achtergrond

Geenstijl

Vrij Nederland gaat MARTIN BOSMA op de NPO

"Dank jullie wel" (NPO-speech Frans Klein, augustus 2022)

Wat we nu weer lezen in voormalig verzetsblaadje Vrij Nederland. Daar wordt zomaar rondgekoerierd wat voor totaalcorrupte achterbakse maffia-kliek onze nationale Publieke Omroep is, waar tot slaafgemaakte belmeisjes met nulurencontracten worden uitgezogen door omroepbobo's, netmanagers, buitenproducenten, Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein, die onder elkaar 1 MILJARD financieelgeld taxpoet verdelen, en dan een sigaar gaan roken op Barbados. Hilversum = Qatar! Alhieronder alvast drie pregnante alinea's, hele verhaal HIERRR.

[...]

De KRO, inmiddels gefuseerd met de NCRV, bedacht nieuwe tv-formats voor Kockelmann, vertellen meerdere anonieme bronnen. De NPO-top schoot ze allemaal af, om onduidelijke redenen.

[...]

[...]

De voorkeur voor meningen van de NPO-top vindt bevestiging in het NPO-jaarverslag 2021. Van het besteedbare televisie-budget (550 miljoen euro in totaal) ging 89 miljoen naar Opinie, meer dan twee keer zoveel als de 37 miljoen euro voor Nieuws. Op de radio is de verhouding nog schever: dik 21 miljoen voor Opinie, drie keer zoveel als de 7 miljoen euro voor Nieuws. Veruit het grootste tv-budget (129 miljoen euro) ging naar Sport, mede dankzij het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Amusement lijkt relatief schamel bedeeld met 14,4 miljoen euro. Maar ruim 126 miljoen gaat naar Expressie, en daaronder vallen naast drama ook alle quizzen en spelletjes.

[...]

Het komt er dus op neer dat de NPO kijkcijferkanonnen zoals Boer zoekt vrouw en Heel Holland bakt betrekt van zijn commerciële concurrent RTL, en dat het belastinggeld waarmee deze programma’s worden gemaakt, uiteindelijk terechtkomt in de portemonnee van de aandeelhouders in Bertelsmann.

Bosma zelf

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.