achtergrond

Geenstijl

Hallo conducteurs @NS_online, leest u even mee?

Schrijnende misstand in de mail

Lief weblog,

Jullie doen allemaal nobele dingen met verkiezingen en zo, maar de echt belangrijke topics laten jullie liggen. (is wel zo, red.)

Elke werkdag zit ik in de trein van Deventer naar Amsterdam en wordt mij door de conducteur, na vertrek, uitvoering verteld waar de trein heen gaat en waar hij allemaal nog zal stoppen.

*Met enige regelmaat probeer ik een betreffende conducteur uit te leggen dat het volledig overbodig is dat deze informatie door de stiltecoupé schalt. En dat, in het onverhoopte geval dat deze informatie voor iemand in de trein nieuws was, deze informatie na vertrek zijn nut in het geheel verloren heeft. *

Ik wordt dan doorgaans glazig aangekeken. Elementaire logica is kennelijk geen vereiste om conducteur te worden. Een enkeling lijkt even een kort moment van inzicht te hebben, maar ik heb door de jaren heen nog geen verbetering kunnen bemerken.

Ook bij NS klantenservice heb ik na herhaaldelijk communiceren geen spreekwoordelijk kwartje kunnen doen laten vallen.

Ik zie geen andere uitweg dan het inroepen van de hulp van Geen Stijl, in het blinde vertrouwen dat jullie de logica van mijn betoog wel inzien.

Ik geef overigens toe dat ik wellicht enigszins subjectief ben bij het inschatten van de prioriteit van dit onderwerp.

Met vriendelijke groet,

[NAW bij redactie bekend]

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.