achtergrond

Geenstijl

Horeca WOEDEND om 7,50 voor coronatesten

Correctie: horeca én Geert Wilders woedend.

Zit dus als volgt. Test is twee dagen geldig, kost eigenlijk 30 euro de neus, wordt voor 75% gesubsidieerd door de overheid, de overige 7,50 betaalt u vanaf juli zelf. Alle testen lopen via Stichting Open Nederland met 1,1 miljard euro onder leiding van oud-generaal Tom Middendorp dat geen openbare aanbesteding deed, maar samenwerkt met slechts één private testaanbieder: Lead Healthcare. "De GGD past voor de klus, omdat die niet zou passen bij de taak van de publieke gezondheidsorganisatie." En dat terwijl het hier toch best wel over publieke gezondheid gaat.

Maar goed, 7,50 de neus dus. Dat hadden we ook van die nutteloze fieldlabs t.w.v. 700 miljoen kunnen betalen, maar nu mag u het zelf aftikken bij het kopje koffie op het dorpsplein. Ondanks dat het toch enig perspectief biedt, denkt DE horeca er het hunne van. 

Koninklijke Horeca Nederland-directeur Dirk Beljaarts: "„Dit komt voor ons compleet uit de lucht vallen. Waarom zou je dit als overheid willen doen? Het werkt alleen maar drempelverhogend! En dat voor een branche die straks hopelijk weer wat kan opkrabbelen.” 7,50 is namelijk serieus geld, merkt Beljaarts op. „Misschien niet als je voor 200 euro gaat dineren in een sterrenrestaurant. Maar wel voor mensen die een kopje koffie willen drinken. Dit mag niet voor een tweedeling gaan zorgen. Voor ons is dit onbespreekbaar.” Het voorstel is de ’zoveelste klap in het gezicht van de ondernemers’, stelt de voorman. „We hebben er al drie gehad: eerst moesten we verplicht dicht. We zijn nooit volledig gecompenseerd. Door het falend vaccinatiebeleid lopen we onnodige vertraging op. En nu dit! We zijn er inmiddels aan gewend. Maar niet minder verbaasd.”"

We zijn het normaal gaan vinden! Maar goed, de vraag zal blijken; vindt de gewone Nederlander een leven in de breedte 7,50 waard?

Sywert stelt alleen maar vragen

Sywert stelt alleen maar vragen

Privatize World Peace

Privatize World Peace

Het andere verhaal

Het andere verhaal

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.