Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slaap kindje slaap

Derhalve ben ik niet verantwoordelijkNogmaals derhalve met betrekking tot het gebruik en het afwegingskader wat daarbij speelt moet u zich realiseren dat maatregelen die in het kader van de opsporing worden genomen heeft bepaald het beleid wat nu heeft plaatsgevonden. Uit de stukken heeft u gelezen dat dit het executerende parket betreft en dat de rechter commissaris informeel benaderd is, dus wat dat betreft moet derhalve na gegaan worden dat in dat soort gevallen de richtlijn kan worden verruimd. Om die reden en derhalve was dus ten ene malen onbekend en per definitie onbetrouwbaar moet worden geconcludeerd dat IK LEKKER BLIJF ZITTEN. U begrijpt dat Donnert poep aan het praten is en naar het zich laat aanzien, gaat dit nog wel even duren. Wij gaan eruit voor Lingo, voordat het gepeupel in opstand komt tegen deze agressie opwekkende aristocraat. UPDATE: Den Haag is derhalve even dineren tot 21.00 uur. UPDATE 2: Zij dronken een glas, zij deden een plas en jawel het wordt eentoning: alles bleef zoals het was...

Reaguursels

Inloggen

Ik keek vrijdagmorgen (vroeg) toevallig even naar het vroeg nieuws op RTL-4. De bewoners van de Jordaan waren niet bepaald rouwig om de dood van Appie. Heeft die eikel van een William S. toch nog een goede daad verricht tijdens zijn ongeoorloofde ontsnapping.

Hoezo aftreden voor Donner? Meneer S. heeft immers een goede daad verricht? Jammer dat het net 29 april is geweest. Kan er iemand S. nomineren voor een lintje van de Koningin? En om in parlementaire taal te eindigen, we gaan weer over tot de orde van de dag.

Het eerstvolgende evenement is de strafzaak tegen Mohammed Bouyeri (thans Mohammed B.) op 12 juli. Die zal ook wel TBS krijgen, zodat hij tijdens verlof zijn GPS-enkelbandje af kan doen en dan de volgende moord kan plegen.

Iemand trouwens nog iets van onze vriend uit Zoetermeer gehoord. Ja, Richard Harteveld die zijn vrouw en koters een enkeltje naar de hemel heeft gegeven? Wel zwaar kut voor Richard, want morgen is het vaderdag. Krijgt hij geen opblaaspop van Claudia en zijn twee dochtertjes.

Maar goed ... het is weekend en ik ga me bij 32 graden niet onnodig inspannen. Ik eindig maar met deze bijdrage. In afwachting van de dingen die komen gaan.

Nieuwskwieker | 18-06-05 | 22:13

@ e-one2day:
Ik vermoed dat we het over hetzelfde hebben. Ik wil er van af wezen of het om een MRI-, een CT- of nog een andere scan was, maar daar kon je zien welke gebieden er in de hersenen actief waren bij bepaalde handelingen. Psychopaten hebben dan andere gebieden actief bij een bepaalde handeling dan normale mensen. Maar...

... en dit is een groot maar, hersenen zijn "trainbaar" door conditionering. Ik zou zo'n test niet het eindoordeel laten zijn. Maw, als een vermoedde psycho niet naar verwachting op zo'n test reageert, hem dan maar naar buiten laten omdat hij dan wel geen psychopaat zou zijn. Dat is wat ik in een vorige post bedoelde, als je een test ontwikkeld hebt, dan bestaat de neiging om op zo'n test te gaan blindvaren. Mijns inziens zijn een brein daar veel te complex voor.

@ Thygros:
Zet 1 gek en 10 shrinks in dezelfde ruimte, en je krijgt 12 diagnoses... ;)

Ook voor "onschuldigen" zou soms een paar weekjes Alcatraz geen kwaad kunnen, ben ik met je eens. Maar het risico van gerechtelijke dwalingen bestaat nog steeds, om de zaken waar iemand geframed is nog niet eens in ogenschouw te nemen. Zeker met de nieuwe antiterreurwetten zijn de burgerlijke vrijheden dusdanig ingeperkt dat het gans niet onmogelijk is dat iemand zomaar gevangen gezet wordt. En zie er dan maar weer eens uit te komen... :S

Zijdezacht | 18-06-05 | 20:58

@Zijdezacht 18-06-05 @ 16:04
nee het gaat om speciale hersenscan apparatuur waarmee veranderingen in de hersenen kunnen worden waargenomen.
hiermee kan heel goed nagegaan worden of het een hersenafwijking betreft,ofwel dat het zich laat aanzien waneer de persoon agresief gedrag vertoond.
ik heb dit eens gezien op een wetenschappelijk programma dat speciaal liet zien hoe het werkte en dat het ontwikkeld is met testen van,zeg maar levensgevaarlijke TBSers[serial killers in de US]en dat dat ook verder in de toekomst gebruikt zal worden.het is er namelijk al een tijdje.het programma waar ik het over heb dateerd dan ook van een aantal jaren terug.ik meen dan ook dat het in the US gewoon gebruikt word.er is technisch medisch gezien ook veel meer mogenlijk dat mede kan bepalen of iemand een gevaarlijke afwijking heeft.

e-one2day | 18-06-05 | 20:28

@zijdezacht: Zo'n test zou natuurlijk een aanvulling zijn op bestaande technieken en toetsen. Het risico dat je een veroordeelde crimineel evt een tijdje te lang in alcatraz laat zitten is mijns inziens aanvaardbaar. Het risico voor onschuldige mensen dat ze ineens geconfronteerd worden met een weggelopen(ik weiger "ontsnapt" te gebruiken)TBS-er duidelijk niet. Er zal ook met andere betere systemen een zeker risico blijven bestaan, idd testen kunnen vervalst worden, mensen zijn heel goed in staat om hun psycholoog/psychiater voor de gek te houden(zeer toepasselijk trouwens).
Dit soort technieken is in ieder geval een aanvulling op en geeft een betere grond voor een indicatie dan alleen maar de waarneming van profs.

Thygros | 18-06-05 | 17:10

@e-one2day:

Niet specifiek maar ik kan wel zo verzinnen om welke technieken dat gaat. Net zoals een test met een leugendetector, ook daar komen vals positieve dan wel vals negatieve uitslagen voor. Als je een test neemt als indicatie of iemand wel of niet naar Alcatraz-op-de-wadden gestuurd moet worden, dan moet je echt HEEL zeker weten of zo iemand daar terecht hoort. Of dat bij een ander testresultaat je iemand niet loslaat in de maatschappij die daar absoluut niet thuis hoort.

Zijdezacht | 18-06-05 | 16:04

Wat moet GVD tegenwoordig een minister, politicus of ander hooggeplaatste lamlul nog fout doen om op te moeten rotten?. EEN ATOOMBOM PRODUCEREN EN VERKOPEN AAN EEN IMMAM?

ThaWizzard. | 18-06-05 | 12:38

@@Zijdezacht 18-06-05 @ 10:50
en oja voor ik het vergeet...
psychiaters zijn ook beinvloedbaar...
meer technieken betekend wel een veel breder inzicht.

e-one2day | 18-06-05 | 11:46

@Zijdezacht 18-06-05 @ 10:50
ik begrijp dat je ook weet over welke technieken ik het heb?
hetgeen ik bedoel word namelijk ook al toegepast in de US.
en er zijn verregaande studies naar verricht en zeer goede aparatuur naar ontwikkeld,die zowiezo een hele boel onderzoeken gedaan door psychiaters kunnen weerleggen en of versnellen.
aangezien het gaat bij TBS om een niet exacte wetenschap gaat kunnen hiermee in ieder geval wel belangrijke dingen uitgesloten worden.die een psychiater misschien anders heeft gezien.
al het nodige... om te zorgen dat dit soort risico's beperkt blijven!!
en anders geen TBS systeem meer!
maar gewoon weer het gekkenhuis in!
voorgoed!
of zijn wij een land dat mensen zoals bv militieleden in afrika die bij zogende moeders,levend de borsten amputeren en kinderen lukraak aanstukkies hakken ook ziek.... en moeten ze na 15 jaar maar weer eens uitgeprobeerd worden op de maatschappij.
een dier word om veel minder ernstige zaken al ingeslapen en die zijn vaak wel te resocialiseren!

e-one2day | 18-06-05 | 11:44

@ Pannie:
Dan zul jij wel glimlachen bij de boeken van Pratchett, waarbij hij het begrip "retrofrenologie" heeft geïntroduceerd. Dat is de leer waarbij patienten met zorgvuldig geplaatste tikken op het hoofd bepaalde eigenschappen kunnen krijgen. ;)

@ e-one2day:
Ik ben wel terughoudend met dat soort technieken. Ze zijn namelijk beïnvloedbaar. Als je de menselijke hersenen ziet als een complex neuraal netwerk, dan weet je ook dat iemand zichzelf zou kunnen trainen om bepaalde "risicogebieden" in de hersenen er beter te laten "uitzien". Vergeet niet, we hebben het over heel, heel zieke geesten maar vaak zijn ze niet debiel.

Hoe zou een inrichting er uit moeten zien waarin de gevaarlijkste gekken (of gevaarlijke geesteszieken) moeten worden opgesloten? Dit als gedachtenexperimentje op een mooie zaterdag? ;)

Zijdezacht | 18-06-05 | 10:50

@Pannie 18-06-05 @ 09:47
schedelmeting?? nee niet echt...
maar waar ik het over heb is echt geen SF hoor.
waar ik het over heb bestaat al een paar jaar.
gedachtenmeting op een terrasje daar geloof ik wel in hahahaha

e-one2day | 18-06-05 | 09:49

Niet alles geloven wat Joseph Mengele beweerde!

Pannie | 18-06-05 | 09:49

e-one2day jij gelooft zeker ook in schedelmeting?

Pannie | 18-06-05 | 09:47

@@Zijdezacht 18-06-05 @ 09:17
terrasje...? is dat een uitnodiging? ;)

e-one2day | 18-06-05 | 09:26

@Zijdezacht 18-06-05 @ 09:17
ben het absoluut volledig met je eens wat dit betreft.
afschaffen dus!
maar... dat het nog steeds niet doordringd bij iedereen<--
is het volgende:er is allang een techniek die komt uit de medische wereld en is wel exact.
daarmee kan gekeken worden of iemand een hersenafwijking in een bepaald gebied heeft,waarmee VASTgesteld kan worden of dit de oorzaak is van de gedragingen.
ook kunnen ze hier mee bepalen of het geneesbaar is ja of nee.
het zal misschien wat kosten... maar is een mensenleven dan minder waard??!
ik kan er zo kwaad om worden dat dit soort dingen niet naar buiten worden gebracht terwijl het gewoon bestaat!

e-one2day | 18-06-05 | 09:25

Eigenlijk zou je deze discussie op het terras moeten houden, onder het genot van een glaasje koude witte wijn (of voor de liefhebbers een witbiertje). ;)

Het beroerde met psychopaten (want daar hebben we het over) is dat ze het systeem zullen proberen te verneuken. Dat wil zeggen, jarenlang meespelen met de psychiater, zodat het lijkt alsof ze "genezen" zijn, en dan onder voorwaarden vrij komen. In de voorgaande jaren is hun geestesspanning opgebouwd, en dat laat je dan met de zegen van de wetenschap los in de maatschappij. :S

Het huidige psychiatrische beleid stamt uit de jaren 70, toen iedere gek geneesbaar werd geacht. Gelukkig komen forensisch specialisten daar op terug, er is een klein groepje mensen dat wil gewoon niet deugen. Als je geïnteresseerd bent in deze materie, raad ik je nogmaals de crimelibrary site aan ( www.crimelibrary.com/criminal_mind/for... ) waarbij de stukken over forensische psychologie maar ook artikelen over bepaalde seriemoordenaars een eye-opener zijn.

Toen indertijd Bundy gearresteerd werd en details van zijn misdaden naar buiten kwamen, hoopte ik oprecht dat hij nooit zou ontsnappen of vrijkomen en toen ik later las dat hij was geëxecuteerd, was ik diep in mijn hart toch wel opgelucht. Want dat is het moeilijke aan een systeem dat erkent dat sommige mensen NOOIT meer thuis horen in de samenleving. Hoe voorkom je dat mensen in de categorie van de Bundy's terug komen in de maatschappij? Zelfs uit de EBI in Vught is volgens mij wel eens iemand ontsnapt.

De doodstraf zou een oplossing kunnen zijn, maar dat heeft het risico dat er een onschuldige geëxecuteerd wordt, en dat vind ik een te hoge prijs. In de States zie je dat mensen die een goede advocaat kunnen betalen, vrijwel overal mee weg weten te komen.

Ik erken dat er gevaarlijke psychopathen bestaan waartegen de maatschappij beschermd zou moeten worden. Ik erken ook dat het huidige TBS systeem niet voldoet, of dat er nog te veel gaten inzitten. Maar wat dan?

Zijdezacht | 18-06-05 | 09:17

@zinvol geweld 17-06-05 @ 21:40
okay nog 1x dan lol
donner is<-- het systeem,dat blijft hij volhouden namelijk,dat hij geheel achter dat systeem blijft staan.
IK wil dat TBS systeem OOK niet!ik heb namelijk nooit gezegd dat dat systeem moet blijven.
nu heb ik de wet even snel bekeken als het gaat om afuisteren en wat nu mogenlijk had geweest.
dan zie ik toch echt een hele makkelijke mogenlijkheid om wel te tappen voor de heren politie en justietie.
ik wil dus van dit systeem af<-- en dat gebeurt alleen als donner weg gaat of moet.
de fout die donner heeft gemaakt en waarom hij naar mijn smaak weg moet is omdat hij
na Eibergen te zwakke voorstellen en te weinig tussentijdse oplossingen heeft ingesteld waarmee in ieder geval het ontsnappen van zeer gevaarlijke TBSers mee
tegengehouden kon worden,tot de nieuwe wet in werking treed.
al heeft hij geen fout gemaakt binnen de regels,dan betekend dat na Eibergen dat hij niet voldoende voorzorgsmaatregelen heeft getroffen in aanloop naar de nieuwe wet!
maar nogmaals het is voor mij nu erg duidelijk dat er makkelijk getapt had kunnen worden,BINNEN DE WET!
en moettie dus weg... daar blijf ik bij.
de oplossing vraag je? het hele TBS systeem afschaffen en gewoon de gekkenhuizen weer terug. levenslang opsluiten als na 5 jaar geen verbeteringen in de gevaarlijke gek zijn bespeurd.
en dan heb ik het over een wezenlijk verschil van dat persoon.
dan heb ik het niet over 7x fout maar toch ook wel een paar keer goed gegaan..

e-one2day | 18-06-05 | 08:25

sorry jongens, was even uit de lucht.

@ e-one2day

Ik heb je vorige posts gelezen, en als "ter GS aangewezen advocaat van de duivel", Donnert dus, omdat ik vind dat hij niet moet aftreden om dat ie die achterlijke TBS goed heeft uitgevoerd, want ik ben geloof ik de enige hiero die het TBS systeem wil afschaffen, om dit soort problemen in de toekomst te verkomen.... De rest loopt immers te schreeuwen om het hoofd van PH omdat hij en zijn ambtenaren hun hoofd hebben laten hangen naar experts die het bij het foute end hadden, en volgens de regels hebben gehandeld, affijn, wat ik wou zeggen dus (ik krijg Kouwes neigingen!) is dat in dat nieuwe wetsvoorstel, wat dus pas op 1 juli ingaat, is bepaald dat het ontsnappen aan TBS op zichzelf strafbaar is geworden. Daarmee heeft de politie meer bevoegdheden om hem op te sporen (die jij daarnet opsomde), en kan hij meer straf erbij krijgen alleen voor het ontsnappen dus al.
Dat kon gewoon niet eerder omdat het een Wet was, en die dingen hebben tijd nodig om een wetje te worden. Het was geen ministrieel besluit o.i.d. dan had het eerder gekund, maar die dingen hebben tijd nodig omdat het wetboek van Strafrecht en dergelijke moet worden veranderd.
Dan ben je dus ook kwaad op 'het systeem' of meer de snelheid daarvan, voor wat betreft de manier waarop wetgeving in Nederland tot stand komt.
Het zijn geen oekazes die je op het dorpsplein spijkert en dat het dan een wet is!!! Dat is het spel nu eenmaal.
Ik heb het niet bedacht en Donner ook niet. Vaak is het kut, maar in mijn ogen het beste systeem wat er is. GElukkig hebben we geen bestel met een raad van hoeders zoals in Iran, Maar nou heb ik al de hele tijd aangegeven wat ik voor ogen heb. Afschaffen van de TBS, dus ook van het proefverlof verkrijgen daarbij, gewoon prettig verzorgd wegstoppen achter een groot hek en nooit meer naar buiten laten gaan, maar waar sta jij nu? Je hebt wel kritiek op Donner en op zijn ambtenaren, maar wat heb jij dan voor ogen. Over wie er hier schuld heeft worden we het niet meer eens, misschien wel over de oplossing?

zinvol geweld | 17-06-05 | 21:40

@spooky 17-06-05 @ 17:50
ehehehehe

e-one2day | 17-06-05 | 17:59

Conclusie post 1 let goed op met een posting die lijkt van een betrouwbare bron te komen.
www.necrofiel.nl/

spooky | 17-06-05 | 17:52

en met enkelbandjes moeten we eerst een pilot draaien voordat we weten of het werkt....
terwijl die ergens anders allang gebruikt worden.
nee echt!! donnert heeft er alles aan gedaan hoor na Eibergen!!
de enige overwinning van dit kabinet is dat wij er weer niks aan doen!!
en het gewoon weer slikken!
wat een pisvlek is die donner!!!

e-one2day | 17-06-05 | 17:17

LEES DIT!!!
het was dus wel te voorkomen of in ieder geval was er voorzien van de juiste middelen om hem te kunnen opsporen bij ontsnapping.
er is dus niet alles aan gedaan om deze als bekend staande om zijn ontsnappingen en terugvallen in recidive man aan banden te leggen tijdens zijn verlof.
Onbehandelbare pedofiel via satelliet gevolgd!!
www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuw...
maar na 15 jaar onderzoek met meerdere recidiven van deze meneer slaan we het verzoek van de kliniek die zegt LONG STAY! gewoon in de wind!
want alles was correct goed verlopen volgens DE WET....

e-one2day | 17-06-05 | 17:14

@Zijdezacht 17-06-05 @ 16:56
dat soort uitspraken daar kan je na zo'n debat op wachten natuurlijk.
echt een inkoppertje.
binnen de regels okay... maar had donner niet gezegd dat hij voortaan zelf zijn handtekening aan de verloven zou gaan verbinden.
en er zorg voor te dragen dat dit risico beduidend zou worden ingeperkt?
het eerste heeftie gedaan maar het 2e dus niet,in ieder geval niet overtuigend genoeg.
maar ik wil graag antwoord op mijnvorige vraag aan @zinvol geweld... aub
en mijn vrijdagmiddag verziek je niet hoor
kom maar met die info!!!!

e-one2day | 17-06-05 | 17:04

Oh heerlijk, jullie zijn gewoon doorgegaan. :)

Ga ik nu even je vrijdagmiddag verzieken: www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/...

Het debat van gisteren (of je nu vindt dat Donner wel of niet moet blijven) was naar aanleiding van een moord, Laurens Jan!

Zijdezacht | 17-06-05 | 16:56

@zinvol geweld
sinds waneer is ontsnappen strafbaar?
want als dat voor deze meneer zn ontsnapping al zo was dan hadden ze zeker weten mogen tappen!
of is dit sinds gisteren?

e-one2day | 17-06-05 | 16:44

@zinvol geweld
de politie zegt:
,,We mogen geen huiszoeking doen, geen telefoons tappen of foto's van ontsnapten verspreiden'', zegt een woordvoerder van Justitie. ,,In de praktijk zal de politie alleen naar het huis van de veroordeelde en zijn familie gaan om te vragen of hij er is. Het feit dat iemand eerder gewelddadig was, is niet genoeg om hem bij een ontsnapping als levensgevaarlijk te bestempelen.''
let hierbij op de laatste regel!
de wet zegt:
Afluisterwetgeving in Nederland
Artikel 139 van het Wetboek van Strafrecht verbiedt het opzettelijk afluisteren van gesprekken met een technisch hulpmiddel, zonder toestemming van één van de deelnemers aan dat gesprek. Dat geldt zowel voor gesprekken binnen- en buitenshuis als voor communicatie over de telefoon.
De bevoegdheid tot afluisteren is geregeld bij wijze van uitzondering op dit verbod. De politie mag een gesprek dat gevoerd wordt in een 'woning, besloten lokaal of erf' of in openbare ruimtes niet afluisteren of opnemen. Concreet betekent dit dat de politie (nog) niet met richtmicrofoons en verstopte microfoontjes rond huizen mag werken, tenzij dus één van de deelnemers aan het gesprek daarvoor toestemming heeft gegeven. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij infiltratie en pseudokoop.
Daarnaast mag de politie de telefoon afluisteren wanneer er een gerechtelijk vooronderzoek tegen iemand is geopend die verdacht wordt van een feit waarvoor minstens vier jaar hechtenis staat. Een dergelijk gerechtelijk vooronderzoek mag zowel op een bekende als een onbekende geopend worden. Daartoe kan de politie de PTT verplichten tot medewerking aan het aftappen van verdachten. Op eigen initiatief mag de PTT alleen telefoongesprekken afluisteren om technische redenen, bijvoorbeeld om storingen te verhelpen.
De Binnenlandse Veiligheidsdienst BVD kan met toestemming van de minister-president en de ministers van binnenlandse zaken en justitie binnens- en buitenshuis gesprekken afluisteren wanneer de veiligheid van de staat dat vereist. Voor telefoontaps door de BVD is ook nog toestemming van de minister van Verkeer en Waterstaat nodig. De BVD is dus gerechtigd om met richtmicrofoons en 'bugs' te werken.
De wetgeving over afluisteren is de laatste tijd aan veel veranderingen onderhevig. Een groot probleem is dat de wetgever de snelle ontwikkelingen op technisch gebied maar nauwelijks bij kan houden.
naar mijn idee was er dus wel een weggetje om legaal te tappen...

e-one2day | 17-06-05 | 16:22

@ e-one2day

Succes ermee dan! Geef hem van Jetje!!!

zinvol geweld | 17-06-05 | 16:12

@zinvol geweld 17-06-05 @ 16:06
hee ga me nou niet lekker zitten maken he?!! ;)
ik ga er in ieder geval wel dieper induiken ja,iets zegt me dat er iets helemaal niet klopt.[doet het menselijk gezien zowiezo niet]

e-one2day | 17-06-05 | 16:09

@ e-one2day

Voor wat betreft dat laatste stuk lijkt mij dat ie zich daar toch aan gehouden heeft, althans dat die scenario's zijn gevolgd. Het had hoogste prioriteit, zijn verlof zal kritisch bekeken zijn, etc. etc. Het hele stuk staat vol met aanbevelingen maar niet met keiharde acties of sancties. De kamer is daarmee akkoord gegeaan. Wellicht is die gast zijn verlofmachtiging ingetrokken (punt 1 in die brief) maar is later geoordeeld dat ie toch weer de straat op kon (de heroverweging van punt 3). Zo niet dan heeft ie zich inderdaad niet aan zijn beleid gehouden. Dat zou je dan wel moeten uitzoeken om dat glashard te kunnen maken. Ik vrees allen dat je geen inzage in justitiele stukken krijgt. Speel dit dan door naar de 2e kamer die daar wel op kunnen aandringen.

Voor wat betreft dat eerste stuk lijkt het mij dat dat betrekking heeft op die nieuwe wet. Ik heb bijvoorbeeld begrepen dat het nu wel strafbaar is om te ontvluchten tijdens een proefverlof, en toentertijd nog niet.

Maar nogmaals, ik wens je gemeend veel succes toe met het uitdiepen van deze gevallen! Denk niet dat ik Donner zelf ben of eerste lid van zijn fanclub ;)
Als het je lukt deze steen boven te halen en hij blijkt fout gehandeld te hebben (of zijn ambtenaren waarvoor hij verantwoordelijk is) sta ik samen met je op de stoep van het Binnenhof om zijn aftreden te eisen!

zinvol geweld | 17-06-05 | 16:06

@zinvol geweld 17-06-05 @ 15:29
dat over 2004 daar heb je inderdaad gelijk in,er werd gisteren tijdens het debat inderdaad teruggegrepen op dat gedeelte.
waarin er afgesproken is dat het allemaal zou worden herzien.
als deze meneer dan toch via de oude regeling in de tussentijd op verlof mag dan klopt dat al niet!
daarbij met zo'n achtergrond als deze meneer zou er zowiezo een veel strengere verlofprocedure moeten gelden.
wat ik erg verwerpelijk vind is dat het nu allemaal afgeschilderd word alsof ze er niets aan hadden kunnen doen.of het nu door de wet komt of wat dan ook dat doet even niet terzake.het blijft een feit dat ten 3e malen de zaken onder deze minister moeten worden herzien,het gevolg van een paar zeer ernstige delicten,die lijken op een graadmeter voor de beleidvoering van een TBS systeem.
dat iedere keer weer faalt.
en daarbij gewoon de conclusie getrokken moet worden dat deze minister zn werk cq huiswerk niet goed doet.
te vaak en te ernstig,donner hoort gewoon niet meer op die plek.
ook is het vertrouwen al een keer door een 3e van de kamer in deze man opgezegd,en na een debakel zoals met de heer S. is het vertrouwen inneens minder slecht?
dit is nu onze hedendaagse politiek.
dat is waar we dus zo snel mogenlijk van af moeten,om te beginnen dan maar bij donner.

e-one2day | 17-06-05 | 16:00

@ e-one2day

De opsporingsmethoden kunnen ook niet verschillen vanwege het feit dat die nieuwe wet pas op 1 juli ingaat. In zoverre heeft ie dan gelijk.
Wat ik ook begrepen heb, is dat dit verlof teruggrijpt op een vonnis uit 2004, evenals zijn machtiging (waar hij toentertijd zijn handtekening onder heeft gezet) Op basis van dit vonnis en deze machtiging heeft die gast al vele malen verlof gehad, zonder problemen. In eerste instatie rondom de kliniek, zo heb ik begrepen, later werd die circel steeds wijder. Ook schijnt hij (weer op basis van dezelfde machtiging) al eerder bij zijn moeder op bezoek te zijn geweest zonder problemen.
Maar goed, als ie heeft toegezegd ook de uitstaande verloven (deze dus ook) in te trekken, dan heeft ie inderdaad wat uit te leggen.
Succes dan met je onderzoek!!! (en speel de resultaten dan door naar de 2e kamer zou ik zeggen, of de journalistiek als blijkt dat ie zich niet aan zijn woord heeft gehouden!)

zinvol geweld | 17-06-05 | 15:29

@zinvol geweld 17-06-05 @ 14:54
het feit dat dit geval al door donner als opzichzelfstaand werd bestempeld,werd direct aangenomen, in ieder geval niet tegengesproken.
Eibergen was iets anders zij hij.
ik denk dat er niet goed gekeken is of er nu wel degenlijk een wezenlijk verschil is geweest tussen de handelingen en opsporingsmethoden die nu zijn gebruikt en toen met Eibergen.ook wat wel en niet kon en of kan.daar is naar mijn idee de aandacht direct van afgeleid door de geniale jurist donner.
ook heeft daarom dus niemand naar een onderzoek daarover gevraagd.
want het parlementaire zal zich naar mijn idee alleen richten op wat beter kan en moet.ik ga hier uiteraard nog verder onderzoek naar doen.daar ik begrepen heb uit het Eibergen debat,dat dit afgesproken was. betreffende de verloven.

e-one2day | 17-06-05 | 15:13

@ E-one2day

Ik moet bekennen dat ik me alleen gisteren in deze materie verdiept heb, en niet alles op de voet sinds Eibergen.
Ik ga ervan uit dat als Donner dat echt heeft toegezegd (geen verloven meer totdat de nieuwe wet in werking treed) hij zich dan niet aan zijn afspraken (beleid) heeft gehouden.
DAT zou WEL een reden zijn om op te stappen of een motie van wantrouwen in te dienen. Maar aangezien geen der partijen daar mee aangekomen is (zelfs niet Eerdmans, Wilders of de linkse oppositie) ga ik er maar vanuit dat dat niet het geval is.
Anders zou dit DE kans zijn geweest om Donner en het kabinet te laten vallen, en daar waren velen toch op uit. Zou dan een minpuntje van onze gewardeerde kamerleden zijn!

zinvol geweld | 17-06-05 | 14:54

@zinvol geweld 17-06-05 @ 14:33
na Eibergen werden alle verloven ingetrokken totdat het systeem bekeken en aangepast zou zijn,waarmee de risico's nog meer mee zouden worden beperkt.
aangezien die nieuwe wet nog niet is ingetreden en er nu blijkt dat de uitzonderingen in die wet, niet worden gehanteerd op het moment dat er een zeer gevaarlijk TBSer ontsnapt,betekent feitelijk, dat de ondertekening van de nieuwe verloven een uitzondering is geweest op eerder gemaakte afspraken na Eibergen.
want zolang die nieuwe wet dus nog niet werkende is had donner de verlofregelingen nog niet vrij mogen geven.
want nu kon en mocht iedereen precies hetzelfde als voorheen.niks dus!
en dat is waar donner zich achter verschuild! niet meer en niet minder.
en in mijn ogen dient deze man te vertrekken.[dus nee daar worden wij het niet over eens]

e-one2day | 17-06-05 | 14:44

@ Amsterdammer

Ja mam!

zinvol geweld | 17-06-05 | 14:35

@ e-oneday

Ik ben OOK voor hogere straffen. Ik wil OOK dat er geen gevaarlijke gekken op straat rondlopen (door TBS af te schaffen en ze in een longstay afdeling te plaatsen; dat van die galeischepen was een beetje gechargeerd, dat zul je wel begrepen hebben). Ik wil OOK dat stelende agenten de zak krijgen.
Eigenlijk zijn we het dus met elkaar eens.
Allen jij wilt Donner weg hebben om oneigenlijke redenen, en ik niet.
Je zegt dat er uitzonderingen zijn gemaakt bij TBS verloven... Welke dan? Zonder in herhaling te vallen heb ik al betoogd dat mijns inziens er hier geen fouten zijn gemaakt.
Ik vrees echter dat we wat dat laatste punt betreft wel nooit eens zullen worden....

zinvol geweld | 17-06-05 | 14:33

shit happens, ga aan het werk paupers

Amsterdammer | 17-06-05 | 14:24

@zinvol geweld 17-06-05 @ 14:07
zoiets van operatie geslaagd! patient overleden?
uitzonderingen maken bij TBS verloven kan wel,maar een uitzondering maken op grond van de maatschappelijke veiligheid kan niet....
donner,remkes het hele apparaat inclusief de TBS patienten staan dus wat dit betreft sterk als het gaat om bescherming die de wetten dus bieden als het fout gaat.
want daar komt het dan op neer.
het heeft allemaal wel degenlijk met elkaar te maken.
en waarom wil de maatschappij dan hogere straffen?
het feit dat dit soort mensen overal op deze manieren mee weg komen moet eens afgelopen zijn,dat is mijn punt!
dat geld voor donner maar ook voor die agenten die geen enkele verantwoording schijnen te hebben of niet hoeven te nemen.
hier kan toch niemand omheen...

e-one2day | 17-06-05 | 14:20

@ e-one2day

Het doet mij deugd nu zelf eens van politieke correctheid beschuldigd te worden, want meestal ben ik degene die dat bij anderen doet.
Jij haalt er nu echter zaken bij die niets met Donner of het TBS gebeuren te maken hebben gehad.
Stelende agenten moeten wat mij betreft zonder wachtgeld op staande voet uitgeknikkerd worden.
Officieren van Jusititie in het bezit van kinderporno (Tonino) idem dito.
Als ik jou goed begrijp IS ALLES geoorloofd om een TBS 'er te arresteren.
Als je dat aanvaardt, hoeven deze luitjes (dat arrestatieyeam) nimmer verantwoording af te leggen. Dan krijg je van die Guantanamo-bay achtige toestanden (en begrijp me ook hier goed! Ik ben Pro-amerika, pro-Busch, pro-inval in Irak, alleen is Guantanamo Bay vanuit het principe van de democratische rechtsstaat niet goed te praten!)
Als je nu toestaat dat die RC de wet breekt, kun je ook niet protesteren als ie jou arresteert in het midden van de nacht omdat je buurman anoniem naar de politie heeft gebeld, en daar gezegd heeft dat jij wel eens misdaad X zou hebben gepleegd. Als jij dan niet op wil staan dan beuken die gasten van dat arrestatieteam je effe in elkaar, en slepen je zonder advocaat in een of andere cel. Dan zou de wereld te klein zijn toch? Maar ja, wat nou recht op een advocaat, wqat nou recht op onaantastbaarheid van het lichaam, wat nou concrete bewijzen. Die RC wil misdaad X oplossen en dat heeft ie dan adequaat gedaan!

zinvol geweld | 17-06-05 | 14:07

@zinvol geweld 17-06-05 @ 13:39
echt geweldig politiek correct ben jij zeg!!
maar de politie die een parkeergarage voor miljoentje oplicht die worden niet gestraft.
maar de rest mag het dan ook niet meer doen!!
en als deze RC er nu eens iets goeds mee had gedaan [het overtredinkje op de wet]dan had misschien de moord voorkomen kunnen worden.
maar was er ook een signaal uitgegaan naar de maatschappij dat er wel degenlijk wat aan gedaan word sinds Eibergen.
allemaal prietpraat om geen verantwoordelijke te moeten stellen!
versoberingen in de gevangenis is okay,maar aan de TBSertjes van donner komen DAT MAG NIET!
het toppunt van schijnheiligheid zeg!

e-one2day | 17-06-05 | 13:50

@ e-one2day

Dura Lex, Sed Lex (de wet is hard, maar het is de wet) zeiden de romeinen al.

We hebben nu eenmaal met elkaar afgesprokken dat er wetten en regels zijn waar we ons aan moeten houden.
Was dat niet zo geweest dan hadden we nu geen rechtsstaat. De eerste die het goede voorbeeld moeten geven zijn justitie- en politieambtenaren. Dan zou je kunnen zeggen, oke, het doel moet zijn die gast te pakken, zie maar hoe je het doet! Als we daarmee instemmen is het einde zoek. Dan hebben we een nieuwe Gestapo opgericht. Agenten die aan geen regels gebonden zijn!!
Begrijp me goed, die gast mag wat mij betreft de rest van zijn leven met een bal aan zijn voet de hele Pietersberg uithollen, maar wel nadat ie door de rechter is veroordeeld in een eerlijk proces.

zinvol geweld | 17-06-05 | 13:39

Donner was tegen de enkelband omdat dit TBS-ers stigmatiseert en op die manier de resocialisatie negatief beinvloed.
Daar heeft ie gelijk in natuurlijk.
Mensen zullen wel door de wet beschermd worden tegen de implantatie van chips en dat is maar goed ook, ook voor onze persoonlijke bescherming natuurlijk.
Aangezien resocialisatie met enkelband bijna zinloos is en de psychiatrie, ook volgens Donner, geen exacte wetenschap is, waarom dan 50 duizend keer per jaar dobbelen met de veiligheid van de rest van de bevolking om een klein percentage mensen te helpen ?
Een onaanvaardbaar risico en daarom moet Donner vertrekken. Het systeem, waar hij schijnbaar zo hartstochtelijk achterstaat, deugt niet. Soms moet je hard zijn in het leven en aanvaarden dat je niet iedereen terwille kan zijn.
En als dezelfde politici die zich nu zo hard maken voor de vrijheid van (vroeger ?) tuig, zich nu eens zo druk gingen maken om de rest van de bevolking dan zou Nederland niet de puinhoop zijn die het nu is.

preacher | 17-06-05 | 13:36

@zinvol geweld 17-06-05 @ 13:04
dus omdat de RC zich aan de wet heeft gehouden is de RC goed,en is de heer donner niets te verwijten...
maar helaas er is wel WEER een slachtoffer.
als de RC zich niet aan de wet had gehouden dan was het nu een held geweest.
en had ook aangetoond van inzicht en kennis van het snel moeten handelen bij dit soort zaken waarvan de wet uiteindelijk pas in juni in werking treed.
dan hebben we het hier over nog niet eens over 1 maand tijd!!
proef met enkelbandjes,proef??? weer niet gelijk een concrete maatregel na de vorige keer! en waarom een proef? het word in de US allang gebruikt.
na de proef kan donner nog zeggen:nee ik zie er toch niks in...
er is gewoon geen zak gebeurt!
en als je het maar zo ingewikkeld mogenlijk maakt en uit legt dan kan je je er altijd achter verschuilen.
en dat soort dingen moeten nu eens veranderd worden in de hedendaagse politiek.

e-one2day | 17-06-05 | 13:19

@Zijdezacht 17-06-05 @ 13:02
inderdaad zoiets zou nuttig kunnen zijn.
ik denk dat als we een referendumpje zouden houden over dit onderwerp in ons land:
TBS wet of nooit meer buiten,dat de mening van het volk recht tegenover die van het kabinet staat!
het is niet alleen donner en dit recentelijke gebeuren,er gaat veel meer fout in ons land en al een behoorlijke tijd.

e-one2day | 17-06-05 | 13:08

@ e-one2day

Voor wat betreft je eerste punt, ging het om maatregelen die officieren van justitie zouden kunnen nemen, vooruitlopend op deze wet, maar die WEL binnen hun bevoegdheden vielen.
Een voorbeeld daarvan was de printtap.
(Ga toch even technisch worden) Het betreft hier een middel tot informatievergaring. Deze bevoegdheid heeft een officier al. Een telefoontap (afluisteren) is een opsporingsmiddel (is wettelijk gezien wat anders) wat alleen mag worden ingezet NA goedkeuring door een rechter commissaris. Het OM heeft nog geprobeerd dit voor elkaar te krijgen, maar de RC in kewestie heeft dat terecht afgewezen omdat dat dus nog geen wet is. Er zijn nimmer afspraken gemaakt dat een RC omwille van een gevluchte TBS'er zomaar zijn bevoegdheden kan overschrijden.
.
Ondanks alle tegenstrijdige berichten over deze gek hebben de experts (en een contra-expert) gemeend (met alle kennis van man's ontsnappingspogingen en alcoholprobleem) dat dit verlof verantwoord was.
Hooguit zou je dan die experts tegen het licht kunnen houden, en je af vragen of die wel 'expert' genoeg zijn, maar je komt hoe dan ook weer uit op de 'human factor' die niemand kan inschatten; zelfs niet de briljantste nobel-prijs-winnende Forensisch psyhiater.

zinvol geweld | 17-06-05 | 13:04

@ e-one2day&zinvol geweld:
Ik sluit me graag aan bij de laatste woorden van e-one, maar ik wel graag verder filosoferen over wat zinvol gezegd heeft over TBS. Wat doe je met mensen die zo gevaarlijk gek zijn dat ze niet te handhaven zijn in de maatschappij?

Voor mij is de doodstraf geen optie, dat gaat namelijk om vergelding, en hoewel wraak zoet kan zijn (laat iemand het niet in zijn hoofd halen mijn kinderen iets aan te doen!) de kans dat het systeem de verkeerde van het leven beroofd, is niet ondenkbaar. Vanwege het onomkeerbare van de doodstraf ben ik tegen.

Ik ben de laatste die zal zeggen dat vroeger alles beter was, maar in mijn optiek is het probleem met gevaarlijke geesteszieken er niet beter op geworden toen de psychiatrie op de schop ging. Het gros van de vroegere "gekkenhuizen" is dicht, of de afdelingen zijn dicht. Psychiatrische patienten, die jaren lang en veilig in een ziekenhuis of kliniek verbleven, kwamen opeens op straat te staan, waarbij de weinige plaatsen die er nog over waren voor de allerzwaarste gevallen werden gereserveerd. Niet alleen dat er te weinig plaatsen waren, de samenleving werd opeens overspoeld met mensen die te goed waren voor een inrichting, maar niet goed genoeg om zich in de maatschappij te handhaven. Waren zij de eerste gevallen van "collateral damage"?

Het zou volgens mij een goede zaak zijn wanneer de gewone "inrichting" weer terug zou komen, zodat er veel meer plaatsen zouden zijn voor mensen die gestoord zijn. En dan zou je voor mensen die echt niet meer terug in de samenleving moeten komen, passende voorzieningen kunnen gaan bouwen. Bij voorkeur op een eilandje in het IJsselmeer of zo...

Zijdezacht | 17-06-05 | 13:02

@zinvol geweld 17-06-05 @ 12:39
dan heb je ook gehoord in het debat dat er uitzonderingen in deze wet waren gemaakt voor momenten zoals met de heer schippers.
totdat hij op 1 juni volledig in werking zou treden.
waarbij het wel had gemogen.
ook had donner kunnen zien dat er teveel tegenstrijdige adviezen waren,in een tijdsbestek van 15 jaar,waarbij recidive optrad op willekeurige momenten en alcoholgebruik wel degenlijk voor is gekomen.daarbij had hij kunnen weigeren bij deze man tegenover de rechter.
in gewone gevangenissen valt het al direct op als er iets veranderd in iemand zijn cel bv.
het is gewoon te makkelijk om dit even op die manier allemaal te bagatelliseren vanwege de wet.
daar zijn de tegenstrijdigheden te veel voor.

e-one2day | 17-06-05 | 12:53

Wat ik van de discussie begrijp is dat er na Eibergen besloten is (door Donner en goedgekeurd door de tweede kamer) om een proef te doen met die enkelbandjes.
Daar heeft hij zich aan gehouden want die proef schijnt te lopen.
Afgesproken is nu dat deze proef versneld geevalueerd gaat worden, en dat de tweede kamer het hele systeem (middels een parlementaire enquete) eens onder de loep gaat nemen.
Voor zover ik weet zijn er verder geen concrete maatregelen aangekondigd, noch dat de tweede kamer (in meerderheid) daarom heeft gevraagd.
De motie om alle proefverloven in te trekken heeft het niet gehaald.
De rest van de voorstellen die na Eibergen zijn genomen kunnen pas op 1 juli in werking treden.
Dat is ook niet Donner's schuld, zo werkt dat nu eenmaal in Nederland. Eerst maakt hij een wet, die wordt goedgekeurd door de tweede kamer, dan moet er ook nog een advies van de Raad van State zijn, dan moet de eerste kamer die wet nog goedkeuren en dan moet die wet in de Staatscourant worden geplaatst.
Pas aan het einde van dit proces is een wet pas een wet.
Een van de dingen die tijdens het debat naar voren kwam, was dat een rechter commissaris heeft geweigerd een telefoontap toe te staan omdat dat wettelijk niet mogelijk was. Na 1 juli kan dat dus wel.
Nou kun je zeggen dat die rechter commissaris dat wel had moeten doen, maar deze zei (terecht volgens mij en ook volgens Donner) dat een rechter commissaris zich aan de wet moet houden.

zinvol geweld | 17-06-05 | 12:39

@zinvol geweld 17-06-05 @ 12:16
het huidige systeem werkt niet goed.
dat kunnen we nu wel vaststellen.
het systeem word niet veranderd.
de wet word niet aangepast.
wat gaat donner dan nu voor maatregelen nemen,buiten de maatregelen die al op de agenda stonden,na de vorige keer?
hetgeen donner vorige keer stellig heeft beloofd,is nog steeds niet in werking.
dat gaan ze nu pas doen.
daarmee kunnen we vaststellen dat donner in de tussentijd niets heeft gedaan.
en dient hij gewoon op te stappen op weggestuurd te worden.
maar eerst verschuilt meneer zich achter de rechter,[over integer gesproken]en als dan blijkt dat de rechter niets te verwijten valt[wettelijk]dan verschuilt donner zich ook maar snel achter zijn eigen wet.
zonder ook maar te spreken over wets of systeemverandering.
kortom we zijn weer op de dag van het gebeurde in eibergen....

e-one2day | 17-06-05 | 12:28

@ e-one2day

Ik verdedig de man omdat ie onterecht wordt aangevallen.... Ik zou dat ook voor jou doen hoor ;) (let's hugg!)
Ik vrees dus dat het CDA en in ieder geval de PvdA voor handhaving van de TBS zijn. Het ziet er dus niet naar uit dat we op korte termijn zo'n wetsvoorstel tot afschaffing kunnen verwachten, althans dat zo'n voorstel de meerderheid van de tweede kamer achter zich krijgt.

zinvol geweld | 17-06-05 | 12:16

Nou vraag ik me af Wat als zn eigen vrouw nou eens door zon gek gepakt wordt, is het dan ook nog een incident of kan hij dan ineens er wel iets aan doen?

JaneDoos | 17-06-05 | 12:09

@zinvol geweld 17-06-05 @ 11:53
nogmaals,dat voorstel voor wetsverandering had al in de kamer moeten liggen NU!
maar ook vanwege het zo hoog gegrepen normen en waarden beleid,waar wij alleen aan herrinerd worden als het uit komt.
en dan de beslissing ergens anders neer leggen.
en dat jij niet te vertrouwen bent,dat laat je wel zien ja ;) je bent tegen TBS maar zit hier wel een beetje donner zn positie met hand en tand te verdedigen.

e-one2day | 17-06-05 | 12:03

@ e-one2day

Hij heeft zelf aangegeven achter het systeem (dus de TBS wet) te staan, en als de kamer besluit die af te schaffen stapt hij op! Lijkt mij dus duidelijke taal.
Hij is dus ook bereid hier politieke verantwoordelijkheid voor te nemen (nogmaals ALS er dus iets in de uitvoering fout zou gaan, en niet dus een soortgelijk geval als dit).
Ik hoorde net woutertje Bos van de PvdA (in mijn ogen de grootste linkse lutser die er bestaat) op BNR radio zeggen dat ie Donner helemaal gelijk geeft; er is geen fout gemaakt die hem of zijn ondergeschikten is aan te rekenen. Hij betoogde ook dat dit soort risico's kunnen blijven bestaan en niet uit te bannen zijn. Hij voegde er nog aan toe dat de PvdA ook niet zal pleiten voor afschaffing van de TBS omdat hij blijft geloven in resocialisatie. Weten al de geschokten die vinden dat Donner moet aftreden dat ze niet hun heil bij de linkse kliek hoeven te zoeken!!
Ikzelf vind dat die hele TBS afgeschaft moet worden en dat gevaarlijke gekken nooit meer op straat mogen lopen. Van mij part mogen die dan ook nog gedwongen worden stenen te hakken of galeischepen te roeien. Maar ja, ik ben ook rechts en dus per definitie niet te vertrouwen volgens sommigen...

zinvol geweld | 17-06-05 | 11:53

@zinvol geweld 17-06-05 @ 11:33
dan zou je toch van een briljant jurist moeten verwachten dat hij inziet dat het onder deze wet niks word.
verantwoordelijke = hij die de klappen vangt
integer = opstappen of een nieuwe wet!
je kan het mooi vertellen maar dat hij op zou moeten stappen blijft nog steeds mijn mening.
dat is weer dat politieke gekonkel waar het nu over gaat,iets op 6 verschillende manieren uit kunnen leggen,of zo moet u het niet zien,u moet het zien zoals wij het uitleggen..

e-one2day | 17-06-05 | 11:44

Open brief aan Trix der Nederlanden:

Majesteit, het volk mort, ik vrees rebellie...

Op de poema, die geen vlieg kwaad heeft gedaan, wordt met 60 mensen gejaagd.
De asociale, schreeuwende, krijsende Beestmens daarentegen krijgt ALLE hulp, ruimte, begrip en respect...

Uw minister stelt de resocialisatie van een mensachtig monster boven de veiligheid van burger en samenleving. Een levensgevaarlijk man dus.

Als daar geen opstand van komt...

Ahasveros | 17-06-05 | 11:41

@ Zijdezacht.

Hij is inderdaad politiek verantwoordelijk voor het beleid van zijn departement. Maar beleid is een mooi woord voor hoe je in de praktijk met de regels omgaat. En mijn betoog is dat die regels (in casu de TBS wet en aanverwante besluiten) niet deugen!! In de uitvoering (= beleid) van deze wet is niets fout gegaan. Dus nogmaals is iedereen met kritiek bij hem aan het verkeerde adres. Om een soortgelijk schema'tje te maken als uit jouw vorige post (11.04), zou het moeten zijn:
.
Appie is dood=fout---->conclusie systeem deugt niet-----gevolg, wet afschaffen!!
.

Je hebt gelijk in je analyse hoe het gegaan zou kunnen als ie een zo'n soort betoog zou hebben gehouden in de kamer. Maar dan laat je je dus leiden door emoties, terwijl politiek daarvan gespeend zou moeten blijven. Althans dat is mijn opvatting, anders heb je ook van die Korea taferelen waarin kamerleden met elkaar op de vuist gaan.
Hoe je het ook wendt of keert, in de tweede kamer gaat het over wetgeving en uitgevoerd beleid. Juristerij dus. En als er iets duidelijk is geworden gisteren is dat de man een briljant jurist is.
Dat ie het charisma van een dooie vis heeft, daar kan ie zelf weinig aan doen.
Liever een saaie dooie lul als hij die integer is (althan op dit punt, ik volg de man te weinig om een gefundeerd oordeel over zijn gevolgde politiek te kunnen vellen) Dan een charismatische charlatan met vlotte babbeltjes die weet hoe hij de media moet bespelen. (Berlusconi achtige types)

zinvol geweld | 17-06-05 | 11:33

Kunnen wij niet massaal protesteren tegen Donner en zijn aftreden eissen

coccin15 | 17-06-05 | 11:32

@ zinvol:
Hij is ook politiek verantwoordelijk voor een departement, en een beleid.

Stel je het volgende scenario eens voor, met dezelfde gegevens:

Donner begint zijn verhaal met hoe vreselijk aangedaan hij is, en dat deze dood op zijn geweten zal blijven drukken, omdat die gepleegd is terwijl hij minister was. Dat hij twijfelt of hij met deze last zijn werk naar behoren kan blijven uitvoeren. Dat hij zijn werk wil afmaken en zich ook wil inzetten, maar dat hij alleen aan wil blijven als de kamer daar expliciet om vraagt.

Dan was er dezelfde uitkomst geweest, maar een ander debat. En de maatschappij (wij) had dan niet zo het gevoel gehad een minister te hebben die aangeschoten wild was en doorging tot het volgende "incident".

Zijdezacht | 17-06-05 | 11:20

Definitieve eindevaluatie na 5 jaar behandeling: Niet aangeslagen, dan achter slot en grendel en de sleutel weggooien. Wanneer geloven wij nu eens dat er geestelijk gestoorden rondlopen die niet te genezen zijn? Aanvaarding heet dat!
Daarnaast is het ook nog eens slecht voor de personen op de wachtlijst waarbij de therapie wel aan slaat.
Dat hij na 15 jaar behandeling en 7 ontsnappingen op een station komt te staan met een linkse tuinbroekagoog! Mijn bek viel open.
En dat gezeik in Den Haag over TBS. Om de hete brei heendraaien. Vorig jaar, dit jaar en wellicht volgend jaar?

superdick | 17-06-05 | 11:16

en mijn punt is dus dat dat het logische gevolg had moeten zijn in de kamer gisteren.
na een zoveelste maal falen van dit systeem onder deze minister.
de 2e kamer inclusief de opositie houd deze meneer in het zadel en wil eerst lekker op vakantie,en dan zien we wel weer verder.
hieruit blijkt eens te meer de incompetentie van de gehele regering uit.
want met deze wetten kan dus eigenlijk niet veel veranderd worden aan het TBS systeem en kiezen ze gezamelijk voor het risico.
ook de zogenaamde studies van het buitenland op ons TBS systeem,omdat dat zo goed zou zijn,vind ik een beetje eng klinken.
proefwet misschien?proefsysteem?
klein landje met lage cijfers wat dit betreft?kunnen we daar mooi testen? en bestuderen?

e-one2day | 17-06-05 | 11:09

@zijdezacht> Donner heeft geluk dat Kaiser (sozse) Wilhelm geen kleuter stuk heeft gescheurd of een iets voorstellend iemand uit een voorname of assertieve familie heeft vermoord. Ze waren Appie blijkbaar liever kwijt dan rijk. Een jankende woedende familie in de "j accuse" modus, was niet gezond geweest voor onze Piet Hein.

superjan | 17-06-05 | 11:09

@ Zijdezacht

Ik zie niet in waarom een minister verantwoordelijk is voor een wet.
Een minister is uitvoerder, geen wetgever. Die heeft maar te doen wat de Tweede Kamer aan wetten heeft gemaakt.
Staatsrechtelijk sla je hier dus de plank mis.
Hij is alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van die wet, en daar is geen fout gemaakt.

zinvol geweld | 17-06-05 | 11:07

@ zinvol:

Donner begon gisteren zijn repliek dat alleen de minister politiek verantwoordelijk was. Hij verschool zich achter een wet, maar hij is voor die wet wel politiek verantwoordelijk, of hij hem nu opgesteld heeft of niet. Iedere politicus accepteert bij zijn aantreden de wetten en regels die zijn voorgangers in leven hebben geroepen. Daar wordt hij of zij voor betaald en daar hangen andere emolumenten aan vast.

Het risico van het vak is dat je kop rolt als je een foute inschatting hebt gemaakt. En daar heeft de kamer boter op het hoofd. Want het gebeurt te weinig dat een politicus het veld ruimt over dingen onder zijn of haar verantwoording gedaan, ook al is er niet echt een fout gemaakt. Appie is dood=fout ---> Donner weg. Zou had het moeten zijn.

Zijdezacht | 17-06-05 | 11:04

@spooky> heel gek , maar ik ben het met je eens.

Femke heeft het goed gedaan, en die nieuwe VVD er Weekers heeft een rookie probleem.
Hij kan niet glashard liegen. elke keer als ie onwaarheid/onzekerheid spreekt gaat ie zweten, stotteren of giegelen.
Weekers als je woordvoerder wil blijven van de VVD moet je wel ff op lieg/bluf les. En snel wat.

Eerdmans was overigens verreweg de sterkste gisteren. Ik hoop dat Geert hem snel inlijft.

Die gast van de SP kunnen ze op dit dossier beter vervangen door een rood kroonprins(es)je.

superjan | 17-06-05 | 11:02

@ E-one2day

Dat is dus de hele kern. Ik ben het met Donner oneens dat dit systeem deugt. Ik vind dus van niet. Alleen is dat een politieke keuze, waarvan hijzelf heeft gezegd af te zullen treden als de tweede kamer besluit de TBS af te schaffen. Daarin is ie dus vrij duidelijk.
Zolang we blijven kiezen voor TBS hoort proefverlof met dit soort risico's erbij.
De vergelijking met die vliegtuigen (of eerder deed ik dat met een met een seinlicht) is helmaal niet zo raar. Je hebt het over het in stand houden van een systeem of vorm van vervoer waarbij je voorgecalculeerde risico's in stand houdt. Als je 100% veiligheid wilt moet je deze systemen of vormen van vervoer afschaffen. Voor de rest probeert iedereen de risico's zo klein mogelijk te houden, allen is dat met de techniek van een stoplicht wat makkelijker dan met iets 'alpha-achtigs' als psychologie

zinvol geweld | 17-06-05 | 10:59

@zinvol geweld 17-06-05 @ 10:44
en wie is er dan verantwoordelijk voor die wet?
want zoals jij het nu zegt ligt het aan die wet.
en is dus nu direct duidelijk waar het probleem zit.
dan zou DAT dus moeten veranderen om dit risico schrikbarend te verkleinen.
goh maar dat heb ik toch echt niet gehoord tijdens het debat...
gelukkig is dit weer een wijze les,hoe vaak moeten we dan nog naar school?
en hoeveel doden moeten er nog stage lopen?
laten we TBSers dan ook maar niet meer verbieden.
beetje rare vergelijking hoor vliegtuigen...

e-one2day | 17-06-05 | 10:51

@ e-one2day 10.35

Ik heb van Donner begrepen dat de privacy van die man totaal geen rol heeft gespeeld. Logisch ook want die gast was met naam en toenaam met zijn foto in beeld.
Voor de rest lijkt iedereen te denken dat ik voor TBS ben en dat ik vind dat dat systeem goed werkt.
Voor de goede orde; dat is dus niet zo.
Van mij mogen gevaarlijke gekken levenslang op een galeischip roeien, daar heb ik totaal geen problemen mee. Alleen vind ik het wel zuiver om de schuld te leggen waar die hoort, en dat is in dit geval dus niet bij Donner!!

zinvol geweld | 17-06-05 | 10:49

@ Zijdezacht

Ik heb nergens betoogd dat het systeem zou deugen, alleen dat Donner geen fouten heeft gemaakt. In het systeem zit ingebakken dat experts (forensisch psychologen) een fout kunnen maken en dus dat zo TBS'ers opnieuw de fout in kunnen gaan. Als we 100% veiligheid willen moeten we TBS afschaffen en deze mensen nooit meer vrijlaten. Vind ik ook prima, maar dan moet de wet dus door de tweede kamer worden aangepast.

2 E-one2day

Ik heb nergens gezegd dat de TBS deugt of dat alle uitvoeringsmaatregelen van de TBS deugen. Alleen dat in dit geval iedereen zich aan de regels heeft gehouden.
De les die we hier leren is dat als iedereen alles doet zoals het nu geregeld is, het dan toch mis kan gaan. En geloof me, in de toekomst gaat het heus nog wel een keer mis. Krijgen we weer die Eerdmans met eem huilend betoog etc. Zolang de wetgever voor deze wet (en aanverwante uitvoeringsbesluiten) vasthoudt, zullen er ongelukken blijven gebeuren.
Zoalng we het vliegen niet verbieden, zal er in 1 op de 1000.000 gevallen een ongeluk met vele doden plaatsvinden.

zinvol geweld | 17-06-05 | 10:44

@zum kotzen 17-06-05 @ 10:39
ik hoop dan ook in september op nieuwe verkiezingen.
ben benieuwd hoevaak kamerleden straks inneens van zomervakantie terug zullen moeten komen.
omdat de beleidsvorming hier zo goed is!
en de ministers alles zo goed hebben gedaan!

e-one2day | 17-06-05 | 10:43

@ zijdezacht.
Volledig mee eens.

knutsel | 17-06-05 | 10:40

Tsja ik zal ook wel dom, simpel en eenvoudig zijn maar ik vind dat Eerdmans wel volledig gelijk had gister. Al dat gebazel en politiek correct geformuleerde volzinnen, terwijl er wel een dode te betreuren is (hoewel te betreuren, die ouwe was niet erg populair in zijn buurt).

Als dit 1 keer gebeurt: okee, kan gebeuren, tragisch maar dan gaan we de hele zaak erg goed analyseren en alles eraan doen om dit te voorkomen. Als je dan ziet dat

1. Schippers geen vooruitgang boekte in zijn weg terug naar de maatschappij
2. Schippers al vele ontsnappingspogingen erop had zitten
3. Schippers zijn ontsnapping zorgvuldig gepland had (foto?s van de muur, PC gewist)
4. Schippers begeleid werd door 1 sociotherapeute (niks ten nadele van haar, maar bij dit soort types moet m.i. altijd een man/kleerkast mee met opsporings- en aanhoudingsbevoegdheid, gewapend met minimaal een wapenstok)
5. Schippers in de luttele dagen dat hij losliep erin slaagde een blaffer, munitie, paspoorten etc. te verzamelen

Dan zakt je de broek toch af als je ziet hoe dat debat gevoerd werd???

zum kotzen | 17-06-05 | 10:39

@ knutsel:
Ook vervelende zuiplappen hebben het recht om niet door ontsnapte TBS-ers dood gemaakt te worden. En zelfs een Willem Schippers heeft het recht om opgenomen te worden met in acht neming van zíjn veiligheid. Maar dat neemt niet weg dat de maatschappij tegen gevaarlijke mensen beschermd moet worden...

Zijdezacht | 17-06-05 | 10:35

@@zinvol geweld 17-06-05 @ 10:25
en voor ik het vergeet,dan verwijzen we snel weer naar de privacywet van personen want daar is iedereen wel gevoelig voor...
gekonkel en gedraai.

e-one2day | 17-06-05 | 10:35

@ Spooky
Je hebt gelijk. Ik schaamde vanochtend ook toen op het staatsjournaal werd beweerd dat het slachtoffer een vervelende zuiplap was. Totaal ongepast.

knutsel | 17-06-05 | 10:32

@zinvol geweld 17-06-05 @ 10:25
juist en als je dan als VERANTWOORDELIJKE
minister na de zoveelste miskleun met ernstige gevolgen daar geen lering uit trekt en dat dus niet wil veranderen,dan ben je niet geschikt voor die post.
de toezeggingen die nu weer door donner zijn gedaan zijn slap en is eigenlijk hetzelfde als vorige keer,maar dan weer in andere bewoordingen.
de enkelband bv zat al in de planning en is niks nieuws.
een pilot draait daar al mee zoals de heer donner vertelde.
waarom een pilot?? het word in de US al behoorlijk lang gebruikt,maar nu inneens horen we niets over de grote vriend amerika?!
daar word alleen maar naar verwezen als het dit kabinet goed uitkomt!
allemaal gelul.
wat is dan volgens jou zo goed? als het gaat om de nieuwe beloftes van donner?

e-one2day | 17-06-05 | 10:31

@ zinvol geweld:
Hier www.crimelibrary.com/criminal_mind/psy... kun je iets lezen over hoeveel waard het oordeel van een bevoegd forensisch psycholoog is. Ik adviseer trouwens ook de andere hoofdstukken over forensische psychologie te lezen. Het is geen exacte wetenschap, prima, maar daar moet je dan de conclusie uit afleiden dat je ook geen exacte uitspraken moet doen. Schippers heeft een verleden te zien gegeven, waarbij hij extreem geweld en ontsnappingen niet schuwde. Niet alleen dat experts voorzichtig zouden moeten zijn in hun oordeel over iemand die tot voor kort als gevaarlijk werd beschouwd, maar beslissingnemers zouden ook wat meer op hun eigen gezonde verstand moeten vertrouwen.

Appie is dood. Wei Wei zal nooit meer onbevangen van seks kunnen genieten. De rij namen is nog veel langer. Hoe kun je tegen deze mensen of hun nabestaanden volhouden dat er geen fouten zijn gemaakt, dat het systeem zo is?

Zijdezacht | 17-06-05 | 10:31

@ zinvol geweld:
Hier www.crimelibrary.com/criminal_mind/psy... kun je iets lezen over hoeveel waard het oordeel van een bevoegd forensisch psycholoog is. Ik adviseer trouwens ook de andere hoofdstukken over forensische psychologie te lezen. Het is geen exacte wetenschap, prima, maar daar moet je dan de conclusie uit afleiden dat je ook geen exacte uitspraken moet doen. Schippers heeft een verleden te zien gegeven, waarbij hij extreem geweld en ontsnappingen niet schuwde. Niet alleen dat experts voorzichtig zouden moeten zijn in hun oordeel over iemand die tot voor kort als gevaarlijk werd beschouwd, maar beslissingnemers zouden ook wat meer op hun eigen gezonde verstand moeten vertrouwen.

Appie is dood. Wei Wei zal nooit meer onbevangen van seks kunnen genieten. De rij namen is nog veel langer. Hoe kun je tegen deze mensen of hun nabestaanden volhouden dat er geen fouten zijn gemaakt, dat het systeem zo is?

Zijdezacht | 17-06-05 | 10:31

Gisteren werd wederom duidelijk dat ook politiek geen exacte wetenschap is.
Een TBS-ert is per definitie gevaarlijk, anders zou hij namelijk geen TBS krijgen maar gewoon na een tijdje weer op straat staan. Resocialisatie blijft een lastig punt. Mijn persoonlijke mening is dat het een stuk strenger moet, dat sommige mensen niet te redden zijn en dat er vaker en sneller voor de "longstay" moet worden gekozen. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om op je vingers te kunnen natellen dat als iemand al 7 keer ontsnapt is, hij het nog wel een keer zal proberen. Wat betreft de experts zou ik wel eens willen weten wat ze daadwerkelijk hebben gezegd over S. Mij werd absoluut niet duidelijk van welk rapport de rechter uitgegaan is bij de beslissing S. met verlof te laten gaan.

knutsel | 17-06-05 | 10:29

@ e-2oneday

Ik kan me helemaal in je betoog vinden, alleen heeft dat niets met Donner te maken. Het systeem deugt dus gewoon niet, maar daar is hij niet verantwoordelijk voor. De wetgever heeft ervoor gekozen een systeem te hebben met proefverloven daarin gebakken als een vorm van resocialisatie.
Proefverlof dient zonder bewaking te geschieden, omdat het anders geen verlof is (heb ik of Donner niet bedacht, maar is wettelijk zo bepaald) Iemand meesturen met twee mariniers met UZI's is geen test om te kijken of iemand zonder problemen alleen in de maatschappij kan functioneren. Nogmaals, dat is niet mijn persoonlijke opvatting, of die van Donner!

zinvol geweld | 17-06-05 | 10:25

@zinvol geweld 17-06-05 @ 10:11
en juist vanwege het feit dat het geen exacte wetenschap is en daarom een deskundig oordeel er wel eens helemaal naast kan zitten,is het dus zaak om de privacy van dit soort gekken in te perken.
dus onder bewaking en niet onder begeleiding op verlof!
nu is het zo dat wij dit soort misdadigers een kans moeten geven volgens dit stelsel.
het zou zo moeten zijn dat ze het moeten verdienen.
hoe kan je iemand die zowiezo al 7x eerder is onsnapt telkens maar weer een nieuwe kans geven? en dan nog op zo'n knullige manier?
ook geen zekerheid inbouwen met betrekking tot opsporen als zo iemand ontsnapt getuigd van laksheid en lijkt het er op of er dus is aangenomen dat het goed gaat!
ook dat kan die niet exacte wetenschap niet weten!
allemaal afschuifpraktijken!

e-one2day | 17-06-05 | 10:21

Ben ik nu de enige die het over medeleven wil hebben voordat er over politiek gesproken wordt. Er is iemand dood en er zijn vast mensen die die man nu heel erg missen. Een beetje politicus mag toch wel zo mensachtig zijn dat in te zien?

spooky | 17-06-05 | 10:20

@ E-one2day

Dat klopt als het zou gaan om gevaarlijke TBSérs. Punt is nu juist dat deze man door de experts werd getaxeerd als zijnde niet gevaarlijk (was net getrouwd, kort daarvoor ging het ook allemaal goed. etc.) Achetraf bleek deze taxatie niet juist, maar zoals Donner al aangaf, psychiatrie en psychologie zijn geen exacte wetenschappen waar de uitkomst met zekerheid is vast te stellen.

zinvol geweld | 17-06-05 | 10:11

@zinvol geweld 17-06-05 @ 10:04
dat die wet pas per 1 juni ingaat klopt.
maar vooruitlopend op die wet is er ook bepaald dat in gevallen zoals schippers betreft,de regels en methoden NU al hadden mogen worden toegepast!ook voor 1 juni.
het is gewoonweg de zaken weer verdoezelen en anders laten lijken dan ze zijn.
doofpot is daar het woord voor...
dus die leugen gaat niet op!

e-one2day | 17-06-05 | 10:08

Misschien een leermoment voor de GS VVD stemmer.

Als u bij Femke het geluid niet had uitgezet en bij die VVD er goed geluisterd had, vooral aan het eind van debat en wandelgangen, dan had het vooroordeel over soft links en daadkrachtig VVD herzien moeten worden. Femke was goed voorbereid, sterk, hard en wilde doorpakken en heeft alles gedaan om de harde toon van de 1e termijn door te zetten. Femke en Eerdmans een bizar gelegenheidskoppel deden het op eigen wijze erg goed. Hoe ziet u de VVD gelooft u de zendtijd voor politieke partijen of rekent u een partij af op daden. Van Aartsen roept altijd op daden te willen worden afgerekend, doe dat dan ook!

spooky | 17-06-05 | 10:07

@ Zijdezacht en E-one2day

De maatregelen die Donner heeft doorgevoerd zijn pas per 1 juli van kracht. Daar kon in dit geval dus niet mee gewerkt worden. De kamer was ervan overtuigd dat hij die maatregelen n.a.v. Eibergen goed heeft ingevoerd en heeft hem daar ook niet op een fout kunnen betrappen.
En inderdaad was deze gek voor dit drama GEEN gevaarlijke TBS'er volgens de experts. Dat ze daar flink naast zaten is nu wel gebleken, maar nogmaals, wijsheid achteraf!!
En wat 'het volk' voelt of denkt doet even niet terzake. Deze man is ingehuurd om de door de tweede kamer vastgestelde wetten in de praktijk ten uitvoer te brengen. Als die wetten en procedures niet deugen, moet de tweede kamer de hand in eigen boezem steken.
Dan hadeen ze gisteren een wetsvoorstel moeten indienen wat bepaald dat de TBS wordt afgeschaft, of waarin wordt bepaald dat geestelijk gestoorden nimmer meer op straat mogen na een veroordeling (dus echt levenslang krijgen) Dat is een politike keuze!!
Nogmaals, hij heeft de procedures gevolgd. Als er iemand (ook een van jullie) meent dat dat niet het geval is, zou ik aangifte doen van een ambtsmisdrijf.
.
Voor wat betreft de gezondheidszorg wou ik alleen maar aangeven dat er een onderzoek is geweest waarin staat dat Nederland het beste resultaat heeft vergeleken met de rest van de EU. Ik heb verder geen oordeel daarover, misschien is het daar nog kutter geregeld...

zinvol geweld | 17-06-05 | 10:04

Ik heb gisteren veel te veel procedures, technocratie in de vorm van bandjes, partijpolitiek en gekonkel gehoord en veel te weinig medeleven. Er is iemand dood, wie was die man, had die man een vrouw en of kinderen? Ik heb geen goed woord over voor het betoog van Lousewies en die VVD meneer maar dat waren wel de enige die met respect voor de overlede man hun slechte betoog begonnen. Donner voor de rest ben je zo jaren 50 maar onderdeel van die tijd is dat we toen nog respect tonen voor de overledenen en familie. Over een kloof gesproken, aan de ene kant politieke consequenties en aan de andere kant een mens die dood is waar familie en vrienden verdriet over hebben.

spooky | 17-06-05 | 09:55

@zinvol geweld 17-06-05 @ 09:45
leuk onderzoekje,maar berust op een onderzoek dat al een behoorlijk tijde terug heeft plaatsgevonden.
en met ziekenzorg bedoel ik voornamelijk de verpleegtehuizen.
en bent u nu zo blij met de basisverzekering die ons te wachten staat?

e-one2day | 17-06-05 | 09:52

@ zinvol geweld:
Na het drama met het gegijzelde en verkrachte meisje waren maatregelen toegezegd dat zoiets niet meer kon gebeuren. Ook toen is er gesproken over enkelbandjes en een adequate begeleiding op proefverlof. Je kunt hoog of laag springen, ik denk dat er geen enkele nederlander is die het gevoel heeft dat de toegezegde maatregelen in de praktijk werden gebracht.

Ook al is er niemand geweest die een grote fout heeft gemaakt, het gedoe rond Schippers laat een serie missertjes zien die structureel is voor het gehele beleid, zo lijkt het. En dan zou een nieuwe minister orde op zaken kunnen stellen zodat ook de ambtenaren weten dat ze bij de les moeten blijven.

Er waren voldoende signalen dat deze meneer gevaarlijk was, en de kliniek die hem onder behandeling had, heeft daar adviezen over uit gebracht. Toen zij, door de rechter gedwongen, mee moesten werken aan zijn resocialisatie, heeft men die resocialisatie volgens de regelen der kunst opgepakt. Maar in eerste instantie adviseerden zij deze meneer achter gesloten deuren te houden.

Zijdezacht | 17-06-05 | 09:50

JaJa Europees gezien doen het niet slecht om onze zieken te verzorgen, jammer dat alleen de zieken/ouderen etc etc hier zelf anders over denken.......

exarchos | 17-06-05 | 09:48

@zinvol geweld 17-06-05 @ 09:39
het punt is dat donner niet gedaan heeft wat hij de vorige keer heeft beloofd.
namelijk dat het op dit soort punten flink zou worden aangescherpt!
als dat was gebeurt was er misschien wel iemand ontsnapt... maar niet 1 van de gevaarlijkste TBSerts.
die nu afgeschilderd word als een soort modaal TBSertje waar inneens de kans op herhaling binnen een half jaar verdwenen zou zijn volgens de experts.
40x eerder verlof gehad maar over de 7x dat deze man is gevlucht word maar mondjesmaat over gerept.
ook vond donner het nodig om tussendoor in een spoeddebat over een heel erg belangrijk onderwerp toch nog even 2 grapjes te maken om wat aan populairiteit terug te winnen.
walgelijk!!!
je mag het zien zoals je wilt maar ga nu niet zeggen dat donner zijn handen in onschuld kan wassen.

e-one2day | 17-06-05 | 09:48

@ Zijdezacht

Maar er is geen fout gemaakt!!! Dat is het hele punt. Wijsheid achteraf! Daar gaat het hier om. Vooraf waren er geen signalen dat die gek een moord zou plegen. De experts (inclusief een contra-expert) hebben gezegd dat dat verlof verantwoord was!!!
Moet de minister van Verkeer weg als een KEMA-gekeurd, door de vereniging van huisvrouwen gekeurd, seinlicht van de NS uitvalt en er een treinongeluk met tig-duizend doden plaatsvindt?

zinvol geweld | 17-06-05 | 09:39

de wortel van alle kutzooi zit em in dit hele kabinet.
wat deze regering verandering noemt,word door de samenleving beleefd als verslechteringen.
weer is het de bevolking die als proefkonijn dient.
en dan hebben we het niet alleen over TBS.
overal worden stakingen gevoerd en voorbereid.verslechteringen in ziekenzorg,wao,bejaardenzorg,het economische plannetje van Zalm dat tegen onze economie in werkt volgens de experts,
het aantal moorden dat stijgt evenals de rest van de criminaliteit.
het is natuurlijk belachelijk dat er in het gevangeniswezen versoberingen zijn doorgevoerd,maar aan de zielige TBSertjes mag je niet komen als het om hun privacy gaat!
dan de europese grondwet die nu zogenaamd een tijd van bezinning ingaat,waarmee we over een jaar weer geconfronteerd gaan worden.[op wat voor manier dan ook]
dit betekend dus ook dat JP de onderhandelingen over de bijdrage aan de EU lekker kan opschorten.
De heren hadden een grote mond in eerste termijn in het debat over TBS,maar was al weer snel getemperd in het 2e termijn.
weer zien we een kabinet dat elkaar de hand boven het hoofd houd terwijl dit volgens NORMEN en WAARDEN niet zou mogen hebben gebeuren.
in welk vat je het ook giet,Donner had weg gemoeten.
als je dit al allemaal een keer eerder hebt beloofd en het gaat weer niet goed,met een moord tot gevolg dan kan je en mag je eigenlijk maar 1 conclusie trekken,en dat is dat deze minister voor de zoveelste keer heeft gefaald!
waar dat door komt en waar de fouten zijn gemaakt doet niet meer ter zake.
dat was nu juist wat Donner diende op te lossen en heeft beloofd op te lossen, de vorige keer toen dit gebeurde.
de VVd lijkt wel op een terrarium vol met kameleons.
wat mij ook vreselijk stoort is dat wij het enige volk ter wereld zijn dat dit allemaal maar blijft pikken van een regering die nog steeds niet bezig is met
het eigen Land en Volk.
ook hoor ik inneens niets meer in de kamer over een referendumwet.
de kamer gaat nu eerst op zomerrecess,vakantie heet dat...
ik ben er dan ook van overtuigd dat dit ook een groot gedeelte in het debat heeft beinvloed.
en wel hierom:als de heer donner had moeten vertrekken,dan had de kamer niet op vakantie gekund.
men hoopt namelijk dat de storm in Nederland dan wel een beetje is gaan liggen,na die zogenaamd zuur verdiende vakantie.
er zal niet verder worden onderhandeld over de nieuwe grondwet heeft de grote baas van Luxemburg gezegd,daar het het beste is wat er gemaakt kan worden als het een grondwet over europa betreft,is wat hij zegt.
voor mij betekend dit dat wij NU beter direct uit de EU kunnen stappen.
aangezien ze niet van plan zijn[ook niet na dat jaar]om ook maar iets te gaan veranderen.
daarbij gaat JPB nu even lekker onderuit op vakantie want OOK DAT is nu belangrijker dan Nederland en de onrust van het Nederlandse Volk.
zo ziet u maar dat we weer lekker worden belazerd en de heren weer lekker blijven draaien en keren om de trein weer op de rails te krijgen zoals dat al de bedoeling was en is geweest.
dit kabinet richt Nederland ten gronde!!
waneer zetten WIJ<--- hier eens een punt onder?!!
want dat de heren zich aan hun eigen normen en waarden beleid houden,of zelf opstappen,of weggestuurd worden zal niet gebeuren.
ik denk dat het tijd is om vanuit het volk
eens te laten horen dat dit kabinet geen vertrouwen meer geniet!en een beetje hard graag want ze zijn doof stom en blind geworden voor wat belangrijk is voor ons en Nederland!
kom daarom ook gerust een kijken op ons pas geopende forum "ReVoLtE" waar wij over deze onderwerpen gaan discussieren in onze 3e kamer.
com5.runboard.com/bderevolte

e-one2day | 17-06-05 | 09:38

@ zinvol geweld:
"Waarom zou iemand moeten aftreden als ie geen fout heeft gemaakt?"

Omdat Donner politiek verantwoordelijk is! Als niet hij maar zijn ambtenaren de fout in gaan, is hij nog steeds verantwoordelijk. Er zijn te vaak "incidenten" met ontsnapte TBS-ers geweest en de prijs voor het aanzien dat iemand als minister of staatssecrataris moet betalen, is opkrassen als als het een puinzooi blijkt te zijn. Die incidenten zijn moorden en verkrachtingen, en ik vind dat een te hoge prijs om het ego van Donner te blijven strelen.

Zijdezacht | 17-06-05 | 09:33

sorry: juridische

penpal | 17-06-05 | 09:29

Al die jurische prietpraat resulteert in:
landsbelang/overlevingsinstict/hoogmoed.

Maar hoogmoed komt(vroeger òf later) toch voor de val.

penpal | 17-06-05 | 09:28

Alles te weten maakt niet gelukkig, is het gezegde, maar voor Donner geldt dit zeker. Als de kamer het slijk dat ongetwijfeld naar boven zal komen vandaag en de komende tijd geweten had, dan vraag ik me af of Donner er zo gemakkelijk vanaf was gekomen. Ik vond hem in het debat niet overtuigen, veel gemierenneuk over tèps en taps en kamerleden en een minister die elkaar probeerden te overtuigen met ogenschijnlijke technische kennis.

Ja, Eerdmans deed het goed en legde de vinger op de zere plek, het contrast met Sybrand van Haersma Buruma was bijna karikaturaal. Even dacht ik dat Lousewies flink van leer ging trekken, maar ze heeft helaas geen kloten en zette niet door. De dame van de tweede termijn leek een totaal andere Lousewies dan die uit de eerste termijn.

Maar we zitten nog steeds met een probleem en het is wachten op de volgende TBS-er die een misdaad begaat; misschien hoeven we niet eens tot 2007 te wachten.

Zijdezacht | 17-06-05 | 09:26

Als er gisteren een man in mijn achting gestegen is, dan is het wel ons aller Piet Hein Donnert.
Voor het debat, op basis van de berichtgeving in de diverse media, riep ik luid om man?s aftreden, om redenen die hierboven door vooral one-line reaguurders werden uitgesproken; na het debat alleen maar hulde voor deze man.
Natuurlijk is deze man een formele, droge kamergeleerde, en ook ik vraag me af en toe af of de goede man niet in de jaren 50 is blijven stilstaan, maar op basis van zijn betoog en argumenten heeft hij laten zien wel degelijk te snappen waar het hier om gaat, i.t.t. populaire blaatschaapjes als Wilders en Eerdmans.
Als we de discussie even zuiver houden en niet op sentimenten spelen omdat er nu een ouwe baas is vermoord, moet iedereen kunnen inzien dat de man niet weg hoeft (ik bedenk me net dat ik klink als een politicus die het klootjesvolk nog maar eens gaat uitleggen dat ze het niet goed begrepen hebben, maar in dit geval is dat mijns inziens terecht)

Kern van het hele verhaal is dat ?de procedure? goed gevolgd is. Ik heb gisteren zowat het hele debat gevolgd en geen der aanwezige kamerleden heeft hem kunnen betrappen op een fout die hij gemaakt zou hebben. Waarom zou iemand moeten aftreden als ie geen fout heeft gemaakt? Moet de minister van Verkeer aftreden als er een stoplicht kapot gaat en er een dodelijk ongeluk plaatsvindt? Die dingen kunnen ook stuk gaan, maar we hebben er voor gekozen er toch mee te werken. Dachten jullie niet dat diverse (linkse) aasgieren in de kamer op zijn val uitwaren? Of op de val van het kabinet? Come on!

Zoals hij het zelf al zei, ?Als u (de kamer) problemen heeft met de TBS op zich, dan moet u de wet maar wijzigen?. Als we er voor kiezen geestelijk gestoorden niet meer op straat te laten komen is dat prima (maar zonder Donner in dat geval want hij heeft dan aangegeven ZELF op te stappen).
Zolang er gestreefd wordt naar terugkeer in de maatschappij (wezenlijk kenmerk van de huidge TBS) komt er altijd een X moment dat zo?n gast weer de straat op gaat. Aangezien we hier niet met exacte wetenschap te maken hebben, kan niemand garanderen dat zo?n TBS?er niet in de fout zal gaan. Dat is gewoon de kern van de zaak!!!
In het buitenland kennen ze geen TBS en wordt zo?n gevaarlijke gek na X jaar in de lik gezeten te hebben gewoon op straat gepleurd. Kennelijk is onderzocht dat recidive in zo,n geval op 60 % uitkomt, terwijl de recidive bij TBS 30% is. In zoverre zou je dus kunnen betogen dat TBS gunstiger is voor de samenleving?.

zinvol geweld | 17-06-05 | 09:21

'Schippers al eerder lange tijd zoek'

Uitgegeven: 17 juni 2005 08:25
Laatst gewijzigd: 17 juni 2005 08:26

AMSTERDAM - De van moord verdachte tbs'er Wilhelm Schippers is na een van zijn ontsnappingen uit de tbs-kliniek negen maanden voortvluchtig geweest. Ook in die periode werd hij als gevaarlijk en agressief gezien. Volgens het Algemeen Dagblad woonde hij in die tijd, in 1996, op een woonboot in Amsterdam.

Schippers werd na driekwart jaar opgepakt na een inbraak met geweld. Pas na zijn aanhouding ontdekte de politie dat hij een voortvluchtige tbs'er was. Om te benadrukken hoe gevaarlijk de tbs'er is, schrijft de krant over een verkrachting van een vrouw in 1990 door Schippers. Terwijl hij de vrouw verkrachtte, bedreigde hij haar met een alarmpistool.

Blote handen

Volgens het AD is Schippers acht keer ontsnapt. Bij zijn eerste ontsnapping, in 1992, sloeg hij met zijn blote handen een gat in het dak, waardoor hij kon vluchten. Bij een ontsnapping in 1994 sloeg hij een raam in, waarna hij met aan elkaar geknoopte lakens kon ontkomen.

Schippers werd dinsdagavond aangehouden na de vondst van een 73-jarige vermoorde man. Dat was een week na zijn ontsnapping tijdens een begeleid proefverlof. Schippers wordt vrijdag voorgeleid

michel.c | 17-06-05 | 09:00

@Starfucker.
Misschien heb je gelijk. Het enige dat ik er mee wilde zeggen is dat wanneer je wilt dat een minister opstapt, je er zeker van moet zijn dat je een duidelijke zaak hebt in combinatie met overtuigende aanklagers. De vergelijking met Samir A. dringt zich aan me op: de bewijzen liggen op tafel maar er kan door de werking van het systeem niets mee worden gedaan. Het verschil is dat er nu wel een dode is gevallen. Niemand van de aanklagers van Donner, zelfs niet Eerdmans en Rouwvoet, konden het rotsvaste vertrouwen van de minister in het systeem doen wankelen. En Wilders, tsja...

knutsel | 17-06-05 | 08:57

@collapse 19.00 Je hebt gelijk, dan praat ik wel anders.

Iovanni | 17-06-05 | 08:38

@JanV je bent een tweede Nostradamus!

Pannie | 17-06-05 | 08:31

Ik had het al meteen voorspeld: Donner blijft gewoon zitten.

JanV | 17-06-05 | 08:23

@Pannie En wil je de sympathieke Guus niet beledigen? Frans Weekers is meer het prototype van een Limburgs politicus die via de schutterij en zijn bewegende aars richting pluche gegleden is. Volkomen incompetent.

Starf*cker | 17-06-05 | 08:16

@Pannie Yep. Een backbencher uit Weert. Ik denk dat de VVD gisteren spijt heeft gekregen dat het La Griffith richting Amsterdam heeft laten vertrekken. Die durfde wel. De VVD-achterban komt vandag in De Telegraaf al in opstand. Nog een TBS-moord en die Wilders en Eerdmans kunnen samen het land gaan besturen.

Starf*cker | 17-06-05 | 08:15

Weekers, was dat die Guus Meeuwis lookalike?

Pannie | 17-06-05 | 08:07

Donner,een fietsgoeroe van het binnenhof,
is een politieke neuzelaar,die nooit zelf de verantwoording neemt om op te stappen!
Een pluche-zitter die uit de oude politieke school komt!
Blijf ziiten waar je zit!

nummertje | 17-06-05 | 08:07

@Knutsel Onzin. Een politicus vertegenwoordigt het volk en is er niet om technocratische hoogstandjes te plegen. De "huiskamer" is het betoog van Donner volledig voorbij gegaan en ik denk dat de kloof met de bevolking weer dieper is geworden. Zelfs ik snap hier niets van. Het eindeloos weglopen van verantwoordelijkheid. Eerdmans deed het gisteren prima. Die durfde de minister tenminste aan te spreken over "wie neemt in godsnaam beslissingen en is daarvoor verantwoordelijk". De VVD heeft met Weekers, wat ik al voorspeld had, een kamerlid zonder charisma die door Wilders en Eerdmans weggespeeld gaat worden. Die CDA-er is een sprekende dropveter en de PvdA had blijkbaar tactische redenen om niet door te pakken. Viezeloeze was zo zwak dat zij in haar eentje duidelijk maakte waarom D66 na 2007 het museum in kan. Geen inhoud, alleen een overlevingsinstinct.

Starf*cker | 17-06-05 | 07:39

@knutsel Er zijn vele goede orators in onze geschiedenis, denk aan '40-'45. Waar het ook een beetje om gaat is dat je nog enig moraal besef hebt of als je dat niet hebt, dat je dan wel de schijn op houdt dat je dat hebt. Donner is gisteren volledig tot zijn recht gekomen. De bevolking heeft kunnen zien wat Donner voorstelt. Spastische volzinnen, waar ook balkenende om bekend staat, werden aan een geregen. Donner leeft in zijn eigen gecreerde kabinet met andere patienten, Wilders uitgezonderd in deze. Ook dat is de bevolking niet ontgaan.

emigreer.nu | 17-06-05 | 07:33

Laten we er geen doekjes om winden. Donner heeft gisteren laten zien dat je niet moet spotten met door de wol geverfde politici. In populaire termen was hij gewoon de koelste. Er zaten enkele geniale vondsten bij zijn antwoorden, bijvoorbeeld de uitspraak die er op neer kwam dat als we zo gaan beginnen, er om het half jaar een nieuwe minister staat. Hij hield de gehele tijd een overzicht op een veel hoger niveau dan zijn aanklagers. Ik dacht altijd dat hij een beetje dom was. Dat is niet het geval, derhalve.

knutsel | 17-06-05 | 07:16

Als Donner enig zelfrespect had, had hij zijn functie ter beschikking gesteld. Alles is weer koek en ei. Het kabinet denk dat ze hier mee weg komt. Maar zo krijgt Groep Wilders erg veel zetels bij de komende verkiezingen. Scratch my back & I'll scratch yours... De hoogmoed waarmee de regering het volk belazerd is beklagenswaardig. Deze volledig absurdistische, aan het autisme grenzende mentaliteit is vergelijkbaar met die van het kabinet van Kok na de Sebreniza oorlog. Destijds stonden wij lekker een praatje te maken met de legerleiding terwijl het leger mannen en vrouwen aan het scheiden was... voor ja, dat was niet duidelijk natuurlijk. Want je hebt een Nederlandsch Sociaal Beleid of je hebt het niet.... Kok was destijds 'wel verantwoordelijk maar niet schuldig'... Het riekt er naar dat Donner dit probleem ook is overkomen.

emigreer.nu | 17-06-05 | 06:27

Aan de andere kant heeft hij niet zoveel moeite om onze vrijheden aan alle kanten te beperken en ons op allerlei manieren te bespioneren en te registreren. Het zal wel onder het mom zijn van:' ik ben de goede herder, ik drijf mijn schaapjes op het droge, zet ze in de stal en brandmerk ze even. Maar het is toch voor hun eigen bestwil ? '. Alweer een illusie gezien door het christelijke brilletje.We willen vrij zijn GVD !
Een kind laat je toch ook niet met een pistool spelen, dus waarom zou je een dromer met justitie laten spelen ?
Geen medelijden meer met Donner !

preacher | 17-06-05 | 05:11

Ach, Donner leeft niet echt op deze planeet.Er was een moment, toen Wilders zei dat ie beter kon oprotten, dat er echt een gevoel van medelijden uit de kamer kwam, vooral toen Donner zich daarna goed hield met een stiff upperlip en ingehouden emotie...
En dan ook nog zo de vrijheid van TUIG blijven verdedigen, terwijl je politieke toekomst op het spel staat!
Een wonderbaarlijk gebeuren, een ' Donnerslag ' bij heldere hemel..
De realiteit heeft echter meer behoefte aan mensen die middenin het leven staan en niet op een verguld wolkje boven ons hoofd zweven !
Donner's wereld heeft ook wel iets, ik ben er gelukkig weleens in mijn leven en dromen.
Zou het zoiets zijn ?
www.theinterviewwithgod.com/

preacher | 17-06-05 | 04:49

WAT is er voor nodig om deze idioot te wippen? The man himself met doorgeladen gun in de achtertuin van een doorzeefde spongebob?

Kolonel Kuifje | 17-06-05 | 04:07

Spuitje voor Donner en zijn mattie Schippers graag !

rowdy | 17-06-05 | 02:02

En ze gaan daadwerkelijk over lijken !

preacher | 17-06-05 | 01:22

Een algemene conclusie:

De afgelopen dagen hebben de kranten en de weblogs het moeten afleggen tegenover de opiniepeilers.

Het "parlement" heeft gereageerd op basis van "eigen belang". Voor wie zijn verkiezingen op dit moment gunstig, voor wie niet.

WhYnotDanWel | 17-06-05 | 01:19

zuig politiek, het debat was trouwens wel tering saai, zelfs de samenvatting op het journaal leek uren te duren.

Stephan | 17-06-05 | 01:17

U heeft vandaag naar toneel gekeken. Omdat u toneelspel wilt zien. Politici zijn honden, maar gehaaid genoeg om voor de meesten van ons een rookgordijn op te trekken. De Kamer heeft sinds het weekend lekker met ons meegegruweld; de banden met het volk zijn weer wat aangehaald. Donner heeft zich zijn kennis en vermeende verantwoordelijkheid mogen kwijten. Kijkcijfers waren goed vandaag. Ferry een leuke dag. En iedereen belooft elkaar dat het beter moet, beter kan. Dus wat willen we nou nog meer. En voldaan ging men weer op huis aan. We wachten nu op het volgende incident. Zoals men ook wachten kan op de volgende inbraak, de volgende childrape of de volgende lintjesregen. Of wachten tot JP een miljard ipv de helft aanpakt en voorts voor ons zal optreden alsof hij er voor ons heeft uitgesleept wat er in zat.
C'est la goddamned vie. Dictatuur oh dictatuur waar blijft gij?

Shareholder | 17-06-05 | 01:01

Dit artikel uit januari 2005 klinkt toch ook wel geestelijk gezond van Joost :
www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/compo...
Hmm,toch maar eens een beetje in de gaten houden die knakker.

preacher | 17-06-05 | 00:57

@vander F@23:59
Prachtige beeldspraak !
En de soep werd koud geserveerd vandaag...
-
Ik begin gewoon respect te krijgen voor Eerdmans en Wilders.Ik word in de handen gedreven van populisten, help !

preacher | 17-06-05 | 00:51

Zou zweren dat ik vanavond echt een plaat voor zn kop zag zweven.....

Kees Kogel | 17-06-05 | 00:30

Ik hoop dat hij zon "incident" eens in de familiesfeer mag mee maken. Zien of ie dr dan nog zo gemakkelijk over lult de eikel. Dan noemen ze de PvdA regentesque .... hufters.

supah | 17-06-05 | 00:20

Ik hoor net dat Donner lopend naar huis moet; het achterlichtje van zijn fiets is ontvreemd.
-
Een eerste teken van verzet onder de burgerij?

Ganglion | 17-06-05 | 00:07

Ik ga in de handel van GPS-stoorzenders.

Ganglion | 17-06-05 | 00:03

Ik trek een rouwbandje om mijn enkel en ga kijken of er in het cafe van de Pompekliniek al een feestje is.

Gavrilo | 17-06-05 | 00:00

culinaire tip: Donner soepje, heet opdienen.
ingredienten:
de gehele dikke van dale snipperen, een reeks willkeurige wetboeken shredden.
Op deze basis flink wat water toevoegen,roeren en even Femke Halszaak in laten rondzwemmen (niet te lang, 10 min. zijn genoeg), een paar hilarische stropdassen erbij en dan opdienen.
Dan een parlementair onderzoek instellen of de zaak wel te vreten is,
Welterusten Nederland, uw regering waakt over u.

vander F | 16-06-05 | 23:59

Dat stuit mij ook tegen de borst, Ganglion. Er is iemand dood en er wordt alleen maar geleuterd en getapdanst!

Zijdezacht | 16-06-05 | 23:58

Hihaho, de Kamer heeft lol. We gaan fijn een geldverslindend nutteloos parlementair onderzoek doen.
-
Ondertussen staat er een kist ergens in Amsterdam met daarin een oude dode man.
Daar wordt niet gelachen.

Ganglion | 16-06-05 | 23:57

Gaat Donner zich misschien ook nog tot negert laten ombouwen.

Ganglion | 16-06-05 | 23:53

ja donner dacht .. micheal jackson hoefde ook niet weg dus ik ook nie .. lekker puh ! goe bezig donner !

Draaitafel Demagoog | 16-06-05 | 23:51

Sterker nog: Donner gaf zelf aan in zijn slotwoord dat je een minister nooit op zo'n geval kunt wegsturen, want dan stuur je elk half jaar een minister weg.
-
Ergo: ieder half jaar komt er wel weer een miskleun met een verlof van een TBS-er.

Ganglion | 16-06-05 | 23:51

Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom, een kamer vol klapvee en ja-knikkers. Donner verandert het systeem van machtiging tot verlof dus echt niet. Enkelbandjes invoeren, straks mag er wel getapt worden (hadden ze dus ook nu al kunnen doen, maar Donner houdt vol dat het niet mogelijk was). Kortom niets structureels verandert er en over een tijdje zingen we hetzelfde liedje.

Gavrilo | 16-06-05 | 23:46

Klap op de vuurpijl: Donner geeft nog even de verzekering dat er binnen een half jaar zich weer een dergelijk TBS-geval zich voor zal doen.

Ganglion | 16-06-05 | 23:42

@Ganglion: Je hebt zeker al een mooie droom. Hoop ook zulke dromen te hebben vannacht!

T@nte | 16-06-05 | 23:41

En dan gaan nu de lijnen open en kan heel Nederland zijn stem uitbrengen aangaande de voorliggende moties:
-
3 minuten later blijken alle moties aangenomen. Donner wordt geboeid weggevoerd.

Ganglion | 16-06-05 | 23:38

Hoe kan het in godsnaam mogenlijk zijn dat een meerderheid van de kamer en deze minister gewoon door blijven gaan met een systeem waarvan ze na een kinderverkrachting en diverse moorden zelf ook van weten dat het niet werkt.
Laten we hopen dat zo'n ontsnapte staatsgek nog voor het zomerreces toeslaat bij een van deze muppets uit de kamer of bij de Donnert himself.
Kap ermee, laat het dak maar instorten daar.

capo | 16-06-05 | 23:38

Het is een misverstand dat gevaarlijke TBS-ers met verlof gaan, aldus Donner.
-
Hé, gelukkig. Nu kan ik rustig gaan slapen.

Ganglion | 16-06-05 | 23:34

De laatste punten voor Donnrertt, hij is Dommer de Man.
de ruige ant-islamist
Nou gauw de pijama aan vrog nssr bed.omfit daat////

vander F | 16-06-05 | 23:32

Die Mabel-lookalike is te erg voor woorden, wat een draaikont!

fuckje | 16-06-05 | 23:32

@Barbapoeppa
Wellicht door mondeling lobbyen, met name op haar knietjes?

T@nte | 16-06-05 | 23:31

Vrijheids neming zonder rechterelijke toestemming bij een tbs'ers die op proefverlof wil. Flikkert toch op. Willem was al veroordeeld.

Gavrilo | 16-06-05 | 23:29

Whoehahaha, zelfs over de ouderdom van de foto verschillen de deskundigen van mening.
-
Wel een mooi einde van dit debat, nietwaar?

Ganglion | 16-06-05 | 23:28

@Gavrilo
Goed nieuws ! Daar was ik wel aan toe na dit debacle debat.
Iedereen is bang om de verantwoording van het huidige TBS-beleid op de schouders te nemen. Ze hebben zoiets van ' Laat Donner de klappen voorlopig nog maar even opvangen '.

preacher | 16-06-05 | 23:28

De contraire beslissingen dalen volgens Donner. Met welk percentage zegt hij er niet bij. Gokje: ongeveer 0,2%

Ganglion | 16-06-05 | 23:26

Loesewiesje, hockeytrutje, hoe heb je het zo toch tot in de 2e kamer kunnen schoppen?

Barbapoeppa | 16-06-05 | 23:25

Voorzitter ik kan de omgedraaide peralstiek niet meer inhouden, ik moet nu echt kotsen, afhameren deze elende.

capo | 16-06-05 | 23:25

Donner staat echt vreselijk te lullen inzake de printertap momenteel.

Ganglion | 16-06-05 | 23:24

Providers zijn niet verplicht gegevens te bewaren voor de opsporing, maw ze hoeven niet mee te werken aan het onderzoek. Ik hoop dat Tim Kuik dat ook heeft mee gekregen.

Gavrilo | 16-06-05 | 23:22

Hé, pssstttt Donner: aftreden joh, cool man. Keigaaf.

Ganglion | 16-06-05 | 23:19

En toch wisten we dit allemaal tevoren al, dat Jan Piet Hein niet van het ploesj gewipt gaat worden. Ik zou toch steil achterover gevallen zijn als het anders was geweest. Gemiste kans.

T@nte | 16-06-05 | 23:18

parlementair onderzoekje wordt weer uit de kast gehaald, gaat een commissie mee aan de slag en tegen de tijd dat zelfs Eerdmans de hele heisa is vergeten komen ze met een totaal oninteressant rapportje

Bijvangst | 16-06-05 | 23:17

Nou Donner, doe eens lollig: kondig je aftreden aan.

Ganglion | 16-06-05 | 23:16

Het was een zwaar debat hoorde ik meerderen zeggen.
-
Erg zwaar ja. Vooral voor je oogleden.

Ganglion | 16-06-05 | 23:13

En dan maar mekkeren dat de kloof tussen volk en politiek groter wordt.
Het is gewoon weer de gebruikelijke schertvertoning.
Volgende misstand gewoon weer een 'parlementair onderzoek'? Uiteraard op kosten van het gepeupel.

brulkikker | 16-06-05 | 23:11

@Tukker
Nou lijkt boerenkaas met wiet mij best een delicatesse, nog beter dan brandnetelkaas op de bammetjes. Succes ermee!

T@nte | 16-06-05 | 23:11

SGP wil grote spoed!
Waarom mag Donnert niet opgeofferd worden.
Döner Kebab van maken voor voedselpaketten en gratis uitdelen aan minder bedelden, beetje ranzig,wel nuttig
Viezeloes gooit de benen helemaal wijd,
Nu nog even over de Tapas lullen die.
Liesewoes wil wel de beil in het recht op privaci stevg hateren, Lekker wat spaanderts in het rond latenvliegen graag zelf, go on Vieseloes

vander F | 16-06-05 | 23:10

SGP wil grote spoed!
Waarom mag Donnert niet opgeofferd worden.
Döner Kebab van maken voor voedselpaketten en gratis uitdelen aan minder bedelden, beetje ranzig,wel nuttig
Viezeloes gooit de benen helemaal wijd,
Nu nog even over de Tapas lullen die.
Liesewoes wil wel de beil in het recht op privaci stevg hateren, Lekker wat spaanderts in het rond latenvliegen graag zelf, go on Vieseloes

vander F | 16-06-05 | 23:10

Wat ik opnieuw verbijsterend vind is de souplesse waarmee onze politici als een blad aan de boom kunnen veranderen van mening.
Dat was al het geval bij de uitslag van het referendum en nu zie je opnieuw dat direct na de eerste termijn vrijwel iedereen plotseling vindt dat de minister geen blaam treft.
Men schaamt zich er blijkbaar niet eens voor.

Ganglion | 16-06-05 | 23:10

Das een goed idee voor mijn zuivelhouderij. Spacekees, rechts geroerde yoghurt met grove toppen en last but not least echte hash boter altijd lekker voor op de toast. dankje T@nte klasse idee :D

Tukker | 16-06-05 | 23:09

He, hoe zeg je ook alweer 'donderdag' op zijn duits?! Lijkt me toepasselijk voor vandaag..

Devos | 16-06-05 | 23:05

@Ganglion
Loesjevies had beter kunnen zeggen dat ze blij is dat de minister voor paal staat. Jammer, van D66 hoeven we niet te verwachten dat ze een eigen mening hebben

T@nte | 16-06-05 | 23:05

@Pannie
Nou denk ik dat er ook wel een aantal boeren zullen zijn die een schuurtje verhuren of zelf in gebruik nemen voor het kweken van die mooie plantjes.

T@nte | 16-06-05 | 23:02

Viezeloes is blij dat de minister pal staat. In zijn broek zeker?

Ganglion | 16-06-05 | 23:00

Buma is echt nog het meest triest van hen allen. Hij vindt het allemaal gemiereneuk en het ging zoals het gaan moest. Hij heeft zijn kop echt heel diep in de aars van Donner zitten.

Gavrilo | 16-06-05 | 22:57

De zweterige CDA'er is weer aan het woord en zegt eigenlijk niets, behave dat hij z;n papiertjes nu wel bij zich heeft.

vander F | 16-06-05 | 22:57

Gij zult niet liegen doet geen opgeld meer in de CDA.

capo | 16-06-05 | 22:55

Oke, Eerdmans roep ik al vast uit tot winnaar van het debat. Zo, en nu dat glas en die plas. Op naar de 2e kamerverkiezingen van 2007.

Barbapoeppa | 16-06-05 | 22:54

T@nte daar hebben we de boeren niet voor nodig toch, dat komt van zolder (of van de kampers) ;)

Pannie | 16-06-05 | 22:54

Je zal gvd maar als nabestaande van Appie Luchies dit debat aan moeten horen!

Die Weekers is me toch een schertsfiguur, ik zit met plaatsvervangende schaamte te luisteren. En ik heb zelfs nog nooit VVD gestemd...

Zijdezacht | 16-06-05 | 22:52

En dan nu de rooie VVD'ert.
de minister heeft aangetoond dat de minister in redelijkheid heeft gewerkt om de samenleving te beschermen.
de VVD is hoopvol gestemd, er moet nog daad bij woord gevoegd worden.
Wat een Lutser trouwens, komt bijna niet uit z'n woorden man!
Op dat gebied Heerscht Donner met overmacht.
Oeioei, zwaar geschut! jawel, een parlementair onderzoek.
Zeau Eerdmans schopt hem nog even in z'n ballen.
Nu de korte termijn, snel, voor de zomer...... gotver gaan die gasten over 2 week al met reces?
Maar goed, de rode stropdas kraait wat over enkelbandjes en roept maar raak.
Eerdmans geeft nog een ros onder de gordel, waar blijft je harde taal knaap, lache man met die stropdas.

vander F | 16-06-05 | 22:51

Eerdmans! Goed zo jongen, pak ze!

ZI | 16-06-05 | 22:50

Die VVD-er staat ook ongelofelijke poep te roepen zeg. Wat een aanfluiting. Terecht dat Eerdmans hem neersabelt.

Ganglion | 16-06-05 | 22:50

@Pannie
Bedoel je het goede spul van de wietboeren? (schatting: miljarden, bijna evenveel als de export van kaas)

T@nte | 16-06-05 | 22:50

Deze limbolul heeft in eerste termijn toch echt als voorwaarde gesteld aan Donner dat de minister de verloven intrekt totdat eventuele aanpassingen zouden zijn besproken en ingevoerd.
Nee limbolul, Eerdmans heeft gelijk dat heb je wel gezegd en nu probeer je eronder uit te komen.
Alpha Bravo, Alpha Bravo nu binnenrollen met die roze shermantank en goed mikken op die limbovetvlek op het spreekgestoelte.

capo | 16-06-05 | 22:49

Tukker al die goeie spullen gaan naar het buitenland toch?? ;(

Pannie | 16-06-05 | 22:47

Zonder Boer geen VOER!!! Pannie remember that ;)

Tukker | 16-06-05 | 22:44

Wat willen ze nu eigenlijk met verscherping/verbetering van het systeem?
-
Wel eens dat zooitje ongeregeld gezien daar in die TBS-klinieken? Daar is geen land mee te bezeilen en evenmin met onze rechterlijke macht, die is al even krankjorem. Ergo: TBS-systeem EXIT.

Ganglion | 16-06-05 | 22:43

Zzzlaap Donner Zzzlaap daar buiten loopt een schaapenneuker

hihi JJ in de bocht hihi

Junkie Jantje | 16-06-05 | 22:42

de SP, voor resocialisatie.... recidive 30%.. is teveel.
Teugels strakker, systeem aanpakken.
Slappe aanpak rond Dhr. S. maar verbeteren is mogelijk, en ja hoor, parlementair onderzoekje.
SP krabbelt terug volgens Eerdmans.
Donner mag blijven zitten.

vander F | 16-06-05 | 22:40

Tukker straks wordt het PVDA SP Groen Links en dan zijn de boeren goed de lul (en terecht)

Pannie | 16-06-05 | 22:40

De SP vindt dus ook niks.

capo | 16-06-05 | 22:39

Het is humaan om de mensen tegen de beesten te beschermen. En als je van beesten mensen wilt maken mag je dat niet ten koste laten gaan van onschuldige burgers.

Barbapoeppa | 16-06-05 | 22:37

Het schijnt dat er morgen heel veel TBS-ers een verlofdag hebben. Dit in verband met de staking bij de NS.

Ganglion | 16-06-05 | 22:35

1 ding is glashelder: het moet veiliger.
Juist.
Niet te lief Rouwvoet.

vander F | 16-06-05 | 22:33

Echt niet meer normaal, zulke fouten en gewoon lekker doorgaan, wat een figuur!

Mad Scientist | 16-06-05 | 22:33

Is het misschien niet tijd om deze verwarde TBSert genaamd Piet Hein D. met een eeuwigdurig weekend verlof te sturen. En zich maar afvragen waarom er dit jaar weer 149.000 Nederlanders de oversteek over de plas maken. Ik heb wel een oplossing voor die TBSers. Aangezien ons koningshuis toch zulke goeie banden heeft met het Videla regime en we hier nog een gefrustreerde vliegtuig anex coke handelaar hebben rondlopen genaamd Erik de V. hebben rond lopen zou ik willen voorstellen om deze man als taakstraf contact op te laten nemen met Jorge over hoe afval te lozen boven open zee. (Greenpeace hippy's: de electronische enkelbanden zullen we afdoen als ze die misschien, als het kan, eventueel in uiterste geval om hebben). Zo kan deze man Erik wat terug doen voor de maatschapij zijn we van het hele TBS geneuzel verlost en is iedereen weer blij. Heb ik nog wel een voorstel van goede orde? How about dat GeenStijl de tickets sponsort voor Balkie 2 en co. Zijn we op korte termijn verlost van dat Europa gelul, Stakende pliesie agenten, gelul over marokkanen met dubbele nationaliteit, de nieuwe basisverzekering en wat nog al voor een pruttel al niet meer. Ik ga de koei'n op stalle trek'n en een pot losmaken. Tjoww van disse kante.

Tukker | 16-06-05 | 22:30

Zou donner pizza lusten? Of nog wat abonnementen nodig hebben?
(Donner delenda est)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 22:28

Het is om te kotsen. Ik vind Wilders als fenomeen een druiloor, maar ik ben het nu met hem eens. Dit zeg ik in het openbaar, en ik draag hier de volle verantwoordelijkheid voor. ;)

2005, Zijdezacht

Zijdezacht | 16-06-05 | 22:25

Maak ik de op zich begrijpelijke omissie om VVD en PvdA te verwisselen. Maakt vandaag ook allemaal geen reet uit.

Ganglion | 16-06-05 | 22:24

Wat een zeldzame klootzak is Donner toch. Met z'n uitgestreken ambtenaren smoelwerk ijskoud beweren dat het allemaal precies zo gegaan is als eerder afgesproken. Daar zal de familie van een zekere 73 jarige Jordanees het niet helemaal mee eens zijn. DONNER IS EEN MOORDENAAR.

ErachterKijkerd | 16-06-05 | 22:24

Nou lekker rustig en kalm een parlementair onderzoekje doen, dan nog eens babbelen met de Minister, kopje thee d'r bij.
De PvdA is het weer hard aan het spelen.nounou

vander F | 16-06-05 | 22:24

"Rustig kijken naar de incidenten"
Verdomme zeg, we praten niet over het fietsen zonder licht! Pff, wat een lutser die Wolfsen

ZI | 16-06-05 | 22:23

Dan maar ff deze om toch nog wat positiefs te lezen te midden van al dit gedoe...
www.zattevrienden.be/node/13648

Zo kan het dus ook!

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 22:23

De VVD gaat ook volledig door het stof. Wat een walgelijke vertoning. We zijn contenter met een parlementair onderzoek, dan met een motie van wantrouwen jegens de minister. Alsof dat vergelijkbare grootheden zijn.
-
Rot toch op sukkel, meneer de ex-rechter van de VVD.

Ganglion | 16-06-05 | 22:22

Voor Femke gaat het humane recht van TBS-ers voor de veiligheid van de maatschappij.Voor de PvdA idem.
Mag hopen dat deze volksverlakkers binnen niet al te lange tijd zelf ervaren hoe humaan het is als zo'n gek in hun directe omgeving toeslaat.

capo | 16-06-05 | 22:21

Kijk de Minister is zelf duidelijk een recidivist volgens de PvdA.
Maar heeft dit consequenties?
Tuuurlijk niet, Donner mag rustig doorstrompelen naar de volgende 'crisis'

vander F | 16-06-05 | 22:20

Potjandosie, zit die Jan-Piet Walton er nog steeds? Derhalve?

Klukkluk | 16-06-05 | 22:19

Ik zie dit toch wel een beetje als een versiertruc van Halsema. Je moet hem maar willen. Zou Donner besneden zijn?

ZI | 16-06-05 | 22:17

Een klein zesje van Femke voor onze Donnert. Is er nog een redelijk wezen te vinden die GL gaat stemmen?

Ganglion | 16-06-05 | 22:17

Klemkaakje geeft de minister een zesje?

vander F | 16-06-05 | 22:17

Donner hardwerkend en integer. Derhalve...

Zijdezacht | 16-06-05 | 22:17

@MYRZ
Sterker nog wij zitten in de tweedekamer stijlloos de restanten alcohol te consumeren.

capo | 16-06-05 | 22:15

Ja MYRZ.

vander F | 16-06-05 | 22:15

@MYRZ
Het is op internet via meerdere streams te volgen.

Ganglion | 16-06-05 | 22:15

Ja MYRZ.

vander F | 16-06-05 | 22:15

@MYRZ
Ja, via de stream link in de vorige topic

ZI | 16-06-05 | 22:14

@capo Goed betoog, echter je conclusie dat alle tbs'ers maar binnen moeten blijven zal wel niet worden gesteund door de rest.

Gavrilo | 16-06-05 | 22:12

uuh, hebben jullie wel live 2e kamer ofzo?

MYRZ | 16-06-05 | 22:12

Nee hé, Halsema gaat beginnen met Donner een compliment te maken.

Ganglion | 16-06-05 | 22:12

Ik krijg nu toch echt het gevoel dat Eerdmans mee leest. Even snel gekeken wat wij reaguren en daarop zijn tweede termijn afgestemd.

ZI | 16-06-05 | 22:10

Dus het gaat de VVD om dat ene zinnetje..........?

exarchos | 16-06-05 | 22:09

ik mis de 2e kamer op de publieke kanalen :( het was net zo leuk vanmiddag!

MYRZ | 16-06-05 | 22:07

Kan iemand wat Donner haar en nagels regelen voor Ganglion?
De 2'de termijn!
Max 3 minuten lullen en Eerdmans begint.

vander F | 16-06-05 | 22:06

@ZI
Ja ik weet wel dat ze niet écht in een club zitten. Maar ik geloof wel dat er genoeg gemeenschappelijke belangen zijn die hen achter de schermen toch doen dwingen zaken met elkaar te doen. Een van die belangen is dat ze geen indringers van buitenaf wensen te accepteren in hun speeltuin (= 2e kamer)
@Ganglion
Je hebt wel oplettende burgers. Het zijn er vrees ik alleen niet zoveel.

Barbapoeppa | 16-06-05 | 22:05

Weekers had een beetje coaching nodig :
Geachte heer Weekers,
Met verbijstering heb ik naar het nu onderbroken debat zitten kijken.
U en uw collega's, ook van de andere partijen, zijn het woord dualisme
wel heel snel vergeten.
Minister Donner draait de tweede kamer een rad voor de ogen met de
befaamde Donner mix van zoveel mogenlijk desinformatie uitgedrukt in
moeilijke woorden en de regeringspartijen zien plotsklaps een
significant andere minister Donner.
De conclusie van het debat tot nu toe zou moeten zijn :
Donner is politiek verantwoordelijk voor dit hele verhaal.
Donner heeft, nog voordat de rechter het veelbesproken vonnis had
geveld, bij een heroverweging van de beschikking tot het toestaan van
verlof diverse signalen en rapporten van de experts naast zich
neergelegen. Voor de goede orde dit gebeurde in Oktober 2004 en in
Juli 2004 is het rapport opgesteld waarin de heer S er bepaald niet zo
goed vanaf komt. Meest schunnige van dit verhaal is nog dat zoals u
zou moeten weten in dit soort psychiatrische evaluaties er altijd
abjecte meningen zijn, beetje goedkoop van Donner om zich daar nu
achter te verschuilen.
Na onttrekking zijn niet alle beschikbare opsporingsmiddelen
onmiddelijk ingezet, waarom kon de minister niet echt duidelijk maken.
De minister is niet bereid om totdat vastgesteld is wat er nou
allemaal schort aan de praktijk van het TBS systeem noodmaatregelen te
nemen zoals een stopzetting van de verloven.
De minister heeft het over een humaan beleid maar hoe humaan is de
huidige gang van zaken voor de onschuldige burgers zoals de vermoordde
oude man of de voor het leven getekende Wei Hu. Ik heb u horen zeggen
dat de VVD de veiligheid van de burgers hoog in het vaandel heeft
staan.
Wordt het dan geen tijd om het vertrouwen in een minister op te zeggen
die zelfs nu nog overtuigd is van de goede werking van het TBS systeem
en niet ziet wat er nu fout is aan dit systeem en daardoor ook nooit
per direct de nodige maatregelen kan invoeren.
Hoeveel onschuldige slachtoffers moeten er nog vallen voordat ondanks
de coalitie belangen u en uw partij doen wat er moet gebeuren,
stopzetting van het huidige systeem, stopzetting van alle verloven en
de minister die politiek verantwoordelijk is voor alle recente
schandalen met ontsnapte TBS-ers de laan uitsturen.
Kortom doe uw werk als volksvertegenwoordiger.

capo | 16-06-05 | 22:05

LOL @ Rosie

vander F | 16-06-05 | 22:04

@Ganglion
Helaas niet, je hebt nog een pluk haar, of vinger-of teennagels van Jan Piet Hein nodig.

T@nte | 16-06-05 | 22:02

@Gentle giant
Als hij derhalve met zijnem kopf in den aars gestopt werd, nog meer.

Taaie | 16-06-05 | 22:02

Ik zie het al voor me, een TBS-ert in de disceau..
Komt er een BreEzAh-sletje naar hem toe, "wat voor kleur polsbandje heb jij? Ikke een gele, voor one night stands."
De TBS-ert trekt zn broekspijp iets omhoog en grijnst: "aluminiumkleurig, verkrachting"

rosie | 16-06-05 | 22:01

Impact, drank maakt meer kapot dan je lief is, maar daar waren we al achter.

gentle giant | 16-06-05 | 22:01

@Barbapoeppa
Ik ben bang dat je hier de oplettende burger toch schromelijk overschat.

Ganglion | 16-06-05 | 22:01

Deze tante gaat gaat slapen.... fijne avond verder en ik zie het morgen wel weer.

Rest In Privacy | 16-06-05 | 22:00

@Barbapoeppa
Gelul, dat ze op 1 punt het met het kabinet eens zijn betekent niet dat het 1 pot nat is.
Er is gewoon niemand die het durft te zeggen, op Eerdmans en Wilders na. Het is allemaal dat 'onder voorwaarden' gelul. Dit was een grote kans voor de kamer om DOnner te wippen. Na al zijn blunders werd het daar ook wel tijd voor.

ZI | 16-06-05 | 22:00

@ZI
Dat is ook waarom de 2e kamer aan propositie moet doen. Dat dit TBS beleid niet deugt was allang bekend. Waarom op de uitwassen wachten wanneer Donner zich allang heeft ingegraven. Grondige redenaties met gedreven voorstellen dat hoort de 2e kamer te doen.

Taaie | 16-06-05 | 22:00

Als je hem derhalve de kop van de romp trekt heeft dat meer inpact, in dier voege.

gentle giant | 16-06-05 | 22:00

Ook de PvdA en GL zijn niet echt gerust op de komende verkiezingen. Het leuke is wel dat de oplettende burger nu precies weet wat voor vlees ze in de kuip hebben met die partijen.

Barbapoeppa | 16-06-05 | 21:59

Er wordt blijkbaar toch teveel gezopen in DeHaag.
Of krijgt die vvd'ert nu op z'n donder van de baas?
Een sluw laatste aanvalsplan om Donner toch plat te krijgen?
Of gaat de bar om 22.00 uur op slot?
Zullen we dit ooit weten, vast niet, wat een rookgordijnen vandaag, wat een lamlendigheid behalve Eerdmans dan.
Waar is de Guch als je hem nodig hebt.
*schenkt een Westmalle tripel in*

vander F | 16-06-05 | 21:58

Ik heb hier een popje voorzien van de uiterlijke kenmerken van Donner en steek er nu driftig spelden in. Zou dat helpen?

Ganglion | 16-06-05 | 21:57

@taaie Donner heeft volgens de regels gespeeld en verloren. De schuld ligt ook bij de 2de kamer die liever dronken zijn dan moe. Ze kunnen het nog goedmaken.

Gavrilo | 16-06-05 | 21:55

@ZI
Sinds het referendum weten we toch dat de PvdA, GL en de regeringspartijen tot dezelfde firma behoren. Dus hoezo blunders van de oppositie?

Barbapoeppa | 16-06-05 | 21:55

Misschien is het niet allemaal de schuld van het kabinet. Het is de fout van de oppositie. Dat zijn stuk voor stuk mensen die de kunst van het breken niet verstaan. Donner zat op de schopstoel, maar heeft deze inmiddels verbouwd naar een comfortabele ligstoel. Wat een idioten, je hebt de kans, Eerdmans deed het zeer goed, Wilders deed het aardig, maar hoe verder het vordert hoe meer die Wolfsen en Halsema Donner terug zijn stoel in helpen. Ongelofelijk, na deze idiote fouten van Donner nu enorme blunders van de oppositie.

ZI | 16-06-05 | 21:52

@gentle giant
Systematiek van de rooien, ja.

Taaie | 16-06-05 | 21:52

Off topic:
Je zult maar cameraman zijn in de tweede kamer.
WAT een ongelofelijk saaie baan lijkt me dat.

vander F | 16-06-05 | 21:51

Blijkbaar heeft de voorzitter met zijn rode neusje een kwade dronk. Eerst besluit hij tot een kwartier schorsing op verzoek van de VVD en als het dan zover is wil hij het nogmaals bevestigd zien. Maar ja, die VVD-ers waren hem al gesmeerd. Er waren nog wat restanten wijn over namelijk.

Ganglion | 16-06-05 | 21:51

of dubbelposten ;-)

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:49

De relativiteitstheorie volgens Donner.

gentle giant | 16-06-05 | 21:49

Conclusie Donner vindt dat hij al veel eerder had moeten laten resocialiseren tegen de de mening van de deskundigen. En de vvd'ers zijn alweer aan de borrel.

Gavrilo | 16-06-05 | 21:49

Weer sterk punt van Donner, wat een heikneuters daar in de kamer. Eerdmans wijst ze op hun fout en nog net zo hard gaan die Halsema en Wolfsen de mist in.

ZI | 16-06-05 | 21:48

Het ging slechter dan de positieve ontwikkeling die er was...
relatieve terugval...
blablabla
Ze storten zich weer in de rimboe van de details en draait Donner ondertussen majestueuze rondjes om ze heen.
Arme Wilhelm kreeg geen ruimte voor resocialisatie en daardoor viel ie terug natuurlijk.

preacher | 16-06-05 | 21:48

Zo kan ik het ook, iedere keer een kwartier pauze....

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:48

Zo kan ik het ook, iedere keer een kwartier pauze....

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:48

Jaaaaah, speeltuin!
De voorzitter is boos?
wat nu weer...

vander F | 16-06-05 | 21:48

We hebben het inmiddels over een relatieve terugval. Dat is iets anders dan een gewone terugval, minder erg. Want hij was zo lekker bezig.
-
Mag ik inmiddels eens weten wat die terugval was? Hij sloeg een paar mensen tegen de grond bijvoorbeeld?

Ganglion | 16-06-05 | 21:47

Het blijkt aan het systeem te liggen, fuck the system.
Yilha moja, Yilha moja, the man is dead!

gentle giant | 16-06-05 | 21:46

@Gavrilo
Dat is dus de idee van de maakbare mens dat terzijde gelegd moet worden. Daar is een diepgaande wijziging voor nodig. Donner heeft zich aan zijn afspraken gehouden daarom kan hij blijven zitten.

Taaie | 16-06-05 | 21:45

Concreet heeft Donner het verlof van deze gek in Oktober verruimt terwijl er in Juli een rapport door Veldzicht is gemaakt waarin staat dat er bij S een relatieve terugval in zijn gedrag is geconstateerd.
Dus nalatig, dus schuldig, dus EX-minister.
Tenminste in een goed functionerende democratie.

capo | 16-06-05 | 21:45

Donner gaat af op wat de rechters (kunnen) oordelen, fout fout fout.

Gavrilo | 16-06-05 | 21:45

De voorzitter is ook een lul, 'het gaat te lang duren'
Onzin, doorwerken daar.

vander F | 16-06-05 | 21:45

En we gaan verder in de situatie die ideaal is voor Donnert. Lekker detaildebateren. Hoewel ik vind dat hij nu gelijk heeft. Feit blijft dat hij verantwoordelijk is voor iemand die een moord gepleegd heeft. Dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg gezegd worden.

ZI | 16-06-05 | 21:44

er is geen breuk maar wel broos, lijkt me als iets broos is dat het nogal snel een breuk heeft of in duigen ligt.

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:43

Kan iemand al bevestigen dat de vrouw waarmee Schippers trouwde, inderdaad medewerkster van Veldzicht is?

Ganglion | 16-06-05 | 21:43

OMG hij heeft echt een enorme blunder gemaakt.

..zapper | 16-06-05 | 21:42

Het gaat helemaal niet om een enkelbandje of opsporingstechnieken. Het punt is dat Donner niet kan beoordelen of iemand gevaarlijk is, noch de rechter. Hij is medeverantwoordelijk voor de gevolgen van de ontsnapping. Na 'Eibergen' heeft die lul ook vanalles beloofd en nu weer. Maar hij blijft bij het systeem van het experimenteren in de maatschappij. Dus plaatst hij zich boven de deskundigen van de tbs instelling. En de mening van de vrouw van Willem moet genegeerd worden.

Gavrilo | 16-06-05 | 21:40

Zou Schippers zelf ook dit debat volgen?
Lijkt me aannemelijk. Die lacht zich dus tranen. In 2004 ontstond er een dipje.... of in ieder geval een afvlakking..... een terugval...... behandelresultaat is broos.... whoehahahaha.

Ganglion | 16-06-05 | 21:40

In dier voege om de politiek weer onder de mensen te brengen, is dit toch wel een goede zaak, de politiek leeft weer onder het volk, Appie niet, dat dan weer niet.

gentle giant | 16-06-05 | 21:38

Pfff wat een drama weer. 'derhalve' AARgggh..

ZI | 16-06-05 | 21:38

Geen antwoord op Rouwvoet.... Donner gaat weer stotteren

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:37

Pffff , die is zeker ongesteld!!!

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:33

De tweede termijn zullen we flink wat keren moeten horen dat de minister wordt bedankt voor zijn duidelijke toelichting.
*aait gisteravond aan komen lopen zeer grote poes*

Ganglion | 16-06-05 | 21:33

@preacher, LOL

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:31

Donner is na lezing iets duidelijk geworden: de rechter motiveert zijn beslissing. Hoe is het mogelijk?

Ganglion | 16-06-05 | 21:29

Waar het om gaat is dat Donner zich aan zijn afspraken heeft gehouden. Hier is al eerder een kamerdebat over geweest. De tweede kamer kan hoogstens zichzelf nalatigheid verwijten.
-
Dat deze TBS-er ontsnapt is, is debet aan de geest van onze wetten. Daar wordt namelijk van een maakbare mens uit gegaan. M.a.w. tbs is er om mensen te 'genezen'. Dat 1 iemand in de fout gaat is het offer wat gemaakt moet worden voor de andere 9 die 'genezen'. En tot zover het manifest van de PvdA, Groen Links en SP.

Taaie | 16-06-05 | 21:29

En we worden meteen weer overdonnerd.

preacher | 16-06-05 | 21:28

hahaha, we beginnen niet met de 2e termijn maar nog een staartje aan de 1e termijn.

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:26

De vergadering is heropend...

preacher | 16-06-05 | 21:25

9.15 morgenvroeg......

Rest In Privacy | 16-06-05 | 21:22

@nu.nl -> "Donner overtuigt Kamer" Het copy & paste nieuws is er weer. Inderdaad is de kamer overtuigd, want daar zijn ze het Autistisch Beuzelaarsgilde voor. Nu de bevolking nog... helaas geen referendum deze keer :)

emigreer.nu | 16-06-05 | 21:20

Goh 'de vergadering is tot kwart over negen geschort', in beeld op de klok is het 21.20 en er zit helemaal niemand..

..zapper | 16-06-05 | 21:20

Nah, ik had dit wel verwacht. De pvda was niets dan een bitch, ff bokken dan gewoon meegaan. D'66 same ol' , net soen alsof ze slimste kind uit de klas zijn alleen maar om te slijmen bij de leraar. De vvd vond ook dat ze nu wel hard genoeg gewerkt hadden. Een hele parlementaire enquete dat is nog wel wat, zo'n overbetaald theekransje om erachter te komen dat alles allang bekend was. Er zal nog wel een motie komen van Joost. Geert en misschien de linkerds zullen deze steunen. Maar die hebben geen meerderheid dus.... plamuurmesje lenen iemand?

Gavrilo | 16-06-05 | 21:16

hmm alufolie... hmmmm... sja dat wordt dan implanteren op een voor de malloot geheime plek. En iedereen weet dat iemand die helemaal in de folie zit behoorlijk twiet twiet is.
simpel.
(Donner delenda est)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 21:15

Tijd voor een slagboom in Den Haag! 21.00 is 21.00 !

preacher | 16-06-05 | 21:12

Ze zouden om 21:00 uur het debat voortzetten, maar Donner trok nog gezellig een extra flesje wijn open op de goede afloop. Er wordt nu panisch gezocht naar een vervanger voor de kamervoorzittert, die zo zat als een aap onder de tafel poesiemauw ligt te zingen.

Ganglion | 16-06-05 | 21:07

Nog geen beweging in Den Haag, zijn zeker nog bezig in de achterkamertjes.

capo | 16-06-05 | 21:05

Gewoon invoeren die doodstraf, en iedereen die het gore lef heeft om iemand te vermoorden: opruimen.

Oog om oog...

Iefje | 16-06-05 | 21:04

Een implantaat, operatief ingebracht op een moeilijke plaats, lijkt me de beste oplossing. Geen simpel GPS-lokaliseersysteem, maar een slimme chip, die tot actie overgaat wanneer hij langer dan een minuut GEEN SIGNAAL meer ontvangt. Doet zich die situatie voor dan sluit de chip bijvoorbeeld de bloedtoevoer af naar armen en benen of de hersenen of iets humaner: activeert een electrode die flinke pijnprikkels veroorzaakt.

Ganglion | 16-06-05 | 21:02

over die aluli... alimu... eh zilverpapier was Jan Piet Hein voor het eerst eens (een beetje dan) reeël

T@nte | 16-06-05 | 20:54

Wij willen dat teebee-essurs alleen met een enkelband de straat op gaan, riepen onze kamerintellectuelen in koor. Goh wat lullig nou dat malle pietje schaamteloos toegaf dat die enkelband eenvoudig is uit te schakelen door er aluminiumfolie om te wikkelen. Slaap allemaal lekker verder

scanny | 16-06-05 | 20:52

Trouwens de hele mop van die enkelbanden is ook dat er een alarm afgaat als iemand een bepaald verlaat/betreed.
Vroegah middels een zend/ontvanger in het huis van de thuisveroordeelde en nu via gps.
(Donner delenda est)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 20:50

Hang aan dat gps bandje nou gewoon een flinke accu en schok hem ter plekke ter aarde in afwachting van de hermandad als ie maar iets van zijn pad afwijkt.

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 20:49

Kan er niet geresocialiseerd worden in een chaingang?

capo | 16-06-05 | 20:48

@Ganglion
Het lijkt mij dat de enkelband er voor is om gevluchte TBS-erts te lokaliseren. Je hebt dus gewoon begeleiding, deze maakt melding zodra de TBSerts vlucht, via GPS heb je hem zo weer te pakken. Maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan dit idee hoor. Wegvallende signalen, creativelingen met alumilililiumfolie, dat soort dingen. Ik weet niet wat zo'n bandje kost, maar een halfwerkend systeem is zonde van t geld.

ZI | 16-06-05 | 20:47

Zie dat de reaguurders zich ook al door Piet Hein laten foppen.
Er is sprake van 50.000 verlofbewegingen per jaar dus geen 50.000 TBS-ers en er zijn dus ook geen 50.000 bewakers nodig.

capo | 16-06-05 | 20:45

@Ganglion Met zo'n enkelbandje kun je de tbs'ers dag en nacht volgen via een GPS(Global Position System)-tag. Dan zie je dus waar de tbs-er is op dit moment is via een scherm op je computer. Wat de tbs'er doet zie je dus niet. Dat zou ook veel te duur zijn om dat te blijven controleren. Je zou dan 50.000 begeleiders moeten hebben...

Als er dus een slachtoffer is gevallen of verkracht, kun je dus meteen(1,5 uur) de dader opsporen...(in theorie)

We gaan dus weer therapeutisch debatten voeren in de toekomst.

emigreer.nu | 16-06-05 | 20:31

@emigreer nu
Wanneer houd je nu eens op over dat stompzinnige, niet helpende enkelbandje?
Registeert dat bandje dan dat er sprake is van verkrachting? Of gaan we tot actie over wanneer een TBS-er langer dan 12,5 minuut op dezelfde plaats blijft?

Ganglion | 16-06-05 | 20:19

Mensen, de juiste veiligheidseisen waren van kracht. De TBSer had voor een week medicijnen bij zich. Donner is niets te verwijten. Dus waar hebben we het over

Moneyhonour | 16-06-05 | 20:18

Overwegende het karakter van het debat, de participanten, alsmede de daarin verwoordde standpunten inzake het BME, in niet-geabbrevieerde vorm beter bekend staand als het Breed Maatschappelijk Experiment, waarbij zowel de wettelijke grondslag alsook de grenzen van het Koninkrijk bepalend zijn voor de rechtsbevoegdheid van de bij het Experiment voornoemd betrokken diensten, instanties en organisaties, lijkt ten dezen de suggestie gerechtvaardigd dat het Experiment, waarbij al dan niet beleidsmatig terbeschikkinggestelden herhaaldelijk en welhaast structureel, zo niet collectief, demonstreren dat het Experiment een reele dreiging vormt voor het functioneren van de rechtsstaat en de bevolking in ongekwalificeerde zin des woords, een naar het zich laat aanzien, minder succesvol verloop heeft gekend waardoor enige adaptie in de desbetreffende procedurele beschrijvingen als kans voor een verbetermoment moet worden gezien.

Prozac anyone?

sellafield | 16-06-05 | 20:16

@Donner delenda est
Delenda Moet Geven???

bethundered | 16-06-05 | 20:15

@ capo

Ja, precies dat moet de discussie zijn.

Ik ben voor.

knaap | 16-06-05 | 20:14

Mensen, niet teleurgesteld. Onze Grote Denkers in Den Haag zijn nu bezig met een enkelbandje.

Even de feiten op een rijtje:

- Verkrachting duurt gemiddeld 12.5 minuten.

- Met enkelband is politie ter plekke in 1,5 uur onder gunstige omstandigheden.

- Af en toe een begrafenis van een bruger is goedkoper dan het permanent opsluiten van 50.000 TBS'ers

emigreer.nu | 16-06-05 | 20:14

Volgens de advocaat van Schippers was de ontsnapping niet gepland.
-
Nee hoor, meneer Schippers wist altijd zijn PC en haalt altijd zijn foto's van de kamermuur voorafgaand aan een verlof.
-
Welterusten.

Ganglion | 16-06-05 | 20:12

Helderziend als ik ben ( Opa gaat dan ook een praktijkje in Tiel openen) heb ik gisteren in de topic van Sterrenneukert reeds voorspeld hoe het vandaag zou gaan tijdens het debat. Het was bijna griezelig om te zien hoe Loesewies ( whats in a name...) met veel pathos en theater speelde hoe verontwaardigd zij wel niet was en dan al het volk wat haar geschreven had over deze kwestie...... De verbazing van Femke Halsema was dan ook zeer terecht. Echt misselijk werd ik pas echt toen in het begin van de tweede termijn Loesewies meteen kwam vertellen hoe trots zij was op deze minister met zijn doortastendheid...... Het is duidelijk: er wordt geouwehoerd tot een uur of één, dan wordt de motie van Wilders en Eerdmans en van de oppositie het ronde archief ingestemd, iedereen doet een plas........ en Donner blijft dankzij de steun van vvD66 Loesewies gewoon verder brekebenen. Leuk trouwens dat er gesteld werd dat psychiatrie geen exacte wetenschap is; kunnen die slachtoffers van de wao-herkeuring mooi gebruik van maken.....:-)

Opa-Buiswater | 16-06-05 | 20:10

Dit is geen politiek. Dit is ronduit beschamend. Ik heb het hier in Spanje (waar het ook wel doordringt) netjes (zoals ik ooit geleerd hebt, wie wat waar waarom waarmee etc) uitgelegd. En dan kijken ze je aan van: ¿WTF?
Hebben ze zowiezo als er wat is en je fijntjes opmerkt dat de "hooge heren" niets van zich lieten zien/horen.
Hier staat gvd in no time de koning op je stoep als het een beetje erg is.
Maar ik ben niet voor niets geëmigreerd.
(Donner delenda est)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 20:07

Zou Donner een bijbaantje als columnist hier gehad hebben?

Nepkarel | 16-06-05 | 20:03

Onze gelijkgeschakelde media weten het al: Donner gaat het redden.

Ganglion | 16-06-05 | 20:02

Donner moet eens wat meer straattaal praten! Dan begrijpen de Berts, Ricardo's en Ali's van het volk het ook eens waar die man over praat.

Nu komt niemand ECHT in opstand tegen deze uit-een-ei en onder-een-steen-vandaan gekropene aartsvrrreemde vent.

oogworm | 16-06-05 | 20:01

Deze man moet geniaal zijn: Hoe snoer je het ganse volk de mond? Met een enkelbandje! tsja, het is toch kennelijk het dunne ding dat Donner na de zoveelste TBS vluchteling kon redden van de verdrinkingsdood. Hij fietst morgen vast schaterlachend en wuivend naar zn onderdanen, zijn extra ere ronde in het binnenhof om zich vervolgens in de dikke pluche te laten wegzakken. Geniaal!

gelidzuiger | 16-06-05 | 19:53

ik hoor nog niets over de oude vrouw in utrecht

hansepans | 16-06-05 | 19:51

Ik ruik hier een leuk referendum.

Psychiatrie is geen exacte wetenschap, er kan dus niet eenduidig vastgesteld worden of de behandeling enig effekt heeft op de patient.
Bent u VOOR of TEGEN een TBS systeem met als hoofddoel resocialisatie van de patient ondanks dat dit zeker zal leiden tot slachtoffers onder onschuldige burgers in de maatschappij?

capo | 16-06-05 | 19:50

Wat een verbijsterend middagje televisie. En dan nog niet eens om de inhoud van het gebodene maar om de toon die de betrokkenen aansloegen. Donner als bovenmeester die het ondanks de domme vragen van de klas geduldig blijft uitleggen en de kamerwoordvoerders die alleen maar proberen de minister hier en daar een vlieg af te vangen, te slim af te zijn zonder hem een keer werkelijk te bedreigen. Alleen Eerdmans gaf blijk van menselijk gevoel. Je kunt je afvragen, of zijn voorstellen nou zoveel zoden aan de dijk zetten, maar hij wist als enige het besef over te brengen, dat er een mens vermoord was.Daarom gaat het natuurlijk vandaag in Nederland, met uitzondering kennelijk van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Want daar vond het wereldvreemde politieke spel als vanouds voortgang.
Met de premier over de grens - ook dat is een vertrouwd verschijnsel - om daar een taak te vervullen die hem niet ligt: het Nederlandse nee tegen de Europese grondwet op een volstrekt verkeerde wijze oppakken, want het gaat ons op straat niet om geld, maar om heel andere zaken, zoals vakbekwaamheid en werkbaarheid.
Nu gaat men weer proberen herhaling van zo'n moord te ontsporen door de regels rond TBS en verlof aan te scherpen en te veranderen. Zolang er echter teveel mafketels en idioten rondlopen die over die klinieken en die maatregelen gaan, zo lang zullen er slachtoffers blijven vallen, zo lang zal men een winkeldief met tbs ik weet niet hoe lang binnen houden, terwijl de lustmoordenaar vanwege perspectiefrijkheid op kennismakingsbezoek mag de maatschappij in. Donner zei het nog zo: alleen door proefverlof kon je zien, hoe de resocialisatie verliep.
En daarin heeft hij gelijk gehad. We weten het nu. We weten ook, dat er maatregelen nodig zijn op het stuk van personeelsbeleid.

Han vander Horst | 16-06-05 | 19:50

@Return of the Beasjt
politiek sucks. Maar als hij een beetje ballen had... De ouders van Theo hebben zich trouwens hier ook over beklaagd in de tijd.

bethundered | 16-06-05 | 19:48

Waar is de tijd gebleven dat je door een onbenulligheid met nieuwe paspoorten onmiddellijk tot 'aangeschoten wild' werd verklaard en vervolgens moest aftreden?
-
Tegenwoordig zet je vrolijk onnadenkend een handtekening onder een verlofregeling van een gevaarlijke vent, die vervolgens een moord begaat en wat gebeurt er?
-
Niets.

Ganglion | 16-06-05 | 19:43

Ergste is dat hij er waarschijnlijk mee weg komt omdat de ouwe sloeber wiens hersens aan gort zijn getimmert schijnbaar geen familie heeft en een loner was.
Ik heb althans nog niemand van zijn familie gehoord.
Ook daarom geen excuus. Zoiets doet een man als donner niet richting het plebs.
(Delenda est Donner)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 19:41

@bethundered
Maar natuurlijk komt er geen enkel excuus uit dat zure smoel van hem. Dat zou namelijk eventueel misschien wellicht kunnen worden opgevat als een vorm van schuld bekkennen danwel uitlegbaar zijn als dat hij verantwoordelijk was.

(Delenda est Donner)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 19:39

Het hoeveelste "incident" is dit onderhand voor dit kabinet? Hoeveel fouten laten wij nog toe?
Wanneer gaan we weer eens beseffen dat het volk de baas is in een democratie?
Wanneer maken we dan Donnert eens duidelijk dat niet hij, maar wij bepalen wat er gebeurd en hoe:
Dat hij slechts uitvoerder is, bij de gratie volks, koningin en god
(en in die volgorde voor hem)

Thygros | 16-06-05 | 19:38

@knaap.
Nogmaals. Gewapende overvallen met geweld + verkrachtingen + psychische stoornis = niet loslaten op maatschappij.

knutsel | 16-06-05 | 19:38

Ik zeg u een en andermaal dat ik zo arrogant zal overkomen dat men derhalve besluit mij maar te laten zitten. Ik weiger te aanvaarden dat men stelt dat ik het niet beter weet dan iedereen.
Ik zal mij ten enenmale niet neerleggen bij een motie van welke strekking dan ook.

Donnermansje

JanV | 16-06-05 | 19:32

@knaap
Bij dit soort figuren vind ik het laatste van jou geen eens een slechte oplossing.

bethundered | 16-06-05 | 19:28

Gisteren was minister Donner niet te bewegen om harde maatregelen te nemen en 1 dag later is meneer genezen plots wel bereid om stappen te gaan ondernemen.
Daar zouden te TBS-ers van tegenwoordig nog een puntje aan kunnen zuigen: die doen er al gauw 15 jaar over om te genezen. Of nee wacht, genezen te lijken. Dit wil overigens niet zeggen dat ik helemaal niet in genezen wil geloven, maar mag ik in dit geval sceptisch zijn?

Salva | 16-06-05 | 19:28

Geenstijl noodmaatregelen:

1) nu is het zo dat je eerst je gevangenisstraf uitzit en dan je TBS jaren. Laten we dat omdraaien: TBS en dan eerst resocialiseren in de bajes. En als dat goed gaat ....

2) Donner vindt dat TBS'er onherkenbaar voor de samenleving moeten reintegreren. Het lijkt me beter om ze herkenbaar te laten reintegreren. Allemaal roze kleren aan met grote letter TBS erop. Als ze dat goed aankunnen kijken we wel weer verder.

ThinkingMan | 16-06-05 | 19:27

@gijssie

Als iemand de fout(wat voor dan ook) ingaat en je hem daarvoor staft(hoe zwaar ook maar) hoopt de Nederlandse regering dat hij na deze straf nooit meer deze fout maakt. Echter, er is altijd een kans dat iemand dezelfde fout maakt; deze is niet uit te sluiten. Natuurlijk moet men proberen deze kans zo klein mogelijk te maken. Dit is echter een menselijke inschatting en hierdoor kunnen nou eenmaal fouten gemaakt worden. Dit moeten wij denk ik accepteren. Anders kunnen we beter, zoals in menig ander land, al onze gevangen doodrossen zodat de kans nul is dat ze ooit nog de fout ingaan.

knaap | 16-06-05 | 19:24

Donner rules! Heerlijk om te zien met welk gemak hij kamerleden op stoïcijnse wijze uitlegt hoe onze rechtstaat functioneert. Die kamerleden zijn zo onwaarschijnlijk slecht geïnformeerd. Wat doen die mensen eigenlijk de hele dag? Wilders brabbelt er weer lustig op los. "De minister moet opstappen. Met u komen we geen millimeter verder". Allemaal geneuzel. Geen nuance en nul inhoud... kortom: 'The Wildersway'. Wat is het toch een kudtmongeaul.

lulkoek | 16-06-05 | 19:22

Het donnert hem nix he... Ik heb nog steeds geen excuses aan de familie gehoord.

bethundered | 16-06-05 | 19:21

40 jaar geleden kwamen ze iemand ophalen met 2 begeleiders en dan was die man/vrouw geen tbser maar geestelijk gestoord.
nu sturen ze iemand die niet te genezen is met 1 vrouwelijke begeleidster op verlof dat is zeer knap.
nu zijn ze aan het wenden en keren om hun straatje schoon te vegen. WEG ERMEE MET AL DIE ROTSMOESEN

jefke | 16-06-05 | 19:21

@de zeeuw het leek mij wel leuk wanneer volkert van der graaf al in zijn tbs zou zitten, proefverlof zou krijgen en donner zou wegpoetsen. volkert is echter nog lang niet aan zijn tbs toe, maar wellicht veranderd donner eea om het toch mogelijk te maken.

..zapper | 16-06-05 | 19:18

@Jannes van der Wal 16-06-05 @ 19:15

=-P

Het schijnt zo te zijn dat vanessa zelf nog van niks weet =-)

Ik dacht dat het om efidrine ging

Mr.A.N. Alvabeet | 16-06-05 | 19:17

ik ben begonnen te lezen bij IK BLIJF LEKKER ZITTEN, tis ja niet te volgen man..

Niels | 16-06-05 | 19:16

@ Alva: ik dacht eerst dat je BILLEN had geschreven. Ik schrok al. Want zo ver zal van Persie toch niet gaan? yuch!

Jannes van der Wal | 16-06-05 | 19:15

Hij verschuild zich achter de wet die hij niet wilt wijzigen. Ik snap nu wel dat ie hem niet wilt wijzigen, anders kan hij zich er niet meer achter verschuilen.
Reintegratie in de samenleving berust op acceptatie door die samenleving, die acceptatie lijkt mij niet aanwezig, dus dat hele stelsel klopt sowieso voor geen meter.
De enige toezeggingen die Donner zou moeten doen is dat alle verloven worden opgeschort tot zijn opvolger tot adequate maatregelen is gekomen.

..zapper | 16-06-05 | 19:14

[off topic]

In de pillen van connie B zitten wel verboden middelen.

rtl 4

Mr.A.N. Alvabeet | 16-06-05 | 19:13

Stel dat Donner aftreedt, zou hij dan op zijn website/log plaatsen dat dit een gebeurtenis in de orde van belangrijkheid van de val van de Berlijnse Muur, het "Not Guilty" voor Michael Jackson, de geboorte van Jannes van der Wal......?

Jannes van der Wal | 16-06-05 | 19:11

Schaamteloze vertoning. Wat een walgelijk mens is dat.

(Delenda est Donner)

Return of the Beasjt | 16-06-05 | 19:07

@knaap 16-06-05 @ 18:54

Donner wil niet eens de verloven intrekken, kortom wat hem betreft is het niet meer dan een ongelukkige samenloop van omstandigheden.
Wanneer hij dus niet wil erkennen dat er iets grondig fout zit met de manier waarop wij met TBS-ers omspringen, zit hij daar niet op de juiste plaats.

Neemt natuurlijk niet weg dat de verantwoordelijken die die TBS-er verlof gegeven hebben zeker ook gestraft moeten worden.

Gijsie | 16-06-05 | 19:06

LOL@Fleischbaum

kalief | 16-06-05 | 19:05

@mongeaul: lusten van Donner zijn vrouw? Zie je niet met wat voor man die getrouwd is. Volgens mij heeft ze spuitjes in haar kut. IIIEEEEEEEEEEWWW! (VMBO-kreet).

Jannes van der Wal | 16-06-05 | 19:05

Jammer, het had zo'n mooie dag kunnen zijn, het weer is ook meteen minder.

EHVdeG | 16-06-05 | 19:05

Van mij mag Donner optiefen, maar dan om andere redenen. Z'n voorstel om de wet op godslastering aan te scherpen bijvoorbeeld, net nadat van Gogh was vermoord. Ik vond dat eigenlijk veel enger dan dit.

shevek | 16-06-05 | 19:04

Donner praat geen poep, Donner is verstandiger, wijzer, intelligenter dan al die kakelende kamerleden bijelkaar.

Guido | 16-06-05 | 19:04

In plaats van poema's laten ze maar TBS'ers afschieten maar pas nadat een TBS'er zijn lusten heeft bot gevierd op Donner zijn vrouw.

Mongeaul | 16-06-05 | 19:02

Heeft lovanni een 11 jarig zusje? Ik ga verlof aanvragen! Robin, ga je mee?

Jannes van der Wal | 16-06-05 | 19:01

@. Iovanni
Mocht jouw elfjarige zusje eens worden doodgeneukt, zullen we het ook over een incident hebben, OK

collapse | 16-06-05 | 19:00

Donner wilde niet de verloven intrekken, omdat dat volgens hem ging om 50'000 verloven (wel op jaarbasis, maar dat is makkelijker even weg te laten)

Bij elk verlof van een TBS-er is er een bepaalde kans dat het mis gaat.

Stel deze kans is 1:25'000 (half jaar aan verloven, sinds Eibergen) dat het goed mis gaat (0,004% dus) dan is de kans dat het binnen een maand weer misgaat dus 1-(1-0,00004)^(50'000/12) = ruim 15%

Dat is een veel te grote kans op een vergelijkbare situatie.
Geen enkele TBS-er mag verlof krijgen wanneer de gewone burger daardoor gevaar loopt, anders kun je ze beter gelijk vrijlaten. Dan voelen ze zich ook niet zo opgejaagd en gaan ze minder snel de fout in, aldus de advocaat van onze TBS-ert.

Gijsie | 16-06-05 | 18:59

Donnerwetter! Wat een geouwehoer van die man... Het kan wel een groot ambtelijk apparaat zijn waar hij de baas over is, maar als er ergens grove fouten worden gemaakt, is dat nog steeds zijn ministeriele verantwoordelijkheid... Overigens wordt het ook tijd dat dat hele tbs systeem op de schop gaat of op zijn minst eens goed doorgelicht.

The Flipside | 16-06-05 | 18:58

Ik heb het net een beetje gevolgd en ik vind die Donner heel wat meer zinnigs zeggen dan de meeste kamerleden. Hij praat wel erg formeel, maar dat is gewoon zijn stijl. De kamer is weer eens bezig met incidentpolitiek.

Iovanni | 16-06-05 | 18:56

Donner houd de "eer" aan jezelf, en ga naar huis...

da wizard | 16-06-05 | 18:56

Donner eens op man!
*deze nieuwe titel voor het epistel wordt u aangeboden door JvdW*

Jannes van der Wal | 16-06-05 | 18:56

Die gast heeft zo'n log en groot apparaat aan zijn kleine ass hangen dat je hem moeilijk verantwoordelijk kunt houden voor alles wat er gebeurd op zijn departement. Waar mensen zijn worden nou eenmaal fouten gemaakt. Diegene die direct verantwoordelijk waren voor die fouten moeten aftreden. Hoe kun je in vredesnaam verantwoordelijkheid nemen voor elk mens in je organisatie?

KOM MAAR>>>>>!!!

knaap | 16-06-05 | 18:54

Hehe kan gvd eindelijk weer normaal inloggen
Joost doet het wel aardig vind ik, die knakker van de vvd ook wel, nu kijken of ze ballen hebben om een motie van wantrouwen te steunen. Laat donner even lekker nog voor het reces optiefen naar het Land van Ooit ofzo,

exarchos | 16-06-05 | 18:52

Was het niet zo dat een minister alleen maar uitvoert wat door de 2e kamer is ingevoerd ?

Donner eruit en de rest met hem.
Wat een stelletje asociale zelfingenomen farizeeers.

Boomer | 16-06-05 | 18:52

Donner mag van mij blijven zitten. Al dat gezeik. :-)

paashaas | 16-06-05 | 18:49

laat maar elk weekend een pedofiel op doner ze kleinkinderen passen !mits dit deel uitmaakt van hun behandelingsplan!kijken of ie dat leuk vindt

bertus b | 16-06-05 | 18:48

Het gepeupel begint al in opstand te komen, tis wachten tot de ramen er weer eens uitvliegen bij het Binnenhof. Wat mij betreft kan Donnert zijn Priveleger vast instrueren om zijn huis te beveiligen.
Opzouten nu!

Thygros | 16-06-05 | 18:47

Zie ik daar Donnerwolken aan de horizon?

Billy Surf | 16-06-05 | 18:47

Het pluche plakt aan de reet van deze klefbek. Net als bij zijn fijne maatjes. Ministers treden niet af, die moeten uit hun lekkere zetel geslagen worden. Wie doet het?

vraagstaart | 16-06-05 | 18:47

Wat een zak hooi is het toch zeg...... Ik heb toch liever z'n Turkse bijna naam-genoot Döner K.

ChopSuey | 16-06-05 | 18:47

quote van de dag:
Als hij gevaarlijk was, was hij niet op verlof geweest....

Koos Smakeloos | 16-06-05 | 18:47

hoefde ik thuis nooit te komen melden,dat IK LEKKER BLIJF ZITTEN.

rn1970 | 16-06-05 | 18:47

vleesboom was dus inderdaad kouwes. QED.
of PHD, dat kan ook tuurlijk.

G-unite | 16-06-05 | 18:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl