Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zeg maar NEE, dan krijg je er misschien twee...

hee look, it's that harry potter kid again, he has grown!Politiek Den Haag likt zijn wonden. Want ondanks het feit dat 85 procent van de parlementariërs zich vooraf had uitgesproken voor de grondwet, verwees maar liefst 62 procent van de achterban het bijna 500 pagina’s tellende document naar de prullenbak. Dat kan dus bijna niet zonder consequenties blijven vanmiddag tijdens het ingelaste debat in de Tweede Kamer. In Frankrijk zijn er immers premiers voor minder opgestapt. Zelfs binnen het CDA gaan stemmen op nieuwe verkiezingen te houden. Onze prognose? We gaan de boel weer even lekker bij elkaar houden. Alleen staatssecretaris voor Europese zaken Nicolaï gaat het wellicht moeilijk krijgen. En misschien, heel misschien, minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot. Wanneer je immers ‘ondeskundige’ kiezers oproept vooral thuis te blijven, kan je op zijn minst een regenteske houding worden verweten. Het debat is zometeen, vanaf 13:15 uur op de televisie en vast ook wel op internet. Turft u mee: want hoeveel politici zullen 'dit nooit meer' gaan roepen. UPDATE: De overheid gebruikt uiteraard de live stream van de staatstelevisie. UPDATE: Een voorstel van GroenLinks om een parlementaire enquête over 'Europa' te houden werd afgewezen: Kamerleden willen helemaal niet weten hoe ze 'de kloof' kunnen dichten namelijk.

Reaguursels

Inloggen

TEGEN TEGEN TEGEN na zonneschijn komt bij Balkje regen ''

'''''''''
''''''''''

Rapunzel | 03-06-05 | 18:32

Ik heb tegen gestemd ... !! weg ermee
Alleen het reizen naar brussel kost ons
al velle miljoenen belasting Poen ....

JP.balk | 03-06-05 | 13:59

@heldje (en iedereen, het gaat meer om de verhaallijn dan de details)
Ik heb nee gestemd en ik voel mij door joe aangesproken (en niet beledigd). Ik vind veranderen goed (vroegguh was alles ook niet geweldig). Maar ik vind het heel belangrijk dat je eerst kijkt wat de gevolgen van een grote verandering zijn en consolideren (invoering euro, toetreding 'oosteuropese' staten etc.) voor je de volgende grote stap zet(europese grondwet).
Ik heb soms de indruk dat allerlei politici het scoren op een grote stap belangrijker vinden dan het gevolg ervan voor Europa en dat is fout. Van grote stappen moet je er niet teveel achter elkaar zetten (zo gauw geen voorbeelden)anders gaat het fout en krijg je een grote brei van problemen terwijl we vooral een stabiel Europa willen wat zich goed kan meten met de Verenigde Staten en China/India.
Nou ik laat het hier maar even bij, de druk is weer van de ketel. Respect, vrienden...:-)

martijnzelf | 03-06-05 | 10:25

@bondje; Jij vindt bang zijn blijkbaar een goed teken van leiderschap, ik persoonlijk niet. Je geeft tevens aan waarom we moeten twijfelen aan de kracht van een referendum. We zijn allemaal BANG voor onze veiligheid en buitenlanders die ons werk inpikken, blijkbaar. In ieder geval de man van de straat.. En omdat die geen andere manier van uiten hebben dan deze once-in-a-life-time referendum, mogen ze BANG zijn en nee stemmen. Dat is hun goed recht. Als de buurman zijn heg niet knipt, haal ik de heg wel voor hem weg.
Dat is precies de reden waarom er conflicten zijn!

heldje | 03-06-05 | 01:34

Neederlanders!
Versaagt niet!
Vanuit warme streken blijven ik en mijn familie u steunen tot de storm is geluwd.

Alaaf! Trix

QZNYWRLD | 03-06-05 | 00:18

@Zijdezacht, mooi zo, weg met die grondwet!

Calzone | 02-06-05 | 22:41

Heeft fastfly nu een T-shirt gewonnen?

Don Quichote | 02-06-05 | 20:36

www.cda.nl Camiel (N)EURlings: Ratificatieproces moet doorgaan.

Deze JA-L00SERS hebben totaal GEEN voor de NEE-stemmers.

9 argumenten om tegen de EU grondwet en de toekomstige EU uitbreiding te stemmen.

1. Nederland heeft NU al veel minder te zeggen in Europa, dat wordt nog erger als armere landen met veel inwoners zoals Roemenie, Bulgarije en Turkije erbij komen. Nederland wordt dan letterlijk platgewalst.

2. Landen zoals Italie en Griekenland houden zich nog steeds niet aan het stabiliteitspact van 3%.

3. Werkeloosheid stijgt in Nederland en de rest van Europa nog steeds, de werkgelegenheid neemt af.

4. Afbouw van sociale zekerheden zoals de AOW, WAO, WW, VUT, de huren worden losgelaten. CDA heameaux Wijn wil de goudenhanddruk extra gaan belasten.
Ouderen werknemers moeten langer blijven doorwerken, waardoor: jongeren niet aan de bak komen.

5. We zijn genaaid met de (N)EURO, alles is echt 2x zo duur geworden: bijv. onroerendgoed belasting, rioolbelasting, parkeergelden, verkeersboetes.

6. Directeuren van energiebedrijven en ziekenhuizen verdienen meer dan 400.000 euro per jaar. Iemand met een modaal van 30.000 euro moet meer 13 arbeids-jaren voor zwoegen! Dus: het verschil in Nederland tussen arm en rijk is gewoon GROOT! zie ook: www.cpb.nl

7. Nederland is 1 van de drukste, dichtsbevolkte en vervuilde landen ter wereld. Milieuvervuiling, files, dijken; laten wij dat maar eerst oplossen!

8. De huidige Nederlandse regering in het bijzonder de haviken Donner en Remkes hebben geen respect voor de informatie-privacy van gewone burgers, zoals eerder wordt vermeld op Geenstijl.nl.
De huidige regering o.l.v. J-P Balkende maakt zeer zwakke indruk. Balkende inspireert niet, hij kan zijn eigen ministers niet eens goed managen en op 1 lijn krijgen. Zijn eigen kabinetsleden brullen allerlei tegenstrijdige halve waarheden.
Hoe kan zo'n een lachwekkend figuur dan namens Nederland, een serieus onderhandelingspartner zijn in de EU !?

9. Per hoofd van de Nederlandse bevolking betalen wij nog steeds het meeste. De Nederlandse regering wil het beste jongetje van de Europese klas blijven spelen en daarom pompt de Nederlandse regering elk jaar 5,4 miljard keiharde neuro's van onze zuurverdiende belastingcentjes in bodemloze put Europa! En het wordt nog erger met die extra kandidaat-lidstaten!
Waar eindigt het?!

Remember: over 2 jaar STEM NIET op deze respectloze JA-PARTIJEN: CDA, VVD, D'66, PvdA, Groenlinks.
STEM AUB op alles behalve de IA-knikkers.

Zijn we echt gelukkig over onze welzijn en welvaart? NEE!

GEENSTIJLERS hoeveel houden we over per maand?

Het is NEE en het blijft NEE, nu en in de toekomst.
NEE=PRAGMATISCH JA=ONPRAKTISCH
NEE=REALISTISCH JA=IDEALISTISCH
NEE=EFFECTIEF JA=OMSLACHTIG
NEE=EFFICIENT JA=DUUR
NEE=GOED JA=SLECHT
NEE=LEKKER JA=3x niks
NEE=BLOEDMOOI JA=OERLELIJK
NEE=scoort 3 JA=NUL,0,ZER0
NEE=GAAT DOOR JA=BLIJFT THUIS
NEE=SEX KLAARKOMEN JA=DROOGNEUKEN

fastfly | 02-06-05 | 20:28

@@Djen 02-06-05 @ 15:29
BESTE DJEN, ik zeg het nog 1x :
(volgens iemand waren we bang voor vooruitgang)
Ja en BANG dat vooruitgang voor de politieke elite, uiteindelijk, achteruitgang betekend voor Jan met de pet.....
Kijk nou zelf wat die "vooruitgang" ons opgeleverd heeft, tot nu toe, Ik geloof dat als die vooruitgang zo door gaat we over 10 jaar helemaal struikelen over hoofddoekjes,oostblok-volk,werkelozen onder eigen volk vanwege diezelfde vooruitgang, daklozen, woningtekort, etc etc ..... weet ik wat voor tekorten allemaal ? Vele varkens maken de spoeling dun. En dan kan weet ik welke rooie rakker om het even mij extreem rechts vinden lullen, maar als er ook maar 1 iemand is die aan kan tonen dat deze "vooruitgang", waar jij het over hebt en die ook helemaal niet aangetoond kan worden,Nederland ook echt vooruit helpt, waarom nu pas dan? Het is allemaal speculeren op iets waar politici geen antwoord op kunnen geven "Waarom deden jullie niks aan de problemen die schijnbaar van een veranderd wetje afhangen?"
Vorige week nog een gesprek bij SERIN gehad, over arbeidsreïntregatie:"OOHhh we zijn zo blij met mensen zoals u, die echt gemotiveerd zijn om weer aan de slag te komen." Ik : "Hoezo dan mevrouw? Iedereen die hier komt wil toch weer een baan ?!"
Ze lag bijna dubbel om mijn (gespeelde) naïeviteit.... "U moest eens weten meneer, 95% doet er echt alles aan om in de uitkering te blijven, met twee dagen per week een zwart baantje erbij en ze lachen zich dood !"
Dan kan je zeggen dat heeft weinig met de grondwet te maken, maar inderdaad, zolang deze geheel uit de hand gelopen toestand, de ACHTERUITGANG in de zorgsector, bejaardenzorg, werkgelegenheid etc etc etc is een beetje Nederlander BANG dat als dit zo doorgaat met het kwijtraken van recht op zorg ,van je baan aan goedkopere werkkrachten uit het buitenland, van sociale zekerheden die verkwanseld worden aan ten onrechte hier toegelaten tuig uit het buitenland, die ook nog onze bajessen voor 78 % bezet houden omdat het drugsdealen/smokkelen/gerelateerd geweld mislukte, aan inburgeringscursussen en subsidies voor gasten waar je nog niet dood naast gevonden wil worden, aan tuig wat je het licht in je ogen niet gunt en in Nederland de dienst uit wil maken op 4 of 5 mei, aan extremisten waardoor je nu elke dag dat gezeik aan moet horen, waardoor het gehele Justitiële aparaat ook nog es vastloopt, ga zo maar door..... zolang dat onze vooruitgang betekent in jou ogen, laat mij en 62 % van de Nederlanders dan maar terecht BANG genoemd worden, maar wel met een dikke TEGEN op mijn stembiljet, Now , Next time and Forever !!!!!!

bondje33 | 02-06-05 | 20:22

@ Mr.A.N. Alvabeet 02-06-05 @ 13:43
Wouter Bos heeft zojuist laten horen dat hij een GeenStijl bezoeker is =-)

Bezoeker?! Bezoeker?! alleen bezoeker ?!
Ik verdenk hem er van dat ie ook zijn zeurderige stemmetje hier wel es laat horen, weet het wel zeker ook
KIJK maar
@@Thygros 02-06-05 @ 13:42

bondje33 | 02-06-05 | 20:11

Allemaal naar Frankrijk op vakantie:
je wordt er in de watten gelegd!

Don Quichote | 02-06-05 | 19:24

Nog een aardige analyse op news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/46017...
"France and the Netherlands in 2005 clearly have some things in common, including a poorly performing economy and a deeply unpopular government - in the Dutch case, the most unpopular government on record."

Misschien dat Balkenende niet voor gek staat, zoals hij zelf bevocht, maar een hoge pet van hem hebben ze niet, internationaal gezien dan... :D

Zijdezacht | 02-06-05 | 19:15

De enige die naar mijn oordeel de spijker op de kop sloeg was de Groep wilders (Geert), hij heeft eigenlijk wel een beetje gelijk dat de regering zou moeten opstappen. Het was een referendum over de EU Grondwet maar veel van de eigen achterban heeft uiteindelijk toch ook NEE gestemd.

Rest In Privacy | 02-06-05 | 18:54

Het zou JP verboden moeten worden om woorden als "inbrengen" te gebruiken.

knutsel | 02-06-05 | 18:51

Wie gaat een einde maken aan dat domme gewauwel, bla bla bla bla, en spijkers met koppen, of alleen rolende koppen pfff vergeet het maar.
-
De burger ergens werkelijk naar vragen?
Ben je niet wijs ofzo?

Zeus | 02-06-05 | 18:38

@Boris Borsthaar

Ja hoor strak plan, een dag geen vvd er geofferd is een dag niet geleefd.

spooky | 02-06-05 | 18:36

Waarom wordt Zalm niet geslachtofferd? Hij heeft met zijn eurolandverraad de NEE campagne bijna in z´n eentje gevoerd. In kwartjes en dubbeltjes opdelen die man. Geen stuiver is hij nog waard.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 18:29

Weer een rede met 80% aangenomen feiten en herhalingen en 20% onbegrijpelijke toevoegingen met een lichte kniebuiging, gevolgd door een kopstoot.
En van Aaertsen is eerder regel dan uitzondering.

Don Quichote | 02-06-05 | 18:22

foutje van Femjke

Mazzel | 02-06-05 | 18:09

@superjan 17.56: LOL

Thygros | 02-06-05 | 18:00

Even geen zin in van Bommel, bekijk die video in nieuwe topic.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:58

Hier volgt een politiebericht:

Sinds woensdagnacht 1 juni wordt de 62 jarige P.H. Donner beter bekend als Donny vermist.

P.H. is het laatst gesignaleerd toen hij in depressieve en verwarde toestand mompelend het Lange Voorhout overstak.

Zijn onafscheidelijke damesfiets heeft hij niet meegenomen. Deze stond nog onaangeroerd met een kettingslot aan een paaltje op het Binnenhof.

De politie vreest dan ook voor een ongeluk.

De politie vraagt u om het volgende. Hebt u P.H.Donner gezien meldt dit dan direct bij politie Haaglanden. Spreek Donny niet aan. Hij is gewapend met een parapluie die hij al eerder heeft gebruikt als hij zich bedreigd of angstig voelt.

superjan | 02-06-05 | 17:56

Hear hear! Thygros is voor

Thygros | 02-06-05 | 17:55

Misschien haalde Sharon eens diep adem :)

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 17:54

@Donquichote: Nope geen vakbondslid, ben ondernemer.

Thygros | 02-06-05 | 17:54

Bot zit voortdurend te gapen.
Niet ineens alle zuurstof afzuigen Borsthaar.

Ganglion | 02-06-05 | 17:52

Geert nu!

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 17:52

@Brusselmans: sterker nog, ze hebben de illusie dat het 4-4 staat.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:51

Thygros is vakbondslid?
Ambtenaren en arbeiders staken, de rest blijft zwijgen, morgen is de revolutie vergeten.
Haa, eindelijk een motie.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:50

Dit geneuzel doet me in sterke mate denken aan een voetbalelftal dat na een 0-4 ruststand onder begeleiding van een striemend fluitconcert elkaar in de kleedkamer aankijkt en tot de conclusie komt:

"Gaat prima!"

Brusselmans | 02-06-05 | 17:49

@brusselmans, mee eens.

Het is makkelijker een partij te pakken die bij de volgende verkiezing niet meer bestaat dan de SP die naar alle waarschijnlijkheid zal groeien.

Mazzel | 02-06-05 | 17:49

@ganglion: zolang er maar genoeg mensen hun ongenoegen over Balk II uitten komt er vanzelf een "Bommetje'onder dit kabinet.
Gaat al leuk met stakingen akties ed, is meestal een teken aan de wand. Maar ben bang dat we vanvond nog gewoon dit kabinet hebben

Thygros | 02-06-05 | 17:45

Wouter Bos heeft 06/05 van TvG weer eens bekeken en dacht: "Laat ik Herben nog eens flink de oor wassen".

Wat een held..

Brusselmans | 02-06-05 | 17:44

Moties! We willen moties die toch geen kans hebben.
Wouter zat blijkbaar te slapen toen JP het woord had.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:42

Behold our new prime minister... Als ik door mijn oogharen kijk, (en door mijn kontharen luister), zie en hoor ik Townie Bleer.

superjan | 02-06-05 | 17:42

@Brusselmans>Ha Brusselmans!

Over de beste nieuwe combi. Gewoon de oude 6 met een of 2 gelijkdenkenden.

@iedereen> 2 e termijn staat te beginnen!
(correctie... is begonnen met kontje Bos)

superjan | 02-06-05 | 17:40

Komt er nog een bommetje onder het kabinet?
-
Of is het business as usual:
-
Zij dronken een glas,
deden een plas
en alles bleef zoals het was

Ganglion | 02-06-05 | 17:40

Marijke Vos laat zich beffen door Jozias van Aartsen. Ja, de kloof loopt dwars door alle partijen.

Ganglion | 02-06-05 | 17:38

@Capo, aan Congo om pr3cies te zijn!

exarchos | 02-06-05 | 17:37

mmhh wat doet die Wouter bij Verhagen? Volgens mij gaat het over Femke!
En Boris is met zijn strafwerk bezig: ik mag niet meer tegenstemmen. 60.000 keer

Thygros | 02-06-05 | 17:37

Boris kan schrijven!
Waar is Marijke Vos eigenlijk gebleven?

Don Quichote | 02-06-05 | 17:37

´t Feest begint weer.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 17:34

Laten we Duitsland preventief binnenvallen en de democratie daar herstellen.

Gavrilo | 02-06-05 | 17:34

Hier worden tenminste grenzen gesteld.
Nordrhein-Westfalen lijkt me dan wel een binnenhaler.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:31

Leuk een unie binnen een unie.
Wat is het volgende?
Ieder land voor zich? ow nee, dat was al zo vroegâh.

~Pyro~ | 02-06-05 | 17:28

@ capo

Met Engeland en Frankrijk maar zonder Duitsland?

Zandzakken voor de deur lijkt me dan verstandiger.

Jort Kelder zei het van de week treffend in NOVA: "Ik wil EEG zonder oorlog'.

Brusselmans | 02-06-05 | 17:25

België verpatsen we natuurlijk aan de Afrikaanse Unie.

capo | 02-06-05 | 17:23

@capo
Duitsland wil er ook wel bij, denk ik, bij een referendum was de Gwet daar evenmin aangenomen.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 17:22

@Brusselmans
Daarom ben ik zeer voor de oprichting van de North sea economic community, lekker samen met Frankrijk, Engeland en Denemarken naast de EU die dan bestaat uit Duitsland met hun natuurlijke lebensraum aangevuld met Griekenland, Spanje en Italie.
Kunnen die lekker hun grotwet aannemen.

capo | 02-06-05 | 17:19

@Ganglion, bedankt, die heb ik nog niet eerder gezien.

Mazzel | 02-06-05 | 17:19

maareh.. waarom weten ze nu (nog geen 24 uur na het debacle) wel waarom we er tegen waren.. wie heeft die mannen zo snel geinformeerd, en waarom heeft ie dat vandaag pas gedaan ?
db

DenBolle | 02-06-05 | 17:19

@Mazzel
Dat is nu de volledig onzichtbare staatssecretaris Nicolai, de Europese kloofbouwert.

Ganglion | 02-06-05 | 17:16

@Djen

Van je nieuwe partij mag jij helemaal niet stemmen!

Kralendijk | 02-06-05 | 17:14

Goede conclusie BorisB. Bot vervolgt zijn ingeslagen weg.

Mazzel | 02-06-05 | 17:14

Ik ben toch zeker sinterklaas niet.

spooky | 02-06-05 | 17:14

Mooie analyse @Boris

Don Quichote | 02-06-05 | 17:14

Bot moet in Brussel gaan uitleggen waarom de gouden kip van de leg is.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:13

wie is dit?

Mazzel | 02-06-05 | 17:12

Heel raar: Bot denkt vanuit Brussel richting Nederland, in plaats van andersom. Hij wil ons kneden, in plaats van vertegenwoordigen.
Ik zou niet voor hem remmen.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 17:12

@ capo

Sinds Joska Fischer de volledige Oost Europese penoze aan een duits paspoort hielp zijn de krenten uit de pap inmiddels over de grens.

Brusselmans | 02-06-05 | 17:11

Volgens Bot MOET Nederland dit en MOET Nederland dat. En dan komt er allemaal folderpraat.
-
Nee berendbotje: jij MOET je EU-vrinden gaan vertellen dat er een duidelijk en kort verdrag moet komen en wel binnen 2 maanden.

Ganglion | 02-06-05 | 17:10

Ach ja, de reaguursels een beetje gelezen, en kom tot de conclusie dat het hoog tijd word, dat dit gehele kabinet een enkeltje naar een verre planeet naar keuze kan krijgen.

~Pyro~ | 02-06-05 | 17:10

Bulgarije en Roemenië kunnen het dus shaken, eerste directe resultaat.

capo | 02-06-05 | 17:07

Hij weet ook ineens precies wat de burger wil....

Don Quichote | 02-06-05 | 17:06

@Brusselmans

VVD kreukloos uit het paarse avontuur, nacht van wiegel, gekozen burgemeester in de 1e kamer. De VVD is inderdaad kampioen zichzelf handhaven. Ik heb me hierover altijd verbaast pvda altijd klappen anders cda wel en vvd schiet er altijd tussendoor

spooky | 02-06-05 | 17:05

Wat lult hij nu? Eensgezind optreden? Denkt NL hetzelfde als die apenlanden uit het Oostblok? Engeland als Frankrijk?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 17:04

@Brusselmans

Wiegel had nooit kunnen bedenken dat het referendum ooit nog door van Aartsen gebruikt zou gaan worden om hem uit te partij te houden.

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 17:04

We mogen niet selectief shoppen waar het openbaarheid betreft.
-
Waarom niet? We brnegen gewoon onze punten in die we belangrijk vinden. Stelletje eikels.

Ganglion | 02-06-05 | 17:03

Bot doet net of hij de onoverwinnelijke veldheer is die nu nog meer legioenen heeft om europa in te trekken.
De hypocriet vangt bot.

Don Quichote | 02-06-05 | 17:02

@ TheRealShowstopper

De campagneleider die Balkende III gaat hypen is niet te benijden.

Balkende staat in mei 2007 waarschijnlijk te spijkerpoepen in de provincie.

En de VVD? De VVD is uiterst bekwaam maar bovenal in het zichzelf handhaven.

Brusselmans | 02-06-05 | 17:01

spemke klinkt een beetje hees...

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 17:01

Bot, een grote engerd en komt in de media niet over. Maar hij is wel de diplomaat de man met ervaring die het maiximaal haalbare resultaat kan krijgen de komende maanden. Ik reken hem af op reultaten en geef hem nu wel de voordeel van de twijfel.

spooky | 02-06-05 | 17:00

the nights who say Nice???

collapse | 02-06-05 | 17:00

@ Thygros:
Grappig, ik vind hem er meer uitzien als een doodgraver. Zo'n type uit Lucky Luke die steeds zegt "mijn klantjes klagen nooit..." :D

Zijdezacht | 02-06-05 | 16:59

lol @ capo

~Pyro~ | 02-06-05 | 16:59

Wel leuk dat er nu onderhandeld gaat worden en nog sterker dan voorheen, das totaal tegenstrijdig met hetgeen er voor het referendum werd beweerd;
"het is een misvatting dat er nog onderhandeld kan worden"

Thygros | 02-06-05 | 16:59

@Ganglion zelfs in de kamer hebben ze geen idee waar hij het over heeft.

Mazzel | 02-06-05 | 16:59

The knights who say Ni?????

capo | 02-06-05 | 16:58

Botweg interrumperen die man.

Ganglion | 02-06-05 | 16:57

Ben Bot is een latente american football player.

Mazzel | 02-06-05 | 16:57

Ik vind hem er altijd zo overleden uit zien en vraag me dan ook af hoe hij ruikt..... formaldehyde ofzo gok ik

Thygros | 02-06-05 | 16:56

Onder dat pak zitten volgens mij helemaal geen schouders, waarschijnlijk heeft ie alleen maar een hoofd.

collapse | 02-06-05 | 16:55

@ Mazzel

Misschien heeft Thygros gevonden wie hij zocht..

Brusselmans | 02-06-05 | 16:54

Wat een glibber is die Ben Bot. Onbetrouwbare uitstraling.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 16:54

he mister schoudervulling-bot is in beeld

collapse | 02-06-05 | 16:53

@mazzel: Die is op het binnenhof de Galg voor Balk aan het instaleren

Thygros | 02-06-05 | 16:53

Geert is even zijn haar aan het fatsoeneren.

Mag wel, JP heeft al jaren niks te melden.

rzer0 | 02-06-05 | 16:53

Balkenende heeft het luchtig bedoeld, met zijn uitspraak dat hij niet voor gek wil staan.
-
Een grapje dus.

Ganglion | 02-06-05 | 16:53

@Thygros
Misschien dat we na zorgvuldig overleg met de maatschappelijke organisaties die vol zitten met uitgerangeerde politici kunnen overwegen om dit punt van de geachte heer Thygros te overwegen mits het procedurieel juist wordt ingedient.

capo | 02-06-05 | 16:52

waar is Wilders eigenlijk, lunchen?

Mazzel | 02-06-05 | 16:51

staat u nu voor gek of niet? JA

Thygros | 02-06-05 | 16:51

Geen antwoorden op de vragen van Van Bommel bijvoorbeeld:
-
- Vindt Balkie dat hij nu voor gek staat?
- Campagnegeld goed besteed?

Ganglion | 02-06-05 | 16:49

@Don Quichote, thnx.....
Maar dat wil Jan Petertje altijd...:/

~Pyro~ | 02-06-05 | 16:49

@capo: kan je bij punt 8 niet beter het desbetreffende land uit de Emu gooien?

Thygros | 02-06-05 | 16:49

Het CDA krijgt nu voor het eerst na de PVDA (in navolging van Fortuyn) op de billen van het electoraat.

Balkenende kronkelt zich nu in alle bochten om net als diezelfde PVDA de incompetente werkwijze te maskeren.

De VVD gaat voor de 2e maal ongehoord door de mangel.

Is er behalve AHA nog een reden ooit deze partij te vergulden met een stem?

Brusselmans | 02-06-05 | 16:48

Voorzitter samenvattend wordt de inzet van de Nederlandse regering bij de 1.Europese raad van medio Juni :
EU terug naar de oorspronkelijke doelstelling nml. een economische unie.
2.Directe stopzetting van de disproportionele bijdrage van Nederland.
3.Alleen communitaire regelgeving op economisch gebied.
4.Geen federale ambities van Europa, dus ook geen Europese grondwet.
5.Behoud van veto op alle terreinen.
6.Stopzetting van de lebensraum politiek van de EU, geen uitbreiding meer met Oostblok landen.
7.Opheffen van het Europees parlement.
8.Ieder land binnen de EMU houdt zich aan het stabiliteitspact, zoniet dan opheffing EMU.

capo | 02-06-05 | 16:47

Munitie wordt door Balkie via Pechtold aangeleverd. Toch oorlog dus.

Ganglion | 02-06-05 | 16:46

Lastige vragen huh?

collapse | 02-06-05 | 16:46

Balk praat niet, die oreert. Het volk praat, Balk staat boven het volk.
Ik blijf het trouwens knap vinden dat die gasten zoveel kunnen lullen terwijl ze niks zeggen

Thygros | 02-06-05 | 16:46

JP heeft het over Objectief Informeren als het om Internet gaat. Ik denk NIET dat hij dan doelt op GS.
Overigens zou Informatierecht een Basisrecht moeten zijn !! Vrij breedband internet voor iedereen ! We hebben 60.000 handtekeningen nodig en we leggen het voor !

Shareholder | 02-06-05 | 16:45

@Zijdezacht

Zijn vrouw praat niet met hem maar geeft hem opdrachten.

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 16:45

Tot nog toe heeft Balkie geen enkel antwoord gegeven op de lastige vragen in eerste termijn.

Ganglion | 02-06-05 | 16:44

Zou Balk met zijn vrouw ook zo praten? Jeez...

Zijdezacht | 02-06-05 | 16:44

Ik krijg een dejavu gevoel: na overwinning van Fortuijn en later de LPF hoorde ik soort gelijke geluiden: dichten van de kloof blablablablablabla...... lessen van de kiezers blablablabla.... dichter bij de burger blablablabla.... beter luisteren blablablablalb

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 16:43

En hij wil weten wat er speelt, ik ben het met Loesje eens:

"wat er ook speelt in het land, laten het vooral de kinderen zijn!"

Thygros | 02-06-05 | 16:42

Die SGP-er is weer klaar begrijp ik ?
*zet de tv weer aan*

Shareholder | 02-06-05 | 16:42

yep het staat echt op teletekst Hij is een draaikont!

collapse | 02-06-05 | 16:42

@.~Pyro~:
Op het moment mis je niet veel. Balkie wil analyses.

Don Quichote | 02-06-05 | 16:40

@Mazzel: pas maar op anders gaat namenick zich voor je schamen ;-P

Thygros | 02-06-05 | 16:40

Staat dat echt op tetetekst ? Dat van Aarsie vind dat er geen kloof is ????

Ik geloof het bijna niet

Apollo | 02-06-05 | 16:39

@Thygros
Point taken.

nameNick | 02-06-05 | 16:39

@thygros misschien kan Volkert met proefverlof

Mazzel | 02-06-05 | 16:39

Need info.... goedverdoemme, heb hier geen tv/ radio/ player werkt niet. :/
En alleen afgaan op de stijjlloze reacties hier.. naaah dan liever de staatstelevisie!

~Pyro~ | 02-06-05 | 16:38

mmm Woutertje gaat weer op pad

Thygros | 02-06-05 | 16:38

@namenick: lighten up, kijk effe hoe serieus er hier vandaag gepost wordt, sjagerijn

Thygros | 02-06-05 | 16:37

@nameNick

Je bent net zo aan het mierenneuken als jp nu. je snapt toch wel hoe Thygros het bedoelt, kan je niet tegen een geintje

spooky | 02-06-05 | 16:36

Voorzitter, kan de minister-president niet besluiten tot een sexoperatie zodat hij wat meer op Thatcher lijkt voordat hij naar de Europese raad gaat?

capo | 02-06-05 | 16:36

@Thygros
Ik schaam me ook een beetje voor jou.

nameNick | 02-06-05 | 16:35

idd stuitend voorbeeldig gedrag van JP

Don Quichote | 02-06-05 | 16:35

Balkie gaat indicaties geven. Zozo.

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 16:34

@Namenick: Een Premier die zich schaamt voor zijn volk zou de eer aan zichzelf moeten houden.... Als je dat niet doet mag je best een handje geholpen worden

Thygros | 02-06-05 | 16:34

Balkenende bouwt verder aan de kloof tussen ons en de politici.

Ganglion | 02-06-05 | 16:34

. TheRealShowstopper
juist; procedure neukers Ze zouden allemaal zo in Brussel aan de slag kunnen.

collapse | 02-06-05 | 16:33

@Thygros

Totdat je het daarmee weer niet eens bent en weer LHO in moet schakelen?
Volgens mij hebben we daar verkiezingen voor.

nameNick | 02-06-05 | 16:33

De helft van het hele debat gaat alleen maar over gemierenneuk over procedures die verder helemaal geen enkele invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Over ivoren torens gesproken.

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 16:32

Balkenende creeert ruimte voor zichzelf in Europa.

Mazzel | 02-06-05 | 16:31

@Namenick: Maar dat zegt niet dat ik tegen de democratie ben. We kunnen daarna toch geheel democratisch een echte goeie premier kiezen? Ééntje die wel het volk vertegenwoordigt

Thygros | 02-06-05 | 16:31

*pakt de bitterballen erbij*

Don Quichote | 02-06-05 | 16:31

Balkenende, jij gaat vanmiddag beslissen tegen die Grondwet en anders kom ik hoogstpersoonlijk naar je toe.
-
Zo, dat zal hem leren.

Ganglion | 02-06-05 | 16:31

Heerlijk dat kinderachtige gedrag omdat geen van de partijen die vóór was de afgang van het tegenstemmen niet kan verdragen.

de razende chileen | 02-06-05 | 16:30

@ TRS: Procedureneukers misschien, maar anders krijgen ze weer een lesje Staatsrecht van Rouvoet. Jozias schijt bagger voor Rouvoet. En JP ook, want die krijgt liever van Jozias op de bips dan van het kanon van de CU.

Zijdezacht | 02-06-05 | 16:28

@Thygros

wat voor een klusje had je dan in gedachte voor LHO?

nameNick | 02-06-05 | 16:28

@mazzel: ja en het leukste is nog dat dat ontstond toen van Aartsen Balk wilde helpen

Thygros | 02-06-05 | 16:28

Hoor ik dat nu goed?
Gaat Balkie toch gewoon door met ouwehoeren in de EU? Geen besluit tot intrekken wetsvoorstel?
-
Ik word gek geloof ik.

Ganglion | 02-06-05 | 16:28

@ nameNick

Je ziet toch zelf ook dat er sprake is van duurzaam ondragelijk lijden van JP Thygros wil alleen maar helpen

spooky | 02-06-05 | 16:28

lol wat een humor die tweede kamer, merk ik daar enige frictie tussen het CDA en de VVD?

Mazzel | 02-06-05 | 16:27

@namenick: hoe kom je daar nou bij?

Thygros | 02-06-05 | 16:26

Zag net op teletext dat van Aartsen beweert dat er geen kloof tussen de politiek & het volk bestaat... Hij leert het echt nooit....

brutus68 | 02-06-05 | 16:26

Ik mis Zalm.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 16:26

Man Man Man.... wat een procedure neukers....

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 16:25

@Donquichote: tis tegenwoordig weer muggezifter toch? ;-P

Thygros | 02-06-05 | 16:25

Thygros is niet voor democratie?

nameNick | 02-06-05 | 16:25

Indienen die motie!!

Brusselmans | 02-06-05 | 16:24

Oef, vuurwerk in aantocht? Jozias vraagt of Balk op een motie wacht en JP zegt ja, terwijl Maxime nee schudt.

Zijdezacht | 02-06-05 | 16:24

Gelukkig houdt Rouvoet die Cruella van de Gristenen uit beeld.

capo | 02-06-05 | 16:23

@Tygros: muggenzifter

Don Quichote | 02-06-05 | 16:23

Blijft jammer dat Lee harvey Oswald dood is, had nog wel een klusje voor hem.

Thygros | 02-06-05 | 16:23

We zijn duidelijk geweest volgens Balkie.
En daar is hij helemaal niet blij mee.
-
Beste Balkie: wees jij nu ook eens duidelijk?
Zullen wij blij mee zijn.

Ganglion | 02-06-05 | 16:21

volgens mij zei hij alleen internet, tis nog niet zo dat geenstijl internet is

Thygros | 02-06-05 | 16:21

@ Ganglion,

Als ik Ditrich zie denk ik aan veel ergere dingen.

spooky | 02-06-05 | 16:21

is Balkenende PritStift?

Mazzel | 02-06-05 | 16:20

@thygros is waar, btw hij geeft gs een compliment.

Mazzel | 02-06-05 | 16:19

He Balkenende weet eindelijk dat er internet is waar mensen elkaar treffen, waarom folderen ze dan alleeen op straat?

spooky | 02-06-05 | 16:19

compliment van JP voor GS!

Don Quichote | 02-06-05 | 16:19

Sinds de laatste feauteaufuck denk ik steeds bij het zien van Bot:
waar is zijn shotgun?

Ganglion | 02-06-05 | 16:18

@Mazzel: Thatcher is meer man als hij weet je nog?

Thygros | 02-06-05 | 16:18

als het nu echt een vent is verklaart hij nu duitsland de oorlog.

Mazzel | 02-06-05 | 16:17

wat een dikke harses heeft die balkenende.

Mazzel | 02-06-05 | 16:16

Zo pilsje erbij, zonder drank kan ik die JP niet hebben

spooky | 02-06-05 | 16:15

Balk test nog even of de poten onder zijn stoel wel vastzitten, heeft ie nog een jeugdtrauma van van vroeger op school

Thygros | 02-06-05 | 16:14

@Ganglion
Om de spanning op te voeren... :)
Zit de stemvervormer in de interruptiemicro?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 16:14

het lichtknoje is gevonden.

Mazzel | 02-06-05 | 16:13

Mooi werk Borsthaar!
Heb je alleen de verlichting onklaar gemaakt?

Ganglion | 02-06-05 | 16:12

@ganglion: naar de schuilkelders maar weer!

Thygros | 02-06-05 | 16:12

Inderdaad het is erg donker, zijn de duitsers nu eindelijk binnengevallen?

Mazzel | 02-06-05 | 16:11

kijk en ik vraag me dan weer af welke parlementarier zijn sleutels vergeten was en nu zo driftig staat aan te bellen of zou dat Donner eindelijk zijn?

Thygros | 02-06-05 | 16:10

@BorisB daar zal Femke erg blij mee zijn.

Mazzel | 02-06-05 | 16:10

HET LICHT IS UITGEGAAN IN DE TWEEDE KAMER.

Ganglion | 02-06-05 | 16:09

OT
Verbod op vrouwenbesnijdenis
De Indonesische gezondheidsautoriteiten hebben een ban uitgevaardigd op vrouwenbesnijdenis. In het grootste moslimland van de wereld is vrouwenbesnijdenis een wijdverbreide praktijk. Wanneer het decreet van kracht is geworden, is niet bekend.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 16:09

@ Thygros:
Marijnessen is niet dood (D.V.), Van Bommel heeft net een prijs op zijn hoofd gekregen en die heeft Dittrich erop gezet.

(ot. @ Ganglion: nee joh, ik ben je kleine nichtje Hetteke, die je altijd een schoon broekje wilde geven. Maar goed, geen ouwe koeien en zo en de therapie heeft goed geholpen. Meestal. Soms. Echt waar! ;) )

Zijdezacht | 02-06-05 | 16:07

@thygros en Josias stond met Wouter te praten paars3?

Mazzel | 02-06-05 | 16:06

Pauze Bitterballetje iemand? biertje?

Thygros | 02-06-05 | 16:06

kan ik nu rustig gaan pissen.

Mazzel | 02-06-05 | 16:04

Voorzitter, Nederland moet niet gaan vertellen dat we er van balen maar mededelen dat we ermee kappen met dat betalen, tevens moet Nederland ophouden om met alle moeite en bezuinigingen te voldoen aan het stabiliteitspact, gewoon net als Griekenland ruim overschrijden die begroting en een vervalste begroting naar Europa sturen.
Verder moet Nederland aandringen op een Europees, wat zeg ik mondiaal verbod voor Boris D. om zich nog langer met politiek te bemoeien.

capo | 02-06-05 | 16:04

MMhh Nu staat Rouvoet weer bij Wilders......

Thygros | 02-06-05 | 16:04

.
Einde eerte termijn!
En geen mens die het heeft gehad over de dure nieuwe haring!
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 16:04

Om 16:10 komt Balkenende.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 16:04

Waar is vieze Loesje van D66 trouwens?
Zij kan beter het woord voeren als ex-europarlementarier. Haar kun je tenminste rechtstreeks aanspreken op haar wangedrag.

Ganglion | 02-06-05 | 16:04

Ditrich: Volk is de polstok en niet verder springen dan volk lang is. MAW wij zijn maar een kleinzielig volkje en niet groots genoeg voor de EU of wij zijn nog niet aan de grondwet toe, de wet was goed maar wij er niet aan toe.

spooky | 02-06-05 | 16:02

@zijdezacht: marijnessen ook al dood? Waar moet het naar toe met dit land, het zijn ook altjd de goede die het eerste gaan... En dat bewijst dan maar weer dat Balk niet goed is

Thygros | 02-06-05 | 16:01

en daar heeft Boris een punt.
de netto bijdrage en dat belachelijke heen en weer gereis.

Mazzel | 02-06-05 | 16:01

Gin@Hacq

Mazzel | 02-06-05 | 16:00

QMazzel 15.57
.
Nou, ik denk dat Verhagen opheldering wilde over het woord Wantrouwen.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:59

Oef, wat een streek van Dittrich, Van Bommel als opvolger van Marijnessen aanduiden. Die is dood!

Zijdezacht | 02-06-05 | 15:59

Hoop juist dat ie hem meedeelde dat de helft van het cda hem steunt

Thygros | 02-06-05 | 15:58

Iemand die bereid is om e.e.a. 'kort' samen te vatten voor dit nogal druk bezig zijnde persoon?

~Pyro~ | 02-06-05 | 15:58

@zijdezacht
Nooit verwacht dat ik mijn verloren gewaande Oma nog eens terug zou vinden! Laten we gauw afspreken, want een klein sommetje leert me dat je inmiddels 103 jaar bent?

Ganglion | 02-06-05 | 15:58

Maxime probeert Geert over te halen de motie tot wantrouwen in te trekken.

Mazzel | 02-06-05 | 15:57

Stond Verhagen nu bij Wilders te overleggen? mmhh Zou daar nog een leuke verrassing uit kunnen komen?

Thygros | 02-06-05 | 15:57

Arme van der Vlies,SGP en TV is een taboe. Hij kon gisteren dus niet aan het tv debat meedoen. Nu is hij in de kamer en loopt hij achter de feiten aan.

spooky | 02-06-05 | 15:57

@spooky: Is Pim dood? ah vandaar dat ik hem helemaal niet zag bij de campagne, vond het al zo raar

Thygros | 02-06-05 | 15:55

@Thygros 15.53
.
Twee broodjes kaas, eentje halfom, drie pekelvlees en een glas melk. En vlug een beetje!
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:54

@Jonker Hacq

Pim is dood, lekker laten liggen niet meer over hebben. Wordt een beetje ziek van dat gepim altijd altijd hetzelfde burger+politiek--> kloof-->pim. Pim helpt echt niet meer aan die kloof, er is nu een kloof laten we die oplossen en geen gepimp meer

spooky | 02-06-05 | 15:54

let op dat vingertje van die sgp-er!

Thygros | 02-06-05 | 15:53

Maar Ganglion! Dan moet je mijn verloren gewaande neef Hendrik zijn, het enfant terrible van de familie! Oo, wat zou oom Jozef daar blij mee geweest zijn, als hij nog geleefd had... <snif>

Zijdezacht | 02-06-05 | 15:52

.
Daar heb je de man van de kroketten weer!
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:52

Haha, Borisje kruipt helemaal in het sterretje van Balkenende.

Ganglion | 02-06-05 | 15:51

Wat een stropdas van Boris!
Mijn Oma had in 1967 zo'n behangetje op de logeerkamer.

Ganglion | 02-06-05 | 15:49

@boris borsthaar> Daar moet een epilepsie warning op.

superjan | 02-06-05 | 15:48

.
Als Pim Fortuyn nog zou leven zou hij zich omdraaien in zijn graf.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:48

@borisborsthaar: wees blij dat ie er geen Pimknoop in heeft

Thygros | 02-06-05 | 15:48

De dag van de verkiezingen respecteren en dan de kiezer loslaten. Hulde voor SGP helemaal mee eens.

spooky | 02-06-05 | 15:48

zinnig punt aan het einde van van der Vlist een zes en een half.

Mazzel | 02-06-05 | 15:48

Goed puntje van de SGP. Vertrouw de burger en laat hem op een gegeven moment met rust. Niet tot aan sluitingstijd bij de stembureaus blijven folderen.

Ganglion | 02-06-05 | 15:47

Waarom toch kopen alle christelijke politici hun pak op de groei?

Gavrilo | 02-06-05 | 15:47

Is dat een lelijke stropdas van Dittrich, of is dat een hele lelijke stropdas?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:46

Laten we vragen aan de Zwitsers hoe het wel moet.

HoerenSloep | 02-06-05 | 15:46

@neemjemoederindemaling: Ben ik met je eens

Thygros | 02-06-05 | 15:46

@djen dat heb ik vaker gezien, er zijn nou eenmaal mensen die zien het bord voor hun eigenhoofd echt niet, die kijken er dwars doorheen.

Zeus | 02-06-05 | 15:46

Voorzitter, laten we het licht uit doen en met zijn allen de kroeg induiken en ons lekker vol laten lopen

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:45

Voorzitter, laten we een economische unie opzetten met Frankrijk, Denemarken en England en Barasso en kornuiten lekker laten aanrommelen met Griekenland, Bulgarije, Roemenie, Italie etc.

capo | 02-06-05 | 15:44

Thygros 02-06-05 @ 15:40
Een grondwet bestaat mijns inziens uit een paar A4tjes, waarin de rechten van de burgers worden geregeld in heldere te begrijpen zinnen.

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:44

Heerlijk he, zo'n debat over niets.

ventus_aqualis | 02-06-05 | 15:43

@Djen
Je nieuwe partij is aan het woord: de SGP.

Ganglion | 02-06-05 | 15:43

@superjan 02-06-05 @ 15:30: LOL
Tja, er blijven kwakbollen rondlopen die de infantiele gedachte hebben dat de regering er zit vanwege verstand van zaken en dat al dat gepeupel dat buiten rondloopt achterlijk is en het steeds opnieuw uitgelegd moet worden zoals sturmbahnführer melkert altijd beweerde... (en nog waarschijnlijk)

HoerenSloep | 02-06-05 | 15:43

@Djen> het is referendums!
(oh ja "At" is offline, sorry)

superjan | 02-06-05 | 15:42

@superjan: Wilders komt idd in tweede termijn, na de beantwoording van het kabinet

Thygros | 02-06-05 | 15:42

@djen suc6 je stem dan SGP

Mazzel | 02-06-05 | 15:42

Waar is Sharon Dijksma gebleven? Even naar de kantine voor een saucijzenbroodje?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:41

@. neemjemoederindemali +thygros>Dat bedoel ik! zulk haar, daar is noeste vuisarbeid aan vooraf gegaan!

superjan | 02-06-05 | 15:41

Europa moet zijn grenzen kennen... joods christelijke traditie. Dus aan de ene kant moet Europa niet over alles gaan, het geloof van mensen lijkt me dan een helder begin.

spooky | 02-06-05 | 15:41

@neemjemoederindemaling 15.37: Alleen in Nederland heette het een verdrag tot vaststelling, dat had juridische redenen. Als ze het een grondwet hadden genoemd was er een grondwetswijziging voor nodig geweest. Feitelijk, en als je hem leest is dat ook duidelijk, was het wel een grondwet. Sterker nog de Unie werd ook al met een hoofdletter geschreven in dat boek, alsof het een land is dus.

Thygros | 02-06-05 | 15:40

Wanneer rot Bot met Nicolai op?

exarchos | 02-06-05 | 15:40

Juist. Een licht gewijzigd document opnieuw opvoeren over enige tijd staat gelijk aan kiezersbedrog.

Ganglion | 02-06-05 | 15:40

@superjan volgens mij wel in 2e termijn

Mazzel | 02-06-05 | 15:39

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden en Pimmetje had nog geleefd, had ie gewoon 150 zetels gekregen, Trouwens die dominee van de SGP weet het verschil niet tussen Aftrekken en Intrekken, cker geen voorlichting gehad.

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:39

@Thygros> Of hij spuugt met een ander lichaamsdeel. Zulk mooi gevoed haar, krijg je niet zomaar.

superjan | 02-06-05 | 15:39

.
Ik zit nu naar een oude rare man te kijken. En vraag mij af: sinds wanneer mag het kantinepersoneel uit de Tweede Kamer ook komen praten in diezelfde Kamer? Dan kunnen we wel aan de gang blijven.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:38

Zeg eens 2e room kenners... Komt Geert nog een keer of kan die televisie nu wel uit?
@analvabeet> voor de draad ermee schobbenjaqueje!

superjan | 02-06-05 | 15:38

@Thygros 02-06-05 @ 15:35

Hij boetseert zijn haar..

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 15:37

Waarom blijven ze maar lullen over een grondwet. Dit samenstel van verdagen heeft helemaal niets met een grondwet te maken

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:37

burgers, burgers? Nederland kent geen burgers. Nederland is geen Republiek, maar een koninkrijk dus zijn nederlanders onderdanen. De SGP moet zijn huiswerk beter maken.

Mazzel | 02-06-05 | 15:36

Gadsamme volgens mij houdt die man zijn haar in model door in zijn hand te spugen en het glad te strijken

Thygros | 02-06-05 | 15:35

Die SGP'er begint goed.
Heel verfrissend na klojo Jozias.

Ganglion | 02-06-05 | 15:35

@Djen:

1. Generaliseer niet zo en lul niet zo dom; de passages die ik heb gelezen zou ik ook niet tekenen als zelfstandige, veel te vaag en onduidelijk.

2. De regering dient een afspiegeling te zijn van het volk en is dat nu niet. Het is ook dom om te zeggen dat de burgers niet weten hoe of wat, dat weet je zelf niet, maar in m'n omgeving heb ik genoeg gemerkt van de bemoeizucht van Brussel.

Samengevat was dat bureaucratie die heel veel centjes kostte.

mrXL | 02-06-05 | 15:35

De maatschappelijke organisaties, dat zijn die subsidiesponsen die al jaren lang hun eigen banen scheppen tegen zeer aanlokkelijke salariëring.
Ideaal voor uitgerangeerde politici die niet meer in contact staan met de realiteit.

capo | 02-06-05 | 15:34

zucht nu wordt het saai.

Mazzel | 02-06-05 | 15:34

Oh de SGP, dan moet ik de TV uitzetten geloof ik.

Shareholder | 02-06-05 | 15:34

superjan 02-06-05 @ 15:29

Hehe.. nee hoor =-)

een zoveelste incident met personeel

Komt wel ergens een stukje over in een sensatiekrantje ofzo =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 15:34

We beginnen met Psalm 32:2,3

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:34

@Djen

laten het nou net de gekozen parlementariers zijn die een referendum uitschreven

Apollo | 02-06-05 | 15:33

@Djen
Alleen je eerste zin gelezen. Jammer hé?

Ganglion | 02-06-05 | 15:33

Djen for President, whoehahaha

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:33

Over geouweneel gesproken... die Djen weet echt waar hij het over heeft...

Karel Kruizenruiker | 02-06-05 | 15:32

Jonker Hacq> U bent toch geen familie van Jonquer Fris he?

superjan | 02-06-05 | 15:32

Gaat Zalm nog voor de haaien?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:31

@Djen: Daarover verschillen we van mening

Thygros | 02-06-05 | 15:31

.
Die van Aartsen spreekt wel bekakt maar hij heeft wel gelijk. Zo zie je maar dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten. Ik heb namelijk ook altijd gelijk.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:31

Toch maar onmiddellijk die Van Aartsen inruilen voor Wiegel.

Ganglion | 02-06-05 | 15:30

@Djen>gaap 384 topics geleden afgekaart.

superjan | 02-06-05 | 15:30

Compleet belachelijk dat de kamer advies heeft gevraagd aan de burgers over de Europese Grondwet. De gewone man weet namelijk helemaal niks van Europa. 1 keer in de vier jaar kan het volk naar de stembus om een voorkeur voor een bepaalde politieke stroming uit te spreken. Het volk stelt op die manier mensen aan die verstand van zaken hebben. Laat die mensen dan ook gewoon hun werk doen. Als na vier jaar blijkt dat ze er niks van gebakken hebben, dan kan er op andere personen en partijen gestemd worden. Referenda voegen niks toe aan de democratie. Referenda hebben alleen maar tot gevolg dat veranderingen en vernieuwingen worden tegen gehouden. De mens is namelijk van nature bang voor verandering. Bovendien heeft de gemiddelde Nederlander op het werk en thuis niks te vertellen en zijn ze blij dat ze bij een referendum een keer lekker tegendraads mogen doen. Dus als je voor alles een referendum uitschrijft, dan zal daar bijna altijd een NEE uitkomen en zal Nederland stil blijven staan in zijn ontwikkeling. Laat de regering nou maar bepalen wat goed voor ons is; zij hebben de kennis daarvoor en Jan-met-de-pet heeft die kennis niet. De politieke partijen weten bovenstaande ook, maar zijn bang om het uit te spreken. Dat zal ze namelijk bij de volgende verkiezingen stemmen kosten. Het is allemaal zo hypocriet!

Djen | 02-06-05 | 15:29

Josias te lang te onduidelijk te staatsrechtelijk een viertje.

Mazzel | 02-06-05 | 15:29

we leven nu 1 Juni en dat zal voorlopig zo blijven.
Tis maar even dat we het weten

Thygros | 02-06-05 | 15:29

He Analvabeet, voor den draad ermee!!!!
Zit Donner in het casino te bubbelen met 4 geile neuqsekshoeren?

superjan | 02-06-05 | 15:29

Aha, Jozias gaat Herben even uitleggen dat ie dom is en Jozias heel slim

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:28

Donny speelt nu ergens drijfnat piano.

rzer0 | 02-06-05 | 15:28

Josias doet nu een hypothetisch verzoek dat hij niet mag doen.

@Raad van State: HELLUP

Shareholder | 02-06-05 | 15:27

Bot is in twee dagen 20 jaar ouder geworden.
Enne... waar is Donny eigenlijk. Gisteren was ie ook al zoek. Heeft ie soms in verwarde en overspannen toestand het pand verlaten?

superjan | 02-06-05 | 15:27

Aha, de raad van State moet uitkomst geven, Jozias snapt het zelf niet meer.

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:27

[off topic]

Hmm laat maar, mag er niks over zeggen!

Iets met holland casino scheveningen...

[/off topic]

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 15:26

Even voor Van Aartsen de kop op de BBC van gisteren : DUTCH SAY NO
Geloof niet dat hij het helemaal begrepen heeft.

capo | 02-06-05 | 15:25

Volgens mij doen Jan Peter en Ben dat spelletje dat je om de beurt een woord op een papiertje schrijft en zo een hele gekke zin krijgt. Straks leest hij het voor.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:25

Wat is die Van Aartsen toch een ongelooflijk arrogante kwal. Hij wil graag een moeilijk woord gebruiken, als dat mag van de voorzitter.
-
Rot toch op vent.

Ganglion | 02-06-05 | 15:25

Zeker weten Mr A.N.Alvabeet, zeker...

superjan | 02-06-05 | 15:25

Jozias vermoedde al dat we tegen zouden zijn, vandaar is hij zo goed geweest een referendum uit te schrijven, de huichelaar

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:24

Legitimiteit een moeillijk woord mag dat ook een keer. Als dat geen houding is van de burger is dom dan weet ik het ook niet meer.

spooky | 02-06-05 | 15:23

. Shareholder 02-06-05 @ 15:23
Je bent me net voor:-)

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:23

Iemand nog zin in een off topic nieuwtje?

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 15:23

Gat wat een kwal is het toch, "een moeilijk woord, maar dat mag ik nog wel eens in deze kamer"

Thygros | 02-06-05 | 15:23

Le-gi-ti-mi-teits-cri-sis.
"Moeilijk woord," voorzitter.
*voorzitter zit druk te schrijven*

Shareholder | 02-06-05 | 15:23

Aha, Volgens jozias moet Balkenende de reet van Tony Blair gaan likken

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:21

Femke is een gruwlijk lelijk wijf aan het worden!

Dat is er zo eentje van: ik doe niks meer aan mezelf want, ik heb al een vent en kind!

Jammer.

En haar tieten zijn ook niet echt noemenswaardig..

Dit allemaal even terzijde

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 15:20

"Staatsrecht is niet meer zo gebruikelijk in de Kamer..", zegt Josias zojuist..

Shareholder | 02-06-05 | 15:20

@spooky 15.17: Maar dat komt door de politiek, het schrijven van een goede grondwet hoeft geen jaren te duren

Thygros | 02-06-05 | 15:20

*ische en ische* pardon

Flodder | 02-06-05 | 15:19

Kunnen we NU concluderen?

Josias luister eens vaker naar de mensen die je de kamer inschoppen.

Mazzel | 02-06-05 | 15:19

Van Aartsen krijgt een compliment voor de nee campagne er net uit. Maar zeggen dat de nee campagne veel beter is dan ja krijgt hij er niet uit.

spooky | 02-06-05 | 15:19

Van Aartsen lijkt met zijn mond vol te praten. heeftie zo gigantisch uit zijn neus zitten vreten?

Ganglion | 02-06-05 | 15:19

Ok dan! Geile Famke pakt van Aartsen ook even aan over zijn uitspraken waarbij die de de nee-stemmers van racistiche en extreem-rechtse nationalistiche idealen betichtte.

Flodder | 02-06-05 | 15:18

Allemaal opletten nu, Jozias van Aartsen gaat zich eruit lullen

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:18

wow rationele gronden volgens Van aartsen, wat is ie ineens lief

Thygros | 02-06-05 | 15:18

God nee van Aartsen;

"Europa leeft."

rzer0 | 02-06-05 | 15:17

Spooky tot welke stroming binnen GL behoor jij ?
De moordadige dierenactivisten, de in Jemen getrainde gewapende vleugel, de brandstichtende RaRa fractie of de republikeinse zakkenvullende koningshuis adviseurs ?
Of toch één van de "nuttige idioten".

capo | 02-06-05 | 15:17

Femke en Mart hebben geyle neuqsex.

Mazzel | 02-06-05 | 15:17

@Thygros

De reden van een frans nee is compleet anders dan een nederlands nee. Dus al tussen 2 van de 25 landen is er een probleem. Door de kiezers terugestuurd om een beter resultaat te onderhandelen en dus tegenstijdige belangen. Vandaag wordt er al gezegd dat er maanden overheen gaan tot alle landen zich hebben kunnen uitspreken. Dan komt er een euro top... jaren verder dus

spooky | 02-06-05 | 15:17

Vimke haalt nog even uit naar Josias.
Dan wordt het gewoon een vijf, geen vijfje.

Shareholder | 02-06-05 | 15:16

Geyl het bh'tje zat niet goed!

rzer0 | 02-06-05 | 15:16

@spooky
Onzin. Er was geen Grondwet, maar broddelwerk. Jarenlang onderhandelen zit er ook niet in. Men gaat gewoon hier en daar een zinnetje anders formuleren ben ik bang. Maar een eerlijke herorientatie, zoals Femke voorstelt, zou moeten leiden tot een nieuw, kort en helder verdrag. geen grondwet trouwens. Het zakenleven heeft daar ongeveer een week voor nodig. Nou vooruit, dan geef ik de EU royaal 2 maanden. Accoord?

Ganglion | 02-06-05 | 15:15

Femke begon redelijk duidelijk echter ze vervalt in wolligheid, een vijfje voor Femke.

Mazzel | 02-06-05 | 15:15

Ik denk dat ze op tietneuqen geylt. Lucky guess. 60.000 handtekeningen en we dwingen dat antwoord af !

Shareholder | 02-06-05 | 15:14

@shareholder 15.13
.
Vemque is zwak omdat ze een vrouw is.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:14

Die Femke moet bij de gristen Unie gaan, het preken gaat haar goed af

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:14

@rzer0>maar sinds ze mamma is, is ze wel een stuk liever geworden.

superjan | 02-06-05 | 15:14

@shareholder: femke is zwak om...

Thygros | 02-06-05 | 15:14

Femke is zwak, ondanks dat ze een vrouw is.

Shareholder | 02-06-05 | 15:13

Waar blijft Kathelijne zij kan dit zoveel beter dan Femke. Ik vind het gek dat nationale politici europees beleid doen. Als we dat eens anders doen dan gaat europees beleid wellicht leven

spooky | 02-06-05 | 15:12

even haar tepels oprekken?

Mazzel | 02-06-05 | 15:12

Volgens mij kan die Femke Halsema wel lekker peypen

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 15:11

Femke maakt een zwakke indruk.

rzer0 | 02-06-05 | 15:11

@spooky: snap niet waarom dat jaren zou moeten duren, dit vod hadden ze in 16 maanden voor elkaar terwijl ze eigenlijk iets anders moesten doen

Thygros | 02-06-05 | 15:11

@capo 15.08
.
Mag ik haar dan vijf minuten eerder even afraggen?
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:11

@bondje33
Jahaa!

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:11

@Superjan daar twijfel ik dus ook aan ja.

Overigens is 45% van GL het niet met Femke eens. Dus wat staat ze daar te doen?

Shareholder | 02-06-05 | 15:10

@ikky 02-06-05 @ 15:02
Trek het geld maar uit de belastingpot, zit toch genoeg in.

blawablawa | 02-06-05 | 15:09

@Ganglion

Helaas pindakaas, de grondwet is dood en nu moet er weer jaren onderhandeld worden. Er was een document waar daden opgebouwd kunnen worden nu wordt het eerst weer een brei aan woorden.

spooky | 02-06-05 | 15:09

Voorzitter, ik wil vanavond om 10 uur graag de confrontatie aangaan met mevrouw Halsema.

capo | 02-06-05 | 15:08

@heldje 02-06-05 @ 12:47

Ja en BANG dat vooruitgang voor de politieke elite, uiteindelijk, achteruitgang betekend voor Jan met de pet.....
Kijk nou zelf wat die "vooruitgang" ons opgeleverd heeft, tot nu toe, Ik geloof dat als die vooruitgang zo door gaat we over 10 jaar helemaal struikelen over hoofddoekjes,oostblok-volk,werkelozen onder eigen volk vanwege diezelfde vooruitgang, daklozen, woningtekort, etc etc ..... weet ik wat voor tekorten allemaal ? Vele varkens maken de spoeling dun. En dan kan weet ik welke rooie rakker om het even mij extreem rechts vinden lullen, maar als er ook maar 1 iemand is die aan kan tonen dat deze "vooruitgang", waar jij het over hebt en die ook helemaal niet aangetoond kan worden,Nederland ook echt vooruit helpt, waarom nu pas dan? Het is allemaal speculeren op iets waar politici geen antwoord op kunnen geven "Waarom deden jullie niks aan de problemen die schijnbaar van een veranderd wetje afhangen?"
Vorige week nog een gesprek bij SERIN gehad, over arbeidsreïntregatie:"OOHhh we zijn zo blij met mensen zoals u, die echt gemotiveerd zijn om weer aan de slag te komen." Ik : "Hoezo dan mevrouw? Iedereen die hier komt wil toch weer een baan ?!"
Ze lag bijna dubbel om mijn (gespeelde) naïeviteit.... "U moest eens weten meneer, 95% doet er echt alles aan om in de uitkering te blijven, met twee dagen per week een zwart baantje erbij en ze lachen zich dood !"
Dan kan je zeggen dat heeft weinig met de grondwet te maken, maar inderdaad, zolang deze geheel uit de hand gelopen toestand, de ACHTERUITGANG in de zorgsector, bejaardenzorg, werkgelegenheid etc etc etc is een beetje Nederlander BANG dat als dit zo doorgaat met het kwijtraken van recht op zorg ,van je baan aan goedkopere werkkrachten uit het buitenland, van sociale zekerheden die verkwanseld worden aan ten onrechte hier toegelaten tuig uit het buitenland, die ook nog onze bajessen voor 78 % bezet houden omdat het drugsdealen/smokkelen/gerelateerd geweld mislukte, aan inburgeringscursussen en subsidies voor gasten waar je nog niet dood naast gevonden wil worden, aan tuig wat je het licht in je ogen niet gunt en in Nederland de dienst uit wil maken op 4 of 5 mei, aan extremisten waardoor je nu elke dag dat gezeik aan moet horen, waardoor het gehele Justitiële aparaat ook nog es vastloopt, ga zo maar door..... zolang dat onze vooruitgang betekent in jou ogen, laat mij en 62 % van de Nederlanders dan maar terecht BANG genoemd worden, maar wel met een dikke TEGEN op mijn stembiljet, Now , Next time and Forever !!!!!!

bondje33 | 02-06-05 | 15:08

Over Rouwvoet... hoe kan zo'n slimme vent nou een overtuigd gristen zijn. Ik kan er met m'n domme kop niet bij.

superjan | 02-06-05 | 15:08

Die zwangerschap heeft haar geen goed gedaan.

rzer0 | 02-06-05 | 15:07

@spooky
Ben ik met je eens. De woorden zijn goed; nu de daden.

Ganglion | 02-06-05 | 15:06

Lol@Thygros.

Mazzel | 02-06-05 | 15:06

.
Shit! Sta ik zojuist met mijn leuter in de hand een potje te piesen is Vemque op de buis!
Kan die camera ons niet even een blik gunnen in haar dekolleteetje? Kom op, dat mens is toch een volksvertegenwoordiger? En die moet dienstbaar zijn aan het volk!
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 15:06

@ Ganglion:
Oh ja, het wordt binnenkort oorlog. Dan maar gebruiken om de kachel aan te maken?

Zijdezacht | 02-06-05 | 15:05

Femke is de eerste die iets zegt over welke toekomst GL op wil en zij vind het jammer dat het nu niet lukt wat zij willen. Helemaal helder, de toekomst die zij noemt zijn jullie op GS het vast niet mee eens maar helder is ze wel. Ze vind het jammer dat gewenste doelen niet gehaald worden. Hoor het CDA D66 en VVD die hebben het over organisaties en verdagen nooit doelen. Hun doel is de organiatie redden en de baan die ze daar hebben of gereserveerd hebben.

spooky | 02-06-05 | 15:05

Bukte ze nu voorover om die sgp-er van slag te krijgen met haar decolete?

Thygros | 02-06-05 | 15:05

@Shareholder 02-06-05 @ 14:59

De positie van Messias is al ingenomen door G. Wilders.

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 15:04

En terwijl de Nederlandse politici stoere uitspraken doen over hoe het zou moeten veranderen in Brussel, zit men daar ergens heerlijk te lunchen en trekt men zich er niets van aan.
-
Het Grondwettelijk Verdrag in de papierversnipperaar? Is die Halsema nou helemaal gek geworden? Is toch een mooi en lekker dik document geworden?

Ganglion | 02-06-05 | 15:04

Voor diegenen die nu ff Jetix zitten te kijken, Femke feliciteert vooral de Nee-stemmers. Verder heeft ze geen kut in te brengen. Nou ja ééntje dan.

Shareholder | 02-06-05 | 15:03

Off-topic:

John Williams legt per direct zijn werkzaamheden bij RTL-Boulevard neer!

En we hebben er nog geen referendum over gehad!

Fat Bastard | 02-06-05 | 15:02

@Lof der Zotheid 02-06-05 @ 14:53:
Maar ja, het blijven mensen, die kiezers. Dat bepaalde politieke onderwerpen door elkaar gehaald worden is een risisco van het vak. Het is juist aan die politici om dat verschil helder te maken. En de meeste politici hebben aangegeven een vurig europa aanhanger te zijn. Dat slecht management en het verkwanselen van nederland op één hoop gegooid wordt, da's jammer maar wel logisch.

HoerenSloep | 02-06-05 | 15:02

Rouvoet een 9. Helder en zich niet laten afleiden door interrupties.

Femke: een zwaar bevochten grondwet?
Waar was zij de laatste jaren?

Mazzel | 02-06-05 | 15:02

Femke: "Het grondwettelijk verdrag kan de papierversnipperaar in."

Een conclusie waar ik me in kan vinden...

Zijdezacht | 02-06-05 | 15:02

Voorzitter wat doet die goedkope Poolse hoer nu op de spreekstoel ?
Oh sorry ik zie het al het is Femke, schrap de vraag aub.

capo | 02-06-05 | 15:01

@BB
Zou ik niet zo trots vertellen

;-)

Serieus:
Betekent dat je ergens toch vertrouwen in Balkenende had. En dan moet je dat vertrouwen ook durven geven. Ik vind mezelf niet (heel erg) dom, maar toch weet ik dat ik niet van ieder politiek onderwerp genoeg afweet om er een gefundeerde mening over te hebben. En dat wil ik ook niet (dan werd ik wel politicus...). En ik wil ook niet anderen, zoals mij, over dit soort gecompliceerde zaken medebeslissen.

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 15:00

Ik doe het geluid er nu even af.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 15:00

Femke aan slag.

rzer0 | 02-06-05 | 15:00

.
Voorzitter, namens mijn fractie wil ik u mededelen dat wij nu even moeten gaan pissen. Ik dank u.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:59

@ neemjemoeder:
Ze zal toch wel een trileitje hebben of zo. Aan de andere kant, met politici weet je het nooit... ;)

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:59

Neen men hoeft geen Gristen te zijn om CU te stemmen. Denk na, scheiding van Kerk en Staat. Als de CU hieraan wil tornen dat duurt dat zooo lang en hebben ze zoooo weinig kans, dat ze er nooit aan zouden beginnen. De achterban van het CU moet dan zooo groot zijn, dat het meerendeel van de achterban dan niet meer gelovig (genoeg) is. Kortom, wat ik maar probeer te zeggen: het kan geen 'kwaad' om CU te stemmen! Ik stem Rouvoet he he. Je stemt dat in elk geval op iemand die correct lijkt te zijn en feitenkennis heeft. Hij overtuigt. De rest zit momenteel te beven daar, omdat hij spreekt. Hij lijkt de fucking Messias wel vandaag.

Shareholder | 02-06-05 | 14:59

lol wouter bos in de hoek gezet.

Mazzel | 02-06-05 | 14:58

Whahah.. Helbem werd geownt. Ben geen Wilders-fan, maar vandaag slaat ie de spijker op z'n kop.

Linforcer | 02-06-05 | 14:58

.
Kunnen jullie die loodgieter nou eindelijk eens van het dak van het Hilton gooien? Nou weet ik het wel met die zwartwerkende Pool die zich loodgieter noemt.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:55

Zit dat wijf achter Woutertje Bos zichzelf nu te vingeren?

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:55

Voorzitter de volgende politici zijn hoofdelijk aansprakelijk voor een schandalige misvatting van de wens van de kiezer en moeten nu opstaan en het gebouw verlaten :
Balkenende, Bot, de dildo van Beatrix, Bos, Halsema, Van Aartsen.
Wij zien een glorieuze toekomst in het verschiet liggen in het Europees parlement.

capo | 02-06-05 | 14:55

@Lof der Zotheid
Ik heb destijds op Balkenende gestemd om te voorkomen dat Wouter Bos premier zou worden.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:55

Moet je Gristen worden als je op Rouvoet wilt stemmen?

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:54

Rouvoet wrijft het al die mannetjes & vrouwtjes nog eens goed in.

Ganglion | 02-06-05 | 14:53

@. HoerenSloep
Waneer een loodgieter eenmaal een kutklus geleverd heb, komtie er niet meer in, punt! Wanneer een kabinet of een partij een kutklus aflevert, krijgen die partijen van mij geen stem meer, punt!

Er is een Balkenende I-kabinet geweest. Dat is gevallen. Ondanks al het commentaar heeft hij toch weer een fors aantal stemmen weten binnen te halen. Mensen dus die toen vertrouwen in hem (en de andere huidige coalitiepartners) hadden. Het is gek als die zelfde kiezers halverwege de rit dmv een referendum over een Europees verdrag ineens willen laten blijken het helemaal niet zo eens te zijn met die partijen waar ze zelf op gestemd hebben.

Probeer het los te zien van het onderwerp van het referendum. Ik ben van mening dat een referendum niet zal leiden tot de zo gewenste kwalitatieve verbetering van het Nederlandse openbaar bestuur. Kwaliteitsverbetering zal uit andere bestuurlijke vernieuwing moeten komen. En nee, dat maakt mij géén d66-er... god bewaar me (of is dit ook strafbaar in staphorst?)

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 14:53

@ Thygros:
High five... ;)

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:52

.
Hij kletst lekker, die Rouvoet. Maar kijk uit. Zijn reden om tegen de grondwet te zijn is dat hij met hand ten tand heel Europa GGGGristelijk wil maken. Zullen ze in Amsterdam-West leuk vinden.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:52

Ik denk dat van Aartsen, Bot, Balkende wel een fatsoenlijke borrel kunnen gebruiken, Jointje erbij?

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:52

Rouvoet zegt ja tegen vriendjes CDA, ik vermoedt dat het tactiek is dat hij niet voor verkiezingen is. Nieuwe verkiezingen betekent geen christen meer in het kabinet. Je hoort hem nooit over een kloof hebben hij gaat gewoon verder tot de inhoud van Europa.

spooky | 02-06-05 | 14:51

Femke komt weer met, ALS... en ALS maar als.. dit.... en als dat..

Femke, als je een lul had, was je de vader van je kind

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:51

Grappig te zien dat meerdere politici bang \ijn voor Rouvoet.

Mazzel | 02-06-05 | 14:51

@krijshaan: niet als je dat alleen tegen de neestemmers zegt

Thygros | 02-06-05 | 14:50

@ikky 14.46
.
Ze mag wel voldoende drank in huis halen. Het hele stel wil bij haar op bezoek gaan. Kan dat zomaar?
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:49

Rouvoet is briljant tot nu toe. Van Bommel knikte instemmend.

Mazzel | 02-06-05 | 14:49

Hmm, wat mij betreft heeft Bot groot gelijk als hij zegt dat je beter niet kunt stemmen als je niet weet waar het over gaat.

Krijshaan | 02-06-05 | 14:48

de konigin, osama binladen, saddam hussein, allemaal één zootje

ikky | 02-06-05 | 14:48

Fijne man die Rouvoet. Is dat wel een gristen?

Shareholder | 02-06-05 | 14:48

Dittrich krijgt een lesje staatsrecht van Rouvoet.

Ganglion | 02-06-05 | 14:48

Daar gaat Herben mis, de vraag waar we heen willen is inderdaad de kernvraag. Het gaat dus om een visie en doelen die we in Europa wel of niet willen. Of we die doelen in een federatie of als soevereine staten organiseren is dan een keuze over het middel waarmee doelen geregeld kunnen worden. Er zijn doelen denkbaar waar een federatie voor nodig is. Die doelen zijn dan de reden om voor een federatie te zijn. Bestuurders zelfs Herben maken heel vaak de organisatie als doel en de inhoudelijke doelen zijn dan middelen die de organisatie in stand houden. Doelen, middelen feiten en meningen oorzaak gevolg allemaal door elkaar. Zouden politici dan toch mensen zijn?

spooky | 02-06-05 | 14:48

De konigin moet het weer reden?

ikky | 02-06-05 | 14:46

Wilders zit te slapen =-)

Straks weer gebrul over minachting door de voorzitter

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:46

Misschien ga ik wel sgp stemmen, hahaha.

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:46

Ik heb vóór gestemd. Maar de arrogante houding van Bot en Balkenende stemt mij nu ook wel zeer teleur. Eeen beetje vooringenomen.

de razende chileen | 02-06-05 | 14:45

@ Lof der Zotheid 02-06-05 @ 14:32:
Als die zelfde loodgieter er al eerder een zootje van gemaakt heeft, dan zal ik zeker zeggen dat ie deze keer beter werk moet leveren, op mijn instructies! Oftewel, die opvreters hebben tot nog toe bewezen dat ze niet erg veel verstand van beleid en regeren hebben. Dus dan voel ik mij geroepen om af te rekenen tijdens het werk en niet achteraf.

HoerenSloep | 02-06-05 | 14:45

De lach is van de gezichten van Bot en Balkenenede. Zouden ze nattigheid voelen?

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:44

Wilders lijkt mij meer een typisch voorbeeld van een haarproductenverkoper uit de jaren 80.

de razende chileen | 02-06-05 | 14:44

Die laatste zin van Herben heeftie vast niet zelf bedacht. Of zou hij een LOI cursus gedaan hebben? ;)

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:44

Comments netjes houden graag, Rouvoet is nu bezig.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:44

Ik zie uit naar Rouvoet. Prima politicus.

Ganglion | 02-06-05 | 14:44

.
Die Herben blijft toch een beetje uitstralen dat hij een mislukte vliegtuigverkoper is.
Wel aardig, maar geef mij toch maar Wilders.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:44

Nee hoor, ik vind dat iedereen mag blijven. Als ze even het verschil tussen 4 ton en 4 miljoen willen gaan terugbetalen.

de razende chileen | 02-06-05 | 14:43

Haha, Herben wil een referendum over de toetreding van Turkije. Morgen graag

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:43

hier komt de hypotheekrente.

ikky | 02-06-05 | 14:43

Wat mij betreft mag Bot ook naar huis. Kiezers oproepen om maar thuis te blijven?

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:42

Who is next op de 2e kamer playlist?

Mazzel | 02-06-05 | 14:42

Die rode kop van van Aartsen geef ik zeker een 8 hoor. Mat Herben heeft de uitstraling van een pindanoot. En het formaat.

de razende chileen | 02-06-05 | 14:42

ik denk dat van Aartsen graag naar Frankrijk wil verhuizen

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:42

Herben maakt zich zorgen over de verstandelijke vermogens van Bot, whoehahaha.

Ganglion | 02-06-05 | 14:41

Blijft een politiek lichtgewicht. Maar hij irriteerde van Aartsen dus ik geef hem een 7 min.

rzer0 | 02-06-05 | 14:41

Ik heb Mat Herben nog nooit zo op dreef gezien, hij steekt Wilders zeker in zijn zak.

spooky | 02-06-05 | 14:40

Herben gaat nu de mist in een schamel zesje.

Mazzel | 02-06-05 | 14:40

arythmitique herbenaise? Waar lult van Aartsen over?

rzer0 | 02-06-05 | 14:40

Van Aartsen laat zich wel kennen zeg... hahaha

de razende chileen | 02-06-05 | 14:40

LPF word de grootste partij als we morgen verkiezingen houden, lol

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:40

.
Ik zie dat stelletje volksvertegenwoordigers met stapels papieren rondlopen. Zijn ze dan nog steeds aan het folderen?
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:39

Ja die trok inderdaad een prachitig sprintje van microfoon van microfoon....

de razende chileen | 02-06-05 | 14:39

Nou, we weten waar je Van Aartsen mee op de kast krijgt. Onthouden!

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:38

.
Aartsen wil zinnig debatteren!
Lieve God...
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:38

Niet dat Jozias dat precies zo gezegd heeft, maar politiek wel een inkoppertje voor ons kleine dikkertje...

de razende chileen | 02-06-05 | 14:38

lol roadrunner van Aartsen.

Mazzel | 02-06-05 | 14:37

@. vinzster. Als jij volledig achter de plannen van dit kabinet staat raad ik je een paar lessen economie aan.

de visser | 02-06-05 | 14:37

Jozias probeert zich er uit lullen

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:37

Ai zwak moment van van Aartsen.

rzer0 | 02-06-05 | 14:37

herben, wilders, v Bommel.... allemaal geenstijl-lezers?

modderfokker | 02-06-05 | 14:36

VVD en PvdA zijn de grootste extremistische partijen volgens Mat Herben.
-
Vindt Van Aartsen niet leuk. Ik wel.

Ganglion | 02-06-05 | 14:36

Het blijft een kabouter, maar Mat Herben neemt Jozias wel PRACHTIG op de schop, omtrent de uitspraken over extremistische neenstemmers... Hulde.

de razende chileen | 02-06-05 | 14:36

ok, goed punt van Herben over Frankrijk en het in de hoek zetten van nee stemmers als zijnde extremisten.

Mazzel | 02-06-05 | 14:36

Mat Herben zegt ook nog iets zinnigs

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:36

@ Pisvlek,
die vent viel mij gisteren ook al op bij het interview met Wilders, volgens mij had ie een pilletje op, zelden iemand zo breeduit zien glimlachen

Apollo | 02-06-05 | 14:35

.
Toch knap van Raoul Heertje om zich steeds zo snel om te kleden om daarna iets leuks te zeggen.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:35

aha boer Koekoek aan de beurt.

Mazzel | 02-06-05 | 14:33

Die linkse gekken van GL zijn zelf de kloof.
Blij dat die hele Eu zooi niet door is gegaan.

Ik moest wel lachen om die LPF homo die met zijn pet en kauwgom bij elk intervieuw bij iedereen in zijn nek aan het hijgen was.
Die kauwgom zal wel een voorzorgsmaatregel geweest zijn.

Pisvlek | 02-06-05 | 14:33

Van Bommel stelt wel een paar zinnige vragen:
-
- Hoe gaat Balkie het NEE-uitleggen?
- Vindt Balkie dat hij nu voor gek staat?
- Campagnegeld goed besteed?

Ganglion | 02-06-05 | 14:33

@ BB:

Yep, en ook kritiek op het intrekken van het wetsvoorstel, waardoor de kamer er zich niet over kan uitspreken.

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:33

Aardig verhaal van Van Bommel een 7 komma 8, wilders was duidelijker.

Mazzel | 02-06-05 | 14:32

Volgens mij zijn er kamerleden die geenstijl goed lezen:-)

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:32

Zeidie Bommel nu het dieste triestepunt?

Thygros | 02-06-05 | 14:32

@hoerensloep
Als de loodgieter er een zootje van maakt...

Dat is dus op zijn werk afrekenen achteraf. En in onze vertegenwoordigende democratie gebeurde dat tot voor kort ook, nl. bij de eerstvolgende verkiezingen. Met referenda gebeurd dat nu op voorhand. En dan zie je te vaak dat besluitvorming wordt gebaseerd op andere zaken dan dat waar het referendum eigenlijk over gaat.

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 14:32

Ja goed van Bommel! De geldverslindende campagne aan de kaak stellen!

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:32

@Stimpie
.
Maar dat is toch geen reden om zo gluiperig te lachen?
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:30

@Capo
Je hebt gelijk.... de kamer is een volksvertegenwoordiging, dus als ze er zo naast zitten, aftreden met die handel.

Stimpie | 02-06-05 | 14:30

@ neemjemoederindemali 02-06-05 @ 14:28

Iets met boeren en kiespijn =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:30

Het word heet onder voeten van JP....

Stimpie | 02-06-05 | 14:29

@Niels
Gebleken is dat de regering en het grootste deel van de tweede kamer niet weet wat de bevolking wil, dat op zich is reden genoeg om nieuwe verkiezingen te houden.

capo | 02-06-05 | 14:29

Die Bot en JPtje blijven maar vuil lachen

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:28

@vinszter: *gaap*

Thygros | 02-06-05 | 14:28

@. dwalmpje
lees de gemiddelde comments op de diverse forums/weblogs. Ook hier. Ik kom maar weinig commenters tegen die ik over mijn toekomst zou laten durven beslissen.

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 14:28

@alvabeet
idd ik denk eraan om men haar te laten blonderen, en nogmaals hij was goed aan het redeneren..

Thechronicles | 02-06-05 | 14:27

Femke, heeft een postnatale depressie!

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:27

Nee, geen nieuwe verkiezingen, dat gespartel dag aan dag is veel leuker!

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:26

aha cliniclown halsem

Mazzel | 02-06-05 | 14:26

Als een vrouw nee zegt bedoelt ze toch eigenlijk ja? of niet soms?

Henrique | 02-06-05 | 14:26

@. Lof der Zotheid: Als die loodgieter er een zootje van maakt, zal ik hen zeker aanspreken/uitkafferen/buiten zetten...

HoerenSloep | 02-06-05 | 14:26

@de visser
Neem eens wat lessen staats recht ofzo. De kiezer is niet de baas, maar kiest vertegenwoordiging. Deze vertegenwoording creeert vervolgens een kabinet dat het beste doet met het land (in hun ogen). Normaal gebeurt dit eens in de vier jaar en als je ontevreden bent kan je dan na vier jaar anders stemmen. En ik sta verder volledig achter de plannen van het kabinet, denk dat nederland beter af is zonder al die sociale shit, leve het individu! stelletje hippies!

vinzster | 02-06-05 | 14:26

Het is geen feit dat 100% van de Nederlanders die geen politici of ambtenaar zijn, zijn identiteit aan de natie ontleend. Dat is een mening van Wilder gedeeld door zijn achterban. Als ik met franse, duitse tjechische... spreek dan voel ik me meer Europeaan dan Nederlander. Het is een feit dat vele een adresboek en msn lijst hebben met andere europeanen. Eerste min punt Wilders dus, ik heb een grote hekel aan mensen die hun mening als fiet presenteren.

spooky | 02-06-05 | 14:25

Thechronicles 02-06-05 @ 14:22

Geloof mij, morgen lopen er veel mensen met dat kapsel!

Jammer dat hij klaar is met spreken, hier kan ik wel uren naar luisteren

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:25

nieuwe verkiezingen.. hou een snel op zeg. Alleen omdat één standpunt van de regering niet gesteund is door de bevolking en zich dat heeft vertaald in een keihard NEE middels een referendum betekent niet dat er verkiezingen moeten komen.

Niels | 02-06-05 | 14:25

Wat lacht die Bak ellende lief, je kunt zien dat hij nog steeds schijt heeft aan het volk

neemjemoederindemali | 02-06-05 | 14:24

Hoevaak moet er nou nog worden gezegd door de politiek dat NEE=NEE..... Het lijkt mij toch overduidelijk dat wanneer je nee zegt, dat je ook nee bedoeld? Het zijn toch geen stelletje kinderen... (alhoewel)

Stimpie | 02-06-05 | 14:23

Meer. Meer MEEERRRR!

de visser | 02-06-05 | 14:23

Wilders heeft mij positief verrast met zijn rede. Kort, krachtig, humor, die Thatcher vergelijking heerlijk.

capo | 02-06-05 | 14:23

heeft van Bommel een week in dezelfde kleding geslapen?

Mazzel | 02-06-05 | 14:23

@. Mr. Ooboogba
Moet je eens kijken hoe de gemiddelde loodgieter reageert als hij bij thuis iets komt installeren/repareren en ik 'm ga vertellen hoe hij dat moet doen. Wordt over het algemeen niet op prijs gesteld. En dat geldt eigenlijk voor alle beroepen. Als je geen kennis/ervaring heb, vraag je dan af of je wel een mening moet hebben.

Er is idd een kloof. En een representatieve democratie is juist zó georganiseerd. En dat is naar mijn mening een goede zaak.

@. vinzster
Lekker kort door de bocht, maar over het principe zijn we het eens.

@iedereen
Neem de allerlastigste beslissing welke in jouw werk genomen moet worden. Vertaal dat in een stelling voor/tegen. Probeer dat in slogans te vertalen (want om problemen volledig te doorgronden/door te nemen heeft bijna niemand zin/tijd). Durf je die keuze vervolgens op basis hiervan aan het Nederlandse volk over te laten?

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 14:23

@jezwager 14.20: wow kinky mannetje, ik pis bijna in mijn broer hier LOL

Thygros | 02-06-05 | 14:23

Absoluut. Of je nou rechts bent of niet, Geert ging goed los.

rzer0 | 02-06-05 | 14:23

Absoluut, Wilders in Oranje!!!

ams | 02-06-05 | 14:22

briljant die Geert ik begin zelfs zijn kapsel te waarderen.

Thechronicles | 02-06-05 | 14:22

Goed verhaal van Geert Wilders een 9 en een half.

Mazzel | 02-06-05 | 14:22

Thygros, als je dat had gekund had JIJ nu op de spreekstoel gestaan in de 2e kamer. ;-)

~Pyro~ | 02-06-05 | 14:22

Heerlijk, die krampachtige grijns van Balkie. Incasseren is moeilijk.

Ganglion | 02-06-05 | 14:21

Kan niet meegenieten, maar wordt het nog bijltjesdag of hoe zit dat?

de visser | 02-06-05 | 14:21

.
Als die Wilders zo door blijft praten ga ik zelfs overwegen om ooit nog eens naar Limburg op vakantie te gaan. Potje bier er bij en hatsjee, vooruit met de gggeit.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:21

Geert heeft ook een oortje in volgens mij, want hij staat er volzinnen uit te knallen alsof ie naar school is geweest....

ams | 02-06-05 | 14:21

@pyro 14.18: ik ga er vanuit dat er in een normale fatsoenlijke samenleving ook rekening wordt gehouden met die 49% , maar waarom moet IK met iets beters komen dan deze demcratie?

Thygros | 02-06-05 | 14:21

Balk lijkt helemaal niet op Harry Potter, hij lijkt op die nazi uit Raiders of the Lost Ark, die kon ook zo lachen...

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:20

Wilders is mijn man!

Quote van het debat:
"... Kennelijk was Margaret Thatcher meer man dan onze huidige premier..."

Is pis bijna in mijn broer hier!

Je Zwager | 02-06-05 | 14:20

LOL margret thatcher is betere vent dan balkenende, Nederland is de dorpsgek van europa

Lucifer | 02-06-05 | 14:20


margareth T is meer man dan JP

Go,GO, wilders hehehe

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:19

LOL margeret thatcher :P:P Geert wordt grappig

Thechronicles | 02-06-05 | 14:19

Hahahahaha Thatcher was een sterkere man dan onze premier... Go Geert!

ams | 02-06-05 | 14:19

Ontslag indienen inderdaad!

Stimpie | 02-06-05 | 14:19

Oh god boris dittrich.
Haal die lutser weg!

rzer0 | 02-06-05 | 14:18

Laten we hopen dat Samir A zijn niet strafbare praktijken nu ten uitvoer brengt in de tweede kamer.
In een klap een nieuw kiessysteem.
Ja Boris, je vraagt en krijgt antwoord.

capo | 02-06-05 | 14:18

LOL

Thygros | 02-06-05 | 14:18

@Thygros 02-06-05 @ 14:08
"Democratie betekend "het volk kiest"

En met een uitslag van 49% tegen 51% is nog steeds bijna de helft van de bevolking ontevreden, leuk hé democrazy? ;-)

~Pyro~ | 02-06-05 | 14:18

Balkenende heeft een 'oortje' in.
Staat rechtstreeks in verbinding met z'n moeder.

Ganglion | 02-06-05 | 14:18

och gut.... ze lachen hem uit

modderfokker | 02-06-05 | 14:18

Grappig ook te zien hoe verhagen zich al probeert in te dekken voor volgende verkiezingen door Wilders "aan te pakken".

Mazzel | 02-06-05 | 14:18

Het kabinet moet gewoon dichter bij de burger staan!

Stimpie | 02-06-05 | 14:17

Oh, Maxime gaat los op Wilders. Twee limbo's in het strijdperk. Ik verwacht alleen steeds dat Maxime met de wijwaterkwast gaat spetteren...

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:17

Zou de term landverraad nog vallen?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:17

Wilders countert!

rzer0 | 02-06-05 | 14:17

@joncker hacq 14.13: I second that

Thygros | 02-06-05 | 14:17

Verhage : omdat hij bevrijdt is van de gedachten politie van zijn oude fractie, jouw stemvee in je fractie wordt direct geexcommuniceerd mochten ze het lef hebben om een afwijkend standpunt te hebben.
Goedkoop scoren ofzo ?

capo | 02-06-05 | 14:16

Wilders op bepaalde punten zeker gelijk en hij heeft inderdaad goed geleerd van de bustour! Kan de rest van wat van leren!

Stimpie | 02-06-05 | 14:15

@spooky

Die bewaar ik!

En wilders praat ten minste begrijpelijke taal, of je het nu met hem eens bent of niet.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:14

Hij heeft gelijk

Thechronicles | 02-06-05 | 14:14

Hippe speech van Wilders, ja.

Herbert Ainsworth | 02-06-05 | 14:14

.
Ik steun die motie van Wilders.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 14:13

Wat eng dat Wilders zinnige dingen zegt

Thygros | 02-06-05 | 14:13

Ik heb Wilders nog nooit zo veel zinnigs achter elkaar horen zeggen....

ams | 02-06-05 | 14:13

@. vinzster. Arrogante kiezer? Wie is er nou arrogant. De door ons gekozen regering heeft als hoofdtaak het welzijn van het volk te waarborgen. Die taak wordt in toenemende mate verzaakt door het afbreken van het sociale stelsel, en bezuinigingen ipv investeringen in zorg en onderwijs waardoor de economische basis van toekomstige generaties op het spel wordt gezet. Korte termijn beleid is niet in het belang van het volk. Het volk dient hierover weldegelijk de baas te zijn, derhalve. Wat jij voorstaat, dat het volk niet de baas is, heet een dictatuur en reikt naar fascisme.

de visser | 02-06-05 | 14:13

hahaha zag je dat?

balkenende: heb ik dat gezegd?

Ja dat heb je gezegd!

hahahhahhahaa

mooi camera werk was dat

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:12

Geen geluidskaart hier en Wilders is niet te liplezen.

Don Quichote | 02-06-05 | 14:12

Geert leest GeenStijl, lol

Mazzel | 02-06-05 | 14:12

Wilders heeft gewoon ook dit keer weer gelijk, volgens mij heeft hij wel degelijk wel wat geleert van zijn bustour en toch echt dingen opgepikt van wat de bevolking voelt en denkt..

Thechronicles | 02-06-05 | 14:11

Wilders in de hizzouse

rzer0 | 02-06-05 | 14:11

@ Vinzster
Wat had je nou te vertellen? Ik ben afgehaakt na 'Ik wordT'.

File | 02-06-05 | 14:10

@Fleischbaum: als die enquête was aangenomen had jij gezeken dat de kamer haar eigen verantwoordelijkheid afschuift. Zielig mannetje.

kalief | 02-06-05 | 14:10

Wilders betreedt het spreekgestoelte. Ik ga luisteren met mijn eigen dicht, misschien helpt dat.

Ganglion | 02-06-05 | 14:10

@ Vinzter : "Stelletje mongolen. Er is toch steeds gezegd dat dit niet over het kabinet gaat, jeeeez"

Precies, maar het kabinet zei dat een nee stem een protest stem is ( tot aan gister toe ). Ze kwamen er zelf mee, dus kunnen ze nu ook zelf hn conclusies trekken

Apollo | 02-06-05 | 14:09

@vinzster
Beetje gefrustreerd omdat je je zin niet heb gekregen?

dwalmpje | 02-06-05 | 14:09

geertje!!!!!

modderfokker | 02-06-05 | 14:09

Wilders nu.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:08

@capo
Inderdaad; viel mij ook al op. Zou ons michelinvrouwtje het vannacht wel uit gehad hebben?

Ganglion | 02-06-05 | 14:08

@vinzster 14.01: Democratie betekend "het volk kiest" Daarnaast is er niet gestemd voor of tegen een Europesche eenwording, er is gestemd over een grondwet.... om in jouw woorden te blijven, Mongool

En dit kabinet moet opstappen omdat ze ons tegen niet goed kunnen vertalen omdat ze er zelf niet achter staan.

Thygros | 02-06-05 | 14:08

@vinzster
Leuk stukje! Heb je nog meer van die flauwekul?

Ganglion | 02-06-05 | 14:06

@Spooky
Dat is zeker niet onhaalbaar, laat er maar een referendum op los.

capo | 02-06-05 | 14:06

Dijksma vieze zweetkut, gisterenavond lekker lopen zweten in dezelfde kleren.

capo | 02-06-05 | 14:05

Hoe zag die verboden fotof*ck met Dittrich er ook alweer uit?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 14:03

@. Boris Borsthaar . capo

Betrokken onhaalbare dingen willen is niet echt productief.

spooky | 02-06-05 | 14:03

idd Zijdezacht.
Een samenwerking op economisch en justitieel gebied en dat is het dan wel, de rest maken we zelf wel uit en niet een of andere droplul in Brussel.

capo | 02-06-05 | 14:02

Verhage doet zijn verhaal vertellen op een manier dat niemand er na 4 woorden nog iets van snapt. (als hij antwoord geef op een vraag) tussen elk woord een pauze van 8 seconden, zodat iedereen in slaap sukkelt

wat hij zelf kwijt wil hoor je er snel uitkomen.

Wat een imbiciel

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 14:02

Ik wordt zo van iedereen die de hele tijd roept dat de politici te ver van de burger af zouden staan of er geen oog voor hun hebben. Ik wil het eerder anders om draaien. De kiezer is juist helemaal de weg kwijt. Mensen wisten al lang van te voren dat de partijen voor een verenigd Europa zijn. Dat is altijd iedereen voor gehouden. Als dat zo'n issue was had je dan maar zelf iets moeten doen. En dan nu ook te zeggen dat het kabinet op moet stappen. Stelletje mongolen. Er is toch steeds gezegd dat dit niet over het kabinet gaat, jeeeez.

En dan de politici!! Ik begrijp niet dat iedereen ineens zit van ooh we moeten tegen stemmen. Leuk en wel dat er een referendum is geweest, maar ik ging er van uit dat mijn partij voor europese eenwoording is. Hou gewoon voet bij stuk!
De arrogante kiezer moet eens leren dat hij niet de baas is maar slechts vertegenwoordiging kiest voor het parlement. Ja dat is een parlementaire democratie!

vinzster | 02-06-05 | 14:01

*Zwaait vriendelijk* DA-ha-aag Wouter!

TM | 02-06-05 | 14:01

@ Capo:

Wat was het belangrijkste aan de EEG? Die eerste E. Ze hadden in Brussel nooit politicusje moeten gaan spelen...

Zijdezacht | 02-06-05 | 14:00

Ik wil de gulden terug!

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:59

Verhage vuil wormvormig aanhangsel, de grotwet is afgestemd omdat het een slecht gedrocht was niet omdat de burger niet betrokken is bij de Europese besluitvorming.
Ik wil de EEG terug.

capo | 02-06-05 | 13:58

walgelijke vertoning weer op de staats teevee (jan)maatt herben gaat er weer lekker tegenin

Thechronicles | 02-06-05 | 13:58

De revolutie is koren op de draaimolen van de regeringsfracties.

Don Quichote | 02-06-05 | 13:58

@Zippy 02-06-05 @ 13:38: Een beetje gewonnen is net zoiets als een beetje zwanger en een beetje haaks. Typisch binnenhofs.
@heldje 02-06-05 @ 13:42: Spreek je jezelf nu niet in één zin tegen? Experts die het zelf niet snappen.

HoerenSloep | 02-06-05 | 13:57

@ Batman, Nee en wel hierom: De economie kan prima Europeesch geregeld worden door verdragen, verdrag van vrij verkeer van diensten, goederen en geldstromen. Dat kan heel eenvoudig regeld worden in verdragen onderling tussen landen. Daar is GEEN verdrag voor een grondwet voor nodig. Wat ook in de "grondwet" staat is het verdrag tot vrije vestiging en gebruik van sociale voorzieningen. Ik zie al die 4 miljoen Roma's enmasse naar Nederland trekken om hier gebruik te maken van onze voorzieningen. ( Waar wij voor betaald hebben) Daarnaast hoeft het geen verdrag te zijn dat niet leesbaar is, en vrij voor iedere interpetatie. Hou het simpel en leg alla 1815 vast de ondelinge verhouding van burgers en overheid en daarna wat niet mag. In Jip en Janneke taal!.

rennie b | 02-06-05 | 13:56

.
En dan te bedenken dat dat zooitje dat daar staat te wauwelen zich volksvertegenwoordiger noemt.
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 13:56

@ zwarte kip,

Wat kapitein Stijlvol noemt over Staphorst en al jaren gelden stijdig bevonden met vij heid van meningsuiting bevonden hoe kan dat? Als er een arrest is dat een APV stijdig is met de grondwet hoe kan er dan een nieuwe APV komen die dit wel doet. De gemeente Staphorst noemt het nieuws niet ik kan dus geen achtergonden noemen.

spooky | 02-06-05 | 13:56

Paul Rosenmöller geeft 25.000 euro terug

AMSTERDAM - Paul Rosenmöller heeft besloten 25.000 euro van de vergoeding die hij krijgt voor zijn werkzaamheden voor de integatie-commissie PaVEM terug te storten aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

-
De resterende 115.000 euro steekt hij lekker in eigen zak.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:56

Aarde tot Maxime, aarde tot Maxime: Er VALT niet meer voor een verdrag tot grondwettelijke toestanden te stemmen! Het kabinet heeft het voorstel ingetrokken. Read my lips, het is in-ge-trok-ken!

Zijdezacht | 02-06-05 | 13:56

Er zal altijd een kloof bestaan. Meneer de loodgieter hoeft toch niet mee te beslissen over zaken waar hij geen verstand van heeft? Hij heeft wel het verstand dat hij zijn Mercedes kwijtraakt als hij eerlijke concurrentie aan moet gaan met arbeiders die nog wel weten wat werken is.

Waarom moet de kloof "gedicht" worden? Het is juist goed. We willen namelijk helemaal niet geregeerd worden door een doorsnede van de bevolking, die heeft namelijk IQ 100 en dat is Dom. De Dommen moeten niet zo zeuren over de politiek en lekker in hun Mercedes blijven rijden. Voordat de PvdA hun juk heeft verwijderd mochten de Dommen fijn in de mijnen gaan werken! Niks CAO of Mercedes, werken met je donder!

Mr. Ooboogba | 02-06-05 | 13:53

Verhagen weet ook al precies wat ik met mijn NEE-stem wilde zeggen. NOT. Lul.

Ganglion | 02-06-05 | 13:53

@Apollo 13.29 en heldje 13.42
Voor het referendum was de verhouding binnen GL en de PvdA +/- 60-40. Voor het gemak op 1 hoop gegooid ter faveure van de JA-campagne.

Don Quichote | 02-06-05 | 13:52

Dus volgens Wouter gaat het allemaal te snel, dus gaan ze de meuk proberen langzaam door onze strotten te duwen.

capo | 02-06-05 | 13:51

Herben: Ik vind de kameleon een prachtig dier. (over Wouter ´draaikont´ Bos)

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:51

Dark is the suede that mows like a harvest

Martin Brozius | 02-06-05 | 13:50

Als blikken konden doden, zou herben niet meer staan

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 13:50

Wouter Bos: duidelijkheid, eerlijkheid, betrokkenheid.
-
Een hoop te doen dus binnen de PvdA. Lees de foldertjes nog eens door.

Ganglion | 02-06-05 | 13:49

Zo verstuurd:
www.minaz.nl/minister-president/vragen...
"Hartelijk dank voor uw bericht. Per e-mail zult u een ontvangstbevestiging op het door u verzonden bericht ontvangen.

Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat met de beantwoording enige tijd gemoeid kan zijn. Wij streven ernaar uw bericht binnen drie weken te beantwoorden."

Thygros | 02-06-05 | 13:49

Amendement 3478;

Nu de europese grondwet massaal is afgewezen moet Kathalijne Buitenweg (Groenlinks) voor straf haar tieten laten zien.

Lekker Belangrijk©? Voor!

Lekker Belangrijk© | 02-06-05 | 13:49

@pieterjan, onvoorstelbaar hoe bos kronkelt. brrr.......

Mazzel | 02-06-05 | 13:48

Hoe heette dat tv prgramma uit de oude doos, een talentenjacht waabij als je zat was van een optreden, je op een knop kon drukken en dan draaide het podium om. (Was dat niet Rodeo?)

Zo zou ik de bestuurlijke vernieuwing willen inzetten. Want wat zou het leuk geweest zijn als we Wouter weg hadden kunnen draaien.
En er komen nog meer! :D

Zijdezacht | 02-06-05 | 13:47

@Lof der Zotheid
Ik ben tegen de doodstraf en voor rekeningrijden. Je zou je nog weleens kunnen vergissen in de uitslag als hier een referendum over wordt gegeven.

dwalmpje | 02-06-05 | 13:46

wouter de boskabouter: NEE is NEE, maar 41% stemde voor, dus die moeten zich ook in nieuw voorstelding kunnen vinden. oftewel, nee is ook een beetje JA.

pieterjan | 02-06-05 | 13:46

Dat Europa komt er wel en waarschijnlijk nog deze eeuw.

Ganglion | 02-06-05 | 13:45

Zou het licht nog uitgaan in de Tweede Kamer? Als ik daar technicus was, zou ik even het knopje aan- en uitdoen :)

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:45

Allemaal leuk en aardig die discussie over het EU referendum, maar de grootste bedreiging voor onze grondrechten komt van binnenuit:

www.nu.nl/news/535136/10/Vloeken_verbo...

Goedverdoemme!! Eerst Reimerswaal, toen Staphorst, what's next, Marken, Katwijk?

Kapitein Stijlvol | 02-06-05 | 13:44

. Rabarberke 02-06-05 @ 13:41

'femke ziet er leuk uit idd, jammer dat haar voorstel is afgewezen'

Rabarberke... legt ge nu een koppeling tussen haar uiterlijk en haar voorstel? Ben van jou een betere argumentatie gewend! ;-)

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 13:44

Wouter Bos heeft zojuist laten horen dat hij een GeenStijl bezoeker is =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 13:43

Beste mijnheer Balkenende,

Gister heeft er een historische dag plaatsgevonden, de dag waarop het Nederlandse volk massaal tegen het verdag tot vaststelling van de Europesche Grondwet stemde.
U zult met me eens zijn dat uw campagne geen schoonheidsprijs verdiende, sterker nog uw kiezers zelfs heeft geschoffeerd, iets wat ik in ieder geval persoonlijk zo heb ervaren.
Uw opmerking dat u Europa bij een Nee niet kon uitleggen waarom was wat vreemd, had u een ja wel kunnen uitleggen dan? Het ja-kamp was immers net zo verdeeld van groen links tot VVD met dus ook de diverse redenen, de opmerkingen van uw minister dhr.Bot. De vergelijkingen die gemaakt werden met extreem rechts en communisten. Daarbij komt nog het valsspelen met het referendumgeld, waarbij u oneigenlijk gebruik heeft gemaakt van belastinggeld.

Ik mag van u verwachten dat u eerlijk en integer een debat aangaat, ik mag van u verwachten dat u uw kiezer serieus neemt.
Er kan en mag niet geroepen worden dat mensen maar thuis moeten blijven. Ik mag van u verwachten dat u onpartijdig uw volk voorlicht bij een referendum.

U spreekt veel over respect, respect voor elkaar is erg belangrijk in een samenleving. Respect is echter iets anders dan respecteren dat het volk gesproken heeft. U en uw kabinet heeft in de campagne geen respect getoond voor de tegenstemmers een zeer kwalijke zaak.

Daar komt bij dat u nu in Europa beleid moet gaan verkopen waar u nadrukkelijk niet achter staat, namelijk het Tegen van een overweldigende meerderheid van het volk van Nederland. U zult met mij eens zijn dat u en uw kabinet niet de geschikte personen zijn om dit te doen.

Daarom past er maar 1 reactie van uw kant en dat is uw positie ter beschikking stellen en uw ontslag indienen.

Ik ga er vanuit dat u dit dan ook zo spoedig mogelijk zult doen.
Met vriendelijke groet

Ik ga hem dit maar mailen, wie weet doet ie er wat mee

Thygros | 02-06-05 | 13:42

@Apollo: waarom geven GL en PVDA dan een positief stemadvies?
@HoerenSloep: We hebben experts niet voor niets toch? We kunnen volgens het parlement niet mee beslissen over zoiets ingewikkelds als de betuwe lijn, maar de grondwet, daar snapt iedereen alles van! Ze snappen het zelf niet eens.
@bananenrepubliek: Voor iemand met zo een naam weet je wel weinig over het huidige Z-Amerika ;)

heldje | 02-06-05 | 13:42

femke ziet er leuk uit idd, jammer dat haar voorstel is afgewezen

Rabarberke | 02-06-05 | 13:41

. Jonker Hacq
ff een puntje stellen. Een goed politicus hoeft niet altijd te doen wat zijn achterban wil. Een goed politicus moet die besluiten nemen waarvan hij vindt dat ze goed zijn voor zijn achterban. Dat is niet regentesk, dat is een representatieve democratie.

Als Wouter Bos van mening is dat de grondwet rechtdoet aan zijn achterban, is hij het eigenlijk moreel verplicht om vóór de grondwet te zijn. Daarin kan hij zich overigens gesteund voelen door enkele vakbonden.

Slechts luisteren naar de vox populis noemen we populisme. En dan krijg je (vrij naar Brusselmans): iedereen is voor de doodstraf en tegen rekeningrijden.

Lof der Zotheid | 02-06-05 | 13:41

Wouter Bos: veel tijd voor treurnis is er niet.
-
Wat mij betreft wel. Oprotten.

Ganglion | 02-06-05 | 13:40

"Treurnis..." Da's een tijd geleden dat ik dat woord in een gewone conversatie gehoord heb! ;)

Zijdezacht | 02-06-05 | 13:40

Femke heeft decollete.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:40

@HoerenSloep 02-06-05 @ 13:18: Jouw overspannen reactie geeft mij het gevoel dat we toch een beetje gewonnen hebben.

Zippy | 02-06-05 | 13:38

HERE WE GO

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 13:38

Kabinet trekt voorstel om grondwet te ratificeren in. Nu kan de kamer er niet meer over stemmen. En dus kan zij de referendumuitslag niet door laten klinken in zo'n stemming. En moet de kamer gaan bedenken wat zij nu nog met de ref.uitslag kan gaan doen.

kalief | 02-06-05 | 13:36

Tering, krijg een knallende koppijn van al die suffe amendementen!! Nou begrijp waarom de meeste daar brain dead zijn.

Lekker Belangrijk© | 02-06-05 | 13:35

@Ganglion: Dat is anders toch ook? Oh nee, dan horen zij niet wat jij zegt.

HoerenSloep | 02-06-05 | 13:34

Toch niets geleerd?

De regeringscoalitie van CDA, VVD en D66 ziet niets in een parlementaire enquête over de Europese Unie, zoals GroenLinks wil.

www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2005/...

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 13:33

Dat er nog steeds mensen zijn die Wilders beoordelen over zijn uiterlijk in plaats op inhoudelijke argumenten zegt meer over die critici dan over ene Geert, is het niet heldje?

Lucifer | 02-06-05 | 13:33

.
Een minimale poging tot een kleine analyse:
De tijd dat een politieke partij (Vadertje Drees, Opa Kok of stiefvader Romme) haar wil kon opleggen aan de kiezers is voorbij. Ook luistert er niemand meer naar de door Soestdijk (De Volkskrant) of de PvdA (de rest van de kranten, radio en televisie) geregeerde pers.
Mogelijke oorzaak: het internet. Een vuistregel bij dagbladen is altijd geweest dat 1 reactie (een ingezonden brief) gelijk stond aan 100 mensen die het met de inhoud van de ingezonden brief ook eens waren.
Tel nu eens al die reacties op internet bijeen die het er allemaal over eens waren dat er NEE gestemd diende te worden en je komt al bijna automatisch op een gigantische meerderheid van NEE-stemmers. Tel daarbij op dat je de jongens en meisjes van de SP echt niet hoeft te vertellen hoe ze van het internet gebruik moeten maken. Dat beheersen ze als geen ander.
Volgens mij (maar ik ben slechts een arme jonker) zaken waar het gemiddelde kamerlid in Nederland geen weet van heeft. Die denkt nog altijd (mallotensocialist Wouter Bos) dat als hij zegt dat er JA gestemd dient te worden iedereen ook echt luistert.
Nou, die tijd is echt voorbij.
Lang leve het internet waar het volk de baas is en GS!
.

Jonker Hacq | 02-06-05 | 13:33

Wouter Bos stond wel 5 minuten op een plek, waar zijn die lekke kisten van Onur Air als je ze nodig hebt?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:32

Biertje iemand?

Bokkiedropzak | 02-06-05 | 13:32

Ik vind dit een hele verademing trouwens: kijken naar pratende politici, zonder dat je hoort wat ze zeggen.

Ganglion | 02-06-05 | 13:31

Oh mijn god, Wouter Bos begrijpt ons...

Ik ga dood!

Zijdezacht | 02-06-05 | 13:30

@ DC :

Met het kabinet bedoel ik D66, CDA en VVD,dat is dus 100%

Je zegt 40% van de achterban vd PvdA, volgens dit staatje is het meer dan de helft

www.telegraaf.nl/binnenland/referendum...

Apollo | 02-06-05 | 13:29

Wie kan als eerste zijn rug niet rechthouden, een cda-er of d66 dat is duidelijk maar wie? Wie gaat de relativiteit van nee het eerste uit zijn strot krijgen. Ik gok op Brinkhorst maar Bot is een goede tweede of anders zal het Maxime Verhagen zijn.

spooky | 02-06-05 | 13:28

@Heldje
Je kan nog verhuizen naar een ander land hoor. Hier is niemand die je tegen zal houden.
Misschien is er nog wel een leuk dictatuurtje te vinden in Zuid-Amerika, want ik denk dat je je daar het beste zal thuisvoelen.

bananenrepubliek | 02-06-05 | 13:27

Ik vind het toch wel lastig kiezen hoor, een kamerdebat of dikke negerinnen op The Box.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:26

@heldje: "Mensen kunnen simpelweg geen onderscheid maken en misschien haddden we ze daarom ook niets moeten vragen."
Heel erg dit!!
Ik neem aan dat je op het binnenhof "werkt"...

HoerenSloep | 02-06-05 | 13:26

@ heldje, meer dan de helft van de PvdA achterban was tegen, bijna de helft van Groen Links was tegen.

En bij nieuwe parlementsverkiezingen kijken de nee-stemmers heus wel naar het complete programma van de verschillende partijen. Ik vind je een beetje kort door de bocht

Apollo | 02-06-05 | 13:25

@Apollo: dat moet zijn: 85% van de kamerfracties was/is voor. 40% van de achterban van GL en PvdA was ook tegen.

Don Quichote | 02-06-05 | 13:24

@ Appollo

Hoe denk je dat deze verhoudingen liggen bij een willekeurig wetsontwerp? dat wij toevallig hier ons oordeel hebben mogen vellen betekent niet dat deze cijfers een uitzondering zijn.

ed.. | 02-06-05 | 13:23

Is het niet handiger voor JP om na het debat pas met de pers te praten?

Ik bedenk me nu, dat dat niet gaat gebeuren
omdat hij straks weg rent via een geheime gang.. =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 13:23

Balk ontkent dat hij heeft gezegd dat hij voor gek zou staan bij een nee. En zijn neus groeit.

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:22

@zakkenvuller: Als de mensen conservatiever waren geworden en terug willen naar het oude vertrouwde Nl hadden ze wel JA gestemd. Wij waren altijd de grootste europa hoeren omdat we er veel beter van zijn geworden. Tevens heeft Europa niets te maken met de onFortuinlijk Theo. Mensen kunnen simpelweg geen onderscheid maken en misschien haddden we ze daarom ook niets moeten vragen. Het hele door ons gekozen parlement was voor, de FNV en CNV idem. Alleen de Christen Fundamentalisten, de Communisten en de Anti-kapper partij waren tegen. Blijkbaar zijn zij degene die we straks in het parlement willen. Leuk vooruitzicht in 2006

heldje | 02-06-05 | 13:21

Ik heb helemaal geen zin in nieuwe verkiezingen, weer maanden gevuld met allemaal gelul voor een suffe campagne. Laten ze maar ff bedenken hoe ze nu wel goed verder gaan en het nog ff lekker uitzitten tot de volgende verkiezingen. En de oppositie is er ook niet voor niks.

ThE_ED | 02-06-05 | 13:20

@ TM
In principe ben ik het met je eens, maar dit is een uitzondering, 100% kabinet voor, 85% parlement voor, 62% bevolking tegen.

Dit zijn wel heel erg duidelijke cijfers

Apollo | 02-06-05 | 13:20

@.Ganglion
Peter R was tegen

bananenrepubliek | 02-06-05 | 13:19

Okay Borsthaar, tijd om de klokjes gelijk te zetten. Vanaf 13:30 uur radiostilte. Ik herhaal: radiostilte. Over.

Ganglion | 02-06-05 | 13:19

Op 1 dus =-)

sorrie

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 13:18

@heldje, Batman en andere ja-knikkers:
Mocht u twijfelen aan het bestaan van geldige redenen om nee gestemd te hebben, wilt u dan even de laatste 24.832 posts doorlezen over dit onderwerp aleen al op dit klaagmuurtje? Bij mijn weten zitten daar wel een paar rake statements bij... T'is trouwens wel lekker makkelijk, nu zeggen: De menschen in het land weten het niet. Het lijkt Ad Melkert wel...

@Zippy: Het beste voor Nederland? En Nederland ziet dat niet? Hoe regentesk kun je zijn. Laat me raden: Ja maar dat zijn mensen die er verstand van hebben.
Als het niet zo zielig was zou ik er om lachen.

HoerenSloep | 02-06-05 | 13:18

Op nieuwe verkiezingen zit toch ook niemand te wachten.. er moet geregeerd worden zeg ik je!

ed.. | 02-06-05 | 13:18

Welk net dan?

ned1, 2, 3 is niks te zien

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 13:17

@ kalief : Een parlementaire enquete om het parlement te onderzoeken??????

Als er 1 ding is dat men niet moet doen is het de regering laten vallen over dit parlementaire referendum. Want dan kun je er volgens mij pas echt zeker van zijn dat er nooooooooit meer een referendum wordt gehouden. Niemand wil overgeleverd worden aan de 'willekeur' van het volk als ze net een goedbetaald baantje hebben verlaten om politicus te worden. Zulke idealisten zie ik niet meer in de regering/het parlement.

TM | 02-06-05 | 13:15

@superjan 02-06-05 @ 12:58

Bron??

Zeus | 02-06-05 | 13:15

Turkije blijft bij toetreding tot EU
ANKARA - Turkije heeft donderdag verzekerd dat het blijft streven naar toetreding tot de Europese Unie. "In de grondwet wordt niet direct gerefereerd aan het Turkse lidmaatschap", liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara donderdag in een verklaring weten
[Telegraaf]

Nog maar een referendum dan?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:14

In Duitsland was vanmorgen de vraag te lezen of men weer terug naar de Duitse D-Mark kon gaan.... Blair twijfelt over een referendum na het duidelijke NON en Nee.. echt een hechte band is er in Europa dus niet. Persoonlijk denk ik dat er teveel verschillen zijn in de inmiddels 25 landen, om een hecht blok tegen Amerika, China en India te vormen.
Teveel landen en teveel Brusselse burocraten zijn er niet voor de Europese bevolking, maar zitten daar in de EU ter heil en glorie van zichzelf.

Karel Kruizenruiker | 02-06-05 | 13:11

@ganglion
We hebben een infiltrant tussen de bewakers van Hirsi Ali. startweb.ch/michael/Mbril.gif

Wat was trouwens het standpunt van Peter R de Vries? Voor of tegen?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 13:11

Hebben we nu het idee dat de politiek inmiddels met vuur speelt?
-
Ik niet en eigenlijk zou dat wel moeten.

Ganglion | 02-06-05 | 13:10

Nadat JP zei dat hij voor gek zou komen te staan was de zaak bekeken.... Dus nu niet zeuren over aftreden.

Laat de man zijn werk doen!

RoepToeter | 02-06-05 | 13:09

heldje 02-06-05 @ 12:47

Natuurlijk zijn mensen bang, maar niet voor vooruitgang maar veranderingen.

Het NL van nu is echt niet meer hetzelfde als 5 jaar geleden hoor! Er is in die periode veel veranderd, vooral sinds de moord op Pim en Theo en vele serieuse en ernstige bedrijgingen. Mensen willen weer terug naar het oude vertrouwde NL, zijn dus wat conservatiever geworden. Immers, elke verandering kan heel slecht uitpakken, vooral bij ontevredenheid met als gevolg dat de sfeer nog zieker wordt.

Het is dus terecht dat deze grote verandering is doodgeschoten (net als de gekozen burgemeester)

ZakkenVuller | 02-06-05 | 13:06

als de uitslag ergens een motie van wantrouwen tegen is dan is het wel een motie van wantrouwen tegen het europees parlement en alle er omheen gebreidde commisietjes.
volgens mij zijn de meeste nederlanders dat gewoon zat. ze zijn daar corrupt (declaraties opstrijken en wegwezen), in effecient (elke 2 weken verhuizen naar Strassburg), ondemocratisch (van Buitenen) en, duur (de salarissen, onkosten vergoedingen en vrije dagen die ze hebben zijn schandalig).

watergeus | 02-06-05 | 13:05

Femke H. wil een parlementaire enquête.

kalief | 02-06-05 | 13:05

Politici hebben gewoon aangegeven wat het beste voor Nederland is. Dat het volk dat niet ziet of wil is niet de schuld van de politici. Aanblijven dus.
Alleen dat limurgse kaalkopje met pruik die verder speelt op de onderbuikgevoelens van het plebs gaat hier niets aan doen.

Zippy | 02-06-05 | 13:02

Het had niet zover hoeven komen, als ze een referendum hadden gehouden over de Euro had de opkomst nog hoger geweest en waarschijnlijk hadden dan nog meer mensen NEE gestemd. Maar helaas is die ons door de strot geduwd, hoezo iets inzetten wat niet afgemaakt kan worden...

Cesarino | 02-06-05 | 13:01

Zo'n Neen, Dat hebben Rouwvoet Wilders en Marijnissen toch maar ff voor elkaar gekregen. Chapeau heren!

Duisland denkt nu ook Nein trouwens.

superjan | 02-06-05 | 12:58

Ik heb maar vast ingeschakeld op de Tweede Kamer, die vandaag op oorlogssterkte is. Iedereen zal zijn stoeltje te vuur en te zwaard verdedigen natuurlijk!
-
Mokkel Verburg van het CDA is in Stijlloos roze gehuld. Wat heeft dat te betekenen?
-
Hallo Borsthaar, hallo Borsthaar? Hebben jij en je mannen hun posities al ingenomen op de publieke tribune en in de welbekende wandelgangen? Over.

Ganglion | 02-06-05 | 12:57

@TRS
Wiegel is ´principieel´ tegen referenda, maar zijn mensen sowieso oude afgetrokken gezichten niet zat in de politiek?

Boris Borsthaar | 02-06-05 | 12:57

gedachtenwisselingen??? zouden ze niet beter de personen wisselen?

ikky | 02-06-05 | 12:56

Ze hebben er weer wat miljoenen van ONS belastinggeld erdoorheen gejaagd.
Dat is de hoofdreden dat er koppen moeten gaan rollen.

geethreeforce | 02-06-05 | 12:56

maximum 5 minuten per fractie...

ikky | 02-06-05 | 12:52

@ heldje: Idiote quotes ja. Net zo idioot als de JA quotes.

Armageddon | 02-06-05 | 12:50

De oortjes zijn gewassen

De oortjes van de heren zijn gewassen want het volk heeft aangegeven dat zij zich niet door hun vertegenwoordigd voelen. Te veel zijn ze voor en met zich zelf bezig geweest. Nu wordt het tijd voor een volgend referendum waarin de burger kan aangeven wat hen dwars zit aan Europa. Te vaak wordt mijn inziens ook voorbijgegaan aan het feit dat veel Nederlanders Europa helemaal niet meer hoeven! Het verleden heeft immers bewezen dat we ook zonder een verenigd Europa samen met Duitsland een sterke munt hadden. Afgezien hiervan zijn er nog veel meer redenen geweest om nee te stemmen. Om daar achter te komen stel ik voor dat men een uitgebreid multiple-choice formulier naar de mensen stuurt die men thuis rustig in kan vullen en gedeponeerd kunnen worden bij de betreffende stemlokalen. In tegenstelling tot wat deze regering ons door de strot wou drukken door maar ja te gaan stemmen, staat op dit formulier niet hoe de mensen dit formulier dienen in te vullen. Met de dan verkregen informatie gaat de regering aan het werk en pas dan kunnen ze het Nederlandse volk werkelijk vertegenwoordigen! Politici die zo overtuigd waren van een ja moeten met onmiddellijke ingang nu hun heengaan overwegen. Deze mensen die uiteindelijk de wil van het volk moeten vertegenwoordigen kennen de wensen van hun eigen bevolking niet eens! Het enige wat ze gepresteerd hebben is te dreigen met de meest absurde situaties wat er zoal niet gebeuren zou als de bevolking nee zou stemmen en dat ook nog eens gefinancierd met ons eigen belastinggeld. Voor de rest is alles wat met Europa een hobby van de politici geweest die zich zelf al menigmaal trots op de borst hebben geslagen. Elke keer als ik terug zie op de elan van de heer Balkenende toen hij dat verdrag tekende word ik weer een beetje misselijk. Hij zette toen inderdaad zijn eigen handtekening omdat hij vond met zijn hobbyisten dat het goed was. Helaas voor hem en z?n consorten had hij buiten de waard gerekend, want als zo?n handtekening gezet wordt, moet er van worden uitgegaan dat dit gedekt is door het volk en dat was het gezien de uitslag bij lange na niet. Niet het Nederlandse volk gaat daarom plat op z?n bek in Brussel, maar onze zogenaamde vertegenwoordigers.Heren, dames politici trek uw conclusies en dien uw ontslag in en laat men binnen uw partij eens naar het volk luisteren en laat ze daarnaar handelen!

Frank Es | 02-06-05 | 12:49

Ach ze moeten gewoon erkennen dat ze door de meerderheid van de bevolking niet gesteund worden. Dus ze moeten gewoon allemaal aftreden (allemaal die ja riepen)!

Gaiden1982 | 02-06-05 | 12:48

@armageddon: Batman stelt niet dat er een proteststem is uitgebracht, alleen dat men geen geldige redenen had om nee te stemmen. En daar heeft hij gelijk in. Stellingen als "ik wil geen Duitse president", en "ik stem nee omdat ik eindelijk macht mag uitoefenen" en meer van die idiote quotes van gisteravond. Zoals de buitenlandse pers unaniem stelt, we zijn BANG! Bang voor vooruitgang.

heldje | 02-06-05 | 12:47

Wat ik zo frappant vind is dat ze ineens allemaal weten waarom er tegen is gestemd. Niet omdat Nederland tegen Europa is maar het tempo, de hoge bijdrage, verlies souvereiniteit, etc.
Nog steeds niet zien dat veel mensen gewoon niet in die unie willen? Weer weten wat 'wij' denken. Ze leren het nooit.

Nog 1 keer dan:
Zwitserland zit er ook niet bij en daar lijden ze echt geen honger en is het uitstekend toeven.
Verdragen voor handel, werk, etc. kunnen ook gesloten worden zonder Europa. Zie het Shengenverdrag. Werkte uitstekend zonder unie.

superdick | 02-06-05 | 12:47

Recycling is goed. Dat geld ook voor kabinetten.

pfff | 02-06-05 | 12:46

Ze willen er precies wel snel de mediawet door voeren.

ikky | 02-06-05 | 12:46

Ja ik wil toch ernstig bezwaar maken tegen het feit dat de grondwet zomaar in de prullenbak wordt gegooid. Graag in de papierbak hoor!

pfff | 02-06-05 | 12:45

Volgens mij wordt het weer wonden likken, en een beetje wollig ouwehoeren. Ze zullen nu wel in de gaten hebben dat 2007 een minder prettig politiek moment zal opleveren.. let op mijn woorden : ik denk dat vanaf het eerste kwartaal 2006 (de aanloop naar de verkiezingen) gaan melden dat het 'spontaan' beter gaat met de economie (iemand nog het stukje op radio 1 gisteren gehoord, waarin de rol van Zalm in de neergaande economie uitgelegd werd?) en dat ze 'meer contact met de burger willen '.... eens kijken of we dan weer zo kritisch zijn.
db

DenBolle | 02-06-05 | 12:45

@Batman: Je hebt niet eens zelf gestemd! Hoezo geen recht van spreken! Blijf voortaan lekker in je batcave.

Milan- | 02-06-05 | 12:45

@ Batman: Lul toch niet man. Meerderheid van de NEE stemmers deed dat WEL met een goede reden en niet als proteststem.

Armageddon | 02-06-05 | 12:42

zullen we nu een initiatief tot referendum nemen vanuit GeenStijl over de hypotheekaftrek.
dan kunnen we aan dat gesodemieter ook in één moeite een einde maken.
die politici schijten nu echt alle kleuren bagger, de kloof tussen droom en werkelijkheid is zo gigantisch dat alleen al het op de agneda zetten van een referendum (het R-woord) over het H-woord voldoende moet zijn om nu geen dingen te willen of te doen die wij - het gepeupel - niet willen.
GEENSTIJL maak je onsterfelijk: organiseer het volgende referendum "Bent u voor of tegen de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek?".

cloggie42 | 02-06-05 | 12:41

in welk kamer is dat debat?

ikky | 02-06-05 | 12:40

Ik heb de indruk dat de "referendum geest" uit de fles is... de kiezers laten zich dit nu niet meer afnemen. Elke partij die zich nu tegen referenda keert wordt definitief als regentesk en slechte verliezer in de hoek gezet.
Bovendien heeft van Aartsen nu een mooi middel om zich Wiegel van het lijf te houden.

TheRealShowstopper | 02-06-05 | 12:37

@Phil

Klopt helemaal jouw verhaal. Maar zo'n uitslag als gisteren maakt misschien duidelijk dat dat maar eens afgelopen moet zijn en zeker niet nog erger moet worden. (ijdele hoop, ik weet het...)

Ikdus | 02-06-05 | 12:36

Het liegen & bedriegen van dames en heren in Den Haag is alweer begonnen. JP noemde de uitslag een overwinning voor de democratie etc. etc. Heb het vermoeden dat we wellicht een uitgeklede versie van de Europeesche grondwet alsnog op termijn door de stot geduwd krijgen, en ditmaal zonder referendum.. Verder blijft het kabinet lekker in het pluche zitten en trekken ze alsnog een lange neus richting volk.....

brutus68 | 02-06-05 | 12:36

Balkenende en ik hebben 1 ding gemeen, een kater van gisteren. We hebben ook 1 ding niet gemeen, en dat is de alcohol walm....

Justin | 02-06-05 | 12:34

@.rzer0
Over een maand???? Gisteravond zeker niet goeg geluisterd.

ventus_aqualis | 02-06-05 | 12:34

@ Ikdus:
Um.. dat sponsoren, dat doen we toch wel hoor, dat doen we al jaren. Het enige dat op dat gebied drastisch zou veranderen, is dat bv. Engeland ook zou moeten gaan betalen wat ze al tien jaar ZOUDEN BEHOREN te betalen.

Phil.T.Ritch | 02-06-05 | 12:34

Balen, ik heb niet gestemd. Wou wel ja stemmen eigenlijk. Dat achterbakse gezeik van nee stemmen slaat eigenlijk als een pan op een broek. Nergens op dus. Volgende keer stemmen we ja, geen gezeik zonder redenen. Ik bedoel, wie heeft er nee gestemd met een geldige reden? Niemand. Alleen maar chaotisch gezeik.

_Batman_ | 02-06-05 | 12:34

Hoop gelul en over een maand zijn ze alles weer vergeten.

Ik kijk uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

rzer0 | 02-06-05 | 12:33

*sluit beamer aan* *pakt chips erbij*

Armageddon | 02-06-05 | 12:32

2 hoeraatjes voor de democratie...

MILF | 02-06-05 | 12:32

Ach, zelfs Nicolai mag blijven. Er lopen grotere l*llen/k*tten rond.

ventus_aqualis | 02-06-05 | 12:32

Ach ... laat ze lekker zitten. er zijn wel ergere dingen gebeurd in het verleden waar niemand voor op hoefde te stappen. Hoop alleen dat dit zooitje nu eens duidelijk is gemaakt dat er in Nederland eerst maar eens puin geruimd moet worden voordat we andere landen gaan sponsoren

Ikdus | 02-06-05 | 12:31

Opportunisme komt carrierepolitici duur te staan. Wellicht gaat men weer begrijpen voor wie er politiek bedreven moet worden.

Eigenlijk zou een politicus na vijf jaar de politiek weer uit moeten om de aansluiting met het volk te behouden.

trellis | 02-06-05 | 12:31

Zelfs ChristenUnie en SP waren aardig voor de regenten. In het lijsttrekkersdebat zijn kennelijk de fellere tegenstanders (Wilders, LPF) bewust niet uitgenodigd. Ik had van Jan Marijnissen wel pit verwacht, jammer dat hij ziek was.

DenkZelfstandig | 02-06-05 | 12:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl