achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

"Anne Frank Uitvinder Balpen" geprojecteerd op Anne Frank Huis door "THE LASER NAZI BUNKER"

De tekst vergt wat uitleg maar de daders zijn vermoedelijk nazi's

Projectie is een bekend psychologisch verdedigingsmechanisme waarbij de eigen pathologie in anderen gezien wordt. Toevalligerwijs is het ook het nieuwste speeltje waarmee neonazi's anderen hun ideologische tranendal mee intrekken, zonder dat er formeel sprake is van vandalisme. Eerst die 14 words "We must secure the existence of our people and a future for white children" op de Erasmusbrug en nu dit weer. De tekst "Anne Frank uitvinder van de balpen" werd in het Nederlands en Engels geprojecteerd op het Anne Frank Huis. Een video daarvan verscheen in Telegramkanaal THE LASER NAZI BUNKER.

De leuzen zijn een verwijzing naar een samenzweringstheorie dat Het Achterhuis niet geschreven kan zijn door Anne Frank omdat delen van het origineel met balpen geschreven zouden zijn, en Anne Frank destijds onmogelijk over een balpen zou kunnen beschikken. Dat alles is natuurlijk niet waar. Het Anne Frank Huis heeft aangifte gedaan van het voorval.

Een all-timer

Een all-timer

VERKIEZINGSTIJD??!

Verwerpelijk. Voor antisemitisme is in ons land geen plaats; we kunnen en mogen dit nooit accepteren.

Dilan Yesilgöz - Zegerius
Dilan Yesilgöz - Zegerius
@DilanYesilgoz

De projectie op het Anne Frank Huis is verachtelijk. De @POL_Amsterdam doet onderzoek. In onze samenleving is geen plaats voor antisemitisme. Daarom wil ik de ontkenning van de Holocaust strafbaar te stellen. We mogen dit niet laten gebeuren in Nederland. parool.nl/amsterdam/film…

339
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.