achtergrond

Geenstijl

Delft neemt verantwoordelijkheid

Links lullen, rechts vullen...Onze Lucas is weer terug uit Schotland. Na de terreuraanslagen in Londen had hij wel even genoeg van pliesies neer knuppelen omwille van Afrika. En vrijwel direct nadat hij zijn computer had opgestart, meldde zich ene Woutert op de MSN om hem omonwonden te laten weten dat hij het niet zo heeft op linkse schreeuwerts. Wouter zelf stemt D66, maar erger nog: hij is een corpsbal. En laat Lucas daar nou een tiefushekel aan hebben...



Lekker blaten in vrouwloos Delft

Ene Wouter liet mij onlangs via MSN weten "niet blij te zijn met linkse schreeuwerds." Volgens Wouter "schreeuwen linkse types slechts van onder moeders rok en maken ze niets waar." Wouter zelf was daarentegen D66-lid omdat, zo zei hij, "die tenminste verantwoordelijkheid nemen." Nou zal ik niet uitleggen waarom de woorden 'verantwoordelijkheid' en 'D66' in één zin van zichzelf al hilarisch klinkt. Verdere uitleg lijkt mij overbodig.

Nee, veel grappiger was het feit dat diezelfde Wouter lid is van het Delftsch studentencorps. Woutertje heeft zichzelf vrijwillig tot op het bot laten vernederen ("Kweekt een band heur") om toegelaten te kunnen worden tot een heuse vrindenclub en staat nu elke dinsdag en donderdagavond verplicht te brallen in een Delftse societeit Gehuld in pappa’s pak trekt Wouter van leer tegen al dat linkse geneuzel en neemt hij, ongetwijfeld samen met zijn eeuwige vrinden 'verantwoordelijkheid.' Welke verantwoordelijkheid en waarvoor ontgaat mij tot nog toe.

Bedoelt hij met ‘verantwoordelijkheid’ soms het vermogen ons land te verdedigen tegen het binnenvallen van barbaren? Het is duidelijk dat wij hier te maken hebben met echte jongens van stavast. Mannen van Jan de Wit, niet voor zessen klaar. Te zien aan de foto’s hebben de kaalkopjes van de Nazionale Alliantie een cursus gevolgd bij deze Studentenweerbaarheid. Ze zijn in ieder geval op dezelfde wijze Oranjegezind. Of praten we hier over de vorming van een Nederlands Zionistisch Verbond? Of een nieuw Milieuoffensief? Zo te zien zijn de mogelijkheden tot 'het nemen van verantwoordlijkheid' binnen het Delftsch Studentencorps eindeloos.

Hoe het ook zij, mede dankzij de verantwoordelijkheid van Wouter en zijn verkleedclubje zijn we straks af van Nova, Den Haag Vandaag, Andere Tijden, RAM, en Buitenhof. Dankzij de steun van ‘verantwoordelijken’ uit Delft heeft Medy van der Laan, zelf lid van een obscuur clubje, nu de macht om de persvrijheid voorgoed aan banden te leggen. Inclusief programma’s waarnaar juist de zichzelf respecterende D66-stemmer zo graag naar kijkt. Dat noemen we nou 'werk maken van Nederland.' Welterusten Wouter. Blijf jij maar lekker in je societeit. Sociaal-liberaal bier hijsen met je kameraden. En kijk vooral niet over je zelfgebouwde en dichtgetikte muren. Dan kun je het 'geschreeuw' overlaten aan 'die linksen', die geen pak dragen, geen bier drinken op pappa’s kosten, geen opleiding vliegtuigjes-vouwen volgen, en zich niet hullen in achttiende-eeuwse uniformpjes voorzien van militaire decoraties, maar in ieder geval dichter bij het volk staan dan de elitaire, ruggengraatloze en uit het corps getrokken regentenkliek die D66 heet. Lucasdelinkselul

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.