TEST! Weet u wat boerenkool is?
Deze test is alleen voor 'jonge mensen'. Wat is boerenkool?
A - Boerenkool met worst
B - Een meerkoet op een hoop boerenkool
C - Een trekker met op de kar zestig balen boerenkool
D - Uit zijn schotwond stroomt boerenkool
E - In zijn hoofd zit boerenkool
F - Kijk wat een heerlijk geurende Toscaanse boerenkool
G - Een boerenkool aan telefoons
H - Supporters van De Graafschap vieren een boerenkool
I - Timon neemt een hap boerenkool
Reaguursels
InloggenEen paar jaar geleden kon ik niet genoeg boerenkool telen
Obama vrat t , dus superfood, dus niet aan te slepen. Nu verkoopt het nog maar mondjesmaat.
Ik vindt het zelf superlekker, en de Nederlanders uit te buurt weten mij te vinden voor hun stamppot
Het geheim is een dot mosterd er door. Dat maakt een boerenkoolstampot, of andere stamppit heerlijk. Net zo belangrijk als de worst.
Is een dingetje.
Wel goeie gebruiken. Geen supermarkt eenheids.
Nee. Piccalilly.
@Flapster | 28-02-23 | 21:38: ook.
die 20 jarigen eten allen nog maar Sushi Pizza of Shoarma meer houden ze niet meer binnen
@Mosterd
Het moet zijn:
Timon neemt een hap stamppot boerenkool.
Hier wordt in elke volksbuurt boerenkool gegeten, in de USA eten vooral gezondheidsfreaks het. Omdat het boordevol vitamientjes zit wordt het daar gezien als superfood.
Hier noemen ze het "kale" en kost gdv 3 euros per miezerige stronk....
Maar ze willen er toch allemaal sex mee?
On België vinden ze het maar raar dat we het als mensen eten, die gebruiken het daar als varkensvoer begreep ik? Terwijl het heerlijke winterkost is!
Ruften als een pater, dat weet ik wel.
Wat boerenkool is? Mijn favo stamppot. De volgende dag beetje opbakken nog lekkerder. Met een goede malse rookworst(niet van die harde stukjes) of goede bal gehakt prima.
Likje sambal erbij.
U kent uw klassiekers. De rookworst gaarne met loodje èn de "gelderse drup".
@Bierum: Zwan heeft helaas het loodje gelegd...
Timon lijkt op Frodo... Lord of the Kale...
De échte Timon is Lord of the Strings.
Ik had ooit een shirt waarop stond lord of the drinks. Tijden zijn voorbij
Vroeger gingen we met een bijl de onderbesneeuwde akkers op om een boerenkool te rooien. Of we kochten het bij de groenteboer. Dat zou ook kunnen.
Ik wil niet!
Als het bij de Jumbo niet te krijgen is, dan kunnen ze er niets aan verdienen. Ik zag Marco Brinks nog met een paar wagens Boerenkool langsrijden op weg naar de VeZet. Bij de Appie is dus nog genoeg voorgesneden Boerenkool te krijgen.
Boerenkool lijkt mij net iets teveel op Soylent Green.
Geen paniek: Soylent Green is people. In boerenkool zitten géén boeren.
@vladimirows | 28-02-23 | 20:00: dat zeggen ze ook van kindermenu's, maar ik weet van het bestaan van kinderboerderijen
Gek genoeg geen boerenkool te vinden in de schappen van de super de laatste twee dagen.
Wel veel andijvie te koop de laatste tijd.
Stampot rauwe andijvie met spekdobbeltjes is ook heerlijk.
Ook geen aubergines, het is een complot! Alleen vvd stemmende ondernemers kunnen dit oplossen: meer vluchtelingen, u betaalt !!!
Dat is niet zo vreemd want boerenkool heeft eerst een nacht flinke vorst nodig om de sappen in suikers om te zetten want anders is het niet te vreten.
@steekmug | 28-02-23 | 19:15: Ja, dat vreet ik nu al twee dagen, heb het nu wel weer een beetje gezien.
@De luis | 28-02-23 | 19:20: stop de zak boerenkool 1 nacht in de vriezer.
@De luis | 28-02-23 | 19:20: Met de moderne rassen is dat niet eens meer nodig, vroeger wel inderdaad.
Mompelt iets met rohypnol*
Oh boerenkool. We doen het onszelf aan hoor, als de supermarktbezoeker alleen nog maar aan gort gesneden, muffe flinters in een zak kan kopen. Wie koopt die troep?
Iets met smaakjes en wat we daar niet over zouden doen.
Daarnaast is het tieffesgezond.
@NiCeY | 28-02-23 | 19:03:
Die versneden zooi in een zak, daar zit geen vitamine meer in hoor.
Ik ken alleen kale.
Domino’s heeft een tijdje Pizza boerenkool met worst verkocht, dus de jongelui weten echt wel wat BK is.
Zo leren onze kinderen ook spinazie en/of rucola te eten.
Gooi het op de pizza en ze vreten ‘t,
Zelfs spruiten en postelein, gewoon begraven onder gesmolten kaas.
Kapsalon hutspot gaat er ook gewoon in,
Briljant idee, al zeg ik t zelf.
Heb zelf tomaat leren eten door Whoppers, geen grap. Nu eet ik inmiddels al lang geen whoppers meer maar wel tomaat.
Lol, Ruime.
Triest Nederlands, smakeloos kutgerecht. Aardappelen en troep.. wat een troosteloze bende als dit op je bord ligt.
Voor jou doen we er wat suiker door, jochie!
U kunt niet koken. Of Uw moeder kon niet koken.
@happen_maar | 28-02-23 | 18:55:
Bietje appelemoes d’rbij.
Bordje schoonlikken.
Mijn vrouw (indo) maakt het op de indo manier.
Leer koken, prutser
De Hollandse versie vind ik echt smullen, met een kuiltje jus. Surinamers stoven het met ui, knoflook etc en dat is ook lekker. Wees creatief.
onlangs pindasoep met boerenkool gemaakt. 2 soorten zelf getrokken bouillon (kip en rundertong). Vervolgens lekkere pindasoep, iets aan de scherpe kant, boerenkool van de groenteboer op de markt en wat vers gehakte pinda's. Heerlijk.
De smaak kan je verbeteren met jus, spekjes en wat kruiden evt. Goede rookworst of ander stuk vlees. De volgende dag ff opbakken.
Ik probeer al twee weken boerenkool te kopen, maar noch bij de Aldi, noch bij de Jumbo verkrijgbaar... En dan roepen ze dat je groente van het seizoen en eigen bodem moet eten!
Is de vorst weer op vakantie zeker..
www.ah.nl/producten/product/wi135521/...
Schreeuwend duur, dat wel.
Probeer het eens op de vriesafdeling. Daar zijn groenten ook nog eens veel goedkoper en even gezond als de verse variant.
Is dat dat groene spul dat tussen een broodje kebab zit?
nee dat is schimmel.
mous
Boerenkool met worst, in de achterhoek heet het moos met wos. Errug lekker. Er is zelf muziek over gemaakt.
Boh Foi Toch - Balkenbri-j
www.youtube.com/watch?v=TzmPVvhhR8g
Ah, u bent ook een Frau van cultuur! Vergeet de klassieker 'Roepen op de Moos' niet.
youtu.be/cBk_WlHc-n0
Sam en Moos, meer smaken ken ik niet.
En wa bun 'boerenmoes met ribbekkes' dan? Da wet die jonge leu van den GS helegoar nie?
Wie de fuck is Timon?
Spartacus.
Meneer Dias.
Vraag van een Zwitsal...
Vroeger zat er een velletje om de worst en een loodje, dat mis ik wel een beetje.
Dat viel mij bij het Stamcafé gisteravond al op: hoe krijg je snert zo heldergroen? Nog los van de culinaire misbruik van de rookworst in het bovenste plaatje.
Alhoewel, die currywost in plakjes en dan die ellende van een saus. Kerriesoep. Dat zou moeten kunnen, al heb ik nog even geen idee.
Met kryptoniet.
@Mr_Natural | 28-02-23 | 18:25: Sensei: www.youtube.com/watch?v=Vkfpi2H8tOE !
B is geen boerenkool, maar wel een prachtige visuele voorstelling van hoe het smaakt. Om te kotsen namelijk.
Een transboerenkool wordt zonder worst geserveerd.
E.
Ontegenzeglijk.
Er zitten geen boeren in boerenkool. Ook verwarrend: kleiduif, slavink, koksmeeuw, paardenbloem, hooiwagen (dat insect), kerkuil, en nog een paar van van die dingen.
Dus er zit geen paard in een lul dus paardelul is ook verwarrend?
@Lukiluuk | 28-02-23 | 18:17: Die hangt er dan onder, maar vaak zit er ook eentje bovenop. Niet verwarrend.
En dadelijk vertel je me zeker ook nog dat er geen ham in een hamster zit?
@ Snafu , idem met huzarensalade, jodekoeken en negerzoenen.
En baby-olie? Waar is dat dan wel van gemaakt?
@ruud76 | 28-02-23 | 18:23: En dan nog dat geheime ingrediënt X.
Vorige week zuurkoolstamppot gemaakt, komend weekeinde staat boerenkool (kale) met wors op het programma (andijvie is hier wat lastiger).
Hoe smaakt dat, wors?
Verenigde Staten?
@Nederlanddraaitdoor | 28-02-23 | 18:15: Angelsaksisch in ieder geval;)
@Nederlanddraaitdoor | 28-02-23 | 18:15:
Ging ooit naar een grote super de supermarkt. Een wand van 4 meter met erwtjes. Moest flink zoeken en vond 4 stronkjes witlof. Meteen dus duidelijk waar de voorkeur ligt. Mushy peas.... yek!
@Lukiluuk | 28-02-23 | 18:14: Of je wors lus;)
Alleen de lucht van zuurkool doet mij al projectielbraken.
Hele kool blad in de diepvries en dan voor gebruik in de plastic zak crunchen dat scheelt een hoop snijmanskunst;)) een soort omgekeerd vriesdrogen ahw..
@lauter leuter; boerenkool is daar normaal het issue niet (tenminste, is normaliter best verkrijgbaar), de rookworst wel. Die maak ik tegenwoordig zowieso zelf.
@Piggelmee | 28-02-23 | 18:20: 200 ml verse jus d Orange toevoegen, gefruit uitje, onsje katenspek, theelepel karweizaad. Ondertussen eendenborst bakken met het vel geruit ingesneden en gezouten en gepeperd. Paar lepels vijgenjam of een andere vruchtenjam aan het bakvet toevoegen en even opwerken tot een saus. Aardappelkroketjes erbij en u mag mij uitnodigen voor het avondeten.
@Nederlanddraaitdoor | 28-02-23 | 18:36: Eeejjj, maak je zelf rookworst? Klinkt interessant.
@Smoelensmid | 28-02-23 | 18:32:
Da's een idee!
Als alleenstaande vader met jeugd in huis, was ik altijd al gericht op niet teveel tijd in de keuken te besteden.
@Sinterbikske | 28-02-23 | 18:43:
Yep @Nederlanddraaitdoor vertel!
Meng mager en vet varkensvlees (65/35) door een gehaktmolen, fijne maling. Kruiden erdoor. In schapendarm (of syntetisch), is verkrijgbaar bij vakbladen. Worsten vormen en afbinden. Dan max 3 uur koud roken op beukenhout. Na het roken direct in lauw water laten rusten om verschrompelen tegen te gaan. Zodra afgekoeld vacuum verpakken en de vriezer in, of meevaren op de stamppot. Easy as that.
Vakbladen=vakslager
@Nederlanddraaitdoor | 28-02-23 | 20:59:
"Max 3 uur koud roken op beukenhout". Roken is vuur... dus beukenhout moet gloeien. Maar hoe moet ik in dit verband koud zien? En wat voor kruiden? Klinkt idd erg eenvoudig.
Die worst op foto 1 is overigens een gore worst.
Je krijgt er het zuur van en het vel is niet te hakken.
Een goede rookworst is een door de slager gemaakte runderrookworst.
En dan in een plastic bakje én met een plastic lepeltje.
Hoeveel jaar gevangenisstraf staat daar wel niet op?
Rund?
Geen paard? De paardenslager heeft echt heerlijke rookworsten.
@Mr_Natural | 28-02-23 | 18:14: is wel zo veilig al schaatsend over natuurijs.
@Kruijffje | 28-02-23 | 18:57:
Paard vind ik op zich best lekker, maar niet voor bij de boerenkool.
Een stuk warme paardenworst uit ‘t vuistje wel.
@ZOMG… ja lekker, rund. De kunst om m sappig te houden natuurlijk. Rund is wat droger, maar de slager weet m wel nat te houden.
Wat is die Timon veranderd zeg....
Hij zit te vreten, terwijl z’n vrouw aan het houthakken is en de boer’nkool snijden.
Stamppot boerenkool is alleen lekker als er minimaal 25% verse boer in zit.
verse boter..
Fantastisch nieuws voor alle haters.
Hoe minder kennis van of over de boeren en hun producten hoe beter.
Importeren! Is toch veel makkelijker.
Ok, boerenkool importeren is wat moeilijk, maar f#kc de boer’nkool, hup Avocado en Humus.
Ik kan uit ervaring vertellen dat er boerenkool geteeld word bij Murcia (Spanje) die vrolijk naar nederland word vervoerd om hier te worden geconsumeerd en nee dat staat niet op de verpakking want bewerkt/gesneden in Nederland
<ahûm> Het is 'I'.
Altijd weer die 'jongeren'..
Bij G ligt mijn eerste Nokia rechtsboven boven op de stapel. Prima telefoon, alleen behoorlijk zwaar. Soort van kleine baksteen, te gebruiken als slagwapen of projectiel indien nodig.
Als dat al een baksteen was dan is die Siemens Marathon NT911 van mij een straattegel en zal dus wel onderop liggen ;) www.telefoonmuseum.eu/index.php/1980-...
@Smoelensmid | 28-02-23 | 18:22: Hahahaha
H - Supporters van de Graafschap vieren een superboerenkool.
Groenten voer je aan de beesten die je eet.
Van die blik van E word ik een beetje bang. Het is toch géén bn-er hè?
Is het waar dat eerst de vorst over boerenkool moet gaan omdat het dan lekkerder is ?
Ja
www.quest.nl/natuur/planten/a29808412...
Denk je dat Willempie iets klaarmaakt op een boerenkool?
@Arnold Layne | 28-02-23 | 18:05: Quest is geen bron. Wel leuk artikel, tnx.
J Russisch veevoer dat in NL door sommige mensen wordt gegeten.
Niks mis mee. U weet vast wat men in Rusland eet.
Trouwens, u is geen jongere en mocht slechts glimlachend toekijken. Niet de antwoorden op straat gooien.
@reservebelgië | 28-02-23 | 18:06: In Rusland eten veel Russen dat wat op C staat.
Nu heet het nog boerenkool, maar over een paar jaar "personen die deden aan landbouw of veeteelt groenten".
Tot koe gemaakten?
In de VS is het hipstervoer.
Heet daar Farmerscabbage ?
Superfood. In Canada en de VS wordt boerenkool gezien als superfood, wat het in feite ook is. Het heeft een hoge voedingswaarde.
@Cornelis12 | 28-02-23 | 18:01: nee, "kale" (op z'n Engels uitgesproken dan)
@Cornelis12 | 28-02-23 | 18:01: LOL!
Meestal niet als stamppot in de USA maar in juices/smoothies
@Cornelis12 | 28-02-23 | 18:01: ja het was een kale boer idd... Kale;)
Varkens, geiten, boer’nkool, dat leren we op de boer’nschool.
Jaja!!
youtu.be/lBzNGdHBtck
Zijn dat dezelfde 'jonge mensen' als die van dat onderzoek waaruit bleek dat een toenemend aantal 'jongeren' niet geloof dat de Holocaust is gebeurd?
Timon denkt ondertussen: "I should buy a boat."
Als het niet met stinkende diesel gestookte boten uit Zuid-Amerika wordt geïmplementeerd is het niet hip en eet ik het dus niet. Verder ben ik helemaal voor het klimaat enzo.
Moet dat geen enormekool zijn ? Oh nee, dat was weer iets anders.
Hup Timon. Wel kaantjes er in ook, anders sla ik over. Lekker man.
Ik weet het wel maar ik mag.niet meedoen :-)
Green kale, een superfood in Californië. Gaat in smooties daar. De mafkezen.
met groene appel, best lekker!
@ZOMG | 28-02-23 | 17:57:
Met spek bedoel je..?!
Met stukjes worst?
@SterF... | 28-02-23 | 17:58: nee, in de smoothies
@ZOMG | 28-02-23 | 18:07:
Dat bedoel ik ook: stampot boerenkool met worst en spekkies - smootie.
Superfood!
En je hoeft niet te kauwen.
H is ook goed...
Je bent zo jong als je je voelt.
REAGEER OOK