achtergrond

Geenstijl

Trump geeft maffe speech, zenders schakelen weg

Het begint nu wel triest te worden he

Terwijl u sliep, of terwijl u nog niet sliep, heeft de president clown van de Verenigde Staten zijn allerlaatste restje geloofwaardigheid ingeleverd bij de balie, in een speech die begon met: "If you count the legal votes, I easily win." Om vervolgens een rijtje vage aantijgingen over de poststemmen en complottheorieën op te dreunen waarom hij dik zou moeten winnen - even nadat z'n zoon tettert over een 'total war'. Het begint nu wel gevaarlijk te worden, deze retoriek, en arme, arme Grand Old Party, dat je prachtige en statige instituut jarenlang is gegijzeld door deze familie Tokkie. MSNBC zag de bui al wel hangen en besloot in een vlucht naar voren de speech van Trump maar niet uit te zenden, een speech waarin Trump wild om zich heen slaat met dreigementen over rechtszaken en 'op mysterieuze wijze verdwenen stemmen'. ABC, CBS en NBC schakelden WEG tijdens (!) de toespraak wegens onzin, CNN en FOX bleven uitzenden, maar op CNN werd wel een miljoen keer benadrukt dat er vooral peop werd gepraat. "'We have to cut away here because the president has made a number of false allegations', Lester Holt said on NBC Nightly News."

In Nederland vinden mensen uit de media die censuur natuurlijk helemaal geweldig. GeenStijl niet en dit medium biedt u uiteraard wél gewoon de gelegenheid om te kijken, want het is NIEUWS, het is belangrijk en u bent oud en wijs genoeg om er zelf iets van te vinden of uw eigen conclusies te trekken.

Ondertussen staat Biden op 253 kiesmannen en Trump op 214 (bij de NY Times; andere media rekenen Arizona al voor Biden). Biden heeft de combinatie Arizona-Nevada (hij leidt in beide staten, maar zijn voorsprong is wel kleiner geworden) nodig om te winnen, óf Pennsylvania alleen. In The Keystone State staat Biden met nog een paar procent van de stemmen te tellen iets achter, maar zijn achterstand is niet onoverkomelijk: er komen vooral stemmen binnen van grote stedelijke gebieden (Philadelphia) en poststemmen, en die zijn overwegend democratisch. Of, zoals Trump het noemt: FRAUDE. Ook Georgia (de afgelopen verkiezingen zonder uitzondering rood) gaat misschien nog wel 'flippen' richting Biden. Vrijdag, vandaag dus, meer nieuws uit Penny, Georgia, Nevada en Arizona, en hoe de uitslag ook is. Dan begint het gezeik pas.
UPDATE: Biden flipt Georgia
UPDATE: Daarrr verder commenten

Gracieus verliezen, zo doe je het

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

GeldBlog - Amerika op de pijnbank

Het nieuws sinds 2020 laat zien dat het aantal conflicten alsmaar toeneemt. En sinds 7 oktober, lijkt een nieuwe versnelling te hebben plaatsgevonden. Wie zit hier achter en waarom?

@Alexander Sassen van Elsloo | 04-02-24 | 19:29 | 283 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.