Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lucas zegt: NEEN

Links lullen, rechts vullen...Onze Lucasdelinkselul is al aardig ingeburgerd op GeenStijl. Door het merendeel intens gehaat, slechts een enkeling loopt met hem weg. Behalve wanneer het gaat om de nieuwe Europese grondwet. Gek genoeg zijn hier juist kaalkopjes en krakers eensgezind. Enfin onze Lucas heeft een stemadvies...


QUI

Als een Fransman NON zegt bedoelt hij ook NEE. Dat leerde ik vroeger op de camping al. Wat dat betreft zijn die Fransozen zo hard als hun stokbroden en zo duidelijk als een flitspaal in Middelburg terwijl Youp van ’t Hek voorbij rijdt. Hard maar waar. Resistance is futile. Of, zoals mijn opa Bonaparte zaliger al zei: don’t fuck with the French!

Je zou dus verwachten dat die vermaledijde grondwet bij dezen naar de prullenbak gebonjourd wordt. De Fransen hebben immers gesproken en een Fransmans wil is wet, de rest van de referenda zijn verder zinloos. Chirac kan opstappen, of hara kiri plegen, terwijl Balkenende huilend op de televisie gaat verkondigen hoe erg het wel niet is om voor gek te staan. Het volk heeft gesproken! Democratie werkt! Houzee voor de stembusganger! D66 had gelijk: het duurde wel veertig jaar maar dan heb je ook wat. Ik zie de open excuusbrieven van Ditrich, Brinkhorst en Van der Laan dan ook graag verschijnen. Liefst met de kop: ‘Het volk heeft gesproken, wij kennen onze plaats!’ Nieuwe kabinetsverkiezingen lijken mij dan ook op zijn plaats. Adieu christenconservatieven, adieu Wassenaars gajes met winstgerichte praatjes, adieu dictatuur ’66. Bienvenue Jan Marijnissen.

En zo droom ik verder. Een droom die een nachtmerrie zal blijken te zijn. Want er is geen ‘democratisch besluit over Europa’. Dit referendum was een losse flodder, een lege huls. Dit referendum was een wortel aan een stok om het gepeupel in beweging te houden. Terwijl u en ik voor even aan de macht van het volk roken, werden de besluiten reeds genomen. In Brusselse hotelkamers met dampende vrouwen en magnumflessen champagne. In met marmer beklede achterkamertjes. In openbare vergaderzalen die niets meer zijn dan opgeleukte en uitgebouwde privé-vertrekken (het Europarlement in Brussel heeft het recht in het geheim besluiten te nemen.) Uw geld, uw gedachtegoed, uw vertrouwen en hoop, werd verkwanseld terwijl u als een knol achter de wortel-aan-stok aanholde. De Zalms, Balkenende’s en Brinkhorstjes hebben dit land, met al haar ‘stemgerechtigde’ inwoners, reeds verkocht aan de heren van Molochs raad in Brussel. Uitverkocht. Leegverkoop. ‘Alles moet weg!’

De reden dat ‘onze’ premier nu als een laagvoorhoofdige sater kwijlend en huilend alsnog het ‘JA’ uit ons probeert te zuigen, heeft alles te maken met persoonlijke prestige en niets met de grondwet. De bedoeling was namelijk het volk zoet te houden met dit stembiljetje. In zijn arrogantie ging Balkenende er net als Chirac van uit dat we toch wel JA zouden zeggen. Het was slechts een kwestie van ‘even hier tekenen’ en klaar. Een NEE staat niet eens op de agenda. Er is geen plan. Er is geen ‘wat te doen bij een NEE-draaiboek.’ Onze mening is leeg en hol, en sterft als verzwakte echo een onzalige dood op de trappen van de regeringspaleizen. De democratie waarin wij geloven is een suikerzoete droom bij het inslapen, een klamme nachtmerrie bij het ontwaken. Wij geloofden in gouden bergen, maar het goud was niets meer dan een dun laagje vernis.

Daarom is het nu meer dan ooit van belang om alsnog NEE te stemmen. Niet tegen die grondwet, die komt er toch wel, al moeten we honderd keer stemmen. Konkelend en draaiend, haat oogstend en angstzaaiend zullen ze ons uiteindelijk dwingen JA te stemmen. Niet tegen het toetreden van Turkije tot de EU, het stoppen van de internationale ultra-liberalisering, een rem op de uitverkoop van menselijke normen en waarden, het tegengaan van dierenleed of het behouden van de soevereiniteit. De letterlijke tekst van de grondwet is de weerslag van vijftig jaar ellebogenwerk, machtsstrijd, plucheliefde en megalomanie. Wij zijn gegijzeld in de democratie en hebben geen keus.

Uw NEEN! is echter wel een wapen. Een wapen van de revolutie, u in handen gegeven door de onderdrukkers zelf. De saters en titanen op het doorgesleten pluche hebben voor ons een massaal protest georganiseerd, gefinancierd en gepropageerd. In al hun onkunde en arrogantie hebben ze exact het tegenovergestelde van hun wil aan ons opgelegd. Wat een getemde leeuw in ivoren kooi had moeten zijn blijkt nu een onhandelbaar monster van mythische proporties. Het JA had de ultieme veer in hun reet moeten zijn, het aankomende NEE zal de eerste slag in de strijd om het herwinnen van de autonomie en vrij burgerschap zijn. De angstaanjagers en onheilsprofeten hebben met hun JA-proliferatie een toch al geslagen en verwaarloosde kat in het nauw gedreven. En deze kat herkent haar reflexen. Morgen is het 1 juni. Morgen is de Nieuwe Geschiedenis.

Lucasdelinkselul

Reaguursels

Inloggen

Alle ZAkkenvullers Dr UIT !!!

JP.balk | 03-06-05 | 14:03

Bij deze toestemming links stuk vreten.

capo | 01-06-05 | 19:40

@ capo : kijk, dat bedoel ik nou. :) :)

TM | 01-06-05 | 19:29

Rabarberke is hilarisch: gelloft niet alles in de Bijbel, maar 'ook niet alles van de wetenschap.' Alsof het bij WETENschap om geloven gaat. Bewijzen zijn bewijzen Rabarberke. Kun je van dat bijbeltje niet zeggen.
@Capo: vind je het goed als ik die Nijntjetekst her en der publiceer?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 18:15

@ Rabarberke & ikheetechtnietR... :

Daar gaan we weer. Weer geen enkele inhoudelijke opmerking, geen enkel antwoord op een der vragen die ik stel, geen enkel aanknopingspunt voor een inhoudelijk gesprek. Jammer, jammer, jammer. Van Rabarberke had ik het wel verwacht na al die non-postings, die wil niet eens serieus posten. Maar dat jij ook al meedoet ikheetechtnietR valt me toch tegen... Enne, die poolse schoonmakers, wat hebben die met de/een Grondwet te maken?


BTW : Pillen zijn zooooooo 20ste eeuws. Je weet toch wel dat Marihuana tegenwoordig op recept gaat? ;)

TM | 01-06-05 | 17:15

Tijd voor revolutie!!! Weg met de zakkenvullers, de arrogante regenten, en de domme ja-stemmers. Ik voel me herboren

Nilus | 01-06-05 | 16:58

@. TM: Ben je ongesteld? Je bent natuurlijk bang dat die Polen goedkoper schoonmaken dan jij dat nu doet.

ikheetechtnietReinde | 01-06-05 | 15:05

feliciteer LdLL met zijn 500+ er

G-unite | 01-06-05 | 14:40

Zou Lucas al de fout hebben gemaakt om zijn linkse l*l in een rechtsdraaiende k*t te stoppen en dan volledig vast te komen zitten?

Eskimauh | 01-06-05 | 14:28

Ik heb voor gestemd! Ik wil namelijk best op Zondag winkelen...

O ja de grondwet heb ik wel met een nee naar de prullenbak gewezen

Jorge Rafael Videla | 01-06-05 | 14:23

@zeemo,
ik heb eerlijk gezegd geen harde argumenten waarom ik voor heb gestemd.
maar tegen stemmen om maar tegen te stemmen vind ik ook niet juist...

respect | 01-06-05 | 13:49

@volautomatische_aard,

Mijn moeder wilde blanco stemmen maar zag alleen een knop voor tegen, hoe kan je dan blanco stemmen?

spooky | 01-06-05 | 13:47

@TM Blijf eens van die pillen af man.

Rabarberke | 01-06-05 | 13:18

Blanco stemmen leek mij t beste.

volautomatische_aard | 01-06-05 | 13:10

Lang leve lucas !!!!
getekend: Jean de rechtse Lul

jeanpagne | 01-06-05 | 12:57

en het NEE is niet voortgekomen uit de denigrerende campagne van dit kabinet dat was alleen nog maar even de bevestiging op de regel!!
zat waren we het kabinet al VOOR het referendum,maar daar had JP schijt aan.
man zelfs met de verkiezingen waar Pim Fortuyn aan mee deed was dat al duidelijk!
en die had dat ook al voorzien.
de JA [knikkers]stemmers hebben ook een zeer selectief en kort geheugen sinds dit referendum!
dat is al de zelfde tactiek alswaar de zittende regering ons mee heeft geleid naar dit stuk papier wat ze nu inneens grondwettelijk [bedrag]ermmm verdrag noemen.

e-one2day | 01-06-05 | 12:41

Voor alle mensen die (soft)drugs niet "grensoverschrijdend" vinden:
Burgemeester Leers van Maastricht onlangs nog gezien op TV ? juist ja. Ik durf te voorspellen (en dit is dus geen keihard argument) dat ons softdrugsbeleid een van de eerste dingen is die eraan gaan. Vrijwel alle ons omringende landen houden niet zo van drugs (de regeringen dan in ieder geval). Het is dus gewoon strafbaar waardoor het gelijk in de categorie grensoverschrijdende criminaliteit valt.
En dat is dan wel weer duidelijk toch ?

knutsel | 01-06-05 | 12:28

Mooi toch hoe ook links exact hetzelfde doet als rechts, het niet over de inhoud van het referendum hebben namelijk; Is dit de grondwet die wij willen voor de EU. Maar het referendum voor je karretje spannen middels allerlei bullshit redenen en spannende verhalen.. Links/Rechts, het zijn allemaal mensen met een eigen agenda die alles zullen gebruiken om hun eigen utopische wereldbeelden en ideeen te promoten. Je hebt stemrecht, gebruik het dan ook, en stem dan op de inhoud, niet vanwege alle onzin eromheen en 'onzin' geldt zowel voor het 'ja' als het 'nee' kamp in dit geval. Lees je in op die grondwet en vorm nou voor 1 keer eens je eigen mening!

Chase | 01-06-05 | 12:19

jaja, zo gaan die dingen, ofniet

kwant | 01-06-05 | 12:05

Zelden zo weinig inhoudelijke discussie gelezen en zoveel onzin-argumenten gehoord. Zeg Rabarberke; heb jij eigenlijk wel de moeite genomen om dat vodje eerst door te lezen, en belangrijker; een tikkie te analyseren? Wel eens van kruisverbanden gehoord? Wel een gehoord van 'het geven van een blanko volmacht'? Van 'de controle van de politiek door de burger? Weet je eigenlijk wat een grondwet is ten opzichte van een gewoon (meta-)verdrag? Weet je eigenlijk wel wat je weggeeft?

Ach, laat maar. Je reakties gelezen hebbend ga ik er van uit dat je niet in staat bent om inhoudelijk zuiver te discussieren. Dat komt voor, geeft verder niet hoor.

Mijn stem licht er al, dus ik ga nu lekker achterover leunen en wachten op de volgende JA-kamp posting die helemaal nergens over gaat.

En dan lopen ze te zeiken over linkse rakkers. Ik ben godverdegodver nog nooit in mijn leven linkser gekomen dan een keertje PvdA stemmen in de early eighties. Get informed of keep blah-blah-ing.

Oh, en niet meer zeuren als het toch JA wordt en je morgen alle kapstok-hangertjes 1 centimeter minder ver van elkaar af moet gaan ophangen. O.K.?

TM | 01-06-05 | 11:55

Zie het vanmiddag allemaal wel, ik ga gauw stemmen voordat het NEE knopje weggesleten is.

capo | 01-06-05 | 11:55

@ikheetechtniet 11.47: een grondwet is er niet om de econmie te regelen, daar hebben we verdragen voor, werkt prima, een grondwet geeft de verhouding tussen burger en staat weer, de rechten en plichten tegen elkaar en de zekerheden. Deze grondwet geeft juist onduidelijkheden en voldoet dus niet

Thygros | 01-06-05 | 11:55

@ ikheetechtnietReinde

Dreigen van Duitsland of Frankrijk met een veto zal toch echt anders zijn als Nederland (of Malta of Luxemburg) met een veto dreigt... Ik zie hier niets veranderen.
Omdat ik tegen stem, wil dat nog niet zeggen dat ik tegen samenwerking ben. Integendeel. Maar heb je daar een grondwet voor nodig? Mat Herben zei gisteren treffend dat we ook met de VS bijvoorbeeld moeten samenwerken om terrorisme te bestrijden. We hebben toch ook geen grondwet met de VS nodig daarvoor?
.
Ik vind dat Nederlandse blowtje ook niet grensoverschrijden, jij ook niet. Alleen vindt Chirac dat ook?
.
Er is nu al een vrij verkeer van personen en goederen. Zonder grondwet kun je ook vrij verkeer van diensten regelen. Wederom geen argument VOOR de grondwet.
Jopuw argumenten (en die van de meeste JA stemmers) richten zich op samenwerking en gezamelijk aanpakken van problemen. Daar ben ik het 100% mee eens, alleen heeft samenwerken NIETS met die grondwet te maken.

zinvol geweld | 01-06-05 | 11:54

in het voordeel van Nederland hoeft niet per defenitie te betekenen voor het volk en/of de burger.
de Duitsers hebben al weer wat in de pers gegooid om paniek te zaaien hier en de stemming te beinvloeden,de beurs is dan ook inneens flink gaan zakken.ze hebben het gehad[de duitsers]over het mislukken van de monetaire unie[de euro]
maar de bewijzen dat in Denemarken na afwijzing van de euro binnen een maand weer een verschrikkelijke stijging is geweest en in de andere landen ook die de euro hebben geweigerd.is in ieder geval HET BEWIJS dat het dus goed is om NEE te stemmen.

e-one2day | 01-06-05 | 11:53

@ ikheetechtnietReinde

Het 4e uur gym?

Brusselmans | 01-06-05 | 11:50

Onder de nieuwe grondwet :
Is de EU nog steeds niet democratisch.
Verliest Nederland zijn vaste commisaris in de raad.
Beslist op veel terreinen een gekwalificeerde meerderheid, waaronder onze sociale voorzieningen en pensioenen.
Kan iedere Nederlander iov de Bulgaarse politie hier aangehouden en uitgeleverd worden, zonder toetsing van de aanklacht.
Komt er een super minister van buitenlandse zaken waarop Nederland geen enkele invloed heeft.
Is niets geregeld om het niet nakomen van afspraken ( stabiliteitspact ) af te dwingen.
Wordt de Nederlandse "invloed" in het Europees lunch en diner parlement minder, want minder zetels.
Wordt Nederland chanteerbaar over het inzetten van het resterende veto.
Wordt de oprichting van een Europees leger geregeld.
Krijgen we een enorme stroom goedkope arbeiders uit het voormalige Oostblok.
Kunnen we als we tenminste 1 miljoen handtekeningen uit 6 verschillende landen
hebben een onderwerp op de agenda krijgen van de Europese raad, welke ook zonder enige uitleg door diezelfde raad weer van dezelfde agenda afgevoerd kan worden.
Zijn er geen directe voordelen op het gebied van justitie, terrorisme en economie want deze dingen zijn al geregeld in de bestaande verdragen.
Krijgen we de Giscard d'Estains van deze wereld als president van Europa.
Wordt de dienst uitgemaakt door de bureaucraten en rechters van het Europees hof omdat de grondwet niet duidelijk is.
Stemt allen, stemt NEEN.
Stemt allen, stemt NEEN.

capo | 01-06-05 | 11:49

Ik ga lekker voetballen, ebn zo terug om jouw argumenten weer te beargumenteren:)

ikheetechtnietReinde | 01-06-05 | 11:49

@zinvol geweld: Inderdaad, je hebt gelijk dat wanneer het 24 tegen 1 wordt Nederland behoorlijk onder druk staat en dit kan dan wel eens negatief uitpakken. Maar ook positief en waarschijnlijk vaker. Neem de praktijken van die italiaanse bank of de Denen met hun maffia-praktijken wat betreft de visserij. Er kan met de grondwet meer gelijk getrokken worden in Europa, dit zal wel eens Nederland tegen de borst stoten maar vaker in het voordeel van Nederland werken.
Wat betreft grensoverschrijdende euthanasie en softdrugs ben ik het niet met je eens, natuurlijk is het zo dat hier veel buitenlanders komen voor een blowtje, maar dit maakt het nog niet 'grensoverschrijdend'. En er zijn meerdere landen die zo hun 'dingetjes' hebben, neem de landen met wapenhandel, gesloten markten, tolsystemen...

Wat ook een groot voordeel is van de grondwet is de versterking van de onderlinge levering van diensten, hier kunnen wij de onderlinge concurrentie in Europa aanzienlijk mee vergroten wat waarschijnlijk uitloopt op een groei van de economie in Nederland maar ook in de armere Oostblok landen! Met de huidige tendens in Nederland prijzen wij ons helemaal de markt uit.

ikheetechtnietReinde | 01-06-05 | 11:47

waar was die VETO dan met straffen voor de landen die het stabiliteitspact aan hun laars lapten!
das op zich al een RODE kaart waard!
ze hebben nu net ook gezien dat het hele rekensommetje van GERRIT avarechts werkt en heeft gewerkt als het gaat om onze economie![maar dat wisten wij al]
met deze berichten op tv moet GERRIT in ieder geval wel weg denk ik!
wat een heerlijke dag!!!

e-one2day | 01-06-05 | 11:46

nu ja zeggen gaat niet zozeer om deze grondwet, het zal meer de toegang zijn voor het kabinet om wat europa betreft te doen waar ze zin in hebben...

op F*cken met de grondwet zegt ik dus...

f*ckNikov | 01-06-05 | 11:46

hallo... im back

ja of nee...... nou mannen en vrouwen der 020

ik stem NEE en ga daarmee (voor het eerst) achter in de rij met lucasdelinkselul staan.

geenstijl geen europa

f*ckNikov | 01-06-05 | 11:44

@grotebekhengst 11.34: dan heb je hier niet goed op gelet, de meeste tegenstemmers zijn wel degelijk goed ge-argumenteerd

Thygros | 01-06-05 | 11:43

@ Tiepe: je schrijft dat ik dom ben omdat ik stel dat ik die 100.000.000 doden niet uit mijn duim zuig. Ik mag je erop wijzen dat grote aantallen van die 100.000.000 keurig zijn geadministreerd door de communisten zelf ter gelegenheid van de (naweeen van) revolutie in 1918. Men was er juist trots op om 'koelakken' te vermoorden, dus ga nou niet zitten ontkennen. Dat is pas dom! Dus kaik naar je aiguh!

Abuneenee | 01-06-05 | 11:43

@ Ganglion
Ha ha! Als diegene nu maar niet heeft gedacht: Ja ik ben tegen of nee ik ben voor.

File | 01-06-05 | 11:40

Ik hoor net een allochtoon op de radio vertellen dat hij de stemmachine verwarrend vond. Hij had knoppen met JA en NEE verwacht, maar o schrik: er stond VOOR en TEGEN.

Ganglion | 01-06-05 | 11:38

@ikheetechtnietzo
Softdrugs niet grensoverschrijdend ?
Je woont zeker in het midden van het land.

knutsel | 01-06-05 | 11:34

@Zijdezacht: helemaal waar. Ik denk echter dat dat komt door de achterlijke manier waarop het kabinet dit referendum in de markt heeft gezet, en niet door de inhoud van de grondwet zelf. Daar is nauwelijks over gesproken.

Ik heb zelf de (twijfelachtige) eer gehad om een debat over de grondwet te mogen leiden tussen Hilbrand Nawijn en Jules Maaten (de eurofractievoorzitter van de VVD). Dat debat typeerde alles wat me tegenstaat aan de hele situatie: Nawijn, als tegenstemmer, probeerde alleen maar te scoren met populistische kretologie die slechts zijdelings of niet relevant was. Maaten, als voorstander, had op zich wel inhoudelijke argumenten, maar slaagde er niet in om die op een begrijpelijke en overtuigende manier over te brengen.

Datzelfde zie je op landelijk niveau ook gebeuren. Gevolg: mensen raken alleen maar meer verward, vertrouwen de zittende politici bij definitie niet en kiezen dus voor de lekker klinkende kreten van de oppositie. Wat dat betreft is het Fortuyn all over again.

GroteBekHengst | 01-06-05 | 11:34

@ IkheetechtnietReinde

Je eerste argument is op zich juist, ware het niet dat Nederland alsdan heel wat uit te leggen heeft. Een soort 'papieren' veto dus. Wat denk je als alle 24 landen voor zijn en Nederland tegen is, dat we dan niet een discussie als nu krijgen met vooral het advies van de rest van Europa om vooral JA tegen zo'n begroting te zeggen.
.
Je tweede argument is waar. Nederland heeft die rechten al, dus voor ons als Nederlanders geen reden om hier een JA argument in te zien.
Maak dan een echte grondwet a la de Bill of Rights met een artikel of 10 die voor iedere burger te begrijpen is.
.
Je derde argument gaat vooralsnog nu op. Aangezien Nederland bij een JA stem wel definitief zijn veto recht kwijt is, is het maar een kleine stap het drugsbeleid en al die andere zaken die je noemt WEL grensoverschrijdend Europees te zien.

Zie mijn post van 9.20 om NEE te stemmen!

zinvol geweld | 01-06-05 | 11:33

@ik heet echt niet 11.22: je redenatie klopt niet wat puntje 5 betreft, zodra de Commissie besluit dat het drugsbeleid in Nederland wel grensoverschrijdend is(drugstoerisme) kan NL alleen een gele kaart omhoog houden, niet gevolgd door een rode. OOk abortus en euthansie zou in die hoek kunnen komen, waarom zou een italiaan niet naar NL komen voor een abortus en het daarmee grensoverschrijdend maken....

Thygros | 01-06-05 | 11:32

@. Brusselmans: De meeste mensen hier kunnen gelukkig wel lezen.

ikheetechtnietReinde | 01-06-05 | 11:31

Het moet idd maar eens afgelopen zijn met die lappen tekst.

Het is godverdomme niet de grondwet zelf die we hier aan het maken zijn.

Een linkje ipv copy past wordt in brede kring gewaardeerd..

Brusselmans | 01-06-05 | 11:30

@File: Kut, ga maar aandelen nemen in de wieltjes fabriek ;-)

Thygros | 01-06-05 | 11:27

we hebben eigenlijk alleen maar te verliezen bij een JA,want we weten niet eens wat we tegemoet gaan,door de onduidelijkheid!
bij een NEE blijft het in ieder geval nog DUIDELIJK en kunnen we bekijken wat dus WEL
goede bijdragen/verdragen zouden kunnen zijn die ons dan ook uitgelegd kunnen worden. als het gaat om zo een groot geheel als europa.

e-one2day | 01-06-05 | 11:25

@Thygros
Hoor ik daar nummertje vijf kapot gaan?

File | 01-06-05 | 11:24

Even een paar argumenten van mijn zijde...

# In reachte op het gedeelte "de hand op de knip", en dan
met name de invloed van Nederland op wat zijn financieel
bijdraagt aan Europa:
-- Nederland draagt inderdaad relatief (te) veel bij aan
de Europese begroting. Daarom heeft Nederland in de
Grondwet bedongen dat het vetorecht houdt over de
meerjarenbegroting. Met andere woorden: de
meerjarenbegroting wordt alléén goedgekeurd als Nederland
ermee akkoord gaat. Dit houdt in dat Nederland door de
nieuwe Grondwet dus meer invloed krijgt op haar financiele
bijdrage aan de begroting.

# Het punt "Uw rechten in de Grondwet"
-- Voor Nederlanders bieden de 'rechten
voor de burger' in de grondwet geen extra argument om
tegen te stemmen. Inderdaad, deze zijn in onze eigen
nationale Grondwet al voldoende vastgelegd. Desalnietemin
kan het geen kwaad ze ook in een Europese Grondwet vast te
laten leggen. Het grote voordeel is nu dat het duidelijk
is welke rechten je als burger in ieder land van de EU
hebt. Dit komt ten goede aan de transparantie voor de
burger en er kan in Brussel makkelijker naar verwezen
worden. Want laten we wel wezen, het grootste deel stond
alreeds in de verdragen (vraag met niet welke.. Nice,
Maastricht?), maar door ze in de Grondwet op te nemen
wordt het makkelijker eraan te refereren. Bovendien maakt
de EU hiermee aan de rest van de wereld duidelijk waarvoor
ze staat.

# Als laatste punt: de Nederlandse Identiteit.
-- Artikel 5 zegt uitdrukkelijk dat de EU de nationale
identiteit van de lidstaten moet respecteren. Het beleid
op terreinen als softdrugs, homohuwelijk, abortus,
euthanasie blijft in Nederland worden bepaald. Brussel
krijgt daar niet het laatste woord over: dat houdt Den
Haag. De EU heeft alleen zeggenschap over hetgeen wat
grensoverschrijdend is. Homohuwelijk, abortus, euthanasie
en het softdrugsbeleid zijn dit niet.

ikheetechtnietReinde | 01-06-05 | 11:22

Wij hebben niets te verliezen. Er gaan geen vervelende dingen gebeuren als we NEE stemmen. Laat je niet bang maken. Dit verdrag is gewoon te onduidelijk. Terug naar de tekentafel! Stem pas voor als de meerderheid van Nederland het erover eens kan worden.

knutsel | 01-06-05 | 11:20

@superluster 11.03 en dat was scrollwiel drie in dit topic
@grotebekhengst en bedankt, nummer 4 naar de klote

Thygros | 01-06-05 | 11:19

@ respect.

ja tuurlijk mag je ook voor stemmen. Daarom wonen we nouw juist in een democratie...

Maar leg es uit... waarom heb je nouw precies Ja gestemd?

Zeemo | 01-06-05 | 11:15

En toch zei Brinkhorst dat van Bommel het hele Euro verhaal zelf verzonnen had, zou Brinkhorst al dementerende zijn?

Rest In Privacy | 01-06-05 | 11:14

@ Grotebekhengst

Je laatste analyse is juist. Als jij net zoveel invloed wil hebben als een Chinses stad met 16 miljoen inwoners in het beleid van de landelijke Chinese politiek moet je vooral voor stemmen!

zinvol geweld | 01-06-05 | 11:13

@Ganglion:

Nee, niet raar. Wel jammer. ;)

Zijdezacht | 01-06-05 | 11:12

Ja stemmen betekend Europese uitverkoop. Een vrijbrief voor de zakkenvullers om onbeperkt de bevolking te bestelen.

ultra kafir | 01-06-05 | 11:12

@GBH:
De PvdA, CDA, VVD, D66 en GroenLinks zijn helemaal niet voor. De top van die partijen is misschien voor, maar 60%! van de PvdA aanhang is tegen de "grondwet". Elsevier, een opinieblad met een grote VVD aanhang, is heel fanatiek tegen. Den Haag is voor, op wat kleinere partijen na. Dat is heel wat anders...

Zijdezacht | 01-06-05 | 11:11

@gaiden 1982, ik heb er echt van genoten ;-)

Rest In Privacy | 01-06-05 | 11:10

Nee @zijdezacht. Alle kopieerapparaten waren stuk in het gebouw. Raar hé?

Ganglion | 01-06-05 | 11:07

ik heb ook voor gestemd, mag dat ook?

respect | 01-06-05 | 11:07

@Rabarberke 01-06-05 @ 11:02
emotioneel?? ja dat is het gewoon weer even anders uit leggen...
blijft hetzelfde,de EMOTIE van het volk is em dus al voorgelegd maanden geleden en dat legt hij naast zich neer.
zie je nu? zo moeilijk is het niet om het anders uit te leggen!

e-one2day | 01-06-05 | 11:07

superlutser is de reincarnatie van kouwes!
voor de rest goed verzameld.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 11:07

@Ganglion:

Mocht je dat strookje kopiëren?

Zijdezacht | 01-06-05 | 11:06

Het is toch om te huilen ook.

Worden we eerst geconfronteerd met het meest dramatische experiment van onze regering tot nu toe - ons allerleerste referendum midden in een economische dip, maken ze het vervolgens nog erger ook met zo'n droevige ja-campagne.

Op zich is het goed om te zien dat onze vrinden op het pluche zich - met dank aan Fortuyn - in ieder geval schijnen te realiseren dat wij klootjesvolk niet meer te bereiken zijn met amtelijk jargon. Helaas zijn ze wat tever doorgeschoten: we worden niet alleen aangesproken in Jip-en-Janneke-taal, maar behandeld alsof we Jip en Janneke zijn. "De grondwet is goed, brave burgerkinders - gaat maar gauw ja stemmen".

Jammer, heel jammer. Hadden ze ons maar als volwassen, weldenkende burgers behandeld, dan hadden we misschien een debat gekregen dat misschien, af en toe, een klein beetje in de buurt was gekomen van een inhoudelijke discussie.

Nu bewijzen we eigenlijk met zijn allen dat we geen weldenkende burgers zijn door van de weeromstuit massaal achter Fortuyns' populistische erfgenamen en leermeesters aan te rennen.

Wilders is tegen. Marijnissen is tegen. De ChristenUnie, de LPF en de SGP zijn tegen. Alle anderen zijn voor. Ongeacht wat het onderwerp is, deze feiten alleen zouden toch al genoeg moeten zijn voor 90% van Nederland om volmondig en uit het diepst van hun hart JA te gaan stemmen?

Dat het kabinet er alsnog in geslaagd is om alsnog zoveel weerstand te creëren, zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de grootste PR-blunders aller tijden. Misschien leren ze ervan. Hopen kan altijd, toch?

Ik ga in elk geval voor stemmen. Al het gelul over mogelijke consequenties ten spijt, het is gewoon een feit dat de 'grondwet' op een aantal belangrijke punten de bestaande Europese verdragen aanscherpt en verbetert. Het is geen wondermiddel, maar in elk geval beter dan we nu hebben.

Verder, en dat is een persoonlijke mening, vind ik het een illusie om te denken dat we als Nederland alleen beter af zijn. 16 miljoen inwoners is een provinciestad in China. De Europese samenwerking moet verder gestroomlijnd worden, ook al gaat het met horten en stoten.

Tot slot: we stemmen uiteindelijk toch allemaal op ons onderbuikgevoel, de enkeling die precies weet hoe de grondwet werkt en alle consequenties kan overzien misschien daargelaten. Dat gezegd hebbende zie ik niet in hoe ik een 'nee' later aan m'n kinderen zou moeten uitleggen:
"Maar papa, Wilders was toch tegen... en de LPF.. en al die anderen.. hoe kan jij dan.."

GroteBekHengst | 01-06-05 | 11:05

Heb net heerlijk voor gestemd, denk dat de rest van NL ook beseft dat voor beter is!

Wat een zak hooi ben je toch ook Lucasdelinkselul!

.platte boef | 01-06-05 | 11:04

Wat maakt het uit of er niet-direct-relevante onderbuikgevoelens meespelen?

-dure euro
-teveel betalen aan de EU
-Nederland wordt vrijwel machteloos
-men legt beperkingen aan de tolerantie van bijvoorbeeld coffeeshops op, maar wij kunnen stierenvechten, foie-gras en onverdoofd slachten niet tegenhouden
-zakkenvullers en meewaaiers a la Kok, Bos, Halsema zijn voor
-CU, Wilders en natuurlijknee.nl zijn tegen
-de honderden miljoenen die door het 2-lokatiebeleid van Brussel/Straatsburg worden verspild
-de presentielijstjes die getekend worden bij het binnenkomen en gelijk weggaan, weet u nog?
-de misselijke bangmakerij van VVD en CDA

Daar zakt je broek toch vanaf?

Uitspraak /Gedaan door / Medium

Bij nee sta ik voor gek Premier Balkenende Algemeen Dagblad

'Wie de toekomst op het spel wil zetten, moet vooral tegenstemmen in het referendum.' Een herhaling van het scenario dat Joegoslavie in een oorlog stortte is dan volgens hem mogelijk. Minister Donner Diverse media

'Dit nooit meer' en 'Het gevaar ligt op de loer' als aanvullende opmerking bij beelden van Auschwitz voor een tv-spotjes. Ondanks beloftes de commercial niet uit te zenden is deze in ieder geval in Drente wel op de buis geweest. VVD TV-Spotje

Je ziet dat het "Nee" vooral van extreem rechts en extreem links komt. De geschiedenis wijst uit dat als die twee elkaar vinden, dat het dan niet meer in de hand te houden is en dat de fascisten het uiteindelijk winnen. Freek de Jonge Barend & Van Dorp

Als je tegen stemt deug je niet, toen niet en nu niet redactie Volkskrant

PvdA-leider Bos stoort zich aan het niveau waarop de SP campagne voert tegen de Europese grondwet. Hij zei dat woensdag in een interview met NRC/Handelsblad.

Volgens Bos past de stijl van onder anderen SP-leider Marijnissen niet bij die van een politicus Wouter Bos nu.nl

bij nee gaat het licht uit Minister Brinkhorst Diverse media

nee-stemmers zijn ontwetend Neelie Kroes Volkskrant

de burger begrijpt het niet Minister Brinkhorst Volkskrant

Twijfelaars moeten niet gaan stemmen. Minister Bot Diverse media

cynici kunnen beter niet stemmen Minister Zalm Diverse media

Een Nederlands 'nee' tegen de Europese grondwet is in de rest van Europa niet uit te leggen. Premier Balkenende Volkskrant

Ik zou er een heel dubbel gevoel bij hebben mezelf als NEE-stemmer terug te vinden tussen de Franse communisten en het extreem rechtse Front National van Le Pen. Camiel Eurlings Algemeen Dagblad

In reactie op de kritiek uit de kamer op het verkiezen van folderen boven het participeren in het verantwoordingsdebat doet Verhagen de reacties af als 'Binnenhof-gedoetje' Maxime Verhagen Diverse media

"Het resultaat in Frankrijk moet niet van invloed zijn op het Nederlandse stemgedrag" versus "Nu Frankrijk 'nee' heeft gezegd, is er des te meer reden voor Nederland om 'ja' te stemmen Premier Balkenende Diverse media

Over anderhalf jaar zijn alle tien de referenda achter de rug. Dan pas weten we of Nederland alleen staat. Het zou heel goed kunnen dat Nederland hierover dan opnieuw een referendum houdt. Wouter Bos Diverse media

Ik kan me moeilijk een Nederland zonder Europa voorstellen. Net zo min als een Europa zonder Nederland Josep Borrell, voorzitter Europees Parlement Novum

Een en ander is het vooropgezette doel van linkse politici om door middel van een greep naar de macht alsnog de Socialistische Heilsstaat in te voeren. Mat Herben www.tegendegrondwet.net

Grote landen kunnen nooit blokkeren Minister Bot Carp

De C van het CDA impliceert dat christenen voor de Europese grondwet zullen stemmen Minister Donner Nederlands Dagblad

Stemt alleen al voor omdat "Jan Marijnissen en Bas van der Vlies er tegen zijn" Hij linkt hen aan een tegenstander die vastzit op verdenking van brandstichting "Als we die drie nou eens in een kamertje bij elkaar zetten, zou Europa daar beter van worden?" Van Zanen, VVD-voorzitter Diverse media

Of hoe dankzij de EU-grondwet met het Islamitische Paard van Troje het spook der godsdiensttwisten via de Turkse achterdeur Europa binnenkomt. Mat Herben www.tegendegrondwet.nl

Nee campagne is "volksverlakkerij" en daarbij worden "van valse argumenten" gebruikt Minister Brinkhorst De Telegraaf

Wij hebben niet om een referendum gevraagd. Het is de Tweede Kamer die behoefte heeft aan een raadgevend of raadplegend referendum - ik weet niet eens het verschil - om een standpunt te bepalen. Wij hebben gewoon onze eigen lijn en die verdedigen we. Minister Zalm Diverse media

.. als ze (de burger) uiteindelijke in dat hokkie staan, zullen zich realiseren dat ze ten aanzien van de grondwet eigenlijk geen reden hebben om nee te zeggen. Minister Bot Carp

In een betoog tegen het referendum dat juist zijn partij zo graag wilde: "Maar zo'n zaak als deze, de Europese grondwet, leent zich er slecht voor. De discussie gaat steeds over de verkeerde dingen. Mensen weten niet wat er in staat." Minister Brinkhorst Diverse media

Kop naar aanleiding van instemming Duitse Bondsraad met Grondwet: "Al 220 miljoen keer ja" redactie Volkskrant

Men gaat sterk luisteren naar tegenargumenten, en dat zijn vaak de makkelijk te begrijpen argumenten Minister Bot Volkskrant

Nee. Ik heb niets tegen referenda, maar ik vind dit niet het moment ervoor. Minister Bot Carp

Ik vind niet dat wij macht afdragen Minister Bot Volkskrant

Wij maken de dienst niet meer uit in Nederland Atzo Nicolai Nova

Wilders kan dan z'n plan verwezenlijken om alle potentile terroristen voor onbepaalde tijd op een Waddeneiland te interneren. Kathalijne Buitenweg Reactie op grondwet nee-campagne

Parijs schrijft ons de wet niet voor. Een 'Ja' is in het belang van Nederland. Jozias van Aartsen Diverse media

Juist nu moet Nederland 'ja' stemmen, want anders steunen wij de Franse belangen en daarvoor betalen wij het gelag. Voor een korting op de te hoge Nederlandse afdrachten aan Brussel is dan geen ruimte meer. Hans van Baalen Website CDA

Het referendum is volgens het CDA dus niet het juiste middel om te luisteren naar de kiezer. Via spreekbeurten, werkbezoeken, informatiemarkten, telefonisch contact, brieven en emailberichten is er voortdurend rechtstreeks contact met de burgers. [..] Als Website CDA Volkskrant

Er wordt ingespeeld op onderbuikgevoelens die geen betrekking hebben op de grondwet. Minister Bot Carp

De Franse kiezer heeft gekozen voor het Franse belang op korte termijn. Hans van Baalen NOS Weblog

Als je vind dat Nederland geen invloed mag verliezen, hadden we nooit moeten uitbreiden en lekker met zijn zessen moeten blijven Minister Bot Carp

Ondanks alle inzet [...] hebben de tegenstanders gewonnen. Maar als de extremen winnen en een meerderheid veroveren, en als angst de keuze bepaalt, is dat zelden een goed voorteken. Thijs Berman, Europarlem. PvdA De Telegraaf

'Nederland dient doodsteek toe aan grondwet' - kop boven redactioneel artikel na Frans NEE redactie Parool

"Discriminatie op grond van seksuele voorkeur wordt expliciet verboden. Het verbod daarop is afdwingbaar voor de rechter, zowel de EU als de lidstaten moeten zich daaraan houden." - in een betoog waarom homo's moeten voorstemmen Atzo Nicolai Gay Krant

Tweedracht geeft de wereld een verkeerd signaal. Wat zullen Amerika, India of China denken? Krijgt Europa er een beter imago van? Jose Manuel Barosso Diverse media

een nee-stem in een nieuwe lidstaat als Tsjechie zal niet zo hard aankomen als een Nederlands nee Hans van den Broek Volkskrant

Als het een nee wordt, moet het kabinet meteen zijn biezen pakken. Dit kabinet heeft de grondwet gepropageerd met een beledigende campagne gebaseerd op onderbuikgevoelens en heeft alle geloofwaardigheid verloren. Opstappen dus, en nieuwe verkiezingen. Geert Wilders nu.nl

Een gezamenlijke minister van Buitenlandse Zaken had een oorlog in Macedonie kunnen voorkomen Jozias van Aartsen Barend & Van Dorp


superlutser | 01-06-05 | 11:03

1) de tering met dit kabinet
2) de tering met Bakellende
3) de tering met de Euro
4) de tering met Europa
5) de tering met de zakkenvullers
6) de tering met de Europese uitverkoop

ultra kafir | 01-06-05 | 11:02

Jip en Janneke werkt niet helemaal dan maar Nijntje taal proberen.
Dit is JP, JP voelt zich Europeaan.
JP wil een grondwet aannemen waarmee een gekwalificeerde meerderheid van Fransen, Duitsers, Italianen, Grieken, Polen en last but not least Bulgaren en Roemenen in Nederland de dienst uit gaan maken.
Dit zijn de burgers, die willen geen nieuwe grondwet waarmee de soevereiniteit van Nederland in de uitverkoop komt.
JP vindt die burgers communisten en fascisten die oorlog en Auschwitz terug willen.
De burgers vinden JP een lulletje die niet weet wat zij willen.
De burgers stemmen NEE, dag JP.

capo | 01-06-05 | 11:02

@e-one2day Misschien was psychologisch wel een verkeerde woordkeuze. Emotioneel dan?

Rabarberke | 01-06-05 | 11:02

Heerlijk! Net de mensen van het stembureau aan het denken gezet over de democratische controle bij de moderne verkiezingen dmv een stemcomputer. Stel dat om wat voor reden een hertelling van de stemmen noodzakelijk zou zijn, dan is dit met het huidige systeem niet mogelijk. Ook internationale verkiezingswaarnemers kunnen niet in de buik van de stemcomputer kijken. De broncode wordt niet vrij gegeven door de fabrikant, zodat wat sympathieke nerds nu niet even onder de motorkap kunnen kijken.

Met het inleveren van het rode potlood zijn we een aanzienlijk stuk van de democratie kwijt geraakt.

Zijdezacht | 01-06-05 | 11:02

@Rabarberke
ik heb het heus wel goed gelezen hoor!
daarmee geef ik ook aan in mijn reaktie dat
als JIJ goed leest:we daarom juist wel psychisch toe zijn aan dit gedoe!
iets waarmee we ons nu eens niet laten bedonderen door mooie woorden zonder inhoud...
en daar is allang blijk van gegeven door de oppositie,maar word nu weer verdraaid door JP en consorten want hij heeft die indruk nooit gehad zegtie...
maar nogmaals waar het dus om GAAT is een GRONDWET<-- en geen verdrag,dat niet duidelijk genoeg is en niet zegt wat we er dan wel bij varen.bij JA kunnen we niet meer terug en bij NEE moeten ze andere plannen maken dus blijft er genoeg open staan.
bij twijfel is het NEE!
als je niet weet waar je naartoe gaat kom je er nooit!
maar als je weet waar je bent kun je dat rustig gaan bekijken!

e-one2day | 01-06-05 | 11:01

Mijn oefenen op het 'stemmen met aanloop' heeft ruimschoots zijn nut bewezen vanmorgen. De hele stemcomputer flikkerde van tafel toen ik mij in één vloeiende beweging op volle snelheid op de NEE-toets stortte. Daarbij vloog ook de stekker uit het apparaat. Toen één der ambtenaren de machine vervolgens weer inschakelde, kwam er een printstrookje uit het apparaat:
-
01-06-2005 07:33 uur
stemdistrict 588
uitgebrachte stemmen: 1554
voor: 872
tegen: 682
-
Ja, beaamde de ambtenaar. We hebben gisteren het apparaat getest. So what?

Ganglion | 01-06-05 | 11:00

Balkenende gisterenochtend op de tv: "We hoeven niet achter Frankrijk aan te lopen wat betreft de keuze voor de grondwet." Raar dat hij dat nu zegt, want gedurende de afgelopen 50 jaar hebben de Nederlandse Euro-parlementariërs niets anders gedaan dan hun oren te laten hangen naar Frankrijk en Duitsland. Tenslotte maken zij de dienst uit in de EU. Waar waren die daadkrachtige woorden van onze premiers toen men voor het belang van Nederland moest opkomen?

Nederland heeft altijd zijn zaakjes goed op orde gehad in Europa. De grenzen van het stabiliteitspact worden niet overschreden, Nederland betaald per hoofd van de bevolking het meest (ongeveer 180 euro), maar Nederland moest zich altijd schikken naar landen als Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Frankrijk dat 20% betaald aan Europa van wat wij betalen. Duitsland dat zijn betalingen niet of nauwelijks voldoet, of Groot-Brittannië dat sinds de jaren 80 structureel 4 miljard euro minder betaalt omdat de economie in dat land niet zo lekker liep. Niemand vraag nu om betaling van Groot-Brittannië van de normale bijdrage. Waarom niet? Doordat dit land nog steeds de Euro niet heeft ingevoerd is de economie in Groot-Brittannië nog steeds booming. Terwijl alle landen die de munt gebruiken geen nagel meer hebben om op hun kont te krabben. En dan hebben we het nog niet eens over het verhuizen van Brussel naar Straatsburg en het steeds wisselende voorzitterschap.

Laten we eerst het één even regelen voor we weer andere gekkigheden gaan zitten verzinnen. Doe voorlopig maar effe nee, daar bewijs je Nederland een dienst mee!

Zeemo | 01-06-05 | 11:00

@ Rabarbeke

Ik zou er om kunnen lachen ware het niet dat dat een onaangename lach van het verwrongen soort zou worden.

Brusselmans | 01-06-05 | 10:55

Jezus stemt ook Tegen.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 10:54

@brusselmans Ik kan natuurlijk voor de grap NEE gaan stemmen, zou dat grappig zijn?

Rabarberke | 01-06-05 | 10:54

@mercy was het lekker?? :D

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:53

zo, 2x NEE gestemd!

Rest In Privacy | 01-06-05 | 10:52

@henkie Heel scherp, maar de wetenschap bewijst op basis van axioma's die zelf nooit bewezen zijn. Zo ligt het bewijs van de wet van behoud van energie, massa etc. (ooit stond dat onomstotelijk vast) al lang op de helling. De wetenschap bewijst al lang niet meer, maar interpreteert :)

Rabarberke | 01-06-05 | 10:51

Hulde Lucas!
Revolutie!

ultra-links | 01-06-05 | 10:51

Wow, 500 reacties. Onmogelijk om die allemaal door te lezen, helaas.

kalief | 01-06-05 | 10:51

Ik stem JA omdat............

Ik stem NEE omdat...........

Stellingen dienen als basis artikelen uit de nieuwe grotwet te bevatten.
Dus JA kamp geen onderbuikgevoelens.

capo | 01-06-05 | 10:51

Haha vanavond zie je balkende met tranen en tuiten vertellen dat er door 80% van de mensen nee is gestemt :D

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:50

@ Rabarbeke

In wat voor een samenleving leven wij wanneer zelfs opvattingen als de uwe niet meer door de beugel kunnen?

Het is ook altijd de roep om censuur die een gemiddeld debat verstomt. Niet de zogenaamde extreme opvattingen.

Toch lokken je schrijfseltjes maar zelden een gulle lach uit. Werk d'r es aan!!

Brusselmans | 01-06-05 | 10:50

@e-one2day Hoezo slap gelul, volgens mij zijn we het helemaal niet oneens. Laat je ego eens varen joh en lees eens wat ik schrijf :)

Rabarberke | 01-06-05 | 10:49

@Rabarberke
je hoeft ook niet aan te nemen wat de wetenschap beweert, maar je kan wel aannemen wat de wetenschap bewijst.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:48

Wat een mooie dag. Zonnetje schijnt, ik hoor de vogeltjes fluiten. Dadelijk lekker een wandelingetje naar het stemhok, lekker twee keer NEE stemmen want ik heb een machtiging voor mijn vriendje. Heel goed voor mijn humeur!

T@nte | 01-06-05 | 10:47

Voordeel van de twijfel is ja, zoals ik al zei staat dat gelijk aan 'geen mening' nu...

HyBriD VorTeX | 01-06-05 | 10:46

@Rabarkerke
Goed gemiddeld met een nuchtere, gezonde, kritische blik.

HyBriD VorTeX | 01-06-05 | 10:45

Sjezus wat een verhaal
en @lucas: het is Wassenaers, joh!

okkenootje | 01-06-05 | 10:44

Rabarberke 01-06-05 @ 10:28
een ja haalt de banden in europa aan...
inderdaad maar de manier waarop bevalt me dus niet en is onduidelijk.wat brengt dat voor goeds?? laat maar! dit soort vragen worden en kunnen dus al die tijd al niet worden beantwoord door het ja kamp.
maar jij hebt het allemaal precies door hoe dat werkt natuurlijk in die nieuwe grondwet
en er werd een maand of 2 geleden al aangevoerd dat de burger het vertrouwen in de politiek al voor een belangrijk deel kwijt is<-- lang voor het referendum!
maar wat zei JP toen ook al weer...??
laat me je geheugen even opfrissen dat schijnt namelijk nogal kort te zijn [net zoals in de kamer]
JP zei lachend en met een grijns:deze opmerkingen leg ik naast me neer!!
TOEN waren die geluiden er al DUIDELIJK!
dus hou nu maar es op met dat slappe gelul.

e-one2day | 01-06-05 | 10:44

@brusselmans Ach fotografie heeft mijn aandacht verloren toen het digitaal werd. Niets was leuker dan een HP5'je ontwikkelen in ontwikkel soep van May & Baker, Promicrol of zo.

Even serieus: Het feit dat ik christelijk ben, betekent nog niet dat ik mij tot de gristenen, zwartkousen, eo'ers en andere fanaten schaar. Ik ben christelijk opgevoed, maar gun iedereen zijn geloof en ongeloof. In politieke termen zou ik gematigd links of rechts zijn. Ik ben gematigd christen :) Ik geloof niet alles wat in de bijbel staat, ik geloof ook niet alles wat de wetenschap beweert.

Rabarberke | 01-06-05 | 10:43

Ach... als ik voor Stem ben ik niet schuldig aan WOIII en weet met zekerheid dat het toch een Nee wordt. Helemaal fijn, doet me eigen goed als Hollander 'geen mening' als JA te mogen zien. Ik gaat er voor...

HyBriD VorTeX | 01-06-05 | 10:42

Ach ja als je maar gaat stemmen of dat nou voor of tegen is...

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:40

@bigfatgerben 10.31: ik heb nieuws voor je: het referendum is er omdat de kamer dus eigenlijk niet weet wat ze met die grondwet aan moeten. Vandaar dat ze onze mening erover vragen. Blijkbaar denkt het grootste deel van de kamer dus anders dan het volk, oftewel Opzouten en nieuwe verkiezingen!

Thygros | 01-06-05 | 10:40

"De mensen zijn er psychologisch niet klaar voor" ROFL, fantastisch al die pogingen om Nee stemmers in een hoek te zetten.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 10:38

dat artikel in Elsevier vat het wat mij betreft eigenlijk wel heel goed samen.... het wordt een 'Neen'.

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 10:37

@spooky: het is je vergeven;-P je hebt er in ieder geval zelf over gedacht en met respect de discussie gevoerd, das erg ok integenstelling tot een aantal anderen hier.

Thygros | 01-06-05 | 10:36

@capo Ik ken de eo landdag niet maar misschien kun jij degenen die het interesseert uitleggen wat jouw ervaringen zijn?

Rabarberke | 01-06-05 | 10:34

@pannie nee van mij mag ook Balkenlende zich de grootste noemen..

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:34

@spooky 01-06-05 @ 10:17
wat heb je gemist...
in ieder geval het napappegaaiende gestotter en defecte gristelijke ouwemannetje dat het hele riedeltje van JP WEER op een andere manier probeerd<-- uit te leggen.
en het feit dat het wel DEGENLIJK een grondWET is<-- en geen verdrag!
en dat is een heel GROOT verschil!!
en daarom waarborgd het helemaal niet wat ze ons willen doen geloven.
en dat in de kamer 85% voor is, is natuurlijk gelul want ze kunnen en mogen niks anders zeggen, anders zeggen ze dat ze het zelf niet eens zijn met JP en dat kan niet vlak voor een JA campagne...
alles is vanaf het moment van de HANDTEKENING al ingezet om een JA door te drukken.terwijl nog steeds niemand uit kan leggen wat er nu zo goed aan zou zijn...
dus als we al aan een NEE gaan twijfelen is het zowiezo geen JA want dat is helemaal NIET DUIDELIJK!

e-one2day | 01-06-05 | 10:34

@BigFatGerben
Iedereen in de regering is wel voor meer dingen waar ik niet achtersta, maar nu vragen ze wat wij van deze grondwet vinden en daar ga ik ze een eerlijk antwoord op geven.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:33

@pannie: zit wel een verschil tussen de kijkers van een tv prgramma die ergens op stemmen of het zijn van een premier.

Thygros | 01-06-05 | 10:33

. capo 01-06-05 @ 10:28
" Voor de dingen die jij graag wil horen is nou precies de EO landdag uitgevonden, dus veel plezier.
":

Hear, hear, hear!

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 10:31

Waarom is iedereen in de regering dan toch voor (op de sp en een aantal andere na dan).

Nederlanders hebben gewoon geen vertrouwen in Den Haag. Dit is een soort protest tegen die munguelen.

ps @ABUNEENEE ik heb nog geen antwoord gehad . www.geenstijl.nl/mt/archieven/005166.h...

BigFatGerben | 01-06-05 | 10:31

@.Thygros

Ik ben toch voor, ik twijfel en ik vertouw de politici in deze al helemaal niet meer op Kathelijne Buitenweg na dan die ken ik persoonlijk een beetje. (www.groenlinks.nl/europa/europarlement...) Zij is voor en was laatst bij Barend en van Dorp en ik was het toen erg met haar eens. Ik heb mijn best gedaan met lezen, mijn intuitie zegt ja en Kathelijne vetrouw ik nog wel dus. Mijn mea culpa komt wel als je gelijk blijkt te hebben, dat zal blijken.

spooky | 01-06-05 | 10:31

@Surtsj 01-06-05 @ 10:01 Blablabla, en de feiten zijn; Engeland doet niet mee met de Euro en doet het economisch gezien het beste in Europa.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 10:31

@MAXIMO
Correct. NEE stemmers zijn navelstaarderige provicialen die niet beter WILLEN weten. Ze denken met een NEE stem de belangen van dit kleine kutlandje te dienen dat zich dankzij de aankomende uitslag definitief degradeert tot de aars van Europa. Een self-fulfilling prophecy: want dan is er straks nog meer reden om over Europa te klagen. De spiraal naar beneden is ingezet.

Tiepe | 01-06-05 | 10:30

@lucasdelinkselul LOL :) Nee het is niet duurder geworden de mensen hebben er gewoon meer geld voor over. Ze willen graag er iets meer voor betalen...

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:29

@MAXIMO
Een nee-stem is voor een goed verdrag, oftewwel ga terug onderhandelen en zet er alleen nog terzake doende dingen in.
dan ga ik wel ja stemmen.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:29

Gaiden1982 gelukkig jij schaamde je dan ook niet voor Fortuyn als 'grootste Nederlander' ;)

Pannie | 01-06-05 | 10:28

@maximo: je blijft blaten en niks zeggen, we weten nu onderhand wel dat jij voor stemt, het gekke is dat alleen nog niemand een inhoudelijk argument heeft gehoord van je.
Zeg dan gewoon niks

Thygros | 01-06-05 | 10:28

@Rababerke
Dit is de nieuwe tijd, een tijd waarin de gemiddelde burger minstens zoveel informatie en bronnen beschikbaar heeft om zijn mening over een onderwerp te vormen als een gemiddeld kamerlid.
Ook hier heeft een hevige discussie gewoed over de grondwet, meestal aangezwengeld door een post van de redactie.
Deze posts zijn echter vaak een reactie op de schunnige propaganda van het JA kamp geweest.
Grappig is vooral dat waar het NEE kamp in het begin van beschuldigd is, nml. bangmakerij, niet weten waarom men NEE stemt of stemmen om de verkeerde redenen nu vooral opgeld doet voor het JA kamp.
Op de tv, op de radio en op het internet is gebleken dat het NEE kamp heel goed weet waar het over gaat en hun keuze voor NEE wordt beargumenteerd met artikelen uit die grondwet, het JA kamp (ook hier) komt vooral met lulverhalen zoals ; logisch vervolg na de invoering van de Euro, voor de bestrijding van criminaliteit en terrorisme( wat gisteren zelfs door Remkes als een kulverhaal werd afgedaan ), economische vooruitgang, anders komt er oorlog, Auschwitz revisited, het licht gaat uit.
Alle pogingen om het JA kamp te bewegen hun keus met voorbeelden uit deze grondwet te staven worden genegeerd, zie Balkenende jl Zondag in Buitenhof en zie je eigen posts hier op GS.
Als dan blijkt dat NEE het vermoedelijk toch gaat winnen dan worden de NEE stemmers even fijntjes in de communistische of fascistische hoek neergezet, terwijl uit onderzoek blijkt dat het verzet tegen deze grondwet zeer breed en over het hele politieke spectrum uitgesmeerd is. Dus kamer vertegenwoordig je kiezers en luister naar je stemvee.
Voor de dingen die jij graag wil horen is nou precies de EO landdag uitgevonden, dus veel plezier.

capo | 01-06-05 | 10:28

Van Baalen:"er komt een superleger"

HA! HA! HA! HA! HA!

geef die Van Baalen een podium en hij wordt mijn nieuwe Youp van 't Hek...

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 10:28

@henkie Ik denk dat elke discussie in inhoudelijke zin een kwestie van gissen is. De gevolgen van een dergelijke grondwet zijn nu niet te overzien. De gevolgen van het niet tot stand komen van zo'n grondwet evenmin. Redenen om ja of nee te stemmen zijn vooral formeel. De hele manier waarop dit is gegaan, het gebrek aan draagvlak, het gebrek aan vertrouwen etc. maakt van dit hele referendum een circus. Een NEE geeft de regering een goede raad: ga je huiswerk maken en kom tot iets goeds. Een JA zou de banden in Europa aanhalen, wederzijds vertrouwen geven en ons een stap verder richting Europese eenwording brengen. Maar voor dat laatste is eenvoudigweg onvoldoende draagvlak. Wie wil nou eenheid door zijn strot geduwd krijgen? Juridische en inhoudelijke discussies ten spijt, mensen moeten ook psychologisch klaar zijn voor een dergelijke stap. En de meesten zijn dat niet.

Rabarberke | 01-06-05 | 10:28

Brusselmans: ik miep niet. Ik probeer alleen die ene poging tot poezieschrijverij te verbloemen...
Voor de rest mag iedereen rode broekjes bij me kopen a dertig euro...(was vroeger dertig gulden, maar ja.... inflatie enzo...)

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 10:27

Pfff, moet ik weer nieuwe scrollagers kopen. Ldll bedankt hoor, op deze manier word ik vanzelf wel een arme krakert

neemjemoederindemali | 01-06-05 | 10:26

@spooky
dus je stemt niet ja op basis van wat er in de grondwet staat?

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:26

Hoe kan een premier nou zeggen dat ie zich schaamt voor een uitslag bij democratisch referendum ?

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:24

@ Lucasdelinkselul
hier kan je je alvast even inlezen, bedenk wel niemand mag ermee vergelijken behalve als je PH Donner heet.
nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:24

@spooky 10.17: De inhoud van deze grondwet wordt nu al divers uitgelegd,
Chirac:" we maken een superstaat"
BalkII: "nee we worden geen superstaat"
Van Baalen:"er komt een superleger"
van aartsen: "nee er komt geen Superleger"

Ommet de sp leus te sluiten, weet waar je ja tegen zegt............

Thygros | 01-06-05 | 10:24

@Henkiemaardannietgek

Niet ter zake doende argumenten van het nee kamp zijn voor mij een belangrijke reden om voor te zijn. 30% hoorde ik van de Hond noemt ergenis over de argumenten van het andere kamp die onterrecht of niet relevant zijn als een belangrijke reden om juist voor of tegen te zijn

spooky | 01-06-05 | 10:24

@henkeimaardannietgek

zou dat denk je?

langneus | 01-06-05 | 10:23

@maximo voor stemmen is voor nostalgie en doorspekte economisch afglijdend staatje
Tegen stemmen is voor vooruitgang en ontwikkeling !

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:23

@ Lucas

Niet miepen nu je streven naar een socialistische Heilstaat publicitair begeleid wordt.

Je moest toch zo nodig?

Brusselmans | 01-06-05 | 10:22

Ik ben trouwens benieuwd naar die holocaust...

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 10:21

@e-oneday Natuurlijk niet.. het gaat gewoon om de poen.. zoals altijd !

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:21

Just_me en Surtsj en vele anderen slaan de spijker op zijn kop.
VOOR stemmen is voor vooruitgang en ontwikkeling.
Een NEE stem is een stem voor conservering van dit met nostalgie doorspekte economisch afglijdende staatje......

MAXIMO | 01-06-05 | 10:20

@spooky
bakellende stemt voor!

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:20

. @just_me 01-06-05 @ 10:05
wat is het nou gaat er nu weer niks veranderen als we NEE zeggen??? nou snap ik er niks meer van... eerst word ons oorlog en een holocaust beloofd,en nu gebeurt er weer niks...
nou laat er dan maar lekker niks veranderen zodat onze EIGEN economie weer opbloeit en we gewoon weten waar we aan toe zijn!
er gaat juist VEEL veranderen bij een NEE.
denk je nu echt dat Nederland genegeerd gaat worden in europa?? hahaha leg eens uit??

e-one2day | 01-06-05 | 10:18

Hee ho wacht! Er staat welgeteld één gedicht van me op het internet! 1!
Alle overige zut niet op mijn conto schrijven aub!
En waar blijft die Rabarberke-ban?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 10:18

Ik ga over een kwartier stemmen, is er nog iemand met het gouden argument om tegen te stemmen anders wordt het voor.

spooky | 01-06-05 | 10:17

@e-one2day

Die Leon de Winter heb ik wel gehoord maar niet geluisterd omdat hij nummer zoveel was die ik gehoord heb gisteren op TV zappend van debat naar debat. Het was Nova toch? Ik heb dat altijd met de Winter. Ik kan die man na uitspraken als Juliana senieler dan een labrador, uitspraken over Israel waar Greta Duisenberg genuanceerd bij is, uitspraken over Theo van Gogh... niet meer aanhoren. Ik hoor het wel maar verder dringt het niet meer bij me door. Heb ik iets gemist dat mij tot nee kan bewegen?

spooky | 01-06-05 | 10:17

@dwalmpje: ik had net een nieuw scrollwieltje geinstalleerd na het epistel van badwoman gister..... Bedankt, kan ik nog een keer

Thygros | 01-06-05 | 10:17

@Rabarberke
Maar dat hebben ze nagelaten, juist omdat ze die discussie toch verloren hadden.
indien je je een beetje ingelezen had in de grondwet had je geweten dat dit een heel slecht verdrag is dat door velen afgewezen zou worden, als je daarbij ook nog de blunders gaat maken die ze in den haag hebben gemaakt weet je dat je de niet nadenkende meelopende nederlanders tegen gaat stemmen.
en dat iswat vandaag gaat gebeuren.
voor mij als wel nadenkende nederlander is dit alleen maar voordeel.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:16

@zinvol geweld Inderdaad dit zijn van die mensen die zelf niet na kunnen denken.. Zeg maar een soort moderne zombies

Gaiden1982 | 01-06-05 | 10:15

@ dwalmpje

Een linkje naar deze hooggeleerde inzichten was ook afdoende geweest.

Brusselmans | 01-06-05 | 10:14

Surtsj 01-06-05 @ 10:01
juist een handels land zoals wij moeten het in eigen hand zien te houden!aangezien we geen echte exportproducten hebben!
dat ga je dus niet door anderen laten beslissen en daarmee de hele handel hier te grabbel gooien!
andere landen staan al weer te popelen om hier te investeren als de euro wat zakt!
denk ff na...

e-one2day | 01-06-05 | 10:13

@ JA en Rabarbeke

Heel veel mensen stemmen JA omdat hun partij hun oproept dat te doen, omdat ze Wouter Bos sexy vinden, omdat ze gezagsgetrouw zijn en niet tegen de gevestigde orde willen stemmen, omdat het foldertje van GroenLinks zo leuk in elkaar zit etc....

zinvol geweld | 01-06-05 | 10:13

@ Rabarberke 01-06-05 @ 10:07

Juist!

J.A. | 01-06-05 | 10:11

@ TRS

Ja, Driek van Wissen eat your heart out!!!

Het zal allemaal wel tot zijn heilstaat plannen behoren..

Brusselmans | 01-06-05 | 10:09

@henkie Ja inhoudelijk had ik dat moeten doen, maar wat is er mis om te praten over op welke wijze je tot een afweging komt? Ik heb het gevoel dat veel mensen nee stemmen omdat veel mensen nee stemmen, omdat het hip is, omdat de fransen het hebben gedaan etc. Een echt inhoudelijke discussie over de grondwet kunnen we m.i. niet voeren, omdat het een juridische discussie zou worden. Als de regering echt de mening van het volk wil weten, dan moet een referendum worden voorafgegaan door een goede voorlichting en niet door voor- en tegenpropaganda.

Rabarberke | 01-06-05 | 10:07

@J.A 09.56: Tuurlijk heeft het kabinet iets te maken met deze grondwet, sterker nog tis een uitgave gedateerde de elfde November (yep gekke dag) 2004 van de minister van Buitenlandse zaken B.R. Bot

Door Haar ongenuanceerde Ja-campagne heeft dit kabinet en de tweede kamer het nog meer haar grondwet gemaakt. Als er om 21.00 een opkomst komt van meer dan 50% en 55% tegenstemmers is het duidelijk dat de huidge volksvertegenwoordiging het volk niet meer vertegenwoordigt! Daar zijn dan maar 2 reactie's op mogelijk: Verkiezingen uitschrijven of Revolutie!

Thygros | 01-06-05 | 10:07

zielig lulverhaal.

Democratie betekent kiezen. Dat betekent ook dúrven kiezen. Je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt. Als je nee stemt zal er sowieso niets veranderen! (en slechter als nu kan toch al niet?)

just_me | 01-06-05 | 10:06

@ Surtsj

Er is al vrij verkeer van personen en goederen binnen de Eu, heb je geen grondwet voor nodig. Voor het afschaffen van welke heffing dan ook heb je geen grondwet nodig. De enige banen die de EU in stand houdt zijn die van duizenden ambtenaren die jaarlijks een heen-en-weer-circus tussen Straatsburg en Brussel houden (wat met een ratificatie van dit verdrag trouwens geïnstitutionaliseerd wordt!)

zinvol geweld | 01-06-05 | 10:06

zielig lulverhaal.

Democratie betekent kiezen. Dat betekent ook dúrven kiezen. Je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt. Als je nee stemt zal er sowieso niets veranderen! (en slechter als nu kan toch al niet?)

just_me | 01-06-05 | 10:05

spooky 01-06-05 @ 09:52
met deze nieuwe grondwet is het hele idee om verdragen op te stellen en/of te gaan maken weg natuurlijk...
dat is nu juist de weg die we al aan het bewandelen waren met europa.
en daar word nu juist een stokje voor gestoken bij een ja.
anders maken ze in eerste plaats al niet zo'n grondwet die nu inneens [alleen in Nederland]inneens grondwettelijk verdrag word genoemd!
gisteren nog meegerkregen wat Leon de Winter betoogde?? nee zeker?! je zit waarschijnlijk het raadselachtige campagnefoldertje nog op te lossen!
iedereen kan lullen wattie wil over een grondwettelijk verdrag, maar het heet grondwet<-- vanwege de juridische aspecten die dan beter omzeild konden worden!

e-one2day | 01-06-05 | 10:04

@Surtsj
ga dat verhaaltje eens aan een amerikaan vertellen, die lacht je uit.
aan de andere kant zullen canada en mexico het wel met je eens zijn.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:04

@Brusselmans

Heb je Lucas z'n gedichtjes al ontdekt op het onvolprezen internet?

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 10:03

@tiepe Oneens. Nee stemmen, op basis van een goede afweging, is beter dan JA stemmen zonder dat je weet wat je doet. Jouw stelling is een volledige uitholling van wat stemrecht inhoudt.

Rabarberke | 01-06-05 | 10:03

zielig lulverhaal.

Democratie betekent kiezen. Dat betekent ook durven kiezen. Je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt. Als je nee stemt zal er sowieso niets veranderen! (en het is toch al zo slecht allemaal?)

just_me | 01-06-05 | 10:03

ik stem ja

Roeler711 | 01-06-05 | 10:02

@Abuneenee
Domme mensen kunnen beter hun waffel dicht houden. Neem dit ter harte. "Verzin ik echt niet uit m'n duim": mijn god knul, ik wist niet dat zwakzinnigen ook stenmgerechtigd zijn.
@de neestemmers
Tegen stemmen is niet meer dan een electorale middelvinger opsteken; puberaal, recalcitrant en volledig levend bij de waan van de dag. Over vijf jaar, als de gevolgen van het Nederlandse NEE duidelijk worden en we ontdekken dat we precies niks opgeschoten zijn, schaamt iedereen zich in stilte te pletter.

Tiepe | 01-06-05 | 10:02

Jawel hoor, lekker nee stemmen en qua internationale politiek degraderen tot het niveau van Bhutan, of Birma.

Nederland is een handelsland en een handelsland heeft baat bij open grenzen en zo min mogelijk restricties, oftewel, de EU houdt veel banen in stand en zorgt voor nieuwe. Dat veel mensen dit niet inzien en binnenlandse aangelegenheden gebruiken om nee te stemmen getuigd maar weer eens dat veel mensen te dom zijn om te poepen.

Misschien moeten we inderdaad maar naar de conservatieven luisteren en nee stemmen. Wat, waarom gaan we niet een stap verder terug in de tijd en ontnemen we de plebs het stemrecht. Je laat een vuilnisman geen multinational runnen, waarom dan wel een GTST-verslaafde stemrecht geven??

Surtsj | 01-06-05 | 10:01

Bron Nu.nl:
"Sommige stemmers raken enigszins in verwarring bij het zien van het stemformulier. Daar staan uiteraard niet zoals gebruikelijk lange lijsten met partijen en namen op, maar zowel in Nijmegen als in Tiel is al gebleken dat enkele oudere mensen dat kennelijk wel verwachtten."

Deze idioten die in verwarring raken zouden ze het stemrecht moeten afnemen.
Twee rondjes met een JA of een NEE die je in verwarring brengt!?!?! OMFG!

Zeemo | 01-06-05 | 10:00

Gisteravond me weer de tyfus gestoord aan de propaganda machine van de NOS en de EO in het bijzonder; Leek gotverdoemme wel een wederopstanding van de hitlerjugend, Balkenende's braaftse padvinder keurkorps.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 10:00

@e-one2day
zoals ik al zei, heb mijn vriendin van haar werk naar huis laten komen.
waren ze daar trouwens niet blij mee, maar die nee-stem zal ik vandaag echt wel gebruiken.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 10:00

Nu Lukas bij het Telegraaf establishment is gaan behoren wordt Rabarbeke de nieuwe Lukas!

Pannie | 01-06-05 | 09:58

@Rabarberke
Maar had dan ook tegengas gegeven op basis van argumenten ipv precies te doen waar je hun van beschuldigt

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 09:58

@ Lucas

Je aandoenlijke pennevruchtjes doen me niet zelden zuchten van moedeloosheid.

Een beetje Clairy Polak, maar dan anders..

Dat er met je nog af toe wat te lachen valt weerhoudt de gemiddelde reaguurder hier op GS ervan je niet met terug werkende kracht te negeren.

Rabarbeke heeft in zijn aanwezigheid op GS nog nooit een tipje van de ongetwijfeld aanwezige humoristische sluier willen lichten.

Ik geef toe, het is een huiverige gedachte, maar ik betrap me er steeds vaker op meneer's meningen inzake de grondwet te delen.

Zou het de gesel der mildheid zijn die me tot dergelijke inzichten doet komen?

In de wetenschap dat juist de rechten van de bitterste vijand met overgave verdedigd dienen te worden is de roep om een IP ban een beetje klunzig..

Daar helpt geen GroenLinks grap tegen..

Brusselmans | 01-06-05 | 09:58

@LLL Nee ik blijf. Ik heb hier ontzettende lol, eo en vrijedenkers.nl is saai. Dit is leuk. Dit is de enige plek in Nederland waar je kunt zeggen wat je wilt, waar niemand zich druk maakt om wat je zegt, of je nou een verstokte maoist bent, of een gggristen. Ik mis alleen nog een Talibanstrijder. Maar wat ik wel leuk vond dat jij, in de traditie van al die andere heilstaatmongolen, om een ban vroeg. Slapjanus, weten jullie communisten nu echt niets beters te bedenken dan degenen die het niet met je eens zijn uit je geschiedenisboekjes te poetsen? Wat val jij door de mand zeg.

Rabarberke | 01-06-05 | 09:58

Echt een mooi stukje politieke journalistiek. Als ik een zwevende kiezer was geweest had je wellicht een zieltje gewonnen.

Ik vind echter een stem TEGEN de grondwet om redenen die niets met de grondwet zelf te maken hebben een zwaktebod. Als wij de Nederlandse politiek willen aanpakken, moeten we dat doen waar dat zo hoort en dat zijn in mijn ogen de verkiezingen. Laat het CDA maar inpakken. Stem voor mijn part allen SP of laat het CD herrijzen.

Gebruik (of misbruik) dit referendum daar echter niet voor. Stem omwille van je visie op de grondwet. Voor of tegen maakt mij dan niet langer uit. Weet je het niet? lees je dan in of stem niet....
Wil je klagen, doe dat dan direct bij de referendumcommissie of onze zeer gewaardeerde regeringsleiders. Laten we daar voor een administratieve chaos zorgen vergelijkbaar met de BREIN-actie. Met ons luizige kabinet heeft deze grondwet niets te maken!!

(BTW Zwarte Kip, wanneer horen we weer wat van die Brein actie?)

J.A. | 01-06-05 | 09:56

"De letterlijke tekst van de grondwet is de weerslag van vijftig jaar ellebogenwerk, machtsstrijd, plucheliefde en megalomanie."
Zie je toch maar weer dat extreem links en extreem rechts uiteindelijk alleen in details verschillen.
(ps dat vragen om een ban ook, het blijft een linkse ultrafascist)

Pannie | 01-06-05 | 09:55

@Lucas

Over welke Schmidt heb je het nu? En welke site bedoel je?

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:54

Kom net van het stemhok vandaan, die "Tegen" knop was al bijna versleten, maar ik wist hem te vinden. In ieder geval zijn we in de headlines van BBC world vandaag, dus nu maar hopen dat het vanavond een feestje wordt.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 09:54

Rabarberke 01-06-05 @ 09:51

"Ik las één zinnig stuk van zwarte kip aan het begin, daarna was het niet eens stijlloos en ongenuanceerd, maar gewoon zielig en pedant (ohja en proletarisch)"

Ga dan iets anders doen met je tijd! In godsnaam! Laat je eens ontmaagden ofzo...

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:53

Lucas ik ben het voor deze ene keer niet met je eens. Niet dat ik volmondig ja zeg, ik ben het wel eens met grote delen van je betoog. Ik ben ook niet zozeer voor deze grondwet, deze grondwet is maar een beetje beter dan Nice. Deze grondwet is goedkeuren is denk ik een betere weg naar een goed verdag in de toekomst dan nu nee zeggen en vanuit de zijlijn wachten op een goed verdga en dan voor zijn. Tenslotte, deze grondwet is zo uitgescheten, volgekotst dat niemand die veer nog in zijn reet wil hebben. Zelfs politici zijn niet zo blind en doof tegelijk om te zien dat een eventueel ja geen JA! is maar een ja MITS is. En van dat mooie stukkje daar ben ik het mee eens. Lucas geniet maar fijn van die veer in je eigen reet.

spooky | 01-06-05 | 09:52

@ Rabarberke: je schrijft: '@abuneenee Dat gaat ook weer wat ver, dat zeg je toch niet over iemand?'Vertel mij dan eens waarom bijvoorbeeld wel neestemmers voor fascist mogen worden uitgemaakt, terwijl dat niet, althans niet voor iedere neestemmer aan de orde is? En die 100.000.000 doden verzin ik echt niet uit mijn duim.

Abuneenee | 01-06-05 | 09:52

Ik stem op degene die mij het meeste betaalt natuurlijk...

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:52

@ Rabarbeke,

En weer zit je af te geven op het NEE-kamp. Ik heb geen Ja argument bij je gehoord. Lees mijn post van 9.20 en ik betoog daar kort en kernachtig (op mijn manier, dat geef ik toe, ik ben geen 'one-liner' liefhebber maar ik heb mijn best gedaan) waarom ik nee stem. Die argumenten van jouw slaan ook op het Ja-kamp. Ik heb daar al gehoord over 'het licht uit', 'nieuwe holocaust', 'pro-communist en pro-facsist, 'een ramp staat te gebeuren als we NEE stemmen' 'Gekkehenkie van Europa' enz. enz. Vergeet niet dat een meerderheid NEE gaat stemmen, dus als de GS redactie representatief is zal daar ook het NEE kamp beter vertegenwoordigd zijn. Bovendien kan jij je ei hier ook kwijt en staat het alle JA-stemmers van de wereld (nou ja, Nederland) ook vrij hier hun mening te verkondigen. Tel daarbij nog het 10 keer hogere budget voor de JA-campagne op (alsmede 85% van de tweede kamer) en ik begrijp die calimero houding van de Ja stemmers niet!

zinvol geweld | 01-06-05 | 09:52

@therealshowstopper Nou ik wil wel ophouden met zeuren, maar dan mag de redactie ook eens ophouden met dat gezeur over nee stemmen. Ik las één zinnig stuk van zwarte kip aan het begin, daarna was het niet eens stijlloos en ongenuanceerd, maar gewoon zielig en pedant (ohja en proletarisch)

Rabarberke | 01-06-05 | 09:51

@Show: niks. Alleen die site, met die verschrikkelijke koning der humorlozen, Schmidt is echt een drama.
Daarbij gaat dat vrije denken van hun uitlsuitend over 'wij zijn liberaal dus vrij dus weg met de belasting en de molsims'. Erg triest voor zogenaamde vrijedenkers.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:51

Lucas stemt gegarandeerd JA! wat een lul verhaal!

Roberto Sachinni | 01-06-05 | 09:50

@Lucasdelinkselul

Wat is er godverdomme mis met vrijdenkers?!

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:50

@Rabarberke 01-06-05 @ 09:39
jij gelooft echt in sprookjes dus!
ja stemmers die het uit kunnen leggen zijn er niet!!argumenten hebben ze ook niet en onderbouwen??? wat onderbouwen??
der valt helemaal niets te onderbouwen bij dat ja....
en daarbij we zeggen NEE.
en over dat tegengas gesproken,lijkt jij me iemand die zich aan de snelheid houd maar nergens naar toe gaat!behalve dan naar dezelfde kerk om weer uit de pastoor zn hand te eten.eet smakelijk hoor!!

e-one2day | 01-06-05 | 09:49

@Lucasdelinkselul

Zijn gristenen niet per definitie humorloos? Ooit een goede mop gelezen in de Bijbel?

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:49

Rabarberke, stuk groente, wat doe je hier eigenlijk? Deze site staat immers bol van 'tendentieuze artikelen' en bestaat voornamelijk uit 'anoniem klapvee'.
Hup, snel terug naar www.eo.nl of www.vrijedenkers.nl
Helemaal jouw publiek.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:48

@Rabarberke

Houd eens op met zeuren. Iedereen kon dat artikel zelf lezen, ik heb toen zelf erop gewezen dat de feitelijke tekst een nuancering aanbracht en daarover werd vervolgens ook gediscussieerd. De teksten van de topics van de GS redactie zijn per definitie stijlloos en ongenuanceerd, op die manier wordt nl. de discussie lekker aanzwengeld. Begrijp dat nou eindelijk eens.

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:47

@LLL Ha een ban... waarom geen 'zuivering':)

Rabarberke | 01-06-05 | 09:46

@Show: het was retorisch bedoeld: 'een ban omdat het zo'n HUMORLOZE GGGRISTEN is'.
Weer eens wat anders dan deporteren naar een werkkamp.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:46

hoorde net van iemand dat de vraagstelling van het referendum een iets andere blijkt te zijn: "Bent u voor of tegen het afwijzen van de EU grondwet?".... hahahaha

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:45

Kom op jongens, niet vechten onder elkaar! Laten we onze krachten bundelen voor de revolte

Thygros | 01-06-05 | 09:44

@zinvol geweld Enige tijd geleden verscheen hier een tendentieus stukje van Hoxha over het feit dat EU commissarissen de maximum snelheid naar beneden wilde halen tot 90km per uur. Dit werd gebruikt om het NEE tegen de grondwet nog eens onder de aandacht te brengen. Het GS reagurende klapvee kwam in opstand en zou nu zeker NEE stemmen. Als je het oorspronkelijke artikel leest, staat er niets anders in dat de EU commissarissen reageerden op een advies van een of andere instantie en hun goedkeuring daarover uitspraken, maar tegelijkertijd stelden dat zij geen enkele inspraak hadden in wat de afzonderlijke landen voor maximum snelheden zouden hanteren. Maar dat kon Hoxha natuurlijk niet boeien... hij had weer een kapstok gevonden om zijn NEE propaganda aan het klapvee voor te schotelen. En 99% stonk er dan ook vrolijk in. NEE stemmen... prima, maar prik ajb even door die luchtbellen van die gasten hier heen... maak het ze niet zo simpel.

Rabarberke | 01-06-05 | 09:43

@Lucas

Vragen om een ban voor iemand die je niet leuk vindt is zooooo stijlloos! Schrijf liever een gedicht over Rabarberke.

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:43

@Henkiemaardannietgek 01-06-05 @ 08:23
stenkaart kwijt je bent toch nie gek geworden henkie??!
hahaha ik heb mijn NEE er al doorgedrukt!!!
en die vieze staatsteleviesie probeert nog steeds de stemmen te beinvloeden!!
tv's uitlaten gewoon vandaag!!
bij mij gaat het al niet meer lukken in ieder geval,heb al met mn vinger aan het knoppie TEGEN gezeten!!

e-one2day | 01-06-05 | 09:42

Echt, kan die Rabarberke gebannend worden? Alleen maar omdat het zo'n verschrikkelijk humorloze gggristen is. De laatste keer was ze ook al hypergenuanceerd aan het bazelen of evolutie en religie. Maar echt lachen of huilen om dr stukjes kan niemand. Zelden zoveel saaiheid, grijdheid en beschetenheid bij elkaar gezien. Wetenschapper zeker?
Rabarberke, ga eens heel snel stijlloos dood aub?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:40

@henkie Ik vind dat iedereen zijn eigen afweging moet maken om ja of nee te stemmen. Als je het voor jezelf goed kunt onderbouwen om nee te stemmen, dan is daar niets mis mee. Als je het voor jezelf goed kunt onderbouwen om ja te stemmen, dan stem je ja. Als je het niet weet, stem je ook nee. Ik heb hier niet geprotesteerd tegen het nee stemmen, maar tegen de wijze waarop dit "anonieme gespuis" (TM) (en daar bedoel ik niet de reaguurders mee, maar de GS redactie) en LLL op basis van onzinnige motieven iedereen tot nee proberen te bewegen. Wat tegengas leek me wel passend.

Rabarberke | 01-06-05 | 09:39

Ok, voor een keer dan Lucas, meesterlijk stukje.....

brutus68 | 01-06-05 | 09:36

Rabarbeke, Gij wijsheid-in-pacht-hebbende, overtuig mij als rechtse VVD-stemmer dan eens waarom deze grondwet een zegen voor dit land is. Tot nu toe zijn jouw bijdragen niets anders dan slap afzeiken van Lucas (is ook leuk, moet ik toegeven) maar inhoudelijk heb ik jouw geen argumenten horen noemen. Alleen wat obligate open deuren en drogredenen.

zinvol geweld | 01-06-05 | 09:34

@Rabarberke
Laatste kans,
ik heb je al heel vaak horen zeggen dat nee-stemmers geen argumenten aanvoeren, voer jij nu eens een paar argumenten aan waarom we ja moeten stemmen?

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 09:33

Bravo LLL!!... ik ben overtuigd... Jammer genoeg is het nu te laat om nog vanuit het buitenland te stemmen

Seaudebeau | 01-06-05 | 09:33

Voor het eerst vertoond in Nederland, Neen geen moord door Islam-kereltjes of crimineel tuig, maar een Gemeenschappelijk Nationale Afschietdag. Bij deze wens ik dan ook alle Nederlanders en Medelanders een Suc6volle Neen hoepel maar op met je grondwet dag.

BenBack | 01-06-05 | 09:32

Over vreemde coalities in het Ja-kamp gesproken; ik las dat de federatie van Marokkaanse moskeeën ook een JA advies geeft, net als Ayaan Hirsi Ali.... Kan het nog gekker??

zinvol geweld | 01-06-05 | 09:30

@abuneenee Dat gaat ook weer wat ver, dat zeg je toch niet over iemand? LLL (leuke afko, doet me ergens aan denken) vertegenwoordigt een paar extreem linkse fossielen die af en toe in dit soort situaties wat proletarische propaganda copypasten en aanpassen aan het thema dat toevallig speelt. Ik denk dat LLL columnist is geworden omdat dat het meeste op communist lijkt. Dat laatste was niet zo modieus meer en dat eerste geeft je in ieder geval nog het gevoel dat je een podium hebt. Je moet tenslotte ergens je identiteit aan ontlenen, bij LLL is dat "links". Dat levert af en toe wat amusante opmerkingen op, af en toe wat historische manifesten geinspireerd door de groten der proletariers die hem voorgingen en af en toe komt zijn ware aard boven, die van een niveauloze schlemiel die niet verder komt dan de gewoonlijke 'ad hominem's' van een bedronken, besnoven en in de maatschappij teleurgestelde proleeeetarier.

Rabarberke | 01-06-05 | 09:29

Klopt het dat GL een nieuw voorstel voor een referendumwet gaat indienen?

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:28

Kunt U mij een voorbeeld geven van een door het EP genomen "geheim besluit"? Interesseert mij wel. Voor het overige, als U de grondwet naast de huidige verdragen legt, zie iik geen ultrliberale tendens, eerder het omgekeerde, bijvoorbeeld de bescher,ing van diensten van algemeen belang.

Voor de rest prachtige romantische taal. Ik vind het altijd leuk dat men in nederland soevereiniteit claimt als een soort autarkisch begrip, en dit in de naam van de democratie die alleen in NL zo goed tot ontwikkeling is gekomen, in tegenstelling tot europa (wij hebben immers een zeer moderne democratische staatsvorm, namelijk de monarchie).

Doet verder denken aan de revolutionairen genre Mao en Pol Pot. U weet wat die mensen hebben aangricht. Dat is het Europa dat U wilt. Niet het mijne.

Purifyer B | 01-06-05 | 09:26

Zut, nog een kop koffie. Maak je niet druk, Nederland zal volop JA stemmen.

HyBriD VorTeX | 01-06-05 | 09:24

Hopen maar dat dit betoog geen nekslag is voor het neekamp

Mellorenz | 01-06-05 | 09:21

Lucas, je bent en blijft inderdaad een lul, maar ik ben het voor een keer met je eens.
.
Een grondwet moet zijn wat het is; Een boven alle andere wetten staande, moreel verheven basis voor alle andere wetten.
Dat is dit VERDRAG dus niet.
Vergelijk het met de Bill of Rights of onze eigen grondwet... duidelijk omschreven vrijheden van de burgers en kerncompetenties van de overheid.
Al die lul verhalen hierboven van o.a. Rabarbeke over 'mensenrechten' die door dit verdrag gerespecteerd worden.... GELUL. Die rechten worden nu al in onze grondwet, en vele andere grondwetten van de meeste staten ook al gegarandeerd. Die worden al gegarandeerd door het EVRM (mensenrechtenverdrag).
Nog zo'n kutargument van Rabarbeke; de nee stemmers zijn zo verdeeld, die weten niet wat ze willen en hebben geen alternatief... Alsof de ja stemmers wel een eenduidige reden hebben om op dit gedrocht te stemmen. Femke H en Van Baalen zij aan zij... als mensen dat niet wantrouwend moet maken... de ene reaguurder stemt ja voor iets vaag als "een sterk Europa", de andere voor "een beter milieu" en meer open deuren. Alsof de tegenstanders voor een slecht milieu en een zwak Europa zijn!!!
Geloof me op mijn woord als jurist.... DEZE GRONDWET DEUGT NIET....
.
Een grondwet moet verenigen, niet verdelen. Het feit dat er tig-honderd pagina's en artikelen nodig zijn om iets gemeenschappelijks te beschrijven is een Gotspe.
Zoals Plassterk al in Buitenhof zondag opmerkte; bij echte grondwetten (in een soort federale setting) beschrijf je kort en kernachtig die zaken die belangrijk zijn om gemeenschappelijk te regelen en met een bepaalde historiche en morele basis als grondslag. Defensie, buitenlands beleid en Justitie. Hier zie je juist dat die grondwet multi-interpretabel is. DE VVD en Groen-Links leggen de defensie paragraaf al verschillend uit. In Buitenhof was ook te zien dat de sociale zekerheidsparagraaf voor meerdere uitleg vatbaar was, en ga zo maar door. Dat betekent dat het Europese hof veel belangrijke uitspraken zal moeten doen, en de hele slagvaardigheid van de Unie (die door de voorstanders juist zo wordt beoogd) wordt teniet gedaan door ellenlange juridische procedures.
In tegenstelling dus van wat een eigenlijke grondwet zou moeten doen, (en waar de EU zich mee zou moeten bezighouden) zie je nu dat de EU zich vooral bemoeit met de inhoud van een gehaktbal, de ruimte die moet zitten tussen kapstokhaakjes in een schoolgebouw (echt waar!), de grootte van een Edammer kaas etc. Kortom met zaken die elk afzonderlijk land best zelfstandig kan regelen.
.
En voor al die goed gelovers die zeggen "Ja, maar dan ligt nu voor eens en voor altijd vast wat wel en niet mag" zou ik nog willen wijzen op een ander staaltje Brusselse draaikonterij.
Het stabiliteitspact was toch ook vrij duidelijk nietwaar? Als een land boven de 3% met zijn begrotingstekort zou komen zou dat land een boete moeten betalen. Totdat het Frankrijk, Duitsland en Italie overkwam; toen bleek dit waterdichte verdrag toch ook maar al te makkelijk bij te schaven....
Nee mensen..... Alhoewel 100% rechts is deze lul het met zijn linkse broeder eens!!

zinvol geweld | 01-06-05 | 09:20

Dat hara kiri dat doet et um zo op den vroege morgen.... hopende dat dit dan maar geen betrekking heeft op het samenwerkend Europa (^^)
Want als we NEE stemmen (van Aarsen) dan geven wij onzen stem aan de rooien, de communisten... iets waar europa zolang tegen gevochten heeft (^^)

de Japanner | 01-06-05 | 09:19

@khadaffi: de Haas is ontwaakt uit zijn leger

Thygros | 01-06-05 | 09:19

hey gozer..
goed bezig! shit he.. wat kan jij lullen! wat had je op?
maar.. ff voor de goede orde, je denkt scheef! t enige verwonderlijke is dat je ondanks je idiote gedachten toch nog tot een goed eindoordeel komt.. mooi gedaan!

Miss Anita | 01-06-05 | 09:17

In Siberie is het koud.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 09:17

Viva el Revolution, viva Castro, viva opzij, viva mijzelf en viva de Europese NEEwording.

Gavrilo | 01-06-05 | 09:16

Jan Marijnissen in de regering en Wilders grootste oppositiepartij, daar worden we beter van in nederland. Laten we het net zo zwart/wit stellen als een vraag voor een referendum, of xtreem links, of xtreem rechts. middenpartijen zijn mietjes. Chapeau!
En om het compleet te maken gaan we lekker ons eigen kaaskoppeneiland creeeren door Nee te stemmen vandaag.

polderklootzak | 01-06-05 | 09:15

Lucas ligt natuurlijk nog in zijn nest. Hij is zogenaamd solidair met Jan.

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:14

Hierover dus.. url invullen werkt niet
'Misbruik kinderen in Europese tehuizen'

Uitgegeven: 31 mei 2005 21:15

GENEVE - In veel Europese landen zijn kinderen in tehuizen vaak het slachtoffer van geweld en misbruik. Dat blijkt uit een onderzoek van Unicef , het kinderfonds van de Verenigde Naties, dat dinsdag is gepubliceerd. De onderzoeksresultaten komen kort voor een Europese conferentie over kindermisbruik in Slovenië.

Volgens Unicef zijn er wantoestanden in weeshuizen, opvanghuizen voor gehandicapten en detentiecentra voor jonge delinquenten. De slachtoffers worden door andere kinderen en volwassen personeel aan vernederingen onderworpen. Unicef kan niet precies aangeven op welke schaal het misbruik en geweld voorkomt, maar zegt dat de onderzochte gevallen vermoedelijk het topje van de ijsberg zijn.

Landen die in het rapport worden genoemd zijn onder meer Frankrijk, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Portugal, Roemenië, Albanië en Zwitserland. In Centraal-Aziatische landen als Kazachstan en Kirgizië zou de situatie nog schrijnender zijn. Volgens een voorzichtige schatting van Unicef zitten in deze regio's zeker een miljoen kinderen in een tehuis.

vangoghlos | 01-06-05 | 09:14

@Zeemo
Heb hem al, lag in m'n andere kluis.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 09:13

@Lucas

Trouwens: "Als een Fransman NON zegt bedoelt hij ook NEE" is niet waar, hij bedoelt "Non".

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 09:13

Jeetje Lucas, wat een gezwam. We wisten het inmiddels al wel. Jij wil een Nee horen. Je bent immers SP'er. Die hebben in hun vocabulair wel 10 keer nee en tegen staan, waar normale mensen het gewoon één keertje in de woordenlijst zetten.

Flapdrol | 01-06-05 | 09:13

zou hier nu ook iets over in de grondwet staan.

vangoghlos | 01-06-05 | 09:12

Knap geschreven weliswaar totale onzin behalve het NEE dan.

Lucifer | 01-06-05 | 09:10

De demagogie van weleer doet zijn gehoornde kop weer opsteken. Ik dacht dat na het mislukte experiment van Marx en andere bebaarde fanatici de meeste van ons het wel geleerd hadden: communisme bremgt niets anders dan een door de partij gedicteerde samenleving. Amusant is ook te zien dat dit soort volksmenners niet een A4'tje nodig hebben om hun mening te ventileren; nee, net als Fidel Castro moeten dit soort lui zich duidelijk maken in een diarree van woorden. Tot een normaal mens zegt: "Waar hééft tie het in godesnaam over?". (Om meteen in het kilste cachot geworpen te worden want God, dat mag niet van deze alles-weters en door-de-strot-duwers).
-
-
Geen Stijl heeft zichzelf geen plezier gedaan om deze kankerachtige gezwellen van de democratie toe te staan dit soort vuiligheid neer te zetten.

Jawel | 01-06-05 | 09:10

lucas de linkselul heeft als communist het bloed van 100.000.000 doden aan zijn vieze tengels kleven. Waar haalt hij na 1989 eigenlijk nog het recht van spreken vandaan? Hij moet naar Siberie worden verbannen, lekker bij zijn vriendjes.

Abuneenee | 01-06-05 | 09:02

een grondwet?
en voor het water dan?

frenske | 01-06-05 | 08:59

@ Henkiemaardannietgek

Je kan ook stemmen zonder je stemkaart.
Gewoon je paspoort meenemen en dan mag je ook.

Zeemo | 01-06-05 | 08:53

AMEN!
mijn stem heb je

|&lt;|_|\/| | 01-06-05 | 08:52

Lucas!! Lekker gelul, maar wel mooi gelul :-)

Ben net terug van de stembus deze ochtend... Wat was het druk!!!

Ik ben benieuwd...

Zeemo | 01-06-05 | 08:52

@ Henkiemaardannietgek

Juiste stemburo vinden, legitimatie tevoorschijn toveren en de dienstdoende jufrouw van de plaatselijke bibliotheek lief aankijken zou voldoende moeten zijn..

Brusselmans | 01-06-05 | 08:50

Technische vraag: is het met de modernistische stemmachines van vandaag de dag nog mogelijk om blanco te stemmen? Feitelijk ben ik voor maar ik hoop toch echt op een "neen". Lekker polderen levert een blanco op, zou ik zo zeggen...

de_rest_van_NL | 01-06-05 | 08:45

Lucas je hebt gelijkt ! ik stem TEGEN !
Balk elende hoe kun je nou zeggen dat je je schaamt voor je eigen mensen als ze NEE stemmen?? Dit is toch een Democratie? Of is dit een president die niet door het volk gekozen is.....??

Gaiden1982 | 01-06-05 | 08:42

Jammer dat die rakker weer over de SP begint, maar voor de rest klopt het als een bus. Eerst was Europa in de shit als zelfs maar 1 land tegen stemde, nu moeten het er 6 zijn... Toch stem ik lekker tegen, en wil ik ook dat het kabinet zijn conclusies trekt en aftreedt. Niet om op de SP te gaan stemmen, want die kunnen alleen maar Nee zeggen, op alles, maar juist om het CDA naar huis te sturen. Gelovigen zijn gevaarlijk, zeker als ze kunnen toveren.

Strebertje | 01-06-05 | 08:39

Mag je ook "JA" stemmen, Lucas? Of moet ik dan naar een strafkamp?

Kakbouter | 01-06-05 | 08:36

Shit, ik ben m'n stemkaart kwijt.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 08:23

Als ik NEE zeg dan bedoel ik ook NEE!
Ik laat me niet Europees Fucken!!

fuckje | 01-06-05 | 08:21

zo, de eerste Nee stemmen zijn uitgebracht.

Che Bruta | 01-06-05 | 08:13

@zijdezacht Hier in Nijmegen stikt van de locale pvda klapvee. En de roergangers zijn allemaal voor of ze zeggen niks. Gelukkig heb ik een huis vol met bakstenen.

Gavrilo | 01-06-05 | 08:13

Eerst was Eurodusnie tegen. Dus was ik direct voor. Toen was Halsema+Bos voor, en werd ik een zwevende stemmer. Na alle holocaustdreigingen ben ik maar tegen. Wel zo makkelijk. Dat Lucas ook nee zegt brengt je aan het twijfelen. Maar toch. NEE

superlutser | 01-06-05 | 08:12

Kijk, hier kan ik het mee vinden!

Ik drink vanavond een biertje op je Lucas!

KopfSchmerz | 01-06-05 | 08:06

@Gavrilo:
Maar het voetvolk van de PvdA is voor het grootste deel ook tegen. Ik ken de nodige PvdA-ers op lokaal nivo, of gewone leden, en die zijn het totaal niet met Wouterke eens. De arbeiders, weet je wel, die met elkaar een leuk pensioenfonds hebben opgebouwd. Door het grapje van Zalm in het landsbelang (hij zou daar voor moeten hangen!) hebben de pensioenfondsen een smak geld verloren, daar word je niet goed van.
En de anderen in Europa zouden maar eens wat graag een graai doen in onze pensioenspaarpot. Hoe kan een partij als de PvdA in godsnaam voor de grondwet zijn, als ze zich niet totaal wil vervreemden van de kiezer?

Zijdezacht | 01-06-05 | 08:02

[URL=http://img196.echo.cx/my.php?image=jpdetijdfotofuck4ib.jpg][IMG]http://img196.echo.cx/img196/6796/jpdetijdfotofuck4ib.th.jpg[/IMG][/URL]
Mijn onvolprezen allereerste fotofuk van dit jaar. (foute kleuren, foute fuk)

Gavrilo | 01-06-05 | 07:49

nog 3 minuten...
koffie opzuipen want ik wil wel wakker zijn!!
als er een JA gek bij de deur staat om me alsnog over te willen halen na JP op TV gisteren.
dan krijgt Donner gelijk maar begin ik met oorlog hahahahaha [eerst stemmen natuurlijk]allemaal een fijne dag en tot later!!!

e-one2day | 01-06-05 | 07:45

Hulde aan Lucas =) Waar kan ik mijn donaties heen storten...? Ownee, alles moet eerlijk verdeeld blijven ;)

DJRunaway | 01-06-05 | 07:43

@zijdezacht Nu ook de grootste oppositie partij aan dezelfde kant van de regering staat is de stemcommissie die over deze zaken gaat ook erg partijdig geworden. Een dubbele stemming maakt de telling niet betrouwbaarder.

Gavrilo | 01-06-05 | 07:43

Waarschijnlijk is er al geknoeid met de stemmachines. Je weet toch dat die Gristenen á la JPB over lijken gaan om hun zin te krijgen.

burnie | 01-06-05 | 07:40

Gavrilo,
Peilingen vertrouw ik al tijden niet meer. De betrouwbaarste peiling wordt gedaan in het stemhokje. Maar met stembriefjes had je nog een mogelijkheid tot een hertelling. Dat zou je bij de stemcomputer ook hebben als er een papieren bevesting aan de stemmer werd gegeven die dan ook in een verzegelde stembus werd gedaan, een controlebus, zeg maar. :)

Zijdezacht | 01-06-05 | 07:35

De ochtendbladen laten wel erg andere geluiden horen, of ben ik nou Van Aartsen?

Shareholder | 01-06-05 | 07:23

Die flitspaal van Youp staat niet in Middelburg, maar in Vlissingen. Okay, het is de weg van Middelburg naar Vlissingen en vice versa. Op deze weg (de N661, lokaal beter bekend als zijnde de 'Nieuwe Vlissingseweg') geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Echter, 200 meter voor het stoplicht dat de afslag naar West Souburg aangeeft, wordt de maximum snelheid gereduceert tot 70 kilometer per uur. Het is op deze plek dat een flitspaal staat die niet enkel flitst bij het door rood rijden, alsook flitst bij snelheden boven de pak weg 75 kilometer per uur. Het is dan ook altijd weer een uitdaging om (vooral Duitsers daar zij niet bekend zijn met de situatie) uit te dagen tot stoplichtsprintjes (er zijn meerdere stoplichten op de N661) en deze met meer dan 80 kilomter per uur door dit laatste stoplicht te laten rijden. Toegegeven, de N661 is een nette vierbaansweg waar met gemak 120 kilometer per uur gereden kan worden -- iets wat dan ook wel eens door de locals wordt gedaan. Echter, deze remmen altijd af bij de flitspaal. Overigens staat er ook een flitspaal in de tegengestelde richting, zo'n 600 meter terug. Hier is ook een rijstrook voor een stadsbus, en op die baan ligt geen detectielus, zodat het mogelijk is om met meer dan 80 kilometer per uur, met gebruikmaking van bovengenoemde busbaan, deze paal te passeren en een verbalisatie te voorkomen.

Euh, wat was het onderwerp ook weer?

broomstick | 01-06-05 | 07:21

@zijdezacht Die peilbureautjes moet je niet al te veel vertrouwen. Die produceren wat hun broodheer graag wil zien. Er is er maar 1 peiling die telt. En ja we worden vaak bedonderd, maar een geruststelling is dat je jezelf ook verkiesbaar kan stellen. Hoe dat zit met de betrouwbaarheid van de stemmachines weet ik niet echt. Zolang er maar geen 'europese waarnemers' komen.

Gavrilo | 01-06-05 | 07:14

Goeiesmorgens.
En buig en strek. En buig en strek.
Is uw wijsvinger weer paraat?
Dan weet u vast wel de weg naar de NEE-knop te vinden.

knutsel | 01-06-05 | 07:03

@Gavrilo:
Maar heb jij dat gevoel dan niet? Dat de politiek het electoraat niet kan blijven bedriegen, manipuleren en arrogant behandelen? Op een zeker moment wordt dit niet meer gevreten, en het is dan net een snelkookpan. Hoe langer de ontevredenheid heerst, des te heftiger de uitbarsting zal zijn.

Ik weet van contacten in het buitenland dat men het daar ook niet meer accepteert. De wanhoop toen voor de tweede keer Bush werd gestemd, was groot bij mijn vrienden in de USA. Stemcomputers die niet onder democratische controle staan en ook niet te controleren vallen. Niet alleen in de USA maar hier ook. Het gevoel bekruipt me steeds meer dat we genaaid worden waar we bijstaan.

En dan de tegenstrijdige peilingen! www.nu.nl/news/534374/11/%27Gat_met_ne... staat er op nu.nl. En dan even later www.nu.nl/news/534414/11/Jastemmers_ze...
Is dit laatste alvast een voorbereiding voor de triomftoespraak van Balkenende van vanavond? Een democratisch ja (of nee) prima, maar hoe zeker weet ik of dat ja (of nee) democratisch tot stand is gekomen?

En wat gaat er gebeuren als ondanks het referendum, de tweede kamer toch ja doet terwijl de kiezer heel duidelijk nee heeft gezegd? Slaat dan de vlam in de pan? Was de uitspraak dat het oorlog zou worden een profetie of een verkapte bedreiging? Bravo Den Haag, welkom paranoia...

Zijdezacht | 01-06-05 | 06:46

@zijdezacht De Gelderse militie staat paraat zodat u nog rustig slapen kan.

In een democratie kun je van mening verschillen maar men legt zich neer bij de wil van de meerderheid. Een goeie tip voor Jp.

Gavrilo | 01-06-05 | 06:21

Ah, nog een wakkere burger :)

Ik ben al heel lang niet meer bang voor oorlog. Maar als de politici het volk blijven voorliegen, badinerend benaderen, en verkiezingsbeloften te breken, dan zou er wel eens opstand kunnen komen. Er zijn meer westerse landen waar de mensen geen enkele affiniteit met de politici meer hebben. Burgerlijke ongehoorzaamheid? Volksopstand? Revolutie? Ik hou mijn hart vast.

Zijdezacht | 01-06-05 | 05:57

In de tijd dat de bijbel wet was voerde men ook constant oorlog vanwege tegenstrijdige interpretatie. Onderdrukking en moord was heel gewoon toen. En ook in bijbel staan wel goeie dingen, zoals gij zult niet doden en heb uw naasten lief.
Nu we daar niet meer om vechten komt uitgerekend het cda met een nieuwe grondwet. Een die op een vaag geloof berust en voor velerlij uitleg vatbaar is. 60 jaar vrede, wen er maar niet te veel aan.

Gavrilo | 01-06-05 | 05:42

Iedere grondwet zou door de gemiddelde burger waarvoor deze bedoeld is, leesbaar moeten zijn. Ook voor mensen die geen hoogleraar internationaal recht zijn. Dat is het belangrijkste bezwaar dat ik tegen dit pakket papier heb. Dat wordt alleen maar versterkt door de bijkans manipulatieve pressie die den Balk en zijn companen op het electoraat proberen uit te oefenen om toch vooral voor te stemmen. Niet om te stemmen, nee om vóór te stemmen.

Ik vermoed een dubbele agenda. Wat is er binnenskamers bekonkelefoesd, toen de microfoons uit stonden? Gaat het alleen maar om het ego van JPdMP te redden? Of is dit een mooie gelegenheid om voor eens en voor altijd van die lastige kiezer af te komen? Burgervrijheden en overheid in één zin gaat nu eenmaal slecht samen. Iedere partij die het pluche ambieert zal uit eigen belang de kiezer buiten spel proberen te zetten. En dat is het onbehagelijk gevoel wat mij bekroop na het lezen van deze grondwet.

Ik neem het deze en voorgaande politici kwalijk, ook zij die slechts in de volksvertegenwoordiging zaten, dat ze Europa zo laat op de agenda gezet hebben. En maar zeggen: In Nederland leeft "Europa" niet. Gezien de levendige discussies hier en elders op het net, bij de bakker, zelfs een discussie met mijn ouders over politiek, zou ik niet zeggen dat Europa niet leeft bij de burger. Het is wel altijd een wat afstandelijk gebeuren geweest maar dat kun je net zo goed op het conto van de politici schuiven. Het was hun taak, daar hebben wij ze voor vertegenwoordigd, om ons verslag te doen van grensoverschreidend overleg. En ja, als Balkenende nu vindt dat hij voor lul staat in Brussel, dan heeft hij maar ook het instituut politiek, dat toch echt aan zichzelf te wijten.

Mijn nee is niet gebaseerd op onderbuikgevoelens, of antidemocratische sentimenten. Ik vind dat zoveel mogelijk macht bij de kiezer zou moeten liggen. En als die door onleesbaarheid niet meer inhoud kan nemen van de regels, dan zijn dus geen goeie regels. Democratie ja. Europa ja. Een goede europese grondwet ja. Maar wat er nu ligt is geen goede grondwet. En dan wordt het dus nee, nee, driewerf nee.

Zijdezacht | 01-06-05 | 05:23

Lucasdelinksel*l:

"het aankomende NEE zal de eerste slag in de strijd om het herwinnen van de autonomie en vrij burgerschap zijn."

zijn autonomie en vrij burgerschap nou niet juist kenmerken van een liberale geest (en dus NIET links)?

jip81 | 01-06-05 | 04:34

Het was al een vuile truc om het geen grondwet te noemen en zo lastige democratische procedures te omzeilen. Het was al erg genoeg om de ziekelijke voor-argumenten van het kabinet te moeten aanhoren. De samenvattingen van de samenvatting hielpen ook geen ruk en het was lachwekkend toen ze tegenstanders voor domme demagogen uitmaakte of toen Zalm de ene leugen na de ander de ether in slingerde. Maar roepen dat er nog een referendum moet komen bij een Nee is wel een nieuw Nederlands dieptepunt. Als er nog een referendum moet komen zal ik stemmen met een baksteen.

Gavrilo | 01-06-05 | 04:22

Het laatste woord is aan de tweede kamer. Het Jp kan zijn handtekening wel hebben gezet maar zonder toestemming van ons parlement gaat het feest niet door. Als Nederland morgen tegen stemt dan zullen de meeste partijen dat advies overnemen en wordt het een definitieve nee-niet akkoord-tegen.
Of ze moeten op hun woord terugkomen. Ook niet geheel ondenkbaar met wentelteefjes zoals Bos en Halsema. De vvd had vorige week verklaart dat ongeacht de opkomst de uitkomst zal worden overgenomen, aldus Jozias v Aartsen. Het cda daarintegen wil geen consequenties aan de uitslag verbinden, aldus Jp vorige week. Wat de motivatie van het cda is wel zo ongeveer verwoord door LLL, de tweede kamer fractie hobbelt fijn ende gehoorzaam achter Jp aan. Pluche plakt zo lekker en wie weet wordt Maxime of Kamiel straks cda-leider.
Alle peilingen zijn negatief en er wordt zelfs geroepen dat vele nee-stemmers eigenlijk niks van de grondwet afweten en zich negatief willen uiten t.o.v. het Kabinet. Dus doet Jp alsof hij verstandig is en blijft hij volhouden dat het niet om zijn positie gaat want dat is de vraag niet. Maar zijn handtekening staat er. Zijn standpunt, zijn plan is ja voor de grondwet. Wordt het een Nee, waar is zijn grond, waar is zijn plan dan? Nog een referendum? Als de kamer Nee zegt omdat het volk Nee zegt dan wie is Jp om te zeggen nog een keer want jullie begrijpen het niet. Want als wij uit ontwetend Nee stemmen dan moest dat toch gezien worden als protest stem. One way or the other, Jp staat met een bek vol tanden bij een Nee.
Geen nieuw referendum, geen Europese grondwet zonder Nederland en geen vertrouwen (meer) in Jp. Hij mag zelf zijn eer redden en aftreden bij een Nee.

Gavrilo | 01-06-05 | 04:07

Alle knarsende hersencellen kunnen geen ja in het rood krassen zonder te denken...

"En dan???"

Dr.D | 01-06-05 | 03:32

Leuk Lucas, een fraai opstel. Een 7 1/2.

Conan de Rabarber | 01-06-05 | 03:01

*breekt voorzichtig glas van thermometer en laat kwik eruit lopen voor vanderF*
-
Nog 5 uurtjes te gaan.

Ganglion | 01-06-05 | 02:27

www.theovangogh.nl/lux1_38.htm

NRC manipuleert Europa-enquête

Broer NRC-commentator Europese top-lobbyist

De reputatie van Sjerp van der Vaart in journalistiek Nederland (hij begon zijn carrière bij het Financiële Dagblad) is overigens rampzalig. Sporen van vernieling en frustratie liet hij achter bij ANP en vooral bij de Staatscourant.
De 'Van der Vaart-connection' past naadloos in het steeds alarmerender beeld van de verwevenheid van NRC met overheid en macht. Buitenlandchef Nijenhuis heeft een vrouw op een toppositie bij Buitenlandse Zaken, Frank Kuitenbrouwer zit in een belangrijk adviesorgaan van BuZa samen met PCM-directeur Ben Knapen. Maarten Huygen is lid van een commissie die rechters selecteert. Talrijke NRC-journalisten vullen hun zakken door bij te klussen voor overheidspublicaties, zoals Tracy Metz voor bladen over volkshuisvesting en Dirk van Delft voor bladen van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Bouwer | 01-06-05 | 02:21

Nog even een welbekende boodschap dan.
Voor straks welterusten morgen gezond weer op.

knutsel | 01-06-05 | 02:10

Lucas, de hamer op z'n kop.

Linforcer | 01-06-05 | 02:00

@truffel
Ik opgeven? Moehwhaha !
Ik ben morgen als eerste hier weer op en ben vastbesloten om Nee te gaan stemmen.

knutsel | 01-06-05 | 01:52

@Ganglion 01-06-05 @ 01:30
Om 'Tampert' (Jiskefet) te quoten: "Etwas klopt es was nicht".
@blawablawa 01-06-05 @ 01:43
Als ze nou gelijk hadden gedreigd met een enkeltje Westerbork, had iedereen JA gestemd.

Framoes | 01-06-05 | 01:47

@Knutsel,

Ik kan me niet indenken hoe dat gevoel is. Wat ik spijtig vind is dat jij dus opgeeft !!!

of begrijp ik dat verkeerd?

truffel | 01-06-05 | 01:44

@Mazzeltov 01-06-05 @ 01:33
Het kabinet is door de laatdunkendheid naar de burger (met een brede glimlach een voorstel presenteren om het minimumloon terug te schroeven naar 80%) en interne lolbroekerij (de ansichtkaart uit de Treveszaal) toch voor een groot deel verantwoordelijk voor het resultaat van morgen. Om nog maar even niet te vergeten wat hun recente bijdrage is geweest:
- er komt oorlog (CDA)
- het licht gaat uit (D66)
- u bent te dom om te stemmen (D66)
- u kunt beter niet gaan stemmen (CDA)
- je hoort bij de communisten en fascisten (VVD)

blawablawa | 01-06-05 | 01:43

slaap zacht Truffel..

vander F | 01-06-05 | 01:43

@truffel
Ok volgende analogie dan.
Als je nooit gekozen wordt bij gymnastiek, wil je op een gegeven moment niet meer "een beetje mee doen".

knutsel | 01-06-05 | 01:42

nein, no, niente, non, nada, nei, njet, nitschewo, ochi, tipota, la, hajir, yok, &#1085;&#1077;, nej, ne, nista, ei, hapana, hayir, niet, cha robh, oxi, nee, não, ne, nu, nem, na, nie, lo...

stretch | 01-06-05 | 01:40

Ik begin fouten te maken...
zul je net zien dat ik morgen NEE stem...
maar ach.. zal zo niet gaan gebeuren.

truffel | 01-06-05 | 01:38

Lul, ik ben het voor het eerst met je eens. Toch blijf je een bromvlieg

DonJoe | 01-06-05 | 01:38

@truffel

Hellaas moet ik constateren dat mijn schoenen nooit gepoetst zijn als ik ze 's ochtends aan wil doen. Dus kabouters doen me niks, en geloven in dit soort lakse wezens doe ik ook al niet. (en ook Sony is niet zo ver dat ze een robot kunnen maken die dat voor me gaan doen!!).
Wat ik niet begrijp is de tegenstand.
WIJ zijn de kabouters in Europa! En we krijgen nu een kans om toch een beetje mee te doen!

truffel | 01-06-05 | 01:35

Zeg Lucasdelinkselul, ik zie je [terecht] kritiek leveren op CDA, VVD en D66, maar waarom geen letter over de PVDA en GroenSlinks, hm?
Die zijn net zo voor die Grondwet.
Of past dat niet zo goed in je straatje!

Mazzeltov | 01-06-05 | 01:33

Wat ik niet begrijp is dat niemand hier door heeft dat Frankrijk zijn superioriteit kwijt zou raken met een Qui. en God o God lopen wij ook met dat gevoel rond.
Identiteit bewaren.... en dan zeggen dat Franzosen chauvinistisch zijn

truffel | 01-06-05 | 01:31

Ja Framoes, vreemd hé?
Zou hij een ghostwriter hebben?

Ganglion | 01-06-05 | 01:30

@truffel
Wanneer U in kabouters gelooft moet u vooral ja gaan stemmen.
En dat geldt ook voor degenen die in de macht van Robots geloven.

knutsel | 01-06-05 | 01:29

Lucas is een stuk beter dan verwacht. En sowieso een stuk beter dan kouwes.
Geweldige tekst, ook al ben je links.

Framoes | 01-06-05 | 01:28

Ik neem btw maar aan dat lucasdelinksehumorlozelul met qui oui bedoelt. Och... wat boeit het ook. Frans is zo ingewikkeld.

blawablawa | 01-06-05 | 01:26

@Knutsel...
Juist daarom...
JA!

truffel | 01-06-05 | 01:22

> lijkt wel of ik naar een herhaling op
> herhaling van JP zit te kijken!!
> hij lult 5x hetzelfde in een heel
> kwartier!!
.
Ik ben me paspoort en stembiljet klaar gaan leggen toen ik 'm zag. Wat een robot.

blawablawa | 01-06-05 | 01:19

hmm ik was al sinds het begin tegenstander van de wet, maar ik begin nu toch te twijfelen, want het NEE kamp is teveel verdeelt, ik wil eigenlijk alleen maar gewoon meer macht voor nederland en dan vind ik het goed, maar ik vraag me af of dat er wel gaat komen als ik NEE indruk, ik begrijp wel dat ja stemmen niks dan zal veranderen, maar wat voor gekke dingen uit rechtse en linkse hoek zullen er straks dan wel in moeten komen?

MarkJan | 01-06-05 | 01:18

@truffel
Het was een verhaaltje voor onze kinderen.
En de kinderen van onze kinderen.

knutsel | 01-06-05 | 01:18

Damn.. ik mis een T in mijn vorig bericht

truffel | 01-06-05 | 01:17

@knutsel
Rien Poortvliet? die is toch dood?
Kom op kerel, je zult toch wel de leeftijd van alleen plaatjes kijken wel onstegen zijn ondertussen?

Toch?

truffel | 01-06-05 | 01:16

@knutsel
Viel mij ook op ja. Zijn batterijen raakten denk ik leeg. De pop van mijn dochtertje vertoont dezelfde symptomen na verloop van tijd.

Ganglion | 01-06-05 | 01:14

@ ganglion
Was ik maar slager.
Dan doe ik het zonder me ogen te knipperen. Nu knipper ik nog...
Trust !

khadaffi | 01-06-05 | 01:13

nog 1 ding,het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen die een vraag beantwoorden, en vaak naar linksonder<-- kijken bij het antwoorden die LIEGEN!!!
laat je nie gek makuh!!! dat ben IK al!!
JP heeft dat tot een kunst verheven!!
NEEEEEEEEEEEEEEEE

e-one2day | 01-06-05 | 01:12

@ truffel
Kabouters geloven niet in evolutie. Zij zijn er wel van overtuigd dat Rien Poortvliet "een slim plan" had.

knutsel | 01-06-05 | 01:11

Woensdag gehaktdag. Hoe toepasselijk. De slagerswereld heeft er kijk op.

Ganglion | 01-06-05 | 01:11

Ik ga plat.
Vandaag over een paar uurtjes Gehaktdag. Dus alle rust is welkom.

Twijfel niet. Stem NEE

khadaffi | 01-06-05 | 01:09

Is het jullie ook opgevallen dat JP verdacht vaak met zijn voet zat te wiebelen en dat hij vaker dan normaal met zijn ogen zat te knipperen?

knutsel | 01-06-05 | 01:09

@Knutsel

en wat is je punt?
Dus jij kiest ervoor om nu niks te doen, en al je paddestoelenvelden te verwaarlozen, zodat ze op andere plekken de paddo's naar deze regio's te verschepen?

Ooit van Darwin gehoord? dit is evolutie geen revolutie!

truffel | 01-06-05 | 01:08

Wat is dat hier met al die sukkels die Nee stemmen vergelijken met communisme en rechtsradicale bullshit..?? Je hebt een leuke baan een leuk huis, loopt de linke reaguurder uit te hangen op Geenstijl. En niet te vergeten je betaalt een bak belasting.!! Dat geld wordt nu al verspilt.
Dus als je knakies in Europa terecht komen zul je er nooit meer een cent van terugzien.. Dus menschen weest doch verstandig en stemt uit vollen borscht NEEN.

Matic King | 01-06-05 | 01:07

@ Ganglion
Niet recentelijk nee.

knutsel | 01-06-05 | 01:06

Ik heb alle meubels aan de kant geschoven en ben momenteel 'stemmen met aanloop' aan het oefenen. Valt nog niet mee om in één vloeiende beweging mij op volle snelheid op die NEE-toets te storten.

Ganglion | 01-06-05 | 01:04

netwerk nog ff gezien??
lijkt wel of ik naar een herhaling op herhaling van JP zit te kijken!!
hij lult 5x hetzelfde in een heel kwartier!!
die moeten ze volgende keer die folder maar niet uit zn hoofd laten leren!!
en hij blijft ook maar volhouden dat er iets bijzonders is gebeurt!!
dat klopt maar daar komtie morgen pas achter ehehehe
weet niet hoe vaak die het woord grondwettelijk bedrag ermmm verdrag moet noemen.
en houd maar vol dat we mee mogen blijven beslissen en stemmen.
dan stemmen we zeker altijd ja?
en als we NEE zeggen gaatie het inneens wel uitleggen zegtie nu??zeker een klap van een Duitse windmolen gehad!
maar geeft geen antwoord op de vraag:noem nou eens de goede maar ook de slechte kanten van deze grondwet.
en hoe zat dat ook weer met het stabiliteitspact.
en dergelijke belangrijke zaken waar we dus het NEE mee beargumenteren!
maar dat moeten wij zo niet zien we moeten het zien zoals zij het uitleggen!!!!
en nu ga ik naar bed morgen vroeg op om NEE te stemmen!!
tot morgen op het feessie!!!

e-one2day | 01-06-05 | 01:04

@knutsel
Paddo's gegeten?

Ganglion | 01-06-05 | 01:01

@ vander F
Om het even !
@ MYRZ
Respect voor El Che graag !
Was laatst nog bij oud strijders van hem. Israel Pardo BV. Kan jij nog een puntje aan zuigen.

khadaffi | 01-06-05 | 00:58

@Pritt Stift,
Is niet waar, en ik maar doortiepen voor mijn eindonderzoek.......
Geen natte dromen voor mij vannacht, wel veel papier letterjes en faalangst.
Morgen trouwens zonder faalangst op naar de stemknop hoor, no probs.

vander F | 01-06-05 | 00:56

@ Pritt

Stift! Elleboog op tafel!

Brusselmans | 01-06-05 | 00:56

Er was eens een kabouter. Samen met de iets grotere kabouters besloot hij dat de paddestoelen in het bos alleen maar voor kabouters behoren te zijn ! De zwijnen, vogels en legio andere kleine beestjes konden een nekschot krijgen.
Bovendien besloten zij gezamelijk zoveel mogelijk paddestoelen te kweken. In kleine doosjes notabene ! Daarnaast besloten zij alleen maar hun eigen paddestoelen aan elkaar te verkopen.
De negert-kabouters, die hier ver vandaan ook hele mooie paddestoelen hadden, mochten doodvallen van de honger.
Ze noemden hun systeem "Gemeenschappelijk Paddestoelen Beleid".
Tsja kindertjes. Zeg nu zelf. Dat is toch niet lief van die kabouters he?

knutsel | 01-06-05 | 00:56

@khadaffi Misschien wat nukes kapen, op een bases. Je weet maar nooit met die jongens in brussel.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:56

('volgens hem' = 'volgens jou')

MYRZ | 01-06-05 | 00:55

@ ganglion.
Breek me de bek niet open.
Het is feest in deze omgeving.
Maar oefenen ? Dat deden we al in de opleidingskampen. Beetje klauteren. scheikunde, logistiek.
Komt goed.
In ieder geval me mandje in.
Even rusten. Morgen drukke dag. !
REVOLUTIE !

khadaffi | 01-06-05 | 00:55

Lucas,
.
Tranen in mijn ogen. Ik haat je in het diepst in mijn hart, maar ik heb onze Ché neukert nog geen 1 keer 'Socialistische Heilstaat' horen roepen, noch beledigende woorden tegenover ons aller Mr. Wilders. Ik hoorde je bijna letterlijk stellen dat Turkije niet bij de EU zou mogen komen, volgens hem, maar dat kan ik verkeerd verstaan hebben.
.
Wedde dat je tegen 2007 voor Wilders stemt? Doen? Als ik win, moet jij een van je Ché- of Lenin-shirts verbranden, als jij wint, eet ik mijn, door Wilders persoonlijk gesigneerde, 'Nederland moet blijven!'-folder op! Deal?

MYRZ | 01-06-05 | 00:54

Lucas... U is een LUL.

beetje vent met klote zegt Ja

truffel | 01-06-05 | 00:54

Ah! Cameron Diaz bij Oprah.

Pritt Stift | 01-06-05 | 00:54

Rode broekjes?
Vooruit, kan er ook nog wel bij.
Den haag in, torentje uitvegen, schavotje restaureren op het binnenhof.
Zowel links als rechts wat klappen verkopen, soi.
Kan ik allemaal nog inkomen.
Maar dan, verkiezingen?
Sociale dictatuur met referendaplicht?

vander F | 01-06-05 | 00:52

@van der F, niet goed genoeg. Voor World Domination moet je minimaal een wereldmacht bezetten, en zoals het er nu naar uitziet is Nederland gewoon een trouw hondje dat achter willekeurig welke wereldmacht aanhuppeld zodra ze de vinger des gods naar bakellende laten wijzen.

..zapper | 01-06-05 | 00:51

@khadaffi
Ga dan vandaag in ieder geval oefenen, een soort generale repetitie. En ja, ook Eikenstein. En De Lindenhorst, achterin de Verlengde Slotlaan. Wordt opgeknapt, speciaal voor die schatjes van meisjes.

Ganglion | 01-06-05 | 00:50

Ik ben zeker voor een nee, echter europa zal dus danig draaien en keren dat die grondwet er komt.

Tony Blair bijv. had hier een referendum belooft (zijn u-turn) nu draait hij weer terug en weet hij niet zeker of er een referendum komt. Met een meerderheid van labour ramt hij die grondwet waarschijnlijk door het partlement. Als er hier een referendum komt wordt er zeker nee gestemd.

Mazzel | 01-06-05 | 00:50

Als we nu allemaal tegelijk de computer uitzetten en naar bed gaan. Is dat geen heerlijke daad van verzet?
Welterusten. Wimpiederechtserakker (geen familie).

wimpie | 01-06-05 | 00:49

@ vander F
Litertje kwik ? Heb je nog voorkeur voor een kleur ?

khadaffi | 01-06-05 | 00:49

@ van der F
Dan zwaait Lukas met zijn Rode "broekje"
Dat is het teken dat we optrekken naar Hilversum, Mediapark.
Terzijner tijd zal ons doorgang verleend worden naar Den-Haag.

khadaffi | 01-06-05 | 00:47

@Mazzel zelfs bij het Franse NON is er al geen grondwet meer. Hoemeer landen NEE stemmen, des te minder de kans dat deze papieren bulkzooi erdoor gedrukt wordt. En je beredenering is natuurlijk al helemaal geen reden om JA te stemmen, maar ik denk niet dat je dat bedoelde.

..zapper | 01-06-05 | 00:47

@ mazzel
Geloof mij..
Er komt geen grondwet. En we stappen ook uit die geldverslindende kudt EU.
Kost wat. Maar dan heb je ook wat.

khadaffi | 01-06-05 | 00:45

Ik heb toch echt een litertje kwik nodig om een significant ontstekers in elkaar te zetten.
Iemand?
Daarna Soestdijk bezetten, wat DJ's achter hun microfoon wegtrekken, decortje in elkaar zetten (geen Stijl roze?) voor Tv en de overname van Nederland bekendmaken.
Tot zover duidelijk.
En dan?

vander F | 01-06-05 | 00:45

@ ganglion

Het weiland is groen voor de haas.
De adelaar.

We gaan morgen gewoon.
Punkt Aus.

khadaffi | 01-06-05 | 00:44

Zelfs bij een nederlands nee, zal de grondwet door de strot geramd worden, helaas. Een europese democratie bestaat niet.

Als geenstijl nou een visie zou hebben, dan maken ze van dit blog een exportartikel naar alle andere landen van de EU. Altijd handig als je 1.000.000 handtekeningen nodig hebt uit 6 verschillende landen.

Eerste petitie: europees parlement alleen gevestigd in Brussel of alleen is Straatburg, geen oeverloos verhuis meer met de daarbij behorende kosten.

Mazzel | 01-06-05 | 00:43

Zeg maar nee, dan krijg je er twee. Nederland en Frankrijk op één lijn, hoe mooier kan europese samenwerking zijn?

..zapper | 01-06-05 | 00:42

Nog 1 klein argumentje om te eindigen:
.
Een klein land met relatief goede, maar toch al te dure sociale voorzieningen en een relatief hoog minimumloon verliest bij deze grondwet het recht om zelf te bepalen of het bijna een kwart miljard inwoners van nieuwe en toekomstige arme lidstaten uit zijn verzorgingsstaat mag weren. Deze mensen zijn beter uit met de bijstand hier dan een baan in hun eigen achtergesteld gebied.

dwalmpje | 01-06-05 | 00:42

@ ganglion & lucas
Ikzelf zit in Zeist. Amsterdamse straatweg ? Marokanen ? De Engh ? Wat dacht je van Eikenstein ?

khadaffi | 01-06-05 | 00:41

Niet morgen Khadaffi. Die feauteaufuck dat 2 juni de NEE stemmers worden verwacht was een grapje. Ik herhaal: een grapje.
-
Het is vandaag, nu of nooit.
Nederlanders, laat uw stem horen.
Weest verstandig, stemt NEEN!

Ganglion | 01-06-05 | 00:40

@khadaffi 01-06-05 @ 00:39 Lijkt me erg gezellig.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:39

@lukas
Er zitten nog 3 mensen in Soestdijk.
Namelijk 3 marechausees, die de playstation niet aan de praat kunnen krijgen.(Uit betrouwbare bron) Dus dat lijkt mij een mooie optie.

khadaffi | 01-06-05 | 00:39

Lucasdelinkselul Helaas ik heb uw interlect duidelijk overschat.
Mijn welgemeende excuses.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:38

Eerst Soestdijk natuurlijk en daarna het mediapark om het bekend te maken.

King of controversy | 01-06-05 | 00:37

@ lucasDelinkseLul
De klatsen liggen al jaren ingevet net naast mijn bed.
En nu ben ik bereid ze op te pakken en uit te delen.
Goedverdoeme we lullen er weer over, maar er zal morgen niks gebeuren.
Of wel ?
Nee stemmen. Balkenende uitgehuild. En that´s it.
We gaan ervoor.
We gaan ze morgen de dingen laten voelen.

khadaffi | 01-06-05 | 00:36

Oh ok!
STEM OP MIJ!
Zoiets?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:36

@ lucas
Het lijkt me dat Europa belangrijk genoeg is om over te blijven discussiëren. Ik vrees echter dat na dit referendum, wat voor de heersende elite niet goed is uitgepakt, Europa weer naar de marmeren achterkamertjes verdwijnt. Ik hoop dat dat met een tweede referendum, of op z'n minst een zeer brede en uitvoerige discussie te voorkomen.
ik heb btw geen kalashnikovs in huis, wel een ballegooier, die ook erg goed werkt met andere ronde objecten.

King of controversy | 01-06-05 | 00:35

@ Lucasdelinkselul "wie heeft de Kalashnikovs?" Dat bedoel ik maar dan creer een draagvlak voor een nieuwe politiek, er zijn veel mensen deze politiek moe. Er wordt alleen gezocht naar een richting.
Wel maak u dienstbaar.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:35

Enfin, mij kun je herkennen aan de rode broekjes.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:33

Haha Lucas, zo ken ik je weer. Je weet dat voor de Amsterdamsestraatweg een speciale politieverordening is afgekondigd? Nergens voor nodig natuurlijk. Die 75% marokkaantjes onder die jong gestraften in Den Engh te Den Dolder is ook slechts een incident.
-
Heerlijk. Ik ga mijn mandje opzoeken.

Ganglion | 01-06-05 | 00:33

Is het een goed idee om eerst het medipark te bezetten of nemen we eerst paleis Soestdijk in?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:32

Waar zijn de V. v/d G's als je ze nodig hebt

psychodad | 01-06-05 | 00:32

Lucas heeft gewoon gelijk. Wat er nu aanpolitice de dienst uitmaakr heeft NL al lang verkocht aan de Europa. En daarvoor was het de club van Woutje B.
Eigenlijk is zelfs de club van Jan M. nog niet links genoeg.

psychodad | 01-06-05 | 00:31

Een TWEEDE refenrendum???
Ben je nou helemaal gekjes geworden?
En daarna zeker een dere, vierde en vijfde?
Anyway, wie heeft de Kalashnikovs?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:30

Hoewel ik niet kan zeggen toon en inhoud van het bovenstaande betoog ten volle te delen, moet ik den stemverklaring die men erin aantreft onderschrijven. Met een zwaar hart en aanzienlijk minder stelligheid, meent ook ondergetekende dat den Europese politieke en bestuurlijke elite een halt dient te worden toegeroepen. De leder dier elite moet duidelijk worden gemaakt dat zij zich met hun immer aanhoudende drang naar expansie op een dwaalspoor bevinden.

groenstadt.blogspot.com/2005/05/refere...

Groenstadt | 01-06-05 | 00:30

Toch altijd jammer dat er mensen zijn die hun meningen beinvloed laten worden op een op niks gebaseerde column. Maarja dat hou je toch...

StoomB | 01-06-05 | 00:30

@ khadaffi
Goed zo, revolutie, waar en wanneer (een tijd dus)?

King of controversy | 01-06-05 | 00:30

Jammer dat we er niet SAMEN uit kunnen komen door rustig de dialoog aan te gaan. Daarbij, criminelen hebben vaak een slechte jeugd gehad dus die mag je best een beetje ontzien.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:29

@ Thygros
Jazeker was het een mooi beeld, en ik ben het ook met je eens dat we verder moeten. Daarom vind ik dat tweede referendum van Wouter ook helemaal geen slecht idee. Omdat dan het debat over Europa verder gaat, zodat duidelijk wordt wat wij Nederlanders met Europa willen. Dat is namelijk hard nodig.

King of controversy | 01-06-05 | 00:28

@ khadaffi En zo is het.

Nou re-vo-lu-tie, mensen zijn plotseling politiek ontwaakt. Daar moet je wat mee doen, dat zeker.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:28

@Kenny: wat wil je hebben precies?
@Ganglion: er is geen criminaliteit in Utrecht. De meeste marrokanen zijn heel lief. We moeten eerst maar eens met ze in gesprek treden want het zijn ook mensen.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:28

@Mach10 daar kan ik je leuke verhalen over vertellen, ik heb er een paar maanden gewerkt. Zodra ze in Parijs weten dat je geen tourist bent, spreekt iedereen engels, krijg je andere menukaarten met andere gerechten en betere prijzen en gaat er een wereld voor je open :).

..zapper | 01-06-05 | 00:26

Ja Lucas, zeg nog eens iets echt zuigends links, waarmee we het pertinent oneens zijn. Ik kan niet gaan slapen met de idee dat we het eens waren.

Ganglion | 01-06-05 | 00:26

@lukasdLL
Broekjes ? Nou schrijf je eens een mooi verhaal, wil je broekjes ?
Geen Brokjes ?
Verdorie lukas. En ik maar denken dat je in de juiste kringen zat.
We gaan morgen niet schrijven maar DOEN !
Niet alleen oproepen tot de REVOLUTIE maar ook gaan !

khadaffi | 01-06-05 | 00:26

@ Lucasdelinkselul Ik wacht met smart op het vervolg, want wie A zegt moet ook B zeggen. En we zijn er klaar voor.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:22

Ja maar wat moet ik met broekjes hebben?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:22

@ thygros
Zou wel eens tijd worden, power to the people. Doe je mee ?
Actie.
Die hele kliek moet morgen naar huis.
@ganglion.
Nou dat verhaal vertel ik hem in geuren en kleuren. Aaa, opa vertel het nog eens van 1 juni 2005. De dag dat alles anders werd.
Mooie opmerking.

khadaffi | 01-06-05 | 00:21

@khadaffi Ik ook niet.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:19

@ lukasDll
Nou met groene zie ik je niet zo snel wapperen.

khadaffi | 01-06-05 | 00:18

Ik ga vandaag NEE stemmen, weltrusten...

da wizard | 01-06-05 | 00:17

Thygros 01-06-05 @ 00:06*gaat lekker dromen over de kop van Balk als ie zijn aftreden bekend maakt morgenavond om 22.00 uur*

Ow.... werd dat maar werkelijkheid, dan zal ik voor het eerst in mijn leven een vreugdesdansje maken.

~Pyro~ | 01-06-05 | 00:17

@Thygros Erg relaxed leven hoor. Ik emigreer dan wel.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:16

@kenny013
Een Rocket Propelled Grenade. Ja, kost wat maar dan heb je ook niks. Nee, gewoon met de juiste sjit op de juiste plaats. Ik ken beelden dat de tjetsjenen vastgebonden in een boom zitten te wachtten op een russische helikopter met die RPG´s. 3 dagen zonder eten en slaap en dan heel goed mikken. Lukt wel soms. Maar toen kwamen de amerikanen. En die zeiden: "Hé Stinger kopen ?" Dusz..

khadaffi | 01-06-05 | 00:16

Het was vermakelijk...

Prutswerk© | 01-06-05 | 00:16

. .. zapper 01-06-05 @ 00:13

Inderdaad, maar vooral Parijzenaren moet je behandelen met fluwele handschoenen

Mach10 | 01-06-05 | 00:15

Opa, vertel nog eens waarom 1 juni de Dag van de Revolutie is?
-
Ach jongen, dat is een lang verhaal.

Ganglion | 01-06-05 | 00:15

@khadaffi Ja die komt vast vrij.
Geen nieuwe fortuin, maar een geheel nieuwe politieke partij. Klaar voor DEZE eeuw. .

Kenny013 | 01-06-05 | 00:15

"Ik wil niet naar bed! "
Je moet !
"Nee !"

knutsel | 01-06-05 | 00:15

@kenny013 00.06: Verrader!
@khadaffi: mijn zegen heb je,
Power to the people!

Thygros | 01-06-05 | 00:14

@vander F, ik wil hem er dan wel als negotiator vanaf praten, niet van het idee natuurlijk.

..zapper | 01-06-05 | 00:14

Ga ik rode broekjes uitdelen? Dacht het dus niet...

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 00:14

@MijnZus je staat versteld hoeveel Fransen Engels spreken wanneer je vriendelijk tegen ze bent.

..zapper | 01-06-05 | 00:13

@ kenny013

Wat jij wil. Wat jij wil.
Maar een kamer als het Catshuys ?
Die komt vrij.

khadaffi | 01-06-05 | 00:12

@khadaffi "Black hawk down" gezien?
Doe mij maar een RPG, wat ook zijn mag, zag er goed uit.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:11

@king 23.59: tis een violiste (past beter in het plaatje) maar ut was een mooi beeld wat ik schetste toch?

Thygros | 01-06-05 | 00:09

@ kenny013
Te weinig.. Iedereen is al te koop.
Voor dat bedrag laat ik me hond dekken man. 3 en een half bankie.
We gaan een Revolutie starten.
LdLL gaat de rode boekjes uitdelen.
En wij gaan wapperen. Maar niet met die boekjes, maar met de blaffers.

khadaffi | 01-06-05 | 00:09

Fransen zijn helemaal niet arogant. Je moet gewoon hun taal spreken. Kan Nederland nog wat van leren.

MijnZus | 01-06-05 | 00:08

@khadaffi Ik bedoelde dat er wat kamers vrij komen in Den Haag.
Komt het mediapark gelijk naar ons.

Kenny013 | 01-06-05 | 00:08

@mach10 23.54: ach dan geldt in ieder geval bea's eed nog van voor 2002 waarin ze hetzelfde riep, heb haar tussendoor niet gezien in de nieuwe kerk om haar eed te vernieuwen.
Nooit gedacht als republikein ooit nog blij te zijn met het koningshuis. leve de koningin! (Nog ff dan)
*gaat lekker dromen over de kop van Balk als ie zijn aftreden bekend maakt morgenavond om 22.00 uur*

Thygros | 01-06-05 | 00:06

Ik ben te koop voor 3.500.000 ?, kan iedereen de typhus krijgen, stem ik ja.
Tot die tijd NEE !

Kenny013 | 01-06-05 | 00:06

En nu afhaken van deze zijde.
Nog even een onderzoeksverslag fertig rammelen op m'n toetsenbord.
Wil toch graag mijn HBO papieren halen, op het moment toch spannender dan deze discussie.
Morgen inleveren, dan stemmen.
HBO JA, grondwet NEE!
Stem ze, ja of nee, maar STEM!
Tot morrege..................................

vander F | 01-06-05 | 00:06

@kenny013
Kamers geboekt ! Mediapark ? Ik doe de beveiliging.
No prob. Dus..
Hilversum, Den-Haag, Brussel.
Het weiland is groen voor de haas.

Nu of..

khadaffi | 01-06-05 | 00:05

@Thygros
De campagne loopt in hevige mate door tot morgenavond de stemlokalen sluiten, reken maar. We worden nog een hele dag geteisterd door allerlei manupulatieve leugens, folderende politici, interviews, polls etc.

Ganglion | 01-06-05 | 00:04

Ik stem morgen NEE mits iemand mij flink wat toestopt zodat ik mijn ongenuanceerde mening nog ga bijstellen. Uw conclusie dat ik een politicus in de dop ben is correct.

wimpie | 01-06-05 | 00:03

@ Thygros 23:57
Terwijl op de achtergrond een eenzame vioolist haar snaren beroerdt en nog eenmaal omkijkt naar de nationale driekleur ;)

King of controversy | 31-05-05 | 23:59

Vive L'Europe!!!!

vander F | 31-05-05 | 23:59

.vander F 31-05-05 @ 23:51

'Bij twijfel niet inhalen' vond ik inderdaad een hele mooie van Leon.

even alles houden zoals het is, even rustig aan, meer referemda, zodat duidelijk is wat, niet alleen het Nederlandse, maar ook de andere Europese volkeren willen.

Onthoudt "Bij deze Grondwet, die geïnspireerd wordt door de wil van de burgers
en de staten van Europa om hun gemeenschappelijke toekomst op
te bouwen, wordt de Europese Unie ingesteld," Artikel 1.1 impliseert een Referendum of erover te beslissen

Mach10 | 31-05-05 | 23:58

@Zapper,
Staan nog een paar leuk hoge pandjes in 010

vander F | 31-05-05 | 23:57

@King of controversy 31-05-05 @ 23:49

mij te link zo'n media park...

e-one2day | 31-05-05 | 23:57

Word Lukas hier nog collumnist of hoe zit dat?
Dat Joris als boodschaphoer speelt vind ik tot daar aan toe, dat GS hier FOKKERS! als modderetters aan 'het werk' wil zetten is zwaar fout en ongeloveloos kut!
Maar Lukas, van jou wil ik een ingelijste foto voor op mijn schoorsteenmantel. (als ik die al had)

~Pyro~ | 31-05-05 | 23:56

En als het NEE wordt mag Balkenende niet van het Hilton in Amsterdam afspringen, hij moet daar een ander gebouw voor uitkiezen.

..zapper | 31-05-05 | 23:55

@e-one2day Ik had wat democratischer middelen in gedachte.
. Kenny013 31-05-05 @ 23:47
goed Kenny neem ik stoffer en blik mee mag jij kiezen... stoffer of??
dan doen we het democraties....

e-one2day | 31-05-05 | 23:55

Kalm Kenny013!
Ga even rond het huis lopen of zeau!

vander F | 31-05-05 | 23:54

Rabarberke, ben je nog maagd?

Lucasdelinkselul | 31-05-05 | 23:54

Viva la revolution!
Het is drieledig dat ik nee stem, samengevat deugen het proces, het moment en de inhoud niet:
1) Ten eerste een proteststem. De regering moet informeren, hun eigen keuze duidelijk maken en deze beargumenteren. De inwoners moeten een stem uitbrengen welke het beste bij hun situatie past, de meeste stemmen geven dan pas aan wat het beste is voor Nederland. Alle informatie is voorzien van een JA stempel, de manipulatieve acties van het kabinet doen mij aan Cuba denken, en bij JA zal het zeker meer die richting op gaan (ze zien hun gedrag beloond).
2) Het is zowel economisch als sociaal een puinhoop in Nederland en andere landen. Eén Europa heeft behoefte aan een steviger fundament, dat is momenteel niet aanwezig.
3) De grondwet deugt niet, er staat te veel in wat er niet toe doet en te weinig wat er wel toe doet. Daarnaast is het ruim 450 pagina's te dik.

..zapper | 31-05-05 | 23:54

@ khadaffi en e-one2day
Geduld, wacht op het juiste moment.
JP gaat het morgen en de dagen erna nog veel erger maken. Zoek maar vast een kamer uit.
-zoekt z'n laptop bij elkaar-

Kenny013 | 31-05-05 | 23:53

Hier volgt nog even wat propaganda voor dierenvrienden (deel 1)
Als je ja stemt, moet je 1 miljoen handtekeningen verzamelen uit een significant aantal landen om een petitie
aan te bieden. (om het dierenleed dat je aan de kaak wilt stellen ter sprake te brengen).Ten eerste: 1 miljoen handtekeningen. We hebben een probleem als u net zoals gekke Gerritje niet zo van folderen houdt. Ten tweede: wat is significant? De statistici onder u zullen nu beginnen te grijnzen. Of is het soms wel simpel? Ten derde: Het gaat dus om een petitie. Dat is een verzoekschrift dat ook heel gemakkelijk niet serieus genomen kan worden.
NEE DUS

knutsel | 31-05-05 | 23:52

@Rabarberke 31-05-05 @ 23:42
allemaal slappe was die we kunnen stijven,maar dan wel hier!of maken we nu al niet meer uit hoe we dat regelen binnenslands.als we dus ja stemmen weten we dat dus WEER niet zeker,en hoe denk je dat justitie het dan gaat doen met de extra zaken die ze dan gaan krijgen?? ze kunnen het nu al niet aan,beter zeker??
en die mensenrechten hebben we zowiezo al lak aan met de vroege toetreding van turkije,das al hetzelfde als met het stabiliteitspact.het lijkt wel of u niet leest...

e-one2day | 31-05-05 | 23:51

@. Rabarberke 31-05-05 @ 23:27
Mee eens.
IEDEREEN slaat op het moment emotionele wartaal uit.
Hoogleraren, politici, en uiteraard Jan Mulder.
Eerst duidelijk maken, dan de volgende stemronde, dit gaat nergens over, nee stemmen dus.
'Bij twijfel niet inhalen'
Volgende keer, hopenlijk, beter.

vander F | 31-05-05 | 23:51

@ khadaffi en e-one2day
Een revolutie moet je niet beginnen in Den Haag, maar in Hilversum, stelletje amateurs ;)

King of controversy | 31-05-05 | 23:49

@ kenny013
Doe eens gek !
Dan regel ik een stemkaart voor je.
Gaan we daarmee naar Den-Haag en Brussel.

khadaffi | 31-05-05 | 23:49

Dat de Ja campanje zo laat op gang kwam is niet zo raar.
Ons kabinet hoopt dat we nee stemmen. De hele poppekast is van A tot Z voorgebakken.
En het zou me niet verbazen als ons aller Frits Frankrijk bewust naar het "non" heeft gemanipuleerd.
Op die manier zal het Nederland, niet alleen kwalijk genomen worden.

vangoghlos | 31-05-05 | 23:49

@rabarber 23.32:Nee, er gaat nog niks boven de Nederlandse grondwet! Nederland kan namelijk een verdrag goedkeuren, maar zodra die in strijd is met de grondwet is dat verdrag niet geldig.
Neemt niet weg dat ik me met de huidige verdragen beter beschermd voel als burger met mijn rechten dan met dit monster ven een Europesche grondwet.

Lees mijn post van 23.19 nogmaals, ik hoor graag een inhoudlijk argument voor... die geef je nog steeds niet

Thygros | 31-05-05 | 23:49

@Rabarberke:
Ik begrijp dat je je bedient van superlatieven om je argumenten kracht bij te zetten, maar "het anonieme gespuis op .Geenstijl" gaat me wat ver.
De term "gespuis" insinueert dat ik niet zou deugen en daar heb ik moeite mee.
Ik respecteer onze wetten (Respect: "eerbied uit angst of hoogachting" DVD) en houd mij daar ook aan.

Chiant | 31-05-05 | 23:49

De N. regering heeft volledig gefaald op taktisch gebied. Vanaf het begin had Balkenende moeten zeggen dat hij de E. Grondwet niet zag zitten en de Nederlanders moeten adviseren NEE te stemmen.
In dat geval hadden de momentane van-plan-nee-te-stemmen Nederlanders allemaal JA gestempt.

wimpie | 31-05-05 | 23:49

@ e-one2day
Mail me de juiste gegevens even door.
Alleen heb ik meer dan een bezem bij me.
Geen probleem toch ?
Eerst Den-Haag ? Dan Brussel ?
Let`s do it !

khadaffi | 31-05-05 | 23:48

@e-one2day Ik had wat democratischer middelen in gedachte.

Kenny013 | 31-05-05 | 23:47

@ chiant
Die 3 stemmen heb ik nog gekocht ook. En dan ook nog eens van me "familie"

Resumé.. Strafbaar 2 keer. Laakbaar 1 keer !
Acties kan ook terreur zijn. Kom ik er goed af..

khadaffi | 31-05-05 | 23:46

@Rabarberke Ik heb gewoon GEEN vertrouwen in europa, op dit moment.

Kenny013 | 31-05-05 | 23:45

@Kenny Ik zei al: het gaat er mij niet om dat jullie ja stemmen, het gaat er mij om dat het geen rel-nee is.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:45

@ Kenny013 31-05-05 @ 23:35
heb net mn bezem achter op mn fiets gebonden ga nu richting Den Haag,daarna rijd ik door naar Brussel! eerst nog ff het late nieuws als warming up en ik sta op de trappers!kan ik op je rekenen op het binnenhof Kenny?

e-one2day | 31-05-05 | 23:43

@e-one2day Elk internationaal verdrag heeft directe werking op de nederlandse rechtspraak. De Nederlandse Grondwet dient uitsluitend als richtlijn voor de nederlandse wetgever en ter bescherming van de Nederlandse burger. In die zin is onze grondwet wel waardevol, maar een Europees verdrag voor de Rechten van de mens is veel waardevoller omdat je als Nederlands burger daar direct wat aan hebt. Ten eerste zal een rechter, die niet kan toetsen aan de nld grondwet (wegens scheiding der machten) wel kunnen toetsen aan een europees verdrag en ten tweede kun je zelfs als je in nederland tot de hoge raad bent uitgeprocedeerd, uiteindelijk nog bij het Europese Hof voor de rechten van de mens terecht. En dat is gezien de blunders van justitie geen slechte zaak.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:42

@khadaffi:
Rellen is strafbaar
Vrije en onbeschermde seks is laakbaar
3x stemmen is strafbaar

Chiant | 31-05-05 | 23:40

@Rabarberke
Wat een verspilling van web space ben je.
Er zijn 10 tallen tegen argumenten gegeven, geen enkel weerwoord van jou.

Kenny013 | 31-05-05 | 23:40

Briljant! Hulde aan LDLL

Bostroljager | 31-05-05 | 23:39

@Rabarberke 31-05-05 @ 23:32
je kan het lekker vertellen of leg jij dingen ook anders uit?ook al is dat zo wat dat betreft,dan is dat dus in ieder geval wel duidelijk.dat is dus iets wat je dan uit handen geeft en met die nieuwe grondwet dus niet duidelijk is hoe ze dat in het vat gaan gieten want dat word over 2 jaar herzien.en daar ga ik nu dus geen JA tegen zeggen!want waar zeg ik dan JA tegen????

e-one2day | 31-05-05 | 23:38

@henkie Jullie? Nogmaals ik vind dit een goede discussie. Het ging alleen even de verkeerde kant op hier. Communistische manifesten enerzijds en uit hun verband gerukte uitspraken van EU commisarissen over het verlagen van de max snelheid. Alles wordt er hier bijgehaald om het klapvee hier op GS maar nee te laten stemmen.

Iedereen mag van mij stemmen wat ie wil, maar niet omdat Lucasdelinkselul het wil of dat anonieme gespuis van .Geenstijl de regering een kunstje wil flikken.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:36

@e-one2day 31-05-05 @ 23:33
Nou maak een begin.

Kenny013 | 31-05-05 | 23:35

GVD
En of er mensen op moeten pleuren morgen. Refererend aan Denemarken. Dat ze bij een tweede stemronde verdoeme Ja durfden te stemmen. Giga rellen als oplossing. En terecht. Opflikkeren met die grondwet ! Tijd voor linkse acties.
Na 60 jaar eens stemmen over die zooi.
We zijn het zat. Het vervelende is idd dat links en rechts elkaar nu tegen komen. Daar komt weer zooi van. Maar die balkenende kan mooi op zijn bezem naar panje zoals ie zo mooi zei op de teevee zondag. Bij portugal ging het ook al mis in ´86 zonder referendum ineens lid van de EU. En wat hebben ze nu in de melk te brokkelen ? Stemhok.nl: Voelt u zich Europeaan ? De laatse Europeaan die ik voelde, was na 30 seconden zwanger.
Optiefuh !
Ik stem morgen 3x NEE !

khadaffi | 31-05-05 | 23:34

de bezem door Brussel,ja dat ook maar ook hier in de binnenlandse politiek!dan met mensen met gezond verstand om de tafel gaan zitten en met een goed plan komen!en dat hoeft niet per se een nieuwe europese grondwet te zijn waarmee we wel degenlijk
iets kwijtraken!!en niets zeker is ...

e-one2day | 31-05-05 | 23:33

Nu hoor ik weer een halve zool op de radio beweren dat we een ereschuld hebben richting de Oost-Europese landen, want die hebben zo lang moeten zuchten onder het communistisch bewind. En daarom moet ik Ja stemmen.
-
Verbijsterend dat ik dat nu juist moet optekenen uit de mond van lieden die in de jaren 70 en 80 heel hard riepen dat Oost-Europa één en al heilstaat was?

Ganglion | 31-05-05 | 23:33

Zelden zoveel zwakke vergelijkingen achter elkaar gelezen.
Als jij jezelf "een verwaarloosde kat" vindt, is dat best. Deze reaguurder laat zich niet in die slachtofferrol dwingen: dat is de makkelijke weg.

the saint of hippo | 31-05-05 | 23:32

@e-one2day De nld grondwet is al ondergeschikt aan de Europese verdragen. Zo heeft de nld grondwet alleen invloed op de wetgeving (dus niet de rechtspraak), terwijl de eu verdragen wel degelijk werking hebben op de nld rechtspraak én de nld wetgeving. En dat is maar goed ook, want de grondrechten die wij hebben volgens de grondwet zijn vrij summier geformuleerd.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:32

Nix, ik wil stemmen. De politiek moet een duidelijk signaal krijgen wat de inwoners van Nederland ervan vinden.

Kenny013 | 31-05-05 | 23:32

@ Rabarberke
Hebben jullie nog niet genoeg tijd gehad om te proberen te indoctrineren?
Hebben jullie werkelijk een héél jaar nodig om 50% om te proberen te lullen?

Henkiemaardannietgek | 31-05-05 | 23:31

@rabarber 23.20: ok nog 1 keer dan : artikel 1-6 "recht van de unie"
De grondwet en het recht dat de instellingen van de Unie bij de uitoefening van de haar toegedeelde bevoegdheden vaststellen, hebben voorrang boven het recht van de lidstaten.
Vallen me 2 dingen aan op:

Als eerste is dit klaarblijkelijk een grondwetwijziging van de Nederlandse grondwet en dient ie ook als zodaing behandeld te worden.
Ten tweede Unie wordt met een hoofdletter geschreven, iets wat is voorgehouden aan landen en werelddelen. Dus er zit een derde boodschap in waar ik niet aan wil denken.....

Thygros | 31-05-05 | 23:30

@Rabarberke 23:22
Madeira lijkt mij dan weer niet zo'n goed plan. Ook ben ik bang dat het herinvoeren van de Gulden weer zal worden aangegrepen om de prijzen op te drijven. En belastingen betalen doe ik ook niet graag, zeker niet als ik weet dat mij geld met kruiwagens tegelijk over de balk gesmeten wordt. De bezem door Brussel hanteer ik daarentegen graag!

Chiant | 31-05-05 | 23:29

Mijn 'TEGEN' heeft men reeds. En naar het uitziet ben ik niet de enige die de grondwet naar de prullemand heeft verwezen. Toch denk ik dat we deze oefening over een jaar weer kunnen herhalen, want het gajes probeert het net zo hard nog een keer. Tyfushonden.

aardappel | 31-05-05 | 23:29

Trouwens in de VS is voordat er een beetje eenheid is gekomen een bloederige burgeroorlog uitgevochten :)

Rabarberke | 31-05-05 | 23:29

. Rabarberke 31-05-05 @ 23:27

Vind ik een goed voorstel, bel jij JP of moet ik het doen?

Mach10 | 31-05-05 | 23:28

Rabarberke 31-05-05 @ 23:20
ik lever er niets voor in?? dat doen we al een tijdje hoor als je het mij vraagt?!
en wat dacht je van onze identiteit en grondwettelijke rechten?? op diverse grote punten??

e-one2day | 31-05-05 | 23:28

Dan stel ik dit voor: Die hele stemming wordt afgeblazen en de grondwet wordt iedereen in begrijpelijke taal uitgelegd en over een jaar stemmen we gewoon opnieuw.

Nu is het net een snel bij elkaar getrommelde vergadering en wordt er meer met emotie dan met verstand gestemd.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:27

@ Ganglion
Maar daar heb je dan ook twee secetaresses voor nodig.

Henkiemaardannietgek | 31-05-05 | 23:26

Sorry dubbele post

Mach10 | 31-05-05 | 23:25

als we ja zeggen word de situatie als volgt:hee zeggen wij inneens, maar DAT willen we niet!jaaaaaaaa maar jullie hebben DIT er voor terug zegt JP dan,en in Turkije zeggen de mensen heeeee maar DAT willen we niet!! jaaaaa maar DIT krijgen jullie er voor terug...
oh nee zeggen ze daar dan maar wij laten ons dat niet zomaar even opdringen door die westerse heidenen,ja lekker duidelijk hoor wat deze nieuwe grondwet gaat brengen,ER IS NIETS DUIDELIJKS AAN!!

e-one2day | 31-05-05 | 23:25

@ganglion dan uit de EU, snel! Kunnen we weer export en importbelastingen betalen, de Gulden terug krijgen en de buitenlanders op de eerste boot naar Madeira sturen. Een schoonmaak van Brussel is overigens geen slecht plan.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:22

@e-one2day Je levert er niets voor in. Het is gewoon een richtlijn voor de wetgever en dient ter bescherming voor de burgers van de EU. Zelf heb jij ook in directe zin niets aan de nld grondwet... alleen de wetgever moet wetgeving er aan toetsen. Niet dat dat Rita Verdonk verhindert om de wetgeving te ontwikkelen en de mensenrechten met voeten te treden als het om vluchtelingen gaat, maar goed.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:20

@Rabarber 23.15: Ik moet niks, ik mag;-) tis een democratie, juist daarom hoor ik ook zo graag van jou een inhoudelijk argument ipv geblaat.

Thygros | 31-05-05 | 23:19

@Rabarberke
Ik citeer je even: "Dankzij inspanningen op Europees niveau"
-
Wel eens in Brussel bij die EU-jongens op bezoek geweest? Ik meerdere malen. Je worstelt je door nauwe gangen, vanwege de aan beide zijden tot het plafond opgetaste rapporten, meld je vervolgens bij één van de 2 secretaresses van zo'n omhoog gevallen drol en dan rep je je samen met hem of haar zo snel mogelijk het gebouw weer uit richting een uitstekend restaurant, om de rest van de dag je samen te laven aan de exquise gerechten met bijbehorende dranken.
-
Declareren is wel zo ongeveer de enige inspanning die men daar verricht.

Ganglion | 31-05-05 | 23:18

Als ze nog meer uitleggen over europa , mogen ze van mij er helemaal uitstappen.
Die grondwet is ruk, en hij is beter dan wat we nu hebben, das dus een hoop sh*t.

-haalt z'n nagels uit het toetsenbord-

Kenny013 | 31-05-05 | 23:18

LucasDLL schreef:
"De Zalms, Balkenende?s en Brinkhorstjes hebben dit land, met al haar ?stemgerechtigde? inwoners, reeds verkocht aan de heren van Molochs raad in Brussel"
-
Moge ik hier volgaarne de heren Kok, Pronk, Rosenmöller en van Mierlo aan toevoegen?
Dat schept een wat realistischer beeld...

Chiant | 31-05-05 | 23:16

In de rest van de Unie (die zich via allerhand verdragen (VN, NATO) ook aan de mensenrechten moet houden) tellen kinderen niet als mensen: www.nu.nl/news/534387/21/%27Misbruik_k...

Mach10 | 31-05-05 | 23:16

Die Nordholt mag voor mij aan de macht!

fuckje | 31-05-05 | 23:16

@thygros Ik wil je helemaal niet overtuigen. Je moet gewoon nee gaan stemmen.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:15

Rabarberke 31-05-05 @ 23:10
net zoals iedereen zich aan het stabiliteitspact heeft gehouden zeker!
kom nou,en opzeggen is theoretisch bedoeld,het KAN wel,en verdragen versoepelen en of veranderen kan ook.
man je kan zelfs nieuwe verdragen afsluiten!
maar een grondwet is een uniek iets en dat mag op deze manier zowiezo geen doorgang vinden.je weet niet eens zeker wat je er voor inleverd!

e-one2day | 31-05-05 | 23:15

Zit iemand trouwens Nordholt te kijken bij Frits en Henk, die haalt nog even de hele grondwet onderuit. Wat een verademing die man

Jedebielebroertje | 31-05-05 | 23:14

In de rest van de Unie (die zich ook aan ook al via andere verdragen aan mensenrechten moet houden (VN, NATO) tellen kinderen niet als mensen:

www.nu.nl/news/534387/21/%27Misbruik_k...

Mach10 | 31-05-05 | 23:14

Er is een wanhoop offensief gaande op de televisie. Ze zijn in Den Haag bang dat de Ja-stemmers thuisblijven. Terwijl dat eigenlijk veel grappiger zou zijn. Dus wel stemmen morgen Nee-stemmers.
ps. ja-stemmers blijf maar thuis, het is toch hopeloos.

paradoxxx | 31-05-05 | 23:13

en toch wordt het een ja

Cest moi | 31-05-05 | 23:12

@rabarbeke23.02: nee daar hebben we geen nee tegen gezegd, daar mochten we namelijks niks over zeggen en nu nee 200 jaar is het volk weer eens aan de beurt, mogen we zelf bepalen.

Hoor van jou nog steeds niks anders dan geblaat, geef mij twee redenen inhoudelijke redenenen om voor te stemmen en ik geef je er drie voor tegen.
Kom maar op

Thygros | 31-05-05 | 23:12

Onze mensen rechten worden al beschermt door andere verdragen (o.a. Geneve).

Over mensenrechten gesproken, net op nova een mensenrechten JURIST die zei dat ze de grondwet niet snapte een JURIST die een grondwet niet snapt, hoe moet de gemiddelde burger (die volgens brinkhorst DOM is) het dan ooit snappen.

Mooie verwijzing van Leon de Winter naar de discussie tussen Balkenende en Kapman in buitenhof over de dubbele uitlegbaarheid van de grondwet

Mach10 | 31-05-05 | 23:12

@e-one2day Als Turkije toetreedt, moet ze die mensenrechten respecteren. Daar hebben we lijkt me veel mee gewonnen. Maar goed, je kunt om andere redenen tegen toetreding van Turkije zijn.

Je kunt in theorie die verdragen opzeggen, maar in de praktijk niet, tenzij je uit de EU stapt. En als je uit de EU stapt, is de EU grondwet ook niet meer van betekenis.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:10

Rabarberke 31-05-05 @ 23:02
over mensenrechten spreken en dan turkije toelaten,nou lekker ben jij.
verdragen kun je zelf veranderen of opzeggen deze grondwet niet.
lekkere vergelijking,gaat echt niet op dat argument!

e-one2day | 31-05-05 | 23:07

Het verschil tussen gratis en voor niks zou op deze regering kunnen slaan.
n.l
de "nee"stemmers zijn gratis naar school geweest de "ja" stemmers voor niks

sienist | 31-05-05 | 23:07

@lucas: sorry maar ik vind je veel te langdradig, hoogdravend en eerlijk gezegd gewoon saai leesvoer.

Het boeit gewoon niet, het speelt niet, het nodigt niet uit tot verder lezen, we weten wat er komt als jij een stuk schrijft.
ben het inhoudelijk wel vaak met je eens..... maar doe wat aan je stijl;-)

Thygros | 31-05-05 | 23:06

@ Thygros 31-05-05 22:58.
Begrijp me svp goed: ik zal ook tegen stemmen. Onze Europesche verbanden kunnen prima geregeld worden met de huidige Nederlandse Grondwet en Europesche Verdragen. Daar is helemaal geen nieuwe Grondwet voor nodig op dit moment.

Kees-D | 31-05-05 | 23:06

Hé, pssst Balkenende!
Ik heb ook nog een heel gunstig opinie-onderzoekje voor je.
Wat denk je van 51% tegen?
Kost je slechts 10000 eurootjes.
-
Ik heb ook nog 51% voor!
Kost natuurlijk wat meer: 25000 euro.
Maar dan heb je ook wat nietwaar.

Ganglion | 31-05-05 | 23:06

Zelfs ik als rechtse zak,ben het ditmaal helemaal met die linkse lul eens.

kees pekelvlees | 31-05-05 | 23:05

@LucasDLL:
Verzoeke "Bienvenue Jan Marijnissen" te vervangen door "Bienvenue Geert Wilders"

Chiant | 31-05-05 | 23:02

Hebben wij allemaal JA gezegd tegen al die verdragen dan? Hebben we ze gelezen? Nee, ze zijn er toch gekomen? Lijden we er onder? Nee natuurlijk niet. Dankzij inspanningen op Europees niveau worden onze mensenrechten internationaal beschermd en zijn we niet afhankelijk van een of andere malloot in Den Haag.

Rabarberke | 31-05-05 | 23:02

een referen dumdum voor Europa!!

vinque | 31-05-05 | 23:00

Mijn vader was 4 jaar toen de oorlog uitbrak. Door die praatjes van Donner en Co is hij zo enthousiast geworden over de grondwet dat hij zeer fanatiek Nee gaat stemmen. Hij wil nu zo'n oorlog wel een keer bewust meemaken. Ja, zo'n referendum maakt wat los.....

vinque | 31-05-05 | 22:58

@keesd 22.43: spreek voor jezelf, ik heb inhoudelijke redenen om tegen te stemmen, op bassis van de grondwet, ik ga ze niet weer herhalen

Thygros | 31-05-05 | 22:58

De demagogische Staatomroep is op Nederland 3 met een finaal wanhoopsoffensief begonnen. Manipulatieve peilingen, gesterkt door een schijndebat tussen voor- tegen- en twijfelstemmer, vormen de basis voor de door de Ja-campagne gesubsidieerde laatste stuiptrekking.
Omdat Maurice de Hond publiekelijk al niet meer serieus genomen wordt, betrekt men de opiniepeilingsresultaten inmiddels "elders".
Volgens NOVA komt het morgen uiteindelijk allemaal goed. Daar waar premier Balkenende gisteren nog zei dat we ons niet op de kast moesten laten jagen door opiniepeilingen zie hij vandaag dat de vooruitzichten op basis van de laatste peilingen gunstig zijn.
Allerlei lulkoek wordt erbij gehaald, maar het argument dat wij in Nederland bezwijken onder een geldverslindende overheidsbemoeienis en lastendruk, die voor meer dan de helft vezonnen is door Brussel, is nog niet aan de orde geweest. Dat wij als Nederlanders het meest afdragen aan Europa heb ik ook nog niet gehoord. En laat dát nu de argumenten zijn met stip waarom ik morgen om 07:30 voor de deur van het stembureau lig om NEE te stemmen.

Chiant | 31-05-05 | 22:56

@ganglion Je leest niet. Je moet vooral NEE gaan stemmen als je dat wilt. D'r zitten genoeg verstokte socialisten bij die partijen die nog de Internationale neurieen tijdens het grasmaaien, dus de EU is hun een doorn in het oog. Stem lekker NEE, heb je tenminste nog een links gevoel van saamhorigheid met je achterban :)

Rabarberke | 31-05-05 | 22:56

@Rabarberke 31-05-05 @ 22:44
MIJN argumentatie = een grondwet hoort in eerste plaats bij een land en moet duidelijk zijn!das al een behoorlijk stevig argument niet?!de rest kan in verdragen geregeld worden zoals dat van oudsher af aan al gaat.de macht hoeft niet anders verdeeld te worden om samen te kunnen werken.en daarbij een grondwet aannemen die niet uit te leggen is en niet volledig,om daar ja tegen te zeggen is bloedlink!
en nu waarom dan JA? en nu niet weer het riedeltje wat ik al maanden uit den haag hoor weer op gaan zitten dreunen.
en over het gezelschap waar wij volgens jou in verkeren, die hebben niet eens zo'n taalgebruik als jij hier laat zien.
waar hoor jij dan bij??!

e-one2day | 31-05-05 | 22:54

@rababerke 22.31; mmmhh dit is voor het eerst in 200 jaar dat het volk zich echt ergens over mag uitspreken:
En volgens jou hoor je dan bij mensen die deze eeuw hebben geleefd?

Slaap lekker verder Rabarber

Thygros | 31-05-05 | 22:53

Het lijkt wel een communistisch manifest uit de 19e eeuw gericht aan een paar metaalarbeiders uit wit rusland. Ik zie de trapscene van Eisenstein al voor me, met Lucasdelinkselul als boekenwurmintellectueel langs de zijlijn. Kijkend naar al het goede dat komen gaat. Al het goede dat het uiterste links ons de vorige eeuw heeft gebracht. Gelijkheid voor iedereen, vrede, naastenliefde, gezondheid en olympische medailles. Stem voor de vooruitgang, stem nee :)

Rabarberke | 31-05-05 | 22:52

Hé Rabarberke, ik stem NEE, samen met het grootste gedeelte van de achterban van GL en PvdA. Dat past niet zo goed in jouw straatje natuurlijk en daarom kom je maar met wat flauwekul aanzetten?

Ganglion | 31-05-05 | 22:52

@ vander F: je slaat de spijker behoorlijk op de kop met je "JA voor Europa, en daarom stem ik NEEN."

Kees-D | 31-05-05 | 22:50

Mwah. Strak verhaal wel.

patricksavalle.com | 31-05-05 | 22:49

@Barbapoep: ik ga toch voor alle zekerheid maar even rampokken vanavond... stel dat het Ja wordt morgen...

labarbe | 31-05-05 | 22:49

Valt me mee dat je nog niet over de Illuminati begint. Wat een gedateerd gezeik. Gelukkig stemmen er ook nog normale mensen "NEE". Met zulks maostisch paranoide gehuil zou je bijna kwansuis morgen "JA"stemmen. Naar de fucking Goelag met jou!!

vinque | 31-05-05 | 22:49

Gezeik, ik stem nee omdat het me duidelijk is dat deze grondwet voor niemand duidelijk is.
Op 1 en hetzelfde artikel weten zelf voorstanders een verschillende uitleg te produceren.
Als men in Nederland sommige artikelen van deze zogenaamde grondwet op velerlei wijze interpreteert, hoe moet dat straks met 25 ! landen dan wel niet gaan.
Het lijkt de Bijbel wel, dik, onleesbaar en multi-interpretabel.
Nog even los van wat inhoudelijke zaken die mij het ergste doen vrezen. Griezelig zelfs, achterkamertjes politiek geinstitutionaliseerd (niet openbare besprekingen!) een nog immer tandeloos parlement, über-liberalisme.
JA voor Europa, en daarom stem ik NEEN.

vander F | 31-05-05 | 22:47

Zeker maar ik maak toch wat Molotov's. Just in case...

rzer0 | 31-05-05 | 22:47

Laten we maar gewoon afwachten wat het morgen wordt. Als het gewoon NEE is, dan weten we in ieder geval zeker dat de huidige politieke elite nog geen dictatuur heeft gevestigd in Nederland.

Barbapoeppa | 31-05-05 | 22:46

@zi 21.38:Dit kabinet zit er dankzij de ondersteuning van de tweede kamer: Het kabinet vraagt aan de tweede kamer wat die vindt van de grondwet, maar zegt zelf volmondig ja. De tweede kamer denkt ook ja, maar twijfeld en wil het volk, want ja daar zijn ze volksvertegenwoordiging voor raadplegen..... Het volk zegt Nee.

Dan heb je toch een crissis tussen Volk , Tweede kamer en Kabinet? Het volk kan niet opstappen , die andere twee wel wel..... Snap je hem nu?

Thygros | 31-05-05 | 22:46

Mooi stukkie, Lucas, ik zou er bijna links van worden! Morgen wordt het voor mij driewerf NEE, ook namens twee familieleden die met vakantie zijn. Door de shredder met die EU-grondwet!

jimbrowski | 31-05-05 | 22:45

@e-one2day Wélke inhoudelijke sterke feitelijke argumentatie van het NEE?

Dat gelul hier?

Als het aan Lucas ligt, krijgen we hier een staatsvorm a la Albanie. Elke normale politicus stemt ja. Links of rechts. Alleen die maoistische club van Marijnissen stemt tegen. En een paar andere idioten. En het meeste klapvee van Geenstijl natuurlijk.

Nou, prima. Het enige wat ik zeg is in welk gezelschap jullie verkeren. Je stemt maar lekker nee, het maakt mij niet uit.

Rabarberke | 31-05-05 | 22:44

Er is geen enkele controlerende instantie voor wat betreft de uitslagen van de stemmingen. Reken dus maar niet op een al te betrouwbare uitslag morgen.

Ganglion | 31-05-05 | 22:43

@ e-one2day 31-05-05 @ 22:37
Het gaat allang niet meer om de Grondwet op zich.
Bij de nee-stemmers gaat het voornamelijk om een proteststem tegen de huidige regering, de Euro en Turkije.

Stel je voor dat er nu al werd gesproken over Marokko, dan had JP meteen kunnen inpakken. de aanvraag van Marokko zal waarschijnlijk pas komen nadat de stemming richting Turkije is bijgedraaid. (al dan niet opgedrongen)

Kees-D | 31-05-05 | 22:43

Stemfraude... we zijn weliswaar een bananenmonarchie, maar dan ga ik toch ergens de ramen staan ingooien...

labarbe | 31-05-05 | 22:42

@Kees-D 31-05-05 @ 22:34
nee hoor Kees onze grondwet is daar duidelijk in.
of politici moeten de vrijheid genieten om dat anders uit te leggen,maar dat staat er volgens mij niet in.

e-one2day | 31-05-05 | 22:39

@Rabarberke 31-05-05 @ 22:31
en volgens het ja kamp waren dat mensen zoals adolf en saddamachtige figuren,als je nee gaat stemmen.alleen komen die hier dan naartoe om ons een holocaust te bezorgen!
doe ff lekker normaal zeg!
als je de inhoudelijke,feitelijke,sterk onderbouwde,argumentatie van het NEE niet kunt weerleggen of het JA uit kan leggen moet je niet met dat soort onzin gaan strooien.

e-one2day | 31-05-05 | 22:37

@Barberpoepoa en labarbe;

Hel ja ik meen het. Lijkt me echt iets voor onze Regenten. En idd zal dan totaal niemand meer vertrouwen hebben in de politiek. Shit, bij een ja verwacht ik rellen.

rzer0 | 31-05-05 | 22:37

En Lucas wat vindt Femke Halsema ervan dat jij nee stemt?

Karel kwakbol | 31-05-05 | 22:36

@rabarberke
sterk

MILF | 31-05-05 | 22:34

@e-one2day: Bij mijn weten niet, maar ik kan me voorstellen dat dat juridisch wat ingewikkelder in elkaar zit dan we hier even vluchtig kunnen behandelen c.q. op gevoel kunnen nagaan.

Kees-D | 31-05-05 | 22:34

@rzer0
Stemfraude? meen je dat nou? dan breekt er wat mij betreft toch echt wel de pleuris uit!

labarbe | 31-05-05 | 22:34

@rzer0
Alleen daar al om is het te hopen dat het ook echt een 'nee' wordt. Want hoeveel mensen zullen hun geloof verliezen in eerlijke verkiezingen als het 'ja' wordt.

Barbapoeppa | 31-05-05 | 22:31

ach als je weet wat je wilt stemmen moet je gewoon eens bij jezelf nagaan wat beroemdheden uit de geschiedenis hadden gestemd: Glimmerveen, Janmaat, Marcus Bakker, Boer Koekkoek... allemaal tegen.

Stem lekker tegen, weet je meteen waar je bij hoort :)

Rabarberke | 31-05-05 | 22:31

@Kees-D 31-05-05 @ 22:28
ik heb het over de huidige grondwet daar dient men hier in Nederland zich in eerste plaats aan te houden met het aannemen van een nieuwe grondwet.
of istie al ongeldig verklaard?

e-one2day | 31-05-05 | 22:31

Zijn de Nee en de twijfelaars om?

_danoize_ | 31-05-05 | 22:31

sterf lucas

Graftak | 31-05-05 | 22:30

@ _danoize_: wen er maar vast aan.
Morgen klapt er nog véél meer uit ...

Kees-D | 31-05-05 | 22:30

Ik mis net de uitslag van Ned 2
Aardlek klapte eruit

_danoize_ | 31-05-05 | 22:28

Ja dát is dus de Catch 22...

De voorwaarden en bepalingen staan in een Wet die nog geen Wet is ....

Kees-D | 31-05-05 | 22:28

Nova en Interview/NSS beweren dat het slechts 54 tegen is en 46 voor.

En het CDA accepteert een NEE alleen bij 55%.

Mogelijke stemfraude lijkt iets waar we morgen rekening mee moeten houden.

rzer0 | 31-05-05 | 22:26

@Kees-D 31-05-05 @ 22:17
in mijn ogen is een grondwet dan gewoon niet rechtsgeldig.
je KAN namelijk niks bepalen in een Grondwet die nog niet is aangenomen als het gaat om afwijzing van een grondwet daar zijn namelijk al regels voor.

e-one2day | 31-05-05 | 22:22

Een leuk stukje? was mij niet opgevallen, het is een braakstuk net als de spotje van Marijnisen, veel valse signalen afgeven, goedkoop proteststemmen verzamelen, erg makkelijk hoor maar ik wordt er ziek van.
"als Frankrijk nee zegt bedoelen ze ook nee" gelul, onderzoek wees uit dat maar 20% nee stemmers tegen de grondwet stemde de ander 80% nee stemmers waren proteststemmen tegen de regering, het referendum werd een monster en dat gaat het morgen hier ook worden vrees ik...
De nee stemmers lachen zich rot maar hebben helemaal niets te bieden, Wilders samen met van Bommel een alternatief aandragen? zie je het voor je?
Lucas ruikt een overwinnig die geen overwinnng is.
Europa krijgt morgen mijn JA !!

MILF | 31-05-05 | 22:21

Gezever. Als je niets te melden hebt, houd dan je muil.

catnip | 31-05-05 | 22:20

Wat een Wagenings gelul. Maar weer eens te meer duidelijk dat links stemt vanuit emotie en niet vanuit rationaliteit.

Ahonen | 31-05-05 | 22:19

De staatsomroep zal nogmaals benadrukken, nu bij monde van Ruudje Lubbers, dat de domme nietbegrijpende burger beter morgen niet kan gaan stemmen.
-
Tenzij je JA stemt natuurlijk, maar dat is logisch. (vrij naar Cruijff)

Ganglion | 31-05-05 | 22:19

Ja ik verheug me nu al op een staatsvorm als in Albanie, als het aan Lucas ligt... en de rest van dit anonieme gespuis.

Rabarberke | 31-05-05 | 22:18

Mijn vrouw wil Ja gaan stemmen, moet ik haar nu verstoten of moet ik dan eerst Mohammedaan worden?

labarbe | 31-05-05 | 22:18

Als morgen het licht uitgaat steken we de kaarsen weer aan. Er ligt nog een la vol. Overgebleven uit WO2.
En als de morgen weer is aangebroken gaan we naar de arena stierengevechten bekijken. Het verschil met de pablo,s is nu dat de vechters geen vrijwilligers zijn. En de roodjassen op de tribune zitten.

tiswat | 31-05-05 | 22:17

Catch 22: de Grondwet gaat niet door als hij door minimaal 6 landen is afgewezen. Het artikel staat in de Grondwet die nu ter stemming ligt.

Als je er goed over nadenkt moet je dus eerst de Grondwet aanvaarden om hem te kunnen afwijzen !!!

Kees-D | 31-05-05 | 22:17

Het wordt dus nee. En nu hebben we Den Haag al flink aan het schijten gekregen. Ik verheug me nu al op de nieuwe 2e kamerverkiezingen. Die verwacht ik niet eerder dan 2007, want de regeringspartijen hebben er voorlopig alle belang bij de rit uit te zitten.
PS: Straks gaan ze in Nova vertellen dat de ja stemmers FORS inlopen op de nee stemmers. De staatsomroep met haar laatste propagandaoffensief.

Barbapoeppa | 31-05-05 | 22:15

Bij de vorige verkiezingen kreeg ik altijd een lijst met kandidaten &zo, maar een lijst met Ja&Nee is er deze keer niet bij... moet ik Lukas nu volgen of niet?

labarbe | 31-05-05 | 22:15

Gelukkig maar. Ik was al bang dat koekhappen verboden zou worden.

Ganglion | 31-05-05 | 22:13

@vast goed
Bij een JA mag ieder land zijn eigen folklore houden. Dit betekend ook stierenvechten...
bij een NEE wij ook!

e-one2day | 31-05-05 | 22:11

Als Lucas Nee zegt, dan zeg ik volmondig Ja!

Zippy | 31-05-05 | 22:11

@Lode: er zitten altijd veel haken & ogen aan het gebruik van haakjes en komma's

labarbe | 31-05-05 | 22:11

Zouden ze de batterijen van de stemmachines wel opgeladen hebben? Want het licht kon morgen wel eens heel vroeg uitgaan.

Ganglion | 31-05-05 | 22:10

@vast goed
Bij een JA mag ieder land zijn eigen folklore houden. Dit betekend ook stierenvechten...

da wizard | 31-05-05 | 22:09

@sergejevitsj> pils, cervelaatworst en sexboekjes?

superjan | 31-05-05 | 22:08

LucasDeLinkseBraadworst LUL.

Volstrekt met je eens zijnde hier!

Het linkse front is weer versterkt

Steaumleauceaumeauti | 31-05-05 | 22:06

@TheRealShowstopper: sorry voor de dubbelpost, kleine technische storing alhier.

gjk4all | 31-05-05 | 22:05

Door tegen te stemmen breekt het glorieuze tijdperk aan waarin de arbeider alles krijgt wat hem rechtens toekomt...

Michail Sergejevitsj | 31-05-05 | 22:05

. labarbe
31-05-05 @ 21:36

Omdat haakjes en komma's URL's verkloten.

lode | 31-05-05 | 22:03

Ik ga lekker dwars ja stemmen.

Trouwens, het meest dwaze Nee-argument is het radiospotje dat vandaag veel te horen was: "Omdat ik tegen stierenvechten ben, stem ik nee". Maar als je daar wat aan wilt doen, moet je toch JUIST ja stemmen?

vast goed | 31-05-05 | 22:03

@gjk4all

Ook jij mag slechts 1 x stemmen.

TheRealShowstopper | 31-05-05 | 22:03

@Lucas

Op sommige momenten zelfs een poetische column. Op sommige momenten ook weer een ouderwets demagogische column, maar ik ben het eens met de essentie: ze hadden gedacht dat er toch wel een Ja uit zou komen en hebben zich daar verschrikkelijk op verkeken!

TheRealShowstopper | 31-05-05 | 22:02

De Log-nazi die een artikel van de huiscommunist introduceert. Ach waarom ook niet. Het doet me denken aan het Molotov-von Ribbentrop pact.

Barbapoeppa | 31-05-05 | 22:01

das bij mij een familiekwaal dat kale...

e-one2day | 31-05-05 | 21:59

Lucas,

Je hebt me overtuigd, samen met het Camiel Eurlings. Ik wil me toch niet associeren met communisten en kaalkopjes! Ik ga maar JA stemmen!!!

gjk4all | 31-05-05 | 21:59

Lucas,

Je hebt me overtuigd, samen met het Camiel Eurlings. Ik wil me toch niet associeren met communisten en kaalkopjes! Ik ga maar JA stemmen!!!

gjk4all | 31-05-05 | 21:58

Jahaa, is de grondwet nog lekker geil ook! LOL

TM | 31-05-05 | 21:58

@Ganglion 31-05-05 @ 21:49

LOL !!

TheRealShowstopper | 31-05-05 | 21:57

aanvullend klinkt lekker!

e-one2day | 31-05-05 | 21:56

F7 : Deze combineren met eventuele AANVULLENDE basisrechten van de burger. Oops, sorry.

TM | 31-05-05 | 21:55

Variantje ?

Een grondwet presenteren die een combinatie is van die van de U.S.A., Frankrijk en Nederland. Deze combineren met eventuele basisrechten van de burger(welke zou ik niet weten) en die grondwet laten goedkeuren. Daarna dit vod opnieuw en aangepast presenteren als gewoon verdrag dat niet in strijd is met de grondwet.

Lijkt me toch werkbaar? Of mis ik iets?

TM | 31-05-05 | 21:54

zeg = zegt natuurlijk

speromeliora | 31-05-05 | 21:52

Eindelijk iets anders op het internet!

Leest goed weg dit, ben het gedeeltelijk met je eensch. We worden geplayed met z'n allen maar toch is een NEE beter dan een JA of een NIETS.

r_atzavlatz | 31-05-05 | 21:52

ik vind het alleen vervelend dat lucas het doet voorkomen,dat we op moeten geven...
NEE gaat zeker iets veroorzaken,hiermee onderschat je de kracht van een volk.
en omdat de politici hier dus vanuit zijn gegaan in al hun arrogantie, is het een nog sterker NEE.
het is tijd voor mensen die zich houden aan hun taakomschrijving: door het volk voor het volk!!!

e-one2day | 31-05-05 | 21:52

Lucas, Bôn.
Ik wacht met smart op het vervolg, want wie A zegt moet ook B zeggen.
@Sterrenbeeldleeuw Waar woont jou weblog?

Kenny013 | 31-05-05 | 21:51

Van Bommel zeg: "Ik ben voor Europa, maar we hebben die Grondwet niet nodig"!
En sa ist mar krek.

speromeliora | 31-05-05 | 21:51

Er komt morgen een overdadige, voor menigeen, weldadige NEEN! He, he het is eruit. Duidelijk genoeg? WE trappen morgen de hele kliek ondersteboven. Wat denken ze wel niet in Europa. Dat WIJ ons de les laten lezen, dacht het mooi van niet. Wel betalen maar niet halen, kom nou! Morgen gewoon een dikke vette NEE. Een alternatief? Tsja.....

tiswat | 31-05-05 | 21:51

echt weer een sterk verhaal lucas.

leve de revolutie (alleen niet de jouwe)

superjan | 31-05-05 | 21:50

Lucas, kijk je ook naar je vriend Hary van B. op TV...

da wizard | 31-05-05 | 21:47

Lucas is da bomb. Misschien klopt het allemaal niet helemaal maar het is wel gewoon vet old skool geschreven. Rise Up People, Yeah! 't is af en toe net Bob Marley...

TM | 31-05-05 | 21:46

@collapse: wat ben jij nou voor soort collapse? longcollapse, prostaatcollapse, algemene collapse? NON collapse?

labarbe | 31-05-05 | 21:46

@Guido
Inderdaad wilde Balkenende geen referendum, die wou de grondwet direct door onze strot duwen. We mogen blij zijn met de arrogantie van het ja-kamp. Zodoende kunnen we eindelijk eens NEE stemmen tegen recycling van regeltjes, macht van de grote 4 en dat de EUambtenaren die zakken vullen.

Mucky | 31-05-05 | 21:44

Zijn de rooie rakkers ook weer blij na het lezen van dit verhaal.

Svenson | 31-05-05 | 21:44

Ik heb het lekker weer niet gelezen.

collapse | 31-05-05 | 21:41

El de Lilu is zeker achter z'n PC ingedut want anders istie toch zo snel met z'n comment

labarbe | 31-05-05 | 21:40

Jammer hoor lucas. Een kabinet wegstemmen vanwege Europa? Vergeten dat 85% van de kamer voor is. Dus die overige 15% moeten het straks gaan doen? Volgens mij is 15% geen meerderheid.

Daarbij het volgende punt. Wie schrijft dit referendum uit? De regering of de tweede kamer? Volgens mij is de regering al akkoord met de grondwet. Maar zoals een echte democratische staatsvorm hoort te zijn, moet dit besluit nog even gecontroleerd worden door de tweede kamer. Deze vraag ons advies als burgers. We praten dus helemaal niet over een referendum waar Balkie conclusies aan moet verbinden. Hooguit zal hij zich even achter de oren krabben als er morgen een -onterecht- NEE uit komt rollen.

ZI | 31-05-05 | 21:38

Na dat ik dit lees weet ik het zeker. Verstandigen mensen stemmen ja! En mensen die een kut leven hebben en denken dat het de schuld van de overheid is, stemt nee.

PiefPaf | 31-05-05 | 21:38

JE tekst roeleert, mooi geschreven. Maar feiten?

Animon | 31-05-05 | 21:36

Veel te lang stuk. Met mijn attention span van 3 seconden icm deze internet verneukert, ben ik niet in staat geweest ook maar iets te lezen.

deBeer_Int. | 31-05-05 | 21:36

Krijg ik nou toch Not Found bij die link, hoe zit dat nog-niet-stemgerechtigde Belg?

labarbe | 31-05-05 | 21:36

In het stemhokje dus...

da wizard | 31-05-05 | 21:34

@ . criticus 31-05-05 @ 21:26
.
Wat een toeval, net nu ik mij een (rood) Ladat-shirt gefabriceerd heb (users.telenet.be/oka/lode/foto's/l...), lees ik je 4e zin.
.
On-topic: mooi stukje. Hetgeen wat mij (als nog-niet-stemgerechtigde Belg) het meest opviel aan heel de grondwethype staat in de inleiding perfect neergetypt: [Gek genoeg zijn hier juist kaalkopjes en krakers eensgezind.]
.
Behalve de slimmen natuurlijk, die stemmen ja, toch?

lode | 31-05-05 | 21:33

Sherlock Holmes is ook een fictief personage,
LdLL morgen vroeg op en als eertse posten jongen, krijg echt geen IP-ban voor deze keer...

da wizard | 31-05-05 | 21:33

die Lucas is fake volgens mij.

Sherlock Holmes | 31-05-05 | 21:31

'Adieu christenconservatieven, adieu Wassenaars gajes met winstgerichte praatjes, adieu dictatuur ?66.'
Ruik ik nou die goedkope zware shag en in huisvlijt gemaakte vietnamese 100grams recyclevloeitjes?

ventus_aqualis | 31-05-05 | 21:31

Gepost door Joris de lognazi?:S Mis ik hier iets ofzo... te lang nie op gs geweest denk:/
ma kben het helemaal met je eens, jammer dat ik nog nie mag stemmen, maar ik overtuig me ouders wel ff, heb ik twee stemmen(6)

Badabing | 31-05-05 | 21:29

Als echte Maorijnissenfan verdraait Lucas de waarheid per definitie. In tegenstelling tot Chirac, wilde Balkenende helemaal geen referendum. Dat referendum was een stokpaardje van leverpikker Van Mierlo, een lokkertje om Drollendeuker Dittrich, Vieze Loes c.s. binnen te halen.

Voor de binnenlandse politiek zal een neen overigens niet uitmaken, behalve dan dat we dan zeker weten dat de natie bestaat uit debielen. Je moet toch wel gek zijn om achter Jan M. en Geert W. aan te lopen? Europees moeten we hopen dat meer landen op nee uitdraaien, dan kunnen we de schade beperken.

Guido | 31-05-05 | 21:28

Ter aanvulling. Prachtig stukje propaganda. Kameradenvoer. Ik zie een rode Lada met een giga-megafoon op het dak. Ik denk aan bedrijfkantines vol kaartende werknemers. Ik denk aan de dag van de arbeid, waarop vrijwel iedereen in Europa vrij is. Ik denk aan "actie, actie, actie"-schreeuwende vakbondbobo's annex aanstaand politici. Het is een verhaal. Geen goed verhaal, maar het is een verhaal. En dat is wel zo verfrissend tussen de non-arguments....

criticus | 31-05-05 | 21:26

Ik heb net vanmiddag de grondwet extragratis uit de bib in Ernem meegekregen... El de LiLu is niet veel spannender met zijn verhaal maar wel korter, dus hulde voor het stemadvies. Was het langer geweest dan zou ik morgen misschien wel JA gaan stemmen

labarbe | 31-05-05 | 21:25

Youp van 't Hek en een auto? Komaan Lucas, jij als auto-fascist moet toch weten dat Youp geen auto rijdt.

parttimeherder | 31-05-05 | 21:25

Zouden ze daar in Den Haag nou echt doorkrijgen wat we bedoelen, dat we door hebben dat dit een schijndemocratie is?
Ze hebben natuurlijk een flinke titanium plaat voor hun kop, zij zijn de baas,en zij beslissen.
Ik stem nee, maar het heeft eigenlijk geen nut.

DrSnuggles | 31-05-05 | 21:25

lucas op een NEE-campagne door het land, ipv. een bus op een bakbrommert

Thechronicles | 31-05-05 | 21:24

Mooi, eindelijk eens weer niet in italic.

ThE_ED | 31-05-05 | 21:24

Briljant, vive la democratie

Palani | 31-05-05 | 21:24

Lucas is de man! hij is ook de enige die daadwerkelijk mijn weblog leest :S.

Way to go Lucas! :P haahaha

Sterrenbeeldleeuw | 31-05-05 | 21:23

Da's leuk: LLL lezen en naar Maartje kijken.

ventus_aqualis | 31-05-05 | 21:23

Wie had gedacht dat ik het nog eens roerend met Lucas eens zou zijn?
-
NEE stemmen, ook al helpt het niks.

Ganglion | 31-05-05 | 21:23

toch maar ja stemmen, straks denken ze nog dat ik communist ben

furby-killer | 31-05-05 | 21:22

Zo'n mooi verhaal waarvan zelfs het lettertype weer normaal is gaan doen.

Mr.A.N. Alvabeet | 31-05-05 | 21:21

amen!

extraLuts | 31-05-05 | 21:21

he , LLL heeft al 3 colums gemaakt, maar zijn link is nog steeds niet werkend??

waky waky!!!

jeroff | 31-05-05 | 21:21

Well said. En toch stem ik ja.

Demisse_protinus | 31-05-05 | 21:20

Grote roerbakgangert die Lucas

style.councillor | 31-05-05 | 21:19

Gelijk heb je, lul.

rzer0 | 31-05-05 | 21:19

aRRogant. Ik ben namelijk niet DOM.

Wulfpack | 31-05-05 | 21:19

Lucas for President!

Crusher | 31-05-05 | 21:18

Lucas.dll
Dank je wel... eindelijk een verhaal. Maar nu niet teveel op dominee Freek de J. gaan lijken hoor. Die is lelijk. En een lelijke linkse lul wil niemand!

criticus | 31-05-05 | 21:18

En mijn NEE kunnen ze krijgen. Ik vind Fransen in het algemeen arogant. Maar nu hebben ze gelijk. Argumenten? Ik blijf aan de gang. Ben geen papagaai.

Wulfpack | 31-05-05 | 21:18

Nou als Lucas al nee zegt..., wat moeten wij dan nog?

Masterdammer | 31-05-05 | 21:17

haha lekker communistisch lulverhaal :D

Mored | 31-05-05 | 21:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl