achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Echtpaar ontsnapt uit quarantainehotel, ín vliegtuig aangehouden door Marechaussee

You can check out any time you like, but you can never leave

Op zich, geen on-indruwekkend verhaal. "Hoe het echtpaar heeft kunnen ontsnappen, is een raadsel. "Diverse partijen zorgen ervoor dat niemand het hotel in of uit kan, waaronder politie en marechaussee. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is niet bekend", laat een woordvoerder van de marechaussee weten." Het gaat om een hengst uit Portugal en een riviernymph uit Spanje. De twee zaten VAST in quarantainehotel Ramada te Badhoevendorp, speciaal voor Zuid-Afrikaanse positievelingen. Uiteindelijk werden ze aangehouden ín een vliegtuig dat op het punt stond naar vrijstaat Spanje te vertrekken, dus ze waren er echt bijna. Het echtpaar is door de Marechaussee "overgedragen aan de GGD" - de vaccinerende tak van de trias politica. En dat is eigenlijk de eerste keer dat we die zin over personen lezen.

Juridisch Interessante Update: ""Deze mensen hadden geen adres in Nederland en werden daarom in het hotel opgevangen. Je gaat ervan uit dat mensen snappen waarom ze in quarantaine zitten, met een nieuwe variant waar we nog niet alles van weten. Omdat ze toch besloten om uit isolatie te gaan en zelfs in een vliegtuig te stappen, gaf de burgemeester op grond van de volksgezondheid een beschikking tot isolatie*", zegt een woordvoerder van de burgemeester. *

"Quarantaine is vrijwillig, maar als je je daar niet aan houdt, dan kunnen we overgaan tot dwang.(....) Het echtpaar is verplicht in isolatie geplaatst in een ziekenhuis in Nederland, aldus de woordvoerder. Het is niet duidelijk of ze daar zijn wegens ziekteverschijnselen of mogelijk ontsnappingsgevaar." Het echtpaar zegt tegen de BBC dat ze toestemming hadden het hotel te verlaten.

Update: Comments dicht, juridische discussie HIER voortgezet.

Foto: wel het hotel uit het verhaal

Foto: wel het hotel uit het verhaal

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.