achtergrond

Geenstijl

GroenLinks duidt Mocro-rellen: 'ongeleide krijgers in kracht van hun leven, moeten leeuw doden'

Antropologisch collectief GroenLinks ontcijfert decennia-oud fenomeen.

Nachten achtereen onhollandse toestanden in Den Haag en Utrecht, maar we hebben eindelijk definitief door wat er speelt. @Voorzitter GroenLinks Deventer-Salland Saskia van der Elst is van mening dat deze jonge ongeleide krijgers in de kracht van hun leven staan en een spreekwoordelijke (NEDERLANDSCHE?!?!?!!!!?) leeuw moeten doden. Bron, vraagt u? Een boek over de Masai, een beetje de Marokkanen van de sub-Sahara.

Maar goed, we weten eigenlijk niet wat we vervelender vinden. Die rellen, of het feit dat Saskia ondanks al dat onverholen nobele wilde-exotisme wel degelijk gewoon een punt heeft. Mocro's komen nu eenmaal uit meer kracht-georiënteerde nesten en die martiale energie moet gekanaliseerd worden, anders krijg je gangster-islam-achtige ellende.

Maar verdomme hey je zal dit lezen als Moderne Linkse Jongen terwijl je net aan je tofuburger met sojakaas zit te zuigen omdat bijten zo agressief overkomt en je je excuses hebt aangeboden omdat je een collega die aan het huilen was op haar schouder tikte en een kopje citroen-muntwatertje aanbood. Ben je dan even van elk waarheen bevrijd ineens.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.