Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mark Ruttes Politieke Moord op Helma Lodders

Toch nog even Ruttes rotsbodem uit een eerder topic naar boven trekken

Voordat De Notulen maandagavond werden opgehoest, suggereerden we onderaan een eerder topic dat vvd Kamerlid Helma Lodders (2010-2021) niet vrijwillig vertrokken is bij de vvd. De nummer 12 van de kieslijst van 2017 maakte in november 2020 in een verklaring bekend dat ze niet meer verkiesbaar zou zijn. Ze was toe aan "een nieuwe uitdaging". Dat is LinkedIn-lingo voor 'Help, ik ben mijn baan kwijt'. Tevens gaf ze op 30 maart 2021 - na de verkiezingen dus - geen concreet antwoord aan Trouw op wat die nieuwe uitdaging inhield: "interessante dingen", zei ze. Lodders' LinkedIn (mirror) vermeldt nog altijd haar Kamerlidmaatschap voor de vvd - een functie die ze niet meer bekleedt. "Beschikbaar", zegt haar Twitterbio.

In De Notulen van Mark en zijn Ministeriële Maffia, die enkele uren laten werden geopenbaard, staat de onderbouwing van onze overtuiging. Op 12 juli 2019, in de alinea boven het inmiddels beroemde woord "sensibiliseren" dat Wopkius Pilatus Hoekstra over zijn eigen Kamerlid Omtzigt gebruikte, staat dat Mark Rutte "weinig begrip" heeft voor "voor woordvoerders van coalitiefracties die zich in de media trachten te profileren" (Jezusgristus man, alsof het Pieter en Renkse, laat staan Lodders dáár om te doen was - red.) en hij heeft "in de richting van mevrouw Lodders het belang van eenheid binnen de coalitie benadrukt." Oftewel: Lodders kreeg een woedend telefoontje van Mark (of van Klaas Dijkhoff?) dat ze haar brutale bek moest houden en terug op haar achterste bankje moest gaan zitten.

We hebben het bewuste VAO-debat 'stopzetten kinderopvangtoeslag' van 4 juli 2019 terug gekeken voor de bijdrage van Helma Lodders. Die zie je in de video hierboven. Lodders dacht in haar bijdrage in de eerste plaats aan de getroffen gezinnen (die in geen enkel ministerraadnotuul aan bod komen), vond dat Menno niet Snel genoeg handelde, schamperde hardop over de (te laat doorgevoerde) stopzetting van onterechte invorderingen bij toeslagouders en wilde actief op de hoogte gehouden worden van de vorderingen op het dossier. Daarnaast wilde ze weten waarom klokkenluiders bij de Belastingdienst werden ontslagen terwijl de ambtelijke daders ongestoord verder konden knevelen. Ook wilde ze dat de ouders schadeloos werden gesteld - iets dat in de ministerraad actief werd tegengewerkt omdat Rutte "geen precedentwerking" wilde, die kon overstromen naar andere dossiers in andere zaken waar burgers lijden onder een dwingende doch falende overheid. Kritische vragen die de opmaat naar haar 'ontslag' vormden.

Bedankt, hier is je lintje, en nou opzouten

"Er zijn hier vele wetten overtreden", verklaarde Lodders letterlijk op die 4e juli 2019, waarna ze zich afvroeg hoe de staatssecretaris de complete bedrijfscultuur bij de Belastingdienst wilde gaan repareren. Vervolgens gaf ze Renske Leijten gelijk op enkele kritische vragen die zij aan Lodders stelde: er gebeuren onwettige zaken, herstel gaat niet snel genoeg en het is inderdaad bijzonder dat de ambtelijke daders nog altijd op het dossier actief zijn. Kortom, ze gaf geen ontwijkende antwoorden om haar partijleider en premier uit de wind te houden, zoals je normaal wel zo vaak ziet in Den Haag. Wel stelde ze een eis aan Snel: hij moest in oktober over de voortgang rapporteren.

Renske Leijten diende na dat debat een motie van afkeuring in (deze) tegen toenmalig staatssecretaris Menno Snel, die niet gesteund werd door coalitiekamerleden Omtzigt en Lodders, maar waar Wouter Koolmees (die huichelachtige paardenpenis met zijn bolle bloedworstkop) zich in de ministerraad van 12 juli 2019 wel "ontstemd" over toonde: "Hoewel deze motie niet is gesteund door de vvd- en CDA-fracties, voeren de woordvoerders van deze fracties, de heer Omtzigt en mevrouw Lodders, wel een gezamenlijke strijd met mevrouw Leijten tegen staatssecretaris Snel." Welja.

Motie des Politieke Zelfdodings
Lodders liet het er echter ondanks die waarschuwing niet bij zitten toen bleek dat de opschorting van invorderingen helemaal niet (goed) was doorgevoerd én de staatssecretaris zijn voortgangsrapportages niet op tijd aan de Kamer leverde. Daarom diende Lodders op 4 november 2019 samen met Omtzigt en Leijten deze motie in, waarin ze zich hierover beklaagden en waarin om een feitenrelaas werd gevraagd. De motie krijgt een meerderheid en dwingt de coalitie tot een misdaad: op 15 november 2019 besluit de ministerraad - tegen de Grondwet in en met vol bewustzijn daarvan - om het gevraagde feitenrelaas niet aan de Kamer te verstrekken: 

Snel weggejorist, Lodders ook opgerot

Menno Snel kwam er niet mee weg - een maand later treedt hij af. Maar Helma Lodders kwam ook niet weg met haar kritische controlerende houding, want dat mag helemaal niet, onder de Rutte Doctrine. Helma Lodders, misschien wel de enige vvd'er die de toeslagouders voorop stelde in deze tot constitutionele crisis uitgegroeide maffiazaak, keerde niet terug op de kieslijst. Een fluistercampagne in de Haagse wandelgangen ruist dat ze helemaal niet weg wilde.

Lodders mag dan voor de meeste mensen een onbekende zijn, een passant in de politiek. Ze zat ruim tien jaar voor de vvd in de Kamer, maar kon op zoek naar een functie elders op het moment dat ze voor zichzelf meende te kunnen gaan denken. De manier waarop Rutte zich in de 'MR' heeft uitgelaten over zijn eigen partijgenoot, is een voetnoot in het toeslagenschandaal maar het onderstreept ook iets veel groters: de vvd heeft zichzelf volledig uitgehold. Een marketingmachine rond Mark Rutte in combinatie met ijzeren fractiediscipline heeft ertoe geleid dat de Kamerbankjes van de voormalige liberalen gevuld worden door politiek plooibare Dilans (een goedgejurkte bos haar met een vlotte babbel die de baas melig naar de mond praat), binnen de partij gepromoveerde campagnejongens zoals Peter Valstar, die zich in weerwil van zijn achternaam een rijzende politieke ster acht en natuurlijk winkeldochters die ooit letterlijk de persoonlijk assistent van Rutte waren: stotterhorter Sophie Hermans, een gewillige laaf van de premier en tevens dochter van vvd karteldinosaurus en commissariatenklungel Loek Hermans.

Dat Mark en zijn adviseurs (hoi Kees Berghuis) hun eigen partij uit willen hollen om zich vroeg of laat tot een generatielange plek in de marge te degraderen, moeten ze zelf weten. Het is alleen zo verdomde jammer (lees: ten hemel schreiend en grondwet-overschrijdend op het strafbare af) dat de vvd bereid is om daarvoor het complete constitutionele bestel op het spel te zetten. Daar lijkt Helma Lodders het levende bewijs van te zijn: een Kamerlid dat de controlerende taak serieus probeerde te nemen, maar daarvoor is gestraft.

Gelukkig hadden de vee vee deemoed-stemmers nog meer dan dertig andere willoze laven om op te stemmen afgelopen maart...

Social

Dit is nu het niveau bij de vvd:

Reaguursels

Inloggen

Al het rot dat op het Binnenhof zit wordt geproefd door en met bakken gegoten over Omtzigt. Verschrikkelijk voor hem, maar ik hoop ergens ook dat het hem motiveert om door te gaan. Al zal dat heel moeilijk zijn als collega’s zo met je omgaan.

GizzleMolby | 28-04-21 | 19:09

Maar wie is nu de schlemielige "muur-ligger" ?

Ruikbaard | 28-04-21 | 10:39

Ze was op TV durft haar VVD bekje niet open te doen want toekomstige baantjes.
De invloed van Endosnor is groot maar onderschat die van doctrine Rutte niet.

likdoorn | 28-04-21 | 10:28 | 1

Tsja, de marktwaarde van dit mavo Intas meisje ligt ver onder haar wachtgeld en heel ver onder een bij een mooie bestuurlijke baan passend salaris, dus bek houden enafwachten tot er iets bestuurlijks wordt geregel door het vvd baantjes bureau, maar dat heeft nog een dozijn hbo achtigen in de kaartenbak.

vranac | 28-04-21 | 15:56

Helma Lodders zei gisteren naar aanleiding van de publicatie van de notulen op Omroep Flevoland "echter nooit druk te hebben ervaren van haar partij of van partijleider Mark Rutte".

Roterodamus | 28-04-21 | 10:12 | 1

Daarom moest ze dus weg. Onsensibiliseerbaar.

Charles Swietert | 28-04-21 | 13:32

Sluit rutte op.

rotator | 28-04-21 | 09:01

Het gaat steeds om gekozen volksvertegenwoordigers, kennelijk inspireert het systeem in Korea, Rusland en China.

P. Breidel | 28-04-21 | 08:41

Je zou maar als lijstduwer onderaan de VVD-kieslijst gestaan hebben in je zwempakkie. Ik zou me kapotschamen!

Cunts-en-kitsch | 28-04-21 | 08:37

Ernstige zaak. Je krijgt de stellige indruk dat de coalitie vooral gebrand was op behoud van de gekozen lijn en totaal geen oog meer had voor de gevolgen van de ambtelijke agressie van de Belastingdienst. Dat valt me behoorlijk tegen. Ook D66 was daarbij behoorlijk actief en dat valt me tegen, al zou Kaag minder moeite hebben met kritische kamerleden stond in die notulen. Maar Koolmees, Ollongren en Hoekstra tonen zich geen kampioenen van de openheid.

Nou kan ik me best voorstellen dat je een keer klaar bent met al die kritische vragen uit de kamer, die inderdaad in 90 procent even overduidelijk bedoeld zijn om zich in de kijker te spelen bij de media. Het heeft soms niks meer weg van serieus debat maar alleen nog willen scoren in de media. Een quote krijgen op het journaal, ophef maken over niks. Het gevolg is deze schildpad neiging van de coalitie. Het tragische ervan is dat ook terechte kamervragen zo het kind van het badwater worden. Tijd voor een nieuwe politiek zou je zeggen.

Beste_Landgenoten | 28-04-21 | 08:36

Zelfs NRC: "notulen tonen noodzaak van nieuwe bestuurscultuur". Ik hoor een doodsklok luiden.

Stachauer1971 | 28-04-21 | 07:20 | 1

Vergeet het maar. Er verandert niks, want er verandert nooit echt iets.

"De revolutie verdampt en wat overblijft is het slijk van een nieuwe bureaucratie." (Franz Kafka)

zwaaropdehand | 28-04-21 | 08:43

Waarom heeft mevrouw Lodders nadat ze werd weggewerkt de handel en wandel binnen de VVD niet aan de grote klok gehangen? Dat zou de ultieme wraak zijn richting de manipulerende aartsleugenaar en machtsmisbruiker Rutte.

NPOlitiekgekleurd | 28-04-21 | 07:09 | 4

Durft ze niet want ze is als de dood voor de ultieme wraak van Mark , nooit meer ergens aan de bak komen.

likdoorn | 28-04-21 | 10:31

De overheid spendeert bijna de helft van het geld in Nederland, beetje zonde om niet meer te kunnen solliciteren bij de helft van alle vacatures.

Festen | 28-04-21 | 12:39

En dan als klokkenluider maanden over het Binnenhof zwerven zoals Plug?

revolte | 28-04-21 | 14:01
▼ 1 antwoord verborgen

En hier zien we dus precies waarom het een slecht idee is om de regering samen te stellen uit leden van de coalitiepartijen.

De machten worden verweven en de kamer, die de regering aanstuurt, controleert en moet zeggen wat het moet doen, wordt ondergeschikt gemaakt.

Het is makkelijker, én beter, om de regering uit experts in hun vakgebied aan te stellen, niet gekoppeld aan politieke partijen. De tweede kamer kan ze dan zonder last bekritiseren en wegsturen als het nodig is. Én je hebt mensen met kennis op de juiste plek, en geen uitgerangeerde leraar op gezondheidszorg.

einz | 28-04-21 | 00:37 | 2

Die zullen precies het zelfde gaan doen als coalitiepartners. Macht corrumpeert!

Santtulainen | 28-04-21 | 06:08

Leraar???.... U bedoelt onderwijzer 2e klad lagere school..... door dit soort oelewappers worden wij geregeerd.

mameloe | 28-04-21 | 11:58

Wanneer mept Omtzigt nou zijn joker op tafel?
Zal hij het voor of na de formatie doen?
Het lijkt me een heerlijke portie karma als hij de stekker uit een nipt aantal meerderheidszeteltjes weet te trekken. Het schip zinken met alle ratten erop.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:25 | 1

Die is eerst nog op krachten aan het komen.Daarna verslaat hij de draak met de 7 koppen

tegenalles | 28-04-21 | 10:27

Fractiediscipline is de doodsteek voor de democratie.
Het betekent eigenlijk dat 76 kamerleden op voorhand besluiten het de komende 4 jaar over alles eens te zijn en zolang dat duurt kunnen de overige 74 poppetjes van de oppositie ook niks meer beginnen.
Effectief gezien is er dus nul (0) ingang tot het tussentijds bijsturen van beleid.

Vage_eddie | 27-04-21 | 23:56 | 2

Erger nog: feitelijk worden we geregeerd door de 4 fractievoorzitters van de coalitie. En waren drie partijen voldoende geweest voor 76 zetels, dan zouden we geregeerd worden door 3 personen. 150 kamerleden leggen de belofte of eed af bij installatie en bij de eerste stemming overtreedt een overgrote meerderheid de grondwet. Kamerleden dienen te stemmen zonder last. Dus fractiediscipline is ongrondwettelijk. We moeten nieuw bestuur... Deze is stuk!

MKBer | 28-04-21 | 00:20

@MKBer | 28-04-21 | 00:20: Het is nog erger, de eerste kamer doet zijn werk niet om het volk te behoeden voor 'waan van de dag' wetgeving. Integendeel, ze zijn een verlengstuk geworden van de zittende macht.

revolte | 28-04-21 | 14:04

Hier een aanbeveling van mij: het boek "The Social Animal" van David Brooks.

Het belangrijkste hoofdstuk is in deze (en misschien wel altijd) dat over conformiteit. Conformiteit is vaak belangrijk als een groep mensen hetzelfde doel wil bereiken. Maar als de groep de fout in gaat, dan wordt het smerig richting de klokkenluiders.

Peter_K | 27-04-21 | 23:52 | 1

Een denkfout die politici ook vaak lijken te maken is dat ze "landsbelang" verwarren met "het belang van de regering".
Alsof het slecht zou zijn voor het land als er eens een regering zou vallen, en dat het doel dus de middelen heiligt als men dat met man en macht wil voorkomen.
De waarheid is dat het juist prima is voor het land als een regering valt als die zijn werk niet naar behoren doet.
"Volksvertegenwoordiger"; dat woord zou men eens vaker over moeten nadenken.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:00

Triest hoe de trias politica compleet verrot lijkt te zijn. Het is gebleken dat de uitvoerende kant strafbaar bezig is geweest met het omzeilen van de controlerende kant. Zeer benieuwd of zij hier ook daadwerkelijk rechtshalve verantwoordelijk voor worden gesteld, en zo ja: hoe lang dat proces kan duren. Blijven we dan bezig met een huidig Demissionair kabinet, want 'crisis' en zo?

Boerhoektvrouw | 27-04-21 | 23:50 | 2

Waaraan je goed kan zien dat deze bestuurscultuur al een tijd woekert, is het feit dat het ergens bijna normaal wordt gevonden.
Waar dit gespuis een tribunaal verdient, wordt er enkel met wat gespeelde verbazing gereageerd, en men gaat over tot de orde van de dag.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:03

Dit is inderdaad een probleem dat al zeer lang speelt. Het verwijderen van Mark Rutte zou hoogstens een beginnnetje zijn.

Peter_K | 28-04-21 | 00:46

Yep, dit vrouwtje zag Lodders achter in de zaal hangen en wist precies wat ze moest zeggen.

NatNiks | 27-04-21 | 23:11

Hoe helder ende duidelijk kan een analyse zijn? Alleen het terugtreden van Rutte of beter nog, nieuwe verkiezingen kunnen onze 'democratie' redden. Of anders Putin vragen hoe het moet.

DumboJet | 27-04-21 | 23:03 | 1

Poetin komt tenminste nog eerlijk uit voor het feit dat hij een schoft is.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:04

Het kutwijf heeft jaar in jaar uit niets anders gedaan dan de Rutte-doctrine uit te breiden en te verstevigen. Mooi dat ze eruit getieft is, en de manier waarop is gewoon hilarisch. Laten we hopen dat ze nooit meer ergens aan de bak komt.

obominotie | 27-04-21 | 22:09 | 6

Holy shit obominotie, stop eens met reaguren als je gezopen hebt

kalesnor | 27-04-21 | 23:04

Ach schei toch uit met dat hijgerige gedweep met Rutte's meelopertjes. Hoeveel moties van wantrouwen tegen Rutte heeft dit mens gesteund?
Nou dan.

obominotie | 27-04-21 | 23:11

@obominotie | 27-04-21 | 23:11: Het is altijd toe te juichen als iemand uit de school klapt, voordat zijn pensioen is ingegaan. Hoe vaak ze ook een meelopertje was, het is goed geweest dat ze dit gedaan heeft. Hopelijk krijgen er meer gewetensbezwaren.

Grachus | 28-04-21 | 03:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Het Nederlandse volk lijkt zich meer druk te maken over een terrasje, of de zoveelste waarlijk 'beeldige' creatie van een Argentijnse, dan over het misleiden, bedreigen en bedriegen van Kamerleden.

dathoujetoch | 27-04-21 | 22:03 | 2

Waarom denk je dat het koningshuis nog steeds niet gewipt is?

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:05

Je loopt mee met Rutte of je wordt kaltgestellt . Wil je nog verder in aanmerking komen voor de ambtelijke baantjescarroussel dan hou je je bek.

Koning BongoBongo | 27-04-21 | 22:00 | 2

Democratie is dood; leve de partijdiscipline!

jemagookniksmeer | 27-04-21 | 23:03

En als je te goed meeloopt, eindig je onder de bus; dát is ook een risico.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:06

Jongens, dit gaat niet goed zo.

Dickie1908 | 27-04-21 | 22:00

Wordt Myanmar een voorbeeld voor NL.

watazooi | 27-04-21 | 21:58

Prima werk Van Rossem. Greet is je dankbaar voor al je gespit.

enkelereisretour | 27-04-21 | 21:38 | 6

@Barbaar | 27-04-21 | 22:05: hou toch op met die dwaalsporen. De tweede kamer wordt niet/onvolledig geïnformeerd en lastige tweede kamerleden van de regeringsfracties worden kaltgestellt. Daar gaat deze discussie over. Wanneer de PVV of de SP als regeringspartijen dezelfde tactieken toepassen is het even fout. Dit overstijgt alle triviale partijbelangen barbaar.

therealbraindump | 27-04-21 | 22:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Alles wat Rutte cum suis te berde brengt in het nieuwe kabinet zal ongeloofwaardig zijn . Dus waarom uberhaupt beginnen met hem in een coalitie ?

Koning BongoBongo | 27-04-21 | 21:35 | 1

Geeft u dat ook nog even door aan kartelbejaarde Tjeenk W.?

NPOlitiekgekleurd | 28-04-21 | 07:17

Het is, dacht ik, staand beleid bij de VVD dat na twee termijnen Kamerlid je van de lijst gaat. Het beleid is: na 2x vertrek je, tenzij. Dit is niet ongewoon voor een politieke partij en daar doet men ook niet geheimzinnig over.

Ik zou de meeste van jullie willen uit dagen de notulen en de feiten proberen te lezen uitgaande van het goede in de mensen in zowel de regering als de Kamer. Het is allemaal niet zo spannend. Wel tragisch. Dit had allemaal niet zo hoeven lopen.

Barbaar | 27-04-21 | 21:34 | 13

@Barbaar | 27-04-21 | 22:08:
Ik tegel hier al JAREN over de corruptie en faalhazerij van Rutte en de VVD. En het VVD-volk hier heeft er nooit enig degelijk antwoord op. Leugens en bedrog, net zoals hun grote voorbeeld Rutte, die zich nu ook keer op keer moet verantwoorden voor zijn list en bedrog spelletjes.
Het is geen politiek wat de VVD bedrijft, maar vriendendienstjes en corruptie. Schandaal na schandaal, wetsovertredingen en blamages.

Dus zolang jij inhoudelijk niks van alle kritiek kan weerleggen, ben je gewoon de zoveelste VVD buklaaf die braaf staat te knikken bij het slopen van democratie en politiek bestel.

Dus kom maar op Zwitsal lutsertje, ik laat je alle hoeken van de verbale arena zien, mag je daarna janken bij meneer Rutte, net zoals zijn ja-knikkende coalitiegenoten die OOK geen antwoord hadden op terechte kritiek en moeilijke vragen over hun falen.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 22:21

Staand beleid bij de VVD dat na twee termijnen een Kamerlid van de lijst gaat. Hoeveel termijnen heeft tijdelijk Kamerlid Rutte al op de VVD kieslijst gestaan om vervolgens weer premier te worden? En is het niet zo dat Kamerleden pas echt goed en ervaren worden als ze langer dan 8 jaar als Kamerlid werken? Ik meen dat ik Pieter Omtzigt dat heb horen vertellen in GeenStijl's Stamcafé een paar dagen voor de afgelopen Kamerverkiezingen. Maar goed, de VVD termijn limit van twee termijnen geldt voor de ondergeschikte VVD Kamerleden, niet voor Rutte en zijn kliek van echte vertrouwelingen. Blijkbaar willen ze bij de VVD verder geen ervaren door de wol geverfde Kamerleden, die zouden levensgevaarlijk voor de Rutte doctrine kunnen worden.

Vuurspuger | 27-04-21 | 23:29

@Vuurspuger | 27-04-21 | 23:29: Met Rutte en zijn VVD doctrine krijgt Nederland zo heimelijk mogelijk langzaam maar zeker haar eigen polder dictatuur met een ja klappers parlement om de Rutte kliek een schijn legitimiteit te geven. Nog twintig jaar en dan hebben ook in ons parlement dit soort beelden. www.youtube.com/watch?v=vMXKd-PsSn8

Vuurspuger | 27-04-21 | 23:53
▼ 10 antwoorden verborgen

Denk dat Erdogan en Rutte samen goed door een deur kunnen .

Koning BongoBongo | 27-04-21 | 21:31

Ik sta ervan te kijken hoe gelaten het land de onthullingen ondergaat.
Waar is de ophef?!

Gewone_mevrouw | 27-04-21 | 21:31 | 6

Een mak volkje toch wel, ben benieuwd wat er wel voor nodig is om de Nederlander in beweging te brengen.

Roze_bril_drager | 27-04-21 | 21:48

Enige ophef zou er zijn als de msm eens afstand nam van hun huidige policor koers en deze door zou zetten. Maar helaas... ook die heeft Rutte in zijn zak.

Koning BongoBongo | 27-04-21 | 22:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat Lodders weg moest is geen rutte-doctrine, maar rutte-terreur. Rutte-doctrine is het censureren van notulen, of gewoon niets notuleren, de rutte-terreur is als hij weer eens een driftbui krijgt en er iemand een functie elders krijgt. De huidige vvd top is uitgehold daardoor en bestaat uitsluitend nog uit ja-knikkers. De vvd-stemmer interesseert het uiteraard niets.

Analia von Solmsch | 27-04-21 | 21:20 | 1

De VVD stemmer is in feite onderdeel van het Rutteisme. Het enige wat die stemmer interresseert is wat hij herkent in Rutte, ‘komt hij er mee weg en levert het nog iets op?’.

Lafayette | 27-04-21 | 21:27

Helma Lodders, kan die ook de eerste vrouwelijke Minister President worden dan kunnen de kneuzen. Hoekstra, Rutte, Kaag en koolmees weg.

revolte | 27-04-21 | 21:20 | 1

Inderdaad, goeie optie als nieuwe VVD-premier.

IndoFortuyn | 27-04-21 | 21:31

Als die Rutte nou nog iets gepresteerd had, maar het is niks, immigratie records, woningnood, lastenverzwaringen, een steeds groter deel van ons geld naar de overheid, buigen voor woke terreur, coronablunderbeleid... En het wordt niks. De man is een dertien in een dozijn machtspoliticus. Het gaat alleen om de macht, voor de rest interesseert het hem geen bal. Arm Nederlandje.

schoneslapert | 27-04-21 | 21:14 | 1

#Rutte kan helemaal niets. #Kaag kan helemaal niets. #Hoekstra kan helemaal niets. Koolmees kan helemaal niets. de Jonge kan helemaal niets. Etcetera etcetera.

revolte | 27-04-21 | 21:46

Toch zullen ook hier in de panelen weer de gebruikelijke dooddoeners uit de kast getrokken worden;
- bijna 2 miljoen stemmen op Rutte
- hij moet crisis managen
- hij doet het zo goed als leider
- hij pakt dingen aan en is besluitvaardig

Allemaal blablabla van de gebruikelijke buklaven die in alle waarschijnlijkheid goed geld verdienen aan de corruptie van de VVD en de democratie-sloper Rutte.
Heel kort door de bocht; wie op Rutte stemt, hem nog steeds een goede leider vindt, en denkt dat wat hij met ons bestel heeft gedaan helemaal prima is? Je bent werkelijk geestesziek, en door en door verrot als mens. Of gewoon ontzettend dom. Kies maar.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 21:04 | 6

@knutsel_ | 27-04-21 | 21:19:
Nee, dat gaat niet. Elke 4 jaar, voor weer 4 jaar, is het namelijk weer dezelfde stupiditeit.

Dus dat blokkeren heeft nul nut. Het enige wat je nog kan is hopen dat je ze iets duidelijk kan maken,

Rest In Privacy | 27-04-21 | 22:00

@knutsel_ | 27-04-21 | 22:09:
Ben vooral klaar met het VVD webcare team die denken dat ze Koning Leugen nog kunnen beschermen.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 22:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat wollige taalgebruik van die politici waarmee ze iemand kalt stellen, maar toch weer niet als je de teksten letterlijk leest. Een beetje zoals Taghi over ‘mensen’ en ‘slapen bij de vissen’ praatte.

Sinterbikske | 27-04-21 | 20:57

Bedankt voor het heldere overzicht van Rossum. Volgens mij is de enige oplossing een districtenstelsel, dan heeft elk Kamerlid zijn eigen mandaat. Nu ligt de feitelijke macht bij een handjevol fractievoorzittters en te kritische Kamerleden komen niet meer op de lijst bij de volgende verkiezingen. Met uitzondering van iemand als Omtzigt die zelfstandig genoeg voorkeursstemmen haalt. Het is niet verrassend dat de partijen een districtenstelsel tegen houden omdat ze dan macht verliezen aan de Kamer (en dus de burger!!)

Diederik_Ezel | 27-04-21 | 20:55

Goed werk van GS om in het dossiers Lodders te gaan graven. Rutte is een foute baas die geen nieuw kabinet meer mag krijgen. Tjeenk Willink, kijk ook even dit filmpje graag.

IndoFortuyn | 27-04-21 | 20:46 | 1

Tjeenk Willink weet dit al. Het is een ingewijde.

Analia von Solmsch | 27-04-21 | 21:27

Wat een bagger....

onbekend | 27-04-21 | 20:44

Dat er achter de lach en de presentatie van Rutte een onoverzienbaar moeras van ellende schuil gaat dat was niet moeilijk te voorspellen. Vanaf Rutte 2 begon het gelazer met de ene na de ander mispeer, leugen, vertrekkende ministers en stassen en het overbekende gebrek aan integriteit waar overigens de hele VVD mee besmet is. Rutte als voorman en zijn hele VVD club kunnen niet anders getypeerd worden dan een nest van ellendig volk, dat zichzelf heel geslaagd vindt maar die het miserabele karakter bezitten van een laf stel schoffies.
D66, ja wat kan ik zeggen, het is de partij waar ik van gruwel, wat voor een stel hersens heb je als je achter dit arrogante volk kan staan die de neerbuigendheid een nieuwe betekenis heeft gegeven.
CDA, (minus Omtzigt) kortweg: verraders bij wie het woord christelijk niet thuis hoort. En dan heb je daar Judas Seegers de super schijnheil, die zo belerend christelijk overkomt, maar met de 10 geboden zijn reet afveegt.
Een bij elkaar geraapt zooitje schuim.

Broadsquire | 27-04-21 | 20:40

Je kan zeggen dat Rutte heeft gefaald als MP, als VVD leider en als mens. Allemaal waar, maar het is een pure narcist, dus het boeit hem niet.

Al die ouders en vooral kinderen wiens leven en vertrouwen kapot is gemaakt, het boeit de narcist totaal niet.

Alle zelfmoorden tussen kennisneming van de situatie, het afwijzen van een snelle afwikkeling en de geveinsde tranen. Dat zijn de zelfmoorden waar hij persoonlijk mede verantwoordelijk voor is, hij lacht erom, de narcist.

Opstappen uit eigen initiatief? Natuurlijk niet, NL kan niet zonder hem, de narcist.

Het enige wat hem tot denken zal zetten is een strafrechtelijke vervolging....... en dan nog ontkent hij alles. Hij, de messias van NL kan toch geen fouten maken, wat denken die rechters wel?

Zoelense Hobbyboer | 27-04-21 | 20:38

Is het dan daarom dat het vooruitzicht van de VVD zonder Rutte mij toescheen als een geopende mond zonder één tand of kies? Bijna zonder uitzondering allemaal totale nobody’s (voor mij als niet ingewijde, zeg ik er maar bij(.

Francieux | 27-04-21 | 20:36

Ik deel de mening dat de politiek verrot is en de democratie wordt uitgehold. Als ik hier met anderen over spreek hoor ik schrikbarend vaak dat men het normaal vindt (dat kamerleden hun eigen leiders blijven verdedigen ondanks opzichtig falen, dat kamerleden beleid verdedigen waar je van weet dat ze niet achter staan vanuit fractiediscipline) en dat het “allemaal bij het spel hoort”. Dat het normaal is geworden onder de huidige doctrine maakt het nog niet normaal. Over een shifting baseline syndrome gesproken! Als we op deze voet doorgaan schuiven we schaapachtig op richting een autocratie.

bulk | 27-04-21 | 20:35 | 2

richting een dictatuur, We zijn al dichterbij dan menigeen wil beseffen.

HijgentHert | 27-04-21 | 20:40

Dat zijn mensen die niet snappen hoe ons bestel hoort te werken. Die niet eens weten waarom we een 2e en 1e Kamer hebben, of überhaupt een Raad van State.

Die mensen zijn ongeschikt, maar fungeren uitstekend als dom stemvee.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 21:07

Lodders was dus net als Omtzigt goed bezig. De regering controleren, en toezien op de uitvoering van het beleid. Het volk vertegenwoordigen dus.

In deze discussie vallen wel weer wat dingetjes op. Ten eerste: opeens komen er allemaal juristen, staatskundigen en politici van onder het tapijt gekropen, die allemaal roepen hoe onverstandig het wel niet is om de notulen van de ministerraad voortaan openbaar te maken, en ze verbazen zich over deze oproep. Werkelijk... Het volk heeft een kijkje in de keuken kunnen nemen, en vragen zich wellicht af of al die ministers er voor hen zitten, of voor de partij en voor zichzelf. Na het lezen van die notulen kan ik me levendig voorstellen dat ze daar geen warm gevoel bij krijgen.

Ten tweede is het ook wel typisch wie er bij de betrokken partijen opeens een beetje stil zijn. Ergens krijg ik daarbij het idee: zou Rutte misschien e.e.a. gelekt hebben. Voor hem maakt het niet zoveel meer uit, hij zit al onder de stront, maar met deze notulen gaat het opeens niet alleen meer over Rutte en Omtzigt; er blijft er ook aardig wat poep aan de andere partijen plakken. Die kunnen dus niet meer de morele high ground claimen bij de formatieonderhandelingen. En kan Rutte misschien wel blijven.

Muxje | 27-04-21 | 20:31 | 3

Misschien ook niet alleen de pijlen richten op de poppetjes in de 2e kamer.

Het is uiteindelijk ook de tegenwerking waar Omtzigt en Leijten en Azarkan te maken mee kregen vanuit overheidsorganisaties.
Waarom die tegenwerking. Welk belang zorgt daarvoor.
Daar is dus iets raars aan de hand. Maar wat.

En op hun beurt, hoe is dat zo gekomen. Heeft dat ook te maken met de tekorten bij politie bijvoorbeeld?

kloopindeslootjijook | 27-04-21 | 20:39

@Muxje | 27-04-21 | 20:31

Vooral dat eerste is tekenend. Het is me al heel vaak opgevallen dat allerlei "experts" in de MSM regeringsbeleid verdedigen, hoe immoreel ook. Dat bewijst dat de zelfbenoemde "kwaliteitsmedia" met de overheid heulen. Er zijn experts zat met alle denkbare standpunten; maar de MSM bepalen wie er aan het woord komen en wie niet.

Dieptepuntje waren bijvoorbeeld de discussies over referenda ("volk snapt niks"), of het opsluiten van gewelddadige gekken vlak na de moord op Anne Faber ("dan wordt iedereen die een beetje gek doet opgesloten"). Ook aangaande de schijnprocessen tegen Fortuyn, Hirsi Ali en Wilders heb ik nooit een jurist horen zeggen; "eigenlijk kan dat niet". Integendeel.
Alleen over de 300 (!!!) schijnprocessen tegen Hans Janmaat zijn de meeste rechtsgeleerden het inmiddels wel eens dat die eigenlijk onwettig waren. Fijn, maar een beetje laat; de beste man is al jaren dood.

Ook bij onderwerpen als "Russisch nepnieuws" (achteraf nooit bewezen) en "complotdenkers" (alleen rechts, nooit links of islamitisch) kiest de NPO duidelijk partij. Het voortdurend wisselende coronabeleid wordt ook blind verdedigd, ongeacht de voortdurende wisselingen in het beleid.

Dandruff | 27-04-21 | 21:04

@kloopindeslootjijook | 27-04-21 | 20:39:

De ambtelijke top is nogal innig met de politiek verweven. Hetzelfde geldt voor de honderden (advies-) raden, commissies, task forces, (klankbord-) werkgroepen en andere subsidiebureautjes die de toch al veel te grote overheid mogen adviseren.
Vandaar de term "baantjescarrousel".

Dandruff | 27-04-21 | 21:11

Ik vind het niet zo schokkend. Koolmees neemt het gewoon op voor Snel die het zwaar heeft. Er komt vooral een beeld naarboven van bewindslieden die onmachtig zijn om zaken te veranderen omdat ze te maken hebben met machtige ambtenaren. Maar dat kunnen ze dan weer niet zeggen in de TK.

Vula | 27-04-21 | 20:30 | 1

Calimero, goed verhaal. Nee, het was geen onmacht maar onwil. Nu kan het ineens allemaal wel, omdat een select groepje volksvertegenwoordigers wel hun werk heeft gedaan. En nu net die volksvertegenwoordigers betalen de prijs. Lodders werkeloos, Omtzigt een ernstige burn out. De hele groep toeslagentijgers (inclusief Azarkan, doet pijn te zeggen), verdienen de hoogste eer voor wat ze gedaan hebben. Dat ze daarnaast onbedoeld bloot hebben gelegd aan wat voor een terminale ziekte onze democratie lijdt neem ik daar nog niet eens in mee.

bulk | 27-04-21 | 20:43

VVD vroeger t.o.v. VVD nu: het verschil tussen Helma Lodders en Sophie Hermans, tussen inhoud en leeghoofdigheid, tussen te vertrouwen en crimineel.
Want crimineel, zo mag je een partij toch wel noemen die grondwet aan zijn laars lapt, die de gewone man laat stikken en de overheidsdiensten laat verloederen.

L.E. Raar | 27-04-21 | 20:28 | 1

Inderdaad crimineel.
Als je bij de belastingdienst één bijlage vergeet mee te sturen, kan het meteen als "fraude" worden gezien.
Tenzij je natuurlijk bóven die belastingdienst staat, en bewust hele rapporten weglaat/zwart lakt/laat verdwijnen/niet noemt.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:08

Het simpele feit dat dit gisteren in deze vorm op tafel is gekommen, betekent dat kabinet er mee weg weg gaat komen. Pikant genoeg om msm en het reaguurders peloton bezig te houden, maar te algemeen dat het iemands kop gaat kosten. Glas plas...

Nescio73 | 27-04-21 | 20:26

Door en door verrot.
Ik vraag mij echt oprecht af hoe Rutte, de Jong, Koolmees, Hoekstra, Kaag, die grefo van de Christenunie en al dat andere tuig van het kabinet kunnen slapen.

Hoe kan je met jezelf leven wanneer je weet dat je werk een gekozen volksvertegenwoordig is en dat er onder meer van je verwacht wordt dat je misstanden in de maatschappij zo goed als mogelijk oplost.
Dus niet wegkijkt en alles en iedereen intimideert die je tijdelijke machtspositie in de weg staat.
Werkelijk waar, wat een schaamteloze klootzakken zijn het.
Ongehoord.

Zou er ook meer 1 van hen zijn die s` avonds, voordat ze naar bed gaan, even denken aan de slachtoffers van de toeslagen affaire?
Dat zo`n slachtoffer in totale paniek naar bed gaat omdat die niet weet hoe hij of zij zijn kinderen moet voeden de volgende dag?

Gore huichelaars, tijd om op te stappen, allemaal.

Maya de Blij | 27-04-21 | 20:25 | 1

Zoem zoem, eens.

L.E. Raar | 27-04-21 | 20:29

Treurig eigenlijk.
En zoals bij elke detective ... het motief.
Waarom?
Met welk doel doe je dit.

kloopindeslootjijook | 27-04-21 | 20:25 | 3

Pluche

L.E. Raar | 27-04-21 | 20:36

@L.E. Raar | 27-04-21 | 20:36:
Eigen carrière is belangrijker dan landsbelang? Dat zullen VVD-ers niet zo'n rare redenatie vinden.

kloopindeslootjijook | 27-04-21 | 20:42

Het pluche...

Gizmo579 | 27-04-21 | 20:44

Je kan zeggen wat je wilt, maar Hoekstra ,en partij genood van Omtzigt is de aller grootste RAT.
Hij had dit kunnen stoppen, van Rutte en zijn D66 vrienden wisten we dat ze schijt aan de bevolking hebben maar Hoekstra had moeten ingrijpen en desnoods de stekker uit het kabinet.
Dus Hoekstra is de grootste RAT.
Het CDA moet nu spijkers met koppen slaan, Afscheid nemen van Hoekstra, en Omtzigt de verdiende leider van de partij maken.
Doen ze dat niet dan kunnen ze beter de partij opheffen.

allesmoetkunnen12 | 27-04-21 | 20:23 | 3

Hopelijk komt er een afsplitsing die het CDA zelve decimeert en waarbij de 'goede' CDA'ers een eigen partij oprichten. Het CDA dient Hoekstra sowieso te royeren.

Broadsquire | 27-04-21 | 20:45

Omtzicht is een fantastisch kamerlid, echter, helaas geen leider.

Momenteel helaas een lijder ipv leider ...

Gizmo579 | 27-04-21 | 20:46

Er is al heel wat krom Nederlands in de reaguursels voorbijgekomen, maar "partij
[spatie] genood" topt het nog wel even.

zbb | 27-04-21 | 20:50

De uitgeblustheid van Dijkhoff in zijn laatste maanden, doen mij vermoeden dat hij hier wel klaar mee was. Beetje het door Rutte gewenste verhaal afdraaien, stemmen zoals moest en weer naar huis. Ik geef hem het voordeel van de twijfel.

nietoftochwel | 27-04-21 | 20:19 | 3

Hij had ook voor zichzelf kunnen denken en opkomen. Zwak figuur, zwakke presentatie.

El Rico Grande | 27-04-21 | 20:21

Hij wil nu natuurlijk nog wel wat opdrachten toegeschoven krijgen. Dus uit eigen belang gewoon zijn bek gehouden.

stijlloospeilloos | 27-04-21 | 20:42

Ik zag er bij Prins Carnaval altijd eerder een soort verveeld dedain in; een soort nihilistische ballerigheid.

Vage_eddie | 28-04-21 | 00:11

Mooi betoog! Maar wat is er nieuw? Eén mildkritische opmerking en de Grote Schrijver (van GS) wipt zelfs zijn donateurs hoogstpersoonlijk uit zijn volgerscollectief op Twitter.

Fatum | 27-04-21 | 20:19

Dit hele kabinet dient vervolgd te worden tot de poorten van de hel waar dat tuig hoort. De toeslagouders zijn slachtoffer, met hen ook de democratische rechtsstaat.

El Rico Grande | 27-04-21 | 20:13

Chris van Dam (CDA) is op een onverkiesbare plek gezet.
Pieter Omtzigt (CDA) tot vermoeienis toe gesensibiliseerd, zodat ie thuis zit.
Helma Lodders (VVD) is uitgerangeerd.
Hadden ze zich maar netjes binnen de Kaders van Kaag moeten blijven. Steven van Weyenberg (D66) deed dat wel en zit wel in de Tweede Kamer.

tipo | 27-04-21 | 20:11 | 3

Kaags kader. Voor al uw kaderdiscipline.

El Rico Grande | 27-04-21 | 20:15

@El Rico Grande | 27-04-21 | 20:15: U bedoelt: kadaverdiscipline.

L.E. Raar | 27-04-21 | 20:21

@L.E. Raar | 27-04-21 | 20:21: nee. Kaags Kader geeft Kaags Kaderdiscipline.

El Rico Grande | 27-04-21 | 20:22

30-35 zetels aan Nederlanders die de marketingmachine rond Rutte - het is zo'n normale man op z'n fietsje - prachtig vinden en politiek niet genoeg volgen om überhaupt te weten wat ijzeren fractiediscipline is laat staan hoe de democratische rechtstaat is uitgehold. 'Het land moet bestuurd worden, in de grootste crisis sinds de tweede wereldoorlog' en dat we dat laten doen door een Erdogan uit de polder maakt ze niet uit.

GroetenVanUrk | 27-04-21 | 20:09 | 1

Polder-Erdogan of Polder-Putin (laatste bekt wat beter). Er zijn zeker parallellen te trekken. Ik vind hem leuk gevonden.

bulk | 27-04-21 | 20:27

Het gegeven dat alle politici die echt proberen om iets aan deze misstanden te doen op non-actief worden gesteld of op andere manier onschadelijk worden gemaakt, betekend mijn inziens dat de overheid helemaal niet geïnteresseerd is om deze problemen op te lossen.

Meer kan ik er niet van maken.

Wat een bananenrepubliek is Nederland toch geworden.

DolfWeerwolf | 27-04-21 | 20:07 | 2

Het enige dat het corrupte schorriemorrie in al die jaren goed heeft geregeld is de hoogte van het eigen salaris. Dat dan weer wel.

HijgentHert | 27-04-21 | 20:09

Coalitiepartijen zijn feitelijk gewoon 1 man's (m/v/x) partijen.
Het dedain van Rutte vs Sylvana Simons is in dat licht eigenlijk nog misplaatster dan het al was.

der_feldwebel | 27-04-21 | 20:03 | 3

Welk dedain?

El Rico Grande | 27-04-21 | 20:15

Het hautaine "grapje" waarom mw Simons zo geïrriteerd deed...
Het sloeg nergens op en was volkomen misplaatst
De opperleugenaar had gewoon zijn feiten niet op orde en dus geen antwoord op me Simons terechte vraag.

der_feldwebel | 27-04-21 | 20:20

Ik zat net even te kijken naar haar in n eerder debat. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen maar ze spreekt heel wat zinniger taal dan Rutte.
youtu.be/6shwgH4bfsk

Shoarmamasutra | 27-04-21 | 20:22

En als iemand mij de standaard GS vraag stelt, nou, ik dus niet.

skoftig | 27-04-21 | 20:03 | 2

Och, Sophietje? Mij te jong, maar ze zou er heel erg van opknappen. Dat dan weer wel.

Hetkanverkeren | 27-04-21 | 20:10

Schooiers in een net pak.

william7055 | 27-04-21 | 20:02

Vergeet trouwens niet dat die andere vleespet, zijn secondant, achter dit verhaal zit.

skoftig | 27-04-21 | 20:00 | 2

Miljaar, dat was voor het topic van Timmermans bedoeld.
*fles weer dicht schroeft*

skoftig | 27-04-21 | 20:02

Inderdaad, Dat is de juridische motor achter de wetsschendingen en dan-toch-niet-te-pakken-zijn. Daar was ie vroeger al enorm goed in.

HijgentHert | 27-04-21 | 20:06

Zo verblind door de “wonderboy” Mark Rutte, dat de VVD totaal niet heeft nagedacht over de VVD ná Mark Rutte.
Een gebrek aan concurrentie van de andere partijen heeft de VVD lui en arrogant gemaakt.
En binnen de partij heeft Mark alles en iedereen in z’n zak, want hij is immers het succesnummer, de hoofdact.
Het aanstaande kabinet Rutte valt binnen 1,5/ 2 jaar.
Kaag hoeft maar om een kudTscheet de boel te laten ploffen en de VVD betaalt de door Rutte aangerichte schade.
Wat er ná de verkiezingen allemaal is gebeurd kan zelfs Mark niet meer wegpoetsen.
Mark heeft z’n hand overspeeld.
Een goede CEO blijft max. Tussen de 5 en 10 jaar.
Tot slot: Premier Rutte kan zich geen spelfout meer permitteren of de coalitie knalt uit elkaar.
De spanning zal ondraaglijk zijn, welhaast onwerkbaar.
Misschien maar beter niet aan beginnen.

Ruimedenker | 27-04-21 | 19:59 | 2

Er staan inmiddels al 3 opvolgers te trappelen
Sommigen moeten nog wat meer ervaring opdoen in de Kamer en een andere even haar CEO klusje afmaken
De VVD heeft dat al lang afgedekt

Mauritskade | 27-04-21 | 20:18

@Mauritskade | 27-04-21 | 20:18: vertel mauritskade! Wie had u in gedachten, Bolkestein, Wiegel, Henk Kamp dan nog maar een keer. Feit is dat alle kroonprinsen binnen de VVD onder de leiding van Rutte vastlopen. De VVD is 1 grote Rutte show geworden zonder noemenswaardige tegenmacht.

therealbraindump | 27-04-21 | 20:23

Had het Helma zelf gevraagd
Het is een erg aardig mens dus dat zou geen probleem zijn geweest
Nu ontstijgt het het niveau Story/Privé niet met:
"Een fluistercampagne in de Haagse wandelgangen ruist dat ze helemaal niet weg wilde."

Mauritskade | 27-04-21 | 19:58 | 6

@Mauritskade | 27-04-21 | 20:12: In de verslaglegging staat dat Rutte Lodders heeft laten weten dat de eenheid binnen de VVD fractie belangrijk is. M.a.w., denk vooral niet zelfstandig na, dat wordt binnen de VVD niet gewaardeerd, en volg de partijlijn op en anders volgt excommunicatie.

therealbraindump | 27-04-21 | 20:15

@Mauritskade | 27-04-21 | 20:12:
*sneer negeert* Als dit het eerste incident zou zijn, dan zou ik je nog gelijk kunnen geven, maar inmiddels is er zoveel rommel uit Rutte's kast gekomen dat hij in zijn eentje een vrijmarkt kan houden.

MickeyGouda | 27-04-21 | 20:23

Weggestuurde mensen moeten ook aan hun CV en reputatie denken. Die roepen altijd dat zr aan een andere uitdaginh toe waren bladiebla

Shoarmamasutra | 27-04-21 | 20:38
▼ 3 antwoorden verborgen

De staat als terreurorganisatie tegen de eigen burgers. De oude heer Himmler zou tevreden zijn geweest.

HijgentHert | 27-04-21 | 19:57 | 2

Je vergeet Lavrenti Beria !

Rest In Privacy | 27-04-21 | 19:59

Ik begin steeds meer sympathie te krijgen voor zelfstandig denkende Kamerleden, ongeacht hun politieke kleur of partij. Mijn sympathie voor deze regering is gedaald tot het vriespunt.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 19:57

Klinkt allemaal aannemelijk, maar bewijzen kun je natuurlijk niet. En aangezien de ‘kwaliteits’media geen donder hierom geeft zal dit ook gewoon weer aflopen zoals dit altijd afloop: met een doofpot. Je hebt prima analyses Van Rossum, werkelijk waar. Maar zonder een dode-boom-stormram kom je er niet tussen.

The-loopy-cowboy | 27-04-21 | 19:56 | 7

@Mauritskade | 27-04-21 | 20:08: wat de kwaliteitsmedia doen, eigenlijk. Net een stapje verder dan wat gedachten opschrijven.

beldewouten | 27-04-21 | 20:19

@beldewouten | 27-04-21 | 20:19:
Inderdaad, moet je wel het budget voor hebben natuurlijk
Maar ik trap niet in je mening voordoen als journalistiek
Nu de Streamers kijken, je moet wat ;)
Fijne avond

Mauritskade | 27-04-21 | 20:26

Hey Maurits en Wouten, gaan jullie ff ergens anders elkaars erogene zones likken. Weinig zin in jullie lichaamssappen op mijn tegel. Maar on topic, natuurlijk heb je daar gedegen journalistiek werk voor nodig. Maar met een redacteurscollectief op krimpsterkte gaat dat niet lukken natuurlijk. Dan is dit het beste wat er - gegeven de beperkte middelen - nog uit kan komen toch? Dat is meer dan het gemiddelde krantje bij elkaar harkt. Die zijn dan weer wat geïnteresseerder in de spelling en grammatica van onze taal bombarderen. Bijzondere prioriteiten me dunkt.

The-loopy-cowboy | 27-04-21 | 20:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe heet die mythische twaalfkoppige slang ook al weer? Rutte of zo?

Nivelleermarionet | 27-04-21 | 19:56

Mocht een Kamerlid dit overkomen, stap uit de fractie als niet meer onafhankelijk je wettelijke werk kunt doen. Houden ze snel op met die onzin.

Wim Venijn | 27-04-21 | 19:53

Dit kabinet Rutte dient van het toneel te verdwijnen. Het bezit een manco en een gigantische blinde vlek. Het manco: Na in- en extern al geruime tijd gewaarschuwd te zijn en dus op de hoogte van kindertoeslagaffaire had een rechtschapen regering deze misstand erkent en alles in het werk gesteld zelf de benadeelden ruimhartig te compenseren. Diverse kabinetten Rutte en vooral het laatste hebben echter gekozen het probleem liefst onder het tapijt te vegen, adviezen in de wind te slaan en in de onderste lade te doen verdwijnen om nog maar niet te spreken partijgenoten te (willen) sensibiliseren etc. etc.. Het is buitengewoon kinderlijk alle rommel in een kast te proppen, de deuren te sluiten en dan te denken "Zo da's opgeruimd". Eens gaan die deuren toch weer open, maar daar had de peuter niet over nagedacht. Dacht dit kabinet er zo mee weggekomen te zijn? Hoe volwassen. De blinde vlek: Na een beschamende periode met een aftreden en een ternauwernood overleefde motie van wantrouwen, gevolgd door een motie van afkeuring, denkt Rutte de aangewezen "beschermengel der Lage Landen" te zijn om deze miskleun te herstellen en vertrouwen terug te winnen. Denkt hij werkelijk onvervangbaar te zijn? Dan moet je wel een blinde vlek hebben of in dezen zo stom zijn als het achterste van een koe. In het bedrijfsleven gaat dat ietsje anders vriend! Een rechtschapen politicus kan hierin zijn land, de rechtstaat, de bevolking, de democratie, zijn partij, zijn eer, geweten en geloofwaardigheid alleen maar dienen door van het politieke toneel te verdwijnen en ruimte te maken voor nieuwe bezems. Het is zinloze tijdverspilling waarmee hij nu bezig is. Alleen hij ziet dat nog niet. In de geschiedenis zijn er meerdere zoals hij hem voorgegaan. Tel je knopen en verdwijn Mark! Cheers!

Een vrije paling | 27-04-21 | 19:52 | 4

Al leest Rutte persoonlijk je verhaal, dan nog zal hij aan willen blijven. Dit vraagt om interventie van een psychiater lijkt me .

Koning BongoBongo | 27-04-21 | 21:58

@Koning BongoBongo | 27-04-21 | 21:58: Zeker het overwegen waard indien de psychiater niet plat geluld wordt. Wat dacht u echter van een definitief doorslaggevend argument mocht zelfinkeer, geween en geknars der tanden bij de delinquent niet zelfstandig optreden?

Een vrije paling | 28-04-21 | 00:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb het al vaker betoogd, al die kabinetsleden maken zich schuldig aan strafbare feiten. Het intimideren van gekozen volksvertegenwoordigers (bek houden, niet moeilijk doen, opzitten en pootjes geven en vooral ja stemmen anders is daar het gat van de deur) is volledig in strijd met artikel 67 lid 3 grondwet. Het niet, te laat, onjuist of leugenachtig informeren van de kamer is in strijd met art 68 grondwet.
Het vervolgen van ministers vanwege een ambtsmisdrijf is naar mijn weten nog nooit voorgekomen. Maar als er ooit een moment was om het wel te doen dan is het nu!

Jafco | 27-04-21 | 19:51 | 2

Wilders heeft volgens mij aangifte gedaan.
Dat is inderdaad de enige weg als deze criminelen blind zijn voor hun eigen wangedrag en niet uit zichzelf opstappen.

Aristotalloss | 27-04-21 | 19:56

Lijkt me kansloos want parlementaire immuniteit en rechters toetsen niet aan Grondwet. Wellicht dat Wilders het nog wil proberen via strafrecht. Ik wens hem succes.

All_yall | 27-04-21 | 20:10

Met uitzondering van Renske Leijten en Farid Azarkan: maar was dus wel de rest van al die zogenaamde oppositie? Die van de vorige verkiezingen dat is.

#nieuweverkiezingenmijnaars #commissievoorzittervandam

Hetkanverkeren | 27-04-21 | 19:50 | 2

Ik verbaas me er ook over dat bijvoorbeeld groenlinks of de christenunie niet harder aan dit dossier hadden helpen trekken.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 19:54

Mevrouw Lodders, de nieuwe burgemeester van schubbekuttenveen, 150 k per jaar en verder niet zeiken. Zo werkt dat in onze "niet" bananen republiek.

pajans | 27-04-21 | 19:50

Ongelooflijk, wat een smerig tuig. Heb al veel meegemaakt in de politiek, maar zo bont hebben ze het nog niet gemaakt. Wat een smeerlapperij. De 1 is al weggepest de ander is gek gemaakt. Bedankt Rutte, je bent een echte rat.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 19:50

Mevrouw Lodders wilde niet als "activistisch " bekend staan, hoorde ik haar zeggen. Had zij niet samen met die andere grijze muis een gedeeld Netflix account?

oldandwise | 27-04-21 | 19:49

Een narcist denkt dat iedereen een narcist is. Dus als een Kamerlid zich in de kijker van de media speelt door iets te doen wat ongebruikelijk is - opkomen voor de kiezer in weerwil van het Kabinet of het Regeerakkoord - dan kan een narcist zich alleen maar voorstellen dat zo iemand dat doet om narcistische redenen. Dat is de pathologie van Rutte cum suis: je wordt geen Premier als je niet geil wordt van de camera.

konjodebonjo | 27-04-21 | 19:48

In 2017 klapte ook VVD kamerlid Ybeltje Berckmoes uit de school over hoe de VVD in elkaar steekt.
Zij is toen meen ik ook niet herkiesbaar gesteld c.q. functie elders aangeboden.
Kort daarna schreef ze het boek "Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, mijn ontluisterende jaren in de VVD-fractie".
Zij kreeg welgeteld 1 hele dag media aandacht en dat was het.
Als je de samenvatting van het boek leest begin je spontaan te lachen (of te huilen).

2e kamer/oppositie is dus puur voor de sier. De controlerende functie bestaat niet. Land wordt alleen bestuurd door de ministers en volgen hun eigen weg.

TERUGVANWEGGEWEEST | 27-04-21 | 19:47 | 2

Moest precies hier aan denken...

BBRDWR | 27-04-21 | 19:53

En toch, ik kan Ybeltje Berckmoes niet meer serieus nemen nadat ze via een paranormaal begaafde (!) de overleden Pim Fortuyn interviewde.

Geert Maksimaal | 27-04-21 | 22:32

Wat heeft Helma Lodders zelf hierover te zeggen? Is er een journalist wakker genoeg om het haar te vragen? Als ze er helemaal niks over wil zeggen, geen woord, dan weet je welhaast zeker dat ze afgekocht is, dat ze ergens haar handtekening onder heeft gezet.

Schoorsteenveger | 27-04-21 | 19:47 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

De 'force' van Omzigt is strong.

Broadsquire | 27-04-21 | 19:46

Tja, ik heb ergens gewerkt waar het er niet veel anders aan toeging.

Volgens mij komt dit in veel organisaties voor. Niet dat het okay is, maar ik verbaas me erover dat zoveel mensen zich hierover verbazen.

Blijkbaar hebben zij geluk en werken ze allen in een zeer veilige werkomgeving, of ze hebben (nog) niet door dat het er bij hun niet heel veel anders aan toegaat

Roos | 27-04-21 | 19:46 | 3

Misschien moet je dan af en toe eens aan de bel trekken.

Aristotalloss | 27-04-21 | 19:51

Same here.

Rest In Privacy | 27-04-21 | 19:52

@Aristotallos, dat heb ik ( en anderen) gedaan waarna het alleen maar erger werd. En je wil niet weten hoeveel mensen zich dan gaan inlikken bij het management uit angst anders aan de beurt te zijn.

Ik ben ergens anders gaan werken, maar veel mensen durven een vast contract niet op te geven en blijven, onder het mom: if you can't beat them, join them

Roos | 27-04-21 | 19:56

Ik had tot gisteren nog nooit van mevrouw Lodders gehoord.

All_yall | 27-04-21 | 19:44 | 1

En ik ben dan een van die meer dan gemiddeld geïnteresseerden.

All_yall | 27-04-21 | 19:47

Zonder te zeggen dat het goed is wat er gebeurd is... enkel een observatie...

Als jouw buurman de politie belt omdat jouw auto op een gehandicapten parkeerplaats staat dan heeft hij strikt genomen gelijk, maar je gaat hem niet meer uitnodigen op jouw volgende tuinbarbecue, toch?

We hoeven dus niet zo heel verbaasd te doen dat het kabinet niet blij is als haar eigen leden er hard tegenin gaan. Dat soort zaken gebeuren in ieder bedrijf, iedere politieke partij. Ja zelfs in de klaverjassenvereniging waar één lid iedere keer klaagt over het bier dat te warm is.

Dionea | 27-04-21 | 19:39 | 5

Het ging hier om een buurman die het huis van de overbuurvrouw heeft gekraakt, de buurvrouw er uit gegooit heeft, haar man tot zelfmoord heeft gedwongen, haar auto heeft gejat en haar kinderen ontvoerd heeft naar een pleeggezin.
Om het een beetje in perspectief te plaatsen.

tipo | 27-04-21 | 19:55
-weggejorist-
KoFitNegerTien | 27-04-21 | 20:02

Als je toch deze metafoor kiest zou het meer zijn dat iemand uit je eigen gezin (je dochter) de buurman, die bestuurslid is van de buurtwacht (aangesteld voor toezicht en waarvan jij de voorzitter bent) er op wijst dat hij zijn eigen auto op die gehandicapte parkeerplaats heeft gezet. En jij dan je eigen dochter vanwege jouw relatie met je buurman dan niet meer op je tuinbarbecue uitnodigt. Klinkt nog steeds niet als goed gedaan jochie of wel?

Moresnetunited | 27-04-21 | 20:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Interne kwestie. Boeit mij niet.

Leptob | 27-04-21 | 19:39 | 1

Wel een infarct in het hart van de natie.... over intern gesproken.

Koning BongoBongo | 27-04-21 | 21:30

Houdt iemand de score bij? Hoeveel mensen heeft Rutte nu al kapotgemaakt?

MickeyGouda | 27-04-21 | 19:38 | 3

Ben wel eens benieuwd naar het hele verhaal van Rita Verdonk.

Ruimedenker | 27-04-21 | 19:47

Rita Verdonk zal me werkelijk aan mijn achterste oxideren nadat ze de enige Somaliër zonder uitkering de deur wees. Domme trut.

The-loopy-cowboy | 27-04-21 | 19:53

Integriteit als reden voor ontslag, donderdag kan het toch niet anders zijn dan over en uit voor Rutte, Hoekstra, de Jonge, Ollongren, Koolmees en Kaag,

smdyasc | 27-04-21 | 19:38 | 1

Haha kun je rekenen? Dan reken er maar niet op. Sterker nog, dit is in het voordeel van Rutte doordat ook CDA en DDR66 onder vuur liggen en alleen elkaar dekken de zaak kan redden. Er wordt zo een nieuw kabinet gesmeed waarbij CU weer netjes z'n bijdrage levert of JA21 jaknikkend gaat meedoen.
Hoe dan ook, alles blijft zoals het was, hooguit wordt Koolmees nog voor de bus geduwd door Kaag, dat zou me ook niks verbazen.

Bakkeleures | 27-04-21 | 22:10

Schaamteloze machtspolitiek: het interesseert die criminelen geen ene fl*kker wat de slachtoffers van deze belastingfaal is overkomen.
Ons hele democratische systeem is bovendien door deze boeven ondergraven zonder met de ogen te knipperen!
Weg met die gewetenloze kliek!
Aber ein bisschen plötzlich bitte!!!

Aristotalloss | 27-04-21 | 19:37

rutte moet weg!

sjuul69 | 27-04-21 | 19:37 | 3

Nadat hij eerst op zijn knieën is gevallen en aan het hele Nederlandse volk erkent dat hij de boel belazerd heeft en zijn excuses aanbiedt. Daarna moe hij spoorslags vertrekken, enkele reis Niger of zo.

Broadsquire | 27-04-21 | 19:45

Niet alleen Rutte, er steekt een heel systeem achter van mensen die jij en ik nooit zien maar die wel bepalen hoe de hazen huppen. Beatrix zit daar ook nog steeds tussen, getuige de voortdurende aanwezigheid van haar vriendin Ollongren.
Het gaat niet veranderen, alleen de pionnen worden gewisseld.

Bakkeleures | 27-04-21 | 21:09

Diegene die aan de touwtjes van Rutte trekken ook. Er denkt toch niemand dat hij wegens zijn eigen kwaliteiten zo lang is blijven zitten?

W_F | 27-04-21 | 23:42

Animal Farm is er niks bij. Dit politieke systeem is kapodt. Nieuwe politiek graag.

keestelpro | 27-04-21 | 19:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl