achtergrond

Geenstijl

Coronacafe! Oranjegevoel! De Stijlloze Coronacht

Kroegen dicht? Handen wassen en aanschuiven aan de stijlloze stamtafel!

Niet (meer) beschikbaar

JAAAAA en nu allemaallll ūüéĶ MAAR JA. IK HEB GEEN CORONA ūüé∂ IK HEB GEEN CORONA VANDAAG! ūüéĶ Zo ja sorry hoor die zit al een week in onze kop dus nu ook bij jullie - we zitten hier samen in, nietwaar? Een beetje melig worden we van die quasiquarantaine waar we in fopgesloten zitten. En niemand die het nondeju nog ergens anders over kan hebben, terwijl je niet eens de kroeg in kunt vluchten om het over normale dingen te hebben zoals gezeik met je wijf (m/v), die ene droplul (m/v) op kantoor of hoe blij/doodongelukkig je bent met je nieuwe leasebolide. Nope. Online is het ook ruk. Twitter? Coronamoralisten en instant amateurvirologen. Facebook? Je bezorgde ouwe moedertje met "heb je dit al gelezen" nepnieuwsposts over hoe DEAUD we allemaal gaan. Instagram? Nog krampachtiger forceergeluk dan normaal. En alle nieuwssites die van iedere coronanekdote brekend nieuws #sickbait maken, zelden ging zo veel zuigend nieuws zo hard viraal.

Nou. DAN OPENEN WIJ HET STIJLLOZE STAMCAFE TOCH WEER? Een soort #zeiklozevrijdagavond maar dan voor reaguurders. Bier zelf regelen, maar off topic commenten is legaal en geen coronagrap is illegaal. En er is geen avondklok, we zijn de hele nacht open. Het is niet dat je echt aan het """thuiswerken""" was, of wel? Bovendien moest je de hele dag de koters entertainen en kon je niet aan de jengelende buren ontkomen oftewel papa en mama hebben wel een borrel verdiend onderhand. Denkt u bij het bestellen van die digitale dorstlessers ook even aan uw bloggende barmannen, want we zien de bezoekcijfers (en de reaguurdersratelaar) in hoog tempo verzoveelvoudigen deze weken, maar de advertenties ook langzaam opdrogen omdat de meeste bedrijven hun marketingbudgetten bevriezen. Maar wij moeten ook door, dus rammelen we hier even met de fooienpot. Nog beter is een VIP-card - dan is het eerste rondje van het slachthuis. Elke euro voor jezelf nodig? Koop dan die handgel of de grammetjes wit wel ff via onze gift shop. Hash & wiet kun je overigens wel weer gewoon op straat in de coffeeshop halen.

Enfin, etcetera & hoe dan ook: het Stijloze Coronacafé is geopend. Bier uit eigen koelkast. Drugsgebruik geen bezwaar. De kamermuziek komt van het balkon of van STOOR voor wie er echt zin an heeft. Of leer jezelf eens wat. Je kan hier ouwenelen over auto's of motoren, of wie Europa veroverde vóór corona. De nerds mogen bij de Photoplay-machine hangen om medische open source doorbraken te bedenken & te 3D-printen, of lekker lui Critical Role kijken. Filmpje kijken, Reddit weet waar ze op YouTube staan, deze site zoekt unlisted videos en Pathé Thuis heeft de allernieuwste releases te huur. Aan de leestafel zitten de snobs te snoeven over hun favoriete musea of IDFA-docu's maar als je behoefte hebt aan wat nuchterheid moet je bij Ome Adam wezen. Het knikkeren voor autisten begint om middernacht, installeer voor die tijd vooral nog ff de stijlloze app (iOS hierrr, Android daarrr) want we kunnen tegenwoordig pushberichten sturen alsof het 2012 is. Of word je liever met rust gelaten? Ga dan lekker iets voor jezelf doen. Wat je wil. De comments staan in ieder geval voor alles open. Het internet is groter dan corona!

Quarantainevermaak. Met flair!

Ook beschikbaar op de spelletjestafel:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.