Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – RTLdebat was anti-EU

Ongeveer de helft van het budget van een provincie gaat op aan bereikbaarheid. Gezien het verkeersinfarct tijdens iedere spits geen verkeerd onderwerp voor een stukje evaluatie en toekomstvisie. Helaas werd het RTL verkiezingsdebat beperkt tot klimaat, politie, zorg, onderwijs, tradities en migratie. Allemaal nationale en internationale problemen.

Natuurlijk wordt via de Provinciale Staten de senaat gekozen. Wetsvoorstellen moeten niet alleen een meerderheid hebben in de Tweede Kamer, maar ook in de Eerste. Hier sneuvelde de afschaffing van de dividendbelasting, werd het referendum weggemoffeld en een verhuurdersheffing op woningcorporaties ingevoerd. Sociale woningbouw werd daarmee een melkkoe, en huurders bleven achter met matige isolatie of een plek op de wachtlijst.

Op 20 maart kiest u ook voor de waterschappen. De enige opmerking in die richting werd gemaakt door Baudet, die terloops meldde dat de verhoging van dijken overwogen moet worden. Andere politici dachten dat Forum met die dijken immigratie en unificatie met de EU wilde tegenhouden. Toch grappig dat de politicus die beticht wordt klimaatverandering te ontkennen, de enige is die repressieve maatregelen vanwege klimaatverandering voorstelt.

De debatavond werd geopend met de stelling dat Nederland voorop moest lopen met klimaatbeleid. De dominee moet de wereld voorgaan, koste wat het kost. Voorstanders geven geen kostenraming, geen dekking, zelfs de notie dat het geld kost wordt verzwegen. Zo zou Nederland een CO2-belasting moeten invoeren. Bedrijven betalen nu weinig mee aan de energietransitie.

Voorstanders doen alsof Nederland geen onderdeel van de Europese Unie is, geen lid van de single market, en niet dankzij allerlei handelsverdragen gedwongen is producten die elders gemaakt zijn met kinderarbeid, zonder milieuregels of sturende belastingen op de Nederlandse markt toe te laten. Daarmee concurreren met dure Nederlandse arbeiders gebonden door regels is onmogelijk.

Voorstanders hopen op Nederlandse bedrijven die innoveren en op die manier de wereldwijde markt met duurzamere producten gaan bedienen. Het is alleen veel goedkoper en veiliger de productie over de grens te gooien en te exporteren. Vanuit de EU, of vanuit ver daarbuiten. Dan kan Nederland alleen nog maar een beetje BTW heffen over die producten.

Zelfs als de opbrengst van een CO2-belasting wordt teruggeven aan het bedrijfsleven, blijft dit effect. Arbeidsintensieve bedrijven verdwijnen naar het buitenland, in ruil voor brievenbusfirma's met een kamerplant. Nederland heeft geen lekker vestigingsklimaat met haar verstopte wegen, wispelturige regelgeving en uitgeput arbeidersaanbod.

Rob Jetten ging verder dat Baudet een Nexit zou willen. D66 vergeet dat haar plan onhaalbaar is, door het lidmaatschap van de Unie. De fiscale beleidsterreinen waar Den Haag nog soeverein over kan beslissen lijken groot, maar door dit soort simpele economische en financiële effecten is de praktijk beperkter dan officieel politiek aanvaard.

Volgens de tweede stelling heeft Rutte de politie, zorg en onderwijs verwaarloosd. Nu is het Klaver die voorstelt bedrijven steviger te belasten. Hetzelfde populisme: burgers met stemrecht beloven bedrijven zonder stemrecht te belasten. Lokale productie belasten en import niet, geeft hooguit een exodus van werkgelegenheid, belastingvrije import en een lege schatkist.

Asscher maakte een soort dilemma voor Klaas Dijkhoff tussen bedrijven belasten en nuttige bestedingen in bijvoorbeeld zorg. De derde politicus die uit de linkse kerk loopt, struikelt over dezelfde steen. De beste man vergeet even dat zonder bedrijven Nederland alles mag importeren, en dus dezelfde belastinginkomsten mist. Drie herders die niet snappen dat de melkkoe kan weglopen.

Het derde onderwerp ging over tradities. Asscher stond gelijk op zijn achterste benen, hoe kan je het in maart hebben over problemen in november en december. Alleen hebben we niet per seizoen een nieuwe verkiezing, dus dat is geen argument. Er worden nu keuzes gemaakt voor de komende vier jaar. Onder andere het tempo waarin de Nederlandse cultuur verdwijnt binnen het integratieproces.

Het geklaag door enkelen en het slaafs voorkomen van irritatie bij hun komt beknellend over bij de meute die geen kwaad in de zin heeft, en graag haar eigen cultuur wil behouden. Erger nog, iedereen beledigen is kernonderdeel van de Hollandse nuchterheid. Haal iedereen van zijn voetstuk, van zijn eigen gelijk, en daarna zijn we pas echt gelijk. Dat is het nut van zotheid & spot tijdens carnaval.

Volgens Klaver kan een traditie niet in samenhang met stevig alcoholgebruik, het gaat om het samenzijn zelf. U mag niet roken, en straks ook niet drinken. Direct daarna is hij verdrietig dat een TV-debat niet eindigt in een wetswijziging en een beleidswijziging. Kennelijk ziet hij het verschil niet meer tussen De Rode Hoed en het parlementsgebouw.

Het debat werd afgesloten met het onderwerp migratie. Buma heeft hele oraties over het voorkomen van immigratie uit Afrika, terwijl Juncker droomt over een vrijhandelszone met Afrika, waardoor deze immigratie uiteindelijk zonder visa en andere hindernissen ongecontroleerd kan plaatsvinden. Niet dat kansarme asielzoekers uit veilige landen nu veel hinder ondervinden.

Buma ziet geen problemen in arbeidsimmigratie vanuit de EU, die zijn zelfs nodig voor werk dat Nederlanders niet willen doen. Alleen zit hier vanuit de steeds groeiende EU geen sturing op. Deze volksverhuizing kent alleen een marktmechanisme als beperkende factor, en daar is binnen Nederland niet tegenin te bouwen.

De laatste nieuwkomers binnen de EU kennen een gemiddeld nettoloon van een paar honderd euro per maand. Jongeren kunnen in het Noordwesten van de EU makkelijk tien keer zo veel verdienen. Nogal logisch dat die beter gemotiveerd zijn dan een Nederlanders die voor iedere euro loon minutieus wordt gekort op een uitkering.

Asscher, Klaver en Jetten stelden alle drie voor belastingen voor bedrijven te verhogen, terwijl die bedrijven via de EU zulke nationale belastingen kunnen ontlopen, zonder toegang tot de Nederlandse markt te verliezen. De linkse politici waren blind voor hoe anti-EU hun voorstellen eigenlijk zijn wanneer je deze praktisch uitvoerbaar wil maken.

Deze denkpatronen staan net zo vast als de doorgaande wegen.

Reaguursels

Inloggen

Jetten kan het klimaat in zijn reet steken.

hetoog | 10-03-19 | 20:35

Weer een goede column, Feynman.

En verder zal niemand die zich af en toe met politiek bezig houdt verbaasd zijn dat alle plannen van links altijd de ideologie van links tegenspreken;
- jammeren over een homo-grap; maar homofoob geweld negeren;
- mekkeren over roze meisjesspeelgoed; vaginale verminking negeren;
- "racistisch geweld" tegen zwarte criminelen afwijzen; zelf jodenjachten organiseren;
- etc.

Dus natuurlijk is ook alles dat links zegt over de EU tegenstrijdig met wat links zegt tegen het linkse stemvee. Links klimaatbeleid gaat niet samen met links immigratiebeleid, en ook niet met linkse verzorgingsstaat. Een links immigratiebeleid en een linkse verzorgingsstaat gaan trouwens ook niet samen.

Dandruff | 10-03-19 | 16:48 | 2

We hebben nu in NL een Links immigratiebeleid en een Linkse verzorgingsstaat en NL gaat daar ook aan kapot. De kiezers zien dat wel vandaar de opkomst in 2017 van 81,57%. De versnippering in de 2e kamer komt door politici die slecht werk hebben afgeleverd en nadien nergens op kunnen worden afgerekend. Dat is het echte probleem.

Beroep = Boerenlul | 10-03-19 | 17:05

en alles dat rechts is fascistisch noemen, terwijl links het zelf bedacht én uitgevoerd heeft.

van heinde en verre | 11-03-19 | 13:35

Kon het niet meer aanzien. Is het woord 'koopkrachtstijging' nog gevallen?

Mammeloe | 10-03-19 | 15:41

Als ik het goed begrijp - en ik kijk nooit naar die debatten - was het eigenlijk erg simpel. Noem een onderwerp maar op, en de three stooges zeggen in koor 'hogere belastingen', 'nieuwe belasting', 'zwaarder belasten'. Nooit wordt de vervolgvraag gesteld 'wat ga je met al dat extra geld doen als je nu al niet goed op de staatskas kunt passen'. We weten allemaal wat voor een financiëel succesverhaal Amsterdam en Den Haag zijn als het gaat om hun stedelijke begroting. Deze zelfde figuren komen met populistisch 'rijke motte meer betale' hetzelfde op nationaal niveau doorvoeren.
Ik moet zeggen dat als ik het topic zo lees en zie hoe de heren politici met zaken omgaan, me het gevoel bekruipt opgezadeld te worden met een stelletje MAVO-scholieren zonder echte feitelijke kennis van zaken.

Datsun_Cherry | 10-03-19 | 13:34

Daar hoor je nou nooit iemand over; dat een 'exodus van werkgelegenheid' wellicht het beste is dat Nederland kan overkomen.
Krijg ik wellicht weer eens wat Nederlands sprekende straatgenoten (die wellicht hun rotzooi wel in de prullenbak gooien)

geen koning | 10-03-19 | 13:26

"Toch grappig dat de politicus die beticht wordt klimaatverandering te ontkennen, de enige is die repressieve maatregelen vanwege klimaatverandering voorstelt."

Wrong. Niemand ontkent klimaatverandering. Wel dat het zeer waarschijnlijk niet door de mensheid veroorzaakt wordt. We kunnen het geld beter gebruiken om ons in te dekken tegen de gevolgen dan onnodig proberen te voorkomen (wat we toch niet kunnen).

poiuytrewq | 10-03-19 | 11:10

Ik ben best wel EU kritisch maar er uit stappen zoals FvD wil zie ik niet zitten .
Zal dus nooit op zo'n partij stemmen .

elevator | 10-03-19 | 10:49 | 7

@frickY | 10-03-19 | 11:16: Dat kun je wel willen, maar als de EU iets eenvoudigs als het verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg stoppen al niet kan realiseren, hoe groot denk je dan dat de kans is dat ze echte hervormingen gaan doorvoeren?

Kiwi45 | 10-03-19 | 13:36

Als je er niet uit wil stappen heb je geen onderhandelingspositie. Heel eenvoudig.

jan99 | 10-03-19 | 14:51

De VVD is en blijft groter dan de FvD. Een grote FvD voorkomt dat de VVD alleen eurokritisch is tijdens campagnetijd. Een grote FvD houdt de VVD bij de les, en zorgt ervoor dat Dijkhoff op tijd de stekker uit het kabinet trekt als Jesse de Nederlandse economie om zeep dreigt te helpen.

SjonnieC | 10-03-19 | 18:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik hoop wel dat deze club blanke mannen van tussen de 35 en 50, in het uniform van de meesteroplichter (een blauw pak, wel weinig bruine schoenen dit keer), het uitgebreid over diversiteit en de rechten van minderheden heeft gehad.

Sjors W. | 10-03-19 | 10:18

De EEG was als een straat waarin de bewoners elkaar groetten, vriendelijk een praatje maakten, een ieder in zijn/haar waarde liet en elkaar (tijdelijk) hielpen bij problemen.

NeedIsaymore? | 10-03-19 | 10:17 | 2

De EU daarentegen is een straat waarin werkende bewoners de luie uitvreters moeten sponsoren, zich alles maar moeten laten welgevallen, de tweede bewoners met de grootste huizen die dienst uitmaken en de buurman met een serieus drankprobleem de baas wil spelen. Daar komt dus nooit een leuk buurtfeest!

NeedIsaymore? | 10-03-19 | 10:21

Prima start van een uiteenzetting van de inhoudelijke problemen die mantelverdragen en het ongecontroleerd overdragen van souveraniteit betekent in de praktijk. Weg met het kartel voor ze nog meer schade veroorzaken.

O2Neutraal | 10-03-19 | 10:16

Tjerrie +2

Kamervraag | 10-03-19 | 10:15

@azijnseikerT | 10-03-19 | 08:30

Er zal geen tweede Griekenland komen, simpelweg om dat dit de EU niet meer kan dragen (ook qua acceptatie.) Diegene die beleidsbepalend zijn in de EU (die tienduizenden machtige bedrijven, en (financiele) instellingen) zullen het niet toestaan.

www.nytimes.com/reuters/2019/03/05/bu...

litebyte | 10-03-19 | 09:51 | 1

Met een knuppel in de nek betaald men toch. Dat is de les die mensen vergeten te trekken uit de geschiedenis. De kartelpartijen (de laatste jaren aangevoerd door de vv(d)), maken ons monddood en arm. En nu moet ik stoppen met vlees eten en zijn tradities waar mensen plezier aan beleven niet acceptabel, terwijl het doneren van Toyota's aan gevaarlijke lieden staatsgeheim is gemaakt. Ben er wel klaar mee. Nooit meer vv(d) of een andere kartelpartij.

O2Neutraal | 10-03-19 | 10:21

Politici zijn slechte toneelspelers. Beter is het een fantastische toneelspeler door de verkiezingen te loodsen en die als je handpop teksten te doen spreken over klimaat en groenigheid.
In de Amerikaanse senaat lukte het een pressiegroep zo een superster voor het marxisme als congreswoman te installeren:
www.youtube.com/watch?v=1h5iv6sECGU

Jan Passant mk2 | 10-03-19 | 09:49 | 1

Ik heb niks met marxisme maar ik ben blij dat ze er zit. Die eenheidsworst en partijdiscipline in de Westerse politiek moet kapot gemaakt worden.

Kijk naar die hansworsten op die foto hierboven. Hetzelfde laken en pak - blauw, vrij duur en toch nog slecht passend, want het eten in Den Haag is lekker.

Sjors W. | 10-03-19 | 10:29

@Ongeblustekalk

Misschien wordt het tijd om eens met open vizier het gesprek in te gaan? Soms zijn dingen niet wat ze lijken of hoe we ze interpreteren. Een beetje zoals met de Nederlandse politiek. Mijn deur staat open, just so you know.

MickeyGouda | 10-03-19 | 09:29 | 1

LOL. Alsof je Michael P. voorstelt om een stukje te gaan wandelen in het bos.

knutsel_ | 10-03-19 | 10:12

Ik was vorig jaar in Italië. Daar word je aan één stuk door lastiggevallen door geïmporteerde Afrikanen die je allerlei prullaria willen verkopen: een ketting, een statief, een stel ansichtkaarten, een zonnebril, een paraplu. En dan willen onze leidertjes de grenzen tussen Europa en Afrika wijd open zetten, zodat er nóg meer van dat soort lui binnenkomen, die niets toevoegen aan onze economie. Maar Rusland, dat een grote markt en een redelijk welvaartsniveau kent én, in tegenstelling tot Afrika, in Europa ligt, willen onze leidertjes per se buiten de deur houden.

MAD1950 | 10-03-19 | 09:28 | 3

Vroeger verkochten wij hun spiegeltjes en kralen, toen wij bij hun op bezoek gingen. De rollen zijn omgedraaid, nu worden wij leeg getrokken.

Pelforth | 10-03-19 | 09:36

In Spanje ook.

gato | 10-03-19 | 09:56

@Pelforth | 10-03-19 | 09:36:
Wel een mooie vergelijking. Alleen dat leegtrekken wordt nu niet mogelijk gemaakt door de verkopers zelf.

litebyte | 10-03-19 | 10:02

De enige reden dat ik Lillian Marijnesen zou doen is om eens een links figuur terug te naaien. Weet ze ook wat het is.

Gele Beer | 10-03-19 | 09:25

Verkiezingen = stemmen ophalen. Het gaat niet om juist of rechtvaardig of hele/halve leugen. Verkiezing = marketing. Stem en wacht rustig af tot de volgende verkiezing.

Schadenfreude | 10-03-19 | 09:25

Ach, over twee jaar maken we stalen windmolens geproduceerd door Hoogovens met zonne-energie als stroomleverancier. Niks aan de hand jongens. Niet nadenken, gewoon doorlopen.

Jos Tiebent | 10-03-19 | 09:15 | 1

En DAF gaat elektrische auto’s bouwen die met 50.000 km al groener zijn dan een benzineauto

amateurrr | 10-03-19 | 09:37

Naar de foto kijkend, wie heeft het mooiste pak aan?
En wie weet hoe het te dragen?
Ik weet het het wel.

HoerieHarry | 10-03-19 | 09:13 | 4

Jetten. Dat onkreukbare maakt dat hij nog meer overkomt als een etalagepop met Duracel batterijen.

osolemio | 10-03-19 | 09:38

De vraag bij de foto: "Wie is de mol?"

Pleegzuster B | 10-03-19 | 09:41

Allemaal eenheidsworst alsof ze van dezelfde partij zijn, zoals al die lui in Zhongshanpak in China en Noord-Korea. Als ze allemaal bij hun gedachtengoed een passende kledij hadden:
- Buma in een pastoorspak met vlekjes
- Asscher in een (faal)hazenpak
- Dijkhof in een Boef 2 pak
- Jette in Frankensteinpak met The Jokermaquillage
- Wilders als Don Quichot tegen Cordon sanitair
- Baudet slechts met vijgeblad als Adonis
- Klaver als Mol in burka.

B.Spiritus | 10-03-19 | 10:41
▼ 1 antwoord verborgen

een beter klimaat begint bij jezelf!
Dussss.....
-om negatieve klimaatsinvloeden buiten te houden, grenzen dicht
-om het buurtklimaat te verbeteren alle overlastgevers eruit flikkeren
-om het homoklimaat te verbeteren alle religieus gemankeerde profiteurs eruit tyfen
-om het veiligheidsklimaat in woonbuurten te verbeteren permanent toezicht door het leger in schotelrijke gebieden
-om het algemene immigratieklimaat te verbeteren vanaf nu geen ongeregistreerde dobberaars en profiteurs meer loslaten op de maatschappij
-om het belastingklimaat te verbeteren dure, ongewenste, linxe hobbies acuut afschaffen
-om het taalklimaat te verbeteren een Wet aannemen die regelt dat alleen uitkeringen en toeslagen kunnen worden getoucheerd bij voldoende kennis van de Nederlandse Taal
-om het vertrouwensklimaat te herstellen tussen burger en overheid moet de overheid ( regering, maar ook de ‘66 magistratuur) het discrimineren van de autochtone bevolking beëindigen.
-om het religieuze klimaat te verbeteren moeten actief agressieve, onderdrukkende godsdiensten worden genihileerd.

pennestront | 10-03-19 | 08:59

Nederland importeert voor het eerst meer gas dan het zelf produceert, doordat Groningse gaswinning is teruggeschroefd tot een laagterecord. De vette jaren zijn definitief voorbij.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 08:56 | 1

Dat gaat veel welvaart kosten. Eerst gratis gas en nu betalen.

Pislinq | 10-03-19 | 10:23

Haha, die eerste foto is geweldig. Buma, Jetten, Dijkhof en Klaver die het op een lopen zetten, Baudet pakt het fotomomentje en Wilders moet er om lachen. De rest zijn hakkendraaiers in het zand.

Jos Tiebent | 10-03-19 | 08:48

Voorts is de situatie m.b.t. energie onoverzichtelijk. Wat zijn de prognoses m.b.t. olie- en gasproductie wereldwijd? Feit blijft: impact klimaatakkoord op het klimaat is praktisch nihil. Waarom dan toch dit akkoord erdoor drukken? Geopolitiek speelt hierin belangrijke rol, NL wil koste wat kost (letterlijk) niet afhankelijk worden van Russisch gas.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 08:47 | 2

correct..., grote vraag is wie hier de initiator achter is. En waarom werkt het juist zo goed om NL te beïnvloeden?

Pimp my Voortuin | 10-03-19 | 09:25

@Pimp my Voortuin | 10-03-19 | 09:25: Initiator: Amerika. NL heeft grote investeringen in Amerika, en is daardoor gemakkelijk te sturen.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 09:28

Samenvattend: Zo'n 35 jaar zag ik regeringen die uiteindelijk geen echte verandering teweeg brachten, anders dan wat belasting hier, wat subsidies daar. Vervolgens draaide de wereld gewoon door en veranderde er nagenoeg niets.
Het stuitende is dat er nu regeringen zijn die sinds de EU stelselmatig bezig zijn de boel te 'disrupten' door actief gif in de samenleving te pompen. Hoewel het niet hetzelfde is zag je dit een jaar of honderd op ook gebeuren. Tegenwoordig zijn het niet landen die elkaar steeds grondiger haten. Op dit moment is het de hele bevolking die genoeg krijgt van een ander deel en de leiding.
Best zorgelijk.
Ik vraag me af wat nu een land is waar je naar zou kunnen emigreren, zonder dat je van de regen in de drup komt. Ik heb het geprobeerd met Belgie, maar dat was geen drup meer. Dat was stortregen...

Beroepshufter | 10-03-19 | 08:44 | 3

Als in de rest van de wereld de hel is losgebroken, staat 1 land nog overeind: Zwitserland. Daar gebeurt nooit wat. "In Switzerland, they had brotherly love, they had five hundred years of democracy and peace – and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly." (Graham Greene, The Third Man) Prima toch?

isitsoornot | 10-03-19 | 09:02
-weggejorist-
Twisted_Faith | 10-03-19 | 10:00

En Toblerone!

Twisted_Faith | 10-03-19 | 10:00

Het klimaatakkoord, wat je er ook van vindt, moet gefinancierd worden d.m.v. extra staatsschuld. De rente is laag. Maar zoals nu gebeurt, de rekening gewoon neerleggen bij de burger, is slecht voor de economie, omdat de binnenlandse vraag dan instort.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 08:42 | 6

@Van Duyvenbode | 10-03-19 | 09:26: Je kan ook de afspraken met Brussel m.b.t. de CO2 reductie negeren en normaal en op een verstandige manier geleidelijk de transitie doorvoeren.
Maar blijkbaar is de afspraak met Brussel m.b.t. de CO2 reductie heilig, wat een onzin!

NjetNiet | 10-03-19 | 09:41

Ook al zouden bedrijven niet weglopen. Dacht je dat ze die belasting zelf gingen betalen? Meer belasting is minder winst is hogere prijzen, want je dacht toch niet dat ze gewoon zouden zeggen: tuurlijk, minder winst is ok.

Die hebben gewoon een budget op gesteld met een winstverwachting op basis waarvan ze plannen maken voor hun aankomende vier jaar.

Met zoals de overheid bij minder inkomsten de rekening bij een ander legt, zullen bedrijven dat ook doen. En die leggen de rekening bij de burger door hogere prijzen te rekenen.

Kwartje hier, dubbeltje daar, eurootje links, 10 eurootjes rechts. En uiteindelijk betaald de burger linksom of rechtsom de rekening van dit onzinnige plan.

peterdh | 10-03-19 | 10:16
▼ 3 antwoorden verborgen

We krijgen straks de vraag of de Duitsers voor de Italianen willen betalen. Wat denkt u dat het antwoord daar op is? Merkel heeft het toneel al slim verlaten zodat ze niet gelynched gaat worden. Het zijn ook de twee landen die nu al in of bij een recessie zitten. Wat denkt u? Gaat Duitsland meer of minder handel drijven nu China dramatisch minder exporteert/importeert. Als je de economische signalen nu ziet. Dan is het gewoon een kwestie van tijd.

azijnseikerT | 10-03-19 | 08:38

Thierry is feitelijk de enige op de foto die er als een staatsman uitziet. Dijkhoff: tweedehands autoverkoper. Buma: rector van een school met de bijbel. Klaver vertegenwoordiger in mora snacks. Jetten een duracell konijn. Asscher denkt; had ik maar naar m'n ouders geluisterd en was ik maar nooit de politiek ingegaan.

kaasfondue | 10-03-19 | 08:36

Hopelijk win ik vanavond iets in de staatsloterij.
Doe al tig jaar automatisch mee, maar ik vind het dramatisch.

HoerieHarry | 10-03-19 | 08:29 | 4

@HoerieHarry | 10-03-19 | 08:41:
Ik wil een blauwe. En die ga ik dan iedere zaterdag wassen en zondags een stukje mee rijden. Behalve als het vies weer is. Dan niet. Ik en mijn Dacia. Dat worden mooie tijden.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Kortom, alles is een grote leugen, wat ze vertellen.
En nu een Nexit.
En niet stemmen anders op de PVV of FVD.

gato | 10-03-19 | 08:07 | 7

@amateurrr | 10-03-19 | 09:10: Mijn “probleem” is dat ik voor een conservatief rechtse partij zou zijn. Pro-sterke staat, leger, gezond nationalisme, volk, koningshuis. Maar wij zitten hier met die slappe liberale partijtjes als D’66, VVD, LPF en PVV. Het liberalisme is in essentie een progressieve stroming. En ik heb echt een broertje dood aan die vrije markt waanzin.

Bigi Bana Boy | 10-03-19 | 11:30

@Bigi Bana Boy | 10-03-19 | 11:30:
Wordt de spoeling aardig dun wat betreft keuzemogelijkheden voor u, sterkte

amateurrr | 10-03-19 | 12:10

@amateurrr | 10-03-19 | 12:10: Precies. Ik weet het dan ook nooit. Wat wel duidelijk voor is, is dat "rechts" in Nederland een lachertje is. Al die zelfbenoemde rechtse columnisten, journalisten, omroepen, media, websites en reaguurders zijn in mijn ogen niets meer dan populistische liberalen. Ik lach erom. Rechts bestaat niet in dit land. Maak jullie zelf niks wijs.

Bigi Bana Boy | 10-03-19 | 13:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zegt alles. Wanneer er een probleem is, is het antwoord van politici: meer Belasting.

Het is diep en diep droevig.

Door dit soort simplexen worden we geregeerd.

Heppie-even-voor-mij | 10-03-19 | 08:06

Nee, er moet geen meerderheid zijn in de Eerste Kamer. Hou op met die fabel in stand te houden.

De Eerste Kamer mag geen politiek drijven. De Eerste Kamer moet wetten toetsen op geldigheid en conflicten met andere wetten.
De manier hoe onze Eerste Kamer nu werkt is onwettelijk.

frickY | 10-03-19 | 08:06 | 3

Volgens mij is er niets onwettige aan. Van oudsher stelt de Eerste kamer zich terughoudend op, maar dit is geen verplichting. Er zijn mensen die een stevigere rol van de senaat juist toejuichen omdat het wetgevingstraject daarmee dynamischer wordt en de Tweede Kamer wat tegenwicht krijgt.

Ggroengras | 10-03-19 | 08:18

Waar staat dat?

amateurrr | 10-03-19 | 09:12

Onbeperkt belasten. Dat gaat nooit goed. Bedrijven lopen straks weg. En het plan van Juncker is om eng van te worden. Straks is voor mij emigreren nog de enige oplossing. Zwitserland, Noorwegen of USA. Zolang het maar geen EU is. Dat de FvD kandidaat geen hard nexit wil roepen vind ik ook wat. Blijft er verdomd weinig anti-eu over. Dat is voor mij nog het grootste punt. Ik wil deze EU niet. Samenwerken, ja. En geen monster van een organisatie. Vind de landelijke politiek al te groot. Ik zou willen dat de provincies en steden meet macht krijgen. Dat gaat helaas nooit gebeuren.

upbeat | 10-03-19 | 07:52

Wat is dat werk dat Nederlanders niet willen doen en over welke Nederlanders hebben we het dan?

Mazzelstof | 10-03-19 | 07:18 | 6

Prima vragen. En mijn indruk is dat er helemaal niet zo veel voorbeelden van zijn. En als ze er zijn dan is het vaak werk waarvan je je moet afvragen of je het nog in Nederland wilt hebben. Het is een dooplopende weg om dat werk in Nederland te laten bestaan en steeds maar buitenlanders binnen te halen. En tenslotte is krapte op de arbeidsmarkt goed voor de werknemers. Hogere lonen en beter werk voor de schaarse Nederlanders die door hun werkgevers als prinsen behandeld worden.

Graaier | 10-03-19 | 08:46

www.geenstijl.nl/5146649/feynman-en-o... voordat polen toegang hadden tot onze arbeidsmarkt , hadden we hier echt een probleem ieder jaar zaaide de boer zelfstandiggewassen , en ieder jaar verrotte alles op het land omdat niemand kwam om te oogsten bedoel je ?

sparrow | 10-03-19 | 08:58

@sparrow | 10-03-19 | 08:58:
Dit is wel erg gechargeerd, ik kom zelf uit een agrarische regio en vaak springt de gemeenschap in dergelijke gevallen bij. Van het beeld dat u schetst heb ik nog nooit gehoord.

amateurrr | 10-03-19 | 09:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Tot het dommige kiezersvolk behoor ik. Waar er de meeste van zijn.
Ik ben tot de volgende conclusie gekomen:
Het aantal veranderingen in mijn leven gaat te snel.
Mijn waarden vallen weg en daarmee mijn handvatten.
Ik ben bang en onzeker maar ook een verantwoordelijk mens, belast met het onderhouden van mijn gezin en levensruimte scheppen voor mijn kinderen.
Dat mondde uit in teleurstelling in mijn leiders, toen verontwaardiging en tenslotte blinde woede!
"Stem ze weg" is nog het enige dat krachtig weergeeft wat ik thans voel.
Elk krachtig protest is toegestaan, de sloopkogel moet er door en dan pas herbouwen.
Migratie; Stop! eerst wonden likken en orde op zaken stellen. Slechts een gezond land kan wat betekenen om de grote wereldproblemen aan te pakken.
Klimaatplannen; Stop! We hebben nog voor 200 jaar fossiele brandstoffen en hebben slechts 50 jaar nodig om veilige nucleaire energie te ontwikkelen.
Uitbreiding EU; Stop! Terug naar de EEG van vroeger. Slimme handelspacten ontwerpen en gewoon je paspoort weer laten zien aan de grens. Eerst langs het grenswisselkantoor natuurlijk. Of wat dacht u van Eurocheques. (grapje)
Laten we de huidige, staatsgevaarlijke sekteleden nu eerst eens op non-actief jetten. zetten bedoel ik.
Stem desnoods op Geert of op Lilian, immers verantwoord slopen gaat altijd vooraf aan wederopbouw...

Rest In Privacy | 10-03-19 | 06:47 | 9

@VanBukkem | 10-03-19 | 07:45:
Hij hoort niemand hier af te zeiken zonder argumenten.
Als hij een goed verhaal heeft mag hij van mij iedereen afzeiken die ie wil.

HoerieHarry | 10-03-19 | 07:48

Alles is al gesloopt en omgevormd voor een corperate economische maatschappij gericht op een bureaucratisch dictatoriale EU in de toekomst. Het heeft geen nut meer om te kiezen of om te stemmen of zelfs te protesteren
Accepteer de dat we in de toekomst geregeerd worden door een bureaucratisch dictatoriale EU en dat het corperatisme heeft plaats gemaakt voor de verdwenen middenstand en dat wij de burgers de melkkoeien voor hun zijn , of hervorm en regulier door middel van een grootschalige volksopstand. Aangezien het referendum dood is en de politiek geïnfiltreerd is door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en aanhangers van het grote EU rijk en niet meer in staat is om de belangen van de Nederlandse burger te kunnen uitvoeren dus ons stemrecht is een gemaakt gecontroleerd systeem waar je alleen kunt kiezen op voorgeschoven stromannen marketeers voor de EU of het corperatisme. Als voorbeeldgenome Mark Rutte.

De politiek en democratie zijn al jaren dood en begraven alleen de burgers worden nog steeds sprookjes verhalen vertelt door intelligente dominees.
Als je je logica gebruikt dan zie je dat je misleid gebruikt en uitgemolken word door een monotheïstische systeem waarbij geen enkele democratische stem aan de pas komt.

RobWil | 10-03-19 | 08:35

Mooi geschreven.

BrokenTipi | 10-03-19 | 08:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Ook de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) toont aan dat de fragmentering van onze samenleving vanwege de door de Eu gepromote immigratie, inmiddels zorgelijk wordt. www.wrr.nl/publicaties/verkenningen/2...

CiTy3 | 10-03-19 | 06:11

Ik was niet lam genoeg om die hoerige poppenkast te aanschouwen. Ik ga er dus maar vanuit dat heraut Feyman hier aan kakelverse transcriptie doet.
Waar pik Buma dan zegt: "geen problemen in arbeidsimmigratie vanuit de EU", zeg ik : rot op pik. Maar zei hij Europa i.p.v EU, zeg ik oké logisch. Qua nuance en alles. Ik wil dat we het allemaal zelf bepalen. Nexit !

Shareholder II | 10-03-19 | 03:15 | 3

Wat je vergeet in je analyse is de verstoorde relatie tussen de realiteit en de maan. Zonder die feitelijke ingrinualiteit is de waarheid slechts zelden.
Mocht het echter zo zijn dat de penale plasticiteit van de insinuaties aldaar zijn, dan is dat een feit.
Ik laat buiten beschouwing, de causaliteit van de rubberen televisies.
Maar dat is logisch.

RickyLaRue | 10-03-19 | 04:15

De stijging van de zeespiegel met 30 centimeter is niet reëel.
2/3 van de aarde is water en oceaan - moet jij eens proberen om met wat smeltend poolijs zo'n enorme watermassa met 1 centimeter te laten stijgen?
Het klimaatverhaal is gebaseerd op leugens en bangmakerij.

Het is rampzalig dat wij en onze kinderen worden opgezadeld met meer 100 miljard euro uitgaven terwijl andere landen dit niet of in minder mate gaan doen--> dit heeft tot gevolg dat bedrijven en werkenden uit dit land zullen vertrekken.

sociaal_econoom | 10-03-19 | 03:10 | 7

Het ijs van Groenland en Antartica ligt (grotendeels) op land. Als dit smelt, zal de zeespiegel zeker stijgen.

Heb je wel enig benul van hoeveel water er in bevroren staat daar ligt? Ongeveer 60% van al het zoet water in de WERELD ligt een beetje bevroren te zijn op het Antarctische continent. Als al het ijs van Antarctica zou smelten staat dat gelijk aan 58 meter zeespiegel stijging.

Een paar % van dat ijs laten smelten is dus al genoeg om problemen te veroorzaken.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 09:26

Wat ons als stem / werkvee altijdwordt voor gehouden: je moet je kinderen niet opzadelen met onze lasten.Kennelijk geld dat niet altijd, als het de politiek uitkomt...

Ben5570 | 10-03-19 | 10:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zijn Jetten en Dijkhoff die hun hand uitsteken naar Jessias Klaver wanneer die wegloopt. Dat is een instinctieve reactie.

Heel tekenend.

Laat goed zien waar de VVD staat.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 03:10

Steeds MINDER landen doen mee met de extreme eisen van Parijs.
Amerika, Rusland doen niet mee... Oost-Europa blijft gewoon steenkool, gas en olie gebruiken - België en Duitsland blijven het schone aardgas gebruiken.
Zoals Baudet zegt, het feit dat wij van het gas af moeten... gaat meer dan 100 miljard euro kosten--> dit om te bereiken dat de opwarming misschien 0,007 graden minder zal zijn?

België en Duitsland blijven het schone aardgas gebruiken, wat denk je dat er gebeurt?
Juist ja... bedrijven en werkende burgers vertrekken naar landen waar ze wel gas blijven gebruiken en waar ze niet 100 miljard euro gaan uitgeven.
Nederland prijst zichzelf uit de markt... wat we overhouden zijn een stel verdwaasde ambtenaren en veel mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, maar met geen cent te makken.
De mensen en kinderen die nu op Klaver en Jetten stemmen krijgen de deksel op hun neus--> armoede met een onbetaalbare energierekening, zij moeten dadelijk weer met een houtkachel gaan stoken.

sociaal_econoom | 10-03-19 | 02:56 | 5

@Gulliver | 10-03-19 | 03:11: Wat gas importeren goedkoper maakt? Ik vervang niks in huis. Pro-gas partijen graag. Deel van het gasnet kan men voor vloeibare waterstof omkatten. Politici moeten worden bijgestuurd.

Shareholder II | 10-03-19 | 03:43

Ik betaal momenteel 3 dollar per week voor een fles gas. Zie het in Nederland ook nog wel gebeuren dat er straks wagens rondrijden waar men een lege fles voor een volle kan ruilen.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 03:54

@Shareholder II | 10-03-19 | 03:43: Precies, heel Californie rijdt op waterstof met subsidie uit NEDERLAND.

gato | 10-03-19 | 08:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Jesse, Rob en Lillian moeten het voor de linkse medemens gaan waarmaken de komende tijd.
Ben echt benieuwd wat er gaat gebeuren.
Ik voorspel weinig goeds, al is mijn kristallen bol wat stoffig.

HoerieHarry | 10-03-19 | 01:58 | 10

Ik heb hier een probleemloos leven Harry.
Het doet mij alleen veel verdriet dat ik over enkele maanden afscheid van mijn hond moet nemen.
Zie hier inderdaad steeds meer Venezolanen maar veel problemen geeft dat nog niet aangezien ze de zelfde cultuur en religie hebben.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 03:59
-weggejorist-
Doemaarmaarniemand | 10-03-19 | 07:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Nu wil niemand van de gevestigde orde praten over een Nexit, behalve Baudet. Dat wordt wel anders zodra dit jaar Italië in een recessie blijft en als vergelding dreigt de EU op te blazen inclusief de Eurozone. Kijk dan eens hoe hard de hazen gaan lopen (Duitsland voorop) en dus Rutte erachteraan. Blijft de schoothond van Merkel.

Beroep = Boerenlul | 10-03-19 | 01:46 | 5

@Watching the Wheels | 10-03-19 | 02:11:
Draagvlak voor een Nexit groeit vanzelf na de Brexit, krijgen we Italië met een staatsschuld van 2.300 Miljard die ze niet terug kunnen en gaan betalen.
Dit is Otten zijn standpunt nu: " Otten zei op NPO Radio1 een voorstander te zijn van een ‘soort EEG’, zoals in de jaren tachtig: een handelsunie zonder politieke unie."
Lijkt me een uitstekend standpunt om mee te beginnen zonder de rekening voor geheel zuidelijk Europa te hoeven betalen.

Beroep = Boerenlul | 10-03-19 | 02:37

@Beroep = Boerenlul | 10-03-19 | 02:37: Correct .. de NWEA, North Western European alliance. Roep ik al jaren ..

Langedweil | 10-03-19 | 03:03

@litebyte | 10-03-19 | 02:37: moet je kijken hoe Italië de boel opblaast. Banken in Italië gaan down de drain gevolgd door de Fransen en Belgische vanwege hun belangen. Die trekken de Duitse en Nederlandse onderuit. En niemand die ze kan redden. Boem euro sprookje uit.

azijnseikerT | 10-03-19 | 08:30
▼ 2 antwoorden verborgen

meer mensen die premium zijn van het eerste uur die last hebben van dat de incasso van maart niet gelukt is?

Omebert | 10-03-19 | 01:25 | 5

Ja, ikheb opnieuw betaald.

gato | 10-03-19 | 08:12

Yup, denk dat we even gato moeten volgen

Nalek | 10-03-19 | 09:24

Nope, ging prima, ook ING trouwens.

J-van-de-Bontekoe | 10-03-19 | 11:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik de Maduro van Nederland was geweest dan had GS niet eens bestaan.
Omdat er dan namelijk helemaal niets te klagen was.

HoerieHarry | 10-03-19 | 01:06 | 7

Als HoerieHarry de baas zou zijn van het journaal (ッ)

Shareholder II | 10-03-19 | 02:41

@Shareholder II | 10-03-19 | 02:41:
Kinderen voor kinderen!
Voor kinderen van daarrr (Gooische rrr)

RickyLaRue | 10-03-19 | 02:48

@Shareholder II | 10-03-19 | 02:41:
Nee, staatsomroep zou ik gelijk omvormen.

HoerieHarry | 10-03-19 | 03:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Al sinds begin 80er jaren hoor ik zorgelijke berichten over een zich wijzigend klimaat, tevens hoor ik te vaak naar mijn zin dat het harder gaat dan verwacht.

Laatst nog een uitzending van Tom Waes bij de Inuit. Zijn gids verklaarde dat de veranderingen in zijn leven, dus één generatie, al vreselijk groot waren.

Wij, nee die politici, denken het allemaal te kunnen tegenhouden. Nou ik geloof dur geen schroef van. Er is een kans dat het allemaal veel harder zal gaan en daartoe hebben we in Nederland een plan B nodig.

Wat doenuh we als het ophogen van de duinen, (Bravo heer Baudet) gewoon te weinig is, als we Amersfoort aan Zee zien opdoemen? Vechten (Aanvalluh! Land bijbouwen in de Noordzee of zo?) we dan of trekken we terug? Worden we gewoon heel slim een bondsstaatje van Duitsland?

'k Zou het vak Duits maar vast verplicht stellen op school, je moet ergens beginnen. Maar de politici die altijd de grote waffel vol hebben met de kreet: "Verantwoordelijkheid nemen" die hoor je niet. Logisch misschien, want dan zou de pleuris uitbreken, maar links- of rechtsom, we hebben een zeer lange-termijn plan B nodig en een beetje snel graag.

Overigens zoals Feynman fijntjes opmerkte, het zijn de provinciale staten en de waterschapsverkiezingen en die kwamen te weinig aan bod.
Heuh, politici! Opschieten! Evocatus

Evocatus | 10-03-19 | 01:02 | 6

De Nederlandse duinen kunnen een zeespiegelstijging van een meter makkelijk aan. Juist omdat de natuur in Nederland geen enkele bedreiging vormt laat men zich gek maken met spookverhalen over Amersfoort aan zee.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 02:03

Neem een kop thee, Evocatus. Amersfoort aan de Zee is echt te hoopvol. "Kijken hoe ver we komen". Duits (weer) verplicht maken is wel een goed idee. Want je moet iets. Maar anglochinees gaat dit winnen op termijn..

Shareholder II | 10-03-19 | 02:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Begroting 2019 slechts 350 pagina's.
Feyn man. Lekker lezen morgen. ;)

RickyLaRue | 10-03-19 | 00:40 | 2

@RickyLaRue
Zoek eens naar staatsschulden en de rente erop. Hoe hoog, aan wie?

kindapaas | 10-03-19 | 00:57

Bedoel Noord-Holland hè.
Klikt u op 'helft' en u bent er.

RickyLaRue | 10-03-19 | 01:09

Een van onze mede reaguurders slaat de spijker op de kop:
""Dit land is door waanzinnigen in Den Haag totaal en compleet nu al bezig aan haar ondergang.""
Ik zou zeggen: dat is eigenlijk al 20 jaar aan de gang

telelezer | 10-03-19 | 00:36 | 3

Welnee.
Dit is nog steeds een prima land.
Maar inderdaad lopen er wat figuren rond van ongeveer 30 jaar oud die helemaal niets van het leven begrijpen.

HoerieHarry | 10-03-19 | 00:41

Ik merk de afgelopen 20 jaar alleen maar welvaartstoename. Zelfs de crisis was mild vergeleken met echte crisis zoals die in de jaren 30, en 80.
En wie destijds arm was, of de ‘gewone man’ die had het niet over de soort auto die hij kon kopen.. die had geen auto.

Epistulae_Morales | 10-03-19 | 00:45

Mensen die beweren dat alles zo slecht is en dat we naar de klote gaan, moeten eens gaan praten met hun (over)grootouders.
We hebben het echt heel goed hier tegenwoordig.

RickyLaRue | 10-03-19 | 01:05
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 10-03-19 | 00:29 | 1

Na grondig bestuderen van de foto's bij dit topic komt er maar één vraag bij mij (vrouw, 100 punten hetero) op: waarom zijn er zoveel leuke vrouwen en zo weinig leuke mannen?! Dat, en ik weet oprecht niet meer op wie of wat ik zou moeten stemmen om Nederland beter te maken.

MickeyGouda | 10-03-19 | 00:28 | 7

@MickeyGouda | 10-03-19 | 00:37:
Wees maar blij, ik stond er 6 jaar geleden versteld van dat sommige mensen zonder met de ogen te knipperen een gezin over de rand het ravijn in kunnen duwen.

Ongeblustekalk | 10-03-19 | 01:22

Kalk zit weer eens als een chagerijnige ezel op zijn toetsenbord te rammen. Gaan eens wat leuks met je leven doen voor het voorbij is.

Rest In Privacy | 10-03-19 | 03:30

@Ongebluste

Zie: MickeyGouda | 10-03-19 | 09:29 |

MickeyGouda | 10-03-19 | 09:40
▼ 4 antwoorden verborgen

waarom Bidet hem laat wegkomen met die 99% klimaatknikkers snap ik niet.

oorwormpie | 10-03-19 | 01:05

Ik verbaasde mij ook altijd over de strengere roetmeting tijdens APK’s alhier en de tot aan de horizon rokende oude barrels in B en C landen. Of gaat GL nu een muur tot in de hemel bouwen om deze intercontinentale vervuiling tegen te houden? En vulkanen, hoe lossen ze dat op..?

Veluwse-Eikel | 10-03-19 | 01:10

Het woord arbeidsmigratie impliceert dat er ongeveer net zoveel Hollanders elders in €uropa werken dan er mensen uit andere landen in Nederland werken. Zijn het 50.000 of meer Hollanders die in Bulgarije of Polen werken ? Nee , het juiste woord is arbeidsimport. Het gaat dan vaak om laagbetaalde banen en de Nederlanders aan de onderkant van de arbeidsmarkt zijn daarvan de dupe. En uiteindelijk een ieder die werkt en belasting betaald. FVD stelde voor om tot 20.000 geen belasting te heffen , en dan ook geen toeslagen meer te geven. Dan gaat werken weer lonen , is toeslagenfraude niet meer mogelijk en houden we geld over omdat er geen geld meer nodeloos rondgepompt moet worden of later terugbetaald moet worden. Het juiste woord is dus arbeidsimport. Denk daar maar over na.

ja,diedus! | 10-03-19 | 00:12 | 3

De slimme Polen ect hebben onderhand al een betere baan , dus laagbetaalde polen zijn veelal niet taalvaardig.. spreken geen engels ect..
Dit alles werkt stagnerend, en zorgt er ook voor dat de Nederlander dit als een minder gezellige werkomgeving ervaart.
Ook staat er op de vaste medewerker veel meer druk ,moet meer controleren of opdrachten wel correct uitgevoerd worden, moet werken met gebarentaal ect.
Dit gebeurt bij bedrijven die bijv voeding maken,
Echt triest hoe dit land zijn normen heeft uitverkocht!

Torquemada | 10-03-19 | 00:43

@Torquemada | 10-03-19 | 00:43: de keuze is simpel.. of een Pool doet het werk, of het werk wordt niet uitgevoerd. Want we hebben schijnbaar niet een bevolking die zelf hoeft te werken

Epistulae_Morales | 10-03-19 | 00:51

@Epistulae_Morales | 10-03-19 | 00:51: If U Pay Peanuts, U get Monkeys !
Het kost nu meer dan dat het oplevert...
Afnemende Omzet door minder aandacht voor kwaliteit.. Minder Veiligheid meer ongelukken, slechte Hygiëne ect.
Meest trieste vindt ik dat er nooit controles worden gehouden , door ARBO, Keuringsdienst v Waren, Arbeids-inspectie.

Torquemada | 10-03-19 | 01:03

Jan Dribbel | 09-03-19 | 23:11, dit lijkt een gecoördineerde/geplande breuk, waarbij beiden hun gezicht kunnen redden, en Rutte zorgeloos kan afvloeien naar Europa. De complete Bilderberg-agenda is toch al over de mensen uitgestrooid.

kotelet | 10-03-19 | 00:04

Geen nood mensen, Klaver gaat bedrijven de moeder belasten om het klimaatakkoord, betere zorg, onderwijs en politie èn de uitkeringen van gelukszoekers te bekostigen. Wij burgers gaan daar dus verder niks van merken.

Wim_Kut | 09-03-19 | 23:56 | 4

ja duh, dat is ook de bedoeling van GL, want zo worden eco-producten goedkoper en nieteco producten goedkoper.
Wat het op wereldniveau doet, daar heeft hij niet zo vaak over lijkt het en mensen met poen trekken zich alleen hobbymatig iets van het milieu aan.

kloopindeslootjijook | 10-03-19 | 00:08

Nou ja, de burger zal merken dat er geen werk meer is, omdat die bedrijven vertrekken naar landen met een gunstiger belastingklimaat.

de honden blaffen... | 10-03-19 | 00:29

@de honden blaffen... | 10-03-19 | 00:29: Daarom gebeurd het ook niet.

gato | 10-03-19 | 08:21
▼ 1 antwoord verborgen

Baudet ontkent niet dat het klimaat verandert.
Hij ontkent dat de oorzaak de mens is en daar heeft hij mijns inziens gelijk in. Klimaat veranderd namelijk al miljoenen jaren...

moitambien | 09-03-19 | 23:55

De permaban verwijderaar doet het inderdaad, wat leuk ;-)
Het op tijd om weer te reageren op het klimaatgeneuzel uit Den Haag...

hoevenpe | 09-03-19 | 23:47

Uiteindelijk zal een cordon sanitaire in de Eerste Kamer aan milieupartijen vrees ik ervoor zorgen dat het "wereldklimaatgektevoortrekkersrolgeloof" onze staatsschuld met 1.5 doet vergroten en de schuld op huishoudens de hypotheken nog eens met een slordige kwart aan schuld. Onze economie zal imploderen behalve die van de klimaatlobby onder totaalidioot Nijpels. Dit land is door waanzinnigen in Den Haag totaal en compleet nu al bezig aan haar ondergang.

En de rest van de wereld lacht ons uit, vervuilt vrolijk door en pist ons in de bek met de grootste stroom aan vluchtelingen richting ons land ooit omdat we financeel het moeras gaan inzakken.

Hoe kon het ooit zover komen met zoveel geschifte totaalidioten in Den Haag? Waar hebben wij dit aan verdiend? Zoveel dom blatend geïndoctrineerd volk met stemrecht?

Jan, Leiden | 09-03-19 | 23:31 | 4
-weggejorist-
Jan70 | 09-03-19 | 23:39

ja jan,al jaren dat laatste en in maart eigenlijk weer,let maar op,fyn een groot GL maken,de strop van gekken en dwazen rond de eigen hals.

hertogvanzottegem | 09-03-19 | 23:48

We worden inderdaad geregeerd door een volslagen stel idioten maar omdat van GL tot en met VVD iedere partij dezelfde opvattingen heeft kan de bevolking qua stemmen amper één kant op. Normaal gesproken zou je van de VVD tegengas mogen verwachten maar ook die heeft zich aangesloten bij het kartel. En van de gelijkgeschakelde pers hoeven we ook niks te verwachten.

De verkiezingen voor de provincies zullen opleveren dat het kabinet in de Eerste Slaapkamer zijn meerderheid verliest en Mark R. afhankelijk wordt van GL en PvdA. Die gaan voorwaarden stellen en Mark zal bij het kruisje tekenen want blabla landsbelang bla bla. We are doomed....

5611 | 10-03-19 | 01:27
▼ 1 antwoord verborgen

Jetten dreigt het kabinet op te blazen.
Ik wist het, Jetten is een klimaat-jihadist.

Jan Dribbel | 09-03-19 | 23:11 | 4

Wat je ziet is communisme dat zichzelf opblaast omdat de sponsors het niet kunnen betalen.

Ongeblustekalk | 10-03-19 | 00:25

Men kan als hardline communist ook nog op rooftocht gaan…
onteigenen etc.

Veluwse-Eikel | 10-03-19 | 01:03
▼ 1 antwoord verborgen

Het grote kiezersmanipuleren is weer begonnen.

kloopindeslootjijook | 09-03-19 | 23:02

Plaatsvervangende schaamte op het eind, toen Dijkhoff zijn liefde verklaarde aan Jetten .
Hij was zo hartstochtelijk dat het leek, dat hij voor hem op zijn knieën zou gaan.
Maar gelukkig bleef ons dat nog net bespaard.

No guts no glory | 09-03-19 | 23:02 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Strijken ze zelf hun pakken?

Heiner | 09-03-19 | 23:00

Vroeger luisterde ik op de zondagochtend vaak Erik Satie, vooral zijn "Gymnopédies", voor rust en reinheid en regelmaat, na de zaterdagnacht.

Nu krabben we nog niet eens tegen middernacht aan, en Satie's "Gymnopédies" klonk, met die nare figuren in hun blauwe pakken op de topic foto, nog nooit zo donker.
www.youtube.com/watch?v=_fuIMye31Gw

Die figuren in hun blauwe pakken staan overal voor, tegenwoordig, de een staat nog harder ergens voor dan de ander, maar als ze ergens niet voor staan, is het rust, reinheid en regelmaat.

Integendeel.
Maakt niet uit, maar pretendeer het dan ook niet.
Stelletje colporteurs zijn het.

chicago river | 09-03-19 | 22:57 | 1

Blauwe pakken tegen de gele hesjes.
Het is net een partijtje voetbal in het park.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 23:17

Donder op met dit geluuuull.
Het gehele jaar heeft deze popenkast uw bedrogen . Nu komt Jan klaasen uw wel ff vertellen hoe de fork in de steel zit in de laatste weken ,na 3/4 jaar leugens lopen te verkondigen. Wake up and smell the coffee!
Niets - NiX - nakka - noppes heeft deze meneer met uw welzijn.

Datgingniegoed | 09-03-19 | 22:53 | 2

Hier heb ik het over Herr Rutte natuurlijk.

Datgingniegoed | 09-03-19 | 22:56

Ja, dat gefoel overheerst hier ook. Optieven.

Mammeloe | 10-03-19 | 15:37

Feynman noemt Wilders niet een keer in z’n relaas. Cordon sanitaire ?

hanohano | 09-03-19 | 22:51 | 4

Cordon Blue (blauwepakkenquadrille)

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-19 | 22:59

Cordon Blue
@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 09-03-19 | 22:59:
Bleu, ik denk bleu?
Ook wel gebruikt als aantonen van iemand die ergens een groentje in is, nieuw, een onbekende in een situatie.

chicago river | 09-03-19 | 23:08

@chicago river | 09-03-19 | 23:08: Oranje-blanje-bleu >>> bleu, dank voor de rechtzetting. Danish blue, blauwschimmelkaas, oftewel politiek instinkende tenenkaas

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-19 | 23:40
▼ 1 antwoord verborgen

Feynman ziet het goed maar omschrijft het verkeerd. De voorstellen van Asscher, Klaver en Jetten zijn niet anti-EU. De heren zouden er niet over peinzen iets tegen de EU te ondernemen. Nee, hun voorstellen zijn irrelevant / zinloos / ridicuul vanwege het Nederlandse lidmaatschap van de EU, dat onze soevereiniteit sterk inperkt. Overigens zou de CO2-belasting zonder de EU maar met de EEG wel eens net zo problematisch kunnen zijn.
De enige partijen die hebben willen nadenken over de problemen van ons soevereiniteitsverlies aan de EU zijn FvD en PVV. De conclusie ligt voor de hand.

JvanDeventer | 09-03-19 | 22:46 | 1

Zinloos en ridicuul... maar niet irrelevant. Ze zouden ons namelijk wel eens ettelijke miljarden kunnen gaan kosten zonder iets op te leveren.

Wat dat betreft zou die uitspraak inzake het weren van benzineauto's uit de Rotterdamse binnenstad - wat van de rechter dus niet mocht omdat de negatieve gevolgen in geen enkele verhouding stonden tot de geringe positieve effecten - wel op dat hele klimaatakkoord losgelaten mogen worden. Afdwingen dat *elke* maatregel - dus niet dat gelul van "het is een pakket aan maatregelen dus we rekenen alleen het geheel door - op kosteneffectiviteit getoetst wordt. Als Urgenda hun flauwekul via de rechter kan afdwingen, dan zou dit ook moeten kunnen... ware het niet dat de wetgever niet verplicht is effectieve wetten op te stellen.

Muxje | 09-03-19 | 23:05

Provinciale staten verkiezingen.
En dan kunnen ze de Eerste Kamer leden aanstellen ofzo.
Leuk als je een lokale partij stemt.
Make Limburg great again of partij voor het Noorden of whatever.
En wat heeft dat dan met de eerste Kamer te maken?

"Democratie"
Flauwekul.

Dus doen de landelijke partijen mee.
Anders geen steun in de eerste Kamer.

Geen steun?
De eerste Kamer zit er om wetten te toetsen, daarom verschillende partijen om te voorkomen dat ze politiek bedrijven. Maar nee.
"Democratie".

Tijd voor een hervorming van het politieke spectrum.
Net als die waterschapsverkiezingen. Elke partij wil hetzelfde: waterbeheer. Wat een onzin om daarvoor te stemmen.
Ja maar.... Ze innen belasting.
Pffttt, dan is je zorgverzekering ook een verkapte vorm van belasting. En kiest u daar de raad van bestuur?

Is dit nog nieuws? | 09-03-19 | 22:44 | 1

In europa wordt alles beslist door Brussel. Onze souverijniteit is ingeleverd. De democratie die wordt voorgesteld door " verkiezingen" is een manier om het volk te laten denken dat er nog wat te kiezen valt.
Een belangrijke reden van de gele hesjes om te blijven komen iedere week. Ondanks de provocaties van Macron. Het gaat daar nog een hete lente worden, want ze gaan niet stoppen.

zwartzondersuiker | 09-03-19 | 22:49

Kijken mensen nog naar dit soort theaterstukjes? Wat verwacht je ervan op te steken? Dat ze allemaal een oneliner hebben ingestudeerd en tot vervelens toe dezelfde slagzinnen zullen herhalen? Ik sla de analyse dan ook maar over want bagger blijft ook na analyseren bagger.

Ggroengras | 09-03-19 | 22:39

Dit is ook een warboel, dus kijken wat de partijen daarvan vinden:
www.cannabis-kieswijzer.nl

kloopindeslootjijook | 09-03-19 | 22:38 | 1

Verwarrend allemaal, kan iemand het even uitleggen?

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:37

Voor de waterschappen nog steeds geen idee welke partij het nou het beste doet.

kloopindeslootjijook | 09-03-19 | 22:37 | 5

@Ggroengras | 09-03-19 | 22:40:
Wat de waterschappen betreft:
is in een slootje plassen ook wildplassen eigenlijk?
En in een waterafvoerput van naast de stoep?

kloopindeslootjijook | 09-03-19 | 22:47

Rijkswaterstaat.

oplichter | 09-03-19 | 23:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Scherp punt. Het is me ook vaker opgevallen dat de klimaatdrammers in de regel eurofiel zijn. En dat hun klimaatplannen helemaal niet in lijn zijn met Eu-beleid.

Het schandelijkste voorbeeld daarvan is snotneus Klaver, die een nationale CO2-taks wil invoeren, bovenop een reedsbestaande Europese belasting.

Wisteria | 09-03-19 | 22:33 | 4

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 09-03-19 | 22:38:
Haha, helemaal juist.
Ze stoppen ook nooit voor een rood licht als je toevallig als voetganger wil oversteken.
Gelukkig heb ik altijd legerkistjes aan mijn voeten, dus tegen dat asociale gedrag, daar heb ik een 'oplossing' voor.

EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 22:42

EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 22:42 |
Ja, dan hebben ze een gebroken spaak en nog een reden om meer te janken.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 09-03-19 | 22:45
▼ 1 antwoord verborgen

Krijg er ook steeds meer moeite mee dat elke buitenlander hier roept met discriminatie . Dit terwijl het omgekeerd is. voor alle buitenlandse tradities is alle begrip, suikerfeest, ramadan, chinees nieuwjaar, Rotterdams zomercarnaval. ga zo maar door maar voor onze eigen tradities zoals zwarte piet moet je je verantwoorden als je dat leuk vindt racist. NEDERLAND is ZIEK. met dank aan alle politici .

foxhunter | 09-03-19 | 22:32

Tegen de EU betekent nog niet pro Nederland qua polletiek, jammer genoeg.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:30

Zoals altijd was het een flutdebat.
Een beetje veel om de hete brei draaien en de lastige onderwerpen werden vermeden,zoals meestal.
De reden is dat het hier politiek correct en fatsoenlijk moet zijn.
Je hoorde niks over het geldsmijten bij overheden.De hoge criminaliteit bij de gekleurde mens,de hoge belastingdruk,de salafisten en nog wat dingen.
Daarbij is onze staatsvorm niet hervormd de laatste jaren en hebben we nog steeds geen kiesdrempel maar wel een 1ste kamer.
Dus ze doen maar wat en hopen dat er nooit iets ergs gebeurd en dat alles blijft zoals het is.

pejoar | 09-03-19 | 22:26

Naast het feit dat polen makkelijk kunnen sjoemelen met ww uitkeringen word dat volk ook nog eens gemast met een lagere premie voor een basis verzekering.
Nederlanders worden aan alle kanten gediscrimineerd in eigen land.
Weg met dat zooitje stem ze weg!!!!!

likdoorn | 09-03-19 | 22:20 | 4

Nooit meer werken, een levenslange uitkering ,
Gratis medische zorg , geen eigen risico , bijzondere bijstand , kwijtschelding van gemeentelijke heffingen, kinderen gratis laptop, moeder gratis fiets + fietsles, huursubsidie , bijdrage inrichting huis, gratis tandarts, studiebeurs, zwemles, etc etcetera etc....
Ik zou ook blijven ....
En nooit meer teruggaan , en de hele boel bij elkaar liegen als het nodig is ....
laurentius | 09-03-19 | 22:23 |

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:31

Vrije diensten en goederen. Vrije markt en zo. Goed voor de winsten van de aandeelhouders dus goed voor iedereen volgens de VVD. Dat het een scheve markt is waar niet iedereen van profiteert willen ze niet horen.

kloopindeslootjijook | 09-03-19 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Maar is er dan iets mis met negers ofzo?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 09-03-19 | 22:16

Catalonië is ons voorland. Catalonië wordt leeg gezogen door Spanje. Nederland gaat dat worden door de EU. De Catalanen proberen zich af te scheiden van Spanje. De Nederlanders gaan proberen zich af te scheiden van de EU. De Catalaanse opstand wordt door Spanje met geweld onderdrukt. De Nederlandse opstand zal door de EU onderdrukt worden. Onder andere met dat Europese leger.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:13 | 6

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 22:16: De pijngrens is voor velen nog niet bereikt. Nederland wordt nog niet in die mate leeg gezogen dat zoiets als de gele hesjes echt massa krijgt in Nederland. Als de transferunie zijn miljarden gaat eisen dan wellicht wel. Macron wil Europese belastingen. Die gaan Nederlanders ook pijn doen. Hoe dan ook, er is een streven naar solidariteit binnen de EU. Dwz falende landen krijgen geld van succesvolle landen. Dat gaan we steeds meer merken.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:38

Precies welvaart wordt onttrokken uit West-Europa. Grenzen worden opgeheven en het volk wordt haar cultuur en indentiteit afgenomen.

lacucaracha | 09-03-19 | 23:41

Mijn dorp is nog volgehangen met gele linten en soms met borden Republica Catalunya.

gato | 10-03-19 | 08:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Prima stuk weer Feynman.

Alleen het commentaar: "Nogal logisch dat die beter gemotiveerd zijn dan een Nederlanders die voor iedere euro loon minutieus wordt gekort op een uitkering.", kan ik even niet plaatsen.

Het lijkt mij zeer terecht dat "een Nederlander voor ieder euro loon minutieus gekort wordt op een uitkering". Een uitkering wordt immers opgebracht uit belasting- en premiegeld, is géén hangmat, maar een vangnet.
Dacht ik.

EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 22:12 | 7

@Feynman | 09-03-19 | 22:25:
Juist. Uiteraard helemaal eens; dank voor je toelichting.

En helaas ook wat @Trumme zegt:
Die toeslagen zijn inderdaad Oorzaak Nr. Eén van de armoedeval.
Precies wat u zegt; ik moet regelmatig cliënten aanraden om MINDER uren te gaan werken teneinde op z'n minst hetzelfde, maar vaak zelf MEER netto salaris + uitkering over te houden.
Te idioot voor worden uiteraard.

Maar leg dàt het Linkschvolk maar eens uit!

EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 22:40

@EefjeWentelteefje | 09-03-19 | 22:40: Het treurige is dat links alweer bedacht heeft dat energiekosten hoger maar wel inkomensafhankelijk moeten worden zeg zoiets als een energietoeslag. Daarmee wordt het probleem alleen maar erger.

5611 | 10-03-19 | 01:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Scherpe obeservaties, maar ik blijf het zien als een theaterrecensie.

suscrofa | 09-03-19 | 22:12 | 1

Het was theater dus is een theaterrecensie op z’n plaats.

Karpiet | 10-03-19 | 09:28

Kut. Ook weer gemist. Goed dat Geert en Thierry erbij waren.
En de figuranten van het kartel, altijd onvermijdelijk. Leuk, Dierenpoes. Dat dolle kuiken van '66 - en de kloon van Justin Trudeau, zo jammer.

Hebben wij het klimaat nog even gered en wat gaat dat kosten!

Jan Passant mk2 | 09-03-19 | 22:09

D66 blaast kabinet op als dat ‘Parijs’ mist

Als het kabinet zich niet genoeg inzet om de in Parijs afgesproken klimaatdoelen te halen, stapt D66 uit het kabinet. Dat dreigement van de partijtop wordt zondag hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de achterban van de sociaal-liberalen.
www.welingelichtekringen.nl/samenlevi...

janleuk | 09-03-19 | 22:06 | 2

Jetten is in het debat door de mand gevallen. Te veel onwaarheden, controleerbaar onwaar. En hij probeert wel 'zijn mannetje te staan', maar het is zo wannabe, zo try hard. Ingestudeerd, doorzichtige manipulatie.

Maar hij gaat gewoon door hoor. Jetten is niet iemand die een keer tegen je zal zeggen: mmhhh daar heb je eigenlijk wel een punt. Die eerlijkheid heeft hij niet. Hij blijft bij zijn taak. Hij blijft hetzelfde verhaal (waarschijnlijk de tekstvelletjes van Ollongren) maar herhalen, te pas en te onpas. Dit wordt geen stemmenkanon.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:23

sociaal liberalen? U bedoelt de neo-nsb.

hertogvanzottegem | 10-03-19 | 00:01

Tradities: Driekoningen [6 januari] met drie dominees (Asscher, Klaver, Jetten), (zij komen niet om te knielen en te aanbidden met geschenken voor het Kind), die voortdurend achterin de stal de Nederlandse Melkkoe de stuipen op het apezuur lopen te donderjagen. Het lijkt me ook nodig bij zulke debatten te controleren, of de deelnemers niet heimelijk via oortjes o.i.d. worden aangestuurd van buitenaf. Buiten Wilders en Baudet om lijkt alles zo gespindokterd te zijn, zo voorgekookt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-19 | 22:02 | 1

Ik vond Buma ook zichzelf.

Trumme | 09-03-19 | 22:22

Op Baudet na,Slechtere acteurs dan in Allo Allo.

Xanadu | 09-03-19 | 21:59

De zon schijnt vaker door een schoner milieu, ergo minder bewolking, stop met die co2 onzin.

Stonecity | 09-03-19 | 21:58 | 4

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 22:05: goed gesproken geen spelt tussen te krijgen.

Trumme | 09-03-19 | 22:24

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 22:05:

Een afname van de CO2 uitstoot zal leiden tot hongersnood. Nu regent het in woestijnen en is de aarde in ons bestaan nog nooit zo groen geweest dankzij de toename van CO2 in de atmosfeer.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 23:13

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 22:05: Een 11 jarige cyclus wel te verstaan. Dus prima te correleren met meetdata over al die decennia dat er metingen plaats vinden. Daarnaast zijn er een aantal cycli op kosmische schaal die ik niemand zie noemen. Neem de precessie (tol beweging van de aarde om zijn as) en nog een paar die wiskundig in kaart zijn gebracht door Milanković. Dat is overigens bijna een eeuw geleden. Google er eens op.

Geenzuiverkoffie | 10-03-19 | 09:37
▼ 1 antwoord verborgen

Die foto.. Verward links en arrogant rechts en Terry in het midden. Moet er om lachen.

Binnenbaan | 09-03-19 | 21:56 | 1

Ik heb dat debat niet gezien. Maar inderdaad, wat u zegt, op de foto is Thierry in alle visuele opzichten de winnaar.

suscrofa | 09-03-19 | 22:18

Voortaan moet Denk ook worden uitgenodigd. De beste reclame voor FvD en PVV. Na 5 minuten initimidatie en vals gehuichel van Kuzu rennen Nederlandse kiezers naar FvD en PVV.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:55 | 1

Vraag het af of de Nederlanders zo slim zijn, groenlinks heeft de afgelopen tijd openlijk hun antisemitisme kenbaar gemaakt en hun anti Israël retoriek is niet uit de lucht te krijgen, toch staat Yasser Klaver daar mooi klimaat weer te spelen terwijl het fascisme eraf druipt.

Halul gebakken | 09-03-19 | 22:28

"Buma ziet geen problemen in arbeidsimmigratie vanuit de EU, die zijn zelfs nodig voor werk dat Nederlanders niet willen doen. "
Buma heeft daarnaast nog een fantastisch om alle bijstandsgerechtigden jarenlang voor niets te werk te stellen zodat het bedrijfsleven wordt gespekt en het klootjesvolk versleten ruggen, knieën en armen oploopt en kan gaan creperen totdat je er dood bij neervalt.
En de reaguurders? Die vinden het geweldig.
Neoliberalisme ten top.
Neoliberalisten verslaaft aan gratis (dwang)arbeiders met als klap op de vuurpijl het klimafaat.

ProAsfalt | 09-03-19 | 21:51 | 11

@Trumme | 09-03-19 | 22:27:
Met een basisinkomen bedoel ik een 1000 in de maand. Dat is ontoereikend om van rond te komen, zeker als je daarbij een rij toeslagen wegstreept. Armen uit de mouwen betekent dat. Voor wie niet in staat is om arbeid te doen laat je de toeslagen bestaan.

suscrofa | 09-03-19 | 22:38

Werken voor niets? 20 uur werken voor 85% min loon is dus 170% * min loon. Dat is beter betaald dan Jan Modaal!

B0bBer | 10-03-19 | 06:43
▼ 8 antwoorden verborgen

De hele EU is één grote dictatuur, waar wij gewone hard werkende mensen zijn met een laag inkomen, die voor de rijke mensen, niet meer zijn dan dood gewone slaven voor hun.

Niet links | 09-03-19 | 21:49 | 5

De EU is er om plannen door te drukken die (nationale) politici erdoor willen drukken, maar er niet de verantwoordelijkheid voor willen nemen. In de EU kun je Estland, Spanje etc de schuld geven van beleid en wetgeving. Wie kan er verantwoordelijk worden gehouden? Niemand. Zo rolt de EU.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 22:05

@Glasgow Argus | 09-03-19 | 21:57: Ja. En de groep is dus veel groter dan omschreven. En dat gaat ook nodig zijn denk ik.

Shareholder II | 09-03-19 | 23:01

Een dictatuur waar de Duitsers en Fransen de baas zijn.
Dom van ons.

kempenaer | 10-03-19 | 11:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Slimme foto. Smart Terry.

Shareholder II | 09-03-19 | 21:47

Waterschapsverkiezingen. Waarom niet Rijkswaterstaatsverkiezingen? Of Staatsbosbeheerverkiezingen. En het recht om extra belastingen te heffen. De zoveelste zakkenvullersverening. Opheffen die zooi.

oplichter | 09-03-19 | 21:46 | 9

@Stormageddon | 09-03-19 | 22:01:
Bij het waterschap in Barendrecht staan honderden auto's op de parkeerplek. Zo veel dat ze ook in de straten er omheen moeten parkeren. Dan komt er ook nog een deel van het personeel met het OV. Het gebouw heeft vijf kantoorlagen. Wat ik mij afvraag en waar ze nooit antwoord op geven: wat doen al die mensen op kantoor? Hebben ze echt honderden mensen achter een PC nodig om de dijken te bewaken? Of is het omdat ze na de fusie niemand hebben ontslagen. Dat de belofte van kostenverlaging er eigenlijk een was van loon optimalisatie?

DKP | 10-03-19 | 09:09

@Bakkeleures | 10-03-19 | 09:06: en @DKP | 10-03-19 | 09:09:
Des te meer reden voor een democratisch gekozen controlerend algemeen bestuur.

Stormageddon | 10-03-19 | 13:45

Herkenbaar. Heb ook met een paar zaken gedaan. Inmiddels een hoge gemiddelde leeftijd daar bij de waterschappen. Zei het onlangs al bij een ander topic: Zorg dat je kind daar aan de slag kan.

Mammeloe | 10-03-19 | 15:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Het gaat nog verder dan anti-EU. De politici van de politieke partijen ontkennen de realiteit. De realiteit dat ze hun eigen invloed hebben ingeleverd in Brussel, aan een anti-democratische superstaat.

Ze ontkennen de realiteit, hebben hun hoofd in het zand gestoken en spelen een toneelstukje dat er niks aan de hand is, dat ze de maakbaarheid in eigen hand hebben.

Ontluisterend. Dat is het woord.

Glasgow Argus | 09-03-19 | 21:46 | 1

Met als mooiste voorbeeld de brexit. Nederland kan niets aan de gevolgen doen omdat alle overleg en afspraken met de overkant via Brussel moeten.

W_F | 09-03-19 | 21:53

Is Nederland niet gewoon op zoek naar een nieuwe religie en bijbehorende goden?
Just saying.

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:45 | 1

Die hebben we al. Dat heet klimaat.

TheEgg | 10-03-19 | 09:48

Iemand werd nog beticht van Thierrypicking.

Datum en tijd | 09-03-19 | 21:41 | 1

Ja, Dijkhof dacht weer dat hij in de kroeg stond.

Mahatma | 10-03-19 | 11:28

Link(s)e politici zijn niet anti-EU: ze trachten NL in een positie te manouvreren waarin de EU ze moèt redden van de ondergang.

paost712 | 09-03-19 | 21:41

Goed stuk van/door Feynman

frisenfruitig | 09-03-19 | 21:40

Wat zei Lilian eigenlijk?

Rest In Privacy | 09-03-19 | 21:39 | 4

Slap gezever met een zachte G. Wel koetsjie koetsjie dat meisje.

keestelpro | 09-03-19 | 23:16

Niks koetsjie koetsjie. Dat ook nog niet eens.

kaasfondue | 10-03-19 | 07:11
▼ 1 antwoord verborgen

Donkerblauwe sekte.

zazkia | 09-03-19 | 21:30 | 2

Rare dresscode.

keestelpro | 09-03-19 | 23:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland