achtergrond

Geenstijl

COVID19 muteert EK2020 naar EK2021

De bal is rond lek en voetbal is oorlog door een virus geveld

En daar gaat de volgende dominosteen in het spel dat "volksvermaak" heet. Na overleg met de VAR en de virologische official heeft de UEFA besloten het EK2020 door te schuiven naar het EK2021. Zat eraan te komen, want het toernooi stond gepland in heel Europa en in heel Europa waart een besmettelijk virus dat sterker is dan voetbalkoorts. Het enige biermerk dat zich sterk kan profileren dit voorjaar blijft dus Corona, en of je daar een oranjegevoel van krijgt laten we aan Angela de Jong over. Maar gevoetbald wordt er dus niet, zo hebben de voetbalbonden te horen gekregen: het toernooi gaat naar 11 juni t/m 11 juli 2021. Noorse voetbalbond meldt het alvast, officiële UEFA-mededeling volgt zo.
LOL: Officieel EURO2020-account viert nog verjaardagen, terwijl een gehaaide geinponem alvast @EURO2021 heeft ingepikt.
Iedereen Fit: Voetbalfans reageren opvallend opgetogen. Want over een jaar zijn Bergwijn en Depay weer fit. Dus gaat corona ons helpen het EK te winnen!
UPDATE: UEFA bevestigt: het EK van 2020 wordt het EK van 2021. Over het restant van de Europese clubtoernooien, de Champions League en de Europa League, wordt nog nagedacht.
UPDATE: Reactie KNVB en Ronald Koeman hier. De Nederlandse bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord (19 april in De Kuip) gaat ook niet door.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Volkskrant: vooral Pakistanen in UK worden besmet met Indiase virusvariant

Eng stukje in de Volkskrant. Gaat u niet helemaal lezen, want Volkskrant en meer dan 200 letters wat veel te veel is voor zombies met verweekte hersentjes, dus doen wij het even voor u.

@Bert Brussen | 27-05-21 | 15:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.