Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese klantenkorting!

niet goed, geld kwijtAls Nederland een beetje fatsoenlijk kan onderhandelen krijgen we een vaste klantenkorting van 500 miljoen euri gedurende zeven jaar. Als we slecht onderhandelen is de korting 'slechts' 350 miljoen per jaar. Dat staat in nieuwe Europese begrotingsvoorstellen over 2007 tot 2013. Hoezo, NEE helpt niet. Op dit moment zitten ambtenaren van Zalm over de bijdrage te onderhandelen over de prijs. Echter, niet te vroeg juichen want Groot-Britannië krijgt een korting van maar liefst 4,5 miljard euri voor onbepaalde tijd en hoeft er niets voor te doen. Ook andere netto betalende landen dokken straks flink minder. Waarom Europa de bakken geld eerst wel nodig hadden is ons ook een raadsel. Hoewel...

Reaguursels

Inloggen

iK ZAL JE VERTELLEN -oh sorry capslock- waar al die subsidie heengaat. Net terug uit Griekenland, vasteland, vakantie. Echt, ik zweer het je, om de 5 meter stond een bord 'Deze weg/deze archeologische vindplaats/deze renovatie/etc./etc. werd mogelijk gemaakt door de Europese Unie'. En die bedragen die erbij stonden! Djiezus! Bijdrage Griekenland: 10%, bijdrage EU 90%. Mooi land hoor, en aardige mensen, maar ik begrijp nu wel wie dat allemaal dokt!

jiha | 04-06-05 | 17:22

@Eecom
Dat zeg ik, gewoon niet betalen, en dan betalen we over 2 jaar nog te veel. Dan kunnen ze een grote muil hebben die dus dan onterecht is. En hoe wilden ze ons "straffen"??? Wij moeten -hun- straffen, voor het minder betalen en ons laten opdraaien voor de rekening. Stelletje oplichters. De straf is: niet meer betalen.

Henk Hunk | 04-06-05 | 10:01

Toch moet ik steeds weer die bullshit over Nederland exportland horen en dat we daarom veel meer dan bijvoorbeeld een kernmacht p.h.b. moeten afdragen. Die mensen praten dan de Chiracs en Schreuders na, die de Balkendende's van deze wereld een loer draaien en de Nederlandse bevolking el decenia lang oplichten. P.S. Alle Europese landen zijn exportlanden.

Henk Hunk | 04-06-05 | 09:58

Ik snap nog steeds niet waarom wij zo lang zo veel hebben moeten afdragen. Zalm wou zo graag die grondwet, omdat die hem dan de mogelijkheid zou verschaffen wat aan de hoogte van onze contributie aan de EU te doen. Wat een onzin! Nederland had toch al jaren geleden in Brussel kunnen stellen dat wij niet meer dan, laten we zeggen, 3 miljard euro bereid zijn af te dragen. Punt! Ik bedoel, wat zou men er in Brussel aan hebben kunnen doen? Een deurwaarder sturen? Beslag op onze staatsrekening laten leggen? Of zouden de legers van Frankrijk en Duitsland naar Den Haag zijn opgetrokken om onze schatkist op te halen? Nee, we wilden het braafste jongetje van de klas zijn en blijven, in plaats van om met de vuist op tafel te slaan en voor de belangen van de Nederlandse burgers op te komen. Kijk naar Thatcher, destijds. Heeft een paar keer met haar handtasje gezwaaid en ging met een kwantumkorting naar huis. En nu krijgt het Verenigd Koninkrijk weer een kadootje, zonder er iets voor te hoeven doen. Ik dacht dat het economisch zo goed ging aan de overkant van het kanaal? De bijdrage aan de EU werd en wordt toch gebaseerd op de rijkdom en kracht van de economie van de desbetreffende landen? Althans, volgens ons Zalmpje. Kortom, we werden en worden genaaid, bestolen, gediscrimineerd en uitgelachen door de andere EU-landen en we laten het nog toe ook!

Eecom | 04-06-05 | 08:07

Mag ik hier ook enorm vloeken? Ik zal het niet doen, maar het verschil tussen overheid en bedrijfsleven is niet te begrijpen.
Nederland heeft gezien zijn omvang, en bewonersaantal slechts een geringe invloed in de Europese gemeenschap. Daar valt veel voor te zeggen. Maar als aan de andere kant de netto-bijdrage per hoofd van de bevolking het hoogst is in heel Europa dan wordt het een heel ander verhaal.
Er moet gekozen worden:
1. Of zeggenschap op basis van het aantal inwoners (illegalen meetellen)
2. Of zeggenschap op basis van de netto-bijdrage per hoofd van de bevolking.

Het kabinet loopt inmiddels al weer lekker te slijmen. 500 miljoen of zelfs 1 miljard "korting".
Wat een bullshit.

Als de mate van zeggenschap wordt bepaald op basis van het inwonertal, dan ook een bijdrage op basis van het inwoneraantal.

Nederland moet gewoon helemaal niets meer bijdragen op financieel gebied aan Europa. Of iedereen betaalt een gelijk bedrag (per inwoner) of iedereen zoekt het verder maar voor zichzelf uit.

Overigens geldt hetzelfde voor de belastingen in Nederland. Voor een ieder een gelijk bedrag per verdiende euro en geen gekloot met staffels.

WhYnotDanWel | 04-06-05 | 07:04

NL spreekt zich uit tegen de grondwet. Engeland zegt (nog) niks. NL krijgt 500 miljoen aangeboden. Engeland 4,5 miljard. Zou het spreekwoord "spreken is zilver, zwijgen is goud" nog steeds opgeld doen? Natuurlijk weet ik net als iedereen dat kan weten dat die bedragen al "vast stonden" in de EU begroting voor het referendom zich hier voltrok. Maar ik vond het toch wel toepasselijk. Die Engelsen spelen een slim spel, uitgekookt mag je wel zeggen. Overigens ben ik van mening dat het voor de rijkere EU landen van groot belang is dat de armere landen asap op een hoger welvaart niveau worden getild. Dat is om te beginnen eerlijker maar ook hoe beter men het in eigen land heeft, deste kleiner de behoefte om de welvaart elders te gaan zoeken. Voor NL als exportland kan het bovendien geen kwaad als er groei is binnen de EU markt.

kansatsu | 04-06-05 | 02:39

Eerst alle zaken netjes regelen, zonder nationale gevoeligheden (emoties, want dat zijn het) te laten prevaleren en misschien dat we dan eens kunnen praten over Europa. Dan Pas? Pas dan!

QZNYWRLD | 04-06-05 | 01:51

Let op mijn woorden. Straks heeft Zallum of JP het voor elkaar dat we een miljardje korting krijgen, maar dan spreken ze meteen af dat we 1,2 miljard extra gaan betalen om de wietteelt bij de werkeloze boeren in Tsjechie te stimuleren... Hoeze bruto-netto betalen?

geFlippeD | 03-06-05 | 22:38

Ik snap Zalm en de regering niet.
Als Nederland dubbel zoveel betaalt per inwoner dan de nummer 2, dan heb ik een "onderhandelings"tip voor Zalm:
Volgend jaar -niet- betalen. Wat nou onderhandelen! Er valt niks te "onderhandelen". Het zal me worst wezen wat Nederland heeft ondertekent, net als het Duitsland en Frankrijk worst zal wezen wat ze in Maastricht hebben ondertekent. Dan betaal je dus nog steeds te veel, namelijk over 2 jaar precies hetzelfde als nummer 2 Zweden, die ook veel meer geld afdraagd p.h.b. dan de grootmachten. Nu lul ik niet graag in oude guldens, maar 190 euro per inwoner is ongeveer 1000 oude guldens per belastingbetaler per jaar. Graag wil ik deze teruggestord zien door de heer Zalm, die blijkbaar binnen een daf is omgezwaaid en het zelf ook al altijd een schande vond, zeg maar datgeen hij een dag eerder nog met propoganda "ja" voor had gestemd.

Ook lijkt me: wie betaalt bepaalt. De stemverhouding willen ze op basis van bevolkingsomvang doen, maar betalen op basis van kleine westerse landjes insluiten en op welvaartsbasis, met een factor driedubbel voor Nederland. Das mooi, dan willen we dus i.p.v. minder macht dus drie keer zoveel stemmen krijgen in het europarlement. Ik vind democratie mooi, maar het kan immers niet zo zijn dan iedere banenenrepubliek met meer inwoners bij de EU kan komen, dat wij hun subsidieren, en dat zij vervolgens over ons beslissen. Dank u de koekoek!

Henk Hunk | 03-06-05 | 19:44

NEE NEE en nog een NEE. Belachelijk.

djwave28 | 03-06-05 | 19:09

Wel verdorie! Als dat waar is en ze het daar in Brussel nou nog niet snappen wil ik alsnog uit die vervloekte parasitaire unie!

Chiant | 03-06-05 | 17:49

vergeet niet het bericht dat het hele economische fabeltje dat gerrit heeft verzonnen,tegen onze economie inwerkt.
volgens een aantal economen.
vandaar dat zalmpie er niet was,tijdens het debat!

e-one2day | 03-06-05 | 17:27

Deze Zalm doet het soms voorkomen of hij tegen de Europeesche stroom in durft te zwemmen, maar doen niet alle Zalmen dat?
Overigens, de onbebrilde, gevinde naamgenoten van onze vice-premier sterven wanneer zij goed geneuqt hebben... 17 miljoen Nederlanders voelen zich ook aardig genaaid...
Laat Gekke Gerritje maar schuiven.

witvoet | 03-06-05 | 17:03

In Letland balen ze nu als een stekker, die hebben het verdrag net goedgekeurd.
Maar ik reken erop dat ik weer flink wat subsidie kan vangen voor mijn suikerwietjes. Ook laat ik mijn hond opleiden tot accountant en vanwege het milieu maak ik 'm af en begraaf ik het beesje in de Algarve. En daar vind ik een nieuwe zwerfhond die ik van de straat red. Kom maar weer met de centjes.

Gavrilo | 03-06-05 | 16:57

Als Fleisch een beetje had opgelet en de grondwet had gelezen dan had hij geweten dat de begroting van de EU gewoon onder het vetorecht blijft vallen, net als nu. Bovendien, een week voor het referendum is de nieuwe begroting ingediend en daarin was de lagere bijdrage al vastgelegd dus dat valt buiten het bestek van de grondwet. Tenslotte, tot 1992 was Nederland een van de grootste netto-ontvangers. Beetje historische kennis is nooit weg!

BennieB | 03-06-05 | 16:57

als de media NU inderdaad eens doet wat het in dit geval zou moeten doen!
maar die zijn waarschijnlijk te bang om DAT even DUIDELIJK te stellen!
kan Abouthaleb daar niet eens publiekelijk wat over zeggen,zoiets van SCHANDE wij Nederlandse Moslims eisen het aftreden van deze beschamende heiden!dan omarmen wij de moslims.zijn alle probs in Nederland opgelost!

e-one2day | 03-06-05 | 16:46

Zalm moet de stroomversnelling mijden, ik herhaal, Zalm moet de stroomversnelling mijden. De rode Bär is dodelijk getroffen.

Don Quichote | 03-06-05 | 16:44

@e-one2day
De mogelijkheden van het binnen eventueel ietwat opgerekte grenzen van de wet organiseren van legitiem verzet zijn legio.
De mekaar grosso modo rijkstelende politiek-bestuurlijke elite verdient meer dan een fikse tik op de vingers. Met werkelijke "Democratie" heeft het politieke theatergebeuren in ons land al tijden weinig meer van doen. Dat de bom barst lijkt evident, echter "timing is everything..."

witvoet | 03-06-05 | 16:39

Even om de kommaneuqers voor een voortijdige zaadlozing te behoeden: als "media" meervoud zou zijn, had "gaat" "gaan" moeten spellen.

witvoet | 03-06-05 | 16:29

@witvoet 03-06-05 @ 16:19
juist de media,dan zullen we dat maar eens moeten gaan vragen daar in dat mediapark,of ze zo vriendelijk willen zijn om..
maar goed dat is inderdaad het 2e punt!
wat kan het volk op zo'n moment als dit dan WEL volgens de wet?!
want het internet is ook een mediapark.

e-one2day | 03-06-05 | 16:25

e-one2day
Eerlijk gezegd vraag ik mij af of dit Kabinet de hele rit nog wel uitzit. Maar goed je punt lijkt helder.
Maar wat doe je eraan als "de oppositie" in ons democratisch huis bestaat uit Wouter de Boskabouter en zijn Trollentroep? Hij is zichtbaar al zo supergeil van zijn aanstaande positie als werkelijke machthebber, dat hij het wel uit zijn hoofd laat om z'n aanstaande coalitiegenootjes echt te dwarsbomen in hun snode plannetjes. Hij is zo veel oppositieleider als Hare Majesteit voorzitter van het Republikeins Genootschap!
Het is te hopen (instant dagdroom) dat de "onafhankelijke en objectieve" media zich eens van haar taak gaat kwijten en niet als faciliterende entiteit slaafs achter de zittende elite aan blijft kwijlen. Laat nou aub. eens zien hoe in dit van incest vergeven polderlandje de besluitvorming werkelijk in elkaar zit!
Overigens kan ik me nog wel een minder parlementaire weg voorstellen om bepaalde veranderingen te bewerkstelligen. Echter lijkt het mij niet handig deze in de openbaarheid van geenstijl.nl te bespreken:)

witvoet | 03-06-05 | 16:19

dus we betalen elk jaar 6.5 miljard euro aan de EU, en daar mag nu heel misschien 0,5 miljard vanaf?! Terwijl GB 4,5 euri korting krijgt? Terwijl rijkere landen dan NL minder betalen dan wij?! Wie is er hier gek????

TheRealShowstopper | 03-06-05 | 16:01

@witvoet 03-06-05 @ 15:48
en daarin schuil nu juist het gevaar, dat in die tussentijd ons nog even wat door de strot geramd word,dat de nieuwe regering dan al niet meer ongedaan en/of tegen kan houden.
wel eens bij stilgestaan?al was het maar om straks de bevolking te kunnen voorhouden,dat ze dan ook ja hadden moeten zeggen,en dat ze daar nu niets meer aan kunnen doen.

e-one2day | 03-06-05 | 16:00

Een auto is een duurzaam goed, en dat men bereid is daarvoor een prijs te betalen is niet meer dan logisch. Je vervoert er wel je gezin mee, en dan wens je je niet een Dacia met een remweg van 53 meter vanaf 100 km/h. Waar ik iets op tegen heb is dat jij probeert een proces te versnellen door te propageren dat een Dacia hetzelfde is als pakweg een Renault. Niets tegen goedkope produktie, en dat Oosterse economien floreren ga ik natuurlijk niet ontkennen, maar voor kwaliteit, zeker op automobiel gebied, moet je het niet hebben van een merk als Dacia. Ik weet niet of je daadwerkelijk de link aangeklikt hebt en tenminste de conclusie gelezen hebt, Dacia maakt betrekkelijk slechte auto's voor inderdaad een zeer scherpe prijs. En dan koop ik inderdaad liever een 2 jaar gebruikte Golf IV.

Wolfgang | 03-06-05 | 15:53

@e-one2day
In mijn 010 heeft eergisteren 68% tegen deze putwet gestemd. En er is hier wel meer terechte beroering omtrent de huidige politieke werkelijkheid. De politiek-bestuurlijke incestkliek die zich in meerderheid nog altijd onaantastbaar waant (ook een "oppositiepartij" als de PvdA) kan haar borst nog natmaken.
Op 8 maart 2006 zal het er hier wederom om gaan spannen... En tot die tijd kan het zonnetje schijnen wat zij wil, plat op de rug liggen is er voor velen niet bij. Bovendien krijg ik van al dat tropisch geweld nogal rap blaren en blazen op m'n voeten...

witvoet | 03-06-05 | 15:48

uiteindelijk gaat het,en draait het om, en op olie op de wereld...
dat moet eerst veranderen en in ieder geval mee begonnen worden.

e-one2day | 03-06-05 | 15:46

@Wolfgang: goh wat een verrassing, de Duitsers met hun verlies leidende autobedrijven zijn niet blij met de nieuwe Dacia. Wie had dat nu gedacht?
Het is maar net waar je gaat en wilt zoeken natuurlijk: "For the small sum of ?5000, the reliability and peace of mind of a new car can be had" ....."Though its humbling price tag may lead you to believe that this is a slapdash effort, but Logan has benefited by its parent company Renault and Nissan?s new ?b? platform"....."Better than you might expect, solid construction"..."Safety-freak Renault has done their fair share in making the X90 a safe car"...."For a car destined for sale in Eastern Europe, Africa, and West Asia, the Dacia Logan / X90 is well-engineered and should prove to be a great success for the growing marque. There?s quite a future ahead for this particular model"
www.carbc.com/Car-News-825.html

Maar blijf jij gerust denken dat de toekomst in het westen ligt terwijl de meerderheid van de economen het er al over eens is dat als er al toekomst zit in Europa qua economie die toch echt in het oosten gezocht moet worden...

sillycrazyme | 03-06-05 | 15:39

!!rectificatie/herstel!!
@witvoet 03-06-05 @ 15:25
maar dan moeten wij dus niet lekker in het zonnetje op ons rug in het gras blijven liggen!
en aangezien de oppositie zich erg snel[graag] de mond laat snoeren...
. e-one2day 03-06-05 @ 15:32

e-one2day | 03-06-05 | 15:33

@witvoet 03-06-05 @ 15:25
maar dan moeten wij dus niet lekker in het zonnetje op os rug in het gras blijven liggen1
en aangezien de oppositie zich erg snel[graag] de mond laat snoeren...

e-one2day | 03-06-05 | 15:32

@e-one2day
Dit NEE is eerder een begin dan een sluitstuk van een discussie over de rol die het Europeesche speelt en zou moeten spelen voor en in Nederland.
Het feit dat deze uitslag voor vele politiezie als een verrassing leek te komen legt haarfijn de vinger op de zere plek in ons huidig vertegenwoordigend bestel. Men weet of wil niet weten wat er leeft. Gewoon mekaar naar de mond praten en elk onwelgevallig geluid afdoen als een tijdelijke oprisping van "het voet(veeg)volk".
Ook de eerste reactie van het kabinet in deze sprak mi. weer boekdelen: "We hebben het blijkbaar niet goed uitgelegd!"
Een marketingkwestie dus. "Was de reclame-/propagandacampagne goed geweest hadden de Nederlanders deze drol als een overheerlijke moorkop gevreten..."
Het kan een hete (na)zomer worden!

witvoet | 03-06-05 | 15:25

Nu is het tijd voor wat dan wel. i.p.v. pluche dat al blatend denkt te weten waarom het nee werd.
-
Tijd voor reflectie, maatschappelijk debat, pas op de plaats, 'stilleggen' van het ratificatieproces. Of bedoel je, eens kijken hoe we die verdragen in brokken via diplomatieke weg alsnog kunnen doorduwen.

Moeten we vast bukken?

Kralendijk | 03-06-05 | 15:19

. ~Pyro~ 03-06-05 @ 15:11
eheheheh nee dank je maar ik gebruik nu 2 potloden heb er al wat op gevonden!!

e-one2day | 03-06-05 | 15:15

@e-one2day, dan kap je die worstevingers er toch vanaf?
De WVG voorziet wel in een alternatief.;-)

~Pyro~ | 03-06-05 | 15:11

@witvoet 03-06-05 @ 14:35
dat was dan ook 1 van mijn punten inderdaad
maar eigenlijk wil ik er ook mee aangeven dat we nog eigenlijk helemaal niet klaar moeten zijn met het NEE,als nee kamp dan...

e-one2day | 03-06-05 | 15:08

@ganglion

eens! bovendien vliegen ze nog eens per maand met zijn alleen naar strassburg om daar te vergaderen omdat de fransen dat willen.... geldverspilling, bah, dood!

langneus | 03-06-05 | 15:07

@Ganglion
Als ik het wel heb is er binnen het Europeesche onlangs een dertigkoppige commissie ingesteld om te onderzoeken naar de noodzakelijkheid, efficientie en effectiviteit van het ambtenarenkorps.
Deze commissie zal binnenkort in twintig talen een rapport uitbrengen naar aanleiding waarvan er een vijftig man sterke stuurgroep geinstalleerd zal worden die beleidsvoorstellen zal gaan formuleren. Deze beleidsvoorstellen zullen op de voet gevolgd worden door een honderd zielen tellende voortgangscommissie die regelmatig zal rapporteren aan een speciaal voor dit doel in het leven geroepen tweehonderd ambtenaren grote evaluatiecommissie...
Uit informele bron heb ik gehoord dat het uiteindelijke advies er naar alle waarschijnlijkheid op neerkomt dat er enkele duizenden ambtenaren extra nodig zijn.

witvoet | 03-06-05 | 15:06

@Iovanni, thanks for the tip. Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd...

Gentle | 03-06-05 | 15:05

Phil.T.Ritch 03-06-05 @ 14:49
ik ben niet beledigd,daar is veeeeeeeeel meer voor nodig!![als het al lukt]
het eerste wat ik deed was je bedanken voor de tip!
columns tikken lijkt me erg leuk inderdaad.
en ik probeer er op dit moment dan ook wat aan te doen,door het nu korter te houden.
[en je tip te volgen]
ook probeer ik geen spelfouten meer te maken.[wat niet makkelijk is met dikke vingers]

e-one2day | 03-06-05 | 15:00

@prestodegekste 03-06-05 @ 14:44
waarom word er verondersteld dat ik,of wie dan ook Geert aan de macht wil...
dat het debat daar over ging heb ik ook in mn verhaal bevestigd.
wat hebben ze in de afgelopen 2 jaar dan zo goed gedaan,waar we nu NEE tegen hebben gezegd?
en misschien hoor ik ook wel bij dat billenkijkvolk?[not!]
wat bij mij de vraag doet rijzen:waarom zijn we hier in Nederland dan al zo bang om binnen de politiek iets te veranderen?
en stemmen mensen telkens weer op dezelfde...
een kale nicht doet het goed maar iemand met een politiek correct kapsel die zijn verhaal niet kan doen,vanwege het feit dat ze mensen ter bescherming liever op sluiten.
ipv de bron van bedreiging aan te pakken.
is diegene dan per definitie al fout?

e-one2day | 03-06-05 | 14:55

Ik zou graag even de misleidende vergelijking tussen het aantal ambtenaren van de Gemeente Rotterdam en die van de EU willen ontzenuwen.
-
Vooraf wil ik daarbij even gezegd hebben dat werken in dit geval vaak 'aanwezig zijn' betekent.
-
Bij de Gemeente Rotterdam werken circa 19.000 mensen. De meeste daarvan zijn dagelijks aanwezig. Ze doen van alles. Houden een uitgebreide papierwinkel in stand, maar vegen ook de straten schoon, halen afval op enzovoorts.
-
Bij de EU werken circa 25000 mensen. Ruim 30% meer dus. De meesten van hen zijn niet dagelijks aanwezig; ze zijn op dienstreis. Als ze aanwezig zijn, dan vergaderen ze en ze produceren alleen documenten, heel veel documenten.
-
De vergelijking gaat dus mank.

Ganglion | 03-06-05 | 14:54

@prestodegekste

Wilders zal geen werkelijke rol van betekenis gaan spelen. Net zo min als P.Rudolf de Vries dat zal gaan doen. Maar moet ik dan in m'n handjes knijpen met Wouter de Boskabouter op de troon? Met Gerrit "Victory Boogie-Woogie" Zalm?
Nederland raakt langzaamaan klaar voor een werkelijke politieke aardverschuiving. Eeuwig zonde dat ze die Goddelijke Kale hebben laten liquideren...

witvoet | 03-06-05 | 14:52

@e-one2day
Ik heb niks gezegd over dom ja de nee, niks zelfs over ja of nee... ik heb je tekst niet gelezen omdat ik hem te lang vond.
Als je daar niets mee wilt doen, of daardoor beledigd bent, kun je beter columns gaat tikken en je vrienden er mee lastig gaan vallen.

Phil.T.Ritch | 03-06-05 | 14:49

@e-one2day

*zucht* Welkom in juni 2005. Het referendum ging over de grondwet van Europa, niet over het binnenlandbeleid van het kabinet, daar mag je je over 1,5 jaar weer druk om gaan maken, bij de landelijk verkiezingen.... Ze zijn in het pluche geholpen door het billenkijkvolk ,dus nu mag dat zelfde klootjesvolk ook op de blaren zitten en niet gaan lopen zeiken dat ze het zo slecht doen in Den Haag. Moeten ze d'r ook maar niet op stemmen!! en wat als er verkiezingen zouden komen? Volkskneus nr. 1 geert 'ik ben een blondereerde relnicht met schijnhuwelijk' wilders for president zeker, denk dat Nederland er dan echt op vooruit gaat,jah :s

prestodegekste | 03-06-05 | 14:44

@Phil.T.Ritch 03-06-05 @ 14:36
bedankt voor de tip!
ga wel ergens anders blaten,ben ook maar een domme NEE stemmer.
het gaat hier over spelfouten zie ik nu,
ik ga een site zoeken waar het over het onderwerp gaat...
no offence! bye bye

e-one2day | 03-06-05 | 14:39

Gentle, het is "eerste de beste", niet "eerste-de-beste".

Iovanni | 03-06-05 | 14:38

Ik doubleer overigens zie ik.. maar ik was dan ook compleet van slag van die lange lap tekst die ik net doorgeworsteld was.

Phil.T.Ritch | 03-06-05 | 14:37

@3-one2day:
Mag ik je een schrijftip geven? Probeer je standpunt in enkele pakkende zinnen samen te vatten.. wat jij doet zou via een uitgeverij (gespecialiseerd in encyclopedieen) gespeeld behoren te worden.

Phil.T.Ritch | 03-06-05 | 14:36

@Wolfgang: Geeft niets dat je het niet weet hoor: maar Dacia levert Renault dus vet geld op. Dacia maakte ook zonder Renault al vette winst. Echter, Dacia heeft een waanzinnig goedlopend nieuw model (dat in alle testen prima scoort en waar autodealers in Nederland en Belgie al om lopen te springen) dat voor zijn prijsklasse ontzettend goedkoop is en zo hard loopt in Oost-Europa dat ze de vraag niet eens kunnen bijbenen. Renault heeft de middelen om deze auto in West Europa aan de man te brengen en Dacia heeft de auto. Ze worden er dus allebei beter van. Of dacht je nu werkelijk dat Renault uit filantropische overwegingen met Dacia in zee is gegaan?

sillycrazyme | 03-06-05 | 14:35

@e-one2day

Wat let je? Organiseer zo'n referendum... of... oh nee, dat kan niet (meer)!

Die tijdelijke referendumwet die Nederland had (een waar misvormd gedrocht overigens, maar beter dan niets) is per 1 januari van dit jaar begraven.
Tamelijk hypocriet van al die parlementariers die nu wel weer wat lijken te zien in (meer) referenda! Toen ze deze wet hadden kunnen verlengen of reanimeren gaven ze niet thuis. De boevenbende!

witvoet | 03-06-05 | 14:35

Grappig, ik hoop wel dat julie begrijpen dat de enige reden dat groot brittanie die korting krijgt is omdat ze gebruik maken van hun veto. Datzelfde veto dus dat in de grondwet niet meer bestaat.

Tis maar hoe je het bekijkt, maar wel weer even zeer evenwichtig de feiten gerapporteerd hierzo.

Arjan83 | 03-06-05 | 14:34

Ik dacht toch echt dat we heel erg duidelijk waren geweest met ons NEE...

dePadvinder | 03-06-05 | 14:32

@e-one2day:
Nee, dan niet nee.
Kinderachtig? Ach het is vrijdag.

Gentle | 03-06-05 | 14:31

@ed.. 03-06-05 @ 14:10

Dat we sommige buren nodig hebben OK, maar de "nachbarn" gaan er straks voor zorgen dat wij hier met een electriciteits probleem te maken gaan krijgen.

Slecht voor de nederwiet =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 03-06-05 | 14:28

@Gentle 03-06-05 @ 14:20
goh een spelfoutje....
dan lees je het toch niet,als het dan al te moeilijk voor je word.
erg kinderachtig.

e-one2day | 03-06-05 | 14:28

Wat wel zoden aan de dijk zou zetten is als we in Nederland net als in landen die nog wat flexibeler omgaan met getallen en waarheden dan good old Ollanda gewoon wat meer Euri's gaan uitgeven.
Investeer maar. Neuk de EMU zo hard en harder dan dat zij ons neukt!
Leen het maar op de kapitaalmarkt, Europa betaalt! Druk het maar bij, laat de Staatsdrukkerij maar overuren maken, Europa betaalt!

witvoet | 03-06-05 | 14:25

De ge-inde belastingen worden altijd met een hele grote plakkerige strijkstok afgeroomt. Dat geef je niet zomaar op als het niet hoeft.

Conan de Barbier | 03-06-05 | 14:24

@sillycrazyme, ah ja, ik vergeet het succesvolle door Renault gefinancieerde Dacia! Zij hebben het "privilege" Renault-modellen te mogen kopieren, hun modellen hebben Renault-motoren en scoort bij crashtests een 0,0. Bovendien die economische voorspoed komt juist door die toetredings-onderhandelingen.

Wolfgang | 03-06-05 | 14:24

@ Silly, in Duitsland ook, maar heb even niet zo snel een link, was op tv vanochtend

Apollo | 03-06-05 | 14:22

66% korting op de netto betaling. laatste bod.

Kenny013 | 03-06-05 | 14:20

e-one2day, kun je het even samenvatten? dit ga ik niet lezen, al helemaal niet als in de eerste-de-beste zin al een schrijffout staat.

Gentle | 03-06-05 | 14:20

Die onevenredig hoge afdracht aan dat Europeesche gedrocht hebben we toch te danken aan het "nachtje van Lubbers"? Die Billenknijper die voor zichzelf een mooie post in Europa wilde kopen.

Kunnen we niet proberen om het een en ander op hem persoonlijk te verhalen? Zet geen zoden aan de dijk, maar heeft een mooie symbolische functie.

witvoet | 03-06-05 | 14:18

goedemiddag!
wat mij opvalt is dat het weer alleen maar over eurpoa gaat,zelfs in het debat van gisteren.
okay daar was het debat dan ook over maar ook over hoe nu verder...
en dan had ik graag eerst gehoord,hoe nu verder met Nederland.
en niet WEER, hoe nu verder met Nederland in europa.
ook de verdedigende argumenten waarom dit kabinet niet zou moeten aftreden zijn belachelijk.
de maatschappelijke discussie is hier al begonnen met het instellen van het referendum en niet andersom!wij als bevolking voeren al veel langer dagelijks de maatschappelijke discussie.
maar nu hebben of word er naar mijn idee eerst weer vastgesteld dat wij nu dus liever niet meer geraadpleegd worden,want het onderwerp referendum werd behoorlijk vermeden en er werden geen duidelijke antwoorden over gegeven.
hoe kan je eerst zeggen:mensen hebben om verschillende redenen tegen gestemd en daarna zelf even bepalen waar dat door komt[te snel te moeilijk blablabla]
dit is namelijk niet het enige naar mijn idee.
hoe kan een kabinet volhouden dat ondanks eerdere berichten,een aantal maanden geleden door de oppositie al duidelijk in de kamer is gezegd tegen de minister presiden,dat hij het vertrouwen van het volk al voor een groot deel kwijt is en/of aan het raken is.en toen doodleuk lachend reageerde met:Deze opmerkingen leg ik naast mij neer...
als wij zoveel vertrouwen hadden gehad in dit kabinet,denk ik niet dat we NEE hadden gezegd met zo'n enorme opkomst! en hadden we in feite wel JA gezegd.en waar was Zalm??er worden weer een heleboel geluiden VAN de bevolking zo van tafel geveegd.
een onderzoek naar,de verschillen van de NEE stemmers is dus een politiek instrument dat het voor de heren weer makkelijker uit te leggen geeft.
wat uitlleggen?waarom zij niet hoeven te vertrekken! dat word eerst veilig gesteld,daarna onze positie in europa weer
vestigen zoals ze al wilden,maar dan in andere woorden.en dan is DE Nederlander pas weer aan de beurt als het gaat om binnenlandse bestuurlijke vernieuwing.
ook de stelling op de staatsradiozender ned1 is al weer sturende in die richting.
de stelling was vandaag:zijn wij Nederlanders tegen europa?of is het te snel gegaan?
de stelling HAD moeten zijn: geniet deze regering nog het vertrouwen van het volk?!
hou daar nu eens een referendum over!!!
als je zo zeker bent van je zaak als JP,dat hij en het kabinet dit vertouwen nog hebben dan kan zo'n referendum toch geen kwaad?als u het allemaal goed volgt ziet u dat ze gewoon dezelfde weg weer aan het bewandelen zijn en niet eerst met het volk en Nederland bezig zijn maar nog steeds met europa.en gaan ze WEER aan ons voorbij.....

e-one2day | 03-06-05 | 14:15

Volgende aktie : De Gulden Terug !!

Eens kijken of een biertje dan nog wordt aangeboden voor Fl 5.50

Apollo | 03-06-05 | 14:13

wat ik zeg; een FARCE!!

ed.. | 03-06-05 | 14:13

laatst op kosten van allerlei subsidies een weekje naar Berlijn geweest met een 'studiereis'.... hele week zuipen en ff ergens kaartjes van musea regelen ,zodat het heel cultureel lijkt allemaal!!! Helemaal zo gek nog niet, zo'n gesubsidieerd europa :D

prestodegekste | 03-06-05 | 14:12

@ed.. 60 % Nederlandse bevolking VMBO = kenniseconomie?

bastyboy | 03-06-05 | 14:12

@schildpad

eindelijk!!! iemand die het kort kan samenvatten.

*-*wil de gulden trug jod.net/guldens.htm*-*

BigFatGerben | 03-06-05 | 14:11

Vergeet niet dat wij in grote mate afhankelijk zijn van onze buren (lees nachbarn)dus onze veels-te-grote-bijdrage is niets meer dan een glijmiddel voor onze economie. Laten we wel wezen, grondstoffen (op nederwiet na natuurlijk) hbben we niet en die kenniseconomie is/en blijft ook een farce. Zie het als spiegeltjes en kralen in ruil voor marktoegang..

ed.. | 03-06-05 | 14:10

@Zeurders: ooh zo! Nu snap ik het! Het is kiezen of delen. Het is zwart of wit. Laten toetreden of we worden bestolen.
Nee Zeurders, ik denk toch echt dat het ook anders kan.

Wolfgang | 03-06-05 | 14:08

Ik ga niet alles doornemen hoor.

Geef eens een link die de begroting per land aangeeft.

hAl | 03-06-05 | 14:05

We worden vierkant uitgelachen door de andere landen! Al jarenlang betalen we het meest en houden we ons aan verdragen waaraan de grote landen zich alleen houden als het hun uitkomt.
Mijn stelling:
Nederland is een van de oprichters van Europa en we betalen veruit het meest; dan zouden we eigenlijk ook het meest te zeggen moeten hebben!

Schildpad | 03-06-05 | 14:03

@Wolfgang: je betaalt om te zorgen dat de buren het ook wat beter krijgen zoals wij,
dan hoeven ze niet meer hier heen te komen om het uit je kluis te halen.
Beter voor iedereen, toch?

Zeurders | 03-06-05 | 14:03

Bij de EU werken minder ambtenaren dan bij de gemeente Rotterdam (Sic!)

bastyboy | 03-06-05 | 14:03

GS: ""Waarom Europa de bakken geld eerst wel nodig hadden is ons ook een raadsel?"

... Lees is een jaarrekening van onze Unie zou ik zeggen.

(nog een hele tour om te vinden via internet)

Vic | 03-06-05 | 14:01

We gaan uit de EU stappen toch?
-
*speelt met zilversen dubbeltje en droomt daar weer een ijsje voor te kunnen kopen*

Ganglion | 03-06-05 | 14:00

Waar hebben we het over met die grondwedt!!!? De EU is onlangs nog uitgebreid met Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Cyprus en Malta. Niet echt de meest welvarende landen. Roemenie en Bulgarije worden in 2007 ingelijfd.
Wie vertelt het mij, waarvoor betalen wij?????

Wolfgang | 03-06-05 | 13:59

Alsof de korting voor de EU bijdrage niet gelijk door de nederlandse overheid wordt verspild. Denk je nou echt dat er een belastingkorting aankomt, als de afdracht aan de EU minder wordt?

bastyboy | 03-06-05 | 13:59

Dit klinkt als 1 grote marketingtruc.

Roque | 03-06-05 | 13:58

10% korting vind ik nog steeds een schijntje. Nu de druk om tot een voorstel te komen voor Europa enorm belangrijk is voor de geloofwaardigheid moet Nederland dit flink uitbuiten.

- De Europese leiders streven naar een snel akkoord over de meerjarenbegroting, half juni in Brussel. Ze willen de burgers zo laten zien dat Europa gewoon doorgaat, na de afwijzingen van de Europese grondwet in Frankrijk en Nederland. -

dwalmpje | 03-06-05 | 13:55

@ oude heks.

hij had wel een geel armbandje om..

BigFatGerben | 03-06-05 | 13:55

Europa, wat is dat?

Ganglion | 03-06-05 | 13:54

Gewoon minder overheid: op europees, landelijk, provinciaal en plaatselijk niveau

bastyboy | 03-06-05 | 13:54

Dus nu komt het op de lenigheid van Jan Potter Bordvoordekop aan: hoe dieper hij bukt, hoe meer korting wij krijgen?

Oude Heks | 03-06-05 | 13:51


# Alleen projecten die nog niet begonnen zijn, komen voor financiering in aanmerking.

En mijn vriendin maar klagen dat ik geen reet uitvoer!
Ze mag blij zijn dat ik nog nergens aan begonnen ben =-)
En dan is het nu tijd voor een aanvraagje.

Oh als individu kan het niet.
Dan maar met 2 man iets, nog niet gaan beginnen dan =-)
Of een stichting starten, waar ik dus nog niks mee mag doen. Anders loop ik de subsidie mis.

Mr.A.N. Alvabeet | 03-06-05 | 13:48

Dadelijk gaat het kabinet nog lopen pronken met het feit dat we minder gaan betalen terwijl de overige landen nog minder gaan lappen. Het kabinet kan ook nooit eens een stukje objectief voorlichten!!!

.grover | 03-06-05 | 13:47

Dus als ik het goed begrijp krijgen de landen waar de meeste mensen wonen die niets doen voor hun geld het meestegeld zonder er wat voor te hoeven doen?

irritaSies | 03-06-05 | 13:46

Wel sjiek, dat het kabinet het 'nee' nog kan gebruiken om die geldstroom wat in te dammen. Houd er maar helemaal mee op, evenals alle export en import, worden we een autarkie!

sputnik | 03-06-05 | 13:45

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl