achtergrond

Geenstijl

Autoshow Genève. U MOET KIEZEN

Beroemde autoshow begonnen. Maar welke zou u doen?

Lamborghini Huracán EVO Spyder

Lamborghini Huracán EVO Spyder

De Italiaanse nachtmerriefabrikant Lamborghini presenteert in de persoon van Stefano Domenicali (ja die van Ferrari) twee nieuwe modelletjes. Een of andere Aventador die sowieso nooit te betalen is en deze nieuwe Huracán die eveneens nooit te betalen is. Met dank aan z'n 640 pk ben je lekker vlot op je bestemming en alle kindertjes die je onderweg zien rijden denken dat je de linksbuiten van TOP Oss bent. Want dat is een Lambo natuurlijk wel: de rich man's proletenbak. En van de Huracán zijn er inmiddels al 12.700 gebouwd, kun je nagaan. Zit jij thuis met je Punto.

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire

Tamelijk briljant, dit dierlijke apparaat. Maar ja, een Bugatti is BLAUW en niet zwart. Aan de achterkant lijkt het wel de konijnenafdeling van de kinderboerderij: er steken zes joekels van uitlaatpijpen uit z'n reet. Alsof je naar een kerkorgel staat te loeren. Overigens is dit de allerenigste Bugatti La Voiture Noire die er is, want de productie is een hele 1. Het ding kost 11 miljoen euro (dat is elf miljoen euro) en hij is reeds uitverkocht.

Porsche 911 cabrio

Porsche 911 cabrio

Wat kunnen we nog vertellen over de Porsche 911, en dan specifiek deze cabrioletvariant? Precies, helemaal NIKS, behalve dat-ie 300 kan, meer dan 170.000 ballen kost en dat-ie heel goed schijnt te rijden. Overigens introduceert Porsche in Genève ook een nieuwe 718 alsook een nieuwe Macan maar dat boeit helemaal niemand. Als je een Porsche koopt moet je een 911 hebben, en anders koop je maar lekker geen Porsche.

McLaren Speedtail

McLaren Speedtail

Smaken verschillen natuurlijk, maar dit McLaren-ding heeft een reet als een twerker in een r&b-club op Jamaica. Met zijn 5+ meter wensen we kopers bovendien veel succes met het inparkeren aan de Amsterdamse grachten. Overigens wensen we álle autobezitters veel sterkte met het parkeren in Amsterdam. Niet dat er veel Speedtails naar Nederland komen trouwens, want er worden er maar 106 van gebouwd. Bovendien kost dit gevaarte zo'n twee miljoen euro. Dan heb je wel een uit de kluiten gewassen straaljager met een topsnelheid van 403 km/h.

Bentley Continental GT Number 9

Bentley Continental GT Number 9

De Bentley Continental. Dat is toch een beetje de Stone Island van de Bijenkorf. Hartstikke duur en luxe, maar omdat allemaal hooligantokkies die kleding met dat malle opgenaaide embleempje dragen (en Raymond van Barneveld) denk je toch: tsja. Deze Number 9, een ode aan de 'Bentley Boys' van de 24 uur van Le Mans, heeft weliswaar een fantastisch kleurtje, maar als je weer een of andere weggooier in zo'n auto ziet rijden krijg je toch zin om in je mond te spugen.

Aston Martin AM-RB 003

Aston Martin AM-RB 003

Kennelijk een van de sterren van de show en nee, dit is dus niet de Valkyrie, dit is een ándere supercar uit de keuken van Aston Martin en de Red Bull-boys. Minder racey en mogelijk dus iets meer op de weg te zien. Al zul je met je Pokédex voor auto's dan wel naar Monaco moeten, want er worden er in totaal maar 500 van gemaakt. Ook handig als boodschappenauto, auto om je kind naar de crèche te brengen en om sloopafval weg te brengen. O nee, dat allemaal niet.

BMW 7

BMW 7

Toet toet! Hee wie hebben we daar? Het is Rob Jetten, Minister van LHBT in het Kabinet Baudet-I. Maar niet heus, want Jetten laat zich echt niet rondrijden in een lompe bak met verbrandingsmotor. Jetten verplaatst zich liever per vliegtuig. Al is dat precies wat deze BMW is. Een dik, lomp, bruut vliegtuig. Met een stuurwiel.

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista

Deze bak heeft natuurlijk zwaar liggen spioneren bij de Ferrari 488, maar dat vergeven we 'm wel. Dat-ie volledig elektrisch is vinden we lastiger te verteren, maar goed, ook dat vergeven we 'm. Want: 1.900 pk, 2.300 Nm, binnen 2 tellen naar de 100, binnen 12 tellen naar de 300. Vroem vroem-geluidjes moet je zelf maken. Nou, doe kiezen dan!

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Denk je alles gehad te hebben. Onthult Koenigsegg de opvolger van de Agera, de Jesko. Daar hoef je helemaal niets van te weten, behalve dat het ding 485 kilometer per uur haalt. ALS HOMMAGE AAN DIE 485 KILOMETER PER UUR VANAF NU ALLES IN HOOFDLETTERS. MET 485 KILOMETER PER UUR KNAL JE BINNEN EEN UUR VAN AMSTERDAM NAAR PARIJS EN DAN MAAR HOPEN DAT DE TOETER HET DOET

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.