Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Straks, ná corona. Alles wordt beter

Samenleving wordt geweldig, aldus een of andere neuropsycholoog

Jommes. Alles komt goed. Volgens deze neuropsycholoog zweven we straks na corona door een utopische samenleving, een kookpotje van vriendschap, geluk, en bosjes lavendel om aan te ruiken, zonder burn-outs en vermoeidheid voor meiden die heel erg druk zijn met de juiste verhouding tussen geitenpis en gojibessen in een lijnzaadshake, en het perfecte plaatje op Instagram. Eén op één overgenomen door het ANP, waarvoor applaus. "We gaan meer naar onze roots toe, naar wie we als mens werkelijk zijn", zegt de neuropsycholoog. Nu al zin in, die 'mooiere samenleving' na het coronavirus. Jihadisten, die homo's vanaf de stoep zo, hup, op het gebouw gooien. Marokkaanse boefjes die op straat portemonnees uitdelen. Poolse vrachtwagenchauffeurs die wildpoep weer hun kont inzuigen. Een oplettende Jehova die een deur sluit. Voetbalfans, die zingen dat iemand géén hondenlul heeft. Asielzoekers in Ter Apel die levensmiddelen afgeven bij de lokale middenstand. Mensen die wc-papier terugbrengen naar de supermarkt. De moeder van Gökmen Tanis, die haar nageboorte met terugwerkende kracht aborteert. Marco Borsato die niet alleen de Waarheid zingt, maar ook een keertje spreekt. Francisco van Jole die van mensen afkruipt. Diens BNNVARA-collegaatje Kaj van der Ree die minderjarige meisjes met rust laat. Albaniërs die helemaal niet bij de EU willen. De slagroomtaart die 'nee' zegt tegen Frans Timmermans. Hannie de Handenweigeraarster die een hand geeft aan Mark Rutte. Mathieu van der Poel die een keer een ander laat winnen. De post-corona samenleving. We kunnen niet wachten.

Reaguursels

Inloggen

Kweenie hoor. Geloof dat ik die mevrouw met 10 pakken 32-rols wc-papier niet meer zo mag. En het valt me op dat met die 1,5m maatregel, we elkaar zelfs in het oosten des lands niet meer groeten in de supermarkt. Meestal werkt het beter om gewoon om je heen te kijken dan te luisteren naar pseudowetenschappers zoals psychologen. Laat ik het zo zeggen, daar waar ze een meerwaarde zouden moeten hebben, een tbs-kliniek bijvoorbeeld, zie ik die niet direct.

Rest In Privacy | 28-03-20 | 08:56

Psychologie is geen wetenschap

JanAmsterdamEnzo | 27-03-20 | 10:08

Dit lijkt op oorlogstijd. Na de bevrijding ging alles beter. Dat was ook zo, totdat het nieuwe millennium aanbrak. In hoog tempo werd de zo bevochten vrijheid weg gegeven, vele blabbers aka captains-know-it-all hadden de bek vol van hoe slecht de voorgaande generaties waren geweest en de hele boel werd een puinhoop. Want zij gingen het nu beter doen. Met als apotheose deze crisis.

Maar hierna komt alles goed....

JustMe | 27-03-20 | 09:31

niet helemaal ontoppik maar ik blief geen staatspropaganda op mijn mobieltje dus ook geen nl-alert berichten. In android10 staat deze van fabriekswege op AAN (moet zeker van de staat) en kon je in de vorige android versies dit vrij simpel op UIT zetten vanuit INSTELLINGEN maar met android10 is die uitzetoptie onvindbaar. Ik heb mij blauw gezocht en uiteindelijk gevonden dat als je je toestel afzoekt op NOOD je deze optie wel krijgt en kun je dat irritante NL-ALERT uitschakelen.

wlodek | 27-03-20 | 08:53 | 3

In China zijn ze ook druk bezig met propaganda: in drie dagen geen besmetting van Chinees tot Chinees, alleen besmettingen van Chinezen in het buitenland. Voor de schijn dan vandaag 1 Chinees die toch binnnenslands zou zijn besmet. Dat is pas kwaadmakende kolder! Die zijn actief de boel aan het omdraaien. Krijgen wij straks de schuld dat we niet goed het probleem hebben aangepakt. Het zou me niets verbazen als daar in China nu gewoon volop drama aan de gang is, maar dat ze dat mooi hebben kunnen afschermen.

Tapioca pudding | 27-03-20 | 08:59

Staatspropaganda? Een vleugje gezond wantrouwen jegens overheid is oké, maar we leven nu niet in 1942 in nazi Duitsland. Blijkbaar zijn die alerts nodig om door te kunnen dringen tot oelewappers zoals u.

Nicolas Arcissus | 27-03-20 | 08:59

@Nicolas Arcissus | 27-03-20 | 08:59: niet dus want NL-ALERT staat al jaren uit bij mij en ik leef nog.

wlodek | 27-03-20 | 09:03

Flikker op. Maandenlang samen met vrouw en kinderen? Ik ben het nu al helemaal zat. Na deze periode zal het aantal echtscheidingen exponentieel stijgen. Als een Corona curve.

postmodernismisdead | 27-03-20 | 08:47 | 1

Ha, ha helemaal mee eens. Ik ken mensen die al bijna 2 weken binnen zitten en ik snap dat als je COPD hebt maar een gewoon gezond mens die zo'n angst voor het coronavirus heeft dat hij zich 2 weken opsluit is echt niet goed bij zijn hoofd. Ik ben lekker elke dag naar buiten geweest, fietsen, motorrijden, wandelen, hardlopen, autoritjes gemaakt met moeders van 86 die ook nog wandelt, vele tientallen kilometers fietst elke week nee ik ga echt niet binnen zitten anmehoela!

Roadsurfer | 27-03-20 | 08:53

3 - Regelmatig handenwassen, thuisblijven en bij ziekte contacten vermijden is vermoedelijk zeer nuttig. Maar de ‘extreme maatregelen’ daar bovenop redden mogelijk meer potentiële slachtoffers van influenza dan van het coronavirus, stelt Ioannidis. Als we slechts een deel van alle middelen die we nu inzetten zouden aanwenden voor het stimuleren van vaccinaties tegen influenza, kan dat tienduizenden influenzadoden voorkomen.

Land lam leggen
En een lockdown draagt misschien bij aan spreiding van de epidemie, maar een vaccin is er pas over maanden of zelfs jaren. Dan is het misschien beter te focussen op bescherming van kwetsbare mensen, In plaats van zolang het land lam te leggen. ‘De mondiale economie en samenleving hebben al een zware klap gehad van een epidemie die (volgens de stand van zaken op 14 maart) de dood heeft veroorzaakt van 0,01 procent van de jaarlijkse 60 miljoen doden wereldwijd en die vrijwel exclusief mensen met een relatief lage levensverwachting treft.’ Ioannidis betwist dat het om een uitzonderlijke pandemie gaat. Griepgolven in de winters van 1999-2003 leidden in verpleegtehuizen tot wel 8 procent doden. Als we sars en mers buiten beschouwing laten, hebben andere typen coronavirussen waarschijnlijk miljoenen geïnfecteerd en duizenden gedood. ‘Maar alleen dit jaar wordt bij iedere besmetting en iedere dode alarm geslagen in het nieuws.’
Kortom de MSM zijn volslagen doordgeslagen en compleet van hun padje f met al hun paniekzaaierij. Duidelijk toch....

Roadsurfer | 27-03-20 | 08:47

2 - Doemscenario's
Levitt voorspelde in een pril stadium opmerkelijk accuraat het aantal coronadoden (ruim 3000) en besmettingen (ruim 80.000) in China. Afgelopen maandag verwierp hij in de Los Angeles Times doemscenario’s waarbij wereldwijd miljoenen doden vallen. ‘We moeten de paniek bezweren.’ Op basis van data uit 78 landen zei hij dat de stijging van de besmettingen veelal afvlakt. Hetzelfde zei RIVM-baas Jaap van Dissel woensdag in de Tweede Kamer over Nederland. Levitt onderschrijft het nut van het verminderen van sociale contacten. Met name het verbod op grote bijeenkomsten en evenementen is zinvol, nu een groot deel van de bevolking nog niet immuun is en een vaccin op zich laat wachten. Maar het tot stilstand brengen van de economie kan de volksgezondheid op langere termijn ernstig ondermijnen. Werkloosheid, armoede en uitzichtloosheid liggen op de loer.

‘Epidemie aan onjuiste beweringen’
Zijn collega Ioannidis, die geldt als een grootheid op zijn vakgebied en in 2015 een eredoctoraat van de Erasmus Universiteit kreeg, pleit in een vorige week verschenen artikel voor onderscheid tussen de daadwerkelijke epidemie en de ‘epidemie aan onjuiste beweringen en mogelijk schadelijke acties’. Hij houdt er rekening mee dat door ‘verborgen’ besmettingen het sterftecijfer van coronapatiënten, zelfs in landen die relatief veel testen, lager ligt dan de percentages die half maart bekend waren (0,9 procent in Zuid-Korea, 0,2 procent in Duitsland en 0,1 procent in Scandinavië).

Roadsurfer | 27-03-20 | 08:47

1 - Mooi duidelijk artikel met uitspraken van medici die er toe doen. Helemaal mee eens, we zijn knettergek geworden!
Wetenschappers in verzet tegen lockdown: ‘We moeten de paniek bezweren’
Laten we ons niet meeslepen op de golven van paniek? Enkele vooraanstaande wetenschappers vinden dat we veel te ver gaan in het bestrijden van het coronavirus. Elke middag kort na twee uur volgt een nieuwe onheilstijding van het RIVM. Nog meer doden, ic-opnames en besmettingen. Het versterkt de neiging om verdergaande maatregelen te bepleiten. De volksgezondheid is immers cruciaal. En baat het niet, dan schaadt het niet. Maar is dat wel zo?

‘Angst voor hoge sterftecijfers’
Vooraanstaande wetenschappers hebben ook grote moeite met de huidige aanpak. Voormalig Denker des Vaderlands, ex-huisarts en hoogleraar filosofie Marli Huijer zei afgelopen week op de website ScienceGuide dat we ons laten leiden door ‘angst voor hoge sterfcijfers, terwijl die cijfers te weinig in het perspectief worden geplaatst van het gegeven dat er altijd mensen doodgaan’. Vroeger bezweken we aan longontstekingen, de laatste jaren kosten griepgolven 6000 tot 9000 extra doden per jaar en dit jaar zal het coronavirus een voorname oorzaak zijn, betoogde ze. Nobelprijswinnaar en biofysicus Michael Levitt en de Grieks-Amerikaanse hoogleraar epidemiologie John Ioannidis, verbonden aan de universiteit van Stanford, betogen hetzelfde.

Roadsurfer | 27-03-20 | 08:46

Die meneer de spycholoog heeft zijn "5 minutes of fame" weer gehad, op naar de volgende Yoda!

ParaPiet | 27-03-20 | 08:37

“We gaan terug naar onze roots. In deze tijden leren we dat we iets voor een ander moeten doen en dat geeft een positief gevoel en energie. Dat is een natuurlijk proces dat in de hersenen zit. We gaan straks weer meer op elkaar letten.”
O ja? Dat mag meneer de psycholoog mij eens uitleggen. Wat zijn onze roots? Hoe hij zo zeker weet dat collectivisme ingebakken zit in onze hersenen. Ik denk eerder dat meneer de neiging heeft, zoals zo veel wetenschappers, om op kromme wijze één op één-verbanden te leggen tussen moraal en gedrag, tussen wat door hem wenselijk wordt gevonden en wat er aan hersenactiviteiten gemeten wordt. Zoals de Transcendente Mediatie de effectiviteit van zijn technieken met het grootste gemak wetenschappelijk wist te onderbouwen, en ook Scientology beweert wetenschappelijk gefundeerd te zijn. Het is wishful thinking. De kennis van goed en kwaad willen koppelen aan wetenschappelijke kennis, dat is hovaardij van de bovenste plank.
Uiteraard, we zullen mekaar in de armen vliegen en de nieuw hervonden vrijheid vieren, maar is dat dan omdat we onze roots hervonden hebben? Of is het slechts een tijdelijk effect?
Moest denken aan de beelden uit Duitsland, toen de muur viel, hoe die Duitsers mekaar omhelsden. Maar dat was van korte duur. Die euforie duurde maar even.

Schoorsteenveger | 27-03-20 | 08:25

Sneeuwvlokjes die zelfkritisch zijn. Greta die met Lego gaat spelen.

Schoorsteenveger | 27-03-20 | 08:07

ja, totdat de EU uit de winterslaap ontwaakt en verder gaat met de boel te verzieken.

isotope 465 | 27-03-20 | 08:00 | 1

Dan zijn ze echt al aan het doen hoor.
Even het nieuws volgen.

Roadblock | 27-03-20 | 08:30

Om het antwoord te vinden moeten we naar de geschiedenis kijken. Dit is namelijk niet uniek. Laten we eens kijken naar de pest in Europa in de 14e eeuw. Wat was het verschil tussen daarvoor en daarna? Wel, de situatie van de gewone arbeider werd plotseling veel beter, omdat er een enorm tekort was aan arbeidskrachten. Timmerlieden, metselaars, andere vaklieden verdienden plotseling veel beter. Dit effect ebde echter al snel weer weg.

Rest In Privacy | 27-03-20 | 07:52 | 3

Hopelijk zien mensen in dat de grenzen voor kansarme migranten dicht kan en stopt de import. Maar meer hopen dan geloven

Fijn_dat_je_er_bent | 27-03-20 | 07:54

@Van Duyvenbode | 27-03-20 | 07:52 Dat, dus. De mens past zich aan - als deze Corona-crisis voorbij is, is het een paar maanden feest. Daarna weer life as usual, totdat de volgende crisis zich aandient. Leermoment: rustig een nooddvoorraad(je) aanleggen en beheren.

Goldfinger | 27-03-20 | 08:13

Ach, deze meneer poogt de wetenschappen voor zijn moralistische karretje te spannen. En dat ook nog op een knullige manier.

Schoorsteenveger | 27-03-20 | 08:45

Het gaat hoogstens een dag goed. Daarna is het weer iedereen voor zichzelf; op de weg, in de trein, in de restaurants en op alle andere plekken waar mensen samenkomen.

Deze "saamhorigheid" wordt afgedwongen door de overheid. We doen er maar aan mee wegens gebrek aan een zinvolle dagbesteding. Na de coronacrisis liggen bejaarden weer dagenlang te marineren in hun luiers, neemt de criminaliteit toe en worden de zwarte piet en vuurwerkdiscussies weer van stal gehaald.

TitanFoxX | 27-03-20 | 07:43 | 1

Ik heb de indruk dat de criminaliteit al toeneemt.
De politie heeft zelf rondgetoeterd dat zij (nog) meer laat liggen.

Roadblock | 27-03-20 | 08:31

neuro-psycholoog
dat hij het woordje neuro al voor psycholoog moet plakken toont de inhoudsloosheid dermate aan dat ik hier verder geen woorden aan wens vuil te maken.

r@zor - InFiDeLz! - | 27-03-20 | 07:13

Opvallend hoe relatief weinig doden en besmette mensen China heeft.

Alsof ze meer weten over het virus dan alle Westerse landen samen, wat een kennis zeg. Over de handelsoorlog tussen USA en China hoor je ook niets meer. Het virus wist zich wel te timen qua uitbraak.

sprietatoom | 27-03-20 | 07:05 | 7

De zieken en doden "verdwijnen" daar voordat ze in de statistieken terecht komen. Zoiets is slechte reclame voor de machthebbers.

TitanFoxX | 27-03-20 | 07:46

@sprietatoom | 27-03-20 | 07:05 China heeft direct de boel op slot gegooid in het kritieke gebied - maximale quarantaine. Niet leuk, wel effectief. Dat punt zijn we hier overigens al voorbij.

Goldfinger | 27-03-20 | 08:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Je kan per definitie individualisme nergens de schuld van geven. Een uitgekristalliseerd individu is niet egoistisch maar juist enorm empathisch mbt de integriteit van een ander, het principe van wederkerigheid. 'Wij' is het begin van fascisme, want het is niet duidelijk wat met 1 persoon gebeurt is tussen 2 en 3 personen, maar in beide gevallen spreekt men van 'wij' en het veinst uniform denken. 'Wij' is een enorm probleem binnen onze taal, want met het uitspreken van dat ene woordje verwijder je jezelf onmiddellijk van de realiteit omdat het te abstract is. Wees beter voorzichtig, als je 'ik' verlaat als eenheid dat goed en kwaad kan kennen en geleerd heeft een skillset aan te leren waarmee het een productieve bijdrage kan leveren aan het geheel.
Maar dat je een probleem gezamenlijk wilt aanpakken, ja, dat snap ik wel. Laat die aanval op het individu achterwege, ajb.

Zoltan | 27-03-20 | 07:01

Hij komt uit Helmond...

Hemke-Valsema | 27-03-20 | 06:50 | 1

Ik moest lachen.

ParaPiet | 27-03-20 | 08:38

Iemand die een crisis nodig heeft om wel aardig te doen/zijn is intrinsiek onaardig en zal gaan handelen uit zelfbelang. Daar is op zich niets mis mee, maar kom niet aan met dit slappe gelul. En overigens, na zomer is iedereen dit weer vergeten. Want onbaatzuchtigheid is een gedragskenmerk.

RGV42 | 27-03-20 | 06:48

Is er misschien een diepere reden waarom zo ontzettend veel mensen een onweerstaanbare behoefte hebben zichzelf te profileren met moraliserende praatjes op exact die momenten dat je daar anderen maximaal mee kan vervelen? Je zou hopen dat een neuropsycholoog daar zinnige dingen over te zeggen zou hebben.

Mazzelstof | 27-03-20 | 06:35

Mark Rutte en Kasja Ollongren en Jesse Klaver die openlijk toegeven en spijt betuigen medeverantwoordelijk te zijn voor de omvolking en vernietiging van Nederland...

stikstofhelp | 27-03-20 | 06:14 | 2

Econmische immigranten die met 7000 per week de boot naar Afrika en Turkije nemen vanuit Nederland.

sprietatoom | 27-03-20 | 06:17

Mensheid is verrot...

Neuth | 27-03-20 | 05:33 | 3

En onze evolutie is gestagneerd.

Neuth | 27-03-20 | 05:33

@Neuth | 27-03-20 | 05:33: Misantropie is inderdaad vaak het resultaat van niet weten hoe dingen werken.

Mazzelstof | 27-03-20 | 06:26

Je kunt juist prima mensen haten terwijl je heel goed op de hoogte bent hoe alles werkt.

TitanFoxX | 27-03-20 | 07:49

Kumbaya My Lord, Kumbaya. Of was het "Inshallah My Lord, Inshallah"?

Proud Infidel | 27-03-20 | 05:08

Al dat stomme doomsday gedoe en paniekberichten.. werkelijk! Over een maandje of twee schiet de economie max in de plus want behalve aan conserven en pleepapier hebben we onze centjes nergens aan kunnen uitgeven. Al die jammerbedrijfjes die zich failliet verklaren... joh, nog ff uitzingen. Onze economie kan een deuk hebben en veert zometeen weer als een malle op!

Nederlanddraaitdoor | 27-03-20 | 03:42 | 4

@stikstofhelp | 27-03-20 | 06:24:

Het virtuele goud valt tegen. Maar de tendens is duidelijk, geld gaat voor. Hoor op alle Nederlandse zenders dat men de uitspraak van Trump impliciet onderschrijft, het middel moet niet zwaarder zijn dan de kwaal.

sprietatoom | 27-03-20 | 06:33
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is geen 'wij-denken' maar 'wensdenken'.

Vozz023 | 27-03-20 | 02:18

En we leefden nog lang en gelukkig, la la la...!

Witte_Willem | 26-03-20 | 23:21 | 1

Inderdaad. Schattig gedacht van die man, maar we gaan straks gewoon verder waar we gebleven zijn. Same shit, Same stores.

Gazelle | 26-03-20 | 23:29

Da ramp na de Corona lock kown zal vele malen groter zijn.

frisenfruitig | 26-03-20 | 23:18 | 1

Ja de rauwe werkelijkheid van de ineenstorting van het systeem. Honger, rellen, chaos, onveiligheid, machtswisselingen. In potentie het einde van een civilisatie.

Joostmochtnietsweten | 27-03-20 | 00:27
-weggejorist-
Rest In Privacy | 26-03-20 | 23:00 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Beste reaguurders, lees het verhaal over de man in Limburg die moederziel alleen is gestorven aan Corona. (Bron De Telegraaf)
De man belt zijn huisarts op dat hij benauwd is en conform de richtlijnen neemt de huisarts contact op met de GGD die adviseerde de man uit te laten zieken.
In het weekend belt de coronapatient weer op en de huisartsenpost zegt dat hij nog niet benauwd genoeg is. Later op de avond belt hij weer op en nu komt de arts van de huisartsenpost wel in actie en gaat naar de patient. Hij kan niet het huis in en de politie trapt de deur in en vind de inmiddels overleden man.
Volgens de richtlijnen moet de huisarts bij een patient die overleden is aan het coronavirus dit melden bij de GGD. Dus meld de huisarts dit bij de GGD en tot zijn ontsteltenis zegt de GGD, dit houden wij niet meer bij.
Nou Mark Rutte en Jaap van Dissel, moet het nog veel triester worden voordat jullie ophouden om de zaak te belazeren. Schaam , schaam jullie diep. Dit verwacht je toch niet in een land met volgens Mark Rutte de beste gezondheids- zorg ter wereld.

oakmont | 26-03-20 | 22:52 | 6
-weggejorist-
GeenPaniek | 26-03-20 | 23:09

Dit is helaas geen incident. In Noord-Brabant zijn ook diverse mensen dood in huis aangetroffen van wie bekend was dat ze koortsklachten hadden. Die zaken worden niet onderzocht en direct met doodsoorzaak onbekend afgesloten.

Joris Beltsin | 26-03-20 | 23:21
-weggejorist-
Rest In Privacy | 27-03-20 | 07:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Truste allemaal, ik ga zo op bed. Niet dat het u iets interesseert, of aangaat, maar ik vind het een vreemde wereld op dit moment. Mijn kinderen worden gek van verveling, en ik wil wederom weer veel meer kwijt, maar dat lukt me simpelweg niet op een computer.

Ik wens jullie allen oprecht een goede gezondheid.

GKJP | 26-03-20 | 22:31 | 3

Van hetzelfde!

benjeallanggek | 26-03-20 | 22:33

Weltrusten GKJP, neem lekker een borreltje en zet eventueel Rory op en dan morgen weer een nieuwe dag.
Wij kijken nu filmpjes op youtube, bijvoorbeeld 'dude perfect' wat mensen met een pingpongballetje en behendigheid kunnen.. laat je inspireren deze dagen misschien kunnen je kinderen ook zoiets bouwen.
Ik heb het al geprobeerd en faalde met glorie!

letopuwzaak | 26-03-20 | 22:35

Je kan je beter richten op wat andere mensen doén, dan op focussen hoe raar het allemaal is.

letopuwzaak | 26-03-20 | 22:38

Ik ben nu al blij. Joepie!

Schriever | 26-03-20 | 22:28

''Matser vergelijkt de aanpak van het coronavirus graag met een voetbalwedstrijd van Chelsea, de Engelse topclub waar hij bij gewerkt heeft. Daar raakte hij onder de indruk van aanvoerder John Terry en hij onderzocht wat nou precies zijn kracht was''

Als ''denkers'' zaken denken te moeten duiden adhv voetbal ,haak ik altijd meteen af ,hebben nooit wat te zeggen.

pga | 26-03-20 | 22:27

Yep, als 1% is overleden door het klimafaat en de overige 99% min 10% ( want dat is de elite) failliet is.

ProAsfalt | 26-03-20 | 22:23

Is het nog iemand anders opgevallen dat het tot nu toe officieel RIVM-beleid was om weinig te testen, maar men (kabinet, RIVM en MSM) nu steeds meer de Zwarte Piet neer gaat leggen bij Roche?
Als het probleem inderdaad bij Roche lag/ligt, hadden het RIVM en het kabinet dat toch al een maand geleden kunnen aankaarten en voor een oplossing zorgen?
Volgens Roche is er nu wel voldoende materiaal en zou men bovendien die vloeistof gewoon ook zelf kunnen/mogen maken. Wie is hier nu eigenlijk aan het liegen?

benjeallanggek | 26-03-20 | 22:22 | 4

@Reaaalist | 26-03-20 | 22:40:
Wat zou u doen als u minimaal 80% van de Nederlandse medicijn markt bezit die alleen een lage prijs wil betalen?

botbot | 26-03-20 | 22:46

Helemaal juist. NL heeft even een goede deal gesloten een paar jaar terug met Roche. En ipv nu gewoon even alles te breken ( wat wettelijk kan) en alles uit de kast te trekken en de controle te houden , de vinger te wijzen naar een enorme KUT bedrijf , die alleen opgericht was om winst te maken. Rochel is kut , maar onze staat is of ontiegelijk naïef of wilde niet meer spenderen in de beginperiode dan nodig was... Alsof de crisis nu bijna voorbij is. Bouw nu eigen staatsbedrijven met een paar miljoen en produceer als een gek. Het kan als de wil er is.

blamage_fr | 27-03-20 | 00:08
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
GeenPaniek | 26-03-20 | 22:21 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit moet toch iedere d666 een harde pl*sser of nat broekje geven ,kerken en kroegen dicht oude mensen gaan allemaal dood iedereen een basisinkomen(bijstand of WW) we schudden geen handen meer
Ben alleen bang dat wanneer hun kopstukken (Jette en de Freule ) in een oranje overal vastgebonden zitten op een stoel op een flatgebouw vanwege hun seksuele geaardheid hun nummer 3 mevrouw Hamas ze niet zal redden-maar eerder een zetje zal geven- ze er dan pas achter komen dat het te laat is

berg545 | 26-03-20 | 22:21

Ik heb in mijn familie nog geen corona doden. Niet dat ik er op zit te wachten of zeau.
Hoeist met de andere reaguurders? Alles leeft nog?

Gokmaar | 26-03-20 | 22:18 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 26-03-20 | 22:55: In beide gevallen ja. Meestal kijkt men eerst naar links, ziet niks en ze (ouwe lullen natuurlijk) steken dan gewoon over.

Ja hallo, en dat denkt dan een goed voorbeeld te zijn voor de jeugd, manmanman.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 23:01

Mijn zwager heeft het. Is 9 dagen heel ziek geweest naar nu aan de beterende hand.

Gravin v Kippenbouth | 26-03-20 | 23:12

In mijn dorp en naastgelegen dorpje 3 bewezen corona patienten.
Bij niemand is de bron te herleiden.
De vrouw die ik ken ligt zeer slecht aan de beademing.
Haar longgezondheid was al niet goed, maar ze lag zeker niet 'op het randje', leidde gewoon een actief leven.

letopuwzaak | 26-03-20 | 23:51
▼ 7 antwoorden verborgen

Er is een land in Europa waar helemaal niets aan de hand is: Zweden www.dw.com/en/coronavirus-no-lockdown... Waar Boris Johnson en Mark Rutte aan het terugkrabbelen (bedenk die doventolk madam met 'hamsteren') zijn om schielijk zich te voegen in het lockdown regime van de rest van Europa, heeft de premier van Zweden Stefan Lofven alle kaarten gezet op kudde immuniteit. Het aantal doden stijgt zeer snel www.worldometers.info/coronavirus/cou... maar de scholen blijven open, de bars ook en bijeenkomsten van 500 personen (bijv. in de moskee) zijn okidokie. De Deense buren hebben wel voor strenge lockdown gekozen www.worldometers.info/coronavirus/cou...

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-03-20 | 22:17 | 4

Ja, las het. Veel kritiek maar ze trekken zich nergens wat van aan.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 22:56

Thinning the herd. Oudjes dood. Links stemmende migranten erin. Complot.

zeeman73 | 26-03-20 | 23:11

Maar het de minderheidsregering is een coalitie van ‘centrum-links’ in gids-land Zweden, dus jeeee!
En niet rechts zoals de sociaal-liberale partij van Bolsonaro, dus boeoe...

ratelaar | 27-03-20 | 07:07
▼ 1 antwoord verborgen

"Huisartsen willen dat er een betrouwbare registratie komt van het aantal mensen dat in Nederland aan corona overlijdt. Nu worden mensen die nooit officieel zijn getest op Covid-19, niet meegeteld in de statistieken. ,,Het werkelijk aantal sterfgevallen is vermoedelijk hoger’’, betogen huisartsen. "

Goh, minder testen minder doden.

Binnenbaan | 26-03-20 | 22:15 | 2

"en woordvoerder van het RIVM bevestigt dat het sterftecijfer alleen gebaseerd is op bevestigde gevallen van Covid-19. Vermoedens van corona worden hierin niet meegenomen, want dan zouden de cijfers een vertekend beeld gaan geven. Iemand kan immers ook overleden zijn aan ‘gewone’ griep."

Ok ik ga slapen, morgen gaan we allemaal dood.

Binnenbaan | 26-03-20 | 22:17

Wie interesseert het eigenlijk ene moer wat een paracetamollenvoorschrijverT waar dan ook maar van vindt?

O ja, en ze luisteren natuurlijk ook nog naar bejaarde aandachtshoeren die verder niemand hebben om tegen aan te zeiken - en die in de suup ook altijd beginnen te ouwehoeren met de kassa-juffrouw.

Je zou ze om minder doodtrappen, dit terzijde.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:46

Mensen als neuropsycho Matser zijn gewoon link.
Om niet te zeggen: geschift.
Wantrouw-o-meter hier naas me in z'n mand draait direct doorrrr in het rrrrood.
Want Hij weet; in je mand vind je je thuis, maar in gelul kun je niet wonen.

chicago river | 26-03-20 | 22:13 | 1

Kweet niet of hij link is. Naïef wel. Dat de wereld er mooier op wordt betwijfel ik. Mensen met een dikke plaat voor hun kop als Jetten, Klaver en ook sommige VVD ers zullen de wereld vooral lelijker blijven maken. Ik denk dat de achterban van Jetten en Klaver niet veel beter zijn dan die twee zelf. De achterban van de VVD schat ik hoger in, behalve de kontlikkers van Dijkhof.

Reaaalist | 26-03-20 | 22:52

Potdikie.. ga je ff poepen..5 pagina's vol geplempt.

Gokmaar | 26-03-20 | 22:12

Wat? Na het zuur komt het zoet, of zo?

Chodaboy | 26-03-20 | 22:06

Hallo zweefteef....

Rest In Privacy | 26-03-20 | 22:57

@Kuifje-naar-Brussel | 26-03-20 | 22:57:

Nee hoor dit boek is zeker niet zweverig dat is juist het goede eraan.
Erg vermakelijk om te lezen bovendien hoe de twee grootste geesten van deze tijd elkaar ontmoeten.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 23:03

Ik las laatst over 'Ubuntu'.
Weet niet of dat hierin ook wordt beschreven, maar daar had ik veel respect voor.
Met name de vergevingsgezindheid na de apartheid, om de haat voor volgende generaties weg te nemen.

letopuwzaak | 26-03-20 | 23:56

Anders even netjes aan de Russen vragen. Die zijn als land zelfvoorzienend en maken 100.000 test kits per dag. Die willen vast wel vertellen hoe ze die maken voor weinig.

Graaier | 26-03-20 | 22:05 | 1

Die testen waarmee iedereen negatief test?

Rest In Privacy | 26-03-20 | 22:57

Krijgen we dan weer vrije seks en zo?

(Ik vraag dit voor een vriend).

Stormageddon | 26-03-20 | 22:04 | 2

Er heeft nog nooit zoiets bestaan als vrije seks.

omanders | 26-03-20 | 22:05

" Eindelijk een Europa, wat een inzet hebben ze toch getoond daar in Brussel. Eindelijk dat ene grote land met sterke leiders en vooral dank aan Frans dat hij toch maar mooi die klimaat wet er door heeft gekregen, wat een inspirator HULDE" Bedoelen jullie zoiets?

pajans | 26-03-20 | 22:03 | 1

... de EU houdt wijselijk hun bakkes op dit moment. Als er één ding is dat de hele Pandemie -paniekmakerij of niet- laat zien, dan is het dat als het er écht toe doet, de EU niks anders dan een bureaucratisch machtsvehikel is dat zich niet interesseert voor zijn eigen onderdanen. Als er een Nobelprijs was voor "op grandioze wijze en door pure afwezigheid door de mand vallen", dan zou de EU hem nu terecht en concurrentie-loos winnen. Maar niet getreurd, zodra de Corona wolk weer is opgetrokken, zullen de juiste voorkomende maatregelen wel weer door de EU georchestreerd worden. Zodat de daarbij behorende geld- en machtstroom wél door de juiste kanalen geleid wordt natuurlijk. Dat wél!

Gladiator Fap | 26-03-20 | 22:11
-weggejorist-
frank4444 | 26-03-20 | 22:03 | 1

Het zal niet beter worden. Gewoon, omdat het ook vóór het virus in bepaalde opzichten bergaf ging met verschillende fundamenten van de verlichting. Denk aan vvmu, democratie, polarisatie, identiteitspolitiek, migratie, etc. De opportunisten die daarvan beter worden zijn dezelfde opportunisten die deze "crisis" als katalysator gaan gebruiken om diezelfde fundamenten verder onderuit te halen. En t voetvolk gaat dat slikken als zoete koek, want "de wetenschappers" hebben het gezegd. Nietwaar? Welke "wetenschappers" eigenlijk? Ik zie ze niet. U wel? Ik zie wel regeringsleiders, die elke keer zeggen dat zij de maatregelen op die "wetenschappers" baseren. 'T is daarom dat ik jammer genoeg niet hoopvol ben voor de toekomst.

Gladiator Fap | 26-03-20 | 22:01 | 5

@Graaier | 26-03-20 | 22:32: Dat vind ik dan weer niet zo raar of erg. Denk dat je vrij gemakkelijk een algoritme kunt schrijven waarmee je de reaguurders volstrekt overbodig maakt, de hele comment-sectie.

Komt er dan op neer dat je als reaguurder bezig bent geweest als een ontijdig geboren robot en in wezen zuiver mechanisch hebt gehandeld.

Niks aan verloren dus, al is de notie dat je als mens niet veel meer bent (geweest) dan een mislukte robot voor velen onverdraaglijk is.

Laat ons bidden.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:40

@Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:28: Ja dat wist ik. En wist jij dat veruit de meeste mensen, waaronder ondergetekende, graag een beetje een goed leven willen genieten vooraleer de grafsteen besteld mag worden? Een leven waarin je met open ogen besodemieterd wordt en mag opdraaien voor de waanideeën van een paar fascisten is niet zo'n leven.

Gladiator Fap | 27-03-20 | 00:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Zin in de toekomst.
Zoals altijd maar ben positivo dus dan hou je dat toch.
Sterkte allemaal.

Berbaar | 26-03-20 | 22:00 | 3

Het heden vind je kut?
Jij zou toch moeten weten (schat je zo in op achterin de 50) dat elke dag slechter is dan de dag ervoor.

Ga maar eens een rondje maken bij 35-plussers - die ontkennen eerst, totdat ze de 100 meter gaan rennen.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:27

Ik ook , Ik ben realist .
Sterkte de komende tijd, je zal het nodig hebben.

Datgingniegoed | 26-03-20 | 22:44

Goeie grondhouding, positieve mensen komen verder in het leven.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 22:59

We’re an empire now, and when we act, we create our own reality. And while you’re studying that reality – judiciously, as you will – we’ll act again, creating other new realities, which you can study too, and that’s how things will sort out. We’re history’s actors . . . and you, all of you, will be left to just study what we do.”
Karl Rove.

Polarisator | 26-03-20 | 21:59 | 1

@Polarisator,
Oh ?, Till i get bored with it and trow a stick between the spokes of your wheel and you get down to earth, the hard way!
Datgingniegoed.

Datgingniegoed | 26-03-20 | 22:54

Schietmijmaarlek | 26-03-20 | 21:26 | refereert in deze tegel aan zelfmoorden in verband met de coronacrisis. We krijgen elke dag informatie over geïnfecteerden en doden. Misschien zijn cijfers en grafieken met het aantal suïcides momenteel ook interessant om te volgen. Een voordeel is dat zelfdoding in de regel niet besmettelijk is.

ridder pompompom | 26-03-20 | 21:55

Er in geloven daar begint het mee

Ragnar_Lodbrok | 26-03-20 | 21:54

Als blijkt dat het virus veel beter kan overleven op voorwerpen dan vantevoren werd gedacht, kan dat NA wel eens heel lang duren.
Begon al een alarmbel te klinken toen het nieuws kwam dat het virus ook in rioolwater kan overleven.
What the fuck, buiten het lichaam kon het virus toch maar een paar minuten overleven?

snapal | 26-03-20 | 21:54 | 3

Laten we even afwachten wat Jaap en zijn mensen hierover te zeggen hebben.

spamzuiger | 26-03-20 | 21:59

Dat is helemaal niet gezegd, er is RNA van het coronavirus gevonden in rioolwater, zegt niets over besmettelijkheid. Sowieso wijst alles erop dat besmetting via oppervlak geen serieuze bron van besmetting is.

Binnenbaan | 26-03-20 | 22:07

Wat zeikt iedereen over het riool? Het hele idee van het riool is dat we niet meer ziek worden van onze eigen stront... toch?

Ad Hominem Tu Quoque | 27-03-20 | 08:23

Neem maar van mij aan dat straks, als alle maatregelingen weer zijn ingetrokken iedereen binnen een maand weer exact hetzelfde doet als voor de crisis.
En omdat iedereen dan door zijn/haar reserves heen is, zal het meteen weer ieder voor zich zijn.

tsjajaja | 26-03-20 | 21:54 | 5

@snapal | 26-03-20 | 22:07: finimal is gewoon te krijgen. Meeste mensen weten niet dat dat ook gewoon 500mg paracetamol is.

hoejeheette | 26-03-20 | 22:21

Veel mensen zullen straks veel reserves hebben omdat ze nu nauwelijks geld uitgeven maar wel inkomen hebben.

Graaier | 26-03-20 | 22:34

@hoejeheette | 26-03-20 | 22:21:
Niet helemaal waar. Bevat ook 50 mg coffeine per tablet. Niet handig als je wilt slapen, wel handig als je hoofdpijn hebt. Geeft net iets meer effect.

Gravin v Kippenbouth | 26-03-20 | 23:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Mwhahah...*tranen uit ogen veegt en keel schrapen doet*
Neuropsycholoog, ja?
Neuropsycho is een blij ei, en vooral blije eiKOL.
Wat neuropsycho wilt.
Met z'n John Terry, van Chelsea.
.
Wat het verschil maakt tussen jou en mij, neuropsycho, in mensbeeld/karakter Mensheid, ligt panklaar leesklaar toevallig hier op GS twee topics naar onder:
Titel: "Guys, zullen we ff geen verklikkersland worden?"
.
Neuropsycho las een snelheidsverkeersbord maar vergat route en dus de Afslagen te bekijken.
Neuropsychologie van de koude grond.
Neuropsycho Erik Matser. Now LMFAO. Oversentimentele neuroot.

chicago river | 26-03-20 | 21:53 | 1

We kunnen idd rustig zeggen dat hij niet het warme water heeft uitgevonden. Wat een geouwehoer, vreselijk.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:08

Zullen we het gewoon eens een keer over Kanker hebben. Corona wordt een beetje saai. Zoals het feit dat er jaarlijks duizenden mensen dood gaan aan long kanker omdat ze hebben gerookt, maar de overheid verdient daar gewoon bakken met geld aan. En daarover is geen paniek. Vind ik vreemd.

Mark_D_NL | 26-03-20 | 21:51 | 5

@Gladiator Fap | 26-03-20 | 22:13: Schelden doe ik zeer zelden, ik weet hoe je mensen daar mee kunt kwetsen tot in het diepst van hun hertje.

Kijk, die Mark is een geval apart. Hij vindt het leuk om tyfuslijer genoemd te worden.

De klootzak.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou honing, heb ik nieuws voor je. 'De' mens verandert helemaal geen sodemieter - dat kan evolutionair helemaal niet man... de meeste mensen (ik ook) zijn nu al vergeten wat ze 5 dagen geleden aten.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 21:51 | 7

Stamppot spruiten met een plak lever, weet je nog? Vandaar dat ik niet bleef eten.

Eric Newby | 26-03-20 | 22:03

@chicago river | 26-03-20 | 22:03: Midas Dekker zei het ooit fraai (even uit m'n hoofd): De mens verandert meer door een halve liter jenever dan door 20.000 jaar evolutie.

Daar had Midas wel een punt. Een groot punt.

'We zullen de wereld even dom en slecht achterlaten als we haar bij onze geboorte aantroffen", van Voltaire, als ik me niet vergis. Zijn NL was vrij goed.

Ichneumonidae | 26-03-20 | 22:14
▼ 4 antwoorden verborgen

As we speak hoor ik, godzijdank op afstand, de politieheli over Overvecht gaan. Vast niet vanwege samenscholing van +3 personen. Het zit blijkbaar nog niet in het systeem dat alles liever wordt.

Juffrouw op de fiets | 26-03-20 | 21:50 | 2

Corona ontkenners?

hier openen | 26-03-20 | 21:55

@hier openen | 26-03-20 | 21:55: +veel voor de nieuwe term. Die gaat het helemaal worden in '21

Gladiator Fap | 26-03-20 | 22:23

Het mag misschien wat anders worden, maar niet eerder dan dat het ondersteuningspakket van Rutte van 90 miljard door ons allen is terugbetaald. Maak er maar 480 miljard van. Buffelen zullen we. We kunnen dit niet nalaten aan onze kinderen. Kots.

Leptob | 26-03-20 | 21:50 | 3

Zit daar maar niet over in hij is een beter bestuurder dan u.

botbot | 26-03-20 | 21:52

@botbot | 26-03-20 | 21:52: misschien inmiddels wel. Maar besturen zonder vieze handen te krijgen heeft hij van mij afgekeken.

Leptob | 26-03-20 | 22:01
-weggejorist-
frank4444 | 26-03-20 | 21:49

Als de mensen zo in een boog om me heen blijven lopen. Heerlijk!

Andersdenkend | 26-03-20 | 21:48 | 1

Ik vind het ook wel prettig. Ik stel voor dat we die anderhalve meter er gewoon in houden als dit straks achter de rug is.

VanBukkem | 26-03-20 | 22:03

Chinese praktijken. Rutte doen eens uitleggen met dat klote RIVM.

Telegraaf nu net:
Huisartsen zijn verontrust over het feit dat ze bij de GGD alleen corona-sterfgevallen moeten melden van wie met een test is aangetoond dat ze het virus onder de leden hadden. „Het werkelijke sterftecijfer ligt veel hoger, alleen wordt er niet genoeg getest. We hebben vaak genoeg een sterk vermoeden, maar hoeven dit wonderlijk genoeg niet te melden”, zegt huisarts Mark Perquin, die net een zeer schrijnend geval heeft meegemaakt.
www.telegraaf.nl/nieuws/110523831/hui...

Dirk III | 26-03-20 | 21:48 | 3

"grappig" (natuurlijk niet echt) is dat in Italië juist melding komt dat het sterfte cijfer overtrokken is, aangezien álles tot de coronasterfte wordt gerekend, egal ob getest oder nicht.

Gladiator Fap | 26-03-20 | 21:51

@Gladiator Fap | 26-03-20 | 21:51: Het stuk net even gelezen. Wéér een verschrikkelijke faal van het RIVM en de GGD. Faal op faal op faal.
Dit is gewoon manipulatie van de cijfers om het extreme falen van het RIVM te verbloemen. Echt opdoeken die meuk en even bij een gidsland kijken zoals Zuid Korea.
Deze crisis laat duidelijk de verhoudingen zien op het wereldtoneel.
Achterlijke bananenrepubliek niveau vs moderne maatschappij.

Dirk III | 26-03-20 | 22:00

@Dirk III | 26-03-20 | 22:00: Ik kan het alleen maar met je eens zijn.

Gladiator Fap | 26-03-20 | 22:04

Vroeger was alles beter

deugnietmee | 26-03-20 | 21:48

Corona in de grachten, leger op straat?

am*dam | 26-03-20 | 21:45

Het woord reutelen wordt door de Dikke Van Dale vervangen met het toepasselijker ruttelen?

Wol | 26-03-20 | 21:45 | 3

Een doodsruttel?

SterF... | 26-03-20 | 21:47

Wol, waar is de rest?

RickTheDick | 26-03-20 | 21:49

In mijn vriendenkring ook zo'n hippie-vrouwtje die bij de eerste corona-dode het nodig vond om een dergelijke hoopvolle tekst op FB neer te plempen. Ik zal de hele lap tekst jullie besparen, hier enkele quotes:
"Ik ga niet mee in de angst
Het zal ergens goed voor zijn
Ik geloof echt dat alles gebeurd met een (goede) reden,
en dat iedereen gaat op zijn juiste tijd.."
"Ik zie het als een opschoning
Een verandering.. en dat leid altijd naar iets beters..
We worden bewuster
We worden wakker
We gaan meer duurzaam en zelfstandig leven"
"Laten we de maatschappij opnieuw opbouwen..
zodat het weer gezond is voor mens, dier en natuur
Laten we duurzamer gaan leven, moestuinen gaan aanleggen!"
Jaja, ga dat je stervende familielid/buur/vriend(in) maar even uitleggen,
met je moestuinen...

Abject | 26-03-20 | 21:43 | 9

Ik had ook ooit zo'n kennis. Haar motto:
Zweven is leven.

:?

gaffelbaard | 26-03-20 | 22:01
▼ 6 antwoorden verborgen

@Mosterd vergeet de enorme toeloop van psychiatrische patienten......

Lupuslupus | 26-03-20 | 21:42 | 2

Ook wel gelovigen genoemd...

SterF... | 26-03-20 | 21:48

*pakt vast chips en bier

NiCeY | 26-03-20 | 21:42

Ja het wordt geweldig ! Met Albanië erbij in de EU hoef je ook voor wapens niet meer de deur uit. En die gaan we nodig hebben voordat alles weer beter wordt. Ik verdedig mijn berg toilet papier en een muur van blikvoer tot de laatste snik.

Bakschuif | 26-03-20 | 21:41

Wie de hemel op aarde wil, zal zelf de eerste steen moeten leggen..... Kom op GS, laat het niet van anderen afhangen, maar bedenk zelf een positief begin!

L.E. Raar | 26-03-20 | 21:39 | 1

GS eiland. Van daaruit werelddominatie. We hebben een biolab nodig als eerste.

Wim Venijn | 26-03-20 | 21:41

Happiness is a warm gun...

de honden blaffen... | 26-03-20 | 21:39

Het naieve gedeelte van m'n hersenen zegt ja we gaan er van leren en het anders doen. Het realistische gedeelte zegt nee we gaan weer fijn op oude voet verder met hebbe hebbe hebbe meer meer meer.

AntonJansen | 26-03-20 | 21:39 | 1

Zo is het. De mens is een egoïstische verzamelaar en zal straks weer op zoek gaan naar een manier om deel te nemen aan de consumptiemaatschappij. Dan is hij tot een volgende crisis weer blij. Dom, geil en egoïstische zijn we en altijd druk bezig om ellende te voorkomen. Proost.

Graaier | 26-03-20 | 21:43

Straks gaat het inderdaad beter worden. Maar zeker niet voor iedereen.

Het mkb in Europa nog meer uitdunnen. De yanks zullen nog meer kopen met hun 20.000 miljard dollar. De Amazons zullen versneld groeien, wegens gratis geld, en van elke transactie wereldwijd afromen en terug brengen naar het homeland.

Polarisator | 26-03-20 | 21:39
-weggejorist-
frank4444 | 26-03-20 | 21:35 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoeveel had Kaag ook alweer met spoed overgemaakt aan die Hamas zooi?
Leuke mensen wel. Echt mensen waar je wat aan hebt in zo'n crisis.
twitter.com/mark_vallen/status/124326...

Dirk III | 26-03-20 | 21:34 | 5

Houdt Kaag mar verre van de kas, in Gaza is het nu ook Corona. Daar krijgt dat mens geheid weer Deugjeuk van.

Abject | 26-03-20 | 21:46

@JB86 | 26-03-20 | 21:45: Ze zijn gewoon te dom om te poepen en beseffen niet dat het virus ook onder hen dood en verderf zal zaaien. Dom kortzichtig volk.

Dirk III | 26-03-20 | 21:47

@Dirk III | 26-03-20 | 21:47: In Gaza zitten ze dermate op elkaars lip, en zijn ze zo afhankelijk van buitenlandse hulp voor hun gezondheidszorg (gaat er uiteraard met de staart tussen de benen vandoor), dat wordt gewoon een groot knekelhuis, maarrr Allah zag dat het goed was.

Abject | 26-03-20 | 21:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Zouden de grenzen nu eindelijk dicht gaan voor asielzoekers die eigenlijk alleen maar migranten zijn? Vol is vol!

Klinisch dood | 26-03-20 | 21:33

Het klinkt beter dan wat de EU tot nog toe aan heilsmuziek uitgezocht had.

Frau Merkel | 26-03-20 | 22:07
-weggejorist-
frank4444 | 26-03-20 | 21:31 | 1

The Coronial generation :-)

deugnietmee | 26-03-20 | 21:30

Na de coronacrisis zal de multiculturele samenleving wel een succes blijken.

Lepton | 26-03-20 | 21:30

Een aantal dingen zullen zeker beter gaan.
Deugen is leuk maar het eigen hachje is toch écht belangrijker.

Zo is er bewezen dat dat grenzen ook écht afgesloten kunnen worden.
Dat stikstofregels eigenlijk helemaal niemand interesseert.
Dat handhaven ook écht handhaven dient te zijn (en anders een kliklijn)
Dat dierenrechten vaak opgeklopte bullshit zijn.
De vleermuis is de eerste die sneuvelt:
"De Zoogdiervereniging probeert de rol van vleermuizen in de verspreiding van de meest vreselijke ziektes te bagatelliseren. Ooit gestart als een platform voor mensen die gewoon belangstelling hadden voor zoogdieren, is ze nu een organisatie die zich voor een belangrijk deel bezighoudt met het op activistische wijze beschermen van vleermuizen en het daaraan gekoppelde verdienmodel."
Aldus Deugdagblad Trouw: www.trouw.nl/opinie/stop-bescherming-...

Never waste a good crisis. En laat de aankomende recessie ook niet voor niks wezen, nu is er de kans om het mes te zetten in al die onzinnige soepsidiekliekjes en huilstruiken die het zo nodig op moeten nemen voor zeehondjes, woelmuizen en vleermuizen. En laten we het daar niet bij laten, 90% van al die soepsidiekliekjes kan op de mestvaalt van de geschiedenis, als wrang aandenken aan een decadente tijd waarin ieder trendy lulverhaal in combinatie met de juiste contacten de rode loper naar het gratis geld deed ontrollen.
Hup recessie! Pak ze!

Abject | 26-03-20 | 21:30 | 4

'De grandeur van een natie valt af te meten hoe zij met de meest zwakken in de samenleving, de dieren, omgaat'. Nou die grandeur is bij u dus heel ver te zoeken. Waarvan akte. Kent u de slogan 'bescherm de dieren tegen de beesten?' Nou dan.

Lupuslupus | 26-03-20 | 21:48

Dat is een heel lekker tegeltje. En dan stip je nog niet eens alles aan.

NiCeY | 26-03-20 | 21:51

@Lupuslupus | 26-03-20 | 21:48: Het gaat mij niet om het afschaffen van terechte dierenbescherming, het gaat mij om de totaal overtrokken regelgeving en geldverkwisting ten einde een diersoort dat helemaal niet met uitsterven bedreigt wordt de hand boven het hoofd te houden omdat een soepsiediekliekje dat op hoge toon eist, en dat via bevriende media&politici op de agenda weten te krijgen. Vleermuizen in je slooppand? vergeet het slopen dan maar. Korenwolf op je terrein? Daaag bouwplannen. Dat soort onzin.

Abject | 26-03-20 | 22:04
▼ 1 antwoord verborgen

Wie ik als mens werkelijk ben? Daar probeer ik verdumme nou net van weg te komen!

DeLupLup | 26-03-20 | 21:29

Rutte die de waarheid spreekt, opkomt voor de gewone Nederlander en niets meer moet hebben van de EU. Het RIVM dat een heel degelijk instituut is dat boeren bijstaat en voorbereid is om een eventuele pandemie keihard te tackelen. En Frans Timmermans die iets nuttigs gaat doen. Wat een mooie toekomst zeg, allemaal dankzij zo’n griepje.

benjeallanggek | 26-03-20 | 21:29

Gelukkig, het walhalla komt hierna, hoewel ik van mening ben dat een hierna voorlopig nog niet aan de orde is. Enorm veel bedrijven vallen om, weet niet hoeveel ontslagen medewerkers/werknemers, allemaal aan de WW, wat niet te betalen is, maar we kunnen dan allemaal 'Kumbaya' zingen in Den Haag, zodra we daar te voet zijn aangekomen, om onze verering voor onze leiders te uiten.

Godver, wat mooi.

GKJP | 26-03-20 | 21:28

Ja dit is de definitieve transitie naar het Aquariustijdperk. En verandering is soms een beetje eng, doet soms pijn. Maar dat hoort nu eenmaal bij Loslaten. Want met gesloten handen kun je niet ontvangen!

Rest In Privacy | 26-03-20 | 21:28 | 4

Je moeder

deugnietmee | 26-03-20 | 21:43

Ik voel jullie liefde en betrokkenheid. #Kippenvel #Helden

Rest In Privacy | 26-03-20 | 21:44

Volgens de Chinezen is 2020 het jaar van de Witte Metalen Rat.
En de Mayakalender is ook al op.
Nou, dan weet je het wel.

When the moon is in the seventh house
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars
This is the dawning of the age
Of a Aquarius, the age of Aquarius

Kapitein Sjaak Mus | 26-03-20 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

Seniele haatopa Han van der Horst die een positief stukje over Baudet schrijft op de antisemitische extreemlinkse haatsite Joop.

Klinisch dood | 26-03-20 | 21:28 | 1

Maak daar maar anti-Joods-christelijk. Of zoals die malloten het daar plachten te noemen, Zionistisch-Gristelijk.

Abject | 26-03-20 | 21:36


... Maar hij legde ook uit waaróm Chelsea die wedstrijd zou gaan winnen...

Ja, logisch als je de scheidsrechter omkoopt dan win je ook van Ajax, imbeciel

VanderGeelen-Coppens | 26-03-20 | 21:28 | 1

En dat 2 x.

AntonJansen | 26-03-20 | 21:36

De beste dag na een slechte keizer is de eerste.
- Tacitus

omanders | 26-03-20 | 21:27 | 4

@omanders | 26-03-20 | 21:36
helaas, klopt; ik heb een overkill aan Pinokkio persco's niet zonder schade doorstaan. Alle diepte is er even uit.

Bakschuif | 26-03-20 | 21:47
▼ 1 antwoord verborgen

Daar hebben de doden wat aan en hun familie, die jaren verdriet hebben, vooral met de feestdagen, zo heerlijk rustig .

gato | 26-03-20 | 21:27

Straks als het voorbij is gaat men weer op oude voet verder. De wijzer staat op pauze, en niet op 'opnieuw'.

Van Urk | 26-03-20 | 21:26

Als ik af en toe meekijk op de TikTok van mn jongste, dan kom ik filmpjes tegen van culturen die verstoten zijn van normaal gezond verstand omtrent een of ander virusje of algemene hygiënische etiketten in het bijzonder! Je kunt iedereen en zn moeder wel voor eeuwig op anderhalve meter blijven houden als de achterlijkheid in andere landen hoogtij blijft vieren!!

TijdelijkOptimist | 26-03-20 | 21:26

In de UK zijn er al zelfmoorden gepleegd vanwege Corona.
Een verpleegster.... een meisje van 19. En daar blijft het niet bij, vrees ik.
Voor deze families komt het nooit meer goed.

Schietmijmaarlek | 26-03-20 | 21:26 | 1

Zelfmoord plegen vanwege een virus?
Daar zat al eerder iets scheef.

Arachne | 26-03-20 | 23:51

En Peter R die je niet op elke zender ziet

WantrouwendBurger | 26-03-20 | 21:25

Na het zuur komt het zoet 2.0?

Reebensteeltje | 26-03-20 | 21:24 | 1

Vierdubbel zuur van Rutte, en daar komt corona ook nog eens overheen. Zoet is de wortel die wordt voorgehouden maar nooit krijgt.

Wim Venijn | 26-03-20 | 21:28

Ik wil de pret niet bederven ofzo hoor, maar ik voorspel minstens tien jaar ellende als gevolg van deze onszelf aangeprate crisis.

VanBukkem | 26-03-20 | 21:23 | 5

Ik voorspel 10 jaar ellende door de " het is maar een griepje" roepers waaronder onze "regering" die ons wijsmaakte dat het hier nooit zou komen. Niet door mensen onderling overdraagbaar was. Carnaval in kleine groepjes werden gevierd. En die ons wijsmaakte dat ze op alles voor waren bereid incl. Testen, pbm's, ic bedden etc etc. Schei toch uit. Ook in loondienst van de vvd?

anti-fatwa | 26-03-20 | 21:31

Was ff bang dat het minstens 11 jaar zou worden, poe poe.

Uw Verzekeringsadvis | 26-03-20 | 21:37

Als dit niet langer duurt dan tot 1 juni is het binnen een paar jaar weer ok. Anders is het echt mei 1945 en kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen. En dan vragen we ons af of het het allemaal waard is geweest.

WhiteShark | 26-03-20 | 21:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien een weekje. Daarna is alles weer zoals het was.

tiku99 | 26-03-20 | 21:23
-weggejorist-
frank4444 | 26-03-20 | 21:21 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het kan zeker beter worden en daar is maar één ding voor nodig.

De macht van banken breken, deze weer uitsluitend een nutsfunctie geven en klaar.

Ik ben graag bereid daar toelichting op te geven.

Laat ik vooropstellen: De Droit is een rasechte kapitalist. Het bovenstaande is beslist geen links gezwam.

De Droit | 26-03-20 | 21:19 | 4

Heb uw uitleg in eerdere tegels met belangstelling gelezen. Sinds die tijd heb ik een niet te verhelpen heimwee naar de oude Postgiro, waarmee je alleen kon overboeken....

Bakschuif | 26-03-20 | 21:51

@Lupuslupus | 26-03-20 | 22:13
Een heus spaarboekje van de Rijkspostspaarbank! *heel hard snuiten gaat*

Bakschuif | 26-03-20 | 22:32
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, gelukkig maar he! Ik was al bang dat alles weer als tevoren zou worden.

/sarcasm mode off/

ToshAlbir | 26-03-20 | 21:18 | 1

sneller dan je denkt: alles wie es war.

Guillermo | 26-03-20 | 21:22

Ik heb het gehoord en ook een vet artikel in de telegraaf over hetzelfde.
We worden met zijn allen gewoon belazerd door het RIVM en de GGD.
Sterfgevallen door Corona, die niet getest zijn, worden niet als zodanig genoteerd, en de GGD maakt uit wie getest wordt en wie niet.
Er klopt geen hout volgens die huisartsen van de cijfers.
www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/huisa...

Roadblock | 26-03-20 | 21:22

Na de corona crisis wordt de hele top van RIVM heengezonden.
v. Dissel gedwongen als eerste onder het mom dat de crisis veel van hem heeft geeist.

hier openen | 26-03-20 | 21:31

soylent green, 1984, logans run , de europeaan (Frans T.) allemaal allang geen scifi meer

HetOorAakel | 26-03-20 | 21:17 | 1

Soylent green.
Goede film. Een van mijn favoriete sci-fi klassiekers!

"They eat people!!"

XD

gaffelbaard | 26-03-20 | 22:05

De huizenprijzen zullen wederom flink stijgen voor Jan Modaal.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 21:16 | 2

Ja. stijgende huizenprijzen zien we dan ook altijd tijdens recessies.

Idioot.

Odesa | 26-03-20 | 21:18

Wat mij betreft mag het thuiswerken wel gehandhaafd blijven. Zelfs Van Kooten en De Bie zagen er al in 1986 de voordelen van:
www.youtube.com/watch?v=1BRdXm4CIh8

swaffelstokje | 26-03-20 | 21:16 | 1

En die anderhalve meter afstand houden, houden we er wat mij betreft er ook in. Bevalt me wel.

VanBukkem | 26-03-20 | 21:27

Nee hoor, het wordt helemaal niet beter. De recessie komt eraan en daar worden mensen echt niet gezelliger van.

nedpol | 26-03-20 | 21:15

Dit is een klassiek gevalletje van een Delirium, meneer de neuropsycholoog.

pjotr nicknaamtov | 26-03-20 | 21:15

Eerst nog de zuiveringen. Is er al een kliklijn bekend?

Wim Venijn | 26-03-20 | 21:15 | 2

112 (gisteren hier zien voorbijkomen)

Guillermo | 26-03-20 | 21:23

@Guillermo | 26-03-20 | 21:23:
Nee, dat is voor noodgevallen. Dit zijn zaakjes die midden in de nacht moeten plaatsvinden.

Wim Venijn | 26-03-20 | 21:26

Volgens Duitse onderzoekers kan het virus negen dagen overleven op levenloze voorwerpen. (pinautomaten, deurknoppen stopknop in de bus ect) Ben je lekker mee.
Stond op het AD en dus is het waar..(denk het wel.
Volgens die krant is de fiets nu het veiligste vervoermiddel, wat ik gelijk geloof als punt 1 klopt.

snapal | 26-03-20 | 21:15 | 14

@snapal | 26-03-20 | 21:41:
Wij hebben geen Spar meer. Vroeger wel, zo'n klein winkeltje waar het altijd zo lekker rook als je binnen kwam.

hier openen | 26-03-20 | 21:51

@snapal | 26-03-20 | 21:24:
Zo werkt dat niet.
Jij stelt - jij bewijst.
En nee, een stukje in het AD is geen serieuze bron.

Kapitein Sjaak Mus | 26-03-20 | 21:59

@Kapitein Sjaak Mus | 26-03-20 | 21:59:
Staat overal, maak je niet zo druk.

hier openen | 26-03-20 | 22:06
▼ 11 antwoorden verborgen

Yup en daarom negeren we nu eerst mensen die aan Corona sterven en tellen we die niet mee in de dagelijkse lijstjes van Corona-doden. www.telegraaf.nl/nieuws/110523831/hui...

Schemerlamp | 26-03-20 | 21:14 | 12

Hoe weten ze dat? Zijn die mensen getest?

Arachne | 26-03-20 | 23:48
▼ 9 antwoorden verborgen

Die sporttoestellen op de foto.
Die staan NIET op 1,5 meter afstand!!!!!

gaffelbaard | 26-03-20 | 21:14

Alles word beter? Beloofd? Vvd word opgeheven?

anti-fatwa | 26-03-20 | 21:13

Interessante stelling, maar je zal zien dat mensen snel vergeten. Was het maar waar dat we daadwerkelijk lessen uit deze crisis trekken.

Bigi Bana Boy | 26-03-20 | 21:13 | 3

Zorg altijd voor genoeg toiletpapier; je weet maar nooit wat er gaat gebeuren.

Bakschuif | 26-03-20 | 21:35

Ik zal dit nooit, echt nooit meer vergeten. De angst, de spanning, het opgesloten zitten. En dan al die commentaren van 'o alleen oude mensen gaan eraan dood' en dan denken ze 'ik lekker niet want ik ben jong'. . Nou dat is nog eens fijn om te horen als je 75 bent.

Lupuslupus | 26-03-20 | 22:02

Een hoop volk hoopt op een re-set. Greta, natgeile umwelt-trutjes en politici, Feert Grimmertran and .The whole lot! . www.youtube.com/watch?v=GxRnenQYG7I

horsteknots | 26-03-20 | 21:13

Veel religies en levensbeschouwingen erkennen het nut van langdurige eenzame afzondering om tot zelfinkeer te komen.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 21:13

Jeetje,je zou maar op 6 april jarig zijn,zoals ik.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 21:12 | 3

Dan ben je nog niet jarig.

Kapitein Sjaak Mus | 26-03-20 | 21:16

Denk het ook niet. Word een jaartje overslaan.

Rest In Privacy | 26-03-20 | 21:18

Om de Snor even te quoten, het worden eenzame verjaardagen.

Gokmaar | 26-03-20 | 22:05

Nee hoor, er zullen te veel egoïsten en religieuzen overleven.
Wat een naïeveling

Earl_of_Doncaster | 26-03-20 | 21:12

Blij met deze goeroe uit Helmond (Limburg).
Zit ik alleen met al dat pleepapier. Heeft ie daar ook een oplossing voor?

Ruimedenker | 26-03-20 | 21:11 | 2

Daar gaan we weer. Helmond ligt in Gelderland. *zucht*

keestelpro | 26-03-20 | 21:23

Iemand anders plempte dit:
Als deze pandemie blijft aanhouden hebben we straks allemaal een syndroom van lockdown. Kenmerken: smetvrees, eenkennigheid, inhaligheid snel geïrriteerd en allergisch voor zonlicht.

RickRD | 26-03-20 | 21:11 | 7

Tss sydroom van lockdown. Wat een flauwe woordspeling..

knutsel_ | 26-03-20 | 21:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Kweet niet hoor. Twee topics geleden liep er nog een duidelijke scheidslijn tussen verstandige mensen en mensen die je zou moeten aangeven.

knutsel_ | 26-03-20 | 21:10

We weten straks in ieder geval wel welke beroepen volstrekt overbodig zijn en welke een wezenlijke bijdrage leveren aan onze maatschappij. Ook zien we nu de overbodigheid van de managerslaag en de vergadercircuits.

Leffe Blonde | 26-03-20 | 21:09 | 4

En de overbodigheid van de eu club, van racisime jankers, lhgbqtxyz zeurkousen, subsidie slurpers, bn losers enzovoorts.

Mark_D_NL | 26-03-20 | 21:11

Alleen in vredestijd zijn ze nuttig.

Guillermo | 26-03-20 | 21:16

Ben bang van niet. Als alles voorbij is, komen de ratten weer uit hun holen.

Leffe Blonde | 26-03-20 | 21:17
▼ 1 antwoord verborgen

Zeker. Meer windmolens, meer zonnepanelen, iedereen z'n eigen onbespoten moestuintje en auto's inleveren om voortaan verplicht met de trein te gaan. Utopia in de gloria. Ik kan niet wachten.

bisbisbis | 26-03-20 | 21:09 | 2

Ehmmm, even hoor, kom aan mijn voiture en je speelt met je leven.

Kinkfactor | 26-03-20 | 21:19

GS heeft het niet zo met religie. Deze man klets dus ook uit zijn nek.

Frau Merkel | 26-03-20 | 21:09

Nou alles gaat daarna gewoon weer door maar het lijkt wel leuker.
Maar da's logisch na 5 jaar opgesloten te hebben gezeten.

keestelpro | 26-03-20 | 21:08 | 1

ot: Waarschijnlijk niet uw muziek genre maar ik wil het toch even delen. Darkraver draait op dit moment een live set van zijn woning/studio. Af en toe luistert dit genre lekker weg, helemaal nu.

youtu.be/oASdVFH-4Aw

Brabeaulander | 26-03-20 | 21:30

Goh, ik dacht meer aan een half failliete samenleving, waar criminaliteit enorm stijgt omdat er toch te vreten op de plank moet komen.

Joost Maghetweten | 26-03-20 | 21:07 | 1

Dat zal dichterbij de waarheid komen ja.

Lupuslupus | 26-03-20 | 22:05

na de crisis... alle 1000 overlevenden in een Asterix-dorpje. Gezellig!

antagonist | 26-03-20 | 21:07

Krijg nou de kutneuk.... alles word beter??????

nope | 26-03-20 | 21:07 | 1

met een 't'

Guillermo | 26-03-20 | 21:21

2de linkje is kapudt, Mosterd

Wc-kip | 26-03-20 | 21:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl