Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wereldwijde invallen bij wareztraders

busted.jpgDe pliesie van de VS, Canada en Nederland hebben bij een internationale actie een grote warez-groep opgerold. Het gaat om zeer gerichte operatie waarbij de FBI bij warezgroups geinfiltreerd zou zijn. Van bronnen vernamen we dat er gistermiddag in Nederland invallen zijn gedaan bij de Universiteit van Wageningen, waar leden van een dvd-uitwisselgroep 'Centropy' een paar 100mbit lijntjes bestierden. Echter, op een nieuwsbericht na, heeft noch de pliesie noch de universiteit de berichtgeving bevestigd. Vooralsnog zijn er drie servers in California en eentje in Nederland in beslag genomen, waarbij 11 man betrokken zijn. Centropy is een groep die dvd's ript en beschikbaar stelt op Bittorrent en dat soort netwerken. Een succesje dus voor de moraalridders van Brein. UPDATE: De Centropy-groep is opgerold, maar via het universiteitsnetwerk zou eveneens een mp3 ftp-servert met de naam RSN draaien, alwaar de beheerders toegangsaccounts verkochten.

Reaguursels

Inloggen

Ach mensen, gebruik toch gewoon de veilige P2P programma's en zet je eigen FTP-servertje op, dan ben je al leuk bezig als er 1 keer per week iemand iets van je server komt trekken.

gekkegerrits | 12-07-05 | 14:27

Ach mensen, gebruik toch gewoon de veilige P2P programma's en zet je eigen FTP-servertje op, dan ben je al leuk bezig als er 1 keer per week iemand iets van je server komt trekken.

gekkegerrits | 12-07-05 | 14:27

*plonk*

timbo | 02-07-05 | 14:57

Beste Lezers,

Waar helaas maar al te vaak aan voorbij wordt gegaan - of wat in ieder geval te weinig aandacht krijgt - is dat _informatie_ en _materie_ een heel opmerkelijk verschil bezitten.
Namelijk dat informatie in onbeperkte mate kan worden vermenigvuldigd - zonder dat er aan de bron ook maar iets verloren gaat !
Dit klinkt als de bekende weg, maar zo is het niet helemaal.

Dat er voor ieder materieel product een redelijk bedrag betaald dient te worden is heel logisch omdat ieder individueel artikel bepaalde grondstoffen, bewerkingen, transport, energie enz. vereist.
Maar voor informatie gaat dit zeer zeker nu - door het WWWeb - niet meer op !
Dat distributeurs van "content" (dat zijn allelei soorten informatie zoals text, muziek, film, software, enz.) een zekere, _heel_ bescheiden vergoeding verwachten voor hun inspanningen is op zich ook nog best redelijk te noemen.
Maar dat de content-industrie zich menen te mogen aanmatigen _totale_ controle op te eisen over hun producten _en_ zelfs over de apparatuur waar die op wordt afgespeeld, gaat veel te ver.
Toch is dit precies wat de content-industrie duidelijk nastreeft, door middel van z.g. "anticopieer-beveiligingen", regio-codes, geheimhouden van source-codes, het aan de klanten opdringen van bepaalde "features", etc...

Is het ook niet merkwaardig dat men patent- (en copyright) wetten - die zo'n 150 jaren geleden ingesteld werden - probeert toe te passen op een (technologische) situatie waar die wetten totaal niet in voorzien.
Waardoor de al te letterlijke toepassing van die wetten bepaald geen regulerend kader schept - maar juist tot rechtsonzekerheid en dus uiteindelijk tot chaos leid...
De oplossing zou een nieuw model moeten zijn, waarbij er een redelijke en voor alle betrokkenen acceptabel en gunstig evenwicht van ieders belangen wordt bereikt.
Dit zou kunnen gebeuren doordat de content-industrie van al hun producten een kwalitatief matige (maar niet onacceptabele slechte) mp3 versie ter beschikking stelt - en wel geheel gratis, op't WWWeb !
Wie het originele product wil hebben moet er dan wel wat voor betalen (maar geen kapitalen !) - of het nu een CD, DVD of een download betreft.
Waarbij de prijs altijd door de (technische) kwaliteit van het geboden product bepaald wordt, maar niet door allerlei kosten die onverklaarbaar zijn voor de consumenten en dus terecht heel onredelijk gevonden worden.
Het fraaie hieraan is ook dat die gratis versies een enorm gunstig marketing effect zullen hebben, waardoor de verkoop van de originele producten zeer zeker flink gestimuleerd zal worden !
Dat de content-industrie _DAT_ niet schijnt in te (willen) zien is echt belachelijk - dat ik als oude (ik ben 50+) "gekke geleerde", die helemaal niet "markt-gericht" maar wetenschappelijk denkt, dit _wel_ kan inzien... :-)
Wat ook onbegrijpelijk is: Wie van (heel) oude muziekjes (b.v. 50-, 60-,70- & 80-ties) een copy (of CD) wil hebben kan _uitsluitend_ op een "illegale" WWWeb-site terecht omdat de industrie het blijkbaar niet nodig vindt
om ook die klanten van dienst te zijn door deze (oude maar toch best leuke) muziekjes op CD uit te brengen...
Of bepaald de content-industrie tegenwoordig dan waar wij _wel_ en waar wij _niet_ naar mogen luisteren ?? Dat is dan gewoon _censuur_ en heeft met vrij-markt economie of met democratie totaal _NIETS_ te maken !!!

Waarom schijnt niemand er bezwaar tegen te hebben als met (high-end) opname-apperatuur muziekjes en films van radio of TV "ripped" ?
De kwaliteit ervan, zeker wanneer men b.v. radio ontvangt met een heel goede antenne en een hi-end tuner, is uitstekend te noemen - al is het (maar) een analoog signaal.
Dit wordt door mij ook wel gedaan, natuurlijk _alleen_ voor eigen gebruik, ik ben namelijk geen "warez-d00d", maar een Open_Sourceror en Linux-programmer.

Daarom is de content-industrie - en de regering - enorm hypocriet in hun "oorlogje" tegen de zogenaamde "copieer-piraten" - terwijl diezelfde content-industrie _veel_meer_ wetten overtreed...
Omrede dat sommige firma's - die vaak het hardste gillen over "illegaal copieren" - _WEL_ zelf de hardware ervoor maken zoals "brandbare" discjes, DVD- en CD-branders en mp3-spelertjes...
Dat de content-industrie kennelijk mag bepalen wie er door de politie aangehouden etc. wordt is echt heel erg eng, het komt neer op "corporated dictatorship" - tussen 1933 en 1945 was dat er ook, in Duitsland...
Dat nog afgezien van het feit dat de stichting brein (die eigenlijk in een gesticht zou moeten worden opgesloten ;-) ) zo ongeveer de _helft_ van het geld dat zijn innen _zelf_ inpikt !!!
Bij de artiesten -- die ik best een redelijk goed inkomen gun -- komt _vrijwel niets_ terecht - dit is corruptie en daar zal ik mij _nooit_ aan onderwerpen, no way in hell !
Al jarenlang koop ik _geen enkele_ CD of DVD meer. Op de radio (Arrow, Kink-FM, etc.) draaien zij best vaak goede muziek - op de TV, als U een beetje zoekt op teletext, zijn vrij vaak behoorlijk goede films te zien.
Stem _tegen_ met Uw portemonnee: Koop _geen_ CD's, DVD's e.d. meer - wanneer genoeg mensen de content-industrie compleet boycotten dan is het gauw met die zakkenvullers afgelopen omdat zij falliet gaan ! :-)

Zoals de helaas veel te jong overleden heer Stekelenburg vaak zei: " Samen komen wij er wel uit ! ". Waar hij natuurlijk groot gelijk in had.
Maar dan zal de content-industrie bereid moeten zijn _echt_ te onderhandelen, dus niet hun wil aan anderen op leggen - en zonder voorwaarden - met b.v. consumenten-organisaties ten einde "er samen uit te komen".
De content-industrie is de _essentie_ van de vrije markt economie compleet vergeten, namelijk: "De consument heeft altijd gelijk". Zoals in een democratie geldt: " De kiezer heeft altijd gelijk " !
Het zou wel eens eerder kunnen zijn dan iemand voor mogelijk houdt, dat _geen mens_ nog koopt uit het schandelijk dure, door "anticopieer beveiligingen" op veel apparaten niet afspeelbare en bovendien ook
nog zeer beperkte assortiment dat ons door de content-industrie opgedrongen wordt...

Linkjes over dit onderwerp:
ukcdr.org/issues/cd/ (Engels-talig maar zeker de moeite waard ! Wist U b.v. dat sommige "anti-copieer beveiligingen" Uw dure apparatuur zelfs _kapot_ kunnen maken...?)
www.nu.nl/news.jsp?n=540696&c=54&a... (Nederlands-talig. Deze gaat over het inpikken van heel veel geld wat eigenlijk voor de artiesten bestemd zou moeten zijn...)
www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=50734 (Nederlands-talig. Deze is uitzonderlijk leuk: Namelijk dat downloading de muziek-industrie _juist_ kan redden...)

De in de linkjes vermelde sites geven een "enigzins" ander beeld dan wat de, ongetwijfeld, door de corporations betaalde/omgekochte/beheerste regeringen, justitie-afdelingen en propagandisten ons wil doen geloven.
Daarom: probeer _altijd_ te bedenken waarom iemand iets zegt (of schrijft) en welk voordeel hij/zij er bij kan hebben wanneer U zijn/haar verhaaltje gelooft - wees daarom altijd kritisch & voorzichtig, ook als comsument.
Dit geldt natuurlijk _ook_ voor mijn berichtjes. Mijn doel is simpel: Een vrij, onbespionneerd, ongecensureerd voor iedereen toegankelijk WWWeb, een overheid die Open-Standards (en bij voorkeur Open_Source software) gebruikt, een wereld waarin corruptie, machtswellust en zakkenvullerij wordt beschouwd als wat het _IS_ : misdadig, puur slecht en dus volstrekt intolerabel !

Groeten van Diogenes.
(U kunt op het Forum van 2Vandaag: b.v. tweevandaag.tros.nl/phpBB2/viewtopic.p... ook andere "schrijfseltjes" van mij vinden.
Misschien vindt U het leuk om die ook te lezen - tenminste, als U tegen kritische, satirische en soms cynische columns kunt ;-) ).

Diogenes | 01-07-05 | 17:40

FLT is al een paar maandjes dood mensjes....

Bozepanda | 01-07-05 | 14:30

Releases vind je niet via Google maar via NFOrce: www.nforce.nl/index.php?m=search&g...

En ze stellen films NIET ter beschikking op Bittorrent. Alleen op private FTP servers. (Anderen verspreiden het dan evt. via IRC, Bittorrent etc.)

dxtr | 01-07-05 | 12:10

Het zou lekker zijn als ik van dit soort netwerken wist VOOR het hele zooitje opgerold werd...

Chaos Engine | 01-07-05 | 11:48

'weer' = 'weet' ... excus

Sire | 01-07-05 | 11:43

(alles) wat ze doen is illegaal, dus ze moeten altijd ervoor zorgen dat de servers niet gevonden worden, of dat er extra beveiliging op zit.. hun warez niet weggeven aan mensen die ze vervolgens op BT zetten etc etc. Als je niet bekend bent, wordt er ook niet naar je gezocht, dus ze moeten er voor zorgen dat niet iedereen weer dat ze illegaal bezig zijn. en ga zo maar door.

Sire | 01-07-05 | 11:42

omdat er teveel noobs bijkomen die hun werk niet degelijk kunnen beveiligen.

Wat bedoel je daarmee?

sanderdebruijn19 | 01-07-05 | 11:20

BT is te laat met de warez, ze zijn niet degene waar de FBI etc achteraan zitten.
De races gaan nog steeds door, en naast alle groups die genoemd zijn door de FBI, zijn er zeker nog 20. Alleen de grotere groups krijgen het moeilijk, omdat er teveel noobs bijkomen die hun werk niet degelijk kunnen beveiligen... en btw.. FLT leeft niet meer, maar bestaat nog wel.

Sire | 01-07-05 | 11:11

@ . sanderdebruijn19

Wtf lul je nou de hele tijd over dat bittorent? Als je echt zón 1337 man was, lulde je deze onzin niet. En jij bent leader van Myth geweest en je hebt bij FLT gezeten.... Lol, laat me niet lachen man, die nemen dus geen n00bs zoals jij aan. En FLT leeft niet meer, die doen alleen nog maar DOX..

En dan zat je ook nog bij "centropie" , en dan ga je het RELEASES op Bittorent... Haha, n000000b. En dan die laatste zin: Als ze stoppen hebben we FLT nog. FLT deed geen films, alleen GAMES en DOX.

radjesh | 01-07-05 | 10:55

Holy Crap! Dat zijn er veel...
Sander zorg er even voor dat ze terugkomen en anders richt je Centropy2 op met je buurjongetje :P?

edonkey | 01-07-05 | 08:47

www.usdoj.gov/opa/pr/2005/June/05_crm_...

Among the warez groups hit yesterday are: RiSCISO, Myth, TDA, LND, Goodfellaz, Hoodlum, Vengeance, Centropy, Wasted Time, Paranoid, Corrupt, Gamerz, AdmitONE, Hellbound, KGS, BBX, KHG, NOX, NFR, CDZ, TUN, and BHP

deeltje | 01-07-05 | 03:05

BTW, kvond de bust van Razor1911 meer nieuwswaardig :P

Niet dat Centropy slechts is hoor, maar Razor1911 was toch wel ECHT de bom!:P

deeltje | 01-07-05 | 02:26

is een groep die dvd's ript en beschikbaar stelt op Bittorrent en dat soort netwerken.

Jullie hebben echt totaal geen idee hoe deze groepen/releases en netwerken werken he?

Bittorent == Breezah
FTP GB-Verbonden Dropboxes == 1337

Je zou bijna zeggen dat Centropy niet eens weet wat Torrents zijn.

deeltje | 01-07-05 | 02:18

bittorent .. bedoel je niet Napster ?

JosBrinky | 01-07-05 | 00:51

@GeenStijlGek:
Nee hoor valt wel mee, de mp3 scene dat is pas 1 grote autotrade zooitje. site pre <relname> <section> ;)

En toch blijft de grote source bittorent! :o

sanderdebruijn19 | 01-07-05 | 00:35

[quote]nee man jij snapt het niet helemaal.. bittorent is de source van alles, daarna gaat het pas naar de "ftp sites". en ik heb samen met mijn buurjongetje centropie opgezet, 4 jaar geleden ongeveer.[/quote]

Knap dat je daar heel wat anders zegt... en gewoon letterlijk informatie over gaat nemen van geenstijlgek.. en ineens omslaat. beetje doorzichtig

DjB | 01-07-05 | 00:35

Sander... waarom lul je dan dat het vanaf een torrent komt?

Ik weet heus wel dat centropy op een x aantal sites affilt.
Is er een release klaar.. wordt ie gespread naar de /pre dir..
Meestal wordt dan in t chan van de group het pre commando gegeven.. dmv een script connect ie dan naar de sites.. en dan wordt de pre in de map DVDR bijv geplaatst.
En dan wordt er geraced.. (helaas hoop autotrade:/)

GeenStijlGek | 01-07-05 | 00:24

@GeenStijlGek, Centropy = op een ftp als affil. Dus ik weet niet wat jij lult dat het van Centropy naar een ftp gaat, een release word pas public als hij gepred word, wat op een ftp site gebeurd.

Je kan natuurlijk ook stellen dat de ripper van Centropy het als eerste heeft, maar ik heb het hier over wanneer iets uitkomt in de scene.

Je zou het zelfs nog mooier kunnen indelen:

1. ftp sites met goeie affils
2. ftp sites (eventueel zonder affils)
3. 10mbitjes/dumps
4. usenet/fxpboards/torrentsites/dc++ (erg veel verschil qua snelheid van tijdstip wanneer het erop staat after pre zit er volgens mij niet meer in tegenwoordig)

En tsja eigelijk vind ik het knap lullig voor de leader van Centropy dat hij opgepakt is. Hij kan er weinig aan doen, hij was niet diegene die leech slots verkocht. Gelukkig hebben we ViDEOCD & SAOSiN nog, die weten ook wel hoe hoge kwalliteit cams/telesync/telecine rips neer te zetten.

sanderdebruijn19 | 01-07-05 | 00:17

"De dienst achterhaalde via IP-adressen de fysieke locatie van verdachte computers."

Goh.. das moeilijk...
Het is maar goed dat er weinig mensen zijn die echt verstand van hebben van FXP scenes en warezgroups.. anders was er helemaal niets meer van ons over.
Typisch weer een US-wij-staan-boven-iedereen-actie.. om even te laten zien dat ze nog steeds niet slim genoeg zijn.
Quo vadis.

Sire | 01-07-05 | 00:14

En jij sukkel, moet je meteen aan iedereen gaan vertellen waar het spul ligt?
Als er meer van die sander zijn gaan ze nog meer mensen "helpen" op je-weet-wel-waar.

timbo | 01-07-05 | 00:12

hmm ik bedoel dus..

Centropy
|
|
FTP
|
|
USENET/Torrent
|
P2P

En jij sandertje.. zit waarschijnlijk in de onderste laag.. dus hou aub je bek ff dicht

GeenStijlGek | 01-07-05 | 00:04

Sander.. get a life gozer.
FLT.. ten eerste.. zijn al gelange tijd geleden opgepakt..
Ten tweede zoals de rest al zegt. hun hebben nooit, maar dan ook nooit films gereleased !
Dan nog wat.. Die CentroPIE ;) van je.. releasen die via torrents.. en dan pas naar de ftp sites.. Gozer.. leg eens uit waarom ze dat zouden doen..?:)

Eerst een torrent maken van al je rars. Dan pakt de owner van een site die torrent en download de movie.. En plaatst het op zijn ftp.. man.. waar zit jij met je hoofd ?

je hebt:
FTP ---USENET/-->P2P
/
Centropy ---------- FTP----USENET--->P2P
\FTP----USENET--->P2p

Heb je ook weer wat geleerd ;)

GeenStijlGek | 01-07-05 | 00:02

@sanderdebruin19
en toen ging je wekker?

DjB | 30-06-05 | 23:43

@sander
Man houdt toch aub op met praten, je maakt me aan het lachen. Ook knap dat je de leader van MYTH was terwijl je minder van de scene weet dan een BrEeZahslet met een iq van -180. Natuurlijk heb jij Centropy opgezet jongen, je was toch begonnen als affil op suprnova 4 jaar geleden? oops affil wat is dat? dat weet je niet he.

tyftochop | 30-06-05 | 23:42

Michael Jackson? Ben jij dat?

timbo | 30-06-05 | 23:34

@tyftochop: nee man jij snapt het niet helemaal.. bittorent is de source van alles, daarna gaat het pas naar de "ftp sites". en ik heb samen met mijn buurjongetje centropie opgezet, 4 jaar geleden ongeveer.

sanderdebruijn19 | 30-06-05 | 23:31

@jignity
Proost! Daar drinken we op! Ik trakteer!

timbo | 30-06-05 | 23:26

Liever Sander opgerold dan centropy...

Jignity | 30-06-05 | 23:15

@sanderdebruijn19
Ik geloof dat jij niet helemaal weet hoe de scene in elkaar zit.
Wat jij wilt zeggen is dus: als ik zelf een dvd rip en op op een willekeurige torrentsite upload met een centropy tag, dan hoor ik tot de groep centropy. lol domme n00b. En je had in Fairlight gezeten en toen maar overgestapt naar Centropy? beetje vreemd FLT deed namelijk geen films zoals timbo al zei.

tyftochop | 30-06-05 | 23:11

*plonk*

timbo | 30-06-05 | 23:10

Hey! ff chillen met die billen! centropie zo heette het vroeger. en fairlight bestaat nog wel maar ze brengen gewon niet zoveel uit de laatste tijd. ik ben zelfs ook nog de leader van MYTH geweest, en nee dat is neit gelogen. easywarez is ook nog steeds van mij. maargoed jillie hoefen me niet te geloven!

sanderdebruijn19 | 30-06-05 | 23:07

@sanderdebruijn19
Oohh ok, Je hebt bij fairlight gezeten, die wilden je niet dus toen ben je voor centropy gaan rippen? Een klein probleempje, flt doet geen films SUKKEL.
Enne.. veel plezier bij "centropie" met je "high quality" rips vriend. En doe de groeten aan je ouder vrienden van "fiarlight"
.
twizted.nl/?id=sanderdebruijn19

timbo | 30-06-05 | 22:58

@sanderdebruijn19

Jij leeft echt in je eigen fantasie wereld of niet? Als jij zonodig bij Centropy zit, waarom kan je het woord dan nog niet eens fatsoenlijk spellen? De grootste gay faggets waar ik nog een hekel aan heb, zijn mensen die een beetje lopen op te scheppen. Droom lekker verder met je centropppiiiieeee en steek je kutripz in je *piep*
Eerst bewijs en daarna praten we wel weer verder.

P.s. in je eerste post zeg je: ''als ze echt stoppen dan hebben we fiarlight altijd nog!!''
Op welke planeet leef jij?
Deze groep bestaat is al lang opgerold.

edonkey | 30-06-05 | 22:35

@sanderdebruijn19

Centropie? w00t

menn0 | 30-06-05 | 21:23

@sanderdebruijn: volledig mee eens, iedereen kan tegenwoordig kwaliteitsrips maken, maar niemand neemt de moeite om ze erop te zetten. en als iemand dan de moeite neemt wordt ie gelijk afgekraakt.

by the way, als je bij CENTROPY zit, waarom kan je het dan niet eens spellen?

CloudBolt | 30-06-05 | 21:15

@timbo
wat lul je man ik maak harstikke goede ripz!! zelfde kwallitiet als centroopie. ik heb trouwens ook bij fiarlight gezeten maar die gasten waren zo dom dat ik naar centropie ben gegaan!

sanderdebruijn19 | 30-06-05 | 20:53

@sanderdebruijn19

Dus jij bent zo'n sukkel die op eigen initiatief bandbreedte verspild met je eigen kutrips.
Ha-te-lijk.

timbo | 30-06-05 | 20:31

Ik zal die gratis Hollywood-diaree niet missen...

Zeurders | 30-06-05 | 20:12

Behoorlijk klote... 2 gbit's de lucht uit heb ik begrepen. Nu goed, releasen gaat toch wel gewoon door, maar iedereen weet iig weer ff hoe link het is.

Banananana | 30-06-05 | 20:00

jammer, ik downloade bijna elke dvdr van Centropie. Ik heb zelf ook een keer een dvdtje geript en uitgebracht voro centropie op bittorent: the.usuel.suspects.dvdr.centropie
daar waren een hoop mensen blij mee. nouja ik ga gewoon door hoor!!!1

als ze echt stoppen dan hebben we fiarlight altijd nog!!

sanderdebruijn19 | 30-06-05 | 19:49

opgeruimd staat netjes.

sshadow | 30-06-05 | 19:39

Ik wou dat ik 10mbit sdsl had...

timbo | 30-06-05 | 19:32

@Draaitafel Demagoog
Waarschijnlijk kun jij met je karige ADSL verbinding niet op de leukste hubs van DC++. Logisch dat je er geen reet aan vind. Zorg eerst maar ff voor een 10 Mbit SDSL lijn en dan praten we verder.

/()1l) | 30-06-05 | 19:19

k*t... RNS goeie kwaliteit altijd..

Hoop dat ze blijven.. :)

Ennib | 30-06-05 | 19:02

@ . HeiligBoontje

Helemaal mee eens :)
Laat die FBI terroristen vangen :D

radjesh | 30-06-05 | 19:00

Goh wat een pikkeboeven allemaal. Heeft nog iemand een tip om op slinkse wijze aan WP51 te komen?
En wie ververst kickme.to/fosi even? Die progs hebben ook allemaal een baard van drie jaar.

Klukkluk | 30-06-05 | 18:56

...... dussss....

timbo | 30-06-05 | 18:54

Hehe warez scene droogleggen is onbegonnen werk. If you can't beat them join them, gaat een oud amerikaans gezegde :)

HeiligBoontje | 30-06-05 | 18:46

@vergruizer3, Punt is, als je nieuws brengt, doe het dan goed... of ben je dan een puisterige nerd als je een dergelijke benadering aanhangt ?

ikkezeidegek | 30-06-05 | 18:42

Volslagen dom stukje van Geenstijl. Ik ben niet Roomser dan de paus, maar die gasten zijn gewoon dieven. Opsluiten, handjes eraf.

patricksavalle.com | 30-06-05 | 18:17

@gamebytes: check es op NFOrce.nl bij die Centropy-post van vandaag, daar staat het volgende: Hey you stupid FBI b****es you forgot me, and don't think I'll make it easy on you to catch me.

oftewel, de FBI is weer es onzorgvuldig te werk gegaan. er zijn dus nog steeds Centropy-leden actief.

CloudBolt | 30-06-05 | 17:51

Zo te zien gaat Centropy gewoon door kijkt u naar nforce.nl

Gamebytes | 30-06-05 | 17:39

ongeloofelijk hoe alle puisterige nerds hier weer over elkaar heen vallen om te laten zien dat zij WEL weten hoe het allemaal zit en welke gevaarlijke piraat ze wel niet kennen.
En ondertussen kijkt de fbi mee en tikt GS wat tipgeld binnen...

stelletje clearasiel gebruikers.

vergruizer3 | 30-06-05 | 16:40

Kent er hier iemand nog het clubje
"copyright control service" ?
Ik ook niet mhoehahah !

Val maar lekker dood Tim.

knutsel | 30-06-05 | 16:28

@kalief
volgens GS zouden ze de leverancier zijn voor torrent ;)

DjB | 30-06-05 | 16:03

Zo groot lijken ze me niet. Ik vind slechts 76 movietorrents van ze.

kalief | 30-06-05 | 15:53

Hmm Centropy was altijd wel aardig. Maar er zijn nog zat anderen, RELOADED, etc, die dat werk over kunnen nemen. Dit is wat men noemt een druppel op een gloeiende plaat. Nu wordt het helemaal lastig die anderen op te sporen nu ze weten dat de FBI vermoedelijk via infiltranten het netwerk oprollen. Ik maak me weinig zorgen, het warezcircuit blijft toch wel bestaan.

ZI | 30-06-05 | 15:50

@. defiant^one
normaal gesproken laat de scene de massa in het ongewisse. dat is een goede traditie

mazzl | 30-06-05 | 15:50

@Fuckje, als je een goeie tong hebt, vast wel...

Lekker Belangrijk© | 30-06-05 | 15:46

btw blijkbaar heeft 't weinig indruk gemaakt op centropy... ;)

defiant^one | 30-06-05 | 15:46

@lekker belangrijk,
heel erg bedankt,we smullen ervan! weet jij of ze bi is?........

fuckje | 30-06-05 | 15:41

@ lange neus
Newszillaaaaaaaah!! is zo ruk!!!

drumdude | 30-06-05 | 15:40

Newszillaaaaaaaah!!

Lange Neus | 30-06-05 | 15:32

klinkt alsof defiant^one afgelopen nacht in de cel heeft doorgebracht voor het verkopen van toegangaccounts :-)

TheRealShowstopper | 30-06-05 | 15:31

ik stel een belonging van 100 euries op t oprollen van Brein.. iemand in geldnood?

Miss Anita | 30-06-05 | 15:26

hebben ze lucasdll opgepakt?

Henkiemaardannietgek | 30-06-05 | 15:25

wel is aan gedacht dat jij dat allemaal niet hoef te weten BigFatGerben?

Tegenwoordig steekt iedereen zijn/haar neus maar in ander mans zaken, dit gaat geenstijl en de mensen die hier posten geen moer aan, en het zal geenstijl weer is niet zijn om gelijk met bevooroordeelde teksten te komen zoals ''alwaar de beheerders toegangsaccounts verkochten'' geef mij nou is bewijs dat dat echt zo was, voordat je gaat veroordelen!

Het is misschien 1 rotte peer die het verziekt daar.

Typisch ook dat er gelijk ''sitename's worde neergezet, wat heeft dat voor extra waarde aan de post, niks (helemaal als er niks van klopt... zucht) maar goed ik ga der verder niet op in, ben het nu al spuugzat.

defiant^one | 30-06-05 | 15:23

gadver williams, the apewoman...

Tubifiks | 30-06-05 | 15:22

Lekker belangrijk allemaal?? Ik heb van dit soort dingen geen kaas gegeten en zal idd niet met allemaal termen gaan gooien die ik niet ken/snap;
Maar is het niet zo simpel dat een aantal gasten illegaal content hebben verkregen, deze verspreid hebben en hiervoor aangehouden zijn?? Is dat dan niet gewoon het risico van het 'vak'? Of schop ik nou tegen allerlei heilige huisjes??

Klienur | 30-06-05 | 15:21

Die Nederlanders hebben dus geluk .... geen enkele rechter zal ze veroordelen hier omdat de Nederlandse rechterlijke macht geen snars snapt van Ut Intahnet.

buchwald | 30-06-05 | 15:21

-off-topic,
Williams en Sharapowa op Wimbledon, dat is echt genieten!!!

fuckje | 30-06-05 | 15:20

cq. blazen en toch het meel in de mond houden..

B^2K5 | 30-06-05 | 15:20

Hahah Geenstijl heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt ;)

RDJ134 | 30-06-05 | 15:18

jaaa en RELOADED en HOODLUM,
en VENGEANCE niet te vergeten

Ewld | 30-06-05 | 15:14

@diddle

DEViANCE bestaat al een tijdje niet meer noob, die zijn gesplit in o.a. RELOADED en VENGEANCE....

@defiant

idd... hehe

PirateMonk | 30-06-05 | 15:14

tsja. jammer dit weer

@. defiant^one leg eens uit dan hoe zit het dan wel in elkaar.
Het is altijd makkeluk mensen te verwijten. En moet je dan gelijk weer haten? PERSVRIJHEID bestaat nog.

BigFatGerben | 30-06-05 | 15:14

reactie @ defiant^one

amen

B^2K5 | 30-06-05 | 15:13

Idd, hopen dat DEVIANCE en SHAOSHIN nog even blijven. ;)

G-kracht | 30-06-05 | 15:11

hmmm ik haat mensen die denken te weten hoe het precies in elkaar zit, zelfs het hierboven genoemde persbericht (als je dat al kan noemen van geenstijl) zit vol met fouten...

En als jullie echt met ''insiders'' hebben gesproken hadden jullie die ''facts'' wel goed gehad, het is weer diep triest dat er met namen worden gegooid die er geen eens mee te maken hebben.

defiant^one | 30-06-05 | 15:08

Aaargh! Kudt! Centropy was nog best groot! Nou ja, zolang ze maar van DEViANCE afblijven.

Nou ja, Centropy had toch alleen maar SVCD rips, maar heb blijft kudt dat ze zo'n grote groep hebben kunnen oprollen.

Diddle | 30-06-05 | 15:08

Ik snap er geen kudt van, maar als ik het goed begrijp heeft Nederland zich weer voor het karretje van die typhusyankees laten spannen en zijn een paar studenten die op creatieve wijze hun stufi aanvulden rijp voor uitlevering. Toch?

de visser | 30-06-05 | 15:07

erg als ik dit ff oversla?

fuckje | 30-06-05 | 15:06

Even wachten op een FBI press release. Of zou Brein deze vangst aankondigen ? hahahaha, denk het niet, die zijn te druk met het afstruinen van naar Napster op zoek naar wat illegale 2e rangs songs

ikkezeidegek | 30-06-05 | 15:05

Centropy? Kudt, die ga ik op zeker missen!

Shareholder | 30-06-05 | 14:58

Centrecopy zeg jij ? zucht..

B^2K5 | 30-06-05 | 14:57

@Jannes
Zoals ik al zei. Is maar net wat je kwaliteit noemt. Ik wacht wel op het origineel (zo'n rip is niet bepaald mooi op een beamer).

Pietah21 | 30-06-05 | 14:56

Centropy bedoel ik. :P

Rest In Privacy | 30-06-05 | 14:56

TS mag weg. De groep heet Centrecopy. TS staat voor de kwaliteit van de desbetreffende release.

Rest In Privacy | 30-06-05 | 14:54

men wat geeft centropy een hoop resultaten weer met de search in mijn usenetdownloadtool ;)

drumdude | 30-06-05 | 14:54

vergeet exeem .. geef mij maar bitlord ..

Draaitafel Demagoog | 30-06-05 | 14:52

ik hou niet zo van die illigaliteit ik koop me films gewoon in de winkel, je ziet maar weer wat er kan gebeuren

drumdude | 30-06-05 | 14:52

@Artwido
"Niewsservers zijn sneller en anoniemer."

Van welke planeet kom jij ?

ViPER | 30-06-05 | 14:49

Exeem 0.25 beta is bijna klaar voor het publiek, net de laatste testversie bekeken werkt goed.

spooky | 30-06-05 | 14:49

@Pietah21: Er circuleert een russische versie met NL subs die ver boven VHS-kwaliteit zit. Volgens sommigen is het zelfs een "echte" DVD-rip. Maar het is en kutfilm dus gebruik je bandbreedte maar gewoon voor pr0n.

Jannes van der Wal | 30-06-05 | 14:48

van mij mag alles (mits gratis als het niet van de aanbieder zelf is) op het net aangeboden worden, behalve kinderpron... want degene die dat maken/verspreiden mogen aan de hoogste boom...

MacManiac | 30-06-05 | 14:47

Centropy bestaat al jaren en is zeker niet geheel opgerold, daarvoor zijn hun te professioneel. Er is maar een kleine tak van traders opgepakt, waarschijnlijk op een aantal sites (Zo heten FTP servers waarop releases worden gedaan) waar ook Centropy z'n stuff uitbracht.

TS is niet de naam van de group, TS staat voor Telesync, het opnemen van een film met camera waarbij het geluid digitaal wordt opgenomen vaak direct afgetapt van het geluids systeem.

TC is Telecine, dit is het digitaal kopieren van de film van het filmwiel, wat resulteert in zeer hoge kwaliteit (tegen DVD kwaliteit aan).

Als je ergens over post, get your facts straight dan :-)

Overigens brengt Centropy -absoluut- niet uit naar torrent, maar alleen naar zeer grote topsites waar mensen alleen van dromen. Deze releases worden alleen doorverspreid naar bittorrent en andere locaties....

:-)

PirateMonk | 30-06-05 | 14:47

CPT opgerold ? weinig kansch

B^2K5 | 30-06-05 | 14:47

@Hoxha: Heet die groep niet gewoon Centropy ipv "TS.Centropy"? Dacht dat TS stond voor TeleSync (zie ook www.vcdq.com)

benji | 30-06-05 | 14:46

@Jannes.
Het is natuurlijk maar net wat je een goeie versie noemt. Zo'n beetje elke TS is er snel, maar is ook van dusdanig slechte kwaliteit dat ik er niet eens de moeite voor neem om hem te downloaden.

Pietah21 | 30-06-05 | 14:42

Onlangs hoorde ik eindelijk eens een verstandige opmerking op het NOS-journaal: er is maar één weg: die naar gratis downloaden. En zo is het. De honderden miljoenen die die schreeuwers van de filmindustrie elke keer weer verdienen, zijn eigenlijk godgeklaagd.

JanV | 30-06-05 | 14:41

brein scheiten in hun geytewollesokken voor de FBI

wesnanda | 30-06-05 | 14:41

@daniele,

wel ok

frozenhenk | 30-06-05 | 14:37

Mensen die geld vragen voor illegale content moeten ze ophangen. Met name bovenaan de piramide gaat het om enorme bedragen die binnenstromen. Meer dan terecht dat ze deze gasten hebben gepakt!

..zapper | 30-06-05 | 14:37

ach jah, ze zullen blijven komen en gaan :)

Xaio | 30-06-05 | 14:37

Megaspoof?

style.councillor | 30-06-05 | 14:36

ff weggooien die bittorent!

Denker | 30-06-05 | 14:35

@ Prof.: Ook op Usenet worden de films van deze groep aangeboden (en aangeprezen!). Vaak de eerste met internationale releases. Ook een van de eerste met een goeie versie van Star Wars III. En die film zuigt

Jannes van der Wal | 30-06-05 | 14:35

@ikkezeidegek: klopt, staat ook duidelijk link naar fbi, zal vandaag meer aankondigingen doen. brein staat gewoon aan dezelfde kant, lijkt me duidelijk. rusland en duitsland vochten eerst ook samen.

Prof. Hoxha | 30-06-05 | 14:34

Telesync-rotzooi mis je idd niets aan.
Snap trouwens niet waarom je progjes als emule of bittorrent gebruikt.
Niewsservers zijn sneller en anoniemer.

Artwido | 30-06-05 | 14:34

Hoe werkt Bittorent eigenlijk?

daniela | 30-06-05 | 14:34

@Prof. Hoxha
Nerddetails ? hahaha, ik noem het gewoon de drang om juiste details in berichten te lezen

ikkezeidegek | 30-06-05 | 14:34

doe mij zo'n gbit honeypot

B^2K5 | 30-06-05 | 14:33

om er aan toe te voegen, natuurlijk kunnen we een bericht volplempen met de logistieke verhoudingen en rangorde binnen een warez/dvd trade groep, maar dat doen we lekker niet. omwille van leesbaarheid uiteraard.

Prof. Hoxha | 30-06-05 | 14:32

Brein heeft niets, maar dan ook niets met dergelijke invallen te maken. Dit zijn invallen op hoog FBI nivo gecoordineerd.

Info over eerdere inavllen: www.usdoj.gov/criminal/cybercrime/ob/O...

ikkezeidegek | 30-06-05 | 14:31

@ikkezeidegek:
Ja, ze hebben private FTP serverts, en verkochten leech accounts, en daarom zullen ze extrahard worden aangepakt. Maar die content komt uiteindelijk gewoon in p2p circuit, alleen wordt die verspreiding gedaan door de lieden onderaan de ladder. En voor dit soort nerddetails zijn nu juist de comments :-)

Prof. Hoxha | 30-06-05 | 14:31

tja netzoals marokanen he .. hoe harder je er tegen trapt hoe harder ze terugkomen ... ;0

en dc + pfff ga toch weg gast .. leuke voor kinderporno van je buurman maar obscure shit zal je er niet vinden ..

Draaitafel Demagoog | 30-06-05 | 14:30

Een Telesync is niet rippen van DVD, maar met professionele apparatuur een opname maken in de bioscoop. Centropy was de beste daar in.... jammer

LenS | 30-06-05 | 14:29

Brein zuigt

TheSupreme | 30-06-05 | 14:29

Overigens wil ik opmerken dat voor de internationale misdaadbestrijding blijkbaar helemaal geen europese grondwet nodig is ...

Doggystyle | 30-06-05 | 14:28

Centropy maakte bij mijn weten hoofdzakelijk cam-zooi. Dus rondrennende-japanner rommel. Ook de kwaliteit van de dvd-rips was niet echt goed. Ik zal ze niet missen.

Pietah21 | 30-06-05 | 14:28

volledig met 'ikkezeidegek' eens

B^2K5 | 30-06-05 | 14:28

Infiltratie bij de warezgroep... ik krijg hier een erg 21JumpStreet gevoel van.

daniela | 30-06-05 | 14:28

Dit zijn volkshelden :( Waarom doen ze dat nou toch?!

Doggystyle | 30-06-05 | 14:27

Centropy is een warez groep die films die net uit zijn in de bioscoop op een één of andere manier opneemt en deze verspreid, (bijvoorbeeld: 2005-05-31 Madagascar (2005) *TS* *SVCD* CENTROPY )echter niet via Bittorent maar via Private FTP servers.

Centropy en Bittorent met elkaar in verband brengen is ongeveer hetzelfde als zeggen dat Micheal Schumacher meeracet in de jaarlijkse cross op 5 mei in het dorp

ikkezeidegek | 30-06-05 | 14:26

dc++ servertje dan maar :D Bittorrent is soooo 2004

prestodegekste | 30-06-05 | 14:22

moehahaha

Wortelbier | 30-06-05 | 14:21

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland