Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Satan woont in Friesland

Vergeet je haarbandje niet...Hierbij even een oproep voor gelovigen die morgen geen fuck te doen hebben. Komt allen naar Burgum voor een potje duiveluitdrijving. Waldrock staat namelijk weer op het programma, ofwel terug naar de jaren tachtig, headbangen en lelijke gothies kapottrekken. Uiteraard zijn christenen niet zo blij met dit jaarlijks terugkerend evenement. De bands presenteren dood, wanhoop, duisternis, gebondenheid, gevangenschap, vernietiging, pijniging, en leugens aan het publiek. Ook zijn de christenen ervan overtuigd dat bandleden worden geïnspireerd door Satan zelf. Tijd voor harde actie dus. Want Waldrock valt te vergelijken met een uitstorting van zwarte olie. "Zwart wat staat voor duisternis met een glinsterende doch funeste aantrekkelijkheid. Een witte en vrije vogel die in contact komt met olie en hierdoor besmeurd wordt, zit gevangen." U begrijpt dat het gebedsteam Burgum nog wel wat vrijwilligers kan gebruiken, dus hup, bidden kreng!

Reaguursels

Inloggen

Zo, ik heb ze gelijk uitgenodigd op Graspop eind deze maand :-)
Gebedsgroepjes rossen moet leuk zijn :p

zeveroare | 06-06-05 | 12:48

@ziel: in de tempel was jezus anders helemaal niet zo nederig hoor! Vergis je niet! En de kerstening van Noord-Europa ging ook 'van auw': de heiligdommen van de Friezen en Kelten werden zonder pardon kapotgemaakt.

Abuneenee | 06-06-05 | 10:54

Sinds de advent van allah in Jorwerd woont Satan ... Je raad het al! Ligt Jorwerd trouwens in Friesland? Geen flauw benul waar dat gat ligt.

Abuneenee | 06-06-05 | 10:52

@Mr. Ooboogba 05-06-05 @ 18:51
Ja het is zeker boeiend om andersmans mening ook te horen, I agree with you. Er staat ook ' het is beter te luisteren dan overal een pasklaar antwoord op te hebben'.

Geen idee waarom God 'zo verlegen is' in je richting... Een ding weet ik wel uit ervaring. Als iets niet duidelijk is ga je zoeken, dan ben je er mee bezig. Tijdens dit 'bezig zijn' wordt je gevormd...

Een boodschap van God denigrerend brengen is inderdaad jammer en mist het doel. Jezus was wat dat betreft erg nederig. Spreekt me wel aan. Het was geen blaaskaak, maar een man geboren in een kribbe. Geen aanzien des persoons. Maar zijn woorden waren misschien wel eenvoudig, maar wel wijs en treffend in elke context. Zelf kan ik genieten van deze eenvoud in metaforen en woorden. Veel filosofische beschouwingen wekken indruk wegens de literaire verwoordigen... maar blijven toch vaak steken in een VRAAG. ZElf vind ik meer bevrediging in een ANTWOORD ;-)

JA God kan ook met je communiceren zonder dat daar een boek aan te pas komt. Adam h ad geen bijbel, Abraham ook niet, Jacob ook niet, en wel meer bijbelmannen niet. god is in de eerste plaats ook een God van CONTACT, persoonlijk contact. Wel merk ik dat alles wat in het persoonlijke contact plaatsvind tussen mij en God, terug te voeren is op de dingen uit het evangelie zeg maar.

En ook in de bijbel waarschuwen profeten en JEzus zelf voor valse profeten. Hierin erkent God ook dat er inderdaad misvormde versies zijn van Zijn leer. Ik probeer daarom altijd te waken voor dwaalleringen.Ik vraag altijd of God me wilt tonen wat waarheid is. En vertrouw vervolgens op een antwoord.

Deze dame gaat maar weer eens slapen.Morgen weer plichten vervullen. Truste!

ziel | 05-06-05 | 23:14

Als we de Koran-lijn vervolgen: het is zinloos voor Mohammed om voor onze zonden te sterven, want we hebben volgens de Koran geen zonden zoals in de bijbel staat. Zeg maar op welke bladzijde in de Koran staat dat Allah niet bestaat. De bijbel zegt niks over Allah en Mohammed, net zoals het Oude Testament niks over Jezus zegt. De Koran is het vervolg. De Koran praat wel over Jezus, maar hij is niet voor zonden gestorven. De spelregels zijn veranderd door Allah.

Het staat allemaal in de Koran. Als je me niet gelooft, lees dan de Koran, want dat is het woord van Allah zwart op wit. De Koran staat erom bekend meer letterlijk te zijn en dat is zodat we minder aan interpretatie hoeven over te laten.

De bijbel zegt nergens dat de Koran niet klopt, maar de Koran geeft wel correcties voor wat er in de bijbel staat.

Pas alsjeblieft op met het verwerpen van Allah en zijn profeet Mohammed! Voor je het weet sta je voor Allah met heel veel spijt. Dan gaat Allah aan jou vragen waarom je de Koran niet hebt gelezen en dan ga je naar de hel.

Pas maar op joh. Straks zorgt Allah ervoor dat je wordt neergestoken op straat. Vraag maar aan Theo van Gogh. Die stond ook voor Allah. Ja, toen durfde hij Mohammed geen pedo meer te noemen. Alsjeblieft... bekeer tot Allah en blijf leven, ook na de dood!

Wel lollig, om vanuit absolute waarheden te spreken en te preken. Iedereen kan het en je hebt er geen hersens voor nodig. Al dat logische gedoe ook.

Mr. Ooboogba | 05-06-05 | 23:07

Jeruzalem, zeg nou eens eerlijk: ben je gewoon aan het trollen?

Jouw toon is kermerkend voor de waanzin van religie: ik-heb-gelijk-en-de-rest-is-blind. Inhoudelijk commentaar, ho maar. Lees vooral de bijbel en verder geen discussie!

Ik heb de bijbel gelezen. Die Jezus komt op mij over als een megalomane egocentrische klojo. Welke dingen heeft hij gezegd die intelligent zijn? De woorden van filosofen zijn zoveel intelligenter en interessanter.

Ja, hij zegt dat als je zijn fan gaat worden, dan komt het allemaal goed met je!

Weet je waarom je geen logische argumenten kan geven? Omdat je bent geindoctrineerd. Daarom staat die geprogrammeerde werkelijkheid voor jou als een paal boven water, ook al kan je amper een enkel logisch argument aanvoeren. Je verbaast je er alleen maar over waarom anderen niet jouw geweldige indoctrinatie overnemen.

Jij geeft duidelijk aan dat andere meningen er voor jou niet toe doen: slechts jouw mening telt. Discussie is onnodig, als de mensen maar bekeerd worden tot jouw mening.

Snap je de punten een beetje?

Mr. Ooboogba | 05-06-05 | 22:53

. Mr. Ooboogba: Er is maar één waarheid en dat is Jezus Christus. Mohammed is niet voor onze zonden gestorven. Dat heeft alleen de Here Jezus Christus voor ons gedaan. Voor Mohammed, maar ook voor jou.Alleen door Jezus Christus in je leven aan te nemen kun je behouden worden en vergeving ontvangen van je zonden. Dat is de waarheid. Jezus Christus, de Zoon van de Levende God.

Jeruzalem | 05-06-05 | 22:52

Als de zanger van megadeth echt wedergeboren zou zijn dan hij een heel ander leven leiden. De Here Jezus zegt dat aan de vruchten de boom herkent wordt. De muziek die megadeth maakt gaat niet samen met een levenswandel in de voetsporen van de Here Jezus die vol van de Heilige Geest was en is. De Heilige Geest leidt mensen in de volle waarheid, (het evangelie van het Koninkrijk van God, wat Jezus predikte), en getuigt en wijst altijd op de Here Jezus. Als de zanger van megadeth wedergeboren zou zijn en vol van de Heilige Geest zou hij de mensen oproepen om zich van deze duistere machten te bekeren in plaats van over dood en verderf te zingen. Een wedergeboren christen herken je aan de manier van leven. Vruchten van bekering zal hij voortbrengen. Want wie Jezus Christus in zijn of haar leven heeft aangenomen als Heer en Verlosser is een nieuwe schepping.

Jeruzalem | 05-06-05 | 22:45

@ Jeruzalem: nee hoor, in de Koran staat iets heel anders. Jezus wordt wel als een profeet gezien, maar Mohammed is toch echt de ware profeet. Allah heeft het zo gezegd. Ga de Koran maar lezen, want daar staat het allemaal in hoe Mohammed (en niet Jezus) de echte profeet is. Als de bijbel waar is, dan zou de Koran zeggen dat de bijbel waar is, toch?

Probeer het: open je hart voor Allah, richt jezelf tot Mekka en zeg "Allah, kom tot me".

Ik kan meer vertellen, maar het staat allemaal veel mooier en duidelijker in de Koran beschreven!

Als je de Koran verwerpt (en als je hem hebt gelezen, dan doe je dat echt niet), dan hoef ik jou niet te geloven, want de Koran is heel duidelijk over mensen die niet in Allah geloven.

Punt uit. Leuke manier van redeneren he?

Mr. Ooboogba | 05-06-05 | 22:17

wat een stelletje mierenneukers eerst al die reclame nu dit. We mogen dat tuig geen terrein laten winnen, weg met dat soort mensen en laat ons feesten

divincenzo | 05-06-05 | 20:45

@ ziel: bedankt voor je antwoord. Een discussie over geloof lijkt niet met logische argumentaties te beslissen. Wel is het interessant om andermans positie beter te leren kennen.

Ik ben niet per se tegen een god figuur: als deze er is, dan is deze er. Wat ik echter vreemd vind is dat we het zelfs niet eens zijn over het bestaan van deze figuur. Ik twijfel niet aan het bestaan van mijn ouders. Waarom is die god wel zo verlegen in mijn richting.

Wat ik in ieder geval afkeur zijn de mensen die zeggen namens zo'n god figuur te spreken en dit al dan niet denigrerend opleggen aan anderen. Ik keur religie af. Ik vind dat de communicatie met zo'n goddelijk figuur een prive gelegenheid is en een die niet gemengd moet worden met b.v. politiek.

Voor mij zijn alle opties open: ik probeer te extraheren uit mijn observaties wat eventuele hogere bedoelingen zijn en niet uit een boek. Immers: ik ga ervan uit dat een goddelijk figuur direct met mij kan communiceren.

Welke garantie is er dat de schrijvers van de bijbel niet elementen hebben verzonnen? We kunnen het na het pedo-schandaal als bewezen achter dan mensen zelfs in het "huis van god" heel nare dingen kunnen doen. Vanuit mijn perspectief is er geen enkele garantie dat de bijbel het bij het juiste eind heeft. Sterker nog: zelfs mensen die de bijbel volgen zijn het niet echt met elkaar eens. Ik denk dan: ik extraheer het zelf wel... en ik kom op heel andere conclusies uit. Als je er een label op wil plakken, zou ik zeggen seculier humanisme.

Mr. Ooboogba | 05-06-05 | 18:51

Beste mensen,
Ook ik was vroeger betrokken bij death- metal en heb het zelfs gespeelt maar in 1997 ben ik tot bekering gekomen en tot geloof in de Here Jezus Christus. De Here Jezus is de Weg en de Waarheid en het Leven. Alleen door geloof in de Zoon van de Levende God hebben wij het eeuwige leven en ontvangen wij door Zijn offer aan het kruis vergeving van onze zonden. Het bloed van Jezus reinigt ons van al onze ongerechtigheid.
De satan en zijn demonen zijn alleen maar uit op verderf, jullie vernietiging. Zelfs Marylin Manson heeft zijn kind aan de satan geofferd.
De satan en de machten der duisternis zijn allang overwonnen door het offer van de Here Jezus aan het kruis van Golgotha. God heeft Zijn Zoon Jezus Christus gegeven opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. God heeft ook u lief. God heeft ook uw redding op het oog. De Here Jezus is ook voor jullie zonden gestorven. Hij wil dat jullie behouden worden en dat jullie Hem gaan volgen. Het volgen van de satan en zijn demonen door deze muziek leidt tot de dood. Daarom doe ik in de liefde van de Here Jezus een dringende oproep tot jullie om jullie van deze doodlopende weg te bekeren tot de Levende God, de Schepper van hemel en aarde en kom tot geloof in de Here Jezus Christus. Hij heeft alle macht in de hemel en op de aarde.
Wil jij je leven radicaal veranderen. Durf je het aan om Jezus Christus in jou leven aan te nemen? Wil je verlost worden van de machten der duisternis? Bid dan met je hart en in geloof het volgende gebed:
"Here Jezus Christus, ik belijd dat ik een zondaar ben, maar hier ben ik Heer. Ik geloof dat U voor mijn zonden gestorven bent en uit de dood bent opgestaan. Wilt U, Here Jezus, nu in mijn leven komen en mijn zonden vergeven? Ik maak nu de keuze om samen met U te leven tot in eeuwigheid. En ik neem U nu aan als mijn Heer en Verlosser. Amen."

In de Bijbel, Gods woord, staat geschreven:"Kiest dan heden, wie gij dienen zult." (Jozua 24:15)

Jeruzalem | 05-06-05 | 18:50

weer terug, onze vrind 666 was er wel, had zich als modder vermomd...
verder erg gaaf, vooral Srtapping Youg Lad met de ruigste drummer van het universum !!
en Dimmu natuurlijk... en nog veel meer
trouwens nog wel wat jiezus frieks gespot, ze deelde kaartjes uit ofzo, ze doen maar
volgend jaar weer, 4sure

MILF | 05-06-05 | 17:38

Maar waldrock was wel heel erg leuk!
Jammer dat Satan er niet bij was.

JAM | 05-06-05 | 17:27

Ik word zo moe van die relioten.

Lima Bravo | 05-06-05 | 17:12

Zo, ik ben net weer terug van Waldrock. En....... 0,000 gristenen gezien. Voor Dave Mustaine van Megadood werkt de religie trouwens erg goed. Hij speelde en zong een stuk strakker en beter zonder drugs dan met. Voor de rest was Dio geweldig. Wat die man op 63 jarige leeftijd nog uit zijn strot krijgt is niet normaal.

Cabron | 05-06-05 | 12:57

Gaafffffff, een gebedsfietstocht..... zal lastig sturen worden... alhowel... zouden ze daar ook hulp van boven krijgen??
Ik schrijf mij wel in voor het Koffieschenken... dat zijn tenminste nog eens activiteiten, volgend jaar dan een w.k. theezakjeleggen????

Blondebimbo | 05-06-05 | 12:26

Ik heb niet veel goed gezien van dit soort hardrockmuziek en de types die zich ermee bezighouden.
Dus van mij mogen ze. Weg met de wansmaak.

Irri | 04-06-05 | 18:14

Zo en nu even boodschapjes doen ;-)...

ziel | 04-06-05 | 18:01

. Mr. Ooboogba 04-06-05 @ 14:14

Ik citeer je : *Andersom gesteld: is het dan zo dat alle mensen die worden neergestoken dat te wijten hebben aan het beledigen (of niet genoeg aanbidden) van een god? Hoe zit het met vrouwen die worden verkracht? Is dat ook een teken van god? Volgens de moraal van de bijbel wel.*

Een zeer wezenlijke vraag! Die ik ook nog vaak ervaar. WAAROM?!

MAar dan ga je zoeken... in de bijbel... want als God liefde is blabla.. waarom dan blablabla. En dan kom je bijvoorbeeld tegen:

Vloeken ove rhet leven, als gevolg van zonde, kunnen van generatie op generatie overgaan (tot vierde geslacht staat e r...). Dus als ouders of voorouders in oude testament tegen God hadden gezondigd, kon dat gevolgen hebben voor hun nakomelingen. Ze hadden er dan voor gekozen om hun leven buiten de autoriteit van God te stellen, met dien gevolgen leven onder de vloek van satan. Want er staat in de bijbel: SATAN IS DE HEERSER OVER DE AARDE. Hieruit valt op te maken dat God satan de aarde als 'speelveld' heeft gegeven. Satan is uit de hemel gegooid en is nu de heerser van de aarde. Onrecht gebeurd aan de orde van de dag. Omdat satan dus deze aarde beheerst door verleiding en slechte dingen aan mensen AAN TE BIEDEN als OPTIE. zodra een mens hiervoor kiest, kiest hij onbewust voor een LEVEN ONDER DE VLOEK. En dat kan doorgaan tot in generaties verder.

God geeft dan een 'ontsnappingsclausule' om onder de vloek vandaan te leven. Het tegenovergestelde van leven onder de vloek is leven onder ZEGEN. Er staat: Jezus nam de vloek op zich. A.k.a Als je in JEzus gelooft kan je de vloeken in je leven verbreken. De gevolgen van de zonden van voorgeslachten kan je verbreken door gebed. Zodat de vloek ruimte gaat maken voor zegen.

Als JEzus ooit terug zal komen zal er HELEMAAL een einde komen aan onrecht. Staat er dan... want dan wordt satan himself, de bron van vloek, vernietigd.

Er is heir veel over te zeggen. MAar voor nu is dit EEN uitleg over het bestaan van onrechtvaardige gebeurtenissen.

Verder is het nogmaals zo dat als een mens onrecht meemaakt. God dit gezien heeft en Hij zal RECHTVAARDIG zijn. Of het nu nog in dit leven op de vervloekte aarde gaat plaatsvinden of na dit leven in de eeuwigheid.

ziel | 04-06-05 | 17:59

@Mr. Ooboogba 04-06-05 @ 09:55

Het is grappig om te lezen dat je God uitgedaagd" hebt. DAt zouden meer stellige 'tegenstanders' eens moeten doen. Gewoon een nederig stapje: " Oke bent U er dan!?!" En dan wachten...

Maar zoals je zegt er gebeurde NIETS. EN ik ken het ook heus wel. DAt je de hemel naar beneden bid en op dat moment NIETS.

De Isrealieten riepen wel 400 jaar naar God omdat ze onderslaverij leefden in Egypte. En op GODS TIJD antwoordde Hij met Mozes (... voor de leken Prince of Egypt , Disney :-)). WAs God dood? Was God doof? Was God wreed? Was God tuinieren? Was God niet bestaand?

Al wat ik als mens kan zeggen. Het was Gods tijd daarvoor. Zijn tijden zijn niet de onze.

Uit mijn persoonljk leven weet ik dat WACHTEN op God, gelijk staat op VERTROUWEN op God. Door dat door te moeten maken, wordt je KARAKTER gevormd en gezuiverd.

Maar daarentegen zijn er ook weer situaties waarin God wel direct optreedt. Als Jezus bad voor zieken bijvoorbeeld werden velen direct genezen.

Waar heeft het dus mee te maken dat God soms OVERDUIDELIJK zihzelf laat zien, en soms ONDUIDELIJK of beter gezegd NA VERLOOP VAN TIJD....?

Ik denk dat zoiets in elke situatie weer andere redenen kan hebben. soms is het karaktervorming, zodat mensen leren volharden. Soms is het onbewust wel de wil van de mensen zelf. Zo kan het zijn dat mensen pas naar God willen keren als ze eeeeeerst diep gevoeld hebben hoe het is om zonder hem te leven. Dat kan ook laaaaaang duren voordat dat punt van verzadiging bereikt is.

Daarnaast liet God selfs ook veel gelovigen wachten op zaken. Daniel bijvoorbeeld bad om een antwoord voor een uitleg op een droom. En er staat dan dat een engels die het antwoord zou brengen tegenstand had in de hemelse gewesten (door een demonishe macht). Dus ja, satan zal er ALLES aan doen om te VOORKOMEN dat menens God zullen zien. Maar wie CHT graag WILT zien zal alle barrieres overwinnen, en zal zien :-)

WAchten... het blijft moeilijk. Maar volharden in het zoeken, dat is een uitdaging.Daar wordt een mens vaak nederig van. Krijgt begrip voor zijn naasten. Krijgt oog voor de essentie van het leven. Brengt dus goede vruchten voort. Althans dat KAN...

Een belofte staat er. Wie zoekt zal vinden. Dus Mr. Ooboogba, ook al 2 keer gevraagd of God zijn 'face' nou eens wil laten zien. Blijf volharden. En toets je eigen hart op motieven.

ziel | 04-06-05 | 17:45

@ ~Pyro~ 04-06-05 @ 01:36

-Ja inderdaad geschreven door mensen. God heeft blijkbaar gekozen om mensen te gebruiken om zichzelf bekend te maken. Vergeet niet. Al die gebeurtenissen zijn verslagen van gebeurtenissen die toen plaatsvonden en actueel waren. Zie het als een geschiedenisboek. Ik bedoel als mensen over 2000 jaar lezen in de boeken van nu kunnen ze ook wel als argument gebruiken: "Ja, wat ze toen zeiden is allemaal niet waar, het is opgeschreven door mensen..." Het is dus geen reden om de bijbel meteen te 'verwerpen' als fictie OMDAT het nu eenmaal door mensen (die ooit getuige waren van...) is geschreven... Dan kunnen we namelijk beter NIETS meer opschrijven. OVerigens maakt God zich bekend in de bijbel. MAar BOVENAL in de REALITEIT van vandaag de dag. God maakt zich bekend op vele manieren, dromen, visioenen, wonderen , tekenen en bovenal door LIEFDE.

-Oer MAria vanm magdalena als 'tgenstrijdgheid'.... Euh... ze WAS inderdaad een prostituee, bezeten van 7 demonen. Jezus had haar bevrijd. Ze was hem zoooooo dankbaar dat ze Hem ging volgen. Ze wastte zelfs zijn voeten met dure prafum en droogte dit met haar lange haren. Ze is dezelfde persoon. Alleen innerlijk vernieuwd, dus NIEUW geboren persoon. He tis dus niet tegenstrijdig. ZE was hoer, en werd volgelinge van JEzus. Het is een verandering.
Misschien heb je nog een tegenstrijdigheid?

-Nee, omdat je niet in God of satan geloft maakt dat je dus niet tot een satanist. WAnt je KIEST NIET PRO GOD EN ANTI SATAN. Je kiest anti beiden. Dus lijkt het me niet dat je satanist bent. Alleen mensn die BEWUST PRO SATAN kiezen kunnen zich dnek ik zo noemen.

Enneh... welke dominee.Sorry don't have one... Als ik eenantwoord zoek zoek ik dat zelf liever op :-)

Lekker geslapen verder?

ziel | 04-06-05 | 17:28

Zoals ozzy zou zeggen: satan's sitting and he's smiling.

Svenson | 04-06-05 | 16:02

@ Rabarberke: ah, je haalt hier een bekend verweer uit de kast dat het niet-geloven in X ook een vorm van geloven is. Dat is een drogreden, want op die manier zoek je een equivalentie tussen twee stellingen zonder te argumenten te hoeven toetsen. Waar je aan voorbij gaat zijn twee zaken: ten eerste kan je iedere willekeurige stelling op die manier verdedigen. Als ik beweer dat de Paashaas wel bestaat en jij beweert van niet, dan zeg ik "tsja, jij kan net zo min bewijzen dat de Paashaas niet kan bestaat als dat ik kan bewijzen dat ie wel bestaat". Ik kan ook beweren dat buitenaartsen ons hebben gemaakt als een soort vee. Jij kan immers niet bewijzen dat het niet zo is. Ten tweede: ook al zouden we WEL kunnen bewijzen dat zo'n god bestaat, dan nog steeds is niet aangetoond dat *jouw* religie deze god duidelijk beschrijft. Ik kan dus prima alle argumenten voor jouw religie verwerpen zonder te verwerpen dat er een hogere macht bestaat. Ik ben van mening dat de monotheistische religies een vorm van (zelf)bedrog zijn die willekeurigheden exploiteren als bewijs. Ik meen de psychologie erachter een beetje door te hebben.

Het is mij in ieder geval niet duidelijk wat nou "echte" christenen zijn. De mensen die christenen zeggen te zijn zeggen weer over andere christenen "nee nee, dat zijn geen echten" en andersom zeggen ze dat ook. De boodschappen die gelovigen uitdragen zijn vaak nogal verwarrend in dat opzicht: vol overtuiging beweren ze dingen die conflicteren met beweringen van andere gelovigen.

Ik ben helemaal met je eens dat negativisme vooral voor de drager ervan nogal een last is. Dat is een universele waarheid waar ik het weer wel mee eens ben. Geen zorgen: ik ben geen hatelijk persoon. Ik ga wel soms een stevige discussie aan met mensen, maar ik koester geen wrok tegen diegenen die het met mij oneens zijn. Ze nemen in ieder geval de moeite om inhoudelijk te reageren op mijn stukjes en dat is al te waarderen.

Ook wat het weer betreft geef ik je gelijk: het is mooi weer buiten.

Zo zie je maar: zelfs met verschillende meningen op bepaalde gebieden hebben we nog voldoende waar we het wel eens over zijn :-)

Mr. Ooboogba | 04-06-05 | 15:18

pedane=pedante

Rabarberke | 04-06-05 | 14:40

@oob Interessante stellingen. Laat ik met de laatste beginnen. Ik beweer niet dat jij moet bewijzen dat God niet bestaat, ik beweer dat het vanuit een wetenschappelijk kader net zo onzinnig is om te stellen dat hij niet bestaat, dan dat hij wel bestaat. Je kunt immers beide niet bewijzen. Dus als jij stelt dat hij niet bestaat, geloof je daar net zo hard in dan iemand die zegt dat hij wel bestaat. Beiden kunnen jullie je stelling niet bewijzen. Je mag natuurlijk altijd geloven dat hij niet bestaat. Maar dat is dan ook een geloof, meer niet. Het is ook altijd leuk om van leken te horen wat echte en wat nepchristenen zijn. Het voert te ver om hier nu op in te gaan, maar volg eens wat colleges theologie of zo. Je hebt wel gelijk in een aantal dingen, maar in een aantal andere gevallen sla je de plank hopeloos mis.

Het ging mij er niet om dat jij neergestoken zou moeten worden omdat je God beledigde. Ik geloof niet eens dat God dat doet of laat gebeuren.

Ik geloof wel dat negativisme uiteindelijk weer op je eigen dak terecht komt en inderdaad, zonder direct oorzakelijk verband.

Ik ben de laatste die zal ontkennen dat veel kerken een hele pedane interpretatie van de bijbel en andere religieuze geschriften geven, maar wat mij altijd het meest verbaast is dat atheisten die letterlijke en oppervlakkige interpretatie vaker nog intenser omarmen dan gelovigen.

Nu ga ik buiten spelen.

Rabarberke | 04-06-05 | 14:39

Om even terug te komen op de bewering dat ik neergestoken zou worden als straf voor mijn belediging van de christelijke god: in de praktijk blijkt juist dat de mensen die Allah beledigen het meest te vrezen hebben (vraag maar aan Theo van Gogh). Als ik meega in bewering van een oorzakelijk verband tussen belediging van een god en het slachtoffer worden van een misdaad, dan kom ik juist uit op Allah.

Andersom gesteld: is het dan zo dat alle mensen die worden neergestoken dat te wijten hebben aan het beledigen (of niet genoeg aanbidden) van een god? Hoe zit het met vrouwen die worden verkracht? Is dat ook een teken van god? Volgens de moraal van de bijbel wel.

Ongeacht je overtuiging zal je toch moeten erkennen dat er ook slachtoffers vallen die daar zelf geen rol in hebben gehad. (ik zou graag willen dat mijn tegenstander in een discussie zou beweren van wel)

Als je slachtoffer wordt van een misdaad, moet je dan te rade gaan bij jezelf welke god je hebt beledigd? In het geval van Theo van Gogh had het duidelijk met Allah te maken.

@ havano: de gelovigen geloven maar wat ze willen, maar ze proberen anderen ervan te overtuigen dat hun geloof op feiten berust en dat zij hun geloof moeten overnemen. Ja, de zee aan drogredenen die worden aangevoerd zijn inderdaad frustrerend. Het is voor mij moeilijk te begrijpen dat iemand een argument aanvoert, waarbij ik dan uitkom op juist een ander geloof.

Geloof is big business. De ultieme waarheden vliegen ons om de oren? Wie heeft gelijk? Heb jij gelijk met jouw geloof of hebben mensen gelijk met een ander geloof? Allemaal geloven ze heilig in hun god of goden en allemaal komen ze met drogredenen aanzetten.

Tegenargumenten worden afgedaan als frustratie of zelfs een vorm van blindheid. Zoals je zelf al aangeeft: geloof heeft niks met logische argumenten te maken, het is een kwestie van gevoel.

Prima, geloof jij maar wat je wilt, maar hou dan alsjeblieft al je praatjes voor je. Ik vind het nogal beledigend dat ik en veel mensen om wie ik geef in de HEL gaan branden omdat ze die praatjes niet geloven.

Mr. Ooboogba | 04-06-05 | 14:14

nog een gefrustreerde agnost :p van mij hoef je helemaal niet te bewijzen dat God niet bestaat hoor, net zo min als dat ik wetenschappelijk kan bewijzen dat Hij wel bestaat... en toch weet ik dat Hij bestaat, maar dat is een ingewikkeld geloofsdingetje waar jij niks mee kan.

havano | 04-06-05 | 12:36

@ Rabarberke: de christenen die het woord van hun bijbel niet letterlijk nemen zijn nep-christenen. Als er staat "Jezus zei ...", ga dan niet zeggen wat hij werkelijk bedoelde. Een heel groot deel van het geloven is het mooi praten van dingen die helemaal niet mooi zijn of niet kloppen.

Gelovigen zoeken achter alle willekeurige gebeurtenissen de hand van een onzichtbare entiteit, ONGEACHT wat er gebeurt.

Stel dat ik word geslagen op straat (dit heb ik nog nooit in m'n leven meegemaakt trouwens), dan zeg jij "ha, dat komt omdat je god hebt beledigd", maar als jij wordt geslagen, wat denk je dan? Denk je dan "oeps, had ik toch Allah moeten volgen" ?

Ik verwacht geen straf van iets wat niet bestaat. Jij verwacht wel dat ik word gestraft. Ik heb aangetoond op een manier die wij allebei moeten erkennen dat die straf niet instantaan is. Ik ben al jaren zulke mythes aan het weerleggen en ik voel me eerder beloond dan bestraft.

Ik heb de truuk van de christelijke hoax helemaal door: als er goede dingen gebeuren, dan zeg je "kijk maar, dat bevestigt mijn geloof!" en als er slechte dingen gebeuren zeg je "god is ingewikkeld". Hoe dan ook, ongeacht wat er gebeurt, zal je je geloof bevestigd zien.

Jij zegt dat me een straf te wachten staat en daarmee speel je in op angst voor het onbekende. Dat is de andere truuk van de hoax.

De zucht naar wraak is een heel menselijke eigenschap. Wat apart dat die god figuur zulke menselijke eigenschappen heeft, zeg. Logische verklaring: de bijbel is geschreven en verzonnen door mensen die hun eigen invulling gaven.

Tot slot hoort men vaak van christenen de drogreden "bewijs maar dat god niet bestaat dan". Wederom een duidelijk teken van een hoax: ga jij maar bewijzen dat Allah niet bestaat of dat Wodan niet bestaat.

Mr. Ooboogba | 04-06-05 | 12:08

Het nieuwe album van Life Of Agony is weer ouderwetsch goed. Kunnen die gristenen niet een eigen festival geven met P.O.D. en Stryper?

Hodja | 04-06-05 | 12:03

Zouden die ignorante gristenen weten dat Dave Mustaine een born again gristen is. En waarom schrijft iedereen de naam van zijn band verkeerd?

Het is Megadeth en niet Megadeath.

duHHHH

Hawk999 | 04-06-05 | 10:45

Is dat nou nieuws, dat Satan in Friesland woont? Dat is toch al bekend sinds Bonifacius bij Dokkum werd vermoord!

kansatsu | 04-06-05 | 10:43

@oboobgba Zoals ik al vaker zeg hier, de niet-gelovigen nemen de bijbel nog letterlijker dan sommige fundamentalisten. Als jij een baksteen loslaat op ooghoogte, en je zorgt dat je teen er recht onder staat, dan kun je er van op aan dat je even later een pijnlijke teen hebt. Met God ligt dat wat ingewikkelder. Misschien is ie aan het afwassen, of de tuin aan het doen. Later (een jaar, drie jaar) gaat ie kijken op zijn weblog waar alles wat jij zegt tevoorschijn komt en denkt zooo die Oob zit me daar een beetje te beledigen, die krijg ik wel. En dan word je een keer neergestoken, in elkaar geslagen, krijg je een belastingaanslag, word je uitkering ingehouden. En het grappige is dat jij dan boos wordt op de politie die niets doet, de belastindienst etc. God zit intussen lekker ergens te karten of te darten. Maar wat veel belangrijker is, als jij niet in God gelooft, waarom verwacht je dan dat ie je direct gaat straffen? Da's een beetje tegenstrijdig :)

Rabarberke | 04-06-05 | 10:23

Donner is wat ik een politieke zombie noem. Zou je nu verkiezingen houden, dan is hij en z'n hele kabinet morsdood, en ik wens hem dan een langdurige carriere toe bij de McDonald's, als Vuilnisophaalmedewerker, of als Commissaris van de Koningin voor een entiteit als een "provincie", een bestuurslaag die bestaat vanwege de afstanden die koetsen konden afleggen.

Een politieke zombie moet niet luid "whoohooooo" schreeuwend en met de armen zwaaiend zich op de burgers storten. Een zombie moet onder de grond. Donner vertegenwoordigt alleen nog maar zichzelf.

Henk Hunk | 04-06-05 | 10:06

Het blijft een kwestie van creatief de boel aan elkaar praten. De grap is dat deze god geen duidelijke feedback geeft.

Een paar threads geleden heb ik deze god totaal uitgedaagd en vervloekt. Wat is er gebeurd? Niks. In een andere discussie in april 2004 heb ik hetzelfde gedaan. Wat is er gebeurd? Niets.

Waarom zeggen mensen mij dat ik bang moet zijn voor de straf van een god die niet straft? Ja, dan hoor ik dat ik mijn straf pas krijg na mijn dood. Zo is de boel weer fijn aan elkaar gepraat, want als ik dood ben en dus niet meer besta kan ik onmogelijk aantonen dat ik geen straf heb gekregen!

Het blijft neerkomen op "kijk, dit is mijn stelling en bewijs jij maar dat het niet zo is" -- dat is een bekende drogreden.

Mr. Ooboogba | 04-06-05 | 09:55

@Gavrilo
De teksten komen dan ook uit de Flair van 1997. Het originele boek is wat interessanter en stimuleert de grijze massa.

preacher | 04-06-05 | 04:32

Heroine ?

preacher | 04-06-05 | 04:19

@preacher Net zo vaag als een horoscoop. Ik stel zeker de verkeerde vragen. Ik zal iets Chinees proberen.

Gavrilo | 04-06-05 | 03:59

Maar is Rabarberke nu alweer weg? Jammer

Gavrilo | 04-06-05 | 03:43

@preacher Geen idee wat dat betekent. i tjing is toch chinese puzzelkunde, met yin en yang en iets op het binaire systeem lijkt?

Gavrilo | 04-06-05 | 03:41

@Gavrilo
doe afstand van het wild, dat aan de voorzijde ontwijkt! (I Tjing )

preacher | 04-06-05 | 03:23

In rabarberke we trust. Save our souls. Lang leve Rabarberke die het topic komt opneuken.

Gavrilo | 04-06-05 | 03:17

@rabarbeke
Ik heb soms het idee dat ie je onderschat.

preacher | 04-06-05 | 03:15

@rabarberke
Moet jij morgen niet vroeg op om als misdienaartje alles klaar te zetten voor de ochtend mis ?

Conan de Barbier | 04-06-05 | 03:14

@preacher, hoezo hoop je dat?

Rabarberke | 04-06-05 | 03:11

@Preacher Quake2 is een sport waarbij men de hand-oog coordinatie traint dmv van het neerknallen van virtuele tegenstanders in een gesimuleerde 3d omgeving.

Gavrilo | 04-06-05 | 03:11

@Rabarbeke
Ik hoop dat @brusselmans dit nog leest !
Way to go !

preacher | 04-06-05 | 03:09

Als rechtgeaard christen kan ik vaststellen dat dit soort bijeenkomsten onschuldig en braaf zijn. Zolang je geen onthoofde kippen en omgekeerde op je reet getattoeerde pentagrammen ziet, is het gewoon wat folkloristische fun. God is in ons allen en de duivel ook, maar met die wanstaltige muziek is het logisch dat God even wat anders gaat doen en de duivel even vrij spel krijgt, tot dat ie afgelost wordt door de kater.

Rabarberke | 04-06-05 | 03:06

@Gavrilo
Zeker , zeer inspirerend allemaal !

preacher | 04-06-05 | 03:06

Kinders, moeten jullie nog niet slapen?

Conan de Barbier | 04-06-05 | 03:05

@Preacher Lol. Paardelul krappe kut. Ik voel een haiku in me opkomen.

Gavrilo | 04-06-05 | 03:03

De ware naam van @aardappel is aardepull en dat is een anagram voor...

Gavrilo | 04-06-05 | 02:55

Nog geen geloofsbetuigenis van @aardappel in de wikipedia gevonden. Hij is waarschijnlijk te druk bezig iets anaal te penetreren.

preacher | 04-06-05 | 02:48

@Gavrilo
fantas ?

preacher | 04-06-05 | 02:40

@Preacher 2:27 Dus ik mag gewoon zweren op wiki. Toffe gasten daar.

Gavrilo | 04-06-05 | 02:31

@Preacher Je moet de letter F er in plaatsen. Het is een anagram.
Maar als je je speurtocht wilt voortzetten kijk naar baal en demiurg. Uren leesplezier.

Gavrilo | 04-06-05 | 02:28

@~pyro~
Hopelijk hardgekookt ! ;-)
Slaap ze en succes morgen !
P.S. Ik probeerde de oorsprong van het woord 'satan' aan te tonen. Kon daar verder niet veel op het net over vinden.

preacher | 04-06-05 | 02:11

preacher, je doet je naam geen eer aan...
Dat had beter geGoogled kunnen worden. www.satanisme.nl bijvoorbeeld. ;-)
.
Evengoed vind IK dat je gelijk hebt met je laatste opmerking.
.
"Naar mijn bescheiden mening leeft ' God ' of ' Satan ' in onszelf en ligt het aan de keuzes die jij maakt, welke kant het meest in jou vertegenwoordigd is."
.
Bekijk het eens in de tegenwoordige tijd, bijvoorbeeld het in linkse en rechtse hokjes stoppen. (LuKas onze 'lul' vs. kaalkopje)
Dat IS zo'n foute indoctrinatie door de eeuwen heen, en nog steeds denkt men zo.
Goed & slecht.... ertussen bestaat niet?
Ik heb zowel linkse als rechtse symphatieën, oftewel.. ik denk dat ik de 'balans des levens' heb gevonden.
Maar wie zal het zeggen, God in ieder geval niet, die zit al jaren in een hoekje in de hemel te wenen.(Loesje)
.
En nou moet ik goedverdoemme echt maken dat ik mijn nest in kom, ben kapot.
And another busy day ahead....:\
Gegroet en slaap goed, droom over mij... dan ben je morgen een ei.. ofzoiets. ;-)

~Pyro~ | 04-06-05 | 02:01

@aardappel
Ik hoop voor jou (en de rest van ons) dat je voorlopig weer ff bevredigd bent !

preacher | 04-06-05 | 01:45

Tja, als je verwarde geesten verwart met door de duivel bezetenen dan heb je dus genoeg items om een omroep te beginnen. Op Waldrock gebeurt veel moois, zoals op elk popfestival, zoals op elk festival waar jeugd en jeugdigen bijeen zijn. Als je beseft dat god niet bestaat hoef je voor de duivel niet bang te zijn, maar zeker weten doe het nooit...
Nog even over dat stukje EO: wat een kritiekloos stuk en die stoel waarop dat mens zat: geen stijl!

QZNYWRLD | 04-06-05 | 01:44

Satan komt denk ik van dyonisus oftewel sater en staat denk ik voor het compleet uitleven van je zinnelijke lusten en die te bevredigen,
www.histoportal.net/klassiek/sater.htm...
zonder daarbij na te denken over de gevolgen voor jezelf of andere levende wezens om je heen.
De meeste religies volgen de weg van liefde voor alles wat leeft, desnoods door jezelf weg te cijferen. Met als uiterste de boedistische monnikken die de grond voor hun voeten vegen omdat ze liever ook geen insect willen deren.
Naar mijn bescheiden mening leeft ' God ' of ' Satan ' in onszelf en ligt het aan de keuzes die jij maakt, welke kant het meest in jou vertegenwoordigd is.

preacher | 04-06-05 | 01:42

Jawel, ik heb er weer één aan het spit geregen. Zo'n refo-teefje. Net 18. Mooie tietjes, en nog onbedorven. "Doe je me geen pijn?" vroeg ze nog. Godverdomme, wat heb ik mijn blanke knots diep in haar aars geparkeerd. Ze wist niet hoe ze kronkelen moest. Ik heb haar helemaal volgespoten. Godverdegodverdegodver, wat een geyle snol.

aardappel | 04-06-05 | 01:39

"Zegt verder niet sover GOd. WAnt die maakt zich al bekend in de bijbel."

Een boek geschreven (herschreven) door 40 verschillende personen.

"- Welke tegenstrijdigheid bedoel je bijvoorbeeld?"

Klein voorbeeldje, Maria Magdalena.. in de bijbel beschreven als een HOER, terwijl ze toch wel degelijk de geliefde was van Jezus (vraag Petrus maar na, als die nog leefde.. of lees dat boekje nog eens goed)

Oorsprong satanisme....:)) vraag je dominee maar.

"(BEWUST ANTI GODS PLAN< BEUST PRO SATANS PLAN)"

Je eigen woorden even gebruiken;
God gaf dan ook de VRIJEHEID aan de mens om te kiezen.

Ik geloof niet in God en dus ook niet in Satan.
Mijn keuze, of maakt mij dat een Satanist?

Evengoed is deze atheist ook moe... slaap goed. ;-)

~Pyro~ | 04-06-05 | 01:36

@ Pyro,

- Inderdaad veel leugens door instituten ooit verspreid. Zegt verder niet sover GOd. WAnt die maakt zich al bekend in de bijbel.

- Welke tegenstrijdigheid bedoel je bijvoorbeeld?

-de sociologische term satanisme? Geen idee, misschien weet jij het? Iemand? Studentjes en geleerden roept u maar.

Zelf zou ik zeggen, dat sinds mensen BEWUST kiezen om ANTI GOD PLANNEN te zijn en PRO satans plannen, kan je jezelf daar wel onder scharen.

Ben ff te moe om allerlei woordenboeken erbij te halen. Mensen google maar lekker ;-) Zoek zelf en vind...

-Nee dat zeg ik niet, dat zeg jij :-)
Ik ken die priesters niet die dat hebben gedaan, met hun handen aan kleine koters komen. Misschien zijn er die weten te verdoezelen dat ze voldoen aan een 'satanist zijn' zoals ik hierboven in mijn definiering heb geschreven... maar ik denk dat dat er niet veel zijn.

Het overgrote deel pedo's die priester en weet ik veel hoe dat heet zijn, zullen misschien wel gewoon toegeven aan hartstochten. DAn hoef je niet meteen satanist te zijn (volgens de definitie die ik hanteer (BEWUST ANTI GODS PLAN< BEUST PRO SATANS PLAN). Dan zou je dat ook kunnen scharen onder gevallen in zonde, of ongehoorzaam op bepaald vlak, of schinheilig, noem maar op...

Elke priester zal zijn eigen 'verhaal' hebben. Ik kan daar geen generaliserende uitspraken over doen. Misschien is er eens onderzoek naar de motieven gedaan, I don't know...

1 Ding wat ik wel met ZEKERHEID kan zeggen is dat ELKE misbruik van een kind, een BEDENKSEL is van satan. Dus satan is de bron van kwaad. En zo'n priester kiest er dan voor om uit de bron te drinken ja of nee. Het blijft de KEUS van de priester. Maar de OPTIE wordt hem aangeboden.

ziel | 04-06-05 | 01:23

@ziel
Droom ze ! ;-)

preacher | 04-06-05 | 01:14

@Preacher

Ja wat je zegt daar ben ik het mee eens. Je maakt mijn verhaal eigenlijk af. Want inderdaad wist God zeker wat Hij deed toen hij alles schiep, wetende dat de mens voor duisternis zou kiezen.

Dit in ogenschouw nemende had God blijkbaar zeker zoiets als 'beproeving' of 'loutering' op het oog voor de ziel van de mens, om VOLMAAKT te eindigen, 'chillende' bij Hem.

Er staat meen ik ook ergens in de bijbel: Al voor de grondleggingen van de wereld wist God al wie Hem lief zouden hebben... vreemd maar kan ook niet anders , want Hij is dus Alwetend...

God gaf dan ook de VRIJEHEID aan de mens om te kiezen. Dus dat juk van religie waar je over praat , ervaar ik dan ook niet. Want ik ben juist een vrij wezen :-)! Heeeeeeeeeeerrrrrrrlijk.

Maar de vrijheid is als je langer nadenkt in dermate toch 'beperkt' tot de kennis die een mens heeft. Hoe meer mogelijkheden je kent als optie, des te 'vrijer' voet een mens zich in zijn keus.

Zoals het CDA en alle JA-voorstanders een campagne hebben gevoerd om de JA-OPTIE ter kennisgeving te tonen om de keuzevrijheid te bevestigen. Zo heeft ook God, althans gelooft deze dame dan ;-), zijn 'Campagne' gevoerd, om EEN optie te tonen. deze campagne kosste geen miljoenen belastingcenten, maar het leven van Zijn Zoon , we kennen hem van de (MTV) de Kribbe... Jezus. :-)

God geeft dus keuzevrijheid. Maar waar we uit kunnen kiezen is toch gedefinieerd. God dwingt dus niet. HEt is dus fout als christenen menen dat mensen zich MOETEN bekeren tot God. Het MAG.

God toont in de bijbel genoeg informatie over de consequencies die behoren bij de keuzemogelijkheden. En ook het dagelijks leven leert ons over de gevolgen van onze keuzes. Dus God WAARSCHUWT ook WELKE GEVOLGEN bij WELKE keuze HOREN.

Gezien dit laatse ga ik dus mee in je uitspraak: "Goed dat ze waarschuwen".

Bij een waarschuwing DWING je niet, je benadrukt DE GEVOLGEN VAN DE KEUZEMOGELIJKHEDEN.

Jamme rinderdaad dat opdringerige gedoe. Ik hoop ook dat dat nu eens GOED afgelopen mag zijn, dat wanhopige gedoe.

God schiep de mens met een WIL. De gevolgen voor elke keus worden middels 'waarschuwen' voorgelegd...
De keuze is aan U. Ja of .... ;-)

(En ik verwijs naar de fotof*ck van afgelopen verkiezingen...)

Good night!

ziel | 04-06-05 | 01:08

Zo ontzettend lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven ontvangt.

Zettex | 04-06-05 | 01:04

"A> Nee er staat dat God zonde haat, dus ook incest en kinderporno, etc. SAtan houdt van deze troep."

Hmmmm, lees de Bijbel nog eens goed door zou ik zo zeggen.
Ownee, die staat al vol tegenstrijdigheden, dus leugens.
En volgens die leugens is de mens eeuwen geindoctrineerd door *tromgeroffel* de personen die het woord God verkondigen.
Zegt inderdaad niets over God als zodanig, evengoed heeft de kerk leugens verkondigt.
En het is juist de kerk die bekend staat als 'huis van god'.
.
Wanneer werd Satanisme nog maar "uitgevonden"???
.
"Soms is het inderdaad verrot om te zien hoe onschuldige kinderen slachtoffer zijn van het 'werk van satan' "

Dus al die priesters etc. zijn in feite dus Satanisten, zeg je met die opmerking?
.

~Pyro~ | 04-06-05 | 00:54

@ziel
Volgens jou is de aarde vervloekt, maar als je in een almachtige God gelooft, impliceert dat dan niet dat deze aarde perfect is omdat hij zo is als ' De Almachtige ' haar wil hebben ?
Een plek waar mensen hun ziel op de proef gesteld wordt, hun stimulansen worden gegeven geestelijk te groeien en sterker te worden of af te glijden naar een duister bestaan in 'de schaduw van liefde' en een leven op jacht, puur en alleen, naar lichamelijke geneugten. Veel mensen leven in het midden van deze twee uitersten maar er is tegenwoordig een sterke kracht naar polarisatie, dat kon je ook zien bij het referendum, ja, nee, weinig mensen nog maar in het midden.
Deze wereld is de beste groeikas voor de ziel met al zijn onrechtvaardigheid en andere lelijke dingen, problemen zijn er om opgelost te worden.
En vrijheid, vrijheid is het hoogste goed ! Onderwerp je niet aan het juk van een of ander religie, politieke partij of wat voor een groepering dan ook met rigide, versteende wetten. Het leven hoort dynamisch te blijven. De vrijheid moet blijven bestaan om vandaag God te aanbidden, morgen Satan, vandaag CDA, morgen SP. Iedereen moet vrij kunnen blijven in deze keuzes, zonder enige evt. goed of slecht bedoelde dwang.
Misschien toch wel goed van die christenen als ze alleen maar zouden waarschuwen voor evt. propaganda van Satan bij Waldrock als ze dan maar niet meteen hun eigen boodschap gaan lopen opdringen !

preacher | 04-06-05 | 00:49

@ de man 04-06-05 @ 00:10

eh... nee dat zeg ik niet :-).

En inderdaad een mens zou zonder een christen nodig te hebben ook wel God kunnen vinden hoor. Sommige mensen zijn nu eenmaal zelfstandiger. Anderen zoeken in hun leven voor ALLES haast bevestiging of zingeving bij anderen... Jan is Piet niet... Doei, werkse of anderzins...

ziel | 04-06-05 | 00:17

@Mr. Ooboogba 03-06-05 @ 23:42

De kans om door een gefrustreerde pedo genomen te worden is in 'het huis van God' zoals je dat noemt, welke gesitueerd is in de vervallen wereld inderdaad niet nihil. VAnaf het moment dat de mens koos om God niet volledig lief te hebben is de wereld inderdaad onderheving geweest aan een degeneratieproces, die ook rotte vruchten afwerpt in de zogenaamde kringen. Als een virus kan elk mens besmet raken met dergelijke zonde, mits je echt sterk ervoor kiest om er niet aan toe te geven en God in feite lief te hebben (lees God gehoorzamen, lees : ranzige rimpelpoten afhouden van de cute kids!)

Antwoorden (zover mijn kennis rijkt dan...)

A> Nee er staat dat God zonde haat, dus ook incest en kinderporno, etc. SAtan houdt van deze troep.
B> Nee, Hij geeft wel om dit onrecht. DAarom zal God uiteindelijk oordeel uitspreken over iedereen. Een ieder krijgt dan wat hem toekomt. En nota bene! HEt oordeel Gods begint bij zijn kinderen staat er (bij christenen dus, die behoorden te weten hoe een liefdevol leven te moeten lijden...)
C >Er zijn verschillende redenen waarom de mens is overgeleverd aan de GEVOLGEN van de keus van de mensheid om zonder God te leven. ER heerst een vloek over de aarde en de mensheid, waardoor mensen leven in pijn, moeite , etc. JEzus kan de boel wel herstellen. Maar dat is een virje keus om herstel te kiezen of niet via Jezus. Soms is het inderdaad verrot om te zien hoe onschuldige kinderen slachtoffer zijn van het 'werk van satan' (bv. mensen die kiezen voor onrecht (misbruik) in deze wereld. Maar er zal gerechtigheid komen, ook voor deze lieve kinders. DAt heeft God belooft.

Verder verschil tussen satanisme en christendom is erg wezenlijk. Satanisme leidt tot de dood en zoekt wegen naar de dood en koestert de dood. Christus boodschap was : LEVEN. Leven na de dood. Jezus overwon de DOOD. LEven en dood zijn twee uitersten. Een essentieel verschil.

Daarnaast gaat satanisme ook over het BEHEERSEN van mensen en hun wil. Mensen zijn gebondenen. TErwijl Jezus kwam om de vrije keus van de mens te respecteren. hij kwam om gebondenen te bevrijden.

En over 'echte christenen' . De bijbel zegt GELOOF ZONDER DADEN IS DOOD. Duidelijke taal ;-). Dus alleen geloven is iets anders dan de daden des geloofs zeg maar. En ... ik walg sowieso van hokjes en namen. Laat dat oordeel wel over aan God, die alle harten kent. Die wee twel wie de schijnheiligen zijn en wie de oprechten.

Ja er staan idd walgelijk bloederige taferelen in het oude testament. God bleek wel erg te gruwelen van de praktijken van bepaalde volkeren. ER waren veel kinderofferingen van omringende volkerne bijvoorbeeld. De Israelieten mochten dit niet overnemen. Ik zou niet graag geleefd hebben in die tijd denk ik. Sommmige dingen zijn nog moeilijk te begrijpen, ook voor mij. HEt is een zoektocht op zoek naar inzicht. Daar moet je geduld en openheid voor durven hebben :-).

Na Jezus gaat het om GENADE, VIJANDEN LIEF HEBBEN. Dat bloederige tijdperkje is dus gelukkig van de baan ;-). Maar zeker boeiend om daar in te verdiepen... en antwoorden te zoeken.

ziel | 04-06-05 | 00:14

@ziel

Je zegt dus dat de christenen naar Waldrock gaan niet om mensen daar te overtuigen van het christendom maar nee, omdat daar bezoekers zijn die het christendom zoeken. Ik persoonlijk geloof niet dat dat hun doel is, en daarbij denk ik dat mensen die op zoek zijn naar het christendom dat zeker zelf wel kunnen vinden.

Nu ben ik weg...

de man | 04-06-05 | 00:10

@ de man 03-06-05 @ 23:33

Whahaha... hmm 'in nek hijgen' om te OVERTUIGEN... heb je dat dan vaak meegemaakt op die manier dat je dat zo ervaart?

Wie ZOEKT zal VINDEN. (Citaat uit bijbel) Dus m.a.w. zal iemand die interesse heeft in Jezus enzo zelf al zoekend zijn. Deze persoon zelf is innerlijk al de initiator. Als deze dan toevallig een christen tegenkomt terwijl hij of zij al 'zoekende' was, en vervolgens in gesprek hierover raakt met een enthousiast type gristen, is er niet per definitie sprake van een overtuigingsactie jegens de zoekende.

WAnt wat is overtuigen? OVertuigen is argumenten zoeken WAAROM de ander IETS OOK zou moeten aannemen.

Christenen behoren net als ieder ander mens eerlijk te zijn tegenover zichzelf en anderen door een GETUIGE te zijn.

WAt is dan een GETUIGE? Een GETUIGE is iemand die TOONT hoe hij of zij dagelijks LEEFT. HEt kan geverivieerd worden, het kan gezien en ervaren worden. Het leven is de GETUIGE.

Dit is iets anders dan OVERUIGEN.

WAnt als een mens zich genoodzaakt voelt om te OVERTUIGEN. DAn zegt dit iets over het feit, dat BLIJKBAAR het PERSOONLIJK leven op zich niet EEN GETUIGE is van het christen zijn. WAnt als dat wel zo was, zou het niet nodig geweest zijn om te OVERTUIGEN...

Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

Nog een aanvulling. Veel christenen zijn vanuit een blijdschap en enthousiasme overduidelijk GETUIGENDE bezig. En sommigen trachtende te OVERTUIGEN. Dit kan soms vertederend oprecht zijn.

In bijbel staat vergelijking over deze vreugde. Als je een schat hebt gevonden, ben je toch ZOOOOO blij en dankbaar dat je het bij wijze van uitsraalt .

DAn heb je nog de BELERENDE OVERTUIGERS... ik denk zomaar dat je deze gasten bedoeld, die meestal kunnen irriteren ja. Ze missen vaak zelf de blijdschap van de verlossing van Jezus... en OVERTUIGEN vanuit een soort plichtsgevoel soms. Misschien zijn ze zelf nog niet echt bij de 'waarheid'...

(Ja.. ja... wat is waarheid ... blabla...;-))

IS dit te volgen?

ziel | 03-06-05 | 23:50

@ ziel: de kans om door een pedo gemolesteerd te worden is in het huis van jouw zogenaamde god om de een of andere reden niet nihil. Dat wil dus zeggen dat jouw god dit a) goed vindt of b) er niks om geeft of c) er niks aan kan doen omdat hij niet bestaat.

Satanisme en christendom verschillen niet zoveel, behalve dat christenen beweren beter te zijn. Als we echter hun verwerpelijke boekje lezen, dan zien we juist dat kindermoord (in egypte) acceptabel is als straf tegen hun dictator (die verhard werd in z'n denken door dezelfde god) en dat marteling zo op z'n tijd een heel gepaste straf is.

Apart op zich hoe mensen vaak zeggen "maar dat is geen ECHTE christen" als ze geconfronteerd worden met uitspraken en daden van medegelovigen. Ik zeg toch ook niet "maar dat is geen ECHTE atheist" als die persoon iets slechts doet? Als je in jezus gelooft, dan ben je christen.. ook als je malloot bent (en dat zijn ze nogal vaak).

Iemand die tolerant is, is geen christen en een christen die zegt tolerant te zijn verwerpt de bijbel.

Mr. Ooboogba | 03-06-05 | 23:42

@ziel

Bedankt voor de reactie. Wat je vergeet is het antwoord op mijn vraag: hoezo moeten christenen zo nodig mensen die voor iets anders dan het christendom kiezen ervan overtuigen dat het christendom "het ware geloof" is? Ik sta ze op de EO-jongerendag ook niet in de nek te hijgen met mijn satanistische levensvisie (niet dat ik die heb, maar even leuk voor de analogie).

de man | 03-06-05 | 23:33

@ ThE_ED 03-06-05 @ 23:01

Ja het jargon van christenen kan soms wat verouderd klinken. ER zitten inderdaad enige generaliserende stellingen in het oproepje. Daar geef ik je zeker gelijk in.

Nee ben daar niet van de partij, ik wist niet van dit initiatief totdat ik het op GS las...

Neemt niet weg dat ik niet bid voor allerlei vergelijkbare zaken.

ziel | 03-06-05 | 23:31

@ de man 03-06-05 @ 22:59

Oh omdat ik het eens was met je argumenten ging ik er niet al te uitgebreid op in, vandaar.

Ja idd mensen die ergens voor open staan kiezen daar zelf voor en zullen hun weg vinden (zie je ik herhaal je... saaaaaaai toch?). I agree.

Waarom dan het nut van die missionaris houding die je noemt?

Ten eerste koffie uitdelend... ach ja liever ook DADEN naast alleen WOORDEN. WAnt zijn het alleen woorden, dan is dat natuurlijk ook weer een punt om eeuwig over te vallen... zucht...

En je hebt natuurlijk gelijk dat er wat vingerwijzende domineetjes rondlopen die niet echt de indruk wekken dat ze de keuzevrijheid en de intelligentie van hun potentiele zieltje niet erkennen...

MAar deze mensen zullen merken dat 'hun' marketingmethode weinig vruchtbaar zal zijn. (Al vaak genoeg gebleken).

Een evangelie met woord en KRACHT is zinvoller. (Zie Jezus, woord en kracht (wonderen, bevrijding, etc)).

En JEzus gaf dus de opdracht breng Mijn Koninkrijk op aarde. DAt is niet alleen een kwestie van woorden (preekprekkprekk... etc) Maar een kwestie van KRACHT. DAt was wat de vogelingen van JEzus mochten brengen. KRacht, ter heling voor alle volken.

Dus christenen die alleen de verkeerspolitie willen uithangen, is mijns inziens een totaal andere opvatting dan die JEzus had over 'verkondig het evangelie'.

Heb ik nu juist gereageerd op je punten of vergeet ik nog wat? ;-)

ziel | 03-06-05 | 23:26

@ThE_ED: Graspop had ik ook wel heen gewild dit jaar. Maar je kan tenslotte niet overal heen. Wie weet komen de Belgische religieuze fanaten daar dit jaar ook wel op bezoek.

Cabron | 03-06-05 | 23:25

@Cabron: ik ga gelukkig niet naar dat verderfelijke festival. Ik ga lekke rnaar het lieflijke graspop in België.

ThE_ED | 03-06-05 | 23:22

Hehehe, ik weet niet wat ik lees hier.
Ik heb zojuist m'n tentje uit de garage gehaald om morgen lekker te gaan kamperen in Bergum. De weekendtas staat ook al klaar voor de koelkast om morgenochtend vol te slingeren met bier. Kan ik de mannen van de kerk morgenochtend alvast dronken begroeten. Ik zal ook vast 666 op m'n voorhoofd schilderen. Aangezien ik geen beïnvloedbare jongere meer ben, denken ze wellicht dat Satan gearriveerd is.
Het gaat erg gezellig worden in Bergum morgen :)

Cabron | 03-06-05 | 23:17

Heb verdomme ook zin in bier maar het is hier pas net 3 uur 's middags. Ach wat de fuck, een vroeg begin is het halve werk. Proost

de man | 03-06-05 | 23:03

@ziel: ik hoop dat de tijdsgeest anders is, maar de taal zoals gebezigd in de gewraakte publicatie doet me toch sterk aan de aloude vooroordelen van 30 jaar terug denken. Dat vind ik nu jammer, dan men volkomen ongenuanceerd een groep veroordeeld en dan ze ook nog durft te linken aan duisternis, het kwaad en satan. Ik weet niet wie het dan is die niet helemaal zuiver op de graat is. (Of eigenlijk: ik weet iig 1 groep die het zeker niet is.) Ik weet niet of jij daar ook toe berhoort, ik hoop van niet.

ThE_ED | 03-06-05 | 23:01

@ziel

Heh, ga nou eens echt op m'n argumenten in. Nee, veel over satanisme zal niet te vinden zijn op www.nu.nl, maar ik zei: "mensen die openstaan voor satanisme zullen hoe dan ook hun weg daarheen wel vinden" (en doen dat waarschijnlijk niet via nu.nl).

Verder zeg je: "De ware keus [voor satanisme/christendom] is innerlijk. Ik gun het mensen alleen niet om werkelijk in ECHT satanisme te belanden." Hee, als dat nou hun "ware keus" is, dan voelen zij zich daar dus fijner bij dan bij bijvoorbeeld het christendom. Laat mensen nou eens hun eigen keuzes maken! Als ze JC's levensweg willen volgen dan kunnen ze zelf ook de bijbel wel op de kop tikken of een bezoekje brengen aan de kerk op de hoek. Daar zijn geen koffieuitdelende missionarissen voor nodig.

de man | 03-06-05 | 22:59

@Aardappel
Moet jij niet eens weg om de een of andere griet van achteren aan te stampen? Je verdoet met al dat posten kostbare tijd. En zorg ervoor dat je geen post anale depressie krijgt.
Ik mag dan wel poep in mijn nick hebben, maar voor de rest wil ik dat spul alleen parkeren op het porselein van de wc.

Barbapoeppa | 03-06-05 | 22:58

@aardappel
Is dat een tik van je. Dit is je zoveelste opmerking over bruinwerken. Je bent toch stiekem geen heaumeau?

de bier | 03-06-05 | 22:53

Geyle refo-teefjes in hun hol neuqen regelt.

aardappel | 03-06-05 | 22:51

@ THe ED 03-06-05 @ 22:46

Inderdaad en daarom lees ikzelf ook eerst de teksten van die gasten om niet oppervlakkig een generaliserende uitspraak over die groep te doen;-)

@ ThE_ED 03-06-05 @ 22:46
Niet elke verandering is direct met het oog waarneembaar ;-).De tijdsgeest is wel degelijk anders dan 30 jaar terug.

Proost.

ziel | 03-06-05 | 22:50

@ThE_ED 03-06-05 @ 22:46
Juist!
en inderdaad nu Bier.

de bier | 03-06-05 | 22:49

En nu bier!
Wat een gezeur eigenlijk, dit had zo 30 jaar terug plaats kunnen vinden en de meningen zijn blijkbaar nog niets veranderd.

ThE_ED | 03-06-05 | 22:46

@ziel en wie nog meer: Lees je in "Peace Sells" is al een ouder nummer. Overigens hebben ook bands als Metallica, Black Sabbath en Judas Priest maatschappijkritische nummers. (De laatste wat minder.) Maar daar hoor je nooit iemand over, als het over oorlog, vernietiging en geweld gaat dan wordt het algauw afgeserveerd als deprimerend en duister, de eigenlijke boodschap wordt zelden begrepen.

Lees eens de tekst van "Master of Puppets" of bijvoorbeeld "Suicide Solution". Ik wordt een beetje moe van die veroordelingen, zeker als ze gebaseerd zijn op niets dan onwetendheid. Dat is niet erg, maar veroordeel een ander er dan niet op. Wanneer christenen "metal" veroordelen omdat zij oppervlakkig en duister zou zijn is dit meestal gebaseerd op juist diezelfde oppervlakkigheid.

ThE_ED | 03-06-05 | 22:46

@ de bier...

Dank je voor de vast rinosch bedoelde 'tip'.
Maar... Nope kijk geen tv... te veel bagger. wasting time... enneh... Henny spreekt mij personal niet zo aan.Blijft wat aan de emotionele oppervlakte allemaal... Aaridge vent hoor verder.

ziel | 03-06-05 | 22:40

Ik ga nu ff het filmpje checken. Misschien tot een andere keer mensen. Succes met het 'debat'... uhhum...

ziel | 03-06-05 | 22:34

@ziel
Moet je geen TV kijken? Henny (newborn) Huisman is aan het prevelen bij de EO.

de bier | 03-06-05 | 22:33

@ all

Die een onderscheid kunnen maken in wanna-b en real... Kijk dit is dus ECHT satanisme en geen puberaal verkleedpartijtje...(onderste filmpje van Doreen Irvine).Wie DURFT ....:-s

www.eo.nl/portals/themes/archief.jsp?a...

ziel | 03-06-05 | 22:31

@ da wizard

Hmmmzz.... Ironisch bedoeld of niet... maar antwoord is : Always ;-)

Overigens voor de informatiehongerenden hier dan een verhaal van een voormalig heks die dus OPRECHT weg ging uit de bloederige bagger waar ze in zat.

groups.msn.com/Bekeringsverhalenvanwed...

ziel | 03-06-05 | 22:27

Kankerchristenen.

aardappel | 03-06-05 | 22:25

@ziel
Dus er is hoop voor me???
dank u dank u...

da wizard | 03-06-05 | 22:23

@ da wizard 03-06-05 @ 22:05

Om eerlijk te zeggen heb ik die link ook maar van Google geplukt. Ik ken het fijne niet van dit bekeringsverhaal of welk stempel het ook mag dragen.

Ik weet alleen dit. Er zijn oprecht mensen die vanuit de zwarte kunst of satanisme tot JEzus komen en WERKELIJK radicaal omkeren met zeer oprechte en zuivere motieven.

En ja, er zullen ook wel opportunisten rondlopen die menen 'bekeerd' te zijn... en hier bepaalde privilleges mee denken binnen te slepen...

Daarom ben ik persooonlijk blij, dat God elk hart heeeeeeerlijk kan DOORGRONDEN. :-)

ziel | 03-06-05 | 22:19

@ de man 03-06-05 @ 22:02

Tja... er zullen vast wel een stel bangerikjes tussen zitten die niet kunnen omgaan met alles wat maar buiten kerkmuren rondloopt. Dan zouden deze CATEGORIE christenen toch beter moeten kijken naar het leven van JEzus (Christus), die WEL het contact zocht met alles wat 'buiten de synagogen' rondzwierf...(zwervers, bezetenen, hoeren, corrupte ambtenaren, you name it!)

ziel | 03-06-05 | 22:15

@ de man

I totally agree with you!
Verboden en geboden hebben in feite niet altijd 'zin'.Wel als het gaat om een soort houvast in 'wat normaal is' te bewerken. MAar nietals het gaat om mensen werkelijk te veranderen.

Als een mens voor iets kiest, kan een opgelegde wet vaak alleen een schijn 'ik conformeer mij' bewerken. De ware keus is innerlijk.

Ik gun het mensen alleen niet om werkelijk in ECHT satanisme te belanden. Er gebeuren in die hoek vreselijke dingen die je echt niet zo op www.nu.nl tegenkomt. Echt satanisme bestaat nu eenmaal.

ziel | 03-06-05 | 22:08

@ziel
Diep triest hé, een metal rebel die door arrogantie uit Metallica is geflikkert en roept om Anargie, en dan Christes zijn reet gaat kussen.
Ach ja, geloven is erg populair in de USA, en dan mag je weer overal optreden en mogen je CD's weer overal verkocht worden.
Want was het niet Dave Mustaine die zijn: This line of freedom meance nothing to me, as long as there the PRMC...

da wizard | 03-06-05 | 22:05

@ziel 03-06-05 @ 21:57

Haha we praten een beetje om elkaar heen. Je hebt gelijk, ik moet niet generaliseren, maar ik vind niet dat christenen met een tegenovergesteld standpunt dan de Waldrock-bezoekers daar op het festival koffie van Christus moeten gaan aanbieden. Christenen zouden zoiets van satanisten in hun kerk zeker niet accepteren, hoe open zij ook staan voor anderen.

de man | 03-06-05 | 22:02

@ziel

Ja, het risico is groter om op Waldrock "besmet te worden" met het "duistere gedachtengoed" dan op een stoel in je achtertuin, maarrrr mensen die openstaan voor satanisme zullen hoe dan ook hun weg daarheen wel vinden. We kunnen hen moeilijk isoleren of alle satanistische teksten censureren.

de man | 03-06-05 | 21:58

@aardappel

Hoe bedoel je? Leg eens uit?

ziel | 03-06-05 | 21:58

@ de man

Het is te hopen dat ze welkom zijn in kerken. Als dat niet zo zijn zijn, is die kerk maar een formeel ogend geheel. Want een 'ware christen' zal de metal fan met warmte ontvangen als persoon. Een ideologie of visie is ALTIJD los te koppelen van een MENS als behoeftig wezen.

Enneh... er zullen altijd bekrompen gggristenen zijn.DAarom moet men ook niet ...-komt ie-... generaliseren :-).
(begrippenmoeheid komt weer om de hoek kijken...:-(...)

ziel | 03-06-05 | 21:57

@MILS
Prima.
HAve a nice time ;-)
Maar wees altijd waakzaam...

ziel | 03-06-05 | 21:51

Christenhonden zuigen overigens.

aardappel | 03-06-05 | 21:51

@ The Ed

En inderdaad je hebt gelijk die Dave is een inmiddels gelove metalartiest. Misschien daarom de gematigde teksten waar je het over hebt...

forum.credible.nl/topic.php?id=2693

ziel | 03-06-05 | 21:49

@ziel
ik moet nu echt gaan (naar walrock dus)
later wil ik er nog wel op ingaan,
greetz...

MILF | 03-06-05 | 21:47

@ziel

Ja, woorden kunnen mensen indoctrineren, zoals de woorden uit de bijbel dat met de christenen doen bijvoorbeeld. Maar op een paar gekken na zal de gemiddelde Waldrock bezoeker de 666'en en duivelsaanprijzingen met een flinke korrel zout nemen. Er zit inderdaad een dikke "negatieve visie" achter de muziek, maar da's ook juist waar de bezoeker naar op zoek is. Lekker met z'n allen even uit ons zachtaardige cultuurtje stappen en je helemaal los laten gaan. Lekker "dood!" en "satan!" kunnen roepen en je als een complete mongool kleden terwijl je met je hoofd meedeinsd op muziek die je thuis niet meer kan luisteren omdat dan de buren op de stoep staan.

Nee, de christenen hebben het weer eens niet helemaal begrepen, maar dat zullen ze waarschijnlijk nooit doen. Ik ben voor het idee van ffwd: laat de metalers ook eens lekker een kerk binnenstormen en daar met hun witgeschilderde gezichten satan roepen, eens kijken of ze daar net zo welkom zijn als de christenen op waldrock.

de man | 03-06-05 | 21:46

@MILF

Oh , oke life-style is inderdaad ook geen relaxe benaming. Tevens een irritante term uit de eeuwige Trendhopper programma'smet de trrendwatchers enzo... I know.

Elk individueel mens heeft weer een andere levenswijze die UNIEK is. Dus bij deze neem ik dat woord terug, maar ik dacht dat je wel zou vatten wat ik bedoel...

Ik denk niet dat die 'buitenstaanders' moeite hebben met het feit dat mensen gewoon uit hun dak willen gaan op de MUZIEK. Er zullen vast gezellige figuren rondlopen daar, die doodeweeks ook maar gewoon braaf een baan of studie doen. En er zijn vast mensen met de meest onschuldige motieven (partnertje vinden, lol met homiez... etc).

MAARRRRR... het gebed waarschijnlijk gericht op iets essentielers. HEt gaat over de mensen die WEL sterk open staan voor de duistere zaken . Of de mensen die daar WEL komen met motief om anderen over te halen tot minder daglichtdragende zaakjes. Er zit er altijd wel 1 tussen die zo'n atmosphere meebrengt en de doodnormale festivalgangers toch 'in contact kan brengen met'.

Persooonlijk ken ik iemand die zich begeeft in de gothic scene. En verder gewoon lekker muzikaal is,dus geen satansverering verder . Het is persoonsafhankelijk in hoeverre iemand 'ver heen' zal geraken in echt satanisme, of dat het blijft bij lekker make-uppen en headbangen.

Feit blijft: Het RISICO is daar GROTER om te worden besmet met duister gedachtengoed.

ziel | 03-06-05 | 21:41

Ik ga daar maar eens een kijkje nemen, bij die gebedsdienst. Daar zijn vast nog wel een paar van die geyle refo-mokkels die anaal verwend willen worden...

aardappel | 03-06-05 | 21:39

Wat een prutsers, alsof ze na afloop maagden kopt gaan trekken en geiten ritueel slachten om vervolgens op hun testikels te gaan zuigen! Vette vooroordelen! Ik luister ook betrekkelijk veel naar Dimmu en soortgelijke muziek, maar geloof mij, ik heb geen Sympathy for the Devil! Laat die mensen gewoon losgaan op muziek die zij lekker vinden, en bemoei je er niet mee, ik hoef je opdringerige geloof niet!

Animon | 03-06-05 | 21:33

@ziel
life style vind ik een kutwoord sry, het is allemaal zo simpel zij maken plaatjes en treden op, wij kopen die troep en gaan naar
Waldrock om een wat te kopschudden, Buitenstaanders die daar moeite mee hebben zijn leeghoofdige mongolen, die zijn er nu en ook in de toekomst, ik stoor me er niet meer aan.
Het ziet er allemaal ruig uit maar het is uiteindelijk heel vredelievend, geloof me

MILF | 03-06-05 | 21:23

@The_Ed

Ja ik heb zojuist de tekst gelezen online. Tsja, het is inderdaad een doodgewone tekst, met een tintje ironie/cynisme. Soms zijn er verotte teksten die woordelijk erg direct zijn (ook in rap , etc). Daar doelde ik zojuist op met mijn verhaal over de KRACHT van WOORDEN.

Een andere categorie is de subtiel verwoorde song. Zoals deze song die je als voorbeeld neemt. Dan kan het soms nog zo zijn dat de inspiratiebron, of 'de geest' achter dit nummer alsnog vanuit zeer nagatieve stuff of visies komt. En deze woorden zijnd an letterlijk best te behappen door de gemiddelde luisteraar. Maar duisternis zal ook niet alleen via woorden doorgang vinden in iemands leven. Juist ook via subtiele vormen van communicatie, bedoeld of onbedoeld.

In essentie gaat het om 'de spirit' achter een nummer, of de tekst nu wel of niet gaar is. Deze 'spirit' zal hoe dan ook worden overgebracht. En juist dit kan in sommige levens destructief uitwerken.

ziel | 03-06-05 | 21:23

@Ziel; "De teksten van dergelijke groepen zijn meestal niet opbouwend van aard."

Maargoed, dat is de werkelijk ook vaak niet. Maar los daarvan, neem nu de hoofdact, Megadeth, neem een bekend nummer "Peace Sells". Jij als expert kan me vast wel vertellen wat er fout is aan dit, in mijn ogen, maatschappijkritische nummer.

ThE_ED | 03-06-05 | 21:12

@MILF 03-06-05 @ 21:02
Zit wat in... maar toch niet helemaal. Want dergelijke bandleden of aanhangers van deze life style hebben misschien wel hun eigen definitie van 'plezier'... dus zo simpel is het toch ook weer niet ;-).

ziel | 03-06-05 | 21:07

@ labarbe 03-06-05 @ 17:39

Waar in de zichtbare wereld oorlog gevoerd wordt met guns and jsf-ers. Is het mogelijk om in de onzichtbare wereld (geestelijke wereld) 'oorlog' te voeren door middel van gebed. GEbed heeft onder onder andere de functie als 'geestelijk strijdmiddel'.Met als doel, duistere machten, demonen, geesten te kill-and- attacken... zodat de mensen die onder invloed staan van dezen, bevrijdt zullen worden.

HEt gebed is niet gericht TEGEN de mens, maar TEGEN de demonische machten die de mens beinvloeden of soms beheersen.

Kanttekening is: Gebed zal pas gezagvol effect hebben als de bidder in kwestie geen schijnheilig figuur is. God is niet gek. De werking van de wetmatigheid van gebed-->antwoord (verhoring) , gaat pas in werking als een aantal aspecten aanwezig zijn (of juist niet:-)) in het leven van de bidder(Bijvoorbeeld geloof of reinheid). Hierover zal ik niet uitwijden, is nl. veel over te zeggen. ;-)

ziel | 03-06-05 | 21:05

@ziel
het is veel simpeler, wij hebben plezier, zij niet, daar kiezen ze voor

MILF | 03-06-05 | 21:02

@Chielus

Hoi,
Ik denk dat het niet gaat om de stijl muziek die niet goed geacht zou worden , maar om de inhoud van de woorden.

Met geen enkele stijl muziek is iets mis. Hetgeen wat deze groepen onderscheidt is puur de levensstijl en de veelal een ietwat verdorven 'geest' achter de bands.

Woorden zijn een krachtig instrument. Woorden kunnen mensen opbouwen of afbreken. Ook de wetenschap heeft vaak genoeg aangetoont dat het spraakcentrum verbonden is met het zenuwstelsel.(Even simpel gezegd natuurlijk;-)) De woorden die we spreken en horen kunnen onze ziel en lichaam opbouwen of afbreken. Letterlijk en figuurlijk.

De teksten van dergelijke groepen zijn meestal niet opbouwend van aard. Op de lange termijn heeft een mens daar dus geen baat bij om deprimerende en duistere tekstpassages in je kop te hebben (dood, moord, blablabla).

ziel | 03-06-05 | 20:43

Ik geloof wel in Duvel. Dat kun je zelfs hier in Engeland krijgen!

inuk | 03-06-05 | 20:32

Leuk, waar kan ik kaartjes krijgen?
Daar zeg ik mijn kaartavond zaterdag wel voor af.

Paus Benedictus XVI | 03-06-05 | 19:44

mooi hoor....

Toen ik 10 a 15 jaar geleden rond hing bij metaloptredens stonden er ook regelmatig gristenen buiten
te folderen om onze verloren zieltjes te redden. Metalmuziek was slecht en evil en dat moest iedereen weten.
Raar keek ik ook op toen er plotseling allerlei gristelijke metalbands de grond uit schoten (en daar zaten
nog verdomd goeie bij ook). Toen was metal ineens niet meer evil en verplaatste deze folderende groep gristenen zich naar het
volgende slachtoffer, wat uiteraard Dance muziek werd. Nou ben ik zelf geen dancekenner, maar het zou me niks verbazen als
de Dance scene verrijkt is met gristelijke acts... Dus tja... Gristelijke hypocrisie, wie is er niet groot mee geworden ?

chielus | 03-06-05 | 19:37

@wizard
lol en Deicide betekent godsdoding... goeie band overigens, liggen alleen vaak in de clinch met zowat iedereen (behalve de fans)

MILF | 03-06-05 | 19:22

Nou nou nou,
Ik ben een keertje naar Deicide geweest.
Daar werd voor het binnengaan grondig doorzocht of je geen wapens bij had. De frontman had al twee aanslagen op zijn leven gehad. Dit was uiteraard in de tijd dat doodsbedrijgingen nog orgineel waren.
Die aanslagen waren gepleegd door Christen extremisten. Buiten de deur was het ook al niet veel beter. Verschillende mensen vonden dat "de Duivel in het huis was", en daar werd geen bier mee bedoeld. En als ik naar binnen zou gaan betrad ik "de poorten van de Hell".
Trouwens ik denk dat die Christenen het verkeerd zien. DIO komt spelen en DIO betekend: GOD...

da wizard | 03-06-05 | 19:17

"De bands presenteren dood, wanhoop, duisternis, gebondenheid, gevangenschap, vernietiging, pijniging, en leugens aan het publiek"
Net zoiets als de kerk?

Zet | 03-06-05 | 19:10

@zitter
tja, je moet wat als alle namen hier al bezet zijn :(
ik geloof trouwens niet in de duivel.

jantje666 | 03-06-05 | 18:58

hahhaaa dat gezeik is er elk jaar, niks van aantrekken... alles licht al klaar; kaartje, bier, regenjek, rubbers u name it, straks stappen we in de auto, ik verheug me nu al op de stekende hoofdpijn op zondag...

MILF | 03-06-05 | 18:52

Waar de neuk bemoeien die bidsprinkhaantjes zich mee? Bovendien: één concert met rockende muziek staat in geen verhouding tot de duizenden kerkklokken die ons iedere zondagochtend belachelijk vroeg uit onze slaap trappen.

jimbrowski | 03-06-05 | 18:48

is dit net zoiets als dat de grieks-orthodoxe kerk het concert van slipknot in griekenland probeerd tegen te houden.

Snijbonenmolen | 03-06-05 | 18:33

zijn best wel goeie reli-rockbands, vind persoonlijk Creed wel om aan te horen

zitter | 03-06-05 | 18:33

Je hebt toch ook van die EO "metal" bands met het keurmerk van Andries Knevel?
Nou zal dat wel ongeveer net zo fijn klinken als Whole Lotta Rosie door Vader Abraham en Smurfen.

Conan de Barbier | 03-06-05 | 18:08

De bands zijn stuk voor stuk top, alleen de inteelt band van een Strapping Young Lad moet eens over zinnige lyrics en teksten tussen nummers door gaan denken. Dat mijn zusje door hun met een mes verkracht wordt en dat hij mijn moeder anaal neemt dat weten wij nou wel (FoR 2003).

Hedgehog | 03-06-05 | 18:06

www.wakeuproep.nl/Black%20metal.htm

Wel een verschrikkelijk sterk argument om toch al mijn blackmetalcd's richting de vuilnisbak te bezemen.
Na deze heldere feitenreeks weet ik het zeker! Metal is van de duivel!

kreft | 03-06-05 | 18:06

Er zijn best wel veel toffe anti-muziekvideo's van diverse christenorganisaties.
Die staan meestal bol van de propaganda, ontzettend wazige argumenten, talloze dingen die onterecht als feiten neergezet worden enzovoorts.
Voor een avondje amusement kijkt u They Sould Their Souls For ROck And Roll. Voor een absurd hoog bedrag te koop bij www.naarhouse.nl

kreft | 03-06-05 | 18:03

@jantje666
krek zo gristelijk als uwen naam denk? (sorry voor late post, moets ff werken ;)

zitter | 03-06-05 | 18:00

Hm, beetje deja vu. Wie kan zich de uitzending van de EO nog herinneren over satanische housemuziek? Vroeger (Damn, wat ben ik oud) hadden bij grote house parties (jaarbeurshallen in Utrecht) naast koffie en thee ook veel fruit.
Tja, gabber is weer underground, dan maar een ander slachtoffer zoeken.

Tor | 03-06-05 | 17:56

We gaan door tot de 666 (of 616?) reacties!

ThE_ED | 03-06-05 | 17:54

Jammer maar ik heb geen tijd dit weekend,
zaterdag is kaartavond in het vaticaan en
zondag moet ik JPB ophalen.

666 | 03-06-05 | 17:52

@kreft: Ja, Tipper Gore was voorzitster van zo'n ouders vereniging dinges. Daarkomen die "parental advisory" stickers ook vandaan geloofik.
En Stryper is nogal glam :P Maar wel koel :D

ThE_ED | 03-06-05 | 17:52

"You know there ain't no Devil.
That's just God when he is drunk."
.
Tom Waits

PimpMyBling | 03-06-05 | 17:50

Inderdaad ThE_ED. Dat wijf was toch degene die in de jaren '80 in Amerika een de-metalling wilde starten (het afschaffen van alles wat metalgerelateerd is) op scholen.

Nou ja, ik hoop maar dat Stryper binnenkort weer gaat optreden.

kreft | 03-06-05 | 17:50

Veel metalteksten gaan juist over het kwaad als een soort waarschuwing, maar met iets symbolisch opvatten hebben sommige gristelijken nogal moeite. Niet alleen onder moslims vindt je fundi's die nog 3 eeuwen terug leven.

ThE_ED | 03-06-05 | 17:47

Metallica bidt toch ook in Enter sandman. Je weet wel: If I die before I wake, pray the lord my soul to take. Maarja die komen niet.

Gavrilo | 03-06-05 | 17:45

Ik vraag me af of de vrouw van Al Gore ook komt.

ThE_ED | 03-06-05 | 17:44

Laat ik nou elke zondag Sa-Than bestellen bij mijn wijkchinees.

witvoet | 03-06-05 | 17:44

Nieuwbe, idioot die je er bent, Satan My Master is een cover, van Bathory.
Log onmiddelijk uit, gooi je computer uit het raam en spring er zelf achter aan.

kreft | 03-06-05 | 17:41

Als iemand me uitlegd hoe dat zit met dat bidden, dan kom ik... al was het maar om Satan te zien

labarbe | 03-06-05 | 17:39

Wat moeten die Gabbers ook op Waldrock? Opzouten!

kalief | 03-06-05 | 17:37

@Zeurders
Is het trouwens zo'n klein mannetje dan? dat ze em groot moeten maken?

jantje666 | 03-06-05 | 17:35

@niewbe

Procreating Satan van Gorgoroth is ook zo'n leuke.

Dude heb je eten | 03-06-05 | 17:30

Moslims kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen; gewoon lekker in een groepje bidden en voor de rest iedereen met rust laten .. live and let die als het ware.

Jazz | 03-06-05 | 17:29

" Zo wordt er bijv. koffie uitgedeeld aan de bezoekers van Wâldrock, vindt er een gebedswandeling en gebedsfietstocht plaats, wordt op bepaalde punten d.m.v. muziek en zang God groot gemaakt "
Klinkt eigenlijk hardstikke leuk!

Zeurders | 03-06-05 | 17:29

@preacher
Mijn bidketting heeft maar een kraal.

witvoet | 03-06-05 | 17:28

Zou die evolutietheorie ook zo spelen in Waldrock-land?

witvoet | 03-06-05 | 17:26

@zitter ja, en de hoofdacht megadeth is ook overtuigd christelijk.

jantje666 | 03-06-05 | 17:24

Dit zijn vast dezelfde christenen die de kinderboekenweek boycotten :S

ThE_ED | 03-06-05 | 17:22

P.O.D. zijn toch (naar eigen zeggen) gristelijke langharig tuig?

zitter | 03-06-05 | 17:22

@Usagi mag je wel flink wat mee nemen.

jantje666 | 03-06-05 | 17:21

@witvoet
Nou, ga daar maar eens tegenin met je weesgegroetje !

preacher | 03-06-05 | 17:19

Bidden is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar ik persoonlijk zou voor een decibellenoorlog gaan. Wat toeters, geluidsinstallaties, boxen, verstekers en de hele rambam tegenover het podium van "Satan en aanhang" dumpen, P.O.D CD-tje in de speler en knallen maar.

Usagi | 03-06-05 | 17:19

grmbl.. baal als stekker dat ik zelf niet naar waldrock kan en nu helemaal natuurlijk. Gezellig psalmen zingen met een heerlijk raggende gitaar als begeleiding

zitter | 03-06-05 | 17:19

Klopt geen zak van. De duivel woont in Antwerpen. Als Nijmegenaar kom ik daar dan ook niet op markt dagen.

Gavrilo | 03-06-05 | 17:18

@inuk: En Black Label Society

k0bus | 03-06-05 | 17:18

@Dude heb je eten:
- Satan My Master van Dimmu Borgir is ook zo'n nummer. Daarnaast zijn er nog wel een berg nummers te noemen met niet zo'n vrolijke teksten

Nieuwbe | 03-06-05 | 17:18

NATAS
AQIRA
TIMIT
ARIQA
SATAN

witvoet | 03-06-05 | 17:17

Ik heb voor die Christenen nog een leuk nummertje van Marduk: Fistfucking Gods planet

Dude heb je eten | 03-06-05 | 17:15

@Snijworst
Ja, Megadeath schijnt de leading act te zijn.

inuk | 03-06-05 | 17:13

@ Fleischbaum:
Het is Bergum met een E en niet Burgum!

Sjanse | 03-06-05 | 17:13

Ach, het zou me niet verbazen als ze zelf niet de teksten hebben gelezen. Er bestaan overigens nog best aardige boeken over ook, maarja, de argumenten waar ze nu mee aankomen zijn zo jaren '70 dus de diepgang waarmee ze (die gristenen) hun onderzoek doen zal ook wel te wensen overlaten.

ThE_ED | 03-06-05 | 17:13

@herder: de daar geposte plaatjes duiden zelfs weer op een andere log. Maar wat zou het; het is toch best een geinig bericht.

ThE_ED | 03-06-05 | 17:10

@jantje666: You made my point. Ik luistert zelf ook naar die "raggende kutherrie" en ik vind de lyrics vaak heel erg goed. Er zit diepgang in en laat vaak veel emoties zien. En dat ze dan toevallig een keer over Satan gaan.... so what. Satan ben je zelf; net als dat je zelf God bent. Die gristenen moeten gewoon mee komen beuken. Hardstikke gezellig

Nieuwbe | 03-06-05 | 17:10

"Als u de interviews leest met bandleden komt heel duidelijk naar voren dat ze geïnspireerd worden door Satan zelf."
hmm... pas toch interviews gelezen van epica en megadeth... heb dat er toch niet uit kunnen halen...
Weten die honden meer dan wij? of is die gebedsgroep opgericht door satan zelf? (om weer eens in het nieuws te komen, marketing trucje)

jantje666 | 03-06-05 | 17:09

Wordt de EO jongerendag dit jaar nog georganiseert?

Snijworst | 03-06-05 | 17:08

Goed idéé van die gristelijken.
Kindermisbruik door -bepaalde- gristelijken boeit niet, neen, zeiken tijdens een geweldig festival is van het grote algemene belang.
Helaas zal ik er niet bij zijn dit jaar, maar evengoed zal ik wel een offer brengen.
Heb nog wel ergens een maagd liggen.

~Pyro~ | 03-06-05 | 17:04

haha, wat een gelul, dit is nou juist wat de metalbands willen, zulke reacties, prachtig.
Met metal is trouwens niets mis, de texten zijn dan niet altijd even aardig, maar ze hebben in ieder geval texten, iets wat van de gemiddelde dance,trance, hardcore en andere bagger niet gezegd kan worden.
En als je een beetje goeie bands hebt dan heeft de text nog een boodschap ook (after forever, epica, nightwish, WT, enz...) dus zo verdorven is het allemaal niet.

jantje666 | 03-06-05 | 17:03

//OT: nabrander tav. het EU referendum: het belang van de blogs!

[...]
" The Netherlands, which just overwhelmingly rejected the EU Constitution, has some 500,000 blogs, which played a major role in the No vote. There are striking parallels to the US. In Europe the Left had a media monopoly just as it did in the United States --- but even more so because of government-controlled media like the BBC. With blogs rising by the thousands, Europe may be seeing the first signs of a new class war, not between capitalists and workers, but between the people and the state. The vote against the statist Constitution may be a first sign. "
[...]

TheRealShowstopper | 03-06-05 | 17:00

jesus wat een topics vanmiddag. Zelfmoord, vernieling, satanisme... gaatie wel weer een beetje op de redactie ?

knutsel | 03-06-05 | 16:59

Gelukkig bleef mijn zonde verborgen.

preacher | 03-06-05 | 16:56

Zo dus ik zie dit weekend nog meer dan de 12000 mensen... Heofa, harikrisna en alle andere gelovige... here I come...

Je kan me herkennen aan mijn zwarte klere ;-)

WB | 03-06-05 | 16:56

@Puntenslijper: Halford zal wel wat rustiger aan nu Rob weer bij Judas Priest zit, Tim Owens die daar tijdelijk de zanger was zit nu bij het door jou genoemde Iced Earth.

ThE_ED | 03-06-05 | 16:54

Als ik het goed begrijp, heeft de goede afloop van het concert te maken met de gebedsblokken van elk een uur. De organisatie van Waldrock mogen ze wel bedanken. Misschien kunnen ze wat T-shirtjes opsturen.

Moneyhonour | 03-06-05 | 16:52

De enige keer dat ik op Waldrock was 6 jaar geleden stortte de zanger van Dimmu Borgir? bloed uit. Was niet echt een fris gezicht kan ik je zeggen. Ach ja, hoe zou het gaan met Halford.... Iced Earth... Dream Theater... snik.

Puntenslijper | 03-06-05 | 16:52

Het is toch simpel als je zo'n boek hebt en dat letterlijk neemt. En dan andere mensen lastig vallen met je overtuiging, staat er daarover niets in de bijbel,oftewel het grote sprookjesboek?

paradoxxx | 03-06-05 | 16:52

Ach, misschien komen er wel heel lekkere christenmeisjes op af.

ThE_ED | 03-06-05 | 16:52

'Exorcisme at Waldrock ', klinkt als een film waar ik eens lekker voor zou gaan zitten.

preacher | 03-06-05 | 16:50

Halleluja, praise the dev.. eeuuh lord..

idiot | 03-06-05 | 16:50

Jullie maken er wel grapjes over en zo, maar nadenken kunnen jullie niet!

Die bands zijn de duvel zelve..

Steeds als ik naar ACDC luister moet ik moorden! Dood en verderf zaai ik na het luisteren van KISS.

Pff ik lul weer slap en zielig..
Heb ik steeds na een plaatje geluisterd te hebben van zanger... DAVE.

Burn in hell AAAARGGGHHH, burn in hell,
AAAAARGGHHH, The beast is coming for youhoehoe, ahaaaaa, ahaaaa.

*pakt mes en gaat de straat op*

Mr.A.N. Alvabeet | 03-06-05 | 16:50

Ze moeten gewoon a la Islam een grote toetert op hun gebedsgebouw zetten en met 50.000 watt terug blazen.
Jezus beats Megadeath in rechtstreeks duel.

vander F | 03-06-05 | 16:49

Rabarberke, bid je ook mee?

Lucasdelinkselul | 03-06-05 | 16:48

Die metalgasten gaan toch ook niet lopen grunten in de kerk? Waarom moeten die fundamentalisten dan wel zo nodig komen bidden op andermans feestje?
Geloof is prima, maar hou het lekker binnen je eigen kring.

ffwd | 03-06-05 | 16:47

@ErachterKijkerd:
lijkt me beter om die bij het gebouw van het gebedsgroepje te zetten. Onder het motto: waarom wachten als je nu al bij Hem kunt zijn??

JBD | 03-06-05 | 16:44

@Duke, het zijn geen Katholieken dus wat eten erbij kun je vergeten denk ik. Anders had je wel wijn met brood gekregen. ;)

ThE_ED | 03-06-05 | 16:44

@ThE_ED
met cake?
Oh, dan is het goed....

Duke ACID | 03-06-05 | 16:43

Misschien leuk concert om een kraampje van "De Einder" bij te plaatsen?

ErachterKijkerd | 03-06-05 | 16:43

De gebedsgroep blijkt wekelijk te bidden voor Burgum; eenandere gemeente staat blijkbaar nog niet op het program.

collapse | 03-06-05 | 16:42

Off-topic:

Is iedereen ondertussen alweer uit zijn schuilkelder?

JBD | 03-06-05 | 16:41

@Duke: Maar ze delen wel gratis koffie uit.

ThE_ED | 03-06-05 | 16:41

Christenen die klagen over "leugens aan het publiek"
hypocriet!

Duke ACID | 03-06-05 | 16:40

Oh, en Fleisch: Misschien grappig om te vermelden dat de frontman van hoofdact Megadeth, Dave Mustaine, enkele jaren geleden bekeerd is tot het christendom.

ThE_ED | 03-06-05 | 16:39

Death, destruction, choas hate and fear, the spirits of life!!

prestodegekste | 03-06-05 | 16:39

"De bands presenteren dood, wanhoop, duisternis, gebondenheid, gevangenschap, vernietiging, pijniging, en leugens aan het publiek"

Dus niet zo heel erg verschillend ten opzichte van onze "leiders" in het ja-kamp

JBD | 03-06-05 | 16:39

Vergeet het verhaal van Reinier niet.

Bekende log trouwens ;)

ThE_ED | 03-06-05 | 16:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl