te vellen over de Sergeant Majoor, dat heeft mijnheer De Wijckerslooth ook gedaan waardoor deze bende is ontstaan.

Siol nan Gaidheal | 14-07-05 | 10:14

Hee, ik mis z'n volledige achternaam.. Wel zuur dat ie "z'n hele leven als Eric O. door het leven moet".

Gawie | 14-07-05 | 10:12

JemigKremig wat een debiele reacties hier!
Die E.O. mag van mij M.P. worden!!

fuckje | 14-07-05 | 10:10

O is een beetje zijn hersentjes kwijt geraakt door die jaren militaire training. Zo weinig vragen!! In Nederland is het standaard zo dat je maar 50% van het gevraagde krijgt of zelfs minder. Hij gaat nooit die 300.000 krijgen. Militairen zijn blijkbaar echt dom. En ben ook niet echt van plan mee te betalen voor het feit dat die niks anders kon dan militair worden. Sukkel.

BBR | 14-07-05 | 10:09

Pardon 4 keer zoveel? weet wel betere manieren om dat geld te besteden hoor!

Thygros | 14-07-05 | 10:08

Schop die gast richting Aganistan, kan ie op Bin Laden gaan jagen.
Daar scheen ie erg goed in te zijn, mensen afschieten op geheime missies.
Als dan iemand van vele meters neerschiet, moet je niet raar opkijken als je verdacht overkomt...

da wizard | 14-07-05 | 10:08

Iedere kudt crimineel die wegens vormfouten wordt vrijgesproken eist kapitalen van ons.
Waarom Eric dan niet?

Haal het uit de zakken van die etters van Justitie!

Komkom | 14-07-05 | 10:08

Met zoveel publiciteit kan hij zijn eigen real-life soap beginnen.. Kan hij 't zelf bij elkaar verdienen.

Th0raZin3 | 14-07-05 | 10:07

Volgens mij vroeg hij niet om die aandacht ..

Instyle | 14-07-05 | 10:07

Wat een sukkel die O.

Mijn belastinggeld krijgt ie niet.

Moet ie zich maar aan de regels houden. Die cowboy..

Dat de rechter zich door de politiek onder druk heeft laten zetten om de man with a license to kill vrij te spreken, zegt me niks.

toatec | 14-07-05 | 10:05

Die Eric moet niet zo zeiken! Hij heeft zna andacht gehad en mazzel dat ie niet verder vervolgd werd!

Nu gewoon doorgaan met je 'burgerplicht'!

Flora Bora | 14-07-05 | 10:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl